مشاوره زندگی

 
helpkade
مشاوره زندگی
مشاوره زندگی

مشاوره زندگی مشترک

در طول زندگی شاید در برخی مواقع اتفاق بیافتد که احساس کنید همسر شما به خواسته های شما عمل نمی کند و به عقاید و نظرهای شما درباره ی مسایل مختلف احترام نمی گذارد. این مساله شاید باعث شود شما فکر کنید اصلا برای او مهم نیستید و شاید گاهی اوقات دقیقا بر عکس چیزی که شما می خواهید را انجام می دهد. اینجاست که شما بر این باور خواهید بود که همسرتان با شما لجبازی می کند و شما راه حلی که پیدا می کنید این است که به هر نحوی می خواهید اقتدار خود را نشان دهید تا همسرتان فکر نکند که حق با اوست و شما بازنده ای بیش نیستید.

وقتی زن و شوهر در این چرخه قرار می گیرند زندگی مشترک دیگر زندگی مشترک نیست و تبدیل به یک میدان مسابقه می شود که هر کدام از طرفین می خواهند خواسته ی خود را به دیگری تحمیل کنند و در واقع در نهایت آنها برنده ی این مسابقه باشند. در صورتی که تنها جایی که نباید این اتفاق رخ دهد زندگی مشترک زناشویی است. اگر زوجین بخواهند به این روش ادامه دهند رابطه ی آن ها دچار مشکل می شود.

تعریف دقیق تری که بخواهیم برای این قبیل رفتارها داشته باشیم که اغلب از آن ها به عنوان لجبازی یاد می کنند، این است که فرد یک رفتار مقابله ای از خود نشان می دهد که از آن طریق از خودش دفاع کند و در عین حال به طرف مقابلش بهماند که قدرت این زندگی مشترک متعلق به کیست. و طرف مقابل این نکته را بداند که نمی تواند او را کنترل کند و برنده این بازی اوست. به خاطر همین، همسر شما دست به کارهایی می زند که دقیقا خلاف گفته ی شماست. و در واقع او از این رفتارها استفاده می کند که مخالفت خود را با شما نشان دهد.

مشاوره زندگی

وقتی در زندگی مشترک یکی از طرفین مدام خواسته های خود را مطرح می کند اما این خواسته ها از جانب طرف مقابل دیده نمی شود، لجبازی اتفاق می افتد که باعث سست شدن پایه های زندگی مشترک می شود. و نباید این اتفاق را ساده انگاشت. وقتی دو طرف وارد این رابطه لجبازانه می شوند یعنی دو نفر نتوانسته اند ارتباط خوب و موثری باهم داشته باشند. و در مواجهه با مسائل مختلف مانند یک کودک ناپخته عمل می کنند.

حتی با این که بعضی وقت ها می دانند کاری که از سر لجبازی انجام می دهند نادرست است اما بازنده شدن طرف مقابل به قدری مهم است که ترجیح می دهند آن کار اشتباه را انجام دهند. لجبازی خصوصیتی نیست که بگوییم به ارث می رسد. در واقع اکتسابی است. که افراد از محیط اطراف خود آن را یاد می گیرند. در واقع تعاملات نادرستی که در رابطه رخ می دهد باعث ایجاد چنین خصوصیتی در فرد می شود که برای هر دو نفر آزار دهند خواهد بود.

اگر شما و همسرتان هر دو شاغلید، چگونه در مسائل مالی به تفاهم می رسید؟

لجبازی های افراطی در رابطه یکی از عواملی است که زوجین را به سمت طلاق می کشاند. شاید در نگاه اول ساده به نظر برسد و با خود بگوییم که مگر بچه ایم که لجبازی کنیم؟! و یا این که با این رفتارهای بچگانه در هر رابطه ای هست و حل می شود. در صورتی که هیچ مشکلی در رابطه به خودی خود حل نخواهد شد. تا شما خودتان پی به اشتباهتان نبرید و در صدد رفع مساله بر نیایید ، مشکلات روز به روز بیشتر شده و مشکلات جدیدی بوجود می آید و مانند کبریتی می شود که به هیزم زندگی مشترکتان می زنید. اگر هم به دنبال طلاق نروند زندگی همراه با رضایت و شادکامی هم نخواهند داشت. اگر قبل از ازدواج دو نفر نسبت به خود و نسبت به دیگری شناخت کافی نداشته باشد و از لحاظ سطح فرهنگی، اقتصادی و خانوادگی متفاوت باشند به خاطر اختلاف نظرهایی که بوجود می آید، لجبازی هم بیشتر می شود. در خانواده ای که مرد به خاطر مرد بودنش احساس می کند که حرف باید حرف او باشد و به هیچ وجه از گفته خود عقب نشینی نمی کند هم، رابطه به سمت لجبازی می رود.

مسئولیت پذیری در زندگی زناشویی

عشق در زندگی مشترک

برای ایجاد و یا وجود عشق در زندگی مشترک یکسری قواعد وجود دارد. معمولا عشق در زندگی مشترک زمانی بوجود می آید که هر دو طرف حس خوبی نسبت به یکدیگر داشته باشند. این حس خوب نیز حاصل مجموعه بازخوردهایی از رفتار طرف مقابل است. به اینصورت که هر قدر طرفین، رفتار و بازخوردهای خوبی به یکدیگر داشته باشند به یکدیگر کمک می کنند تا عشق در زندگی زن و مرد شکل بگیرد. باید توجه داشت که تنها و صرفا اخلاق و رفتار تعیین کننده نیستند و می بایست به مجموعه عوامل توجه داشت. کلیات موضوع بشرح زیر است:

عشق در زندگی با زیبایی ظاهری

باید با خودمان روراست باشیم و با دید منطقی تری به زندگی نگاه کنیم. یکی از مهمترین بخشهای یک زندگی مشترک، روابط زناشویی است. این موضوع نباید ساده گرفته شده و به راحتی از روی آن عبور کرد. توجه به بهداشت، زیبایی، پوشش، بهبود و یا حفظ تناسب اندام از جمله مواردی است که باید توجه ویژه ای به آنها شود. نمی توان انتظار زیادی داشت بدون توجه به این موارد عشق در زندگی را تجربه کرد و یا بوجود آورد. در واقع زیبایی ظاهری و باطنی هر دو مکمل هم هستند و باید به هر دوی آنها توجه داشت.

تاثیر عشق در زندگی انسان

عشق تاثیر بسیار خوبی بر روی سلامتی جسمی و سلامت روحی دارد. وجود آرامش، انرژی، امید، هدف و … از تاثیرات عشق در زندگی ما انسانهاست. مواردی نظیر سوخت و ساز مناسب بدن، فشار خون مناسب، کاهش بیماری های قلبی عروقی و ده ها مورد دیگر از تاثیرات شگفت انگیز عشق در زندگی است! زیرا عدم وجود آرامش حاصل از عشق می تواند زمینه ساز مشکلات جسمی باشد.

عشق در زندگی با زیبایی باطنی

کاملا منطقی است که زیباترین افراد نیز با اخلاق و رفتار نامناسب نخواهند توانست محبوبیت بالایی را کسب کند. اگر هم به اینصورت باشد موقتی بوده و دوام طولانی مدتی نخواهد داشت. اخلاق و رفتار خوب و مناسب می تواند بستر مناسبی را فراهم کند تا بتوان آرامش واقعی را در زندگی تجربه کرد. این آرامش حقیقی نیز یکی از ده ها بازخورد عشق در انسان است.

چگونه می توان عشق در زندگی را ایجاد و آنرا پایدار کرد؟

موارد ذکر شده فوق عواملی هستند که می بایست بصورت صحیحی انجام شوند. یکی از بهترین راهکارها در این زمینه مراجعه به مشاور روانشناس است. اینکار سبب خواهد شد تا راهکارهای اصولی را یاد گرفته و آنها را در زندگی خود بکار ببرید. همچنین توجه به اینکه ضروری است که زوجین، عادات و فرهنگ های مختلفی دارند و فراهم نمودن تناسب میان نیازها و خواسته های مورد قبول و سازگار آنها، تنها با مشاور روانشاس قابل بررسی و تحیل است که در انتها نیز به ارائه بهترین راهکار منجر می شود.

ارتباط با مشاور روانشناس

اگر قصد دارید بصورت حضوری و حتی غیرحضوری با مشاور روانشاس مجرب در رابطه با عشق در زندگی در ارتباط باشید تنها کافیست به صفحه تماس با ما مراجعه کرده و اقدام به تماس برای برخورداری از خدمات مشاوره ای نمایید.

سوالات رایج:

1.مشاوره زندگی مشترک چه کمکی در زندگی می کند؟

با توجه به اختلافات و دغدغه های طرفین به شما درحل مشکلاتتان کمک می کند.

2.چگونه عشق را در زندگی مشترک بشناسیم؟

با احساس خوبی که نسبت به طرف مقابل دارید .

3.چگونه زندگی مشترک خوبی را تجربه کنید؟

با انجام هر شخص به وظایف خود می توانیدزندگی مشترک خوبی راتجربه کنید.

 

 

تلفن:

88216100

88216200

آدرس:

تهران، میدان ونک ،خیابان ملاصدرا، خیابان شیرازی شمالی ،نبش کوچه شهریار  ،پلاک 181، طبقه 3، واحد 16

 

سلام متاسفانه احساس میکنم همسرم تعادل روحی نداره یه روز خیلی خوبه یه روز شروع میکنه داد و هوار میکنه و فحش میده شروع میکنه زدن من سر موضوعات ساده….

سلام دوست عزیزم خیلی متشکرم از اینکه سوالات شما در میان گذاشتیم در رابطه با جواب سال و خدمتتون عرض کنم که اگر گزارش‌هایی را مبنی بر عدم تعادل دوری یا رفتاری همسرتون میرید این مسئله هیچ وجه در یک کامل حل نمیشه و باید حتماً همسرتون رو به یک روان پزشک یا متخصص مشاوره خانواده نشان می‌دهد که رفتار را بررسی کنیم و رفتارها را زمان به وجود آمده رفتار هارو و تمامی موارد اینچنینی

سلام خسته نباشی من 13سال ازدواج کردم دوتا بچه دارم ولی هرگز احساس خوشبختی نکردم به بعضی وقتها میگم پچه ها نبود جدامی شدم. شوهرم اصلا به من توجه نمیکنه تاحلا نشدهدیه کوچیک برام بخره نه روز زن نه تولد میدونه نه منو میبره خرید نه میزاره برم بیرون از وقتی ازدواج کردیم همش دو سه بار رفتیم خرید اونم با دعوا اصلا به من ارزش قایل نیس به خدا خسته شدم حتی یه دعوای خیلی کوچیک کنیم با من حرف نمیزنه تا من باهاش حرف بزنم به خدا من با دارو ندارم ساختم احساس میکنم منو فقط نیاز جنسی… بیشتر بخوانید »

مشاوره زندگی

سلام خانم محترم پول متشکرم از اینکه ما پیغام داد که شما فرمودید که هیچ دوستی و علاقه بین شما و ناتوان بوده به زور پدر و مادرتون ازدواج الان بهش علاقه مند شدید ۱۴ سال از این ارتباط گذشته دو تا هم بچه دارید متوجه شدید که بتونی تحمل کنید خب ببخشید تا الان حواستون کجا بودی خوب بابا رو نداره چون ساخت ببخشید مجبور که نبودی ازدواج کنید پدر و مادرتون می‌فرماید اجبار کردن به هر حال استقلال شما هم کجا رفته امضا هایی که دادید بچه هایی که بدانم به دنیا آوردی چرا ما علاقه داریم که… بیشتر بخوانید »

سلام خسته نباشین من ۲۳سالمه همسرم ۲۵سالشه ما ۴سال دوست بودیم ۶ماهه عقد کردیم خیلی عاشق هم هستیم همسرم منزلشون تهرانه بنده کرج هستم فقط یه اخلاق بدی که داره اینه که چیزی که واسه خودش میپسنده رو واسه من نمیپسنده یکی از این موردا اینه که مدام خونه ی داییشه دایشم تقریبا ۳۵ ۳۶سالشع زنشم ۳۰ ۳۱ دوتام بچه دارن زنش خیلی با شوهرم راحته جلوشم راحت میگرده مدامم هی گیر میدن به شوهرم که بیاین اینجا چندباری من رفتم اما انقذ سیریشن واسه شب خوابیدن دیکه نرفتم الان که من نمیرم هر یروز درمیون سیریش شوهرم میشن پاشو… بیشتر بخوانید »

حتما مراجعه به مشاور خانواده توصیه میشه .

ممنونم 🙏🏻

سلام من نه ماه نامزد بودم الان شیش ماهه عقدکردم خیلی بی احساسم همینم باعث شده همسرم مث سابق نباشه خیلی اذیت میشم ولی نمیدونم چیکارکنم

دوست عزیز بهتره برای این موضوع به روانشناس قبل از ازدواج مراجعه کنید.

من جواب سوالم رو پیدا نکردم

دوست عزیز پیامتون تایید شده ،در حال بررسی مشکل هستیم.

سلام و خسته نباشید. من یکسال عقد بودم و هشت ماهه عروسی کردم از ابتدا شوهرم باهام شرط کرد که نداشتن شکم برام خیلی مهمه و من به نسبت کمی شکم داشتم چون شاغل هم بودم شرایط باشگاه رفتن برام سخت بود ولی با این حال سه بار که فرصت پیدا کردم به باشگاه رفتم و باز بخاطر شرایط مجبور به رها کردن باشگاه شدم.بعد از عروسی هم به این نحو که شرایطم بخاطر درس و کار و ازمون های مرتبط با کارم منو از فضای ورزش دور کرد اما همچنان به این قضیه بی اهمیت نبودم اما الان جوری… بیشتر بخوانید »

دوست خوبم در این زمینه پیشنهاد میکنم حتما به مشاور خانواده مراجعه کنید .

از کلینیک روانشناسی روان آرام

کلینیک روان آرام با دارا بودن جمعی از مشاوران خبره، اساتید دانشگاه و درمانگران مفتخر است در خدمت شما عزیزان باشد. لازم به ذکر است که کلیه خدمات این مجموعه توسط متخصصان دوره دیده در زمینه های مختلف روانشناسی عرضه میگردد.

تهران، میدان ونک خیابان ملاصدرا، خیابان شیرازی شمالی نبش کوچه شهریار پلاک 181، طبقه 3، واحد 16

ravanaramvanak@gmail.com

© تمامی حقوق این وب سایت متعلق به روان آرام
کلینیک می باشد طراحی و سئو توسط لومین

ارایه گواهی از Centre for Multicultural systemic Therapy از آمریکا 

 و مرکز مشاوره زندگی 

مدرس: پروفسور منیژه دانشپور (استادتمام دانشگاه بین المللی الاینت آمریکا)

چهارشنبه‌ها ساعت ۱۹ الی ۲۱:۳۰ به مدت ده هفته

شروع دوره: ۱۴ آبان

مشاوره زندگی

تخفیف ۱۰ درصدی دانشجویی

شرایط شرکت کنندگان: حداقل دانشجوی کارشناس ارشد

روانشناسی و مشاوره و رشته های مرتبط و دانشجویان روانپزشکی

اطلاع از شرایط ثبت نام با شماره‌های مرکز تماس حاصل نمایید: 

۰۲۱۸۸۲۳۰۹۵۶-۸ یا شماره همراه ۰۹۱۰۹۱۸۷۰۲۸

اشنایی با مدرس دوره در آدرس زیر:

https://drmanijehdaneshpour.com/

ارایه مدرک در پایان آموزش

۳ – ۴ – ۱۰ – ۱۱ مهر ماه پنجشنبه‌ها و جمعه‌ها ( ۱۶ ساعت )

مدرس خانم حمیرا ورمقانی( کاندیدای دکتری تخصصی روانشناسی بالینی)

هزینه ثبتنام: ۴۰۰ هزار تومان

تخفیف ۱۰ درصدی دانشجویان

ثبتنام: تماس با ۰۲۱۸۸۲۳۰۹۵۶ الی ۸

تسهیلات مرکز زندگی برای توسعه­ی آموزش حرفه­ای روانشناسان و مشاوران

به لطف خدا و پشتیبانی متخصصان توانمند و نام­آور و در سایه استقبال در خور توجه دانشجویان و دانش­آموختگان روانشناسی کشور، گام های سودمندی را در آموزش حرفه­ای روانشناسی برداشته است.

با توجه به درخواست شرکت­کنندگان در کارگاه­های آموزشی و به منظور تسهیل حضور همکاران بیشتری از حرفه، مرکز زندگی در نظر گرفته است تسهیلات زیر را برای شرکت در کارگاه های آموزشی تخصصی روانشناسی زمستان ۱۳۹5 اعمال نماید.

     1-به دلیل جایگاه رفیع فعالان عرصه آموزش، مشاوران شاغل در وزارت آموزش و پرورش  می­توانند در دو کارگاه      تخصصی از تخفیف ۱۰ درصدی برخوردار شوند.

2-برای دانشجویان کارشناسی ارشد و دکتری به ازای هر کارگاه تخصصی تخفیف ۱۰ درصدی در نظر گرفته شده است.

3-  چنانچه فردی تمایل به شرکت در بیش از یک کارگاه داشته باشد به ازای کارگاه­های دوم به بعد ۵ درصد تخفیف اعمال خواهد شد.

4-روانشناسان و مشاوران معرفی شده از کلیه ارگان­ها  و سازمان­ها، در صورتی که حداقل ۵ نفر باشند، به ازای هر کارگاه تخصصی تخفیف ۱۰ درصدی در نظر گرفته شده است.

 

تبصره: استفاده از تسهیلات بند ۲ و ۳ به صورت همزمان بلامانع است.

تسهیلاتی جدید برای شرکت کنندگان شهرستان ها

با توجه به اینکه گواهی شرکت در کارگاه ها با یک فاصله زمانی از سازمان نظام روانشناسی دریافت می شود بر این اساس مرکز زندگی در نظر گرفته است برای افراد متقاضی کارگاه­های آتی که مقیم شهرستان ها هستند در صورت علاقمندی آنها با اخذ وجهی، مقدمات ارسال پستی گواهی­ ها را فراهم آورد.  

برای کسب اطلاعات بیشتر وارد لینک کارگاه شوید

مدرس: خانم دکتر جمیله زارعی ( متخصص روانشناسی سلامت)

پنجشنبه ها ساعت  ۱۷ الی ۱۸

از هفته اول مهر ۱۳۹۹ به مدت ۵ هفته

مناسب برای مراقبین افراد سالمند

قابل توجه علاقمندان دریافت اخبار کارگاه های تخصصی 

جهت دریافت اخبار و کارگاه های مرکز مشاوره زندگی به آدرس زیر مراجعه نمایید.لینک سامانه پیامکی اخبار و کارگاه های مرکز مشاوره زندگی

مشاوره زندگی

 

 

 

قابل توجه علاقمندان دریافت اخبار کارگاه های ویژه عموم

جهت دریافت اخبار کلاس های مرکز مشاوره زندگی به آدرس زیر مراجعه نمایید.لینک سامانه پیامکی اخبار کلاس های مرکز مشاوره زندگی

طراحی سایت و سئو

داشتن زندگی سالم و سالم زیستن چیزی است که هر کسی به دنبال آن است. خیلی از افراد به دنبال زندگی سالم و سالم زیستن هستند، اما فکر می‌کنند برای سالم زیستن باید پول خرج کنند یا حتماً باید تفریحاتی با هزینه‌ی زیاد انجام دهند. به همین خاطر بسیاری از افرادی که به مراکز مشاوره، مشاوران و روانشناسان مراجعه می‌کنند، احساس افسردگی دارند یا حس می‌کنند بیمار هستند.

به همین خاطر در این مقاله مشاوره تلفنی صدای رهیاب تلاش کرده‌است، ۱۰ راز داشتن زندگی سالم را در اختیار شما قرار دهد. رازهایی که بسیاری از آن‌ها نه نیاز به هزینه دارد و نه وقت زیادی می‌گیرد. بلکه افراد باید همت و اراده انجام کار را داشته باشند. مشاوره تلفنی صدای رهیاب، در ادامه مقاله‌ای از سایت روانشناسی امروز را در اختیار شما کاربران عزیز و طرفداران مهارت‌های مشاوره و روانشناسی قرار داده است تا بتوانید با اصلاح خود، شادتر و سالم‌تر زندگی کنید.

تجربه‌ی شخصی من به عنوان مشاور و همچنین تجربه مراجعان من در جلسات مشاوره این موضوع را بر من روشن کرده است که ما خیلی وقت‌ها به راحتی فراموش می‌کنیم که چه کارهایی برایمان مفید و سودمند است. این موضوع  خصوصاً زمان‌هایی بیشتر خود را نشان می‌دهد که تحت استرس قرار گرفته باشیم. خسته و هیجان زده باشیم و یا از محیط معمولمان دور شویم.

تجربه‌ی مشاوران روانشناس نشان داده است که این موضوع برای اکثر افراد رخ می­دهد، به همین دلیل من به عنوان یک مشاور روانشناس یک چک لیست سلامت را برای کمک به شما در مسیر بازگشت و حمایت از خود تهیه کرده‌ام. با تمرین برخی از این رفتارها، می توانید استرس خود را کاهش دهید و از فرسودگی یا خستگی خود جلوگیری کنید.

مشاوره زندگی

در نتیجه، احساس آرامش بیشتری خواهید داشت و قادر خواهید بود از اوقات فراغت خود لذت ببرید. در ادامه برخی از موارد این چک لیست را که حاصل مطالعات روانشناسی، و تجربه‌ی مشاوران در جلسات مشاوران با مراجعان بوده است، در اختیار شما کاربران عزیز مشاوره تلفنی رهیاب قرار داده‌ایم.

مطالعات روانشناسی نشان داده است که اکثر مردم نیاز به شش تا هفت ساعت خواب خوب دارند. (استثنائاتی هم وجود دارد، اما تعداد این افراد خیلی کم است). اطمینان حاصل کنید که قبل از خواب، بیش از حد تحرک نداشته باشید. دو ساعت پیش از خواب غذای سنگین، ورزش، و یا استفاده از دستگاه‌های الکترونیکی نداشته باشید.

مشاوران تغذیه معتقدند خوردن بیش از حد چربی، قند، کافئین و مواد غذایی با کربوهیدرات بالا انرژی ما را کاهش می‌دهند. حتی اگر انرژی اولیه­ای از این غذاها دریافت کنیم اما در نهایت میزان انرژی ما را کاهش می‌دهند. خوردن کمی غذاهای پروتئین‌دار، میوه، سبزیجات، دانه­های مغزّی و آجیل‌ها همه به سیستم ایمنی ما کمک می‌کنند. سعی کنید روده خود را با جویدن خوب غذا و بدون عجله غذا خوردن پرورش دهید. یکی از تکنیک‌هایی که مشاوران پیشنهاد می‌دهند، قانون  80/20 است. 80 درصد از وقتتان را غذای خوب بخورید و 20 درصد از وقت خود را خوش بگذرانید.

یکی از نکات کلیدی که مشاوران برای داشتن زندگی و بدن سالم، توصیه می‌کنند، خوردن آب کافی است. بنابراین اولاً مطمئن شوید که بدنتان آب کافی جذب کرده است. مشاوران تغذیه پیشنهاد می‌کنند در طول روزهای گرم و روزهای شلوغ به اندازه کافی مایعات، و ترجیحا آب بنوشید. دوم اینکه، هیچگاه الکل مصرف نکنید. مطالعات مشاوران تغذیه نشان داده الکل افسردگی‌زاست و عملکرد سیستم ایمنی شما را کاهش می‌دهد. مصرف الکل به کبد و سلول‌های شما آسیب می‌رساند و الگوی خواب شما را مختل می‌کند.

تا حالا شده به این موضوع فکر کنید که آیا واقعاً خودتان را دوست دارید؟ یا اینکه متوجه شوید کاری را در داخل یا خارج از خانه دارید به خوبی انجام میدهید؟ تلاش کنید بفهمیددر چه زمانی­هایی کاری را به خوبی انجام می­دهید. تجربه‌ی مشاوران و روانشناسان نشان داده این کار کمک می‌کند سالم‌تر زندگی کنید. کار شست‌وشویتان را تمام کنید بعد بنشینید و یک فنجان قهوه بنوشید.

آیا تا به حال این کار را انجام داده­اید؟ خودتان را به ساندویچ مورد علاقه­تان دعوت کنید و حتی هنگامی که همه چیز به خوبی پیش نرود، خودتان را سرزنش نکنید و به خود افتخار کنید. این جمله را با خودتان تکرار کنید که «چی می‌تونم از این اتفاق یاد بگیرم؟» شاید من در این زمینه نیاز به کمک دارم و مدام با خودتان گفت وگوی مثبت داشته باشید. با توجه به تجربه‌ای که ما مشاوران در جلسات مشاوره به دست آورده‌ایم، می‌توانم بگویم که این کار باعث می‌شود، به جای اینکه فشار مضاعف به خودتان وارد کنید، به دنبال چاره‌اندیشی باشید و برای حل مشکلات آرامتر تصمیم بگیرید.

مطالعات روانشناسی نشان می‌دهد وقتی که ما در معرض استرس قرار داشته باشیم به صورت طبیعی سرعت انجام فعالیت‌ها بیشتر می‌شود. این سرعت بخشیدن، به بدن و مغز ما اطلاع می­دهد که یک تهدید وجود دارد. شاید در ابتدا شما بتوانید سربعتر واکنش دهید، اما به زودی بدن فرسوده می‌شود و دچار اضطراب خواهید شد. در چنین مواردی مشاوران روانشناسی پیشنهاد می‌کنند سرعتتان را کم کنید و وضعیت را ارزیابی کنید. شاید شما نیاز به کمک بیشتری دارید. شاید وظایفی که شما در یک روز باید انجام دهید بیش از حد معمول است. یا شاید انتظارات شما نسبت به خودتان غیر واقعی و بیش از حد است. به هر حال، کار را جلو بردن همیشه پاسخ درستی نیست. یاد بگیرید که اولویت‌بندی کنید و واقع‌بین باشید. و از کنار بقیه موارد راحت بگذرید.

مشاوران روانشناس بر این باورند وقتی چند کار را به طور همزمان انجام می‌دهید نمی‌توانید هیچ کدام از آنها را با بهترین وجه ممکن انجام دهید. به همین خاطر برای به دست آوردن خیلی از چیزهایی که در حال انجامشان هستید شکست خواهید خورد. وقتی که شما در مدرسه کودکتان هستید و با او بازی می‌کنید و به طور همزمان هم پیامک ارسال می‌کنید، تمرکز شما دقیقا کجاست؟ چقدر از خودتان و کاری که انجام می‌دهید لذت می‌برید؟ ما هیچ وقت از جراحان نمی‌خواهیم تا خانه‌هایمان را سیم‌کشی کنند و یا از لوله‌کش‌ها توقع نداریم فیزیک آموزش بدهند و یا این که از پرفسورها بخواهیم که وعده غذایی یک رستوران را آماده کنند. من مطمئن هستم افرادی هستند که چند استعداد دارند اما تخصص‌گرایی برای ما بهتر است (و معمولا برای کسانی که در اطراف ما هم هستند بهتر است).

تجربه‌ی مشاوران در جلسات مشاوره ثابت کرده‌است داشتن تماس اجتماعی با افرادی که  ما را می­شناسند و درک می­کنند حمایت‌کننده و آرامش‌بخش است. انسان‌ها موجوداتی اجتماعی هستند که نیاز به پرورش، ارتباط و تأیید دارند. مطمئن شوید که این کارها را انجام می‌دهید. ما باید در کنار افرادی باشیم که می‌توانیم خود واقعیمان باشیم. به دنبال دوستانی باشید که مطمئنید این روابط را برای شما پرورش می­دهند. آنها می‌توانند شما را در حرکت نگه دارند. و زمانی که چیزی را واقعاً اشتباه انجام می‌دهید از شما حمایت کرده و کمک کنند در زندگی روزمره مقاوم شوید.

استفاده از دنیای الکترونیک خوب است، اما تا یک حد خاص. شما شاید متخصص فناوری اطلاعات باشید و کارتان این باشد، اما از دیدگاه روانشناسی انسان برای پشتیبانی، ارزشمند بودن و سرگرم کردن نیاز به تماس با سایر انسان­ها دارد. به عنوان یک مشاور توصیه می‌کنم گاهی از گوشی موبایلتان دور باشید و کامپیوتر و تلویزیونتان را خاموش کنید و یک «تعطیلات الکترونیکی» داشته باشید. انسان برای داشتن روابط طولانی مدت با وسایل الکترونیک طراحی نشده‌است. تماس و تعامل ما با سایر انسان‌ها، انسانیت و رفاه ما را تأمین می­کند. اطمینان حاصل کنید که سهم خود را از این ارتباط با سایر افراد دریافت می‌کنید.

ما مشاوران معتقدیم همه انسان‌ها به استراحت و ساعات بدون کار نیاز مبرم دارند. آیا شما هم سرگرمی دارید؟ آیا شما مطالعه می‌کنید؟ آیا ورزش می‌کنید؟ انسان‌ها برای بازی طراحی شده‌اند، بنابراین سعی کنید وقت خود را برای چیزهایی که از آن لذت می‌برید صرف کنید. نکته‌ی دیگر اینکه آیا از چیزهای کوچک روزمره لذت می‌برید؟ کارهایی  به کوچکی خوردن یک فنجان قهوه در راه رفتن به محل کار، لذت بردن از تماشای مناظر از پنجره دفتر خود و یا قدردانی از افرادی که همیشه به شما سلام می­کنند. از کنار این کارهای کوچک به راحتی عبور نکنید، چرا که تجربه‌ی ما مشاوران  نشان می‌دهد که این لذت‌های کوچک روزمره هستند که زندگی ما را بهتر می‌کنند. شما می‌توانید با لبخند زدن به مردم و تشکر از آن‌ها برای اقدامات کوچشان تشکر کنید.

احساس شکرگزاری و قدردانی می‌تواند رفاه، تندرستی و سلامت شما را افزایش دهد و حتی افسردگی را کاهش دهد. من پیشنهاد می­کنم که در پایان هر روز حداقل سه چیز را برای سپاسگزاری پیدا کنید. می‌توانید چیزهای اساسی و ساده‌ای مثل «سقف بالای سرتان» یا «پاهایی که هر جا که بخواهید، شمارا می‌برند» را شکرگزار باشید. با این کار می‌فهمید که چقدر خوش‌شانس هستید. چرا که همه افراد این نعمت‌ها را ندارند. فراموش نکنید که از خانواده، همکاران و دوستانتان نیز تشکر کنید. پژوهش‌های روانشناسی و تجربه‌ی مشاوران نشان می‌دهد افرادی که احساس خوشبختی و قدردانی می‌کنند بیشتر خوش‌بین و انعطاف‌پذیر هستند. اگر این کار را هر روز برای یک ماه انجام دهید، متوجه لیستی از موارد مثبت می­شوید، که به طور مرتب بیشتر می‌شوند و لیست چیزهایی که در زندگی شما غلط است، کاهش می­یابد و مثل گذشته بر شما تأثیرگذار نیستند.

منبع روانشناسی امروز: کلیک کنید.

نویسنده: محسن کریمی

جهت مشاوره درباره «زندگی سالم در 10 نکته مشاوره روانشناسی» می توانید از طریق خط ثابت بدون گرفتن کد با شماره های زیر تماس بگیرید:

تماس با 26  52  907  909 از سراسر کشور

تماس با 48  56  230  909 از استان تهـران

جهت مشاوره از طریق موبایل اینجا کلیک نمایید.

مرکز مشاوره صدای رهیاب در راستای گسترش خدمات روانشناسی و ایجاد امکان دسترسی تمامی هموطنان به خدمات مشاوره و همچنین بهبود خدمات مشاوره تلفنی، فاز اول کار خود را در زمینه های مشاوره تحصیلی، مشاوره خانواده و مشاوره روانشناسی آغاز کرد. به فضل پروردگار مرکز مشاوره تلفنی و حضوری صدای رهیاب با پیشرفت فاز اول خود و در راستای همه گیرتر شدن خدمات مشاوره، با گسترش خدمات مشاوره تلفنی خود، در حوزه مشاوره آنلاین، مشاوره تصویری و مشاوره خارج از کشور با هموطنان عزیزمان نیز فعالیت خود را توسعه بخشیده است. در حال حاضر در مرکز مشاوره صدای رهیاب، شما می توانید از مشاوره روانشناسان زبده در حوزه های مختلف مثل مشاوره تحصیلی، خانواده و روانشناسی بهره مند شوید. امید است که شما کاربران گرامی از خدمات مشاوره صدای رهیاب، کمال رضایت و استفاده را داشته باشید.

ما را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید:

داشتن زندگی سالم و سالم زیستن چیزی است که هر کسی به دنبال آن است. خیلی از افراد به دنبال زندگی سالم و سالم زیستن هستند، اما فکر می‌کنند برای سالم زیستن باید پول خرج کنند یا حتماً باید تفریحاتی با هزینه‌ی زیاد انجام دهند. به همین خاطر بسیاری از افرادی که به مراکز مشاوره، مشاوران و روانشناسان مراجعه می‌کنند، احساس افسردگی دارند یا حس می‌کنند بیمار هستند.

به همین خاطر در این مقاله مشاوره تلفنی صدای رهیاب تلاش کرده‌است، ۱۰ راز داشتن زندگی سالم را در اختیار شما قرار دهد. رازهایی که بسیاری از آن‌ها نه نیاز به هزینه دارد و نه وقت زیادی می‌گیرد. بلکه افراد باید همت و اراده انجام کار را داشته باشند. مشاوره تلفنی صدای رهیاب، در ادامه مقاله‌ای از سایت روانشناسی امروز را در اختیار شما کاربران عزیز و طرفداران مهارت‌های مشاوره و روانشناسی قرار داده است تا بتوانید با اصلاح خود، شادتر و سالم‌تر زندگی کنید.

تجربه‌ی شخصی من به عنوان مشاور و همچنین تجربه مراجعان من در جلسات مشاوره این موضوع را بر من روشن کرده است که ما خیلی وقت‌ها به راحتی فراموش می‌کنیم که چه کارهایی برایمان مفید و سودمند است. این موضوع  خصوصاً زمان‌هایی بیشتر خود را نشان می‌دهد که تحت استرس قرار گرفته باشیم. خسته و هیجان زده باشیم و یا از محیط معمولمان دور شویم.

تجربه‌ی مشاوران روانشناس نشان داده است که این موضوع برای اکثر افراد رخ می­دهد، به همین دلیل من به عنوان یک مشاور روانشناس یک چک لیست سلامت را برای کمک به شما در مسیر بازگشت و حمایت از خود تهیه کرده‌ام. با تمرین برخی از این رفتارها، می توانید استرس خود را کاهش دهید و از فرسودگی یا خستگی خود جلوگیری کنید.

مشاوره زندگی

در نتیجه، احساس آرامش بیشتری خواهید داشت و قادر خواهید بود از اوقات فراغت خود لذت ببرید. در ادامه برخی از موارد این چک لیست را که حاصل مطالعات روانشناسی، و تجربه‌ی مشاوران در جلسات مشاوران با مراجعان بوده است، در اختیار شما کاربران عزیز مشاوره تلفنی رهیاب قرار داده‌ایم.

مطالعات روانشناسی نشان داده است که اکثر مردم نیاز به شش تا هفت ساعت خواب خوب دارند. (استثنائاتی هم وجود دارد، اما تعداد این افراد خیلی کم است). اطمینان حاصل کنید که قبل از خواب، بیش از حد تحرک نداشته باشید. دو ساعت پیش از خواب غذای سنگین، ورزش، و یا استفاده از دستگاه‌های الکترونیکی نداشته باشید.

مشاوران تغذیه معتقدند خوردن بیش از حد چربی، قند، کافئین و مواد غذایی با کربوهیدرات بالا انرژی ما را کاهش می‌دهند. حتی اگر انرژی اولیه­ای از این غذاها دریافت کنیم اما در نهایت میزان انرژی ما را کاهش می‌دهند. خوردن کمی غذاهای پروتئین‌دار، میوه، سبزیجات، دانه­های مغزّی و آجیل‌ها همه به سیستم ایمنی ما کمک می‌کنند. سعی کنید روده خود را با جویدن خوب غذا و بدون عجله غذا خوردن پرورش دهید. یکی از تکنیک‌هایی که مشاوران پیشنهاد می‌دهند، قانون  80/20 است. 80 درصد از وقتتان را غذای خوب بخورید و 20 درصد از وقت خود را خوش بگذرانید.

یکی از نکات کلیدی که مشاوران برای داشتن زندگی و بدن سالم، توصیه می‌کنند، خوردن آب کافی است. بنابراین اولاً مطمئن شوید که بدنتان آب کافی جذب کرده است. مشاوران تغذیه پیشنهاد می‌کنند در طول روزهای گرم و روزهای شلوغ به اندازه کافی مایعات، و ترجیحا آب بنوشید. دوم اینکه، هیچگاه الکل مصرف نکنید. مطالعات مشاوران تغذیه نشان داده الکل افسردگی‌زاست و عملکرد سیستم ایمنی شما را کاهش می‌دهد. مصرف الکل به کبد و سلول‌های شما آسیب می‌رساند و الگوی خواب شما را مختل می‌کند.

تا حالا شده به این موضوع فکر کنید که آیا واقعاً خودتان را دوست دارید؟ یا اینکه متوجه شوید کاری را در داخل یا خارج از خانه دارید به خوبی انجام میدهید؟ تلاش کنید بفهمیددر چه زمانی­هایی کاری را به خوبی انجام می­دهید. تجربه‌ی مشاوران و روانشناسان نشان داده این کار کمک می‌کند سالم‌تر زندگی کنید. کار شست‌وشویتان را تمام کنید بعد بنشینید و یک فنجان قهوه بنوشید.

آیا تا به حال این کار را انجام داده­اید؟ خودتان را به ساندویچ مورد علاقه­تان دعوت کنید و حتی هنگامی که همه چیز به خوبی پیش نرود، خودتان را سرزنش نکنید و به خود افتخار کنید. این جمله را با خودتان تکرار کنید که «چی می‌تونم از این اتفاق یاد بگیرم؟» شاید من در این زمینه نیاز به کمک دارم و مدام با خودتان گفت وگوی مثبت داشته باشید. با توجه به تجربه‌ای که ما مشاوران در جلسات مشاوره به دست آورده‌ایم، می‌توانم بگویم که این کار باعث می‌شود، به جای اینکه فشار مضاعف به خودتان وارد کنید، به دنبال چاره‌اندیشی باشید و برای حل مشکلات آرامتر تصمیم بگیرید.

مطالعات روانشناسی نشان می‌دهد وقتی که ما در معرض استرس قرار داشته باشیم به صورت طبیعی سرعت انجام فعالیت‌ها بیشتر می‌شود. این سرعت بخشیدن، به بدن و مغز ما اطلاع می­دهد که یک تهدید وجود دارد. شاید در ابتدا شما بتوانید سربعتر واکنش دهید، اما به زودی بدن فرسوده می‌شود و دچار اضطراب خواهید شد. در چنین مواردی مشاوران روانشناسی پیشنهاد می‌کنند سرعتتان را کم کنید و وضعیت را ارزیابی کنید. شاید شما نیاز به کمک بیشتری دارید. شاید وظایفی که شما در یک روز باید انجام دهید بیش از حد معمول است. یا شاید انتظارات شما نسبت به خودتان غیر واقعی و بیش از حد است. به هر حال، کار را جلو بردن همیشه پاسخ درستی نیست. یاد بگیرید که اولویت‌بندی کنید و واقع‌بین باشید. و از کنار بقیه موارد راحت بگذرید.

مشاوران روانشناس بر این باورند وقتی چند کار را به طور همزمان انجام می‌دهید نمی‌توانید هیچ کدام از آنها را با بهترین وجه ممکن انجام دهید. به همین خاطر برای به دست آوردن خیلی از چیزهایی که در حال انجامشان هستید شکست خواهید خورد. وقتی که شما در مدرسه کودکتان هستید و با او بازی می‌کنید و به طور همزمان هم پیامک ارسال می‌کنید، تمرکز شما دقیقا کجاست؟ چقدر از خودتان و کاری که انجام می‌دهید لذت می‌برید؟ ما هیچ وقت از جراحان نمی‌خواهیم تا خانه‌هایمان را سیم‌کشی کنند و یا از لوله‌کش‌ها توقع نداریم فیزیک آموزش بدهند و یا این که از پرفسورها بخواهیم که وعده غذایی یک رستوران را آماده کنند. من مطمئن هستم افرادی هستند که چند استعداد دارند اما تخصص‌گرایی برای ما بهتر است (و معمولا برای کسانی که در اطراف ما هم هستند بهتر است).

تجربه‌ی مشاوران در جلسات مشاوره ثابت کرده‌است داشتن تماس اجتماعی با افرادی که  ما را می­شناسند و درک می­کنند حمایت‌کننده و آرامش‌بخش است. انسان‌ها موجوداتی اجتماعی هستند که نیاز به پرورش، ارتباط و تأیید دارند. مطمئن شوید که این کارها را انجام می‌دهید. ما باید در کنار افرادی باشیم که می‌توانیم خود واقعیمان باشیم. به دنبال دوستانی باشید که مطمئنید این روابط را برای شما پرورش می­دهند. آنها می‌توانند شما را در حرکت نگه دارند. و زمانی که چیزی را واقعاً اشتباه انجام می‌دهید از شما حمایت کرده و کمک کنند در زندگی روزمره مقاوم شوید.

استفاده از دنیای الکترونیک خوب است، اما تا یک حد خاص. شما شاید متخصص فناوری اطلاعات باشید و کارتان این باشد، اما از دیدگاه روانشناسی انسان برای پشتیبانی، ارزشمند بودن و سرگرم کردن نیاز به تماس با سایر انسان­ها دارد. به عنوان یک مشاور توصیه می‌کنم گاهی از گوشی موبایلتان دور باشید و کامپیوتر و تلویزیونتان را خاموش کنید و یک «تعطیلات الکترونیکی» داشته باشید. انسان برای داشتن روابط طولانی مدت با وسایل الکترونیک طراحی نشده‌است. تماس و تعامل ما با سایر انسان‌ها، انسانیت و رفاه ما را تأمین می­کند. اطمینان حاصل کنید که سهم خود را از این ارتباط با سایر افراد دریافت می‌کنید.

ما مشاوران معتقدیم همه انسان‌ها به استراحت و ساعات بدون کار نیاز مبرم دارند. آیا شما هم سرگرمی دارید؟ آیا شما مطالعه می‌کنید؟ آیا ورزش می‌کنید؟ انسان‌ها برای بازی طراحی شده‌اند، بنابراین سعی کنید وقت خود را برای چیزهایی که از آن لذت می‌برید صرف کنید. نکته‌ی دیگر اینکه آیا از چیزهای کوچک روزمره لذت می‌برید؟ کارهایی  به کوچکی خوردن یک فنجان قهوه در راه رفتن به محل کار، لذت بردن از تماشای مناظر از پنجره دفتر خود و یا قدردانی از افرادی که همیشه به شما سلام می­کنند. از کنار این کارهای کوچک به راحتی عبور نکنید، چرا که تجربه‌ی ما مشاوران  نشان می‌دهد که این لذت‌های کوچک روزمره هستند که زندگی ما را بهتر می‌کنند. شما می‌توانید با لبخند زدن به مردم و تشکر از آن‌ها برای اقدامات کوچشان تشکر کنید.

احساس شکرگزاری و قدردانی می‌تواند رفاه، تندرستی و سلامت شما را افزایش دهد و حتی افسردگی را کاهش دهد. من پیشنهاد می­کنم که در پایان هر روز حداقل سه چیز را برای سپاسگزاری پیدا کنید. می‌توانید چیزهای اساسی و ساده‌ای مثل «سقف بالای سرتان» یا «پاهایی که هر جا که بخواهید، شمارا می‌برند» را شکرگزار باشید. با این کار می‌فهمید که چقدر خوش‌شانس هستید. چرا که همه افراد این نعمت‌ها را ندارند. فراموش نکنید که از خانواده، همکاران و دوستانتان نیز تشکر کنید. پژوهش‌های روانشناسی و تجربه‌ی مشاوران نشان می‌دهد افرادی که احساس خوشبختی و قدردانی می‌کنند بیشتر خوش‌بین و انعطاف‌پذیر هستند. اگر این کار را هر روز برای یک ماه انجام دهید، متوجه لیستی از موارد مثبت می­شوید، که به طور مرتب بیشتر می‌شوند و لیست چیزهایی که در زندگی شما غلط است، کاهش می­یابد و مثل گذشته بر شما تأثیرگذار نیستند.

منبع روانشناسی امروز: کلیک کنید.

نویسنده: محسن کریمی

جهت مشاوره درباره «زندگی سالم در 10 نکته مشاوره روانشناسی» می توانید از طریق خط ثابت بدون گرفتن کد با شماره های زیر تماس بگیرید:

تماس با 26  52  907  909 از سراسر کشور

تماس با 48  56  230  909 از استان تهـران

جهت مشاوره از طریق موبایل اینجا کلیک نمایید.

مرکز مشاوره صدای رهیاب در راستای گسترش خدمات روانشناسی و ایجاد امکان دسترسی تمامی هموطنان به خدمات مشاوره و همچنین بهبود خدمات مشاوره تلفنی، فاز اول کار خود را در زمینه های مشاوره تحصیلی، مشاوره خانواده و مشاوره روانشناسی آغاز کرد. به فضل پروردگار مرکز مشاوره تلفنی و حضوری صدای رهیاب با پیشرفت فاز اول خود و در راستای همه گیرتر شدن خدمات مشاوره، با گسترش خدمات مشاوره تلفنی خود، در حوزه مشاوره آنلاین، مشاوره تصویری و مشاوره خارج از کشور با هموطنان عزیزمان نیز فعالیت خود را توسعه بخشیده است. در حال حاضر در مرکز مشاوره صدای رهیاب، شما می توانید از مشاوره روانشناسان زبده در حوزه های مختلف مثل مشاوره تحصیلی، خانواده و روانشناسی بهره مند شوید. امید است که شما کاربران گرامی از خدمات مشاوره صدای رهیاب، کمال رضایت و استفاده را داشته باشید.

ما را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید:

داشتن زندگی سالم و سالم زیستن چیزی است که هر کسی به دنبال آن است. خیلی از افراد به دنبال زندگی سالم و سالم زیستن هستند، اما فکر می‌کنند برای سالم زیستن باید پول خرج کنند یا حتماً باید تفریحاتی با هزینه‌ی زیاد انجام دهند. به همین خاطر بسیاری از افرادی که به مراکز مشاوره، مشاوران و روانشناسان مراجعه می‌کنند، احساس افسردگی دارند یا حس می‌کنند بیمار هستند.

به همین خاطر در این مقاله مشاوره تلفنی صدای رهیاب تلاش کرده‌است، ۱۰ راز داشتن زندگی سالم را در اختیار شما قرار دهد. رازهایی که بسیاری از آن‌ها نه نیاز به هزینه دارد و نه وقت زیادی می‌گیرد. بلکه افراد باید همت و اراده انجام کار را داشته باشند. مشاوره تلفنی صدای رهیاب، در ادامه مقاله‌ای از سایت روانشناسی امروز را در اختیار شما کاربران عزیز و طرفداران مهارت‌های مشاوره و روانشناسی قرار داده است تا بتوانید با اصلاح خود، شادتر و سالم‌تر زندگی کنید.

تجربه‌ی شخصی من به عنوان مشاور و همچنین تجربه مراجعان من در جلسات مشاوره این موضوع را بر من روشن کرده است که ما خیلی وقت‌ها به راحتی فراموش می‌کنیم که چه کارهایی برایمان مفید و سودمند است. این موضوع  خصوصاً زمان‌هایی بیشتر خود را نشان می‌دهد که تحت استرس قرار گرفته باشیم. خسته و هیجان زده باشیم و یا از محیط معمولمان دور شویم.

تجربه‌ی مشاوران روانشناس نشان داده است که این موضوع برای اکثر افراد رخ می­دهد، به همین دلیل من به عنوان یک مشاور روانشناس یک چک لیست سلامت را برای کمک به شما در مسیر بازگشت و حمایت از خود تهیه کرده‌ام. با تمرین برخی از این رفتارها، می توانید استرس خود را کاهش دهید و از فرسودگی یا خستگی خود جلوگیری کنید.

مشاوره زندگی

در نتیجه، احساس آرامش بیشتری خواهید داشت و قادر خواهید بود از اوقات فراغت خود لذت ببرید. در ادامه برخی از موارد این چک لیست را که حاصل مطالعات روانشناسی، و تجربه‌ی مشاوران در جلسات مشاوران با مراجعان بوده است، در اختیار شما کاربران عزیز مشاوره تلفنی رهیاب قرار داده‌ایم.

مطالعات روانشناسی نشان داده است که اکثر مردم نیاز به شش تا هفت ساعت خواب خوب دارند. (استثنائاتی هم وجود دارد، اما تعداد این افراد خیلی کم است). اطمینان حاصل کنید که قبل از خواب، بیش از حد تحرک نداشته باشید. دو ساعت پیش از خواب غذای سنگین، ورزش، و یا استفاده از دستگاه‌های الکترونیکی نداشته باشید.

مشاوران تغذیه معتقدند خوردن بیش از حد چربی، قند، کافئین و مواد غذایی با کربوهیدرات بالا انرژی ما را کاهش می‌دهند. حتی اگر انرژی اولیه­ای از این غذاها دریافت کنیم اما در نهایت میزان انرژی ما را کاهش می‌دهند. خوردن کمی غذاهای پروتئین‌دار، میوه، سبزیجات، دانه­های مغزّی و آجیل‌ها همه به سیستم ایمنی ما کمک می‌کنند. سعی کنید روده خود را با جویدن خوب غذا و بدون عجله غذا خوردن پرورش دهید. یکی از تکنیک‌هایی که مشاوران پیشنهاد می‌دهند، قانون  80/20 است. 80 درصد از وقتتان را غذای خوب بخورید و 20 درصد از وقت خود را خوش بگذرانید.

یکی از نکات کلیدی که مشاوران برای داشتن زندگی و بدن سالم، توصیه می‌کنند، خوردن آب کافی است. بنابراین اولاً مطمئن شوید که بدنتان آب کافی جذب کرده است. مشاوران تغذیه پیشنهاد می‌کنند در طول روزهای گرم و روزهای شلوغ به اندازه کافی مایعات، و ترجیحا آب بنوشید. دوم اینکه، هیچگاه الکل مصرف نکنید. مطالعات مشاوران تغذیه نشان داده الکل افسردگی‌زاست و عملکرد سیستم ایمنی شما را کاهش می‌دهد. مصرف الکل به کبد و سلول‌های شما آسیب می‌رساند و الگوی خواب شما را مختل می‌کند.

تا حالا شده به این موضوع فکر کنید که آیا واقعاً خودتان را دوست دارید؟ یا اینکه متوجه شوید کاری را در داخل یا خارج از خانه دارید به خوبی انجام میدهید؟ تلاش کنید بفهمیددر چه زمانی­هایی کاری را به خوبی انجام می­دهید. تجربه‌ی مشاوران و روانشناسان نشان داده این کار کمک می‌کند سالم‌تر زندگی کنید. کار شست‌وشویتان را تمام کنید بعد بنشینید و یک فنجان قهوه بنوشید.

آیا تا به حال این کار را انجام داده­اید؟ خودتان را به ساندویچ مورد علاقه­تان دعوت کنید و حتی هنگامی که همه چیز به خوبی پیش نرود، خودتان را سرزنش نکنید و به خود افتخار کنید. این جمله را با خودتان تکرار کنید که «چی می‌تونم از این اتفاق یاد بگیرم؟» شاید من در این زمینه نیاز به کمک دارم و مدام با خودتان گفت وگوی مثبت داشته باشید. با توجه به تجربه‌ای که ما مشاوران در جلسات مشاوره به دست آورده‌ایم، می‌توانم بگویم که این کار باعث می‌شود، به جای اینکه فشار مضاعف به خودتان وارد کنید، به دنبال چاره‌اندیشی باشید و برای حل مشکلات آرامتر تصمیم بگیرید.

مطالعات روانشناسی نشان می‌دهد وقتی که ما در معرض استرس قرار داشته باشیم به صورت طبیعی سرعت انجام فعالیت‌ها بیشتر می‌شود. این سرعت بخشیدن، به بدن و مغز ما اطلاع می­دهد که یک تهدید وجود دارد. شاید در ابتدا شما بتوانید سربعتر واکنش دهید، اما به زودی بدن فرسوده می‌شود و دچار اضطراب خواهید شد. در چنین مواردی مشاوران روانشناسی پیشنهاد می‌کنند سرعتتان را کم کنید و وضعیت را ارزیابی کنید. شاید شما نیاز به کمک بیشتری دارید. شاید وظایفی که شما در یک روز باید انجام دهید بیش از حد معمول است. یا شاید انتظارات شما نسبت به خودتان غیر واقعی و بیش از حد است. به هر حال، کار را جلو بردن همیشه پاسخ درستی نیست. یاد بگیرید که اولویت‌بندی کنید و واقع‌بین باشید. و از کنار بقیه موارد راحت بگذرید.

مشاوران روانشناس بر این باورند وقتی چند کار را به طور همزمان انجام می‌دهید نمی‌توانید هیچ کدام از آنها را با بهترین وجه ممکن انجام دهید. به همین خاطر برای به دست آوردن خیلی از چیزهایی که در حال انجامشان هستید شکست خواهید خورد. وقتی که شما در مدرسه کودکتان هستید و با او بازی می‌کنید و به طور همزمان هم پیامک ارسال می‌کنید، تمرکز شما دقیقا کجاست؟ چقدر از خودتان و کاری که انجام می‌دهید لذت می‌برید؟ ما هیچ وقت از جراحان نمی‌خواهیم تا خانه‌هایمان را سیم‌کشی کنند و یا از لوله‌کش‌ها توقع نداریم فیزیک آموزش بدهند و یا این که از پرفسورها بخواهیم که وعده غذایی یک رستوران را آماده کنند. من مطمئن هستم افرادی هستند که چند استعداد دارند اما تخصص‌گرایی برای ما بهتر است (و معمولا برای کسانی که در اطراف ما هم هستند بهتر است).

تجربه‌ی مشاوران در جلسات مشاوره ثابت کرده‌است داشتن تماس اجتماعی با افرادی که  ما را می­شناسند و درک می­کنند حمایت‌کننده و آرامش‌بخش است. انسان‌ها موجوداتی اجتماعی هستند که نیاز به پرورش، ارتباط و تأیید دارند. مطمئن شوید که این کارها را انجام می‌دهید. ما باید در کنار افرادی باشیم که می‌توانیم خود واقعیمان باشیم. به دنبال دوستانی باشید که مطمئنید این روابط را برای شما پرورش می­دهند. آنها می‌توانند شما را در حرکت نگه دارند. و زمانی که چیزی را واقعاً اشتباه انجام می‌دهید از شما حمایت کرده و کمک کنند در زندگی روزمره مقاوم شوید.

استفاده از دنیای الکترونیک خوب است، اما تا یک حد خاص. شما شاید متخصص فناوری اطلاعات باشید و کارتان این باشد، اما از دیدگاه روانشناسی انسان برای پشتیبانی، ارزشمند بودن و سرگرم کردن نیاز به تماس با سایر انسان­ها دارد. به عنوان یک مشاور توصیه می‌کنم گاهی از گوشی موبایلتان دور باشید و کامپیوتر و تلویزیونتان را خاموش کنید و یک «تعطیلات الکترونیکی» داشته باشید. انسان برای داشتن روابط طولانی مدت با وسایل الکترونیک طراحی نشده‌است. تماس و تعامل ما با سایر انسان‌ها، انسانیت و رفاه ما را تأمین می­کند. اطمینان حاصل کنید که سهم خود را از این ارتباط با سایر افراد دریافت می‌کنید.

ما مشاوران معتقدیم همه انسان‌ها به استراحت و ساعات بدون کار نیاز مبرم دارند. آیا شما هم سرگرمی دارید؟ آیا شما مطالعه می‌کنید؟ آیا ورزش می‌کنید؟ انسان‌ها برای بازی طراحی شده‌اند، بنابراین سعی کنید وقت خود را برای چیزهایی که از آن لذت می‌برید صرف کنید. نکته‌ی دیگر اینکه آیا از چیزهای کوچک روزمره لذت می‌برید؟ کارهایی  به کوچکی خوردن یک فنجان قهوه در راه رفتن به محل کار، لذت بردن از تماشای مناظر از پنجره دفتر خود و یا قدردانی از افرادی که همیشه به شما سلام می­کنند. از کنار این کارهای کوچک به راحتی عبور نکنید، چرا که تجربه‌ی ما مشاوران  نشان می‌دهد که این لذت‌های کوچک روزمره هستند که زندگی ما را بهتر می‌کنند. شما می‌توانید با لبخند زدن به مردم و تشکر از آن‌ها برای اقدامات کوچشان تشکر کنید.

احساس شکرگزاری و قدردانی می‌تواند رفاه، تندرستی و سلامت شما را افزایش دهد و حتی افسردگی را کاهش دهد. من پیشنهاد می­کنم که در پایان هر روز حداقل سه چیز را برای سپاسگزاری پیدا کنید. می‌توانید چیزهای اساسی و ساده‌ای مثل «سقف بالای سرتان» یا «پاهایی که هر جا که بخواهید، شمارا می‌برند» را شکرگزار باشید. با این کار می‌فهمید که چقدر خوش‌شانس هستید. چرا که همه افراد این نعمت‌ها را ندارند. فراموش نکنید که از خانواده، همکاران و دوستانتان نیز تشکر کنید. پژوهش‌های روانشناسی و تجربه‌ی مشاوران نشان می‌دهد افرادی که احساس خوشبختی و قدردانی می‌کنند بیشتر خوش‌بین و انعطاف‌پذیر هستند. اگر این کار را هر روز برای یک ماه انجام دهید، متوجه لیستی از موارد مثبت می­شوید، که به طور مرتب بیشتر می‌شوند و لیست چیزهایی که در زندگی شما غلط است، کاهش می­یابد و مثل گذشته بر شما تأثیرگذار نیستند.

منبع روانشناسی امروز: کلیک کنید.

نویسنده: محسن کریمی

جهت مشاوره درباره «زندگی سالم در 10 نکته مشاوره روانشناسی» می توانید از طریق خط ثابت بدون گرفتن کد با شماره های زیر تماس بگیرید:

تماس با 26  52  907  909 از سراسر کشور

تماس با 48  56  230  909 از استان تهـران

جهت مشاوره از طریق موبایل اینجا کلیک نمایید.

مرکز مشاوره صدای رهیاب در راستای گسترش خدمات روانشناسی و ایجاد امکان دسترسی تمامی هموطنان به خدمات مشاوره و همچنین بهبود خدمات مشاوره تلفنی، فاز اول کار خود را در زمینه های مشاوره تحصیلی، مشاوره خانواده و مشاوره روانشناسی آغاز کرد. به فضل پروردگار مرکز مشاوره تلفنی و حضوری صدای رهیاب با پیشرفت فاز اول خود و در راستای همه گیرتر شدن خدمات مشاوره، با گسترش خدمات مشاوره تلفنی خود، در حوزه مشاوره آنلاین، مشاوره تصویری و مشاوره خارج از کشور با هموطنان عزیزمان نیز فعالیت خود را توسعه بخشیده است. در حال حاضر در مرکز مشاوره صدای رهیاب، شما می توانید از مشاوره روانشناسان زبده در حوزه های مختلف مثل مشاوره تحصیلی، خانواده و روانشناسی بهره مند شوید. امید است که شما کاربران گرامی از خدمات مشاوره صدای رهیاب، کمال رضایت و استفاده را داشته باشید.

ما را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید:

 

سی توصیه مهم برای زندگی بهتر…

1- هر روز 10 تا 30 دقيقه پياده‌روى كنيد و هنگام راه رفتن، لبخند بزنيد، اين بهترين داروى ضدافسردگى است.2- هر روز حداقل 10 دقيقه در يك مكان كاملاً ساكت و بى‌سر و صدا بنشينيد.3- هرگز از خوابتان نزنيد. يك دستگاه ضبط فيلم بخريد و برنامه‌ هاى تلويزيونى مورد علاقه‌تان كه شبها ديروقت پخش مى‌شوند را ضبط كنيد و روز بعد ببينيد.4- هر روز صبح كه از خواب بلند مى‌شويد این جمله را تكميل كنيد: «هدف امروز من ……است».5- با اين سه «الف» زندگى كنيد: انرژى، اشتياق، احساس يگانگى6- نسبت به سال قبل كتاب‌هاى بيشترى بخوانيد و بازى‌هاى بيشترى بكنيد.7- هر روز زمانى را براى دعا، مديتيشن، يوگا و يا نظاير آن بگذاريد.8- با افراد بالاتر از 70 ساله و نيز افراد كمتر از 6 ساله وقت بگذرانيد.9- به هنگام بيدارى، روياپردازى كنيد.10- بيشتر از ميوه‌ها و سبزيجات تغذيه كنيد.11- چاى سبز، مقدارى زيادى آب، كلم، بادام و فندق را در رژيم غذايى روزانه‌تان بگنجانيد.12- سعى كنيد هر روز بر روى لب حداقل سه نفر لبخند بياوريد.13- ريخت و پاش و آشفتگى را از خانه، ماشين و ميز كارتان دور سازيد.14- انرژى خود را صرف شايعات، موضوعات گذشته، افكار منفى يا چيزهايى كه از كنترل شما خارج است نكنيد، در عوض انرژى خود را مصروف جنبه‌ هاى مثبت «زمان حاضر» سازيد.15- بدانيد زندگى مانند مدرسه است و شما براى يادگيرى به اينجا آمده‌ ايد. مسائل، جزئى از برنامه درسى است كه ظاهر مى‌شوند و از بين مى‌روند، درست مثل مسائل كلاس رياضى، امّا درس‌هايى كه از آن‌ها ياد مى‌گيريد براى هميشه پا برجا مى‌ماند.16- صبحانه را زياد، ناهار را متوسط و شام را كم بخوريد.17- خودتان را زياد جدّى نگيريد. هيچكس ديگر هم اين كار را نمى‌كند.18- لزومى ندارد كه در هر بحثى برنده شويد، اختلاف نظرها را بپذيريد.19- با گذشته خود صلح كنيد تا «حال»تان خراب نشود.20- زندگى خودتان را با ديگران مقايسه نكنيد.21- هيچكس مسئول شادى و رضايت شما نيست بجز خودتان.22- هر مصيبت يا ضايعه‌اى كه برايتان پيش مى‌آيد به خودتان بگوئيد: «آيا 5 سال ديگر، اين اتفاق اهميتى خواهد داشت؟»23- همه را به خاطر همه چيز ببخشيد.24- آنچه ديگران دربارۀ شما فكر مى‌كنند به شما مربوط نيست.25- هر وضعيتى، چه خوب و چه بد، تغيير خواهد كرد.26- به هنگام بيمارى، كارتان از شما مراقبت نمى‌كند، دوستانتان از شما مراقبت مى‌كنند. تماس خود را با آن‌ها حفظ كنيد.27- بهترين اتفاق براى شما هنوز روى نداده است.28- گاه گاهى به افراد خانواده‌تان تلفن كنيد و به آنها بگوئيد كه به فكرشان هستيد.29- هر شب قبل از رفتن به رختخواب، جمله زير را تكميل كنيد: «من امروز به خاطر ……… خوشحال و سپاسگزارم».30- اين متن را برای دیگران به اشتراک بگذارید.

آدرس: تهران خیابان ولیعصر، بالاتر از میدان ونک، کوچه نگار، بعد از برج نگار، کوچه تلاش، پلاک 1، طبقه سوم

مشاوره زندگی

تلفن: 6-88919615تلفن: 6-88912125تلفن همراه: 09398855842تلفن همراه: 09398855615تلفن همراه: 09125785520ایمیل: info@moshaverehneshat.com

شنبه تا پنج شنبه ها به جز تعطیلات رسمی از ساعت 8 صبح تا 8 عصر.

تمامی حقوق سایت متعلق به مرکز خدمات مشاوره نشاط می باشد. طراحی 1394 گروه طراحی سایت مانا: شرکت طراحی سایت , بهینه سازی سایت و سئو

وقتی رابطه زوج با هم خوب نیست، بهبود رابطه زن و شوهر اغلب دشوار است. عدم مهارت برقراری ارتباط صحیح با همسر می‌تواند منجر به ایجاد احساس افسردگی، احساس نا امنی، بی اعتنایی یا عدم علاقه به گفتگو با همسر گردد. البته در این مواقع، لحن صحبت با همسر نیز تغییر می‌کند.

گاهی در ارتباط با همسر، طرز صحبت از موضوع گفتگو مهم تر است. عدم مهارت برقراری ارتباط صحیح با همسر نه تنها موجب آسیب رساندن به احساسات می‌شود، بلکه موجب سوء استفاده عاطفی یا جسمی نیز می گردد.

وقتی رابطه زن و شوهر بیشتر شبیه به هم اتاقی شود تا یک رابطه زناشویی، نیاز به مشاوره خانواده ضروری به نظر می‌رسد. این بدان معنا نیست اگر زوج برخی رفتارها را از خود نشان دادند، در زندگی زناشویی مشکل دارند.

اگر بعد از ازدواج یکی از زوجین در روابط زناشویی احساس کمبود محبت و صمیمیت از طرف همسر خود کند، این احساس به شما القا می‌شود که با همسر خود هم اتاقی هستید تا یک زن و شوهر و به عقیده کارشناسان مشاوره خانواده ( family counselling ) نشانه خوبی در ازدواج نیست.

مشاوره زندگی

وقتی زن و شوهر در زندگی زناشویی تفاهم نداشته و هر دو از این اختلافات آگاه باشند، شناخت ریشه اختلاف در زندگی زناشویی فقط نیمی از ماجراست.

به‌عنوان مشاور خانواده بارها این جمله را از مراجعین خود می‌شنوم که می‌گویند: ما علت اختلاف با همسر در زندگی خود را می‌دانیم اما نمی‌توانیم چگونه به حل مشکلات زناشویی خود پایان دهیم.

این موقع بهترین زمان است تا از شخص سومی برای کمک به حل اختلافات زناشویی خود کمک بگیرید. اگر زوج در زندگی مشترک با همسر خود اختلاف دارند، یک مشاور خانواده خوب می‌تواند ازدواج شما را به درستی هدایت کند تا از تجربه یک زندگی مشترک موفق در کنار همسر خود لذت ببرید.

به‌عنوان یک مشاور خانواده معتقدم، آنچه ما درون خود احساس می‌کنیم سرانجام به بیرون بروز خواهد کرد. حتی اگر برای مدتی بخواهیم این احساسات را پنهان کنیم و در خود بریزیم، بالاخره از جایی دیگر بیرون می‌ریزد. احساسات منفی مانند احساس خشم یا احساس درماندگی نسبت به همسر می‌تواند به رفتارهای مضر و گاهی آسیب‌زا دز زندگی مشترک منجر شود.

گرچه گاهی اوقات در هنگام مشاوره متوجه می شویم زن با در نظر گرفتن شرایط زندگی، مثلاً به خاطر فرزندان، تصمیم به حفظ رابطه و ادامه زندگی مشترک گرفته اما به این دلیل که هنوز ریشه مشکلات زناشویی از بین نرفته، همسر مدام احساس کینه‌توزی می‌کند. این احساس کینه‌توزی سبب می‌شود زن آسیب‌های گذشته خود را با بدرفتاری نسبت به شوهر تلافی کند.

یک مرکز مشاوره خوب می‌تواند به زوجین کمک کند احساسات منفی خود را تشخیص داده و راه مناسبی برای برخورد و مقابله با این احساسات پیدا کنند.

وقتی زن و شوهر باهم اختلاف دارند و یا مدام دعوا با همسر دارند،  اندکی فاصله گرفتن زوج از هم اغلب می‌تواند مفید واقع شود. بااین‌حال، وقتی این فاصله گرفتن‌ها منجر به دوری و ترک منزل همسر به صورت مداوم شود، حتماً باید از یک مشاور خانواده کمک بگیرید.

دور از هم زندگی کردن و به خانه نیامدن معمولاً اختلافات زن و شوهر را حل نمی‌کند. در عوض، این طرز فکر را تقویت می‌کند که دور بودن از همسر مفید است و باعث تکرار بیشتر این رفتار می‌شود. وقتی‌که همسر دوباره به خانه بازمی‌گردد، مشکلات زندگی و اختلافات زناشویی قبلی هنوز وجود دارد اما به خاطر آنکه زمانی از آن موضوع گذشته اغلب توسط زوج نادیده گرفته می‌شود.

وقتی احساس می‌کنید فقط به خاطر فرزندان مجبور به ادامه زندگی مشترک با همسر خود هستید، حتما از یک مشاور خانواده خوب برای راهنمایی درخواست کمک کنید.

برخلاف تصور زن و شوهر ، ادامه دادن چنین زندگی و رابطه‌ای درواقع آسیب جدی به تربیت فرزندان وارد می‌کند.

بالعکس، اگر زن و شوهر قادر به حل اختلافات خود هستند و به ازدواج خود به‌عنوان یک رابطه سالم و مثبت نگاه کنند، این بهترین گزینه برای والدین و فرزندان آنها خواهد بود.به‌عنوان یک مشاور خانواده معتقدم فرزندان نباید بهانه ای برای ادامه زندگی مشترک زن و شوهر باشند.

به یاد دارم وقتی با یک نوجوان که در مدرسه مشکل داشت کار می‌کردم، او رفتار مخربی نشان می‌داد و نمره‌های درسی او در کلاس روز به روز در حال کاهش بود. وقتی از او دلیل چنین کارهایی را پرسیدم، پاسخ داد: من به‌خوبی می‌دانم که والدین من یکدیگر را دوست ندارند زیرا فقط نقش خوب بودن را بازی می‌کنند ولی هرگز مانند والدین دوستانم شاد و خوشحال نیستند.فرزندان ما عموماً بسیاری شهودی و باهوش هستند. مهم نیست والدین چقدر و چگونه اختلافات زناشویی خود را در مقابل فرزندان کتمان کنند، اکثر فرزندان عدم رضایت پدر و مادر از ازدواج خود را احساس می‌کنند.در پایان لازم به یادآوری است، همه ازدواج‌ ها قابل نجات نیستند اما در مورد خانواده هایی که اختلافات زندگی مشترک آن‌ها هنوز قابل‌حل و فصل است و در طول دوره مشاوره زوج درمانی به اصول آن متعهد هستند، مشاوره خانواده می‌تواند به آن‌ها در یافتن ریشه مشکلات زندگی و بهبود رابطه با همسر کمک فراوانی کند.

مراجعه به مرکز مشاوره خانواده تنها به حضور در جلسات مشاوره و صحبت با مشاور ختم نمی شود. رمز موفقیت در کمک از یک مشاور خانواده به طور قابل توجهی به تلاش و پشتکار زوج در عمل به توصیه و راهنمایی های مشاور وابسته است. البته این موضوع قابل درک است که اکثر مراجعین نمی دانند از مشاور خود چه انتظاراتی باید داشته باشند.

 ساده به نظر می رسد، درست است؟ البته در اغلب موارد اینطور نیست. تنها هدف مشترک زوج در مراجعه به مرکز مشاوره خانواده باید این باشد: ” ما هر دو می خواهیم برای حفظ رابطه و ازدواج خود تلاش کنیم.” با این حال، گاهی در جلسات مرکز مشاوره خانواده مشاهده می‌شود یکی از زوج ها در ادامه زندگی با همسر خود دچار شک و تردید است که این امر کاملا طبیعی است.

دلایل مختلف اینکه چرا گاهی در جلسات مشاوره خانواده و فرایند زوج درمانی موفقیت حاصل نمی شود وجود دارد. البته شما هنوز هم می توانید برای راهنمایی و طرح سوالات زندگی زناشویی خود از مشاور درخواست کمک کنید اما تا زمانیکه زن و شوهر یک هدف مشترک در مراجعه به مرکز مشاوره خانواده نداشته باشند، تمرکز بر روی موضوع مشاوره مشکل خواهد بود.

“در شرایط سخت” حداقل برای شش ماه به تلاش خود برای حفظ و بهبود رابطه با همسر ادامه دهید. باید دانست سرعت پیشرفت در امر مشاوره خانواده و زوج درمانی نسبت به مشاوره فردی همواره کمتر است. زیرا اغلب، انگیزه و نگرش در زوج با هم متفاوت است و زوجی که در کنار هم زندگی می کنند نیاز به زمان بیشتری برای تغییر در رفتار خود دارند.

همچنین برای برخی افراد، سال های زیادی (به طور متوسط شش سال) طول خواهد کشید تا برای حل اختلاف با همسر خود تصمیم به مراجعه به مرکز مشاوره خانواده بگیرند. این زمان طولانی، کار را هم برای مشاور و هم برای زوج سخت تر می کند.

تهدید به طلاق از طرف زن یا مرد می تواند به طور کامل فرایند مشاوره زوج درمانی را تخریب کند. زوج درمانگر برای ایجاد اطمینان و حفظ امنیت زوج ( که اعتماد آنها اغلب نسبت به هم از دست رفته است) به سختی تلاش می کند. تهدید به طلاق در حین دعوا با همسر، شما را از مراحل مشاوره دور می سازد.

 برای حفظ و بهبود روابط زناشویی خود باید به دنبال فکر و ایده باشید. در مورد یک ضعف اخلاقی و خصوصیات رفتاری ناپسند خود که در گذشته در برقراری ارتباط با دوستان و آشنایان و همسر خود مشکل ساز شده و باعث آزار و اذیت اطرافیان گردیده بیشتر فکر کنید.

گاهی در جلسات مرکز مشاوره خانواده مشاهده می شود، یکی از زوج ( زن یا مرد)  تلاش و فداکاری یکطرفه شدیدی برای حل اختلافات زناشویی و حفظ رابطه می کند. البته یک مشاور خانواده خوب به سادگی می تواند این نکته را تشخیص داد که چه کسی ( زن یا مرد) میل و اراده بیشتری برای حفظ رابطه دارد و چه فردی در این رابطه شفاف نیست.

علاوه براین، اغلب اوقات فقط یکی از زوجین ( زن یا شوهر) تلاش بیشتری را در مقایسه با دیگری انجام می دهد. این منصفانه نیست. ما این را می دانیم اما گاهی تنها یک نفر واقعا برای حفظ رابطه و نجات زندگی مشترک مبارزه می کند. در حقیقت او با این کار کمک می کند کنترل همسر خود که در آموزش و درک راهنمایی های مشاور عقب تر است را در دست بگیرد.

وقتی احساس کردید تلاش شما برای حفظ ازدواج و بهبود در رابطه زناشویی بی نتیجه است زود تصمیم به قطع ارتباط با مشاور نگیرید. سعی کنید در این مواقع، دلیل نگرانی خود را با مشاور خانواده مطرح کرده و در صورت موافقت نظر مشاور، موضوع را با همسر خود نیز در میان بگذارید.

در مورد مشکلات و اختلافات زناشویی خود با کسی صحبت نکنید مگر کسانی که کاملا از تلاش های شما حمایت می کنند. همچنین در طول مراحل مشاوره زوج درمانی نزد دوستان و خانواده از همسر خود گله و شکایت نکنید. شما مشورت و راهنمایی های موثری از دیگران برای نجات زندگی خود کسب نخواهید کرد.

فرایند مشاوره زوج درمانی خود را قبل از هر اقدام دیگری در اولویت قرار دهید. نسبت به زمان خود انعطاف پذیر باشید. اگر لازم است برای مدتی پول خود را بودجه بندی کنید (برای پول خود برنامه ریزی کنید) تا استطاعت آن را داشته باشید که هزینه مشاوره را پرداخت کنید. من به شما اطمینان می دهم هزینه مشاوره ارزان تر از هزینه اقدام به طلاق خواهد بود.

شما در اختلاف با همسر خود در یک دور باطل قرار گرفته اید. یک مشاور با نقد و نکوهش رفتار های اشتباه شما ( مانند سوء استفاده جنسی، خشونت خانگی و یا خیانت همسر ) قصد طرفداری از همسر شما را ندارد. مشاور خانواده زوج را راهنمایی خواهد کرد تا رفتارهای منفی و مخرب در روابط زناشویی خود را تغییر داده و کمک می کند بهترین  ها را در یکدیگر ببینند.

همواره تلاش برای حل اختلافات زناشویی ، حفظ رابطه و ادامه زندگی در چنین شرایطی برای زوج بسیار استرس زا است. مشکلات و اختلافات زناشویی همه زندگی شما را تحت تاثیر قرار می دهد. این انتظاری دشوار است اما مشاور خانواده از زوج انتظار دارد تا در طول دوره زوج درمانی صبور  و امیدوار باشند. همچنین مشاور خانواده از زوج انتظار دارد در طول جلسات مشاوره با همسر خود با احترام و عزت رفتار کنند.

مراکز مشاوره همراه شما هستند تا بتوانید مشکلات زندگی مشترک خود را به نحوی که به تنهایی قادر به حل آن نیستید حل کنید.

اگر زوج زودتر برای بهبود روابط زناشویی خود تلاش کنند و مهارت های همسرداری و اصول برقراری ارتباط صحیح با همسر را آموزش ببینند و در مواجه با اختلافات زناشویی هرچه سریعتر به مرکز مشاوره مراجعه و از یک مشاور خانواده خوب کمک بگیرند، دیگر مجبور نیستند برای حل اختلافات زناشویی خود استرس و فشار زیادی را تحمل کنند.

همچنین زوج می توانند با فراگیری آموزش مهارت های زندگی از وقوع طلاق جلوگیری کنند. با کمک از یک مشاور خانواده خوب و تبعیت و تعهد زوج به اصول و مراحل مشاوره قادر به تجربه یک ازدواج موفق در کنار همسر خود خواهید بود.

برای مشاهده آدرس مرکز مشاوره خانواده تهران کلیک کنید

برای تعیین وقت مشاوره هم اکنون تماس بگیرید: 02144849792 

آوریل 3, 2020 مشاوره خانواده 0

شما قبل از ازدواج قول و قرارهای زیادی با همسر خود گذاشته‌اید. شما ازدواج کرده‌اید و اکنون آینده خوبی منتظر شماست. شوهر خوب بودن ممکن است کمی دشوار باشد اما قطعاً غیرممکن نیست. اگر شما در هدف خود برای شوهر خوب بودن و ایجاد رابطه بهتر با همسر صادق باشید، …

ژانویه 31, 2020 مشاوره خانواده 0

هیچ‌کس دوست ندارد یک ازدواج بدون رابطه زناشویی داشته باشد. اما حقیقت این است که حدود %20 از زوج‌ها کمتر از یک‌بار در ماه رابطه جنسی دارند. اگرچه، عدد مشخصی برای داشتن میزان رابطه جنسی در ازدواج وجود ندارد اما نبود رابطه زناشویی موجب از بین رفتن ارتباط نزدیک عاطفی …

مشاوره زندگی

ژانویه 21, 2020 مشاوره خانواده 2

فهم و شناخت توقعات و خواسته های زن از مرد و همسرش آسان نیست. زن انتظار دارد شوهرش او را تا ابد دوست بدارد. یک زن همواره به دنبال آن است مهم‌ترین شخص در زندگی مردی باشد که با او ازدواج کرده است. اما آیا ابراز عشق بعد ازدواج تنها …

ژانویه 5, 2020 مشاوره خانواده 0

آیا به دنبال روش رفتار با مادر شوهر پرتوقع ، حسود یا خودخواه خود هستید؟ شاید او همیشه می‌خواهد در تمام مهمانی و مراسم شما حضور داشته باشد، حال‌آنکه شما می‌خواهید یک سری از مراسم‌ها را به طور خصوصی و برای خود برگزار کنید. شاید او سعی می‌کند در همه‌چیز …

دسامبر 1, 2019 مشاوره خانواده 2

در این مقاله از سایت مشاوره باما به علت عصبانیت مردان، چگونگی رفتار و برخورد با شوهر عصبی می پردازیم: وقتی زنان و مردان ازدواج می‌کنند اغلب تصور یک زندگی افسانه‌ای رادارند، شاهزاده زندگی شان را جذاب و دلربا می‌بینند، مراسم ازدواج زیبایی برگزار می‌کنند و بعدازآن همه‌چیز به یک …

نوامبر 12, 2019 مشاوره خانواده 0

دلایل زیادی برای وفاداری به همسر وجود دارد. در این مقاله از سایت مشاوره باما معنی وفادار بودن در ازدواج و چگونگی باوفا ماندن به شوهر یا زن را موردمطالعه قرار می‌دهیم. اما در ابتدا لازم است به شما بگوییم: چرا وفاداری در یک رابطه ضرورت دارد؟ چرا باید در …

اکتبر 27, 2019 مشاوره خانواده 0

در این مقاله از سایت مشاوره باما به علت احساس تنهایی بعد از ازدواج و راههای رفع دلتنگی همسر در زندگی مشترک می پردازیم: ازدواج و تنهایی دو کلمه که در نگاه اول با هم جور نیستند. از گذشته بزرگان خانواده همواره به ما توصیه می‌کردند: «ازدواج کنید تا یک …

اکتبر 22, 2019 مشاوره خانواده 0

سیاست رفت و آمد با خانواده همسر زندگی همه ما بر اساس انتخاب هایمان شکل گرفته است. انتخاب می‌کنیم کجا کار یا زندگی کنیم. حتی دوستان و شریکمان را خود انتخاب می‌کنیم. اکثریت در انتخاب همسر خود تصمیم می‌گیریم با چه کسی ازدواج کنیم (اگر قصد ازدواج داشته باشیم) و …

سازمان نظام روانشناسی و مشاوره ایران

سازمان بهزیستی ایران

انجمن روانشناسی ایران

انجمن روانشناسی آمریکا

مقالات سایت مشاوره باما

سایت مشاوره باما با هدف تحکیم بنیان خانواده در تلاش است با انتشار بهترین مطالب و مقالات روانشناسی در حوزه مشاوره خانواده ، مشاوره ازدواج ، انتخاب همسر ، مهارت های زندگی زناشویی ، ارتباط صحیح با همسر ، حل اختلافات و مشکلات زندگی مشترک ، روشهای تربیت کودک و نوجوان و راهکارهای پیشگیری از طلاق و بازسازی زندگی بعد از طلاق بپردازد.

مشاوره خانواده

درباره ما

 

اول اینکه در دسته بندی های فردی، قبل ازدواج، کودک و نوجوان، آدرس مراکز مشاوره یا خانواده مرتبط ترین پرسش را یافته و سوال خود را مطرح نمایید.

بدیهی است که پاسخ آن به ایمیل شما ارسال خواهد شد. دوم اینکه نیاز به هیچگونه ثبت نام ندارید.

مشاوره زندگی

“پس از ورود به پنل اعضاء سوال خود را بعنوان یک موضوع جدید طرح فرمایید.”

تا علاوه بر تیم مشاوره سایر کاربران نیز در پاسخ به شما سهیم باشند و افراد بیشتری به تجزیه و تحلیل مساله یا سوال شما بپردازند

عضویت یا ورود و ارسال پرسش

شامل آدرس مرکز مشاوره در تهران و شهرستان ها، مرکز مشاوره تلفنی و آنلاین و یا حضوری است.

زمینه های مشاوره می تواند در خصوص مرکز مشاوره خانواده و مرکز مشاوره ازدواج و مرکز مشاوره خوب کودک و نوجوان و سایر اطلاعات مراکز مشاوره می باشد

آدرس مراکز مشاوره

این بخش شامل: مشاوره تحصیلی، شغلی، جنسی، اضطراب، افسردگی، وسواس، اعتیاد، اختلالات روانشناسی و روانپزشکی،شخصیت شناسی رایگان می باشد.

همچنین آموزش غلبه بر ترس و خشم، خودکشی،  مهارت های فردی و سرگرمی، کمک و آموزش های مختلف می باشد.

مشاوره فردی آنلاین

در این بخش می توانید بصورت کاملا رایگان تست های روانشناسی و روانسنجی را به صورت آنلاین انجام دهید و بلافاصله نتیجه آنرا دریافت کنید.

این تست ها به شما کمک می کند با خلقیات و رفتار و تفکرات خود بیشتر آشنا شوید.

مشکلات احتمالی و نقاط ضعف و قدرت خود را بهتر دریابید و در صورت نیاز نسبت به رفع، بهبود و یا تقویت آنها اقدام نمایید.

همچنین می توانید در صورت نیاز به روانشناس مراجعه نمایید.

تست های رایگان روانشناسی آنلاین

 

شامل کلیه امور مرتبط با دختر و پسر شامل روابط، خواستگاری، عقد ، نامزدی، اختلافات خانواده می باشد.

همچنین می تواند موارد مهمی نظیر ازدواج های فامیلی، مرد و زن مطلقه، طولانی شدن رابطه، عاشق شدن و …  باشد

مشاوره قبل ازدواج

شامل راهکارهای ارتقاء زندگی زناشویی توسط مجرب ترین مشاور خانواده، بیان اختلافات زناشویی، اختلافات خانوادگی خانواده همسر یا  شوهر می باشد.

همچنین حل تضاد ها و اختلافات، خسته شدن یا نا امید شدن در زندگی، اعتیاد همسر یا فرزند، مشکلات جنسی خانواده،مشاوره خانواده رایگان وخیانت شوهر ، بیماری همسر و مشاوره طلاق می باشد.

مشاوره خانواده رایگان

شامل کلیه مسائل تربیتی و رشدی و فردی و شخصیتی و روانشناسی کودک یا نوجوان شماست که در سنین مختلف رخ می دهد.

نحوه مواجه با مشکلات آنها نظیر بیش فعالی، کم خوابی، پرخواشگری، چاقی بیش از حد، لاغری، فحش و ناسزا گفتن، افسردگی است.

کلیه مسائل مربوط به تربیت کودک و نوجوان و یا اسباب بازی های متناسب با سن کودک، مسائل مرتبط با پدران و یا مادران حاملگی و مراحل آن بایدها و نبایدهای دوران بارداری و سایر سوالات مادران می باشد

کودک و نوجوان

 

 

مشاوره زندگی

با عضویت در خبرنامه ایمیلی مطالب سایت را در ایمیل خود دریافت کنید. مطمئن باشید به هیچ وجه از ایمیل شما استفاده تبلیغاتی نمی شود.

کلیه حقوق مادی و معنوی این وب سایت متعلق به سامانه پرسش و پاسخ مشاور می باشد.

 

شماره های تماس جهت تعیین نوبت

شعبه قلهک( شمال و شمال شرق تهران؛ قلهک- جنب مترو قلهک- مرکز مشاوره روزنه (رهیار)02188253229-09360695153

شعبه گیشا ( غرب و شمال غرب تهران؛ گیشا- جلال آل احمد- مرکز مشاوره شیوا)

مشاوره زندگی

02188253229-09360695153

 

شعبه صادقیه (غرب تهران؛ ضلع شمالی ایستگاه مترو صادقیه- مرکز مشاوره فرحبخش)

02188253229-093606951530

تلفن مشاوره ای هوشمند9092301369

مشاوره ازدواجمشاوره پیش از ازدواج

مشاوره خانوادهدرمان اختلالات روانی و رفتاریمشاوره تحصیلی وکنکورمشاوره شغلی

آموزش مهارت های زندگی

مشاوره کودک و نوجوان

بازی درمانی و افزایش خلاقیت در کودکان

مشاوره فردی
مشاوره گروهیارزیابی هوش
روانشناس کودکارزیابی شخصیتبرگزاری کارگاه های آموزشی ویژه عمومبرگزاری کارگاه های آموزشی ویژه متخصصین

آموزش والدینهمکاری با مدارسهمکاری با مهدکودک هاانجام پروژه های تحقیقاتی

13 نکته برای برخورد با افراد منفی گرا

1- عذر خواهی کنید.

2-  صبر و تحمل داشته باشید.

3- چقدر مهم است که حق با من باشد؟

4- عکس العمل سریع نشان ندهید.

5- در خصوص مسائل ناراحت کننده با افراد منفی صحبت نکنید.

6- از دریچه چشم دیگری به مساله نگاه کنید.

7- از تجارب منفی، نیز می توان درس گرفت.

8- با افراد منفی کمترین تماس را داشته باشید.

9- مراقب خود باشید.

10- نتیجه احتمالی واکنش خود را پیش بینی کنید.

11- لیستی از اولویت های زندگی تان تهیه کنید.

12- محبت کنید.

13- بنویسید.

خشم مانند سایر هیجانات یک فراورده­ ی روانی است که جسم انسان را نیز تحت تأثیر قرار می دهد، مثلاً موجب افزایش ضربان قلب، تغییر رنگ پوست، تغییر حالات بدنی، افزایش یا کاهش فشار خون و مشکلاتی دیگر که در هر فرد می تواند بروز متفاوتی داشته باشد.

اگر افراد به بروز و وجود خشم خود آگاهی نداشته باشند خشم در آنها همانند فنر جمع می شود و به جایی می رسد که به ناچار تخلیه می شود و ممکن است این خشم متوجه اطرافیان فرد یا متوجه خود فرد شود، خشم به درون موجب بروز افسردگی و اضطراب و خشم به بیرون موجب بروز رفتار پرخاشگرانه در افراد می گردد. خشم یکی از مواردی است که می تواند در روابط انسانی اختلال ایجاد نماید و روابط را به سمت تباهی ببرد بنابراین یادگیری درباره خشم و رفتارهای پرخاشگرانه بسیار ضروری است.

خشم در همسران و روابط زناشویی می تواند آسیب های جدی وارد نمایید نکته ای که باید در روابط زن و شوهر به آن توجه کرد این است که همسری که خشمگین است و ممکن است خشم خود را به صورت انفجاری تحلیه نماید این است که قطعاً در مقابل او همسری پرخاشگر وجود دارد که اعلب به چشم نمی آید زیرا خشم خود را به صورت منفعلانه بروز می دهد و به عنوان ماشه چکان برای بروز خشم همسر دیگر می تواند عمل نماید.

در این متن کوتاه و مختصر سعی شده است چند نکته کاربردی برای کنترل خشم گنجانده شود هر چند که یادگیری رفتارهای مؤثر کنترل خشم می بایست با کمک یک متخصص و مشاوره انجام شود.

برای یادگیری بیشتر در زمینه کنترل خشم پیشنهاد می شود مقاله مفصل و جامع تری که با عنوان مهارت کنترل خشم در سایت قرار دارد را مطالعه نمایید.

در واقع ما از طریق گوش دادن به احساسات و نیازهای دیگران خیلی چیزها به او می گوییم؛ وقتی با دقت و حوصله او را می شنویم دیگر او را یک تهدید نمی بینیم، گاهی وقتی از کسی کلمه «نه» و «نمی خواهم» را می شنویم حس می کنیم طرد شده ایم ولی اگر با نیاز ها و احساسات پشت این «نه» دیگران همدلی کنیم، دیگر دلخور نمی شویم بنابراین به گفته مهاتما گاندی: بیایید خودمان آن تغییری شویم که در دنیا جستجو می کنیم

مشاوره زندگی

با فرزند لجبازم چه کنم؟ راه کارهایی برای مقابله با لجبازی در کودکان

هنگامی که با لجبازی کودک روبه رو می شوید لازم است به 2 نکته توجه کنید:

1- آرامش خود را حفظ کنید، زیرا مهمترین الگوی تربیتی برای فرزندتان، نوع رفتار و حرکات خودتان است، اگر خودتان قادر به کنترل هیجانات تان نباشید چطور می توان از کودک این انتظار را داشت؟ بنابراین هیچ وقت کودک را مورد سرزنش، توهین و تنبیه فیزیکی قرار ندهید

راه حل های مواجهه با لجبازی:

1-   به کودک حق انتخاب بدهید.

2 – کیفیت رابطه تان را بهبود ببخشید.

3- از قصه و بازی کمک بگیرید.

4- قوانین خانوادگی تعیین کنید.

5- قاطعیت داشته باشید.

6- تا حد امکان از واژه« نه » استفاده نکنید.

7- در وضع قوانین خساست به خرج دهید.

8- الگوی مناسبی باشید.

وضعیت روحی، روانی و جسمانی فرد خیانت دیده چگونه خواهد بود؟

تجربه شوک به واسطه خیانت در زندگی زناشویی در هر سطحی غیرقابل تصور و بسیار دردناک برای فرد خیانت دیده خواهد بود، در حقیقت استرسی که اینگونه افراد تجربه می کنند غیرقابل وصف و بسیار شدید است. به همین دلیل اینگونه افراد دچار اختلالاتی هم به لحاظ روانی و هم به لحاظ جسمانی می شوند. در حقیقت شدت تغییرات روحی و روانی به حدی است که روی جشم فرد هم تأثیر می گذارد و به عنوان مثال فرد دیگر اشتها ندارد و یا خواب مناسبی ندارد و … و این باز مجدداً به روان فرد اثر می گذارد.

چه نشانه هایی طلاق را پیش بینی می کنند :

پروفسور جان گاتمن در زمینه مسائل زناشویی و خانواده درمانی پژوهش های بسیاری انجام داده است وی به همراه همسرش در این زمینه با زوجین بسیار مصاحبه انجام داده اند. گاتمن ها می گویند بر زندگی زناشویی همانند بسیاری از پدیده ها اصولی حاکم است که بر اساس آن می توان خوشبختی، شادی ، طلاق عاطفی و طلاق را پیش بینی نمود. در این مقاله کوتاه بخشی از نشانه هایی که می توانند پیش بینی کننده ی طلاق باشند ذکر شده اند؛ برای جلوگیری از طلاق باید برای رفع این نشانه ها از مرکز مشاوره و یک مشاور خانواده کمک گرفت زیرا برطرف کردن این مشکلات نیاز به مداخلاتی دارد که حتماً باید از سوی یک متخصص انجام گیرد.

زندگی مشترک پس از وقوع خیانت

 

برای پاسخ به این سوال لازم است کل زندگی زناشویی خود را مورد ارزیابی قرار دهیم و به احساسی که همان لحظه دارید فکر نکنید اگر پایه ی اول رابطه را محکم بنا کرده باشید و تا به الان احساسات خوبی را در کنار هم تجربه کرده باشید احتمال ادامه رابطه خوشایند وجود دارد اما اگر همواره رابطه ی پرتنشی را تجربه کرده اید جای امیدواری برای ادامه وجود ندارد.

اما باید مراقب باشید هنگام بازنگری خاطرات با عینک بدبینی به آن ها نگاه نکنیـد و اتفاقـی که ایـن روزها بین تان افتاده موجب تحریف حسی که در کل زندگی به هم داشتید نشود.

اگر این سوال مدام ذهن تان را مشغول کرده که نکند تغییراتی که در همسرم به یکباره ایجاد شد موقتی باشد ؟ نکند مرا گول بزند که با او بمانم؟ پیشنهاد می کنیم عینک بدبینی را کنار بگذارید و به همسرتان فرصت دهید صداقت خود را به شما ثابت کند تا ببینید چند مرده حلاج است؟ اگر در را به رویش ببندید او چطور می تواند به زندگی شما قدم بگذارد و دوباره اعتماد شما را برانگیزاند.

در اینجا پنج شاخص وجود دارد که سرنخ هایی را در خصوص امکان اعتماد دوباره  به دست تان می دهد:

1) اگر اعتقاد زیربنایی اش در مورد زندگی زناشویی تعهد و اعتمادسازی است احتمال کمتری وجود دارد که دوباره به شما خیانت کند.

2) این که فرد چندمین بار است که خیانت می کند تا حدی می تواند میزان بازگشت او را به زندگی متعهدانه تعیین کند.

3) توانایی فرد در ایجاد ارتباطی صریح و به دور از پرده پوشی: آگاهی از نیازها و خواسته های خود و تونایی برخورد مسالمت آمیز و همدلانه  احتمال پایبندی به خانواده را بالا می برد.

4) توانایی گوش دادن و همدلی کردن: همسرانی که نمی توانند پا را از نیازهای خود فراتر گذاشته و به نیازها و خواسته های شما گوش دهند، بیشتر مستعد خیانت دوباره به شما هستند. آیا همسرتان می تواند: در خصوص ضربه ی عاطفی که به شما وارد کرده از شما دلجویی و شما را درک کند؟ اظهار تاسف کند؟  با وجود اختلاف عقیده، به شما گوش کند.

5) تمایل به قبول مسئولیت لازم در قبال رابطه نامشروع: تا زمانیکه همسرتان در مورد رابطه نامشروع به شکلی منصفانه قبول مسئولیت نکرده امید شما به داشتن رابطه ای متعهدانه پوشالی است.

خیانت پدیده ای پیچیده و چند وجهی است و برطرف کردن اثرات خیانت نیاز به ماه ها و حتی سال ها زمان دارد، با وجود اینکه اثرات مخرب خیانت، بیرونی و قابل رویت نیستند اما می توان آن را یکی از شدیدترین استرسورهایی دانست که فرد خیانت دیده متحمل می شود و خیانت همسر حتی از مرگ همسر اثرات زیان بارتری می تواند داشته باشد و به طور کلی تجربه مورد خیانت واقع شدن تجربه ای سهمگین است که در آن دنیا برای فرد خیانت دیده تیر و تار می گردد و حتی می تواند برای ادامه زندگی فرد را به مخاطره بیندازد. بنابراین توصیه اکید می شود برای مقابله با این پدیده حتماً از یک مشاور مجرب در زمینه خانوادهف مشاوره زناشویی و مشاوره خیانت زناشویی بهره بگیرید. تا رفتارهای مقابله ای و دفاعی احتمالی در مقابل خیانت کنترل شوند.

در این مقاله که توسط گروه مشاورین مرکز مشاوره روان آوا تهیه شده است، سعی شده است واکنش زنان و مردان در خصوص خیانت همسرشان بررسی شود، در بخش دیگری از این مقاله به علل خیانت در زنان و مردان پرداخته شده است. لازم به یادآوری است برای درمان مشکل خیانت در زوجین، حتماً باید همسران از کمک تخصصی و مشاوره ای بهره مند شوند تا از اشتباهات احتمالی و واکنش های هیجانی پرهیز شود. در این خصوص مرکز مشاوره روان آوا با متخصصین مجرب در این خصوص آماده خدمت رسانی به مراجعین محترم می باشد. (بخش اول)

در این مقاله سخنرانی خانم هلن فیشر در مورد عشق، فرآیند عاشق شدن و قدرت عشق مطرح شده است، خانم فیشر عشق را پدیده ای جهانشمول و بسیار قدرتمند می داند، و نتایج پژوهش خود را در خصوص تجربه عاشق شدن، شکست عشقی مطرح می کند. از منظر خانم فیشرعشق پدیده ای بسیار پیچیده است. در این سخنرانی وی نگاه ویژه ای به عشق کرده و شکست عشقی و طرد شدن عاشق از معشوق را مورد بررسی قرار داده است.

در این پژوهش وی نگاهی تاریخی و باستانی به عشق دارد و با لحن و ادبیات ویژه ای به عشق نگاه می کند، و آن را شیوه ای برای انتخاب جفت می داند و به این سؤال پاسخ می دهد که چرا انسان ها عاشق فرد خاصی می شوند، این سخنرانی ترکیبی از نظریات هلن فیشر، که سال ها درباره عشق و عاشق شدن کار کرده است و همچنین سؤالات و مشاهداتی که از آزمودنی ها داشته اند. و در این خصوص صحبت می کند که چرا واکنش افراد به شکست عشقی و شکست عاطفی تا این حد وحشتناک است. و تمام جنبه های زندگی فرد را تا مدتها در گیر می کند.

1) اطلاعات شخصی

2) خط مشی و اهداف ازدواج

3) اعتقادات و مسائل مذهبی

4) عمل به احکام و وظایف شرعی

5) استقلال فکری

6) ارتباط اجتماعی و فامیلی

7) شهر محل سکونت

8) اشتغال همسر(زن)

9) زود رنج بودن

10) بیماری های جسمی خاص و روحی و روانی

11) مسائل مالی و درآمد

12) تجملات و تشریفات

13) عصبانیت و خشونت

14) مصرف دخانیات

15) درآمد زن و نحوه خرج کردن آن

16) وسائل ارتباط جمعی و شبکه های اجتماعی

17) شروط ازدواج ومراسم عروسی

18) اعتقاد به مشاوره

19) بچه دار شدن

20) انتظارات

21)خصوصیات فردی

حال در این مقاله به بررسی این موارد بسیار مهم می پردازیم،  از آنجاکه جامعه مدرن امروز تغییراتی در سبک زندگی انسان ها به وجود آورده مشاهده می کنیم که برخی از آشنایی ها در خارج از چارچوب های سنتی و رسمی خانواده ها انجام می شود.
اما هنوز هم بسیاری از خانواده ها و افراد آشنایی و ازدواج را بر اساس سنت های خانوادگی و مراسم خواستگاری انجام می دهند.
با توجه به اهمیت جلسه خواستگاری و اهمیت شناختی که این جلسه به طرفین می دهد در این مقاله مهمترین مواردی که باید طرفین در طرح سؤالات خود مد نظر داشته باشند و همچنین مهمترین سؤالات دسته بندی شده اند.
در جلسه خواستگاری بهتر است چه سؤالاتی را مطرح کنیم که به شناخت بیشتری از طرف مقابل دست پیدا کنیم ؟
معمولا این سؤال اصلی ترین دغدغه ی مراجعان ما در مشاوره پیش از ازدواج است. در ذیل به مهمترین موضوعاتی که در مسیر زندگی اهمیت به آن ها بسیار مهم است اشاره می شود:

هدف از مشاوره پیش از ازدواج، ایجاد زندگی سعاتمند و پیشگیری از آسیب­ های خانواده و کم کردن بروز خطا در ازدواج است.

در مشاوره پیش از ازدواج چه می کنیم؟

ما در مشاوره پیش از ازدواج به دنبال انطباق نیستیم زیرا انطباق دادن ویژگی های دو فرد برای ازدواج نمی تواند تضمین کننده سلامت و حفظ ازدواج باشد بنابراین ما سعی داریم در مشاوره ازدواج بر اساس روشی سیستماتیک و قدم به قدم عمل کنیم تا مراجعان از مشاوره پیش از ازدواج بیشترین رضایت را داشته باشند.

پوچی و بی معنایی یکی از نگرانی های مسلم هستی و دلواپسی غایی ست. اگر باید بمیریم، اگر خود باید دنیایمان را بنا کنیم، اگر هر یک در جهانی بی تفاوت به ما مطلقاً تنهاییم، پس زندگی چه معنایی دارد؟ چرا زندگی می کنیم؟ چطور باید زندگی کنیم؟ اگر هدفی مقدر و از پیش تعیین شده وجود ندارد، پس هر یک از ما باید معنای خویش را در زندگی بسازیم. ولی آیا معنایی که خود برای خویشتن می آفرینیم، بنیه ی لازم برای تاب آوردن این زندگی را دارد؟ این تعارض پویای اگزیستانسیال ریشه در معمای مخلوقی در جستجوی معنا دارد که به درون جهانی خالی از معنا افکنده شده است. 

یالوم معتقد است مرگ همواره مفهومی مهم بوده و خواهد بود. وی می گوید نگرش ما نسبت به مرگ بر شیوه ی زندگی و تکاملمان و شیوه ی از توان افتادن و بیمار شدنمان اثر می گذارد. در اینجا به دو موضوع اساسی مطرح می شود که هر یک تأثیر عمده ای بر کار روان درمانی دارند:

1. زندگی و مرگ به یکدیگر وابسته اند؛ همزمان وجود دارند، نه اینکه یکی پس از دیگری بیاید؛ مرگ مدام زیر پوسته زندگی در جنبش است و بر تجربه و رفتار آدمی تأثیری فراوان دارد.

2. مرگ سرچشمه اصلی و آغازین اضطراب است و در نتیجه منشاء اصلی ناهنجاری روانی نیز هست.

 

آزادی دلواپسی غایی دیگری است که کمتر قابل درک است. معمولاً آزادی را مفهومی کاملاً مثبت و خالی از ابهام تصور می کنیم. آیا انسان در سراسر تاریخ ثبت شده اش در حسرت آزادی و ستیز برای آن نبوده است؟ با وجود این، وقتی آزادی را از منظر غایی می نگریم، چشم ها با هراس خیره می ماند.

افراد اغلب از دیگران و از اجزای خود جدا می افتند، ولی در عمق این جدا افتادگی ها، تنهایی اساسی تری جای دارد که به هستی مربوط است، تنهایی که به رغم رضایت بخش ترین روابط با دیگران و به رغم خودشناسی و انسجام درونی تمام عیار، همچنان باقی است. تنهایی اگزیستانسیال به مغاکی اشاره دارد که میان انسان و هر موجود دیگری دهان گشوده و چلی هم نمی توان بر آن زد. همچنین بر تنهایی ای اشاره دارد که بسیار بنیادی تر و ریشه ای تر است: جدایی میان فرد و دنیا. «جدایی از دنیا» که عبارت درستی به نظر می رسد، هنوز گنگ و مبهم است.

تکنیک های مطالعه موفقیت آمیز

1.      خواندن اجمالی اجمالی داشته باشید:

2.      عبارت خوانی کنید:

3.      دقیق خوانی کنید:

4.      به شکل جستجوگرانه مطالعه کنید:

5.     با دید انتقادی مطالعه کنید:

6.     با فرد دیگری درباره ی آن متن صحبت کنید:

7.     با حواس پرتی مقابله کنید:

برخی از مراجعینی که به ما مراجعه می کنند، به دنبال مشاوره برای ازدواج هستند. البته اهداف معمولاً بسیار گوناگون است و همه با هدف مشاوره صرف نمی آیند. زیرا برخی تصمیم خود را گرفته اند و گاهی می خواهند با قانع کردن مشاور برای انتخابشان تایید ی بگیرند. و یا اینکه خیال خود را راحت کنند که حتی مشاوره هم رفته اند.

اما برخی واقعاً هنوز هیچ تصمیمی نگرفته و می خواهند بهترین تصمیم را با کمک مشاور بگیرند. در این مقاله برخی عوامل را که معمولاً تأثیری مخرب در موفقیت آمیز بودن ازدواج دارند را بر شمرده و در باره هر یک توضیح کوتاهی داده ایم.

ویژگی های افراد خود شیفته:

 

1.شما از خانواده و دوستان خود جدا شده اید (منظور جدایی عاطفی و ارتباطی است).

2. سعی می کند شما را در برابر دیگران بی ارزش نماید.

 3.قوانین درباره شما اعمال می شود، نه او.

 4.به نظر او شما به اندازه کافی خوب به نظر نمی رسید.

5.برای مخالفت با فرد نارسیست هزینه بسیاری می پردازید.

6.آنها بسیار رقابت طلب هستند.

7.آنها از سکوت استفاده می کنند.

8.خواسته هایتان با سکوت روبرو می شوند.

فهرست نشانه های اختلال شخصیت خود شیفته (نارسیست):

 1-در مورد خود صحبت می کند و انحصار گفتگو را در دست می گیرد.

 2-هرگز در مورد شما سؤالی نمی پرسد، و اگر هم بپرسد گوش نمی دهد.

3-دستاوردها و استعدادهایش را بزرگ جلوه می دهد؛ متکبرانه و با تظاهر رفتار می کند.

4-به دنبال ستایش و تمجید مداوم است.

5-احساسات شما را نا

توصیه هایی به والدین:

1. سواد هیجانی داشتته باشید:

به جای اینکه افراد و موقعیت ها را توصیف کنید، احساسات خود را نامگذاری کنید؛ مثلاً به جای اینکه بگویید؛ «تو دانش آموز خوبی هستی» بگویید؛ «من احساس نگرانی می کنم.»

2. در مورد احساس خود مسئولیت بیشتری بپذیرید:

به عنوان مثال: به جای اینکه بگویید؛ «تو نگرانم می کنی.» بگویید؛ «من احساس نگرانی می کنم.»

3. به احساسات سایر افراد احترام بگذارید:

از اطرافیان خود بپرسید: «اگر من این کار را انجام دهم، چه احساسی خواهی داشت؟»

4. احساسات دیگران را ارزشمند بدانید:

در این مورد هنگامی که دیگران در حال بیان احساساتشان هستند، همدلی، درک و پذیرش نشان دهید.

5. کودک و نوجوان را نصیحت نکنید:

نصیحت کردن بهترین شیوه ی قطع ارتباط میان دو نفر است. بنابراین از نصیحت کردن بپرهیزید.

تفکر انتقادی عبارت است از یک فرایند ذهنی تحلیل یا ارزیابی اطلاعات، بویژه بیانات یا موضوعاتی که افراد به عنوان یک اصل ارائه می کنند. تفکر انتقادی فرایندی است شامل: تأمل روی معنای عبارات، بررسی شواهد و استدلال های ارائه شده، و قضاوت راجع به واقعیت ها. افرادی که تفکر انتقادی دارند می توانند این اطلاعات را از طریق مشاهده، تجربه، استدلال، و تعامل با دیگران جمع آوری کنند.

مطالعات نشان داده اند که افرادی که با مهارت حل مسأله آشنا بوده و ان را در زندگی روزمره شان بکار می بندند، استرس یا فشار روانی کمتری را در زندگی روزمره شان بکار می بندند، استرس یا فشار روانی کمتری را در زندگی تجربه می کنند. همچنین یافته ها دال بر آن است که بسیاری از افراد در زندگی با مشکل، دردسر، گرفتاری، بحران و … روبرو می شوند، اما همه آنها به طور یکسان از این تجارب استرس زا آسیب نمی بینند. چون آنچه مهم است آن است افراد در مواجهه با این گونه موقعیت های دشوار چگونه می توانند به شیوه ای صحیح  عمل کنند و با نیروی فکر خود با مشکلات غیر قابل اجتناب زندگی کنار بیایند. در واقع توانائی حل موفقیت آمیز مسائل، ارتباط نیرومندی با سلامت روان افراد دارد.

جرأتمندی یا قاطعیت ورزی چندین مزیت دارد. قاطعیت ورزی به انسان احساس خودکارآمدی و کنترل درونی می بخشد و این احساسات نیز در روابط متقابل با دیگران، اعتماد به نفس و عزت نفس ما را تقویت می کند. از آنجا که قاطعیت ورزی مستلزم تدابیر و مذاکره است، لازم است انعطاف پذیر باشید. هر چند ممکن است همیشه به تمامی خواسته های خود نرسید، با وجود این نظر به اینکه افراد دیگر نیز خواسته ها، نیازها و امیالی دارند، قاطعیت ورزی بهترین روش برای دست یافتن به روابط بین فردی رضایت بخش است.

          قاطعیت با اعتماد به نفس مرتبط می باشد و مفهوم غایی آن وجود نگرش مثبت، صداقت و احترام به خود و دیگران است. وقتی که به خود مطمئن هستید و رفتارتان صریح است در مقابل دیگران رک و بی پرده عمل می کنید، حتی اگر عقاید آنها با دیدگاه شما مغایر باشد. با داشتن چنین خصوصیتی قادر هستید به صراحت عقیده و احساس خود را بیان نمایید و به طرز مؤثری با دیگران ارتباط برقرار کنید.

برای اکثر ما توصیف ویژگیهای اخلاقی و رفتاری خود برای دیگران کار سخت و دشواری است. اغلب ما فقط به واسطه یک سری ویژگی های کلی و عمومی از جمله سن، جنس، نام خانوادگی، تحصیلات، وضعیت شغلی و خانوادگی و … که هنگام معرفی خود به دیگران ارائه می کنیم، خودمان را می شناسیم و از ویژگیهای شخصیتی و رفتاری خود اطلاع کافی و مناسبی نداریم. به عنوان مثال نمی دانیم که چه کارهایی را خوب می توانیم انجام دهیم؟ در چه کارها و زمینه هایی استعداد کافی نداریم؟ چه ویژگیهای اخلاقی خوب و مثبتی داریم؟ ویژگی های اخلاقی بد ما کدامند؟ در زندگی چه اهداف کوتاه مدت و یا بلند مدتی برای خود داریم؟ علائق و اولویت های زندگی ما چیستند؟ باورها و ارزش های ما کدامند؟

شما چگونه به مشکلاتی که غیر قابل پیش بینی هستند واکنش نشان می دهید؟ افراد تاب آور، شخصیتی مقاوم در برابر استرس دارند و درسهای ارزشمندی از تجارب سخت زندگی خود می گیرند. آنها در موقعیت های پراسترس و آسیب زا احساس می کنند که می توانند راه مناسبی را برای حل مشکلات خود بیابند. به خود متکی هستند و واکنشی یادگیرانه- مقابله ای در موقعیت های دشوار از خود نشان می دهند در حالی که افرادی که تاب آوری ضعیفی دارند واکنشی سرزنش کننده – قربانی شونده در چنین موقعیت هایی از خود نشان می دهند.

تجربه های زندگی موجب تصمیم گیری و برنامه ریزی احساسی می شوند و سرانجام به انتخاب های عشقی منجر می شوند. برنامه ریزی احساسی ناخودآگاه شما، مسئول بسیاری از دردهایی است که در زندگی عشقی تان تجربه می کنید.

بنابراین اگر هنوز از یک یا هر دو والدتان رنجشی دارید و از آن عصبانی هستید، ممکن است جذب کسانی شوید که آنها را برنجانید. بنابراین یادتان باشد پیش از هر تصمیمی خود را خوب بشناسید. خودآگاهی اساس انتخاب درست در ازدواج است. هنگامی که از تصمیمات خودآگاه خود در رابطه با عشق آگاه شدید، می توانید تصمیمات جدیدتر و سالم تری بگیرید. 

عشق

 اصل کلمه عشق عربی است از گیاهی بنام “عشقه” (به فتحتین) گرفته شده است که نوعی گیاه پیچک است و دور گیاهان می پیچد، آنقدر می پیچد تا خفه شود.

عشق تعاریف مختلفی دارد. و بدترین تعریف را براد شاو که یک خانواده درمانگر سیستمی است ارائه داده است.

براد شاو عشق را “اعتیاد” می داند.

*متأسفانه عشق ها کمتر به سمت خودشکوفایی می رسند و اغلب در اعتیاد باقی می مانند.

 *در عاشق شدن دو مورد خیلی مهم است:

1.ناخودآگاه

2.بازگشت به خانه

 *مجموع تجارب دوران کودکی ما “خانه ی” ماست و ما به راحتی به خانه بر می گردیم هر چند که در خانه دعوا، قهر و مشکل داریم. مانند همان مثل که؛ هیچ جا، خانه ی آدم نمی شود و “ناخودآگاه” ما را هل می دهد که عاشق کسی شویمکه عین پدر و مادر ماست.

 *اگر در خانه ی خودمان دعوا داشتم حالا در زندگی متاهلی تمام سعی مان را می کنیم که دعوا راه بیافتد تا آرام شویم.

تکنیک های تقویت حافظه:

1. هدف داشته باشید:

1.1 افزایش معلومات

1.2 انجام یک تحقیق

1.3 آمادگی برای یک امتحان

ممکن است امتحان تستی یا تشریحی باشد بنابراین باید بدانید به صورت کلی مطالعه کنید یا به صورت نکته ای و جزیی.

2. به خوداعتماد  داشته باشید:

2.1 به حافظه خود اعتماد داشته باشید.

2.2 سعی کنید خود را به دروس علاقه مند کنید. زیرا موضوعات مورد علاقه راحت تر به خاطر سپرده می شوند.

3. سلامتی: عقل سالم در بدن سالم است.

کلسیم، فسفر و ویتامین های گروه B کارایی مغز را بالا می برند.

مصرف پنیر، شیر، تخم مرغ، جوانه گندم، بادام، فندق، کنجد، سبزیجات و حبوباتی مانند عدس.

تفکر انتقادی را می توان به سه مهارت اصلی تقسیم کرد:

1.کنجکاوی برای یادگیری دانش بیشتر و جستجوی شواهد و همچنین باز بودن نسبت به ایده های نو

2.شک و تردید به این معنی که مستلزم  داشتن این باور است که هر اطلاعات جدیدی را به طور کورکورانه نپذیریم.

در فرایند آشنایی ممکن است برای هر دو طرف اشتباهاتی رخ دهد و این اشتباهات می تواند باعث انتخاب اشتباه و تصمیم گیری نادرست شود. براخی از این اشتباهات را در ادامه می آوریم:

1.سوالات کافی نمی پرسیم. کمی تأمل کنید!!! براستی ما هنگام خریدن یک دست لباس چقدر سوال می پرسیم؟ ولی در آشنایی هایمان برای ازدواج چقدر ؟؟؟!!!

(البته باید اشاره کنم اینجا تنها به کمیت اشاره می کنم و کیفیت و چگونگی سوال پرسیدن را به وقتی دیگر موکول می کنم زیرا مساله ای بسیار مهم و اساسی)

نپرسیدن سوالات کافی چند دلیل عمده دارد: مانند …..

مراحل ازدواج عبارتند از؛

1.آشنایی

2.نامزدی

3.عقد رسمی

ابعاد روابط نزدیک و صمیمانه را بشناسیم.

ازدواج و زندگی مشترک، یکی از مهمترین روابط صمیمانه و نزدیک است. اساساً در هر ارتباط نزدیک و صمیمانه، ابعاد و موضوعات زیر مطرح می شوند: دلبستگی، سلسله مراتب قدرت، حریم، جنسیت، مرز و تفسیر از جهان. ضعف و اشکال در هر یک از موارد مذکور می تواند ارتباط بین زوجین را به شدت مختل کند.

ازدواج یک از مواردی است که با آرزوهای جوانان گره خورده است و افراد از کودکی و نوجوانی در مورد همسر آینده خود و زندگی مشترک فکر می کنند و خیال پردازی هایی دارند. در کنار اینکه ازدواج و انتخاب یک امر سلیقه ای است و به سلیقه افراد ربط دارد، توجه به نکات زیر در ازدواج بسیار مهم است؛

پایان دادن به رابطه ای ناسالم کار آسانی نیست. بویژه اگر رابطه مدت زمان زیادی به طول بینجامد. اگر تصمیم برای پایان دادن به این رابطه دو طرفه باشد، باز هم آسان تر از زمانی است که یکی از طرفین، تصمیم به جدایی می گیرد و می خواهد رابطه راقطع کرده و جدا شود. در هر حال، در چنین روابطی، جدا شدن سالم ترین تصمیمی است که می توان گرفت.

در رابطه ناسالم یکی از طرفین یا هردوی آنها، ممکن است برخی از ویژگی های زیر را دارا باشند؛

-سعی دارد دیگری را کنترل کند.

-سعی کند به دیگری احساس بد بودن بدهد.

-دیگری را مسخره کند و با نام های زشت صدا کند.

…..

در یک رابطه سالم چه به صورت روابط صمیمانه، دوستی، روابط عاشقانه، روابط خانوادگی، فامیل و … انتظار می رود رشد، عزت نفس، خوشی را موجب شود. یعنی رضایت و خوشحالی ایجاد نماید. واقعیت این است که روابط سالم تأثیرات مثبت زیادی بر انشان ها دارند و به همین دلیل است که یکی از عوامل تعیین کننده اساسی سلامت انسان ها چه به لحاظ جسمی و چه به لحاظ روانی داشتن روابط سالم است. روابط سالم دارای ویژگیهایی هستند.

  

سوء استفاده عاطفی باعث کنترل یکی از طرفین بر طرف دیگر می شود به نوعی که خودپنداره شخص تخریب می شود در حدی که شخص نسبت به خود نیز دچار شک می شود به گونه ای که حتی نمی تواند به قضاوت خود نیز اعتماد کند.

مرکز مشاوره؛ مرکز مشاوره ازدواج؛ مرکز مشاوره خانواده

پیش از اینکه درمورد مراکز مشاوره مطلبی بنویسم یا بگوییم، باید به تاریخ بشر و نیازهای او نظری داشته باشیم.واقعیت این است نه تنها در مورد مشاوره و مشورت کردن بلکه درباره اکثر نیازها و رفتارها، بشر در اثر صنعتی شدن روش ارضای نیازهایش متفاوت شد.

بعنوان مثال؛ تمامی نیازهای یک خانواده دیگر توسط خودش برآورده نمی شد و بخشی از نیازهایش را از اطرافیان در برابر ارائه خدمت یا فعالیت و یا کالایی دریافت می کرد.

همانطور که در مورد آموزش فرزندان نیز روش ارضای خواسته هامانند گذشته نیست و تغییرات چشمگیری در ساختار آموزش و پرورش جهان ایجاد شده و در بسیاری از کشورها از مشاوره آموزشی، مشاوره تحصیلی، مشاوره مدرسه و مشاوره شغلی و … استفاده می شود.

جایگاه مرکز مشاوره با گذشت زمان و مدرن تر شدن زندگی انسان اهمیت بیشتری پیدا کرده است. و امروز تبدیل به یک نهاد خدماتی مهم در جوامع شده است. امروزه بسیاری از افراد می دانند برای اینکه انتخاب همسر مناسبی داشته باشند باید به مرکز مشاوره ازدواج و نزد یک مشاور ازدواج مراجعه کنند تا اموزش پیش از ازدواج دریافت کنند و به همین منوال اکثر خانواده ها نیز می دانند برای حل مشکلات خود باید به یک مشاور خانواده مراجعه نمایند.

مشاوره

مشاوره تعاملی است که بین مشاور به عنوان مشاوره دهنده و مراجع به عنوان مشاوره گیرنده به منظور کمک به مراجع انجام می گیرد. موضوعات مشاوره بسیار گسترده است و معمولاً افراد با اهداف گوناگونی به مرکز مشاوره مراجعه می کنند. در یک مرکز مشاوره متخصصان گوناگونی به فعالیت اشتغال دارند زیرا همانطور که گفتیم به دلیل پراکندگی موضوعات و وسعت مشکلات نیاز به تخصص و صرف زمان در ارتباط با هر مشکل است.

در یک مرکز مشاوره انواع مشاوره به شرح زیر انجام می گیرد:

1.مشاوره تحصیلی

2.مشاوره خانواده

3.مشاوره ازدواج

4.مشاوره شغلی

5.مشاوره کودک

6.مشاوره نوجوان

7.مشاوره زناشویی

8. مشاوره تلفنی

9. آموزش پیش از ازدواج

و …

البته می توان این تقسیم بندی را به نوع دیگری نیز بیان کرد؛ که آن طبقه بندی خدمات مرکز مشاوره بر حسب مخاطب است:

1.کودک

2.نوجوان

3.بزرگسالان و جوانان

4.میانسالان

5.کهن سالان و  سالمندان

و ….

این طبقه بندی نشان می دهد که بر حسب سن مشکلات افراد بسیار متفاوت می باشد، بعنوان مثال فردی که به مرکز مشاوره مراجعه کرده و 18 سال سن دارد به احتمال بسیاری مشکلات ارتباطی مرتبط با جنس مخالف یا مشکل با پدر و مادر را مطرح خواهد کرد.

و هنگامی که مراجعین مرکز مشاوره یک زوج جوان هستند مشکل کاملاً متفاوتی را مطرح خواهند کرد.

مرکز مشاوره

تاریخچه مشاوره در ایران

در ایران مشاوره بین سال ۱۳۳۷ تا سال ۱۳۵۰ آغاز و جریان پیدا کرد. تربیت نیروی مشاوره نیز در دستور کار قرار گرفت. متأسفانه برنامه مشاوره و راهنمایی حذف شد و به جای آن در مدارس طرح مربیان پرورشی را اعمال کردند. اما کمبودهای این طرح مجدداً مسئولین را به فکر ایجاد مشاوره در مراکز انداخت. تا اینکه در سال 1364 هسته های راهنمایی دوباره راه اندازی شدند.

تاریخچه مشاوره درجهان

می توان گفت مشاوره در جهان  از این مراحل گذر کرده است و به اینجا رسیده است:

مرحله اول یا ابتدای قرن بیستم:

می توان گفت در ازتباط با مشاوره در ابتدای قرن بیستم و تا سال ۱۹۳۰ فعالیتهایی انجام شده است، اما این مشاوره ها  هنوز به شکلی علمی نداشته است.

مرحله دوم توسعه مشاوره در اواسط قرن بیستم بوده است:

 مر حله دوم شامل دوره بین سال های ۱۹۴۰ تا ۱۹۷۰ می باشد که در این دوره مشاوره، شکلی علمی پیدا کرد و نظریه هایی جامع در این رشته تدوین و ارائه شد.

مرحله سوم که مرحله تخصصی شدن مشاوره می باشد:

مرحله سوم که از سال ۱۹۸۰ میلادی آغاز شده و تا کنون ادامه دارد، در این دوره مشاوره جنبه تخصصی پیدا کرد. و مشاوران در این دوره به صورت تخصصی به ارائه خدمات مشاوره می پردازند.

در این دوره نیز شاهد گسترش مراکز مشاوره بوده ایم. مراکز مشاوره حتی در شهر های کوچک نیز راه اندازی شده و به مشاوره می پردازند. مراکز مشاوره امروزه در کل جهان و در اکثر کشورها برای مردم شناخته شده هستند و این مؤسسات از زندگی افراد قابل حذف نمی باشند.

در مراکز مشاوره مهمترین اصل این است که مراجع احساس راحتی و امنیت کند و این با رعایت اصل رازداری و توضیح آن به مراجع ایجاد می شود.

مراکز مشاوره از نظر نوع خدمات به انواع دیگری تقسیم می شوند:

مرکز مشاوره اعتیاد، مرکز مشاوره بازتوانی، مرکز مشاوره ازدواج، مرکز مشاوره کودک، مرکز مشاوره زناشویی، مرکز مشاوره خانواده و …

مهمترین ویژگی مرکز مشاوره چیست؟

باید دانست ویژگی های مرکز مشاوره خوب بسیار زیادند ولی مهمترین ویژگی یک مرکز استفاده از تخصص مناسب در ارتباط با هر مشکل است. در واقع پس از پذیرش اولیه و برگزاری جلسات ابتدایی باید طرح درمانی برای مراجع در نظر گرفته شود.

 

به طور کلی یک مرکز مشاوره خدمات روانشناسی را در جامعه ارائه می دهد. در جوامع امروزی نیاز به این خدمات رفته رفته در حال افزایش است، و این به دلیل پدیده جهانی شدن و تغییرات سبک زندگی در افراد است که برای والدین و افراد این نیاز را ایجاد می کند که در زمینه تربیت فرزندان و سایر مسائل به یک متخصص در مرکز مشاوره مراجعه نمایند.

مدیران مراکز مشاوره، کارشناسان و روانشناسان مرکز مشاوره اظهار می کند نیاز به خدمات روانشناسی و مشاوره ای به طور گسترده ای رو به افزایش است.

در یک مرکز مشاوره افراد با طیف گسترده ای از مشکلات مراجعه می کنند؛ برخی از شایعترین علل افراد به مرکز مشاوره عبارتند از:

1.       مشکلات خانوادگی:

1.1   مشکلات زناشویی

1.2   مشکلات والدین با فرزندان

1.3   مشکلات طلاق

1.4   خیانت زناشویی

2.       مشکلات فردی:

2.1   افسردگی

2.2   اضطراب

2.3   استرس

2.4   اختلالات رفتاری- هیجانی

2.5   مشکلات عاطفی

2.6   مشکلات ارتباطی

2.7   ناامیدی

3.       سایر مشکلات:

3.1   افت تحصیلی

3.2   مشاوره تحصیلی

3.3   مشاوره شغلی

3.4   عدم رضایت شغلی

 در یک مرکز مشاوره ممکن است رواندرمانی و دارودرمانی با هم به کار گرفته شود به همین منظور ممکن است یک روانپزشک در مرکز مشاوره حضور داشته باشد و یا اینکه مرکز مشاوره مراجع را به یک روانپزشک خارج از مرکز ارجاع دهد. به همین منظور مدیریت مرکز مشاوره ممکن است با یک یا چند روانپزشک به منظور ارجاع و پیگری مراجعان از قبل هماهنگ نماید.

به منظور حمایت 24 ساعته در 7 روز هفته مراجعان می توانند با خط همراه اورژانسی مرکز مشاوره و یا تلفن هوشمند مشاوره ای تماس بگیرند. مرکز مشاوره معمولاً مشاوره ای محرمانه همراه با اطلاعات بسیار وسیع و گسترده و در کنار آن خدمات ارجاعی مؤثر به مراجعان ارائه می دهد.

در یک مرکز مشاوره متخصصان می بایست به تفاوت های فرهنگی و اجتماعی در نحوه کمک و ارائه خدمات به مراجعین مرکز مشاوره اهمیت بسیاری بدهد. و به همین منظور مشاورین و روانشناسان مرکز مشاوره می بایست سعی نمایند در این زمینه اطلاعات بین فرهنگی خود را بالا ببرند و از فرهنگ ها و قومیت های مختلف اطلاعات جامعی داشته باشند. به همین منظور مطالعه تاریخچه ای مسائل فرهنگی، اجتماعی و قومیتی بسیار اهمیت دارد و می تواند موجب ارتباط سریعتر و تحکیم ارتباط مشاوره ای شود.

 از دیگر ویژگی های یک مرکز مشاوره موفق این است که متخصصان مرکز مشاوره می بایست بخشی از زمان و درآمد سالیانه خود را صرف بازآموزی و یادگیری روش های موثر نمایند. به طور کلی با توجه به ویژگی های شخصیتی هر مشاوری به نظریه ای خاص جذب می شود و بهتر است در یک مرکز مشاوره روانشناسانی با دیدگاه های متنوع و متفاوت اشتغال داشته باشند.

با توجه به اهمیت اشتغال در دنیای امروزه یک مرکز مشاوره می بایست از داشتن یک متخصص مشاوره شغلی بهره بگیرد. مشاوران شغلی در مراکز مشاوره اهمیت بسزایی دارند زیرا بخش قابل توجهی از زمان روزانه آدمی در محل کار سپری می شود. و به طور کلی بخش زیادی از عمر انسان در فعالیت های شغلی مصروف می گردد بنابراین می توان انتظار داشت که تا چه حد رضایت شغلی می توان موجب افزایش رضایت در سایر جنبه های زندگی، از جمله؛ زندگی زناشویی، زندگی فردی و غیره شود.

مرکز مشاوره معمولاً از تخصص یک روان­سنج که به آزمون­های روانی، اهمیت استفاده و تفسیر نتیجه آنها اشراف کامل دارد نیازمند است. آزمون های مورد استفاده در مرکز مشاوره معمولاً به دو  دسته اصلی شامل؛ آزمون های عینی  و آزمون های فرافکن تقسیم می شوند.

مشاوره تلفنی

پیشرفت تکنولوژی و پیچیدگی زندگی امروز منجر به بروز بحرانهای مختلف فردی و اجتماعی شده که این امر خود ناراحتی های روانی، تقلیل روابط و افول ارزشهای انسانی را به دنبال داشته است. مواجهه با عواقب پیشرفت سریع و غیرقابل کنترل تکنولوژی، ایجاد شیوه های مختلف شناخت مشکلات فردی و اجتماعی، پیشگیری و کاهش و رفع آنها را ضروری ساخته است.

امروزه، گسترش وسایل ارتباط جمعی و پیچیدگی روابط اجتماعی ضرورت استفاده از سایر شیوه های مشاوره از جمله مشاوره تلفنی را ایجاب نموده است. در این راستا مرکز مشاوره روان آوا با راه اندازی مشاوره تلفنی به صورت تلفنی هم به مراجعان خدمت رسانی می نماید.

بنا به تعریف انجمن مشاوره انگلستان، مشاوره تلفنی به معنای ایجاد یک رابطه ی قراردادی و مداوم تلفنی با رعایت اصول مشاوره ای بین یک مشاور متخصص و مجرب و یک تماس گیرنده می باشد. مشاوره حضوری و مشاوره تلفنی مؤثرترین خدمات و فوریت های مشاوره فردی، خانوادگی، آسیب های روانی – اجتماعی و جسمی را در برمی گیرد.

باید اضافه کرد که مشاوره هم علم است و هم هنر؛ علمی که از راه آموزش تخصصی و در راستای کاربرد عملی شکل می گیرد و هنری که علاوه بر فنون و مهارت های خاص، استعداد فطری و آمادگی های ویژه لازم را می طلبد، آمادگی هایی که هر فرد باید قبل از ورود به این حرفه دارا باشد و همگام با آموزش، آن را بارور سازددر مشاوره تلفنی، به دلیل شرایط خاص و عدم امکان بکارگیری مهارت غیرکلامی، تبحر و کسب مهارت های بیشتر در شناسایی مشکلات تماس گیرندگان از طریق تلفن ضرورت دارد.

مشاوره تلفنی یکی از شیوه های مداخلاتی جدید می باشد که به سرعت در سرتاسر جهان گسترش کمی و کیفی یافته است. در کشور ما به دلیل وسعت جغرافیای، افزایش جمعیت و وجود پاره ای از اعتقادات سنتی و مذهبی، استفاده از مشاوره تلفنی بسیار شایع و متداول است. استقبال چشمگیر تماس گیرندگان و افزایش روزافزون آنها و همچنین ارائه خدمات متنوع مشاوره ای منجر به افزایش کیفیت و تخصصی شدن خدمات شده است.
ما با همکارانمان در مرکز مشاوره روزنه (رهیار) سعی کردیم یک مرکز مشاوره خوب و کارآمد را در شمال تهران فراهم کنیم، مرکز مشاوره روزنه (رهیار) یکی از مراکز مشاوره خوب در تهران است که از متخصصین جوان و کارآزموده ای بهر می برد، اهالی خیابان شریعتی تهران، بخصوص در حوالی متروقلهک، قیطریه، تجریش و دربند و بسیاری از نقاط دیگر در این حوالی می توانند خدمات خوب به همراه بهترین مشاور و بهترین روانشناس را در این مرکز بیابند.
همچنین برای اهالی غرب تهران، جنب خروجی متروی صادقیه نیز در کلینیک فرحبخش توانسته ایم یکی از بهترین مراکز مشاوره در غرب تهران را دائر نمائیم. در این مرکز هم متخصصین گوناگونی را گرد هم آورده ایم تا بهترین خدمت را به مراجعین محترم ارائه دهیم.

علاوه بر این در مرکز مشاوره بهار نو عصر رویش نیز واقع در جلال آل احمد مرکز مشاوره جامعی را توانسته ایم با کمک همکارانی زبده و پرتلاش فراهم نماییم، تا عزیزان بتوانند در غرب تهران، دسترسی خوبی به مشاور خوب و روانشناس خوب داشته باشند.

امیدواریم با این خدمات گام مؤثری در جهت حفظ و ارتقاء سلامت روانی جامعه کشور برداریم.

 

 

مرکز مشاوره و خدمات روانشناسی روان آوا در سال 1387 فعالیت خود را آغاز نمود. مهمترین خدمات این مرکز عبارتند از: مشاوره فردی، مشاوره پیش از ازدواج، مشاوره خانواده، مشاوره تحصیلی، مشاوره شغلی، مشاوره کودک، مشاوره نوجوان، فرزند پروری و … می باشد.

 

اهمیت مشاوره روانشناسی در زندگی چیست؟ چرا و چه زمانی باید به یک مشاور مراجعه کنیم؟ مشاوره اگر توسط متخصصین آموزش دیده در این امر صورت بگیرد می تواند تاثیر عمیقی بر افراد، خانواده ها و به طور کل سلامت جوامع داشته باشد. خدمات مشاوره به افراد کمک می کند تا در موقعیت های دشوار زندگی مانند مرگ عزیزان، طلاق، استرس شغلی، مواجه شدن با مشکلات روحی و… بتوانند بحران ها را مدیریت کنند و در بهترین مسیر حرکت کنند. اگر در مورد خدمات مشاوره و اهمیت آن در زندگی با سوال هایی رو به رو هستید ما در ادامه این بحث به توضیحات بیشتری در مورد ضرورت استفاده از خدمات روانشناسی پرداخته ایم. پس تا انتهای این مطلب با ما همراه باشید.

روانشناسی و مشاوره دو رشته مجزا هستند که در زمینه سلامت روان فعالیت می کنند. مشاوران معمولا در زمینه مشکلات رایج زندگی نظیر مسائل تحصیلی، کاری و ازدواج راهنمایی های علمی به افراد ارائه می دهند. روانشناسان علاوه بر خدمات مرتبط با مشاوره در مسائل عمیق تر و دشوارتری نیز وارد می شوند. درمان اختلالاتی نظیر افسردگی، اضطراب، کمک به بهبود مشکلات شخصیتی و انجام تست ها و ارزیابی های روانی از جمله خدمات روانشناسان هستند. شاخه هایی نظیر زوج درمانی، خانواده درمانی و درمانگران بالینی کودک از جمله روانشناسانی هستند که به طور تخصصی در حوزه های مذکور فعالیت می کنند. 

برای اطلاعات بیشتر می توانید مقاله ما با عنوان چرا باید به روانشناس مراجعه کنم را مطالعه کنید. 

 

مشاوره زندگی

همه افراد در برهه هایی از زندگی خود با مشکلات و بحران هایی رو به رو می شوند. این مشکلات می توانند ناشی از مسائل و استرس های محیطی و یا ناشی از بحران های درون روانی باشند. هنگام برخورد با مشکلاتی که فشار روانی زیادی به بار می آورند مغز درگیر پردازش هیجانات زیادی خواهد شد. این درگیری مانع از این می شود که فرد بتواند از تمام ظرفیت های مغز خود برای حل مشکلات استفاده کند. در این شرایط است که استفاده از خدمات مشاوره اهمیت پیدا می کنند.

مشاوران و روانشناسان می توانند در این موقعیت ها به کمک فرد بیایند. آن ها در ابتدا مدیریت هیجانی را آموزش می دهند، سپس با رویکردهای حل مسئله محور کمک می کنند که مراجع بتواند به ترتیب اولویت با مشکلات خود رو به رو شود و آن ها را حل و فصل کند. اگر این مشکلات بیشتر ناشی از تعارضات درون روانی و شخصیتی باشد درمانگر ارزیابی های روانی خود را آغاز می کند و با رسیدن به تشخیص درست در این باره تلاش خواهد کرد تا در طی جلسات روان درمانی متعدد به ارتقای سلامت روان فرد کمک کند. 

برای آگاهی بیشتر از جلسات روان درمانی کلیک کنید. 

 

درست است که در هر زمان و برای هر مشکلی می توانید به مشاوران مراجعه کنید و از آن ها کمک بگیرید، اما دریافت خدمات مشاوره در مورد برخی از مسائل و مشکلات ضروری تر است و حل آن ها حتما به خدمات حرفه ای نیاز دارد. در ادامه به مهم ترین آن ها اشاره خواهیم کرد. 

– امور مربوط به زندگی مشترک و خانواده شامل مسائلی همچون انتخاب همسر، زندگی زناشویی، اختلالات جنسی، عدم تفاهم، خیانت، طلاق و… ( برای مطالعه مقالات اختلالات جنسی و مشاوره ازدواج کلیک کنید).

– مسائل مربوط به اعتیاد شامل روش های ترک اعتیاد 

– مسائل مربوط به دوران کودکی شامل مواردی همچون پرخاشگری، بیش فعالی، مشکلات تحصیلی و…

– مواجه شدن با بحران ها و اختلالات روحی نظیر اضطراب، افسردگی، وسواس و…

– مواجه شدن با رویدادهای بسیار ناگوار زندگی نظیر بلایای طبیعی 

– قرار گرفتن تحت شرایط آسیب زا نظیر تجاوز و آزارهای جنسی 

 

برای دریافت مشاوره در زمینه اهمیت مشاوره در زندگی می توانید با مشاوران مرکز مشاوره روانشناسی هنر زندگی از طریق تلفن ثابت از کل کشور با شماره 9099075228 و از تهران با شماره 9092305265 تماس بگیرید.

هنر زندگی اولین سامانه مشاوره روانشناسی تخصصی کشور با مجرب ترین مشاوران روانشناسی پاسخگوی سوالات و مشکلات شما در زمینه های مشاوره خانواده ، ازدواج ، طلاق ، تربیت کودک ، جوانان ، مهارت های ارتباطی ، ترک اعتیاد ، مشاوره روانشناسی ، روان درمانی و … می باشد. به امید زندگی شاد و سالم برای یکایک مردم ایران…

با عضویت در خبرنامه، از جدیدترین و بهترین کتاب ها و مقالات روانشناسی اطلاع پیدا کنید…

© کلیه حقوق برای حامی هنر زندگی محفوظ می باشد. انتشار مقالات با ذکر منبع بلامانع می باشد.

مشاوره زندگی
مشاوره زندگی
0

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *