قبلا در مقاله خواص به لیمو به بررسی فواید یکی از بهترین انواع دمنوش های گیاهی برای سلامتی بدن و لاغری پرداخته ایم.
انواع دمنوش به لیمو را از ترکیب به لیمو با گل گاو زبان، چای سبز، دارچین، بهار نارنج، بابونه، نعناع و مریم گلی تهیه می کنند. در این مقاله نحوه درست کردن دمنوش به لیمو و طریقه مصرف آن را برای شما ارائه کرده ایم؛ با کوکا همراه باشید.
برگ های تازه یا خشک شده گیاه به لیمو را تمیز بشویید و به یک فنجان آب جوش اضافه کنید، بگذارید 5 تا 10 دقیقه بماند تا دم بکشد، از صافی رد کرده و بنوشید.
اگر می خواهید دمنوش شما کمی شیرین باشد، مقدار عسل طبیعی به آن اضافه کنید.
1- دمنوش به لیمو و نعناع را تهیه کنید و از نوشیدن آن لذت ببرید؛ اگر از برگ های تازه به لیمو و نعناع استفاده می کنید 3 برگ تازه به لیمو و 3 برگ تازه نعناع را برای تهیه دمنوش استفاده کنید.
چطور دمنوش به لیمو درست کنیم
اگر از برگ های خشک شده استفاده می کنید، 1/2 قاشق چای خوری به لیمو را با 1/2 قاشق چای خوری نعناع خشک شده ترکیب کنید.
2- دمنوش به لیمو بابونه یکی از بهترین دمنوش های گیاهی برای آرامش اعصاب و درمان بی خوابی شبانه می باشد.
3- شربت به لیمو یکی از بهترین نوشیدنی ها برای روز های گرم تابستان محسوب می شود؛ طرز تهیه آن به این صورت است که 12 عدد برگ تازه یا دو قاشق چای خوری برگ های خشک شده گیاه به لیمو را در یک لیوان آب جوش بریزید و بگذارید 5 تا 10 دقیقه بماند تا دم بکشد.
حالا یک قاشق چای خوری عسل طبیعی به آن اضافه کنید و بگذارید سرد شود. چند تکه یخ در آن بیندازید و بنوشید.
گفته می شود که بهترین زمان استفاده از دمنوش به لیمو 2 ساعت بعد از هر وعده غذایی به ویژه ناهار و شام می باشد.
منابع : therighttea
فال حافظ
متن عاشقانه متن زیبا آهنگ تولدت مبارک
صفحه اصلی تبلیغات تماس با ما درباره ما
مطالب بخش سلامت و پزشکی سایت کوکا فقط جنبه اطلاع رسانی و آموزشی دارند. این مطالب توصیه پزشکی تلقی نمی شوند و نباید آنها را جایگزین مراجعه به پزشک جهت تشخیص و درمان کرد.
© کپی بخش یا کل هر کدام از مطالب کوکا برای تمامی وب سایت ها به هر نحو غیر مجاز می باشد.
هر گونه کپی برداری از محتوای سایت کوکا پیگرد قانونی دارد.
استفاده از مطالب سایت کوکا در سایت های خبر خوان و دارای آی فریم نیز اکیدا ممنوع است.
خواص کنار؛ 10 خاصیت میوه و برگ کنار برای سلامتی و پوست و مو
طرز تهیه دمنوش به لیمو بهسادگی اغلب دیگر دمنوشهای ایرانی است، اما فواید و البته طعم خاص بهلیمو آن را به نوشیدنی خاص تبدیل کرده است. سابقهی مصرف این دمنوش در ایران بسیار است و از دیرباز ایرانیان همیشه این دمنوش را نهفقط بهعنوان یک نوشیدنی خوشعطر، بهعنوان نوعی دارو مصرف میکردهاند. بهنسبت همین قدمت استفاده، طرز تهیه دمنوش به لیمو متنوع است؛ شما میتوانید به لیمو را به روشهای مختلفی دم کنید. طرز تهیه دمنوش به لیمو و انواع آن را در این مطلب اسنپفود معرفی کردهایم.
بهلیمو گیاهی است از شاخهی شاهسپرم. بلندای این گیاه به سه متر هم میرسد و بومی آمریکای لاتین است؛ درواقع بهلیمو برای رشد به هوای مرطوب و خاک مناسب نیاز دارد. این گیاه در ایران هم در خطهی شمال کشت میشود. برگهای بهلیمو کشیده و نوکتیز است. بیشترین مصرف بهلیمو از همین برگهاست که رنگ سبز تیره و کدر دارند و طعمشان هم تند و اندکی تلخ است. برگهای بهلیمو در اواخر تابستان چیده میشوند. آنها را میخشکانند و بهعنوان دمنوش استفاده میکنند.
بهلیمو یکی از گیاهان پرخاصیت است. اسید سیتریک، کلسیم، منیزیم، ویتامین C، بیوفلاونوئید، کمپتین و لیمونن است. این گیاه بسیار خوشعطر، با دربرداشتن این مواد، خواص فراوانی را در خود جای داده است.
دمنوش به لیمو
یک قاشق غذاخوری برگ بهلیمو را در آب ۸۰ درجه بریزید. ۲۰ دقیقه بعد دمنوش بهلیموی شما حاضر است. میتوانید بهلیمو را در قوری و با حرارت کم دم کنید.
چطور دمنوش به لیمو درست کنیم
بهلیمو یکی از خوشعطروطعمترین گیاهان دمنوشی است. بهترین مکمل برای دمنوش بهلیمو عسل است. عسل تلخی بهلیمو را از بین میبرد و طعمی کاملاً لذتبخش به آن میدهد.
انواع دمنوش
بهارنارنج نیز یکی از خوشعطرترین گیاهان دمنوشی است. عطر و طعم بهارنارنج همخانوادهی بهلیمو است و ترکیب این دو میتواند معجونی رویایی برای شما بسازد.
بهارنارنج خواصی نزدیک به خواص بهلیمو دارد؛ آٰرامشبخشی، رفع بیخوابی، رفع اصطراب و استرس، ضد نفخ بودن، برطرفکردن میگرن و البته اشتهاآوری از عمده خواص بهارنارنج است.
برای طرز تهیه دمنوش به لیمو و بهارنارنج بهتر است نسبت یک به دوی بهارنارنج به بهلیمو را مد نظر قرار دهید؛ چون طعم در غیر این صورت طعم بهارنارنج غالب میشود.
دمنوش گل گاوزبان یکی از پرطرفدارترین و خوشعطروطعمترین دمنوشهای ایرانی است. اغلب دمنوش گل گاوزبان را با لیموی تازه یا لیمو عمانی ترکیب میکنند. بااینحال یکی از بهترین گزینهها برای همراهی گل گاوزبان، بهلیمو است؛ البته طعم گل گاوزبان بر عطر و طعم بهلیمو غالب است، اما ترکیب عطر و طعم این دو گیاه بسیار لذتبخش است.
گل گاوزبان خواصی متفاوت از بهلیمو دارد و بهنوعی مکمل آن است؛ تنها شباهت خواص گل گاوزبان و بهلیمو تأثیر خوب هر دو بر عوارض سرماخوردگی است. از دیگر فواید گل گاوزبان رفع بیماریهای پوستی (ازجمله آکنه و جوش)، رفع فشارخون، بهبود دیابت و تنظیم قند خون، برطرفکردن کمخونی و کاهش التهاب و تورم در بدن است.
برای طرز تهیه دمنوش به لیمو و گل گاوزبان بهتر است همان نسبت دو به یک بهلیمو به گلگاوزبان را حفظ کنید که هم عطر و هم رنگ بهتری به دست آید.
اسطوخودوس با نام علمی لاوندر یکی از خوشعطرترین و پرخاصیتترین گیاهان دارویی است. این گیاه بومی هند، چین، ایران، انگلیس و کاناداست. خواص اسطوخودوس هم به خواص بهلیمو نزدیک است و مکمل آن محسوب میشود.
آرامشبخشی، بهبود گوارش، بهبود زخم معده، رفع بیخوابی، کاهش دردهای عصبی، درمان سرگیجه و ضعف عمومی، رفع تشنج، رفع گرفتگی عضلانی و پاکسازی کبد از عمده خواص اسطوخودوس است.
برای طرز تهیه دمنوش به لیمو و اسطوخودوس ترکیب مساوی هر یک با هم پیشنهاد میشود.
خواص چای سبز آنقدر شناختهشده است که صحبتکردن دربارهی آن شاید اضافی به نظر بیاید. عمدهترین خواص چای سبز جلوگیری از پیری زودرس، محرک انرژی بودن، بالابردن ایمنی بدن، جلوگیری از سرطان، کاهش کلسترول، کاهش وزن و کمک به لاغری، رفع سموم و بالابردن استقامت بدنی ازجمله عمده خواص چای سبز است.
با همهی این خواص، معمولاً بسیاری از افراد از طعم تلخ چای سبز فراری هستند و ترجیح میدهند طعم چای سبز را با یکی دیگر از دمنوشها تلطیف کنند. یکی از بهترین گزینهها برای این کار استفاده از بهلیمو است. اگر ازجمله افرادی هستید که از طعم تلخ چای سبز گریزانند، به شما توصیه میکنیم ترکیب دمنوش به لیمو و چای سبز را امتحان کنید. لذت خواهید برد.
بسیار پیش میآید که شباهت دو ترکیب ما را به اشتباه اندازد؛ دمنوش به لیمو و شربت به لیمو از آن جمله است؛ حالاینکه دمنوش بهلیمو از برگ بهلیمو به دست میآید، اما شربت بهلیمو ترکیبی از آب لیمو، آب میوه به و شکر است.
اگر از دوستداران دمنوش هستید، خواندن این مطالب را هم به شما پیشنهاد میکنیم:
خرید آجیل و خشکبار به یکی از سنتهای ما ایرانیان…
صفحه نخست » 👨🍳 آموزش آشپزی آسان » 🍷 نوشیدنی ها » طرز تهیه دمنوش به لیمو (ورون)
دمنوش به لیمو فوق العاده آرام بخش و تسکین دهنده اعصاب است. به لیمو برای تقویت معده در ردیف بهترین داروها قرار می گیرد که برای این منظور بهتر است همیشه به صورت دم کرده مانند چای مصرف شود.
چطور دمنوش به لیمو درست کنیم
مواد اولیه برای 4 نفر:
برگ ورون٢٠ گرم
نکات:
ورون یا برگ به لیمو گیاهیست دارویى با عطر و بویى خوشایند. درختچه این گیاه ۱،۵ تا ۲ متر است که گاهی بیشتر هم می شود. و دارای برگ های ساده سرنیزه ای به طول ۷ تا ۱۰ سانتی متر با قاعده گره ای و عموما بصورت دسته های سه تایی در هر گره است.
از خواص آن به مواردى که در زیر نوشته شده میتوان اشاره کرد.
آرام بخش و تسکین دهنده اعصاب
تقویت کننده معده
بر طرف کننده حالات عصبى و خستگیهاى روحى
خواب آور در شب
ضد میگرن و سر دردهاى شدید
تنظیم کننده و آرام بخش قلب
تقویت حافظه
ضد آسم
ضد سرما خوردگى
نوشیدنی که به نام “شربت بهلیمو” معروف است ربطی با گیاه بهلیمو ندارد و ترکیبی است از آب لیمو، آب میوه به، شکر و موادی دیگر. شربتی با محتوی عصاره یا دم کرده برگ گیاه بهلیمو به همراه افزودنی های مختلف نیز ساخته میشود، ولی آن نیست که در زبان عام “شربت بهلیمو” نامیده میشود.
sooran.com
نام:
صفحه نخست » 👨🍳 آموزش آشپزی آسان » 🍷 نوشیدنی ها » طرز تهیه دمنوش به لیمو (ورون)
دمنوش به لیمو فوق العاده آرام بخش و تسکین دهنده اعصاب است. به لیمو برای تقویت معده در ردیف بهترین داروها قرار می گیرد که برای این منظور بهتر است همیشه به صورت دم کرده مانند چای مصرف شود.
چطور دمنوش به لیمو درست کنیم
مواد اولیه برای 4 نفر:
برگ ورون٢٠ گرم
نکات:
ورون یا برگ به لیمو گیاهیست دارویى با عطر و بویى خوشایند. درختچه این گیاه ۱،۵ تا ۲ متر است که گاهی بیشتر هم می شود. و دارای برگ های ساده سرنیزه ای به طول ۷ تا ۱۰ سانتی متر با قاعده گره ای و عموما بصورت دسته های سه تایی در هر گره است.
از خواص آن به مواردى که در زیر نوشته شده میتوان اشاره کرد.
آرام بخش و تسکین دهنده اعصاب
تقویت کننده معده
بر طرف کننده حالات عصبى و خستگیهاى روحى
خواب آور در شب
ضد میگرن و سر دردهاى شدید
تنظیم کننده و آرام بخش قلب
تقویت حافظه
ضد آسم
ضد سرما خوردگى
نوشیدنی که به نام “شربت بهلیمو” معروف است ربطی با گیاه بهلیمو ندارد و ترکیبی است از آب لیمو، آب میوه به، شکر و موادی دیگر. شربتی با محتوی عصاره یا دم کرده برگ گیاه بهلیمو به همراه افزودنی های مختلف نیز ساخته میشود، ولی آن نیست که در زبان عام “شربت بهلیمو” نامیده میشود.
sooran.com
نام:
به لیمو دارای خواص دارویی زیادی است، اما عوارض جانبی هم دارد؛ در این مقاله با خواص و عوارض به لیمو و همچنین طرز تهیه دمنوش به لیمو آشنا می شوید
اگرچه به لیمو Aloysia citrodora گیاه بومی آمریکای جنوبی است، اما به علت خواص دارویی قدرتمندی که دارد امروزه در سراسر جهان از آن استفاده میشود. در این مطلب مهمترین خواص گیاه بهلیمو را بیان میکنیم.
بیشتر بدانید : خواص درمانی بهلیمو
دمنوش بهلیمو با کاهش دادن ریزهخواری افراد به کاهش وزن آنها کمک شایانی میکند همچنین این دمنوش خاصیت چربیسوزی نیز دارد.
چطور دمنوش به لیمو درست کنیم
تقویت عضلات یکی از ویژگیهای منحصر به فرد بهلیمو است؛ این گیاه به علت خاصیت آنتی اکسیدانی بالایی که دارد، بدون اینکه مانع رشد جسمانی و عضلانی شود باعث افزایش استقامت بدن می شود، آسیب به ماهیچهها در طول تمرین را نیز کاهش میدهد.بهلیمو به تسکین درد مفاصل کمک شایانی میکند؛ مصرف این گیاه همچنین بازسازی سریعتر مفاصل آسیبدیده را نیز به همراه دارد.
بهلیمو نقش موثری در کاهش استرس و بهبود سلامت عمومی بدن دارد.
4. به لیمو موثر در بهبود هضم غذا
دمنوش بهلیمو همچنین مشکلات معده و سوء هاضمه را نیز رفع میکند؛ این گیاه همچنین به تنظیم اشتها نیز کمک میکند.
از خاصیتهای دیگر بهلیمو میتوان به افزایش تعریق و کاهش تب اشاره کرد.
بهلیمو خاصیت خلط آوری نیز دارد. مصرف دمنوش باعث رفع گرفتگیهای دستگاه تنفسی میشود.
برای تهیه دمنوش بهلیمو یک قاشق غذاخوری از برگ این گیاه را در ظرفی بریزید و به آن آب با دمای هشتاد درجه سانتیگراد را بیفزایید. بیست دقیقه صبر کنید تا دمنوش به خوبی دَم بکشد سپس به آن نبات یا عسل اضافه و میل کنید.
مصرف به لیمو در برخی از افرادی که دچار حساسیتهای پوستی خفیف هستند ایجاد مشکل میکند همچنین مبتلایان به اختلالات کلیوی باید از استفاده از این گیاه خودداری کنند؛ در مورد تاثیرات بهلیمو در دوران بارداری و شیردهی نیز تحقیقات کافی صورت نگرفته است بنابراین زنان باردار و شیرده باید از مصرف آن پرهیز کنند.
بیشتر بدانید : درمان دردهای عصبی با به لیمو + خواص دمنوش به لیمو برای سلامت
بیشتر بدانید : دمنوش های گیاهی که از هر قرص خواب آوری بهتر هستند!
گردآوری: گروه سلامت سیمرغseemorgh.com/healthمنبع: yjc.ir
All Rights Reserved – © 2019 | باز نشر مطالب پورتال سیمرغ تنها با ذکر نام و آدرس seemorgh.com مجاز می باشد.
دم کردن گیاهان و میوه ها یا گرفتن عصاره آن ها یکی از متداول ترین و قدیمی ترین روش های مصرف داروهای گیاهی است و از گذشته های دور تا کنون انواع دمنوش های گیاهی مورد توجه بسیاری از مردم بوده است . دمنوش نوعی نوشیدنی گیاهی است که با استفاده از گل، برگ، ساقه، ریشه، دانه، پوست میوه یا اجزای دیگر گیاهان دارویی که قابل حل در آب است، بصورت خشک یا تازه تهیه می شود.
امروزه برخی از افراد برای بهره بردن از فواید درمانی از دمنوش ها ، تنوع بخشیدن به نوشیدنی روزانه و پذیرایی از مهمانان از انواع دمنوش استفاده می کنند. در این بخش از آشپزخانه نمناک شما را با طرز تهیه انواع دمنوش آشنا خواهیم کرد.
مواد لازم :
گل گاوزبان را با سنبل الطیب داخل یک قوری بریزید و سپس روی آن آب جوش بریزید چند قطعه نبات اضافه کنید و اجازه دهید که نیم ساعت دم بکشد .
چطور دمنوش به لیمو درست کنیم
لیموعمانی ها را سوراخ کنید و به همراه گل گاوزبان و آب جوش در قوری بریزید و آن را روی حرارت ملایم قرار دهید تا به مدت 30 دقیقه دم بکشد. می توانید به این دمنوش کمی عسل اضافه کنید و هم بزنید تا کاملا حل شود سپس آن را میل کنید.
مواد لازم:
تمام مواد را در یک قوری چینی بریزید و روی حرارت پایین قرار دهید تا بجوشد. سپس بگذارید اجازه دهید 30 دقیقه روی حرارت غیر مستقیم بماند تا دم بکشد.می توانید در هنگام نوشیدن چند قطره آب لیموی تازه در آن بچکانید.
برای تهیه دمنوش به لیمو یک قاشق غذاخوری از برگ به لیمو را در قوری بریزید و به آن آب جوش بیفزایید. بیست دقیقه اجازه دهید تا دمنوش به خوبی دَم بکشد سپس به آن نبات یا عسل اضافه و میل کنید.
یک قاشق غذاخوری برگ بادرنجبویه را داخل یک قوری ریخته و آب داغ روی آن بریزید و به مدت 15 دقیقه صبر کنید تا دم بکشد. برای شیرین کردن آن می توانید از عسل یا نبات استفاده کنید.
بابونه خشک شده را در یک فنجان بریزید. روی آن آب جوشیده بریزید.اجازه دهید 3 دقیقه بماند تا دم بکشد. می توانید روی آنرا بپوشانید تا زودتر و بهتر دم شود یا اگر از لیوان های مخصوص دمنوش استفاده می کنید درب آن را بگذارید. همچنین می توانید بابونه به تعداد بیشتری در قوری بریزید و پس از آماده شدن در فنجان بریزید.
دو یا سه عدد چوب دارچین را با آب سرد شسته، خرد کنید و داخل یک قوری انداخته و روی آن آب جوش (دمای 80-90 درجه سانتی گراد) بریزید سپس به مدت 15 تا 20 دقیقه دم کرده و در صورت تمایل و برای تعدیل طبع گرم دارچین، آن را با لیموترش تازه میل نمایید.می توانید برای شیرین شدن دمنوش دارچین، موقع دم کشیدن داخل قوری یک تکه نبات بیندازید.
اول زنجبیل را بشویید و آن را به تکه های ضخیم متوسط تقسیم کنید.سپس، آب را در یک ظرف گرم کنید.زمانی که آب جوشید، ریشه زنجبیل را اضافه کنید و برای 10 دقیقه اجازه دهید بماند.
تعداد 15 عدد از میوه نسترن را که ترجیحا از نوع تازه ی آن باشد، به همراه دو لیوان آب جوش و مقداری نبات بگذارید تا به مدت 30 دقیقه روی حرارت غیر مستقیم دم بکشد .می توانید در تهیه چای میوه گل نسترن ، میوه ها را به دو قسمت تقسیم نمایید و سپس در قوری بیندازید .
بعد از اینکه دمنوش آماده شد آنرا با اسفاده از صافی ، صاف کرده و در فنجان یا لیوان مورد نطر سرو نمایید . شما می توانید به طور معمول در چای که به صورت روزانه دم می کنید مقداری عرق گل نسترن را اضافه کنید و از طعم و بوی خوش آن لذت ببرید
برای مصرف این گیاه، 1 قاشق پودر خشک گیاه را در یک لیوان آب جوش دم کرده (به مدت 20 دقیقه) بریزید. پس از صاف کردن محلول را شیرین کرده و 3 بار در روز مصرف شود.
از برگ خشک یا برگ تازه استفاده کنید. 1قاشق از برگ را در یک قوری آب جوش ریخته و به مدت 20 دقیقه صبر کنید تا دم بکشد و سپس با مقداری عسل مورد استفاده قرار دهید.
1 قاشق غذاخوری برگ خشک شده گزنه را در یک قوری ریخته و دو لیوان بزرگ آب با دمای 80 یا 100 درجه سانتی گراد به آن اضافه کنید.اجازه دهید دمنوش به مدت 20 دقیقه دم بکشد. در صورت تمایل می توانید از توت، عسل یا نبات برای شیرین کردن آن استفاده کنید.
یک قاشق چای خوری از این گیاه را در یک فنجان آب جوش ریخته و برای 5-10 دقیقه دم کنید سپس در جرعه های کوچک و بدون شیرین کننده هر روز، 1-2 فنجان کوچک، با توجه به نیاز بدن بنوشید. مقدار بیش از حد این چای خستگی و سردرد ایجاد می کند.
جوانه های تازه یا خشک شده ی اسطوخودوس را به فنجان چای اضافه کنید.آب را به جوش آورده و پس از اینکه یک دقیقه آن را از روی شعله ی گاز برداشتید، آن را برای چای خود مورد استفاده قرار دهید.آب را بر روی جوانه های اسطوخودوس ریخته و اجازه دهید که به مدت 5 دقیقه، این چای دم بکشد. بشقابی را روی بخار لیوان قرار دهید که تا اسطوخودوس ها بهتر دم بکشد.
بشقاب را بردارید و اگر طعم شیرین را دوست دارید و از آن لذت میبرید، مقداری عسل به آن اضافه کنید! نیاز نیست که اسطوخودوس را از لیوان خارج کنید، زیرا بیشتر اسطوخودوس ها، در لیوان ته نشین میشوند.
ابتدا آب را بجوشانید و حدود 3 یا 4 رشته از زعفران را داخل فنجان بریزد.سپس آب جوش را داخل فنجان بریزد و بگذارید 3 – 4 دقیقه در این حالت بماند.در صورت تمایل یک قاشق چای خوری عسل نیز به آن اضافه کنید و از چای زعفران خود لذت ببرید.
آب را بجوشانید.برگ های نعناع را بشویید و خورد کنید.برگ ها را آماده کنید.آب جوشیده را بر روی برگها بریزید.چای را دم کنید وبگذارید به مدت 5 الی 10 دقیقه دم بکشد، ولی اگر چای قویتری بخواهید، اشکالی ندارد که بیشتر زمان بگذارید.
برای تهیهٔ یک فنجان دم کردهٔ این گیاه، یک قاشق غذاخوری سرخالی از برگ یا گل پونهٔ تازه و یا یک قاشق چای خوری برگ پونه خشک شده را در چای صاف کن درون یک لیوان ریخته و یک فنجان آب در حال جوش را روی آن بریزید. اجازه دهید مدت 10 دقیقه دم بکشدو رنگ چای در بیاید. اگر دوست داشتید می توانید آن را کمی شیرین کنید.
یک قاشق غذاخوری بهار نارنج را در قوری ریخته و آب با دمای 80 درجه را به آن اضافه کرده و اجازه می دهیم که به مدت 20 دقیقه دم بکشد. برای شیرین کردن دمنوش هم، می توانید از نبات یا عسل استفاده کنید.
به ازای هر فنجان آب یک قاشق مرباخوری چای سبز استفاده می شود . آب به هیچ عنوان نباید در حال جوشیدن باشد . چای سبز را توی فنجان یا قوری میریزیم و در آنرا میگذاریم . ( روی حرارت نباشد ) بعد از 5 دقیق صاف میکنیم .
ابتدا دانه های قهوه سبز را آسیاب کرده و پودر قهوه سبز را با آب سرد مخلوط کنید. سپس مخلوط را داخل قهوه جوش ریخته و حدود 15 دقیقه روی حرارت قرار دهید تا به جوش آید. قهوه جوشیده را کنار بگذارید تا خنک شود. در این مرحله هر چقدر که قهوه بیشتر بماند، خوش طعم تر خواهد شد. پس از این مدت، قهوه را از صافی رد کرده و مصرف نمایید. می توانید کمی عسل به قهوه سبز اضافه کنید تا طعم بهتری پیدا کند.
برای دم کردن دمنوش به، یک قاشق غذاخوری از به خشک شده را به همراه هل و دارچین در یک لیوان آب جوش داخل یک قوری چینی بریزید و اجازه دهید به مدت 20 دقیقه روی بخار آب دم بکشد.سپس آن را صاف کرده و یک قاشق چایخوری زعفران آب کرده به آن اضافه کنید.
از آنجا که میوه به معمولا شیرین است، نیازی به اضافه کردن نبات یا شکر نیست اما در صورت تمایل می توانید یک تکه نبات داخل دمنوش ریخته و آن را شیرین میل کنید.
برای تهیه دمنوش آویشن، یک قاشق مرباخوری آویشن خشک شده را داخل دو لیوان آب جوش بریزید.قوری را روی شعله غیرمستقیم قرار دهید تا دم بکشد.سپس به مقدار دلخواه، عسل به آن بیفزایید و میل نمایید.همچنین می توانید موقع دم کشیدن، به آن لیمو عمانی نیز اضافه کنید.
چطور دمنوش به لیمو درست کنیم
برای تهیه دمنوش رازیانه یک قاشق چای خوری رازیانه کوبیده را داخل یک قوری بریزید.مقداری آب جوش روی آن بریزید و اجازه دهید که به مدت 15 دقیقه دم بکشد. در صورت تمایل به شیرین کردن دمنوش گیاهی رازیانه، می توانید از عسل استفاده کنید.
برای تهیه دمنوش تخم کتان کافی است قبل از خواب حدود 3 قاشق غذاخوری تخم کتان را داخل یک فلاکس ریخته و حدود 1 لیتر آب جوش روی آن بریزید. در فلاسک را ببندید و روز بعد، قبل از هر وعده غذایی، یک فنجان از این دمنوش میل کنید.
دو قاشق غذاخوری زرشک شسته شده را در یک قوری چینی ریخته و آب با دمای 80 درجه به آن اضافه کنید و اجازه دهید که به مدت 10 دقیقه دم بکشد. نوشیدنی خوشرنگ شما آماده است در صورت تمایل آن را با نبات و یا عسل شیرین کنید.
2-3 قاشق چای خوری چای بلوبری آماده که از فروشگاه تهیه کرده اید یا برگ و میوه بلوبری که خودتان خشک کرده اید را در دو فنجان آب جوش بریزید و بگذارید 10 دقیقه بماند تا دم بکشد، چای را صاف کنید و 1 قاشق چای خوری عسل به آن اضافه کنید و بنوشید.
برای تهیه چای گل محمدی برای هر فنجان آب به 6 تا 7 گلبرگ گل سرخ نیاز دارید. برای تهیه این چای کافی است گلبرگ ها را به آب جوش اضافه کرده و اجازه دهید به مدت 5 تا 10 دقیقه استراحت کند. سپس می توانید چای را صاف کرده و کمی عسل یا عصاره استویا به آن بزنید.
برای تهیه این دمنوش یا جوشانده عناب باید ابتدا عناب ها را شسته و خیس کنید. هسته ها را خارج کنید و میوه خردشده را داخل یک قوری بریزید. قوری را با آب 80 درجه پر کنید و 15 دقیقه صبر کنید تا دم بکشد.جوشانده عناب شما حاضر است. این دمنوش طعم شیرین دارد و احتیاجی به شیرین کردن ندارد.در صورت تمایل می توانید چند قطره آبلیمو به آن اضافه نموده و بنوشید.
آب جوش در یک قوری شروع کنید و 2 قاشق گل های خشک شده را در آن بریزید. بگذارید 5 تا 10 دقیقه دم بکشد بستگی به این دارد که در چه حد چای غلیظ باشد . طعم های انتخابی خود را اضافه کنید و عسل را به چای ر اضافه کنید و داغ بنوشید.
آب را در قوری کوچکی بجوشانید و سپس، آن را از روی حرارت بردارید.برگ های مریم گلی (تازه یا خشک شده) را داخل آب بریزید و اجازه دهید به مدت 5 الی 7 دقیقه در آب داغ دم بکشند.دمنوش را از صافی عبور دهید تا برگ های مریم گلی از آن خارج شوند.دمنوش را داخل لیوان بریزید، و در صورت تمایل، مقداری عسل یا لیمو به آن بیفزایید، و از نوشیدن آن لذت ببرید!
2 قاشق گلبرگ های اسطوخودوس ویک دوم پیمانه برگ های نعناع را به آب جوش اضافه کنید و بگذارید 15 دقیقه دم بکشد. دمنوش را صاف کنید و اگر خواستید، یک قاشق چای خوری عسل به آن اضافه کنید. این مقدار برای دو نفر کافی است.
برای تهیه دمنوش بومادران باید یک قاشق چای خوری از سرشاخه های گل دار بومادران را در قوری بریزید و به آن یک لیوان آب جوش اضافه کنید؛ سپس به مدت بیست دقیقه آن را بر روی شعله غیر مستقیم قرار دهید. دمنوش بومادران را می توان روزانه سه بار و به مدت یک هفته مصرف کرد.
تهیه دمنوش جزو نوشیدنی – نوشیدنی گرم میباشد و زمان پخت و انتظار آن در حدود 20دقیقه میباشد . تهیه دمنوش را می توانید در وعده صبحانه – سرو کنید . همچنین میتوان در ماه رمضان به عنوان افطار – میل کرد .توجه نمایید مقدار مواد اولیه و دستور تهیه برای 1 نفر مناسب میباشد .
مصرف دمنوشها و جوشانده های گیاهی از سالمترین و مناسبترین راه های پیشگیری و مقابله با درد های عمومی از قبیل سردرد،گلودرد،سوء هاضمه، سرماخوردگی ، استرس و اضطراب، تنش های روحی و روانی و … است. علاوه بر این بسیاری از اشخاص رابطه ای گرم و صمیمانه با عطر و بوی برخی از دمنوش ها برقرار میکنند که موجب مصرف روزانهی این دمنوشها میشود. در این بین یکی از دمنوش های پرمصرف و خوش عطر، دمنوش به لیمو میباشد .
دمنوش به لیمو برای بیخوابی بسیار مفید بوده و بو و عطری شبیه لیمو دارد که از رایحههای پرطرفدار محسوب میشود . در این مطلب از زیبا بمان میخواهیم شما را با برخی از خواص دمنوش به لیمو و طرز تهیهی آن آشنا کنیم .
قبل از پرداختن به ادامهی مطلب خوب است بدانید برخلاف باورعامه، دمنوش متفاوت از جوشانده است . به عبارتی، دم کردن و جوشاندن گیاهان، دو روش مختلف است که هر روش تاثیر جداگانهای بر بدن میگذارد.
برای تهیه دمنوش بهلیمو بهتر است از قوری سرامیکی یا چینی استفاده کنید . این دمنوش میتواند با استفاده از برگ تازه یا برگ خشک بهلیمو تهیه شود .
چطور دمنوش به لیمو درست کنیم
کافیست یک قاشق مرباخوری از این گیاه را در یک قوری بریزید و آب هشتاد درجه سانتیگراد به آن اضافه کنید . قوری را به مدت بیست دقیقه در معرض حرارت غیر مستقیم قرار دهید و سپس دم کشیدهی آن را استفاده کنید
بهترین مکمل برای دمنوش بهلیمو عسل است. عسل تلخی بهلیمو را از بین میبرد و طعمی کاملاً لذتبخش به آن میدهد. از ترکیبات این دمنوش میتوان به بهارنارنج ، گل گاوزبان ، گل محمدی ، اسطوخودوس و چای سبز اشاره کرد .
کاهش وزن
برگ های بهلیمو که درای رنگ سبز و مات هستند و طعمی نسبتا تلخ و تند دارند دارای خاصیت های دارویی میباشند و از زمان های قدیم در طب سنتی استفاده میشده است. این گیاه پرخاصیت بدلیل دارا بودن مقادیر زیاد آنتیاکسیدان و فلاونوئیدها خاصیت چربی سوزی دارد و با جلوگیری از پرخوری و کاهش اشتها موجب لاغری و کاهش وزن کیشود .
کاهش استرس و اضطراب
آنتی اکسیدانها و فلاونوئیدهای موجود در این دمنوش علاوه بر چربی سوزی با بهبود تعادل هورمون ها در بدن موجب بهبود خلق و خو و کاهش تشویش و استرس نیز میشود .
تقویت عضلات و ماهیچهها
بله تعجب نکنید بهلیمو از معدود گیاهانی است که به تقویت عضلات و ماهیچهها کمک میکند .
استرس اکسیداتیو وقتی اتفاق میافتد که بین فعالیت رادیکال آزاد و آنتی اکسیدان تعادل وجود نداشته باشد که موجب آسیب پذیری عضلات میشود . هنگام ورزش و تحرک فعالیت رادیکال های آزاد زیاد میشود و همانطور که حدس میزنید ، بهلیمو با کمک خاصیت آنتی اکسیدان خود تعادل لازم را ایجاد میکند و از آسیب عضلات جلوگیری میکند . بنابراین مصرف این دمنوش قبل از ورزش بشدت توصیه میشود.
معده و دستگاه گوارش
از مهمترین خواص بهلیمو درمان معده درد، سو هاضمه، کاهش نفخ شکم و سلامت دستگاه گوارش است . این گیاه خوش عطر خواص ضد کاندیدا و قارچ دارد . کاندیدا و قارچ از کمک کنندههای دستگاه گوارش است و در جذب مواد مغذی همکاری میکند . در صورت افزایش شدید قارچ ها در بدن عملکرد رودهها مختل شده و وارد جریان خون میشوند که در اینصورت فرد دچار عفونت کاندیدا شده است.
دمنوش به لیمو با جلوگیری از عفونت کاندیدا در رودههای کوچک، سلامت دستگاه گوارش را حفظ میکند. علاوه بر این به لیمو با رفع اسپاسم های عضلانی باعث کاهش نفخ شکم و انقباضات مشکل ساز معده میشود در نتیجه مشکلات دستگاه گوارش را کاهش میدهد.
دمنوش بهلیمو خواص دیگری مانند خلط آوری، بهبود میگرن ، تقویت حافظه ، رفع بیخوابی ، درمان تب و سینوزیت و کاهش درد قفسه سینه نیز دارد .
توجه داشته باشید که دمنوش بهلیمو مضراتی نیز دارد که در صورت دارا بودن حساسیتهای پوستی، اختلالات کلیوی و همچنین هنگام بارداری و شیردهی توصیه نمیشود .
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *
ارسال دیدگاه
مجله زیبایی و سلامت “زیبا بمان” با هدف تولید محتوا در حوزه جراحی های زیبایی و آرایشی و سلامت و بالا بردن سطح اطلاعات و دانش مخاطبان در این حوزه آغاز به کار نموده است . این مطالب صرفا جنبه آموزشی دارد و برای استفاده از آن لازم است با پزشک یا متخصص مربوطه مشورت کنید.محتوای درج شده در این سامانه، متناسب با قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.
تمامی حقوق برای وب سایت زیبا بمان محفوظ است.
0