مشاوره تلفنی اداره کار شیراز

 
helpkade
مشاوره تلفنی اداره کار شیراز
مشاوره تلفنی اداره کار شیراز

بهترین وکیل برای پرداخت کسورات قانونی حق بیمه و مالیات سهم کارگر در شیراز

سامانه وکیل نوین توسط وکلا و فارغ التحصیلان حقوق در شیراز جهت وکالت در امور کار و تامین اجتماعی اقدام می نماید. برای ارتباط با بهترین وکلای شیراز در زمینه کسورات حق بیمه و مالیات کارگر می‌توانید با سامانه وکیل نوین تماس بگیرید.

چنانچه دنبال وکیل متخصص این حیطه در شهر خودتان هستید ویا مشاوره تلفنی رایگان میخواهید کافیه تنها این فرم را تکمیل نمایید


برای ارتباط با سامانه وکیل نوین با شماره‌های زیر تماس بگیرید تا وکیل متخصص اداره کار و تامین اجتماعی در شیراز به شما معرفی شود.

مشاوره تلفنی اداره کار شیراز

شماره‌های تماس: ۰۹۱۲۹۱۷۰۴۶۸ و – ۰۵۱۳۶۱۴۴۶۴۴

در مواردی که با شکایت کارفرما کارگر بازداشت شده و برابر تصمیم مراجع صالحه با قید ضمانت آزاد میگردد و کارفرما وی را موقتا بکار اعاده نماید، آیا بازهم تکلیفی به پرداخت حقوق مقرر در تبصره ماده ۱۸ خواهد داشت؟

نطر به اینکه هدف قانونگذار رسیدگی به مشکل معیشتی خانواده کارگر بوده است و بر اساس رویه های موجود چنانچه کارگر بر اساس شکایت کارفرما

توقیف وسپس با قید ضمانت آزاد گردد، کارفرما میتواند تا تعیین تکلیف نهایی کارگر را به کار اعاده نماید. بدیهی است در غیر اینصورت کارفرما مکلف به پرداختمبلغ مزبور خواهد بود.

در موادی که بر اساس رای صادره از مراجع حل اختلاف، کارگر بکار قبلی اعاده میگردد، و کارفرما مکلف میگردد حق السعی ایام تعلیق یعنی از تاریخ اخراج تا تاریخ اعاده به کار مجدد را پرداخت نماید، پرداخت کسورات قانونی ( حق بیمه و مالیات سهم کارگر ) به عهده کیست و به چه نحو؟

برابر مقررات مالیاتی و قانون تامین اجتماعی اینگونه کسورات توسط کارفرما از حق السعی کارگر  کسر میگردد و در مواردی که حکم مراجع حل اختلاف

توسط دایره اجرای احکام دادگستری اجرا میگردد، کسورات قانونی مزبور مربوط به ایام تعلیق به عنوان بدهی کارگر به کارفرما بوده و کارفرما میتواند

در خواست مشاوره حقوقی واتساپی رایگان 

به استناد بند «الف» ماده ۴۵ قانون و بارعایت ترتیب مقرر در ماده ۴۴ قانون مرقوم، طلب خود را وصول نماید.

وکیل نوین با تخصصی کردن پرونده ها گام مهمی در جهت موفقیت در دادگاه ها برداشته است ، با تماس و مراجعه هر شهروند ایرانی  به شماره های اعلام شده بلافاصله تشکیل پرونده گردیده و  وکیل متخصص در آن حیطه متناسب با نوع پرونده شما معرفی میگردد .در حین روند پرونده به پیگیری های مختلف توسط وکلا و کارشناسان دیگر نظر سنجی هایی صورت میپذیرد که در صورت عدم رضایت شما وکیل معین شده بر روی پرونده تعویض میگردد ، این امر باعث میشود علاوه بر  تسریع در روند پرونده وکیل معین شده دارای تجارب بالا و پاسخگویی مناسب به موکل را دارا باشد .

همین الان به راحتی با تکمیل این فرم وکیل متخصص خود را به رایگان در شهرتان پیدا کنید 


👤طلاق یک طرفه

🚚 استرداد جهیزیه

👪 حضانت

💰نفقه

💑 ازدواج مجدد زوج

👶 اهدا جنین

👪 تمکین

🚶‍♀️ تغییر جنسیت

👨‍👧 اذن ازدواج

💌 الزام به ثبت ازدواج

💔 فسخ ازدواج

👩‍🏭 منع اشتغال زوجه

🎓 منع تحصیل زوجه

🏧 جعل

🔪 قتل

💃 آدم ربایی

💆 خیانت در امانت

🚓 سرقت

🔫 سرقت مسلحانه

💴 چک

🚼 سقط جنین

💸 اختلاس

💑 رابطه نامشروع

مشاوره تلفنی اداره کار شیراز

🏬 فروش مال غیر

📴 مزاحمت تلفنی

⚖ جرایم سیاسی

👨 جرایم پزشکی

💸 دیه

🏨 زنا

💃 فحاشی

🏢 تخریب

👤 تجاوز

👨 لواط

🏧  تحصیل مال نامشروع

🏠 تصرف عدوانی

💵  رشوه

👤  قذف

⚖ ربا

⚖ قمار

💃 ضرب و جرح

⚖ توهین

😷 اسیدپاشی

⚖ غصب عنوان

⚖ مزاحمت

⚖ ممانعت از حق

⚖ ورود به عنف

⚖ ترک انفاق

⚖ روزه خواری

⚖ مفسد فی الارض

💑 اغفال در ازدواج

💁 تظاهر به وکالت

📰 چک و سفته

💸 مطالبه دیه

🏠 ملکی

📑 تغییر سن

⚖ وقف

📄 قولنامه

🏢 ثبت شرکت

📓 اخذ اقامت ایران

✍ ثبت نکاح دائم

📑 اخذ تابعیت

🏢 دعاوی شهرداری

💵  مطالبه وجه

💰 اجرت المثل

👤 معافیت

📉 ورشکستگی

🏦 بانکی

🏢 دفاتر خدمات الکترونیک قضایی

📑 اخذ شناسنامه

📑 حذف نام همسر

📑 تغییر نام و فامیل

📝 تنظیم قرارداد

📝 الزام به تنظیم سند

☂ بیمه

👤 موجر و مستاجر

🏠 سرقفلی

📈  حق کسب و پیشه و تجارت

👤 کارگر و کارفرما

⚖ تقسیم مال مشاع

👨‍👦‍👦 ارث

📄 فک رهن

3
 + 

 = 
7

.hide-if-no-js {
display: none !important;
}

در این مرکز ما تلاش میکنیم تا مشکلات شما را در خصوص مسائل حقوقی برطرف کنیم. شما کاربران عزیز نیز میتوانید با یکدیگر گفت و گو کنید و از نظرات یکدیگر بهره مند شوید.

با تکمیل فرم ذیل ظرف 3 دقیقه وکیل خوب و ارزان در شهرتان پیدا کنید 

(اطلاعات وکیل برای شما پیامک میشود )


پیام تبریک مدیرکل تعاون،کارورفاه اجتماعی استان فارس به مناسبت هفته دولت و روز کارمند

سهراب مختاری مدیرکل ، ضمن تبریک هفته اول شهریور ماه که به نام هفته دولت نامگذاری شده است ،فرا رسیدن روز چهارم شهریور ماه مصادف با “روز کارمند ” را به همه دولتمردان خدوم و مجموعه ستادی و اجرایی اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان فارس تبریک گفت.

امید جواندل رئیس هیات ورزش کارگری استان فارس شد

با رأی اعضاء مجمع هیأت ورزش کارگری استان فارس امید جواندل در سمت خود به مدت چهارسال ابقا شد.

مدیرکل تعاون،کار و رفاه اجتماعی فارس: تاکید بر رعایت پروتکل های بهداشتی همچنان در دستور کار ماست

مشاوره تلفنی اداره کار شیراز

«سهراب مختاری»گفت: انتظار ما از جامعه کارفرمایان و کارگران این می باشد که مجددا پروتکل های بهداشتی را بررسی و در صورت لزوم آموزش دهند و در مواجهه با عدم رعایت آن، برای تغییر رفتار برخورد نمایند.

درحمایت از تعاونی‌های بانوان ؛

مدیر کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان فارس مطرح کرد؛فعالیت 638 تعاونی بانوان، با اشتغال 6840 نفر با سرمایه 118351896هزار ریالی در استان

مدیر کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان فارس: تمامی شهرستان ها، حتی شهرستان های جدید از کانون کارگران بازنشسته بهره مند می شوند

سهراب مختاری گفت: کانون کارگران بازنشسته در سطح استان فراگیر می شود، به طوری که تمامی شهرستان ها حتی شهرستان های جدید از داشتن این کانون بهره مند شده و مشکلات و مسائل آن ها نیز مطرح و پیگیری می شود.

مدیر کل تعاون کار و رفاه اجتماعی فارس : ۱۷ مردادماه روز خبرنگار را تبریک گفت.

۱۷مردادماه،فرصت ارزشمندی برای گرامیداشت یاد شهیدان بزرگوار رسانه بخصوص« شهید محمود صارمی» است که با نثار خون خود، در تقویم افتخارات جاودانه ماندند.

پیام تبریک مدیرکل تعاون،کارورفاه اجتماعی استان فارس به مناسبت فرا رسیدن عید سعید غدیر خم

سهراب مختاری مدیرکل تعاون،کارورفاه اجتماعی استان فارس با صدور پیامی پیشاپیش فرارسیدن ۱۸ ذی الحجه عید سعید غدیر خم را به مردم ولایتمدار استان به ویژه جامعه بزرگ کارگران ،کارفرمایان،تعاونگران وکارآفرینان تبریک گفت:

 

 

 

 

 

 

 


 


لیست شرکت های خدماتی دارای اعتبارDownloads-icon


Downloads-icon


Downloads-icon


Downloads-icon


Downloads-icon


Downloads-icon


Downloads-icon


Downloads-icon


Downloads-icon


Downloads-icon


Downloads-icon


Downloads-icon


Downloads-icon


Downloads-icon


Downloads-icon


Downloads-icon

از لحاظ قانون کار، کارگران مشمول این قانون کلیه اشخاص حقیقی هستند که در ازاء دریافت اجرت به دستور و به حساب شخص حقیقی یا حقوقی دیگری (کارفرما) انجام یک فعالیت جسمی و یا فکری را عهده دار بوده و در شمول مقررات استخدامی خاص، مصوب قوه قانونگذاری و یا مصوب مرجع مأذون از قوه مزبور، نیز قرار نداشته باشند.بدیهی است در صورت بروز اختلاف و طرح موضوع در اداره کار محل تشخیص رابطه کارگری و کارفرمائی و احراز شمول قانون کار بر این رابطه با هیأتهای تشخیص و حل اختلاف مستقر در واحد کار و امور اجتماعی خواهد بود.

 

2-آیا نمایندگان کارفرما نیز کارگر شناخته می شوند؟

نمایندگان کارفرما که از طرف ایشان اداره کارگاه را عهده دار می باشند  چنانچه در تعریف کارگر(از لحاظ قانون کار، کارگران مشمول این قانون کلیه اشخاص حقیقی هستند که در ازاء دریافت اجرت به دستور و به حساب شخص حقیقی یا حقوقی دیگری (کارفرما) انجام یک فعالیت جسمی و یا فکری را عهده دار بوده و در شمول مقررات استخدامی خاص، مصوب قوه قانونگذاری و یا مصوب مرجع مأذون از قوه مزبور، نیز قرار نداشته باشند) قرار داشته باشند به اعتبار انجام کار و دریافت اجرت کارگر شناخته خواهند شد. بدیهی است در صورت بروز اختلاف و طرح موضوع در اداره کار محل تشخیص رابطه کارگری و کارفرمائی و احراز شمول قانون کار بر این رابطه با هیأتهای تشخیص و حل اختلاف مستقر در واحد کار و امور اجتماعی خواهد بود.

 

مشاوره تلفنی اداره کار شیراز

3-آیا همه بیمه شدگان قانون تأمین اجتماعی مشمول قانون کار نیز می شوند؟

طبق بند یک ماده 2 قانون تأمین اجتماعی، بیمه شده شخصی است که رأساً مشمول مقررات تأمین اجتماعی بوده و با پرداخت مبالغی به عنوان حق بیمه، حق استفاده از مزایای مقرر در این قانون را دارد. از طرفی، برابر ماده 148 قانون کار، کارفرمایان کارگاههای مشمول این قانون مکلفند بر اساس قانون تأمین اجتماعی نسبت به بیمه نمودن کارگران واحد خود اقدام نمایند. بنابراین، با توجه به ماده 148 قانون کار کلیه کسانی که مشمول این قانون هستند الزاماً تحت پوشش مقررات قانون تأمین اجتماعی قرار می گیرند اما همه اشخاصی که در شمول قانون تأمین اجتماعی قرار دارند با امعان نظر به بند یک ماده 2 این قانون که فوقاً اشاره شد لزوماً مشمول قانون کار نخواهند بود به ویژه اینکه بخش های قابل توجهی از بیمه شدگان تأمین اجتماعی مشمول مقررات استخدامی خاص می باشند.

 

4-آیا کارگاههای دارای ده نفر کارگر و کمتر کلاً از شمول قانون کار خارج شده اند و یا از بعضی از مواد قانون کار مستثنی می باشند؟

کارگاههای کوچک کمتر از  ده نفر کارگر بر اساس آیین نامه اجرایی ماده ۱۹۱ قانون کار مصوب هیات وزیران از شمول بعضی از مواد قانون کار مستثنی شده اند.

 

5-در کارگاهی صاحب کارگاه با برادر خود اشتغال به کار دارد آیا این کارگاه با استناد به ماده 188 قانون کار یک کارگاه خانوادگی شناخته شده و از شمول مقررات قانون کار خارج می باشد؟

نظر به اینکه برابر ماده 188 قانون کار صرفاً کارگران کارگاههای خانوادگی که انجام کار در آنها منحصراً توسط صاحب کار و همسر و خویشاوندان نسبی درجه یک از طبقه اول وی انجام می شود از شمول این قانون مستثنی شناخته شده اند و از طرفی برادر و خواهر به موجب ماده 1032 قانون مدنی جزء خویشاوندان طبقه دوم محسوب می گردند لذا به این اعتبار، کارگاهی که در آن کار توسط برادر و خواهر انجام می شود کارگاه خانوادگی تلقی نشده و مشمول قانون کار خواهد بود.

 

6-چنانچه اشخاصی بجز صاحب کار و همسر و خویشاوندان نسبی درجه یک از طبقه اول در کارگاه خانوادگی اشتغال به کار داشته باشند، آیا باز هم کارگاه خانوادگی بوده و از شمول مقررات قانون کار خارج خواهد بود؟

عدم شمول قانون کار نسبت به کارگران کارگاههای خانوادگی موضوع ماده 188 این قانون محدود به مواردی است که کار در این کارگاهها منحصراً توسط صاحب کار و همسر و خویشاوندان نسبی درجه یک از طبقه اول وی انجام شود. بدین لحاظ چنانچه در این قبیل کارگاهها افرادی که قانوناً جزء همسر و خویشاوندان نسبی درجه یک از طبقه اول کارفرما محسوب نمی شوند به کار گمارده شوند کارگاه مربوط از شمول تعریف کارگاههای خانوادگی خارج و کلیه افراد شاغل در آن اعم از صاحب کار و همسر و خویشاوندان نسبی درجه یک از طبقه اول وی و افراد دیگر شاغل در کارگاه به شرط داشتن تبعیت های حقوقی و اقتصادی با صاحب کار( کارفرما) مشمول مقررات قانون کار خواهند بود .

 

7-با توجه به پیش بینی وضع مقررات خاصی برای خدمه و مستخدمین منازل در ماده 190 قانون کار و نظر به اینکه مقررات مزبور تاکنون به تصویب نرسیده است، تکلیف این دسته از کارگران چیست؟

هر چند که در ماده 190 قانون کار پیش بینی تصویب مقررات خاصی در خصوص مدت کار، تعطیلات، مرخصی ها و مزد و حقوق خدمه و مستخدمین منازل بعمل آمده است لیکن از آنجا که آیین نامه مربوط تاکنون به تصویب مراجع ذیصلاح (هیأت وزیران) نرسیده است لذا خدمه و مستخدمین منازل نیز همانند دیگر کارگران مشمول مقررات قانون کار بوده و از کلیه مزایای مقرر در این قانون برخوردار می باشند.

 

8-چنانچه به تصویب مرجع صلاحیت دار، شرکت یا مؤسسه ای که تا کنون مشمول قانون کار بوده است از دایره شمول قانون کار خارج گردد وضعیت استخدامی کارکنان آن چه خواهد بود؟

تغییر و تبدیل وضعیت استخدامی کارگران مشمول قانون کار مستلزم داشتن مستندات قانونی است لذا چنانچه شرکت و یا مؤسسه ای در اجرای مصوبات مجلس شورای اسلامی و یا مراجع ذیصلاح دیگری که اختیار و اجازه تصویب مقررات استخدامی به موجب قانون به مراجع مذکور تفویض شده است از حوزه شمول قانون کار خارج و مشمول قوانین و مقررات خاص استخدامی دیگر شناخته شود به حکم ماده 188 قانون کار مشمول مقررات این قانون نبوده و از تاریخ اجرای مقررات خاص استخدامی، مراجع حل اختلاف قانون کار صالح به رسیدگی نسبت به دعاوی کارکنان واحد مربوط نخواهند بود و سوابق خدمتی قبلی این افراد نیز تابع ضوابط و مقررات استخدامی جدید می باشد .

 

9-آیا اشخاصی که در زمان اجراء قانون کار سابق از شمول مقررات قانون کار خارج بوده اند با اجرای قانون کار جمهوری اسلامی ایران مشمول قانون کار خواهند بود؟

اشخاصی که تا تاریخ 14/12/69 در شمول مقررات خاص استخدامی قرار داشته و لذا مشمول قانون کار نبوده اند پس از اجرای قانون کار جمهوری اسلامی ایران نیز کماکان از دایره شمول مقررات این قانون خارج خواهند بود. بدیهی است اشخاصی که با تجویز تبصره یک ماده 6 قانون کار سابق از شمول تمام و یا قسمتی از مقررات قانون کار منسوخ مستثنی گردیده بودند مانند شرکتهای تعاونی روستائی و دفاتر مخابرات روستائی با لغو قانون مزبور مشمول کلیه مقررات قانون کار فعلی  می باشند.

 

10-کارکنان مؤسسه ای که تاکنون مشمول مقررات استخدامی خاص بوده اند اخیراً بر اساس قانون در شمول مقررات قانون کار قرار گرفته اند تکلیف سابقه کار آنها چه می شود؟

تعیین تکلیف سابقه کار کارکنان واحدی که با تبدیل وضعیت استخدامی مشمول قانون کار شناخته شده اند با مقرراتی خواهد بود که تبدیل وضعیت بر اساس آن صورت گرفته است. بدیهی است در صورت عدم پیش بینی موضوع، توافق طرفین در این زمینه ملاک عمل می باشد ولی در مقام اجرای قانون کار، سنوات خدمت افراد اصولاً از زمانی که مشمول قانون کار شناخته شده اند مبنای محاسبه قرار خواهد گرفت.

 

۱1- مشاهده می شود در برخی موارد اشخاص در کارگاههای متفاوتی اشتغال به کار دارند با توجه به اینکه در اغلب موارد این کارگاه ها مشمول قانون کار می باشند آیا برخورداری یک شخص در دو یا چند کارگاه مختلف از مزایای قانون کار قانوناً اشکالی ندارد؟

در قانون کار و مقررات مرتبط به آن برای اشتغال به کار افراد در بیش از یک واحد کارگاهی ممنوعیتی پیش بینی نشده است و به این لحاظ این قبیل کارگران در هر واحد به اعتبار کار انجام شده تحت پوشش قانون مرقوم و مقررات تبعی قرار   می گیرند و در هر کارگاه به نسبت ایام کارکرد و ساعات کار انجام شده از امتیازات متعلقه برخوردار می شوند و از لحاظ سازمان تأمین اجتماعی نیز بیمه شدن کارگران در دو یا چند واحد کارگاهی مشمول قانون کار بلا اشکال می باشد .

 

12-درباره شمول قانون کار به اشخاصی که بصورت مشاور در کارگاهها شاغل هستند؟

افرادی که خدمات خود را به صورت کار مشاوره ای و کارشناسی در اختیار کارفرمایان قرار می دهند و در مقابل کار ارائه شده مزد دریافت می دارند در صورت عدم شمول مقررات استخدامی دیگری به رابطه قراردادی فی ما بین تحت پوشش قانون کار قرار گرفته و به نسبت ساعات کار از امتیارات پیش بینی شده در این قانون و مقررات تبعی منجمله سنوات خدمت و مزایای حین کار بهره مند خواهند بود.

 

13-اگر طرفین قرارداد بر عقد پیمانکاری توافق کنند آیا رابطه آنان مشمول قانون کار قرار نمی گیرد؟

صرف اینکه طرفین عنوان قرارداد منعقده بین خود را عقد پیمانکاری قرار دهند این امر لزوماً به معنی خارج شدن رابطه قراردادی آنان از حوزه شمول قانون کار نمی شود و در این خصوص در صورت بروز اختلاف و طرح موضوع در اداره کار محل تشخیص کارگر مشمول قانون کار از غیر مشمولان این قانون که مستلزم بررسی دقیق مفاد قراردادها و دقت در شرایط حاکم بر روابط طرفین است با مراجع رسیدگی کننده واحد کار و امور اجتماعی خواهد بود.

 

14-رانندگانی  که با آژانس های مسافربری همکاری می کنند مشمول قانون کار هستند یا خیر ؟

رانندگانی که با اتومبیل خود و یا وسیله نقلیه متعلق به اشخاص ثالث در آژانس های مسافربری کار می کنند فاقد رابطه کارگری و کارفرمائی با آژانس مزبور خواهند بود ولی افرادی که در اختیار این قبیل آژانس ها قرار داشته و با اتومبیل متعلق به آژانس به کار اشتغال دارند به لحاظ اینکه با کارفرمای آژانس رابطه کاری و مزدی پیدا می کنند و به دلیل داشتن تبعیت های حقوقی و اقتصادی رابطه بین طرفین رابطه کارگری و کارفرمائی مشمول قانون کار می باشد .

مشاوره تلفنی اداره کار شیراز

 

15-در خصوص شمول یا عدم شمول قانون کار به رانندگان و کمک رانندگان  اتوبوس های برون شهری؟

رانندگانی که با وسیله نقلیه متعلق به خود با شرکتهای تعاونی مسافر بری همکاری می کنند فرد صنفی تلقی و رابطه آنان با این شرکتها کارگری و کارفرمائی استنباط نمی گردد و نتیجتاً شمول قانون کار بر این رابطه مورد پیدا نمی کند اما اگر اتوبوس و یا هر وسیله نقلیه دیگر متعلق به شرکت تعاونی مسافر بری و یا صاحبان وسیله نقلیه باشد بسته به اینکه راننده و کمک رانندگان مزد خود را از صاحبان وسیله نقلیه و یا از شرکت مسافر بری دریافت کنند به لحاظ رابطه کاری و مزدی بین طرفین این رابطه تحت پوشش قانون کار قرار می گیرد .

 

16-آیا کارگران بخش کشاورزی تا تصویب مقررات موضوع ماده 189قانون کار همچنان از مقررات قانون کار کشاورزی سابق تبعیت می نمایند ؟

از تاریخ 14/12/69 که قانون کار جمهوری اسلامی ایران به مرحله اجرا درآمده است، قانون کار کشاورزی مصوب 7/3/1353 ملغی اثر بوده و قانون کار فعلی کلیه کارگران را در بخش های کشاورزی شامل می شود ضمناً برابر ماده 189 قانون کار در بخش کشاورزی ، فعالیت های مربوط به پرورش و بهره برداری از درختان میوه، انواع نباتات ، جنگلها و مراتع ، پارک های جنگلی و نیز دامداری و تولید و پرورش ماکیان و طیور ، صنعت نوغان ، پرورش آبزیان و زنبور عسل و کاشت ، داشت و برداشت و سایر فعالیت ها در کشاورزی ، به پیشنهاد شورایعالی کار و تصویب هیأت وزیران می تواند از شمول قسمتی از این قانون معاف گردد که تا کنون در این زمینه مقرراتی به تصویب نرسیده است .

 

17-آیا کارگران خارجی شاغل در ایران نیز مشمول قانون کار هستند ؟ در صورت تسری شمول مقررات قانون کار به آنان آیا تفاوتی بین آنها و کارگران ایرانی به لحاظ استفاده از مزایای مقرره وجود دارد ؟

کارگران خارجی دارای پروانه کار شاغل در ایران که مشمول مقررات استخدامی دیگری نباشند همانند کارگران شاغل ایرانی در مدت اعتبار پروانه کارشان مشمول قانون کار شناخته شده و از مزایای مقرر در این قانون به جز مواردی که قانوناً مستثنی شده باشند برخوردار خواهند بود . اشتغال به کار اتباع بیگانه بدون داشتن پروانه کار معتبر ممنوعیت داشته و تخلف از آن موجب مجازات مقرر در ماده 181 قانون کار می باشد .

 

۱8-مدیران عامل در شرکت های تجاری مشمول قانون کار هستند یا خیر؟

با توجه به تفاوت های اساسی رابطه موجود بین «مدیرعامل» و « شرکت » و رابطه کار موضوع قانون کار از یک سو، و مشابهت های رابطه مزبور و عقد وکالت در قانون مدنی از سوی دیگر، که می توان به موارد زیر به عنوان برخی از این تفاوت ها و مشابهت ها اشاره نمود:

الف) تفاوت های رابطه کار موضوع قرارداد کار و رابطه حقوقی مدیرعامل و شرکت تجاری؛

– قرارداد کار از جمله عقود معوض بوده و در آن اجرت ( مزد یا حقوق ) جزء اصلی و اساسی عقد را تشکیل می دهد، در حالی که « مدیرعامل » در شرکت های تجاری        می تواند مجانی انجام وظیفه نماید ( ماده 124 و مفهوم مخالف قسمت آخر ماده 134 قانون تجارت ) .

– « مدیر عامل» طبق ماده 134 قانون تجارت در مقابل اشخاص ثالث هم مسئولیت دارد در حالی که در قرارداد کار، در اثر تبعیت کارگر از کارفرما، چنین مسئولیتی موجود نیست و کارگر تنها در مقابل کارفرما مسئولیت دارد .

–       مدیریت مدیر عامل حتی پس از انقضای مأموریت وی نیز تا انتخاب مدیر جدید ادامه دارد ( ماده 136 قانون تجارت)، در حالی که در قرارداد کار با انقضای مدت، قرارداد خاتمه یافته و کارگر دیگر تعهدی در مقابل کارفرما نخواهد داشت ( بند « د » ماده 21 قانون کار ) .

 

–       مدیرعامل چه از سوی هیأت مدیره و چه از سوی داده گاه قابل عزل است ( تبصره ماده 124 و ماده 127 قانون تجارت )، در حالی که در قرارداد کار، کارفرما از چنین حقی محروم است (ماده 25 قانون کار ) .

ب) مشابهت های قرارداد وکالت و رابطه حقوقی مدیر عامل و شرکت تجاری:

   –      عقد وکالت ممکن است مجانی باشد یا با اجرت ( ماده 659 قانون مدنی) و انجام وظیفه مدیر عامل نیز چنانکه فوقاً اشاره شد ممکن است مجانی باشد .

–           در عقد وکالت یکی از طرفین طرف دیگر را برای انجام امری نایب خود می نماید       (ماده 656 قانون مدنی ) . ماده 125 قانون تجارت نیز مدیرعامل را نماینده شرکت و دارای حق امضاء از طرف شرکت اعلام می دارد .

–           موکل می تواند هر وقت بخواهد وکیل را عزل کند ( ماده 679 قانون مدنی). در مورد مدیرعامل نیز تبصره ماده 124 قانون تجارت اختیار عزل مدیرعامل را به هیأت مدیره شرکت داده است .

به نظر می رسد رابطه میان مدیرعامل و شرکت تجاری رابطه کارگری و کارفرمایی موضوع قانون کار نبوده و مسئولیت وی در مقابل شرکت همان مسئولیت وکیل در مقابل موکل می باشد . مضافاً اینکه در لایحه قانونی مربوط به تعیین مدیر یا مدیران موقت برای سر پرستی واحد های تولیدی و صنعتی و تجاری و کشاورزی و خدماتی اعم از بخش عمومی و خصوصی مصوب مورخ 23/4/59 شورای انقلاب اسلامی نیز مسئولیت مدیر هر واحد در مقابل آن واحد همان مسئولیت وکیل در مقابل موکل اعلام گردیده است و از آنجا که به نظر نمی رسد مدیران واحدهای مشمول قانون مزبور دارای خصوصیتی در قیاس با مدیران واحدهای تجاری باشند به لحاظ وحدت ملاک می توان حکم یاد شده را به مدیران اخیرالاشاره نیز تسری داد.

 

19-آیا رابطه بین عضو هیأت مدیره شرکت تجاری با این شرکت از نوع رابطه کارگری و کارفرمائی مشمول قانون کار استنباط می گردد؟

با توجه به آنچه در رابطه بین مدیران عامل و شرکت ها گفته شد رابطه اعضای هیآت مدیره شرکت های تجاری با این شرکت ها رابطه وکیل و موکل بوده و رابطه کارگری و کارفرمائی موضوع قانون کار بین طرفین احراز نمی گردد مگر اینگه این افراد علاوه بر مسئولیت ها و وظایف مرتبط با عضویت در هیأت مدیره، تصدی وظایف و مسئولیت های دیگری را که به عنوان یک شغل قابل ارجاع به سایر افراد نیز می باشد از قبیل مدیریت مالی، مدیریت اداری، ریاست کارخانه و غیره در قبال دریافت اجرت مشخص و معینی عهده دار باشد که در این حالت به اعتبار این تصدی مشمول مقررات قانون کار خواهند بود اما در ارتباط با عضویت فرد در هیأت مدیره همانطور که فوقاً بیان گردید نظریه مبتنی بر این است که به لحاظ عدم شمول مقررات قانون کار به رابطه طرفین اعمال مقررات این قانون منتفی خواهد بود.

 

20-برخی از اعضاء هیأت های مدیره و یا مدیران عامل شرکت ها تصدی وظایف و مسئولیت های دیگری را به جز آنچه به عضویت آنها در هیأت مدیره و یا مدیرعامل بودن آنان مربوط است عهده دار می باشند آیا این مدیران نیز از شمول قانون کار خارج می باشند؟

اعضاء هیأت مدیره و مدیران عامل شرکت های تجاری صرفاً در مواردی مشمول مقررات قانون کار خواهند بود که جدا و صرفنظر از روابط تجاری با شرکت، تصدی یکی از وظایف و مسئولیت هایی را که در شرکت به عنوان »شغل» شناخته شده است همانند مشاغل مدیریت مالی، مدیریت اداری و … را عهده دار باشند که در این صورت شمول مقررات قانون کار به آنها صرفاً در ارتباط با تصدی وظایف و مسئولیت های شغلی یاد شده خواهد بود ولی آن قسمت از دریافتی این افراد که در ارتباط با عضویت در هیأت مدیره و یا تصدی مدیریت عامل پرداخت می شود جزء حق السعی آنان منظور نخواهد گردید .

 

21-آیا وکلای دادگستری چنانچه به عنوان مشاور حقوقی در یکی از واحدهای مشمول قانون کار اشتغال به کار داشته باشند در شمول مقررات قانون کار قرار خواهند گرفت یا خیر؟

چنانچه در قرار داد فی مابین شرکت و وکیل دادگستری، موضوع قرارداد «مشاوره حقوقی » ذکر شده و مشاور مکلف گردیده باشد ساعاتی در روز، هفته، ماه و … را در شرکت حضور یافته و امور ارجاعی را تحت نظر فرد خاصی مثلاً مدیر عامل انجام دهد این فرد طرف قرار داد با شرکت مشمول قانون کار می باشد اما در صورتی که فرد به عنوان وکیل، قراردادی به منظور حل و فصل دعاوی حقوقی با شرکت منعقد نموده باشد در این صورت شخص مورد اشاره از شمول قانون کار خارج خواهد بود .

 

۲2-اگر اشخاصی ضمن سهامدار بودن در شرکتی در همان واحد شاغل نیز باشند آیا می توان آنان را مشمول قانون کار نیز به حساب آورد؟

افرادی که علاوه بر مدیرعامل بودن و یا عضویت در هیأت مدیره و یا داشتن سهام در شرکت و یا موسسه، در آن واحد شغل  موظف نیز داشته باشند و در قبال انجام کار و دریافت مزد، با واحد مربوط تابعیت حقوقی و اقتصادی نیز پیدا کنند به اعتبار رابطه اخیر و ایجاد رابطه کارگری و کارفرمائی بین طرفین مشمول قانون کار بوده و به نسبت ساعات کار از مزد و مزایای مقرر در این قانون و مقررات تبعی برخوردار خواهند شد .

 

۲3- کسانی که در مناطق آزاد تجاری-صمعتی در واحدهای تولیدی، صنعتی و خدماتی شاغل هستند از نظر استخدامی مشمول چه نوع مقرراتی می باشند؟

به موجب ماده 12 قانون چگونگی اداره مناطق آزاد تجاری-صنعتی مصوب 7/6/1372 مجلس شورای اسلامی مقررات مربوط به اشتغال نیروی انسانی، بیمه و تأمین اجتماعی و صدور روادید برای اتباع خارجی بر اساس آیین نامه ای خواهد بود که به تصویب هیأت وزیران خواهد رسید که در این رابطه هیأت وزیران این مقررات را تصویب و برابر تصویب نامه شماره 33433/ت25 ک مورخ 16/3/73 ابلاغ نمود. به این ترتیب افراد شاغل در واحدهای تولیدی، صنعتی و خدماتی که در مناطق آزاد تجاری، صنعتی فعالیت دارند مشمول مقررات آیین نامه فوق بوده و از شمول قانون کار خارج می باشند و به اختلاف ناشی از روابط کار کارکنان نیز در هیأت رسیدگی موضوع ماده 29 مقررات اشتغال نیروی انسانی، بیمه و تأمین اجتماعی رسیدگی و صدور رأی می گردد .

 

24-یا کارکنان سازمان های مناطق آزاد تجاری، صنعتی جمهوری اسلامی ایران در شمول قانون کار قرار دارند؟

برابر تصویبنامه شماره 1038/ت/28393 هـ مورخ 16/1/1382هیأت وزیران آیین نامه حقوق و دستمزد کارکنان سازمان های مناطق آزاد تجاری- صنعتی جمهوری اسلامی ایران موضوع تصویب نامه شماره 42154/ت16497ک مورخ 6/4/1375 و اصلاحیه های بعدی آن لغو و کلیه کارکنان سازمان های مناطق آزاد تجاری-صنعتی تابع مقررات قانون کار می باشند. ضمناً حسب بند 3 مصوبه مذکور کلیه کارکنانی که از سایر دستگاه های دولتی به این مناطق مأمور می شوند نیز در مدت مأموریت از لحاظ پرداخت حقوق و دستمزد مشمول مقررات فوق خواهند بود .

 

25-آیا کلیه اشخاصی که در شهرداری ها اشتغال به کار دارند مشمول قانون کار هستند ؟

مستند به ماده 1 و 2 آیین نامه استخدامی شهرداری های سراسر کشور مصوب 13/ 2/ 68 هیأت وزیران، صرفاً کارکنان شاغل در مشاغل کارگری در دایره شمول مقررات قانون کار قرار داشته و دیگر کارکنان شهرداری ها یعنی ثابت، رسمی و موقت به ترتیب مشمول مقررات آیین نامه استخدامی شهرداری ها، قانون استخدام کشوری و مقررات استخدامی موقت شهرداری ها شناخته شده اند . متذکر می گردد که تشخیص مشاغل کارگری در شهرداری ها مستند به بند «ت» ماده 2 فوق الاشاره بنا به پیشنهاد شهرداری و تأیید سازمان امور اداری و استخدامی کشور خواهد بود .

 

26-وضعیت استخدامی کارکنان بانکها چگونه است؟

در اجرای ماده 21 لایحه قانونی اداره امور بانکها مصوب شورای انقلاب ، کارکنان بانکهای ادغام شده تابع آیین نامه استخدامی مشترکی می باشند که به تصویب مجمع عمومی بانکها رسیده است ضمناً بر حسب تبصره یک ماده دو آیین نامه استخدامی مشترک بانکها، مستخدمینی که برای تصدی یکی از مشاغل غیر مستمر و برای مدت معینی به خدمت بانک ها درآمده یا درآیند مشمول آیین نامه استخدام برای تصدی مشاغل موقت خواهند بود که در تاریخ 23/5/61 به تصویب شورایعالی بانک ها رسیده است. بنا براین کارکنان بانک ها در مجموع از مقررات آیین نامه های استخدامی مصوب یادشده تبعیت می کنند و تحت پوشش قانون کار قرار نمی گیرند قابل ذکر اینکه قانون کار در بانک ها نسبت به کسانی جاری می شود که در شمول مقررات استخدامی آیین نامه های فوق الذکر نباشند . بدیهی است آن دسته از  بانک هایی که توسط بخش خصوصی ایجاد می شوند کارکنان آن تحت پوشش قانون کار خواهند بود .

 

27-آیا کارکنان شرکت های بیمه مشمول مقررات قانون کار هستند ؟

برابر ماده 5 قانون اداره امور شرکت های بیمه مصوب 13/9/67 مجلس شورای اسلامی، کارکنان شرکت های بیمه ایران، آسیا، البرز،دانا و بیمه مرکزی مشمول مقررات استخدامی خاص خود که به تصویب هیأت وزیران می رسد بوده و آیین نامه استخدامی مزبور نیز در تاریخ 21/4/68 به تصویب رسیده است مطابق بندهای الف و ب و تبصره 2 ماده 4 آیین نامه استخدامی یادشده ، در شرکت های مزبور  مقررات قانون کار تنها به افرادی که برای تصدی مشاغل کارگری تعیین شده توسط «کمیته امور استخدامی» موضوع ماده یک آیین نامه فوق استخدام شده یا بشوند شمول داشته و دیگر کارکنان به هر عنوان که در استخدام شرکت باشند (رسمی یا قراردادی) در دایره شمول مقررات قانون کار نخواهند بود .

 

28-آیا می توان کارگران مشمول قانون کار را از شمول این قانون خارج و مشمول قانون یا مقررات استخدامی خاص قرار داد؟ در صورت وقوع این امر، اجرای مقررات قانون کار و مقررات تبعی آن از چه تاریخی خواهد بود؟

تغییر وضعیت استخدامی و تبدیل کارگران مشمول قانون کار به سایر قوانین و مقررات خاص استخدامی در حکم تغییر شرایط کار بوده و در غیر از مواردی که این تغییر به حکم قانون انجام یافته و یا با جلب موافقت کارگر صورت گرفته باشد غیر نافذ و بلا اعتبار خواهد بود. باید دانست در صورت احراز قانونی بودن تغییر شرایط کار و تبدیل وضعیت استخدامی، شمول مقررات قانون کار و مقررات تبعی آن همچون بیمه بیکاری به کارگرانی که تغییر وضعیت داده اند از تاریخ تغییر وضعیت استخدامی متوقف خواهد شد.

 

29-آیا کارکنان نهادهای انقلابی مشمول قانون کار هستند ؟

نهادهای انقلابی نهادهایی هستند که بعد از 22 بهمن 1357 با تصویب مجلس شورای اسلامی و یا هیأت وزیران ایجاد شده اند مانند سپاه پاسداران و جهاد سازندگی که بعدها به وزارتخانه تبدیل شده اند و یا بنیاد مسکن انقلاب اسلامی ، کمیته امداد امام خمینی، سازمان تبلیغات اسلامی، بنیاد مستضعفان و جانبازان و غیره، کارکنان این نهاد ها به استناد ماده واحده لایحه قانونی عدم شمول مقررات قانون کار در باره کارکنان نهادهای انقلاب اسلامی مصوب سال 59 شورای انقلاب از حوزه شمول قانون کار خارج شده اند اما بر اساس تبصره یک ماده واحده مذکور و نیز مستنداً به ماده واحده قانون مصوب آذر ماه سال 1369مجلس کارکنانی که در شرکت ها، موسسات و واحد های وابسته به نهادهای انقلابی شاغل هستند تحت پوشش قانون کار قرار می گیرند ضمناً کارکنان نهاد های انقلابی که به صورت مأمور در واحدهای مشمول قانون کار شاغل می شوند در مستثنی بودن آنان از شمول قانون کار تغییری ایجاد نمی کند .

 

30-کارمند پیمانی چه کسی است؟ وضعیت استخدامی وی چگونه است؟ آیا می تواند مشمول قانون کار باشد؟

برابر ماده 6 قانون استخدام کشوری، مستخدم پیمانی کسی است که به موجب قرارداد به طور موقت برای مدت معین و کار مشخص استخدام شود در همین رابطه به استناد ماده یک آیین نامه استخدام پیمانی موضوع تبصره ماده قانونی مرقوم، دستگاه های مشمول قانون استخدام کشوری می توانند به استناد مجوز های قانونی جهت واگذاری پست های موقت سازمانی، نیازهای استخدام پیمانی خود را به موجب قراردادی که طبق مقررات این آیین نامه بین دستگاه های دولتی از یک طرف و داوطلبین خدمت پیمانی از طرف دیگر منعقد می شود تأمین نمایند .

تبصره ماده یک آیین نامه استخدام پیمانی مقرر می دارد، انعقاد قرارداد با مستخدم پیمانی طبق فرمی که توسط سازمان امور اداری و استخدامی کشور ابلاغ می گردد صورت می گیرد و افراد مذکور مطابق بند «ج» ماده 4 قانون نحوه تعدیل نیروی انسانی دستگاه های دولتی به پست های موقت منصوب خواهند شد ضمناً حسب ماده 3  آیین نامه یاد شده مدت قرارداد استخدام پیمانی یک سال است که با رعایت شرایط مقرر در این ماده تا ده سال قابل تمدید است . با توجه به آنچه مذکور افتاد کارمندان پیمانی شاغل در وزارتخانه ها و موسسات دولتی مشمول قانون استخدام کشوری تابع مقررات استخدامی پیمانی بوده و تحت پوشش قانون کار قرار ندارند اما از لحاظ بیمه ای از مقررات قانون تأمین اجتماعی تبعیت می کنند .

 

31-اشخاصی که بصورت خرید خدمت در دستگاه های دولتی مشغول کار هستند در دایره شمول مقررات قانون کار قرار دارند یا خیر؟

صرفنظر از اینکه به موجب بند 7 تصویبنامه شماره 3591/ ت 17296 مورخ 1/2/78 هیأت وزیران از تاریخ لازم الاجرا شدن این تصویب نامه هر گونه به کارگیری نیروی انسانی در قالب قرارداد استخدام خرید خدمت  و عناوین مشابه ممنوع گردیده است اساساً در وزارتخانه ها و موسسات مشمول قانون استخدام کشوری استخدام  افراد صرفاً بصورت رسمی و پیمانی پیش بینی گردیده و چنانچه در این دستگاه ها علیرغم ممنوعیت فوق الاشاره کسانی تحت عنوان خرید خدمت به کار گرفته شوند مستنداً به ماده 5 و مفهوم مخالف ماده 188 قانون کار تحت پوشش این قانون (قانون کار) قرار می گیرند .

 

۳2- کارمندان شاغل دولت که در غیر ساعات اداری و همچنین کارکنان بازنشسته که در واحدهای مشمول قانون کار شاغل می شوند آیا می توانند از مزایای مقرر در قانون کار استفاده کنند؟

بطور کلی افراد مشمول قانون استخدام کشوری و یا هر نوع مقررات خاص استخدامی دیگر که در ساعات فراغت و خارج از ساعات کار اداری در واحدهای مشمول قانون کار به کار اشتغال دارند و نیز بازنشستگان شاغل در این واحدها به اعتبار انجام کار و داشتن تبعیت های حقوقی و اقتصادی با کارفرمایان این واحدها مشمول مقررات قانون کار شناخته شده و به نسبت ساعات کار از مزایای مقرر در این قانون و مقررات تبعی برخوردار می شوند اما چون استفاده از کمک عائله مندی (حق اولاد) داشتن سابقه پرداخت 720 روز حق بیمه نزد سازمان تأمین اجتماعی ضمن بیمه بودن در کارگاه و کسر حق بیمه می باشد و اشخاص بازنشسته شاغل در واحدهای بخش خصوصی که غالباً فاقد رابطه بیمه ای با کارگاه و سازمان تأمین اجتماعی هستند به دلیل نداشتن شرایط فوق الاشاره پرداخت کمک عائله مندی به آنان مورد پیدا نمی کند.

 

33-آیا در وزارتخانه ها و موسسات دولتی مشمول قانون استخدام کشوری افراد مشمول قانون کار نیز وجود دارند؟

در وزارتخانه ها و موسسات دولتی مشمول قانون استخدام کشوری چنانچه شغل محول شده به طرف قرارداد جزء 32 شغل کارگری اعلام شده از سوی سازمان امور اداری و استخدامی کشور( سازمان مدیریت و برنامه ریزی کشور) بوده و یا اصولاً فرد مورد نظر با عنایت به ماده 4 قانون یاد شده به صورت رسمی و یا پیمانی به خدمت گرفته نشده باشد شمول مقررات قانون کار به وی قطعی خواهد بود .

 

34-وضعیت استخدام در شرکتهای دولتی به چه نحو می باشد؟ آیا کارکنان شاغل در شرکتهای دولتی مشمول قانون کار هستند یا از مقررات خاص استخدامی تبعیت می کنند؟

در شرکتهای دولتی مشمول قانون مقررات استخدامی شرکتهای دولتی ، مستخدمینی که برای تصدی یکی از مشاغل مستمر شرکت و مدت نامحدود استخدام شده یا می شوند مشمول مقررات استخدامی قانون مزبور خواهند بود . برابر قسمت اخیر ماده 2 قانون فوق الذکر مستخدمینی که برای تصدی مشاغل موقت و مدت معین به خدمت شرکت درآیند به موجب قراردادهایی استخدام خواهند شد که نمونه آن به تصویب مراجع صلاحیت دار مذکور در اساسنامه برسد . ضمناً بنا به ماده 3 قانون مقررات استخدامی شرکتهای دولتی، افرادی که برای مشاغل کارگری استخدام شده یا بشوند تابع مقررات قانون کار خواهند بود . بدیهی است اشخاصی که در مشاغل مستمر و موقت شرکتهای دولتی به کار گرفته شوند مشمول مقررات استخدامی شرکتهای دولتی بوده و تابع قانون کار نمی باشند . اما کسانی که خارج از مشاغل مستمر و موقت در شرکتهای دولتی شاغل شوند اعم از اینکه شغل آنان جزء مشاغل کارگری موضوع ماده قانون فوق الذکر باشدیا نباشد رابطه آنان با واحد استخدام کننده رابطه کارگری و کارفرمایی بوده و تحت پوشش قانون کار خواهد بود

 

سوالات دسته بندی شده ; سوالات متداول کارفرمایانبخش اول : مشمولین قانون کاربخش دوم : قرارداد کاربخش سوم : تعلیق قرارداد کار بخش چهارم : خاتمه قرارداد کار بخش پنجم : حق السعی مزد و مزایا بخش ششم : کمک هزینه مسکن و  خواربار ، بن و عائله مندیبخش هفتم : شرایط کار بخش هشتم : ماموریت بخش نهم : عیدی و پاداش بخش دهم : ساعات کار و اضافه کاری بخش یازدهم : نوبتکاری و شبکاریبخش دوازدهم : تعطیلات و مرخصی ها بخش سیزدهم : کار آموز و کار آموزی بخش چهاردهم : کار های فصلی  فصل پانزدهم : شورای اسلامی کار  فصل شانزدهم : بیمه و بیمه بیکاریبخش هفدهم: مراجع حل اختلاف

 

سوالات دسته بندی شده ;  سوالات متداول کارگرانبخش اول : مشمولین قانون کاربخش دوم : قرارداد کاربخش سوم : تعلیق قرارداد کار بخش چهارم : خاتمه قرارداد کار بخش پنجم : حق السعی مزد و مزایا بخش ششم : کمک هزینه مسکن و  خواربار ، بن و عائله مندیبخش هفتم : شرایط کار بخش هشتم : ماموریت بخش نهم : عیدی و پاداش بخش دهم : ساعات کار و اضافه کاری بخش یازدهم : نوبتکاری و شبکاریبخش دوازدهم : تعطیلات و مرخصی ها بخش سیزدهم : کار آموز و کار آموزی بخش چهاردهم : کار های فصلی  فصل پانزدهم : شورای اسلامی کار  فصل شانزدهم : بیمه و بیمه بیکاری

بخش هفدهم: مراجع حل اختلاف


لیست شرکت های خدماتی دارای اعتبارDownloads-icon

 

 شرح وظایف رئیس اداره حمایت از مشاغل و بیمه بیکاری

رئیس اداره حمایت از مشاغل و بیمه بیکاری

تلفن مستقیم  دفتر‌مدیرکل :

071-2281341-2

مشاوره تلفنی اداره کار شیراز

 داخلی  :

عزمی 0253

فکس  :32286094-071


لیست شرکت های خدماتی دارای اعتبارDownloads-icon


لیست شرکت های خدماتی دارای اعتبارDownloads-icon

سوال :اتباعی که درایران نیستند وپروانه کاردارند بدون گذرنامه پروانه کارتمدید میگردد یاخیر؟

جواب : بله ،برای تسهیل درکاربدون تبعه واصل گذرنامه lدرخواست تمدید تحویل میگرددوبا ورود تبعه خارجی مراحل تمدید تئسط ادارات کاربه جریان می افتد

…………………………………………………………………………………………………….

سوال :زمان اتمام پروانه کارروبه پایان است وگواهی مالیاتی وبیمه حوادث تبعه حاضر نگردیده است آیا  پروانه کارتمدیدمیگردد؟

جواب : بله برای تسهیل درکاربادرخواست کارفرما پروانه کارتمدید میگردد ولی پروانه کارتحویل نمی گردد تاکارفرماگواهی مالیاتی وبیمه حوادث رابه ادارات اشتغال اتباع خارجی تحویل نماید. وشامل جریمه نمی گردد.ودرغیراینصورت کارفرماشامل جریمه روزانه میگردد.

مشاوره تلفنی اداره کار شیراز

……………………………………………………………………………………………………..

 سوال :بهترین موقع برای دریافت گواهی مالیاتی اتباع خارجی چه زمانی است؟

جواب: حداقل دوماه  قبل ازاتقضای پروانه کار

 …………………………………………………………………………………………………….

سوال :ادرس  سایت خریدبیمه حوادث رالطفا بفرمایید.

جواب :آدرس سایت بیمه حوادث بیمه ایران(بیمه حیات امن )می باشد.http://www.hayateamn.ir

………………………………………………………………………………………………………

سوال :مرحله دوم پس از موافقت هیات فنی با ورود تبعه به ایران کارفرما چه اقدامی انجام دهد؟

جواب :بعد از48تا24ساعت نماینده کارفرما پس ازتماس بادبیرخانه برای دریافت نامه وزارت خارجه به ادارات اشتغال اتباع خارجی مراجعه نماید

………………………………………………………………………………………………………

سوال :پس ازتحویل نامه تبعه به وزارت خارجه تبعه پس ازچند روز ویزای Fاوحاضر ومیتواند به کنسولگری کشورخود مراجعه نماید

جواب :حداقل 3روزبعد پس ازتماس تبعه می تواند به کنسولگری مراجعه وویزای Fخود رادریافت وبه ایران مراجعت نماید.

……………………………………………………………………………………………………….

سوال: آیا کارگران خارجی که به دلیل انقضاء مدت اعتبار پروانه کارشان از کارگاه اخراج می شوند استحقاق دریافت حق سنوات مقرر در قانون کار را دارا می باشند ؟

جواب: کارگران خارجی دارای پروانه کار شاغل در ایران که خاتمه کار آنان بدلیل منقضی شدن مدت اعتبار پروانه کارشان بوده و به این دلیل رابطه استخدامی آنان با کارفرما قطع گردیده باشد به اعتبار کار انجام شده و سوابق کاری که پیدا نموده اند چنانچه سابقه کارآنان به یکسال رسیده باشد مشمول اخذ سنوات به میزان مقرر خواهند بود .

…………………………………………………………………………………………………………

جواب:درصورتی که اتباع دارای مجوزقانونی (پروانه کار)باشد همانند افراد تبعه کشور مشمول کلیه مزایای قانونی تامین اجتماعی میباشند.

…………………………………………………………………………………………………………

سوال:درصورت مفقود شدن پروانه کارچه اقدامی باید انجام داد؟

جواب :اول :طی نامه ای به اداره کل اشتغال صادره کننده پروانه کاراطلاع داده شود.

دوم:دردونوبت مجزا15روزه آگهی روزنامه رسمی گردد.

سوم:بهاآگهی روزنامه رسمی ودرخواست نامه شرکت برای صدورالمثنی پروانه کاراقدام گردد.

………………………………………………………………………………………………………….

سوال:مدرک رتحصیلی کارشناسان چگونه وکجا تایید میگردد؟

جواب: مدرک تحصیلی تبعه باید به تاییدسفارت جمهوری اسلامی ایران درکشورمتبوع رسیده وسپس برای دارالترجمه رسمی درایران ترجمه فارسی گردد.

…………………………………………………………………………………………………………..

سوال :اعضای هیت مدیره وموسسین شرکتها واشخاص سرمایه گذارنیازبه ارائه مدرک تحصیلی دارند؟

جواب :این اشخاص ازارئه مدرک تحصیلی معاف میباشند.

……………………………………………………………………………………………………………

 سوال :شرکتی دخواست روادید داده است وموتفقت شده است ونامه وزارت خارجه به کنسولگری ارسال شده است تبعه انصراف ازآمدن داده است الان شرکت چه اقدامی باید انجام بدهد.

1-شرکت درخواست ابطال پروانه کاربه وزارت کارارائه نماید.

2-شرکت درخواست ابطال برای وزارت خارجه ارائه نماید.

………………………………………………………………………………………………………….

سوال:شرکت ما برای شخص خارجی مجوز صدورروادید باحق کارگرفته است ودرحال حاضر آن شخص بامشکل برخورد کرده است

ونمی خواهد ازویزای کاراستفاده نماید این شرکت چه اقدامی باید انجام دهد.

مشاوره تلفنی اداره کار شیراز

جواب 1:شرکت باید یک درخواست ابطال صدورروادید باحق کاراقدام نماید.

جواب2:اگرتبعه درایران باشد وویزای کارهم دریافت کرده بود شرکت باید مدارک صدوروابطال راآماده نماید.

………………………………………………………………………………………………………….

سوال :شرکت ما درهیات چارت 20نفررابه تصویب رسانده است درحال حاضر5نفرآماده ورود هستند چه باید کرد؟

جواب:شرکت باید مدارک صدورروادید باحق کارراآماده نماید وبعد ازحداگثر72ساعت مامه وزارت خارجه آماده می باشد وپس ازدریافت اتباع می توانندبه کشوروارد شوند.

…………………………………………………………………………………………………………..

سوال:شخص تبعه ای پروانه کاردراستانی داشته است وباکارفرمای قبلی قطع رابطه نموده وکارفرمای قبلی ابطال پروانه کارنموده است ولی تبعه ازکشورخارج نگردیده است کافرمای جدید اگربخواهد بااین شخص کارکند چه مدارک وفرم هایی راباید تهیه کند؟

جواب:کارفرمای جدید می بایست مدارک تجدید پروانه کارراتهیه وبه اداره کل تسلیم نماید.

…………………………………………………………………………………………………………..

سوال :مدارک لازم برای چارت اتباع خارجی بالای 10نفر

جواب :ا-تکمیل فرم اطلاعات کارفرما 2-تکمیل فرم اطلاعات پروژه  3-تکمیل جدول زمانبندی  4-درخواست کارفرما به اداره کل اشتغال اتباع خارجی  5-روزنامه رسمی  6-کپی قراردادباشرکتهای دولتی وخصوصی  7-تائیدیه ازسازمان ذیربط (نفت ،گاز،مخابرات،نیرو)

——————————————————————————————————

سوال :درجای خالی(فیلد خالی) شماره نامه وارده وتاریخ نامه وارده چی بنویسیم؟

جواب :هرشرکت یک درخواست به اداره کل اشتغال می دهد که دارای تاریخ وشماره است ،تاریخ وشماره نامه شرکت درجای  خالی درج میگردد.

……………………………………………………………………………………………………..

سوال:درجای خالی شماره پروانه کاروفیش بانکی چی بنویسیم؟

جواب:درمرحله صدورروادید باحق کارچون تبعه هنوزموافقت لازم برای دریافت پروانه کارراندارداین فیلد ها خالی میماندونیازبه پرداخت هیچ مبلغی نیست .

………………………………………………………………………………………………………

سوال:درجای خالی کد اختصاصی چی بنویسیم ؟

جواب: درمرحله صدورروادید باحق کارچون تبعه هنوزموافقت لازم برای دریافت پروانه کارراندارداین فیلد خالی میماند.

……………………………………………………………………………………………………….

سوال:درجای خالی نام ونام خانوادگی وتاریخ تولد به فارسی بنویسیم یا به انگلیسی؟

جواب:نام ونام خانوادگی هم فارسی وهم انگلیسی درج میگرددوتوجه داشته باشید تاریخ تولد حتما به میلادی باشد.

……………………………………………………………………………………………………….

سوال :درجای خالی شماره روادید چی بنویسیم هنوزتبعه ما وارد کشورنشده است؟

جواب:گرتبعه وارد ایران نشده است خالی میماند ولی اگروارد کشورشده است شماره روادیدی قرمز رنگی که زیر عکس بصورت عمودی قرارگرفته درجای خالی نوشته شود.

………………………………………………………………………………………………………..

سوال:درجای خالی محل اخذروادید ومرزورود چی بنویسیم ؟

جواب1:اگرتبعه وارد ایران نشده است محل اخذ روادید راشهری راکه درآن کشورایران کنسولگری دارددرج نموده واگرهوایی به ایران می آیند درفیلد مرزورود فرود گاه امام خمینی درج گرددواگرزمینی یکی ازمرزهای ورودی ایران انتخاب شود ودرج گردد.

جواب 2:اگرتبعه درهنگام درخواست شرکت درایران است میتواند به 2روش عمل نماید

1-شرکت می تواند محل اخذ روادید راکیش درج نماید وپس ازتاییدهیات فنی اشتغال اتباع خارجی   به کیش رفته وویزای اف خود رادریافت نماید .

2-تبعه می تواند به کشورمتبوع ویاهرکشوری که علاقمند است سفرنموده وویزای اف خود راازآن کشوردریافت نمایدوسپس به ایران بازگردد.

………………………………………………………………………………………………………….

سوال :درجای خالی شماره اقامت وتاریخ آخرین ورود چی بنویسیم ؟

جواب:اگرتبعه اصلا واردایران نشده است خالی میماند وچیزی ننویسید ولی اگروارد ایران شده است تاریخ آخرین ورود وشماره ای که پلیس برروی ان مهرزده وقید گردیده است رادرجای خالی نوشته گردد.

 


لیست شرکت های خدماتی دارای اعتبارDownloads-icon


Downloads-icon


لیست مشاوران تلفنیDownloads-icon

لطفا وارد شده یا ثبت نام کنید تا بتوانید دیدگاهی ارسال نمایید

لطفا وارد شده یا ثبت نام کنید تا بتوانید سوال بپرسید

1 پاسخ

ساختمان شماره 1 (مرکزی): شیراز- خیابان سمیه –خ  شهید حدادی ضلع شرقی هتل هما

تلفن: 4-2285092، 2-2281341 فاکس:2283411 صندوق پستی:476 کدپستی: 53456-71439 

مشاوره تلفنی اداره کار شیراز

ساختمان شماره 2 : خ سمیه –خ  شهید حدادی – روبروی ساختمان مرکزی

 ( معاونت های روابط کار –رفاه و امور اجتماعی)–

تلفن :4-2285092، 2-2281341 فاکس:2283411

ساختمان شماره 3 : خ سمیه – کوچه 1( معاونت های  تعاون و اشتغال) –

 کدپستی: 53456-71439  –  تلفن :4-2285092، 2-2281341 فاکس:2283411

لطفا وارد شده یا ثبت نام کنید تا بتوانید دیدگاهی ارسال نمایید


وکیل پایه یک دادگستری


خوزستان – اهواز


وکیل پایه یک دادگستری


گیلان – بندر انزلی

وکیل پایه یک دادگستری

مشاوره تلفنی اداره کار شیراز


فارس – شیراز

زمان پاسخگویی حداکثر 3 ساعت

تخصص:
خانواده
، املاک
، معاملات
، اجاره
، ارث – وصیت
، امور حسبی
، شرکت
، تجاری
، جرایم
، قاچاق
، تعزیرات
، زندان – عفو
، ثبت
، مالیات
، بیمه
، کار
، دادرسی
، اجرا
، متفرقه
، بین الملل
، داوری
، مراجع
، سایر مقررات

وکیل پایه یک دادگستری


فارس – شیراز

زمان پاسخگویی حداکثر 12 ساعت

تخصص:
خانواده
، املاک
، معاملات
، امور حسبی
، شرکت
، تجاری
، جرایم
، قاچاق
، شهرداری
، بیمه
، کار
، دادرسی
، اجرا
، متفرقه
، داوری
، مراجع
، سایر مقررات

وکیل پایه یک دادگستری


فارس – شیراز

زمان پاسخگویی حداکثر 1 ساعت

تخصص:
خانواده
، املاک
، معاملات
، اجاره
، ارث – وصیت
، امور حسبی
، شرکت
، تجاری
، جرایم
، زندان – عفو
، ثبت
، اجرا
، متفرقه

وکیل پایه یک دادگستری


فارس – شیراز

زمان پاسخگویی حداکثر 3 ساعت

تخصص:
خانواده
، املاک
، معاملات
، اجاره
، ارث – وصیت
، امور حسبی
، شرکت
، تجاری
، جرایم
، قاچاق
، تعزیرات
، زندان – عفو
، شهرداری
، ثبت
، مالیات
، بیمه
، کار
، دادرسی
، اجرا
، متفرقه
، بین الملل
، داوری
، مراجع
، سایر مقررات

وکیل پایه یک دادگستری


فارس – شیراز

زمان پاسخگویی حداکثر 8 ساعت

تخصص:
خانواده
، املاک
، معاملات
، اجاره
، ارث – وصیت
، شرکت
، تجاری
، جرایم
، قاچاق
، تعزیرات
، زندان – عفو
، شهرداری
، ثبت
، مالیات
، بیمه
، کار
، دادرسی
، اجرا
، متفرقه
، بین الملل
، داوری
، مراجع
، سایر مقررات

وکیل پایه یک دادگستری


فارس – شیراز

زمان پاسخگویی حداکثر 12 ساعت

تخصص:
خانواده
، املاک
، معاملات
، اجاره
، ارث – وصیت
، امور حسبی
، شرکت
، تجاری
، جرایم
، قاچاق
، تعزیرات
، زندان – عفو
، شهرداری
، ثبت
، مالیات
، بیمه
، بین الملل

وکیل و مشاور حقوقی


فارس – شیراز

زمان پاسخگویی حداکثر 1 ساعت

تخصص:
خانواده
، املاک
، معاملات
، ارث – وصیت
، تجاری
، جرایم
، قاچاق
، بیمه
، کار
، دادرسی
، اجرا
، بین الملل
، مراجع
، سایر مقررات

وکیل پایه یک دادگستری


فارس – شیراز

زمان پاسخگویی حداکثر 8 ساعت

تخصص:
خانواده
، املاک
، معاملات
، ارث – وصیت
، شرکت
، تجاری
، قاچاق
، تعزیرات
، زندان – عفو
، ثبت
، بیمه
، کار
، دادرسی
، سایر مقررات




فارس – داراب

زمان پاسخگویی حداکثر 3 ساعت


تخصص:

مشاوره تلفنی اداره کار شیراز

وکیل پایه یک دادگستری


فارس – شیراز

زمان پاسخگویی حداکثر 24 ساعت

تخصص:
خانواده
، املاک
، معاملات
، اجاره
، ارث – وصیت
، امور حسبی
، شرکت
، تجاری
، جرایم
، قاچاق
، تعزیرات
، زندان – عفو
، شهرداری
، کار
، دادرسی
، اجرا
، متفرقه
، بین الملل
، داوری
، مراجع
، سایر مقررات

وکیل پایه یک دادگستری


فارس – شیراز

زمان پاسخگویی حداکثر 24 ساعت

تخصص:
خانواده
، املاک
، معاملات
، اجاره
، ارث – وصیت
، امور حسبی
، شرکت
، تجاری
، جرایم
، قاچاق
، تعزیرات
، زندان – عفو
، شهرداری
، ثبت
، مالیات
، بیمه
، کار
، دادرسی
، اجرا
، متفرقه
، بین الملل
، داوری
، مراجع
، سایر مقررات

وکیل پایه یک دادگستری


فارس – شیراز

زمان پاسخگویی حداکثر 24 ساعت

تخصص:
خانواده
، املاک
، معاملات
، اجاره
، ارث – وصیت
، امور حسبی
، شرکت
، تجاری
، جرایم
، قاچاق
، تعزیرات
، زندان – عفو
، ثبت
، مالیات
، بیمه
، کار
، دادرسی
، اجرا
، متفرقه
، بین الملل
، داوری
، مراجع
، سایر مقررات

وکیل پایه یک دادگستری


فارس – شیراز

زمان پاسخگویی حداکثر 3 ساعت


تخصص:

وکیل پایه یک دادگستری


فارس – شیراز

زمان پاسخگویی حداکثر 3 ساعت


تخصص:

وکیل پایه یک دادگستری


فارس – شیراز

زمان پاسخگویی حداکثر 3 ساعت


تخصص:

وکیل پایه یک دادگستری


فارس – شیراز

زمان پاسخگویی حداکثر 2 ساعت

تخصص:
خانواده
، املاک
، معاملات
، تجاری
، جرایم
، بین الملل
، داوری

وکیل پایه یک دادگستری


فارس – جهرم

زمان پاسخگویی حداکثر 3 ساعت


تخصص:

وکیل پایه یک دادگستری


فارس – شیراز

زمان پاسخگویی حداکثر 3 ساعت


تخصص:

وکیل پایه یک دادگستری


فارس – شیراز

زمان پاسخگویی حداکثر 3 ساعت


تخصص:

وکیل پایه یک دادگستری


فارس – شیراز

زمان پاسخگویی حداکثر 3 ساعت

تخصص:
خانواده
، املاک
، معاملات
، اجاره
، ارث – وصیت
، امور حسبی
، شرکت
، تجاری
، جرایم
، قاچاق
، تعزیرات
، زندان – عفو
، شهرداری
، ثبت
، دادرسی
، اجرا
، متفرقه
، بین الملل
، مراجع
، سایر مقررات

کپی رایت © 2020 – مشاوره حقوقی آنلاین

طراحی و اجرا: ساونگ

این وب سایت در ستاد ساماندهی وزارت ارشاد به ثبت رسیده و تمامی خدمات آن دارای مجوز لازم از مراجع ذیربط بوده و فعالیت های آن تابع قوانین و مقررات جمهوری اسلامی ایران می باشد.

آگاهی رسانی مشاور کار

مشاور کار تلاش می نماید با رویکردی تخصصی در زمینه روابط کار ، دعاوی و اختلافات کارگری و کارفرمایی از طریق وکلاء و مشاوران با تجربه در حداقل زمان و با کمترین هزینه اقدام به آگاهی رسانی و خدمات رسانی نماید.

مشاوره تلفنی اداره کار شیراز

خدمات مشاور کار برای دفاع از حقوق و منافع شما

قرارداد استخدام به قراردادی رسمی گفته می شود که ما بین کارفرما و کارمند یا کارگر بسته می شود و در این قرارداد تمامی شرایط همکاری ذکر برای جلوگیری از هر گونه مشکل در آینده قید و مشخص می شود .

این قرارداد شامل انتظاراتی است که طرفین از یک دیگر در طول مدت همکاری دارند و تمامی شرایط در آن ذکر شده همچنین در صورت بروز خسارت نیز باید شرایط جبران خسارت نیز در آن ذکر گردد . قرارداد استخدام معمولا برای یک بازه زمانی مشخص بسته می شود و معمولا مدت قراردادی که در قرارداد ذکر می شود یکسال است .

به منظور جلوگیری از اشتباهات احتمالی بهترین کار این است که از یک وکیل اداره کار برای عقد قرارداد خود کمک بگیرید زیرا همانطور که در بالا نیز ذکر شد مشاور اداره کار  تسلط بیشتری روی این موضوع دارد . برای انتخاب یک وکیل مناسب شما می توانید ملاک های زیر را مدنظر قرار دهید .

تهران-جردن– خیابان بابک بهرامی– پلاك 11– واحد 5

021-88677296 و 09121950162

شنبه تا چهارشنبه: 9:00 – 18:00

اگر با جستجوی وکیل اداره کار شیراز به این صفحه وارد شده اید یا اگر برای مساله حقوقی کسی را می خواهید که می توان او را زیر عنوان وکیل اداره کار شیراز تعریف کرد، همین صفحه را مرور کنید. دادراه تمام وکیل های مرتبط با عنوان وکیل اداره کار شیراز اعم از وکیل پایه یک کانون وکلا یا وکیل پایه یک قوه قضاییه و یا وکیل پایه دو قوه قضائیه را در این صفحه لیست کرده است. اگر خودتان به وکیلی همخوان با عبارت توصیفی وکیل اداره کار شیراز نیاز ندارید و کسی دیگری را می شناسید که به چنین وکیلی نیاز دارد می توانید لینک صفحه وکیل اداره کار شیراز یعنی همین صفحه را برای او ارسال کنید. برای جستجوی وکیل های دیگر با عبارت های توصیفی غیر از وکیل اداره کار شیراز نیز می توانید به صفحه لیست وکلای دادراه مراجعه کنید.

توجه عنوان وکیل اداره کار شیراز با توجه به تخصص پیش فرض انتخاب شده توسط وکیل و شهر اظهار شده توسط او درج شده است. دادراه لزوما به تجارب قبلی وکیل در این زمینه دسترسی ندارد. شما بهتر است ضمن مطالعه صفحه شخصی وکیل، سوابق و مشاوره‌های رایگان او را نیز مطالعه کنید. علاوه بر این از سایر روش‌های مورد نظر خودتان برای اطمینان یافتن از میزان اعتبار عبارت وکیل اداره کار شیراز در توصیف این وکیل اطمینان یابید.

تهران، خیابان ولیعصر، بالاتر از پارک ساعی، کوچه 34، پلاک 4

تلفن: 02188106553

مشاوره تلفنی اداره کار شیراز

ایمیل: info@dadrah.ir

ایمیل شکایات: report@dadrah.ir

© تمام حقوق این وبسایت برای مالک آن محفوظ می باشد. حق چاپ و نشر مطالب این وبسایت به صورت الکترونیکی یا غیر الکترونیکی محفوظ می باشد.

وکیل اداره کار چه شرایطی دارد؟ در حالی مرکز آمار تعداد رسمی بیکاران را ۳.۲ میلیون نفر اعلام می‌‌کند که با احتساب کسانی که اشتغال ناقص دارند، جمعیت واقعی بیکاران به مرز ۶ میلیون نفر می‌رسد. این خبر نگران کننده و چالش برانگیزی برای تمامی مسئولان ذی ربط و مردم ایران می‌باشد که در خرداد ماه سال ۱۳۹۷ توسط خبرگزاری رسمی تسنیم مخابره شد. تعداد بیکاران کشورمان با احتساب اشخاصی که به مشاغل کاذب و نیمه وقت روی آورده‌اند به مرز ۶ میلیون نفر رسیده است.

با این آمار به خوبی اوضاع نابسمان مبحث اشتغال کارجویان مشخص می‌شود و قطعا نیاز به چاره جویی اساس توسط مسئولان و کارشناسان صاحب نظر می‌باشد.

ولی آیا مشکل کار و کارگران در همین حد است؟

متاسفانه خیر. حتی کارگرانی که با هزاران امید و برنامه ریزی، مبادرت به اشتغال در صنایع، شرکتها و دیگر بخش‌های تولیدی و خدماتی می‌نمایند؛ دچار مشکلاتی در رابطه کارگری و کارفرمایی هستند که غیر قابل انکار می‌باشد.

مشاوره تلفنی اداره کار شیراز

موضوعات مهمی همچون؛ عدم پرداخت حقوق، عیدی، سنوات، بیمه و… بخشی از مهم‌ترین مشکلات و مخاطرات کارگران محترم با کارفرمایان‌شان می‌باشد که به دلیل عدم شناخت کافی از قوانین از جانب کارگران، زمینه ساز دعوی های حقوقی می‌شود.

البته شایان ذکر است که؛ بخش زیادی از کارفرمایان به رابطه کارگری و کارفرمایی و رعایت قوانین احترام گذاشته و جهت رفاه حال کارگران، اقدامات به نسبت خوبی انجام داده‌اند ولی تعداد قابل توجهی از کارفرمایان به دلیل نا آگاهی کارگران از قوانین و مقررات اداره کار، حق و حقوق کارگران را در مواردی ضایع می‌نمایند.

در اغلب موارد به دلیل اینکه کارگران عزیز شناخت مناسبی از قوانین اداره کار و رابطه کارگری کارفرمایی ندارند؛ نمی‌توان با طرح دعوی در اداره کار، از حق و حق خود به درستی دفاع نمایند.

به همین دلیل، وکیل اداره کار به عنوان نماینده قانونی کارگران متقاضی عمل نموده و با توجه به تخصص و تسلطی که از قوانین و مقررات دارد، نسبت به احقاق حق موکلان خود اقدام می‌نماید.

وکیل اداره کار به دلیل آگاهی داشتن از شرایط اقتصادی کارگران زحمت کش، حق الوکالت به مراتب کمتری نسبت به پرونده‌های دیگر دریافت می‌نماید که این مسئله، کمک حال کارگران قلمداد می‌شود.

در برخی از موارد؛ کارگر و کارفرما می‌توانند در خصوص حق و حقوق مربوطه، به نوعی تفاهم و توافق به دست آورند ولی در اکثر مواقع، این توافق حاصل نشده و کارگر اقدام به شکایت از کارفرما در نزد اداره تعاون، کار و رفاه اجتماعی می‌نماید. در بخش زیادی از شکایت‌های کارگران از کارفرمایان به دلیل عدم انعقاد قرارداد؛ کارگران نمی‌توانند، موضوع رابطه کارگری کارفرمایی را اثبات نمایند. بد نیست بدانید که؛ عدم انعقاد قرارداد از جانب کارفرما نیز به عنوان یک تخلف قانونی محسوب می‌شود.

همچنین در موارد زیادی دیده شده است که؛ کارفرمایان به دلیل سادگی و سهل انگاری کارگران، نسخه‌ای از قرارداد منعقد شده را در اختیار کارگر قرار نمی‌دهند که این عمل نیز خلاف مقررات است.

بطور کلی عدم در اختیار گذاشتن نسخه‌ای از قرارداد منعقد شده بین کارگر و کارفرما توسط کارفرمای مربوطه، این حق را برای کارگر به وجود می‌آورد که نسبت به شکایت در اداره کار اقدام نماید. ولی طبعا؛ اثبات این موضوع نیازمند تسلط حقوقی به قوانین اداره کار می‌باشد. بر همین اساس و ضرورت‌های احقاق حق کارگران محترم به عنوان قشر زحمت کش و محترم جامعه، وکیل اداره کار نسبت به مشاوره و قبول پرونده مربوطه بنا بر درخواست کارگر اقدام می‌نماید.

کلیه کارگران، کارمندان و نیروهای تحت قرارداد شخصیت‌های حقیقی و حقوقی؛ می‌توانند با مراجعه به دفتر وکیل اداره کار و انقاد قرارداد وکالت؛ نسبت به اعطای روند پیگیری شکایت خود از کارفرمای مربوطه به وکیل اداره کار اقدام نمایند.

وکیل اداره کار با تخصص و شناخت زیاد از قوانین و مقررات اداره کار؛ دادخواست طرح دعوی علیه کارفرما را تنظیم نموده و تا زمان صدور رای و احکام نهایی در کنار موکلان خود می‌باشد.

مهم‌ترین مسئله‌ای که کارگران در بدو شکایت از کارفرما بایستی نسبت به آن اقدام نمایند؛ بحث اثبات رابطه کارگری کارفرمایی است که مطابق ماده ۸۷  قانون آیین دادرسی کار، تعیین شده است.

ماده ۸۷  قانون آیین دادرسی کار: « ارایه دلایل و مدارک دال بر وجود رابطه کار فیمابین طرفین و میزان مزد و مزایای بالا‌تر از حداقل قانونی و میزان سابقه کار در کارگاه به عهده کارگر و ارایه دلایل و مدارک بر تادیه حقوق مذکور و یا عدم شمول مقررات قانون کار به رابطه طرفین به عهده کارفرماست.»

در بسیاری از موارد دیده شده است که؛ کارگران محترم نسبت به شکایت از کارفرما اقدام می‌نمایند و بعد از اینکه نتوانسته‌اند دفاع مناسبی از حق و حقوق خود در رابطه کارگری داشته باشند؛ به وکیل اداره کار مراجعه می‌نمایند. باید توجه داشته باشید که این عمل سبب پیچیدگی پرونده و کاهش شانس کسب نتیجه مطلوب برای کارگران محترم می‌شود.

بنابراین؛ توصیه گروه وکلای یاسا بر این موضوع است که؛ قبل از تنظیم دادخواست طرح دعوی از کارفرما، نسبت به کسب مشاوره حقوقی و یا در اختیار گرفتن وکیل اداره کار اقدام نمایید.

البته وکیل اداره کار در مراحل تجدید نظرخواهی نیز قادر به کسب نتیجه مطلوب برای شکایت کارگران از کارفرمایان خواهد بود.

کارفرما و تعهداتی که در چارچوب قانون کار دارد:

دو تعریف متداول و اساسی از کارفرما به وسیله اداره تعاون، کار و رفاه اجتماعی و  سازمان تامین اجتماعی ارائه شده است که تفاوتی چندانی نسبت به یکدیگر ندارند و فقط از نظر الفاظ و ادبیات جاری، حائز تفاوت می‌باشند.

تعریف کارفرما بر اساس ماده شماره ۳ قانون کار و امور اجتماعی اداره تعاون، کار و رفاه اجتماعی:

« کارفرما شخصیتی حقیقی یا حقوقی است که کارگر به درخواست و به حساب او در مقابل دریافت حق السعی کار می‌کند. مدیران و مسئولان و به طور عموم کلیه کسانی که عهده دار اداره کارگاه‌ها هستند، نماینده کارفرما محسوب می‌شوند و کارفرما مسئول کلیه تعهداتی است که نمایندگان مذکور در قبال کارگر به عهده می‌گیرند. در صورتی که نماینده کارفرما خارج از اختیارات خود، متعهد نشود و کارفرما آن را نپذیرد، در مقابل کارفرما ضامن است.»

«کارفرما شخصیتی حقیقی یا حقوقی است که بیمه شده به دستور یا به حساب او کار می‌کند. کلیه کسانی که به عنوان مدیر یا مسئول عهده دار اداره کارگاه‌ها هستند نماینده کارفرما محسوب می‌شوند و کارفرما مسئول انجام کلیه تعهداتی است که نمایندگان مذکور در قبال بیمه شده به عهده می‌گیرند.»

طبق این تعاریف؛ به خوبی رابطه کارفرما و کارگری مشخص بوده و طی قراردادی که کارفرما با کارگر منعقد می‌سازد؛ تعهدات و شرح وظایف طرفین به صورت صریح و شفاف تعیین می‌شود.

مواد قانونی دیگری نیز به جزئیات روابط دو جانبه کارفرما و کارگر اشاره می‌نماید که بیان آن در چارچوب این نوشتار گروه وکلای یاسا نمی‌گنجد.

بر اساس ماده شماره ۷ قانون اداره تعاون، کار و رفاه اجتماعی؛ قرارداد کار به این صورت تعریف می‌شود:

«قرارداد کار عبارت است از قرارداد کتبی یا شفاهی که به موجب آن کارگر در قبال دریافت حق ‌السعی کاری را برای مدت موقت یا مدت غیر ‌موقت برای کارفرما انجام می‌دهد.»

همچنین این ماده قانونی شامل دو تبصره ذیل نیز می‌باشد:

‌تبصره شماره ۱: «حداکثر مدت موقت برای کارهایی که طبیعت آنها جنبه غیر مستمر دارد توسط  وزارت کار و امور اجتماعی تهیه و به تصویب هیأت وزیران خواهد رسید.»

‌تبصره شماره ۲: «در کارهایی که طبع آنها جنبه مستمر دارد. در صورتی که مدتی در قرارداد ذکر نشود، قرارداد دائمی تلقی می‌شود.»

الزامات قرارداد کار بر اساس قانون کار اداره تعاون، کار و رفاه اجتماعی:

قرارداد کار نیز همچون دیگر عقود و قراردادها، شامل ویژگی‌ها و شروطی بنیادی می‌باشد که بایستی از جانب طرفین قرارداد رعایت شود.

در ماده‌های ۹ و ۱۰ قانون کار؛ در مورد ویژگی‌ها و الزاماتی که متوجه قرارداد کار بین کارفرما و کارجو می‌باشد، تعیین و تکلیف شده است. طبعا قراردادهای کاری که فاقد هر یک از ویژگی‌های ذیل باشند، از نظر قانونی دارای نقص و اشکال هستند.

برای صحت قرارداد کار در زمان بستن قرارداد رعایت شرایط ذیل الزامی است:

‌الف – مشروعیت مورد قرارداد

ب – معین بودن موضوع قرارداد

مشاوره تلفنی اداره کار شیراز

ج – عدم ممنوعیت قانونی و شرعی طرفین در تصرف اموال یا انجام کار مورد نظر.

‌تبصره – اصل بر صحت کلیه قراردادهای کار است، مگر آن که بطلان آنها در مراجع ذی‌ صلاح به اثبات برسد.

ماده شماره ۱۰ قانون کار:

قرارداد کار علاوه بر مشخصات دقیق طرفین، باید حاوی موارد ذیل باشد:

‌الف – نوع کار یا حرفه یا وظیفه‌ای که کارگر باید به آن اشتغال یابد

ب – حقوق یا مزد مبنا و لواحق آن

ج – ساعات کار، تعطیلات و مرخصی‌ها

‌د – محل انجام کار

ه – تاریخ انعقاد قرارداد

‌و – مدت قرارداد، چنانچه کار برای مدت معین باشد

‌ز – موارد دیگری که عرف و عادت شغل یا محل، ایجاب نماید.

همچنین تبصره ماده ۱۰ قانون کار تعیین می‌نماید که:

« در مواردی که قرارداد کار کتبی باشد قرارداد در چهار نسخه تنظیم می‌‌گردد که یک نسخه از آن به اداره کار محل و یک نسخه نزد کارگر و‌یک نسخه نزد کارفرما و نسخه دیگر در اختیار شورای اسلامی کار و در کارگاه‌های فاقد شورا در اختیار نماینده کارگر قرار می‌گیرد.»

در برخی از موارد؛ کارجو مربوطه فاقد توانایی‌های لازم در خصوص کار مد نظر می‌باشد و نیاز به فراگیری آموزش‌های معینی دارد. در این موارد نیز قانون با عنوان دوره‌های آموزشی در چارچوب ماده ۱۱ قانون کار، تعیین و تکلیف کرده است.

« طرفین می‌‌توانند با توافق یکدیگر مدتی را به نام دوره آزمایشی کار تعیین نمایند. در خلال این دوره هر یک از طرفین حق دارد، بدون اخطار قبلی و بی‌ آنکه الزام به پرداخت خسارات داشته باشد، رابطه کار را قطع نماید. در صورتی که قطع رابطه کار از طرف کارفرما باشد وی ملزم به پرداخت حقوق تمام دوره آزمایشی خواهد بود و چنانچه کارگر رابطه کار را قطع نماید کارگر فقط مستحق دریافت حقوق مدت انجام کار خواهد بود.

‌تبصره : مدت دوره آزمایشی باید در قرارداد کار مشخص شود. حداکثر این مدت برای کارگران ساده و نیمه ماهر یک ماه و برای کارگران ماهر و‌ دارای تخصص سطح بالا سه ماه می‌باشد.

همچنین در مواد دیگری از قانون کار؛ به خوبی در خصوص حق و تکالیف کارگر و کارفرما تعیین و تکلیف شده است.

توصیه تیم حقوقی گروه وکلای یاسا به کارگران محترمی که در بدو امضاء قرارداد با کارفرمایان محترم هستند؛ این است که با مطالعه قانون کار و کسب مشاوره از اشخاص واجد تخصص لازم همچون وکیل اداره کار ، قرارداد کار مناسبی منعقد سازند تا در مورد مسائلی همچون؛ بیمه، عیدی، حقوق، پاداش، سنوات و… دچار مشکل نشوند.

همچنین در مواردی که اختلافاتی با کارفرمایان در بحث مسائل عنوان شده دارید؛ می توانید با وکیل اداره کار گروه وکلای یاسا تماس حاصل کرده و ضمن دریافت مشاوره حقوقی از شرایط انعقاد عقد وکالت مطلع شوید.

«دپارتمان های تخصص گروه وکلای یاسا؛ گامی نوین در خدمات دهی حقوقی در ایران.»

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نام

ایمیل

وبسایت


ذخیره نام، ایمیل و وبسایت من در مرورگر برای زمانی که دوباره دیدگاهی می‌نویسم.


مشاوره تلفنی اداره کار شیراز
مشاوره تلفنی اداره کار شیراز
0

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *