چگونه معلمی موفق باشیم

 
helpkade
چگونه معلمی موفق باشیم
چگونه معلمی موفق باشیم

چگونه کلاس جذاب تری داشته باشیم ؟ – هر معلمی با بالا رفتن تجربه اش پی خواهد برد که باید به برخی کارهای ضروری در کلاس درس توجه نماید ، بعضی اعمال را نباید انجام دهد، و خود را در کلاس برای دقایقی به جای شاگردان فرض نماید . تجربه نشان داده معلمانی که در کلاس درس فعالیت و تحرک بیشتری داشته ، به شغل خود علاقه و عشق می ورزند ، هدف های متنوعی دارند ، درگیری ها و جنگ اعصاب کمتری داشته باشند ، دیر تر از دیگران فرسوده و شکسته خواهند شد و همیشه به عنوان فردی شاداب و با نشاط و موفق در شغل خود نزد دیگران شناخته شده اند . در زیر به صورت خلاصه ، کارهایی که معمولا” در کلاس درس باعث جلب توجه دانش آموزان ، علاقمندی به درس و معلم و نشاط آنان میشود و برگفته از تجارب شخصی است ، ذکر می گردد .

پیشنهاد ویژه ایران مدرس: ويژگي هاي یک معلم خوب در تفکر ابن سينابا شنیدن نام ” برنامه ” یا ” طرح درس ” یا ” طرحی برای مدیریت کلاس” ، اذهان به سراغ چندین صفحه کاغذ می رود که در آن با دقیقه و ثانیه ، ریز فعالیتها نوشته شده و به عبارتی ، معلم را در چهار چوب مقرراتی ، محصور می کند ، (و به این دلیل خیلی ها حتی در مورد آن هم صحبت نمی کنند) اما مقصود از داشتن برنامه ، الزاما” با ثبت آن ( و چیزی شبیه به طرح درس معرفی شده در کتب روش تدریس ) ، یکسان نیست . داشتن برنامه برای هر کاری لازم است اگر خواهان یک عمل موفقیت آمیز هستیم باید برای آن برنامه داشته باشیم . خود بنده به شخصه با مکتوب کردن برنامه خیلی موافق نیستم هر چند که نوشتن خود باعث ذخیره ی مطالب می شود اما با تغییراتی که با آن مواجهیم و روبرو بودن با یک عامل انسانی ناشناخته ممکن است که این برنامه ها منسوخ شده و روشهای جدیدی جایگزین آن شود و دیگر اینکه ممکن است جلوی خلاقیت معلم گرفته شود و او را از دست یابی به یک روش نو و جدید بازدارد البته این به این معنا نیست که نوشتن خلاقیت را کور می کند بلکه ممکن است روند دست یای به آن را کند کند و معلم به خاطر زحمت نوشتن حتی راغب به تلاش برای فکر کردن به روشهای بهتر نباشد . و از آنجا که هر فردی ویژگیهای رفتاری خاص خود را دارد (ممکن است فردی نوشتن را راحت تر بداند در صورتی که فردی دیگر فقط فکر کردن را دوست داشته باشد و عمل کردن به ایده ) لذا این امر را به شما واگذار می کنم ولی این به این معنا نیست که برنامه ریزی نکنیم بلکه همان برنامه ریزی برای رسیدن به کیفیت مطلوب و هدف متعالی است . امیدوارم تجربیات این بنده ی حقیر مورد توجه و استفاده ی شما واقع شود.

مطالعه مقاله چطور معلمی کارآمد در کلاس باشیم؟ هم می تواند مفید باشد.

1- به محض مشاهده علایم خستگی در دانش آموزان و حواس پرتی آنان ، جریان تدریس یا پرسش را قطع کرده و به آنها اجازه داده شود که از جای خود بلند شده ، کشش عضلانی داشته ، نفسی بکشند و دقایقی کوتاه آزاد باشند ( در این حال تحمل برخی مزه پرانی ها به هم در جلسات اول ، ضروری است و سپس عادت خواهند کرد)، اگر بدون توجه به خستگی دانش آموزان به تدریس یا پرسش ادامه دهیم ، در واقع کاری بیهوده و بی ثمر را دنبال خواهیم کرد .

چگونه معلمی موفق باشیم

2- هیچگاه بدون اطلاع قبلی ، پرسش کلاسی یا امتحان کتبی برگزار نکنیم و حتی در جلسه قبل ، صفحات و نوع پرسش و حتی افرادی که از آنان پرسش شفاهی انجام می شود تلویحا” مشخص شوند و این صرفا” برای رفع حالت اضطراب دانش آموزان است ، برخی معلمان برای حالت ” همیشه آماده باش بودن کلاس ” توجهی به این نکته ندارند که امتحان یا پرسش بدون اطلاع قبلی ، از نظر دانش آموزان نوعی مچ گیری محسوب می شود . در رابطه با دانش آموزانی که از آنان پرسش به عمل می آید باید گفت معمولا” به سه دسته تقسیم می شوند و هر کسی تکلیف خود را خواهد دانست و در کنار آن پاسخ گویی داوطلبانه هم مد نظر قرار می گیرد و بدین ترتیب دانش آموزان تمایل بیشتری هم برای جواب دادن دارند و درگیری ها خیلی کمتر می شود .

3- حتما” قبل از تدریس درس جدید ، خلاصه مطلب قبلی برای دانش آموزان گفته شود و آنها را به هم ربط داد .این کار به دانش آموزانی که حتی دروس قبل را مطالعه نکرده اند اجازه می دهد مطالب را به یاد آروند و در یادگیری مطالب جدید انگیزه پیدا کنند.

4- اگر وقت اضافه ای در کلاس موجود بود ، نباید گذاشت دانش آموزان از سرو کول هم بالا بروند بلکه به نحوی باید آنها را تحت آموزش قرار داد به عنوان مثال صحبت و تبادل نظر در مورد مسایل اجتماعی محل سکونت ، یا وضع مدرسه و غیره ، دانش آموزان اظهار نطر در جمع را خیلی دوست دارند .

5- طوری برنامه ریزی شده که هر جلسه با توجه به دوره تحصیلی و پایه ، حدود 3 تا 5 دقیقه یک رفتار نیکو اجتماعی فردی ، و یک روایت یا حدیث مرتبط با دانش آموزان در پایان کلاس ذکر می شود . دانش آموزان آن را یاداشت می کنند این موارد حتی در کلاس ریاضی و تاریخ و غیره هم امکان پذیر است .

6- با بهره گیری از روش ایفای نقش ( برای هر درسی امکان دارد) توسط دانش آموزان ، منظور خود و موضوع را سریعتر و بهتر به دانش آموزان منتقل کنید ، بهتر است جلسه قبل ، قرار ایفای نقش ، موضوعات و شرکت کنندگان مشخص شوند .

7- به صلاحدید معلم می توان هر جلسه یکی از دانش آموزان را به ترتیب انتخاب کرد تا مطالبی در راستای درس را به دانش آموزان ارائه دهد ( این کار بین دانش آموزان به نام کنفرانس مشهور است) . اگر معلم بتواند اهداف این کار را کاملا” تشریح و زمینه های آن را فراهم نماید ، شاگردان هم بدان علاقمند خواهند شد ، در صورتی که همه کلاس در برنامه شرکت کنند ، موانعی مانند تمسخر دیگران ،اضطراب صحبت در روبروی همکلاسی ها و غیره به تدریج کمتر خواهد شد .8- استفاده از ارزانترین و کاراترین تشویق ها یعنی تشویق لفظی ( با دلیل نه طبق عادت کلامی ) را در کلاس هرگز فراموش نکنید . کلماتی مانند : آفرین ! احسنت ! خوبه ! باریک ا…! تشکر ! به جابود ! خوشحالم ! و غیره اثری شگفت انگیز دارد .

9- استفاده از تشویق ” کف زدن ” توسط کل کلاس برای موفقیتهای کوچک و بزرگ آنان ، یا به دنبال آمادگی کل دانش آموزان یا گروهی از آنان برای پاسخ گویی به درس ، اتمام درس ، کسب نمرات مطلوب ، اظهار نظرهای مناسب و غیره ، حال و هوای کلاس را عوض خواهد کرد .

10- دو کار در کلاس نباید توسط معلم فراموش شود ، و اثر معجزه آسایی در آرامش و آمادگی دانش آموزان دارد و آن ذکر صلوات در برخی مواقع و یا تلاوت آیاتی از قرآن مجید با ترجمه توسط یکی از دانش آموزان است . و این کار ارتباطی به دروس خاص ندارد اینکه نباید فقط به کلاس دینی و پرورشی یا قرآن بسپاریم . حداقل هر چند جلسه یکبار شروع کلاس با تلاوت قرآن در آرامش شاگردان موثر است …

پیشنهاد می کنیم مقاله چه چیز از ما یک معلم خوب می‌سازد؟ را هم مطالعه نمائید.

11- بردن روزنامه به کلاس حتی ، دو سه هفته یکبار ،و اختصاص دقایقی از ذکر خلاصه مطالب آن که مرتبط با درس باشد، مفید است .

13- برای پرسش پای تخته الزامی نیست که دانش آموز سرپا و روبروی دانش آموزان بیاستد ، می توان برای آنها که خیلی اضطراب دارند ، یک صندلی روبروی میز معلم گذاشت تا دانش آموزانی که مایل هستند روی آن نشسته و با حالت شبیه به مصاحبه به درس پاسخ گویند ( با اجرای این روش ، کلیه دانش آموزان ، خصوصا” شاگردان مضطرب ، تمایل نشان داده و نمرات مطلوبی کسب می کنند)

13- هر دو ماه یکبار به صورت غیر مستقیم نظر دانش آموزان خود را در مورد شیوه تدریس و کلاس داری و برنامه آن بسنجید ، مطالبی را به شما خواهند گفت که قطعا” تعجب خواهید کرد!(شنیدن یا خوانده انتقادات دانش آموزان جرات خاصی می خواهد !) و شما باید برای رفع نقایص روش خود اقداماتی بیاندیشید یا از رضایت آنان مطلع شوید. زیرا بدون بازخور دقیق نمی توان از عملکرد کار خود مطمثن بود.

14- سعی کنید هر ساله با دانش آموزان خود تعدادی عکس دسته جمعی بیاندازید و یکی از دانش آموزان اسامی را پشت عکس یااگر دیجیتالی بود به صورت دستی برای شما بنویسد ، این کار خیلی مورد علاقه دانش آموزان است و احساس صمیمیت خاصی با معلم می کنند و برخی از آنها که برای کلاس درد سر ساز بوده اند با این اعمال ، تغییراتی خواهند داشت . امروزه دوربین های دیجیتالی و غیره کار را بسیار راحت و کم هزینه کرده اند .

15- به دانش آموزانی که درخواست بیرون رفتن از کلاس و آبخوری یا غیره را دارند ، توجه نمایید و به هیچ وجه مانع نشوید ، در غیر این صورت آن دسته دانش آموزان به اجبار در کلاس نشسته و حتی گاها” شاهد مشکلات ناخواسته ای خواهید شد مثل : تهوع ، بیهوش شدن از ضعف یا احساس شرمندگی آنان ، برخی معلمان به اشتباه ، عدم اجازه به دانش آموز را نشان از مدیریت مطلوب خود و اداره کلاس می دانند ! برای این مورد باید در شورای معلمان هماهنگی لازم با دفتر صورت گیرد مانند کنترل برای عدم خروج از مدرسه و …

16- با هماهنگی دفتر مدرسه و انجمن اولیا جوایز هر چند ساده مانند خودکار و غیره را تهیه و به بهانه های مختلف هر مدت یکبار به دانش آموزان اهدا کنید در این میان دانش آموزانی که پیشرفتهایی داشته اند باید بیشتر مورد توجه قرار گیرند تا حال مشاهده نشده که آنها جایزه را رد کنند.حتی دانش آموزانی که دارای توانایی مالی بسیار بالایی هستند ، از این کار معلم بسیار خوشحال می شوند .

17- تهیه تراکت هایی برای کلاس توسط معلم در رابطه با درس یا موضوعات دیگر و نصب آن در کلاس ( در حضور دانش آموزان) توجه آنان را به شدت جلب می کند ( قبلا با خودکار و مازیک نوشته می شد ولی امروزه هر مدرسه ای چاپگر دارد …)نباید این کار را فقط وظیفه مربی پرورشی دانست بلکه برای هر درسی امکان پذیر است .

18- استفاده از روش مصاحبه 2 یا 4 نفری در رابطه با درس یا موضوعات اجتماعی توسط دانش آموزان و با هدایت معلم برای آنان بسیار جذاب است که می توان دو میز را در پای تخته روبروی هم گذاشت و 4 نفر دو به دو برای مدت 5 تا 10 دقیقه با هم به بحث بپردازند . البته باید جلسه قبل موضوع و افراد مشخص شوند و نظارت کامل معلم برای رسیدن به هدف مد نظر قرار گیرد .

19- هر معلمی در شرایط لازم میتواند مهارت های زندگی را در کلاس به دانش آموزان آموزش دهد گاهی وقت ذکر یک خاطره کوتاه از حسادت ، میتواند در تغییر نگرش دانش آموزان بسیار موثر باشد و درگیری های کلاسی و یا درگیری با دفتر را به طرز چشمگیری کاهش داد ، معلمان چند دهه قبل پند و نصایح خود را از دانش آموزان دریغ نمی کردند و عموما” نتایج مطلوبی داشت و شما هم حتما” خاطره ای از این اعمال معلم در کلاس دارید .

20- رعایت زمانبندی دروس بسیار مهم است اگر در یک جلسه 3 درس داده شود و یا 3 جلسه پشت سر هم فقط پرسش پای تخته بدون تدریس داشته باشیم ، اشکال ایجاد خواهد شد و منتظر خستگی خود و دانش آموزان و افزایش بی نظمی آنها و جنگ اعصاب برای خود باشید.

مطالعه این مقاله هم می تواند مفید باشد: چگونه درآمد بیشتری از تدریس خصوصی کسب کنیم؟

21- هر چند وقت یکبار به دانش آموزان اجازه بدهیم خاطرات خوب و بد خود را از کلاس شما یا کلاس سنوات قبل برای کلاس تعریف کنند ، این مورد علاوه بر اینکه یک بازخورد مفید برای روش شماست ، می تواند در جذابیت کلاس و رفع نگرانی و حتی اضطراب دانش آموزان هم نقش داشته باشد .

22- اگر وقت اضافه ای موجود بود ، با دانش آموزان در مورد مهمترین اتفاقات هفته پیش در سطح شهر یا رسانه ها تبادل نظر کنید تا دید آنها به مسایل محیط و نحوه بیانشان را تقویت نمایید .

23- بردن کتابهای مرتبط با درس ، اثر خوبی بر حلب توجه دانش آموزان دارد و این اعمال را هرگز فراموش نکرده و شما را به عنوان معلمی دلسوز و علاقمند به حرفه خود معرفی خواهد کرد .

24- متاسفانه برخی معلمان ، “تدریس” را با در آوردن سئوال و جواب تمام متن توسط خودشان ، اشتباه می گیرند ! این کار علاوه بر اینکه باعث انهدام خلاقیت و کاوشگری دانش آموز می شود بلکه معلم را خسته کرده و دانش آموز چیز تازه ای یاد نخواهد گرفت ! باید گفت بعضی از والدین در این کار معلم هم نقش دارند و وی را مجبور میکنند که به خیال خود ، فرزندشان را برای امتحان آخر سال آماده کند ! اگر نوشتن نمونه سوال لازم است بهتر است این کار را به دانش آموزان محول کنیم ، آنهم بعد از تدریس و با هدف مشخص برای صفحات محدود، و باز هم متاسفانه باید گفت برخی والدین یا دانش آموزان از بعضی معلمان تعریف و تمجید می کنند که ؛ حتی یک سوال را از کتاب جا نمی گذارد ( والبته یک کلمه هم توضیح نداده !)

25- صحبتهای بسیار مختصر با دانش آموزان در سالن و حیاط یا جلوی درب مدرسه ، نقش مهمی در آرام کردن آنها در کلاس خواهد داشت و آنها احساس صمیمیت بیشتری با معلم خواهند کرد.این صحبتها می تواند بسیار ساده و غیر خصوصی باشد مانند : “معلوم بود که دیشب درست رو خوب خوانده بودی !” یا ” آمادگی تو برای کنفرانس امروز خیلی خوب بود ” یا ” آیا باز هم می توانی 3 خط مطلب در مورد درس فلان بنویسی ؟” … این کار باعث کاهش چشمگیر اضطراب آنان خواهد شد . متاسفانه شنیده شده که” این کار ها دانش آموزان را پر رو خواهد کرد !”

26- وضع نکردن مقررات دست و پاگیر و خشک کلاسی باعث جلوگیری از خستگی معلم و دانش آموز در کلاس خواهد شد مهمتر اینکه آنها از معلم و کلاس دلزده نخواهند شد . بعضی معلمان حساسیت زیادی به جنب و جوش گریز ناپذیر شاگردان در کلاس دارند و حتی تنبیه هایی را اعمال کرده و وقت گرانبهای کلاس را به درگیری و تنبیه در مورد مقررات خود ، اختصاص می دهند .( به عنوان مثال کسی به هیچ وجه نباید برگردد و دانش آموز دیگر را نگاه کند … یا نگاه کرده به پنجره کلاس ممنوع است (27- هر چند وقت یکبار نسبت به استفاده از تلویزیون و کامپیوتر و پخش تراکهایی در رابطه با درس ، برای دانش آموزان جالب خواهد بود و در یادگیری خیلی موثر است .

28- متاسفانه جدیت بیش از اندازه و افراطی و خشک بودن معلم در کلاس باعث عدم علاقه دانش آموزان به وی ، درس و مدرسه خواهد شد و خود را مجبور به ” تحمل” معلم و کلاس خواهند دانست ، حتی این جدیت و سختگیری افراطی باعث شده تا برخی دانش آموزان از ادامه تحصیل در آن رشته جدا” واهمه داشته و مسیر زندگی آنها عوض شود ، معلمانی که خوش اخلاق بوده و تبسم بر لب داشته باشند در آموزش موفق ترند ، شما هم این را تایید می کنید اگر ؛ در حدی باشد که مورد سوء استفاده قرار نگیرد . (نباید قاطعیت ، مدیریت وتوانایی اداره مطلوب کلاس را با سختگیری افراطی معلم ، اشتباه گرفت (

29- تغییر محل کلاس حداقل ، ماهی یکبار موجب جلب توجه دانش آموز می شود مانند تشکیل کلاس در کارگاه ، آزمایشگاه ، نمازخانه ، کتابخانه وغیره.

30- یکی از راههای علاقمند کردن شاگردان به کلاس و درس و معلم و همچنین رفع کدورتهای احتمالی طرفین ، بردن دانش آموزان به گردش علمی کلاسی است حتی بازدید از نمایشگاههای کتاب ، صنایع دستی ، جشنواره های دانش آموزی ، حضور در مزار شهدا برای و غیره با هماهنگی دفتر مدرسه و اداره متبوع ، فواید زیادی دارد …

در آخر متذکر می شوم که از یاد نبرید که خود ما روزی دانش آموز بوده ایم و روی این نیمکت های سفت می نشستیم و شاگردی را تجربه کرده ایم و در زمان خود رفتار و گفتار معلم را تجزیه و تحلیل می کردیم ، پس به امید این که آنچه را برای خودمان می پسندیدیم برای دیگران هم بپسندیم با دانش آموزانمان رفتار کنیم با تشکر از توجه شما (معصومه ملکی)https://madrese5.blogfa.com

پیشنهاد می شود مقاله چگونه یک معلم خوب باشیم و در کار تدریس خصوصی موفق شویم؟ را هم مطالعه نمائید.——————————–

چگونه یک معلم خوب باشیم؟

How To Be A Good Teacher?

یه معلم خوب کیه؟ چی باعث میشه که یه معلم “خوب” باشه؟

Here are some answers by many people whom were asked this question.

چگونه معلمی موفق باشیم

در زیر چند نمونه از جوابهای داده شده به این سئوال را با هم مرور می‌کنیم.

1. They should make their lessons interesting so you don’t fall asleep in them.

معلم خوب باید درسش رو طوری جذاب کنه که آدم سر کلاس خوابش نبره!

2. A teacher must love his/her job. If he/she really enjoys his/her job that’ll make the lessons more interesting.

Teachers who look fed up or unhappy with what they are doing tend to have a negative effect on their students. A good teacher always put on a good “teacher’s face” when he/she enters the classroom.

یه معلم باید عاشق کارش باشه. اگه معلم از کارش لذت ببره این امر باعث میشه که درسش جذابتر باشه.

یه معلم که ظاهرش نشون میده که از کارش خسته و ناراضیه میتونه روی دانش‌آموزاش هم اثر منفی بگذاره. یه معلم خوب همیشه وقتی میخواد وارد کلاس بشه باید ماسک “یک معلم خوب” رو به چهره‌ش بزنه و هرچیز منفی که همراش بوده رو پشت در کلاس جا بذاره.

3. I like a teacher who has lots of knowledge, not only of his subject.

من معلمی رو دوست دارم که به غیر از حیطه‌ی تدریس خود، در سایر موارد هم سواد و دانش زیادی داشته باشه.

4. A good teacher is an entertainer and I mean that in positive sense, not a negative sense. Students enjoy being entertained and amused. However, a balance has to be struck between entertain and teaching/learning.

یه معلم خوب باید یه کمدین خوب باشه البته منظورم شکل مثبتش هست نه منفی. دانش‌آموزا سرگرمی و شادی رو دوست دارن. البته باید بین سرگرمی و تدریس/یادگیری یه تعادل هم وجود داشته باشه.

5. It’s important that you can talk to the teacher when you have problems and you don’t get along with the subject. Teachers must be approachable.

این مسئله مهمه که وقتی مشکلی داشتی بتونی راحت با معلمت حرف بزنی.

6. A good teacher is …somebody who has an affinity with the students that they’re teaching.

Successful teachers are those people who identify with the hopes, aspirations and difficulties of their students while they are teaching them.

یه معلم خوب معلمیه که با دانش آموزاش یه رابطه‌ی نزدیک داشته باشه.

معلمای موفق معلمایی هستند که همچنانی که به امر تدریس دانش‌آموزا مشغولند خودشون رو شریک آرزوها و خواسته‌ها و مشکلات اونها هم بدونند.

7. A good teacher should try and draw out the quiet ones and control the more talkative one. A good teacher is …someone who asks the people who don’t always put their hands up.

یه معلم خوب باید سعی کنه که دانش‌آموزای ساکت رو هم به حرف بیاره و همینطور قادر باشه که دانش‌آموزای پرحرفتر رو هم کنترل کنه. یه معلم خوب معلمیه که از اونایی که هیچوقت دستشون را بالا نمی‌گیرن هم سئوال بپرسه.

8. He should be able to correct people without offending them.

Explaining to students that they have made a mistake is one of the most perilous encounters in the classroom. It has to be done with tact. The teacher has to measure what is appropriate for a particular student in a particular situation.

معلم باید بتونه بدون اینکه باعث رنجش و آزرده‌خاطر شدن بچه‌ها بشه اشتباهاتشون رو اصلاح کنه.

توضیح دادن به دانش‌آموزانی که مطلبی را درست نفهمیده‌اند یکی از پرمخاطره‌ترین مسائلی است که در کلاس با آن مواجه می شویم. این امر مستلزم آدابی هست. معلم باید بداند که چه برخوردی و در چه موقعیت خاصی برای یک دانش‌آموز خاص مناسب می‌باشد.

9. A good teacher is …someone who helps rather than shouts.

Learning how to manage students and how to control boisterous classes is one of the fundamental skills of teaching.

یه معلم خوب معلمیه که بجای فریاد کشیدن به بچه‌ها کمک می‌کند.

بادگرفتن این موضوع که چگونه دانش‌اموزا رو مدیریت کنیم و کلاسهای پرسروصدا رو کنترل کنیم یکی از مهارتهای اولیه تدریس می‌باشد.

10. A good teacher is …someone who knows our names.

یه معلم خوب… معلمیه که اسم ما رو بلد باشه!

و در پایان یه جواب خیلی ساده که میشه در تکمیل جوابهای این دانش آموزان داد این هست:

Good teachers care more about their students’ learning than they do about their own teaching.

معلمای خوب بیشتر از اینکه حواسشون به تدریسشون باشه باید حواس خودشون رو معطوف به یادگیری دانش‌آموزاشون بکنند.

برگرفته از کتاب “چگونه انگلیسی درس بدهیم؟”

گردآوری مطلب: ایستگاه زبان انگلیسی

مطالعه مقاله 7 رمز موفقیت در تدریس خصوصی هم می تواند برای معلمان و اساتید مفید باشد.

———————————————–

چگونه کلاس بهتری داشته باشیم:

· حتی موقعی که دارید رفتار نامناسب شان را تصحیح میکنید، به شان و شخصیت آنها احترام بگذارید. · و دست آخر اینکه: همانقدر که فکر می کنید سزاوارید دانش آموزان به شما احترام بگذارند به آنها احترام بگذارید. شیوه مثبت شیوه منفی بابک! از تو می خوام تصمیم بگیری به من نگاه کنی و گوش بدی. بابک! دیگه حرف نزن وبه درس توجه کن. زهره! یادت باشه توی راهرو آروم راه بری. آهای! توی راهرو ندو. مسعود! برای جواب دادن اول اجازه بگیر. ممنونم مسعود! مگه صد بار بهت نگفتم داد نزن؟ شیوا! آروم باش و صبر کن نوبتت بشه. ممنونم شیوا! هل نده وگرنه می فرستمت ته صف معلم کارآمد سه ویژگی دارد: 1- افکار واقع گرایانه دارند. اگر چه معلمان کارآمد از نظر ظاهر و شخصیت فردی با هم متفاوتند اما عقاید واقع گرایانه مشترکی دارند. آنها می دانند که نمی شود رفتار دانش آموزان را کنترل کرد. بنابراین به جای این کار، با استفاده از روش های زیر یا دیگر روش ها به دنبال تاثیر گذاشتن روی رفتار آنها هستند: · ایجاد روابط مثبت · تعیین یک دستور کار مشخص · بالا بردن توقع شان از دانش آموزان · ثبات قدم آنها همچنین می دانند مواقعی که نمی توانند روی رفتار دانش آموزان تاثیر بگذارند باید روی رفتارهایی که انتخاب می کنند مدیریت کنند و آنها را به سوی انتخاب رفتارهای بهتر هدایت کنند. آنها این کار را با تعیین پیامد و یا نتیجه روشن و منطقی برای هر رفتار دانش آموز انجام می دهند. 2- از ابزارها و مهارتهای گسترده ای استفاده می کنند. معلمان موفق روش ها ومهارت های رفتاری بسیاری دارند. آنها در طی سالها کار با دانش آموزان مهارت ها و شیوه های گوناگون مدیریت رفتار را گردآوری و برای روز مبادا ذخیره کرده اند. تجسم کنید همه این روش ها و مهارتها را داخل یک جعبه ابزار گذاشته اید. برای اینکه ابزار مناسب را دم دست داشته باشید باید همیشه این جعبه ابزار همراهتان باشد. هنگام نیاز تنها کافی است که آن را باز کنید و وسیله مناسب را بیرون بیاورید. فراموش نکنید که روش کلاسداری همکاران تان را زیر نظر بگیرید. شاید آنها ابزاری داشته باشند که بخواهید به جعبه ابزارتان اضافه کنید. افرادی که در تعامل با دیگران بیشترین تدابیر رفتاری را در اختیار دارند همیشه آرام ترین هستند. 3- بر احساسات خود مسلط است. · در کلاس های شلوغ با دانش آموزان ناآرام و بی قرار تسلط داشتن روی احساسات بسیار مهم است. · وقتی آرامش دارید ومنطقی عمل می کنید کارآمدتر از مواقع دیگر هستید. · احساسات شما فضای کلاس را تا حد زیادی تحت تاثیر قرار می دهد. · احساسات مثبت امنیت و اعتماد ایجاد میکند. · دانش آموزان در کنترل احساسات شان از شما الگو می گیرند. احساسات متعادل داشتن به معنی بی تفاوت بودن نیست. شور و شوق داشتن و با انرژی و علاقه کار کردن از ضروریات معلمی است. اما نباید در ابراز آنها زیاده روی کنید! زیاده روی در هر احساسی روی توانایی فرد در داشتن تفکر منطقی ومعقول اثر می گذارد. سه روش مدیریت رفتار به طور کلی برای مدیریت رفتار دانش آموزان در کلاس درس سه روش وجود دارد. اگر چه اکثر معلمان می توانند از هر سه روش در کلاسداری خود استفاده کنند. آنچه اهمیت دارد این است که کدام روش مناسب کلاس شماست. به یاد داشته باشید: ·

روش شما بر فضای روابط موجود در کلاس اثر می گذارد. · روش شما همان الگوی رفتاری است که دانش آموزان از آن تقلید میکنند. · باورهای شما شیوه برخوردتان را تعیین می کند. در صفحات بعد در حین مطالعه این روشها از خودتان بپرسید: «کدامیک از این روش ها برای کلاس من مناسب تر است؟» خانم معلم جنگجو معتقد است: · باید دانش آموزان را کنترل کرد · باید به ندرت به دانش آموزان لبخند زد · طبیعی است که به بزرگترها باید احترام گذاشت اما بچه ها باید شایستگی این احترام را کسب کنند. · اگر دانش آموزی از کنترل خارج شود دیگر جلو بقیه دانش آموزان را هم نمی شود گرفت. · تدریس مانند جنگی است که همیشه معلم باید در آن پیروز شود. روش مدیریت خانم معلم جنگجو: · به دانش آموزان بگویید چه کار کنند. · با تنبیه آنها راتهدید کنید. · آنها را به دفتر مدرسه بفرستید. نتیجه: · روابط انسانی ضعیف · استرس زیاد در کلاس · کاهش شدید قدرت یادگیری، ریسک پذیری و انگیزه دانش آموزان آقا معلم مهربان معتقد است: · دانش آموزان مثل غنچه های گل به مراقبت و رسیدگی نیاز دارند. · اگر با آنها رفتاری دوستانه داشته باشید و با آنها مهربان باشید، آنها هم شما را دوست دارند. · برنامه ریزی برای تشویق دانش آموزان به انجام کارهای خیر و تبعیض قائل شدن بین آنها جلوی بدرفتاری دانش آموزان را می گیرد. · کلاس محیطی دمکراتیک است و بحث و گفتگو در آن نقش کلیدی دارد. روش مدیریت آقا معلم مهربان: · صحبت کردن، خواهش کردن و التماس کردن به دانش آموز و در نتیجه سرخورده و عصبانی شدن. مثال: معلم خطاب به شاگرد: «آخه چندبار باید به تو بگم که ساکت بشینی؟» (این جمله با حالتی ملتمسانه و آهی عمیق حاکی از درماندگی گفته می شود) «من نمی دونم چرا بازم این کار رو می کنی؟» (در حالی که معلم رنجیده خاطر و پریشان شده) «بیرون کلاس وایسا! دیگه خسته م کردی.» (احساسات بر معلم غلبه کرده) نتیجه: · قاطعیت نداشتن باعث عدم اعتماد به نفس و اضطراب می شود. · در کلاس همه رییس هستند. · قدرت یادگیری، خطرپذیری و انگیزه دانش آموزان به طور قابل توجهی کاهش پیدا می کند. خانم معلم مراقب و جدی اعتقاد دارد: · وظیفه معلم تعیین کردن حد ومرزهاست. · وظیفه دانش آموز تجربه کردن این حد و مرزهاست. · اشتباهات رفتاری دانش آموزان امری طبیعی و عادی است. · باید به دانش آموزان کمک کنیم تا موفقیت را تجربه کنند. · مراقب دانش آموزان بودن یعنی در مواقعی که لازم است به آنها «نه» بگوییم و روی حرف خودمان بایستیم. · ویژگی های خوب یک دانش آموز همیشه بیشتر از مشکلاتی است که به وجود می آورد. روش مدیریت خانم معلم مراقب و جدی · به رفتار انتخاب شده از سوی دانش آموز به عنوان یک انتخاب از میان چند رفتار نگاه می کند. · دانش آموزان را مسئول انتخاب های رفتاری شان می داند. · از ستایش و تمجید برای تاکید کردن روی کارهای خوب دانش آموزان استفاده می کند. · دانش آموزان را به سوی موفقیت هدایت می کند. · در صورت لزوم از تنبیه استفاده می کند طوری که باعث ایجاد نفرت در دانش آموز نشود. · هدف او آموزش مهارت های رفتاری به دانش آموزان است تا بتوانند انتخاب های بهتری داشته باشند. نتیجه: · در عین حال که شان دانش آموزان محفوظ می ماند، یاد می گیرند که حد خودشان را بشناسند. · معلم در کلاس همزمان نقش رهبر و مربی را با هم ایفا می کند. · قدرت یادگیری، خطرپذیری و انگیزه دانش آموزان به میزان قابل توجهی افزایش پیدا می کند. چگونه رفتارمان را با دانش آموزانمان مدیریت کنیم:

1- دانش آموزان مشکل ساز را در کلاس پخش نکنید چون از همه طرف با صدای بلند با هم حرف می زنند.

2- دقت کنید دانش آموزانی که قدرت تمرکز کمتری دارند نزدیک شما بنشینند و از جاهایی که موجب حواس پرتی آنها می شود، مثل پنجره ها، دور باشند.

3- وقتی می خواهید رفتار دانش آموزی را اصلاح کنید، برای صحبت ابتدا به او نزدیک شوید. هرگز سعی نکنید از دور این کار را بکنید. «هرگز به حریم فردی دانش آموزان تجاوز نکنید. اگر بیش از حد به آنها نزدیک شوید، احتمال اینکه گفتگویی آرام درباره یک نکته انضباطی به برخوردی خشن و شدید تبدیل شود به طور چشمگیری افزایش پیدا می کند»

4- در آخر درس چنانچه کلاس مطلوبی داشته اید، به دانش آموزان بگویید که از هم صحبتی و درس دادن به آنها لذت برده اید. روی فعالیت های خوب و موفقیت آمیز دانش آموزان در آن روز تاکید کنید و به مواردی که در آن پیشرفت خوبی نداشته اند نپردازید.

۵ وقتی دانش آموزان دارند از کلاس بیرون می روند، به هر کدام جمله مثبتی بگویید، حتی یک لبخند و خداحافظ هم بی تاثیر نیست.

6- موقع صحبت با آنها همیشه از کلماتی مانند «لطفاً» و «متشکرم» استفاده کنید.

7- وقتی دانش آموزی در را برای شما باز میکند، از او تشکر کنید.

8- وقتی مجبورید از بین دو دانش آموز عبور کنید، از آنها عذرخواهی کنید.

9- با ملایمت رفتار دانش آموزانی که ادب را فراموش می کنند تصحیح کنید «لیلا! یادت باشه وقتی چیزی می خوای ، بگی «لطفاً»».

10- اگر مجبور هستید صحبت تان را با دانش آموزی قطع کنید تا رفتار نامناسب دانش آموز دیگری را تصحیح کنید، حتماً از او عذرخواهی کنید: «مریم، معذرت می خوام. باید چند کلمه ای با ناهید صحبت کنم. الان بر می گردم.»

11- به جای اینکه روی اشتباه دانش آموز تمرکز کنید او را به سوی انتخاب رفتار مطلوب هدایت کنید. «مجید! ازتو می خوام به تابلو نگاه کنی و به درس گوش بدی، متشکرم» «مجید! چرا همه ش پشت سرت رو نگاه می کنی؟ وقتی من درس می دم نباید حرف بزنی، باید گوش بدی.»

12- هنگام روبرو شدن با رفتار نامناسب همیشه باید این نکته را برای دانش آموز روش کنید که انتقاد شما متوجه خود رفتار است و نه کسی که رفتار از او سر زده. به یاد داشته باشید: · اشتباهی که دانش آموز می کند با شخصیت او یکی نیست. · اگر به او برچسب «دانش آموز بد» بزنید، اغلب باعث می شود که او از خودش تصویر ذهنی ضعیفی بسازد. · دانش آموزان رفتار شما را الگوی خود قرار می دهند. · آنها برای تغییر در رفتارشان به امید و دلگرمی نیاز دارند. از طرف دیگر رفتار مناسب ودانش آموز را باید همیشه با هم یکی بدانید.وقتی رفتار خوبی از دانش آموزی سر می زند، واکنش شما در برابر آن رفتار باید این پیغام را در خود داشته باشد: «تو کسی هستی که …» مثال: «وقتی گذاشتی علی هم بیاد توی بازی نشون دادی خیلی مهربونی. رضا، از تو متشکرم» «جواد! تکلیفت کاملاً نشون می ده که چقدر دانش آموز جدی ومسئولیت شناسی هستی. آفرین» باید به دانش آموزان جملاتی بگوییم تا باعث شود آنها خود رفتارهایشان را انتخاب کنند. استفاده از جمله هایی که به دانش آموزان کمک کند تا بین رفتارهایشان انتخاب کنند ممکن است در ابتدا به نظرتان عجیب و نامناسب برسد اما باید مدام آنها را به کار ببرید تا در اثر تکرار این عبارت ها جزیی از گفتارتان شود و به طور طبیعی آنها را به کار ببرید. به تفاوت چشمگیر بین این دو توصیه توجه کنید: «رضا! اگه بخوای همین طور حرف بزنی، باید بری تنها گوشه کلاس بنشینی» «رضا! اگر تصمیم بگیری وقتی من درس می دم همین طور حرف بزنی، یعنی تصمیم گرفته ای بری تنها گوشه کلاس بنشینی. حالا از تو می خوام که درست تصمیم بگیری. متشکرم» معنی جمله اول این است: «اگه کاری رو که من می گم نکنی، مجبورت می کنم فلان کار رو انجام بدی.» این جمله تهدید مستقیم است. مبارزه طلبی آشکاری است که کمتر دانش آموزی می تواند در برابر وسوسه شرکت در این مبارزه مقاومت کند. اما جمله دوم می گوید: «خودت مسئول اعمالت هستی. از تو می خوام رفتار درست رو انتخاب کنی چون در این صورت حق اساسی تویعنی درس یاد گرفتن محفوظ می مونه، ولی اگه این کار رو نکنی، خودت تنبیه رو انتخاب کرده ای» همانطور که این جمله نشان می دهد شما انتخاب های محدودی در اختیار دانش آموزان قرار می دهید اما با این کار او امکان بیشتری پیدا می کند تا به سوی انتخاب رفتارهای بهتر گام بردارد.

13- روی رفتارهای اولیه تمرکز کنید. رفتارهای اولیه رفتارهایی هستند که دخالت شما را می طلبند زیرا مانع انجام برنامه های کلاسی می شوند. بسیاری از دانش آموزان وقتی می خواهید رفتارهای اولیه شان را تصحیح کنید به رفتارهای ثانویه رو می آورند، یعنی رفتارهایی که با توسل به آنها سعی می کنند توجه شما را از رفتار اشتباهی که مرتکب شده اند منحرف کرده، خود را آرام کنند و احساس خوبی پیدا کنند. هنگامی که نسبت به رفتارهای ثانویه واکنش نشان می دهید، توجه شما از رفتار نادرست اولیه منحرف میشود و اصلاً یادتان می رود برای چه با دانش آموز شروع به صحبت کرده بودید. همچنین واکنش در برابر این رفتار احتمال عصبانیت شما را افزایش میدهد. رفتارهای ثانویه به دو گروه غیر کلامی و کلامی تقسیم می شوند. رفتارهای ثانویه غیر کلامی آه کشیدن، لب ورچیدن، غرغر کردن و رو برگداندن از جمله رفتارهای غیرکلامی است که برخی دانش آموزان وقتی رفتارشان را تصحیح می کنید از خود نشان میدهند. در چنین مواقعی می توانید از روش های مفید زیر استفاده کنید: 1- نسبت به اینگونه حرکات و رفتارهای دانش آموزان کاملاً بی تفاوت باشید. بعد از مدتی این حرکات خودبه خود متوقف می شوند. 2- وضعیت راحتی به بدن خودتان بدهید. این کار به حفظ آرامش شما کمک می کند. 3- صحبت تان را درمورد رفتار اشتباهی که از دانش آموز سر زده دوباره با آرامش، به وضوح و قاطعانه تکرار کنید. رفتارهای ثانویه کلامی اینها رفتارهایی هستند که دانش آموزان برای توجیه رفتار نامناسبش و یا منحرف کردن توجه شما از آن رفتار از خود نشان میدهد، مثلاً آه بلندی می کشد و می گوید: «فقط داشتیم درباره کار کلاسی حرف می زدیم» و یا می گوید: «بقیه هم همین کار رو می کنن. چرا فقط به من گیر می دین؟» و یا «بقیه معلما می ذارن بغل دست دوستامون بشینیم، برای همینم دوستشون داریم.» روش ها و مهارت های موثر: · برداشت آنها از رفتارشان را با عبارت هایی مانند: «شاید داشتی گوش می دادی. …» تایید کنید. · در ادامه صحبت تان با استفاده از جمل هایی مانند «… و از تو می خوام که …» آنها را به سمت رفتاری که می خواهید انتخاب کنند هدایت کنید. «شاید داشتی گوش می دادی و بازم از تو می خوام که به این سمت نگاه کنی و گوش بدی. متشکرم» «شاید بقیه هم همین کار رو بکنن و من از تو می خوام که خود کارت رو روی میز بذاری و دیگه چیزی ننویسی، متشکرم». «شاید بقیه معلما اجازه بدن که پیش دوستات بنشینی و توی این کلاس ما برای نشستن برنامه خودمون رو داریم. از تو می خوام تصمیم بگیری که اونجا بنشینی. متشکرم».

14- با روش های زیر می توانید با دانش آموزان روابط دوستانه برقرار کنید: · نشانه های مثبت غیر کلامی مانند لبخند زدن، سر تکان دادن، آرام زدن روی شانه آنها · استفاده زیاد از تشویق و اظهار نظرهای مثبت در مورد آنها · اهمیت دادن به نظرات و مشکلات آنها · تشویق زیاد آنها همراه با ذکر مواردی که آنها را شایسته تشویق می کند مثال: «می بینم که توی انشات از پاراگراف ها خیلی خوب استفاده کردی، معلمومه نوشته ات رو چند بار خوندی و تصحیح کرد، خیلی خوش خط و تمیز نوشتی. آفرین! کارت عالیه!» تنها با بیان آنچه دانش آموزان قرار است انجام بدهند می توانید به سرعت روابط خود را با آنها گسترش دهید و سازگاری وموافقت آنها را جلب کنید.

۱۵وقتی دانش آموزان کار خوبی می کنند، آنها را تشویق کنید. برای ایجاد فضایی که دانش آموزان درآن تشویق و حمایت شوند به جملات دلگرم کننده نیاز دارید. · در وهله اول و درهر فرصتی بیشتر به دانش آموزانی توجه کنید که تصمیم گرفته اند از قوانین کلاس پیروی کنند تا آنهایی که رفتار خوبی ندارند. · به طور آشکار از دانش آموزانی که بر روی درس و کار کلاسی تمرکز دارند تعریف کنید و آنهایی را که بی توجهی می کنند نادیده بگیرید. در تعریف کردن از آنها دقیق باشید: «آفرین که همگی ساکت نشسته اید و به من گوش می دهید. از شما متشکرم» · وقتی دانش آموزان بی توجه به درس توجه می کنند، آنها را تحسین و تشویق کنید. · اگر بعضی از آنها باز هم بی توجه بودند، به آرامی با تکرار توصیه های خود آنها را به سوی توجه به درس هدایت کنید.

16- از الگوسازی مثبت استفاده کنید. الگوسازی مثبت یعنی دانش آموزانی را که خوب رفتار می کنند برای دانش آموزانی که چنین رفتاری ندارند الگو کنید. این مرحله ارتباط نزدیکی با مرحله اول دارد زیرا: · در مرحله اول دانش آموزانی را که خوش رفتارند شناسایی و به آنها توجه می کنید. · و درمرحله دوم سایر دانش آموزان را نیز به سوی رفتار مناسب و موفق هدایت می کنید. مثال: دانش آموزانی را که انتخاب های رفتاری درستی دارند و در کنار آنهایی نشسته اند که به کار کلاسی بی توجهند تشویق کنید. فرض کنید رامین به درخواست شما خودکارش را روی میز می گذارد و به شما توجه می کند ولی پدرام که کنار او نشسته این کار را نمی کند. · شما می گویید: «رامین! از تو ممنونم که خودکارت رو زمین گذاشتی و به من گوش می دی. آفرین!» · پدرام هم با شنیدن این جمله خودکارش را زمین می گذارد و به شما توجه می کند. · به این رفتار پدرام توجه کنید، به او لبخند بزنید و بگویید «خیلی ممنونم، پدرام.»

17- مرحله سوم: از روش نزدیک شدن به دانش آموز استفاده کنید. توانایی شما در رعایت فاصله و در عین حال نزدیک شدن به یک یا گروهی از دانش آموزان یکی از مهارت های کلیدی جعبه ابزار شماست. مثال: متوجه می شوید که بابک به کلاس بی توجه است. بنابراین در کلاس قدم می زنید و به تدریج به او نزدیک تر می شوید اما در حالی که دارید به سراغ او می روید از دانش آموزانی که مشغول کار کلاسی هستند تعریف می کنید. · «حمید! (سه نیمکت با بابک فاصله دارد) ممنونم که بی سر و صدا کارت رو انجام می دی» · همین طور که به نیمکت بابک نزدیک می شوید، از بچه ها تعریف می کنید. · «رضا! (یک نیمکت بعد از بابک نشسته) از اینکه اینقدر به کارت توجه داری لذت می برم.» · این کار شما باعث می شود که بابک به کار کلاسی برگردد. به محض اینکه این کار را کرد، به او توجه کرده و از او تعریف کنید. سوال های معمولی راه بسیار موثر و در عین حال نامحسوسی برای برگرداندن دانش آموزان بی توجه به کار کلاسی است. مثال: به آرامی به دانش آموز نزدیک می شوید اما وانمود می کنید که متوجه نشده اید او کارش را انجام نمی دهد و بی توجه مشغول کار دیگری است. · با یک پرسش ساده، به طور غیر مستقیم او را به کار کلاسی بر می گردانید: «مشکلی نداری؟ کمک نمی خوای؟ می خوای تا اینجا کاری رو که انجام دادی نگاه کنم؟» · آنگاه او را که متوجه کار کلاسی شده رها کنید و به او بگویید که انتظار دارید کار را ادامه دهد: «یه دقیقه دیگه بر می گردم ببینم به کجا رسیدی.»

19- توصیه های خود را به صورت خصوصی بگویید. بعضی از دانش آموزان به تصویه هایی که در حضور جمع به آنها می کنید واکنش خوبی نشان نمی دهند. در این موارد می توان از این روش استفاده کرد: خیلی کوتاه و به طور خصوصی به او توصیه لازم را بکنید و بعد یک فرصت چند ثانیه ای به او بدهید تا رفتار مورد نظرتان را انتخاب کند. مثال: از دانش آموزان خواسته اید به چند سوال پاسخ بدهند اما می بینید مجید روی کارش متمرکز نیست. · به آرامی به او نزدیک می شوید و می گویید: «مجید! از تو می خوام به این سوالا جواب بدی. ممنونم» · توقع نداشته باشید بلافاصله از شما اطاعت کند. از او دور شوید تا چند ثانیه برای تصحیح رفتارش فرصت داشته باشد. · وقتی شروع به انجام کار کرد، به طرفش بروید و رفتار خوبش را به شکل مثبت تقویت کنید.

20- بیان انتظارات با زبان گفتار به هنگام توصیه به دانش آموزان، به جای «لطفاً» در اول جمله، از واژه «ممنونم» در پایان جمله استفاده کنید. مثال: «شقایق (مکث)! خودکارت رو روی میز بذار و به من نگاه کن. ممنونم.» وقتی در آخر جمله از واژه «متشکرم» یا مشابه آن استفاده می کنید، در واقع به دانش آموزان می گویید: «آنقدر مطمئنم درخواستم را انجام می دهی که از قبل از تو تشکر می کنم.» همچنین استفاده از واژه هایی مانند «متشکرم» یا «ممنونم» احساس تعهد و الزام به اطاعت بیشتری در شنونده ایجاد می کند و نشانه روشنی برای تمام کردن یک گفتگوست.

21- بیان انتظارات با حرکات و اشارات پس از اینکه دستور شفاهی قاطع خود را که با «ممنونم» تمام شده صادر کردید، لازم است دیگر گفتگوی انضباطی را ادامه ندهید و در عوض کارهای زیر را انجام دهید: 1. دیگر به دانش آموزان نگاه نکنید. 2. از او دور شوید و به سایر دانش آموزان بپردازید. 3. به سراغ دانش آموزانی بروید که کارشان را خوب انجام می دهند و وقت تان را صرف آنها کنید. با این کار بدون صحبت پیام های ظریف و در عین حال موثر زیر را به دانش آموزان منتقل می کنید: · مطمئنم رفتار درست را انتخاب می کنی · به علاوه به تو اعتماد دارم و می دانم درست تصمیم می گیری. · آنقدر اطمینان دارم به خواسته من عمل می کنی که نیازی به ایستادن و کنترل تو نیست. · می بینی چطور دانش آموزان تشویق می شوند و با رفتار درست جلب توجه می کنند؟ یادت باشد که تو م میتوانی جزء آنها باشی.

۲۲- حرفتان را کوتاه و صریح بزنید. گاهی اوقات وقتی مدام از دانش آموزان بدرفتاری می بینیم وسوسه می شویم عصبانیت و سرخوردگی خود را با سخنرانی کردن خالی کنیم اما باید جلوی این نوع وسوسه ها را بگیریم و خیلی مختصر و مفید حرفمان را بزنیم. دستورهای کوتاه و صریح باعث می شود دانش آموزان · روی موضوع اصلی تمرکز کنند. · مشکل را به راحتی تشخیص دهند. · بتوانند مشکل را حل کنند. مثال: دو گفته زیر را با هم مقایسه کنید: «جواد! بازم یادت رفت تکلیفت رو روی میز من بذاری. اگه با دوستات کمتر حرف بزنی و بیشتر به مسائل مهم زندگی توجه کنی، شاید نتیجه بهتری از مدرسه اومدن بگیری. حالا برگرد اینجا و دفتر مشقت را جایی که باید باشه بذار.» «جواد! دفتر مشقت رو بذار روی میز من. ممنونم.»

23- از «قانون مادر بزرگ» استفاده کنید: اگه … اونوقت قانون مادربزرگ به زبان ساده چنین است: «اگه شامت رو خوردی، اونوقت می تونی دسرت رو هم بخوری؟» از این جمله شرطی می توانید در بسیاری از موقعیت های کلاس درس استفاده کنید. مثال: · «مسعود، اگه دستت رو بلند کردی، اونوقت جوابت رو می دم» · «داود، اگه سرجات بشینی، اونوقت مشقت رو نگاه می کنم» · «سعید، اگه جواب این سوالا رو بنویسی، اونوقت می تونی کنار دست فرهاد بشینی.»

24- گفتگوی انضباطی بیش از حد طولانی نباشد بعضی دانش آموزان خیلی زود می فهمند که می توانند با رفتارهای نامناسب توجه کامل شما را به خودشان جلب کنند. برخی دیگر اگر پس از صحبت درباره رفتار نامناسب شان همچنان آنها را زیر ذره بین بگذارید، احساس می کنند مورد تهدید قرار گرفته اند. در هر صورت، موثرترین شیوه این است که توجه تان را هر چه سریع تر از رفتار نامطلوب دانش آموز به چیز دیگری معطوف کنید. هر بار که به دانش آموزی درباره رفتارش تذکر می دهید، سریع از او دور شوید، به او نگاه نکنید و به موضوع دیگری توجه کنید. این روش ظریف و موثری برای انتقال پیام های زیر است: · گفتگوی شما با او تمام شده و دیگر حرفی برای گفتن ندارید. · مطمئن هستید که به تذکر شما توجه می کند. · انتظار دارید رفتار توصیه شده را دنبال کند. · چون عزت نفس او برایتان مهم است، او را از کانون توجه خارج می کنید. · بیش از حد روی تذکرتان تاکید نمی کنید.

25- «چه» به جای «چرا» یکی از عوامل بسیار موثر در مدیریت رفتار استفاده از سوالاتی است که بتواند توجه دانش آموز را جلب کند، این نوع پرسش ها باعث می شود که دانش آموز بدون آنکه احساس گناه کند مسئولیت رفتارش را به عهده بگیرد. به ندرت پیش می آید که دانش آموزان به «چرا» های شما جواب های با ارزشی بدهند. بهتر است توجه دانش آموزان را با «چه» پرسیدن به درس برگردانید. مثال: · معلم: «مجید! می بینم از سر جات بلند شدی. داری چه کار می کنی؟» مجید: «هیچی» معلم: «الان باید چه کار کنی؟» مجید: «نمی دونم» معلم: «باید تمرین شماره دو کتاب رو حل کنی. تصمیم بگیر این تمرین رو حل کنی. ممنونم.»

26- قانون سه بار تکرار اکثر معلم ها از اینکه در مواردی مجبور می شوند تذکرشان را چندین بار بدون آنکه نتیجه ای داشته باشد تکرار کنند عصبانی و کلافه می شوند. اگر بارها و بارها حرفتان را تکرار کنید، به دانش آموزان یاد می دهید که به تذکرهایتان توجه نکنند و آنها را جدی نگیرند! تجربه نشان داده که تکرار تا سه بار مفید است. اگر بعد از دو بار دانش آموز رفتار مناسب را انتخاب نکرد، باید تذکر سوم را به همراه تذکر تنبیه که در واقع پیامد تصمیم گیری نادرست اوست بدهید. مثال: «طاهره! من دوبار از تو خواستم سر جات بشینی. اگه تصمیم بگیری بدون اجازه از سر جات بلند بشی، یعنی تصمیم گرفتی اخطار بگیری، تصمیم درستی بگیرد. منتشکرم.»

27- می توانید از 5 سوال زیر استفاده کنید. پنج پرسش زیر به شما کمک می کند تا در پایان کلاس با دانش آموزی که رفتار خوبی نداشته گفتگوی مفیدی داشته باشید: · «می تونی برام بگی امروز چه کار کردی که باعث شد آخر کلاس با هم صحبت کنیم؟» از دانش آموز بخواهید که رفتارش را توضیح بدهد: «نمی دونم»، آن وقت با آرامش و به طور مستند رفتارش را برایش شرح دهید. · «چرا این کار رو کردی؟» این سوال به دانش آموز امکان می دهد تا علت رفتارش را توضیح دهد. اگر در جواب بگوید : «نمی دونم»، حرفش را باور کنید و به سراغ پرسش بعدی بروید. · «رفتار تو کدوم قانون کلاس رو نقض می کنه؟» با این سوال مطمئن می شوید که فهمیده چرا رفتارش از نظر شما پذیرفته نیست. · «به نظرت دفعه دیگه توی این موقعیت می تونی تصمیم بهتری بگیری و رفتار مناسب تری داشته باشی؟» در واقع با این سوال رفتار اجتماعی مناسب را به دانش آموز یاد می دهید. · «فکر می کنی چطور می تونم بهت کمک کنم؟» راه های زیادی وجود دارد که می توانید با استفاده از آنها به دانش آموز کمک کنید تا بتواند تصمیم بهتری بگیرد.

مطالعه این مقاله خوب را هم از دست ندهید: چگونگی کسب درآمد بالا از کار و شغل تدریس خصوصی

به امید آن که مورد استفاده ی همکاران قرار بگیرد.https://yuosefpoor.blogfa.com

مطالب عالی بود ممنون

با احترام به اون معلمایی که خودشون اینو سرچ کردن و به فکر شاگرداشونن من خطاب به اون دسته از معلمان حرف میزنم که والا اگه معلمای ما اینطوری بودن و یکم آدم بودن و همه چیزو گردن ما نمینداختن وضع نه ما شاگردام این نبود

عالی بود نکات آموزنده و خوبی داشت

خیلی خیلی آموزنده بود ممنون

جالب بود به من که قرار است معلم ششم بشوم به درد خورد

نمی شه که خود را جای دانش اوموزان نگذاریم

ممنونم از این همه متن آموزنده تان خیل عالی بود

خیلی خوب بود چون من 16 سالمه و میخوام معلم زبان بشم و فاصله سنی زیادی هم با دانش آموزان ندارم و خیلی بهم کمک کرد تا از استرسم هم کم بشع

ممنون از نظرات سازنده شما.من معلم زبان هستم و بیشتر این موارد رو تجربه کرده ام.موارد یاد شده بسیار مفید هستن.موفق باسین.

بسیار بسیار عالی
ممنون. واقعا ب درد کلاسداری میخوره

ب نظرم نقل مطالب بدون ذکر منبع کاری است بیهوده

من تازه قصد دارم معلم بشم و خب همش استرس دارم که کلاس جذابی داشته باشم و این مطلب دقیقا همون چیزایی بود که میخواستم بشنوم خیلی ازتون ممنونم

بسیار عالی …من دبیر ادبیات هستم و سعی میکنم همیشه تو کلاسم فضایی جذاب بسازم جوری که دانش آموزان با شوق بیان سرکلاس

سلام و خداقوت
دانشجوی دانشگاه فرهنگیان کازرون هستم . مطلبتون بسیار کاربردی و مهم هستن . چیز هایی رو درباره ی معلمی نوشتید که در این چند ترم در دانشگاه پیدا نکردم …
از نکاتتون در کارورزی هام استفاده می کنم.
بسیار سپاسگزارم
موفق و سربلند باشید.

ممنون از نکات فوق العاده ساده و در عین حال کار بردی و اثر گذار

خوب بود با شناختن خصوصیات یک معلم خوب ودلسوز می تونم بیشتر قدر معلم دلسوزم رابدانم وبا وی بهتر رفتار کنم.

بسیار کاربردی و آموزنده بود متشکرم

مطالب مفید و آموزنده ای بود ، استفاده کردیم .بسیار عالی بود.

مطالب خیلی عالی مفید وکاربردی بود ممنون

سلام خیلی ممنون خانم ملکی عزیز نکات بسیار خوب و آموزنده ای بود بسیار استفاده کردیم.

سلام… عالی بود… استفاده کردیم ونتایجش را در کلاس دیدیم… خدا قوت…

عالی بود استفاده کردیم ونتیجه اش رو در کلاس دیدم …. خداقوت…

سلام..با تشکر فراوان بسیار عالی و آموزنده بود.

باتشکر فراوان از مطالب بسیار جالب بود

خیلی جالب بود استفاده کردم ممنون از زحمات شما

سلام خانم ملکی تشکر فراوان در رابطه با مطالب کاربردی و خوبتان…کمک خوبی به من کرد برای کارورزی این ترمم…سپاس از لطفتون

با سلام و خسته نباشید . دبیر ادبیات هستم و از مطالعه مطالب بالا لذت بردم و امیدوارم بتوانم آنها را به خوبی بکار ببندم .

سلام خیلی ممنون خانم ملکی نکات خوب و جذابی بود…دانشجوی دانشگاه فرهنگیان کردستان هستم این اصول زیبا و مهمتان را در کارورزی هایم ب کار بردم و تاثیرات خوب و عالیی داشت…ممنون و خداقوت..پایدار باشید

بسیار جالب و کاربردی است با تشکر

خوبه آموزنده بود برای من چون من 2ساله مربی هستم

معلم بودن، شاید جذاب‌ترین شغل دنیا باشد. اما اگر کسی در این شغل موفق نباشد از این کار خسته خواهد شد. برای جلوگیری از خستگی در این کار،‌ این مقاله به شما کمک می‌کند.

۱- الگوی مناسبی برای دانش‌آموزان باشید

به‌خاطر داشته باشید که دانش‌آموزان شما را به‌عنوان الگوی خود انتخاب می‌کنند. آن‌‌ها به رفتار شما نگاه می‌کنند و سعی بر تقلید آن‌‌ها دارند. پس اگر خشن هستید، الگوی مناسبی برای آن‌‌ها نخواهید بود. سعی کنید در کلاس با اعتماد به نفس رفتار نمایید زیرا این ویژگی را، افراد راحت‌تر فرا می‌گیرند. پس هر دانش‌آموزی در هر سن و سالی، به معلمی نیاز دارد تا به او اعتماد کند و از او یاد بگیرد.

۲- از رفتار خود اهداف منطقی را دنبال کنید

دانش‌آموزان را از پیامدهای نادیده گرفتن قوانین کلاس آگاه کنید. ابتدا پیامدها را انتخاب کرده و سپس به‌دنبال اجرا کردن آن‌‌ها باشید. بهتر است این پیامدها این‌گونه آغاز شوند: ابتدا با نگاه کردن و سپس حرف زدن و بعد هشدار دادن. مثلاً اگر یکی از دانش‌آموزان قوانین کلاس را زیر پا گذاشت، فقط به او نگاه کنید و بعد بگویید خواهش می‌کنم دیگر در کلاس صحبت نکن و اگر در رفتار او تغییری ایجاد نشد، به او هشدار دهید که اگر این کار را ادامه دهد، او را بازخواست خواهید کرد. البته این پیامدها بستگی به نظر شما و قوانین مدرسه دارد. برای مثال برخی از مدارس، دانش‌آموزان را در جای دورتری نسبت‌ به دیگر دانش‌آموزان می‌نشانند.

چگونه معلمی موفق باشیم

۳- با دانش‌آموزان صمیمی رفتار کنید

معلمان خوب باید با دانش‌آموزان بسیار صمیمی و گرم رفتار کنند و نسبت به تعلیم علاقه‌مند باشند. پس از تعطیلی مدرسه، چند دقیقه یا حتی چند ساعت برای ارتباط برقرار کردن با دانش‌آموزان در آن‌جا بمانید و از نظرات آن‌‌ها برای پیشبرد اقدامات و اهداف مدرسه بهره ببرید.

۴- چند اصلِ نخستین داشته باشید

حداقل ۳ تا ۵ اصل نخستین برای خود داشته باشید و دانش‌آموزان را از آن‌‌ها آگاه کنید. از دانش‌آموزان بخواهید در بحث‌های کلاس مشارکت داشته باشند زیرا این کار باعث می‌شود آن‌‌ها به حرف شما گوش کنند و علاوه بر آن نسبت به این اصول پایبند بمانند. مثلاً اگر یکی از قوانین (سکوت هنگام تدریس معلم) است، باعث می‌شود احترام میان معلم و دانش‌آموزان افزایش یابد.

۵- از دانش‌آموزان نظرخواهی کنید

این شیوه باعث افزایش همکاری در کلاس شده و استعداد دانش‌آموزان در زمینه نوآوری و دادن ایده‌های جدید را شکوفا می‌سازد.

۶- جو آرامی در کلاس برقرار کنید

۷- هیچ‌گاه دانش‌آموزان را ناامید نکنید

اگر یکی از دانش‌آموزان مشکل خود را مطرح کرد، حتی اگر تخصصی در آن زمینه ندارید، با مراجعه به اینترنت و کتابخانه برای آن راه‌حلی پیدا کنید.

۸- پیش از تدریس، در مورد موضوع درس صحبت کنید

نکات مبهم و اشکالات دانش‌آموزان را برطرف نمایید.

۹- از دروس داده شده هم سؤال کنید

برای یادگیری بیش‌تر، موضوعات اصلی را در کلاس مطرح کنید و از دانش‌آموزان بخواهید نظرات خود را در رابطه با آن بیان کنند.

۱۰- فضای رقابتی مثبتی در کلاس به‌وجود آورید

۱۱- از منحرف شدن ذهن دانش‌آموزان از موضوع اصلی درس جلوگیری کنید

۱۲- به‌جای مجبور کردن دانش‌آموزان به مطالعه، با مشارکت دادن آن‌‌ها در بحث، به آن‌‌ها آموزش دهید

۱۳- فراموش نکنید که هر درس، کاربرد مخصوص به خود را دارد

برای دانش‌آموزان، کاربرد هر درس را بیان کنید زیرا مهم‌ترین قسمت هر درس، همین بخش است.

۱- برای تدریس خود هدف داشته باشید

اگر هدف منطقی از تدریس داشتید، همان‌طور که آموزش دادید، از دانش‌آموزان مطالب را تحویل خواهید گرفت.

۲- برای تدریس هر درس، برنامه‌ریزی کنید

این برنامه‌ریزی می‌تواند این‌گونه باشد:

۳- دادن تکلیف متناسب با درس

برای این کار بهتر است سؤالاتی برای دانش‌آموزان طرح شوند و به‌عنوان تکلیف به آن‌ها داد و جلسات آتی، آن سؤالات را در کلاس حل کرد.

۴- امتحان بگیرید

برای آگاهی از نتیجه‌ی تدریس، توصیه می‌شود آخر هر هفته از دانش‌آموزان امتحان بگیرید و بر اساس نتایج آن، شیوه آموزش خود را بررسی نموده و در صورت لزوم، آن را تغییر دهید.

۵- نکات مهم هر درس را در کاغذی نوشته و به‌عنوان قسمت‌های مهم هر درس در پایان آموزش، به دانش‌آموزان بگویید

۶- می‌توانید نکات مهم را به صورت موردی به دانش‌آموزان آموزش دهید

۷- اگر از مطلبی اطلاعات کافی ندارید، آن را تدریس نکنید

سعی کنید قبل از شروع تدریس، نکاتی که در مورد درست یا اشتباه بودن آن‌‌ها شک دارید را از برنامه تدریس خود حذف کنید.

۸- برنامه‌‌های تدریس خود را به‌طور مرتب بررسی کنید

برای فهماندن دانش‌آموزان، بهتر است از تکنولوژی‌های روز استفاده کرده و قبل از آموزش، برنامه‌های خود را چک کنید تا اشکالات را رفع نمایید.

• ۱ یا ۲ هفته زودتر برای تدریس هر درس، برنامه‌ریزی کنید.
• سعی کنید کسانی که مزاحم تدریس شما می‌شوند را آگاه کنید که تنها مانع آموزش در کلاس، آن‌‌ها هستند.
• در حین تدریس از دانش‌آموزان درمورد درس سؤال کنید تا مطمئن شوید آن‌‌ها درس را آمو‌خته‌اند. اگر کسی به‌خاطر آسان بودن سؤال از پاسخ دادن به آن امتناع کرد، از کلمات “چگونه” و “چرا” استفاده کنید.
• در هر سؤالی که از دانش‌آموزان می‌پرسید، صمیمیت به‌وجود آورید زیرا نتایج بهتری خواهید گرفت.
• در هفته‌های ابتدایی سال تحصیلی با کمی فاصله از دانش‌آموزان سؤال کنید. اگر نمی‌توانید از آن‌‌ها فاصله بگیرید،‌ بهتر است این مشکل را برطرف سازید زیرا در آینده برای شیوه تدریس شما مشکل ایجاد خواهد کرد.
• همیشه از آموختن مطالب توسط دانش‌آموزان اطمینان حاصل کنید. ممکن است کسانی که می‌گویند “بله” را بشنوید ولی کسی که پاسخ منفی می‌دهد را نشنوید.
• معیار شما برای آگاهی از فراگیری دروس باید امتحانات باشد. پس سؤالات را بر اساس دروس داده شده و استاندارد طرح کنید.
• مدیریت کلاس بستگی به مهارت‌های شما دارد.
• به دلیل اهمیت برنامه‌ریزی برای تدریس باز هم آن‌‌ها را تکرار می‌کنیم (تدریس با کنفرانس، همکاری گروهی دانش‌آموزان، کار فردی هر دانش‌آموز).
• سعی کنید دانش‌آموزان شلوغ بر تدریس شما تأثیر منفی نگذارند.
• با دانش‌آموزان‌ خود مهربان باشید.هشدارها
• هرگز به دانش‌آموزی در مقابل دیگران توهین نکنید.
• هیچ‌گاه توانایی‌های دانش‌آموزان را نادیده نگیرید.

An English lover
English translator & English teacher

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

چگونه معلمی موفق باشیم

دیدگاه

نام *

ایمیل *

وبسایت

بله، می خواهم برایم جدیدترین مقالات ایمیل شود.


ایمیل *

آموزش و یادگیری مداوم، جامعه را زنده نگه می‌دارد. در طراح‌باشی قصد داریم سرعت تبادل علم و دانش بین همه ایرانیان و فارسی زبان‌های دنیا را بالا ببریم و با ایجاد امکان اشتراک تجربه‌های تک‌تک افراد، جامعه‌ای درخور فرهنگ و آداب مردم این سرزمین بسازیم.

تمام حقوق برای طراح‌باشی محفوظ است. ارجاع و استفاده موردی از مطالب در دیگر سایت‌ها و رسانه‌های الکترونیک تنها با ذکر نام طراح‌باشی و درج لینک به همان مطلب در طراح‌باشی  مجاز است.

لطفا از حروف a-z,A-Z,0-9 استفاده نمایید – حداقل 5 کاراکتر

حداقل 8 کاراکتر

معلمی یکی از شغل های بسیار لذت بخش و جذاب است. البته این بدان معنا نیست که بسیار راحت باشد بلکه برای تبدیل شدن به یک معلم موفق نیاز به حوصله و تلاش بیشتری داریم . خوشبختانه راه های بسیار زیادی وجود دارد تا شما را به یک معلم موفق تبدیل کند. معلم تک در مطلب زیر ۱۰ مورد از کارهایی که می‌توانید انجام دهید تا به یک معلم موفق تبدیل شوید را بیان خواهد کرد.

چگونه معلمی موفق باشیم

یک معلم همیشه با موفقیت دانش آموزانش موفق می شود. شما به عنوان یک معلم باید به پتانسیل و استعدادهای آنها اعتقاد داشته باشید سید و اطمینان پیدا کنید که شما آنها را به این مرزهای موفقیت می رسانید. همیشه از آنها انتظارات زیادی داشته باشیم؛ البته در حد و اندازه های خودشان. آنها وقتی شکست بخورند شما با آنها انگیزه دهید تا دوباره تلاش کند و سخت کار کنند. این کار به شما کمک می کند تا دانش آموزان را از نقات شکستشان خارج کنید و آنها را به موفقیت برسانید.

آگاهی و داشتن اطلاعات در زمینه تدریس، یک پله مهم برای رسیدن به یک شغل آموزشی موفق است. درست است که حتی معلمانی که موفق هستند، همه چیز را نمی دانند اما هر چقدر بیشتر بدانید آموزش به دانش آموزان خود را آسان تر خواهید کرد و همچنین ارائه پاسخ های جدید و کامل به سوالات آنها را راحت تر خواهید کرد.

شما می توانید همچنین کارهای زیادی را با فناوری های روز مانند برگزاری تدریس آنلاین و فعالیت های هیجانی مبتنی بر فناوری انجام دهید.

یادگیری جریانی است که هیچ وقت متوقف نمی شود پس به همین خاطر، شما نیز باید به همان اندازه که می توانید اطلاعات خودتون رو به روز کنید. همیشه به خاطر داشته باشید که دانش آموزان ترجیح می دهند با معلمان مشهور و معلمانی که در زمینه خود متخصص هستند مشاوره و گفتگو داشته باشند.

بسیار جالب و قابل توجه است که بدانید؛ دانش‌آموزان معلمانی را که با طنز اطلاعات خودشان را به اشتراک می‌گذارند و تدریس می‌کنند ،بسیار راحت هستند و بیشتر سخنان و مشکلات خودشان را با آنها مطرح می‌کنند. حال با خودتان است که می خواهید یک شخصیت بسیار جدی باشید و یا یک شخصیت مشتاق و همراه با طنز.

با دانش آموزان خود حرف بزنید، به آنها لبخند بزنید؛ این کار باعث می شود  به دانش آموزان شما هیچ استرسی نداشته باشند و تنش را از آنها دور می کنید.

بیشتر دانش آموزان اعتقاد دارند که نباید ریسک و خطر کنند چون پاداشی نخواهند داشت و بیهوده درگیر خواهند شد؛ اما جالب است بدانید ریسک پذیری نقش بسیار مهمی در موفقیت افراد دارد. دانش آموزان تمام حرکات شما را دقیق مشاهده و تماشا می کنند. بنابراین اگر شما با امتحان کارهای جدید، هرچند یک بار ریسک کنید آنها نیز با مشاهده شما این کار را انجام خواهند داد. این کار باعث می شود آنها را به سمت فعالیت هایی ببرند تا ناشناخته های وجود خود را کشف کنند و پله های موفقیت را طی کنند.

روش هایی که شما به عنوان یک معلم برای انتقال یادگیری و اطلاعات به دانش آموزان خود انتخاب می کنید، باید بسیار خلاقانه باشد تا توجه کلاس را به خودتان جلب کند. تدریس را برای دانشجویان و دانش‌آموزان خود بسیار هیجان انگیز کنید این کار نه تنها باعث یادگیری آنها می شود بلکه باعث می شود تا آنها سرگرم شوند و در طول کلاس کاملاً درگیر درس باشند و برای کلاس بعدی مشتاق تر باشند.

برای موفق شدن در تبریز باید قاطع و منسجم باشید. اگر چیزی را گفته اید به آن عمل کنید! اگر قصد دارید کاری را انجام دهید حتماً آن را انجام دهید! اگر در کلاس قوانینی را ایجاد کرده اید محکم برای اجرای آن بایستید! از ایجاد استثنا در قانون  خودداری کنید.

یک معلم موفق به این واقعیت معتقد است که چقدر اخبار و پیشرفت های آموزشی و فناوری برای تدریس مهم است. انتقال این اطلاعات به دانش آموزان آنها را بروز می کند. این کار خود باعث بیشتر شدن ارزش یادگیری می شود. اشتراک اطلاعات یادگیری بیشتر به آنها فرصت می دهد تا در مورد اتفاقات خارج از محدوده کلاس مشتاق تر شوند و به سمت تحقیق و مطالعه روی آورند. جالب است بدانید این کار باعث می شود که دانش آموزان در ساعات خارج از مدرسه نیز کارهای بیشتری انجام دهند و همیشه به دنبال موضوع مورد نظر باشند.

ارتباط گرفتن یک وسیله یادگیری بسیار قدرتمند می باشد. ارتباط با دانش آموزان والدین آنها کمک می‌کند تا شما اطلاعات و توصیه‌های مهم را به آنها منتقل کنید که ممکن است برای موفقیت دانش‌آموزان بسیار با ارزش و مهم باشند .

عدم موفقیت در امتحان همیشه به این معنا نیست که دانش آموز تنبلی کرده است. گاهی اوقات ممکن است این امر ناشی از عوامل دیگر باشد. به همین دلیل معلمان موفق همیشه وقت زیادی از خود را صرف گوش دادن به مشکلات دانش آموزان و همچنین توصیه به آنها می‌کنند. طوری رفتار کنید که آنها انگار بچه های خودتان هستند. به این ترتیب آنها به شما اعتماد خواهند کرد و همیشه به مطالبی که باعث موفقیت آنها می شود به شما گوش خواهند داد.

ممکن است مطالب و منابع زیادی برای درس ها وجود داشته باشد؛ مانند کتاب‌های الکترونیکی فیلم های آموزشی و منابع آنلاین و غیره ولی باید توجه داشته باشید از تکالیف بسیار زیاد و اضافه بار جداً خودداری کنید، چون این کار یادگیریرا کند می کند و ذهن آنها را بیهوده درگیر می کند.

یک معلم موفق برای تدریس باید نقاط ضعف و قوت هر دانش آموز را به طور جداگانه ببیند. این کار به شما کمک خواهد کرد تا راهکارهایی را برای کمک به آنها در در مهار کردن نقاط قوت و غلبه بر ضعف ارائه کنید.

همان طور که ذکر کردیم یک معلم زمانی موفق می شود که دانش آموزانش موفق شوند. بنابراین باید اهداف و استراتژی های خود را با دانش آموزانمان تعیین کنیم ؛ پس از این کار همراه آنها برای دست یافتن به اهداف  باید همکاری کنید

مطلب بسیار عالی و مفید بود…ممنون از سایت معلم تک

عالی بود. ممنون از شما

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

چطور معلمی کارآمد در کلاس باشیم؟

معلم کارآمد و اثربخش فردی است که علاوه بردانسته‌های علمی، توانایی مدیریت کلاس درس خود را داشته باشد و با توجه به موقعیت و ویژگیهای دانش‌آموزان شیوه مدیریتی متناسب با آن را انتخاب می‌کند. در بعضی از مواقع شرایط کلاس ایجاب می‌کند جوی دوستانه و صمیمی حاکم شود و در زمان دیگر اقتدار معلم و سخت‌گیری‌های او زمینه مناسب برای پر بار بودن کلاس خواهد بود. معلم با ذکاوت و توانمند در عین حالی که در كلاس جوی آرام فراهم می‌کند در جهت رسیدن به هدفهای آموزشی خود گام موثری بر‌ می‌دارد و رعايت نکات زیر مي‌تواند در كارآمدي ‌او موثر باشد. 1. قبل از شروع كلاس هدف خود را از ارائه محتوی درس مشخص ‌سازيد. 2. با یک‌ برنامه‌ریزی دقیق و داشتن طرح درس مناسب وارد کلاس شويد. 3. دانش آموزان را از هدف آموزشی خود آگاه سازيد. 4. از دانسته‌های دانش‌آموزان خود نسبت به محتوای آماده برای تدریس آگاه شويد و متناسب با آن تدریس خود را شروع کند. 5. در هنگام ارائه مطالب از مباحث جذاب و علمی جهت تفهیم مفاهیم استفاده کند. 6. شیوه تدریس خود را متناسب با محتوای مورد نظر انتخاب کنيد و از یک روش تکراری استفاده نکنيد. 7. در هنگام تدریس با صدای یکنواحت صحبت نکنيد و با دانش آموزان تماس چشمی برقرار کنيد. 8. هنگام تدریس از دانش آموزان سوالاتی جهت کنترل و جلوگیری از حواس پرتی آنها بپرسيد. 9. به شرایط فیزیکی کلاس از نظر( نور، صدا، گرما، چینش صندلی‌ها، …) توجه كنيد و محیطی مناسب و جذاب و درعین حال آرام فراهم کنيد. 10. رفتارهای مطلوب را در جمع تشویق كنيد ولی بیش از اندازه به آن رفتار تاکید نکنيد. نوع تشویق را براساس نوع رفتار، سن، …انتخاب کنيد و آن را بلافاصله بعد از رفتار درست ارائه دهيد. 11. در برخورد با رفتارهای نامطلوب در ابتدا به دنبال علت بگرديد و سپس در تنهایی به دانش‌آموز تذکر دهيد و در صورت تکرار از تنبیه‌های متناسب با عمل او استفاده کنيد. 12. به تمام دانش‌آموزان به‌طور یکسان توجه كنيد. آنها به اسم كوچك در سرکلاس صدا بزنيد و با آنها ارتباط برقرار کنيد. 13. تکالیفی جهت تمرین مطالب، متناسب با محتوای ارائه شده و شکوفا کردن حس خلاقیت در آنها ارائه دهيد. 14. دانش‌آموزان را به فعالیتهای گروهی ترغیب كنيد و یک روحیه رقابتی مثبت بین آنها به وجود آوريد. 15. به نظرات دانش آموزان و مشکلات آنها با دقت تمام و درکمال صبر گوش فرا دهيد و بعد راهنمایی‌های لازم را انجام دهيد. 16. یک الگوی مناسب گفتاری، کرداری، برای دانش‌آموزان ايجاد كنيد. 17. به نقاط قوت و ضعف آنها آگاهی پيدا كنيد و در جهت رسیدن به خود شکوفایی، آنها را یاری کنيد. 18. میزان یادگیری دانش‌آموزان را بر اساس محتوای ارائه شده در کلاس ارزیابی كنيد. 19. علاقه خود را به دانش‌آموزان نشان دهيد و از آنها حمایت كنيد. 20. شرایط را بحث و گفتگو فراهم آوريد و از بیراهه كشيده شدن بحث جلوگيري كنيد. و در اين صورت است كه هرچه كلاس درسي دوست‌داشتني‌تر و جذابتر باشد، انگيزه دانش آموزان براي يادگيري بيشتر خواهد بود

ترجمه : ساناز فرهنگی

من ده سال است که درس می‌دهم. در طی این مدت در مدارس دولتی، دانشگاه ها، دبستان های خاص، مدارس سواد آموزی و بازآموزی بزرگسالان کار کرده ام. کوچکترین شاگردم یک دختر 6 ساله و بزرگترین آنها یک مهاجر جامائیکایی، یک مادر بزرگ 63 ساله بود که تازه می‌خواست سواد یاد بگیرد. من حتی به بچه های معلول هم درس داده ام.

گستردگی تجربیاتم زندگی معلمی ام را غنی کرده است اما مرا از لذت همکارانم محروم کرده است: این احساس که وارد کلاس تازه ای در ترم جدید می‌شوم و می‌دانم بچه‌ها چه می‌خواهند و بهترین راه دادن آن به بچه‌ها چیست. منظورم این نیست که بدون هیچ دیدگاه و ایده ای و کورکورانه به کلاس می‌روم. در اغلب موارد وقت کافی برای جمع آوری محتوای مناسب و چیزی که بچه‌ها با آن کار کنند را دارم. اما آن چیزی که ندارم حس همانندی ای است که به معلمی دست می‌دهد که سالها در یک کلاس و یک پایه با همان درس‌ها کار می‌کنند. من فکر نمی کنم چیزی که در ترم قبل مفید بوده، این ترم هم به درد بخورد.

چگونه معلمی موفق باشیم

به خاطر وضعیت دایماً در حال تغییرم، من وقت زیادی را به فکر کردن درباره هنر و عمل معلمی، جدا از محتوای تدریس، سن بچه ها، اندازه کلاس یا برنامه آموزشی، تخصیص داده ام. هر جا که می‌روم معلم های نمونه ای را می‌بینم که دلم می‌خواهد بدانم چرا آنها اینقدر خوب هستند و چیزی که کشف کرده ام شباهت ذاتی ای معلم های خوب به هم، بدون توجه به تفاوتهای بنیادی ای مثل سبک، شخصیت، اهداف و الگوهای برهم کنش آنها با دانش آموزان است. من تا آنجا پیش می‌روم که بگویم شباهت های معلم های خوب با هم – در هر مقطع و برنامه ای – بیش از آن چیزهای مشترکی است که با سایر همکارانشان در موفقیت های مشابه دارند.

برای فهمیدن جمله پر ادعای بالا، سعی کنید این تمرین را انجام بدهید. آرام بنشینید، چشم هایتان را ببندید، و سه تن از بهترین معلمانی را که تا به حال داشته اید، در نظر بیاورید. سعی کنید به خاطر بیاورید که آنها چگونه بودند، چه شکلی بودند، چطور حرف می‌زدند و رفتار می‌کردند، کلاس و دفتر کارشان چه شکلی بود و به عنوان دانش آموز چه احساسی را به شما انتقال می‌دادند. وقتی از تصویر هر کدام آنها راضی شدید، چشم هایتان را باز کنید و به این جملات پارکر پالمر فیلسوف و آموزگار فکر کنید:

مسأله تدریس خوب، مسأله تکنیک نیست. من از دانش آموزان سراسر کشور خواسته ام که معلمان خوب خود را برای من توصیف کنند. بعضی از آنها معلمانی را توصیف کردند که دایم سخن رانی می‌کردند. بعضی آدمهایی را توصیف کردند که جز تسهیل کار گروهی کار دیگری نمی کردند و بعضی معلمانی مابین این دو را شرح می‌دادند. اما همه آنها افرادی را توصیف کردند که نوعی ظرفیت ارتباط داشتند، که خودشان را به دانش آموزان و دانش آموزان را به هم و همه را به موضوع تدریس ارتباط می‌دادند.

آیا معلمان محبوب شما هم همین وصف را دارند؟ وقتی درباره کیفیت تدریس کسی حرف می‌زنیم به جنبه هایی مانند تکنیک، محتوا و ارائه توجه داریم. ولی همه ما افرادی را می‌شناسیم که دانش بی اندازه دارند اما نمی توانند آن را منتقل کنند. افرادی که روی کاغذ طرح درس عالی ای دارند اما شاگردانشان بی حوصله و خسته می‌شوند. اگر صادق باشیم باید بگوییم که تدریس خوب کمتر به دانش و مهارت و بیشتر به رفتار ما نسبت به بچه ها، موضوع و کارمان ارتباط دارد.

بقیه این مقاله به ویژگی های معلم خوب می‌پردازد. این یک تعریف جامع و کامل نیست و بسیاری از معلمان عالی فقط بعضی از این خصوصیات را دارند و بقیه آنها را با ارزش نمی دانند. این ویژگی‌ها را باید مجموعه ای از ابزارهایی دانست که به معلمان اجازه می‌دهد در کلاس ارتباط را پدید بیاورند و نگه دارند.

• هدف دارند

• منتظر موفقیت همه دانش آموزان هستند

• تحمل ابهام را دارند

• برای ارضای نیازهای بچه‌ها تمایل به تغییر و هماهنگی دارند

• از ندانستن ناراحت نمی شوند

• به کارشان فکر می‌کنند

• از مدلهای مختلف یاد می‌گیرند

• از کار و شاگردانشان لذت می‌برند

 

شما نمی توانید به معنای کلی خوب باشید، بلکه باید در چیزی یا کاری خوب باشید. به عنوان معلم معنایش این است که بدانید دانش آموزانتان چه انتظاری دارند، و برای رسیدن به این انتظارات برنامه ریزی کنید، شما هم درباره آنچه در کلاستان رخ می‌دهد، بر پایه اهدافی که می‌خواهید به آنها برسید، انتظاراتی دارید. اگر می‌خواهید بچه‌ها را برای اشتغال آماده کنید، از آنها وقت شناسی و توجه خوب انتظار دارید. اگر در یک کلاس کنکور تدریس می‌کنید، به توضیح شکل تست و کمک به بهبود مهارتهای امتحان دادن بچه‌ها وقت می‌گذرانید و اگر می‌خواهید شاگردانتان در خواندن کتاب بهتر و جدی تر بشوند باید در کلاس وقتی برای خواندن و منابع و کتابهای لازم اختصاص بدهید.

این پارادوکس بزرگ تدریس است. اگر ما خودارزیابی مان را کاملاً بر پایه موفقیت شاگردانمان قرار بدهیم، حتماً ناامید خواهیم شد. در همه سطوح، به خصوص در آموزش بزرگسالان، فاکتورهای زیادی در زندگی دانش آموزان وجود دارد که نمی گذارد معلم موفقیت همه را تضمین کند. در عین حال، اگر ما با دیدگاهی جبری، دانش آموزانمان را به رفتار “دست من که نیست” واگذار کنیم، بچه‌ها بی تعهدی ما را حس می‌کنند و ناامید می‌شوند. ولی ما می‌توانیم با یک سوال ساده محیط شادی را درست کنیم: آیا من همه کارهایی را که می‌توانستم در این کلاس، در این زمان، برای رسیدن به نیازهای همه بچه ها، برای رسیدن به همه موفقیت ممکن انجام بدهم، انجام داده ام؟ تا وقتی می‌توانید بگویید “بله” ، شما محیط موفقیت را فراهم کرده اید.

معلمان خوب می‌توانند با ابهام کنار بیایند

یکی از بزرگترین چالش های تدریس از نبود بازخورد آنی و دقیق سرچشمه می‌گیرد. دانش آموزی که امروز در حال سر تکان دادن و زیرلب زمزمه کردن درس جبر از کلاس می‌رود، ممکن است فردا بگوید که موفقیت عالی ای در ریاضی به دست آورده و از درس دیروزتان تشکر کند. راهی برای پیش بینی دقیق نتایج بلند مدت کارمان وجود ندارد. اما گر ما در انتخاب استراتژی و محتوا هدف داشته باشد، و سعی در موفقیت همه دانش آموزان بکنیم کمتر دچار غافلگیری خواهیم شد و به جای آن، روی چیزهایی که می‌توانیم کنترل کنیم تمرکز خواهیم کرد و اعتماد خواهیم داشت که آمادگی با فکر و تأمل احتمالاً نتایج خوبی خواهد داشت نه نتایج بد.

 

آیا واقعاً می‌توانیم ادعا کنیم در کلاس جغرافی درس داده ایم، در حالیکه هیچ کس مفاهیم تدریس ما را نفهمیده است؟ اگر هیچ کدام از دانش آموزانمان بیرون از کلاس کتاب به دست نگیرد، آیا ما واقعاً به آنها خواننده خوب بودن را آموخته ایم؟ ما اغلب به این جنبه‌ها فکر نمی کنیم اما آنها در قلب تدریس مؤثر جا دارند. یک طرح درس عالی و یک درس عالی دو موضوع کلاً متفاوت هستند؛ وقتی یکی از آنها در پی دیگری اتفاق می‌افتد خیلی خوب است، اما همه می‌دانیم که این اتفاق هر روزی نیست. ما به بچه‌ها درس می‌دهیم که یاد بگیرند و وقتی یاد نمی گیرند، باید استراتژی های تازه ایجاد کنیم، به راه های تازه فکر کنیم، و کلاً هر کاری که بتوانیم برای زنده کردن فرآیند یادگیری انجام دهیم. داشتن متدولوژی خوب، عالی است اما بهتر است بچه هایی داشته باشیم که در یادگیری خوب، شرکت می‌کنند.

 

این ویژگی شاید تنها خصوصیت مطمئن و مطلق تمام معلم های خوب است چون که بدون آن هیچ کدام از ویژگی هایی که گفتیم به رشد و بلوغ نمی رسد. معلم های خوب به طور عادی به کلاس شان، دانش آموزانشان، روش هایشان و محتوای تدریسشان فکر می‌کنند. آنها مقایسه می‌کنند و در تضاد بررسی می‌کنند، تمایزها و تشابه‌ها را ترمیم می‌کنند، دوره می‌کنند، حذف می‌کنند و ذخیره می‌کنند. عدم موفقیت در مشاهده آنچه در کلاس رخ می‌دهد ما را از تدریس و فرآیند یادگیری جدا می‌کند و اگر خودمان جدا باشیم، چطور می‌توانیم ارتباط پدید بیاوریم؟

 

اگر ما صادقانه و متفکرانه به آنچه در کلاس روی می‌دهد فکر کنیم، اغلب مشکلات و معماهایی را خواهیم یافت که نمی توانیم فوراً آنها را حل کنیم، سوالاتی که نمی توانیم پاسخ بدهیم. راینرماریاریکله در نامه هایش به یک شاعر جوان چنین نوشته است: “بکوش تا خود سوالات را دوست بداری چنانکه گویی آنها اتاقهایی با در بسته هستند یا کتابهایی که به زبانی بسیار غریبه نوشته شده اند. اکنون با سوالات بزی. شاید پس از این، روزی در آینده دور، اندک اندک و بدون توجه، بتوانی راهت را به سوی پاسخ زندگی کنی. ” (1986 – صفحه 34 و 35) به همین ترتیب تدریس ما در صورتی سودمند است که بتوانیم اندکی با یک سوال زندگی کنیم، بیندیشیم و مشاهده کنیم و بگذاریم پاسخ سوال در جواب وضعیت خاصی که در آن هستیم، خود رشد می‌کند.

 

دوباره به سه معلم خوبتان فکر کنید. چطور نحوه تدریس خود شما، خودآگاه یا ناخود آگاه، توسط اعمال و رفتار آنها شکل گرفته است؟ به بدترین معلمی که داشتید فکر کنید. از چه چیزهایی مطلقاً پرهیز می‌کنید چون به یاد می‌آورید که چه اثر تخریب کننده ای بر شما و هم شاگردی هایتان داشته اند؟ ما تدریس را به تدریج یاد می‌گیریم و ایده‌ها و رفتارها را به آرامی از بسیاری از منابع جذب می‌کنیم. تا به حال چند فیلم دیده اید که شخصیت معلم در آنها حضور داشته است، و چطور این فیلم‌ها به شما الگو داده اند؟ ما همیشه از تأثیرات خوب و بد روی تدریسمان آگاه نیستیم. با اندیشیدن به الگوهای تدریس و نحوه گرفتنشان بهتر می‌توانیم با چالش های جدید تطبیق و تغییر کنیم.

 

این نکته بدیهی به نظر می‌رسد، اما به همین سادگی هم فراموش می‌شود. معلمانی که از کار و بچه‌ها لذت می‌برند با انگیزه اند، انرژی دارند و خلاق هستند. در نقطه مقابل لذت، بی حوصلگی است؛ وضعیتی که هیچ کس در آن جرقه ای از علاقه نمی یابد. توجه داشته باشید که لذت بردن از کار و لذت بردن از دانش آموزان دو چیز جداگانه است. تمرکز زیاد بر روی محتوا ممکن است به بچه‌ها حس بی ارتباطی، سوء تفاهیم یا جاماندگی بدهد. توجه بیش از حد روی دانش آموزان، بدون توجه به محتوا، باعث می‌شود دانش آموزان حس خوب و مفهوم شدن داشته باشند اما ممکن است کمکی به آنها در کسب اهداف آموزشی با سرعت مناسب نکند. به دست آوردن تعادل بین این دو نقطه حدی به زمان و توجه نیاز دارد و باید با دقت مشاده کنید با دقت ارزیابی کنید و روی یافته هایتان کار کنید. میل دارم با شعری از لائوتسه، حکیم چینی و صاحب کتاب تائوته چینگ نتیجه گیری کنم. من در تمام این سالها نسخه ای از آن را همراه خودم داشته ام و پیام آن را هم مفید و هم چالش برانگیز یافته ام. این شعر به ما یادآوری می‌کند که تدریس خوب وضعیتی ثابت و ایستا نیست بلکه فرآیندی دائمی است. ما هر روز برای معلم بهتر شدن فرصت داریم و معلم خوب آن کسی است که فرصت‌ها را از دست نداده است.


سادگی ، صبر، رحم

با صبوری با دوست و دشمن

   در كار با دانش آموزان كوچك يا دانش آموزاني كه در شرف رفتن به مدرسه هستند، مشاهده قواعد مشخص و ساده در باب مديريت كلاس يك عامل ضروري در كنترل موفق آن است . منظور از مديريت روش سازماندهي رهيافت هر معلم براي آموزش و نظام بندي كلاس به عنوان ابزاري براي يادگيري است. معلمان از طريق مديريت خوب مي‌توانند خود را ارائه كرده و وظيفه‌ي خود را به گونه‌اي ايفا كنند كه باعث برانگيخته شدن طرح‌هاي شناختي مطلوب در دانش‌آموزان شوند .

مديريت خوب اين امكان را براي دانش‌آموزان فراهم مي‌آورد كه تصوير روشني از فعاليتهاي جاري و انتظاراتي كه از آنها مي‌رود داشته باشند ،  اين امكان را به آنها مي‌دهد كه عواقب رفتار خوب و بد خود را دقيق تر بشناسند.

مديريت خوب هم چنين به معلمين فرصت مي‌دهد تا درباره خويش دقيق تر بيانديشند ، فنون موفق و ناموفق روش تدريس خود را با دقت بيشتر شناسايي كنند، و اگر لازم ديدند تغييراتي در خود ايجاد كنند.

همچنين مديريت خوب كلاس به جاي اتلاف بيهوده وقت و صرفاً گرفتار شدن در نگهداري اوضاع در حد اعلا به معلمان كمك مي‌كند تا با دقت بيشتر به وظيفه اي كه بر عهده دارند دقت كنند، از اوضاع جاري كلاس تصوير دقيق‌تري داشته باشند و از لياقت و توانايي خويش تصوري مثبت‌تر داشته باشند.

 

چگونه معلمی موفق باشیم

« قواعد»اصلي مديريت موفق كلاس به قرار زيرند:

حضور به موقع: علت بسياري از مشكلات كلاس دير رسيدن معلم در كلاس يا آماده كردن ابزار و وسايل بعد از استقرار دانش آموزان در كلاس است. معلم مي‌تواند با شروع به موقع درس امكان بروز اين مشكلات را از ميان ببرد و علاوه بر آن شايستگي و كارايي فردي خويش و اهميت كاري را كه بايد انجام شود و به دانش‌آموزان نشان دهد.

به همين ترتيب وارد كردن نمرات درانتهاي وقت نيز باعث مزاحمت آنها مي‌شود و باعث مي‌شود كه دانش آموزان اجازه گرفته و از كلاس بگريزند . همچنين اين كار قوياً باعث مي‌شود تا تلاشهاي معلم براي ترغيب شاگردان به حضور در سروقت تضعيف شود.

آمادگي كامل: منظور از آمادگي تنها در مورد امور مهم مثل آمادگي در موضوع درس نيست، بلكه به امور جزئي هم نظر دارد ، كمبود صندلي يا كوچك بودن وسيله آموزشي به نسبت جمعيت دانش آموزان ، نبودن گچ هاي رنگي يا ماژيك وايت برد، نبودن وسايل نصب پروژكتور و …. دعوت مستقيم كلاس به رهایی  و آغاز اذيت كردن است.

استقرار سريع كلاس براي شروع: همين كه معلم و دانش آموزان در كلاس حاضر شدند ، درس بايد سريعاً طبق برنامه آغاز شود . در اين حال توجه بچه‌ها به معلم و يادگيري منعطف مي‌شود . درس مي‌تواند با چند دقيقه پرسش و پاسخ و مرور جلسه قبل يا با حضور يك وسيله آموزشي سمعي و بصري و يا هر فن مرتبط ديگر آغاز شود. ولي نكته مهم اين است كه اين فن بايد بلافاصله توجه كلاس را جلب كند و آنها را مشغول سازد . اغلب يك فعاليت عملي در دقايق اوليه بهتر از اين است که معلم  صحبت خشك و بي روحي را آغاز كند. هر تدبيري كه به كار گرفته شود بايد به گونه‌اي طراحي شده باشد كه علاقه‌ي بچه‌ها را برانگيزد و آنها را براي مدت زيادي به حالت سكون نگه ندارد . اگر شاگردان مدت زيادي به حال خود واگذارده شوند، خود تصميم مي‌گيرند كار را آغاز كنند يا خير .

تأكيد بر همكاري كامل كلاس: حتي با وجود يك شروع خوب هميشه موقعيت‌هايي پيش مي‌آيد كه بعضي از بچه‌ها مشغول صحبت بوده و متوجه شروع كار نمي‌شوند . لازم است قبل از شروع كار همكاري كامل از جانب همه وجود داشته باشد .

داد زدن سر كلاس فايده‌ چنداني ندارد !

يكي از روش‌هاي موفق براي ساكت كردن كلاس و جلب توجه ، صدا كردن نام دانش‌آموز يا دانش‌آموزان است. راه ديگر اين است دستها را محكم به هم  بزند. از هر كدام استفاده شود . روش معلم بايد ، قاطع تند و مؤثر باشد.بچه‌ها قطعاً بايد بفهمند كه منظور معلم از اين كار شروع درس است.

استفاده قاطع و مؤثر از صدا: وسيله عمده ارتباطي ميان معلم و كلاس ، صدا است. صدا وسيله‌اي كه از طريق آن به يادگيري دانش آموزان كمك شده و معلم از طريق آن اكثر عوامل مديريت را تجربه مي‌كند اگر صدا به حالت رسا بكار برده شود حتي مي‌تواند به مطالب پيش پا افتاده و يكنواخت هم روح و علاقه ببخشد.

معلماني كه در رهيافت خود به برنامه‌ريزي درسي، ارزيابي و ثبت نكات مورد توجه به نحو روشمندي عمل نمي‌كنند براي خود و كلاس ايجاد اشكال مي‌كنند  صدا بايد براي بچه‌ها خوش آيند باشد و از گوش دادن به آن خوش شان بيايد و معلم بتواند در تمام طول روز بدون فشار زائد از آن استفاده كند.

هشياري نسبت به وقایع كلاس: معلمين موفق اين احساس را در كلاس به وجود مي‌آورند كه در پشت سر هم چشم دارند. آنها در طول كلاس راه مي‌روند ، از ارتباط چشمي استفاده مي‌كنند و جاهايي از كلاس را كه احتمال دارد منشأ بروز مشكل باشند را دقيقاً شناسايي كرده و نسبت به آنها توجه خاصي مبذول مي‌دارند . معلمين موفق خود را به گونه‌اي جلوه مي‌دهند كه در اعمال قاطعيت آزاد باشند . بدين ترتيب مي‌توانند تصميم بگيرند كه حضور آنها در كدام نقطه كلاس لازم است در اين حال اين كلاس نيست كه آنها را به نقطه‌اي مي‌كشاند.

تجزيه و تحليل وقايع كلاس: معلم بايد مشاهده دقيق اشتباهي كه رخ داده و تجزيه و تحليل عوامل دخيل در آن را در نظر داشته و از خاطر نبرد . در گروه كوچك كار يك ضبط صوت همراه با استفاده از نوار پس از كار و گوش كردن به عملكرد خود مي‌تواند مفيد باشد ؛ راه ديگر استفاده از وجود يك همكار در جلسه درس و استفاده از ابزار تحليل تعاملي است كه اخيراً به كار رفته است . با استفاده از اين وسيله ، همكار مثلاً مي‌تواند يادداشتي از تعداد دفعاتي كه معلم بچه‌ها را تحسين كرده ، تعداد دفعات قبول عقايد آنان يا پرسش مستقيم از آنها تهيه كرد.

داشتن فنون روشن و شناخته شده براي مقابله با بحرانها: موقعيت‌هاي بسياري وجود دارد كه بحرانهاي كوچكي پيش آمده و درس را در نظر بقيه افراد كلاس غير عادي جلوه می دهد . مثلاً شكستن شيشه، غش كردن دانش‌آموز، ريختن آب يا رنگ نقاشي در درس هنر و … اگر معلم و شاگردان هر دو كاملاً آمادگي داشته و به درستي بدانند چه كاري بايدانجام شود ، مي‌توان اين وقايع را به سادگي و بدون تهديد كنترل كلاس رفع كرد.

بذل توجه مناسب معلم: تحليلي از تعامل كلاسي نشان مي‌دهد كه معلمين مقدار نامتناسبي از وقت خود را صرف افراد يا گروه‌هاي خاص مي‌كنند مثلاً بچه‌هاي باهوش‌تر مي‌توانند دوست داشتني و محبوب باشند در حالي كه افراد ضعيف به حال خود رها مي‌شوند تا از خود مراقبت كنند. معلم باز زمان‌بندي مناسب مي‌تواند رهنمودهاي مناسبي به تك‌تك‌ بچه‌ها داده و كمك كند تا احساس كنند وي مراقب كار آنها و پيشرفت ايشان است.

پرهيز از مقايسه: توجه به كار خوب بالاخص ( از ديدگاه كنترل كلاس) اگر دانش‌آموز منزلت و اعتباري كسب كرده و به الگويي براي ديگران مبدل شود راه مناسبي است. ولي مقايسه اينكه به برخي از شاگردان گفته شود كه عملكرد آنها در حد معيارهاي ديگران نيست مناسب نمي‌باشد. اين كار نه تنها باعث مي‌شود كه افراد مورد مقايسه و مخالفت نسبت به معلم و دشمني و رنجش پيدا كنند بلكه باعث تقسيم شدن كلاس نيز مي‌شود. در اين حال يك گروه از شاگردان حس مي‌كنند كه معلم ديگران را بيشتر دوست دارد و اين رنجش و تقسيم كردن به بروز مشكلات زائد براي كنترل كلاس منجر مي‌شوند.

تدريس دقيق:  يك رهيافت ارزشمند براي سازمان دادن و برنامه‌ريزي درسي، تدريس دقيق است. اين رهيافت مي‌تواند به معلم كمك كند كه خود را در موقعيتي قرار دهد كه كنترل كلاس حداقل مشكل را داشته باشد.

معلماني كه در رهيافت خود به برنامه‌ريزي درسي، ارزيابي و ثبت نكات مورد توجه به نحو روشمندي عمل نمي‌كنند براي خود و كلاس ايجاد اشكال مي‌كنند. فقدان سازماندهي معلم ، همواره با بي‌توجهي ها و تكرارهاي ناشي از فقدان سازماندهي مشكلاتي را در كنترل كلاس به وجود مي‌آورند .

 * دانشجوی دکتری علوم تربیتی گرایش برنامه ریزی درسی ومدرس دانشگاه.

*  ستوان دانشجوی دکتری جامعه شناسی فرهنگی و مدرس دانشگاه.

ارسال مطلب برای صدای معلم

این آدرس ایمیل توسط spambots حفاظت می شود. برای دیدن شما نیاز به جاوا اسکریپت دارید
//<!–
document.getElementById('cloak82172').innerHTML = '';
var prefix = 'ma' + 'il' + 'to';
var path = 'hr' + 'ef' + '=';
var addy82172 = 'smiedu1' + '@';
addy82172 = addy82172 + 'gmail' + '.' + 'com';
document.getElementById('cloak82172').innerHTML += '‘ + addy82172+’‘;
//–>

نام

ایمیل

*نظر:

 

چگونه معلمی موفق باشیم

  هر شخصی دوست دارد در موقعیت ها و شغل خود ، فردی موثر ، موفق ، و مطرح بوده و به او با دیده  منفعل ، بی تفاوت ، تاثیر پذیر صرف ، گوشه گیر  و نا کارآمد نگاه نشود و تمایل دارد  بتواند بر محیط  کاری خود  ، همکاران ، مدیران و مافوقان  و غیره  تاثیر مثبت بگذارد. روش های بسیار زیادی برای این کار وجود دارد  که برخی از آنها فهرست وار درج می گردد :

۱-      مطالعه کافی کتب مرتبط با شغل معلمی ، روزنامه ها و نشریات ، بررسی وبلاگها و سایتها ی فعال معلمان و ادارات آموزش و پرورش  جهت به روز آوری اطلاعات و آگاهی از آخرین یافته های مرتبط با شغل معلمی و کاربست آنها.

۲-      مطالعه در زمینه آموزش و پرورش تطبیقی و مقایسه فعالیتهای معلمان و مدارس کشور با  معلمان و مدارس خارجی  و کسب تجربه از فعالیتهای آنان ، این موضوع از طریق بررسی وبلاگ و سایت مدارس و معلمان خارجی به خوبی و به ارزانی  ممکن است .

۳-      شرکت فعال در انواع مسابقات علمی و مقاله نویسی معلمان و جشنواره ها که توسط ادارات و سازمانهای آموزش و پرورش برگزار می شود . این موضوع به مطالعه معلم می انجامد که موجب به روز شدن اطلاعات وی گشته یا موفقیتهایی برایش به دنبال خواهد داشت .

۴-      شرکت فعال در کلاسهای ضمن خدمت و باز آموزی معلمان  که توسط ادارات آموزش و پرورش برگزار می گردد .

چگونه معلمی موفق باشیم

۵-      حضور فعال در جلسه شورای معلمان مدرسه و اظهار نظرهای صحیح و علمی با استناد به مطالعات کافی و حالت منفعل نداشتن در این جلسات جهت مطرح شدن نظرات مثبت شما و جلب توجه مدیر و سایر همکاران  و نیز ترغیب دیگر معلمان شرکت کننده برای شرکت فعال در بحث های جلسه شورا . www.nabu.ir

۶-      شرکت در مسابقات اقدام پژوهی و انتخاب موضوع های جدید برای تدوین و شرکت در مسابقه.

۷-      شرکت در انواع همایش و سخنرانیهای کارشناسان و مدعویین ادارات آموزش و پرورش منطقه و استان جهت کسب اطلاعات علمی جدید در راستای شغل معلمی.

۸-      افتتاح وبلاگ یا سایت اینترنتی و درج مطالب نوشته شده به وسیله خودتان و توجه کافی به نظرات بازدید کنندگان و تهیه مطالب درخواستی آنان . و تبادل لینک و اطلاعات با سایر وبلاگها ، این کار موجب  مطالعه بیشتر شما و تمرین کافی برای نوشتن و اظهار نظرهای علمی خواهد شد .

۹-      در صورت امکان از مدیر مدرسه بخواهید  هر چند وقت یکبار  به کلاس شما آمده و از نزدیک شاهد فعالیت و روش تدریس شما در کلاس باشد  تا چنانچه  نظری داشت  بعدا” به شما اعلام نماید  در غیر اینصورت با هماهنگی مدیر می توانید از سایر  همکاران مانند بازرسان  و کارشناسان اداره برای حضور در کلاس خود دعوت به عمل آورید .

۱۰-   بردن ابزار و یا استفاده از رسانه های آموزشی در کلاس ، علاوه بر ایجاد جذابیت در تدریس برای دانش آموزان ،  شما را معلمی  علاقمند ، کوشا و فعال  برای سایر همکاران و مدیر مدرسه معرفی خواهد نمود . ابزار آموزشی الزاما” وسایل گرانقیمت که ممکن است در دسترس شما نباشند ، نیستند ،  بلکه وسایل و موادی ارزان و ساده  مانند انواع عکس ، کتب ، مجلات و روزنامه و غیره نیز مفید است .

۱۱-   در خواست از مدیر مدرسه برای برنامه ریزی جهت شرکت دادن دانش آموزان شما در بازدید های علمی و کلا ” استفاده از موقعیتهای آموزشی در راستای تدریس .www.nabu.ir

۱۲-   جهت حفظ اقتدار خود و توانایی مدیریت کلاس درس ،  حتی الامکان از بروز درگیری در کلاس درس خود داری نمایید . خیلی اوقات ، خود داری و سعه صدر و چشم پوشی معلم از خطاهای جزیی دانش آموزان ، از وقوع درگیری و تنبیه و به هم ریختن نظم کلاس و مدرسه و متعاقب آن گلایه سایر همکاران و دانش آموزان و والدین ، جلوگیری خواهد کرد . با سعه صدر ، شما به عنوان  معلمی مقتدر و با توانایی مطلوب اداره کلاس برای دانش آموزان و همکاران معرفی خواهید شد .با خطای دانش اموزان در موقعیتهای منا سب دیگر  ، برخوردهای حساب شده و سنجیده داشته باشید و زود از کوره در نروید .

۱۳-   در زمان حضور در مدرسه حتی الامکان از گوشه گیری ، پکر بودن ، سکوت مطلق، در فکر فرورفتن ، خشم افراطی، اظهار مداوم گلایه و شکوائیه ، خود داری نمایید تا به زودی از چشم دیگران نیافتید و بلکه دیگران با دیدن شما انرژی بگیرند . در زنگ های تفریح و در دفتر مدرسه و سالن ، نشاط  خود را به دیگران هم منتقل نمایید  . زمانیکه حرفی برای گفتن ندارید  به تبادل تجربه  در مورد امور آموزشی و کلاسداری بپردازید.

۱۴-   سروقت در مدرسه حاضر شدن ، سر وقت به کلاس رفتن ، برخورد مناسب با همکاران ، سخنان مفید و سنجیده در جمع همکاران و دانش آموزان ، رعایت  نظم و غیره  معرف خوبی برای شما به عنوان فردی منضبط و موفق خواهد بود .

۱۵-   احترام کامل به کلیه کارکنان مدرسه ، احوالپرسی و خداحافظی های گرم ،پرس و جو از احوال همکاران ، شرکت در مراسم مختلف همکاران در خارج از مدرسه ، مساعدت و همدلی با آنان هنگام وجود مصائب و مشکلات ، شما را فردی خونگرم و دوست داشتنی معرفی خواهد کرد.

۱۶ –   مطالعه روش های تدریس نوین ، کسب تجربه از سایر معلمان موفق ، ارزشیابی از روشهای خود و از همه مهمتر استفاده از شیوه های تدریس فعال و مشارکتی   تاثیر زیادی بر موفقیت شما خواهد داشت . استفاده از این شیوه ها نه تنها معلم را خسته نمی کند  بلکه وی را در بین همکاران مدرسه ، برجسته خواهد ساخت و در یادگیری دانش آموزان  موثر خواهد بود . به عنوان مثال استفاده از الگوی همیاری در کلاس و گروه بندی دانش آموزان باعث خواهد شد آنها ضمن مشارکت و فعالیت در کلاس ، علاقه خاصی به معلم پیدا کرده و این کار رضایت دانش آموزان ، والدین آنها ، مدیر و معاون را نیز در پی خواهد داشت و در نهایت ، شما ، خود پنداری مثبتی  از خود خواهید داشت . استفاده از روشهای مشارکتی و فعال یادگیری از خستگی معلم در کلاس و یکنواخت صحبت کردن وی به میزان زیادی خواهد کاست .

۱۷ –   انجام برخی امور به ظاهر ساده در مدرسه و کلاس ،  شما را به عنوان فردی فعال ، پر انرژی ، خونگرم و مورد علاقه به دیگران معرفی خواهد کرد که خیلی از معلمان ممکن است  تمایلی بدان نداشته و یا از اهمیت آن مطلع نباشند . مثلا”  انداختن عکس های دسته جمعی با دانش آموزان ،برگزاری جشن فارغ التحصیلی  یا اتمام پایه برای کلاس خود ، شرکت در نماز جماعت مدرسه همراه دانش آموزان ، شرکت در فعالیتهای فوق برنامه و پرورشی همراه دانش آموزان ،شرکت در اردوها و بازدیدهای خارج از مدرسه همراه آنان ، سخنرانی در مراسم آغازین مدرسه ، کمک و مساعدت مدیر ، معاون و مربی پرورشی در اجرای برنامه ها به مناسبتهای مختلف مذهبی و اعیاد  ، امانت دادن کتاب و مجله و غیره به دانش آموزان ،و فعالیتهای متنوع دیگر  …

اطلاعات من را در مراحل بعدی دیدگاه ذخیره کنید


دریافت کاتالوگDownloads-icon

در رابطه با تدریس خصوصی و موفقیت در تدریس و چگونگی جذب شاگرد و کسب درامد خوب و بالا از تدریس خصوصی مطالبی درج می شود

اگر سوال چگونه تدریس خصوصی را شروع کنیم و موفق باشیم؟ برای شما هم مطرح است این مقاله را بخوانید.

پیش نیازهای فعالیت در زمینه تدریس خصوصی: برای فعالیت در زمینه تدریس خصوصی پیش نیازهایی وجود دارد که باید به آنها توجه داشته باشید ولی به هر حال داشتن این موارد به تنهایی برای خوب پول درآوردن از تدریس کافی نمی باشد. به عنوان مثال برای خوب فعالیت کردن در این زمینه و موفق بودن در تدریس یکی از شروط اولیه این است که به کار تدریس علاقه داشته باشید. در مقالات قبلی هم مفصل توضیح داده شده است که علاقه داشتن به کار تدریس برای موفقیت در آن و از طرفی برای لذت بردن از کار همزمان با کسب درآمد لازم است. ولی حتما خود شما هم مدرسین زیادی را می شناسید که به کار تدریس علاقه دارند و درس مورد نظر خودشان را با اشتیاق تدریس می کنند ولی در عین حال درآمد خوبی ندارند. بسیاری از مدرسین و معلمان با وجود اینکه متعهدانه و با عشق و علاقه تدریس می کنند ولی از این کار پول خوبی بدست نمی آورند. در حقیقت کار تدریس و آموزش کار بسیار ارزشمندی است و در جوامع پیشرفته ارزش بسیار زیادی برای آن قائل هستند و معلمان در این کشورها حقوق های بسیار خوبی را دریافت می کنند. در کشور ما هم به لحاظ معنوی برای کار تدریس و آموزش جایگاه خوبی قائل هستند و آن را شغل انبیا می دانند ولی به هر حال در حال حاضر درآمد معلمین شاید خیلی خوب نباشد. برای کسب درامد بالا از کار تدریس در کنار علاقه به درس مدرسین می توانند با فعالیت هوشمندانه و فعالیت در زمینه تدریس خصوصی درآمد خوبی هم بدست آورند.

برای شروع کار تدریس در ابتدای کار سعی کنید از درسهایی که مسلط تر هستید شروع کنید و به تدریج که سابقه کار شما بیشتر شد سراغ درسهای دیگر بروید. در ابتدای کار دو یا سه درس را مد نظر قرار دهید و آنها را تدریس کنید. نکته مهمی که در کار تدریس باید مد نظر قرار دهید این است که در جلسه اول تدریس باید خیلی خوب ظاهر شوید. یعنی جلسه اول تدریس شما باید بهترین جلسه تدریس شما هم باشد. در غیر اینصورت شاگرد شما دیگر جلسات تدریس را ادامه نخواهد داد. اینکه سابقه تدریس ندارید و اولین بار است که تدریس می کنید و … را جایی مطرح نکنید. حرفه ای عمل نموده و خوب تدریس کنید.

برای شروع فعالیت در زمینه تدریس خصوصی در مرحله اول باید دروسی را که می خواهید تدریس کنید مشخص نمائید. دروسی که برای تدریس انتخاب می کنید باید دروسی باشد که در مرحله اول خودتان به آن دروس علاقه دارید و به صورت خیلی خوبی بر آنها مسلط هستید. اگر درسهایی را تدریس کنید که بر آنها مسلط هستید و خودتان هم در آن درسها نمره خوبی گرفته اید، در تدریس آن دروس هم موفق تر خواهید بود. پارامتر دیگری که برای دروس تدریسی خودتان باید در نظر بگیرید این است که درسهایی را انتخاب کنید که تقاضا برای تدریس آنها وجود داشته باشد. یعنی باید درسهایی را برای تدریس خصوصی انتخاب نمائید که افرادی برای یادگیری آن دروس متقاضی باشند. به عنوان مثال، ممکن است شما به درس ادبیات اول دبیرستان علاقه داشته باشید ولی در این زمینه افراد زیادی متقاضی تدریس خصوصی نباشند. بعد از انتخاب دروس تدریس می توانید روشهای مختلفی را برای جذب و پیدا کردن شاگرد خصوصی برای آن دروس امتحان کنید.

چگونه معلمی موفق باشیم

برای شروع فعالیت در زمینه تدریس خصوصی باید دروسی که می خواهید تدریس کنید را انتخاب نمائید. دروسی را انتخاب کنید که در مرحله اول خودتان بر آنها مسلط هستید و آن دروس را به صورت عالی بلد هستید. در ضمن، از بین دروسی که به انها علاقه دارید دروسی را برای فعالیت در زمینه تدریس خصوصی انتخاب نمائید که متقاضی بیشتری دارند. دروسی مانند ریاضی، زبان، فیزیک و دروس تخصصی رشته های فنی مهندسی برای تدریس خصوصی متقاضان زیادی دارند. همچنین، اگر در زمینه تدریس خصوصی زیست، تدریس خصوصی دروس کنکوری و ریاضی و فیزیک کنکور فعالیت داشته باشید، می توانید درآمد بالایی از کار تدریس بدست آورید.

اگر در زمینه چگونگی فعالیت در زمینه تدریس خصوصی سوال دارید، بعد از جذب شاگرد باید در کلاسهای تدریس خصوصی موفق عمل کنید. باید سعی کنید کلاسهای شما بیشترین فایده را برای شاگردانتان داشته باشید. در کلاسهای تدریس خصوصی عالی عمل کنید و با تسلط بر دروسی که تدریس می کنید، در کمترین زمان بیشترین مطالب را ارائه نمائید. برای هر کدام از شاگردهایتان برنامه خاص خودش را داشته باشید. در جلسه اول تدریس خصوصی عملکرد عالی ای داشته باشید. حتی به نسبت حالت های معمول خودتان هم بهتر عمل کنید. چون دیدی که شاگرد شما در جلسه اول به نسبت تدریس شما پیدا می کند برای جلسات بعد هم باقی می ماند. اگر دید خوبی پیدا کند علاوه بر اینکه کلاسها ادامه پیدا می کند، شما را به دوستان، آشنایان و همکلاسی هایش هم معرفی خواهد کرد. اگر در جلسه اول خوب تدریس نکنید و نحوه تدریس شما نشان ندهد که بر مبحث مسلط هستید، ممکن است همین شاگرد را هم از دست بدهید و جلسات تدریس خصوصی ادامه پیدا نکند.

ساکن تهران، کرج، شیراز، اصفهان، مشهد و یا هر جای ایران که هستید، با ثبت تبلیغات تدریس خصوصی در ایران مدرس به راحتی شاگرد جذب کنید. بعد از جذب شاگرد باید تلاش کنید شاگردهای خودتان را حفظ کنید. شاید تعجب کنید، ولی بسیاری از کلاسهای تدریس خصوصی بیش از 1 جلسه طول نمی کشد. دانش آموز یا دانشجو بعد از همان جلسه اول چون نحوه تدریس مدرس خصوصی را نمی پسندد، به هر بهانه ای که شده از ادامه کلاسهای امتناع می روزد و کلاسها تمام می شود. اگر می خواهید این اتفاق برای شما نیافتد، بعد از جذب شاگرد باید سعی کنید اولا رد جلسه اول تدریس خصوصی عالی عمل کنید و حتی از معیارهای همیشگی خودتان هم بهتر باشید و در ادامه تلاش کنید تا بقیه جلسات هم مفید و موثر باشد و در نهایت شاگردهایتان را به نتیجه برسانید. افراد زیادی می خواهند در زمینه کار تدریس فعالیت داشته باشند و متقاضی برای کار تدریس بسیار زیاد است. اگر عالی نباشید به سرعت شخص دیگری جایگزین شما خواهد شد. حتی باید یک مرحله جلوتر بروید و منحصر به فرد شوید. هر چه جایگزین کردن شما سخت تر باشد و شاگردهایتان حاضر نباشند که با مدرس دیگری به جز شما کار کنند، درآمد شما از تدریس خصوصی بیشتر خواهد شد. به این ترتیب حتی اگر به مرور قیمت کلاسهای خصوصی را بیشتر کنید باز هم با شما کلاس بر می دارند.

اگر به تدریس علاقه دارید شروع کنید. شاید بهتر بود این مورد را قبل از همه ی موارد دیگر مطرح می کردیم. همانطور که گفته شد همه می توانند تدریس کنند و شاید بسیاری از افراد چون کار دیگری ندارند و حرفه دیگری بلد نیستند به تدریس و تدریس خصوصی روی می آورند. شما که در شروع کار هستید این کار را نکنید. اگر واقعا به تدریس خصوصی علاقه دارید این کار را شروع کنید. افرادی که به کارشان علاقه مند هستند همیشه موفق تر خواهند بود. اگر مثلا در زمینه صنعت و کارهای صنعتی استعداد و علاقه بیشتری دارید به آن سمت حرکت کنید. حداقل دروسی را تدریس کنید که به آنها علاقه دارید. اگر می خواهید از تدریس خصوصی درآمد بالایی داشته باشید تنها هنگامی این کار را شروع کنید و آن را ادامه دهید که به آن علاقه مند باشید.

جلسه اول تدریس خصوصی عالی عمل کنید. همانطور که گفته شد، برای موفقیت در تدریس خصوصی باید شاگردهایتان را هم حفظ کنید. جلسه اول بسیار مهم است. دیدی که شاگرد یا شاگردهای شما در جلسه اول تدریس نسبت به نحوه تدریس شما پیدا می کنند تا آخر باقی می ماند. بنابراین اگر جلسه اول عملکرد خوبی داشته باشید هم کلاسها ادامه پیدا می کند و هم در کار تدریس موفق خواهید بود. در جلسه اول تدریس خصوصی به نسبت حالت عادی خودتان هم بهتر عمل کنید. در همین سایت در این زمینه هم توضیحات کافی ارائه شده است. به عنوان مثال مطالعه این مقاله در این زمینه می تواند مفید باشد.

روی نحوه حرف زدن خودتان وقتی برای کلاسهای خصوصی با شما تماس گرفته می شود کار کنید. با اطمینان و اعتماد به نفس حرف بزنید. البته اگر قبلا آمادگی های لازم را در خودتان ایجاد کرده باشید و بر درس ریاضی کاملا مسلط باشید، وقتی تماسی با شما گرفته می شود، چون به خودتان و نحوه تدریس و میزان معلومات خودتان اعتماد دارید، این اطمینان و اعتماد به نفس در حرفهای شما خودش را نشان خواهد داد و باعث می شود در جلب اطمینان دانش آموزان و دانجویان و یا والدین آنها موفق تر عمل کنید و راحت تر شاگرد جذب نمائید. پس قبل از آنکه بخواهید برای تدریس ریاضی تبلیغ کنید و یا اقدامی انجام دهید از تسلط خودتان بر درس مطمئن باشید.

اگر می خواهید تدریس خصوصی ریاضی را شروع کنید باید خیلی زیاد حواستان به جلسه اول تدریس خصوصی باشد. لازم نیست در کلاسهای خصوصی عنوان کنید که در کار تدریس تازه کار هستید. در ضمن نحوه برخورد و نحوه تدریس شما هم نباید این را نشان دهد. کاملا حرفه ای برخورد کنید. چون در کار تدریس خصوصی به منزل شاگردانتان می روید باید ظاهری آراسته و مناسب داشته باشید. نحوه برخورد شما کاملا محترمانه باشد. در جلسه اول تدریس ریاضی شما به شدت تحت نظر هستید و ارزیابی خواهید شد. اگر عالی نباشید کلاسها ادامه پیدا نخواهد کرد. البته نباید ذکر این موارد باعث ایجاد استرس شود. فقط باید بدانید که جلسه اول تدریس خیلی مهم است و از بقیه جلسات مهمتر می باشد و باید عالی عمل کنید.

در مدارس و دانشگاهها بهترین دانش آموزان و دانشجویان کاملا مطیع و فرمانبردار استاد و مدرس خودشان و قوانین حاکم بر محیط آموزشی هستند و همان کارهایی را انجام می دهند که دقیقا برای آنها تعریف شده است. اکثر فارغ التحصیلان دانشگاهها بعد از تمام کردن درس در جستجوی کارهای کارمندی هستند و یا اگر می خواهند در زمینه تدریس خصوصی هم فعالیتی داشته باشند کوچکترین ریسکی را انجام نمی دهند و فقط رزومه خودشان را به آموزشگاهها و موسسات تدریس خصوصی می دهند و در انتظار تماس باقی می مانند. اگر می خواهید در کار تدریس و تدریس خصوصی موفق باشید باید تا حدی از این محدوده آرامش خودتان بیرون بیائید و سعی کنید کارهای متفاوتی انجام دهید.

منبع

این انتشارات بهترین پست های مربوط…

در رابطه با تدریس خصوصی و موفقیت در تدریس و چگونگی جذب شاگرد و کسب درامد خوب و بالا از تدریس خصوصی مطالبی درج می شود

این انتشارات بهترین پست های مربوط به تعلیم و تربیت، تدریس، آموزش و پرورش، مدیریت کلاس، روش تدریس، اصول یادگیری و تمام مطالب مربوط به معلمان و کلاس درس را یکجا جمع کرده تا شما عزیزان تنها با دنبال کردن این انتشارات به همه این مطالب دسترسی داشته باشید. کانال تلگرام [email protected]

با ثبت نام در ویرگول به آرشیو بزرگی از مقالات مرتبط با این موضوع دسترسی خواهید داشت

استادبانک – انتخاب آنلاین معلم خصوصی – انتخاب آنلاین معلم خصوصی

بسیاری از مدرسان سوال می‌کنند که چگونه یک معلم خصوصی خوب باشیم یا مهارت‌های تدریس خصوصی موفق چیست؟ متغیرهای زیادی بر این مسئله تاثیر گذار است؛ شما در مرحله اول باید عاشق کارتان باشید. یعنی با اشتیاق و علاقه فراوان شروع به تدریس نمایید؛ اما باز هم بسیاری از مدرسان هستند که علاقه زیادی به کارشان دارند اما نمی‌توانند درآمد مطلوبی داشته باشند.

در این مقاله از مجله استادبانک درباره اینکه یک معلم خصوصی خوب چه خصوصیاتی دارد، صحبت خواهیم کرد. استادبانک سرویس انتخاب معلم خصوصی است و در حال حاضر اقدام به استخدام معلم خصوصی کرده است، استادبانک با بیش از 2000 استاد همکاری می‌کند و در حال برگزاری 150000 کلاس خصوصی می‌باشد.

آنچه مطالعه خواهید کرد

تدریس نیز مانند هر کار دیگری فراز و نشیب‌های مخصوص خودش را دارد. معلم خوب کسی است که بتواند با این مشکلات کنار بیاید و از آن‌ها به نفع خودش استفاده کند. شما برای شروع تدریس خصوصی باید آمادگی مواجهه با مشکلات و چالش های آن را داشته باشید. در ادامه مشکلات رایج مدرسان در هنگام تدریس را بازگو می‌کنیم تا با آن‌ها بیشتر آشنا شوید.

چگونه معلمی موفق باشیم

یکی از مهم‌ترین چالش‌های مدرسان این است که هر دانش‌آموز یا دانشجو سطح هوشی متفاوتی دارد. در این شرایط معلم باید با هر شاگرد به‌طور متفاوتی برخورد کند و نحوه آموزش را متناسب با شاگردش تغییر دهد.

اکثر معلمان برای حل این مشکل با دانش ­آموز صحبت می‌کنند و برای او برنامه‌ریزی می‌کنند. گاها در شرایط خیلی خاص ممکن است مجبور شوید به ‌عنوان یک معلم خصوصی خوب با والدین دانش‌آموز صحبت کنید.

هنگام تدریس، معلم باید کاملا به موضوع واقف باشد تا بتواند با بیان کامل و درست موضوع شاگرد را متوجه درس کند. گاهی اوقات شاگرد ممکن است به هر دلیلی (گوش نکردن به درس و غیره) متوجه موضوع نشود و نتواند سوال خود را به‌ خوبی بیان کند. در این شرایط نیز یک معلم خصوصی خوب باید با درک درست سوال شاگرد به او پاسخ مناسبی دهد.

شما به‌ عنوان یک معلم باید بپذیرید که همه شاگردان مشتاق یادگیری نیستند. زمانی که یک استاد در حال تدریس است گاها پیش می‌آید که بعضی از دانش­‌آموزان یا دانشجویان در حال بازیگوشی هستند و توجهی به درس ندارد.

برخورد قاطع با این دسته از افراد خوب است اما باید به این موضوع توجه داشته باشید که نمی‌توان با خشونت موضوع را به شاگردان تفهیم کرد.

برای انجام هر کاری باید بستر مناسبی وجود داشته باشد. اما گاهی اوقات به هر دلیلی نمی‌توان این بستر را به‌خوبی فراهم نمود. زمانی که دانش‌آموز از مدرسه یا محل تحصیل دور شود نمی‌تواند به خوبی درس را متوجه شود.

شما به عنوان یک معلم خصوصی خوب باید با استفاده از ابزارها و امکانات موجود فضای مدرسه را برای دانش‌آموز تداعی کنید و هم تدریس خصوصی حضوری در منزل و هم تدریس خصوصی آنلاین داشته باشید.

در مرحله اول باید بتوانید شاگردهای زیادی جمع کنید. البته اینکه صرفا به دنبال تعداد زیادی شاگرد باشید کافی نیست؛ باید به ‌اندازه کافی در انتخاب شاگردهایتان وسواس داشته باشید.

اما به ‌طور کلی هر چقدر تعداد شاگردها بیشتر شود طبیعتا مبلغ دریافتی شما نیز بالاتر می‌رود. حل این مشکل از طریق تماس با موسسات آموزشی، چاپ تراکت یا ثبت‌نام در وب‌سایت استادبانک مقدور است.

در مرحله بعدی باید بتوانید به‌خوبی تدریس کنید. دروسی را برای تدریس انتخاب کنید که به آن‌ها تسلط کافی دارید. اگر نتوانید مبحثی را درست تدریس کنید تمام زحمات شما به باد می‌رود و در ادامه کار به مشکل خواهید خورد.

اما اگر بتوانید کیفیت تدریس را بالا ببرید، درآمد شما نیز بیشتر می‌شود. در واقع شما باید قوانین تدریس خصوصی را بدانید.

مورد بعدی چالش حفظ شاگردان است. البته اگر کیفیت تدریس شما بالا باشد بعید است که شاگرد خود را از دست بدهید. معمولا اولین جلسه‌ای که تدریس می‌کنید گواهی بر کیفیت شما است و در صورت نارضایتی شاگردان شما، آن کلاس را از دست خواهید داد. همینطور مقاله‌ی تبلیغات برای تدریس خصوصی به شما کمک خواهد کرد.

کمپین جذب اساتید جدید در استادبانک

استادبانک بزرگترین سایت تدریس خصوصی در ایران است که در بیش از 10 شهر کشور مثلِ تهران، شیراز، اصفهان، تبریز و … فعالیت دارد. با کلیک روی لینک زیر به صفحه ثبت نام اساتید وارد شوید

 ورود به صفحه ثبت نام اساتید استادبانک

بهتر است هنگام تدریس بر روی کتاب یا جزوه شاگرد به‌اندازه کافی تسلط داشته باشید و وقت کلاس را بیهوده صرف نکنید. با رعایت این نکته ساده میزان رضایت شاگرد بسیار بالا خواهد رفت.

هر معلمی با هر سابقه‌ای ممکن است در حل مسائل یا تدریس درس اشتباهی کند. شما به‌عنوان یک معلم حرفه‌ای باید اشتباه خود را بپذیرید و در صورت لزوم آن را جبران کنید. معلمان زیادی هستند که به خاطر سابقه بالا و یا مدرک تحصیلی‌شان از پذیرش اشتباهات خود اجتناب می‌کنند و این تاثیر بسیار بد و منفی در ذهن شاگردان می‌گذارد.

بهتر است شاگردان خود را به‌موقع تشویق کنید؛ مثلا زمانی که شاگردتان تمرین‌هایش را به‌خوبی انجام داده است یا سوالاتی که از او می‌پرسید را در کمترین زمان ممکن و درست پاسخ می‌دهد باید او را تشویق کنید.

دلیل این کار هم این است که با تشویق شاگرد به او انگیزه می‌دهید که دوباره این کار را تکرار کند و زمانی که این اتفاق بیافتد نتیجه خوبی حاصل می‌شود. البته این موضوع نباید باعث شود که تنبلی‌های شاگردتان را بپذیرید. در بعضی مواقع باید با اولیا راجع به شرایط شاگرد صحبت کنید.(البته نه به‌ دفعات زیاد و نه برای مسائل کوچک)

در کلاس‌های خصوصی مهم‌ترین عاملی که برای معلم بر کیفیت کلاس تاثیر می‌گذارد، شاگرد است. بعضی از شاگردان رفتارها و حرکات بدی از خود نشان می‌دهند که باعث آزردگی خاطر استاد می‌شود. در بعضی مواقع می‌توان با در جریان گذاشتن اولیا مشکل را حل کرد.

معلم‌های خصوصی سابقه‌دار و ماهر ادعا می‌کنند، راه و چاه در دست گرفتن کلاس را بلدند و برایشان فرقی نمی‌کند دانش‌آموزشان چه رفتاری داشته باشد.

اگر شما معلم خصوصی هستید یا در گذشته تجربیاتی در این زمینه داشته‌اید آن‌ها را با ما به اشتراک بگذارید.

استادبانک جزو برترین سایت‌های استخدام معلم خصوصی کشور است که با معرفی بهترین اساتید، انتخاب را برای دانش‌آموزان جویای کلاس خصوصی آسان می‌کند. معلمان در این سایت دیگر نگران تبلیغات نیستند، چون به راحتی به داوطلبان معرفی می‌شوند. همچنین کیفیت کلاس‌ آن‌ها به خودی خود تبلیغی قوی برایشان محسوب می‌شود.

یکی دیگر از چیزهایی که استخدام در استادبانک را از هر روش دیگری متمایز می‌کند، درصد پایین کارمزدی است که در قبال تبلیغات و تشکیل کلاس از معلم می‌گیرد. معلمان با ثبت نام در این سایت، با پرداخت 15 تا 20 درصد از درآمدشان، راهی مطمئن و کم خرج را برای تدریس انتخاب می‌کنند.

همه فن حریف در دنیای وب

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

اطلاعات نام و ایمیل من را برای ثبت نظر دوباره ذخیره کن

چگونه معلمی موفق باشیم

در کادر زیر نمونه سوال، گام به گام، جزوه، نکات درسی، مشاوره و … را جستجو کنید

جدیدترین مطالب

اسم شعرهای کتاب قران اول دبستان

رعایت پروتکل های بهداشتی مدارس برای دانش آموزان

آموزش جمع و تفریق اول ابتدایی

آموزش چوب خط کلاس اول دبستان

چطور فرزندم را به زبان علاقه مند کنم؟

خبرنامه استادبانک

والدین عزیز با عضویت در خبرنامه استادبانک هر هفته علاوه بر مطلع شدن از جدیدترین اخبار و مقالات آموزشی، یک روش یادگیری مفید در زمینه آموزش فرزندانتان دریافت خواهید کرد.

حمایت شده توسط پارک علم و فناوری دانشگاه صنعتی شریف و مستقر در مرکز رشد دانشگاه صنعتی شریف

استادبانک مفتخر است که توانسته است، با تایید معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری به درجه دانش بنیانی نائل شود

استادبانک را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید

استادبانک در ستاد ساماندهی پایگاه های اینترنتی وزارت فرهنگ و ارشاد جمهوری اسلامی ایران ثبت شده است.

استادبانک تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کليه حقوق اين سايت متعلق به گروه استادبانک می باشد.

چگونه معلمی موفق باشیم
چگونه معلمی موفق باشیم
0

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *