چطور خانواده شاد داشته باشیم

 
helpkade
چطور خانواده شاد داشته باشیم
چطور خانواده شاد داشته باشیم

داشتن یک خانواده شاد و خوشحال آرزوی هر کسی است حال چگونه خانواده شادی داشته باشیم بستگی به شما دارد تا با این راههای ساده ولی موثر که در نمناک خواهیم گفت موجب خوشحالی و شادابی خانواده خود شوید.

هنگام تصمیم گیری در کنار همسر خود بنشینید

دانشمندان دریافته اند افرادی که کنار هم می نشینند به احتمال زیاد با کسانی که روبروی یکدیگر می نشینند یا به طور مورب روبروی یکدیگر می نشینند هم کاری بهتری دارند.

برای داشتن خانواده شاد چراغ ها را خاموش کنید

خاموش کردن چراغ ها می تواند باعث شود افراد احساس آرامش و امنیت کنند، بنابراین ممکن است بهتر مکالمه انجام دهند.چطور خانواده شاد داشته باشیم

 

نسل ها را به یکدیگر متصل کنید:

تحقیقات نشان می دهد کودکانی که بیشتر در مورد موفقیت ها و شکست های خویشاوندان می دانند ، انعطاف پذیری بیشتری دارند و بهتر می توانند اثرات استرس را تعدیل کنند.

در مکانی راحت بنشینید :

مطالعه ای از ام ای تی ، هاروارد، و ییل نشان می دهد افراد هنگام نشستن روی سطوح نرم ، انعطاف پذیری و انطباق بیشتری دارند. همسرم و من اکنون گفتگوهای دشوار ی روی کاناپه داریم و ما جلسات خانوادگی را سر میز صبحانه که صندلی های راحتی دارد برگزار می کنیم.

کمک گرفتن از مادر بزرگ ها برای داشتن خانواده شاد:

سارا یک انسان شناس تکاملی ، می گوید تحلیل 66مطالعه نشان داد مادرانی که مادربزرگ ها در بزرگ کرددن کودک کمک شان می کنند استرس کمتری دارند و فرزندان آن ها نسبت به کسانی که این کار را نمی کنند سازگاری بهتری دارند.

 

بازی ” خوب & بد ” را بازی کنید

بر سر شام، هر یک از اعضای خانواده باید ازکارهای مثبت و منفی که در طول روز انجام داده اند گزارش دهند. تحقیقات نشان داده است یک بدن رو به رشد با نگاه کردن به دیگران ( از جمله مادر و پدر ) در زمان واقعی بالا و پایین می روند، کودکان همدلی و همبستگی با اطرافیان خود ایجاد می کنند.

ذهنیت یک سرباز را در پیش بگیرید

جیسون مک کارتی، یکی از مدیران سابق می گوید:” در لحظاتی که نیازهای خانواده با نیازهای خودتان ناسازگاری دارد می توانید به سمت یا مخالف یکدیگر بروید و از تعارض به عنوان فرصتی برای نشان دادن وفاداری و ایجاد خانواده ی شاد استفاده کنید.

برای داشتن خانواده شاد نمودار گردش کار رسم کنید :

یک نمودار با سه ستون رسم کنید و روی آن برچسب بزنید کارهای که باید انجام شود ، کارهایی که درحال انجام هستند ، کارهایی که انجام شدهوقتی اعضای خانواده شروع به کار بر روی یک مورد می کنند، آن را از ستون اول به ستون دوم منتقل می کنند و غیره.

 

رد انعطاف ناپذیری

تحقیقات نشان می دهد باید انعطاف پذیر باشید تا خانواده های خوشبخت را تشویق کنید، چه با این استراتژی که شما از آن برای بیرون آوردن افراد در صبح یا با تکنیک هایی که برای تادیب، سرگرمی و یا الهام بخشیدن به عزیزان استفاده می کنید.

برای داشتن خانواده شاد از ورزش بهره ببرید

جیم تامسون، بنیانگذار اتحاد مثبت رهبری، می گوید :” والدین هنگام ورزش با کودک باید تجربه کسب کنند . بعد از بازی، از واسازی اشتباهات کودک خود اجتناب کنید و بگویید:” من فکر می کنم فردی هستید که به راحتی تسلیم نمی شود.

برای شادی خانواده مرتب کنار هم باشید

جلسات خانواده ای به طور منظم برنامه ریزی شده اند تا توجه به رفتارهای خاص را جلب کنند. ” اگر محیطی امن برای بحث درباره مشکلات ندارید، هر طرحی برای بهبود خانواده تان به جایی نخواهد رسید .”

 

در طول دعوا بازتاب یکدیگر هستید

مطالعات نشان داده اند افرادی که در موقعیت قدرت قرار دارند – کسانی که بالاتر ازهمسرشان قرار دارند، پاهای خود را بلند می کنند و یا انگشتانشان را پشت گردن می بندند – احساس برتری را بالا می برند ، در حالی که افراد در حالت های پایین – قدرت، مانند نشستن پایین، حالت تدافعی و بی میل دارند.

چرخاندن چشم :

محققان هندی سال ها صرف نظارت بر حرکات بینی، بالا بردن ابروها و غنچه کردن لب ها در طول کشمکش های زناشویی کردند. آن ها چهار سال بعد زوج ها را بررسی و مشخص کردند که بالاتر از همه حالات و حالات دیگر، گرد کردن چشم تنش را یش بینی می کند.

برای داشتن خانواده شاد دور هم بنشینید :

در دهه 1950 یک روان پزشک انگلیسی متوجه شد که بیماران هنگامی که به جای پهلو با یکدیگر روبرو می شوند از نظر اجتماعی تعامل بیشتری دارند. همین قانون می تواند برای خانواده ها اعمال شود. اگر می خواهید اجتماعات خانوادگی بیشتری داشته باشید، در یک گروه بنشینید.

  

برای شادی خانواده از گفتن شما خودداری کنید :

جیمز ، روانشناس دانشگاه تگزاس و نویسنده کتاب زندگی سری می گوید:” از ما به جای شما استفاده کنید:ما باید در ارتباطات بهتر شویم همیشه در استفاده از ضمیر آگاه باشید ، از ساعت 6 بعد از ظهر تا 8 بعد از ظهر از بحث های سخت اجتناب کنید . دو روانشناس در شیکاگو مصمم هستند که این دو ساعت پر استرس ترین زمان روز است چون والدین روز پر تنش را می گذرانند ، بچه ها خسته هستند و اعضای خانواده در خانه به هم می رسند.

بحث ها را به سه دقیقه محدود کنید و بیش از آن ادامه ندهید

جان از دانشگاه واشنگتن دریافت که مهم ترین نکات در هر بحثی را می توان در سه دقیقه اول یافت. بعد از آن، افراد اغلب حرفهای خود را با صدای بالاتر تکرار می کنند.

در عصر امروز افزایش دغدغه های زندگی باعث شده که اعضای خانواده زمان زیادی را به وقت گذرانی در کنار هم اختصاص ندهند . تلاش برای حفظ موقعیت شغلی و ارتقاء مقام یافتن در حرفه خود ، باعث نادیده گرفتن نیازهای خانواده و داشتن رابطه ای عمیق و صمیمی با اعضای خانواده می ‎شود . در صورتی که شما نیز یکی از این خانواده ها هستید ، نیازی به نگرانی وجود نخواهد داشت زیرا ما قصد داریم در این بخش از نمناک به ارائه راهکاری هایی برای وقت گذرانی بیشتر با اعضای خانواده و افزایش نشاط و سلامت خانواد بپردازیم . 

1. در آغوش گرفتن یکدیگر

در آغوش گرفتن یکدیگر و انجام فعالیت هایی مانند کتاب خواندن قبل از خواب با یکدیگر و یا انجام بازی های فکری یا کامپیوتری به فرزندان کمک می ‎کند تا محبت والدین خود را احساس کرده و حس امنیت بیشتری دریافت کنند . کمک کردن به انجام فعالیت های مدرسه نیز یکی دیگر از این راهکار ها است .

 

2. گوش دادن به موسیقی یا آواز خواندن

چطور خانواده شاد داشته باشیم

گوش دادن به موسیقی یا آواز خواندن با یکدیگر راهی عالی برای ایجاد ارتباطی صمیمانه با اعضای خانواده است . کلمات را در کنار هم قرار دهید و طنینی آهنگین به آن ببخشید و با فرزندان خود برقصید و در حین نظافت منزلتان به موسیقی مورد علاقه خود گوش دهید. 

3. ایجاد کردن فضایی تفریحی

گاهی لازم است از تاکیید کردن بر روی انجام تکالیف مدرسه برای فرزندان خود صرف نظر کرده و با آن ها به انجام فعالیت های تفریحی مختلف مانند گشت و گذار، پیاده روی ، صرف غذا در بیرون از منزل و یا مهمانی های غافلگیر کننده بپردازید که این گونه فعالیت ها علاوه بر بهبود روابط خانوادگی ، به بازیابی انرژی و رهایی از استرس و اضطراب ناشی از فعالیت های روزانه نیز کمک خواهد کرد. 

4. ورزش کردن با یکدیگر

انجام فعالیت های ورزشی مانند دویدن در طبیعت ، دوچرخه سواری و … فرصتی برای با هم بودن اعضای خانواده را فراهم می ‎کند و الگویی مناسب از والدین را برای فرزندان ایجاد خواهد کرد . انجام تمرینات یوگا با اعضای خانواده نیز به ایجاد حس مثبت و کاهش استرس و اضطراب روزانه تان کمک خواهد کرد.

5. ایجاد عادات سالم

خوردن غذاهای نا سالم ممکن است برای بسیاری از افراد لذت بخش باشد اما در نهایت باعث آسیب رسیدن به سلامت فردی خواهد شد . با حذف این گونه غذاها از رژیم غذایی روزانه خود و جایگزین کردن غذاهای سالم مانند میوه و سبزیجات سالم به جای این گونه مواد مضر، به افزایش سلامت خانواده خود کمک کنید. 

6. انجام فعالیت های گروهی

یکی دیگر از روش هایی که به ایجاد رابطه ای عمیق بین اعضای خانواده کمک می‎ کند ، انجام فعالیت های گروهی مانند آماده کردن غذا و یا تمیز کردن منزل است . انجام این گونه فعالیت ها نه تنها باعث ایجاد روابط صمیمانه بین اعضای خانواده می ‎شود بلکه به کودکان در کسب مهارت جدید نیز کمک خواهد کرد. 

7. پاداش دادن به رفتار های سالم کودکان

تقویت رفتار های خوب کودکان با دادان پاداش به آن ها بسیار مهم است اما با این حال نیازی به سخت گیری در این مورد نیست . پاداش می ‎تواند هر چیزی باشد مثل رفتن به سینما ، باغ وحش ، مسافرت و یا حتی 1 الی 2 ساعت بیشتر خوابیدن در روزهای تعطیل. 

8. صرف وقت متعادل با کودکان

والدینی که دارای بیش از یک فرزند هستند باید سعی کنند که به هر یک از فرزندان خود زمان مشخصی را در طول روز اختصاص دهند ؛ حتی ده دقیقه . این زمان مشخص به فرزندان کمک می ‎کند تا احساس با ارزش بودن کنند. 

9. داشتن فعالیت های روزمره مشترک

داشتن فعالیت های روزمره مشترک مانند غذا خوردن و یا صحبت کردن والدین با فرزندان قبل از خواب باعث افزایش انگیزه فرزندان و شکوفایی آن ها خواهد شد. 

10. قدردانی کردن از یکدیگر

برای نشان دادن ارزش وجودی اعضای خانواده خود بابت تلاش های آن ها در جهت بهبود روابط خانوادگیتان قدردانی کنید .

11. آموزش شیوه صحیح جبران کردن اشتباه

وقتی یکی از فرزندان شما به خواهر یا برادر خود صدمه می‎ زند ، عذر خواهی کردن به تنهایی کافی نیست . به فرزند خود آموزش دهید که برای جبران کردن اشتباهش برای خواهر یا برادر خود هدیه ای تهیه کند و یا به دنبال راهی برای بهبود صدمه ای که به او وارد کرده باشد. 

12. داشتن توجه کافی به همسر

بهترین کاری که می ‎توانید در حق فرزندان خود انجام دهید ، این است که به آن ها نشان دهید عاشق همسر خود هستید و برای رفع نیازهای درونی او تمام تلاش خود را خواهید کرد . این امر باعث ایجاد حس امنیت و آرامش در فرزندان شده و به تحکیم روابط زناشوییتان نیز کمک خواهد کرد . با همسرتان تجدید خاطره کنید و همانند سال های اولیه ازدواجتان، او را از توجه و محبت خود سیراب کنید. 

13. انجام کارهای کودکانه

گاهی بزرگتر ها نیز می ‎توانند با فرزندان خود بچگی کنند و با آن ها از خوشی های کوچک زندگی لذت ببرند . فعالیت های مختلفی هستند که می ‎توانید در این زمینه انجام دهید ، مانند ساختن خانه بالشتی ، گِل بازی کردن و از این دست فعالیت های دیگر. 

14. ایجاد تعادل بین فعالیت های شغلی و خانوادگی

اگر هم شما و هم همسرتان به انجام فعالیت های شغلی می‎ پردازید ، بسیار مهم است که بین فعالیت های شغلی و خانوادگی خود تعادل ایجاد کنید . اغلب دیده می ‎شود که بسیاری از خانواده ها به دلیل کمبود وقت ناشی از دغدغه های کاری ، قادر به وقت گذرانی با اعضای خانواده خود نیستند و بنابراین زمان مشخصی را به بودن در کنار اعضای خانواده خود اختصاص دهید. 

15. تعیین مرزهای مشخص رفتاری

والدین اغلب مرزهایی برای محافظت از فرزندان خود در برابر خطرات احتمالی تعیین می ‎کنند . بسیار مهم است که دلیل خود از تعیین این مرزها را به آن ها توضیح داده و آن ها را به پیروی از این مقررات ترغیب کنید . والدین باید به فرزندان خود توضیح دهنده چه رفتارهایی درست و چه رفتارهایی نادرست است تا فرزندان در آینده به شهروندی کارآمد تبدیل شوند.

16. یادگیری مهارت ها و اطلاعات جدید

یادگیری منظم نه تنها برای فرزندان مفید است ، بلکه از جهات مختلف بر بهزیستی شما نیز تاثیر خواهد داشت . یادگیری ، توانایی تفکر را تقویت کرده و به خانواده کمک می‎ کند تا دائما در جستجو اطلاعات جدید باشد و این امر درنهایت به موفق شدن در مسیر اهداف خانواده کمک خواهد کرد و اعتماد به نفس اعضای آن را افزایش خواهد داد . برای مثال در یادگیری زبان های جدید با اعضای خانواده خود مشارکت کنید .

17. مثبت اندیش بودن

والدین منفی باف باعث ایجاد محیطی سمی برای اعضای خانواده خواهند شد . تنبیه کودکان با استفاده از رفتار های خشونت آمیز نه تنها باعث بهبود عملکرد فرزندان نخواهد شد ، بلکه باعث تضعیف عملکرد و رفتار آن ها در خانه و یا در اجتماع نیز می شود . بنابراین فرزندان خود را با مهربانی و عشق راهنمایی کند . آن ها را در آغوش بگیرید و محترمانه با آن ها رفتار کنید . وقتی فرزندتان کاری ستودنی انجام داد ، او را تحسین کنید.


اسباب بازی فکری و آموزشی به تفکیک سنین


به تماشای کیفیتی بی حاشیه!

 

چطور خانواده شاد داشته باشیم

دور از جان شما بعضی از آدم ها مثل برج زهر مار می مانند که با یک من عسل هم نمی توان آن ها را خورد. حال فرقی نمی کند اوضاع زندگی بر وفق مرادشان باشد یا نباشد. انگار دست خودشان هم نیست؛ بد اخلاق و بدقلقند. کارشناسان معتقدند این جور این آدم ها در خانواده هایی بزرگ شده اند که طعم زندگی شاد را نچشیده اند. پدر خانواده هیچوقت نخندیده و مادر هم شرایطی فراهم نکرده تا نشاط و شادابی، میهمان خانواده شود و در حالی که تجربه نشان داده بچه هایی که در خانواده های شاد بزرگ می شوند از هر نظر موفق ترند. در دین اسلام راهکارهای مختلفی درباره خانواده بانشاط ارائه شده که خوب است برخی از این مهارت ها را با هم مرور کنیم.

1- راضی به رضای خدا باشید

یکی از مهمترین و بهترین راهکارها برای داشتن یک خانواده شاد و پرنشاط این است که والدین از هر اتفاقی که به خواست خدا برایشان روی می دهد، راضی و خرسند باشند و از بچه ها هم بخواهند حقیقت را بپذیرند چراکه رضایت به قضا و قدر الهی، چنان آرامش و نشاطی در خانواده به وجود می آورد که همه اعضای آن خانواده احساس خوشبختی کنند. در «غررالحکم» روایتی از حضرت علی (ع) نقل شده که فرموده اند: «اگر به مقدرات الهی راضی شدید، زندگی شما شیرین و خوش می گذرد.» امام صادق (ع) هم در روایتی می فرمایند: «نشاط شادی در اثر راضی بودن به رضای خدا و یقین به دست می آید و اندوه و غم در شک و ناخشنودی به مقدرات الهی حاصل می شود» احساس رضایت از اراده الهی باعث می شود که اعضای خانواده، بایدها و نبایدهایی را که خداوند برای آن ها تعیین کرده، بپذیرند و برای کسب موفقیت فردی و خانوادگی خودشان تلاش کنند تا به خواست خدا نتیجه به زحماتشان به ثمر برسد.

2- تفاهم داشته باشید

برای اینکه زندگی پرنشاطی داشته باشید همه اعضای خانواده باید یکدیگر را درک کرده و به خواسته های هم توجه کنند در واقع تفاهم و همدلی از شروطی است که در خانواده شاد نقش مهمی ایفا میکنند. البته این تفاهم و همدلی در صورتی به وجود می آید که هر یک از اعضای خانواده، پدر و مادر و فرزندان، یکدیگر را به درستی بشناسند و به هم احترام بگذارند. در روایتی در جلد 78«بحارالانوار» آمده که امام جواد (ع) درباره اهمیت و همدلی و همدردی با دیگران فرموده اند: «ثَلاثُ خِصالِ تَجتَلِبُ بِهِنَّ المَحَبَّهَ. اَلنصافُ فی المُعاشَرَهَ و المُواساهُ فِی الشِّدَّهِ و الاِنطِواع وَ الرُّجوعُ اِلی قَلبٍ سَلیم/ با سه خصلت، محبت دیگران به دست می آید: انصاف در معاشرت، همدلی و همدردی با آنها در سختی ها و بازگشت به قلبی پاک» بنابراین درک متقابل اعضای خانواده از نیازهای یکدیگر و اهمیت دادن به آن، برروحیه و اخلاق آنها اثر می گذارد و شادی و آرامش را به همراه خواهد داشت.

3- شبیه رسول الله شوید

خوش رفتاری با نزدیکان از دیگر مواردی است که کارشناسان معتقدند در شادی خانواده تاثیر بسیاری دارد. در کتاب «اصول کافی» به نقل از رسول اکرم (ص) آمده است: «آیا شما را از شبیه ترین مردم به خودم با خبر نسازم؟ گفتند آری ای رسول خدا فرمودند هرکس که خوش اخلاق تر، نرم خوتر، به خویشانش نیکوکارتر، نسبت به برادران دینی اش دوستدارتر، برحق شکیباتر، خشم را فروخورنده تر و با گذشت تر و در خرسندی و خشم با انصاف تر باشد.» به هر حال گاهی پیش می آید یکی از اعضای خانواده نیازی دارد که دیگران برای پاسخ به نیاز او باید از خود گذشتگی کنند. در واقع اگر هر کدام از اعضای خانواده سرشان به کار خودشان باشد و نسبت به مشکلات بقیه بی تفاوت باشند، مسائلی به وجود می آید که کل خانواده را تهدید می کند و باعث ناراحتی همه می شود، در حالی که با همفکری، حمایت و همراهی می توانست مسئله به خوبی و خوشی تمام شود.

4- به همدیگر احترام بگذارید

یکی دیگر از راهکارهایی که در شاد بودن همه اعضای خانواده تاثیر بالایی دارد، احترام به یکدیگر است. پیامبر اسلام (ص) در این خصوص می فرمایند: «به کودکان رحم کن و بزرگسالان را احترام نما تا از دوستان من باشی». در واقع آن حضرت با این فرمایش، هم سیره خود را بیان فرموده و هم مسیر دوستی با خود را نشان داده است. خانه ای که در آن بزرگ ترها به کوچک ترها رحم می کنند و با آنها مهربان هستند، کوچک ترها حرمت بزرگ تر ها را حفظ می کنند و با آنان با ادب و احترام رفتار می کنند و پر از آرامش و نشاطی است که پیامبر اکرم (ص) درباره آن تاکید کرده اند.

اهمیت مهربانی و محبت کردن به فرزندان به حدی است که در کتاب «مکارم الاخلاق» به نقل از امام صادق (ع) آمده: «انَّ اللهَ عَزَّ وَ جَلَّ لَیَرحَمُ الرَّجُلَ لِشَّدَهِ حُبِّهِ لِوُلدِهِ/خداوند عزوجل انسان را برای محبت بسیار به فرزندانش مورد رحمت خود قرار می دهد.»

البته یک راه مناسب برای ابراز محبت نسبت به دیگران و به خصوص افراد خانواده هدیه دادن است.در سیره اهل بیت (علیهم السلام) بر هدیه دادن تاکید بسیاری شده است. امام علی (ع) در این زمینه می فرمایند: «عَلیکُم بِالسَّخاءِ وَ حُسنِ الخُلقِ فانَّهُما یَزیدانِ الرِّزقَ وَ یوجِبانِ المَحَبَّه/به یکدیگرهدیه بدهید تا محبت را در میان خود بیفزایید.»

5- با محبت خارها گل می شود

گذشت کردن در برابر دردسرها و مشکلاتی که دیگران برای انسان به وجود می آورند از جمله کارهایی است که به آدم آرامش خاصی می دهد، حال اگر این بردباری و گذشت در برابر خطای یکی از نزدیکان و اعضای خانواده باشد نه تنها به او آرامش می دهد بلکه زندگی شیرین تر و شادتر می شود و جایی برای کینه نمی ماند. در همین مورد، در کتاب «کنزالعمال» روایتی به نقل از پیامبر اکرم (ص) آمده است: «تَعافَوا تسقُطِ الضَّغائِنُ بَینَکم/نسبت یه یکدیگر گذشت کنید تا کینه هایتان از بین برود». بنابراین گذشت و بخشیدن خطای دیگران، کدورت ها را از بین می برد و فضای نشاط و شادی را بین افراد به وجود می آورد. در کتاب «اعلام الدین» روایتی از امام علی (ع) نقل شده که می فرمایند: «علیک بِمُداراهَ النّاسِ واِکرامَ العُلَماءِ وَ الصَّفح عَن زَلات الاخوان فَقَد ادَّبک سَیِّدُ الاوَّالینَ و الاخِرینَ بِقَولِه صلی الله علیه و اله. اُعف عَمَّن ظَلَمَک وَ صَلِّ مَن قَطَعَک وَ اعطِ مَن حَرَمَک/ تو را سفارش می کنم به مدارا با مردم و احترام به علما و گذشت از لغزش برادران دینی چرا که سرور اولین و آخرین، تو را چنین ادب آموخته و فرموده است گذشت کن از کسی که به تو ظلم کرده، رابطه برقرار کن با کسی که با تو قطع رابطه کرده و عطا کن به کسی که از تو دریغ کرده است».

6- مهربانی و نرم خویی را پیشه کنید

خوش اخلاقی اکسیری است که نشاط و شادی را برای فرد خوش اخلاق و اطرافیان او به همراه می آورد. در واقع اخلاق خوب و نیکو تنها فرد را شاد و سرزنده نگه می دارد، بلکه آرامش خاطر و نشاط را به همه اعضای خانواده اش هدیه می کند. اما خوش اخلاقی چیست؟ اما جعفرصادق(ع) در کتاب «غررالحکم» درباره خوش اخلاقی می فرمایند: «نرم خو و مهربان باش و گفتارت پاکیزه و مؤدبانه باشد و با برادرت با خوشرویی برخورد کن». در کتاب «تحف العقول» هم روایتی از امام علی (ع) نقل شده که می فرمایند: «مَن ساءَ خلقُهُ مَلَّهُ اهلَهُ/هر س بداخلاق باشد، خانواده اش از او دلتنگ و خسته می شوند». آن حضرت همچنین درباره ثمره و نتیجه اخلاق خوب فرموده اند: وصولُ المَرءِ اِلی کل ما یبتَغیهِ من طیبّ عیشهِ وَ امنِ سِربه وَ سَعَهِ رِزقهِ به حسن نیَّتِهِ وَ سَعَهِ خُلقه/انسان با نیت خوب و اخلاق خوب به تمام آنچه در جست و جوی آن است از زندگی خوش و امنیت محیط و روزی زیاد دست می یابد

. بنابراین در خانواده ای که همه اعضای خانواده خوش اخلاق شاد باشند، روزی خانواده روز به روز بیشتر ی شود و بهترین شاهد مدعای ما حدیث دیگری است که از امام اول شیعیان نقل شده: «حُسنُ الخلق یُدِّرُ الرزاق و یونِسَ الرِّفاق/خوش اخلاقی روزی ها را زیاد می کند و میان دوستان انس و الفت پدید می آورد».

منبع:نشریه همشهری

 

مطالب بیشتر برای زندگی بهتر

پکیجی که شما را به هدف تحصیلی‌تان میرساند


آموزش زبان را با یک جلسه رایگان شروع کن

اینجا یکی از هتلهای کیشه! همین حالارزروکن


تا60%تخفیف پرطرفدارترین محصولات جنسی


واسه همه چی جا هست!


یادگیری زبان انگلیسی با اینترنت نیم بها


این آزمون شخصیت شما را مشخص می کند


برای سفارش این ست فقط کافیه کلیک کنی!


جلوگیری از ورود هوای آلوده به خانه!


طرح های 3بعدی کاغذ دیواری برای خرید


بهترین پیشنهادهای خرید برای کتاب کودک

چنین کیکی روفقط تواین یخچال میتونی جابدی


درخواست مجرب ترین وکلا طلاق توافقی

هرآنچه ازعملهای زیبایی زنان میخواهیدبدانید

Makan Inc.| All Rights Reserved – © 2013 – 2021

اعضای یک خانواده خوشحال، سالم و سرخوش، همگی به یک اندازه در این شادی نقش دارند. اما اگر تصور می‌کنید خانواده تان به اندازه کافی شاد نیست، در اینجا چند اصل پایه در این خصوص، که توسط کارشناسان توصیه شده را مطالعه و سعی کنید آنها را در محیط خانه و خانواده خود اجرا کنید.چطور خانواده شاد داشته باشیم

 

۱- زمان های بیشتری را برای بودن با یکدیگر بگذرانید. نه به این معنا که بیشتر در خانه باشید و اوقاتتان را پای تلویزیون و اینترنت تلف کنید!

 

بلکه منظور، صحبت کردن، بازی کردن، نوازش کردن و برگزاری جلسات خانوادگی در جهت برنامه ریزی جمعی برای آینده است. این نوع تماس، به فرزندان احساس امنیت در محیط خانه و خانواده می دهد و برای والدین سرشار از حس های مثبت و شادی آور خواهد بود.

 

۲- با هم آواز بخوانید. آواز خواندن افراد خانواده در کنار یکدیگر به مثابه یک سرمایه گذاری پُر سود در بورس است. می توانید کلمات خود را بسازید و در کلمات ترانه هایی که با هم می خوانید، جایگزین کنید. همچنین از موسیقی هم غافل نشوید. با کمک یک موسیقی آرامبخش یا پرانرژی می توانید در امور خانه بازدهی جمع را افزایش دهید.

 

۳- به دکوراسیون خانه توجه کنید. اتاق ها را طوری دکور و رنگ آمیزی کنید که حس شادی و انرژی را در افراد خانه ایجاد کنند.طراحی و رنگ ها باید طوری باشند که تنش و اضطراب ایجاد نکنند. در چنین فضایی انجام اموری مانند بازی، جلسات خانوادگی و یا حتی آشپزی لذت بخش خواهد بود.

 

۴- ورزش جمعی را فراموش نکنید. با فرزندان خود به دوچرخه سواری بروید. اوقاتی را برای پیاده روی و نرمش در نزدیک ترین پارک بگذراید.

 

۵- عادات سالم ایجاد کنید. سعی کنید عاداتی مانند اضافه کردن نمک و شکر اضافی به غذاها را با مصرف غذاهای سالم و پر از میوه و سبزیجات، جایگزین کنید.

 

۶- همه را در آشپزی مشارکت دهید. یکی از راه هایی که می توانید بچه ها را به مصرف غذاهای سالم عادت دهید، شریک کردن آنها در تهیه غذاست. با همکاری اعضای خانواده در آماده کردن غذا، آنها را برای فعالیت مثبت و کار تیمی، تشویق می کنید.

 

۷- برای رفتارهای خوب پاداش در نظر بگیرید. پاداش دادن به بچه ها می تواند انجام رفتارهای خوب را در آنها تقویت کند. گردش های خارج از شهر، بازدید از باغ وحش، رفتن به سینما و موارد مشابه، می توانند پاداش های خوبی به حساب آیند.

۸- مطالعه کتاب و شنیدن کتاب های صوتی را در امور هفتگی جای دهید. خواندن کتاب با صدای بلند برای بچه ها تاثیر گذار است. همچنین ترغیب کردن آنها به نوشتن خاطرات روزانه و یا داستان های کوتاه نیز توصیه می شود.

 

۹- با بچه ها پیوند یک به یک داشته باشید. والدینی که بیش از یک فرزند دارند توجه کنند که باید برای همه بچه ها یک زمان مساوی در روز اختصاص دهند. حتی اگر مشغله دارید، حداقل روزی ۱۰ دقیقه را با بچه ها بگذرانید.

 

۱۰- بعضی موارد مثبت روزانه را به اعمال روتین تبدیل کنید. با روی روال افتادن بعضی امور، بچه ها به صورت خودکار اعمالی که باید انجام دهند را می دانند. این مساله از بروز سوء رفتارها پیشگیری می کند.

 

برای مثال سعی کنید برای بچه ها جا بیاندازید که زمان خواب باید دندان ها را مسواک کرده و در صورت لزوم پس از شنیدن داستانی که هر شب در رختخواب برایشان می خوانید، به خواب روند. و یا اموری که صبح ها باید انجام دهند را برایشان روتین کنید تا صبح ها سر وقت بیدار شوند و کارها با سرعت بیشتر و سر و صدای کمتری انجام شوند.

 

۱۱- قدردانی از یکدیگر را فراموش نکنید. راه های مختلف را برای نشان دادن ارزش و احترامی که برای یکدیگر قائل هستید، امتحان کنید. رقص و شادی و رفتارهای مثبت و متقابل فرزندان و والدین در این مساله بسیار موثرند.

 

۱۲- ابراز تاسف و ناراحتی کافی نیست. وقتی دو نفر از اعضای خانه (برای مثال خواهر و برادر) به یکدیگر یا وسایل شان صدمه میزنند، باید بدانند که عذرخواهی پایان قضیه نیست. برای مثال بچه ها باید بدانند اگر به اسباب بازی خواهر یا برادرشان آسیبی وارد کردند، باید به نحوی این خسارت را جبران کنند. مثلاً باید توجیه شوند که در این صورت باید اسباب بازی شان را در اختیار برادر یا خواهرشان بگذارند.

 

۱۳- رابطه زن و شوهری عمیق خود را به بچه ها نشان دهید. به آنها بفهمانید که ازدواج تان مهمترین و بهترین اتفاق زندگی بوده است. عشق و علاقه شما به همسرتان علاوه بر ایجاد خاطرات مثبت در ذهن بچه ها، یک الگو و مدل عالی برای زندگی آینده آنها است.

 

***

اجرای اغلب این امور زیاد سخت نیست. برای داشتن یک خانواده شاد، سالم و البته موفق، سعی کنید در سال جدید به عنوان پدر، مادر و یا حتی فرزند، حداقل برخی از این ها را به زندگی خانوادگی خود اضافه کنید. مطمئن باشید تاثیرش بسیار بیشتر از شادی و سلامت سایر اعضای خانواده عزیزتان است.چطور خانواده شاد داشته باشیم

 

تبیان، دستیار هوشمند زندگی

پل های ارتباطی

بلوار کشاورز،خیابان نادری،نبش حجت دوست،پلاک 12

public@tebyan.com

چطور خانواده شاد داشته باشیم

02181200000

دسترسی سریع

محصولات و خدمات

اشتراک در خبرنامه

کلیه حقوق این سایت مربوط به موسسه فرهنگی و اطلاع رسانی تبیان می‌باشد.


خانواده شاد و اعضای خوشحال یک خانواده صمیمی بدون صرف هزینه شاد می شوند. آنها اعضای دیگر را نیز وارد این فضای پرانرژی می کنند تا حس بهتری داشته باشند، از تنهایی دورند و برنامه های ساده ای برای شادی دارند. زندگی خانوادگی می تواند گاهی چالش برانگیز باشد.

احساسات و زندگی افراد زیادی وجود دارد که باید در نظر بگیرید.ایجاد یک خانواده شاد کار سختی نیست و یا باعث دعوا زیادی نمی شود اما نیاز به تلاش تمام اعضای خانواده دارد و همه باید برای شادی دیگر اعضا اهتمام لازم را داشته باشند.

1. هر کدام از آن ها انتخاب می کنند که بخشی از خانواده باشند چطور خانواده شاد داشته باشیم

اگر اعضای اصلی نخواهند حضور داشته باشند، خانواده به هدفش نمی رسد. یک خانواده بودن مثل یک تیم بودن است – برای بهتر یا بدتر شدن با هم هستید. هر یک از اعضا نیاز دارند که تصمیم آگاهانه به عنوان بخشی از خانواده بگیرند، و این به معنای آن است که نقش خود را ایفا کنند و نسبت به بقیه خانواده محتاط باشند.

2. آن ها پیوندهای اجتماعی قوی می سازند 

خانواده ها تیم ها هستند و باید با هم متحد شوند، اما آن ها باید روابط اجتماعی قوی ایجاد کنند. زمانی که همسایگان خود را می بینید حرکت نکنید توقف کرده و یک مکالمه داشته باشید.

پیش از این هم در بخش روابط عاطفی گفتیم که بهتر است با هم در مجالس یا محافل اجتماعی شرکت کنید و از همان مکان مرکزی دوست انتخاب کنید ، دوستان یکدیگر را بشناسید – حداقل نام و مشخصات آن ها را بدانید.

3. آن ها از راه خوب و بد به هم نزدیک می شوند 

شما نمی توانید خانواده خود را تنها به این خاطر کنار بگذارید که سختی دارند. ممکن است فکر کنید که پدر و مادر شما بیش از حد سرزده وارد اتاق می شوند و در اتاق رخنه می کنند، ممکن است کودک عصبانی شود، اما باید با هم کار و آن را امتحان کنید. نمی شود وقتی همه چیز خوب پیش می رود، کنار هم باشید.

4. آن ها مجاز هستند که در مورد خودشان صادق باشند 

فقط به این دلیل که بخشی از یک خانواده هستید، نباید همه شما یک جور باشید. اگر بزرگترین کودک شما در فوتبال بازی می کرد، کودک کوچک را مجبور نکنید که بازی کند، به خصوص اگر بیشتر به هنر علاقه داشته باشد.

در حالی که انجام کارها با هم، مانند تفریح کردن همیشه مفید است، کسی را وادار نکنید که علاقه ای داشته باشد که به طور طبیعی احساسی به آن ندارد، فقط به این دلیل که بقیه خانواده اینگونه عمل می کنند.

5. آن ها زمان های خوبی را برای یکدیگر ایجاد می کنند 

صحبت از بیرون رفتن با هم، و گذراندن زمان با یکدیگر به عنوان یک خانواده برای شادی حیاتی است. نمی توانید مثل یه خانواده احساس شادی کنید، اگر با هم نیستید! زمان با کیفیت به این معنا نیست که پول خرج کنید. زمان با کیفیت می تواند به سادگی یک خوردن شام با هم باشد .

6. برای سایر اعضا خانواده فداکاری می کنند 

فیلم هایی را دیدید که برادر بزرگ تر برای پیشرفت خواهر و برادر های خود ایثار می کنند درست است؟ بله یک خانواده شاد برای یکدیگر علایق خود را فدا می کنند.

7. افراد مسئولیت شادی خود را به عهده می گیرند 

نمی توانید به هیچ کس دیگری تکیه کنید تا شما رو خوشحال کند. این برای دوستان، همسر و خانواده هاست. شما باید قبل از اینکه بتوانید شادی را به خانواده بیاورید، آن را در خود ایجاد کنید.

وابستگی به دیگران فقط به این معنی است که شما تقاضاهای نامعقول در مورد دیگران دارید و به طور بالقوه به شادی خود آسیب می رسانید. اگر همه اعضای خانواده روی شادی خود تمرکز کنند، پس این تمام چیزی است که آن ها را خوشحال می سازد.

8. آن ها پیمان خود را حفظ می کنند 

اگه نمی توانید روی خانواده خود حساب کنید، نمی توانید به هیچ کس دیگری اعتماد کنید. اگر قولی داده اید بهتر است آن را عملی کنید. اگر به والدین خود قول داده اید که نمرات خود را ارتقا داده اید، بهتر است مطالعه کنید. وعده هایی که به خانواده داده اید عمل کنید تا آن ها بدانند شما قابل اعتماد هستید. 

9. آن ها صبور هستند 

همه چیز را یکباره انتظار نداشته باشید. تغییر زمان می برد و اعضای خانواده باید این موضوع را درک کنند و صبور باشند. ممکن است زمانی طول بکشد تا کودک متوجه شود که او نیاز دارد لباس هایش را جمع کند و کنار بگذارد. ممکن است قبل از انجام کار نیاز به یادگیری داشته باشد.

10. اهل بخشش هستند 

ممکن است مجبور شوید برای بخشش گرفتن از دوستان و یا همسر خود به هنگام اشتباهی خیلی زحمت بکشید، اما خانواده ها شاد کینه ای نیستند.آنها بهتر از هرکسی می دانند انسان هستید و هر کسی ممکن است اشتباه کند

 11. برای برقراری ارتباط از کلمات حساس استفاده می کنند 

خانواده ها از کلمات تند استفاده نمی کنند تا یکدیگر را قطع کنند. آن ها سر و صدا نمی کنند و نق نمی زنند که توجه به دست آورند. آن ها از کلمات حساس برای ارتباط استفاده می کنند. این امر محیط عشق و حمایت را در خانه پرورش می دهد.

12. آن ها احساسات خود را به اشتراک می گذارند 

طبیعی است که فضای خود را در خانه بخواهید، اما خیلی تنها نمانید خانواده های خوشبخت احساسات را به اشتراک می گذارند. این به ایجاد یک خانه شاد کمک خواهد کرد، زیرا هر یک از اعضای خانواده می دانند که دیگران چه احساسی دارند. اگر خبرهای خوبی وجود دارد، به اشتراک بگذارید. 

13. مشوق یکدیگر هستند

چطور خانواده شاد داشته باشیم

 خانواده ها یکدیگر را حمایت می کنند. آن ها زمانی که یک تست سخت و یا ارائه اصلی دارند، تشویق می شوند. آن ها زمانی که اعتماد نیاز دارند به ساخت یکدیگر کمک می کنند.

14. آن ها با جدیت شروع به کار می کنند

 اعضای خانواده باید در مورد تمام جنبه های زندگی تلاش کنند. اگر هر کسی کاریی که به آن محول شده را با تمام وجود انجام دهد خانواده با برنامه بهتری پیش می رود.

 15. از یکدیگر قدردانی می کنند

 زمانی که اعضای خانواده تان با جدیت کار می کنند، به یاد داشته باشید که قدردانی کنید! فقط به این دلیل که همه شما خویشاوند هستید و با هم زندگی می کنید.

 عشق بی قید و شرط را نشان دهید

 همه والدین فرزندشان را دوست دارند. اما نکته اصلی این است که کودک شما باید درک کند که آن ها را دوست دارید. به فرزند خود بگویید که آن ها را دوست دارید. اغلب اوقات محبت را نمایش دهید، حتی اگر مشکل باشد.

حتی کودکی که ادعا می کند نیازی ندارد، عاشق نمایش فیزیکی عشق است. شما باید رفتار خود را با کلمات خود سازگار کنید. به کودک بگویید که آن ها را دوست دارید. 

محکم باشید 

والدین دوست داشتنی، آن هایی هستند که دستورالعمل های صریح و انتظارات را برای فرزند خود تشریح می کنند و سپس پیامدهای عمل نکردن به آن ها را بیان می کنند. کودکان باید بدانند که والدین آن ها انتظار رفتارهای خاص را دارند و به احتمال زیاد با این انتظارات برخورد می کنند.

با هم بازی کنید 

زمانی که خانواده تان با هم جمع اند و خوش می گذرانید با یکدیگر بازی کنید. دلیل اینکه نوجوانان خانه را ترک می کند این است که خانه هیچ تفریحی ندارد. پس کمی تفریح کنید. یک شب بازی خانوادگی، فیلم، یا بیرون رفتن داشته باشید.

ایده های زیادی برای سرگرمی خانوادگی در وبلاگ خانواده وجود دارد. حتی اگر به شما اعتراض کنند. بخشی از نوجوانی که در حال اعتراض به زمان خانواده است، اما در خفا بسیاری از نوجوانان مایل به مشارکت در آن هستند.

مواظب خودتان باشید 

والدین باید از نیازهای خود مراقبت کنند. به این معنی است که اگر والدین متاهل باشند، باید وقت خود را با همسر خود بگذرانند و اطمینان حاصل کنند که رابطه آن ها قوی است. اگر والدین مجرد باشند، آن ها باید با بیرون رفتن با دوستانشان، زمانی از بچه هایشان دور باشند. 

به یکدیگر کمک کنید تا به رویاهای خود دست یابند 

بفهمید که هیچ خانواده ای کامل نیست، اما وقتی کار می کنید، بازی می کنید و هر چیزی ممکن است به اشتراک بگذارید. کودکان خود را تشویق کنید که به رویاهای خود نزدیک سپس به آن ها کمک کنید تا به این رویاها برسند.


خانواده شاد و اعضای خوشحال یک خانواده صمیمی بدون صرف هزینه شاد می شوند. آنها اعضای دیگر را نیز وارد این فضای پرانرژی می کنند تا حس بهتری داشته باشند، از تنهایی دورند و برنامه های ساده ای برای شادی دارند. زندگی خانوادگی می تواند گاهی چالش برانگیز باشد.

احساسات و زندگی افراد زیادی وجود دارد که باید در نظر بگیرید.ایجاد یک خانواده شاد کار سختی نیست و یا باعث دعوا زیادی نمی شود اما نیاز به تلاش تمام اعضای خانواده دارد و همه باید برای شادی دیگر اعضا اهتمام لازم را داشته باشند.

1. هر کدام از آن ها انتخاب می کنند که بخشی از خانواده باشند 

اگر اعضای اصلی نخواهند حضور داشته باشند، خانواده به هدفش نمی رسد. یک خانواده بودن مثل یک تیم بودن است – برای بهتر یا بدتر شدن با هم هستید. هر یک از اعضا نیاز دارند که تصمیم آگاهانه به عنوان بخشی از خانواده بگیرند، و این به معنای آن است که نقش خود را ایفا کنند و نسبت به بقیه خانواده محتاط باشند.

2. آن ها پیوندهای اجتماعی قوی می سازند 

خانواده ها تیم ها هستند و باید با هم متحد شوند، اما آن ها باید روابط اجتماعی قوی ایجاد کنند. زمانی که همسایگان خود را می بینید حرکت نکنید توقف کرده و یک مکالمه داشته باشید.

پیش از این هم در بخش روابط عاطفی گفتیم که بهتر است با هم در مجالس یا محافل اجتماعی شرکت کنید و از همان مکان مرکزی دوست انتخاب کنید ، دوستان یکدیگر را بشناسید – حداقل نام و مشخصات آن ها را بدانید.

3. آن ها از راه خوب و بد به هم نزدیک می شوند 

شما نمی توانید خانواده خود را تنها به این خاطر کنار بگذارید که سختی دارند. ممکن است فکر کنید که پدر و مادر شما بیش از حد سرزده وارد اتاق می شوند و در اتاق رخنه می کنند، ممکن است کودک عصبانی شود، اما باید با هم کار و آن را امتحان کنید. نمی شود وقتی همه چیز خوب پیش می رود، کنار هم باشید.

4. آن ها مجاز هستند که در مورد خودشان صادق باشند 

فقط به این دلیل که بخشی از یک خانواده هستید، نباید همه شما یک جور باشید. اگر بزرگترین کودک شما در فوتبال بازی می کرد، کودک کوچک را مجبور نکنید که بازی کند، به خصوص اگر بیشتر به هنر علاقه داشته باشد.

در حالی که انجام کارها با هم، مانند تفریح کردن همیشه مفید است، کسی را وادار نکنید که علاقه ای داشته باشد که به طور طبیعی احساسی به آن ندارد، فقط به این دلیل که بقیه خانواده اینگونه عمل می کنند.

5. آن ها زمان های خوبی را برای یکدیگر ایجاد می کنند 

صحبت از بیرون رفتن با هم، و گذراندن زمان با یکدیگر به عنوان یک خانواده برای شادی حیاتی است. نمی توانید مثل یه خانواده احساس شادی کنید، اگر با هم نیستید! زمان با کیفیت به این معنا نیست که پول خرج کنید. زمان با کیفیت می تواند به سادگی یک خوردن شام با هم باشد .

6. برای سایر اعضا خانواده فداکاری می کنند 

فیلم هایی را دیدید که برادر بزرگ تر برای پیشرفت خواهر و برادر های خود ایثار می کنند درست است؟ بله یک خانواده شاد برای یکدیگر علایق خود را فدا می کنند.

7. افراد مسئولیت شادی خود را به عهده می گیرند 

نمی توانید به هیچ کس دیگری تکیه کنید تا شما رو خوشحال کند. این برای دوستان، همسر و خانواده هاست. شما باید قبل از اینکه بتوانید شادی را به خانواده بیاورید، آن را در خود ایجاد کنید.

وابستگی به دیگران فقط به این معنی است که شما تقاضاهای نامعقول در مورد دیگران دارید و به طور بالقوه به شادی خود آسیب می رسانید. اگر همه اعضای خانواده روی شادی خود تمرکز کنند، پس این تمام چیزی است که آن ها را خوشحال می سازد.

8. آن ها پیمان خود را حفظ می کنند 

اگه نمی توانید روی خانواده خود حساب کنید، نمی توانید به هیچ کس دیگری اعتماد کنید. اگر قولی داده اید بهتر است آن را عملی کنید. اگر به والدین خود قول داده اید که نمرات خود را ارتقا داده اید، بهتر است مطالعه کنید. وعده هایی که به خانواده داده اید عمل کنید تا آن ها بدانند شما قابل اعتماد هستید. 

9. آن ها صبور هستند 

همه چیز را یکباره انتظار نداشته باشید. تغییر زمان می برد و اعضای خانواده باید این موضوع را درک کنند و صبور باشند. ممکن است زمانی طول بکشد تا کودک متوجه شود که او نیاز دارد لباس هایش را جمع کند و کنار بگذارد. ممکن است قبل از انجام کار نیاز به یادگیری داشته باشد.

10. اهل بخشش هستند 

ممکن است مجبور شوید برای بخشش گرفتن از دوستان و یا همسر خود به هنگام اشتباهی خیلی زحمت بکشید، اما خانواده ها شاد کینه ای نیستند.آنها بهتر از هرکسی می دانند انسان هستید و هر کسی ممکن است اشتباه کند

 11. برای برقراری ارتباط از کلمات حساس استفاده می کنند 

خانواده ها از کلمات تند استفاده نمی کنند تا یکدیگر را قطع کنند. آن ها سر و صدا نمی کنند و نق نمی زنند که توجه به دست آورند. آن ها از کلمات حساس برای ارتباط استفاده می کنند. این امر محیط عشق و حمایت را در خانه پرورش می دهد.

12. آن ها احساسات خود را به اشتراک می گذارند 

طبیعی است که فضای خود را در خانه بخواهید، اما خیلی تنها نمانید خانواده های خوشبخت احساسات را به اشتراک می گذارند. این به ایجاد یک خانه شاد کمک خواهد کرد، زیرا هر یک از اعضای خانواده می دانند که دیگران چه احساسی دارند. اگر خبرهای خوبی وجود دارد، به اشتراک بگذارید. 

13. مشوق یکدیگر هستند

 خانواده ها یکدیگر را حمایت می کنند. آن ها زمانی که یک تست سخت و یا ارائه اصلی دارند، تشویق می شوند. آن ها زمانی که اعتماد نیاز دارند به ساخت یکدیگر کمک می کنند.

14. آن ها با جدیت شروع به کار می کنند

 اعضای خانواده باید در مورد تمام جنبه های زندگی تلاش کنند. اگر هر کسی کاریی که به آن محول شده را با تمام وجود انجام دهد خانواده با برنامه بهتری پیش می رود.

 15. از یکدیگر قدردانی می کنند

 زمانی که اعضای خانواده تان با جدیت کار می کنند، به یاد داشته باشید که قدردانی کنید! فقط به این دلیل که همه شما خویشاوند هستید و با هم زندگی می کنید.

 عشق بی قید و شرط را نشان دهید

 همه والدین فرزندشان را دوست دارند. اما نکته اصلی این است که کودک شما باید درک کند که آن ها را دوست دارید. به فرزند خود بگویید که آن ها را دوست دارید. اغلب اوقات محبت را نمایش دهید، حتی اگر مشکل باشد.

حتی کودکی که ادعا می کند نیازی ندارد، عاشق نمایش فیزیکی عشق است. شما باید رفتار خود را با کلمات خود سازگار کنید. به کودک بگویید که آن ها را دوست دارید. 

محکم باشید 

والدین دوست داشتنی، آن هایی هستند که دستورالعمل های صریح و انتظارات را برای فرزند خود تشریح می کنند و سپس پیامدهای عمل نکردن به آن ها را بیان می کنند. کودکان باید بدانند که والدین آن ها انتظار رفتارهای خاص را دارند و به احتمال زیاد با این انتظارات برخورد می کنند.

با هم بازی کنید 

زمانی که خانواده تان با هم جمع اند و خوش می گذرانید با یکدیگر بازی کنید. دلیل اینکه نوجوانان خانه را ترک می کند این است که خانه هیچ تفریحی ندارد. پس کمی تفریح کنید. یک شب بازی خانوادگی، فیلم، یا بیرون رفتن داشته باشید.

ایده های زیادی برای سرگرمی خانوادگی در وبلاگ خانواده وجود دارد. حتی اگر به شما اعتراض کنند. بخشی از نوجوانی که در حال اعتراض به زمان خانواده است، اما در خفا بسیاری از نوجوانان مایل به مشارکت در آن هستند.

مواظب خودتان باشید 

والدین باید از نیازهای خود مراقبت کنند. به این معنی است که اگر والدین متاهل باشند، باید وقت خود را با همسر خود بگذرانند و اطمینان حاصل کنند که رابطه آن ها قوی است. اگر والدین مجرد باشند، آن ها باید با بیرون رفتن با دوستانشان، زمانی از بچه هایشان دور باشند. 

به یکدیگر کمک کنید تا به رویاهای خود دست یابند 

بفهمید که هیچ خانواده ای کامل نیست، اما وقتی کار می کنید، بازی می کنید و هر چیزی ممکن است به اشتراک بگذارید. کودکان خود را تشویق کنید که به رویاهای خود نزدیک سپس به آن ها کمک کنید تا به این رویاها برسند.

منبع: نمناک

15

اگر این ۸ نفر، نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری ۱۴۰۰ باشند، به کدام‌یک رای می‌دهید؟

تعداد کل آرا:
19128


“>

چگونه خانواده شاد داشته باشیم ؟ از نگاه دکتر فاضلی

در بخشهای پیشین به بررسی خانواده شاد ایرانی  از نگاه آقای  دکتر نعمت الله فاضلی عضو هیات علمی دانشگاه علامه طباطبایی و دارای دکتری مردم شناسی از دانشگاه لندن  پراختیم حال به آخرین قسمت از گفتگوی آقای دکتر فاضلی با فراکاو می پردازیم:

آقای دکتر فاضلی در ادامه صحبت هایشان اضافه کردند که : خانواده ایرانی به اعتقاد من برای هر سه بعد لذت، امید و موفقیت در حال تکاپو و تلاش است. جامعه ایرانی جامعه است که در صد سال گذشته علی رغم نگاه‌های بد‌بینانه، سرشار از خلاقیات، ابداعات، تغییرات و تحولات درون‌زای گسترده بوده است. خانواده ایرانی، موتور اصلی این درون‌زایی‌ها است و متاسفانه تا‌کنون بررسی‌های کمتری در باره نقش خانواده در پویایی‌های یک قرن اخیر انجام شده است.

بدون تردید سهم خانواده بسیار بیش از سیاست و فناوری‌ها در شکل‌گیری جامعه امروز ما بوده است. در این جا تلاش شد تا برای مطالعه خانواده به مطالعه راهبردهای خانواده برای تامین شادی، کامیابی و شادمانی پرداخته شود. خانواده به دلیل عشق به فرزندان توانسته است از راه‌های دشوار و پر پیچ و خمی در صد سال گذشته عبور کند. دراینجا تنها به بخشی از راهبردهای شادی‌بخش خانوادگی اشاره شد. برای مطالعه همه راهبردهای شادی باید مطالعه گسترده‌تری انجام داده شود.چطور خانواده شاد داشته باشیم

خانواده‌ها اما برای رسیدن به شادی بیشتر باید به چند نکته توجه کنند، اول اینکه خانواده‌ها باید به یک گفتگوی عمومی در باره شادی بپردازند، این گفتگوی عمومی را باید رسانه‌ها شکل دهند و سپس به درون خانواده ها راه پیدا کند. استیلای رویکرد آسیب شناسانه به خانواده مانع از دیدن همه دستاوردهای خانواده در ایران امروز شده است.

ما باید کم کم در کنار رویکردهای آسیب شناسانه خانواده ، با رویکرد غیرآسیب شناسانه خانواده سعی کنیم نقش شادی و شادمانی را در خانواده را بررسی  کنیم.

دوم اینکه خانواده‌ها نیاز به یک نوع خودآگاهی نسبت به کارکرد شادی و شادمانی در خانواده دارند، خانواده‌های باید بیاموزند که اگر برای موفقیت تلاش می‌کنند تا به چیزهای که دوست دارند برسد، چیزهایی را که به دست آورده‌اند را دوست بدارند.

راهبردهای شادی‌بخشی در جامعه ایرانی شکل گرفته و روبه گسترش است. این راهبردهای بخشی از داشته‌ها و سرمایه خانوادگی ماست. مجموعه‌ای از آیین‌های و تکنولوژیی‌های شادی بخش و بسیاری از ابعاد دیگر که به آنها اشاره شد، باید برای خانواده‌های ما به نوعی آگاهی تبدیل شود.

ما باید از این زاویه به خانواده نگاه کنیم که خانواده راهی برای شادی است. تصور سنتی که خانواده را یک نهاد حقوقی می‌داند برای زندگی در دنیا امروز کافی نیست. ما باید به تدریح بپذیریم که خانواده یعنی نهادی شاد. این تنها راه تداوم خانواده در ایران است.

ما باید حق شادی را به حق شادی خانوادگی تبدیل کنیم. شادی‌های خانوادگی را گسترش دهیم و برای شادی‌های خانوادگی سیاست‌گذاری کنیم.

سه، شادی و خانواده به مثابه ضرورت های اجتماعی امروز باید در چهارچوب یک رویکرد نهاد گرا توسعه یابد. رویکرد نهاد‌گرا رویکردی است که نشان می‌دهد هیچ نهاد اجتماعی به صورت مستقل وجود ندارد و نهاد‌ها در تعاملاتی گسترده با نهادهای دیگر کارکردها و وظایف خود را انجام می‌دهند.

اگر خانواده ایرانی امرو بخواهد خانواده شاد باشد باید شهر و شهر نشینی که عمده ترین شیوه زندگی ایرانی امروز است به شیوه‌ای سازمان یابد که به شادی خانوادگی کمک کند.

ما تا کمتر از یک قرن پیش عمدتا برای مدت چند هزار سال به شیوه غیر شهری زندگی می کردیم و اکنون قریب به هفتاد و پنج در صد جمعیت یران در شهرها زندگی می‌کنند و سایر مردم ایران نیز به این شیوه زندگی می‌کنند. در چنینی موقیعتی باید به این نکته توجه داشت که سیاست شهری و توسعه شهری بر پایه سیاست فرهنگی خانواده شاد شکل گیرد. به همین ترتیب باید سیاست‌های فرهنگی، اقتصادی و دیگر سیاست‌های عمومی ما بر پایه سیاست خانواده شاد تحول یابد.

آخرین نکته  این است که اگر ما بتوانیم خانواده شاد و سیاست شادی را در ایران تحقق بخشیم، باید مطالعات شادی را گسترش دهیم. مطالعات شادی ابعاد گوناگون دارد، یکی از ابعاد گوناگون آن مطالعات شادی و خانواده است. همان طور که پیشتر اشاره کردیم این مطالعات در ایران هنوز شکل نگرفته است.

ما برای داشتن خانواده‌ای شاد، نیازمند دیدگاه های نظری مفهومی و داده های تجربی و اطلاعات تاریخی و بررسی‌های تطبیقی و فهم فرهنگی و کیفی عمیق از وضعیت کنونی و تحولات خانواده و شادی در ایران امروز هستیم.

بنابراین باید برای گسترش مطالعات شادی و خانواده برنامه‌ریزی کنیم. رسانه‌ها می‌توانند محققان، نهاد‌های آموزشی و پژوهشی کشور، نهادهای برنامه‌ریز و سیاست‌گذار را آگاه کنند که برای مدیریت جامعه باید به مطالعات شادی توجه بیشتری کرد.

مهکام مجله اینترنتی آموزش خانواده شاد و خوشبخت ایرانی

مدیریت وب سایت مهکام ، مجله اینترنتی آموزش خانواده را آقای حسن رامشینی به عهده دارند . ایشان در کنار مشاوره روانشناسی با جمعی دیگر از بهترین روانشناسان و مشاوران کشور به طور ضمنی به غنای این وب سایت کمک می کنند تا بتوانند مهکام را تبدیل به مرجعی برای رفع مشکلات و مسائل مربوط به روان انسانها نمایند.

09351034457

مشاوره تلفنی : 9099072932

نسخه
الکترونیک
کتاب چگونه خانواده‌ای شاد و سالم داشته باشیم
به همراه
هزاران کتاب دیگر از طریق اپلیکیشن رایگان فیدیبو در دسترس است. همین حالا
دانلود کنید

شما با تغییراتی که در روابطتان ایجاد می‌کنید، می‌توانید زندگیتان را تغییر دهید. روابط ما در زندگی دارای اهمیت بسیار است. کل زندگی از همین روابط شکل گرفته است. شادی، موفقیت، سلامتی و آرمان­های شما همگی بستگی به روابطتان دارد. فردی که شاد است، حتما روابط شاد و رضایت بخشی با دیگران دارد. افرادی که احساس بدبختی می‌کنند، کسانی هستند که از روابط خوشایندی برخوردار نیستند. به همین دلیل من تصمیم گرفتم چنین کتابی بنویسم. چون می‌دانم این کتاب می‌تواند تغییراتی در زندگی شما ایجاد کند. به خصوص با خواندن این کتاب می‌توانید تاثیرات مثبتی در زندگی خانوادگی خودتان به وجود آورید. چند سالی است که دوستان زیادی از من خواسته­اند تا در ارتباط با خانواده شاد، کتابی بنویسم. چون احساس نیاز می‌کردند. آنها احساس می‌کردند که شرایط خانوادگی‌شان خیلی مناسب نیست. البته شرایط خانوادگی خیلی ها مناسب نیست و خانواده ها در وضعیت مناسبی قرار ندارند. به همین دلیل تصمیم گرفتم این کتاب را بنویسم. در این کتاب از نظریه‌های علمی و مباحث تخصصی و پیچیده استفاده نمی‌کنم. در این کتاب بیشتر از تجربه‌های شخصی و حرفه‌ای که تا به امروز کسب کرده‌ام، استفاده می‌کنم. سعی کرده ام مطالب کتاب به صورتی روان و ساده نوشته شود تا برای همگان جنبه کاربردی داشته باشد. اگر شما مطالب این کتاب را بخوانید و تغییرات لازم را در خود ایجاد کنید، به مرور زمان، دیگر اعضای خانواده نیز تغییر می‌کنند. شما با ایجاد تغییراتی مثبت در خودتان می‌توانید تغییرات مثبت در سایر اعضای خانواده نیز ایجاد کنید. همه چیز بستگی به انتخاب و تلاش خودتان دارد.

شما به آخر نمونه کتاب رسیده‌اید، برای خواندن نسخه کامل، کتاب
الکترونیک را خریداری نمایید و سپس با نصب اپلیکیشن فیدیبو آن را
مطالعه کنید:

در حال بارگذاری…

سم هورن چطور خانواده شاد داشته باشیم

برایان تریسی

لیل لوندز

هال الرود

دارن هاردی

ویلیام اچ.مک‌ریون

فردریک بکمن

جان گاتمن

جف اولسون

توماس دبلیو.مک نایت

دبرا فاین

لورا لوول

حسن ملکی (قاسم)

استیو استفنز

جورج دابلیو بورنز

لیزا آ.کورتز

ریموند میلتن‌برگر

الهه حجازی، فرزانه نقیب

جمشید جراره

پرویز شریفی‌ درآمدی

حمیدرضا علوی

بو سانچز

زهرا شهابی‌نژاد، معصومه فتحعلی‌زاده ، مهرانگیز شعاع کاظمی

سید حسین سجادی بافقی

نام کتاب، نویسنده، مترجم، ناشر یا هر واژه مورد نظرتان را
بنویسید

iOS

اندروید

ویندوز




https://fidibo.com/book/79427

کتاب مورد نظرتان را درخواست کنید تا در صورت امکان آن را به فروشگاه اضافه کنیم.

چطور خانواده شاد داشته باشیم
چطور خانواده شاد داشته باشیم
0

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *