چگونه از اتهام رابطه نامشروع دفاع کنیم

 
helpkade
چگونه از اتهام رابطه نامشروع دفاع کنیم
چگونه از اتهام رابطه نامشروع دفاع کنیم

در لیست زیر تمام سوالات حقوقی پرسیده شده در دادراه و پاسخ وکیل یا وکلا به هر پرسش حقوقی در حوزه ” رابطه نامشروع , رابطه نامشروع غیر از زنا , دفاع در برابر اتهام رابطه نامشروع ” قابل مشاهده است. شما می توانید با کلیک بر روی گزینه مشاهده، مشاوره حقوقی وکلای عضو دادراه را در قالب پرسش و پاسخ حقوقی در حوزه ” رابطه نامشروع , رابطه نامشروع غیر از زنا , دفاع در برابر اتهام رابطه نامشروع ” مشاهده کنید.

دادراه یک درگاه و پلتفرم ارتباطی است و به عنوان یک واسطه مردم را به وکلا، حقوقدانان و کارشناسان وصل می‌کند. دادراه خود به مردم خدماتی به جز برقراری ارتباط بین آن‌ها با وکلا، حقوقدانان، کارشناسان و مشاوران ارائه نمی‌دهد. همچنین دادراه امکان ثبت پرسش‌های مردم، ثبت درخواست آن‌ها برای استفاده از خدمات وکلا، حقوقدانان، کارشناسان و مشاوران و ثبت درخواست گرفتن وکیل یا مشاور را فراهم می‌آورد و این سوالات و درخواست‌ها را در معرض دید وکلا، حقوقدانان، کارشناسان و مشاوران قرار می‌دهد تا به صلاحدید خود به این درخواست‌ها و سوالات پاسخ دهند.

تهران، خیابان ولیعصر، بالاتر از پارک ساعی، کوچه 34، پلاک 4

تلفن: 02188106553

ایمیل: dadrah.ir@gmail.com

چگونه از اتهام رابطه نامشروع دفاع کنیم

ایمیل شکایات: report@dadrah.ir

© تمام حقوق این وبسایت برای مالک آن محفوظ می باشد. حق چاپ و نشر مطالب این وبسایت به صورت الکترونیکی یا غیر الکترونیکی محفوظ می باشد.

در لیست زیر تمام سوالات حقوقی پرسیده شده در دادراه و پاسخ وکیل یا وکلا به هر پرسش حقوقی در حوزه ” رابطه نامشروع , دفاع در برابر اتهام رابطه نامشروع , رابطه نامشروع غیر زنا , طلاق ” قابل مشاهده است. شما می توانید با کلیک بر روی گزینه مشاهده، مشاوره حقوقی وکلای عضو دادراه را در قالب پرسش و پاسخ حقوقی در حوزه ” رابطه نامشروع , دفاع در برابر اتهام رابطه نامشروع , رابطه نامشروع غیر زنا , طلاق ” مشاهده کنید.

دادراه یک درگاه و پلتفرم ارتباطی است و به عنوان یک واسطه مردم را به وکلا، حقوقدانان و کارشناسان وصل می‌کند. دادراه خود به مردم خدماتی به جز برقراری ارتباط بین آن‌ها با وکلا، حقوقدانان، کارشناسان و مشاوران ارائه نمی‌دهد. همچنین دادراه امکان ثبت پرسش‌های مردم، ثبت درخواست آن‌ها برای استفاده از خدمات وکلا، حقوقدانان، کارشناسان و مشاوران و ثبت درخواست گرفتن وکیل یا مشاور را فراهم می‌آورد و این سوالات و درخواست‌ها را در معرض دید وکلا، حقوقدانان، کارشناسان و مشاوران قرار می‌دهد تا به صلاحدید خود به این درخواست‌ها و سوالات پاسخ دهند.

تهران، خیابان ولیعصر، بالاتر از پارک ساعی، کوچه 34، پلاک 4

تلفن: 02188106553

ایمیل: dadrah.ir@gmail.com

چگونه از اتهام رابطه نامشروع دفاع کنیم

ایمیل شکایات: report@dadrah.ir

© تمام حقوق این وبسایت برای مالک آن محفوظ می باشد. حق چاپ و نشر مطالب این وبسایت به صورت الکترونیکی یا غیر الکترونیکی محفوظ می باشد.

آیا مایل هستید اعلانات مربوط به گفتگوهای آنلاین خود را روی دستگاه
خود دریافت کنید؟

در پنجره باز شده روی دکمه Allow کلیک کنید…

تمام موضوعات خانواده شامل طلاق، طلاق توافقی، حضانت فرزندان، مهریه، نفقه و بسیار اطلاعات دیگر

موضوعات پیرامون مسائل کیفری مانند جرایم قتل، سرقت و مواد مخدر

کیفیت کلیه مشاوره‌ها توسط بنیاد وکلا تضمین می‌شودچگونه از اتهام رابطه نامشروع دفاع کنیم

خیانت و داشتن رابطه نامشروع یکی از اولین اتهام هایی است که زوجین هنگام اختلاف یکدیگر را به آن متهم می کنند.

در قانون نیز شکایتی با عنوان روابط نامشروع به رسمیت شناخته شده و از سوی قضات دادگستری مورد رسیدگی و صدور حکم قرار می گیرد.

به عنوان مثال مردی قصد دارد از همسر خود جدا شود و مهریه همسر او بسیار سنگین او برای رهایی از پرداخت مهریه موقعیتی را فراهم می کند که مردی غریبه با همسرش رابطه نامشروع داشته باشد و با گرفتن فیلم از این موقعیت همسرش را تهدید می کند با نگرفتن مهریه و گرفتن پول از او برای پخش نکردن فیلم راضی به طلاق شود.

داشتن رابطه نامشروع از جمله بحث های پر افت و خیز در هر جامعه ای به خصوص در جوامع ایران می باشد؛ چرا که در بعضی از رابطه ها زن و یا مرد نسبت به تعهداتی که در زمان عقد به هم داده اند بی اهمیت می شوند و وفاداری خود را در خصوص این تعهدات از بین می برند.

و این بی اهمیتی نسبت به زندگی و قانون شرعی حاکم در جامعه را با داشتن رابطه نامشروع نشان می دهند، رابطه نامشروع از جمله جرایمی می باشد که نیاز به شاکی خصوصی ندارد؛ یعنی در صورت وقوع این جرم ها قانون می تواند به طور مستقل برای فرد متهم مجازات تعیین نماید.

بدیهی است در صورتی که زن و مرد به صورت رسمی و قانونی دارای رابطه زوجیت باشند، داشتن رابطه زناشویی با هم دلیل بر رابطه نامشروع نمی باشد خواه این رسمیت به صورت نکاح موقت باشد یا نکاح یا عقد دائم.

برداشت نادرست از این موضوع می تواند برای جوامع انسانی هر کشوری خطرناک و دردسر ساز باشد، زمانی رابطه نامشروع در این مورد صدق نمی کند که افراد نامحرم با هم هیچگونه رابطه فیزیکی نداشته باشند اما این دلیل نمی شود که افرادی با برقراری ارتباط از طریق تلفن و فرستادن پیامک های غیر اخلاقی رابطه نامشروع خود را توجیه نمایند.

البته باید این را هم در نظر داشت که گاه زنان و مردانی که در محل کار خود هستند و با هم ارتباط کاری و صحبتهای متداول و سوالاتی که امکان دارد که یک همکار، یا یک همکلاسی و یا یک فامیل از یکدیگر بپرسند، جز رابطه نامشروع دانست و همچنین معاشرت و سلام و احوالپرسی روزانه آن ها از حدود تعریف این جرم خارج است، و نباید آن را جزء روابط نامشروع دانست.

منظور این هست که یک فردی را بدون میل باطنی و رضایت مجبور به انجام این روابط کنند، در این صورت صرفا اکراه کننده مورد مجازات قرار می گیرد نه اکراه شونده.

بدیهی است عمل زنا مستوجب حد بوده و راههای اثباتی و شرایط تحقق مخصوصی را دارا می باشد، لذا رابطه نامشروع زمانیست که عمل صورت گرفته خارج از شرع و قوانین اسلامی باشد.

برای این رابطه شاید برای خیلی ها سوال باشد که آیا مجازات رابطه نامشروع می تواند حبس باشد، باید گفت که قانون گذار برای جرم رابطه نامشروع شلاق را در نظر گرفته است به گونه ی که می گویید:

هرگاه زن و مردی که بین آنها علقه زوجیت نباشد، مرتکب روابط نامشروع یا عمل منافی عفت غیر از زنا از قبیل تقبیل‌ (بوسیدن) یا مضاجعه (هم بستر شدن) شوند، به شلاق تا نود و نه ضربه محکوم خواهند شد و اگر عمل با عنف (زنا با توسل به زور) و اکراه باشد فقط اکراه‌کننده تعزیر یا مجازات می‌شود.

خیلی از مردها این تصور را دارند که در صورت خیانت زن به مرد، و داشتن رابطه نامشروع مهریه دیگر شامل حال زن نمی شود، در حالی که قانون گذار در خصوص این جرم خیانت و.. بیان داشته که مهریه یک دینی است بر گردن زوج، که زوج باید آن را پرداخت کند و انجام هر گونه رابطه نامشروع و یا خیانت این حق را از زن ساقط نمی کند.

اصولا قانون هر گونه رابطه ا ی که خلاف جامع انسانیت باشد را جرم می داند و یکی از این رابطه ها، رابطه نامشروع به صورت پیامکی و یا اینترنتی و مواردی از این قبیل، که مرد همواره به دنبال این است که با اثبات این رابطه زنی را که به او خیانت کرده است را بدون دادن هیچ حقی طلاق دهد.

پس این رابطه چه پیامکی و چه فیزیکی جرم محسوب می شود و دادگاه راه شکایت را برای زوج ها باز گذاشته است اما اثبات این گونه اوامر و روابط ها بر عهده ی خود شاکی یعنی مرد می باشد.

مواردی که برای اثبات رابطه نامشروع می توان به آن استناد داشت اسناد و یا شواهد، متن پیامک ها، ایمیل های فرستاده شده، حضور شاهدین عاقل و بالغ و مواردی از این دست، می باشند که زوج می تواند و یا حتی زوجه برای اثبات رابطه نامشروع طرف مقابل به دادگاه و یا سایر مراجع قضایی تسلیم نماید.

اما مسئله ای که در این خصوص وجود دارد و قانون هم به آن اشاره کرده است این هست که ممکن است این اسناد تقلبی باشند؛ چرا که با توجه به پیشرفت تکنولوژی در خصوص استفاده از این نوع دستگاه ها (رایانه، تلفن) امکان جعل اسناد را به درصد بالای برده اند، برای همین اثبات آن باید کاری سخت و مشکل سازی باشد بنابراین فرد شاکی باید دلایل محکمه پسندی برای خود داشته باشد.

قبل از توضیح دادن در مورد رابطه نامشروع دختران باکره ابتدا در مورد باکره بودن دختران یک توضیحی را داشته باشیم.

دختر باکره دختری است که دارای پرده بکارت می باشد و اینکه هیچ رابطه زوجیتی با مردی دیگر نداشته است را باکره می گویند، حال پیش می آید بر اثر مسائل غیر اخلاقی که در جوامع امروزی رواج پیدا کرده و اینکه هوسران بودن بعضی از مردان، شرایط را برای این رابطه نامشروع و غیر اخلاقی باز کرده است به گونه ای که قانون گذار برای این موارد مجازات تعیین کرده است؛ مجازاتی از قبیل: اگر وجود رابطه نامشروع با دختران باکره به صورت عنف (زور و اجبار) باشد، قانون برای فرد متهم حکم مرگ را صادر کرده است.

در حالی که اگر وجود رابطه نامشروع با رضایت طرفین باشد، حکم زنا را به خود می گیرد، اما قانون گذار در این خصوص از متخلفین خواسته است که برای ادعای خود دلایل قانع کننده ای بیاورند، در غیر اینصورت حکم اعدام برای متهم صادر خواهد شد.

حال اگر حکم زنای دختر باکره و پسر مجرد ثابت شود قانون این دو را مجازات می کنند.

اگر از فردی عاقل و بالغ پرسیده شود که چرا رابطه نامشروع اتفاق می افتد و چرا این رابطه ادامه دارد جواب های متفاوتی را در اختیار ما قرار می دهد، اما آنچه که برای ما شاید قانع کننده تر باشد این هست که از خود افراد مرتکب این جرم بپرسیم که چرا اقدام به داشتن رابطه نامشروع با وجود داشتن همسر و علم به اینکه قانون این رابطه را نمی پذیرد و برای آن مجازات سنگینی را در نظر گرفته است ادامه دارد.

طی تحقیقاتی که صورت گرفته و پرسش و پاسخ های متدوال از این گونه افراد دلیل را این چنین بیان می کنند که داشتن رابطه نامشروع به آن ها احساساتی از این قیبل می دهد:

اثبات رابطه نامشروع را می توان از مسائل پیچیده ی دنیای حقوق دانست؛ چرا که در این جور رابطه ها افراد مجرم نمی آیند، به صورت آشکارا ارتباط نامشروع خود را با این و آن در میان بگذارند و اینکه به دنبال بی آبرویی کردن خود هم نیستند، برای همین آن ها تا می توانند تمام سعی و تلاش خود را می کنند که این رابطه را به صورت مخفی نگه دارند و هیچ یک از خانواده ی طرفین از این قضیه با خبر نشوند.

پس برای مخفی بودن این رابطه سعی می کنند که تمام مدارک و شواهدی که ممکن است برای آن ها دردسر ساز باشد را حذف کنند و از بین ببرند.

نمونه ی بارز آن حذف پیامک هایی است که از طریق تلفن و یا اپلکیشن های مثل واتساپ، تلگرام و…. بین طرفین رد و بدل می شود.

بنابراین برای اثبات این رابطه نامشروع حتما باید سراغ افرادی رفت که در خصوص این حرفه کار بلد باشند از جمله این متخصصین می توان به وکلای رابطه نامشروع دادسان اشاره کرد که همواره در تلاش هستند که در هر پرونده ای قضایی که به آن ها محول می شود، حق را به حق دان برسانند.

اثبات زنا صرفا از طریق ارائه ادله قانونی که در قانون احصا شده است و به صورت دیگری امکان پذیر نمیباشد.

بهترین وکلا برای شما کسانی هستند که در رابطه نامشروع تخصص دارند.

هزینه ی اخذ وکیل برای رابطه نامشروع معمولا توافقی می باشد.

کیفیت کلیه مشاوره‌ها توسط بنیاد وکلا تضمین می‌شود

با تشکر از مشارکت شما در بهبود محتوا سایت، بازخورد شما با موفقیت ثبت شد.

جهت ثبت دیدگاه خود ابتدا باید وارد حساب کاربری خود شوید:

هنوز دیدگاهی ثبت نشده است.

تمام حقوق برای بنیاد وکلا محفوظ است.

لایحه رابطه نامشروع یکی از انواع لایحه کیفری است. رابطه نامشروع به رابطه مرد و زنی می‌گویند که خارج از عقد نکاح با هم در ارتباط هستند. این رابطه، کمتر از زنا است. رابطه نامشروع یعنی ممکن است زن و مرد با هم ارتباطی داشته باشند که این ارتباط مطابق عرف و دین نباشد. رابطه نامشروع لزوما به معنای خلوت دو طرف نیست. برای مثال: ممکن است مرد و زنی که با هم محرم نیستند، در یک پارک دست هم را گرفته باشند، یا یکدیگر را ببوسند، این می‌تواند مصداق رابطه نامشروع باشد.

این جرم یکی از جرایم منافی عفت است و برای اینکه به آن رسیدگی شود، نیاز به شکایت شاکی خصوصی ندارد. دادستان به عنوان مدعی العموم به این جرم رسیدگی می‌کند.

این جرم شامل همه موارد ارتباط یک زن با مرد غیر از زنا می‌شود. برای مثال: گرفتن دست دختر یا پسر نامحرم، بوسیدن و در آغوش گرفتن او از از نظر قانون، رابطه نامشروع محسوب می‌شود.

در خصوص لایحه دفاعیه رابطه نامشروع پیامکی باید گفت که این نوع رابطه هم اگر با ارسال پیامک و عکس با محتوای مبتذل و مستهجن باشد، می‌تواند مصداق رابطه نامشروع باشد. در صورتی که به فرد، اتهامی مبنی بر رابطه غیر شرعی از این طریق وارد شده است او با تنظیم لایحه دفاعیه رابطه نامشروع پیامکی و ارائه دلایل و مدارک، برای رفع اتهام از خود تلاش می‌کند.

صرف تنها بودن در یک مکان نمی‌تواند رابطه نامشروع تلقی شود، زیرا باید طبق قانون، عمل منافی عفت و رابطه نامشروع آن‌ها ثابت شود. مثلا: اگر زن و مردی که همکار هستند و برای یک قرارداد کاری با هم در رستوران ملاقات دارند، این رابطه نمی‌تواند یک رابطه نامشروع باشد، زیرا عمل منافی عفت صورت نگرفته است.چگونه از اتهام رابطه نامشروع دفاع کنیم

در صورتی که دو نفر که با اطلاع خانواده‌های خود قصد ازدواج دارند و با هم در یک کافی شاپ باشند، این رابطه هم نامشروع نیست.

برخلاف دو مثال قبل، اگر یک نفر مرد و زن با رابطه دوستی و بدون محرمیت، در یک خانه باشند، این امر که بر خلاف عرف و شرع ما است، می‌تواند در کنار سایر شواهد، رابطه نامشروع غیر از زنا باشد. یعنی این دو نفر  با هم همبستر شده‌اند، ولی مرتکب زنا نشده‌اند‌، اینجا رابطه نامشروع دون (کمتر) زنا شکل گرفته است و دو طرف به شلاق تعزیری تا 99 ضربه محکوم خواهند شد.

لایحه در خصوص رابطه نامشروع زمانی تنظیم می‌شود که به مرد و زنی در این مورد اتهام زده ‌شود. این افراد برای اثبات بی گناهی خود باید بتوانند با تنظیم لایحه دفاعیه در رابطه نامشروع و ارائه دلایل و مدارک، بی گناهی خود را اثبات کنند و از خود رفع اتهام کنند. گاهی ممکن است به دلیل دشمنی، این اتهام به افراد زده شود، که قاضی پرونده با بررسی مدارک و شواهد موجود، حکم مناسب صادر می‌کند.

برای نوشتن نمونه لایحه دفاعیه در پرونده رابطه نامشروع باید نام و مشخصات خود و توضیح درباره موضوع لایحه و دلایل و مدارک اثبات ادعای خود را کامل بنویسیم. در نمونه لایحه دفاعیه کیفری رابطه نامشروع باید از آیات و روایات و قواعد فقهی مناسب و مواد قانونی مرتبط با موضوع لایحه استفاده کنیم. با استفاده از دلایل محکم، یک لایحه خوب و مناسب تقدیم دادگاه کنیم، تا از طریق آن، بتوانیم از اتهامی که به ما زده شده تبرئه شویم.

در این بخش، تعدادی از ماده‌های قانونی مناسبی که می‌توانید در نمونه لایحه دفاعیه رابطه نامشروع استفاده کنید را بررسی می‌کنیم:

با توجه به این ماده، هرگاه زن و مردی که بین آن‌ها رابطه نکاح نباشد، مرتکب عمل نامشروع یا عمل منافی عفت غیر از زنا شوند (مانند بوسیدن و همبستر شدن) به مجازات تا 99 ضربه شلاق محکوم می‌شوند. اگر یکی از طرفین به اکراه مرتکب این عمل شده، فقط اکراه شونده تعزیر می‌شود.

این ماده مهمترین ماده راجع به رابطه نامشروع است. کسی که به او اتهام عمل غیر شرعی زده شده است می‌تواند با استناد به این ماده در نمونه لایحه دفاعیه رابطه نامشروع بگوید که مرتکب هیچ کدام از افعال این ماده نشده است و با این کار از خود رفع اتهام کند.

اگر ادله اثباث قانونی برای وقوع جرم منافی عفت نبود و متهم این عمل منافی عفت را انکار کرد، هر گونه تحقیق و بررسی برای با خبر شدن از امور پنهان ممنوع است.

با توجه به این ماده، اگر متهمین این نوع پرونده، با تنظیم لایحه دفاع از رابطه نامشروع هر گونه رابطه نامشروعی را انکار کردند و دلایل محکمی نیز برای اثبات رابطه نباشد، بررسی زوایای پنهان رابطه ممنوع است. البته اگر این پرونده شاکی خصوصی داشت، مثلا همسر یکی از طرفین، شاکی خصوصی باشد، دادگاه متهم را احضار می‌کند و متهم باید به اتهام پاسخ دهد.

قواعد فقهی قواعدی است که در دین ما و براساس آیات و روایات موجود ایجاد شده است. این قواعد جملات کوتاهی هستند که معنای بسیار عمیقی دارند. (مانند ضرب المثل‌ها). در ادامه، یک قاعده فقهی مهم را که مناسب نمونه لایحه رابطه نامشروع است بررسی می‌کنیم.

این قاعده به معنای آن است که در موارد شبهه (شک)، مجازات‌ها را متوقف کنیم. در مورد رابطه نامشروع، اگر این رابطه و عمل منافی عفت، برای ما اثبات نشده است، باید مجازات شلاق تعزیری را متوقف کنیم. شما می‌توانید از این قاعده فقهی در متن لایحه استفاده کنید.

فارغ از قاعده فقهی مهمی که در بالا اشاره کردیم، اصل بر برائت است. اگر برای اثبات رابطه نامشروع دلایل شاکی کافی نبود و متهمین اقرار به جرم نکردند و نتوانستیم رابطه نامشروع آن‌ها را اثبات کنیم، اینجا مطابق اصل برائت، هر دو متهم تبرئه می‌شوند. اصل برائت یعنی تا جرم متهم ثابت نشود او مجرم نیست.

شما می‌توانید به این اصل در متن لایحه دفاعیه در خصوص رابطه نامشروع اشاره کنید.

طرفین برای اثبات بی گناهی خود با تنظیم این لایحه، مدارک و دلایل کافی خود را به دادگاه تقدیم می‌کنند. اگر برای اثبات بی گناهی خود شاهدی دارند، باید او را به دادگاه معرفی کنند. متهم رابطه غیر شرعی، ضمن لایحه دفاعیه در مورد رابطه نامشروع باید مدارکی مانند محتوای پیامک، مفاد مکالمات تلفنی و اقرار، مدت تماس و محتوای حساب شخصی خود را به عنوان دلیل ارائه کند. در احراز رابطه نامشروع، علم قاضی که حاصل تحقیقات دادیار، بازپرس و صحبت مطلعین است می‌تواند کمک کننده باشد.

طبق این نظریه، صرف در خلوت بودن با نامحرم، جرم شناخته نمی‌شود، اعم از اینکه در خانه یا ماشین یا هر جای دیگری باشند، زیرا ماده 637 رابطه نامشروع یا عمل منافی عفت را با بوسیدن و همبستر شدن مثال زده است. یعنی مواردی مانند این‌ها باعث تحقق رابطه نامشروع می‌شود و اگر دو نفر با هم در خلوت باشند نمی‌توان این عمل را رابطه نامشروع دانست. شما می‌توانید به این نظریه در متن استناد کنید.

شما می‌توانید وظیفه تنظیم لایحه خود را به وکلا و کارشناسان ارشد حقوقی رکلا بسپارید. برای ثبت درخواست روی اینجا بزنید.

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد. فیلدهای ضروری با * مشخص شده اند


سوالی دارید؟ با من صحبت کنید

معمولا کمتر از یک ساعت پاسخ می دهیم.

سلام! چگونه می توانم به شما کمک کنم؟


we run on

crisp


سوالی دارید ؟ با من صحبت کنید!


با تیم رکلا صحبت کنید


نیاز به یک وکیل متخصص کار خود دارید؟

سلام در مورد موضوع شماره سریال گوشی که یک موضوع فنی است در صورت طرح شکایت بازپرس موضوع را از مخابرات استعلام می کند که آیا از نظر فنی امکان اظهار نظر در مورد این موضوع وجود دارد یا خیر. و از طرفی مکالمات تلفنی در مخابرات از قبل ضبط نمی گردد ولی باید توجه داشت که به صرف چند تماس بین دو نفر بصورت تلفنی موجبات اثبات بزه رابطه نا مشروع فراهم نمی گردد.

«دادسان» یک موسسه حقوقی نیست بلکه یک سامانه اینترنتی است که به کمک فناوری های نوین و با رعایت
کلیه ضوابط و شئونات وکالت، ارتباط بین متقاضیان خدمات حقوقی با وکلای متخصص در آن حوزه را برقرار
می کند تا متقاضیان به راحتی با مقایسه رزومه و پیشنهادات ارسالی وکلا، وکیل مناسب خود را انتخاب
کنند.
علاوه بر آن «دادسان» با ارایه سرویس هایی چون پرداخت امن، هماهنگی جلسه، پیام رسان حقوقی و… به
وکلا و متقاضیان در داشتن ارتباطی آسان‌تر و سریع‌تر یاری می رساند.


Downloads-icon

با همه گیر شدن استفاده از شبکه های اجتماعی و فضای مجازی بدیهی است ارتکاب جرم نیز در آن و از طریق آن، روز افزون خواهد شد یکی از معضلات این روز ها که بنیان خانواده ها را سخت تهدید می کند رابطه نامشروع و خیانت از طریق شبکه های اجتماعی است. به نظر می رسد این شبکه ها خیانت را برای مستفدین تسهیل کرده است به گفته سرپرست دادسرای ارشاد تهران ۶۰ درصد روابط نامشروع از فضای مجازی شروع شده است. در این مختصر فارغ از چرایی شیوع روابط نامشروع در فضای مجازی، فقط از حیث حقوقی جرم نامشروع برای متاهلین از طریق شبکه های اجتماعی و مخابراتی (تلفنی و پیامکی) بررسی می شود.

بر طبق ماده ۶۳۷ بخش تعزیرات قانون مجازات اسلامی: « هرگاه زن و مردی که بین آنها علقه زوجیت نباشد، مرتکب روابط نامشروع یا عمل منافی عفت غیر از زنا از قبیل تقبیل ‌یا مضاجعه شوند، به شلاق تا نود و نه ضربه محکوم خواهند شد و اگر عمل با عنف و اکراه باشد فقط اکراه‌کننده تعزیر می‌شود.»

این ماده یکی از چالش برانگیزین مواد حقوقی است که منجر به تفسیرهای گوناگون و آراء متناقضی شده است این سوال جدی در مورد این ماده وجود دارد که تعریف رابطه نامشروع یا عمل منافی عفت غیر از زنا چیست و محدوده آن کجاست؟ مثال های که در ماده مذکور از سوی قانونگذار زده شده است از باب نمونه است و همگی دلالت بر ارتباط فیزیکی و جسمانی زن و مرد دارد. تقبیل به معنای بوسیدن است و مضاحجه به معنی هم آغوشی است.

و منشاء اختلاف این است که عملی که منجر به رابطه نامشروع می شود (عنصر مادی جرم) می بایستی صرفا تماس فیزیکی و جسمانی باشد؟

نظر حقوقدان ها و قضات در این مورد بسیار متناقض و متفاوت است. در جلسه نقد رای دادگاه تجدید نظر استان تهران که در بهمن ۱۳۹۴ تشکیل شده است نظر اکثریت قضات حاضر در جلسه چنین بوده است که با توجه به “یا” که در متن ماده آمده است روابط نامشروع متفاوت از عمل منافی عفت غیر از زنا است و رابطه نا مشروع نیازی به تماس فیزیکی ندارد و هر برقراری ارتباطی که محتوای آن برخلاف شرع باشد بین زن و مرد نامحرم را شامل می شود. اداره حقوقی قوه قضاییه هم در طول سالیان نظرات متفاوتی در مورد مصداق رابطه نامشروع اظهار کرده است مثلا به این که نظر اداره حقوقی توجه کنید که خود گویای همه چیز است.چگونه از اتهام رابطه نامشروع دفاع کنیم

نظریه مشورتی۷/۳۰۲۲ :«صرف تنها بودن زن و مردی در یک جا نمی تواند از مصادیق رابطه نامشروع یا اعمال منافی عفت به شمار آید.»

نظریه مشورتی۷/۳۴۹۲ مورخ ۸۸/۶/۸ :«ارتباط تلفنی از مصادیق رابطه نامشروع دانسته شده و طبق قانون مجازات قابل پیگرد است.»

نظریه مشورتی ۷/۹۳۷ مورخ ۹۲/۵/۲۳ :«صرف در خلوت بودن با نامحرم در قانون جرم شناخته نشده اعم از این که در منزل یا داخل وسیله نقلیه یا هر جای دیگری باشد زیرا به موجب ماده ۶۳۷ رابطه نامشروع یا عمل منافی عفت از قبیل تقبیل و مضاجحه مثال زده شده است.»

اما رویه فعلی بیشتر دادگاه ها در خصوص این ماده این است که رابطه نامشروع محدود به اثبات تماس فیزیکی و جسمانی نیست گرچه هنوز قلیلی از قضات محترم معتقدند که جرم انگاری برای رابطه نامشروع غیر جسمانی بین زن و مرد در فضای مجازی نشده است.

بر طبق ماده ۳۰۶ قانون آیین دادرسی کیفری اصلاحی ۹۴/۳/۲۴ رسیدگی به جرم عمل نامشروع و عمل منافی عفت مستقیما در صلاحیت دادگاه است و نه دادسرا .

ماده ۳۰۶ قانون آیین دادرسی کیفری: « به جرائم زنا و لواط و سایر جرائم منافی عفت به طور مستقیم، در دادگاه صالح رسیدگی میشود.

تبصره- منظور از جرائم منافی عفت در این قانون، جرائم جنسی حدی، همچنین جرائم رابطه نامشروع تعزیری مانند تقبیل و مضاجعه است »

با این وصف اگر کسی از همسرش بابت جرم رابطه نامشروع جنسی و جسملنی (مثل بوسیدن، در آغوش گرفتن و …) شکایت دارد می بایستی مستقیما به دادگاه به جهت اعلام جرم و شکایت مراجعه کند و اگر مدعی رابطه نامشروع غیر جسمانی مثل پیامک تلگرام و … باید به دادسرا مراجعه کند.

بر طبق ماده ۲۴۱ قانون مجازات اسلامی: «در صورت نبود ادله اثبات قانوني بر وقوع جرائم منافي عفت و انکار متهم هرگونه تحقيق و بازجويي جهت کشف امور پنهان و مستور از انظار ممنوع است. موارد احتمال ارتکاب با عنف، اکراه، آزار، ربايش يا اغفال يا مواردي که به موجب اين قانون در حکم ارتکاب به عنف است از شمول اين حكم مستثني است.»

البته باید توجه داشت اگر شکایت شاکی خصوصی مثل همسر وجود با وجود ادله وجود داشته باشد، دادگاه متهم را احضار می کند و برگ اظهارات متهم را که حاوی سوال و جواب های دادگاه در خصوص اتهام انتسابی است را پر می کند.

اگر دلیل رابطه نامشروع ارتباط تلفنی و پیامکی از سوی شاکی اظهار شده باشد دادگاه یا دادسرا می تواند از اپراتور مربوطه تلفن همراه، اطلاعات (داده های) مربوط به تماس های تلفنی و پیامک های متهم را به جهت بررسی اخذ کند.

در این زمینه بسیار سوال می شود که چطور می توان پرینت تلفن همراه همسرم را بگیرم در این خصوص باید گفت که اطلاعات تماس و پیامک همسر اطلاعات شخصی محسوب می شود و فقط به تشخیص دادگاه یا دادسرا برای کشف جرم است که می توان اصطلاحا پرینت آن را از طریق استعلام اخذ نمود.

بر طبق مواد ۶۶۷ و ۶۶۸ قانون آیین دادرسی کیفری مصوب ۱۳۹۲، اپراتورهای تلفن همراه موظفند اطلاعات را تا ۶ ماه ذخیره کنند بنابراین اطلاعات تماس یا متن پیامک های مربوط به ۶ ماه قبل معمولا نگهداری نمی شود.

توجه داشته باشید که پیامک و تماس های تلفنی اماره برای تشخیص جرم رابطه نامشروع و تقویت علم قاضی برای صدور حکم محکومیت می باشد.

اما در خصوص شبکه های اجتماعی موضوع کمی متفاوت است با این توضیح که داده های شبکه های اجتماعی مثل تلگرام داخلی نیستند که دادگاه بتواند از آن ها استعلام نماید پلیس فتا نیز از طریق هک یا به دست آوردن رمز شخصی یک نفر می تواند اطلاعات مربوط به آن را بدست بیاورد لذا اگر دلیل شخصی برای رابطه نا مشروع همسرش صرفا تلگرام می باشد بدون این که اطلاعات از آن داشته باشد یا اسکرین شات و عکس گرفته باشد در صورت عدم همکاری متهم، اطلاعات رابطه نامشروع از طریق تلگرام او قابل به دست آوردن نیست و محاکم معمولا در این خصوص برای جرم رابطه نامشروع همکاری نمی کنند ولی مواردی دیده شده است که شاکی توانسته به طریقی اسکرین شات و پرینتی از محتوی تلگرام همسر که نشان دهنده رابطه نامشروع او بوده را به دست بیاورد و به دادگاه بدهد و دادگاه نیز متهم (همسر) را احضار کرده است و او با دیدن آن ها تلویحا اقرار کرده است.

برای مشاوره حقوقی با وکیل مجرب در دعاوی رابطه نامشروع با ما تماس بگیرید.

سلام آیا میشود حتی شماره ای از همسر نداشت از او شکایت کرد به جرم ارتباط تلفنی با کسی .همسر در خانه پدرس زندگی کند

سلام؛ جرم رابطه نامشروع نیازمند دلیل است.

اگر خانمی سالها تنها نان آور خانه باشد و.همسرش بدون مشکل جسمی بیکار در خانه باشد و فقط از حقوق همسر برای مخارج زندگی و.فرزنداستفاده کند و در ضمن سلامت جسمی هم برای برقراری روابط زناشویی با همسرش نداشته باشد زن حق دارد خیانت کند یا خیر ؟و چنانچه مرتکب خیانت شود مجازتش چیست ؟

با سلام
در نظر قانون مطالبی که گفتید مجوزی برای خیانت نیست و در صورت ارتکاب جرم و اثبات آن توسط شوهر جرم رابطه نامشروع محقق می شود. اگر زندگی آنچنان برایتان دشوار شده که غیر قابل تحمل است بهتر است که به جدایی فکر کنید تا خیانت
موفق باشید

سلام اگر همسر فقط مال و پولی که شامل مستثنیات دین است داشته باشد و در عقدنامه مهریه عندالاستطاعه ای باشد که بعدا در دفتر ثبت اسناد به عندالمطالبه تصحیح شده باشد مطالبه مهریه به چه صورت خواهد بود؟

سلام؛ به طور کلی چه مهریه عندالاستطاعه باشد و یا عندالمطالبه وصول مهریه از مستثنیات دین ممکن نیست.

سلام.پسری هستم که پنج سال پیش با دخترخانمی آشنا شدم و بهشون گفتم قصدم از این رابطه ازدواج و وابستگی و عشق هست ، بعد از مدتی قبول کرد و قسم خورد تا آخرش باهام بمونه، رابطمون بالا و پایین و خوبی و بدی داشت اما خوشبخت بودیم و تا سه چهار سال اول نگران بود یروزی تنهاش بذارم و برم اما از وقتی که خیالشو راحته راحت کردم که مال خودشم داره اذیتم میکنه و از وقتی که رفت دانشگاه میگه نمیخوامت و ما به درد هم نمیخوریم، درصورتی که من وابستگی شدید بهش دارم و نمیتونم جز این دختر کسیو بخوام.منم بهش گفتم همه چیزو به خونوادت میگم که چجوری با زندگیم بازی کردی و… دیروز بهم گفت رفته به جرم تهدید ازم شکایت کرده. میخواستم بدونم چیکار باید بکنم و شکایت به کجا میرسه؟ آیا منم میتونم به جرم بازی کردن با احساساتم (چون قبلش هیچ دختری توی زندگیم نبود و حتی دستم به نامحرم نخورده بود) ازش شکایت کنم؟ لطفا راهنماییم کنید که چیکار کنم . ممنونم

سلام
حسب قانون هیچ کس را نمی توان اجبار به ازدواج با دیگری کرد حتی اگر تعهد داده باشد. بدیهی است در صورت مزاحمت و تهدید حق شکایت برای ایشان باقیست

سلام اقایی هستم که در یک شرکت از ساعت شش صبح تا هفت غروب کار میکنم تازگی متوجه شدم همسرم از طریق دایرکت اینستاگرام با یکی از اشنایان مرد چت میکنن و اون اقا راهای خودکشی و … جلوی پای همسر من میزاره که از من جدا بشه و همسرهم با اون اقا همکاری میکنه و زندگی رو برای من زهر کرده
من مچشو گرفتم و اینستاشو دیدم و تونستم از دایرکتاشون اسکرین شات بگیرم و همشونو دارم ایا با این اسکرین شات ها میتونم همسرمو به خیانت متهم کنم و ازش جدا بشم؟اگ جدا بشم باید مهریه هم بدم اگ خیانتش ثابت بشه؟
خیلی ممنون

سلام
توجه داشته باشید که اثبات رابطه نامشروع ارتباطی به کاهش یا از بین رفتن مهریه ندارد

سلام چن مدتیه یکی از دوستانم تو فضای مجازی — چت و—– تصویری میکنه ایا مجازاتی هم داره چون متاهله

سلام
بله رابطه نامشروع است

سلام خسته نباشید
مدتی است همسرم منو ترک کرده (قهرکرده) رفته خونه پدرش.
من نه مشکل اعتیاد دارم نه یه خونه اجاره ای هستیم و اجارشو میدیم سرکارم میرم
۱- با این اوصاف زن من میتونه همینطوری منو ترک کنه بره؟
۲-من میتونم به صورت قانونی برشگردونم سر خونه زندگیش؟
۳- باید شکایت کنم؟؟

سلام
دادخواست تمکین بدهید

سلام
همسرم به مدت یک هفته به ماموریت رفت و اجازه ی همراهی من را نداد،بعد از یک هفته که آخر هفته به منزل بازگشت تا باز برگردد متوجه شدم که در چت روم های مختلف با دخترهای بسیاری مکالمه داشته و عکسهای —- آنها در سابقه ی گوگل کروم پیدا کردم میخواستم ببینم جرم ایشان چه میباشد؟

سلام
در صورت اثبات جرم رابطه نامشروع است

با سلام پسری ۱۸ ساله از استان خوزستان هستم بنده دوماهی با دختری دوست بودم و قرار بود تا اخر باهن باشیم قول ازدواج بهم دادیم یکروز او از مدرسه فرار کرد و من او را به خانه اوردم که در اخر پرده بکارت او را پاره کردم ولی خودش هم راضی بود حالا میخام بدونم جرم رابطه نامشروع با رضایت طرفین چجوریه ؟؟چه مجازاتی داره ؟؟؟؟؟

سلام
باتوجه به رضایت دختر رابطه نامشروع است و نه تجاوز.

سلام خسته نباشید من ۶ماهه که عقد کردم بعد الان ۲هفته میشه که با خانومم قهرم و خونه پدرشه و میگ نمیخامت بعد امشب از پیج اینستاگرامش متوجه شدم که دوست پسر سابقشو ک وقتی بامن ازدواج کرد کات کرد باهاش فالو کرده دارن همدیگرو دنبال میکنن ولی دزصورتیه ک هنوز جدانشدیم…من میتونم از اینکع همدیگرو فالو کردنو هنوز زنه منه شکایت کنم؟؟چگونه از اتهام رابطه نامشروع دفاع کنیم

سلام
صرف فالو کردن باعث اثبات رابطه نامشروع نیست.

سلام خسته نباشید
من همسرم قهر کرده بود درخواست تمکین دادم ولی بازم بر نمیگرده خانوادشم حمایتش میکنن نمیزارن بیاد
راه قانونی دیگ ای نیست؟چطوری برگردونم همسرمو؟

سلام وخسته نباشید.
من سالها پیش با دختر خانم دوست بودم بعدش به دلیل خیانت بهم زدیم.
بعدش گاهی اوقات با هم حرف میزدیم حتی بعد از ازدواجش ولی فقط در حد حرف زدن بوده.
اما بعد از مدتی رابطه رو کاملا قطع کردم و هیچ شماره ای از ایشون نداشتم تا ۴ ماه پیش که توی تلگرام بهم پیام داد و گفت داره عروسی میکنه با همون آقا.
دوباره تا ۳ ماه حرف نزدیم و بعد از ائن ۲ دفعه دیگه حرف زدیم بیشتر توی تلگرام و کمی هم اس ام اس.
حالا شوهر این خانوم فهمیده و بهم زنگ زده گفته ازت شکایت میکنم.
من میخوام بدونم با توجه به اینکه اول اون خانوم پیام داده و فقط ۳ بار حرف زدیم و این رابطه یک طرفه نبوده واینکه توی پرینت تلفن مشخصه که ابتدا اون خانوم اس ام اس داده تا چه حد محکوم میشم؟
اصلا میتونه شکایت کنه؟

سلام
در هر صورت اگر شوهر بتواند ارتباط نامشروع شما را در فضای مجازی اثبات کند که البته مشکل است جرم رابطه نامشروع است و فرقی نمی کند چه کسی اول پیام داده.

سلام همسر من حدود چند ماه پیش فرزند یک ماهه من را با قرص سقط کرده
ایا پزشک قانونی میتواند تشخیص بدهد چون برای چند ماه پیش بوده و اگ ثابت بشه حکمش چیه؟

سلام
اگر تعمداً سقط جنین شده باشد جرم است.

باسلام .یک ماه پیش از همسایمون رفتم ابزار برقی بگیرم .ازشون پرسیدم ک شوهرتون خونه هست یا نه گفتن نه .بعدش وسایلو گرفتم دوساعت دگ بهش تحویل دادم.از روز بعدش دیدم شوهرش بهم زنگ زد گفت رفتی دم درمون و به خانومم گفتی اگ شوهرت نباشه بیا شبو باهم باشیم ،بعدش این حرف همه جا پیچید و آبرومو بردن .پدر اون خانوم هم هی زنگ میزنه منو تهدید ب مرگ میکنن .لطفا راهنمایی کنید (البته قبل این ماجرا من میدونستم ک این خانوم با یک نفر رابطه داره ولی به کسی نگفتم و آبروشو نبردم .این خانومه از ترس آبرو رفتنش آبروی منو برد تا زبونم کوتاه باشه)

سلام
اگر داستان آنگونه است که شما تعریف کردید می توانید از طریق تهدید یا افترا شکایت کنید.

سلام
وقت به خیر
ایا پلیس فتا امکان رد یابی اکانت حذف شده رو بر اساس پیام باقی مونده داره ?تلگرام نسخه اصلی نبوده loopy بوده که نسخه خارجی بوده و سرور ایران نیست ,با از بین بردن گوشی چطور تاثیر داره ?

سلام
همانطور که می دانید پلیس فتا دسترسی به سرورهای تلگرام ندارد.

سلام
ببخشید من با شخصی اشنا شدم کگفتن مجردن با هم در تلگرام چت کردیم در حد چند روز ایشون به صراحت چندبار اشاره کردن مجردن،بعد از اکانت دیگه به من پیغام دادن و کلی فحاشی و گفتن همسرشون هستن و به فتا شکایت کردن و پیگیرن،
حالا سوال من این هست با توجه به حذف اکانت از جانب من که فقط ایدی داشت با توجه به پیغام هایی که حذف نکردم و تلگرام من نسخه اصل نبود اما پیام رسان خارجی بودن ک سرور ایران نیست امکان پیدا کردن اکانت من هست ?اگه ای پی من معلوم بشه و علیه من شکایت بشه چطور بهم اطلاع میدن ?با توجه به فحاشی این خانم ک من پیغامهاشون رو فوروارد کردم و دارم میتونم منم شکایت کنم ،ایدی نداره ولی فعلا دلیت نکرده ،بعد این اقا گفتن مجردن میشه علیه ایشون شکایت کرد ?از اقا اسکرین شات دارم

سلام
در همین حد که شما می فرمایید قابلیت اثبات ندارد.

ممنون از پاسخگویی منظورتون این هست که ایدی قابل شناسایی نیست ?چون در بعضی سایتهای همکاران شما نوشته شده اگر تلگرام دلیت بشه ولی پیغام طرف مقابل را داشته باشیم و پیگیری کنیم فتا میتونه ایدی رو پیدا کنه

سلام
شخصی منو تهدید کرده که ازم به فتا شکایت کرده ،میتونم در سیستم ثنا ثبت نام کنم تا احیانا اگر واقعا شکایت کرده بود احضاریه درب منزل نیاد ،نمیخوام خانواده بفهمن،مشکلی پیش نمیاد که بدون داشتن پرونده ثبت نام کنیم ?

سلام
می توانید در ثنا ثبت نام کنید و نیاز به داشتن پرونده جاری نیز ندارد

سلام من همسرم یک ماه که قهر کرده رفته خونه باباش دلیلشم نمیدونم سر یه جر و بهث گزاشت رفت ولی من قبلا متوجه رابطه تلفنی اون با کسی شده بودم بعد چند مدتم تو تلگرام با کسی چت میکرد من میتونم تو داداگاه شکایت کنم چون رفته دادخواست داده

سلام
مهم اثبات رابطه نامشروع است وگرنه صرف شکایت کردن آسان است

سلام من حدودا یکسال قبل بنا به دلایلی تلگرام خانمم را روی گوشیم نصب کردم اما بعد از سه هفته حذفش کردم که فقط از چند پیامش اسکرین شات گرفتم با دوستاش که الان با اختلافاتمان اون اسکرین شاتها رو براش فرستادم از من شکایت کرده که تلگرامشو داشتم عکسهای دوستام داخلش بوده و … ایا میتونه اثبات کنه من تلگرامشو تو گوشیم نصب داشتم

سلام خیر

سلام
تشکر بابت اینکه وقت میزارید و پاسخگو هستید
ببخشید با مطالعه پاسخها به این نتیجه رسیدم که با حذف تلگرام و نسخه های مشابه از نوع خارجی امکان ردیابی وجود ندارد ،اما در سایت دیگری همکارانتون نوشته بودن که با داشتن پیام امکان ردیابی توسط فتا هست ،دلیل این تفاوت چی میتونه باشه ?

سلام
امکان دسترسی به سرور های تلگرام در ایران وجود ندارد.

سلام من با پسری دوست بودم پدر ومادر هردوتامون درجریان رابطمون هستن و واقعا تصمیم به ازدواج داشتیم یه روز تو ماشین کنار هم خوابیدیم پتو رومون بوده امنیت اخلاقی گرفتمون تعهد گرفت الان شناسناممو خواهرم اورده ازادم کردن اما شناسناممو گرفتن گفتن با مادرم باید برم بگیرم من بیست سالمه اون اقا بیستو دوسال خواستم ببینم روزی که مامیریم شناسنامه رو بگیریم دلیل گرفتمونو به خانواده ها میگن یا فقط میخوان ببینند در جریان ارتباطمون بودند یا نه ؟واینکه من چه جوابی باید بگم اگه پرسش کردند ؟ممنون میشم جواب بدید

سلام
احتمال فراوان در حضور خانواده تعهدی از شما برای تکرار نکردن خواهند گرفت.

خسته نباشید میخواستم بدونم اگر در تلگرام اکانت حذف بشود امکان پیگیری پلیس فتا وجود دارد؟

سلام
خیر

سلام امكان برگرداندن چت هايي كه تو واتس آپ شده هست؟

سلام
خیر

سلام وقت بخیر ، من چند وقته متوجه شدم پدرم با زن شوهر داری رابطه دارن ، رابطه تلگرامی ، تلفنی و حضوری.
من از گوشی ایشون فیلم برداری کردم و از صفحه چتشون توی تلگرام فیلم دارم و علاوه بر اون پدرم برای ایشون پول واریز میکنه ، ینی هم فیلم از چت تلگرامشون دارم ، هم میشه پیرینت حساب ازشون گرفت ، حالا با توجه به این داشته ها ،میشه ثابت کرد دارن خیانت میکنن؟!
تنها مشکل اینه که خطی که تلگرام دارن به اسم خودشون نیست ،اما میشه اثبات کرد که دست ایشون بوده ( پدرم) و در پیام های تلگرامی به صراحت گفته شده که چه اتفاقاتی افتاده ، و ایشون سابقه خیانت هم دارن. و اینم قابل گفتنه که ما از ایشون میترسیم ، تا حالا چند بار تهدید به کشتن کردن ، حالا اگر ما شکایت کنیم با توجه به داشته هامون ، ایشون باز داشت میشن ؟! یا خیر ، اگر جواب خیرهست ، ما باید چکار کنیم تا از نظر جانی چیزی ما را تهدید نکند
اگر میشه راهنمایی کنید ، ممنون برای سایت و گروه خوبتون .

سلام
با توجه به تجربه این سالهای وکالت این گونه تهدید های پدر جنبه عملی ندارد. احتمالا در منزل جناح بندی بر علیه پدر شده و فرزندان متمایل به مادر شدن و پدر در منزل به گونه ای تنهاست. بهتر است که فرزندان در دعواهای پدر مادر جانب داری کامل از یک طرف نکنند و در صدد اطلاح بین آنها باشند. یادمان باشد همانطور که فرزندان نیاز به محبت دارند پدر نیز نیاز به محبت دارد. انچه در خصوص تلگرام گفتید کافی برای اثبات رابطه نامشروع نیست

با سلام..
من استخدام یک شرکت شدم و برای کار به شهرستان رفتم الان بعد سه سال متوجه شدم ریس شرکت شماره تماس همسر بنده را از گوشیم ورداشته و به همسرم پیام داده من فلانیم من هوای اقاتون رو دارم که به همه چی برسه شما هوای منو داشته باشین همو ببینیم بیام خونتون و فلان.. خانمم جواب داده که این چه حرفیه شوهرم رفیق شماس نمیشه دیگه از این حرفا نزنید .. در پاسخ حرف همسرم گفتن پس به اقاتون بگید جول و پلاسشو جمع کنه برگرده پیشتون..و مزاحمتهای طولانی و.. الان متوجه شدم.. میخاستم بدونم چه کار میشه کرد..ایا پرینت پیامهای سه سال قبل در میاد.این‌وسط شکایت به کجا میرسه

سلام
بله اگر مزاحمت و یا توهینی و… شده است قابلیت شکایت وجود دارد. پیامک ها تا ۶ماه بیشتر نگهداری نمی شوند.

سلام
با تشکر از پاسخگویی شما …
اگه دختری (مجرد و سالم ) گناه ارتباط نامشروع خانوم دیگر رو که مشکلات جسمی و روانی شدید داشتند و دارند رو به گردن بگیره آیا حتما معاینه برای تایید ارتباط جنسی توسط قانون انجام میشه یا خیر و فقط مجازات میشن؟

سلام
در دادگاه و دادسرا اینگونه نیست که کسی بتواند در اصطلاح جرم دیگری را به گردن بگیرد

سلام
من با دختر عمه ام چند وقتی پیام می‌دادیم البته اون شروع کرده بود و بعد ک نامزدی بود و ازدواج کرد چند وقتی خبری ازش نداشتم تا اینکه بهم پیام داد چند باری ازم خواست بزم خونشون ولی من قبول نکردم ب بهانه هایی پیچوندم و چند باری اس ام اس بهم داد ک اگ بابات و اینا خونه نیستن من بیام خونتون ک من ی بار قبول نکردم و یه بار هم تو پیام ها ب جایی نرسید حرف هامون و تا یک روز ک اینقد اصرار کرد من رفتم خونشون و من و کشوند تو اتاق خواب و همون موقع شوهرش رسید و درگیر شدیم و الان دو ماه میگذره و میخواد شکایت کنه ب نظر شما میتونه چیزی اثبات کنه و اگر میتونه حکم من چیه؟؟؟؟

سلام
آنچه شما نوشتید رابطه نامشروع است و در صورت اثبات تا ۹۹ضربه شلاق تعزیری مجازات آن است.

میشه بگید چجوری میشه مانع از اثبات شد میشه راهنمایی کنید خواهش میکنم چجوری میتونم یجوری اینهارو نقض کنم

سلام من دوروز ی بود با یه دختر ۱۸ ساله چت میکردم وخودمم ۱۸ سالم واون ازم خوشش اومده بود من داخل پیامرسان سروش چت میکردیم که مامانش فهمید میتونه شکایت کنه

سلام
نگران نباشید

سلام سپاس از وقتی که میگذارید
خواهرمن شش ماهیه با شوهرش مشکل داره وشوهرش اونو از خونه بیرون کرده چون زیر سرش بلند شده بود
جدیدا در هفته گذشته خواهرم با پسر مجردی در اینستاگرام چتی بسیار مختصرکرده بود و شوهرش نمیدونم از طریق گوشی قبلی خواهرم که وقتی بیرونش کرده بود ازش گرفته بود یا از طریق هک وارد اینیستلش شده و به این چت دسترسی پیدا کرده ،اسکرین شات اون را بصورت استوری گذاشته روی پیج خواهرم
می خواستم محبت بفرمایید و راهنمایی کنید

سلام
سوال حقوقیاتان چیست؟

با سلام.حکم … چت و ارسال عکس از شبکه های اجتماعی با فرد متاهل درصورت اثبات چیست؟

سلام
جرم رابطه نامشروع

حکم جرم نامشروع از طریق فضای مجازی.فقط ۹۹ ضربه شلاق هستش؟

سلام ،از مردی که با همسرت ارتباط در فضای مجازی داشته،میتونم شکایت کنم،با مدارکی مثل عکس گرفتن از صفحات چت کردنشون،پیامهای تهدید هم به خودم ارسال کرده،

سلام
هم برای تهدید و هم برای رابطه نامشروع از هر دو نفر می توانید شکایت کنید.

سلام خسته نباشین

۸ ماه قبل روی موبایل شوهرم چت با زنان بدکاره رو دیدم و همچنین تعدای عکس نامناسب. می خواستم انها را سیو کنم ولی او فهمید و همه را پاک کرد. اما من باهاش وارد صحبت شدم که من همه این چت ها را دیدم و در همین حال صدای او را بی انکه بفهمد ضبط کردم و او هم در حال عصبانیت اقرار کرد که با زنهای بدکاره ارتباط دارد و همچنین شروع به دادن فحش های رکیک به من کرد. آیا این اقرار ارزش قانونی دارد و میشود علیه او اقدام در دادگاه اقدام کرد. این کار چه جرمی دارد؟
ب

سلام
به نظر ما صرف ضبط صدای شوهر که اقرار به رابطه نامشروع کرده کفایت نمی کند.

سلام.خسته نباشید.من دوشب پیش پیام هایی تو واتساپ و تلگرام شوهرم دیدم پیاما مال ….چت بود‌.تابهش گفتم همه رو پاک کرد و حتی تلگرامشو کلا حذف کرد و گفت ک فقط از سر کنجکاوی بوده ومیخواسته بدونه چجوریه و چیه.من شماره اون خانوم رو دارم حتی ای دی تلگرامشو.میشه راهنماییم کنید که ایا میتونم فقط از اون خانوم ک نمیدونم چندتازندکیو تاحالا بهم ریخته شکایت کنم؟؟!ممنونم

سلام خیر

سلام .من تو فضای مجازی مشغول کار بودم ک با زنی اشنا شدم ک فقط در فضای مجازی صحبت میکردی نه همو دیدیم نه چیز دیگ فقط تو فضای مجازی چت میکردیم ک این خانم از نظر سنی ۲۰ سال از من بزرگتر هست و وقتی داشت ازدواج میکرد دیگ ما ارتباط مجازیمون هم قط شد و بعد از مدتی بهم زنگ زد و گفت شوهرش پیامارو دیده ایا این کاری ک در زمان مجردی این خانم بین ما بود صحبت کردن در فضای مجازی جرم هستش بعد از متاهلی هیچ حرفی بین ما نبود

سلام
خیر نگران نباشید شوهر نمی تواند برای رابطه نامشروع قبل از ازدواج شکایت کند.

سلام
یکی از همکارای خانمم چند وقتی به من پیام میداد ولی نمیگفت متاهله و همه میگفتن جدا شده. بعد مشخص شد که متاهله. ما فقط پیام میدادیم و تلگرام ارتباط داشتیم . خط خانم به اسم شوهرش بوده . اون موقع شوهرش زنگ زد و فحش داد و صدای منو ضبط کرد . من فقط معذرت خواهی کردم و گفتم نمی دونستم متاهله. و نیگفتن جدا شده .بعد شوهره گفت بخشیدم . الان بعد سه سال اومده منو حضوری تهدید کرده و میگه یا باید از محل کارت بری ا میگم بکشنت. من چیکار باید بکنم؟ تو دادگاه من مقصرم‌؟

سلام
آنچه که بین شما اتفاق افتاده رابطه نامشروع است اما اثبات آن بعد از ۳ سال بسیار دشوار است، در ضمن تحدید هم بدیهی است که جرم است و قابلیت پیگرد دارد.

سلام همسر من با خانومی متاهل که گویا از شوهرش جدا زندگی میکنه رابطه تلگرامی داشتند و سالهاست گویا که این رابطه رو دارند .
وقتی من متوجه سدم قول دادند دیگه انجام ندهند اما باز من متوجه شدم رابطه دارند ،من فقط در حد تلگرامشون رو‌میدونم .
و اسکرین شات هم متاسفانه نگرفتم
میشه جوری که پای همسرم گیر نباشه از اون خانوم شکایت کنم ؟؟؟

سلام
خیر

سلام . با خانومی که قبلا” بمدت ۵ سال ارتباط جنسی (اقرار خودشون ) با دوست پسرشون در دانشگاه داشتند آشنا شدم نامبرده با ترفند خاصی شماره همراه من رو در محل کار گرفتندو متاسفانه بعد از مدتی با مزاحمت های شروع شده از طرف ایشون و ترغیب به داشتن ارتباط (تو فضای تلگرام وواتس آپ ) و دادن پیام من رو بسمت خودش جذب کردن . متاسفانه از این حربه تونستند فقط با تماس تلفنی که مبلغ چند میلیون تومنی به خاطرفورس ماژورو مشکلات زندگی بهشون قرض بدم . با این توضیح که فردا سفته بهم بدهند ، که بعد از آن زیر قول خودشون زدن . من هم با دادخواست از ایشون در شورا بردم ، نامبرده هم به پیامک های توی فضای تلگرام اشاره کرده که ما با هم صیغه موقت بودیم.این در حالی است که من روحم خبر از این ماجرا نداشته و نه مدت ونه اقرار من و هیچ و هیچ تاریخی هم وجود نداشته برای مدت صیغه . متاسفانه در شورافقط به استناد اسکرین شات اکتفا نموده و بدتر از همه در حکم صادره، وی رو همسر قانونی من خطاب کرده و اون هم معین نکرده از کی تا کی و پای چه مبلغی گذاشته بدون دلیل و متاسفانه پول اینجانب رو بنا به تشخیص خوده قاضی پای مهریه یا اجرت المثل (نمی دونم ) گذاشته . این در حالیست که تو حکم هم نوشته زوجیت وهم محرمیت ، در حالی که نه صیغه و نه کلمات عربی وفارسی و… بین ما بوده و …. چطور میتونم به پولم که رقم بالایی هست برسم .ممنون. جالبه تو شعبه شورا اجازه دفاع به من ندادن وقتی گفتم حاج آقا فضای مجازی یه نوع نرم افزار و حتی میتونه به بد افزار هم تبدیل بشه و مصداق کلاهبرداری است قبول کرد ولی امان از ادم های بی سواد شورای حل اختلاف که پا تو کار حقوق دان ها می کنند. وزندگی یه خانواده رو با این استدلاهاشون از هم می پاشند. حال بنظر شما در مهلت بیست روزه دفاع بکنم توی دادگاه بدوی رای تغییر می کنه یا نه . ممنون

با سلام من خانمی متاهل هستم .حدود یک سال پیش همراه دوستم برای خرید کفش خارجی به مغازه کفش فروشی اقایی که ادرسشون رو از طریق اکانت اینستاگرامشون که برای مغازه بود پیدا کرده بودیم رفتیم.البته من برای اینکه با پیج خصوصیم پیج مغازه ایشون رو فالو نکرده باشم یه اکانت خالی ایجاد کردم و این قضیه رو هم به همسرم گفتم.وقتی با دوستم رفتیم مغازه ایشون مدل مناسبی رو پسند نکردیم و ایشون از ما شماره تماس خواست که هر موقع بار جدید اومد بهمون اطلاع بده. خط تلفن دوستم به علت عدم پرداخت قبض مسدود بود و برای همین من شماره تماس دادم. چند روز بعد ایشون تماس گرفتن و اعلام کردن که از کفشایی که ما میخواسیم اومده و میتونیم برای انتخاب بریم مغازه شون.بار دوم که به مغازه ایشون رفتم کمی صحبت کردیم و از من راجع به شغلم پرسید و من که گفتم معلم هستم،متوجه شدیم که من معلم یکی از بچه های فامیلشون و همکار دختر عمه شون هستم و ایشون گفتن که اتفاقا برای خواهر زادشون دنبال معلم خصوصی برای پایه بعدی هستن و قرار شد خواهرشون با من برای این قضیه در تماس باشن. خواهرشون چند بار با خط ایشون با من در تماس بودن و من هم همینطور تا بتونیم راجع به ساعات و روزهای جلساتمون هماهنگی داشته باشیم .اما چون پدر شوهر من بسیار مریض حال و در بیمارستان بودن و ما مشغول تردد مکرر به جهت رسیدگی به ایشون در بیمارستان بودیم، اکثر جلسات از طرف من لغو میشد. البته چون تعطیلات بود و من با مدرسه جدیدی قرارداد بسته بودم و چون خواهر زاده ایشون از شاگردای مدرسه فعلی من نبود،بعد از کلی تماس با ایشون و این ور اونور کردن نتونستیم جلسات رو در مدرسه برگزار کنیم. و سر اینکه جلسات در منزل ایشون یا منزل ما برگذار بشه هم به توافق نرسیدیم و بعد از خرید کفش هم توسط من تقریبا تماسها قطع شد. کل این قضایا حدود یک و نیم ماه طول کشید. چند روز بعدش همسرم در گوشیم شماره ایشون و اکانت دوم من در اینستاگرام رو دید و کلی داد و بیداد که تو به من خیانت کردی. اما قبول نکرد که با ایشون تماس بگیریم تا همه چی مشخص بشه.حتی از من پرینت تماس خواست و من گرفتم و دادم بهشون .و بعد دو روز پرینت رو بهم برگردوند و دو تا شرط جلوم گذاشت که من دیگه بهت اعتماد ندارم یا باید مهریه تو ببخشی یا توافقی طلاق بگیریم. من سعی کردم دوباره اعتمادشو جلب کنم و کلی نازشو بکشم که فکر طلاق از سرش بیافته اما از من اصرار و از ایشون انکار. بعد ۸ ماه اواخر اردیبهش تصمیم به طلاق توافقی گرفتم اما ایشون زد زیر همه چی و گفت توافقی نداریم برو شکایت کن. الان هم همه جا با رکیک ترین وضعیت و لحن ممکن داره میشینه و میگه زنم بدوست پسر داره و به من خیانت کرده. میخواستم بدونم با یه پرینت میتونه ادعاشو ثابت کنه و اگهبتونه چه عواقبی برای من داره و اگه نتونه چه عواقبی برای اون داره؟

سلام خسته نباشید یک ماهیه که شماره های ناشناس زنگ میزنن به خانومم وقتی من گوشیو میگیرم میگن اشتباه گرفتیم و حتی پیامهایی دیدم تو فضای مجازی با پسرا رد و بدر میکردن که وقتی دیدم سریع همه رو پاک کرده و الانم میگه دوست ندارم و میخواد طلاق بگیره ایا مهریه بهش تعلق میگیره

سلام
بله

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دیدگاه

نام *

ایمیل *

وکلای مجرب و پایه یک گروه پارسای متخصص در پرونده های طلاق توافقی فوری، انحصار وراثت نامحدود، انحصار وارثت محدود، تقسیم ارث، طلاق از طرف زوج، طلاق به درخواست زوجه، مطالبه مهريه، توقيف اموال، تقسيط مهريه، تمکين، اثبات نسب، اثبات زوجيت، مطالبه نفقه زوجه، مطالبه نفقه فرزندان و فسخ نکاح می باشند . در صورت تمایل به اخذ مشاوره یا اعطای وکالت هموطنان مقیم تهران و کرج و همچنین ایرانیان مقیم خارج از کشور از طریق راه های ارتباطی معرفی شده در سایت با ما تماس حاصل نمایید

آدرس دفتر تهران

تهران فلکه دوم صادقیه بلوار آیت الله کاشانی بعد از بلوار ابوذر نرسیده به خیابان مهران پلاک ۹۱ ساختمان مهر طبقه چهارم واحد ۱۳

آدرس دفتر کرج

کرج سه راه گوهر دشت خیابان شهید بهشتی بین میثم ۸ و ۹ جنب رایتل ساختمان پاسارگاد ط۶ واحد ۱۱

در این مقاله به بررسی اینکه چه کسانی می توانند از جرم رابطه نامشروع شکایت کنند و هم چنین نحوه شکایت از این جرم در دادسرا و نحوه اثبات آن می پردازیم .

برای مشاوره نحوه شکایت از جرم رابطه نامشروع

برای مشاوره نحوه شکایت از جرم رابطه نامشروع

 

جرم رابطه نامشروع ، یکی از شناخته شده ترین جرم ها در مراجع قضایی و بین مردم است . ار آنجا که این جرم با آبرو و حیثیت افراد سر و کار دارد از حساسیت و اهمیت زیادی برخوردار است . به همین دلیل هم مردم معمولا در پی مخفی نگه داشتن این دسته از جرایم هستند . اما این موضوع و عدم شکایت نسبت به ان باعث می شود افرادی که در پی سود جویی هستند هرگز تنبیه و مجازات نشوند . از این رو قانون در مورد جرایم نام مشروع شرایطی را پیش بینی کرده است که طبق آن می توان این جرایم را از طرق دیگر هم پیگیری کرد و مانع از سوءاستفاده افراد بد ذات شد . از این رو در این مقاله به بررسی اینکه چه کسانی می توانند از جرم رابطه نامشروع شکایت کنند و هم چنین نحوه شکایت از جرم رابطه نامشروع و نحوه اثبات رابطه نامشروع می پردازیم .چگونه از اتهام رابطه نامشروع دفاع کنیم

یکی از سوالات در مورد این جرم این است که چه کسی می تواند از جرم رابطه نامشروع شکایت کند ؟ جرم رابطه نامشروع از آن دسته جرایمی است که نیاز به شکایت شاکی خصوصی ندارد . یعنی بدون اینکه شاکی خصوصی شکایت کند ، نیروی انتظامی یا دادستان می تواند ، رسیدگی به جرم را آغاز کند . البته نیروهای انتظامی در صورتی در این مسائل دخالت می کنند که جرم به صورت مشهود دیده شود . مثلا کسی که اقدام به در آغوش گرفتن زن نامحرم در خیابان می کند ، به صورت مشهود یکی از مصادیق جرم رابطه نامشروع را انجام داده است و اگر پلیس ببیند به راحتی می تواند این نوع جرایم در دسته جرایم غیر قابل گذشت قرار دارند . و اگر با شکایت شاکی خصوصی آغاز شده باشند ، حتی در صورتی که شاکی رضایت بدهد ، رسیدگی به جرم متوقف نخواهد شد . زیرا جرم رابطه نامشروع از جرایمی است که علاوه بر اینکه مخالف شرع است ، موجب جریحه دار شدن وجدان عمومی و بر هم ریختن نظم نیز می شود .

 

رابطه نامشروع یک جرم است . شکایت از جرایم جزء دعاوی کیفری محسوب می شود که مراحل ثبت و رسیدگی به جرم رابطه نامشروع در آیین دادرسی کیفری مشخص شده است . طبق تقسیم بندی قانون آیین دادرسی کیفری شکایت از جرم رابطه نامشروع در شهرستانها و تهران با هم متفاوتند . شکایت از جرم رابطه نامشروع در شهرستانها باید در دادسرای عمومی ثبت شود و در تهران در دادسرای ارشاد تهران ثبت می شود .

یکی دیگر از راه های ثبت شکایت جرم رابطه نامشروع مراجعه به دفاتر خدمات قضایی است که بعد از پرداخت هزینه دادرسی ، شکایت ثبت می شود . بعد از ثبت شکایت رسیدگی و تحقیق درباره جرم آغاز می شود و در صورت احراز جرم ، پرونده به دادگاه ارشاد ارسال می شود .

برای آشنایی بیشتر از جرم رابطه نامشروع در کانال تلگرام حقوق کیفری عضو شوید . 

اثبات جرم رابطه نامشروع به سختی ممکن است . بهترین روش برای اثبات جرم رابطه نامشروع یا این است که خود مرتکب به این کار اقرار کند یعنی مثلا دختری از پسری بابت رابطه نامشروع شکایت می کند ، این خود یک نوع اقرار دختر به داشتن رابطه نامشروع با پسر است . 

راه دیگر برای اثبات چنین پرونده هایی شهادت شاهد است که معمولا اثبات جرم از این طریق بسیار سخت و ناممکن است . راه های بسیار دیگری هم برای اثبات رابطه نامشروع وجود . از جمله این راه ها می توان وجود عکس و فیلم را نام برد . همچنین وجود پیامک یا چت ها در فضاهای مجازی همگی می توانند راهی برای اثبات جرم رابطه نامشروع باشند . همه این موارد در صورتی اثر دارد که باعث شود قاضی به وجود رابطه نامشروع پی ببرد و منجر به اثبات جرم می شود . در این دسته از جرایم علم قاضی و نظر او بسیار مهم و تاثیر گذار است .

 

 

برای مشاوره نحوه شکایت از جرم رابطه نامشروع

برای مشاوره نحوه شکایت از جرم رابطه نامشروع

با سلام در صورتی که شکایت کنید و رابطه نامشروع اثبات شود هر دو متهم هستند و حتی اگر همسرتان پیامک ها را پاک کرده باشند با دستور مقام قضایی می توانید استعلام و پیرینت پیام ها را بگیرید .


درصورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با ایمیل یا شماره تلفن 9099071667 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 30000 ریال ) در ارتباط باشید تا از مزایای مشاوره حضوری سایت مشاوره دینا بهره مند گردید. همچنین می توانید از طریق فرم ارتباط با ما، پیام ها و انتقادات و پیشنهادات خود را برای ما ارسال نمایید. سایت مشاوره دینا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از قوه قضاییه ، کانون وکلا ، کانون کارشناسان رسمی دادگستری و …. هیچگونه وابستگی ندارد.

جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787900-021 تماس حاصل فرمایید.


قانون مجازات اسلامی جدیدDownloads-icon


دفترچه ثبت نام آزمون کارشناسان رسمی قوه قضاییهDownloads-icon


فرم پیش نویس ثبت نام آزمون کارشناسان رسمی قوه قضاییهDownloads-icon


فرم پیش نویس ثبت نام آزمون کارشناسان رسمی دادگستریDownloads-icon


ظرفیت پذیرش آزمون اخذ پروانه مشاوره خانوادهDownloads-icon

وکیل رابطه نامشروع در مشهد در چه شرایطی می تواند به شما کمک کند؟!!! به عنوان اولین مقاله از دعاوی کیفری، قصد دارم به داغ ترین نکاتی که در زمینه رابطه نامشروع وجود دارد اشاره کنم. تمام مباحث مطرح شده در این مقاله براساس آخرین به روز رسانی قوانین است.

مباحثی که برای نگارش این مقاله انتخاب کردم، همگی براساس میزان اهمیت و کاربردی است که می تواند برای شما دوست خوبم داشته باشد. باز هم توصیه می کنم وکیل در مشهد را تخصصی انتخاب کنید.

قانون‌گذار روابط نامشروع را در ماده ۶۳۲ قانون مجازات اسلامی بیان نموده که: «هرگاه زن و مردی که بین آن‌ها علقه (رابطه) زوجیت نباشد، مرتکب روابط نامشروع یا عمل منافی عفت غیر از زنا از قبیل تقبیل (بوسیدن) یا مضاجعه (هم‌بستری) شوند، به شلاق تا ۹۹ ضربه محکوم می‌شوند و اگر عمل با عُنف و اکراه باشد، فقط اکراه کننده تعزیر (جرائمی که در شرع برای آن مجازاتی در نظر گرفته نشده اما قانون‌گذار بنا بر مصلحت جامعه برای آن مجازات در نظر گرفته است) می‌شود.

جرم رابطه نامشروع، مجازات عمومی نیز دارد و مدعی‌العموم (دادستان محترم) بدون شکایت شاکی نیز می‌تواند وارد رسیدگی گردد. ما در گروه آسا وکیل، قصد داریم تا شما را با رابطه نامشروع و تأثیر آن بر روابط زن و شوهر و حقوق هریک از آنان آشنا سازیم. مشورت با بهترین وکیل رابطه نامشروع در مشهد می‌تواند تا حد زیادی به شما عزیزان در این موضوع کمک کند.

تذکر: از قسمت (فهرست این مقاله) روی عنوان مورد نظر خود کلیک کنید تا به سرعت به همان بخش هدایت شوید. (امتحان کنید).چگونه از اتهام رابطه نامشروع دفاع کنیم

فهرست این مقاله

رابطه نامشروع یکی از اصلی‌ترین دلایل طلاق زوجین است و می‌توانم بگویم درصد بالایی از آن‌ها به این دلیل قصد جدایی از هم را دارند. حال باید بررسی کنیم تا ببینیم، رابطه نامشروع باعث حق طلاق می‌شود یا نه؟

طبق قانون مدنی، مرد می‌تواند هر زمان که بخواهد، بدون دلیل و با دادن حقوق زن، او را طلاق دهد اما زن برای درخواست طلاق نیاز به دلیل دارد. ازجمله دلایلی که زن می‌تواند برای طلاق از آن‌ها استفاده کند، اعتیاد همسر، گرفتن زن دوم، گرفتن بیماری صعب‌العلاج، محکومیت به ۵ سال حبس و غیره است. زن در این موارد می‌تواند مستقیماً با استناد به آن درخواست طلاق دهد اما رابطه نامشروع، جزء دلایل اصلی ایجاد حق طلاق برای زن نیست و باید از راه‌های دیگری وارد شد.

روابط نامشروع به‌عنوان اتفاقی که ممکن است در طول زندگی چه از طرف مرد و چه از طرف زن رخ دهد، چه تأثیری بر حقوق مالی زن از جمله نفقه دارد؟

همان‌طور که نمی‌توان رابطه نامشروع را با توجه به قوانین، از دلایل اصلی حق طلاق دانست و مستقیماً به آن استناد کرد، این عمل را هم نمی‌توان از بین برنده نفقه زوجه بدانیم.

زوج حتی در صورت احراز رابطه نامشروع زوجه، مکلّف به پرداخت نفقه به او است و صرف احراز رابطه نامشروع زوجه، نشان‌دهنده سرپیچی زن نیست و حق او برای دریافت نفقه در ایام زوجیت را از بین نمی‌برد. در این شرایط استفاده از یک وکیل خوب برای رابطه نامشروع در مشهد می‌تواند حقوق مالی شما را در شرایط مطرح شده، زنده کند.

باید توجه کرد که تعهد مرد به پرداخت مهریه، به فرض داشتن رابطه نامشروع زن با دیگری، ساقط نمی‌شود. فرار از پرداخت مهریه، در مواردی خاصی امکان‌پذیر است که خود قانون آن را معیّن کرده است ازجمله جنون زن در زمان عقد یا تدلیس توسط زوج (گول زدن توسط مرد).

رابطه نامشروع و مهریه

پس صرفاً اثبات رابطه نامشروع زن، نمی‌تواند مرد را از پرداخت مهریه نجات دهد و این تصوری اشتباه است که مردم دارند که در صورت اثبات رابطه نامشروع زن، دیگر نیازی به پرداخت مهریه نیست. طرفین می‌توانند پس از این اتفاق، با یکدیگر توافق کنند و با صلح، از میزان مهریه کم و یا آن را حذف کنند.

به‌طور خلاصه، زن تحت هر شرایطی حتی در صورت اثبات جرم نسبت به همسر، می‌تواند مهریه خودش را درخواست و دریافت کند. وکلای کارکشته آسا وکیل می توانند با ساده ترین روش ممکن، حکم مهریه را برای شما عزیزان دریافت کنند.

مردان در همه شرایط می‌توانند بدون دلیل و با پرداخت حقوق مالی، همسر خودشان را طلاق دهند اما اگر مردی رابطه نامشروع زن خود را ثابت کند، از پرداخت حقوقی مانند اجرت‌المثل و شرط تنصیف دارایی (نصف کردن اموال)، معاف می‌شود.

در حالت عادی، مرد ملزم است تا نصف دارایی خود را به زن بدهد و یا اجرت‌المثل زمان زوجیت را به او بپردازد اما اگر مرد تخلف زن در زندگی زناشویی را ثابت کرد، این حقوق به زن تعلق نخواهد گرفت.

مطابق ماده ۶۳۷ قانون مجازات اسلامی، هرگاه زن و مردی که بین آن‌ها علقه (رابطه) زوجیت نباشد، مرتکب رابطه نامشروع یا عمل منافی عفت (کارهای نامناسب خلاف عرف و شرع) غیر از زنا شوند، به مجازات شلاق تا ۹۹ ضربه محکوم خواهند شد.

اگر یکی از طرفین مجبور به ایجاد رابطه شده باشد، فقط فرد مجبور کننده تعزیر شده و عموماً تا ۷۵ ضربه شلاق مجازات خواهد شد.

تعزیر ویژه جرائمی است که در شرع برای آن مجازاتی در نظر گرفته نشده امّا قانون‌گذار بنا بر مصلحت جامعه برای آن مجازات در نظر گرفته است.

جرم نامشروع ازجمله جرائم غیرقابل گذشت است که با رضایت زوج، از بین نمی‌رود بلکه در همه حال در صورت ثابت شدن، مجازات به فرد مجرم تحمیل می‌شود.

در این صورت حکم هریک از آن‌ها زنای مُحصنه بوده و برای آن‌ها رجم (سنگسار)، اعدام و یا ۱۰۰ ضربه شلاق در نظر گرفته می‌شود. مگر اینکه طرفین بتوانند اثبات کنند که با توجه به شرایط موجود، دارای همسر دائمی نبوده و یا در صورت داشتن همسر دائمی با آن رابطه زناشویی نداشته‌اند.

حکم قضایی زنای زن شوهردار با مرد متأهل

در صورت اثبات چنین مسئله‌ای، زنای آن‌ها از حالت احصان خارج‌شده و حکم زنای غیر مُحصنه بر آن‌ها وارد خواهد شد.

یکی از مواردی که زن می‌تواند آن را دلیلی برای طلاق از همسر خود قرار دهد، اثبات رابطه نامشروع مرد با فردی دیگر است. همان‌طور که بیان شد، این دلیل نمی‌تواند به‌طور مستقیم مورد استناد قرار بگیرد بلکه باید از راهی غیرمستقیم از آن استفاده کرد. زن می‌تواند پس از اثبات رابطه نامشروع، به دلیل عسر و حرجی (سختی) که برای او پیش‌آمده است، از دادگاه تقاضای صدور حکم طلاق را داشته باشد.

اگر مرد ادعا کند که با آن زن محرم بوده و صیغه محرمیت خوانده‌اند، بازهم جرم بوده و به زن حق طلاق می‌دهد زیرا بر طبق قانون حمایت از خانواده سال ۹۲، مرد حق ندارد بدون اجازه از زن اول خود، زن دیگری را عقد دائم یا موقت کند و در صورت انجام دادن این عمل، برای زن حق طلاق پیش خواهد آمد.

مجازات رابطه نامشروع زن شوهردار، با توجه به خیانت جنسی زن، متفاوت است و متناسب به نوع عمل انجام شده، مجازات در نظر گرفته می‌شود. هرگونه ارتباط فیزیکی زن شوهردار با مرد نامحرم که از روی شهوت باشد، مصداق بارز رابطه نامشروع غیر زنا با زن شوهردار خواهد بود.

حکم قضایی رابطه نامشروع با زن شوهردار

با توجه به مسائل ذکرشده، مجازات رابطه نامشروع اعم از اینکه زنا باشد یا خیر نیز متفاوت خواهد بود.

۱٫ شلاق: درصورتی‌که رابطه نامشروع زن شوهردار با دیگری، به‌صورت زنا نباشد و تنها تماس فیزیکی و بوسیدن باشد، به مجازات تعزیری درجه ۶ و تا ۹۹ ضربه شلاق در خصوص جرائم منافی عفت (کارهای نامناسب خلاف عرف و شرع) محکوم خواهد شد.

۲٫ اعدام: درصورتی‌که رابطه نامشروع زن شوهردار از جنس زنا باشد، با توجه به شوهردار بودن زن، زنای مُحصنه محسوب شده و مجازات اعدام را به دنبال دارد. اگر مرد هم دارای همسر باشد، به اعدام محکوم می‌شود اما اگر مجرد باشد، ۱۰۰ ضربه شلاق حدی می‌خورد.

۳٫ رجم (سنگسار): هرگاه امکان مجازات رجم (سنگسار) و اعدام وجود نداشته باشد، و یا به هر دلیلی رابطه از احصان خارج شود، مجازات رابطه نامشروع زن شوهردار، ۱۰۰ ضربه شلاق حدی خواهد شد.

وکیل رابطه نامشروع در مشهد در صورتی که از دانش و تجربه بالایی برخوردار باشد می‌تواند به شما کمک کند تا بجای حکم زنا، حکم به رابطه نامشروع صادر شود، تا در میزان مجازات شما تخفیف اعمال شود.

اثبات جرم رابطه نامشروع، به‌سختی ممکن است. بهترین روش برای اثبات جرم رابطه نامشروع، اقرار مرتکب است. در این روش اثبات جرم به‌راحتی انجام شده و دیگر درگیر جلسات دادگاه نخواهید شد.

مدارک لازم برای اثبات رابطه نامشروع

روش دیگر برای اثبات رابطه نامشروع، وجود شاهد است. این روش معمولاً بسیار سخت بوده زیرا عادل بودن شاهد و همچنین درستی حرف‌های او باید برای دادگاه محرز گردد.

راه‌های بسیار دیگری نیز برای اثبات رابطه نامشروع، ازجمله فیلم، عکس، پیامک و چت وجود دارد. تمامی این موارد باعث می‌شود قاضی به این علم برسد که رابطه نامشروعی شکل گرفته است. در قانون جدید، علم قاضی یکی از ادله اثبات است و با این مسائل می‌توان قاضی را به علم این قضیه رساند. توصیه می کنم در صورت نیاز، از یک وکیل رابطه نامشروع برای اثبات حقانیت خود در نظر قاضی استفاده کنید.

برای ثبت شکایت باید مدارک هویتی از جمله شناسنامه و کارت ملی را به همراه داشت. عقدنامه نیز یکی دیگر از مدارکی است که برای اثبات وجود رابطه زوجیت نیاز است. شما باید دلایل خود را در برگه ثبت شکایت (شکوائیه) نام ببرید و مدارک یا شاهدان خود را معرفی کنید.

رابطه نامشروع جزء جرائم کیفری است و باید بر طبق آیین دادرسی کیفری و در دادسرا یا دادگاه کیفری طرح شود. اگر زوج از همسرش به دلیل رابطه نامشروع جسمانی شکایت داشته باشد باید مستقیماً در دادگاه اعلام جرم کند اما اگر مدعی رابطه نامشروع غیر جسمانی و تنها از طریق پیامک و اینترنت باشد باید به دادسرا رجوع نماید.

در شهرستان‌ها باید برای شکایت درباره رابطه نامشروع به دادسرای عمومی و در تهران به دادسرای ارشاد مراجعه کرد. پس از ثبت شکایت، رسیدگی آغاز شده و در صورت احراز جرم، پرونده به دادگاه کیفری ارجاع داده می‌شود.چگونه از اتهام رابطه نامشروع دفاع کنیم

امروزه با پیشرفت تکنولوژی و همچنین ارتباط در فضای مجازی، رابطه نامشروع با افزایش چشم‌گیری رو به رو شده است. جرم رابطه نامشروع حتی ممکن است از طریق فضای مجازی رخ دهد و زن و شوهر می‌توانند حتی برای آن شکایت مطرح کنند. اثبات این جرم کمی دشوار است اما غیرممکن نیست.

برای اثبات رابطه نامشروع در شبکه‌های اجتماعی پلیس فتا می‌تواند از طریق هک یا به دست آوردن رمز شخصی فرد، اطلاعات مورد نیاز خود را به دست آورد.

مجازات رابطه نامشروع تلگرامی و تلفنی

اگر دلیل شخصی برای اثبات رابطه نامشروع تنها تلگرام باشد، بدون اینکه اطلاعاتی در مورد آن داشته باشد یا اسکرین شات یا عکسی از آن در دسترس باشد، در صورت عدم همکاری متهم، اطلاعات رابطه نامشروع از طریق تلگرام او قابل به دست آوردن نیست.

محاکم معمولاً در این خصوص برای جرم رابطه نامشروع، همکاری نمی‌کنند اما اگر شاکی بتواند از طریق اسکرین شات و پرینت، از محتوی تلگرام باخبر شود، می‌تواند در دادگاه برای اثبات ادعای خود از آن استفاده کند. وکیل روابط نامشروع در مشهد می‌تواند شما را در اثبات دلایل‌تان یاری دهد.

اگر دلیل رابطه نامشروع ارتباط تلفنی و پیامکی از سوی شاکی اظهار شده باشد، دادسرا یا دادگاه می‌تواند از اپراتور مربوطه، اطلاعات مربوط به تماس‌های تلفنی و پیامک‌های متهم را برای بررسی دریافت کند.

افراد نمی‌توانند مستقیماً برای گرفتن پرینت تلفن همراه همسر خود اقدام کنند بلکه تنها در صورت تشخیص دادگاه، این عمل امکان‌پذیر است. بنا بر مواد ۶۶۷ و ۶۶۸ قانون آیین دادرسی کیفری، اپراتورهای تلفن همراه موظف‌اند اطلاعات مشتری را تا ۶ ماه ذخیره کنند.

مجازاتی که برای زنا با دختر باکره در نظر گرفته شده است، اعدام است و اگر به خواست و رضایت دختری که به سن بلوغ رسیده است رابطه برقرار شود، طرفین حکم زنا خواهند گرفت اما اگر در هر صورت زنا ثابت نشود، شخص مرتکب رابطه نامشروع می‌شود.

بر طبق ماده ۲۴۱ قانون مجازات اسلامی، در صورت نبودن ادله قانونی برای اثبات جرائم منافی عفت و انکار متهم، هرگونه تحقیق و بازجویی جهت کشف امور مخفی ممنوع است. دوست عزیز انتظار آگاهی از موارد بالا تنها از یک وکیل خوب برای رابطه نامشروع در مشهد وجود دارد و شما برای اثبات ادعای خود باید از یک وکیل کمک بگیرید.

مجازاتی که برای تجاوز به عُنف (به‌زور) با دختر باکره در نظر گرفته شده است، اعدام است. اگر این رابطه با رضایت دختر صورت گیرد و دختر به سن بلوغ نیز رسیده باشد، طرفین به مجازات زنا محکوم خواهند شد. اگر به هر دلیلی، زنا ثابت نشود، شخص مرتکب رابطه نامشروع شده و به مجازات رابطه نامشروع با دختر باکره محکوم می‌شود.

دیه پاره کردن عمدی بکارت، مهرالمثل (مهریه نامشخصی که دادگاه بر اساس شرایط خانوادگی، تحصیلی و شخصیتی دختر، برای او در نظر می‌گیرد) است و چون از جهت میزان دیه فرقی بین عمد و غیر عمد نیست، لذا به‌صورت کلی، دیه پرده بکارت چه عمداً چه غیر عمد همان مهرالمثل می‌باشد.

در صورت زنا با دختر باکره، به وی مهرالمثل تعلق ‌گرفته و میزان ارش البکاره (دیه نامعلوم بکارت) در همان مهرالمثل محاسبه خواهد شد و به‌صورت جداگانه تعیین نمی‌شود. ساییدگی، خراشیدگی و پارگی پرده بکارت را که توأم با تورم و خون‌مردگی و جاری شدن خون باشد را اِزاله بکارت می‌گویند.

باید توجه داشت که اگر شخصی پرده بکارت خود را از دست داده باشد و مدت زیادی از این موضوع گذشته باشد، اثبات اینکه چه کسی پرده بکارت وی را پاره کرده و زمان آن کی بوده توسط پزشکی قانونی امکان‌پذیر نخواهد بود.

پس درصورتی‌که دختر مدت زیادی را از دست داده باشد و به پزشک قانونی مراجعه نکرده باشد، باید حتماً شاهد و یا دلیل قانع کننده و یا سند و مدرکی را داشته باشد. اگر ثابت شود که دختر و پسر هر دو راضی به این کار بودن، مصداق زنا شده و هر دو مجازات خواهند شد.

در قانون در مورد رابطه مقعدی به‌طور مشخص صحبتی نشده است اما این عمل زیر مجموعه زنا قرار می‌گیرد. البته اگر قاضی بتواند بر اساس ادله موجود و یا علم به‌دست ‌آمده از مدارک، زنا را ثابت کند، حکم آن بر اساس هر پرونده، اعدام، شلاق و یا رجم (سنگسار) است.

اثبات رابطه مقعدی بر اساس تعداد دفعات آن می‌توان آسان یا سخت باشد. در صورت تکرار این عمل، پزشکی قانونی می‌تواند با توجه به بافت بدن، به‌راحتی وجود رابطه مقعدی را تأیید نماید و دادگاه بر اساس نظر پزشکی قانونی، حکم به رابطه نامشروع و یا زنا دهد. اگر دادگاه نتواند رأی به رابطه مقعدی و زنا دهد، می‌تواند بر اساس ادله موجود حکم به رابطه نامشروع صادر نماید.

رابطه نامشروع به اعمال منافی عفت و اخلاق گفته می‌شود از قبیل مضاجعه (هم‌بستری) و تقبیل (بوسیدن) که بین زن و مردی که هنوز ازدواج ‌نکرده‌اند، رخ می‌دهد. اگر زن و مردی که بین آن‌ها صیغه محرمیتی وجود ندارد، دخول در قبل (واژن) و دبر (مقعد) را انجام دهند، این مسئله مصداق زنا است.

همان‌طور که بیان شد، مجازات رابطه نامشروع ۹۹ ضربه و حکم زنا درصورتی‌که اعدام و رجم (سنگسار) نباشد، ۱۰۰ ضربه شلاق است. دانستن احکام فوق به شما عزیزان در دفاع از خود کمک خواهد کرد و وکیل روابط نامشروع در مشهد در این امر به شما مشورت خواهد داد.

رابطه جنسی غیرمجاز بین زن و مردی که به یکدیگر محرم نیستند، درصورتی‌که یکی از آن‌ها متأهل باشد، مصداق زنای مُحصنه است. در اسلام زنای مُحصنه یا غیر مُحصنه زمانی اتفاق می‌افتد که زن یا مرد متأهل باشد و مشکلی برای برقراری رابطه با همسر خویش نداشته باشد و با این ‌وجود دست به رابطه نامشروع با فرد دیگری بزند، توصیف شده است.

تفاوت زنای محصنه و غیر محصنه

زنای غیر مُحصنه در مواردی است که هردو طرف مجرد باشند و یا اینکه اگر متأهل باشند، مانعی برای رابطه زناشویی برای آنان با همسر شرعی و قانونی‌شان وجود داشته باشد؛ که در این صورت زن یا مرد با اینکه متأهل هستند، اما زنای آن‌ها مُحصنه محسوب نخواهد شد. وکیل برای رابطه نامشروع در مشهد می‌تواند تا حد زیادی در میزان مجازات شما تأثیرگذار باشد. زیرا اثبات احصان می‌تواند شما را در موقعیتی خطرناک قرار دهد.

زنای مُحصنه همانطور که بیان شد، نیاز به وجود رابطه زوجیت دارد، در نتیجه مدعی زنای مُحصنه باید مدارک خود مبنی بر متأهل بودن یکی از طرفین را ارائه نماید. پس از آن، باید وجود رابطه زنا بین زن و مرد را اثبات کند تا بدین طریق دادگاه را مجبور به صدور حکم زنا کند.

ازجمله راه‌های اثبات زنا، اقرار، شهادت و مدارک موجود از قبیل عکس و مدارک پزشکی است. مدارک پزشکی می‌تواند خون، ترشحات فرد، مایع منی و حتی بچه به دنیا آمده باشد.

بر طبق ماده ۲۲۵ قانون مجازات اسلامی سال ۹۲، حد زنا برای زانی (زناکار) محصن و زانی مُحصنه (متأهل)، رجم (سنگسار) است و اگر دادگاه بنا بر مصلحت تشخیص دهد که امکان اجرای مجازات رجم (سنگسار) امکان‌پذیر نیست، می‌تواند حکم به اعدام دهد. اگر به هر دلیلی، امکان اجرای مجازات رجم (سنگسار) و اعدام نباشد، دادگاه می‌تواند مجرم را به ۱۰۰ ضربه شلاق محکوم کند.

بر طبق ماده ۲۳۰ قانون مجازات اسلامی، حد زنا در مواردی که مرتکب غیر محصن (مجرد و یا متأهل با مانع قانونی) باشد، ۱۰۰ ضربه شلاق است. احصان مرد در صورتی است که همسر دائمی داشته باشد و با وی رابطه برقرار کرده باشد و هر زمان بخواهد نیز بتواند با او رابطه برقرار نماید. احصان زن نیز این است که دارای شوهر باشد و با او رابطه زناشویی برقرار کرده باشد.

همان‌طور که بیان شد، متأهل بودن یکی از طرفین، زنا را برای او مُحصنه خواهد کرد و در این صورت زن بر اساس پرونده به رجم (سنگسار) یا اعدام و یا ۱۰۰ ضربه شلاق محکوم خواهد شد و برای پسر مجرد مجازات ۱۰۰ ضربه شلاق در نظر گرفته می‌شود.

حکم قضایی زنای زن شوهردار با پسر مجرد

بر طبق ماده ۲۲۷، اموری همچون مسافرت همسر، حبس و بیماری‌های مقاربتی او مانند ایدز و سفلیس موجب می‌شود تا زنای زن شوهردار نیز از حالت احصان خارج شود و در این صورت زن تنها به ۱۰۰ ضربه شلاق محکوم می‌شود. در این شرایط استفاده از یک وکیل رابطه نامشروع در مشهد به شما کمک خواهد کرد تا از این مخمصه نجات پیدا کنید.

رابطه نامشروع و زنا، مسئله‌ای است که بسیاری از خانواده‌ها را درگیر خود کرده و سؤالاتی را برای آنان به وجود آورده است. وکیل رابطه نامشروع در مشهد می‌تواند به بسیاری از سؤالات شما عزیزان، پاسخ مناسب دهد.

میزان مجازات رابطه نامشروع، در صورت اثبات ۹۹ ضربه شلاق و زنا نیز دارای مجازات رجم (سنگسار)، اعدام و یا ۱۰۰ ضربه شلاق است.
اثبات مُحصنه یا غیر مُحصنه بودن زنا می‌تواند تا حد زیادی در میان مجازات تأثیر داشته باشد. باید توجه داشت که اثبات رابطه نامشروع هیچ تأثیری بر حقوق مالی زن نداشته و زن را از مهریه و یا نفقه محروم نمی‌سازد.

ایجاد رابطه نامشروع در فضای مجازی و یا از طریق پیامک و تلفن نیز امکان‌پذیر است و قانون در صورت اثبات، آن را نیز مصداق رابطه نامشروع دانسته و برای آن مجازات تعیین نموده است.

اثبات رابطه نامشروع و زنا به ‌آسانی ممکن نبوده و بهتر است برای اثبات یا رد آن حتماً از وکیل رابطه نامشروع در مشهد کمک و مشاوره بگیرید.

خب امیدوارم که از این مقاله استفاده کافی را برده باشید. در صورت وجود هرگونه ابهام می توانید با ما تماس بگیرید و یا سوال خود را در پایین همین صفحه بپرسید.

با سلام
اینجانب در ۱۳۹۴/۰۷/۱۵ بمدت یکسال با خانمی مطلقه عقد موقت محضری رسمی انجام دادیم و بعد از ۴ ماه متوجه قباله جدیدی شدم که خانم در تاریخ ۱۳۹۴/۰۲/۲۹ لغایت ۱۳۹۴/۱۱/۲۹ بمدت ۹ ماله عقد موقت قبلی داشته اند.و با اینکه خانم بعد از ۴ ماه از عقدمون‌گذشته است .و می گوید که بابت سفر مطالعاتی و تحقیقاتی بوده و بین مون هم ارتباطی انجام نشده است و نماینده جناب شاهرودی شرعا گفتند بنا به شک بگذارید و زندگی تون را بکنید و مجددا تا سال ۹۸ سال به سال تمدید شده است که چندین ماه پیش با مدارک به نماینده آیت الله سیستانی و رهبری ارسال کردم و گفتند که حرام ابدی هستید و چون شما نمی دانستید گناهی مرتکب نشدید ولی خانم معصیت کرده و هم اینکه گفتند فعل حرام انجام شده است و اگر نگفتند که تدلیس انجام شده است .و الان طبق چه ماده قانونی ای می تونم شکایت کنم و به حق و حقوقم برسم و ضمنا تا به الان بیش از یک میلیارد تومان خرج کردم و الان راهنمایی ام کنید ‌.با تشکر

عرض ادب و احترام خدمت شما کاربر گرامی.

پاسخ سوال شما براتون ایمیل شد.

با احترام – آسا وکیل

با سلام وقت بخیر بنده ۶ ماه با یک دختر در ارتباط بوده لم اما نه رابطه ی جنسی وجود داشته ن بودسیدن و نه همبستری و فقط محدود به بیرون رفتن و پیامک‌ و تماس بوده است اما الان خانواده دختر شاکی شده اند ایا حکم یا تبصره ای برای محکوم کردن بنده وجود دارد

سلام.

با توجه به سوالی که مطرح فرمودید لطفا تماس بگیرید.

با احترام – آسا وکیل

با سلام و عرض ادب
بنده با آقايي چند سال پيش دوست بودم و اشتباه كردم اجازه دادم ايشون منو در كوچه بوسيد و حالا بنده ميترسم كه مبادا سوژه فضاي مجازي شده باشم و كسي قايمكي فيلمي گرفته و انتشار داده باشه،ميخواستم ببينم فيلم تنها در محاكم چه مقدار توان اثباتي داره و آيا باعث علم قاضي ميشه؟ و از انجا كه جرمي غير قابل گذشت هست تقبيل و رابطه نامشروع آيا هر كسي ميتونه به عنوان شاكي اين مسئله رو به دادرسي و اثبات برسونه؟و اينكه من تحصيلات حقوقي دارم و قصد شركت در آزمون دارم،آيا چنين جرمي باعث مجازات هاي تبعي و انفصال موقت يا دائم از شغلي مانند وكالت ميشه ممنون ميشم پاسخ بديد

با سلام.
پاسخ را برای شما ایمیل کردیم.

با احترام – آسا وکیل

سلام وقت بخیر میخواستم بدونم اگر دختر و پسری رو در ماشین بگیرند و هیچ عمل نزدیکی اتفاق نیفتاده باشه، حکمش چیه؟! و اگه صیغه باشند فرقی میکنه حکم یا نه؟!

سلام و وقت بخیر.

جناب صمدی با توجه به حساسیت سوال مطرح شده، پاسخ را برای شما ایمیل کردیم.

با احترام – آسا وکیل

سلام خسته نباشید
من یکساله عقد کردم و بنابه دلایلی میخوام از نامزدم جدا شم وبتازگی متوجه شدم که نامزدم رابطه نامشروع داشته با خانم های غریبه در ارتطبات بوده و مدرک یعنی فیلم هم دارم. از ایشون
شکایت کردم اگر این جرم ایشون اثبات بشه بنده میتونم حق طلاق داشته باشم؟؟؟
ممون میشم سریع پاسخ بدید

با سلام خدمت شما خانم محمدی. محبت کنید تماس بگیرید.
نیاز هست جزئیات بیشتری از شما پرسیده شود.

سلام.خانم من از پیامهای واتساپ گوشیم که توسط دختری که قبلا خواستگارش بودم عکس گرفته و از من و اون خانم شکایت کرده..متن پیامها فقط سلام وعلیک و دوتا عکس شخصی او خانم با حجاب بوده..آیا ما در دادگاه محکوم میشیم؟درضمن اون خانم بعد از اینکه من گفتم متاهلم دیگه پیامی نداده

با سلام خدمت شما کاربر عزیز.

پاسخ را برای شما ایمیل کردیم.

با احترام – آسا وکیل

سلام من اگر بخوام با شما صحبت كنم بايد با چه شماره اي تماس بگيرم ؟ يك سوال خيلي فوري دارم

با سلام و وقت بخیر.

شماره تماس در سایت قرار داده شده است.

سلام وقت
من یکسال و نیم پیش از همسرم به طور توافقی طلاق گرفتم و علت طلاقم رفتار و ناسازگاری ذکر شد و جدا شدیم
و چند ماهی ازدواج کردم ایشون از وقتی متوجه ازدواج
شده برایم مشکل درست کرده
و الان شکایتی مبنی بر اعمال منافی عفت و رابطه نامشروع انجام داده و پیامک شکایت به دستم رسیده..
و میخواهد زتدگی من را به خطر بیندازد…
آیا ایشون این حق را دارد ؟ و باید مدارو ارائه دهد
در صورتی که ادعای ایشون تهمت است
برای زندگی جدیدم نگرانم چه باید بکنم
اصلا بعد طلاق توافقی میشود این ادعا رادقبول کرد
ضمنا ایشون در مخابرات مشغول است
میتواند پرینت تلگرام و مکالمه بگیرد
و اگر وکیل داشته باشد میتواند این کار را انجام دهد ؟
فعلا حد شکایت هست و مرا در دادگاه نخواسته اند
ایا با وجود اینکه دادگاهی تشکیل نشده که از خودم دفاع کنم ایشان میتواند پرینت تلگرام و … را بگیرد
متشکرم

با سلام خدمت شما کاربر محترم.
محبت کنید تماس بگیرید تا توضیحات کاملی خدمت شما ارائه شود.

با احترام – آسا وکیل

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نام *

ایمیل *

وب‌ سایت

دیدگاه

آسا وکیل حاصل یک تیم حقوقی با تجربه با تفکری تحول گراست. این تیم حقوقی در سال 1397 با هدف ایجاد تحول جدّی در امور وکالت و مشاوره حقوقی پا به عرصه وب نهاد و تا به امروز در مسیر خود ثابت قدم بوده است. هدف تیم بزرگ آسا وکیل این است که در زمینه های مختلف حقوقی انتخاب اول افراد واقع شود.
ارتباط با ما : info@asavakil.ir


 

همواره در کنار شما خواهیم ماند – آسا وکیل

حتماً شما هم این جمله را شنیده‌اید که عشق و نفرت دو روی یک سکه هستند. کافی است یک‌بار به یکی از دادگاه‌های خانواده مراجعه کنید تا با دیدن همسرانی که برای طرح شکایت یا جدایی به دادگاه آمده‌اند، مصداق عینی چنین جمله‌ای را ببینید.

خیانت و داشتن روابط نامشروع یکی از اولین اتهام‌هایی است که همسران هنگام اختلاف، یکدیگر را به آن متهم می‌کنند. در قانون نیز شکایتی با عنوان رابطه نا مشروع به رسمیت شناخته شده و از سوی قضات مورد رسیدگی و صدور حکم قرار می‌گیرد. تعریف این جرم، نحوه رسیدگی به آن، برخورد قانون با آن و… مواردی است که در این مقاله به آن پرداخته شده است.

رابطه نامشروع ازجمله جرائمی است که قانون‌گذار ایران در فصل هجدهم قانون مجازات اسلامی در موضوع جرائم ضد عفت و اخلاق عمومی ماده ۶۳۷ را به آن اختصاص داده است بر این مبنا هرگاه زن و مردی که بین آن‌ها علقه زوجیت نباشد، مرتکب روابط نامشروع یا عمل منافی عفت غیر از زنا، از قبیل تقبیل یا مضاجعه شوند، به شلاق تا نودونه ضربه محکوم خواهند شد و اگر عمل با عنف و اکراه باشد فقط اکراه کننده تعزیر می‌شود… و در ماده ۶۳۸ ق.م.ا. آمده است: «هر کس علناً در انظار و اماکن عمومی و معابر تظاهر به فعل حرام نماید علاوه بر کیفر عمل به حبس از ۱۰ روز تا ۲ ماه یا تا ۷۴ ضربه شلاق محکوم می‌گردد و درصورتی‌که مرتکب عملی شود که نفس آن دارای کیفر نمی‌باشد ولی عفت عمومی را جریحه‌دار نماید، فقط به حبس از ۱۰ روز تا دو ماه یا تا ۷۴ ضربه شلاق محکوم خواهد شد».

در ارتباط با جرائم منافی عفت در فصل هیجدهم کتاب پنجم قانون مجازات اسلامی عناوین مجرمانه ذیل وجود دارد:

الف)- رابطه نامشروع یا عمل منافی عفت غیر از زنا؛چگونه از اتهام رابطه نامشروع دفاع کنیم

ب)- زنا با اقرار کمتر از چهار مرتبه؛

ج)- قرار گرفتن دو مرد به‌طور برهنه در زیر یک پوشش؛

د)- بوسیدن از روی شهوت؛

ه)- قرار گرفتن دو زن به‌طور برهنه زیر یک پوشش؛

و)- حضور زنان در معابر و انظار عمومی بدون حجاب شرعی؛

ز)- تظاهر به عمل حرام (علناً در انظار و اماکن عمومی)؛

ح)- دایر کردن اماکن فساد؛

ط)- پوشیدن لباس و آرایش خلاف شرع و موجب فساد؛

ی)- به نمایش گذاشتن عکس یا فیلم‌های مبتذل و تجارت آن‌ها.

اعمال مذکور با صراحت در قوانین مدون جمهوری اسلامی ایران عنوان‌شده است. چنانچه گفته شد همه اعمال منافی عفت در قوانین موضوعه عنوان نگردیده است. بعضی از اعمال مانند: «روسپی‌گری»، «تشویق جوانان به فساد و شهوت‌رانی»، «ازاله بکارت بدون زنا»، «اعاشه از عواید فحشاء زنان» و نظایر این‌ها عنوان کیفری خاصی ندارد.

این عمل این‌قدر قبیح است که قانون مجازات شلاق را برای آن در نظر گرفته که برای حد شرب خمر در نظر نگرفته است، این نشانه قبح ذاتی رابطه نامشروع است. شاید برخی تصور کنند وجود رابطه زوجیت میان همسران به آن‌ها اجازه می‌دهد تا در ملأ عام به یکدیگر به شکلی غیرطبیعی ابراز محبت کنند. جالب است بدانید در ماده ۶۳۸ قانون مجازات اسلامی در ارتباط با جرائم و اعمال منافی عفت آمده است هر کس علناً در انظار و اماکن عمومی و معابر تظاهر به عمل حرامی نماید، این کار او مجازات دارد و به حبس از ۱۰ روز تا دو ماه یا تا ۷۴ ضربه شلاق محکوم می‌شود و درصورتی‌که مرتکب عملی شود که نفس عمل دچار کیفر نمی‌باشد مثل روبوسی زن و شوهر ولی عفت عمومی را جریحه‌دار نماید، فقط به حبس از ۲ روز تا دو ماه یا تا ۷۴ ضربه شلاق محکوم می‌شود. این مسئله نشان می‌دهد روابط زن و شوهر در خارج از چارچوب حریم منزل ازنظر قانون قبیح است. البته قانون در رسیدگی به چنین جرائمی طبق گفته مهاجری همه شرایط و اوضاع‌واحوال را در نظر می‌گیرد و تنها در صورتی مرتکب جرم را مجازات می‌کند که مشخص شود او سوءنیت داشته است. مثلاً اگر زن‌وشوهری بعد از یک سفر طولانی در فرودگاه باهم مواجه شوند، طبیعتاً این مسئله جرم تلقی نمی‌شود، اما مواردی وجود داشته که مردی با همسر خودش و زنی دیگر در خانه‌ای تنها بوده و با همسر خودش رفتاری را کرده تا در زن دیگر زمینه سوءاستفاده ایجاد کند و قانون نیز با چنین مسئله‌ای برخورد کرده است.

استماع تلفنی و یا پیامک به‌عنوان تنها سند یک پرونده مورد استناد قرار نمی‌گیرد زیرا دیوان عالی کشور آن را رد خواهد کرد اما مکالمات قرینه بسیار قوی برای رسیدن به ارتکاب جرم و روشن شدن حقیقت هستند .

آیا زن‌وشوهری که باهم ازدواج‌کرده‌اند ولی ازدواج آن‌ها ثبت‌نشده هم مشمول این ماده می‌شوند؟

نه هرچند عدم ثبت ازدواج به‌موجب ماده ۶۴۵ قانون مجازات اسلامی جرم است ولی چون بین آن‌ها علقه زوجیت وجود دارد مشمول این ماده نمی‌شوند.

زنان و مردان در شکایت رابطه نامشروع چه می‌گویند؟

در شکایت‌هایی که خانم‌ها علیه همسران خود مطرح می‌کنند مواردی که سبب شکایت رابطه نامشروع شده این‌گونه است که زنی آمده از همسر خود شکایت کرده که با زنی رابطه نامشروع دارد، اما در بررسی دادسرا مشخص‌شده که رابطه شوهرش با یک زن دیگر صرفاً رابطه کاری بوده است و فقط در طول یک مسیر مشخص مرد همکار خانمش را سوار خودروی خودکرده و زن با دیدن این صحنه از این مسئله تلقی رابطه نامشروع کرده است.

در پرونده‌ای دیگر زنی از تلفن همراه همسرش پیامکی را پیداکرده که از طرف دوست مذکر مرد ارسال‌شده، اما چون الفاظ موجود در پیامک ناجور و مشکوک بوده، همسر مرد تصور کرده فرستنده آن‌یک زن بوده و این تصور ایجادشده که میان او و همسرش رابطه نامشروع وجود داشته است.

در مورد مردها نیز در یک پرونده زنی به دیدن پدر و مادرش می‌رفته و چون شوهرش سختگیری می‌کرده به شوهرش چیزی نگفته و همسرش نسبت به این رابطه مشکوک شده است.

در پرونده‌ای دیگر زنی بدون اطلاع همسرش به خانواده خود کمک می‌کرده و این مسئله سبب مشکوک شدن همسر و طرح شکایت شده است.

یا در پرونده‌ای دیگر زنی بدون اطلاع همسرش به ورزشگاه می‌رفته و شوهرش وقتی خانه تلفن می‌کرده او جواب نمی‌داده و حضور نداشته و این مسئله سبب شکایت شوهر شده است.

در تمامی این موارد، ادعاهای شاکی بررسی و مشخص‌شده این ادعاها صحت نداشته است.

بهتر است همسران شرایط و اوضاع‌واحوال خود را در نظر بگیرند و اگر روابط کاری یا مسائلی ازاین‌دست دارند، باصداقت آن را با همسر خود در میان بگذارند.

مسئله «دفاع مشروع» نیز به‌عنوان یکی از مسائل مرتبط با این موضوع می باشد :

«در قانون بحثی با عنوان دفاع مشروع وجود دارد و معنی آن این است که اگر مردی همسر خود را در حین ارتکاب عمل زنا با شخص دیگری ببیند می‌تواند هم مرد و هم همسر خود را بکشد. این مسئله نیز تنها در شرایطی قابل‌پذیرش است که مرد این دو نفر را اصطلاحاً در یک فراش یعنی روی تخت یا میز ببیند. البته اگر مرد برای چنین کاری برنامه‌ریزی کند و برای همسرش توطئه یا دام بچیند، با قتل همسرش و فرد دیگر مرتکب قتل شده و قصاص خواهد شد. اگر هم به آن‌ها صدمه‌ای جز کشتن بزند متناسب با آن مجازات می‌شود.»

چه کسی می‌تواند شکایت کند؟

در قانون مجازات اسلامی ایران بر اساس قانون آیین دادرسی کیفری که شیوه و چگونگی رسیدگی به جرائم را مشخص می‌کند، جرم رابطه نامشروع از جرائمی محسوب می‌شود که نیاز به شاکی خصوصی ندارد. معنی ساده جمله این است که نیروی انتظامی یا مدعی‌العموم می‌تواند شخصاً و بدون این‌که شاکی خصوصی شکایت کند، وارد رسیدگی به این جرم شوند. شاید شما هم‌بارها در نزدیکان و دوستان خود با مواردی برخورد کرده‌اید که مثلاً دختر و پسری توسط نیروی انتظامی دستگیر و پس از رفتن به کلانتری به دادسرا هدایت‌شده‌اند و در آنجا پس از اطلاع به پدر و مادر دختر و اعلام این مسئله که آن‌ها باهم آشنا یا نامزد هستند، پرونده بسته‌شده است. در چنین مواردی در صورت شکایت خانواده دختر از پسر، دختر برای معاینه به پزشکی قانونی معرفی و در صورت وجود مشکلی خاص، پرونده مراحل دیگر رسیدگی خود را طی می‌کند. علت اطلاع دادن چنین مسئله‌ای به خانواده دختر نیز این است که در مورد چنین مسائلی دختران بسیار حساس هستند و به‌سادگی گول می‌خورند.

در جامعه ما نیز حتی پسرانی که علایق مذهبی ندارند هیچ‌گاه برای ازدواج به سراغ دختری که فریب‌خورده نمی‌روند و به همین دلیل بااطلاع موضوع به خانواده دختر، از میزان آسیب‌پذیری دختران در مورد چنین مسائلی کاسته می‌شود. این‌که چرا در ادامه رسیدگی قانون و نمایندگان آن خود به این موضوع رسیدگی نمی‌کنند، موضوعی است که تشریح آن به احکام دینی اشاره می‌کند :

در احکام دینی اسلام و مستندات و روایتی که از شرع اخذشده، تأکید شده که تحقیق و تفحص در خصوص این جرم قبیح و ناشایست است. در دین اسلام موارد فراوانی ذکرشده که در خصوص مسائل اخلاقی و جنسی خیلی تحقیق نکنید. حتی زمانی که فردی نزد پیامبر اسلام آمدند و گفت زنا کرده‌ام حضرت این حرف را نشنیده گرفتند. به همین دلیل نیروی انتظامی و مراجع قضایی تنها زمانی به این جرم رسیدگی می‌کنند که شکل جرم علنی و آشکار باشد و ارتکاب آن از سوی افراد عفت جامعه را جریحه‌دار کند؛ مثلاً اگر نیروی انتظامی با افرادی که در یک پارتی مختلط هستند برخورد می‌کند تنها به این دلیل است که در چنین محیطی فسق و فجور خیلی آشکار است و این موضوع باعث می‌شود عفت عمومی جریحه‌دار شود، اما اگر دختر و پسری در خیابان باهم راه بروند یا در پارک باهم بنشینند، این مسئله قابل برخورد قضایی نیست و به نظر مشمول آن ماده ۶۳۷ نمی‌شود؛ اما اگر همین دختر و پسر در پارکی نشسته باشند که در آن خانواده‌ای هم حضور دارد و در این محل حرکات نامتعارف انجام دهند و این خانواده از رفتار آن‌ها ناراحت و اذیت شوند، قانون می‌تواند با آن‌ها برخورد کند، زیرا در چنین وضعیتی نیروی انتظامی جرم آن‌ها را مشهود تلقی می‌کند. البته اگر دختر و پسری در هر موقعیتی دست همدیگر را بگیرند، چون علقه زوجیت میان آن‌ها وجود ندارد این کار آن‌ها حرام است.

رابطه نامشروع چگونه در دادسرا مطرح می‌شود؟

همسران هنگام بروز اختلاف‌های خانوادگی برای رسیدگی به شکایت‌هایشان یا به دادگاه خانواده مراجعه و دادخواست حقوقی ارائه می‌دهند یا در مواردی خاص سراغ دادسرا و طرح شکایت کیفری می‌روند. جرم رابطه نامشروع شکایتی است که می‌توان در تمام دادسراها آن را طرح و پیگیری کرد.

در شهر تهران دادسرایی تخصصی با عنوان دادسرای ارشاد نیز برای رسیدگی به این جرم تعیین‌شده که افراد می‌توانند با مراجعه به این محل دادخواست خود را به این دادگاه تخصصی ارائه دهند، اما این مسئله مانع از رسیدگی به این شکایت در دادسراهای عمومی نیست. البته گاهی دادسراهای مختلف چنین پرونده‌هایی را برای دادسرای ارشاد ارسال می‌کنند تا در آن محل مورد رسیدگی قرار گیرد،

اما در شهرستان‌ها این شکایت در دادسراها رسیدگی می‌شود. شیوه رسیدگی هم مانند دیگر جرائم کیفری است و دادگاه با احضار متهم و بازجویی از وی وارد رسیدگی به پرونده می‌شود.

نکته جالب‌توجه این است که برخلاف دادگاه‌ها و دادسراهای دیگر که خبرنگاران با مجوزهای لازم امکان حضور در جلسات دادگاه و تهیه گزارش از دادسراها رادارند، دادسرای ارشاد هیچ خبرنگاری را برای تهیه گزارش نمی‌پذیرد و درباره پرونده‌هایی که در این دادسرا مورد رسیدگی قرار می‌گیرد نیز هیچ‌گونه اطلاع‌رسانی صورت نمی‌گیرد. چنین مسئله‌ای به این دلیل است که ممکن است بیان و گزارش چنین موضوع‌هایی باعث اشاعه فساد و فحشاء شود و درنتیجه قبح این مسائل از بین برود. به همین دلیل در اطلاع‌رسانی این پرونده‌ها نیز ملاحظه‌های فراوانی لحاظ می‌شود.

زنان و مردانی که با در دست داشتن چنین شکایت‌هایی به دادگستری و یا دادسرا مراجعه می‌کنند، شکایت خود را چنین مطرح می‌کنند:

«در بیشتر مواردی که موضوع شکایت رابطه نامشروع است، شاکی مدعی می‌شود همسرش غیر از او با فرد دیگری نیز رابطه دارد. گاهی نیز همسران داشتن چنین رابطه‌ای را به یکدیگر نسبت می‌دهند و هردوی آن‌ها علیه یکدیگر شکایت می‌کنند. علت طرح چنین شکایت‌هایی نیز همیشه وجود چنین رابطه‌ای نیست بلکه در برخی موارد یکی از طرفین دچار توهم است یا این‌که به خاطر بدبینی یا دوست داشتن زیاد، همسر خود را به این مورد متهم می‌کند. در برخی موارد نیز همسران حریم خانواده را رعایت نمی‌کنند و با برخی رفتارهای خاص خود سبب بروز سوءظن در همسر خود می‌شوند.»چگونه از اتهام رابطه نامشروع دفاع کنیم

برای شکایت رابطه نامشروع نیز شیوه‌هایی همچون اقرار، شهادت، دلایل و مدارک، علم قاضی و اماره برای اثبات جرم وجود دارد.

شیوه‌هایی برای اثبات جرم

در دنیای امروز و با پیشرفت فناوری دامنه ارتباط‌های انسانی نیز گسترش‌یافته است. بسیاری از همسران با دیدن تلفن همراه همسرشان و خواندن پیامی کوتاه ممکن است نسبت به آن‌ها مشکوک شده و تصور کنند همسر آن‌ها با فردی غیر از او رابطه دارد؛ اما سؤال اینجاست که:

آیا پیامک می‌تواند دلیلی بر وجود رابطه نامشروع باشد؟

پاسخ  سؤال این‌گونه است: «در چنین پرونده‌هایی علم قاضی بسیار مهم و مؤثر است. پذیرفتن این مسئله بستگی به نظر قاضی دارد و او شرایط و اوضاع‌واحوال را در نظر می‌گیرد. ممکن است قاضی چنین مسئله‌ای را به‌عنوان اماره بپذیرد و ممکن است قبول نکند.»

برای شنود تلفن متشاکی یا متهم علاوه بر اجازه قاضی پرونده، نیاز به اجازه قاضی ویژه‌ای نیز هست فیلم و عکس نیز از دیگر مواردی است که ازنظر برخی افراد ممکن است بتوان با آن رابطه نامشروع را ثابت کرد، اما نظر این قاضی دادگستری چیز دیگری است: «در مورد چنین پرونده‌هایی اغلب شهادت شهود و اقرار به‌عنوان دلیل ارتکاب جرم موردپذیرش قرار می‌گیرد و فیلم و عکس ادله اثبات جرم تلقی نمی‌شوند و فقط ممکن است برای قاضی به‌عنوان اماره و نشانه تلقی شود، زیرا مواردی وجود داشته که فیلم یا عکس ساختگی بوده و مونتاژ شده است تا آبروی فردی ریخته شود. چنین مسائلی نیز با توجه به پیشرفت فناوری به‌راحتی قابل انجام است و به همین سبب قضات به چنین مسائلی توجهی جدی ندارند.»

مضاجعه یعنی چه؟ تقبیل چیست؟

مضاجعه یعنی هم‌بستر شدن و تقبیل یعنی بوسیدن.

باید توجه داشت مصادیق جمع‌آوری‌شده در این ماده حصری نیستند و هر عملی که مثل آن‌ها باشد نیز مشمول این ماده خواهد شد.

علقه زوجیت چه ارتباطی به موضوع دارد؟ منظور از علقه زوجیت رابطه زن‌وشوهری است.

آیا صرف مکاتبه بین زن و مرد برای ازدواج جرم است؟

نه به‌موجب نظریه مشورتی شماره ۹۷۹/۷-۲/۳/۶۲ اداره حقوقی قوه قضائیه صرف مکاتبه مبنی بر ابراز علاقه به ازدواج بین زن و مردی که فاقد موانع نکاح باشند جرم تلقی نمی‌شود.

اگر ما از رابطه‌مان قصد لذت بردن نداشته باشیم آیا بازهم مشمول این ماده می‌شویم؟ بازهم جرم است؟

قصد لذت بردن و بهره‌گیری جنسی سوءنیت خاص این جرم نیست بلکه انگیزه ارتکاب این جرم می‌باشد پس هیچ تأثیری در ارتکاب جرم ندارد و قبح این عمل زشت را نمی‌پوشاند.

باید دانست و توجه داشت بلوغ و عقل و اختیار مرتکبان شرط تحقق این جرم می‌باشد.

سؤال دیگری که در ذهن اغلب مخاطبان جام جم وجود دارد این است که :

آیا دادسرا در صورت درخواست شاکی، دستوری برای بررسی پرینت پیامک‌های متشاکی خواهد داد؟

پاسخ سؤال نیز این‌گونه است: «برای شنود تلفن متشاکی یا متهم در مراجع قضایی علاوه بر اجازه قاضی پرونده نیاز به اجازه قاضی ویژه‌ای نیز هست که با عنوان قاضی شنود در دادگاه یا دادسرا حضور دارد. قاضی شنود نیز فردی است که ابلاغ خاص و ویژه‌ای از ریاست قوه قضاییه دارد ولی بر اساس دستور مقامات عالی قضایی، روال دادسرا و دادگاه این است که در پرونده‌های مربوط به مسائل اخلاقی قاضی رسیدگی‌کننده و قاضی ویژه اجازه شنود را نمی‌دهند و به همین دلیل دادگاه در چنین مسئله‌ای وارد نمی‌شود.»

رابطه نامشروع میان زن و شوهر !

جالب است بدانید در ماده ۶۳۸ قانون مجازات اسلامی در ارتباط با جرائم و اعمال منافی عفت آمده است هر کس علناً در انظار و اماکن عمومی و معابر تظاهر به عمل حرامی نماید، این شاید برخی تصور کنند وجود رابطه زوجیت میان همسران به آن‌ها اجازه می‌دهد تا درملأعام به یکدیگر به کار او مجازات دارد و به حبس از ۱۰ روز تا دو ماه یا تا ۷۴ ضربه شلاق محکوم می‌شود و درصورتی‌که مرتکب عملی شود که نفس عمل دچار کیفر نمی‌باشد مثل روبوسی زن و شوهر ولی عفت عمومی را جریحه‌دار نماید، فقط به حبس از ۲ روز تا دو ماه یا تا ۷۴ ضربه شلاق محکوم می‌شود. این مسئله نشان می‌دهد روابط زن و شوهر در خارج از چارچوب حریم منزل ازنظر قانون قبیح است.

البته قانون در رسیدگی به چنین جرائمی‌ همه شرایط و اوضاع‌واحوال را در نظر می‌گیرد و تنها در صورتی مرتکب جرم را مجازات می‌کند که مشخص شود او سوءنیت داشته است. مثلاً اگر زن‌وشوهری بعد از یک سفر طولانی در فرودگاه باهم مواجه شوند، طبیعتاً این مسئله جرم تلقی نمی‌شود، اما مواردی وجود داشته که مردی با همسر خودش و زنی دیگر در خانه‌ای تنها بوده و با همسر خودش رفتاری را کرده تا در زن دیگر زمینه سوءاستفاده ایجاد کند و قانون نیز با چنین مسئله‌ای برخورد کرده است.

 کلام آخر

بر اساس این گزارش «جرم رابطه نامشروع موضوع ماده ۶۳۷ قانون مجازات اسلامی از جرائم غیرقابل‌گذشت محسوب می‌شود». البته در رابطه با موضوع رابطه نامشروع می‌توان از نظریه‌های مشورتی ارائه‌شده نیز کمک گرفت. بر اساس نظریه مشورتی ۱۶۱۱/۷ مورخ ۱۸/۲/۱۳۸۰ جرم مذکور دارای ماهیت عمومی بوده و به همین علت در ماده ۷۲۷ قانون مجازات اسلامی (که جرائم قابل‌گذشت احصاء شده است) بیان‌نشده است.

همان‌گونه که گفته شد مجازات مرتکبان جرم ارتباط نامشروع و عمل منافی عفت نیز غیر از زنا تا ۹۹ ضربه شلاق است. البته اختیار تعیین حداقل کیفر (یک ضربه شلاق) یا حداکثر کیفر (۹۹ ضربه شلاق) با دادگاه است و می‌تواند با توجه به شخصیت مرتکبان و اوضاع‌واحوال مربوط به جرم، مجازات آنان را از ۱ تا ۹۹ ضربه شلاق تعیین کند و درنهایت این‌که برای کاهش زمینه‌های این جرم علاوه بر برخوردهای قاطع قانونی نیازمند بسترسازی فرهنگی با گسترش انگاره‌های اخلاقی هستیم.

 

نمونه رأی دادگاه در خصوص جرم رابطه نامشروع

 

در خصوص شکایت آقای / خانم …………. فرزند ………… علیه آقا / خانم …………… فرزند …………… معروف به ……… سن ……. اهل ………… ساکن ………… مذهب …………. شغل ……………… متأهل / مجرد، فاقد / باسابقه مؤثر کیفری / در بازداشت و خانم ………… فرزند ……… معروف به …………. سن ……… اهل ……………. ساکن …………… مذهب …………. شغل ……………. متأهل/مجرد، فاقد/ باسابقه مؤثر کیفری، آزاد / در بازداشت، دایر بر روابط نامشروع: دادگاه با عنایت به گزارش نیروی انتظامی و اظهارات متهمین در تحقیقات مقدماتی و تکمیلی و در جلسات دادگاه و اظهارت ضدونقیض آنان و نحوه دستگیری متهمین بزه انتسابی محرز و مسلم دانسته و مستنداً به ماده ۶۳۷ قانون مجازات اسلامی حکم به تحمل ۹۹ ضربه شلاق تعزیری صادر و اعلام می‌نماید، رأی صادره حضوری و ظرف بیست روز پس از ابلاغ قابل تجدیدنظر در محاکم تجدیدنظر استان می‌باشد.

رئیس / دادرس شعبه …………… دادگاه عمومی ……….

سلام وقت بخیر
اگر مثلا دختر و پسری رو صندلی پارک ، کافی شاپ یا تو خیابون کنار هم راه برن و حد و حدود رعایت بشه حجاب هم رعایت شده باشه و اگر مثلا نیرو انتظامی گیر بده و بخواد تماس بگیره میشه مثلا خواهر اون دختره رضایت بده و پدر مادر دختره فقط در همین حد بدونن که ما هم دیگرو میخوایم برای ازدواج در همین حد بدونن اما مثلا به خواهر دختره تماس بگیریم و بگه میدونیم مشکلی نیست از لحاض قانونی قابل قبوله یا نه ؟

وقتی در ماده ۱۰۲ آیین دادرسی مجازات کیفری ذکرشاکی تعریف شده بزه دیده ودرصورت شرایط خاص بزه دیده ولی او می‌توانند شاکی باشند و تعقیب و تحقیق به صورت تاکیدی ممنوع شده آیا می‌توان گفت رابطه نامشروعی که در ملا عام نباشد حتی درصورت متوجه شدن همسر از رابطه نامشروع با توجه به اینکه شاکی در روابط نامشروع تعریف شده طبق ماده ۱۰۲ همسر صلاحیت شکایت در چنین مواردی را ندارد؟

پسر پیر،،
ایا در اثبات رابطه نامشروع
نشستن درون ماشین و حرف زدن که عکسی هم از ان به دادگاه ارایه شده است کافی است ، در ضمن متهمان یک رابطه کاری با هم دارند ،، اس ام اسی اصلا بین انها وجود ندارد. و حرف زدن انها کاملا درون ماشین عادی است هیچ تماس فیزیکی بین انها وجودنداشته و فقط در مورد. خاصی صحبت نمودند

هفت
 − 
سه
 = 

.hide-if-no-js {
display: none !important;
}

حقوقی در كلیه زمینه‌ها از جمله كیفری، حقوقی، خانواده، قراردادها، ثبتی و مالیاتی، شما را از بروز اختلافات و دعاوی احتمالی ایمن نگه دارد و به یاری وكلاء و حقوقدانان مجموعه، گام به گام، در دستیابی به حقوقتان در محاكم همراهیتان نماید .

کلیه حقوق و مطالب این سایت متعلق به مؤسسه حقوقی هامون می باشد . کپی برداری و نقل قول از مطالب سایت فقط با درج منبع مجاز می باشد . ۱۳۹۶ – ۱۳۸۵

موسسه حقوقی امید عدالت خواهان شرق

ارائه دهنده کلیه خدمات حقوقی

مشاوره ، آموزش ، داوری ، وکالت دعاوی

ما به شما کمک می کنیم تا در کوتاه ترین زمان و کمترین هزینه مشکل حقوقی خود را بدون نیاز به حضور در دادگاه حل کنید.

شماره تماس جهت مشاوره

چگونه از اتهام رابطه نامشروع دفاع کنیم

09158263134

05138330718

1. معنی رابطه نامشروع چیست؟ «جرم رابطه­ ی نامشروع» به چه معنا می باشد؟

به هرگونه روابط خلاف عفت و اخلاق میان زن و مردی که رابطه زوجیت و محرمیت باهم ندارند، رابطه نامشروع می گویند. به عبارت دیگر هنگامی که روابط دو جنس مخالف از حدود شرعی و قانونی خارج می شود و در محدوده لذت های جنسی و نفسانی قرار گرفته، اما هنوز عمل زنا بین آنها انجام نشده مصداق این اصطلاح می شود. لذا این عبارت در برابر روابط مشروع است که یا میان محارم (مثل خواهر و برادر) و یا در حدود متداول و مرسوم میان افراد نامحرم در سطح اجتماع (همچون محیط های کاری و آموزشی) برقرار می شود.

باید دقت کرد که مفهوم «رابطه نامشروع شرعی» با آنچه در قانون و حقوق جزا به آن «جرم رابطه نامشروع» گفته می شود تفاوت دارد. از نظر شرعی ممکن است معاشرت خارج از چهارچوب ضروری همچون شوخی و خنده با نامحرم هم رابطه نامشروع تلقی شود. اما از نظر قانونی یا همان جرم رابطه نامشروع، قانونگذار به دلیلی آسیب شدید این رفتار به استحکام خانواده و نظم اجتماعی اقدام به جرم انگاری برخی از مصداق های آن نموده است. بموجب ماده ۶۳۷ قانون مجازات اسلامی « هرگاه زن و مردی که بین آنها علقه زوجیت نباشد، مرتکب روابط نامشروع یا عمل منافی عفت غیر از زنا از قبیل تقبیل ‌یا مضاجعه شوند، به شلاق تا نود و نه ضربه محکوم خواهند شد و اگر عمل با عنف و اکراه باشد فقط اکراه ‌کننده تعزیر می‌شود.». «تقبیل» به معنی بوسیدن و «مضاجعه» به معنی همبستر شدن و در آغوش گرفتن زن و مرد نامحرم با یکدیگر (همانطور که گفته شد بدون انجام زنا) می باشد و قانونگذار این دو مورد را بعنوان مثال هایی از تحقق جرم رابطه نامشروع بیان نموده است. لازم به ذکر است که اکثر مواردی که در آن افرادی در پارتی ها و مهمانی ها در حال رقص و اختلاط زن و مرد دستگیر می شوند با همین عنوان اتهامی شناخته و پرونده تشکیل می شود.

2. مجازات رابطه­ نامشروع در قانون چقدر است؟

اولاً همانطور که گفته شد قانونگذار برای این جرم، مجازات شلاق تا 99 ظربه را پیش بینی نموده است . یعنی با توجه به شدت قبح رفتار ارتکاب یافته و سابقه و وضعیت طرفین ممکن است بین 1 ظربه تا 99 ظربه به تشخیص دادگاه مورد حکم قرار گیرد. در این صورت با توجه به اینکه دادگاه تجدیدنظر حق تشدید مجازات صادره را ندارد، اعتراض شاکی به میزان مجازات نیز تاثیری در حکم صادره نخواهد داشت و صرفا اعتراض متهمین ممکن است موجب تخفیف و یا تعلیق مجازات، و یا حتی برائت متهمین شود.

به موجب قسمت آخر ماده قانونی « اگر عمل با عنف و اکراه باشد فقط اکراه ‌کننده تعزیر می‌شود». یعنی ممکن است فردی به زور و تهدید در حال برقراری رابطه نامشروع با دیگری است؛ در این صورت فرد اکراه و تهدیدشده مجازات نمی شود، چون اراده و قصدی در وقوع جرم ندارد و تنها فرد اکراه کننده مجازات خواهد شد که طبیعتاً با توجه به شدت عمل به حداکثر مجازات محکوم خواهد شد.

3. آیا امکان تخفیف و تعلیق مجازات رابطه نامشروع وجود دارد؟

دادگاه می تواند با احراز جهات تخفیف و بررسی سوابق متهمین یا هر یک از آنها، مجازات شلاق را به جزای نقدی تبدیل و یا اساساً تعلیق کند (یعنی بمدت مشخصی فعلا مجازات اجرا نشود). دفاع موثر در اتهام رابطه نامشروع توسط وکیل متخصص پرونده رابطه نامشروع که اشراف کافی به اسباب تشدید و تخفیف مجازات مربوطه در رویه دادگاه ها باشد در این خصوص بسیار مفید بوده و توصیه می شود حتما با وکلای متخصص رابطه نامشروع در دپارتمان حقوق کیفری موسسه حقوقی امید عدالت خواهان مشورت نمایید. نکته مهم دیگر اینکه مجازات رابطه نامشروع جنبه عمومی دارد، یعنی با گذشت شاکی هم مجازات کلاً منتفی نشده و فقط ممکن است دادگاه در مجازات مرتکب تخفیف بدهد. دفاع مناسب همچون زمینه های جرم و عدم تمکین همسر و فقدان سابقه متهم از دلایلی است که در میزان مجازات موثر است.

4. آیا طرح شکایت رابطه نامشروع توسط زن علیه شوهرش هم ممکن است؟

بر اساس تعرف جرم رابطه نامشروع یعنی رابطه خلاف عفت میان دو زن و مرد فاقد رابطه زوجیت، ممکن است این جرم توسط زن یا مرد انجام شود. اما نکته ای که وجود دارد این است که در مورد زن بخصوص زن متاهل اثبات نامشروع بودن رابطه بسیار آسان است. اما در مورد مرد چه مجرد و چه متاهل، اثبات نامشروع بودن رابطه دشوار است و مرد می تواند به راحتی ادعا کند که زن را صیغه محرمیت کرده است. مگر اینکه طرف رابطه او زن متاهل باشد که امکان ازدواج شرعی با او وجود نداشته است. همچنین وجود برخی شرایط مثل حضور همزمان مرد با چند زن با پوشش نامناسب نیز نشانه ای مناسب بر عدم محرمیت و وقوع رابطه نامشروع است. در این زمینه زن بایستی با دقت در ابتدای امر نسبت به جمع آوری ادله محکمه پسند اقدام کند تا بعداً با اتهام تهمت و افترا از سوی طرفین رابطه مواجه نشود. برای شکایت رابطه نامشروع نیز شیوه‌هایی همچون اقرار، شهادت، دلایل و مدارک، علم قاضی و اماره برای اثبات جرم وجود دارد. توصیه می کنیم قبل از هر اقدامی و حتی بروز موضوع به شوهر ، از طریق مشورت با وکلای متخصص جرم رابطه نامشروع در موسسه حقوقی امید عدالت خواهان، از دلایل اثباتی لازم و مناسب در دادگاه اطلاع یابید.

5. آیا پیامک یا فیلم و عکس می‌تواند دلیلی بر وجود رابطه نامشروع توسط همسر باشد؟

فیلم و عکس به تنهایی دلیل قطعی قانونی به حساب نمی آید. پیامک هم اگر حاکی از رابطه مستمر و یا ارتباطات جنسی باشد می تواند نشانه خوبی باشد. بطور کلی، در پرونده‌های رابطه نامشروع، علم قاضی بسیار مهم و موثر است. یعنی مجموعه شواهد و مدارکی که اگر چه هر یک دلیل محکمه پسند قطعی نیستند، اما در کنار هم قاضی را مجاب به وقوع جرم نموده و برای او ایجاد یقین می کند.پذیرفتن این مساله بستگی به نظر قاضی دارد و او شرایط و اوضاع و احوال را در نظر می‌گیرد. ممکن است قاضی چنین مساله‌ای را به عنوان یک نشانه و اماره جرم بپذیرد و ممکن است قبول نکند. در این موارد بایستی با اضافه کردن سایر دلایل و شواهد ممکن مثل فیلم یا عکس، قاضی را برای اثبات جرم مجاب نمود. البته قضات معمولاً عکس و فیلم ها را به درخواست شاکی و وکیل او به آزمایشگاه تخصصی پلیس آگاهی می فرستند تا اصالت آن اثبات شود. همچنین قاضی می تواند درخواست استعلام پرینت مکالمات تلفنی طرفین را صادر کند که معمولا تا شش ماه قبل از استعلام قابل ارائه توسط شرکت های مخابراتی است.

6. آیا از طریق پیام ها و تصاویر تلگرام و واتساپ و غیره می توان رابطه نامشروع را اثبات کرد؟

در مورد شبکه های اجتماعی مثل تلگرام موضوع متفاوت است. زیرا اطلاعات و داده های شبکه های اجتماعی مثل تلگرام داخلی نیستند که دادگاه بتواند از آن ها استعلام نماید و حتی پلیس فتا نیز در صورت دستور دادگاه ممکن است از طریق هک یا به دست آوردن رمز شخصی یک نفر اطلاعات مربوط به آن را بدست بیاورد. لذا اگر مدرک و دلیل اثبات فردی برای رابطه نامشروع همسرش فقط تلگرام است بدون این که حداقل از آن اسکرین شات و عکس گرفته باشد در صورت عدم همکاری متهم، اطلاعات رابطه نامشروع از طریق تلگرام او قابل به دست آوردن نیست و دادگاه ها معمولا در این خصوص برای جرم رابطه نامشروع همکاری نمی کنند. مگر اینکه خود متهم با دیدن آن پیام ها بصورت صریح یا ضمنی اقرار کرده و رابطه مستمر را بپذیرد.

7. اثبات جرم رابطه نامشروع برای زن و مرد چه امتیازاتی دارد؟

معمولاً غرض از طرح این شکایت توسط هر یک از زن و مرد، کسب امتیاز در دعاوی خانوادگی آینده و بخصوص طلاق است. مردان می خواهند با اثبات این جرم (بعضی اوقات حتی با دام پهن کردن برای زن) زن را وادار کنند که برای حفظ آبروی خود همه حقوق مالی خود مثل مهریه را ببخشد و بصورت توافقی جدا شود و یا حداقل راضی به ازدواج مجدد مرد شود. در سوی مقابل زن ها هم از این طریق به دنبال کسب مجوز طلاق از شوهر و یا دادگاه هستند؛ چراکه اثبات این امر از مواردی است که می تواند برای زن در دادگاه مجوز طلاق گرفتن از مرد باشد. صرفنظر از بحث آبرویی و شرمندگی، با توجه به نقش رضایت شاکی در تخفیف مجازات، طرفین سعی در کسب رضایت شاکی و بهره مندی از تخفیف مجازات خواهند داشت. بخصوص آنکه در برخی موارد با گذشت شاکی، دادگاه ها هم زیاد سخت نمی گیرند و حتی ممکن است حکم برائت دهند و بعبارتی کاسه داغ تر از آش نمی شوند.

8. موسسه حقوقی امید عدالت خواهان در زمینه شکایت و دفاع در جرم رابطه نامشروع چه سابقه و امتیازی دارد؟ وکیل متخصص جرم رابطه نامشروع در مشهد و دیگر شهرها را چگونه پیدا کنیم؟

گروه تخصصی حقوق کیفری موسسه حقوقی امید عدالت خواهان شرق افتخار دارد که به لطف الهی و با بهره گیری از وکلای دارای تحصیلات عالی حقوق جزا و مسلط به راهکارهای موثر عملی در پیگیری شکایت و دفاع در جرم رابطه نامشروع، در قریب به اتفاق پرونده های مربوطه موفق و سربلند بوده و مراجعین محترم می توانند با مراجعه به موسسه، نمونه هایی از آرای صادره در این خصوص را مشاهده کنند. موسسه حقوقی امید عدالت خواهان شرق، با دارا بودن نمایندگی های فعال در مراکز اصلی استان های کشور، آمادگی دارد با معرفی وکیل خوب و متخصص جرم رابطه نامشروع در مشهد و یا شهر شما، همراه دلهره ها و راهگشای مشکل حقوقی شما باشد تا با عدم حضور در مراجع قضایی به هدف و نتیجه دلخواه خود نائل شوید.

با ما تماس بگیرید

09158263134

05138330718

نشانی : مشهد – خیابان راهنمایی – نبش راهنمایی 21 – پلاک 110 طبقه 2 واحد 204

0915 826 31 34

051 383 30 718

0915 826 31 34

تمامی حقوق این وب سایت محفوظ است

&copy All right Reversed.Modiran Site Web Design

چگونه از اتهام رابطه نامشروع دفاع کنیم
چگونه از اتهام رابطه نامشروع دفاع کنیم
0

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *