چگونه دفتر ازدواج بزنیم

 
helpkade
چگونه دفتر ازدواج بزنیم
چگونه دفتر ازدواج بزنیم

سازمان ثبت با توجه به اعلام نیاز واحدهای ثبتی در سراسر کشور و در قالب قوانین موجود، آزمون سردفتری ازدواج برگزار می کند. مطابق با آخرین آگهی آزمون سردفتری ازدواج، تدین به دین مبین اسلام و متعهد به نظام جمهوری اسلامی ،التزم به احکام شرعی ، متأهل بودن،  دارا بودن حداقـل ۲۵ سال تمام،  حسن شهرت وتوانایی انجام کار وبرخورداری از سلامت کامل جسمانی و روانی از جمله شرایط عمومی برای داوطلبان این آزمون می باشد.

– دارندگان مدرک علمی حداقل سطح دو ( اتمام رسائل و مکاسب )صادره از شورای عالی مدیریت حوزه های علمیه قم، خراسان رضوی و اصفهان و یا از دبیرخانه شورای برنامه ریزی مدارس علوم دینی اهل سنت و دانشکده الهیات دانشگاه تهران.
– دارندگان مدرک افتاء از مراجع مسلم اهل سنت که به تائید رئیس قوه قضائیه رسیده باشد.
–  دارندگان مدرک کارشناسی یا بالاتر در یکی از  رشته های حقوق، الهیات و معارف اسلامی ( گرایش فقه و مبانی حقوق اسلامی )، علوم ثبتی، حقوق ثبت اسناد و املاک، حقوق سردفتری اسناد رسمی و مدیریت ثبت
– روحانیون در صورت دارا بودن مدرک تحصیـلی حداقل کارشناسی ( لیسانس) در یکی از رشتـه های ادبیات ( فارسی و عرب )، فقه و اصول، تفسیر، علوم قرآنی، حدیث، الهیات و معارف اسلامی .

 1-تصویر مدرک تحصیلی مطلوب.(مندرج در شرایط اختصاصی)

2-تصویر دو طرف کارت پایان خدمت سربازی یا معافیت دائم از خدمت نظام وظیفه عمومی.

3-تصویر تمام صفحات شناسنامه .

چگونه دفتر ازدواج بزنیم

4-تصویر دو طرف کارت ملی .

5- 6قطعه عکس (4× 3) پشت نویسی شده.

1 ) انتخاب سردفتر ازدواج  برای اقلیت های دینی از شمول این آزمون خارج است و حسب اعلام نیاز مراجع دینی مزبور بررسی لازم معمول خواهد شد.

2) سران دفاتر اسناد رسمی و دفتریاران اول مادام که در این سمت اشتغال دارند نمی توانند به عنوان سردفتر ازدواج انتخاب شوند.

3) برابر تبصره الحاقی به ماده 2 نظام نامه مربوط به انتخاب سران دفاتر ازدواج و طلاق و  نقل و انتقال آنان مصوب 22/8/1378 ریاست قوه قضائیه دارندگان پایه های قضائی، وکلای رسمی دادگستری و کارکنان رسمی و پیمانی دستگا ههای دولتی مادام که به مشاغل مذکور اشتغال دارند، نمی توانند به سردفتری ازدواج منصوب شوند.

4) سؤالات مربوط به متون فقه متقاضیان اهل سنت از کتب فقهی آنان استخراج خواهدشد . بنابراین لازم است اینگونه متقاضیان در برگ درخواست نوع مذهب را صریحاً قید نمایند .

5) هرمتقاضی حق انتخاب یک محل را دارد و لازم است نام و کد محل مورد تقاضا را در فرم تقاضانامه ثبت نام اینترنتی درج نمایند.

6) داوطلبان باید محل مورد تقاضا را طبق اعلام نیازهای ذکر شده در آگهی از جهات مختلف مورد بررسی قرار داده و انتخاب نمایند پس ازثبت نام تغییر محل مورد تقاضا به منظور جلوگیری از تضییع حقوق سایر متقاضیان  به هیچ وجه امکان پذیرنمی باشد .

7) ثبت نام و شرکت در آزمون و احراز نمره کتبی ایجاد حقی برای متقاضی نمی نماید احرازصلاحیت برای انتخاب سردفتری ازدواج مطابق مقررات به تشخیص سازمان ثبت اسناد واملاک کشور خواهد بود.

8) متقاضیان در صورت قبولی حق درخواست تغییر محل را تحت هیچ عنوان نخواهند داشت .

برای تأسیس دفتر ازدواج و طلاق شما ابتدا باید شرایط عمومی لازم رو داشته و سپس  موفق به قبولی در مراحل مختلف آزمون سردفتری ازدواج و طلاق (آزمون کتبی و شفاهی (اختیار)، گزینش، کارآموزی و…) بشین.

در قدم اول باید منتظر بمونین تا سازمان ثبت اسناد کشور با توجه به اعلام نیاز مناطق به دفتر ازدواج و طلاق، زمان برگزاری آزمون کتبی سردفتری رو اعلام کنه.

بعد از اعلام زمان آزمون، در مهلت مقرر به سایت سازمان ثبت اسناد و املاک به این نشانی مراجعه و برای شرکت در آزمون ثبت نام می‌کنین.

در زمان معین، آزمون کتبی به صورت تستی و چهارگزینه‎ای برگزار میشه و نتیجه کتبی توسط سازمان ثبت اسناد و املاک یا از طریق مراجعه به سایت فوق، اعلام میشه.

درس

چگونه دفتر ازدواج بزنیم

حقوق مدنی و خانواده

مقررات ثبت اسناد و املاک و دفاتر ازدواج و طلاق

اطلاعات عمومی

ادبیات فارسی

متون فقهی

عربی

احکام شرعی

ضریب

3

3

1

1

3

2

3

در صورتی که در در آزمون کتبی حدنصاب نمره رو کسب کرده باشین برای گزینش معرفی میشین.

بعد از قبول شدن در مصاحبه و گزینش، باید حداقل یک دوره کارآموزی بگذرونین و گواهی اتمام دوره کارآموزی بگیرین.

در نهایت بعد از ارائه گواهی اتمام دوره کارآموزی و با تایید صلاحیت رئیس سازمان ثبت اسناد و املاک کشور به مقام سردفتری ازدواج و طلاق منصوب میشین.

بعد از طی کردن مراحل بالا با موفقیت، باید محل دفترخانه مدنظرتون رو به اداره ثبت اعلام کنین.

بازرسینی از طرف اداره ثبت برای بازرسی محلتون اعزام میشه و در صورتی که شرایط و معیارهای یک دفترخانه مناسب رو داشته باشه، مورد تایید قرار می‌گیره و مجوز فعالیت برای اون صادر میشه

فرایند به نظرت کامل بود؟کاملِ کاملنه ناقص بودثبت نظر

برچسب:ازدواج, دفتر, طلاق

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

آدرس:

ایمیل:

Helpro.ir@gmail.com

تلفن:

هلپرو سامانه کمک به انجام امور اداری است که مجموعه ای از فعالیت های اداری که شما روزانه با آن ها سر و کار دارید را جمع آوری کرده تا شما وقت کمتری را در ادارات تلف کنید

تماس و مشاوره تلفنی از ساعت ۸ صبح الی ۱۲ شب

تماس با تلفن ثابت ۹۰۹۹۰۷۱۶۱۴

تماس با تلفن ثابت از ساعت ۸ صبح الی ۱۲ شب

تماس از سراسر کشور ۱۶۱۴ ۹۰۷ ۹۰۹

صفحه اصلی » آپدیت » ثبت نام آزمون سردفتری ازدواج در سال 99 + شرایط و نحوه ثبت نام آزمون سردفتری ازدواج 99

چگونه دفتر ازدواج بزنیم

جهت مشاوره در زمینه ثبت نام آزمون سردفتری ازدواج در سال 99 + شرایط و نحوه ثبت نام آزمون سردفتری ازدواج 99

از تلفن ثابت در سراسر کشور با شماره ۱۶۱۴_۹۰۷_۹۰۹ (بدون پیش شماره) تماس بگیرید

در صورت عدم دسترسی به تلفن ثابت یا استفاده از کد تخفیف کلیک کنید.

پاسخگویی از ۸ صبح تا ۱۲ شب حتی ایام تعطیل

ثبت نام آزمون سردفتری ازدواج در سال 99 + شرایط و نحوه ثبت نام آزمون سردفتری ازدواج 99 : متقاضیان برای شرکت در این آزمون ها ملزم به داشتن برخی شرایط می باشند که در این مطلب به آن ها پرداخته شده است.

ثبت نام آزمون سردفتری ازدواج 99 ، زمان دقیق و شرایط ثبت نام در ادامه ی این مطلب آمده است …

سلام دوستان و همراهان عزیز سایت مشاورگروپ… همانطور که می دانید سازمان ثبت اسناد و املاک کشور در بازه های زمانی معینی ، اقدام به برگزاری آزمون سردفتری ازدواج جهت جذب نیروی کار به عنوان سردفتری می نماید .

قبل از پرداختن به شرایط آزمون سردفتری به بررسی اطلاعات و تعاریف کلی می پردازیم. در تعریف سردفتر شخصی است که اداره امور دفاتر اسناد رسمی یا دفاتر ازدواج و طلاق را بعهده دارد.

سردفتر در دفاتر اسناد رسمی بر طبق قانون، تمامی معاملات، اسناد رسمی و خواسته های حقوقی افراد را ثبت کرده و گواهی می کند. دفتر اسناد رسمی (یا دفترخانه یا محضر) نهاد مدنی وابسته به قوه قضائیه ایران برای تنظیم و ثبت رسمی اسناد است که بصورت مستقل و بدون وابستگی مالی به حاکمیت سیاسی اداره می‌شود.

همچنین سردفتر دفاتر ازدواج و طلاق کلیه امور مربوط به ثبت ازدواج، طلاق یا هر دو را به صورت شرعی و قانونی انجام می دهد.

سر فصل ها

از شرایط سردفتری به طور کلی می توان به موارد زیر اشاره کرد:
· دارا بودن شرایط اختصاصی لازم (تحصیلات، سابقه و …)
· آشنایی با کلیه قوانین حقوقی و ثبتی کشور
· داشتن ارتباطات اجتماعی مناسب
· قابل اعتماد و امانت دار بودن
· داشتن دقت زیاد و توجه به جزئیات
· داشتن حس مسئولیت پذیری

افرادی که می خواهند سردفتر شوند باید در آزمون سردفتری شرکت کرده و قبول شوند. البته راه های دیگری از جمله خرید مجوز(که هزینه بالایی دارد) هم وجود دارد که اکثر افراد شرایط لازم برای سردفتر شدن از این طریق را ندارند.
آزمون سردفتری به صورت مجزا در قالب آزمون سردفتری اسناد رسمی، آزمون سردفتری ازدواج و سردفتری طلاق برگزار می شود که هر کدام شرایط خاص خود را دارند.

متقاضیان برای شرکت در این آزمون ها ملزم به داشتن برخی شرایط می باشند که در این مطلب به آن ها پرداخته شده است.

در ادامه این مطلب می خوانید :

آزمون سردفتری ازدواج در صورت وجود نیاز در سطح کشور به جذب سردفتر برگزار می گردد و شکل منظمی در زمان بندی این آزمون ها وجود نخواهد داشت.

لذا بهتر است با توجه به فرصت پیش آمده برای برگزاری این آزمون، متقاضیان در اولین فرصت برای جذب از طریق آزمون سردفتری ازدواج اقدام نمایند و شرایط و جوانب این آزمون را به دقت بررسی نمایند.

لازم به ذکر است:

جذب سردفتر از طریق این آزمون تنها برای متقاضیان آقا، امکان پذیر می باشد و آزمون سردفتری ازدواج به صورت آزمون کتبی (تستی) و آزمون اختبار خواهد بود که در این مطلب نحوه طراحی سوالات در هر یک از این دو بخش اشاره گردیده است.

پیش از هر چیز لازم است تا متقاضیان از داشتن شرایط لازم برای شرکت در این آزمون مطلع گردند. برای این منظور دو دسته از شرایط عمومی و اختصاصی برای متقاضیان، به شرح ذیل، در نظر گرفته شده است:

داشتن تدین به دین مبین اسلام
داشتن تعهد به نظام جمهوری اسلامی ایران
لزوم عمل به احکام شرعی
تاهل
داشتن حداقل ۲۵ سال سن کامل
حسن شهرت و نداشتن هرگونه سوء سابقه برای فرد متقاضی
داشتن سلامت کامل جسمانی (به منظور انجام وظایف دفتری) و روانی برای متقضیان الزامیست!

دسته دوم از شرایط، موسوم به شرایط اختصاصی شرکت در آزمون سردفتری ازدواج، به مدارک تحصیلی لازم و مجاز برای این آزمون اشاره دارد که به شرح ذیل است:

داشتن یکی از مدارک ذیل برای شرکت در این آزمون الزامیست:

مدرک علمی سطح دو (تمام رسائل و مکاسب)، که به صورت مستقیم از شورای عالی مدیریت حوزه های علمیه قم، اصفهان، خراسان رضوی و یا دبیرخانه شورای برنامه ریزی مدارس علوم دینی اهل سنت و دانشکده الهیات دانشگاه تهران صادر گردیده باشد.
مدرک افتا از سوی مراجع مسلم اهل سنت (که دارای تاییدیه رئیس قوه قضائیه باشد)
داشتن مدرک کارشناسی و یا بالاتر در هر یک از رشته های حقوق، الهیات و معارف اسلامی (گرایش فقه و مبانی حقوق اسلامی)، علوم ثبتی، حقوق ثبت اسناد و املاک، حقوق سردفتری اسناد رسمی و مدیریت ثبت
روحانیونی که دارای مدرک حداقل کارشناسی در یکی از رشته های ادبیات (فارسی و یا عرب) فقه و اصول، تفسیر، علوم قرآنی، حدیث، الهیات و معارف اسلامی باشند.

این دسته از متقاضیان، برای ثبت نام در این آزمون واجد شرایط اختصاصی نیز می باشند.

مدارک لازم برای ثبت نام

تصویر مدرک تحصیلی مورد نظر (یکی از مدارک مندرج در شرایط اختصاصی فوق الذکر)
تصویر دو طرف کارت پایان خدمت نظام وظیفه و یا تصویر کارت معافیت دائم از خدمت نظام وظیفه عمومی (سربازی)
تصویر تمام صفحات شناسنامه عکس دار
تصویر دو طرف کارت ملی
شش قطعه عکس داوطلب، در اندازه (۴× ۳) و پشت نویسی شده

همان طور که پیش تر گفته شد:

این آزمون به شکل منظم برگزار نمی گردد و در بازه های زمانی مختلف و در صورت وجود نیاز به جذب نیرو در سراسر کشور، این آزمون برگزار می گردد. آخرین آزمون سردفتری ازدواج در دی ماه ۱۳۹۴ برگزار گردیده است .

مطابق با آخرین اطلاعیه منتشر شده در دی ماه ۹۸ نیز، با توجه به اعلام نیاز به جذب سردفتری ازدواج، لزوم برگزاری این آزمون در سال ۹۹ از سوی سازمان ثبت اسناد اعلام گردیده است.

اما با توجه به شرایط پیش آمده، برگزاری این آزمون و زمان آزمون سردفتری ازدواج ۹۹ به طور دقیق، اعلام نگردیده است که متقاضیان می توانند برای این منظور با مشاوران این مجموعه در تماس باشند تا به محض اعلام این زمان، از آن مطلع گردند.

مطابق با آخرین آگهی، مواد امتحانی آزمون سردفتری ازدواج عبارتند از:

ذکر برخی نکات در خصوص آزمون سردفتری ازدواج

۱- این آزمون شامل انتخاب سردفتران ازدواج برای اقلیت های دینی نبوده و حسب اعلام نیاز از سوی هر یک از مراجع دینی مزبور، بررسی های لازم از سوی این سازمان صورت می پذیرد.

چگونه دفتر ازدواج بزنیم

۲- سر دفترهای اسناد رسمی و دفتر یاران اول، تا وقتی که در سمت مذکور مشغول به کار باشند، نمی توانند به عنوان سردفتری ازدواج در آزمون شرکت کرده و انتخاب شوند.

۳- مطابق با تبصره الحاقی به ماده ۲ نظام نامه مربوط به انتخاب سر دفترهای ازدواج و طلاق و یا نقل و انتقال آنان مصوب ۲۲/۸/۱۳۷۸ توسط ریاست قوه قضائیه، دارندگان پایه های قضائی، وکلای رسمی دادگستری و کارکنان رسمی و پیمانی دستگاه های دولتی تا زمانی که در مشاغل مذکور خود اشتغال داشته باشند، نمی توانند به سردفتری ازدواج منصوب شوند.

۴- سوالات متون فقه برای متقاضیان اهل سنت شرکت کننده در آزمون سردفتری ازدواج، از کتب فقهی مرجع اصلی آن ها طراحی و استخراج می گردد. لذا لازم است تا به هنگان ثبت نام در آزمون، این دسته از داوطلبان، مشخصات مذهبی خود را به دقت و صریحا تکمیل نمایند.

۵- هر یک از متقاضیان شرکت در این آزمون تنها حق انتخاب یک محل را داشته و لازم است تا نام و کد محل مورد تقاضا را به دقت و صراحت در فرم تقاضانامه ثبت نام اینترنتی درج نمایند.

۶- محل انتخابی از سوی داوطلبان، باید مطابق با اعلام نیازهای ذکر شده در آگهی های جذب سردفتر، از جهات مختلف بررسی نماید و در فرم مربوطه وارد کند.

لازم به ذکر است:

به منظور جلوگیری از تضییع حقوق سایر متقاضیان به هیچ عنوان امکان تغییر محل وارد و ثبت شده وجود نخواهد داشت.

۷- ثبت نام و شرکت در آزمون و احراز نمره کتبی ایجاد حقی برای متقاضی نمی نماید احرازصلاحیت برای انتخاب سردفتری ازدواج مطابق مقررات به تشخیص سازمان ثبت اسناد واملاک کشور خواهد بود.

۸- متقاضیان در صورت قبولی حق درخواست تغییر محل را تحت هیچ عنوان نخواهند داشت.

 

جهت مشاوره در زمینه ثبت نام آزمون سردفتری ازدواج در سال 99 + شرایط و نحوه ثبت نام آزمون سردفتری ازدواج 99

از تلفن ثابت در سراسر کشور با شماره ۱۶۱۴_۹۰۷_۹۰۹ (بدون پیش شماره) تماس بگیرید

در صورت عدم دسترسی به تلفن ثابت یا استفاده از کد تخفیف کلیک کنید.

پاسخگویی از ۸ صبح تا ۱۲ شب حتی ایام تعطیل

سلام وقتتون بخیر در ازمون سردفتری ازدواج طلاق خانم ها هم میتوانند شرکت کنند؟

سلام درسردفتری ازدواج وطلاق خانم نمیتوندسردفترباشدولی سردفتری اسنادرسمی بله

سلام درسردفتری ازدواج وطلاق خانم نمیتوندسردفترباشدولی سردفتری اسنادرسمی بله

سلام چرا خانم ها نمیتونند سر دفتر ازدواج وطلاق باشند؟

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نام*

ایمیل*

تلفن همراه

در صورتی که به هر دلیل به تلفن ثابت دسترسی ندارید ما برای مشاوره با شما تماس میگیریم!

مشاور گروپ از سال ۱۳۹۲ به صورت تخصصی کار خود را در زمینه مشاوره آغاز کرد و با استعانت از خداوند متعال و اعتماد مردم عزیز کشورمان تاکنون توانسته میلیون ها ساعت مشاوره تلفنی و حضوری ارائه دهد. ما در مجموعه مشاور گروپ گرد هم آمده ایم تا تجربیات چندین ساله خود را در زمینه مشاوره تحصیلی در مقاطع مختلف مانند تیزهوشان،نمونه دولتی ، کارشناسی ، کارشناسی ارشد ، دکتری ، آزاد بدون کنکور ، علمی-کاربردی ، نظام وظیفه ، نظام مهندسی و … اطلاعات مربوطه را در اختیار مخاطبان محترم خود قرار دهیم.

مشاور گروپ یک وبسایت خصوصی و غیر انتفاعی دارای مجوز رسمی مشاوره در زمینه تحصیلی میباشد.
این وبسایت به هیچ ارگان یا نهاد دولتی یا خصوصی از جمله سنجش ، دانشگاه آزاد و… وابستگی ندارد.
تمامی محتوای این وبسایت تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران بوده و اخبار تنها از وبسایت های معتبر همراه با ذکر منبع اصلی انتشار داده میشود.
لازم به ذکر است مشاور گروپ هیچگونه مسئولیتی در قبال محتوای بازنشر شده ندارد.

تمامی حقوق این وبسایت محفوظ بوده و متعلق به مجموعه مشاور گروپ میباشد.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی دانا، سعید محوری در گفتگو با صبح زاگرس اظهار داشت: دفاتر اسناد رسمی یا دفترخانه، یک نهاد مدنی وابسته به قوه قضائیه و برای تنظیم ثبت اسناد رسمی است.

وی افزود: دفتر اسناد رسمی به عنوان یک مرکز حقوقی و مدنی رابط حاکمیت و شهروندان است.

مدیر کل ثبت اسناد و املاک استان مهم ترین کار این نهاد را تأمین و تضمین امنیت حقوقی و اقتصادی جامعه دانست و ادامه داد: در رأس این نهاد سردفتر قرار دارد که دارای مسئولیتی مستقل از دولت و قوای حاکم بوده و با تنظیم دقیق اسناد نقش حساسی در جلوگیری از وقوع نزاع های بی مورد و کاهش مراجعات مردم به محاکم قضائی ایفاء می کند.

محوری ابراز داشت: از ابتدای تأسیس سازمان ثبت اسناد و املاک کشور و در ساختار سنتی و قدیمی اداری و مدیریتی آن که در نوع خود مترقی بوده، بخشی از وظایف اجرایی به نهادهای تخصصی مدنی یعنی دفاتر اسناد رسمی و ازدواج و طلاق محول شده است.

مدیر کل ثبت اسناد و املاک استان در خصوص نحوه انتخاب سردفتر اسناد رسمی اظهار داشت: با توجه به نیازمندی های هر محل، سازمان ثبت اسناد و املاک کشور با توجه به شرایط مقرر در قانون دفاتر اسناد رسمی مصوب سال 1354 اقدام به پذیرش سردفتر اسناد رسمی می نماید.

چگونه دفتر ازدواج بزنیم

وی افزود: علاوه بر شرایط عمومی اعلامی در زمان آگهی پذیرش طبق ماده 6 قانون دفاتر اسناد رسمی مصوب 1354/4/25 متقاضیان سردفتری باید دارای شرایطی اعم از دارا بودن مدرک لیسانس حقوق در رشته قضائی یا منقول از دانشکده الهیات و یا دارای دوسال سابقه خدمت قضائی یا وکالت پایه یک دادگستری باشند.

محوری ادامه داد: سایر کارشناسی ها به شرط داشتن سه سال سابقه دفتریاری و یا اشخاصی که از مراجع مسلم دارای تصدیق اجتهاد طبق آئین نامه ای که به تصویب وزارت دادگستری می رسد می توانند در این آگهی پذیرش شرکت نمایند.

وی دفتر یارانی که دارای گواهی قبولی امتحان مخصوص سردفتری ودفتریاری به شرط داشتن پنج سال سابقه دفتریاری را از دیگر گروه هایی نام برد که می توانند در آزمون پذیرش این نهاد شرکت کنند.

محوری افزود: دفتر یارانی که دارای دیپلم کامل متوسطه باشند به شرط داشتن هفت سال سابقه دفتر یاری اول که در تاریخ تصویب این قانون شاغل بوده و 15 سال سابقه دفتر یاری اول اعم از تناوب یا مستمر و سن سردفتر در بدو اشتغال نباید از 24 سال کمتر و 50 سال بیشتر باشد.

وی در پایان ابراز داشت: حسب مفاد نظامنامه ای انتخاب سردفتر ازدواج و طلاق ، سازمان ثبت اسناد و املاک کشور با در نظر گرفتن نیاز استان های کشور و از طریق برگزاری آزمون اقدام به انتخاب سردفتر برای نقاط مورد نیاز می نماید.

شرایط لازم برای احراز مقام سردفتری ازدواج و طلاق:

طبق ماده 2 نظامنامه مربوط به انتخاب سران دفاتر ازدواج و طلاق اشخاص زیر را می توان به سردفتری ازدواج از طریق آزمون کتبی و مصاحبه حضوری انتخاب نمود:

1)   دارندگان مدرک کارشناسی یا بالاتر در رشته حقوق ، علوم ثبتی ، الهیات و معارف اسلامی( گرایش فقه و مبانی حقوق اسلامی)

2) دارندگان گواهی پایان سطح با تایید شورای مدیریت حوزه علمیه قم

3) دارندگان گواهی افتاء از مراجع مسلم اهل سنت که به تایید رییس قوه قضاییه رسیده باشد.

علاوه بر موارد مرقوم ، سران دفاتر طبق ماده 4 همان نظامنامه باید شرایط ذیل را دارا باشند:

1- تدین به دین مبین اسلام 2- اعتقاد و تعهد به نظام جمهوری اسلامی ایران و اصل مترقی ولایت فقیه و قانون اساسی 3- ملتزم به احکام شرعی 4- دارا بودن حداقل 25 سال شمسی  5- حسن شهرت 6- توانایی انجام کار 7- داشتن کارت پایان خدمت یا معافیت دایم از خدمت نظام وظیفه ی عمومی.


نکات مهم:

1)   سردفترطلاق از بین سردفتران شاغل که حداقل 5 سال سابقه داشته باشند و یا افرادی که علاوه بر شرایط مقرر در این نظامنامه دارای 30 سال باشند انتخاب خواهند شد.

2)  اداره کل امور اسناد و سردفتران سازمان ثبت اسناد واملاک کشور مرجع تشخیص و احراز شرایط مذکور می باشد.

3)  در موارد ضرایب لازم به ذکر است که تعیین آن ها با سازمان ثبت اسناد و املاک کشور می باشد.

4)  آزمون سردفتری ازدواج و طلاق هر سال برگزار می شود و زمان آن هم غالبا زمستان می باشد به هر حال برگزاری آزمون منوط به نیاز سازمان ثبت و واحدهای تابعه می باشد.

5)  آزمون به صورت تست و چهارگزینه ای می باشد و متقاضیان پس از قبولی در آزمون و طی مراحل گزینش، کارآموزی و اختیار به موجب ابلاغ رییس سازمان ثبت اسناد و املاک کشور به مقام سردفتری ازدواج و طلاق منصوب می گردند.


درس


حقوق مدنی


مقررات مربوط به ازدواج و طلاق


اطلاعات عمومی


ادبیات فارسی


عربی


احکام شرعی


ضریب


1


1


1


1


1


1


 


 


 

چگونه دفتر ازدواج بزنیم


 


 


انتهای پیام/

در یک کلام می‌توان گفت که این شغل یکی از بهترین مشاغل برای فارغ التحصیلان رشته حقوق است. با این حال، فارغ التحصیلان برخی رشته‌های دیگر نیز با در نظر گرفتن شرایطی می‌توانند به این حوزه ورود پیدا کنند. اما با توجه به آنکه جدیدا در این قانون تغییراتی اعمال شده، ابتدا به آن اشاره می‌کنیم.

«رفع انحصار از مجوز سردفتری و داروخانه‌ها» خبری بود که اوایل دی ماه 98 در رسانه‌ها منعکس شد. از مدت‌ها قبل بسیاری اعتقاد داشتند که در صدور مجوز و فعالیت این دفاتر نوعی انحصار وجود دارد که باید برطرف شد.

پیگیری‌ها منجر به این شد که هیئت مقررات‌زدایی و تسهیل صدور مجوزهای کسب‌وکار که ریاست آن بر عهده وزیر اقتصاد بوده، تغییراتی را در فعالیت و تاسیس دفتر اسناد رسمی اعمال کند. در اینجا قصد داریم تا به زبان ساده و گویا توضیح دهیم که چه تغییراتی قرار است در قانون سردفتری رخ دهد. 

اولین نکته آن است که هیئت مقررات‌زدایی در جلسه مذکور تصویب کرده که در صورت موافقت قوه قضاییه، دو نهاد سازمان ثبت اسناد و کانون سردفتران و دفتریاران با همکاری یکدیگر اقدام به تعیین شرایط گرفتن مجوز سردفتری کنند. سپس بعد از تعیین شرایط لازم برای گرفتن مجوز، آن را اطلاع‌رسانی کنند.

در واقع قرار است شرایط جدیدی برای فعالیت سردفتران تعیین شود که در آینده نزدیک اطلاع‌رسانی خواهد شد. بنابراین باید منتظر خبرهای دیگری در این خصوص باشیم. اما یکی دیگر از اقداماتی که هیئت فوق به تصویب رسانده، مربوط به رفع انحصار از این قانون است. 

چگونه دفتر ازدواج بزنیم

به اعتقاد بسیاری از افراد قانون سردفتری مربوط به قبل از انقلاب بوده و بسیار قدیمی شده بود. یکی از موادی که بعضا به آن انتقاد می‌شد، ماده 69 این قانون بود. براساس این ماده قانونی افرادی که مسئولیت دفتر اسناد رسمی را بر عهده دارند، می‌توانند دو ماه قبل از بازنشستگی خود فرد دیگری را برای به عهده گرفتن امور دفتر به عنوان جانشین معرفی کنند.

از طرف دیگر، چنانچه مسئول دفتر در هنگام مرگ شاغل باشد، ورثه او می‌توانند تا شش ماه بعد از فوت برای به عهده گرفتن مسئولیت دفتر اقدام کنند. این ماده قانونی باعث شده بود که فرزندان و ورثه افراد سردفتر به جای پدران خود قرار بگیرند.

بدین ترتیب به اعتقاد برخی افراد یک نوع شغل وراثتی به وجود آمده بود. اما اکنون هیئت مقررات‌زدایی تصویب کرده که پیشنهاد حذف یا اصلاح این ماده قانونی به مجلس شورای اسلامی ارسال شود. بنابراین به احتمال زیاد این ماده از قانون نیز در آینده نزدیک دچار تغییرات اساسی خواهد شد. 

یکی از مواد قانونی که مورد انتقاد قرار می‌گرفت و به اعتقاد برخی باعث ایجاد انحصار شده بود، ماده 5 قانون سردفتری بود. در این ماده قانونی برای شهرهای با جمعیت مشخص، تعداد دفاتر اسناد رسمی مشخص تعیین شده بود.

به عنوان مثال، شهرهایی که جمعیت آنها کمتر از 15 هزار نفر باشد، باید یک دفترخانه داشته باشند. منتقدان اعتقاد دارند که در زمان تصویب این قانون، افراد کمتری از آحاد جامعه نیاز به ثبت دفاتر داشتند و کمتر مراجعه می‌کردند. این در حالی است که در حال حاضر اینگونه نیست.

به هر حال، هیئت مقررات‌زدایی به نوعی این ماده را بی‌اثر کرده است. چرا که به اعتقاد اعضای این هیئت، ماده مذکور خلاف برخی بندهای قانون سیاست‌های کلی اصل 44 قانون اساسی است.

از آنجا که هر ماده قانونی که خلاف قانون سیاست‌های کلی اصل 44 باشد نافذ نخواهد بود، بنابراین ماده 5 قانون سردفتری نیز بی‌اثر خواهد شد. 

 در اینجا تلاش کردیم تا به زبان ساده آخرین تغییرات قانونی مربوط به فعالیت دفاتر اسناد رسمی را بیان کنیم. در این خصوص دو نکته وجود دارد. ابتدا آنکه قرار است در آینده تغییراتی توسط مجلس یا نهادهای دیگر در این قانون داده شود که در متن نیز به آن اشاره شد.

اما مساله دیگر آن است از آنجا که فرایندهای حقوقی دارای مسائل و پیچیدگی‌های خاص خود است، بنابراین بهتر است در این خصوص از خدمات مشاوره حقوقی بهره بگیرید. 

در ادامه به مهم‌ترین نکات جهت راه‌اندازی این دفاتر براساس اصول و قواعد گذشته خواهیم پرداخت. در صورتی که قوانین و مقررات ذکر شده به صورت نهایی و قانونی اعمال شود، قطعا متن زیر نیز اصلاح خواهد شد. 

دفترخانه اسناد رسمی از گذشته‌های دور تاکنون وظیفه ثبت و تنظیم اسناد مختلف را بر عهده داشته و از همین طریق نیز بسیاری از افراد در قالب کارمند یا دفتریار و عناوین دیگر مشغول به فعالیت بوده‌اند.

این مراکز که تحت نظارت سازمان ثبت اسناد و املاک کشور فعالیت می‌کنند، به صورت خصوصی اداره می‌شوند. بدین صورت که افراد می‌توانند با توجه به دارا بودن برخی شرایط، نسبت به دریافت مجوز دفترخانه اقدام کنند.

تاسیس دفتر اسناد رسمی در بسیاری از موارد می‌تواند یک کسب‌وکار پرسود نیز تلقی شود، به شرط آنکه برخی ویژگی‌ها و شرایط در تاسیس آن لحاظ شود. 

یکی از اصلی‌ترین قوانینی که در آن به شرایط راه‌اندازی دفتر اسناد رسمی اشاره شده، قانون دفاتر اسناد رسمی و کانون سردفتران و دفتریاران است. در ماده 6 این قانون به افرادی اشاره شده که می‌توانند به عنوان سردفتر فعالیت کنند.

ماده 12 نیز به افرادی اشاره کرده که نمی‌توانند در این حرفه فعالیت کنند. علاوه بر این موارد در قانون مذکور در خصوص سایر شرایط مانند مکان و دفتر محل فعالیت، شهر مربوطه، ویژگی‌های سایر کارکنان این مراکز و برخی موارد دیگر اشاره شده است.

قانون فوق شامل 76 ماده و 15 تبصره بوده که مطالعه آن برای افرادی که به دنبال راه‌اندازی این نوع دفاتر هستند کاملا الزامی است. براساس ماده 6 افراد زیر می‌توانند به عنوان سردفتری در این نوع دفاتر فعالیت کنند: 

 علاوه بر این مورد، برخی از افراد هستند که بنا بر قانون نمی‌توانند در این حوزه به عنوان سردفتر یا دفتریار فعالیت کنند. ماده 12 قانون مذکور به افرادی اشاره کرده نمی‌توانند به سمت سردفتر یا دفتریاری انتخاب و ابقا شوند. این اشخاص شامل موارد زیر هستند: 

علاوه بر موارد فوق، بر طبق قانون، احراز این شغل و تاسیس دفترخانه اسناد رسمی شرایط دیگری نیز دارد. از جمله آنکه یک سردفتر نمی‌تواند متصدی امور دو دفترخانه به طور همزمان باشد.

یا آنکه سن سردفتران در بدو اشتغال نباید کمتر از 24 سال و بیشتر از پنجاه سال باشد. همچنین سن دفتریاران نیز نباید کمتر از 20 سال و بیشتر از پنجاه سال باشد. نکته مهم دیگر در خصوص برخی از مشاغل بوده که براساس قانون اینگونه مشاغل منافی شغل سردفتری یا دفتریاری است.

از جمله این مشاغل می‌توان به قضاوت، وکالت دادگستری، عضویت در موسسات دولتی و شهرداری‌ها، مدیریت روزنامه یا مجله، تدریس در دانشگاه‌ها و مراکز علمی، مدیریت روزنامه یا مجله و اشتغال به امر تجارت بنا به تعریف ماده یک قانون تجارت اشاره کرد. 

اما در خصوص مکان فعالیت نیز باید گفت که براساس ماده 4 قانون مذکور محل دفترخانه در هر شهر یا بخش با معرفی سردفتر و موافقت اداره ثبت محل تعیین خواهد شد. علاوه بر موارد گفته شده در تاسیس این نوع دفاتر شرایط و موارد دیگری نیز باید لحاظ شود که برای اطلاع از جزئیات می‌توان به قانون مذکور مراجعه کرد. 

مشاوره تلفنی یا حضوری

همین الان مشاوره بگیر !

در یک کلام می‌توان گفت که این شغل یکی از بهترین مشاغل برای فارغ‌التحصیلان رشته حقوق است. با این حال، فارغ‌التحصیلان سایر رشته‌ها نیز با در نظر گرفتن شرایطی می‌توانند به این حوزه ورود پیدا کنند.

براساس قوانین دفترخانه اسناد رسمی افراد می‌بایست دارای مدرک کارشناسی یا کارشناسی ارشد حقوق باشند. به طوری که در ماده 6 قانون دفاتر اسناد رسمی و کانون سردفتران و دفتریاران به این موضوع اشاره شده است.

دارندگان این مدرک می‌توانند با شرکت در آزمون سردفتری و سپس شرکت در مصاحبه، برای احراز این شغل اقدام کنند. لازم به ذکر است که آزمون سردفتری معمولا در طول سال یک یا چند بار برگزار می‌شود. این افراد پس از طی مراحل فوق می‌توانند مجوز و امتیاز تاسیس دفترخانه را دریافت کنند. 

اما علاوه بر فارغ‌التحصیلان حقوق، افرادی که دارای مدرک تحصیلی در زمینه فقه و حقوق اسلامی هستند نیز می‌توانند برای این کار اقدام کنند. دارندگان مدرک حقوق و فقه نیازی به شرط معدل نداشته و می‌توانند در آزمون شرکت کنند.

افرادی نیز که فاقد مدرک در رشته‌های مذکور هستند می‌توانند در آزمون سردفتری شرکت کنند. با این تفاوت که آزمون آنها متفاوت بوده و دارای شرایط خاص خود است. ضمن آنکه این دسته از افراد بعد از قبولی در آزمون باید امتیاز دفترخانه را از افراد دیگر خریداری کنند. به همین دلیل معمولا بحث فروش مجوز دفتر اسناد رسمی در این حوزه بسیار شایع است. 

آزمون دفتر اسناد رسمی به تشخیص سازمان ثبت اسناد و املاک کشور برگزار می‌شود و اشخاص واجد شرایط می‌توانند در آن شرکت کنند. ویژگی‌های این اشخاص در قانون دفاتر اسناد رسمی ذکر شده که پیش‌تر به آن اشاره شد.

این آزمون معمولا هر ساله یک یا چند بار برگزار می‌شود و غالبا تاریخ برگزاری آن نیز در فصل زمستان خواهد بود. هر چند که همیشه بر طبق روال و تاریخ مشخص برگزار نخواهد شد.

به عنوان مثال، در برخی از سال‌ها حتی این آزمون برگزار نشده است یا آنکه در برخی موارد فقط مردان می‌توانستند در آن شرکت کنند. با این حال معمولا این آزمون سالی یکبار برگزار می‌شود. 

در خصوص مواد امتحانی نیز باید گفت که معمولا از هفت درس مختلف آزمون گرفته می‌شود. این دروس شامل حقوق ثبت، ادبیات فارسی، ادبیات عربی، جزاء، مدنی، قانون تجارت، آیین‌نامه‌ها و قوانین ثبتی است. با این حال، می‌توان گفت برخی دروس مانند آیین‌‌نامه‌ها و قوانین ثبتی به همراه حقوق ثبت اهمیت و ضریب بیشتری دارند.

تعیین ضریب دروس مختلف بر عهده سازمان ثبت اسناد و املاک کشور است. افراد می‌توانند از طریق پرتال سازمان ثبت اسناد برای ثبت نام در این آزمون و همچنین سایر آزمون‌های دیگر مانند آزمون دفتر ازدواج و طلاق شرکت کنند.

برای شرکت در آزمون برخی مدارک هویتی، عکس، هزینه و گزینه‌های دیگر مورد نیاز است. بعد از آنکه افراد توانستند در آزمون مذکور نمره لازم را کسب کنند، سپس باید با طی مراحل مصاحبه، کارآموزی و اختبار اقدام به راه‌اندازی دفترخانه کنند. 

 قبل از هر چیز باید گفت که درآمد دفتار اسناد رسمی کاملا بر حسب شرایط مختلف متفاوت بوده و نمی‌توان یک درآمد کلی برای آن در نظر گرفت. اما بیش از هر مورد دیگر می‌توان از محل یا شهر فعالیت نام برد که تاثیر بسزایی در میزان درآمدزایی دارد.

چگونه دفتر ازدواج بزنیم

به هر اندازه که یک دفترخانه در یک شهر از محبوبیت و معروفیت برخوردار باشد، درآمد بیشتری نیز خواهد داشت. بنابراین سردفتران باید تلاش زیادی در خصوص بازاریابی دفترخانه خود انجام دهند.

داشتن سابقه مناسب و تجربه خوبی که افراد از دفترخانه‌ها به یاد دارند، به میزان درآمد آنها اضافه خواهد کرد. از همین رو مدیران آنها باید تمام تلاش خود را در جهت خوشنامی و ایجاد سابقه قابل‌قبول به کار گیرند. 

از طرف دیگر، برخی از مشاغل و بنگاه‌ها برای ثبت اسناد خود نیاز به استفاده از خدمات دفترخانه‌ها را دارند. به هر اندازه که یک دفتر اسناد رسمی تلاش کند تا با بنگاه‌ها و مرامکز مختلف دولتی و خصوصی ارتباط قوی‌تری بگیرد، می‌تواند درآمد بهتری کسب کند.

چرا که اکثر این سازمان‌ها و بنگاه‌ها هر چند وقت یکبار نیازمند ثبت اسناد خود هستند. معمولا دفترخانه‌های تهران، کلان‌شهر و مراکز استان‌ها درآمد بیشتری از یک دفترخانه در شهر کوچک یا متوسط دارد.

در نهایت باید گفت که قدرت شبکه‌سازی و ایجاد ارتباط با سازمان‌ها و بنگاه‌های مختلف دولتی و خصوصی نقش اصلی را در میزان درآمدزایی دارد. 

یکی از مهم‌ترین هزینه‌ها برای راه‌‌اندازی این نوع دفاتر مربوط به هزینه خرید امتیاز بوده که دارندگان مدرک حقوق معمولا از آن مستثنی هستند. معمولا افرادی که در شرف بازنشستگی هستند اقدام به فروش مجوز دفتر اسناد رسمی می‌کنند.

خرید این امتیاز بسته به اینکه محل دفتر در چه شهری بوده و شرایط آن به چه صورت است، می‌تواند متفاوت باشد. اما معمولا باید رقم قابل‌توجهی بابت آن پرداخت کرد. علاوه بر این مورد معمولا در اداره دفترخانه‌ها باید درصدی از درآمد را به کانون سردفتران و دفتریاران پرداخت کرد که میزان آن حدود 10 درصد است. 

همچنین نباید هزینه پرداخت حقوق کارمندان را نیز نادیده گرفت. هر دفترخانه علاوه بر سردفتر معمولا به یک یا چند دفتریار نیز نیاز دارد. علاوه بر آن برخی دیگر نیز وظیفه سندنویسی را در این دفاتر بر عهده دارند.

ثبات یکی دیگر از ردیف‌های شغلی بوده که معمولا نیاز به حضور آنها وجود دارد. میزان حجم فعالیت یک دفترخانه تعیین‌کننده تعداد کارمندان آن خواهد بود.

به طور متوسط به میزان 10 درصد از درآمدی که یک دفترخانه کسب می‌کند، به دفتریاران اختصاص می‌یابد. همچنین کارمندان نیز علاوه بر حقوق دریافتی درصدی را به عنوان حق‌التحریر دریافت خواهند کرد.

 علاوه بر موارد فوق باید به برخی هزینه‌های جاری دیگر در خصوص هزینه راه‌اندازی دفتر اسناد رسمی اشاره کرد که معمولا در این نوع مشاغل وجود دارد. از جمله آنها می‌توان به هزینه اجاره دفتر، مالیات یا بیمه افراد شاغل در آنجا اشاره کرد. 

 در میان ایده‌های مختلف راه‌اندازی کسب‌کار، تاسیس دفترخانه می‌تواند شغل بسیار مناسبی برای برخی از افراد باشد که بیشتر مختص به افراد آشنا به حقوق و قوانین و مقررات است.

با این حال، این کار چم‌وخم‌ها و دردسرهای خاص خود را نیز خواهد داشت که برای آشنایی بیشتر با این موارد می‌توان از مشاوره راه‌اندازی کسب‌وکار استفاده کرد.

افرادی که خود تجربه راه‌اندازی  کسب‌وکار را داشته یا آنکه از فرایندها و مراحل مختلف آن آگاهی دارند. شما می‌توانید به صورت حضوری یا تلفنی در این خصوص مشورت بگیرید. 

مشاوره تلفنی یا حضوری

همین الان مشاوره بگیر !

ایلوش شهریاری، مشاور توسعه کسب‌وکار، دکتری مدیریت کارآفرینی سازمانی، مدیر و مشاور پروژه‌های کارآفرینی در سازمان‌ها و شرکت‌های مختلف

میثم پالیزدار، مشاور توسعه کسب‌وکار، کارآفرینی، ارزش آفرینی، کوچینگ و منتورینگ کسب‌وکارهای نوپا

تقی فرهنگ نیا با بیش از ۱۴ سال سابقه فعالیت در پارک های علم و فناوری، همراهی با حدود ۲۰۰ ایده و شرکت در دوره سه ساله استقرار آنها در مراکز رشد را تجربه کرده است.

راهنمای جامع کسب‌وکار شامل انواع محتواهای ویدئویی و متنی بوده که استفاده از آنها به رشد کسب‌وکارها در زمینه‌های مختلف کمک می‌کند.

تعدد روش‌های کسب درآمد از اینترنت در منزل، آنچنان گسترده بوده که برخی اوقات می‌توان به صورت همزمان از چندین روش برای درآمدزایی استفاده کرد.

نکات مهم در نوشتن بیزینس پلن، فاکتورهایی هستند که برای تدوین مدل هر نوع کسب‌وکاری باید به آنها توجه کرد.

سوال خودتون رو به با جزئیات کامل مطرح کنید تا مشاوران برتر الوبیزنس به اونها جواب
بدهند

سلام میخواستم امتیاز سر دفتر رو بخرم نمیدونم باید چی کنم. لیسانس حقوق هستم و کاردانی نرم افزار

سلام. با توجه به اینکه بنده لیسانس زبان دارم وبخواهم دفترخانه تاسیس کنم جه رشته‌ای رو باید ادامه تحصیل بدم. با تشکر

با سلام بنده دارای لیسانس مترجمی زبان هستم میخواستم ببینم میتونم دفترخانه اسناد رسمی تاسیس کنم. اگر خرید امتیاز باشد چه شرایطی دارد.

سلام ببخشید من دانشجوی کارشناسی رشته زبان و ادبیات عربی هستم علاقه زیادی به دفترداری دارم خواستم بعد فارغ التحصیلی در این آزمون شرکت کنم آیا میتونم بدون سابقه کاری در آزمون ثبت نام کنم؟؟. یا باید سابقه کار دفتریاری داشته باشم؟

سلام من دارای مدرک فوق لیسانش رشته‌ی حقوق با گرایش جزا و جرم شناسی هستم. اقدام به تاسیس دفتر ازدواج کرده‌ام اما متاسفانه یکی از شرایط شرکت در آزمون دفاتر ازدواج جنسیت مذکر است. آیا امکان خریداری این امتیاز برای من وجود دارد و این که چطور می‌توان امتیاز را خریداری کرد. با تشکر

ملکی راخریداری کردم ودر ستون نقل وانتقالش مشاهده کردم مهری که درسال ۱۳۶۵ دردفاتر اسنادواملاک برروی سند زده شده برجسته نمیباشد مهری گرد معمولی زده شده است همین امر مشکوک بر اصل بودن سند هستم شما پاسخ دهید در سال ۶۵ مهر دفاتر اسناد رسمی ساده ومعمولی میباشد با تشکر فراوان صفری

با سلام و ارادتبنده لیسانس ریاضی محض دارمدانشجوی مقطع کاردانی حقوق ثبتی هستمآیا قبل از فارغ التحصیلی در رشته حقوق، میتوانم برای آزمون دفتریاری یا سردفتری اقدام کنم؟ و از چه طریق؟

سلام من تقریبا ۴ساله فارغ التحصیل رشته حقوقم برای راه اندازی دفتر ثبت اسنادمیخواستم بدونم چه کاری انجام بدم و چجوری مجوز بگیرم. ممنون میشم راهنمایی کنید

سلام من كارشناسي ارشد حقوق دارم گرايش جزا و جرم شناسي ، ميخواستم دفترخانه راه اندازي كنم و نميدونم مجوز اين كار رو چجوري و از كجا بايد به دست بيارم يا بخرم ؟ ممنون ميشم راهنمايي كنيد

شما وارد حساب کاربری خود نشده اید جهت استفاده از تمام امکانات سایت وارد حساب کاربری خود شوید. در صورتی که هنوز عضو کاربران سایت نشده اید ثبت نام کنید.

شرایط استخدام آزمون سردفتری سازمان ثبت اسناد و املاک کشور به محض اعلام توسط مراجع رسمی در این صفحه اطلاع رسانی میگردد. بدیهی میباشد شما با مراجعه روزانه به این صفحه میتوانید علاوه بر مطالعه شرایط استخدام سردفتری سازمان ثبت اسناد و املاک کشور، آشنایی با سوالات و منابع مطالعاتی استخدام سردفتری سازمان ثبت اسناد و املاک کشور و منابع مصاحبه استخدامی، در جریان استخدام جدید نیز قرار بگیرید.

برای مشاهده صفحه استخدام سردفتری سازمان ثبت اسناد و املاک کشور اینجا کلیک نمایید

سازمان ثبت اسناد و املاک کشور حسب مفاد نظامنامه انتخاب سردفتری ازدواج در نظر دارد  با توجه به اعلام نیاز واحدهای ثبتی در سراسر کشور از بین آقایان از طریق آزمون کتبی و اختبار،  سردفتر ازدواج برای نقاط مورد نیاز انتخاب نماید. داوطلبین در زمان ثبت نام الزاماً باید واجد شرایط ذیل باشند: الف ـ شرایط عمومی – متدین به دین مبین اسلام و متعهد به نظام جمهوری اسلامی ـ ملتزم به احکام شرعی ـ متاهل ـ  دارا بودن حداقـل ۲۵ سال تمام ( متولدین قبل از تاریخ۱۳۶۹/۹/۳۰ ) – حسن شهرت وتوانایی انجام کار وبرخورداری از سلامت کامل جسمانی و روانی ـ  داشتن کارت پایان خدمت یا معافیت دائم از خدمت نظام وظیفه .

چگونه دفتر ازدواج بزنیم

ب ـ شرایط اختصاصی

دارا بودن یکی از مدارک تحصیلی ذیل

۱)دارندگان مدرک علمی حداقل سطح دو ( اتمام رسائل و مکاسب )صادره از شورای عالی مدیریت حوزه های علمیه قم، خراسان رضوی و اصفهان و یا از دبیرخانه شورای برنامه ریزی مدارس علوم دینی اهل سنت و دانشکده الهیات دانشگاه تهران. ۲)دارندگان مدرک افتاء از مراجع مسلم اهل سنت که به تائید رئیس قوه قضائیه رسیده باشد. ۳) دارندگان مدرک کارشناسی یا بالاتر در یکی از رشته های حقوق، الهیات و معارف اسلامی ( گرایش فقه و مبانی حقوق اسلامی )، علوم ثبتی، حقوق ثبت اسناد و املاک، حقوق سردفتری اسناد رسمی و مدیریت ثبت ۴) روحانیون در صورت دارا بودن مدرک تحصیـلی حداقل کارشناسی ( لیسانس) در یکی از رشتـه های ادبیات ( فارسی و عرب )، فقه و اصول، تفسیر، علوم قرآنی، حدیث، الهیات و معارف اسلامی .

 برای دریافت آخرین اخبار و اطلاع از آگهی های استخدامی آزمون سردفتری در ایمیل و گوشی همراه خود اینجا کلیک کنید.

برای مشاهده آخرین شرایط استخدام آزمون سردفتری اینجا کلیک نمایید

برای مشاهده بهترین منبع مطالعاتی برای آزمون استخدامی اینجا کلیک نمایید همچنین برای مشاهده اصل سوالات تخصصی رشته ها و مشاغل اینجا کلیک کنید

برای مشاهده منابع مورد نیاز جهت آمادگی مصاحبه آزمونهای استخدامی اینجا کلیک نمایید

شما وارد حساب کاربری خود نشده اید جهت استفاده از تمام امکانات سایت وارد حساب کاربری خود شوید. در صورتی که هنوز عضو کاربران سایت نشده اید ثبت نام کنید.

جهت اشتراک در شبکه های اجتماعی روی کلیدهای زیر کلیک کنید

همچنین میتوانید لینک کوتاه زیر را جهت دسترسی به صفحه فوق برای اشتراک گذاری کپی کنید

تمامی کالاها و خدمات این فروشگاه، حسب مورد دارای مجوزهای لازم از مراجع مربوطه می‌باشند و فعالیت‌های این سایت تابع قوانین و مقررات جمهوری اسلامی ایران است.

این وب سایت در سامانه ساماندهی به آدرس www.samandehi.ir ثبت گردیده است.

شما وارد حساب کاربری خود نشده اید جهت استفاده از تمام امکانات سایت وارد حساب کاربری خود شوید. در صورتی که هنوز عضو کاربران سایت نشده اید ثبت نام کنید.

سر دفتر ، پس از نهاد قضا، نهاد تنظیم کنندگان سند از قدیمی ترین نهادهای حقوقی در ایران باستان خصوصاً ایران پس از ظهور اسلام محسوب می‌شوند. این نهاد در تمام اعصار تاریخی پس از اسلام مورد توجه خاص قرارداشته و مقررات آن مکرراً دستخوش تحول گردیده‌است. در جامع‌التواریخ خواجه رشیدالدین فضل‌الله همدانی مقررات خاص برای امر تنظیم اسناد تدوین و برای نخستین بار ایجاد دفتر ثبت معاملات پیش بینی گردید. ولی این امر مهم تا ظهور مشروطه نهادینه نگردید.

سردفتر (یا سردفتردار) شخصی است که اداره امور دفاتر اسناد رسمی یا دفاتر ازدواج و طلاق را بعهده دارد.

دفتر اسناد رسمی (یا دفترخانه یا محضر) نهاد مدنی وابسته به قوه قضائیه ایران برای تنظیم و ثبت رسمی اسناد است که بصورت مستقل و بدون وابستگی مالی به حاکمیت سیاسی اداره می‌شود. دفاتر اسناد رسمی توسط سازمان بازرسی کل کشور، سازمان ثبت اسناد واملاک، اداره کل ثبت استان‌ها، وزارت امور اقتصادی و دارایی و بازرسی کانون سردفتران و دفتر یاران به طور مرتب بازرسی می‌شوند. یعنی یکی از بیشترین نظارت‌ها در بین تمامی دستگاه‌ها بر این صنف اعمال می‌شود.

سردفتر در دفاتر اسناد رسمی بر طبق قانون، تمامی معاملات، اسناد رسمی و خواسته های حقوقی افراد را ثبت کرده و گواهی می کند. سردفتران بنا به پیشنهاد سازمان ثبت اسناد و املاک کشور انتخاب می شوند. سازمان ثبت باید برای انتصاب سردفتران اسناد رسمی نظر مشورتی کانون سردفتران و دفتریاران را نیز جلب نماید.

چگونه دفتر ازدواج بزنیم

دفاتر ازدواج و طلاق از نهادهای تخصصی مدنی هستند که بخشی از وظایف اجرایی سازمان ثبت اسناد و املاک کشور را انجام می‌دهند. این دفاتر از نظر مالی مستقل هستند و به طور خصوصی اداره می‌شوند.

سردفتر دفاتر ازدواج و طلاق کلیه امور مربوط به ثبت ازدواج، طلاق یا هر دو را به صورت شرعی و قانونی انجام می دهد.

در ادامه اطلاعات کاملی از وظایف، دانش و مهارت لازم، تحصیلات لازم و نحوه ورود به شغل، بازارکار و آینده شغلی و میزان درآمد سردفتران ارائه می شود.

انتصاب سردفتران از راه های زیر صورت می گیرد :

۱-  از طریق آزمون سالانه ی سردفتری در شرایطی که  :

در اثر افزایش جمعیت، یا افزایش تعداد معاملات طبق شرایط مندرج در قوانین نیاز به تاسیس دفترخانه جدید وجود داشته باشد

یا اینکه بدلیل انفصال دائم از خدمت، یا عدم معرفی جانشین توسط سردفتر یا وارثین وی دفترخانه‌های فاقد سردفتر در کشور وجود داشته باشند.

در شهریور ماه هر سال آگهی آزمون سردفتری اسناد رسمی در برخی روزنامه‌های کشور منتشر می‌شود که افراد واجد صلاحیت از طریق آزمون، انتخاب و انتصاب می شوند .افراد در صورت قبولی در این آزمون، گزینش و طی مراحل کارآموزی سردفتر اسناد رسمی می شوند.

۲-  از طریق معرفی جانشین از طرف سردفتری که در شرف بازنشستگی است.

چون واجد صلاحیت بودن سردفتران امری مهم تلقی می‌شود لذا قانون گذار سعی نموده که از ظرفیت و تجربه خود سردفتران نیز برای انتخاب سردفتران جدید واجد صلاحیت و مورد اعتماد استفاده نماید. به همین دلیل است که سردفتر صرفا در زمان رسیدن به بازنشستگی پایان دوره خدمتی و اوج تجربه کاری حق معرفی جانشین را دارد.

این موضوع باعث می‌شود که تغییر مدیریت ناگهانی دفترخانه در کار ارباب رجوع ایجاد اختلال ننماید و کارکنان و پرسنل دفترخانه امنیت شغلی بیشتری احساس نمایند. چنانچه فرد معرفی شده موفق به جلب موافقت قوه قضاییه شود، بعنوان جانشین سردفتر بازنشسته در دفترخانه منصوب خواهد شد. البته در بسیاری از موارد امتیاز سردفتری سردفتران فوت شده یا در شرف بازنشستگی، به افراد تایید شده از سوی قوه قضاییه با مبالغ نسبتا بالایی، فروخته می شود.

برای ورود به شغل سردفتری دفاتر ثبت ازدواج و طلاق، افراد با تحصیلات زیر می توانند اقدام کنند :

سردفتری- درآمد سردفتران با توجه به عواملی از جمله محل دفتر، میزان معاملات و … متفاوت است. برخی از دفترخانه ها درآمدهای ناچیز و برخی درآمدهای کلان دارند.

در چند سال قبل تعداد زیادی سردفتر جدید مجوز کار دریافت کرده اند تا این درآمدهای کلان به طور متعادل بین همه دفاتر اسناد رسمی تقسیم شود. اما این کار موثر نبود تا جایی که برخی دفاتر اسناد رسمی، آن هم دفترخانه‌های واقع در تهران و برخی از شهرها، اگر سهمیه انتقال اسناد دولتی به ایشان نرسد، رسماً باید محل کار خود را تعطیل کرده و به دنبال کار مناسب‌تری بگردند.

به طور کلی در دوره های رونق خرید و فروش خانه، مشاسین، ویلا و … کار بیشتر این افراد نیز از رونق خوبی برخوردار می باشد. برعکس در هنگام رکود، صاحبان عمده دفترخانه‌های اسناد رسمی کشور از آینده شغلی خود به شدت نگران هستند.

با توجه به ممنوعیت سردفتران اسناد رسمی از انجام امور تبلیغاتی و ممنوعیت از اشتغال به امور تجارت و شغلهای دیگر قاعدتاً حکومت می بایست حداقل های هزینه معیشت این صنف را تضمین نماید که در عمل این اتفاق رخ نمی دهد.  این درحالی است که بسیاری از سردفتران اسناد رسمی، حتی برای تامین مالی نیازهای اولیه خود یعنی مکان، کارمند، آبدارچی و تجهیزات دفترخانه- به خصوص در دوران رکود – با مشکل روبه‌رو هستند.

برخی دفاتر اسناد رسمی که به روش‌های گوناگون توانسته‌اند انحصار نقل و انتقال اسناد بانک‌های دولتی و خصوصی را برای خود بگیرند، از درآمد بسیار کلان و هنگفتی برخوردارند.

بنا بر تصوری که میان مردم است، صاحبان دفاتر اسناد رسمی با این همه هزینه انتقال سند قطعا دارای درآمدهای کلان هستند؛ حال آن‌که از کل هزینه انتقال سند، مبلغ نسبتا کمی به عنوان حق‌التحریر دفاتر اسناد رسمی منظور می‌شود .

وجوهی که معمولا در دفاتر اسناد رسمی وصول می‌شود عبارتند از :

در یک انتخاب شغل صحیح و درست، عوامل مختلفی از جمله ویژگی های شخصیتی، ارزش ها، علایق، مهارت ها، شرایط خانوادگی، شرایط جامعه و … برای هر فرد باید در نظر گرفته شوند. یکی از مهم ترین این عوامل ویژگی های شخصیتی می باشد. شناخت درست شخصیت هر فرد فرآیندی پیچیده و محتاج به تخصص و زمان کافی است. البته هر فردی ویژگی های منحصربه فرد خود را دارد، حتی افرادی که به نوعی تیپ شخصیتی مشابه دارند، باز هم در برخی موارد با یکدیگر متفاوت هستند.

به طور کلی همیشه افراد موفقی از تیپ های شخصیتی مختلف در تمام مشاغل هستند و نمی توان دقیقا اعلام کرد که فقط تیپ های شخصیتی خاصی هستند که در این شغل موفق می شوند. اما طی تحقیقاتی که صورت گرفته تیپ های شخصیتی ای که برای این شغل معرفی می شوند، عموما این کار را بیشتر پسندیده و رضایت شغلی بیشتری در آن داشته اند.

برای مشاهده سایر مشاغل اینجا کلیک کنید

برای اطلاع از آخرین آگهی های مربوط به شغل سردفتر اینجا را کلیک کنید.

شما وارد حساب کاربری خود نشده اید جهت استفاده از تمام امکانات سایت وارد حساب کاربری خود شوید. در صورتی که هنوز عضو کاربران سایت نشده اید ثبت نام کنید.

جهت اشتراک در شبکه های اجتماعی روی کلیدهای زیر کلیک کنید

همچنین میتوانید لینک کوتاه زیر را جهت دسترسی به صفحه فوق برای اشتراک گذاری کپی کنید

تمامی کالاها و خدمات این فروشگاه، حسب مورد دارای مجوزهای لازم از مراجع مربوطه می‌باشند و فعالیت‌های این سایت تابع قوانین و مقررات جمهوری اسلامی ایران است.

این وب سایت در سامانه ساماندهی به آدرس www.samandehi.ir ثبت گردیده است.

 سازمان ثبت اسناد و املاک کشور، در زمان های معین شده ای، اقدام به برگزاری آزمون سردفتری ازدواج به منظور جذب نیروی کار به عنوان سردفتری، می نماید.

متقاضیان برای شرکت در این آزمون ها ملزم به داشتن برخی شرایط می باشند که در این مطلب به آن ها پرداخته شده است.

در ادامه این مطلب خواهیم خواند:

آزمون سردفتری ازدواج در صورت وجود نیاز در سطح کشور به جذب سردفتر برگزار می گردد و شکل منظمی در زمان بندی این آزمون ها وجود نخواهد داشت.

چگونه دفتر ازدواج بزنیم

لذا بهتر است با توجه به فرصت پیش آمده برای برگزاری این آزمون، متقاضیان در اولین فرصت برای جذب از طریق آزمون سردفتری ازدواج اقدام نمایند و شرایط و جوانب این آزمون را به دقت بررسی نمایند.

لازم به ذکر است:

جذب سردفتر از طریق این آزمون تنها برای متقاضیان آقا، امکان پذیر می باشد و آزمون سردفتری ازدواج به صورت آزمون کتبی (تستی) و آزمون اختبار خواهد بود که در این مطلب نحوه طراحی سوالات در هر یک از این دو بخش اشاره گردیده است.

پیش از هر چیز لازم است تا متقاضیان از داشتن شرایط لازم برای شرکت در این آزمون مطلع گردند. برای این منظور دو دسته از شرایط عمومی و اختصاصی برای متقاضیان، به شرح ذیل، در نظر گرفته شده است:

دسته دوم از شرایط، موسوم به شرایط اختصاصی شرکت در آزمون سردفتری ازدواج، به مدارک تحصیلی لازم و مجاز برای این آزمون اشاره دارد که به شرح ذیل است:

داشتن یکی از مدارک ذیل برای شرکت در این آزمون الزامیست:

این دسته از متقاضیان، برای ثبت نام در این آزمون واجد شرایط اختصاصی نیز می باشند.

همان طور که پیش تر گفته شد:

این آزمون به شکل منظم برگزار نمی گردد و در بازه های زمانی مختلف و در صورت وجود نیاز به جذب نیرو در سراسر کشور، این آزمون برگزار می گردد. آخرین آزمون سردفتری ازدواج در دی ماه ۱۳۹۴ برگزار گردیده است .

مطابق با آخرین اطلاعیه منتشر شده در دی ماه ۹۸ نیز، با توجه به اعلام نیاز به جذب سردفتری ازدواج، لزوم برگزاری این آزمون در سال ۹۹ از سوی سازمان ثبت اسناد اعلام گردیده است.

اما با توجه به شرایط پیش آمده، برگزاری این آزمون و زمان آزمون سردفتری ازدواج ۹۹ به طور دقیق، اعلام نگردیده است که متقاضیان می توانند برای این منظور با مشاوران این مجموعه در تماس باشند تا به محض اعلام این زمان، از آن مطلع گردند.

۱- این آزمون شامل انتخاب سردفتران ازدواج برای اقلیت های دینی نبوده و حسب اعلام نیاز از سوی هر یک از مراجع دینی مزبور، بررسی های لازم از سوی این سازمان صورت می پذیرد.

۲- سر دفترهای اسناد رسمی و دفتر یاران اول، تا وقتی که در سمت مذکور مشغول به کار باشند، نمی توانند به عنوان سردفتری ازدواج در آزمون شرکت کرده و انتخاب شوند.

۳- مطابق با تبصره الحاقی به ماده ۲ نظام نامه مربوط به انتخاب سر دفترهای ازدواج و طلاق و یا نقل و انتقال آنان مصوب ۲۲/۸/۱۳۷۸ توسط ریاست قوه قضائیه، دارندگان پایه های قضائی، وکلای رسمی دادگستری و کارکنان رسمی و پیمانی دستگاه های دولتی تا زمانی که در مشاغل مذکور خود اشتغال داشته باشند، نمی توانند به سردفتری ازدواج منصوب شوند.

۴- سوالات متون فقه برای متقاضیان اهل سنت شرکت کننده در آزمون سردفتری ازدواج، از کتب فقهی مرجع اصلی آن ها طراحی و استخراج می گردد. لذا لازم است تا به هنگان ثبت نام در آزمون، این دسته از داوطلبان، مشخصات مذهبی خود را به دقت و صریحا تکمیل نمایند.

۵- هر یک از متقاضیان شرکت در این آزمون تنها حق انتخاب یک محل را داشته و لازم است تا نام و کد محل مورد تقاضا را به دقت و صراحت در فرم تقاضانامه ثبت نام اینترنتی درج نمایند.

۶- محل انتخابی از سوی داوطلبان، باید مطابق با اعلام نیازهای ذکر شده در آگهی های جذب سردفتر، از جهات مختلف بررسی نماید و در فرم مربوطه وارد کند.

لازم به ذکر است:

به منظور جلوگیری از تضییع حقوق سایر متقاضیان به هیچ عنوان امکان تغییر محل وارد و ثبت شده وجود نخواهد داشت.

۷- ثبت نام و شرکت در آزمون و احراز نمره کتبی ایجاد حقی برای متقاضی نمی نماید احرازصلاحیت برای انتخاب سردفتری ازدواج مطابق مقررات به تشخیص سازمان ثبت اسناد واملاک کشور خواهد بود.

۸- متقاضیان در صورت قبولی حق درخواست تغییر محل را تحت هیچ عنوان نخواهند داشت.

لذا کلیه متقاضیان به منظور اطلاع از جزئیات بیشتر در راستای آزمون سردفتری ازدواج و به ویژه اطلاع از اعلام دقیق زمان آزمون سردفتری ازدواج ۹۹ ، می توانند همه روزه با مشاوران مجموعه الو سلام مشاور در ارتباط باشند.

با سلام و احترام و عرض ادب اینجانب بازنشسته شرکت توزیع برق با مدرک تحصیلی لیسانس حقوق می باشم. آیا امکان شرکت در آزمون سردفتری ازدواج برای اینجانب هست؟ با تشکر

سلام.شما را بخدا قسم بیشتر از این مردم را سر کار نزارین اینا بدبختن بیچاره اند.اگه واقعا ازمون سر دفتر ی برگزار میشه زمانش را مشخص کنید .اگه نه که این همه مسخره بازی نمیخواد.دوساله من پی گیر این موضوع هستم هیچ جوابی نگرفتم فقط هزینه اضافی کردم…

سلام امتحان سردفتر ازدواج کی برگزارمیشه؟

اصلا امسال آزمون سردفتری ازدواج برگزار میشود؟؟؟؟

سلام هنوز مشخص نیست امسال این آزمون برگزار می شود یا خیر

سلام کسی که شاغل درنیروهای مسلح باشه البته بصورت پیمانی میتونه دراین آزمون شرکت کنه؟

سلام.معمولا نه.

سری قبلی پارتی بای خیلی شد همه دانشگاهیی هارفتنا مسال ایشالله حق به حق دار برسه…………

وقتی متولی برگزاری یک آزمون ذی نفعان همون صنف هستن معمولا همین پیش میاد!

سلام. فرهنگیان هم می توانند بعد از بازنشستگی در آزمون سر دفتری ازدواج شرکت نمایند. یا اینکه بنا بر قانون اساسی سردفتری شغل محسوب میشه؟

سلام.خیر نمی تونن. ولی اگه شما لیسانس حقوق دارین می تونین وکالت شرکت کنین

چگونه دفتر ازدواج بزنیم

سلام برای خریدمنابع آزمون ازدواج چکاربایدکرد ممنون میشم پاسخ بدید باتشکر از همه شما عزیزان جهت اطلاع رسانی ها خدمات مشاوره.

سلام اولا توجه داشته باشین که آزمون سردفتری ازدواج و طلاق و آزمون سردفتری اسناد رسمی باهم ادغام شدن و به طور کلی یه آزمون واحد تحت عنوان آزمون سردفتری برگزار میشه فقط. با توجه به این موضوع شما باید منابع آزمون سردفتری رو مطالعه کنید که شامل موارد زیر هستن: ۱-برای درس مدنی به تناسب سطحتون در این درس یکی از کتب *قانون مدنی در نظم کنونی از کاتوزیان* (کامل و از پایه) *شرح جامع قانون مدنی از بیات* (سطح متوسط) یا *قانون یار حقوق مدنی از انتشارات چتر دانش* (جمع بندی) رو بخونید. به علاوه قوانین خاص این حوزه رو هم باید تسلط داشته باشین ۲-برای تجارت هم مثل مدنی یکی از کتب *قانون تجارت در نظم کنونی از فرحناکیان* (از پایه) *ساده ساز ح.تجارت فرحناکیان (متوسط) و *قانون یار حقوق تجارت از انتشارات چتر دانش* (جمع بندی) رو بخونید. به علاوه قوانین خاص این حوزه رو هم باید تسلط داشته باشین. ۳-برای جزا کتاب دکتر ساولانی یا دکتر شادی عظیم زاده برای جمع بندی، یا کتاب دکتر گلدوزیان یا میرمحمدصادقی برای شروع از پایه توصیه میشه. یا اینکه قانون یار حقوق جزا از انتشارات چتر دانش(جمع بندی) رو بخونید. به علاوه قوانین خاص این حوزه رو هم باید تسلط داشته باشین. ۴-برای درس حقوق ثبت ازونجا که بیشتر حقوقی ها این درس اختیاری رو تو لیسانس پاس نکردن و توش ضعف دارن توصیه میشه متن دقیق قوانین و مقررات ثبتی مطالعه بشه. بعد به تناسب سطح یکی از کتاب های قوانین و مقررات ثبتی از عظیمی آقداش یا حقوق ثبت از غلامرضا شهری رو مطالعه بفرمایید. ۵-برای دروس ادبیات، عربی و معارف باید در حد دبیرستان تسلط داشته باشین و از نمونه سوالهای آزمونهای استخدامی سالهای گذشته هم استفاده کنید.

من الان این سایت رو دیدم امتحان سردفتری ازدواج معمولا چه زمانی است؟لطفا راهنمایی بفرمایید.

سلام.امتحان سردفتری ازدواج و سردفتری اسناد باهم تلفیق شدن

سلام ببخشید اگه در ازمون سردفتر ازدواج قبول شد کسی ، مصاحبه هم داره مرحله بعدش؟

سلام دوست عزیز جهت دریافت اطلاعات تکمیلی با مرکز تماس بگیرید

سلام . ازموان 98 کی برگزار می شود ؟ و چطور می توانیم منابع ازمون سر دفتری ازدواج را بخریم.

با سلام و احترام ، دوست عزیز بابت زمان دقیق آزمون و همچنین جهت دریافت منابع آزمون میتونید با مرکز تماس حاصل بفرمایید و هماهنگی برای ارسال از طریق تلگرام رو با همکاران انجام بدید .

مشاورین تان جوابی ندارند فقط هزینه گردن مردم می گذارید…به سایت اختبار مراجعه کنید..همین..

فرهنگیان میتونن در این آزمون شرکت کنن؟ و باید خودشونو بازخرید کنن ؟

من روحانی ملبس هستم،پایه 7 ایا می توانم در ازمون سر دفتری ازدواج 97 امتحان بدهم،شدیداً بهش نیاز دارم

سلام اگر معادل ليسانس هستين امكان شركت داريد با مشاورين حقوقي مركز تماس بگيريد

نه نمی تونید حتما باید پایه نهم حوزه رو تموم کنید و مدرک سطح 2 بگیرید

سلام کسی که شاغل درنیروهای مسلح باشه البته بصورت پیمانی میتونه دراین آزمون شرکت کنه؟

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نام *

ایمیل *

وب‌ سایت

دیدگاه

ارتباط تلفنی با مشاوران درسی و تحصیلی “الو سلام مشاور” از طریق این دو شماره ۰۲۱-۵۴۰۹۲۰۰۰ ۰۹۲۲۱۱۰۱۸۹۲

در این مقاله به بررسی دفتر اسناد رسمی می پردازیم و سوالاتی از قبیل چگونه دفتر اسناد رسمی بزنیم؟ یا چگونه می توان دفتر اسناد رسمی زد؟ و یا چگونه دفتر اسناد رسمی تاسیس کنیم؟ را مورد بررسی قرار می دهیم .با ما همراه باشید.

قوانین و مقررات در هر کشوری از جمله ایران، در جهت حفظ و حراست از امنیت و حقوق افراد آن جامعه وضع می شود.

افراد در جهت رفع نیاز خود و دیگران همواره در حال تبادل و تعامل با یکدیگر هستند. تعاملاتی که گاها به سود و یا زیان طرفین می‌انجامد و قانون در این نقطه از حق و حقوق افراد جامعه حفاظت می کند.

با پیشرفت و گسترش روابط در زمینه های مختلف و گسترش داد و ستد و معاملات و خرید و فروش بین صاحبان مشاغل و صنایع و دارندگان املاک و مستغلات، لزوم تعیین حد و حدود قانونی اشخاص و حراست از دارایی و اموال آنان و ثبت و نگهداری آن، امر بسیار مهمی است که بر روند زندگی افراد نیز تاثیر می‌گذارد.

در ایران، طبق قوانین حکومتی، مراکزی برای اجرایی شدن کلیه قوانین راه اندازی شده است که با نام (دفاتر اسناد رسمی) شناخته می شوند.

چگونه دفتر ازدواج بزنیم

دفاتری که مستقیما تحت نظارت وزارت دادگستری فعالیت می کنند و تنظیم روابط مالی مردم در جهت حفظ امنیت حقوقی آنها و قانونمندی معاملات بر عهده این نهاد می باشد.

 

چگونه دفتر اسناد رسمی بزنیم؟

 

اگر دوست دارید که بدانید چگونه می توان دفتر اسناد رسمی زد؟ باید این نکته را نیز بدانید که در دفاتر اسناد رسمی، تمامی معاملات اسناد رسمی و خواسته های حقوقی افراد ثبت می شود و تحت نظارت، سازمان بازرسی کل کشور و سازمان اسناد و وزارت امور اقتصادی و دارایی قرار دارند.

 

دفاتر اسناد رسمی : ثبت و اعطای گواهی معاملات و اسناد

دفاتر ازدواج و طلاق : ثبت طلاق و ازدواج به صورت شرعی و قانونی

 

 

شما برای کسب شغل نیازمند مدارک مرتبط هستید. در صورت داشتن مدرک کارشناسی یا بالاتر در زیر رشته های، حقوق، علوم ثبتی، الهیات و معارف اسلامی و دارندگان گواهی پایان سطح با تایید شورای مدیریت حوزه علمیه قم، مدرک حوزوی فقه و اصول، تفسیر الهیات و معارف اسلامی و …

در صورت قبولی آزمون (خانم ها نمی توانند در این آزمون شرکت کنند) و طی مراحل گزینش و کارآموزی و با در اختیار داشتن امکانات کافی، دفتر خود را راه اندازی نمایید. بر حسب اینکه شما در کدام بخش علاقه به فعالیت داشته باشید وظایف تان نیز متفاوت خواهد بود.

 

چگونه دفتر اسناد رسمی بزنیم؟

 

 

چگونه دفتر اسناد رسمی بزنیم؟

اگر به این فکر هستید که چگونه دفتر اسناد رسمی تاسیس کنیم؟ باید توجه داشته باشید که وضعیت درآمد دفاتر اسناد، هنگامی که شرایط اقتصادی مساعدتر باشد و مجموع معاملات و قراردادها در کیفیت مطلوبی قرار داشته باشد، به همان میزان نیز افزایش خواهد یافت و افت معاملات، به این شغل نیز اثر می گذارد چرا که مسئول دفتر اسناد رسمی، از انجام امور تبلیغاتی و از اشتغال در امور تجارت و شغل های دیگر ممنوعیت دارد و به هنگام کسادی بازار دچار افت درآمد خواهد شد.

نکته دیگر آن است که با توجه به شغل حساس و پر مسئولیت دفاتر اسناد، دقت و مدیریت درست از اصول مهم در اداره یک دفتر اسناد به شمار می رود. به عنوان مثال تخلفات فراوانی که از طریق جعل امضا صورت می‌گیرد و بعضاً بعد از بازرسی کارشناسان وقوع جرم و جعل سند اثبات میشود، سبب بروز مشکل و خسارت برای دفاتر خواهد شد. مشکلات عدیده ای از جمله مجازات جعل و سهل انگاری و ضرورت جلب رضایت شاکی و جبران خسارت و ضرر و زیان، دامنگیر سردفتر و یا سایر مسئولین دفترخانه می‌شود. بنابراین در انتخاب پرسنل دفترخانه خصوصاً نماینده و دفتریار دقت کنید که فرد، مورد شناخت و در دسترس باشد و همچنین کنترل مستمر در نحوه ثبت اسناد داشته باشید و از اسناد و دفاتر به نحو احسنت حفاظت کنید تا هرگونه کوتاهی، سبب خسارت بر کسب و کار شما نشود.

 

موارد اشاره شده:

چگونه دفتر اسناد رسمی بزنیم؟

چگونه می توان دفتر اسناد رسمی زد؟

چگونه دفتر اسناد رسمی تاسیس کنیم؟

 

آکادمی مشاغل ایران از توجه شما دوست عزیز سپاسگذار است و امیدوار است به سوالات چگونه دفتر اسناد رسمی تاسیس کنیم؟ و چگونه دفتر اسناد رسمی بزنیم؟ و چگونه می توان دفتر اسناد رسمی زد؟ پاسخ داده باشیم . لازم به ذکر است به دلیل اینکه حجم مقالات مرتبط با این سوالات بیش از حد این مقاله بود صرفا جهت آشنایت ابتدای با کلیات موارد به این موضوعات پرداخته شده است .پس از شما دوست علاقه مند به این حوزه کاری دعوت می شود برای کسب اطلاعات بیشتر با مقالات مرتبطی که در ادامه معرفی خواهد شد با ما همراه باشید .در هر قسمت می توانید سوالات خود را از کارشناسان ما پرسیده و ما نیز با افتخار در اولین فرصت اقدام به پاسخگوی خواهیم کرد.

 

صفر تا صد پرورش آلوئه ورا در گلخانه اگر علاقه‌مند به کشاورزی هستید و قصد راه‌اندازی شغل پرسود با راه اندازی سرمایه کم…

صفر تا صد پرورش ادویه هل اگر علاقه‌مند به کشاورزی و پرورش ادویه جات هستید و قصد راه‌اندازی شغل پرسود را دارید ،…

چگونه دفتر ازدواج بزنیم

راه اندازی شغل پرورش گل رز اگر علاقه‌مند به کشاورزی و پرورش گل های تزئینی هستید و قصد راه‌اندازی شغل پرسود و پر از…

سلام .. خانومها نمیتونن دفتر اسناد یا دفتر ثبت ازدواج بزنن??

شغل عالی و درآمد عالی تر انخابی مناسب برای آینده و یک بیزینس راحت شغل محضر داری یا دفتر اسناد رسمی یکی از برترین شغلهای ایرانه که ماهانه درآمد بسیار بسیار عالی داره و کم خرج ترین شغل بحساب میاد

سلام ببخشین برای چی خانم ها نمی تنند در آزمن شرکت کنند؟

ممنون از مطلب کاملتون

با سلام واحترام.من کارشناسی ادبیات انگلیسی دارم و40ساله ام.میتونم پیگیر تاسیس دفترخانه باشم؟

یعنی خانمها نمیتونن‌ دفتر اسناد رسمی بزنن؟!

پس مطالب کو؟

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

دیدگاه

نام

ایمیل

وب‌ سایت

ثبت کردن نظر

به جمع بهترین ها در آکادمی مشاغل اضافه شو تا با هم انجامش بدیم

ایمیل

عضو میشم

دفاتر ازدواج و طلاق از نهادهای تخصصی مدنی هستند که بخشی از وظایف اجرایی سازمان ثبت اسناد و املاک کشور را انجام می‌دهند. این دفاتر از نظر مالی مستقل هستند و به‌طور خصوصی اداره می‌شوند؛ ولی سازمان ثبت اسناد و املاک کشور سردفتران (مدیران دفاتر) را گزینش می‌کند، قوانین این دفاتر را تنظیم و ابلاغ می‌کند و بر عملکرد این دفاتر نظارت می‌کند.[۱]

مدیران هر حوزه ثبتی وظیفه دارند که دفاتر ازدواج و طلاق مقر اداره خود را حداقل یک‌بار در ماه و دفاتر خارج از مقر اداره را حداقل یک‌بار در شش ماه بازرسی کنند.[۳]

قبل از ثبت ازدواج، زوجین باید آزمایش‌هایی نظیر اعتیاد و تالاسمی را انجام دهند. برای انجام آزمایش باید به دفتر ازدواج مراجعه کنند تا برای مراجعه به آزمایش‌گاه، معرفی‌نامه دریافت کنند. پس از دریافت معرفی‌نامه، زوجین می‌توانند به هریک از آزمایش‌گاه‌های اعلام شده[۴] توسط سازمان ثبت اسناد و املاک کشور مراجعه کنند. پس از دریافت نتایج آزمایش‌ها زوجین می‌توانند برای ثبت ازدواج به دفتر ازدواج مراجعه کنند.[۵]

بنا به گزارش برخی سایت‌های خبری، افراد سودجویی هستند که در قبال گرفتن مبالغ میلیونی نام همسر سابق مشتریان خود را از شناسنامه‌های آن‌ها پاک می‌کنند، وقتی شناسنامه جدید خالی از نام همسر سابق در اختیار مشتری قرار گرفت و او از اصالت آن با روش‌هایی مانند گرفتن گذرنامه یا افتتاح حساب بانکی اطمینان پیدا کرد به شخص معتمد اجازه می‌دهد که پول را پرداخت کند. یکی از وکلای دادگاه خانواده در گفت‌وگو با «جام جم» اظهار می‌کند، چند نفر از موکلان خودم یا همکارانم که با همسر سابق خود فرزند مشترک نداشته‌اند با پرداخت پول، نام همسر سابق خود را از شناسنامه‌شان پاک‌کرده‌اند. هر واقعه طلاق و ازدواجی که در محضر رخ دهد، در شناسنامه درج‌شده و اعلامیه آن به ثبت‌احوال فرستاده می‌شود تا برود و در سند اصلی فرد ثبت شود، و بعدازآن دیگر امکان تغییر آن وجود ندارد، و اگر، بر اساس حکم دادگاه نیز تغییری صورت بگیرد به شکل توضیح در آن سند اصلی ثبت می‌شود. در این حالت چون واقعه ازدواج قبلاً در سند اصلی هویتی شخص در سازمان درج‌شده، امکان حذف آن وجود ندارد به همین دلیل اگر شخصی ادعا کند که می‌تواند آن را تغییر دهد ادعای کذب کرده‌است و البته هر شخصی می‌تواند از سازمان ثبت‌احوال تقاضای گواهی تجرد کند. در این گواهی درج می‌شود که شخص تا کنون ازدواج‌کرده، طلاق گرفته یا مجرد بوده‌است.[۶][۷]

چگونه دفتر ازدواج بزنیم
چگونه دفتر ازدواج بزنیم
0

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *