بعد از جنب شدن چگونه غسل کنیم

 
helpkade
بعد از جنب شدن چگونه غسل کنیم
بعد از جنب شدن چگونه غسل کنیم


راهنمای فتاوا
Downloads-icon



استفتائات | احکام خمس
Downloads-icon



استفتائات | احکام روزه
Downloads-icon



رساله آموزشی | احکام روزه
Downloads-icon



رساله آموزشی | احکام خمس
Downloads-icon

غسل در لغت به معنای شستن بدن از تمام آلودگی ها و در اصطلاح فقه عبارت است از :شستن تمام بدن، به قصد قربت و اطاعت از فرمان الهی. دو نوع غسل وجود دارد :غسل واجب و غسل مستحبی.

غسل های واجب :غسل جنابت ، حیض، نفاس، استحاضه، مسّ میت، غسل میت و غسلی که به واسطه نذر و قسم و مانند آن واجب می شود.

غسل های مستحبی هم فراوان است که در کتاب های مفصل از آنها نام برده شده است.

مهمترین غسل در میان غسل های واجب، غسل جنابت است. اصل غسل جنابت به تنهایی واجب نیست؛ بلکه برای انجام برخی کارها مانند نماز، روزه، مسّ قرآن و … به دستور شرع واجب شده است و انجام دادن این گونه اعمال بدون غسل، گناه است؛ بلکه در برخی موارد عمل باطل خواهد بود.

مراحل اصلی غسل عبارت است از:

بعد از جنب شدن چگونه غسل کنیم

1- نیت؛ گفتن نیت به صورت کلامی در زمان انجام غسل ، واجب نیست ، بلکه همین ‏قدر که قلباً به نیت انجام غسل به حمام می روید و نیت شما انجام چه غسلی است، کفایت می‏کند ، همچنین برای شستن هر قسمتی از بدن نیاز به گفتن نیت مجدد نیست.

2- بعد از نیت سر و گردن را به قصد غسل بشویید.

3- بعد تمام طرف راست بدن تا کف پا و سپس تمام طرف چپ را بشویید و برای آن که اطمینان پیدا کنید که تمام طرف راست شسته شده است کمی از نیمه چپ را به همراه طرف راست و کمی از نیمه راست را به همراه نیمه چپ بدن بشویید.

همه مراجع (به جز آیات عظام بهجت، صافی و مکارم) جنابت را این گونه توضیح داده اند:

خروج منی در مرد دارای سه نشانه است:1. همراه با شهوت باشد. 2. با جستن بیرون آید. 3. بدن سست شود. اگر هیچ یک از نشانه‏ های سه گانه و یا یکی از آنها را نداشت، حکم به منی نمی‏شود؛ مگر آنکه از راه دیگری یقین کند که منی است.

توضیح ‏المسائل مراجع، م 346؛ آیت‏ الله وحید، توضیح ‏المسائل، م 352؛ آیت ‏الله نوری، توضیح‏ المسائل، م 347؛ آیت‏ الله خامنه ‏ای، اجوبه الاستفتاءات، س 180.

آیت ‏الله بهجت و مکارم:خروج منی در مرد دارای دو نشانه است:1. همراه با شهوت باشد. 2. با جستن بیرون آید. اگر هیچ یک از دو نشانه یا یکی از آن دو را نداشت، حکم به منی نمی‏شود؛ مگر آنکه از راه دیگری یقین کند که منی است.

آیت ‏الله بهجت، توضیح‏ المسائل مراجع، م 346 و آیت ‏الله مکارم، تعلیقات علی العروه، غسل الجنابه.

آیت ‏الله صافی:اگر با شهوت و جستن بیرون آید و یا با جستن بیرون آید و بدن سست شود، آن رطوبت حکم منی را دارد و اگر هیچ یک از این دو نشانه را نداشت، حکم به منی نمی‏شود؛ مگر آنکه از راه دیگری اطمینان پیدا کند که منی است.توضیح المسائل، م 1352

از نظر فقها جنابت از دو راه حاصل می شود:

نزدیکی و آمیزش جنسی و دخول، اگرچه حتی منی از بدن خارج نشود.

بیرون آمدن منی، حتی بدون دخول؛کم باشد یا زیاد، با شهوت باشد یا بی شهوت، چه در خواب باشد یا بیداری، با اختیار باشد یا بی اختیار.

نکته:طبق نظر اکثر فقها رطوبتی که از زنها خارج می شود، اگر همراه با شهوت در حد ارگاسم و اوج لذت جنسی باشد درحکم منی است و باید غسل جنابت کند. بنابراین واجب است بعد از هر مقاربت و نزدیکی زن و مرد غسل جنابت را انجام دهند چه از آنها منی خارج شود یا نشود.

آیا غسل جنابت واجب است؟

غسل جنابت به خودی خود واجب نیست اما برای انجام کارهایی که شرط آنها داشتن طهارت است، مانند:نماز، داخل شدن مسجد، دست زدن به خط قرآن و… غسل جنابت واجب می شود.

فقها درباره غسل جنابت زنان ملاک های متفاوتی دارند :

آیت الله خامنه ای :اگر زن به اوج لذت جنسی برسد و در آن حال مایعی از او خارج شود، جنابت محقق شده و غسل بر او واجب می‏شود و اگر شک کند که به این مرحله رسیده یا نه و یا شک در خروج مایع داشته باشد، غسل واجب نیست.

آیت الله سیستانی :اگر آبی با شهوت از بدن خارج شود و بدن سست شود ،جنابت حاصل شده و این آب نجس است، ولی اگر این سستی حاصل نشود، در صورتی که آب زیاد باشد و با شهوت خارج شود، بنابر احتیاط واجب همان حکم را دارد.

آیت الله بهجت :علایم منی صرفاً شهوت و سست شدن بدن نیست .چنان چه با شهوت و جستن بیرون آمده و بعد از بیرون آمدن آن بدن سست شود، آن رطوبت حکم منی را دارد و اگر هیچ یک از نشانه های بالا را نداشته باشد، حکم منی را ندارد.

غسل به دو صورت انجام می گیرد

1. ترتیبی

2. ارتماسی

برای انجام غسل ترتیبی ،ابتدا نیت کرده و سپس سر و گردن باید شسته شود . بعد از آن سمت راست بدن خود و سپس سمت چپ بدن را می شوید.ریخته شدن آب به قسمت های دیگر در موقع غسل قسمتی از بدن بلامانع است . هنگام غسل لازم نیست که بدن خشک باشد. بلکه با بدن خیس هم می شود غسل کرد.

در غسل ارتماسی انسان بعد از پاک کردن بدن خود از نجاست نیت می کند ؛ غسل جنابت می کنم قربتا الی الله . بعد به یک باره تمام بدن خود را به زیر آب فرو می برد. مانند پریدن در استخر.

طریقه انجام همه غسل ها به همین دو صورت است و تنها در نیت متفاوت هستند.

طبق تحقیقات دانشمندان، در بدن انسان دو سلسله اعصاب نباتی به نامهای اعصاب سمپاتیک و پاراسمپاتیک وجود دارد که تمام فعالیت‏های بدن را کنترل می‏کنند. وظیفه اعصاب سمپاتیک تند کردن و وظیفه اعصاب پاراسمپاتیک کند کردن فعالیت دستگاه‏های مختلف بدن است. گاهی جریان‏هایی در بدن رخ می‏دهد که باعث به هم خوردن این تعادل می شود، مانند ارگاسم و اوج لذت جنسی که معمولا حین خروج منی صورت می‏گیرد. یکی از کارهایی که باعث تامین تعادل از دست رفته و تحریک اعصاب سمپاتیک می شود، تماس بدن با آب است و چون ارگاسم روی تمام اعضای بدن تاثیر می گذارد، دستور داده شده که بعد از آمیزش جنسی یا خروج منی، تمام بدن با آب شسته شود. در پرتو اثر حیات بخش آب، تعادل کامل در میان آن دو دسته اعصاب در سراسر بدن برقرار گردد.

غسل جنابت یک دستور اسلامی برای پاک نگه داشتن بدن و رعایت بهداشت در طول زندگی است زیرا کسانی هستند که از نظافت خود غافل می شوند اما این حکم اسلامی، آنها را وادار می کند که در فواصل مختلف خود را شست و شو دهند و بدن را پاک نگه دارند. البته باید دانست موارد یاد شده تنها به عنوان حکمت و فلسفه غسل به شمار می آید و به هیچ وجه علت اصلی وجوب غسل نیست. لذا کسی که تازه بدن خود را شسته، ولی از او منی خارج شده است، باز باید غسل را انجام دهد.

فایده غسل منحصر به این نیست بلکه غسل کردن علاوه بر این، یک نوع عبادت و پرستش نیز می باشد که اثرات اخلاقی آن قابل انکار نیست و به همین دلیل اگر بدن را بدون نیت و قصد قربت و اطاعت فرمان خدا بشویند غسل صحیح‏ نیست در حقیقت به هنگام خروج منی یا آمیزش جنسی، هم روح متأثر می‏شود و هم جسم، روح به سوی شهوات مادی کشیده می‏شود، و جسم به سوی سستی و رکود، غسل جنابت که هم شستشوی جسم است و هم به علت اینکه به قصد قربت انجام می‏یابد شستشوی جان است، اثر دوگانه‏ای در آن واحد روی جسم و روح می‏گذارد تا روح را به سوی خدا و معنویت سوق می‏دهد، و جسم را به سوی پاکی و نشاط و فعالیت.

برخی منابع از پیامبر اسلام(ص) و برخی دیگر از امام حسن عسکری(ع) نقل کرده اند:«هر کس بعد از وضو یا غسل جنابت این دعا را بخواند، گناهان او بریزد، چنانچه برگ از درختان می ریزد و به هر قطره از قطرات وضو و غسل او، حق تعالی فرشته ای می آفریند که تسبیح و تقدیس الهی گوید و صلوات بر محمّد و آل محمّد بفرستد، و ثوابش برای او باشد و گناهانش آمرزیده شود؛ آن دعا چنین است:سُبْحَانَکَ‏ اللَّهُمَ‏ وَ بِحَمْدِکَ، أَشْهَدُ أَنْ‏ لَا إِلَهَ إِلَّا أَنْتَ أَسْتَغْفِرُکَ وَ أَتُوبُ إِلَیْکَ، وَ أَشْهَدُ أَنَّ مُحَمَّداً عَبْدُکَ وَ رَسُولُکَ، وَ أَشْهَدُ أَنَّ عَلِیّاً وَلِیُّکَ وَ خَلِیفَتُکَ بَعْدَ نَبِیِّکَ عَلَی خَلِیقَتِکَ، وَ أَنَّ أَوْلِیَاءَهُ وَ أَوْصِیَاءَهُ خُلَفَاؤُکَ؛ خداوندا؛ پاک و منزهی و تو را ستایش می کنم. شهادت می دهم که خدایی جز تو نیست. از تو طلب استغفار و توبه می کنم و شهادت می دهم که محمد(ص) بنده و فرستاده تو است و علی(ع) پس از پیامبر، ولی و خلیفه تو بر زمین است و اولیا و اوصیای او نمایندگان تو هستند».

1 – استبرا به بول پیش از غسل جنابت ؛ در صورتی که جنابت به علت خروج منی باشد.

2 – سه مرتبه شستن دو دست تا مرفق یا نصف ذراع یا تا بند دست. در این خصوص فرقی میان غسل ترتیبی و ارتماسی نیست.

3 – سه مرتبه مضمضه (گرداندن آب در دهان ) و استنشاق کردن (آب در بینی کردن و بیرون ریختن ) پس از شستن دو دست ؛ البته یک مرتبه نیز کفایت می کند.

بعد از جنب شدن چگونه غسل کنیم

4 – دست کشیدن بر اندام برای اینکه یقین پیدا شود که آب به همه جای بدن رسیده است.

5 – سه بار هر یک از اعضا را غسل دادن.

6 – ذکر نام خداوند متعال با گفتن ((بسم اللّه )) یا بسم اللّه الرحمن الرحیم که ذکر دومی بهتر است.

7 – خواندن دعایی که در حال انجام غسل روایت شده است به این که بگوید:اللهم طهر قلبی و تقبل سعیی واجعل ما عندک خیرالی واشرح صدری و اجر علی لسانی مدحتک و الثناء علیک ، اللهم اجعله لی طهورا و شفاء و نورا انک علی کل شیی ء قدیر؛ البته اگر این دعا پس از تمام شدن غسل خوانده شود، بهتر است.

8 – رعایت کردن موالات (پی در پی شستن ) و شستن از بالا به پایین در غسل ترتیبی.

9 – مستحب است که زنان موهای بافته سر خود را هنگام غسل باز کنند.

10 – برای غسل از یک صاع (سه کیلو) آب استفاده شود، نه بیشتر.

1 – همراه داشتن قرآن.

2 – خواندن بیش از هفت آیه از سوره های که سجده واجب ندارند. (یعنی ثواب آن کاهش می یابد).

3 – خوردن و آشامیدن ؛ ولی اگر وضو بگیرد، خوردن و آشامیدن کراهت ندارد و با شستن دست یا مضمضه و یا استنشاق کردن ، مکروه بودن آن رفع نمی شود. اگر چه این کراهت کاهش می یابد.

4 – رساندن جایی از بدن به جلد و حاشیه و میان خطهای قرآن.

5 – عبور از مسجد، اما عبور از مسجدالنبی و مسجدالحرام حرام است.

6 – خوابیدن ؛ البته اگر وضو بگیرد یا اگر آب ندارد به جای وضو یا غسل ، تیمم کند، خوابیدن به این حال مکروه نیست.

7 – مالیدن روغن به بدن.

8 – خضاب کردن به حنا و مانند آن.

9 – آمیزش کردن پس از آن که محتلم شده باشد.

در خصوص غسل جنابت حتی اگر بخواهیم به جنبه پاک سازی آن هم توجه کنیم، هدف از غسل جنابت، پاک سازی نوعی آلودگی روحی است که روش طهارت آن، توسط اسلام آموزش داده شده است وگرنه شستشوی محل نجس شده باید برای طهارت کافی می بود.

هم چنان که خداوند متعال، پس از بیان غسل، وضو و تیمم می فرماید:راز این دستور آن است که شما طاهر شوید «ولکن یرید لیطهرکم؛ ولیکن خدا می خواهد شما راپاک کند. تا انسان طاهر نشود به خدایی که طیب است نمی رسد و این طهارت، محبوب ذات حق است که در قرآن فرموده است؛«…والله یحب المطهرین؛ و خدا کسانی را که خواهان پاکی اند دوست دارد.» وقتی انسان اندکی در مسئله ی طهارت تأمل کند به این نتیجه می رسد؛ خدایی که این قدر در مورد مسئله طهارت تاکید دارد و به پاکیزگی لباسی که بر تن است و پوستی که بمنزله قشری برای حقیقت انسان است اهمیّت می دهد یقینا به طهارت قلب، بی توجه نبوده و به پاکیزگی باطن از آلودگی ها و کثافت های معنوی که قابل قیاس با کثافات ظاهری نیست اهمیت ویژه می دهد.

خداوند در مورد تیمم نیز می فرماید:«ولکن یرید لیطهرکم». خاک که باعث تطهیر ظاهر نیست بلکه آنچه مراد است تطهیر انسان از خبائث اخلاقی،تکبر،عجب و غیره است.

غسل جنابت یک دستوراسلامی برای پاک نگه داشتن بدن و رعایت بهداشت،در طول زندگی است. همواره افرادی از نظافت خود غافل می‏ شوند ولی این حکم اسلامی آنان را وادار می ‏کند که در فاصله‏ های مختلف، خود را شست و شو دهند و بدن خود را پاک نگه دارند.

وسواس عبارت است از افکار و رفتارهای ناخواسته و غیرارادی که به طور مداوم و بدون اراده شخص به ذهن فرد می ‏آید و نمی‏تواند به سادگی آن فکر یا رفتار را از خود دور کند .در این حالت فرد دچار اضطراب شده و مدام رفتار خود را تکرار می کند .مانند تکرار آب کشیدن دست خود یا تردید در طهارت و نجاست لباس یا بدن خود و نظایر آن. بنابراین دقت در طهارت و نجاست اگر از حد عادی خارج شده و تکرار شود تبدیل به وسواس می شود که باید برای درمان آن اقدام نمود.

برای از بین رفتن حالت وسواس راه‏هایی وجود دارد که از جمله آنها می‏توان عوامل زیر را برشمرد:

1) یادگیری درست و صحیح مسائل شرعی

2) توجه به مفاسدی که وسواس به دنبال دارد؛ مانند از بین رفتن تمرکز فکری و اختلال در امور زندگی و بازماندن از انجام تکالیف شرعی.

3) مطالعه کتابهایی در زمینه وسواس؛ مانند کتاب «وسواس» تألیف مرحوم مصطفی زمانی.

4) تنها گمان کردن به نجاست ، تکلیف آور نیست بلکه در صورت داشتن یقین به نجاست باید از آن دوری کرد.

5) همان طور که می‏دانیم در زمان پیامبر اکرم(ص) و ائمه اطهار(ع) ، اب لوله کشی و بهداشت ، مانند امکانات امروزی نبود اما مشکلی نیز در خصوص طهارت و نجاست وجود نداشت و مردم به طور عادی زندگی می کردند.

6) توجه به این که یقین شخص وسواس برای وی معتبر نیست بلکه در پاک شدن و نجس شدن اشیاء باید به نظر عرف مراجعه کند و در آب کشیدن اشیاء و انجام غسل به طور عادی و مانند عرف عمل کند.

7)خداوند تکلیف سختی بر عهده بندگانش ننهاده است .بنابراین با عزمی راسخ تصمیم بگیرید که براین دشمن درونی غلبه نمایید. برنامه ‏های زیر را عمل کرده و گرفتن نتیجه رضایت بخش اطمینان داشته باشید:

الف) ذکر بسیار «لا اله الا الله» و «لا حول ولا قوه الا بالله»

ب ) تکرار این جملات هنگام خوابیدن و آرامش بدن در بستر :من به خواست خداوند قطعا خواهم توانست براین بیماری وضعف غلبه نمایم من برای غلبه براین وسوسه‏ها کاملا نیرومندم. من از ضعف و زبونی بیزارم و بر ترک این عادت ناپسند مقتدرم.

ج)استعاذه و پناه بردن به خداوند با خواندن سوره ‏های فلق و ناس و نیز تکرار «اعوذ باللّه‏ من الشیطان الرجیم» و «لا حول ولا قوه الاّ باللّه‏».

از یکی از دوستان مورد اعتماد بخواهید که دائما ضرورت تغییر رویه را به شما یادآوری کند تا کمی از بایدهای ناخواسته شما کاهش یابد.

از نظر شرعی وسوسه از شیطان است و نباید از آن پیروی کرد. در روایت هست که:«شیطان دوست دارد شما از او پیروی نمایید». پس سعی کنید مثل همه مردم غسل کنید.

پیامبر اکرم(ص) می فرمایند:«مقدار آب لازم برای وضو حدود یک کیلو و برای غسل حدود سه کیلو است». سپس فرموده است :«مردمی بعد از من می‏ آیند که این مقدار را کم می‏شمارند، این‏ها از امت من نیستند».

اسلام یک دین آسان و راحتی است که خود پیامبر(ص) می‏فرماید:«من برای شما یک دین آسان آورده‏ ام» آن وقت اگر بنا باشد یک وضو و یا غسل این قدر وقت انسان را بگیرد و به این اندازه مشکل باشد، این چه دین آسانی خواهد بود؟

از طرفی اگر کسی خلاف فرمایش پیامبر(ص) و ائمه(ع) عمل نماید این دهن کجی به آنان محسوب می‏شود و گناه بزرگی است؛ مثلاً پیامبر(ص) فرموده است:«چیز نجس را بعد از برطرف شدن عین نجاست یک مرتبه که زیر آب جاری شستید پاک است»، آن وقت با مصرف بیش از اندازه آب نشان می دهید که آنچه پیامبر(ص) فرموده درست نیست و این کار من صحیح است . از طرفی اسراف در مصرف آب ، گناه کبیره به شمار می رود . بنابراین از این به بعد به طور معمولی و مانند دیگران غسل انجام دهید و شستن داخل گوش و بینی لازم نیست.

کسی که بعد از اذان صبح با حالت احتلام از خواب بیدار می شود، آیا می تواند نماز خود را تا نزدیک طلوع آفتاب به تأخیر اندازد و با تیمم نماز بخواند؟

همه مراجع:اگر نماز خود را به تأخیر اندازد، تا جایی که وقت تنگ شود، گناه کرده است. در این صورت باید تیمم کند و لباس و بدن خود را تطهیر کند و نماز خود را بخواند و نماز او صحیح است.

اگر کسی در شب ماه رمضان، جُنُب شود و تا نزدیک اذان صبح، غسل را به تأخیر اندازد و سپس تیمم کند، آیا روزه او صحیح است؟

همه مراجع (به جز صافی و وحید):در این فرض (هر چند تأخیر غسل، گناه است)؛ ولی چنانچه قبل از اذان صبح تیمم کند، روزه او صحیح است.

آیات عظام صافی و وحید:در این فرض (هر چند تأخیر غسل، گناه است)؛ بنابر احتیاط واجب تیمم کند و روزه بگیرد و قضای آن را نیز به جا آورد.

مطابق نظر آیت الله خامنه ای

سوال :اگر شخصی قبل از اذان صبح یا بعد از آن بخوابد و در خواب جنب شده و بعد از اذان بیدار شود، چه مدتی برای غسل کردن وقت دارد؟

پاسخ :در فرض سؤال، جنابت به روزه آن روز او ضرر نمی‏زند، ولی واجب است که برای نماز غسل کند و می‏تواند غسل را تا وقت نماز به تأخیر بیندازد. اجوبه الاستفتائات.

سوال :گر مکلّف در شب ماه رمضان قبل از اذان صبح بیدار شود و ببیند که محتلم شده است و دوباره پیش از اذان صبح به امید اینکه برای غسل کردن بیدار می‏شود بخوابد و تا بعد از طلوع آفتاب در خواب بماند و غسل خود را تا اذان ظهر به تأخیر بیندازد و بعد از اذان ظهر غسل کرده و نماز ظهر و عصر بخواند، روزه آن روز او چه حکمی دارد؟

پاسخ :در فرض سؤال که خوابِ اول است روزه اش صحیح است ولی اگر دوباره خوابید و تا صبح بیدار نشد باید قضای آن روز را بجا آورد.

مفهوم جبیره

جبیره (بر وزن نبیره) در لغت از ریشه جبر و در اصطلاح عبارت است از چیزی از قبیل پارچه،باند ، چسب ، گچ، پلاستیک که با آن زخم ها و شکستگی ها را می بندند. باید به این نکته توجه داشت که منظور از “زخم” در اینجا فقط زخم های باز مانند بریدگی ها نیست بلکه شامل زخم هایی که علت درونی دارند مانند شکستگی و دمل ها . حال در این صورت چگونه باید غسل جبیره را انجام داد.

در غسل جبیره به جای شستن محل زخم و شکستگی بر روی آن مسح می کنند ، مانند وضوی جبیره‏ است، اما بنا بر احتیاط واجب باید آن را ترتیبی به جا آورند نه ارتماسی‏.

به طور خلاصه در غسل جبیره ای آن قسمت هایی از بدن که باز است مانند غسل ترتیبی شستشو دهید اما وقتی به قسمتی که جبیره یعنی پوشش روی زخم و امثال آن رسیدید، روی همه قسمت های جبیره را با دست مرطوب مسح نمایید. همین کفایت می کند و غسل صحیح است.

لازم به یادآوری است که با غسل جبیره ای تمام کارهایی که با غسل معمولی انجام می دهند می توان انجام داد ، مانند نماز ، روزه و … در احکام فرقی بین جبیره و غیر جبیره نیست.

سوال:اگر خانمی قبل از این که غسل جنابت انجام دهد، حائض شود وظیفه اش چیست؟ آیا می تواند قبل از پاک شدن از حیض غسل جنابت کند؟

امام خمینی(ره):

در حالت حیض صحّت غسل جنابت خالی از اشکال نیست.

(العروة الوثقی، 1383، ج1، ص 247، م 43، پاورقی 1)

آیة الله اراکی(ره)

بله می تواند و جنابت مرتفع می شود اگر چه حدث حیض باقی است

(استفتائات، 1373، ص 12، س 7)

(العروة الوثقی، ج1، ص 247، با استفاده از م 43)

آیة الله بهجت(ره)

می تواند و نیز بعد از پاک شدن یک غسل به نیت هر دو بکند البته اگر خواست در حین عادت غسل کند در حین غسل از خارج شدن خون لازم است جلوگیری نماید.

سوال:الف) خانمی قبل از این که غسل جنابت را انجام دهد، حائض شده است اگر قبل از پاک شدن از حیض از خارج شدن خون جلوگیری کرده و غسل جنابت را انجام دهد، آیا رفع حدث جنابت شده است یا خیر؟ ب)اگر بعد از پاک شدن هم، یک غسل به نیت هر دو بکند آیا برای نماز باید وضو بگیرد یا خیر؟

الف)بله

ب)احتیاط به نحو مذکور مناسب است. اگر در اثناء حیض غسل کرده و در این صورت وضو لازم است

(استفتائات موجود در واحد پاسخ به سوالات)

آیت الله تبریزی(ره)

غسل جنابت قبل از پاک شدن از حیض مانعی ندارد، لکن در مورد سوال بر زن لازم نیست در حال حیض غسل جنابت بنماید می تواند تأخیر بیندازد وقتی حیض تمام شد یک غسل انجام دهد، کافی است. والله العالم

(استفتائات موجود در واحد پاسخ به سوالات)

آیة الله خامنه ای(دام ظلّه)

نمی تواند و صحت غسل جنابت در حال حیض، محل اشکال است.

(استفتائات موجود در واحد پاسخ به سوالات)

آیة الله صافی گلپایگانی(دام ظلّه)

انجام غسل جنایت در حال حیض اشکال ندارد. والله العالم

(استفتائات موجود در واحد پاسخ به سوالات)

آیة الله خوئی(ره)

می تواند غسل جنابت کند و از جنابت پاک شود

(العروة الوثقی مع تعلیقه، 1421 هـ ق، ج1، ص 232 م 43)

(نهاج الصالحین، ج1، ص 64، م 233)

آیة الله سیستانی(دام ظلّه)

می تواند غسل جنابت کند و از جنابت پاک می شود ولی چون حیض باقی است احکام جنابت که همان احکام حیض است نیز باقی است.

(استفتائات موجود در واحد پاسخ به سوالات)

آیة الله شبیری زنجانی(دام ظلّه)

غسل جنابت در حالت حیض مانعی ندارد

(استفتائات موجود در واحد پاسخ به سوالات)

آیة الله فاضل لنکرانی(ره):

بلی.

سوال:خانمی قبل از این که غسل جنابت را انجام دهد، حائض شده است. اگر قبل از پاک شدن از حیض از خارج شدن خون تحفّظ کرده و غسل جنابت را انجام دهد، آیا رفع حدث جنابت شده است یا خیر؟ اگر بعد از پاک شدن هم، یک غسل به نیت هر دو بکند آیا برای نماز باید وضو بگیرد یا خیر؟

ج) اگر زن در حال حیض غسل جنابت یا غسل واجب و مستحب دیگری انجام دهد کفایت می کند گر چه به واسطه حیض نماز نمی تواند بخواند. ولی اگر صبر کند و بعد از پاک شدن از حیض یک غسل به نیّت هر دو بکند یا به نیت یکی از آن ها انجام دهد کفایت از غسل جنابت و حیض و هر غسل دیگری می کند؛ و در فرض جنابت نیاز به وضو ندارد اما اگر جنب نبود باید وضو هم برای نماز بگیرد.

آیة الله گلپایگانی(ره)

غسل جنابتش صحیح است و رفع جنابت از او می شود

(مجمع المسائل، 1411 هـ ق، ج1، ص 247، م 43 فی احکام الحائض)

آیة الله مکارم شیرازی(دام ظلّه

وظیفه ای ندارد ولی اگر غسل جنابت کند غسلش صحیح است و از جنابت پاک می شود.

آیة الله نوری همدانی(دام ظلّه)

بلی، می تواند غسل جنایت کند

آیة الله وحید خراسانی(دام ظلّه)

غسل جنایت در حال حیض صحیح است

(منهاج الصالحین، 1386 ج2، ص 68، م 233)

به جای غسل در هفت مورد می توان، تیمم کرد:

در جایی که آب در اختیار نداشته باشد.

نداشتن آب مباح.

وقت کافی برای غسل نداشته باشد و غسل کردن موجب قضا شدن نماز او شود.

اگر آب را به مصرف وضو یا غسل برساند خود او یا بستگانش از تشنگی بمیرند یا مریض شوند.

کسی که بدن یا لباسش نجس است و اگر وضو یا غسل کند، برای آب کشیدن بدن یا لباسش بی نمی ماند.

اگر تهیه کردن آب یا استعمال آن به قدری مشقّت داشته باشد که مردم آن را تحمّل نکنند.

ضرر داشتن آب برای بدن او یا ترس از اینکه به واسطۀ استعمال آن مریض شده یا بیماری او طولانی گردد.

اگر کسی به دلیل خجالتی بودن نمی توان غسل انجام دهد ، می تواند در اول وقت تیمم کرده و نماز بخواند. چنین شخصی باید قسمت هایی از بدن را که نجس شده است را آب بکشد و تا آخر وقت صبر کند یعنی زمانی که فقط به اندازه تیمم و خواندن نماز به صورت مختصر و اکتفاء به واجبات نماز وقت داشته باشد ، در آن موقع تیمم کرده و با تیمم نماز بخواند.

البته به خاطر این که عمداً نماز خود را به تأ خیر انداخته و فرصت غسل کردن را از خود سلب کرده است، مرتکب کار حرامی شده و معصیت کرده است. امانماز او صحیح است اگر چه احتیاط مستحب آن است که قضای آن نماز را بخواند.

الف. نیت تیمم غسل جنابت ؛ تیمم می کنم بدل از غسل جنابت قربه الی الله

ب. زدن کف دو دست با هم بر چیزی که تیمم بر آن صحیح است مانند خاک مطهر

ج. کشیدن کف هر دو دست به تمام پیشانی و دو طرف آن، از جایی که موی سر می روید تا ابروها و بالای بینی و بنابر احتیاط واجب، دست ها باید روی ابروها نیز کشیده شود

د. کشیدن کف دست چپ بر تمام پشت دست راست، و سپس کشیدن کف دست راست بر تمام پشت دست چپ.

در تیمم غسل جنابت مانند تیمم سایر غسل ها، قبل از مسح کردن پشت دستها ، احتیاط مستحب آن است که یک بار دیگر و برای بار دوم دست ها را بر زمین بزند و مجدداً با آن، پشت دست راست و سپس پشت دست چپ را مسح کند. برخی دیگر از فقها این استحباب را در تیمم بدل از وضو نیز قائل اند.

تیمم غسل جنابت بر چه چیزهایی درست است؟

تیمم بر خاک و اقسام سنگها صحیح است. بنابر احتیاط واجب اگر سنگ و خاک وجود دارد نباید بر گچ و آهک پخته و آجر پخته و سفال و بر سنگ معدن مثل سنگ عقیق تیمم شود.

اگر شخصی قبل از نزدیکی بداند که تا طلوع آفتاب قادر به انجام غسل نیست طبق نظر مراجع عظام تقلید انجام تیمم غسل جنابت هیچ اشکال شرعی ندارد و تکلیف چنین شخصی هم این تیمم است. بنابراین، این فرد به جای غسل جنابت، تیمم بدل از غسل می کند و با این تیمم نمازش را می خواند.

اگر کسی با همسر خود نزدیکی کند و قبل از طلوع آفتاب نتواند غسل انجام بدهد، برای نماز صبح باید تیمم غسل جنابت کند؛ یعنی به جای غسل جنابت، تیمم انجام دهد و نماز صبح را بخواند ، اما برای نمازهای بعدی باید غسل انجام دهد. لازم به توضیح است که این مسئله اختصاص به نماز صبح ندارد، بلکه در وقت های دیگر هم همینطور است؛ یعنی اگر کسی جنب شد و در وقت نماز نتوانست غسل کند، وظیفه اش تیمم است و قبل از قضا شدن نماز، باید تیمم غسل جنابت کند و با آن نماز بخواند.

برای خرید پک کامل حرز امام جواد کلیک کنید


خرید دستگاه تصفیه آب با شرایط اقساطی

احکام غسل جنابت

در شریعت اسلام غسل جنابت، از غسل‌های واجبی است که پس از جنب شدن باید انجام شود.چگونگی جنب شدنبه یکی از دو چیز انسان جنب می‌شود:جماع (آمیزش):اگر انسان جماع کند و به اندازه ختنه‌گاه و یا بیشتر داخل شود، در زن باشد یا در مرد، در قُبل (جلو) باشد یا در دُبر (عقب)، بالغ باشند یا نابالغ، اگر چه منی بیرون نیاید، هر دو جنب می‌شوند.بیرون آمدن منی:بیرون آمدن منی چه در خواب باشد (احتلام)، یا بیداری، کم باشد یا زیاد، با شهوت باشد یا بی شهوت، بااختیار باشد یا بی اختیار، البته اینها در صورتی است که یقین دارد آبی که خارج شده منی باشد و اما رطوبت یا آبی که از انسان بیرون می‌آید، ولی نمی‌داند منی است یا رطوبت دیگر، اگر این شخص مرد و سالم است بایستی آن آبی که بیرون آمده دارای سه علامت باشد که حکم به منی بودن آن بشود (البته در صورت شک).با شهوت بیرون آمده باشد.هنگام بیرون آمدن جهندگی داشته باشد.بعد از بیرون آمدن، بدن سست شده باشد.اما اگر شخص، مردی مریض و یا زن باشد، همین مقدار که آن آب با شهوت بیرون آمده باشد، در جنابت او کافی است و بودن آن دو علامت دیگر لازم نیست، اگر چه شایسته‌است که زن و مریض – به خصوص زن – علاوه بر غسل، وضو هم بگیرد (اگر قبلاً وضو نداشته) و بلکه به طور کلی اگر سه علامت جمع نبود، بهتر است علاوه بر غسل، وضو هم گرفته شود، اگر قبلاً وضو نداشته‌است و وظیفه‌اش هم وضو گرفتن بوده‌است، منتها در مواردی که گفته شد علاوه بر غسل، بهتر است وضو هم بگیرد. خوب است که اول طهارت غسلی خودش را از بین ببرد، بعد وضو بگیرد؛ چون خواهیم گفت که با غسل جنابت نباید وضو گرفت.

بعد از جنب شدن چگونه غسل کنیم

 

سوال: چرا اسلام دستور می‌دهد كه به هنگام جنب شدن تمام بدن را بشوییم در حالی كه فقط عضو معینی آلوده می‌شود و آیا میان بول كردن و خارج شدن منی تفاوتی هست كه در یكی فقط محل را باید شست و در دیگری تمام بدن را؟پاسخ این است كه خارج شدن منی از انسان یك عمل موضعی نیست (مانند بول و سایر زواید) به دلیل اینكه اثر آن در تمام بدن آشكار می‌‌گردد و تمام سلول‌های بدن به دنبال خروج آن در یك حالت سستی مخصوص فرو می‌روند و این خود نشانه تأثیر آن روی تمام اجزاء بدن است.طبق تحقیقات دانشمندان در بدن انسان دو سلسله اعصاب نباتی وجود دارد كه تمام فعالیت‌های بدن را كنترل می‌كند (اعصاب سمپاتیك) و (اعصاب پاراسمپاتیك) این دو رشته اعصاب در سراسر بدن انسان و در اطراف تمام دستگاه‌ها و جهازات داخلی و خارجی گسترده‌اند.وظیفه اعصاب سمپاتیك (تند كردن) و به فعالیت واداشتن دستگاه‌های مختلف بدن است و وظیفه اعصاب (پاراسمپاتیك) (كند كردن) فعالیت آنهاست و از تعادل فعالیت این دو دسته اعصاب نباتی دستگاه‌های بدن به طور متعادل كار می‌‌كند.گاهی جریان‌هایی در بدن رخ می‌دهد كه این تعادل را به هم می‌زند،‌ از جمله این جریانها مسأله (ارگاسم = اوج لذّت جنسی) است كه معمولاً مقارن خروج منی صورت می‌گیرد.در این موقع سلسله اعصاب پاراسمپاتیك بر اعصاب سمپاتیك پیشی می‌‌گیرد و تعادل به شكل منفی به هم می‌خورد.این موضوع نیز ثابت شده است كه از جمله اموری كه می‌تواند اعصاب سمپاتیك را بكار وادارد و تعادل از دست رفته را تأمین كند تماس آب با بدن است و از آن جا كه تأثیر (ارگاسم) روی تمام اعضای بدن به طور محسوس دیده می‌شود و تعادل این دو دسته اعصاب در سراسر بدن به هم می‌خورد دستور داده شده است كه پس از آمیزش جنسی یا خروج منی تمام بدن با آب شسته شود و در پرتو اثر حیات بخش آن تعادل كامل در میان آن دو دسته اعصاب در سراسر بدن برقرار گردد. (و اینكه می‌بینیم در خبری از امام علی بن موسی الرضا ـ علیه السّلام ـ نقل شده كه فرمودند: ان الجنابه خارجه من كل جسده فلذلك وجب علیه تطهیر جسده كله» «جنابت از تمام بدن بیرون می‌آید و لذا باید تمام بدن را شست» (وسائل الشیعه، ج 1، ص 466) گویا اشاره به همین موضوع است.)البته فایده غسل منحصر به این نیست بلكه غسل كردن علاوه بر این یك نوع عبادت و پرستش نیز می‌باشد كه اثرات اخلاقی آن قابل انكار نیست و به همین دلیل اگر بدن را بدون نیّت و قصد قربت بشوییم غسل صحیح نیست.در حقیقت به هنگام خروج منی یا آمیزش جنسی هم روح متأثر می‌شود و هم جسم. روح به سوی شهوات مادی كشیده می‌شود و جسم به سوی سستی و ركود. غسل جنابت كه هم شستشوی جسم است و هم به علت اینكه به قصد قربت انجام می‌یابد شستشوی جان است، اثر دوگانه‌ای روی جسم و روح می‌‌گذارد تا روح را به سوی خدا و معنویت سوق ‌دهد و جسم را به سوی پاكی و نشاط و فعالیت.از همه اینها گذشته وجوب غسل جنابت یك الزام اسلامی برای پاك نگه داشتن بدن و رعایت بهداشت در طول زندگی است زیرا بسیارند كسانی كه از نظافت خود غافل می‌شوند ولی این حكم اسلامی آنها را وادار می‌كند كه در فواصل مختلفی خود را شستشو دهند و بدن را پاك نگاهدارند این موضوع اختصاصی به مردم اعصار گذشته ندارد در عصر و زمان ما نیز بسیارند كسانی كه به علل مختلفی از نظافت و بهداشت بدن غافلند. (البته این حكم به صورت یك قانون كلی و عمومی است حتی كسی را كه تازه بدن خود را شسته، شامل می‌شود).مجموعه جهات سه گانه فوق روشن می‌سازد كه چرا باید به هنگام خروج منی (در خواب یا بیداری) و همچنین آمیزش جنسی (اگر چه منی خارج نشود) غسل كرد و تمام بدن را شست.

 

 

چگونگی انجام غسل جنابتغسل جنابت را به دو صورت می‌توان انجام داد:  اول: ترتیبی  دوم: ارتماسیدر غسل ارتماسی باید بدن پاک باشد ولی در غسل ترتیبی پاک بودن تمام بدن لازم نیست و اگر تمام بدن نجس باشد و هر قسمتی را پیش از غسل دادن آن قسمت آب بکشد کافی است.

غسل ترتیبیدر غسل ترتیبی باید به نیت غسل، نخست سر و گردن، و سپس نیمهٔ راست بدن از گردن تا کف پا و دست راست و بعد نیمهٔ چپ بدن از گردن تا کف پا و دست چپ را بشوید.

غسل ارتماسیدر غسل ارتماسی باید آب در یک لحظه، تمام بدن را بگیرد. پس اگر به نیت غسل ارتماسی در آب فراوانی مانند استخر فرو رود.

 

گردآوی:بخش مذهبی بیتوته

 

 منابع:

tebyan.net

wikipedia.org

در ادامه بخوانید


معرفی بهترین کتاب‌های کودک برای خرید


همین حالا وکیل بگیر


عصرای جمعه دیگه حوصلت سر نمیره!


تنوع فوق العاده طرح و رنگ صندلهای چرم


واسه همه چی جا هست!

کتابهایی که باعث رشد فکری فرزندتان میشود


زیباترین باغ رستوران فشم تهران


تست شنوایی و درمان وزوز گوش

طرح فروش اقساط(بدون پیش پرداخت)لوازم خانگی


درمان افسردگی یک بار برای همیشه

رزروبلیط وهتل درسراسرایران بابیشترین تخفیف


اسباب بازی فکری و آموزشی به تفکیک سنین


باطل کردن چشم‌زخم و طلسم

ازکجالوازم خانگی رو باقیمت مطمئن خریدکنیم؟

Makan Inc.| All Rights Reserved – © 2013 – 2021

در شریعت اسلام غسل جنابت، از غسل‌هایی است که پس از جنب شدن انجام می‌شود. به خودی خود واجب نیست ولی برای کارهایی که نیاز به طهارت دارند مثل نماز و لمس کلام الله ، واجب است.

به یکی از دو چیز انسان جنب می‌شود:

اگر انسان جماع کند و به اندازه ختنه‌گاه یا بیشتر داخل شود، در زن باشد یا در مرد، در قُبل (جلو) باشد یا در دُبر (عقب)، بالغ باشند یا نابالغ، اگر چه منی بیرون نیاید، هر دو جنب می‌شوند.[۱]

بیرون آمدن منی چه در خواب باشد (احتلام)، یا بیداری، کم باشد یا زیاد، با شهوت باشد یا بی شهوت، بااختیار باشد یا بی اختیار، البته اینها در صورتی است که یقین دارد آبی که خارج شده منی باشد و اما رطوبت یا آبی که از انسان بیرون می‌آید، ولی نمی‌داند منی است یا رطوبت دیگر، اگر این شخص مرد و سالم است بایستی آن آبی که بیرون آمده دارای سه علامت باشد که حکم به منی بودن آن بشود (البته در صورت شک).

اما اگر شخص، مردی مریض یا زن باشد، همین مقدار که آن آب با شهوت بیرون آمده باشد، در جنابت او کافی است و بودن آن دو علامت دیگر لازم نیست، اگر چه شایسته‌است که زن و مریض – به خصوص زن – علاوه بر غسل، وضو هم بگیرد (اگر قبلاً وضو نداشته) و بلکه به طور کلی اگر سه علامت جمع نبود، بهتر است علاوه بر غسل، وضو هم گرفته شود، اگر قبلاً وضو نداشته‌است و وظیفه‌اش هم وضو گرفتن بوده‌است، منتها در مواردی که گفته شد علاوه بر غسل، بهتر است وضو هم بگیرد. خوب است که اول طهارت غسلی خودش را از بین ببرد، بعد وضو بگیرد؛ چون خواهیم گفت که با غسل جنابت نباید وضو گرفت.[۲][۳][۴]

بعد از جنب شدن چگونه غسل کنیم

غسل جنابت را به دو صورت می‌توان انجام داد:

در غسل ارتماسی باید بدن پاک باشد ولی در غسل ترتیبی پاک بودن تمام بدن لازم نیست و اگر تمام بدن نجس باشد و هر قسمتی را پیش از غسل دادن آن قسمت را آب بگیرد کافی است.

در غسل ترتیبی باید به نیت غسل، نخست سر و گردن، و سپس نیمهٔ راست بدن از گردن تا کف پا و دست راست و بعد نیمهٔ چپ بدن از گردن تا کف پا و دست چپ را بشوید.

در غسل ارتماسی باید آب یک باره ، تمام بدن را بگیرد. مثلا به نیت غسل ارتماسی می توان در آب فراوانی مانند استخر فرو رفت.


احكام غسل جنابت


راه اثبات منى

705. آيا اثبات منى از راه بوييدن و استشمام امكان دارد؟

ج. تا يقين به منى بودن نكند، حكم منى را ندارد؛ مگر در صورت صدق علايم منى كه در مسأله ى 350 رساله آمده است.


ندانستن حكم غسل جنابت

بعد از جنب شدن چگونه غسل کنیم

706. كسى كه نمى داند غسل جنابت واجب است، نمازهايى كه با حال جنابت خوانده، چه حكمى دارد؟


ج. باطل است.


تيمم به جاى غسل جنابت و ورود به مسجد

707. با تيمم بدل از غسل جنابت، آيا مى توان وارد مسجد شد؟

ج. اگر وظيفه اش تيمم بوده است تا تيمم و عذر او باقى است مى تواند وارد مسجد شود ولى اگر عذرش تنگى وقت بوده، يا با داشتن آب، براى نماز يا خوابيدن تيمم كرده، فقط كارى را كه براى آن تيمم نموده مى تواند انجام دهد و نمى تواند با آن وارد مسجد شود.


اثبات منى از روى رنگ

708. آيا مى توان منى را با اثر آن، مثلاً اين كه اين مايع سفيد است اثبات كرد؟

ج. خير، نمى توان اثبات نمود، بلكه بايد علايم منى را دارا باشد.


راه هاى اثبات منى

709. اگر دكتر در ادرار كسى تشخيص اسپرم بدهد و خود او هم بعد از ادرار آبى با لزوجت و چسبندگى ببيند و احتمال قوى دهد كه منى است، آيا آن آب حكم منى را دارد؟

ج. اگر با شهوت و جستن بيرون نيامده و بدن پس از آن سست نشده، حكم منى را ندارد، مگر علم يا اطمينان حاصل شود.


خروج رطوبت بدون اثر سه گانه

710. اگر فردى از خواب بيدار شود و ببيند رطوبتى از او خارج شده است و هيچ يك از سه نشانه اى كه در توضيح المسائل آمده، درك نكرده باشد آيا غسل براى او واجب است؟


ج. واجب نيست.


خواب ديدنِ خروج منى

711. اگر در خواب ببيند كه از او منى خارج مى شود، آيا بايد غسل كند؟

ج. اگر پس از بيدار شدن از خواب منى از او خارج نشده باشد، لازم نيست غسل كند.


آب خارج شده بعد از تحريكات جنسى

712. آبى كه بعد از تحريكات جنسى از مردان خارج مى شود و بدون بو و رنگ و كمى چسبنده است، پاك است يا نجس؟

ج. اگر علايم سه گانه يعنى خروج با شهوت و جستن و سستى بدن را نداشته باشد، پاك است.


سستى پس از خواب

713. اگر انسان از خواب بيدار شود و در خود احساس سستى بكند، آيا غسل بر او واجب است؟


ج. در فرض مذكور غسل واجب نيست.


جلوگيرى از خروج منى

714. اگر انسان از خروج منى جلوگيرى كرد و پس از مدتى بول كند، غسل جنابت بر او واجب مى شود؟

ج. اگر همراه بول منى خارج نشود، غسل بر او واجب نمى شود.


خود ارضايى بدون خروج منى

715. آيا بر كسى كه خود ارضايى مى كند ولى نمى گذارد منى خارج شود، غسل واجب است؟


ج. غسل واجب نيست، ولى كار حرام كرده است.


احساس احتلام در خواب

716. اگر انسان در خواب احساس كند كه جنب شده است، آيا اين مورد از انواع جنابت حرام است؟ و آيا نياز به غسل جنابت دارد؟

ج. هر نوع جنابت اعم از حرام و حلال نياز به غسل دارد، لكن جنابت تا وقتى كه همراه علايم سه گانه خروج منى نباشد، اثبات نمى شود، چه در خواب باشد يا بيدارى و احتلام در خواب حرام نيست.


حكم مايع بعد از مشاهده ى فيلم هاى محرك

717. آيا خواندن و ديدن كتاب يا فيلم هايى كه موجب تحريك مى شود، جايز است؟ اگر آبى بعد از اين بيرون بيايد، آيا حكم منى را دارد؟

ج. حرام است، ولى براى اثبات منى بايد علايم منى را دارا باشد.

بعد از جنب شدن چگونه غسل کنیم


خواندن آيات سجده دار بر جنب


718. آيا خواندن آيات سجده دار بر جنب حرام است؟

ج. خواندن سوره هايى كه آيه سجده واجب در آن ها است براى جنب حرام است، هر چند همان آيه سجده نباشد.


روزه با غسلى كه به ترتيب نبوده

719. اگر شخصى در غسلى واجب ترتيب را رعايت نكرد و بعد از غسل روزه گرفت، حكم روزه ى او چگونه است؟

ج. چون تعمّد بر صبح كردن با جنابت نداشته روزه اش صحيح است، مگر عمدى بوده و مى دانسته كه غسلش باطل است.


رعايت نكردن ترتيب در غسل

720. اگر شخصى غسلى انجام داد و بعد از اتمام غسل احتمال داد كه ترتيب را رعايت نكرده است و فكر مى كرده كه فقط نيّت ترتيب كافى است، نمازهاى او چه حكمى دارد؟


ج. شكّ بعد از غسل اثر ندارد و غسل او صحيح است.


شك در خارج شدن بول يا باد معده در غسل ترتيبى

721. شخصى هنگام غسل ترتيبى شك مى كند كه بول يا بادى از او خارج شده يا نه، وظيفه او چيست؟


ج. اعتنا نكند.


غسل با دست خيس

722. آيا خيس كردن دست در ظرف آب و كشيدن به اعضاى غسل كفايت از شستن مى كند؟


ج. بله، كفايت مى كند.


خشك شدن اعضاى غسل

723. اگر كسى با مقدار كمى آب غسل كند و تا طرف چپ را مشغول مى شود، آب طرف راست به واسطه گرمى هوا يا باد و يا كمى آب خشك مى شود و يا وقتى مشغول شستن قسمت هاى پايينى طرف راست است، قسمت بالاى آن خشك مى گردد، آيا غسل او صحيح است؟


ج. بله، صحيح است.


مباشرت در غسل

724. آيا در انجام غسل مباشرت شرط است و اگر كسى آب را براى انسان باز كند و يا براى رسيدن آب به برخى از مواضع به شستن بدن كمك نمايد، اشكال دارد؟

ج. مباشرت در حال اختيار شرط است ولى آب بازكردن ديگرى، منافى با مباشرت نيست.


نماز با لباس نجس

725. آيا شخصى كه جنب شده است مى تواند در صورت تنگى وقت با تيمم و نجاست بدن نماز بخواند؟

ج. بايد با تيمم نماز بخواند و نجاست را تا جايى كه ممكن است، بشويد يا كم كند.


غسل كردن با غُساله

726. آيا غسل كردن با غساله لباس، با توجه به قليل بودن آب صحيح است؟

ج. اگر آب قليل طاهر باشد، صحيح است و غساله غسله ى مزيله نجس است و هم چنين غسله ى مطهره بنابر احوط.


نيّت جداگانه براى هر وضو

727. آيا در غسل جنابت براى هر قسمتى كه مى شوييم، بايد نيّت جداگانه داشته باشيم؟


ج. خير نياز ندارد.


غسل در پادگان نظامى

728. شخصى ـ مثلاً در پادگان ـ فقط هفته اى يك بار امكان رفتن به حمام دارد، اگر در ميان هفته غسل بر او واجب شد، چه بايد كند؟

ج. بايد به هر طورى كه باشد به وظيفه ى فعليه خود از اقلّ واجب ـ غسل و يا تيمم ـ عمل كند و اگر تيمم كرد، در اوّلين فرصت ممكن غسل واجب خود را به جا آورد.


زمان تيمم بدل از غسل

729. آيا پس از برطرف شدن عذرى كه موجب تيمم بدل از غسل شده است، بايد غسل نمود؟


ج. بله.


رعايت ترتيب در هر وضو

730. آيا در غسل ترتيبى، رعايت ترتيب در هر عضو نيز لازم است؟

ج. بنابر احتياط واجب رعايت ترتيب در هر عضو لازم است، به اين صورت كه از بالا شروع كند و به قسمت هاى پايين عضو ختم كند و چنين نباشد كه مثلاً اوّل قسمت پايين سمت چپ را بشويد و سپس قسمت بالاى سمت چپ را بشويد.


غسل با بدن خيس

731. اگر تمام بدن انسان قبل از غسل خيس باشد، آيا با اتصال آب جديد به خيسى سابق مى توان نيّت غسل كرد؟ يا رساندن و جريان يافتن آب جديد بر اعضاى غسل لازم است؟

ج. با اتصال آب جديد هم، اگر جريان و شستن صدق كند كفايت مى كند.


غسل با اسم اشتباهى


732. غسل با يك اسم اشتباهى ديگر چه حكمى دارد؟


ج. چون قصد وظيفه دارد، اشكال ندارد.


مقدار انجام نماز با غسل جنابت

733. بعد از غسل جنابت چند نماز را مى توان بدون وضو خواند و فاصله زمانى بعد از غسل تا اداى نماز چه قدر است؟

ج. تا وقتى كه حدث اصغر از او صادر نشده مى تواند با آن نماز بخواند، و اين زمان به هر مقدار كه باشد مانعى ندارد.


سستى بدن همراه با خروج ادرار

734. شخصى كه هنگام ادرار بدنش سست مى شود گاهى هم ادرارش با شهوت بيرون مى آيد، آيا بايد پس از هر ادرار غسل كند و آيا مى شود به نحوى با يك غسل 17 ركعت نماز خواند؟

ج. خروج ادرار با شهوت، موجب غسل نمى شود و جواب از قسمت دوم سؤال، در جواب سؤال قبلى گذشت.


غسل جمعه به جاى غسل جنابت

735. به مدت دو سال احكام جنابت را نمى دانستم و غسل جمعه انجام مى دادم، نماز من چگونه است؟

ج. غسل جمعه چون به نيّت وظيفه بوده، كفايت از غسل جنابت مى كند ولى نمازهايى را كه بدون هيچ غسلى به جا آورده ايد باطل بوده است.


حكم عمره در صورت غسل احتياطى نمودن

736. در اثناى حج عمره رطوبتى از من خارج شد كه شك داشتم منى است يا نه، ولى احتياطا غسل كردم، عمره من چه حكمى دارد؟

ج. اشكال ندارد اما با غسل احتياطى، اكتفا از وضو نمى توانيد بكنيد.


نداشتن وقت كافى براى غسل

737. اگر انسان محتلم شود و وقت براى غسل و شستن بدن نباشد، اگر لباس را عوض كند و با بدن نجس نماز بخواند، چه حكمى دارد؟


ج. بايد تا جايى كه ممكن است نجاست را كم كند.


زمان غسل جنابت

738. آيا بايد غسل جنابت حتما در وقت نماز انجام گيرد؟

ج. در وقت نماز غسل بر انسان واجب مى شود و پيش از آن مستحب است كه غسل كند.


زمان غسل جمعه


739. زمان غسل جمعه چه وقتى مى باشد؟

ج. از اذان صبح تا ظهر ادا است ولى بعد از ظهر على الاحوط نيّت ادا و قضا نكند.


ترشح آب از بدن جنب

740. اگر قبل از غسل جنابت آبى از روى بدن شخص جنب به جاى ديگر ترشح كند، آيا اين آب پاك است يا نجس؟

ج. اگر آن قسمت از بدن او پاك بوده، آن آب پاك است.


مقدار خروج منى براى لزوم غسل

741. اگر منى خيلى كم خارج شود و يا از خروج منى جلوگيرى شود، غسل واجب مى شود؟

ج. اگر منى از انسان خارج شود، غسل واجب است و كم و زياد آن فرقى نمى كند، اما اگر منى از جاى خود حركت كند و انسان از خروج آن جلوگيرى نمايد، تا وقتى كه خارج نشده است غسل بر او واجب نمى شود.


غسل جنابت قبل از جنب شدن

742. آيا قبل از جنابت، انجام دادن غسل جنابت صحيح است؟


ج. خير.


منى همراه ادرار

743. آيا آمدن منى همراه ادرار نياز به غسل جنابت دارد؟

ج. اگر به منى بودن آن علم دارد، فرقى نمى كند لذا اگر پس از غسل باشد، بايد دوباره غسل نمايد.


غسل پس از احتلام

744. اگر كسى در خواب محتلم شد، چه غسلى بايد انجام دهد و آيا با غسل مى شود بدون وضو نماز خواند؟

ج. اين غسل همان غسل جنابت است و تمام احكام آن را دارد، از جمله اين كه مى شود با آن نماز خواند.


سر زدن حدث اصغر قبل از غسل جنابت

745. در صورتى كه قبل از غسل جنابت يكى از مبطلات وضو از انسان سر زند، آيا بايد وضو نيز بگيرد؟

ج. اگر قبل از انجام غسل باشد پس از غسل نبايد وضو بگيرد.


شستن سر و گردن با طرف راست و چپ بدن

746. هنگام شستن طرف راست و چپ، سر و گردنم را نيز مى شستم، آيا اين كار صحيح بوده است؟


ج. گر چه لازم نبوده ولى غسل باطل نشده است.


ترتيب و موالات در غسل

747. ترتيب و موالات يعنى چه؟ و آيا در غسل شرط است؟

ج. ترتيب آن است كه اعمال غسل به ترتيبى كه در رساله ذكر شده انجام شود، يعنى اوّل سر و گردن شسته شود و سپس طرف راست و پس از آن طرف چپ، و موالات يعنى پشت سر هم انجام دادن كارها كه در غسل ترتيب لازم است، امّا موالات در آن شرط نيست.


نگاه به عورت ديگرى در وقت غسل

748. آيا نگاه به عورت ديگرى هنگام غسل، غسل را باطل مى كند؟

ج. نگاه به عورت ديگرى، غير از همسر، حرام است اما موجب باطل شدن غسل نمى شود.


مقدار آب غسل


749. آب غسل تا چه اندازه اسراف نيست؟

ج. موارد آن مختلف است ولى مستحب است بيش از يك صاع مصرف نشود.


انجام چند نماز با تيمم بدل از غسل

750. اگر كسى شب جنب شود، آيا نماز صبح، ظهر و عصر را مى تواند با تيمم بدل از غسل بخواند؟

ج. تا وقتى عذر او براى غسل كردن باقى است، با تيمم نمازهايش را مى خواند.


موارد تيمم بدل از غسل در ماه رمضان

751. در چه صورتى مى توان در ماه رمضان، به جاى غسل تيمم كرد؟

ج. با نبودن آب يا تنگى وقت يا مجوزهاى ديگر تيمم در غير ماه رمضان، مى توان به جاى غسل تيمم نمود.


غسل جنابت قبل از اذان

752. اگر چند ساعت قبل از اذان غسل جنابت كنيم، براى نماز بايد وضو بگيريم؟

ج. اگر حدث اصغر صادر نشده باشد مى توانيد بلكه بايد با همان غسل نماز بخوانيد و نيازى به وضو نيست.


انجام چند غسل با يك نيت

753. آيا كسى كه چند غسل بر او واجب بوده و فراموش كرده، مى تواند به نيّت تمام غسل ها يك غسل انجام بدهد؟


ج. بله، مى تواند.


يك غسل براى چند غسل

754. آيا مى توان به نيّت غسل هاى متعدد، يك غسل به جا آورد؟


ج. بله، مانعى ندارد.


مهيا نبودن آب و مكان براى غسل كردن

755. اگر غسلى بر انسان واجب باشد، ولى آب گرم و مكان مناسب نباشد، حكم چيست؟


ج. تا ممكن است بايد آب را گرم كند و غسل كند.


تفاوت غسل با دوش گرفتن

756. آيا براى غسل جنابت، دوش گرفتن كافى است يا بايد به ترتيب عمل كرد؟

ج. بايد به ترتيبى كه در رساله ذكر شده عمل نمود و دوش گرفتن به تنهايى از غسل كفايت نمى كند.


غسل جنابت، بدون جنب شدن

757. اگر كسى بدون جنب شدن، غسل جنابت انجام دهد، مى تواند با آن غسل نماز بخواند؟

ج. نمى تواند با آن نماز بخواند و لازم است جهت نماز وضو بگيرد.


شستن كف پا در غسل

758. كسى كه نمى دانسته شستن كف پا در غسل لازم است مدتى به اين ترتيب غسل نموده نسبت به نماز و روزه هاى گذشته چه تكليفى دارد؟

ج. چون به صورت طبيعى در هنگام غسل طرف چپ و راست آب به كف پا نيز مى رسد، در صورت احتمال رسيدن آب به كف پاها، غسل هاى گذشته او محكوم به صحت است.


عدم امكان غسل نمودن

759. اگر بر انسان غسل واجب شود و در منزل حمام وجود نداشته باشد و هوا چنان سرد باشد كه نشود براى غسل بيرون رفت چه بايد كرد؟

ج. بايد در همان اطاق يا دستشويى تا جايى كه ممكن است غسل را به جا آورد.


جهتِ قبله هنگام غسل كردن


760. آيا در حال غسل، بايد رو به قبله باشيم؟


ج. لازم نيست.


غسل جنابت احتياطى

761. كسى كه از روى احتياط غسل جنابت انجام مى دهد، آيا براى نماز بايد وضو بگيرد؟


ج. بله.


عدم يقين به جنابت

762. آيا كسى كه يقين ندارد جنب شده، بايد غسل كند؟


ج. غسل لازم نيست.


جهل به حكم غسل

763. چندين سال روزه گرفتم و نماز خواندم در حالى كه نمى دانستم جنب بايد غسل كند، اكنون تكليف نمازها و روزه هاى من چيست؟

ج. هر غسلى كرده باشيد، هر چند غسل مستحبى، چون قصد وظيفه هم داشته ايد، ممكن است كفايت از غسل جنابت نموده باشد؛ ولى نماز و روزه هايى را كه يقين داريد بدون هيچ غسلى در حال جنابت به جا آورده ايد، بايد قضا كنيد و كفاره ى روزه ها را نيز اگر جاهل قاصر غير ملتفت به سؤال نبوديد ادا كنيد وگر نه كفاره واجب نيست، هر چند احوط است.


منظور از غسل ما فى الذمه


764. منظور از غسل ما فى الذمه چيست؟

ج. مراد غسل هايى است كه قبلاً بر عهده انسان بوده و او به واسطه ى فراموشى و يا علت هاى ديگر، آن ها را به جا نياورده است.


نيّت در غسل

765. آيا در هنگام غسل و وضو به جز گفتن نيّت چيز ديگرى هم بايد گفت؟

ج. لازم نيست نيّت غسل را به زبان آورد و همين مقدار كه به نيّت غسل شروع به شستن سر و گردن و طرف راست و چپ بدن بنمايد كافى است.


غسل نكردن به خاطر خجالت

766. در سحر ماه مبارك رمضان، محتلم بودم و به خاطر خجالت و تنگى وقت، غسل نكردم، وظيفه من چيست؟

ج. اگر تيمم هم نكرديد، بايد قضاى روزه را با اداى كفاره ى آن به جا آوريد.


برهنگى بدن در هنگام غسل


767. آيا در هنگام غسل بدن بايد برهنه باشد؟

ج. اگر بدون برهنه كردن بدن، آب به تمام اعضاى غسل برسد، اشكالى ندارد و مى تواند با لباس غسل كند.


اندازه ظرف آب غسل

768. اگر براى غسل بخواهيم از ظرف آب استفاده كنيم، اندازه ظرف بايد چه قدر باشد و چند بار بايد آب بريزيم؟

ج. بايد به مقدارى آب بريزيد كه تمام اعضاى بدن را غسل دهيد.


غسل هاى واجب

769. تعداد غسل هاى واجب براى مرد و زن چند تا هست؟

ج. در اين رابطه به ماقبل مسأله ى 349 رساله مراجعه نماييد.


قضاى غسل جمعه

770. آيا مى شود غسل جمعه را در روز ديگر به نيّت قضا انجام داد؟

ج. روز شنبه مى توان آن را قضا كرد. (توضيح بيشتر در قبل از مسأله ى 551 رساله، بند يك ذكر گرديده است.)


حركت در هنگام غسل

771. آيا حركت كردن در هنگام غسل، آن را باطل مى كند؟


ج. اشكالى ندارد.


شرم و حيا براى غسل

772. آيا شرم و حيا مى تواند موجب به تأخير انداختن غسل جنابت شود؟

ج. جايز نيست به علت شرم و حيا غسل جنابت را به تأخير انداخت به گونه اى كه نماز انسان قضا شده و يا مرتكب اعمالى كه نياز به طهارت دارد، شود.


انجام غسل جنابت قبل از وقت نماز

773. آيا مى شود غسل جنابت را قبل از وقت نماز انجام داد؟

ج. غسل جنابت قبل از وقت نماز و به خودى خود مستحب است و مى توان پيش از وقت نماز، انجام داد.


نماز با غسل جنابت احتياطى

774. آيا با غسل جنابت احتياطى مى شود نماز خواند؟


ج. خير، نمى توان.


حدث اصغر در بين غسل

775. اگر در بين غسل، حدث اصغر مثل ادرار يا باد معده رخ دهد، غسل چه حكمى دارد؟

ج. احتياط اين است كه غسل را دو مرتبه به طور كامل انجام دهد و براى نماز و كارى كه وضو براى آن لازم است، وضو بگيرد.


فراموشى در شستن يك قسمت

776. در صورتى كه شستن يك قسمت از بدن در غسل فراموش شود تكليف چيست؟


ج. به مسأله ى 367 رساله رجوع شود.


غسل بعد از تيمم بدل از غسل

777. اگر با تيمم بدل از غسل نماز خوانديم آيا براى نمازهاى بعدى بايد غسل كنيم؟

ج. بلى اگر عذر برطرف شده است. (به مسأله ى شماره ى 609 رساله مراجعه شود.)


خروج منى بدون شرايط سه گانه

778. عادت خود ارضايى را ترك كرده ام اما با يك مختصر شهوت بدون داشتن شرايط سه گانه، منى از من خارج مى شود. آيا در اين شرايط غسل بر من واجب است؟


ج. اگر يقين به خروج منى باشد، غسل واجب مى شود.


غسل هاى مختلف با يك نيت

779. اگر غسل هاى ديگرى غير از جنابت بر عهده ى كسى باشد، آيا مى تواند همه را با يك نيّت انجام دهد؟


ج. بله، مى تواند.


غسل نكردن به خاطر سحرى خوردن

780. اگر كسى در سحرگاه ماه رمضان جنب باشد و حمام نرود، آيا مى تواند مشغول خوردن سحرى شود و بعد از اذان غسل نمايد؟


ج. نمى تواند و بايد قبل از اذان غسل كند.


دست كشيدن در هنگام غسل

781. آيا در غسل دست كشيدن به بدن واجب است، يا فقط جارى كردن آب بر بدن كافى است؟


ج. جارى كردن آب كافى است.


عدم امكان غسل در شب زفاف

782. اگر كسى در شب زفاف نتوانست غسل كند، آيا مى تواند نماز صبح را با تيمم بخواند؟


ج. حتى الامكان بايد غسل كند.


فورى بودن وجوب غسل جنابت

783. آيا غسل جنابت فورا بر انسان واجب مى شود؟ و آيا براى چند مرتبه آميزش يك غسل كافى است؟

ج. غسل جنابت به خودى خود مستحب است و پس از وارد شدن به وقت نماز و يا براى انجام كارهايى كه طهارت در آن شرط است واجب مى شود؛ و براى چند آميزش، يك غسل كافى است.


عدم جواز ورود جنب در مسجد

784. آيا شخص جنب مى تواند به جهت امور واجب عرفى ـ مثل اين كه لازم است در مجلس ترحيم نزديكان در تمام وقت شركت داشته باشد ـ وارد مسجد شود، در حالى كه تا پايان مراسم دسترسى به آب براى انجام غسل ندارد؟


ج. نمى تواند.


وارد شدن جنب به امام زاده ها

785. شخص جنب مى تواند به عنوان زيارت در حرم امامزاده ها وارد شود يا نه؟


ج. مى تواند.


نماز با غسل زيارت

786. آيا نماز زيارت قبور ائمّه ـ صلوات اللّه عليهم اجمعين ـ را، مى شود با غسل زيارت خواند؟


ج. بايد وضو هم بگيرد.


غسل در تنگى وقت

787. اگر فردى به گمان وسعتِ وقت به قصد طهارت از جنابت، غسل نمود، آن گاه فهميد كه وقت تنگ بوده، آيا غسل صحيح است؟


ج. صحيح است.


غسل با شكّ در بقاى وقت

788. اگر كسى در صورت شكّ در بقاى وقت، با جريان استصحاب باقى بودن وقت، غسل كند؟ آيا و در صورت غسل و معلوم شدن خلاف آن، غسل او صحيح است؟


ج. بله، غسل صحيح است.


نيّت جنابت

789. اگر شخصى با همسر خود ـ كه در حال حيض است ـ جماع كند، آيا بايد در موقع غسل، نيّت جنابت از حرام نمايد؟


ج. لازم نيست.


نيّت غسل واجب قبل از وقت

790. اگر يقين كند وقت نماز شده و نيّت غسل واجب كند و بعد معلوم شود كه پيش از وقت، غسل كرده، آيا غسل او صحيح است؟

ج. اگر در واقع به قصد وظيفه اى كه بر عهده اش بوده غسل نموده و اشتباه در تطبيق داشته، به گونه اى كه اگر يقين به وقت نداشت، نيّت استحباب مى كرد، غسل صحيح است.


غسل با شكّ در طهارت

791. كسى كه صبح از خواب بيدار مى شود و شك مى كند كه جنب هست يا نه، آيا مى تواند غسل كند؟

ج. مانعى ندارد به اميد عمل به وظيفه غسل كند، ولى بايد براى عملى كه مشروط به طهارت است ـ مثل نماز ـ وضو بگيرد.


غسل با بدن نجس

792. اگر در غسل با بدن نجس زير دوش برود كه هم غسل كند و هم بدنش پاك شود، آيا غسلش صحيح است؟

ج. اگر قبل از غسل دادن هر قسمتى آب كشيده شود، هر چند به ادامه ى جريان آب، كافى است.


شكّ در تطهير بدن قبل يا حين غسل

793. اگر يقين داشته كه قبل از غسل، بدن نجس بوده است و شك دارد كه زير دوش قبل از غسل دادن، هر قسمتى را آب كشيده، يا غسل و تطهير در يك لحظه بوده، وظيفه چيست؟ نمازهاى خوانده شده چه حكمى دارد؟

ج. اگر غسل و تطهير آنى نبوده، يعنى با آغاز شستن نجاست تطهير شده است و به ادامه ى آن از حدث تطهير گرديده ـ كه نوعا هم همين طور است ـ غسل و نمازهايش صحيح بوده. بله، اگر جريان آب در حين غسل بر موضع نجس فقط يك لحظه بوده، پس اعاده غسل موافق احتياط است، اگر احتمال توجه به پاك كردن محل نجس در حين غسل را نمى دهد.


حمّام در قبرستان

794. در قسمتى از يك قبرستان حمّامى احداث شده است، غسل و نظافت در اين حمّام چه حكمى دارد؟

ج. اگر انسان نداند كه آن زمين فقط وقف قبرستان بوده اشكال ندارد؛ مگر در صورتى كه ايجاد حمام موجب بى حرمتى به بدن مسلمان بشود، مثلاً آب به بدن او برسد كه در اين صورت اشكال دارد.


غسل در دستشويى هاى غصبى مسجد

795. اگر دستشويى هاى مسجدى غصب شود، غسل در آن صحيح است؟

ج. ظاهرا اگر غسل كننده خود غاصب نباشد، اشكال ندارد.


غسل در مكان هاى عمومى

796. آيا در حسينيّه و راه هاى عمومى و پارك ها ـ با خود نگهدارى از نامحرم ـ مى شود، غسل كرد؟

ج. اشكال ندارد. فقط در حسينيه، بايد خلاف جهت وقفِ آن نباشد.


شستن ناف و عورت در غسل

797. سال ها در انجام غسل ترتيبى تمام ناف و تمام عورت را فقط با يك طرف بدن مى شستم، وظيفه چيست؟

ج. اگر احتمال مى دهيد كه نصف آن ها با طرف ديگر هم شسته مى شده است، اعمال شما محكوم به صحّت است.


غسل ترتيبى در وان

798. كسى كه غسل واجب دارد مى تواند در وان حمام به نيّت غسل ترتيبى ابتدا سر و گردن را زير آب ببرد و تكان دهد و سپس همان طور كه در وان دراز كشيده نيمه طرف راست بدن را به نيّت طرف راست زير آب ببرد و تكان دهد و سپس به همين نحو نيمه ى طرف چپ را غسل دهد؟

ج. مى تواند، ولى در همان حال هم بنابر احوط بايد رعايت شستن جاهاى بالاتر و سپس پايين تر را بنمايد.


نحوه ى غسل ترتيبى

799. در موقع غسل پس از شستن سر و گردن يا طرف راست، آيا لازم است از زير دوش كنار برود و بعد طرف راست يا چپ را بشويد؟


ج. لازم نيست.


فرق منى و مذى در زن

800. جهش و سستى بدن را در جنابت زن شرط نمى دانيد و فقط حصول شهوت را در خروج رطوبت منى شرط جنابت فرموده ايد؛ پس چنين رطوبتى با رطوبتى كه به نام مذى كه آن هم در موقع شهوت از مرد و زن خارج مى شود چه تفاوتى دارد؟

ج. مذى قبل از منى خارج مى شود و منى فقط در اوج شهوت خارج مى شود نه هر شهوتى، كه مجرّد خروج با شهوت خاصّه (اوج شهوت) در زن ـ بدون سستى بدن ـ موجب احتياط است، گرچه جريان حكم مرد سالم در زن سالم و حكم مرد مريض در زن مريض خالى از وجه نيست؛ به مسأله ى 350 رساله مراجعه شود.


شستن موى زنان در غسل

801. در غسل آيا بر زن واجب است تمام موهايش را بشويد؟ با توجه به اين كه آب به تمام پوست رسيده است؟

ج. شستن تمام اطراف موهاى بلند لازم نيست و شستن پوست كافى است.

غسل با آب هاى كشاورزى كه دارو به آن اضافه مى كنند

802. آيا در آب كشاورزى كه برخى از كشاورزان به آن ها دارو اضافه كرده اند، مى شود غسل كرد؟


ج. تا از صدق آب مطلق خارج نشده، مانعى ندارد.


تلقيح نطفه ى مرد ديگر

803. آيا تلقيح كردن نطفه ى مرد در رحم زن براى بچه دار شدن، موجب غسل جنابت براى زن مى شود؟


ج. خير، موجب غسل نمى شود.


انجام غسل هاى زنانه با نيّت غسل جنابت

804. آيا غسل هايى كه مخصوص زن ها مى باشد، مى توانند با نيّت جنابت انجام شوند؟

ج. اگر غسل جنابت هم بر عهده ى آن ها هست مى توانند.


خروج منى شوهر از زن

805. آيا زن پس از نزديكى شوهر با او بايد مدتى قبل از غسل صبر كند تا منى شوهر از او خارج شود يا خير؟ و اگر فورا غسل كند و آبى يا رطوبتى مشكوك از او خارج شود، تكليفش چيست؟

ج. لازم نيست صبر كند و خارج شدن منى مرد از زن موجب جنابت زن نيست و اگر خارج شد، فقط همان موضع تطهير شود.


خارج شدن رطوبتى مانند منى از رحم

806. اگر در طى ماه رطوبتى از رحم خارج شود كه بعضى از خصوصيات منى را داشته باشد، آيا حكم منى دارد؟ نماز و روزه هايى كه گرفته چه حكمى دارد؟

ج. منى داراى علايمى است كه در مسأله ى 350 رساله ذكر گرديده است و اگر احراز كرد كه آن رطوبت منى بوده و نمازهايش را بدون غسل خوانده است، لازم است آن ها را قضا كند.


تكرار دو غسل در صورت بطلان يكى از آن دو

807. اگر بر كسى دو غسل واجب باشد (حيض و جنابت) سپس غسل كند و پس از آن بفهمد كه از حيض پاك نشده است، آيا بايد براى آن يكى هم غسل كند؟

ج. احتياطا مى تواند در هنگام غسل حيض پس از طهارت از حيض هر دو را نيّت كند.


غسل پس از استفاده از وسايل ضد باردارى

808. براى جلوگيرى از حاملگى از كاندوم استفاده مى كنيم، بر شوهرم به جهت انزال غسل واجب مى شود با توجه به اين كه منى داخل رحم ريخته نمى شود، آيا من هم بايد غسل كنم؟

ج. يكى از عوامل جنابت داخل شدن آلت تناسلى مرد در آلت تناسلى زن است كه در اين صورت فرقى بين استفاده از كاندوم و يا انزال شدن و نشدن منى نيست.


غسل جنابت ديوانه بعد از عاقل شدن

809. كسى كه ديوانگى اش برطرف شده، آيا جنب شدن هاى او در زمان ديوانگى سبب غسل جنابت در زمان عاقل شدنش مى شود؟


ج. بله، بايد غسل كند.


زنى كه جنب بوده و حيض شده

810. زنى جنب بوده و حيض شده است، آيا مى تواند در حال حيض غسل جنابت نمايد و چنان چه در حال حيض غسل نمايد، از جنابت كفايت مى كند، يا بعد از پاك شدن بايد دوباره غسل كند؟

ج. بعد از پاكى از حيض يك غسل به نيّت هر دو انجام دهد و هم چنين صحيح است قبل از پاك شدن از حيض غسل كند به جهت كمتر شدن پليدى باطنى، و هم چنين غسل هاى ديگر هم از او صحيح است.


غسل جنابت همراه با غسل ديگر

811. اگر شخصى غسل جنابت را همراه غسل ديگر با هم انجام دهد و به عبارتى يك غسل كند براى هر دو، آيا در اين صورت باز نيازى به وضو نيست؟


ج. خير، نبايد وضو بگيرد.


احكام خانم ها

812. آيا دوشيزگان و بانوان هم در خواب محتلم مى شوند؟ و تكليف بانوانى كه به مسأله ى احتلام جاهل بوده و بدون غسل مدّت ها اعمال عبادى خود را انجام داده اند چيست؟

ج. بلى، ممكن است مثل مردان باشند، اگرچه بعيد است، و بر فرض انزال، در احتلام و وجوب غسل همانند مردان هستند و اگر محتلم شده به طورى كه منى خارج شده است، نمازهاى بدون غسل را بايد قضا كند؛ ولى روزه هايى كه جاهل به جنابت خود بوده، قضا ندارد.


غسل مريض

813. مريضى كه نمى تواند غسل كند، چه وظيفه اى دارد؟


ج. لازم است تيمم بدل از غسل نمايد.


وسواس در نجاست، طهارت، وضو و به خصوص غسل

814. كسى كه در طهارت، نجاست، وضو، به خصوص غسل زياد شك مى كند و آب خيلى مصرف مى كند، وظيفه ى او چيست؟

ج. بايد به شك هايش عمل نكند و مثل افراد متعارف عمل كند.


حكم غسل براى زخم هاى باز مانند زخم هاى شكم

815. بيمارانى كه زخم آنان باز است، مانند زخم هاى شكم كه به خارج ترشح مى كند، چگونه بايد غسل كنند؟

ج. تا ممكن است بايد غسل كنند هر چند غسل جبيره اى و در بعض موارد با تيمم احتياطى و با عدم امكان، فقط تيمم مى كند.


خون زخم هنگام غسل

816. اگر جايى از بدن زخم باشد و هنگام غسل خون بيايد، چگونه بايد غسل كند؟

ج. در موقع غسل دادن آن جا بايد آن خون را تطهير كند و سريع غسلش را انجام دهد.


جنابت فرد بيمار

817. اينجانب در مواقعى در خود احساس شهوت مى كنم ولى چون بدنم حسّ ندارد تشخيص نمى دهم كه جنب شده ام يا نه، آيا حكم شخص جنب را دارم يا خير؟

ج. اگر يقين نداريد كه چيزى از شما خارج شده، حكم به جنابت نمى شود. بله، در شخص مريض، شهوت خاصّه (اوج شهوت) در حال خروج كافى است كه حكم به جنابت شود.


غسل كسى كه تمام پاى او گچ گرفته شده

818. اگر كسى كه تمام پاى او گچ گرفته شده جنب شود، غسل بر او اجب است يا تيمّم و يا هر دو؟

ج. در فرض مذكور كه جبيره، بعضى از اعضاى سه گانه غسل را گرفته، غسل جبيره اى كافى است. (به مسأله ى 343 رساله رجوع شود.)


خارج شدن منى به صورت پى در پى

819. وظيفه ى شخصى كه پى در پى منى از او خارج مى شود چيست؟

ج. در تحصيل طهارت اختياريه و اضطراريه و شرايط لزوم آن فى الجمله با سلس البول شريك است كه در رساله مذكور است.


غسل جبيره اى

820. اگر شخصى غسل جبيره اى بگيرد بعد از چند روزى كه جبيره برطرف مى شود، آيا لازم است دوباره غسل كند؟


ج. خير، لازم نيست.


ضرر داشتن آب براى گوش

821. شخصى كه آب براى گوشش ضرر دارد، براى غسل چگونه عمل كند؟

ج. اگر گذاشتن چيزى در باطن گوش ممكن نيست، غسل جبيره اى به جاى آورد.


نايب گرفتن در غسل

822. اينجانب خود قادر به شستشو و انجام غسل نيستم، آيا مى توانم براى آب ريختن و شستن نايب بگيرم و خود نيّت غسل كنم؟ آيا غسل به اين نحو صحيح است؟

ج. بله، در آن مقدارى كه توانايى نداريد صحيح است.

خروج ماده اى از انسان كه يقين به منى بودن آن ندارد

823. بعضى از اوقات پس از بيدار شدن از خواب در كيسه ى مخصوص ادرار خود مادّه اى مى بينم كه نمى دانم منى است يا چيز ديگر و چون بدنم حسّ ندارد و با قراين ذكر شده در مسأله ى 350 رساله براى من قابل تشخيص نيست، آيا بايد غسل كنم؟

ج. حكم منى ندارد، مگر از روى شهوت خاصّى خارج شده باشد. و اگر نمى دانيد، حكم به جنابت نمى شود؛ مگر اين كه بر تقدير متعارف بودن، احراز جنابت بشود و اين معنا بر شما قابل احراز مى باشد.


خروج منى بدون اراده

824. بر اثر مرضى كه به آن مبتلا هستم، گاه بدون اراده از من منى خارج مى شود، آيا موجب جنابت مى گردد و با توجّه به اين كه در يك روز چند بار اتّفاق مى افتد، تكليف شرعى من چيست؟

ج. اگر يقين به منى بودن آن داريد، موجب جنابت است و براى نماز بايد غسل كنيد و اگر نمى توانيد تيمّم نماييد.


فرج مصنوعى

825. دستگاه تناسلى خانمى اشكال داشته و بنابر آزمايشات و اظهار چندين دكتر متخصّص لوله ى واژن و رحم ندارد [البته قابل ذكر است كه رحم در ابعاد بسيار كوچك وجود دارد ولى به هيچ وجه به جايى وصل نيست و تنها با ماهيچه هايى به شكم وصل مى باشد و راه خروجى ندارد و به عبارت ديگر كالعدم مى باشد }بعد از مدّتى از ازدواج، به علّت نبودن راهى براى جماع با يك عمل جرّاحى [واژن [گوشت را بريده و راهى لوله مانند را كه مسدود است باز كردند و بنابر اظهار خود خانم و دكتر متخصّص، هيچ لذّتى در موقع جماع براى خود خانم نيست. لطفا بيان بفرماييد:

1) آيا صرف ادخال و جماع با چنين زنى باعث وجوب غسل جنابت براى خانم مى شود؟

ج. غسل واجب مى شود و معيار همان جماع بر موضع مخصوص است؛ هر چند بدون شهوت باشد. مگر آن كه مدخل، مصنوعى باشد به نحوى كه صدق فرج نكند.

2) براى مرد چه طور؟ در صورتى كه منى بيرون نيايد.

ج. اگر دخول كند هر چند منى بيرون نيايد، غسل واجب مى شود با فرض اين كه صدق كند دخول در فرج زن كرده است.


اثر خودكار در غسل

826. اگر هنگام غسل در جايى از بدن، اثر خودكار وجود داشته باشد، مانع رسيدن آب محسوب مى شود؟

ج. با فرض اين كه جرميّت نداشته باشد، مانع نيست.


اثر گچ يا صابون در اطراف ناخن بعد از غسل

827. حكم اثر گچ يا صابونى كه بعد از غسل در اطراف ناخن ها مشاهده مى شود چيست؟ اگر اين اثر در حمام هنگام غسل مشاهده نمى شود، امّا بعد از غسل ديده مى شود تكليف چيست؟

ج. اگر صرفا رنگ سفيد مربوط به گچ يا صابون است، اشكالى ندارد اما اگر جرمى است كه عرفا مانع رسيدن آب به پوست و ناخن مى شود، بايد برطرف گردد.


توجه به وجود مانع بعد از غسل

828. اگر بعد از غسل، انسان متوجه شود لايه اى از رسوبات نوره روى ناخن اوست چه حكمى دارد؟

ج. اگر داراى جرم بوده و عرفا مانع رسيدن آب به ناخن بوده بايد مجددا غسل را تكميل نمايد؛ اما مجرد رنگ باقى مانده بدون جرم اشكالى ندارد.


غسل با موهاى ژل زده

829. در هنگام وضو و غسل اگر موهاى سر ژل زده شده باشند، وضو و غسل چه حكمى دارد؟

ج. موهايى كه تابع پوست به حساب نيايد، در غسل لازم نيست شسته شود و آب به پوست برسد كافى است و توضيح بيشتر در مسأله ى 376 رساله داده شده است.


چرك در ناف

830. اگر داخل ناف كمى چرك باشد و برطرف كردن آن مشكل باشد، آيا غسل صحيح است؟


ج. به مسأله ى 372 و 342 رساله رجوع شود.


ديدن سرمه در چشم بعد از غسل

831. اگر بعد از غسل متوجه شويم كه مقدارى سرمه لاى مژه هاى ما وجود داشته است، آيا غسل باطل است؟

ج. اگر سرمه چرب باشد به گونه اى كه عرفا مانع حساب شود و خارج از چشم كشيده شده باشد نه داخل آن و نيز يقين داشته باشد كه قبل از غسل وجود داشته، بايد غسل را اعاده نمايد.


تميزى بدن در غسل و وضو


832. مقصود از تميز بودن بدن در غسل و وضو چيست؟

ج. مقصود آن است كه اولاً بدن پيش از غسل از نجاسات پاك باشد و ثانيا مانعى از رسيدن آب به بدن نباشد.


لايه ى روغنى در گوش هنگام غسل

833. در هنگام غسل احساس مى شود يك لايه ى روغنى داخل گوش است، حكم آن چيست؟


ج. شستن داخل سوراخ گوش لازم نيست.


خال كوبى


834. آيا خال كوبى در اعضا، مانع غسل است؟


ج. مانع نيست.


استعمال مواد مصنوعى

835. آيا استعمال مواد مصنوعى براى حالت دادن به مژه ها، در وضو و غسل اشكال ايجاد مى كند؟

ج. اگر آن مواد داراى جرم باشد و مانع رسيدن آب به پوست و موى مژه باشد، بايد آن را برطرف كرد و شستن مويى كه تابع پوست نيست در وضو لازم است به خلاف غسل.


لاك ناخن


836. آيا لاك ناخن مانع از انجام غسل است؟


ج. مانع است و لازم است پيش از غسل برطرف شود.


حنا كردن


837. آيا حنا مانع از وضو و غسل مى شود؟

ج. اگر پس از شستن خود حنا، رنگ آن باقى مانده است، مانع از غسل و وضو نيست.


چرك لاى موهاى بدن

838. گاهى در موهاى بدن مثل زير بغل مشاهده مى شود يك لايه ى چرك مانند آن را فرا گرفته است. آيا در غسل، مانع به حساب مى آيد؟

ج. مانع بايد عرفيت داشته باشد و شستن موهاى بلند لازم نيست و شستن پوست كافى است.


چروك هاى پوستى در كهولت

839. در اثر كهولت سن يا بعضى از عوارض جسمى، قسمتى از ظواهر بدن به وسيله ى قسمتى ديگر پوشيده مى شود، آن قسمت ها بايد چگونه غسل شود؟

ج. ظاهرا بايد به تمام آن قسمت ها آب برساند، مادامى كه باطن حساب نشود.


چربى بدن

840. در غسل كردن چربى اى كه از خود طبيعت پوست سر است، آيا مانع حساب مى شود؟


ج. مانع محسوب نمى شود.


گمان به بودن مانع هنگام غسل

841. اگر مدّتى غسل مى كرده، سپس گمان پيدا كرده كه در هنگام غسل مانعى وجود داشته است ـ چون نمى دانسته كه بايد ناف را از چرك هاى آن تميز كند ـ و نوعا گمان به وجود چرك در ناف هست، آيا غسل هايى كه در مدّتى طولانى اين چنين انجام داده باطل بوده است؟

ج. در غسل، ظاهر ناف بايد شسته شود و آن هم شسته شده و داخل آن واجب نيست شسته شود. بلى هر مقدار كه شك دارد جزو ظاهر حساب مى شود يا باطن احتياط اين است كه بشويد تا جايى كه سابقا باطن يقينى نبوده است، و در فرض سؤال تا وقتى كه اطمينان به وجود مانع نباشد، به حكم فراغ، غسل محكوم به صحّت است.


ديدن مانع بعد از غسل

842. اگر مدّتى بعد از غسل ديديم كه مانعى روى بدن وجود دارد وظيفه ى ما چيست؟ آيا مى توانيم بگوييم انشاءاللّه  بعد از غسل ظاهر شده است؟

ج. اگر احتمال بدهد كه بعدا پيدا شده، محكوم به صحّت است.


مهلت برداشتن مانع و تكميل غسل

843. شخصى كه غسل كرده اگر مانع ديد تا چه وقت مى تواند مانع را بردارد و همان غسل را تكميل كند؟

ج. تا زمانى كه حدث اصغر از او سر نزده، مى تواند و پس از آن محلّ، احتياط كردن است به اين نحو كه غسل را دو مرتبه به صورت كامل انجام دهد و براى نماز و كارى كه براى آن وضو لازم است، وضو بگيرد.


استمناء جهت درمان

844. اگر به جهت امراض تناسلى، پزشك براى درمان و تشخيص نوع مرض براى آزمايش تجويز استمنا كند، آيا ارتكاب آن جايز است؟

ج. اگر ضرورت باشد و راه حلال ميسّر نباشد، جايز است.


گرفتن منى براى تشخيص بچه دار شدن

845. در بعضى از بيمارستان ها براى اين كه بفهمند انسان بچه دار مى شود، از مرد مى خواهند كه با عمل استمنا، منى خودش را در اختيار آزمايشگاه قرار دهد. آيا جايز است؟


ج. جايز نيست.


خروج رطوبت مشكوك بعد از غسل

846. بعد از غسل آب مشكوكى از من خارج شده است، آيا نجس است و غسل لازم دارد؟

ج. اگر پس از جنابت و قبل از غسل بول كرده و سپس غسل نموديد و يا اگر نمى توانستيد بول كنيد استبراء كرده و سپس غسل كرده ايد و پس از آن رطوبت مشكوكى كه انسان نمى داند بول است يا منى خارج شده، حكم بول دارد و در غير اين صورت حكم منى داشته و بايد مجددا غسل نماييد. (به مسأله ى 351 رساله رجوع فرماييد.)


شك در صحت غسل

847. اگر بعد از اتمام غسل، در صحت غسل شك كنم، تكليف چيست؟


ج. آن شك اعتبار ندارد.


شك در رسيدن آب به پوست

848. فردى در غسل خيال مى كرده صرف رسيدن آب به مو كافى است و لازم نيست آب به پوست برسد و همين طور غسل مى كرده تا اكنون كه ملتفت مسأله شده است. اكنون در غسل ها شك دارد كه آيا آب به پوست مى رسيده يا نه ولى احتمال رسيدن را مى دهد، آيا غسل هاى او صحيح بوده است؟

ج. اعمال گذشته او محكوم به صحت است، زيرا شك پس از فراغ است.


اشتباه در غسل ارتماسى

849. من تا چندى پيش نمى دانستم كه زير دوش حمام رفتن غسل ارتماسى نيست و مدّتى غسل جنابت را به اين نحو انجام مى دادم. تكليف نمازهايى كه تاكنون خوانده ام چيست؟

ج. بايد قضا شود، مگر اين كه با قصد وظيفه، خود به خود غسل ترتيبى حاصل مى شده است.


شكّ در شستن مقدارى از بدن

850. اگر بعد از غسل در شستن قسمتى از بدن شك كند، حكم آن چيست؟ در بين غسل چه طور؟

ج. بعد از غسل اعتنا نكند؛ و در بين غسل، احوط تدارك است ـ تا وقتى كه با تدارك محذورى لازم نيايد ـ و در غير اين صورت، بنابر احتياط غسل را تمام مى كند و تيمّم مى نمايد.


خروج مجدّد منى پس از غسل

851. اگر شخصى غسل جنابت كرده و چون استبراء به بول نكرده بوده بعد از ساعتى مقدارى از منى كه در مجرى باقى مانده بيرون مى آيد؛ آيا جنابت جديد است تا نمازهايى كه با آن غسل خوانده صحيح باشد يا جنابت سابق است و نمازهاى خوانده شده بايد اعاده شود؟

ج. پس از غسل اوّل، طهارت حاصل است و خروج منى موجب جنابت جديد است.


آب خارج شده پس از غسل

852. آيا آبى كه گاهى از انسان بعد از انجام غسل يا حين آن بيرون مى آيد، حكم منى را دارد؟ با توجّه به اين كه به صورت طبيعى و بدون جستن و شهوت خارج مى شود.

ج. اگر قبل از غسل بول و يا استبرا كرده، در صورت شكّ، حكم منى را ندارد. توضيح بيشتر در مسأله ى 351 رساله آمده است.


شكّ در غسل بعد از خروج از حمّام

853. اگر كسى به قصد غسل واجب وارد حمّام شود و سپس شك كند كه آيا غسل كرده يا خير، حكمش چيست؟


ج. بايد غسل كند.


وضو بعد از غسل جنابت

854. اگر كسى بعد از غسل جنابت وضو بگيرد، كار خلافى انجام داده است؟


ج. جايز نيست؛ هر چند نماز او صحيح است.


غسل جنابت نياز به وضو ندارد

855. اگر انسان غسل جنابت را پيش از وقت نماز انجام دهد، آيا براى نماز احتياج به وضو دارد؟

ج. اگر مبطلات وضو پيش نيامده است، احتياج ندارد.

856. در رساله آمده شخصى كه غسل جنابت كرده، براى نماز نبايد وضو بگيرد. وظيفه ى او در مسّ كتاب قرآن و موارد ديگرى كه مشروط به وضو است چه مى باشد؟


ج. فرقى نمى كند.


عدم احتياج غسل جنابت به وضو

857. اين كه فرموده اند غسل جنابت وضو لازم ندارد، آيا شامل فردى كه جنب از حرام شده هم مى شود؟


ج. بله، شامل مى شود.


وسواس در غسل


858. اگر كسى در شستن وسواس پيدا كرد، حكمش چيست؟


ج. بايد به وسوسه اش اعتنا نكند.


دقت در غسل جنابت

859. آيا در غسل جنابت بايد وسواس به خرج داد كه آب به همه جاى بدن رسيده است؟

ج. وسواس لازم نيست و ملاك در رسيدن آب، عرف متديّنين است.


 


 



   

با سلاماز دو راه جنابت حاصل می شود:۱) نزدیکی و آمیزش جنسی و دخول، اگرچه منی بیرون نیاید.۲) بیرون آمدن منی، (حتی بدون دخول) چه در خواب باشد یا بیداری، کم باشد یا زیاد، با شهوت باشد یا بی شهوت، با اختیار باشد یا بی اختیار. [۱]طبق نظر اکثر فقها رطوبتی که از زنها خارج می شود، اگر همراه با شهوت (در حد ارگاسم و اوج لذت جنسی) باشد درحکم منی است و باید غسل جنابت کند. [۲]بنا بر این واجب است بعد از هر مقاربت و نزدیکی زن و مرد غسل جنابت انجام دهند چه از آنها منی خارج شود یا نشود.

لازم به ذکر است که غسل جنابت به خودی خود واجب نیست اما برای انجام کارهایی که شرط آنها داشتن طهارت است، مانند: نماز ،داخل شدن مسجد، دست زدن به خط قرآن و…غسل جنابت واجب می شود [۳] .غسل به دو صورت انجام مي گيرد ۱. ارتماسي ۲. ترتيبيدر غسل ارتماسي انسان بعد از پاک کردن بدن خود از نجاست نيت مي کند(غسل جنابت مي کنم قربتا الي الله ) . بعد به يک باره تمام بدن خود را به زير آب فرو مي برد. مانند پريدن در استخر.براي انجام غسل ترتيبي انسان ابتدا نيت کرده ، بعد سر و گردن را مي شويد . بعد از آن سمت راست بدن خود را مي شود(دست راست وپاي راست و نيم تنه سمت راست). پس از آن سمت چپ بدن را مي شويد.[۴]در صورتي که موقع شستن سر و گردن آب روي اعضاي ديگر بريزد، اشکال ندارد. همچنين موقع شستن سمت راست . هنگام غسل لازم نيست که بدن خشک باشد. بلکه با بدن خيس هم مي شود غسل کرد.در هر غسلي نيت لازم است . انسان همين که در ذهن خود بداند که براي غسل جنابت و يا … سر و گردن و همچنين بقيه اعضا را مي شويد ، کافي است . لازم نيست نيت را بر زبان جاري کند.طريقه انجام همه غسل ها به همين دو صورت است و تنها در نيت متفاوت هستند.

پی نوشت ها :[۱] توضیح المسائل مراجع، م۳۴۵؛ وحید، توضیح المسائل، م ۳۵۱؛ وحید، توضیح المسائل، م ۳۵۱؛ نوری، توضیح المسائل، م ۳۴۶ و خامنه ای، اجوبة الاستفتاءات، احکام غسل جنابت.

[۲] توضیح المسائل مراجع، ج۱، ص ۲۰۸، مسئله ی ۳۴۶.

[۳] توضیح المسائل (محشى للإمام الخمینی)، ج‏۱، ص: ۲۱۴، مسأله ۳۵۷.

بعد از جنب شدن چگونه غسل کنیم

۴] استفتائات ، آيه الله خامنه اي ، س ۱۹۲ .

 

کلمات کلیدی: 

یه سوال؟شما گفتید اگه بدن خیس باشه اشکال نداره غسل صورت بگیره پس یعنی کسی که غسل قضا داره اگه چند بار پشت سرهم غسل کنه اشکالی نداره؟

با سلام
اگر کسی چندین غسل هم به گردنش باشه می تونه همه اونا رو نیت کنه و برای همه اش یک غسل انجام بده .
نیاز به انجام چند غسل نیست .

دختری هستم ۱۵ ساله.دوستی دارم که واقعا عاشقشم و خیلی دوسش دارم.ما از دوسال پیش باهم دوستیم و حالا در یک دبیرستان هستیم.صمیمیت ما رفته رفته بیشتر شد.هر دوی ما دختران مومن و با اعتقادی هستیم.اما تقریبا مدتی است ک شیطنت هایی میکنیم.البته نمیشود اسمش را همجنس بازی گذاشت.کارهایی مثل لمس کردن جاهایی ک خوب نیست و این ها ک بعد موجب میشود مایعی از من ترشح شود.این مایع موقعی هم ک دستش را میگیرم یا بوسش میکنم یا بغل ترشح میشود و بعضی وقت ها کمی موجب خیس شدن لباس زیر من میشود.باز هم میگویم علاقه ی من و او بشدت زیاد است و نه من نه او همجنس باز نیستیم و فقد بهم دیگر این حس را داریم نه کس دیگری.
با توجه ب اینکه میگویند زن در دو صورت جنب میشود میخاستم بدانم ایا با انجام این شیطنت ها انسان جنب میشود?یعنی برای نماز باید غسل کند?
شرط دخول ک نبوده پس میماند شرط دوم.و من بعد از این شیطنت ها سست نمیشوم و انگونه ک میگویید اوج لذت جنسی نیست.
تصمیم ب ترک این کارها گرفته ام اما قبلن نمیدانستم ک مایعی ب نام منی هست و باید غسل کرد و این ها.
و مشکل من این است ک نمیدانم پاک است یا نه و ایا برای نماز باید لباسم عوض شود و نماز خواندن با ان اشکال دارد?
تکلیف نماز هایی ک خانده ام چه میشود?
ایا این مایع ناپاک است و منی محسوب میشود و باید غسل نمود?
اگر میشود لطفا زودتر جواب دهید.

با سلام
اگر زن یا دختر بر اثر تحریک های جنسی(در خواب یابیداری)به قدری تحریک شود که به اوج لذت و شهوت جنسی برسد و در آن حال مایعی از او خارج شود جنب می شود. واگربه اوج لذت نرسد و مایع خارج شود و یا به اوج لذت برسد ولی مایعی خارج نشود و یا شک کند که مایعی خارج شد یا نه جنب نمی شود و غسل لازم نیست. بنابراین مواقعی که زن بر اثر تحریک های شهوانی مقداری لذت می برد و درآن حال رطوبتی از او خارج می شود چون به اوج شهوت نرسیده جنب نمی شود و رطوبت خارج شده هم پاک است و وضو و غسل را باطل نمی کند.همچنین اگر جنابت حاصل نشده باشد قسمتهایی از بدن و لباس که به واسطه ترشحات خیس شده پاک می باشد و نماز خواندن با آن حالت اشکالی ندارد.
موفق باشید.

بسم الله الرحمن الرحیم این کار شما حرام است و بر طبق هوای نفس است و کسی که این کار را انجام میدهد مومن نیست تعریف مومن در قران در سوره مومنون است به نظر میرسد این کار شما با وسوسه شیطان همراه است مثلا همین جملات «هر دوی ما دختران مومن و با اعتقادی هستیم.اما تقریبا مدتی است که شیطنت هایی میکنیم.البته نمیشود اسمش را همجنس بازی گذاشت»به نظر میرسد این جملات وسوسه شیطان باشد که میخواهد شما این کار انجام دهید و توبه نکنید

با سلام و تشکر از ارتباطتان با شهر سوال!

پرسشگر گرامی،
در نوشته تان به نکته خوبی اشاره کرده اید. باید از وسوسه های شیطان که درصدد توجیه مسایلی است، دوری جست. گاهی شیطان از همین سیاست گام به گام برای تزیین گناهان استفاده می کند.

به عنوان نمونه، مثال دیگری خدمتتان عرض می کنیم:

گاهی وقت‌ها آبروریزی می‌کنیم. می‌گوییم: بابا آبرویش رفت. می‌گوید: نه! ما باید شفاف سازی کنیم. ما باید اطلاع رسانی کنیم. ببین این تزیین است. یعنی آبروی مردم را می‌ریزد، افشاگری می‌کند، بعد هم اسم افشاگری‌اش را چه می‌گذارد، می‌گوید: اطلاع‌رسانی، شفاف‌سازی.
حالا می‌فهمیم این قرآن چه می‌گوید. قرآن راجع به شیطان می‌گوید: «زَیَّنَ لَهُمُ الشَّیْطان» یعنی شیطان زینت می‌دهد، «زَیَّنَ لَهُمُ الشَّیْطانُ أَعْمالَهُمْ» (انفال/۴۸) شیطان برای مردم عملشان را زینت می‌دهد. یعنی کار غلطشان را مثل یک پتوی کثیفی که در ملحفه سفید می‌پیچد.
به اسم دین، خرافه می‌آورد مثلاً می‌بیند مردم علاقه‌مند به امام زمان هستند، مثلاً علاقه‌مند به مقام معظم رهبری هستند، برمی‌دارند یک سی‌دی درست می‌کنند، سی‌دی ظهور نزدیک است. چهار تا هم غلط در این سی‌دی می‌چپانند. هرچه حق بود قلابی‌اش را هم درست می‌کنند. مثلاً طلا حق است، یک طلای قلابی… طلای بدلی… هر چیزی که حق است مشابه‌اش را هم درست می‌کنند. به اسم دین!
به اسم ازدواج، دوستی‌های قبل از ازدواج، حالا ما می‌خواهیم در آینده ان‌شاءالله با هم ازدواج کنیم. دوستی پسر و دختر، بسم الله الرحمن الرحیم حرام است. دوستی پسر و دختر حرام است. یا لحظه‌ی اول حرام است، یا به مرور به حرام کشیده می‌شود. به اسم دوستی قبل از ازدواج.

موفق باشید.

با سلام. یه سوال داشتم میخواستم ببینم اگر دختری بر اثر دیدن تصویر هایی و یا تصوراتی مایع زیاد از فرد خارج بشه که در حد ارگاسم باشه ولی به ارگاسم نرسیده باشه حکم اون چیه ؟ ایا جنب ؟ و باید غسل کرد یا خیر ؟

با سلام
برای پاسخ دقیقتر لطفا مرجع تقلیدتان را بفرمائید.

زمانی که نامزد دختری او را میبوسد ومایعی از دختر خارج میشود حکم این مایع چیست ایا منی است؟
مرجع تقلید:آیت الله مکارم شیرازی

با سلام
این مایع منی نیست .
نه نجس هست و نه نیاز به غسل جنابت دارد .

سلام، خسته نباشین.
من دختر هستم. چند سال خودارضایی داشتم، بدون اینکه به آن اشنایی داشته باشم و برام عادت شده بود. میخواستم بدونم حکم نماز و روزه های من چیه? ایا درصورت بیرون امدن و نیامدن منی حکم فرق میکند?
مقلد اقای خامنه ای هستم.
ممنون

با سلام
در زمانهایی که خودارضایی داشتید و منی بیرون آمده ، تکلیف شما غسل جنابت بوده و نمارهایی که در حال جنابت خوانده اید را باید دوباره بخوانید . اما این غسل جنابت تا زمانی بر عهده شما بوده که غسل واجب دیگری را انجام نداده باشید . مثلا اگر غسل حیض انجام داده باشید ، خود بخود غسل جنابت هم از عهده شما برداشته شده است .
در جاهایی هم که منی بیرون نیامده باشد ، نیاز به غسل نبوده و نمارهایتان درست بوده .
در جاهایی هم که شک داشتید منی بیرون آمده یا نه ، نیاز به غسل جنابت نیست .

باسلام و احترام، آیا برای انجام غسل، لازم است حتما تمام بدن، از موها و سر و صورت و داخل گوشها و دیگر جاهای بدن، حتما قبل از غسل، شستشوی کامل شود؟ به این معنی که با مواد شوینده مثل صابون، تمام قسمتهای فوق، شستشو شود؟ بعنوان مثال چنانچه وقتی صبح از خواب بیدار میشویم و متوجه میشویم که نیاز به غسل داریم، ابتدا باید یک حمام کامل انجام داد و بعد غسل کرد یا میتوان فقط به زیر دوش رفت و غسل را انجام داد؟
با تشکر

سلام
نیازی به شستشوی سر و بدن قبل از غسل نیست .
فقط اگر جایی از مو یا بدن آنقدر چرب باشد که احتمال می دهید آب به سطح پوست نرسد با صابون شسته شود .

سلام. اگر تصوراتی که هیچ ربطی به مسائل جنسی نداره باعث خروج مایعی از بدن بشه, باید غسل انحام داد؟ مقلد آیت الله خامنه ای هستم.

با سلام
بنا بر فرضی که می گویید ، مایع خارج شده اصلا منی نیست و پاک است و نیاز به غسل هم ندارد .

برای دختر مجرد هم غسل جنابت واجب است یان

با سلام
اگر زن یا دختر بر اثر تحریک های جنسی(در خواب یا بیداری)به قدری تحریک شود که به اوج لذت و شهوت جنسی برسد و در آن حال مایعی از او خارج شود جنب می شود و باید برای نماز غسل کند. و اگر به اوج لذت نرسد و مایع خارج شود و یابه اوج لذت برسد ولی مایعی خارج نشود و یا شک کند که مایعی خارج شد یا نه جنب نمی شود و غسل لازم نیست. بنابراین مواقعی که زن بر اثر تحریک های شهوانی مقداری لذت می برد و در آن حال رطوبتی از او خارج می شود چون به اوج شهوت نرسیده جنب نمی شود و رطوبت خارج شده هم پاک است و وضو و غسل را باطل نمی کند.
موفق باشید.

بله واجب هست

سلام ، میخواستم بدونم من که توخونه ولی محلی ندارم که یکباره کل بدنم بره زیر اب و نمیتونم استخر هم برم زیر دوش میشه غسل ارتماسی رو انجام داد ؟ ن و اگر نه چطوری میتونم اآن رو انجام بدم و تکلیف نماز هایی که قبلا خوندم و فک میکردم درست بوده چی میشه ممنون

با سلام
۱- زیر دوش نمی شود غسل ارتماسی انجام داد.(در غسل ارتماسی باید تمام بدن را یکدفعه آب فرا بگیرد)
۲- باید در جایی مانند حوض یا استخر وارد آب شوید به صورتی که یکدفعه تمام بدن را آب بگیرد.
۳- برای تعیین تکلیف نمازهایی که قبلا با این حالت خوانده شده نام مرجع تقلید خود را همراه سوال ارسال نمایید.
موفق باشید.

سلام غسل من درسته ؟
اول نیت کردم ک غسل میدم غسل جنابت سروگردن قربتا الي الله الله اکبر وهمزمان با نیت سروگردنمو دست کشیدمو شستم
بعد سمت راست با کمی از سمت چپ و نیتش
سمت چپم مثل راست
درسته؟؟؟؟

با سلام
غسل شما صحیح است.
موفق باشید.

با عرض سلام و خسته نباشید
من تازه به سن تکلیف رسیدم میخوام بدونم آیا بیرون آمدن منی از بدن از چند سالگی به بعد هستش؟
شرمنده که وارد این مسایل شدم شاید هنوز به سنم نخوره این سوالات اما میخوام آگاه باشم تا در چنین مشکلاتی گیر نیفتم مرجع تقلیدم رو مقام معظم رهبری برگزیدم

لطفا اگه میشه تا ظهر فردا بهم جوابو بگین آخه باید به یک سفر برم با خانوادم و دیگه به اینترنت دسترسی ندارم تا مدت زیادی

با سلام
بیرون آمدن منی سن خاصی ندارد لذا در بعضی از افراد قبل از ۱۵ سالگی و در برخی دیگر بعد از ۱۵ سالگی می آید و اگر قبل از ۱۵ سالگی بیاید نشانه بلوغ است.
موفق باشید.

ببخشید قبل از غسل ترتیبی باید ابتدا نجاست روی بدن را پاک کنیم سپس غسل یا برعکس ؟

بعد از جنب شدن چگونه غسل کنیم

با سلام
در غسل ترتیبی می توانید قبل از غسل یا در حین انجام غسل نجاست را برطرف کنید.
در غسل ترتیبی شخص می تواند اعضای غسل را بشوید و بعد از اینکه به موضع نجس رسید، آن موضع را آبکشی نماید و غسل را ادامه دهد.
موفق باشید.

سلام
ممنون از سایت جالب وخوبتون واخبار بسیار عالیتون موفق باشید.

من پسری ۱۵ ساله هستم موقعی که از خواب بیدار شدم و به wcرفتم یک مایعی که غلیظ و بسیار شفاف بود از من خارج میشود که نمیدونم منی است یا نه اگه منی باشد من چیجوری میتونم قبل از غسل خود را از منی پاک کنم فقط پاسخما سریع بدید

با سلام
اگر یقین دارید که مایع خارج شده منی است باید برای عباداتی مانند ماز غسل جنابت انجام دهید همچنین مستحب است که انسان قبل از غسل جنابت استبراء از منی(ادرار کند تا مجرا خالی از منی شود) و بعد از آن استبراء از بول کند.
موفق باشید.

سلام ببخشید من به عادت زشت خ.ا مبتلام دوماه ترک کردم اما دوباره تحریک شدم چکار کنم ؟
بنظرتون چجوری ترکم رو دایمی کنم ؟
خدا منو میبخشه من همش گناه میکنم هزاربار توبه؟
الان نماز خوندن توی این حالت حرامه ن؟؟؟؟باید غسل کنم ؟لطفا راهنمایی کنید چجوری پاک شم ونمازام رو بخونم؟

پیشاپیش ممنون ازپاسختون .اجرتون باخدا

با سلام و تشکر از ارتباطتان با شهر سوال!

حقيقت توبه، پشيماني از گناه گذشته و عزم و تصميم برعدم ارتكاب آن در آينده است.
اگر اين حالت براي كسي پيش آمد، اين نشانه توبه واقعي است و پذيرفته شدن توبه واقعي حتمي مي باشد. ليكن خيلي مهم است كه انسان استغفار و طلب بخشش از خداوند نيز بكند.
در مورد توبه از خودارضايي گفتني است: توبه از خودارضايي چيزي جز پشيمان شدن و ترك گناه و استغفار نيست، بنابراين از اين جهت نگراني خاصي وجود ندارد.

در هر صورت اگر توبه کرده ايد و مسير خود را تغيير دهيد و ديگر مرتکب اين عمل نشويد خداوند وعده مغفرت داده و ترديدي وجود ندارد که توبه شما پذيرفته مي شود. گفتني است هر گناهي قابل توبه است و خداوند خود فرموده است : ان الله يغفر الذنوب جميعا ; خداوند همه گناهان را مي آمرزد و بلكه فرموده ان الله يحب التوابين و يحب المتطهرين. خداوند توبه و تطهير كنندگان را دوست دارد.
در برخى موارد مانند غيبت و تهمت طلب رضايت از غيبت شونده نيز در صورت امكان لازم است، ولى در مورد گناهانى همچون زنا و…، پشيمانى واقعي، تصميم بر عدم تكرار و طلب مغفرت از خداوند براى توبه كافى است.

شرايط پذيرش توبه:
ابو حامد غزالى در كتاب احياء چنين مى‏گويد : اگر معنى قبول را فهميده باشى شك نخواهى داشت كه هر توبه صحيحى پذيرفته و مقبول است. كسانى كه به نور بصيرت مى‏بينند، و از انوار قرآن مدد مى‏گيرند، مى‏دانند كه هر قلب سليمى مقبول خدا و در آخرت در جوار او بهره‏مند از نعمت اوست، و آمادگى دارد كه با چشم خود به وجه اللّه بنگرد. و مى‏دانند كه قلب در اصل، سليم آفريده شده است زيرا هر نوزادى با فطرت خدا پرستى آفريده مى‏شود امّا آن سلامت توسط كدورتى كه گرد و غبار گناهان بر آن ايجاد مى‏كنند از دست مى‏رود . و مى‏دانند كه آتش ندامت اين كدورت و غبار را از بين مى‏برد و نور حسنه ظلمت سيئة را از بين مي برد .

ظلمت معاصى طاقت مقابله با نور حسنات را ندارد، همچنان كه ظلمت شب در مقابل نور روز، و همچنانكه كدورت چرك در مقابل سفيدى صابون .
همانطور كه اگر انسان با لباسى كه در تن دارد دست به كارهاى پست بزند لباسش كثيف مى‏شود، و چون آن را با آب گرم و صابون بشويد پاكيزه مى‏شود، بكار بردن قلب در شهوات، آن را كثيف مى‏كند و چون آن را با آب اشك و آتش ندامت بشويد پاكيزه و طاهر خواهد شد، و هر قلبى پاكيزه و طاهر شد مقبول است، مگر آن كه چرك، چنان در طول زمان متراكم شود كه در متن لباس نفوذ كند. كه در اين صورت صابون قادر به دفع و ازاله آن نيست. گناهان نيز اين چنينند كه چون بر قلب متراكم شوند، و لايه‏اى از پليدى تشكيل دهند، ديگر راه بازگشت و توبه وجود ندارد .
گاهى انسان با زبان مى‏گويد توبه كردم ولى به لباسشويى مى‏ماند كه با زبان بگويد لباس را شستم و وارد عمل نشود، همانطور كه اين كلام لباس را تميز نمى‏كند و نمى‏تواند صفت موجود در آن را عوض كند، مگر ضد آن صفت را در آن ايجاد نمايد، آن كلام هم باعث سفيدى قلب نمى‏شود.
قرآن مجيد مى‏فرمايد: «و هُو الّذِى يقْبل التّوبه عن عِبادِه» او كسي است كه توبه را از بندگان خود مي پذيرد.(۴۲: ۲۵).
و مى‏فرمايد: «غافِرِ الذّنْبِ وَ قابِلِ التَّوبِ» خداي متعال بخشنده گناهان و توبه پذير است(۴۰: ۳).

امام باقر عليه السلام به محمد بن مسلم چنين مى‏فرمايد: وقتى كه مؤمن توبه مى‏كند، گناهان قبل از توبه‏اش بخشيده مى‏شود، پس او بايد براى بعد از توبه عمل كند. ولى آگاه باشيد بخدا قسم اين مزيت فقط براى اهل ايمان است .
راوى مى‏گويد: عرض كردم اگر بعد از توبه و استغفار گناه كرد و آنگاه دوباره توبه نمود چه؟ فرمود: آيا گمان مى‏كنى اگر بنده مؤمن از گناه خود پشيمان شود و استغفار و توبه كند خدا توبه‏اش را نمى‏پذيرد؟ عرض كردم: او چندين بار اين كار را كرده، گناه مى‏كند سپس توبه و استغفار مى‏نمايد .
فرمود: هر گاه بنده با توبه و استغفار برگردد خدا با مغفرت و بخشش بر مى‏گردد، خدا بخشنده و مهربان است، توبه را مى‏پذيرد، و سيئات را مى‏بخشد .
امام صادق عليه السلام فرمود: گاهى انسان گناهى مى‏كند و خدا به خاطر آن گناه او را به بهشت مى‏برد .
عرض شد: آيا خدا به خاطر گناه او را به بهشت مى‏برد؟
بله او گناهى مى‏كند ولى هميشه از آن گناه بيمناك، و بر نفس خود غضبناك است، خدا هم او را مى‏بخشد و داخل بهشت مى‏كند . البته بايد دانست توبه براى كسانى نيست كه تمام عمر بدى مى‏كنند تا زمانى كه يكى از آنها را مرگ فرا مى‏گيرد، در آن حال مى‏گويد: الان توبه كردم (نساء، آيه ۱۸).

موفق باشید.

سلام ایا در هنگام غسل ذکر هم باید گفت

با سلام
در هنگام غسل هیچ ذکری نیاز نیست گفته شود .

سلام قبل از اینکه به حمام برویم باید وضو گرفته و سپس حمام وغسل کرد؟

سلام
قبل از انجام غسل نیاز به وضو گرفتن نیست .
اگر غسل جنابت انجام بدهید ، بعد از آن برای نماز هم نیاز به غسل نیست .

سلام،من از یه جایی فهمیدم که وقتی جنب میشیم،قبل از غسل حتما باید یکبار ادرار از بدن خارج بشه تا مسیر منی تمیز بشه،ایا این موضوع صحت داره؟

با سلام
مستحب است که انسان قبل از غسل جنابت استبراء از منی(ادرار کند تا مجرا خالی از منی شود) و بعد از آن استبراء از بول کند.
موفق باشید.

سلام.
من. اول سر و گردن رو میشورم و بعد طرف راست بدن و بعد طرف چپ بدن.
و وقتی دارم بدنم رو میشورم گردنم رو هم باید دوباره بشورم؟؟

با سلام
۱- غسلی که انجام می دهید صحیح است.
۲- نیازی نیست که در شستن طرفین بدن دوباره گردن را بشویید.
موفق باشید.

با سلام
اگه وسط غسل کردن احساس کنیم یک نفر داره صدامون میکنه و دو سه ثانیه مکث کنیم غسل درست است؟

سلام علیکم
با توجه به این که بین اجزای غسل موالات و پشت سر هم بودن شرط نیست ، فاصله افتادن به این شکل غسل را باطل نمی کند .

ممنونم از سایت خوبی که دارید

سلام. من چند سال هست که خودارضایی می کردم و نمی دانستم که باید بعد از آن غسل جنابت بگیرم و فقط محل نجاست را پاک می کردم. حکم نمازم چه گونه است؟
مقلد آیت‌الله گلپایگانی

با سلام
من هنگام غسل کردن به این صورت نیت می کنم: غسل جنابت ترتیبی به جا می اورم از برای خشنودی رضای خدا قربتا الی الله.
ایا نیت من درست است ؟ یا اینکه باید الله اکبر هم در ادامه گفته شود
با سپاس

سلام

برای غسل لازم نیست که چیزی به زبان بگویید و همین که بدانید که چه غسلی را می خواهید انجام دهید کفایت می کند و گفتن الله اکبر هم اشکالی ندارد.

سلام.من پسری هستم ۱۹ساله و در خواب و بیداری هر گاه هرگاه از من مایعی خارج میشود،بدون هیچ تحریکی اما با حالت مستی و غیر ارادی و من نمیدانم این مایع منی هست یانه ولی مایع غلیظ و کشداری است،لطفا راهنمایی کنید
مرجع:ایت الله مکارم شیرازی

سلام

تشکر از ارتباط شما

صرف خواب دیدن سبب جنب شدن نمی شود اگرآقایی بعد ازبیدارشدن ازخواب علائم جنابت را داشت یعنی مایعی خارج شده بودکه با جهش و شهوت وسست شدن بدن همراه بود یا اینکه از طریقی دیگر(مانند رنگ یابو) یقین به خروج منی پیدا کردانجام دادن غسل براو واجب است ودرصورت شک داشتن غسل براو واجب نیست.

واگر ترشحی که خارج می شود شرائط منی (با جهش و شهوت خارج شده باشدوبدن نیز سست شود) را ندارد غسلی برشما واجب نمی گردد.واگر رطوبتی که خارج شده شرائط منی را داشته باشد غسل واجب می گردد.

باسلام

اگرآدم با فکر کردن به چیز های بد مقدار خیلی کم از او آبی بدون رنگ وبدون بو و بدون سستی بدن (البته مایعی چسبناک)خارج شود غسل واجب است یا خیر

سلام

تشکر از ارتباط شما

اگر ترشحی که خارج می شود شرائط منی (با جهش و شهوت خارج شده باشدوبدن نیز سست شود) را ندارد غسلی برشما واجب نمی گردد.واگر رطوبتی که خارج شده شرائط منی را داشته باشد غسل واجب می گردد.

با سلام من ۱۷سالمه و میخوام نماز خواندنم را شروع کنم من سابقه خودارضایی داشتم و در خواب هم خیلی جنب شدم اما غسل جنابت را انجام نمیدادم یا یکی در میان انجام میدادم الان با انجام یک غسل میتوانم خودم را پاک کنم یا چند بار باید غسل کنم تکلیف چیست که نمازم قبول باشد خواهشا کمکم کنید

سلام

شما یک غسل به نیت غسل جنابت انجام دهید و نمازهایتان را بخوانید و نمازهایی را هم که نخوانده اید قضا کنید و به خاطر این گناهان بزرگ(نخواندن نماز و خودارضایی) توبه و استغفار کنید.

سلام
اولا ممنون بابت این سایت خوبتون
میخاستم بدونم توی غسل کردن شستن آلت تناسلی هم نیازه
هیچ جا توضیحی ندیدم که بگن بشورین یا نشورین

سلام

با تشکر از ارتباط شما

برای غسل باید آلت تناسلی هم شسته شود و اگر در غسل جایی از ظاهر بدن شسته نشود غسل باطل است.

من چند باری میشود که رابطه جنسی بر قرار کردم ولی غسل نکردم.
آیا اگر من یک مرتبه غسل کنم دفعه های پیش جبران میشود

سلام

تشکر از ارتباط شما با این سایت

بله اگر یک غسل جنابت انجام دهید از همه غسلهای واجبی که بر عهده شماست کفایت می کند.

موفق باشید.

سلام ایا غسل ترتیبی فقط رسید اب به بدن و در اصطلاح اب کشی بدن کافی است ممنون

سلام

تشکر از ارتباط شما

در غسل ترتیبی دست کشیدن ملاک نیست و همین که به ترتیب بدن را زیر آب بگیردکافی است.

سلام ممنون از سایت غنی شما
در مردان هنگام غسل جنابت چگونه الت تناسلی بشورن جزو قسمت راست بدن حساب کنیم یا چپ

سلام

تشکر از ارتباط شما

در غسل نصف ناف و نصف عورت را بايد با طرف راست بدن و نصف ديگر را بايد با طرف چپ بشويد، بلكه بهتر است تمام ناف و عورت با هر دو طرف شسته شود.

با سلام اگر هنگام غسل جنابت وقتی داریم طرف راست و چپ بدن را میشوییم ندانسته آب به صورت و طرف دیگر برود آیا غسل باطل میشود

سلام

تشکر از ارتباط شما

اگر هنگام غسل وقتی دارید طرف راست و چپ بدن را میشویید ندانسته آب به صورت و طرف دیگر برود غسل باطل نمی شود.

سلام
من دوسوال دارم

سوال اول اینکه شستن کمر درغسل جناب واجب است

سوال دوم دراخر غسل باید الات تناسلی راشست

سلام

تشکر از ارتباط شما

برای غسل باید همه بدن شسته شود و برای آلت تناسلی و…: نصف ناف و نصف عورت را بايد با طرف راست بدن و نصف ديگر را بايد با طرف چپ بشويد، بلكه بهتر است تمام ناف و عورت با هر دو طرف شسته شود.

سلام

ایا امکانش هست که بعضی قسمت های بدن مثل کمر که دست کشیدن روی ان درغسل مشکل است ایا میتوان بدون دست کشید به ان فقط روی ان اب ریخت

سلام

تشکر از ارتباط شما

کلا دست کشیدن در غسل واجب نیست و همین که آب به عضو برسد کفایت می کندو غسل صحیح است.

سلام

ایا باید هرسمت بدن را با دست مخالف ان شست یعنی سمت راست بدن را بادست چپ وسمت چپ را بادست رست

سلام

تشکر از ارتباط شما

خیر لازم نیست که در غسل هر قسمت بدن را با دست مخالف آن بشویید و به طور کلی در غسل همه بدن را با هر دو دست می توان شست.

اگر کسی جنب باشد و امکان غسل کردن نداشته باشد،،آیا میتواند روزه گرفته و در طول روزه داری غسل کند؟؟

سلام

تشکر از ارتباط شما

فردی که امکان غسل کردن ندارد باید در تنگی وقت قبل از اذان صبح تیمم انجام دهد و اگربه خاطر ندانستن مساله درتنگی وقت تيمم نکرده باشدروزه باطل وفقط قضا داردوباید در روز از انجام دادن كارى كه روزه را باطل مى‏ كند،خوددارى نمايد.

سلام خب اگه واقعا نمیدونسته که باید قبله اذان صبح تیمم کرد ، روزه اش حتما باطله؟؟

سلام
روزه باطل شده وبايد قضاي روزه را به جا آوردوهمان گونه که گفته شدآن روز را بايد از مبطلات روزه خودداري کند.

/۴۳۳۵۸۲/

سلام.ببخشید من میخواستم بدانم اگر بعد از خواب ومایع ای چسبناک از بدن خارج شود در صورتی ک با شهوت و سستی بدن همراه نباشد حکم منی را دارد؟
و اینکه چند وقتی است با تحریکات خیلی کمی مایعی از من ترشح میشود به طوری ک در این باره یه جور تلقین و وسواس در من به وجود آمده است. حکم این مایع چیست و اگر میشود منظور دقیق از با جهش بودن و سستی بدن را توضیح دهید.

سلام

تشکر از ارتباط شما

صرف خواب دیدن سبب جنب شدن نمی شود اگرآقایی بعد ازبیدارشدن ازخواب علائم جنابت را داشت یعنی مایعی خارج شده بودکه با جهش و شهوت وسست شدن بدن همراه بود یا اینکه از طریقی دیگر(مانند رنگ یابو) یقین به خروج منی پیدا کردانجام دادن غسل براو واجب است ودرصورت شک داشتن غسل براو واجب نیست.

اگر ترشحی که خارج می شود شرائط منی (با جهش و شهوت خارج شده باشدوبدن نیز سست شود) را ندارد غسلی برشما واجب نمی گردد.واگر رطوبتی که خارج شده شرائط منی را داشته باشد غسل واجب می گردد.

با سلام.
میخواستم بدونم آیا خودارضایی که فقط با دست باشه و به مدت ۱یا ۲دقیقه باشه نیاز به غسل دارد؟
و هیچ‌چیزی داخل مجرا نرفته باشه

سلام

تشکر از ارتباط شما

این کار هم قطعا حرام است و اگر منجر به ارضا شدن شود غسل جنابت دارد.

یه سوال می توانید اموزش غسل را هنگامی که اب منی از بدن خارج شده است را توضیح دهید

سلام

تشکر از ارتباط شما

به نظر مشهور مراجع: همه غسل ها به این شکل انجام می شوندکه بعدازنیت کردن:ابتدا سروگردن و بعداز آن سمت راست وسپس سمت چپ بدن به نیت غسل شسته می شود والبته برای اینکه یقین کند که مقدار واجب را شسته است هنگام شستن سمت راست باید مقداری از سمت چپ وهنگام شستن سمت چپ بایدمقداری ازسمت راست را نیز بشوید.

مرجع تقلیدتان کیست؟

سلام

اگر فردی نا بالغ درخواب بدون هیچ دخالتی از او اب بسیار کمی خارجشود غسل واجب است

سلام

تشکر از ارتباط شما

صرف خواب دیدن سبب جنب شدن نمی شود اگرآقایی بعد ازبیدارشدن ازخواب علائم جنابت را داشت یعنی مایعی خارج شده بودکه با جهش و شهوت وسست شدن بدن همراه بود یا اینکه از طریقی دیگر(مانند رنگ یابو) یقین به خروج منی پیدا کردانجام دادن غسل براو واجب است ودرصورت شک داشتن غسل براو واجب نیست.

سلام

ازکجا بفهمیم غسلمان درست است

با سلام
اگر به ترتیبی که در بالای صفحه گفته شده غسلتان را انجام داده باشید ، صحیح است .

سلام
هنگام انجام غسل میتوان از دست استفاده کرد یعنی میتوان سرو گرد را بادست وطرف راست بدن با دست راست وطرف چپ هم همینطور شست یا فقط اب را رو اندام بگیریم؟باتشکر

با سلام
اشکالی ندارد. مهم رسیدن اب است حال چه با دست چه بی دست.

باسلام
اگر کسی هنگام دیدن فیلم …. رطوبتی از او خارج شود غسل بر او واجب است؟

با سلام
اگر یقین دارید که مایعی که خارج شده منی است ، غسل جنابت واجب است .
اما اگر شک دارید مایع خارج شده منی است یا خیر ، غسل جنابت واجب نمی شود .

با سلام من الات جنب شدم اگر غسل نکنم تا چند روز چون مشکل دارم و فعلا نمیتوانم غسل کنم ایا ذودر این چند روز گناهی بر گردنم هست یا نه
ممنون

با سلام
اگر بخاطر عذری نمی توانید غسل کنید برای خواندن نماز باید تیمم بدل از غسل جنابت داشته باشید.
شما در این مدت هیچ گناهی مرتکب نشده اید .

با سلام
اگر مایع خارج شده ار آلت تناسلس بول باشد نیاز به غسل جنابت می باشد

با سلام
خروج بول نیاز به غسل جنابت ندارد .

اگر یک هفته ی قبل جنب شده باشیم و در طول یک هفته به حمام رفته باشیم ولی غسل نکرده باشیم میشود به این ترتیب غسل را بعد از یک هفته این جوری انجام داد و پاک شد : سر و صورت و گردن را شسته بعد سمت راست بدن و بعد سمت چپ بدن را میشوییم (بدون شستن بدن با صابون و بدون استبرا از یول یا منی یا ادرار کردن)

سلام

تشکر از ارتباط شما

بله می توانید به شکلی که گفته اید غسل را انجام دهید.

ايا خود ارضايى ان هم با دست به مدت يك دقيقه و بدون خارج شدن ماده اى از بدن غسل رو واجب مى كند؟

سلام

تشکر از ارتباط شما

بله این کار هم خودارضایی و حرام است.

سلام
من يه سوال داشتم
من هر از چند كاهي تحريك مى شم و خود ارضايي مى كنم
البته الان مى خوام ترك كنم
من اگه غسل حيض كنم هم زمان هم نيت جنابت كنم
درسته

سلام

تشکر از ارتباط شما

می توانید دو غسل حیض و جنابت را با هم انجام دهید یعنی هر دو را نیت کنید و یک غسل برای هر دو انجام دهید.

سلام

اگر شخصی دستش در گچ باشد ونباید اب انجا برسد ایا مشکلی درغسل ایجاد میکند یا نه

اگر میشه هرچه سریع تر پاسخ بدید با تشکر

سلام

تشکر از ارتباط شما با این سایت
مرجع تقلیدتان کیست؟
اگر عجله دارید با ۰۹۶۴۰۰ قسمت احکام تماس بگیرید.

در هنگام رابطه جنسی شوهرم کاندوم استفاده می کند.ایا غسل جنابت در دوحالت ذیل برمن واجب میشود: ۱-اگر درهنگام دخول منی خارج شودو به واسطه کاندوم با بدن من تماس نگیرد ۲-در خارج از بدن من منی از وی خارج شود

سلام

تشکر از ارتباط شما

مهم داخل شدن آلت است و فرقی ندارد که با کاندوم باشد یا نباشد و در هر دو صورتیکه شما در سوال گفته اید هر دو طرف جنب شده اند و باید غسل جنابت انجام دهند.

سلام من دختری هستم۲۵ساله.یبار با پسری رو لباس خودشو به من ماللوند. اونجاش با اونجای من. بعد من لباس زیر من کاملا خیس شد من باید غسل جنابت کنم؟

سلام

تشکر از ارتباط شما

۱: هرگونه ارتباط (حضوري، تلفني، پيامکي) با نامحرم حرام وگناه است توبه واستغفارکنيدوازخداوند طلب بخشش کنيد.فورأ رابطه را قطع کنيد اين رابطه زمينه ساز گناهان بزرگي خواهد بود که آينده و دنيا وآخرت شما را به تباهي مي کشاند.

۲: اگر مرجعتان آیت الله سیستانی نیست در صورتی که با این کار به اوج لذت نرسیده اید جنب نشده اید.

سلام ببخشید اگه کسی غسل حیض و استحاضه و جنابت بر گردنش باشه ،چه جوری باید غسل کنه؟

با سلام
چنین شخصی می تواند هر سه این غسل ها را نیت کرده و بک بار غسل انجام دهد .
مثلا نیت می کند غسل حیض و استحاضه و جنابت انجام می دهم قربة الی الله .
بعد یک بار غسل کند .

با سلام
پسری هستم که بعضی اوقات در هفته ۲ یا سه بار پشت سر هم توی خواب جنب میشم و ازبس غسل کردم خسته شدم.سوالم اینه آیا غسل جنابت فقط درمورد خواندن نماز و قرآن و رفتن به مسجد واجب ؟یا درحالت معمولی بدون انجام این اعمال میشه غسل نکرد.؟!

سلام

تشکر از ارتباط شما

بله انجام غسل جنابت برای واجباتی مانند نماز و روزه یا برای رفتن به مسجد واجب می شود.

سلام.من چند روز پیش رفتم حموم و غسل کردم بعد یک روز دیدم ک روی انگشت پام ی لکه خیلی کوچیک لاک هست حالا غسل من باطله یا نع؟؟نمازا و دعاهایی ک خوندم چی ؟ مرجع تقلیدم اقای خامنه ای

سلام

اگر یقین دارید که لاک روی انگشت برای قبل از غسل می باشد باید غسل را مجددا انجام دهید و نماز ها را مجددا بخوانید.

با عرض سلام خسته نباشید میخواستم بدانم برای غسل ترتیبی چه باید بگویم و تفاوت غسل ترتیبی با غسل ارتماسی در چیست؟

سلام

برای انجام غسل لازم نیست که چیزی بر زبان جاری کنید و همین که می دانید چه کاری را می خواهید برای رضای خداوند انجام دهید کافی است .
غسل بر دو نوع است:
۱- ترتیبی: در غسل ترتیبی باید به نیت غسل، اول سرو گردن، بعد طرف راست و بعد طرف چپ بدن را بشوید.
۲- ارتماسی: در غسل ارتماسی اگر به نیت غسل ارتماسی بتدریج در آب فرو رود تا تمام بدن زیر آب رود، غسل او صحیح است و احتیاط آن است که یک دفعه زیر آب رود.

سلام من دیشب در اثر تحریک منی از من خارج شد و بعد در لباس زیرم خشک شد و بعد به خوابیدم آیا اشک من نجس است من صبح به دستشویی رفتم و ادرار کردم مهم نیست قبل از غسل چقد ادرار کنیم .لباسی را که با منی نجس شده را چگونه تتحیر کنیم .اگر یک با غسل کنی و منی از بول خارج نشود میتوان برای همیشه بدون غسل نماز خواند.استرار بول چیست ؟

سلام

تشکر از ارتباط شما

۱: اشکتان پاک است.

۲: مردان بهتر است قبل از غسل جنابت استبرا از منی کنند( استبراء از منى آن است كه بعد از خروج منى ادراركنند تا ذرّات باقى مانده خارج شود.) فائده استبرا از منى این است که اگر رطوبت مشکوکى بعد از غسل کردن از او خارج شود و نداند منى است یا نه، غسل ندارد اما اگر استبراء نکرده باشد و احتمال دهد ذرات منى در مجرا باقى بوده و همراه بول یا رطوبت دیگرى خارج شده، باید دوباره غسل کند و محل را نیز باید بشوید.

۳: «استبراء»عمل مستحبّى است که مردها بعدازبیرون آمدن ادرا انجام مى‏دهند وداراى اقسامى است که بهترین آنها این است که بعداز قطع شدن ادرار،اگرمخرج مدفوع نجس شده،اول آن راتطهیر کنند،بعد سه دفعه با انگشت میانه دست چپ ازمخرج مدفوع تابیخ آلت بکشندوبعد شست را روى آلت وانگشت پهلوى شست را زیرآن بگذارندوسه مرتبه تا ختنه‏گاه بکشندوپس از آن سه مرتبه سرآلت رافشار دهند.فائده استبرا از بول این است که اگر آب مشکوکى بعد از ادرار کردن و طهارت گرفتن خارج شود، پاک است و وضو را هم باطل نمى‏کند؛ اما اگر استبرا نکرده باشد ترشح مشکوک نجس است و باید وضو را تکرار کند و محل را نیز بشوید.

۴: لباس آلوده به منی را همین که خود منی را از لباس برطرف کنید و لباس را یک بار زیر آب بگیرید و بعد از آن فشار دهید پاک می شود.

با سلام ببخشیدموقع غسل ترتیبی آیا فقط بدن را اب کشی بکنیم کافی است ؟ یا باید باصابون بشوییم ؟من خیلی به غسل هام شک میکنم .من داخل گوشمو خوب با صابون نشستم و الان شک دارم

سلام

تشکر از ارتباط شما

صابون زدن به بدن برای غسل لازم نیست و همین که آب به بدنتان برسد کافی است و کیفیت غسل ترتیبی بسیارآسان وساده است: اول سروگردن را به نیت غسل بشوید، سپس سمت راست بعدسمت چپ ولازم نیست حتماروی تمام مواضع بدن دست بکشید،بلکه اگرآب به بدن برسدکفایت می کند.درضمن ازهرگونه وسواس درشستن بدن اجتناب نماییداین روایت پیامبراسلام(ص) رابه خاطر داشته باشیدکه فرمود: اندازه آب برای وضویک کیلو وبرای غسل سه کیلو است؛شماسعی نماییدبااین مقدار آب غسل نمایید،ومطمئن باشیدبااین مقدارآب به تمام مواضع بدن انسان می رسد،برای این که اطمینان شماکاملا جلب شودخوب است یک باربچه ای راهمراه تان حمام ببرید ودوش حمام رابازکنیدبعدازخیس کردن بدن او،خواهیددید درظرف چند ثانیه آب به تمام مواضع بدن می رسد، این باعث می شود که خود نیزدرغسل کردن آب کمتری رامصرف نمایید. برای راهنمایی بیشتر با ۰۹۶۴۰۰ قسمت مشاوره تماس بگیرید.

سلام و ارز ادب .ممنون از سایت خوبتان. من پسری ۱۴ساله هستم و تا به حال با کسی رابطه جنسی برقرار نکردم . فقط گاهی اوقات خود ارضایی میکنم .من سعی کردم این عادت بدعاقبت را کنار گذارم اما تلاشم بیهوده بود .من به غسلی که میگیرم شک دارم فشار دوش آب حمام مان هم کم است .آیا در غسل باید زیر بغل و پشت پا و ران ها شسته شود.و درمورد لباس زیر اگر منی روی آن بریزد ابتدا باید در حمام عین نجاست را پاک کرد و بعد آن را در لباس شویی انداخت ؟؟؟؟من وقتی خواب بودم منی از من بیرون آمد صبح به روی شکم خوابیده بودم و بلند شدم دیدم روی شلوارم لکه ای بزرگ است فهمیدم منی است.آیا من باید تشک را بشوییم راستش او را تازه شسته بودم .اگر خشک باشد و خیسی به تشک نخورد حلال است.من میتوانم روی آن تشک بخوابم . و در مسجد نماز بخوانم منظورم این است که بدن من حرام نميشود؟ اگر بعد از خود ارضایی بر روی دست خود بریزد بعد از شست و شو دست اگر دستمان را به اشیایی بزنیم آن شی نجس میشود؟ممنون از شما خواهش میکنم اگر پیام منو خواندید زودتر جواب بدهید.

سلام

تشکر از ارتباط شما

خودارضايي حرام وگناه کبيره است وضررهاي زيادی برجسم و روح انسان واردمی کند.براي درمان استمناءچندراه حل توصيه شده است:
۱-روزه گرفتن۳-پرهيزکردن ازمحرك هاي جنسي(فيلم،سي دي وهرمحرک جنسي ديگري)۴-پركردن اوقات فراغت بابرنامه هاي مفيد۵-پيدا کردن دوستان خوب۶-اجرا کردن دستورات طبي مانند:(حمام باآب سرد،انجام تمرينات ورزشي،مصرف نکردن زياد گوشت وغذا هاي مقوي،نخوابيدن برشكم ياپشت)۷-ترس ازخداداشتن.

برای انجام دادن غسل وسواس نداشته باشید و همین که آب بر بدن جاری شود کافی است و دست کشیدن هم نمی خواهد.
و در مورد تشک هم اگر یقین به نجس شدن آن ندارید پاک است و در مورد دست هم بعد از اینکه آن را شستید به جایی بزنید نجس نمی شود.
و در مورد ماشین لباسشویی هم بله ابتدا منی را برطرف کنید و بعد در ماشین بیندازید.

سلام من نمیدانستم که باید غسل جنابت انجام بدهیم برای همین من الان یکسال است که بدون غسل جنابت نماز میخوانم حال من باید چه کار کنم .یعنی باید یک سال نماز قضا بخوانم

سلام .اگر رختخواب خود نجس شده باشد اگر نجاست خشک شده باشد اگر روی آن بخوابیم بدنمان نجس نميشود و میتوان نماز را خواند

سلام

تشکر از ارتباط شما

اگر بدنتان و آنجا خشک باشد جایی نجس نمی شود و با این بدن و لباس هم می توانید نماز بخوانید.

سلام ببخشید دوباره مزاحم شدم ایا اگر این تشک با پتوی دیگری یا فرش یا در جا رختوابی با چند پنو برخورد کند پتو ها نجس نمیشود؟؟ممنون از جواب هایی که دادید واقا عصابم خورد بود خدا خیرتان بدهد .ممنون

سلام

تشکر از ارتباط شما

اگر یقین به سرایت نجاست نداشته باشید هیچ جا را نجس نمی کند.

سلام
در غسل کردن باید تمام اجزای سمت چپ یا راست بدن مثلا پشت کمر و ران کاملا شسته شود؟؟؟

سلام

تشکر از ارتباط شما

بله باید برای غسل تمام ظاهر بدن شسته شود.

درود بر شما
من یک مشکل رواتی و یا روان پریشی دارم که نمیتونم کنترلش کنم حداقل ۷ سال هست که این گونه هستم و از دوسال پیش این روان پریشی با مشکل دیگه مواجه شد و بدترش کرده الان من باید چه کنم هر کاری میکنم نمی تونم مانع خودم بشم چرا برای یک روز یا ۳۲ ساعت میتونم ولی بعد از دو روز به همون شکل قبلی بر میگردم چه کنم؟

ضمن عرض سلام و خوش آمدگویی به شما دوست عزیز، سوال شما به دلیل نقص و ابهام قابل بررسی نیست.
موفق باشید.

سلام.اگرچندغسل جنابت به گردن ادم باشه میتونه بایک غسل پاک بشه

سلام

تشکر از ارتباط شما

بله با انجام دادن یک غسل جنابت غسلهای دگیری که بر عهده دارید برداشته می شوند.

سلام و خسته نباشید. من دیگه استمنا رو ترک کردم ولی آخرین باری که متاسفانه این کار رو انجام دادم چند هفته قبل، فقط من بلافاصله غسل انجام ندادم و چند روز بعد غسل کردم. آیا الان توی مدت اون چند روز نجس بوده ام؟ و به هرجا که دست میزدم یا می خوابیدم و… نجس شده است؟ البته بعد از استمنا استمنا کاملا خودم را با آب شسته بودم و اثری از اون نمونده بود

با سلام
خیلی خوشحالیم از این که این عادت ناپسند رو ترک کرده اید .
دوست عزیز ، کسی که غسل جنابت به عهده او هست ، بخاطر غسل نکردن بدنش نجس نیست . مگر این که بخاطر تماس با نجاستی مثل بول یا منی بدنش نجس شده باشد که شما می فرمایید اثری از نجاست در بدنتان نبوده است .
بنابر این به هر جا هم که دست زده اید پاک بوده و نجس نشده است .

دوست من خود ارضایی می کند. او می خواهد بداند باید چه غسلی انجام بدهد؟

با سلام
ضمن این که شما به عنوان یک دوست می بایست ایشان را از عواقب معنوی و دنیوی این عادت ناپسند آگاه کنید ، به ایشان بفرمایید که بعد از خودارضایی و خروج منی می بایست برای نماز غسل جنابت انجام دهند .

سلام . من خودارضایی کردم .اگه شلوار و لباس زیر با مایع منی نجس شود باید همان لحظه غسل کرد یا اگر چند روز دیگر به حمام برویم اشکال ندارد؟ مثلا اگر من در رختخواب خود با این لباس های نجس که منی در آنها خشک شده بخوابم رختخواب من نجس میشود؟ ويا اگر با همان لباس زیر لباس فرم مدرسه را بپوشم لباس فرم نجس میشود؟ آیا بعد از خودارضایی یک بار غسل کافی است؟ واگر دست خود به منی نجس شود بعد از آب کشیدن پاک است؟ خواهش میکنم راهنمایی کنید این عادت را کنار بگذارم. ۳هفته خودارضایی نکرده بودم ولی…… خواهش میکنم جواب من را سریع تر بدهید.

سلام

تشکر از ارتباط شما

در مورد غسل کردن برای خودارضایی : اگر با خودارضایی منی خارج شود و ارضا شوید باید برای خواندن نماز غسل جنابت انجام دهید و یک بار انجام دادن غسل هم کافی است و در مورد لباس ها هم اگر خشک باشند و بدن شما هم خشک باشد بدنتان نجس نمی شود .

********در مورد خودارضايي و ترك آن توجه شما را به نكات ذيل جلب مي كنيم:
۱- اضطراب نقش مؤثري در تشديد قواي جنسي دارد . در توليد نياز جنسي کاذب سهم به سزايي دارد. ارضاي جنسي تا حدودي براي کاهش اضطراب مفيد است. اگر ارضاي جنسي از طريق حرام (مانند استمنا) صورت گيرد، با اين که به صورت موقت از اضطراب مي‌کاهد، ولي پس از مدت کوتاهي به خاطر تشديد احساس گناه سطح اضطراب را دو چندان مي‌کند. با اين وصف اضطراب هم علت و هم معلول استمنا محسوب مي‌گردد.
۲ـ همان طور که اضطراب در گرايش به خودارضايي مؤثر است، کاهش اضطراب از طريق ورزش سنگين منظم، تنفس عميق ۲۵ تا ۳۰ بار در روز، تن‌آرامي (ريلکسيشن) و داروهاي گياهي و شيميايي سهم بسزايي در کاهش ميل به خودارضايي دارد.
۳ـ به هيچ وجه خود را ناپاک ندانيد. فردمؤمني هستيد که به هر دليلي دچار يک كژ رفتاري گشته‌ايد. هيچ‌گاه خودتان مساوي با رفتار ناشايست خود ندانيد. بنده خدا هستيد و خداوند بنده اي را كه به سويش آيد ،طرد نمي كند. براي جبران گناهان ريز و درشت راه روي همه بندگان باز است؛ زيرا رحمت و بخشايش الهي بسيار بزرگ و گسترده تر از هر گناهي است.
۴ـ احساس گناه اگر چه به معناي بيداري وجدان و نفس سرزنشگر انسان و مطلوب است، اما احساس افراطي به هيچ وجه مطلوب خدا و دين نيست، بلکه احساس گناه فزاينده در راستاي وساوس شيطاني است. احساس گناه يکي از بزرگ‌ترين منابع اضطراب‌زاست. مي‌توان دريافت که احساس گناه بيش از حد زمينه‌اي براي خودارضايي بيش تر فراهم مي‌آورد، پس با بالا بردن سطح عزت نفس و اعتماد به نفس و اميد به لطف و بخشش بيکران الهي به تعديل احساس گناه بپردازيد.
۵ـ مانند يک محقق دست به تحقيق در زمينه افکار، احساسات و رفتارهاي انگيزاننده ميل به خودارضايي در خود بزنيد. در طي مدت يک ماه مراحل آغاز تا پايان يک وهله خودارضايي را در برگه‌اي ياد داشت نماييد . اين کار را براي وهله‌هاي ديگري که اتفاق مي‌افتد، تکرار کنيد. زمان و مکان و شرايط جسمي و روحي در قبل و بعد از خودارضايي را ثبت نماييد. در طي يک ماه ببينيد يک وهله خودارضايي با چه فکري آغاز مي‌گردد، سپس اين فکر مزاحم چه احساس در شما برمي‌انگيزد و اين احساس چگونه به رفتار خودارضايي در شما مي‌انجامد، همچنين معمولاً در چه زماني‌هايي و در چه مکان‌هايي و در چه شرايط جسمي ـ روحي ميل به خودارضايي در شما تشديد مي‌گردد.
پس از پايش و رصد رواني يک ماهه به تجزيه و تحليل و جمع‌بندي نتايج بپردازيد . از نتايج اين تحقيق مي‌توانيد راهکارهاي کارآمد ترک يا لااقل تعديل خودارضايي را استخراج نماييد، مثلاً وقتي که اعصاب تان خرد است، وقتي که دوستان متأهل خود را مي‌بينيد، وقتي که با مادرتان جر و بحث مي‌کنيد، وقتي که اضطراب امتحان داريد، يا وقتي که به فيلم يا تصوير خاصي مي‌انديشيد.
عيناً همين قضيه در زمينه مکان‌هاي تحريک‌زا تکرار مي‌گردد. وقتي در اتاق خواب هستم، وقتي تنها در خانه هستم، وقتي دستشويي مي‌روم و…
از سوي ديگر نگاهي موشکافانه به پرونده گذشته خودارضايي خويش بيفکنيد، ببينيد در چه شرايطي توانسته‌ايد بر خودارضايي فايق آييد. با چه تکنيک‌هاي فاصله بين وهله‌هاي خودارضايي را افزايش داده‌ايد، چه زماني براي ترک کوتاه مدت يا دراز مدت خودارضايي موفق بوده‌ايد.
در اين مرحله نيز تحقيق نيز به تجزيه و تحليل و جمع‌بندي نتايج بپردازيد. پايش رواني دست شما را براي اتخاذ يک راهکار مناسب باز مي‌کند.
۶ ـ خودارضايي نوعي اعتياد رواني محسوب مي‌گردد . در برخي جهات شباهات زيادي با انواع ديگر اعتياد (مانند مواد مخدر و الکل و…) دارد.
همه متخصصان درمان اعتياد در اين موضوع هم‌عقيده اند که بازگشت ناخواسته به شرايط قبل امري طبيعي و يکي از مراحل درمان محسوب مي‌گردند. بسياري از معتاداني که اقدام به ترک کرده‌اند ، در طول فرايند درمان ناخواسته دچار لغزش‌هاي رفتاري مي‌گردند . لغزش‌هاي رفتاري به هيچ وجه به معناي شکست درمان نيست. يكي از علت هايي غلطيدن دوباره به اعتياد قبلي، قرار گرفتن در محيطي است كه در آن جا اعتياد زياد اتفاق افتاده بود.، مثلاً ياد‌آوري يك صحنه خاص، يا قرار گرفتن در مثلاً حمام و هنگام شستن آلت و… به همين خاطر بسيار توصيه مي شود كه در آن شرايط خاص قرار نگيرند.
در هر حال لغزش‌هاي غير اختياري طبيعي است . نبايد به بزرگ‌نمايي آن پرداخت. متأسفانه در افرادي که به خود درماني اعتياد مي‌پردازند و از نعمت هدايت درمانگر محرومند، هر گونه بازگشت را به منزله شکست قطعي در درمان تلقي مي‌کنند. اين باعث توهم عدم کنترل و بي‌ارادگي فرد مي گردد. اين تصور آسيب‌زا، فرد را از ادامه درمان مأيوس مي‌سازد ، در حالي که درصد پيشرفت درمان فرد بسيار بالاست.
اگر نيک بنگريد، با کمي واقع‌نگري مي‌توانستيد لغزش‌هاي هر از گاهي خود را با ديدي مثبت‌تر مديريت نماييد.
۷ ـ منصف باشيد . همان طور که به تنبيه ذهني ـ عملي خودارضايي خويش مي‌پردازيد، به تشويق ذهني ـ عملي موفقيت‌هايي هرچند اندک خود در ترک خودارضايي بپردازيد.
اگر حتى يک روز هم در ترک موفق بوديد، با کمال سخاوت به تشويق خود بپردازيد. خود تشويقي مي‌تواند علاوه بر ارتقاي سطح اعتماد به نفس و عزت‌نفس به کاهش اضطراب شما کمک شاياني کند. خود تشويقي مي‌تواند به صورت کلامي يا غير کلامي (مانند خريد يک بستي يا ديدن يک فيلم جذاب يا سجده شکر و …) باشد.
۸ـ با پرهيز از هر گونه خودسرزنشي و خود ملامت‌گري به يادداشت نکات مثبت خود بپردازيد. هزاران نکته مثبت داريد که نبايد با بزرگ نمايي نکات منفي‌تان به بوته فراموشي سپرده شود. ارزشمندي تان نسبت به خود كمك موثري در ترك اين گناه فراهم مي آورد.
۹ـ براي ۲۴ ساعت خود برنامه‌ريزي سبک و سهل الوصول انجام دهيد. با اشتغال ذهني به امور مثبت از هر گونه اشتغال فکري به تفکرات تحريک‌زا پرهيز نماييد. وقت فراغت براي خود قرار ندهيد و بي خود در جاهاي تحريك كننده مانند اينترنت پرسه نزنيد. با وجود آماده بودن شرايط محيطي و…ترك گناه بسيار مشكل و حتي نامقدور است.
۱۰ـ سعي نماييد از تکنيک‌هاي انزجار درماني و شرطي‌زدايي استفاده کنيد. لذت کاذب خود ارضايي را با يک امر منزجر کننده ذهني مانند تصور صحنه تهوع‌آور يا خوردن داروي تلخ پيوند بزنيد و با آن تداعي نماييد يا آن که فرايند شرطي شده (اضطراب – خودارضايي) را به (اضطراب – ورزش يا تفريح سالم، تنفس عميق، رفتن به سر يخچال و آب خوردن و…) تبديل نماييد.
۱۱ـ به هيچ وجه خود را دست و پا بسته فرض نکنيد. بدانيد صدها هزار توانسته‌اند که ترک کنند و شما از آنان مستثنا نيستيد.
در ادامه توجه شما را به مقاله اي در زمينه خود ارضايي جلب مي نمايم:
خودارضايي يكي از انحرافات جنسي است كه داراي عوارض روحي و جسمي فراواني دارد از جمله؛ افسردگي و بي حالي و ضعف بينايي ، ضعف قواي جسماني ، آسيب دستگاه تناسلى و ناتوانى‏هاى جنسى و توليد مثل، بيماري هاى مقاربتى‏،عقيم شدن‏،كم خونى، كم اشتهايى و مشكلات گوارشى؛كم خوابى و اختلال در خواب؛ تنگى نفس؛ سر درد و سرگيجه؛پيدايش تغييرات در نخاع و ستون فقرات، ضعف حافظه، حواس پرتى و ناتوانى در تمركز فكرى‏،اضطراب ،افسردگى‏، پرخاشگرى و بداخلاقى‏، يأس از زندگى‏،از بين رفتن خلاقيت‏ها، توانايى‏ها و سركوب شدن استعدادها، عدم ميل به تحصيل، مطالعه، تحقيقات علمى و فعاليت‏هاى فكرى، هوس باز و بى‏بند و بار شدن ،افت تحصيلى‏، بزهكارى و …
مهم ترين عوامل ترك عبارتند از؛
۱- از بين بردن زمينه هاي اين عمل مانند؛ ديدن و خواندن تثاوير و مطالب تحريك زا، دوستان ناباب، استفاده نادرست از اينترنت و …
۲- آگاهي از عوارض و آسيب هاي ناگوار آن.
۳- تقويت اراده.
عواملي در تقويت اراده مؤثر است مانند:
۱ـ تمركز بخشيدن به فعاليت هاي گوناگون.
۲ـ توجه به عبادات به ويژه نماز كه تمرين تمركز فكر است.
۳ـ پايان رسانيدن كارهاي نيمه تمام.
۴ـ تلقين مثبت:
همواره به خود اين گونه تلقين كنيد كه ارادة انجام اين كار را داريد و شكست مفهومي ندارد. تلقين در ترك عادات نامطلوب و غلبه بر خودارضايي مؤثر است.
پل ژاگو مي گويد: “وقتي بخواهيم با عادت زشتي ستيزه كنيم، ابتدا بايد نتايج نامطلوب آن را در نظر مجسّم سازيم، بعد منافعي را كه در نتيجة ترك آن عايد مي شود، در روح خود تصور كنيم، در نتيجة اين عمل، هر بار كه چنين نمايشي در روح خود مي دهيم، بر آن تحريك يا وسوسه چيرگي يافته و لذت ترك آن را در خود احساس مي كنيم. اگر تلقين به نفس را بلافاصه پيش از خواب اجرا كنيم، مؤثرتر از مواقع ديگر خواهد بود.
به طور كلي، متمركز ساختن فكر در كاري كه مي خواهيم براي اجراي آن فردا صبح در فلان ساعت بيدار شويم كافي است”.
بنابراين بايد خود را باور كنيد و ترس و شكست را به خود راه ندهيد. بدانيد كه اگر بخواهيد مي توانيد. اين جمله شعار نيست، بلكه در عمل نيز افراد براي ايجاد و تقويت هر چه بيش تر اراده، به فوايد و آثار آن و نتيجه اي كه به دست خواهيد آورد، نيز اهميت آن و آينده روشني كه داريد، همچنين نجات از مشكل و سختي كه با آن روبرو هستيد، به شما كمك خواهد كرد. به پاداش عظيم اخروي و رضايت حضرت دوست (به جهت سختي و مشكل بودن ترك عمل) توجه نماييد. به خاطر داشته باشيد هر چه گناه و ترك عمل سنگين تر باشد و تلاش بيش تري لازم داشته باشد، در صورت تحقّق، انسان را به كمالات بالاتري مي رساند كه براي ديگران شايد حتي قابل تصوّر نباشد..
از اين رو هرگز يأس به خود راه ندهيد و براي آن برنامه ريزي كنيد. به راهکار هايي كه مطرح مي كنيم، توجه نماييد و آن را به كار ببنديد، قطعاً اثر آن را خواهيد يافت.
راهکارهاي ترک خود ارضايي:
۱- سعي كنيد هميشه پيش از خواب مثانه خود را تخليه كنيد . شب‏ها به خصوص غذايي سبك ميل كنيد.
۲- هرگز شكم خود را بيش از حد معمول پر نكنيد بلكه اگر تا چند لقمه ديگر جاي داريد، از غذا دست بكشيد.
۳- از پوشيدن لباس‏هاي تنگ و چسبان (به خصوص لباس زير ) اجتناب ورزيد.
۴-هرگز در حمام به طور کامل لخت نشويد.مثلا در حالي که هنوز زير شلوار به پا داريد ،قسمت فوقاني بدن خود را بشوييد. از ليف و صابون زدن به اندام جنسي خود که باعث تحريک آن مي شود بپرهيزيد.مطمئن باشيد صرف تماس آب وصابون با اندام جنسي بدون دست ورزي براي بهداشت آن کفايت مي کند.
۵- هرگز فكر گناه را به ذهن خود راه ندهيد . از تصور و تخيل امور جنسي و شهواني سخت پرهيز كنيد.
۶- از خواندن، شنيدن، نگاه كردن به امور و تصاوير شهوت زا دوري كنيد.
۷- از خوردن مواد غذايي محرك مانند: خرما،پياز، فلفل، تخم‏مرغ و غذاهاي چرب اجتناب و يا به حداقل اكتفا نماييد.
۸- از نگاه كردن و دست‏ورزي به اندام جنسي خود پرهيز كنيد.
۹- هرگز به رو نخوابيد.
۱۰- هيچ‏گاه تنها در يك مكان نباشيد تا فرصت و زمينه گناه از بين برود.
۱۱- براي تخليه انرژي زايد بدن به طور منظم و زياد ورزش كنيد.
۱۲- هيچ‏گاه بيكار نباشيد . هميشه براي مشغول ساختن خود به فعاليتي مطلوب و مثبت برنامه داشته باشيد.
۱۳- روزه بگيريد . حتي اگر روزه واجب به عهده نداريد ، روزه مستحبي بگيريد . اگر قادر نيستيد، روزه تربيتي بگيريد، يعني به كم ترين مقدار غذا و كم‏حجم‏ترين نوع غذاها اكتفا كنيد . وعده غذايي خود را كم كنيد.
۱۴- هرگز به نامحرم نگاه نكنيد، حتي اگر به ارتباط كلامي با آن ها مجبور باشيد.
۱۵- با جنس مخالف رفتار متكبرانه داشته باشيد، هرگز با روي باز و نرمي با آن ها برخورد نكنيد.
۱۶- هرگاه افكار جنسي به ذهن شما حمله ور شد ، ذهن خود را مثلاً با بستن يك كش به مچ دست خود و كشيدن و رها كردن آن از آن افکار منصرف کنيد. به خود هشدار دهيد.
۱۷- به بدي اين گناه و عواقب آن بيانديشيد ، ولي احساس گناه شما از اين کار نبايد به حدي باشد که در شما ايجاد اضطراب مخل به سلامت روان کند .
۱۸- به محض لغزش فوراً توبه كنيد. هرگز از رحمت خدا مأيوس نباشيد و بدانيد رحمت خدا از گناه شما بزرگ تر است.
۱۹- قرآن زياد بخوانيد و در معاني آيات آن تفكر كنيد.
۲۰-در مجالس مذهبي، دعا و توسل و موعظه زياد شركت كنيد.
۲۱- از كتبي كه جنبه موعظه و بيدارگري قلبي دارد بهره بگيريد . مقيد باشيد در روز چند ساعت به مطالعه اين‏گونه كتب بپردازيد . براي مثال مجموعه كتاب‏هاي شهيد دستغيب توصيه مي‏شود به خصوص كتاب گناهان كبيره، قلب قرآن، ايمان، قلب سليم و معاد و….
۲۲- اوقات فراغت خود را با مطالعه، ورزش، زيارت، عبادت و عيادت از نزديكان و… پر كنيد.
۲۳-به معاد و قيامت فكر كنيد.
۲۴- ذكر لاحول ولا قوة الا باللَّه را زياد بر زبان جاري سازيد.
۲۵- اگر دوباره وسوسه شديد، با غسل و تيمم حتما سعي کنيد .عبادت‏هاي خود مانند نماز و روزه و… انجام دهيد . اين کار به نوبه خود تاثير به سزايي در ترک اين عمل دارد .
۲۶- از محيط هاي آلوده، سخت دوري كنيد . بيش تر وقت خود را در كتابخانه بگذرانيد . بي‏علت در خيابان‏هاي آلوده پرسه نزنيد .
۲۷- بعد از موفقيت در ترک ، حتي به طور موقت ، خود را تشويق نماييد . مثلا اگر يک روز توانستيد استمنا نکنيد ، جايزه اي به خود بدهيد ( مثلا يک بستني يا هر چه که دوست داريد ) . اگر اين مدت بيش تر شد ، اين روند را ادامه دهيد .
اين راهکارها وقتي نتيجه مي‏بخشد كه هر چه دقيق‏تر به آن عمل شود .زمان نتيجه آن بستگي به شرايط و خصوصيات افراد دارد، ازاين‏رو فقط انرژي شما صرف عمل به دستورات شود.
استمنا مانند شراب اگر داراي منافع بسيار اندک دنيوي باشد ،داراي مضرات بسيار زياد دنيوي و اخروي مي باشد .http://www.pasokhgoo.ir/node/18716

سلام اگر یقین داشته باشیم که تشک ما با منی نجس شده اگر منی خشک شود و تشک را روی فرش اندازیم فرش نجس نمیشود؟واگریقین داشته باشیم تشک نجس است بعد از خوابیدن بر آن میتوان نماز خواند؟

سلام

تشکر از ارتباط شما

اگر تشک و فرش خشک باشند فرش نجس نمی شود و بعد از خوابیدن روی آن هم می توان نماز خواند.

سلام آبی که از آلت خارج میشود و بی رنگ و بی بو است و کمی غلیز است چیست؟آیا نجس است.بعضی وقت ها که به چیزهای……..فکر میکنم از من خارج میشود.آیا نجسه و نیاز به غسل دارد.اگر روی چیزی بریزد آن چیز نجس میشود.ممنون از سایت خوبتان.

با سلام
غیر از منی و بول، سه آبی است که از انسان خارج میشود:
۱. مذی: ابی است که گاه بعد از ملاعبه و بازی کردن و یا تخیل از انسان بیرون می اید.
۲. وذی: ابی که گاهی بعد از منی بیرون میاید.
۳. ودی: ابی است که گاه بعد از بول بیرون می اید و کمی سفید و چسبنده است.

همه این آبها در صورتی که مجرا آلوده به بول و منی نباشد، پاک بوده و نجس نیست و غسل هم ندارد.

خروج منی مستلزم تجربه اوج لذت جنسی است، لذا ترشحات دیگری نیز مانند وذی و مذی وجود دارند که نه تنها مستلزم غسل نیستند بلکه نجس نیز نیستند. وجوب غسل در صورتی است که یقین حاصل شود ترشح خارج شده منی است لذا در غیر اینصورت حتی اگر احتمال بدهیم که منی خارج نشده است، غسل بر ما واجب نیست. و در مورد نجس بودنش اگر مجرا آلوده به بول نباشد نجس نیست.

با سلام
من با دختری به ملاعبه ی جنسی پرداختم و به وسیله ی او مایع منی از من خارج شده است. البته دخول انجام نشد و صرفا الت من با بدن او تماس داشت و این کار باعث تحریک و ارضایه من و خارج شدن منی از من شد. ایا در این حال غسل جنابت بر ان دختر که مایعی از او خارج نشده هم واجب است؟

با سلام
همانگونه که در متن اشاره شده، اگر رطوبتی از دختر خارج شود و همراه با شهوت (در حد ارگاسم و اوج لذت جنسی) باشد درحکم منی است و باید غسل جنابت کند. فرقی نمیکند دخول صورت گرفته باشد یا نه.
در غیر اینصورت، غسل برای دختر واجب نیست.

سلام ممنون از سایت خوبتان.من خیلی وقت پیش استما کردم و نمیدانستم که غسل میخواهد و فقط به حمام میرفتم .آیا جاهای که نشستم یا لباس هایی که پوشیم نجس شده .آیا اگر بعد از استما غسل نکنیم چه میشود یعنی فقط مشل اینه که نماز ما باطل میشه؟؟؟اگر بعد ار استما غسل نکنیم و من در لباس زیر ما خشک شود لباس هایی که میپوشیم نجس میشود؟؟؟

سلام وقت بخیر
لطفا مرجعه تقلیدتان را بفرمائید.

سلام.من تا الان فکر میکردم که بعد از عادت ماهانه باید غسل جنابت کنم..
تو ذهنم این بود که غسل کنم برای پاکیزگی از عادت ماهانه.
ولی میگفتم نیت میکنم هسل جنابت میکنم قربتاالله
اشتباه غسل میکردم؟

سلام

تشکر از ارتباط شما

غسلهایی که انجام داده اید صحیح هستند.

سلام،من یک پسر هستم که یک هفته است به سن تکلیف رسیده ام و توی این یک هفته خودارضایی هم کرده ام،و نمازم را هم خوانده ام،البته غسل جنابت نکرده ام ولی نجس هم نبوده ام،ایا نماز هایی ک خوانده ام صحیح است؟!
مرجع تقلید من هم ایت الله سیستانی است.

با سلام
باید غسل کنید و نمازتان را قضا کنید.

اگر دو غسل حیض و جنابت بر گردن باشه ولی غسل حیض انجام نشه ، ایا نماز ها باید قضا بشه؟

سلام

تشکر از ارتباط شما
انجام دادن غسل جنابت از هر غسلی که بر عهده انسان است کفایت می کند.

سلام جواب سوال من رو ندادید چرا؟

باسلام و احترام. پرسش شما را پیدا نکردم. کجا مطرح کردید؟ لطفا مجددا بفرمایید تا کارشناس مربوطه پاسخگو باشند.

سلام
ببخشید بیرو اومدن رطوبتی که نه شهوانی ای دارد و نه جستنی ولی با سستی عضله همراه باشد حکم منی را دارد؟

سلام

تشکر از ارتباط شما

خیر این رطوبت حکم منی را ندارد و پاک است مگر اینکه خود فرد از راه دیگری مانند بو یا رنگ یا شکل آن یقین پیدا کند که منی است.

اگر خود ارضایی کرده باشیم و تعدادش از دستمان در رفته باشد با یک غسل جنابت پاک میشود یا نه

سلام

تشکر از ارتباط شما

اولا باید توبه و استغفار کنیدو دوما اگر یک غسل جنابت انجام دهید کفایت از همه جنابت هایتان می کند.

سلام وعرض خسته نباشیدمن مرجع تقلیدم رهبرایت الله خامنه ای است میخواستم بدانم اگه بادختری نزدیکی کنی وپرده پکارت ان رااز بین ببری میشود بدون اذن پدرش بااو ازدواج کردچون دربعضی ازسوالات گفتید دختری که زنا کند نیاز به اجازه پدرنداردممنون میشم اگرپاسخم رابدهید

سلام

تشکر از ارتباط شما

به نظر رهبری ازدواج کردن با این دختر بدون اجازه پدرش صحیح است.

سلام من یه زمانی مایع ای چسبنده و تقریبا سفید و دارای بوی بود از من خارج شد تکلیف من چی هستش…لطفا راهنماییم کنید ممنون میشم

سلام

تشکر از ارتباط شما

اگر این ترشح شرائط منی را نداشته است(یعنی با شهوت نبوده و با جهش و سستی بدن همراه نبوده) منی نبوده است و شما هم جنب نشده اید.
البته دادن پاسخ دقیق به این سوال نیاز به نام مرجعتان و بیان جنسیتتان داشت که متاسفانه شما در این مورد در سوالتان چیزی نیاورده اید.

سلام خسته نباشید، دوتا سوال پاشتم.
۱-اگر برای غسل لاک ناخن و پاک کنیم و یه قسمت از لاک هیچ جوره پاک نشه (لاک به خورد ناخن رفته باشه) باید چکار کرد؟ غسلی که میکنیم صحیح است یا حتما باید پاک بشه؟
۲-اینکه آیا عرق فرد جنب نجس است؟

سلام

تشکر از ارتباط شما

۱: اگر مقلد مراجعی غیر از آیت الله مکارم هستید باید حتما قبل از غسل آن مانع را برطرف کنید واگر واقعا تا پایان وقت نتوانید آن را برطرف کنید باید با وضویا غسل جبیره ای نمازتان را بخوانید. ولی اگر مقلد آیت الله مکارم هستید در صورتی که مانع کمتر از نصف عدس است غسل را باطل نمی کند.
۲: عرق فرد جنب نجس نیست.

سلام آیا بعد از دیدن خواب بعد چشممان باز شود ومنی خروج نشود غسل دارد ؟
و آیا بعد از استبراع کردن ماده مثل منی خارج شود غسل دارد ؟

سلام

تشکر از ارتباط شما

۱: خیر غسل ندارد .
۲: اگر بعد از استبرا می باشد پاک است و غسل هم ندارد .

سلام.من تغریبا یک سال است که خود ارضایی میکنم و چند با ترک آن را ک ده ام ولی موفق نشدم.استبرا منی وبول چیست اگر یک بار ادرار کنیم کافی است؟ود باره غسل با یک بارغسل بدنمان پاک میشود.من همیشه دوبار غسل میکنم.من همیشه تو حموم فکر میکنم آب به بعضی از قسمت بدنم نرسیده و بدن را جابه جا میکنم تا آب به قسمت های بدن برسد.آیا غسل من صحیح است?

سلام

تشکر از ارتباط شما

«استبراء»عمل مستحبّى است که مردها بعدازبیرون آمدن ادرا انجام مى‏دهند وداراى اقسامى است که بهترین آنها این است که بعداز قطع شدن ادرار،اگرمخرج مدفوع نجس شده،اول آن راتطهیر کنند،بعد سه دفعه با انگشت میانه دست چپ ازمخرج مدفوع تابیخ آلت بکشندوبعد شست را روى آلت وانگشت پهلوى شست را زیرآن بگذارندوسه مرتبه تا ختنه‏گاه بکشندوپس از آن سه مرتبه سرآلت رافشار دهند.
استبراء از منى آن است كه بعد از خروج منى ادراركنند تا ذرّات باقى مانده خارج شود.

فایده استبراء
فائده استبرا از بول این است که اگر آب مشکوکى بعد از ادرار کردن و طهارت گرفتن خارج شود، پاک است و وضو را هم باطل نمى‏کند؛ اما اگر استبرا نکرده باشد ترشح مشکوک نجس است و باید وضو را تکرار کند و محل را نیز بشوید.
فائده استبرا از منى این است که اگر رطوبت مشکوکى بعد از غسل کردن از او خارج شود و نداند منى است یا نه، غسل ندارد اما اگر استبراء نکرده باشد و احتمال دهد ذرات منى در مجرا باقى بوده و همراه بول یا رطوبت دیگرى خارج شده، باید دوباره غسل کند و محل را نیز باید بشوید.

من از خواب بیدار شدم و مایعی قرمز رنگ شبیه خون از من خارج شد آیا الان من باید غسل جنابت انجام بدم لطفا پاسخ بدید با تشکر

سلام

تشکر از ارتباط شما

اگر یقین به خارج شدن منی ندارید تکلیفی برای انجام دادن غسل ندارید.

با سلام و خسته نباشید من پسر هستم ۱۵ ساله
خواستم بدونم در صورتی که منی با اختیار از بدن خارج شود جنب میشود یا فقط در صورت بی اختیار آمدن منی انسان جنب میشود
مقلد آیت الله سیستانی هستم

سلام

تشکر از ارتباط شما

فرقی ندارد و در هر صورت اگر یقین به خارج شدن منی داشته باشید باید غسل جنابت انجام دهید.

سلام.نصف ضب از من منی با کمی ادرار خارج شد و روی تشک یخت من به دستشویی رفتم و وقتی آمدم یاد تشکم افتادم تشکم رو تا کردم یه کم نم داده بود اونورش من دیدم که نم داده ولی ندیدم فرش خیس شده حکم فرش ویه و اگه نجس باس با چیز خیس برخورد نکنه چیزی نجس نمیشه و میشه روی فرش نشست خواهش میکنم اگه میخونید سریع تر جواب بدید.بعد من از کمر به پایینم تو دستشویی آب کشیدم آیا من پاکم.؟؟

سلام

تشکر از ارتباط شما

اگر یقین به سرایت نجاست به فرش ندارید فرش پاک است و به شک ها هم اعتنا نکنید و در مورد بدن خودتان هم با این آبکشی پاک شده است.

با عرض سلام و خسته نباشید
ممنون میشم به سوالم جواب بدهید
دختری که اکثر اوقات ترشح دارد بدون تحریک و شهوت ، بعد این فرد مثلا ناخواسته عکس نامحرمی رو میبیند و خوشش میاد بعد یک حالت میل جنسی درونش ایجلاد میشه و بعد ترشح ازش خارج میشه و بعد از ترشح دیگه میل جنسی ندارد ( یا به خاطر گذر زمان یا به علت خروج ترشح ) البته به اوج لذت نرسیده حالا حکم این ترشح چی میشه منی هست ؟ نجس هست و باید غسل جنابت کند یا خیر ؟
سوال بعدی اینکه اگر شخصی غسل جنابت بر او واجبه بعد شرایط غسل رو نداره و با تیمم میخواد نماز بخونه و شستشو و تعویض لباس رو انجام میده و با تیمم بدل از غسل نمازش رو میخونه و بعد دوباره بدون هیچ علتی ترشح ازش بیاد اون ترشح که به لباس رسیده دوباره نجسه و لباس رو نجس کرده ؟ ( مرجع تقلید رهبر )

سلام

تشکر از ارتباط شما

چون دخترها وخانم هامعمولا ترشحات پاک دارند لذاتنهادرصورتی که دراوج لذت جنسی وهمزمان با ارضا شدن(یعنی زمانی که احساس کنند دیگرنیازی به ادامه کارندارندوشهوتشان تخلیه شده است)ترشحی خارج شودجنب می شوندواین ترشح هم حکم منی را دارد ونجس است.واگربه ارضا شدن یاخارج شدن ترشح درهمان حال شک کنندتکلیفی ندارند.

سوال دومتان واضح نیست ولی این ترشحی که بعدا خارج می شود اگر شرائط ذکر شده در متن بالا را ندارد پاک است و جایی را نجس نمی کند.

سلام اگر بعد از خودارزایی منی روی لباس زیر نریزد وآن را با دستمال پاک کنیم یا اگه بریزه وخشک بشه بدن ما حلال و فقط نماز خواندن باطل هست
واگر دررختخواب بخوابیم رختخواب مان نجس میشود؟؟وـــــــ

سلام

تشکر از ارتباط شما

منی نجس است و حتی اگر خشک شده باشد یا با دستمال هم آن را خشک کرده باشید باز هم جای آن نجس است. و اگر به رخت خواب سرایت نکند آن را نجس نمی کند.

با سلام
میخواستم بدونم بعد از غسل که تمام شد اگر از آلت تناسلی مایع چسبنده ای بیاد بیرون غسل باطل است و دوباره باید غسل کرد
مرجع تقلید:آیت الله خامنه ای

سلام

تشکر از ارتباط شما

اگر بعد از جنب شدن ادرار کرده باشید این ترحشی که خارج می شود غسل را باطل نمی کند منتهی اگر بعد از ادرار استبرا کرده باشید این ترشح پاک است و جایی را هم نجس نمی کند.

سلام.گاهی اوقات مایعی بی رنگ،رنگ آب‌،لیز،چسبنده،بی بو،بدون جهش……از من خارج میشه.آیا نجس،نیاز به غسل داره؟
اگر هنگام غسل جنابت بگوییم برای خوشندی خدا غسل جنابت میگویم.والله اکبر نگوییم قبول است.؟؟
ممنون از سایت خوبتان.

سلام

تشکر از ارتباط شما

اگر ترشحی که خارج می شود شرائط منی (با جهش و شهوت خارج شده باشدوبدن نیز سست شود) را ندارد غسلی برشما واجب نمی گردد.

برای غسل الله اکبر گفتن لازم نیست.

ممنون ازپاسوخگویی شما.
اگر لباس زیر وشلوار خودبا منی نجس شود اول باید عین نجاست راپاک کرد؟
برای این کار اگر لگن حمام راآب کنیم و لباس زیر،شلواررا درآن فرو ببریم به طوری که آب به همه جای قسمت نجس شده برسد نجاست برطرف میشود؟

سلام

تشکر از ارتباط شما

برای تطهیر این لباس ابتدا عین نجاست را برطرف کنید و بعد از این همین که لباس را زیر شیر آب بگیرید و مقداری فشار بدهید پاک می شود.

با سلام
پسری ۱۳ ساله ام و مشکل خود ارضایی رو دارم (هر موقع پای کامپیوتر میشینم برای هر کاری یهو از جاهای بدی سر در میارمو خود ارضایی رو انجام میدم و بعضی اوقات هم اصن از وسط کار دیگه ای به سمت این کار میام).چجوری میتونم ترک کنم؟

من الان سه چار ماهیه عادت به این کار کردم و قبل از اون هنوز به بلوغ نرسیده بودم و الان تکلیف نماز ها و ….. های من چیه؟نماز هایی که نخوندمو باید چیکار کنم؟

بسیار متشکرم از سایت خوبتون

با سلام و تشکر از ارتباطتان با شهر سوال!

خدمت شما روشهایی برای غلبه بر عادت خودارضایی را عرض می کنیم:
خود ارضایی عادتی است که به سرعت ایجاد می شود و می تواند تاثیر نامطلوبی بر مردان و زنان تمامی سنین داشته باشد. بر اساس مطالعات انجام شده خودارضایی اثرات منفی جسمی و روانی متعددی بر افراد می گذارد. اگر شما در تلاش هستید تا بر این عادت غلبه کنید، مطمئن باشید که ممکن است (اگرچه مثل هر عادتی نیاز به تلاش و زمان دارد).

تصمیم گیری اولین قدم است. شما باید تصمیم بگیرید این کار را کنار بگذارید. زمانی که این تصمیم را گرفتید، مشکل تا حد زیادی حل شده است.این تصمیم گیری باید فراتر از یک امید یا آرزو باشد. باید واقعا یک تصمیم باشد.
به یاد داشته باشید شما انسان هستید . انسان دچار اشتباه می شود و دارای تمایلات جنسی است. هیچ یک از این چیزها شما را به یک آدم بد تبدیل نمی کند. خودتان را ببخشید و به خاطر داشته باشید که شما بزرگتر از مشکلتان هستید.
در ادامه راهکارهایی ارائه شده است که به شما کمک می کند کنترل بیشتری بر تمایلات و عادات خود به دست آورید:

۱- تنبیه و سرزنش خود را متوقف کنید:
اگر شما مدام در حال تنبیه و سرزنش کردن خود برای انجام خودارضایی هستید، هم چنان در حال فکر کردن به این مسئله به صورت تمام وقت هستید. به جای سرزنش کردن، به این فکر کنید که این موضوع یک مسئله است و شما تصمیم دارید که برای آن راه حلی پیدا کنید.

۲- هر چیزی که شما را برای خودارضایی وسوسه می کند ، حذف کنید.
برخی از این عوامل عبارتند از:
– دسترسی به مضامین پرونوگرافی: اگر شما عکس ها یا فیلم های تحریک کننده دارید باید آنها را دور بریزید. اگر در کامپیوتر خود تصاویر، فیلم ها یا آدرس سایت های پرونوگرافی دارید ، آنها را حذف کنید.

– وسایل جنسی: اگر بازیچه ها و وسایل تحریک کننده در دسترس دارید، آنها را دور بریزید.
– زمان های خاصی از شبانه روز: اگر در زمان های خاصی بیشتر وسوسه به خود ارضایی می شوید، برای آن زمان برنامه ای را تنظیم کنید . مثلا اگر در پایان شب بیشتر وسوسه می شوید، تا زمانی که به شدت خواب آلوده نشده اید به اتاق خواب و تخت خواب خود نروید. سعی کنید با دیدن تلویزیون، کتاب یا مجله خواندن یا انجام کارهای مورد علاقه ، خودتان را سرگرم کنید.

– کسالت: اگر کارهای کمی برای انجلم دادن دارید و این باعث می شود ذهنتان مدام به افکار جنسی مشغول شود، برای خودتان برنامه پرکاری تنظیم کنید. تعیین کردن هدف های روشن برای آینده تاثیر فراوانی دارد.شما خواهید دید که در صورت مشغول بودن به کارهای مختلف، کمتر دچار وسوسه برای خودارضایی خواهید شد.
– تنهایی : اگر شما به دلیل زیاد تنها بودن دچار خودارضایی می شوید به دنبال راه هایی برای پرکردن تنهایی تان باشید. افزایش ارتباطات با دوستان و خویشاوندان، شرکت در دوره ها و جلسات عمومی، رفتن به پارک برای پیاده روی از راه های پرکردن تنهایی است.

۳- فعالیت های دیگری برای صرف زمان و انرژی تان پیدا کنید:
زندگی تان را با فعالیت های مختلف پر کنید. هیجان کارهای مختلف می تواند جایگزین تمایل به خودارضایی شود و باعث شود دفعه بعدی که دچار وسوسه خود ارضایی می شوید، روشی برای پرت کردن حواس خود داشته باشید. برخی از گزینه های زیر را امتحان کنید:
– خلاق باشید : فعالیت های هنری مثل نقاشی، موسیقی و نمایش تا حد زیادی به تغییر مسیر تمایلات جنسی و قرار گرفتن در مسیر خلاقیت و سازندگی کمک می کند.
– ورزش کردن: ورزش مورد علاقه خود را پیدا کنید و آن را پیگیری کنید.
– تغذیه سالم: استفاده از میوه ها و سبزیجات و غذاهای طبیعی قدرت کنترل شما را افزایش می دهد.

– یک سرگرمی جدید پیدا کنید یا مهارت جدیدی را فرا بگیرید: یاد گرفتن چیزی که نیازمند تلاش و وقت گذاشتن است تمرکز ذهن شما را به جای لذت زودهنگام حاصل از خودارضایی بر لذت تاخیر یافته ی حاصل از دستیابی به اهداف قرار می دهد. مهارت هایی مثل آشپزی، باغبانی، نجاری،موسیقی ،سخنرانی و … را امتحان کنید.

– کارهای داوطلبانه و خیریه انجام دهید: انرژی خود را به کمک به مردمی اختصاص دهید که نیاز به کمک شما دارند. عضویت و فعالیت در گروه ها و انجمن های مردم نهاد و خیریه علاوه بر اینکه در شما حس مفید بودن ایجاد می کند ، باعث می شود در محیط اجتماعی قرار بگیرید و دوستان زیادی پیدا کنید.

۴- صبور و مقاوم باشید:
متوقف کردن اعتیاد به خودارضایی به آسانی خاموش کردن یک چراغ نیست. بلکه یک فرایندی است که نیازمند تعهد است و ممکن است شما در مراحل مختلف دچار برگشت یا اشتباه بشوید. مهم این است که بر تصمیم و تعهد خود باقی بمانید و در هر نقطه دوباره آغاز کنید.
۵- یک سیستم پاداش قرار دهید:
با خودتان قرارداد ببندید که به ازای هر روز که خود ارضایی نکنید هزار تومان در یک صندوق بیندازید و در پایان هفته با پول آن چیزی را که دوست دارید برای خود بخرید.

راهکارهای زیر هم به شما کمک خواهد کرد:
– اگر با دوستانی ارتباط دارید که آنها هم عادت به خودارضایی دارند ارتباطتان را کمتر کنید.
– زیاد در آینه خود را نگاه نکنید و دیدن خودتان را فقط محدود به نظافت و مرتب کردن در حد معمول بکنید.
– زمانی که به تخت خواب می روید لباس هایی بپوشید که درآوردن آنها دشوار باشد.

– ذهن خود را به مطالب مفید و آموزنده مشغول کنید. فهرستی از کتاب ها، مجلات و سایت های مورد علاقه خود تهیه کنید و آنها را در دسترس خود قرار دهید. هر روز زمانی را به مطالعه کتاب ها، مجلات و رمان های موردعلاقه تان اختصاص دهید. رمان به شما کمک می کند در طول روز به داستان آن فکر کنید.

– دعا و عبادت کنید: البته در دعاهایتان زیاد با مشکلتان مشغله ذهنی نداشته باشید. چون می خواهید کمتر به آن فکر کنید. بلکه از خدا بخواهید به شما کمک کند حقایق زندگی را بهتر درک کنید و رفتار و گفتار نیک را پیشه کنید.

– یک لیست از کارهای لذت بخش تهیه کنید (مثلا تماس تلفنی به یک دوست، رفتن کنار پنجره و نوشیدن یک لیوان چای یا قهوه، قدم زدن تا پارک نزدیک خانه ، گوش دادن به یک موسیقی) و آن را درجایی از اتاقتان نصب کنید. زمانی که دچار وسوسه خود ارضایی می شوید دستهایتان را به هم بزنید و با صدای بلند یک کلمه یا عبارت را بگویید ( مثلا: پاشو، بسه ، استوپ و …) و به لیست کارهای مورد علاقه تان نگاهی بیندازید و یکی از آنها را انتخاب کنید.

– به رشد شخصی خود بپردازید: شناخت ویژگی های خود و تلاش در جهت بهبود آنها تاثیر ویژه ای در کاهش عادات و رفتارهای منفی می گذارد.

– در ذهن خود، خود ارضایی را با یک تصویر یا کار ناخوشایند تجسم کنید . یعنی خودتان را در حالت خود ارضایی تجسم کنید در حالی که در یک جوی آب کثیف و پر از لجن خوابیده اید و لجن ها روی صورت شما را پر کرده است. این صحنه را بارها و بارها تجسم کنید. خواهید دید که به تدریج لذت خودارضایی در شما از بین خواهد رفت.

موفق باشید.

سلام .خسته نباشید .ممنون از سایت خوبتان. ….ببخشید اگر دختر …. آیا غسل بر دختر واجب است؟
سوال دوم من خواب دیدم که آشفته هستم و … یادم نماید که این کار با من شد یا نه اما در خواب دیدم که منی از من خارج شد اما وقتی از خواب بیدار شدم لباسم خیس نبود آیا در این صورت غسل واجب است؟

سلام

تشکر از ارتباط شما

۱: خیر در این صورت غسلی بر شما واجب نشده است.
۲: صرف خواب دیدن سبب جنب شدن نمی شود اگرخانمی خواب شهوانی ببیند در صورتی که بعد از بیدار شدن یقین داشته باشد که منی خارج شده است، باید غسل کند.در صورتی که شک در محتلم شدن داشته باشد ،غسل لازم نیست. نشانه جنابت در خانم ها و یا دختران، آن است که در اثر تحریک جنسی به اوج شهوت جنسی برسند و دراین حالت مایعی خارج شود. فرق نمی کند در خواب یا در بیداری باشد.

ببخشد وقتی منی از ما خارج شود و توی خواب نباشد بهتر است کدام غسل را انجام دهیم؟؟؟ترتیبی یا ارتماسی؟؟؟

سلام

تشکر از ارتباط شما

همان غسل ترتیبی که انجام می دهید صحیح است.

سلام ببخشید میخواستم بدونم وقتی میخوام غسل جنابت انجام بدم به قسمت سر و گردن میشم ینی شامل گردیه صورتم میشه باید به گردیه صورتم اب برسه لطفا راهنماییم کنید باسپاس

سلام

تشکر از ارتباط شما

منظور از سر و گردن همه سرو گردن است و شامل صورت هم می شود.

با عرض سلام و خسته نباشید من یه پسر ۱۶ ساله هستم و مشکلی دارم که مرتبط با متن شما است ممنون میشم راهنماییم کنین
من که صبح ها برای رفتن به مدرسه از خواب بیدار میشم متوجه میشم که لباسم خیس هست حتی بعضی مواقع ام بعدا متوجه میشم در ضمن باید بگم که در طول خواب هم متوجه این موضوع نمیشم یا هیچ لذتی رو احساس نمیکنم با این تفاسیر آیا مایع خارج شده از بدنم منی هست یا نه؟ و غسل بر من واجب هست یا نه؟ممنون

سلام

تشکر از ارتباط شما

اگر ترشحی که خارج می شود شرائط منی (با جهش و شهوت خارج شده باشدوبدن نیز سست شود) را ندارد غسلی برشما واجب نمی گردد.

سلام.ممنون ازپاسخگویی خوبتان.
اگربعدازاستمالباس بامنی نجس شود آن رایک بار درلگن آب قراردهیم تاآب به تمام قسمت های نجس شده برسد وآن رافشرده کنیم تاآب آن خارج شود لباس پاک میشود.
دربالا درباره استبرارتوضیح داده بودید من متوجه نشدم بعدازخروج منی اگریک بارادرارکنیم میتوان غسل گرفت؟
اگربعدازاستما درحمام غسل نگیریم فقط نماز ماباطل است وجایی یابدن مانجس نیست؟
اگردرجایی ازبدن زخمی چال شدن بایاخراش باشد که ازآن خون نمی آید غسل قبول است؟
به نظرمن بهترین شرایط برای ترک خودارضایی برای بازدید کنندگان که من بااین روش ها واقعا دیگه استمنا نمی کنم:
۱:نماز،۲ورزش،۳تنها نماندن،۴خواندن اثرات وگناهان استمنا.

سلام

تشکر از ارتباط شما

۱: اگر با آب لوله کشی این کار را انجام دهید پاک می شود.
۲: استبراء از منى آن است كه بعد از خروج منى ادراركنند تا ذرّات باقى مانده خارج شود. فائده استبرا از منى این است که اگر رطوبت مشکوکى بعد از غسل کردن از او خارج شود و نداند منى است یا نه، غسل ندارد اما اگر استبراء نکرده باشد و احتمال دهد ذرات منى در مجرا باقى بوده و همراه بول یا رطوبت دیگرى خارج شده، باید دوباره غسل کند و محل را نیز باید بشوید.
۳: بله نمازتان باطل است ولی بدنتان با از بین رفتن نجاست ها پاک می شود.
۴: بله غسل صحیح است.
۵: براي درمان استمناءچندراه حل توصيه شده است:
۱-زودازدواج كردن۲-روزه گرفتن۳-پرهيزکردن ازمحرك هاي جنسي(فيلم،سي دي وهرمحرک جنسي ديگري)۴-پركردن اوقات فراغت بابرنامه هاي مفيد۵-پيدا کردن دوستان خوب۶-اجرا کردن دستورات طبي مانند:(حمام باآب سرد،انجام تمرينات ورزشي،مصرف نکردن زياد گوشت وغذا هاي مقوي،نخوابيدن برشكم ياپشت)۷-ترس ازخداداشتن.

سلام.ببخشید یه سوال میکنم خواهشا اگه میخونید زودجواب بدید فکرمودرگیرکرده
من تشک نجس شد بعد بیدار شدم چندلحظه بعد برگردوندمش وقتی اونوریش کردم خیس بود.حالا یعنی فرش نجس شده.ولی یکم مطما نجس شده؟حکمش چیه.
حالااگه نجس شده باش مثلا بایه پتو برخورد کنه که هردوتاش خشک باش نجس نمیشه ومیشه نمازخوند روفرش؟
ممنون ازسایت وپشتیبانی

سلام

تشکر از تماس شما

اگر یقین به سرایت رطوبت به فرش ندارید فرش پاک است وبه شک ها و احتمالات توجه نکنید.
در مورد نماز خواندن هم اگر فرش خشک باشد و لباس و بدن هم خشک باشد می شود روی همان قسمت نجس شده هم نماز خواند.

سلام
اگراستمنا کنیم ومنی راتمیزکنیم که به لباس نریزد(من بعد ازبرون آمدن منی آن رابادستمال باک کردم وادار کردم ولی بعدش چندقطر ریخت روی لباس؟پاک است
واگرترشحات خشک شده باشد اگرروی رختواب بخوابیم رختواب نجس نمیشود؟ویالباس دیگری بپوشیم؟

سلام

تشکر از ارتباط شما .

اولا سعی کنید این گناه بزرگ را ترک کنید.
ثانیا اگر بعد از ادرار کردن استبرا کرده و خود را آبکشی کرده اید چند قطره ای که بعدش خارج شده پاک است .
و در مورد رخت خواب هم اگر خشک باشد جایی را نجس نمی کند.

سلام،اگر دختری خود ارضایی کرده باشد،بعد از آن باید غسل جنابت کند؟بعد از غسل جنابت باید وضو بگیرد یا میتواند بدون وضو نماز بخواند؟مرجع مقام معظم رهبری

سلام

تشکر از ارتباط شما

باید توبه کند و اگر با این کار ارضا شده باشد باید غسل جنابت انجام دهد و با این غسل می تواند بدون گرفتن وضو نماز هم بخواند.

با سلام
من پسر هستم؛قبل از غسل لازم به ادرار هست یا نه ؟

سلام

تشکر از ارتباط شما

بله این کار مستحب است و فائده استبرا از منى با بول این است که اگر رطوبت مشکوکى بعد از غسل کردن از او خارج شود و نداند منى است یا نه، غسل ندارد اما اگر استبراء نکرده باشد و احتمال دهد ذرات منى در مجرا باقى بوده و همراه بول یا رطوبت دیگرى خارج شده، باید دوباره غسل کند و محل را نیز باید بشوید.

سلام من میخواستم بگم که من چند روزی است که خود ارضایی میکنم و متاسفانه از این عملم هیچ راضی نیستم و همیشه توبه میکنم اما پایدار نمی ماند و همچنین در این عمل مایعی از من خارج میشود ک غلیظ و کمی چسبناک میباشد اما کدر نمیباشد… من چگونه این عمل را ترک کنم و میخواهم کار هایی ک قبلا انجام دادم(خود ارضایی) را خداوند گناه مرا بیامورزد و چه کنم ک خداوند این گناه من را بیامورزد

با سلام و تشکر از ارتباطتان با شهر سوال

پرسشگر گرامی،
قسمتی از پاسخ شما در لینک زیر موجود است:http://www.pasokhgoo.ir/node/39201

چند نکته:
۱. اما در مورد مایعی که از بدنتان خارج می شود عرض کنیم که:
با مشخصاتی که نوشتید، احتمال بسیار منی است که برای شما غسل را واجب می کند.
۲. عادات سالم را در خود تقویت کنید: از تصاویر محرک جنسی اجتناب کنید، به جوک های مبتذل گوش ندهید، دوستان سالم برای خود انتخاب کنید و از پوشیدن زیر پوش های تنگ و چسبان خودداری نمایید.

موفق باشید.

با عرض سلام وخسته نباشید من در هنگام کار در فضای مجاز تصاویری وفیلم های تحریک کننده ی میبینم ایا این کار نماز من را باطل من کن ویا در هنگام خواند نماز اهنگی در حال پخش باشید ایا باطل است وبعد من یک هکر هستم وبعضی اوقاتی کار های مانند هک کردن سایت های دیگر وبدست اوردن این سایت ها می کنم این کار ایا به عنوان دزدی حساب می شود وبه نماز من اسیبی می رساند لطفا جواب من را سریع بدهید باتشکر از سایت خوبتون

سلام

تشکر از ارتباط شما

دیدن فیلم‌ها یا تصاویر مستهجن وحاوى منکرات،موجب تقویت هواهاى شیطانى نفس،تضعیف اراده وایمان و زمینه‌سازترتّب مفاسدوگناهان بوده وحرام است.. اگر با دیدن این فیلمها جنب نشوید نمازتان صحیح است.
بله هک کردن سایت ها جایز نیست و مدیون می شوید. منتهی اگر مثلا سایت های اسرائیلی را هک کنید اشکالی ندارد.
در مورد موسیقی برای نماز هم نام مرجعتان را بفرستید.

سلام
پس از جنب شدن چه کارها و فعالیت هایی را نباید قبل از غسل آن انجام داد؟

سلام

تشکر از ارتباط شما

مرجع تقلیدتان کیست؟

من تازه به سن تکلیف (۱۵سال) رسیدم

سلام

تشکر از ارتباط شما

باید ابتدا مرجع تقلید انتخاب کنید .

مجتهداعلم راازسه‌راه مى توان شناخت۱-آن که خودانسان دارای شرائط،یقین کندفلان شخص اعلم است۲-آن که دونفرعالم عادل دارای شرائط تشخیص دهند۳-عده ای ازاهل علم که مى توانند مجتهداعلم راتشخیص دهندودر صورتی که ازاین راه به مرجع تقلیدنرسیدیدباتماس گرفتن از جامعه مدرسین حوزه علمیه قم کمک گرفته ومرجع خودرا مشخص کنید.۰۲۵۳۷۷۴۳۳۱۰

سلام خسته نباشید …سوال اولم … وقتی که میخوام غسل کنم توی نیت کردن لازمه که بگم چ نوعی هست مثلا غسل جنابت میکنم بصورت ترتیبی قربتا الی ا… یا فقط غسل جنابت رو بگم کافیه … سوال دومم اینه که بعد از شستن سر و گردن سمت راست و سمت چپ همه این ها که تموم شد آخر غسل باید کار خاصی انجام داد ینی اگر تموم شد باید چیکار کنیم …. میشه رفت زیر آب یا نه …

سلام

تشکر از ارتباط شما

۱: گفتن هم لازم نیست و همین که در ذهنتان این است که می خواهید غسل جنابت انجام دهید کافی است.
۲: کار خاصی لازم نیست انجام دهید و بعد از اتمام غسل می توانید زیر آب بروید.

ببخشید من می خواستم بدونم چه طور بفهمیم ترشح بیرون آمده منی اس یا نه

سلام

تشکر از ارتباط شما

خروج منى در مرد داراى سه نشانه است: ۱. همراه با شهوت باشد. ۲. با جستن بیرون آید. ۳. بدن سست شود. اگر هیچ یک از نشانه‏هاى سه گانه و یا یکى از آنها را نداشت، حکم به منى نمى‏شود؛ مگر آنکه از راه دیگرى یقین کند که منى است.

با سلام
درباره غسلی که داشته ام سوال دارم
اول اینکه من پرده ی گوشم پاره شده و دکتر گفته بود که نباید به آن اب برسد که چرک کند برای همین من قبل از غسل تکه ای پنبه ی چرب داخل گوشم گذاشتم هنگام غسل برای شستن گوش پنبه برنداشتم من فقط دور ان را با دستم شستم و سعی کردم تا جایی که میتوانم گوشم را بدون داخل شدن اب به گوشم بشوییم
ایا این غسل باطل شده یا مورد قبول است؟؟؟؟

سلام

تشکر از ارتباط شما

اگر قسمت ظاهر گوش را شسته باشید غسلتان صحیح است.

سلام . من از بچگی بدون علم خودارضایی داشتم ، بعدها رهاش کردم . یمدت باز گرفتار بودم و باز رها کردم الان با دیدن یک تصویر یا تصور احساس میکنم ابی از من خارج میشه ایا حکم جنابت داره ?
سوال دوم اینکه با توجه ب سابقه ای ک داشتم زودتر از دیگران ارضا میشم و ناخواسته زیر دوش حمام برای پاک شدن از استحاضه متاسفانه تحریک شدم و با جستن ابی خارج شد ، همونجا غسل کردم اما بعد از حمام رطوبتی از من خارج میشه ک نمیدونم ایا حکم منی دارد یا نه ?

سلام

تشکر از ارتباط شما

۱: ترشحات معمولی زنانه ورطوبت هایی که بدون لذت یابالذت کم اززن خارج می شوندپاک هستندونیازی به غسل ندارندونماز و روزه نیز صحیح است.
۲: اگر ارضا شده اید و این ترشحات در ادامه همان ترشحات ارضا شدن است با خارج شدنشان باید غسل جنابت را مجددا انجام دهید.

ممنون

با سلام
با دیدن فیلم یا افکار و یا ناخود آگاه اگر آبی از بدن خارج شود به غسل نیاز دارد از کجا بفهمیم این آب منی است؟؟
واسه غسل، نجاست باید پاک شود از کجا بفهمیم کاملا پاک شدیم و نجاست وجود نداره؟؟؟

سلام

تشکر از ارتباط شما

ترشحات معمولی زنانه ورطوبت هایی که بدون لذت یابالذت کم از زن خارج می شوندپاک هستندونیازی به غسل ندارندونماز و روزه نیز صحیح است.چون دخترها وخانم هامعمولا ترشحات پاک دارند لذاتنهادرصورتی که دراوج لذت جنسی وهمزمان با ارضا شدن(یعنی زمانی که احساس کنند دیگرنیازی به ادامه کارندارندوشهوتشان تخلیه شده است)ترشحی خارج شودجنب می شوندواین ترشح هم حکم منی را دارد ونجس است.واگربه ارضا شدن یاخارج شدن ترشح درهمان حال شک کنندتکلیفی ندارند.

و برای انجام دادن غسل باید قسمتی که میخواهید غسلش دهید پاک باشد و تشخیص این موضوع با خود شماست.

با سلام
من تقریلا ۳ ماهه ک خود ارضایی داشتم،توی اینترنت در مورد عوارض جسمی اش برای دختران چیزایی مثل چاق شدن،از دست دادن برق چشم ها،ریزش مو و…)چیزایی ک دخترا خیلی روشون حساسن رو نوشته،میخوام بدونم درسته یا نه؟
سوال دومم من فکر کنم پرده بکارتمو طی همین خودارضایی ها از دست دادم،میخوام بدونم این روی رابطه ی اینده ام با همسرم تاثیر میذاره؟
ممنون از پاسختون

با سلام خدمت شما خواهر گرامی،
خودارضایی میتواند دارای عوارض گوناگون (که شما مطالعه کرده اید) باشد که شما به یکی یا چند عارضه آن دچار شوید، یا حتی ممکن است شما به هیچکدام از این عوارض دچار نشوید. این عوارض در افراد مختلف میتواند متفاوت باشد. اما قطعا عمل نادرستی بوده و خوشبختانه شما در حال حاضر مبتلا به چنین مشکلی نیستید. در خصوص رابطه آینده با همسر، همین که پرده بکارت از بین رفته باشد میتواند ایجاد مشکلاتی برای شما در خانواده و ازدواج ایجاد نماید، اما در خصوص رابطه جنسی با همسر ،خود ارضایی شما و هر گونه تجربه جنسی قبلی، جدای از حکم حرمت شرعی ، میتواند در نوع رفتار جنسی به لحاظ افزایش یا کاهش میل شما و یا واکنش های طبیعی یا غیر طبیعی در لحظات با هم بودن تان، (به ویژه در اوایل زندگی) اثراتی داشته باشد. بنابراین بهتر است در صورت ابتلا، این کار را ترک کنید.
موفق باشید.

سلام ببخشید من خود ارضایی کردم ومی دانسنتم گناه گبیره است مایعی که از بدنم خارج شده است جهشی نداشته است نمی خواستم این طوری شد حالا چی کار کنم

سلام

تشکر از ارتباط شما

اگر ارضا شده اید و یقین به خروج منی دارید باید غسل جنابت انجام دهید و توبه کنید. ولی اگر در خارج شدن منی شک داشته باشید تکلیفی برای انجام دادن غسل ندارید.

سلام ببخشید چرا وقتی با خودارضایی ارگاسم میشیم ازدواج کنیم؟؟؟ دخترم

با سلام خدمت شما کاربر محترم شهر سوال. خوش آمدید.
به شما پیشنهاد میکنیم برای رسیدن به پاسخ سوال خود، به دو سوال مهم بیاندیشید و پاسخ دهید:
اول این که هدف نوع بشر (انسانها) از ازدواج چیست؟
دوم، این که هدف شما (شخص شما) از ازدواج چه چیزی میتواند باشد؟
قطعا با پاسخ به این دو سوال، جواب سوال شما هم روشن خواهد شد. در انتظار حضور مجدد شما هستیم.
موفق باشید.

سلام,ببخشید من اول کامل حمام میکنم و بعد میرم زیردوش و غسل میکنم.یعنی بدنم کاملا خیسه که غسل میکنم.آیا غسلم اشتباهه؟؟؟ واگر اشتباهه,باید بخاطراین چندسالی که اینطوری غسل کردم,دوباره تک تک غسل کنم یا فقط یه بار غسل کردن کافیه؟؟ لطفا بگید غسلم اشتباه بوده یا نه؟؟

سلام

تشکر از ارتباط شما

برای غسل خیس بودن بدن اشکالی ندارد و غسل هایی که انجام داده اید صحیح است.

سلام من پسری ۱۴ ساله هستم و دو سالی هست که خود ارضایی می کنم و بار اول که خودارضایی کردم غسل کردم ولی برای دفعات بعد این کاررا انجام ندادم.آیا هر بار باید غسل کنم؟اگر هربار باید غسل می کردم. با توجه به اینکه من نمی دونستم آیا نماز و روزه هایم باطل است؟

سلام

تشکر از ارتباط شما

این کار حرام و از گناهان بزرگ است و ضرر های جسمی و روحی زیادی دارد . توبه کنیدو دیگر این کار را انجام ندهید تا خداوند شما را ببخشد.
اگر با این کار ارضا می شده اید و منی خارج می شده است باید برای هر باری که اینگونه می شده اید غسل جنابت انجام بدهید و اگر نمازی را با حالت جنابت خوانده باشید باید قضا کنید و برای روزه ها با دفتر مرجعتان تماس بگیرید.

سلام ایا در هنگام نیت غسل یا بعد از این الت را بشوریم (البته نه به عنوان غسل فقط بخاطر پاک شدنش) و بعد غسل را انجام دهیم؟ ایا غسل درست است؟

سلام

تشکر از ارتباط شما

در هر صورت اگر در هنگام غسل آن قسمت را با نیت غسل کردن شسته اید غسل صحیح است و اگر اصلا آن قسمت را به نیت غسل نشسته باشید غسل باطل است.

سلام من هنگام یابعد از نیت غسل الت رو نه به عنوان بخشی از غسل بلکه فقط برای طهارتش شستم وبعد غسل کردم ایا غسل اشتباهه؟

سلام

تشکر از ارتباط شما

در هر صورت اگر در هنگام غسل آن قسمت را با نیت غسل کردن شسته اید غسل صحیح است و اگر اصلا آن قسمت را به نیت غسل نشسته باشید غسل باطل است.

سلام . من دختری هستم که حدود ۳ ساله به پسری علاقه دارم البته فکرنکنم عادی باشه این علاقه چون تو این سه سال روزی نشده بهش فکر نکنم درطول روز هروقت که از کاری فارغ میشم همش تصویرش جلو چشممه و ما هیچوقت باهم حرف نزدیم فقط بانگاهاش و از طریق یکی از دوستان فهمیدم اون هم واقعا به من علاقه داره ولی به دلیل مشکلات من جواب رد غیر مستقیم حتی بدون این که باهاش حرف بزنم یکبار ردش کردم .اما دراین ۳ سال روزی نبوده بهش فکرنکنم شبی نبوده چهره اش جلو چشمم نباشه صبحی نبوده بدون تصور اون تو بغلم بیدار بشم مشکل من درد من اینه همش جلو چشممه و با فکر بهش بدنم سست میشه و مشکل اینه تصوراتی هم باهاش دارم یعنی کامل تجسمش میکنم با خودم حتی تجسم بصورت رابطه جنسی .این باعث میشه گاهی اوقات مایعی ازم خارج بشه که بدون جهش هم هست اولش ولی بعدا درطی دوروز مطمعنا باعث میشه بهش بیشتر فکرکنم و باعث ارضا بشه میدونم کارم اشتباهه ولی به هیچ وجه نمیتونم فراموشش کنم درنتیجه خودارضایی با فکرش میاد سراغم شما بگید من چکارکنم ؟؟؟

سلام

تشکر از ارتباط شما

اولا: فکرکردن ودوست داشتن نامحرم اگرموجب تحریک شهوانی باشد،یا به قصد لذت بردن باشدویا اینکه فردترس این را داشته باشد که با این فکر و خیال هادرآینده به گناه(رابطه داشتن با نامحرم) بیفتد،حرام وگناه است.اما اگر در این حدنباشدوصرفاً یک نامحرم به ذهن فرد بیایداشکال شرعی ندارد .

دوما: چون دخترها وخانم هامعمولا ترشحات پاک دارند لذاتنهادرصورتی که دراوج لذت جنسی وهمزمان با ارضا شدن(یعنی زمانی که احساس کنند دیگرنیازی به ادامه کارندارندوشهوتشان تخلیه شده است)ترشحی خارج شودجنب می شوندواین ترشح هم حکم منی را دارد ونجس است.واگربه ارضا شدن یاخارج شدن ترشح درهمان حال شک کنندتکلیفی ندارند.

سوما: اگر می دانید که ازدواج درست نمی شود و سر نمی گیرد در مورد این موضوع فکر نکنید .
برای راهنمایی بیشتر با ۰۹۶۴۰۰ قسمت مشاوره یا اخلاق تماس بگیرید.

سلام، ببخشید اگر خانمی در خواب حالت روانی ارضا شدن به او دست بدهد ولی اصلا خیس شدن و خروج هیچ مایعی حس نشود حکم به چه صورت هست،ایا غسل واجب است؟

سلام

با تشکر از ارتباط شما

صرف خواب دیدن سبب جنب شدن نمی شود اگرخانمی خواب شهوانی ببیند در صورتی که بعد از بیدار شدن یقین داشته باشد که منی خارج شده است، باید غسل کند.در صورتی که شک در محتلم شدن داشته باشد ،غسل لازم نیست. نشانه جنابت در خانم ها و یا دختران، آن است که در اثر تحریک جنسی به اوج شهوت جنسی برسند و دراین حالت مایعی خارج شود. فرق نمی کند در خواب یا در بیداری باشد.

سلام . . اگر قبل از حیض یا در دوران حیض، جنب باشیم و صبر کنیم تا وقتی از حیض پاک شدیم، هر دو غسل واجب را انجام دهیم درست است؟
یعنی بعد از پاک شدن از حیض، هر دو غسل جنابت و حیض را با یک نیت و با هم انجام دهیم . …
من تا الان این کار رو انجام می دادم ولی کسی از کتاب احکام گفت که اگر دو غسل واجب به عهده ی ما باشه اول باید از جنابت پاک بشیم بعد حیض رو انجام بدیم ..
کدام روش درسته ؟
مرجع اقای سیستانی .

سلام

با تشکر از ارتباط شما

بله این کارتان اشکالی ندارد .

کسی که می خواهد دویا چند غسل انجام دهد می تواندیک غسل به نیت همه انجام دهد ونیازی نیست که برای هرکدام یک غسل جداگانه انجام دهد.(مثلا فردی که هم غسل جنابت وهم غسل حیض براو واجب است ومی خواهد غسل زیارت وجمعه نیز انجام دهد می تواندیک غسل با نیت همه انجام دهد.)

درود
من پسری ۱۵ ساله تقریبا چند شب هست که در خواب ارضا میشوم و ناراحت میشوم و قبلا از روی جهل خود ارضایی میکردم ولی الان خود ارضایی رو ترک کردم اما ارضا در خواب دیت از سرم بر نمیدارد من باید چه کنم لطفا اگه میشه راهنماییم کنید.

پرسشگر گرامی؛
از اینکه موفق به ترک گناه شده اید خوشحالیم و برای شما آرزوی موفقیت های بیشتر می کنیم .
هر مایعی که در خواب از بدن انسان خارج می شود منی نیست اگر یقین نداشته باشید که مایع یاد شده منی است و همچنین نشانه های منی (خروج با شهوت و جهش و سست شدن بدن بعد از خروج) را نداشته باشد یا شما شک داشته باشید ، منی محسوب نشده و موجب غسل نمی گردد و پاک است .
اما اگر منی باشد یا نشانه های آن را داشته باشد باز هم مشکل خاصی نیست این مسئله روال طبیعی بدن خصوصا مردان است و البته نیاز به تطهیر و غسل دارد.
برای جلوگیری از احتلام، دعای زیر را ۷ بار قبل خواب بخوانید. البته این نشانه سلامت شماست نه بیماری!
بسم الله الرحمن الرحیم
اللّهُمَّ اِنّی اَعُوذُ بِکَ مِنَ الاِحْتِلامِ وَ مِنْ سُوءِ الاَحْلامِ وَ مِنْ اَنْ یَتَلاعَبَ بِیَ الشَّیطانُ فِی الْیقْظَةِ وَ الْمَنام
برای جلوگیری از احتلام، موارد زیر نیز توصیه میشود:
۱- شب‏ها دو سه ساعت قبل از خواب چیزی نخورید، حتی مایعات.
۲- سعی کنید محل خواب شما گرم نباشد و از رو انداز سنگین استفاده نکنید.
۳- به ورزش و کارهایی از قبیل استحمام با آب سرد (در فصول مناسب) که موجب تقویت اراده و اعصاب میشود مداومت کنید.
۴- از پوشیدن لباس‏های تنگ و چسبنده پرهیز نمایید.
۵- از دیدن صحنه‏ های محرک و … خودداری کنید.
۶- سعی کنید با طهارت بخوابید و این دعایی که برای قبل از خواب و برای جلوگیری از احتلام ذکر شده نیز استفاده کنید. دعا این است:
اَللَّهُمَّ اِنّى اَعُوذُ بِکَ مِنَ الْأِحْتِلامِ وَ مِنْ شَرِّ الْأَحْلامِ وَ مِنْ اَنْ یَتَلاعَبَ بِىَ الشَّیْطانُ فِى الیَقْظَةِ وَالْمَنامِ. (خدایا به تو پناه برم از احتلام و از شر خوابهاى آشفته و از اینکه شیطان با من بازى کند چه در بیدارى و چه در خواب)
۷ـ سعی کنید به شکم نخوابید(به بغل یا به پشت بخوابید)
۸ـ قبل خواب آلت خود را با آب سرد بشویید(بیضه ها را) این کار بسیار بسیار اثر بخش است
۹- از نظر تغذیه هم نوشابه-آجیل-پیاز-ادویه جات و فلفل و… کمتر مصرف کنید مخصوصا شبها!
۱۰- کسانی که زیاد به این مشکل دچار میشوند میتوانند با یک پلاستیک و یک کش قیتونی آلت خود را تا صبح پوشیده نگه دارند.
شهوت زیاد بروز احتلام را بیشتر میکند. بطور کلی مصرف سردیجات هم در مردان و هم در زنان میل جنسی(شهوت) را کاهش میدهدو برعکس گرمی جات میل جنسی را افزایش میدهد.
برای کاهش میل جنسی: میتوانید سردیجات مثل لیمو،ماست،و… مصرف کنید. و افزایش دهنده های میل جنسی را هم که در زیر گفته شده را کمتر مصرف کنید مخصوصا پیاز،ادویه جات(زردچوبه،دارچین)،زنجبیل ،زعفران،موز،آجیل مخصوصا تخم کدو و بادام زمینی!
یا اینکه همراه با این موارد سردی هم مصرف کنید مثلا پیاز و سیر با ماست بخورید یعنی گرمی و سردی با هم!
افزایش دهنده میل جنسی : زعفران، پیاز ، عسل، موز، مارچوبه، سیب، هویج، زیتون، گوجه فرنگی، کدو حلوائی، ذرت بو داده با کره، انجیر، خرما، زنجبیل، فلفلو انواع ادویه های تند(ادویه کاری)، شکلات، میگو و انواع غذاهای دریائی و ..
تنها راه حل کامل احتلام، ازدواج هست و بعد ازدواج به انجام این دستورات و رژیم غذایی و… نیازی نخواهید داشت!

موفق باشید.

سلام. ببخشید اگه بعد از غسل متوجه بشم که یکی از ناخن های دست لاک داشته، آیا غسل اشتباهه و باید دوباره غسل کرد؟
مرجع تقلید آقای مکارم

سلام

اگر اندازه لاک مانده بر ناخن کمتر از نصف عدس باشد غسل صحیح است و الا غسل باطل است.

سلام .کمی مایع علیط همراه با ادرار از من خارج شد بدون شهوت و سستی بدن حکم ان چیست ممنون

سلام

این مایع منی نبوده است و غسل هم نمی خواهد.

سلام پسر هستم

در ماه مبارك رمضان خود ارضايي كردم و نميدونستم اين كار روزه رو باطل ميكنه

حكمش چيه
مقلد اقاي سيستاني هستم

سلام

تشکر از ارتباط شما

اگر در یادگیری مسأله کوتاهی نکرده اید و احتمال هم نمی دادید که این کار روزه را باطل کند کفاره بر شما واجب نیست ولی باید روزه را قضا کنید.

سلام خسته نباشید ایا در هنگام غسل کردن میشود روی جاهایی که دست نمیرسد دست کشید و اگر دست کشید باید مثل وضو کردن باید از بالا به پایین کشید؟

سلام

تشکر از ارتباط شما

دست کشیدن در غسل واجب نیست و چیزی که مهم است این است که به عضو آب برسد.

سلام من یک پسر ۱۴ ساله هستم و چند بار منی در شب از من خارج شده و خیلی هم ناراحتم چرا که تو همه ی غسل هام به جای انکه بگم غسل جنابت انجام میدهم میگفتم غسل نجابت انجام میدهم قربت الله حکم این چیه ؟ و میخواستم بدونم اگه چند غسل به گردنت باشه چند بار باید غسل کنم؟ خیلی ممنون خواهش میکنم جواب بدین به آینده یه من بستگی داره

سلام بر شما دوست گرامی
پاسخ سوال شما در چند نکته عرض می شود:
– نکته اول: منی چند نشانه دارد. یعنی اگر رطوبتی از انسان خارج شود و نداند منی است یا ادرار یا غیر این ها، اگر: ۱ ـ با شهوت بیرون آید، ۲ ـ با جهش و فشار بیرون آید و ۳ ـ بعد از بیرون آمدن بدن سست شود، آن رطوبت حکم منی را دارد. اگر هیچ یک از این سه نشانه یا بعضی از اینها را نداشته باشد حکم منی را ندارد.
در نتیجه با توجه به سؤال شما، باید گفت مایع خارج شده بعید است منی باشد. زیرا بسیار بعید است در یک شب پسر ۱۴ ساله ای چند بار محتلم شده و از او منی خارج شود. چه بسا رطوبت های دیگری باشد که اصلا حکم منی ندارد.
– نکته دوم: منظور از نیت اعمال واجب، قصد بر انجام آن است. لذا اگر در جایی غسل جنابت به عهده ما واجب بود ولی فرضا اسم آن را اشتباه تلفظ کردیم، چون قصد درونی ما انجام غسل جنابت بوده است، در صورتیکه خود غسل را درست بجا بیاوریم، صحیح است.
– نکته سوم: اگر چند غسل به عهده ما باشد می توانیم همه را با هم نیت کرده و یک غسل انجام دهیم.
موفق باشید.

سلام،آیا در هنگام غسل واجب ،زمانی که سمت راست و چپ بدن را می شوییم لازم است که همواره آب از بالا به پایین گرفته شود تا بدن شسته شود و یا می توان از پایین به بالا هم گرفت و بدن را شست ؟
بنده هنگام شستن زیر بغل ها و اطراف کمر آب را از پایین به سمت بالا می آورم آیا غسل من باطل است در حالی که ترتیب را رعایت کردم؟

سلام بر شما
نظر همه مراجع معظم تقلید این است که: در غسل لازم نیست بدن را از بالا به پایین بشوید. بله تنها از مراجع معاصر آیت العظمی بهجت، شستن از بالا به پائین را در غسل ترتیبی به احتیاط وجوبی لازم می دانستند که آن احتیاط هم قابل رجوع به دیگر مراجع بود.

سلام‌،ممنون از سایت خوبتان،من چندتا سوال دارم،اگر میخوانید لطفا سریع تر جواب دهید.:
مایع منی روی تشک من ریخته.من تشک را باپنبه های داخلش شستم و چند بار آب کشیدم و با لگد کردن…آب کشی کردم،آیا تشک پاک شده؟؟؟
مایع منی داخل لباس زیر منوریخته، لباس زیر را در حمام شستم(داخل لگن آب کشی کردم و با فشرده شدن آب لباس را خارج کردم،بعد داخل لباس شویی گذاشتم؟؟پاک شده؟؟
اگه منی روی فرش بریزه و ندانیم کجا ریخته فرش پاک است؟؟؟و چگونه میشه روی فرشی که منی ریخته،پاک،و حلال کرد؟؟؟اگر مایع خشک شود و با شی خیس برخورد نکند چیزی را نجس میکند؟؟
من از خدا طلب بخشش کردم و چند وقته این،عمل زشت رو انجام،نمیدم(ان شاالله که دیگه تکرار نکنم)لطفا سوالا جواب بدین بدجور مغزم درگیر کرده.

سلام بر شما
اگر بعد از برطرف شدن عین نجاست که در سوال شما همان مایع منی است، بعد از آبکشی، پاک است. در مورد لباس هم همینطور. مهم این است که عین نجاست از برود. اگر فرش نجس شود و ندانیم کجای فرش دقیقا نجس است، لازم است از تمام قسمت هایی که احتمال می دهیم، اجتناب کنیم. مایع منی خشک شده نیز نجس است و اگر به شیء خیسی برخورد کند، آن را هم نجس می کند. ان شاءالله که همه ی ما بتوانیم در ترک محرمات موفق باشیم و در این مسیر از خداوند متعال نیز توفیق عمل به واجبات و ترک محرمات را درخواست کنیم.

سلام ببخشید نمیشه چند روش معرفی کنید تا هر چ زودتر خودارضایی رو ترک کنم چون من سعیمو میکنم اما دوباره وسوسه میشم و اینکارو میکنم بهضی مواقع فیلم میبینم و بدون هیچ کاری اب خارج میشه لیز هم هستش میخواستم ببینم ک ایا وقتی من کاری نکردم و فقط فیام دیدم و ابی خارج شده اب غسل میخواد؟

پرسشگر گرامی؛
آن آبی که از مجرای شما خارج می شود، اگر خصوصیات منی را ندارد، موجب غسل نمی شود.
در مرحلۀ ابتدایی باید دیدن فیلم را کنسل کنید تا بقیه مسائل را راحت تر مدیریت کنید.

اگر این ایمان را داشته باشید که واقعا می‌توانید راهی برای ترک اعتیاد به خودارضایی پیدا کنید، قادر به انجام این‌کار خواهید بود. شاید هدف شما توقف کامل خودارضایی نباشد، اما قصدتان این باشد که ان را محدود به اندازه مشخصی کنید مثلا یک یا دو بار در هفته. این هم بسیار خوب است. اگر باور داشته باشید که می‌توانید در این نبرد پیروز شوید، احتمال موفقیت‌تان بسیار بیشتر خواهد بود تا این‌که خودتان را دست کم بگیرید.

با این‌حال، شاید روزهایی باشد که پسرفت داشته باشید. اگر دیدید روزی که قرار نبوده است خودارضایی کنید این‌کار را کردید، فکر نکنید که “اوه، خب، من که به هر حال این روز را از دست داده‌ام” و سپس بقیه روز را با میل و رغبت شدید به خود ارضایی ادامه دهید و روز بعد از نو شروع کنید. این به همان اندازه غیرمنطقی است که فکر کنید باید تمام شیرینی پای را بخورید فقط چون یک کلوچه خوردید و رژیم تمام آن روز را خراب کنید.

اگر همه راه‌ها را امتحان کردید و نتوانستید این اعتیاد را تحت کنترل بگیرید، شاید زمان آن باشد که موضوع را به کس دیگری بگویید و از او کمک بخواهید. خجالت نکشید، و به یاد داشته باشید که خیلی از مردم مشکل مشابه شما را دارند. کمک خواستن یک حرکت شجاعانه است و خیلی از افراد همین فکر را می‌کنند.

از پیشوای مذهبی‌تان راهنمایی بخواهید. از روحانی محلی‌تان کمک بخواهید. سه چیز را به‌خاطر داشته باشید: اول، این افراد بخشی از روحانیت شده‌اند چون خودشان را به اجتماع‌شان اختصاص داده‌اند. دوم، مطمئنا به کسی که قبلا به خودارضایی معتاد بوده کمک کرده‌اند. و در آخر، آنها متعهد به رازداری و حفظ اسرار هستند.

با یک پزشک هم می‌توانید ملاقات کنید. مشاوران، روانشاسان و روانپزشکان همه برای کمک به افراد با میزان اعتیادهای گوناگون آموزش دیده‌اند. اول با یک درمانگر در زمینه مشکل خودتان دیداری داشته باشید. راه‌های درمانی متعددی وجود دارند، از درمان رفتار ادراکی گرفته تا درمان دارویی.

موفق باشید.

سلام من پسری۲۰ساله هسم خواستم بپرسم من با پسری نزدیکی داشتم ولی از من هیچ مایع منی نیومد بیرون میخاستم ببینم آیا باید غسل کنم یا نه اخه یه جا خوندم اگرم مایع منی ازت هم نیومده باشه بیرون باید غسل کنی و بعد وضو بگیری خواستم ببینم درسته یا نه به غسل نیاز دارم یا نه

سلام بر شما
اگر این نزدیکی منجر به دخول شده است، بله، غسل جنابت بر هر دو طرف واجب است حتی اگر منی خارج نشده باشد.

و صرف نظر از سوال شما، گناهی که از آن نام بردید از بزرگترین گناهان کبیره است که انسان را از رحمت خدا دور کرده و موجب عذاب می شود. مگر اینکه توبه حقیقی کنید که دیگر به این گناه برنگردید تا بلکه ان شاالله مشمول رحمت خداوند شوید.
توبه ی حقیقی هم به طور خلاصه به این معناست که واقعا و حقیقتا از ارتکاب گناه پشیمان و نادم باشیم. و سعی و تلاش هم داشته باشیم دیگر مرتکب آن گناه نشویم و از زمینه های ایجاد آن گناه نیز دوری کنیم.

موفق باشید.

سلام
ایا باید برای غسل زیر بغل و کف پا را با دست کشید ؟

سلام بر شما
همین مقدار که آب به سطح پوست برسد کافی است و دست کشیدن لازم نیست. بله، اگر فرضا به دلیل مانعی در سطح پوست نیاز به دست کشیدن باشد، نیاز است.

با سلام و عرض خسته نباشید .
بعضی مواقع بعد از ادرار کردن مایع سفیدی از من خارج میشود حکم آن چیست غسل واجب است یا نه و آن مایع چیست؟

سلام بر شما و وقت بخیر
خیر، این مایع منی نیست و باعث جنابت هم نمی شود.
به این مایع «وذی» می گویند.
وذی یعنی آبی که گاهی بعد از خارج شدن منی از انسان خارج می شود و اگر با منی یا ادرار آلوده نشده باشد پاک است.

با سلام سوال من اینه ک بعد از دیدن فیلم یا عکس های بد مایعی کمی از بدن خارج بشه ولی با جستن نباشه…همراه باش شهوت نباشه‌…بدن هم سست نشه…حکم منی داره؟

سلام بر شما و وقت بخیر
خیر، این مایع منی نیست و باعث جنابت هم نمی شود.
به این مایع «مذی» می گویند.
«مذی»: عبارت است از آبی که معمولا هنگام بازى كردن با همسر و یا دیدن صحنه های تحریک کنند و یا تخیل صحنه های شهوت انگیز بدون جهش و بدون پرش بیرون می آید. مقدارش خیلی کمتر از منی است. و اگر با منی یا ادرار آلوده نشده باشد پاک است و غسل ندارد و وضو را هم باطل نمی کند.

سلام میخواستم درباره غسل کردن بپرسم حمام خونمون دوش نداره ومن برای غسل کردن مجورم با کاسه اب بریزم میخواستم بدونم غسل کردن به این روش درسته یانه اول با کاسه رو سرم اب میریزم نیت مبکنم ودست میزنم به تمام سرم تا اب به همه جا برسه بعد سمت راست رو با کاسه اب میریزم بعد سمت چپ ایا درسته؟چون چاره دیگه ای ندارم.شرایطتشو ندارم تا در آب فرو برم یذکه جور دیگه غسل کنم

سلام بر شما و وقت بخیر
مشکلی نداره و غسل شما صحیح است. همانطور که می دانید غسل بر دو نوع ارتماسی و ترتیبی قابل انجام است. در غسل ارتماسی لازم است بعد از نیت، تمام بدن یکباره در آب فرو رود. اما در غسل ترتیبی لازم است ابتدا سر و گردن، سپس سمت راست، و بعد از آن سمت چپ بدن شسته شود. و در غسل ترتیبی نیاز نیست حتما زیر دوش آب غسل انجام شود و آب جاری بشه، بلکه همین که آب به تمام بخش های موردنظر برسه کافی هست. و لذا غسل شما به همین شکل که توضیح دادید درسته و مشکلی نداره.
موفق و سلامت باشید.

با سلام و تشکر از مطالب خوب و سایت عالی شما
من در دوران عقد هستم
بعضی اوقات که با نامزدم نزدیکی بدون دخول انجام میدهم مایعی از من خارج میشود ولی به اوج لذت و شهوت نمیرسم
آیا در این مواقع جنب حساب شده و غسل جنابت واجب میشود؟
با تشکر

سلام بر شما
اگر دخول انجام نشود و مایع خارج شده هم نشانه منی را نداشته باشد، جنابت نیست و غسل هم واجب نمی شود. (دخوب حتی به مقدار کم، باعث جنابت می شود حتی اگر مایع منی خارج نشود.)
توضیح:
«مذی»: عبارت است از آبی که معمولا هنگام بازى كردن با همسر و یا دیدن صحنه های تحریک کنند و یا تخیل صحنه های شهوت انگیز بدون جهش و بدون پرش بیرون می آید. مقدارش خیلی کمتر از منی است «مذی» پاک است و غسل ندارد و وضو را هم باطل نمی کند.
«وذی» یعنی آبی که گاهی بعد از خارج شدن منی از انسان خارج می شود و وذی نیز اگر با منی یا ادرار آلوده نشده باشد پاک است.
اما «منی» عبارت از مایعی است که درهنگام تحریک شدید جنسی خارج می شود و نشانه های دارد:
نشانه هاي خروج مني در مرداني که مريض نيستند، دو تا است:
۱- باجستن و پرش خارج مي شود.
۲- همراه با لذت و شهوت (يعنى لذّت و خوش آمدن) خارج مي شود.
معنای جستن آن است که منی از داخل مجری با پرش خارج می شودو به بیرون از مجری می پرد و خارج شدن منی از مجری همراه با پرش و همراه با احساس لذت جنسی می باشد.
اگر رطوبتي از انسان خارج شود و شک کند که مني است يانه و هيچ يك از اين دو نشانه يا بعضى از اين دو نشانه را نداشته باشد، حكم منى را ندارد، غسل هم ندارد و لباس و بدن را هم نجس نمي کند و وضو را هم باطل نمي کند.

سلام .ببخشید من دختری۱۸ساله هستم .دیشب خیلی تحریک شدم و خودموبا دست ماشاژ دادم.الان تکلیفم چیه باید غسل کنم؟

سلام بر شما
در موردی که اشاره کردید، غسل جنابت وقتی واجب می شود که به اوج لذت جنسی یا همان ارگاسم رسیده باشید. و بعید است که این اتفاق افتاده باشد.
بطور کلى اگر زن به اوج لذّت جنسى برسد و در آن حال مایعى از او خارج شود جنابت محقق شده و غسل بر او واجب است ولى اگر شک کند که به این مرحله رسیده یا نه و یا شک در خروج مایع داشته باشد، غسل واجب نیست.

با تشکر از سایت خوبتون و مطالب اموزندتون

ایا خودارضایی در ماه صفر مشکلی ایجاد نمی کند و اگر نتوانیم تا ۲۴ ساعت غسل انجام دهیم مشکل نیست؟

سلام بر شما
حرمت و گناه خودارضایی برای همه زمان هاست و البته طبعا ممکن است در برخی مکان ها و زمان های مقدس، گناه بیشتری داشته باشد، اما به هر حال اصل این عمل حرام و گناه است و فرقی نمی کند در چه زمان و مکانی انجام شود.
اما در مورد غسل:
شخصى كه جنب شده است، باید غسل جنابت كند و اگر عذر دارد باید تیمم بدل از غسل جنابت بكند و با تیمّم نماز بخواند. و تا زمانى كه عذرش باقی است، باید با تیمم نماز بخواند.
مثلا برای نماز و روزه اگر وقت تنگ بود و نزدیک بود نماز قضا شود و یا زمان برای انجام غسل جنابت قبل از اذان صبح (برای صحت روزه ماه رمضان) باقی نمانده بود، می توانید به جای غسل، تیمم انجام دهید و تا نوبت بعدی نماز، فرصت برای انجام غسل هست و لازم است بجا آورید.

سلام
آیا وارد کردن شی در دبر بدون انزال فرد باعث وجوب غسل جنابت می شود؟

با سلام
خیر، اگر به انزال نرسد موجب غسل نمی شود، اما انجام چنین کاری به قصد لذت شهوانی، حرام است و گناه دارد.

سلام ببخشید من متاسفانه خودارضایی میکنم یه بار این گناهو کرده ارضا شدم اما مایعی از من خارج نشده فقط کمی خیلی کم مایع سفید بی رنگ بود ایا این غسل نیاز داره؟
اگه میشه درباره ترک این گناهو بهم مشاوره بدید خیلی در عذابم ممنون

سلام بر شما و وقت بخیر

پاسخ سوال شما دو بخش دارد:

۱) اگر مایع خارج شده نشانه های منی را ندارد و یقین به جنابت ندارید، جنب نیستید و غسل هم بر شما واجب نیست.
توضیح:
رطوبت هایی که از مردان خارج می شود بر چند نوع است:
۱- ادرار
۲- «مذی»: عبارت است از آبی که معمولا هنگام بازى كردن با همسر و یا دیدن صحنه های تحریک کنند و یا تخیل صحنه های شهوت انگیز بدون جهش و بدون پرش بیرون می آید. مقدارش خیلی کمتر از منی است «مذی» پاک است و غسل ندارد و وضو را هم باطل نمی کند.
۳- «وذی» یعنی آبی که گاهی بعد از خارج شدن منی از انسان خارج می شود و وذی نیز اگر با منی یا ادرار آلوده نشده باشد پاک است.
۴- «منی» عبارت از مایعی است که درهنگام تحریک شدید جنسی خارج می شود و نشانه های دارد:
نشانه هاي خروج مني در مرداني که مريض نيستند، دو تا است:
۱- باجستن و پرش خارج مي شود.
۲- همراه با لذت و شهوت (يعنى لذّت و خوش آمدن) خارج مي شود.
معنای جستن آن است که منی از داخل مجری با پرش خارج می شودو به بیرون از مجری می پرد و خارج شدن منی از مجری همراه با پرش و همراه با احساس لذت جنسی می باشد.
اگر رطوبتي از انسان خارج شود و شک کند که مني است يانه و هيچ يك از اين دو نشانه يا بعضى از اين دو نشانه را نداشته باشد، حكم منى را ندارد، غسل هم ندارد و لباس و بدن را هم نجس نمي کند و وضو را هم باطل نمي کند.

۲) برای ترک خودارضایی مطالب فراوانی قبلا در مین سایت مطرح شده است که می توانید بخشی از آنها را در این صفحات مشاهده بفرمایید:http://www.soalcity.ir/node/2690http://www.soalcity.ir/node/1675http://soalcity.ir/node/3566

موفق باشید.

سلام، خسته نباشید؛
اشکالی نداره وسط غسل از مواد شوینده استفاده کنیم
آخه من کمی وسواسی ام و نمیتونم وقتی دستم رو به عورتم میزنم به سر و گردنم هم بزنم
و اینکه حرف زدن وسط غسل چه حکمی داره یا دقیقه ای اگر از زیر آب خارج بشم، مثلا وقتی آب چند لحظه کم یا قطع میشه غسل باطل نمیشه ؟!

سلام بر شما و وقت بخیر
خیر، هیچ مشکلی ندارد. زیرا در غسل موالات (پشت سر هم انجام دادن اعمال) شرط نیست. بلکه موالات فقط در وضو شرط است که نباید بین شستن اعضای وضو فاصله بیفتد.

دختری نوجوانم,اگه کسی بعدچندبارخودارضایی تونست توبه کنه ولی چون تمایل جنسی پیداکرده براثر نیاز مجبور به خودارضایی مجدد شه وبعدچندبار توبه کنه و تا چندماه اینکارو بزاره کنارتاجایی ک تمایلو نیازشو ازدست بده و بی اختیار دوباره مرتکب بشه، با این کار توبم شکسته نشد؟

پرسشگر گرامی؛
از آيات و روايات استفاده مي‏شود كه توبه مخصوص گناه ويژه‏اي نيست و شخص خاصي را نيز شامل نمي‏شود. خداوند نسبت به هر عمل زشت و هر ظلم و ستم و اسرافي، وعده پذيرش توبه را داده و در آيه “توبوا الي الله جميعاً” (۱) هرگناهكاري دعوت به توبه شده‏ است. در اين جهت فرقي بين گناه كبيره وصغيره نيست.
خداوند در قرآن مي فرمايد: “قل: يا عبادي الّذين اسرفوا علي انفسهم لا تقنطوا من رحمه الله أنّ الله يغفر الذنوب جمعياً، إنّه هوالغفور الرّحيم؛(۲) بگو: اي بندگان من كه(با گناه کردن ) بر خود ظلم و ستم روا داشتيد، از رحمت خداوند مأيوس و نا اميد نشويد كه خدا همه گناهان را مي آمرزد.
رسول اكرم(ص) فرمود: ” هر مرضي دارويي دارد و داروي گناهان استغفار و طلب عفو وآمرزش از خدا است. (۳)
گناه هر چه باشد، قابل توبه است و توبه از آن در درگاه الهي پذيرفته مي شود. به شرط آن كه توبه حقيقي باشد؛ يعني انسان از عمق دل پشيمان شده باشد و با عزمي راسخ بخواهد آن گناه را ترک کند . در اين صورت خداوند نه تنها توبه را مي پذيرد. بلكه توبه كننده واقعي را دوست دارد. توبه كه به معني پشيماني واقعي از معصيت است، هم موجب بخشش گناه شده و هم صفحه قلب را از آلودگي به گناه پاك و تيرگي را مبدّل به روشنايي مي سازد.
غرق گنه نا اميد مشو ز دربار ما که عفو کردن بود در همه دم کار ما
بنده شرمنده تو، خالق بخشنده من بيا بهشتت دهم ،مرو تو در نار ما
توبه شکستي ،بيا هر آنچه هستي بيا اميدواري بجو ز نام غفار ما
در صورت تحقق توبه شکي نيست که خداوند آن را مي‌پذيرد. از روايات معصومين برمي‌آيد كه توبه، با شكستن آن و ارتكاب دوباره گناه، باطل نمي‌شود. امام باقر(ع) مي‌فرمايد:
«مؤمن هرگاه توبه كند، خداوند او را مي‌آمرزد، پس بايد براي آينده پس از توبه و آمرزش، كار نيك كند».
راوي مي‌گويد: عرض كردم: اگر پس از توبه و استغفار از گناهان، باز گناه كند و دوباره توبه كند. چگونه است، حضرت فرمود:
«آيا باور داري كه بنده مؤمن از گناه خويش پشيمان شود و از آن آمرزش خواهد و توبه كند و خداوند توبه‌اش را نپذيرد؟»
عرض كردم: اگر چند بار اين كار را كرد، گناه كرد و توبه، نموده چگونه است، فرمود:
«هرگاه مؤمن به استغفار و توبه باز گردد، خداوند نيز به آمرزش او بر مي‌گردد، زيرا خداوند آمرزنده و مهربان است».(۴)
بيش تر افرادي كه دچار خودارضايي شده اند، از دو جهت نگراني دارند: از آينده و از عوارض جسمي و رواني. در حالي كه آنان نبايد تصوّر كنند. بعد از چند بار توبه و شكستن آن، ديگر اميدي وجود ندارد. در توبه هميشه به روي بندگان گناهكار باز است و امكان بازگشت فراهم مي باشد.
اين درگه ما درگه نوميدي نيست صد بار اگر توبه شكستي باز آي
البته همه اين سخنان به معناي تجويز گناه بعد از توبه نمي‌باشد، بلكه مربوط به كسي است كه توبه واقعي از گناه مي‌كند. تمام شرايط توبه در او (از جمله پشيماني از عمل گذشته و تصميم بر ترك در آينده) وجود دارد، اما با همه اين احوال بعد از توبه نمودن و پس از اين كه قصد واقعي داشت كه دوباره گناه نكند، باز به فتنه گناه آلوده شده است. در چنين صورتي اين گناه توبه گذشته را از بين نمي‌برد.
توبه از هر گناهى و از جمله استمنا دو ركن اساسى دارد:
۱- پشيمانى بر گناه؛ ۲-عزم بر ترك آن.
اولين گام در ترك استمنا اميد به نجات از دام اين بيمارى است. به گواهى پزشكان و بسيارى از افرادى كه آلوده بوده اند، ‌اگر از طريق صحيحى وارد شويد، نجات از آن مانند ديگر اعتياد ها مسلّم و حتمى است. البته اين عادت كه سال ها به صورت طبيعت ثانوى در آمده، يك شبه از سر به در نمى رود، ولى به تدريج ترك خواهد شد و در مدت نسبتاً كوتاهى آثار شوم آن زائل خواهد گشت.
گام دوم: تصميم، اراده و صبر در برابر خواسته هاى نفسانى است. اگر قبلاً تصميم گرفته ايد ، ولى باز آن را شكسته ايد، مأيوس نشويد. بياييد از نو تصميم بگيريد. با در نظر گرفتن سرانجام اين گناه و بررسى تمام جوانب مسئله و بسيج كردن تمام نيروهاى معنوى خود، به خصوص ايمان به خدا عزم خود را در ترك استمنا راسخ كنيد و با جديت وارد عمل شويد . با زبان جارى كردن استغفار و طلب مغفرت و عزم بر ترك گناه مطمئن باشيد گناه سابق شما بخشيده شده است.
سعي کنيد خاطرات تلخ گذشته را به بوته فراموشي بسپاريد و بر نقاط قوّت خود تأکيد و اصرار ورزيد تا از اين طريق اعتماد به نفس و خود باوري شما تقويت گردد.

پي نوشت‏ها:
۱. نور (۲۴) آيه ۳۱.
۲ .زمر(۳۹) آيه ۵۳.
۳. محمد ري شهري، ميزان الحكمه، ماده ذنب، شماره ۶۶۵۵، ج ۲، ص ۹۹۷.
۴ . بحار الانوار، ج ۶، ص ۴۰.

+موفق باشید.

با سلام
ببخشید بعضی وقتها مایعی سفید رنگ به اصرار خودم از التم بیرون می اید ولی اسپرم تخلیه نمیشود…ایا حکم غسل را دارد…لطفا به ایمیلم ارسال کنید….تشکر

سلام بر شما
اگر مایع خارج شده نشانه های منی را ندارد و یقین به جنابت ندارید، جنب نیستید و غسل هم بر شما واجب نیست.
توضیح:
رطوبت هایی که از مردان خارج می شود بر چند نوع است:
۱- ادرار
۲- «مذی»: عبارت است از آبی که معمولا هنگام بازى كردن با همسر و یا دیدن صحنه های تحریک کنند و یا تخیل صحنه های شهوت انگیز بدون جهش و بدون پرش بیرون می آید. مقدارش خیلی کمتر از منی است «مذی» پاک است و غسل ندارد و وضو را هم باطل نمی کند.
۳- «وذی» یعنی آبی که گاهی بعد از خارج شدن منی از انسان خارج می شود و وذی نیز اگر با منی یا ادرار آلوده نشده باشد پاک است.
۴- «منی» عبارت از مایعی است که درهنگام تحریک شدید جنسی خارج می شود و نشانه های دارد:
نشانه هاي خروج مني در مرداني که مريض نيستند، دو تا است:
۱- باجستن و پرش خارج مي شود.
۲- همراه با لذت و شهوت (يعنى لذّت و خوش آمدن) خارج مي شود.
معنای جستن آن است که منی از داخل مجری با پرش خارج می شودو به بیرون از مجری می پرد و خارج شدن منی از مجری همراه با پرش و همراه با احساس لذت جنسی می باشد.
اگر رطوبتي از انسان خارج شود و شک کند که مني است يانه و هيچ يك از اين دو نشانه يا بعضى از اين دو نشانه را نداشته باشد، حكم منى را ندارد، غسل هم ندارد و لباس و بدن را هم نجس نمي کند و وضو را هم باطل نمي کند.

با سلام
اگر پس از انجام غسل جنابت سهوا لباسی که در اثر منی نجس شده است را بپوشیم.آیا غسل باطل می شود؟

سلام بر شما
خیر، این کار موجب باطل شدن غسل یا وضو نیست. فقط با این لباس نمی توانید نماز بخوانید و نیاز به تطهیر دارد.

با سلام من چند وقتیه در خواب خواب هایی میبینم که منی از من ترشح میشود ولی نه زیاد خیلی کم آیا غسل جنابت برای نماز خواندن من واجب است؟ یا مایع منی من پاک است؟مقلدم ایت الله سیستانی هستن

سلام بر شما
اگر مطمئن هستید رطوبت ها منی است، هرچند کم، لازم است غسل جنابت را بجا بیاورید.
ولی اگر مایع خارج شده نشانه های منی را ندارد و یقین به جنابت ندارید، جنب نیستید و غسل هم بر شما واجب نیست.
توضیح:
رطوبت هایی که از مردان خارج می شود بر چند نوع است:
۱- ادرار
۲- «مذی»: عبارت است از آبی که معمولا هنگام بازى كردن با همسر و یا دیدن صحنه های تحریک کنند و یا تخیل صحنه های شهوت انگیز بدون جهش و بدون پرش بیرون می آید. مقدارش خیلی کمتر از منی است «مذی» پاک است و غسل ندارد و وضو را هم باطل نمی کند.
۳- «وذی» یعنی آبی که گاهی بعد از خارج شدن منی از انسان خارج می شود و وذی نیز اگر با منی یا ادرار آلوده نشده باشد پاک است.
۴- «منی» عبارت از مایعی است که درهنگام تحریک شدید جنسی خارج می شود و نشانه های دارد:
نشانه هاي خروج مني در مرداني که مريض نيستند، دو تا است:
۱- باجستن و پرش خارج مي شود.
۲- همراه با لذت و شهوت (يعنى لذّت و خوش آمدن) خارج مي شود.
معنای جستن آن است که منی از داخل مجری با پرش خارج می شودو به بیرون از مجری می پرد و خارج شدن منی از مجری همراه با پرش و همراه با احساس لذت جنسی می باشد.
اگر رطوبتي از انسان خارج شود و شک کند که مني است يانه و هيچ يك از اين دو نشانه يا بعضى از اين دو نشانه را نداشته باشد، حكم منى را ندارد، غسل هم ندارد و لباس و بدن را هم نجس نمي کند و وضو را هم باطل نمي کند.

سلام خسته نباشید
میخواستم بدونم بعد از رابطه چه مدت باید گذشته باشه تا غسل رو انجام بدیم
یعنی اینکه میشه بلافاصله بعدش غسل کرد یا خیر?

سلام بر شما و وقت بخیر
اختیار با شماست. می توانید بلافاصله یا با تاخیر غسل را انجام دهید. از لحاظ شرعی مقدار گذشت زمان از رابطه، ملاک انجام غسل نیست ومی توانید هر زمان خواستید غسل را انجام دهید.
البته طبیعیست که اگر فرصت نمازی که در موعد آن هستید نزدیک به قضا شدن است، لازم است سریع غسل کنید تا نماز قضا نشود.

سلام
من چند تا سئوال داشتم
اول اینکه اگه دختر مجردی غسل جنابت انجام بده گناه؟ یا اینکه دیگه لقب دختر بودن رو نداره ؟
دوم اینکه اگه غسل جنابت انجام داددیم بعد حیض شدیم بدون اینکه تو این مدت جنب شده باشیم بعداز حیض شدن باید غسل جنابت رو انجام بدبم ؟
اخه من به جا خونده بودم خون حیض غسل جنابت و باطل میکنه
مرجع + امام خامنه ایی

با سلام
طبق نظر آيت الله خامنه اي :اگر شخص با خود کاري نکرده است که جنب شود،مرتکب گناه نشده است ؛و اگر يقين به جنب شدن دارد بايد غسل جنابت انجام دهد و گناهي بر او نيست .
انجام غسل جنابت در حال حيض بنا بر احتياط واجب صحيح نمي باشد وقتي که از حيض پاک شد هر دو غسل را با هم انجام دهد .

سلامی دوباره ببخشید من متوجه نشدم
یعنی اینکه اگه فردی جنب شده باشه بعد غسل انجام بده و بعد از مدتی حیض شود با توجه به این که تو این مدت جنب نشده دوباره باید غسل جنابت انجام بده ؟

با سلام مجدد
خیر، منظور این نبود.
نظور این بود که اگر کسی غسل جنابت به عهده اش هست و زمان عدت ماهیانه اش برسد، در ایام حیض غسل جنابت را انجام ندهد، بلکه صبر کند و بعد از پایان ایام عادت ماهیانه، یک غسل به هر دو نیت حیض و جنابت انجام دهد. (نیازی به دو غسل نیست، همان یک غسل با دو نیت کافی است.)

با سلام .
من پسر هستم . من میخواستم بدانم که هنگام ماه مبارک رمضان بعضی شب ها بی اختیار خواب های تحریک کننده میبینم و موجب میشود منی از بدن من خارج شود و من چند لحظه قبل از خارج شدن منی بیدار می شدم و این عمل بعد از اذان صبح بوده که من روزه بودم. چه حکمی دارد ؟

سلام بر شما
محتلم شدن در خواب براي روزه دار اشکال ندارد و روزه اش صحيح است.

من خودار ضای داشتم ..خودمم نمی دونم واقعا خود ارضایی بوده یانه چون من چیزی وارد نکردم
بعد از ۴ ماه که این کارو ترک کردم فمیدم غسل جنابت داره منم انجام دادم ولی یه جا خوندم خون حیض باطل می کنه غسل جنابت و
الان اگه دختری غسل جنابت انجام بده بعد از مدتی حیض شود تو این مدت اگه جنب نشه بعد از پاک شدن دوباره باید غسل جنابت انجام بده؟
ببخشید اگه میشه وقت غسل جنابتم بگین
یعنی باید چه وقتی غسل جنابت کنیم؟
بعضیا می گن موقع اذان

سلام عليکم
طبق نظر مشهور مراجع اگر با استمنا به اوج لذت جنسي رسيده و در اين حال ترشحي از شما خارج مي شده است بايد غسل جنابت انجام دهيد و نمازهايي که مي دانيد بدون غسل خوانده ايد را بايد قضا کنيد اما روزه ها صحيح است. ضمناً چنين حکمي که “با ديدن خون حيض، غسل جنابت باطل شود يا نياز به انجام غسل جنابت باشد” صحيح نيست.

خواستم بدانم میتوان با اب دستشویی غسل نمود یا خیر ؟

باسلام
اگر منظورتان این است با آبی که در سیستم لوله کشی جریان دارد غسل کنید، صحیح است و فرقی نمی کند در حمام باشد یا سرویس بهداشتی یا هر جای دیگر…

سلام خسته نباشید.گاهی اوقات براثر یسری صحنه ها یا فیلم ها اگه تحریک شم و تصمیم به خودارضایی بگیرم ولی قبل انجام دادن پشیمون بشم و انجام ندم آیا باید غسل جنابت کنم؟ مرجع آیت الله خامنه ای اگه میشه جوابو به پست الکترونیکی بفرسین ممنون

اطلاعات بیشتر در مورد فرمت‌های متنی

کلیه حقوق مادی و معنوی این سامانه متعلق به مرکز ملی پاسخگویی به سوالات دینی میباشد.| Copyright 2011 Pasokhgoo.‎ All rights reserved.‎

Тоҷикӣ

Uygur

中文

Portuguese

German

بعد از جنب شدن چگونه غسل کنیم

हिन्दी

فارسی

Español

Русский

বাংলা

اردو

Français

Türkçe

Indonesian

English

العربية

82344


تاریخ نشر : 10-04-2017


بازدیدها :
82607

مرتبط

الحمدلله.

اولا:

پیروی از مذهب خاصی برای شما واجب نیست، واجب این است که از علمایی که به آنها اعتماد داری و به علم و فضل مشهورند بپرسی، سپس به احکام دینی که آنان تبیین می‌کنند عمل کنی و اگر در مسائل دینی میان علما اختلافی وجود داشت این زیانی برای تو ندارد چرا که این را خداوند برای حکمتی قرار داده و مسلمانی که توانایی اجتهاد علمی برای شناخت حق را ندارد از علما سوال می‌کند و وظیفه‌ای دیگر ندارد.

ثانیا:

پیش‌تر در پاسخ به سوال شماره‌ی (11497) با تفصیل درباره‌ی چگونگی وضو توضیح دادیم که می‌توانید به آن مراجعه کنید.

ثالثا:

اما روش غسل جنابت:

غسل دو روش دارد:

روش کافی (حداقل) : به این معنی که هر کس صرفا به همین اندازه اکتفا کند غسلش صحیح است و حدث اکبر را رفع کرده، اما اگر کمتر از این را انجام دهد غسلش صحیح نیست.

و روش دوم، روش کامل مستحب است که انجام آن واجب نیست.

روش کافی یعنی حداقل وجوب به این صورت است:

۱- نیت پاکی از حَدَث کند، یعنی قصد پاکی از جنابت یا حیض یا نفاس.

۲- سپس یک بار به همه‌ی بدنش آب برساند و مواظب رسیدن آب به ته موهایش و جاهایی باشد که آب ممکن است به آن نرسد، مانند زیر بغل و پشت زانوها، به همراه زدن آب در دهان و بینی بر اساس قول صحیح علما.

شیخ ابن عثیمین ـ رحمه الله ـ می‌گوید:

«دلیل این غسلِ کافی این سخن الله متعال است که می‌فرماید:

وَإِن كُنتُمْ جُنُباً فَاطَّهَّرُواْ [مائده: ۶]

(و اگر جنب هستید پس خود را پاک کنید [وغسل نمایید]).

و چیزی جز این نفرموده و هر کس یک بار همه‌ی بدنش را با آب بشوید می‌توان گفت که خود را پاک کرده است» (الشرح الممتع: ۱/ ۴۲۳).

اما روش کامل غسل به این صورت است:

۱- با دل نیت پاک شدن از حدث اکبر یعنی جنابت یا حیض یا نفاس را نماید.

بعد از جنب شدن چگونه غسل کنیم

۲- سپس بسم الله گوید و دستانش را سه بار بشوید و آلت خود را بشوید.

۳- سپس وضویی کامل مانند وضوی نماز بگیرد.

۴- سپس سه بار بر سر خود آب بریزد و موهای خود را چنگ بزند تا آب به ته موها برسد.

۵- سپس به همه‌ی بدنش آب برساند و با سمت راست بدن و سپس سمت چپ شروع کند و با دستانش به بدنش دست بکشد تا آب به همه جای بدنش برسد.

دلیل این روش مستحب حدیث ام المومنین عائشه ـ رضی الله عنها ـ است که می‌گوید: پیامبر ـ صلی الله علیه وسلم ـ هر گاه غسل جنابت انجام می‌داد می‌فرمود تا ظرفی تقریبا اندازه‌ی ظرفی که شیر در آن می‌دوشند بیاورند، سپس با دو دستش آب برمی‌داشت و از سمت راست سرش و سپس سمت چپ شروع می‌کرد، سپس با دستانش آب برمی‌‌داشت و بر سرش می‌ریخت به روایت بخاری (۲۵۸) و مسلم (۳۱۸).

مراجعه نمایید به سوال شماره‌ی (10790).

از احکام مهم در این باب:

غسل از حدث اکبر (غسل واجب برای جنابت و حیض و نفاس) جای وضو را هم می‌گیرد یعنی هر کس غسل کامل یا کافی انجام دهد واجب نیست که پس از آن وضو نیز بگیرد مگر آنکه در اثنای غسل یکی از باطل کننده‌های وضو را انجام دهد. همچنین مراجعه نمایید به سوال شماره‌ی (68854).

منبع:

سایت اسلام سوال و جواب


موضوعات مرتبط


چگونگی غسل جنابت


روش وضو

یا



ای‌میل


گذرواژه

حداقل هشت حرف که شامل حداقل یک حرف انگلیسی کوچک و یک حرف بزرگ باشد

ورود
حساب کابری جدید


نمی‌توانید وارد حساب کاربری‌تان شوید؟ آیا

اگر هنوز حساب کاربری ندارید با زدن بر روی دکمه‌ی بالا یکی بسازید


اگر حساب کاربری دارید وارد شوید

ساختن یک حساب کاربری جدید

ورود

یا


ای‌میل

تکرار پسورد جدید

ما که هستیم؟

درباره‌ی سایت

پیوندهای مهم


سیاست حریم خصوصی

اشتراک در خبرنامه

برای دریافت مطالب جدید و به روزآوری‌های سایت در خبرنامه‌ی ما عضو شوید


ایمیل شما

بفرست

همه‌ی حقوق برای سایت اسلام سوال و جواب محفوظ است© 1997-2021

بعد از جنب شدن چگونه غسل کنیم
بعد از جنب شدن چگونه غسل کنیم
0

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *