روانشناسی رنگ مشکی در نقاشی کودکان

 
helpkade
روانشناسی رنگ مشکی در نقاشی کودکان
روانشناسی رنگ مشکی در نقاشی کودکان

 !(function (w, d) { ‘use strict’; var ad = {zone: “brtrha1”, user: “1565432215”, width: 728, height: 90, id: ‘adro-246454’}, h = d.head || d.getElementsByTagName(‘head’)[0]; if (typeof w.adroParams != ‘object’) w.adroParams = {}; w.adroParams[ad.id] = ad; var script = document.createElement(“script”); script.type = “text/javascript”; script.async = 1; script.src = “//static-cdn.adro.ir/dlvr/rsdnt.js”; h.appendChild(script); })(this, document);!function (e, t, n, s) { var a = t.createElement(“script”), r = new Date; a.src = “https://newcdn.sanjagh.com/assets/sdk/notif.js?t=” + r.getFullYear().toString() + r.getMonth() + r.getDate() + r.getHours(), a.async = !0, a.defer = !0, e.snj_notif = { publisher_id: “5e47f2302e1c53039258f742”, delay: 5 }; var i = t.getElementsByTagName(“script”)[0]; i.parentNode.insertBefore(a, i) }(window, document); now = new Date(); var head = document.getElementsByTagName(‘head’)[0]; var script = document.createElement(‘script’); script.async = true; script.type = ‘text/javascript’; var script_address = ‘https://cdn.yektanet.com/template/bnrs/yn_bnr.min.js’; script.src = script_address + ‘?v=’ + now.getFullYear().toString() + ‘0’ + now.getMonth() + ‘0’ + now.getDate() + ‘0’ + now.getHours(); head.appendChild(script); var head = document.getElementsByTagName(“head”)[0]; var script = document.createElement(“script”); script.type = “text/javascript”; script.async=1; script.src = “https://s1.mediaad.org/serve/bartarinha.ir/loader.js” ; head.appendChild(script);




فروشگاه آنلاین اسباب بازی فرفرک:

در سنین ۱۱ تا ۱۲ سالگی است که نوجوانان متوجه می­شوند رنگهای اشیا قابل تغییرند و بنابراین بهتر است که آن ها را زودتر از موقع، مجبور به درک این بینش نکنیم زیرا بکارگیری رنگ فقط یکی از عوامل تکاملی و پیشرفت فکری کودک نیست بلکه به عوامل ژرف عاطفی نیز مربوط است.

قرمز:به معنای قدرت، عمل و مردانگی است و به منزله رنگی تنودی و پویشی محسوب می­ شود که از یکسو مبین نیرومندی امیال و کشاننده­ هاست و از سوی دیگر، خشم و گاهی پرخاشگری را نشان می­دهد. قبل از ۶ سالگی یعنی هنگامی که کودک کشاننده­ های خود را به خوبی مهار نمی ­کند، از این رنگ بیشتر استفاده می ­شود. افراط در بکار بستن رنگ قرمز به معنای نیاز به حرکت و وجود یک زمینه تحرک پذیر است.

آبی:معرف حساسیت، دریافت پذیری، هیجان خواهی و درونی سازی است و رنگی است زنانه که صلح، آرامش، سکون و در حد افراطی فعل پذیری و تسلیم را نشان می ­دهد.

بنفش: ترکیبی از آبی و قرمز یعنی رنگ هایی  که دارای رمزگرایی متضاد هستند. چون رنگ آبی گرایش به درونگرایی و فعل پذیری و رنگ قرمز تمایل به برونگرایی و عمل را نشان می­ دهد. بدین ترتیب رنگ بنفش معرف جمع اضداد و تمایل به چیز دیگر است. از زاویه ای متفاوت، این رنگ دارای معنای عرفانی نیز هست. اما استفاده افراطی از آن را می­ توان نشان اضطراب و وجود تنشهای متناقض دانست.روانشناسی رنگ مشکی در نقاشی کودکان

زرد: معادل نور، شادی و خوشبینی است و به منزله رمز درخشش و گشایش محسوب می ­شود و میل به مشارکت یا گرایش عمیق به پیشرفت را متجلی می ­سازد. معمولاً کودکان ۹-۸ ساله از این رنگ بیشتر استفاده می­ کنند. به کار بستن افراطی رنگ زرد می ­تواند به معنای نیاز به آزاد سازی تنش­ های درونی باشد.

سبز: آرام بخش­ترین رنگ ها، آرام و ساکناست. رنگ سبز از یک سو گرایش به مبادله و ارتباط را نشان می­ دهد و از سوی دیگر معرف اراده در سطح عمل، پایداری و سرسختی است. همچنین رنگ سبز مبین نیازهای حسی و لذت جویی مادی محسوب می ­شود.

پرتقالی: ترکیبی از قرمز و زرد است، نیروهای حیاتی، برونگری، میل به موفقیت، شادی، نشاط و پویایی است و مانند رنگ قرمز استفاده مفرط از آن تحریک پذیری فرد را نشان می­ دهد اما جنبه پرخاشگری آن کمتر است.

صورتی: مبین صلح، تعادل و توازن است. این رنگ به منزله قرمز ملایم، معرف عواطفی است که ملایمت و عطوفت را نشان می ­دهد.

سیاه: به منزله نفی رنگ محسوب می­ شود و استفاده مفرط از آن مبین غمگینی و ناامیدی است. بکار بستن محدود آن و کشیدن لکه­ های سیاه نشان دهنده اضطراب است. به طور کلی رنگ سیاه در برگیرنده مفاهیم نفی، اضطراب، مرگ و ناامیدی است.

خاکستری یا دودی: یک رنگ خنثی است و چیزی را در سطح عمل یا احساس بیان نمی­ کند. اگر کودک از رنگ آمیزی خاکستری به صورت گسترده استفاده کند می­توان فرض کرد که وی در بیان احساسات با مشکلاتی مواجه است. بر اساس بررسی چندین نقاشی متوالی امکان تعیین دقیق ­تر وضعیت کودک وجود خواهد داشت.

معنای رمزی رنگها توسط بسیاری از مؤلفان مورد بررسی قرار گرفته است و در حد خطوط کلی می­ توان گفت که غلبه رنگهای گرم (قرمز، پرتقالی، زرد، صورتی) منعکس کننده گرایش به برونگری، جستجو تماس و مبادله است در حالی که بکار بستن رنگهای سرد (آبی، سبز، خاکستری، سیاه) گرایش به درونگری، فاصله جویی یا کمرویی را نشان می­دهد. فقدان رنگ در نقاشی مبین خلاء عاطفی با ناتوانی در برونریزی عاطفی است. فضای سفید نقاشی مبین نگفتنی ­ها، سکوت و رویا پردازی است. بنابراین گستردگی نواحی سفید نشان دهنده اهمیت زندگی درونی، گرایش به خیال پردازی و یا مشکلات فرد در تسلط بر واقعیت هستند اما باید سن کودک در نظر گرفته شده و تفسیر با احتیاط توأم گردد. بالعکس هنگامی که تمامی نقاشی از رنگ پوشیده شده است و هیچ ناحیه سفیدی دیده نمی ­شود می ­توان فرض کرد که کودک به صورت تام و تمام تابع عوامل محیط و دارای واکنش های بلافاصله و لحظه­ ای است. شدت و گستره پر کردن صفحه با دوره­ های تحول نیز مرتبط است. پر کردن نظامدار صفحه کاغذ بر اساس ترسیم عناصری مانند باران، برف، لکه ­های مختلف می­ تواند دارای اثری اطمینان بخش باشد. بدین معنا که فرد می­ کوشد تا مجموعه فضا را با از بین بردن خلاء که شامل فقدان، نیستی یا لایتناهی است در اختیار گیرد و احساس مهار کردن جهان را به دست آورد. افراط در بکار بستن این شیوه مبین تنش یا اضطرابی است که باید بر اساس بررسی­ های گسترده­ تر به علت آن پی برده شود.

قرمز و سیاه: خشونت و اضطراب

زرد و قرمز (یا نارنجی): اجتماعی خواهی

قرمز و سبز: دو سوگرایی، خشم

در انتها از شما دعوت می کنیم برای اینکه در زمینه نقاشی و محصولات گروه هنر و خلاقیت بیتشر آشنا بشوید، از گروه اسباب بازی های “هنر و خلاقیت” سایت فرفرک بازدید فرمایید.

مطلب پیشنهادی:  فرزندتان را از روی نقاشی هایش بیشتر بشناسید (1)

www.saat24.news

ایمیل شما محفوظ خواهد ماند. موارد ضروری مشحص شده ند *

دیدگاه

Save my name, email, and website in this browser for the next time I comment.

ارسال دیدگاه

بازی شغل و حرفه کودکان است. آن ها در بازی تخیل می کنند، مشاهدات خود را تجربه می کنند و یاد می گیرند و یادگیری لازمه رشد است. از این رو امروزه برای کمک به رشد کودکان محصولاتی براساس توانایی های فیزیکی و ذهنی در مراحل مختلف سنی طراحی و ساخته می شوند که انتخاب مناسب آن ها نیاز به آگاهی در این زمینه دارد.  با توجه به این موضوع، “فرفرک” مصمم است والدین را در این امر یاری دهد و از آن جا که قبول داریم والدین همیشه  بهترین کاری که می توانند را برای  فرزندشان انجام می دهند، با احترام به نظرات و توانایی های پدرها و مادرها، می خواهیم اطلاعات لازم و کافی در مورد اسباب بازی ها را در اختیار والدین قرار دهیم تا با توجه به شناختی که از فرزند خود دارند مناسب ترین تصمیم را برای آن ها بگیرند. هدف از این کار دادن نسخه برای تعلیم و تربیت کودکان نیست بلکه همراهی والدین در بهتر بزرگ کردن فرزندانشان است.

بازی شغل و حرفه کودکان است. آن ها در بازی تخیل می کنند، مشاهدات خود را تجربه می کنند و یاد می گیرند و یادگیری لازمه رشد است. از این رو امروزه برای کمک به رشد کودکان محصولاتی براساس توانایی های فیزیکی و ذهنی در مراحل مختلف سنی طراحی و ساخته می شوند که انتخاب مناسب آن ها نیاز به آگاهی در این زمینه دارد.  با توجه به این موضوع، “فرفرک” مصمم است والدین را در این امر یاری دهد و از آن جا که قبول داریم والدین همیشه  بهترین کاری که می توانند را برای  فرزندشان انجام می دهند، با احترام به نظرات و توانایی های پدرها و مادرها، می خواهیم اطلاعات لازم و کافی در مورد اسباب بازی ها را در اختیار والدین قرار دهیم تا با توجه به شناختی که از فرزند خود دارند مناسب ترین تصمیم را برای آن ها بگیرند.

فروشگاه اینترنتی فرفرک

تفسیر رنگ در نقاشی کودک ارزیابی دقیقی است ؟ بی شک رنگ ها علاوه بر آنکه یکی از مهمترین ملاک ها و معیارهای سنجش شخصیت روح و روان کودکان توسط مشاوره کودک محسوب می شود شامل بزرگ سالان نیز می شود زیرا رنگ همیشه وسیله ای است برای بیان ارتباط ، احساسات و باورها به طوری که کودکان می توانند به زبان رنگ ها صحبت کنند.

در زمینه ی کلی تفسیر نقاشی در کودکان مقاله ی زیر را مطالعه بفرمایید تا کلیتی از تفسیر نقاشی را بدست آورید :

تنبیه کودک برای نقاشی روی دیوار ممنوع است

تفسیر خانواده در نقاشی کودک توسط روانشناس کودک

 

روانشناسی رنگ مشکی در نقاشی کودکان

 

 

بی شک تحلیل نقاشی کودک و یا روانشناسی رنگ در نقاشی کودکان می تواند اطلاعات عمیقی در زمینه ی رفتارهای خانوادگی و نوع عملکرد خانواده به مشاورین کودک بدهد بطور مثال می توان گفت کودکانی که بیشتر از رنگ های تیره استفاده می کنند معمولا در خانواده خود احساس آرامش نمی کنند و یا می توان گفت کودک از مشاجرات والدین خود و یا بداخلاقی آن ها دچار اضطراب است .

 

 

کودکی که در مراحل رشد طبیعی قرار دارد بصورت طبیعی به رنگ های گرم مثل رنگ قرمز بیشتر گرایش نشان می دهد می توان گفت این رنگ نشان دهنده نوعی از وابستگی ، علاقه و تمایل به زندگی است

بطور کلی می توانیم بگوییم که کودکانی که در خانواده خود دچار آسیب های تربیتی می شوند در تمام نقاشی و یا قسمتی از نقاشی آن ها فقدان رنگ دیده می شود.

یعنی این کودکان از هیچ مداد رنگی با آنکه مداد رنگی ها در دسترس آنها هست ولی استفاده نمی کنند که خود نشان دهنده خلا عاطفی و یا گاهی گرایش های ضد اجتماعی است.

طبق معیارهای بدست آمده توسط بهترین مشاوره کودک ، کودکان سازگار در نقاشی خود بطور متوسط از پنج رنگ مختلف استفاده می کنند و کودکانی که دچار گوشه گیری و اضطراب هستند یعنی با دنیای خارج از خودشان دوست نیستند از یک یا دو رنگ بیشتر استفاده نمی کنند.

 

 

قصد داریم در این قسمت تفسیر نقاشی کودکان چند نماد را به شما معرفی کنیم بطور مثال می توان گفت :

خورشید نماد مادر یا زندگی را در نقاشی کودک دارد اما بعضی روانشناسان کودک خورشید را نماد پدر نیز می دانند که اگر خورشید را پشت ابر تیره و یا کوه یا هر چیز دیگری که از نگاه او خورشید پنهان است و یا کم رنگ است به این معناست که والدین وجودشان گرم نیست یعنی می توان گفت کودک با والدین از لحاظ عاطفی دچار مشکل است.

و یا اگر برای کشیدن خورشید از رنگ قرمز پررنگ و یا مداد سیاه استفاده کند به معنای ترس و هراس شدید از پدر و یا مادر باشد می توان گفت چراغ در نقاشی کودک نماد عشق و محبت در زندگی اوست و اگر چراغ را همیشه در نقاشی اش خاموش بکشد و یا به وسیله ای چراغ ها را خاموش کند نشانه ای از مرگ مادر است.

رودخانه نیز در زندگی کودک نشان دهنده زندگی در جریان است ، دودکش هم نماد عاطفی مثبتی در خانواده دارد گاهی کودکان در نقاشی خود وقتی خانه ای ترسیم می کنند حتما برای آن پنجره ای قرار می دهند می توان گفت پنجره و رنگ آن نیز نمادی از ارتباط ذهنی و روحی کودک با جهان خارج از خودش است.

 

 

 

 

می توان گفت از نظر روانی دو گروه رنگ توسط روانشناس کودک تفسیر شده است:
دسته اول رنگ های گرم هستند : که شامل رنگ قرمز ، زرد و نارنجی می شوند و رنگ های سرد مثل سبز ، آبی و بنفش دسته ی دوم را تشکیل می دهند .

رنگ های قرمز نام برده تحریک کننده اند و نشان دهنده جنب و جوش و زندگی شاد در کودک هستند در حالیکه رنگ های سرد نشان از یک انفعال ، سکون و غم و اندوه می دهد. رنگ های خنثی نیز مثل خاکستری خود مختاری ، استدلال ، حمله وری در کودک را نشان می دهد.

 

 

همان طور که گفته شد اگر کودکان در نقاشی خود از رنگ سیاه زیاد استفاده کنند در صورتیکه رنگ های دیگر نیز در اختیار آن ها قرار داده شده است می تواند نشان از تشویش ، وسواس و یا اضطراب کودک باشد .

کودکانی که در نقاشی خود تمایل زیادی به استفاده از این رنگ نشان می دهند سعی در پنهان کردن غم ، اضطراب و یا گاهی ناامیدی خودشان هستند .

 

رنگ زرد در نقاشی کودکان نشان از شادی ، پیشرفت و یا خوشبینی کودک می باشد اما اگر از این رنگ به شکل افراطی در نقاشی استفاده شود نشان دهنده نیاز به آزاد سازی تنش های درونی کودک است. توجه داشته باشید به گفته مشاوره کودک در تفسیر رنگ در نقاشی کودک نیاز است حتما تشخیص و ارزیابی مشاور نیاز است و تفسیر رنگ در نقاشی کودک به تنهایی ملاک نیست.

 

 

می توان گفت رنگ سفید نیز مثل رنگ خاکستری جز رنگ های خنثی محسوب می شوند که یکی از معنای آن فقدان رنگ در نقاشی است که همین امر باعث می شود نشان دهنده خلا عاطفی و احساسی در کودک باشد که تفاوت آن با رنگ های سرد دیگر این است که این رنگ نشان می دهد کودک نمی تواند عواطفش را برون ریزی کند.

 

 

 

 

می توان گفت رنگ آبی در تفسیر نقاشی کودک به معنای ملایمت صلح و آرامش است اما افراط در استفاده از رنگ آبی به معنای تسلیم پذیری بیش از حد است توجه داشته باشید.روانشناسی رنگ مشکی در نقاشی کودکان

تفسیر نقاشی کودک حتما باید توسط یک متخصص و مشاوره ی کودک صورت بگیرد زیرا تفسیر نقاشی کودک جایی قابل اهمیت است که توسط یک مصاحبه بالینی دقیق ، یکی از ابزار کمکی بشود .

 

شما عزیزان می توانید جهت اطلاعات بیشتر از مشاورین و متخصصین ما در زمینه کودک و نوجوان به صفحه اصلی ما مراجعه کنید.

 

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مشاوره ازدواج و نکات مشاوره جنسی

من محکوم به خدمت به دیگران هستم

من از تنهایی و خیانت میترسم

کاش کسی مرا در آغوش بگیرد

چرا کسی به من هدیه نمی دهد؟

اینجا گوش شنوایی برای درد دل های شما وجود داره که در وقت مناسب راه حل های خوبی برای ارتقا کیفیت زندگی به شما میده.


کودکDownloads-icon


رنگDownloads-icon


نقاشیDownloads-icon

* لطفا در مورد ایجاد تاپیک و نظرسنجی قبل از ثبت دقت فرمایید زیرا امکان ویرایش و یا حذف مطلب بعد از ارسال وجود ندارد.
همچنین شما ملزم به رعایت

قوانین و مقررات

نی‌نی‌سایت نیز می‌باشید.

* لطفا در مورد ایجاد تاپیک و نظرسنجی قبل از ثبت دقت فرمایید زیرا امکان ویرایش و یا حذف مطلب بعد از ارسال وجود ندارد.
همچنین شما ملزم به رعایت

قوانین و مقررات

نی‌نی‌سایت نیز می‌باشید.

عفونت مجاری ادرار دارید؟ عفونت شما موقتی خوب میشود و دوباره باز میگردد؟

داروی کانفرون بیونوریکا آلمان مشکل شما را برطرف می کند.

برای کسب اطلاعات بیشتر کلیک کنید

روانشناسی رنگ مشکی در نقاشی کودکان

اگر عقایدتون با عقل و علم و تجربه جور درنمیاد اشکال از عقایدتون هست نه این موارد!!

کاربر گرامی جهت ارسال پست شما ملزم به رعایت

قوانین و مقررات

نی‌نی‌سایت می‌باشید

مطالب این سایت تنها جنبه اطلاع رسانی و
آموزشی داشته و توصیه پزشکی تخصصی تلقی نمی شوند و نباید آنها را جایگزین
مراجعه به پزشک جهت تشخیص و درمان دانست. لطفاً پیش از استفاده از سایت
صفحه
“شرایط استفاده از سایت”
را مطالعه فرمایید. استفاده از این سایت
بدان معناست که شما قبلاً صفحه “شرایط استفاده از سایت” را مطالعه کرده
و به مفاد آن واقفید. نقل مطالب این سایت با ذکر منبع و نشانی اینترنتی سایت بلامانع است

روانشناسی رنگ مشکی در نقاشی کودکان
روانشناسی رنگ مشکی در نقاشی کودکان
0

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *