صفحه نخست » 👨🍳 آموزش آشپزی آسان » 🍷 نوشیدنی ها » تزیین قهوه با کف شیر به شکل قلب
مواد اولیه :
شیر به میزان لازم
خلال دندان 1 تا 2 عدد
خامه به میزان دلخواه
چگونه روی قهوه قلب درست کنیم
برای تزیین یک فنجان قهوه به تنها چیزی که نیاز دارید مقداری خامه و یک خلال دندان است که با آن یک قلب را طراحی کنید.
روش تهیه:
قهوه غلیظی را که درست کردهاید داخل فنجان بریزید. با استفاده از نوک قاشق روی سطح فنجان قهوه، 8 نقطه از خامه را به شکل قلب بگذارید. سر یک خلال دندان را از میان نقطهها بکشید تا شکل قلبتان از به هم پیوستن قلبهای کوچک حاصل شود. قهوهتان آماده ست، آن را سریع سرو کنید.
کافه لاته را هم میتوانید با این روش تزیین و سرو کنید.
www.sooran.ir
نام:
صفحه نخست » 👨🍳 آموزش آشپزی آسان » 🍷 نوشیدنی ها » تزیین قهوه با کف شیر به شکل قلب
مواد اولیه :
شیر به میزان لازم
خلال دندان 1 تا 2 عدد
خامه به میزان دلخواه
چگونه روی قهوه قلب درست کنیم
برای تزیین یک فنجان قهوه به تنها چیزی که نیاز دارید مقداری خامه و یک خلال دندان است که با آن یک قلب را طراحی کنید.
روش تهیه:
قهوه غلیظی را که درست کردهاید داخل فنجان بریزید. با استفاده از نوک قاشق روی سطح فنجان قهوه، 8 نقطه از خامه را به شکل قلب بگذارید. سر یک خلال دندان را از میان نقطهها بکشید تا شکل قلبتان از به هم پیوستن قلبهای کوچک حاصل شود. قهوهتان آماده ست، آن را سریع سرو کنید.
کافه لاته را هم میتوانید با این روش تزیین و سرو کنید.
www.sooran.ir
نام:
(اگه از كلیپ ما خوشتون اومد می توانید ما رو دنبال كنید)
(اگه از كلیپ ما خوشتون اومد می توانید ما رو دنبال كنید)
کاربر میهمان
کاربر میهمان
درحال انتقال به ویدیو بعدی…
بازدید :
چگونه روی قهوه قلب درست کنیم
5K
زمان ارسال :
شنبه 4 اردیبهشت 1395
بازدید :
5K
زمان ارسال :
شنبه 4 اردیبهشت 1395
paras2
کانال :
آموزش میوه ارایی و سفره ارایی
اموزش سفره ارایی و میوه ارایی
توضیحات :
اموزش سفره ارایی و میوه ارایی
تگ ها:
0نظر ثبت شده
آیا از حذف این لیست پخش اطمینان دارید؟
0نظر ثبت شده
لیست پخش ایجاد شد.
اپ mp4 را نصب کنید!
نسخه اندروید
اپ mp4 را نصب کنید!
نسخه iOS
نظر شما ثبت گردید و پس از تایید منتشر خواهد شد.
کاربر میهمان
کاربر میهمان
درحال انتقال به ویدیو بعدی…
بازدید :
چگونه روی قهوه قلب درست کنیم
5K
زمان ارسال :
شنبه 4 اردیبهشت 1395
بازدید :
5K
زمان ارسال :
شنبه 4 اردیبهشت 1395
paras2
کانال :
آموزش میوه ارایی و سفره ارایی
اموزش سفره ارایی و میوه ارایی
توضیحات :
اموزش سفره ارایی و میوه ارایی
تگ ها:
0نظر ثبت شده
آیا از حذف این لیست پخش اطمینان دارید؟
0نظر ثبت شده
لیست پخش ایجاد شد.
اپ mp4 را نصب کنید!
نسخه اندروید
اپ mp4 را نصب کنید!
نسخه iOS
نظر شما ثبت گردید و پس از تایید منتشر خواهد شد.
قبل از اینکه آموزش رو شروع بکنم، باید بگم که تزیین قهوه آن هم به شکل هایی که در تصاویر خواهید دید یک هنر تزئین است که اصطلاحا به آن Latte art می گوییم. برای اینکه بتونید قهوه رو به این شکلی که هست تزئین بکنید، تمرین بسیاری لازم هست. پس اگر برای اولین امتحان کارتون خوب از آب در نیامد نگران نباشید و دوباره امتحان کنید.
در ادامه پس از آموزش می توانید ویدئو و نرم افزار اندرویدی که شامل طرح های بی شماری از تزیین قهوه هست را دانلود کنید؛ تا از طرحی که دوست دارید در کارتون استفاده کنید. فیلم آموزشی هم به زبان انگلیسی هست. نگران نباشید چون همه چیز تصویری آموزش داده میشه، کاملا قابل درک هست.
قبل از اینکه شیر را بجوشانید یا بخار دهید، آن را حداقل ۳۰ دقیقه داخل یخچال بگذارید که سرد شود. بعد از آن مرحله ی مهم بخار دادن به شیر یا اصطلاحا تولید کف شیر هستش. مراحل را در تصاویر زیر می توانید مشاهده بکنید.
روش اول : با دستگاه اسپرسو
روش دوم : استفاده از اجاق گاز
چگونه روی قهوه قلب درست کنیم
روش سوم : با استفاده از مایکروفر
با این دستگاه به دو روش می توانید کف شیر را درست کنید. کف شیر درشت و کف شیر ریز و مخملی. مورد دوم یعنی کف ریز مد نظر ما هست و در تزیین قهوه کاربرد دارد.
– دستگاه اسپرسوی مجهز به نازل بخار steamwand و دستهی بخار froth assistor
– شیرجوش
– دماسنج مخصوص مایعات
برای گرم کردن شیر و تولید کف شیر درشت ابتدا دستگاه اسپرسو را روشن کنید. سپس دکمهی «بخار» یا steam دستگاه را بفشارید. این کار باعث میشود دیگ بخار دستگاه گرم شود و قابلیت بخار کردن پیدا کند. در برخی دستگاههای اسپرسو برای نشان دادن آماده بودن دیگ بخار چراغ نشانگر خاموش میشود و در برخی دیگر از دستگاهها چراغ روشن میشود. بسته به نوع دستگاه، زمانی که چراغ نشانگر روشن یا خاموش شد دستگاه آماده است.
بر روی دستهی بخار دستگاه اسپرسو حفرهی ریزی وجود دارد که با وارد کردن هوا به داخل شیر بر سطح آن حباب یا کف ایجاد میکند. برای ایجاد بافت مخملی باید دستهی بخار را وارد شیرجوش کرده، این حفره را کاملاً مماس با سطح شیر بر روی آن بگردانیم تا تمام سطح شیر را پوشش دهد. یک دماسنج نیز داخل شیر قرار دهید تا دما را اندازه بگیرید.
در این مرحله باید صبر بسیاری به خرج دهید و ابداً عجله نکنید. به آهستگی دستهی بخار را بر تمامی سطح شیر بگردانید. مهمترین نکته در این مرحله این است که حفرهی دستهی بخار از سطح شیر پایینتر یا بالاتر نرود و دقیقاً مماس بر سطح شیر باشد.
زمانی که دمای شیر به ۳۷ درجه رسید دستهی بخار را بیشتر در شیر فرو کنید به طوری که سر آن در اعماق شیرجوش قرار بگیرد. صبر کنید تا دمای شیر به ۶۵ درجه برسد. سپس نازل بخار را ببندید تا گرم شدن شیر متوقف شود.
نکته : دمایی که شیر باید به آن اندازه داغ شود : ۱۵۰º F and 155º F : 65º C to 68º C حدود ۶۵ درجه ی سلسیوس یا ۱۵۰ درجه ی فارنهایت
برای تولید کف خوب با شیر باید توجه داشته باشیم که شیرجوش و خود شیر هر دو بسیار خنک باشند. هرچه این دو خنکتر باشند، زمان بیشتری برای بازی و آزمون و خطا با دسته و نازل بخار خواهید داشت و شرایط را بهتر تحت کنترل خود خواهید گرفت. بهتر است شیرجوش را قبل از استفاده چند ساعتی داخل یخچال بگذارید.
کف کردن شیر باعث میشود حدود یک سوم تا یک دوم به حجم آن اضافه شود، که در این صورت زمانی که شیر را داخل فنجان میریزید حدود ۱ سانتیمتر کف بر روی آن خواهد نشست. برای تهیهی نوشیدنیهای بر پایهی اسپرسویی که به کف شیر بیشتری احتیاج دارند باید هنگام گرداندن دستهی بخار بر سطح شیر شدت عمل خود را افزایش دهید و اصطلاحاً وحشیانه به جان شیر بیفتید! همچنین باید مدت زمان بیشتری صرف گرداندن دستهی بخار بر سطح شیر بکنید، به طوری که دمای آن به جای ۳۷ درجه به ۶۰ درجه برسد. از طرف دیگر، وقتی دستهی بخار را تا عمق شیرجوش در داخل شیر فرو میکنید مدت کوتاهتری آن را آنجا نگه دارید تا شیر نسوزد و مزهی بدی به خود نگیرد. مراقب دماسنج باشید، چرا که دمای شیر داغ هرگز نباید بالاتر از ۷۱ درجه برود.
کف شیر خوب کفی است که به جای این که جداگانه بر بالای شیر داغ بنشیند، به خورد شیر داغ رفته باشد و جدا کردن آن از شیر داغ ناممکن باشد.
برای طراحی به سبک لاته آرت میتوانید کف شیر را (که یا با شیر داغ مخلوط شده است و یا در صورت ناشی بودن از آن کاملآً جدا است) با قاشق به آهستگی بر روی فنجان اسپرسو بریزید. اما باریستاهای ماهر این کار را بدون قاشق انجام میدهند و کف شیر را مستقیماً از داخل شیرجوش به داخل فنجان میریزند. لازمهی کسب این مهارت تمرین بسیار است. اگر هنگام ریختن کف شیر با قاشق به مشکل برخوردید، میتوانید چند ثانیه یا یک دقیقه صبر کنید تا کف و شیر از یکدیگر جدا شوند، آن وقت ریختن کف شیر به داخل فنجان با قاشق آسانتر میشود.
گرم کردن شیر به این شیوه نیز کار سختی نیست. فقط باید مواظب باشید شیر نجوشد زیرا جوشیدن شیر باعث خراب شدن مزه و بافت آن میشود. با دماسنج دمای شیر را اندازه بگیرید و زمانی که به ۶۵ تا ۷۰ درجه رسید شیرجوش را از روی اجاق گاز بردارید.
پس از آماده کردن شیر به تزئین قهوه می پردازیم. از توضیح تصاویر صرف نظر میکنم. تصاویر به خوبی نحوه ی تزیین را بیان می کنند. فقط یک نکته رو لازم هست که بگم، اینکه باید برای تزیین حتما کمی تحرک به شیر جوش و قهوه بدهید تا بتوانید طرح رو ایجاد کنید.
با استفاده از شکلات داغ هم اگر تزئین بکنید اشکال زیر رو می تونید ایجاد کنید. تزیین با پودر کاکائو هم فکر خوبیه ! 🙂
97992 دانلود ها
دانلود رایگان فیلم آموزش تزئین قهوه
حجم فایل : ۳۲٫۳ مگابایت
فرمت فیلم : mp4
کیفیت فیلم : بالا
رمز فایل : www.tazeen.ir
دانلود فایل latte-art-mov.zip – 32 MB
حجم فایل : ۳۲٫۳ مگابایت
فرمت فیلم : mp4
کیفیت فیلم : بالا
رمز فایل : www.tazeen.ir
92327 دانلود ها
دانلود رایگان نرم افزار اندروید آموزش تزیین قهوه
حجم برنامه : 4.91 مگابایت
قابل نصب در اندروید 2.1 و بالاتر
رمز فایل : www.tazeen.ir
دانلود فایل latte-art.zip – 5 MB
حجم برنامه : 4.91 مگابایت
چگونه روی قهوه قلب درست کنیم
قابل نصب در اندروید 2.1 و بالاتر
رمز فایل : www.tazeen.ir
دانلود فایل latte-art.zip – 5 MB
امیدوارم مطالب مفید بوده باشند. به دلیل عدم وجود آموزشی در این زمینه یا آموزش های با توضیح کم، لازم دیدم این آموزش رو به همراه ویدئو بسیار عالی در این زمینه و همچنین نرم افزار اندرویدی شامل طرح های متنوع تزیین قهوه که به صورت یکجا در اختیار شما قرار می گیرد و نیاز به جستجو ی زیادی نخواهید داشت، رو قرار بدم.
انتقادات و پیشنهادات و سوالات خود را از قسمت دیدگاه ها اعلام کنید.
گردآوری : وب سایت تزئین
?bebakhshid noeh ghahvash farghi nadraeh
خیر ، شما می تونیداز قهوه های ماکیاتو، فلت وایت و قهوه لاته استفاده بکنید، و همین طور کاپوچینو رو می تونید به این نحوه با شیر تزئین بکنید. سوال دیگه ای اگر هست در خدمتم.
میشه قهوه ترک راهم تزعین کرد باشیر؟؟
سلام
برنامه ها دانلود نمیشن
درست شدن
با سلام ممنون از سایت خوبتون شما کلاسهای مربوط به لاته آرت هم دارید؟
سلام مهدی جان
متاسفانه در زمینه برگذاری کلاس فعالیت نداریم.
ممنون
سلام
کاش میزان قهوه استفاده شده برای یک فنجان رو هم میگفتین؟ مثلا چند قاشق
و بعد اینکه عایا از قهوه گلد هم میشه استفاده کرد؟
سلام دمتون گرم به خاطر این مطلب مفید
یه سوال داشتم ، اینکه چرا بعضی از شیر ها خیییلی غلیظ هستند ایا چیزی بهش اضافه میشه ؟
علی بود توضیحات ❤
ممنونم از مطالبتون
ولی چرا دانلود نمیشه
تزئین بزرگترین مرجع معماری و دکوراسون داخلی و تزئینات منزل در ایران، شامل بانک شرکت های معماری و دکوراسیون و محصولات شرکت ها
برای دریافت آخرین اخبار وب سایت دکوراسیون ایمیل خود را وارد نمایید.
Delevered by feedburner
– ممکن است دعوت نامه به شاخه اسپم شما برود
کلیه حقوق این سایت برای سایت دکوراسیون تزئین محفوظ می باشد
وقتی حرف از قهوه است نمی توان بوی خوش آن را فراموش کرد.در کنار بوی خوب باید زیبا هم باشد پس این طراحی روی قهوه با کف شیربا ویدئوی آموزشی را از دست ندهید
این روزها تزئینات روی فنجان قهوه خیلی محبوب شده تا جایی که هر کسی که طرفدار پروپا قرصِ قهوه باشد ، بدش نمی آید آنرا امتحان کند.بخاطر همین “جشنامه” تصمیم گرفت روش درست کردن و نکته های تزئین روی قهوه را به شما آموزش بدهد.
مهم ترین نکته اینه که باید اینکار را خیلی تند و سریع انجام دهید.
وسایلی که نیاز دارید شامل یک فنجانِ دهان گشاد ،یک شاتِ قهوه ی با کیفیت،شیر سرد و دستگاه اسپرسو مجهز به دسته ی بخار( اندازه ی کوچک و خانگیِ این دستگاه قیمت بالایی ندارد)
– شیر را انتخاب کنید.بهترین شیر برای فوم یا کف شیر،شیرِ پر چرب است.
چگونه روی قهوه قلب درست کنیم
– قهوه تان را درست کنید.سعی کنید آن را طوری درست کنید که روی قهوه کمی کف بماند.
– در حالی که قهوه آماده می شود شیر را بخار دهید.این کار برای این است که نه قهوه تان زیاد سرد شود نه شیر.هردو همزمان آماده شوند.
– دسته ی بخارِ دستگاه را کمی به درون شیر ببرید و آنرا روشن کنید.با بالا و پائین کردنِ ظرف شیر،چند بار دسته ی بخار را بیرون بیاورید و دوباره به داخل شیر ببرید.نباید آنرا به صورت افقی تکان دهید.زمانی که ظرفِ شیر بحدی داغ شد که نتوانید آنرا لمس کنید،آن زمان است که شیر آماده است.
– بلافاصله،سریع و بدون مکث ظرف شیر را با کمی حرکتِ چرخشی،روی فنجانِ قهوه خالی کنید.شیر باید به خوبی با قهوه مخلوط شود و آنرا به رنگ قهوه ای روشن در آورد.
– طراحی را شروع کنید.زمانی که دو سوم فنجانتان پر شد،همانطورکه دارید شیر را خالی می کنید،لبه ی ظرف شیر را به لبه ی فنجان نزدیک کنید.این کار باعث ایجاد یک نقطه ی سفید میشود که نقطه ی آغازِ طراحی شما خواهد بود.
– لبه ی ظرفِ شیر را نزدیک فنجان نگه دارید و و ظرف شیر را به آرامی از طرفی به طرف دیگرِ فنجان تکان دهید تا برگ ها درست شوند.
مراقب باشید خیلی زود و یا خیلی تند این کار را نکنید.
– وقتی فنجان پر شد با یک حرکت سریع ظرف شیر را به داخل ببرید تا کار تزئین تمام شود.
قهوه ی شما آمادست.نوش جان !
**جدیدترین و خلاقانه ترین ویدئو ها را در وب سایت جشنامه ببینید**
مشتاقانه منتظر نطراتِ شما دوستان عزیز هستیم.
برای دریافت جشن نامه ها , آدرس ایمیل خود را وارد کنید
باز نشر مطالب با ذکر منبع میسر است . تمامی حق و حقوق متعلق به شرکت ناوک است.
تلفن : 88865421
ایمیل : info@jashnname.com
شما تصور می کنید که چون باریستا کافی شاپ مورد علاقه تان طرح های لاته فوق العاده ای را در ست می کند، معنای آن این است که کار آسانی است؟ اگر تا به حال تلاش کرده باشید تا لاته آرت درست کنید، پس از یک خراب کاری بزرگ می دانید که باریستای شما چه میزان ماهر است و چقدر طور کار می کند که گویی خیلی ساده است.
اگر طرفدار پر و پا قرص لاته باشید، احتمالا می دانید که چقدر می توانند گران باشند. نه تنها درست کردن آن ارزان تر خواهد بود بلکه این چیزی است که می توانید با کمی تمرین، راهنمایی و فوت و فن یاد بگیرید.
لاته تنها اسپرسویی است که با کف شیر ترکیب شده است و نهایتا به یک بهشت خوشمزه تبدیل شده است.
تمامی قدم های این روند از اهمیت برخوردار است (از جمله گرفتن اسپرسو و کف دار کردن شیر). ابتدا در روند بنیادی مهارت پیدا کنید و سپس بوجود آوردن طرح های خود را آغاز کنید. متخصصان لاته ادعا می کنند که در صورت انجام درست دو چیز، می توانید لاته عالی خود را درست کنید. این موارد اولیه شامل یک شات تازه اسپرسو با میزان کافی کِرِمای اسپرسو و احتمالا شیر بخارپز شده می شود. همچنین می توانید تنها به لاته شیر معمولی اضافه کنید چون حکمت فوق العاده ای پشت آن است.
شما به یک دستگاه اسپرسو همراه با نازل بخارپز کننده شیر (مدل تجاری)، یک پارچ شیر، شیر انتخابی تان، اسپرسو و یک فنجان لاته نیاز دارید.
چگونه روی قهوه قلب درست کنیم
فنجان لاته شما با شیر بخارپز شده آماده می شود. شیر بخارپز شده دارای “میکروفوم” است که آن را برای درست کردن طرح، شیرین و مناسب می کند. بخار پز کردن شیر آن را دناتوره می کند که معنای آن این است که ویژگی های فیزیکی شیر را تغییر می دهد. چربی و شکر موجود در شیر به شکرهای کوچکتر و ساده تر تبدیل می شود که شیر را شیرین تر می کند.
اگر قصد دارید تا شیر بخارپز شده کفی خود را درست کنید، نحوه انجام آن عبارت است از:
برای داشتن تازگی بیشتر، از آسیاب آج دار استفاده کنید (به این خاطر که به شما کمک می کند تا میزان درشت یا ریز بودن قهوه آسیاب شده را کنترل کنید). یک شات اسپرسو خوب باید کمی خامه درون خود و همراه طعم قهوه داشته باشد. در ادامه چند راهنمایی برای داشتن یک شات فوق العاده اسپرسو را می بینید:
این مهارت نیازمند تمرین و صبر است چون پس از خرابکاری های متعدد قلق آن دستتان می آید. ایجاد طرح لاته معمولا در یک فنجان کاسه ای گرد انجام می شود. شما اسپرسو را در کف فنجان می ریزید و سپس شیر بخارپز شده را به آن اضافه کرده و برای درست کردن طرح ها آن را تکان می دهید.
تکنیک ریختن به سرعت، ارتفاع، موقعیت و جریان در هنگام ریختن شیر بخارپز شده باز می گردد. در ادامه چند توصیه را می بینید:
این شیوه ای است که می توانید طرح های بنیادی لاته را درست کنید. زمانی که در این تکنیک مهارت پیدا کردیدطرح های خلاقانه ای مانند قلب و گل رز را امتحان کنید.
طرح های لاته
برگ یا گل رز: جریان شیر را از طرفی به طرفی دیگر بریزید تا زمانی که کف بر روی سطح ظاهر شود. این کار را تا زمان ظاهر شدن یک الگو ادامه دهید. زمان حرکت به سمت کناره ها ، به تدریج پارچ را به سمت عقب حرکت دهید. زمانی که به انتهای فنجان رسیدید، پارچ را در یک خط مستقیم و در طول الگو حرکت دهید. اگر الگو را با حرکت های سریع مجاوری بوجود بیاورید، شاهد برگ های بیشتری در گل رز خواهید بود در حالی که حرکت های کُندتر برگ های کم تر و ضخیم تری را بوجود می آورد.
قلب: شیر را به حرکات مجاور و با تمرکز بر روی یک نقطه از فنجان بریزید. این کار را تا زمان ظاهر شدن یک دایره بزرگ کِرِما ادامه دهید. پارچ را به سمت جلو حرکت داده و ریختن بر روی نقطه بزرگ را ادامه دهید تا زمانی که فنجان تقریبا پر شود. قلب را با ریختن سریع در یک خط مستقیم به سمت جلو کامل کنید.
گل : ریختن شیر با فاصله ای در حدود 2-3 سانتی متر یا 1 اینچ از کف را آغاز کنید. فنجان را تا نصفه پر کرده و در حالی که به تدریج پارچ را به سمت عقب حرکت می دهید به آرامی آن را به عقب و جلو حرکت دهید. این کار طراح گل را به پیش برده و همچنین فنجان را پر می کند. برای حرکات عقب و جلو سعی کنید تا به جای دست از حرکات مچ خود استفاده کنید.
با استفاده از پودر کاکائو و شابلون در طرح های خود خلاقیت بیشتری به خرج بدهید. همچنین می توانید برای بوجود آوردن پیرامون و لبه های کف خود یا نوشتن یک عبارت، یک شربت شکلات درست کنید. تکنیک دیگر عبارت است از فرو کردن یک شی تیز بدرون خامه و افزودن خامه برای بوجود آوردن طرح های منحصر به فرد.
حمید رضا جباری
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *
دیدگاه
نام *
ایمیل *
وب سایت
ذخیره نام، ایمیل و وبسایت من در مرورگر برای زمانی که دوباره دیدگاهی مینویسم.
قهوه ملو مجموعه ایست در زمینه ارائه انواع قهوه و لوازم و تجهیزات و دستگاه های خانگی حرفه ای به مشتریان خانگی و قهوه فروشی ها,کافی شاپ ها , رستوران ها و …
مجموعه ما از سال ۱۳۸۴ تا به امروز در زمینه روست و ترکیب قهوه های مخصوص و ممتاز و همچنین ارائه برند های معتبر در زمینه قهوه و لوازم و تجهیزات حرفه ای و خانگی مشغول می باشد.
سایت ملوکافی با هدف ارائه محصولات و خدمات بصورت اینترنتی به بازار هدف (قهوه) از سال ۹۲ شروع به فعالیت خود نمود و در این راستا تا به امروز به پیش از چندین هزار مشتری اعم از خانگی و قهوه فروشی ها ,کافی شاپ ها , …خدمت رسانی نموده.
هدف از ارائه محصولات بصورت اینترنتی دسترسی هر چه راحت تر مشتریان برای دسترسی به اطلاعات محصولات متفاوت در زمینه قهوه و نوشیدنی می باشد و همچنین سهولت خرید و دسترسی به محصولات مورد نظر به مشتریان.
هیچ محصولی در سبد خرید نیست.
هیچ محصولی در سبد خرید نیست.
طرز تهیه لاته خیلی سادهس و به راحتی میتونیم توی خونه درستش کنیم. لاته که بهش لته (latte) هم میگن تقریباً معروفترین نوشیدنی گرم بر پایه اسپرسو هستش که از ترکیب اسپرسو، شیر فوم گرفتهشده و فوم شیر تهیه میشه. (توی این مطلب هم از واژه لاته استفاده میکنیم و هم از لته)
لاته ریشه ایتالیایی داره و معمولاً برای زیبایی و تزیین روی اون از تکنیکی استفاده میشه به اسم لته آرت یا ترجمهش هنر شیر قهوه نگاری.
واژه لاته در زبان ایتالیایی به معنی شیر هستش اما همونطور که گفتیم، ترکیب کافه لاته تنها به شیر خلاصه نمیشه، لاته یکی از نوشیدنیهای بر پایه اسپرسو ست، برای اونایی که میخوان از قهوه با شیر لذت ببرن. لاته رو آمریکاییها ابداع کردن و خوب تا پیش از اون، کاپوچینوی ایتالیایی بود که با آداب و رسوم خاص ایتالیاییها توی دنیا پیشتازی میکرد.
چگونه روی قهوه قلب درست کنیم
اینجا یه مقاله در مورد تفاوت لاته و کاپوچینو نوشتیم:
تقاوت لته و کاپوچینو چیست؟
اگه نیاز به تمرکز بیشتر دارین یا میخواین به هر دلیلی شب و بیدار بمونین و از طعم تلخ اسپرسو هم دل خوشی ندارین، احتمالا قهوه لاته همونیه که دنباش میگردین.
لاته یا کافه لاته ترکیب اسپرسو، شیر و فوم شیره که فومش خیلی کمه و درواقع لایهای بهعنوان فوم شیر نداره.لاته ای که توی کافیشاپها میبینین به کمک هنر باریستاها تزئین شده و این سبک از تزئین رو اصطلاحاً لته آرت می گن. لاته آرت به کمک تجربه باریستا در ریختن و ترکیب کردن شیر روی اسپرسو به وجود میاد. برای درست کردن لاته یا کافه لاته باید شیر رو فوم گیری کنیم. یعنی یه کاری کنیم که هوا به داخل شیر نفوذ کرده و کف (فوم) شیر ازش جدا بشه.برای فوم گیری شیر دو تا روش داریم: فوم گیری با نازل بخار دستگاه اسپرسو یا فوم گیری با فرنچ پرس که آموزش مفصل هر کدوم رو در قسمت زیر گذاشتیم:
سادهترین و کاربردیترین وسایل تهیه لاته توی خونه موکاپات (یا قهوه جوش رو گازی) و فرنچ پرس هستن.
مرحله اول: با استفاده از موکاپات اسپرسو رو میگیریم. (یک الی دو شات یا دو فنجون اسپرسو که میشه ۳۰ الی ۶۰ سیسی) قهوه رو کف فنجون سرو میریزیم.قبلاً راهنمای کامل کار کردن با دستگاه موکاپات رو توی فنجونت شرح دادیم و نوشتیم که بر اساس چه فرآیندی و چطور جریان آب داغ با فشار از ذرات آسیاب شده قهوه، عصاره قهوه رو می گیره که اصطلاحاً بهش اسپرسو میگن
مرحله دوم: با استفاده از فرنچ پرس، شیر و فوم گیری میکنیم. مقدار شیری که لازم داریم ۲٫۵ برابر حجم قهوهس. بهتره از شیر پرچرب استفاده کنیم.در مورد فرنچ پرس ها، حتماً می دونید که از اونا برای تهیه قهوه فرانسه استفاده میکنیم و کارکرد اصلی شون درواقع تهیه قهوه فرانسه هست؛ اما به کمک پیستونی که دارن، میتونیم با ترکیب هوا و شیر، از شیر فوم بگیریم. این طور که شیر داغ رو داخل فرنچ پرس ریخته و به کمک اهرم صافی فرنچ پرس شیر رو میزنیم تا فوم (کف) ازش جدا بشه.
وقتی فوم گیری شیر و انجام میدیم شیر به دو لایه تفکیک میشه:
مرحله سوم: شیر فوم گرفتهشده رو روی اسپرسو ریخته و اجازه میدیم مقدار خیلی کم فوم شیر روی نوشیدنی بریزه.
دستگاه اسپرسو دو تا کاربرد اصلی داره: یکی عصاره گیری قهوه و تهیه اسپرسو با کیفیت و یکی فوم گیری شیر. دستگاه اسپرسو قسمتی داره به نام نازل بخار (steamer) که بخار آب پر فشار ازش خارج میشه و با قرار دادن نازل بخار داخل شیر میتونیم فوم گیری خیلی خوب و با کیفیتی رو انجام بدیم. در ادامه طرز تهیه لاته با دستگاه اسپرسو رو بررسی میکنیم.
در مرحله اول باید یک الی دو شات (۳۰ الی ۶۰ میلیلیتر) اسپرسو رو تهیه کرده و کف فنجون سرو بریزیم. اگر در مورد نحوه کار با دستگاه اسپرسو مقالهای لازم داشتین، ما اینجا براتون یه مقاله نوشتیم:
طرز کار با دستگاه اسپرسو ساز خونگی
بعد از تهیه اسپرسو، به کمک نازل بخار فوم شیر رو میگیریم. اینجوری که شیر سرد رو داخل ظرف مناسب ریخته (ترجیحا پیچر) و نازل بخار رو داخل شیر قرار میدیم. شیر نازل بخار رو تا انتها باز کرده و صبر میکنیم تا شیر کاملا داغ شده و فوم شیر ازش جدا بشه. (بهتره از شیر پرچرب و سرد استفاده کنیم.)
شیر و فوم شیر رو به اسپرسو اضافه میکنیم و لاته مون آمادهس.اینم بگیم که توی لاته مقدار شیر خیلی بیشتر از فوم شیر هستش و تقریباً لایهای به نام فوم نداریم در واقع مقدار فوم شیر روی قهوه خیلی کمه.
معرفی اسپرسو سازهای همه فن حریف!
اسپرسو سازهای مباشی یه انتخاب خوب برای خرید دستگاه اسپرسو خونگی هستن.
نمیگم مباشی بهترین برند اسپرسوساز موجود در بازاره! ولی برای کاربرد خونگی (یا حتی کافههای کوچک) کاملا مناسبه. کیفیت اسپرسو خیلی خوبی داره. نازل بخارش قویه و میتونیم فوم گیری شیر رو با کیفیت بالا انجام بدیم. کیفیت ساخت و ظاهر خوبی داره و البته به نسبت کارایی قیمت خوبی داره.
میتونین از هر قهوهای که طعمش رو میپسندین برایی درست کردن کافه لاته استفاده کنین. معمولا قهوههایی ترکیبی با درصد عربیکا بالاتر برای لته مناسبترن. در ادامه چند نمونه از این قهوهها رو قرار دادیم.
شکلی که روی فنجون تشکیل میشه درواقع به کمک همون فوم شیر به وجود میاد، یعنی ما شیر رو داخل اسپرسو میریزیم که بالا بیاد و بعد از فوم به دلیل اینکه سبک تره و روی مایع باقی می مونه برای شکل دادن و هنرنمایی استفاده میکنیم؛ بنابراین موضوعی که مهمه حجم شیر و فومیه که برای لته آرت استفاده می کنین. هنر لته آرت نیاز به تجربه زیادی داره و بهسادگی به دست نمیاد، شاید شما هم سعی کرده باشین در منزل از این هنرنماییها انجام بدین و به نتیجه مطلوب نرسیده باشین ولی نگران نباشین حتما با تمرین و تکرار میتونین روی قهوه طراحی کنین. در ادامه یه دوره عملی برای آموزش لاته آرت هم بهتون معرفی میکنم:
برای مشاهده سرفصلها و قیمت دوره اینجا کلیک کنین.
لاته (لته) یا کافه لاته از ترکیب اسپرسو، شیر و فوم شیر درست میشه.
حجم فنجون استاندارد برای سرو لاته ۲۲۰ الی ۲۵۰ سیسی هستش.
تکنیک خاص ریختن شیر روی اسپرسو که باعث ایجاد طرحهای مختلف ازجمله شکل قلب روی نوشیدنی میشه.
معمولا قهوههای ترکیبی با درصد عربیکا بالاتر برای لاته مناسبن. مثلِ: قهوه پرفکت بِلند
شیر پرچرب فوم بهتری میده و برای درست کردن لاته مناسبتره
سلام فوم گیری شیر رو میشه دستی و با فرنچ پرس انجام داد
و به جای قهوه دمی از پودر اسپرسو فوری استفاده کرد؟
من همیشه از جاکوبز و نستله گولد استفاده میکنم.
با اسپرسويي كه با مكوپات درست ميكنيم ميشه ارت زد ؟ اخه يكم قهوش ابكي تر از با دستگاه درمياد !
درود.
بله میشه ولی به کیفیت لته که با اسپرسوساز تهیه میشه نمیشه
برای درست کردن لاته حتما باید پودر اسپرسو باشه یا پودر قهوه هم میشه ؟تو دستگاه اسپرسو ساز میشه پودر قهوه ریخت؟؟؟؟؟؟؟
فوم شيري كه من درست ميكنم، اصلا شبيه فوم و شير غليظ نميشه
شبيه يه شير كف كرده با حباب ميشه. به خاطر همين اصلا نميتونم طرحي روي قهوه درست كنم و به خاطر حباب ها ظاهر خوبي نداره.
فوم رو هم با دستگاه اسپرسو ساز درست ميكنم ولي شبيه فوم نيست
سلام سروناز عزیز
فوم گیری شیر یه سری نکات مهم داره و البته ساده که باید رعایت کنیم تا فوم خوب بگیریم. همهی این نکات رو در آموزش فوم گیری شیر گفتیم. من لینک این آموزش رو در ادامه میذارم:https://fenjoonet.com/steam-milk-espresso-machine/
سلام خسته نباشید
ببخشید وقتی شیر ومیخوایمفوم بدیم دماش تا چه اندازه ای باید بالا بره؟دما رو غلظت شیر تاثیر داره یا خیر؟
سلام و درود محمد عزیز
صددرصد دمای شیر روی غلظت و طعم اون تاثیر میذاره. شیر اگر خیلی داغ شود طعم و بوی نامطبوعی میگیرد.
فوم گیری را تا زمانی ادامه میدهیم که دمای شیر به ۶۰ الی ۶۵ درجه برسد.
چگونه روی قهوه قلب درست کنیم
مقدار شیر برای یه کاپ چقدر باید باید باشه؟؟؟۱۰۰سی سی خوبه؟؟؟
سلام و درود وقت بخیر مهدی عزیز.
حجم لته ۲۸۰ الی ۳۲۰ سیسی بوده که مقدار شیر آن حدودا ۲۱۰ الی ۲۴۰ سی سی است.
درود بر شما …چه موقع باید شکر رو اضافه کنیم؟… ممنون از اموزش هاتون ❤❤❤
سلام و درود فراوان.
شکر رو موقع سرو قهوه توی فنجون بهش اضافه کنین.
درود بر شما …چه موقع باید شکر رو اضافه کنیم؟… ممنون از اموزش هاتون ❤❤❤
سلام غلت تفاوت رنگ اسپرسو کافی شاپها مثل همینی که داخل این فیلم هست با اینی که ما تو خونه درست میکتیم با موکاپات چیه؟
جزا برای اینا انقدر خوش رنگه؟؟؟
سلام و درود فراوان. برای پاسخ دقیق به سوال شما که فکر می کنم سوالی خیلیها باشه اول یه مقدمه بگم:
اسپرسو در واقع عصاره قهوهس که در اثر عبور جریان آب داغ با فشار و دمای مشخص از بین پودر قهوه به دست مییاد. چیزی که برای داشتن اسپرسو با کیفیت باید دما و فشار آب دقیق تنظیم بشه.
دستگاه اسپرسو فرآیند عصاره گیری و تنظیم دما و فشار رو به صورت خیلی دقیق تر از موکاپات انجام میده و همین باعث میشه اسپرسو دستگاه نسبت به موکاپات رنگ و کیفیت متفاوتی داشته باشه.
سلام طعم اسپرسو مناسب برای لته چی اید باشه ترش یعنی عربیکای مدیوم یا عربیکای شکلاتی که کمی ترشی غلیظ تر و رو به تلخی داره….چه شیری با چه درصد چربی مناسب فوم گیری هستش ممنون میشم جواب بدید
سلام من بعد از این که این مقاله و چند تای دیگه رو خوندم بیشتر از دو ماه تمرین کردم و به این نتیجه رسیدم که هنگام لاته آرت مشکل از شیرم بوده.
تا این که چند روز پیش بالاخره فهمیدم چطوریه. لطفا نکات مربوت به این کار رو هم بزارین تو سایت که مردم در زمان کم تر بتونن موفق بشن.
با تشکر…
اگر به جای اسپرسو قهوه ترک بریزیم، مرسی چطوری میشه؟؟
سلام و درود. مزش خوب نمیشه. باید از اسپرسو استفاده کنیم.
اسم سفارش تغییر میکنه به یونانی تبدیل میشه
پودر کاکائو برای تزئین روی لاته خوب میشه؟؟؟
سلام وقتتون بخیر.
پودر کاکائو رو معمولا برای تزیین روی کاپوچینو استفاده می کنیم. ولی برای لاته هم میشه استفاده کرد.
سلام، ممنون از آموزش بسیار خوبتون. من به همراه عیال در خانه درست کردیم اما نتونستیم اون کف مورد نظر روی قهوه را ایجاد کنیم. یه سوال دیگه هم داشتم من خیلی دوست دارم قهوه ام اسانس ویژه ای داشته باشد ، طعم پرتقالی یا نارنگی، میشه این کار رو انجام داد؟ چون در فرنگ و اتریش که من زندگی میکنم خیلی قهوه های متنوع و خوشمزه ای داریم.من طعم نارنگی رو دوست دارم و عیالم طعم پرتقالی که از این نظر خداروشکر بسیار باهم تفاهم نظر داریم چون هر دو از خانواده مرکبات هستند. مجددا ممنون بابت آموزش خوبتان. خداقوت.
سلام و درود.
سپاس از همراهی شما دوست عزیز
فوم گیری رو به چه روشی انجام دادین؟ روش رو بهمون بگین تا بتونیم بهتر راهنمایی کنیم.
برای طعم دار کردن قهوه، مثلا برای دادن طعم مرکبات به آن از سیروپها (طعمدهنده) استفاده میکنیم. سیروپ طعم قوی و حل شوندگی بالایی دارد.
صحیح این نوشیدنی لاته هست. لته جا افتاده روی زبان اما لاته هست در اصل
ترجمه س دیگه. نمیشه گفت کدوم درست تره
سلام، ممنون از آموزش بسیار خوبتون. من به همراه عیال در خانه درست کردیم اما نتونستیم اون کف مورد نظر روی قهوه را ایجاد کنیم. یه سوال دیگه هم داشتم من خیلی دوست دارم قهوه ام اسانس ویژه ای داشته باشه ، طعم پرتقالی یا نارنگی، میشه این کار رو انجام داد؟ چون تو فرنگ و اتریش که من زندگی میکنم خیلی قهوه های متنوع و خوشمزه ای داریم.من طعم نارنگی رو دوست دارم و عیالم طعم پرتقالی که از این نظر خداروشکر بسیار باهم تفاهم نظر داریم چون هر دو از خانواده مرکبات هستند. مجددا ممنون بابت آموزش خوبتان. خداقوت.
کدوم نوع نوشيدني قهوه و شير با هم كالريش كمتره كه ما رژيمي ها بتونيم بخوريم؟تو اين مدت قهوه تك مصرف ميكردم ولي دلم ميخواد ميرم كافه مدلاي ديگه رو هم تست كنم ولي كالريش بالا نباشه. شما چي پيشنهاد ميديد؟
لته، کاپوچینو، ماکیاتو از جمله نوشیدنی های شیر و قهوه هستن که افزودنی شیرین یا پر کالری ندارن 🌹
فنجونت قصد دارد فرهنگ قهوه را در ایران گسترش دهد. هدف ما این است که خانوادههای ایرانی نیز مانند دیگر خانوادهها در سایر نقاط دنیا، با انواع نوشیدنی های قهوه پایه، روشهای تهیه آن و … آشنا شوند. همچنین به انواع قهوههای با کیفیت و تازه دسترسی داشته باشند. برای اطلاعات بیشتر کلیک کنید.
کد تایید *
نام کاربری یا آدرس ایمیل *
گذرواژه *
مرا به خاطر بسپار
ورود
گذرواژه خود را فراموش کرده اید؟
آدرس ایمیل *
یک رمز به نشانی ایمیل شما فرستاده خواهد شد.
ایمیل/شماره موبایل (دلخواه)
کد تایید *
عضویت
0