چطور به بچم حرف زدن یاد بدم

 
helpkade
چطور به بچم حرف زدن یاد بدم
چطور به بچم حرف زدن یاد بدم

آموزش حرف زدن به نوزادان ،  مسئله ای  پیچیده و سختی نیست . ما در این مقاله راهکارهایی که به زود حرف زدن نوزادتان کمک می کند را معرفی می کنیم. حرف زدن نوزاد و یا  حرف زدن کودک یک شبِ اتفاق نمی افتد. نوزادن عاشق حرف زدن و صحبت کردن هستند ، بخصوص اگر با آنها صحبت کنید. بخصوص اگر با صدایی گرم و پر محبت با نوزادتان حرف بزنید.

نوزاد حرف زدن را از طریق تقلید صدا ها و کلماتی  که می شنود یاد می گیرد.  اما یک سوال مهم ،  کی باید منتظر حرف زدن نوزاد تان باشید ؟

 

ما در نوشته سن حرف زدن کودکان  درباره سن حرف زدن کودکان صحبت کردیم. و در آنجا گفتیم که کودکان قبل از بیان کلمات ، درک کلمات را یاد می گیرند. کودکان اولین کلمات را در سن ۱۲ ماهگی بیان می کنند. اما این بدان معنا نیست که کودکان به یکباره و یک شبِ حرف زدن را  ، آغاز می کنند.

از لحظه تولد تا ۱۲ ماهگی کودکان آرام آرام محیط اطرافش را می شناسد و ممکن است در ابتدا برای درخواست چیزی “نق نق ” کنند. بعدا یاد میگیرند ان شی را نشان بدهند و دستشان را به سمت ان شی دراز کنند. در ادامه از شبه کلمات استفاده می کنند و سر انجام یاد میگیرند که هر شی یک اسم دارد و سعی می کنند برای درخواست کردن چیزی ، اسم آن را بگویند.

چطور به بچم حرف زدن یاد بدم

 

در اینجا راهکارهایی برای کمک به زود حرف زدن نوزاد را لیست کرده ایم . این نوسته را مطالعه و سعی کنید به شکل سرگرم کننده ولذت بخش آنها را برای کودکتان اجرا کنید.

 

کودکتان را تشویق کنید تا صداهایی شبیه به “ما” ، “دا” و “با” را بگوید.  کودک را مقابلتان بنشانید یا او را طوری بنشانید که صورتش مقایل صورت شما باشد. شروع کنید به تولید زنجیره های آوایی نظیر ما ما ما ما ما و یا دا دا دا ، در صورتیکه ان زنجیره آوایی و یا چیزی شبیه به ان زنجیره آوایی را تولید کرد او را تشویق کنید .

 

از طریق حفظ تماس چشمی ( زمانهایی که اوا سازی یا صدا سازی  می کند به چشمان او نگاه کنید ).  پاسخهای کلامی  ، تقلید صداسازیهای کودک و استفاده از آهنگ کلامی .. گفتار کودکتان را تقویت کنید.

 

در مقابل کودک بنشید و سعی کنید هر کاری که او کرد شما نیز تقلید کنید. اگر کودتان خندید شما نیز بخندید .

همانطور که گفتیم حرف زدن نوزاد از طریق تقلید صداهایی که می شنود به وقوع می پیوندد. بنابراین یادگیری مهارت تقلید کردن یک مهارت ضروری برای  آموزش حرف زدن به کودک می باشد. مقابل کودک بنشینید دست بزنید و از او بخواهید که دست بزند. دستهایتان را به سمت او دراز کنید و از او بخواهید دستهایش را به طرف شما دراز کند و یا دستهای شما را بگیرد.  همچنین می توانید تقلید حرکاتی نظیر : بالا بردن دستها ، بوسه فرستادن ، بازی با انگشتان و… را به یاد دهید.

 

[irp posts=”1285″ name=”گفتار درمانی کودک ۲ ساله | آموزش گفتار درمانی در منزل | کمک به حرف نزدن کودک دو ساله”]

در موقعیت های مختلف مانند حمام ، لباس پوشیدن ، غذا خوردن با کودکتان صحبت کنید. در مورد کارهایی که انجام می دهید ، کارهایی که می خواهید انجام بدهید و یا انجام دادید با او صحبت کنید.( کجا می خواهید بروید ، چه کسی را دیدید..). فراموش نکنید برای حرف زدن نوزاد ، محیط کودک باید غنی از واژگان باشد.

از ژست ها برای انتقال معانی واژگان کمک بگیرید. مثلا هنگام خداحافظی در حالی که می گویید “بای بای ” دستانتان را نیز به نشانه خداحافظی تکان بدهید. و یا وقتی بدنبال شی ای هستید و ان را ندید علاوه برگفتن “نیست”  با دستان نیز ژست مربوطه را نشان دهید.

کودکان در راه کسب بیان واژگان ، از ژست‌های هدفمندی برای بیان خواسته‌هایشان استفاده می‌کنند. در اینجا و در ابتدای راه این  ژست‌ها و حرکات بدن وسیله‌ای برای برقراری ارتباط با اطرافیان هستند.( شبیه بای بای کردن ).  اغلب این ژست‌ها و حرکات تقریباً در سن ۱۲ ماهگی دیده می‌شوند. (زمانی که کودکان تقلید حرکات را یاد می‌گیرند).

ژست‌ها یک علامت مهم برای حرف زدن هستند ، به‌طورمعمول قبل از بیان اولین واژه‌های حقیقی این حرکات دیده می‌شود.

صداهای حیوانات را ( برای ساخت ارتباط بین یک صدای مشخص با یک معنی خاص )  به کودکتان آموزش دهید. در مقابل کودک بنشیند و قبل از نشان دادن تصویر گاو ، صدایش را به شکل هجای گفتاری به او آموزش دهید.( پس از آنکه کودکتان صدای مورد نظر را شنید تصویر را به او نشان دهید). به همین شکل می توانید صدای ماشین “بـــیپ بیـــــپ ” و دیگر صداهای محیطی را  آموزش دهید.

 

به تلاشهایی که برای ارتباط بر قرار کردن انجام می دهد توجه کنید. توجه کردن و تشویق کردن شما سبب تکرار مجدد این تلاشها و در نتیجه زود حرف زدن نوزاد تان می شود.  برای آموزش حرف زدن به نوزاد  باید صبور باشید.

 

برخی از والدین  نسبت به خطاهای گفتاری نوزادشان  بسیار حساس هستند و دائما از شیوه  حرف زدن نوزادشان ایراد می گیرند. این  ایرادها نه تنها کمکی به زود حرف زدن کودک نمی کند بلکه سبب کاهش اعتماد بنفس او  و درنتیجه کاهش تلاش برای حرف زدنش می شود.  خوب است بدانید که تلفظ اشتباه واژگان  تا چهار سالگی ،  نگران کننده نیست .  وقتی کودکتان کلمه ای را به اشتباه تلفظ می کند ، سعی کنید همان كلمه يا همان جمله را به شيوه درست براي او تكرار كنيد.

 

والدين و اطرافیان کودک نقش بسيار مهمی در زبان‌آموزي كودكان خود دارند. تحقيقات  نشان داده است كه كساني كه در دوران كودكي‌شان، بيش‌تر كتاب خوانده‌اند يا برايشان بيش‌تر كتاب خوانده شده يا زمان بيش‌تري را به گفت‌و‌گو با والدين خود گذرانده‌اند، از دانش زبان بيش‌تري بهره‌مند شده و دامنه لغت وسيع‌تري دارند. این تحقیقات به ما یادآوری می کنند که کنار گذاشتن کودک با تلویزیون و یا گوشی و تبلت کمکی به حرف زدن کودکتان نمی کنند.

 

 

ما قبلا در نوشته سن حرف زدن کودکان درباره سن حرف زدن کودکان صحبت کردیم . در آنحا گفتیم که اگر کودکتان متناسب با هم سالان خود حرف نمی زند زمان طلایی را از دست ندهید و سریعا به مطب گفتار درمانی و نزد آسیب شناسان گفتار و زبان ( گفتار درمانگر ) بروید.

آسیب شناس گفتار و زبان تنها متخصص برای آموزش حرف زدن به کودک می باشد. آنها بهترین شیوه ممکن را برای حرف زدن نوزاد و یا کودک شما فراهم می کنند.

گفتار درمانی کودکان می توانند بصورت مستقیم و یا غیر مستقیم دنبال شود. تنها متخصص برای درمان اختلالات گفتار و زبان و دیر حرف زدن گفتار درمانگر می باشد.

در نوشته فهرست مراکز گفتار درمانی  ما لیستی از بهترین مطب های گفتار درمانی جمع آوری کردیم که می توانید براساس شهر و تخصص مورد نظر خود مطب گفتار درمانی را به همراه آدرس و شماره تلفن پیدا کنید.

 

 

اینجا من خوندم فقط گفتن گفتار درمان من پسر بزرگم ۸ سالشه دیر حرف زد ژنتیکی دیر حرف میزنن کلی وقت و هزینه صرف گفتار درمانی کردیم کاملا بی فایده بود پسر دومم همین طوره اونو پیش گفتار درمانی نبردم خودم دارم باهاش کار میکنم
جالبه بدونید پسر اولم فقط تاخیر کلامی داشت که با صبر و حوصله و کار کردن خودم درست میشد رفت گفتار درمانی لکنت گرفت من کاملا بی اعتماد به گفتار درمانی هستم.

مطالب خوبی بود,حقیقتا والدین و بخصوص مادر یا پرستاری که دایم با اوست تاثیر زیادی در به زود حرف آمدن کودک و دامنه لغات او دارند.معتقدم بعد از به حرف اومدن کودک در گفت و گو با او از واژه های مترادف استفاده کنیم,و البته با لذت بسیار با او گفتمان داشته باشیم,بر خلاف بی حوصلگی بعضی بزرگترها, کودکان سرشار از انرژی و تشنه یادگیری هستند

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

چطور به بچم حرف زدن یاد بدم

نام *

ایمیل *

وب‌ سایت

دیدگاه

مجله توانبخشی و مشاوره هوش کالا با انتشار مقالات عمومی ، آگاهی عموم مردم و قشر سلامت  را از خدمات رشته های روانشناسی و مشاوره و همچنین رشته های توانبخشی ( فیزیوتراپی ، شنوایی شناسی ، کاردرمانی ، گفتار درمانی ، بینایی سنجی ، ارتوپد فنی ) بالا می برد.

این وب سایت مسئولیتی در قبال کیفیت مراکز معرفی شده ندارد. لذا قبل از مراجعه بررسی های لازم را به عمل آورید.

بایدها و نبایدهای بهداشت و سلامت بانوان


جلوگیری از ورود هوای آلوده به خانه!

 

هنگام حرف زدن با کودک به او نگاه کنید

 

چطور به بچم حرف زدن یاد بدم

 کودکان به طور ذاتی به صدای انسانها علاقه دارند، همچنین به طور طبیعی مایل هستند هنگامی که فرد دیگری صحبت می کند، به حرفهای او گوش داده و توجه کنند. شما هنوز هم می توانید از این تمایل ذاتی کودک خود، مثل همان وقتی که او کوچکتر بود، بهره ببرید.* چگونه می توانم به کودک خود کمک کنم تا حرف زدن را یاد بگیرد؟هر چقدر می توانید به صورت مستقیم با کودک خود صحبت کنید. سعی کنید بعضی وقتها، این صحبتها صرفا بین شما و او بوده و شخص ثالثی بین شما نباشد. اگر شما در حال حرف زدن یا کتاب با شعر خواندن برای او به همراه یکی از برادر یا خواهرهای بزرگترش باشید، نمی توانید لغات و اصطلاحات را به میزان مورد نیاز او تکرار کنید، یا برای او توضیح دهید؛ در واقع اگر شما با او تنها بودید، او می توانست خیلی بیشتر از این فرصت استفاده کند. هنگام حرف زدن، به او نگاه کنید؛ اجازه دهید صورت و حرکات صورت شما را ببیند.با تطبیق دادن حرفهای خود با کارهایی که انجام می دهید، این امکان را برای کودک فراهم کنید که معنای حرفهای شما را بهتر بفهمد. می توانید بگویید: «حالا پیراهنت را در می آورم»، و پیراهنش را دربیاورید؛ سپس بگویید: «حالا نوبت کفشهایت است»، و به سراغ کفشهایش بروید.

 

همچنین می توانید با تطبیق دادن حرفهای خود با حرکات مختلف صورت، احساسات خود را به صورت نمایشی به او نشان دهید. سن او به اندازه ای نیست که بتوانید او را دست بیندازید (و البته در هیچ سنی نباید این کار را بکنید). اگر او را به گرمی در آغوش بگیرید و بگویید: «عفریته شلخته بدریخت مامان کیه؟» او گیج خواهد شود! صورت شما، و در آغوش گرفتن او، احساس دیگری را به او منتقل می کند با این مضمون که «دختر خوشگل مامان کیه؟».

  

صحبت کردن با کودک ، مهم ترین گام در آموزش زبان به حساب می آید

 

به کودک کمک کنید تا معنای کلی حرفهای شما را بفهمد؛ و اگر او نمی تواند حرفها و کلمات شما را تک تک و به صورت دقیق متوجه شود، ایرادی ندارد. اگر در حال غذا پختن هستید، بشقابها را روی میز بچینید، با دست به او اشاره بکنید، و بگویید: “الآن وقت ناهار است”.

 

کودک می فهمد که ناهارش آمده شده و به زودی می تواند غذا را جلوی خودش و روی میز ناهارخوری ببیند! البته اگر شما با حرکات دست و نشان دادن بشقاب و غذا، او را راهنمایی نمی کردید، او ممکن بود معنای “الآن وقت ناهار است” را نفهمد. او معنای لغات را با تکرار آنها در موقعیت مناسب و درک لغات و کاربردشان، یاد می گیرد.او را در احساساتی همچون اشتیاق، هیجان و تاکید، مشارکت دهید. صحبت کردن در مورد جریان عشق یا در مورد گروهی از پرندگان نادر در آسمان، می تواند ابزار مفیدی برای جلب توجه کودک و انگیزه دادن به او باشد تا برای درک مفهوم حرفهای شما تلاش کند.

 

 

 

* چگونه می توانم به کودکم کمک کنم تا با دیگران، صحبت کند؟به کودک خود کمک کنید تا بفهمد که “حرف زدن” تنها وقتی معنا پیدا می کند که انسان با افراد دیگر حرف بزند. اگر شما با خودتان حرف بزنید و منتظر جواب دادن دیگران نباشید، یا حداقل کودک اینطور احساس کند؛ یا هنگامی که کودک یا یکی دیگر از اعضای خانواده با شما حرف می زند، به او جواب ندهید؛ او احساس خواهد کرد که کلمات و جملات، صداهایی بی معنا و کاملا به درد نخور هستند.سعی کنید برنامه های رادیو و تلویزیون به عنوان “صدای زمینه” دائمی هنگام مکالمات شما و فرزندتان نباشند. اگر می خواهید رادیو را زمانی که در آشپزخانه هستید و یا در تمام طول روز روشن بگذارید، فقط وقتی این کار را بکنید که رادیو در حال پخش موسیقی باشد. هنگامی که یک برنامه جدی در حال پخش است و یک، دو یا چند نفر در آن در حال صحبت کردن هستند، به دقت به حرفهای آنها گوش دهید. در ضمن، به کودک خود نشان دهید که شما معنای حرفهایی را که از رادیو پخش می شود (و کودک شما قادر به دیدن آنها نیست)، می فهمید.در این دوره، شما تقریبا به مترجم کودک خود تبدیل شده اید. شما خواهید دید که فهمیدن حرفهای کودک برای شما آسان تر از غریبه ها است؛ کودک شما هم می بیند که شما و دیگر افرادی را که ارتباط ویژه ای با او دارند، بهتر از غریبه ها درک می کند.* چگونه می توانم “راست” و “دروغ” را به کودک خود یاد بدهم؟کودک شما ممکن است کلمات جدید را یاد بگیرد و آنها را به درستی مورد استفاده قرار دهد، اما معنای ظریف و دقیقی را که بزرگترها از این کلمات برداشت می کنند، متوجه نشود. به عنوان مثال، او ممکن است معنای کلمه “قول” یا “تعهد” را نفهمد؛ اما با این حال به درستی از آن استفاده کند. اگر شما بگویید: «اجازه داری پنج دقیقه بیشتر بازی کنی، اگر قول بدهی بعد از آن مستقیم به اتاق خوابت بروی»، او ممکن است با شادی بگوید: «قول می دهم». با این حال، این کلمه برای او فقط این معنی را می دهد که می تواند پنج دقیقه دیگر هم بازی کند. پس از پنج دقیقه، او از شما می خواهد که پنج دقیقه دیگر هم بازی کند؛ و البته وقتی با کنایه و سرزنش به او می گویید: «اما تو قول دادی»، نمی تواند بفهمد که چرا مورد سرزنش واقع می شود.  

 

  به کودک خود کمک کنید تا حرف زدن را یاد بگیرد

 

همچنین، استفاده او از کلمات ممکن است همواره منطبق بر واقعیت نباشد. کودک شما ممکن است بتواند به راحتی صحبت کند، دیگران را متهم کند و یا حرفهای دیگران را رد و انکار کند، در حالی که معنای حرفهای خود را به طور دقیق نفهمد. او آنگونه که احساس می کند، حرف می زند. ممکن است در یک دعوا با خواهرش، زمین بخورد و پایش زخمی شود؛ بعد به سراغ شما بیاید و بگوید که خواهرش او را هُل داده است (در حالی که واقعیت ندارد). هرچند خواهرش زانوی او را زخم نکرده، اما احساسات او را اذیت کرده است؛ و کودک شما بر طبق احساسش حرفی را می زند که ممکن است از نگاه بزرگترها و در مقایسه با واقعیت، صحیح نباشد.با رشد سن او، شما می توانید ارزش قولهایی را که آگاهانه داده شوند و با دقت نیز رعایت شده و به آنها عمل شوند، به او نشان دهید؛ همچنین اهمیت راست گفتن و پرهیز از دروغ را نیز به او آموزش دهید. اما هنوز برای این کار خیلی زود است. با گفتن چیزها و مفاهیمی که کودک قادر به درک آنها نیست، او را گیج نکنید. او تمام تلاش خودش را می کند تا شما را خوشحال کند؛ اما اگر شما به این مقدار راضی نیستید و تواناییهای طبیعی یک کودک نمی تواند موجب خوشحالی شما شود، باید بدانید که او (شاید هرگز) نخواهد توانست شما را راضی کند!منبع:laplas.co

برای داشتن بچه های سالم تر بخوانید


راهنمای انتخاب و خرید محصولات زناشویی


سوتین های خوشگل و باکیفیت/تنوع رنگ عالی


سمعک وایرلس دار و ضدآب/خرید اقساط


انواع تاب متناسب با آناتومی بدن کودک


بهترین راه بهبود کیفیت هوا در خانه


هرگز ناامید نشوید!درمان زوج نابارور

دیگه غذات نمی سوزه! تايمر ديجيتال شعله ها

طرح فروش اقساط(بدون پیش پرداخت)لوازم خانگی


درمان اختلالات گفتاری کودکان

هرآنچه لازم است ازقرص های سقط جنین بدانید!


خرید دستگاه تصفیه آب با شرایط اقساطی


همین الان سفارش بده و داغ داغ تحویل بگیر


خرید لباس ژورنالی نوزاد با تخفیف یلدا


درمان گیاهی فشار خون بالا در بارداری

Makan Inc.| All Rights Reserved – © 2013 – 2021

آموزش صحبت کردن، فرآیندی است که از بدو تولد کودک و با تجربه استفاده از اصوات مختلف توسط کودک آغاز می ‎شود . معمولا تا 2 سالگی ، بیشتر کودکان واژگان زیادی آموخته و می ‎توانند کلمات را به منظور ابراز نیازهای خود بیان کنند . در این قسمت از نمناک به ارائه روند مناسب آموزش سخنوری به کودک و راه هایی برای تشویق او به ارتباط برقرار کردن خواهیم پرداخت .

در این مرحله کودک صدای شما را می ‎شنود و سعی در تکرار این اصوات دارد . شما می‎ توانید در انجام این کار به او کمک کنید :

برای کودک خود آواز بخوانید :

آواز خواندن برای کودک حتی از قبل از تولد نقش زیادی در عادت دادن گوش او به شنیدن صداهای مختلف دارد زیرا او حتی در داخل شکم شما نیز صدای تان را می‎شنود.

با کودک خود و یا در حضور او با سایر افراد اطرافتان صحبت کنید :

چطور به بچم حرف زدن یاد بدم

درست است که او معنی دقیق کلمات را درک نخواهد کرد اما با این حال شنیدن صدای شما و دیدن لبخندتان او را هیجان زده خواهد کرد و او همچنین از شنیدن و دیدن افراد دیگر نیز لذت خواهد برد .

محیطی ساکت و آرام برای فرزند خود ایجاد کنید :

نوزادان به بازی کردن و ایجاد سر و صداهای مختلف در محیطی عاری از هرگونه سر و صدای تلویزیون ، رادیو و یا ضبط نیازمندند .

در این دوره فرزند شما سعی در درک نحوه ارتباط های کلامی افراد با یکدیگر دارد . شما با انجام این کارها می‎ توانید به او در صحبت کردن کمک کنید :

کودک شما در این دوره سعی در ایجاد صداهای مختلف و بازی با اصوات گوناگون دارد . برخی از این کلمات عبارتند از “بابا” یا “دادا”. کودک با شنیدن صدای شاد شما لبخند زده و با شنیدن صدای عصبانی ، گریه می ‎کند و یا ناراضی به نظر خواهد رسید . در این مرحله شما با انجام این کار ها می‎ توانید به فرزند خود در درک بهتر کلمات کمک کنید (حتی اگر هنوز نتواند آن ها را به زبان بیاورد):

کودک شما در این دوره شروع به درک کلمات ساده خواهد کرد . اگر در حین انجام کاری به او بگویید “نه نه” ، متوقف شده و به شما خیره خواهد شد . اگر کسی از او بپرسد “مامان کجاست ؟”، او به دنبال شما خواهد گشت . او با اشاره و زبان بدن خود سعی در انتقال پیامی به شما خواهد داشت .

برای مثال وقتی به شما نگاه می‎ کند و دستان خود را بالا می ‎برد ، سعی در انتقال این پیام که می ‎خواهد بغلش کنید به شما خواهد داشت . شما می ‎توانید با تکان دادن دست خود به او بیاموزید که چگونه با شما خداحافظی کند .

نوزادان در این دوره شروع به استفاده از کلمات می‎ کنند . آن ها صحبت کردن را با استفاده کلمات ساده ای مانند “بابا” و یا “دَدَ” برای رفتن به گردش ، آغاز می ‎کنند . در این دوره بیشتر بچه ها توانایی استفاده از 1 یا 2 کلمه را دارند و بیش از 25 کلمه را درک می ‎کنند .

برای مثال اگر از او اسباب بازی بخواهید ، برای شما خواهد آورد . او می‎ تواند بدون استفاده از کلمات و تنها با استفاده از دستان خود و ادای برخی اصوات ، چیزی از شما بخواهد . شما با انجام کارهای زیر می ‎توانید به او در بیان کلماتی که توانایی تلفظ آن ها را ندارد کمک کنید :

کودک شما در این دوره از حرکات پیچیده تری برای ایجاد ارتباط با شما استفاده خواهد کرد و به تلاش خود در ساخت واژگان بیشتر ادامه خواهد داد . او ممکن است دست شما را بگیرد ، با شما به سمت قفسه کتاب برود و به یک کتاب اشاره کند تا با یکدیگر آن را بخوانید . شما با انجام کارهای زیر می ‎توانید به فرزندتان در برقراری ارتباط با خودتان کمک کنید :

کودک شما در این دوره قادر به دنبال کردن دستورالعمل ها بوده و می ‎تواند کلمات را در کنار هم قرار دهد مانند “ماشین برو” یا “آب بده” . او همچنین در این دوره شروع به انجام بازی هایی می‎ کند که باعث توسعه زبان گفتار او می ‎شوند. با انجام کارهای زیر می ‎توانید به تقویت مهارت های ارتباطی کودک خود کمک کنید:

مهارت های ارتباطی کودکتان از 2 تا 3 سالگی با تقویت لب های او توسعه پیدا خواهد کرد و او می‎ تواند کلمات بیشتری را برای ایجاد جملات ساده در کنار هم قرار دهد . برای مثال او می‎ تواند بگوید “مامان خداحافظ” .

او همچنین در این دوره قادر به پاسخگویی به سوالات ساده مانند “خرست کجاست ؟” نیز می ‎باشد . تا 36 ماه آینده فرزندتان توانایی پاسخگویی به برخی سوالات پیچیده تر مانند “وقتی گرسنه ای چه کاری انجام می ‎دی ؟” را کسب خواهد کرد . او در این دوره بازی های خیالی بیشتری انجام می دهد ، مانند رفتن به محل کار ، تعمیر ماشین اسباب بازی و مراقبت از عروسک ها.

شما در این دوره با انجام کارهای زیر، قادر به کمک به فرزندان در ساخت جملات پیچیده تر و کارهای مهم تر خواهید بود :



جستجو در سایت

دیر حرف زدن کودک،تاخیر در حرف زدن کودک،بچم حرف نمیزنه،علت دیر به حرف افتادن کودک،دلیل حرف نزدن کودک،دلایل تاخیر كلامی و زبانی

این نگرانی در بین والدین فرزندانی كه در صحبت كردن تاخیر دارند، ‌رایج است. اگر چه ممكن است والدین آهسته بودن رشد را در جنبه ‌های دیگری از فرزند خود نیز مشاهده كنند اما در مشورت با متخصصان تردید داشته و آن را به تاخیر می ‌اندازند. برخی حتی برای خود دلیل‌‌ هایی نیز می ‌آورند مثلا در خصوص دیر زبان باز كردن كودك خود می ‌گویند «او بزرگ ‌تر خواهد شد و مشكلش رفع می ‌شود» یا «او به كارهای فیزیكی بیشتر از صحبت كردن علاقه دارد.» دانستن این كه در صحبت كردن و مهارت‌ های كلامی چه چیز معمول و نرمال است و چه چیز نیست، ‌می‌ تواند به شما كمك كند كه بدانید كودكتان واقعا نیاز به كمك دارد یا خیر.

خصوصیات یك كودك با توانایی گفتار سالم و بدون تاخیر: در یافتن مشكل فرزندتان در توانایی ایجاد ارتباط و اطمینان پیدا كردن از نیاز او به توجهات و درمان ‌های خاص پزشكی، حائز اهمیت و البته كمی سخت است. البته می‌ توان با دانستن قوانین كلی در مورد خصوصیات یك كودک سالم و مقایسه فرزند خود با این خصوصیات تا حدودی به مشكل او پی برد.

چطور به بچم حرف زدن یاد بدم

 

 

كودكان در این سن باید بتوانند نشانه‌ هایی را از خود بروز بدهند كه نشان ‌دهنده استفاده از صداها برای ایجاد ارتباط با محیط اطراف باشد. اولین مراحل پیشرفت گفتاری، ایجاد صداهای نامفهوم توسط كودک است. همین‌ طور كه كودک بزرگ ‌تر می ‌شود (حدود 9 ماهگی)‌ او شروع ردیف كردن صداها می ‌كند و سعی دارد تا آواهای مختلف را به هم پیوند بدهد و كلماتی مثل «ماما» و «بابا» را (بدون این‌كه واقعا معنای دقیق این كلمات را بداند)‌ بیان كند.

قبل از 12 ماهگی،‌ كودك باید به صداها هم توجه نشان دهد. كودكانی كه نسبت به صداها عكس‌العمل نشان نمی‌ دهند ممكن است دچار مشكلات شنوایی باشند.

 

كودكان در این سنین باید محدوده وسیعی از اصوات كلامی را به كار ببرند و حداقل یک یا چند كلمه صحیح را بیان كنند (نه فقط «ماما» و «بابا»)‌. كلماتی مثل «توپ» از كلمات ابتدایی‌ است كه كودك قادر به گفتن آن است. فرزند شما باید همچنین قادر به فهم و انجام دستورات باشد (مثلا «لطفا آن اسباب ‌بازی را به من بده.»)‌

 

 

كودک باید تا 18 ماهگی دامنه لغاتی در حد 20 كلمه داشته باشد و تا 2 سالگی قادر باشد حدود 50 كلمه یا بیشتر را بیان كند؛ به كودک باید یاد داده شود كه دو كلمه را با هم تركیب كند مثل «بابا رفت.» یك كودك 2 ساله قادر به انجام دستورات دو قسمتی می‌باشد (مثلا لطفا عروسكت را بردار و لیوانت را به من بده.)‌

 

در این سن،‌ والدین اغلب شاهد یک تحول اساسی در صحبت كردن كودک خود هستند. دامنه لغات كودک شما به یكباره افزایش می ‌یابد و او می ‌تواند 3 كلمه یا بیشتر را با هم تركیب كرده و جمله بسازد.

درک كودک نیز در این سنین افزایش می ‌یابد. تا سن 3 سالگی كودک شروع به فهم این مطلب می‌ كند كه «آن را روی میز قرار بده» یا «آن را زیر تخت بگذار» چه تفاوتی با هم دارند. در این دوران كودک شما همچنین باید شروع به تشخیص رنگ‌ ها و درک صفت‌ ها كند (مثل «بزرگ» در مقابل «كوچك»)‌.

 

اغلب «گفتار» و «زبان» با هم اشتباه می ‌شوند اما یک فرق اساسی بین آن دو وجود دارد: «گفتار» بیان كلامی زبان است و شامل تلفظ شمرده كلمات می ‌شود. اما «زبان» وسیع ‌تر است و به كل سیستم بیان و دریافت اطلاعات به روشی قابل فهم، مربوط می‌ شود. زبان چیزی است كه طی یک ارتباط، فهمیده و فهمانده می ‌شود؛ به صورت كلامی، غیر كلامی یا نوشتاری.

اگر چه مشكلات در گفتار و زبان با هم متفاوت است،‌ اما این دو اغلب با هم همپوشانی دارند. كودكی كه مشكلات زبانی و تكلمی دارد شاید قادر به تلفظ صحیح كلمات باشد اما نتواند بیش از دو تای آنها را در كنار هم بیاورد. در مورد كودک دیگر ممكن است فهم گفتارش سخت باشد اما او قادر به استفاده از لغات و اصطلاحات برای بیان نظراتش باشد و دیگری ممكن است بتواند خوب صحبت كند اما در انجام دستورات و فهم آنها مشكل داشته باشد.

 

 

اگر شما در مورد گفتار و تكلم كودک خود نگران هستید، در اینجا به چند نكته اشاره شده كه با توجه به‌ آنها می ‌توانید در خصوص مشكل داشتن فرزندتان مشكوک شوید:

باید نسبت به كودكی كه به صداها پاسخ نمی ‌دهد یا نمی ‌تواند با در‌ آوردن صدا، منظور خود را برساند، دقیق باشید. بین 12 تا 24 ماهگی اگر در كودكتان موارد زیر را می ‌بینید آن را پشت گوش نینداخته و پیگیر باشید:

‌ استفاده نكردن از اشاره و ادا مثل تكان دادن دست در هنگام خداحافظی تا 12 ماهگی.

* استفاده از ایماء و اشاره در ارتباطات به جای به كارگیری كلمات تا 18 ماهگی.

* داشتن مشكل در تقلید صدا تا 18 ماهگی.

* داشتن مشكل در فهم درخواست ‌های كلامی ساده و انجام آنها.

قبل از 12 ماهگی،‌ كودک باید به صداها هم توجه نشان دهد كودكانی كه نسبت به صداها عكس ‌العمل نشان نمی ‌دهند ممكن است دچار مشكلات شنوایی باشند.

 

اگر كودک بزرگ‌ تر از 2 سال مشكلات زیر را داشت، حتما او را توسط متخصص مورد سنجش و بررسی قرار دهید:

* اگر او فقط می‌ تواند كلمات و عكس ‌العمل ‌ها را تقلید كند و خود قادر به تولید كلمات یا اصطلاحات به طور خود آگاهانه نیست.

* اگر فقط قادر به بیان صداها و كلمات خاصی كه تكرار می ‌شوند می‌ باشد و نمی ‌تواند از گفتار برای ارتباط بیشتر استفاده كند.

* نمی ‌تواند دستورات ساده را بفهمد و اجرا كند.

* اگر تن صدای نا متعارفی دارد (مثلا صدای خشن و گوشخراش یا صدای تو دماغی دارد)‌.

* اگر گفتار كودک نسبت به سنش، قابل فهم نباشد. والدین باید حدود نیمی از گفتار كودک خود را در 2 سالگی متوجه شوند و در 3 سالگی حدود سه چهارم آن را بفهمند. تا 4 سالگی كلام كودک باید تقریبا به طور كامل فهمیده شود حتی به وسیله افرادی كه او را نمی ‌شناسند.

 

دلایل تاخیر كلامی و زبانی: عوامل زیادی می‌ تواند باعث تاخیر كلامی و زبانی كودك شود. مثلا یكی از آن عوامل،‌ معیوب بودن سیستم تكلم كودک مثل مشكل در زبان یا سقف دهانش است. تا خوردن زیر زبان می‌ تواند حركت زبان را در تولید كلام، محدود كند.

بیشتر كودكانی كه تاخیر كلامی دارند ممكن است مشكلاتی در مغز داشته باشند به طوری كه ارتباط كافی در مغز برای ایجاد و تولید كلام وجود نداشته باشد. این نوع كودكان با مشكل در استفاده از لب ‌ها، زبان و فک برای تولید آوا مواجه هستند.

مشكلات گفتاری می ‌تواند تنها مشكل حاصله باشد یا شاید با مشكلات دیگری مثل مشكل در بلع هم همراه باشد. تاخیر در گفتار همچنین می ‌تواند نشان دهنده یک تاخیر كلی در همه زمینه ‌های رشد كودک باشد.

چطور به بچم حرف زدن یاد بدم

مشكلات شنیداری نیز معمولا به تاخیر در سخن گفتن ارتباط دارد. پس اگر كودكی دچار مشكل گفتاری است حتما باید از نظر شنیداری آزمایش شود. چنین كودكانی احتمالا در فهم، تقلید و گفتار مشكل دارند.

عفونت گوش،‌ خصوصا عفونت ‌های مزمن می ‌تواند روی قدرت شنیداری تاثیر بگذارد. باید به عفونت ‌های ساده ‌گوش (كه می ‌تواند یك تهدید باشد)‌ اهمیت داد اگر چه شاید تاثیری روی گفتار نداشته باشد.

 

اگر خودتان یا پزشک كودكتان در خصوص مشكل ‌دار بودن كودک مشكوک شدید، یک آزمایش و بررسی مقدماتی توسط متخصص گفتار درمانی، بسیار ضروری است.

متخصص گفتار درمانی، ابتدا به مهارت‌ های كلامی و زبانی كودک توجه كرده و آن را با توجه به جنبه ‌های دیگر رشد كودک بررسی می ‌كند. او تست ‌های استانداردی را انجام می‌ دهد و به دنبال نكته بر جسته ‌ای در خصوص پیشرفت گفتاری و زبانی كودک می ‌گردد. او بررسی می‌كند كه كودک چقدر می ‌فهمد، چه می ‌تواند بگوید، آیا كودک سعی در برقراری ارتباط به روش ‌های دیگر مثل اشاره كردن و تكان دادن سر و غیره به جای گفتار دارد، او وضوح كلام كودک را بررسی می‌ كند، وضعیت دهان او (زبان، دهان و سقف آن) و عملكرد بخش‌ های مختلف دهان برای صحبت كردن و حتی غذا خوردن و بلع را مورد بررسی دقیق قرار می ‌دهد.

اگر او تشخیص داد كه كودكتان نیاز به درمان دارد، نقش شما در این زمینه بسیار حیاتی است. او به شما می ‌آموزد كه چگونه در خانه با كودک خود تمرین كنید تا مهارت ‌های گفتاری او را بهبود ببخشید.

 

مانند بسیاری چیزهای دیگر، پیشرفت در گفتار نیز مخلوطی از طبیعت و ذات كودک و آموخته‌ ها و تربیت او است. ژنتیک می ‌تواند در این میان موثر باشد و هوش و استعداد كودک در یادگیری گفتار به او كمک كند اما به هر حال محیط اطراف هم بسیار تاثیرگذار است و نحوه تربیت كودک در توانمندی‌ های او نقش مهمی ایفا می ‌كند. وقتی در گفتار، زبان، شنوایی یا در رشد كودک مشكلاتی وجود داشته باشد، مداخله سریع والدین كودک می‌ تواند به او كمک كند. وقتی شما فهم بهتری از دلیل حرف نزدن كودک خود داشته باشید، می ‌توانید راه ‌هایی را برای بهبود رشد گفتاری او یاد بگیرید. در اینجا چند نكته كلی كه در این زمینه می‌ توانید در منزل به كار برده و توسط آن به رشد گفتاری فرزندتان كمک كنید، آورده شده است:

زمان زیادی را به برقراری ارتباط با كودكتان اختصاص دهید حتی در دوران نوزادی او. با او حرف بزنید، برایش شعر بخوانید و او را تشویق كنید تا صداها و اشارات را تقلید كند.

برای كودک خود كتاب بخوانید. این كار را از 6 ماهگی یا حتی زودتر آغاز كنید. حتما لازم نیست كه همه كتاب را برای او بخوانید، كتاب‌ هایی كه مناسب سن اوست و دارای تصاویری است كه او را تشویق به تماشای آنها می‌ كند تهیه كنید. كم‌ كم سعی كنید به تصاویر اشاره كنید و نام آنها را بیان كرده و او را به این كار تشویق كنید. سپس می ‌توانید به صورت شعر وار برای او كتاب بخوانید.

از موقعیت ‌های روزانه برای تقویت گفتار كودک استفاده كنید. به عبارت دیگر با او در طی روز صحبت كنید. مثلا اسم میوه ‌ها را در مغازه میوه فروشی به او بگویید، به او توضیح دهید كه در حین درست كردن غذا یا تمیز كردن خانه چه می‌ كنید، به اشیاء منزل اشاره كنید و در حین رانندگی نظر او را به صداهای اطراف خود جلب كنید. از او سوالاتی بپرسید و پاسخ‌ های او را تصدیق كنید (حتی اگر فهم آنها سخت باشد.) منظور خود را به صورت ساده بیان كنید اما هرگز از «كلام بچگانه» استفاده نكنید و سعی نداشته باشید تا با لحن یک كودک صحبت كنید. هر چه زودتر به مشكلات گفتاری كودک خود پی ببرید، بهتر می‌توانید او را درمان كنید. شما در قبال فرزند خود مسوول هستید. با كمک گرفتن بموقع از متخصص و وقت گذاشتن، كودک شما در آینده قادر به برقراری ارتباط مناسب با شما و دنیای اطراف خواهد بود.

منبع: روزنامه جام جم

 

اهمیت رشد حرکتی کودکان

نحوه جلوگیری از خبرچینی کودک

رفتار با کودک بد غذا

 



بخش مشاوره و پرسش و پاسخ

شناسه کاربری 

رمز عبور             


  

عضویت در سایت


دسته بندی مطالب

مطالب روابط جنسی و زناشویی

مطالب دوران قبل از ازدواج

مطالب پزشکی و سلامت

مطالب تربیت فرزندان

مطالب احکام شرعی

مطالب روانشناسی

مطالب اجتماعی

مطالب صوتی

ویدئو

خدمات عمومی


 


 افراد آنلاین :


16976


بازدید امروز:


40758


بازدید دیروز:


232522138


آمار کل:

مشاوره
ازدواج و مشاوره زناشویی تنظیم خانواده ،کلیه حقوق مادی و
معنوی مروبط به مطالب اختصاصی ثبت شده و ترجمه شده در این
سایت برای پایگاه اطلاع رسانی تنظیم خانواده محفوظ است.

در تماشا وارد شوید تا به ویدیو‌ها و کانال‌های
مد نظر خود دسترسی پیدا کنید

مرورگر شما قادر به پخش ویدیو نمی باشد.

چطور به کودک تان حرف زدن یاد بدهید

اگر میخواهید کلمه های خاصی رو به بچه تون یاد بدید, بهتراست آن را نشان بدهید, مثلا یه بطری را در دست بگیرید و بگید بطری .

برای ارسال دیدگاه لطفا وارد حساب کاربری خود شوید.

سبد خرید شما خالی است.

برای کودکان، رشد و تکامل توانایی های گفتاری، تأثیر عمیقی بر سایر جنبه های رشد و تکامل دارد؛ مثلاً کودکی که توانایی های تکلمی اش بهتر است، در زمینه ارتباط با همسالان و پیشرفت تحصیلی معمولاً موفق تر است. اما این توانایی، چگونه توسعه می یابد و کی باید برای درمان اختلالات آن اقدام کرد؟در زمان تولد کودک از طریق گریه صدا ایجاد می کند. سپس کودک از طریق قان و قون کردن که به خصوص نسبت به مادر انجام می شود و غیر از گریه صداهای دیگر درمی آورد و گریه کودک اختصاصی تر می شود. مثلاً برای گرسنگی صدای گریه متفاوتی دارد و مادران هوشیار می توانند بین گریه های مختلف کودک افتراق یکی شوند. کودک در ۶ تا ۱۱ ماهگی به مرحله زبانی وارد می شود، به طور انتخابی و ارادی به صداها گوش می دهد و اسم خودش را، داغ، جیز و نه را تشخیص می دهد. در ۱۲ تا ۱۸ ماهگی شروع به گفتن اولین کلمات می کند. سن متوسط گفتن اولین کلمه ۱۱ ماهگی است. در حالی که تا یک و نیم سالگی، کودک حدود ۱۸ کلمه را می تواند بیان کند، در همین زمان حدود ۱۵۰ کلمه را می فهمد. در ۲ سالگی بیش از ۲۰۰ لغت بلد است و در سه سالگی بیش از ۸۰۰ لغت را می تواند بگوید. ولی همیشه تعداد کلماتی که کودک درک می کند، بیشتر از کلماتی است که می تواند ادا کند. با نزدیک شدن به ۲ سالگی ضمایر را می فهمد (من، مال من،…) شروع به درک جملات پیچیده تر می کند و از عبارات دو کلمه ای استفاده می کند. کودک در ۳ سالگی ۳۵۰۰ لغت را می داند و در ۴ سالگی بیش از ۵۰۰۰ لغت.

دختران زودتر به حرف نمی افتند

این بارو صحیحی نیست که دختران زودتر از پسران به حرف می افتند ولی یک سری از اختلالات زبانی وگفتاری در پسران بیشتر از دختران است. مثل اختلال در تلفظ، لکنت زبان، مشکلات زبانی خاص و بیماری هایی که در زبان و تکلم مشکل ایجاد می کند و این موضوع ممکن است باعث شود ما مشکلات زبانی و تکلمی را در پسران بیشتر ببینیم.

چطور به بچم حرف زدن یاد بدم

نقش ژنتیک در تکلم کودکان

ژنتیک و توراث در ایجاد یک سری مشکلات گفتاری نقش دارد؛ مثل لکنت زبان یا اختلال بیان. مسلماً کودکانی که اختلال بیان دارند، دیرتر از سایر بچه ها شروع به حرف زدن می کنند. از نقش خانواده هم نباید غافل شد. شلوغی و عوامل محیطی و پرجمعیت بودن خانواده هم در به حرف افتادن کودک نقش مهمی دارد. کودکانی که مورد بدرفتاری و اذیت و آزار قرار می گیرند و یا مورد غفلت واقع می شوند، ممکن است مهارت های کلامی پایین تری نسبت به همسالان خود داشته باشند. تحقیقات نشان می دهند کودکانی که والدینشان در دوره خردسالی، زیاد با آنها صحب می کنند، بهره هوشی بیشتر دارند. همچنین دامنه لغات آنها نیز وسیع تر از کودکانی است که کمتر با اطرافیان خود صحبت می کرده اند. پس از زایمان، هنگامی که به کودک شیر می دهید، پوشک او را عوض می کنید و یا او را به حمام می برید، با او صحبت کنید. در پنج ماهگی، ممکن است متوجه شوید که او با اشتیاق به حرکت لب ها و دهان شما نگاه می کند. به صحبت کردن ادامه دهید.

کی باید رفت دکتر؟

کودکان که مشکل شنوایی داشته باشند، توانایی تولید صداهای ساده را نیز از حدود شش ماهگی رها می کنند. در صورتی که نوزاد شما هیچ صدایی از خودش در نمی آورد (یا حتی تلاشی هم برای تولید صدا نمی کند)، یا با شما ارتباط چشمی برقرار نمی کند یا اگر کودک شما تا پانزده ماهگی هیچ کلمه ای بر زبان نیارود، یا شما هنوز هم قادر نیستی که حتی یک کلمه از حرف های او را بفهمید، در این مورد با پزشک خود صحب کنید و اگر در سه سالگی، هنوز هم کودک شما حروف بی صدای انتهای کلمات را تلفط نمی کند (مثلاً به جای «خوب»، می گوید: «خو»)، یا به جای یک صدا یا هجا، از صداهای دیگر استفاده می کند (مثلاً به جای «مار» یا «موش» می گوید: «بار» یا «دوش»)، ممکن است به مشکل شنوایی با گفتاری مبتلا باشد.

شایع ترین مشکلات تکلمی کودکان

اختلال در تلفظ، شایع ترین مشکل ارتباطی است که در آن، تولید صداهای تکلمی با سطح رشدی و تکامل کوک متناسب نیست.، تلفط کودک شمرده و صحیح نیست و صحبت کودک قابل فهم نیست و به اصطلاح کودک عروسکی صحبت می کند. کودک ممکن است نوک زبانی صحبت کند یا بعضی از حروف و صداها را حذف کند (مثلاً به جای کلمه عروسک می گوید عوسک، یا به جای نادر می گوید نار، یا شیرینی را شیینی تلفظ کند) یا ممکن است حرفی را جایگزین حرف دیگر کند (مثلاً به جای گربه بگوید دربه). این بیماری معمولاً در ۴ سالگی شروع می شود، زمانی که انتظار می رود تکلم کودک قابل فهم باشد. در مورد بچه های زیر ۳ سال زمانی تشخیص این اختلال گذاشته می شود که تکلم حتی برای اعضای خانواه نیز غیر قابل فهم باشد. این بیماری در پسران شایع تر از دختران است. گروهی از کودکان هستند که درک خوبی از زبان دارند اما برای استفاده از آن در گفتگو، مکالمه و برقراری ارتباط مشکل دارند. این کودکان معمولاً دیر شروع به صحبت می کنند. تا ۲ سالگی اولین کلمات خود را نمی گویند و زمانی هم که شروع به صحبت می کنند، کملات جدید را به آهستگی و کندی وارد ذخایر لغات خود می کنند. این کودکان خطاهای زیادی در دستور زبان و گرامر دارند مثل نقص در به کار بردن افعال و ضمایر، حذف ضمیر، حذف فعل کمکی و… ممکن است جمله ای که کودک به کار می گیرد از نظر قواعد دستوری به هم ریخته و بی نظم باشد (مثلاً به جای آنکه بگوید: بابا ماشین دارد، می گوید: ماشین بابا دارد) ممکن است هنگام یافتن کلمه مناسب، کلمه ناصحیحی را انتخاب کند که ارتباطی با آن کلمه دارد (مثلاً به جای صندلی بگوید میز) یا عملکرد آن را توصیف کند (به جای صندلی بگوید چیزی که روی آن می نشینیم). این کودکان از کلمات کلی و مبهم (مثل: چیز، چیزه) زیاد استفاده می کنند یا ممکن است کلمه خودساخته خود را به کار گیرند.

منبع:روزنامه سلامت – ش ۲۲۹ /س

پسر ۱۶ ماهه ام از سن ۱۳ ماهگی آب و سن ۱۶ ماهگی آخ رو میگه و چیز دیگه ای نمیگه. صدا زیاد تولید میکنه براش از دوران جنینی کتاب میخونیم الانم خیلی علاقه داره میتونه سگ گربه یا هر چیزی از کتاب رو بپرسیم نشون بره لوازم خونه اعضای خانواده رو متوجه میشه و نشون میده توجه کامل به حرفهامون داره و هر چی بگه انجام میده مثلا توپ زردتو بیار
از نظر شنوایی چک شده مشکلی نداره
محیط خونه و خانواده بسیار خلوت هستش
مشکل از همین خلوتی هست یا مورد گفتار درمانی داره؟
ممنون

در پاسخ به محدثه
با سلام
می تونیم فرصت بیشتری بدهیم چون فرمودین درک و واکنش هایش طبیعی هست. محیط کودک را از لحاظ گفتاری یعنی صحبت با کودک غنی تر کنید…

سلام دخترمن ۳سال و دوماهه هست فقط کلمه میگه و تحت تاثیر زبان دوم هم بوده ودر کلماتش بکار میبره و جمله نمیتونه بگه صدای حیوانات و میوه ها رو میشناسه ازش میپرسم سیب رو نشون بده انجام میده و ۴جلسه هم گفتار درمانی بردمش در ۳جلسه اول ارتباط برقرار نکرد ولی جلسه آخر بهتر بود خیلی کم رو هست اگر یک کلمه رو یاد بگیره تا چند روز تکرار نمیکنه

در پاسخ به السا
با سلام
برای کم رویی و مسایل روانشناختی با یک روانشناس در ارتباط باشین و برای گفتارش جلسات گفتاردرمانی را ادامه دهید

سلام خسته نباشید. من پسرم ۳سالشه. زیاد خوب نمیتونه حرف بزنه. کلمه کلمه حرف میزنه اما بیشتر وقتها غیر مفهومه. هر عکسی که نشونس میدیم و اسمشو میگم خیلی خوب تکرار میکنه. ودر محیط اطراف هم چیزهایی که بهش معرفی میکنیم رو ازش میخواهیم تکرار کنه تکرار میکنه. خیلی دلنگرانیم. و نمیدونیم چ کار کنیم و این که ممکنه این قضیه ارثی با‌شه. چون انگار همسرم هم دیر به صحبت کردن افتاده بوده. و چند بار خواستیم ببریم گفتار درمانی همه میگن خوب میشه مشگل ندارم موندم چ کار کنم . ممنونم

در پاسخ به محمد کرمانشاهی
نیاز هست که گفتار کودکتان مورد سنجش یک گفتاردرمانگر قرار بگیرد.

سلام خسته نباشید پسر ۱۵ ماه دارد در هشت ماهگی کلمه اب را یکدفعه گفت در ماه های بعد هم به ترتیب بابا ددبه به رو گاهی اوقات میگفت ولی الان در این سن هیچ کلمه یا حرفی نمیزند حتی ماما بابا ولی همه چیز رو متوجه میشه خیلی از خودش صدا در میاره ولی نامفهوم با اشاره کاراشو بهمون میفهمونه ولی اصلا حرف نمیزنه به اهنگ وشعر خیلی علاقه داره ما ورزش میکنیم با ما ورزش میکنه مثل خودمون انجام میده گوشی رو برمیداره صحبت میکنه نامفهوم مثل ا،ل،دا،دای،همه چیز رو کامل میفهمه ولی فقط حرف نمیزنه هوش بالایی داره کامل هم میشنوه با داد زدن یا اواهای نامفهوم میاد چیزی به ما بگه همین ولی حواسش نباشه در هال بازی با وسایلا یکدفعه میگه بابا ودائی به به اب ولی نگاهش میکنیم دیگه حرف نمیزنه این کارا رم بعضی موقع ها انجام میده نه همیشه بردم بهداشت دکتر معاینه کرد گفت مشکلی نداره وهر دفله کا ازمون میگیره همه چی از نظر حرکتی وبقیه خوبه غیر حرف زدن با خواهرش خیلی ارتباط برقرارمیکنه وبچه های کوچولو وبازی کردن رو دوست داره میگیم نی نی روببین یا بازی کن عکسل العملش اینه بقلش میکنه میخنده دقت بالای هم داره میخواستم ببینم علت حرف نزدنش چی هست

در پاسخ به آرسام جعفری
با سلام
به نظر می رسد که ما می توانیم فرصت بیشتری به کودک بدهیم با در نظر گرفتن اینکه سایر مسایلش طبیعی هست

سلام منم یه پسر دو سال و ۸ماهه دارم دقیقا مثل پسر شما همه چیز رو متوجه هست و میفهمه ولی حرف نمیزنه یعنی حرف زدنش محدوده حتی نان ه نمیگه هیچ وقت تا الان نگفته گشنمه ولی اب و بابا و ماما و دد و نانا وپا و پر و پیش میگه سه تا کلمه اخری رو تازه گیا بهش یاد دادیم گفتار درمان بردیمش میگه باید بمباران حرف زدنش کنید ولی میفهمه که ما میخواهیم بهش اموزش بدیم بهش بر میخوره و همکاری نمیکنه خیلی خیلی محدود تو یه هفته ده روز کلمه یاد گرفته بیب رو میگه ولی ماشین رو نمیتونه با اشاره به ما میفهمونه کفش رو نمیتونه بگه با پا اشاره میکنه البته پسر من در سن یه سالگی ه تشنج کرده البته متخصص مغز و اعصاب بردیمش گفتند مشکلی شکر خدا پیدا نکرده خیلی سختمه که حرف نمیزنه اخه دوتا بچه اولم این مشکل رو نداشتن البتهدوتا بچه های اولم دختر بودندفامیل طبابت غذاهای گرم کردند ولی دیگه نمیدونم چکاری انجام بدمچون شنوایی عالی داری و همه چیزم میفهمه و درک میکنه ولی نمیتونه حرف بزنه ممنون میشم راهنمایی کنید

باسلام و احترام،
دخترمن دچار اختلال کروموزومی است در واقع دچار بیماری تترازومی ۱۸ می باشد. که مشکل اصلی اش در حال حاضر صحبت نکردن است. از ۲ سالگی کلاس های گفتاردرمانی رو شروع کردیم برایش.الان ۴ سالش تمام شده و متاسفانه هنوز حرف نمی زنه. با توجه به جستجوهایی که در سایت های خارجی انجام دادم کسانی که دچار این بیماری نادر هستند با گفتار درمانی باید حرف بزنند.
الان سوال اصلی من این است که دخترم که تا کنون حرف نمی زند و ارتباط کلامی ندارد با ما چه مشکلاتی ممکن است از لحاظ روانی برایش پیش آید و من به عنوان مادر برایش چه کاری باید انجام دهم؟؟؟
باتشکر از شما

در پاسخ به مهرنوش
با سلام
نیاز است که شرایط ویژه کودکتان دقیقا بررسی شود و راه های ارتباطی ای که برقرار می کند تا بتوان نظر دقیق‌تری داد

سلام و وقت بخیر.پسر دو ساله ام بر اثر آبسه ای که در پهلوی چپش ایجاد شده بود طی دو روز، ۳ بار راهی اتاق عمل شد.قبل از این ماجرا در حد چند کلمه رو می گفت و وقتی با گوشی تلفن صحبت میکردم گوشی رو میگرفت و با زبون خودش صحبت میکرد. اما الان ۵۰ روزه که جریان اتاق عملش میگذره هیچ کلمه ای رو ادا نمیکنه و توجهش کمتر شده. فقط صدای خنده و گریه پسرم رو میشنویم.راهنمایی کنین لطفا

در پاسخ به وحید
با سلام
نیاز هست که کودکتان حتما تحت نظر یک روانشناس و در ادامه گفتاردرمانگر باشد

سلام پسر من دوسال و سه ماهشه ولی اصلا هیچ حرفی نمیزنه حتی کلمه هم نمیگه فقط از هشت ماهگی بابا رو یاد گرفته فقط وفقط همونو میگه.خیلی ناراحتم .دخترم از هشت ماهگی خیلی کلمات مختلف میگفت ولی پسرم اصلا سعی نمی کنه حرف بزنه .وقتی با دخترم مقایسه میکنم میبینم خیلی خیلی تو کارایی که میکنه باهوشه.همه چیزایی که از ما میخواد شبیه آدمای لال بهمون متوجه میکنه. اصلا مشکل شنوایی نداره چون عکسالعمل خیلی سریع تو صدا ها داره ولی هیچ کلمه ای نمیگه هیچ جز بابا

در پاسخ به الهه مرتضایی
با سلام
نیاز هست که کودک شما تحت نظر یک گفتاردرمانگر بررسی دقیقی شود

سلام. پسرمن سه سال و چهار ماهش است ولی هنوز خوب کلمات را تلفظ نمیکند .حرف میزنه ولی به سختی میشه منظورش را فهمید و خودش هم گاهی از این موضوع عصبانی میشود.البته دیر هم شروع به حرف زدن کرد. خواهرش ۲ سال از اون بزرگتره وتقریبا از یک سالگی حرف می زد. لطفا راهنمایی بفرمایید چه باید بکنم.

در پاسخ به پارسی
با سلام
حتما نیاز هست که زیر نظر متخصص گفتاردرمانی بررسی بیشتری انجام بدین

سلام
پسر ۲۲ ماهه دارم خیلی شیطون و باهوشه ، هر حرفی و که میزنم متوجه میشه و انجام میده،ولی صحبت نمیکنه ،کلمه هم نمیگه، خیلی محدود مثلا جیز و جوجو رو میگه شوشو و هر از گاهی خیلی معدود ماما میگه، مشکل شنوایی نداره چون خیلی سریع عکس العمل به صدارو داره
من از ۳ ماهگی بداش کارتون های زبان خارجی پخش کردم برای دوزبانه شدنش والان هم که ۲۲ ماهشه خیلی این کارتون هارو دوست داره طوری که کارتون فارسی میذارم اعتراض میکنه، این کارتون ها میتونه مزید بر علت باشه و موجب تاخیر حرف زدنش بشه؟
و ازتون کمک میخاستم که چیکار باید بکنم؟
ممنونم ازتون

در پاسخ به Zahra
با سلام
یادگیری دو زبان ممکن تاخیرهای بی مشکلی ایجاد کنه ولی این صرفا فرض ما هست. چون اینطور که نوشتین درکش خوب است خیالمان راحتتر است ولی باز هم بهتره با یک متخصص گفتاردرمانی یک مشورتی داشته باشین

سلام و درود ب شما درود ب همتتون برای پاسخ ب مشکلات والدین
پسر من تازه وارد سه سالگی شده خوب حرف نمیزنه دایره کلمات ش رو نشمردم ببینم چقدر بلد کلمات تکراری بیان می کنه زیاد تو حرفا کلمه های تکراری میگه اما منظورش رو ب سختی می تونیم بفهمیم یکمی تو رشد ش تاخیر داشت دیر وزن گرفت و دندان دیر درآورده حتی الانم دندان هاش درنیاورده الان با این اوضاع مریضی مهد کودک نمی ره بیشتر خودم و مادرش نگهداری میکنیم
چطوری می تونم کمک ش کنم باهاش تمرین کنم ؟ ی جلسه بردمش گفتار درمانی مشورت خوبی ندیدم” متاسفانه محیط جالب نبود خودم ب شخصه چگونه می تونم باهاش کار کنم؟ ممنون از پاسخ تون خواهشا با ایمیل پاسخ دهید” خدا اجرتون بده”

در پاسخ به سهراب
با سلام
کودک شما حتما نیاز به ارزیابی دقیقی دارد و یادتون باشه اگر مثلاً یک گفتار درمانگر بردیم و راضی نبودیم، نباید هرگز صورت مسیله پاک شود ، کودکان در سه سال اول زندگی خصوصا دوران رشدی فوق العاده مهمی را طی می کنند و هر گونه تاخیر از دست دادن این زمان طلایی هستند. حتما ابتدا پیش یک روانپزشک کودک و در ادامه گفتار درمانگر و احیانا کاردرمانگر کودک نیاز به بررسی دارد

سلام پسر ۲سال و ۲ماه دارم فقط ۲۵و ۲۶ تا کلمه میگوید ولی قشنگ منظور خودشو میرسونه مثلا بگم در بابا رو باز کن درو باز میکنه یا بگم دستمال بیار میاره یا لباستو بپوش آیا باید به پزشک گفتار درمانی مراجعه کنم یا صبر کنم فعلا

در پاسخ به lotfi
با سلام
در این سن ما معمولا بالای ۵۰ کلمه از کودک انتظار داریم ولی با توجه به اینکه درک خوبی دارد خیالمان راحتتر است ولی به هر حال برای کودکان زیر سه سال ما کمی باید وسواس گونه به موضوعات نگاه کنیم چون مرحله رشدی مهمی است برای مغز. پیشنهاد من این است که یک جلسه با یک گفتار درمانگر هم مشورت کنید…

با سلام با تشکر از راهنمایتان
احتراما به عر ض می رسانم دختر چهار ساله ای دارم که فقط کلمات را میگوید و کلمات را هم بعضی وقتها ناقص می گوید مثلا بستنی را به می گویدو پنج ماهی هم است که به گفتار درمانی می رود تاحدودی تاثیر گذاشته ولی از تون خواهش می کنم راهنمایی کنید دیگر چه کارهایی را انجام بدیم تا بهترین نتیجه را بگیریم . اجرم عندالله

در پاسخ به احد
با سلام
آیا کودکتان بررسی روانشناختی شده؟ به طور همزمان با درمان گفتاری ، زیر نظر یک روانشناس کودک هم باشد

سلام من یه پسر دوسال و نه ماه دارم که هنوز حرف نمیزنه. خیلی زیاد شیطونه . بعضی از کارایی که میگم انجام میده اما اصلا انگار علاقه ای به حرف زدن نداره . پیش گفتار درمانگر هم بردمش اما گفت بچه تون اصلا تمر کز نداره باید ببریش روانپزشک کودک چون ممکن نیاز به دارو داشته باشه . اما الان به خاطر کرونا نمیتونم ببرمش به نظر شما چیکار باید کنم

در پاسخ به سامی
با سلام
البته ابتدا یک روانپزشک یا روانشناس کودک باید بررسی های اولیه را انجام دهد تا مشخص شود مشکلات رشدی خاصی وجود دارد یا خیر، سپس از تکنیکهای گفتار درمانی بهره برد

سلام خسته نباشید
من پسرم ۲۲ ماهشه تمایلی به حرف زدن نداره درصورتی که حرفامو متوجه میشه و خیلی کنجکاو و بازیگوشه فقط بعضی موقع ها بابا و ماما میگه حتی اب رو هم‌ نمیگه و وقتی تشنشه میاد منو میگیره میبره جلوی یخچال و منو اینجوری مطلع میکنه که اب میخواد از لحاظ رشدی مشکلی نداره فقط نمیدونم چیکار کنم که علاقه به حرف زدن پیدا کنه لطفا راهنماییم کنید

چطور به بچم حرف زدن یاد بدم

در پاسخ به زهرا
با سلام
با یک گفتاردرمانگر مشورت کنین تکنیکهای خوبی آموزش می بینید

سلام- کودک ۲۱ ماهه ای دارم ، متاسفانه بدجور به تلویزیون عادت کرده است که کم کم ساعات تماشای تلویزیون را به حداقل رساندم در زمان تماشای تلویزیون هر چی صدایش کنم پاسخ نمی دهد. اما در حالت معمولی که شیطنت نمی کند متوجه اسمش می شود در هنگام جملات دسنوری که بهش میدهم بعضی چیزارو متوجه می شود. ولی متاسفانه خیلی کم حرف میزند و موقعی خودش بخواهد ماما یا بابا می گوید و یانه می گوید وقتی میگویم مثلا بدو بابا اومد به سمت در می رود.ولی نگران حرف زدنش هستم گفتار درمان هم بردم بسیار مرا ترساند کلی کارت رنگی اورد گفت مثلاقرمز کو یا حیوانات فیل اوردد که در صورتی که من باهاش هیچ کدوم را کار نکرده ام که بدونه فیل یا حیوانات دیگه چیه.در صورتی که رنگ سفید ماشین خودمان را از بقیه تشخیص میدهد حال سوالم اینه بچه مشکلی در تکلم دارد یانه؟

در پاسخ به مهدیه
با سلام
ببینید تلویزیون می تواند باعث تاخیر گفتاری و مشکلاتی دیگر در کودک شود .حتما بازی ها و تکنیکهای گفتاردرمانی را برای کودک ادامه دهید و برای مشاوره دقیقتر تماس بگیرین

با سلام
پسر ۳۴ماهه ای دارم …تقریبا همه چی میگه اما نه سریع …بعضی از حرف ها مثل «ر»و«ن» رو هم نمیتونه ادا کنه …مثلا میگه آده(آره)…و معنی کلمه «یا»رو اصلا متوجه نمیشه…مثلا ازش میپرسم مامان رو بیشتر دوست داری یا بابا رو؟ …میگه آره
به سوالاتمون درست جواب میده و متوجه همه چیز هست
باید نگرانش باشم یا طبیعی هست .

در پاسخ به بهاره
با سلام
تسلط پایین در گفتار تا حدی در این سنین طبیعی است. ولی ارزیابی دقیقتر را زیر نظر یک گفتار درمانگر داشته باشین

سلام،پسر ۱۵ ماه و نیمه دارم،از لحاظ شنوایی مشکلی نداره،فقط کلمات بابا و مامان رو میگه اما احساس میکنم معنی همین دو کلمه هم نمیدونه فقط گاه و بیگاه واسه خودش تکرار میکنه ولی اصوات نامفهوم مثه ددد،اووقققا،… ازین جور چیزا زیاد میگه،کلا بچه پر سر و صداییه،وقتی باهاش شوخی میکنیم متوجه میشه و با ما میخنده،توپ به سمتش پرت میکنیم متوجه میشه می‌خوایم بازی کنیم،توپ رو به سمت ما پرت می‌کنه ،اما متوجه دستورات و کلا امر و نهی نمیشه،اگرم متوجه نهی کردن بشه بخاطر شیطنت به کارش ادامه میده،فقط یه لحظه بر میگرده نگاهمون می‌کنه اما دست از کارش برنمیداره،اما دستوران مثه درو ببند،اینو بیار،اونو بیار رو اصلا متوجه نمیشه و انجام نمیده،خیلی سعی میکنم براش کتاب داستان بخونم ولی به محض دیدن کتاب داستان میخواد از دستمون بگیره پاره کنه و کاغذهاشو بخوره،هر چقدر براش توضیح بدیم که بشین برات داستان بخونیم اصلا متوجه نمیشه،فقط سعی می‌کنه هر جور شده کتاب رو از دستمون بگیره و بخوره. لطفاً راهنمایی کنید چه دکتری باید ببرمش

در پاسخ به مجتبی
با سلام
تا حدی چیزهایی که فرمودین مثل قضیه کتاب طبیعی است، ولی به هر حال بهتر است ابتدا پیش دکتر اطفال خودش و در ادامه اگر شکی بود روانپزشک و روانشناس بررسی شود

سلام وقت تون بخیر.
ببخشید شما برای فرزندتان چیکار کردین؟ای من هم همینطوره.
بردیمش دکتر؟
الان بهتر شده؟

سلام.من یک پسر ۲۴ ماهه دارم که البته هفت ماهه و باوزن یک کیلو نهصد بدنیا اومد.
با این حال تمام کارهاش را به موقع انجام داد.مثلا شش ماهگی نشست.یکسالگی راه افتاد.کاملا هوشیاره و مفهوم حرفهای ما را میفهمه.به ساز زدن علاقه خاصی داره و خودش صحیح ویولن را دست میگیره و ارشه میکشه.مطمئنم از لحاظ شنوایی مشکلی نداره.ولی بیشتر صحبتهاشو را با اشاره میگه.در حد بیست کلمه بیشتر بلد نیست و پیشرفتش خیلی کنده.من کارمند هستم و تا ساعت پنج پیش مادرمه.من سعی کردم براش کتاب بخونم ولی زیاد گوش نمیده.ضمنا صدای حیوانات را بلده و اگه دلش بخواد میگه.

در پاسخ به مهسا
با سلام
در دو سالگی ما حدود ۵۰ کلمه را انتظار داریم ولی به هر حال ابتدا نیاز است کودک از لحاظ مسایل رشدی دقیقا بررسی شود …

سلام من دخترم دوسال و سه ماهشه و تقریبا تمام کلمات را بلده و اسم اشیا و اطرافیا و… ولی اصلا جمله نمیگه و اکثرا گوش نمیکنه که باهاش حرف میزنم اما کلمات رو میتونه تکرار کنه و به تلویزیون علاقه زیادی داره و اسم کارتون و شخصیت کارتون رو هم بلده اما خجالتی وترسو و کم حرف است و وابسته به مادر …
چکار کنم که شروع به جمله سازی کنه و از این حالت کم حرفی و خجالتی بودن و ترسویی دربیاد

در پاسخ به یحیی
با سلام
باید دید دو کلمه ای ها رو ادا می کند یا خیر، ولی اینکه گوش نمیکنه و نوع ترس ها و وابستگی اش باید بررسی شود تا خیالمان از بابت اختلالات رشدی راحت شود و بعد برای گفتار او اقدامات لازم انجام شود…

سلام خدا قوت
من یک پسر ۲۲ ماهه دارم . فقط کلمه “نه” رو ادا میکنه. البته چند ماه پیش که رفتیم خونه پدرم چندباری کلمه بابا یا بَ بَ بَ بَ رو میگفت ولی باز برگشتیم خونه هیچ کلمه ای رو ادا نمیکنه فقط کلمه “نه” رو ادا میکنه.
نیازمند راهنمایی شما هستم.

در پاسخ به محمد
با سلام
ما انتظار بیان لغات بیشتری در این سن کودک داریم ، بنابراین حتما بررسی دقیق‌تری نیاز است که از لحاظ درک گفتاری هم کودک سنجیده شود و اقدامات لازم انجام گیرد…

با سلام دختری ۲۵ ماه دارم در هفت ماهگی یک بار تشنج کرد و تحت درمان با فنوباربیتال قرار گرفت و در ۱۵ ماهگی راه رفت روزی ۳۰ میلیگرم فنوباربیتال می خوره
در کل خیلی باهوشه به صدا زدن اسمش واکنش نشون میده و حتی خواشته های که ازش میشه مثل آوردن دستمال کاغذی … ولی تا الان فقط ۴ یا ۵ کلمه بیشتر نمیگه در حد بابا، ماما و آجی … با دکترش مشورت کردیم یه سری آزمایش و ام آر آی داد و ۱۰ جلسه گفتار درمانی و شنوائی سنجی که همه خوب بودن ولی اصلا گفتار درمانی همکاری نمیکنه و متخصص گفتار درمانی میگه وابستگی شدید داره و دیگه اینکه تاخیر در تکلمش تحت تاثیر فنوباربیتاله …
می خواستم راهنمائی کنین چیکار کنم براش، واقعا نگرانش هستیم.

در پاسخ به م ن ر
با سلام
از لحاظ وابستگی یک مشاوره روانشناسی بگیرین و احتمالا باید یک گفتار درمانگر حرفه ای هم نظر بدهد…

سلام
پسر من سه سال و هفت ماهشه.نسبت به هم سن و سال هاش خوب نمیتونه حرف بزنه.البته تمام نیازهای روزمره ش رو بیان میکنه.مثل آب میخام.پیتزا بده بخورم.بریم بیرون.بریم سرسره بازی و …
بیشتر کارهایی که بهش میگیم رو انجام میده.مثل برو از تو اتاق آینه رو بیار یا کمک مامان سفره رو جمع کن
ولی جمله بندیش خوب نیست. وقتی ازش سوال میشه امروز کی بهت زنگ زد نمیتونه جواب بده.یا بگیم رفتی داخل اتاق چکار کردی هیچ جوابی نمیده.
تمام رنگ ها رو می شناسه.شعر و آهنگ رو خوب حفظ میکنه ولی اصلا نقاشی کشیدن بلد نیست.حتی خط خطی هم در حد ۲۰ ثانیه بیشتر انجام نمیده.دوچرخه سواری بلد نیست.حتی وقتی هلش میدیم نمیتونه فرمون دوچرخه رو طبق مسیرش بچرخونه
خیلی خیلی نگرانیم.لطفا راهنمایی کنید

در پاسخ به بهزاد
با سلام
حتما نیاز به بررسی دارد و یک گفتار درمانگر حرفه ای هم باید بررسی اش کند. تماس بگیرین خط ما از لحاظ روانشناختی بررسی می کند و برای سایر بررسی های تکمیلی در ارجاع به سایر درمانگر های لازم راهنمایی می شوید

سلام پسر۲۰ماهه ای دارم که ازده روزگی درمعرض انگلیسی وشعر وترانه های انگلیسی زبان قرارش دادم
تایک سالگی ۵یا۶کلمه هم میگفت ولی هروقت خودش میخواست نه به درخواست ما.بعدبه مهدفرستادمش ومربی خصوصی هم چنان روزی چندساعت برنامه های انگلیسی تلویزیون وموزیک ولی دیگه ازکلمه ی جدیدخبری نشده معمولاانگارداره یه آهنگ میخونه باریتم خیلی هم ذوقشومیکنه ولی مامتوجه نمیشیم
حرفامونومیفهمه شنواییشم عالیه ولی اگردلش بخوادکاری روانجام میده
مثلا باپدرش فوتبال بازی میکنه ولی حتی بادست بای بای هم نمیکنه مگرخودش بخواد
کتاباشوورق میزنه وتعریف میکنه البته من نمیفهمم الانم که شیطنتاش زیادترشده ممکنه اوضاع سخت ترشه
ازنظرژنتیکی مثلابرادرم تادوسالگی حتی یه کلمه هم نمیگفته بعدیکباره جمله میگفته
من ازاولشم خیلی باهاش خرف زدم وبراش شعرخوندم
مثلااگرشعری رودوست نداشته باشه اون لحظه براش بهونم بااعتراض میگه اه ه ه!یاآهنگی رودوس نداشته باشه انگشت منومیزاره روی دکنه نکست
خودشم البته کامل باموبایل کارمیکنه
من نگرانشم تواین شرایط کرونا نمیتونم برای مشاوره هم اقدام کنم
لطفابفرماییدنگرانی من معقوله یا هنوزمیشه منتظرموند؟

با سلام
در پاسخ به مروئه
ببینید اینکه کودک زیر دو سال در معرض برنامه های تصویری و موبایل قرار گرفته اصلا درست نبوده یعنی در واقع ممنوع بوده. حالا باید بررسی اش کنم و با سوال و جوابهایی که از شما پرسیده میشه با ضریب اطمینان بیشتری گفته بشه جای نگرانی هست یانه!؟تماس بگیرین راهنمایی می شوید

سلام.من یه دختر ۱۴ ماهه دارم که در روز ممکنه فقط یکبار ماما و بابا رو بگه ولی کلمه ای که زیاد میگه دردر هست.وقتی ازش چیزی رو می خوایم بیاره کاملا انجام میده و کاملا نسبت به محیط اطرافش هشیاره و با اشاره منظورشو به ما میرسونه و کلا خیلی صدا از خودش در میاره ولی کلمه ای نمیگه.می خواستم بدونم که من باید نگران باشم و اینکه چکار کنم که به حرف زدن بیافته.ممنون از وقتی که میگذارید.

در پاسخ به Saad
با سلام
این حدودی که ذکر کردین در این سن و سال طبیعی است.محیط را برایش غنی از گفتگوهای رو در رو و بازی کنید، اجازه دهید تحریکات به مغز بالا رود و همچنان پایش رشدی یعنی زیر نظر گرفتن رشد کلامی و ارتباطی اش را داشته باشین

دختر ۵ساله دارم
نمی تواند خ حرف بزند مثلا ب گربه میگوید دربه
ب کمد میگوید تمد راهنمای کنین

در پاسخ به اسماعیل زاده
با سلام
تسلط کامل داشتن به برخی حروف تا شش سالگی هم می تواند به طول انجامد .ولی برای بررسی دقیقتر یک مشورت با یک گفتار درمانگر هم داشته باشین

سلام.من یه دختر دو ساله ویازده ماهه دارم.خیلی از کلماتو میگه.ولی جمله زیاد نمیگه.مثلا بابا اومد.بابا بازار هوم.بیشتر بجای فعلها هوم میگه.یا وقتی نمیتونه کلمه ای رو تو جمله بگه هوم میگه.مثلا شعر یه توپ هوم گلگلی.هوم و آبی.من ای توپو هوم .هوم هوم.بابا عیدی.اینجوری میگه.اسم خودشو نمیتونه بگه.میگم بگو خاله میگه مامان ها(اسم دختر خالش رهاست).با با آب داد.بابا نون داد.اینارو کامل میگه.اجی.داداشی.دایی.عمو.مامانی.باباجی اینارومیگه.نمیدونم نگران کنندست این وضعییتش.یه چند روز مهد فرستادمش دایره لغاتش خیلی بیشتر شد.میشه راهنماییم کنید.

در پاسخ به محدثه
با سلام
برای اطمینان حاصل کردن با یک گفتاردرمانگر چک کنید

سلام وقت بخیر پسر سه و نیم ساله ای دارم که کلمات میگه ولی هنوز جمله نمیگه و کامل حرف نمیزنه در تمام چکاب هاش هم رشد صعودی داشته من باید چکار کنم برای پسرم؟

در پاسخ به سما
با سلام
با یک گفتاردرمانگر مشورتی داشته باشین

با عرض سلام
دختری ٢٠ ماهە دارم کە چند کلمای نا مفهوم حرف میزنە ام. در حالی کە دهها بار اسمشو صدا میزنیم. عکسالعمل ندارە حتی نگاە هم نمیکنە ، در مورد اشارە دەست هم وقتی با اشارە چیزیبرو بهش نشون. میدیم توجە نمیکنە از لحاظ رشد جسمانی هیچ مشکلی ندارە در یک سالگی همچین مشکلی نداشت

در پاسخ به مجید
با سلام
حتما نیاز است که کودک از نظر مشکلات رشدی بررسی دقیقی شود پیگیری کنید

با سلام دختر یکساله ای دارم که هنوز حرف نمیزند فقط چند کلمه دردر و گاها بابا و دد رو نه چندان هدفمند می گوید البته چیزهایی رو که می خواد رو با اشاره نشون میده و کارایی رو که من ازش می خوام مثل توپت رو بیار یا عروسکت رو بده به بابا رو انجام میده در ضمن رشد دور سرش یک و نیم سانت کمتر بوده یعنی به جای دوازده سانت در سال اول، ده ونیم سانت رشد کرده از اول تمام مراحل تکاملی رو مثل نشستن و چاردست و پا رفتن رو زودتر از موعد داشته الان هم که یکسالشه کم کم داره راه میره من خیلی نگرانم لطفا راهنمایی کنید. با تشکر

در پاسخ به لیلا
با سلام
ابتدا با پزشک کودک خود مشورتی داشته باشید .

با سلام خدمت شما
دخترم ۲ سال و ۹ ماهش هست. از ۷ -۸ ماهگی یه حالت پرش یا لرزش یا انقباض کل بدن در حد ۱ثانیه بهش دست میداد که چندین مدل دارو بهش دادن دکترا و همچنان هم بهش میدیم ولی تاثیری نذاشته. فقط روی روند رشدش اثر گذاشته چون با چند جلسه کاردرمانی توی ۱۷ ماهگی راه افتاد. هنوز هیچ کلمه ای نمیگه یه کلمه خاص شبیه ددر میگه تو اکثر موقعیت ها. البته خیلی خیلی عاشق بیرون رفتن از خونه و پیاده روی هست. از اینکه لباسشو عوض کنیم به شدت بدش میاد و سر این موضوع کلی گریه میکنه.
ارتباط چشمی داره ولی نه زیاد.گاهی اوقات روی نوک پا راه میره. عاشق برنامه های کارتونی و موزیکاله. جوری که میره کنترل تلوزیون رو پیدا میکنه میاره با گریه که براش کارتون پخش کنیم. دستورپذیری خیلی کمی داره فقط در مواردی که مورد علاقه اش باشه. مثل آوردن کنترل تلوزیون یا بریم بیرون. گاهی اوقات موقع راه رفتن پای چپش رو حالتی که سربازا رژه میرن بلند میکنه میزنه زمین. عاشق سوپرمارکت و میوه فروشیه. فقط هم میچرخه. علاقه به کتاب شعر داره و میاره که واسش بخونیم. اکثر مواقع نصف شب بیدار میشه و میاد پیش خودمون. گاهی نیمه شب که بیدار میشه با صدا بلند و بی دلیل و زورکی میخنده. گاهی هم بی دلیل بغض میکنه جوری که از چیزی میترسه و میاد بغل.
این علایم اختلال اوتیسم هست یا بیش فعالی یا اختلال رشد بخاطر مصرف دارو؟

در پاسخ به سعیده
با سلام
حتما نیاز است که تحت نظر روانپزشک کودک در ابتدا قرار گیرد برای تشخیص دقیق…

سلام کودک من یک سالش تمام شده از خودش اواها و صدا های نا مفهومی می دهد چکار کنم که به حرف بیاید و ایا غذای خاصی باید به او بدهم لطفا من را راهنمایی کنید .

در پاسخ به ندا
تا الان اگر مراحل رشدی کودک سیر طبیعی داشته مشکلی نیست. محیط اش را غنی از تحریک و گفتگوی رو در رو با او کنید …

با سلام و خسته نباشید
پسر ۳ ساله ای دارم که از یک سالگی در معرض کارتون های زبان اصلی بوده و بیشتر هم موزیکال بودن
الان دامنه لغات داره هم فارسی و هم انگلیسی اعداد رو هم کامل بلده
شعرهایی رو هم می خونه یکم با کلمات اشتباه ولی جمله سازی اصلا نداره و بسیار هم‌تحت تاثیر کارتونهاشه و با کلمات و جملات نامفهوم موضوعات کارتون هارا در موردش صحبت میکند
چکار کنم

در پاسخ به پریسا
با سلام
کودک زیر دو سال نباید در معرض دیدن تلویزیون و صفحات دیجیتالی قرار بگیرد که خودش می تواند مشکل ساز شود…ابتدا یک ارزیابی کامل روانشناختی لازم است و سپس کم کردن ساعات تلویزیون دیدن و به جایش مکالمه و گفتگو رو در رو…

با سلام.اگه ممکن هست یه دکتر یا مرکز گفتار درمانی خوب معرفی کنین

در پاسخ به میترا
با سلام
با شماره اعلام شده تماس بگیرین ارجاع داده می شوید

سلام خواهر زاده ی من پنج ساله و جملات رو کامل نمیگه بعضی حروف رو مثل ر ه بکار نمی بره نمی تونه بدون اینکه از خط بیرون نزنه رنگ آمیزی کنه و نقاشی نمی کشته و فقط خط خطی می کنه و خیلی پرخاشگر و عصبی گفتار درمانی هم مراجعه کرده ولی نتیجه نگرفتیم و زیاد جیغ می زنه پیشه راهنماییم کنین

در پاسخ به غیااث
با سلام
حتما نیاز به مشاوره دقیقتری است ابتدا لازم است ارزیابی های کلی انجام شود سپس به متخصص مربوطه ارجاع داده شود. تماس بگیرین راهنمایی می شوید

باسلام دخترم ی سال وهشت ماهشه هنوز حرف نمیزنه فقط هرچیز میگم نه میگه بابا ومامان رو هم کلمه اولشون یعنی با و ما میگه ولی صدای چند حیوان رو میگه و هر چیز رو بگم تشخیص میده ومیاره بعضی وقتا تو گریش صدای بابا رو میشنوم اماا وقتی ارومه بابا نمیگه ب اب هم میگه به بنظرتون چیکار کنم بحرف بیاد

در پاسخ به اتنا
با سلام
ابتدا یک ارزیابی کلی روانشناختی داشته باشید اگر مشکلی نبود به کودک فرصت می دهیم همراه با یک محیط غنی گفتار رودر رو

باسلام
پسرم دوسال وپنج ماهشه ،دایره لغاتش وسیعه،تقریبا تمام کلماتی که بهش گفته میشه رو تکرارمیکنه،کلماتی که توی کارتن هامیشنوه روتکرارمیکنه،شخصیتهایی کارتن مورد علاقش رو میدونه،اما یسری از لغات رو واضح نمیگه بحالت کودکانه میگه جوری ک خودم وگاها همسرم متوجه میشیم،واینکه معمولا جمله هایی که بکار میبره سه چهارکلمه ای هست واون هم بصورت کلمه کلمه میگه .کلمات رو بااستفاده از صداها بهم وصل نمیکنه که جمله ش مفهموم کلی بگیره.ازروی کلماتی ک پشت هم میگه باید متوجه منظورش بشم،مثلا میگه باباشه نیس،یا باباشه پُلا تُده بَده،بله کَکَلا(بابامیگه پفیلا تنده بدَه بله باریکلا)معنی حرفش اینه.
بنظرتون دچار مشکل هست یا خیر،یااینکه نیاز به بررسی ومشاوره داره؟

در پاسخ به بهاره
با سلام
تسلط نداشتن به گفتار و گفتار کودکانه در این سن کاملا طبیعی است مگر اینکه نسبت به درک کلی اش و سایر رفتارهایش علاوه بر گفتار شکی وجود داشته باشد که باید بررسی بیشتری شود…

سلام پسری دارم دقیقا سه سالش تموم شده و این ماه به چهارسالگی میره ولی دریغ از یک کلمه، اصلا حرف نمیزنه خیلی نگرانم چکار کنم؟ فقط ماما و بابا میگه و تمام، بقیه چیزارو فقط با حروف نامشخص عین نوزادهاست

در پاسخ به فاطمه اکبری
با سلام
حتما حتما نیاز به بررسی کاملی می باشد از لحاظ اختلالات رشدی و …

سلام وقت بخیر
پسر من ٣ساله و ٣ماهشه تمام ملمات رو میگه شعر هم میخونه اما واضح حرف نمیزنه نمیدونم این مدل خرف زدنش مال لوزه سومش
خود ما مامل متوجه میشیم چی میگه اما افراد غزیبه متوجه نمیشند بعضی کلماتشرو
علاوه بر این خیلی بد غذا و هنوز خیلی از غذاها رو اصلا نمیخوره

در پاسخ به یلدا
با سلام
با پزشک کودک خود و در درجه بعد با گفتاردرمانگر مشورتی داشته باشید.

با سلام
پسر بچه ای دارم ۴ سال و ۹ ماه تقریبا تمام حیوانات و ترکیبات صورت و بلده وچن تا شعر هم حفظشه مثله یه توپ دارم قلقلبه و هفته هفت روزه یه روزش تعطیله ولی خیلی لجبازه و انرژیش خیلی زیاده یعنی هرجا بریم همه رو عاصی میکنه و از خودش صحبت نمیکنه و بعضی موقعات به حالت ناز کردن بچه ۱ ساله حرف میزنه و خیلی هم شلوغه مهدکودک هم بردمش همه مربی ها رو خسته کرده تمام آزمایش های پزشکی رو هم ازش گرفتم خوشبختانه مشکلی نداره سالمه سالمه آیا در آینده میتونه صحبت کنه به صورت سازمان دهی شده و هدفمند

در پاسخ به moslem
با سلام
حتما نیاز به بررسی بیشتری است چرا که در این سن و سال انتظار صحبت کامل و هدفمند می رود و هر گونه تاخیر می تواند مشخص کننده مسیله و مشکلی باشد که نیاز به تشخیص دقیق است…

سلام پسر ۲۸ ماهه دارم که به جز بابا و گاهی کلمه آب چیز دیگه ای نمیگه. تقریبا سه ماه قبل که سفری به ترکیه داشتیم نزد دو متخصص روانشناس کودک در فاصله زمانی دو ماه بردم. هر دو متخصص گفتند باید صحبت می‌کرد تا این سن اما باز هم ممکنه تا ۴ سالگی کم کم بهتر شود. فقط توصیه کردند با بچه صحبت بشه و تلویزیون و موبایل قطع شود.
بچه کاملا هوشیاره، صداها را میشنوه، دستورات را درک و گاهی انجام میده و گاهی لجبازی میکنه. دکتر وقتی گفت منو بوس کن، بوسش کرد. اما بی اندازه شوخه از صبح تا شام فقط میدوه و بازی میکنه.

در پاسخ به کاظم
با سلام
برای کودکان خصوصا زیر سه سال ما وقتی تاخیر کلامی می بینیم باید حتما از لحاظ اختلالات رشدی بررسی کنیم, اگر نشانه های دیگری دیده نشد به کودک فرصت می دهیم ولی باز هم باید تحت نظر باشد…

سلام، خواهر زاده ای دارم که پسر ۲ سال و پنج ماهه ای است . بسیار باهوش است. نسبت به همه حرفا عکس العمل نشون میده.همه دستورات و انجام میده.ولی متأسفانه تمایلی به حرف زدن ندارد.کلماتی مثل مامان و بابا را تکرار می کند .موقعی که از او میخواهیم چیزی را تکرار کند فقط یکبار تکرار می کند ولی بعدش خودش را سرگرم می کند که جواب ندهد.لطفاً راهنمایی بفرمایید که نیاز به مشاوره دارد.باتشکر

در پاسخ به سمیرا
با سلام
در مورد گفتار کودکان زیر سه سال باید همه جوانب رشدی و سایر مهارتها را در نظر گرفت تا بتوان گفت می توان به کودک فرصت داد یا نیاز به اقدامات ویژه تری است. از این رو حتما یک مشاوره اولیه داشته باشید

با سلام خدمت شما
من یک پسر ۲۲ ماهه دارم که فوق‌العاده باهوش و شیطون. دقیقا هر چیزی رو که بخواد میدونه توی کدوم کابینت آشپزخانه هست. تمام نیازهاش رو با اشاره دست و بدن نشون میده. نسبت به تمام صدها عکس العمل نشون میده خیلی گوش های تیزی داره اما متأسفانه هنوز حرف نمیزنه. ما در هلند زندگی میکنیم تا به حال چند بار دکتر بردم برای کنترل ولی میگن همه چیز نرماله. ولی خودم نگران هستم. مهدکودک هم میره زبان هلندی رو کامل متوجه میشه که معلمش چی بهش میگه. میشه لطفاً منو راهنمایی کنید که چکار کنم برای صحبت کردنش.
با تشکر از شما

در پاسخ به سحر
با سلام
کودکانی که در معرض چند زبان هست گاها ممکن است که تاخیراتی کم دیده شود که اگر بررسی های لازم رشدی انجام شده, جای نگرانی نیست, فقط گویا مغز کار بیشتری برای پردازش دو زبان دارد فقط همین. شما می توانید در معرض دو زبان بودن را به تایم های منظم تری تقسیم کنید مثلا فقط در خانه با او فارسی صحبت می شود و در محیط مهد هلندی…کودک را در معرض ارتباطات قرار دهید ولی مستقیما برای صحبت کردن او را تحت فشار قرار ندهید, مطمین باشید همه کودکانی که مشکل رشدی خاصی ندارند در سه سالگی با همه کند بودن و تاخیر هایشان به هم می رسند…

سلام خسته نباشید دختر ۲ساله و پنچ ماهی دارم ک صحبت هاش اصلا واضح نیست خیلی تند و زیاد هم حرف میزنه ولی واضح نیست گاهی نسبت به چیزهای که ازش میخوام واکنش نشون میده گاهی نه در ضمن من آلمان زندگی میکنم و بیشتر خونه تنهاست دوست و همبازی نداره صدا و اوا رو خوب در میاره مثلا با آهنگ مورد علاقه یا کارتونش مثل اونا ادا در میاره و میخونه موندم چیکار کنم حتی از ترس مهد اینجا نمی فرستم چون میگم بیشتر قاطی میکنه باید چیکار کنم ودر ضمن نسبت به خوشحالی یا هیجان هاش واکنش خاصی نشون میده مثلا دهنش رو باز میکنه من باید چیکار کنم

در پاسخ به مبینا
با سلام
در ابتدا لازم است که یک مشاوره دقیق انجام دهید و کودک مورد ارزیابی قرار گیرد ولی به صورت کلی اجازه دهید کودک در محیط جدید قرار گیرد و هم ارتباطات را بیاموزد و هم در معرض زبان قرار گیرد , اینگونه بدون آموزش مستقیم و تحت فشار قرار دادن ,کودک زبان را می آموزد…

سلام پسر ۱۴ ماهه ای دارم کلماتی را که تکرار میکنم و یا می شنود گاهی اوقات یک بار تکرار میکنه و دیگه نمیگه.اکثر اوقات آواها را تکرار میکنه مثل هه هه ااااااا گا گا .مامان بابا را خیلی کم میگه و اکثرا کلمات را مخفف میگه .تلفن را بر می داره و به تقلید از ما ادای حرف زدن را در میاره .اوایل مثلا ۷ ماهگی خیلی خوب حرف میزد مثلا وقت غذا خوردن میگفت گاگوگ غذا (قاشق غذا) توی گریه هاش مامان را واضح میگفت ولی الان نه.اگه هم بخواد بگه مامان میگه ما.دوستی بهم گفت باید ببرم گفتار درمانی آیا فرزندم در گفتارش مشکلی داره یا هنوز زوده؟

در پاسخ به رفیع
با سلام
بله هنوز خیلی زود است برای چنین قضاوتهایی ولی می توانید مسیر رشدی اش تا به الان را با یک روانشناس چک کنید .در هر حال هنوز خیلی فرصت برای پیشرفت گفتاری دارد…

با سلام و تشکر از دقت و جواب به این همه پیام ، کودک من ٢٣ ماهه هست و ما در هنک کنگ زندگی می کنیم ، در خانه من و پدر فارسی صحبت می کنیم و فرزندان دیگرم به زبان چینی یا انگلیسی . در محیط بیرون هم اغلب بچه چینی می شنوه .
الان حدود ٢٠ کلمه فارسی صحبت می کنه ، شنوایی اش و خوبه و حرفاهمون رو متوجه می شه .
اما بیشتر از این نه کلمه می گه و نه جمله .
وقتی باز خودش بازی می کنه یا با ما حرف میزنه ، مثلا ! ( در مثال عامیانه حرف هایی که بلغور می کنه ) بیشتر شبیه انگلیسی هست تا فارسی .
ممکنه تاخیر در صحبت بر اثر شنیدن چند زبان مختلف باشه . البته هم بازی هم صحبت اصلا نداره ولی با بچه ها به سرعت ارتباط لرقرار می کنه و دوست میشه .
تا کی می تونم زمان بدم برای صحبت کردنش و آیا نیاز هست کار و تمرینات خاصی انجام بدم با کودکم .
از توجه شما متشکرم

در پاسخ به مریم
با سلام
بله.کودکانی که در معرض چندزبان هستند می تواند گاهی تاخیرهایی ایجاد شود. البته در دو سالگی چیزی نزدیک به ۵۰ کلمه به کار میبرند با هر زبانی.یعنی ممکنه ۲۰ کلمه فارسی و ۲۰ کلمه انگلیسی که مجموع ۴۰ تا شود. ولی تاجایی که خیالمون از لحاظ اختلالات رشدی راحت باشد می توانیم برای جمله سازی های ساده تا دو سال و نیمگی هم فرصت دهیم…از طریق صفحه اینستاگرام ما با شرایط مشاوره خارج از کشور آشنا شوید و یک ارزیابی اولیه را انجام دهید اگر مشکلی نبود می توان به کودک فرصت داد…

سلام
پسر من ۱۹ ماهه است قبلا در ۱۰- ۹ ماهگی بابا و مامان و دد رو میگفت ولی بعد از اون اصلا نمیگه. همه ی صحبت ها رو متوجه میشه و دستوری ها رو انجام میده تلفن دست میگیره و ادای حرف زدن در میاره و تمام منظورش رو با اشاره می فهمونه . خیلی شیطون هست و اصلا نمیشینه که بخوام باهاش مثلا کتاب بخونم.
حالا نمیدونم چکار کنم که صحبت کنه لطفا من رو راهنمایی کنین

در پاسخ به امین
اینکه درک خوبی دارد خیال ما را کمی راحت می کند.ولی به هرحال چون کودکان زیر سال از نظر اختلالات رشدی باید زیرنظر باشند و کمی وسواس در این زمانها ایرادی ندارد یکبار با یک مشاور صحبت کنید و بررسی شود تا چند ماه بگذرد و بررسی دوباره ای ازدلحاظ رشد گفتاری انجام شود…

سلام لطفا کتابی در رابطه با روانشناسی کودک معرفی کنید

در پاسخ به ملیکا
کتابهای زیادی در زمینه روانشناسی کودک تالیف و ترجمه شده است که می توانید در گوگل سرچ کنید.ولی دو کتاب به بچه ها گفتن از بچه ها شنیدن از انتشارات دایره و کتاب کودک کامل_ مغز انتشارات آسیم کتابهای سودمندی هستند

باسلام و احترام.
پسری دارم یکسال و ده ماهش هست . یک کلمه حرف درست نمیزنه ولی صدا داره میاره اصلا معلوم نیست چی میگه و شنوایش خوبه و صداش میزنی متوجه میشه.
ولی حرف نمیزنه خیلین گران هستم.
حالا خواستم بپرسم چکار کنم؟
ممنون.

در پاسخ به پدر ناراحت
با سلام
در دو سالگی ما انتظار داریم کودک در حدود ۵۰ کلمه را به کار برد و درک خوبی داشته باشد. حال نیاز است که کودک شما ابتدا یک ارزیابی کامل شود و اگر مشکل خاصی وجود نداشت با به کاربردن تکنیک هایی تحریکات به مغز کودک از لحاظ گفتاری بالا رود. با خط در تماس باشید

سلام خسته نباشید. پسر ۱سالو۱۰ماه دارم، که فقط چندکلمه میگه مثل مامان، بابا، دَدَ، محمد، توپ،اب، گاگاوتمام اعضای بدنش رو میشناسه وفوق العاده باهوش وشیطون، ومن نگرانم که چرا نمیتونه بااین سن کامل حرف بزنه، هرچیزی رو که بخواد بااشاره به ما میفهمونه،چیکارکنم که بتونه همه کلمات رو بگه، درضمن از نوزادی روی زبونش یه خطهای هست. لطفا راهنمایی کنید، ممنون

در پاسخ به زهرا فرمهینی
با سلام
ابتدا نیاز است که سایر مراحلی رشدی کودک و خصوصا از لحاظ رشد شناختی و اجتماعی مورد بررسی قرار گیرد و سپس برای گفتارِ او نظر داد…

مربی مهد ۲تا ۳ سال هستم و کودکی در کلاس دارم که اصلا حرف نمیزنه حتی اگه کسی اذیتش کنه اشک تو چشمش جمع میشه ولی کاری نمیکنه خیلی هم خجالتی و جایی میری باید هی صداش کنی تا بیاد ولی تو کتاب هرچی ازش بپرسم با دست و اشاره به عکس نشون میده .تو مهد از سات ۸صبح که میاد تاساعت ۵ حتی یک کلمه هم صحبت نمیکنه .با مادرش هم صحبت کردم مادرش میگه تو خونه صحبت میکنه و حتی شعر های مدرسه رو کامل تو خونه از حفظ میخونه .نمیدونم واقعا کودک اینجوریه یا مادر با ما صادق و رو راست نیست.نظر شما چیه ؟چجور میشه کودک رو به حرف آورد چون مادرش مشکلی نداره به دکتر مراجعه نمیکنه
لطفا نظر و راه حلتون رو در این باره بگین؟؟؟؟؟؟؟

در پاسخ به ملیکا
با سلام
اختلالی هست به نام موتیسم که کودک در بعضی موقعیت های اجتماعی صحبت نمی کند و دچار مشکل است ولی برای تشخیص دقیق نیاز به یک ارزیابی و شرح حال کامل هست. به کودک برای صحبت کردن و ارتباط فشار نیاورید, ابتدا اجازه دهید بتواند به شما و محیطش اعتماد کند و احساس نکند تحت فشار است, سپس به تدریج از طریق تقویت مثبت و انگیزه دادن بدون هیچ عجله ای به او کمک کنید.

پسر ۳ ساله من ۲ ماهه لکنت گرفته . تا قبل از اون درست جمله میگفت و حرف میزد. الان فهمیده خودش هم‌ سخت حرف میزنه .کمتر حرف میزنه. اشاره میکنه.

در پاسخ به آزیتا
کودک را متوجه لکنتش نکنید, خیلی عادی با او برخورد کنید در غیر اینصورت می توانید به یک لکنت تمام عیار سوقش دهید. پس از آن اگر ادامه دار بود ابتدا مشاوره روانشناسی و در ادامه گفتاردرمانی پیشنهاد می شود.

سلام خسته نباشید من دخترم ٢ سال و ۴ ماهش هستش همه چیش نرماله فقط نمیتونه جمله سازى کنه کلمات رو هم تا حدودى تکرار میکنه و توجهش به اطراف خیلى خوبه اما خیییلى شیطونه و اصلا دوست نداره به حرفام گوش بده فقط دوست داره بازى کنه گفتار درمان بردمش گفت دیر شده حرف زدنش بهم یه سرى ماساژ و تمرین دادن منم تا حدودى که اجازه بهم بده دخترم براش انجام میدم اما نمیذاره کامل انجام بدم و اینکه غذا رو میبلعه اصلا نمیجوه فقط غذا رو با ماست میده میره پایین میشه راهنماییم کنید که چه کار کنم تا سریعتر به حرف بیاد ؟؟

در پاسخ به لادن امیرحمزه
با سلام
ممکن است تا نزدیک به سه سالگی برای جمله ساختن به کودک فرصت داد ولی ابتدا لازم است از لحاظ مشکلات رشدی بررسی گردد …

سلام جناب دکتر من یه بچه دارم دو سالشه درست حرف میزد ولی یه چن روزیه درست نمیتونه حرف بزنه یجوری صدا ها رو میکشه و چن بار تکرار میکنه

در پاسخ به محمد
با سلام
باید به کودک بدون اینکه متوجه نوع حرف زدنش کرد, فرصت داد. اگر این مسیله خیلی ادامه دار بود حتما مشاوره بگیرید…

با سلام
دخترم ۳۵ ماهشه. کامل حرف میزنه و کلی شعر و آهنگ میخونه. ولی بعضی از کلمات رو بد بیان میکنه. مثلاً از بعضی حروف به جای حروف دیگه استفاده میکنه. مشکلی داره یا خود به خود رفع میشه؟

در پاسخ به سما
با سلام
معمولا برای ادای برخی حروف تا سالهای بالاتر هم می توان به کودک فرصت داد. ولی از سه سالگی به بعد اگر احساس اشکالی در گفتار کودک هست بهتر است توسط گفتاردرمانگر بررسی شود

سلام من یه پسر و دختر دو قلو دارم که الآن ۲ سال و شش ماهه هستند
البته به دلیل زود به دنیا اومدن دخترم حدود ۱۵ روز و پسرم حدود ۲۵ روز توی دستگاه بودند
با توجه به دوقلو بودنشون دخترم الان کاملا عادی داره کلمات رو میگه و شروع به جمله سازی میکنه ولی پسرم فقط از خودش صدا در میاره و به هیچی توجه نمیکنه، بسیار کنجکاوه و علاقه شدید به آهنگ داره
به دکتر هم مراجعه کردم بهم میگه که پسرتون پیش فعاله حتی نوار مغز هم گرفتم که مشکلی نداشته‌، ولی من واقعا نگرانم چون حتی یه کلمه هم نمیگه!

در پاسخ به آرین
با سلام
نیاز به بررسی دقیق تری می باشد تا از بابت مشکلات رشدی خیالمان راحت شود…

سلام خدمت جناب دکتر . پسر دوساله ای دارم م درک و فهم و شنوایی ش هیچ مشکلی نداره تمام صحبتا رو متوجه میشه دستورات انجام میده ولی خیلی کم صحبت میکنه. بیشتر با اشاره منظورشو میرسونه . شروعش خوب بود تو ۱۰ یا ۹ ماهگی ماما بابا رو میگفت . همون موقع مادر شوهرم فوت کردن و ما ۱ .۲هفته کامل توی جو گریه و …. بودیم . بااینکه پسرم فوق العده بچه خنده رویی بود روحیه ش خوب بود . اما بنظرم روندش کند پیش رفت ه.گفتار درمانی بردمش گفتن تاخیر داره . تمرین دادن ک خودم باهاش کار کنم . اما اصلا همکاری نمیکنه روشو برمیگردونه توجه نمیکنه ،میره . منم دیگ کار نکردم .چند وقتی چند تا کلمه اضافه کرد ولی فقط یک بار گفت دیگ تکرار نکرد . خودم فکر کردم بخاطر عکس العمل من هست چون من خیلی ذوق کردم . نظر شما چیه ؟ راجع ب پسرفت گفتاری مطالب بیشتری میتونید بگید .ممنون

در پاسخ به امیرجون فرشته مامان
با سلام
در صورت تاخیر گفتاری در کودکان ابتدا باید با روانشناس و روانپزشک بررسی دقیقی انجام داد و در مراحل بعد از گفتاردرمانی ،آن هم فقط در برخی موارد. پس ابتدا برای تشخیص دقیق مشاوره شوید و سپس اقدامات درمانی لازم را انجام دهید…

با سلام
پسر سه ساله دارم که صحبت نمیکنه
همه را با با یا ماما صدا میکنه به باباش میگه ماما
به اب میگه آ
حر فاش نا مفهومه

در پاسخ به رضا
با سلام
با توجه به مرحله رشدی اش بسیار کند است و حتما نیاز به بررسی های دقیق تری دارد.

چیزی که فراموش کردم بگم اینه که تو ۱۸ماهگی تشنج داشته بعد از واکسنش.که البته نوار مغزی نشون داد که خداروشکر آسیبی به مغزش نزده.از نظر رشد جسمی ش هم هیچ مشکلی نداشته یعنی از نظر راه افتادن و‌..‌.حافظه فوق العاده ف

سلام.پسر من۱۰روز دیگه ۳سالش میشه شهریور ۹۳بدنیا اومد.هنوز صحبت نمیکنه.۵ماه گفتار درمانی بردمش ولی بی فایده بود.دستوراتو تا حد زیادی متوجه میشه خیلی شیطون نیست ولی خیلی لجبازه.جز اه و اوه کردن چنتا کلمه میگه.ماما و بابا رو وقتی تحت فشار قرار بگیره میگه مثلا ی چیزی رو بخواد و بهش ندیم تندو پشت سرهم کلمه ماما یا بابا رو تکرار میکنه.وقتی خوابش بیاد میگه” لالا”غذا و آب بخواد میگه “نم نم”بجز اینا صدای چنتا حیوونو بپرسی میگه مثلا بگی ببعی چی میگه یا پیشی چی میگه…همین?خیلی نگرانشم.توروخدا کمکم کنید?کاری نمونده که نکرده باشم?

در پاسخ به مریم

با سلام نیاز است که کودک هرچه سریعتر بررسی دقیق تری شود تا غیر از گفتار سایر رفتارهای کودک نیز مورد سنجش قرار گیرد تا علت تاخیر گفتاری مشخص شود…

یه جفت دو قلوی پسر دارم خیلی کم حرف میزنند دوقلوی ناهمسان هستند دایره کلماتشون بسیار محدوده ۵ سالشونه و بسیار شلوغ هستند و دائم دعوا میکنند بسیار خرابکارند دیگه خیلی نگرانم انگیزه ای برای زندگی برام نمونده چون قبلا داداشم هم حرف نمیزد و خانمم هم دو تا داداش معلویت ذهنی داشتند بسیار نگرانم چیکار کنم به کجا مراجعه کنم وضعیت مالیمون هم که افتضاحه
ایا ارگانی مسئولیت حمایت از این بچه ها رو داره

در پاسخ به ال
با سلام
کودکان شما هرچه سریعتر نیاز به بررسی دارند. از انجمن حمایت از حقوق کودکان و نیز مراکز بهزیستی می توانید کمک دریافت کنید. موفق باشید.

سلام خسته نباشید جناب دوکتور!
بنده از افغانستان به تماس هستم، قرار که به شما معلوم است که افغانستان بسیار به حالت بد بی امنی قرار دارد، وجود متخصصان بسیار کم دیده میشه، لهذا خواستم که مشکل داشتم از شما منحیث هم زبان و هم دین سوال کنم.
پسرم فردوس نام دارد چهار سال عمر دارد، و اصلآ حرف نمیزند، دیگر ازنگاهی جسمی سالم است گوش هایش میشنود اما بسیار کم متوجه میشود. من نفهمیدم که مشکلش چیست. آیا این کودک در آینده ها حرف خواهد زد یا نه؟

در پاسخ به Islamuddin Adil
با سلام
با توجه به سن کودک تاخیر کلامی مشخصی وجود دارد که شاید نشاندهنده اختلال رشدی در کودک باشد و هر چه سریعتر باید تشخیص درست و درمانهای لازم صورت گیرد تا در این سنین طلایی رشد تحریکات به مغز بالا رود و به روند گفتاری کودک کمک شود…

سلام خسته نباشین من مادر دو قلو هستم سه سال و نیم دارن کلمات زیاد استفاده میکنن ولی جمله نمیگن خیلی باهاشون جمله کار میکنم ولی از بین جملات من فقط دو کلمه ازش در میارن و میگن بعضی از جملاتشون معنی و مفهمونی نداره خیلی شیطون و بازی گوش هستن هر جا هم میرم هی بهم میگن بجه هات جرا حرف نمیزنن

در پاسخ به طاهره
با سلام
در این مورد با یک گفتاردرمانگر خوب مشورتی داشته باشین…

سلام ،پسر دوساله دارم که سی کلمه یا نهایت سی و دوکلمه بلده بگه ،اما دوکلمه ای بلد نیست . لجبازه ، ولی هر چی بگم میفهمه ، مثلا لباست رو بده بابا برات بپوشه، میره لباسشو میده باباش ،یا حوله بیار ،بریم ببیرون ، بریم حمام ،مسواک بزن ،همه اینا که میگم انجام میده ،مهد هم کم و بیش میبرمش ، باهاشم خیلی حرف میزنم ، اما بلذ نیست بگه بیا ، بده و چیزای دیگه ، ناگفته نماند ما خارج از شهر بومی خودمون زنذگی میکنیم ،توز غربتیم ، بعضی وقتها دوستام میان خونمون ،بچه هاشون با پسرم بازی میکنن ،ولی ارتباط زیاد نداریم با کسی ، در حد همین دوستامون که اونم همیشگی نیست ، غذاهای سفت هم علاقه نداره مگر با ماست نرم کنم ،میوه اصلا دوست نداره ، بنظرتون مشکلی داره ؟

در پاسخ به ساناز
هنوز در مورد گفتار به کودک فرصت می دهیم ولی به صورت کلی سایر رفتارهای کودک نیز باید بررسی شوند …

سلام
دختر ٢ ساله اى دارم که حرف نمیزنه و دستورات و حرفهاى من را متوجه نمیشود ، خیلى نگرانم لطفا راهنمایى کنید تشکر

در پاسخ به سارا
با سلام
بیشتر از حرف نزدن ، اینکه فهم پایینی دارد جای بررسی است و چون کودک در دوران طلایی رشد قرار دارد هرچه سریعتر مشاوره ای دقیق داشته باشید تا تشخیص و درمان های لازمه صورت پذیرد…

با سلام.
پسری ۲٫۵ ساله دارم که حدودا ده کلمه بیان میکنه . دستورات رو اجرا میکنه .مشکل شنوایی نداره. خیلی نگران هستم.لطفا راهنمایی کنین .

در پاسخ به مینا
با سلام
نیاز است کودک بررسی دقیق تری شود تا مشخص شود دیر حرف زدن می تواند مبنای رشدی خاصی داشته باشد یا خیر

سلام خواهرزاده ی من ۴ سال و ۶ ماهش هست و در حد کلمه صحبت می کنه و جمله اصلا نمیگه و اگر چیزی بخواد که بلد نباشه با اشاره می گه ولی اگه بهش بگیم کنترل رو بیار سریع میاره یا قاشق بیار میاره یا هر چیز دیگه ای رو بگیم متوجه میشه فقط نمیتونه بگه یا اگه باهاش هر کلمه ای رو تمرین کنیم با خودمون میگه ولی اگه چند دقیقه ی دیگه ازش بپرسم یادش میره و نمیتونه بگه چیه.. دفتر نقاشی هم داره ولی فقط خط خطی میکشه و چیزی دیگه ای نمیکشه چند جا بردیمش دکتر گفتن مشکلی نیس فقط باهاش زیاد تمرین کنید ولی این آخری یه دکتر بهش گفت بشین پاشو دست بزن بپر بپر کن تمام این کارا رو کرد بعد بهش گفت نقاشی بکش شروع کرد خط خطی کردن دکتر گفت بدون هدف نقاشی میکشه عقب ماندگی ذهنی داره و خیلی نگرانمون کرد تو رو خدا شما کمک کنید آیا اینا علائم عقب ماندگی ذهنیه؟؟؟؟

در پاسخ به نسیم
با سلام
دوست عزیز نیاز به بررسی بیشتر و همه جانبه ای می باشد تا مشخص شود مشکل صرفا تاخیر گفتاری یا مشکلات رشدی دیگری می باشد…

سلام و عرض ادب خدمت متخصصین

بنده پسری دارم که ۴ سال و یک ماهش است و فقط بابا و آب گفته میتواند و دیگر هیچ چیزی بلد نیست. به دکتور های زیادی مراجعه نمودم ولی همه میگن که باهاش صحبت کنید اما او هیچ به صحبت های ما گوش نمیکند. زود عصبی میشه . اندام های بدن اش همه سالم و سرحال است. لطفا مشوره ای برام بدهید که آیا توسط پزشکی علاج دارد یا خیر.

در پاسخ به محمد نسیم
با سلام
نیاز است کودک شما حتما توسط یک روانپزشک کودک بررسی کامل شود تا علت مشکل مشخص و اقدامات درمانی لازم هر چه زودتر انجام پذیرد. پنج سال اول زندگی کودک بسیار مهم است بنابراین هر چه زودتر پیگیری های لازم را صورت دهید…

سلام خسته نباشید.بچه من دوسال و دوماهشه.حرف هایی ک میزنه آب,بابا,,توپ,گاو,شیر,به ساعت میگه عت,اعدادم یکی دوبار دیدم واسه خودش مگه تا ده رو.
خیلی نگرانم وقتی صداش میکنیم اصلا برنمیگرده سمتمون.دکتر گفت ببرینش مهد ولیبا بچه ها هم نموند بیشتر با خودش بازی میکنه.چیکار باید بکنم؟

در پاسخ به زهرا
با سلام
نیاز است ابتدا کودک شما توسط یک روانپزشک کودک بررسی کامل شود تا از لحاظ اختلالات رشدی مورد سنجش قرار گیرد…

در مورد صحبت کردن که خوبه تقریبا تو خونه اسمش رو زیاد صدا بزنید شاید اسم خودشو نمی دونه و اینکه تو مهد با بچه بازی نمی کنه و به تنهایی بازی می کنه اصلا نگران نباشید بچه ها تا سه سالگی نیازی به برقراری ارتباط با همسالانشون ندارن

سلام بچه من ۳ ماهش از بدو تولد احساس میکنم زبانش یکم بزرگ است ایا ممکن است مشکلی در تکلم و گفتار بچه ام پیش بیاید از نظر شنوایی مشکلی ندارد.

در پاسخ به مهلا
با سلام
این مورد باید توسط پزشک بررسی گردد.

سلام، بردار زاده دختر دارم که ۳ سالشه و خیلی کم حرف میزنه اگه یه کلمه ای رو بگی باهات تکرار میکنه اما خودش نمیگه، و همش با اشاره حرف میزنه زن داداشم خیلی نگرانه کمک کنید،در ضمن به شیر حساسیت داره(گالاکتزمومی داره)

در پاسخ به عسل
با سلام
حتما نیاز به بررسی بیشتری است تا از نظر اختلالات رشدی خاص بررسی گردد. با مشاورین کودک فردا در تماس باشید…

سلام
دختر من دوسال و سه ماهه است
نام خوراکی ها و اطرافیان و اعضای بدن را میداند و هرچه بگوییم تکرار میکند اما خودش خیلی استفاده از واژه ها نمیکند
درضمن در یکسالگی تشنج کرده و تحت درمان با فنوباربیتال است
آیا ممکن است مشکل یادگیری یا توجه داشته باشد؟

در پاسخ به بهار
با سلام
در مورد مشکل شما ابتدا باید مراجعه به روانپزشک کودک داشته باشید تا بررسی دقیق تری انجام شود …

سلام
برادرزاده ای دارم دو و نیم ساله پسر، از مادری تایلندی که هنوز حرف نمیزند
برای تفهیم خواسته هاش اشاره میکنه و جیغ میزنه و نهایش میگه ” د ”
و خوب طبیعتاً چون گاهی اوقات متوجه منظورش نمیشیم ناراحت و عصبانی میشه و گاهی به گریه و نق زدن میفته
چکارباید بکنیم

در پاسخ به عمه
با سلام
حتما باید بررسی دقیق تری شود تا مشخص شود علت حرف نزدن کودک مشکل رشدی خاصی است یا صرفا مسایل محیطی…

با سلام
برادرزاده من ۳سال و ۳ماهشه ولی اصلا حرف نمیزنه،چندی پیش چند کلمه ای حرف میزد ولی اخیرا اون دو سه کلمه رو هم نمیگه،من بیشتر از پدرومادرش نگران این جریانم،این از کجا نشات میگیره و راه درمانش چیه؟باتشکر

در پاسخ به سارا
با سلام
با توجه به سن کودک حتما نیاز به بررسی بیشتری است.با یک روانپزشک کودک در ارتباط باشید…

باعرض سلام وادب و تشکر از راهنمائی ها مفیدتون
مادو تادوقلوی نازنین دختر۱ساله داریم،که اگه اشتباه نکنم واکسن۶ماهگی یکی از اونهابدتزریق شد جای واکسن توده شد که تحت جراحی قرارگرفت،بعد ازجراحی که بستری بود چون کودک گریه میکردو ناآروم بود یک پرستار از خدا بیخبر موقع گریه کودک چنان داد زد سر بچه که همون آن بچه ساکت شد ودیگه از اون وقت تا الان کلمات دست و پا شکسته ای که تا اون قبل از جراحی بیا میکرد رو الان نمیگه،در حالیکه قل دیگرش تا حدودی حرف میزنه،ناگفته نماندمفاهیم همه چیز را متوجه میشود،نظرشما در موردحرف نزدنش چیست؟باتشکر

در پاسخ به مرال
با سلام
گاهی اوقات تنش در زندگی کودکان باعث توقف موقت و گذرای آنها در یادگیری می شود ،با توجه به اینکه کودک شما مفهوم صحبت ها را درک می کند و هنوز کم سن است جای نگرانی نیست،سعی کنید زندگی آرام و به دور از تنش داشته باشد و وقت بیشتری برای بازی و صحبت و شعر خواندن برای او داشته باشید.

سلام دختر ٢٣ ماهه ای دارم که تعداد کلماتی که میگه حدود ۵٠-۶٠ کلمه است حتی کلمات سخت مثل انگری بردز رو کامل میگه ولی بعضی کلمات رو فقط اولشو میگه مثلاً به علی میگه اَ یا به چراغ میگه چِ در ضمن کلمات جدید هم به دایره لغاتش اضافه میشه میخواستم بدونم مشکلی داره که بعضی کلمات رو کامل نمیگه؟ لازمه به دکتر مراجعه کنم؟

در پاسخ به غزال
با سلام
خیر مشکلی نیست،فعلا سن دخترتان کم است باید صبور باشید،سعی کنید از قصه و شعر خواندن و صحبت کردن بیشتر با کودکتان استفاده کنید.

سلام دخترم ۶ساله هست جمله بنی خوبی نداره شعرنمیخونه جمله های کوتاه [باباسلا خسته نباشی]رومیگه ولی جملات بلندتررونمیتونه بگه هزینه گفتاردرمانی هم خیلی زیاده چکارکنم اگه نبرمش گفتاردرمانی مشکل ایجادمیشه

در پاسخ به بانشی
با سلام
والد عزیز در موردکودک شما نیاز به اطلاعات بیشتری می باشد. در صورت نیاز به گفتار درمانگر با هزینه کمتر به درمانگاههای دولتی مراجعه کنید.

باسلام و خسته نباشید ببخشید من پسر ۳ سال و ۱ماهه دارم که حرف نمیزند و کاراهایش را باجیغ یا اشاره میرساند به جز صدای حیوانات شاید ۱۰ تا کلمه هم بلد نباشید همونایی که بلده هم اصلا استفاده نمبکنه ولی جدیدن بلند بلند میگه مامان مامان اگه توجه کنم بگم جانم دبگر تکرار نمیکند اگر محل ندهم فقط تکرار میکند مامان همه چیز هم کاملا متوجه میشود و انجام میدهد مشکل شنوایی ندارد نمیدانم چکار کنم برای حرف زدنش حتی دکتر گفتار درمان هم گفتن تا ۳ سالو ۶ ماهگی فرصت داره ولی پسر اصلا حرف نمیزند

در پاسخ به مرجان احمدی
با سلام
بهتر است کودک شما توسط روانپزشک کودک بررسی شود.

سلام من دختر سه سال و ۸ ماه دارم که در یک سالگی بسیار خوب حرف میزند وباعث شگفتی وتحسین اطرافیان میشد واین روند تا دو سالو نیم شدنش ادامه داشت ولی از این زمان به بعد کمی دچار لکنت شد درابتداخیلی کم بود این لکنتش و فقط یکبار درجملهاش مکث میکرد وللی الان که داره به چهار سالگی نزدیک میشه مکث بین جملاتش بیشتر شده مثلا میخواد بگه کفشمو گذاشتم تو جاکفشی میگه. ،کفشمو ِاه اِه اِه اِه گذاشتم گذاشتم گذاشتم تو جاکفشی ، وکلا ما تو ارثمون خجالتی هستیم واسترسی ولی لکنت زبانی تا حالا نداشتیم ای مسیله خیلی نگرانم کرده اطرافیانم میگن خودش خوب میشه ممنون میشم راهنمایی کنید

در پاسخ به شیما
با سلام
در این زمینه حتما با یک متخصص گفتار درمانی مشورت کنید. چرا که بهترین زمان درمان لکنت زبان کودکان زیر سن هفت سال می باشد.

سلام چرا جواب سوال من را ندادین ؟

در پاسخ به مائده
با سلام
به علت تعداد زیاد سوالات رسیده پاسخگویی به آنها ممکن است کمی طول بکشد ولی نگران نباشید به ترتیب پاسخ داده خواهند شد.

با سلام – پسر ۲۱ روزه دارم – هنگام گریه کردن فرکانس صدای اون در هر شرایط یکسانه !! حتی موقع ختنه هم انگار که گرسنه باشه تن یا فرکانس صداش فرقی نمی کرد !! لطفا راهنمایی فرمایید .

در پاسخ به مائده
با سلام
فرزند شما هنوز بسیار کوچک است در صورت نداشتن مشکل در زمینه شنوایی و … ، کمی صبور باشید با افزایش سن این تغییر اتفاق خواهد افتاد.

با سلام
پسر خواهرم۳٫۵ساله هست متاسفانه ۱۰تا۱۵کلمه بلده،وتعداد محدودی از کلمات رو خیلی ناقص تلفظ میکنه حرف س رو هم تلفظ نمیکنه، اصلا نمی تونه جمله سازی کنه حتی جملات دو کلمه ای،در رابطه بر قرار کردن با دیگران وقتی که یکمی بااونها صمیمی شداونهارو کتک میزنه، ولی درک از محیط داره و به تمام چیزهایی که از او میخواهیم یا می پرسیم جواب متناسب میده و بقیه ویژگی هایی که از بچه های اوتیسم خوندم رو نداره، با این دو مورد میتونه اوتیسمی باشه؟

در پاسخ به سمیه
با سلام
با توجه به سن کودک شما، بسیار مطلوب است هر چه سریعتر توسط یک متخصص روانپزشکی کودکان بررسی شود و ایشان در این زمینه نظر بدهند.

با سلام پسر دوم من ۱۸ ماه داره و هنوز چند کلمه ساده میگه،مثل ماما بابا سس دد مجی،ولی مثلا ماما رو هم خیلی کم میگه و به منظور مامان گفتن نمی گه و هر چه میگذرد کمتر میگه مثلا میگه م به مامان و ب به بابا و هر با او کلمات رو تکرار میکنم به تکرار کردن توجه نمی کنه.با تشکر از راهنمایی شما

در پاسخ به امیر طاها
با سلام
در مورد فرزند شما نیاز به اطلاعات بیشتری می باشد،ولی به صورت کلی اگر فرزندتان دستورات ساده شما را متوجه شده و اجرا می کند و سعی در برقراری ارتباط با شما و دنیای اطراف خود دارد جای نگرانی نیست، سعی کنید با فرزندتان در طول روز از طریق بازی ارتباط زیادی برقرارکنید و با او صحبت کنید، در صورت عدم پیشرفت در تکلم با افزایش سن کودکتان بهتر است توسط یک روانپزشک کودک بررسی شود.

با تشکر از وقتی که برای راهنمایی والدین نگران میگذارید.دختر من ۳ سال و دو ماهست.از ابتدا تاخیری بوده و با کاردرمانی در ۲ سال و نیمگی راه افتاد.به گفته کارشناس کاردرمانی موتور دیلی بود.از ابتدا تحت اموزش مربی ذهنی بوده.یادگیری و تقلیدش خوب است.الان گفتارش فقط در حد کلمه است و دامنه لغاتش رو به افزایش است ولی به کندی.به تازگی بعضی کلمات رو بصورت کاربردی بیان میکند ولی با تعداد محدودی از حروف.بیشتر با ب م ت د ن ا.گفتار درمانش فقط با تکرار با او صحبت میکند.به نظر شما وضعیتش بهتر میشود و آیا احتیاج به ماساژهای داخل دهانی هم دارد؟

در پاسخ به پریسا
با سلام
دوست عزیز در این مورد نیاز به نظر تخصصی تر است از این رو با متخصصین مربوطه تماس حاصل نمایید.

پسرم ۱۲ هفته داره تابحال شش بار ماما و مامان گفته و زمانی که دو ماهه بود دو بار ماما گفت آیا این طبیعی هست؟ (از کلمه ماما زمانی که شیر میخواد و یا خوابش میاد
استفاده کرده)

در پاسخ به صبا
با سلام
کودکان در این سن در زمانهای مختلف مانند خوشحالی و گرسنگی و …اصواتی را از خود در می آورند،که جای نگرانی ندارد و کاملا طبیعی می باشد.

سا سلام
دختر ۳۰ ماه ای دارم که شعرها رو که از تلویزیون میبینه یا اهنگ ها رو حفظ میکنه
موقع خوندنشونم به هم چسبیده کلمه ها رو ادا می کنه
اما از اطرافیانش هم شناخت داره مثل اسم عمو دایی … اما هر وقت که دلش بخواد استفاده میکنه
اما واسه چیزایی که می خواد خیلی کم حرف می زنه
جواب سوالا رو سعی نمی کنه با بله یا نه بگه
اکثرا با جند تا کلمه که زیاد استفاده می کنه میگه همیشه
دایره کلماتش شاید ۵۰ تا باشه
اما خوب شعر را رو می خونه
یا اگه کتاب داستانیو واسش خونده باشم بعد چند بار ورق می زنه خودش شعراش از حفظ میخونه(اما خوب این لغات و نمیتونم جزو دایزه لغاتش بزارم)
به مادرش هم وابستگی شدید داره
ممنون می شم اگه راهنمایی کنین

در پاسخ به محمد
با سلام
معمولا در این سن دایره لغات کودک باید حدود صد و پنجاه تا دویست کلمه باشد،با توجه به اینکه کودک شما شعر می خواند به نظر می رسد دایره لغاتی فراتر از پنجاه کلمه داشته باشد!!پدر گرامی در صورتیکه تکلم کودکتان رو به پیشرفت است و در فهم صحبت های شما مشکلی ندارد فعلا جای نگرانی نیست ولی در حدود سه سالگی کودکتان در صورت ادامه کند بودن روند تکلم با یک متخصص گفتاردرمانی یا روانپزشک کودک مشورت کنید.

با سلام و خسته نباشید
خواهر زاده ای دارم که ۱۸ماهه می باشد. از نظر شنوایی مشکلی نداردو دستورات را نیز به خوبی متوجه می شود اما بیشتر مواقع به علت بازیگوشی زیاد به دستورات یا گفتار اطرافیان توجه نمی کند و بسیار فعال است و حتی برای تغذیه مادرش او را با تلوزیون سرگرم کرده و به این شیوه به او غذای کمکی می دهد. با این که یک سال و نیم دارد کلمات معدودی مثل م م بابا دای چی دد را بکار می برد برخی کلمات را نیز گاهی بعد از چند بار تکرار توسط مادرش یکبار گفته و بعد فراموش کرده و دیگر تکرار نمی کندو گاهی برای بیان خواسته اش کلمات نامفهومی ادا می کند که هیچکدام متوجه نمی شویم.اطرافیان می گویند که او باید در این سن کلمات زیادی را بیان کند.ما در روستا زندگی می کنیم و دسترسی به پزشک متخصص نداریم . لطفا راهنمایی کنید که باید چکار کرد و آیا واقعا باید نگران باشیم یا به مرور تکلم اش بهبود می یابد پیشاپیش از شما تشکر می کنم و امیدوارم سال خوبی داشته باشید.

در پاسخ به خاله علی
با سلام
روند صحبت کردن در کودکان به عوامل متعددی وابسته می باشد برای مثال وراثت، یا میزان صحبت کردن اطرافیان با کودک و … . در صورتی که کودکتان از نظر درک گفتاری دچار مشکل نمی باشد و تکلمش رو به پیشرفت است فعلا به دلیل کم سن بودنش جای نگرانی نمی باشد.ولی مطلوب است که حداقل با یک پزشک متخصص کودکان نیز مشورت کرده و ایشان کودک را در این زمینه بررسی کنند.

با سلام
دختری ۳ ساله دارم .از لحاظ شنوایی و تیزبینی خیلی خوبه یعنی ریزترین صداهارو متوجه می شه ولی صحبت نمی کنه فقط درحد۵۰کلمه بلده واگه چیزی بخوادبیشتراشاره میکنه .

در پاسخ به مامان آوا
با سلام
کودک شما باید توسط یک روانپزشک کودک بررسی شود و در صورت نیاز از گفتاردرمانگر کمک گرفته شود.

با سلام و تشکر بخاطر سایت خوبتون.من یه خواهرزاده دارم که یه پسر سه سالست.بعضی کلمات مثل بابا و مامان رو خوب میگه ولی بعضی دیگه رو یا اصلا نمیگه یا بیشتر با صداشون میگه!مثلا ماشین رو میگه هان!گربه رو میگه میو!اکثر مواقع هم خواسته هاشو با اشاره میگه.قبلا به من میگفت دایی ولی بعدا که میدید برادرزام میگفت عمو اونم میگه عمو!من که خودم احساس میکنم پیشرفت داره ولی خیلی پیشرفتش کمه!البته هوشش خیلی خوبه و به نظر میاد مشکل شنوایی هم نداشته باشه!ولی من احساس میکنم بعضی مواقع از اینکه نمیتونه خوب حرف بزنه بشدت ناراحت میشه!لطفا بگین نیاز هست به کفتاردرمانگر مراجعه کنیم یا نه؟!با توجه به اینکه ما روستا زندگی میکنیم و براحتی به متخصص دسترسی نداریم.با تشکر

در پاسخ به نجف
با سلام
در اطلاعات داده شده گفته نشده این کودک صحبت می کند یا فقط کلمه می گوید؟در صورتی که کودک شما صحبت می کند،(منظور گفتن جمله های ساده، توانایی نام بردن اسم و فامیل خود، وصحبت در مورد وقایع به صورت ساده) و فقط در مورد یک سری محدود کلمات این کار را می کند با تشویق کودک و توجه نشان دادن به او هنگامی که کلمات را درست به کار می برد و همچنین عدم تشویق و خندین و توجه نشان دادن اشتباه به کودک هنگامی که به جای کلمات از صدای آنها استفاده می کند معمولا کودک بهبود می یابد ولی در صورتی که کودک شما فقط کلمه می گوید و برخی از آنها را هم اصلا نمی گوید بهتر است کودک توسط یک متخصص روانپزشکی کودک بررسی شود و در صورت نیاز از گفتاردرمانگر کمک گرفته شود.

با عرض سلام و خسته نباشید من دو تا پسر دارم دو قلواند. تو شش سال اند. تو حرف زدن مشکل دارند مثلا فعل جملات را بیان نمیکنند به جا اینکه بگه مامان من آب میخوام میگه مامان آب بعد بیشتر کلمات را نمیتونند بیان کنند مثل ر را میگند ل به نظرتون چه کار کنم؟ممنون

در پاسخ به reza
با سلام
بهتر است کودکان شما توسط یک متخصص روانپزشکی کودک بررسی شوند و در صورت نیاز تحت درمان گفتاردرمانی قرار بگیرند.

با عرض سلام
پسر یک ساله ای دارم که هنوز کلمه ی مفهومی به کار نبرده
از دو ماهگی او او و غان غون میکرد در هفت ماهگی اولین کلمه یعنی بابا را گفت در خال حاضر کلمات زیادی میگه ولی غیر مفهومی
بابا.نانا.دادا.دودو.عمه.بوبو.گاگا.دغن دغن.مم.ماما
البته اته یا اه رو از ده ماهگی میگفت به معنی زدن و با دستش به هرچیزی دم دستش باشه میزنه و میگه اته.و قبلا غذا رو که میدید میگفت مم ولی چند وقته نمیگه.
اسمشو خیلییی وقته میشناسه و خیلی از جمله های ساده رو متوجه میشه مثلا چیزی دستش باشه بگم بده میده.بگم بوس، بوس میکنه،سرفه میکنیم ادامونو در میاره، بگم بیا میادو…
از نظر حرکتی هم خوبه یازده ماهگی چند قدم برمیداشت و الان کم کم راه میره
نگران نکلمش هستم با توجه به اینکه تشنج نوزادی بی دلیل داشته که کنترل شده و الان در حال قطع دارو ها هستیم ممکنه تشنج یا داروی فنوباربیتال روی هوش بچه تاثیر گذاشته باشه؟
پیشاپیش ممنونم از پاسختون

در پاسخ به مامان رادمهر
با سلام
با توجه به توضیحات شما کودکتان در دوازده ماهگی از نظر تکلم طبیعی به نظر می رسد. گاهی اوقات به دلیل تشنج و مصرف دارو، نگرانی ایجاد شده در شما باعث حساس شدنتان به این امر می شود. مادر عزیز همه ی داروها دارای عوراض جانبی می باشند ولی پزشکی که دارو را برای کودک شما تجویز کرده همه ی این جوانب را در نظر گرفته است و مطمئنن بهترین داروی موجود با کمترین عارضه را پیشنهاد کرده پس نگران نباشید.

سلام من یه پسر دو سالو و دو ماهه دارم اون اصلا حرف نمیزنه هرکسی که صداش کنه اصلا توجه نمیکنه اما زمانی که موزیک میزارم از داخل اتاق خواب میاد و نگاه میکنه و یه چیزآیی میتونه اما ما میلیون نمیشه نمیدونم چیکار کنم؟

در پاسخ به رویا
با سلام
بسیار خوب است فرزند شما توسط یک متخصص کودکان یا یک روانپزشک کودک بررسی شود.سعی کنید با کودکتان زیاد صحبت کنید،برایش شعر و قصه های کوتاه بخوانید.

باعرض سلام من بسرم دوسالشه ولی اصلا صحبت نمیکنه وتمام کارهاش ازروی اشاره است میگن باهاش کم حرف میزنی ولی من تمام تلاشم را میکنم خواهش میکنم راهنمایی کنید جیکار باید بکنم باتشکر .

در پاسخ به رها
با سلام
والد عزیز نیاز به اطلاعات بیشتری می باشیم چرا که صحبت نکردن کودکان به عوامل مختلفی وابسته است که نیاز به بررسی بیشتری دارد ، لطفا در صورت تمایل با مشاورین کودک فردا در تماس باشید.
شماره تلفن تهران:۹۰۹۲۳۰۱۶۹۳
شماره تلفن شهرستانها:۹۰۹۹۰۷۰۳۱۶

با سلام
پسر من ۱۸ ماهشه. هنوز کلمه کاملی نمیگه و فقط نی نی، آبی،بده رو کاملا میگه . ولی هر چیزی که میگیم کاملا متوجه میشه و هر کاری رو میخوایم انجام میده. کلماتی مثل دو تا و اسبی رو هم نصفه و نیمه میگه. باید نگران باشیم؟ ممنون از راهنماییتون

در پاسخ به مهرسام
با سلام
اگر کودک شما در یادگیری کلمات پیشرفت دارد در در موارد دیگر رشدی و روانی(نیاز به بررسی دارد) طبیعی است، جای نگرانی ندارد. سعی کنید با کودک بیشتر صحبت کنید،برایش شعر و آواز وداستانهای کوتاه بیشتری بخوانید. برای مشاوره دقیق تر و بررسی با خطوط مشاوره تلفنی کودک فردا در تماس باشید.
تلفن تهران:۰۹۲۳۰۱۶۹۳
شهرستانها:۹۰۹۹۰۷۰۳۱۶

باسلام. پسر ۲٫۵ساله دارم. تا کنون خیلی به ندرت کلمات مامان اره و نه را بیان کرده و اصلا به صورت ارادی علاقه ای به حرف زدن ندارد. فقط با ادای اصوات از ته حلق مثل قوقو اوقو و اشاره منظورش را بیان میکند. اما اگر برایش بنویسم کلمه ای را و بگویم فلان چیز را نوشتم حالا تو بگو میگوید اما باز هم کلمه را واضح نمیگوید. از نظر شنوایی و یادگیری مشکلی ندارد. حتی براس سنجش اوتیسم هم بردیم و مشکلی نداشت.از نظر وراثت مستعد دیر حرف زدن هست اما حتی کلمه ای را ارادی بیان نمیکند که نگرانی ام برطرف شود. تازگیها به دلیل عدم تکلم کمی پرخاشگر هم شده

در پاسخ به رادمهر
با سلام
نیاز به بررسی بیشتری می باشد…با مشاورین در تماس باشید

با سلام .دخترم ۳ سال و هفت ماه دارد .صحبت نمی کند فقط بابا و مامان میگه.بعضی مواقع دد ولی به خوبی تمام اشیاءواقوام واندام خویش را می شناسد و حافظه خیلی خوبی دارد و شنوایی هم مشکلی ندارد صداها با زیر وبم بلند وکوتاه را می شنود.روانپزشک تشخیص اوتیسم خفیف داده ولی گفتاردرمانگر و روانشناس می گویند اوتیسم نیست تاخیر در گفتار می باشد و مشکلش حل می شود نظر شما چیست؟ با تشکر

در پاسخ به مامان غزل
با سلام
مادر گرامی اوتیسم یک طیف بیماری می باشد که ممکن است فقط یک نشانه داشته باشد, به همین دلیل بسیار مطلوب است یک متخصص روانپزشکی کودک که در این زمینه تجربه کافی دارد دوباره کودک شما را بررسی کند و در صورت تشخیص روند درمان پیگیری شود.

با سلام و خسته نباشید.
من پسری ۲۸ ماهه دارم که بخوبی صحبت می کنه اما مشکل در اینجاست که دو ضمیر من و تو و افعال مربوطه را جابجا می گه مثلا به جای اینکه بگه تو بیای اینجا می گه من بیام اینجا یا برعکس مثلا بجای من شیر می خواهم می گه شیر می خوای! البته وقتی بهش می گم نه دوباره بگو جمله را تصحیح می کنه و می گه شیر می خوام . مابقی ضمایر و افعال را درست بیان می کنه فقط مشکل من و تو هست. البته قابل ذکر هست که ما خارج از کشوریم و همیشه تنها هستیم و من فقط گوینده و او شنونده بوده. خیلی خیلی نگران هستم، خواهش می کنم راهنمایی بفرمایید.
از شما پیشاپیش سپاسگزارم.

در پاسخ به آزاده
با سلام

نیاز به بررسی بیشتری می باشد. ولی به صورت کلی اگر کودک در مسائل رشدی دیگر مشکلی نداشته باشد ، صحبت کردن صحیح او به مرور ایجاد خواهد شد فقط باید در محیط زیاد بشنود و با او گفتگو شود…

دختری دوساله دارم که صحبت نمی کند ،دکتر بردم شربت پیراستام دادن ،آیا این شربت ضررندارد؟ دوبار در روز ۲سیسی مصرف میکند،آیا برای به صحبت امدن خوب است ،باتشکر

در پاسخ به somayeh
با سلام
والد عزیز دارو درمانی در تخصص ما نمی باشد در این زمینه می توانید با یک پزشک متخصص کودکان مشورت کنید.

با سلام و خسته نباشید.
کودک ۴ و نیم ساله دارم که حروف ک و گ را نمی تواند تلفظ کند و به ترتیب ت و د تلفظ می کند. مثلا به جای کوکو می گوید توتو و به جای گفتم می گوید دفتم.
ممنون اگه راهنمایی فرمایید.

در پاسخ به صدیقه
با سلام
مشکل گفتاری کودک شما با چندین جلسه گفتار درمانی بهبود می یابد.برای این منظور از یک گفتار درمانگر کمک بگیرید و نگران نباشید.

باسلام و تشکر از سایت خوبتون.من یه پسر ۲۱ماهه دارم فوق العاده بازیگوش و فعال. متاسفانه الارقم هوش بالا اصلا حرف نمیزنه فقط کلمه مامان و چی رو بلده . توضیحی که لازمه بدم اینه که من و پدرش به دو زبان مختلف با فرزندمون حرف میزنیم( عربی. و فارسی) از لحاظ شنوایی مشکلی نداره.خواهشمندم بهم کمک کنید . آیا دو زبانه بودن علت حرف نزدن فرزند منه؟ چه توصیه واسه بهبود وضعیت فرزندم دارید؟

در پاسخ به الا
با سلام
دو زبانه بودن می تواند طول مدت به حرف افتادن را بیشتر کند که این یک ایراد نیست . مادامی که کودک از لحاظ اندام های گفتاری و شنیداری مشکلی نداشته باشد و احتمال اختلالات رشدی خاصی در میان نباشد ، به حرف خواهد افتاد. محیط او را غنی از حرف زدن و توضیح دادن کنید، کتاب های تصویری بزرگ برایش تهیه کنید و زیاد با او بازی کنید…

با سلام
پسر من پنج سالشه،هنوز درست صحبت نمیکنه،سه ساله گفتار درمانی میبرمش،اما تا حالا نتیجه ای ندیدم،همه کلماتو با د میگه ،جمله سازی در حد سه کلمه داره،گفتار درمان میگه بچه زبونشو اصلا حرکت نمیده تا یه سری صداهارو بتونه تولید کنه،خیلی هم لجبازه،من واقعا نمیدونم باید چکار کنم تا بهش کمک بشه،لطفا منو راهنمایی کنید

در پاسخ به انیتا
با سلام
نیاز به بررسی بیشتری می باشد . در صورت لزوم مراجعه به روانپزشک برای بررسی کلی و سپس انجام تکنیک های رفتاری با روانشناس….با ما در تماس باشید

ممنونم از اطلاعات خوبی که در اختیار مادر و پرهای نگران میگذارید

با عرض سلام و خسته نباشید
دختری نه ماهه دارم که خیلی کم می خندد اگه هم بخندد خندهاش بدون صداست. در دو ماهگی صدایی شبیه (او …او) از خودش در می آورد ولی الان که نه ماه دارد دیگه اون صدا را هم نداره ولی بعضی وقتاواسه اینکه حرف بزند خیلی زور می زند اما فقط صدای خیلی آروم هم هم میدهبنظرتون چکار باید کرد خیلی ناراحتم که کودکم اینجوریه راهنمایی ام کنید لطفا
ضمنا مشکل شنوایی نداره اما گردن کم میگیره و یکم هم فرم سرش نامیزون هست.

در پاسخ به عبدالهی
با سلام
والد عزیز نیاز به اطلاعات بیشتری در مورد کودک شما می باشد. ولی به صورت کلی کودکان در این سن معمولا صدا هایی شبیه به فریاد و با رشته های طولانی از هجاها، صداهای آهنگین در می آورند مثل داددادداد. و معنی “نه ” و “بای بای ” را می فهمند. که البته آهنگ پیشرفت کودکان در تکلم متفاوت است. بسیار مطلوب است با یک متخصص اطفال مشورت ی داشته باشید.

چرا جواب من نیومد؟

در پاسخ به مامان کیان
با سلام
با توجه به حجم زیاد سوالات ، پاسخ دادن به آنها توسط مشاورین ممکن است به طول انجامد. اما به نوبت به سوالات پاسخ داده خواهد شد.

لغات هم میگه تا حدودی ولی مثلا باید ازش بپرسم خودکار حرف نمیزنه مثلا بهش میگم کیان ارمیا امروز بود میگه بله یا مثلا شیر خوردی بله
خودش به طور خودکار حرف نمیزنه و فقط دوست داره بازی کنه اصلا دل نمیده به چیزی که باهاش کار کنم

با سلام
پسرم ۲ سال و ۴ ماهشه زیاد صحبت نمیکنه از لحاظ شنیداری هم چک شد مشکلی نداشت همه کارهاش هم مطابق سنش بود دد ببه اینا را به موقع گفت اسم پدر و مادر رو هم میگه تمام دستور ها رو انجام میده با مشاور صحبت کردم گفت بزارش مهد با بچه ها باشه یه روز رفت اسم بچه ها و مربی رو میگه ولی بعضی چیزا رو واضح نمیگه مثلا اب بخواد میگه اب بیا یا جمله نمیکه میگه بابا بیا درهمین حد نگرانم از دیر حرف زدنش هستم یعنی میشه جمله کامل بگه

در پاسخ به مامان کیان
با سلام
سرعت رشد گفتار در کودکان متفاوت است و مادامی که کودک از نظر شنوایی و اندام های گفتاری سالم باشد و احتمال اختلالات رشدی خاص نباشد جای نگرانی نیست و با غنی کردن محیط کودک و گفتگو با او و استفاده از کتاب ها و قصه ها کودک را حمایت بیشتری کرد.با خطوط ما در تماس باشید…

با سلام
من کودک چهار ماهه ای دارم که تا الآن حرفی مثل ” بو ” رو دائم تکرار میکرد و خیلی مواقع به صورت تکرار آواها و با بالا و پایین رفتن آهنگ صداش باهامون حرف میزد. اما یک هفته پیش با سر به زمین افتاد و فقط پیشانیش باد کرده بود و لبش زخم شده بود و دکتر گفت خدا رو شکر مسأله ای پیش نیامده ولی دیگه اصلاً “بو” نمیگه و آواها رو هم نمیگه فقط جیغ میکشه و در تلاش برای حرف زدن قرمز میشه و گریه میافته، به نظرتون بازم به طور طبیعی به حرف میافته یا گفتار درمانی نیاز داره؟ یعنی گفتار درمان از سن چهار ماهگی هم کار میکنه؟ میترسم با حرف زدن مکرر مثل قبل با بچه ام، اعصابش رو خورد کنم چون دیگه نمیتونه و گریه میافته و بعدش خودم گریه میافتم.

ممنون

در پاسخ به محمد
با سلام
والد گرامی به نظر می رسد شما بسیار نگران هستید و همین نگرانیتان باعث شده نتوانید صبور باشید. کودک شما فقط چهار ماه دارد و هنوز بسیار کوچک است اگر شما صبورتر باشید کودکتان به موقع شروع به حرف زدن می کند. در این سن نیازی به گفتاردرماتگر نیست، همین که شما ضمن بازی با کودکتان با او صحبت کنید کافی می باشد. در سن کودک شما جیغ زدن بسیار معمول است و مرحله پیش گفتاری می باشد. در صورتیکه ضربه به سر کودکتان باعث نگرانی شما شده است می توانید دوباره با یک پزشک متخصص مغز کودکان مشورت کنید تا در این زمینه خیالتان راحت شود.

سلام
پسری دارم که امروز شد سه سال و نیم. تا با امروز حرف کامل نمی زند و لقان زیادی بلد است البته به زبان کودکانه خود. و هروقت که پیش دکتر میرویم جیغ میکشد و نمی گذارد کسی به او دست بزند. حتی مربی استخر. پیش کی باید بروم؟ یا اینکه چه باید بکنم.

در پاسخ به سیاوش
با سلام
والد گرامی در مورد کودک شما نیاز به اطلاعات بیشتری می باشد.با مشاورین کودک فردا در تماس باشید.
تهران:۹۰۹۲۳۰۱۶۹۳
شهرستانها:۹۰۹۹۰۷۰۳۱۶

سلام.کودک ۲۰ ماهه‌ام فقط کلمات محدودی را به زبان می آورد(حدود ۱۵ کلمه تقریبانامفهوم)مثلا به پا میگوید دا، به دست هم دا میگه،دایی، نه،آب،به صبا تبا میگه به اینجا ایامیگه، بابا و مامان هممیگه اما برای من و پدرش به کار نمیبره.دو جلسه هست که گفتار درمانی میبرم .دکترش گفت که هر کلمه ای رو با آهنگ و تشدید و اغراق بگو و کلمات جمله را با مکث و بلندو رسا بیان کن تا شنیدارش تقویت شه، اما اینجوری حرف میزنم گوش نمیده.کلماتی رو هم که قبلا میگفت داره کمتر میکنه .خیلی غصه میخورم.پسر دوستم همسن پسرمه جمله میگه.چکارش کنم؟

در پاسخ به بهراد
با سلام
نگران نباشید.کودک اگر هوش طبیعی و محیط غنی داشته باشد به حرف می افتد. سرعت رشد گفتار در کودکان متفاوت است و اگر احتمال اختلالات رشدی نباشد کودک با سرعت خودش زبان آموزی را می گذراند. برای مشاوره دقیق تر با مشاورین ما در تماس باشید.

با سلام پسر من ۳ساله است اصلا حرف نمیزند پیش روانشناسم بردیم چون من همسر قبلیمو طلاق دادم و تقریبا پسرم یکسال پیش مادرم بود الان ازدواج کردم میگن باید پیش مادرم باشد تا در آینده مشکلی براش پیش نیاد و من میخوام پیش خودمون باشه لطفا راهنماییم کنید

در پاسخ به علی
با سلام
نیاز به بررسی بیشتری می باشد و باید همه ی جوانب سنجیده شود برای مشاوره دقیق تر با خطوط کودک فردا در تماس باشید.

با سلام- خواهر زاده ۲/۵ ساله ای دارم (پسر) که دامنه لغات خوبی دارد، جملات زیادی بلد است، اما واضح نمیکند. حتی در مورد اشیا و وسایل خانه مانند جارو برقی، کامپیوتر صحبت میکند، به راحتی با تبلت بازی می کند و اخیرا داستان از روی نقاشی کتاب هم توضیح می دهد. اما اکثر اوقات تنها مادر و اخیرا پدرش متوجه می شوند که چه می گوید. البته وقتی پیش ما (پدر بزرگ، مادر بزرگ و خاله ها) هم باشد متوجه می شویم اما تلفنی اصلا. دوستان می گویند تا سه سالگی تکلمش کامل می شود. آیا مشکل خاصی دارد؟

در پاسخ به نسیما
با سلام
دوست عزیز ابتدا لازم است کودک از لحاظ سلامت اندام های گفتاری و شنیداری سنجش شود .

سلام خسته نباشید ممنون از سایت خوبتون.پسری دارم ۲۱ ماهه نزدیک به ۲۰ کلمه و یک جمله آب بده بلده.مفهوم همه ی حرفها و کارهایی رو که بهش میگم میفهمه و انجام میده .اما خیلی لج بازه و زمانی که باهاش صحبت میکنم و چیزی رو بهش میگم بگو نمیگه و روشو ازم برمیگردونه.چه طوری بهش کلمات جدید یاد بدم لطفا راهنماییم کنید.

در پاسخ به سارا
با سلام
چون کودکتان در سن استقلال قرار دارد هر گونه دستورات مستقیم و اجبارگونه حس لجبازی او را بیشتر می کند. باید غیر مستقیم تر عمل کنید.محیطش را غنی از حرف زدن و توضیح دادن مسائل جالب و مربوط به او کنید. از کتاب های تصویری بزرگ کمک بگیرید. آلبوم های کودکی و قصه گفتن فضاهایی برای توجه و گفتگو جالب با کودکتان را فراهم می کند…

دختری دارم ۱۶ ماهه که فقط و فقط میگوید دادا چی کار کنم راهنماییم کنید لطفا
با تشکر

در پاسخ به یاسین
با سلام
در صورتی که دخترتان کلمات زیادی را متوجه می شود و فرمانهای ساده را می فهمد و اجرا میکند، مانند “در را ببند” یا “کفشت را برایم بیار”.جای نگرانی نیست. سعی کنید شعر، آواز و داستان زیاد برایش بخوانید و دائما با کودک صحبت کنید. مطالعه این مقاله میتواند برای شما مفید باشد: سایت کودک فردا/تربیت کودک/۰تا۳سالگی/چگونگی کمک به رشد گفتار و زبان کودکان در مقاطع سنی مختلف

با سلام
پسر دو ساله ای دارم که که تعداد لغاتی که بیان می کند خیلی کم است مثلا بابا مامان آببه آجی نانای و هاپو هام حموم جوجو عکس
اصلا جمله ای که فعل داشته باشد نمی گوید ولی مثلا وقتی آب می خواهد می گوید مامان آببه
یا اگر من کلمه های را بگویم شاید او هم تکرار کند
تست شنوایی سنجی هم در بدو تولد انجام شده و مشکلی ندارد
آیا به نظر شنا نیاز به گفتار درمانی می باشد و یا به مرور قادر خواهد بود جمله نیز بگوید

در پاسخ به مریم
با سلام
انتظار ما در سن دو سالگی کودک شما این است که در حدود پنجاه کلمه قابل تشخیص میداند و هر ماه تقریبا دو یا سه کلمه جدید می آموزد و می تواند دو کلمه را پشت هم ردیف کند مانند من آب (لازم نیست فعل به کار ببرد) البته آهنگ پیشرفت تکلم در کودکان متفاوت است.اگر گفتار کودکتان رو به پیشرفت است و کلمات جدید یاد میگیرد،دستورات دو بخشی شما را میفهمد و اجرا میکند.و در همین حد که گفتید جملات بدون فعل (مامان آببه) میسازد جای نگرانی زیادی نیست. ولی در هر صورت بهتر است برای رفع ضطراب در شما و عدم فشار آوردن به کودک، با یک گفتاردرمانگر نیز مشورتی داشته باشید.مطالعه ی این مقاله نیز می تواند برای روند کمک به صحبت کردن کودکتان مفید باشد: سایت کودک فردا/تربیت کودک/۰تا۳سالگی/چگونگی کمک به رشد گفتار و زبان کودکان در مقاطع سنی مختلف

باسلام بخش کودکانی که دیر حرف میزنند را خواندم بسیار عالی بود متشکرم. یک سوال داشتم نمیدونم کجا مطرح کنم پسر دوسال و دوماهه ای دارم که حدود ۳۰ تا چهل کلمه صحبت میکند جملات دوکلمه ای حدود پنج شش جمله میگوید، مشکل شنوایی ندارد تمام کاراهایی که از او میخواهیم به خوبی انحام میدهد، اما نمیدانم این میزان برای سن او کم است یا نرمال است؟ البته حدود یک ماه هست آموزش انگلیسی را به صورت آهست با او شرو کردم و احساس میکنم در این مدت فعل و کلمات بیشتری به دایره لغتش اضافه شد
ممنون میشوم به سوال من پاسخ دهید

در پاسخ به زینب
با سلام
مادر گرامی کودک شما متناسب با سنش صحبت میکند و جای نگرانی نیست.خواندن این مقاله می تواند در کمک کردن به کودکتان برای رشد گفتارش کمک بیشتری کند: سایت کودک فردا/تربیت کودک/۰تا۳ سالگی/چگونگی کمک به رشد گفتار و زبان کودکان در مقاطع سنی مختلف

سلام خسته نباشید پسرم ۳سال و ۳ماه دارد جمله های ۴تا ۵ کلمه ای هم می سازد ولی اسم همه ی چیز را نمی داند فعل ها را به طور کامل تلفظ می کندحتی ضمیر فعل ها را هم درست می گوید و رنگ ها را اصلا تشخیص نمی دهدو مقداری لجباز است اسم خودش را تا حالا سه بار بیشتر نگفته است باید چه کنم آیا باید دکتر ببرم ؟ چه دکتری راهنمایی فرمایی ؟باتشکر

در پاسخ به محبوبه
با سلام
مادر گرامی برای راهنمایی نیاز به اطلاعات بیشتری می باشد،ولی به صورت کلی انتظار میرود کودک شما بتواند کلمات زیادی را به کار ببرد و در صورت آموزش دادن رنگها به کودکتان بتواند رنگها را تشخیص بدهد حتی اگر نام آنها را نمی داند. بسیار مطلوب است در مورد کودک خود در ابتدا با یک روانپزشک متخصص کودکان و سپس یک گفتاردرمانگر مشورت کنید.

سلام خسته نباشید تشکر میکنم از سایت بسیار خوبتون .
پسر ۲۳ ماهه دارم که بعضی از کلمات مثل نه.یک . دو .چیه .به مامان و بابا میگه آبا. گل . به عمه میگه عبه وچند کلمه دیگه فقط تا همین حد بلد هست ولی در عین حال تمام اشیاء رو می شناسه هر چی که میگم میدونه سعی میکنم باهاش زیاد حرف بزنم تا زودتر حرف بیاد ولی یه خورده شیطنت میکنه از پیشم میره بازی میکنه از نظر شنوایی اصلا مشکلی نداره چیکار کنم تا زودتر حر ف بیاد -در ضمن به نظر شما از نظر تغذیه هم توی حرف زدن تاثیر میزاره آخه بد غذا هست به زور باید بهشش غذا بده .
با تشکر

در پاسخ به مامان متین
با سلام
در مورد حرف زدن با غنی کردن محیط کودک از طریق توضیح دادن مسایل مربوط به خودش، قصه و کتاب خوانی و ایجاد انگیزه برای حرف زدن می توانید به او کمک کنید. مادامی که سایر رفتارهای کودک غیرطبیعی نباشد و حرف زدن او رو به پیشرفت باشد جای نگرانی نیست. تغذیه مناسب و کافی برای رشد عمومی کودکان بسیار مهم است اما به زور دادن و جنجال در این مورد وضعیت را بدتر می کند و حتی مقاومت هایی در کودک ایجاد می نماید…

سلام خسته نباشید..پسر شانزده ماهه دارم….احساس میکنم که میخواهد حرف بزند ولی نمیتواند.وقتی چیزی میخواهد…میگوید…آدو…
به آب میگه…آبه…
بابا و ماما . دد و نه رو میگه…و هرچی که من بهش توضیح میدم یا ازش میخوام رو میفهمه…ولی هرکاری میکنم بیشتر ازین کلمات هیچی نمیگه…چه کنم؟؟؟؟؟؟؟؟نگرانم…

در پاسخ به نرگس
با سلام
مادر گرامی صحبت کردن کودک شما کاملا متناسب سنش می باشد و جای نگرانی نیست. به او فرصت دهید و سعی کنید از طریق قصه و آواز خواندن برای کودکتان و همچنین صحبت کردن زیاد با او و بازی هایی مانند اینکه او را در خانه بچرخانید و اسم اشیا مختلف را با اشاره دست برای او بگویید به طور غیر مستقیم تشویق به حرف زدن کنید.

باسلام
پسر من ۲ سال ۹ ماهشه.جملات دوکلمه ای را می تونه بگه ولی بیشتر از دو کلمه نمیتونه جمله بگه.اکثرا هم ته جمله رو میخوره و کامل نمیتونه بگه. کلمات جدید را هم که بهش یاد می دیم سعی میکنه بگه.
حرفاش رو هیچ کس غیر از خودم نمیفهمه و دیکشنری خاص خودش را داره. مثلا به خرما میگه ماخ. به خون می گه نوخ وزیر بار نمیره که کلمه درست رو بگه و اصرار داره که همین طوری حرف بزنه. بعضی کلمات را هم که کلا یه چیز دیگه میگه مثلا به بیا میگه لابه و تلاش های من هم در درست گفتن این کلمات بی ثمر هست.
به نظر شما مشکل شنوایی داره؟ البته صداها را به خوبی میشنوه و تشخیص می ده.
ایا نیاز به گفتار درمانی داره؟

در پاسخ به مامان مهرداد
با سلام
مادر عزیز اگر کودک شما توسط یک گفتاردرمانگر بررسی شود بسیار مفید خواهد بود. در ضمن این مسله که آیا کودک شما حرف ها و دستورات شما را متوجه می شود و به آنها عمل می کند نیز بسیار مهم است مثلا توپت را بده مامان.که این مورد رانیز حتما بررسی کنید.

سلام وخسته نباشی من یه پسر دارم که ابان ۴سالش تموم میشه ولی کامل صحبت نمیکنه چکار کنم

در پاسخ به شیوا
با سلام
نیاز به بررسی بیشتری می باشد با یک گفتاردرمانگر و پزشک کودک در تماس باشید.

با سلام و عرض خسته نباشید خدمت شما
پسر سه و نیم ساله ای دارم که خیلی تند حرف میزنه و باعث شده ک ب وضوح نتونیم متوجه صحبت کردنش بشیم ب خصوص دیگران.در ضمن دامنه لغاتش خوبه اما در تلفظ ایراد داره مثلا ب جای خوب میگه اوب. لطفا بگید برای رفع مشکلش چکار کنم؟

در پاسخ به مامان امیر حسین
با سلام
در این موارد با یک گفتاردرمانگر مشورتی داشته باشید.

با سلام و تشکر از شما . پسر من دستورات را انجام می ده اما بیشتر اوقات که سرش به یه کاری گرم می شه متلا” تلوریون وقتی صداش می کنیم عکس العملی نشون نمی ده ولی اگر همون موقع بگیم آرمین کجاست ؟ ( به حالت بازی ) سرشو بر می گردونه و می خنده با علایمی که از بیماری اوتیسم در اینترنت خواندم می ترسم پسرم به این بیماری مبتلا شده باشد. البته همه این علایم را ندارد . مثلا” خیلی اجتماعی است و بچه ها رو دوست داره ولی از صداهای بلند می ترسه . لطفا” منو راهنمایی کنید .

در پاسخ به مریم
نیاز به اطلاعات بیشتری است. با خطوط ما در تماس باشید.

سلام برادرم۷سالشه درست حرف نمیزنه ولی گهگاهی مامان باباوبعضی کلمات نا مفهوم میگه شنوایشم خوبه ولی خیلی لجبازه باکسی نمیتونه ارتباط برقرارکنه به چند گفتار درمانیهم مراجعه کردیم ولی فایدای نداشت از لج با دکتر تمرین نمیکرد خواهشاکمکمون کنیدوبرام امیل کنید چون خیلی نگران مدرسشیم

در پاسخ به شایق
با سلام
برادر شما هر چه سریعتر باید توسط یک روانپزشک کودک بررسی شود.

با سلام
پسر دو ساله ای دارم که اصلاً حرف نمیزنه فقط کلمات مامان و بابا رو بلده و مواقعی که چیری می خواد و ما منظورشو نمی فهمیم جیغ می کشه . آیا لازم است که او را پیش متخصص مغز و اعصاب کودکان ببرم .

در پاسخ به مریم
با سلام
مادر عزیز در سن پسر شما به صورت کلی انتظار می رود حدود ۴۰ کلمه قابل تشخیص را به کار ببرد. ولی آهنگ تکلم کودکان با یکدیگر متفاوت است. اگر یادگیری کلمات توسط فرزندتان رو به پیشرفت می باشد و نکته بسیار مهم اینکه کودکتان صحبت هاو دستورات شما را درک می کند و انجام می دهد(مثلا: توپ و ماشینت را بیاور و …) جای نگرانی زیادی نیست. ولی بسیار مطلوب است کودک شما توسط یک روانپزشک کودک برای رفع ابهام و نگرانی بررسی شود.

پسر خاله ای دارم ۴ سالشه به همه میگه مامان و به هادی میگه هانی و به من میگه نازینینی و خیلی کم و بد حرف میزنه داره میره تو ۵ سال چه کار باید کنیم ؟

در پاسخ به نازنین
با سلام
دوست عزیز نیاز است که پسر خاله شما مورد سنجش دقیق تری قرار گیرد.با روانشناس و در صورت لزوم با گفتاردرمانگر مشورتی داشته باشید.

سلام پسر ۲۲ ماهه ای دارم که فقط چند تا کلمه می گوید بابا مامان آب و یک سری کلمات نا مفهوم ولی همه چیز را می فهمد و خواسته هایش را با اشاره می گوید و با هیچ کودکی که هم سن و سال خودش است ارتباط برقرار نمی کند وخیلی آرام است . لطفا مرا راهنمایی کنید.

در پاسخ به سمیه
با سلام
دوست عزیز حتما نیاز به مشاوره دقیق تر است با ما در تماس باشید.

با سلام وخسته نباشید
پسری دارم که که بیست وشش مرداد نودوسه سه ساله شده . پسرم هنوز بسیاری از کلمات را ادا نمیکند و بعضی کلمات را به درستی ادا نمیکند. مثلا بابا امد را میگه بابا مد . و ماشین را دیدی میگه و تبلت را للت میگه و قلعه را لعله میگه ولی بعضی کلمات را هم درست میگه . مثلا هلو و دایی و هستی و رادان و عمو و علی ، در کل از گ۴تن بعضی حروف احساس میکنم عاجزه. درک بالایی داره. حیوانات را میشناسه و لی خیلی از انها را نمیتونه ادا کنه . چه کار کنم . اگر شناره تماسی از یک روانشناس ویا گفتار درمان خوب دارید که تلفنی مشاوره بده ممنونم . لازم به ذکر هست من بندرعباس هستم و نیاز به مشاوره تلفنی دارم.

در پاسخ به محبوبه
با سلام
والد گرامی در زمینه روند صحبت کودکتان بسیار مطلوب است با یک گفتار درمانگر مشورت کنید و در این زمینه از ایشان راهنمایی های درمانی بگیرید.البته به یاد داشته باشید که مشکلات گفتاری کودکان با کمک گفتاردرمانگر به راحتی درمان می شوند پس جای نگرانی نیست.جلسات گفتار درمانی معمولا حضوری می باشد. متاسفانه در زمینه معرفی گفتاردرمانگر به صورت تلفنی یا حضوری در بندر عباس نمی توانم کمکی کنم.

سلام خانم خوبید. من پسری دارم که سه سال و سه ماهه است و مشابه وضعیت پسر شماست الان پسر شما حدود ۶ ساله است می خواستم بپرسم وضعیت تکلمش بهبود پیدا کرده ؟ من خیلی نگرانم

با سلام و خسته نباشید ، پسر ۱۴ ماهه دارم که کلماتی مثل ،مم،نه،رو فقط زیاد میگه و خیلی کم ماما ، دده،بابا رو ۲ یا ۳ بار قبلنا گفته بود البته وقتی سوار تاب می شه شروع می کنه به خوندن تاب تاب به صورت نامفهوم و یاچشم چشم رو وقتی براش نقاشی می کشم اونم به صورت چش چش می گه از نظر شنوایی چکاپهای در ۶ ماهکی و ۱ سالگی رو انجام داده ،و مفهوم تمام کلماتی رو که بهش می گمو می فهمه ولی اکثر اوقات با اشاره در خواستشو بیان می کنه به نظر شما در صحبت کردن تنبله و یا مشکل وجود دارهو باید نزد پزشک ببرم و یا اینکه روند عادی داره و حساس نباشم با تشکر ؟

در پاسخ به مامان آبتین
با سلام
والد گرامی با توجه به اطلاعاتی که داده اید فرزند شما از نظر گفتاری با توجه به سنش طبیعی به نظر می رسد و جای نگرانی نیست. مهمترین نکته که شما هم به آن اشاره کردید فهم کلمات از سمت کودکتان است. سعی کنید با او زیاد صحبت کنید،و برایش شعر و اواز بخوانید.

ببخشین یه مشکل دیگه هم اینه که وقتی دعواش می‌کنم با سرعت به دور خونه می‌دود و به هر جایی برخورد کند و آسیب ببیند باز هم ادامه می‌دهد. باز هم از لطفتون ممنونم.

در پاسخ به زهرا
در کل نیاز به بررسی بیشتری است با خطوط ما در تماس باشید و در صورت لزوم ارجاع به روانپزشک انجام می شود.

با سلام و متشکرم از سایت خوبتون
یه مشکلی داشتم. نمی‌دونستم کجا بپرسم که اینجا نوشتم.ببخشید.
پسرم دو ساله هست و هنوز حرف نمی‌زنه و خیلی نگرانم. کوتاه چند کلمه رو مثل آب و لامپ و برق میگه اما اصلا جمله نمی‌گوید و خیلی جیغ می‌زنه و منظورش را می رسونه. در کودکی هم خییلی تلویزیون نگاه می کرد. خواهشا راهنمایی ام کنید .خیلی در فامیل دعوایم می‌کنن که چرا پسرم حرف نمی‌زند!
ممنون

در پاسخ به زهرا
با سلام
ابتدا لازم است کودک از لحاظ اندام های گفتاری و شنیداری مورد سنجش قرار گیرد.سپس برخی مسائل رشدی خاص باید مورد بررسی قرار گیرد و اگر در این زمینه ها مشکلی نبود می توان با غنی کردن محیط کودک و رفتارهای صحیح به او کمک کرد که در زمان خاص خودش گفتارش کامل شود.نگران نباشید ، بررسی ها را انجام دهید و سعی کنید از هر گونه اجبار و دعوا در محیط کودک خودداری کنید.

سلام دختری ۵سال و ۸ ماهه دارم که هنوز نمی تواند درست کلمات را تلفظ کند و از فعل نیز استفاده نمیکند کلماتی مانند رب را خب تلفظ می کند و… همچنین جمله نمی تواند بسازد از نظر جسمی هیچ مشکلی ندارد فقط دختری حساس و زود رنج است حروفی مانند: ک،گ،ژ، را نیز نمی تواند تلفظ کند در خانواده شوهرم تعدادی اینگونه بوده اند ایا امکان دارد دخترم با رفتن به پیش دبستانی خوب شود

در پاسخ به مرضیه
با سلام
نیاز است حتما دختر شما مورد بررسی بیشتری قرار گیرد. مراجعه به گفتاردرمانگر و در صورت لزوم روانپزشک داشته باشید.نباید کمک به کودک به تاخیر بیفتد هر چقدر کمک ها در این سنین مهم رشد درست و به موقع اتفاق بیفتد مراحل درمانی اثربخش تر می شود.

سلام من چند وقت پیش یک پیامی گذاشتم که پسرم خوب حرف نمی زنه پیگیریهای زیادی کردم بعد از MRI متوجه شدم نیمکره راست مغز پسرم یه کوچولو ضعیف است پیش ۳ تا دکتر بردم نظرهای متفاوتی دادند یکی شون گفت اصلاً دیگه نمیتونه روان صحبت کنه باید بره مدرسه استثنایی و رشد مغز کودک هم تا ۵ سالگی هست با توجه به اینکه پسر من ۴/۶ سالش هست تا شش ماه دیگه بیشتر پیرفت نخواهد داشت بعد پیش یه دکتر دیگه بردمش گفت حرف میزنه ولی دیر ، باهاش کارکنی مدرسه معمولی هم میتونه بره ، مغز همه آدمها همیشه در حال رشده مگه میشه متوقف بشه ، یکی دیگه گفت دیرتر حرف میزنه بهبود هم پیدا میکنه ولی خوبه خوب نمیشه ولی IQ خوبه من دارم میبرمش کاردرمانی ذهنی ، گفتار درمانی ولی نمی دونم حرف کدوم دکتر درسته آیا پسرم میتونه حرف بزنه در ضمن گفتند یه خورده بیش فعالی داره توجه و تمرکزش کمه تورو خدا منو راهنمایی کنین با تشکر – عظیمی

در پاسخ به azimi
با سلام
دوست عزیز نگران نباشید.حتما پیگیری های کاردرمانی و گفتاردرمانی را به صورت منظم ادامه دهید تا به کودکتان کمک شود از حداکثر تواناییهایش استفاده نماید.در صورت لزوم برای بررسی بیشتر با خطوط ما درتماس باشید.

با سلام وخسته نباشید ممنونم که به سوالات پاسخ می دهید
بچه های من سه قلو هستند دو دختر و یک پسر پسرم که قل اول هستش چون مهد کودک می رود خوب حرف می زند دخترم هم که قل دوم هست خوب حرف می زنم ولی قل سومم موقع تولد ۹۰۰ گرم بود باتوجه به اینکه سه ماه دیگر سه سالش تمام می شود ولی چند کلمه بیشتر نمی گوید انها هم درست ادا می کند مثلا به اسباب بازی ادادادی توروخداااااااااا به دادم برسی من خیلی سختی کشیدم وقت گفتار درمانی ندارم چون خیلی بی کسم کسی رو ندارم بچه هایم را پیشش بگذارم توروخدا کمکم کنید نگرانم با سپاس و تشکر شرمنده اگر کاری داشتید بگید باهاتون تماس بگیرم چون ایمیلم از کار افتاده سوری نوشتم

در پاسخ به مینا
با سلام
مادر عزیز نگران نباشید ولی به سایر رفتارهای کودکتان نیز توجه کنید.باید دید سایر رفتارهای کودک به چه صورت است آیا گفتار کودک پیشرفتی داشته یا خیر. پس از بررسی های بیشتر به نتیجه ی منطقی تری می توان رسید. ولی تا می توانید محیط کودکتان را غنی از شنیدن کنید، با او بازی کنید، کارهایی را که انجام می دهید برایش توضیح دهید، قصه برایش بخوانید ،صدای حیوانات را با او تکرار کنید.با خطوط ما نیز در تماس باشید.

سلام
دختر من یک سال و پنج ماهشه ولی هنور صحبت نمیکنه.در حد کلماتی مثل آبه مامی و بابی.ما ساکن آلمان هستیم و دخترم مهد میره .آیا می تونه به خاطر دو زبانه بودن باشه یا باید به پزشک مراجعه کنم؟تو مهد هم مربیهاش میگن به دستورات ما واکنش نشون نمیده اما میدونم مشکل شنوایی نداره.ممنون میشم راهنمایی کنید
با سپاس

در پاسخ به زهرا
با سلام
در این سن کودک باید دامنه لغاتی بین ۱۵ تا ۲۰ کلمه داشته باشد و دستورات تک بخشی شما را متوجه بشود(توپت را بده) البته دو زبانه بودن کودک در رشد کلامی او تاثیر گذار است ولی کودک باید بتواند به دستورات شما واکنش نشان بدهد. با توجه به اطلاعات داده شده بهتر است کودک شما توسط یک روانپزشک کودک بررسی شود.

باسلام و تشکر از سایت بسیار اموزندتون.پسرمن۲سال و۸ماهشه.اصلا واضح صحبت نمیکنه.مثلا به پروانه ممامه میگه.به اب ام میگه.به مریم میم وبهخاله اله میگه.صحبتهای ما رو خوب متوجه میشه ولی واضح تکرار نمیکنه.در ۱۰روزگی شنوایی سنجی بردیم مشکلی نداشت.لطفا منو راهنمایی کنید.ممنون

در پاسخ به غزل
با سلام
مادر گرامی بهتر است در این زمینه از یک متخصص گفتار در مانی کمک بگیرید و نگران نباشید . زیرا دسته ای از کودکان در ادای کلمات در ابتدا دچار مشکل هستند و با یک سری تمرینات ساده گفتار در مانی مشکل بر طرف خواهد شد. یادتان باشد به هیچ عنوان او را مسخره نکنید و با او به زبان کودکانه صحبت نکنید یعنی هنگام صحبت کردن با کودک کلمات را واضح و با تلفظ صحیح به کار ببرید.

با سلام، خواهر زاده ای دارم(پسر) که ۲ سال و ۴ ماهشه، چند کلمه بیشتر بلد نیست و همین چند کلمه رو هم ناقص تلفظ میکنه، اخیرا میتونه عبارت دو کلمه ای هم بسازه، ولی خیلی خوب با اشاره و زبان بدن منظورشو میرسونه، در فهمیدن صحبت های دیگران هم هیچ مشکلی نداره و البته از لحاظ فیزیکی فوق العاده فعال هست.. میخواستم بپرسم آیا نیازی به مراجعه به گفتار درمانگر هست یا با خواندن کتاب قصه و حرف زدن بیشتر باهاش مشکل قابل حل هست؟ سپاس

در پاسخ به الهه
با سلام
خاله ی عزیز معمولا کودکان تا سه سالگی فرصت دارند صحبت کنند اگر کودکی تا این سن صحبت نکرد، نیاز به مداخله گفتاردرمانگر می باشد.در مورد کودک شما (در صورت معاینه توسط پزشک اطفال برای اطمینان از سلامت اندام گفتاری و شنوایی) مطلوب است برای چند ماه دیگر صبور باشید و سعی کنید با کودک بسیار صحبت کرده و با پرسیدن سوال، خواندن شعر و قصه اورا تشویق به حرف زدن کنید. اگر در این چند ماه کودک رو به پیشرفت بود به سعی خود ادامه دهید در غیر این صورت بهتر است از یک گفتاردرمانگر در این زمینه کمک بگیرید. البته در صورت امکان و برای رفع نگرانی می توانید هم اکنون نیز با یک متخصص گفتاردرمانی مشورت کنید.

سلام.من یک پسر۵ساله دارم که هنوز نمی تونه خوب حرف بزنه!!!میشه راهنماییم کنید؟ممنونم

در پاسخ به کبری
با سلام
کودک شما باید هر چه سریعتر توسط یک روانپزشک کودک بررسی شود و با تشخیص ایشون در مرحله بعد از یک متخصص گفتار درمانگر کمک گرفته شود.

سلام و درود بر شما و سایت پربارتان . از دیدن این سایت و خواندن مشکلاتی که برای بچه ها پیش آمده و مطرح شده و همینطور راهکارهای خوب ارائه شده خیلی استفاده کردم . برای شما و تمامی دوستان گرانقدر آرزوی موفقیت دارم .
فرزند من تازه به یک سالگی رسیده ولی فقط “نه” میگوید و آنهم معنی دار نیست . هرچقدر بااو صحبت و بازی همراه با تشویق به گفتن میکنم اثری ندارد. آیا نیاز به گفتاردرمانی و روانپزشک هست ؟

در پاسخ به مامان آرتین
با سلام
در سن کودک شما انتظار میرود کودک بتواند آواها و صداهایی که معنی دار به نظر نمی رسند از خود در بیاورد. کودک باید به نام خودش واکنش نشان بدهد. با رفتار خود نشان بدهد چند کلمه آشنا را می فهمد و فرمانهای همراه با اشاره مانند”دس دسی کن “را می فهمد. پس در این سن هنوز انتظاری در مورد استفاده از کلمات در کودک وجود ندارد. ما به کودکان تا سن سه سالگی برای صحبت کردن فرصت می دهیم در صورتیکه کودکی تا این سن صحبت نکرد از متخصصین در این زمینه کمک می گیریم. شما سعی کنید با کودک خود بسیار صحبت کنید و از شعر و آواز و داستان کمک بگیرید و فعلا جای نگرانی نیست.

با عرض سلام و خسته نباشید.
من یک پسر ۳ ساله دارم که دامنه ی اغاتش زیاداستو جملات دو کلمه ای رو راحت می گه مثل من آمئم. بابا آمد.من می خورم. من نمی خورم و غیره اما جملات سه کلمه ای کمی می گه در حدود سه جهار جمله و کامل نمی تونه منظورش رو برسونه می خواد ها ولی نمی تونه و بعدش عصبانی می شه و با اشاره منظورش رو می گه کارتونم زیاد می بینه در مقابل صدا زدنش زود جواب می ده و به حرفمون گوش می کنه. جای همهی وسایلش رو هم می دونه. در مورد حرف زدنش خیلی نگرانم.تطفا منو راهنمایی کنید.

در پاسخ به مینا
با سلام
والد گرامی به دلیل اینکه فرزند شما سه ساله است و هنوز در گفتار دچار مشکل می باشد بسیار مطلوب است در ابتدااز یک روانپزشک کودک و در صورت تشخیص ایشان از متخصص گفتار درمانی کمک بگیرید. البته برخی کودکان ممکن است به دلیل زمینه ارثی و یا یک سری عوامل محیطی دیرتر صحبت کنند. سعی کنید کودک خود را به محل هایی که کودکان دیگر حضور دارند ببرید. برایش شعر آواز و داستان زیاد بخوانید و با او زیاد صحبت کنید,از او سوال بپرسید و او را تشویق به گفتگو کنید.

با سلام و تشکر از حوصله ای که برا پاسخگویی به خرج میدید. دختر ۲۳ ماهه ای دارم که هنوز شروع به حرف زدن نکرده و حتی مامان و بابا هم نمیگه فقط یک سری کلمات را به دلخواه خودش میگه مثلا به جای بابا ززا(رضا) میگه ولی وقتی میگم بگو رضا بیا چیزی نمیگه در حالی که خیلی خوب همه حرفامو متوجه میشه حتی به تقلید از تلویزیون ادای خواننده هاررو درمیاره و یا وقتی ازش میخوام کاری رو مثل آوردن دستمال و پاک کردن میز سریعا انجام میدهو خیلی کارا که تعجب میکنم همه رو میفهمه اما اصلا حرف نمیزنه و اون کلمه هایی که به سبک خودش میگه حدود ۷ یا ۸ تاست. در ضمنما دو زبانه حستیم و من سعی میکنم با زبان اصلی صحبت کنم گرچه گاها فارسی رو هم متوجه میشه. ممنون میشم راهنماییم کنید.

با سلام
گاهی قرار گرفتن در محیط های دو زبانه تاخیرهای کلامی را به دنبال دارد ولی اگر کودک از لحاظ اندام های گفتاری و شنیداری مشکلی نداشته باشد و هوش طبیعی داشته باشد و مسائل رشدی خاص مطرح نباشد،این موضوع مشکلی ایجاد نمی کند و کودک به تدریج گفتار کاملش شکل می گیرد.

سلام پسر من ۱۶ ماهشه و کلماتی مثل مامان ، بابا ، دایی(دای دای)، کو( هر چیزی که پیدا نمی کنه و یا نمی دونه چیه میگه کو – دستاش رو باز می کنه با علامت سوالی می پرسه کو)، نه ، قاقا( به تنقلات که براش می خرم و جاروبرقی میگه قاقا) به به(به غذا میگه به به)، جیش ( وقتی خودش میره طرف دستشویی و یا کسی میره دستشویی میگه جیش)، چش( به چشم میگه چش) ، پا ، تا تا ( به تاب میگه تاب تاب حتی وقتی از کنار پارکی می گذریم میگه تا تا) ، ننه(به مادربزرگش میگه ننه) ، نن نن ( به ماشین و چیزای شبیه تایر میگه نن نن )- اینا چیزایی هست که میگه به نظر شما تا این حد نرما هست و یا اینکه کمتر از حد نرمال من و باباش هم از همین سن شروع به حرف زدن کردیم لطفا راهنمایی بفرمایید.
با تشکر-مامان برسام

با سلام
رشد گفتاری کودکان با سرعت های متفاوتی صورت می پذیرد و اگر مشکلات زمینه ای دیگری وجود نداشته باشد جای نگرانی نیست، همین طور در مورد کودک شما اینکه سعی در ارتباط می کند و کلماتی که به کار می برد نشاندهنده رشد گفتاری نرمال کودک است.

با سلام من فرزندی دارم دو ساله که نمیتواند به خوبی صحبت کند بطوریکه برای اکثر کلمات یک کلمه به کار می برد مثلا به انواع خوراکیها به به می گوید و مطلب دیگر اینکه کلمات نا مفهوم به کارمی برد که من منظور او را متوجه نمی شوم.

با سلام
نیاز به بررسی بیشتری است . با خطوط ما در تماس باشید.

دوباره سلام پیرو حرفهای قبلی می خواستم بگم شنوایی سنجی بردمش ولی مشکلی از نظر شنوایی سنجی هم نداره با تشکر – عظیمی

سلام پسر من ۴سال و ۵ ماه است ولی هنوز به طور کامل حرف نمیزند بعضی از کلمات و حتی بعضی از جمله های دوکلمه و سه کلمه ای را به صورت دست پا شکسته میگه از مهرماه سال ۹۲ بردمش گفتار درمانی زیاد فرقی نکرده گفتار درمانش را الان سه هفته است عوض کردم ایشان گفتند کلمات را گم میکنه دقتش و توجهش هم کمه ولی اگر باهاش کار کنید راه میفته با توجه به اینکه خانواده پدریش هم زیاد روان صحبت نمی کنند می خوام ببینم آیا امکان دارد ارثی باشد یا اینکه احتمال مشکل مغزی در پسرم وجود دارد البته در نوزادی ازش نوار مغز و سی تی اسکن مغز هم گرفتم گفتند مشکلی نداره ولی جدیداً نوارمغز نگرفتم تورو خدا کمکم کنید من خیلی نگرانم گفتار درمانش میگه یک دفعه به حرف زدن می افته ؟ با تشکر – عظیمی

با سلام
احتمال ارثی بودن وجود دارد ولی حتما مراجعه به پزشک داشته باشید تا از لحاظ اندام های گفتاری و سایر موارد مورد سنجش دقیق قرار گیرد.

با سلام
پسری دارم حدود دوسالو نیمه که درحرف زدن مشکل دارد ولی در بقیه مسائل مشکلی ندارد . مثلا اگر چیزی از او بخواهیم برایمان می آورد( افراز جان موبایل رو برام بیار و … ) شنوایی خوبی دارد دوست دارد با بچه های از خودش بزرگتر بازی کند . اگر کتاب برایش بخوانیم با دقت گوش می دهد اما در مورد حرف زدن باید بگویم که کلمات محدودی را بیان می کند مانند جاروبرقی بعضی اوقات اسم افراد . بابا . اما به دلخواه مثلا میگوید جاروبرقی و وقتی از او می خواهیم تکرار کند مانند خجالتیها لبخند می زند و سرش را پائین می اندازد و اگر خودش چیزی بخواهد با اشاره می خواهد اما میدانم که همه چیز را درک می کند لطفا مرا راهنمائی فرمائید . باتشکر فراوان بابای افراز

با سلام
پدر گرامی دیر به حرف افتادن کودکان عوامل متعددی دارد که این عوامل می تواند شامل محیط زندگی کودک ، وراثت و بیماری های کودکان باشد. اگر فرزند شما توسط پزشک کودک برای اندام گفتاری و شنوایی و همچنین توسط یک گفتار درمانگر بررسی شودو از نظر هردو متخصص مشکلی وجود نداشته باشد جای نگرانی نیست. در این صورت بهتر است شما به غنی سازی محیط کودکتان از نظر صحبت زیاد با او، تشویق بدون فشار کودک به صحبت کردن مانند پرسیدن سوال ازاو و استفاده از تلفن اسباب بازی در بازی با کودک برای تشویق به حرف زدن و عروسک های دستی و انگشتی در برقراری ارتباط با کودک در زمان قصه گویی و خواندن قصه و شعر به دفعات بپردازید.

هواالناطق
سلام وقتتون بخیر .حقیقتا به این که جواب سوال هامون از اینترنت بگیریم کلا نا امیدم الان که دیدم باورم نشد. به هر حال ممنون می شم و دعاگویتان اگر قابل باشم خواهم بود اگر راهنمایی کنید .دختر من ۵ ساله است و در اثر تشنج های مکرر تبدیل به صرع مقاوم شد که خیلی بهتر شده و رو به بهبودی است که اولین تشنج در ۴ ماهگی ایجاد شد و هنوز هم در هیچ عکس و نوار مغزی ( eeg . mri … lpو آزمایش تخصصی و فوق تخصصی ) متابولیک و انواع کشت خون و ادرار در ایران . آلمان و بلزیک علت مشخص نشده ولی هنوز هم تشنج می کند در مورد تکلمش الان از کلمات تک کلمه و ترکیبی مثل مال خودمه . کجا . اب بده . داداش .بابا . مامان . بله . چشم .الان . افرین .دایی. عمه . عمو من .بستنی .بریز . بازم بده .رفت .خدافظ .و خیلی کلمات دیگر که خیلی ها را به موقع و درست استفاده می کند . گفتار درمانی و کار درمانی ذهنی بردم ولی حالا یا مربی خوب نبود یا مطلب دیگر پیشرفت محسوسی نداشت. که دکترش آقای عشایری را معرفی کردند و نامه دادند که هنوز نبردم . ایا امید به حرف زدن ایشان هست ؟ ایا باید گفتار درمانی را ادامه داد ؟ ایا باید بافوق تخصص روانپزشک کودکان استثنایی مشورت کنم یا با روانشناس . کجا را خوب می دانید .ممنون و مدیونتان خواهم بود اگر راهنمایی کنید .

با سلام
بهتر است ابتدا یک مراجعه به روانپزشک کودک داشته باشید. نگران نباشید پیگیری ها را ادامه دهید و نا امید نشوید هر چقدر در سن پایین تر کودک روش ها و درمان های درست را دریافت کند امید به بهبودی بیشتر است.در مراحل بعدی هم با یک روانشناس کودک برای کمک به نحوه ی تربیتی صحیح در ارتباط قرار گیرید
.موفق باشید.

با سلام
پسر ۳۰ ماهه من حرف نمیزند فقط قادر به گفتن بابا و آب بوده که به ندرت استفاده می کند. بعضا” برای آب اشاره کرده و چیزهای دیگر را با اشاره طلب می کند. به اسباب بازی علاقه نشان نداده و به شامپو وسایل ارایش وبطری و ظروفی که مایعات درون آن است علاقه دارد. از وسایل بازی بیشتر به تاب علاقه دارد. به شن و ماسه نیز همینطور و در دهان میگذارد. صدایش میزنیم توجه نمیکند و نگاه مستقیم ندارد. نسبت به پدر و مادر محبت وافر دارد ولی به بقیه نه. شاد است و فعالیتش زیاد بوده و مدام در حال راه رفتن است. لطفا” راهنمایی نمایید آیا پسر من دچار بیماری اتیسم است؟
ضمنا” ما به تازگی به کانادا مهاجرت نمودیم و مراجعه به بزشک ایرانی و مجرب کمی دشوار می باشد.
با تشکر فراوان
حسین

با سلام
پدر گرامی بسیار شایسته است فرزند شما توسط یک روانپزشک کودک بررسی شود چرا که فضای مجازیی که شما سوال خود را مطرح کردید امکان بررسی همه جانبه فرزندتان را نمی دهد و حتما خود کودک باید به طور کامل معاینه و بررسی شود.

باسلام واحترام کودکان من سه قلوهستند و۲۴ ماهه یک دخترودوپسر دخترم حدود ۱۰،۱۵ کلمه وپسرهادرحد سه چهارکلمه واین موضوع موجب نگرانى من وهمسرم شده ازنظرشنوایى هم چند بارازبدوتولد سنجش شده اندوهیچ مشکلى نداشتند خواهش مى کنم دراین خصوص راهنمایى فرمائید.

با سلام
والد گرامی
در سن ۲ سالگی، کودک باید دامنه لغاتی در حد ۵۰ لغت داشته باشد. پیشرفت تکلم کودک در ۲ سالگی، با ادای جملات ۲-۳ کلمه‌ای است. علاوه بر این در این سن، کودک قادر است دستورات ۲ مرحله‌ای را هم اجرا کند مثل ! در مورد کودکان شما نیاز به بررسی بیشتر می باشد پیشنهاد ما به شما کمک گرفتن از یک روانپزشک کودک می باشد. البته به یاد داشته باشید آهنگ رشد تکلم کودکان با هم متفاوت می باشد پس به دلیل سه قلو بودن(با توجه به اینکه فرزندان شما ناهمسان هستند) هیچگاه آنان را با هم مقایسه نکنید. سعی کنید وقت اختصاصی بیشتری برای هر کدام از آنها داشته باشید و تا جایی که می توانید با کودکانتان بیشتر صحبت کنید و آنان را نیز تشویق به این کار کنید. از داستان و شعر استفاده کنید. همچنین می توانید با سوال کردن از کودکانتان در حین گفتگو آنها را نیز فعال کنید مثلا: دوست داری حمام برویم؟

با سلام. دختر ۱۹ ماهه ای دارم که نسبت به همسالانش کم حرف میزند. از ۱۰ ماهگی کنجکاوی خود را با طرح سوال این چیه؟ این کیه آغاز نمود. از زمان بارداری هر شب قصه گفتن را انجام داده ام، از ۷ماهگی در روز ۲ الی ۴ قصه میگویم و در مورد تک تک کارهایی که انجام میدهیم من و همسرم با وی صحبت میکنیم اما حرف نمیزند. دایره لغاتش ۶۰ کلمه می باشد که همه را یادداشت نموده ام ولی فقط ۲۳ کلمه رو مدام تکرار میکنه و بقیه کلمات در حد یک یا دوبار بر زبان آورده و اکثر خواسته ها و تعریفا و شعراشو با اشاره انجام میده و اینکه با وجود اجتماعی بودنش فقط در حضور خودمون حرف میزنه. لطفا راهنمایی کنید

با سلام
مادر گرامی کودک شما با توجه به سنش گفتار خوبی دارد. مهم این است کودکتان دستورات شما را متوجه بشود و گفتارش رو به پیشرفت باشد. سعی کنید بدون اجبار کردن کودکتان بلکه به واسطه شعر خواندن و بیان خواسته هایی که با اشاره به شما می گوید از سمت خودتان در غالب کلمات، وی را تشویق به صحبت کنید. کودکتان را با کودک دیگری مقایسه نکنید، سرعت به گفتار آمدن کودکان با هم متفاوت است.

سلام پسر ۲۹ ماهه ای دارد که مشکلی ندارد و فقط خوب نمی تواند حرف بزند و کلمات ساده را ناقص می گوید و مفهوم را می فهمد لطفا مرا راهنمایی کنید با تشکراز شما

با سلام
نیاز به بررسی بیشتری است که دیده شود آیا کودک در زمینه های دیگری نیز دچار مشکل است یا خیر.ولی به صورت کلی تولید کلامی به عوامل مختلفی مثل زمینه های ارثی، غنی بودن محیط کودک و مسائلی از این دست مرتبط است.پس تا می توانید با او صحبت کنید، قصه بگویید ،روزمرگی ها را برایش توضیح دهید و از لحاظ اندام های گفتاری و شنیداری بررسی پزشکی صورت گیرد.

با سلام .
پسرم ۲۷ ماهشه و نسبت به همسالانش کمی کند حرف میزنه.بیشتر کلمه میگه و تنها جمله اش بیا است. علاقه زیادی به کتاب خواندن دارد و کارهای خواسته شده در داستان را انجام میدهد ولی به زبان نمی آورد. جدیدا نگران بیماری اتیسم شده ام چون در پارک به مدت طولانی تاب بازی میکند اسباب بازیهاش برایش تکراری نمیشود و گاهی سرش را به زمین میکوبد یا به هنگام عصبانیت به صورتش میکوبد. لطفا راهنمایی کنید.

در پاسخ به مرجان
با سلام
والد عزیز بهتر است تشخیص بیماری ها را به یک متخصص بسپاریم چرا که ممکن است برخی از نشانه های یک بیماری در هر کودکی دیده شود که این به معنی داشتن آن بیماری نیست . بهتر است برای رفع نگرانی شما و تشخیص مناسب کودکتان در اسرع وقت توسط یک روانپزشک کودک بررسی شود.

با سلام پسری ۴سال ونه ماهه دارم که درست حرف نمیزند یعنی کلمات رابدرستی نمیتواند صحبت کند کلاسهای گفتار درمانی هم میبریمش ولی چندان تاتیری نداشته از اول مهر هم باید پیش دبستانی برود لطفنا راهنمایی کنیدچکار کنیم لازم به رفتن پیش دبستلنی بااین شرایط هست یا نه

در پاسخ به منا
با سلام
بسیار مطلوب است کودک شما توسط یک روانپزشک کودک بررسی شود و پس از آن درباره فرستادن او به پیش دبستانی تصمیم گیری شود. جهت آشنایی با روانپزشکان کودک در ایران می توانید از سایت کودک فردا، لینک پزشکان کودک کمک بگیرید.

با سلام
پسر ۲۱ ماهه ای دارم که فرزند دومم میباشد. او تا به امروز فقط کلماتی از جمله:بابا و ماما و آلما(اسم خواهرش)توپ و به آب: آپ میگوید وقتی که ظرف غذایش خالی میشود با اشاره سر و دستش میگوید:نی.
و دیگر هیچ کلمه ای دیگر را به زبان نمی آورد وقتی خواسته ای دارد باید حتما دست ما را بگیرد و به مکانی ببرد که از ما طلب چیزی را دارد، تا خواسته اش را برآورده کنیم اما به راحتی به سوالات ما که چشم و گوش و … کجاست؟اشاره میکند هر چه با او سخن می گوییم بیفایده است خواهشمندم ما را راهنمایی کنید.

پروسه تولید کلامی در کودکان با سرعت خاص خودشان می باشد. شما تا می توانید محیط او را غنی از شنیدن کنید کارها را برایش توضیح دهید،قصه خوانی برایش داشته باشید.اگر مشکلات اندام گفتاری و شنیداری و یا اختلالات رشدی خاص در میان نباشد جای نگرانی نیست.

با سلام
پسر بچه ای دارم که ۱۸ ماه دارد ولی حرف نمی زند حتی بابا را نمی گوید ولی هرچی را میگوییم برو بیار حالی میشود لطفا” راهنمایی فرمائید

با سلام
والد گرامی حرف زدن کودکان به عوامل مختلفی بستگی دارد که شامل وراثت تا محیطی که کودک در آن زندگی می کند میشود. بسیار خوب است کودک شما توسط یک پزشک متخصص اطفال از لحاظ اندام شنوایی و گفتاری و همچنین توسط یک روانشناس بررسی شود.در صورت نبود مشکل در این زمینه ها باید سعی کنید برای بازی و صحبت کردن برای فرزند خود وقت بیشتری بگذارید،به نحوی که دایما با او صحبت کنید و کارهایی را که انجام می دهید برایش توضیح دهید، از شعر و قصه استفاده کنید و بدون اجبار کودکتان را تشویق به گفتن کلمات کنید.

با سلام.دختر سه ساله ای دارم که فقط بابا و مامان میگه ولی تمام افراد و وسیله ها رو میشناسه .قوه شنوایی بسیار قوی هم داره به کمترین صدایی واکنش نشون میده مثلا بگم قاشق رو بیار سریع میره میاره ولی صحبت نمیکنه .در ضمن خانواده پدریش همه از ۳ سالگی به بعد شروع به صحبت کردن.لطفا راهنمایی کنید.

با سلام
در دیر حرف افتادن عوامل مختلفی تاثیر دارد و پایه ژنتیکی نیز موثر است. اما به هر حال باید بررسی ای صورت گیرد تا از نظر اختلالات رشدی مشکلی وجود نداشته باشد.

سلام
دختر دو ساله ای دارم که هنوز حرف نمی زند و حتی بابا و مامان نیز نمی گوید فقط یک سری حروف و کلمات کاملا نا مفهوم را بیان می کند اما از نظر هوشی خوب است ولی وقتی از او می خواهی مثلا آب را بیاورد نمی داند و یا چیزی از او بخواهیم عکس العمل مناسب نشان نمی دهد در مورد وسایل شخصی مثل پتو – تشک و ….. را خوب می فهمد ایا مشکلی هست یا نه

با سلام
نیاز به بررسی دقیق تر ی است. با یک روانپزشک کودک در ارتباط باشید.

سلام دخترم چهار و نیم ساله یی دارم که حرف ر را ل تلفظ می‌کنه مثلا می‌خواد بگه برو میگه بلو یا می‌خواد بگه آره میگه آله من خارج از کشورم دسترسی‌ به گفتار درمانی ندارم چیکار کنم جمله سازیش هم ضعیفه ممنون میشم راهنما یی کنید .

با سلام
والد گرامی برای حل این مسئله باید از یک گفتاردرمانگر کمک بگیرید. برای پرسیدن سوال خود از متخصص گفتار درمانگر می توانید از این سایت استفاده کنید: http://www.farahmandpour.com

با سلام .دختر سه ساله ای دارم که صحبت نمی کند.مفهوم کلمات را میداند.از نظر شنوایی نه تنها مشکلی ندارد بلکه قوه شنوایی بسیار قوی دارد به کوچکترین صدایی واکنش نشان میدهد.کلمات نامفهوم زیادی را با خودش تکرار می کند.لطفا مرا راهنمایی کنید.

با سلام
نیاز به سنجش دقیق تری است.با یک روانشناس و در صورت لزوم گفتاردرمانگر در ارتباط باشید.

پسر ۳ ساله ای دارم نمی تونه حرف بزنه ولی شنوایی اش مشکلی نداره بردیمش دکتر و نوار سر گرفتیم که دکتر گفت بچه گی تشنج کرده ولی تا ۳ سالگی حرف میزنه هنوز حرف نمیزنه میخواستم راهنمایی ام کنید. البته به خاله میگه آله و هرزگاهی بابا هم میگه.

با سلام
اولین توصیه این است که با یک متخصص گفتار درمانی مشورت کنید. با کودکتان زیاد بازی کنید و حرف بزنید و برایش کتاب بخوانید از موسیقی های کودکانه استفاده کنید و بدون هیچ فشاری کودکتان را تشویق به حرف زدن کنید . سعی کنید او را در جمع کودکان وارد کرده و تشویقش کنید با آنها بازی کند.

سلام من پسری دارم ۳ ساله که کلمات کمی را می گویید و حتی مامان و بابا هم نمی گویید و ما را با کلماتی که خودش دوست دارد صدا می کند مثا ابی اجی و… و او نمی تواند اصلا جمله بگویید فقط کلمه می گویید و یا با اشاره منظورش را می رساند مشکل شنوایی ندارد با کامپیوتر خیلی راحت کار می کند حرف ما را هم گوش می دخد با بچه ها هم بازی می کند و دکتر برای او داروی پیراستام نجویز کرد ولی من بسیار نگرانم برای مصرف این دارو بخاطر عوارض ان آیا من این دارو را به پسرم بدهم یا کم کم مشکل زبانی او حل می شود

با سلام
والد عزیز نگرانی شما کاملا قابل درک است. هر دارویی به موازات مزایایی که دارد عوارضی نیز خواهد داشت ولی لازم است برای حل مشکل به متخصصین اعتماد کرد چرا که آنها همه جوانب مساله را در نظر میگیرند. پیشنهاد این است که شما از یک متخصص گفتار درمانی نیز در این زمینه مشورت بگیرید. گاهی اوقات علت دیر حرف زدن کودکان جنبه وراثت نیز دارد که با برسی در اقوام درجه یک کودکتان ممکن است نشانه ای بیابید که این اطلاعات می توان به پزشک کودکتان در درمان کمک کند.

منظور از مشکل رفتاری چیست؟ ارتباطش با دیگران خوب و راحت، نه اینکه اصلا نگاه نکنه ولی با دقت نیست ولی روابط اجتماعی خوبی دارد منزوی نیست ولی فعلا به من وابسته است، اگه میشه به من بگید چه زمان لازم به گفتار درمان مراجعه کرد، ومن چه کارهایی بکنم. مرسی یک دنیا…

با سلام
برای بررسی دقیق تر با خطوط ما در تماس باشید.

با عرض سلام پسری۲۱ماهه دارم فقط ۵تا کلمه مثل عمه نه بده رو میگه همه چیزو متوجه میشه-مثلا میگم میخوایم بریم بیرون میره لباساشو ار اتاقش میاره ولی صحبت نمیکنه البته نامفهوم حرف میزنه ولی متوجه نمیشم میخواستم ازتون بپرسم آیا باید گفتار درمانی ببرمش؟لطفا راهنماییم کنید

در پاسخ به لیلا

با سلام
سرعت رشد گفتار در کودکان متفاوت است. اگر کودکتان رو به پیشرفت است و به گنجینه ی لغاتش افزوده می شود و در بقیه رفتارهایش نیز مشکلی وجود ندارد، به نظر مشکلی نمی رسد ولی باید با حرف زدن و قصه خواندن کمک به رشد گفتاری او کنید و از تکنیک های گفتاردرمانی نیز استفاده نمایید.

پسر ۲۲ ماهه ای دارم که هر کی رو بخواد صدا کنه میگه بع و به گاو و اسب میگه اع -ماشین و قطار که میبینه میگه بو بو چی چی -کلا پرندگان رو میگه بو بو -مرغ رو که میبینه میگه قد قدوبسیار صحبتهای نامفهوم میکند ولی گاهی اوقات کلمات بسیار سخت مثل تراکتور و فریده و گربه و..برای یکبار ادا میکند .پسرم را شنوایی سنجی بردم و سالم بوده است. هر چقدر که براش شعر و کتاب میخونم یا حرف میزنم به دهنم نگاه نمیکند . ولی تمام دستورات ما را اجرا میکند وگاهی ما با هم درباره چیزی صحبت میکنیم پسرم برایمان ان چیز را میاورد .میشود نظرتون رو بگیید و بسیار سپاسگزارم.

در پاسخ به نسترن

با سلام
سرعت رشد گفتار در کودکان متفاوت است. اگر کودکتان رو به پیشرفت است و به مرور به گنجینه ی لغاتش افزوده می شود جای نگرانی نیست اما اگر در بقیه رفتارهای او هم دچار تردید هستید مثلا نداشتن تماس چشمی در همه موارد، مشکلاتی در رفتارها و برخوردهای اجتماعی و… حتما بررسی بیشتری نمایید.

با سلام وتشکر
دختری ٢٢ ماهه دارم که فقط کلماتی مثل مامان, بابا, بده , عزیزم, دادا را می گوید و هر چقدر هم که اصرار کنیم تلاشی برای گفتن کلمات از خود نشان نمی دهد ولی حرفهای ما را به خوبی متوجه میشود. در ضمن ما در انگلستان زندگی می کنیم و دخترم نصف روز کارتونهای انگلیسی زبان را نگاه می کند. لطفاً مرا راهنمایی کنید. نمی دانم شرایط گفتاری دخترم نگران کننده است یا نه!؟
ممنون

با سلام
بهتر است در ابتدا کودک شما توسط پزشک متخصص اطفال از نظر نبود مشکل فیزیولوژیکی در اندام گفتاری و شنوایی بررسی شود، در صورت تایید سلامت کامل توسط پزشک، اگر یادگیری کلمات و استفاده از آنها توسط کودکتان رو به پیشرفت است و دستورات ۱ و گاهی اوقات ۲ مرحله ای شما را اجرا می کند (منظور درک گفتار شما توسط کودک و اجرای آن است) جای نگرانی نیست. روند صحبت کردن کودکان با هم متفاوت است عده ای از کودکان دیرتر صحبت کردن را شروع می کنند که حدودا تا سن ۳ سالگی ممکن است به طول بینجامد. گاهی اوقات در مورد کودکان دو زبان این موضوع دیده میشود که کودک تاخیر کمی در استفاده از کلمات نشان می دهند. که در این زمینه شما می توانید از یک متخصص گفتار درمانی در مورد بهترین روش های کمک به فرزندتان در یادگیری بیش از یک زبان مشاوره بخواهید. در انتها هنگام حرف زدن با کودک به نکات زیر توجه کنید : مستقیماً به او نگاه کرده و صحبت کنید .در صحبت خود همیشه از کلمات کلیدی مثل نام خود کودک یا وسایل مربوطه به او استفاده کنید .با کودک زیاد صحبت کنید مخصوصادر مورد موضوعاتی که برایش جالب است مانند اسباب بازی مورد علاقه اش . کلمات را کامل به کارببرید واز مدل کودکانه حرف زدن خوداری کنید. برایش شعر،آواز و داستان با استفاده از کتاب های مصور بخوانید. او را هر چه بیشتر تشویق به صحبت کردن کنید…

سلام وقت بخیر.دختر۱۸ماهه ای دارم که هنوز نه مامان ونه بابا میگویدفقط جیز وجیش میگویدایا باید نگران باشم.باتشکر

با سلام
ما انتظار دارم کودکان نخستین کلمات خود را در حدود یکسالگی به زبان بیاورند و از آن پس نیز احتمالا در هر ماه به تقریب دو یا سه کلمه جدید می آموزد. و تا دو سالگی، او احتمالا می تواند دو کلمه را پشت سر هم ردیف کند. البته صحبت کردن کودکان به عوامل مختلفی مرتبط می شود مانند وراثت و وقتی که والدین برای صحبت و… با کودک می گذارند. برای رفع نگرانی بهتر است کودک شما توسط پزشک متخصص کودکان از نظر شنوایی و اندام گفتاری چک شود. سعی کنید برای کودکتان وقت بیشتری بگذارید با او صحبت کنید، با استفاده از کتابهای مصور شعر آواز و قصه برایش بخوانید.اگر احساس میکنید کودکتان رو به پیشرفت است جای نگرانی نیست .

با سلام وعرض ادب
کودکی ۳ ساله دارم(دختر) که دامنه ی لغاتش زیاده اما عبارت های کلامی او زیاد نیست.البته جملاتی مثل :وای چیکار کردی یا دستم خون اومد یا بعضی جملات کوتاه رو میگه و ترانه هارو هم خوب تقلید می کنه.نگران صحبت کردنشم خواهر بزر گش از یک سالگی کاملا صحبت می کرد.لطفا اگه راهکار مناسبی هست بنده رو راهنمایی بفرمایید.

با سلام
هر کودکی زبان را با سرعت مخصوص به خود فرا می گیرد و مقایسه در این مورد چندان مناسب نیست.اما به صورت کلی شما می توانید از طریق تکرار داستان های مورد علاقه کودکتان او را با جمله های ساده و بیشتری آشنا کنید.کودکتان در این سن و سال به صحبت کردن با کودکان هم سن خود علاقمند است پس چنین موقعیت هایی را برایش بیشتر فراهم کنید.با او در مورد تجربیات روزانه اش و کارهایی که انجام داده و جالب بوده صحبت کنید و محیط غنی از کلمات و جمله ها را برایش فراهم کنید.

سلام من کودکی ۳٫۵ ساله دارم راحت حرف میزند اما کلمات را شکسته و نا مفهموم میگوید وبیشتر حرفهایش را کسی نمی فهمد اصلا شعر یاد نمیگیرد در صورتی که بچه های کوچکتر از او چند شعر یاد دارن او اصلا یاد نمیگیرد وقتی برایش شعر میخوانم بعضی از کلمات را تکرار میکند و بعد فراموش میکند. لطفا راهنمایی کنید

با سلام
در مورد حرف زدن شکسته کودک خود با یک گفتاردرمانگر مشورتی داشته باشید.در مورد به خاطر سپردن شعر نیاز به تمرین بیشتری دارید. کودکان در این سن به چیزی که خودشان دوست دارند توجه بیشتری میکنند تا آنچه که شمادوست دارید.پس در مورد شعرها از شعرهای کودکانه ساده در زمان های مختلف از روز همراه با بازی و شرایط جذاب از نظر کودک شروع کنیدو تکرار را فراموش نکنید.در کل برای تمرین حافظه عکس هایی از اعضای خانواده را به او نشان دهید و سپس عکس ها را برگردانید و از او سوالاتی ساده مثل اینکه در عکس چه کسانی را دیده است ،بپرسید. در آخر شب برنامه ی روز را که چه بازی هایی کرده ،با کی تلفنی حرف زده و مسایلی از این قبیل را بپرسید و برایش یادآوری کنید.

ممنون از راهنمایی تون . منظور از تکنیک های گفتار در مانی چیست ؟ اگه می شه بیشتر توضیح بدید .همون طور که گفتم پسرم حرف می زنه و خیلی خوبم حرفهای مارو می فهمه ولی بعضی از حروف الفبا رو تو جمله هاش نمی گه یا اشتباه میگه و این باعث می شه حرفاش نامفهوم شه که دیگران متوجه صحبت هاش نشن اگه تکنیک یا روشی هست لطفا توضیح بدید ممنون.

منظور تکنیک هایی است که با مراجعه به یک گفتاردرمانگر در صورت نیاز برای کودکتان پیشنهاد می دهد.

با عرض سلام و خسته نباشی بابت سایت خوبتون . پسر ۳٫۵ دارم که بعضی کلمه ها رو خوب نمی گه مثلا به کوکو می گه دو.دو یا بخواب حرف خ نمی تونه بگه دکتر بردم گفت تا ۵ سالگی خوب براش کتاب میخونم می خواستم نظر شما رو بپرسم تمرین یا نرم افزاری معرفی کنید برای زودتر به حرف امدن پسرم و ایا این فلش کارتها واقعا خوبه ؟

با سلام
در مورد نوع صحبت کردن پسرتان از تکنیک های گفتاردرمانی می توانید استفاده نماید.فلش کارت ها و نرم افزارهایی که در مورد آموزش لغات به کودک وجود دارد در حدی که کودک را خسته نکند و باعث ایجاد انگیزه ای برای استفاده درست از لغات باشد موردی ندارد اما به محض مشاهده خستگی و احساس ناراحتی در هنگام انجام باید آن را قطع کنید و به زمانی دیگر موکول نمایید.موفق باشید.

با سلام .دختر دوساله ای دارم که مدت ۲ ماه است که از طریق بهزیستی فرزندخوانده ماست و اطلاعی از پیشینه اش نداریم.کلمات محدودی مثل بابا-ماما-به-اوف-دست-پا- رفت-کو- دد-دادا-را بلده بگه.البته خیلی ها را کامل نمیگه مثلا به رفت میگه اف-یا به دست میگه د….
ولی مشکل اینجاست که همین کلماتی را هم که بلده معمولا استفاده نمیکنه و بیشتر از اشاره برای فهمودن منظورش استفاده میکنه.لطفا منو راهنمایی کنید.آیا به نیازهایی که با اشاره از من میخواد پاسخ بدم؟

با سلام و تبریک به مناسبت ورود دختر عزیزتان
اگر دخترتان در یاد گرفتن کلمات رو به پیشرفت است جای نگرانی ندارد ، البته شما باید بدانید که دخترتان نیاز به فرصت دارد که با والدین جدیدش در ضمن محیط تازه ای که وارد آن شده آشنا شده و به آنها عادت کند پس مقدار کمی درجا زدن در یادگیری یا سرسختی در به کاربردن کلمات طبیعی می باشد.در پاسخ به سوال شما،هنگامی که فرزندتان با اشاره چیزی را از شما می خواهد سعی کنید با کلمات و جملات کاملا واضح نیاز او رابیان کنید مثلا “آب می خواهی” بعد او را تشویق کنید آن کلمه یا جمله را بگوید مثلا “آب بده”. البته بدین معنی نیست که کودک را مجبور کنید تا کلمه یا جمله را بگوید بعد نیاز او را رفع کنید! فقط با تشویق.به طور کلی هیچگاه حرف او را قطع نکنید تا وادارش کنید کلمات را به شکل درست تکرار کند. وقتی با کودک صحبت می کنید مانند بزرگسالان حرف بزنید تا کودکتان تلفظ صحیح کلمات را بشنود.زیاد با کودکتان صحبت کنید. برایش شعر و داستان بخوانید. از تلفن اسباب بازی استفاده کنید.

پسر ۲۱ ماههای دارم که فقط می گوید مامان-بابا-عمه-عزیز-
ولی وقتی بخواهد کسی را صدا کند میگوید(آیه)هر چی می گوییم مامان و … نمی گوید ولی مفهوم همه کلمات را می داند چون بچه ها در این دوره جمله کوتاه می گویند ولی کودک ما هنوز کلمات را نمی گویدوقتی بهش می گویم آب می خواهی می گوید (هین)هر چقدر می گویم بگو آره ولی نمی گوید دوباره باز می گوید هین
ایراد دومی که دارد وقتی عصبانی می شود من یا مادرش را می زندآنگاه مادرش گریه می کند می آید بوسش می کندولی باز عصبی می شود تکرار میکند این کار را به نظر شما باید برای این کارش چه عکس العملی نشان داد لطفااینجانب راراهنمایی کنید

در پاسخ به محمود
با سلام
با توجه به سن کودکتان انتظار می رود هر ماه دو یا سه کلمه جدید بیاموزد اگر فرزندتان در یادگیری زبان پیشرفت دارد جای نگرانی نیست. ولی باید بدانید تا دو سالگی معمولا کودکان می توانند دو کلمه را پشت سر هم ردیف کنند نه اینکه جمله بسازند مانند “من آب” .البته باید به یاد داشته باشید اجبار کردن کودک برای گفتن کلمه ای باعث لجبازی کردن و عصبی شدن او می شود.این گونه می توانید به او کمک کنید یادبگیرد و گفتارش بهتر شود: با او صحبت کنید. شعر و قصه برایش بخوانید. به حرف زدن او گوش کنید و سعی کنید بفهمید.وادارش نکنید کلمات را به شکل درست ادا کند. مانند بزرگسالان با او صحبت کنید تا تلفظ صحیح کلمات را بشنود. روشن و سر راست با او صحبت کنید.در پاسخ به سوال دوم: هنگامی که کودک شما را میزند به جای قهر کردن یا ادای گریه در آوردن به صورت جدی به او بگویید زدن کار بدی است و او نباید کسی را بزند و دست کودک را به نشانه نوازش کردن به سمت فرد آسیب دیده ببرید و سپس او را به خاطر نوازش تشویق کنید. همیشه سعی کنید خودتان نسبت به او صبور باشید و با ملایمت رفتار کنید چرا که شما الگوی او هستید.

با سلام
پسر ۱۹ ماهه ای دارم که کارهایش را با اشاره به من می فهماند و سعی برای حرف زدن نمی کندبرای مثال آب می خواهد یخچال را نشان می دهد و هر جقدر میگویم آب نمی گوید مگر اینکه اعصابش خورد شود و بگویدو هر چی کلمات را تکرار می کنم نمی گوید و به من می خندد ولی مطمئنما که مفهوم کلمات من را می فهمد چی کار کنم؟

با سلام
صحبت با کودک و طرح سوال هایی مانند «توپت کو؟»، «این چیه؟» یا نشان دادن تصویر و درخواست از کودک برای بیان نام حیوان یا حتی تکرار صدای آن در به حرف آمدنش موثر است.
اما یادتان باشد اصرار بیش از اندازه و ایجاد لجبازی حالت های مقاومتی در کودک ایجاد می کند. باید بیشتر از طریق بازی و قصه محیط او را غنی از شنیدن و صحبت کنید. برای اطمینان بیشتر می توانید از شنوایی سنجی و تکنیک های گفتاردرمانی نیز بهره ببرید.

با سلام پسر سه ساله ای دارم که هیچ تلاشی برای حرف زدن نمی کند ولی از نظر شنوایی هم مشکلی ندارد و مفهوم خیلی از کلمات را متوجه میشود و بیشتر جیغ میکشد لطفا مرا راهنمایی کنید با تشکر

باسلام
نیاز است کودک شما مورد سنجش دقیق تری قرار گیرد و سایر رفتارهای او نیز سنجیده شود. با یک روانشناس و گفتاردرمانگر مشورت داشته باشید.

پسر۲۵ ماهه دارم فقط چند کلمه میگویدآنهم به زبان خودش مثلا به ماشین می گوید آزا &به توپ می گوید گوگه و… لطفا مرا راهنمایی کنید

با سلام
انتظار ما این است که در حدود دو سالگی در کودک عبارات کوتاه و دو کلمه ای ( مانند بابا رفت ، آب بده و … ) شکل بگیرند ،البته این روند رشد در کودکان مختلف تا حدی متفاوت است بطوریکه برخی از کودکان در دوسالگی به خوبی حرف می زنند و لی گروهی از کودکان تازه حدود سه سالگی توان بیان عبارات کوتاه و کار بردی را پیدا می کنند. ممکن است اشکالات زمینه ای مثل مشکلات شنوایی،مشکلات ارتباطی و رشدی در بین باشد یا برعکس کودک شما مشکلی نداشته باشد و فقط نیاز به تحریک محیطی بیشتر و صبر بیشتری داشته باشد.ابتدا با یک روانشناس و سپس در صورت لزوم با یک گفتاردرمانگر مشورتی داشته باشید.

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نام

ایمیل

وبسایت


یک + 3 =

پیامپیام

شما می‌توانید از این دستورات HTML استفاده کنید:

چطور به بچم حرف زدن یاد بدم
چطور به بچم حرف زدن یاد بدم
0

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *