هرچند که قارچ ها جزو سبزیجات هستند ولی خواص تغذیه ای آنها مثل خاصیت گوشت و حبوبات است . برای اطلاعات بیشتر با دلگرم همراه شوید .
برخلاف تصور عامه که قارچ باید حتما سفید رنگ باشد قارچ کرم نیز دارای مرغوبیت است به همین دلیل نمیتوان رنگ قارچ را دلیلی برای سالم بودن یا ناسالمی آن دانست.
یکی دیگر از راه های تشخیص قارچ سالم را سنگین بودن آن است و قارچ باید دارای وزن مشخصی باشد و قارچ سبک کیفیت لازم را ندارد.چطور بفهمیم قارچ خراب شده
وجود برخی از لکههای قهوهای رنگ (لکه باکتریایی) که روی کلاهک قارچ به وجود میآید عاملی برای کاهش کیفیت قارچ است اما اگر قارچ به صورت پخته مصرف شود این لکهها آسیبی را به انسان وارد نمیکنند.
کلاهک قارچ باید بسته باشد چراکه تمام ارزش غذایی قارچ در پردههای قهوهای مایل به سیاه زیر قارچ نهفته است که اگر روی کلاهک شکافی ایجاد شود موجب کاهش ارزش غذایی قارچ میشود.
طریقه شناسایی قارچ سمی از غیرسمی سبک بودن است. قارچ سمی معمولا خیلی زود شکسته میشود اما بهطور کلی راه تشخیص قارچ سمی ممکن نیست به همین دلیل توصیه میشود از قارچهای خودرو استفاده نشود.
بیشتر بخوانید :
چگونه سیب زمینی را نگهداری کنیم تا خراب نشود؟
بهترین شیوه برای نگهداری تخم مرغ تازه در یخچال
از کجا متوجه شویم که تخم مرغ خراب است؟
گردآوری شده مجله ی دلگرم
مریم امینی
1- اگر قارچ مصرف می کنید، بخوانید – عصر ایران
21 مه 2013 … اگر تیغه های زیر کلاهک از یکدیگر فاصله داشته و باز باشد، نشانه … توجه داشته
باشید قارچ ترکیبی یکپارچه است و اگر پایه آن کنده یا جدا شود زود خراب خواهد شد. ….
این را هم بدانید فرآیند پختن باعث خنثی شدن مواد سمی قارچ نمی شود.
2- نکاتی در مورد قارچ های خوراکی
هنگام خرید قارچ دقت کنید که کلاهک های قارچ سفت تر و سخت باشد و روی آن لکه های
قهوه … قارچ ها درون کیسه های نایلونی به علت تعریق،زودتر نرم و فاسد می شود به هر حال
…
3- لکه های سبزرنگ روی مایع | قارچ کفیر
چطور بفهمیم قارچ خراب شده
20 ژانویه 2015 … شیری که استفاده نموده اید نزدیک به فاسد شدن بوده باشد یعنی کمتر از 1 … می
نمائیم مانند هر ماده غذائی دیگر با دیدن هرگونه نشانه ظاهری فاسد شدگی و …
4- تشخیص قارچ سالم – ایران حال دات کام
قارچ باید سفید ، یکنواخت، سالم و پایه ی آن به کلاهک به طور کامل چسبیده باشد؛ قارچ های آسیب دیده لکه دار، ترک خورده، پلاسیده و تغییر رنگ داده مرغوب نیستند.
5- قارچ- هایپرکلابز
4- عمل پختن باعث خنثی شدن مواد سمی موجود در برخی از قارچهای سمی میشود، اما در … (هر
چه نشانه های مسمومیت دیرتر بروز یابند، خطر آسیب جدی به ارگانهای حیاتی بدن و …
این قارچها بنام فرشته مرگ یا فرشته های فاسد کننده لقب یافتهاند و اثر این قارچ و …
6- نحوه انتخاب، نگهداری و پخت قارچ: – تالار فرهنگی هنری جی تاک
3 ا کتبر 2009 … 3-چنانچه قسمت تیغه های لامل از یکدیگر فاصله داشته و باز باشند نشانه … چراکه قارچها
درون بسته بندی آب جذب کرده و روند فاسد شدن آنها تسریع میشود.
7- سلام خسته نباشین.ما مدتی هست از قارچ کفیر برای درست کردن دوغ …
اما قارچ ها به مدت 5 روز در یخچال درون آب باقی مانده بودند.اما سیاه نشده بودند.(خراب نشده
بودند).آیا از نظر شما قارچ ها قابل استفاده هستند.اگر خراب هستند نشانه های خرابی را …
8- مردمان – پورتال جوانان ایرانی | قارچهای خوراکی و خواص آنها
(هر چه نشانه های مسمومیت دیرتر بروز یابند، خطر آسیب جدی به ارگانهای حیاتی بدن و
مرگ … چراکه قارچها درون بسته بندی آب جذب کرده و روند فاسد شدن آنها تسریع میشود.
9- انواع و خواص قارچ های خوراکی | خبرگزاری پردیس
قارچ های خوراکی (mushrooms) در واقع میوه، و بخش تولید مثل کننده و هاگ ساز قارچهای
… (هر چه نشانه های مسمومیت دیرتر بروز یابند، خطر آسیب جدی به ارگانهای حیاتی بدن
و … چراکه قارچها درون بسته بندی آب جذب کرده و روند فاسد شدن آنها تسریع میشود.
10- علائم خراب شدن قارچ – مجله اینترنتی آل وبز | allwebs.ir
علائم خراب شدن قارچ. سلامت … روش های بسیار برای از بین بردن موهای زائد وجود دارد
مثل : اپیلاسیون ، استفاده از ماسک ها و سایر درمانهای خانگی . … مشکل ساز شدن تاتو.
11- کسی قارچ کفیر نداره؟سوال دارم – صفحه 1 – نی نی سایت
میدونید علامت خرابی قارچ چیه؟اگر خراب شده باشه بخوریم چی میشه؟ممنونم مهربونا …
فکر کنم وقتی خراب بشه دیگه کفیر درست نمی شه.ماله من مثل اولش زرده کم … برای
سلامتی مسافرکوچولوی من و همه ی بچه های دنیا صلوات مبارک باشه :).
12- جلوگیری از سیاه شدن سیب، موز، سیبزمینی و قارچ
جهت جلوگیری از سیاه شدن موز، سیب و قارچ نیز باز هم چارهِ کار استفاده از چند قطره …
طریقه نگهداری گوشت های چرخ کرده · عواقب نگهداری میوه و سبزی نشسته در یخچال …
13- چگونه از سیاه شدن سیب،موز و قارچ جلوگیری کنیم؟ -آکا – آکاایران
14 دسامبر 2013 … این مسئله هنگام پوست کندن سیبزمینی هم تا زمان سرخ کردنش صادق است. بیشتر
خانمهای خانهدار از سیاه شدن و تغییر رنگ قارچ هم پس از شستشو یا …
14- نشانههای فساد ماست چیست؟ – بیتوته
علائم فساد ماست,نشانه های فاسد شدن ماست,شناخت ماست فاسد,روش نگهداری ماست,مدت
زمان نگهداری ماست,میکروب های موجود در … روش های مصرف قارچ, مراحل نگهداری از قارچ …
15- نشانه های خراب شدن قارچ – لینک گردی
انتخاب یک نام خوب، آغاز یک تجارت خوب است . در صورت نیاز به هر یک از دامنه ها
میتوانید قیمت …
16- نکات بهداشتی در تهیه و نگهداری گوشت قرمز-روز ششم هفته سلامت …
25 آوریل 2015 … � شل شدن بیش از اندازه، لزج و چسبناک بودن گوشت، نشانه خرابی آن است. … � وجود
لکه های کوچک سفید رنگ قارچی برروی لاشه، نشانه فاسد بودن …
17- آشنایی با نوشیدنی کفیر و خواص آن – وبسایت تخصصی ام اس سنتر
کفیر یک نوع ماست نوشیدنی است که خاستگاه آن کوه های قفقاز واقع در اتحادیه …
هیچگاه ظرف محتوی شیر و قارچ را به دلیل مسافرت ، ترس از فاسد شدن در محیط … از نشانه های تخمیر کامل : دلمه شدن شیر در بالای ظرف ، جمع شدن مایع شبیه به …
18- برخی نشانهها در پرورش قارچ صدفی – ماه تابان
شناخت علائم در پرورش قارچ بسیار مهم است و می تواند جلوی زیان تولیدکننده را
بگیرد. … نشـانه ی عدم رعایت بهداشت در هنگام ساخت کمپوست، وجود رطوبت زیاد در آن و
عدم تهویه … کیسه های پلاستیکی با جنس ضخیم نیز می توانند موجب جدا شدن
کمپوست از … یا این که شما موارد بهداشتی را به خوبی رعایت نکرده اید و باعث خراب شدن بذر شده.
19- تهیه ی دوغ کفیر(kefir)
جدیدترین پیامک های تبریک ماه مبارک رمضان ۹۲ [ ۲۶م تیر ۱۳۹۲ ] ….. به همین دلیل
توصیه من این است که پس از جدا شدن نوشیدنی از قارچ در آخر یک بار دیگه از یک ….
رنگشونم یذره یذره یدذه به صورتی خیلی خیلی روشن تبدیل شده ممکنه خراب شده باشن
؟
20- نشانه های قارچ با کیفیت – نیک صالحی
تشخیص قارچ های باکیفیت ، نحوه خرید قارچ ، خواص قارچ ، تشخیص قارچ های سمی و
غیر سمی … آشنایی با نشانه های ارضا شدن زنان به بهبود رابطه جنسی کمک میکند.چطور بفهمیم قارچ خراب شده
21- علایم و راه های درمان مسمومیت غذایی – بولتن نیوز
مرگ ( بیشتر در اثر قارچ های سمی، سم موجود در برخی ماهی ها و یا ماهی خراب یا
بوتولیسم) … بود مصرف کردم نتیجش؟24ساعت تمام ماهیچه های شکمی منقبض شدن
بادرد شدید.
22- طرز صحیح تهیه محصول – فروش قـــارچ کفیر
3- برای تهیه 1 لیتر دوغ یا ماست کفیر میبایست 30 گرم دانه های قارچ کفیر را به 1
لیتر … هیچگاه ظرف محتوی شیر و قارچ را به دلیل مسافرت ، ترس از فاسد شدن در محیط
… 5- بعد از مشاهده نشانه های تخمیر ، ظرف را به خوبی تکان داده تا تمام محتویات داخل …
23- دوغ کفیر(kefir) – آشپزخانه
شرط اول درست کردن کفیر داشتن قارچ سفید رنگی است که فقط در شیر زنده می ….
دوغ کفیر خیلی خوشمزه است مخصوصا اگر کمی غلیظ و با سبزی های خشک معطر آماده
کنید . ….. خراب شدن قارچها ست یعنی اینکه اگر قارچ در سطح قرارمی گیرند خراب شده
اند.
24- طرز تهیه محصولات کفیر از جمله دوغ کفیر و ماست کفیر در منزل …
3- برای تهیه 1 لیتر دوغ یا ماست کفیر باید 30 تا 40 گرم دانه های قارچ کفیر رو به
1 … هیچ وقت ظرف محتوی شیر و قارچ رو به دلیل مسافرت یا ترس از فاسد شدن در محیط
…… ادرار رو زیاد کرده واین خود نشانه ی اینه که برای کلیه ها وسیستم اداری مفید است.
25- همه چیز در باره قارچ
آن بخش از اندام های قارچ را که به پرورش دهندگان هنگام کشت در بستر مورد استفاده قرار
می دهند در …. این ترکیب با تبدیل شدن به اسیداوریک طی فرآیند سوخت و ساز میزان …
محکم نبندید زیرا با به وجود آمدن رطوبت در پاکت قارچها به سرعت خراب میشوند. ….. (هر
چه نشانه های مسمومیت دیرتر بروز یابند، خطر آسیب جدی به ارگانهای حیاتی بدن و …
26- علائم خراب شدن ماست
علائم خراب شدن ماست ایران مطلب : ماست بعد از گذشت تاریخ انقضا طعمی ترش پیدا
میکند. البته خوردن ماست ترش هیچ ضرری ندارد اما فایدهای هم به بدن نمیرساند. از ماست
…
27- نکات بهداشتی در رابطه با گوشت مرغ – کدبانوی ایرانی
بوی بد نشانه فاسد بودن گوشت است. … آثار سوختگی ناشی از انجماد (لکه هایی با
رنگ سفید گچی تا خاکستری) و یا قارچ زدگی (لکه های رنگی ناشی از رشد قارچ) باشد
.
28- سفید شدن تخم دیسکس های مولد – آکواریوم ماهی طوطی کاسکو دیسکس فلاورهورن
وجود عفونت های قارچی و باکتریایی ( معمولا قارچی) باعث آلوده شدن تخم ها خواهد شد. …
این خود نشانه وجود مشکل در آب برای تخم های دیسکس است. … از بارور سازی تخم های
دیسکس و د نتیجه سفید شدن و خراب شدن تخم های ماهی دیسکس میگردد …
29- قارچ کومبوجا – آفتاب
علاوه بر این، قارچ کومبوجا عاملى مؤثر در جلوگیرى از سکتههاى قلبى شناخته شده و به
اعتقاد …. قارچ مىگیرد و از رشد قارچ جلوگیرى کرده و باعث کپک زدن و خراب شدن قارچ
کومبوجا مىگردد. ۱۷. مخمر قارچ کومبوجا را نباید به مادرانى که حامله هستند داد، زیرا
باعث ترش شدن … پیشرو یدک دیزل ژنراتور واردات قطعات اورجینال دیزل های کامینز.
30- آیا قارچ کفیر و کامبوجا (کومبوجا) ؛ قارچ معجزه گر برای درمان …
5 ا کتبر 2013 … ناگفته نماند که مصرف نگهدارنده های مصنوعی باعث ترش شدن این نوشیدنی می شود. …
امروزه در سراسر دنیا به عنوان نشانه ای از عشق، دوستی آن را به دوست ….. و از رشد قارچ
جلوگیرى کرده و باعث کپک زدن و خراب شدن قارچ کومبوجا مىگردد.
31- پاسخ به نظرات و پرسشها آموزش پرورش قارچ دکمه ای تاتاریخ 30/9/91 …
21 ژوئن 2013 … ممکنه کمپوستام خراب شده باشن و قارچ ندن؟ … 2ساقه های بعضیقارچها بلند شدن و
کلاهک کوچک مشکل از چیست همه اینطور نیستند … از اندازه هم باشد ، البته نشانه
برخی بیماری های هم میتواند باشد که در صورت بیشتر شدن باید مشکوک شد.
32- ناخن خوب ، ناخن خراب ، شناخت بیماری بدن از ظاهر ناخن و نگاه طب اسلامی و …
10 آگوست 2014 … 8= تغییر رنگ ناگهانی ناخن نشانه از عفونت قارچی میباشد. … 12= ناخن شکننده و
ترک خورده و جدا شدن های ناخن ها نشانه از تماس زیاد با آب داغ ، مشکلات …
33- بیماریهای قارچی ویروسی باکتریایی انگور ( تاک ، مو ، رز) – گولباخی …
9 مه 2013 … میسلیوم های قارچ نفوذ می کند روی برگ های مو لکه های سیاه رنگی ایجاد می کند ….
علائم عبارت است از کم شدن رشد ؛ زردی ؛ پژمردگی و کاهش محصول و نامر غوبی آن می
باشد . …. نشانه های بیماری روی تمام قسمت های سبز درختان به خصوص روی برگ ها، …..
جوانه های پیرتر بیماری به قسمت های داخلی پیش رفته چوب را خراب کرده و …
34- علایم ابتلا به قارچ ناخن چیست؟ – ایران ویج
14 آگوست 2012 … از جمله بیماری های شایع ناخن به خصوص ناخن پا، قارچ ناخن است. مهمان این هفته … درد
نداشتید؟ نه، بیشتر ظاهر ناخنم خراب شده بود. … شدن قارچ و کاهش احتمال سرایت، نه
تنها درمان را به موقع آغاز کند بلکه نکته های بهداشتی را هم رعایت کند.
35- نشانه های پاکی | موبایل خرید فروش – نشانههای فاسد شدن
به نظر میرسد که آلزایمر در اثر فاسد شدن … به همین دلیل یکی از نشانههای اصلی … نشانههای قارچ پوست در تابستان … نشانههای قارچ پوست … این بین همه غذا فاسد شده، …
36- نشانه ها و راه های درمان مسمومیت غذایی | کوکا
27 آوریل 2013 … علایم، نشانه ها و روش های درمانی مسمومیت غذایی چیست؟ … مرگ ( بیشتر در اثر قارچ های
سمی، سم موجود در برخی ماهی ها و یا ماهی خراب یا بوتولیسم); اختلالات کلیوی ( ای. …
روش های خانگی برای سفید شدن تیرگی زیر بغل، واژن و کشاله ران …
37- نشانه فساد شراب یا آبجو چیست؟ ماده… – مشروبات و اشنایی با طرز تهیه …
ماده تخمیری به چند صورت فاسد میشود. … همانگونه که در پرسش و پاسخ 5 ملاحظه
میکنید ، عوامل سرکه شدن شراب یا آبجو میتواند بطور تصادفی یا عمدی یا باز ماندن
درب بشکه تخمیر باشد. … بلافاصله پس از این واقعه محتویات بشکه های بزرگ (گاهی
تا 20000 لیتر) را با دقت و … در فساد قارچی گاهی ممکن است شراب بحالت خنثی درآید
.
38- راهنمای مشکلات کاکتوس | گل و گیاه کوثر
قارچی شدن; پوسیدگی … با توجه به اینکه کاکتوس ها اغلب بومی سرزمین های خشک
بوده اند برای بقا در شرایط … رنگ پریدگی کاکتوس و لاغر شدن ….. به کاکتوس
بزنند کاهش رشد قسمت ها بیرونی گیاه نشانه آسیب نماتد می باشد. ….. نمیخام خراب
بشن .
39- قارچ کامبوجا – حکیم تهرانی – مجموعه ای از بهترین های طب سنتی
18 آوریل 2013 … کامبوجا , همزیستی باکتریها و مخمرها که به “قارچ کامبوچا یا کومبوچا” معروف است . …
رگها را نرم میسازد و جریان خون را افزایش داده، باعث لاغر شدن و کنترل وزن بدن میگردد.
…. 4 لیتر آب ، 4 لیوان شکر) آیا به قارچ صدمه وارد شده و کارمان خراب میشود؟ …. باشد
بیمار می شود که نشانه هایی مانند لکه های آبی رنگ و کپک خواهد بود.
40- هر آنچه که لازم است از بامبو بدانید نگهداری بامبو
روش های نگهداری بامبو در آپارتمان تعداد بامبو, معانی تعداد بامبو, فرد بودن معانی
تعداد بامبو, دو شاخه ،نشانه ی عشق ازدواج ثروت. … خوردگیهای لزج مانند روی ساقه و
سفیدکها و سیاهکهای روی برگها علایم قارچها هستند. اگر بامبو دچار پوسیدگی ساقه …
زرد شدن برگها هم در اثر فشاری است که آفت وارده آورده و گیاه را ضعیف کردهاست. بهتر
است …
* لطفا در مورد ایجاد تاپیک و نظرسنجی قبل از ثبت دقت فرمایید زیرا امکان ویرایش و یا حذف مطلب بعد از ارسال وجود ندارد.
همچنین شما ملزم به رعایت
قوانین و مقررات
نینیسایت نیز میباشید.
* لطفا در مورد ایجاد تاپیک و نظرسنجی قبل از ثبت دقت فرمایید زیرا امکان ویرایش و یا حذف مطلب بعد از ارسال وجود ندارد.
همچنین شما ملزم به رعایت
قوانین و مقررات
نینیسایت نیز میباشید.
آیا میدانید در هفته ۳۶ بارداری باید برای ذخیره خون بندناف نوزادتان ثبتنام کنید؟!
کاربر گرامی جهت ارسال پست شما ملزم به رعایت
قوانین و مقررات
نینیسایت میباشید
چطور بفهمیم قارچ خراب شده
مطالب این سایت تنها جنبه اطلاع رسانی و
آموزشی داشته و توصیه پزشکی تخصصی تلقی نمی شوند و نباید آنها را جایگزین
مراجعه به پزشک جهت تشخیص و درمان دانست. لطفاً پیش از استفاده از سایت
صفحه
“شرایط استفاده از سایت”
را مطالعه فرمایید. استفاده از این سایت
بدان معناست که شما قبلاً صفحه “شرایط استفاده از سایت” را مطالعه کرده
و به مفاد آن واقفید. نقل مطالب این سایت با ذکر منبع و نشانی اینترنتی سایت بلامانع است
چجوری بفهمیم قارچی که میخواهیم بخوریم سالمه یا خراب🤔 👈روی قارچ کمی نمک بریزید اگر رنگ قارچ سیاه شد سالم است و اگر رنگ آن زرد شد خراب است و باید دور ریخته
بازدید شد منو بازدید کنید
جهت دریافت آخرین نسخه اپلیکیشن پارس فارس از منابع رسمی زیر اقدام نمایید :
آخرین اخبار پارس فارس را در صفحات اجتماعی دنبال کنید :
وجود آب و پروتئین زیاد در قارچ زمینه فساد این ماده غذایی با ارزش را فراهم می نماید و نگهداری ان را مشکل می سازد. قارچ تازه بیش از ۴۸ ساعت در دمای ۲۰ درج قابل نگهداری نیست ولی چنانچه آن را در دمای ۴ درجه نگهداری کنیم برای مدت …
وجود آب و پروتئین زیاد در قارچ زمینه فساد این ماده غذایی با ارزش را فراهم می نماید و نگهداری ان را مشکل می سازد. قارچ تازه بیش از ۴۸ ساعت در دمای ۲۰ درج قابل نگهداری نیست ولی چنانچه آن را در دمای ۴ درجه نگهداری کنیم برای مدت یک هفته سالم خواهد ماند.
در هوای گرم تایستان مدت نگهداری قارچ از این هم کمتر می شود و تقریبا بعد از ۲۴ ساعت دچار بخارزدگی شدید و زردی بیش از حد می شود موارد بالا درباره قارچ صدفی نسبت به قارچ دکمه ای مصداق بیشتری پیدا می کند و این قارچ از ماندگاری کمتری برخوردار است. چنانچه به واسطه عدم وجود بازار مناسب ، مجبور به نگهداری طولانی مدت تر قارچ شدیم، می توان قارچ را کنسرو، خشک یا منجمد کرد و یا در نمک نگهداری کرد و یا به صورت ترشی و مربا مورد استفاده قرار داد.چطور بفهمیم قارچ خراب شده
نکته هایی مهم که برای نگهداری از قارچ باید بدانید
برای نگهداری قارچ با تعداد و حجم بالا، روشهای مختلفی وجود دارد. اگر میخواهید قارچهای تازهای که خریداری کردهاید را برای مدت زمان طولانی نگهداری و حفظ کنید، تا هر زمان که خواستید از آنها استفاده کنید، میتوانید یکی از روشهای پیشنهادی ما را به کار بگیرید.
منجمد کردن قارچ
هر چند که می توان قارچ های تمیز شده را به مدت یک ماه در فریزر – ۲۰ درجه – نگهداری کرد ولی برای نگهداری دراز مدت قارچ در منزل ،بهتر است که به یکی از شیوه های زیر عمل نمود:
۱- قارچ ها را در یک پارچه توری می ریزند به مدت ۵ تا ۷ دقیقه در آب در حال جوش قرار می دهند و در نهایت پس از حذف آب اضافی با پهن کردن روی یک قطعه پارچه در فریزر منجمد می کنند.
۲- قارچ ها را ابتدا به مدت ۱۰ دقیقه بخارپز می کنند (به این ترتیب که آن ها را در زودپز حاوی ۱تا۲ سانتیمتر آب می ریزند و به دور از تماس مستقیم با آب قرار می دهند) آن گاه قارچ های بخار پز شده را با قرار دادن در هوای آزاد خنک و در نهایت منجمد می کنند.
۳- قارچ ها را تمیز می کنند و در روغن تفت می دهند. این قارچ ها در صورت نگهداری در ظروف در بسته برای چهار ماه در فریز قابل نگهداری هستند.
۴- قارچ ها را در کره ذوب شده می ریزند و سپس در فریزر منجمد می کنند.
سفید کردن در آب جوش
قارچ هایی که شسته اید را از ظرف آب سرد درآورید و بعد داخل آبکش بریزید و کمی آبکش را تکان دهید. بعد قارچ ها را به مدت ۱-۲ دقیقه در ظرف حاوی آب جوش بریزید و بعد دوباره آنها را آبکشی کنید و دوباره داخل آب سرد بریزید. این فرآیند را چند بار تکرار کنید ولی از پخته شدن قارچ ها در آب جوش جلوگیری کنید. بعد از سرد شدن قارچها آنها را آبکشی کنید.
به این ترتیب میتوانید تعداد انبوهی از قارچ را طی مدت زمان کوتاه ضدعفونی کرده و تمام لکهها و سیاهیهای چسبیده روی سطح آنها را از بین ببرید. زیرا طی فرآیند سرد و گرم کردن یک لایه از پوست قارچ جدا میشود و لایهی سفیدتر آن پدیدار میشود. در ضمن قارچ ها به حالت نیم پز در میآیند. حالا قارچ ها را داخل ظرفهای پلاستیکی فریزری بریزید و در فریزر قرار دهید. دقت کنید که ظرفها را خیلی پر نکنید تا طی فرآیند یخ زدن از ظرف بیرون نزنند.
هر بار که میخواهید سوپ درست کنید، محتویات یکی از ظرفها را داخل سوپ بیندازید. به این ترتیب هر موقع از سال و هر وقت که بخواهید در سوپ خود میتوانید قارچ بریزید و یا این که از آن در کنار سایر غذاها مثل استیک گوشت استفاده کنید. در روش سفید کردن قارچ با استفاده از روش سرد و گرم کردن و نیمپز کردن قارچها، عمل آنزیماتیک متوقف میشود و قارچها به حالت خمیری در نمیآیند. در ضمن تمام آلودگیهای آنها از بین میرود. این روش برای حجم بالای قارچ بهترین روش است و به سادگی طی مدت زمان کوتاهی انجام میشود. طعم اصلی آنها نیز تا حدود زیادی حفظ میشود.
نگهداری قارچ در نمک
استفاده از نمک یکی از قدیمی ترین روش نگهداری غذاهاست در مورد قارچ یک قسمت نمک با سه قسمت قارچ تمیز و تازه به صورت لایه لایه روی هم می ریزند و دقت می کنند که لایه آخر قارچ به طور کامل با نمک پوشیده شود.
بخار پز کردن قارچ
این روش شباهت زیادی به روش سفید کردن دارد فقط به جای آب داغ و آب سرد از بخار استفاده میشود. سبد مخصوص بخارپز کردن را به نحوی در ظرف آب جوش قرار دهید که در تماس با آب نباشد و روی آن قرار بگیرد. قارچها را به مدت ۲ دقیقه داخل سبد بریزید. سپس آنها را داخل آب سرد فرو ببرید و بعد آبکشی کنید. بخار آب جوش باعث تمیز شدن، نیمپز شدن و سفید شدن قارچها میشود.
قارچها را داخل ظرفهای کوچک پلاستیکی بریزید و آنها را داخل فریزر بگذارید. قارچها را میتوانید هر زمان که خواستید در سوپ و یا سایر غذاها مورد استفاده قرار دهید. این روش نیز بسیار راحت است و طعم و بافت قارچها در زمان نگهداری بیشتر حفظ میشود. فقط احتمال دارد که آلودگیهای روی سطح قارچها به اندازهی روش سفید کردن پاک نشوند.
ترشی قارچ
ابتدا قارچ ها را می شویند و سپس آب اضافی آن ها را حذف می کنند آنگاه در روغن و سرکه تفت می دهند. پس از سرد شدن همرا با ادویه جات در شیشه مناسب می ریزند و آن را با سرکه پر می کنند. روز بعد سرکه موجود در شیشه را در ظرفی دیگر می جوشانند و پس از سرد شدن به شیشه مربوطه برمی گردانند. این مرحله را یکبار دیگر در روز بعد تکرار می کنند. در نهایت نیز شیشه را با سرکه پر و برای مدتی در جای خنک نگهداری می کنند.
ر روش نگهداری قارچ با تفت دادن طعم قارچ به هنگام استفاده بسیار دلچسب است
تفت دادن قارچ
برای این کار، ابتدا قارچ را هر اندازه و شکلی که دوست دارید خرد کنید و بعد در روغن زیتون یا روغن گردو و یا کره سرخ کنید. فقط قارچها را مقداری تفت بدهید و از پختن آنها به طور کامل پرهیز کنید. سپس بگذارید قارچها سرد شوند. داخل بشقاب یا ظرف شیشهای بریزید. بعد از سرد شدن قارچها را به ظرفهای کوچکتر مخصوص فریزر منتقل کنید.
به هنگام استفاده قارچ ها را به همان شکل در سوپ بیندازید یا این که دوباره آنها را در روغن یا کره تفت دهید تا آمادهی مصرف شوند. مزیت استفاده از این روش در این است که طعم قارچ به هنگام استفاده بسیار دلچسب است و بسیار راحت هم مورد مصرف قرار میگیرد.
ولی در این روش هوای زیادی وارد ظرف فریزری میشود و هوا باعث میشود از کیفیت مادهای که فریزر میکنید، کاسته شود. برای جلوگیری از این مسئله به هنگام ریختن قارچها در ظرف کمی با قاشق به آنها فشار وارد کنید تا هوا از میان آنها خارج شود.
کنسرو کردن در منزل۱- قارچ ها را شسته و در شیشه های ۵۰۰ گرمی می ریزند به مدت ۱۰۰ دقیقه می جوشانند.
۲- ابتدا قارچ ها را می شویند سپس به هر کیلوگرم قارچ یک قاشق غذا خوری نمک اضافه می کنند و تفت می دهند. پس از سرد شدن قارچ ها آنها را در قوطی های مناسب می ریزند. درز قوطی ها را می بندند و به مدت یک ساعت می جوشانند.
۳- ابتدا قارچ ها را در محلول اسیدسیتریک یک درصد یا متا بی سولفات سدیم سه درصد می شویند. سپس به مدت دو دقیقه در آب جوش قرار می دهند و بی درنگ به آب نمک خنک یک درصد که حاوی ۰٫۵ تا ۱ درصد اسی سیتریک است منتقل می کنند آنگاه در شیشه های مناسب می ریزند و پس از پر کردن شیشه ها با آب نمک به مدت ۱۵-۲۰ دقیقه می جوشانند آب نمک مورد استفاده در شیشه ها با افزودن ۱۵ گرم نمک و ۱ گرم اسیدسیتریک یا اسیداسکوربیک به هر لیتر آب آماده می شود. قارچ های کنسرو شده به این صورت برای حداقل شش ماه در یخچال قابل نگهداری هستند.
یکی از قدیمیترین و سنتیترین روشها برای نگهداری قارچ در مدت زمان طولانی، خشک کردن است
خشک کردن قارچ
یکی از قدیمیترین و سنتیترین روشها برای نگهداری قارچ در مدت زمان طولانی، خشک کردن است، در این روش نیز تنوع زیادی وجود دارد. برخی آنها را با دستگاه خشککن، خشک میکنند و برخی با استفاده از نور خورشید و برخی هم از فر استفاده میکنند. روش های مختلف نتایج متفاوتی نیز دارند.
در این روش رطوبت قارچ را به کمتر از ۱۰ در صد می رسانند . سپس آن ها را در دمای حدود ۴ درجه نگه می دارند. اگر رطوبت قارچ خشک شده به ۲۰ درصد برسد رشد کپک ها و حشرات در آن آغاز می شود. هرچند خشک کردن کمک شایانی به حفظ کیفیت قارچ می کند ولی برخی از مواد غذایی موجود آسیب می بینند برای خشک کردن قارچ در منزل یکی از روش های زیر را مورد استفاده قرار میدهند:
۱- قارچ ها را در فاصله ۳۰تا۵۰ سانتی متری لامپ قرار می دهندتا خشک شود.۲- به صورت لایه لایه برش می دهند و در مقابل نور خورشید خشک می کنند.
قارچها را بعد از شستوشو قطعه قطعه کنید و بعد آنها را روی توری چیده و در معرض نور خورشید یا این که داخل فر با دمای ۱۰۰-۱۵۰ درجهی فارنهایت بگذارید تا قارچ ها بیشتر رطوبت خود را از دست بدهند. سپس آنها را در کیسه و ظرفهای کوچک بریزید.
۳- در یک حالت دیگر میتوانید قارچها را به مدت ۱۰ دقیقه در آب داغ یا آب گرم بریزید تا قارچها کمی باد کنند و گوشتالوتر شوند و بعد آن را به روش قبل خشک کنید و در ظرفهای کوچک نگهداری کنید.
با این روش قارچها هم راحتتر ذخیره و حفظ میشوند و هم راحتتر مورد استفاده قرار میگیرند، بدون آن که نیاز به تجهیزات خاص یا حتی فریزر باشد. اما با روش خشک کردن معمولاً قارچها بافت سفت تری پیدا میکنند. در اغلب مواقع قارچهایی که خشک شدهاند را نمیتوان تفت داد. گاهی اوقات پس از خشک شدن، طعم قارچها کمی تغییر میکند. گاه عطر و بوی قارچ از بین میرود.چطور بفهمیم قارچ خراب شده
چاشنی قارچ
یک نوع چاشنی خاص که میتوان آن را در کنار گوشت دنده، همبرگر، گوشت کبابی و یا حتی ماهی میل کرد. در یک کاسهی بزرگ، ۲ کیلوگرم قارچ ریز خردکرده، ۲ عدد فلفل دلمهای سبز خردکرده و ۱ عدد فلفل دلمه ای قرمز خردکرده را ترکیب کنید. ۲ قاشق سوپخوری نمک را نیز به آنها اضافه کنید.
از یک ظرف که درست به اندازهی این مواد است، استفاده کنید و مواد را در آن بریزید. یک بشقاب به اندازهی دهانهی ظرف روی آن بگذارید و یک وسیلهی سنگین را روی بشقاب بگذارید. مخلوط را یک شب در همان حالت نگه دارید. اکنون ۱ قاشق چایخوری دانهی فلفل سیاه و ۱ قاشق چایخوری دانهی خردل را در یک کیسهی پارچهای نازک بریزید و در آن را با نخ محکم ببندید.
حالا ۱ پیمانه شکر، ۱ پیمانه سرکه و کیسهی ادویه را در یک ظرف بریزید و بگذارید همگی با هم روی حرارت ملایم بجوشد. قارچهای مزهدار کرده را در صافی بریزید و با پشت قاشق آب اضافی آن را بگیرید و بعد آنها را داخل ظرف بریزید و بگذارید ۱۵ دقیقه با سایر مواد پخته شود. با قاشق قارچها را در یک ظرف شیشهای استریلیزه بریزید و بقیهی مواد را به آن اضافه کنید. ظرف را در یخچال نگهداری کنید. از این مقدار مواد ۳ پیمانه چاشنی به دست میآید.
پودر قارچ
قارچ را میتوان آن قدر ریز خرد کرد که به صورت پودر درآید، البته این کار وقتی انجام میشود که آن را کاملاً خشک کرده باشید. هر نوع از قارچها طعم خاص خود را دارند و بسته به طعم و مزهای که دارند در سسها، سوپها، ماهی، گوشت و مرغ مورد استفاده قرار میگیرند. پودر قارچ را میتوان ۴-۶ ماه نگهداری کرد.
٢ کیلوگرم قارچ خردکرده را خشک کنید. وقتی که تکههای قارچ نزدیک به خشک شدن هستند آنها را به ۲-۳ دستهی جدا تقسیم کنید و در سینی فر بگذارید. فر را با دمای ۳۰۰ درجهی سانتیگراد گرم کنید و سینی را داخل فر بگذارید تا قارچها داخل فر کباب شده و به رنگ طلایی درآیند.
بعد از آن که این تکهها سرد شدند، مقداری از آنها را در دستگاه غذاساز بریزید و بگذارید به خوبی خرد شوند و به حالت پودر درآیند. این کار را در مورد قارچهای دیگر نیز انجام دهید. سپس پودر قارچ را با ۱ قاشق چایخوری نمک، ۱ قاشق چایخوری پودر فلفل سیاه و ۲ قاشق چایخوری نشاستهی ذرت مخلوط کنید و در یک ظرف شیشهای بریزید و در ظرف را محکم ببندید. از این مقدار مواد ۱ پیمانه پودر قارچ به دست میآید.
با پخت مربا قارچ می توانید قارچ را به مدت طولانی نگهداری کنید
مربای قارچ
ابتدا یک کیلو گرم شکر را با ۱/۵ لیوان آب مخلوط می کنند و روی حرارت قوام می آورند سپس با یک پنجم کیلوگرم قارچ را به مدت ۲۰ دقیقه داخل شربت می جوشانند و چند دقیقه قبل از برداشتن، سه قاشق غذاخوری آب لیمو و مقداری مواد معطر به آن می افزایند.
کلیه حقوق مادی و معنوی اين سایت متعلق به میهن فال میباشد و هرگونه کپی برداری از آن بدون ذکر منبع حرام است.0