چگونه تیروئید را تشخیص دهیم

 
helpkade
چگونه تیروئید را تشخیص دهیم
چگونه تیروئید را تشخیص دهیم

The online version of the Iranian daily Hamshahri

متخصص غدد اطفال گفت: در اکثر بیماری‌ها و اختلالات طبی از جمله کم کاری تیروئید، گرفتن شرح حال دقیق بیمار و انجام معاینه کامل اولویت دارد.

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از فارس، فهیمه سهیلی‌پور متخصص غدد اطفال درباره تشخیص کم کاری تیروئید گفت: در اکثر بیماری‌ها و اختلالات طبی، گرفتن شرح حال دقیق  بیمار و انجام معاینه کامل، بر انجام تست‌های آزمایشگاهی اولویت دارد. در غالب موارد پیش از برخورد با شکایت‌ها و یافته‌هایی که سرنخ یک بیماری خاص باشد، پزشک به سراغ بررسی های آزمایشگاهی نمی‌روند.

وی افزود: استثنای عمده این قانون، بیماری‌هایی هستند که از یک سو در ابتدا علائم واضح و هشدار دهنده‌ای ندارند و از سوی دیگر در صورت تشخیص و درمان تأخیری یا دیر هنگام ممکن است عوارض شدید و جبران ناپذیری دامنگیر بیمار کنند مثال بارز این نوع از بیماری‌ها کم کاری مادرزادی تیروئید در نوزادان است.

سهیلی پور ادامه داد: درخصوص این فرم از این بیماری، صرف نظر از اینکه نوزاد به چه روشی و با چه شرایطی متولد شده و در زمان تولد شرایط بالینی او چگونه باشد و صرف نظر از اینکه سابقه فامیلی کم کاری تیروئید را دارد یا ندارد، در اولین روزهای تولد، نمونه گیری برای تشخیص بیماری احتمالی انجام می‌شود.چگونه تیروئید را تشخیص دهیم

روش‌های افزایش انرژی در مبتلایان به کم‌کاری تیروئید

به گفته این متخصص غدد، متعاقب این نمونه‌گیری فراگیر و اولیه، موارد مشکوک فراخوان شده و با انجام تست‌های آزمایگاهی دقیق تر و البته دشوارتر و هزینه برتر بیماران واقعی تشخیص داده می‌شوند.

وی ادامه داد: اما آنچه مهم است و نباید فراموش شود این است که بیماریابی یا غربالگری مشابه آنچه ذکر شد، فقط برای تعداد محدودی از بیماری‌ها توصیه شده است و در عمده بیماری‌ها، بررسی‌های آزمایشگاهی فقط پس از شک بالینی قوی توصیه می‌شود.

سهیلی پور با بیان اینکه در مورد کم کاری تیروئید غیر مادرزادی یا فرم اکتسابی کم کاری تیروئید که معمولا در کودکان پس از سه سالگی، نوجوانان و بزرگسالان دیده می شود افزود: علائم بالینی شامل اختلال رشد قدی و در سنین بالاتر، خستگی زودرس ، اضافه وزن، یبوست، عدم تحمل سرما ، پوست خشگ، ریزش مو و اختلالات قاعدگی در زنان است.

وی گفت: همچنان‌که به راحتی قابل تصور است هر یک از این شکایت‌ها ممکن است در اثر علت‌های متنوع  و متعدد دیگری غیر از کم کاری تیروئید هم در بیمار مشاهده شود. بنابراین چنین شکایت هایی به هیچ عنوان برای تشخیص کم کاری تیروئید کافی نبوده و ارائه چنین تشخیصی فقط با انجام تست های آزمایشگاهی و تأیید بیماری با توجه به نتایج آزمایشات انجام می شود.

حقوق همشهری‌آنلاین متعلق به موسسه همشهری است

Copyright © 2020 HamshahriOnline, All rights reserved


همشهری محلهDownloads-icon

رژیم غذایی دکتر کرمانی

علائم تیروئید؛ هر روز احساس خستگی می کنید؟ مشکل حافظه، اضافه شدن بی دلیل وزن، لرزش بدن یا ریزش مو دارید؟ و یا این مشکلات در مورد شما برعکس است. اغلب زیاد عرق می کنید و عصبی هستید؟ اگر این نشانه ها را دارید ممکن است غده تیروئیدتان مقصر باشد.

تیروئید، غده ای پروانه ای شکل است که در جلوی گردن قرار دارد. هورمون موجود در این غده، سرعت سوخت و ساز بدن را کنترل می کند. اختلال در تیروئید سرعت متابولیسم را کاهش و یا افزایش می دهد. وقتی سطح هورمون ها خیلی پایین یا خیلی بالا باشد، نشانه های این اختلال را در سطح گسترده ای تجربه خواهید کرد.

غده تیروئید شاید کوچک باشد، اما لیستی از وظایف بسیار مهم از جمله تنظیم اشتها، تنظیم سطح انرژی و حتی دمای بدن را بر عهده دارد.

زمانی که این غده دچار اختلال شود علائم مختلفی نشان می دهد که نمی توان آن را نادیده گرفت. قبل از اینکه بگوییم تیروئید روی چه بخش هایی از بدن تاثیر می گذارد، باید توضیحاتی بدهیم: تیروئید بزرگ ترین غده درون ریز بدن است که دو هورمون  – T3 و T4 – را تولید می کند. این دو هورمون میزان سوزاندن انرژی و نحوه واکنش بدن به هورمون های استرس را کنترل می کنند.چگونه تیروئید را تشخیص دهیم

دلایل بسیار زیادی می توانند باعث اختلال در این غده شوند. دو نوع از این اختلال ها، کم کاری تیروئید و پرکاری تیروئید هستند. در ادامه شما را با مواردی آشنا می کنیم که تیروئید می تواند روی آن ها تاثیر بگذارد:

تغییر ناگهانی در وزن، از نشانه های شایع اختلال در تیروئید است. اضافه کردن وزن، نشانه کاهش هورمون های تیروئید است که به آن کم کاری تیروئید می گویند. در مقابل، اگر تیروئید بیش از نیاز بدن هورمون تولید کند ممکن است دچار کاهش وزن ناگهانی شوید که به این حالت، پر کاری تیروئید می گویند.

تاثیر بیماری تیروئید بر روی وزن را از زبان دکتر کرمانی بشنوید:

تورم و بزرگ شدن گردن، نشانه قابل مشاهده ایست که به ما می گوید ممکن است تیروئید دچار مشکل شده باشد. عامل ایجاد گواتر می تواند کم کاری و یا پُر کاری تیروئید باشد. گاهی تورم گردن به دلیل سرطان تیروئید یا ندول ( توده ای که در داخل تیروئید رشد می کند) است. همچنین این تورم  ممکن است بر اثر مشکلات دیگری در بدن باشد.

هورمون های تیروئید، تقریبا روی همه اعضای بدن و حتی روی سرعت ضربان قلب تاثیر دارند. کسانی که کم کاری تیروئید دارند، شاید متوجه شوند که ضربان قلبشان از حد معمول پایین تر است. پرکاری تیروئید نیز ممکن است سبب شود ضربان قلب افزایش پیدا کند.

اختلال در تیروئید سبب تغییرات اساسی در انرژی بدن و روحیه می شود. فرد با مشکل کم کاری تیروئید احساس خستگی، تنبلی و یا افسردگی می کند. پر کاری تیروئید هم شامل مشکلاتی از قبیل اضطراب، اختلال در خواب، بی قراری و تحریک پذیری می شود.

کم کاری و پر کاری تیروئید هر دو در نحوه استفاده بدن از انرژی، تاثیری متفاوت دارند اما هر دو می توانند بدن انسان را عاری از انرژی کنند. در صورت ابتلا به کم کاری تیروئید، هیچ انرژی ای برای انجام کارها  ندارید. پر کاری تیروئید نیز سرعت سوخت و ساز بدنتان را در تمام روز به شدت بالا می برد، در نتیجه انرژی تان به صورت جدی افت می کند. پر کاری تیروئید به شدت ضربان قلب را افزایش می دهد. بنابراین فرد ممکن است از چنین حالتی کلافه شود. این مصرف انرژی بالا می تواند مشکلاتی را برای خواب و میل جنسی فرد به وجود بیاورد.

ریزش مو نیز از نشانه های متعادل نبودن غده تیروئید است. کم کاری و پرکاری تیروئید هر دو سبب ریزش مو می شوند. در بسیاری از موارد پس از درمان تیروئید، موهای ریخته شده مجددا رشد می کنند.

مشکل تیروئید بدن را در تنظیم دمای خود دچار اختلال می کند. افرادی که کم کاری تیروئید دارند، بیش از حد معمول احساس سرما می کنند. پرکاری تیروئید تاثیر معکوس دارد و باعث تعریق شدید و بیزاری از گرما می شود.

کم کاری تیروئید سبب علائم دیگری نیز می شود که عبارتند از:

پر کاری تیروئید نیز مشکلات زیر را شامل می شود:

تیروئید بر روی پوست نیز تاثیرگذار است. در افرادی که دچار پرکاری تیروئید هستند، تغییرات پوستی کمی سریع تر اتفاق می افتد و معمولا باعث نازکی و حساس شدن پوست می شود. اما اگر فرد دچار کم کاری تیروئید باشد، روند تغییر رنگ کند خواهد شد و پوست حالتی سخت به خود می گیرد. دیگر مشکلات پوستی که ممکن است با پرکاری تیروئید، خود را نشان دهند عبارتند از افزایش قرمزی صورت، دست ها و پوستی که احساس رطوبت و گرما دارد.

در حالی که افراد مبتلا به کم کاری تیروئید ممکن است پوستشان سرد و رنگ پریده شود، ترمیم زخم هایشان به طول بینجامد و یا به دلیل کاروتنمی، پوستشان رنگی نارنجی و زرد بگیرد. در این حالت تیروئید نمی تواند کاروتن را به ویتامین A تبدیل کند.

پر کاری تیروئید، تاثیری دیوانه کننده روی احساسات می گذارد. پر کاری تیروئید با مشکلاتی مانند اضطراب، فوق العاده احساساتی شدن و حتی روانپریشی در ارتباط است. کم کاری تیروئید نیز با افسردگی و دوری از موقعیت های اجتماعی، مشکلات شناختی مانند فراموشی و یا کندی در یادگیری در ارتباط است.

فقط از ۱۵ تا ۳۰ بهمنوقت ثبت نام برای تور لاغری با ۳۰ هزار تومان تخفیف رو داری. تازه می‌تونی شانست رو برای قرعه کشی سفر کیش هم امتحان کنی. می‌خوایم سه ماه پر از اتفاق‌های خوب رو همراه با رژیم دکتر کرمانی طی کنیم و به تناسب اندام، اعتماد به نفس و سلامتی برسیم.

چرخه قاعدگی خانم ها وابسته به شاخص های هورمونی حساس است: یک تغییر کوچک می تواند نظم همه چیز را بهم بزند. در صورت ابتلا به کم کاری یا پر کاری تیروئید، چرخه قاعدگی می تواند بیشتر یا کمتر اتفاق بیافتد و همچنین خیلی سنگین یا خیلی سبک باشد. وقتی مشکل، تیروئید باشد اساسا اولین سوالی که پزشک از بیمار می پرسد این است که آیا چرخه قاعدگی اش چه تغییری کرده است. اگر چرخه قاعدگی فرد طبیعی باشد و شدت آن نیز تغییری  نکرده باشد. پس می توان گفت مشکلی وجود ندارد. اما اگر چرخه قاعدگی به شدت دچار تغییر شده باشد، بهتر است که فرد هرچه زودتر به پزشک مراجعه کند تا از نظر هورمونی مورد بررسی قرار بگیرد.

این را می دانید که پر کاری تیروئید به همه چیز سرعت می بخشد و حرکت روده ها نیز یکی از این موارد است. بسیاری از افراد مبتلا به پر کاری تیروئید متوجه شده اند که در طول روز، شکمشان بیش از یک بار کار می کند. اما کم کاری تیروئید چطور؟ بله درست حدس زدید، یبوست. با کند شدن فرآیندهای بدن، سرعت حرکت روده ها نیز کند می شود و فرد یبوست را تجربه می کند.

آیا تا به حال در اینترنت عکس افرادی را دیده اید که چشمانشان به شدت بیرون زده باشد؟ ممکن است آنها از بیماری گریوز رنج ببرند که نوعی پر کاری تیروئید است. این بیماری باعث می شود چشمان فرد چنین حالتی به خود بگیرد. تجمع بافت اضافی پشت چشم، عامل چنین حالتی است.

تیروئید سبب تغییر در چرخه قاعدگی و خلق و خو می شود به همین دلیل گاهی اوقات نشانه های آن با یائسگی اشتباه گرفته می شود. اگر چنین نشانه هایی دارید، با تست خون ساده می توانید بفهمید مشکل از تیروئید است یا یائسگی و یا ترکیبی از هر دو.

هر فرد باید پنج سال یک بار، این آزمایش را بدهد. افراد با نشانه های اختلال تیروئید باید در فاصله های زمانی کمتری تست بدهند. کم کاری تیروئید بیشتر خانم های بالای ۶۰ سال و پرکاری تیروئید بیشتر خانم ها و افراد بالای ۶۰ سال را درگیر می کند. عوامل ارثی نیز خطر بروز این مشکل را افزایش می دهند.

با بررسی دقیق در آینه،  بزرگ شدن تیروئید قابل تشخیص است. سپس برای معاینه و اطمینان باید نزد پزشک بروید. برای انجام این تست، سر خود را عقب بگیرید، یک لیوان آب بنوشید و همین که آب را می نوشید و قورت می دهید، قسمت پایین خرخره و بالای ترقوه گردن خود را بررسی کنید. به دنبال برآمدگی یا بیرون زدگی باشید. سپس چندین بار این عمل را تکرار کنید. اگر چنین علائمی دیدید، حتما با پزشک متخصص صحبت کنید.

اگر مشکوک به اختلال تیروئید باشید با انجام تست خون به جواب خواهید رسید. این تست میزان هورمون محرک تیروئید (TSH) را اندازه می گیرد. اگر میزان TSH بالا باشد، نشان دهنده این است که کارکرد تیروئید بسیار پایین است (کم کاری تیروئید)، اما اگر TSH پایین باشد نشان دهنده این است که تیروئید بیش از اندازه کار می کند ( پرکاری تیروئید). پزشکان گاهی سطح دیگر هورمون های خون را هم چک می کنند. در برخی موارد برای تشخیص مشکل تیروئید نیاز به عکسبرداری است.

شایع ترین دلیل کم کاری تیروئید، بیماری هاشیموتو است. این بیماری، اختلال خود ایمنی است که در آن بدن به غده تیروئید حمله می کند. نتیجه این حمله، آسیب به تیروئید و کاهش تولید هورمون است. بیماری هاشیموتو بیشتر جنبه ارثی دارد.

در بعضی موارد، کم کاری تیروئید ناشی از مشکلی در غده هیپوفیز است که در مرکز مغز قرار دارد. این غده، هورمون محرک تیروئید (TSH) را تولید می کند که سبب می شود تیروئید کارش را انجام دهد. اگر هیپوفیز کارش را درست انجام ندهد و به اندازه TSH تولید نکند، فعالیت تیروئید نیز کاهش می یابد. سایر دلایل کم کاری تیروئید، التهاب موقت و داروهاییست که بر کارکرد آن تاثیر می گذارند.

از شایع ترین دلایل پرکاری تیروئید، بیماری گریوز است. گریوز، نوعی اختلال در خود ایمنی بدن است که به غده تیروئید حمله می کند. این بیماری سبب انتشار سطوح بالایی از هورمون تیروئید می شود. تورم قابل مشاهده و ناراحت کننده در پشت چشم از نشانه های این بیماری است.

پرکاری تیروئید به دلیل گره در غده تیروئید ایجاد شود. این توده ها در تیروئید به وجود می آیند و گاهی شروع به تولید هورمون تیروئید می کنند. توده های بزرگ سبب ایجاد گواتر می شوند و مشهودند. توده های کوچک تر با سونوگرافی قابل تشخیص هستند.

اگر کم کاری تیروئید درمان نشود سبب افزایش کلسترول و خطر سکته مغزی و حمله قلبی می شود. در موارد شدید، سطح بسیار پایین هورمون تیروئید سبب کاهش هوشیاری فرد و افت شدید دمای بدن می شود. پرکاری تیروئید هم در صورت درمان نشدن سبب مشکلات قلبی و شکننده شدن استخوان ها می شود.

اگر تشخیص داده شده باشد که کم کاری تیروئید دارید، اولین کاری که پزشک انجام می دهد تجویز هورمون های تیروئید است که به شکل قرص، آن را دریافت می کنید. استفاده از این قرص ها تاثیر قابل مشاهده را در طول چند هفته ایجاد می کند. این درمان در طولانی مدت سبب افزایش انرژی، کم شدن کلسترول و کاهش وزن می شود. بیشتر افرادی که کم کاری تیروئید دارند، باید این قرص ها را تا پایان عمر استفاده کنند.

شایع ترین درمان برای پرکاری تیروئید داروهای ضد تیروئید است که سبب کاهش هورمون های تولید شده توسط تیروئید می شود. پرکاری تیروئید ممکن است سرانجام به پایان برسد اما بیشتر کسانی که این مشکل را دارند باید برای طولانی مدت دارو استفاده کنند. دیگر داروها ممکن است باعث کاهش نبض و لرزش شوند. یکی دیگر از گزینه ها، رادیواکتیو است که در طی ۶ تا ۱۸ هفته، غده تیروئید را نابود می کند. بعد از اینکه غده تیروئید از بین رفت یا توسط جراحی برداشته شد، بیمار باید قرص هورمون های تیروئید را استفاده کند.

برداشتن غده تیروئید، مشکل پرکاری تیروئید را حل می کند. این روش تنها زمانی توصیه می شود که داروها تاثیر نداشته باشند یا این مشکل سبب ایجاد گواتر بزرگ شده باشد. جراحی برای بعضی از بیمارانی که در تیروئید خود، توده دارند هم توصیه می شود. واضح است که بعد از برداشتن تیروئید، بیمار نیاز به هورمون های تیروئید پیدا می کند تا دچار علائم کم کاری تیروئید نشود.

سرطان تیروئید بسیار نادر است و از سرطان های کشنده به حساب می آید. نشانه ی اصلی آن، ایجاد توده یا التهاب در گردن است. تنها ۵% از توده های تیروئید، تبدیل به سرطان می شوند. اگر سرطان تیروئید تشخیص داده شود با جراحی، رادیواکتیو و یا پرتو درمانی خارجی قابل درمان است.

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *چگونه تیروئید را تشخیص دهیم

نظر شما

نام *

ایمیل

سلام من حدود دوماه پیش آزمایش دادم که نشون داد کم کاری تیروئید دارم
ولی دکترم دارو نداد و گفت خیلی کمه و نیازی به دارو نیست
من شبا خیلی سردم میشه موقع خواب و همچنین موهام به شدت میریزه

فاطمه عزیز، جای نگرانی نیست. در صورتی که دکترتون تشخیص به مصرف نکردن دارو دادن بهتره مصرف نکنید. میتونید با برنامه غذایی کنترل کنید. برای اطلاعات بیشتر روی صفحه ثبت نام رژیم کاهش وزن کلیک کنید.

مممممممممممنووووووون ازآگاهی که به مردم میدهید
عاااااالی بود

سلام ۳۳سالمه شبها گر گرفتگی دارم ممکنه مشکل تیروئید داشته باشم؟ممنون میشم راهنماییم کنین

دوست عزیز، گرگرفتگی یکی از علائم اختلالات تیروئیدیه و برای اطمینان از این موضوع، لازمه حتما آزمایش تیروئید بدید.

من ۲۸ سالم ۲ ماه پیش ازمایش تیروئید دلدم تیروئید من Hبوده زیر چونم گلوم سمت راست بعصی وقت ها ادیت میشه خسته میشم بعصی وقت ها و حالت تهوع بعصی وقت ها دستت میده ضعف معده بعصی ها به نطرتو چیکار کنم بازم بازم ازمایش بدم

دوست عزیز، اگه تیروئیدتون بالا یوده باید با پزشکتون مشورت کنید تا براتون دارو تجویز کنه.

سلام من 14سالمه ولی وزنم۶۶هست چی کار کنم؟ لاغر شم؟ علتش چیه؟

آرمیتای عزیز، BMI به شما کمک می کنه تا با وارد کردن اطلاعاتی مثل قد، وزن، سن، جنسیت و دور مچ از میزان اضافه وزنتون مطلع بشین. برای محاسبه ی BMI به صفحه محاسبه BMI مراجعه کنید.

برای دریافت مشاوره خرید رژیم دکتر کرمانی شماره همراه خود را ثبت کنید ما با شما تماس می‌گیریم

کلیه حقوق متعلق به مجموعه به اندام دکتر کرمانی می باشد.

 

چگونه تیروئید را تشخیص دهیم

آزمایش تیروئید مقدور هست هر کس وقت آنرا نداشته باشد و یا دکتر و دکتر نتواند تشخیص دهد . 

 

یکی از بیماریهای رایج در کل دنیا ، اختلالات تیروئیدی مشابه کمکاری یا پرکاری تیروئید هست . ده علامتی که مقدور هست نشاندهنده مریضی تیروئیدی شما باشند اما حتی دکترتان هم به این علامتها عمده دقت نکند و نتواند تشخیص دهد را برایتان در ادامه این مطلب از تالاب اورده ایم.

 

اختلالات تیروئید در سراسر دنیا بسیار رایج میباشند «کم‌کاری تیروئید در ایران به چهار برابر میانگین جهانی میرسد» این درحالی هست که تشخیص علائم تیروئید کار دشواری هست که گاهی از طریق دکتر هم با خطا همراه هست.

 

آزمایش تیروئید , غده تیروئید یکی از مهمترین اجزای بدن هست. تیروئید تراز هورمونی را تنظیم می کند ودر تنظیم وزن، خلق و خو، ثبات ذهنی و مقابله با مشکلات دخالت دارد. ازآن جا که تیروئید روی تعداد زیادی از عملکردهای مهم بدن حتی عملکردهای ثانویه بدن دخالت دارد یک تیروئید ناسالم میتواند اثرات دیر رس، غیر منتظره، و عجیبی داشته باشد که منتهی به علایمی شود که پزشکان به اشتباه نتوانند مریضی تیروئید را تشخیص دهند. در واقع 60 درصد از 12 درصد از آمریکایی هایي که مبتلا به مریضی تیروئید میباشند هرگز نمی‌دانند که این مریضی را دارند. مشکل همین جاست. آگاهی، کلیدی برای کمک به درمان مریضی هست، دراین مطلب:

 

1. علائم تیروئید: کلسترول خیلی بالا یا خیلی پایین

 

وجود چربی بیش از حد در رژیم خوراکی شما منتهی به کلسترول بالا می شود، درست هست؟ اشتاه . بالا بودن کلسترول میتواند عوامل تعیین کننده متعددی داشته باشد و رژیم خوراکی نسبت به سایر عوامل نقش کمتری دارد. ودر بعضی موارد پایین بودن کلسترول هم مقدور هست مشکل ساز باشد. اگر کلسترول تان از سطح طبیعی خارج شده و رژیم خوراکی و ورزش کمکی به تنظیم آن نمیکند شاید دوران آن رسیده که احتمالات دیگری که پشت آن هست را درنظر بگیرید.

 

اگر برای تنظیم کلسترول دارو مصرف می‌کنید و اثری ندارد، دوران آن رسیده که تیروئیدتان را بررسی کنید. شما مقدور هست *کم کاری تیروئید یا پایین آمدن سطح هورمون تیروئید داشته باشید. و کم و عمده بودن هورمونهای آن در بدن باشید. آزمایش *پرکاری تیروئید همه ی وقت یک ایده مناسب برای مشکلات ناشی از وجود بیش از حد هورمونهای تیروئید در خون میباشد.

 

به گزارش تالاب *هیپو تیروئیدی Hypothyroidism یا کم‌کاری غده تیروئید: در میان مریضی‌هاي غده درون‌ریز رایج‌ترین مریضی پس از دیابت می‌باشد. به زبان ساده این مریضی هنگامی ایجاد می شود که غده تیروئید نتواند به اندازه نیاز بدن هورمون ساخت کند. هورمون غده تیروئید تری یدوتیرونین «T۳» و تیروکسین «T۴» هست. این هورمونها وظیفه تنظیم مصرف انرژی، ساخت گرما و تسهیل رشد در بدن را برعهده دارند.این مریضی در زنان سه برابر رایج‌تر از مردان هست.

 

*پرکاری تیروئید Hyperthyroidism: مریضی غدّهٔ تیروئید هست که در آن تیروئید بیش از مقدار طبیعی، هورمون ترشّح می کند. هورمون‌هاي غدّهٔ تیروئید تیروکسین «T4» و T3 میباشند. دراین حالت علائمی از مریضی از جمله تپش تند قلب، کاهش وزن، تعریق، عدم تحمّل گرما، لرزش و بیقراری پدیدار می شود.

 

2. علائم تیروئید: درد مفصل Sore Joints و درد عصبی Nerve Pain

 

تحقیقات نشان داده هست که مریضی هاي تیروئید، هم پرکاری و هم کم کاری تیروئید می‌توانند منتهی به درد عصبی شوند. حفظ سلامت تیروئید با چکاب و آزمایش در بعضی افراد سبب التیام درد مچ دست و احساس سوزن سوزن tingling sensations شده هست. دریک مورد، یک زن 60 ساله ایتالیایی که از احساس سوزش در پاهایش رنج می‌برد علایم پرکاری تیروئید را نشان داد و هم زمان با روال درمانی تیرئید، دردی که داشت هم از بین رفت.

 

3. علائم تیروئید: مریضی قلبی

 

هورمونهای تیروئید نقش مستقیمی در سلامت قلب بازی میکنند، بنابر این اگر مریضی قلبی دارید باید از حالات تیروئید خود مطلع شوید. مطالعه اي درسال 2014 در دانشگاه جان هاپکینز John Hopkins University انجام شد، نشان داد که پایین بودن سطح هورمون تیروئید در جوانان و میان سال‌ها باعث مریضی سرخرگ کرونری پایه «نخست» Coronary artery disease و ایجاد رسوب در رگ هاي خونی blood vessel calcification می شود.

 

به گزارش تالاب یک مطالعه لهستانی 25 بیمار با سطح پایین هورمون تیروئید رابا 25 بیمار با سطح طبیعی هورمون تیروئید قیاس کرد و متوجه شد افرادی که سطح هورمون تیروئید پایین تری دارند، بیشتر گریبانگیر حوادث قلبی میشوند.

 

4. علائم تیروئید: ناخن هاي ضعیف و شکننده

 

ناخن هاي ترک خورده یا پوسته شده مقدور هست نشانی از مشکلات تیروئید باشند، درست مثل افراد مبتلا به کم کاری تیروئید که غالباً ناخن هایي نرم و شکننده دارند. به علاوه افرادی که مبتلا به پرکاری تیروئید میباشند غالباً با افتادن ناخن در تختخواب مواجه میباشند. در هردو مورد پوست خشک و مو هاي شکننده غالباً با مشکلات ناخن همراه میباشند.

 

5. علائم تیروئید: اختلال استرس و خلق و خوی

 

هورمونهای شما نقش مهمی در تاثیر گذاری روی احساس شما اجرا می‌کنند. سطوح پایین هورمونی مثل کم کاری تیروئید می‌تواند احساس افسردگی بشما بدهد. ودر مقابل افزایش میزان هورمون میتواند منتهی به استرس یا حمله عصبی شود. اگر چنین احساساتی داشتید، بهتر هست گذشته از مصرف داروهای روان دکتری که مقدور هست منتهی به بدتر شدن شرایط شما شود، سلامت تیروئید خودرا بررسی کنید.چگونه تیروئید را تشخیص دهیم

 

6. علائم تیروئید: افزایش یا کاهش غیرقابل توضیح وزن

 

اگر گریبانگیر کاهش وزن یا افزایش وزن بدون علت شده اید مقدور هست به تیروئیدتان مرتبط باشد. متابولیسم بطور مستقیم به فعالیت هورمونی شما بستگی دارد. تغییر ناگهانی وزن، بالا رفتن یا پایین آمدن آن، می‌تواند نشانه اي از عدم تراز تیروئید باشد.

 

7. علائم تیروئید: خستگی دائمی

 

خستگی دائمی مشکل رایجی هست که غالباً نادیده گرفته می شود. تعداد زیادی از جوانان خستگی و کم انرژی بودن رابه علت سبک زندگی خود میدانند ولی اگر خواب منظم و اثبات دارید نباید خستگی مزمن را نادیده بگیرید. اگر 7-8 ساعت میخوابید و این برایتان کافی نیست، این می‌تواند یک نشانه نخست مریضی تیروئید باشد. افرادی که گریبانگیر پرکاری تیروئید میباشند مقدور هست به خواب رفتن برایشان مشکل شود که منتهی به خستگی و بیحالی شما در طول ساعات بیداری خواهد شد.

 

8. علائم تیروئید: سرو جنسی پایین Low Libido

 

ازآن جایی که مشکلات تیروئید با تراز هورمونی در تماس هست پس جای تعجب نیست که زنان و مردان مبتلا به مشکل تیروئید با اندام ساخت مثلی خود گریبانگیر مشکل شوند. زنان با کمبود هورمون، مقدور هست گریبانگیر قاعدگی هاي زود به زود و طولانی تر شوند و زنان با هورمون بیش از حد، مقدور هست گریبانگیر قاعدگی کوتاه تر و سبک تر و یا کلا توقف قاعدگی شوند و گریبانگیر مشکل در باروری شوند. مردان زمانی که هورمونهای جنسی و تیروئیدشان در تراز نباشند مقدور هست گریبانگیر ناباروری و کاهش سرو جنسی و حتی بزرگ شدن سینه ها شوند.

 

9. علائم تیروئید: مشکلات روده

 

IBS همه ی وقت به علت رژیم خوراکی بوجود نمی‌آید. در واقع، عدم تراز متابولیسم مقدور هست دراین امر مقصر باشد و مانع ربایش آنزیم هاي لازم برای هضم در روده شوند. اگر گریبانگیر یبوست، اسهال یا IBS هستید که به درمان جواب نمیدهند مقدور هست دوران بررسی تیروئیدتان رسیده باشد.

 

10. علائم تیروئید: ضعف و سستی

 

عدم تراز هورمونی طبق معمول منتهی به سایر عدم تراز ها در بدن میشوند و یکی از عواقب رایج آن کاهش عمیق سطح انرژی هست. تیروئید، متابولیسم و سطح انرژی شما، همه ی به هم مرتبط میباشند. اگر به اندازه کافی میخوابید و رژیم خوراکی متعادلی دارید و بطور منظم مواد مغذی که بدنتان برای انجام وظایفش به آن نیاز دارد رابه آن می‌رسانید ولی هنوز احساس ضعف دارید دوران آن رسیده ک احتمالات دیگر را درنظر بگیرید که تیروئید یکی از این احتمالات هست.

 

ارتقاء تراز تیروئید

 

عوامل زیادی بر سلامت تیروئید تاثیر گذارند و مواردی وجوددارد که میتوانید برای التیام عملکرد تیروئید در بدن انجام دهید:

 

1. ید iodine. خاطرجمعی حاصل کنید که به اندازه کافی ید مصرف میکنید. این یک روش درمانی نیست، ماده اي مغذی هست که تیروئید برای عملکرد طبیعی خود به آن نیاز داد. مصرف خوراکی هاي غنی از ید روشی برای رساندن ید مورد نیاز به بدن هست و روش دیگر بهرهگیری از مکمل هاي ید هست.

 

2. ورزش منظم. هدف شما بدن سازی نیست بلکه بلند شدن و حرکت کردن هست تا از عضلات تان بهرهگیری کنید.

 

3. رژیم خوراکی متعادل که شامل تمام مواد مغذی مورد نیازتان باشد. بدن شما مثل یک ساعت سوئیسی هست که برای عملکرد درست تمام اجزای آن باید بطور دقیق کار کنند. اگر کمبود تغذیه اي از هر نوعی داشته باشید، احساس تراز نخواهید داشت.

 

سلنیوم Selenium: حلقه گم شده مشکلات تیروئید

 

آیا سنجیدن مشکلات تیروئیدی که به سختی قابل شناسایی میباشند را سنجیدن کرده اید؟ مقصر این مشکلات مقدور هست کمبود سلنیوم باشد. سلنیوم یک ماده معدنی لازم برای کمک به حفظ عملکرد تیروئید و حمایت از عملکرد طبیعی آن باشد. مثل ید، میتوانید با مصرف خوراکی هاي غنی از سلنیوم یا مکمل هاي باکیفیت سلنیوم از تمام مزایای سلامتی آن بهره مند شوید.

 

چگونه تیروئید را تشخیص دهیم
چگونه تیروئید را تشخیص دهیم
0

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *