چطور خشم خود را کنترل کنیم

 
helpkade
چطور خشم خود را کنترل کنیم
چطور خشم خود را کنترل کنیم

راههای کنترل خشم به سبک مانترا روشی کاملا ساده است اما تاثیری فوق العاده خواهد داشت چرا که این روش ها در سراسر دنیا مورد استفاده قرار می گیرد و مورد تایید قرار گرفته اند. عصبانیت یکی از واکنش های عاطفی اساسی ما است و گاهی اوقات یک نشانه هشدار خوبی است که همه چیز در زندگی ما خوب نیست. در برخی موارد خشم “حق” شماست که احساسش کنید. خشم حس ما را از عدالت و مسئولیت اجتماعی کنترل می کند. این کار به ما کمک می کند تا به یکدیگر انگیزه دهیم تا مسئولیت پذیری، رفتاری انسانی تر و اخلاقی تر داشته باشیم. طبق یافته های یک پروژه تحقیقاتی در دانشگاه ایالتی آمریکا نشان می دهد که خشم می تواند به اندازه انگیزه دادن مردم به داوطلب به عنوان همدردی موثر باشد.چند مرحله و قدمی که در این بخش از نمناک وجود دارد می تواند به شما کمک کند تا در مورد پاسخ های خود به تفکر بیشتری بپردازید.تصمیم بگیرید که آیا می خواهید به شیوه عصبانی واکنش نشان دهید و اینکه آیا آن واکنش به بهترین شکل به شما خدمت خواهد کرد پس برای کنترل خشم با ما همراه شوید.

علت را شناسایی کنید:

چه چیزی دکمه عصبانیت شما را فشار می دهد؟ به عنوان مثال، وقتی خسته هستید، ناراحت هستید، شب خوب نخوابیده اید، یا کسی که با شما رفتار گستاخانه ای کند؟عوامل خارجی (دوست بی ادب) و عوامل داخلی (خود خسته شما) وجود دارند که وارد بازی می شوند.شما باید از این محرک ها آگاه باشید تا بفهمید چه شرایطی شما را به یک کشور عصبانی می فرستند.این مرحله اول مستلزم این است که تا حدی از آنچه در حال رخ دادن است آگاه باشید و تشخیص دهید که چه چیزی شما را خاموش می کند.

یک مانترا پیدا کنید که برایتان کارساز باشد.

چطور خشم خود را کنترل کنیم

وقتی انگیزه خود را تشخیص دادید، می توانید تصمیم بگیرید که آیا می خواهید به شکل منفی واکنش نشان دهید یا خیر ؛ اگر این کار را نکنید، باید یک جایگزین برای عصبانیتتان داشته باشید. توسعه مانترا آرام شخصی تان به جایگزین کردن عصبانیت و منفی ها با چیزهای دیگر کمک خواهد کرد. ذهن شما روی چیزی مثبت تر متمرکز می شود و زمانی که آرام و راحت هستید، مانترا خود را تمرین کنید تا هر زمان که نیاز دارید، توجه خود را به آن معطوف کنید.

تجربیات خود را تغییر دهید.

همه فیلترهای دنیا متفاوت هستند. این فیلترها باید به شما بگویند که کدام چارچوب ها، یا تفسیرهایی را باید برای هر رویداد داشته باشید.شما ممکن است دوست داشته باشید فریم های اطرافتان را فراموش کنید و بخواهید متفاوت باشید.یادگیری نحوه تغییر “فریم” می تواند به تغییر شکل یک تجربه کمک کند. شما می توانید یاد بگیرید که اهمیت چیزهایی را که در آنها استرس دارید، عصبانی می شوید یا ناراحت می شوید را با دیدی متفاوت در یک فریم جدید، به حداقل برسانید.

مراقب صحبت های منفی خود باشید:

این تفکر منفی است که منجر به طغیان های خشم بسیاری می شود. اغلب اوقات وقتی چیزی اتفاق می افتد که شما را ناراحت کند، ممکن است بعد از مدتی که به آن فکر می کنید دیگر مسئله بدی برایتان نباشد. بیایید یک مثال ساده را انتخاب کنیم؛ شما به خرید خواربار می روید و در محوطه پارکینگ یک فروشنده دیگر ، ناگهانان فضایی را که انتخاب کرده بودید، واردش می شود.

چه بی ادب! شما می خواهید چیزی به راننده بگویید، اما چون آن ها کمی ترسناک به نظر می رسند، در تمام مدت زمانی که از این “بی عدالتی” عصبانی می شوید، به کارهای خود ادامه می دهید.

حالا حواس خود را از تمام چیزهایی که می خواهید به آن فرد بگویید ، پرت می کنید، و فراموش کرده اید که بستنی مورد علاقه دخترتان را بخرید! وقتی او را می بینید و این را به او می گویید، به گریه می افتد و به شما می گوید که چه قدر پدر و مادری بدی هستید!شما این حادثه و فردی را که جای پارک شما را گرفت و این مشکلات را درست کرد را سرزنش می کنید سپس یک عضو خانواده می آید و کار دیگری انجام می دهد که شما را ناراحت می کند و اینجاست! خشم منفجر می شود.

اگر صحبت خود را در محوطه پارکینگ تغییر دهید، این چرخه می تواند متوقف شود “مردم گاهی بی ادبی می کنند، و فرد جای پارک مرا ندید و یا وانمود کرد که ندیده است. مجبور نیستم به او اجازه دهم روز مرا خراب کند ؛ من می توانم یک انتخاب دیگر داشته باشم. بله،این آزار دهنده است، اما ارزش ندارد مسائل مهم زندگی مرا خراب کند.”

 

اجازه دهید دیروز بگذرد:

دیروز واقعا گذشته است ؛ کاری که دیروز اتفاق افتاده لازم نیست روی امروزتان تاثیر بگذارد.اگر شما به درد، تنفر و یا عصبانیت خود فکر کنید، با گذشت هر روز بیشتر احساس تلخ و بدی خواهید کرد. کاری انجام شده ، انجام شده، رها کردنش نه تنها از لحاظ فیزیکی می تواند احساس خوبی داشته باشد، بلکه اگر انجام ندهید شما تنها خود را آزار می دهید. هر چه طولانی تر خشم خود را در درون جای دهید، بیشتر به شما نفوذ خواهد کرد. از خود بپرسید آیا این چیزی است که شما واقعا برای خود و افراد مهم زندگیتان اهمیت می دهید می دانید که ارزشش را ندارد، پس زندگی خود را با زندگی در گذشته هدر ندهید!

تمرین تنفس عمیق :

به جای اینکه به عصبانیت خود اجازه دهید تا خارج از کنترل شما قرار گیرد، هر بار که احساس عصبانیت می کنید، برای آرام کردن بدن و ذهنتان، به تمرین تکنیک های تنفس ساده عادت کنید.

این کاری است که باید در هنگام عصبانیت انجام دهید:

-آهسته نفس بکشید، اما نفس های عمیق بکشید تا واکنش استرسی که معمولا همراه با عصبانیت همراه است را خنثی کنید.

-یک کلمه یا عبارت آرامش بخش را تکرار کنید، که می تواند این موارد باشد ” آرام باش”، “بیخیال” یا “من کنترل خشم خود را در دست دارم”.

-بر روی عضلات خود فشار دهید و سپس آن ها را رها کنید.

از 1 تا 100 یا 100 تا 1 بشمارید:

شمارش معکوس می تواند مانع از اوج گرفتن شما شود این کار ذهن شما را از علت عصبانیت دور می کند و باعث می شود که شما در مورد چیز دیگری فکر کنید.عمل شمردن همچنین زمان عصبانیت را به تاخیر می اندازد که اغلب احساسات را کنترل می کند.شما حتی می توانید این کار را با نفس کشیدن آرام و عمیق انجام دهید که موثرتر می شود.

روی زمان حال تمرکز کنید:

هر وقت عصبانی میشوید، به گذشته نگاه نکنید ؛ با انجام این کار، ممکن است شکایات گذشته را به الان خود بیاورید در عوض توجه خود را بر آنچه در حال حاضر می توانید انجام دهید تمرکز کنید تا این مساله را حل کنید.

ماهیچه های سخت را آرام کنید:

نکته دیگر که می تواند به شما کمک کند به سرعت آرام شوید، ماساژ آرام مناطق تنشی است که معمولا شانه ها، گردن و پوست سر هستند.برای شانه ها، به سادگی آن ها را بچرخانید تا آرام شوند.برای رهایی از تنشی که در ناحیه گردن و سر شما ایجاد می شود، یک ماساژ ساده را انجام دهید تا گردش خون را بهبود ببخشید و در نتیجه ذهن خود را آرام کنید.

گوش دادن به موسیقی:

گوش دادن به موسیقی می تواند اعصاب خرد شده را تسکین دهد و شما را آرام کند.این کار با کمک به شما برای غربال کردن احساسات خشم و ناامیدی به شیوه ای سازنده کار می کند.

تغییر وضعیت:

دور کردن خود از منبع عصبانیت، چه مکان و چه شخص، یک مهارت مدیریت عصبانیت است که می توانید از آن برای آرام کردن خود استفاده کنید.برای انجام این کار، شما می توانید چشمان خود را ببندید و خود را به یک مکان آرام منتقل کنید و یا به سادگی حرکت کنید تا خشم شما بسوزد.

 

خشم نوعی هیجان روحی و عکس العمل طبیعی در برابر تهدید ، خطر و … است که به ما این اجازه را می دهد در شرایط بحرانی از خود دفاع کنیم. بنابراین عصبانیت برای بقا و پایداری انسان ها ضروری و اجتناب ناپذیر است، خشم می تواند یک رنجش و ناراحتی زودگذر باشد و یا یک عصبانیت تمام عیار از این رو همواره بین دو حالت جزئی و حاد (جنون) متغیر است. در هر حال پدیده ای کاملا طبیعی است و مانند سایر احساسات نشانه سلامت و تندرستی و عواطف انسانی می باشد، اما هنگامی که از کنترل خارج شود، می تواند به یک حس مخرب و ویرانگر تبدیل شود و پیامدهای ناگوار در محیط کار، روابط شخصی و در تمامی عرصه های زندگی شما بوجود آورد. طبق نظر دکتر چارلز اسپیلبرگر ، خشم نیز احساسی نظیر سایر احساسات انسان است که با ویژگی های روانشناسی اشخاص تغییر می کند. هنگامی که عصبانی می شوید آثار فیزیولوژیک خشم در بدن ظاهر می شود ، معلول های فیزیکی خشم شامل، تندشدن ضربان قلب، افزایش فشار خون و میزان آدرنالین در خون است. همیشه باید راهی برای از بین بردن عصبانیت پیدا کرد و فقط خودمان می توانیم به خودمان کمک کنیم زیرا عصبانیت باعث واکنش هایی می شود که اثرات آن قابل جبران نیست و برای سلامت بدن بسیار مضر است.

یکی از علل عصبانیت ریتم تنفسی است؛ در عصبانیت ریتم نفس کشیدن سریع و سخت می شود؛ در هنگام عصبانیت یک دم عمیق تنفس را به حالت طبیعی برمی گرداند و باعث می شود تا حدودی عصبانیت ما از بین برود و آرامش پیدا کنیم

کلماتی که موقع عصبانیت بیان می کنید را روی کاغذ بنویسید و سعی کنید دیگر هنگام مشاجره و عصبانیت آنها را تکرار نکنید.

زمانی که با شخصی بحث می کنید در مرکز توجه هستید و دیگران به شما نگاه می کنند، در اینجا می توانید سوال هایی در رابطه با چشم پوشی از ادامه ی بحث از خود بپرسید، یا از مواجهه با فردی که از دست او عصبانی هستید دور شوید و در مقابل او قرار نگیرید. به جای این چند لحظه به خود فرصت دهید تا به خودتان بیایید این کار به شما مهلت می دهد آرام شوید و در مورد روش های ابراز عصبانیت کمی فکر کنید.

در حین عصبانیت عضلات بدن و واکنش های فیزیکی به راحتی قابل شناسایی هستند؛ بدن خود را در حالت ایستاده یا نشسته شل کنید و مطمئن شوید که عضلات کاملاً شل هستند؛ این کار شما را آرام تر می کند.

چطور خشم خود را کنترل کنیم

آب به مغز شما اکسیژن می رساند.

دوش گرفتن و رسیدن آب به بدن عصبانیت را کاهش می دهد و باعث شل شدن عضلات بدن می شود و به شما آرامش می دهد.

راه بروید با خودتان به آرامی صحبت کنید و خودتان را آرام کنید، حرفهای آرام بخش شما را آرام می کند.اگر ایستاده اید بنشینید و اگر نشسته اید بلند شوید و راه بروید.

اغلب افراد زمانی که عصبانی هستند سریعتر از معمول حرف می زنند؛ اگر سعی کنید عصبانیت خود را پنهان کنید و ملایم تر حرف بزنید رفتارتان مطلوب تر خواهد بود؛ به مخاطب خود اجازه بدهید تا حرف بزند.

برخی چیزها را نمی توان تغییر داد. گاهی باید به جای عصبانی شدن وضعیت کنونی را پذیرفت و با آن سازگاری پیدا کرد. در این صورت لازم است شیوه های مقابله با مشکلات را یاد گرفته و یا آنها سازگار شوید.

عصبانیت موجب افزایش هورمون استرس و عصبانیت در بدن شما می شود که این خود موجب افزایش فشار خود شما می شود. پس بگذارید با آرامش مشکلات برطرف شود، چرا که عصبانیت های طولانی مدت و شدید سلامت قلب شما را هم به خطر می اندازد. بعد از اینکه عصبانیت تان فروکش کرد با خود فکر کنید این عصبانیت چه فوایدی برای من و فرد مقابل داشت؟ آسیب ها و اثرات منفی آن روی من و دیگری چه قدر بود؟ آیا مشکل را برطرف کرد؟

بیان احساسات خود، به معنای پرخاشگری نیست بلکه مطلع ساختن دیگران از احساسی که نسبت به اعمال آن ها دارید. از متهم کردن دیگران یا گفتن چیزهایی مانند «شما بی ملاحظه هستید» و «شما پررو هستید» اجتناب کنید. در عوض احساس خود را نسبت به اعمال آن ها به این صورت بیان کنید «متأسفم من برنامه های دیگری دارم»، «متأسفم، ولی نمی توانم کاری برایتان انجام دهم». بیان احساسات خود بر حرمت نفس و احترامی که دیگران برای ما قائلند خواهد افزود.

از خودگویی مثبت استفاده کنید هنگامی که خشمگین می شوید، در مورد موضوعی که باعث خشم شما شده است، فکر نکنید و به جای آن به چیزهای خوب و مثبت بیندیشید.

ببینید رفتار هر کدام از اطرافیانتان چه علائمی دارد. ممکن است خیلی از حرفهای آن ها که برای شما مثل انتقاد می ماند در واقع حکم شوخی داشته باشد. با شناختن شخصیت و رفتارهای اطرافیان خود، بهتر می توانید با انتقادهای آن ها کنار آمد و خشم خود را کنترل کنید.

زمانی که می خواهید کار جدیدی را انجام دهید واکنش و عکس العمل اطرافیانتان را پیش بینی کنید. با این کار می توانید بهتر با انتقاد ها و ایرادهای آن ها پس از انجام کار کنار بیایید.

همیشه کسی را برای درد دل کردن و تکیه کردن داشته باشید. در این مواقع سعی کنید که با او بیرون رفته و کمی صحبت کنید. درست نیست که همه احساساتتان را در خود نگاه داشته و بیرون نریزید. با این کار سلامتی خودتان به خطر خواهد افتاد. با دوستی منطقی و قابل اعتماد در مورد مشکلات صحبت کنید تا او آرامتان کرده و کنترل خود را دوباره بازیابید.

اگر عصبانیتتان باعث شده که که به کسی بی احترامی کنید، از او معذرت بخواهید. لزومی ندارد که برای عصبانیت خود توضیحی بیاورید فقط گفتن «من رفتار بدی داشته ام و عذر می خواهم» کافی است تا همه سوء رفتار ها را از بین ببرد.

سعی نکنید شخص دیگری باشید که نیستید؛ خودتان باشید و قبول کنید که ممکن است اشتباه کرده باشید؛ زیرا هیج انسانی کامل نیست شتباه می کند.

اگر می بینید که ترافیک و شلوغی خیابان ها شما را عصبانی می کند، از وسیله دیگری به غیر از اتومبیل خود برای رفت و آمد استفاده کنید یا اگر امکان دارد مکان شغل خود را نزدیک محل زندگی تان انتخاب کنید.

در چشم مخاطب خود با خشم یا تمسخر نگاه نکنید زیرا چشم ها درون انسان را نشان می دهند.

وقتی خشم بر ما چیره می شود، تخلیه انرژی از طریق پرداختن به فعالیت های جسمی یا خلاق، مفید است. فایده تخلیه خشم این است که می توان در وضعیت ذهنی آرام، مشکل خشم برانگیز خود را حل کرد. تخلیه انرژی، منبع ناکامی یا بدرفتاری را برطرف نمی کند، بلکه فقط به انسان خویشتن داری می بخشد تا بتواند با منبع خشم مقابله کند.

فعالیت جسمی به شما کمک می کند که عصبانیت شما طول مدت کوتاه تری داشته باشد. با افزایش توان جسمی قدرت غلبه شما بر عصبانیت بیشتر می شود.

از این پس هرگاه خشمگین و عصبانی شدید سعی کنید این را به خود یادآوری کنید که کنترل خشم چقدر برای شما مهم بوده و به آن به صورت تمرین نگاه کنید. سعی کنید به عواقب آن بر روی سلامتی و تصمیمات خود فکر کنید. خود را در جایگاه کسی که شما را عصبانی کرده قرار بدهید و تامل کنید که شاید این رفتار از خود شما هم سر می زد. این موضوع که عصبانیت باعث گرفتن تصمیمات و یا رفتاری است که باعث پشیمانی شما می شود مهمترین موضوعی است که در لحظه شروع عصبانیت باید به خود یاد آور شوید. با تمرین بر روی کنترل خشم به تدریج تسلط بیشتری بر خشم خود خواهید داشت که مهارت رفتاری ممتازی محسوب می شود و به شما در زمان های زیادی کمک خواهد کرد.

عصبانی شدن اتفاقی است که برای همه پیش می‌آید؛ اما برای برخی بیشتر و شدیدتر. تا جایی که اطرافیانشان را آزار می‌دهد. در این حالت چه راهی برای این افراد وجود دارد؟

بحثی بین ما و همکارمان پیش آمده و ناگهان از کوره در می‌رویم و فریاد می‌زنیم. به همسرمان حرف‌هایی می‌زنیم که بعداً قادر به دفاع کردن از آن نیستیم. همه اینها یعنی ما قادر نیستیم وقتی که خشمگین می‌شویم خودمان را کنترل کنیم و همین ماجرا ریشه بسیاری از مشکلات ماست. راه‌هایی برای کنترل این حالت وجود دارد که در ادامه به آن می‌پردازیم.

۱. قبل از صحبت کردن فکر کنید

خیلی اوقات به راحتی حرف‌هایی می‌زنیم و خیلی زود هم از گفتنشان پشیمان می‌شویم. نمی‌دانیم چه چیزی باعث شده است که آن حرف‌ها را بزنیم. به قول خودمان ناگهان «آمپر» چسبانده‌ایم. اگر قبل از واکنش به خودمان قول بدهیم که کمی فکر کنیم، تأمل کنیم و به خودمان فرصت بدهیم مسائل را پیچیده‌تر از آنچه هستند نمی‌کنیم.

۲. در آرامش، ناراحتی خودتان را ابراز کنید

چطور خشم خود را کنترل کنیم

هر وقت که آرامش شما به اندازه‌ای است که می‌توانید بدون اینکه به کسی آسیبی برسانید، احساساتتان را بیان کنید و ناراحتی خود را مطرح کنید، بهتر است وارد گفتگو با دیگران شوید تا به آن‌ها بگویید که چه چیزهایی شما را آزار می‌دهد.

۳. کمی ورزش کنید

فعالیت بدنی می‌تواند به کاهش استرس شما کمک کند. اگر احساس می‌کنید که عصبانیت ما در حال افزایش است، با پیاده‌روی سریع و یا دویدن به خودتان کمک کنید.

۴. راه‌حل‌های ممکن را مشخص کنید

تمرکز اغلب ما همواره روی این مسأله است که از چه چیزی عصبانی‌ شده ایم. به جای آن مدتی روی حل مسئله تمرکز کنید. آیا از اتاق کثیف فرزندتان ناراحت و عصبانی هستید؟ آیا هر شب برای خوردن شام باید مدت‌ها منتظر همسر خود باشید؟ به خودتان یادآوری کنید که عصبانیت فقط اوضاع را وخیم‌تر می‌کند. به دنبال راه حل باشید.

۵. به اظهاراتی که با «من» شروع می‌شوند بیشتر  فکر کنید

برای توصیف مشکلتان از عباراتی که با «من» شروع می‌شوند استفاده کنید. قابل احترام‌ترین رفتاری است که می‌توانید از خودتان نشان دهید. به جای اینکه بگویید «توهیچوقت کارهای خانه را انجام نمی‌دهی»، از عبارت «من ناراحت هستم که تو بدون جمع‌کردن و جابه‌جایی ظرف‌ها از سفره خارج شدی».

۶. برای رها کردن تنش، از شوخ‌طبعی استفاده کنید

در مواجهه با آنچه شما را عصبانی می‌کند، از شوخ‌طبعی استفاده کنید. اگرچه در این حالت هم باید مراقب باشید که از طعنه‌گویی اجتناب کنید که این کار می‌تواند احساسات دیگران را آزرده و اوضاع را وخیم‌تر کند. شوخی در هنگام عصبانیت، فضای پرتنش را تا حد زیادی می‌شکند.

۷. تمرین مهارت‌های آرامش

وقت در حال شعله‌ور شدن هستیم، مهارت‌های آرامش را برای  خودمان شروع کنیم. تمرین با نفس عمیق، گوش دادن به موسیقی، نوشتن و انجام یوگا کارهای مثبتی برای جلوگیری از خشم شدید است.

۸. مدت کوتاهی از بحث فاصله بگیرید

به یه مکان آرام بروید، چشم‌های خود را ببندید و در آرامش به چیزهایی که تصورش برایتان خوشایند است فکر کنید. توصیف دقیقی از آنچه دوست دارید را مرور کنید. قله کوه مورد نظرتان چه شکلی است؟ پرندگان چگونه به نظر می‌رسند؟ این عمل می‌تواند به آرامش یافتن در میان خشم شما کمک کند. .

در این زمینه بخوانید:

۱۰ نشانه برای اینکه شما زیادی عذرخواهی می‌کنید!

۱۰ نکته‌ای که هرگز نباید به فرزند خود بگویید

۹. از دوستانتان کمک بگیرید

گاهی اوقات ما نیاز داریم با دوستانمان صحبت کنیم و از آن‌ها کمک بگیریم. هیچ اشکالی ندارد که ما احساسات خودمان را مطرح کنیم و از حال خودمان با کسی حرف بزنیم. عصبانیت هیچ چیزی را درست نمی‌کند. این را بدانیم که باید زودتر به خودمان کمک کنیم. مشورت کنیم و ایرادهای خودمان را باور کنیم.

۱۰. از متخصص کمک بگیرید

یادگیری کنترل خشم برای برخی از افراد کار ساده‌ای نیست، گرچه این ماجرا برای همه پرچالش است. در مورد افرادی که خودشان نتوانسته‌اند خشمشان را کنترل کنند، کمک گرفتن از متخصص کار بدیهی و لازمی است.

برداشت از mayoclinic و healthline

«شرمندگی از بدن»؛ یعنی همین احساسی که ما با بدن خودمان راحت نیستیم و از آن شرمنده‌ایم. حتی…

یک رابطه می‌تواند به تدریج توسط خود ما مخرب و خسته‌کننده شود. از کارهایی که می‌کنیم و حرف‌هایی…

همه ما در یک مقطع از زندگی احتمالاً «طرد شدن» را تجربه کرده‌ایم. ما به عنوان انسان علاقه داریم…

این روزها در فضای مجازی و بسیاری از پوسترها می‌خوانیم که:«به هنگام عصبانیت نفس عمیق بکشید تا…

تنهایی، واژه‌ای که برای بسیاری از ما همراه با هراس و ترس است. تنها بودن را دوست نداریم و احساس…

چرا ما مدام خودمان را سرزنش می‌کنیم؟  ‌چرا همیشه فکر می‌کنیم «ما» مسئول بسیاری از اتفاقات ناخوشایند…

خود را نمی‌بخشیم و روزهای خود را در خشم، نارضایتی و مجازات می‌گذرانیم.  به نظر ما بخشش اتفاق…

چطور خشم خود را کنترل کنیم

ما نمی‌خواهیم در نگاه دیگران ضعیف به نظر برسیم و احتمال زیاد احساساتمان را نادیده می‌گیریم…

ما برای تحمل طولانی مدت و شدید استرس ساخته نشدیم. به وزرا و رئیس جمهورها قبل و بعد از گرفتن…

بسیاری از ما بیش از حد برنامه برای انجام دادن داریم و استرس زیادی را تحمل می‌کنیم و برنامه…

آیا تا به حال برای شما پیش آمده است که در جمعی خانوادگی ، دوستانه و یا محل کار خونسردی خود را از دست بدهید و رفتاری پرخاشگرانه نشان دهید ؟ آیا مدیریت خشم برای شما دشوار است ؟ عصبانی بودن برای شما چه دردسر هایی داشته است ؟

همه انسان ها از احساسی به نام خشم برخوردار هستند ، غریزه خشم یکی از هیجان های اصلی است که از کودکی تا آخر عمر همراه فرد است و در مواقعی که او ناکام می شود و یا تهدیدی را احساس می کند ، فعال شده و به صورت رفتار های پرخاشگرانه بروز می یابد .

افراد به دو صورت خشمگین می شوند , در حالت اول فرد خشم را درون ریزی کرده و اجازه بروز آن را نمی دهد و در حالت دوم آن را به صورت رفتارهای تهاجمی و یا فریاد زدن تخلیه می کند . از نشانه های خشم تغییر رنگ چهره ، افزایش فشار خون و ضریان قلب ، گشاد شدن مردمک چشم و تکرر ادرار می باشد .

گاهی افراد نمی توانند خشم خود را به درستی مدیریت و از عواقب آن جلوگیری کنند ، در این صورت باید از مهارت های کنترل عصبانیت و پرخاشگری استفاده کرده و خونسردی خود را حفظ کنند . در این مقاله عواملی که مانع خود کنترلی در بروز خشم می شوند ، مهارت های کنترل و مدیریت خشم و مزایای آن ارائه شده است .

گاهی انسان ها در برخورد با مشکلات و ناکامی ها به جای بررسی و پاسخ دادن ، واکنش پرخاشگرانه نشان می دهند ، افراد در ذهن خود یک علامت چراغ قرمز ، مانند چراغ راهنما دارند که به آن ها هنگام تحریک شدن اجازه ی پرخاشگری و رفتار تند نمی دهد ، اما این چراغ در برخی افراد وجود نداشته و با تحریک های محیطی از خود عکس العمل پرخاشگرانه نشان می دهند .

چطور خشم خود را کنترل کنیم

گاهی به دلیل وجود برخی عوامل مانند وجود فکر های فراوان در مغز ، مشغله های زیاد در روزمره ، انعطاف پذیری و آستانه تحریک پذیری کم ، تمرکز زیاد بر روی احساسات ، تجربیات گذشته و کودکی ، افسردگی و استرس ؛ کنترل خشم سخت است .

بنابراین زمانی که افراد به احساساتشان اجازه تسلط بر ذهن را بدهند راحت تر درگیر غریزه خشم می شوند و نمی توانند آن را کنترل کنند . برای کنترل و مهار عصبانیت خود ابتدا باید عوامل بروز آن را پیدا کنیم و سپس برای رفع آن مهارت های لازم را کسب کنیم .

 

 

 

راه های مختلفی برای کنترل غریزه خشم وجود دارد ولی قبل از به کار گرفتن هر مهارتی ، باید به خود یاد آوری کنید که شما خشم درونتان نیستید ، شما خودتان هستید در حالی که احساس خشم را تجربه می کنید و به این غریزه اجازه تسلط پیدا کردن بر ذهنتان را نمی دهید ، در ادامه برخی از مهارت های مهم کنترل خشم را مشاهده می کنید .

 

فکر کردن قبل از صحبت

در لحظه ای که مسئله یا مشکلی برای شما به وجود می آید احتمال بروز پرخاشگری بسیار بالاتر می باشد ، بنابراین زمانی را صرف فکر کردن برای کاری که می خواهید انجام دهید کنید و عجولانه رفتار نکنید زیرا خیلی اوقات رفتارمان برای ما پشیمانی های جبران ناپذیر دارد ، تمرین تنفس برای آرامش ما و بهتر فکر کردن تاثیر زیادی دارد .

 

از احساسات خود آگاهی داشته باشید

احساسات و هیجانات خود را در لحظه زیر نظر داشته باشید و نسبت به آن ها آگاهی داشته باشد ، برای مثال بگویید من در این لحظه ناراحت هستم ، استرس دارم و یا عصبانی هستم . آگاهی از احساسات و هیجانات به کنترل و مهار آن ها کمک می کند و منجر به درست فکر کردن و تصمیم گرفتن می شود .

 

تغییر باور های نادرست

گاهی افراد باورهایی را در ذهنشان پرورش داده اند که موجب بروز خشم و عصبانیت بیشتری در آن ها می شود ، برای مثال فردی عقیده دارد که اگر با خشم صحبت نکند کسی به او توجه نمی کند و یا اگر با آرامش صحبت کند روی افراد تاثیر نمی گذارد . تغییر این باور های غلط در ذهن فرد می تواند کنترل او را بر احساساتش افزایش دهد .

 

ببخشید !

کینه گرفتن از دیگران می تواند آسیب های روحی زیادی به ما وارد کند و خشم ما را افزایش دهد ، بنابراین هنگام کینه گرفتن از دیگران سعی کنید آن ها را ببخشید و احساسات منفی را از خود دور کنید . با این کار نه تنها آرامش درونی شما بیشتر شده بلکه روابطتان با افراد بهتر و قوی تر می شود و هر دو از موقعیت پیش آمده مطالبی را یاد می گیرید .

 

تمرین آرمیدگی

هیجانات ما فیزیولوژی ما را تحت تاثیر قرار می دهد ، بنابراین تمرکز بر فیزیولوژی و عضلاتمان می تواند یکی از راهکارهای خوب برای تنظیم هیجانات و آرامش ما باشد . تمرین آرمیدگی راهکار بسیار خوبی برای این امر می باشد ، به این صورت که شما در مکانی بی سر و صدا و کم نور بر روی زیر اندازی نرم دراز می کشید و بدن خود را در حالت راحت و بدون فشار قرار می دهید ، طوری که دردی را در ناحیه ای از بدن خود حس نکنید سپس تمرکز خود را بر روی عضلات بدن قرار دهید و آرام و شمرده نفس بکشید و تصور کنید اعضای بدنتان رها می شوند ، این کار را از ناحیه ی کف پا تا سر به نوبت انجام دهید .

 

ورزش را فراموش نکنید

ورزش کردن برای داشتن سبک زندگی سالم و کنترل هیجانات بسیار مفید است ، به خصوص ورزش های هوازی مانند دوچرخه سواری ، شنا ، دویدن ، پیاده روی ، طناب زدن می توانند باعث کاهش ترشح هورمون های آدرنالین و کورتیزول شده که در آرامش و کاهش خشم ما تاثیر بسزایی دارند .

 

حتما بخوانید: ورزش ضامن سلامتی شما

 

از دیگر راهکار های کنترل خشم که می توانید آن ها را به کار بگیرید ، استفاده از طنز و شوخی ، ترک موقعیت که در آن خشمگین شده اید ، شمارش اعداد و پیش بینی موقعیت هایی که ممکن است غریزه خشم ما را فعال کند می باشد .

کنترل خشم از جهات بسیار زیادی برای سلامت روانی و جسمی ما و برای بهتر زندگی کردن و داشتن سبک زندگی سالم مفید می باشد که در ادامه چندین مورد را نام بردیم .

 

1. عصبانی و خشمگین بودن روابط ما را با آدم های اطرافمان ضعیف می کند ، زیرا زمانی که شما در بیشتر مواقع عصبانی باشید و آن را به صورت فریاد و یا حرف های ناسزا و یا حتی درگیری فیزیکی بروز دهید ، افراد از ارتباط با شما دوری می کنند .

2. پرخاشگری زیاد بر روی سلامت شما تاثیرات منفی زیادی دارد ، از اثرات منفی آن سردرد های میگرنی ، افسردگی ، مشکلات گوارشی و بی خوابی می باشد و در دراز مدت می تواند منجر به افزایش فشار خون ، مشکلات قلبی و یا حتی ایست قلبی گردد .

3. اگر شما فردی هستید که زیاد عصبی می شوید ، این عصبانیت در دراز مدت به صورت بر چسبی بر روی اسم شما خواهد بود که توسط خانواده ، دوستان و همکارانتان می شنوید .

4. خشم زیاد شما را پیر می کند ، افرادی که لبخند بر روی لب دارند معمولا عمر بیشتری دارند و انرژی مثبت زیادی را به اطراف خود می دهند در حالی که افراد عصبی انرژی منفی از خود ساطع می کنند و پیرتر و بی حوصله تر به نظر می رسند .

چطور خشم خود را کنترل کنیم

5. خشم و عصبانیت می تواند بر روی تمرکزتان به عوامل مهم زندگی مانند خانواده ، همسر و فرزندانتان و یا شغل شما تاثیرات منفی بگذارد و به جای وقت گذرانی و تجربه حس خوب از آن ها غافل شوید . 

 

 

توصیه آخر

اگر شما نمی توانید خشم خود را کنترل کنید و رفتار های پرخاشگرانه از خود نشان می دهید هر چه سریع تر با استفاده از مهارت های مناسب و مراجعه به مشاور و روانشناس متخصص برای سلامت جسم و روان خود و تقویت روابطتتان آن را مهار کنید و از عواقب بعدی آن جلوگیری کنید.

 

 

✔️خشم یکی از هیجانات اصلی انسان می باشد که در مواقع ناکامی بروز پیدا کرده و منجر به پرخاشگری می شود که در متن مقاله توضیحات کامل تری ارائه شده است .

✔️از راه های کنترل خشم ورزش کردن ، تغییر باور های نادرست ، آگاهی از احساسات را می توان نام برد که در متن مقاله راه های بیشتری ارائه شده است .

✔️از مزایای کنترل خشم حفظ روابط ، سلامتی جسمی و روانی می باشد که با می توانید با مراجعه به متن مزایای دیگر کنترل خشم را ببینید را ببینید .


پیج اینستاگرام مشاوره جنسی و خانواده

کانال تلگرام مشاوره جنسی و خانواده

راه های شناخت مردان قبل از ازدواج

پرده بکارت مسدود

راه های شناخت زنان قبل از ازدواج

ترس از ازدواج

همسر شناسی

دلایل عدم علاقه به رابطه دهانی

پرده بکارت حلقوی

نیاز به جلب توجه

مصاحب یک سایت روانشناسی درباره موضوعات کودک ، خانواده ، ازدواج ، روان شناسی فردی و شغلی است . محتوای مقالات سایت بر اساس کتب روانشناسی معتبر و توسط کارشناسان و روانشناسان مجرب تولید می شود . امید است که با مطالعه محتوای تولید شده در این سایت مشکلات شخصی ، خانوادگی و اجتماعی کاربران مرتفع شود

تمامی حقوق برای این سایت محفوظ است.

یک برنامه نویس که عاشق دیتاساینس و هوش تجاری هست. – اینستاگرام: a_vakily7

شاید تا به حال این جمله را شنیده باشید که می گن اگر کسی را می خواهی بشناسی :

در نوشته امروز قصد دارم به مورد آخر بپردازم. یعنی در هنگام خشم چطور منطقی رفتار کنیم؟ چطور خشم رو کنترل کنیم که منجر به از دست دادن دامنه ارتباطاتمون با دوستان و عزیزانمون نشه؟!

چطور خشم خود را کنترل کنیم

خشم مثل شادی، غم، ترس، لذت و … یک احساسه.

احساس طبیعی که همه ما اونو تجربه کردیم می کنیم و خواهیم کرد.

وقتی بچه بودیم به ما می گفتن عصبانی نشید. عصبانی شدن کار خوبی نیست. بچه خوب کسیه که عصبانی نمی شه و …

حتما شما هم با این جملات بیگانه نیستید!

اما لازم هست بدانیم حق مسلم هر انسان هست که شاد باشه، غمگین باشه، بترسه و …

بعضی موقع ها خشمگین شدن بسیار ضروری هست! مثلا سربازانی که در جبهه با دشمنان می جنگن. در بسیاری از موارد با کمک احساس خشم به دشمن حمله می کنند و یا از خودشون دفاع می کنند.

میزان خشمگین شدن آدم ها با هم کاملا متفاوته. بعضی ها بیشتر از بقیه خشمگین می شن. زیاد خشمگین شدن نه تنها برای سلامت روان مضر هست بلکه سلامت جسم رو هم به خطر می ندازه.

خیلی از آدم ها موقع خشمگین شدن، خشمشون رو توی خودشون فرو می ریزن! قطعا این کار به سلامت اون ها صدمه می زنه. افسردگی اینجاست که متولد میشه!

یا خیلی از آدم ها هستن که خشمشون رو روی دیگران خالی می کنن. به اصطلاح دقیق تر پرخاشگری می کنند.

پرخاشگری با خشم فرق می کنه.

خشم یک احساسه

اما پرخاشگری یک رفتاره

خشم یه آدم ممکنه برای دیگران قابل مشاهده نباشه اما رفتار پرخاشگرانه برای دیگران قابل مشاهده هست. پس اگه خشم در رفتار ما نشون داده بشه می شه پرخاشگری

از اونجایی که من با شما فرق می کنم. شما با دوستتون فرق می کنید. دوستتون با افراد دیگه متفاوته و …

عواملی که باعث خشم و عصبانیت ما آدما می شن با هم فرق می کنه.

اما همه اون عوامل رو می شه در دو دسته کلی جای داد :

عوامل بیرونی عواملی هستن که در محیط زندگی ما اتفاق میوفتن. مثلا وقتی گیر آدمای بد قول میوفتید! طرف می گه من ساعت چهار جای شمام اما ساعت شش میاد!

عواملی که در درون خودمون هست و یا براساس باور ها ایجاد شدن.

مثلا شما توی خانواده ای بزرگ شدید که معتقد هستن اگه کسی مطابق میلشون رفتار نکنه باید خشمگین شد و در همون لحظه حالیش کرد! باید همون لحظه باهاش بر خورد کرد!

این عوامل درونی تنها منتهی به محیط خانواده نمی شه. ممکنه از همسر، همسایه، فروشنده، رئیس، پدر، مادر، معلم هامون، هنر پیشه فیلم ها و … این رفتار ها رو یادگرفته باشیم.

یعنی ما رفتار پرخاشگرانه یک فردی رو مشاهده می کنیم و یادمی گیریم که پرخاش کنیم!

وقتی آدم خشمگین هست، فکر و خیالاتی که دور سرش می چرخه عموما منفی هست.

به عنوان مثال:

وقتی آدما به اهدافشون نمی رسن.

وقتی به آدما ظلم می شه یا وقتی که گول می خورن.

وقتی مسخره می شن.

وقتی بهشون بی توجهی می شه.

وقتی به مالکیتشون تجاوز می شه.

وقتی در معرض پرخاشگری قرار می گیرن.

وقتی از سمت دیگران مورد آسیب قرار می گیرن. فرقی هم نمی کنه که اون آسیب عمدی بوده یا غیر عمدی

باید گفت خیییییلییی!

مثلا

آدم هایی رو تصور کنید که خشمگین شدن توی فرهنگشون اصلا نیست و پذیرفته نمیشه!

چطور خشم خود را کنترل کنیم

یا آدمی که توی خانواده ای بزرگ شده که ناملایمت ها و سختی ها رو عامل موفقیت می دونن.

یا مثلا آدمی که توی فرهنگش داد زدن یک رفتار کاملا نرمال هست!

1- یک لحظه خودتون رو یک دیگ زود پز فرض کنید. هر موقع خواستید منفجر بشید، از یک تا بیست بشمرید و سعی نفس های عمیق و آروم بکشید! قطعا هر چی بیشتر بشمارید آروم تر میشید.

2- وقتی خشمگین شدید اصلا شخصیت طرف رو نقد نکنید و فقط از خودتون حرف بزنید. از جملات من دار استفاده کنید. مثلا نگین که از تو متنفرم. بلکه بگین ناراحتم کردی. سعی کنید هیچ وقت کسی رو متهم نکنید.

3- به این فکر کنید که آیا این موضوع 10 سال دیگه هم مهمه؟

4- از خودتون بپرسید بد ترین نتیجه ای که ممکنه بوجود بیاد چی می تونه باشه؟ فرض کنید توی یک صفی ایستادید و یکی میاد و جا می زنه. شاید سپری کردن دو سه دقیقه وقت بیشتر توی صف مسئله چندان مهمی نباشه!قطعا یه تذکر زبانی کوچیک هم کفایت می کنه و نیازی به دست به یقه شدن نیست!

5- خودتونو در معرض آدم ها یا شرایطی که آروم تر هستن و منجر به آروم شدن شما می شن قرار بدید.

6- کمی بخوابید.

7- شوخی طبع باشید.

8- یک سری جملات رو مدام تکرار کنید:

9- اصلا از کلمات رکیک استفاده نکنید.

10- کمی ورزش کنید.

11- گاهی اوقات بذارید زمان موضع رو حل کنه.

12- یک لیوان آب خنک بنوشید.

در انتها باید بگم نوشته امروز رو اول برای خودم نوشتم! چون معتقدم کسی که بتونه خشم خودشو کنترل کنه خیلی کارش درسته! کلا کنترل خشم نیاز به تمرین و ممارست داره چرا که یک مهارته.

خیلی خوشحال می شم اگه تجربه هایی دارید که منجر به کنترل خشمتون شده در قسمت کامنت این نوشته بنویسید.

از همراهیتون صمیمانه ممنونم…

نویسنده : ابوالفضل وکیلی

یک برنامه نویس که عاشق دیتاساینس و هوش تجاری هست. – اینستاگرام: a_vakily7

با ثبت نام در ویرگول به آرشیو بزرگی از مقالات مرتبط با این موضوع دسترسی خواهید داشت

از این پس او نمی‌تواند پروفایل کاربری و مطالب شما را ببیند.


آسانترین راه خرید برنامه در کنسول ps4


برای سفارش این ست فقط کافیه کلیک کنی!

 

 

 

چطور خشم خود را کنترل کنیم

 

مسلط شدن بر اعصاب کار سختی است. می‌توانید از این نکات استفاده کنید تا بتوانید عصبانیتتان را کنترل کنید.

 

وقتی کسی در خیابان با رانندگی بد خود، سد راه شما می‌شود، خونتان به جوش می‌آید؟ وقتی فرزندتان در خانه همکاری نمی‌کند، اعصابتان خرد می‌شود؟ عصبانیت احساسی کاملاً طبیعی و حتی سالم است. اما خیلی مهم است که به طریقی مثبت با آن کنار بیایید. عصبانیتی که کنترل نشود می‌تواند هم به سلامتتان و هم به روابطتان آسیب بزند.

 

برای کنترل عصبانیتتان آماده‌اید؟ با این 10 نکته شروع کنید.

 

1 – وقفه بیندازید

تا 10 شمردن فقط برای بچه‌ها نیست. قبل از اینکه در یک موقعیت پیچیده واکنش نشان دهید، چند لحظه صبر کنید، نفس عمیق بکشید و تا 10 بشمرید. کُند کردن واکنش می‌تواند کمکتان کند اعصابتان آرام‌تر شود. در صورت لزوم، کمی از فرد یا موقعیت مورد نظر دور شوید تا کمی عصبانیتتان فروکش کند.

 

2 – وقتی آرام شدید، عصبانیتتان را بروز دهید

به محض اینکه توانستید خود را کنترل و درست فکر کنید، ناراحتی و عصبانیتتان را به طریقی قاطع اما غیرمقابله‌ای ابراز کنید. نگرانی‌ها و نیازهایتان را واضح و مستقیم بیان کنید، بدون اینکه بخواهید کسی را ناراحت یا کنترل کنید.

 

3 – ورزش کنید

ورزش کردن برای آرامش اعصاب بسیار مفید است. فعالیت فیزیکی می‌تواند راه خروجی احساسات باشد، مخصوصاً اگر در حال انفجار هستید. اگر احساس می‌کنید عصبانیتتان شدیداً بالا رفته است، به پیاده‌روی یا دو بروید یا زمانی را به انجام فعالیت فیزیکی موردنظرتان اختصاص دهید. فعالیت‌جسمانی موادشیمیایی مختلفی را در مغز فعال می‌کند که باعث می‌شود احساس شادی بیشتری داشته و خیلی بیشتر از قبل احساس آرامش کنید.

 

4 – قبل از حرف زدن فکر کنید

در آن لحظه که از عصبانیت داغ کرده‌اید، خیلی راحت اتفاق می‌افتد که چیزی به زبان بیاورید که بعد احساس پشیمانی کنید. قبل از اینکه حرفی بزنید، زمانی وقت صرف کنید تا هم خودتان خوب فکر کنید و هم اجازه دهید افراد دیگر درگیر در آن موقعیت خوب فکر کنند.

 

5 – راهکارهای ممکن را مشخص کنید

به جای اینکه روی موضوعی که عصبانیتان کرده تمرکز کنید، به این فکر کنید که چطور می‌توانید آن مشکل را حل کنید.

 

اتاق نامرتب فرزندتان عصبانیتان کرده است؟ در آن را ببندید. آیا همسرتان هر شب برای شام دیر به خانه می‌رسد؟ برنامه شام را عقب‌تر بیندازید — یا توافق کنید که خودتان چند روز هفته را به تنهایی شام بخورید. به خودتان یادآور شوید که عصبانیت هیچ چیز را حل نمی‌کند و فقط ممکن است همه چیز را بدتر کند.

 

6 – جملات “من” دار استفاده کنید

برای جلوگیری از انتقاد کردن و تقصیر را به گردن کسی انداختن — که ممکن است فشار موقعیت را بیشتر کند —برای توصیف وضعیت از جملات “من” دار استفاده کنید. محترمانه و مشخص صحبت کنید. مثلا به جای اینکه بگویید، “تو هیچ وقت در کارهای خانه به من کمک نمی‌کنی”، بگویید، “من ناراحتم که بدون اینکه به من برای جمع کردن ظرف‌ها کمک کنی، میز غذا را ترک کردی.”

 

7 – کینه به دل نگیرید

بخشش ابزار بسیار قدرتمندی است. اگر اجازه دهید عصبانیت و سایر احساسات منفی، احساسات مثبت را در شما از بین ببرد، خواهید دید که غرق در تلخی حس بی‌انصافی می شوید. اما اگر بتوانید کسی که عصبانیتان کرده را ببخشید، هر دوی شما می‌توانید از آن موقعیت درس بگیرید. واقعبینانه نیست که انتظار داشته باشید همه درست همانطور که شما دوست دارید رفتار کنند.

 

8 – برای از بین بردن فشار موقعیت، از شوخ طبعی استفاده کنید

شوخی کردن می‌تواند کمی از فشار را کم کند. البته منظور ریشخند و مسخره کردن نیست چون می‌تواند به احساسات طرف مقابل آسیب زده و همه چیز را بدتر کند.

 

9 – مهارت‌های تمدد اعصاب را تمرین کنید

چطور خشم خود را کنترل کنیم

وقتی از کوره در می‌روید، مهارت‌های تمدد اعصاب را وارد کار کنید. تمرینات تنفس عمیق، تجسم یک صحنه آرامش‌ بخش، تکرار یک کلمه یا جمله تسلی‌ بخش می‌تواند کمکتان کند. همچنین می‌توانید به موسیقی گوش دهید، در دفترخاطراتتان بنویسید یا چند حرکت یوگا انجام دهید.

 

10 – بدانید چه زمان باید کمک بگیرید

یاد گرفتن کنترل عصبانیت برای همه سخت است. اگر عصبانیتتان خارج از کنترل به نظر می‌رسد، می‌توانید کمک بگیرید تا کاری نکنید که بعد پشیمان شوید یا به اطرافیانتان صدمه بزنید. کلاس‌های کنترل اعصاب یا یوگا و همچنین مشاوره گرفتن از یک روانشناس می‌تواند کمک خوبی برای شما باشد.

 

کلاس‌های کنترل عصبانیت به شما کمک می‌کند تا

 

• یاد بگیرید عصبانیت چیست

 

• بفهمید چه چیزهایی عصبانیت را در شما تحریک می‌کند

 

• علائم عصبانی شدنتان را بشناسید

 

• یاد بیگرید به عصبانیت و ناراحتیتان به طریقی سالم واکنش دهید

 

• احساسات پنهان خود مثل ناراحتی یا افسردگی را بشناسید

منبع : mardoman.net

مطالب بیشتر برای زندگی بهتر

رویایی بابحران نگران کننده روابط زناشویی


مشاوره تلفنی طلاق


مرجع معتبر و رسمی خرید انواع گیفت کارت


کلکسیون فرشهای مدرن و کلاسیک برای خرید

تهیه اینترنتی بلیط اتوبوسVIPبه قیمت ارزان


دیگه لازم نیست از دندانپزشکی بترسید؟

درانتخاب همسرآینده‌تان دچارتردید شده‌اید؟


اقساط 36 ماه بدون پیش پرداخت لوازم خانگی


پرطرفدارترین شوینده های نایاب در بازار


یادگیری زبان با بهترین متدهای روز دنیا


حس می کنی دچار کم شنوایی شدی؟


ماشین لباسشویی با آبکشی شرعی


انواع جراحی زیبایی سینه


آکادمی تخصصی زبان| مبتدی تا پیشرفته

Makan Inc.| All Rights Reserved – © 2013 – 2021

پادکست

موفقیت و انگیزشی

بازاریابی و فروش

کار آفرینی و کسب و کار

زندگی نامه افراد موفق

چطور خشم خود را کنترل کنیم

معرفی کتاب

صفحه اصلی > موفقیت / انگیزشی > چگونه خشم خود را کنترل کنیم ؟

خشم‌ یکی از احساسات انسان است که در صورتی که به خوبی کنترل نشود تبعات بسیار نامناسبی خواهد داشت. رفتاری با عصبانیت همواره یکی از موارد ناهنجار در زندگی افراد است. کنترل خشم از طریق راهکارهای مختلفی صورت می‌گیرد.

در کنار این موضوع باید به عوامل ایجاد خشم نیز توجه کرد و از این موارد دور شد. موقعیت‌های تنش‌زا و استرس‌زا، از جمله محیط‌هایی است که باعث خشم و عصبانیت افراد می‌شود. روش‌های مدیریت و کنترل خشم را یاد بگیرید.

توجه به ساختارهای آموزشی و ارائه منابع مناسب برای کنترل خشم کمک زیادی به فرهنگ سازی در این زمینه می‌کند. در این مقاله به نکاتی در مورد چگونگی کنترل خشم صحبت می‌کنیم.

بیشتر بخوانید: کنترل خشم را در فیلم «بازی تقلید» بیاموزید

یکی از تکنیک‌هایی که برای کنترل خشم استفاده می‌شود توجه به عواقب رفتار خشونت بار است. در اکثر مواقع پس از رفتارهای خشونت بار افراد دچار پشیمانی و ناراحتی می‌شوند.

این ناراحتی و پشیمانی می‌تواند باعث افسردگی و سرخوردگی افراد شود. معمولا پیشنهاد می‌شود قبل از بیان کلمات خشونت بار، چند لحظه‌ای صبر کنید و در ذهن خود تحلیل کنید. دلایلی وجود دارد که نشان می‌دهد صبر شما را به انسانی مفیدتر تبدیل ‌می‌کند.

کلمات نامناسب و ناسزا به صورت پنهانی باعث افزایش عصبانیت و خشونت افراد می‌شود. کنترل خشم در این مواقع با توجه به ایجاد موقعیتی پر تنش سخت می‌شود.

استفاده از این کلمات می‌تواند خود به خود باعث ایجاد حس ناخوشایند و عصبانیت در افراد شود. صبر و تمرکز بیشتر بر روی کلمات کمک زیادی به کنترل خشم و کاهش تنش در اجتماع می‌شود.

یکی از مهم‌ترین مسائل برای کنترل خشم، کشف دلیل خشونت است. این دلیل خشونت می‌تواند فرد یا موقعیت خاص باشد. این موارد را می‌توانید در زمان آرامش خود پیدا کنید. اگر عامل عصبانیت شما فرد خاصی است سعی کنید با مشورت و صحبت با وی آن را حل کنید.

استاد احمد محمدی

عالی شو، دنیا پر است از افراد معمولی و متوسط.

در صورتی که این موضوع جوابگو نبود تلاش کنید تا موقعیت شغلی خود را تغییر دهید. در صورتی که هیچ کدام از این موارد امکان پذیر نبود باید توانایی کنترل خشم خود را در هنگام برخورد با اینگونه افراد داشته باشید. با چه تیپ افرادی معاشرت و دوستی می‌کنید؟ این سوال بسیار مهم است.

سعی کنید مسائلی که در نظر دارید با وی در میان بگذارید را هر چه سریع‌تر و در کوتاه‌ترین زمان انجام دهید. از ارتباط گسترده با وی بپرهیزید. خود را برای ایجاد یک ارتباط منفی و نامناسب آماده کنید.

عذر خواهی کردن یکی از بهترین روش‌ها برای رفع ناراحتی و سو تفاهم به وجود آمده بین افراد می‌باشد. این کار را سعی کنید بدون واسطه و با شوخی به فرد مورد نظر برسانید. اما آیا همه ما جرات عذرخواهی کردن را داریم؟

همواره به این موضوع توجه کنید حتی در بهترین شرایط کنترل خشم گاهی عصبانیت افراد بروز پیدا می‌کند. طبق تحقیقات عذر خواهی‌هایی که همراه با کمی شوخ طبعی همراه باشد می‌تواند تاثیر بیشتری روی افراد بگذارند.

در واقع این شوخ طبعی کمک می‌کند فضای تنش‌دار تلطیف شده و با آرامش بیشتری مکالمه کنید. خشونت نیز همانند سایر احساسات انسان دارای علت خاصی می‌باشد. حفظ تعادل، لازمه داشتن زندگی سالم و رضایت‌بخش است.

عوامل مختلفی می‌تواند بر روی میزان خشونت شما تاثیر بگذارد. عوامل محیطی و شرایط سخت زندگی از جمله مواردی است که می‌تواند باعث افزایش خشونت افراد در جامعه شود.

در هر صورت بروز هر کدام از دلایل بالا می‌تواند باعث بروز خشم شود. توانایی عذر خواهی کردن از جمله بهترین روش‌ها برای رفع کدورت است.

ورزش کردن و فعالیت بدنی یکی از بهترین روش‌ها برای کنترل خشم و عصبانیت است. این روش کمک می‌کند تا افکار منفی و استرس از شما دور شود. این روش کمک می‌کند که در طول روز انرژی بیشتری داشته باشید و از زندگی خود لذت کافی را ببرید. همانطور که در مقالات قبلی به آن اشاره شد کنترل خشم راهکارهای مختلفی دارد.

استفاده از روش‌هایی مانند ماساژ درمانی و مدیتیشن نیز به کنترل خشم کمک می‌کند. نتیجه‌ مدیتیشن، سکوت ذهن و آرامش درونی است. روز خود را با افکار مثبت شروع کنید و مطمئن باشید این انرژی مثبت باعث رشد فکری و قدرت تفکر بالای شما می‌شود و همچنین از بروز تنش و عصبانیت برای شما جلوگیری می‌کند.

توجه کنید که بروز تجربه‌های تلخ در زندگی همواره ناگوار نیستند بلکه این موارد به مرور باعث رشد فکری افراد شده و می‌تواند عامل بروز اتفاقات خوب در زندگی باشند.

کنترل خشم و عصبانیت یکی از موضوعاتی است که ما هر روز با آن روبه‌رو هستیم. آکادمی بازار با تلاش زیاد بسته آموزشی «زندگی افراد موفق» را برای شما فراهم کرده است. این بسته متد‌های افراد موفق را با شما در میان می‌گذارد.

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دیدگاه

نام *

ایمیل *

وب‌ سایت

ذخیره نام، ایمیل و وبسایت من در مرورگر برای زمانی که دوباره دیدگاهی می‌نویسم.

چطور خشم خود را کنترل کنیم
چطور خشم خود را کنترل کنیم
0

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *