مشاوره تلفنی کودک آزاری

 
helpkade
مشاوره تلفنی کودک آزاری
مشاوره تلفنی کودک آزاری

تهران – ایرنا – داد وفریاد های فراوان پسربچه دو ساله ، دل هر فردی را به درد می آورد و تصور نمی شد كه با این آثار كبودی، سوختگی با سیم و عفونت در بدنش، زنده بماند اما چه خوب كه تلفن 123 بود و با یك تلفن، این خردسال نجات یافت.

نقل مطالب با ذکر منبع بلامانع است

هر کاری که باعث آزار روحی و جسمی و ایجاد آثار ماندگار در وجود یک کودک شود را کودک آزاری می گویند و چه بسا در مواردی برخی از این آثار مخفی می ماند.

ممانعت از حاضر شدن در کلاس درس، محروم کردن کودک از خوردن غذا، حبس در حمام یا زیرزمین نمونه کوچکی از کودک آزاری است و در این بین تنبیه بدنی و تجاوز جنسی به کودک نوعی کودک آزاری فیزیکی به شمار می رود.

سوء استفاده جنسی از کودکان یکی از دردناکترین نوع کودک آزاری محسوب می شود و به اعتقاد برخی از روانشناسان باید کودکان را متناسب با سن آنها در زمینه سوء استفاده جنسی آگاه کرد.

تجربه سوء استفاده جنسی از کودکان در دوره خردسالی اتفاق ناخوشایندی است که می تواند نتایج آن تا بزرگسالی تداوم یابد و حتی در زمان ازدواج و به شکل اختلالات جنسی خود را نشان دهد.

آشنایان به مسائل اجتماعی، کودک آزاری را در چهار بخش عاطفی – روانی، بدنی، جسمی و غفلت و بی توجهی دسته بندی کرده اند.

مشاوره تلفنی کودک آزاری

کارشناسان، آزار روانی را هر چند کمتر گزارش می شود، اما شایع ترین نوع کودک آزاری در جامعه می دانند؛ کودکی که مورد آزار روانی قرار می گیرد از خود رفتارهایی بروز می دهد که از منظر پزشکی نمی توان دلیل موجهی برای آن ارائه کرد.

همچنین آزار جنسی از دیگر انواع کودک آزاری به شمار می رود که بیشتر برای دختران رخ می دهد اما پسران کم سن و سال نیز از این موضوع مصون نیستند.

برای بررسی علل و عوامل کودک آزاری میزگردی با حضور کارشناسان، پژوهشگران و اساتید علوم اجتماعی و پزشکی در دانشگاه بوعلی همدان برگزار شد که مشروح آن در زیر آمده است.

مسئول اورژانس اجتماعی سازمان بهزیستی همدان دوشنبه شب در این میزگرد گفت: برای کاهش کودک آزاری در جامعه ابتدا باید نگرش ها به این موضوع تغییر یافته و مبتنی بر شرایط فرهنگی جامعه باشد.

ناصر شایگان افزود: کودک آزاری جنسی ابتدا دارای یک بُعد فردی است و کودکان نارس، معلول با تیپ فیزیکی خاص به آزارگر این جرات را می دهند که آنها را مورد تجاوز قرار دهند؛ بنابراین احتمال مورد آزار قرار گرفتن این طیف از افراد بسیار زیاد است.

وی اضافه کرد: شرایط والدین نظیر کیفیت ارتباط پدر و مادر با کودک، اعتیاد والدین و اشتغال مادر نیز در بروز پدیده کودک آزاری موثر است و عامل کمبود وقت والدین شاغل برای ارتباط گیری با فرزند می تواند زمینه ای برای در معرض آسیب قرار گرفتن کودک باشد.

مسئول اورژانس اجتماعی سازمان بهزیستی همدان ادامه داد: برخی والدین به مراکزی که کودکان خود را می سپارند اعتماد 100 درصدی دارند در حالیکه نمی دانند مربیان این مراکز در چه خانواده ای و با چه فرهنگی تربیت شده اند.

شایگان شرایط اجتماعی فرهنگی خانواده ها، سبک تربیتی والدین، سبک تربیت مبتنی بر خشونت، فقر و بیکاری را از دیگر عوامل افزایش کودک آزاری برشمرد و تمامی طبقات اجتماعی را درگیر در این آسیب دانست.

وی با بیان اهمیت آگاه سازی خانواده ها درباره کودک آزاری عنوان کرد: پس از برگزاری همایشی پیرامون کودک آزاری در همدان شمار تماس گیرندگان با بهزیستی افزایش یافت.

متخصص بیماری های کودکان اظهار داشت: کودک آزاری تنها جسمی و فیزیکی نیست بلکه بخشی زیادی از کودک آزاری مخفی و اغلب روحی، خانوادگی و اجتماعی است.

دکتر نصراله پزشکی افزود: کودک آزاری جنسی بازتابی از علل آسیب های اجتماعی است بنابراین نمی توان طلاق، فحشا، اعتیاد و فقر را از کودک آزاری جدا دانست.

وی ادامه داد: کودکانی که به واسطه حساسیت والدین از کلاس دوم ابتدایی در دوره های تست زنی حضور می یابند با نوعی کودک آزاری مواجه اند.

این فعال حقوق کودکان در همدان اضافه کرد: خط کش و معیار فعالان حقوق کودک برای کودک آزاری، کنوانسیون حقوق کودک است و هر آنچه که در این کنوانسیون اعلام شده و کودک از آن محروم است، کودک آزاری محسوب می شود.

پزشکی بیان کرد: برخی مواقع کودکانی به اورژانس اجتماعی مراجعه می کنند که مکرر مورد آزار قرار گرفتند و در صورت پیگیری وضعیت آنها، درگیری و تنش ها بین افراد گزارش دهنده این موضوع با والدین رخ می دهد.

وی ادامه داد: در نهایت این گونه پرونده ها به نتیجه مطلوبی دست نیافته و شاهدیم پس از گذشت 6 ماه این خانواده به شکل دیگری کودک را مورد آزار و اذیت قرار می دهند.

این فعال حقوق کودکان در همدان گفت: زمینه های اجتماعی افزایش آسیب های اجتماعی و آشنا نبودن با کنوانسیون حقوق کودکان از مشکلات این حوزه است.

پزشکی افزود: این در حالیست که پس از تکمیل پرسشنامه ای توسط اعضای شبکه دوستدار کودک (شامل 10 کارگروه زیر مجموعه از جمله کاگروه حقوق کودک) مشخص شد که اعضای این کنوانسیون، مطالعاتی در مورد حقوق کودکان نداشته اند.

وی گفت: البته مطالعات نشان می دهد بیشتر مردم، پزشکان، پرستارها، بهیارها و مربیان مهد کودک نیز به حق و حقوق کودکان آشنایی ندارند؛ هر چند شعار دفاع از حقوق کودک را هم می دهند. این فعال مدنی افزود: نهادهای دولتی با همکاری تشکل های مردمی می توانند در شرایط کنونی راهکارهایی برای کاهش کودک آزاری در نظر بگیرند.

پزشکی اضافه کرد: تشکل های کودکان در همدان قوی نیست اما از نیمه دوم سال گذشته شبکه دوست دار کودک در همدان راه اندازی شد که یک کارگروه آن مختص حقوق کودکان، کودکان بدسرپرست و کودکان کار است.

وی ادامه داد: اعضای این کارگروه هم اینک درصدد ارائه طرح، ایده و ارائه مشاوره به آموزش و پرورش و بهزیستی برای کاهش کودک آزاری هستند.

متخصص پزشکی قانونی همدان نیز گفت: کودک آزاری با توجه به وضعیت جامعه که در حال گذار از سنتی به مدرنیته است، شکل می گیرد و با توجه به شرایط فرهنگی هر جامعه، کودک آزاری می تواند تعریف خاصی داشته باشد.

علیرضا بهزادی اضافه کرد: کودکان به علت نداشتن اطلاعات و آگاهی کافی، نداشتن قدرت دفاع از خود و نداشتن قدرت تصمیم گیری، یک قشر خاص محسوب می شوند و وظیفه والدین است در این سن به مسائل و مشکلات کودکان اهمیت ویژه بدهند.

وی اظهار داشت: بسیاری از والدین به خاطر شرایط فرهنگی، بسیاری از کارها را منفی ندانسته و بزه فرض نمی کنند، برای مثال تمیز کردن مدرسه توسط کودکان در ایران یک امر منفی است اما در ژاپن یک کار فرهنگی محسوب می شود.

این مسئول قضایی تاکید کرد: بالا رفتن آمار کودک آزاری به معنای بالا بودن آمار بزه کاران نیست، همانگونه که شناسایی بیماران مبتلا به سرطان به معنای بالا بودن آمار این افراد نیست بلکه در این گونه مواقع آگاهی ها افزوده شده و مراجعه افراد بیشتر برای درمان می تواند عامل باشد.

بهزادی گفت: گاهی اوقات والدین آرزوهای برآورده نشده خود را در کودکان جویا می شوند که این اقدام آنها در بیشتر مواقع موجب ورود آسیب به کودک می شود.

وی تست زنی را نوعی کودک آزاری دانست و افزود: در جامعه ایران تفاسیر متفاوت در زمینه کودک آزاری وجود دارد هر کس به نوعی این پدیده را تعریف می کند بنابراین تعریف واحدی در این باره وجود ندارد.

متخصص پزشکی قانونی همدان بیان کرد: تاکنون تعریف دقیقی از سن کودکی نیز ارائه نشده و هر نهادی یک سنی را به عنوان کودکی تعریف می کند که باید در این باره نیز به یک تعریف واحدی دست یافت.

بهزادی اضافه کرد: برای پیشگیری از کودک آزاری، ابتدا باید وجود این آسیب اجتماعی در جامعه را قبول کرد و در گام دوم بپذیریم که یک معلم، مهندس، پزشک و والدین می توانند کودک آزاری کنند سپس برای اصلاح آن برنامه ارائه دهیم.

وی ادامه داد: حیوانات هیچگاه فرزندان خود را مورد آزار و رنجش قرار نمی دهند بنابراین انسان که دارای عقل و شعور بوده و اشرف مخلوقات محسوب می شود نباید با انجام یک کار نادرست ارزش و جایگاه خود را حتی از حیوانات هم پست و پائین تر کند.

یک جامعه شناس و عضو هیات علمی دانشگاه بوعلی سینا همدان نیز گفت: بزرگترین پیامد کودک آزاری بازتولید کودک آزار برای آینده جامعه است؛ هر چند ممکن است فردی که مورد تعرض قرار گرفته است در آینده تبدیل به یک تبهکار نشود.

اسدالله نقدی ادامه داد: سه رویکرد در مواجهه با کودک آزاری در جهان تجربه شده است که ابتدا غفلت و چشم پوشی است که این وضعیت همچنان ادامه دارد.

وی افزود: کنترل فیزیکی و قهری مبتنی بر مجازات و به رسمیت شناختن و مدیریت کردن از دیگر رویکردهایی است که در مواجهه با کودک آزاری در جهان اتفاق افتاده است.

این جامعه شناس با بیان اینکه کودک آزاری حاصل میزان توسعه یافتگی جوامع است، اظهار داشت: باید با مهارت آموزی زمینه بروز کودک آزاری را کاهش داد.

نقدی گفت: بخشی از بزه کاری ها از جمله کودک آزاری متاثر از برنامه کلان توسعه کشور است، بنابراین نمی توان تنها با برنامه ریزی استانی آن را محدود کرد.

وی تاکید کرد: اگر حساسیت اجتماعی نسبت به موضوع کودک آزاری افزایش یابد و قبح اجتماعی آن شکسته و تبدیل به حق اجتماعی شود، همه با دیدن فرد کودک آزار به جای بی تفاوتی، در قبال کودک احساس مسئولیت می کنند.

مشاوره تلفنی کودک آزاری

عضو هیات علمی دانشگاه بوعلی سینا همدان اظهار داشت: در کنار ایجاد حساسیت نسبت به این موضوع باید هزینه اجتماعی کودک آزاری را افزایش داد تا شاهد کاهش این موضوع در جامعه باشیم.

نقدی گفت: بخش مهمی از کودک آزاری به تعریف جوامع از حقوق کودک بازمی گردد و محرومیت از این حق و حقوق کودک آزاری تلقی می شود.

وی افزود: در تعریف سازمان بهداشت جهانی و کنوانسیون منع خشونت علیه کودکان بیشتر به ممانعت ها، تهدیدد ها و بازدارندگی ها از رشد طبیعی روانی جسمی اجتماعی کودکان اشاره شده است.

نقدی بیان کرد: کودکان، سالمندان، معلولان و زنان جزو گروه خاص هستند و به علت ناتوانی و نداشتن اطلاعات کافی نیازمند حمایت بیشتری هستند.

این استاد جامعه شناسی تاکید کرد: قبح اجتماعی و اخلاقی انعکاس کودک آزاری موجب می شود خانواده برای جلوگیری از آبروریزی این موضوعات را به مراجع مسئول گزارش ندهند بنابراین نمی توان آمار دقیقی از کودک آزاری ارائه کرد.

نقدی یادآوری کرد: در دهه های گذشته معلم و مدیر برای تربیت دانش آموزان دارای اختیارات بالایی بودند اما هم اینک در صورت اندک برخورد ناشایست، والدین با مدیر و آموزگار مربوطه برخورد می کنند.

وی گفت: طلاق عاطفی در جامعه روند رو به رشدی را طی می کند و به طور طبیعی باید انتظار داشت فرزندان این افراد انواعی از آزارهای اجتماعی را تجربه کنند.

این جامعه شناس ادامه داد: افرادی که در خانواده زیر خط فقر زندگی می کنند از برخی نیازها محروم می شوند که یکی از آنها دستیابی به حقوق اولیه است.

نقدی بیان کرد: کودک آزاری دارای ابعاد حقوقی، سازمانی، اداری و اجتماعی است و نوع آزار کودکان در ارائه خدمات اجتماعی نیز تاثیر دارد.

وی اظهار داشت: در تعریف های بین المللی بیشتر کودک آزاری توسط خانواده و بستگان نزدیک بوده و در ایران بیشتر توسط والدین به ویژه پدر صورت می گیرد.

عضو هیات علمی دانشگاه بوعلی سینا همدان اضافه کرد: یکی از فرهنگ های غلط به جا مانده از گذشته استفاده از کودکان کم توان و معلول به عنوان وسیله ای برای طنز، شوخی و تنبیه بود.

نقدی بیان کرد: طبق گزارش یونیسف سه چهارم کودکان انواعی از کودک آزاری ها و خشونت علیه کودکان را تجربه می کنند.

وی اظهار داشت: با توجه به پیچیدگی و پیشرفت های رخ داده در ایران و جهان، ابزارهای جدیدی از خشونت هم تولید می شود و شکل خشونت ها با گذر زمان تغییر می یابد.

این استاد جامعه شناسی ادامه داد: وقتی بحث شهر دوست دار کودک مطرح می شود یکی از فاکتورهای مهم آن این است که شهر چه میزان برای کودک ایمن است و چقدر نیازهای او به عنوان گروه اجتماعی خاص دیده می شود.

ما را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید

لینک کانال ایتا

لینک کانال سروش

لینک صفحه اینستاگرام

دانلود اپلیکیشن اندروید دادورزیار

منبع خبر : ایرنا

نام *

ایمیل *

وب سایت

 − 
چهار
 = 

.hide-if-no-js {
display: none !important;
}

 

دادورزیار اولین سایت ارائه دهنده آنلاین تنظیم دادخواست ، تنظیم شکوائیه و انواع لایحه دفاعیه با نازلترین قیمت و در کمترین زمان ممکن توسط وکلای پایه یک دادگستری می باشد ، که موجب صرفه جوئی در وقت ، هزینه و حذف رفت و آمدهای درون شهر می گردد .  

مشاوره حضوری با وکیل دادگستری

تنظیم دادخواست

تنظیم لایحه

تنظیم قرارداد

مشاوره تلفنی با وکیل در تهران

تنظیم شکوائیه

با وکیل پایه یک دادگستری تهران از سد مسائل حقوقی عبور کنید

کلیه حقوق متعلق است به سایت حقوقی دادورز یار 

پاسخگوئی به سوالات حقوقی(رایگان)

با تحقق ماده 29 – که والدین و افراد جامعه را موظف به توجه به شخصیت و شرایط عاطفی کودک نموده و در صورت جدا بودن والدین از یکدیگر به موجب ماده 20 برای رعایت نیازمندی های عاطفی، حکومت را موظف به حمایت از کودک نموده است …………………

ادامه مطلب…

یکی دیگر از انواع کودک آزاری، کودک آزاری جنسی است که بسیاری از مصادیق آن در قانون مجازات اسلامی ذکر شده است. مانند لواط (ماده112 و 113)، زنا (تبصره 83)، تقبیل (م124)، قوادی (م 135) سوء استفاده جنسی؛ نظیر تهیه تصویر مستهجن از کودکان ( م640)، تشویق و راهنمایی به فحشا ( م639 و بند 3 م 640) فریب کودک دختر و ازدواج با او (م 649) ………………..

ادامه مطلب…

مشاوره تلفنی کودک آزاری

در این نوع کودک آزاری، گر چه ممکن است، اعمال انجام شده سلامت کودک را به مخاطره نیاندازند، ولی به هر حال سوء استفاده از کودک بوده، برخلاف مصلحت او است و چنین اعمالی نیز از سوی قانونگذار جرم تلقی شده و مجازات در پی دارد. ماده 3 این قانون در تشریح چنین اعمالی می گوید: هر گونه خرید، فروش، بهره کشی و به کارگیری کودکان به منظور ارتکاب اعمال خلاف، از قبیل قاچاق، ممنوع و مرتکب، حسب مورد علاوه بر جبران خسارت وارده به شش ماه تا یک سال زندان و یا به جزای نقدی از ده میلیون ریال تا بیست میلیون ریال محکوم خواهد شد ……………….

ادامه مطلب…

از منظری کلی، کودک آزاری را می توان به دو قسم کلی تقسیم کرد: کودک آزاری جسمی و کودک آزاری روانی. با توجه به انگیزه و عوامل ارتکاب جرم، کودک آزاری به انواع مختلفی قابل تقسیم است، که عبارتند از: 1. کودک آزاری ناشی از آزار جسمی؛ مانند ضرب و جرح؛ 2. کودک آزاری ناشی از بهره گیری خلاف؛ مانند بهره گیری برای قاچاق و مطلق به کار گرفتن کودک زیر پانزده سال؛ …………………….

ادامه مطلب…

اعلامیه جهانی حقوق کودک (مصوب 1959) در قسمت ابتدایی اصل 9 می گوید: «کودک باید در برابر هرگونه غفلت، ظلم، شقاوت و استثمار حمایت شود». همچنین در ابتدای اصل 6 مقرر می دارد: «کودک، جهت پرورش کامل و متعادل شخصیت ش نیاز به محبت و تفاهم دارد و باید حدالامکان تحت توجه و سرپرستی والدین خود، و به هر صورت در فضایی پرمحبت، در امنیت اخلاقی و مادی، پرورش یابد». ………………………..

ادامه مطلب…

با توجه به سوء استفاده برخی از وبسایت ها از نام و اعتبار «صدای وکیل»، به کلیه بازدیدکنندگان و کاربران اعلام می کنیم، «صدای وکیل» فعالیت رسمی و قانونی خود را تنها در بستر وبسایت sedayevakil.com انجام می دهد و زیر مجموعه مجموعه حقوقی صدف با نظارت وکیل دادگستری آقای علی مهاجری میباشد.از آنجا که خدمات «صدای وکیل» در این وبسایت رایگان ارائه می شود، از شما عزیزان خواهشمندیم هیچ مبلغی بابت مشاوره به وبسایت های که از نام صدای وکیل استفاده می کنند پرداخت ننمایید.لازم به ذکرست روزانه صدها مراجعه کننده با استفاده از خدمات رایگان ما (پاسخگویی تلفنی به سوالات حقوقی) راهنمایی می شوند و ما بر این باوریم که با راهنمایی خود بتوانیم قدم کوچکی برای رفع مشکلات حقوقی شما در هر نقطه از ایران باشیم.این نوید را هم می دهیم که درصدد تعقیب و پیگرد قضایی سوء استفاده کنندگان و عاملان این موضوع و ایجاد بستری امن برای شما همراهان صدای وکیل هستیم.

 

 

آدرس : تهران میدان انقلاب خیابان جمال زاده جنوبی پلاک39 ساختمان صدف طبقه دوم 

تلفن : (6 خط ویژه) 02166567311                                

وکیل سرپرست : 09352943060  (هزینه مشاوره 90 هزارتومان)

ایمیل: این آدرس ایمیل توسط spambots حفاظت می شود. برای دیدن شما نیاز به جاوا اسکریپت داریدdocument.getElementById(‘cloak4c132fe275b400f805f075922cfe9e44′).innerHTML=”;var prefix=’ma’+’il’+’to’;var path=’hr’+’ef’+’=’;var addy4c132fe275b400f805f075922cfe9e44=’info’+’@’;addy4c132fe275b400f805f075922cfe9e44=addy4c132fe275b400f805f075922cfe9e44+’Sedayevakil’+’.’+’com’;var addy_text4c132fe275b400f805f075922cfe9e44=’info’+’@’+’Sedayevakil’+’.’+’com’;document.getElementById(‘cloak4c132fe275b400f805f075922cfe9e44′).innerHTML+=’‘+addy_text4c132fe275b400f805f075922cfe9e44+’‘;

صدای وکیل را در صفحات اجتماعی دنبال کنید

کلیه حقوق این وبسایت برای دارندگان آن محفوظ می باشد

طراحي و سئو وب سايت با توسط Razhur.com

آمار بازدید سایت

مدیرکل بهزیستی خراسان رضوی با اشاره به اینکه در اورژانس اجتماعی استان گزارش کودک آزاری نسبت به سایر آسیب‌ها بیشتر است، گفت: در سال گذشته 740 مورد کودک آزاری و همچنین 790مورد همسر آزاری در سطح استان گزارش شده، میزان کودک آزاری در سال 94، 1000 مورد بوده است.

حمیدرضا پوریوسف امروز 24 تیر ماه در نشست خبری که به مناسبت هفته بهزیستی در اداره کل بهزیستی استان برگزار شد، اظهار کرد: براساس برنامه ششم توسعه که از ابتدای سال جاری اجرایی شده بهزیستی متولی سلامت اجتماعی است و اولین بار است که بهزیستی جایگاه خود را به این صراحت کسب می‌کند، یکی از بندهای برنامه ششم توسعه در خصوص بهزیستی توسعه اورژانس اجتماعی در  شهرستان‌های بالای 50 هزار نفر است.

به کمک این کلینیک تخصصی می تونید بیش از ۷ کیلو در یک دوره (۲۱روزه) وزن کم کنید و به اندام ایده آل خودتون برسید.

پشتیبانی و مشاور رایگان

کاهش وزن تضمینی بدون بازگشت

افتتاح 11 اورژانس اجتماعی در شهرستان‌های خراسان رضوی

وی با بیان اینکه در هفته بهزیستی 145 مرکز اورژانس اجتماعی در سطح کشور به صورت متمرکز توسط رئیس جمهور افتتاح خواهد شد، تصریح کرد: 11 اورژانس اجتماعی در 11 شهرستان خراسان رضوی افتتاح خواهد شد، با افتتاح این مراکز تعداد شهرستان‌هایی که دارای اورژانس اجتماعی می‌شوند از 9 شهرستان به 20 شهرستان افزایش پیدا می‌کنند و تمام شهرستان‌های بالای 50 هزار نفر خراسان رضوی از اورژانس اجتماعی برخوردار می‌شوند.

مشاوره تلفنی کودک آزاری

پوریوسف با بیان اینکه طبق برنامه ششم توسعه متوسط مستمری مددجویان بهزیستی باید 20 درصد حداقل دستمزد قانون کار در هر سال باشد، ادامه داد: از فروردین ماه سال جاری مستمری مددجویان بهزیستی که 50 الی 100 هزار تومان بود به 146 به 465 هزار تومان افزایش یافته و رشد 3.5 برابری نسبت به سال گذشته داشته است.

انجام رایگان آزمایش‌های ژنتیک برای افراد بی بضاعت

وی با بیان اینکه در برنامه ششم توسعه بهزیستی به عنوان یک مرجع برای انجام مشاوره ژنتیک در ازدواج مشخص شده و این اقدام با همکاری دانشگاه علوم پزشکی انجام خواهد شد، خاطرنشان کرد: توسعه مراکز ارایه دهنده مشاوره ژنتیک یکی از برنامه‌های ما است همچنین غربالگری ازدواج را انجام می‌دهیم با توجه به اینکه آزمایشات ژنتیک گران‌قیمت است افراد بی ‌بضاعت در صورت نیاز به آزمایش ژنتیک به صورت رایگان از این آزمایش‌ها برخوردار خواهند شد.

مدیرکل بهزیستی خراسان رضوی در خصوص اشتغال مددجویان بهزیستی، عنوان کرد: در سال گذشته 3495 نفر از مددجویان مشغول کار شدند این آمار نسبت به سال 94 رشد 7 درصدی داشته، این موضوع در حالی اتفاق افتاده که اعتبارات اشتغال در سال 94 نسبت به سال 95 از 50 میلیارد به 20 میلیارد کاهش یافته بود.

پوریوسف با اشاره به اینکه  در مجموع تاکنون 3579 واحد در بهزیستی برای مددجویان احداث شده است، تصریح کرد: 810 واحد در سال گذشته و 53 واحد در سه ماهه سال جاری به مددجویان تحویل داده‌ایم.

وی با اشاره به اینکه موضوع مسکن خانواده‌های دارای حداقل دو معلول در دولت یازدهم مطرح شده است، یادآور شد: 750 نفر در سطح استان در این سامانه ثبت نام کردند، 226 واحد تحویل این افراد شده است 318 واحد دیگر در دست اقدام است. در مجموع 544 واحد از 750 واحد تا سال 97  تحویل مددجویان داده خواهد شد.

مدیرکل بهزیستی خراسان رضوی خاطرنشان کرد: برای مسکن خانواده‌های دارای حداقل دو معلول در مناطق شهری 30 میلیون و در مناطق روستایی 18 میلیون بلاعوض پرداخت می‌شود.

پوریوسف در خصوص کنترل جمعیت اقشار آسیب‌پذیر، تصریح کرد: به دنبال محدود کردن فرزند آوری نیستیم، مسائل اقتصادی در فرزند آوری بسیار مهم است، اما موضوع سلامت اجتماعی مهمتر است. بسیاری از خانواده‌های تحت پوشش ما فرزندهای بسیار موفقی دارند، به سمت توانمندسازی خانواده‌های آسیب‌پذیر حرکت می‌کنیم تا فرزندان آنان اینده بهتری داشته باشند.

وی ادامه داد: اجباری بودن غربالگری ژنتیک قبل از ازدواج به همین دلیل است که نسل تولید شده در خانواده‌های آسیب‌پذیر معلولیت‌، مشکلات ژنتیکی و … کمتری داشته باشند. تلاش می‌کنیم با مشاوره میزان ماندگاری ازدواج را افزایش دهیم و با توجه به اینکه سن ازدواج افزایش یافته و این افراد برای فرزندآوری تمایل کمتری دارند و یا حداکثر یک فرزند می‌خواهند، آنها را به فرزند آوری ترغیب کنیم.

مدیرکل بهزیستی خراسان رضوی با بیان اینکه در دهه اخیر با کاهش نرخ باروری و نرخ ازدواج روبه‌رو هستیم و باید تلاش کنیم این موضوع اصلاح شود، عنوان کرد: میانگین رشد جمعیت در خراسان رضوی  از متوسط کشوری بالاتر و 1.4 است، رشد جمعیت در سطح کشور 1.3 است.

انجام 310 مورد واگذاری کودکان به خانواده‌ها

پوریوسف با اشاره به اینکه در سال 91 با ابلاغ قانون امین موقت این امکان فراهم شد که دختران خودسرپرست و  همچنین زوجینی که نابارور نیستند فرزندخوانده داشته باشند، اضافه کرد:  در سال گذشته 310 مورد واگذاری کودکان به خانواده‌ها داشته‌ایم که 220 مورد آن امین موقت و 90 مورد فرزند خواندگی بوده است. در فرزند خواندگی کودکان بی‌سرپرست هستند و شناسنامه به نام پدر و مادر صادر می‌شود اما در امین موقت کودکان دارای سرپرستی هستند که به طور مثال بد سرپرست، معتاد، زندانی و یا … است و کودکان به صورت موقت به افراد واگذار می‌شوند.

وی با اشاره به اینکه از سال 87 کمپ‌های ترک اعتیاد در کشور تاسیس شده‌اند، تصریح کرد: معتادان از 21 روز الی  3 ماه در این مراکز نگهداری می‌شوند، این کمپ‌ها صرفا برای افراد معتاد خود معرف است و موضوع بستری اجباری در دستور کار این مراکز قرار ندارد.

فعالیت 63 کمپ ترک اعتیاد در سطح خراسان رضوی

مدیرکل بهزیستی خراسان رضوی با اشاره به فعالیت63 کمپ ترک اعتیاد و 5 مرکز ترک اعتیاد بانوان در سطح استان، ادامه داد: این کمپ‌ها در سال 95 تغییر ساختار پیدا کرده‌اند در گذشته موسسان این مراکز معتادان پاک شده بودند، اما پس از سال 95 مقرر شد افراد تحصیل کرده که حداقل دارای فوق لیسانس هستند موسس مراکز ترک اعتیاد باشند. این تغییر ساختار به این دلیل بود که راهکارهای ترک اعتیاد علمی‌تر و تیم درمان کارشناسی‌تر شود .

پوریوسف با اشاره به اینکه برای نگهداری معتادان متجاهر، کارتن‌خواب‌ها و … که شرایط مناسبی ندارند دو مرکز دولتی و چهار مرکز خصوصی در سطح استان فعالیت می‌کنند، افزود: ستاد مبارزه با مواد مخدر ساماندهی این مراکز را بر عهده داشت از هفته گذشته طبق تفاهم‌نامه بهزیستی و شورای مبارزه با مواد مخدر  مسئولیت این مراکز به بهزیستی منتقل شد، به دنبال علمی‌تر کردن خدمات ارایه شده هستیم.

وی با اشاره به فعالیت کمپ‌های ترک اعتیاد غیر مجاز در سطح استان، عنوان کرد: به صورت ماهانه نظارت‌هایی بر کمپ‌ها صورت می‌گیرد و کمپ‌های غیر مجاز شناسایی و پلمپ می‌شوند.

فعالیت سه مرکز جامع خدمات بهزیستی در حاشیه شهر

مدیرکل بهزیستی خراسان رضوی در خصوص فعالیت‌های بهزیستی در حاشیه شهر، تصریح کرد: در حال حاضر 5 پایگاه خدمات اجتماعی، شش پایگاه سلامت اجتماعی و 6 پایگاه سلامت روان محلی در حاشیه شهر مشهد فعال هستند، با توجه به اینکه خدمات ما در حاشیه شهر به صورت پراکنده بود در سال جاری طرح ایجاد مراکز جامع را که کل خدمات بهزیستی در حوزه‌های مختلف را انجام می‌دهد ارایه دادیم این طرح مورد موافقت قرار گرفت در حال حاضر سه مرکز جامع خدمات بهزیستی در حیطه‌های اجتماعی، پیشگیری و توان‌بخشی در مناطق جاده قدیم قوچان، خواجه‌ربیع و دروی فعالیت می‌کنند.

فعالیت 9 مرکز گذری کاهش آسیب اعتیاد در حاشیه شهر مشهد

پوریوسف با تاکید بر اینکه از معضلات اساسی حاشیه شهر اعتیاد است، گفت: در این زمینه دو رویکرد پیشگیری و کاهش آسیب اعتیاد را داریم، در حال حاضر 9 مرکز گذری کاهش آسیب اعتیاد در سطح استان فعال هستند. 7400 نفر معتاد در سال 94  و 14هزار و 700 نفر معتاد در سال گذشته از این مراکز خدمت دریافت کرده‌اند که میزان ارایه خدمت به معتادان رشد دو برابری داشته است همچنین 6 مرکز سرپناه شبانه برای معتادین و کارتن خواب‌ها در حاشیه شهر وجود دارد.

مدیرکل بهزیستی خراسان رضوی در خصوص تخلفاتی که در بعضی از خیریه‌ها صورت می‌گیرد، یادآور شد: بهزیستی یکی از دستگاه‌هایی است که به خیریه‌ها مجوز می‌دهد سیاست ما ایجاد خیریه تخصصی همچون مرکز پرورش و نگهداری از کودکان بی‌سرپرست، نگهداری معلولین و … است.  در حال حاضر صدور مجوز را بسیار کاهش داده‌ایم.

وی با اشاره به اینکه منکر انجام برخی کارهای غیر قانونی در برخی از خیریه‌ها نیستیم، اما چنین مواردی در خیریه‌های تحت پوشش ما وجود نداشته است، افزود: علاوه بر نظارت‌هایی که در طول سال بر خیریه‌ها داریم در پایان هر سال بیلان کاری خیریه‌ها توسط حسابرسان و ناظران انجام می‌شود. میزان تخلف در خیریه‌های تحت پوشش بهزیستی بسیار پایین است سال گذشته میزان کمک خیران به خیریه‌های  بهزیستی نسبت به سال 94، حدود 10 درصد رشد داشته است.

پوریوسف در خصوص کودک اوتیسمی که در یکی از مراکز توان‌بخشی مورد اذیت و آزار قرار گرفته بود، عنوان کرد: این مرکز از هیچ ارگانی از جمله بهزیستی مجوز نداشته است و یکی از افرادی که از نظر علمی و عملی شایستگی نداشته  کار درمانی را در این مرکز انجام می داده است، با بازداشت فرد خاطی روال قانونی پرونده در حال پیگیری است.

مدیرکل بهزیستی خراسان رضوی در خصوص پیشگیری از وقوع آزار جنسی در کودکان، خاطرنشان کرد: در این زمینه حساس کردن خانواده‌ها بسیار مهم است آنها نباید به کودکان خود طلا آویزان کنند و کودکان را بیشتر از گذشته رصد کنند. باید کودکان را توانمند کرد و به آن ها آموزش داد تا به هر خواسته‌ای تن ندهند و از لمس تماس افرادی به جز پدر و مادر و پزشک در بعضی نقاط بدن پرهیز کنند، باید کودکان را توانمند بار آوریم تا حد رازداری را بدانند و درخواست‌های دیگران را به پدر و مادر خود اطلاع دهند.

نگهداری از 1400 سالمند در مراکز نگهداری از سالمندان بهزیستی

وی با تاکید بر اینکه سیاست ما در خصوص سالمندان توانمندسازی خانواده‌ها برای نگهداری از سالمندان در میان خانواده است، خاطرنشان کرد: یک مرکز نگهداری از سالمندان به صورت روزانه داریم. همچنین ویزیت در منزل و نگهداری در منزل از سالمندان را هم انجام می‌دهیم 39 مرکز نگهداری شبانه از سالمندان در سطح استان فعالیت می‌کنند.

پوریوسف ادامه داد: در مجموع در مراکز نگهداری از سالمندان 1400 نفر تحت پوشش قرار دارند که 300 نفر از آنها فاقد سرپرست و یا بدسرپرست هستند. سالمندان بی‌سرپرست و فاقد سرپرست به صورت رایگان نگهداری می‌شوند.

مدیرکل بهزیستی خراسان رضوی با اشاره به اینکه 1450 مهد کودک شهری و روستایی در سطح استان فعالیت می‌کنند، گفت: در این مهد کودک‌ها 90 هزار کودک تحت آموزش هستند در مهدکودک‌های روستایی و حاشیه شهر یک وعده غذای گرم توزیع می‌شود طبق تحقیقات این موضوع موجب کاهش سوء تغذیه وزنی و قدی کودکان شده است.

صدور مجوز مهدکودک با بهزیستی است

پوریوسف با تاکید بر اینکه مهدهای کودک خاص بهزیستی است، تصریح کرد: هیچ دستگاه دیگری مجوز مهد کودک صادر نمی‌کند این شایعه که کودکان آموزش دیده در مهدکودک‌های بهزیستی در مدارس ثبت‌نام نخواهند شد را تکذیب می‌کنم صدور مجوز مهدکودک کماکان با بهزیستی است.

مهدکودک‌های ما کودکان را تا 6 سال پذیرش می‌کنند والدین کودکان 5 تا 6 سال مختار هستند که کودکان را در مهدکودک بهزیستی و یا پیش‌دبستانی آموزش و پرورش ثبت‌نام کنند ممکن است آموزش‌ها در این دو نهاد یکسان نباشد اما آموزش و پرورش حق نظارت بر محتواهای آموزشی مهدکودک‌ها را بر عهده دارد.

استفاده 40 هزار نفر از مشاوره تلفنی رایگان در سال گذشته

وی با اشاره به اینکه 164 مرکز مشاوره غیر دولتیِ عمومی، تخصصی و سلامت روان در سلامت استان فعال هستند تصریح کرد: این مراکز در سال گذشته  به 96 هزار نفر ارایه خدمت کرده‌اند که نسبت به سال 94 ، 22 درصد رشد داشته است. همچنین در سال گذشته بیش از 40 هزار نفر از تلفن رایگان 1480 که برای مشاوره است، خدمت دریافت کردند ارایه خدمت دراین زمینه در سال 94 رشد 19 درصدی داشته است.

مشاوره تلفنی کودک آزاری

کلینیک شنوایی سنجی ملک

بیمارستان تخصصی و فوق تخصصی آبان

دکتر حمیدرضا وفائی

دکتر محمد خدابخشی (دندانپزشکی دیجیتال اختیاریه)

دکتر علی سمیعی

دکتر حمیدرضا وفائی

247 بازدید

5208 بازدید

348 بازدید

268 بازدید

826 بازدید

408 بازدید

292 بازدید

04 شهریور 1399

04 شهریور 1399

02 شهریور 1399

02 شهریور 1399

02 شهریور 1399

29 مرداد 1399

29 مرداد 1399

با سلام. حمیده جنگجو روانشناس بالینی کودک، نوجوان و خانواده هستم. در این مقاله راجع به مبحث کودک آزاری توضیحاتی را خدمت شما ارائه خواهم کرد.

آنچه می خوانید:

چه کارهایی کودک آزاری محسوب میشود؟

به چه علت بعضی اشخاص کودک آزاری میکنند؟

کودکانی که مورد آزار جنسی قرار گرفتند چه علایم و نشانه هایی از خود نشان میدهند؟

مشاوره تلفنی کودک آزاری

کودک آزاری چه عواقبی برای کودک به دنبال دارد؟

چرا کودکان، آزاری که بهشان رسیده را از والدین پنهان میکنند؟

با کودکی که آزار جنسی یا جسمی دیده چگونه باید برخورد کنیم؟

مشاوره آنلاین راجع به کودک آزاری

بر اساس پیمان نامه حقوق کودک، هر فرد زیر 18 سال کودک یا نوجوان محسوب می شود. کودک آزاری عبارت است از هرگونه بد رفتاری فیزیکی و عاطفی مثل: سو استفاده جنسی، غفلت از کودک، بی توجهی یا استثمار تجاری.

انواع شکل های پرخاشگری، انتقاد بیش از حد پدر و مادر از کودک، نبودن محبت و عاطفه طرد کردن کودک، در آغوش نگرفتن، تبعیض گذاشتن، پاداش ندادن، تنبیه، تحقیر، توهین، آزار جسمی و تعرض جسمی کودک آزاری محسوب می شود.

افرادی که در کودکی مورد تعرض جنسی و کودک آزاری قرار گرفتند، در بزرگسالی به دنبال انتقام گیری و آسیب زدن به دیگر کودکان هستند حتی اگر خود این افراد متاهل باشند و فرزند داشته باشند نیز احتمال اینکه کودک آزار شوند (مخصوصا آزار جنسی) و به بچه ها آسیب برسانند بسیار بالا است. این اشخاص با اعمالی مثل: لمس کردن، بوس کردن، وادار کردن کودک به دیدن روابط جنسی دو فرد بزرگسال، وادار کردن کودکان به برهنه شدن، عکس گرفتن از آن ها، نشان دادن عکس های مستهجن به کودک، به شخصیت و جسم آن ها آسیب می رسانند.

از علائم کودکانی که مورد آزار جنسی قرار گرفتند می توان به موارد زیر اشاره کرد:

آزار و اذیت کودکان، عواقب جدی در زمینه های شخصی، اجتماعی و تحصیلی به همراه دارد. از جمله عوارض کودک آزاری می توان به افت تحصیلی، دیدن کابوس شبانه، بروز رفتار های غیر عادی، ترس از لمس شدن توسط دیگران، خشم بی دلیل نسبت به والدین و خود اشاره کرد.

لازم به ذکر است که آثار و پیامد های کودک آزاری جنسی را به دو دسته کوتاه مدت و بلند مدت تقسیم می کنیم.

دلیل اینکه بچه ها در برملا کردن آسیبی که بهشان رسیده پنهان کاری می کنند، ترس از تهدید فردی است که به آن ها تعرض کرده است. یکی دیگر از ترس های کودک، تنبیه شدن از طرف والدین است؛ کودک از آن بیم دارد که والدین با بیان کردن جملاتی همچون: “چرا مراقب خودت نبودی” و … او را تنبیه کنند به همین خاطر برای مطرح کردن مشکل خود احساس راحتی نمی کند و تصمیم می گیرد به دیگران، مخصوصا والدین، اطلاع ندهد.

همانطور که گفتم، کودک آزاری باعث افت شخصیت روحی-روانی کودک می شود. در برخورد با کودکانی که آزار دیده اند باید نکاتی را در نظر بگیریم که در ادامه به آن ها خواهیم پرداخت. در ابتدا باید سعی کنیم کودک را درک کنیم، از زبان تهدید و تحقیر به هیچ عنوان استفاده نکنیم، اجازه ندهیم اعتماد به نفس کودک از بین برود، با بچه های دیگر مقایسه اش نکنیم و در نهایت تمام تلاشمان را به کار بندیم تا آرامش روحی روانی را به وی برگردانیم و امنیت لازم را برایش فراهم کنیم.

احترام و امنیت دو مشخصه ای است که برای بقای زندگی کودک بسیار حیاتی است و حتما باید برای بهبود بخشیدن به آن ها تلاش کنیم. یکی از وظایف ما آموزش مباحث خود مراقبتی به کودکان است. یادمان باشد که نباید به کودک احساس گناه بدهیم تا کودک فکر کند آدم کثیفی است یا درگیر عذاب وجدان شود؛ باید سعی کنیم در این موارد خیلی باهوش تر عمل کنیم و همراه کودک باشیم.

توصیه می کنم افرادی که در خانواده یا اطرافیانشان فردی را می شناسند که مورد آزار جسمی، جنسی، روحی – روانی و عاطفی قرار گرفته است (مخصوصا اگر مورد آزار جنسی قرار گرفته) حتما به یک روانشناس خوب مراجعه کنند تا از این عوارض روحی روانی که کودک تجربه می کند کاسته شود.

برای دریافت مشاوره آنلاین یا تلفنی از دکتر حمیده جنگجو راجع به کودک آزاری از طریق کلیک بر روی گزینه دریافت مشاوره اقدام کنید. در حین مشاوره آنلاین می توانید مدارک پزشکی خود مثل عکس را برای پزشک ارسال کنید.

برای مشاوره بهتر می توانید از لیست سوال های زیر استفاده کنید: 

حمیده جنگجو، کارشناسی ارشد روانشناسی بالینی ( تربیت فرزند ) هستم اگر در این زمینه سوالی دارید میتوانم .به شما مشاوره دهم

در این مقاله راجع به کارهایی که یک معلم می تواند برای جلوگیری از سو استفاده جنسی یا کودک آزاری انجام دهد صحبت خواهیم کرد. اگر چه والدین بیشترین تاثیر را روی کودک دارند؛ اما معلمان هم می توانند تاثیر زیادی بر بچه ها بگذارند و نقش مهمی در ایجاد امنیت برای کودکانی که در معرض خطر سو استفاده جنسی در منزل قرار دارند، ایفا کنند.

این وظیفه والدین و سرپرستان کودکانی است که آزار فیزیکی، احساسی و جنسی دیده اند که کودک را به روال عادی زندگی برگردانند. برای بسیاری سوال است که چگونه کودکی که تحت کودک ازاری بوده را به زندگی عادی بازگردانیم؟ در این مقاله به بررسی راهکار هایی میپردازیم که به روند بهبود کودکی که طعمه سو استفاده جنسی و کودک آزاری بوده کمک میکند.

هر کودکی که مورد بی توجهی یا آزار قرار گیرد، واکنشی متفاوت به این واقعه نشان می دهد. اگر چه برخی کودکان دچار عوارض بلند مدت می شوند اما برخی دیگر قادرند سریعتر و آسانتر بر اتفاقی که رخ داده است غلبه کرده و بهبود یابند. در این مقاله به سوالاتی همچون: چه عواملی می توانند بر رفتار کودکانی که مورد آزار قرار گرفته تاثیر بگذارند؟ اثرات فیزیکی کودک آزاری به چه صورت هستند؟ پیامدهای روحی و روانی کودک آزاری در کودکان به چه صورت هستند؟ تاثیر دیدن خشونت خانگی بر کودکان پاسخ می دهیم.

بزرگترین دغدغه هر پدر و مادری این است فرزندشان آسیبی نبیند. با شیوع کودک آزاری در جامعه لازم است تا آموزش هایی برای مواجهه با کودک آزاری و سو استفاده جنسی به کودکان بدهیم. این مقاله توضیحاتی راجع به نکات آموزشی که والدین به فرزندان خود باید آموزش دهند، داده است و به دغدغه هایی همچون: چگونه به کودکانمان آموزش دهیم از آزار جنسی در امان باشند؟، راه های مراقبت از کودکان در مقابل سوء استفاده جنسی، چگونه مراقب باشم از فرزندم سوء استفاده جنسی نشود پاسخ خواهد داد.

پس از سوء استفاده جنسی، کودک احساساتی مثل گیجی، خشم و خیانت پیدا می کند. اغلب خود را سرزنش کرده و احساس شرمندگی و ننگ دارند. ممکن است این احساسات بلافاصله ایجاد شوند و یا در گذر زمان در آینده گریبانگیر کودک شوند. این مقاله راجع به شیوه صحیح برخورد با کودک توضیحاتی ارائه می کند. و به دغدغه هایی مثل والدین چگونه با کودک کم سنی که مورد آزار جنسی قرار گرفته است باید رفتار کنند؟ محافظت و مراقبت از کودک در مقابل سوء استفاده جنسی پاسخ می دهیم.

همانطور که در مطلب قبل توضیح دادیم، بچه ها در برملا کردن آسیبی که از جانب شخص دیگری بهشان رسیده پنهان کاری می کنند و با والدین و اطرافیان خود صحبت نمی کنند. این مقاله به بررسی رفتار و علائم رفتاری کودکان آسیب دیده می پردازد و به دغدغه هایی همچون کودک آزاری لمسی و غیر لمسی، علائمی که نشان میدهند کودک مورد آزار و اذیت جنسی قرار گرفته است، علائم فیزیکی هشدار دهنده سوء استفاده جنسی از کودکان، علائمی که نشان می دهند یک فرد ممکن است کودک آزار باشد پاسخ می دهد.

بر اساس پیمان نامه حقوق کودک، هر فرد زیر 18 سال کودک یا نوجوان محسوب می شود. کودک آزاری عبارت است از هرگونه بد رفتاری فیزیکی و عاطفی مثل: سو استفاده جنسی، غفلت از کودک، بی توجهی یا استثمار تجاری. در این مطلب به سوال هایی همچون کودک آزاری چیست؟، چرا افرادی کودک آزاری میکنند؟، علائم و نشانه های کودک آزاری در رفتار بچه ها چگونه است؟، عواقب کودک آزاری چیست؟، چرا کودکان آزاری که بهشان رسیده را مخفی نگه میدارند؟، با کودکی که آزار دیده چگونه رفتار کنیم؟ پاسخ می دهیم.

تمامی حقوق مادی و معنوی متعلق به شرکت دانش بنیان نوین فناوران همراه ساینا می باشد.

مهم ترین نکته برای آموزش روش های پیشگیری و مقابله با آزار جنسی و جسمی به کودکانتان این است که نقش فعالی در زندگی فرزندتان داشته باشید تا اگر مشکلی در زندگی برایش پیش آمد آن را به سرعت متوجه شوید و به او کمک کنید بر احساسات خود فائق بیاید. در ادامه توصیه هایی برای محافظت از فرزندان در مقابل سوء استفاده جنسی آوردیم:

آنچه می خوانید:

با فرزند خود راجع به روزش صحبت کنید

افرادی که در زندگی کودک وجود دارند را بشناسید

صحبت راجع به شبکه های مجازی

مشاوره تلفنی کودک آزاری

علائم هشدار دهنده رفتاری و فیزیکی کودک آزاری را بشناسید

تشویق کودک به بیان کردن احساسات

مرزهای حریم خصوصی و شخصی کودک را به او یاد بدهید

به کودک بیاموزید چگونه در مورد بدن خود صحبت کند

در دسترس کودک باشید

به کودک فرصت دهید در مورد موضوعات جدید صحبت کند

مشاوره آنلاین راجع به کودک آزاری

به کارها و زندگی رومزه کودک علاقه نشان دهید. از کودک بپرسید در طول روز چه کارهایی انجام داده است و با چه افرادی در انجام این کارها، مشارکت کرده است. چه بازی هایی انجام داده، زنگ تفریح چه کارهایی کرده و پس از مدرسه چه فعالیت هایی داشته است. در نهایت آیا از فعالیت هایی که در طول روز داشته لذت برده و راضی بوده است یا خیر.

افرادی که در زندگی کودک وجود دارند را بشناسید. شناخت افرادی که با کودک وقت می گذرانند از جمله کودکان دیگر، معلم و سایر افراد برای والدین لازم است. از کودک در مورد دوستان و همکلاسی هایش سوال کنید. ببینید با چه افرادی در طی روز معاشرت دارد. احساسات کودک در مورد افراد مختلفی که می شناسد و با آنها تعامل دارد را جویا شوید. همچنین در انتخاب مربی، پرستار کودک یا معلم خصوصی دقت کنید.

در مورد مطالبی که در شبکه های اجتماعی و تلویزیون منتشر می شود با کودک صحبت کنید. از کودک بپرسید آیا تا به حال در مورد خشونت جنسی در شبکه های اجتماعی شنیده است؟ یا آیا در چنین وضعیتی قرار گرفته است؟ یا از کودک بپرسید اگر در چنین موقعیت هایی قرار بگیرد، چه می کند؟ پاسخی که او به این سوالات می دهد می تواند اطلاعاتی در مورد کودک در اختیار شما قرار دهد. شایان ذکر است؛ مسائلی که با کودک مطرح می شود باید متناسب با سن کودک باشد.

علائم هشدار دهنده رفتاری و فیزیکی سوء استفاده جنسی از کودکان را بشناسید. این نکته حائز اهمیت است که هر تغییری در کودک دیدید هر چند کوچک، به آن توجه کنید.

یک فرد در شرایطی که به نظرش عجیب و ترسناک می رسد، تنها زمانی احساس شجاعت می کند که صدایش با لحن بلند شنیده شده و جدی گرفته شود. حتما به کودک خود آموزش دهید در این شرایط بی پروا احساسات خود را بیان کند. معمولا والدین تمایلی به مطرح کردن موضوعات جنسی با کودکان خود ندارند، اگر نمی دانید چگونه راجع به مسائل جنسی با کودک خود صحبت کنید حتما از یک روانشناس کودک و نوجوان مشاوره و کمک بگیرید. یادتان باشد اگر تا به حال با کودک خود صحبت نکرده اید، تصور نکنید دیگر زمان از دست رفته و دیر شده، هرگز برای شروع دیر نیست.

باید به کودک بگویید هیچ کسی حق ندارد بدن او را لمس کرده و کاری با او بکند که احساس ناراحتی برای کودک شما به دنبال داشته باشد. حتی بغل کردن مادر بزرگ یا قلقلک دادن توسط والدین نیز در صورتی که کودک تمایل نداشته باشد، تجاوز به حریم شخصی او محسوب می شود. باید کودک بداند بدنش متعلق به خودش است . همچنین باید بداند فرد دیگری حق ندارد علیرغم میلش او را لمس کند یا در آغوش بگیرد.

از سنین پایین باید کودک نام اعضای بدن خود را بداند. یاد دادن اسامی اعضای بدن به او باعث می شود در صورتی که مشکلی پیش آمد، بتواند نزد شما آمده و در مورد آن صحبت کند. حواستان باشد در مورد آزار جنسی با کودک متناسب با سنش، صحبت کنید.

علاوه بر این که باید هر روز مدتی را با کودک وقت بگذرانید و به او توجه داشته باشید، باید کودک بداند اگر سوالی دارد یا کسی چیزی از او خواسته شده که نامناسب بوده و دوست نداشته است چگونه به شما دسترسی پیدا کرده و صحبت کند. اگر نگرانی یا سوالی دارد و به شما مراجعه می کند، کار های دیگر را رها کرده و تمام تمرکز خود را برای صحبت با او بگذارید.

بسیاری از سوء استفاده کننده های جنسی، با تهدید و ارعاب کودک را ساکت نگه می دارند. به کودک دائما باید یادآوری کنید هر موردی که برایش اتفاق افتاده را اگر برای شما بازگو کند، به دردسر نمی افتد و مشکلی پیش نخواهد آمد.  به خاطر داشته باشید که اگر نزد شما آمد و رازی را با شما در میان گذاشت، به قول خود عمل کنید و از تنبیه یا سرزنش او خودداری کنید.

گاهی اوقات پرسیدن سوالات مستقیم مثل “بهت خوش گذشت؟” ، “خوب بود؟” و از این قبیل سوالات روتین، شما را به پاسخی که می خواهید نمی رساند. با پرسیدن سوالاتی مثل “در مورد چی دوست داری حرف بزنی؟” به کودک فرصت بدهید نگرانی ها و افکار خود را بیان کند.

برای دریافت مشاوره آنلاین یا تلفنی از دکتر حمیده جنگجو راجع به کودک آزاری از طریق کلیک بر روی گزینه دریافت مشاوره اقدام کنید. در حین مشاوره آنلاین می توانید مدارک پزشکی خود مثل عکس را برای پزشک ارسال کنید.

برای مشاوره بهتر می توانید از لیست سوال های زیر استفاده کنید: 

حمیده جنگجو، کارشناسی ارشد روانشناسی بالینی ( تربیت فرزند ) هستم اگر در این زمینه سوالی دارید میتوانم .به شما مشاوره دهم

در این مقاله راجع به کارهایی که یک معلم می تواند برای جلوگیری از سو استفاده جنسی یا کودک آزاری انجام دهد صحبت خواهیم کرد. اگر چه والدین بیشترین تاثیر را روی کودک دارند؛ اما معلمان هم می توانند تاثیر زیادی بر بچه ها بگذارند و نقش مهمی در ایجاد امنیت برای کودکانی که در معرض خطر سو استفاده جنسی در منزل قرار دارند، ایفا کنند.

این وظیفه والدین و سرپرستان کودکانی است که آزار فیزیکی، احساسی و جنسی دیده اند که کودک را به روال عادی زندگی برگردانند. برای بسیاری سوال است که چگونه کودکی که تحت کودک ازاری بوده را به زندگی عادی بازگردانیم؟ در این مقاله به بررسی راهکار هایی میپردازیم که به روند بهبود کودکی که طعمه سو استفاده جنسی و کودک آزاری بوده کمک میکند.

هر کودکی که مورد بی توجهی یا آزار قرار گیرد، واکنشی متفاوت به این واقعه نشان می دهد. اگر چه برخی کودکان دچار عوارض بلند مدت می شوند اما برخی دیگر قادرند سریعتر و آسانتر بر اتفاقی که رخ داده است غلبه کرده و بهبود یابند. در این مقاله به سوالاتی همچون: چه عواملی می توانند بر رفتار کودکانی که مورد آزار قرار گرفته تاثیر بگذارند؟ اثرات فیزیکی کودک آزاری به چه صورت هستند؟ پیامدهای روحی و روانی کودک آزاری در کودکان به چه صورت هستند؟ تاثیر دیدن خشونت خانگی بر کودکان پاسخ می دهیم.

بزرگترین دغدغه هر پدر و مادری این است فرزندشان آسیبی نبیند. با شیوع کودک آزاری در جامعه لازم است تا آموزش هایی برای مواجهه با کودک آزاری و سو استفاده جنسی به کودکان بدهیم. این مقاله توضیحاتی راجع به نکات آموزشی که والدین به فرزندان خود باید آموزش دهند، داده است و به دغدغه هایی همچون: چگونه به کودکانمان آموزش دهیم از آزار جنسی در امان باشند؟، راه های مراقبت از کودکان در مقابل سوء استفاده جنسی، چگونه مراقب باشم از فرزندم سوء استفاده جنسی نشود پاسخ خواهد داد.

پس از سوء استفاده جنسی، کودک احساساتی مثل گیجی، خشم و خیانت پیدا می کند. اغلب خود را سرزنش کرده و احساس شرمندگی و ننگ دارند. ممکن است این احساسات بلافاصله ایجاد شوند و یا در گذر زمان در آینده گریبانگیر کودک شوند. این مقاله راجع به شیوه صحیح برخورد با کودک توضیحاتی ارائه می کند. و به دغدغه هایی مثل والدین چگونه با کودک کم سنی که مورد آزار جنسی قرار گرفته است باید رفتار کنند؟ محافظت و مراقبت از کودک در مقابل سوء استفاده جنسی پاسخ می دهیم.

همانطور که در مطلب قبل توضیح دادیم، بچه ها در برملا کردن آسیبی که از جانب شخص دیگری بهشان رسیده پنهان کاری می کنند و با والدین و اطرافیان خود صحبت نمی کنند. این مقاله به بررسی رفتار و علائم رفتاری کودکان آسیب دیده می پردازد و به دغدغه هایی همچون کودک آزاری لمسی و غیر لمسی، علائمی که نشان میدهند کودک مورد آزار و اذیت جنسی قرار گرفته است، علائم فیزیکی هشدار دهنده سوء استفاده جنسی از کودکان، علائمی که نشان می دهند یک فرد ممکن است کودک آزار باشد پاسخ می دهد.

بر اساس پیمان نامه حقوق کودک، هر فرد زیر 18 سال کودک یا نوجوان محسوب می شود. کودک آزاری عبارت است از هرگونه بد رفتاری فیزیکی و عاطفی مثل: سو استفاده جنسی، غفلت از کودک، بی توجهی یا استثمار تجاری. در این مطلب به سوال هایی همچون کودک آزاری چیست؟، چرا افرادی کودک آزاری میکنند؟، علائم و نشانه های کودک آزاری در رفتار بچه ها چگونه است؟، عواقب کودک آزاری چیست؟، چرا کودکان آزاری که بهشان رسیده را مخفی نگه میدارند؟، با کودکی که آزار دیده چگونه رفتار کنیم؟ پاسخ می دهیم.

تمامی حقوق مادی و معنوی متعلق به شرکت دانش بنیان نوین فناوران همراه ساینا می باشد.

کودک آزاری جنسی شامل هر نوع استفاده از کودک برای رسیدن به تحریک جنسی است که می‌تواند توسط بزرگسالان و یا کودکان دیگر اتفاق بیافتد. آزار جنسی ممکن است گاه همراه با لمس و یا حتی بدون لمس کردن کودک انجام شود. در واقع این آزار تنها به مجبور کردن کودک برای س.ک.س محدود نمی‌شود. آزار جنسی غیر لمسی رفتارهایی نظیر وادار کردن کودک به نگاه کردن تصاویر مستهجن یا تلاش برای تماشا کردن کودک برهنه را در برمی‌گیرد. با توجه به آثار بسیار گرانباری که آزار جنسی بر سطح روان فرد به جای می‌گذارد، شما به عنوان پدر و مادر یا مراقبان کودک باید در مورد علائم و احتمال وقوع این آسیب آگاهی کافی داشته باشید تا بتوانید از وقوع آن پیشگیری کنید و یا در صورت وقوع بدانید که باید چه اقداماتی را انجام دهید. برای کسب اطلاعات بیشتر تا پایان مطلب با ما همراه باشید. 

آزار جنسی هرگونه تماس جنسی بین کودک و بزرگسال را شامل می‌شود. به طوری که استفاده از کودک برای رسیدن به هرگونه هدف و لذت جنسی نیز به عنوان آزار جنسی شناخته می‌شود. نکته قابل توجه اینجاست که اکثر آزارهای جنسی معمولاً توسط آشنایان و یا کسانی انجام می‌شود که کودک به آن‌ها اعتماد دارد. هنگامی که این رفتار توسط افراد مورد اعتماد روی می‌دهد آسیب‌های روانی دو چندان خواهد شد.

 

مشاوره تلفنی کودک آزاری

کودکانی که مورد سوءاستفاده جنسی قرار گرفته‌اند، معمولاً علائم هیجانی و رفتاری خاصی را از خود نشان می‌دهند. در ادامه به برخی از مهم‌ترین آن‌ها اشاره‌کرده‌ایم. داشتن آگاهی در مورد این علائم به شما کمک می‌کند که بتوانید برای حل مشکل کودک هرچه زودتر وارد عمل شوید. 

– بروز انواع مشکلات در خواب کودک، نظیر کابوس‌های مکرر شبانه

– بدخلقی و گوشه‌گیری 

– پرخاشگری

– اضطراب داشتن کودک

– جویدن ناخن یا مکیدن انگشت

– بروز علائم افسردگی، برای مثال کودک کمتر بازی می‌کند یا کمتر می‌خندد

– ترس از تنها ماندن با برخی از بزرگسالان 

– ترس از لمس شدن توسط بقیه

– نشان دادن برخی رفتارهای جنسی که با سن کودک تناسب ندارد

– افت تحصیلی

– خشم بی‌دلیل نسبت به والدین یا یک فرد خاص

– بروز ترس‌هایی که تاکنون نبوده است

البته گاهی اوقات علاوه بر علائم فوق نشانه‌های زیر نیز در کودکانی که مورد آسیب‌های جنسی و کودک آزاری قرار گرفته‌اند دیده می‌شود که کمتر شایع است.

– ادرار همراه با خون

– کبودی و تورم ناحیه تناسلی

– تغییر رنگ در لباس زیر

– اشکال در نشستن روی صندلی

اگرچه بسیاری از کودکانی که مورد سوءاستفاده جنسی قرار می‌گیرند علائم عاطفی و رفتاری خاصی را از خود نشان می‌دهند، با این حال بسیاری از کودکان این‌گونه نیستند. به همین دلیل تشخیص آزار جنسی در آن‌ها سخت‌تر خواهد بود. با توجه به این مسئله بهتر است که به جای تشخیص بر پیشگیری از این اتفاق متمرکز شوید. برقراری ارتباط مناسب و تربیت جنسی کودک در پیشگیری از آزارهای جنسی بسیار مؤثر است.

برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد تربیت جنسی کودک  و روش‌های مراقبت از کودکان در برابر آزار جنسی کلیک کنید. 

 

کودک آزاری جنسی در بسیاری از موارد در کودکی پنهان می‌ماند اما اغلب آثارش را در نوجوانی نشان خواهد داد. نوجوانانی که تجربه سوءاستفاده های جنسی را داشته‌اند بیش از سایرین رفتارهای مخرب و پرخطری از خود نشان می‌دهند. آزار جنسی در کودکان در سنین بالا به مراتب صدمات شدیدتری به فرد وارد می‌کند و درمان آثار آن نیز به مراتب دشوارتر است. هم‌چنین هر چه فرد آسیب زننده به کودک نزدیک‌تر باشد آسیب شدیدتری به وی وارد می‌شود. کودک آزاری جنسی می‌تواند پیامدهای روانی و رفتاری زیر را در بلندمدت به همراه داشته باشد. 

– ناتوانی در برقراری ارتباط عمیق با دیگران 

– ترس شدید از صمیمت و اعتماد به دیگران

– اعتیاد به مواد و یا مشروبات الکلی

– گوشه‌گیری و اختلال در برقراری روابط جنسی پس از ازدواج

– طلاق و ازدواج‌های ناموفق

– دچار شدن به اختلالاتی نظیر اختلال استرس پس از سانحه، اضطراب و افسردگی

– اختلالات جنسی

– کاهش اعتماد به نفس

– خودکشی

و…..

برای کسب اطلاعات در مورد اختلال استرس پس از سانحه و افسردگی کلیک کنید. 

 

مشاوره تلفنی کودک آزاری

دانستن این نکته بسیار مهم است که همیشه پیشگیری بهتر از درمان است هر چه والدین تربیت جنسی کودک خود را بهتر بیاموزند و از سن چهار سالگی آموزش‌های مخصوص کودکان را شروع کنند، امکان آسیب‌های جنسی در کودکان را بسیار کاهش می‌دهند و از پیامدهای سخت و طاقت فرسای آن در سنین بالاتر جلوگیری می‌کنند. امیدواریم والدین عزیز با توجه به اهمیت مسئله کودک آزاری جنسی تمام تلاش خود را برای یادگیری مهارت لازم به منظور جلوگیری از وقوع حادثه بکنند و در صورتی که آسیب رخ داده باشد به جای سرزنش خود و یا کودکشان به دور از هر گونه قضاوتی به مشاورین متخصص مراجعه و از وقوع آسیب‌های شدیدتر جلوگیری نمایند. متخصصان کلیک هنر زندگی آماده‌اند تا با خدمات مشاوره کودک به صورت تلفنی و حضوری شما را در این زمینه یاری کنند. برای کسب اطلاعات درباره درمان قربانیان آزار جنسی در بزرگسالی کلیک کنید.

 

برای دریافت مشاوره در زمینه کودک آزاری جنسی می‌توانید با مشاوران مرکز مشاوره روانشناسی هنر زندگی از طریق تلفن ثابت از کل کشور با شماره 9099075228 و از تهران با شماره 9092305265 تماس بگیرید.

سلام من ی مدت دخترم رو میزاشتم خونه همسایه ، ولی متوجه یه سری رفتارای عجیب پسر بزرگشون شدم . یعنی خود دخترم میومد تعریف میکرد فهمیدم یه اتفاقی انگار داره میفته. ترسیدم دیگه اجازه نمیدم بره اونجا ولی همش داره این فکرا مغزمو میخوره که نکنه دخترمو اذیت کرده باشن. نمیدونم درسته از خودش بپرسم یا نه یه مدتم هس که غذاش کم شده. میترسم به باباشم بگم. شما بگید چیکار کنم؟

سلام این موضوع خیلی حساسه و لازم که توسط متخصص کودک مورد بررسی قرار بگیره. توصیه می کنیم خودتون قبل از مشورت با مشاور کودک سوالی از دخترتون نکنید چون ممکنه اون بیشتر استرس بگیره. با شماره های درج شده در سایت تماس گرفته و درخواست مشاوره کودک نمایید

هنر زندگی اولین سامانه مشاوره روانشناسی تخصصی کشور با مجرب ترین مشاوران روانشناسی پاسخگوی سوالات و مشکلات شما در زمینه های مشاوره خانواده ، ازدواج ، طلاق ، تربیت کودک ، جوانان ، مهارت های ارتباطی ، ترک اعتیاد ، مشاوره روانشناسی ، روان درمانی و … می باشد. به امید زندگی شاد و سالم برای یکایک مردم ایران…

با عضویت در خبرنامه، از جدیدترین و بهترین کتاب ها و مقالات روانشناسی اطلاع پیدا کنید…

© کلیه حقوق برای حامی هنر زندگی محفوظ می باشد. انتشار مقالات با ذکر منبع بلامانع می باشد.

مشاوره تلفنی کودک آزاری
مشاوره تلفنی کودک آزاری
0

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *