چگونه از عشق خود معذرت خواهی کنیم

 
helpkade
چگونه از عشق خود معذرت خواهی کنیم
چگونه از عشق خود معذرت خواهی کنیم

چگونه باید از عشقمان عذر خواهی کنیم؟

 

در ادامه 6 گام برای عذر خواهی کردن را به شما آموزش می دهیم. با ایران ناز همراه باشید.

 

چگونه از عشق خود معذرت خواهی کنیم

عذرخواهی کردن و بخشودن در نگاه اول شاید ساده به نظر برسد، اما یکی از پیچیده ترین مسایل مربوط به روابط انسانی هست؛ قطعا شما هم نمونه های فراوانی از قهر و آشتی های تکراری و بی دوام را در ذهن دارید و یا بارها مجبور شده اید دیگری ببخشید؛ در حالی که هنوز رنجش ناشی از ماجرای پیش آمده را در دل داشتید و همین عاملی شده برای اینکه این آشتی ها دوام نیاورد، شاید هم از دیگری خواستید شما را ببخشد ولی همچنان از رفتارهای غیردوستانه طرف مقابلتان متعجب و دلخور هستید و دلیل این رفتارها را درک نمی کنید.

 

بخش مهمی از کنشها و واکنشهای رفتاری ما متاثر از یادگیری مشاهده ای است. در واقع ما به همان ترتیبی رفتار می کنیم که در طی سالها شاهد آن بوده ایم؛ اما از طرفی بسیاری از ما نسبت به این الگوهای رفتاری آموخته شده احساس ناکارآمدی می کنیم. موضوع بخشودگی و عذرخواهی هم یکی از همین موارد است.

 

برای یک عذرخواهی موثر لازم است شش گام را طی کنیم :

 

گام اول : “من را ببخش!” مهم است که بدانید دقیقا چه عاملی موجب رنجش طرف مقابل شده است. بنابراین به او بگویید : “من می دانم که از من رنجیده ای و می خواهم که مرا ببخشی، اما هنوز نمی دانم که چه کار اشتباهی انجام داده ام؟ “

 

همسرمان را به هر دلیلی رنجانده ایم، لازم است به او پیشنهاد بدهیم که ما را ببخشد. بسیاری از ما در چنین مواقعی ترجیح می دهیم هیچ حرفی نزنیم و بدون هیچ اقدامی منتظر می مانیم تا با گذشت زمان موضوع رنجش خود به خود حل شود. درحالیکه این گام اول است، باید از او بخواهیم که ما را ببخشد، اما چون این یک پیشنهاد است، لازم است آمادگی شنیدن پاسخ منفی را هم داشته باشیم. در واقع شاید بهتر باشد بعد از این مرحله کمی زمان بدهیم و منتظر بمانیم و انتظار نداشته باشیم بلافاصله درخواست ما پذیرفته و رنجش خاطر تمام شود.

 

گام دوم : پذیرفتن اشتباه در مرحله ی بعدی، مهم است که بپذیریم اشتباه کرده ایم. پذیرش اشتباه در واقع زمینه ی درک مسئولیت پذیری را فراهم می کند. البته مهم است که بدانید دقیقا چه اشتباهی مرتکب شده اید و چه عاملی موجب رنجش طرف مقابل شده است. بنابراین به او بگویید : “من می دانم که از من رنجیده ای و می خواهم که مرا ببخشی، اما هنوز نمی دانم که چه کار اشتباهی انجام داده ام؟ “

 

گام سوم : پشیمانی شاید برای شما هم پیش آمده باشد که در رابطه ای شما یا طرف مقابلتان برای کوتاه کردن ماجرا یا پرهیز از تنش بلافاصله متوسل به عذرخواهی شوید، اما هر دو طرف می دانید که این صرفا یک راه فرار است. بنابراین برای اینکه عذرخواهی شکل واقعی و حقیقی پیدا کند، مهمترین شرط آن پشیمانی است. اگر حس می کنید شما یا همسرتان از کاری که کرده اید، پشیمان نیستید لزومی به عذرخواهی نیست. درواقع این یک شرط اساسی برای طلب بخشش هست و تا زمانی که شخص از کارش پشیمان نیست، لزومی هم به عذرخواهی نیست. اما برای کمک به درک بهتر رفتارش می توان از او خواست که خودش را به جای طرف مقابل بگذارد و احساساتش را بیان کند. این تمرین کمک می کند ارزش اخلاقی عذرخواهی بدرستی برایش درونی شود.

 

گام چهارم : توضیح و دلیل بسیاری از اوقات با وجودی که سه مرحله اول انجام شده است، اما رنجش همچنان باقی ست. اگر برای کار اشتباهی که مرتکب شده ایم، دلایلی داشته باشیم و آنها را بیان کنیم و به دیگران هم فرصت توضیح و بیان دلایلشان را بدهیم، در واقع برای بخشیدن و بخشیده شدن انگیزه بیشتری فراهم کرده ایم. بنابراین کمی زمان بگذارید و در شرایطی که هر دو آرام تر شده اید، دلایل خود را توضیح دهید. البته دقت کنید که قرار نیست چیزی را توجیه کنید. این دلایل شامل مواردی می شود که خارج از کنترل و توان شما بوده است.

 

گام پنجم : تکرار نکردن یکی دیگر از مهمترین شرط های یک عذرخواهی واقعی تصمیم جدی برای تکرار نکردن آن اشتباه هست. بنابراین اگر به نظر شما عذرخواهی واقعی انجام شده و بعد ناخواسته دوباره همان اشتباه اتفاق افتاده، عذرخواهی او را بپذیرید و تاکید کنید که چون واقعا قصد انجامش را نداشته، اشکالی ندارد.

 

گام ششم : جبران کردن جبران کردن مرحله ی تکمیلی یک عذرخواهی واقعی و کامل است. پیشقدم شوید و بگویید که: “بخاطر اشتباهم متاسفم و می خواهم جبران کنم.” با جبران کردن نشان می دهیم مسئولیت کار اشتباهمان را پذیرفته ایم و احساس طرف مقابل را به خوبی درک کرده ایم. این کار باعث می شود هم طرف مقابل را خوشحال کنیم و هم خودمان احساس بهتری داشته باشیم.

 

نکته هایی برای معذرت خواهی

 

انتقاد را با گشاده رویی بپذیرید در مجادله ای که هر دوی شما تصور می کنید حق با شماست و مشکل مربوط به طرف مقابل می باشد به ویژه اگر قبلا نیز مکررا بر سر موضوع فعلی بحث کرده اید, لطفا انتقاد همسر خود را با روی باز و به راحتی گوش کنید.

 

گذشته را یاد آوری نکنید به چیزی که اکنون در حال روی دادن است توجه کنید . اتش آور معرکه شدن راهی به جایی نخواهد برد و با فراموش کردن گذشته زودتر به توافق می رسید.

 

آنتراک دهید در اوج بحث فشار خونتان بالا می رود و تپش قلبتان بالا می رود و ممکن است چیز هایی بگویید که لزوما بیان آنها منظوری ندارید . همیشه به مکانی خلوت نیاز دارید که در آن از هم جدا شده آرام گرفته و افکار خود را جمع کنید.

 

محیط دور برتان را درست کنید محیط اطراف تاثیر مستقیمی روی احساسات ما دارد. عصبانیت یک احساس خشن است اما با مراقبت همراه با توجه محبت آمیز همیشه می توان آن را کنترل کرد.

 

به او بگویید که دشمن اش نیستید

اگر به آرامی در مورد موضوعی بحث می کنید و همسرتان به یکباره صدایش را بالا برده و از کوره در می رود کافی است به طرفش رفته و او را نوازش کنید دست خو را به آرامی در دستش قرار دهید تا بفهمد که این مجادله بی اهمیت است.

 

جمله ای دلپذیر به او بگویید گاهی اوقات فراموش کردن حرفهای آزار دهنده کسی که دوستش دارید مشکل به نظر می رسد اما اگر چیزی قابل تعریف را با آن بیاموزید روبه رو شدن با مسائل بسیار آسان تر خواهد شد.

 

چگونه از عشق خود معذرت خواهی کنیم

مشکل ترین کلمه را به زبان بیاورید یک عذر خواهی واقعی می تواند یکی از دشوارترین پیشنهاداتی باشد که ما ارائه می دهیم! بر خلاف تصور عموم همه افراد قادر به زبان آوردن این کلمه بوده و تا به حال هیچ کس بعد از گفتن آن غش نکرده است.

 

برای عصر برنامه ریزی کنید بعد از اینکه در خانه اوضاع آرام شد برای آزاد شدن فکرتان از مجادله برای انجام فعالیت تفریحی آماده شوید اگر همسر یا نامزادتان قبلا برای رزرو بلیط سینما یا هر چیزی اقدام می کرد این بار شما پیش قدم شوید و این کار را انجام دهید.

 

ببخشید و فراموش کنید عذر خواهی تنها به این معناست که بگویید متاسفید بلکه باید آن اتفاق را برای همیشه فراموش کنید. در حقیقت فراموشی باعث می گردد که مسئله مورد نظر راه بازگشت و سرایت دوباره به رابطه تان را نداشته باشد.

 

بگویید که دوستش دارید هنگامی که می خواهید به حالت اشتی و صلح برگردید به دوستتان بگویید که دوستش داردی. اطمینان دادن در مورد این موضوع که احساس شما نسبت به همسرتان هیچ گاه و تحت هیچ شرایطی تغییر نخواهد کرد,بسیار خوب است.

همه ما گاهی رفتاریا کار اشتباهی انجام می دهیم که باعث دلخوری دوست یا خانواده و نزدیکانمان می شود و مجبور به عذرخواهی می شویم. اما ممکن است شیوه درست عذرخواهی کردن را ندانیم و فقط از واژه هایی نظیر «ببخشید»، «متأسفم» استفاده کنیم غافل از این که با این واژه ها نمی توانیم آسیبی را که به طرف مقابل خود وارد کرده ایم، رفع کنیم بنابراین باید روش صحیح معذرت خواهی را بدانیم و درست آن را بکار بریم ؛ برای این امر این بخش از نمناک را با دقت مطالعه کنید.

مانند هر کودکی که قبل از نقاشی کشیدن ابتدا یاد می گیرد که چگونه متناسب، موزون و زیبا رنگ آمیزی کند و در رنگ آمیزی کردن از خط بیرون نمی زند و توازن دارد و گرفتار افراط و تفریط نمی شود. عذرخواهی هم یک هنر رفتاری است که نه باید بیش از حد باشد تا به عزت نفس تان صدمه بزند و نه آنقدر درعذرخواهی کردن کوتاهی کنید که دیگران از شما به خاطر جبران نکردن اشتباهاتتان دلگیر شوند. افرادی که مدام برای کارهای کرده و ناکرده خود عذرخواهی می کند، بعد از یک مدت باعث می شود که دیگران حتی در یک اختلاف جدی که خطایشان آشکاراست، نیز قادر به عذرخواهی نباشند. پس مانند هر هنر دیگری، باتمرین و ممارست، برای ارتقاء زندگی خود این هنر را نیز بیاموزید.

 

برای عذرخواهی کردن باید به رفتار و اشتباه تان که باعث دلخوری دوستتان شده اشاره کنید و به دلیل همان اشتباه از او دلجویی کنید و جملات کلی که بیان نمی کند از کدام کارتان پشیمانید مانند اگر باعث ناراحتی ات شده ام، مرا ببخش ، بپرهیزید زیرا عذرخواهی باید خیلی ساده، صریح و مصداقی باشد مثلا بگویید:برای اینکه به فلانی گفتم تو آدم خسیسی هستی، مرا ببخش و اگر کارتان علتی داشته علت آنرا هم بیان کنید و بگویید که چرا چنین خطایی را مرتکب شده ایدتا طرف مقابل شما فکر نکند از او متنفر هستید.

برای عذر خواهی کردن لازم است درست و به موقع این کار را انجام دهیدزیرا انجام غلط یک کار آسیب بیشتری نسبت به انجام ندادن آن کاردارد. زمانی که خودتان قبول داشتید که کار خطایی انجام دادید زمان واقعی عذرخواهی شما است نه اینکه وقتی که کسی از شما رنجیده است. پس اگر فقط به خاطر رفع کدورت و دلخوری و ترس از خراب شدن رابطه تان ، عذرخواهی کنید، در این کار موفق نمی شوید و ممکن است باهم بحث تان بشود و دلخوریها عمیق ترشود. برای پیشقدم شدن برای عذرخواهی باید قبول کرده باشید که کارتان اشتباه بوده است حتی اگر طرف مقابل شما دلخور نشده یا بروز نداده باشد. برای قبول خطای خود با زبان بدن و بار معنایی کلمات احساستان را به طرف مقابلتان بفهمانید. در انتخاب کلمات دقت کافی داشته باشید و آنها را سر سری بیان نکنید تا طرف مقابلتان بفهمد که نقش بازی می کنید و احساستان واقعی نیست زیرا زبان بدن رسواکننده است و احساس طرف مقابلتان در این زمینه اشتباه نخواهد کرد. پس زمانی عذر خواهی کنید که اشتباه خود را پذیرفته باشید.

چگونه از عشق خود معذرت خواهی کنیم

 

به کار بردن کلماتی مثل «ببخشید»، «معذرت میخواهم» یا «وای! اشتباه کردم» و … ، پیش زمینه های عذرخواهی هستند و عذرخواهی واقعی محسوب نمی شوند. این نوع عذرخواهیها برای کارهای سطحی مانند پریدن به میان حرف کسی یا تنه زدن به کسی در خیابان مفید است و برای زمانی که احساسات طرف مقابل را عمیقا جریحه دار کرده ایم، مؤثر نیستند. برای افرادی که رنجش یا کدورت در قلب او ایجاد کرده ایم ، معذرتخواهی صحیح و مؤثر است که پاسخی عاطفی، همدلانه و از صمیم قلب بدهیم. یعنی از ته قلب و برای رفتار خاصی معذرت خواهی انجام بدهیم . باید بدانید معذرت خواهی با جبران تفاوت دارد ، برای جبران کردن تغییراتی در رفتار شما ایجاد می شود. در صورت جبران نکردن کارها و رفتار اشتباه موقتا دلخوری برطرف میشود و دفعه بعد هنگام به وجود آمدن دلخوری دیگر عذرخواهی تان فایده ندارد.

انتظار بخشش فوری از طرف مقابل نداشته باشید و به او زمان دهید تا از نظر روحی آماده شود.و بعد از اینکه معذرت خواهی بگویید:«می دانم که هنوز برای بخشیدن من آمادگی نداری، و درکت می کنم. فقط می خواستم بگویم که خیلی معذرت می خواهم. لازم نیست همین حالا من را ببخشی، به اندازه ی کافی وقت داری تا متوجه شوی کاملا تغییر کرده ام.»

 

بهتر است از تکرار این اشتباه در آینده اجتناب کنیم و قبل از هر کار و سخنی که از دهان مان بیرون می آید اندیشه کنیم وسپس برای جبران قدم برداریم و قادر باشیم تغییراتی در آینده ایجاد کنیم تا دیگر آن اتفاق نیفتد؛ این یک شیوه برای ارزش گذاشتن برای کسی است که از او عذرخواهی می کنیم.

برای همه زن و شوهرها پیش می آید که گاهی ناخواسته به علت یک اختلاف نظر یا سوء تفاهم شروع به جر و بحث و دعوا می کنند و یکدیگر را می رنجانند اما این رنجش با کوتاه آمدن یکی از آنها و عذرخواهی برطرف می شود و باعث ایجاد شکاف بزرگ در زندگی نمی شود. معذرت خواهی مهارتی ضروری در ازدواج و زندگی مشترک است که باید همه همسران این مهارت را بیاموزند و بدانند پس از بگو مگو و بروز دعوا یا قهر در رابطه، چطور از همسر خود به بهترین نحو معذرت خواهی کنند . در این بخش از نمناک چند روش برای عذرخواهی عاشقانه از همسر را آورده ایم .

عذرخواهی از همسر به چه معناست؟

معذرت خواهی بدین معنی نیست که شما همیشه مقصرهستید بلکه ممکن است ناراحتی به دلیل تفاوت نظر و عقیده به وجود آید که در این صورت فردی که قوی تر است و گذشت بیشتری دارد ، غرور خود را کنار می گذارد و از دیگری معذرت خواهی می کند . در رابطه زناشویی اشتباه کردن، قبول اشتباه، احساس خجالت و عذرخواهی بابت آن نشان دهنده ضعیف بودن شما نیست بلکه نشان می دهد “شما آنقدر بزرگ و بالغ شده اید که اشتباهاتتان را پذیرفته اید .

1. اگر همسرتان از دست شما عصبانی شده و رنجیده است باید بررسی کنید که او از کدام حرفتان ناراحت شده است .

2. از روی چهره همسرتان تشخیص دهید که او از مسئله خاصی ناراحت شده و یا صرفاً کمی دلبری می کند و کارهای او ناز و ادای زنانه است در این صورت می توانید با چند کلام زیبا ، ناراحتی را از دل همسرتان در آورید.

چگونه از عشق خود معذرت خواهی کنیم

3. اگر همسرتان از شما ناراحت شده ، از او کناره گیری نکنید بلکه با زدن حرفهای قشنگ ناز او را بخرید.

4. پس از ناراحتی همسرتان شما اخم نکنید و بابت کار یا رفتارتان عاشقانه از او عذرخواهی کنیدو قول دهید آن کار یا رفتار را دیگر تکرار نخواهید کرد و او را دوست دارید .

5. اگر شما فقط با کارهای خود به همسرتان نشان دهید که از کارتان پشیمانید سخت در اشتباهید زیرا قوی ترین حس یک بانو حس شنوایی اوست پس قبل از دیدن معذرت خواهی در عملتان از او با زبانتان معذرت خواهی کنید.

6. از همسرتان سریعا عذرخواهی کنید و در معذرت خواهی از همسر تعلل نکنید زیرا در صورت تعلل زیاد میزان ناراحتی همسر شما بیشتر خواهد شد .

7. بعد از عذرخواهی هدیه ای کوچک و یا حتی چند شاخه گل برای همسرتان هدیه بگیرید.

8. اگر هنگام معذرت خواهی فرزندتان در کنار شما بود خجالت نکشید و از همسرتان محترمانه عذرخواهی کنید تا آنها عذرخواهی را از شما بیاموزند.

1. اولین واکنشی که آقایان پس از ناراحتی از حرف همسر خود نشان می دهند ، سکوت کردن و یا اخم و بی محلی است . در این زمان خانم ها باید به آنها زمان دهند تا با خود خلوت کنند.

2. اگر همسر شما سکوت نمی کند و غر می زند بگذارید این کار را انجام دهد زیرا آقایان نیاز به زمان دارند و روند کند تری را در این زمینه نسبت به خانم ها طی می کنند .

3. سریع معذرت خواهی نکنید و بعد از گذشت ده دقیقه این کار را انجام دهید زیرا در صورت معذرت خواهی سریع فقط با عمیق تر شدن ماجرا مواجه خواهید شد.

4. پس از معذرت خواهی دوباره ماجرا را بازگو نکنید و این طور نشان دهید که اتفاقی نیافتاده است.

5. بعد از عذرخواهی به همسرتان زمان دهید تا عذرخواهی تان را بپذیرد و توقع نداشته باشید که او بلافاصله بعد ار عذرخواهی شما را در آغوش بگیرد.

6. بعد از عذرخوهی برای نشان دادن اینکه به او اهمیت می دهید به کارهایی که او دوست دارد یا متعلق به اوست بپردازید .

7. پرداختن به کارهایی که همسرتان دوست دارد و یا از شما می خواهد را انجام دهید برای آقایان خیلی بهتر از معذرت خواهی کلامی است زیرا آقایان بیشتر از اینکه متکی به کلام باشند متکی به عملند.

8. نمناک توصیه می کند در برابر فرزندانتان از همسرتان عذرخواهی کنید تا آنها طریقه عذرخواهی را یاد بگیرد.

9. به صورت کلامی و با بیان جملات محبت آمیز بگویید که کار یا رفتارتان اشتباه بوده و حق را به او بدهید.

برای همه زن و شوهرها گاهی پیش می آید که همسرشان را ناخواسته برنجانند یا سوءتفاهمی ایجاد شود که موجب آزردگی خاطر طرف مقابل شود. چرا که همه ما انسان هستیم و گاهی در روابطمان اشتباه می‌کنیم و این امر اجتناب ناپذیر خواهد بود. اما اینکه بلد باشید چطور از همسرتان معذرت‌خواهی کنید و موضوع را از دلش در آورید، مهارتی ضروری در ازدواج و زندگی مشترک است. در این مقاله بیان میکنیم در صورت بروز دعوا یا قهر در رابطه، چطور میتوانید از همسر یا شوهرتان به بهترین نحو معذرت‌خواهی کنید و چند روش برای عذرخواهی عاشقانه از همسر نیز به شما پیشنهاد میکنیم.

فهرست مطالب

ما همه انسان‌های ناقصی هستیم و ممکن است در جاهای مختلف اشتباه کنیم. بنابراین اینکه وقتی اشتباهی مرتکب می‌شوید، آن را بپذیرید از اهمیت بسیاری برخوردار است. از اشتباهاتتان درس بگیرید و تلاش کنید به یک شخص بهتر و همسر بهتری تبدیل شوید.

الزاما شما همیشه مقصر نیستید که بخواهید معذرت‌خواهی کنید. گاهی اصلا درست و غلطی وجود ندارد، بلکه مشکل تنها تفاوت نظر و عقیده است. نباید بین شما بخاطر غرور و قدرت دعوا شود. هر یک از شما، به عنوان زن یا شوهر، باید غرور را کنار بگذارید تا بتوانید از خود فارغ و با همسرتان یکی شده و با یکدیگر رشد کنید.اشتباه کردن، قبول اشتباه، احساس خجالت و عذرخواهی بابت آن به این معنی نیست که شما همسرِ ضعیفی هستید. “ضعیف” بودن یک اصطلاح کلیشه‌ای استاندارد بریتانیایی است که برای هوش احساسی به کار می‌رود. عذرخواهی و بیان تاسف به این معنی است که شما آنقدر بزرگ و بالغ شده‌اید که اشتباهاتتان را بپذیرید، از صمیم قلب بابت آنها عذرخواهی کنید و با خود عهد ببندید که دیگر آن اشتباه را تکرار نکنید.بنابراین، اگر تردید دارید که بگویید متاسفم یا نه، پاسخ این است که بله، بگویید.

گاهی اوقات، همسرتان آمادگی ندارد که همان موقع شما را ببخشد. صبور باشید. بسته به شدت اشتباه و شرایط موجود، ممکن است همسرتان همچنان ناراحت، عصبانی و ناامید باشد و هنوز به زمان نیاز داشته باشد.

چگونه از عشق خود معذرت خواهی کنیم

اما اگر باتوجه به شرایط احساس میکنید، زمان مناسب برای آشتی با همسر و عذرخواهی از او فرارسیده است، طبق مراحل زیر عمل کنید:

قبول کنید که اشتباه کردید

این مرحله، مهم‌ترین مرحله است. قبول کنید که مشکلی دارید. تا زمانی که قبول نکنید اشتباه کرده‌اید، معذرت‌خواهی‌تان صادقانه، معنی‌دار و واقعی نخواهد بود زیرا این موارد از حالت‌های چهره و طرز برخوردتان مشخص خواهد شد. بنابراین، یاد بگیرید که اشتباهات خود را قبول کنید. مسئولیت اعمال خود را بپذیرید.

قبول کنید که به احساس همسرتان صدمه زدید

وقتی شخصی که دوستش داریم اشتباهی مرتکب شود، ما همه احساس می‌کنیم که آسیب دیده‌ایم. بنابراین، همیشه این موضوع را در نظر داشته باشید. به احساسات همسرتان احترام بگذارید. خودتان را جای او قرار دهید. “متاسفم که احساس کردی من به اندازه کافی به کمک به تو و بیرون گذاشتن زباله‌ها اهمیت ندادم. من چنین قصدی نداشتم.”

متواضعانه از همسرتان بخواهید شما را ببخشد

بهترین روش برای معذرت‌خواهی از همسر به صورت شخصی، حضوری و رو در رو است. سعی کنید عذرخواهی را ننویسید یا به شکل پیام یا ایمیل نفرستید، حتی اگر ترجیح می‌دهید یک نامه‌ی عذرخواهی برای همسرتان بفرستید. اگر نمی‌توانید معذرت‌خواهی را به زبان بیاورید، کمی عمیق‌تر به قضیه نگاه کنید و از خود بپرسید چه چیزی مانع بیان این جمله می‌شود؟ آیا دلیلش این است که نمی‌دانید چگونه بدون ایجاد دعوا با همسرتان ارتباط کلامی برقرار کنید؟ اگر دلیلش همین است، پس امروز این کار را یاد بگیرید.

عذرخواهی باید کاملا صادقانه و صمیمانه باشد، نه اینکه فقط برای راضی کردن همسرتان چیزی را به زبان آورید. علاوه بر این، علت عذرخواهی را مشخص کنید. سعی کنید این عذرخواهی را با موارد دیگر همراه نکنید. هر بار بر یک موضوع تمرکز کرده و یک بار عذرخواهی کنید.گذشته از این، در هنگام معذردت‌خواهی، از جملاتی که با “من” شروع می‌شوند، استفاده کنید. مثلا، به جای این که بگویید متاسفم، بگویید من بابت … متاسفم. انتخاب لغت مناسب، مهم است.یک معذرت‌خواهی صمیمانه به ایجاد یا عدم ایجاد اعتماد مجدد کمک می‌کند، مهارت شما در برقراری ارتباط را بیشتر کرده، و صمیمیت موجود در ازدواج را افزایش می‌دهد.

جملات پیشنهادی مناسب برای معذرت خواهی از همسر:دو الگوی زیر را برای شروع مکالمه استفاده کنید. الگوی 1: بخاطر (کاری که انجام داده‌اید را بیان کنید) و احساسی که در تو ایجاد کرد، متاسفم. من اشتباه کردم (بگویید برای بهبود شرایط چه کار خواهید کرد). الگوی 2: بخاطر (کاری که انجام داده‌اید را بیان کنید) متاسفم و مسئولیت همه چیز را به عهده می‌گیرم. دفعه بعد، (بگویید برای بهبود شرایط چه کار خواهید کرد).

گاهی اوقات، پس از تشخیص شدت درد و رنجی که در فرد مورد علاقه‌تان ایجاد کردید، بخشیدن خودتان کار سختی است. همان‌طور که باید همسرتان را ببخشید، باید برای خودتان نیز احساس دلسوزی کنید. بخشیدن خودتان، احساس اطمینان و دلگرمی بیشتری به شما می‌دهد و بنابراین می‌توانید تلاش کنید تا همسر بهتری شوید.

وقتی به همسرتان می‌گویید که بابت چیزی متاسفید، گفتن این جمله تمام مشکلات را حل نمی‌کند. این جمله فقط بدان معنی است که می‌دانید چیزی نادرست است. و باید در ادامه بگویید که تلاش می‌کنید دفعه بعد بهتر عمل کنید. ممکن است همان اشتباه را دوباره تکرار کنید اما از خود بپرسید:

پرسیدن چنین سوالاتی از خودتان، کمک می‌کند همسر بهتری شده و اشتباهات یکسان را تکرار نکنید. همچنین خواهید توانست برای پیشرفتتان کمک‌های لازم را دریافت کنید.

به همسرتان نشان دهید که قصد دارید برای جلوگیری از تکرار این اشتباه، چه کارهایی انجام دهید. لیستی از کارها و چیزهایی که برای جلوگیری از تکرار مجدد این اشتباه انجام خواهید داد، تهیه کنید.

اگر فکر می کنید این کار به شما کمک می‌کند، لیستی از کارهایی که می‌توانستید انجام دهید را بنویسید. در مورد عدم پرداخت صورتحساب، یک راه حل عالی این است که روی تقویم یا تلفنتان یک یادآور نصب کنید.حالت ایده‌آل این است که با کمک همسرتان، یک برنامه عملی تهیه کنید. اگر به تنهایی این برنامه را تهیه می‌کنید، از همسرتان بخواهید داده یا بازخوردی ارائه دهد.با پرسیدن نظر همسرتان، او متوجه تلاش شما برای بهتر شدن خواهد شد. این نشان می‌دهد که شما به نظر او احترام می‌گذارید.

تاثیر عمل بیشتر از حرف است. بنابریان، به جای حرف زدن، عمل کنید. خود را متعهد کنید که یک اشتباه یا مشکل را تکرار نکنید. تمرین کنید. تلاش کنید تا اشتباهاتتان را جبران کنید. رفتار خود را تغییر دهید. با تبدیل شدن به یک انسان بهتر، همسرتان نیز متوجه پیشرفت شما خواهد شد. این کار احساس تردید و ترس از تکرار مجدد یک اشتباه را از بین می‌برد.به عبارت دیگر، عمل کردن به برنامه‌ی عملی تهیه شده یکی از راه‌های برقراری ارتباط مجدد با همسر پس از بحث یا دعوا است.

برای پایان دادن به ناراحتی و رنجش همسر به کمک یک عذرخواهی عاشقانه، علاوه بر هفت مرحله‌ی ذکر شده، از یکی از روش‌های زیر استفاده کنید.

پس از اینکه خالصانه احساس تاسف کردید، همسرتان را در آغوش بگیرید. گرفتن دست‌ها و تماس جسمی به برقراری مجدد ارتباط بین شما کمک می‌کند. مراقب احساسِ همسرتان باشید. اگر نمی‌خواهند آنها را لمس کنید، به آنها فضای کافی داده و به آنها احترام بگذارید. آنها را وادار به انجام کاری نکنید.

برای همسرتان گُل مورد علاقه‌اش را خریده یا یک هدیه‌ی عاشقانه‌ی جذاب به او تقدیم کنید. فراموش نکنید که یک نوشته‌ی صمیمانه شامل “متاسفم” را نیز به آن اضافه کنید. اگر زبانِ بیان عشقِ در همسرتان هدیه دادن باشد، این کار مفید خواهد بود. همچنین می‌توانید غذای مورد علاقه‌اش را بپزید و با این کار، هنگام صرف غذا او را شگفت‌زده کنید.

در انجام کارهای روزمره، همچون شستن ظرف‌ها در هنگام تماشای برنامه مورد علاقه‌تان، به همسرتان کمک کنید. حتی بهتر است برخی از کارهای روزمره که وظیفه همسرتان است را نیز انجام دهید. اگر زبانِ بیانِ عشق در همسرتان، انجام کاری باشد، این روش به شما کمک خواهد کرد.

به عنوان مثال، نگویید بخاطر انجام X متاسفم اما واقعا تقصیر من نبود. استفاده از چنین عباراتی، مسئولیت آنچه انجام شده را از دوش شما برمی‌دارد.

تلاش زیاد برای آوردن دلایل اشتباه برای آنچه انجام دادید. دیگران، الکل، مکان، اشیاء، زمان، و موارد دیگر را مقصر ندانید. شما یک فرد بالغ و یکی از طرفین این ازدواج هستید. مسئولیت آنچه انجام داده، یا انجام نداده‌اید را بر عهده بگیرید.

فقط نگویید بخاطر حرفی که زدم متاسفم. متاسفم یک کلمه‌ی جادویی نیست که پس از گفته شدن بتواند آسیب وارده شده را برطرف کند. صادق بوده و مطمئن باشید عملکرد شما در آینده می‌تواند چیزی که گفته‌اید را جبران کند. هرگز احساسات همسرتان را نادیده نگیرید. درست است که ما هریک باید مسئولیت احساس خود را بر عهده بگیریم، اما تمام احساس‌ها وقتی منتقل می‌شوند، سزاوار احترام هستند.

معذرت‌خواهی به معنای قبول کاری است که انجام داده یا انجام نداده‌اید و در نهایت تاثیر منفی روی همسرتان گذاشته‌ است. مهم‌تر این که، زمان معذرت‌خواهی، زمان مناسبی برای درخواست چیزی کنید، که آن نیز خود نوعی مهارت خاص نیاز دارد، نیست.

در یک کلام

عذرخواهی از همسر به این معنا نیست که شما شریک عاطفی ضعیفی هستید یا اینکه الزاما خطاکارید. بلکه به این معناست که برای رابطه تان ارزش قائلید، فروتن هستید و برای بهتر شدن رابطه(لینک به مقاله بهبود رابطه) تلاش میکنید. بهترین روش عذرخواهی این است که خالصانه معذرت بخواهید و سپس اشتباهتان را جبران کنید یا برای حل مشکل پیش آمده اقدام نمایید.

برای معذرت خواهی از همسر اقرار کنید که اشتباهاتی انجام داده اید و احساسات همسرتان را جریحه دار کرده اید. فروتنانه از همسرتان بخواهید شما را ببخشد و اجازه دهیداو بداند شما پشیمان هستید. خودتان هم خودتان را ببخشید. در محله بعد مشکل را ریشه یابی کنید و برای حل مشکل و جبران اشتباهات برنامه ریزی نمایید.برای معذرت خواهی عاشقانه از همسر، میتوانید او را در آغوش بگیرید و ببوسید یا با یک هدیه او را غافگیر کنید و  در انجام مسئولیت ها به او کمک کنید.هنگام عذرخواهی از همسر از کلمه “اما” استفاده نکنید و بهانه نیاورید. آزردگی همسرتان را نادیده نگیرید و در برابر پیش قدم شدن برای عذرخواهی، چیزی از او طلب نکنید.

 

عشقت رو جذب کن

میخوای یاد بگیری چطور روز به روز بیشتر قلب عشقتو بدست بیاری؟ چطور یه رابطه موفق منجر به ازدواج داشته باشی؟ چطور یه زندگی مشترک موفق داشته باشی؟ پس فرصت را از دست نده! تو هم به جمع دنبال کنندگان پیج رادیو عشق در اینستاگرام اضافه شو…

عضویت در خبرنامه رادیو عشق

105 بازدید

چگونه از عشق خود معذرت خواهی کنیم

94 بازدید

102 بازدید

131 بازدید

264 بازدید

دیدگاه

نام *

ایمیل *

وب‌ سایت

ذخیره نام، ایمیل و وبسایت من در مرورگر برای زمانی که دوباره دیدگاهی می‌نویسم.

مشترک نمی شومدریافت همه دیدگاه های این نوشتهفقط دریافت پاسخ دیدگاه های خودم

سلام من ۲۰.سالمه ، ۷ ماهه ک با پسری دوست هستم قصدمون ازدواجه فامیل هم هستیم، وقتی بهش میگم تو منو دوست نداری یا بهم توجه نمیکنی انقدر ناراحت میشه ک حد نداره واقعا هم همه کار واسم میکنه. شده دو ساعت تو راه باشه بیاد شهرمون که واسه دو دقیقه پشت پنجره ببینه منو واقعا دوسم داره ولی تا یه کوچولو توجهش کم بشه سریع بهم میریزم خیلی ناراحت میشم خیلی حساس شدم اونم خیلی حساس شده الان نمیدونم تقصیر من بوده ک گفتم توجهت کمتر شده ؟من باید معذرت خواهی کنم؟ ازش معذرت خواهی کردم ولی خیلی دیر قبول میکنه چندروز سرد شده باهام الان باید منت کشی کنم یا سرد باشم مثل خودش چیکار کنم کمکم کنید

سلام دوست گرامی اشاره کردید نسبت به کم شدن توجه از سمت او واکنش منفی دارید و او نیز از این ماجرا بهم می‌ریزد. این مساله نشان می‌دهد شما نیاز به توجه دارید و می‌خواهید او تمام این نیاز را برطرف کند. پس این حساسیت شما باید بررسی بیشتری شود که چرا تا این حد نسبت به بی‌توجهی واکنش منفی دارید. پس ابتدا این مشکل فردی را با کمک مشاور حل کنید.

سلام خسته نباشید. من دوساله با آقایی دوستم. به تازگی اومدن خاستکاری و الان خانواده م هم درجریان هستند. ولی من درمورد یک موضوعی نگرانم. وقتی دعوامون میشه و ناراحتی پیش میاد اگر نامزدم معذرت خواهی کنه من سعی میکنم زود فراموش کنم و گاهی حتی تظاهر میکنم که قضیه حل شده واسم و سعی میکنم مثل قبل رفتار کنم ولی وقتی من از ایشون بابت اشتباهاتم معذرت خواهی میکنم فرقی نمیگنه کوچیک باشه یا بزرگ ایشون خیلی سخت معذرت خواهی من رو قبول میکنن.هرچقدرم که محبت میکنم یا تلاش میکنم برطرف بشه بازم نتیجه ای نمیگیرم.بی محلی میکنه سرد حرف میزنه چ معمولا چند روز ادامه داره و باعث میشه ناراحتی های قبلی هم دوباره گفته بشه منم دیگه خسته میشم و رفته رفته این میشه یه دعوای بزرگتر. من باید چه رویه در پیش بگیرم؟ چیکار کنم که وضعیت بهتر بشه؟

سلام دوست گرامی همسر شما باید مهارت ارتباطی را یاد بگیرند و لازم هست منطقی و با درایت با ایشان صحبت کنید و در مورد این مشکل کاملا ایشان را روشن کنید. اینکه ایشان نمیتوانند معذرت و عذرخواهی شما را بپذیرند در واقع امکان و فرصت اینکه شما از اشتباهتان پشیمان بشید را از شما میگیرند با ایشان حتما صحبت کنید و عواقب این رفتارشان را توضیح بدهید

سلام.خسته نباشید.من بااقایی ۲۷ساله در دوره اشنایی برای ازدواج هستم.ایشون خانواده خوبی دارن و مرد کاری و مهربونی هستن و مطمئنم که خوشبخت میشم با وجود خصوصیات خوبی که ایشون دارن…مشکل اینجاست که ایشون در مقابل کوچک ترین اشتباهات من ناراحت میشن و گاهی بددهنی میکنن و بعضی اوقات حتی تهدید…..من اینقد ایشون رو دوس دارم که بعداز گذشت چندساعت حتی بدترین حرفا و تهدیداشونو یادم میره و ذره ای از دوست داشتنم کم نمیشه…بددهنی و کمی شکاک بودن ایشون ریشه در گذشتشون داره و بخاطر نامزدیه ناموفقشون….قبول نمیکنه که بره مشاوره….حالا موندم چیکار کنم ایا درست میشه نمیشه…ممنون میشم راهنماییم کنید❤

سلام دوست گرامی مهم ترین اتفاق در زندگی هر فرد، انتخاب همسر و شریک زندگی اش است. افراد بیش از نیمی عمر خود را با همسر و فرزندان خود سپری می کنند. پس این که چه کسی شریک زندگی من باشد بسیار مهم است و لازم و ضروری است حد تعادل را رعایت کرده و برای یک زندگی موفق پیش از ازدواج همه جوانب را در نظر گرفت و به دور از احساسات عاطفی و هیجانات تصمیم گرفت شما در مورد خواسنگارتان به چند نکته منفی اشاره کردید : ۱-بددهنی ۲-شکاک و بددل بودن ۳-زود عصبانی شدن

و نکات مثبت اعلامی علاقه شما به ایشان هست که فراموش میکنید رفتار ایشون رو مهربون هستند خانواده دار هستند

اما دوست عزیز اینکه گفتید مطمئن هستید که با ایشون خوشبخت میشید چ تضمینی در رابطه هست؟ الان شما بخاطر تازه بودن رابطه خاضر به بخشش و فراموشس هستید اما فکر میکنید پس لز شروع زندگی مشترک و یکنواختی رابطه بازهم راحت فراموش میکنید؟ شما مطرح کردید که این رفتارها از گذشته و تجربه بدی هست که دارند اما بیشتر از کمبود و یا زیاد بودن عواطف است و نشانه ضعیف بودن ایشان است. شما در مقابل این رفتارها سکوت کردید و نباید اجازه بدید به شما توهین کنند و به راحتی کوتاه بیایند الان زمانی است که باید بدون درکیرکردن عواطف در انتخابتون تصمیم بگیرید پس بهتر است منطقی و با صراحت با ایشان در مورد این موارد صحبت کنید و درخواست تغییر رفتار بدید و مدتی زمان بدید تا تغییرات واقعی را احساس کنید و عجله ای برای رسمی شدن رابطه نداشته باشید و برای کنترل و مدیریت رفتار باید به مشاوره حضورس با خود ایشان مراجعه کنید و در صورتی که تغییرات ایحاد نشد بهتر است در ادامه رابطه تجدید نظر کنید

آدرس: تهران، پونک، نبش بلوار پونک، پلاک 2، طبقه سوم، واحد 6

تلفن پشتیبانی:02146015870

رزرو نوبت مشاوره

انجمن روانشناسی آمریکا

سازمان نظام روانشناسی و مشاوره ایران

سازمان بهزیستی ایران

انجمن روانشناسی ایران

 

مرکز مشاوره خانواده و روانشناسی آویژه

مشاوره تلفنی خانواده، ازدواج، روانشناسی و عشق

برای دسترسی آسانتر به مطالب سایت به کانال تلگرام روانشناسی آویژه بپیوندید (کلیک کنید).

مطالب ما را در اینستاگرام دنبال کنید ( کلیک کنید)

اگر در یک رابطه جدی هستید و یا مدتی از ازدواجتان گذشته است، حتما به این نکته پی برده اید که چیزی به نام یک مشارکت بی نقص و عیب وجود ندارد. چرا که همه ی افراد مرتکب اشتباه میشوند و هیچکس کامل نیست. ممکن است اتفاقات کوچک و بزرگی باعث به وجود آمدن دلخوری و ناراحتی بین شما و همسرتان شود مثل فراموش کردن سالگرد ازدواج یا روز تولد همسر، توهین به همسر و…. اما بدانید هر اشتباهی که انجام داده اید، دانستن اینکه چگونه از همسر خود دلجویی کنید اولین قدم برای ترمیم رابطه است. با توجه به اهمیت این موضوع در ادامه سعی میکنیم راه های عذرخواهی از همسر، عبارات مناسب برای ابراز ناراحتی و دلجویی…. را بیان کنیم.

چگونه از عشق خود معذرت خواهی کنیم

بدیهی است که برخی اشتباهات بزرگ مثل خیانت و سواستفاده روحی و جنسی و… به راحتی قابل بخشش نیستند و نیاز به همفکری مشاوره زناشویی دارد. اما برای موارد دیگر که ناخواسته همسرتان را ناراحت کرده اید باید با مهربانی و متفکرانه اقدام کنید.

به یاد داشته باشید که معذرت خواهی از همسر تنها گفتن کلمه ببخشید یا متاسفم نیست. کارهای زیادی وجود دارد که میتوانید برای طلب بخشش انجام دهید، از برعهده گرفتن مسئولیت اشتباهتان گرفته تا عذرخواهی صادقانه و… با توجه به شرایط و شدت ناراحتی همسرتان باید به دنبال راه حل مناسب باشید.

بیشتر بخوانید: 13 راه برای اثبات عشق به همسر

برای اینکه ابراز پشیمانی خود را به همسرتان نشان دهید و او به صداقت شما پی ببرد بهتر است نکات زیر را در نظر بگیرید:

1. از به کاربردن کلمه “اما” در متن عذرخواهی جلوگیری کنید. چرا که کلمه “اما” بعد از هر عبارتی قرارگیرد، آن عبارت خودبخود معنای واقعی خود را از دست میدهد. مثلا اگر بگویید عزیزم من متاسفم اما…. صداقت شما زیر سوال میبرد.

2. بخشش را حق مسلم خود ندانید. همسرتان حق دارد بخاطر اشتباه شما ناراحت باشد پس به او زمان کافی بدهید.

3. از همسرتان بخواهید شما را ببخشد اما او را تحت فشار قرار ندهید.

4. مسئولیت اشتباهتان را بر عهده بگیرید و همسرتان را به خاطر رفتار خود سرزنش نکنید. به او نگویید که مرا عصبانی کردی و مجبور به انجام این کار شدم، یا تقصیر تو بود که من از کوره در رفتم و…

5. از صبر و شکیبایی شریک زندگیتان تشکر کنید.

6. کلمات و عبارات نرم و ملایم به کار ببرید؛ اما زیاده روی نکنید تا ابراز پشیمانی شما واقعی و از ته دل باشد.

7. برای معذرت خواهی از همسرتان یک یادداشت عاشقانه برایش بنویسید و ناراحتی و تاسف خود را بروز دهید. به یاد داشته باشید که نوشتن یک یادداشت دست نویس موثر تر از ارسال پیام یا ایمیل است.

8. اگر احساس کردید که بابت کاری باید از همسرتان عذرخواهی کنید اما او در دسترس نیست، پیام صوتی بهتر از پیام متنی است.

9. در زمان عذرخواهی از همسر عباراتی همچون” اگر ناراحت شدی” ” اگر کار اشتباهی کردم” و عبارات از این دست استفاده نکنید. چرا که استفاده از این عبارات به معنای جدی نگرفتن احساسات همسرتان است.

بیشتر بخوانید: 9 راه برای انتقاد از همسر

ممکن است برای معذرت خواهی از همسر چه به شکل حضوری و چهره به چهره، چه با ارسال یک پیام صوتی یا متنی، به کمک نیاز داشته باشید. قبل از هر چیز فراموش نکنید که افکار و احساسات خود را به بهترین شکل به همسرتان نشان دهید تا از ناراحتی و تاسف شما مطلع شود. در اینجا به عنوان مثال برخی عبارات مفید برای عذرخواهی از همسر را بیان میکنیم:

نکته ی مهمی که در متن دلجویی باید در نظر داشته باشید این است که هرگز عذرخواهی از شوهر یا خانم خود را با بهانه آوردن خراب نکنید. به جای این کار از عبارات کاربردی زیر استفاده کنید:

بیشتر بخوانید: 10 راه برای قدردانی کردن از همسر

اولین قدم برای عذرخواهی صادقانه، اعتراف به اشتباه است. پذیرفتن اشتباهات، مسئولیت پذیری در قبال آنها و یادگیری از آنها نه تنها باعث میشود، عذرخواهی شما واقعی و قلبی باشد، بلکه به طور کلی شما را به همسر بهتری تبدیل خواهد کرد.

در این مرحله شما باید بپذیرید که باعث ناراحتی و دلخوری همسرتان شده اید. پس از عباراتی که برای بهانه آوردن و طفره رفتن است، استفاده نکنید.  مثل “متاسفم اما” ، “میدانم ناراحتی فقط” و… در عوض به همسرتان بگویید به خاطر احساس بدی که برایت به وجود آوردم متاسفم.

برای نشان دادن پشیمانی و ناراحتی خود به همسرتان سعی کنید در متن سخنانتان از کلمه ی “من” استفاده کنید. مثلا بگویید من بسیار پشیمانم و میخواهم جبران کنم. این کار شما نشان میدهد که قلبا اشتباه خود را پذیرفته اید.

به یاد داشته باشید وقتی از همسرتان میخواهید شما را ببخشد باید منتظر بدترین جواب ها هم باشید. زیرا ممکن است همسرتان هنوز آمادگی لازم را برای بخشیدن شما ندارد. شما نمیتوانید توقع داشته باشید همسرتان فورا شما را ببخشد. بنابراین اگر همسرتان گفت هنوز نمیتواند اشتباه شما را ببخشد ناراحت نشوید و به او بگویید که درک میکنید.

این مرحله همراه با مرحله بالا است. در واقع وقتی همسرتان آمادگی لازم برای پذیرش معذرت خواهی شما را ندارد، باید به او وقت بیشتری بدهید. بسته به درجه لغزش شما ممکن است کمی طول بکشد که همسرتان شما را ببخشد. اشکالی ندارد باز هم تاسف و ناراحتی خود را بروز دهید و صبر کنید.

یک مرحله مهم برای دلجویی از شریک زندگی این است که خودتان را ببخشید. بپذیرید که گاهی ممکن است اشتباه کنید و بیش از حد خودتان را سرزنش نکنید.

بعضی افراد تصور میکنند که تنها عذرخواهی کردن کافی است. این در حالی است که موضوع مهم تر، تکرار نکردن اشتباهات است. به یاد داشته باشید اگر مرتبا همان اشتباهات را انجام دهید، حتی بهترین عذرخواهی هم تاثیر چندانی نخواهد داشت.

بیشتر بخوانید: آیا در یک رابطه پایدار و سالم هستید یا نه؟

علاوه بر ابراز تاسف به شکل گفتاری یا نوشتاری، یکی از بهترین راه ها برای عذرخواهی هدیه دادن است.  هدیه میتواند یک نشانه از عشق و توجه شما به همسر، دوست دختر یا دوست پسرتان باشد، که برای جبران اشتباه راه حل خوبی است.

مثلا برای معذرت خواهی از دوست دختر هدیه ی ساده ای مثل یک بلیط استخر، دسته گلی زیبا، یک کاردستی خلاقانه و… بدون در نظر گرفتن قیمت و ارزش مادی، میتواند بسیار کمک کننده باشد. معذرت خواهی از دوست پسر یا شوهر نیز میتواند با یک هدیه ساده راحت تر شود. مثلا میتوانید او را به دیدن یک فیلم دو نفره دعوت کنید، یا یک کیک یا غذای لذیذ برایش بپزید. همین هدیه های کوچک میتواند لبخند را روی لبان پارتنر شما بیاورد و مقدمه ای برای آشتی و بخشش باشد.

البته به یاد داشته باشید که هدیه دادن میتواند عذرخواهی شما را تکمیل کند اما نمیتواند جایگزین آن شود. در واقع هدیه دادن ممکن است دردی را که برای همسرتان به وجود آورده اید کمتر کند، اما نباید در ازای هدیه، انتظار بخشش فوری داشته باشید.

به طور طبیعی ممکن است شریک زندگی شما به مدتی برای فکر کردن و آرام شدن احتیاج داشته باشد. اما معمولا بهتر است زودتر عذرخواهی کنید. اگر چه گاهی انتظار نتایج بسیار خوبی دارد. زیرا اگر عصبانیت اولیه همسرتان فروکش کند، احتمال بخشیده شدن بیشتر میشود. اما به یاد داشته باشید که اگر بعد از فروکش کردن عصبانیت نیز برای عذرخواهی پیش قدم نشوید، ممکن است دوباره همه آن ناراحتی ها به وجود بیاید و چرخه نا امیدی و عصبانیت را طولانی تر کند. پس با توجه به روحیات همسرتان در بهترین زمان برای عذرخواهی و طلب بخشش پیش قدم شوید.

در نهایت باید بگوییم که معذرت خواهی، پذیرفتن اشتباهات و ابراز تاسف و ناراحتی از انجام دادن آنها، برای ثبات یک زندگی مشترک الزامی است. علاوه بر این عذر خواهی به موقع، بهترین راهی است برای اینکه هرگز کینه ای در دوران زندگی زناشویی ماندگار نباشد.

من همسرم مدام با من قهر می کند و حتی زمانی که از او عذرخواهی می کنم نیز قبول نمی کند. مرا راهنمایی کنید

سعی کنید او را عصبانی نکنید و علت آن را ریشه یابی کنید. اگر مقصر همسرتان بود و تلاش های شما نیز نتیجه نداد سعی کنید  خانواده تان را برای حل اختلاف واسطه کنید. اگر کارساز نبود حتما  با او به مشاور مراجعه کنید.

همسرم قبول نمی کند که اشتباه کرده و مدام باید به خاطر کاری که نکردم عذرخواهی کنیم. راه حل شما چیست؟

اگر اشتباهش را با گفتگو و مذاکره نپذیرفت آنوقت مشکل شما نیستید، مشکل خود اوست. در این شرایط همسرتان نیاز به مشاوره دارد. احتمالا بهانه گیر است و به دنبال بهانه می گردد تا به نحوی خودش را خالی کند.

یک سال و نیمه که ازدواج کردم  خسته شدم از بس پا پیش گذاشتم. همسرم هیچ وقت برای آشتی پا پیش نمی زاره… به نظر شما چیکار کنم اونم بفهمه که اشتباه کرده؟

چگونه از عشق خود معذرت خواهی کنیم

همسرتون هم باید از غرورش بزنه. بهترین راه اینه که باهاش صحبت کنید و در فضای آروم خواسته هاتون رو به دور از تنش و عصبانیت بخواید. اگه قبول نکرد و همه راه هارو رفتید، بهتره که حتما به مشاوره مراجعه کنید.

هدف مرکز مشاوره و روانشناسی آویژه از ارائه اطلاعات لازم در زمینه مشکلات روانی، افزایش آگاهی شماست تا با توسعه دانش خود، جهت ارتقا و بهبود کیفیت زندگی خود، گامی مهم بردارید. لطفا برای کسب اطلاعات بیشتر سایر مقالات متخصصان مرکز مشاوره آویژه را مطالعه نمایید .

در این راستا مرکز مشاوره خانواده و روانشناسی آویژه خدمات متنوعی را در زمینه مشاوره خانواده به شما هم میهنان عزیز ارائه میدهد. جهت کسب آموزش های بیشتر این مقاله لاتین را مطالعه کنید. منبع: (The Best Way to Properly Apologize to Your Spouse – …)

براي مشاوره در زمينه عذرخواهی از همسر|چگونه از همسرم عذرخواهی کنم؟

از مشاورين مشاوره خانواده و روانشناسي آويژه
از سراسر کشور

با 09353000102 تماس بگيريد

همه روزه از ساعت 8 صبح تا 1:00 شب 

حتي ايام تعطيل

مطالب مرتبط با این نوشته:

با همسر دروغگو چگونه رفتار کنیم؟

راهکارهای کاهش استرس در خانواده چیست؟

چرا صداقت در زندگی زناشویی مهم است؟

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

دیدگاه

نام

ایمیل

وب‌ سایت

avijeee@ 

info@avije.org  

براي تماس با مشاور کليک کنيد!

مرکز مشاوره خانواده و روانشناسی آویژه در راستای گسترش خدمات مشاوره دسترسی تمامی هم وطنان به خدمات مشاوره و همچنین بهبود خدمات مشاوره تلفنی، اقدام به ارائه خدمات مشاوره تلفنی خانواده، مشاوره تلفنی کودک، مشاوره تلفنی ازدواج، مشاوره تلفنی روانشناسی کرده است. به لطف خداوند متعال مرکز مشاوره تلفنی آویژه در نظر دارد با گسترش کار خود در زمینه مشاوره تلفنی و در راستای آسان تر و ارزان تر شدن خدمات مشاوره، با گسترش خدمات مشاوره تلفنی خود، در حوزه مشاوره حضوری و مشاوره آنلاین با هم میهنان گرامی، وارد شود. در حال حاضر در مرکز مشاوره تلفنی آویژه، شما می توانید از مشاوران زبده در حوزه های مختلف مشاوره تلفنی خانواده، مشاوره تلفنی کودک، مشاوره تلفنی ازدواج، مشاوره تلفنی روانشناسی بهره مند شوید.ان شاءالله شما کاربران گرامی از خدمات مشاوره تلفنی آویژه کمال رضایت و استفاده را داشته باشید.

برای مشاوره تلفنی کودک، تربیت کودک، اختلالات کودک، روانشناسی کودک و … می توانید از خدمات مرکز مشاوره کودک آویژه بهره مند شوید.

برای مشاوره تلفنی ازدواج، مشاوره ازدواج دانشجویی، مشاوره ازدواج فامیلی، مشاوره ازدواج اسلامی ایرانی، مشاوره ازدواج موفق، مشاوره در زمینه خواستگاری، مشاوره ، معیار های ازدواج و … با مرکز مشاوره ازدواج آویژه در تماس باشید.

برای مشاوره تلفنی خانواده، مشاوره نوجوان، مشاوره جوانان، مشاوره ازدواج، مشاوره زناشویی و زندگی مشترک، مشاوره زنان و خانواده، مشاوره خیانت، مشاوره طلاق، مشاوره مرگ عزیزان و … با مشاوران خانواده مرکز مشاوره در تماس باشید.

برای مشاوره تلفنی روانشناسی، مشاوره اختلالات شخصیت، مشاوره اختلالات یادگیری، مشاوره افسردگی، مشاوره اعتیاد، مشاوره ترس و فوبیا، مشاوره اختلالات خواب و … با مرکز مشاوره آویژه در تماس باشید.

برای مشاوره در زمینه عشق، عشق به همسر، عشق حقیقی و واقعی، عشق مجازی و دروغی، ابراز عشق، عشق به خانواده، عشق به و … با مرکز مشاوره آویژه در تماس باشید.

برای مشاوره در زمینه مهارت های زندگی، اعتماد به نفس و … با مرکز مشاوره آویژه در تماس باشید.


تهران – تهران – میرداماد

021-62999066 (سراسری) – مشاوره تلفنی

تماس فقط برای تعیین وقت مشاوره حضوری

مشاهده

برای طرح سوالات خود ما را در اینستاگرام دنبال کنید

شروع گفتگو

مشاوره برای هموطنان خارج از کشور

10 روش برخورد با افراد حسود، به روز رسانی شد.

تا حالا شده دسته گلی به آب داده باشید اما بعد از گفتن جمله ی ببخشید! اوضاع رو به راه نشده باشد و طرف مقابل هنوز از شما دلخور باشد؟ تا حالا شده بلافاصله از حرف خود پشیمان شده باشید؟ چگونه عذرخواهی کنیم؟

برادرم  به همراه همسرش در یکی از واحد های دیگر آپارتمانمان زندگی می کنند. یادم می آید یک روز صبح جهت بیدار کردن برادرم برای یادآوری کردن رفتن به دکتر، هر چه زنگ زدم در را باز نکردند. بنابراین درخانه شان را با شدت می کوبیدم.

در آن لحظه، خواسته ام بیدار کردن او بود. من به رفتارم آگاه نبودم که با این کار همسایه ها آزار می بینند. خانم همسایه روبرویی شان با ناراحتی در را باز کرد و گفت: چه خبره؟! گفتم: هر چه در می زنم، در را باز نمی کنند. گفت: من فکر کردم کسی در آسانسور مانده است!

گفتم: ببخشید! در این هنگام خانم همسایه با عصبانیت و نگاهی خشم آلود در را بست و داخل رفت.

چگونه از عشق خود معذرت خواهی کنیم

 در این ماجرا مقصر من بودم چون مزاحم استراحت او شده بودم.او از بی ملاحظگی من عصبانی شده بود. در حقیقت به من رفتارم آگاه نبودم. او با هشدارش مرا به رفتار نادرستم، آگاهی داد. گفتن جمله ی ببخشید! برای عذرخواهی از او کافی نبود.

بعد که به خانه رفتم، از رفتارم حسابی پشیمان بودم و احساس گناه می کردم. با خودم عهد بستم که در فرصتی مناسب از او عذرخواهی کنم. اولش با خودم گفتم بذار بهش تلفن بزنم. بعد یادم افتاد که اثربخشی گفتگوی حضوری بیشتر است.

فردای آن روز آن خانم را در پارکینگ خانه دیدم. اولش تا  از دور دیدمش خواستم از او  فرار کنم، چون برای معذرت خواهی باید غرورم رو زیر پایم می گذاشتم. ولی دیدم که بهترین فرصت برای یک عذرخواهی درست و حسابی است.

پس به سمت او رفتم و گفتم: من به خاطر رفتار دیروزم، یه عذرخواهی به شما بدهکارم. واقعا متأسفم که آسایش شما را به هم زدم. حالا چه جوری جبران کنم؟ قول میدم که دیگه چنین مسئله ای تکرار نخواهد شد. ترسیده بودم که نکنه بلایی سرشون اومده باشه و در اون موقع متوجه به هم زدن آسایش همسایه ها نبودم. بعدش خودم هم بابت این موضوع خیلی ناراحت شدم.

آن خانم خندید و گفت: اشکال نداره، پیش میاد.از لبخندش معلوم بود که من را بخشیده است.

وقتی در مورد کسی مرتکب خطایی شویم، آن شخص احساس می کند که از طرف ما مورد سوء استفاده قرار گرفته است. او فکر می کند که ما به او احترام نمی گذاریم و به او اهمیت نمی دهیم.

بنابراین گفتن جمله ی ببخشید! برای عذرخواهی کردن، کافی نیست، چون رفتار ما به روحیه ی او لطمه وارد کرده و برای جبران، باید حالت روحی او را به وضعیت اولش برگردانیم. در این مقاله به شما یاد می دهم که چگونه عذرخواهی کنیم تا هرچه زودتر مورد بخشش دیگران قرار بگیریم.

عذرخواهی، فقط گفتن جمله ی ببخشید، نیست! جمله ی ببخشید، بخشی از عذرخواهی است.

عذرخواهی کردن یعنی اینکه که ما آنقدر بالغ شده‌ایم که اشتباهاتمان را بپذیریم، از صمیم قلب بابت آنها عذرخواهی کنیم و عهد ببندیم که دیگر آن اشتباه را تکرار نکنیم.

با عذرخواهی کردن بابت اشتباهمان، اولا ارزشمند بودن آن رابطه را نشان می دهیم. دوما کسی که اشتباهش را می پذیرید، برخلاف باور عموم مردم، فرد بزرگمنشی هست.

به رابطه مان با همسر، خانواده، همکار، مشتری یا دوستمان آسیب خواهیم رساند. این کار، به اعتبار ما لطمه وارد می‌کند، فرصت‌هایمان را محدود می‌کند، بازدهی مان را کاهش می‌دهد و دیگران تمایل خود را برای همکاری و ادامه ی دادن به رابطه با ما از دست خواهند داد.

رنجشی با عدم عذرخواهی ایجاد می کنیم، باعث به وجود آمدن فضای مسمومی در محیط خانه و کارمان خواهد شد.

با وجود اینکه عذرخواهی نکردن عواقب منفی زیادی دارد، اما چرا باز هم
خیلی از افراد از آن طفره می‌روند؟

مهم ترین دلیل این است که عذرخواهی کردن، جرأت می خواهد. وقتی به اشتباه خود اعتراف می کنیم، خود را در معرض آسیب پذیری قرار می دهیم و هر لحظه ممکن است در معرض اعتراض یا سرزنش قرار بگیریم.

همچنین ممکن است آنقدر از کارمان شرمنده باشیم که نتوانیم با
شخص مقابل روبرو شویم.

برای ما انسان ها
خیلی سخت است که بگوییم اشتباه کرده ایم چون غرورمان خدشه‌دار می‌شود.

به خاطر این دلایل ترجیح می‌دهیم که به روی خودمان نیاورده و طوری نشان دهیم که انگار اتفاقی نیفتاده است.

اگر رفتاری از ما سر زده که موجب ناراحتی دیگری شده است، مراحل عذرخواهی به صورت زیر است:

حالا به توضیح تک تک موارد بالا می پردازم.

در همان ابتدای امر، عذرخواهی نکنیم. بلکه صبورانه به او گوش دهیم تا خالی شود. از او بخواهیم که صحبت کند. بنابراین بگوییم: ممکنه راجع به اون موضوع با هم صحبت کنیم؟ ممکنه نظرت رو راجع به اون اتفاق بهم بگی؟

جهت یادگیری بهتر گوش دادن مؤثر، مهارت گوش دادن را بخوانید.

در این مرحله، مسئولیت پذیری در قبال رفتارمان اهمیت زیادی دارد. پس گناهمان را گردن شخص یا چیز دیگری نیندازیم. با حرف هایمان به او بفهمانیم که مورد سوء استفاده قرار نگرفته و احساسات او به بازی گرفته نشده است.

ابتدا جمله ی من اشتباه کردم و سپس عبارت ببخشید را به زبان بیاوریم. به زبان آوردن جمله ی من اشتباه کردم ، ببخشید، خیلی سخت است اما از اهمیت زیادی برخوردار است.

در این مرحله حدودی بگوییم که بابت چه چیزی عذرخواهی می کنیم. مثلا بابت اون حرفم. بابت اون رفتارم. چون اگر دقیق بگوییم آن اتقاق بد برای او یادآوری و حالش دوباره بد می شود.

جمله ای که در این مرحله می گوییم: فلانی جان، من اشتباه کردم. ببخشید. ازت بابت اون حرفم تو اون مهمونی عذرخواهی می کنم .

پس خیلی دقیق نگوییم که بابت این که تو رو در جمع دست انداختم و کلی اذیت شدی! بابت کتک کاریم! بابت دروغم! به جای اینها حدودی بگوییم: بابت اون حرفم.بابت اون رفتارم.

اشتباه رایج اول: مسئله را خیلی کوچک جلوه دهیم. مثلا هنگام عذرخواهی از کسی بگوییم: حالا کار خیلی بزرگی هم نکردم که شما بخواهی حالا اینطوری بکنی! ولی ببخشید! با این جملات عذرخواهی ما بی اثر می شود.خیلی وقت ها حتی می توانیم آنقدر کارمان را بزرگ جلوه دهیم که آن شخص بگوید: بابا حالا عیبی نداره دیگه! حالا دیگه تموم شده!

اشتباه رایج دوم: استفاده از کلمات اما! ولی! آخه! چون! خیلی وقت ها ما عذرخواهی هایمان را با یک اما خراب می کنیم! بطور مثال می گوییم: ببخشید من این کار رو کردم اما واقعا تقصیر من نبود. ببخشید من این کار رو کردم اما واقعا کار دیگه ای نمی تونستم بکنم! ببخشید من این کار رو کردم اما اونقدرها هم حالا کار بدی نبود! کلمه ی اما جمله ی قبلی اش را تحت تأثیر منفی قرار می دهد و عذرخواهی را می پراند و اثر عذرخواهی می رود! پس تا جای ممکن از اما و آخه استفاده نکنیم.

در این مرحله به آن شخص می گوییم که از کارمان پشیمانیم و می خواهیم جبران کنیم. عذرخواهی بدون پشیمانی، مثل گلدان بدون خاک است، یعنی هیچ کاربردی ندارد. با ابراز پشیمانی می توانیم روحیه ی از دست رفته ی آن شخص را به او بازگردانیم.

نکته ی مهم: اگر از کار خود پشیمان نباشیم، دوباره آن را تکرار خواهیم کرد و آن شخص بیشتر ناراحت خواهد شد. بنابراین اگر پشیمان نیستیم، معذرت خواهی نکنیم.

پس در این مرحله ابتدا ابراز پشیمانی و تأسف می کنیم:

با حرف هایمان به آن شخص بفهمانیم که نمی شود به گذشته برگشت و خودمان می دانیم که آن اشتباه رخ داده و نمی توان آن را تغییر داد اما تمام تلاشمان بر این است که جبران کنیم.

در این شرایط سرنوشت ما در رابطه ای که با او داریم، در دستان اوست. می توانیم با شیرینی، شکلات، بوسه، شام یا خسارت دادن، جبران کنیم. ولی بهتر است خودمان به او اختیار دهیم که هر طور مایل است، ما را مجازات کند. این به نفع ماست، چون یا ما را مجازات نمی کند یا در مجازات ما تخفیف قائل می شود.

او دوست دارد که ما به خاطر کاری که انجام داده ایم، تنبیه شویم. او به عنوان یک انسان می خواهد این حق را داشته باشد که ما را مجازات کند. پس این حق را به او بدهیم تا مورد بخشش قرار گیریم.

برای رسیدن به این هدف، بهترین راه این است که از خود آن شخص بپرسیم: نمی دونم برای جبرانش چه کار باید بکنم، خودت به من بگو، واقعاً ازت کمک می خوام.

چگونه از عشق خود معذرت خواهی کنیم

جمله ای که در این مرحله می گوییم: متأسفم که باعث ناراحتیت شدم. الان پشیمونم. چه جوری جبران کنم؟

 برای او توضیح دهیم که چنین اتفاقی دیگر تکرار نخواهد شد. او نگران است که دوباره این خطا را در حق او تکرار کنیم. اما اگر به او اطمینان دهیم که این کار را تکرار نخواهیم کرد، تا حد زیادی از نگرانی او کم می شود.

توضیحات دفاع از خود از قبیل “نمی دونم چرا این اتفاق افتاد!” یا “تو اون موقع، فکرم درست کار نمی کرد!” ، از نگرانی او درباره ی اینکه چنین رفتار ما دوباره تکرار نخواهد شد، کم نمی کند. به عبارت دیگر همه ی این حرفها بهانه است!

اشتباه رایج سوم: بهانه آوردن و توجیه کردن. یعنی دلیل های غیرمحکمی بیاوریم که طرف مقابل نمی پذیرد. این توجیه ها اوضاع را بدتر از قبل می کند. چون حالا طرف مقابل می خواهد توجیه های ما را نقض کند. پس توجیه نکنیم.

بهترین راه برای توضیح رفتارمان بدون دفاع از خود این است که آن را ناشی از ترس عنوان کنیم، چون همه ی آدم ها ترس را درک می کنند. بنابراین بیان جمله های زیر می توانند مؤثر باشند:

با این جملات، کار ما بیشتر رفتاری غیرمنطقی به خاطر ترس محسوب می شود تا رفتاری خیانت آمیز. به بیانی دیگر او رفتار ما را ناشی از ضعف ما می داند. ما با این حرف، غرورمان را زیر پا گذاشته ایم. به این ترتیب او احساس غرور و بزرگی می کند.

جمله ای که در این مرحله می گوییم: اون موقع ترسیده بودم. قول می دم که دیگه تکرار نشه.

در مرحله ی آخر به او یادآوری کنیم که از کاری که کرده ایم، هیچ لذتی نصیبمان نشده است.

در این شرایط از جملات زیر استفاده کنیم:

گفتن این جملات در او ایجاد احساس ترحم و دلسوزی می کند.

جمله ای که در این مرحله می گوییم: بعد از اون کارم، خودم احساس گناه کردم.

از او درخواست بخشش کنیم: ازت می خوام که منو ببخشی.

توقع نداشته باشیم که درجا ما را ببخشد. بنابراین نگوییم: گفتم که ببخشید!

او نیاز به زمان دارد، چون اذیت شده است. پس با گفتن این جمله، به او زمان دهیم:

بعد از این مراحل، منتظر گذشتن زمان باشیم. وقتی که زمان بگذرد همه چیز به جای خود برمی گردد و زندگی ما دوباره به حالت اول باز می گردد.

پس مراحل عذرخواهی به این صورت است:

یکی از مراجعینم پسری بود که سنش را به دخترخانمی که تازه با او آشنا شده، به دروغ گفته بود. از من پرسید: خانم معتمد پویا ،چگونه از او عذرخواهی کنم که ناراحت نشود؟

من در پاسخ گفتم بهتر است به او بگویید:

فلانی جان، من اشتباه کردم که اون حرف رو بهت زدم. منو ببخش. متأسفم که ناراحتت کردم. الان خیلی پشیمونم. اینقدر کارم بد بود که نمی دونم چه جوری جبرانش کنم. خودت بهم بگو که چه جوری جبرانش کنم؟ قول می دم که دیگه بهت دروغ نگم. اونموقع ترسیده بودم که اگه راستش رو بهت بگم، از دستت بدم. بعد از اون حرف، همه اش با خودم احساس گناه می کردم. ازت می خوام که منو ببخشی. البته می دونم الان ناراحتی. توقع ندارم همین الان منو ببخشی. امیدوارم رفتارم که اصلاح شد، خیالت راحت شه.

مردی که مشروبات الکلی مصرف کرده بود،زنش را کتک زد چون به اشتباه فکر می کرد که زن به او خیانت کرده است.زن از مرد شکایت کرد تا مهریه اش را بگیرد و جدا شود.

مرد از کارش حسابی پشیمان شده بود چون دو بچه ی ناز داشت و نمی خواست زنش را از دست دهد.

اگر من جای آن مرد بودم اینگونه از زنم عذرخواهی می کردم:

فلانی جان، من اشتباه کردم که اون رفتار رو باهات داشتم. منو ببخش. متأسفم که ناراحتت کردم. الان خیلی پشیمونم. اینقدر کارم زشت بود که نمی دونم چه جوری جبرانش کنم. خودت بهم بگو که چه جوری جبران کنم؟ قول می دم که روی خودم کار کنم و دیگه باهات مهربون باشم. اون موقع ترسیده بودم که با یک مرد دیگه باشی و از دستم بری. بعد از اون کارم خودمم همه اش عذاب وجدان داشتم. ازت می خوام که منو ببخشی. البته می دونم الان ناراحتی. توقع ندارم همین الان منو ببخشی. امیدوارم رفتارم که اصلاح شد، خیالت راحت شه.

بعضی اوقات این حرف های ماست که برای شخص مقابل ایجاد ناراحتی می کند.

اگر کسی را مستقیما و رودررو با حرف خود برنجانیم،با گفتن
جمله ی شوخی کردم! نمی توانیم ناراحتی او را از دلش بیرون بیاوریم.بنابراین
در چنین مواردی بلافاصله از روش کلی گویی استفاده کنیم.

مثلا تصور کنید که شما با یکی از همکارانتان جر و بحث می
کنید و یکدفعه ناخواسته به او می گویید که:”تو خیلی بی عرضه ای!” بلافاصله
بعد از اینکه چنین حرفی زدیم،اثرات مخرب آن را کنترل کنیم: “…با همه ی
افرادی که تو این شرکت کار می کنند!”

ما زمانی از حرفی ناراحت می شویم که آن را تنها متوجه
خودمان بدانیم.اما زمانی که این جمله خطاب به جمع باشد و شامل همه شود از اثرات
منفی آن کم می شود.

اگر در غیاب کسی بدون اینکه منظوری داشته باشیم، حرفی زده ایم، یا اینکه گفته ی ما را تحریف و به گوش او رسانده باشند، باز هم می توانیم از این روش استفاده کنیم. مثلا بگوییم:نه،من نگفتم که تو جونم را به لب رسوندی، بلکه گفتم همه دارند جونم رو به لبم می رسونند!

از آنجایی که این حرف را به گوش او رسانده اند و او درآنجا شخصا حضور نداشته، حرف ما را باور می کند.

دوستان خوبم در این مقاله یاد گرفتیم که چگونه عذرخواهی
کنیم؟

عذرخواهی به خاطر
رفتار بد:

عذرخواهی به خاطر حرف نسنجیده:

دوستان خوبم من را در اینستاگرام فالو کنید تا از مطالب آموزشی مفید در زمینه ی مهارت های ارتباطی بهره مند شوید. جهت فالو کردن روی لینک زیر بزنید:

اینستاگرام من

برگرفته از کتاب:

روش ها جذب و متقاعدسازی دیگران

رسالت من این است که دانش و مهارتم را در زمینه ی علم ارتباطات زیاد کنم و با کیفیت مناسب به دیگران آموزش دهم تا در کنار یکدیگر، کشورمان ایران را جای بهتری برای زندگی کردن کنیم.

۱۶:۱۰, ۱۳۹۹-۱۰-۲۹

۱۷۲۵۸

مریم معتمد پویا

۱۶:۱۰, ۱۳۹۹-۱۰-۲۹

۲۷۰۶۵

مریم معتمد پویا

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دیدگاه

برنامه های ما

برگزاری کارگاه های آموزشی جهت ارتقاء مهارت های ارتباطی

به ما در شبکه های اجتماعی بپیوندید
!

درباره ما

به آدم ها کمک می کنم با برقراری ارتباط بهتر با دیگران، حال دلشون خوب باشه و به موفقیت های بیشتری دست پیدا کنند.

نام *

نام خانوادگی *

نام شرکت (اختیاری)

کشور / منطقه *انتخاب یک کشور / ناحیه…آذربایجانآرژانتینآروباآفریقای جنوبیآلبانیآلمانآمریکاآنتیگوا و باربوداآندوراآنگولاآنگویلااتریشاتیوپیاردنارمنستاناریترهازبکستاناسپانیااسترالیااستونیاسرائیلاسلواکیاسلوونیافغانستاناکوادورالجزایرالسالوادورامارات متحده عربیاندونزیانگلستاناوروگوئهاوکرایناوگانداایتالیاایرانایرلندایسلندباربادوسباهامابحرینبرزیلبرمودابرونئیبلاروسبلژیکبلغارستانبلیزبنگلادشبنینبوتانبوتسوانابورکینافاسوبوروندیبوسنی و هرزگوینبولیویپاپوآ گینه نوپاراگوئهپاکستانپالائوپاناماپرتغالپرو پلی‌نزی فرانسهپورتوریکوتاجیکستانتانزانیاتایلندتایوانترکمنستانترکیهترینیداد و توباگوتوکلائوتوگوتونستونگاتووالوتیمور شرقیجامائیکاجبل طارقجرزیجزایر پیت‌کرنجزایر تورکس و کایکوسجزایر ساندویچ/جورجیای جنوبیجزایر سلیمانجزایر فاروجزایر فالکلندجزایر کوچک حاشیه‌ای ایالات متحده آمریکاجزایر کوکجزایر کوکوس (کیلینگ)جزایر کیمنجزایر مارشالجزایر ماریانای شمالیجزایر ویرجین (ایالات متحده)جزایر ویرجین (بریتانیایی)جزیره بووهجزیره کریسمسجزیره منجزیره نورفکجزیره هرد و جزایر مک‌دونالدجمهوری آفریقای مرکزیجمهوری چکجمهوری دومینیکنجیبوتیچادچیندانمارکدومینیکارئونیونروانداروسیهرومانیزامبیازیمبابوهژاپنسائوتومه و پرنسیپساحل عاجساموآساموآی آمریکاسان مارینوسرزمین‌های جنوبی فرانسهسری‌لانکاسن بارتلمیسن مارتن (قسمت فرانسوی)سن مارتن (قسمت هلندی)سن-پیر-ا-میکلونسنت کیتس و نویسسنت لوسیاسنت وینسنت و گرنادین‌هاسنت هلنسنگاپورسنگالسوازیلندسوالبارد و یان ماینسوئدسوئیسسودانسودان جنوبیسورینامسوریهسومالیسیبا و سینت یوستیشس، بونیرسیرالئونسیشلشیلیصحرای غربیصربستانعراقعربستان سعودیعمانغنافرانسهفلسطین اشغالیفنلاندفیجیفیلیپینقبرسقرقیزستانقزاقستانقطب جنوبقطرقلمرو بریتانیا در اقیانوس هندکاستاریکاکالدونیای جدیدکامبوجکامرونکاناداکرواسیکره جنوبیکره شمالیکلمبیاکنگو (برازاویل)کنگو (کینشاسا)کنیاکوباکوراسائوکومورکویتکیپ وردکیریباتیگابنگامبیاگرجستانگرناداگرنزیگرینلندگوآمگواتمالاگوادلوپگویانگویان فرانسهگینهگینه استواییگینه بیسائولائوسلبنانلتونیلسوتولوکزامبورگلهستانلیبریالیبیلیتوانیلیختن‌اشتاینماداگاسکارمارتینیکماکائومالاویمالتمالدیومالزیمالیمایوتمجارستانمراکشمصرمغولستانمقدونیه شمالیمکزیکموریتانیموریسموزامبیکمولداویموناکومونتسراتمونته‌نگرومیانمارمیکرونزینائورونامیبیانپالنروژنیجرنیجریهنیکاراگوئهنیوزیلندنیوویواتیکانوالیس و فوتوناوانواتوونزوئلاویتنامهائیتیهلندهندهندوراسهنگ کنگیمنیونانÅland Islandsبروز رسانی کشور / منطقه

آدرس خیابان *

شهر *

استان *

کدپستی (بدون فاصله و با اعداد انگلیسی) *


همه آدم‌ها همیشه اشتباه می‌کنند، نه فقط آدم‌های بد یا ضعیف، همه افراد. اشتباهات ما چیزهایی هستند که از ما انسان می‌سازند. و حتی زمانی که فکر نمی‌کنیم اشتباهی مرتکب شده‌ایم، دیگران اغلب اشتباهاتی را در رفتارهای ما پیدا می‌کنند. ما انسان‌ها، متخلف‌های دوپا هستیم.

سوال واقعی اینجاست: اگر ما کاری انجام دادیم که باعث رنجش دیگری شد؛ چه احساس شرمندگی بکنیم و چه نه، آیا باید عذرخواهی کنیم؟

به گزارش آلامتو به نقل از psychologytoday؛ من عقیده دارم اگر کسی را رنجاندیم یا به او لطمه زدیم، تقریبا همیشه بهترین حالت برای ما این است که پوزش بخواهیم، حتی اگر فکر می‌کنیم خشم و ناراحتی او غیرمنصفانه است، یا اگر یک عذر کاملا منطقی برای آن‌چه روی داده است داریم، یا نیت ما هم تماما خیربوده است.

اغلب تاثیر اعمال ما آن‌چیزی نیست که قصدش را داشتیم. اما موضوع این است: تاثیر بسیار مهم‌تر از نیت است. شادی ما توسط وسعت و عمق ارتباطات اجتماعی‌مان پیش‌بینی می‌شود؛ روابط ما با دوستان، خانواده، والدین، شرکا، همسر، همسایه‌ها و همکاران. و بسیاری از روابط بهم‌خورده یا به بحث و دعوا کشیده شده ما معمولا ارزش جبران و بازیابی را دارند.

چگونه از عشق خود معذرت خواهی کنیم

ما نمی‌توانیم شکاف یا تفرقه‌ای را که در رابطه‌ای به‌وجود آمده با غفلت و نادیده گرفتنش ترمیم کنیم، همچنین نمی‌توانیم با سرزنش دیگری یا دفاع از اعمال خودمان، آن رابطه را برگردانیم. ما باید بازیافت رابطه را با عذرخواهی کردن شروع کنیم.

اما البته عذرخواهی‌ها در یک سطح نیستند؛ همه پدرومادرها شاهد “معذرت می‌خواهم” اجباری از طرف بچه‌های‌شان بوده‌اند و می‌دانند که همین هم ارزشش را داشته است.

پس یک عذرخواهی خوب چگونه است؟ Aaron Lazare بعد از مطالعه گسترده روی این پرسش، به محکم‌ترین معیارها درانجام عذرخواهی موثر رسیده است. براساس این معیارها، من سه متد زیر را برای یک پوزش مناسب پیشنهاد می‌کنم:

(تنها نادمانه‌ترین احساسات‌تان را لطفا!). معمولا ما با گفتن “متاسفم” برای نشان دادن احساس پشیمانی، شروع می‌کنیم. “متاسفم” بیشتر زمانی موثر است که روی احساس پشیمانی‌مان بیشتر تکیه کنیم و مفصل توضیحش دهیم. مثلا “من خیلی متاسفم و واقعا ناراحت شدم از شنیدن این‌که قطع ارتباط من باعث عصبانیت و رنجش شما شده”. یا ” من بسیار متاسفم و شرمنده از این‌که نظر من موجب چنین جنجالی شده.”

چیزی که راه‌گشا نباشد، در برابر احساس رنجش یا حالت دفاعی، تسلیم شدنی هم هست، مانند “متاسفم…شما خیلی تنگ‌نظر و عیب‌جو شده‌اید.”

این دشوارترین قسمت است، چون نیازمند قبول مسئولیت در برابر اعمال و رفتار ماست. اگر ما واقعا فکر نکنیم که اشتباه کرده‌ایم، این کار می‌تواند غیرممکن به‌نظر برسد، یا اگر نیت‌مان خیر بوده باشد.

از خودتان بپرسید: احساس فرد مقابل چیست؟ من چه کار کردم که موجب این احساس شد؟ می‌توانم کار متفاوتی انجام دهم؟ سپس در موردشان آگاهی پیدا کنید. روی فرد آزرده‌خاطر متمرکز شوید؛ مهم‌ترین چیز این است که بفهمانید و نشان دهید که او چه احساسی دارد و تا زمانی‌که واقعا احساس او را درک نکرده‌اید عذرخواهی نکنید؛ اگر نتوانید خودتان را جای او بگذارید، عذرخواهی‌تان غیرواقعی و تصنعی ازآب درخواهد آمد.

برای مثال: “من می‌توانم درک کنم که نظرمن موجب آزارشما شده، و شما احساس می‌کنید که مورد سوءتفاهم یا بی‌توجهی قرارگرفته‌اید.”. یا ممکن است به شریک‌تان بگویید، “می‌دانم که تقصیر من بوده که جلوی همه خانواده‌ات با تو تماس گرفتم، و تو به‌خاطر آسیبی که به اعتماد بچه‌هایت به تو وارد شده از من عصبانی هستی. مطمئنم که کارم خجالت آور بوده و تقصیر من است.”

اینجا جایی است که بیشتر ما برای ارائه توضیحات درمورد رفتارمان دچار تردید می‌شویم. هر وقت تردید داشتید، توضیحات را رها کنید؛ سعی در توجیه و بهانه آوردن جوری به‌نظر می‌رسد که گویی حالت تدافعی گرفته‌ایم یا داریم بهانه می‌آوریم. یادتان باشد که هدف، ترمیم رابطه است، نه قانع کردن طرف مقابل که حق باشماست.

اگر لازم است که دلیل کارتان را روشن کنید مواظب باشید که باید تا پذیرفتن عواقب منفی‌اش پیش بروید. گفتن “من واقعا نمی‌دانستم که شما خواهید رنجید” یک بهانه است، نه یک توضیح خوب. شکوه و آه و ناله از این‌که شما قصد آزار او را نداشته‌اید، پرده از چیزی برنمی‌دارد.

موثرتر این است که بگویید “برای منتظر نگه‌داشتن شما عذری پذیرفته نیست اما می‌خواهم بدانید که ناپدری من سکته کرده بود و من آن‌قدر برای رسیدن به بیمارستان آشفته و هراسان بودم که فراموش کردم با شما تماس بگیرم”.

اگر توضیحاتی را ارائه دهید، به تکرار اشتباه کمک کرده و دوباره احساسات فرد مقابل را می‌فهمید: “بازهم متاسفم که با شما تماس نگرفتم، و شما همان‌طور یک‌ساعت منتظر من ماندید. من می‌توانم ناراحتی و نگرانی شما را تصور کنم و این‌که تا چه حد عصبانی بوده‌اید.”

عذرخواهی خوب شامل جبران به دو صورت می‌شود؛ یا واقعی یا سمبلیک. شاید شما فرصتی برای طرف مقابل ایجاد نمایید تا دوباره اعتبارتان را به‌دست آورید. یا شاید به‌عنوان بخشی از پروسه ترمیم رابطه، به اشتباه‌تان پیش دیگران هم اعتراف کنید. در خیلی از روابط، یک آغوش، ترمیم و جبران فوق‌العاده‌ای است.

اغلب همه کاری که لازم است انجام دهیم، توضیح این است که دفعه بعد قرار است جور متفاوتی عمل کرده و دیگر آن رفتار آزاردهنده را تکرار نکنیم. این به ما در ایجاد دوباره اعتماد و بازیابی رابطه کمک می‌کند.

اگر مطمئن نیستید که چگونه این کار را درست انجام دهید، کافیست سوال کنید، “آیا کاری است که بتوانم بابت جبران برای شما انجام دهم؟”

فراتر از همه این‌ها، به هر قولی که می‌دهید عمل کنید. وقتی احساس مقصربودن می‌کنیم، گاهی در تلاش برای به‌دست آوردن بخشش، زیاده‌روی می‌کنیم. اگر طرف مقابل چیزی از شما خواست که نمی‌توانید انجامش دهید، این را بگویید، و بگویید که در مورد نحوه جبران اشتباه‌تان فکر خواهید کرد.

دانستن چگونه عذرخواهی کردن، یکی از مهارت‌های زندگی است که من دوست دارم فرزندانم آن ر یادگرفته و درآن ماهر شوند. و چیزی است که هنوز دارم درموردش روی خودم کار می‌کنم.

به دیگران الهان ببخشید: چه زمانی یک عذرخواهی در زندگی شما تاثیر مهم داشته؟

آیا شما منتظر یکی از این عذرخواهی‌ها هستید؟ هر وقت درمورد عذرخواهی کردن حرف می‌زنم یا می‌نویسم، مردم اغلب اینگونه جواب می‌دهند که آرزو دارند کس دیگری از آنها این‌چنین عذرخواهی کند. اگر شما هم یکی از آنها هستید، داستان‌تان را کامنت کنید!

ذخیره نام، ایمیل و وبسایت من در مرورگر برای زمانی که دوباره دیدگاهی می‌نویسم.

اشتباهاتی که از نظر عاطفی در روابط خود مرتکب می شویم و آنها را پرده پوشی می کنیم، اغلب اثرات ماندگار و زیان آوری بر روابط ما با دیگران می گذارد. این خطاها به تدریج بر روی هم انباشته می شود و بعد از چند سال، رابطه ما را با دیگران سرد می کند و حتی می تواند موجب قطع رابطه با آنها شود. برای ایجاد تغییر در مناسباتی که بر اثر اشتباهات عاطفی رو به نابودی است، باید واقعیت ها را درک کنیم و بپذیریم که همواره بخشی از تقصیرات نیز به گردن خود ماست.برای ترمیم صدمات عاطفی که در رابطه انسانی ما بروز یافته است، باید تلاش کنیم که ابتدا خطای خود را بیابیم و سپس آن را بپذیریم اما مشکل این است که هنوز عده بیشماری به آن درجه از مهارت عاطفی نرسیده اند که صمیمانه از دیگران عذرخواهی کنند و موضع دفاعی به خود نگیرند. هنر ظریف اعتراف به اشتباه و طلب بخشش، آخرین مهارت سواد عاطفی است که هر کسی باید به درستی آن را بیاموزد.

 قوانین والزامات یک معذرتخواهی موثر

1- عذرخواهی باید به شیوه ای درست بیان شودهر معذرت خواهی شامل دو بخش است: 1- معذرتخواهی، 2- پاسخ آن. برای آنکه معذرتخواهی موثر واقع شود، باید به طور کامل و درست بیان شود، مورد تعمق قرار گیرد و در آخر به آن پاسخ داده شود.وقتی کسی دیگری را آزرده می سازد و سپس به شیوه ای سطحی عذرخواهی می کند و عذرخواهی او مورد پذیرش نیز واقع می شود، علاوه بر اینکه عملکردی موثر به تصویر کشیده نمی شود، ممکن است اثرات زیانبار آن برای همیشه باقی بماندت و در طولانی مدت، رابطه را به سوی قهقرا بکشاند و این نوع عذرخواهی، هیچ نتیجه مثبت و سازنده ای به بار نیاورد.بنابراین پذیرش معذرتخواهی نباید به سعرت و بدون تامل و تعمق صورت گیرد.

چگونه از عشق خود معذرت خواهی کنیم

 

2- معذرتخواهی زمانی موثر واقع می شود که عمل اشتباه فرد در آن کاملا مشخص شود.

بعضی اوقات مردم به خاطر عملی که چندان مشکل آفرین نبوده به عذرخواهی می پردازند و عامل اصلی رنجش را فراموش می کنند. لازم است هر مشکلی دقیقا و با موشکافی مورد تحلیل قرار گیرد تا معذرت خواهی به خاطر اصل عمل (نه ظاهر آن) انجام پذیرد.3- در هنگام معذرتخواهی از عمل اشتباه خود، باید از شدت تاثیر آن بر دیگران آگاه باشیم.

اگر میزان ناراحتی و رنجش افراد از عملکرد دیگران را به سه بخش «خفیف، متوسط و شدید» تقسیم کنیم، لازم است میزان عذرخواهی ما دقیقا متناسب با میزان یا درجه رنجش طرف مقابل باشد.

دو اشتباه رایج در عذرخواهی و پذیرش آن1- بسنده کردن به یک عذرخواهی لفظی سادهبه کار بردن کلماتی مانند «ببخشید»، «معذرت می خواهم» یا «وای؛ اشتباه کردم» و غیره، به هیچ وجه عذرخواهی واقعی محسوب نمی شود. این نوع عذرخواهی ها شاید در زمانی که ناخواسته به کسی تنه می زنیم یا به میان حرف کسی می پریم مثمر ثمر باشد اما در موارد دیگری که احساسات طرف مقابل را عمیقا جریحه دار کرده ایم، به هیچ وجه موثر نیستند.معذرتخواهی صحیح و موثر آن است که به کسی که به سبب ایجاد رنجش یا کدورت در قلب او شده ایم، پاسخی عاطفی، همدلانه و از صمیم قلب بدهیم. در واقع معذرتخواهی باید از ته قلب و برای رفتار خاصی باشد که انجام داده ایم؛ وگرنه بی معنا و بی اثر خواهد بود. اگر به دنبال معذرتخواهی، رفتار شخص تغییر نکند، ثمری به بار نخواهد آورد.

 

2- سریع بخشیدناین مورد مربوط به زمانی است که طرف مقابل مرتکب اشتباه شده و شما قرار است او را ببخشید. در این قسمت درباره این موضوع بحث می کنیم که سریع بخشیدن افراد، دقیقا به همان اندازه خطرناک است که نبخشیدنشان، زیرا اگر عذرخواهی دیگران را بدون هیچ واکنشی فورا بپذیرید در روابط عاطفی خود با او به هیچگونه تغییر مثبت یا بهبود عاطفی دست نمی یابید.از این گذشته اگر کسی به خاطر عمل خطایی که مرتکب شده با یک عذرخواهی ساده و سرسری از کنار رنجش شما بگذرد و شما هم بگویید که «اشکالی ندارد»، ناراحتی و دلخوری همچنان در دلتان باقی می ماند؛ هرچند که به ظاهر اوضاع آرام به نظر می رسد.

نکته قابل ماجرا آنجاست که این رنجش و دلخوری باقی مانده در قلب شما، همان آتش زیر خاکستری خواهد بود که بالاخره رابطه شما را تباه خواهد کرد. سواد عاطفی به شما می گوید که باید به جای سریع بخشیدن افراد، راجع به آن فکر کنید و ببینید آیا از نظر روحی و عاطفی قادرید طرف مقابل را ببخشید و عذرخواهی اش را قبول کنید یا خیر.انتخاب با شماست و هیچ اجباری در کار نیست. اگر فکر می کنید عذرخواهی او از صمیم قلب و واقعی نیست، آن را رد کنید. هیچ اشکالی ندارد اگر با خودتان صادق باشید و به طر فمقابل بگویید که به عذرخواهی بیشتری نیاز دارید یا هنوز نمی توانید او را ببخشید و به زمان بیشتری نیاز دارید.به هر حال آنچه در مبحث عذرخواهی و پذیرش آن مورد اهمیت است، توجه به این نکته است که اگر عذرخواهی ما از دیگران یا عذرخواهی دیگران از ما سبب بهتر شدن احساس ما نشود، ابراز یا پذیرفتن آن بی فایده است!به هر حال در رابطه انسانی مبتنی بر سواد عاطفی، موضوع عذرخواهی و پذیرش آن از اهمیت بسزایی برخوردار است، زیرا به محض آنکه افراد در مقوله عذرخواهی و پذیرش آن به دانشی صحیح دست یابند، به منبع قدرت و سلامتی روان تبدیل می شوند. در واقع وقتی که عواطف و احساست خود را به طور شفاف بشناسیم، به طور کحامل آن را ابراز کنیم و احساسات دیگران را نیز همچون احساسات خودمان مهم بدانیم، آنگاه زندگی تحرک بیشتری می گیرد و لذتبخش تر می شود.

منبع:مجله راز

 

دانستنیهای قبل و بعد از ازدواج


قاعدگی دردناک زنان و دختران

هتل و بلیط مقصد موردنظرت رو آنلاین رزرو کن


میخوای از همیشه زیباتر باشی؟

انواع گن وفرم دهنده بدن اورجینال و باکیفیت


قیمت امروز بلیط اتوبوس به هرکجای ایران


بدون خجالت محصولات جنسی را آنلاین بخر

رویایی بابحران نگران کننده روابط زناشویی


انواع جراحی زیبایی سینه

درانتخاب همسرآینده‌تان دچارتردید شده‌اید؟


لاغری موضعی با لیزر


تو جلسه خواستگاری چی بپرسیم!؟


اقساط 36 ماه بدون پیش پرداخت لوازم خانگی


تنوع فوق العاده طرح و رنگ صندلهای چرم

چطور با هزینه‌ی کم، زیاد و راحت سفر کنیم؟

Makan Inc.| All Rights Reserved – © 2013 – 2021

عذرخواهی کردن در زندگی زناشویی کاری است که بیشتر مردان انجام نمی دهند

 

عذرخواهی کردن در زندگی زناشویی کاری است که بیشتر مردان انجام نمی دهند و این تنها زنان هستند که در زندگی شان باید از شوهرشان عذرخواهی کنند.وقتی اشتباهی بین زوجین صورت می گیرد، معمولا زنان زودتر از مردان عذر خواهی می کنند. شاید گفتن جمله « من را ببخش» یا « معذرت می خواهم» از جملاتی است که مردان کمتر از آن استفاده می کنند.نتایج یک مطالعه نشان می‌دهد که زنان در مقایسه با مردان بیشتر عذرخواهی می‌کنند. زنان در مواجهه با برخوردهای توهین‌آمیز، آستانه تحمل پایین‌تری دارند و به همین دلیل مجبور می‌شوند بیشتر عذرخواهی کنند. همچنین محققان معتقدند، مردان کمتر تمایل به چنین کاری دارند زیرا اغلب حس می‌کنند، فردی که عذرخواهی می‌کند در موضع پایین‌تری قرار می‌گیرد. آقایان ممکن است به دلیل ترس از اعتراف به اشتباه خود، کمتر رغبتی به عذرخواهی کردن داشته باشند. از زنان عذرخواهی کنید تا سکته نکنندشاید گفتن کلمه متاسفم سخت‌ترین کار برای مردان باشد ، تحقیقات نشان می‌دهد عذرخواهی کردن از زنان می‌تواند سلامت آن‌ها را بهبود ببخشد. زنانی که در قبال رفتار بی‌دابانه یا آزاردهنده دیگران عذرخواهی دریافت نمی‌کنند، فشار خونشان بالا می‌رود و این موضوع می‌تواند خطر ابتلا به حمله قلبی و سکته را در آن‌ها افزایش دهد. برخلاف مردان که پس از شنیدن اقرار به اشتباه دیگران، فشارشان بالا می رود و بیش تر تههیج می شوند. به طور کلی، زنان بعد از شنیدن عذرخواهی سریع‌تر آرام می‌شوند ، در حالی که مردان برعکس زنان بیش‌تر برآشفته می‌شوند. عذرخواهی کردن را یاد بگیریماشتباهاتی که از نظر عاطفی در روابط خود مرتکب می شویم اغلب اثرات ماندگارتر و زیان آوری بر روابط ما با دیگران می گذارد. این خطاها به تدریج بر روی هم انباشته می شود و بعد از چند سال، رابطه ما را با دیگران سرد می کند و حتی می تواند موجب قطع رابطه با آنها شود.پس قوانین یک معذرت خواهی را یاد بگیریم. عذرخواهی با شیوه ای درستهر معذرت خواهی شامل دو بخش است : 1- معذرت خواهی، 2 – پاسخ آن. برای آنکه معذرت خواهی موثر واقع شود، باید به طور کامل و درست بیان شود، مورد تعمق قرار گیرد و در آخر به آن پاسخ داده شود.وقتی کسی دیگری را آزرده می سازد و سپس به شیوه ای سطحی عذرخواهی می کند و عذرخواهی او مورد پذیرش نیز واقع می شود، علاوه بر اینکه مشکل حل نمی شود، ممکن است اثرات زیان بار آن برای همیشه باقی بماند و در طولانی مدت، رابطه را به سوی قهقرا بکشاند و این نوع عذرخواهی، هیچ نتیجه مثبت و سازنده ای به بار نیاورد. بنابراین پذیرش معذرت خواهی نباید به سرعت و بدون تامل و تعمق صورت گیرد.

چگونه از عشق خود معذرت خواهی کنیم

معمولا زنان زودتر از مردان عذر خواهی می کنند

 

اشتباه کاملا مشخص شودمعذرت خواهی زمانی موثر واقع می شود که عمل اشتباه فرد در آن کاملا مشخص شود. بعضی اوقات مردم به خاطر عملی که چندان مشکل آفرین نبوده به عذرخواهی می پردازند و عامل اصلی رنجش را فراموش می کنند. لازم است هر مشکلی دقیقا و با موشکافی مورد تحلیل قرار گیرد تا معذرت خواهی به خاطر اصل عمل (نه ظاهر آن) انجام پذیرد. از تاثیر اشتباه تان آگاه شویددر هنگام معذرت خواهی از عمل اشتباه خود، باید از شدت تاثیر آن بر دیگران آگاه باشیم. اگر میزان ناراحتی و رنجش افراد از عملکرد دیگران را به سه بخش «خفیف، متوسط و شدید» تقسیم کنیم، لازم است میزان عذرخواهی ما دقیقا متناسب با میزان یا درجه رنجش طرف مقابل باشد.به یک عذرخواهی لفظی ساده بسنده نکنیدبه کار بردن کلماتی مانند «ببخشید»، «معذرت می خواهم» یا «وای؛ اشتباه کردم» و غیره، به هیچ وجه عذرخواهی واقعی محسوب نمی شود. این نوع عذرخواهی ها شاید در زمانی که ناخواسته به کسی تنه می زنیم یا به میان حرف کسی می پریم مثمر ثمر باشد اما اگر احساسات فردی را شدیدا جریحه دار کرده ایم، به هیچ وجه موثر نیستند. سریع نبخشیدسریع بخشیدن افراد، دقیقا به همان اندازه خطرناک است که نبخشیدنشان، زیرا اگر عذرخواهی دیگران را بدون هیچ واکنشی فورا بپذیرید در روابط عاطفی خود با او به هیچگونه تغییر مثبت یا بهبود عاطفی دست نمی یابید. او ظاهرا آرام است. انتخاب با شماست و هیچ اجباری در کار نیست. اگر فکر می کنید عذرخواهی او از صمیم قلب و واقعی نیست، آن را رد کنید.مردانه عذرخواهی کنیددر اتفاقات مهم ناتوانی در عذرخواهی ممکن است به همه روابط مان صدمه بزند، چه روابط کاری و چه شخصی. اینکه یاد بگیرید چطور به درستی عذرخواهی کنید، قدمی مهم در عاقل شدن تان است. گاهی غرور، شرم و خشم نمی گذارد جمله «معذرت می خواهم» بر زبانمان جاری شود. همه ما گاهی اشتباه می‌کنیم. باید نواقص خود را جزء بخشی از زندگی خود قبول کنیم. سرکوب نکردن آن، شما را از دیگران دور می‌کند و پذیرفتن آن به رشد فکری شما کمک می کند. کارهایی که می توانید انجام دهید

اگر نمی‌توانید به زبان بیاورید، بنویسیدگاهی‌اوقات غرور یا خجالت اجازه نمی‌دهد از کسی عذرخواهی کنید. گاهی‌اوقات یک یادداشت و یا نامه بهتر از حرف زدن است زیرا باعث می‌شود بتوانید همه احساساتتان را بدون اینکه حرفهایتان را فراموش کنید بیان کنید. در صورت لزوم از شوخ‌طبعی استفاده کنیدبعضی شوخی‌ها، اگر درست باشند، می‌تواند فشار موجود را شکسته و باعث خنده هر دو شما شود. البته دقت کنید که گفتیم شوخی که درست و مناسب باشد، اگر به همسرتان خیانت کرده باشید، دیگر نمی‌توانید درمورد آن جوک بسازید و بخندید. یک عذرخواهی بدون جدیت بدتر از عذرخواهی نکردن استناراحتی و عصبانیت فرد از شما با این رفتار بیشتر می‌شود. بگویید که فهمیده‌اید چرا اشتباه کرده‌اید. وقتی می‌خواهید عذرخواهی کنید، کارتان را توجیه نکنید و بهانه نیاوریداین کار ارزش و جدیت اعتراف و عذرخواهی شما را از بین می‌برد. هیچ «اما» و «اگر»ی در جملات خود به کار نبرید.و در آخر اینکه متعهد شوید که جبران می‌کنیداین یک قسمت بسیار مهم از فرایند عذرخواهی است. باید راه‌هایی برای جبران اشتباهی که مرتکب شده‌اید، پیشنهاد دهید. از حل کردن مشکلی که بوجود آورده اید، دریغ نکنید.منبع : tebyan.net 

دانستنیهای قبل و بعد از ازدواج


بهترین راه بهبود کیفیت هوا در خانه


برای سفارش این ست فقط کافیه کلیک کنی!

ساخت و تعمیر دندانهای مصنوعی با قیمت مناسب

خریدپکیج درمان انزال زودرس وکاهش میل جنسی

به کمک مشاورعشق را به رابطه‌تان بازگردانید


لاغری موضعی با لیزر

طرح فروش اقساط(بدون پیش پرداخت)لوازم خانگی


رسیدن به اوج لذت جنسی با این محصولات

چنین کیکی روفقط تواین یخچال میتونی جابدی


به همسرت اعتماد نداری؟


درخواست وکیل طلاق و مشاوره تلفنی رایگان

بلیط ارزان تهران به مشهد|پشتیبانی 24ساعته

بهترین مراکزآموزشی بابالاترین میزان بازدهی

درانتخاب همسرآینده‌تان دچارتردید شده‌اید؟

Makan Inc.| All Rights Reserved – © 2013 – 2021

چگونه از عشق خود معذرت خواهی کنیم
چگونه از عشق خود معذرت خواهی کنیم
0

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *