روانشناسی رنگ در لباس کودکان

 
helpkade
روانشناسی رنگ در لباس کودکان
روانشناسی رنگ در لباس کودکان



 

رنگ ها می توانند موجب تغییر رفتار در آدمی شوند

 

به کودکان خود چه رنگ لباس بپوشانیم؟

روانشناسی رنگ در لباس کودکان

آدمی هر روز با انبوهی از اطلاعات دریافتی از طریق چشم روبرو می شود که بخش عمده ای از آن را رنگها تشکیل می دهند. ما به رنگها عادت کرده ایم. همه ما به رنگ گل ها، سبزی جهان و آبی آسمان آبی ژرف دریا عادت کرده ایم. اما دقیقا دشواری از همین جا آغاز می شود. آن گل سرخی که به نشانه عشق و علاقه تقدیم می کنیم و به آن دل می بازیم در واقع خاکستری است. مشکل دقیقا این است که جهان، سیاه، سفید و خاکستری است. رنگ هایی که در پس ذهن ما شکل گرفته و با آن جهان را می شناسیم در واقع وجود ندارد.

 

از سوی دیگر هر رنگی که در معرض آن قرار می گیریم، یا با خود پیام خاصی به همراه دارد یا فضای خاصی را ناخوداگاه به ذهن متبادر می کند. مانند نور زرد خورشید که پیام آور صبح و بیداری و آغاز کار است یا قرمز که به طور توافقی به عنوان رنگ اخطار در نظر گرفته شده است. رنگ ها می توانند موجب تغییر رفتار در آدمی شوند یا حتی او را به سمت انجام یا عدم انجام کاری سوق دهند. می توانند در موفقیت یا عدم موفقیتمان در آزمون و امتحانی موثر باشند.

 

به طور کلی به هر گوشه که بنگریم با طیفهای متفاوتی از رنگها روبرو خواهیم بود پس باید تصمیم بگیریم کودمان چه رنگی بپوشد، در معرض چه رنگهایی بیشتر و در معرض چه رنگهایی کمتر قرار بگیرد. این گونه هر چه بیشتر می توانیم به روح و روان فرزندمان کمک کنیم و حتی او را به موفقیت در زندگیش سوق دهیم.

در این سلسه مطالب اطلاعات مفیدی درباره رنگ و تأثیر و نحوه به کارگیری آن خواهیم گفت که در زندگی روزمره شما و کودکانتان موثر خواهد بود.

 

انسان تنها موجود رنگ بین هستی است

 

به طور ذاتی رنگ از طرف مادر به کودک آموخته می شود. زنان و به طبع دخترانمان بیش از مردان و پسران رنگ اندیش هستند و حافظه رنگین آنها مقتدرتر است. میل به کوررنگی در جامعه مردان شیوع بالایی دارد. رنگ یک نمود بیرونی است، جهان مطلقا رنگ ندارد و سیاه و سفید و خاکستری بر آن حکومت می کند. انسان تنها موجود رنگ بین هستی است. کودک در نخستین روز تولد، جهان را به هیبت دیگری می بیند. عصب شناسان به نتایج قابل توجهی در زمینه مراحل رشد دیداری ارتباطی کودک رسیده اند. آنها معتقدند کودک در اولین مراحل دیدن همه چیز را به صورت توده های خاکستری وی شکل می بیند که شناخت سطوح توپولوژیک نامیده می‌شود. در نگاه نوزاد، مادر و پدر و گربه خانگی با هم به یک صورت دیده می شود.

 

بعد از مدتی ترسیم خطوط عمودی در ذهن کودک شکل می گیرد و بعد از گذشت زمان خطوط افقی را متوجه می شود. از آن زمان رنگسازی در مغز آغاز می شود و سیر تکامل شناخت به صورت زرد، نارنجی، سرخ، سبز، نیلی و بنفش است. در انسان بیش از 70 حس شناسایی شده است. آموزش رنگ علم مدار است و مفاهیم پیچیده و خارق العاده ای را شامل می شود.

 

در نخستین روزهای غارنشینی رنگ مثل شاه کلیدی عمل می کرد. در روزگار غار تنها مردان اجازه داشتند نقاشی کنند و زنها حتی حق حضور در محل نقاشی را نداشتند. در آن زمان مردان از همه رنگ ها استفاده کردند. همزمان با پایان دوران غار، سنت نقاشی شکارگاه توسط مردان حذف شد و سنت نقاشی توسط زنان شکل دیگری گرفت. زنان نقاشی روی سفال را آغاز کردند و به دلایل نامشخص تمام رنگ ها را کنار گذاشته و به خلق آثار سیاه و سفید روی سفال پرداختند.

 

رنگ زرد سیستم عصبی را تحریک به فعالیت می کند

 

حال به کودکان بپردازیم. توجه داشته باشید که در استفاده از رنگ ها، لباس نقش ویژه ای دارد، به خصوص لباسی که کودک خود به تن می‌کند.

می دانیم که رنگ زرد در عصب کودک شکل می گیرد و نیرویی مشابه کارکرد سوئیچ استارت ماشین دارد. این رنگ به طور مشخص سیستم عصبی را تحریک به فعالیت می کند و توان کودک را به اوج خودش می رساند.

 

در شرق آسیا فرمانروایان از لباس زرد استفاده می کردند و اگر کسی غیر از آنها آن را مورد استفاده قرار می داد به اعدام محکوم می شد. چون معتقد بودند فرزندان خورشید هستند و زرد متعلق به آنها است. خورشید مظهر دانایی کامل بوده و زرد، رنگ دانایی و خردمندی است.

 

خرافاتی مثل رنگ حسادت و نفرت و بیماری را دور بریزید. کودک تازه متولد شده باید در معرض رنگ زرد قرار بگیرد. سیستم عصبی کودک در معرض رنگ زرد به طریق دیگری فعالیت می کند. فضای پرسشگری و دریافت اطلاعات با سرعتی بالاتر از حد عادی دریافت می‌شود. سرعت یادگیری افزایش می یابد و کلیدهای دانایی، رشد بهتری پیدا می کنند و در سیستم مغزی ذخیره می شوند.

 

مطابق استاندارد جهانی وقتی می خواهیم به سرعت اطلاعات را انتقال دهیم از رنگ زرد استفاده می کنیم. زرد به معنای به هدف رسیدن و به حاشیه نرفتن است. رنگ زرد به ایرانیان که همزمان مسائل مختلف را در ذهن دارند، کمک می کند بر موضوعی متمرکز شوند. عمق میدان دیداری را به اوج خودش می رساند. گذشته از این اگر کارتهای رنگی مختلفی داشته باشیم و ضمن نگریستن کم کم از آن دور شویم، به تدریج سیاه می شوند. اولین رنگی که تیره می شود، بنفش، بعد نیلی، آبی و پس از سبز و قرمز همزمان و بعد نارنجی و در نهایت زرد محو می شود. به همین دلیل است که تاکسی و کیوسک تلفن و یا علائم آتش نشانی زرد هستند.

 

زرد نیروی هشدار عمیقی دارد که در مجاورت رنگهای تیره به ویژه سیاه به اوج می رسد. اگر لباسی به کودکتان بپوشانید که زرد و سیاه در کنار هم قرار بگیرند، بیننده را می ترساند و احساس می کند حادثه و خطر به سمت او می آید.

قرار گرفتن در معرض رنگ زرد مثل ویتامین است و نه تنها برای کودکان مفید است برای خودمان هم فایده دارد. زردی که به سمت سبز یا حسی از آن اشاره می کند هشدار خطر قطعی است و بیشترین تنش در آن قرار گرفته است.

 

منبع : ninisite.com

در جستجوی مد

برنامه های پولی رو به راحتی دانلودکن

بااین روش در 1جلسه بدون درد ایمپلنت کن!

بدون بخیه و خونریزی ایمپلنت کن!

فردموردعلاقه تان درهرجای دنیاراسوپرایزکنید

روانشناسی رنگ در لباس کودکان

محصولات مناسب برای پاکسازی روزانه پوست

پوشاک زنانه ترک اصل به قیمت عمده

لوازم جانبی لوکس موبایل

موخوره وشکنندگی موهاتو بااین روغن درمان کن

مرجع معتبر خرید انواع گیفت کارت

سفارش دیزاین خاص و فوق حرفه ای گل طبیعی

ویترین آنلاین طلا /گارانتی تعویض

دسترسی آسان به تمام برنامه های اپل

فریم های خاص عینک برای انواع فرم صورت

ارسال گل به مکان درخواستی شما درسراسرکشور

کفش اسپرت و صندل تابستانه زنانه

مشخصات، قیمت و خرید انواع محصولات دیجیتال

انواع کنسول بازی|خرید XBox و PS4 با گارانتی

جدیدترین گوش های موجود در بازار – امکان مقایسه و خرید

خرید بهترین مدل های اورجینال هدفون، هدست، هندزفری

گردنبند طلا 18 عیار ماهک مدل MM0358

Makan Inc.‎| All Rights Reserved – © 2013 – 2020

 !(function (w, d) { ‘use strict’; var ad = {zone: “brtrha1”, user: “1565432215”, width: 728, height: 90, id: ‘adro-246454’}, h = d.head || d.getElementsByTagName(‘head’)[0]; if (typeof w.adroParams != ‘object’) w.adroParams = {}; w.adroParams[ad.id] = ad; var script = document.createElement(“script”); script.type = “text/javascript”; script.async = 1; script.src = “//static-cdn.adro.ir/dlvr/rsdnt.js”; h.appendChild(script); })(this, document);!function (e, t, n, s) { var a = t.createElement(“script”), r = new Date; a.src = “https://newcdn.sanjagh.com/assets/sdk/notif.js?t=” + r.getFullYear().toString() + r.getMonth() + r.getDate() + r.getHours(), a.async = !0, a.defer = !0, e.snj_notif = { publisher_id: “5e47f2302e1c53039258f742”, delay: 5 }; var i = t.getElementsByTagName(“script”)[0]; i.parentNode.insertBefore(a, i) }(window, document); now = new Date(); var head = document.getElementsByTagName(‘head’)[0]; var script = document.createElement(‘script’); script.async = true; script.type = ‘text/javascript’; var script_address = ‘https://cdn.yektanet.com/template/bnrs/yn_bnr.min.js’; script.src = script_address + ‘?v=’ + now.getFullYear().toString() + ‘0’ + now.getMonth() + ‘0’ + now.getDate() + ‘0’ + now.getHours(); head.appendChild(script); var head = document.getElementsByTagName(“head”)[0]; var script = document.createElement(“script”); script.type = “text/javascript”; script.async=1; script.src = “https://s1.mediaad.org/serve/bartarinha.ir/loader.js” ; head.appendChild(script);

برترین ها: تحقیقات نشان داده که بهترین رنگ برای کودکان رنگ های خنثی ست. اما چرا؟ شاید به نظر شما این رنگ ها کسل کننده باشند اما واقعیت این است که بنا به دلایلی، این رنگ ها جزو رنگ های ایده آل برای کودکان به حساب می آیند.

رنگ های خنثی شامل: سفید، مشکی، خاکستری، نقره ای، کرم، قهوه ای، سرمه ای

رنگ های خنثی رنگ هایی ظریف، جذاب، کلاسیک و مهمتر از همه کاربردی هستند. نه تنها این رنگ ها هیچگاه از مد نمی افتند، بلکه همیشه هم جذاب خواهند بود.

روانشناسی رنگ در لباس کودکان

رنگ های ساده، سبک مینیمالیست

حتما شنیده اید که سادگی همیشه جذابیت دارد، رنگ های خنثی از آنجا که ساده اند، به راحتی با رنگ های دیگر ست می شوند. از این رو در زمان شما برای ست کردن لباس نیز صرفه جویی می شود. به عنوان مثال اول صبح زمانی که خواب آلودید اما باید حتی قبل از خوردن چای تان، لباس های فرزندتان را تن اش کنید، این رنگ ها به کمک تان می آیند و دیگر مجبور نیستید که با آن حالت خواب آلودگی به ست کردن لباس ها هم بیاندیشید. در واقع شما می توانید لباس های رنگ خنثی کودکان تان را به راحتی با هر رنگ لباس دیگری ست کنید.

علاوه بر راحتی ست کردن، رنگ های خنثی احساس آرامش را منتقل می کنند. بنابراین کودک تان در لباس هایی با رنگ های خاکی و ملیح در آرامش بیشتری خواهد بود تا در لباس هایی ب رنگ های جیغ و پر رنگ.

اگر می خواهید تیپ میهمانی برای کودکتان بزنید یا حتی به دنبال تنوع دادن به استایل کودکان تان هستید، لباس های اصلی او را به رنگ های خنثی انتخاب کنید، سپس اکسسوری هایی با رنگ های جسورانه و بولد به آن بیافزایید.

در ادامه کلکسیونی از استایل های جذاب کودکانه با رنگ های خنثی را برایتان آورده ایم.

کودک و روان شناسی رنگ

۱۳۹۱/۰۳/۰۶


۶۱۹۹ بازدید

انتشار اینترنتی مطالب یا چاپ در نشریات دانشجویی با ذکر منبع موجب امتنان است.
نقل مطالب در دیگر نشریات با اطلاع این مجموعه و ذکر منبع بلامانع است.
برای چاپ در کتب، کسب اجازه کتبی الزامی است.
اداره مشاوره و پاسخ نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه ها

تآثیر رنگ های روشن برای لباس کودکان
از رنگ های روشن برای لباس کودکان پر جنب و جوش استفاده کنید .
رنگ ها در زندگی افراد به عنوان محرک های زندگی به شمار می روند اما در زندگی
کودکان حال و هوای خاص تری ایجاد می کنند به طوری که در روحیات آنان نیز تاثیرگذار
هستند…

دکتر « بهروز دولتشاهی » دارای دکترای روان شناسی بالینی و عضوهیات علمی
دانشگـاه توانبخشی ضمن بیان مطلب فوق در گفت و گو با ایسنا گفت : کودکان در
محیط با رنگ های خام مثل آبی و قرمز شادمانی و هیجانات بالاتری دارند و اغلب به
هنـگام شاد بودن از این رنگ ها در نقـاشی های خود استفاده بیشتری می کنند .
همچنین به هنگام ناراحتی نیز بیشتر از رنگ های غیرخامی مثل خاکستری و مشکی
استفاده می کنند.

دکتر دولتشاهی ادامه داد : توصیه می شود تا برای کودکانی که جنب و جوش و
فعالیت زیادی دارند کمتر از رنگ های قرمز و بنفش در محیط و لباس هایشان استفاده
شود و بیشتر از رنگ هایی مثل آبی و صورتی و رنگ های روشن تر استفاده گردد.
گفتنی است ؛ دکتر « مریم علمدار » متخصص اعصاب و روان در رابطه با علت تاثیر
رنگ ها نیزگفت : امواج نوری حاصل از رنگ ها الگوی خاصی دارند که منجر به رفتارهای
خاص می شود که در واقع در مغز به هنگام دریافت یک سری امواج با طول موج خاص
ایجاد یک حس خاص و یا نیاز به ارضای حس خاص بروز می کند.
دکتر علمداری ادامه داد : رنگ ها بر روی تونیسیته عضلانی اثر می گذارند . برای مثال
رنگ قرمز سبب افزایش تونیسیته می شود در حالی که رنگ آبی با کاهش ضربان قلب
و تونیسیته پایین عضلات ، سبب حس آرامش در کودکان می گردد .

ویرایش وتلخیص:آکاایران

کاربران گرامی,این مقاله از سایت حذف گردیده.

مروری بر دیگر مطالب ”

خرید اینترنتی لباس نوزاد – رنگ بنفش

رنگ ها در دنیای کودکان با زبان خود آنها رمز گذاری می شود. آنها هرگز به حرف شما که باید خورشید را زرد کنند گوش نمی دهند و خورشید را بر اساس دنیای خود رنگ آمیزی می کنند. این نقاشی ها و رنگ آمیزی کودکانه سراسر از گفتگو با پدر و مادر و دنیای خارجی آنها است.

به گزارش اقتصاد آنلاین به نقل از برترین ها، وقتی برای اولین بار کودک شما، خطوطی را روی دفتر نقاشی اش می کشد، بسیار ذوق زده می شوید. کنار او می نشینید و مداوم به او می گویید فلان چیز رو بکشد. برای آنکه الگویی از نقاشی داشته باشد شکل خورشید و درخت را که فکر می کنید ساده است و به راحتی می تواند تکرار کند، روی کاغذ ترسیم می کنید و از او می خواهید که آن شکل ها را بکشد. رفته رفته برای او مداد رنگی و کتاب های مخصوص رنگ آمیزی نیز تهیه می کنید. به او آموزش می دهید که درخت را سبزو خورشید را با زرد رنگ آمیزی کند اما خواهید دید که او درخت را بنفش و خورشید را قرمز رنگ کرده است. این خطوط و شکل هایی که خوانا و ناخوانا برای شماست و حتی رنگ هایی که کودک برای اجسام مختلف انتخاب می کند، همگی دارای مفاهیم و نشانه هایی هستند.

والدین و مربیان نباید اصرار داشته باشند تا نگرش کودک را در برابر رنگ با واقعیات منطبق کنند و بگذارند هر چه دوست دارد بکشد. کوچک ترها بیشتر قرمز و نارنجی و صورتی را می پسندند و در کل به رنگ های زنده تر گرایش بیشتری دارند؛ اما بزرگ تر که می شوند رنگ های گروه آبی گرم و تند استفاده می کنند و فقط کودکانی که در خانه تحت نظارت شدید هستند، رنگ های سرد را انتخاب می کنند که علت اصلی آن به مشکلات عاطفی و روانی باز می گردد.

رنگ ها یکی از مهم ترین ملاک ها و معیارهای سنجش شخصیت و شناخت روح و روان کودکان است. رنگ همیشه وسیله ای برای بیان ارتباط، احساسات و عقاید بوده و هست، به طوری که می توان به زبان رنگ ها صحبت کرد. انتخاب رنگ توسط کودک به طور نسبی می تواند اطلاعات صحیحی در زمینه رفتارهای خانوادگی و نوع عملکرد خانواده ها در منزل بدهد. به عنوان نمونه کودکانی که بیشتر از رنگ های تیره در نقاشی های خود استفاده می کنند، معمولا در خانه از آرامش کافی برخوردار نیستند و غالبا پس از بررسی، از مشاجرات پدر و مادر یا بداخلاقی والدین گله می کنند.

کودکان  سالم که در مراحل رشد طبیعی به سر می برند، طبعا گرایش به انتخاب رنگ های گرم (قرمز) دارند. این رنگ نشان از نوعی وابستگی، علاقه، تحرک و تمایل به زندگی است؛ به طور کلی می توان گفت سرخوردگی های کودک که ناشی از تربیت سوء والدین است مستقیما در انتخاب رنگ های او در نقاشی هایش تاثیر دارد. فقدان رنگ در تمام یا قسمتی از نقاشی نشانگر خلأ عاطفی و گاهی دلیل بر گرایش های ضداجتماعی است. کودکان «سازگار»، در نقاشی های شان به طور متوسط از پنج رنگ مختلف استفاده می کنند و کودکان گوشه گیر یا آنها که ارتباط با دنیای خارج را دوست ندارند، از یک یا دو رنگ بیشتر بهره نمی برند.

روانشناسی رنگ در لباس کودکان

چگونه نقاشی کودکان را تفسیر کنیم؟   

خورشید نماد مادر یا زندگی است و خانه نماد پدر. البته عده ای از روان شناسان اطفال، خورشید را نماد پدر یا به طور کلی والدین می دانند. اگر خورشید پشت ابر تیره یا کوه باشد یا کم رنگ باشد، یعنی والدین وجودشان گرم و پر مهر نیست و اگر خورشید را قرمز پررنگ یا سیاه بکشند به معناب ترسی شدید از پدر (یا گاهی مادر) است. ماه بیشتر نشانه نیستی است و بسیاری از کودکان آن را در نقاشی هایی که از قبر و قبرستان می کشند به کار می گیرند. چراغ یعنی عشق و محبت در زندگی و اگر آن را خاموش بکشد، نشانه ای از مرگ مادر است. رودخانه جریان زندگی است و دودکش نماد عاطفه در خانواده. اگر خانه سقف نداشت یعنی پدر نقش حمایت کننده را در خانه نداردو پنجره و رنگ آن نماد ارتباط ذهنی کودک با جهان خارج است.

دنیای رنگ های کودکان

از نظر روانی 2 گروه رنگ های گرم نظیر قرمز، زرد و نارنجی و رنگ های سرد مانند سبز، آبی و بنفش با یکدیگر تفاوت عمیقی دارند.

رنگ های گرم، تحریک کننده اند و موجب فعالیت و جنب و جوش می شوند و نیز الهام بخش روشنی و شادی زندگی هستند؛ در حالی که رنگ های سرد نشان دهنده حالت های انفعالی، سکون و تلقین کننده غم و اندوه هستند و همچنین رنگ های خنثی مانند خاکستری استدلال، خودمختاری، حمله وری و تمایل به آغشته شازی را نشان می دهند.

قرمز: حالت تحریک کنندگی دارد. افراط در استفاده از رنگ قرمز، به معنای وجود یک زمینه تحریک پذیر است؛ در ضمن این رنگ، عمل و مردانگی را نشان می دهد. کودکانی که از این رنگ استفاده می کنند، تمایل به برون ریزی احساسات دارند و عواطفشان را خیلی راحت بیان می کنند، حتی این رنگ می تواند عدم مهارشدگی آن ها را نشان دهد؛ در حقیقت رنگ های سرخ در ابتدا مورد توجه خردسالان است؛ اما در سال های بعد، نشان دهنده پرخاش جویی آنان است.

آبی: معرف زنانگی است و برعکس قرمز نشان دهنده حساسیت، ملایمت، صلح و آرامش است. افراط در استفاده از این رنگ معنای تسلیم پذیری دارد.

بنفش: این رنگ ترکیبی از قرمز و آبی است که می تواند نوعی تضاد و تعارض و نیز تمایلات نامتجانس را نشان دهد. استفاده افراطی از رنگ بنفش، نشان دهنده اضطراب است.

صورتی: نشان دهنده صلح، تعادل و توازن و نیز معرف عاطفه ای است که فاقد هوای نفس و پرخاشگری است؛ ضمنا این رنگ ملایمت و عطوفت را نیز نشان می دهد.

زرد: این رنگ شکفتگی، پیشرفت، شادی و خوش بینی را نشان می دهد و اگر به شکل افراطی از آن استفاده شود، نشان دهنده نیاز به آزادسازی تنش های درونی است.

سبز: تمایل به مورد محبت و توجه قرار گرفتن است. این رنگ مبنای تجربی دارد و در نقاشی کودکانی که اضطراب جدایی دارند و یا به شدت وابسته هستند، بیشتر دیده می شود.

نارنجی: یادآور آرامش و خوشی است. کودکی که از این رنگ در نقاشی استفاده می کند، هم میل به پیشرفت دارد و هم ممکن است کمی پرخاشگر و ناآرام باشد. افراط در استفاده از این رنگ، تحریک پذیری و ناآرامی فرد را نشان می دهد.

سیاه: به معنای نفی رنگ و منبع، ترس، تشویش، وسواس و اضطراب است. کودکانی که در نقاشی خود تمایل به استفاده از این رنگ دارند، سعی دارند غم و ناامیدی و اضطراب را نشان دهند.

خاکستری: یک رنگ خنثی است و در صورتی که در نقاشی کودکان غالب باشد، ناتوانی در بروز احساسات را نشان می دهد.

سفید: همانند رنگ خاکستری، رنگی خنثی است و معنای آن، فقدان رنگ در نقاشی است که این امر، خلا عاطفی یا ناتوانی در برون ریزی عواطف را نشان می دهد.

کودک بهتر از هر کسی می داند قصد بیان چه چیزی را داشته است. یادتان باشد که همواره پس از تمجید نقاشی اش از او بخواهید که نقاشی اش را برای تان تعریف کند. و البته فراموش نکنید که کودک تان درجزیره یا سیاره خودش نشسته، روی نوک بالاترین درخت و بی اعتنا به همه کسانی که دور و برش هستند. پس لطفاً در حال نقاشی مزاحمش نشوید و بگذارید کارش را بکند.

کلیه حقوق مادی و معنوی این سایت محفوظ و متعلق به

میباشد و استفاده از آن با ذکر منبع بلامانع است.

روانشناسی رنگ در لباس کودکان
روانشناسی رنگ در لباس کودکان
0

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *