روانشناس تربیت کودک

 
helpkade
روانشناس تربیت کودک
روانشناس تربیت کودک

9 نکته حساس برای تربیت فرزند ، که در ادامه به آن اشاره میکنیم نقش حیاتی در رشد و شکوفایی فرزندتان ایفا میکند. تربیت فرزند و نحوه رفتار با او در کودکی، اساس شکل گیری شخصیت فرزندتان در آینده است. عوامل فرهنگی_اجتماعی، میزان تحصیلات و خصوصیات شخصیتی والدین، سطح رشدی کودک و توانایی های شناختی او و… از عوامل موثر در سبک تربیتی والدین است. قالب های رفتاری و اصول فکری فرزندتان براساس نحوه تربیت شما شکل میگیرند. لازم است کودک به گونه ای پرورش یابد که در رویارویی با مشکلات آینده خود بهتر عمل نماید پس با افزایش اطلاعات خود و آگاهی از 9 نکته حساس برای تربیت فرزند، میتوانید به این امر مهم دست یابید. با دریافت کمک های تخصصی یک مشاور در زمینه تربیت کودک می‌توانید فرزندتان را در مسیر موفقیت و رسیدن به آینده ای درخشان یاری دهید. 

گرچه سن تربیت کودک محدود به زمان خاصی نمیشود ولی هر دوره رشدی، کودک با چالش ها و نیازهای اساسی خود روبرو میشود. شیوه ای که شما با او تعامل میکنید در چگونگی شکل گیری توانایی های شناختی او تاثیر میگذارد. به طور کلی نحوه نگرش شما در شیوه تربیت فرزند تان بسیار اهمیت دارد. اگر تصور کنید که فرزندتان نقش فعالی در یادگیری دارد، در مورد مسائل مختلف با او صحبت میکنید، به سوالاتش با بردباری پاسخ میدهید در نتیجه تفکر و استدلال را در او تقویت میکنید. بر عکس والدینی که گمان می‌کنند که فرزندشان یادگیرندگانی منفعل هستند، بسیار کنترل کننده یا هدایت کننده رفتار میکنند در نتیجه جلوی خلاقیت فرزندشان را میگیرند. پس والدین نقش مهمی در تربیت فرزند ایفا می‌کنند. برای تربیت فرزندان موفق کلیک کنید.

 

روانشناس تربیت کودک

به کارگیری نکات تربیتی فرزندان توسط والدین در سنین مختلف رشدی از اهمیت زیادی برخوردار است. اما نکات کلی تربیت فرزند در برخورد با کودکان وجود دارد که در هر سن و سالی باید رعایت شود. در ادامه به 9 نکته حساس تربیتی اشاره کرده‌ایم.

1- به كودك خود سلام كنید و همیشه به او احترام بگذارید.2- به علایق و عواطف فرزندتان توجه کنید به عنوان مثال زمانی با كودك سخن بگویید و یا بازی كنید كه او نیز مشتاق باشد.3- در تربیت كودك خود از خشونت پرهیز كنید و اصول اخلاقی را براساس سطح رشدی، توانایی شناختی و زبان كودك آموزش دهید.4- با كودك رفتار محبت آمیز داشته باشید. تشویق کودک نقش مهمی در یادگیری او دارد.5- برای آموختن اصول زندگی به كودك عجله نكنید و اجازه بدهید او از كودكی خود لذت ببرد.6- ناكامی كودك را محترم بشمارید و او را از شكست نترسانید.7- تربیت فرزند تان باید براساس توانایی هایش باشد، نه تصویری از آرزوهای شما.8- با صبر و آرامش با كودك خود ارتباط برقرار كنید.9- عشق و علاقه خود ر به صورت غیر مشروط به کودک ابراز کنید. 

 

كودك از همان ابتدا عشق، محبت و احترام را درك و آن را جستجو میكند. عدم پاسخ مناسب به نیاز كودك او را دچار سرخوردگی و نوعی بد رفتاری ناشی از برآورده نشدن نیازهای اساسی میكند. 9 نکته حساس برای تربیت فرزند، بیانگر نقش مهم والدین در رشد کودک و تقویت استعدادهای ذاتی او ست.  در نتیجه آگاهی شما از چگونگی رفتار با کودکان و فرزندان تان در شکل گیری تیپ شخصیتی آن ها اهمیت دارد. شما نقش مهمی در چگونگی رویارویی فرزندتان با چالش های متناسب با هر مقطع رشدی ایفا می‌کنید. مشاوره کودک، به شما کمک میکند تا از نیازهای بنیادین فرزند خود در هر سنی آگاه شوید؛ عاملی که تضمین کننده شکل گیری ایمن دلبستگی در کودکان است. 

برای دریافت مشاوره در زمینه مشاوره تربیت فرزند می توانید با مشاوران مرکز مشاوره روانشناسی هنر زندگی از طریق تلفن ثابت از کل کشور با شماره 9099075228 و از تهران با شماره 9092305265 تماس بگیرید.

باسلام خدمت شما
من دختر6ساله دارم كه دست به زدن را شروع كرده ولج بازي ميكند وبه حرف مادرش گوش نميدهد.يه جمله را بايد چندبار بهش گفت تا بشنود من بااو بايد چگونه رفتار كنم؟باتشكر

هنر زندگی اولین سامانه مشاوره روانشناسی تخصصی کشور با مجرب ترین مشاوران روانشناسی پاسخگوی سوالات و مشکلات شما در زمینه های مشاوره خانواده ، ازدواج ، طلاق ، تربیت کودک ، جوانان ، مهارت های ارتباطی ، ترک اعتیاد ، مشاوره روانشناسی ، روان درمانی و … می باشد. به امید زندگی شاد و سالم برای یکایک مردم ایران…

با عضویت در خبرنامه، از جدیدترین و بهترین کتاب ها و مقالات روانشناسی اطلاع پیدا کنید…

© کلیه حقوق برای حامی هنر زندگی محفوظ می باشد. انتشار مقالات با ذکر منبع بلامانع می باشد.



مرکز مشاوره خانواده و روانشناسی آویژه

مشاوره تلفنی خانواده، ازدواج، روانشناسی و عشق

برای دسترسی آسانتر به مطالب سایت به کانال تلگرام روانشناسی آویژه بپیوندید (کلیک کنید).

تربیت فرزند از دیدگاه روانشناسی مبحثی گسترده ست روانشناسی کودک یکی از شاخه های مهم روانشناسی و یکی از زمینه های تخصصی است که اغلب مورد مطالعه قرار می گیرد . این شاخه بر ذهن و رفتار کودکان از زمان تولد تا نوجوانی تمرکز دارد . روانشناسی کودک نه تنها به چگونگی رشد کودکان از لحاظ فیزیکی ، بلکه با توسعه روانی ، هوشی ، عاطفی و اجتماعی آنها بستگی دارد . از آنجا که دوران کودکی نقش مهمی در دوره های دیگر زندگی ایفا می کند ، کم کم تعجب می کنید که چرا این موضوع در روانشناسی ، جامعه شناسی و آموزش به عنوان مهم ترین مبحث شناخته شده است .

کارشناسان نه تنها بر تأثیرات زیادی که به رشد کودک عادی کمک می کنند ، تمرکز دارند ، بلکه به عوامل مختلفی که می تواند موجب مشکلات روحی در دوران کودکی شود هم اهمیت فراوان میدهند . عزت نفس ، مدرسه ، والدین ، فشارهای اجتماعی و سایر موضوعات تربیت فرزند از دیدگاه روانشناسی ، علاقه مندی تعداد زیادی از روانشناسان کودک است که مرکز مشاوره خانواده و روانشناسی تلاش می کنند تا کودکان را به رشد و پیشرفت در راه هایی که سالم و مناسب هستند کمک کنند .

روانشناس تربیت کودک

اهمیت تربیت فرزند از نظر روانشناسی و مطالعه روانشناسی کودک گسترده و عمیق است . هدف نهایی این حوزه ، بررسی تاثیرات زیادی است که با تربیت فرزندان ارتباط دارند و از این اطلاعات برای بهبود روابط فرزندان و والدین ، آموزش و پرورش ، مراقبت از کودکان ، روان درمانی و سایر موارد متمرکز بر بهره وری هوشی کودکان استفاده کنند . با درک درستی از نحوه رشد ، فکر کردن و رفتار فرزندان خود بهتر می توانید برای کمک به بچه ها در مراقبت از آنها آماده شوید .

امروزه میدانیم که روانشناسی کودک مبحثی منحصر به فرد و پیچیده است ، اما بسیاری از روانشناسان با توجه به چشم انداز منحصر به فردی که در حال نزدیک شدن به توسعه هستند دیدگاه های متفاوت دارند . کارشناسان همچنین در پاسخ خود به برخی از سوالات بزرگتر در روانشناسی کودک تفاوت نظر دارند ، از جمله اینکه آیا تجارب اولیه بیشتر از موارد بعدی مهم است یا اینکه طبیعت اطراف یا پرستار کودک در برخی از جنبه های تربیت فرزند از دیدگاه روانشناسی نقش بیشتری را بازی می کند .

بیشتر بخوانید: راه های تربیت فرزند دختر و پسر

راه های تربیت فرزند از نظر روانشناسی شامل مباحث بسیار زیادی است اما از لحاظ تاریخی ، کودکان اغلب به عنوان نسخه های کوچکتر از بزرگسالان دیده می شوند . آلبرت انیشتین زمانی به ژان پیاژه پیشنهاد داد : که بچه ها به طور متفاوتی از بزرگسالان فکر می کنند اما به آنها شبیه اند ، پیاژه اعلام کرد که “این کشف خیلی ساده بود که فقط یک نابغه می توانست به آن فکر کند ” . با توجه به اهمیت تربیت فرزند از نظر روانشناسی وقتی به پیشرفت فرزند خود فکر می کنید ، چه اتفاقی می افتد ؟ اگر شما مانند بیشتر مردم در مورد عوامل داخلی که در یک کودک رشد می کند از قبیل ژنتیک و ویژگی های شخصی فکر می کنید در این صورت باید بدانید پیشرفت و تکامل کودک شامل اثراتی بیش از فعل و انفعلات درونی است است که از درون فرد ایجاد می شود .

عوامل محیطی مانند روابط اجتماعی و فرهنگی که در آن زندگی می کنیم نیز نقش اساسی ایفا می کنند . روانشناسان کودک ممکن است در کمک به والدین در مقابله با نگرانی های مربوط به تربیت فرزند تخصص داشته باشند و یا ممکن است یک رویکرد کلی تر را پیش بگیرند . در هر دو مورد ، این متخصصان تلاش می کنند تا بچه ها را برای حل مشکلات بالقوه یاری کنند و به شیوه ای که منجر به نتایج سالم می شود ، رشد دهند . برای مثال ، روانشناسان کودک ممکن است در شیوه های مشاوره کودک و مشاوره خانواده به بهترین نتایج روانشناختی دست یابند و یا ممکن است با بچه ها بگونه ای کار کنند تا به رشد ذهنیت های سالم برسند .

بیشتر بخوانید: تربیت کودکان لجباز و نحوه رفتار با آنها

آموزش تربیت فرزند از دیدگاه روانشناسی مبحثی است که شما باید از آن چیزهای مهم در تربیت کودک خود را یاد بگیرید . روانشناسی کودک شامل طیف گسترده ای از موضوعات ، از جمله تأثیرات ژنتیکی رفتار و فشارهای اجتماعی بر توسعه فکری و ذهنی و تربیتی کودک است . موارد زیر تنها برخی از موضوعات اصلی هستند که برای مطالعه تربیت فرزند از نظر روانشناسی ضروری هستند :

 

برخی از زمینه های اصلی که ما در تجزیه و تحلیل تربیت فرزند از نظر روانشناسی باید در نظر بگیریم عبارتند از :

محتوای اجتماعی :

روابط با همسالان و بزرگسالان تاثیر بسیاری بر نحوه تفکر ، یادگیری و توسعه فکر کودکان دارد . خانواده ها ، مدارس و گروه های همکار همه بخش مهمی از زمینه اجتماعی را تشکیل می دهند.

متن فرهنگی :

فرهنگی که کودک در آن زندگی می کند ، مجموعه ای از ارزش ها ، آداب و رسوم ، مفروضات مشترک و شیوه های زندگی است که بر طول عمر تاثیر می گذارد . فرهنگ ممکن است نقش کودکان در رابطه با والدین خود ، نوع آموزش و پرورش آنها و نوع مراقبت از فرزند باشد .

کلاس اجتماعی همچنین می تواند نقش مهمی در توسعه فکر و هوش و تربیت کودک ایفا کند . وضعیت اجتماعی و اقتصادی (اغلب به اختصار SES) بر اساس تعدادی از عوامل مختلف از جمله میزان تحصیلات مردم ، مقدار پولی آنها ، کار آنها و جایی که آنها زندگی می کنند ، استوار است . کودکانی که در خانواده های دارای وضعیت اجتماعی اجتماعی بالا هستند ، دسترسی بیشتری به فرصت ها دارند ، در حالیکه خانواده های دارای وضعیت اجتماعی پایین اقتصادی می توانند دسترسی کمتری به مراقبت های بهداشتی تربیتی مثل مراکز مشاوره خانواده و روانشناسی ، تغذیه با کیفیت و آموزش داشته باشند .

بیشتر بخوانید: مرکز مشاوره کودک تلفنی

چگونگی تربیت فرزند از نظر روانشناسی باید مورد اهمیت بیشتری قرار گیرد درمباحث اهمیت تربیت فرزند از نظر روانشناسی و راه های تربیت فرزند از نظر روانشناسی آموختیم یکی از کارهایی که والدین می توانند انجام دهند این است که نه تنها بر رفتار فرزندانشان نظارت کنند بلکه آنها را مسئول اقدامات خود کنند . در نهایت مهمترین چیز این است که بگونه ای مثبت رفتار کنید که فرزندتان را مجبور به تقلید کردن کند ، گوش دادن به نیازهای فرزندتان و تعیین مرزهای مشخصی را که برای کودک مناسب و مفید است را مورد توجه قرار دهید و به یاد داشته باشید که چگونه اعمالتان بر آنها تاثیر می گذارد  پس عملکرد شما در وهله اول مهم ترین امر است .

رفتار روزمره شما در تربیت فرزندتان تاثیر مستقیم دارد به همین دلیل مبحث آموزش تربیت فرزند از دیدگاه روانشناسی را حائز اهمیت فراوان میکند ، حتی در حین رانندگی بالا بردن تن صدایتان ، به شکل و شیوه ای که کودک شما برای بقیه زندگی خود عمل می کند شکل می دهد . روانشناسان به این موضوع به عنوان تاثیر اجتماعی والدین اشاره می کنند . والدین به طور مستقیم، غیر مستقیم و از طریق مدیریت فعالیت های فرزند خود ، مهارت های اجتماعی فرزند خود را تحت تاثیر قرار می دهند. والدین معلم اول فرزندشان هستند و دانش خود را از طریق آموزش مستقیم برای زندگی به کودک می آموزند . آنها همچنین به صورت غیرمستقیم از طرق اقدامات روزانه خود ، مانند گفتگو با بزرگسالان دیگر در حالی که فرزندانشان حضور دارند ، بر فرزند خود تاثیر می گذارند .

بیشتر بخوانید: مراحل تربیت کودک در سنین مختلف

در مبحث تربیت فرزند از دیدگاه روانشناسی فهمیدیم کودکان بسیار مستعد به تقلید از اقدامات افراد اطرافشان ، به ویژه بزرگسالان هستند . در نهایت ، والدین مسئول تجربیات و تعاملات اجتماعی فرزندانشان هستند و بنابراین محیطی که کودک در معرض آن قرار می گیرد رفتار آینده او را شکل می دهد . با توجه به چگونگی تربیت فرزند از نظر روانشناسی اگر چه تمام والدین از راه های مشابه بر فرزندان خود تاثیر می گذارند ، تأثیر نهایی فرزند با توجه به سبک والدین متفاوت است .سبک های والدین می توانند از یک خانواده به دیگران متفاوت باشند .

چهار نوع اصلی تعاملات والدین وجود دارد که براساس سطح آمادگی و پاسخگویی آنها است مطالعه این چهار نوع و تلاش برای بهترین نوع بودن خود از راه های تربیت فرزند از نظر روانشناسی است . والدینی که در معرض دشواری  پاسخگوی خوبی اند و به آرامی با کودک برخوزد میکنند معتبر هستند . این سبک والدین به واسطه محدودیت های روشن در رفتار کودک و توانایی تفکر و ارتباط با کودک به طور آشکار تعریف می شود . یک نوع تهاجمی تر از والدین به عنوان اقتدارگرا توصیف شده است . بطور مثال این نمونه از پدر و مادر می خواهند بچه هایشان نمرات خوب دریافت کنند اما آنها را پشتیبانی و کمک نمی کنند .

نوع دیگر والدین استبدادی هستند که می خواهند بدون توجه به شرایط قوانین خود را بدون سوء استفاده تحقق بخشند و اگر  با آنها مواجه نشوند ، عواقب شدیدی را اعمال خواهند کرد . این دو سبک والدین هر دو با انتظارات بالا مشخص می شوند ، با این حال والد معتبر بیشتر مایل به مصالحه و ارتباط با بچه های خود است . دو سبک بعدی به عنوان والدینی تعریف می شوند که به شیوه های مختلف به فرزندان خود بی توجه هستند.

این والدین فرزندان خود را خیلی رضایت بخش نمی دانند بلکه به خواسته ها و خواسته هایشان پاسخ می دهند . والدین پذیرشگر که مثلا در هنگام خرید همه چیز را برای فرزند محیا میکنند و  والدین خودخواه که به هیچ نحوی به خواسته کودک اهمیتی نمی دهند ، کودکان را نادیده می گیرند و کاملا بر نیازهای خود تمرکز می کنند . هر دو سبک والدین تاثیرات منفی بر روی فرزندانشان دارند .

بیشتر بخوانید: مشاوره تربیت کودک لجباز بسیار ضروری است

فرزندان والدین معتبر معمولا توانا ، مطمئن و با اعتماد به نفس در زندگی اجتماعی خود عمل میکنند . این کودکان دیدگاه و اطلاعات بیشتری از خود نشان می دهند . یکی از محققان روانپزشکی مشهور، می گوید وقتی که آنها به نوجوانی می رسند در عملکرد تحصیلی نسبتا بالا هستند و مصرف مواد مخدر و رفتار بزهکارانه در میانشان کم است . والدین اقتدارگرا فرزندان ناراضی و کم اعتماد به نفس دارند . این به احتمال زیاد به دلیل فشار شدید از جانب والدین برای موفقیت است و اغلب ممکن است اثر متضاد را به همراه داشته باشد، چرا که فرزندانشان در مدرسه ضعیف عمل می کنند .

فرزندان والدین پذیرشگر قادر به انجام هر کاری هستند که می خواهند انجام دهند . در طول سال های نوجوانی، این کودکان احتمالا به شدت با الکل و مواد مخدر روبرو هستند . به طور کلی این کودکان علاقه مند به نادیده گرفتن قوانین هستند ، زیرا دوران کودکی آنها در مرزها و محدودیات نبوده . بچه های والدین بی توجه و خودخواه هم در مدرسه به ضعیفی عمل کنند . آنها همچنین در ایجاد روابط دوستانه مبتنی بر ترس از رها شدن مشکل دارند . به عنوان نوجوان ، آنها بیشتر به افسردگی مبتلا هستند ، در رفتار جنسی خطرناک اند ، و سوء مصرف مواد مخدر و الکل را تجربه میکنند . در نهایت با توجه به اهمیت تربیت فرزند از دیدگاه روانشناسی سبک والدین تأثیر شدیدی بر رشد کودک دارد ، که به خوبی در نوجوانی و بزرگسالی ادامه می یابد .

آیا خواب کودک باید زمان مشخصی داشته باشد؟

اغلب والدین یک ساعت مشخص را برای خواب کودک در نظر می گیرند؛ اما طبق پژوهش های انجام شده نیازی نیست که خواب کودک یه ساعت مشخص و معین و غیرقابل تغییری داشته باشد. کودک باید قبل خواب یکسری موارد و کارها را انجام دهد. مثلا وقتی به کودک می گوییم بریم مسواک بزنیم کودک خود متوجه شود که زمان خواب او فرارسیده است. یعنی به صورت غیرمستقیم بگوییم که وقت خواب است و خودش متوجه شود. اگر کودک در انتهای شب و قبل خواب اشتباهی مرتکب شده است باید خیلی آروم و به تذکر کوتاه به او گوشزد کنیم تا کودک خواب آرامی داشته باشد.

آیا بیدار شدن کودک باید زمان و تایم مشخصی داشته باشد؟

بیدار شدن کودک نیز باید مثل زمان خواب او باشد. کودک باید با شادی و نشاط از خواب بیدار شود. نباید والدین کودک او را با دلهره و به طور ناگهانی از خواب بیدار کنند. زیرا کودک در ابتدای بیدار شدن هنوز به مرحله هوشیاری نرسیده است و این بیدار شدن ناگهانی موجب ایجاد ترس و اضطراب در کودکان می شود.

آیا تعیین وظایف و تکالیف روزانه برای کودک در همان ابتدای کودکی تاثیر خوبی در تربیت کودک دارد؟

یکی از مواردی که والدین از همان ابتدا باید آن را مدنظر قرار دهند این است که برای کودک یکسری وظایف و تکالیف مشخص کنند تا کودک در طول روز آنها را انجام دهد. البته باید توجه داشته باشید که این وظایف باید ساده و کوچک باشد تا کودکان از عهده انجام دادن آنها برآید. این موارد باعث می شود که عادت های خوب و رفتارهای مناسبی مثل: ایجاد مسئولیت پذیری، احترام به بزرگتر ها، ویژگی وقت شناسی و بسیاری صفات پسندیده دیگر در کودکان ایجاد شود.

لطفا برای کسب اطلاعات بیشتر سایر مقالات متخصصان مرکز مشاوره آویژه را مطالعه نمایید .

روانشناس تربیت کودک

در این راستا مرکز مشاوره خانواده و روانشناسی آویژه خدمات متنوعی را در زمینه مشاوره کودک به شما هم میهنان عزیز ارائه میدهد .

منبع:  IMPORTANT THINGS CHILD PSYCHOLOGY TEACHES US ABOUT CHILDREN

براي مشاوره در زمينه تربیت فرزند از دیدگاه روانشناسی و نکات مهم آن

از مشاورين مشاوره خانواده و روانشناسي آويژه
از سراسر کشور

با 09353000102 تماس بگيريد

همه روزه از ساعت ? صبح تا ?? شب 

حتي ايام تعطيل

مطالب مرتبط با این نوشته:

تاثیر مادر بر پسر | نقش مادر در تربیت پسر خانواده چیست؟

تربیت کودک یک ساله و چگونگی رفتار با آنها

روش های تربیت کودک ۲ ساله و ۳ساله

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

دیدگاه

نام

ایمیل

وب‌ سایت


avijeee@ 


info@avije.org  

براي تماس با مشاور کليک کنيد!

مرکز مشاوره خانواده و روانشناسی آویژه در راستای گسترش خدمات مشاوره دسترسی تمامی هم وطنان به خدمات مشاوره و همچنین بهبود خدمات مشاوره تلفنی، اقدام به ارائه خدمات مشاوره تلفنی خانواده، مشاوره تلفنی کودک، مشاوره تلفنی ازدواج، مشاوره تلفنی روانشناسی کرده است. به لطف خداوند متعال مرکز مشاوره تلفنی آویژه در نظر دارد با گسترش کار خود در زمینه مشاوره تلفنی و در راستای آسان تر و ارزان تر شدن خدمات مشاوره، با گسترش خدمات مشاوره تلفنی خود، در حوزه مشاوره حضوری و مشاوره آنلاین با هم میهنان گرامی، وارد شود. در حال حاضر در مرکز مشاوره تلفنی آویژه، شما می توانید از مشاوران زبده در حوزه های مختلف مشاوره تلفنی خانواده، مشاوره تلفنی کودک، مشاوره تلفنی ازدواج، مشاوره تلفنی روانشناسی بهره مند شوید.ان شاءالله شما کاربران گرامی از خدمات مشاوره تلفنی آویژه کمال رضایت و استفاده را داشته باشید.

برای مشاوره تلفنی کودک، تربیت کودک، اختلالات کودک، روانشناسی کودک و … می توانید از خدمات مرکز مشاوره کودک آویژه بهره مند شوید.

برای مشاوره تلفنی ازدواج، مشاوره ازدواج دانشجویی، مشاوره ازدواج فامیلی، مشاوره ازدواج اسلامی ایرانی، مشاوره ازدواج موفق، مشاوره در زمینه خواستگاری، مشاوره ، معیار های ازدواج و … با مرکز مشاوره ازدواج آویژه در تماس باشید.

برای مشاوره تلفنی خانواده، مشاوره نوجوان، مشاوره جوانان، مشاوره ازدواج، مشاوره زناشویی و زندگی مشترک، مشاوره زنان و خانواده، مشاوره خیانت، مشاوره طلاق، مشاوره مرگ عزیزان و … با مشاوران خانواده مرکز مشاوره در تماس باشید.

برای مشاوره تلفنی روانشناسی، مشاوره اختلالات شخصیت، مشاوره اختلالات یادگیری، مشاوره افسردگی، مشاوره اعتیاد، مشاوره ترس و فوبیا، مشاوره اختلالات خواب و … با مرکز مشاوره آویژه در تماس باشید.

برای مشاوره در زمینه عشق، عشق به همسر، عشق حقیقی و واقعی، عشق مجازی و دروغی، ابراز عشق، عشق به خانواده، عشق به و … با مرکز مشاوره آویژه در تماس باشید.

برای مشاوره در زمینه مهارت های زندگی، اعتماد به نفس و … با مرکز مشاوره آویژه در تماس باشید.


تهران – تهران —-

021-91022688 (سراسری) – مشاوره تلفنی

به زودی – تماس فقط برای تعیین وقت مشاوره حضوری

مادر و پدر بودن به معنی مبرا از عیب بودن نیست. از زمان تولد کودک، والدین سعی دارند تا در تربیت کودک خود دقت کنند و تلاش می کنند فرزندی با تربیت بار بیاورند اما گاهی نتیجه عکس می گیرند…

دلیل این موضوع روش های تربیتی اشتباهی است که نادانسته در پیش می گیریم. اگر شما هم مرتکب یکی از این اشتباه ها شده اید، این مطلب را بخوانید تا علت اشتباه بودن و اصلاح آن را یاد بگیرید.

اشتباه شماره ۱ در تربیت کودک: هم نظر نبودن والدین

جمله اشتباه:

«بابا گفته تلویزیون نگاه کردن برای تو ممنوعه! اما امروز بابا نیست و می توانی تلویزیون نگاه کنی!» چرا این روش تربیتی اشتباه است؟

روانشناس تربیت کودک

با شکستن قوانین، شما این فرصت را به کودکتان می دهید از شک شما در مورد صحت قوانین خود سوء استفاده کند. او به این ترتیب می آموزد آنچه از یک والد نمی تواند طلب کند، در غیاب او از دیگری بخواهد.

چه کنیم؟

همیشه با همسر خود توافق نظر داشته باشید و در اجرای قوانینی که تعیین می کنید، جدی باشید.

اشتباه شماره ۲ در تربیت کودک: مقایسه کودک با خواهر یا برادرش

جمله های اشتباه:

«مهم نیست سر چه مساله ای با برادرت دعوا می کردی، چون تو جیغ می زنی تنبیه می شوی!»

«از خواهرت یاد بگیر! او خیلی بهتر از توست!»

چرا این روش تربیتی اشتباه است؟

در دعواهای بین کودکان هرگز سعی نکنید یک کودک را تحقیر یا او را با سایرین مقایسه کنید چون این کار باعث کوچک شدن شخصیت او می شود.

چه کنیم؟

وقتی جدالی بین خواهر و برادرها رخ داده، تنبیه یک کودک فقط باعث گسیختن روابط عاطفی می شود. اگر قرار است تنبیه کنید، هر ۲ یا هر ۳ را تنبیه کنید، به این ترتیب همگی به قوانین احترام می گذارند و سعی نمی کنند یک نفر را مقصر جلوه دهند.

اشتباه شماره ۳ در تربیت کودک: افراط و تفریط

جمله های اشتباه:

«اگر هویج های توی بشقابت را بخوری، به عنوان دسر به تو شکلات می دهم.»

«اگر با خواهرکوچکت خوب باشی برایت کادو می خرم.»

چرا این روش تربیتی اشتباه است؟

چون در این صورت کودک به دریافت هدیه عادت می کند. اگر می خواهید فرزندتان هویج بخورد، این کار را در حد تعادل انجام دهید تا همیشه منتظر دریافت شکلات بعد از آن نباشد.

چه کنیم؟

به فرزندتان قول یک هدیه را ندهید مگر اینکه واقعا بتوانید آن را تهیه کنید. هر از گاهی هدیه دادن به کودک به عنوان تشویق کار خوب و درستی است و روابط عاطفی را محکم تر می کند اما نباید این کار را به یک موضوع پیش و پاافتاده و روزانه تبدیل کنید.

اشتباه شماره ۴ در تربیت کودک: تبدیل اتاق کودک به محل تنبیه

جمله های اشتباه:

«اسباب بازی هایت را زمین نریز وگرنه مجبوری به تختخواب بروی»، «درست سرمیز بنشین وگرنه مجبوری بری تو اتاقت.»

چرا این روش تربیتی اشتباه است؟

تا جای ممکن نباید اتاق یا تخت کودک را به محلی برای تنبیه او تبدیل کرد. بی توجهی به این نکته می تواند باعث بروز مشکل های خواب در کودکان شود. اتاق خواب کودک باید مکانی امن و راحت برای او باشد تا در آن احساس آرامش کند و خواب خوبی داشته باشد.

چه کنیم؟

اگر می خواهید به دلیل کار اشتباهی کودک را به اتاق دیگری تبعید کنید، از راهرو یا یک اتاق دیگر استفاده کنید، اما بهتر است اصلا چنین کاری انجام ندهید. آرامش خود را حفظ و سعی کنید فرزندتان را قانع کنید کار صحیح را انجام دهد.

اشتباه شماره ۵ در تربیت کودک: سرزنش کودک

جمله های اشتباه:

«تو یه دختر بچه نادانی» یا «چه گناهی کردم که خدا تو رو قسمت من کرده؟»

چرا این روش تربیتی اشتباه است؟

اشتباه فرزند شما هر چه باشد، نباید شخصیت او را تحقیر کنید. این کار باعث نفرت او از خود می شود و در برقراری رابطه عاطفی با مادر دچار مشکل خواهد شد.

چه کنیم؟

اگر فرزند شما مرتکب اشتباهی می شود، رفتار، حرف ها و موقعیت ها را نقد کنید نه خود او را. مثلا به جای گفتن اینکه «تو پسر بدی هستی» می توانید بگویید: «کار تو اشتباه بود.»

اشتباه شماره ۶ در تربیت کودک: موکول کردن تنبیه به آینده

جمله های اشتباه:

روانشناس تربیت کودک

«اگر باز هم برادرت را اذیت کنی، کادوی شب عید نمی گیری!»

چرا این روش تربیتی اشتباه است؟

کودکان معمولا فراموش می کنند یک ساعت قبل چه کار اشتباهی انجام داده اند چه برسد به اینکه یک ماه یا حتی بیشتر این موضوع در ذهنشان باقی بماند. چنین تهدیدهایی برای کودکان بی معنی است.

چه کنیم؟

کودکان در زمان حال یا آینده ای بسیار نزدیک زندگی می کنند. اگر قرار است آنها را تنبیه کنید، آن را خیلی عقب نیندازید و نهایتا در آینده بسیار نزدیک این کار را انجام دهید. تنبیه کودک می تواند منع او از یک بازی بعد از ناهار یا نرفتن به پارک باشد.

آوای کتابک بانگ ترویج است و ترانه بانگ قصه است و افسانه

وبلاگ‌ کتاب هدهد با نوشته‌هایی کابردی برای خانواده‌ها و معلمان

همه حقوق سایت آموزک برای پدیدآورندگان آن محفوظ و  باز نشر نوشته ها و تصویرها با آوردن منبع آزاد است.

Copyright 2013 – 2020 ©



 

آيا براي تربيت کودکان اصول يکساني وجود دارد که والدين با رعايت آن اصول بتوانند به نحو مطلوبي عمل کنند؟هر چند که شايد نتوان اصول کاملا روشني را براي تربيت بيان کرد، ولي مي توان به چند اصل کلي اشاره کرد که فرايند تربيت را آسانتر مي کند. در زير به برخي ار مهارتها و اصول مهم اشاره مي شود:

 

روانشناس تربیت کودک

با ثبات عمل کنيدثبات داشتن در رابطه با کودک يکي از اصول مهم فرزندداري است معهذا ممکن است در پيروي از آن در موقعيت هاي روزانه با مشکل مواجه شويد. اگر هنگامي که کودک کاري را انجام مي دهد به او لبخند بزنيد لکن در زمان ديگري همان کار يا شبيه آن را انجام دهد به او سخت بگيريد کودک به شدت دچار سردرگمي مي شود. چرا اين عمل در يک زمان خطاي بزرگي بود و در زمان ديگر خنده آور؟ هنگامي که اجازه مي دهيد حالات خلقي شما عکس العمل هايتان را نسبت به کودک تحت تاثير قرار دهد، قرار گرفتن در اين بي ثباتي آسان مي شود. پس مواظب باشيد کودک خود را به علت رفتار مثبت که انجام داده تشويق نماييد و به علت رفتار منفي تنبيه نماييد نه اينکه ملاک تشويق يا تنبيه شما حالات خلقي شما باشد. روزي شاد و پر حوصله و روز ديگر به دلايل گوناگون خسته و بي حوصله.

 

هماهنگ باشيد

بعنوان پدر و مادر لازم است اصول يکساني داشته باشيم حداقل در جلوي کودکان وانمود کنيم که در تربيت آنان هماهنگيم. اگر رفتاري را پدر تائييد مي کند و مادر رد، باعث تعارض کودک مي شود پس بهتر است به عنوان والدين قبلا با يکديگر هماهنگ باشيم و حداقل در جلوي کودکان عدم هماهنگيمان را بروز ندهيم.

 

در مورد فرزند خود مودب باشيد. صحبت مودبانه درهنگام خشم و ناراحتي، معلم خوبي براي کودک و نوجوان است که حتي در هنگام خشم به طور صحيحي رفتار کنند.زماني خاص براي توجه بدون قيد و شرط به بچه ها اختصاص مي دهيد

منظور از توجه بدون قيد و شرط، يعني بدون توجه به رفتار کودک زمان خاصي را با وي صحبت مي کنيم، درد دل مي کنيم، درد دل او را گوش ميدهيم و يا بازي مي کنيم، بستگي به سن فرزندان دارد. وي بايد احساس کند زماني خاص را به وي اختصاص داده ايم. مي توانيم هر روز چند دقيقه و در آخر هفته يک ساعت اين کار را انجام دهيم.

 

رابطه اي سالم با کودکتان برقرار کنيد

براي ايجاد رابطه اي سالم از شيوه گوش دادن فعال استفاده کنيد. وقتي فرزندتان چيزي مي گويد به خوبي به سخنانش گوش دهيد، حتي اگر با کودک موافق نيستيد، اجازه دهيد صحبتهايش تمام شود، تماس چشمي مناسب و انجام ندادن کاري ديگر در هنگام صحبت با کودک، به وي مي فهماند که براي حرف زدن وي ارزش قائليد و عقايد او براي شما مهم است. لحن صحبت شما در هنگام امر کردن به وي بايد مودبانه باشد و حتي الامکان دستوري نباشد. به همان اندازه که نسبت به بهترين دوست خود مودب هستيد در مورد فرزند خود مودب باشيد. صحبت مودبانه به کودک ياد مي دهد که حتي در هنگام خشم به طور صحيحي رفتار کنند. اگر خيلي هم از دست فرزند خود ناراحتيد بگوييد تو فلان کار را انجام دادي و من به اين علت عصبانيم ولي توهين نکنيد. وعظ کردن و بحث اخلاقي را در حداقل خود بکار بريد، زيرا آنها در بازنگهداشتن ارتباط، مفيد نمي باشد.

 

 

الگوي مناسبي باشيد

هر چه امر مي کنيد، بهتر است در ابتدا خودتان آن کار را انجام دهيد و از هر چه فرزندتان را باز مي داريد خودتان هم انجام ندهيد. بچه ها بيشتر از آنکه از کلام ما آموزش ببينند، از رفتار ما آموزش مي بينند. پس ابتدا از خود شروع کنيم.

 

آزادي و محدوديت زياد ايجاد نکنيد

کودک نبايد زياد آزاد باشد و نه زياد محدود. محدوديتهايي که ايجاد مي شود بايد پايدار و منطقي باشد. اگر مي گوييد شب بايد در منزل خودتان بخوابد و منزل کس ديگري نباشد، دليل آن را توضيح دهيد و در برابر اصرار کودک و ديگران کوتاه نياييد. اگر محدوديتها منطقي باشد، چانه بردار نيست و براي آينده کودک بهتر است.

 

درموقع مناسب به کودک دستور دهيداگر دستوري که به کودک مي دهيد درحد توانايي اش نيست يا اينکه فعلا سرگرم کار ديگري است و دستورش را اجرا نمي کند، به هيچ وجه به وي دستور ندهيد زيرا اين کار وي را نافرمان بار مي آورد.

 

لازم نيست همه خواسته هاي کودک برآورده شود

در اين مورد منطقي عمل کنيد و بلافاصله بعد از اين که کودک چيزي خواست برايش تهيه نکنيد. ضمن اينکه بايد زياد او را ناکام نگذاريد ولي عمل کردن به همه خواسته هاي او باعث مي شود در آينده از کنترل شما خارج شود.

مواظب باشيد کودک خود را به علت رفتار مثبت که انجام داده تشويق نماييد و به علت رفتار منفي تنبيه نماييد نه اينکه ملاک تشويق يا تنبيه شما حالات خلقي شما باشد. متناسب سن کودک به او کار و مسئوليت محول کنيد. لازم نيست همه کارهاي فرزندتان را شما انجام دهيد و کودک در منزل فقط مصرف کننده باشد. همچنانکه کودک رشد مي کند مي تواند بسياري از کارهاي خود و خانه را انجام دهد. چنين استقلالي را به کودک بدهيد. در غير اين صورت کاملا متکي به ديگران تربيت مي شود.

 

در مورد موفقيتها و شکستهاي کودکان منطقي عمل کنيد

برخورد منطقي با شکستها و موفقيتها باعث مي شود انگيزه براي کارهاي بعدي در کودک از بين نرود. بزرگ کردن موفقيت و زياد منفي جلوه دادن شکست هيچ کدام صحيح نيست. اگر فرزندتان در يک مسابقه ورزشي مدال مي آورد، آن را زياده از حد بزرگ و با اهميت جلوه ندهيد، زيرا اگر دوباره نتوانست مدال بياورد شديدا احساس بي ارزشي مي کند و اگر هم شکست خورد آن را زياد مهم تلقي نکنيد تا بتواند باز تلاش خود را از سر گيرد. در اين مورد، شکست و موفقيت در تحصيل حائز اهميت ويژه اي است.

 

آنچه والدین باید بدانند

آبسردکن یخچالدار با کیفیت و ارزان

متنوع ترین اسباب بازیها/تمامی رده های سنی

برترین بازی های ایکس باکس و پلی استیشن

چگونگی برخورد صحیح با فرزند

مدل های پرفروش تلفن بی سیم

درمان ناهنجاری جلو بودن فک با ارتودنسی

روانشناس تربیت کودک

رزرواسیون آنلاین هتل/تضمین کمترین قیمت

دسترسی به پزشک متخصص درهر زمان ومکان

بهترین مدل کنسول بازی با پایین‌ترین قیمت

قصد آنلاین بازی کردنGTAبادوستاتو داری؟

خرید عروسک بی بی برن 8کاره

موخوره وشکنندگی موهاتو بااین روغن درمان کن

دنبال متخصص برجسته ارتودنسی در تهران هستی؟

نظم و زیبایی را به دندان های خود ببخشید

Makan Inc.‎| All Rights Reserved – © 2013 – 2020

آوریل 12, 2019 مشاوره کودک

اگر کودک یک ساله تا سه ساله خود را تنها به این دلیل که هنوز برای درک قوانین و پیامدهای رفتاری خود کم سن و سال است از کارهای سخت معاف می کنید مرتکب اشتباه بزرگی شده‌اید. کودکان با مهارت های اجتماعی متولد نمی‌شوند بلکه این سرشت انسانی آن‌هاست که همه‌چیز را با ذهنیت بقای اصلح شروع می‌کند. ازاین‌رو باید به کودک نوپا آموزش دهید چگونه به شیوه‌ای صحیح و مطمئن رفتار کند.

بذری که اکنون در تربیت کودک یک ساله تا سه ساله خود می‌کارید بعدها به ثمر خواهد نشست و شما ثمره تلاش در تربیت کودک خود را خواهید بود ( اما انتظار نداشته باشید که این درخت در یک‌شب رشد کند. این‌ها قوانینی هستند که باید به خاطر بسپارید:

موقعیت‌ها و ساعات خاصی از روز کودک نوپا اقدام به بد رفتاری می‌کند. مثلاً تغییر از یک فعالیت به فعالیت دیگر (بیدار شدن, رفتن به رختخواب, متوقف کردن بازی برای صرف شام). پیش از انجام هر کار جدید به کودک هشدار دهید تا او آمادگی لازم برای تغییر شرایط را داشته باشد. مثلاً به فرزند خود بگویید: “بعدازاینکه یک برج اسباب بازی دیگه ساختی, میریم شام بخوریم”.

اگر روزانه ۲۰ بار به کودک بگویید, این کلمه کارایی خود را از دست می‌دهد. رفتارها را بر این اساس که تا چه حد آزار دهنده است در سه دسته مهم, معمولی و بی‌اهمیت اولویت‌بندی کنید. همیشه در خرابکاری‌های کودکانه سه حالت بزرگ, متوسط و کوچک وجود دارد. اگر شما به بهانه‌های کودک خود توجه نکنید، برای مثال هر زمان که به چک کردن ایمیل‌های خود مشغولید, کودک شروع به جیغ زدن می‌کند او را بی‌محل کنید، او سرانجام  از این کار دست می‌کشد زیرا متوجه می‌شود که با این روش نمی‌تواند شمارا خشمگین یا توجه شما را به خود جلب کند.

روانشناس تربیت کودک

متأسفم که از جملات کلیشه‌ای استفاده می‌کنم, اما این کار بسیار آسان است. محیط خانه را برای کودک خود دوستانه کنید و انتظارات معقولی از او داشته باشید. اگر شما مجموعه کریستال‌ها و لوازم شکستنی را از روی میز عسلی جمع کنید, کودک دیگر وسوسه نخواهد شد آن‌ها را به سمت تلویزیون پرتاب کند. اگر برای صرف شام با خانواده بیرون می‌روید, زودتر خود را به آنجا برسانید تا مجبور نباشید برای خالی شدن یک میز منتظر بمانید.

با جملات مختصر, مانند ” دست زدن ممنوع” با کودکان یک  تا سه ساله صحبت کنید. این جمله بسیار تأثیرگذارتر از آن است که بگوئید ” فرزندم, می‌دانستی دست زدن به سگ‌ها کار خوبی نیست” زیرا بلافاصله پس از گفتن کلمه ” می‌دانستی” توجه کودک را از خود دور می‌کنید.

شما, مسلماً, این کار را هرروز با فرزند خود انجام می‌دهید. اما هنگامی‌که سعی دارید توجه کودک را به کار دیگری معطوف کنید, او قطعاً به کاری بازمی‌گردد که مشغول انجام آن است. (فقط برای اینکه ببیند آیا می‌تواند از انجام آن شانه خالی کند یا خیر) اما شما تسلیم نشوید. حتی اگر امروز این دهمین بار است که کودک دو ساله شما رول دستمال توالت را  باز می‌کند, به‌آرامی او را از توالت بیرون بیاورید و در را ببندید.

کودک شما باید پیامدهای طبیعی رفتار خود را بشناسد( قانون علت و معلول). برای مثال, اگر کودک مصرانه می‌خواهد لباس راحتی‌اش را خودش انتخاب کند ( که معمولاً خیلی طول می‌کشد), پس باید بداند حذف برنامه خواندن قصه و داستان قبل از خواب نیز انتخاب خودش بوده است. علت: صرف زمان زیاد برای انتخاب لباس راحتی یعنی  حذف برنامه قصه خواندن قبل از خواب. بنابراین دفعه بعد, او یا لباس راحتی‌اش را سریع‌تر انتخاب می‌کند یا به شما اجازه می‌دهد که این کار را برایش انجام دهید.

ما همه از اینکه بر هم زننده مهمانی باشیم متنفریم, اما نباید صرفاً جهت فرار از یک بحث در فروشگاه مواد غذایی که می‌تواند خاتمه دهنده اختلافات باشد دست از مبارزه بکشید. اگر احساس می‌کنید نوشابه‌ای که کودک شما در فروشگاه درخواست کرده برای او مناسب نیست، از تصمیم خود کوتاه نیایید.

بله, هنگامی‌که مشغول کار دیگری هستید (حاضر کردن شام, صحبت کردن با تلفن و غیره) کودک شما خودسرانه کارهایی انجام خواهد داد. بنابراین, ضروری است سرگرمی‌هایی در اختیار او قرار دهیم ( اسباب بازی موردعلاقه او یا یک میان وعده ساده). یک داستان واقعی: یک‌بار, هنگامی‌که من مشغول صحبت با تلفن بودم, پسرم شروع به خوردن غذای حیوانات خانگی کرد. درس مهم: اگر هنگامی‌که سرگرم کاری هستید چیزی برای مشغول کردن کودک خود پیدا نکنید, او خود این کار را انجام خواهد داد و نتیجه آن ممکن است خوشایند نباشد.

همیشه در تربیت کودک یک ساله تا سه ساله خود بگوئید که رفتارش بد است. هیچ‌وقت به او نگویید که بچه بدی است. شما می‌خواهید فرزندتان بداند که عاشق او هستید, اما شیوه رفتاری او را دوست ندارید.

این کار باعث می‌شود کودک احساس مسئولیت کند و بداند که در زندگی حق انتخاب دارد. همیشه مطمئن شوید انتخاب‌های زیادی به کودک نمی‌دهید و همه گزینه‌ها همان کارهایی است از کودک انتظار دارید انجام دهد:  مثلاً به کودک بگویید: ” این انتخاب تو است: می‌توانی اول کفش خود را بپوشی یا کیف خود را !”.

این بلندی صدا نیست, بلکه لحن صدای شماست که در تربیت کودک یک ساله تا سه ساله مهم است. فیلم پدرخوانده را به خاطر می‌آورید؟ دان کرلئون هیچ‌گاه نیازی به فریاد کشیدن نداشت.

اگر هنگام بروز یک رفتار خوب از سوی کودک او را تشویق کنید, او چنین کارهایی را بیشتر انجام می‌دهد و احتمال اینکه تنها برای جلب‌توجه شما کودک بدرفتاری کند کمتر است. تشویق در تربیت کودکان اثربخشی بالایی دارد.

او پنج دقیقه پس‌ازاینکه رفتار بدی نشان داد دیگر به خاطر نخواهد آورد چرا به دردسر افتاده است.

اگر شما هنگام استرس و تنش آرام باشید, کودک این الگوی رفتاری والدین را به ذهن می‌سپارد. اگر هنگام ناراحتی بدخلقی کنید, انتظار این را داشته باشید که او نیز این کار را انجام دهد. او به رفتار شما نگاه می‌کند, و همیشه در حال تماشای شماست.

کودک علاقه‌ای ندارد که از شما یک سخنرانی بشنود. حتی نمی‌تواند معنی آن را درک کند. دفعه بعد که کودک غذای خود را روی زمین ریخت, با برافروختگی جمله‌ی ” تو حق نداری غذایت را پرتاب کنی” را با لحنی خطابه وار بر زبان نیاورید. به‌آرامی کودک را برای مدت‌زمان مشخصی از آشپزخانه بیرون کنید.

در صورت نافرمانی و لجبازی کودک او را از بازی منع کرده و به ازای هرسال از سن, یک دقیقه به او بی‌توجهی کنید. محروم کردن کودک از توجه مؤثرترین راه برای رساندن منظور خود به اوست. به‌طور واقع‌بینانه, کودک دو سال و کمتر از دوسال یک‌گوشه یا روی یک صندلی نمی‌نشینند و ترجیح می‌دهند لگد زنان و با جیغ و فریاد خود را روی زمین رها کنند ( فقط مطمئن شوید که جای توقف محلی ایمن است). همچنین روش تربیتی “وقفه کوتاه” یا گوشه نشانی را فقط هنگام مشاهده رفتارهای بسیار نامناسب از کودک اعمال کنید. برای مثال, اگر کودک بازوی دوستش را گاز می‌گیرد, هر بار که این خشونت یا پرخاشگری کودک روی می‌دهد از روش تربیتی “وقفه کوتاه” استفاده کنید.

اینجا مجلس قانونگذاری نیست. سعی کنید از گفتن چنین جملاتی به کودکان خودداری کنید: ” اگر رفتار خوبی داشته باشی, من عروسکی که دوست داری را برایت می‌خرم”. در غیر این صورت, شما یک کودک سه ساله تربیت خواهید کرد که رفتارهای خوب او همواره با یک برچسب قیمت همراه است.

روش تربیتی کودک دو ساله برای تربیت کودک سه ساله دیگر مؤثر واقع نمی‌شود. او نمایشنامه‌های شمارا خواهد خواند و فیلم‌های شمارا نیز تماشا خواهد کرد.

اگرچه گاهی والدین از روی عصبانیت و استرس اقدام به تنبیه کودک از طریق کتک زدن می کنند, اما به خاطر آورید شما فردی بزرگ‌سال هستید و به رفتارهای کودکانه متوسل نشوید. راه‌های مؤثرتری برای انتقال پیام و منظور خود به کودکان وجود دارد. برای مثال, کتک زدن کودک به این خاطر که او به شما لگد یا ضربه زده, تنها این پیام را به کودک می‌رساند که استفاده از خشونت روش مناسبی است.

درنهایت, اگر کودک نوپا شمارا به‌دفعات کلافه می‌کند و احساس می‌کنید که کنترل خود را از دست می‌دهید, سعی کنید یک قدم عقب بکشید. بدین ترتیب, شما بهتر متوجه می‌شوید که کودک از کدام رفتارهای تحریک کننده برای خشمگین کردن شما استفاده می‌کند. درنتیجه, به دیدگاه تازه‌ای درباره چگونگی تغییر رویکرد خود دست پیدا می‌کنید.

همیشه بهتر است یک روش تربیتی را با یک نظر مثبت به پایان برسانید. این کار به کودک نشان می‌دهد که شما آماده انجام یک کار جدید هستید و تنها بر مشکلات تمرکز نمی‌کنید. این کار هم‌چنین دلیل اعمال محدودیت‌ها را به کودک نشان می‌دهد: چون شما او را دوست دارید.

برای مشاهده آدرس مرکز مشاوره روانشناسی کلیک کنید

برای تعیین وقت مشاوره هم اکنون تماس بگیرید: 02144849792

برچسبپرخاشگری کودک تربیت کودک روانشناس کودک کودک دو ساله کودک سه ساله کودک یک ساله لجبازی کودکان

3 هفته پیش

ژوئن 5, 2020

می 15, 2020

مارس 27, 2020

فوریه 28, 2020

فوریه 18, 2020

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دیدگاه

نام *

ایمیل *

وب‌ سایت

روانشناس تربیت کودک

سازمان نظام روانشناسی و مشاوره ایران

سازمان بهزیستی ایران

انجمن روانشناسی ایران

انجمن روانشناسی آمریکا

مقالات سایت مشاوره باما

سایت مشاوره باما با هدف تحکیم بنیان خانواده در تلاش است با انتشار بهترین مطالب و مقالات روانشناسی در حوزه مشاوره خانواده ، مشاوره ازدواج ، انتخاب همسر ، مهارت های زندگی زناشویی ، ارتباط صحیح با همسر ، حل اختلافات و مشکلات زندگی مشترک ، روشهای تربیت کودک و نوجوان و راهکارهای پیشگیری از طلاق و بازسازی زندگی بعد از طلاق بپردازد.



 

بسته شدن نطفه، شروع زندگی
 

دوره شیره خوارگی (دو سال)
 

روانشناس تربیت کودک

تربیت اطفال
 

دوره‌ی نونهالی (کودکستان)
 

دوره‌ی نوباوگی (دبستان) 6 تا 12 سالگی
 

تربیت جنسی و مراقبت از فرزندان در دوره‌ی ابتدائی
 

بیداری غریزه جنسی
 

چند نکته کاربردی در تربیت (10)
 

تربیت فرزندان به دو شیوه مستقیم و غیر مستقیم (11)
 

1. تربیت مستقیم:
 

2. تربیت غیر مستقیم:
 

تنبیه (13)
 

تشویق (14)
 

شجاعت فرزند (16)
 

یازده اقدام خوب برای والدین (17)
 

نکاتی چند از اسپنسر جانسون
 

پي نوشت ها :
 

1. بایدها و نبایدها در تربیت کودک و نوجوان، صص 26 و 27
2. بایدها و نبایدها در تربیت کودک و نوجوان، ص 30
3. بایدها و نبایدها در تربیت کودک و نوجوان، صص 31 و 32
4. روان‌شناسی و تربیت کودک، ص 75
5. روان‌شناسی و تربیت کودک، ص 74
6. بایدها و نبایدها در تربیت کودک و نوجوان، صص 32 – 35
7. توصیه‌هائی برای تربیت فرزندان، ص 37
8. بایدها و نبایدها در تربیت کودک و نوجوان، صص 35 – 37
9. بایدها و نبایدها در تربیت کودک و نوجوان، صص 65 – 69
10. آداب و آفات تربیت کودک و نوجوان، صص 83 و 84
11. ناکار آمدی‌ها در تربیت فرزندان، صص 33 – 35
12. ناکار آمدی‌ها در تربیت فرزندان، ص 139
13. روان‌شناسی و تربیت کودک، ص 76
14. روان‌شناسی و تربیت کودک، ص 76
15. پدر: یک دقیقه برای تربیت فرزندم، ص 52
16. روان‌شناسی و تربیت کودک، ص 77
17. هفت اشتباه بزرگ پدر مادر، صص 152- 159


 

دوران کودکی در زندگی هر انسان را می توان به جرئت حساس ترین و سرنوشت ترین دوران زندگی دانست. شاید به همین علت است که متخصصین همواره تاکید دارند که روانشناسی کودک و بررسی رفتارها و تشخیص علل اختلالات روانشناسی کودک بایستی حتما از سنین نسبتا پایین تر مورد توجه قرار گیرد.

از این رو، از والدین همواره خواسته می شود که هر گونه مشکل رفتاری یا اختلالات رشدی کودک را جدی گرفته و حتما به روانشناس متخصص در این زمینه مراجعه نمایند.

از نکات بسیار مهم در بحث روانشناسی کودک, این است که راه حل برخی مشکلات در دوران کودکی بسیار بسیار ساده تر بوده و در بسیاری از موارد تنها با چند جلسه مشاوره به سهولت قابل درمان خواهد بود.

در مقابل بسیاری از همین مشکلات اگر به آن ها توجهی نشود، ممکن است که تا دوران بزرگسالی شخص در ناخودآگاه وی باقی مانده و در آینده سبب ایجاد مشکلات جدی در فرد گردد. مشکلاتی که ریشه آن ها از دوران کودکی است و در بزرگسالی دیگر این ریشه ها به سهولت قابل درمان نخواهد بود.

روانشناس تربیت کودک

روانشناس کودک چه کمکی به ما می کند؟

مشاور و روانشناس کودک، می تواند اولا شما را در شناخت مراحل رشد کودک و خصوصیات رشد و رفتاری او در هر سنی یاری دهد. به همین جهت شما می توانید نیازهای او را شناخته و در صورت مشاهده هر مورد عجیب فورا با مراجعه به روانشناس کودک اقدام به درمان نمایید.

هم چنین والدین بایستی بدانند که کودک معمولا می کوشد که در زندگی و رفتارهایش با پدر و مادرش همانندسازی نماید. یعنی به گونه ای آن ها را الگوی خود قرار داده و به همین جهت والدین بایستی در نوع رفتار خود به شدت دقت کنند.

هم چنین شیوه برخورد با مسائل در محیط خانه و بیرون، تاثیر چشمگیری روی رفتارهای کودک خواهد داشت.

توجه داشته باشید که مشاور هم چنین می تواند والدین را در اموری همچون انتخاب بازی های مناسب برای کودک، اسباب بازی ها، شیوه فرزند پروری، خلاقیت و کنجکاوی کودکان، افزایش اعتماد به نفس و سایر مسائل تربیتی و پرورشی مناسب فرزند یاری رساند.

از دیگر خدمات مهم مشاور، این است که به والدین می آموزد که چگونه بهترین برخورد را در برابر رفتار فرزند بروز دهند.

هدف از مشاوره کودک یا روانشناسی کودک چیست؟

همان گونه که گفتیم، خانواده از لحظه تولد تا چند سال اول زندگی، بیشترین نقش و تاثیر را در مشاوره کودک و تربیت کودک خواهد داشت. تمامی خانواده ها می کوشند که در طی این چندسال، کودک را به نحو احسن تربیت نمایند تا کودک بتواند به سهولت در محیط بیرون خانه عمل نموده و هیچ مشکلی در ارتباط گرفتن با سایرین نداشته باشد.

با این همه متاسفانه هنوز بسیاری از خانواده ها نمی دانند که در برابر رفتارهای کودک از لحاظ روانشناسی باید چه عکس العملی نشان دهند.

یک کودک ممکن است رفتارهای لجبازی از خود نشان دهد. هم چنین رفتارهای دیگر همانند پرخاشگری، عصبی بودن کودک، خجالتی بودن، ترس کودک، زورگویی کودک، گریه های بی دلیل کودک و … همه بایستی به صورت دقیق توسط روانشناس کودک بررسی و ریشه یابی گردند. هم چنین شیوه واکنش نشان دادن والدین نیز بایستی به آن ها گوشزد گردد.

والدین بسیاری همواره از ما این سوال را دارند که:

معمولا با مشاوره گرفتن با روانشاسان حرفه ای و دریافت مشاوره تربیت کودک، می توان از بروز بسیاری از اختلالات رفتاری و شخصیتی کودکان جلوگیری نمود. پس این موارد را حتما جدی بگیرید.

اصطلاح «اختلالات رفتاری»، در حدود 85 سال پیش، وارد فرهنگ علم روان ‌شناسی شده است، اما تعریف واحدی كه مورد پذیرش همگان باشد، در مورد آن ارائه نشده است. ردز و پال در این باره چنین می گویند: «تعریف اختلال رفتاری به لحاظ انفجار ایده‌ها و تعدد نظرات فراوانی كه توسط متخصصین رشته‌های گوناگون علوم انسانی در این مورد مطرح می‌باش د، روشنی و صراحت خود را از دست داده است».

محققین و روان شناسان، علل مختلفی را برای بروز مشكلات رفتاری در کودکان قائلند كه مهم‌ترین آن‌ها عبارتند از:

در ذیل در مورد چند نوع اختلال شایع در کودکان اطلاعاتی را ارائه خواهیم نمود:

الف ) اختلال کمبود توجه در کودکان: «پدیده کم توجهی یا اختلال کمبود توجه در کودکان» اختلالی است که معمولاً بدون دلیل خاصی منجر به بروز بی ‌توجهی، زود برانگیختگی و بیش فعالی در کودک می‌گردد. اگر چه اختلال کمبود توجه با بیش فعالی همراه است، اما گاهی بدون آن نیز رخ می‌دهد.

ویژگی‌های کودکان و دانش آموزان مبتلا به اختلال کمبود توجه: حداقل در سه مورد از موارد زیر در رفتار کودک یا دانش آموز مبتلا، اختلال عدم توجه قابل تشخیص است:

علل احتمالی اختلال کمبود توجه: طبق پژوهش‌ها و بررسی‌های انجام شده عواملی همچون عامل ژنتیکی، شرایط قبل از تولد (دوران بارداری) و یا شرایط خاص زیستی (بدنی) فردی می‌تواند باعث اختلال کمبود توجه گردد.

علل ایجاد عدم تمرکز در کودکان:

1- بازی‌های رایانه‌ای: تأثیر بازی‌های رایانه‌ای در کودکان به میزان استفاده از رایانه، میزان خشونت، نوع بازی، یا استفاده از رنگ‌های تند و… بستگی داشته و می‌تواند اثرات مثبت یا منفی را بر روی دقت کودکان داشته باشند.

2- چند کاری: انجام دادن همزمان چند کار مثل غذا خوردن و تماشای تلویزیون یا انجام تکالیف مدرسه و و شنیدن صدای مادر در حال مکالمه تلفنی.

3- خستگی و بی خوابی: کم خوابی، نه می‌تواند هم بر روی تمرکز و هم بر روی حافظه کوتاه مدت و بسیاری از کارکردهای ذهنی اثر منفی بگذارد.

4- ملالت و کسالت: انجام کارهای کسالت بار و ملال ‌آور می‌تواند توانایی فرد را برای تمرکز کاهش داده و باعث حواس‌ پرتی کودک شود.

عوامل ذهنی حواس ‌پرتی: «عوامل ذهنی حواس ‌پرتی» افکاری می‌باشند که در ذهن کودک جریان داشته و تاثیری قوی بر روی ذهن و افکار وی دارند مثل اضطراب تنهایی، نگرانی و دلواپسی در مورد مشاجره‌های والدین، ترس و … .

ب) اختلال بیش فعالی (ADHD): بیش فعالی به اختلالی گویند که در آن کودک دارای تحرک زیاد بوده و همین انرژی زیاد و تحرک بالای کودک منجر به درد سرهایی برای خود، والدین (به خصوص مادر) و کادر مدرسه می‌گردد. والدین باید بعد از تشخیص و شناسایی علائم بیش فعالی، جهت درمان کودک بیش فعال خود اقدام نمایند. از پیامدهای عدم درمان به موقع بیش فعالی کودکان می‌توان به این موارد اشاره نمود: گرایش به سمت مصرف مواد مخدر، رفتارهای ضد اجتماعی در همان سن یا بعد از آن، نا امیدی شدید در نوجوانی، افسردگی، اختلالات یادگیری، ابتلا به ADHD شدید در کودکی و نوجوانی و … .

طبقه بندی انواع بیش فعالی در کودکان: اختلال بیش فعالی در کودکان را می‌توان به سه نوع طبقه بندی نمود:

علائم شایع در انواع بیش فعالی: از علائم شایع بیش فعالی در کودکان می‌توان به این موارد اشاره نمود:

درمان اختلال بیش فعالی در کودکان: هیچ درمان سریعی برای اختلال بیش فعالی در کودکان وجود ندارد. لازم است والدین و مربیان در مورد اختلال بیش فعالی کودکان اطلاعات بیشتری کسب نموده و روش‌های مناسب برخورد با این کودکان را بیا موزند. در ذیل چند نکته برای درمان کودک بیش فعال ارائه خواهد شد:

ج ) اختلال شب ادراری کودکان: شب ادراری (انوروزیس شبانه) به اختلال خروج غیرارادی ادرار در طول خواب گویند که اغلب در کودکان با رسیدن به سن ۴ سالگی و توانایی کنترل مثانه خاتمه می‌یابد. عوامل اثر گذار بر سن مناسب پایان شب ادراری کودکان عبارتند از:

زمان مراجعه برای درمان شب ادراری کودکان: بر اساس بررسی‌های انجام شده، سن ۵ تا ۷ سالگی، زمان مناسب برای پیگیری درمان شب ادراری کودکان بوده و اگر کودک علائم و مشکلات خاصی ندارد، فقط معاینه‌ پزشک اطفال کافی است. اگر در کنار شب ادراری، نشانه‌های جسمی و رفتاری خاصی در کودک بروز نماید، باید سریعاً به پزشک مراجعه شود.

روانشناس تربیت کودک

د) اضطراب جدایی در کودکان: زمانی که پیوند عاطفی میان کودک و والدین ایجاد می‌شود، کودکان تمایل شدیدی برای ماندن کنار مراقب اصلی از خود نشان می‌دهند. به صورت طبیعی این شکل از اضطراب در سن 8 ماهگی شروع شده و تا 3 سالگی ادامه پیدا می‌کند. «اضطراب جدایی» در کودکان طبیعی بوده و نشان دهنده سلامت آن‌ها می‌باشد. اگر کودکی پس از سن 3 سالگی باز هم نمی‌تواند دوری مادر را تحمل کند، در این صورت احتمال نوعی اضطراب بیمارگونه در کودک وجود دارد.

 علائم و نشانه‌های بیقراری و اضطراب جدایی در کودکان:

راهکارهای کاربردی برای والدین برای درمان اضطراب جدایی در کودکان:

ه ) دیسلکسیا یا اختلال خواندن: «دیسلکسیا» یا اختلال خواندن، عبارت است از ناتوانی فرد در خواندن که از انواع اختلالات یادگیری محسوب می‌گردد. شایع‌ترین اختلالات یادگیری عبارتند از: اختلال خواندن (دیسلکسیا)، اختلال نوشتن (دیس گرافیا)، اختلال ریاضی (دیس کلکولیا)، اختلال در مهارت‌های حرکتی (دیس پراکسیا)، اختلال در فهم و درک معنای کلام.

در اختلال خواندن، کودک در روان و رسا خواندن کلمات، نوشتن، هجی کردن، فهمیدن و تلفظ کلمات دچار مشکل می‌باشند. برخی گمان می‌کنند که اختلال خواندن نقصی در بینایی محسوب شده و باعث می‌شود کودک کلمات را برعکس یا عقب و جلو ببیند. گفتنی است اختلال خواندن (دیسلکسیا) هیچ ارتباطی با مشکل بینایی و هوش کودک نیز ندارد.

علائم و نشانه‌های اختلال خواندن (دیسلکسیا) در کودکان:

تکنیک‌های درمان اختلال خواندن جهت استفاده والدین در خانه:

یکی از مهم ترین مشکلاتی که توسط کودکان گزارش می گردد، اختلالات یادگیری است. اختلال در یادگیری و آموزش، از مواردی است که ما به صورت تخصصی آن را مورد بررسی قرار می دهیم.

برخی از سوالاتی که والدین در مورد روانشناسی کودک از ما می پرسند:

کلینیک ارزیابی شنوایی طنین سمعک با بیش از 25 سال سابقه در امر شنوایی سنجی، گفتاردرمانی و تجویز انواع سمعک روز دنیا.

آدرس : تهران، میدان انقلاب، خیابان ۱۲ فروردین، پلاک ۲۵۵، واحد ۵

از طریق فهرست زیر می توانید به سرعت به بخش های مختلف سایت دسترسی داشته باشید:

روانشناس تربیت کودک
روانشناس تربیت کودک
0

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *