چگونه با شخصیت غذا بخوریم

 
helpkade
چگونه با شخصیت غذا بخوریم
چگونه با شخصیت غذا بخوریم

امروزه در دنیا، روابط اجتماعی یکی از اصول و شرایط پیشرفت در هر زمینه‌ای می‌باشد. برخورداری از روابط صحیح، رعایت اصول ادب و نزاکت اجتماعی، آداب غذا خوردن، ارتباط کلامی و حتی راه رفتن، خندیدن و بسیاری از رفتارهای روزانه نه تنها برای فرد و مجموعه ارزش به حساب می‌آید بلکه توجه به آن ضروری و واجب نیز هست.

یکی از مهم‌ترین رفتارها، آداب غذا خوردن است که در تمامی روابط فردی تا روابط دیپلماتیک مهم و ضروری بوده و مورد قضاوت قرار می‌گیرد. بدون شک غذا خوردن حتی در یک میهمانی ساده، معیار بسیار مهمی برای قضاوت در رابطه با شخصیت فردی و اجتماعی یک انسان است. آیا تابه‌حال از غذا خوردن فردی، در مورد او را قضاوت کرده‌اید؟ مخصوصاً وقتی بار اول بیرون می‌روید!

روانشناسان از نحوۀ غذا خوردن یک فرد به زوایای شخصیت وی پی می‌برند و آن را موردمطالعه و بررسی قرار می‌دهند. پس بهتر است هر فرد در هر جایگاه و مقامی، آداب صحیح غذا خوردن را بداند و آن را رعایت کند.

✓ در زمان ورود به رستوران ابتدا میزبان برای راهنمایی وارد رستوران می‌شود. میزبان باید درب رستوران را برای میهمان باز نگه دارد.

✓ در رستوران‌های خاص، راهنمایی انتخاب صندلی با میزبان است. اگر میهمان فرد مهمی باشد باید وی سمت راست خانم میزبان و همسرش سمت راست میزبان آقا نشانده شود.چگونه با شخصیت غذا بخوریم

✓ بهتر است آقا و خانم میزبان (دعوت‌کنندگان ضیافت) در دو انتهای میز غذاخوری و یا در وسط میز روبروی یکدیگر بنشینند.

✓ به طور کلی باید نحوه نشستن مهمانان طوری ترتیب داده شود که هیچ دو مرد و دو زنی کنار یکدیگر قرار نگیرند.

✓ زوج متأهل باید روبروی یکدیگر و زوج نامزد کنار یکدیگر بنشینند.

✓ بهتر است گروه‌های سنی در کنار یکدیگر بنشینند به‌طوری‌که بزرگ‌ترها در رأس میز و جوان‌ترها سمت دیگر حضور یابند.

✓ اگر تعداد میهمانان کم است، میزبان باید دستور غذا را از میهمانان گرفته به پیشخدمت انتقال دهد و سپس مخلفات بیشتری سفارش دهد.

✓ غذا باید در جهت خلاف عقربه‌های ساعت و از سمت چپ افراد سرو شده و ظروف غذا از سمت راست میهمانان جمع‌آوری شود.

✓ دستمال‌سفره، هنگام آغاز صرف غذا باید روی زانو قرار داده شود و تا انتهای صرف غذا باید همان‌جا باقی بماند. از دستمال‌سفره باید تنها برای تمیز کردن مختصر دهان استفاده کرد نه صورت یا پیشانی.

✓ اگر خواستید صندلی خود را برای مدت کوتاهی ترک نمایید باید دستمال‌سفره را روی صندلی خود قرار دهید تا دیگران و پیشخدمت متوجه بازگشت شما شوند. هنگام پایان یافتن صرف غذا باید دستمال‌سفره را به طور مرتب روی میز و سمت راست بشقاب خود قرار دهید. (آن را تا یا مچاله نکنید)

✓ پیش از آنکه میزبان شروع به صرف غذا نکرده و یا اجازه صرف غذا را نداده نباید شروع به غذا خوردن نمایید.

✓ در حین صرف غذا نباید میز غذا را ترک کنید مگر در موارد اضطراری مانند رفتن به دستشویی و یا داشتن حالت تهوع، در این هنگام عذرخواهی کنید و میز را ترک نمایید.

✓ اگر از روی میز چیزی خواستید که دستتان به آن نمی‌رسید سعی نکنید خودتان آن را بردارید بلکه از فردی که به آن نزدیک است بخواهید که آن را به شما بدهد.

✓ هنگامی که غذا خوردنتان پایان یافت هیچ گاه بشقابتان را به سمت جلو هل ندهید، این عمل خلاف آداب تشریفات است.

✓ برای بریدن و خرد کردن غذا، چنگال را با دست چپ و کارد را با دست راست گرفته و سپس با چنگال آن چیزی را که می‌خواهید ببرید محکم نگاه داشته و آن را با کارد ببرید، سپس چنگال را به دست راست منتقل کرده و میل کنید.

✓ بر روی صندلی راست و مستقیم بنشینید، هیچ‌گاه به جلو و یا عقب خم نشوید.

✓ در هنگام صرف غذا مشغول محاوره‌های دلنشین و مطبوع باشید و از موضوعات بحث‌برانگیز پرهیز کنید.

✓ اگر تکه‌هایی از غذا میان دندان‌هایتان گیر کرد با عذرخواهی میز را ترک کرده به دستشویی بروید و آن را خارج کنید.

✓ آرام و با حوصله غذا بخورید، غذا خوردن شتاب‌زده بی‌حرمتی به میزبان می‌باشد.

✓ لقمه‌های کوچک برداشته و با دهان بسته غذای خود را بجوید. با دهان باز غذا را نجوید و یا با دهان پر صحبت نکنید.

✓ هیچ‌گاه پیش از چشیدن غذا به آن ادویه اضافه نکنید. این عمل بی‌احترامی به میزبان و آشپز می‌باشد.

✓ هرگز سر میز سیگار نکشید.

✓ هنگامی که از غذا خوردن فارغ شدید، دستتان را روی زانو و یا میز (مچ دست روی لبه میز) قرار دهید. هنگام صرف غذا آرنج خود را روی میز قرار ندهید.

✓ هنگامی که در رستوران مهمان هستید، هیچ‌گاه باقیماندۀ غذایتان را به خانه نبرید.

✓ زمانی که میهمان هستید برای سفارش غذا سعی کنید از گران‌ترین غذا به خاطر رعایت صرفه‌جویی برای میزبان و از ارزان‌ترین غذا برای رعایت احترام خود استفاده نکنید.

✓ در رستوران بهتر است غذایی سفارش دهید که صرف آن با کارد و چنگال مقدور باشد. غذاهایی که باید با دست خورده شوند را به موقعیت‌های غیر رسمی اختصاص دهید.

✓ برای پر کردن قاشق سوپ‌خوری آن را به سمت بالای بشقاب حرکت دهید. اگر سوپ داغ بود برای خنک کردن به آن ندمید بلکه صبر کنید تا خودش خنک گردد.

✓ چای را نیز برای خنک شدن در نعلبکی نریزید.

✓ توجه داشته باشید که قاشق سوپ‌خوری گرد و قاشق غذاخوری بیضی شکل است.

✓ هنگام صرف سوپ، پهلوی قاشقتان را به دهان برده و از پهلوی قاشق سوپ را اندک اندک بنوشید (هورت نکشید).

✓ سعی کنید قاشق یا چنگال به دندان‌هایتان نخورد و صدا ندهد.

✓ هنگام سفارش غذا در رستوران، اگر از نوع و محتویات غذای مورد نظر آگاهی نداشتید از پیشخدمت کمک بخواهید.

✓ برای خارج کردن استخوان و یا غضروف غذا از دهان، از قاشق و یا چنگال کمک بگیرید (نه با دست) و آن را گوشه بشقاب خود قرار دهید.

✓ غذاهایی را که شما مجاز هستید با دست بخورید عبارت‌اند از: تکه نان، بلال، گوشت دنده‌ها، صدف و خرچنگ خوراکی، مرغ سوخاری، ساندویچ، میوه‌های کوچک، شیرینی، سیب زمینی سرخ کرده، چیپس و پیتزا.

✓ اگر نمی‌دانستید چگونه باید غذایی را میل کنید بهتر است به دیگران نگاه کنید.

✓ کارد، چنگال و قاشقی را که استفاده کرده‌اید مجدداً روی میز قرار ندهید بلکه آن‌ها را روی بشقاب بگذارید.

✓ هنگام صرف غذا خم نشوید و صورت خود را به سمت غذا نبرید بلکه غذا را توسط قاشق و چنگال به سمت دهان خود ببرید.چگونه با شخصیت غذا بخوریم

✓ اگر قاشق و یا کارد و چنگال شما به زمین افتاد آن را بردارید به پیشخدمت بدهید و تمیز آن را درخواست کنید.

✓ هرگاه چیزی را سهواً روی لباس میهمان دیگری ریختید با خونسردی از وی عذرخواهی کرده و بگذارید خود فرد و یا پیشخدمت آن را تمیز کند خودتان اقدام به تمیز کردن لباس فرد نکنید.

✓ اگر میهمانی از شما درخواست نمک و یا فلفل نمود، هر دو را به وی بدهید حتی اگر میهمان تنها یکی از این دو را درخواست کرده باشد.

✓ پیش از نوشیدن مایعات، لب‌های خود را با دستمال پاک کنید تا جای لک چربی روی لیوان شما نمایان نگردد.

✓ هنگام نوشیدن آب یا مایعات دیگر سعی کنید لب بالای خود را داخل مایع نگه دارید، این عمل باعث می‌شود هوای اضافی همراه مایع داخل گلو نشده که صدا دهد.

✓ از واژه‌های «متشکرم» و «لطفاً» در سر میز غذا بسیار استفاده کنید.

✓ اگر حشره، تار مو و یا هر چیز دیگری را در غذای خود یافتید آن را اعلام نکنید بلکه مخفیانه آن را از غذایتان خارج کنید و یا آهسته به پیشخدمت نشان داده و دستور تعویض غذا دهید.

✓ همیشه در انتهای صرف غذا، از میزبان و یا آشپز تشکر کرده و از غذا تعریف کنید، حتی اگر غذا زیاد هم خوشایند نبود باز تشکر کنید. لازم نیست دروغ بگوئید، بلکه می‌توانید مثلاً از سس غذا تعریف کنید.

✓ هنگام صرف غذا خود را نخارانید و بینی خود را تمیز نکنید. هرگاه خواستید عطسه و یا سرفه کنید حتماً جلوی دهان و بینی خود را با دستمال بگیرید.

✓ سعی کنید رومیزی را تا انتهای صرف غذا تمیز نگاه دارید.

✓ هنگامی که صرف غذایتان پایان یافت، کارد و چنگال خود را به صورت موازی در سمت راست روی بشقاب قرار دهید. اگر خواستید میز را برای مدت کوتاهی ترک کنید و یا غذای شما نیمه تمام بود، باید کارد و چنگال را به صورت ضربدری روی بشقاب قرار دهید تا دیگران و پیشخدمت مطلع گردند که شما باز خواهید گشت.

✓ فراموش نکنید در رستوران و به طور کلی فضاهای سربسته نباید کلاه و دستکش بپوشید. در پایان، ابتدا از میزبان تشکر نموده سپس اجازه رفتن بگیرید. در موقع خروج همهمه نکنید، بلکه با متانت و آهسته رستوران را ترک کنید. جابجایی صندلی‌ها و اشیاء دیگر را به عهده پیشخدمت‌ها بگذارید.

به این مطلب چه امتیازی میدهید؟

پکیج دانلودی درمان دائمی زود انزالی

برنامه جامع کنترل انزال شامل کتاب الکترونیکی + فایل صوتی دوره + برنامه تمرینی + آموزش تصویری تمرینات + موسیقی تراپی + پشتیبانی 35 روزه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

دیدگاه

نام و نام خانوادگی

ایمیل

وب‌ سایت

عالی…

عالی بود خیلی خوب توضیح داده است…

چرا…

خواهش میکنم، لطفا دارید…

خواهش میکنم، لطفا دارید…

سماتک

چگونه با شخصیت غذا بخوریم

 اگر به یک مهمانی مهم و رسمی دعوت شده اید و برای صرف ناهار و یا شام مهمان شده اید باید برای حفظ شخصیت و باکلاس بودن در حین غذا خوردن آداب و اصولی را رعایت کنید تا از دید میزبان و سایر مهمانان شما یک فرد باشخصیت و هایکلاس تلقی شوید. در ادامه این پست سماتک به شما خواهیم آموخت که بر سر سفره میزبان چگونه غذا بخورید !

 

آیا می‌دانستید كه ‌مهمان میز غذای كسی شدن آداب معاشرت مخصوص به خودش را دارد؛ این آداب را مختصر و مفید برای‌تان توضیح می‌دهیم؛ جزییاتی كه اگر آنها را رعایت كنید یك معاشر واقعی و ‌مهمانی مبادی آداب به معنای واقعی كلمه خواهید بود.

 

اصول باکلاس بودن سر میز ناهارخوری!!بدون شك تا به حال بارها و بارها بر سر میز غذا، ‌مهمان فردی بوده‌اید. میزبان هم قطعا تمام تلاشش را كرده تا برای ‌مهمانانش چیزی كم نگذارد. همه چیز خوب و طبق معمول پیش رفته است. با این حال آیا می‌دانستید كه ‌مهمان میز غذای كسی شدن آداب معاشرت مخصوص به خودش را دارد؛ یعنی اینكه ممكن است شما ندانسته حركتی انجام دهید كه خلاف آداب میز غذا باشد و اگر دست بر قضا میزبان شما بر این امور مسلط بوده، شاید رفتار شما به نظرش جالب نیامده است!

 

با این تفاسیر، لازم نیست زیاد نگران باشید. این آداب را مختصر و مفید برای‌تان توضیح می‌دهیم؛ جزییاتی كه اگر آنها را رعایت كنید یك معاشر واقعی و ‌مهمانی مبادی آداب به معنای واقعی كلمه خواهید بود.

 

مراقب باشید حین غذا خوردن روی بشقاب خم نشویدشما باید صاف و مستقیم بنشینید. به قول معروف شق و رق! با رعایت همین فاصله از بشقاب غذا باید قاشق را به سمت دهان‌تان بیاورید.

مراقب باشید حین غذا خوردن روی بشقاب خم نشوید

 

کاربرد دستمال ها را بدانیداین دستمال باید باز شود و بالای زانوهایتان پهن شود تا هر زمان خواستید آن را ‌بردارید. این روش صحیح استفاده از دستمال است.

دستمال سفره ها باید باز شود و بالای زانوهایتان پهن شود

 

در دست گرفتن قاشق سوپ مراقب باشیداین نكته را هرگز فراموش نكنید كه شما نباید قاشق سوپ را با توجه به شكل و شمایلی كه دارد، كاملا داخل دهان خود ببرید بلكه باید از لبه قاشق سوپ را میل كنید. همان‌طور كه از لبه لیوان آب می‌خورید. در عین حال مراقب باشد كه سوپ را هورت نكشید!

نباید قاشق سوپ را با توجه به شكل و شمایلی كه دارد، كاملا داخل دهان خود ببرید

 

به چیدمان قاشق ها روی میز غذاخوری دقت کنیدشما پشت یك میز رسمی غذا نشسته‌اید، سمت راست‌تان ردیفی از قاشق‌های مختلف چیده شده و سمت چپ‌تان هم به همان ترتیب ردیفی از كارد و چنگال‌ها در اندازه و شكل‌های مختلف. (این میز معمولا برای افراد راست‌دست چیده می‌شود.) این یك قانون همیشگی است كه دورترین قاشق، كارد و چنگال از شما مخصوص اولین غذایی است كه قرار است شما وعده‌تان را با آن شروع كنید یا به قولی همان پیش‌غذا.

به چیدمان قاشق ها روی میز غذاخوری دقت کنید

 

دستمال سفره فقط به یك منظور استفاده می‌شود، آن هم پاك كردن دهان به شكل بسیار آرام و آهسته استهرگز با دستمال سفره دهان‌تان را خشك نكنید یا اینكه سفت و محكم پاک نكنید. برای این منظور باید از دستمال كاغذی استفاده كنید؛ نه دستمال‌های كتانی سرسفره.

هرگز با دستمال سفره دهان‌تان را خشك نكنید یا اینكه سفت و محكم پاک نكنید

 

با كارد و چنگال خود به افراد دور میز اشاره نكنیدساده تر اینكه اگر آنها سر میز غذا از طرف شما، مورد خطاب هستند، با كارد و چنگال نشان‌شان ندهید.

با كارد و چنگال خود به افراد دور میز اشاره نكنید

 

غذایتان را فوت نکنیداگر غذای داغی مقابل تان قرار گرفت به عنوان ‌مهمان به هیچ عنوان در برابر چشمان بقیه غذا را فوت نكنید! كمی زمان بدهید تا غذا خودش سرد شود.

هرگز غذایتان را فوت نكنید، بلکه كمی زمان بدهید تا غذا خودش سرد شودچگونه با شخصیت غذا بخوریم

 

تلفن همراهتان را حین صرف غذا روی میز نگذاریدترجیحا آن را بی‌صدا كنید تا اگر زنگ خورد، مجبور نشوید جواب دهید. مهم تر از همه اینكه حین غذا خوردن اصلا نباید سرتان روی تلفن همراه تان خم باشد؛ برای همین بهتر است اصلا روی میز نباشد.

حین غذا خوردن اصلا نباید سرتان روی تلفن همراه تان خم باشد

 

هرگز این دستمال ها را از یقه خود آویزان نكنیداین حرکت دور از آداب مهمان بودن است و بخصوص برای حضور در یک شام یا ناهار رسمی زیادی خودمانی است؛ بنابراین باید حتما از این حرکت پرهیز کنید.

هرگز دستمال‌ سفره ها را از یقه خود آویزان نكنید

دوات آنلاین-

 

خیلی از ما دوست داریم جذاب و با کلاس به نظر برسیم اما نمی‌دانیم چه کار کنیم و رفتارهایی از خود نشان می‌دهیم که هیچ ربطی به با کلاس بودن ندارد. راستش را بخواهید باکلاس بودن اصولی دارد که اگر وقت و حوصله دارید می‌توانید همه آنها را در زیر بخوانید و اطمینان داشته باشید که تمام این قواعد در طول زندگی به کمک‌تان می‌آید و باعث می‌شود مردم نگاه بهتری به شما داشته باشند.

 

بخش اول: باکلاس لباس بپوشید

چگونه با شخصیت غذا بخوریم

 

۱. خودتان را درگیر مُد نکنید

لذت بردن از مُد یا خریدن لباس‌هایی که برای‌تان جذاب است هیچ ایرادی ندارد، اما از لباس‌هایی که مناسب اندام‌تان نیستند یا رنگ‌هایی که به شما نمی‌آیند صرف‌نظر کنید.

 

بنده‌ی مُد نباشید، چون در این‌ صورت، مسخره، وسواسی یا سطحی به‌نظر خواهید رسید. لباس شما باید شخصیت‌تان را بالا ببرد، نه اینکه شخصیت جدیدی برای‌تان خلق کند یا تغییرش دهد. این توصیه در جنبه‌های زیادی از زندگی کاربرد دارد؛ جنبه‌هایی که «همرنگ جماعت شدن» ممکن است شما را تحت فشار قرار بدهد. برای شیک بودن کافیست کمی هوشمندانه لباس بپوشید.

 

۲. خودتان را با ظاهری تمیز و آراسته متمایز کنید

ظاهر عالی داشتن، نیمی از باکلاس بودن است. لباس‌هایی بپوشید و از زیورآلاتی استفاده کنید که خوشایند و مناسب بدن‌تان باشند و هرگز چیزی نپوشید که با آن احساس راحتی ندارید. شما مجبور نیستید گران‌قیمت‌ترین لباس فروشگاه را به تن داشته باشید یا حتی همین لباس‌های گران‌قیمت را در یک حراجی خوب خریداری کنید، بلکه بهتر است به دنبال ظاهری منحصربه‌فرد و سنجیده باشید.

 

تمیزی و بهداشت بسیار مهم است. هر روز دوش بگیرید و همیشه در جاهایی که برای اولین بار حضور می‌یابید با احساس و ظاهری تازه و شاداب حاضر شوید.

 

۳. لباس غیر رسمی نپوشید

اگر می‌خواهید برای مکانی رسمی یا نسبتا رسمی لباس بپوشید، بهتر است شرایط را به خوبی درک کنید. اگر کمی رسمی‌تر لباس‌ بپوشید، بهتر از این است که لباس‌ غیر رسمی به تن داشته باشید. ضمنا نباید برای حضور در یک محفل رسمی از لباس جین استفاده کنید

 

در مورد عُرف و رسوم پوشش جایی که قرار است بروید، اطلاعات کسب کنید و در صورت سردرگمی از میزبان یا دوستانی که آنها هم قرار است بیایند پرس‌و‌جو کنید.

 

۴. جوری به‌نظر نرسید که انگار شب قبل تا دیروقت مهمانی بوده‌اید

با نشانه‌های به جا مانده از مهمانی شب قبل، جایی نروید. مثلا آثار آرایش به جا مانده از مهمانی شب را از صورت‌تان پاک کنید و دوش بگیرید. هر جایی که قرار است بروید حتما باید نشان‌دهنده‌ی این باشد که آماده‌ی شروع یک روز جدید هستید.

 

حتی اگر شب سختی را پشت سر گذاشته‌اید، نگویید: «خسته و خواب آلودم»، این اصلا باکلاس نیست.

 

۵. قبل از خروج از خانه، کاملا مرتب و آراسته باشید

اگر می‌خواهید باکلاس باشید قبل از خروج از خانه کاملا آماده باشید

 

ریمل‌زدن، شانه‌زدن، بستن دکمه‌ها، بستن بند کفش و… را در مکان عمومی انجام ندهید. یعنی کارهای لازم برای آماده شدن و کاملا آراسته بودن را پیش از خروج از خانه تمام کنید. قبل از اینکه از خانه بیرون بروید، ریمل‌ و رژلب‌تان را بزنید، لباس‌تان را مرتب کنید و هیچ کدام از این‌ها را برای بیرون از خانه باقی نگذارید.

 

زیرپوش‌تان نباید معلوم باشد.

 

۶. لباس و پوشش‌تان متناسب با جلوه‌ای باشد که می‌خواهید از خودتان نمایش دهید

خوب است که بخواهید زیبایی‌هایتان را به رخ بکشید، اما جلوه‌گری بیش از حد ممکن است تأثیر منفی داشته باشد، مخصوصا اگر در هدف جایی که در آن حضور پیدا کرده‌اید نگنجد. پوشش‌تان را هوشمندانه انتخاب کنید و با آن راحت باشید.

 

۷. در همه حال خوش‌ژست باشید

بخشی از باکلاس بودن، داشتن ژستِ خوب و زبان بدن مناسب است. کمرتان را صاف نگه دارید، به جای اینکه به پایین نگاه کنید نگاه‌تان به جلو باشد و تا جایی که می‌توانید شانه‌های‌تان را پایین نیندازید. دست‌های‌تان را روی سینه ضربدری نکنید، آنها را طرفین‌تان نگه‌ دارید تا سینه‌تان فراخ باشد. اگر سرتان را بالا بگیرید، هم احساس باکلاس بودن می‌کنید و هم باکلاس به نظر می‌رسید. وقتی هم که می‌نشینید، قوز نکنید.

 

بخش دوم: باکلاس حرف بزنید

چگونه با شخصیت غذا بخوریم

 

۱. بددهنی نکنید

بددهنی کردن اصلا باکلاس نیست. اگر دل‌تان می‌خواهد بددهنی کنید و فحش بدهید، بروید داخل حمام یا دستشویی، شیر آب را باز کنید و بگذارید هر حرف زشتی در دهان‌تان است بیرون بیاید یا اینکه به در و دیوار بدوبیراه بگویید! اما اجازه ندهید دیگران بددهنی‌های‌تان را ببینند، چون فرد بی‌ارزشی به نظر خواهید رسید. اگر هم دلیل توهین کردن و فحش دادن‌هایتان این است که عصبانی هستید و نمی‌دانید چطور خشم‌تان را کنترل کنید، پس بدانید این حالت، نشانه‌ی بارزِ بی‌‌کلاس بودن است!

 

از بددهنی کردن در انظار عموم و حتی مهم‌تر از آن از بددهنی کردن نسبت به افراد خاص اجتناب کنید.

 

۲. پشت سر دیگران حرف‌های خوب بزنید

بله درست است؛ به جای اینکه در مورد خنگی، جلفی، یا آزاردهنده بودن کسی که حضور ندارد حرف بزنید، سعی کنید در غیاب او در موردش چیزهای خوب و خوشایند بگویید.

 

 این کار نشان می‌دهد باکلاس‌ هستید و به اندازه‌ی کافی معتمد به نفس و خونسرد هستید که به جای صحبت در مورد نقاط ضعف دیگران، از خوبی‌ها و نقاط قوت آنها سخن می‌گویید.

 

اگر در غیاب افراد، خوبی‌هایشان را تحسین کنید، فردی مثبت و متین جلوه خواهید کرد، نه کسی که همیشه دنبال کمبودهاست.

 

اگر مدام در حال غیبت کردن باشید، مردم فکر می‌کنند آدم بی‌کلاسی هستید، چون به حریم شخصی و حدومرز دیگران احترام نمی‌گذارید.

 

۳. صدایتان بلندترین صدای جمع نباشد

آیا تا به حال شده در یک مهمانی کسی وارد شود و به شما بگوید: «وقتی جلوی ساختمان بودم فهمیدم درست آمده‌ام، چون صدای تو را شنیدم»؟ پس در این صورت بهتر است صدای‌تان را پایین بیاورید. همین‌ که صدای‌تان قابل شنیدن باشد کافی است. فکر نکنید حتما باید فریاد بکشید یا صدایتان را بالا ببرید تا حرف‌تان را ثابت کنید. آرام و ملایم حرف بزنید، حتی اگر در یک جمع شلوغ هستید؛ این نشانه‌ی باکلاس بودن است، چون این پیام را می‌رساند که به اندازه‌ی کافی اعتمادبه‌نفس دارید و مجبور نیستید داد بکشید تا توجه دیگران را به خودتان جلب کنید.

 

اگر در مورد تُن صدایتان تردید دارید، از دوستان‌تان بخواهید به بلندی صدایتان امتیاز بدهند. اگر امتیازات نزدیک به ۱۰ بود، پس حتما تُن صدای‌تان را پایین بیاورید.

 

۴. درباره‌ی میزان باکلاسی‌تان حرف نزنید

کسانی که فکر می‌کنند باکلاس هستند، به دلایلی دوست دارند در مورد باکلاس بودن‌شان حرف بزنند، مخصوصا در مقایسه با کسی که «کلاس» ندارد یا بی‌کلاس است. مثلا اگر دیدید در حال گفتن این جمله هستید که «من دختر باکلاسی هستم…»، پس آن‌قدرها هم باکلاس رفتار نمی‌کنید. اجازه دهید دیگران تشخیص دهند شما واقعا تا چه اندازه باکلاس هستید، نه اینکه خودنمایی کنید یا لاف باکلاس بودن بزنید.

 

ایده‌آل این است که اگر شما باکلاس هستید، هرگز از کلمه‌ی «باکلاس» استفاده نکنید.

 

۵. در حضور دیگران، آروغ نزنید

اگر می‌خواهید باکلاس باشید در حضور دیگران آٔروغ نزنید

 

آروغ زدن در جمع، خوشایند و خنده‌دار یا راهی برای سرگرم‌ کردن دوستان نیست. اگر عادت کرده‌اید محض خنده و شوخی، آروغ بزنید، لطفا دیگر ادامه ندهید! اگر تصادفا و غیرارادی آروغ زدید، ایرادی ندارد. دست‌تان را جلوی دهان‌تان بگیرید و عذرخواهی کنید.

 

۶. برای استفاده از تلفن همراه‌تان، آداب خاص و مناسبی داشته باشید

اگر باکلاس هستید، پس هر ۵ ثانیه گوشی‌تان را چک نکنید. وقتی در میان جمعی هستید، به‌ندرت این کار را انجام دهید. تلفن همراه‌تان را روی ویبره یا تک صدای کوتاه بگذارید و وقتی در میان جمع هستید، شروع به حرف زدن در مورد شخصی‌ترین مسائل‌تان نکنید. فقط وقتی تنها هستید با تلفن‌تان حرف بزنید تا حرف‌های کسی را قطع نکنید، مگر اینکه موردی فوری پیش آمده باشد.

 

واقعا بی‌ادبی است که در یک جمع بگذارید تلفن‌تان هر دو ثانیه یکبار زنگ بخورد.

 

۷. لحن‌تان ملایم باشد، حتی وقتی عصبانی هستید

وقتی در جمع هستید، حتی اگر همسرتان، بهترین دوست‌تان یا یک فرد کاملا غریبه واقعا خشمگین‌تان کرد، شما باید یک نفس عمیق بکشید، چشمان‌تان را ببندید، آرام حرف بزنید و به‌طور کلی خونسردی‌تان را حفظ کنید. اجازه ندهید کسی شما را در حال داد و فریاد زدن ببیند. البته سعی کنید در خلوت‌تان هم این کارها را نکنید!

 

یادتان باشد اگر داد و بیداد نکنید، معمولا بهتر می‌توانید حرف‌تان را بزنید.

 

۸. در مورد میزان درآمد حرف نزنید

اینکه در مورد میزان درآمدتان و میزان سرمایه‌تان حرف بزنید یا درباره‌ی اینکه اتومبیل یا لباس یا گوشواره‌های جدیدتان چقدر می‌ارزد یا حقوق‌تان افزایش پیدا کرده‌است، باکلاس نیست. در مورد میزان درآمد پدر و مادرتان، همسرتان، دوست صمیمی‌تان یا هر کس دیگری صحبت نکنید؛ این کار اصلا باکلاس نیست.

 

هرگز از دیگران در مورد میزان درآمدشان سؤال نکنید.

 

بخش سوم: باکلاس رفتار کنید

 

۱. با اصالت باشید

اگر می‌خواهید باکلاس باشید بااصالت باشید

 

اگر باکلاس هستید، به گونه‌ای زندگی کنید که باعث سربلندی و افتخارتان باشد. اگر معمولا با نیرنگ و خودنمایی زندگی می‌کنید، حتما دلیلش را بررسی کنید. کسی که منش و طرز رفتارش همراه با بزرگواری و غرور باشد، هرگز نیاز ندارد پشت یک نقاب پنهان شود. اگر نتوانید خود حقیقی‌تان را به دیگران نشان بدهید پس آنها چه کسی را خواهند دید؟ دست از تظاهر بردارید. احتمالا از شنیدن اینکه شما باید خودتان باشید خسته شده‌اید، اما این واقعیت دارد. تظاهر و وانمود کردن مانع باکلاس بودن‌تان می‌شود.

 

شما مجبور نیستید در تمام موقعیت‌ها و شرایط ۱۰۰درصد خودتان باشید. مطمئنا باید خودتان را بسته به شرایط سازگار کنید؛ مثلا حین صحبت با استادتان یا با بهترین و صمیمی‌ترین دوست‌تان. اما در مجموع و ذاتا باید همیشه خودتان باشید و اصالت‌تان را حفظ کنید.

 

۲. متکی به خودتان باشید

شما باید باادب و مبادی آداب باشید، اما برای خوشایند دیگران سر تعظیم فرود نیاورید. اگر این نکته را رعایت کنید، بعدها خواهید دید که چه امتیازاتی نصیب‌تان می‌شود. وقت و زمان در دسترس بودن‌تان را محدود کنید و در برخورد با دیگران برای خودتان حد و حدودی مشخص کنید تا آنها نیز از حریم شخصی‌تان آگاه شوند. به جای اینکه همیشه درگیر مشغله‌ها و برنامه‌های گوناگون باشید، زمانی را به خودتان اختصاص دهید تا خود واقعی‌تان را بهتر بشناسید؛ این شیوه خیلی باکلاس است!

 

دیگران شما را به‌عنوان فردی خاص خواهند دید و احترام بیشتری برای شما قائل خواهند شد.

 

۳. جسور باشید

از طرز تفکر کنش‌پذیر – پرخاشگر دست بردارید؛ با این شیوه‌ی تفکر در نهایت سردرگم و دستپاچه خواهید شد. جسارت و بی‌باکی نشان‌دهنده‌ی پختگی، با فکر بودن و اعتمادبه‌نفس است. باکلاس بودن نیاز به تعادل فکری دارد و جسارت از اولویت‌های آن به شمار می‌رود.

 

۴. تظاهر به دانایی نکنید

وقتی در گروه یا پیش کسی هستید و صحبت در مورد موضوعی پیش می‌آید که اطلاعی درباره‌اش ندارید، مصلحت این است که بگویید در حال حاضر اطلاعی در این مورد ندارید، یا اگر می‌خواهید خودتان ادامه‌ی بحث را در دست بگیرید، درباره‌ی آن موضوع سؤال کنید و ببینید چه کسی در این مورد اطلاع خاصی دارد. این طر رفتار نه تنها بلوغ و پختگی شما را می‌رساند، بلکه نشان می‌دهد تا چه حد روشنفکر هستید.

 

وقتی چیزی را نمی‌دانید و این عدم آگاهی را تأیید می‌کنید، دیگران احترام بیشتری به شما خواهند گذاشت.

 

۵. با دیگران همان‌گونه رفتار کنید که دوست دارید با شما رفتار کنند

یک قانونِ طلاییِ قدیمی وجود دارد که می‌گوید با همه، چه بزرگ و چه کودک، همان‌طور رفتار کنید که انتظار دارید با شما رفتار کنند. مثلا قبل از اینکه دعوت به شام را کنسل کنید به دیگران رسما اطلاع بدهید، صدای کسانی باشید که نمی‌توانند صدای خودشان را به جایی برسانند، با پدر و مادرتان تماس بگیرید و خودتان خبرها را به گوش‌شان برسانید، از دوستان‌تان خبر بگیرید و از حال خودتان هم به آنها خبر بدهید؛ این‌ها نمونه‌های ساده‌‌ی رفتاری هستند که کلاس و اصالت شما را می‌رسانند.

 

دوستانی را برگزینید که ارزش‌های مشترکی با شما داشته باشند.

با همه‌ی افراد جوری رفتار کنید که گویی با شما برابرند، مگر اینکه خودشان ثابت کنند از شما پایین‌تر هستند. به همه با دید خوش‌بینانه نگاه کنید.

همیشه و همیشه به بزرگ‌تر‌ها احترام بگذارید. بی‌ادبی کردن نسبت به بزرگ‌تر‌ها، بی‌بروبرگرد نشانه‌ی بی‌کلاس بودن است.

 

۶. برای پذیرش تغییرات مثبت و رشدِ فردی آماده باشید

خودتان را سرزنش نکنید، بلکه پذیرای تغییرات سازنده باشید. در دنیای امروز ما، تغییر اجتناب‌ناپذیر است. شما هم بخشی مثبت و انعطاف‌پذیر از این دنیا باشید و به دیگران هم همین راه را نشان بدهید. به جای اینکه مانند کبک سرتان را در برف فروکنید، با زندگی روبه‌رو شوید، دیگران هم ناگزیر خواهند فهمید شما کسی هستید که عقاید و پندارهای‌تان ارزشمند است.

 

در کلاس‌هایی ثبت نام کنید که مهارت‌های توسعه‌ی فردی و مهارت‌های جدیدی به شما بیاموزند.

یادتان باشد، یادگیری هرگز پایانی ندارد. این که فکر کنید همه چیز را می‌دانید اصلا باکلاس نیست.

 

۷. مطلع و آگاه باشید

کار عاقلانه این است که از نظر سیاسی، فرهنگی و مذهبی آگاه باشید. حتی ابتدایی‌ترین دانش هم می‌تواند فرد را از شرمنده شدن و به دردسر افتادن و دست و پاچلفتی جلوه کردن نجات بدهد. اگر از قبل می‌دانید قرار است با کسی که زمینه‌ی علمی یا تحصیلی متفاوتی با شما دارد ملاقات کنید، خوب است کمی در مورد دانش او تحقیق کنید و اطلاعات بیشتری کسب کنید تا دچار اشتباه و خجالت نشوید.

 

اهل مطالعه باشید. این مسئله بخشی مهم از باکلاس بودن و حفظ کلاس و پرستیژ در گفتگوهاست.

 

۸. تشخیص دهید چه زمانی برای درخواست کمک مناسب است، اما رفتارتان ناشی از ناتوانی و ناامیدی نباشد

برای یک آدم باکلاس، بیان عجز و ناتوانی مانندِ مرگ است. یک نفس عمیق بکشید، قوی باشید و با ظرافت و متانت با موقعیت پیش‌آمده کنار بیایید. نتیجه هر چه که باشد، شما پیروز خواهید بود. اگر کنترل امور از دست‌تان خارج شد و شما کاملا احساس آشفتگی و ناتوانی کردید، از یک دوست صمیمی یا یکی از اعضای خانواده کمک بخواهید.

 

اینکه قبول کنید مشکلی دارید و سعی در برطرف کردنش داشته باشید، باکلاس است. عدم پذیرش مشکل، یعنی بی‌کلاسی.

 

۹. مسئولیت‌پذیر باشید

افراد باکلاس خودشان کارهای مربوط به خودشان را انجام می‌دهند، مثلا در یک رستوران طبیعی است که تمیز کردن میز و چیدن آن را کسانی انجام دهند که کارشان همین است، اما در مواردی غیر از این، اشخاص باکلاس، خودشان را مسئول زباله‌ای که تولید کرده‌اند می‌دانند یا وسایل‌شان را خودشان حمل می‌کنند و انتظار ندارند دیگران برای‌شان این کار را انجام بدهند. زمانی که کسی لطفی در حق‌شان می‌کند، فورا متوجه این لطف می‌شوند و قدردانی و سپاس‌شان را ابراز می‌کنند، اما افراد بی‌کلاس و مغرور فکر می‌کنند کارِ انجام شده وظیفه بوده و کمک و لطف دیگران را نادیده می‌گیرند.

 

اگر در خانه‌ای مهمان هستید، در تمیزکاری‌ها و جمع و جور کردن‌ها به میزبان کمک کنید. اگر اتومبیل دوستی را امانت گرفته‌اید، قبل از برگرداندن‌، باکش را از بنزین پُر کنید.

 

اگر اشتباهی مرتکب شدید، مسئولیتش را بپذیرید، نه اینکه تقصیر را گردن کس دیگری بیندازید.

 

۱۰. باملاحظه و دلسوز باشید

افرادِ واقعا باکلاس، ذاتا حتی از فکر اینکه اسباب مزاحمت دیگران شوند، آنها را برنجانند، راه دیگران را سد کنند یا به هر طریقی زحمتی برای دیگران ایجاد کنند، اجتناب می‌کنند. یک فرد باکلاس وقتی در میان غریبه‌هاست، سرش به کار خودش گرم است و کاری نمی‌کند که دیگران معذب باشند. افرادی که واقعا باکلاس هستند، نسبت به همه مهربان و رئوف هستند؛ چه مدیرعامل شرکت‌شان باشد و چه پستچی یا سرایدار.

 

اشخاص باکلاس، اسم دیگران را می‌دانند و وقتی مرتبا دیدارشان می‌کنند آنها را به اسم‌شان خطاب می‌کنند، چه دربان باشد و چه همسر رئیس. این افراد با همه یکسان رفتار می‌کنند، با احترام و نزاکت.

 

۱۱. آداب معاشرت را رعایت کنید

تا جایی که می‌توانید از عبارات مؤدبانه استفاده کنید، مثلا بگویید: «بله خانم»، «خیر آقا» و «متشکرم». با بزرگ‌ترها مؤدبانه رفتار کنید. اگر عطسه‌تان گرفت، دستمال جلوی دهان‌تان بگیرید. در میان جمع، خورده‌های غذا را از لای دندان‌هایتان درنیاورید. انگشت‌تان را در دهان یا بینی‌تان نکنید. در میان جمع خودتان را نخارانید، موهایتان را برس نزنید، آرایش نکنید یا با لباس‌تان ور نروید. همه‌ی این کارها را می‌توانید در خلوت‌تان انجام دهید، پس صبر کنید تا جای مناسبی پیدا کنید. با خنده‌های ناگهانی و پر سروصدا، سکوت را نشکنید.

 

در صورت لزوم کتاب‌های آداب اجتماعی مطالعه کنید.

 

بخش چهارم: باکلاس غذا بخورید

 

باکلاس غذا خوردن هم در موقعیت‌های کاری و رسمی و هم در موقعیت‌های اجتماعی و خانوادگی اهمیت زیادی دارد. ممکن است در هر منطقه یا شهری که زندگی می‌کنید، فرهنگ و قواعد خاص خودتان را داشته باشید، اما اصول ثابتی وجود دارند که باید حتما به آنها توجه کنید.

 

۱. قبل از شروع غذا

اگر به یک مهمانی شام دعوت شده‌اید، بهتر است هر چه زودتر اطلاع دهید که می‌توانید در آن مهمانی شرکت کنید یا نه. چرا که اگه میزبان مطمئن نباشد شما در مهمانی شرکت می‌کنید یا نه، برنامه ریزی برای او سخت‌تر می‌شود. اگر میزبان درمورد داشتن همراه صحبتی نکرده است،‌ بهتر است کسی را همراهتان نبرید.

 

۲. هدیه

اگر برای اولین بار است که به منزل میزبان می‌روید، بد نیست چیزی به عنوان کادو همراهتان ببرید. اگر دسر یا هر خوراکی دیگری به همراهتان می‌برید، توقع نداشته باشید میزبان سر میز شام یا در آن مهمانی از خوراکی شما استفاده کند. چون ممکن است با بقیه غذاهایی که میزبان تدارک دیده همخوانی نداشته باشد و به هر حال میزبان برای خوراکی‌هایی که قرار است سرو کند برنامه‌ریزی کرده است.

 

۳. شروع به غذا خوردن

اگر بیرون از خانه و در یک رستوران غذا می‌خورید، قبل از اینکه هر کدام از اعضای گروه غذای‌شان را دریافت کنند، شروع به غذا خوردن نکنید. اگر مهمانی در منزل برگزار می‌شود، منتظر بمانید تا میزبان سر میز حاضر شود و قاشقش را بردارد و بعد شروع به خوردن غذا کنید.

 

۴. خوردن غذا

قبل از اینکه سر میز بنشینید، تلفن همراهتان را خاموش کنید. وقتی که در جمع حضور دارید، مودبانه نیست با تلفن‌تان صحبت کنید یا پیام بفرستید.

هیچوقت با دهان پر صحبت نکنید. این کار چندش‌آور است. حتی اگر کسی از شما سؤالی پرسید، اول غذای‌تان را قورت دهید و بعد پاسخ دهید.

قبل از اینکه به غذای‌تان نمک، فلفل یا هر طعم دهنده‌ی دیگری اضافه کنید، اول غذا را بچشید. اگر این کار را نکنید، ممکن است میزبان از این کار شما دلگیر شود.

قبل از اینکه شروع به غذا خوردن کنید، همه‌ی غذا را تکه‌تکه نکنید، یا تمام خورشت را به برنج اضافه نکنید، هر بار یک یا دو تکه را جدا کنید، یا یک یا دو قاشق خورشت روی برنج‌تان بریزید.

هیچوقت غذای‌تان را فوت نکنید. اگر غذا خیلی داغ است، یکی-دو دقیقه صبر کنید تا سرد شود.

بعضی از غذاها باید با دست خورده شوند. در چنین مواقعی منتظر باشید اول میزبان شروع کند.

از هر چیزی که روی میز قرار دارد، یک یا دو لقمه امتحان کنید،‌ مگر اینکه به غذای خاصی آلرژی داشته باشید.

اگر از غذای میزبان خوشتان آمده، حتما از آن تعریف کنید. اما اگر غذا را دوست نداشتید، در مورد آن حرفی نزنید.

از قاشق و چنگال‌تان برای غذا خوردن استفاده کنید نه برای ژست گرفتن!‌

آرنج‌هایتان را روی میز نگذارید.

آرام غذا بخورید و سرعت‌تان را طوری تنظیم کنید تا به طور تقریبی غذای‌تان همراه با میزبان به پایان برسد.

اگر در رستوران چیزی از دست‌تان ریخت به پیش‌خدمت اشاره کنید به شما کمک کند. اگر در منزل میزبان هستید، چیزی که ریخته شده را بردارید و لکه را پاک کنید. اگر لکه به این راحتی‌ها قابل پاک شدن نیست، پیشنهاد دهید بعدا در پاک کردن آن کمک کنید.

وقتی غذای‌تان تمام شد، قاشق و چنگال‌تان را روی میز یا توی بشقاب‌تان بگذارید.

هیچوقت سر میز از خلال‌دندان یا نخ‌داندان استفاده نکنید.

 

۵. بعد از غذا

بعد از اینکه غذا تمام شد، بلافاصله مهمانی را ترک نکنید. حدود یک ساعت در منزل میزبان بمانید، بعد از میزبان تشکر کنید، خداحافظی کنید و بعد مهمانی را ترک کنید. اگر مهمانی غیر رسمی است، برای تمیزکاری به میزبان پیشنهاد کمک بدهید.

 

۶. بعد از ترک مهمانی

همیشه بعد از اینکه مهمانی را ترک می‌کنید، قبل از اینکه بیشتر از یکی دو روز بگذرد برای میزبان پیغام تشکر بفرستید. از غذای خوشمزه‌ی آنها تشکر کنید و برای نشان دادن قدردانی‌تان، درمورد یکی از چیزهای دیگری که درمورد مهمانی دوست داشتید نظرتان را بگویید. پیغامی که می‌فرستید باید مختصر و احساسی باشد.

 

منبع: الو دکتر

 

نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.

مهارت‌های زندگی

برای خانم‌های تحصیل‌کرده

مربی رشد فردی

دکتر آناهیتا چشمه علایی


برای باز شدن صفحات بصورت همزمان

چگونه با شخصیت غذا بخوریم

کلید ctrl   را پایین نگه داشته

سپس روی لینک کلیک کنید!

 

 

از نوجوانی تمرین کنید “شیک” رفتار کنید. وقتی رفتار شما “شیک” باشد، اگر گونی به تن داشته باشید، خوش لباس به نظر می‌آیید. وقتی شیک رفتار می‌کنید، اگر از خانواده اسم و رسم داری نباشید، اصیل و درست و حسابی به نظر می‌آیید. البته اگر ثروتمند هستید و لباس‌های گران و مارک دار به تن دارید، ولی رفتار شما “شیک” نیست، تازه به دوران رسیده و ناخوشایند به نظر خواهید رسید. منظور من از رفتار “شیک”، با کلاس رفتار کردن است. طرز راه رفتن، نشستن، حرف زدن و غذا خوردن آدم‌های باکلاس و شیک را در با دقت بررسی کنید و از رفتار آنها تقلید کنید.

 

این مقاله در مورد “شیک” غذا خوردن است. بعضی‌ها لباس‌های گران به تن دارند، سوار ماشین‌های آن چنانی می‌شوند، بعد موقع غذا خوردن که می‌رسد، انگشت مبارکشان را وسط ساندویچ فرو می‌برند و میان سس غلیظ، بالا و پایین می‌برند تا یک دانه خیارشور پیدا کنند و دور بریزند. بعد چنان حریصانه ساندویچ را گاز می‌زنند که تمام سس روی چک و چانه‌شان راه می افتد. بعضی دیگر، هر بار می‌خواهند قاشق را به دهان بگذارند روی بشقاب شیرجه می‌زنند، دهانشان را به اندازه غار باز می‌کنند و حریصانه قاشقی که به اندازه یک ملاقه است به دهان خود فرو می‌برند. برخی دیگر، موقع غذا خوردن به اندازه یک بچه دو ساله ریخت و پاش می‌کنند. آن‌ها غذا در اطراف بشقاب و روی لباسشان پخش و پلا می‌کنند. یاد بگیرید از کارد و چنگال استفاده کنید. من هفده هجده ساله‌هایی می‌شناسم که بلد نیستند گوشت را قطعه قطعه کنند و باید مامان جونشان این کار را برای آن‌ها انجام بدهد.

رفتار این آدم‌ها که آخر فاجعه است، ولی از این رفتارهای فاجعه که بگذریم، کلاً ما ایرانی‌ها خیلی تند تند غذا می‌خوریم، انگار یکی دنبالمان کرده است! پختن غذاهای سنتی ایرانی مثل قورمه سبزی، خورش فسنجان و خورش قیمه، ساعت‌ها طول می‌کشد، بعد ما ظرف پنج دقیقه آن‌ها را می‌خوریم… این شیوه غذا خوردن (که متاسفانه شیوه من هم هست و دارم روی تغییر عادتم کار می‌کنم) علاوه بر نازیبا بودن، ناسالم است. ما بیست دقیقه پس از آن که به اندازه کافی غذا خوردیم، احساس سیری می‌کنیم. وقتی غذا خوردن ما فقط پنج دقیقه طول بکشد، با وجود این که به اندازه کافی خورده‌ایم، باز هم احساس سیری نمی‌کنیم. به همین دلیل بیش از اندازه می‌خوریم.

 

ما ایرانی‌ها قاشق را پر می‌کنیم و داخل دهان می‌گذاریم. بعد همانطور که داریم لقمه قبلی را می‌جویم، قاشق بعدی را پر می‌کنیم. لقمه را قورت داده و قورت نداده قاشق بعدی را به دهان فرو می‌بریم و به سراغ پر کردن قاشق سوم می‌رویم. وسط غذا خوردن نفس نمی‌کشیم! بدو بدو قاشق‌ها را پر می‌کنیم و به زور در حلقمان فرو می‌بریم.

 

فکر می‌کنم علت عجله ما برای بلعیدن غذا در این باشد که تا پنجاه شصت سال پیش، مردم یک سینی بزرگ وسط سفره می‌گذاشتند و همه سر همان سینی می‌نشستند و غذا می‌خوردند. به همین دلیل وقتی داشتند لقمه قبلی را می‌جویدند باید لقمه بعدی را در دست می‌گرفتند و گرنه دیگری آن را قاپ می‌زد! امروزه ما در بشقاب غذا می‌خوریم. معمولاً به اندازه کافی و یا حتی بیش از نیازمان، غذا سر سفره داریم، ولی انگار عادت اجدادمان در وجود ما حک شده است.

 

برای این شیک و سالم غذا بخورید، پیشنهاد می‌کنم به شیوه زیر غذا بخورید:

( اعتراف می‌کنم من هم دارم تمرین می‌کنم و هنوز این شیوه را بخوبی یاد نگرفته‌ام)

 

 

این  هم چند نکته اضافی برای رعایت آداب غذا خوردن:

 

بیایید شیک غذا بخوریم. اینطوری سالم‌تر و جذاب‌تر خواهیم بود.

 

 

{3}


نظرات

عالی بود گیس گلابتون،عــالیخیلی نکات کاربردی و خوبی رو متذکر شدید. یاد خودم افتادم که با چه عجله ای غذا می خورم اون قدر که گاهی لقمه توی مری گیر می کنه و با کلی آب می فرستمش پایین.ازتون متشکرم که این مطالب مفید رو با ما شریک میشید

با سلام واحترامواقعا ازخواندن اين پست كه كاملا باب ميلم بود خوشحال شدم.بسيار ممنونم از شما. با احترام

سلام خانم دکتر عزیزمبه نکته ی خیلی خیلی خوبی اشاره کردید .

سلام و ممنون از راهنمایی کاربردی، خوشحالم اگه هیچیم شیک نیست غذا خوردنم ناخوداگاه شیکه 😀😀 فقط جسارتا، من زیاد خوندم از نیم ساعت قبل تا یم ساعت بعد از غذا اب یا نوشیدنی سرد نخورید، این با یک جرعه اب بین هر چند قاشق تناقض نداره؟

به طور کلی آب سرد خوب نیست. من در مورد آب سرد ننوشتم. یکی دو جرعه کوچک آب، وسط غذا خوردن هیچ اشکالی ندارد.

سلااااام خانومی بعد چن وقت اومدم اینجا . قبلنها آروم و با لذت و آرامش میخوردم یا به قول شما شیک ولی از وقتی دخترم بدنیا اومده وحشتناک میخورم و نمیفهمم چی میخورم سه ساله ….

یکی از دلایل تند غذا خوردنمون هم غذا خوردن عصبیه من خودم اینجوریم گهگاه انقدر عصبیم و جوری تند تند میخورم غذامو که اصلا نمیفهمم چی خوردم….. و اتفاقا این روزا همینجور داره افزایش پیدا می کنه….ولی کلا غذا خوردنو چون خون رو از سمت مغز به سمت دستگاه گوارش سرازیر می کنه واقعا باعث میشه اون استرس و عصبیت آدم فوق العاده کاهش پیدا کنه…..

چه خوب در روایات هم آداب جالبی برای غذا خوردن آمده شینده ام یکی از پزشکان غیر ایرانی چند سال پیش به ایران میآید و میگوید میخواهم بدانم چرا علمای اسلام طول عمر زیادی دارند در ابتدا به دیدار فکر میکنم آیت الله مرعشی یا آیت الله بروجردی میرود . کمی وقت ناهار میشود . میگویند بعد از ناهار پزشک خارجی خداحافظی کرد و رفت گفتند پس سوالت را نپرسیدی گفت جواب سوالم را گرفتم چون دیدم لقمه های غذایشان را خوب میجوند.

عاااالی بوداتفاقا دیروز سر ناهار داشتم به این موضوع فکر میکردم که چرا غذا خوردن بعضی ها این قدر باکلاس به نظر میرسد، تقریبا به این نتیجه رسیدم که آرام خوردن غذا و با دهان بسته جویدن باعث با کلاس نشان دادن فرد می شود.ممنون از مطلب

سلام.خیلی متن خوبی بود من فک میکنم چون ما الگوی تغذیه درستی نداریم مثلا صبحانه رو معمولا کامل نمیخوریم و یا وعده شام خیلی دیر صرف میشه برای همین خیلی گرسنه سر میز غذا حاضر میشیم و این باعث میشه غذا رو با عجله و سریع بخوریم.یک سوال هم دارم خانم دکتر عزیزم با غذا آب بنوشیم برای بدن ضرر نداره؟ممنونم از مطلب بسیار کاربردی و عالیتونچگونه با شخصیت غذا بخوریم


نه گلم. یکی دو جرعه آب چه ضرری داره؟

این روش غذا خوردن شیک هست ولی خیلی مضررهاخه هر دوتا قاشق یه جرعه اب در اینده طرف مبتلا ب سرطان میشه از نظر پزشکی اصلا روش مناسبی برا معده و سلامتی نیس

از نظر پزشکی؟ آیا شما پزشک هستید؟ دوست گرامی مطمئن باشید نوشیدن چند جرعه آب شما را مبتلا به سرطان نمی کند. اگر شما دوست ندارید آب بنوشید، هرجور صلاح می دانید، ولی تصمیم شما ارتباطی به سرطان ندارد. بعلاوه توجه بفرمایید تاکید من روی آهسته غذا خوردن و حریص نبودن است، نه روی آب نوشیدن. در هر صورت متشکرم نظرتان را نوشتید. در آینده هم مرا از خواندن نطرات خوب خودتان بی بهره نگذارید.

بسیار عالی.منم گاهی موقع غذا خوردن عجله می کنم.

آدرس: بومهن- بلوار امام

تلفن:  76258183-021

ایمیل: info@gisgolabetoon.ir 


 



 


 

ارسال رایگان سفارش های بیشتر از 250 هزار تومان و کمتر از 10 کیلوگرم

ارسال رایگان سفارش های بیشتر از 250 هزار تومان و کمتر از 10 کیلوگرم

چه یک فرد ساده باشید چه یک دیپلمات لازم است تا با آداب غذا خوردن آشنایی داشته و در استفاده از آنها بکوشید.بسیاری از گفتگوهای دوستانه یا  قراردادهای تجاری بزرگ معمولاً از یک دیدار دوستانه شروع می شود. ممکن است شخصی را که قصد دارید به عنوان شریک تجاری یا شریک زندگی برای آینده خود برگزینید شما را به صرف شام در یک مهمانی رسمی خانوادگی یا در یک رستوران دعوت کند. توصیه میکنم قبل از  اینکه عازم مهمانی شوید این مطلب را با دقت بخوانید تا با آداب غذا خوردن در یک مهمانی کاملاً آشنا شوید و بتوانید تأثیر فوق العاده ای را برروی طرف مقابل بگذارید.بهترین حالت نشستن دور میزمعمولاً بهترین حالت برای قرار گرفتن دور میز به گونه ای است که هیچ دو زن یا دو مردی کنار هم قرار نگیرند. از طرفی دیگر افراد بزرگ تر کنار هم و در رأس میز و افراد جوان تر کنار هم و در طرف دیگر میز قرار بگیرند.و همچنین بهتر است آقا و خانم میزبان در دو انتهای میز یا در وسط میز و روبروی یکدیگر بنشینند.

طرز نشستن در پشت میز هم یکی دیگر از نکات آداب غذا خوردن است که تا حد زیادی بیانگر نوع شخصیت شماست. غالباً افراد ی که از اعتماد به نفس بالایی بر خوردار هستند به صورت صاف می نشینند. یکی از اصول مهم غذا خوردن درست نشستن بر روی صندلی پشت میزغذا خوری است. بهتر است هنگام صرف غذا به حالت کشیده و صاف بر روی صندلی قرار بگیرید  و از هر گونه قوز و خم کردن بیش از حد پشت یا گردن خود، به جلو یا عقب اجتناب کنید. همچنین حین صرف غذا  از خم شدن روی بشقاب غذا خود داری کرده و غذا را به سمت دهان خود بیاورید.چگونه با شخصیت غذا بخوریم

از دیگر نکات ضروری حین صرف غذا، استفاده صحیح از دستمال سفره می باشد. قبل از صرف غذا باید دستمال سفره بر روی زانو قرار گرفته و تا پایان غذا همان جا بماند. در صورتی که  قصد ترک کردن موقتی میز را دارید باید دستمال سفره را بر روی صندلی گذاشته  تا دیگران متوجه بازگشت شما باشند. بعد از اتمام غذا هم باید دستمال سفره را بدون مچاله یا تا کردن در سمت راست بشقاب ها قرار دهید. معمولاً در حین غذا خوردن از دستمال سفره برای پاک کردن دور دهان ( نه همه ی صورت ) به صورت آرام و آهسته استفاده می شود.

این مطلب را از دست ندهید: در تزیین میز شام برای یک مهمانی چطور عمل کنیم؟

از دیگر آداب غذا خوردن، آداب سرو غذاست که می بایست توسط میزبان رعایت شود. غذا باید در جهت خلاف عقربه های ساعت و از سمت چپ افراد سرو شده و ظروف غذا باید از سمت راست میهمانان جمع آوری شود.همچنین از دیگر آداب غذا خوردن این است که  قبل از میزبان شروع به خوردن غذا نکنید  و برای برداشتن چیزی از روی میز خودتان را زیادی کش نیاورید. در صورت نیاز بهتر است از کسی که به آن چیز نزدیک است خواهش کنید تا آن را به شما بدهد.

بهتر است زمان غذا خوردن با آرامش یا صحبت های دلنشین سپری شود. در این زمان از جر و بحث و موضوعات بحث بر انگیز یا صحبت در مورد عناوین سیاسی یا توضیح  در مورد رژیم غذایی خاص خود و …  دوری کنید.  جدای از این موارد، حواستان باشد حین صحبت کردن با قاشق و چنگال به افراد دور میز اشاره نکنید.

در همان ابتدا تلفن همراه خود را خاموش یا بر روی آیکون سایلنت قرار دهید و اگر منتظر تلفن بسیار مهمی هستید ، حواستان باشد در حالی که پشت میز جای مناسبی برای پاسخ دادن به تلفن نمی باشد.بهتر است قبل از چشیدن غذا به آن نمک و ادویه اضافه نکنید، این کار نشانه ی بی احترامی به میزبان و آشپز می باشد.برای سرد شدن سوپ کمی صبر کنید نه اینکه آن را فوت کنید و هنگام خوردن از هورت کشیدن آن خود داری کنید.هنگام صرف سوپ قاشق را از پهلو به دهان خود نزدیک  و هنگام صرف غذا قاشق را از رو برو به دهان وارد کنید.غذا خوردن با عجله و یا بر داشتن لقمه های بزرگ و یا تکه کردن غذا به اندازه های بسیار کوچک،  نشانه هایی از بی ادبی نسبت به میزبان به شمار می رود.هنگام غذا خوردن از کارد و چنگال مخصوص هر مورد استفاده کنید. توجه داشته باشید قاشق سوپ خوری گرد و قاشق غذا خوری بیضی شکل هستند.برای بریدن تکه های گوشت چنگال را در دست چپ گرفته و گوشت را در جای خود محکم کنید و چاقو را در دست راست گرفته و با آن گوشت را تکه کنید، سپس چنگال را به دست راست منتقل کرده و تکه ی گوشت را میل کنید.هیچ گاه سر میز هوس نکنید استخوان ها را بلیسید.برای جدا کردن استخوان یا غضروف به جای استفاده از دست از چنگال مربوطه  کمک بگیرید. در صورتی که با خوردن غذای خاصی آشنایی ندارید بهتر است قبل از شروع کمی به خوردن دیگران دقت کنید.هل دادن بشقاب بعد از تمام شدن غذا نشانه ی بی نزاکتی است.لطفاً سر میز تکه های باقی مانده را از لای دندان ها در نیاورید. برای این کار بهتر است عذر خواهی کرده و میز را ترک گفته و این کار را در دستشویی انجام دهید.

برای بر جای نماندن لکه های چربی بر روی لیوان ها بهتر است قبل از نوشیدن دور دهان خود را تمیز کنید. هنگام صرف غذا هیچ گاه آرنج خود را بر روی میز قرار ندهید. این کار را بعد از اتمام غذایتان می تواند انجام دهید.اگر در رستوران هستید هیچ گاه باقی مانده ی غذایتان را به خانه نبرید.از کشیدن سیگار هنگام صرف غذا به طور جدی اجتناب کنید.سعی کنید قاشق و چنگال با دندان هایتان برخورد نداشته باشد و صدا ندهد.اگر سهوا چیزی را بر روی لباس مهمان دیگری ریختید با خونسردی از وی عذر خواهی کنید و بگذارید خود فرد به کمک پیش خدمت آن را تمیز کند و خودتان اقدام به تمیز کردن لباس فرد نکنید.از دیگر اصول مهم در آداب غذا خوردن قدردانی  از میزبان است. حتماً و حتماً در پایان غذا صمیمانه از میزبان تشکر کنید و کارد و چنگال ها را به صورت موازی در سمت راست بشقاب ها قرار دهید.

در تزیین میز شام برای یک مهمانی چطور عمل کنیم؟

سوفله خوری استیل برای چه استفاده هایی توصیه می شود؟

کاربرد اردو خوری چیست؟

چطور یک جشن سالگررد ازدواج به یاد ماندنی برگزار کنیم؟

ایده هایی برای تزیین یک میز پذیرایی جذاب

اطلاع از جشنواره ها و تخفیف های شیک و تک

لطفا ابتدا وارد حساب کاربری تان شوید!

برای استفاده از لیست علاقه مندی ها به صورت رایگان یک حساب کاربری ایجاد کنید.

یک حساب کاربری ایجاد کنید تا کالاهای مورد پسندتان را از دست ندهید

چگونه با شخصیت غذا بخوریم
چگونه با شخصیت غذا بخوریم
0

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *