چگونه ذهن متمرکز داشته باشیم

 
helpkade
چگونه ذهن متمرکز داشته باشیم
چگونه ذهن متمرکز داشته باشیم

داشتن ذهن قوی و قدرتمند برای موفقیت در هر کاری لازم است پس با شناخت موانع رسیدن به این مهم هرکسی می تواند به بهترین نحو از قدرت ذهنی خود در کار و زندگی استفاده کند.

هنگامی که شما در حال کاهش وزن،کار کردن، یادگیری یک حرفه و غیره هستید باید ذهنتان آماده باشد تا بتوانید از آن به نحو احسنت استفاده کنید بدون ذهنیت مناسب به راحتی تمرکز خودتان را از دست می دهید و کارهایی را که باید انجام دهید را نمی توانید خوب انجام دهید.

در این بخش از نمناک ما پنج عادت نامناسب را به شما معرفی خواهیم کرد که به شما در داشتن ذهن قوی کمک خواهد کرد.

اگر می خواهید ذهن آماده داشته باشید پیشنهاد می کنیم که مقایسه کنید این برای زمانی است که شما به اطرافتان نگاه می کنید و می اندیشید که دیگری از شما ثروتمندتر، لاغرتر، با استعدادتر و موفق تر از شماست که از این موضوع می توانید به عنوان هدف استفاده کنید که در نهایت امر شما هم موفق می شوید و هم ذهن فعال تری خواهید داشت.

چگونه ذهن متمرکز داشته باشیم

مشکل این است که شما ذهنتان را با چیزهایی که مهم نیستند پر کرده اید که این کار شما منجر به استرس اضافی و ترس و اشتباه خواهد شد و در آینده باعث بروز برخی مشکلات می شود؛ کلمات و کاربرد آنها مهم هستند برای اینکه موفق باشید و حافظه خوبی داشته باشید باید از چیزهایی پیش پاافتاده بگذرید تا بتوانید موفق شوید. توجه خود را روی مطالب مهم و چیزهایی که باعث پیشرفت شما می شوند را صرف کنید

با این حال که هر کسی می توانند نظرات خود را به اشتراک بگذارد این به این معنا نیست که شما باید به حرف هر شخصی گوش کنید بعضی از افراد ممکن است که با حرف های شان شما را از هدف تان منع سازند.

لازم نیست که در مورد این اشخاص بی ادبی کنید بلکه شما میتوانید از اشخاصی که میتوانند شما را به بهترین نحو راهنمایی کنند، راهنمایی بگیرید. اگر دیدید که شخصی حرفهای ناامید کننده میزند برای اینکه جواب او را ندهید یک لبخند مودبانه بزنید و از او تشکر کنید و سپس آن مجلس را ترک کنید

شما احتمالاً باهوش هستید و دارای مدارک عالی هستید و شما می توانید دستاوردهای بزرگی در زندگی خود کسب کنید اگر باور داشته باشید که خودتان به تنهایی می توانید هر کاری را انجام دهید زودتر موفق می شوید و برای موفق شدن خودتان به هیچ کس احتیاج نخواهید داشت ؛ تنها عامل مهم در موفقیت شما این است که شما خودتان را باور داشته باشید که از پس هر کاری می توانید بر بیایید.

به طور معمول هر کسی به مسافرت میرود اما مسافرت چیزی نیست که باعث بهبود یافتن سطح ذهن ما شود بهتر است به جای مسافرت های طولانی کارهایی برای رسیدن به هدفتان انجام دهید که در غالب سفرهای کوتاه شما را ر تقویت ذهنتان یاری کند.

سارا حمیدی آموزش تمرکز و تفکر

چگونه تمرکز حواس داشته باشیم سؤالی است که شاید تابه‌حال به دنبال پاسخ آن نبوده‌اید، اما در ذهنتان چنین سؤالی گذشته است.

تمرکز حواس داشتن و یا به عبارتی تمرکز قوی داشتن از الزامات یک ذهن توانمند است. اگر می‌خواهید که یک ذهن آرام داشته باشید و بتوانید در راستای اهداف و خواسته‌های خود قدم بردارید، باید تمرکز خود را تقویت کنید. در مقالات قبل در مورد روش‌های افزایش تمرکز با استفاده از تکنیک‌های متفاوتی صحبت کردیم.

در این مقاله می‌خواهیم چند تمرین معرفی کنیم که با انجام روزانه آن‌ها بتوانید تمرکز حواس بیشتری داشته باشید.

در این مقاله به سؤال مهم شما در رابطه بااینکه چگونه تمرکز حواس داشته باشیم و یا انواع متفاوت سوال‌ها در رابطه با تقویت و بهبود تمرکز می‌پردازیم.

چگونه ذهن متمرکز داشته باشیم

اگر در لغت‌نامه دهخدا معنی تمرکز را جست‌و‌جو کنیم به عبارتی همچون مرکزیت، متمرکز کردن، گردآمدن در یکجا و غیره دست می‌یابیم.

همان‌طور که در لغت‌نامه نیز آمده است، تمرکز یعنی اختصاص دادن تمام انرژی، ذهن و فکر به یک موضوع خاص.

هنگامی‌که می‌خواهیم تمرکز داشته باشیم، درواقع به دنبال توجه نشان دادن تنها به یک موضوع خاص هستیم.

کتاب خواندن را در نظر بگیرید….

هنگامی‌که می‌خواهیم مطالعه کنیم، اگر نتوانیم تمام توجه خود را به کتاب دهیم، مرتب حواس ما پرت خواهد شد. پس از مدتی به دلیل اینکه نمی‌توانیم فقط و فقط به کتاب توجه کنیم، خسته می‌شویم و از اینکه تمرکز حواس نداریم شکایت می‌کنیم.

بنابراین تمرکز حواس یعنی توجه کامل به یک موضوع مشخص داشتن، بدون اینکه دچار حواس‌پرتی شویم.

افزایش قدرت تمرکز به معنای افزایش قدرت ذهن است. اگر بتوانید با انجام تمرین‌های افزایش تمرکز، تمرکز خود را تقویت کنید شما درواقع گامی برای تقویت ذهن و مغز خود برداشته‌اید. یک مغز توانمند مغزی است که به‌دلخواه بتواند بر هر موضوعی توجه کند.

اگر می‌خواهید که قدرت تمرکز در زندگی، کار و تحصیل را درک کنید بیایید باهم به یک سفر خیالی برویم.

آماده‌اید؟؟؟

در مکانی راحت بنشینید.

تصور کنید که صبح با صدای ساعت از خواب بیدار می‌شوید. از تخت خود بیرون می‌آیید. درحالی‌که به ساعت نگاه می‌کنید به این فکر می‌کنید که برنامه امروزتان چیست؟

سپس در همان حال به سمت دستشویی می‌روید و پس از سرحال شدن، به سمت آشپزخانه می‌روید. در همان حال دوباره به برنامه امروزتان فکر می‌کنید. پیش خود می‌گویید با چه کسی قرار داشتم؟

آهااان… باید در جلسه اداره که ساعت ۸ صبح شروع می‌شود شرکت کنم. در همان حال به سمت اتاق می‌روید تا لباس بپوشید و دوباره پیش خود می‌گویید که برنامه امروزم چی بود؟؟؟

 

بعد یادتان می‌آید که باید بچه‌ها را به مدرسه ببرید و سپس به محل کارتان بروید. در آنجا باید با رئیستان صحبت کنید و چند نمونه گزارش کار به او تحویل دهید.

درحالی‌که دارید لباس می‌پوشید یادتان به مهمانی شب می‌افتد و اینکه شما هنوز برای منزل هیچ خرید نکرده‌اید.
تقویم را نگاه می‌کنید و متوجه می‌شوید که امروز باید مرخصی گرفته بودید.

درحالی‌که بسیار عصبانی هستید، همسرتان به شما می‌گوید که ماشین خراب است و امروز باید با تاکسی به محل کار خود بروید.

پس از گذشتن از تمام مشکلات اول‌ صبح، به محل کار زنگ می‌زنید و امروز را مرخصی می‌گیرید. وقتی‌که خیالتان از کار راحت می‌شود از خانه بیرون می‌آیید تا سوار ماشین شوید و برای خرید مهمانی امشب بیرون روید.

هنگامی که در ماشین را باز می‌کنید به یاد می‌آورید که همسرتان به شما گفته بود که ماشین خراب است.

با عصبانیت از ماشین پیاده می‌شوید و ناگهان به یاد جلسه ساعت ۸ می‌افتید. عصبانیت شما تشدید می‌شود از اینکه این موضوع را فراموش کرده بودید و الان ساعت حدود ۸ است. همچنین شما امروز را مرخصی گرفتید بدون اینکه یادتان به جلسه باشد.

یعنی در ابتدای صبح یادتان بود، اما پس‌ازآن فراموش کردید.

اگر در زندگی تمرکز وجود نداشته باشد، دچار افکار پریشان خواهیم شد. برنامه‌ریزی درستی نخواهیم داشت و کیفیت زندگی و کارمان نامطلوب خواهد بود.

اگر در مثال بالا تمرکز حواس وجود داشت، شما برنامه زمانی منظمی از قبل داشتید. می‌دانستید که در یک روز چه‌کارهایی باید انجام دهید. درنهایت دچار خشم و از دست دادن قرارهای مهم خود نمی‌شدید.

هنگامی‌که بتوانید تمرکز خود را تقویت کنید، شما به‌مرور دارای یک ذهن آرام خواهید شد. ذهنی که آرام است دچار افکار پریشان نمی‌شود.

هنگامی‌که ذهنتان آرام است در لحظه حال زندگی می‌کنید و به‌آسانی می‌توانید به موضوعات موردعلاقه خود تمرکز کنید. برای دستیابی به یک ذهن آرام مقاله چگونه یک ذهن آرام داشته باشم را مطالعه کنید.

اکثر افراد فکر می‌کنند که ذهنشان هستند و این ذهن و مغز است که زندگی و شرایط آن‌ها را اداره می‌کند.

واقعیت این است که ما ذهنمان نیستیم و باید یاد بگیریم که ذهن خود را کنترل کنیم.

انجام تمرین‌های تقویت تمرکز حواس به شما کمک می‌کند تا افکار پریشان ذهن خود را کنترل کنید و به آن اجازه ندهید که شما را توسط افکار مزاحم کنترل کند. این تمرین ها برگرفته از مقاله Concentration Exercises است.

 

 

 

 

 

 

 

چگونه ذهن متمرکز داشته باشیم

۱- یک کتاب بردارید و لغات موجود در کتاب را بشمارید. در ابتدا با یک پاراگراف شروع کنید. وقتی یک‌بار لغات را شمردید، سری بعد دوباره لغات را شمارش کنید تا مطمئن شوید که تعداد صحیح است.

اگر انجام این تمرین ساده شد، لغات موجود در یک صفحه را شمارش کنید. فقط دقت کنید که این تمرین را باید با چشم انجام دهید و از مداد و یا انگشت جهت راهنما برای شمارش استفاده نکنید.

۲- از عدد ۱۰۰ تا عدد ۱ به‌صورت معکوس شمارش کنید. تمام مدت به اعداد دقت کنید و اگر حواستان پرت شد تمرین را از ابتدا شروع کنید..

۳- از شماره ۱۰۰ تا ۱ بشمارید و هر بار ۳ عدد از عدد قبلی کم کنید. ۱۰۰، ۹۷، ۹۴، …

۴- یک کلمه را انتخاب کنید و به مدت ۵ دقیقه آن را در ذهن خود تکرار کنید.

۵- یک میوه و یا یک شی را انتخاب کنید. آن را نگاه کنید و تمام اجزا آن را به‌دقت بررسی کنید. به افکاری که در این مدت ممکن است به وجود آید بی‌توجه باشید. تمام دقت و توجه خود را صرف آن شی و یا میوه کنید. آن را بررسی کنید. رنگ، شکل و احساسی که با دیدن آن دارید.

۶- در ابتدا به مدت ۲ دقیقه با تمرین شماره ۵ شروع کنید. سپس چشم‌های خود را ببندید و آن سیب و یا میوه را در ذهن خود تجسم کنید. اکنون به‌جای بررسی آن با چشمان باز در ذهن خود به سیب توجه کنید.

۷- سعی کنید که به مدت ۵ دقیقه به هیچ موضوعی فکر نکنید. تنها زمانی می‌توانید این تمرین را انجام دهید که تمرین‌های قبلی را کامل انجام داده باشید و به آن‌ها مسلط باشید. اگر تمرین‌های قبلی را به‌درستی انجام داده باشید، اکنون می‌توانید برای مدت هرچند کوتاه یک ذهن خاموش را تجربه کنید.

تقویت تمرکز زمان‌بر است و شما به‌محض اینکه شاهد تغییرات کوچکی در افزایش تمرکز خود شوید، اشتیاق بیشتری برای انجام روزانه این تمرین‌ها پیدا خواهید کرد.

با تقویت تمرکز می‌توانید آرامش بیشتری در زندگی خود احساس کنید. پس از مدتی یاد می‌گیرید که چگونه از ذهن خود استفاده بهتری کنید و بازدهی روزانه خود را افزایش دهید.

 

برای دریافت ۵ درس آموزشی در مورد تقویت تمرکز ذهن فرم زیر را تکمیل کنید. پس از تکمیل فرم به سرعت درس ها برای شما ایمیل میشود.

این دوره کاملاً رایگان است با وجود اینکه بسیار ارزشمند است زیرا ما دوست داریم شما با کیفیت آموزش های ما آشنا شوید.

همین الان فرم زیر را تکمیل کنید و درس ها را در ایمیل خود دریافت کنید.

 

من سارا حمیدی هستم و در این وبسایت به منظور آگاهی از توانایی های مغزی و افزایش عملکردمان در زندگی، محیط کار و خانه به ارائه مقالات، دوره ها و محصولات آموزشی می‌پردازم.

مطلب قبلی

کنترل ذهن خود و تمرین تمرکز ذهن (آپدیت شده)

مطلب بعدی

به تعویق انداختن کارها: چرا کارهایمان را به تعویق می‌اندازیم؟

چرا نباید از آینده بترسید؟ ترس از آینده نداشته باشید

دلایل خواب آلودگی در مطالعه و کار

مهارت کنترل ذهن در کار و زندگی و تحصیل

چگونه با انگیزه کار کنیم؟ مهم ترین راهکار تقویت انگیزه

مطالعه شریف بیش از 10 سال است جدیدترین آموزش ها در کلاس جهانی را به شکل کاملا بومی، کاربردی با متد فانتوم در اختیار علاقه مندان قرار میدهد.

راهنمای خرید از مطالعه شریف

پرفروش ترین محصولات

چگونه ذهن متمرکز داشته باشیم

تهران، درب شمالی دانشگاه صنعتی شریف،خ قاسمی، تقاطع بلوار اکبری، پلاک 30 طبقه 3

021-66064000

021-40663100

info [at] motalesharif [dot] com

ما را دنبال کنید …

چطور ذهن خود را روی موضوعات مختلف متمرکز کنید و تمرکز ذهنی دقیقی داشته باشید

آنتونی رابینز در مورد نحوه تمرکز روی توانایی‎هایمان می‎گوید :

«اکثر افراد نمی‎دانند زمانی که تمامی تمرکز و توانایی خود را در زندگی معطوف به یک موضوع واحد کنند چه ظرفیت عظیمی برای استفاده در اختیار خواهند داشت.»

کنترل ذهن و تمرکز ذهنی موضوعات بسیار مهمی است که باعث پیشرفت افراد در زندگی می‎شود. استفاده کامل از ذهن یک بخش مهم از توسعه فردی است. اگر مهارت‎ خود را روی چیزی که می‎خواهیم موفق شویم متمرکز کنیم، به شکل قابل توجهی می‎توانیم نتایج و بهره‎وری خود را افزایش دهیم.

تمرین تمرکز به ما اجازه افزایش تمرکز و دقت را می‎دهد و اگر بتوانیم به صورت فعالانه تمرکز ذهنی خود را در آن واحد یه یک قضیه معطوف کنیم، یعنی به تمامی عوامل مزاحمی که اطراف ما دائما قرار دارند و حواسمان را پرت می‎کنند توجه نکنیم، کیفیت زندگی خود را افزایش می‎دهیم.

چگونه ذهن متمرکز داشته باشیم

اما این سوال شکل می‎گیرد که چطور می‎توانیم تمرکز ذهنی دقیق و شفافی داشته باشیم؟ در این مطلب قصد داریم با ارائه نکاتی به افزایش قدرت تمرکز ذهن شما کمک کنیم.

مطلب پیشنهادی :  تقویت حافظه

مطلب پیشنهادی : قانون جذب

مطلب پیشنهادی : کلیپ انگیزشی

مطلب پیشنهادی : هدف چیست

 

یکی از نکات مهم استفاده موثر از ذهن، آگاهی از چیزی است که می‎خواهیم و سپس باید تمامی تمرکز خود را روی آن بگذاریم. زمانی که یاد بگیریم ذهن خود را روی یک کار مشخص متمرکز کنیم، سطح کارآمدی به شکل قابل توجهی افزایش خواهد یافت.

در حوزه کسب و کار اصول رهبری و مدیریت با یکدیگر همکاری دارند. براساس تجربه من رهبری به سوال «چه کاری انجام می‎دهیم (و چرا)؟» و مدیریت به سوال «چطور این کار را انجام دهیم (به کارآمدترین شکل ممکن)؟» پاسخ می‎دهد یا آنطور که استوین کاوی می‎گوید:

۱) با در نظرگیری انتها شروع کنید و

۲) ابتدا به چیزهایی که مقدم هستند توجه کنید.

به عبارت دیگر می‎توانید مهارت تمرکز خود را به شکل عمیق‎تری توسعه دهید اما اگر روی مسائل اشتباه تمرکز کنید، فقط کارهای اشتباه را به شکل عالی انجام می‎دهید. به عنوان مثال می‎توانید یک بازی کامپیوتری را با مهارت کاملا بالا انجام دهید یا شیفته یه شخص خاص یا طرفدار یک ورزش محبوب شوید. اما انجام این کار به شما در رسیدن به اهداف زندگی‎تان هیچ کمکی نمی‎کند.

علاوه بر این ممکن است تمرکز ذهنی خود را از چیزی که واقعا برایتان مهم است دور کنید. من اسم این مهارت را توانایی خود رهبری می‎گذاریم، یعنی توانایی تصمیم‎گیری در مورد مسائلی که باید روی آن‎ها تمرکز کنید. انجام این کار به خوبی با توسعه یک رویای فردی و سپس تعیین اهداف با توجه به آن، امکان‎پذیر است. این کار کلید موفقیت است.

دیپاک چوپرا به خوبی در کتاب خود به اسم «Creating affluence» این قضیه را بیان کرده است: اهداف در زمانی که توجه به وجود می‎آید، تغییر شکل می‎دهند.

بدون شک در زندگی روزمره از مهارت تمرکز ذهن استفاده می‎شود و توانایی ما در برخورد با مسائل جهان را افزایش می‎دهد، بنابراین چه بخواهیم از آن برای ایجاد چیزی که دوست داریم استفاده کنیم یا کار خود را به صورت موثر انجام دهیم، مفید است.

حالا این سوال شکل می‎گیرد زمانی که متوجه شویم به چه چیزی نیاز داریم و می‎خواهیم روی چه چیزی تمرکز کنیم، چطور می‎توانیم به بهترین شکل این کار را انجام دهیم؟

اگر نتوانیم از درون تمرکز ذهن خود را هدایت کنیم، تمرکز ما توسط محیط بیرون کنترل می‎شود. بنابراین ما در زندگی عمل نخواهیم کرد بلکه نسبت به نیازهای جهان بیرون واکنش نشان خواهیم داد.

البته این امر الزامی است و جهان بیرون یک نوع سیستم بازخوردی است، اما اگر از تعادل خارج شود و ما دائما بیشتر به مسائل بیرون توجه کنیم تا مسائل درون، استرس اولین چیزی است که به دنبال آن در ما شکل خواهد گرفت.

اگر بتوانیم روی تمرکز ذهنی خود مسلط شویم، قادر به عمل خواهیم بود و می‎توانیم محیطی که می‎خواهیم را اطرافمان به وجود آوریم. اگر در این کار موفق نشویم، تاثیر محیط (از جمله سایر افراد) روی ما بزرگتر خواهد شد که معنای آن این است که ما روی زندگی خود کنترل نداریم.

علاوه بر این زمانی که تمرکز ذهنی خود را کنترل می‎کنیم می‎توانیم روی جنبه‎های خوب زندگی توجه کنیم و جوانب زشت زندگی را در نظر نگیریم. ممکن است بگویید با این کار خودتان را گول می‎زنید و تا یک حدی این قضیه درست است یعنی نباید منجر به نادانی ما از مسائل شود. اما آیا مشاهده قتل‎ها و فجایع در اخبار یک استفاده هدفمند از تمرکز ذهنی است؟ آیا همچنین این امکان وجود ندارد توجه خود را معطوف به چیزی قوی‎تر و بهتر کنیم که می‎توانیم در مورد آن کاری انجام دهیم؟

بنابراین بسیار مهم است فعالانه تمرکز ذهنی خود را هدایت کنیم و این مهارت را تا حد زیادی توسعه دهیم. تمرکز ذهن رابطه مستقیمی با سطح موفقیت و همچنین لذت و شادی ما دارد.

اگر ما توجه خود را به یک وظیفه یا چیز مشخص معطوف کنیم، تمامی قدرت ذهنی خود را روی آن به کار خواهیم گرفت و بنابراین در بالاترین سطح کارآمدی خود قرار می‎گیریم. این عمل فرآیند خلق آگاهانه است.

اگر به هدف یا وظیفه خود توجه کنیم و تمرکز و دقت خود را روی آن بگذاریم، شدیدا می‎خواهیم آن کار به سرانجام برسد و نتیجه مطلوب را به دست آوریم. بنابراین باید به مرحله‎ای برسیم که در آن واحد روی یک کار تمرکز کنیم. اگر این کار را انجام دهیم، از تمام قدرت خود استفاده می‎کنیم.

راهنمای ساده برای این که به این شکل تمرکز خود را حفظ کنیم:

اگر با شدت قابل قبول و به مدت معینی کار بالا را انجام دهید به مرحله جریان (Flow) می‎رسید. در حوزه ورزش بسیاری از افراد اسم آن را «The Zone» می‎گذارند، یعنی زمانی که تمرکز بسیار بالایی دارید و با کاری که در لحظه انجام می‎دهید یکی می‎‎شوید.

به عبارتی زمان از بین می‎رود. در این زمان ما هر چیزی که اطرافمان وجود دارد را فراموش می‎کنیم. در این حالت ما در بالاترین سطح بازده خود قرار داریم و جالب است برای رسیدن به این سطح نیاز به تلاش بیش از حد نیست. بدون شک بزرگترین و نهایی‎ترین شکل تمرکز ذهنی که می‎توانیم به آن برسیم همین حالت است.

به عنوان مثال شب یا زمانی که کاملا با خودتان تنها هستید برای این کار عالی است.

بی انگیزی در استفاده از تمرکز ذهنی مانند نداشتن اهداف شفاف است. اگر انگیزه شما مبهم است، چیزی که می‎خواهید روی آن تمرکز کنید از هم می‎پاشد.

تماس‎های تلفنی، درخواست همکاران یا سایر افراد، محیط‎های غیر دوستانه همگی می‎توانند باعث‎ شوند به سختی روی چیزی که می‎خواهیم تمرکز کنیم. بنابراین سعی کنید مکان مناسبی برای تمرکز به وجود آورید یا دریافت تماس‎های تلفنی یا پیام‎های فوری را غیرفعال کنید، از افرادی که مزاحم شما می‎شوند فاصله بگیرید یا این که خودتان در کار خودتان وقفه ایجاد نکنید.

اگر ما از کاری که انجام می‎دهیم رضایت نداشته باشیم، شاید به این علت است که فرد دیگری گفته است ما باید آن را انجام دهیم یا شاید کار درستی که باید انجام دهیم نیست، در هر صورت ما واقعا نسبت به انجام آن مقاومت می‎کنیم و همین قضیه جلوی بازده و کارآمدی ما را می‎گیرد. مهم است برای دستیابی به یک نتیجه خوب خودمان را کاملا وقف کاری کنیم که انجام می‎دهیم.

تفکر کنید

تا الان ما در مورد تمرکز ذهن برای روزمرگی‎ها و زندگی روزانه خود صحبت کردیم. تمرکز می‎تواند و همچنین باید در یک مقیاس بزرگتر به کار گرفته شود، اگر در مورد منابع شخصی یا حتی منابع افراد در گروه‎های مختلف صحبت کنیم.

«اپل یک شرکت ۳۰ میلیارد دلاری است، با این حال تعداد محصولات قابل توجه ما به کمتر از ۳۰ عدد می‎رسد. نمی‎دانم تا حالا شرکتی به این موفقیت رسیده است یا نه. بدون شک، شرکت‎های تولید وسایل الکترونیکی مصرف‎کننده در گذشته هزاران محصول داشته‎اند. ما می‎خواهیم روی محصولات بیشتری تمرکز کنیم. افراد فکر می‎کنند تمرکز یعنی گفته بله به چیزی که باید روی آن تمرکز کنید. ولی اصلا تمرکز این معنا را ندارد. تمرکز یعنی به صدها ایده خوب دیگری که وجود دارد نه بگویید. باید با دقت انتخاب کنید.»

معنای صحبت‎های استیو جابز این است که اگر در زندگی فرصت‎های بی شماری داریم و مسائل متعددی نیازمند توجه ما هستند، باید چیزی که می‎خواهیم روی آن تمرکز کنیم و چیزی که مهم نیست را انتخاب کنیم.

زمانی که یاد بگیریم چطور تمرکز کنیم و از آن در زندگی روزمره خود استفاده کنیم، همچنین مهم است یک دیدگاه وسیع‎تر را حفظ کنیم. برای این کار باید به صورت هفتگی یا ماهیانه کارهایی که باید انجام دهیم و مسیری که در حال پیش رفتن به سمت آن هستیم را بررسی کنیم. گاهی اوقات الزامی است جهت این مسیر را تغییر دهید و انعطاف‎پذیر باشید. به این کار حفظ تعادل می‎گویند.

 

چگونه ذهن متمرکز داشته باشیم

 

عشق و علاقه به رشد و موفقیت و رسیدن به سطح والای لیاقت ها را مهمترین اصل در رسیدن به خواسته ها می دانم

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نام *

ایمیل *

وب‌ سایت

دیدگاه

«عدم تمرکز حواس» موضوعی است که بسیاری از داوطلبان کنکور مقاطع مختلف کارشناسی، کارشناسی ارشد، و دکتری از آن رنج می ‏برند. همچنین نداشتن تمرکز حواس سبب کند شدن روند مطالعه کنکوری و آمادگی برای کنکور می شود. موضوع «عدم تمرکز حواس برای آمادگی کنکور» دلایل مختلف و متعددی دارد. در این مطلب راهکارهای حفظ تمرکز حواس در درس خواندن کنکوری ارائه می شود.

«عدم تمرکز حواس»، موضوعی است که بسیاری از داوطلبان کنکور سراسری، کارشناسی ارشد، و دکتری از آن رنج می ‏برند و دلایل مختلف و متعددی دارد. این سوال که چگونه هنگام درس خواندن کنکور تمرکز داشته باشم را مشاوران به دفعات از آن ها می شنوند. به همین دلیل در این مطلب ما به عوامل مخرب تمرکز حواس و تکنیک هایی برای افزایش آن در دوران آمادگی کنکور می پردازیم.

همان طور که خود می ‏دانید، تمرکز حواس در هر کاری از جمله مطالعه و درس خواندن  – به ویژه برای آمادگی کنکور سراسری، کارشناسی ارشد، و دکتری – از ضروریات قطعی است. تمرکز

حواس، حالتی ذهنی و روانی است که در آن حالت، تمام قوای حسی، روانی و فکری انسان روی موضوع خاصی متمرکز می‏ شود و تضمین کننده امر یادگیری و انجام صحیح کارها و رهایی از خطرات احتمالی است.

دریافت یک جلسه مشاوره رایگان

چگونه ذهن متمرکز داشته باشیم

تا سال 1987 عوامل مخرب تمرکز را فقط عوامل بیرونی می دانستند؛ یعنی عواملی که حواس پنج گانه را تخریب می کند؛ مانند صدا، بو و تصویر. تحقیقی در این زمینه انجام شد و تعدادی از افراد را در اتاق آکوستیک (کاملا ساکت) قرار دادند و تمام عوامل مخرب را حذف کردند و چون افزایش تمرکز را فقط در عوامل بیرونی می دانستند، انتظار داشتند که تمرکز افراد افزایش پیدا کند.

در این آزمایش، تمرکز بیشتر افراد به جای این که افزایش پیدا کند کمتر هم شده بود و در این جا بود که تمرکز درونی هم کشف کردند. در واقع دریافتند یکی از بزرگترین عوامل مخرب تمرکز حواس افراد، مغز انسان است. حذف عوامل مخرب بیرونی زیاد سخت نیست و با رعایت نکات مطالعه برای کنکور، می توانید به راحتی عوامل مخرب بیرونی را حذف نمایید.

برای افزایش تمرکز در مطالعه و حفظ تمرکز برای کنکور به دام انداختن اولین فکر انحرافی که وارد ذهن می شود، به شدت مهم است. اگر ما بتوانیم خودمان را شرطی کنیم و اولین فکر انحرافی که وارد ذهنمان می شود را به دام بیاندازیم، می توانیم تمرکز حواس در دوران آمادگی کنکور داشته باشیم. بنابراین بهتر است قبل از شروع به مطالعه درس های کنکور، کارهای نیمه تمام خود  را به اتمام برسانیم.

 

به هر حال در یک جمع‏ بندی کلی، می ‏توان گفت: بیشتر افراد به دلایل عمده زیر، با عدم تمرکز فکر و حواس در دوران آمادگی کنکور مواجه می‏ شوند:

1. کسانی که خود را به انجام دادن کار یا مطالعه درسی کنکور مجبور می‏ کنند؛ در حالی که تمایل درونی چندانی به آن ندارند. در این صورت تمام قوای ذهنی و روانی‏شان به طور خودکار از آن موضوع پرت می‏ شود و دچار حواس‏پرتی می‏ شوند. چنین افرادی ممکن است مدت ‏ها با بی ‏علاقگی کارهایی انجام دهند یا به دنبال درس یا رشته تحصیلی خاصی، تلاش ‏هایی کنند و به عبارت دیگر خود را مجبور به انجام دادن آن کار یا مطالعه ببینند. اگر این وضعیت برای آمادگی کنکور هم اتفاق بیفتد، داوطلب تمرکز خود را در درس خواندن از دست می دهند.

2. فشارهای روانی نیز از عوامل عمده تشتت فکری است. بیشتر افراد زمانی که با مسأله‏ ای مواجه می‏ شوند، اگر معتقد باشند زمان کافی برای حل آن ندارند و یا توانایی حل مسأله و کسب توفیق را در خود نبینند، دچار نگرانی و اضطراب می‏ شوند و در نتیجه این نگرانی ‏ها، ترس از شکست، افکار منفی عدم اعتماد به نفس و خیال‏بافی ‏های منفی‏ گرایانه، توان عمل و ابتکار و خلاقیت را از آنان سلب می‏ کند و به جای اینکه روی موضوع خاص تمرکز کنند، بر ترس و احتمال شکست خود تمرکز می ‏کنند و یأس و ناامیدی بر آنها چیره شده و موجب حواس‏پرتی می ‏شود. در دوران کنکور این موضوع را در نظر بگیرید و برای افزایش تمرکزتان در مطالعه درس های کنکور، از عوامل تشنج زا دوری کنید.

3. گاهی برخی حوادث و اتفاقات، فضای روانی فرد را دچار اختلال می‏ کند (نظیر آنچه در زندگی شخصی، تحصیلی، خانوادگی، اجتماعی و اقتصادی و… رخ می‏ دهد) و امکان تمرکز حواس را از بین می‏ برد. در دوران کنکور بهتر است از این حوادث از بین برنده تمرکز حواس دور باشیم.

4. گاهی عدم رعایت بهداشت مطالعه و اصول و قوانین آن و بهره نگرفتن از روش مناسب مطالعه، باعث خستگی جسمی و روانی شده و آمادگی روانی لازم برای مطالعه و درس خواندن از بین می ‏برد. در نتیجه احساس بی ‏علاقگی و به دنبال آن عدم تمرکز حواس بر او مستولی می‏ شود. برای آشنایی با روش درست مطالعه کنکوری و   افزایش تمرکز حواس، می توانید از مشاوران تحصیلی استفاده کنید.

5. تکثر و تعدد فعالیت ‏های فرد مخصوصاً اگر در توان انسان نباشد، باعث عدم تمرکز حواس می ‏شود. پس سرتان را خلوت کنید و در دوران کنکور تمام همّ و غم تان را برای کنکور بگذارید .

البته این امر میسر نیست مگر با استفاده از تکنیک هایی که می خواهیم در ادامه در مورد آن صحبت کنیم. 

راهکارهای تقویت اراده در دوران کنکور را در سایت 3گام بخوانید.

 

دریافت یک جلسه مشاوره رایگان

برای مقابله با هر یک از عوامل فوق که هر کدام به گونه‏ ای مانع تمرکز حواس می‏ شود – باید به راه‏کار خاص و مناسب با آن توجه کرد. در عین حال نکات زیر می‏ تواند به عنوان راه‏کارهای کلی برای حفظ تمرکز حواس در دوران کنکور، مؤثر واقع شود:

1. یکی از راهکارهای افزایش تمرکز حواس در دوران کنکور اینست که در ابتدا و قبل از هر چیز، برای تمام فعالیت‏ های درسی و غیردرسی برنامه‏ ریزی کنید. اوقات شبانه‏ روز را در یک جدول زمان‏بندی شده از هنگام بیداری تا موقع خواب، یادداشت نموده و برای هر کاری، زمان خاص و مناسب آن را معین نمایید، سعی کنید طبق همان برنامه تنظیم شده به انجام دادن همان فعالیت مشخص (کلاس، مطالعه، استراحت، عبادت، ورزش و…) بپردازید. جدول برنامه ریزی کنکور می تواند در این مسیر به شما کمک کند.

همچنین زمان معین و مشخصی را در طول روز، برای اندیشیدن درباره موضوعات مختلف با تخیلات و افکار مزاحم، اختصاص دهید. این کار حداقل دو فایده مهم دارد:

الف. نظم و انضباط در تمام فعالیت ‏ها – حتی در اندیشه‏ ها و افکارتان – راه پیدا می‏ کند که خود بسیار ارزشمند است.

ب. اگر افکار مزاحم در غیر زمان معین، به سراغتان آمد و باعث حواس‏پرتی شما شد، می‏ توانید به خود وعده بدهید که زمان اندیشیدن در این باره، فلان زمان خاص و معین است. تأکید می‏ کنیم برای هر کار و فعالیتی وقت مشخص معین کنید و در آن وقت به هیچ امری غیر از آن کار نپردازید.

 

ثبت نام در پنل مشاوره و برنامه ریزی

 

2.اصول و قوانین لازم برای یک مطالعه سودمند را بشناسید و آن را به دقت رعایت فرمایید. ما نیز در اینجا به چند مورد اشاره می‏ کنیم:

   الف. با مد نظر قرار دادن هدف خویش از مطالعه و درس خواندن که می تواند کسب رتبه برتر در کنکور و قبولی در دانشگاه های برتر باشد، احساس نیاز به مطالعه و آمادگی کنکور را در خودتان شعله‏ ور سازید.

   ب. به هنگام مطالعه یا حضور در کلاس، از افکار ناامیدکننده، کسل کننده و غیرمنطقی بپرهیزید و همواره امید، قدرت و توانایی را در ذهن خود حفظ کنید. شما قرار است به نتیجه درخشانی در کنکور دست یابید.

   ج. همیشه برای مطالعه یا سر کلاس، کاغذ و قلمی داشته باشید و نت‏ برداری کنید یا خلاصه‏ ای از مطالب را یادداشت کنید تا در فضای روانی درس و مطالعه قرار داشته باشید، نه اینکه به دنبال افکار و ذهنیات خود باشید. این موضوع سبب افزایش تمرکز شما برای مطالعه کنکور می شود.

   د. با پیش ‏مطالعه وارد کلاس شوید و پرسش ‏هایی که درباره درس به ذهنتان می رسد، بلافاصله از استاد بپرسید و به خود اجازه ندهید سؤال مطرح شده، ذهنتان را به خود مشغول دارد و به تدریج از فضای روانی کلاس خارج شوید. با این روش ساده، می‏ توانید فرایند تدریجی و محتوای درسی کلاس را پی‏گیری کنید و خود را در فضای درسی یا مطالعه قرار دهید.

   ه. زمان و مکان مطالعه کنکور، باید از نظر فیزیکی و روانی از شرایط مناسب برخوردار باشد و هرگونه عاملی را که می ‏تواند باعث حواس‏پرتی شود (نظیر سر و صداها، سرما و گرما، نور کم یا خیلی شدید و…) از محیط مطالعه خود حذف کنید.

 

3. در صورتی که تعدد کارها و فعالیت ‏های غیردرسی، باعث عدم تمرکز می ‏شود، آن ها را به حداقل ممکن برسانید و به خود بگویید: در این دوره و زمان، مهم‏ترین وظیفه و کار من مطالعه و درس‏ خواندن و ارتقای سطح علمی است و فعالیت ‏های جانبی متعدد، مزاحم وظیفه اصلی من است.

اگر مشکلات شخصی، اجتماعی، خانوادگی و… باعث عدم تمرکز حواستان می‏ شود؛ بدانید که:

الف. زندگی فردی هیچ‏کس، خالی از مشکل نیست و ذهن هیچ فردی خالی محض نیست. از طرف دیگر با صرف فکر کردن و مشغولیت ذهنی درباره چنین مشکلاتی، هیچ دردی دوا نخواهد شد. پس به خود تلقین کنید که هنگام درس یا مطالعه دروس کنکور، ذهن خود را از آن مسائل برهانید.

ب. به هنگام مزاحمت آن افکار، به خود قول بدهید در این باره خواهم اندیشید (و زمانی را برای این کار در شبانه‏ روز اختصاص دهید).

ج. در صورت امکان به اتفاق یکی از دوستان خود، مطالعه یا مباحثه کنید. این کار سبب می شود بیشتر مطالب کنکوری در ذهنتان بنشیند و ذهنتان به هرسو منحرف نشود.

 

چگونه ذهن متمرکز داشته باشیم

4. در صورتی که موضوع یا موضوعات خاص و محدودی، باعث حواس‏پرتی شما می‏ شود، به دنبال راه حل مناسب آن باشید؛ چرا که آن موضوع خاص، در حکم علت عدم تمرکز حواس شما و کاهش روند مطالعه کنکور است. پس برای مقابله با آن باید ابتدا علت و عامل اصلی را شناسایی کنید و در پی حذف یا تقلیل آن برآیید، ولی اگر موضوعات متعدد مختلف باعث حواس‏پرتی می‏ شود، به نکات چهارگانه بالا توجه نمایید.

 

دریافت یک جلسه مشاوره رایگان

 

راهکارها و نکات تقویت کننده حافظه در دوران کنکور عبارتند از؛

روش ایست (استپ) : در این تکنیک داوطلبان کنکور در هنگام مطالعه باید یک ورقه A4 بردارند و با خودکار قرمز در وسط صفحه کلمه ایست را بزرگ بنویسند و هنگام مواجه با افکارانحرافی، آن ها را بر روی این برگه یادداشت نمایند تا بعد از مطالعه به آن ها فکر کنند. این تکنیک باعث می شود که اولا اولین فکر انحرافی را به دام بیاندازند و ثانیا خیالشان بابت عدم فراموشی افکار انحرافی راحت باشد.

روش ضربه : در این تکنیک داوطلبان کنکور باید هنگام مواجه با افکار انحرافی، با ته خودکار یا کشی که به دور دست خود می بندن، سه ضربه آرام به دست خود وارد کنند. این عمل مانند زمانی است که شما در فکر فرو رفته اید و شخص دیگر با زدن ضربه حواس شما را متوجه خودش می کند؛ با این تفاوت که در این جا شما خودتان این عمل را انجام می دهید.

روش کوتاه کردن زمان مطالعه: برخلاف تصور برخی از افراد که مطالعه سریع را باعث حواس پرتی و عدم تمرکز می دانند ولی تکنیک کوتاه کردن زمان مطالعه، باعث افزایش تمرکز حواس می شود. دلیل آن این است که 100% ذهن باید اشغال باشد و اگر فرد از کمتر از 100 درصد ذهن خود استفاده کند، ان درصد باقی مانده با موضوعات دیگر می پردازد. به عبارتی بهتر است داوطلبان با یک حس اورژانسی برای کنکور مطالعه نمایند، یعنی مطالعه همراه با دقت و سرعت. یکی از دلایکی که برنامه ریزی باعث افزایش تمرکز در افراد می شود، محدودیت زمان مطالعه در بازه های زمانی مختلف است. برنامه ریزی داوطلب را ملزم می کند که در زمان تعیین شده مطالعه خود را به اتمام برسانند و همین مسئله باعث افزایش تمرکز در داوطلبان کنکوری می شود. به داوطلبانی هم که اهل کند خوانی هستند توصیه می شود جهت افزایش تمرکز هنکام مطالعه، تکنیک های تندخوانی را تمرین نمایند.

در مرحله دوم، باید درباره هر بخش پرسش ‏هایی طرح کنید. در مرحله سوم، باید هر بخش را باهدف پاسخ دادن به پرسش‏های طرح شده بخوانید. در مرحله چهارم، باید هنگام خواندن، ساختن پرسش و ایجاد ارتباط بین دانسته ‏های خود درباره مطلب بیندیشید و به مطالب خوانده شده معنا دهید. سپس در مرحله پنجم و ششم، یعنی مراحل از حفظ گفتن و مرور کردن، باید بکوشید واقعیت‏های اصلی مطالب خوانده شده را به یاد آورید و به پرسش‏هایی که خود طرح کرده‏ اید، پاسخ دهید.

 

ثبت نام در پنل مشاوره و برنامه ریزی

 

از مواد غذایی حاوی گلوکز (خرما، عسل و شیرینی‏جات طبیعی)، مواد دارای کلسیم و فسفر و ویتامین‏ های D، C،B و A؛ مانند لبنیات، روغن ماهی، پرتقال، گوجه فرنگی، سبوس گندم، سبزیجات تازه، هویج و جگر به مقدار کافی استفاده کنید.

همچنین می توانید بهترین روش تقویت حافظه را در سایت 3گام بخوانید.

از مواد غذایی حاوی گلوکز (خرما، عسل و شیرینی‏جات طبیعی)، مواد دارای کلسیم و فسفر و ویتامین‏ های D، C،B و A؛ مانند لبنیات، روغن ماهی، پرتقال، گوجه فرنگی، سبوس گندم، سبزیجات تازه، هویج و جگر به مقدار کافی استفاده کنید.

همچنین می توانید بهترین روش تقویت حافظه را در سایت 3گام بخوانید.

تکنیک های تقویت تمرکز و حافظه عبارتند از؛

برای اطلاع کامل از چگونگی کاربرد و روش انجام این تکنیک ها مطلب راهکارهای افزایش تمرکز در دوران کنکور را بخوانید.

بیشتر افراد به دلایل عمده زیر، با عدم تمرکز فکر و حواس در دوران آمادگی کنکور مواجه می‏ شوند:

1. کسانی که خود را به انجام دادن کار یا مطالعه درسی کنکور مجبور می‏ کنند؛ در حالی که تمایل درونی چندانی به آن ندارند. در این صورت تمام قوای ذهنی و روانی‏شان به طور خودکار از آن موضوع پرت می‏ شود و دچار حواس‏پرتی می‏ شوند. چنین افرادی ممکن است مدت ‏ها با بی ‏علاقگی کارهایی انجام دهند یا به دنبال درس یا رشته تحصیلی خاصی، تلاش ‏هایی کنند و به عبارت دیگر خود را مجبور به انجام دادن آن کار یا مطالعه ببینند. اگر این وضعیت برای آمادگی کنکور هم اتفاق بیفتد، داوطلب تمرکز خود را در درس خواندن از دست می دهند.

2. فشارهای روانی نیز از عوامل عمده تشتت فکری است. بیشتر افراد زمانی که با مسأله‏ ای مواجه می‏ شوند، اگر معتقد باشند زمان کافی برای حل آن ندارند و یا توانایی حل مسأله و کسب توفیق را در خود نبینند، دچار نگرانی و اضطراب می‏ شوند و در نتیجه این نگرانی ‏ها، ترس از شکست، افکار منفی عدم اعتماد به نفس و خیال‏بافی ‏های منفی‏ گرایانه، توان عمل و ابتکار و خلاقیت را از آنان سلب می‏ کند و به جای اینکه روی موضوع خاص تمرکز کنند، بر ترس و احتمال شکست خود تمرکز می ‏کنند و یأس و ناامیدی بر آنها چیره شده و موجب حواس‏پرتی می ‏شود. در دوران کنکور این موضوع را در نظر بگیرید و برای افزایش تمرکزتان در مطالعه درس های کنکور، از عوامل تشنج زا دوری کنید.

3. گاهی برخی حوادث و اتفاقات، فضای روانی فرد را دچار اختلال می‏ کند (نظیر آنچه در زندگی شخصی، تحصیلی، خانوادگی، اجتماعی و اقتصادی و… رخ می‏ دهد) و امکان تمرکز حواس را از بین می‏ برد. در دوران کنکور بهتر است از این حوادث از بین برنده تمرکز حواس دور باشیم.

4. گاهی عدم رعایت بهداشت مطالعه و اصول و قوانین آن و بهره نگرفتن از روش مناسب مطالعه، باعث خستگی جسمی و روانی شده و آمادگی روانی لازم برای مطالعه و درس خواندن از بین می ‏برد. در نتیجه احساس بی ‏علاقگی و به دنبال آن عدم تمرکز حواس بر او مستولی می‏ شود. برای آشنایی با روش درست مطالعه کنکوری و   افزایش تمرکز حواس، می توانید از مشاوران تحصیلی استفاده کنید.

5. تکثر و تعدد فعالیت ‏های فرد مخصوصاً اگر در توان انسان نباشد، باعث عدم تمرکز حواس می ‏شود. پس سرتان را خلوت کنید و در دوران کنکور تمام همّ و غم تان را برای کنکور بگذارید .


Dark lord M‏ – 99/9/27

من حتی تمرکز کافی برای خواندن این متن رو هم ندارم در طول خواندن همین متن چند بار حواسم پرت میشه و متوجه نمیشم چی میخونم در افکارم غرق میشم و مجبورم برگردم و دوباره بخونم از توان ذهنی خوبی برخوردارم ولی نمی‌دونم چرا جدیدا تمرکز کافی رو برای هیچ کاری ندارملطفاً راهنمایی کنید🙏🙏


F‏ – 99/9/23

با سلام وقتتون بخیر من هنگام درس خوندن منفی بافی می‌کنم، برا همین اصلا تمرکز ندارم ،ممنون میشم راهکاری برای ادامه راهم ارائه بدید با تشکر


Seyed‏ – 99/9/22

سلام، دیدم اکثرا گفتین حوصله ندارم و تمرکز ندارم و……میخوام بگم که اگه خودتونو با این بهونه ها گول بزنین و درس نخونین، هستن کسایی که از این فرصت استفاده میکنن و ازتون جلو میزنن، پس به هدفتون فکر کنید، به این فکر کنید که اگه درست نخونین سال دیگه باید دوباره درسای تکراری رو بخونین!! اینو دوس دارین؟؟؟


مهدیه پایدار‏ – 99/9/21

واقعامن نمیدونم چکارکنم هرچی باصدای بلندمیخونم وهی خودموتشرمیزنم فایده نداره خواهشاراهنمایی کنین وقتم داره همینطوربه فنامیره


مهدیه پایدار‏ – 99/9/21

سلام من اوایلش خیلی خوب درس میخوندم امابرنامه ای که مشاوربهم داد نتونستم باهاش هماهنگ بشم ودچاراضطراب شدم اوایل استرسی میشدم وبه زوردرس میخوندم وفکرم کلادرگیرشده بودمجبورشدم کلاکنسل کنم مشاورع وایناروالانم که خودم میخونم استرسم رفع شده امابی حس وبی خیال شدم وفکرامم بیشترشده ودیگه ازغذاخوردن لذتی نمیبرم احساس سنگینی توسرم میکنم


من کیم؟‏ – 99/9/13

من حوصله نداشتم، و به قول یکی از دوستان سرم خورد به سنگ، خیلی هم محکم خورد. ولی الآن موقع درس خوندن با ذوق و اشتیاق و حوصله، تمرکز ندارم. از یک ساعت درس به عنوان مثال یه ربعشو تو خیالم که یهو به خودم میام میبینم شب شد و من هنوز یه درسم رو هم تموم نکردم. اینو واقعا چیکارش کنم؟ راهکارهاتونو قبلا انجام دادم. ولی فایده نداشت. 🙁


بهاره سروی‏ – 99/9/6

من نمیتونم درکلاسهای مجازی حواسمو جمع کنم و باید باز پخش ببینم سر کلاس درس هم همینطورم .


nazanin‏ – 99/9/5

جالب بود…جدا از مطلبی که نوشتین اینکه تو یکی از کامنتا نوشته اگه سرتون بخوره به سنگ انگیزتون میاد سرجاش رو به شدت موافقم… کسایی رو دیدم که سال اول مثل من حس و حال درس خوندن نداشتن اما سال های بعد اتفاقایی براشون افتاد که بیس چاری نشستن خوندن تا آیندشونو نجات بدن و تهش قبول شدن…با اینحال من نمیدونم خودم چیکار کنم این حسو در خودم بوجود بیارم بدون اینکه زمونه بخواد اون روشو بهم نشون بده


سوگند‏ – 99/8/25

من وقتی درس میخونم حوصلم سر میره نمیتونم رو هدفم تمرکز کنم همش احساس خستگی میکنم…


Dr_Arjmand‏ – 99/6/28

خسته نباشید♡برا افزایش تمرکز بیشتر بگید ممنون


صادقی‏ – 99/4/14

نه تمرکزی هست و نه حوصله ای. میگی نه! نگاه کن.


roza‏ – 99/3/25

من خیلی خوب بودم ولی تازگیا چون باید از تدریسای تو سایت استفاده کنم همش حواسم پرت میشه لطفا کمکم کنید واقعا خسته م کرده این روال


حبیب الله یزدی دهنوی‏ – 99/3/23

منم نمی تونم بخونم اصلا حوصله اش ور ندارم


Sayeh‏ – 99/3/16

سلام این مطلب خیلی خوبو بدرد بخوره اما ن واسه من،کلا موقعه درس خوندن میرم تو هپروت😪


Zohreh‏ – 99/3/16

خوب بود .⁦✌️⁩📚⁦❤️⁩فقط اگه واسه تمرکز بیشتر می‌گفت بهتر بود🤍⁦💜


🖤غزل بانو🖤‏ – 99/3/14

اصلا من حوصله درس خوندن ندارم اصن انگار تنبلیم میشه من باید چیکار کنم؟


مبین‏ – 99/2/29


عالی


محمد حسن‏ – 99/1/13

مطالب مفیدی بود خسته نباشید.من یه مشکل دارم.فکرم همیشه مغشوشه. هر کارم را با عجله انجام میدم .از غذا خوردن لذت نمی برم.اونقدر که با عجله می خورم.وقتی کمی آرام کار می کنم.احساس آرامش دارم.ولی نمی تونم.همیشه این آرامش و امروزم را حفظ کنم.چکار کنم.راهنمایی می خوام


Mahsa‏ – 98/10/28


عالی بود


Mahsa‏ – 98/10/28


عالی بود


طاها‏ – 98/10/2

من فقط حوصله ندارمچیکارکنم حالا


omid‏ – 98/9/6

با سلام و خسته نباشید مطالبتون خیلی زیبا…تاثیر گزار و علمی بود .فقط لطف کنید فونت کلمات رو بیشتر کنید تا واضح تر باشند.


امیر‏ – 98/9/5


ممنون از مطالب خوبی


هادی اشرف‏ – 98/8/12

سلام ممنون مطالب خیلی مفید بود


مریم ترکمان‏ – 98/8/11


ممنون ازمطالب خوبتون


مرجان‏ – 98/7/20

انگیزه دارم حوصله هم دارم اما افکار منفی نمیزارن یه راه حل بگین


Maryam‏ – 98/7/7

من هرکاری کنم بازم فکرم مشغوله حوصله درس خوندندم ندارم باید چکار کنم😐😥


Azita‏ – 98/4/10

بسیار عالی ، مطالب مفیدی داشت ممنون


شیوا صداقی‏ – 98/3/21


جالب و زیبا


فاطمه پیرهادی‏ – 98/2/26

ممنون جالب بود اما خیلی طولانی بود فکر میکنم اگر فشرده تر بود مخاطب براش خسته کننده نبود بازم ممنون


nazi‏ – 97/11/3

اگه زیاد بخونیم و نتیجه نگیریم علت چیه؟


Aaaa‏ – 97/10/7

سلام اين مطالبي بسيار مفيد بود اما من نه مشکل خانوادگي دارم نه چيز ديگه اما نمي دونم چرا تمرکز حواس ندارم اصلا حوصله هم ندارم


abolfazl‏ – 97/10/5

فقط و فقط به خودتون سخت نگیرید و به اینده ی روشن فکر کنید.برای هدفتون(برای مثال دکتر شدن)بجنگید.مطالب مفید بود.ممنون از نویسنده.★


فاطیما ‏ – 97/7/26

سلام ممنون از مطلب های زیبا و خوبتون 👌👌👌👌


رسوخی‏ – 97/7/19

سلام‌ مطالب شما خیلی مفیده من همیشه سر کلاس حواسم پرت میشه و مانع یادگیری من میشه واقعا موندم چی کار کنم ممنون از راهنماییتون


Arezoo‏ – 97/5/3

با سلام خدمت شما .من اصلا حوصله درس خوندن ندارم وقتی هم کتاب باز میکنم تا بخونمش انگار میخواد خوابم بگیره از بس خسته کنندس موقعی هم که درسو بلدم ازم میپرسن استرس میگیرمو کل مطالب از ذهنم پاک میشه نمیدونم چیکار کنم دوبارم مشاورمو عوض کردم ولی اثری نکرده


مهلا‏ – 97/3/2

مطالب مفید واقع شد سپاس از شما ❤️


فرشته مومنی‏ – 96/10/26

سلام راستش اونقدر مشکل دارم تا چشمم به کتاب میخوره فقط بغض میکنم نمیدونم انگار افسردگی گرفتم


حنانه‏ – 96/7/11

نوشته هاش عالی بود فقط امید وارم بتونم


باقری‏ – 96/2/3

بهتر بود به طور خلاصه تر مینوشتید +فیلم سپاس


پشتیبانی 3گام‏ – 96/2/4

از نظر سازنده تون ممنون


پشتیبانی 3گام‏ – 96/2/4

از نظر سازنده تون ممنون


فرشته‏ – 95/9/18

حالا اگه یکی مث من استعداد درس خوندنو داره ولی حوصله نداره تکلیفش چیه؟من حتی حس ندارم این مطالبو کامل بخونم چ برسه ک برنامه ریزی کنم.الان ب اجبار خانواده تو این سایتا هستم و دنبال تغییر رفتارو متمرکز شدن رو درسام میگردم


آقای افشار‏ – 95/10/26

بعضی وقتها که سر آدم بخوره به سنگ حوصله اش میاد سرجاش. اما اگر دنبال تغییر در رفتار و برنامه ریزی هستید توصیه می کنم بهتون که با یادداشت برداری از کارهای روزانه تون ببینید چقدر دارید مفید زندگی میکنید.


amir‏ – 95/5/22

مرسی از راهنماااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااایتون


پشتیبانی 3گام‏ – 96/1/24


موفق باشید.


ramin‏ – 95/3/5

باسلام و خسته نباشی … ممنونم از مطالب زیبای شما .. زحمت زیادی کشیدین


پشتیبانی 3گام‏ – 96/1/28


زنده باشید.

شما هم نظرتان را در مورد این مطلب بگویید.


داوطلب هم اکنون در 3گام هستند !

اخبار تخصصی مورد نظرتان شامل:

ثبت نام، اعلام نتایج و آزمونهای داخلی دانشکاه ها را رایگان دریافت نمایید.


Copyright © 2021 AtiTech. All Rights Reserved.

ورود


نام کاربری: perm_identity


رمز عبور: lock_open


وبلاگ

چگونه ذهن متمرکز داشته باشیم

به راستی که بروسلی استاد افزایش تمرکز بود. چند وقت پیش فیلم کوتاهی از بروسلی دیدم که با فیلم‌های سینمایی او فرق داشت. در این فیلم نشان می‌دهد که بروسلی با دوتن از قهرمانان پینک پونگ آن زمان بازی کرده و آن‌ها را شکست می‌دهد.

نکته جالب اینجاست که هیچ راکت پینگ پونگی در دست بروسلی نیست و او به وسیله یک نانچیکو با آن‌ها بازی می‌کند. این فیلم را می‌توانید در زیر مشاهده کنید

بروسلی راز این کارش را تمرکز می داند. افزایش تمرکز نه تنها برای بروسلی، بلکه در زندگی هر فرد موفقی به وضوح دیده می‌شود. هر شکستی را هم که بررسی کنید، عدم تمرکز یکی از عوامل اصلی آن محسوب می‌شود.

خورشید منبع بسیار بزرگی از انرژی است و در هر لحظه میلیاردها کیلووات انرژی به سطح زمین ساطع می‌کند که می تواند هر موجودی را به راحتی از بین ببرد. با این وجود ما با کمی کرم ضد آفتاب و یک نقاب آفتاب گیر بر آن غلبه می‌کنیم.

اما اگر با یک عدسی، مقداری از این انرژی را به صورت متمرکز به یک سطح بتابانیم آن را ذوب می‌کند. بنابراین می‌توان گفت افزایش تمرکز برابر است با افزایش قدرت.

حال تصور کنید همه ما نیروی بیکرانی درون مغز خود در اختیار داریم که اگر راه‌های افزایش تمرکز را یاد بگیریم با سرعت بسیار زیادی به اهداف خود خواهیم رسید. اما شاید مسئله این باشد که اصلا نمی‌دانیم تمرکز یعنی چه؟ و یا نمی دانیم چگونه باید تمرکز کنیم؟

پس با ادامه مقاله همراه باشید تا به این سوالات پاسخ دهیم.

 

احتمالا تا به حال برای شما هم پیش آمده که خواسته‌اید مطالعه کنید ولی یک صدای ناهنجار ممتد مانند یک گروهان، بر رشته‌های عصبی مغزتان رژه می‌رود و یک لحظه هم آرام نمی‌گیرد.

این صدا شدیدا تمرکز حواس ما را به هم می‌زند به طوریکه حتی مدتی بعد از ساکت شدنش، هرچقدر هم تلاش کنیم خبری از تمرکز نیست و یا اینکه هربار قصد داشته‌ایم کاملا بر کاری تمرکز کنیم خود به خود حواسمان به موارد دیگر پرت شده است.

البته گاهی اوقات چنان برچیزی تمرکز می کنیم که اصلا متوجه وقایع اطرافمان نمی‌شویم. اما چه اتفاقی می‌افتد؟

ما همواره بر چیزی تمرکز داریم. اما زمانی که می خواهیم آن را تحت کنترل خود در بیاوریم بدون در نظر گرفتن عوامل موثر بر تمرکز، این کار را می‌کنیم که طبیعاتا نتیجه دهنده نیست. مثلا در اثر وارد شدن یک شوک هیجانی ممکن است مدتی دچار حواسپرتی شویم و به جای افزایش تمرکز بر موضوع مورد نظر، مدام به آن شوک فکر کنیم.

در واقع ما همچنان تمرکز داریم اما نه به موضوع مورد نظر، بلکه به موضوع شوک. حال اگر همزمان سروصدای تلویزیون هم اضافه شود سعی می‌کنیم با خاموش کردن آن، بر موضوع مورد نظر تمرکز کنیم. معمولا عوامل اصلی تمرکز به صورت مخفیانه روی ما اثر می‌گذارند بنابراین آن‌ها را نمی‌بینیم و تقصیر را به گردن عوامل فرعی می‌اندازیم.

اگر دقت کرده باشید گاهی در اوج سروصدا و شلوغی و شاید استرس بر موضوعی متمرکز می‌شویم که بعد از آن خودمان هم تعجب می‌کنیم. علت چنین اتفاقی دقیقا در نظر گرفتن عوامل مخفی و تاثیرگذار تمرکز است که معمولا ناخوداگاه اتفاق می‌افتد.

در ادامه به چند مورد از این عوامل اشاره‌ای می کنم:

 

ذهن معمولا به چیزی که لذت بخش باشد بیشترین اولویت را می‌دهد.ممکن است در شلوغی و سروصدا بتوانیم چرخی در اینستاگرام و دیگر شبکه‌های اجتماعی بزنیم و ذره‌ای حواسمان پرت نشود.

حتی ممکن است هنگام صحبت با کسی که به او علاقه‌مندیم اصلا متوجه حضور دیگران نشویم. ولی اگر بخواهیم پروژه‌ای را به پایان برسانیم که چندان هم به آن علاقه‌ای نداریم همه چیز در دنیا بهانه خوبی می‌شود که بگوییم تمرکز ندارم.

 

اگر بخواهیم استعداد را ساده تعریف کنیم اینگونه است که:

زمانی که کاری را بدون صرف انرژی زیاد و بدون دانش قبلی، به راحتی انجام دهیم، ما در این کار استعداد داریم.

حال زمانی که در کاری استعداد داریم، انرژی کمتری از مغز می‌گیریم و در نتیجه باعث افزایش تمرکز ما در آن کار می‌شود. چه بسا آن‌که عوامل به ظاهر تمرکزگیر هم در این شرایط وجود داشته باشند.

حتی می‌توان گفت زمانی که در چیزی استعداد داریم در واقع خلاقیت خود را آزاد کرده‌ایم. به بیان دیگر برای افزایش مهارت تفکر خلاق، تمرکز یک نیاز ضروریست و معمولا در چیزهایی که استعداد داریم خلاق هم هستیم چون به راحتی می‌توانیم بر آن‌ها تمرکز کنیم.

 

ما در طول روز دائما از کارهایمان پشیمان می‌شویم ولی این پشیمانی گاهی آنقدر کوچک است که اصلا متوجه آن نمی‌شویم. مثلا از گفتن یک حرف به یک شخص خاص یا از وراجی ناخوداگاه خود و یا حتی از تسلیم شدن برای رسیدن به هدف به صورت دائم پشیمان می‌شویم.

معمولا این پشیمانی با یک تصمیم جدید پایان می‌یابد و ما برای گرفتن هر تصمیم نیاز به تمرکز زیادی داریم بنابراین هر لحظه ممکن است تمرکز خود را نسبت به موضوع مورد نظر از دست بدهیم زیرا دچار یک پشیمانی هرچند کوچک شده‌ایم.

حال با دانستن این موضوع شاید برای شما سوال شده باشد که چگونه می‌توان تمرکز خود را افزایش دهیم؟ اگر به دنبال پاسخ این سوال هستید با ادامه مقاله همراه باشید.

 

وقتی از آقای بروسلی پرسیدند شما چگونه توانستید به این تمرکز جادویی دست پیدا کنید تنها جواب او تمرین زیاد بود. بروسلی اعتقاد داشت با تمرین مداوم یک کار ساده، می توان بر آن مسلط شد و سپس دشوارترین کارها را هم به آسانی انجام داد. از بروسلی به عنوان اسطوره تمرکز یاد می‌شود و واقعا هم چنین لقبی لایق اوست.

اما شاید در همه افراد انگیزه کافی وجود نداشته باشد که کاری را همانند بروسلی آنقدر تکرار کنند که در آن تبدیل به یک استاد شوند.
بنابراین اگر شما هم انگیزه کافی برای تمرین مداوم ندارید به توصیه‌های زیر توجه کنید و حتما آن‌ها را اجرا کنید تا نتیجه جادویی آن‌ها را ببینید.

 

بله درست متوجه شدید. زمانی که می‌خواهید بر چیزی تمرکز کنید و مدام فکر انجام کار دیگری ذهن شما را قلقلک می‌دهد، چه کاری انجام می‌دهید؟ معمولا اکثر افراد با آن مقابله و می‌خواند که دیگر به آن موضوع فکر نکنند که قطعا در این مسیر شکست می‌خورند.

فراموش نکنید در چنین شرایطی اولویت ذهنی با آن اختلال است پس دست به کار شوید و نیاز ذهن خود را برطرف کنید. شاید چرخ زدن در شبکه‌های اجتماعی باشد. به راحتی زمان کمی را به این کار اختصاص دهید تا ذهنتان آرام بگیرد و سپس مشغول کار اصلی شوید.

البته پیش‌فرض بر این است که شما به کار مورد نظرتان علاقه دارید ولی در آن لحظه نمی‌توانید بر انجامش تمرکز کنید زیرا در غیر این صورت هر بار که نیاز ذهن خود را برطرف می‌کنید بیشتر هم وسوسه می‌شوید که دوباره چنین کاری را انجام دهید.

تفکر انتقادی در این زمینه بسیار کمک‌کننده است بنابراین می‌توانید مقاله مهارت تفکر انتقادی را مطالعه کنید تا دیگر در این زمینه مشکلی نداشته باشید.

چگونه ذهن متمرکز داشته باشیم

همه ما در یک زمان خاص ناگهان به خودمان می آییم و دوست داریم هیچ کاری انجام ندهیم و فقط فکر کنیم و فکر کنیم و فکر کنیم. این زمان برای بعضی افراد ممکن است دقایقی قبل از خواب باشد یا هنگام تنها غذا خوردن و یا حتی اول صبح هنگام بیدار شدن.

معمولا اکثر ما این فرصت بی نظیر را هدر داده و آن را صرف فکر کردن‌های بیهوده می‌کنیم. به جای چنین کاری بهتر است به مرتب کردن افکارمان بپردازیم و سعی کنیم هرکدام را سرجای خود بگذاریم. با این کار هر فکری به موقع در ذهنمان نقش می بندد و باعث حواسپرتی نمی‌شود.

 

اصولا همه ما در برخی موارد فراموش‌کاریم. گاهی هم کاملا به صورت عمد چیزی را که دوست نداریم فراموش می‌کنیم. مواردی که ناخودآگاه فراموش کرده‌ایم معمولا مهم‌تر هستند زیرا عجیب است که ما برای کاری هیجان داشته باشیم و آن را فراموش کنیم.

اما گاهی به علت مشغله یا سهل‌انگاری خودمان فراموش می‌کنیم که قرار بود چه کاری انجام دهیم. بنابراین برای جلوگیری از حواسپرتی لازم است مدیریت زمان را به خوبی یاد بگیریم و اینگونه خودمان را گیر بیاندازیم.

می‌توانید جمله‌ای نسبتا طعنه آمیز در یادآوری‌های تلفن همراه خود بنویسید که در تاریخ معین ان جمله را به شما نشان دهد. مثل: مرسی که فلان کار را انجام دادی!! یا می‌توانید به فردی که هرروز او را می‌بینید بسپارید که شما را در موارد لازم گیر بیاندازد و موارد مهم را به شما یادآوری کند.

 

شخصی می‌گفت: بعضی آدم‌ها مثل پلانکتون هستند، موج دریا هرکجا که بخواهد آن‌ها را با خود می‌برد. اگر برای خودتان مقصدی تعیین نکنید، تمرکز کردن روی کار مورد نظرتان کاملا غیرممکن است.

اما مقصدی که انتخاب می‌کنید خیلی دور نباشد. وقتی با یک دوربین مسافت بسیار دوری را می‌بینیم آنقدر لرزش در آن وجود دارد که تمرکز بر یک نقطه کار بسیار سختیست.

در زندگی واقعی هم همین‌طور است. هدف‌های کوچک و دست‌یافتنی را انتخاب کنید و سعی کنید آن‌ها را بدست آورید. اینگونه چه بخواهید و چه نخواهید بر کار موردنظرتان تمرکز کرده‌اید.

 

در مدارهای الکترونیکی، لوله‌کشی‌های ساختمان، خط تولید کارخانه‌ها و تقریبا هرجایی که فکرش را بکنید برای رفع اشکال آسان‌تر از بازخورد استفاده می‌شود. کار بازخورد این است که خروجی را به ورودی متصل کند و هربار که کیفیت خروجی پایین آمد ورودی را تغییر دهد تا به کیفیت لازم برسد.

برای رسیدن به بالاترین نقطه تمرکز هم نیاز به بازخورد به شدت احساس می‌شود. هربار که تمرکز از دست می‌رود دلیل متفاوتی دارد که با بررسی آن می‌توان از تکرار مجدد آن جلوگیری کرد و این یعنی پیشرفت.

 

مدتی است که تصمیم به تحقیق و تغییر خودم در زندگی گرفته‌ام و به اشتراک گذاشتن تجربیات و دانسته‌هایم با بقیه جدی‌ترین رسالتم است.

به گفتگوی ما بپیوندید و دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید.

بنام خدا
عالی بود ممنون

سلام و درود
خوشحالم که استفاد کردید و برای خودتون ارزش قائل هستید
موفق باشید

عاللللللللللللللللللللللللللللللللللللللللللللللییییییییییییییییییی

خوب بود مطالبتون مخصوصا مطلب اخری و امید وارم باز هم راه های خوبی رو پیشنهاد بدین

سلام و درود
مرسی از شما که نظر خودتون رو گفتید و خوشحالم که واستون مفید و خوب بوده.

مفید بود دوست داشتم ممنون.

دوست عزیز سلام
باعث خوشحالی بنده هست که از مطالعه این مقاله رضایت داشتید
موفق باشید

سلام معلم ریاضی من میگه که تمرکز و ذقت من خیلی پایینه…راستم میگه تو سوالات مثلا منفی سه رو مثبت میبینم…راهی هست برای این مشکل؟چوم من سال دیگه هم کنکور میدم؟

سلام و درود
بله حتما راهی هست.
اول اینکه فورا حرف اطرفیان رو درباره خودتون نپذیرید و باور نکنید.
دوم اینکه تمرین کردن قطعا می‌تونه شما رو ارتقا بده. بنابراین تمرین و بازی‌های مربوط به افزایش تمرکز رو انجام بدید.
سوم اینکه سرعت خودتون رو کمتر کنید. اگر این سرعتی که توی انجام کارها دارید باعث افت کیفیت انجام کار میشه پس میشه سرعت رو در حد ترمال کاهش داد تا کیفیت بیشتر بشه
موفق باشید

دیدگاه

نام *

ایمیل *

وب‌ سایت

ذهنولوژی بستری برای آموزش‌های تخصصی در حیطه بهبود و توسعه فردی است که بیش از ۲ سال فعالیت آن می‌گذرد. شما با ذهنولوژی می‌توانید لحظه به لحظه در زندگی شخصی‌تان رشد کنید.

هیچ محصولی در سبد خرید نیست.

هیچ محصولی در سبد خرید نیست.

این کتاب با معرفی ۲۶ تکنیک «ساده و قابل اجرا» به شما کمک می‌کند تا در آینده … عملکرد و کارآیی بیشتری از گذشته داشته باشید!

چگونه ذهن متمرکز داشته باشیم

تمام نوابغ جهان کسانی بودند که از قدرت تمرکز فوق العاده ای برخوردار بودند.آشفتگی و شوریدگی ذهنی، عملا باعث می شود که شما به هیچ عنوان به موفقیت و اهداف خود در زندگی دست پیدا نکنید

آیا ذهن شما دائما از موضوعی به موضوع دیگر منحرف می شود؟

آیا تمرکز کردن روی یک موضوع برای بیش از چند دقیقه برای شما مشکل است؟

آیا شما هم با اشتیاق و هیجان فراوان تصمیم می گیرید، برنامه یا کاری را شروع می کنید،

ولی بعد از چند روز تمایل و انگیزه ای برای ادامه کار در خود نمی بینید. 

بدون شک مهمترین عامل برای دستیابی به اهداف و رسیدن به خواسته ها، داشتن توانایی برای تمرکز روی یک یا چند فعالیت مهم و حیاتی برای تحقق برنامه هایی است که برای رسیدن به موفقیت در هر زمینه ای از زندگی تدارک دیده ایم

باید یاد بگیرید که چگونه ذهن خود را متمرکز کنید، تمرکز خودرا بالا ببرید، و کنترل افکار و ذهن خود را بدست بگیرید

به شما قول می دهیم:

۱۵-۱۰ دقیقه در روز، انجام تمرینات افزایش تمرکز، می تواند تفاوت بزرگی در زندگی شما ایجاد کند.

اگر انسان بتواند فقط ۱۸ ثانیه روی چیزی که واقعا میخواهد تمرکز کند یک زنگ بزرگ در کاینات به صدا در می آید که توجه کل هستی را به سمت این شخص جلب میکند. اگر این ۱۸ ثانیه بتواند تا ۶۸ ثانیه ادامه یابددیگر کار تمام است و کل هستی به تکاپو می افتد تا برای فکر متمرکز شده یک راه حل پیدا کند. اگر آرزوست برآورده اش کند و اگر سوال است برایش جوابی بیابد.

۶۸ ثانیه یعنی فقط یک دقیقه و هشت ثانیه و بسیاری از افراد میگویند که تمرکز به مدت ۶۸ ثانیه هیچ کاری ندارد؟! آیا شما هم همین طور فکر میکنید؟ پس امتحان کنید. خواهید دید که هنوز ۱۸ ثانیه اول رد نشده فکرتان منحرف میشود.

در این کتاب فرایندی عملی ، ثابت شده و قدرتمند را می آموزید که می توانید آن را در شرایط مختلف زندگی به کار ببرید تا نتایج بهتر ، سریع تر و آسان تر از حد تصوری را به دست آورید.

همانطور که شعاع خورشید پس از عبور از یک ذره بین حرارت شدید و آتش ایجاد میکند ، شما نیز می توانید در صورت تمرکز نیروهای ذهنی و توانایی های خود روی چند فعالیت مهم و محدود بسیار بیشتر از یک فرد معمولی و در زمانی بسیار کوتاه تر به موفقیت برسید.

با اختصاص تنها ۱۰ الی ۱۵ دقیقه در روز به انجام تمرینات ارائه شده در کتاب ، پس از چند هفته نتایج حاصل از این تمرینات را در زندگی خود مشاهده خواهید کرد.

اگر می خواهید زندگی بهتری داشته باشید و در هر جنبه ای از زندگی به موفقیت دست یابید، به یک سطح مشخص از تمرکز نیاز دارید.

هدیه زیر را به همراه کتاب، رایگان دریافت نمایید

این هدیه را پس از خرید و به همراه کتاب دریافت خواهید کرد.

فرمت: کتاب الکترونیکی

تعداد صفحات: ۱۶۰ صفحه

چگونه یک دختر ۲۷ ساله ایرانی در عرض یک سال توانست به درآمدی رویایی از اینترنت دست پیدا کند.

شما در این جزوه بهترین روش کسب درآمد از اینترنت(و بدون اینترنت) را فراخواهید گرفت

بیش از بیست روش مختلف،راهکارها و کاربردها

اگر حتی روزی یک ساعت وقت فراغت دارید آن را به پول تبدیل کنید

***

در کتاب “چگونه ذهنی متمرکز داشته باشیم” ، مهارت هایی برای تقویت توانایی تمرکز بدون حواس پرتی می آموزید که نتیجه آن صرفه جویی در زمان، پیشگیری از اشتباه و به پایان رساندن تمامی پروژه های شما می باشد. این راهنما نکات مفیدی را مورد بحث قرار می دهد که می تواند در تمام زمینه ها بکار گرفته شود، و تمرینات مفید و قدرتمندی برای داشتن یک ذهن متمرکز و پرورش یافته را پیشنهاد می دهد.

 تمرکز یکی از پایه های آرامش درونی می باشد. زمانیکه این قابلیت به خوبی پرورش یافته باشد، داشتن آرامش درونی بسیار آسان تر می شود.

کتاب “چگونه ذهنی متمرکز داشته باشیم” که بر پایه علم روان‌شناسی و به منظور ارائه راهکارهایی برای رسیدن به زندگی سالم و متعادل تدوین شده، دربردارنده نکاتی درباره قدرت تمرکز بر نقاط قوت فردی و جمعی است که این نکات مخاطبان را در رسیدن به اهدافشان یاری می کند. این کتاب، شامل تمرینات و راهکارهای متنوعی برای کمک به رشد و تقویت مخاطب در مهم‌ترین روابط شخصی و کاری است.

 ***

برای بسیاری از مردم،سرعت زندگی بسیار گیج کننده است. مثل حرکت بر روی چرخی که هرگز متوقف نخواهد شد . میزان استرس همیشه بالا است. افراد شاغلی که نمی خواهند به فرد معتاد به کار و همیشه خسته ای که زمان کمی برای خانواده و دوستانش دارد تبدیل شوند و می خواهند چیزهای بهتری در زندگی داشته باشند ، لازم است کار آزموده تر باشند . قدرت تمرکز از بسیاری جهات کمک خواهد کرد که مردم در هر شغل و جایگاهی قرار دارند سریعتر به اهداف خود دست پیدا کنند. تمام مطالب این کتاب در مورد تمرکز است و دلیل اصلی آنکه بیشتر مردم در زندگی فردی و شغلی خود در حال در جا زدن هستند فقط عدم تمرکز است. آنها کارهایشان را به تعویق می اندازند یا اینکه به خودشان اجازه می دهند به راحتی تمرکزشان بر هم زده شود

کسی که می خواهد در کارش به اوج برسد باید عظمت نیروی عادت را درک کند و بفهمد که تمرین چیزی است که عادت ها را می سازد .او باید در شکستن عادت هایی که می توانند او را بشکنند عجله کند و در پی یافتن تمریناتی باشد که منجر به عادت هایی می شوند که به او کمک می کنند تا به موفقیتی که آرزوی آن را دارد،برسد. (جی . پل گتی)

افکار ، آرزوها و برداشت های حسی بی شماری، در هر دقیقه از روز و شب از ذهن عبور می کنند، که توجه را جلب می کنند، آن را به اینطرف و آنطرف می برند و تمرکز ذهن را تقریبا غیر ممکن می کنند.

زمانی که سعی داریم ذهن خود را روی یک فکر، موضوع یا فعالیت خاص متمرکز کنیم، بی اراده به موضوعات دیگر رانده می شود. زمانیکه تمرکز وجود نداشته باشد، کاری که انجام آن فقط به چند دقیقه زمان نیاز دارد، خیلی بیشتر طول خواهد کشید.

۱- توانایی تمرکز و توجه روی هر کاری که انجام می دهید

۲- کاهش خطا ها و اشتباهات

چگونه ذهن متمرکز داشته باشیم

۳- افزایش توانایی درک، یادگیری و مطالعه

۴- شانس بیشتر و سریعتر برای موفقیت

۵- تقویت حافظه

۶- توانایی بیشتر برای توجه کردن به جزئیات

۷- توانایی تفکر عمیق تر و حواس پرتی کمتر

۸- توانایی آرام کردن افکار بی وقفه ذهن

این کتاب به این پرسش های کلیدی پاسخ می دهد :

هنگامی که شما بتوانید افکار خود را کنترل کنید، کنترل سرنوشت خود را نیز در دست خواهید گرفت. و زمانی که یاد بگیرید چگونه ذهن را بر روی اهداف اصلی زندگی خود متمرکز کنید، هیچ چیز نمی تواند سد راه شما در راه رسیدن به موفقیت باشد.

تمرکز واقعی یعنی اینکه اگر شما در طول روز به پنج فعالیت مختلف مشغولید،در هر فعالیت صرفا به آن فکر کنید و از افکار مربوط به فعالیت های دیگر آسوده باشید.

موفقیت زندگی روزانه ما تماما به میزان تمرکز ما به امور روزانه ارتباط دارد.اگر شما قادر باشید به هنگام کار، فقط روی کار خود، به هنگام ورزش صرفا روی انجام حرکات،هنگام مطالعه فقط روی موضوع کتاب، و هنگام انجام فعالیت هنری از قبیل موسیقی، نقاشی،خطاطی و …به فعالیت خود توجه و تمرکز کنید، عملا موفقیت شما به میزان چشمگیری افزایش می یابد.

تمام نوابغ جهان کسانی بودند که از قدرت تمرکز فوق العاده ای برخوردار بودند.آشفتگی و شوریدگی ذهنی، عملا باعث می شود که شما به هیچ عنوان به موفقیت و اهداف خود در زندگی دست پیدا نکنید. وقتی کار می کنید به خانواده می اندیشید. وقتی در کنار خانواده به سر می برید از شغل خود نگرانید.وقتی ورزش می کنید در اندیشه تحصیل هستید و وقتی درس می خوانید فکرتان هزارسو می رود.

من با تهیه این محصول دقیقاً‌ چه چیزی دریافت می‌کنم؟


نظرات تعدادی از خریداران


«نورجهان راستی»

کتاب جالبی بود و توانستم از آن استفاده‌های زیادی ببرم. متشکر از زحمات دست اندرکاران سایت هدف سبز

«محمد»

سلام درمقایسه با کتب دیگر در این ضمینه با انشای ساده تری نوشته شده که بنظر من دلنشینتر است که باعث شد ارتباط نزدیکتری با مطالب موجود در کتاب پیدا کنم وبه یادگیری مطالب وعمل به آنها راغب تر بشوم ازنویسنده و عزیزانیکه در گرداوری و ارایه این مجموعه تلاش و همکاری داشته اند بسیار سپاسگزارم موفق باشید

« هادی »

کتاب خیلی خوبی بود تمرینات خوب و موثری داره بدون شک تمرکز مهمترین شرط موفقیت در کارها هست

« امیر نصر »

با سلام خدمت شما کتاب را تهیه نموده ام و امیدوارم به امید خدا بتوانم از مطالب آن بهره کافی را ببرم.البته کمی از آن را مطالعه نمودم که به نظرم فوق العاده بود. ممنونم از شما

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دیدگاه

نام *

ایمیل *

وب‌سایت


Self Improvement from
SelfGrowth.com

آموزش کامل قانون جذب(صوتی)

نام

ایمیل *


نام کاربری یا آدرس ایمیل *


گذرواژه *

مرا به خاطر بسپار

ورود


گذرواژه خود را فراموش کرده اید؟


آدرس ایمیل *


گذرواژه *


عضویت

چیدمان کابینت آشپزخانه با محصولات آدلان


بازسازی پیوند عاطفی زن و شوهر

صحبت کردن با دیگران در خانه، مدرسه یا اجتماع، عملکرد مغز را بهبود میبخشد.از مغز خود استفاده کنیداگر از مغز خود استفاده نکنید، غیر فعال میشود. فعال نگه داشتن مغز ذهن شما را هوشیار نگه میدارید. افرادی که از نظر ذهنی فعالیتهای چالش برانگیزی انجام میدهند کمتر در خطر بیماری آلزایمر قرار دارند.• کتاب بخوانید• مکالمه های طولانی داشته باشید (مثل ارائه و تدریس)• به رادیو گوش دهیدنظم و ترتیب موجود را به هم بریزیدخاطرتان هست در کودکی بازی داشتیم که کلمات را از انتها به ابتدا ادا می کردیم؟ محققین در دانشگاه دوک تمرین هایی را ایجاد کرده اند با نام “نوروبیک” که مغز را وادار به تفکر به طرق جدید می کند. از آنجایی که که حواس پنجگانه در یادگیری نقش کلیدی ایفاء می کنند بنابراین با استفاده از آنها می توان ذهن را تمرین داد. اگر راست دست هستید سعی کنید از دست چپتان استفاده کنید. مسیر خانه تا محل کارتان را تغییر بدهید و مسیرهای جدیدی را امتحان کنید. چشمهایتان را ببندید و سعی کنید غذاها را از روی طعمشان شناسایی کنید.عقل سالم در بدن سالم!تمرین بدنی مخصوصا تمرین هایی که باعث افزایش تعداد ضربان قلب می شوند مانند پیاده روی و شنا، باعث افزایش جریان خون به مغز نیز می شوند. اگرچه هنوز دانشمندان دلیل آن را نمی دانند اما اینگونه فعالیتها باعث افزایش خون موجود در مغز و نیز بهبود پیوندهای بین سلول های مغزی می شود. با ادامه انجام فعالیت های بدنی، می توانید به حافظه، تخیل و حتی توانایی برنامه ریزی امورتان کمک کنید.قدرت ذهن در گروی رژیم غذایی سالمبا انتخاب غذاهای سالم که برای قلب و تناسب اندام مفید هستند به کارکرد صحیح مغزتان نیز کمک می کنید. چاقی در میانسالی احتمال زوال عقل در سالهای بعد را تا دو برابر افزایش می دهد. کلسترول و فشار خون بالا نیز بر میزان این احتمال می افزاید. چند نکته ساده را مد نظر داشته باشید:• به جای سرخ کردن غذا از روش های سالمتر استفاده کنید• روغن های سالم مانند روغن دانه های گیاهی و زیتون را جایگزین کره، خامه و روغن حیوانی نمایید• از میوه ها و سبزیجات رنگی مصرف کنید• مصرف ماهی فراموش نشودمراقب آنچه مینوشید باشدمی دانید که نوشیدن نوشابه های الکلی بر قضاوت، تکلم، حرکات و حافظه شما تاثیر منفی می گذارد. این را هم می دانید که الکل آثار بلند مدت مخربی نیز دارد؟  مصرف مداوم الکل در طولانی مدت باعث کوچک شدن لوب های پیشین مغز می شود و این آسیب ها حتی با ترک الکل نیز برگشت پذیر نخواهند بود.  بازیهای کامپیوتری ذهن را تمرین میدهندچندین پژوهش نشان داده است که بازیهای کامپیوتری بخشی از مغز را که مسئول کنترل حرکت، حافظه، برنامه ریزی و مهارتهای حرکتی است تحریک و فعال میکند. برخی کارشناسان معتقدند بازی تنها میتواند مهارت شما در بازی را ارتقا میدهد. هنوز توافقی در این زمینه وجود ندارد اما میتوان به کودکان اجازه داد زمان مشخصی را به بازیهای کامپیوتری اختصاص دهند.موسیقی به ذهن کمک میکندنواختن موسیقی در کودکی به بخش تفکر مغز کمک میکند در بزرگسالی بهتر کار کند. تجربه موسیقی عملکرد ذهنی را که ارتباطی با موسیقی ندارند مانند حافظه و توانایی برنامه ریزی تقویت میکند. همچنین به هماهنگی بهتر دست و بدن کمک مینماید. علاوه بر اینها موسیقی تفریح خوبی است. نگران نباشید، هیچ وقت برای شروع دیر نیست.اجتماعی باشیدصحبت کردن با دیگران در خانه، مدرسه یا اجتماع، عملکرد مغز را بهبود میبخشد. مطالعات نشان میدهند که فعالیتهای اجتماعی برای مغز مفید است بنابراین وارد فعالیتهای اجتماعی شوید، در کلاس مورد علاقه تان ثبت نام کنید یا با دوستانتان تماس بگیرید.  آرامش خود را حفظ کنیداسترس بیش از حد به بخش خاکستری مغز صدمه میزند. بخش خاکستری مغز دربردارنده سلولهایی است که اطلاعات را ذخیره و پردازش میکنند. چند روش ساده برای آرام شدن:• نفس عمیق بکشید• موضوعی برای خندیدن و شاد شدن پیدا کنید• به موسیقی گوش کنید• یوگا یا مدیتیشن انجام دهیدتاثیر خواب بر مغزپیش و پس از یادگیری مطلب جدید، خواب کافی داشته یاشید. وقتی خسته باشید تمرکز برایتان دشوار میشود. وقتی پس از یادگیری مطلب جدیدی میخوابید، مغز اطلاعات جدید را ضبط میکند تا بعدا بتوانید آنها را به خاطر بیاورید. استراحت طولانی در شب برای خلق و حافظه لازم است. بزرگسالان به 7 تا 8 ساعت خواب شبانه نیاز دارند.کمک به حافظههرکسی ممکن است گاهی حواسش پرت شود. با افزایش سن ممکن است به سادگی سابق نتوانید مسائل را به یاد بیاورید. این امری طبیعی و بخشی از فرایند سالخوردگی است. چند اقدامی که در این زمینه به شما کمک میکنند:• همه چیز را بنویسید• از تقویم و یادآور گوشی همراه خود حتی برای موارد ساده استفاده کنید• هر بار بر یک کار تمرکز کنیدتکرار نام دیگراندر به یاد آوردن نامها مشکل دارید؟ همیشه در حین صحبت با اشخاص نام آنها را تکرار کنید (اگر نمیخواهید با صدای بلند این کار را انجام دهید، حداقل در ذهن خود بگویید). میتوانید تصویر یا شعری از خود بسازید که بین اسامی آنها در ذهنتان ارتباط ایجاد کند.منبع:سیمرغ

 

چگونه ذهن متمرکز داشته باشیم

مطالب بیشتر برای زندگی بهتر


تا60%تخفیف پرطرفدارترین محصولات جنسی


موفقیت شما در کدام رشته تحصیلی است؟

رزروبلیط وهتل درسراسرایران بابیشترین تخفیف


میخوای از همیشه زیباتر باشی؟

کاملترین درگاه رزرو تورهای داخلی و خارجی


درمان اختلالات روحی بدون دارو و عارضه


مشاوره تربیت کودک و شیوه های فرزندپروری


برای خرید بلیط اول اینجا سر بزن

هرآنچه ازعملهای زیبایی زنان میخواهیدبدانید


مرکز تخصصی استعدادیابی و آموزش کودکان


برای سفارش این ست فقط کافیه کلیک کنی!

چطور با هزینه‌ی کم، زیاد و راحت سفر کنیم؟


تو جلسه خواستگاری چی بپرسیم!؟


هرگز ناامید نشوید!درمان زوج نابارور

Makan Inc.| All Rights Reserved – © 2013 – 2021

همانند بدبینی، خوش‌بینی هم همۀ جهان را سیاه و سفید می‌بیند

چگونه ذهن متمرکز داشته باشیم

ذهن آگاهی عبارت اسـت از شـناختن احساسـات ( خوب یا بد) و پذیرش آنها.

ذهـن آگاهـی را وارد زندگی خود کنید. توجه خـود را عمـداً روی کارهایـی که انجـام می‌دهید متمرکـز کنید. به احساسـات و کارهای فیزیکـی یـا افـکاری کـه در ذهنتان پدیدار می شـود دقت کنیـد. صابون چـه بویی، چه حسـی یا چه ظاهـری دارد؟ شسـتن ظرف ها چطور انجام می شود؟ ریز به ریز به جزئیات دقت کنید.

ذهـن آگاهـی را وارد کار روزانه کنید. در طـول روز چندین بار خودتان را چـک کنید. افکارتان چگونه اسـت؟ بدنتان چه حسی دارد؟ به جزئیات کاری که انجام می دهید توجه کنید و سعی کنید دریابید هر بخش از کار را چگونه انجام می دهید.

ذهـن آگاهـی را وارد روابـط خود کنید. اگر با دوسـتان یـا همکاران تان رو در رو صحبت می‌کنیـد، تلفن یا سـایر عوامل مزاحم را کنـار بگذاریـد. بـه آنچـه کـه می گوینـد واقعـا گوش دهید و به احساسـی که در شـما ایجـاد می‌کنند توجـه نمایید. سعی کنید بـدون هر گونه انتظـار یا قضاوتـی از حضور هم لـذت ببرید.

ذهـن آگاهـی را وارد مشـاهدات خـود کنید. توجـه خـود را روی چیزهایی که هـر روز می‌بینید یا از کنارشـان رد می‌شـوید متمرکـز کنیـد. به احساسـات یـا افکاری که در شـما ایجـاد می کنند دقت کنید.

چند نکته برای تمرین ها:

 

چگونه ذهن متمرکز داشته باشیم
چگونه ذهن متمرکز داشته باشیم
0

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *