چطور خود را مقید به انجام کاری کنیم

 
helpkade
چطور خود را مقید به انجام کاری کنیم
چطور خود را مقید به انجام کاری کنیم

مطالعه شریف بیش از 10 سال است جدیدترین آموزش ها در کلاس جهانی را به شکل کاملا بومی، کاربردی با متد فانتوم در اختیار علاقه مندان قرار میدهد.

راهنمای خرید از مطالعه شریف

پرفروش ترین محصولات

چطور خود را مقید به انجام کاری کنیم

تهران، درب شمالی دانشگاه صنعتی شریف،خ قاسمی، تقاطع بلوار اکبری، پلاک 30 طبقه 3

021-66064000

021-40663100

info [at] motalesharif [dot] com

ما را دنبال کنید …


 

سارا حمیدی آموزش تمرکز و تفکر

برنامه ریزی کاری است که اکثر ما در انجام دادن آن خوب هستیم اما تعداد خیلی کمی از افراد میتوانند برنامه ریزی خود را عملی کنند و به برنامه های خود پایبند باشند.

یکی از اعضای سایت برای من ایمیل فرستاده بود که هر شب قبل از خواب اولویت بندی می کند، برنامه ریزی میکند و با خوشحالی برای شروع روز بعد به رختخواب می رود. ظهر روز بعد در حالی که به برنامه خود نگاه می کند هنوز هیچ کدام از کارهای مهم اش را انجام نداده است و درگیر کارهای دیگری شده است. در همین حال تصمیم می گیرد که به صورت جدی برنامه را از سر بگیرد که اتفاقات ناخواسته نیز پیش می آید و او به کل از برنامه ریزی اش عقب می افتد. در پایان روز او خیلی خسته است و خیلی کار انجام داده اما نتوانسته برنامه خود را کامل انجام دهد. کتابی که باید میخوانده تمام نشده، یک جلسه مهم را کنسل کرده است و ذهنش درگیر کارهای عقب افتاده است. این در حالی است که آنقدر خسته است که نمیتواند با فرزندانش وقت بگذاراند.

سلام به همه دوستان عزیزم. الان که در حال نوشتن این مقاله هستم در این فکرم که چه قدر از ما به دلیل بلد نبودن مهارت های افزاش عملکرد در کار و زندگی خود با مشکل و یا عدم آرامش رو به رو میشویم. دوست داریم بتوانیم از زمان، انرژی و تمام توان خود برای داشتن کار، تحصیلات و زندگی دلخواه بهره ببریم اما نمیشه که نمیشه!

ولی نگران نباشید باید ما اعضای سایت آموزش تمرکز و تفکر بتوانیم موثر ترین افراد در کار و زندگی مون باشیم.چطور خود را مقید به انجام کاری کنیم

مغز ما اشتیاق زیادی به آینده داره. اقداماتی که ما رو به آینده میرسونه برای اون خیلی ارزشمند هست. در نتیجه وقتی داریم برنامه ریزی می کنیم و به انجام کارهایی فکر می کنیم که ما رو به هدفون میرسونه خیلی ذوق و شوق داریم. برای مثال من میدونم که اگر روزی ۵ ساعت بر روی کسب و کارم زمان بگذارم و کارهای x, y, z را انجام دهم سال آینده به درامد مورد نظرم میرسم و این موضوع باعث میشه که کلی برای برنامه ریزی هیجان زده باشم..

و یا مثال دیگه اینکه وقتی میدونید اگر روزی ۸ ساعت درس بخونید در کنکور در رشته مورد نظرتون پذیرفته میشوید اشتیاق زیادی به برنامه ریزی پیدا می کنید و دوست دارید که هرچه سریع تر به خواسته خود برسید. برای همین به سرعت دست به برنامه ریزی میزنید و اولویت هایتان را مشخص می کنید. سپس تصمیم میگیرید که از فردا به برنامه خود عمل کنید اما فردا میشود و …

برخلاف ارزشمند بودن آینده ، مغز ما از لحظه حال گریزان است. او تمایل دارد بیشتر در آینده باشد و به آینده برسد و بنابراین لحظه حال را از دست میدهد. بنابراین ما با تناقض رو به رو میشویم. با اینکه خیلی اهداف خود را دوست داریم و کلی برای رسیدن به آنها هیجان داریم اما نمی خواهیم که در لحظه حال برای آنها تلاش کنیم و انجام اقداماتی که برای آنها برنامه ریزی کرده ایم خسته کننده به نظر میرسد. در نتیجه مغز مان تصمیم میگرید که حواس ما را پرت کند و ما را مشغول انجام کارهای راحت تری کند. یادگیری لذت بردن از لحظه حال نیز خود یک مهارت است. برای کسب اطلاعات بیشتر دوره زندگی در لحظه حال را مشاهده کنید.

همان طور که گفتم به دلیل ماهیت مغزمان، اکثر ما در برنامه ریزی کردن خوب هستیم زیرا شوق و ذوق رسیدن به خواسته هایمان را داریم اما در اقدام کردن و عمل به آنها خوب نیستیم زیرا دوست نداریم کارهای سخت انجام دهیم و به دنبال کارهای لذت بخش هستیم.

بنابراین شما دوست عزیزم که در حال مطالعه این مقاله هستی:

برنامه ریزی همانند بسیاری ازمهارت های دیگر یک مهارت است و باید آن را تمرین کنید تا در آن حرفه ای شوید. بنابراین برای اینکه بتوانید برنامه خود را عملی کنید و به برنامه ریزی های خود پایبند باشید باید:

قسمت دوم این مقاله را (چگونه برنامه ریزی صحیح کنیم و به آن عمل کنیم؟) را در پایان این مقاله بخوانید.

برای اینکه بدانید چگونه برنامه ریزی های خود را عملی کنید، در ابتدا بیایید با مفهوم برنامه ریزی آشنا شویم. قبل از اینکه به یک فرد حرفه ای در زمینه برنامه ریزی و عمل به آنها تبدیل شوید لازم است که بیشتر در مورد مفهوم برنامه ریزی بدانید.

طبق تعریف ویکی پدیا:

برنامه‌ریزی، فرایندی برای رسیدن به اهداف است. بسته به فعالیت‌ها، هر برنامه می‌تواند  بلندمدت، میان‌مدت یا کوتاه‌مدت باشد.

همان طور که در این تعریف نیز مشخص است برنامه ریزی یک فرایند است. فرایندی که به ما کمک می کند تا به اهداف خود برسیم. یک برنامه ممکن است که روزها و یا حتی ماه ها طول بکشد تا بتواند ما را به اهداف مان برسد. اما برنامه های اکثر افراد یک برنامه کوتاه یک روزه است که در پایان روز پرونده آن بسته میشود.

معمولاً تصوری که در مورد برنامه ریزی وجود دارد این است که من باید فردا کارهای x, y, z و a را انجام دهم. در پایان روز یا کارها انجام میشود و یا نمیشود اما موضوع مهم این است که دوباره یک برنامه جدید با موضوعات جدید چیده میشود و روزها و روزها می گذرد بدون اینکه بدانید:

در یکی از جلسات کوچینگ مراجعی داشتم که مدام از اینکه نمیتوانست به برنامه هایش عمل کند شکایت میکرد. یکی از اهداف کاری او افزایش درآمد بود اما آنچه در برنامه هایش دیده میشد کارهایی بود که من احساس میکردم او را به افزایش درآمد نمی رساند. از او پرسیدم چرا در برنامه فردا کارهای x و  y را قرار داده ای؟ او گفت نمیدانم باید انجام شود دیگه! پرسیدم چرا باید انجام شود؟ گفت این از کارهای شرکت است. از او پرسیدم آیا این کار تو را به درآمد مد نظرت میرساند؟ کمی مکث کرد و گفت نه!!!!

 

بله او کارهایی انجام میداد که اگر چه اولویت بالایی داشتند اما او را به هدفش نمی رساندند. در واقع او برنامه ریزی میکرد اما نه برای رسیدن به هدف اصلی اش. برای انجام کارهایی که دوستش نداشت و تصور می کرد که باید انجام شود.

مشکل بسیاری از افراد با برنامه ریزی این است که نمیدانند برنامه ها آنها را به کجا خواهند رساند.

آیا با عمل به برنامه به استان خراسان میرسند و یا استان آذربایجان غربی؟

قبل از اینکه در این مورد صحبت کنم و یاد بگیریم که چگونه به صورت صحیح برنامه ریزی کنیم تا بتوانیم به آن پایبند باشیم لازم میدانم که به پاراگراف قبل برگردید و به موضوع مطرح شده فکر کنید. به این سوال ها جواب دهید:

وقتی ندانید چگونه یک برنامه مناسب خود طراحی کنید، فقط طبق علایق خود برنامه ریزی خواهید کرد و هر فرایندی که احساس کنید شما را به هدف برساند در برنامه خود می گنجانید بدون اینکه بدانید آن فرایند مناسب شما هست و یا نه. در چنین شرایطی احتمال شکست در برنامه ریزی بیش تر از موفقیت خواهد بود.

در مقاله بعدی در مورد اینکه چگونه برنامه ریزی کنیم صحبت می کنم. ( چگونه برنامه ریزی کنیم و به آن عمل کنیم؟ (قسمت دوم))

روز و روزگارتان سرشار از شادی

چگونه برنامه ریزی خود را عملی کنیم؟ (قسمت اول)

چگونه برنامه ریزی کنیم و به آن عمل کنیم؟ (قسمت دوم)

چرا برنامه هایم را عملی نمی کنم؟ (قسمت سوم)

علت عدم عمل به برنامه ریزی (قسمت ۴)

من سارا حمیدی هستم و در این وبسایت به منظور آگاهی از توانایی های مغزی و افزایش عملکردمان در زندگی، محیط کار و خانه به ارائه مقالات، دوره ها و محصولات آموزشی می‌پردازم.

مطلب قبلی

چرا برای درس خواندن تمرکز ندارم؟ تقویت تمرکز ذهن برای درس خواندن

مطلب بعدی

چگونه برنامه ریزی کنیم و به آن عمل کنیم؟ قسمت دوم برنامه ریزی صحیح

چیکار کنید وقتی اطرافیان تون در مسیر اهداف تون شما را حمایت نمی کنند؟

شروع ثبت نام دوره رایگان چگونه هر چیزی را که می خواهید بدست آورید چطور خود را مقید به انجام کاری کنیم

رسیدن به آرامش و پیگیری اهداف در شرایط بحران

آنچه مانع اقدام کردن برای خواسته هایتان میشود: بهتون میگم چی کار کنید

سلام خانم حمیدی.خیلی ممنون. من همیشه برنامه ریزی میکنم اما هیچ وقت نشده به برنامه ام پایبند باشم. علتش این هست تو برنامه ریزیم کارهایی رو که دوست دارم انجام بدم رو مینویسم در کمال رویاپردازی اما در توان من نیست .یا گاهی برنامه ریزی میکنم تا وسط ها که انجام میدم میبینم نتیجه نگرفتم رهاش میکنم.طبق فرمایش حضرت علی (ع) به جای ازدیاد کارها به تداوم صحیح ان ها بیندیشید. و۲-هیچ وقت کارهای اهم را فدای کارهای مهم نکنید.۳از شدت سختی نهراسید زیرا هراس شکننده تر از خود کار است و به گشایش امور امیدوار باشید۴-اگر به انجام مسئولیتی گردن نهادید به ان وفا کنید.۵-برای رسیدن به هدف ها و مقام های بلند همت بلند داشته باشید. من خودم اینها رو نداشتم برای همین هیچ وقت موفق به عملی کردن برنامه ام نبودم.همیشه به سختی های مسیر فکر میکردم اما باید به شیرینی رسیدن به هدف کرد و امیدوار بود.

مرسی سارینا عزیز از پیامت. بهت تبریک میگم که میدونی چرا نمی تونی برنامه هات رو عملی کنی. امروز یکی از هدف هات را انتخاب کن و بر طبق آنچه گفتی پیش برو. لازم نیست هدفت خیلی بزرگ باشه هر اقدام کوچکی میتونه یک هدف به حساب بیاد. نتیجه را با ما به اشتراک بگذار. شاد باشی…

من هر شب برنامه می نویسم و با خودم می گم حتما فردا انجامش می دم اما صبح انجامش نمی دم و دلیلشم اینه که عاشق خوابم و هیچ وقت نمی تونم صبح زود بیدار بشم چی کار کنم؟

سلام دوست عزیز

طبق واقعیت و برای زمان های بیداری تون برنامه ریزی کنید.

شاد باشید

آفرین. خیلی زیبا نوشتید که نشان از وسعیت و پختگی فکر شماست

سلام خانم حمیدی عزیز بسیار از مطلبتون سپاسگزارم. من در همین مورد ازتون سوال پرسیدم و با توجه به این متن توی برنامه ریزیم تجدید نظر خواهم کرد. نتیجه رو اطلاع خواهم داد. ☺ سپاس بی کران

سلام مارال عزیز خیلی خوشحالم برای تصمیمات جدید. منتظر خبرت هستم

سلام من همیشه برنامه ریزی میکنم اما نمیتونم عمل کنم برای مثال من میخوام شاگرد ممتاز مدرسه بشم مثلام تو برنامه مینویسم ساعت ۱۰ شب باید بخوابم تا صبح که میرم مدرسه درسو خوب بفهمم اما دیر میشه همیشه به دلایل مختلف مثلا میریم مهمونی یا مهمون میاد یا خوابم نمیبره میشه به من کمک کنید؟

دوست عزیز سلام

باید دلایل این تصمیم و موانع سر راه آن را پیدا کنید و آنها را برطرف کنید. اگر برنامه ای و یا هدفی دارید بهانه ها را کناب بگذارید و به آنها عمل کنید. شاد باشید

با سلام تشکر از مطلب بسیار زیبایی که با ما به اشتداک گذاشتید. من هم عضو همون دسته آدمهایی هستم که همیشه یه برنامه خیلی شیک واسه از شنبه آینده میریزم و از ده تا شنبه بعد هم به هیچ کدوم عمل نمیکنم. اصولا وقتی پای عمل کردن به کارها میرسه من خیلی تنبل میشم و همش میگم حالا وقت هست، بعد انجامش میدم. سپاس

سلام آقای محسن عزیز. به خودت و اهدافت باور داشته باش و همین امروز یکی از کارهای عقب افتاده را انتخاب کن و برای آن به صورت عملی برنامه ریزی کن.

با سلام من هم همین مشکل رو دارم. مثلا میخواهم ساعت ۱۰ شب بخوابم و مثلا بعضی وقتا هم مجبورم خیلی زود پاشم و نمیدونم چه کاری انجام بدم که بتونم روی یک ریتم منظم باشم و بتونم به همه ی اینها عمل کنم. از آنجایی هم که تازه وارد متوسطه شدم،حجم دروسی زیاد شده و وقت کافی برای خیل از کار هام ندارم و هر وقت خواستم عمل کنم به برنامه ام نمیشه یا خیلی بد پیش میاد.به نظرتون چیکار کنم؟ با تشکر فراوان.

سلام و سپاس از مطلب خوبتون جالبه منم همیشه برای اینده برنامه می ریزم ولی در عمل پیشرفت چندانی ندارم

سلام من پرش ذهن زيادي دارم و سركلاس يا كار اصلا تمركز ندارم راه حلي هست كه من بتونم تمركز رو بالا ببرم

سلام فرهاد عزیز شما باید تمرکز خود را تقویت کنید. تمرکز یک مهارت است و شما می توانید آن را فرا بگیرید. کافی است برای آن زمان بگذارید و این مهارت را تمرین کنید. پیشنهاد می کنم مقاله زیر را مطالعه کنیدچگونه تمرکز حواس داشته باشم؟

همچنین پیشنهاد ویژه شرکت در دوره افزایش تمرکز استافزایش تمرکز و کنترل ذهن

شاد باشید…

سلام سپاس بابت مطلب مفیدتون راستش من هم برنامه ریزی میکنم. اما نمیتونم بهش عمل کنم. تو برنامه هام از هیچ آیتمی هم بدم نمیاد بلکه حس خوبی بهشون دارم. و همه ی آیتم ها هم ضروری اند و من رو به هدفم میرسونن. با این اوصاف باز هم نمیتونم بهشون عمل کنم و اون موقع خودم رو سرگرم کارهای دیگه میکنم و میگم که وقت هست. در انتهای روز هم با حس ناراحتی و عذاب وجدان که نتونستم به کاری که قرار بوده انجام بدم عمل کنم مواجه میشم و یه وقت هایی هم به خودم ناسزا میگم.? ممنون میشم یه راه عملی بهم پیشنهاد کنید.?

سلام دوست عزیز اینکه برنامه ریزی می کنید ولی به آن عمل نمی کنید و خودتان رامشغول کاری دیگر می کنید نشان دهنده این است که مهارت برنامه ریزی را به درستی نمی دانید و آنقدر انگیزه برای رسیدن به هدف تان ندارید. پیشنهاد میکنم مقاله زیر را مطالعه کنید

شاد باشید

درسته من هم همینطوری ام

بسیار سپساسگزارم.عالی بود

سلام خانوم حمیدی ممنون از مطالبتون.خانوم حمیدی راستش من برای اجرای برنامه هام جدی نیستم…یه جورایی نمیتونم خودم رو قانع کنم که برنامم رو اجرا کنم راستش من تسلیم تنبلیای خودم شدم…دلم میخواد تغییر کنم اما میترسم چون حس میکنم از پس این کار برنمیام…اعتماد به نفس و خودباوریم تخریب شده…هربار کاری رو شروع میکنم خودم رو سرزنش میکنم که تو نمیتونی و کلی از خودم خجالت میکشم…چند روزم که به برنامم عمل میکنم بعدش بیخیال میشم…واقعا نمیدونم با خودم چیکار کنم؟ممنون میشم اگه کمکم کنین

دوست عزیزم سلام

سری مقالات برنامه ریزی را مطالعه کنیدقسمت دوم

قسمت سوم

قسمت چهارم

همچنین اگر فکر می کنید آماده ایجاد تغییر در زندگی تان هستید و خود را مسئول کارهایتان میدانید و نه دیگران را پیشنهاد ویژه جلسات خصوصی کوچینگ است. شاد باشید

من سعی میکنم برنامه ام رو انجام بدم اما وقتی می‌خوام انجامش بدم ذهن خیلی مشغول آینده میشه و وقتی به آینده فکر میکنم خیلییی احساس غم میکنم ……برای همین دست از کارام میکشم و به چیزایی که ندارم فکر میکنم و خیلی ناراحت میشم… مخصوصاً وقتی به کنکورم فکر میکنم که دیگه کلا تا امید میشم و فکر میکنم آینده ای ندارم

سلام خانوم حمیدی با تشکر از مطالب مفیدتون. من یه مشکل خیلی بزرگ دارم و اینه که یکاری رو خیلی خوب شروع میکنم با برنامه ریزی و وقت براش میزارم و جدی دنبال میکنم. اما تمومش نمیکنم و نهایتا یک هفته بیشتر برنامه اجرا نمیشه و دلزده میشم.بعدش نصفه کاره رها میکنم و میرم سراغ یه کار دیگه و این جریان ادامه پیدا میکنه.کارم شده پریدن ازین شاخه به اون شاخه.حس همه کاره و هیچ کاره بودن دارم. یروز میخوام زبان بخونم یروز میخوام فلان نرم افزار رو یاد بگیرم یروز میخوام گیتار یاد بگیرم.خوبم شروع میکنما منتها به آخر نمیرسه و فقط انرژیم صرف کارهای نصفه نیمه میشه.

حالا به نظرتون باید چجوری این مشکلو حل کنم؟ خیلی ممنون

دوست عزیز سلام

در ابتدا تصمیم بگیرید که چه می خواهید و با خودتان به شفافیت برسید. اینکه چرا می خواهید چیزی را یاد بگیرید چه هدفی از یادگیری آن دارید و اگر آن را به سرانجام برسانید چه تاثیری بر زندگی شما خواهد داشت و هچنین رها کردن و یاد نگرفتن آن چه عواقبی برای شما خواهد داشت. زمانی که با خود شفاف شدید یادگیری را آغاز کنید. ممکن است باور ندارید که می توانید در آن کار ها موفق شوید و برای همین است که آن ها را نیمه کاره رها می کنید. اگر این طور است باید بر روی انگیزه خود کار کنید. شاد باشید

سلام من امسال کنکور دارم رشته ریاضی هستم و از کلاس هشتم به بعد من اصلا نمی تونم روز هایی که امتحان ندارم رو درس بخونم فقط شب امتحان میتونم بخونم متاسفانه امسال که کنکور دارم هر کاری میکنم نمیتونم درست درست بخونم برنامه ریزی میکنم تا اولش مثلا تا چند روز عمل میکنم بعد دیگه خسته میشم میزارم کنار همون موقعی که به برنامه عمل میکنم همش ذهنم به جای دیگه ای فکر میکنه به عنوان مثال بازی کار هایی که دوست دارم در آینده انجام بدم و …. راستش تا الان فهمیدم همش من به امید روز بعدم و باخودم میگم روز بعد هم وقت هست ولی روز بعد هم بشه باز میگم روز بعد همین طوری پیش میره همچنین من در بیشتر کار ها همینطوری ام مثل نماز خواندم و چیز های دیگه اولش فکر میکردم در درس مشکل از برنامه ریزی ولی بعد با فکر کردن به شب قبل از امتحان که چطور درس میخونم دیدم نه برنامم مشکلی نداره من موقع امتحان تا ۱۴ ساعت هم در روز خوندم و هر کتاب درسی رو تموم میکنم موقعی که امتحان ندارم همش دوست دارم کار دیگه ای انجام بدم و اگر هم بخونم خیلی زمان زیادی میبره تا تموم بشه یک چیز دیگه من کلا صبح اصلا نمیتونم درس بخونم فقط شب میخونم معمولا موقع امتحان از ساعت ۷ شب شروع میکنم تا صبح روز بعد که امتحان دارم اگه میشه لطفا کمکم کنید و همش این چند روز احساس گناه میکنم که چرا الکی وقتمو هدر دادم و درس نخوندم.?

سلام دوست عزیز

پیشنهاد می کنم ویدئو چگونه بر تنبلی خود غلبه کنیم؟ و همچنین به تعویق انداختن کارها: چرا کارهایمان را به تعویق می‌اندازیم؟ را مطالعه کنید. شاد باشید

سلام، ممنون. بهترین نوع برنامه ریزی این هست که اهدافی داشته باشی که واقع گرایانه باشه ولی علاوه بر اون بتونه مغزتو تحریک کنه، یعنی به خودت بگی ۵ سال دیگه یه ماشین زیر پامه، لیسانس رشته خودمو دارم حقوقم بالاتر از الانه و… بعد ببینی تو این ۵ سال چه قدم های کوچیکی باید برداری که به اون هدف بزرگ برسی و هر روز یه کیلومتر به سمت مقصد بری که خسته نشی، همه اینا رو بلدم و میدونم، ولی هیچ وقت تو زندگیم نتونستم به برنامه ریزی که کردم عمل کنم هیچ وقت. 🙂

امیر مهدی عزیز سلام

خیلی خوشحالم که به دنبال ایجاد تغییرات در زندگی ات هستی و نکته ای که باید بدونی اینه که اگر چه این موضوعات ساده به نظر میرسد اما اصلا و اصلا به این معنی نیست که رعایت کردن آنها ساده است. برای اینکار نیاز به آموزش دیدن، اقدام کردن، یادگیری تلاش کردن و گرفتن نتیجه های کوچک است تا همگی شما را برای رسیدن به نتایج بزرگ تر آماده کنند.

شاد باشید

سلام من هم هدف مهمی دارم و هم برنامه ریزی هام در حد توانم هست ولی متاسفانه برای مدت کوتاهی به اون برنامه ریزی عمل میکنم مثلا اگر دو روز طبق برنامه‌هام پیش برم،یک هفته ی بعد دیگه نمیتونم ادامه اش بدم

سلام خانم حمیدی من یک مشاور برایم برنامه ریزی کنکور کرده است اما من نمی توانم طبق اون برنامه ریزی برم در برنامه تحصیلی ام هم استراحت کامل گذاشته اند ولی به من گفته تا ساعت ۳و نیم استراحت. بعد من مدرسه می روم بعضی روزها ۸ ساعتی هستم بعد تا میام می خوابم یهو تا ساعت ۴نیم یا ۵ خوابم می بره بعد از برنامه ام عقب می افتم و باعث استرس من می شود وباعث می شود ان روز سردر گم شوم و ادامه برنامه ام انجام ندهم. خواهش میکنم کمکم کنید چیکار کنم

سلام دوست عزیز

برنامه تون را با واقعیت نزدیک کنید. روزهایی که مدرسه می روید برنامه تون را دیر تر شروع کنید. باید این مورد را در برنامه تون لحاظ کنید.

شاد باشید

سلام وقت بخیر من میخوام برنامه ریزی کنم و بهش عمل کنم اما مسئله اینجاست هدف مشخصی ندارم یعنی اهداف مختلف دارم ولی بین چند راهی نمیدونم کدوم رو به عنوان هدف اصلی انتخاب کنم و این خودش باعث حس ترس شده نمیدونم شایدم هیچ هدفی ندارم مثلا ( نمیدونم برم برنامه نویسی یاد بگیرم و خودمو محک بزنم از یه طرف میگم مغزم نمیکشه یاد بگیرم، یا برم بازاریاب بیمه بشم و که باز هی با خودم میگم ارتباط اجتماعیم ضعیفه و موفق نمیشم، یا برم موزیسین و خواننده بشم که باز میگم دیره و پولش رو هم ندارم، کلا بین چند راهی گیر کردم و هنوز نمیدونم تو چه کار استعداد دارم. مثلا تو کار کامپیوتر که فکر میکنم استعداد دارم ولی میبینم سرعت عمل لازم رو ندارم مثلا چند وقت تلاش کردم ده انگشتی تایپ کنم حتی جزوه خوندم تمرین کردم ولی آخر برگشتم به همون روش خودم تایپ کردم و…

حالا بماند که حس میکنم مشکل اعصاب هم دارم، چون یه موقع یه فکرا یا کارایی میکنم که با عقل جور در نمیاد. مثلا کافیه یه جا نشسته باشم و چند نفر هم نشسته باشن همش تو عذابم حتی منم نگاه نکنن ولی من بجای فکر کردن روی کارم به این فک میکنم نکنه دارن منو میبینن یه دفعه پلکم نپره یا حتی کجارو نگاه کنم اون لحظه زمینو نگاه کنم پامو نگاه کنم اونارو نگاه کنم سره همین انقدر فشار میارم به خودم چشام خشک میشه…

نمیدونم پیش کی برم مشاور روانشناس روان پزشک…. چون روانپزشک هم رفتم بجای حل مشکل دارو های الکی میدن که مشکلات دیگه هم به آدم اضافه میشه. حالا هم اینجا پیام نمیدونم شما میتونید منو راهنمایی کنین یا نه.

سلام دوست عزیز

ویدئو زیر را حتما نگاه کنیدآیا اهداف تان ارزش تلاش و پیگیری را دارند؟

چگونه با وجود چند پتانسیلی بودن مسیرتان را پیدا کنید؟

و همچنین بهتون پیشنهاد می کنیم کتاب و یا دوره ای در زمنیه اعتماد به نفس تهیه کنید و ان را مطالعه کنید. هر فرد و هر انسانی فوق العاده توانمند است و ما مطمئنیم که شما میتوانید مسیر زندگی خود را پیدا کنید.

شاد باشید

سلام خسته نباشید.من سالهاست که درگیرم و واقعا دیگه همه چیز برام بی معنی شده. تا چندماه قبل بهتر بودم اماحالا بدترازبدشدم.همش کسل، ببی حال، بیانگیزه و بی رمقم. فقط تو تصوراتم به اهدافم میرسم ولی تو واقعیت همه کارهام نصفه رهاشدن.از درس خوندنم نتیجه نگرفتم، از حفظ قرآنم، مربی گریم، روابطم، دوستانم،الان بااینکه همسرم ادم خوبیه و هوامو داره وموقعیتم برای تحقق اهدافم خوبه، اقدام هام نصفه موندن. عین یه گلوله آتیش ک یهو گر میگیره و میتازه وبعد خاموش میشه ودوباره همون بیحالی و درموندگی وگیجی.واقعا میخوام تغییر کنم اما دست و دلم واشتیاقم کور شدن

سلام دوست عزیزم

اینکه شما می خواهید تغییراتی ایجاد کنید قابل تحسین است و نشان دهنده این است که شما قدم اول برای ان را را برداشته اید. قدم های بعدی میشود یادگیری مدیریت انگیزه ، دنبال کردن اهداف تان و کمک گرفتن از یک مربی برای ماندن در مسیر رسیدن به اهداف. منتظر شنیدن خبرهای موفقیت شما هستیم. شاد باشید

سلام وارادت خدمت خانم حمیدی؛راستش هرزمان من تصمیم بگرم کاررا انجام بدهم یادرذهنم به انجامش فکرکنم یک اتفاق می افتدیابااضافه کاری برمیخورم یا یک کاردیگرپیش میایدتامعانی ایجادکندتاانجام ندهم؛دلیل که این اتفاقات می افتدچیست؟ممنونم.

سلام دوست عزیز

مقاله زیر را مطالعه کنید

آنچه مانع اقدام کردن برای خواسته هایتان میشود: بهتون میگم چی کار کنید

سلام من سال دهم تجربی هستم و بنا به دلایلی نتونسم در طول سال اونجوری که میخوام حرفه ای درس بخونم از رقیبام جا موندم هربار که میخوام تلاش کنم و برنامه ریزی به مشکل برمیخورم یا کلا برنامرو ول میکنم دوس دارم بهشون ثابت کنم که میتونم ولی باز شکست میخورم لطفا راهنمایی کنین خیلی تحت فشارم ممنون.

سلام زینب عزیز

مقاله زیر را مطالعه کنید

چگونه برنامه ریزی کنیم و به آن عمل کنیم؟ قسمت دوم برنامه ریزی صحیح

چگونه پس از شکست با شور و اشتیاق به سمت آینده حرکت کنیم؟

شاد باشید

سلام خسته نباشید من هر وقت برنامه ریزی می کنم به یاد زمان می افتم و به همین دلیل با خود می گویم من برای اینکه موفق شوم باید درس های مختلفی با حجم متوسط در یک روز بخوانم فردا از اون کاری که علاقه دارم شروع میکنم و مقداری می خوانم اما پس از مدتی تمایلم نسبت به خواندن آن درس از بین می رود و از طرفی چون دوست ندارم که تا آن کار را تمام نکردم سراغ کا بعدی بروم از آن پس برنامه ریزی آن روزم شکست خورده است آیا در زمان کم هم می توان حجم برنامه ریزی را کم کرد تا موفق بیشتری در انجام آنها داشته باشم و یا به هر حال باید به فکر زمان باشم به نظرم آهسته حرکت کردن به سمت مقصد بهتر از هرگز حرکت نکردن است باتشکر ببخشید طولانی شد

سلام پوریا عزیز

به نکته خیلی خیلی خوبی اشاره کردی و خوشحالیم که این موضوع را با ما در میان گذاشتید. برنامه ریزی باید جوری باشد که شما بتوانید به آن عمل کنید و نه حجم زیادی از کارها

بهتون پیشنهاد می کنم حجم برنامه های روزانه خود را کم کنید تا بتوانید در پایان هر روز تمام موارد موجود در لیست تان را خط بزنید و از اینکه توانسته اید آنها را عملی کنید به خودتون افتخار کنید. شاد باشید

سلام خسته نباشید. من مقاله شما رو خوندم تا اونجایی که فهمیدم برنامه ریزی من کاملا درسته ممکنه بعضی وقت ها از زیرش در بروم اما این یک علیتی داره اونم بخاطر اینه که هدفی ندارم من تمام اهدافی رو که علاقه داشتم رو امتحان کردم و بین چند راهی سخت موندم لطفا کمکم کنید هدف مورد علاقه ام رو پیدا کنم ممنون میشم اگر کمکم کنید چون این برای من خیلی مهمه.

سلام نگار عزیز

ویدئو زیر را مشاهده کنید.

چگونه علاقه خود را پیدا کنیم؟ سارا حمیدی

چگونه با وجود چند پتانسیلی بودن مسیرتان را پیدا کنید؟

شاد باشید

سلام ممنون از مقاله خوبتون چطور میشه در زمان محدود به اهداف مون برسیم پدر طول روز انرژی ذخیره کنیم ؟

سلام دوست عزیز

این موضوع بستگی به هدف شما دارد. اکثر اهداف به زمان زیادی نیاز دارند به آنها برسید. شاد باشید

سلام علیکم بنده نظرات شایت شما را مطالعه فرمودم و با یک مشکل عمده روبرو شدم در رابژه با برنامه ریزی خوشحال میشم که تجربیات خودم رو تو این زمینه در اختیار تون بزارم. یک مشکل عمده برای خیلی از دوستان و حتی برای من اینه که ما برنامه خوبی میچینیم و خیلی برنامه ریزی ماهری هستیم و اهداف مشخصی داریم منتها هنگام شروع که میرسه یکم دست و پامونو گم میکنیم دیلیلشم یه سری وسوسه های شیطانی یا تنبلی خودمان یا ترس از اینده یا خیلی چیز های دیگر میتواند باشد ولی یک راهکار میتواند همه‌ی این موانع رو از سر‌ راه‌ بردارد اونم اینکه هنگامی که میخوای شروع کنی بخودمون کلک بزنیم یعنی بگیم همین یک‌ بخش از برنامه ریزی رو انجام میدم و حالا فردا رو با فردا حساب میکنیم . ولی باز هم یک سری ها تنبلی میکنن و اونا رو میتونیم یک پیشنهاد بهتر بدیم . تقسیم بندی کار ها به طور مثال شما یک دوره اموزشی رو میخواد ببنید که ۴۰ قسمت دارد و قصد دارید هر روز یک قسمت رو ببینید و همین یک‌ قسمت مدتی برابر ۴۰ دقیقه دارد شما میتوانید لون چهل قسمت رو به ۸ قسمت ۵ دقیقه ای تقسیم کنید و در طول روز انجام بدید و یا پشت سر هم انجام بدید و اگه میبیند همین ۵ دقیقه هم برای شما زیاد است یمتوانید به قسمت های کوچکتر تقسیم کنید . و یک نکته را در تقسیم بندی کار ها دقت داشته باشید که هنگامی که یک قسمت انجام میدهید خودتان را تشویق کنید تشویق کردن حتما نباید جایزه باشد همین که بگید که افرین تو تونستی ۱ قسمت از هشت قسمت رو انجام بدی یا ۵ قسمت از چهل قسمت رو انجام بدی (همون یک هشتم میشه ولی یکم بزرگ نماییش کردم که مغز خوشحال تر بشه و امیدش بیشتر بشه ) . و همیشه اولش یکم سخته بقیش خوبه مثل استخر رفتنه زمانی که تازه میخوای بری توی اب اولش یکم ابش سرده و یکجورایی میترسی ولی کم کم خوب میشه و میری کاملا توی اب و هیچ مشکلی برای پیش نمیاد . و یک سری از دوستان گفته اند که ما اگر یک کاری رو شروع کنیم خیلی خوب جلو میریم ولی بعد یک مدت از دیگه دلسرد میشی . این کار یکی بزرگترین افات برنامه ریزی و عمل به خواسته هاست از شما تقاضا دارم که لطفا تا حد امکان از این عمل جلوگیری کنید ( از اینکه به اصطلاح جو گیر بشید) اگه ما علاقه رو به عنوان یک منبع بگیریم میتوان گفت که در زمان اینکار از علاقه مون خیلی استفاده میکنیم و منبع مون ته میکشه . هر وقت همچین حسی به شما دست داد سعی کنید که هدفی که دارید رو با ویژگی های خود بسنجید و بعدش اگه میخورد بهتون تازه روش برنامه ریزی کنید و حالا نوبت به شروعه سعی کنید همون اول داغ نیارید و زود شروع نکنید . سعی کنید در‌ این موقع اطلاعاتی رو بخونید از هدفتون که انگیزه شما رو بیشتر میکنه مثلا برای برنامه نویسی شما در این حالت سعی بر ویژگی هایی مثل درامد بالا یا کار در منزل با خانواده و.. رو مد نظر بگیرید و هر روز مرور کنید با خودتان . اونطوری بهتره و انگیزه شما دائمی میشه

سلام عباس عزیز

مرسی از اینکه اینقدر با حوصله و دقیق این مطالب را توضیح داده اید. از همراهی شما بینهایت خوشحالیم.

سلام . راستش من نمیدونستم برنامه ریزی هم خودش یک نوع مهارته .من به این نتیجه رسیدم هر کس اول باید روحیات خودش رو اول بشناسه بعد با توجه به اون برنامه ریزی کنه .من خودم به شخصه برنامه ریزی کردم مثلا دو ساعت تمرین خوشنویسی کنم و بعد مثلا کتاب کسب و کارم رو بخونم . اما من نمیتونم یه سره دو ساعت خوشنویسی کنم‌.حتی یکساعت هم نمیتونم . من خودمو امتحان کردم و دیدم مابین کارم حتما باید ده دقیقه یک ربع به خودم زنگ تفریح بدم . ولی خیلیا هستن که یکساعت میچسبن به یه کاری بدون استراحت . من تصمیم گرفتم کارهایی که میخوام انجام بدم رو نیم ساعت یا بیست دقیقه بگیرم و بعدش یه رفرش داشته باشم و دوباره شروع کنم . بنظرم هر کسی باید اول روحیات خودش رو بشناسه .اینم بخشی از خودشناسی محسوب میشه و بنظرم‌ از این بابت هم خیلی باید کار کنیم روی خودمون .

سلام علیکم

ممنون از سایت خوبتون. بنده هم برای برنامه ریزی یک نظری دارم انشاالله که بدردتون بخوره:برنامه ریزی حتما نباید این طور باشه که کارهاتون روی کاغذ بنویسید و براش زمان دقیقی مشخص کنید چون خیلی از افراد حوصله برنامه ریختن رو هم ندارن به نظر بنده همین که ما بدونیم مثلا امروز می خوایم چیکار کنیم و یا کارهامون روی کاغذ بنویسیم و برناممون منعطف باشه این خیلی عالیه یعنی اینکه زمان دقیقی مشخص نکنیم مثلا:فقط بدونیم امروز می خوایم چیکار کنیم و کار هامون تا آخر شب انجام بدیم.

با تشکر موفق باشید.

سلام . من هم چند ماه هست که پلنر خریدم اولش کلی شوق داشتم که تا خریدم متاسفامه بیماریه کرونا اومد و من اکثر کارایی که میخاستم انجام بدم بیرون خونه بود .ولی برای داخل خونه برنامه ریختم که متاسفانه هیچ انگیزه و شوقی بهشون ندارم و موندم و عذاب وجدان دارم بابت پلنری که خریدم ولی یک هفته هم درست استفاده نکردم . چیکار باید بکنم?؟؟لطفن لطفن جواب منوبدین خیلی به راهنمایی نیاز دارم?

سلام دوست عزیز لطفا به نکات گفته شده در مقالع عمل کنید.

شاد باشید

سلام من پایه دوازدهمم تجربی ام تاامروز فقط در حد امتحانات مدرسه خوندم به علت مشکلات زندگی قید کنکورو زده بودم ولی الان میخوام برنامه ریزی کنم درس بخونم دوست دارم تو یه رشته خوب قبول بشم میدونم امسال دیر شده ولی امکانشو دارم که سال بعدم کنکور بدم برنامه میریزم هرروز ولی وسط برنامه همش میگم دیر شده اونایی که رشته خوب قبول شدن از سال اول شروع کردن میترسم اگر سال بعد قبول نشم اطرافیانم مسخره کنن برای همین از ادامه برنامه صرف نظر میکنم دوستام همه برنامه ریز تحصیلی دارن ولی من نمیونم برنامه ریز بگیرم در حد توانم نیست.همش فک میکنم برنامم خوب نیست

سلام دوست عزیز

پیشنهاد می کنم مقالات زیر را مطالعه کنید

هدف تان را رها کرده اید؟ بهتون می گویم که چرا هیچ مشکلی نیست

چگونه با انگیزه کار کنیم؟ مهم ترین راهکار تقویت انگیزه

شاد باشید

کسی به جز خودمون میتونه برامون برنامه ریزی درست کنه؟

سلام..من راستش برنامه ریزی قوی داشتم و بهش عمل می کردم و همیشه رتبه های عالی کسب می کردم اما نمی دونم چه اتفاقی افتاد که عقب موندم و دیگه مثل سابق نیستم و درس هام رو خوب نمی خونم لطفا کمکم کنید

سلام خسته نباشید من برنامه ریزی های خوبی متناسب با شرایطم دارم ولی تنها مانعم تنبلی ام هست شکستش میدم…مطمئنم?

سلام. خیلی ممنون و متشکر بابت مطالب خوبی که قرار دادین. ولی من جواب همه سوالاتی رو که درباره مهارت برنامه ریزی قرار داده بودین رو میدونم و همیشه هدف و انگیزم از درس خوندن کنکوری بوده که اصلا نمیدونم تا زمان ما هست یانه! من یه دانش آموز کلاس هشتمی هستم و خیلی دوست داشتم و دارم که تو درس خوندنم موفق باشم همیشه هم بعد از امتحانات نوبت اول و نوبت دوم خیلی خوب تلاش میکنم و فکر میکنم درسم خیلی بهتر از بقیه هست ولی نمیدونم چرا وقتی نوبت امتحانات نهایی میشه درسو ول میکنم و همش به خودم میگم بلدم و آخر سر هم امتحانو خراب میکنم هر چقدر هم تلاش میکنم که به برنامه ریزیم عمل کنم و بهش پایبند باشم نمیتونم!این مورد در طول سال تحصیلی هم صدق میکنه! ممنون میشم راهنماییم کنید.

سلام ممنون از مطالب عالیتون، ببخشید به نظر شما ممکنه تو این ۱ ماه نیم تا کنکور رتبه خوب اورد برای کسی مثله من که نصفه و نیمه خونده در رشته انسانی؟؟ می دونم که شما مشاور تحصیلی نیستین ولی یکم امد می خوام?☺☺ممنونم خانم حمیدی خیلی دوستون دارم???

سلام ستایش عزیز

شما تمام تلاش خود را کنید چیزی که خیلی مهمه اینه که در این یک ماه و نیم بهترین خودتون باشید و برای هدف تون اقدام کنید. شاد باشید

با سلام و تشکر از مطالب بسیار مفید شما. راستش من خودم رو برای ازمون دکتری اماده می کنم و قصدم این بود زبان رو درصد بالایی بزنم ولی بعضی مطالب رو سخت متوجه می شدم و یادگیری شون خیلی بهم استرس می داد و ذهنم رو خسته می کرد حالا با خواندن مطالب شما تصمیم گرفتم به جای اینکه این همه استرس رو که باعث می شد از یادگیری مطالب دیگه دور بمونم رو تحمل کنم، یادگیری شون رو کلا کنار بذارم و سعی کنم وقتم رو رو مطالب دیگه بذارم و ضریبم رو بالا ببرم. حالا به نظرتون تصمیم درستی هست؟ ممنون میشم از راهنمایی تون.

سلام نغمه عزیز

من مطمئن هستم اون چیزی که از ته قلبت احساس می کنی، روش درستی است مطمئن تو را به جای خوبی خواهد رساند. وقتی می تونی رو موارد دیگری وقت بگذاری و در آنها موفق تر عمل کنی پس تصمیم درستی گرفته ای. پیشنهاد من این است که تمرکز اصلی ات را بر درس هایی که می تونی بگذار. مطالعه مقاله زیر را بهت پیشنهاد می کنم تا بتونی از تصمیمت مطمئن بشیآیا از اینکه تصمیم اشتباهی بگیرید می‌ترسید؟

سلام خانم حمیدی عزیز من هر وقت برای درس خوندن برنامه ریزی کردم هیچ ساعتی نخوندم برنامه ریزی صحیحی هم کردم مثلا ۵ ساعت و برنامه ریزی مو در توان و حد خود قرار دادم اما هیچ وقت نتونستم عمل کنم باید چی کار کنم لطفا کمکم کنید

ممنون

سلام خانم حمیدی. من مشکلم رؤیاپردازی زیاد هست‌. اِنقدر به هدفام و لحظه موفق شدم فکر می کنم و راجع بهشون رؤیاپردازی می کنم که یادم می ره باید برای رسیدن به همون رؤیا ها باید تلاش کرد.

سلام من برنامه ریزی میکنم که مثلا روزی ۴ ساعت درس بخونم روز اول نصف برنامه را که عملی میکنم و میبینم نصفه شبه و سر درگم میشم که زمان من کجا رفته و روز بعد نا امید و سردرگم از دیروزم و هیچ پیشرفتی رو ندارم کل روز رو به ناراحتی میگذرونم و دوباره شبش برنامه ریزیم رو مرور میکنم و فردا کلا هیچ کاری رو از پیش نمیبرم? لطفا مرا راهنمایی کنید که چکار کنم

سلام من هم‌برنامه ریزی میکنم ولی عمل نمیکنم خیلی سخته واقعا

واقعا برنامه ریزی کردن کار راحتیه اما عمل بهش….. راستش من هیچوقت برنامه هام با خانواده جور در نمیاد…ساعتی که درس میخونم میبرنم مهمونی

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

نام و ایمیل من را برای نظر گذاری در آینده در سایت ذخیره کن

تمام حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به سارا حمیدی می باشد.

جهت ارتباط با دفتر از شنبه تا پنچ شنبه از ساعت 17 – 9 با شماره: 35 40 410 0919 تماس حاصل بفرمایید.

پادکست

موفقیت و انگیزشی

بازاریابی و فروش

کار آفرینی و کسب و کار

زندگی نامه افراد موفق

چطور خود را مقید به انجام کاری کنیم

معرفی کتاب

صفحه اصلی > موفقیت / انگیزشی > روش‌هایی که با آن می‌توانید انگیزه خود را دو برابر کنید

هر روز فرصت‌هایی برای تغییر عادت‌های قدیمی، ترس‌ها و ذهنیت کهنه و مضر و ایجاد ا‌نگیزه در خود داریم. در مدت بیست و چهار ساعت شبانه روز شانس بیدار شدن و شروع مجدد وجود دارد. این موضوع به ترس از فقدان انگیزه و عدم موفقیت مربوط می‌شود.

اکثر مردم معتقدند که انگیزه متضاد سهل ‌انگاری است، اما این دو اندکی باهم تفاوت دارند، به تعویق انداختن کار تا لحظه پایان مهلت مقرر همان سهل‌ انگاری است در حالی که انگیزه علت در پس انجام کارهاست. تعویق کارها، عاملی که باعث می‌شود نتایج کارها تباه شود.

من هم همانند بسیاری از مردم جهان با نداشتن انگیزه مبارزه می‌کنم. پس از بررسی از حالات درونی خود راه‌هایی پیدا کردم که بتوانم واضح و موثر فکر کنم.

من نه تنها راهی برای دست کشیدن از تعویق انداختن کارها پیدا کردم بلکه دیدگاه مثبتی یافتم به طوری که اقدامات من دلیلی تشویق کننده و رو به رشد خواهند داشت. اجازه دهید که فرآیند بازیابی انگیزه را مرحله به مرحله بررسی کنیم.

بیشتر بخوانید: راه‌هایی ساده و کارآمد برای ایجاد انگیزه در زندگی

من عادت داشتم وقتی صبح از خواب بیدار می‌‌شدم به سرعت زیاد و به صورت خودکار دنبال کارهایی بروم که دوست داشتم نه آن کارهایی که باید انجام می‌دادم.

اما موضوع اصلی این بود که اصلا من نمی‌دانستم چه کاری باید انجام دهم. اگر هرروز کاری خلاقانه انجام دهیم تاثیر زیادی خواهد داشت. عادت‌های صبحگاهی برای داشتن زندگی سالم‌تر را یاد بگیرید.

به جای ضربه زدن به دکمه زنگ ساعت خواب، با اولین صدای زنگ ساعت خود بیدار ‌شوم. به جای مرور کردن رسانه‌های اجتماعی در موبایلم و چک کردن ایمیلم، رختخوابم را مرتب کنم یا صبحانه را آماده ‌کنم.

زمانی که روز خود را با کاری هرچند کوچک آغاز ‌کنم، کل روز هم با شتاب به انجام وظایف خود می‌پردازم.

گاهی ذهن من مسئله کوچک روزمره را به مسئله غیر قابل حل و بزرگ تبدیل می‌کند. با فکر کردن درمورد آنچه که بعدا باید انجام دهم صرفا احساس عجز و ناتوانی به من منتقل می‌شود.

اغلب صبح در رختخواب دراز کشیده و به سقف خیره می‌شوم و به کارهایی که در طول روز باید انجام دهم، فکر می‌کنم. به طرز عجیبی غرق در افکار خود می‌شوم و معمولا بیشتر کارهایم را هم نمی‌توانم به پایان برسانم. به منظور انگیزه دوباره روزها را به بخش‌های کوچک‌تر تقسیم می‌کنم.

زمانی که در لحظه بر یک کار تمرکز می‌کنم و زمان مناسبی را در نظر می‌گیرم تا خود را برای انجام آن مقید سازم، نگران آینده یا پشیمان از عمل گذشته خود نیستم. من در زمان حال می‌مانم. راز موفقیت در زندگی در عدم تمرکز بر لحظات و جلوگیری از حفظ اتفاقات گذشته است.

استاد احمد محمدی

افراد موفق به آینده فکر می‌کنند و افراد معمولی به گذشته.

البته متوجه هستم که بعضی روزها هم هست که همه‌چیز به هم ریخته است و ظاهرا کشمکش و درگیری وجود دارد. اگر چنین چیزی باشد من تصمیم می‌گیرم که فقط کارهای کوچک را انجام دهم.

تنها از رختخواب خارج شوید و پاهای خود را روی زمین بگذارید. فقط سه ایمیل اول موجود در صندوق ورودی را چک کنید و پنج قلم از مواد ضروری روزانه را از خواربارفروشی خرید کنید.

هنگامی که من موفق به انجام کارهای کم اهمیت می‌شوم احساس قدرت می‌کنم تا به کارهای مهم بپردازم.

اعتماد به نفس نداشتن و دو دل بودن کار راحتی است. من بدترین منتقد خودم هستم. در عین حال اگر به درستی باور نداشته باشم که من می‌توانم موفق ‌شوم، هرگز هیچ دلیلی برای انجام کاری ندارم. با داشتن اعتماد به نفس آینده‌تان را درخشان کنید.

اعتماد به نفس راحتی می‌توان از انجام کارهای جزئی به دست آورد.

معجزه دوره اعتماد به نفس و اعتماد به نفس کودکان قویترین و کاربردی ترین محصولات برای تقویت و افزایش اعتماد

زمانی که من این کارهای به ظاهر ساده را برای افزایش اعتماد به نفس خود انجام می‌دهم، قدرت درونی خود را تجدید می‌کنم. می‌فهمم که من قادر به هر کاری هستم تا راهم را بیابم.

زمانی که افراد درست و حسابی اطراف مرا احاطه کرده باشند، رسیدن به اهدافم راحت‌تر خواهد بود. مطمئنا من از پس منفی‌ گرایان برمی‌آیم و زمانی که در محیطی مثبت قرار داشته باشم، انگیزه پیدا می‌کنم.

همیشه افرادی در اطراف من هستند که به جای تخریب من باعث تشویق و سربلندی من می‌شوند. محیط سیستمی فراتر از مردم است، من خود نیز فضای دلپذیری در محیط کار ایجاد کرده‌ام.

میز کارم زیباست، ورقه‌های مربوط به کارم با نظم قرار داده شده‌اند و در محل کارم برنامه روتینی دارم که ذهنم مشوش نشود. تاثیر نگرش مثبت و نگاه خوب در زندگی را دست کم نگیرید.

هم‌چنین از رنگ‌های مورد علاقه خود در محل کارم استفاده کرده‌ام، عکس دوستان و خانواده‌ام را روی میز کارم قرار داده‌ام و پوستر و وسایلی روی میزم قرار داده‌ام که دیدن آن‌ها باعث لبخند یا خندیدن من می‌شوند.

برای چه این پروژه را شروع کرده‌اید؟ آیا درمجموع به حرفه‌ خود کمکی می‌کنید؟ آیا برای گرفتن مدرک یا معرفی‌نامه خاصی مشغول به کار هستید؟ هیچ‌وقت به خودم اجازه نمی‌دهم که راضی به شکست شوم. مشکلات و شکست‌ها سمومی هستند که پادزهرش در دستان توست.

به هر حال اگر من در روند تلاش برای رسیدن به هدف خود هستم و احساس نارضایتی دارم و یا معتقدم که هدفم با شرایط باید تطبیق داده شود، توان خود را برای تغییر در مسیر به کار می‌گیرم.

این کار بینشی می‎‌خواهد که بدانید چه زمان خلاق و منعطف باشید اما در واقع ناظر به آگاهی از چیزی است که می‌خواهید با آن کنار بیایید و آنچه که نمی‌خواهید با آن کنار بیایید.

اگر کار شما طاقت فرسا باشد، هیچ اشکالی ندارد اگر استراحت کنید. اگر در مسیر کاری خود با شتاب حرکت کرده‌اید به خاطر داشته باشید که اکنون و بعدا باید آرامش داشته باشید.

موفقیت در سرعت داشتن نیست. برای یک انسان لازم است که زمانی را برای خود بگذارد تا به خود کمک کند.

من شخصا هر وقت در روز حداقل یک ساعت را به خودم اختصاص می‌دهم، برای کاری که در پیش رو دارم آماده‌تر هستم. تلاش همیشه به موفقیت می‌رسد اگر از آن خسته نشوید.

هدف آن نیست که با کار زیاد  آنقدر خود را خسته کنید که دیگر برای تلاش دوباره اقدامی نکنید بلکه باید سختکوش‌تر به کار بازگردید.

زمانی که برای ارزیابی رفتار خود زمان می‌گذارید و با یک برنامه با آن‌ها روبرو می‌شوید، قطعا موفق خواهید شد.چطور خود را مقید به انجام کاری کنیم

راهکارهای اصلی این است که مثبت باشید، اهداف قابل دسترس را تعیین کنید و همیشه آن کاری را انجام دهید که شما را به حرکت وا می‌دارد. البته با راهکارهای ارائه شده توسط من به زودی شما به دستاوردهای بزرگی می‌رسید. اتمام کارها انگیزه شما را برای انجام کارهای بعدی افزایش می‌دهد.

یکی از تمایزهای افراد موفق و ناموفق همین انگیزه است. انسان‌های موفق همواره در طی مسیر دستیابی به اهداف خود، انگیزه خود را در طی مسیر از روش‌های مختلفی حفظ می‌نمایند و همین امر سبب می‌گردد تا ناامید نشوند و تا رسیدن به هدف خود و موفقیت، دست از تلاش برندارند.

آنان به روش‌هایی که در مقاله فوق توضیح داده شد انگیزه خود را همواره افزایش می‌دهند تا زمان رسیدن به هدف‌شان، بی‌وقفه و امیدوارانه به تلاش خود ادامه می‌دهند.

 پیشنهاد می‌کنم برای فهمیدن اهمیت انگیزه از بسته آموزشی «زندگی افراد موفق» استفاده نمایید. زیرا در آن تمامی ابزارهای مورد نیاز برای موفقیت از جمله انگیزه، تکنیک‌های خود انگیزشی و حفظ انگیزه و هم‌چنین ویژگی‌های منحصر به فرد انسان‌های موفق وجود دارد.

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دیدگاه

نام *

ایمیل *

وب‌ سایت

ذخیره نام، ایمیل و وبسایت من در مرورگر برای زمانی که دوباره دیدگاهی می‌نویسم.

عادت ، چیزی است که به قول ناپلئون هیل، هم موفقیت و هم شکست تا حد زیادی به آن وابسته هستند. شاید برایتان باورپذیر نباشد اما در طول روز تقریبا 40 درصد از رفتار هایی که انسان ها انجام می‌دهند بر اساس عادت می‌باشد. عادت به قدری اهمیت دارد که می‌توان گفت آنها هستند که تعیین کننده موفقیت یا شکست در زندگی ما هستند. در ادامه این مقاله به شما راه هایی را خواهیم گفت که بتوانید با استفاده از آن ها به راحتی هر چه تمام تر یک عادت خوب را در خودتان به وجود آورید تا از همیشه به اهدافتان نزدیک و نزدیک تر شوید…

قبل از این که مقاله ایجاد عادت را مطالعه کنید، پیشنهاد می‌کنم حتماً کلیپ زیر را که خودم درباره تعریف عادت، راه های تغییر و ایجاد عادت و… صحبت کرده ام را مطالعه کنید تا با پیش زمینه بهتری به سراغ مطالعه این مقاله بروید. شک نکنید که تماشای آن به نکته برداری و استفاده بهتر از این مقاله به شما کمک بسیار زیادی خواهد کرد…

در حال بارگذاری… .jw-rightclick{display:none!important}.jw-title-primary,.jw-title-secondary{text-align:right!important}.jw-breakpoint-5 .jw-related-item-next-up .jw-related-item-description,.jw-breakpoint-5 .jw-related-item-next-up .jw-related-item-title strong,.jw-breakpoint-5 .jw-related-item-next-up .jw-related-item-title span{text-align:right}.jw-breakpoint-3 .jw-related-item-next-up,.jw-breakpoint-4 .jw-related-item-next-up,.jw-breakpoint-5 .jw-related-item-next-up,.jw-breakpoint-6 .jw-related-item-next-up,.jw-breakpoint-7 .jw-related-item-next-up{float:right}.jw-related-item-group{float:right!important}.jw-related-item{float:right!important}.jw-related-item-title span{text-align:right}

اگر به تمام کارها و رفتارهای خودمان در طول روز کمی دقت کنیم، متوجه می‌شویم زندگی ما پر از عادت‌های خوب و بد است. به عبارت دیگر این عادت‌های ما هستند که روز ما و یا زندگی ما را تشکیل می‌دهند و به آن جهت می‌بخشند. مانند صبحانه خوردن یا نخوردن، طرز لباس پوشیدن ما، نحوه برخورد ما با دیگران یا حتی مدل خوابیدن ما… همه و همه جز عادت‌هایی هستند که هر روز بدون اینکه ما حتی تصمیم برای انجام دادنشان بگیریم در حال انجام شدن هستند.

تعدادی از عادت‌ها ما را به نتایج مطلوب می‌رسانند و برخی دیگر ما را از مسیرمان دورتر می‌کنند. حتما همه ما شنیده‌ایم که وقتی با دیگران درباره عادت‌هایی بدی که دارند صحبت می‌کنیم، جوابی که به ما می‌دهند این است که (من دیگر عادت کرده‌ام!) اغلب مردم بر این باور هستند که دیگر نمی‌شود عادت به وجود آمده را ترک یا حتی عادت جدید به وجود آورد.چطور خود را مقید به انجام کاری کنیم

چون همه آن‌ها یکبار تصمیم به ترک آن گرفتند و نتوانستند ادامه دهند. دلیل ادامه ندادن همه افراد، عدم آگاهی آن‌ها از مشکلاتی است که بر سر راه شان به وجود می‌آیند و کاملاً هم طبیعی است. ولی چون ما عملاً آموزشی برای برخورد با این دسته از مشکلات نداریم، طبیعی است که همان شروع راه از ادامه دادن آن منصرف شویم.

اما ما امروز در این مقاله یک فرمول شگفت انگیز خواهیم گفت تا همه ما ببینیم که چگونه می‌توان کمتر از یک ماه عادتی را ترک یا یک عادت خوب را ایجاد کرد. البته در مقاله ترک عادت هم راه های فوق العاده ای برای شما پیشنهاد کرده ایم که می‌توانید با استفاده از آن ها در کمتر از چند روز یک عادت بد را از وجود خودتان حذف کنید.

عادت یک جریان عادی رفتار است که به صورت منظم تکرار می‌شود. عادت یعنی فعالیتی که ما آن را ارادی و غیرارادی به صورت پیوسته و منظم انجام دهیم، آن قدر آن را تکرار کنیم تا ناخودآگاه تمایل به انجام دادن آن‌ها داشته باشیم، از انجام دادن آن حس خوشایندی به ما دست دهد و اگر هم به هر دلیلی نتوانستیم آن را انجام دهیم حسی نا خوشایند و یا نارضایتی از خودمان داشته باشیم. بر اساس تحقیقی که دانشگاه دوک آمریکا انجام داده است، 40 درصد از کارهای روزانه افراد بر اساس عادت انجام می‌شود.

عادت‌های ما به دو دسته ارادی و غیر ارادی تقسیم می‌شوند که در ادامه آن ها را توضیح خواهیم داد.

همان طور که از اسم آن مشخص است ما هیچ نقشی در انجام دادن یا ندادن آن‌ها نداریم. مانند نفس کشیدن،پلک زدن،ضربان قلب و ….

بر خلاف عادت غیر ارادی، ما کنترل این عادت‌ها را کاملاً به دست داریم. شاید تغییر دادن آن‌ها کار سختی به نظر برسد اما اصلاً غیر ممکن نیست. مثلاً خوردن آب با بطری یک عادت ارادی است. شاید ترک کردن آن به یکباره کار مشکلی باشد اما اصلا غیرممکن نیست و ما می‌توانیم آن را ترک کنیم چون ما کنترل انجام دادن یا ندادن آن را داریم.

برای درک بهتر عادت به مثال زیر توجه کنید:یک راننده‌ای را در نظر بگیرید که برای بار اول در حال رانندگی است و هنوز جای دنده یا پدال ترمز و رو درست نمی‌شناسد. این راننده مدام دور اطرف را می‌بیند و برای دنده عوض کردن اول به آن نگاه می‌کند که دنده را اشتباه عوض نکند. همش استرس دارد که اتفاقی نیفتد و کنترل اتومبیل از دست او خارج نشود.

اگر دقت کرده باشید این دسته از راننده‌ها تنها با یک ساعت رانندگی خسته می‌شوند و دوست دارند در اولین فرصت استراحت کنند. آیا این شرایط برای کسی که سال‌ها راننده است و کسی که تازه شروع به رانندگی کرده است یکسان است؟ جواب کاملاً مشخص است؛ خیر. راننده‌ای که سال‌ها رانندگی می‌کند دیگر برای دنده عوض کردن به دنده ماشین نگاه نمی‌کند و دیگر برای رانندگی کردن استرسی ندارد. چون او به رانندگی کردن عادت کرده است.

حالا بهتر نیست که ما شروع به ساخت عادت در خودمان کنیم تا مانند یک راننده حرفه‌ای شویم و دیگر برای مسائل کوچکی مثل دنده عوض کردن انرژی صرف نکنیم و استرسی نداشته باشیم؟

آیا تا به حال فکر کرده‌اید که وقتی در حال انجام یک کاری هستید چه اتفاقاتی در ذهن شما در حال رخ دادن است؟ اصلاً چطور می‌شود که شما یک کار را به راحتی انجام می‌دهید ولی در مقابل برای انجام دادن یک کار دیگر کلی به سختی می‌افتید؟ ذهن شما در این هنگام چه دستوراتی به بدن شما می‌دهد با این رفتارها چگونه برخورد می‌کند؟ جواب این سوال‌ها در دو کلمه نهفته است؛ مسیر عصبی.

ذهن ما از میلیاردها سلول یا همان نورون تشکیل شده که هر کدام یک فرستنده و گیرنده دارند که مانند شاخک در اطرف آن‌ها قرار دارند. وظیفه این شاخک‌ها عبور جریان الکتریکی یا مواد شیمایی و انتقال آن به سلول دیگر است و اگر بخواهد با سلول دیگر ارتباط برقرار کند باید شاخک‌هایش را به شاخک‌های آن سلول متصل کند. در اثر این اتصال است که ذهن و مغز ما دستور به انجام یک رفتار یا بروز یک احساس می‌دهد. حالا هرچه این دو سلول تعداد دفعات بیشتری با هم ارتباط برقرا کرده باشند و ارتباط عصبی آن‌ها قوی‌تر باشد، مهارت ما در آن زمینه قوی تر خواهد بود.

مثلاً  شما کودکی را در نظر بگیرید که برای اولین بار اقدام به راه رفتن می‌کند. چه اتفاقی می‌افتد؟ هنوز قدم اول را برنداشته به زمین می‌افتد. چون مسیر عصبی راه رفتن هنوز برایش ساخته نشده و یا بهتر است بگویم به راه رفتن عادت نکرده است. ولی آیا یک انسان 20 ساله هم هنگام راه رفتن بعد از قدم اول به زمین می‌خورد؟ خیر، چون او سال‌ها است که مدام در حال تکرار راه رفتن است یک مسیر عصبی بسیار قدرتمندی در ذهن خود ساخته است.

تا حالا برایتان پیش آمده است که تصمیم به ترک یک کاری را بگیرید ولی دوباره برگردید به مسیر قبلی؟ مسلماً جواب تک تک ما به این سوال مثبت است.

این یعنی قدرت عادت، قدرتی که به شما اجازه اعمال تغییر در عادت‌های قبلی را نمی‌دهد و اسرار بر تداوم و ادامه یافتن حالت قبلی را دارد. اگر بدون تعارف بگویم عادت‌ها در حال فرمانروایی کردن روی زندگی ما و کارهایی که ما در طول روز انجام می دهیم هستند. دلیل این است که مسیر عصبی عادت در ذهن ما ساخته شده و ذهن ما دوست دارد آن را حفظ کند و تا آخرین لحظه هم این کار را می‌کند. چون هر فعالیت جدیدی ذهن ما را وادار به مصرف انرژی بیشتری می‌کند و این اصلا برای ذهن ما اتفاق خوشایندی نیست. زیرا وظیفه ذهن ما اساساً صرف انرژی کمتر است.

چیزی که بدیهی است این است که همۀ ما در پی زندگی بهتر هستیم و برای این هدفمان برنامه‌ریزی می‌کنیم و سعی می‌کنیم با کنترل و تسلط بر رفتارمان به این هدف برسیم. ولی یک سوال پیش می آید! نقش عادت‌ها در این مسیر چیست؟

همانطور که قبلا اشاره کردم زندگی ما متشکل از عادت‌های بد و خوب است. نکته جالب‌تر این است که لازم نیست ما توجه خاصی روی عادت‌هایمان داشته باشیم تا انجام شوند، آن‌ها مانند یک ماشین برنامه ریزی شده سر ساعت عمل می‌کنند.

پس روشن است اگر عادت‌های بد ما روی زندگی ما تسلط پیدا کنند ما به هیچ وجه نمی‌توانیم آن بازدهی لازم و آن خروجی مطلوبی که در پی آن هستیم را بدست آوریم. اینجاست که ما نقش عادت را در زندگی خودمان می‌فهمیم و این را درک می‌کنیم که هرچی عادت‌های بد ما بیشتر باشد، ما از مسیر و هدفمان دورتر خواهیم شد و بالعکس هرچه عادت‌های خوب ما بیشتر شود حس و حال مان بهتر خواهد شد. در مقاله عادت بد ، 15 مورد از رایج ترین عادات بدی که ما در زندگی داریم و شاید خودمان هم متوجه آن ها نباشیم را برایتان معرفی کرده ایم. بهتان توصیه می‌کنم حتماً آن مقاله را هم مطالعه کنید چون همین عادت های لد هستند که بزرگ ترین مانع ما برای رسیدن به موفقیت به حساب می‌آیند.

اکنون اگر دنبال هدف اصلی خودمان هستیم ابتدا باید روی عادت‌های بد خودمان تمرکز کنیم و بعد از شناسایی و حذف آن‌ها از زندگیمان به سمت اهدافی که داریم حرکت کنیم. فقط حواسمان باشد که اگر مسیر عصبی عادت بد در ما شکل بگیرد کار ما برای ادامه سخت‌تر می‌شود. پس از همین حالا به فکر ایجاد مسیر عصبی خوب و مفید در خود باشید.

ترک عادت بد برای شروع خوب است ولی اصلا کافی نیست. شما برای پیشروی در مسیر اهداف خود، باید رفتارهای جدیدی در خود به وجود بیاورید و با تکرار و سماجت، مسیر عصبی آن را در ذهن خود ساخته و سرانجام آن را تبدیل به یک عادت کنید. عادتی که پله‌ای باشد برای بالا رفتن شما و رسیدن به موفقیت.

شما باید رفتارهای خوب را پیدا کنید و با ساختن مسیر عصبی، آن‌ها را تبدیل به یک عادت درجه یک کنید. در مقاله عادت خوب هم، لیستی از عادات خوبی که می‌توانند در مسیر رسیدن به موفقیت بسیار کمک کننده ما باشند را برایتان نام بردیم و پیشنهاد می‌کنم حتماً آن را هم مطالعه کنید تا به موفقیت از همیشه نزدیک تر شوید. اما سوالی که در اینجا مطرح است این است که ما چگونه مسیر عصبی یک رفتار را ساخته و آن را تبدیل به یک عادت بکنیم؟

برای اینکه پاسخ این سوال را به خوبی متوجه شوید کلیپی را برایتان آماده کرده ایم که شما را در مسیر اینکه چگونه یک رفتار را به عادت تبدیل کنیم کمک می‌کند.

 

قبل از اینکه راجع به این قانون توضیح بدهم، باید بگویم که ممکن است این 21 روز برای همه یکسان نباشد. یعنی شاید برخی کمتر از این مقدار و یا برخی دیگر بیشتر از این زمان لازم داشته باشند تا عادتی را در خود ترک یا تغییر و ایجاد کنند. اما چیزی که روشن است این است که همین تعداد روز می‌تواند در زندگی شما معجزه کند به شرطی که مستمر و مداوم باشد.

طبق نظر متخصصان، تنها 21 روز زمان لازم است که شما عادتی را ترک و یا آن را در خود ایجاد کنید. شما باید هر عادتی که دارید مانند سحرخیزی، لبخند زدن، کتاب خواندن و یا هرچیزی دیگری را در این 21 روز تکرار کنید تا کامل ملکه ذهنتان شود. پس از پایان این 21 روز خواهید دید که ذهن شما بدون آن مقاومت قبلی، مانند آب خورد آن فعالیت را انجام می‌دهد.

نکته بسیار مهم اینجاست که اگر به هر دلیلی شما نتوانستید 21 روز بطور مداوم رفتار خود را تکرار کنید، باید دوباره از صفر شروع کنید و همه چیز را ازول بسازید؛ ولی اصلا نباید انگیزه و روحیه خود را از دست بدهید هر بار که شکست خوردید دوباره قوی‌تر از قبل به مسیر خود ادامه دهید. فقط بدانید که شما در روز اول یا بهتر است بگویم جند روز اول کار دشواری در پیش دارید.

چون شما تازه به تصمیم ایجاد عادت گرفته‌اید و ذهن شما در برابر آن مقاومت کرده و سعی می‌کند شما را از ساخت عادت جدید و تشکیل مسیر عصبی آن منصرف کند تا خودش انرژی کمتری را صرف این مسئله کند. ولی شما باید سرسخت تر باشید و همچین اجازه‌ای به او ندهید.

برایان تریسی، نویسنده کانادایی است که ساز و کاری را ترتیب داده تا بتوانیم طی هفت مرحله هر عادتی را که می‌خواهیم به وجود آوریم. هر 7 مورد مثل یک زنجیر به یکدیگر متصل هستند و اگر ما هر کدام از آن‌ها را رعایت نکنیم، درواقع آن زنجیر را ناقص کرده‌ایم. در ادامه این 7 مرحله ایجاد عادت را بررسی خواهیم کرد.

در گام اول شما باید برای ساخت یک عادت، تصمیم به ساختن آن بگیرید. در هرکاری گام اول تصمیم گرفتن است و این شروع راه شما است. شما بیشترین کلنجار را با ذهن خود در همین مرحله خواهید رفت. چون می‌خواهید تصمیم به  ایجاد عادت جدید بگیرید و ذهنتان برای عملی نشدن این کار تمام تلاشش را می‌کند. نکته‌ای که باید در این بخش از ایجاد عادت جدید رعایت کنید این است که توجه داشته باشید تصمیم شما کاملاً روشن و همراه با جزئیات باشد و هیچ چیز در تصمیم شما مبهم و یا از قلم نیافتد.

برای مثال وقتی شما تصمیم به ورزش کردن می‌گیرید، باید روز ورزش کردن، ساعت ورزش کردن و تغذیه قبل و بعد آن را مشخص کنید. هر چه جزئیات تصمیم شما شفاف‌تر باشد، کار شما آسان‌تر می‌شود.

اگر می‌خواهید به خوتان خیانت کنید، ابتدا تصمیمی بگیرید و بعد آن را انجام ندهید. فرقی هم ندارد که به چه دلیلی باشد. اگر در تصمیم خود استثنایی قائل شوید ذهن شما از این موضوع استفاده کرده و فکر می‌کند تصمیمی که گرفتید برای شما مهم نیست و به راحتی آن را نقض کرده و برایتان اهمیتی ندارد.

اینجاست که ذهن شما آن انعطاف پذیری در ایجاد عادت را از دست می‌دهد و کار شما برای ادامه دادن بسیار کارتان سخت می‌شود و گاهاً بعد از اولین استثنایی که قائل شدید دیگر از ادامه دادن دست خواهید کشید. پس شما اصلاً نباید اجازه ورود هر نوع استثنایی را بدهید. اگر تصمیم گرفتید که هر روز به مدت 30 دقیقه ورزش کنید، با قدرت این کار را ادامه دهید؛ چه در گرما و چه در سرما…! موقع انجام دادن هم به خودتان اجازه بهانه آوردن ندهید. زیرا بهانه آوردن همانا و بدبخت شدن شما هم همانا.

پس وقتی تصمیمی گرفتید بدون بهانه آوردن، توجیه کردن و استثنا قائل شدن آن را ادامه دهید و به نتیجه درخشانی که در پایان انتظار شما را می‌کشد فکر کنید.

وقتی در حال انجام عادت‌های خوب هستید به دیگران بگویید. زیرا وقتی شما بدانید که افرادی شما را زیر نظر دارند، انگیزه و عزمتان برای انجام آن کار چند برابر می‌شود. همین طور تشویق و تحسین آن‌ها تاثیر زیادی در رفتار و اراده شما دارد. همه ما نیاز داریم که بقیه ما را تحسین کنند و از این عمل بسیار انگیزه و روحیه خواهیم گرفت.سعی کنید با کسانی درباره عادتتان صحبت کنید که به شما حس خوب و انرژی مثبت می‌دهند. از کسانی که مدام در حال تخریب یا غیرممکن جلوه دادن عادت‌های شما هستند به شدت دوری کنید. چون همان طور که گروه اول سرعت شما را چند برابر می‌کنند و شما را به سمت جلو هل می‌دهند، این افراد از سرعت شما کاسته و حتی شما را متوقف می‌کنند.چطور خود را مقید به انجام کاری کنیم

در حلقه چهارم از این زنجیر، شما باید مدام خودتان را در حال انجام عادت جدیدتان تصور کنید. انقدر این کار را انجام دهید که گویی شما این عادت را درخود دارید و هم اکنون در حال انجام دادن آن هستید.

برای مثال شما باید مدام خودتان را در حال ورزش کردن در پارک یا باشگاه تصور کنید. سعی کنید جزئیات را فراموش نکنید چون این جزئیات هستند که در تصور به ما کمک می‌کنند و باعث می‌شوند ما انگیزه بگیریم.

هرچه شما بیشتر تصویر سازی کنید، عادت شما با سرعت بیشتری در ناخودآگاه ذهنتان ثبت می‌شود و کار شما برای ساخت آن عادت آسان‌تر می‌شود و سرعت شما برای ساخت مسیر عصبی چندین برابر می‌شود.

آنقدر برای انجام عادتتان اصرار بورزید که اگر به هر دلیلی آن را انجام ندادید احساس نارضایتی کنید. اگر این حس در شما به وجود آید دیگر به هیچ چیز اجازه نمی‌دهید که شما را از مسیرتان دور کند. وقتی شما اصرار می‌کنید به انجام شدن کاری، ذهنتان متوجه اهمیت موضوع شده و دیگر راجع به آن با شما حتی شوخی هم نمی‌کند.

با جایزه دادن برای خودتان ایجاد انگیزه کنید که حتماً آن کار را انجام دهید. این مهم‌ترین حلقه زنجیر است که شما را حتی برای لذت پاداش هم که شده، مجاب می‌کند که آن کار را انجام دهید. اصولاً ذهن ما تحسین شدن و پاداش گرفتن را دوست دارد و هرکاری می‌کند تا به پاداش دست پیدا کند. شما می‌توانید از این امر نهایت استفاده را کرده و با پاداش قرار دادن برای کارها، عادت جدیدی را بسازید.

جایزه تان هم می‌تواند هرچیزی باشد. از یک خوراکی لذیذ تا یک دورهمی دوستانه با دوستان صمیمتان. فقط باید برای شما لذت بخش باشد و منجر به حرکت شما رو به جلو شود.

ببینید کدام جمله بیشترین تاثیر را روی شما برای حرکت به سمت اهدافتان را دارد؟ آن جملات همان جملات انگیزشی و تاکیدی شماست که شما را ترغیب به انجام عادتتان می‌کند و به نحوی باعث ایجاد انگیزه در شما می‌شود. این جمله را روی یک کاغذ نوشته و جلوی چشمتان قرار دهید یا آن را تصویر زمینه تلفن همراهتان یا لپ تاپ خودتان بگذارید تا همیشه آن را ببینید و با انگیزه بیشتر به استقبال عادتتان بروید. هر چقدر بیشتر این جملات را با خود تکرار کنید باعث ایجاد و پرورش عادت با سرعت بیشتری می‌شود.

نکته‌ای که باید به آن توجه کنید این است که به هیچ وجه فکر نکنید جمله تاکیدی شما باید عجیب و غریب و باشد ساعت‌ها از وقت خورد را صرف پیدا کردن آن کنید. مثلاً (من باید هر روز ورزش کنم) یک جمله تاکیدی است. پس اصلاً برای پیدا کردن آن وسواس به خرج ندهید.

باید بگویم که انگیزه برای به خاطر سپردن عادت و تکرار آن اصلاً کافی نیست و از آنجایی که انسان موجودی فراموش کار است، نیاز دارد که در امور خود یادآورنده هایی داشته باشد تا توسط آن ها بتواند به مرور عادات را در خود به وجود بیاورد. شما برای این یادآوری دو راه پیش رو دارید:

راه اول: شما می‌توانید اجسام خاص را مدام جلوی چشم خود قرار داده یا اینکه عکس آن‌ها را روی دیوار داخل اتاق خود بچسبانید تا با دیدن آن‌ها به یاد عادت خود بیفتید و آن را رعایت کنید. مثلاً شما برای ساخت عادت 3 لیتر آب خوردن در طول روز می توانید یک بطری آب معدنی بزرگ را روی میز کار خود بگذارید تا هر بار با دیدن آن به یاد آب خوردن بیفتید.

راه دوم: در این روش که کمی آسان تر هم به نظر می رسد، شما می توانید وقت های اضافی خود را در یک برگه لیست کرده و هر وقت که زمان آن ها رسید در آن وقت اضافی عادت خود را تکرار کنید تا آن را به راحتی به خاطر بسپارید. برای مثال زمانی که شما سرمیز ناهارخوری منتظر حاضر شدن غذا هستید، می‌توانید به خواندن کتاب مشغول شوید و این عادت را در خود جاودانه کنید.

در این قسمت از مقاله می‌خواهیم برخی از کتاب های دسته اول را در زمینه عادت معرفی کنیم تا بتوانید با استفاده از آن ها، عادت های جدید و مثبتی را برای خودتان ایجاد کنید.

چارلز داهیگ نویسنده این کتاب بوده و این کتاب در سال 2012 منتشر شده است. کتاب قدرت عادت تحقیقات علمی و اجتماعی را ترکیب کرده و می‌نویسد: عادت با الگویی روانشناختی به نام «حلقه عادت» شروع می‌شود که سه فرآیند جداگانه دارد.

ابتدا نشانه یا انگیزه (سرنخ) وجود دارد که به مغز شما می گوید وارد مرحله اتوماتیک نسبت به رفتاری خاص شود. بعد از آن، مرحله معمول انجام آن رفتار (روتین) است و مرحله سوم، پاداش است؛ نتیجه و حسی که از انجام آن رفتار برای شخص حاصل می‌شود، و اینگونه حلقه عادت شکل می‌گیرد‏.‏

مارک منسون نویسنده این کتاب به چگونگی شکل گیری عادت‌ها و بررسی و تحلیل آن‌ها می‌پردازد. وی حتی آموزش چگونه حذف یا اضافه کردن عادت‌ها را هم در کتاب خود گنجاجنده است. این کتاب می‌تواند بسیار اثر بخش باشد.

امیدوارم که کل مطالب را به درستی اجرا کنید. شما تاکنون نمی‌دانستید که عادت‌ها چه قدرتی دارند و نقش آن‌ها در زندگی ما چیست؟ اما اکنون که دانستید، وظیفه شماست که اولین قدم رو به سمت جلو بردارید.

همین حالا لیستی از رفتارهایی که تصمیم دارید آن ها را تبدیل به عادت کنید درست کنید. سپس آنها را با جزئیات مشخص کرده و اجازه ورود هیچ استثنایی به برنامه خود ندهید. به کسانی که حامی شما هستند بگویید که در حال انجام چه کاری هستید و مدام آن را در ذهن خود به تصویر بکشید. جمله تاکیدی خود را پیدا کنید و مدان آن را با خود تکرار کنید. حالا وقت اصرار ورزیدن است و وقتی آن را انجام دادید به خودتان جایزه دهید. این برنامه را فقط 21 روز مداوم انجام دهید تا قدرت عادت را در زندگی خود لمس کنید…

habit into behavior

سلام ممنون عالی بود انشاالله که بتونم عمل کنم من خیلی دوست دارم صبح زود بیدار بشم هنوز موفق نشدم شب تصمیم میگیرم صبح خواب رو ترجیح میدم بعدش انقدر حالم بد میشه که چرا نشد

وقت بخیر

خیلی هم عالی…ما هم امیدواریم که بتونید اتفاقات خیلی خوبی رو برای خودتون رقم بزنید

عالی بود ممنون

خوشحالیم که تونستیم کمکتون کنیم

موفق باشید

بسیار مقاله زیبا و مطالب نو و کارآمدی بود بسیار ممنونم از فردا امتحانش میکنم مرسی

وقتتون بخیر

ممنون از نظر لطف شما…خوشحالیم که مقاله براتون کاربردی بوده…موفق باشید

سلام سپاس گزارم از مقاله خوبتون

سلام دوست عزیز

ممنون از نظر لطفتون. خوشحالیم که مقاله ما مورد استقبالتون قرار گرفته.

موفق باشید…

سلام من 1 نفرو دوست دارم و رفتار اشتباه من باعث شده ناراحت شه چون من دلتنگ بودم و حرفایی زدم که ناراحت هم اینکه دلم میخاد باشه هم اینکه بهش نچسبم چون داعم دلتنگش میشم الانم حس میکنم اگر جدا شه میمیرم و خیلی ناراحتم لطفا کمکم کنید 😭

سلام چون سوال شما با موضوع مقاله مرتبط نیست، طبیعتاً پاسخش هم اینجا داده نمیشه. اگه سوالی در مورد غیر از موضوع مقاله دارید، به شماره پشتیبانی ما، یعنی 09038942379 توی شبکه های اجتماعی پیام بدید

موفق باشید…

سلام.من ی دانش اموز کنکوریم و توی این 2 ماه هنوز نتونستم ب درس خوندن عادت کنم مقالتونو خوندم و کلی انرژی مثبت دریافت کردم و کلللللی روحیه گرفتم و مطمئنم ک مشکلم حل شد.چون دیواری ک توی ذهنم یود خراب شد واقعا سپاسگزارم بابت این حال خوبی ک ب من دادید امیدوارم همینطور ک ب کسایی مثل من کمک میکنید، خدا هم گره از کار شما برداره و ب بالاترین درجه ها برسید ❤??

سلام وقت بخیر خیلی خوشحالیم و باعث افتخار ماست که براتون مفید بوده و استفاده کردید خیلی عالیه براتون آرزوی بهترین نتیجه رو داریم ممنون از همراهی شما موفق باشید

سلام مقاله ی جالبی بود

سلام ممنون از شما

سلام.۲۱ روز زمان برای تغییر عادت جالب بود.سپاس

سلام ممنون از توجه شما

مرور شد

ممنون از همراهی شما

دقیقا همینطوره…مرسی از کلیپ های خوبی که میذارید ..لطفا از td jakes بیشتر بذارید..بازم ممنون

خیلی عالی به امید پیروزی در کارهایمان

زمانی که خودمان را به چالش میکشیم نظم وقاعده وقانون زندگیمان را ارتقاء می دهیم ومیتوانیم بیشتر از قبل کارهایمان را بهتر انجام دهیم

کاملا درسته ممنون از انرژی خوبی که منتقل می کنید موفق باشید

سلام چند وقتی هست که زیر نظر استاد دارم عادتها را تبدیل به رفتار میکنم و تا حدودی هم موفق بودم

سلام خیلی هم عالی ممنون از همراهی خوب شما

درود بر شمااا☺

فرماایش همه ی دوستاان متین ????☘?

بنظر من انگیززززه داشتن ، حرف اول و اخر رو میزنه☺??⚘

وموفقیتی ک از پس هر تکرار و مداومتی دس میده خودش دلیل محکمی برای ادامه دادنه ?⚘?

وتکرار هر عملی موجب رسیدن ب کلی موفقیته ☺???⚘??????

کاربر گرامی ممنون از حسِ خوبی که منتقل می کنید همینجوری پر قدرت ادامه بدید متشکرم

سلام، مرسی از مقاله خوبتون

سلام سپاس از شما

سلام واقعا کاربردیه این قانون من خیلی امتحانش کردم بهتون جواب 100درصد میده خیلی خیلی عالیهه?

سلام ممنون از همراهی خوب شما دوست عزیز

بسیار عالی خوب بود من قبلا بخشی از تبدیل رفتار به عادت را در کتاب خودت را شارژ کن خوانده بودم اگه بخوام بگم کلا هر چیزی که درباره عادت باشد از بهترین های من است

متشکرم

ممنون از مقاله ی خوبتون برای ساختن یه عادت واقعاً روش ساده ای هست انقدر ساده که خیلی از ما اونو جدی نمیگیریم اما موفقیت تکرار کارهای ساده ست

بله موفقیت تکرار لجوجانه کارهای سادست ممنون از شما

یه روشی هم بود میگفتن برا اینکه ما بتونیم عادتی رو در خودمون بوجود بیاریم 21 روز زمان باید براش بزاریم یعنی 21 روز پشت سر هم انجامش بدیم . مثلا اراده کردن برا زودبیدار شدن ????

سپاسگزارم

سلام.صبح بخیر.خیلی جالب، از تکنیک ها و واژه های خوبی استفاده میشه.شاید برای خیلی ها مداومت در کار مهم بود ولی جالبه در این مقاله از کلمه ۳۰ روز استفاده شد.کلمات شما کلیدی وکاربردی هستند.مثل “۲۰ ۸۰” شجاعت”مبارزه باتنبلی”حس خوب”و….خدا حفظتون کنه.سپاس

کاربر گرامی سلام ممنون از نظر شما موفق و سربلند باشید

به این موضوع ۳۰ روز فکر خواهم کرد مطمئنا کارهایی که ۳۰ روز مداوم در انجام آن اصرار داشته باشیم می تواند به عادتهایی تبدیل شود که مسیر را برای ما هموار می سازد. به هر حال موفقیت ارزش اجرای این تکنیکها را دارد . با تشکر از شما

ممنون از همراهی گرم شما موفق باشید

سلام ماهم در دین خودمون چله داریم که شبیه همین هست من خودم باچله گرفتن یکسری کارها رو مرتب انجام دادم چون خودمو مجبور کردم خیلی خوب بود

سلام کاملا درسته موفق باشید

سلام عالی بود

سلام ممنون از شما

سلام کلیپ خییلیی خوب بود…. واقعا وقتی کارهامون تبدیل به عادت میشه به جای گذر زمان وفراموشی آن میتوانیم زمان به یاد ماندنی داشته باشیم ممنون

سلام ممنون از شما

سلام من خوشبختانه چک لیستم و شکر گزاری و مرتب نوشتم و الان مسیر عصبی برام ساخته شده می توانم در موقعیت های مختلف بهترین تصمیم را بگیرم با تشکر از مقاله خوبتون

سلام خیلی عملکرد خوبی داشتید ممنون از شما کاربر گرامی

کلیپ خیلی عالی ای بود واقعا با 30 روز تلاش میشه به یه کار حتی سخت عادت کنیم…

متشکرم

کلیپ خیلی عالی بود… 30 روز هر کاری رو انجام بدی دیگه میتونی همیشه انجام بدی

سپاس از شما

مقاله خوبی بود ممنون من قانون 30 روزه رو انجام دادم واقعا کار سازه

بهترین ها رو براتون آرزومندیم

مقاله ی خیلی خوبی بود مثل همیشه و این چالش 30روزه رو من امتحان کردم و به نتیجه ی خیلی خوبی رسیدم ممنون از مقاله خوبتون???

سپاس از همراهی شما دوست عزیز موفق باشید

کلیپ خیلی عالیی بود. منم اینکارو انجام دادمو وقتی یه کاریو شروع کردم اوایل سخت بوده ولی وقتی به اواسطش رسیدم تبدیل به عادت شد و خیلی راحت تر شد انجامش و حتی از اون کار لذت هم بردم

عملکردتون عالی بود ممنون از شما

سلام مقاله ی خیلی خوبی بود اتفاقا من 30 روز رو مرتب چک لیستم رو مینوشتم و این مسیر عصبیش برام ساخته شد و من هر روز چک لیستمو مینویسم و کامل میکنم ممنون بابت مقالتون

سلام ممنون از همراهی شما موفق باشید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

ذخیره نام، ایمیل و وبسایت من در مرورگر برای زمانی که دوباره دیدگاهی می‌نویسم.

— بارگیری کد امنیتی –به منظور تصویب CAPTCHA لطفا جاوا اسکریپت را فعال کنید.

بهترین و کامل ترین بسته استعدادیابی و کشف علایق کشور

با ساده ترین راه ها، انگیزه خودتان را همیشه در بالاترین حد ممکن نگه دارید.

تهران، باغ فیض کوچه 1

پـلاک 15، طـبقه چهارم

تلفن: 02156692113 | 09038942379

بهترین خود

هر کس به اندازه عملش دانش دارد 

شاید مهم ترین عللی که شما نمی توانید متعهد به هدفتان بمانید به شرح زیر هست که البته راجع به این موارد قبل صحبت شده و شما را به آن ها ارجاع می دهم.

یکی از دلایل پنهانی که باعث می شود خیلی از افراد در هدف گذاری و برنامه ریزی شکست بخورند این هست که هنوز خودشان را خوب نشناخته اند. خودشناسی چیزی نیست که با یک تست مشخص شود. معمولا خودشناسی با شخصیت شناسی اشتباه گرفته می شود و افراد سعی می کنند با یک تست ساده کل وجود خودشان را بشناسند. بنابراین بعد از خودشناسی باید رسالت زندگی خودتان را مشخص کنید چرا که اگر این کار را انجام ندهید احتمال این که در نیمه راه احساس سرخوردگی کنید زیاد می شود.

کسی که هوس انجام کاری دارد با کسی که عاشق کارش هست تفاوت بسیاری دارد و این نیز ریشه در این دارد که با شناخت خود بتوانید کاری که عاشقش هستید را پیدا کنید و کاری که جو دوستان و جامعه پیگیر آن هستند.چطور خود را مقید به انجام کاری کنیم

یک عامل مهم که باعث رنگ باختن در تعهد به خود می شود ترس از انجام کار هست. ترس علت و ریشه های مختلفی دارد. شاید تعجب کنید که شاید ترس از موفق شدن داشته باشید. الان این سوال برایتان به وجود آمده که مگه کسی از موفق شدن می ترسد؟ بله، شاید در عمق ضمیر ناخودآگاه شما این باشد که اگر موفق شوم باید کارهای متفاوتی انجام دهم، همه از من توقع بالایی دارند، باید به دیگران پول قرض بدهم یا وقت خودم را برای آن ها قرار دهم و ….  بنابراین ترس مدل های مختلفی دارد که باید آن را خوب بشناسید اما در کل راهی جز حمله به آن و اقدام کردن ندارید.

افرادی که تعهد به خود ندارند احتمالا در عزت نفس و اعتماد به نفس قوی نیستند. زمانی که ما از نظر منطقی به این نتیجه می رسیم که نمی توان این کار را انجام داد و یا می ترسیم کاری را شروع کنیم، دو قوه نیرومند عزت نفس و اعتماد به نفس می تواند بسیار کمک کننده باشد.

علاوه بر نکاتی که در قسمت قبل برای تعهد به خود به آن اشاره کردیم و بیشتر به ضمیر ناخودآگاه و خودشناسی و … برمی گردد، راه حل های دیگری هم وجود دارد که می تواند برای متعهد ماندن بسیار مفید باشد.

کافیست روی یک برگه کاغذ کاری که می خواهید انجام دهید را یادداشت کنید و بعد آن را امضا کنید. از آنجایی که امضای شما برایتان قابل احترام هست اهمال کاری را کنار می گذارید.

به دیگران قول دهید اما نه به هر کس. به کسی قول دهید که شما را درک کند. وقتی به دیگران قول می دهید خودتان را متعهد می کنید که این کار را انجام دهید و این یک روش قدرتمند هست. سعی کنید به یکی دو نفر مورد قبول، قول دهید که فلان کار را انجام خواهید داد.

مغز ما هم منطق می خواهد و هم احساس را دوست دارد. اگر شما همیشه کار کنید و هیچ بهایی به مغز احساسی ندهید به احتمال زیاد جلو شما را خواهد گرفت چون این مغز بسیار قدرتمند هست. بنابراین متناسب با کاری که انجام می دهید یک جایزه برای خودتان تعیین کنید. این جایزه می تواند یک بستنی، بازی کامپیوتری، پیاده روی یا دعوت خود به رستوران باشد.

مورد بسیار مهم این هست که یک نفر همیشه همراهتان باشد تا شما را به مسیر اصلی بازگرداند. نقاط قوت و ضعف شما را بگوید و شما را به جلو هل دهد.

گاهی وقت ها نیاز هست که به رویاهای خودمان فکر کنیم. انجایی که نتیجه گرفتیم. توی اون لحظات چه حسی دارید؟ مسلما احساس فوق العاده ای خواهید داشت. به همین خاطر بعد از آن انگیزه بیشتری برای شروع دارید.

هر شب قبل از خواب، روزی را که سپری کرده اید را بررسی کنید. شاید نتوانسته اید تمام آن چیزی که می خواستید انجام دهید اما به خاطر کارها و پیشرفت های اندکی که داشته اید خودتان را تحسین کنید و برای کارهایی که به هر دلیل انجام نداده اید این پرسش مطرح کنید که فردا چطور می توانم این کار را انجام دهم؟

بنابراین با کارکردن روی عوامل درونی مثل ناخودآگاه و ذهن و عوامل بیرونی مثل قول مکتوب، پشتیبان و … شما به عمل گرای فوق العاده ای تبدیل خواهید شد.

شما در کجا و در چه کاری اهمال کاری می کنید؟

چه راه حلی برای خودتان پیدا کردید؟

نظر خودتان را با دوستانتان به اشتراک بگذارید….

عاشق یادگیری و یاد دادن هستم و تلاش می کنم که خودم و دیگران را به بهترین نسخه ای که در وجودمان هست تبدیل کنم تا بتوانیم به احساس رضایت، خوشبختی و در نتیجه آن به موفقیت و ثروت برسیم.

پست قبلی

عزت نفس خودتان را تقویت کنید

پست بعدی

چرا هر چی تلاش می کنم به نتیجه نمی رسم؟

واکسن موفقیت چیست و چگونه بزنیم؟

چرا دلسرد و ناامید می‌شویم

یادگیری ۴ اصل موفقیت به سبک زندگی مورچه ها

سخت‌کوشی یا استعداد کدام بهتر است؟

مقاله بسیار کاربردی بود. ممنونم ازتون

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

ذخیره نام و ایمیل در مرورگر برای مراجعه بعدی

مرا با ایمیل از دیدگاه های آتی این نوشته مطلع کن. همچنین می توانید بدون ارسال دیدگاه مشترک شوید.

پستهای اخیر

موفقیت با تعیین ارزش های زندگی

افزایش عزت نفس با چند گام ساده

ایده ندارم، چگونه ایده کشف کنم؟

چطور خود را مقید به انجام کاری کنیم

کسب و کار اینترنتی خوبه یا نه؟

پستهای اخیر

آشنایی با ویژگی های تیپ شخصیتی ENTJ

آشنایی با ویژگی های تیپ شخصیتی ESTJ

آشنایی با ویژگی های تیپ شخصیتی INTJ

چطور خود را مقید به انجام کاری کنیم
چطور خود را مقید به انجام کاری کنیم
0

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *