مشاوره رایگان حقوقی نفقه

 
helpkade
مشاوره رایگان حقوقی نفقه
مشاوره رایگان حقوقی نفقه

سلام . یکی از دوستانم چند وقت پیش از همسرش طلاق میگیرد و دادگاه حق حضانت را به مادر می دهد . اما محل کار ایشان در همان ماه ، حق عائله مندی دو فرزند او را با توجه به حکم دادگاه حذف کرده است. از آنجا که نامبرده ماهانه مبلغ ۴۰۰ هزار تومان نفقه می دهد آیا می شود درخواست دریافت عائله مندی مجدد نماید . در ضمن اولاد او بالای ۷ سال هستند . با تشکر از فراوان

سلام و تشکر از پیج خوبتان من با اصرار شوهر از سال ۹۱ تا تیرماه ۹۳ در منزل پدری اش در یک اتاق کوچک زندگی کردم بدون برگزاری مراسم عروسی و دخالتهای مادرش باعث شد درخواست منزل مستقل بدهم و شروع دعواهای ما شد تا اینکه شوهرم من را از خانه بیرون کردو طی پیامی در وایبر جاری بنده اطلاع داد شوهرت دارد لوازم جهیزیه که هنوز در انباری انها نگهداری را می فروشد من از ترس این موضوع به منزل آنها مراجعه و طی درگیری…

پس زن این وسط چکاره هست؟ فقط وظیفه اش پختن غذاست و تمیز کردن خونه؟

زنی که در خانه همسرش زندگی میکند اما مرد عرصه را بر او تنگ کرده و هیچگونه وجه نقدی در اختیارش قرار نمیدهد چطور باید برای نفقه اقدام نماید

زنی که در خانه همسرش زندگی میکند اما مرد عرصه را بر او تنگ کرده و هیچگونه وجه نقدی در اختیارش قرار نمیدهد چطور باید برای نفقه اقدام نماید
مشاوره رایگان حقوقی نفقه

با سلام  حضانت فرزند دختری در ۲سالگی به مادر واگذار می شود پدر بعد از واگذاری حضانت ناپدید می گردد بعد از سن ۱۸ سالگی دختر خبر مرگ پدر در یکی از شهرهای کشور به گوش خانواده می  رسد  و معلوم می گردد که وی اموالی دارد آیا دختر می تواند نفقه معوق خود را از بازمانده های پدرش بگیرد خواهشا با ذکر ماده قانونی

بنده کلیه اموالم را و دارایی را بنام همسرم و اختیارش گذاشته بودم ۶ ماه پیش با هماهنگی کلانتری بنده را از منزل بیرون کرده اند فرزاندانم ۲۵ و ۱۹ سال (دختر) در طول ۶ ماه حتی جواب تلفنم را هم نداده اند و شکایت نفغه کرده اند در جسله شورا که پر واضح معلوم بود تبانی شده است وقتی اعلام کردم در صورت ملاقات فرزندانم و مطلع بودن از وضعیت اخلاقی و مادی حاضرم نفغه بدهم ولی اعضاء شورا خواسته منو…

من ۳ ماه پیش با پسری عقد کردم،(زمان عقد باکره نبودم).۵ هفته بعد از عقد نامزدم برای من ۲ تا جواب آزمایش آورد که نشون میداد مبتلا به اچ آی وی مثبته.من آدرس و شماره هر دو تا آزمایشگاهو دارم.مراجعه کردم و از تو فیلم هر دوتا آزمایشگاه فهمیدم برگه ها جعلیه و شخص دیگه ای رو با مشخصات خودش به آزمایشگاه معرفی کرده.بعدا هم که گفت برگه ها فتوشاپه و ما باهم تفاهم نداریم و باید جداشیم.من مهریمو گذاشتم اجرا اما…

خانمی ۲۸ سال است ازدواج کرده اند دوفرزند دارند دختر ازدواج کرده وپسر تازه دیپلم گرفته از اول باهمسرش توافق نداشتند والان هم نزدیک به ۵سال است که شوهر منزل متعلق به خودش را ترک کرده ومنزل مادرش زندگی میکند ولی خرجی ماهانه میدهد مهریه این زوج هم۱۴ سکه است  زن همیشه درمنزل خدمتگذار خانواده بوده سوال : اگر زن تقاضای طلاق کند چه حقوقی به اوتعلق میگیرد ؟ اگر شوهر تقاضای طلاق کند زن چی گیرش می آید؟…

بنده با همسرم مشکل دارم دادخواست تمکینم به علت داشتن گواهی پزشکی خانمم رد شد در دادگاه ضرب و شتمی که خانمم شکایت کرده بود به احتمال زیاد به دیه کمتر از دو میلیون تومان محکوم بشم و نفقه و مهریه ایشان را کامل پرداخت کرده ام اما بابت ترک انفاق فعلا در مرحله دادسرا هستیم . میخواستم بدونم اگه در پرونده ضرب و شتم محکومیتم قطعی بشه و در پرونده ترک انفاق نیز محکوم بشم در کل چه تبعاتی برای من مرد دارد ؟ چه…

جهت پرسیدن سوال حقوقی خود بصورت کاملا رایگان و دریافت پاسخ از وکلای برگزیده ما می‌توانید به سایت بنیاد وکلا مراجعه کنید.

مشاوره حقوقي نفقه

نفقه در لغت یعنی “خرج هر روزه” و همچنین یعنی انفاق ولی این نفقه گاها الزام آور است مثل نفقه زوجه که الزامی است. طبق ماده 1107 قانون مدنی نفقه عبارت است از نیاز های متناسب با زن از قبیل مسکن، لباس، غذا و هزینه های درمانی و غیره می باشد.

درخواست مشاوره حقوقی تلفنی (خط ویژه شش رقمی)      ۴۷۶۲۵۹-۰۲۱

برای مشاوره با وکیل یکی ازمبالغ فوق را به کارت ۶۰۳۷۹۹۷۳۸۲۲۸۴۵۳۸  به نام هادی توکلی واریز نموده و اطلاعات واریز را به ۰۹۲۱۲۲۴۲۶۷۰ پیامک یا واتساپ کنید تا در کمتر از ۵ دقیقه وکیل به شما زنگ بزند.

جهت مشاوره حقوقی آنلاین رایگان کلیک کنید

مشاوره رایگان حقوقی نفقه

موارد نفقه شامل:

نفقه علاوه بر زوجه شامل پدر، مادر، پدربزرگ، مادربزرگ، فرزند، نوه و نبیره نیز می شود و برای مرد واجب است.

سوالي كه مطرح ميشود اين هست در صورتي كه شوهر از پرداخت نفقه همسر خود داري كند زن بايد براي مطالبه نفقه چه اقدات حقوقي انجام دهد ؟

در صورتي زن به همسر خود تمكين داشته باشد ولي همسر از پرداخت نفقه و مخارج زنش امتناع نمايد در اين مواقع زن ميتواند دو اقدام حقوقي عليه همسرش انجام دهد .

مورد اول براي مطالبه نفقه: زن ميتواند براي مطالبه نفقه به  دادسراي مراجعه نمايد و با در دست داشتن سند ازدواج يا رونوشت سند ازدواج و شناسنامه و كارت به  دفتر خدمات قضايي شهرمحل زندگي خودش مراجعه نمايند و عليه شوهرش شكايت ترك انفاق مطرح نمايند طبق ماده 53 قانون حمايت از خانواده  اين رفتار شوهر ( عدم پرداخت نفقه) جرم انگاري كه مجازات ان شش ماه تا دو سال حبس تعزيزي ميباشد و براي اينكه شوهر به  كيفر قانوني برسد لازم است زن به  دفتر خدمات قضايي با  مداركي كه گفتم سند ازدواج كارت ملي و شناسنامه ميتواند شكايت ترك انفاق را عليه همسرش مطرح نمايند و اين شكايت حتما بايد توسط زوجه مطرح گردد

درخواست مشاوره حقوقی تلفنی (خط ویژه شش رقمی)      ۴۷۶۲۵۹-۰۲۱

برای مشاوره با وکیل یکی ازمبالغ فوق را به کارت ۶۰۳۷۹۹۷۳۸۲۲۸۴۵۳۸  به نام هادی توکلی واریز نموده و اطلاعات واریز را به ۰۹۲۱۲۲۴۲۶۷۰ پیامک یا واتساپ کنید تا در کمتر از ۵ دقیقه وکیل به شما زنگ بزند.

جهت مشاوره حقوقی آنلاین رایگان کلیک کنید

مورد دوم براي مطالبه نفقه: زن براي مطالبه نفقه به دفتر خدمات قضايي مراجعه نمايند و دادخواست به خواسته نفقه ايام گذشته و حال و اينده مطرح نمايند كه در اين صورت دادخواست مطالبه نفقه ايشان به  دادگاه خانواده ارجاع ميگردد و براي طرح اين دادخواست زوجه بايد سند ازدواج و شناسنامه و كارت ملي داشته باشد و حتما قبلا ثبت نام ثنا داشته باشد. دادگاه بعد از وصول دادخواست مطالبه نفقه زوجه وقت رسيدگي تعيين و زوجين را به  دادرسي دعوت ميكند و بعد از جلسه اول دادرسي دادگاه جهت براورد ميزان نفقه زوجه موضوع را به كارشناس نفقه ارجاع ميدهد كارشناس نفقه ميزان نفقه گذشته و حال و اينده زوجه را  طبق نرخ تورم احتمالي تعيين ميكند و مراتب را  به  دادگاه خانواده رسيدگي كننده دادخواست مطالبه نفقه اعلام اعلام و دادگاه طبق نظر كارشناسي كه اگر نظر كارشناسي مقرون به واقع باشد حكم بر محكوميت زوج ( شوهر) به  پرداخت نفقه طبق نظر كارشناسي محكوم ميكند.

برای مشاوره حقوقی در مورد نفقه کافی است در وب سایت ثبت نام نموده و ثبت سوال حقوقی بفرمایید تا به صورت رایگان بلافاصله ارتباط آنلاین مستقیم با وکیل پایه یک دادگستری برایتان مهیا شود.

 

وسسه وکیل تلفنی با به کارگیری بیش از 1000وکیل پايه يك دادگستری و مشاور حقوقی و متخصص در تمامی زمینه ها من جمله “نفقه” از سراسر کشور با مدیریتی نوین آماده ارائه مشاوره حقوقی رایگان، مشاوره حقوقی تلفنی و پذیرش حضوری دعاوی توسط وکلای پایه یک دادگستری می باشد. ما برای کاهش هزینه های از  جمله  حق  الوکاله و حق  المشاوره شما راهکارهای ویژه ایی اندیشیده ایم. با مشاوره های حقوقیوکلای  موسسه  وکیل  تلفنی و کمی تامل می توانید وکیل خودتان باشید. 

نفقه دختر رشیدی که از زندگی با پدر امتناع کرده
پرسش:
دختری که کبیر و رشید است به لحاظ جدایی پدرومادر و شرایط نامناسب پدر از زندگی با پدر خودداری می کند. در صورت عدم توان تامین زندگی خود آیا مستحق دریافت نفقه از پدر است و پدر با این شرایط مکلف به پرداخت نفقه است ؟
استحقاق نفقه و پرداخت آن اعم از مسکن ،لباس،خوراک و…دختری که هنوز ازدواج نکرده و درآمدی ندارد ،توسط پدر مقید به هیچ شرطی نیست مگر این که منفق توان پرداخت نفقه را نداشته باشد ویا این که منفق الیه ،عاجز از تامین زندگی خود نباشد.در وضعیتی که دختر با سکونت همراه پدر دچار عسرو حرج شود پدر باید نفقه دختر را که جدا از وی زندگی می کند.بپردازد ونمی تواند به بهانه عدم سکونت در محل سکونت خودش نفقه دختر را نپردازد.نظر امام ره آیت الله فاضل لنکرانی در مانحن فیه که بیان فرموده اند(مطلقا نفقه اولاد بر پدر لازم است چه از بودن و با پدر امتناع کند یا با او باشد)موید نظر است.

استحقاق نفقه از طرف زن با وجود عدم تمکین او به لحاظ نداشتن امنیت
پرسش:
اگر زن به دلایل نداشتن امنیت و یا ضررهای جسمی و روحی با حکم دادگاه مبنی بر صدور حکم عدم تمکین،از زوج تمکین نکند آیا مستحق نفقه است ؟آیا زوج قابل تعقیب کیفری است ؟
پاسخ :
مطابق ماده 1115 قانون مدنی ،اگر بودن زن با شوهر در یک منزل متضمن خوف ضرر بدنی یا مالی یا شرافتی برای او باشد ،زن می تواند مسکن علی حده اختیار کند ودر صورت ثبوت مظنه ضرر مزبور معذور است ،نفقه بر عهده شوهر نخواهد داد و مادام که زن در باز گشتن به منزل مزبور معذور است ،نفقه بر عهده شوهر خواهد داد ؛لیکن به لحاظ مدلول ماده 642قانون مجازات اسلامی مصوب 1375 تعقیب کیفری زوج به علت ترک انفاق منوط به تمکین زن است ،با وصف امتناع زوجه از تمکین ولو به اعتذار استفاده از اختیار قانونی ؛زوج قابل تعقیب کیفری نیست.

اثبات تمکین و تمکن برای اخذ نفقه
پرسش:
در مطالبه نفقه ،زن باید تمکین خود را ثابت کند یا لازم نیست ؟
آیا اثبات رابطه زوجیت دائم کافی است ؟
پاسخ :
با توجه به مبانی و اسباب موجهه در اتفاق نظر ابراز شده و نیز مستندات نظر مذکور و همان گونه که استدلال گردیده در دعوای مدنی مطالبه نفقه احراز وجود رابطه زوجیت دائمی بین طرفین کافی به نظر می رسد و نظر مذکور صحیح بوده وتایید می شود.

مشاوره  حقوقی نفقه 

مشاوره  حقوقی تلفنی 

مشاوره  حقوقی با  وکلای  دادگستری 

مشاوره  حقوقی شبانه  روزی

نظريه مشورتي در خصوص نفقه

میزان تقلیل حقوق کارمند برای پرداخت نفقه زن و فرزند

 پرسش: با عنایت به ماده 96 قانون اجرای احکام مدنی در موردی که زوج دارای یک همسر و فاقد اولاد است و همسر منحصر به فرد درحالی که جدای از شوهر زندگی می‌کند به حکم دادگاه نفقه دریافت می‌نماید و یا مهریه خود را به اجرا گذاشته است، چه مقدار از حقوق مشارالیه کسر و به زوجه پرداخت می‌گردد و چنانچه زن و فرزندان دیگری داشته باشد چه مقدار از حقوق او باید کم شود؟

« از حقوق و مزایای کارکنان سازمان‌ها و مؤسسات دولتی درصورتی که دارای زن یا فرزند باشد ربع والا ثلث توقیف می‌شود» به صرف داشتن زن و فرزند بدون توجه به اینکه بابت نفقه وجهی می‌پردازند یا نه باید فقط یک چهارم از حقوق و مزایا کم شود. درمورد مهریه نیز به ترتیب فوق عمل می‌شود.

نظریه مشورتی شماره 3295/7 مورخ 5/7/1376 اداره کل حقوقی قوه قضائیه

استحقاق نفقه باوجود عدم تمکین زوجه برای دریافت مهریه

 پرسش: آیا استفاده از حق حبس توسط زوجه؛ یعنی، عدم انجام تکالیفی که در قبال شوهر دارد تا پرداخت مهریه موجب سقوط نفقه می‌شود یا خیر و درصورت عدم پرداخت نفقه از ناحیه زوج، آیا قابل تعقیب کیفری است یا نه؟

نظریه مشورتی شماره 8495/7 مورخ 29/4/1377 اداره کل حقوقی قوه قضائیه

هزینه دادرسی دادخواست‌های مطالبه نفقه معوقه

 پرسش: با عنایت به اینکه معمولاً بهای تقویم مطالبه نفقه معوقه بیش از یک میلیون ریال تعیین می‌شود که طبق ماده 19 قانون تشکیل دادگاه‌های عمومی و انقلاب قابل تجدیدنظر است و از طرفی رأی وحدت رویه 593 مورخ 1/9/1373، احکام نفقه را قطعی دانسته است، مستدعی است ارشاد فرمایند که هزینه دادرسی دادخواست‌های مطالبه نفقه معوقه غیرمالی است یا برمبنای بهای خواسته است؟

نظریه مشورتی شماره 1686/7 مورخ 20/5/1378 اداره کل حقوقی قوه قضائیه

رسیدگی به دعوا اعسار زوج نسبت به حقوق مالی زوجه

قبل از صدور حکم به پرداخت حقوق مالی زوجه از قبیل مهریه، نفقه، اجرت‌المثل و غیره رسیدگی به دعوا اعسار زوج نسبت به حقوق مالی مذکور، جواز قانونی ندارد، ولی رسیدگی به درخواست طلاق و صدور گواهی عدم امکان سازش از ناحیه زوج فاقد اشکال قانونی است؛ زیرا طبق تبصره 3 ماده واحده قانون اصلاح مقررات مربوط به طلاق مصوب سال 1371 فقط اجرای صیغه طلاق و ثبت آن موکول به پرداخت حقوق مذکور شده است.

نظریه مشورتی شماره  2908/7 مورخ 1/5/1384 اداره کل حقوقی قوه قضائیه

ملزم نبودن فرزند به پرداخت نفقه نامادری و محارم سببی

پرسش: باتوجه به ماده 1196 ق.م. که فقط اقارب نسبی در خط عمودی را ملزم به انفاق یکدیگر می‌داند در دومورد ذیل اولاً: چنانچه پدر شخصی تحت تکفل وی باشد آیا همسرش که نامادری نامبرده و از محارم سببی محسوب می‌شود نیز تحت تکفل آن شخص خواهد بود یا خیر؟ ثانیاً: برفرض فوت پدر شخص و عدم ازدواج همسر پدر و نداشتن اولاد از شوهر اول آیا نامدری همچنان تحت تکفل شخص یاد شده خواهد بود؟  مشاوره رایگان حقوقی نفقه

در روابط بین اقارب فقط اقارب نسبی در خط عمود اعم از صعودی یانزولی ملزم به اتفاق یکدیگرند بنابراین، همسر پدر جزء اقارب نسبی نبوده و تحت تکفل منفق نیست تا استحقاق مطالبه نفقه داشته باشد.

درخواست مشاوره حقوقی تلفنی (خط ویژه شش رقمی)      ۴۷۶۲۵۹-۰۲۱

برای مشاوره با وکیل یکی ازمبالغ فوق را به کارت ۶۰۳۷۹۹۷۳۸۲۲۸۴۵۳۸  به نام هادی توکلی واریز نموده و اطلاعات واریز را به ۰۹۲۱۲۲۴۲۶۷۰ پیامک یا واتساپ کنید تا در کمتر از ۵ دقیقه وکیل به شما زنگ بزند.

جهت مشاوره حقوقی آنلاین رایگان کلیک کنید

نظریه مشورتی شماره 6420/7 مورخ 17/12/1370 اداره کل حقوقی قوه قضائیه

وجود اماره پرداخت نفقه در صورت زندگی مشترک زوجین

زمانی که زوجین دارای زندگی مشترک بوده و زوجه در منزل مشترک با زوج سکونت داشته و زیر یک سقف با هم زندگی می‌کنند. اصل بر این است که نفقه در حق زوجه پرداخت شده و زوجه با سکونت در منزل زوج از نفقه استفاده و آن را دریافت نموده است.

نکاح – نفقه – زندگی مشترک – امارات

مستندات: مواد ۱۱۰۶، ۱۱۰۷، ۱۲۰۶ و ۱۲۵۷ قانون مدنی

دادنامه: ۹۲۰۹۹۷۰۲۲۱۱۰۰۱۰۵ مورخ: 28/01/1392

رأی دادگاه

در خصوص دعوی آقای ب.س. به وکالت از ش.ش. به طرفیت م. الف. دائر بر الزام خوانده به پرداخت نفقه معوقه زوجه و فرزند مشترک زوجین به نام پ. الف. از اول سال ۱۳۸۵ تا صدور حکم و اجرای آن با احتساب خسارات دادرسی با عنایت به مجموع محتویات پرونده اعم از دادخواست تقدیمی وکیل خواهان و استماع اظهارات ایشان در جلسه دادرسی، عدم حضور خوانده در جلسه دادرسی با جود ابلاغ قانونی و مصون ماندن دعوی خواهان از هرگونه دفاعی و ملاحظه نظریه هیأت د نفره کارشناسی پیوست پرونده که با اوضاع و احوال محقق موضوع کارشناسی مطابقت داشته و قابلیت متابعت از جانب آن دادگاه را دارد و عنایت به اینکه در عقد دام پرداخت نفقه زن بر عهده شوهر بوده و زوجه در هر حال می‌تواند برای نفقه زمان گذشته خود اقامه دعوی نماید، ولی اقارب فقط نسبت به آتیه می‌توانند مطالبه نفقه نمایند لذا، بنابر مراتب مذکور دعوی خواهان ثابت تشخیص و مستند به مواد ۱۱۰۶ ۔ ۱۱۰۷ – ۱۲۰۶ قانون مدنی و مواد ۱۹۸ – ۵۱۵ – ۵۱۹ قانون آیین دادرسی مدنی مصوب ۱۳۷۹ حکم بر محکومیت خوانده بپرداخت 000/530/94 ریال بابت نفقه معوقه زوجه از مورخ 1/1/1385 تا صدور حکم (2/5/1391) و پرداخت 000/760/2 ریال بابت نفقه فرزند مشترک از 16/3/1391 تاکنون وفق نظریه هئیت ۵ نفره کارشناسی پیوست پرونده و پرداخت -080/403/3 ریال بابت حق الوکاله وکیل و پرداخت – 600/840/1 ریال بابت هزینه دادرسی در حق خواهان صادر و اعلام می‌نماید و مابقی خواسته خواهان محکوم به بی‌حقی می‌باشد. رأی صادره غیابی بوده و ظرف بیست روز پس از ابلاغ قابل واخواهی در این دادگاه و سپس ظرف جس روز پس از ابلاغ قابل تجدید نظر در محاکم تجدیدنظر استان تهران می‌باشد.

رئیس شعبه ۲۰۲ دادگاه عمومی خانواده تهران – مرادی حق گو

رأی دادگاه

تجدیدنظرخواهی آقای م.الف. با وکالت آقای ع. ک. به طرفیت خانم ش.ش. با وکالت آقای ب.س. از دادنامه شماره ۱۰۵۲-28/6/91 در پی رأی غیابی شماره ۷۷۰ – مورخ 8/5/91 شعبه ۲۰۲ دادگاه عمومی حقوقی (خانواده) تهران که به موجب آن حکم به پرداخت نفقه معوقه زوجه از تاریخ 1/1/85 لغایت 2/5/91 صادر شده است با توجه به محتویات پرونده و اظهارات طرفین به شرح پرونده و لوایح تقدیمی و اظهارات زوجه تجدیدنظرخواه مبنی بر اینکه در طول مدت زندگی مشترک ۱۸ ساله با هم زندگی مشترک داشته و در زیر یک سقف زندگی می‌کرده‌اند و حسب اظهار زوجه هر چه از خوراک و غذا خودش دوست می‌داشت تهیه می‌کرد و من غذا درست می‌کردم ناچارا می‌خوردیم لیکن بیشتر اوقات خودم با هزینه خودم مخارج و هزینه زندگی را تهیه می‌کردم نظر به اینکه زمانی که زوجین دارای زندگی مشترک هستند و زوجه در منزل مشترک با زوج سکونت داشته و زیر یک سقف با هم زندگی می‌کنند و با توجه به مدارک استنادی زوج در خصوص هزینه زندگی اصل بر این است نفقه در حق زوجه پرداخت و زوجه با سکونت در منزل زوج از نفقه استفاده و دریافت نموده است بنا به مراتب فوق و نظر به اینکه دلیلی که خلاف آن را ثابت نماید ابراز نشده اعتراض را وارد تشخیص و به استناد ماده ۱۹۷ و ۳۵۸ قانون آیین دادرسی دادگاه‌های عمومی و انقلاب در امور مدنی و ماده ۱۲۵۷ قانون مدنی با نقض دادنامه در خصوص نفقه زوجه دعوای خواهان را غير وارد و حکم به رد آن صادر و اعلام می‌دارد. این رأی قطعی است.

پرسش: خانمی داد خواستی به طرفیت شوهر خود به خواسته تهیه مسکن مناسب تقدیم کرده و زوج محکوم به تهیه مسکن مناسب برای همسرش شده است؛ لیکن زوج از تهیه مسکن امتناع کرده است. آیا زوجه می تواند تقاضای بازداشت زوج را بنماید یا به لحاظ اینکه تهیه مسکن جزو نفقه است به عنوان ترک انفاق شکایت کیفری

کند؟ راه رسیدن زوجه به حق قانونی خودش چیست؟

مرجع صالح برای رسیدگی به دعوای مطالبه نفقه معوقه کمتر از ده میلیون ریال

: آیا شورای حل اختلاف می تواند به دعوای مطالبه نفقه معوقه زوجه با خواسته کمتر از ده میلیون ریال رسیدگی کند؟

اتفاق نظر

هر چند شوراهای حل اختلاف می توانند به دعاوی مالی کمتر از ده میلیون ریال رسیدگی کنند و دعوای مطالبه نفقه معوقه هم مالی است لکن مطالبه نفقه از جمله اموری است که به موجب بند (۶) ماده واحده قانون اختصاص تعدادی از دادگاه های موجود به دادگاه های موضوع اصل ۲۱ قانون اساسی (دادگاه خانواده) رسیدگی به دعوای مربوط به آن در صلاحیت انحصاری دادگاه خانواده است مانند رسیدگی به جرائم اطفال که شورای حل اختلاف در حدود صلاحیت خود نیز نمی تواند به این جرائم رسیدگی کند.

نظر کمیسیون نشست قضائی (4) مدنی

برحسب مقررات قانون اختصاص تعدادی از دادگاههای موجود به دادگاههای موضوع اصل ۲۱ قانون اساسی (دادگاه خانواده) مصوب 8 / 5 / 1376 رئیس قوه قضائیه مکلف شده است ظرف سه ماه در حوزه های قضائی شهرستان ها به تناسب جمعیت حداقل یک شعبه از شعب دادگاههای عمومی را برای رسیدگی به دعاوی خانواده اختصاص دهد و صلاحیت دادگاه خانواده به موجب ماده واحده مذکور مشخص شده است و از آن جمله نفقه معوقه و جاری زوجه و اقربای واجب ال نفقه است؛ بنابراین، صرفاً دادگاه خانواده برای رسیدگی به دعوای نفقه صالح است و شورای حل اختلاف ولو با تراضی طرفین صالح برای رسیدگی به این موضوع نیست. حتی دادگاههای عمومی هم با وجود صلاحیت عام از رسیدگی به دعوای خانواده منع شده اند

درخواست مشاوره حقوقی تلفنی (خط ویژه شش رقمی)      ۴۷۶۲۵۹-۰۲۱

برای مشاوره با وکیل یکی ازمبالغ فوق را به کارت ۶۰۳۷۹۹۷۳۸۲۲۸۴۵۳۸  به نام هادی توکلی واریز نموده و اطلاعات واریز را به ۰۹۲۱۲۲۴۲۶۷۰ پیامک یا واتساپ کنید تا در کمتر از ۵ دقیقه وکیل به شما زنگ بزند.

جهت مشاوره حقوقی آنلاین رایگان کلیک کنید

فرزند بالغ غیر رشید چگونه می تواند نفقه خود را از پدر یا جدا پدری مطالبه نماید؟

نظر اول

با توجه به اینکه عملاً مادر متکلف امور و مخارج و هزینه های فرزندش است و نمی توان وی را فاقد سمت قانونی تلقی نمود لذا مادر می تواند طرح دعوای مطالبه نفقه نماید و از جهت مقررات دادرسی نیز با توجه به اینکه در دعاوی خانواده رعایت کلیه تشریفات دادرسی ضروری نیست به نظر پذیرش دعوا فاقد اشکالی قانونی است.

نظر دوم

با توجه به اینکه بعد از بلوغ مادر قانوناً سمتی ندارد طرح دعوا از سوی مادر قابل استماع نیست و در خصوص دعوا نفقه بلوغ فرزند جهت دعوا کفایت میکند و در این صورت اهلیت قانونی دارد و دعوا می بایست از سوی فرزند اقامه شود.

نظر سوم

دادگاه در صورت طرح دعوا می بایست به عنوان اعلام کننده جرم موضوع ترک انفاق را به دادسرا اعلام و در آنجا مادر به عنوان قیم اتفاقی تعیین شود که بعد از این انتصاب اقامه دعوا از سوی مادر با قیمومیت اتفاقی فاقد اشکال قانونی است.

طبق دادنامه …..مورخ…در خصوص دعوی خانم ب به طرفیت آقای م. مبنی بر الزام خوانده به پرداخت نفقه معوقه زوجه و فرزند مشترک زوجین به نام پ ، از سال 1385 تا صدور حکم و اجرای آن با احتساب خسارات دادرسی، دادگاه با عنایت به محتویات پرونده و عنایت به اینکه در عقد دایم پرداخت نفقه زن بر عهده شوهر بوده و زوجه در هر حال می تواند برای نفقه زمان گذشته خود اقامه دعوی نماید، ولی اقارب فقط نسبت به آتیه می تواندد مطالبه نفقه نمایند لذا دعوی خواهان را وارد دانسته و مستندا به مواد 1106،1107و1206 قانون مدنی و مواد 198 و519 قانون آیین دادرسی مدنی حکم بر محکومیت خوانده به پرداخت… ریال بابت نفقه معوقه زوجه از مورخ 1/1/85 تا صدور حکم و پرداخت …. ریال بابت نفقه فرزند مشترک از 16/3/91 تاکنون وفق نظریه هیئت5 نفره کارشناسی و خسارات دادرسی در حق خواهان صادر می نماید.در طی تجدیدنظرخواهی آقای م به طرفیت خانم ب نسبت به این دادنامه که به موجب آن حکم به پرداخت نفقه معوقه زوجه صادر شده است، با توجه به محتویات پرونده و حسب اظهارات زوجه، مبنی بر اینکه در طول مدت زندگی مشترک 18 سال باهم زندگی مشترک داشته و در زیر یک سقف زندگی می کرده اند ،نظر به اینکه زمانی که زوجین دارای زندگی مشترک هستند و زوجه در منزل مشترک با زوج سکونت داشته و با توجه به مدارک استنادی زوج در خصوص هزینه زندگی ، اصل بر این است نفقه در حق زوجه پرداخت و زوجه با سکونت در منزل زوج از نفقه استفاده و دریافت نموده است، لذا دادنامه تجدیدنظرخواسته را در خصوص نفقه زوجه نقض نمود.

 

نظریه وکلای وکیل تلفنی 

زمانی که زوجین دارای زندگی مشترک بوده و زوجه در منزل مشترک با زوج سکونت داشته و زیر یک سقف با هم زندگی می کنند، اصل بر این است که نفقه در حق زوجه پرداخت شده و زوجه با سکونت در منزل زوج از نفقه استفاده و آن را دریافت نموده است ، لذا طبق ماده 1257 قانون مدنی هرکس مدعی حقی باشد باید آن را اثبات کند….به طور معمول مدعی کسی است که دادخواست می دهد و رد مال یا انجام دادن کاری را می خواهد و گاهی ادعا امری خلاف اصل یا ظاهر است بنابراین باید اثبات نماید و ادعا بدون دلیل پذیرفته نمی شود

درخواست مشاوره حقوقی تلفنی (خط ویژه شش رقمی)      ۴۷۶۲۵۹-۰۲۱

برای مشاوره با وکیل یکی ازمبالغ فوق را به کارت ۶۰۳۷۹۹۷۳۸۲۲۸۴۵۳۸  به نام هادی توکلی واریز نموده و اطلاعات واریز را به ۰۹۲۱۲۲۴۲۶۷۰ پیامک یا واتساپ کنید تا در کمتر از ۵ دقیقه وکیل به شما زنگ بزند.

جهت مشاوره حقوقی آنلاین رایگان کلیک کنید

در دعوای مطالبهٔ مهریه و نفقه، آیا لازم است که خواهان به سن رشد رسیده باشد و یا از دادگاه حکم رشد گرفته باشد و یا اینکه جهت اقامهٔ دعوا نیازی به حکم رشد نیست و از باب مثال دختر ۱۴ ساله می تواند مستقلاً اقامهٔ دعوا نماید؟ چنانچه رشد لازم باشد آیا مادر می تواند جهت اقامهٔ دعوا نفقه برای فرزند فوق الوصف تشکیل پرونده دهد یا خیر؟

نظر اکثریت (یا ذکر مبانی استدلال)

افراد پس از رسیدن به سن بلوغ چه پسر باشند یا دختر، تمام حقوق قانونی را دارند مگر مواردی که با دلیل استثناء شده است. پس می توانند اقامهٔ دعوا نمایند و نیازی به ارائهٔ حکم رشد نیست و احراز رشد هم از طرف محکمه لازم نیست. دلیل، مادهٔ ۱۲۱۰ قانون مدنی است که در آن آمده است هیچ کس را نمی توان پس از رسیدن به سن بلوغ به عنوان جنون یا عدم رشد محجور نمود مگر اینکه جنون یا عدم رشد او ثابت شده باشد. بلی، اگر حکم به نفع او صادر شود جهت دادن محکوم به مالی به دست وی احراز رشد لازم است. دلیل، تبصرهٔ ۲ مادهٔ ۱۲۱۰ قانون مدنی است و این استثناء قانونی است. در نتیجه قسمت آخر پرسش خودبه خود منتفی می شود.

نظر اقلیت (با ذکر مبانی استدلال)

جهت اقامهٔ دعوا، افرادی که به سن بلوغ رسیده اند نیاز به حکم رشد دارند. دلیل، بند ۳ مادهٔ ۸۴ قانون آیین دادرسی مدنی است که در آن به عدم رشد اشاره شده که در صورت فقدان آن، شخص اهلیت قانونی برای اقامهٔ دعوا را ندارد. جهت اقامهٔ دعوا داشتن اهلیت استیفا لازم است و اشخاصی که رشد ندارند دارای اهلیت استیفا نیستند.

جهت مشاوره حقوقی آنلاین رایگان کلیک کنید

 

مشاوره حقوقی در ساعت غیر اداری 09212242670
 

شماره پیامک وکیل تلفنی                                                    30007002700242
آدرس ایمیل موسسه وکیل تلفنی                                       vakiltel@gmail.com
آدرس ایمیل بخش مالی وکیل تلفنی                              vakiltelmali@gmail.com
ثبت شکایات و انتقادات وکیل تلفنی                        lawyertavakkoli@yahoo.com

قوانین و مقررات  وکیل  تلفنی

 واحد  مشاوره حقوقی شعبه تهران: میدان انقلاب، ابتدای کارگر جنوبی، کوچه رشتچی، پلاک 14 طبقه اول واحد 3

 

 واحد مشاوره حقوقی شعبه مازندران مرکز ICT:  آمل روبروی افتاب  60 مجتمع  تجاری محسنی، طبقه اول ، واحد 102

وكيل استارتاپ   ترجمه فوری       تایپ       تولید محتوا       استارتاپ

 

اگر سوالات حقوقی درباره نفقه دارید وارد صفحه درستی شده اید. دادراه این امکان را برای شما فراهم آورده است تا با مرور سوالات حقوقی در مورد نفقه از مشاوره حقوقی در مورد نفقه به صورت رایگان بهره مند شوید. می توانید با مطالعه سوالات حقوقی زیر و پرسش و پاسخ حقوقی سایر افرادی که سوال درباره نفقه داشته اند ، اطلاعات خود را درباره نفقه افزایش دهید. یا اگر این سوالات پاسخگوی نیاز شما نیست می توانید با کلیک بر روی گزینه زیر، سوال در مورد نفقه طرح کنید.


1399/6/12

نفقه و اعتراض به حکم آن

سلام. در شورا به پرداخت نفقه محکوم شدم.. پول اعتراض به نظر کارشناس را نداشتم.. حکم صادر شد ظرف بیست روز اعتراض کردم.. دادگاه تشکیل شد حضوری قاضی پروند …مشاوره رایگان حقوقی نفقه


1399/6/11

نفقه و به دنبالش گرفتن مهریه و طلاق

ده ماه نامزدیم. دختری از شهرستان استان اردبیلم و پسر هم ساکن تبریز که اونم اصالت همینجایی هست. هیچ مهر و محبتی بهم نداره بارها شده دعوا کردیم منم حرف …


1399/6/11

طلاق یکطرفه

سلام وقت بخیر. چندماه پیش درخواست طلاق یکطرفه دادم که 7ماه و رد کرده بود که نفقه نریخته بود. حکم جلب هم گرفتم با این وجود بازهم نریخت. یک ماه پیش جلسه …


1399/6/10

تعدیل نفقه

سلام ، سوالم این هستش که برای تعدیل نفقه پسرم نیاز به ادرس دقیق داشتم که طرفم چند بار ادرسشو عوض کرده و من دیگه خسته شدم ، اصلا نمیدونم چیکار کنم و ای …


1399/6/10

نفقه از پدر

سلام من زن 42 سالمه جدا شدم با حضانت فرزند دخترم 6سال هست من میتونم از پدرم که توانایی مالی خوبی داره درخواست نفقه داشته باشم؟؟
پدرم با اینکه سه تا خو …


1399/6/10

نفقه فرزند

باسلام و خسته نباشید
من و همسرم از هم جدا شدیم و فرزند دختری داریم که نفقه اش پرداخت میشه. آیا ( درصورت دانشگاه رفتن دختر شهریه های دانشگاهش . و هنگا …


1399/6/10

گرفتن خرج

سلام پدر و مادرم از هم جدا شدن و من همراه مادرم زندگی میکردم که چندسال است فوت نموده، ولی دادگاه پدرم را مکلف کرده ماهی دوبار میتواند به دیدنم بیاید و …


1399/6/9

مستقل شدن دختر

سلام من متولد 81 هستم. پدر و مادرم از هم جدا شدند و من پیش مادربزرگم زندگی میکنم. پدرم نه هزینه هامو پرداخت میکنه نه بهم اجازه کار میده. تهدید هم میکن …مشاوره رایگان حقوقی نفقه


1399/6/9

2 نفقه

با سلام بنده از شهریور97 تا شهریور 98 محکوم به پرداخت نفقه شده ام که حکم قطعی شده است. و بنده اعسار داده ام که هنوز وقت رسیدگی آن نرسیده است. الان همس …


1399/6/9

حق حبس

سلام خدمت اساتید محترم خسته نباشید من سه سال هست به دلیل حق حبس زوجه مهریه و نفقه پرداخت میکنم ولی زوجه در تمام دادگاه ها مثل دادگاه خانواده و تجدید ن …


1399/6/8

جهت نفقه و اجرت المثل ایام نگهداری فرزند (از سال 96 تا کنون) و برای نفقه آینده پسرم دو شکایت بدم؟

با سلام. اگر شکایت جهت نفقه و اجرت المثل ایام نگهداری فرزند مشترک رو بدم ایا برای نفقه اینده پسرم نیز حکم صادر می شود؟ یا باید شکایت ترک انفاق بدم؟ …


1399/6/8

نفقه و اجرت المثل

سلام، من شكايت كردم بابت اجرت المثل و نفقه گذشته و حال و نفقه دختر سه سالم، من با همسرم زندگي ميكنم و تمكين ميكنم، پارسال بدليل تاسيس يه رستوران در شه …


1399/6/8

درخواست صدور اجرائیه در خصوص نفقه پسرم که بعد از اتمام حضانت بنده شوهر سابقم پرداخت نمیکنند

با سلام.
شهریور سال 92 نفقه پسرم 80 هزار تومان با سالی 20 درصد افزایش تعیین و حکم قطعی صادر شد که تا پایان حضانت بنده شوهر سابقم پرداخت میکردند (تا پ …


1399/6/8

گرفتن حقوق از پدر

سلام من دختر 19 ساله ای هستم که پدر مشکلات روانی دارد و مادرم قصد جدایی از او را دارد امکان گرفتن تمام حقوق از جمله اجازه در کارهای مختلف را چه گونه د …


1399/6/7

گرفتن نفقه و مهریه

سلام
من 19 سال ازدواج کردم شوهرم رابطه پنهانی زیاد داره دعوا کردیم دیگه نمیتونیم ادامه بدیم میخوام نفقه و مهریه ام رو اجرا بزارم در ضمن دو تا دختر هم …


1399/6/7

جلسه اعسار نفقه گذشته و طلاق توافقی

باسلام. به من نفقه معوقه 2 میلیون و 600تومن تعلق گرفته هرماه 460 تومن. همسرم اعسار زده و 16همین ماه جلسه داریم و شاهد هم میاره ولی من خیلی برای طلاق ع …


1399/6/7

نفقه فرزندان پسر و دختر

با سلام مردی بازنشسته مشاغل سخت هستم و همسر سابق ام پس از توقیف و گرفتن تنها خانه و کلیه اسباب و اثاثیه و نیز ماشینی که در سال 80 به نامش زده بودم و ط …


1399/6/6

مطالبه نفقه 5سال زندگی

باسلام خانمم حدود یک سال هست خانه رو ترک کرده. مهریه و نفقه خود را اجرا گذاشته. و تمکین رو گرفتم پنج سال با هم زندگی مشترک داشتیم. ادعا کرده که به من …


1399/6/6

گرفتن نفقه از پدر بعد از 12 سال

با سلام،
آیا امکان گرفتن نفقه از پدری که هیچ گونه نفقه یا کمکی نکرده است امکان پذیر است لازم به ذکر است که پدر و مادر من 12 سال پیش به صورت توافقی جدا …


1399/6/6

نفقه کیفری

با سلا م و خسته نباشی
بنده بابت کیفری و حقوقی نفقه اقدام کردم بابت حقوقی ایشون محکوم شدن به پرداخت نفقه 9 ماه که بعد یک سال ، ماه پیش ایشون 5میلیون پر …


1399/6/6

نفقه

سلام
آیا زمانی که حضانت فرزند به مادرش داده می شود نفقه هم تعلق دارد؟


1399/6/6

نفقه

باسلام
آیا بدون درخواست الزام به تمکین و با معرفی شهود عینی مبنی بر ترک منزل بدون دلیل امکان دارد زوجه ناشزه شود؟ …


1399/6/5

باسلام خانمم یک سال خانه رو ترک کرده بدون اجازه رفته

با سلام وقت بخیر. حدود یک سالی میشه خانمم بدون اجازه خانه رو ترک کرده و دادگاه خانواده ناشزه گفته شده. پنج سال باهم زندگی مشترک داشتیم درخواست نفقه کر …


1399/6/5

ایا پدر پسر موظف به پرداخت اجاره بها است اگه پسر شرایط مالی نداشته باشه؟

سلام من 4 ساله عقد کردم و همسرم مجلس عروسی نمیگیره واسم حتی قرار بود چند تیکه از جهاز هم متقبل بشه ولی باز هم زیر حرفش زد و کل جهازو خودم خریدم واسه م …


1399/6/5

نفقه

زوجه درخواست نفقه داده چون ساکن شهرستان است نتوانستم برای کم کردن نفقه اقدامی کنم برای چهار ماه با حکم بازداشت نفقه گرفته دوباره درخواست داده و تاریخ …


1399/6/5

ترک منزل توسط زن و بردن بچه

همسرم حدود 40 روز قبل خانه را ترک کرد و دختر 7ساله ام را با خود برد و الان حتی اجازه نمیدهد تلفنی با بچه صحبت کنم. در این مدت درخواست نفقه برای خود و …


1399/6/5

منع تعقیب دادیاری

با عرض سلام و احترام
خانمم ازم شکایت کرده مبنی بر ترک انفاق .. که بنده بعد از ارائه دلایل و فیشهای واریزی و شهادت شهود قرار منع تعقیب واسم صادر شده با …


1399/6/4

نفقه

باسلام
مدت سه ماه است که شوهرم منزل را ترک کرده و هیچ نفقه و خرجی نداده است. منزلی که مال من هست و خودم خریدم و بعد از ازدواج در آن سکونت داریم. ایا م …


1399/6/4

نفقه پسر 13 ساله

باسلام
بعد از طلاق تا 7 سالگی پسرم نفقه تعیین شد و بعد از 7 سالگی همسر سابقم به بهانه نپرداختن نفقه پسرم رو حدود یک سالی پیش خودش برد و بعد نتونست نگه …


1399/6/4

مطالبه نفقه

برای مطالبه نفقه از شخص غایب اول باید ابلاغیه فرستاد اگر تاثیری نکرد دادخواست ارائه داد؟ …

تهران، خیابان ولیعصر، بالاتر از پارک ساعی، کوچه 34، پلاک 4

تلفن: 02188106553

ایمیل: info@dadrah.ir

ایمیل شکایات: report@dadrah.ir

© تمام حقوق این وبسایت برای مالک آن محفوظ می باشد. حق چاپ و نشر مطالب این وبسایت به صورت الکترونیکی یا غیر الکترونیکی محفوظ می باشد.

شنبه تا چهارشنبه: 10 الی 18
پنجشنبه:10الی14

سوالات و مشکلات حقوقی خود را بدون هیچ هزینه ای از صدای وکیل بپرسید:
(شش خط) 02166567311

میدان انقلاب, خیابان جمالزاده جنوبی, پلاک39(ساختمان صدف)، واحد9.

درباره صدای وکیل

گروهی از وکلای دادگستری هستیم…  با سابقه بیش از ده سال فعالیت حقوقی آمده ایم خدمات حقوقی جدیدتری ارائه کنیم…مشاوره رایگان حقوقی نفقه

 میپرسید چگونه!؟

 سوال حقوقی دارید؟ در تالار سوالات حقوقی بپرسید!

 

 سخت است؟ راه ساده تر بگوییم؟

 پرسشهای حقوقی خود را از تلفنهای (6 خط ویژه) 02166567311 بپرسید… خودمان جواب میدهیم. (درحد پرسش و پاسخ محدود)

 اطلاعات و تجربیات حقوقی دارید؟ دیگران را راهنمایی کنید! پاسخ آنها را در تالار سوالات حقوقی بدهید.

 پرسش و پاسخ کوتاه برایتان کافی نیست؟ نیاز به مشاوره حقوقی دارید!؟

 

هزینه مشاوره حقوقی ما نیم بهاست!

 از شهرستان تماس میگیرید؟ امکان مشاوره غیرحضوری هم داریم… هزینه آن هم نیم بهاست!

 

 

نیاز به وکیل دادگستری با هزینه مناسب دارید؟

 امکان استفاده از خدمات مختلف حقوقی، توسط وکلای دادگستری در دسترس شماست!

 

خاطرات صدای وکیل

 

ساعت ۷شب است و آماده رفتن به منزل شده‌ام… تلفن زنگ می‌خورد:- سلام قربان… صدای وکیل؟می‌خواستم با جناب مهاجری صحبت کنم.- سلام… مهاجری هستم اما دفتر تعطیل شده…

ادامه مطلب

امروزه در دنیای مدرنی زندگی می‌کنیم که تکنولوژی همه چیز رو به تسخیر خودش در آورده و در فرهنگ ما نفوذ کرده اما حواسمون باید باشه که این دنیای مجهز 

ادامه مطلب

مرد داستان امروز ما:

تقی، مردی ۳۵ساله از استان مرکزی است، با لهجه غلیظ شهرستانی صحبت می‌کند، متاهل است و فرزند ۸ ساله‌ای دارد.

ادامه مطلب

جوانی خوش برخوردیست حدودا ۳۵ساله، لاغر و نسبتا قد بلند است، کت‌شلوار نسکافه‌ای رنگی پوشیده است؛ به گرمی با من دست می‌دهد و خودش را معرفی می‌کند. 

ادامه مطلب

گاهی برخی مردها به بيمارى بددلی ‏مبتلا می‌شوند. بيمارى خانمان‌سوزی که زندگى را زهر و بنیان خانواده‏ را خاکستر می‌كند. 

ادامه مطلب

از مشاوره امروز براتون بگم… با خانمی حدودا 40ساله مشاوره داشتم بنظر با اعتماد به نفس و جسور بود

ادامه مطلب

 

پاسخگوئی به سوالات حقوقی(رایگان)

سامانه ثبت چک‌های سرقتی یا مفقودی

مشاوره رایگان حقوقی نفقه

?شهروندان می‌توانند با مراجعه به سامانه «ساد ۲۴» به نشانی ………………….

+بیشتر

راه سند دار کردن اموال بدون سند چیست؟

قانون ثبت در سال 1310 به تصویب رسید.

در بخشی از این قانون مقرر شده بود که تمام املاک در کشور باید ثبت شده و برای تمامی اموال غیرمنقول سند رسمی صادر شود.  …………………….

+بیشتر

در تصادفات رانندگی در صورتی که خسارت ها به خودروها وارد شده باشد پس از حضور افسر راهنمایی رانندگی و تعیین میزان تقصیر طرفین، در صورتی که خودروها بیمه باشند پرداخت خسارت براساس تعهدات بیمه گر انجام می پذیرد. …………..

+بیشتر

خانواده به عنوان نهادي بنيادي هميشه مورد توجه قانونگذار ايران قرار داشته ، به طوري که مطابق قانون اساسي و قوانين عادي به اين نهاد بسيار ارج گذاشته شده است. اکنون مهمترين قانوني که در مورد اين نهاد وجود دارد، قانون حمايت خانواده مصوب 1391 است که در مورد تشريفات طلاق مقرراتي را پيش بيني کرده است. در گفت وگو با کارشناسان به بررسي اين قانون پرداخته ايم که در پي مي آيد. ………………..

+بیشتر

یکی از شروطی که به نفع زوجه در نظر گرفته می شود شرط تعلق گرفتن نصف دارایی مرد به زن بعد از طلاق می باشد.

اما تحقق این شرط منوط به حصول شرایطی است:………………………

+بیشتر

پیرو وکالتنامه تنظیمی شماره … سری … مورخ … تنظیم شده بین آقای … به نشانی تهران … و تلفن شماره… و آقای / خانم … شرکت … به نشانی … به عنوان موکل در ساعت …روز … مورخ … قرارداد حاضر در اجرای ماده ۱۹ لایحه استقلال کانون وکلا و ماده ۱۰ قانون مدنی منعقد گردید و وکیل دادگستری و موکل ، در مورد ضوابط کار و میزان حق الوکاله و ترتیب پرداخت آن به شرح زیر موافقت نمودند: ………………..

+بیشتر

چنانچه عقد نامه رسمي باشد، مهريه از طريق اجراي ثبت نيز قابل وصول است، بدين طريق كه زوجه به دفترخانه اي كه ازدواج در آن واقع و به ثبت رسيده است رجوع و تقاضاي وصول مهريه خود را مي كند از طرف دفترخانه مراتب به زوج ابلاغ و چنانچه زوج حاضر به پرداخت مهريه نباشد زوجه تقاضاي اجراي مفاد سند ازدواج خود را در خصوص مهريه مي كند. چنانچه از طرف زوجه، مالي از زوج معرفي شود

+بیشتر

ازدواج تنها یك پیوند عاطفی و اخلاقی میان دو انسان نیست. زن و شوهر پس از ثبت رسمی ازدواج، وارد توافقی دو جانبه می‌شوند كه معمولا نظام قانونی هر كشور برای آن چارچوب مشخصی تعریف كرده‌است. این چارچوب حقوقی در كشورهای مختلف متفاوت است اما در همه كشورها برآمده از سنت‌، عرف، تجربه بشری، مذهب و اصول پایه‌ای علم حقوق یا معاهدات بین‌المللی است ……………

+بیشتر

تقاضای مطالعه و بررسی پرونده جهت ارائه راهکار یا تنظیم لایحه

آدرس : تهران میدان انقلاب خیابان جمال زاده جنوبی پلاک39 ساختمان صدف طبقه دوم 

تلفن : (6 خط ویژه) 02166567311                                

وکیل سرپرست : 09352943060  (هزینه مشاوره 90 هزارتومان)

ایمیل: این آدرس ایمیل توسط spambots حفاظت می شود. برای دیدن شما نیاز به جاوا اسکریپت داریدdocument.getElementById(‘cloakd4ef60e14f6fc2a1cf36400855acc345′).innerHTML=”;var prefix=’ma’+’il’+’to’;var path=’hr’+’ef’+’=’;var addyd4ef60e14f6fc2a1cf36400855acc345=’info’+’@’;addyd4ef60e14f6fc2a1cf36400855acc345=addyd4ef60e14f6fc2a1cf36400855acc345+’Sedayevakil’+’.’+’com’;var addy_textd4ef60e14f6fc2a1cf36400855acc345=’info’+’@’+’Sedayevakil’+’.’+’com’;document.getElementById(‘cloakd4ef60e14f6fc2a1cf36400855acc345′).innerHTML+=’‘+addy_textd4ef60e14f6fc2a1cf36400855acc345+’‘;

صدای وکیل را در صفحات اجتماعی دنبال کنید

کلیه حقوق این وبسایت برای دارندگان آن محفوظ می باشد

طراحي و سئو وب سايت با توسط Razhur.com

آمار بازدید سایت

پاسخگوئی به سوالات حقوقی(رایگان)


نفقه چيست؟

نفقه عبارت است از همه نيازهاي متعارف و متناسب با وضعيت زن از قبيل مسکن، البسه، غـذا، اثاث منزل، هزينه‌هاي درماني و بهداشتي و نيز خادم در صورت عادت يا احتياج به واسطه نقصان يا مرض که شوهر مکلف است همه آنها را متناسب با وضعيت خانوادگي و اجتماعي زن فراهم کرده و در اختيار او قرار دهد. تنها در ازدواج دايم نفقه زن بر عهده شوهر است اما در نکاح منقطع، شوهر ملزم به پرداخت نفقه نيست؛ مگر اينکه در عقد شرط شده باشد. زن هنگامي مي‌تواند نفقه مطالبه کند که از شوهر خود تمکين کرده باشد.

تمکين در تعريف تمکين نيز بايد گفت که تمکين عبارت از برآوردن نيازهاي شوهر و اجابت کردن خواسته‌هاي مشروع وي از سوي زن است. يکي از مصاديق تمکين در قانون، اقامت زن در خانه دايمي شوهر است، به اين معنا که زن براي دريافت نفقه بايد در خانه شوهر زندگي کند مگر آن که حين وقوع عقد شرطي جز اين شده باشد. همچنين در صورتي که زن بدون دليل موجه و بدون موافقت شوهر خانه را ترک و حتي در خانه پدر و مادر خويش اقامت کند، مرد مي‌تواند از دادن نفقه امتناع کند. بر اساس قانون، زني که بدون دليل موجه از تمکين همسرش خودداري کند، ناشزه ناميده مي‌شود که در اين صورت مرد مي‌تواند علاوه بر عدم پرداخت نفقه از دادگاه تقاضاي طلاق کرده يا درخواست ازدواج مجدد کند.
معاف نشدن مردان از پرداخت نفقه حتي درباره زنان شاغل در صورتي که ادامه حضور زن در خانه مشترک، متضمن بيم بدني، مالي يا شرافتي باشد، زن مي‌تواند از دادگاه درخواست کند به او اجازه دهد در مکان امني زندگي کند، در اين صورت شوهر مکلف به پرداخت نفقه خواهد بود.نکته مهم در مورد نفقه اين است که حتي در صورتي که زن شخصاً درآمد مستقلي داشته باشد، اين موضوع مرد را از پرداخت نفقه معاف نمي‌کند.
ضمانت اجراي خودداري مرد از پرداخت نفقه دو نوع ضمانت اجرا براي خودداري مرد از پرداخت نفقه وجود دارد، اول ضمانت اجراي حقوقي که در اين صورت، هرگاه با وجود تمکين زن، شوهر از پرداخت نفقـه خودداري کند، زن مي‌تواند با طرح دعوي حقوقي، محکوميت او را به پرداخت نفقه از دادگاه بخواهد؛ در اين صورت، دادگاه حکم به پرداخت نفقه خواهد داد. اگر دادگاه حکم به پرداخت نفقه صادر کند و مرد واقعاً از پرداخت آن ناتوان باشد، زن اين حق را دارد که در صورت تمايل، تقاضاي طلاق کند.نکته دوم، ضمانت اجراي جزايي است. بر اين اساس بايد گفت از آنجايي که نپرداختن نفقه در قانون ايران، جرم محسوب مي‌شود، زن مي‌تواند با مراجعه به دادسراي عمومي، تعقيب جزايي شوهر را بخواهد که در اين صورت با اثبات عدم پرداخت نفقه، مرد علاوه بر پرداخت نفقه به مجازات مقرر در قانون نيز محکوم خواهد شد.
امکان مطالبه نفقه ايام گذشته توسط زن زن مي‌تواند نفقه ايام گذشته خود را نيز مطالبه کند؛ اين در حالي است که در مورد فرزندان مشترک، الزام مرد به پرداخت نفقه از تاريخ تقديم دادخواست امکان‌پذير است؛ به اين معنا که فرزندان نمي‌توانند مدعي عدم پرداخت نفقه در گذشته شوند.همچنين قانون، حقوقي را براي زناني که همسرانشان فوت مي‌کنند، در نظر گرفته است. تا سال 1381 هرگاه عقد ازدواج به دليل فوت شوهر منحل مي‌شد، در عين حال که زن مکلف بود (4 ماه و 10 روز) عدّه نگاه دارد و نمي‌توانست نفقه مطالبه کند اما با اصلاح ماده 1110 قانون مدني، زن مي‌تواند در ايام عدّه، نفقه خود را مطالبه کند.
نحوه محاسبه نفقه فرزند بر اساس ماده 1999 قانون مدني، پرداخت و تامين نفقه اولاد به عهده پدر است و در صورتي که پدر فوت کرده باشد يا قادر به پرداخت نفقه فرزندان نباشد، پرداخت نفقه بر عهده پدربزرگ خواهد بود و در صورتي که جد پدري هم زنده نباشد يا نتواند نفقه بپردازد، تامين هزينه‌ها بر عهده مادر خواهد بود همچنين در صورتي که مادر هم نباشد يا خودش مشکلات معيشتي داشته باشد، تامين هزينه‌ها بر عهده اجداد پدري و اجداد مادر يعني مادربزرگ پدري يا مادربزرگ مادري خواهد بود. بنابراين نفقه فرزندان به ترتيب ابتدا بر عهده پدر، دوم پدربزرگ پدري، سوم مادر، چهارم مادر‌بزرگ پدري، مادربزرگ مادري و پدربزرگ مادري خواهد بود. با اين اوصاف مي‌توان دريافت که قانون براي دريافت نفقه فرزندان، شيوه‌هاي مختلفي را پيش‌بيني کرده است. در قانون پيش‌بيني شده است که اگر پدري با داشتن امکانات مالي از پرداخت نفقه فرزندانش خودداري کند، اين مساله بار کيفري دارد و فرزندان يا فردي که مسئوليت سرپرستي و نگهداري فرزندان را بر عهده دارد، مي‌تواند عليه او در اين خصوص به دادگاه شکايت کند. اگر پدر داراي اموالي باشد، اما از پرداخت نفقه به فرزندان خود امتناع کند، آنها مي‌توانند با ارايه دادخواست به دادگاه و دريافت راي قطعي به ميزان نفقه تعيين‌شده، اموال و دارايي پدر را به نفع خود توقيف کنند. فرزند تا چه زماني مستحق دريافت نفقه است؟در شرع و قانون سن معيني براي نفقه فرزندان در نظر گرفته نشده است و عرفاً مادام که اولاد داراي شغل و درآمد مشخصي نباشند، پدر نسبت به پرداخت نفقه مسئوليت دارد. يکي از نکاتي که در اين زمينه در جامعه مي‌توان مشاهده کرد، اين است که تا زماني که فرزند دختر، همسر انتخاب نکرده است يا فرزند پسر مشغول تحصيل باشد، به کارمندان حق اولاد پرداخت مي‌شود.
نگهداري از فرزندان، حق و تکليف والدين قانونگذار حضانت و نگهداري از فرزند را هم حق و هم تکليف والدين دانسته و طبيعي است که نگهداري از فرزندان مستلزم تامين هزينه‌ها و مخارج مورد نياز آنها است. حال يکي از پرسش‌هايي که در اينجا به ذهن متبادر مي‌شود، اين است که اگر پدر و مادري از يکديگر جدا شده باشند و حضانت فرزندان به مادر واگذار شده باشد و پدر در صورت‌جلسه طلاق، منزل مسکونيش را به مادر و فرزندان انتقال دهد آيا باز هم پدر مکلف به پرداخت نفقه است؟ در پاسخ به اين پرسش بايد گفت که اولا نفقه تنها شامل مسکن نمي‌شود بلکه غذا، اثاث منزل، هزينه‌هاي درمان، لباس و … نيز نفقه محسوب مي‌شود. ثانياً پرداخت نفقه تکليف قانوني پدر است و مادر ولايتي بر فرزندان ندارد و موضوع حضانت و سرپرستي، موضوعي جدا از ولايت است.
نحوه محاسبه نفقه فرزند کارشناسي که مسئول رسيدگي به پرونده نفقه فرزند و تعيين آن است، معمولا مبلغ نفقه را با توجه به وضعيت اجتماعي و نيازهاي فرزند مشخص مي‌کند. کارشناس مکلف است با بررسي وضع زندگي خانوادگي فرزند و نيز بررسي مدارکي که از سوي مادر يا قيم او ارايه مي‌شود، ميزان هزينه‌هاي نگهداري فرزن درا محاسبه کند. گاهي تصوري وجود دارد، مبني بر اينکه اگر زني شاغل باشد، ديگر نمي‌تواند دريافت نفقه براي فرزندش را تقاضا کند؛ اين در حالي است که زنان شاغل هم مي‌توانند بابت نفقه فرزند خود طرح دعوي کنند. از سوي ديگر، موقعيت زندگي مادر در تعيين ميزان نفقه فرزند تاثير زيادي دارد و طبيعي است که وضعيت زندگي مادر به زندگي فرزند او نيز سرايت مي‌کند. به عنوان مثال اگر مادري در دوران نوجواني خود از وضعيت مرفهي برخوردار باشد يا در زمان طرح شکايت ساکن منطقه‌اي گرانقيمت باشد، اين مساله نيز در تعيين نفقه فرزند او موثر است. حتي ميزان نفقه فرزند از يک جامعه روستايي با يک شهر يا در نقاط مختلف شهر نيز متفاوت است.
محدوديت شکايت براي نفقه فرزند پسران تا 18 سالگي و تا زماني که در خانه پدر خود تحصيل مي‌کنند، حتي در صورت جدا نشدن پدر و مادر از هم مي‌توانند دادخواست نفقه فرزند ارايه کنند؛ اما پس از 18 سالگي و با اتمام تحصيل، ديگر پدر وظيفه‌اي براي پرداخت نفقه او نخواهد داشت. دختران تا زمان ازدواج مي‌توانند تقاضاي نفقه گذشته داشته باشند، اما اگر دختري ازدواج کند و پس از آن طلاق بگيرد دادگاه ديگر به شکايت او براي نفقه گذشته راي مثبت نمي‌دهد.(4489)مشاوره رایگان حقوقی نفقه


مطالب مرتبط

نفقه فرزند

نفقه زن پس از مرگ همسریا طلاق همسر

آیا زوجه در عقد منقطع می تواند ادعای عسر و حرج نماید؟

با توجه به سوء استفاده برخی از وبسایت ها از نام و اعتبار «صدای وکیل»، به کلیه بازدیدکنندگان و کاربران اعلام می کنیم، «صدای وکیل» فعالیت رسمی و قانونی خود را تنها در بستر وبسایت sedayevakil.com انجام می دهد و زیر مجموعه مجموعه حقوقی صدف با نظارت وکیل دادگستری آقای علی مهاجری میباشد.از آنجا که خدمات «صدای وکیل» در این وبسایت رایگان ارائه می شود، از شما عزیزان خواهشمندیم هیچ مبلغی بابت مشاوره به وبسایت های که از نام صدای وکیل استفاده می کنند پرداخت ننمایید.لازم به ذکرست روزانه صدها مراجعه کننده با استفاده از خدمات رایگان ما (پاسخگویی تلفنی به سوالات حقوقی) راهنمایی می شوند و ما بر این باوریم که با راهنمایی خود بتوانیم قدم کوچکی برای رفع مشکلات حقوقی شما در هر نقطه از ایران باشیم.این نوید را هم می دهیم که درصدد تعقیب و پیگرد قضایی سوء استفاده کنندگان و عاملان این موضوع و ایجاد بستری امن برای شما همراهان صدای وکیل هستیم.

 

 

آدرس : تهران میدان انقلاب خیابان جمال زاده جنوبی پلاک39 ساختمان صدف طبقه دوم 

تلفن : (6 خط ویژه) 02166567311                                

وکیل سرپرست : 09352943060  (هزینه مشاوره 90 هزارتومان)

ایمیل: این آدرس ایمیل توسط spambots حفاظت می شود. برای دیدن شما نیاز به جاوا اسکریپت داریدdocument.getElementById(‘cloak94199bd91d36828de7b19584b3842571′).innerHTML=”;var prefix=’ma’+’il’+’to’;var path=’hr’+’ef’+’=’;var addy94199bd91d36828de7b19584b3842571=’info’+’@’;addy94199bd91d36828de7b19584b3842571=addy94199bd91d36828de7b19584b3842571+’Sedayevakil’+’.’+’com’;var addy_text94199bd91d36828de7b19584b3842571=’info’+’@’+’Sedayevakil’+’.’+’com’;document.getElementById(‘cloak94199bd91d36828de7b19584b3842571′).innerHTML+=’‘+addy_text94199bd91d36828de7b19584b3842571+’‘;

صدای وکیل را در صفحات اجتماعی دنبال کنید

کلیه حقوق این وبسایت برای دارندگان آن محفوظ می باشد

طراحي و سئو وب سايت با توسط Razhur.com

آمار بازدید سایت

مشاوره رایگان در مورد نفقه با وکیل خوب مشهد این امکان را به شما می دهد تا با اطلاعات کافی برای رفع مشکلات خود در این زمینه اقدام نمایید

نفقه لغت به معنی خرجی و خرج هر روزه و هزینه است

و در اصطلاح به هزینه تأمین زندگی و گذران آن که حق زن، فرزند یا والدین است گفته می شود.

نفقه بر دو نوع است : نفقه زوجه و نفقه اقارب

 

مشاوره رایگان حقوقی نفقه

نفقه زوجه نسبت به نفقه اقارب دارای ویژگی هایی است از قبیل:

1- نفقه زن مقدم بر نفقه اقارب است و در صورتی که فرد مکلف

به انفاق توان انفاق به هر دو گروه را نداشته باشد زن مقدم می شود.

 

2- زن میتواند نفقه گذشته را هم مطالبه کند در حالی که اقارب فقط می‌توانند

نسبت به آینده مطالبه نفقه کنند به عبارتی نفقه گذشته بر ذمه ی شوهر مستقر شده و تبدیل به دین می شود.

 

3- طلب زن از بابت نفقه طلب ممتاز است و در صورت ورشکستگی یا فوت شوهر و عدم کفایت اموال

او برای پرداخت دیون، نفقه بر سایر بدهی ها مقدم خواهد شد اما نفقه اقارب دارای چنین خصوصیتی نیست.

 

 

فهرست مطالب

 

ماده ۱۱۰۲ قانون مدنی بیان می‌دارد (همین که نکاح به‌طور صحت واقع شد

روابط زوجیت بین طرفین موجود و حقوق و تکالیف زوجین در مقابل همدیگر برقرار می‌شود)

 

مشاوره رایگان در مورد نفقه

 

 

۱-دایمی بودن عقد که قانون مدنی در ماده ۱۱۰۶ تصریح میدارد: (در عقد دایم نفقه زوجه به عهده شوهر است.)

۲-تمکین کامل زوجه

 

بنابراین تعلق نفقه به زن مشروط به دائمی بودن عقد نکاح و تمکین است و نشوز باعث می‌شود که نفقه به زن تعلق نگیرد.

وظیفه‌ی شوهر به پرداخت نفقه از لحظه‌ی عقد شروع شده و تا بعد از اتمام مدت عده در صورت طلاق ادامه پیدا می‌کند.

البته به تصریح مواد 1109 و 1110 درصورتی‌که مرد همسر خود را طلاق رجعی دهد

تا زمان پایان عده باید نفقه‌ی همسر خود را پرداخت نماید. همچنین

در صورت فوت شوهر تا زمان پایان عده، نفقه‌ی زن از اموال شوهر

یا از اموال کسانی که نفقه بر عهده‌ی آنان است، قابل پرداخت است.

 

ماده ۱۱۰۷ قانون مدنی مقرر می دارد (نفقه عبارت است از همه نیازهای متعارف

و متناسب با وضعیت زن از قبیل مسکن، البسه، غذا، اثاث منزل و هزینه های درمانی

و بهداشتی و خادم در صورت عادت یا احتیاج به واسطه نقصان یا مرض) (بهترین وکیل نفقه در مشهد 09153104004)

به تصریح این ماده نفقه منحصر به موارد گفته شده در ماده نیست. موارد مذکور در این ماده تمثیلی هستند و به طور کلی در تعیین نفقه  یک زن وضعیت و احتیاجات زن به طور متعارف ملاک عمل قرار می گیرد نه وضعیت مرد  پس در نفقه زن به وضعیت مالی مرد توجه نمی شود و او باید نفقه را بپردازد بر عکس نفقه اقارب از جمله پدر و مادر که در صورتی بر عهده شخص قرار می‌گیرد که از لحاظ مالی توانمند بوده و والدین نیازمند باشند.

 

 

مشاوره رایگان حقوقی نفقه

برای مطالبه نفقه دو راه حقوقی و کیفری وجود دارد. مطالبه نفقه از طریق حقوقی به وسیله‌ی دادخواست و هزینه دادرسی و روند معمول دادرسی های مدنی صورت می‌گیرد. اما از آنجا که نفقه ندادن از طرف قانونگذار جرم انگاشته شده و تحت عنوان (ترک انفاق) شناخته می شود زن میتواند تحت این عنوان نیز به عنوان یک جرم لیه شوهر خود شکایت کیفری کند که علاوه بر پرداخت نفقه ، مجازات نیز بر مرد  تحمیل خواهد شد. طبق ماده ۵۳ قانون حمایت خانواده مصوب ۹۱ مجازات این عمل حبس تعزیری درجه شش است.

( وکیل مشاوره رایگان در مورد نفقه در مشهد 09153104004)

باید دانست نفقه مختص عقد دائم بوده و در نکاح موقت به زوجه نفقه تعلق نمی گیرد مگر شرط شده باشد.

طبق ماده  ۱۱۰۶ قانون مدنی (در عقد دائم نفقه زن بر عهده شوهر است)  (مشاوره رایگان در مورد نفقه خراسان 09153104004)

 

 

 

درصورت نیاز به راهنمایی و مشاوره درخصوص این موضوع و دیگر موارد با این شماره تماس بگیرید.

(حرفه ای ترین وکیل خانواده در ایران 09153104004)

                                                          وکیل پایه یک دادگستری در مشهد، رضا حسینی برج

بازدیدها: 122

Pingback: وکیل نفقه در مشهد – 09153104004 – وکیل خوب خانواده در مشهد

Pingback: وکیل طلاق توافقی در مشهد – 09153104004 – وکیل خانواده در مشهد

امور وکالتی اموری تخصصی است که توسط” وکیل متخصص در مشهد “فقط در حیطه “وکیل مشهد “یا “وکلای دادگستری مشهد” است حال ممکن است عدم حضور” وکیل پایه یک دادگستری در مشهد” یا “وکلای دادگستری مشهد” برای طرفین دعوا موجب ورود ضرر باشد و از عدم حضور” وکیل خوب در مشهد” یا “بهترین وکیل در مشهد” و “وکلای دادگستری مشهد “هر کدام از طرفین که خود را بی نیاز از داشتن” وکیل پایه یک دادگستری” می دانسته متضرر گردد چرا که” وکیل دادگستری مشهد” متخصص و کارشناس امور وکالتی است، “وکیل پایه یک دادگستری مشهد” همان شخصی است که می بایست در دعوا حضور داشته باشد، هم اکنون به فکر داشتن یک” وکیل پایه یک دادگستری در مشهد” و یا به همراه داشتن” وکیل حقوقی در مشهد” و “وکیل کیفری در مشهد” در پرونده خود می باشید هم اکنون با ما در ارتباط باشد. تلفن تماس : 09153104004

وکیل پایه یک دادگستری رضا حسینی برج

کارشناس ارشد حقوق خصوصی

آدرس موسسه:

مشهد – بلوار سجاد – بزرگمهر شمالی 1 – پلاک 17 – طبقه 2 – واحد 201 ( موسسه حقوقی حق جویان )

شماره های تماس :

09153104004

37600011

 

پرتال جامع قوه قضائیه جموری اسلامی ایران

وزارت دادگستری جمهوری اسلامی ایران

وب سایت طلاق توافقی زیر نظر وکیل پایه یک دادگستری رضا حسینی برج

وب سایت معرفی وکلای برتر شهر مشهد

نفقه عبارت است از همه نیازهای متعارف و مناسب با وضعیت زن از قبیل مسکن، البسه، نان و اثاث منزل و هزینه های درمانی و بهداشتی که شوهر ملزم به تهیه آنها می باشد.

آنچه شوهر برای زن به عنوان نفقه میدهد باید به طور متعارف باشد، یعنی آنگونه که عرف زمان و مکان آن را لازم بداند، همچنان که در نوغ و جنس و مقدار نفقه باید رعایت وضعیت اجتماعی زن لحاظ شود. ماده 1108 قانون مدنی بیان میدارد هرگاه زن بدون مانع مشروع از ادای وضایف زوجیت امتناع کند مستحق نفقه نخواهد بود. در صورتی که زن تکمین ننماید، یعنی یکی از تکالیفی را که در اثر زناشوئی عهده دار است انجام ندهد ناشزه میگردد.

در صورتی که زن با ارائه قباله نکاحیه از دادگاه درخواست نفقه مدت معینی از زمان گذشته را از شود، نماید، شوهر ملزم به تادیه آن است. مگر اینکه یکی از دوام را ثابت کند :

1- شوهر ثابت کند که نفقه در مدت مورد مطلبه تادیه گرده است. مانند آنکه شوهر ثابت نماید که زن در خانه او زنگدانی میکرده. ظاهر این امر حاکی از پرداخت نفقه از طرف شوهر به زن می باشد.

2- شوهر ثابت نمتید که زن بعضی از وظایف زناشوئی را انجام نداده است و ناشزه است. مانند آنکه ثابت نماید که زن منزل شوهر را ترک کرده و به خانه خویشان و یا دوستان خود رفته و بدون اجازه در روز از خانه خارج میشده است، چنانچه شوهر نتواند یکی از دوام بالا را ثابت کندريا، دادگاه بوسیله کارشناس مقدار نفقه را معین نموده و حکم به تادیه آن میدهد.مشاوره رایگان حقوقی نفقه

نکاح پس از آنکه منعقد گردید، رابطه زوجیت بین زن و مرد ایجاد می شود و وضعیت حقوقی مزبور وجود خواهد داشت تا نکاح منحل گردد. انحلال نکاح به یکی از سه امر فسخ، طلاق و فوت ممکن است. نکاح عقد خاصی است که دارای جنبه عمومی و جنبه مالی می باشد و به اعتبار جنبه مالی که دارا است هم قوانین خاصه معاملات تا آنجایی که منافات با جنبه عمومی ندارد در آن جاری ی میگردد به همین علت است که غبن که بر مبنای تعادل ارزش عوضین قرار گرفته در نکاح راه ندارد و یا در نکاح نمیتوانند، شرط خیار فسخ کنندکه در مدت معینی بتوانند آنرا منحل نمایند ولی این امر مانع آن نخواهد بود که قانون به جهات دیگری به هر یک از طرفین اجازه دهد که بتوانند به ارادۀ خود رابطه زناشویی را خاتمه دهند تا از عواقب وخیم آن جلوگیری شود و آن موارد را موارد فسخ نکاح نامند.

عیب عبارت است از نقصان و یا زیادی که در وضعیت طبیعی چیزی یافت می شود قانون هر عیبی را موجب حق فسخ در نکاح قرار نداده است بلکه عیوبی را در یکی از زوجین موجب فسخ نکاح برای دیگری میداند که با ادامه آن زندگانی خانوادگی از هم متلاشی میگردد و لذا برای رعایت قاعده شما ضرر حق فسخ نکاح را قرار داده است.

جنون هر یک از زوجین به شرط استقرار اعم از اینکه مستمر یا ادواری باشد برای طرف مقابل موجب حق قسخ است.

در قانون مدنی تدلیس به عنوان یکی از موارد فسخ نکاح ذکر گردیدهاست. بنابرین تدلیس در مورد نکاح عبارت است از عملیاتی نسبت به زن یا مرد که موجب فریب طرف دیگر در ازدواج با او گردیده هر گاه در یکی از طرفین صفت خاصی شرط شده باشد بعد از عقد معلوم شود که طرف مذکور فاقد وصف مقصود بوده برای طرف مقابل حق فسخ خواهد بود خواه وصف مذکور در عقد تصریح شده باشد یا عقد متباینا بر آن واقع شده باشد خیار فسخ فوری است و اگر طرفی که حق فسخ دارد بعد از اطلاع به علت فسخ ، نکاح را فسخ نکند خیار او ساقط می شود.

عقد نکاح هبچگونه محدودیتی در حقوق زن نسبت به دارایی او ایجاد نمی کند و مانند قبل ازدواج می تواند هر گونه تصرفی در دارایی خود بنماید و هر گونه انتفاعی از آن متعلق به زن است. همچنین می تواند برای اقامه دعوی یا جوابگویی از آن به دادگاه مراجعه نماید.

ماده 1118 قانون مدنی بیان میدارد : زن مستقیما می تواند در دارائی خود هر تصرفی را که میخواد بکند، مهریه و جهیزیه نیز از دارائی زن است، بنابراین زن می تواند آرادانه تمام با قسمتی از آنها را به خویشاوندان خود و یا آنکه به شوهر یا هر شخص دیگری که بخواهد واگذار نماید.

جهیزیه عنوان خاصی در حقوق مدنی ندارد ولی از اموری است که در روابط زناشوئی در ایران معمول و متداول است و آن عبارت است از اثاث منزل و لباس و وسایلی است که در موقع عروسی زن همراه خود به منزل شوهر می آورد.

به محض اینکه عقد نکاح واقع گردید زن مالک مهریه میشود و می تواند هر گونه تصرفی که بخواد در آن هر چیزی را که مالیت داشته باشد و قابل تملک نیز باشد می توان به عنوان مهریه قرار داد. تعیین مقدار مهریه منوط به تراضی طرفین است. اگر در عقد نکاح شرط گردد که در صورت عدم مهر در مدت معینی نکاح باطل خواهد. نکاح و مهر صحیح طی شرط باطل است زیرا عقد صحیحا واقه شده و عقد صحیح به وسیله شرط باطل نمی شود و شرط مربوط بر خلاف قوانین آمره نمی باشد.

نکاح وقتی منقطع است که برای مدت معیتی واقع گردیده است مدت نکاح منقطع باید کاملا معین باشد. در عقد انقطاع زن حق نفقه ندارد مگر اینکه شرط شده باشد یا آنکه عقد مبتنی بر آن جاری شده باشد در نکاح منقطغ عدم مهر در عقد موجب بطلان است.

ز مهمترین حقوق مالی زوجه بعد از مهریه ،نفقه زوجه می باشد که باید ماهانه توسط زوج پرداخت گردد. همانطور که می دانید نفقه ی زوجه که باید توسط زوج تهیه گردد شامل منزل مسکونی و تهیه لوازم اولیه زندگی و تهیه خوراک و پوشاک و درمان و …. طبق شأن و طبقه ی زندگی زوجه می باشد.

در صورتی که زوج نفقه ی زوجه به شرح مختصر مذکور تهیه و پرداخت ننماید ،زوجه می تواند از طریق مراجع قضایی حقوقی نفقه خود را مطالبه نماید و همچنین دعوای کیفری ترک انفاق را مطرح نماید .در صورت اثبات عدم پرداخت نفقه توسط زوج  که امری بسیار دشوار و تخصصی می باشد و  به وکیل نفقه مجرب که در امور خانواده حرفه ای باشد نیاز است ،دادگاه مبلغی را تعیین می نماید تا ماهانه توسط زوج پرداخت گردد. بنابراین در زمانی که از اجرای احکام شعبه ای که حکم پرداخت نفقه صادر گردیده است ،اجراییه صادر شود و در زمان مقرر زوج نفقه را پرداخت ننماید که در مواردی منجر به صدور حکم جلب هم می شود،زوجه می تواند از این طریق مراجع قضایی خانواده دعوای طلاق را با ضمیمه نمودن حکم و اجراییه پرداخت نفقه مطرح نماید که موفقیت آمیز می باشد اما باید توجه داشت زوجه در صورتی مستحق نفقه می باشد که ناشزه نبوده و در منزل همسر سکونت داشته و تمکین خاص و عام انجام دهد بنابراین در صورتی که زوجه ترک منزل نموده و تمکین ننماید و ناشزه باشد مستحق دریافت نفقه نمی باشد.

در ابتدا ما 5 تن از فارغ التحصیلان دکتری رشته حقوق دانشگاه تهران بودیم، که بعد از گذراندن مراحل مربوطه، دریافت پروانه پایه یک وکالت از کانون وکلای دادگستری مرکز، با نیت گسترش عدل و داد و احقاق حق مظلومان و نظم خواهی در سال 1385 گروهی تشکیل دادیم و به کار وکالت به صورت تخصصی مشغول شدیم و بعد از گذراندن سالیان زیاد در کسب تجربه اکنون با یاری خداوند متعال گروه ما به 1200 وکیل مجرب و متخصص افزایش پیدا کرده است. در حال حاضر تعداد زیادی از قضات بازنشسته و اعضای هیئت علمی دانشگاههای سراسری که سابقه زیادی در ذمه وکالت دارند با موسسه حقوقی تهران وکیل همکاری می نمایند. موسسه حقوقی تهران وکیل با بیش از هزاران پرونده موفق و فعالیت در بیش از 22 استان کشور با شعار ( عدالت برای همه ) توقیق خدمت به هموطنان گرامی دارد.

 

موسسه حقوقی تهران وکیل

مشاوره حقوقی رایگان : 77221941

آدرس : تهران، نارمک، خیابان فرجام

نرسیده به چهار راه ولیعصر پلاک 578، طبقه دوم

«گروه تهران وکیل» موسسه حقوقی است که خدمات جامع حقوقی از جمله، مشاوره حقوقی، وکالت به صورت کاملا تخصصی، مشاوره حقوقی رایگان، مشاوره حقوقی حضوری، مشاوره حقوقی تلفنی توسط وکیل پایه یک دادگستری تهران با تعهد و تجربه بالا، در کلیه دعاوی و پرونده های قضایی، محاسبات حقوقی ( محاسبه دیه، محاسبه دیه اعضای بدن، محاسبه مهریه، محاسبه ارث، محاسبه تاخیر تادیه دین، محاسبه دیه قتل، محاسبه دیه بر اساس دادنامه ) را به تمام ایرانیان در داخل و خارج کشور ارائه می کنند.

«گروه تهران وکیل» با بکارگیری بهترین وکیل متخصص در هر پرونده حقوقی، همواره، بهترین نتیجه را برای متقاضیان به ارمغان می آورد. در حوزه هایی همچون : وکیل کیفری، وکیل خانواده، وکیل انحصار وراثت، وکیل قرارداد، وکیل طلاق، وکیل ملکی، وکیل چک، وکیل سفته، وکیل حضانت، وکیل ثبت، وکیل نفقه، وکیل اجرت المثل بهترین وکلا در این موسسه حقوقی گرد هم جمع شده اند.

«گروه تهران وکیل» با داشتن بهترین وکلای متخصص، که بدلیل تجربه بالا، با اشراف کامل به حل پرونده های حقوقی نایل می شوند. وکیل خوب، وکیلی است که در صورتی که، در صورت ارزیابی مشکل حقوقی موکل خود متوجه شود که امکان انجام وکالت وجود ندارد از گرفتن پرونده صرف نظر کرده و باعث اتلاف هزینه و اضرار موکل نشود.

«گروه تهران وکیل» مفتخر است با داشتن گروهی کاملا متخصص در زمینه «ثبت شرکت» «ثبت برند» «تغییرات شرکت» و همچنین خدمات بین المللی و مهاجرتی به هموطنان عزیز خدمت رسانی کند.

گروه وکلای تهران یکی از باسابقه ترین موسسات حقوقی تهران است که با ارایه مشاوره در زمینه گرفتن مهریه – طلاق – حضانت فرزندان – طلاق توافقی – نفقه – اجرت المثل و……آماده همکاری با هموطنان عزیزاست.

در روند اجرا گذاشتن مهریه و مطالبه مهریه آن آشنایی با رویه قضایی و روش های مطالبه در مراحل مختلف بسیار حایز اهمیت است و توصیه اکید اینست که در این زمینه حتما قبل از اقدام با یک مشاور حقوقی مشورت نمایید گروه وکلای تهران در زمینه مشاوره حقوقی مهریه مشاوره رایگان ارایه می نماید.

آدرس:  تهران میدان رسالت خیابان فرجام بعد از خیابان حیدر خانی پلاک ۵۷۸ طبقه دوم در این موسسه ارایه مشاوره در زمینه خانواده ، مهریه و طلاق، کاملا رایگان است همچنین با بهره مندی از وکلای خانم برای قبول وکالت زوجه و پیگیری کلیه حقوق قانونی زوجین و بسیاری موارد دیگر خدمت رسانی می شود.

در موسسه حقوقی ، گروه وکلای تهران با گرد هم آوردن بهترین و مجرب ترین وکلای تهران این تضمین برای مراجعه کنندگان و موکلین عزیز هست که دیگر نیازی به مراجعه به دادگاه و پیگیری پرونده ندارند و همه اقدامات لازم را وکلای ما انجا میدهدند .مشاوره رایگان حقوقی نفقه

تیم متخصص و مجرب ما با سابقه ی درخشانی که در پرونده های موفق خود کسب کرده اند تضمین موفقیت را به طور قطع به شما عزیزان می دهند .

در موسسه حقوقی ما قبل از هر اقدامی پس از مراجعه شخص ، مشاوره حقوقی رایگان ارایه می کند تا به  مراجعه کننده راهنمایی های لازم صورت گیرد و در صورت عدم نیاز برای اخذ وکیل فرد دچار صرف هزینه و اتلاف وقت نگردد و به مشاوره حقوقی اکتفا نماید اما اگر پرونده فرد مراجعه کننده نیاز به وکیل داشته باشد.

موسسه پرونده را به وکیل متخصص در آن زمینه ارجاع می دهد و میزان درصد احتمالی موفقیت راهم اعلام می دارد.

گروه وکلای تهران مشاوره حقوقی تخصصی در زمینه مهریه و طلاق را به شرح زیر ارایه می کند:

در صورت داشتن سوال می توانید با شماره ۷۷۲۲۱۹۴۱ تماس گرفته و در صورت نیاز به خواندن مطالب بیشتر راجب مهریه اینجا کلیک کنید.

منبع : گروه وکلای تهران

نقل مطالب با ذکر منبع بلامانع است.

ما را دنبال کنید.

مشاوره رایگان حقوقی نفقه
مشاوره رایگان حقوقی نفقه
0

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *