چگونه چای خوش طعم داشته باشیم

 
helpkade
چگونه چای خوش طعم داشته باشیم
چگونه چای خوش طعم داشته باشیم

All Rights Reserved – © 2019 | باز نشر مطالب پورتال سیمرغ تنها با ذکر نام و آدرس seemorgh.com مجاز می باشد.

روزنه آنلاین » آشپزی » چگونه یک چای خوش طعم و خوش عطر درست کنیم؟

چای یکی از نوشیدنی های محبوب در میان ایرانیان است بنابراین در زیر آموزش دم کردن یک چای خوش طعم و خوش عطر را میدهیم تا بتوانید در مهمانی هایتان و در پذیرایی از مهمانانتان یک چای خوش طعم آماده کنید.

چای خوش طعم نوشیدنی بسیاری از مردم است اما از مرحله دم کردن تا هنگام نوشیدن آن هم مثل هر کار دیگری باید آداب و روشهایی خاص را پی گرفت تا به نتیجه‌ای بهتر و صحیح‌تر رسید. اگر می‌خواهید از مصرف همان چای خوش طعم که در آشپزخانه دارید نیز لذت بیشتری ببرید، خواندن راهنمایی‌های پی‌آمده را از دست ندهید.چگونه چای خوش طعم داشته باشیم

اصول دم کردن چای :
۱ –  بهتر است از ظرف، کتری یا قوری، و حتی فنجان‌های چینی برای دم کردن یا نوشیدن چای استفاده کنید.

۲ – سرامیک لعابدار و ظروف شیشه‌ای نیز در مراتب بعدی مناسبند اما سعی کنید از کتری‌های آلومینیومی، ظروف مسی یا برنجی استفاده نکنید. این ظروف اگرچه در قدیم استفاده می‌شده‌اند، افزون بر آن‌که مزه، طعم و حتی عطر چای را عوض می‌کنند، به سبب ایجاد واکنش شیمیایی برای حفظ سلامت مناسب نیستند (به عنوان مثال تانن محلول در چای با آهن موجود در قوری استیل).

۳ – در صورتی که پیش از ریختن چای در قوری یا کتری آن را کمی زیر شیر آب گرم بگیرید تا جداره و محفظه آن اندکی گرم شود، چای بهتر و زودتر دم می‌آید.

۴ – اگر می‌خواهید از خود یا مهمانانتان بهتر پذیرایی کنید، یادتان باشد آب سرد در سماور بریزید. احتمالا پیش آمده که بر سطح چای درون استکان یا فنجان خود لکه‌هایی مثل اثرات چربی ببینید. این لکه‌ها نشان می‌دهد آب گرم یا حتی داغ در سماور ریخته شده. استفاده از آب گرم برای زود جوش آمدن سماور، علاوه بر کاهش کیفیت و مزه، به شکل و ظاهر چای هم لطمه می‌زند.

۵ – بهتر است در هر مرتبه دم کردن چای، آب سماور را عوض کنید. آبی که به مدت طولانی یا چند بار جوشیده طعم و خاصیت چای را کاهش می‌دهد.

۶ – برای دم کردن چای سیاه بگذارید آب درون سماور کاملا به جوش آید سپس آن را روی چای ریخته و دقایقی برای دم کشیدن صبر کنید. برعکس، برای دم کردن چای سبز، آب به هیچ وجه نباید بجوشد و حرارتی در حد ۱۰ درجه هم برای آن کافی است. این آب را روی چای سبز درون فنجان یا قوری بریزید و چند دقیقه در آن را گذاشته، سپس کیسه را خارج کرده یا برگ‌ها را صاف کنید و نوش جان فرمایید.

۷ – با توجه به نوع چای، زمان دم آمدن آن متفاوت است.

۸ – چای سبز بین سه تاپنج دقیقه دم می‌کشد. اگر چای بسته‌بندی شده خریده‌اید در قسمت توضیح مشخصات یا طریقه دم کردن، باید زمان مناسب آن هم ذکر شده باشد.

۹ – برای چای سیاه، این زمان در آنها که به «زود دم» معروفند کمتر از پنج تاهفت دقیقه نیست. دم کشیدن برخی چای‌های موسوم به «دیر دم» نیز بین ده تا ۱۶ دقیقه به درازا می‌انجامد. برای حفظ کیفیت و خاصیت چای بیش از این نباید عمل صاف کردن را به تاخیر انداخت.

۱۰ – صاف نکردن چای در میان ما ایرانی‌ها رواج بسیار دارد و از آن دست عادت‌های غلطی به شمار می‌رود که شنیدن اصطلاح «جوشیده» و تشخیص معنا و حتی مزه آن برای نوجوانان و جوانان هم نیازی به توضیح بیشتر ندارد.

۱۱ – ما عادت داریم هزینه و زمانی را صرف کنیم تا چایی مناسب و خوش‌رنگ‌وعطری دم کنیم اما فقط به قدر یکی‌ دو استکان اول، از آن سود واقعی و لذت جانبی می‌بریم! برای آن‌که جلوی ضرر مالی و خالی شدن جیبتان را بگیرید و مزه چای تازه‌دم را همواره حفظ کرده باشید بلافاصله پس از دم کشیدن چای، قوری را از بخار سماور، گرم‌کن برقی یا شعله دور کنید و چای درون آن را در قوری یا کتری دیگری بریزید تا تفاله یا پوره آن جدا شود.

۱۲ – برای قوری دوم، روپوش یا پوششی کیسه‌ای در اندازه و قالب مناسب تهیه کنید تا از سرد شدن سریع چای جلوگیری کند و مدتی بیشتر گرما را در خود نگاه دارد. این چای، دیگر جوشیده و بی‌خاصیت و تا مدتی طولانی‌تر بدطعم نخواهد شد و هزینه خرید یا وقت و تلاش خود را هم هدر نداده‌اید .

۱۳ – یکی دیگر از عادت‌های غلط ما در نوشیدن چای همراهی آن با قند یا شکر است. قند و شکر محلول در چای خواص مفید آن را از بین می‌برد و در برخی موارد مضراتی هم در پی دارد. اگر نمی‌توانید، کم‌کم، خودتان را عادت دهید چای را بدون قند بنوشید. پس از مدتی قند را کاملا کنار خواهید گذاشت و بامزه واقعی چای بیشتر کنار خواهید آمد؛ فواید درمانی، دارویی و حتی اقتصادی بیشتری هم نصیبتان می‌شود!

اصول نگهداری :
۱ – چای خشک را در ظروف دربسته شیشه‌ای یا چینی نگهداری کنید. به این‌گونه نه تنها عمر مفید چای را حفظ کرده‌اید، عطر آن هم دیرتر می‌پرد و خواصش ماندگارتر خواهد بود.

۲ – فراموش نکنید گرما، رطوبت و نور دشمنان اصلی کیفیت و مانایی چای است. ظروف و بسته‌های چای را در یخچال یا فریزر نگهداری نکنید.

۳ – گذاشتن بسته یا ظرف چای در کنار سماور بدترین روش نگهداری آن است. اگر هیچ چاره‌ای ندارید به مقدار نیاز برای دو یا سه روزتان را درون ظرفی بریزید و دور آن را با فویل آلومینیومی بپیچید تا با گرما، نور و رطوبت کمتری در تماس باشد و عطر آن نیز خارج نشود.

۴ – چای هم مثل خیلی مواد خوردنی دیگر تاریخ انقضا دارد. انواع متفاوت آن اگر بدرستی نگهداری شود از ۱۸ ماه تا دو سال با توجه به نوعشان خواص خود را حفظ می‌کنند. به تاریخ بسته دقت کنید و از انبار کردن بیش از نیاز آن خودداری کنید.

۵ – بوی مواد خوراکی دیگر بخصوص مواد تند براحتی به چای خشک سرایت می‌کند و عطر آن را تغییر می‌دهد. از قرار دادن چای در کنار

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دیدگاه

نام *

ایمیل *

وب‌ سایت

کاربران گرامی,این مقاله از سایت حذف گردیده.

مروری بر دیگر مطالب ”

باعلم – درمان جوش ، علائم بارداری، زایمان طبيعی ، جلوگیری اورژانسی ، انواع پیتزا ، مجله علمی آموزشی، مشاوره ازدواج ، دارونامه، علائم بیماری ها

 

 

چای؛ نوشیدنی محبوب ما ایرانیان است و در تمام مهمانی‌ها از جایگاه خاصی برخوردار است اما درست کردن یک چای خوش آب‌ و رنگ و خوش طعم حتما ریزه‌کاری‌های خاص خودش را دارد. شما می‌توانید با رعایت چند اصل ساده و اساسی از مهمانان خود با چای خوش طعم و خوش عطری پذیرایی کنید. از این نکته‌های ساده غافل نشوید:چگونه چای خوش طعم داشته باشیم

 

اصل اول: لزومی ندارد کتری را پر از آب بکنید بلکه مقداری آب بریزید که جوش بیاید. وقتی چای را دم کردید مجددا در کتری به مقدار لازم آب بریزید. با این کار هم در مصرف سوخت صرفه‌جویی کرده‌اید و هم آب کتری زودتر به جوش می‌آید. همیشه سعی کنید از آب تازه استفاده کنید مسلما آبی که چند بارجوشیده، در طعم و خاصیت چای اثر زیادی می‌گذارد. آب چندبار جوشیده را پای گل‌ها و در گلدان‌ها بریزید.

 

توجه داشته باشید آب سرد در کتری بریزید.خیلی وقت‌ها اتفاق می‌افتد که برای تسریع در درست کردن چای از آب گرم کمک می‌گیریم که این مسئله سبب ایجاد لکه‌هایی درون استکان یا فنجان چای می‌شود. در واقع این لکه‌ها نشانگر این است که آب گرم یا حتی داغ درکتری ریخته شده است. حواستان باشد که هیچ‌گاه نگذارید آب کتری زیاد بجوشد چون چای شما بد‌رنگ و بی‌مزه می‌شود.

 

اصل دوم: برای دم کردن یا نوشیدن چای سعی کنید از ظروف چینی استفاده کنید.البته سرامیک لعابدار و ظروف شیشه‌ای نیز در مراتب بعدی مناسب هستند. بهتر است که قوری را قبل از دم کردن چای گرم کنید. برای این کار می‌توانید قوری را روی کتری در حال جوش بگذارید یاکمی زیر شیر آب گرم بگیرید و همچنین می‌توانیدآب جوش آمده را درون قوری بریزید و بعد خالی کنید؛ با این کار چای بهتر و زودتر دم‌می‌کشد.

 

اصل سوم : چای انواع مختلفی دارد و زمان دم کشیدن هر کدام از آنها، متفاوت است. معمولا چای ظرف 3 تا 5 دقیقه دم می‌کشد اما بعضی از انواع دیگر بین 10 تا 20 دقیقه طول می‌کشد که به اصطلاح «دیر دم» هستند. شما هم بر اثر تمرین و تجربه می‌توانید مدت مناسب برای دم کشیدن چای خود را پیدا کنید.

 

دقت کنید که چای شما زیاد دم نکشد که جوشیده می‌شود و تمام زحمات شما به باد خواهد رفت. ایجاد تنوع در چای اگر می‌خواهید از مهمان‌های نوروزی خود به نحو احسن پذیرایی کنید، بهتراست تنوعی در طعم و مزه چای خود ایجاد کنید.

 

شما می‌توانید با توجه به سلیقه مهمانانتان از یکی از طعم‌دهنده‌های زیر استفاده کنید: زعفران یا چوب دارچین یا چند دانه هل که بهترین آن هل سبز است را درون قوری چای بیندازید. همچنین گل بهارنارنج یا محمدی خیلی چای را خوش طعم و خوش عطر می‌کند فقط کافی است چند پر گل بهار نارنج یا محمدی را داخل قوری بیندازید. چند برگ نعناع هم مسلما تأثیر بسزایی در طعم چای دارد.توجه داشته باشید اگر به بهار نارنج، گل محمدی و… دسترسی ندارید می‌توانید از عرقیجات آنها استفاده کنید. توجه داشته باشید که در اضافه کردن این طعم دهنده ها زیاده روی نکنید. مسلما مقدار اندکش مفید و مقدار زیاد آن مضر است.

 

پیشنهاد ویژه «به» را رنده کنید و روی سینی فلزی خشک کنید. بعد به خشک شده را همراه با برگ‌های چای دم کنید. این چای سبب رفع خستگی می‌شود و به آرامش شما کمک می‌کند. اگر از مهمانی‌های شما سیب قرمزهای نیم خورده باقی مانده است آنها را بشویید و تکه تکه کنید و در قوری چای بیندازید. حتما چای با عطر فوق العاده تری خواهید داشت.

 

چند اصل مهم در نگهداری چای

1 – چای خشک بوی هر چیزی مخصوصا مواد غذایی تند مثل سیر، پیاز و… را خیلی زود به خود می‌گیرد. از این‌ رو آن ‌را در ظروف دربسته شیشه‌ای یا چینی نگهداری کنید و به‌محض استفاده در آن ظرف را محکم ببندید.

 

2 – بهتر است چای را به دور از گرما، سرما، نور و رطوبت نگه دارید. یخچال یا فریزر اصلا مکان مناسبی برای نگهداری آنها نیست.

 

3 – نکته اساسی این است که چای همانند موادغذایی دیگر امکان فساد پذیری دارد، پس حتما به تاریخ تولید و انقضای بسته چای توجه کنید.

 

منبع : hamshahrionline.ir

کلید واژه ها : آبی که چند بارجوشیده، در طعم و خاصیت چای اثر زیادی برای دم کردن یا نوشیدن چای سعی کنید از ظروف قوری را قبل از دم کردن چای گرم کنید چای انواع مختلفی دارد و زمان دم کشیدن هر کدامآبی که چند بارجوشیده، در طعم و خاصیت چای اثر زیادی برای دم کردن یا نوشیدن چای سعی کنید از ظروف قوری را قبل از دم کردن چای گرم کنید چای انواع مختلفی دارد و زمان دم کشیدن هر کدام

راههای “پاک کردن لکه جوهر” از روی لباس,فرش,مبل,چرم,کت و کیف

خواص پوست موز|درمان آکنه و زگیل|سفید کننده دندان|درمان سردرد و…

کاربرد جوش شیرین برای سلامتی | فواید جوش شیرین

راهنمای خرید انواع قهوه ساز ، اسپرسو و کاپوچینو ساز | انواع قهوه

نحوه نگهداری بلند مدت برخی از مواد غذایی

چند روش برای جدا کردن آدامس از پارچه و لباس

آدرس ایمیل شما نمایش داده نمیشود و محرمانه است

Save my name, email, and website in this browser for the next time I comment.

چگونه چای خوش طعم داشته باشیم

جدیدترین مطالب

مزایای خرید تخت ماشینی – تخت خواب ماشینی برای اتاق…


7 مورد از بهترین تقویت کننده های ناخن

آزمایشگاه پاتولوژی چیست و چگونه باید آزمایشگاه پاتولوژی راه…

معرفی مدرسه وست مینستر انگلیس : یکی از معتبر ترین مدارس جهان

بهترین سایت در زمینه پزشکی و اطلاعات عمومی

داروخانه اینترنتی آرتان طب بزرگترین و کاملترین داروخانه آنلاین دارای مجوز از وزارت بهداشت می باشد.

در سامانه رزرو اینترنتی الی گشت، امکان خرید بلیط هواپیما و تور کیش و همچنین رزرو اتاق در تمامی هتل های کیش فراهم شده است

خرید بلیط هواپیما برای تمام مقاصد داخلی و خارجی از تمام خطوط ریلی کشور با قیمت مناسب

تیک بان سایت معتبر خرید اینترنتی بلیط هواپیما

 

چای یکی از میان وعده های اصلی ما ایرانی هاست که با دم کردن آن و خوردن کنار یکدیگر به گپ و گفتگو می پردازیم با استفاده از ترفندهای خاصی می توان این چای را خوش عطر و طعم تر درست کرد

چای یکی از میان وعده های خوشمزه برای ما ایرانیان است که با نوشیدن آن می توان دور هم
جمع بود و باهم خوشحال بود و به گپ و گفتگو پرداخت دم کردن چای سیاه خوش عطر و طعم
می توان مذاق ما را بسیار خوش عطر کند و دورهمی بسیار زیبایی برای ما در کنار دوستانمان
بسازد این دورهمی خوش عطر می تواند با دم کردن چای سیاه خوش عطر کامل شود و باعث
شود تا در بین دوستان از محبوبیت بیشتری برخوردار باشیم. ترفند دم کردن چای سیاه خوش
عطر را در نیک صالحی بخوانید.

هدف از مهمانی عصرانه اینست که غذاهای ساده تر ترتیب دهیم تا بتوانیم بیشتر با هم گپ بزنیم.
بنابراین از همین لحظه با خواندن این چگونه به یک عصرانه خوب با کسانی که دوستشان دارید فکر کنید.
چگونه
۱
روز و ساعت مناسبی انتخاب کنید.
جمعه ها بهترین زمان برای صرف عصرانه دورهمی هستند، ولی روزهای دیگر نیز مناسبند.

۲ دوستان ویا اعضای خانواده ی خود را دعوت کنید.
برای قرارهای تصادفی می توانید از تلفن یا ایمیل استفاده کنید.
همچنین می توانید برایشان نامه ای بنویسید و به دستشان برسانید.
۳ منویی را ترتیب دهید که تهیه ی آن برای شما کار آسانی
باشد.
کلوچه ها، تارت های میوه و شیرینی و انواع کوکوها انتخاب های خوبی برای گروه های بزرگترند.
بستنی، بیسکویت و تنقلات سالم نیز برای گروه های کوچکتر مناسب است.

۴ کارهای روزمره را هر چه زودتر
متوقف و خود را برای آن آماده کنید.
خانه را نیز کاملا مرتب کنید.
۵ صبح زود بیدار شوید و خود را برای آمدن میهمانان آماده کنید.
اگر می نوانید، ظروف را نیز آماده کنید تا بتوانید زمان بیشتری در کنار میهمانان سپری کنید.چگونه چای خوش طعم داشته باشیم

۶ میز را
مرتب کنید و با گل های تازه تزیین گردانید.
۷ برای مهمانانتان، قهوه، آهنگ آرامش بخش و نور آفتاب (در صورت امکان) تهیه کنید.
۸ به میهمانان با
اشتیاق و لبخند، خوش آمد بگویید.
در زمان باقی مانده بقیه ظروف را بچینید.

۹ ابتدا از میهمانان پذیرایی کنید.
سپس بنشینید و با دوستان و بستکانتان خوش بگذرانید.

بهره گیری از حداکثر عطر، طعم، رنگ و کیفیت مرغوب ترین چای بستگی به عواملی از جمله
کیفیت شیمیایی
و PH و تراکم املاح موجود در آب، نقطه جوشی و قلیان آب و بالاخره مدت زمان لازم برای حل شدن
محتویات درونی سلولهای برگ های فراوری شده چای سیاه و چای سبز دارد.

آب مورد استفاده برای دم کردن چای باید تازه و کاملاً زلال باشد. آب رودخانه به علت دارا بودن
املاح شناور برای طبخ چای مناسب نیستند. آب لوله کشی و فیلتر شده برای طبخ چای مناسب تر
می باشد. از نقطه نظر شیمیایی میزان آهن و کلر آب باید پایین باشد.

از آب کتری یا سماور که مدتی در حال جوشیدن و قلیان بوده حتی الامکان برای طبخ چای استفاده
ننمائید. زمانی که آب در داخل کتری و یا سماور شروع به جوشیدن نمود و اولین حباب ها در سطح
آب پدیدار گردید، باید نسبت به آب گیری قوری اقدام نمود.

در ازای هر فنجان چای یک قاشق چایخوری چای خشک در داخلی قوری که قبلا با کمی آب داغ
جداره اش گرم شده بریزید. در صورتی که چای از نوع باروتی و شکسته سیلان است، در ازای هر
دو فنجان چای یک قاشق و نیم چای خوری چای خشک کافی است. در صورتی که از چای کله
مورچه ای پر رنگ سی تی سی استفاده می نمایید، در ازای هر دو فنجان چای فقط یک قاشق
چای خوری چای کافی خواهد بود.

قوری را کنار حرارت غیر مستقیم منقل و یا روی کتری و یا سماور، برای چای درشت و قلمی
به مدت ۱۰ دقیقه و برای چای باروتی به مدت ۵ دقیقه قرار داده و روی آن را با پارچه تمیز
عاری از بو بپوشانید.
قبل از ریختن چای در فنجان، چای درون قوری را با قاشق تمیز چند بار به هم بزنید.

از ریختن چای مجدد روی چای دم کشیده قبلی اکیدا خودداری نمائید. در صورتی که در نظر است
چای دم کشیده برای مدت بیشتری گرم نگهداری شود. پس از پایان مدت دم کشیدن، تفاله را
جدا نموده و چای را در قوری گرم دیگری بریزید. چنانچه از چای تهیه شده مقداری باقی میماند

، از دورریختن آن خودداری نموده و چای باقی مانده را پس از سرد شدن درون شیشه ای ریخته
و در یخچال و یا ظروف مخصوص قالب یخ بریزید. در فصل تابستان می توان از چای سرد و یا یخ
زده همراه با کمی شکر و چند قطره آبلیمو نوشابه خوش طعم و گوارایی تهیه نمود.

در صورتی که می خواهید چای را همراه کمی شیر مصرف نمایید، باید مقدار چای بیشتری در
قوری ریخته شود. معمولا در انگلیسی برای طبخ هر فنجان چای یک قاشق چای خوری چای
در نظر می گیرند و اغلب یک قاشق بیشتر در قوری چای خشک اضافه می نمایند.

بدین ترتیب برای پنج فنجان چای شش قاشق چایخوری چای در قوری ریخته می شود. برای
اینکه چای رنگ شفاف و رایحه مطبوع و معطر خود را بهتر نمایان سازد، در تهیه آن باید حتی
المقدور از آب های سبک که دارای املاح کمتری است استفاده شود. آب چشمه و آب های
فیلتر شده از آب جاری مناسبتر می باشد.

همچنین اب نباید درون کتری و یا سماور زیاد جوشیده باشد زیرا در اثر جوشیدن ممتد و به
حالت قلیان در آمدن، گاز اسید کربنیک مخلوط در آب به صورت حباب هایی متصاعد شده و از
بین میرود. در نتیجه آب بیشتر حالت قلیایی پیدا می کند. به طور کلی جوشیدن بیش از حد
آب موجب نقصان عطر و مزه و کیفیت ذاتی چای اعم از چای سبز و سیاه می شود. به همین
دلیل توصیه می شود از آبی که قبلا جوشیده شده است برای دم کردن چای استفاده ننمائید.

منبع : phow ، شاهسوند





©باز نشر مطالب اختصاصی سایت فقط با ذکر منبع و لینک مطلب در سایت niksalehi.com مجاز میباشد . طراحی سایت با آنلاینر

عضو هستید؟
 
وارد شوید

۵ بهمن ۱۳۹۴ ۰۶:۱۷:۰۰ ب.ظ

اگر مقدار چایی ایرانی که در قوری ریخته می شود، کافی باشد و مقدار آب قوری نیز حدود دو سوم حجم قوری را پر کند و جنس قوری چینی باشد و 10 تا 15 دقیقه ای هم روی بخار سماور قرار داشته باشد، چایی می شود که خوشرنگ ترین و خوش طعم ترین و خوش عطر ترین چای دنیا را رقم می زند.

گاها مشاهده می شود که به جهت دم کشیدن ناصحیح و طبخ نادرست چای ایرانی، عده ای می گویند که چایی شمال رنگ ندارد و عطر نمی دهد درحالی که اگر چای شمال ایران خالص باشد و بدون اسانس و طبیعی باشد پس از دم کشیدن صحیح چنان دارای عطر و طعم طبیعی و دلچسب می شود که حتی تماشای چایی ریخته شده در استکان نیز رفع خستگی می کند و به آدمی نشاط و شادی می بخشد.

در بعضی مواقع یگر نیز مشاهده شده است که طرف، یک قاشق چایی طبیعی و خالص ایرانی را در قوری ریخته و انتظار دارد چای قوری پس از دم کشیدن عطر و رنگ زیادی نیز داشته باشد و این انتظاری که به اشتباه در اذهان مردم جا افتاده است. کاملا غیرطبیعی و غیرمنطقی است. مردم ایران انتظار واقعی از چای ایرانی داشته باشند. چای خوب و باکیفیت رنگ و طعم طبیعی دارد و از عطر و اسانس در آن استفاده نمی شود. نمی‌توان از یک قاشق چای خشک طبیعی و سالم انتظار رنگ دادن به شش لیوان چای را داشت، چرا که یک قاشق چای خشک باید یک لیوان چای دهد.چگونه چای خوش طعم داشته باشیم

عده ای دیگر نیز گول ظاهر برخی بسته های چایی را می خورند (که اگر نخواهیم از دایره انصاف خارج شویم)  که بسیار فریبا و دلربا هستند و انواع شعارهای مشتری پسند بر روی خود دارند و به عنوان صد درصد چای خالص و اصیل ایرانی معرفی می شوند که به هیچ وجه دارای رنگ و ظاهر طبیعی نیستند (کاملا سیاه) و دارای انواع افزودنی های رنگ و طعم و عطر هستند. این دسته از عزیزان نیز به درستی همیشه گلایه مند چایی داخلی هستند که چرا طعم گل می دهد و شبیه مزه بکمپلکس هست و پس از مطرف آن دچار ناراحتی هایی در هضم و سیستم گوارشی بدن می شوند و معده شان ناآرام می شود و….. این دسته از هموطنان نیز حق دارند به سمت انواع چایی های اسانس دار غیر طبیعی دیگر کشیده شوند و لذت نوشیدن استکانی چای را از مزارع پربرکت شمال کشور را که بسیار گوارا و پرفایده نیز هست را کمتر تجربه کنند.

ما در اینجا قصد داریم چای خالص و اصیل و سنتی ایرانی را، که در میان چای شناسان کشور به چای دیردم نیز شهرت دارد، به صورت کاملا طبیعی و خالص، به ساده ترین شکل ممکن و در سریعترین زمانی که مقدور است در دسترس همه هموطنان عزیز و مشتاقان چایی ارگانیک و طبیعی ایران قرار دهیم.

برای آشنایی بیشتر مخاطبان چای ایرانی با انواع چای سنتی شمال کشور، با خرید هر مقدار چایی از فروشگاه انلاین چای شمال، بسته های 50 گرمی سایر چایی ها نیز به صورت رایگان و به عنوان هدیه ما و تمام چایکاران شمالی، همراه محصول خریداری شده تقدیم شما می گردد. باشد که ماحصل تلاش های ما کمکی باشد هرچند کوچک، جهت معرفی بیشتر چای شمال و رفع شبهاتی که در مورد چایی اصیل ایرانی وجود دارد چرا که این عدم آگاهی لازم نسبت به چای سنتی ایرانی باعث گردیده است که دل و دست و خاطر نازنین  60 هزار خانوار کشاورز چایکار پرتلاش و زحمتکش ساکن در استان های شمالی کشور، رنجورتر و خسته تر از همیشه باشد. بیایید یاریگر دستان پرمهرشان باشیم. آنان بستر و ابزار مناسب برای معرفی دست رنج خویش را ندارند. ما و شما می توانیم سفیر معرفی چای اصیل و سنتی شمال کشور، این میراث ارزشمند نیاکان مان باشیم با معرفی خواص و فواید بیشمار چای خالص تولید داخل.


 


 

معرفی انواع چای خالص و طبیعی شمال ایران و آشنایی هموطنان گرامی با چای سنتی اصیل و ارگانیک ایرانی و دسترسی آسان به چای باکیفیت تولید داخل کشور از جمله اهداف مهم برند فروشگاه آنلاین چای مهرافروز میباشد. گفتگوی آنلاین با واتس اپ WhatsAppگفتگوی تلگرامی ShomalTeaStore@ اینستاگرام چای مهرافروز ShomalTea.irکانال تلگرام چای ارگانیک ShomalTea@

اگر می خواهید از مصرف همان چایی که در آشپزخانه دارید نیز لذت بیشتری ببرید، خواندن راهنمایی هایی که در زیر آمده را از دست ندهید.

اصول دم کردن چای :1 – بهتر است از ظرف، کتری یا قوری، و حتی فنجان های چینی برای دم کردن یا نوشیدن چای استفاده کنید.2 – سرامیک لعابدار و ظروف شیشه ای نیز در مراتب بعدی مناسبند اما سعی کنید از کتری های آلومینیومی، ظروف مسی یا برنجی استفاده نکنید. این ظروف اگرچه در قدیم استفاده می شده اند، افزون بر آن که مزه، طعم و حتی عطر چای را عوض می کنند، به سبب ایجاد واکنش شیمیایی برای حفظ سلامت مناسب نیستند (به عنوان مثال تانن محلول در چای با آهن موجود در قوری استیل).3 – در صورتی که پیش از ریختن چای در قوری یا کتری آن را کمی زیر شیر آب گرم بگیرید تا جداره و محفظه آن اندکی گرم شود، چای بهتر و زودتر دم می آید.4 – اگر می خواهید از خود یا مهمانانتان بهتر پذیرایی کنید، یادتان باشد آب سرد در سماور بریزید. احتمالا پیش آمده که بر سطح چای درون استکان یا فنجان خود لکه هایی مثل اثرات چربی ببینید. این لکه ها نشان می دهد آب گرم یا حتی داغ در سماور ریخته شده. استفاده از آب گرم برای زود جوش آمدن سماور، علاوه بر کاهش کیفیت و مزه، به شکل و ظاهر چای هم لطمه می زند.5 – بهتر است در هر مرتبه دم کردن چای، آب سماور را عوض کنید. آبی که به مدت طولانی یا چند بار جوشیده طعم و خاصیت چای را کاهش می دهد.6 – برای دم کردن چای سیاه بگذارید آب درون سماور کاملا به جوش آید سپس آن را روی چای ریخته و دقایقی برای دم کشیدن صبر کنید. برعکس، برای دم کردن چای سبز، آب به هیچ وجه نباید بجوشد و حرارتی در حد 11 درجه هم برای آن کافی است. این آب را روی چای سبز درون فنجان یا قوری بریزید و چند دقیقه در آن را گذاشته، سپس کیسه را خارج کرده یا برگ ها را صاف کنید و نوش جان فرمایید.7 – با توجه به نوع چای، زمان دم آمدن آن متفاوت است.8 – چای سبز بین سه تاپنج دقیقه دم می کشد. اگر چای بسته بندی شده خریده اید در قسمت توضیح مشخصات یا طریقه دم کردن، باید زمان مناسب آن هم ذکر شده باشد.9 – برای چای سیاه، این زمان در آنها که به «زود دم» معروفند کمتر از پنج تاهفت دقیقه نیست. دم کشیدن برخی چای های موسوم به «دیر دم» نیز بین ده تا 16 دقیقه به درازا می انجامد. برای حفظ کیفیت و خاصیت چای بیش از این نباید عمل صاف کردن را به تاخیر انداخت.11 – صاف نکردن چای در میان ما ایرانی ها رواج بسیار دارد و از آن دست عادت های غلطی به شمار می رود که شنیدن اصطلاح «جوشیده» و تشخیص معنا و حتی مزه آن برای نوجوانان و جوانان هم نیازی به توضیح بیشتر ندارد.11 – ما عادت داریم هزینه و زمانی را صرف کنیم تا چایی مناسب و خوش رنگ وعطری دم کنیم اما فقط به قدر یکی دو استکان اول، از آن سود واقعی و لذت جانبی می بریم! برای آن که جلوی ضرر مالی و خالی شدن جیبتان را بگیرید و مزه چای تازه دم را همواره حفظ کرده باشید بلافاصله پس از دم کشیدن چای، قوری را از بخار سماور، گرم کن برقی یا شعله دور کنید و چای درون آن را در قوری یا کتری دیگری بریزید تا تفاله یا پوره آن جدا شود.12 – برای قوری دوم، روپوش یا پوششی کیسه ای در اندازه و قالب مناسب تهیه کنید تا از سرد شدن سریع چای جلوگیری کند و مدتی بیشتر گرما را در خود نگاه دارد. این چای، دیگر جوشیده و بی خاصیت و تا مدتی طولانی تر بدطعم نخواهد شد و هزینه خرید یا وقت و تلاش خود را هم هدر نداده اید .13 – یکی دیگر از عادت های غلط ما در نوشیدن چای همراهی آن با قند یا شکر است. قند و شکر محلول در چای خواص مفید آن را از بین می برد و در برخی موارد مضراتی هم در پی دارد. اگر نمی توانید، کم کم، خودتان را عادت دهید چای را بدون قند بنوشید. پس از مدتی قند را کاملا کنار خواهید گذاشت و بامزه واقعی چای بیشتر کنار خواهید آمد؛ فواید درمانی، دارویی و حتی اقتصادی بیشتری هم نصیبتان می شود!

اصول نگهداری :1 – چای خشک را در ظروف دربسته شیشه ای یا چینی نگهداری کنید. به این گونه نه تنها عمر مفید چای را حفظ کرده اید، عطر آن هم دیرتر می پرد و خواصش ماندگارتر خواهد بود.2 – فراموش نکنید گرما، رطوبت و نور دشمنان اصلی کیفیت و مانایی چای است. ظروف و بسته های چای را در یخچال یا فریزر نگهداری نکنید.3 – گذاشتن بسته یا ظرف چای در کنار سماور بدترین روش نگهداری آن است. اگر هیچ چاره ای ندارید به مقدار نیاز برای دو یا سه روزتان را درون ظرفی بریزید و دور آن را با فویل آلومینیومی بپیچید تا با گرما، نور و رطوبت کمتری در تماس باشد و عطر آن نیز خارج نشود.4 – چای هم مثل خیلی مواد خوردنی دیگر تاریخ انقضا دارد. انواع متفاوت آن اگر بدرستی نگهداری شود از 18 ماه تا دو سال با توجه به نوعشان خواص خود را حفظ می کنند. به تاریخ بسته دقت کنید و از انبار کردن بیش از نیاز آن خودداری کنید.5 – بوی مواد خوراکی دیگر بخصوص مواد تند براحتی به چای خشک سرایت می کند و عطر آن را تغییر می دهد.

همه ما چای دم کردن را بلدیم اما این که چطور چای دم کنیم که معرکه و بی عیب و نقص باشد حتما نیاز به آموزش دارد ، ما در این نوشته از دلبرانه ۱۰ نکته مهم برای درست کردن یک چای دبش معرکه را با شما درمیان خواهیم گذاشت برای خواندن این مطلب و تماشای تصاویر زیبا و هوس برانگیز چای با ما همراه باشید.

اول مراحل صحیح و گام به گام در کردن چای را با هم دوره کنیم

شاید تکراری باشد اما نکاتی دارد که رعایت کردن همان فوت های کوزه گری است

که طعم چای یکی معرکه میشود و طعم چای دیگری معمولی :چگونه چای خوش طعم داشته باشیم

 

 

برای نوشتن این مطلب از چند صفحه اینترنتی از جمله این صفحه استفاده کرده ام ، جهت رعایت کپی رایت : ))

دیدگاه

تصویر امنیتی *

بهینه سازی : دلبرانه

اللــهم صــل علــی محــمد و آل محــمد و عجل فرجهــم کلیه حقوق برای این سایت محفوظ است و کپی برداری فقط باذکر منبع با لینک مربوطه بلامانع است Copyright delbaraneh.com © 2019- Allrights Reserved.

 !(function (w, d) { ‘use strict’; var ad = {zone: “brtrha1”, user: “1565432215”, width: 728, height: 90, id: ‘adro-246454’}, h = d.head || d.getElementsByTagName(‘head’)[0]; if (typeof w.adroParams != ‘object’) w.adroParams = {}; w.adroParams[ad.id] = ad; var script = document.createElement(“script”); script.type = “text/javascript”; script.async = 1; script.src = “//static-cdn.adro.ir/dlvr/rsdnt.js”; h.appendChild(script); })(this, document); var h = document.getElementsByTagName(“head”)[0], s = document.createElement(“script”); s.async = !0, s.defer = !0, s.type = “text/javascript”, d = new Date, s.src = “https://cdn.sanjagh.com/assets/sdk/www.bartarinha.ir/client.js?t=” + d.getFullYear().toString() + d.getMonth() + d.getDate() + d.getHours(), h.appendChild(s); var sabaVisionWebsiteID = “1c27cb39-612a-452a-954c-b3e3dd1f3d36”; var sabaVisionWebsitePage = “ALL” _atrk_opts = {atrk_acct: “i2i8r1SZw320l9”, domain: “bartarinha.ir”, dynamic: true}; (function () { var as = document.createElement(‘script’); as.type = ‘text/javascript’; as.async = true; as.src = “https://certify-js.alexametrics.com/atrk.js”; var s = document.getElementsByTagName(‘script’)[0]; s.parentNode.insertBefore(as, s); })();

چگونه چای خوش طعم داشته باشیم
چگونه چای خوش طعم داشته باشیم
0

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *