روانشناسی کودک

 
helpkade
روانشناسی کودک
روانشناسی کودک

روانشناسی کودک چيست و چه کاربردی دارد؟ كودكی دورانی است که نقشی تعیین کننده در زندگی فرد و آینده او بر جای میگذارد. برای اينكه کودک بتواند مراحل رشدی را با موفقيت و شادی سپری کند لازم است از برنامه و تربیت هدفمندی برخوردار باشد. در واقع شخصیت فرد مانند بنایی ست که پایه های آن در کودکی شکل میگیرد به همین دلیل روانشناسی کودک از اهمیت بالایی برخوردار است. روانشناسی کودک، این امکان را برای والدین فراهم میکند تا نیازهای کودک خود را بشناسند، متناسب با سطح توانایی های شناختی کودک با او تعامل داشته باشند و به طور کلی بهترین شیوه فرزند پروری را به کار گیرند. به منظور تربيت بهتر کودک و کمک به رشد و بالندگی او در آینده راهنمایی های  مشاوره روانشناسی کودک بسيار راهگشا و حیاتی است. 

 

روانشناسی کودک، زیر دسته رواشناسی رشد است که به بررسی دقیق و علمی کودک همچنین نیازهای او میپردازد؛ تا به موثرترین شیوه های رشد کودک همچنین بهترین سبک فرزندپروری دست یابد. عاملی که به والدین کمک میکند تا به دنیای کودکانه فرزند خود وارد شوند و بتوانند ارتباط موثرتری با او برقرار کنند. تعاملاتی که در شکل گیری سبک دلبستگی ایمن کودکان نیز تاثیر میگذارد. سبک دلبستگی نقش تعیین کننده در روابط اجتماعی آینده کودک، سازگاری او، توانایی اعتماد کردن به دیگران و داشتن نگرش مثبت به جهان بازی میکند.

روانشناسی کودک، فرآیند رشد مهارت های جسمانی و پیشرفت حرکتی، رشد عاطفی و پیشرفت پروسه اجتماعی شدن کودک را مورد بررسی قرار میدهد. به دلیل اهمیتی که دوران کودکی در شکل گیری شخصیت انسان دارد، روانشناسی کودک بسیار حائز اهمیت است. کودکی از مهم ترین و تاثیر گذارترین دوره های زندگ هر فردی است. در واقع شالوده و اساس شخصیت در بزرگسالی، بر اساس تجارب و یادگیری های ست که در کودکی کسب کردید. به همین دلیل آگاهی والدین در مورد اصول روانشناسی کودک بسیار حائز اهمیت است. روانشناسی کودک

 

گرچه کودک بسیار کنجکاو و عاشق یادگیری است؛ ولی این فرآیندی طولانی است و هر مرحله رشدی، کودک با چالش هایی روبرو میشود که توانایی های مختلفی را می طلبد. به همین دلیل نقش والدین در شکل گیری توانایی های شناختی و جسمانی کودک بسیار پررنگ است. با توجه به اینکه کودک در سال های اولیه زندگی بسیار ناتوان است، نیازمند مراقبت های والدین است. در واقع طولانی بودن زمان یادگیری مهارت های اولیه کودک پیش زمینه ای است برای الزام یادگیری مهارت های فرزندپروری والدین. چرا که شما نقش تعیین کننده ای در سرنوشت و آینده کودک خود ایفا میکنید. به همین دلیل رواشناسی کودک امروزه بسیار مورد توجه قرار میگیرد.

روانشناسی کودک، یادآور این موضوع است که والدین بایستی به سلامتی روانی کودک خود اهمیت دهند و همان طور که جسم او را تغذیه میکنند، شرایطی را برای او فراهم کنند تا بتواند از لحاظ روحی و روانی نیز شکوفا شود و استعداد هایش تجلی یابند. مشاوره تربیت کودک، بابررسی عوامل موثر در رشد کودک، به شما کمک میکند تا با کاهش ریسک فاکتورهایی که باعث برور مشکلات روانی و عاطفی در فرزندتان میشود، او را در برابر اختلالات روانی واکسینه کنید. 

 

در ادامه به برخی از مهمترین اصول روانشناسی کودک اشاره میکنیم:

1- رعايت ثبات در رفتار با كودك؛ به اين معنا كه والدين به اصول تربيتی پايبند باشند چرا كه این ثبات،موجب ايجاد نوعی امنيت خاطر در کودک شود.

2- همسو بودن والدین در شیوه های تربیتی حائز اهمیت است، تا فرزند شما در يادگيری اصول دچار دوگانگی نشود.

3- نقش تقلید کودکان از والدین خود، در شیوه های تربیتی نکته دیگری ست که نباید نادیده گرفته شود.

4- براي ارتباط برقرار كردن با كودك از شيوه گوش دادن فعال استفاده كنيد.

5- برای فرزندتان الگوی مناسبی باشيد و آنچه را كه خود به آن عمل ميكنيد را از كودك خود بخواهيد.

6- برای كودك محدودتهايی در آزادی قرار دهيد تا مطابق يك اصول درست و منطقی مهارتهای زندگی را بياموزد.

7- همه خواسته های كودك لازم نيست برآورده شود؛ تحمل اندکی ناکامی متناسب با سطح رشدی کودک در فرآیند تربیت او لازم است.

8- در مورد شكستهای كودك خود ميانه رو باشد؛ او را مورد تحقیر و سرزنش قرار ندهید و شكست هایش را بزرگ نكنيد.

 

رواشناسی کودک به مطالعه ابعاد مختلف رشدی در کودک، بررسی نیازهای کودک در هر مرحله رشدی، سبک های فرزند پروری و پیشگیری و درمان مشکلات روحی یا رفتاری در کودکان می پردازد. که در ادامه به طور خلاصه توضیح میدهیم:

 

مبحث رشد، ابعاد مختلف جسمی، عاطفی، روانی، شخصیتی، توانایی های شناختی، اخلاقی و… را مورد بررسی قرار میدهد. روانشناسی کودک با بررسی و مطالعه همه جانبه رشد در حوزه های مختلف، شرایطی را فراهم میکند تا شما بتوانید متناسب با سطح رشدی کودک خود با او ارتباط برقرار کنید و آموزش های لازم را متناسب با سن او اعمال کنید.

کودک در هر مرحله رشدی نیارهایی دارد که متناسب با سن او برخی از نیازها در اولویت قرار میگیرند. توجه به این نیازها باعث میشود که کودکتان مطابق هنجار ها، رشد یابد و نیازهای روحی و جسمی اش به شیوه ای مناسب رفع شوند.

سبک فرزند پروری از موضوعات اساسی در روانشناسی کودک است. آگاهی و دانش والدین در مورد شیوه های فرزند پروری مناسب، فرصتی استثنایی برای کودک فراهم می آورد تا در آینده فردی سازگار و بدون اختلالات روانی باشد. در واقع در بهزیستی روانی فرد تاثیر چشمگیری دارد.

یکی دیگر از حوزه هایی که در روانشناسی کودک مورد توجه قرار میگیرد، مشکلات روحی و رفتاری در کودکان است. با توجه به اینکه کودکان درک صحیحی از هیجانات خود ندارند و از طرفی در ابراز هیجانات خود نیز مشکل دارند، بروز مشکلات رفتاری در آنها بسیار شایع است. در صورتی که برای درمان آن اقدام نشود ممکن است به اختلالات روانی تبدیل شوند که پیامدهای منفی آن زندگی کودک را به کلی تحت تاثیرات منفی خود قرار میدهد.

 

برای دریافت مشاوره در زمینه تربیت کودک و روانشناسی کودک می توانید با مشاوران مرکز مشاوره روانشناسی هنر زندگی از طریق تلفن ثابت از کل کشور با شماره 9099075228 و از تهران با شماره 9092305265 تماس بگیرید.

 

هنر زندگی اولین سامانه مشاوره روانشناسی تخصصی کشور با مجرب ترین مشاوران روانشناسی پاسخگوی سوالات و مشکلات شما در زمینه های مشاوره خانواده ، ازدواج ، طلاق ، تربیت کودک ، جوانان ، مهارت های ارتباطی ، ترک اعتیاد ، مشاوره روانشناسی ، روان درمانی و … می باشد. به امید زندگی شاد و سالم برای یکایک مردم ایران…

با عضویت در خبرنامه، از جدیدترین و بهترین کتاب ها و مقالات روانشناسی اطلاع پیدا کنید…

© کلیه حقوق برای حامی هنر زندگی محفوظ می باشد. انتشار مقالات با ذکر منبع بلامانع می باشد.



درخواست وکیل طلاق و مشاوره تلفنی رایگان

کاملا رایگان مشاوره بگیر!

بدون مراجعه حضوری ویزیت شو!

مشاوره تلفنی طلاق

روانشناسی کودک

ثبت نام در تالار گفتگو روانشناسی

تبادل پرسش و پاسخ های روانشناسی

بااین نوشابه از پوکی استخوان پیشگیری کنید!

دسترسی به پزشک متخصص درهر زمان ومکان

فریم های خاص عینک برای انواع فرم صورت

بین دو راهی طلاق و ادامه زندگی مانده اید؟

بهبود سطح زندگی و میزان رضایتمندی

مشاوره آنلاین پزشکی بدون صرف زمان انتظار

کودکتان از درس فراریست؟

درمان افسردگی یک بار برای همیشه

انواع لباس زیر زنانه تا %75 تخفیف

بهترین فرصت خرید هدیه با تخفیف های بی نظیر

مشخصات، قیمت و خرید انواع محصولات دیجیتال

محصولات پیشنهادی جهت خرید هدیه

کفش اسپرت و صندل تابستانه زنانه

گردنبند طلا 18 عیار ماهک مدل MM0358

Makan Inc.‎| All Rights Reserved – © 2013 – 2020

بدون شک یکی از مهمترین و موثرترین دوران زندگی آدمی دوران کودکی است. دورانی که در آن شخصیت (Personality) فرد پایه‌ریزی شده و شکل می‌گیرد. امروزه این حقیقت انکارناپذیر به اثبات رسیده است که کودکان در سنین پایین (طفولیت) فقط به توجه و مراقبت جسمانی نیاز ندارند، بلکه این توجه باید همه ابعاد وجودی آنها شامل رشد اجتماعی ، عاطفی، شخصیتی و هوشی را دربر گیرد. این ابعاد عوامل تعیین کننده و اساسی یک انسان هستند که از دوران کودکی پایه‌گذاری و شکل می‌گیرند.

ونک – خیابان گاندی جنوبی – خیابان نوزدهم – پلاک 12 – طبقه 5 – واحد 17

ونک – چهارراه جهان کودک – بلوار جردن جنوبی – خ نوزدهم – پلاک 12 – طبقه 5 – واحد 17

جامعه سلامت پایگاهی از مطالب مفید است که با نگاه به نیاز مخاطبین تولید و یا از منابع معتبر گردآوری شده‌اند. جامعه سلامت با هدف ارتقا دانش عمومی و با تمرکز بر مواردی که به سلامت جسم و روح افراد مرتبط است می‌کوشد تا به سهم خود و به عنوان یک رسانه در مسیر ارتقا جامعه حرکت نماید. افزایش آگاهی، راهنمایی و سنجش چرخه‌ایست که با کمک شما مخاطبین تکمیل خواهد شد.

توجه: مطالب این سایت تنها جنبه اطلاع رسانی و آموزشی داشته و توصیه پزشکی تخصصی تلقی نمی شوند و نباید آنها را جایگزین مراجعه به پزشک جهت تشخیص و درمان دانست.روانشناسی کودک

توجه: استفاده از مطالب سایت به هر شکل و در هر فرمتی مجاز نمی باشد و شامل پیگرد قانونی خواهد شد.

ضمن تقدیر از همراهی شما مخاطب گرامی، خواهشمند است تمامی سوالات خود را در سایت و در بخش نظرات مطالب مطرح فرمایید. لطفا از راه‌های ارتباطی ذیل تنها برای مباحث بازرگانی استفاده نمایید.

شما می‌توانید برای درج هر نوع آگهی تبلیغاتی از جمله تبلیغات بنری، رپورتاژ آگهی و یا ثبت دفاتر مشاوره در سایت از طریق راه‌های زیر با ما در ارتباط باشید.

برای دریافت وقت مشاوره به صفحه “لیست بهترین مراکز مشاوره روانشناسی در تهران” مراجعه بفرمایید.

ایمیل تبلیغات : [email protected]

ارسال نظرات: [email protected]

تلفن تبلیغات (لطفا تنها برای امور تبلیغاتی تماس بگیرید): 09375386828

روانشناسی کودک یکی از مهم ترین دوران برای کودکان است که پدر و مادر ها با خواندن مقاله ی زیر بهتر می توانند فرزندان خود را کنترل کنند و می توان گفت روش های روانشناسی کودک موجب شکل گیری شخصیت کودک می شود و همچنیین مهم ترین و تاثیر گذار ترین دوره زندگی افراد ، دوره کودکی است که شخصیت کودک شگ میگیرد.

یکی از مهم ترین علت های پر حرفی در کودکان، حس کنجکاوی و تمایل به دانستن همه چیز است.

یکی دیگر از علت های پرحرفی در کودکان، نیاز به جلب توجه است.

گاهی ترس کودکان نیز به زیاد صحبت کردن آنها منجر می‌شود.

اگر والدین به فرزندشان به اندازه کافی توجه کنند و برایش به طور اختصاصی وقت بگذارند، اما باز هم فرزندشانروانشناسی کودک

به طور غیرعادی صحبت کند، باید به دنبال ریشه‌های روانی قضیه بگردند.نباید فراموش کرد که گاهی نیز کم حرف

زدن کودکان می‌تواند نشانه‌ای از بروز مشکل در کودک است.

هیچوقت جلوی دیگران پوشک یا شلوار کودکتان را عوض نکنید وبه او یاد دهید که زیر پوشک یا شلوارش حریم خصوصی اوست.

هميشه كارت خرابكاريه!!
هيچ وقت حرفمو گوش نميدي!!
يكبار ازت يه كاری خواستما ببين چكار كردى.این جملات به كودكان درمانده بودن را مي آموزد.

نصیحت کودک را به صورت مستقیم انجام ندهید نه تنها تاثیر گذار نخواهد بود بلکه باعث شکاف در ارتباط با

کودک‌ خواهد شد.گاهی با عروسک‌های انگشتی واز طریق آنها کودک را نصیحت کنید.

کودکان پرخاشگر یا بیش فعال را میتوان با قصه آرام و به کودکی تبدیل کردکه تمرکز و حوصله گوش دادن دارد.

قصه هایی که کودک می شنود آموزش یافتن راه حل مشکلات زندگیست.

 

از آنجایی که در دوسالگی کودک هم از شیر گرفته می‌شود و هم ممکن است آموزش دستشویی رفتنش را شروع کنید، برای اینکه این کارها روزمره را به طور غیر مستقیم به او یاد بدهید، می‌توانید از #عروسک‌های فرزندتان کمک بگیرید،

مثلا با یکی از عروسک‌های مورد علاقه او وارد گفت‌وگو شوید و از او بخواهید هر موقع دستشویی داشت بگوید.

به این شکل فرزندتان رفتار صحیح را با آنچه شما با عروسک اجرا کرده‌اید، همانندسازی می‌کند.

کودکی که به طور دائم تنبیه بدنی می شود به خاطر ضعف عملکرد و ناتوانی در انجام کارهایش به

تدریج اعتمادبنفس خود را از دست می دهد و شهامت انجام کارهای بزرگ را ندارد و هیچگاه

سربچه ها داد نزنید سعی کنید خونسردی خود را حفظ کنید.

كودك بعد از چهارده ماهگي ميفهمد شما چه كاري را دوست نداريد ، که او انجام دهد!او این کار را انجام ميدهد و

به شما نگاه ميكند تاعكس العمل شما را ببيند چون ميخواهد استقلال خودش را نشان بدهد.

 

برای تربيت كودكی سالم از اين چهار اشتباه پرهيز كنيد:

۱-بکار بردن جملات منفی (بچه بد، نکن، دست نزن، لجباز)

۲-پرسیدن علت رفتار از کودک (چرا این کارو کردی؟ به جاش مستقیم به او بگویید چه کار بدی کرده)

۳-صحبت طولانی با توضیح اضافه (نصیحت نصیحت نصیحت)

۴-تهدید کودک به دوست نداشتن (میذارمت میرم، بچه بد، دیگه دوستت ندارم)

اين چهار كار باعث پايين آمدن اعتماد بنفس كودك شده لجبازی را در كودكان افزايش ميدهد.

۱-اجازه نمی‌دهید دیگران مراقب فرزندتان باشند!!روانشناسی کودک

۲-اجازه می دهید ، فرزندتان در تخت و اتاق شما بخوابد و یا شما در اتاق او می خوابید!

۳-برای فرزندتان هزاران اسباب بازی می‌خرید تا عقده ای !! نشود!

۴-می‌خواهید از فرزندتان نابغه و انسانی همه فن حریف بسازید!

 

هر از گاهی ازکودک خود بخواهید بین انتخاب دو یا سه لباس یا اسباب بازی حق انتخاب داشته باشد.

به مرورزمان کودک پی به ارزشمندی خودمیبرد و اعتماد به نفسش تقویت میگردد.

کودک تا قبل از سه سالگی، وسایلش رامانند اعضای بدنش می‌داند، هرگز نمی‌پذیرد دیگران را سهیم کند.

هرگز نباید از او انتظار داشت دستش یا پایش را به کسی بدهد.

۱-در این صورت، وقتی مشغول کار خود هستید مدام کودک سراغتان نمی‌آید و درخواست بازی، شعر و قصه نمی‌کند.

۲-کافی ست او بداند هر روز وقتی عقربه‌ی کوچک ساعت روی ساعت ۱۰ بود و عقربه بزرگ روی ۱۲ شما به مدت یک ساعت با او هستید و در این مدت نه تلفن، نه تلویزیون و نه آشپزی شما را از او غافل نمی‌کند.

۳-این الگوی ارتباطی در طی رشد ثابت است ، منتها نحوه‌ی سپری شدن بستگی به سن فرزند تغییر می‌کند.

۴-زمانی برای بازی و تفریح، موقعی برای رسیدگی به امور تحصیلی، در مقطعی از زمان هم برای صحبت و درد دل.

۵-اما همین زمان ثابت ارتباط نزدیک و صمیمی شما را حفظ خواهد کرد.

چرا از پوشك نگرفتيش؟ دير شده من بچه مو خيلي وقته از پوشك گرفتم.هنوز بچه ات حرف نميزنه؟بچه من از

يكسالگي آواز ميخوند.بچه ها متفاوتند و توانايي هاي متفاوتي دارند.

مقايسه كودكان نه تنها به والدين اضطراب و نگراني بيهوده ميدهد، بلكه نشان از ذهن مقايسه گر گوينده است.

بچه لوس ، بچه اي نيست كه در كودكي هر آنچه خواسته به او داده شده!

بچه لوس بچه اي ست كه گاهي خواسته اش به او داده شده و گاهي به خاطر همان خواسته تنبيه شده يا بچه اي

است كه آنچه خواسته به او داده نشده و مجبور شده دست به مانورهايي از جمله گريه بزنه و از آن طريق به

خواسته اش برسد.تاميتوانيدبه‌كودك ‌نه‌ نگوييد اما وقتي گفتيد با گريه و مانورهاي كودك هرگز كوتاه نياييد.

محبت به موقع و بي دريغ كودك رو بي نياز از محبت بار مياورد و در وجود او چشمه جوشان عشق رو فعال ميكند

و در بزرگسالي گداي عشق نخواهد بود.

برای کودک بالای یک سال از ۵ درخواست ۳ تای آنرا انجام دهید، یکی را با تاخیر و یکی را رد کنید..

تا هم کودک صبورتر شود هم بداند گاهی امکان رد برخی از خواسته هایش وجود دارد.

 

به کودکان بیاموزید به غریبه ها بگویند خانم و آقاو نگویند عمو و خاله.

عمو و خاله گفتن موجب ایجاد زمينه اعتماد درکودکان میشود ومیتواند به راحتی آنها را فریب دهد.

 

کودک خود را جلوی دیگران کوچک نکنید و از فرزند دیگران تجلیل نکنید.

انجام این کار باعث آسیب روحی به خود فرد انجام دهنده می شود تا اینکه باعث افزایش تلاش کودک شود.

اين جمله، آسيب فراواني به كودك خواهد زد و اين سوال پيش مي آيد که اگر كسي كار بدي كرد من هم ميتوانم آنرا تكرار كنم؟

به علاوه او را در خطر آسيب فيزيكي قرار مي دهيد و به كودک خشم، مجازات و كينه ورزي را آموزش خواهد داد.

کودک بايد بداند اگر زماني كار به برخورد فيزيكي رسيد، بهتر است دست خود را بالا بياورد و بگويد نزن.

با آموزش رفتار درست به فرزندمان، به او مي آموزيم كه در رابطه با ديگران ميتواند حد و مرز مشخصي قرار دهد و از خود دفاع كند.

اگر طرف مقابل به كار خود ادامه داد، کودک بايد محيط را ترك كند و عاقلانه ترين واكنش اين است كه با اين افراد درگير نشود.

ترك كردن محيط نشان ميدهد شخص فرق خوب و بد و درست و غلط را مي داند.

برای خوش آمدن دیگران، فرزندتان را برخلاف میلش به آغوش دیگران نفرستید.

احساس عجز و خشمی که کودک احساس می کند تاثیرات جدی و گاهی ماندگار بر او خواهد گذاشت.

بزرگترین دلیل کتک زدن، گاز گرفتن، مو کشیدن کودکان نوپا این است که این راه تنها راهیست که می توانند به بزرگسالان نشان دهند که از رفتار آنها خشمگین و عصبانی هستند.

اثر منفی دیگر آن خجالتی شدن، سلام ندادن، ترس از بزرگسالان، عدم تمایل به رفتن به مهمانی یا سلام نکردن به بزرگسالان است زیرا کودک اعتماد خود را به آنها از دست داده است.

 

اگر کودکی از والدینش می‌پرسد”منو دوست داری؟”

اصلا نشانه خوبی نیست،یعنی کودک بر اساس رفتار یا کلام والدینش،به محبت آنها و دوست داشتنی بودن خودش

شک کرده است.

در آغوش کشیدن کودکابراز احساسات کردن به کودک،بوسیدن کودکرا هرگز فراموش نکنید.

کودک باید به این باور برسد که پدر و مادر عاشقش هستند.

 

هرگز فكر نكنيد هرچه سختگيرتر باشيد بهتر ميتوانيد فرزندتان را تربيت كنيد.

والدين سختگير دو نوع کودک پرورش ميدهند، يا فرد مضطرب ، نگران، وسواسي، كه به خود بسيار سخت ميگيرد و

با وجود موفقيتهايش هيچ لذتي از زندگي نميبرد.يا فردي لجباز و فراري از كار!

والدين عزيز با سختگيري نمي توانيم فرزندي موفق،سالم و خوشبخت تربيت كنيم.كودك تا زماني كه به خودش

و ديگران آسيب نمي رساند و به حق كسي تجاوز نمي كند بهتر است آزاد باشد.

 

وقتی که فریاد میزنید، کودک فقط به تن صدای شما توجه میکند.اما وقتی با او آرام صحبت میکنید،

او کلمات شما را میشنود.

 

اگر دخترتان یک لیوان آب پرتقال را ریخت روی زمین یا لیوانی از دست پسرتان افتاد و شکست، بهتر است شما به جای سرزنش او، با او بخندید. در چنین شرایطی فرزند شما به اندازه کافی ناراحت است. اگر می‌خواهید به او کمک کنید، کاری کنید او بتواند نکته‌ای خنده دار و جالب در آن اتفاق پیدا کند و شروع به خندیدن کند.

برای مثال اگر فرزندتان آب پرتقال را روی میز ریخت، با چهره‌ای متعجب رو به فرزندتان کنید و از او بپرسید: «به نظرت میز تشنه است؟» همین شوخی به ظاهر بی‌مزه به شاد شدن فرزند شما کمک بسیاری می‌کند و همچنین به او یاد می‌دهد در مواقع بحران، با خندیدن مشکلات را حل کند.

 

وقتی کودک ۵-۶ ماهه خود را به مهمانی می برید، یکی از اسباب بازیهایش را هم همراهتان بردارید تا اگر بهانه گیری کرد، او را در کنار وسایل آشنایش قرار دهید تا آرام گیرد.

همراه داشتن اسباب بازی کودکتان ، به شما کمک می کند تا در شرایطی که احساس خوشایندی ندارد، به او احساس خوشحالی و آرامش بدهید.

در مقابل کودکی که می‌خواهد هر چیزی را به زور و با جیغ و فریاد به‌دست آورد، باید چه رفتاری داشت؟

نباید به جیغ‌های آنها اعتنا کرد. وقتی یک کودک با جيغ‌زدن يا پرخاشگري به خواسته‌های خود می‌رسد چون از این رفتار خود امتیاز و پاداش مي‌گيرد و برايش لذت‌بخش است، بنابراین می‌آموزد كه این رفتار را تکرار کند. اگر پدر و مادر به جيغ‌‌زدن فرزندان خود توجه كنند، اين رفتار را در او تقويت مي‌كنند.

در چنين وضعيتي بايد از تكنيك ناديده گرفتن، استفاده كرد.
يعني وقتي يك كودك تلاش مي‌كند فراتر از قوانين و مقرراتي كه برايش وضع شده، امتيازي بگيرد ما باید از تكنيك ناديده گرفتن استفاده كنيم.
يعني در كنار او هستيم ولي نه به او نگاه می‌كنيم نه با او حرف می‌زنیم، فقط خودمان را مشغول مي‌كنيم بدون اين‌كه با او ارتباط برقرار كنيم.
اين طوري كودك متوجه مي‌شود بدون ارتباط با پدر و مادر، هيچ لذتي برایش وجود نخواهد داشت.
البته در كنار ناديده گرفتن، بايد به تقويت رفتارهای مثبت كودك هم توجه كنيم تا ميزان پرخاشگري كم شود.

بنظرم واقعا باید به بچه ها احترام و محبت کرد و اینکه تو کارها و حتی انتخاب لباس ها ازشون نظر گرفت

بله احترام به کودک بسیار مهم است

Save my name, email, and website in this browser for the next time I comment.


تصویر امنیتی
*

روانشناسی کودک و نوجوان یکی از موثرترین روش های درمانی است. به همین دلیل مادران بایستی هر نوع رفتار کودکان خود را با مشاورین مربوطه در میان بگذارند. در این صفحه کتاب ها و مقالات روانشناسی مناسبی وجود دارد که می توانید مطالب روانشناسی خوبی از آنها دریافت کنید.

اگر این صفحه را مطالعه می کنید پس قطعاً آینده کودکتان برایتان مهم است.
 ما در رادیو کودک سعی داشتیم تمام مطالبی که در این صفحه می خوانید را با قبول زحمت بهترین و مطرح ترین روانشناسان ایران تهیه کنیم و در اختیار شما قرار دهیم.

 شما می توانید با خیال راحت به روانشناسانی که مقالات ما را تولید کرده اند دسترسی داشته باشید و نکات مرتبط با کودک خود را با آنها در میان بگذارید. 

 شخصیت پایه و اصلی هر فرد از دوران کودکی او شکل می گیرد مهمترین و تاثیرگذارترین دوره زندگی انسانها دوره کودکی است.

 بعضی از مادر پدر ها تصور می کنند مراقبت و نگهداری از کودک فقط مربوط به بعد جسمی او است در صورتی که کودک نیاز به مراقبت های روحی دارد و باید از لحاظ عاطفی شخصیتی و هوشی نیز تقویت شود. روانشناسی کودک

همانگونه که مادر پدر ها نگران خورد و خوراک و پوشش کودکان خود هستند آیا در همین سطح هم نگران مسائل عاطفی شخصیتی هوشی حسی نگرشی فلسفه و استعدادی کودک خود نیز هستند.

 ما برای رانندگی به کلاس های رانندگی رفته و پس از دادن آزمون های مکرر گواهینامه رانندگی دریافت می کنیم در ارتباط با کار هم به همین شکل زمانی که ما می خواهیم وارد حیطه های جدی کاری شویم‌؛ به دانشگاه یا کلاس های آموزشی رفته و ساعت ها آموزش در ارتباط با این مسائل دریافت می‌کنیم.

اما آیا در ارتباط با ازدواج و فرزند آوری به همین شکل به کلاس ها رفته و گواهینامه دریافت می‌کنیم.

 کدام یک از فعالیت های مهم زندگی ما که نیاز به آموزش های اولیه از طریق دانشگاه و کلاسهای درسی داشته و نیازمند آزمون های مختلف بود؛ مهمتر از امر ازدواج و فرزندآوری است.

متاسفانه برخی مادرها و پدرها با مشکلاتی که در قسمت پایین می خواهیم در مورد آنها صحبت بکنیم به صورت جدی دست و پنجه نرم می کنند

خانم بیتا صدیقیان  یکی از مربیان و روانشناسان خبره در زمینه کودک بارها برای ما مثال هایی از کودکان را زده اند که یک اختلال حسی به اشتباه توسط روانشناس یا درمانگر کودک به بیش فعالی تعریف شده و کودک را مجبور به مصرف داروهای متعدد کردند.

کودکانی که اختلالات حسی در آنها باعث شده است درمانگر یا روانشناس کودک مربوطه به اشتباه تشخیص دیگری دهد و مسیر زندگی کودک تحت درمان را به کلی عوض کند.

در صورتی که اگر کودک به روانشناس مراجعه نمی کرد شاید آینده موفق می توانست داشته باشد.

باز به این نکته تأکید می‌کنیم تمام محتویاتی که بر روی بستر وب سایت رادیو کودک در حال حاضر منتشر شده است طبق نظر کارشناسان این امر تهیه شده است و در اختیار شما قرار گرفته شما می توانید برای کسب اطلاعات بیشتر در هر زمینه ای با مشاور مربوطه تماس حاصل نمایید. 

اطلاعات تماس:

.۰۹۱۲۴۹۴۲۷۷۳ .۰۲۱۸۸۷۰۳۴۲۱

تمامی حقوق مطالب و تصاویر تولیدی این سایت متعلق به سایت رادیو کودک است، هرگونه کپی برداری با ذکر نام سایت و لینک به آن براساس صفحه قوانین و مقررات بلامانع است.

روانشناسی کودک چیست و چه کاربردی دارد؟ کودکان علاوه بر اینکه در رشد جسمانی هنوز همانند یک بزرگسال نشده‌اند در زمینه رشد هیجانی نیز با بزرگسالان تفاوت دارند. آن‌ها کم‌تر می‌توانند در مورد احساسات خود با دیگران صحبت کرده و یا آن‌ها مورد تجزیه و تحلیل قرار دهند. روانشناسی کودک با افزایش آگاهی در مورد ویژگی‌های روان شناختی کودکان و نحوه واکنش آن‌ها به مسائل پیرامون به والدین کمک می‌کند تا بتوانند درک بهتری از فرزندان خود داشته باشند و شیوه‌های تربیتی مناسب‌تری را اتخاذ نمایند.

ما در ادامه به توضیحات بیشتری در مورد روانشناسی کودک و اهمیت آن پرداخته‌ایم. برای کسب اطلاعات در این زمینه تا انتهای مطلب با ما همراه باشید. برای دیدن مطالب بیشتر در زمینه مشاوره روانشناسی کلیک کنید.

برای دریافت مشاوره در زمینه روانشناسی کودک می‌توانید با مشاوران مرکز مشاوره روانشناسی حامی هنر زندگی از طریق شماره 02122016024 تماس بگیرید.

روانشناسی کودک شاخه‌ای از علم روانشناسی است که رشد روانی کودکان را چه در سطح خودآگاه و چه در سطح ناخودآگاه مورد بررسی قرار می‌دهد.  پژوهشگران در این علم نحوه تعامل برقرار کردن کودکان با والدین و جهان پیرامون را مورد مشاهده قرار می‌دهند تا بتوانند به درک بهتری از دنیای درونی کودکان دست یابند. برای یادگیری نحوه برخورد با کودکان و اطلاع درباره تمامی مسائل مربوط به روانشناسی کودک کلیک کنید.روانشناسی کودک

همه والدین دوست دارند که فرزندی سالم داشته باشند. اما تشخیص سلامت رفتاری و روانی همیشه آسان نیست. هنگامی که والدین با رفتارهای مخرب کودک خود رو به رو می‌شوند نمی‌دانند که آیا این رفتار به دلیل سن کم کودک و قرار داشتن او در یک مرحله رشدی خاص است و یا اینکه باید این رفتار را به عنوان علامتی از یک مشکل برداشت کنند. به همین خاطر ممکن است که ناخودآگاه دست به رفتارهای نامناسبی بزنند و نتوانند آن گونه که باید به نیازهای فرزند خود پاسخ دهند.

روانشناسی کودک با مشخص کردن نیازهای کودک در هر دوره سنی و بحران‌های مرتبط با آن به پدر و مادرها کمک می‌کند تا بتوانند رفتار نرمال و غیر نرمال را از یکدیگر تفکیک کنند و به این ترتیب اگر کودک با مشکل خاصی مواجه است زودتر برای بهبود آن اقدام نمایند. تفکیک الگوهای رفتاری نرمال و غیرنرمال از یکدیگر به والدین کمک می‌کند تا بتوانند ارتباطات مؤثرتری با فرزند خود برقرار کنند و در همین راستا سبک‌های دلبستگی و فرزندپروری سالم‌تری را پرورش دهند.

در صورتی که فرزندتان به اختلال رشدی خاصی نظیر بیش فعالی مبتلا باشد، روانشناسان کودک می‌توانند در تشخیص و درمان این اختلالات به شما کمک کنند. جلسات مشاوره در این حوزه می‌تواند به صورت فردی و فقط با حضور کودک انجام شود و یا به صورت جلسات خانوادگی با حضور والدین باشد.

برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد مشاوره خانواده کلیک کنید.

روانشناسی کودک علمی میان رشته‌ایست و اغلب مطالعات چندگانه و گوناگونی در حوزه‌های مختلف رشدی به عمل می‌آورد که در ادامه به مهم‌ترین آن‌ها پرداخته‌ایم.

مطالعات مربوط به رشد جسمانی به پیش بینی سلسله مراتب تغییرات فیزیکی در کودک می‌پردازد و به والدین کمک می‌کند تا بدانند فرزندشان در هر بازه زمانی قادر به انجام چه کارهایی خواهد بود. برای مثال شما بر اساس مطالعاتی که در این زمینه انجام شده است می‌توانید حدس بزنید که کودکتان چه زمانی می‌تواند گردن خود را نگه دارد و یا چه زمانی می‌تواند چهار دست و پا راه برود و بنشیند.

به این ترتیب روانشناس کودک در کنار پزشک می‌تواند به شما کمک کند تا روند رشد جسمانی فرزندتان را با دقت بیشتری زیر نظر بگیرید و از نرمال بودن وضعیت او اطمینان حاصل نمایید. تأخیرهای اساسی در این زمینه می‌تواند نشان از عقب ماندگی‌های جسمی و ذهنی جدی باشند که هرچقدر زودتر به آن‌ها پرداخته شود پیامدها و آسیب‌های آن‌ها امکان پیشگیری بیشتری خواهند داشت.

امروزه پژوهشگران به درک نوینی از رشد شناختی کودکان رسیده‌اند. آن‌ها دریافته‌اند که حتی نوزادان نیز نسبت به محیط خود آگاهی و علاقه‌مندی دارند و پیش از اینکه قادر به صحبت کردن باشند توانایی درک وقایع پیرامون خود را پیدا می‌کنند.

روانشناسان کودک در حوزه رشد شناختی به توانایی‌های تفکر کودکان می‌پردازند و قابلیت‌های مختلف آن‌ها را در این زمینه می‌آزمایند. آن‌ها در این پژوهش‌ها اغلب یادگیری زبان، توانایی حل مسئله، تصمیم‌گیری، حافظه، قوه تخیل و نحوه استدلال کودک را مورد بررسی قرار می‌دهند.

رشد هیجانی و اجتماعی دو مقوله بسیار در هم تنیده هستند. رشد هیجانی به نحوه تجربه، درک و ابراز عواطف مربوط می‌شود. کودکان در سنین پایین‌تر تنها به عواطف پایه و اساسی دسترسی دارند و از طریق احساساتی نظیر خشم، غم و شادی هیجانات خود را بروز می‌دهند. اما به مرور زمان رشد هیجانی در آن‌ها باعث می‌شود که بتوانند هیجانات پیچیده‌تری را پرورش داده و احساساتی نظیر نفرت، حسادت و… را نیز تجربه کنند. رشد هیجانی همچنین مهارت و توانایی کودک برای درک احساسات دیگران  یا همان همدلی را نیز شامل می‌شود.

از آنجایی که کودکان آگاهی کمی در مورد هیجانات خود دارند و هنوز به خودتنظیمی کافی در این زمینه دست نیافته‌اند آگاهی دادن به آن‌ها در مورد انواع احساسات و نحوه کنترل آن‌ها از همان سنین پایین به کودکان در سلامت هیجانی کمک بسیاری می‌کند و احتمال ابتلا به مشکلات هیجانی در سنین بالاتر را نیز کاهش می‌دهد. از طرفی روشی که افراد برای درک، احساس و ابراز هیجانات خود دارند (رشد هیجانی) تأثیر مستقیمی بر تعاملات آن‌ها با دیگران (رشد اجتماعی) می‌گذارد.

روانشناسی کودک در مبحث رشد اجتماعی بیش از هر چیز به ارزش‌ها، آگاهی‌ها و مهارت‌های لازم برای برقراری ارتباط با دیگران اشاره دارد. هرچقدر که فرد در دوره کودکی بتواند تعاملات سازنده‌تری با محیط خود داشته باشد در آینده نیز می‌تواند مهارت‌های اجتماعی بالاتری را پرورش دهد و دوستی‌های رشد یافته تری را تجربه کند.

– آیا روانشناس کودک می‌تواند به اختلافات زوجین در زمینه تربیت کودک نیز کمک کند؟

بله. روانشناس کودک با بررسی سبک تعاملات والدین با فرزندان به آن‌ها در مورد نقاط قوت و ضعفشان آگاهی می‌دهد و با ارائه روش‌های مناسب تربیتی و تکالیفی برای تمرین آن‌ها تلاش می‌کند تا دیدگاه والدین را به یکدیگر نزدیک کند. با این حال توجه داشته باشید که  زن و شوهرهایی که در خانواده‌هایی با سبک‌های تربیتی بسیار متفاوت رشد کرده‌اند ممکن است پس از تولد فرزند دچار تعارضات بسیار جدی شوند تا جایی که حتی اساس رابطه آن‌ها را نیز تهدید کند.

به همین خاطر توصیه می‌شود که افراد در مشاوره پیش از ازدواج به سوابق خانوادگی خود نیز به طور جدی بپردازند تا بتوانند از بروز این مشکلات در آینده پیشگیری کنند. با این حال اگر پس از ازدواج متوجه این تفاوت‌های عمیق در خود و همسرتان شدید بهتر است قبل از تصمیم‌گیری برای تولد فرزندان برای حل این اختلافات به یک روانشناس مراجعه کنید.

برای کسب اطلاعات بیشتر در زمینه مشاوره ازدواج کلیک کنید.

– آیا در زمینه روانشناسی کودک نیز مشاوره تلفنی ارائه می‌شود؟

بله. روانشناسان مرکز حامی هنر زندگی به صورت حضوری و تلفنی در حوزه‌های مختلف در حال خدمات رسانی هستند و در زمینه مسائل مرتبط با کودک و نوجوان نیز می‌توانند به شما کمک کنند.

برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد مشاوره تلفنی کلیک کنید.

برای دریافت مشاوره در زمینه روانشناسی کودک می‌توانید با مشاوران مرکز مشاوره روانشناسی حامی هنر زندگی از طریق شماره 02122016024 تماس بگیرید.

2121

ایران سراسر طعم، مزه، رنگ و عطر است. در هر شهر و روستایی از ایران، می‌توانیم طعم و مزه خاصی را پیدا کنیم. غذاهای ایرانی و به ویژه غذاهای بومی در سراسر کشور نه تنها برای خود مردم ایران لذیذ و خوشمزه بوده، بلکه گردشگران خارجی بسیاری هم عاشق طعم خوراک‌های ایرانی می‌شوند.

یک ذره ۵ گرمی زندگی این روزهای ما را حسابی به ‌هم ریخته است. اگر قصد فروش خودرو خود در این ایام را داشته باشید، از چه روشی استفاده می‌کنید؟ آن را به دلالان و مراکز خرید و فروش می‌سپارید و یا به بازدیدهای مکرر تن می‌دهید؟

تمامی حقوق این سایت برای خبرآنلاین محفوظ است.
نقل مطالب با ذکر منبع بلامانع است.
Copyright © 2018 khabaronline News Agancy, All rights reserved

تصمیم به صاحب فرزند شدن در خانواده ، یعنی پذیرفتن مسئولیت سنگین در تربیت می باشد که اگر بخواهیم واژه تربیت را تعریف کنیم  ، در واقع به معنای تعلیم دادن یا پرورش که شامل مجموعه ای از روش های مثبت و منفی می باشد. وقتی که کودکان خود را تربیت می کنید به آن ها می آموزید که چگونه رفتار کنند . والدین برای کودکان خود قالب های رفتاری می سازند که آن چه را که از آن ها انتظار دارند ببینند  . تربیت کودک ، وظیفه ای یک روزه نیست و پدر و مادر باید به شکل پایداری عمل کنند تا روش های تربیتی موثری داشته باشند . بر اساس تحقیقاتی که در روانشناسی کودک انجام شده نحوه پرورش فرزندان در فرهنگ های مختلف ، متفاوت است . 

طبق تحقیقات انجام شده که در مقالات بخش مشاوره ازدواج در وبلاگ سایت انتخاب نو نیز به آن اشاره شده است، مایکل راتر 4 نوع سبک تربیت فرزند را توصیف کرده است که عبارت اند از : 1) سبک فرزند پروری مستبدانه : که با قوانین سفت و سخت و غیر قابل انعطاف والدین مشخص است و صمیمیت عاطفی کمی با کودکان خود دارند . 2) سبک فرزند پروری سهل گیرانه  : که مشخصه آن فقدان تعیین حدود و به عبارتی اجازه می دهند که کودک هر کاری دوست دارد انجام دهد و  جهت دهی کمتری  نشان می دهند . 3) سبک فرزند پروری طرد کننده : که در آن والدین در پرورش و زندگی کودک دخالت نمی کنند و رقبت و توجه زیادی نیز به کودکان خود ندارند . 4) روش مقتدرانه – دو سویه که مشخصه آن قواعد محکم همراه با مشارکت دادن فرزند در تصمیم گیری در فضایی صمیمی و محبت آمیز است .

طبق نظر بهترین روانشناس کودک ، کودکان و والدینی وجود ندارند که از هر نظر کامل باشند و بر این اساس والدین ممکن است با مشکلات رفتاری و اختلالات بالینی کودکان رو به رو شوند که آگاهی در مورد آن ها و درک بهتر این مسائل می تواند اهداف خود را مناسب با سن ، شخصیت ، توانایی ها جنس و میزان رشد عقلی فرزندان تعیین کرده و شیوه ی تربیتی مناسب را تعیین کنند. از این رو در ادامه مطلب به معرفی مشکلات رفتاری کودکان می پردازیم .

مشکلات رفتاری رایج در کودکان چیست ؟

روانشناسی کودک

بیشتر کودکان در دوره ای از زندگی شان برای رهایی از تنش ها و کاهش اضطراب و احساس ناتوانی ، از عادت های عصبی کمک می گیرند . روانشناس کودکان با کاهش میزان اضطراب و فشار روانی ، یا با آموختن روش های بهتر برای مقابله با این احساسات ، وابستگی کودکان به این رفتار ها را کمتر می کند . گاه این رفتار ها ممکن است به صورت عادت های پایدار دربیایند که حتی وقتی کودک خسته یا مضطرب نباشد نیز به وقوع می پیوندد. مکیدن انگشت یکی از ابتدایی ترین اعمالی است که کودک انجام می دهد  اگر قصد دارید عادت مکیدن انگشت در کودک خود را تغییر دهید یادگیری راه حل های اختصاصی الزامی می باشد . از لحاظ درمانی معمولا در 2 تا 3 سال اول لازم نیست درمان خاصی صورت بگیرد و بهتر است که اضطراب و وسواس والدین نیز بررسی شود ولی توجه کودک را بعد از 3 سالگی ، باید از ناحیه دهان منحرف کرد .

     2. ناخن جویدن :

از میان عادت های عصبی ناخن جویدن معمول ترین می باشد و در صورت عدم درمان ، احتمال ادامه آن از کودکی به دوران نوجوانی و بزرگسالی وجود دارد . برای ترک این عادت یادگیری مهارت هایی از قبیل کسب آرامش تدریجی ، آموختن آگاهی به کودک و ایجاد وقفه مفید خواهد بود . در کودکانی که توسط وکسلر تحقیق شده است 3 علت را بیان کرده  که عبارت اند از : 1) عصبانیت بیش از حد 2) دلواپسی و تضاد های فکری و مخصوصا قرار گر فتن کودک در موقعیت های حساس و ترس آور 3) عادت . 

از عادت های عصبی دیگر در کودکان می توان به کشیدن موها ، فشردن دندان ها و… اشاره کرد .

     3. لجبازی کودکان :

بر اساس نظر مشاور کودک ، یکی از شایع ترین مشکلات والدین در طول دوران رشد کودکان لجبازی  می باشد . از آن جایی که کودک در بدو تولد خود به دلیل عدم رشد جسمی ، ذهنی ، زبانی به عنوان موجودی می باشد که به طور کامل به والدین خود وابسته می باشد اما با رشد تدریجی کودک بر میزان توانایی هایش افزوده می شود و با افزایش توانمندی ها موجب ایجاد تدریجی حس استقلال طلبی در کودک می شود و هر قدر کودک در اثر رشد ، توانمند تر می شود بر میزان استقلال و خود مختاری او افزوده می شود و طبیعی خواهد بود که این افزایش توانمندی ها موجب افزایش تمایل کودک برای انجام مستقلانه بسیاری از امورات زندگی اش مانند غذا خوردن ، لباس پوشیدن و دیگر کار ها می شود . گاهی اوقات خواسته ها و انتظارات کودک در مقابل خواسته ها و انتظارات والدین قرار گرفته و تعارض را به وجود می آورد و این استقلال طلبی کودکان باعث می شود که کودکان به نیمی از خواسته ها و دستورات مادر و پدر خود عمل نکنند . و با حرف نشنوی و بی توجهی سعی کنند والدین را در برابر خواسته های خود تسلیم نمایند . و این روند در کودکان طبیعی می باشد و جای نگرانی ندارد . وظیفه ی والدین این است که ضمن کمک به رشد استقلال طلبی کودک ، رفتار های خود مختارانه او را مدیریت کنند . با ایجاد تعادل بین استقلال طلبی کودک و اقتدار خود می توانند خود مختاری کودک خود را افزایش دهند . اما در برخی کودکان میزان این نافرمانی و استقلال طلبی زیاد است و به اصطلاح دکتر روانشناس ، دچار اختلال نافرمانی تقابلی یا همان لجبازی می باشد . کودک لجباز با فریاد و جیغ زدن ، پا به زمین کوبیدن ، گریه کردن ، قشقرق سعی می کنند به خواسته های خود برسند. 

چه زمانی می توان گفت که کودک لجباز است ؟

طبق نظر بهترین مشاور کودک ، اگر فرزندان چهار مورد از رفتار های زیر را به مدت 6 ماه متوالی نشان دهد ، لجباز محسوب می شود و در  امور تحصیلی ، ارتباط با دیگران ، و به ویژه ارتباط او با والدین ، معلم و همسالان خلل ایجاد می کند . مواردی از قبیل : پرخاشگری ، جرو بحث کردن ، مخالفت کردن ، ناراحت کردن عمدی دیگران ، سرزنش دیگران ، زود رنج بودن ، انتقام جویی و کینه توزی می باشد . علائم بالا زمانی که با گریه کردن ، قشقرق کردن ، بهانه تراشی ، تمسخر والدین ، خراب کاری ظاهر می شود که علامت بارز آن بر محور حرف نشنوی و نافرمانی شدید باشد.

با یادگیری مهارت ها و اصول تربیتی از قبیل مهارت های توجه کردن ، مهارت های نادیده گرفتن ، گوش دادن ، تشویق و تنبیه و دستور دادن نزد متخصص روانشناس کودک در مراکز روانشناسی کودکان می توان به با لجبازی کودکان مقابله کرد . و استفاده از شیوه های جدید درمانی در مرکز روانشناسی کودک می تواند این نافرمانی را کاهش دهد .

   4. دروغگویی کودکان :

از مشکلات رفتاری کودکان می توان به دروغگویی اشاره کرد ، وقتی کودکان دروغ کوچکی می گویند ، والدین عصبانی و آشفته می شوند . فهم تفاوت میان واقعیت و دروغ مشکل است و شکل گیری این فهم در کودک ، به زمان نیاز دارد . ژان پیاژه روانشناس مشهور بیان می کند که کودکان تا حدود 4 سالگی بر اساس خشنودی والدینشان برخورد می کنند . بدین معنا که : (( هر چیز مامان و بابارو خوشحال کنه خوبه و هر چیز باعث بشه عصبانی و ناراحت بشن بده )) 

زمانی که کودک به تشخیص میان واقعیت و رویا می پردازد ، همچنین یاد می گیرد که دروغ ، دروغ است حتی اگر مصلحتی باشد .در حدود 7 سالگی ، کودک نسبت به دروغ گفتن احساس بدی پیدا می کند . حتی اگر کسی متوجه دروغ او نشده باشد . کودک در این سنین ، مفهوم کار بد ، مجازات و جنایت را درک می کند . کودک در حدود یازده یا دوازده سالگی به ارزیابی واقعیت ها می پردازد که نشانگر بلوغ و تجربه کودک است . کودک این موضوع را درک می کند که جامعه بر مبنای اعتماد بنا شده است و اگر نتواند اعتماد مردم را جلب کند ، شکست خواهد خورد . در نتیجه دروغگویی و راستگویی در سنین مختلف ، تعابیر مختلفی دارد . مفهوم حقیقت را به کودک آموختن و الگوی خوبی برای کودکان بودن می تواند آن را حل کند اما کودکان بزرگ تر از 10 سال که به طور مداوم دروغ های بزرگ می گویند ، ممکن است دچار مشکلات جدی عاطفی و روانی باشند . برخی کودکان نمی توانند بین رویا و واقعیت تفاوتی قائل باشند برخی دیگر می دانند که به رویا بافی مشغولند ، ولی اصلا از این موضوع احساس ناراحتی نمی کنند در این صورت کمک گرفتن از یک متخصص روانشناس کودک اجباری می باشد .

    5. خجالت و کمرویی کودکان :

خجالتی بودن را می توان به عنوان یک ویژگی شخصیتی در نظر گرفت و زمانی که با خجالت و کمرویی کودکان رو به رو شدید نباید برچسب اختلال به آن چسباند ، مگر زمانی که این خجالت کشیدن ارتباط او در اجتماع و مدرسه و .. مختل کند و البتهاین که باید به سن کودک نیز توجه کرد . خجالت در کودکان به صورت احساس طبیعی که ترکیبی از کنجکاوی و ترس است  و وقتی روی می دهد که کودک وارد محیط جدیدی می شود و بعد از آشنایی او با محیط ارتباط راحتی برقرار خواهد کرد . زمانی که والدین احساس کنند که از حالت طبیعی خارج شده باید نسبت به درمان خجالت کودکان خود اقدام کنند  در مواردی مشاهده شده که  بعضی از کودکان در موقعیت های اجتماعی دچار ناراحتی و عذاب می شوند که حتی ممکن است به شکل گریه کردن ، قشقرق ، اجتناب ، منجمد شدن و سکوت خود را نشان دهد که این موارد نشان دهنده ی اضطراب اجتماعی در کودکان می باشد و از آن جایی که تاثیر چشمگیری در پیشرفت های آتی کودکان دارد باید نسبت به درمان آن اقدام کرد .

    6.پرخاشگری در کودکان :

پرخاشگری در پسران شایع تر از دختران می باشد و واکنش انفجاری و آتشین نسبت به محرومیت و ناکامی ، چون نمی تواند خواسته های خود را به تعویق بیندازد  . پرخاشگری شدید و خشم ممکن است با علت احساس رنجش عمیق کودک بر اثر بی عدالتی یا تبعیض والدین باشد ولی اکثرا علت این تضاد ها و کشمکش های درونی کودک در مقابل عوامل آزاردهنده یا احساس عجز و ناتوانی است . شکستن اشیا ، کتک زدن والدین ، گاز گرفتن ، فریاد کشیدن و …. می باشد . اگر این پرخاشگری ادامه پیدا کند باعث عدم رشد اجتماعی و وجدان اخلاقی خواهد شد .طبق نظر مشاور روانشناس کودک  بهترین راه حل برای آرام کردن کودک ، برخورد منطقی و اطمینان بخشیدن به کودک است . 

    7. نق زدن و  بهانه گیری کودکان :

نق زدن همیشه والدین را آزار می دهد و تحمل لحن نق نق کودک دشوار است . نق زدن در 3.5 سالگی به اوج خود می رسد ولی اگر راه حل فوری برای آن پیدا نکنید تا سنین دبستان ادامه پیدا خواهد کرد . برای پیشگیری از عادت شدن و قبل از تثبیت شدن درمان آن در بهترین مرکز مشاوره کودکان مناسب خواهد بود .

معرفی اختلالات بالینی در کودکان :

    1. بیش فعالی در کودکان :

از 7 تا 8 درصد کودکان مدارس ابتدایی به اختلال کم توجهی بیش فعالی دچار هستند . در تشخیص بیش فعالی به عنوان نشانه های اصلی آن می توان به موقعیت هایی که کودک به توجه مستمر نیاز دارد ، اشاره کرد . از سایر خصوصیات می توان به میدان توجه کوتاه و حواس پر تی اشاره کرد . در مدرسه این نوع کودکان قادر به انجام عکس العمل ها نبوده و نیازمند توجه بیشتری از سوی معلمین هستند. آن ها در خانه اغلب از خواسته های والدین پیروی نمی کنند و ممکن است برای تکمیل تکالیف نسبتا ساده لازم شود والدین چند بار به آن ها گوشزد کنند . این کودکان دچار بی ثباتی هیجانی بوده و تحریک پذیر هستند . خصوصیاتی که بیش از همه در این اختلال ذکر می شود به ترتیب شیوع عبارت اند از : بیش فعالی ، کم توجهی که با نشانه هایی از قبیل میدان توجهی کوتاه ، حواس پر تی ، در جا ماندگی ، ناتوانی برای تمام کردن تکلیف ، تمرکز ضعیف می باشد . و همچنین تکانش گری که نشانه هایی از قبیل اقدام قبل از اندیشیدن ، تغییرات ناگهانی فعالیت ، ضعف سازماندهی و از جا پریدن در کلاس می باشد . 

    2.اختلال یادگیری اختصاصی کودکان :

به عنوان یک اختلال عصبی رشدی می باشد و مشخصه آن مشکلات پایدار در زمینه یادگیری مهارت های تحصیلی مربوط به خواندن ، بیان نوشتاری و ریاضیات است که در اوایل کودکی شروع می شود و با توانایی هوشی کلی کودک هم خوانی ندارد . روش های درمانی و آموزشی نظیر روش های چند حسی که کودک از حواس مختلف یادگیری استفاده می کند تا یادگیری بیشتر و با کیفیت بهتری انجام گیرد ، روش آموزش شناختی برای درمان اختلال یادگیری کودکان که توجه به تغییر افکار پنهانی و رفتار آشکار است  و روش های دیگر که زیر نظر بهترین دکتر روانشناس کودک تهران در کلینیک روانشناسی کودک انجام می شود .

    3. اختلال زبان :

 شامل مشکلاتی در فراگیری و کاربرد زبان در وجوه مختلف از جمله زبان شفاهی و مکتوب می باشد . در کودکانی که نقص زبان بیانی دارند ممکن است هنگام بازگویی یک داستان با ابهام صحبت کنند و در این کودکان زبان علامتی یا کلامی بسیار کمتر از حدی است که با توجه به ظرفیت هوش غیر کلامی کودک انتظار می رود . در موارد شدید این اختلال تا سن 18 ماهگی قابل شناسایی می شود . یعنی زمانی که کودک قادر نیست به طور خود به خود کلمات منفرد یا اصوات را به کار ببرد یا تکرار کند . حتی واژه هایی ساده ای نظیر مامان و بابا در ذخیره واژگان فعال کودک دیده نمی شود و کودک برای نشان دادن خواسته هایش از ایما و اشاره استفاده می کند . بعد از زبان باز کردن کودک نواقص آشکار می شود . تلفظ نا پخته است و اشتباهات متعدد تلفظی را می توان در این کودکان دید. تا سن 4 سالگی اکثر کودکان مبتلا به اختلال زبان بیانی می توانند عبارت های کوتاه بسازند ولی با یادگیری لغات جدید واژه های قبلی را فراموش می کنند و نسبت به کودکان دیگر کند تر زبان باز می کنند. 

   4. لکنت زبان :

لکنت زبان معمولا بین 18 ماهگی و 9 سالگی بروز می کند . برخی از افراد دچار لکنت مشکلات زبان و تکلمی دیگر نظیر اختلال آوایی و اختلال زبان بیانی نیز دارند لکنت زبان به طور ناگهانی شروع نمی شود و نوعا طی یک دوره چند هفته یا چند ماهه با تکرار اصوات ، کل کلمات اول عبارات یا کلمات طولانی بروز می کند . با پیشرفت این اختلال تکرار ها بیشتر و بیشتر می شود و سرانجام فرد در اکثر کلمات یا عبارات مهم دچار لکنت زبان پایدار می شود . مداخله زود رس اهمیت دارد زیرا در کودکانی که مداخله ی زود رس دریافت می کنند احتمال رفع کامل لکنت زبان 7 برابر بیشتر است. در موارد شدید و برخی موارد درمان نشده ، لکنت زبان الگوی ریشه داری پیدا می کند که در مراحل بعدی عمر اصلاح آن دشوار تر است و با ناراحتی اجتماعی و روانی قابل ملاحظه همراه است .  

   5. شب ادراری :

شب ادراری شبانه در پسر ها حدود 50 درصد شایع تر است ممکن است به صورت ارادی یا غیر ارادی باشد و برای گذاشتن تشخیص ، سن تقویمی یا رشدی کودک باید حداقل 5 سال باشد . کودک در هر سنی که باشد هرگز به علت شب ادراری نباید مسخره و شرم زده کرد این کار نه تنها به او کمکی نمی کند بلکه مشکلات جدی احساسی و روانی را ایجاد می کند . از دلایل شب ادراری می توان به موارد پزشکی ، احساسی و عاطفی ، تکاملی و نوع خواب اشاره کرد و بر اساس آن به درمان پرداخت . مشاور کودک خوب راه حل هایی برای شب ادراری هایی که به علت مشکلات عاطفی ایجاد شده اند ارائه می دهد و به والدین در درمان شب ادراری کودکان کمک می کند .  

معرفی درمان های روانشناسی کودکان :

تا این بخش به معرفی مشکلات رفتاری کودکان و اختلالات کودکان پرداختیم اما در این قسمت به معرفی انواع شیوه های درمانی موثر روانشناسی و مشاوره کودک می پردازیم به عبارتی می خواهیم بدانیم که روانشناس کودک و مشاور کودک چگونه می توانند در درمان کودکان  با چه شیوه هایی موثر واقع شوند .

درمان فردی کودکان :

درمان فردی کودکان و نوجوانان عموما با برقراری تفاهم از طریق آموزش روانی متناسب با سطح رشد در مورد علائم هدف و اختلالات مورد نظر آغاز می شود . هر چقدر که سن کودک پایین تر باشد مشارکت اعضای خانواده در درمان گسترده تر است . روان درمانی فردی با کودکان ممکن است همراه با دارو درمانی ، گروه درمانی و مشاوره خانواده باشد.روانشناسی کودک

خانواده درمانی :

عملکرد خانواده به عنوان سیستمی می باشد که ساختار و سابقه مخصوص خود را دارد . شناخت این سیستم خانواده نشان می دهد که چرا یک دقیقه مداخله درمانی در یک دوره بحرانی منجر به تغییرات وسیعی می شود از آن جایی که والدین نقش اساسی را در تربیت فرزند خود دارند ، میزان درگیری آن ها در فرایند درمانی کودک زیاد است . در خانواده درمانی تمام اعضا یا برخی از آن ها ممکن است به صورت یک گروه خانوادگی تحت درمان قرار گیرند . 

آموزش گروهی فرزند پروری :

بعد از تولد کودک هر پدر و مادری در تربیت فرزند خود و آینده او نقش بزرگی ایفا می کنند و نا گفته نماند که بنیان خانواده نیازمند تغییرات اساسی می باشد در آموزش گروهی فرزند پروری والدین با یادگیری راهکار های تربیتی کودک با کمک روانشناسان کودک می توانند به بهترین شکل در  مسیر رشد فرزند خود گام بردارند و آگاهی و دانش کافی در این زمینه را به دست بیاورند .

بازی درمانی :

کودکان قادر به بیان هیجانات و احساسات خود نیستند . سرکوب و عدم مهارت در بیان احساسات به ویژه به صورت منفی بهداشت روانی کودک را دچار مشکل خواهد کرد . بازی ابزاری است که کودک به کمک آن می تواند خود را بیان کند. بازی درمانی روشی است که برای مقابله با استرس های هیجانی و همچنین کودکانی که دچار آشفتگی های ناشی از مشکلات خانوادگی هستند به کار می رود. روش بازی درمانی به کودکان اجازه می دهد که مسائلی را که نمی توانند در محیط روزانه شان مطرح کنند در قالب بازی ارائه دهند. متخصص روانشناس کودک در اتاق بازی کودک را هدایت می کند تا هیجانات منفی خود را بروز دهند و نا گفته نماند که او رفتار کودک را بدون قید و شرط می پذیرد .

نوروفیدبک :

در واقع نوعی بیوفیدبک است امواج مغزی در کودکان و بزرگسالان را نشان داده و خود تنظیمی را به آن ها آموزش می دهد  و برای درمان بسیاری از اختلالاتی نظیر بیش فعالی، اختلالات یادگیری ، اختلالات اضطرابی و …. موثر واقع می شود که با مراجعه به قسمت خدمات مربوط به نوروفیدبک و بیوفیدبک می توانید با این شیوه درمانی آشنا شوید.

تهران، خیابان دولت، بلوار کاوه، نبش اخلاقی غربی، پلاک29، واحد6، طبقه سوم – ساعت کاری: 9صبح تا 10شب

کتابراه مرجع قانونی دانلود کتاب الکترونیکی و دانلود کتاب صوتی است که امکان دسترسی به هزاران کتاب، رمان، مجله و کتاب صوتی و همچنین خرید کتاب الکترونیک از طریق موبایل تبلت و رایانه برای شما فراهم می‌کند. شما با استفاده از کتابراه همیشه و همه جا به کتاب‌ها و کتابخانه خود دسترسی دارید و می‌توانید به سادگی از هر فرصتی برای مطالعه استفاده کنید. در کتابراه برای همه سلیقه‌ها از داستان، رمان و شعر تا روانشناسی، تاریخی، علمی، موفقیت و… کتاب‌هایی پیدا می شود. همچنین در کتابراه هزاران کتاب رایگان نیز قابل دانلود است. اپلیکیشن کتابخوان کتابراه برای اندروید، IOS و ویندوز در دسترس است.

روانشناسی کودک
روانشناسی کودک
0

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *