مشاور رئیس جمهور عراق

 
helpkade
مشاور رئیس جمهور عراق
مشاور رئیس جمهور عراق

«هاوژین عمر» مشاور برهم صالح رئیس جمهوری عراق در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری تسنیم در خصوص نامه اخیر وی به پارلمان گفت: نامه برهم صالح به پارلمان عراق با مضمون استعفا نبوده است، اما در آن اعلام شده است که اگر از دید نمایندگان پارلمان عراق عدم معرفی نامزد فراکسیون البناء نقض قانون اساسی باشد وی آماده کناره‌گیری از منصب ریاست جمهوری خواهد بود.

مشاور برهم صالح تأکید کرد که شرایط کنونی عراق، تناقض‌گویی‌های پارلمان در معرفی فراکسیون اکثریت و درخواست 170 نماینده جهت معرفی نامزد مستقل، در تاخیر پیش‌آمده در معرفی نامزد نخست وزیری عراق مؤثر بوده است.

مشروح این گفتگو را در ادامه مشاهده می‌کنید:

تسنیم: رئیس جمهوری عراق با امتناع از معرفی نامزد فراکسیون البناء به‌عنوان نخست وزیر جدید این کشور نامه‌ای را با عنوان اعلام آمادگی برای استعفا به پارلمان ارسال کرد که تفسیرهای متفاوتی از آن به‌عمل آمده است، علت اتخاذ چنین موضع‌گیری از سوی برهم صالح در این برهه خطیر از تاریخ عراق چیست؟

هاوژین عمر: عراق شرایط حساسی را می‌گذراند، تظاهرات و اعتراضات مردمی چند ماه است که ادامه دارد، دولت عراق آن‌گونه که لازم و شایسته بود نتوانست به درخواست‌های تظاهرات کنندگان عراقی جامه عمل بپوشاند، در چنین شرایطی بود که این تظاهرات به خشونت کشیده شد و درخواست‌هایی از جمله برگزاری انتخابات زودهنگام و تغییر کابینه مطرح شد و در نهایت عادل عبدالمهدی نیز از سمت خود به‌عنوان نخست وزیر استعفا کرد. اکنون لازم است که جایگزینی برای نخست وزیر مستعفی از سوی رئیس جمهوری و از فراکسیون اکثریت پارلمان نامزد شود تا در مهلت قانونی 30روزه، عراق دارای کابینه جدید شود.

مشاور رئیس جمهور عراق

تداوم اعتراضات مردمی شرایط ویژه‌ای را بر عراق حکمفرما کرده است، بنابراین تعیین نخست وزیر جدید مانند دوره‌های گذشته، عادی و آسان نخواهد بود. تظاهرات‌کنندگان عراقی شروطی را برای نامزد جدید نخست وزیری اعلام کرده‌اند، به‌عنوان نمونه، این فرد نباید سمتی در کابینه‌های گذشته عراق داشته باشد و مواردی از این قبیل. رئیس جمهوری عراق با توجه به شرایط حساس کشور و درخواست‌های تظاهرات کنندگان از معرفی نامزد فراکسیون اکثریت خودداری کرد. برهم صالح خواستار معرفی نامزدی است که تلفیقی از رهنمودهای مرجعیت، شروط تظاهرات کنندگان و رضایت جریان‌های سیاسی را داشته باشد.

نامه رئیس جمهوری به پارلمان تأکید بر ضرورت تعیین چنین نامزدی است و در آن به علت عدم معرفی اسعد العیدانی استاندار سابق بصره نیز اشاره شده است. این نامه به هیچ عنوان استعفا نبوده است بلکه در آن تأکید شده اگر چنین اقدامی به‌منزله نقض قانون اساسی باشد آماده استعفا از منصب ریاست جمهوری خواهد بود. جریان‌های شاخص عراق هم از موضعگیری رئیس جمهور که در راستای حفظ آرامش عراق بوده است حمایت کرده‌اند.

تسنیم: سؤال دوم به علل امتناع رئیس جمهوری عراق از معرفی نامزد ائتلاف البناء به‌عنوان فراکسیون اکثریت پارلمان این کشور برمی‌گردد که تا حدودی در پاسخ سؤال نخست به آن اشاره کردید، آیا علت خاص دیگری در این موضعگیری برهم صالح دخیل است؟

هاوژین عمر: رئیس جمهوری عراق بر اساس قانون اساسی این کشور دارای اختیاراتی است. در مرحله گذشته که طی نامه‌ای رسمی از پارلمان درخواست معرفی فراکسیون اکثریت را مطرح کرد پاسخ‌های متنوع و متناقضی از سوی پارلمان به ریاست جمهوری واصل شده است، اطلاعات رسیده از پارلمان به بیش از یک فراکسیون به‌عنوان فراکسیون اکثریت اشاره داشته است، به‌عنوان نمونه، در نامه‌ای که با امضای معاون اول پارلمان عراق به ریاست جمهوری رسیده است فراکسیون سائرون را به‌عنوان فراکسیون اکثریت معرفی کرده است، در نامه دیگری هم فراکسیون البناء وابسته به آقای هادی عامری فراکسیون اکثریت شناخته شده است، افزون بر این نیز نامه‌ای با امضای بیش از 170 نماینده پارلمان به رئیس جمهوری عراق ارسال شده است که درخواست کرده‌اند در این شرایط شخص مستقلی را به‌عنوان نامزد احراز پست نخست وزیری به پارلمان معرفی کند. چنین شرایطی در عدم معرفی نامزد البناء تأثیرگذار بوده است.

تسنیم: آیا برنامه مشخصی از سوی رئیس جمهوری عراق با هدف عبور از بحران کنونی این کشور وجود دارد یا نه؟

هاوژین عمر: برهم صالح به‌عنوان رئیس جمهوری عراق حتی قبل از شروع تظاهرات مردمی بر لزوم تغییرات بنیادین تأکید داشت و این مهم را بارها در نشست‌های صورت‌گرفته با حکومت و پارلمان مطرح کرده بود. به‌اعتقاد وی عراق پس از غائله داعش به بهبود وضعیت اقتصادی، ارائه خدمات‌رسانی مناسب به مردم، رسیدگی به نیازهای اولیه آنان، اهمیت به صنعت و تولیدات داخلی نیاز دارد. رئیس جمهور به همین مناسبت سعی بر تهیه طرح‌هایی برای ارائه به پارلمان داشت که از مهمترین آنها می‌توان به شورای‌عالی عمران و سازندگی عراق اشاره کرد، حتی بر آمادگی حضور در پارلمان و ارائه جزئیات لازم این طرح به اعضای پارلمان تأکید کرد، بنابراین پیش از شروع تظاهرات، اصلاحات اقتصادی به‌عنوان لازمه عبور عراق از مرحله پساداعش مطرح بود، هدف اصلی از این اصلاحات پیشنهادی تنها رضایتمندی مردم بود.

 

در شرایط کنونی عراق درخواست‌های مردم، مرجعیت عالی و جریان‌های سیاسی مشخص است که می‌توان آن را در تشکیل کابینه‌ای موقت با هدف زمینه‌سازی برای انتخابات زودهنگام خلاصه کرد و رئیس جمهوری نیز بر چنین خواسته‌ای تأکید دارد. تنها مشکل پیشِ‌رو هم در تعیین نامزد نخست وزیری است که امیدواریم با درایت جمعی حل‌وفصل شود تا عراق از بحران کنونی و آینده نگران‌کننده آن نجات یابد.

تسنیم: گفته می‌شود که مواضع اخیر برهم صالح به‌ویژه در عدم معرفی نامزد فراکسیون البناء به مذاق آمریکایی‌ها خوش آمده است، آیا می‌توان گفت که رئیس جمهوری عراق تحت فشار واشنگتن به چنین سیاستی متوسل شده است؟

هاوژین عمر: آنچه برای برهم صالح به‌عنوان رئیس جمهوری عراق اهمیت دارد حفظ منافع ملت و دولت این کشور است. رئیس جمهوری با پایبندی به قانون اساسی عراق نشان داده است که منافع ملی برای وی از اهمیت و اولویت بیشتری برخوردار است و بنابراین آماده نیست که علیه کشور همسایه عراق وارد ائتلاف با کشور دیگری شود، چنین برداشت‌هایی نمی‌تواند نشان‌دهنده واقعیت‌ها باشد. در نشست ریاض و حتی در نشست سران اتحادیه عرب با اظهارنظرهایی که مطرح کرد از سوی برخی‌ها به حمایت و نزدیکی به سیاست‌های ایران متهم شد. ایران و عراق دو کشور همسایه با سلسله منافع مشترکی هستند، ضمن اینکه عراق با آمریکا هم دارای روابطی است و منافع این دو کشور هم در وجود عراق باثبات و آرام است و سیاست و عملکرد برهم صالح هم تنها با هدف حفظ منافع و آرامش عراق است و هیچ‌گاه علیه منافع کشور دیگری نخواهد بود.

انتهای پیام/.+

شفقنا- رئیس جمهوری عراق از مرگ یکی از مشاوران خود و سفیر سابق این کشور در ایتالیا و سوئد بر اثر ابتلا به ویروس کرونا خبر داد.

به گزارش سرویس ترجمه شفقنا به نقل از خبرگزاری رسمی عراق (واع)، «برهم صالح»،رئیس جمهوری این کشور شامگاه (جمعه) با صدور بیانیه ای اعلام کرد که خبر درگذشت یکی از مشاوران خود به نام «احمد بامرنی» بر اثر ابتلا به نسل جدید ویروس کرونا (کووید-۱۹) را دریافت کرده است.

صالح ضمن تسلیت به خانواده و دوستان بامرنی، تاکید کرد که مبارزه وی علیه استبداد و دیکتاتوری و فعالیت وی در مسئولیت های خود از جمله در منصب سفیر عراق در سوئد و ایتالیا و در آخر سر نیز مشاور دیپلماتیک رئیس جمهوری را از یاد نخواهند برد.

لازم به ذکر است که بر اساس آمار رسمی وزارت بهداشت عراق و آخرین داده های وبسایت مرجع «ورلد او متر»، این کشور با بیش از ۱۹۷ هزار فرد مبتلا به ویروس کرونا و نزدیک به شش هزار و ۳۰۰ قربانی بر اثر ابتلا به این ویروس کشنده، در هر دو آمار ابتلا و مرگ و میر ناشی از آن در رتبه بیست و یکم جهان قرار دارد در حالی که در میان کشورهای جهان عرب، پس از عربستان دارای بیشترین افراد مبتلا می باشد و بیشترین قربانی را نیز داده است.

خبر اصلی را در واع ببینید

مشاور رئیس جمهور عراق

انتهای پیام

شفقنا در شبکه های اجتماعی: توییتر | اینستاگرام | تلگرام

ذخیره نام، ایمیل و وبسایت من در مرورگر برای زمانی که دوباره دیدگاهی می‌نویسم.

ثبت مرگ یک آمریکایی در هر دقیقه به علت بیماری کرونا، ادامه اعتراضات جنبش ضد نژاد پرستی و جنجال نسخه های درمانی ترامپ از مهم ترین اخبار ۲۴ ساعت گذشته آمریکا بود…
رئیس جمهور آمریکا با زیر سوال بردن رای گیری انتخابات ریاست جمهوری از طریق پست، آن را انتخاباتی تقلبی خواند

مشاور رئیس جمهوری آمریکا در خاورمیانه از تمایل برای خروج نظامی از عراق و سوریه خبر داد…
مشاور رئیس جمهوری آمریکا در خاورمیانه از تمایل برای خروج نظامی از عراق و سوریه خبر داد

مشاور رئیس جمهوری آمریکا با اشاره به درخواست کمک مالی عراق از صندوق بین المللی پول تاکید کرد که واشنگتن برای تحقق این این موضوع کمک خواهد کرد…
مشاور رئیس جمهوری آمریکا با اشاره به درخواست کمک مالی عراق از صندوق بین المللی پول تاکید کرد که واشنگتن برای تحقق این این موضوع کمک خواهد کرد

پس از آنکه «کالین پاول» وزیر خارجه و مشاور امنیت ملی اسبق آمریکا گفت که در انتخابات نوامبر از انتخاب مجدد دونالد ترامپ حمایت نمی کند، رئیس جمهوری آمریکا در توئیتی نوشت: کالین پاول یک کله شق واقعی است که مسئول اصلی وارد کردن ما به جنگ های وحشتناک خاورمیانه است و حالا اعلام کرده که به جو بایدن خوابالو و لجباز رای می دهد…
پاول همانی نبود که گفت عراق سلاح کشتار جمعی دارد؟! عراق چنین تسلیحاتی نداشت اما ما را به جنگ وادار کردند!

پس از آنکه «کالین پاول» وزیر خارجه و مشاور امنیت ملی اسبق آمریکا گفت که در انتخابات نوامبر از انتخاب مجدد دونالد ترامپ حمایت نمی کند، رئیس جمهوری آمریکا در توئیتی نوشت: کالین پاول یک کله شق واقعی است که مسئول اصلی وارد کردن ما به جنگ های وحشتناک خاورمیانه است و حالا اعلام کرده که به جو بایدن خوابالو و لجباز رای می دهد…
پاول همانی نبود که گفت عراق سلاح کشتار جمعی دارد؟! عراق چنین تسلیحاتی نداشت اما ما را به جنگ وادار کردند!

در پی دیدار برهم صالح با دونالد ترامپ در حاشیه نشست داووس، مشاور رئیس‌جمهوری عراق از سمت خود کناره‌گیری کرد.

به گزارش ایسنا، به نقل از شبکه المیادین، با وجود درخواست‌ها و هشدارهای گروه‌های مختلف عراقی مبنی بر لزوم دیدار نکردن برهم صالح با دونالد ترامپ در حاشیه نشست داووس، رئیس‌جمهور عراق در سوئیس با همتای آمریکایی خود دیدار و گفت‌وگو کرد.

در پی این اقدام، احمد الیاسری مشاور سیاسی رئیس‌جمهور عراق از سمت خود کناره‌گیری کرد.

پیشتر گروه‌های مختلف عراقی از جمله برخی گروه‌ها در حشد الشعبی این کشور از رئیس‌جمهور عراق خواسته بودند که در واکنش به جنایت اخیر آمریکایی ها در به شهادت رساندن سردار سلیمانی و همرزمانش که در میان آنها نیروهای ارشد حشد الشعبی نیز وجود داشتند، از دیدار با ترامپ خودداری کند.

انتهای پیام

مشاور رئیس جمهور عراق

خیلی رییس جمهور بی مغزیه، بجای اینکه بره شعار مرگ بر امریکا بده که امریکا پول نفتشونو بلوکه کنه و تحریمشون کنه میاد با سیاست دنبال منافع کشورشه و عدم درگیری

این خبر خیلی مهمه؟

وقتی رییس‌جمهور کشور با قاتل یکی از مسئولین نظامش دیدار میکند و خواستار ادامه «همکاری» میشود مرز سستی گذشته و به دست نشانده بودن شبیه شده! نمیشود روی این تیپ آدمها حساب باز کرد!

برهم صالح خدمتگزارومزدورآمریکاست.

بوی خیانت به مشام می رسد از سوی رییس جمهور ورییس مجلس عراق.
حلبوسی که یواشکی قبلا رفته بود وتوافق کرده بو این یکی هم اشکار و..تهدید ایران به برپایی دوباره جنگ تحمیلی از سوی رییس جمهور عراق!! او که نا توان از برپایی دولتی سالم در کشورش هست مدعی ست صد ها وهزاران مردم بی گناه عراقی کشته وزخمی شده اند.می گوید :
“….رئیس‌جمهوری عراق گریزی نیز به روابط کشورش با ایران زد و گفت: عراق و ایران که در گذشته با هم جنگ را تجربه کرده‌اند باید در آینده از روابط خوب خود محافظت کنند. ”
نمی دانم معنای این یاد آوری ایشون که حتی به مردم عراق هم صداقت ندارد وهمه ثروت وسرمایه اش را در اربیل واقلیم برده واگر برخی از ایرانیان وبرخی نیرو های نظامی سایر احزاب مستقل برخی کشور ها نبودند اکنون با داعش که تا نزدیکی اربیل وسلیمانیه و..هم رفته بود چه می کردند؟ مسولین ورهبرانی که سرمایه های ملی را خرج چینین جماعتی کرده اند اگر پاسخ محکمی به این فرد ندهند یواش یواش باید رفت ودر مرز های مان با عراق مستقر شویم مبادا فیلشان باز به تحریک عراق یاد هندوستان کند اینبار برخی کشور های عربی هم مستعد ومنتظر فرصتند. دولت فاسدش را نمی تواند اصلاح کند .ایران تا دیر نشده باید به فکر منطقه شیعه نشینی باشد که اگر این جماعت دست به اقدامی زدند بخشی از عراق را حمایت کند که ارزشش را داشته باشد. صد درصد این جماعت چشم به کردستان ایران وترکیه دارند حالا زورشان به اردوغان نمی رسد اسراییل وامریکا در مرحله نخست به سمت کردستان ایران از راه اقلیم چشم خواهند دوخت تاسیس 4 پایگاه نظامی در اقلیم ورود وزرای دفاع ایتالیا وبرخی کشور های اروپایی وعربی را به اقلیم جدی بگیرید. امید وارم متخصصین وکاربلد ایسنایی بررسی بفرمایند نشانه ها هر روز دارد بیشتر وبیشتر می شود.سفارت های آمریکا واروپایی ها بی دلیل نیست مورد هجوم بی معنای برخی موشک های کاتیو شا قرار می گیرد .پایگاه ها شون بیخ گوششان ست به سفارت ها حمله می کنند .خب ها حاکی از انتقال کنسولگری ها وسفارتهای امریکا واروگا به اقلیم ست اسراییل از سال ها قبل صدها شرکت راه سازی تجاری وزیر بنایی با اسم وبی اسم در اقلیم تاسیس کرده است واکنون حسابی بیخ گوش برخی گشور های عربی علیه ایران پچ پچ راه انداخته است .

مشاور رئیس جمهور عراق
مشاور رئیس جمهور عراق
0

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *