چگونه پرورش صدا

 
helpkade
چگونه پرورش صدا
چگونه پرورش صدا

در این قسمت 6 تمرین برای گرم کردن صدا (vocal warm up ) ارائه می کنیم که تاثیر بسیار زیادی بر تقویت قدرت صدا دارند . این تمرین ها با توجه به درک کامل از دستگاه تولید صدا و ارتباط آن با تشدید و رزونانس صدا بوجود آمده و به همین خاطر بسیار موثر هستند. اگر علاقه من به آموزش صداسازی هستید مقاله صداسازی راحتما مطالعه کنید.

در یک مقاله اختصاصی به راه‌های تقویت حنجره پرداختیم که اگر خواستید مطالعه کنید.

خمیازه یک ابزار بسیار موثر برای باز کردن قسمت پشتی گلو است که به صدا گرمی و بلندی قابل توجهی اضافه می کند . بهترین حالت استفاده از خمیازه این است که نفس عمیق بکشید درست مثل زمانی که می خواهید خمیازه بکشید , و در هنگام بازدم با همان حالت بخوانید و تمرینات زیر را انجام دهید .

در این صورت قسمت نرم کام شما بالا می رود و فضای پشت گلوی شما باز می شود و حس می کنید که حتی یک تخم مرغ می تواند در آنجا قرار بگیرد . در این حالت خواندن نت های پایین تر ساده تر خواهند بود , پس با اجرا کردن و خواندن یک نت پایین شروع کنید و توجه کنید که گلویتان در همان حالت باقی بماند .

چگونه پرورش صدا

حالا یک الگوی پنج نتی را با همان حالت از بالا به پایین اجرا کنید . مانند 5-4-3-2-1 یا سل-فا-می-ر-دو

در نت های بالاتر هم باید سعی کنید فرم گلویتان را به همان حال نگه دارید که ممکن است برایتان چالش برانگیز باشد . پس بهتر است تمرین بعد را امتحان کنید .

هامینگ (humming) با استفاده از رزونانس بینی – گلویی به صورت مستقیم ما را به سمت شفافیت و همچنین تقویت قدرت صدا هدایت می کند .  شما ممکن است اصطلاح خواندن در ماسک صورت را شنیده باشید که تقریبا همین تاثیر را دارد .

کاری که این نوع زرونانس انجام می دهد این است که به صورت خیلی حرفه ای و مخصوص در راحت و بدون فشار اجرا کردن نت های بالا تاثیر می گذارد و سنگینی اجرا کردن نت های پایین را هم از بین می برد , تقریبا همان ویژگی هایی را دارد که هر خواننده ای به دنبال آن است .

هامینگ را با نت نسبتا بالایی که اجرای آن تقریبا برای شما سخت است شروع کنید . به حالت لرزش و صدای وزوز مانندی که در بینی ایجاد می شود توجه کنید .

حالا بدون اینکه صدایتان را قطع کنید دهانتان را باز کنید که صدایی شبیه به ” آ ” ایجاد می شود و توجه داشته باشید همان احساس لرزش و وزوزی  را که با دهان بسته داشتید در این حالت هم باید ادامه داشته باشد . چند بار این کار را تکرار کنید .

آیا اجرای این نت برایتان آسان تر از قبل نشد ؟ اگر اینطور است پس تمرین را درست انجام داده اید . حالا می توانید کم کم نت های بالا تر را هم امتحان کنید .

در این حالت قسمت عقب زبان کمی بالا می رود و هوا به سمت حفره های بینی هدایت می شود . برای بسیاری از افراد اجرای مصوت ” ای ” تقریبا اولین تجربه در درک رزونانس بینی می باشد .

این صدا را در الگوی پنج نتی در حالتی که به نت های بالا و پایین می روید اجرا کنید و به صدای زنگ مانند و تشدیدی که ایجاد می شود توجه کنید . به این صورت : 1-2-3-4-5-4-3-2-1 یا دو-ر-می-فا-سل-فا-می-ر-دو

سعی کنید این حالت را به صورت اغراق آمیز انجام دهید یعنی دو تا سه برابر حالت معمول از زرونانس بینی استفاده کنید .

بسیاری از افراد با درک صحیح تشدید و زرونانس بینی کیفیت خوانندگیشان به یکباره چندین برابر افزایش خواهد یافت .

داشتن کسی در کنارتان که گوش آموزش دیده دارد که به آواز خواندن شما گوش دهد می تواند کمک خوبی در فهمیدن اشکالات و برطرف کردن آنها داشته باشد .

هنگام ادای این صامت ها فشار هوا در پشت لب ایجاد می شود . تمرکز کامل بر پرتاب شدن ( ادا شدن ) این صامت ها توجه  را از حلقی خواندن بر می دارد . می توانید از یک الگوی ملودیک ساده مانند : 8-5-3-1 یا دو-سل-می-دو

می توانید یک حرف صدا دار را بعد از این صامت ها به کار ببرید مانند : بی , با , پی , پا

هر نت را با تکرار این ترکیب ها اجرا کنید . به این صورت : بی-بی-بی-بی

در مرحله ی بعدی می توانید تنوع به خرج دهید و آنها را با هم ترکیب کنید : بی-پا-بی-پا  یا  بی-پی-بی-پی

موقع ادا کردن حرف ” ز ” زبان در حالت شل و ریلکس قرار دارد . از طرف دیگر این طور احساس می شود که صدا به سمت پایین حرکت می کند . این کار باعث تقویت کنترل در زرونانس گلو می شود . می توانید ملودی های مختلف را در این حالت تمرین کنید .

تقویت قدرت صدا به طور قابل توجهی نتیجه ی تقویت صداهای اصلی است . خوانندگان معمولا خواندن یکی از صداهای اصلی را بیشتر از بقیه دوست دارند چون در اجرای آن مسلط تر هستند , اما این به تنهایی کافی نسیت . برای تقویت سایر صداها و مصوت ها روشی را به شما معرفی می کنیم که بسیار ساده است .

ابتدا یک نت مشخص را انتخاب کنید . بعد مصوت یا صدای مورد علاقه تان را در آن نت بخوانید . حالا همان طور که نت مورد نظر را نگه داشتید صدا را به یکی از مصوت های دیگر تغییر دهید . هنگام خواندن موصوت و صدای دوم سعی کنید کیفیت اجرایتان مانند صدای اول خوب باشد . این تغییر را از صدای مورد علاقه تان به تمام صداهای دیگر انجام دهید .

انجام این تمرین ها علاوه بر تقویت قدرت صدا باعث می شود هنگام خواندن نیز احساس بهتری داشته باشید .

در مطلب حرف “ز” یک غلط املایی وجود داره..♥

بله . ممنون از توجه شما

چقدر جالب و متفاوت
ممنون به خاطر مطالب مفید و علمیتون

سلام این مطالب یا مقاله هایی که تو سایت هستن ،تو پکیج طلایی اموزش مدرن خوانندگی(دوره ی کامل) هست؟؟؟

سلام به شما. بله تمام تمرین ها به صورت بسیار کامل و جامع در دوره کامل پکیج طلایی هست.
موفق باشید

سلام به شما دوست عزیز
پکیج طلایی آموزش مدرن خوانندگی شامل 7 بخش هست که در فصل اول مطالب و مقالات و آموزشهای تئوری مورد نیاز قرار داده شده و بخش های بعدی به آموزش های عملی اختصاص پیدا کرده
موفق باشید

صدای من قدرتیه یه جورایی توی خانواده صدای آرش ap این تمرین ها برای صدای من هم مناسب هست؟؟

ممنونم بابت راهنماییتون عالی بود

بسیار مطالب مفید و جامع بود عالی هستید شما

سلام درست نکات دقیق و بجا رو اموزش دادید من هم تو کلاس صدا سازی همه ی این اموزش هارو دیدم همین راه صدارو به بالاترین حد خودش میرسونه و شخص میتونه تسلط کامل رو حنجره خودش داشته باشه

حاجی من هیچی نفهمیدم
میشه بهم بگین چطوری استارت بزنم
واقعا دلم میخاد یاد بگیرم .

Mn chra srm drd grft :/

سلام به شما عزیزان!
ناظر حسین باتوری هستم. یک سوال داشتم که خیلی دیر وقت میشود با آن درگیر هستم.
استاد عزیز سوال من این است که چگونه تن صدای جذاب و بلند داشته باشیم.
تشکر!

سلام
ببخشید کشیدن عنبرنسارا(فضیله خر)تار های صوتی را میبندد

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

چگونه پرورش صدا

document.getElementById(“comment”).setAttribute( “id”, “a4e06ac9a9262d3a6ca8fc9420256b6b” );document.getElementById(“e6d5916fc7”).setAttribute( “id”, “comment” );

برای امنیت، استفاده از سرویس reCAPTCHA گوگل مورد نیاز است که موضوع گوگل است Privacy Policy and Terms of Use.

من با این شرایط موافق هستم .

!!! یک ایمیل تایید برای شما ارسال شد

صدای خود را پیدا کنید

تماس با ما

درباره ما

 

 

 

تمامی حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به بخون دات کام می باشد

برای پیدا کردن صدای سر باید محدوده صدایی خود را جستجو کنید. سه راهکاری که پیشنهاد می‌کنم پی در پی هستند: یاد بگیرید در محدوده صدای سر خود صحبت کنید؛ با تمرین قابلیت خوانندگی در محدوده صدای سر را ایجاد کنید و در نهایت از این محدوده برای خواندن استفاده کنید. زمانی که این سه مرحله را پشت سر گذاشتید قادر هستید محدوده صدای سر خود را تقویت کنید.

قبل از اینکه به دنبال خوانندگی در محدوده صدای سر باشید، یاد بگیرید در این محدوده صحبت کنید. برای خواندن برخی از داستان‌ها لازم است از گام‌های متفاوت استفاده کنید. از آنجایی که داستان‌ها برای کودکان نوشته می‌شوند، میتوانید با این داستان‌ها کار خود را آغاز کنید: داستان سه خوک کوچک، مرد ریش طلایی، گلدیلاکس و سه خرس، راپونزل و… . موقع شنیدن این داستان‌ها از زبان بقیه حتما دقت کرده‌اید که قصه‌گو برای دیالوگ گفتن از زبان کارکترهای داستان از محدوده‌های صدایی مختلف استفاده می‌کند. سعی کنید صدای قصه‌گوی محبوب خود را در محدوده‌های صوتی بالاتر تقلید کنید و داستان بگویید.

برای اطلاع از جدیدترین متدهای روز خوانندگی بخون را دنبال کنید.

استفاده از این تکنیک سکوی پرتابی بین صحبت کردن در محدوده صوتی سر و آواز خواندن در این محدوده است. درست مثل حالتی که آواز می‌خوانید از بالاترین حد محدوده صوتی خود به سمت پایین ترین محدوده حرکت کنید. سعی کنید نت‌های بالا را با حالت جیغ ادا کنید و در عین حال صدای خود را آرام و سبک نگه دارید. روش دیگری که برای توصیف مدل خوانندگی وجود دارد اغراق در آه کشیدن است. به آرامی از گامی به گم دیگر بروید و تمام نت‌های موجود را بخوانید. در مردان لرزش صدا به صورت عادی بین فالستو و محدوده صدای سر وجود دارد. اگر دوستی دارید که در گروه کر آواز می‌خواند به خوبی خواهد توانست این تکنیک را برای شما اجرا کند؛ اکثر خوانندگان نیز از این روش استفاده می‌کنند اما شاید با نام آن آشنایی نداشته باشند.

با تهیه بسته طلایی آموزش مدرن خوانندگی تمام تکنیک های خوانندگی را در خانه فرا بگیرید.

چگونه پرورش صدا

قدم بعدی در دستیابی به صدای سر این است که در این محدوده آواز بخوانید. با تکنیک خمیازه کشیدن آغاز کنید، به بالاترین حد محدوده صدایی خود برسید و سپس در همان حالت باقی بمانید. صدای خود را بیشتر کنید. حالا شما در حال آواز خواندن در محدوده صدای سر خود هستید. اکنون سعی کنید روی گام‌های دیگر نیز همین کار را تکرار کنید. دست خود را روی قفسه سینه خود بگذارید تا در صورت لرزش، آن را احساس کنید. اگر لرزش حس می‌کنید یعنی در حال استفاده از محدوده صدای سر و سینه به طور همزمان هستید. روی ملایم و خالص آواز خواندن تمرکز کنید. شاید این صدا، صدای مورد علاقه شما نباشد؛ اما تمرین خوبی‌ست برای خوانندگی در سایر محدوده‌ها.

هر روش گرم کردن صدا که از نت‌های بالا آغاز و به نت‌های پایین ختم می‌شود، کیفیت صدای سر را آفزایش می‌دهد. استفاده از «W» همچنین به افزایش طول تارهای صوتی می‌انجامد. تمرین مورد علاقه من از این دو روش به صورت همزمان بهره می‌برد: «we-e-e-ah» را در آرپژو ساده 1-3-5-1 با آواز بخوانید. مطمئن شوید که از روی هیچ نت عبور نمی‌کنید.

 

 

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

document.getElementById(“comment”).setAttribute( “id”, “a6116a8d93cdc1659d9aba62ba4900b0” );document.getElementById(“a1f1522b39”).setAttribute( “id”, “comment” );

برای امنیت، استفاده از سرویس reCAPTCHA گوگل مورد نیاز است که موضوع گوگل است Privacy Policy and Terms of Use.

من با این شرایط موافق هستم .

!!! یک ایمیل تایید برای شما ارسال شد

صدای خود را پیدا کنید

تماس با ما

درباره ما

 

 

 

تمامی حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به بخون دات کام می باشد

Welcome, Login to your account.

 + 
4
 = 
12

.hide-if-no-js {
display: none !important;
}

Recover your password.

A password will be e-mailed to you.

دانشگاه زندگی – آموزش سخنرانی،فن بیان،سخنوری

چگونه پرورش صدا

تا کنون پیش آمده صدای خود را ضبط کنید و سپس به آن گوش دهید؟ برای شما هم پیش آمده است به یک فیلم ضبط شده از خودتان گوش دهید و از نازک بودن و گوش خراش بودن صدایتان دلگیر شوید؟ حتما آن لحظه با خود گفته اید دیگران موقع شنیدن صدای من چه قدر آزرده خاطر شده اند! این قدرت صدا خصوصا زمانی که پشت تلفن صحبت می کنیم و قرار است با صدای خود کسی را جذب کنیم بیش تر از قبل ذهن را درگیر می کند. پشت تلفن، گوش دادن صدای ضبط شده خود و موقعیت هایی از این قبیل مواردی هستند که یک فرد را بابت تقویت و پرورش صدا خود به فکر وا می دارد.

شاید صدایی که از تارهای صوتیتان خارج می شود را نتوان تغییر داد. شاید فکر کنید ما گرفتار صدایی هستیم که در وجودمان نهفته است و این طبیعت هر فرد است و قابل تغییر نیست و البته کاملا درست است. هیچ وقت صدایی که شبیه سوپر ماریو است تبدیل به صدای زیبا شان کانری نمی شود! کاملا درست است که ما نمی توانیم ذات صدایی که داریم را تغییر دهیم، اما می توان از حداکثر استعدادی که در صدای ما نهفته است بهترین استفاده را ببریم.

اخیرا ایمیلی از جانب یکی از گویندگان دریافت کردیم که اتفاقا درباره چگونگی رشد و پختگی صدایش نوشته بود. به عقیده خودش در ابتدا کار صدای او بچگانه، نازک و خام بوده است. صدایی که نه گرما داشته است و نه احساس؛ اما استفاده مداوم از صدا و تکنیک های خاصی به او در تقویت و پرورش صدا کمک کرده است. صدایی که اکنون زنده و گوش نواز شده است.

مطالعه این مطلب را به سخنرانان و خصوصا آقایانی که از کلفت نبودن، زنانه یا بچگانه بودن یا خامی صدایشان ناراضی هستند توصیه می کنیم. در پایان این مطلب قادر خواهید بود با تمرینات خاصی در 60 ثانیه از تمام ظرفیت صدای خود استفاده کنید.

ما بعد از مطالعات و کسب تجربه های بسیار در این زمینه حقایق زیادی را در ارتباط با شیوه پررنگ کردن صدا و تقویت آن دریافتیم. افراد با مطالعه و گوش دادن به صداهایی که برایشان خوشاین تر است می توانند صدای خود را تقویت کنند و در واقع ادای صداهای دلخواهشان را در بیاروند؛ اما در یک سخنرانی تا کی می توان با تقلید صدا بقیه سخن گفت؟ بالاخره این کنترل از دست شما خارج می شود و صدای واقعی شما نمودار می شود. در این مواقع است که سخنران باید به تقویت و پرورش طبیعی صدای خود بپردازد تا:

نکاتی که می خوانید در تقویت و پرورش صدا مفید خواهد بود و به شما کمک می کند صدای بلندی در سخنرانی داشته باشید!

اگر دقت کرده باشید برخی از سخنرانان یا گویندگان خیلی آرام و عمقی صحبت می کنند. این پایین بودن صدا به دلیل تلاشی است که برای عمیق تر شدن و کلفت شدن صدا صورت می گیرد. پایین آوردن صدا عموما ترفندی مصنوعی برای کلفت کردن صدا میان مردان است. اما این ترفند پیچ اصلی صدا شما و تن آن را آشکار نمی سازد. برای این که به پیچ صدا یا زیر وبمی آن پی ببرید باید پروژه ماسک را اجرا کنید!

مجموعه لب ها و پلی که آن را به بینی شما متصل می کند ماسک صورت نام دارند. زمانی که حالت لرزش در عین آرام بودن صدا را در این منطقه احساس می کنید در واقع از ماسک صورت است که صدا خارج می شود. هر گاه که صحبت کردید و احساس لرزش سطحی در این پل بین بینی و لب داشتید یعنی با پیچ یا اوج صدای خود در حال صحبت کردن هستید و تن صدای شما کاملا بهینه است.

صدایی که از ناحیه ماسک صورت خارج شود صدایی است نرمال، گوش نواز و مطلوب که فرد هرگز در گلو خود احساس فشار نمی کند.

برای رسیدن به صدای مطلوب یا پیچ صدای خود لب هایتان را روی هم قرار دهید، از طریق حنجره صدایی شبیه “هممممم” یا “اهمممممم” تولید کنید. آیا در ناحیه ماسک احساس لرزش کردید؟ تبریک می گوییم! شما با موفقیت توانستید پیچ صدای خود را پیدا کنید و از این به بعد با تمام قوا خود صحبت کنید.

بعد از این که به پیچ صدای خود رسیدید و تن مطلوب آن را پیدا کردید وقت آن می رسد تا با ترفندی هایی میزان دلربایی و جذابیت صدا را افزایش دهیم. در این مرحله برای تقویت و پرورش صدا لازم است بهتر نفس بکشید. جذابیتی و مردانگی که در صدای بسیاری از مردان دیده می شود به دلیل شیوه تنفس صحیح آن ها است. حتی اگر خواننده ها هم خوب تنفس نکنند نمی توانند از تمام صدای خود و زیبایی اش بهره ببرند!

با تمام وجود نفس بکشید. شانه ها و قفسه سینه شما به سمت بالا حرکت کرد؟ این شیوه تنفس شما کاملا اشتباه است!

زمانی که شانه و قفسه سینه با تنفس شما به بالا حرکت کنند یعنی شما در حال نفس کشیدن با سینه هایتان هستید. این نوع تنفس تنفسی ضعیف است و فشار زیادی به گلو وارد می کند. فشار به گلو هم یعنی ضعف در صدای شما؛ حتی اگر زیباترین صدای دنیا را داشته باشید!

اگر مستقیما هوا را از شکم به ناحیه ماسک صورت خود انتقال دهید بالاترین صدای ممکن را که حنجره شما قادر است تولید کند خواهید داشت. مزیت دوم نفس کشیدن از بخش دیافراگم عمقی کردن و کلفت شدن صدا بدون آسیب و آزار رسیدن به گلو و ناحیه تولید کننده صدا می باشد. همین موضوع باعث می شود سخنران دیر تر از همیشه خسته شود.

به تصویر زیر نگاه کنید:

تنفس صحیح تنفسی است که در آن گازهای هوا از طریق دیافراگم تبادل شوند. به عبارت دیگر تنفسی صحیح است که در آن هوا از طریق دهان و بینی در طول دم و بازدم جا به جا شود اما قفسه سینه و شانه کاملا ثابت بمانند. این شیوه اشتباه تنفسی با افزایش سن بیش تر هم می شود. به نفس کشیدن نوزاد دقت کنید؛ این دقیقا همان شیوه صحیح تنفس است.

باور کنید یا نه مورگان فریمن صدایی استثنایی را در طول تاریخ داشته است و به گفته برخی این صدای منحصر به فردی که شاید هرگز تکرار نشود در طول تحصیلات دانشگاهی تقویت شده و در واقع روی آن کار شده است.

بعد از هر ترفندی که برای جذاب تر کردن، تقویت و پرورش صدا خود به کار می برید باید به صدایی که دارید افتخار کنید. همین صداهایی که اصطلاحا تو دماغی هستند و شاید برخی تصور کنند برای گویندگی نامناسب هستند از جمله بهترین صداها در گزارش های ورزشی هستند.

برای این که صدایتان را ماندگار کنید نیازی نیست با تقلید صدای افراد معروف سعی کنید محبوب شوید. کافی است با ترفند هایی که قبلا در دانشگاه زندگی آموختید با لکنت زبانی مقابله کنید و نواقصی که بیش تر مربوط به شیوه سخن گفتن شما هستند تا تن و زیبایی صدایتان را برطرف کنید.

سیدجوادغفاری هستم، مدیر سایت دانشگاه زندگی.
مؤلف چندین جلد کتاب پرفروش منجمله کتاب “رازهایی برای کسب موفقیت و ثروت” و “مهارت‌های‌زندگی”

مقاله قبلی

چطور با فن بیان قوی سخنرانی کنیم؟

مقاله بعدی

مهارت خوب گوش دادن موثر

با روش های جذب مخاطب ، توجه از دست رفته آن‌ها را برگردانید

“اثر نورپردازی” پدیده‌ای در فن بیان و سخنرانی

4 مرحله اصلی تا تسلط بر مهارت‌های سخنرانی

تفکر انتقادی

چگونه پرورش صدا

Your email address will not be published.

Save my name, email, and website in this browser for the next time I comment.

7
 + 

 = 
8

.hide-if-no-js {
display: none !important;
}

سایت دانشگاه زندگی در تلاش است تا در زمینه روانشناسی خانواده، حقوق خانواده و فن‌بیان آموزش‌های کاربردی را در اختیار مخاطبان خود قرار دهد.

تلفن همراه: 09128114868

تلفن ثابت: 44635830-021

دانشگاه زندگی در زمینه مشاوره ازدواج و مشاوره خانواده خدمات بهینه ای را به شما همراهان عزیز عرضه می کند.

Welcome, Login to your account.

 + 
4
 = 
12

.hide-if-no-js {
display: none !important;
}

Recover your password.

A password will be e-mailed to you.

خانه » وبلاگ » آموزش آواز (گام به گام) » مطالب آموزشی آواز خوانی » 4 تا از بهترین تمرین های صداسازی برای تقویت هر چه بهتر شما

صدا سازی به مجموعه روش هایی گفته می شود که در آن باعث تقویت صدا می شود .به طور کلی می توان گفت که صدا سازی یعنی افزایش قابلیت های حنجره و آشکار کردن توانایی نهفته در صدا ها .تعریف دیگری که از صدا سازی بیان می شود این است که فرد بتواند از تمامی بازه های صوتی خود استفاده کند. زمانیکه شما در یک جمع هستید می بینید که کسی که صدای بهتری دارد از جذابیت بیشتری برخورداراست و هم چنین حرفش برش دارد .

تمرینات صدا سازی به دو دسته تقسیم می شوند تمرینات تنفسی و تمرینات تارآوایی. تمرینات تنفسی اساس صدا سازی است  اینکه چه زمانی بتوانیم نفس را نگه داریم و چه زمانی از آن استفاده کنیم خیلی مهم است واین نکته راباید در نظر داشت که در صدا سازی باید این دو تمرین با هم دیگر انجام شوند.

چگونه پرورش صدا

 

نکته مهم! با این بسته استثنایی آموزش آواز، آواز خواندن را بصورت اصولی، حرفه ای و سریع بیاموزید! (بدون نیاز به کلاس)

 

 

خوانندگی با صدای بم همشه طرفداران خاص خودش را داشته است . برای بم شدن صدا می بایست مدتی از خواندن با صدای بلند دوری کنید. انجیر تر یا خشک، مویز به ویژه مویزی که در روغن بادام خیس شده باشد بخورید.اگر زبری از بریده شدن زبان کوچک باشد باید آب انگور را با عسل بجوشانید تا کف کند سپس کف آن را گرفته و با آب گرم قاطی کنید و ابتدا غرغره سپس تناول نمایید.

همه مقالات مربوط به : آموزش آوازخوانی

منظور از قوی کردن حنجره صدای بلند یا فریاد نیست بیشتر منظور داشتن حنجره ای با بنیه و قدرت است بعضی از افرادکه خوانندگی می کنند بعد از مدتی تار های صوتی آنها از کار افتاده می شود ودیگر نمی توانند مثل قبل خوانندگی کنند و لی بعضی از افراد با اینکه از حنجره ی خود کار می کشند باز هم می توانند مثل قبل کار خود را ادامه دهند اینگونه افراد دارای حنجره ی پر قدرتی هستند. در مورد مطلب پر حجم کردن صدا می توان گفت که صدا زمانی پر حجم به نظر می رسد اگر خواننده در یک اتاق بخواند صدای او بر فضای اتاق احاطه داشته باشد و صدا از همه جای اتاق یکنواخت به گوش برسد. و اما در مورد تجویز خوراکی ها می توان گفت که بعضی از خوراکی ها هستن که روی صدای خواننده تاثیر مثبت می گذارند و بعضی دیگر روی صدای خواننده ثر منفی می گذارند وبا این حال باید فرد از خوردن بعضی از مواد غذایی پرهیز کند.

 

 

 

 

اگر سوالی در این زمینه دارید در بخش نظرات مطرح کنید .

با سلام من خیلی دوست دارم کتاب های صوتی درست کنم ولی صدای خیلی ضعیف و سطحی دارم میخواستم ببینم برنامه ای دارید برای این منظور برای گویندگی ؟

اسم این استاد. موسی رسایی هستش

سلام و تشکر برای مطالب آموزنده شما و همینطور از زحماتی که در این مسیر میکشید
قسمتهای بعدی ویدیوی اول را چطور ببینم و نام این استاد چه کسی هست با تشکر فراوان

ویدئو های بعدی استاد رحمانی رو چطور و کجا دنبال کنیم؟

به سایت دلنوا مراجعه کنید.

درود ، خانم شیرخانی عزیز شما اگه دوست دارید آواز یاد بگیرید بهترین راه کلاس حضوری هستش ، اگه بخواید بنده میتونم کلاسهای استاد معتمدی بهتون معرفی کنم

برای داشتن صدای که مردم رو جذب کنه و قوی و صاف و رسا چه باید کرد؟

باید تمیرین کرد

من صدام ب نظر خودم جالب نیست ولی دوست دارم خوانندگی رو حداقل برای خودم و جمع هامون یادبگیرم اما صدام ی جاهایی گیر میکنه و لحنش یهو عوض میشه ک از گم اوردن نفسه . نمیدونم واقعا چجوری باید شروع کنم تمرین بکنم خوب بهتر میشه یا راهوار دیگ ای داره

رو صامت و مصوت ها کار کن با انواع گام ها از پایین به بالا حنجره راه بیفته

به نظر من اگه واقعا حس میکنید نفس کم میارید باید تمرین های مخصوص نفس رو انجام بدین واینکه موقع خوندن مدیریت داشته باشین رو نفستون. و یکباره و با هوای زیاد نفستون رو ترین بیرون

آخرین جملم ندین بیرون بود?

سلام. من دنبال خوانندگی نیستم صرفا میخوام صدای پر حجم و قوی داشته باشم. دوست دارم بصورت اموزشگاهی یاد بگیرم ایا جایی هست معرفی کنید

سلام دوستان.من یه مشکل دارم،نمیتونم با صدای اصلی خودم کار کنم.تقلیدی شده صدام.سلفژ هم رفتم،بنده خدا نتونست راهم رو تغییر بده.چه تمرین یا نکته ای رو انجام بدم که بتونم بهترین صدای خودم رو پیدا کنم.پیشاپیش سپاس از شما

به یه اهنگ سازی هماهنگ بشین که با صدای خودتون اهنگ بسازه اونوقت شما با رنگ وگام صدا خوت تمرین کنید تا عادت کنید

دوست عزیز شما با صدایی نه چندان بلند. مثل خواندن مقاله در کلاس منطورم در این حد بلند .روزنامه یا کتاب بخونید و سعی کنید کلمات رو با احساس همون کلمه یا جمله بیان کنید و در حد نه چندان زیاد بصورت اختیاری اغراق آمیز تلفظ کنید و با همون صدا بعد چند روز تمرین با پمپاژ از دیافراگم سعی کنید از نتهای پایین شروع بروی نت خوندن کنید .یادتون نره پمپاژ از دیافراگم بسیار مهمه .و سعی کنید به همراه نگهداشتن رنگ همون صدایی که میخوندید نت رو اجرا کنید و کم کم ویبر رو بهش اضافه کنید .حتما صدای خودتونه اگر این مساله هارو رعایت کنید و در ادامه میتونید با کمک همین دیافراگم و ویبر تحریر رو هم بهش آضافه کنید .و این رو هم درنظر داشته باشید بهمراه نفس گیری درست البته پمپاژ دیافراگم بهتون کمک میکنه تا نفس گیری تعدادش کمتر بشه اما باز باید رعایت بشه برای مثال جاهایی لازمه با نفس کاملا پر خونده نشه و خیلی جاها نیازه که اصلا نفس خالی نخونید منظورم با انتهای هوای داخل شش هاست .موفق باشید

میخواهم هنجره خوبی برای آواز خوانی مداحی داشته باشیم

سلام من صدام خیلی خوب بود یعنی توکار خوندن بودم امایک سالی میشه که صدام گرفته اصلا بالا نمیاد انگارحنجرم قفل شده .به نظرتون چیکار باید کنم

دقیقا منم همین مشکلو دارم . احساس میکنم حنجرم کاملا از بین رفته اعتماد به نفسم اومده پایین . چی کار کنیم ؟

سلام همنام😃🖐
منم همینطوری شدم قبلا صدامو میکشیدم یا کم و زیاد میکردم برای خودم میخوندم اصلا مشکل نداشتم ولی الان یه سالی هست اصلا انگار این حنجره مال من نیس تا میام صدامو کم و زیاد کنم یا بکشم گلوم میگیره یا نفس کم میارم یا خلط میاد تو گلوم یا صدام قطع میشه یا سرفم میگیره.
چیزی که حس میکنم اینه که انگار تار های صوتیم سنگین شده یه چیزی سنگین شدنشون شده و نمیذاره درست لرزش داشته باشن و صدای خوبی تولید کنن.
با توجه به رشته خودم و چیزایی که چن دقیقه پیش داشتم از اینترنت میخوندم از یه دارویی گیاهی به اسم روتارین میشه استفاده کرد که با آب ولرم باید قاطی کنیم و بخوریم چای سلز هم برای تقویت صدا خوبه،از غذاهای خیلی سرد یا گرم نباید استفاده کنیم،غذاهلی چرب و ترشی جات و لبنیات هم نباید مصرف کنیم چیزیکه خیلی توصیه شده آب هست که مصرف بشه مخصوصا صبح ها
این پیج اینستام هست لطفا اگه مورد جدیدی یاد گرفتی به منم یاد بده مرسی❤
Instagram:Arsin Irani

شما دچار بیماری هماتوم شدی (پارگی مویرگهای خونی تارهای صوتی
) همون بیماری که ادل خواننده معروف انگلیسی به اون دچار شده

سلام خسته نباشید….من صدام برا خوانندگی خوبه و زیاد میخونم….ولی مشکلم اینه گام بالا در حد ۲۰دقیقه بیشتر نمیتونم بخونم و صدام نمیاد بالا دیگه….بنظرتون برای بالا رفتن گام صدام چیکار باید کنم

چطوري ميشود سي دي اين دروس را تهيه كرد چون من نميتوانم به كلاس برومو

چگونه پرورش صدا

دوست گرامی از اینجا تهیه فرمایید

سلام من میخام یک صدا خواننده گی داشته باشم البته حالا صدام یک ذرهغور است چکار کنم صدایی خواننده گی داشته باشم

من کلاسهای استاد احدکشاورز رو درشیراز توصیه میکنم ایشون فوق العاده روش جالبی درآموزش آواز وصداسازی دارن

سلام میشه اموزش سلفژ رو هم بگین

سلام دوستانی که گفتند صدا شون بالا نمیاد قفل شده فقط یک دلیل داره اونم فشار اوردن و زور زدن موقع خوندنه یا این که تمرین رو اشتباه دارید انجام میدین صدا تون برمیگرده ولی باتمرین درست

درود بر شما. و خسته نباشيد
من يك سوال دارم خدمت شما
من صدام خوب نيست ،و تازه كلاس صدا سازي ثبت نام كردم و آيا با تمرينات زياد ميشه صدا رو تغيير داد و از حالت ازار دهنده دراورد؟و آواز خوند؟

بله میشه من هم صدام خوب نبود و هم یه خورده لهجه ترکی داشتم که با تمرینات متعدد تونستم این مشکلمو حل کنم ، فقط باید اصولی پیش برین و تمرین کنین

سلام دوست عزیز ابولفظل
بنده هم دقیقا همین مشکل و دارم میشه لطفا راهنمایم کنید ؟

با سلام و تشکر از مطالب خوب و آموزنده تون
یک زمانی صدای خیلی خوبی داشتم و وقتی آواز میخوندم همه رو به خودم جذب میکردم ولی الان دیگه صدام مثل قبل نیست و خیلی این موضوع آزارم میده خیلی دلم میخواد صدای خودمون ترمیم کنم اگر راهی هست دارویی هست و یا تمرینی لطفآ بهم بگید سپاسگزارم

با سلام
بنده کرد زبان هستم و از کردستان
صدام بد نیست و اکثر افراد موقه خوندنم تایید میکنن و چندبار هم آواز خوندم و برای خواننده های مطرح کرد فرستادم و کاملا تایید کردن. منتهی جهت بهتر شدن و اصلا برا مطرح کردن خودم و صدام چه کاری لازمه انجام بدم.. ممنون

معمولا هرکسی صدایه منحصر به فرد خودشو داره ، اینکه میگن یه نفر خوش صداس اکثر اوقات جمله درستی نیست ، میشه گفت که چقدر خوب بلده صحبت کنه
برای خوانندگی هم باید خوندن بلد بود .
باید بدونی چطور میشه از صدا استفاده کرد.

سلام من صدام خوب نبود ولی هروز یه ترانه را زم زمه میکردم الان خیلی فرق کرده البته میگن بهتر شده ولی کافی نیس

سلام خدمت استاد گرامی من پسر هستم 15 سالمه از بچگی توی شهرتسان قروه(کردستان) زندگی کردم کمی بزرگتر شدم ب همدان اومدم پدر مادمم کردی صحبت میکنن الان ی جورایی چند نوع لحجه رو باهم قاطی کردم چکار باید کنم لحجمو درست کنم صدامم پشت تلفن نازک میشه

لطف میکنید از جوابمو ب ایمیلم ارسال کنید

سلام خدمت همه عزیزان من تو مدح خوانی مشکل دارم نمیدونم چجوری صدامو کنترل کنم.
تو خواندن حس نداره صدام
ممنون میشم اگه راهنماییم کنین.
برای تمیرین کردن هم نمیدونم باید چیکار کنم از کجا باید شروع کنم یا اصلا چیرو تمرین کنم
ممون از همتون
یاعلی

من هم خوانندگی هم مداحی میکنم که واسه صدا سازی همه جوره آموزش دوس دارم ببینم

آقا من اون یه تیکه برای بم شدن صدا رو که نوشته شده اگه زبری از بریده شدن زبان کوچیک باشد رو نفهمیدم یعنی چی؟
۲ برای بم شدن چیکار کنیم؟

یک پیشنهادبرای دوستانی که نفس کم میارن با یه تیکه شلنگ با بتری نوشابه درست کنن مثل قلیون داخلش عرق نعنا بریزن ومکش هوارا باشلنگ بگیرن وآروم آروم خارج کنن به این صورت هوابارطوبت عرق نعنا به ریه برخورد میکنه حتی اگرریه هم براثر سیگار مشگل پیداکرده باشه سالم میشه واقا اگر ادامه بدهید ریه میشود مثل ریه کودک صداتون فوقلاده ساف وشفاف خوهد شد

تنفس صحیح هر سایت یه جور توضیح میده ، تنفس صحیح دیلفراگم چطوریه؟

صدای خوب مادر زادیه چرت پرت نگید سلفژ فقط 20درصده

آب انگور رو بجوشونیم که نجس میشه.نمیشه؟( برای باز شدن حنجره)

سلام من میخوام خوانندگی یاد بگیرم ولی نمیدونم چجوری لطفا راهنمایی کنید یا اگه کلاسی چیزی هست به من معرفی کنید. ممنون♥️♥️♥️❤️👑

بنده از نظر خودم و اطرافیانم صدای خیلی خفنی دارم و نویسنده خوبی هم هستم ولی هیچ سرمایه ای برای این کار ندارم که در حد صدام باشه چون واقعا هزینه ها برای خوانندگی خیلی خیلی زیاده و این مشکل منه و امیدوارم برای من یه سرمایه گذار پیدا بشه و یا ایشالله در سری بعدی عصر جدید شرکت کنم ولی فک نکنم عصر جدید منو قبول کنه چون سبک من هیپ پاپ هستش

درود داداش تو که همچین سبکی میخونی تو عصر جدید به چشم دشمن بهت نگا میکنن نه هنرمند کار کن پول در بیار یا استعدادت رو نشون بده تا یک سرمایه گذار پیدا کنی ولی در هر حال کار ساده‌ای نیست تو باید خیلی تلاش کنی

درود . دوست عزیز جهت هرگونه کمک و مشاوره رایگان و همکاری با کمپانی ما میتونین به پیوی بنده مراجعه کنین
درسبک رپ . پاپ . هیپ هاپ و دیسلاو میتونم کمک و مشاوره بدم و باهاتون یه همکاری توپ در مورد آهنگ داشته باشیم . درضمن اگر استعداد داشته باشین اهنگ هاتون رو تو سایت ها پخش کنم
منتظرت حضور گرم هستم
اگه استعداد داشته باشی و بچه پایین باشی کمکت میکنم
تلگرام : TIDEN_RECORD

سلام من اهنگ های خارجی رو خیلی خوب وباجذبه. می خونم وحشتی جاهایی که صدا بوزیر میشه اما وقتی میخوام ایرانی بخونم تحریرالوسیله تونم خوب بکشم چکار کنم

سلام من صدا یه خش عجیبی داره باید چیکار کنم
کمکم کنین دوستان .

سلام
آیا تمرین صدا برای خوانندگی و گویندگی فرق داره. من به دنبال تقویت صدا برای صحبت کردن هستم نه خوانندگی. میترسم تمرینهای اشتباه داشته باشم. مثلا گفتی صدا در داخل سر باید باشه در خوانندگی یا گویندگی؟
متشکرم

سلام به استاد.
ممنونم بابت تمام تمرين هايي كه به ما ميدهيد.
ببخشيد من يك سوال دارم
من 13 سالمه صداي من الان خوب نيستش
من از اين ميترسم كه ممكنه كه صدام بهتر بشه
مثلا امكان ندارد كه من در سن 20 سال همين صدا را داشته باشم.

سلام خسته نباشید من یه دخترم و صدای خیلی بم دارم و استاد گیتارم به من گفته صدای بمی دارم میخوام یه کم صدای متوسط و خوبی داشته باشم و حتی برای خوانندگی چه تمریناتی بکنم ؟

سلام ، خیلی ممنون از تمریناتتون من خواننده ی دیس لاو هستم ، از وقتی این تمرینات رو انجام میدم صدام بهتر شده

سلام من وقتی صدا نکن ضبت میکنم خوب نیست و تکنیک ها مثل نفس دیگفراگمی نمی فهمم چیه لطفا راهنمایان کنین

سلام چطور میشه این بیماری هماتوم که گفتید رو برطرف کرد؟ منم همیطوریم ولی قبلاتمرین نداشتم ؛ یه چند وقتی میشه تصمیم گرفتم تمرین کنم ولی تازگی ها صدام وقتی با چیزی میخونم اینجوری میشه و یهو میگیره و خلط میاد تو گلوم یا نفس کم میارم ؛ آیا باید به دکتر مراجعه کنم؟؟

صدام بده ضعیفه باید چکارکنم

من هر وقت می خواهم مداحی بخانم استرس یه وقت میاد منو می گیره ولی خیلی تمرین می کنم ولی همش استرس منو می گیره . می شه بگید چکار کنم؟

سلام.من صدام وقتی میخونم انگاردارم ازروکتاب میخونم هرکارمیکنم باصوت بخونم نمیشه.چیکارکنم؟لطفا کمکم کنید

سلام من خیلی به گویندگی علاقه دارم و دوس دارم این کارو شروع کنم میشه راهنماییم کنید

سلام من دخترم ولی دارم تغییر جنسیت میدم.صدام نه خیلی نازکه نه کلفت ولی میخوام صدام کاملا پسرونه بشه.باید چی کار کنم؟
برای دختر ها هم آواز خوندن کمک میکنه که صدا پسرونه بشه؟

سلام می خواستم بدونم که چه گونه صدا را باز کنیم و چه گونه دم و بازدم کنیم من توی این فیلم ها منظور رو نمی فهمم

سلام می خواستم بدونم که چه گونه صدا را باز کنیم و چه گونه دم و بازدم کنیم من توی این فیلم ها منظور رو نمی فهمم ۰۰

با سلام من صدام خوبه و کارهایی که گفته بودین انجام دادم و خیلی تاثیر داشت ولی صدای من بعضی وقتا مبارزه چیکار کنم ؟

سلام من دو یا سه سالی هستش که صدام دو رگه شده به حاطر بلوغ و الان صدام بم شده و نمیتونم صدای زیر رو با تار های صوتیم ایجاد کنم انگار صدام میگیره راه حلی هست که بشه روی این یکم کار کنم؟

درود رفیق من هم همینطور هستم و فقط میتونم از صدای کلفت و متالم استفاده کنم فکر کنم بلوغت تموم بشه درست میشه در کل تو دوران بلوغ صدا خیلی داغون میشه ولی درست میشه فک کنم

سلام چقدر این تمرین ها اثر گذاره

سلام چرا بعد از خواندن صدا ی ما می‌گیرد؟

سلام من میخوام سبک کی پاپ بخونم خب قبلا صدام شبیه سارن خواننده ی ایرانی بود اما الان جدیدا اهنگاشو میخونم همه میگن صدات تغییر کرده و من 19 سالم هست اگه کمکم کنین ممنونتون میشم.💜

سلام من به نظرم صدام خوبه و همین طور زیر است یکی از مشکلات من قدرت صداست وقتی صدام از یک حدی بلند تر می کنم انگار یک خراشی تو صدام ایجاد می شه باید چیکار کرد

ماشالله همه میخان خاننده شن رانندگیم شغل بدی نیستا😂😂

سلام من کاوریست هستم هر وقت با صدای خواننده میخونم سعی میکنم صدامو تغییر بدم و شبیه خواننده کنم صدامو و همیشه بقیه هم بهم میگن که صداتو تغییر نده میشه چند تا راهکار بگین تا بتونم کنترلش کنم
بعدم خیلی گرم میکنم قبلا از اینکه بخونم باز هم میبینم صدام خوب گرم نشده
میشه کمک کنید
ممنون میشم

درود خسته نباشید یک سوال داشتم این تمرین ها فقط برای آواز و سبک های پاپ هست یا برای سبک های دیگه مثل هیپ هاپ یا متال هم به کار میره

سلام
من خیلی دوستدارم که گوینده خبربشم چون درخودم می بینم وحس می کنم ویژگی هاشو دارم
میشه راهنماییم کنید کجابایدبرم وچکارکنم

استاد خیلی ممنون از همایتون

سلام
من یک فرد معمولی با یک حنجره ی معمولی هستم
میخوام خواننده بشم
چقدر زمان میبره که من به یک خواننده عالی و بدون ایراد تبدیل بشم(لطفا حدودا یک زمانی رو اعلام کنید)
من ۱۵ سالمه

سلام من وقتی همراه خاننده میخونم صدام خیلی خوبه ولی وقتی تنها میخونم صدام خراب میشه مشکل چیه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

فرستادن دیدگاه

هنرفردی

سلامتی-زیبایی

یادگیری زبان انگلیسی

یادگیری زبان آلمانی

© استفاده از مطالب ســازیها تنها با کسب اجازه از مدیریت امکان پذیر می باشد.

اگر می‌خواهید برای خوانندگی اقدام کنید، بایستی در تمرینات صداسازی و کلاس خوانندگی شرکت کرده باشید. این تمرینات دو نوع هستند که شامل تمرینات تار آوایی و تمرینات تنفسی می‌شوند.

اساس صداسازی، تمرینات تنفسی است. تمریناتی که به شما کمک می‌کند تا نفس‌تان را نگه دارید یا چه زمانی از آن استفاده کنید. این دو تمرین همزمان با هم در صداسازی انجام می‌شود.

مراحل آماده سازی صدا برای تمرین های مناسب

) 1عادات و تمرینات روزانه

برای آماده سازی صدا می‌توانید از تمرینات روزانه و مداوم خود استفاده کنید. به حدی تمرین کنید که با تقویت صدای خود بتوانید سازگاری واقعی صوتی‌تان را پیدا کنید. به این ترتیب با تمرینات آواز شروع کرده و صدایتان را باز و آزاد می‌کنید تا گرم شود. البته بیش از حد گرم کردن صدا به تارهای صوتی‌تان آسیب می‌زد در نتیجه آن را درست تنظیم کنید. خوانندگان قبل از خواندن صدایشان را گرم می‌کنند تا عملکرد قوی‌تر و بهتری داشته باشند. برای گرم کردن، از تمرینات تقویتی‌ برای حفظ سلامت صدا استفاده کنید.

چگونه پرورش صدا

 

2- خودتان را مجبور به خواندن با صدای بالا نکنید:

زمانی که می‌خواهید با صدای بلند آواز بخوانید، ابتدا صدا را به آرامی گرم کرده و از نت پایین شروع کنید و کم کم بالا ببرید. اگر همان ابتدا برای گرم کردن به سراغ نت بالا بروید، صدایتان چندان آوای مطلوبی نخواهد داشت.

3- نوشیدنی های ولرم زیادی بنوشید:

نوشیدنی مناسب، یعنی نه خیلی گرم و نه خیلی سرد. نوشیدنی ولرم بهترین گزینه برای تارهای صوتی شما است. چون به راحتی گلویتان را مرطوب نگه داشته و باعث می‌شود تارهای صوتی‌تان از مخاط و آلودگی تمیز شود. آب سرد برای تارهای صوتی سم است و باعث التهاب تارهای صوتی‌تان می‌شود.

4- تمرین عمیق نفس کشیدن:

تنفس از دیافراگم را به یک عادت روزانه تبدیل کنید. وقتی هر روز تمرین کنید که به جای نفس کشیدن از سینه، از دیافراگم نفس بکشید، به عمیق نفس کشیدن عادت می‌کنید و به جای آنکه قفسه سینه شما بالا پایین رود، دیافراگم یا ناحیه شکم شما است که از هوا پر و خالی می‌شود.

 

5-تعریف تمرین زمان مناسب برای نفس کشیدن در هنگام آواز:

در نت‌های آواز، معمولا زمان تنفس، با کاما یا علامت دیگری نشانه گذاری شده است. شعر را قبل از خواندن مرور کنید و به جای نشانه گذاری‌ها توجه کنید. بایستی بتوانید این تنفس را بین نت‌های آواز، تمرین و اجرا کنید تا بتوانید بدون اینکه نفس نفس بزنید یا فالش بخوانید، یک آواز گوش نواز داشته باشید.

6- صدای خودتان را ضبط کنید:

صدایتان را هنگام آواز، ضبط کنید. خودتان بهترین گزینه هستید که ببینید آیا از صدایتان خوش‌تان می‌آید یا نه. با ذهن باز و بدون جهت گیری به صدایتان گوش دهید و اگر خوب نبود، به جای قانع کردن خودتان، آن را اصلاح کنید.

فریاد نزنید

نیازی به فریاد نیست. فریاد شما، به تارهای صوتی‌تان آسیب وارد می‌کند و باعث خش دار شدن صدایتان می‌شود. شاید باورتان نشود که برای داشتن یک صدای سالم و گوش‌نواز، تغذیه و شیوه زندگی سالم شما تاثیر گذار است. درنتیجه برای تقویت صدا و تارهای صوتی قوی، از سبزیجات به اندازه کافی استراحت کنید، خواب 8 ساعت در طول شبانه روز داشته باشید و میزان لازم آب بنوشید تا صدای رساتری داشته باشید.

7-آزمون و خطا کنید

با استفاده از مدل‌های مختلف تناژ صدا از بینی، لهجه‌های مختلف و به سبک‌های متفاوت، عبارات و آوازتان را بخوانید تا بفهمید کدام یک مناسب شما است. می‌توانید در این زمینه از انتقاد موثر دوستان‌تان نیز استفاده کنید .

8- در مقابل مردم تمرین آواز کنید:

شاید خواندن در مقابل مردم، در ابتدا احساس خوشایندی به شما ندهد. اما این کار کمک زیادی به شما می‌کند. اگر نمی‌توانید به چشمان فرد، موقع آواز خواندن نگاه کنید، به پیشانی او نگاه کنید. همچنین می‌توانید قبل از اجرا در مقابل افراد دیگر، این کار را در جلوی آینه تمرین کنید.

در صورتی که جزو علاقه مندان به آوازهای سنتی و ایرانی هستید، یک کلاس آموزش آواز سنتی می‌تواند به شما کمک کند به علایق‌تان دست پیدا کنید.

9- انتقاد پذیر باشید

قبل از اجرا کردن آن در مقابل افراد دیگر، آوازتان را در مقابل کسی که با او راحت هستید، اجرا کنید. معمولا خانواده، به خصوص مادرتان با شنیدن صدای شما سعی می‌کنند عکس‌العمل مثبت و گرمی نشان دهند. در صورتی که برخی دوستان شما می‌توانند واکنش واقعی‌تری داشته باشند و نقاط ضعف‌تان را به شما بگویند. حتی آماده باشید که گاهی مورد خنده آن‌ها قرار بگیرید.

تمرین خوانندگی

10- از خوانندگی خودتان لذت ببرید(با خودتان کیف کنید):

اشتباه کردن، مهلک‌ترین اتفاق دنیا نیست. هر کسی ممکن است اشتباه کند و زمانی که شما هم اشتباه می‌کنید، می‌توانید با یک لبخند، اعتماد به نفس‌تان را نشان داده و اشتباه را اصلاح کنید. همین کیف کردن با خودتان، می‌تواند موفقیت‌های بیشتری برایتان به وجود آورد. یک کلاس خوانندگی و استاد خوب، می‌تواند مسیر را به درستی به شما نشان دهد.

11- پافشاری و پشتکار داشته باشید:

استعداد مهم است، اما تلاش و پشتکار از آن مهم‌تر است. فراموش نکنید این تلاش‌تان است که شما را به موفقیت می‌رساند نه استعداد ذاتی. به کارتان ادامه دهید و با پشتکار پیش روید. تکنیک‌های آواز، قدرت صدا، توان حضور در جمع و اجرای عمومی، همه این موارد را یاد بگیرید.

اگر به حرکات دست خواننده‌ها دقت کرده باشید، یکسری حرکات مثل گذاشتن دست روی قلب یا اشاره به آسمان، راه رفتن در لحظاتی از آواز، یا حتی غم و ناراحتی صدا که در چهره هم پیداست، و بالعکس، شادی و شیطنتی که می‌توانید موقع اجرای آواز، نشان دهید، همه می‌تواند عاملی تاثیرگذار روی مخاطب و شنونده باشد.

در کنار آواز و تمرینات صداسازی، می‌توانید خودتان هم یک ساز در کنارش یاد بگیرید که کمک‌تان کند گاهی خواننده و نوازنده هر دو خودتان باشید. مثلا اگر به ساز و آواز سنتی علاقه مندید، در کنار آواز سنتی می‌توانید یک ساز سنتی مثل سه تار یا سنتور را یاد بگیرید. به این ترتیب علاوه بر کلاس آواز، بایستی در کلاس آموزش سنتور نیز شرکت کرده و مهارت لازم را کسب کنید.

چگونه پرورش صدا

نقل مطالب با ذکر منبع بلامانع است.

ما را دنبال کنید.

* * * * * مقاله‌ها
 

در بارۀ تکنیک آواز (پرورش صدا) – بخش یکم

شقایق کمالی

“صدای انسان درذاتِ خود تجلی روح او‌ست. صدا از یک سو راه دستیابی به درون است و از سوی دیگر به دنیای خارج از خود. نمی‌توان صدایی را پرورش داد بدون این که پرورش و بلوغ انسان را در کل مد نظر داشت. پرورش صدا یعنی هنر‌جو را به وسیله صدا به ذات خود و نیروهای نهفته‌اش هدایت کردن؛ یعنی راهنمایی هنرجو برای درک عملکرد صدا‌ از طریق دریافت رابطه‌های حقیقی آن؛ یعنی هدایت او در بکارگیری ‌صدا برای بیان صادقانه احساس.”

(از کتابِ هایِ کوچک Der kleine Hay با تصحیح Fritz Reusch )

چگونه پرورش صدا

درسال 2003 (1382) با مطلب کوتاهی به طرح بحثی در بارۀ تکینک آواز پرداختم تا در فرصتی مناسب به طور گسترده به آن بپردازم. این مطلب را می‌توانید در سایت من که آدرس آن در پایان این نوشته است، بخوانید. در مجموعه مقالاتی قدم به قدم به تکنیک آواز خواهم پرداخت. در بخش حاضر- نخستین قسمت از این مجموعه – پس از یک مقدمۀ کوتاه به تعریف فن یا تکنیک آواز و سپس به تنفس صحیح به عنوان پایه و اساس این فن می پردازم. آگاهی‌ از نکات مطرح شده بی‌شک برای تمام کسانی که به گونه‌ای با صدا سر و کار دارند، مانند گویندگان، بازیگران و دوبلورها یا حتی آموزگاران و تمام کسانی که اصولا به سلامتی بدن و بخصوص سلامتی و طنین صدای خود اهمیت میدهند، مفید خواهد بود. در پایان این بخش تمرین‌هایی عملی را پیشنهاد کرده‌ام. این تمرین‌ها طبیعتا تنها پیشنهادهایی برای آغاز هستند که بایستی آموزگاران و هنرجویان با به‌کارگیری نیروی خلاقۀ خود آنها را کاملتر کنند. هدف این مقاله تنها نشان دادن نقطۀ آغاز به علاقهمندان این رشتۀ هنری است.

پیشگفتار
برای یادگیری سیستماتیک هر هنر بایستی نخست همت به یادگیری ابزار کار وعلوم آن هنر نمود. مسلما یادگیری علوم و فنون یک هنر، از انسان یک هنرمند نمی سازد و خواندن آواز نیز با یادگیری فنون و آشنایی و تسلط بر ابزار این هنر و پرداختن به تئوری آن پایان نمی پذیرد. برای خواندن آواز باید چیزی بیش از این داشت. بایستی علاوه بر تسلط بر فن، قادر به درک کامل یک ترانه – چه ازنظر موسیقایی و چه از نظرمتن آن –  و احساس نهفته در آن بود. بایستی قادر بود با احساس درونی به آن ترانه نفوذ کرد تا بیان صادقانه و دوراز تصنع آن امکان‌پذیر گردد. به بیانی دیگر، خواننده باید قادر به ایجاد رابطه میان احساس و فن آموخته شده باشد و علاوه بر آن نیز قادر به بیان احساس باشد. اشاره می‌کنم که داشتن احساس با بیان آن دو موضوع کاملا متفاوت‌اند. چه بسا در زندگی به انسانهای پر احساس برمی‌خوریم که از بیان احساس خود عاجزند. بنابراین هنرمند آوازه خوان کسی است که قادر به درک یک ترانه و احساس آن است و نه تنها قادر به بیان آن احساس است بلکه پرازاشتیاق برای در میان گذاشتن آن با دیگران است.
پرداختن به تئوری تکنیک آواز کار ساده‌ای نیست. زیرا در فرهنگ موسیقی ایرانی اصولا به اجرای عملی موسیقی و در پی آن به تربیت نوازنده یا خواننده بیشتر اهمیت داده می شود تا درگیرشدن با تئوری. لذا نوشتن در این زمینه به زبان پارسی به دلیل کمبود آثار مکتوب ودسترسی به مفاهیمی که موضوع را روشن و بدون ایجاد سوء تفاهم بیان کنند، کار ساده ای نیست؛ و از سویی درست به همین دلیل وجود زمینۀ تئوریک برای پیشرفت این هنر ضروری است زیرا تئوری زمینۀ بحث و جدل را فراهم می‌سازد و علاوه بر آن با مراجعه به آن و تکمیل تدریجی آن پیشرفت و تکامل این هنر را از یک سو در فرهنگ ما به پیش می‌برد و از سوی دیگر تجربیات ما را برای آیندگان به جای می‌گذارد.
بکار گیری برخی از واژ‌ه‌ها در زمینۀ آواز به دلیل گستردگی مفهوم آنها در زبان ما شاید بسیارغریب باشد. برای پرهیز از ایجاد سوء تفاهم، توضیح دقیق بعضی از واژه‌ها یا یادآوری معادل آنها به زبان انگلیسی یا آلمانی ضروری است تا در صورت لزوم علاقمندان بتوانند آنها را در منابع دیگر جستجو کنند.
گرچه بسیاری از مطالب مطرح شده در این مقاله برای پرورش صدا در سخن گویی نیز صادق است اما در بیشتر موارد‌ هرگاه از صدا سخن می رود، منظور صدای آوازی است. گاهی نیز از صدا به عنوان یک فونکسیون از بدن به طورعمومی سخن رفته است.  فرق صدای آوازی با صدای سخن گویی، درآمیخته‌شدن عناصرآهنگ و ریتم و یا به عبارتی موسیقی به صدای آوازی است. یعنی خواننده علاوه برادای صحیح متن باید صدای خود را با آهنگی که دارای ریتمی خاص است درآمیزد.
هدف از نوشتن این مقاله جایگزینی آموزگار نیست زیرا آواز را- مانند هر ساز دیگر- نمی‌توان بدون کنترل دقیق آموزگاری با گوشی قوی و حساس به طور سیستماتیک فرا گرفت. متاسفانه در سالهای اخیر به دلیل کمبود آموزگاران مجرب در ایران اشخاصی بی صلاحیت در زمینۀ موسیقی و بخصوص آوازمشغول تدریس هستند. اشخاصی که درجۀ استادی نیز به خود داده و مفهوم این واژه را نیز بی اعتبار کرده‌اند. این اشخاص نه تنها باعث اتلاف وقت و دلسردی هنرجویان تشنه یادگیری می‌شوند، بلکه ضرر‌های جبران ناپذیری را نیز باعث می‌گردند. علاوه بر آن باعث نازل نگاه داشتن سطح این هنر و اشاعۀ اشتباهاتی در فرهنگ این هنر می گردند.
مطالب زیر تنها برای روشن ترشدن نکاتی است که بی شک نزد یک آموزگار مجرب نیز به آن پرداخته می‌شود. مطالعه و ژرفنگری در باب این نکات به دریافت دقیق‌تر آنها یاری خواهد رسانید.
با پرداختن به فن آواز، هنرجو با ابزار این هنر، یعنی بکارگیری ماهرانۀ صدای خود، امکانات و محدودیت های آن آشنا میشود؛ برای آن تنش‌های اضافی بدن را که مانعی در راه نفس روان و تولید صدای پرطنین Resonanz است شناخته  و در رفع آنها کوشش می‌کند؛ شیوۀ ادای راحت و بدون زحمت واژه‌ها Artikulation را می‌آموزد و در کنار آن گوش خود را نیز برای شنیدن هر چه دقیق‌تر ظرائف پرورش می‌دهد. به تعبیری هدف از تربیت صدا و فن خواندن آواز نه یادگیری آن، بلکه درک آگاهانۀ مکانیزم و فونکسیون‌هایی است که بکار بستن آنها به ایجاد صدایی پر طنین و رسا می‌انجامد، یعنی فونکسیون‌هایی که انسان با آنها به دنیا آمده است. پرورش صدا یعنی آزاد کردن و تنش زدائی از بدن و فراهم کردن شرایطی که در آن حرکات و فونکسیون‌های بدن بدون تلاش بیهوده و تقلا انجام گیرند.
روش تدریس آواز سنتی درایران بعضا سینه به سینه بوده و به ازحفظ کردن دستگاه‌های موسیقی ایرانی و گوشه های آنها محدود می‌شود. این روش را علی محمد تهرانی در کتاب خود “آواز ایرانی” ، روش تقلیدی نامیده است و من نیزاز این اصطلاح استفاده می‌کنم. در نزد آموزگاران این روش علاقه‌مندانی که بطور طبیعی صدایی متحرک و چالاک دارند برای یادگیری آواز ایرانی مناسب و با استعداد تلقی شده و گروه بزرگتری از آنها که به دلیلی فاقد این توانایی هستند از ادامۀ تحصیل در این رشته منع می‌گردند و این در حالی است که هر انسان با حنجرۀ سالم قادر به آموختن آواز است. در نتیجه آموزگار آواز ایرانی اصولا به خود زحمت یافتن دلایل این ناتوانی و رفع آن را نمی‌دهد. قبل از پرداختن به خواندن دستگاهها و گوشه های آوازی، فن خواندن آواز و تسلط بر صدا قرار دارد که در روش تقلیدی تا آنجا که می‌دانم به آن پرداخته نمی‌شود. توجه به فن یا تکنیک آواز ‌و راهنمایی هنرجو برای یادگیری آن وظیفۀ هر آموزگار آواز است. آموزگاری که خود در این هنرعملا تجربه اندوخته است.
آموزگار مجرب با شنیدن صدای هنرجو به توانایی‌ صدای‌ او پی برده و به ضعف‌های او آگاه می‌شود. آموزگار با تجربه‌ با توجه به امکانات طبیعی صدای هنرجو به کمک تمرین‌های مناسب او را برای رسیدن به صدایی ایده‌آل یاری می‌کند و با تمرین‌های بیهوده وقت هنرآموز را به هدر نمی‌دهد. تاکید بر”توانایی‌های طبیعی نهفته در صدای هنرجو” است، زیرا نادیده انگاشتن توانایی‌های یک صدا و بی‌توجهی به این توانایی‌ها و مرزهای‌ آن نتیجه‌ای جز آسیب رساندن به صدا نخواهد داشت. هر گونه فشار بیهوده در هنگام خواندن آواز، دیر یا زود باعث کاسته شدن چالاکی، طنین و حجم صدا و به دنبال آن پرتنش و خشن‌شدن آن، بیماری‌های گوناگون و فرسوده شدن زودرس اندام تولید صدا خواهد شد. کم نیستند خوانندگانی که در صدای آنها نه تنها فشار و تقلا را میتوان شنید، بلکه آن را می‌توان به وضوح در حالت چهره Mimik و بدن Körperhaltung آنها به هنگام اجرا نیز مشاهده کرد.

تکنیک یا فن آوازخوانی Gesangstechnik چیست؟
تکنیک درست و استوار آواز نتیجۀ کنش‌های Funktion متفاوتی در بدن است که به گونه ای در یک رابطۀ سالم و متوازن با یکدیگر قرار می‌گیرند. این کنش‌ها عبارت‌اند از تنفس، زیر و بمی صدا، رزونانسResonanz ، ادای دقیق و چالاک واژه‌ها  Artikulation  و تمرکز. هماهنگی مناسب و متوازن این کنش‌ها با هم، آواز را به عنوان یک ساز واحد و یکپارچه با کارآیی نیرومند تشکیل میدهد؛ و کم کاری هر یک از آنها از شکوفایی توانایی‌های بالقوه صدا جلوگیری کرده و دیر یا زود در عملکرد سالم و زندۀ آن تولید اشکال می‌‌کند.
تنها شمار بسیار اندکی از نوآموزان در ردۀ خوانندگان طبیعی Natursänger قرار میگیرند. نزد آنها صدا‌‌ نقش طبیعی خود را بی کم و کاست انجام میدهد، تکنیک تنفس آنها برای آواز مناسب است، صدایشان دارای تعادل طبیعی در تمام محدودۀ صوتی خود – چه در زیر و چه در بم – است، حفره‌های تشدید صدای آنها باز و فعال هستند و اندام گفتاری آنها چالاک و بدون تنش است. این گونه هنرجویان به تحصیلات طولانی نیازی ندارند، زیرا دریافت آگاهانۀ فونکسیون صدا به دلیل آماده بودن بدن آنها، سریع و بی‌واسطه انجام می‌گیرد. اما در گروه بیشتری از هنرجویان  به دلایلی رابطه و هماهنگی میان این کنش‌ها به مانع برخورده و نزد آنها با تلاش بیش از حد (زور زدن به هنگام خواندن) یا با تنبلی فونکسیون‌ها روبرو هستیم. به ‌عبارتی پرداختن به تکنیک آواز هیچ چیز نیست جز تنش زدایی از بدن و برطرف کردن این موانع. بنابراین با پرداختن به تمام این کنش‌ها و ایجاد رابطۀ متوازن میان آنها است که هنرجو قدم به قدم با ساز درون خود آشنا شده و آن را آماده برای تولید صدایی رسا و موزون می‌کند. فراموش نکنیم که در مورد صدا ما با یک ساز بسیار حساس فیزیولوژیک روبرو هستیم که هنگام پرداختن به آن باید به بهداشت و سلامتی آن نیز توجه داشت. تنها با پرداختن به تمام عناصر نام برده است که سلامتی صدا و کارآیی ایده آل آن امکان پذیر و برای سالهای متمادی تضمین می‌گردد.
در ادامه، گام به گام به کاوش در عواملی که در تولید صدای موزون سهیم هستند خواهم پرداخت. اما پیش از آن اشاره به سه نکته ضروری است:

مهمترین موضوع دررابطه با تکنیک آواز مبحث تنفس است. فراگیری تنفس صحیح نه تنها برای کسانی که به نوعی با صدا سر و کاردارند، بلکه برای تمام کسانی که به سلامتی جسمی و روحی خود علاقمند می‌باشند قابل اهمیت است. تنفس صحیح با سلامتی بدن نسبت مستقیم دارد. پرداختن و تمرکز بر تنفس و تلاش برای اصلاح کردن آن در مجموع، تاثیری شفادهنده و آرامش‌بخش بر جسم و روان دارد. نه تنها سرچشمۀ بسیاری از بیماری‌ها را بایستی در تنفس اشتباه، سطحی و ناکافی جستجو کرد، بلکه بیشتر بیماری‌های جسمی و روحی نیز نشانه‌های خود را در درجۀ نخست با دگرگونی شیوۀ تنفس نمایان می‌سازند.

تنفس صحیح
اگر چه بیشترین مشکلاتی که هنرجویان رشتۀ آواز با آن دست به گریبان هستند و پیشرفت آنها را مشکل و یا متوقف می‌کنند، به چگونگی و کیفیت تنفس بازمی‌گردد، اما بیشتر آموزگاران  آواز به اهمیت آن توجه ندارند.  متاسفانه آنها یا از پرداختن به آن به دلایل گوناگون کناره می‌گیرند و یا بطور جدی به این مبحث نمی پردازند.
در تولید صدا ما با یک تغییر و تبدیل انرژی در بدن روبرو هستیم. هوا به عنوان یک انرژی اجتناب ناپذیر برای سوخت و ساز بدن (متابولیسم)، به هنگام سخن گفتن یا خواندن آواز به انرژی صوتی تبدیل می‌شود. بدون هوا صدا تولید نمی شود. بنابراین پر بی راهه نیست چنانچه تصور کنیم که تولید صدا با کیفیت تنفس و چگونگی استفاده از آن رابطۀ مستقیم دارد و به تعبیری اساس سخن گفتن و یا آواز خواندن است. منظوراز تنفس صحیح تنفسی است که برای صدایی رسا یا خواندن آواز، کافی و مطلوب باشد؛ یعنی تنفسی که بدون زحمت و با کمترین تلاش ممکن بطور روان صورت پذیرد. تنها با تنفس صحیح است که رابطۀ مستقیم و سالم میان هوا و حنجره برای تولید صدایی رسا و کنترل‌شده با درونمایه‌ای قوی و پرطنین ایجاد می‌گردد. بی شک شمار کمی از هنرجویان از همان ابتدا بطور طبیعی بر تکنیک تنفسی مسلط هستند که برای خواندن آواز مناسب است و نزد بیشتر آنها اما یادگیری آن قبل از پرداختن به صدا ضروری است. از این رو به آموزگاران توصیه میکنم که پیش از پرداختن به  تمرین های صوتی، ابتدا روش تنفس نوآموز را کنترل کنند.
تنفس صحیح، که‌ هر فرد سالم با آن به دنیا می آید و بطور معمول در سنین کودکی بطورغریزی بر آن مسلط است، در نزد بیشتر بزرگسالان تنها هنگام خواب – وقتی که بدن کاملا راحت و آرام است – دوباره بطوراتوماتیک عمل میکند. به دلیل استرس و روش زندگی ناسالم و کمبود حرکت و به دنبال آن، از دست رفتن نیرو و انرژی طبیعی ماهیچه های بدن و تحلیل رفتن یا کوتاه شدن آنها، جسم چالاک، پرتحرک و متعادل کودکی به تدریج تبدیل به جسمی پر از تنش و نامتعادل در بزرگسالی می‌شود. این تغییرات همزمان و گام به گام با تغییر در روش تنفس و محدود شدن آن روی می‌دهد. در حقیقت این دو علت و معلول یکدیگرند و زنجیروار در بدن پیشرفت می‌کنند.  به این دلیل نزد بیشتر بزرگسالان تنفس صحیح وعمیق جای خود را به تنفسی کوتاه و سطحی در ناحیۀ شانه ها داده است. در این نوع تنفس هنگام دم شانه ها به سمت بالا- یعنی گوش‌ها – حرکت می‌کنند و هنگام بازدم به جای خود باز می‌گردند. این نوع تنفس، که نامناسب‌ترین روش تنفس برای خواندن آواز و نیز برای سلامتی است ، تنفس شانه‌ایSchulteratmung نامیده می شود. در تنفس شانه‌ای با تلاش و صرف انرژی زیاد کمترین مقدارهوا رد و بدل می‌شود. هنرجوی رشتۀ آواز بایستی در روند یادگیری، سعی در آزاد کردن دوبارۀ بدن و از بین بردن تنش‌های آن کند و دوباره تنفس عمیق و روان را بیاموزد. منظور از واژۀ‌ “عمیق” در اینجا همیشه کمیت نفس نیست بلکه در درجۀ نخست جایگاه نفس است که بایستی در عمق بدن قرارداشته باشد. کمیت – یا حجم هوای تنفس شده – بسته به زمانی که برای نفس کشیدن در متن آواز در اختیار است و یا به تعبیری ادای یک جملۀ موسیقایی، متغییر می‌باشد. برای ادای جمله‌های طولانی و با سرعت آهسته، زیاد و برای ادای جمله‌های کوتاه و با سرعت تند، کمتراست.
تنفس صحیح با حالت صحیح بدن رابطۀ مستقیم دارد. در این حالت انرژی در بدن بدون برخورد به مانع جریان می‌یابد. بنابر‌این در حالت صحیح، بدن برای تنفس مجبور به تلاش زیادی نیست و تنفس، راحت و روان انجام می‌گیرد. در حالت صحیح، بدن بدون تلاش و بکارگیری نیرو، افراشته است.
در حالت افراشته، بدن در حالی که صاف و‌‌ کشیده و متعادل است، سفت و بی تحرک نیست، به عبارتی الاستیک، نرم و ارتجاعی است. چانه آویخته به فک بالاست. سربالای قفسۀ سینه و درست در وسط شانه‌هاست، نه متمایل به جلو یا عقب، و نه متمایل به راست یا چپ است. ستون فقرات- بخصوص در ناحیه مهره‌های گردن کشیده است. شانه ها راحت، و به این خاطر دست‌ها سنگین و به دلیل نیروی جاذبه، به طرف زمین آویزان هستند. لگن خاصره در یک چرخش بسیار نامحسوس به گونه‌ای به طرف جلو متمایل است که از خمیدگی در ناحیۀ کمر کاسته شده و مهره‌ها دراین ناحیه نیز کشیده احساس می‌شوند. پاها صاف اما نه سفت بلکه درناحیه زانوها بسیارنرم و قابل تحرک باقی می‌مانند. به دنبال نرمی زانوها و کشیدگی مهره‌ها در ناحیۀ کمر، لگن خاصره سفت و محکم نگاه داشته شده نیست بلکه به ستون فقرات آویزان است. توازن بر روی‌ هر دوپا برقراراست و آنها بر روی ‌زمین باهم موازی و به اندازۀ لگن ‌ازهم فاصله دارند.
مسلما قرار دادن بدن در این حالت، در آغاز برای فردی که به حالت نادرست بدن خود عادت کرده باشد بسیار سخت و دشوارخواهد بود، اما در جریان تمرین‌های ورزشی مناسب، با آزاد شدن تدریجی بدن از تنش‌ها و بازیابی قدرت و اندازۀ طبیعی ماهیچه‌ها، حالت صحیح بدن به عادتی نو بدل گشته و جای‌عادت کهنه و نادرست می‌نشیند. در حالت صحیح سر نه راست نگاه داشته شده، بلکه سبک بر روی ستون مهره‌ها نشسته است، شانه‌ها آزاد و ستون مهره‌ها کشیده و الاستیک است و لگن خاصره نگاه داشته شده نیست بلکه آویخته به ستون فقرات است. در نمونۀ زیرحالت افراشته و صحیح بدن با حالت نادرست آن مقایسه شده است.

نفس ازدوبخش دم وبازدم تشکیل می‌شود. هنگام دم، هوا وارد بدن می‌گردد وهنگام بازدم دوباره ازبدن خارج می‌شود. سرعت تنفس بسته به فعالیت بدن تنظیم می‌گردد. بدن در فعالیت و تلاش با سرعت و هنگام آرامش آهسته و آرام تنفس میکند و حجم هوای تنفسی نیز بنا به درجۀ شدت فعالیت کم و زیاد می‌گردد. میان این دو نقطۀ مقابل هم، یعنی تلاش سخت و آرامش کامل، دستگاه تنفسی، با تغییرات و نوسانهای متفاوت، خود را با فعالیت بدن هماهنگ کرده و رسیدن اکسیژن کافی برای سوخت و ساز را فراهم می‌کند. فعالیت دستگاه تنفسی از مرکز تنفس که در بصل النخاع و پل مغزی قرار دارد کنترل می گردد.
خواندن یا سخن‌گفتن هنگام بازدم صورت می‌گیرد. بدون هوا، تارهای صوتی به ارتعاش درنیامده و در نتیجه صدایی تولید نخواهد شد. خواننده همزمان با دم وارد نقش آوازی حنجره میگردد و در حقیقت با آن ساز درون خود را سریع به حال آماده باش می آورد. تفاوت تنفس صحیح – که من آن را به دلیل مربوط بودن موضوع بحث به آواز، تنفس آوازی می‌نامم- با تنفس عادی در عامل زمان است. معمولا هنگام تنفس عادی عمل دم و بازدم بطوریکنواخت صورت می‌گیرد و پس از مکثی کوتاه عمل تنفس (دم و بازدم) تکرار می‌گردد. هنگام خواندن آواز اما معمولا دم سریع و بازدم آهسته می‌گردد، زیرا در طول آن یک جملۀ موسیقایی کوتاه یا طولانی نیز بایستی ادا شود. البته سریع بودن دم نیز نسبی است گاهی مطابق با احساسی که باید بیان گردد میتواند طولانی‌تر نیز باشد. برای مثال در یک قطعۀ دارماتیک، که میان جملات آن سکوت‌های طولانی نیز قرار دارد، زمانی را که خواننده برای دم بکار می‌گیرد با زمانی که در قطعات کلراتور در اختیار دارد و او را مجبور به کشیدن نفس با سرعت سریع میکند، متفاوت است.
ماهیچه‌های تنفسی به دو گروه تقسیم می‌شوند، ماهیچه های اصلی تنفسی و ماهیچه‌های کمکی. ماهیچه های اصلی تنفسی عبارتند از دیافراگم و ماهیچه های میان دنده‌ای. در تنفس عمیق و شدید ماهیچه های کمکی نیز به کار افتاده و به انجام تنفس یاری می‌رسانند. نام بردن این ماهیچه ها و عمیق شدن در آناتومی را در این زمینه ضروری نمی‌دانم. بی شک علاقه‌مندان به آناتومی در اینترنت اطلاعات کافی در این زمینه خواهند یافت. در این مقاله به آناتومی تا حد ضروری و مناسب با این بحث پرداخته می‌شود.
اصلی ترین ماهیچۀ تنفسی دیافراگم است که معمولا بدلیل روش اشتباه زندگی امروزی سست و تحرک آن محدود گردیده است. پس از آن ماهیچه های میان دنده‌ها مهم‌ترین ماهیچه هایی میباشند که درعمل  تنفس بطور فعال سهیم هستند. علاوه برآنها ماهیچه‌های پشت، شکم، ماهیچه های ناحیۀ شانه و گلو نیز در تنفس عمیق به عنوان ماهیچه‌های کمکی نقش دارند. کوچکترین تنش اضافی در بدن و بخصوص در این نواحی بر روی کیفیت تنفس تاثیر گذاشته و ایجاد اختلال در شیوۀ روان و بدون تنش آن می‌کند. اختلال در تنفس  استفاده از توانایی‌ها و پتانسیل صدا را تقلیل میدهد.
دیافراگم – بزرگترین ماهیچه بدن – مانند پرده‌ای فضای قفسه سینه را‌‌ ازفضای شکم جدا می‌کند. دیافراگم به ترتیب به زایدۀ خنجری، دنده‌های تحتانی و غضروف‌های آنها و تنۀ مهره‌های اول تا سوم کمری متصل است. فرم این ماهیچه در حالت انبساط گنبدی شکل است و در حالت انقباض به طرف پایین حرکت کرده و صاف می‌شود و در راه خود اندام‌های درون شکم را به پایین، جلو و پهلوهاهل داده و به این ترتیب باعث افزایش حجم قفسۀ سینه می‌گردد. در پی این افزایش حجم در شُش‌ها خلاء (فشار منفی) ایجاد شده و به دلیل این تفاوت فشار بافت اسفنجی شش‌ها که بوسیلۀ پرده ای دوجداره به قفسۀ سینه پیوسته است هوا را به درون خود می‌مکند. نیاز به یاد آوری است که نقش دیافراگم به طورمستقیم تحت کنترل انسان نیست بلکه  این ماهیچه – مانند ماهیچۀ قلب- یا کار خود را به طور خودکار بی کم  و کاست انجام میدهد، و یا به دلایلی – بعضا به خاطر سستی و تنبلی – انجام نمی دهد. هرگونه تلاش برای دسترسی مستقیم به آن بیهوده است. فونکسیون این ماهیچه را – درست مانند قلب – تنها به طور غیرمستقیم یعنی با حرکات حساب شده می توان تحریک کرد. قفسۀ سینه شامل 12 جفت دنده، جناق سینه و 12 مهرۀ پشت است. قلب و شش ها در قفسۀ سینه قرار دارند.

قفسۀ سینه تنها در قسمت تحتانی خود که دنده های پایینی از جلوآزاد و به جایی متصل نیستند، امکان افزایش حجم قابل ملاحظه دارد و درست در همین قسمت است که خواننده می‌تواند از نظر حجم بیشترین نفس را بگیرد. تنفسی که در قسمت بالای قفس سینه صورت می‌گیرد یعنی نفس شانه‌ای ، به دلیل محدود بودن امکان افزایش حجم در این ناحیۀ قفسۀ سینه، بسیار سطحی و کم است و داری انرژی کافی برای تولید صدایی با هستۀ قوی نیست.
در روند یادگیری خواننده در حقیقت کنترل بر تنفس را می آموزد. با تمرین های روزانه جایگاه تنفس خود را  اصلاح کرده به عمق قفسۀ سینه انتقال میدهد. او علاوه بر یادگیری نفس گیری سریع و پر حجم، می آموزد که جریان بازدم را آهسته و یکنواخت گرداند. اگر هوای بازدم  به هنگام خواندن آواز جریانی یکنواخت نداشته باشد خواننده مجبور خواهد شد که یا گلو را تنگ کند – که دراین صورت صدای تولید شده با فشار خواهد بود – یا برای تولید صدای پر انرژی از فشار بیش از حدِ هوا کمک بگیرد – چیزی که او را وادار به تنفس بیشتر با فواصل کوتاه و گاهی بی‌هنگام خواهد کرد. درهر دو روش صدمه زدن به صدا از پیش برنامه ریزی شده است. به تدریج حنجره سفت و سخت گردیده و حالت متحرک و چالاک خود را ازدست خواهد داد. پرتنش بودن و متحرک نبودن حنجره دلیلی است که بسیاری از دوستداران آواز ایرانی را در یادگیری این هنر ناامید می‌سازد.
همان گونه که اشاره شد حجم هوای تنفس شده بسته به فعالیت بدن، متفاوت است. هنگام خواندن آواز نیز خواننده بسته به طول جملۀ موسیقایی که باید ادا کند بطور خودکار حجم متفاوتی از هوا را تنفس میکند. بنابراین در کنار روش تنفس آرام و عمیق از نظر حجم Tiefe Atmung ، بایستی تنفس سریع و کم حجم  Schnappatmung را نیز آموخت. پس از آموختن گونه‌های مختلف تنفس بایستی بدن را در انتخاب تنفس کوتاه یا بلند در متن موسیقی آزاد گذاشت. به تعبیری تسلط بر تنفس صحیح چنان در بدن خواننده نهادینه می‌گردد که بدن او بطور ناخودآگاه و خودکار متناسب با احساس نهفته در موسیقی و طول جمله، نفس می‌گیرد.

چگونه می‌توان تنفس صحیح را آموخت
قبل از پرداختن به فراگیری تنفس صحیح ابتدا بایستی مدتی بر روی تنفس خود تمرکز کنید؛ باید پی ببرید که اصولا چگونه تنفس می‌کنید. آیا هنگام تنفس شانه‌های شما بالا و پایین میرود و یا اینکه قسمت پایینی قفسۀ سینه باز و بسته و حجیم می‌شود و به دنبال آن شکم هنگام دم کمی به جلو و هنگام بازدم به جایگاه خود بازمی‌گردد. روش نفس کشیدن شما در حالت‌های خوابیده به پشت، نشسته و یا ایستاده چگونه است.
پس از آشنایی با روش تنفس خود میتوانید از تمرین های زیر برای اصلاح کردن و یا تقویت آن استفاده کنید.

تمرین شمارۀ 1

به پشت بخوابید و سعی کنید اعضا و عضلات بدن خود را کاملا رها کنید. رهایی کامل به زمان و تمرین مداوم  و بخصوص صبر نیازمند است، این زمان را به خود بدهید و صبر مورد نیاز را بکاربندید. مطمئنا در حالت خوابیده به پشت متوجه خواهید شد که هر چه بدن روی زمین آزادتر، شل تر وگسترده‌ترمی‌شود، نفس شما آرامتر وکم کم جایگاه آن از قسمت فوقانی قفسۀ سینه و شانه ها به عمق بدن تغییرمی‌یابد.  با دست یافتن به رهایی و انبساط کامل و واقعی بدن، متوجه خواهید شد که بدن خود به خود و بدون دخالت و کنترل آگاهانه قادر است عمل دم و بازدم را انجام دهد. جریانی که همیشه هنگام  خواب نیز بدون دخالت انجام می‌پذیرد. در این مرحله شما مشاهده‌گرتنفس خود هستید و نه هدایت کنندۀ آن. با تکراراین تمرین سعی کنید این روش تنفس را آگاهانه به یاد بسپارید. نتیجه گیری مهم از این تمرین این است که تنفس صحیح با آزادی و آرامش در بدن وابسته است. با تمرین این روش پی خواهید برد که هنگام دم، بخش پایینی قفسه سینه بازشده، دنده‌ها به دلیل کش آمدن ماهیچه های بین دنده‌ای و همچنین پشت ازهم فاصله میگیرند و قفسه سینه از پشت نیز به زمین نزدیکتر می‌شود و شکم کمی بزرگ می‌شود. همان گونه که اشاره شد، بزرگ شدن شکم به این دلیل است که پرده دیافراگم که هنگام بازدم گنبدی شکل است هنگام دم به پایین حرکت کرده و ارگانهای داخل شکم را به پهلوها و جلو، یعنی دیوارۀ شکم فشار میدهد. درک مفهوم واژۀ “فشار” که در اینجا بکار برده شده است بسیار ضروری و حساس است. منظور از آن فشار طبیعی و بنیادی است و نه فشاری که به عمد تشدید شده باشد. هنگام این تمرین در حالت خوابیده هنگام دم به فراخ شدن قسمت پایینی قفسۀ سینه بخصوص در ناحیۀ پشت توجه کنید. در حالت ایده آل این فراخی در تمام جهات قفسۀ سینه انجام می‌گیرد،هم درجلوی قفسۀ سینه وهم درپهلوها و پشت. بازدم بایستی تنها با کمک جمع شدن قفسۀ سینه و بازگشت ماهیچه‌های بین دنده ها و دیافراگم به حالت اصلی خود و بدون دخالت و تلاش صورت گیرد.
قدم بعدی بکارگیری این روش تنفس در حالت نشسته و ایستاده است. رسیدن به این طرزتنفس همانگونه که اشاره کردم گاهی زمان می‌خواهد و نیازمند صبر، آرامش درونی وتمرکز است. در حالت عصبی و متشنج، تنفس تند و سطحی انجام می‌پذیرد. در این حالت بدن و دستگاه تنفسی به رهایی و انبساط واقعی نخواهند رسید. روش‌های بسیاری برای رها شدن relax و رسیدن به آرامش درون وجود دارد که آموختن بعضی از آنها به هنرجویان توصیه میشود. (درمقاله‌ای بطورجداگانه و بطور مفصل به یوگا و تمرین های سودمند آن برای خوانندگان و هنرجویان آواز و همۀ کسانی که به تندرستی خود اهمیت میدهند، خواهم پرداخت).

تمرین شمارۀ 2

تمرین شمارۀ 3
هدف از این تمرین آهسته کردن بازدم است. در حالت افراشته بایستید از بینی نفس بکشید و هنگام بازدم از دهان لبها را جمع کرده و شعلۀ شمعی خیالی را با فوتی ملایم و لطیف به حرکت درآورید. در این تمرین زمان بازدم باید تقریبا دو برابر دم باشد، برای نمونه اگر دم را در4 ثانیه انجام میدهید سعی کنید بازدم را در 8 ثانیه انجام دهید. چنانچه دوره‌های تنفسی را طولانی تر میکنید توجه داشته باشید که بازدم همیشه از نظر زمانی دو برابر دم باشد. هنگام تنفس از تلاش بیش از اندازه اکیدا پرهیز کنید و سعی در یکنواختی جریان هوا هنگام بازدم داشته باشید. توجه کنید که در طول تمرین های تنفسی حالت صحیح بدن و انعطاف آن را نبایستی از دست بدهید.
این تمرین را در حالت خوابیده، نشسته و هنگام راه رفتن نیز انجام دهید. هنگام راه رفتن (با سرعت  Andante ، نه تند و نه خیلی آهسته) تنفس خود را با شمار قدم‌های خود هماهنگ کنید. برای نمونه با دو قدم یک نفس بگیرید و با چهار قدم آن را بیرون دهید.
تمرین‌های تنفسی در ابتدا ممکن است موجب بی نظمی و آشفتگی در تنفس و حتی سرگیجه، سر درد و …  گردند و سرعت تنفس -از بیم کمبود اکسیژن – برعکس سریعتر شود. در این صورت از ادامۀ تمرین خودداری کنید و به شیوۀ عادی نفس بکشید تا ناآرامی پایان یابد. با تکرار این تمرین – چندین بار در روز- بدن رفته رفته به آن عادت خواهد کرد.

تمرین شمارۀ 4
این تمرین را می‌توانید در تمام حالات یعنی خوابیده یا نشسته یا ایستاده انجام دهید. با بینی نفس بکشید، مدتی آن را نگاه دارید و در پایان با سرعت آهسته  و به طور یکنواخت نفس را از دهان بیرون دهید. بکوشید که نظم را در این تمرین به طور گام به گام بکار گیرید، یعنی در دوره‌های زمانی منظم این تمرین را انجام دهید. برای مثال در چهار ثانیه نفس را تو دهید، چهار ثانیه آن را نگاه دارید و در هشت ثانیه بیرون دهید. رفته رفته پریودها را طولانی تر کنید اما توجه داشته باشید که زمان بازدم همیشه دو برابر دم باشد. در بلندتر شدن پریودها شتاب نکنید و در این راه به مبارزه با بدن خود نپردازید. بدن همیشه برای هماهنگی با شرایط جدید به زمان نیازمند است. زمان حبس کردن نفس را میتوان به تدریج تا چهار برابر زمان دم گسترش داد (4+16+8).  بار دیگر تاکید می‌کنم که در صورت آشفته شدن تنفس و ناآرامی در بدن سعی در ادامۀ تمرین نکنید بلکه کمی تأمل کرده و هنگامی که آرامش دوباره به بدن بازگشت تمرین را تکرار کنید. مرز توانایی‌های بدن را می‌توان رفته رفته و با تمرین و پشتکار گسترش داد. و گرنه بی توجهی به آشفتگی‌های تنفسی ناآرامی در شیوۀ تنفس را نهادینه کرده و ما را از هدف اصلی خود که در حقیقت  تحت کنترل در آوردن آن است دور می‌سازد.

تمرین شمارۀ 5
در حالت افراشته بایستید، نفس عمیق کشیده و بازدم را با حرف “ف” توام کنید.  همانگونه که اشاره شد منظور از واژۀ عمیق در اینجا جایگاه تنفس است. تصور کنید هوا مانند گویی گرد و نه چندان بزرگ اما سنگین وزن است. به گونه ای نفس بکشید که این گوی بدون تولید صدا سریع وارد بدن شما گشته و به کف لگن خاصره برسد. هنگام دم، چانه و زبان را – به ویژه در بخش انتهایی یا ریشۀ آن –  رها نگاهدارید.
فرم لب‌ها هنگام ادای حرف “ف” به گونه‌‌ای است که بطور طبیعی بازدم را آهسته می‌کند. برای ادای این حرف طبیعی‌ترین تلاش را تنها در ناحیۀ لب‌ها بکاربرید. مفصل فک – با وجود بسته بودن نسبی دهان-  و ماهیچه‌های جونده و زبان باید کاملا راحت و رها بمانند. در یکنواختی هوای بازدم به هنگام ادای “ف” بکوشید.
دربه‌کارگیری  واژه‌هایی مانند “کمترین تلاش” ، “فشارطبیعی” ، ” راحتی فک و زبان” یا واژه‌هایی از این دست است که ضرورت وجود آموزگار آواز و وظیفۀ او هرچه نمایان‌تر و برجسته‌تر می‌گردد. آموزگاراست که با توضیح و کنترل دقیق خود راه درکِ تمایز این واژه‌ها را از “تلاش” و “تقلای زائد و بازدارنده” نشان می‌دهد.

تمرین شمارۀ 6
این تمرین را هنگامی انجام دهید که مطمئن هستید جایگاه تنفس شما در عمق بدن یعنی در ناحیۀ پایین قفسه سینه و شکم جای گرفته است.
تصور کنید روی کف دست یک پر یا چیزی سبک شبیه به آن قرار دارد، سعی کنید آن را با یک فوت قوی به دور پرتاب کنید. تمرین را چندین بار تکرار کنید.
تمرین های تنفسی را بهتر است در دوره های کوتاه و چندین بار در روز تمرین کرد  تا ساعتها پشُت سر هم، برای مثال 5 بار به مدت 15 دقیقه در طول روز به جای چندین ساعت پشت سر هم.

توجه به کیفیت وچگونگی تنفس تنها تا زمانی است که بدن به تنفس صحیح تسلط یافته است. پس از تسلط برآن، هنگام خواندن باید بدن را در عملکرد و بکارگیری این توانایی آزاد گذاشت.
ادامه دارد . . .

شقایق کمالی
مونستر، ماه جون 2012

s.Kamali@gmx.de http://www.shagayegh-kamali.com /

استفاده از مطالب این مقاله تنها با ذکر نام نویسندۀ آن مجاز است.

منابع:Singen. Frederich Husler, Yvonne Rodd-Marling, 1978 Stimmt Spiegel meines Selbst, Romero Alavi Kia.1999 Singen für Dummies, Pamelia W.Phillips, 2007 Der kleine Hey, Die Kunst des Sprechens, Julius Hey, Bearbeitet von Fritz Reusch, 1956 Actor and the text, Cicely Berry, 1993 Yogabuch, Swami Vishnu-Devananda, 2007

 

 

اگر در حال مطالعه این مقاله هستید احتمالا به خوانندگی، پرورش صدا و آواز خواندن علاقه دارید. اگرچه بسیاری از افراد برای بهتر شدن صدایشان در کلاس آواز شرکت می‌کنند و مربی می‌گیرند، اما شما به‌تنهایی نیز می‌توانید سبک آواز خواندن و صدایتان را پرورش دهید. برای شروع بهتر است با تمرین منظم روزانه‌ی آواز خواندن یا با خواندن آهنگ‌های موردعلاقه‌تان شروع کنید. از ایجاد خلاقیت با واژگان جدید مخصوص به خودتان، واهمه نداشته باشید. برای مراقبت از سلامتی صوتی خود، از استعمال دخانیات خودداری کنید و با حفظ کردن آب بدنتان نیز بهترین کیفیت صدا را برای خودتان به ارمغان آورید.

یک برنامه‌ی ضبط صدا روی کامپیوتر یا گوشی هوشمند خود نصب کنید. سپس، تنظیمات برنامه را طوری تنظیم کنید که نسخه‌ی خالص و بدون تغییر صدای شمارا ضبط کند. با آهنگ‌های مختلف آواز بخوانید و تمرین کنید و نتیجه را ضبط کنید.

 متن ترانه‌ای که از آن لذت می‌برید را چاپ کنید. مدتی را صرف این کنید که از نکات ظریف ترانه مطلع شوید. سپس، روی این‌که چگونه می‌توانید نقاط عطف صدایتان را برای تغییر دادن خود آهنگ به کار برید، کارکنید.

آواز خواندن فقط صدایی نیست که از گلوی شما می‌آید و از دهانتان خارج می‌شود. روی آواز همان آهنگ متمرکز شوید، اما با اداره کردن زبان، دهان، دیافراگم، گلو و حتی بینی خود، نقاط عطف صوتی‌تان را به آهنگ اضافه کنید. ضبط این تلفظات صوتی و آوازها و پخش مجدد آن‌ها، می‌تواند به شما در درک بدنتان و صداهایی که قادر است تولید کند، کمک کند.

 قبل از اینکه تمرین هر آهنگی را شروع کنید، از خودتان سؤال کنید که با خواندن آن، چه احساسی را به شنونده منتقل می‌کنید. سپس، سعی کنید همان احساسات را با آهنگ آمیخته کنید. روی فکر کردن به یک رویداد یا یک‌لحظه خاص در زندگی‌تان تمرکز کنید، زیرا این کار احساساتی شبیه همان چیزی که می‌خواهید بیان کنید را برمی‌انگیزد.

چگونه پرورش صدا

 هم‌زمان با پیانونوازی آواز بخوانید و سعی کنید گام‌هایتان را با ساز کوک کنید. پایین‌ترین و بالاترین نقاط زیروبمی صدا که می‌توانید بدون دورگه شدن و لرزش صدایتان تولید کنید، وسعت یا گستره صدای شمارا نشان می‌دهد. اطمینان حاصل کنید که صدایتان را از قفسه سینه بیرون می‌دهید، نه از بینی یا گلو تا گستره یا رنج اشتباهی برای صدایتان در نظر نگیرید.

تخصصی شدن صدای شما فقط با تمرین آوازخوانی میسر نمی‌شود. فقط با بلند آواز خواندن از صدایتان به روشی هدفمند استفاده کنید، این کار به شما کمک می‌کند که بر روی نقاط عطف و استقامت صدایتان کارکنید.

خواندن را در رنج میانه و بسیار ملایم شروع کنید و سپس به‌تدریج صدایتان را بلندتر کنید و تا جایی که می‌توانید به خواندن ادامه دهید و صدایتان را در اوج نگه‌دارید. این تمرین را دو بار انجام دهید. یکی دیگر از راه‌های گرم کردن، این است که کلمه ” توووووووو” را درحالی‌که با نت‌ها از پایین به بالا اوج می‌گیرید، ادا کنید و این تمرین را دو بار انجام دهید. سپس برعکس این کار را انجام دهید، کلمه‌ی ” توووووووو” را درحالی‌که نت‌ها را از بالا به پایین ادا می‌کنید، بخوانید و این کار را سه بار تکرار کنید.

 این‌یکی دیگر از راه‌های عالی برای گرم کردن تارهای صوتی و تمرینی برای نگه‌داشتن نت‌های هماهنگ است. با گام C شروع کنید، سپس # C و همین‌طور ادامه دهید. به‌آرامی پیش بروید و به‌جای اینکه در مسیر آواز دچار لغزش شوید، هر نت را بلافاصله ادا کنید.

 این زمان برای گرم کردن تارهای صوتی‌تان کافی است، اما به‌اندازه‌ای نیست که به آن‌ها فشار وارد کند و باعث کشیده شدن بیش‌ازحد آن‌ها شود. بهتر است اگر می‌توانید از این مدت به‌عنوان زمان تمرین بدون مزاحمت استفاده کنید. بااین‌وجود، اگر شغلتان خوانندگی است، این کار می‌تواند فرصتی برای پیشرفت مهارت‌های شما در یک مکان عمومی باشد.

درحالی‌که یکی از پاها کمی از دیگری جلوتر است، سعی کنید راست بایستید. سینه را به جلو و پهنای شانه‌ها را به عقب متمایل کنید. این طرز ایستادن به شما کمک می‌کند که راحت‌تر نفس بکشید و حجم شش‌ها را برای ادای بهتر نت‌ها و کلمات افزایش دهید. زبان خود را به‌آرامی و در حالت استراحت، در پایین دهانتان قرار دهید، به‌طوری‌که تقریباً دندان‌های جلوی‌تان را لمس کند. صورت و فک خود را در حالت ریلکس نگه‌دارید.

 تنفس شکمی را امتحان کنید، به این معنی که قفسه سینه‌تان را هنگام تنفس (دم) منبسط کنید. قفسه سینه‌تان را باز نگه‌دارید و اجازه دهید عضلات شکمتان هنگام نفس کشیدن، ریلکس شوند. هنگام رها کردن نفستان، عضلات شکمی را درگیر کنید. این تمرین را هنگامی‌که از دیافراگم خود تنفس می‌کنید، انجام دهید.

گلوی خود را مرطوب نگه‌دارید، این کار به شما کمک می‌کند تا صداهای عمیق‌تر و با دانگ‌های بالاتری تولید کنید. آبی که ولرم است اما گرم نیست، مناسب‌ترین آب برای صدای شماست. درواقع، آب سرد ممکن است صدای شمارا محدود کند. همچنین می‌توانید یک قاشق چای‌خوری (4.9 میلی‌لیتر) عسل یا یک‌تکه لیمو به آب اضافه کنید تا آب طعم دار و گلویتان آرام شود.

 اگر خسته باشید، صدای شما تحت تأثیر این خستگی قرار می‌گیرد. این مسئله حتی زمانی مهم‌تر می‌شود که باید برای مدتی طولانی آواز بخوانید. اگر یک‌شب نتوانستید 8 ساعت بدون اختلال بخوابید، سعی کنید بی‌خوابی‌تان را در طول روز و با چرت زدن‌های کوتاه، جبران کنید.

 تمرکز کنید که با دهان خود نفس عمیقی بکشید به‌طوری‌که ریه‌هایتان از هوا پر شود و سپس آن را از طریق سوراخ‌های بینی بیرون دهید. سعی کنید این کار را بارها و بارها تکرار کنید، مثلاً 1 -2 عمل دم، 3-4 عمل بازدم. همچنین می‌توانید فیلم‌های آنلاین که سایر روش‌های تنفس عمیق را آموزش می‌دهد، تماشا کنید و یا حتی از یک متخصص تنفسی کمک بگیرید.

 سعی کنید با صدای بلند صحبت نکنید، فریاد نزنید و یا طوری آواز نخوانید که صدایتان بیشتر از صداهای دیگر شنیده شود، مخصوصاً برای مدت طولانی. در عوض، برای تقویت صدایتان هنگام اجرا، از میکروفون استفاده کنید. اگر بیش‌ازحد از صدایتان استفاده کنید، مثلاً موقع اجرا یا سخنرانی، حتماً به خودتان استراحت دهید تا صدایتان بهبودی یابد.

 اگر هم‌اکنون سیگاری هستید، برای مشاوره به پزشک مراجعه کنید. آن‌ها ممکن است یک چسب نیکوتین یا حتی راه‌حلی دارویی برای ترک سیگار به شما ارائه دهند. ممکن است نتوانید یک‌باره آن را ترک کنید، اما حتی کم کردن آن می‌تواند بر کیفیت صدایتان تأثیر بگذارد.

 اگر صدایتان خشن، گوش‌خراش، یا ناصاف به نظر می‌رسد، احتمال دارد تارهای صوتی‌تان کش آمده باشد. در این صورت ممکن است هنگام آواز خواندن گلویتان دچار درد و سوزش شود. اگر برای تولید همان نت‌های قبلی باید انرژی بیشتری مصرف کنید، ممکن است تارهای صوتی‌تان 100 درصد سالم نباشد.


چگونه قابل اعتماد باشیم؟

چگونه دیگران شخصیت شما را از روی ظاهرتان قضاوت می کنند؟ (9مورد)

چگونه فالوئرهای لینکدین مان را افزایش دهیم

برای ارسال دیدگاه خود، ابتدا وارد حساب کاربری خود شوید.

برای دریافت اخبار جدید ایمیل خود را وارد نمایید

کپی کردن قسمت یا تمامی مقاله از “هاو کن یو” تنها با
کسب مجوز امکان پذیر است

چگونه پرورش صدا
چگونه پرورش صدا
0

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *