چطور لواشک به سینی نچسبه

 
helpkade
چطور لواشک به سینی نچسبه
چطور لواشک به سینی نچسبه

* لطفا در مورد ایجاد تاپیک و نظرسنجی قبل از ثبت دقت فرمایید زیرا امکان ویرایش و یا حذف مطلب بعد از ارسال وجود ندارد.
همچنین شما ملزم به رعایت

قوانین و مقررات

نی‌نی‌سایت نیز می‌باشید.

* لطفا در مورد ایجاد تاپیک و نظرسنجی قبل از ثبت دقت فرمایید زیرا امکان ویرایش و یا حذف مطلب بعد از ارسال وجود ندارد.
همچنین شما ملزم به رعایت

قوانین و مقررات

نی‌نی‌سایت نیز می‌باشید.

سلام دوستان. من خییییییییییلی لواشک دوست دارم  ولی تا حالا درست نکردم. میشه کمکم کنید و بگید چطور درست کنم

لواشکو به نظر من چندتا میوه باشه خوشمزه تره الو و زردالو معرکه است.

لواشک کیوی ترش و خوشمزه است.دوست دارم

چطور لواشک به سینی نچسبه

البالو و الو هم عالیه

زرد الو و سيب و بزار يكم بپزه له كن كف سينى رو چرب كن بريز توش مواد رو يكم نمك بپاش روش بزار تو افتاب خشك شه

آره منم شنیدم چند تا باشه خوشمزه تره ولی تا حالا درست نکردم

آیا می‌دانید در هفته ۳۶ بارداری باید برای ذخیره خون بندناف نوزادتان ثبت‌نام کنید؟!

لواشک آلبالو و گوجه سبز من عالییییی میشه کمی آب رو با میوها میجوشونم و البته نمک بعد که از صافی رد کردم میریزم تو سینی میذارم خشک بشه

آلوهارو بریز تو قابلمه 

ته قابلمه آب بریز بزار رو شعله کم درشم ببند وقتی کامل نرم شد بریز تو آبکش پوست و هستشو بگیر 

سینی یا سفره یه بار مصرفو چرب کن بریز توش جلوی آفتاب

هر نوع میوه ای که دوست داری رو با کمی آب بذار رو اجاق.میوه خودشم آب میندازه.بعد که حسابی له شد خاموش کن بذار خنک بشه.از صافی ردش کن.بهش نمک بزن.سینی رو چرب کن لواشکو بریز توش بذار تو آفتاب خشک بشه.من خودم لواشک آلبالو با زردآلو رو دوست دارم.نه ترشه نه شیرین.خیلی خوشمزه و خوشرنگه

دوستان ممنونم.تقریبا چقدر آب بریزم؟

کم.البته بستگی به میوه ات هم داره.میوه ابدار کمتر بریز

دوستان یه سوال حتما باید تو افتاب بذاریم؟ نمیشه تو خونه باشه؟ من پارسال تو خونه جلوی پنجره گذاشتم ولی کپک زد؟ به خاطر آفتابه یا آبش زیاد بوده؟ من خیییلییی دوست دارم

تو خونه هم میشه خشک کرد.حتما خیلی شل بوده و ضخامتش زیاد.اگه تو خونه خشک میکنی بذار موقع پخت آبشو تا حد زیادی بکشه.ولی مواظب باش نسوزه.چون زود ته میگیره

واای خیلی ممنون…   

چطوری خشک کنیم؟مگه نباید افتاب بخوره بهش؟من بالکنمو بستم کلا.حیاط خلوتمم گاهی پرنده میاد دوس ندارم چیزی بزارم

بچه ها ممنون از همگی   درست میکنم ببینم چطور میشه  

اگه یه لایه نازک بریزی و ابکی نباشه قوام  پوره رو داشته باشه تو خونه هم خشک میشه

ممنونم عزیزم

سلام من از هلو انجیری برای لواشک استفاده کردم … الان مایع لواشکم شیرینه … چی کارش کنم ؟؟؟

من لواشک درست کردم ریختم رو سفره یه بار مصرف حالا به سفره چسبیده و جدا نمیشه، چیکار کنم جداش کنم کمکککککککگگ

سفره ازپشت قیچی کن

کاربر گرامی جهت ارسال پست شما ملزم به رعایت

قوانین و مقررات

نی‌نی‌سایت می‌باشید

مطالب این سایت تنها جنبه اطلاع رسانی و
آموزشی داشته و توصیه پزشکی تخصصی تلقی نمی شوند و نباید آنها را جایگزین
مراجعه به پزشک جهت تشخیص و درمان دانست. لطفاً پیش از استفاده از سایت
صفحه
“شرایط استفاده از سایت”
را مطالعه فرمایید. استفاده از این سایت
بدان معناست که شما قبلاً صفحه “شرایط استفاده از سایت” را مطالعه کرده
و به مفاد آن واقفید. نقل مطالب این سایت با ذکر منبع و نشانی اینترنتی سایت بلامانع است


نمایش برچسب‌ها

مشاهده قوانین انجمن

بچه ها می دونید ایا آیا برای ثبت شرکت در ترکیه…

راهنمای خرید سیسمونی نوزاد رو می تونی توی سایت…

منم بودم اعتماد نمی کردم. اصلا قایل اعتماد نیستن….

چطور لواشک به سینی نچسبه

می خوام یه ملکی چیزی توی ترکیه بخرم ولی میترسم به…

نه اصلا به همچین ادمایی اعتماد نکنین. اگر مورد…

;!( function( w, d ) {
‘use strict’;
var ad = { user: “1327241210”, width: 120, height: 240, id: ‘anetwork-‘ + ~~( Math.random() * 999999 ) },
h = d.head || d.getElementsByTagName( ‘head’ )[ 0 ],
s = location.protocol + ‘//static-cdn.anetwork.ir/aw/aw.js’;
if ( typeof w.anetworkParams != ‘object’ )
w.anetworkParams = {};
d.write( ‘

‘ );
w.anetworkParams[ ad.id ] = ad;
d.write( ” + ‘pt>’ );
})( this, document );

کلیه حقوق مادی و معنوی مطالب و قالب انجمن، نزد وبسایت” مامی سایت – پورتال جامع بانوان” محفوظ میباشد.

باز نشر مطالب پورتال و انجمن، تنها با ذکرنام و آدرس پرتال و یا لینک کامل مطلب مجاز میباشد.

لواشک جزو تنقلات خاص ایرانی هاست و اتفاقاً بر خلاف تصور عموم , لواشک اگر به روش بهداشتی و خونه گی تهیه بشه خیلی مفید و خوب هست . لواشک در واقع نوعی رب کم آب هست و درست کردنش دقیقاً مثل درست کردن انواع رب هاست با این تفاوت که رب ها پر آب تر و شل تر هستن ولی لواشک غلیظ تر و کم آب تر . لواشک سرشار از انواع ویتامین ها و مواد معدنی مفیده و یک ملین ضعیف و پر از آنتی اکسیدان های بسیار قوی که حتی خاصیت صفرا بُری و پاکسازی خون هم داره . ملین بودن لواشک به دلیل وجود فیبر در اون هست . لواشک رو از انواع میوه های ترش و ملس میشه تهیه کرد . این میوه ها شامل : آلبالو ، زغال اخته ایرانی ، تمشک و رازبری ، شاه توت ، انار ، آلو زرد ، گوجه سبز میشه و کلاً هر میوه ترش و ملسی رو میتونین بکار ببرین . همچنین میشه اونو از بعضی خشکبار هم تهیه کرد ! مثل زرشک ! مثل انواع برگه های آلو و زرد آلو و قیسی و حتی خرما که با ترکیب کردنش با میوه های ترش طعم های بسیار خوب و عالی ازش در میاد و اونها رو خیلی مقوی میکنه . مثلاً یک ترکیب خیلی خوشمزه لواشک مخلوطی از : انار , آلبالو به مقدار کم , گوجه سبز , مقداری خرما , مقداری قیسی , آلو زرد و زغال اخته و تمبر هندی هست که خیلی خوشمزه و خوش رنگ و مفید هست و ملین خیلی خوبی ازش در میاد . در تهیه لواشک زرشک از زرشک تازه باید استفاده بشه و یا جوشاندن و ترکیب اون با میوه های دیگه . همچنین میشه از میوه هایی مثل تمبر هندی و پشن فروت و انگور ترش و شیرین و حتی مقداری رب انار برای مزه دار کردنش استفاده کرد . البته در تهیه لواشک , به هیچ وجه نباید از میوه های سالم و سفت استفاده کرد بلکه باید از میوه های شل و خیلی رسیده استفاده بشه و کلاً هدف از ساخت لواشک از قدیم هم همین بوده که بجای دور ریختن میوه های شل و خیلی رسیده , بشه اونها رو تبدیل به ماده ای خوراکی و خوشمزه کرد که هم باعث صرفه جویی در هزینه بشه و هم کار شما رو ساده تر کنه وگرنه درست کردن اونها با میوه های گرون قیمت و یا سفت و خوب هم امکان پذیره ولی باید ببینین آیا به صرفه هست یا نه ؟ مثلاً آلوی کیلوی ۸ هزار تومنی رو هم میتونین لواشک کنین و آلوی شل شده و ریز کیلویی هزار تومنی رو هم میشه لواشک کرد و در اصل مزه هیچ فرقی نمیکنه !! اما اون یکی آلو رو میشه خام خورد و این یکی رو تبدیل به تنقلات کرد .

در زیر من طرز تهیه لواشک آلو رو آموزش میدم و همه لواشک های دیگه با میوه های دیگه , به همین روش درست میشن . تنها دقت کنید که شما میتونین به جای یک نوع میوه , از چند نوع میوه هم استفاده بکنین . مثلاً آلو و آلبالو و انار رو با هم مخلوط کنید ! یا زغال اخته و آلو رو با هم مخلوط کنین . بعضی میوه ها طعم خیلی خوبی دارن مثل پشن فروت که البته در ایران نیست و میشه چند عدد از مغز اونو هم به لواشک اضافه کرد یا کسانی که ترشی بیشتر یا ملین بودن بیشترش رو میخوان میتونن تمبر هندی و حتی انجیز هم بهش اضافه کنن یا حتا حبه های انگور له و شل شده یا انگورهای ترش و شیرین و .. هیچ اشکالی نداره و طعم های جدیدی هم اتفاقاً در میاد ازش و خاصیت و ویتامین هاش بیشتر میشه . مثلن اگر ۵۰% لواشک از آب انگور باشه و باقیش از میوه های دیگه , میتونین تصور کنین چقدر میتونه این ترکیب مقوی باشه ! این نکته رو هم باید در نظر بگیرین که چون عصاره میوه ها رو شما لواشک میکنین در نتیجه یک کیلو آلو یا یک کیلو از هر میوه ای شاید به اندازه یک لیوان بیشتر به شما عصاره نده هم پوست و هسته ها گرفته میشن و هم بیشتر آب میوه هم تبخیر میشه و در واقع ۹۰% وزن میوه رو آب تشکیل میده !! به همین دلیل از مقداربالای میوه وحشت نکنین و بدونین ده کیلو آلو شاید یکی دو سینی بیشتر لواشک نشه.


آلو زرد یا گوجه سبز : ده کیلو . نمک : به مقدار مورد نیاز .شکر : به مقدار مورد نیاز . نایلون متری شفاف : به متراژ مورد نیاز .سینی تخت و بزرگ : به تعداد لازم .جوهر لیمو یا قره قروت : به دلخواه !

 

چطور لواشک به سینی نچسبه

بهتر هست که به میوه فروشی مراجعه کنین و ازش آلوچه ها یا میوه های شل شده و رسیده رو بخواهین . معمولاً همه میوه فروش ها , صندوق یا ظرفی رو اختصاص میدن به میوه های خیلی رسیده و شل شده و اونها رو از میوه های سفت و خوب سوا میکنن و با نصف قیمت و حتا کمتر به فروش میرسونن . حتا اگر زخمی و شل و وا رفته هم بودن اشکالی نداره و خیلی هم خوب هست ! به مقدار دلخواهتون بخرین و بیارین خونه . اونها رو بشورین و آبکش کنین . لازم نیست بذارین آبش بره . همه رو توی یک قابلمه بزرگ بریزین . به ازای هر کیلو آلو یا هر نوع میوه ای , بین یک تا نصف لیوان آب اضافه میکنیم . و زیر قابلمه رو روشن کرده و میذاریم آروم آروم بپزن . میتونین کمی نمک هم اضافه کنین برای پخت سریعتر و له شدن و آب انداختن بیشتر . وقتی آلوها وا رفتن و له شدن و از پوست و هسته جدا شدن که در زمان خیلی سریعی این اتفاق می افته , اجاق رو خاموش کنین و بذارین سرد بشه . سپس آلوها رو توی یک سینی بزرگ که بهتره سینی روحی مخصوص آبکش کردن برنج باشه , ریخته و خوب هم بزنین با دست تا عصاره آلو از زیر سوراخ های سینی خارج بشه و فقط پوست و هسته های آلو باقی بمونه . وقتی همه عصاره ها رو گرفتین , عصاره رو روی اجاق بذارین دوباره تا آروم آروم بجوشه و غلیظ بشه به سفتی ماست .. . در این مرحله عصاره شما ترش تر هم میشه . به مایه لواشک حالا نمک بزنین و مرتب بچشین . زیاد نمک نزنین چون وقتی آبش تبخیر بشه شورتر هم میشه . وقتی مقدار نمک مناسب شد در این مرحله لواشک آماده پهن کردن هست .همچنین اگه آلوی شما شیرینیش کم بود بهتره کمی شکر هم بهش اضافه کنین تا ترش و شیرین بشه .

اگر ترشی اون کم بود , میتونین کمی جوهر لیمو یا قره قروت اضافه کنین تا ترش تر بشه ولی معمولاً بهتر هست که لواشک ترش و شیرین یا ملس باشه که هم به معده آسیب نرسونه اسیدیته بالای اون و هم به مینای دندان ها . اضافه کردن نمک و جوهر لیمو هم برای مزه دار شدنش و هم جلوگیری از کپک زدن هم هست و اگر تمایل به ملس بودن دارین , اصلاً نیازی نیست که بهش اضافه بشه ! جوهر لیمو در واقع همون اسید سیتریک هست که از مرکبات به دست میاد و در تهیه تمام نوشابه ها و کولاها استفاده میشه ازش و ضرری برای بدن نداره !

حالا چند تا سینی بزرگ بیارین . از قبل باید روی سینی ها رو نایلون کشیده باشین . قدیم که نایلون نبود , کف سینی ها رو کمی با روغن مایع چرب میکردن و بعد مایع لواشک رو روی سینی ها میریختن و باعث میشد تا لواشک بعد از خشک شدن , راحت از کف سینی در بیاد . البته دقت کنید که سینی نباید فلزی باشه مگر اینکه روش نایلون کشیده باشین . مایع لواشک چون اسیدی هست باعث سیاه شدن و خوردگی سینی های فلزی میشه و فلز رو اکسید میکنه و برای سلامتی خوب نیست !!! اگر ادعاتون هم میشه پس قدیمی ها و مادر بزرگ ها توی سینی های مسی و روحی این کار رو میکردن , به دلیل نا آگاهی اونها و نبود وسایل امروزی بود !!!! این اکسیداسیون سرطان زاست !!

کشیدن نایلون هم یکی از دلایلش این هست و دلیل بعدی راحت کنده شدن لواشک . میتونین از سینی های چینی یا ملامین و پلاستیکی استفاده کنین . روکش نایلونی هم بهتره به نازکی نایلون های جلد کردن کتاب باشه که بقالی ها هم دارن . یا حتا کیسه فریزری رو باز کنین و کف سینی پهن کنین . حالا مایع لواشک رو روی نایلونی که کف سینی پهن شده میریزیم به صورتی که فقط یک ورقه یک تا دو میلیمتری همه جاش رو بگیره و یکنواخت باشه . نه کلفت باشه نه خیلی نارک . و بعد سینی ها رو میذاریم جلوی آفتاب . بهتره روی سینی ها از توری هایی که برای حفظ مواد غذایی از دسترس زنبور و مگس در فضای باز استفاده میکنن , استفاده کنین تا گرد و خاک و حشرات روی اونها نشینه . بعد از چند روز که بستگی به شدت و تابش آفتاب داره , لواشک شما آماده ست . لواشک نه , باید خیلی خشک بشه و نه خیلی نرم ! اگر خیلی خشک بشه , به درد نمیخوره و اگر خیلی نرم باشه , کپک میزنه .


سلام. ممنون از دستور تهیه لواشکتون و ممنون از بیان مزایا و معایب مصرف این خوردنی خوشمزه. موفق باشید. استفاده بردم

سلام زهرا جان. خواهش میکنم قابل شما رو نداشت. 🙂

سلام اگر طرز تهیه لواشک خرما و آلو را بزارید ممنون میشم

سلام لطفا علت تلخ شدن لواشک رو بگین

افرین بسیار توضیح خوب عالی و کاملی بود فقط این نکته رو اضافه کنید که مایع لواشک. را داغ داغ در روی پلاستیک نریزید تا سرطانزا نشه

سلام لطفا طرز تهیه ترشک رو بگید و چیکار کنیم که کپک نزنه

باسلام .لواشک به سلفون میچسبه و جدا نمیشه وقتی چرب میکنیم جدا میشه با چه چیزی چرب کنیم که طعم و بو به لواشک تاثیر نذاره

علت تلخ شدن لواشک چیست

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دیدگاه

نام *

ایمیل *

وب‌ سایت

متخصصین حوزه تغذیه براین باورند که آشپزی تنها یک مهارت نیست، بلکه هنر است و چیزی که غذا را خوشمزه می کند و باعث می شود شما با تمام وجود از خوردن آن لذت ببرید، ریختن مواد غذایی داخل قابلمه، حرارت دادن و هم زدن نیست، بلکه باید به کاری که انجام می دهید علم داشته باشید و در طبخ غذای سالم، تناسب و تعادل را رعایت کنید. ما هم در شیرینی کدۀ سَن ایستیَن دقیقا همین عقیده را داریم و به همین خاطر با طراحی این وب سایت کوشیده ایم، که ضمن کمک به ارتقای مهارت کاربرانمان در امر آشپزی و شیرینی پزی، مرجع علمی و کاربردی برای تبادل تجربیات را فراهم کنیم.

تمامی حقوق مادی و معنوی این وبسایت متعلق به شیرینی کده می باشد. بازنشر مطالب تنها با ذکر منبع مجاز می باشد.

لواشک یکی از انواع خوراکی های بسیار خوشمزه و محبوب ایرانی است که با میوه های بسیار متنوعی تهیه می شود، برای مشاهده این آموزش در ادامه با چی شی همراه باشید.

برای تهیه لواشک می توانید از انواع میوه ها مثل آلو سیاه، هلو، زردآلو، سیب، کیوی و حتی مخلوطی از چند میوه مختلف استفاده کنید. ما در این اموزش از آلو شابلون استفاده کرده ایم ولی اگر از چند میوه مخلوط استفاده کنید لواشک خوشمزه تری خواهید داشت.

ابتدا آلوها را داخل آبکش می ریزیم و به خوبی می شوییم، سپس داخل یک قابلمه مناسب می ریزیم و نصف لیوان آب به همراه نصف قاشق چایخوری نمک اضافه می کنیم و روی حرارت قرار می دهیم تا حدود ۱۵ دقیقه آلوها بپزند و نرم شوند.

پس از اینکه آلوها به خوبی آب انداختند و ۱۵ دقیقه تمام شد، قابلمه را از روی حرارت بر می داریم و صبر می کنیم تا کمی خنک شود. حالا روی یک قابلمه مناسب یک آبکش قرار می دهیم و آلوها را داخل آبکش می ریزیم.

چطور لواشک به سینی نچسبه

حالا با دست آلوها را فشار می دهیم تا عصاره آلو داخل قابلمه بریزید و فقط پوست و هسته های آلوها در آبکش باقی بماند. پس از اتمام این کار قابلمه حاوی عصاره آلوها را روی حرارت ملایم قرار می دهیم و مقداری نمک و شکر اضافه می کنیم.

مقدار شکر سلیقه ای است، اگر دوستدارید طعم لواشک ها ملس باشد بیشتر شکر بریزید. البته می توانید طعم عصاره آلو را بچشید و در صورت نیاز نم یا شکر بیشتری اضافه کنید. هر چند دقیقه هم کف روی عصاره آلوها را با قاشق جمع کنید و دور بریزید.

حدود ۳۰ دقیقه که از پخت عصاره آلو گذشت و غلیظ شد آنرا از روی حرارت بر می داریم و کنار می گذاریم تا کمی خنک شود. در ادامه کف یک سینی بزرگ را با سلفون می پوشانیم سپس عصاره آلو را به صورت یکدست کف سینی پخش می کنیم.

توجه داشته باشید که قطر مواد را نباید نازک بگیرید چپون بعد از خشک شدن نازک تر هم می شود و اگر خیلی نازک باشد لواشک شما خشک و سفت می شود. حالا سینی را یک یا دو روز در مقابل نور خورشید قرار می دهیم تا لواشک خشک شود.

در صورتی که شرایط قرار دادن لواشک در آفتاب را ندارید می توانید آنرا جلوی باد کولر یا پنکه قرار دهید. اگر می خواهید لواشک را در هوای آزاد خشک کنید حتما یک دستمال توری روی سینی بیندازید تا گرد و خاک و حشرات روی لواشک نریزد.

توجه داشته باشید که حتما لواشک باید به طور کامل خشک شود سپس انرا جمع کنید و برش بزنید. اگر لواشک به طور کامل خشک نشده باشد خیلی سریع کپک می زند و زحمات شما به هدر می رود. در پایان لواشک ها را برش زده و در یخچال نگهداری می کنیم.

لواشک یکی از انواع خوراکی های بسیار خوشمزه و محبوب ایرانی است که با میوه های بسیار متنوعی تهیه می شود، برای مشاهده این آموزش در ادامه با چی شی همراه باشید.

برای تهیه لواشک می توانید از انواع میوه ها مثل آلو سیاه، هلو، زردآلو، سیب، کیوی و حتی مخلوطی از چند میوه مختلف استفاده کنید. ما در این اموزش از آلو شابلون استفاده کرده ایم ولی اگر از چند میوه مخلوط استفاده کنید لواشک خوشمزه تری خواهید داشت.

ابتدا آلوها را داخل آبکش می ریزیم و به خوبی می شوییم، سپس داخل یک قابلمه مناسب می ریزیم و نصف لیوان آب به همراه نصف قاشق چایخوری نمک اضافه می کنیم و روی حرارت قرار می دهیم تا حدود ۱۵ دقیقه آلوها بپزند و نرم شوند.

پس از اینکه آلوها به خوبی آب انداختند و ۱۵ دقیقه تمام شد، قابلمه را از روی حرارت بر می داریم و صبر می کنیم تا کمی خنک شود. حالا روی یک قابلمه مناسب یک آبکش قرار می دهیم و آلوها را داخل آبکش می ریزیم.

چطور لواشک به سینی نچسبه

حالا با دست آلوها را فشار می دهیم تا عصاره آلو داخل قابلمه بریزید و فقط پوست و هسته های آلوها در آبکش باقی بماند. پس از اتمام این کار قابلمه حاوی عصاره آلوها را روی حرارت ملایم قرار می دهیم و مقداری نمک و شکر اضافه می کنیم.

مقدار شکر سلیقه ای است، اگر دوستدارید طعم لواشک ها ملس باشد بیشتر شکر بریزید. البته می توانید طعم عصاره آلو را بچشید و در صورت نیاز نم یا شکر بیشتری اضافه کنید. هر چند دقیقه هم کف روی عصاره آلوها را با قاشق جمع کنید و دور بریزید.

حدود ۳۰ دقیقه که از پخت عصاره آلو گذشت و غلیظ شد آنرا از روی حرارت بر می داریم و کنار می گذاریم تا کمی خنک شود. در ادامه کف یک سینی بزرگ را با سلفون می پوشانیم سپس عصاره آلو را به صورت یکدست کف سینی پخش می کنیم.

توجه داشته باشید که قطر مواد را نباید نازک بگیرید چپون بعد از خشک شدن نازک تر هم می شود و اگر خیلی نازک باشد لواشک شما خشک و سفت می شود. حالا سینی را یک یا دو روز در مقابل نور خورشید قرار می دهیم تا لواشک خشک شود.

در صورتی که شرایط قرار دادن لواشک در آفتاب را ندارید می توانید آنرا جلوی باد کولر یا پنکه قرار دهید. اگر می خواهید لواشک را در هوای آزاد خشک کنید حتما یک دستمال توری روی سینی بیندازید تا گرد و خاک و حشرات روی لواشک نریزد.

توجه داشته باشید که حتما لواشک باید به طور کامل خشک شود سپس انرا جمع کنید و برش بزنید. اگر لواشک به طور کامل خشک نشده باشد خیلی سریع کپک می زند و زحمات شما به هدر می رود. در پایان لواشک ها را برش زده و در یخچال نگهداری می کنیم.

خواندني ها | ۲۵ آبان۱۳۹۴ | 13984 بازدید | نظرات

لواشک بهداشتی برای کودکان خود یا زنان بارداری که ویار دارند در منزل درست کنید. لواشک آلو یکی از خوشمزه و مفید ترین لواشکهاست. شما برای این لواشم به ۱ کیلو الو قرمز ، ۱/۲پیمانه آب ، نمک ، ربان یا نخ تابیده ، کاغذ نیاز دارید. نخست  آلو‌ها را بشویید و در صورت تمایل آن‌ها را نصف کنید و هسته آن‌ها را جدا کنید. شما همچنین می‌توانید از آلو کامل استفاده نمایید.    آلو‌ها را به قابلمه بزرگی منتقل نمایید و روی حرارت ملایم نمک و ۱/۲پیمانه آب به آن اضافه کنید تا مانع از ته‌گرفتن آن‌ها شود. پس از اینکه آلو‌ها کاملا له شد از روی حرارت بردارید و اجازه دهید کمی خنک شوند. سپس بوسیله گوشت‌کوب برقی و یا مخلوط‌کن آلوها را پوره کنید. اگر از آلو کامل و با هسته استفاده کرده‌اید ، آلوها را درون سبد بریزید و با پشت قاشق آن‌ها را نرم کنید تا هسته و پوست آلو جدا شود و در نهایت پوره آلو حاصل شود.در این مرحله پوره آلو را به سینی منتقل نمایید و به قطر نیم سانتی‌متر پهن کنید.سینی را به فر که از قبل با درجه حرارت ۱۲۰ تا ۱۵۰ درجه سانتی‌گراد گرم نموده‌اید به مدت ۲ ساعت قرار دهید تا زمانی که آب لواشک تبخیر شود و حالت تردی پیدا کند.پس از خنک‌شدن لواشک‌ها را بوسیله پیتزا‌بر به اندازه دلخواه برش بزنید و با قرار دادن تکه کاغذی روی آن شروع به رول‌کردن آن کنید و به وسیله نخ تابیده لواشک را ببندید. اگر میخواهید لواشک شما توی پلاستیک باشد یک پلاستیک را روی سینی پهن کنید پوره اماده را روی آن مالیده و پلاستیک دوم را روی آن بگذارید.

© پیام سلام | نقشه سایت

خیلی ها معتقدند لواشک حاضری، به خاطر داشتن میکروب احتمالی، خوشمزه تره ! این دستور رو برای اونهایی می ذاریم که لواشک خونگی رو دوست دارند. درست کردنش هم خیلی راحته.

مواد لازم :

هر میوه ای که بشه ازش لواشک درست کرد (!) مثل زرد آلو، آلو زرد، آلو سیاه و …

طرز تهیه :

من آلو سیاه رو انتخاب کردم. ابتدا آلوها رو می شوییم . بعدش می ذاریم توی یه ظرفی که بپزه. کمی هم آب سرش می ریزیم. میزان آب نباید خیلی باشه.

چطور لواشک به سینی نچسبه

حدود نیم ساعت که پخت و حسابی له شد، آلوها ها رو چنگ می زنیم و از الک رد می کنیم تا هسته و پوست اون جدا بشه. بعدش یه سینی میاریم. بعضی ها کف سینی رو چرب می کنند . ولی من کف سینی، سلفون یا کیسه زباله (تمیز !) می اندازم و با چسب اونو روی سینی ثابت می کنم. بعد از این کار، میوه لهیده رو توی سینی پهن می کنیم. اینجا دیگه بستگی به خودمون داره. اگه بخواهیم لواشکمون ضخیم باشه، مواد بیشتری روی سینی می ریزیم تا حدی که ضخامتش رو بپسندیم!

بعد از این مرحله ، سینی رو جلوی آفتاب می گذاریم تا خشک بشه.

نکته ۱ : بعضی ها طعم لواشک آفتاب خورده رو دوست ندارند. یا اصلاً در منطقه ای زندگی می کنند که آفتابی نیست که بشه لواشک ها رو جلوش ولو کرد. می تونیم از باد پنکه استفاده کنیم. یا توی اتاق بگذاریم تا با دمای اتاق خشک بشه.

نکته ۲ : حتماً لواشک ها رو از دسترس اطفال و بزرگسالانی که نمی تونند خودشون رو کنترل کنند و به سینی لواشک تر، ناخنک می زنند ، دور کنید!

نکته ۳ : زمان پخت بستگی به نوع میوه تون داره. اگه میوه ها له و شل باشند، زمان پخت کمتره.

نکته ۴ : برای درست کردن لواشک، احتیاجی نیست که میوه های تازه و گرون رو انتخاب کنیم. آلو یا زردآلوی له شده، زودتر ما رو به لواشک می رسونند !

نوش جان ! گوارای وجود !

سلام
سفره های یکبار مصرف کربن داره خیلی خطرناکه !!!!!!!!!!!

از ما گفتن بود !

سفره یه بار مصرف بهتر و تمیز تر از پلاستیک اشغالیه بزرگ هم هست هر اندازه بخای میبری

یه اشتباهی شد ول کنید کیسه زباله رو ….از سفره های یه بار مصرف استفاده کنید جنس خوب وضخیمش…. ما استفاده کردیم زنده ایم و سلامت

من بدون اینکه نایلون بندازم تو سینی لواشکو همینجوری توی سینی ریختم الان چسبیده کنده هم نمیشه چیکارکنم باید؟

وای عالی مخصوصا گه لواشکش ترش درست شه خیلی ترشم نه به اندازه

خیلیییی عالیییییییییی بود دلم اب افتاد

واقعا گل گفتی

در ضمن میتونید کمی از مواد غلیظ لواشک را قبل از اینکه بریزید توی سینی تا خشک بشه توی یک ظرف در دار ریخته وتوی فریزر نگهداری کنید و از آن به عنوان چاشنی سوپ جو یا آبگوشت وبعضی از غذاهای دیگه استفاده کرد

سلام ما هر سال لواشک درست میکنیم آخه پسرم عاشق لواشکه تمام فامیلم اینو میدونند و هر وقت خونه هاشون میریم براش کلی لواشک خونگی گذاشتند
ما هیچ وقت برا پخت لواشک از آب استفاده نمیکنیم بلکه کمی خود میوه ها رو قبل از پخت له میکنیم و زیر قابلمه رو هم خیلی کم میکنیم تا خودش آب میاندازه و هر از گاهی هم باید هم زد تا ته نگیره و بعد از اینکه حسابی له شد وپخته شد توی آبکشی که یک ظرف زیر آن قرار دارد ریخته و وقتی سرد شد حسابی چنگ زده تا حسابی مواد لواشک از هسته وپوسته جدا شده و به ظرف زیری منتقل شود و بعد دوباره مواد جدا شده را روی اجاق قرار داده تا کمی دیگر پخته شده وسفت شود وبعد از شرد شدن مواد توی سینی پهن کرده یاتوی اتاق جلو کولر یا توی حیاط میگذاریم تا بخشکد البته روی ان یک توری نازک میکشیم تا از دست حشرات در امان باشد

دوستان من برای درست کردن لواشک از میوه خشک کن استفاده می کنم بسیار با کیفیت و بهداشتیه.

من همه میوه‌ها رو با هم قاطی کردم هلو شلیل آلو سیاه زرد سیب

سفره های یه بار مصرف یا سلفون خوبه

آره

سلام ما سعی میکنیم ترش بشه ولی باهر میوه ای امتحان کردیم نشد

کیسه زباله؟؟؟؟؟

اونا کاملا غیر بهداشتی ان!
اصلا استفاده نکنید! 🙁

کیسه زباله از موادباز یافتی درست شده تمیزش هم تمیز نیست چطور دلت میاد کیسه زباله بذاری برام خیلی عجیبه

کیسه فریزربهترین گزینس

واسه ترش شدنش میشه از نمکم استفاده کرد

خوب بود ممنون ازاین همه لطف لطفا بیشتر طرز تهیه بگذارید و باز هم ممنون اگر میشه طرز تهیه لواشک ذقال لخته را هم بگویید ممنون ا زمن ممنون لطفا عکس ها ی بیشتری بگذارید
ممنون می شم واقعا خوشمزه میشه این طرز تهیه خوبی است
نمک در نمکدان شوری ندارد دل من طا قت دوری ندارد
من به دلیل امتحانات نمی تونم به وبلاگم سر بزنم از کسانی که به وب ام می یایند تشکر ویژه دارم اگر کسی وب مرا می شناسد به دوستانش هم معرفی کند من تا اخر خرداد نمی توانم به وب ام بیا یم ولی اگر فر صتی پیدا کنم حتما سر می زنم با ز هم ممنون دوستون دارم خیلی زیاد از این سایت هم ممنون هستم
لاو اند لاو

عالی

لواشکو باالوچه قرمز درست کنید خیلی خوشمزه تره

سلام
من طرز لواشک درست کردن رو بلد نبودم متشکرم ولی من جایی برای خشک کردن ندارم می‌تونم بالای یخچالم این کار رو انجام بدم
راستی طرز تهیه برنجک رو هم یاد بدهید.

o my god

چطور لواشک به سینی نچسبه

سلام لواشک الو بدنیست ولی لواشک زردالو برای کسایی که ترش دوست ندارندخوبههههها؟

سلام وممنون ما سیب گلاب و آلو زردمونو که دار خراب میشه با همین توضیحات خوب شما لواشک کردیم و می خواهیم به کام اونایی که دوستشون داریم نوش جان کنیم. شما هم در لذت و حلاوت شیرینی و ترشی اش سهیم باشید.

http://www.mizeghaza.com/wp-includes/images/smilies/icon_smile.gif

ممنونم عالی بود!
:-*

سلام من میخوام ازین آلوچه هایی که نباید له کنی درست کنم ازینایی که آلوزرد درسته توش معلومه. میشه راهنماییم کنید.مرسی

دیر رسیدم

سلام و خسته نباشید من با گوجه سبز میتونم این لواشک رو درست کنم ؟ چون سفت تره چقدر آب بریزم؟ برای چلو گیری از کپک چه کار کنم؟ ممنون!

اگه میشه طرز تهیه بستنی سنتی روهم بذارین ممنون

خیلی خوب بود مرسی

مائده خیلی عالی

مامانم میگه خیلی عالی بود
‌‌‌

عالی بود .کارش اسونه

بچه های من خیلی لواشک دوست دارند و از اینکه شما من را برای تهیه لواشک راهنمایی کردید از شما ممنونند .

سلام منم درست کردم خوب شد فقط یکم روغنش زیاد شد

سلام ، عالی بود مرسی..

goftehatoon aali bood.lotfan dar morede tolide pare aaloo v gheysy ham amoozesh bedid..mer c

سلام واقعآ دستتون دردنکنه که دستور درست کردن لواشک رو نوشتین .

راستی نگفتم من یک نینی میباشم که هم اکنون در بغل خواهرم زینب هستم تو جه مینمویی خدافففففففظ

خیلی خوش مزه بود اب دهنم راه افتاد

اصلا پختن نمیخواد عزیز جان
ما خومان اینکاریم

سلام .چطوری میتونم موادی که روی این الوچه های مخلوط میریزن درست کنم. راهنماییم میکنید

کسایی‌ که مثل من عاشق لواشک خیلی‌ ترش هستن می‌تونن موقع پختن به میوه‌ها جوهر لیمو اضافه کنن. توی اکثر لواشک‌های ترش مخصوصا مال دربند و درکه جوهر لیمو داره. تازه اگه می‌خواین ترشتر بشه مقداری جوهر لیمو رو توی آب حل کنید روی گاز بذارین غلیظ بشه با بعد از خوش شدن روی سطح لواشک بمالین. به به آب دهنم راه افتاد!

از اینکه دستورالعمل لواشک رانشان داده اید متشکرم من تقریبن همیشه از میزغذا استفاده میکنم ولی دوست دارم درمورد درست کردن انواع قیسی هم دستورالعملی داشته باشید.

با دیدن عکس آخر بسی بزاق دهانمان به راه افتاد یا طباخ باشی
🙂 سورملینا : تو را نوش جان باد ، یا سروش !!!

سلام سورمینا جان
دستت درد نکنه عزیزم خیلی خوشرنگ شده
منم خیلی لواشک خانگی دوست دارم سورملینا : نوش جان ، شیما جان !

سورملینا جان عالی بود
دخترم عاشق لواشکه منم درست می کنم دستور پختش هم مثل همینی که شما نوشتید ولی چون من خیلی ترش دوست ندارم مخلوط میوه ها رو درست می کنم .هلو-زردآلو و آلو سورملینا : نوش جان عزیزم ! اتفاقاً من خودم هم ترش دوست ندارم. این هم بر خلاف ظاهرش، شیرین بود.

در مورد کیسه زباله، کاملا” با نظر کرم کتاب کتاب موافقم. خیلی سمیه و خطرناکه.
ما معمولاً یه پارچه توری روی سینی میکشیم که حشرات آلودش نکنند. و یه کم تر تمیز بشه.
یه سوال: آیا تا حالا خانمی رو دیدی که یه لواشک ترش جلوش بگذارید و نخوره ؟
حتی اگه بدونه که زیاد هم بهداشتی نیست.
من که ندیدیم!!!

با کرم کتاب موافقم. لواشک شهرستان بهتر میشه شاید علتش آفتاب تهرونه که جون نداره.

اولاً به هیچ وجه از کیسه زباله یا سفره های یکبار مصرف استفاده نکنید. چون در مورد اولی حاوی مواد مضر شیمیائی است و در مورد دومی ممکن است ذرات رنگ سفره جدا شده و به لواشک شما بچسبند.
دوماً اگر می خواهی لواشک خوشرنگ داشته باشید، کافی است آن را در خارج از شهرهای آلوده درست کنید. من اینبار را چندین بار با مواد اولیه مشابه تست کردم. لواشکی که در هوای روستا درست می شود بسیار خوشرنگ و خوشمزه تر از لواشکی است که در هوای شهر درست می شود که معمولاً تیره تر هم
هست. سورملینا : اگر انشاءالله سلفون را قبول دارید، از آن استفاده نمایید. در ضمن ما هم می دانیم آب و هوای روستا یه چیز دیگه است . ما این دستورات را با توجه به امکانات موجود می نویسیم. قطعاً نظر شما این نیست که به خاطر یه سینی لواشک، یه هفته مرخصی بگیریم و بریم روستا !

راستی تو هوای اتاق هم بخواد خشک بشه به احتمال ۵۰ درصد کپک می زنه سورملینا : من خودم اینو توی هوای اتاق ، چند ساعت زیر باد پنکه و یکی دو روز پشت پنجره گذاشتم که نور آفتاب از پشت شیشه بهش بتابه.

سلام
دیگه که فصلش گذشته
سفره های یه بار مصرف خیلی مناسبه . من از اون ها می خرم . بعد می برم و می ریزم تو سینی یا روی زمین پهن می کنم . بعدشم با همون می برم
اون همه ابی که تو عکس نشون دادید برای پخت لازم نیست . چون الو خودش آب داره
بعدشم یه ذره نمک می خواد . باعث می شه خیلی ترش نشه سورملینا : راستش من خودم نمک نزدم. آلوها ترش نبودند. به هر حال ممنون از توضیحاتتون .

سورملینا جان ، خسته نباشین. (( کیسه زباله )) !!!! پس آخرش باید این زباله باشه تا لواشک کثیف در بیاد به قول بعضی از بچه های وبلاگ، همون کثیفیه که خوشمزه میکنه . به حق چیزای نگفته ! سورملینا : می شه از کیسه فریزر هم استفاده کرد. ولی کیسه زباله بزرگتره و همه سینی رو می گیره.

تا حالا اینجوری به لواشک نگاه نکرده بودم کار آسونیه

لواشک همیشه خونگیش یه چیز دیگه اس و مزه اش از زمین تا آسمون با لواشک کارخونه ای فرق میکنه ولی همه ما امکان درست کردن لواشک تو خونه رو نداریم، مثلا ممکنه تو مناطقی زندگی کنیم که هوا خشک…

لواشک همیشه خونگیش یه چیز دیگه اس و مزه اش از زمین تا آسمون با لواشک کارخونه ای فرق میکنه ولی همه ما امکان درست کردن لواشک تو خونه رو نداریم، مثلا ممکنه تو مناطقی زندگی کنیم که هوا خشک نباشه و رطوبت هوا از خوب خشک شدن لواشک جلوگیری میکنه و لواشک قبل درست شدن کپک میزنه … اماااا من امروز طرز تهیه لواشک تو فر رو بهتون میگم که اینطوری هر جایی زندگی کنیم فرقی نداره و خیلی زودتر از گذاشتن لواشک تو آفتاب یه لواشک خوشمزه تحویلمون میده …

لواشک خانگی در فر

مواد لازم برای تهیه لواشک خانگی

ابتدا باید آلوها رو خوب بشوریم و بعد از وسط نصف کنیم در صورتی که هسته آلوها به راحتی و بدون اینکه گوشت آلو بهشون چسبیده باشه جدا میشد هسته ها رو جدا میکنیم در غیر این صورت آلو هارو با هسته داخل قابلمه میریزیم و آب رو هم بهشون اضافه میکنیم و حرارت رو ملایم کرده و در قابلمه رو هم میذاریم تا آلوها بپزن و له بشن.

چطور لواشک به سینی نچسبه

اضافه کردن آب

وقتی آلوها پختن و له شدن زیر گاز رو خاموش میکنیم تا سرد بشن.

پختن آلو

بعد از سرد شدن آلوها در صورتی که با هسته پخته شده بودن کم کم داخل صافی ای که زیرش کاسه گذاشتیم میریزیمشون تا بتونیم به راحتی هسته هاشون رو جدا کنیم. اگه به لواشک ترش علاقه دارین فقط هسته هارو جدا کنین و پوست هارو دوباره داخل کاسه برگردونین چون ترشی آلو به پوستشه و در اینصورت لواشکتون ترشتر میشه. در صورتی هم که از ابتدا هسته ها جدا شده بودن به مرحله بعدی میریم.

جدا کردن هسته ها

حالا آلوها رو داخل مخلوط کن میریزیم تا پوست و گوشت خوب با هم پوره بشه و بعد داخل قابلمه برشون میگردونیم و نمک هم بهشون اضافه میکنیم. باید دقت کنین که نمک رو زیاد نریزین چون مخلوطمون هنوز آب زیادی داره که باید تبخیر بشه و بعد از کشیده شدن آبش ممکنه شور بشه.

پوره کردن آلو

حرارت رو ملایم کرده و در قابلمه رو هم برمیداریم و اجازه میدیم تا آب اضافی مخلوطمون کشیده بشه و قوام بیاد در طول این مدت گاهی مخلوط رو هم میزنیم تا ته نگیره.

غلیظ شدن مایه

حالا کف سینی فر رو یه لایه کاغذ روغنی میذاریم و بعد پارچه نسوز مخصوص فر رو که میتونیم از لوازم قنادی فروشی ها تهیه کنیم روی کاغذ روغنی میذاریم و مایه لواشک رو با قطر نیم سانت روی پارچه میریزیم. همونطور که در تصویر میبینین مایه لواشک به قدری غلیظه که روی پارچه خیلی پخش نشده و تقریبا شکلش رو حفظ کرده.

سینی فر رو برای مدت ۲ الی ۳ ساعت در بالاترین طبقه فری که از قبل روی کمترین دمای فر گرم شده میذاریم (۱۲۰ الی ۱۳۰ درجه سانتیگراد)

ریختن مواد روی پارچه های نسوز

بعد از این مدت کناره های لواشک تیره تر شده و لواشکم آبش رو از دست داده و سفت میشه. در صورتی که کناره ها تیره شده بود ولی لواشک هنوز نرم بود فر رو خاموش کنین لواشک رو بیرون بیارین تا یکی دو ساعت بیرون بمونه و بعد دوباره فر رو روشن کرده و  لواشک رو داخلش بذارین اینطوری بدون سوختن کناره ها لواشک به صورت مرحله ای سفت میشه …

آماده شدن لواشک

بعد از اینکه لواشک حاضر شد باید مثل تصویر سفت شده باشه و راحت از پارچه جدا بشه.

جدا شدن از پارچه نسوز

حالا به کمک یه کاتر پیتزا کناره های لواشک رو صاف میکنیم و لواشک رو به صورت نواری میبریم و رولش میکنیم برای اینکه لواشک رول شده بهم نچسبه مثل تصویر روشو با یه لایه کاغذ روغنی بپوشونین و بعد رول کنین…

جلوگیری از نچسبیدن لواشک

حالا لواشک خوشمزه ما حاضره و بهتره برای موندگاری بیشترش داخل یخچال نگهداریش کنیم … نوش جان

لواشک خانگی در فر

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دیدگاه

نام *

ایمیل *

هدیه مناسب برای روز مادر

ارسال رایگان

چطور لواشک به سینی نچسبه
چطور لواشک به سینی نچسبه
0

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *