چگونه مومو را شکست دهیم

 
helpkade
چگونه مومو را شکست دهیم
چگونه مومو را شکست دهیم

۵ دیدگاه

ارسال شده توسط: محمدمصطفی آسیابی

۲۵ مهر ۹۹ ساعت ۱۴:۰۰

مراحل چالش مومو یا همان بازی مومو موضوع فراگیر جدیدی بوده که در اپلیکیشن‌های کودکان ظاهر شده و آن‌ها را به انجام کارهای خشونت‌آمیز و خودکشی ترغیب می‌کند.

چگونه مومو را شکست دهیم

این روزها چالش مومو به یکی از داغ‌ترین موضوعات تبدیل شده که امنیت جانی کودک و اطرافیان او را به خطر می‌اندازد. مراحل چالش مومو که به اشتباه بازی مومو هم معروف شده گاهی در بازی‌ها و برنامه‌های کودکان ظاهر شده و به صورت آرام و دوستانه و یا گاهی با ایجاد ترس و وحشت کودک را مجبور به انجام کارهای هراس‌آور، آسیب به خود و دیگران و در نهایت خودکشی می‌کند و در صورت عدم تبعیت از دستورات، پیام‌های تهدید کننده برای کودک ارسال می‌شود.

این چالش پیشینه طولانی داشته و ظهور جهانی آن برای اولین بار به سال ۲۰۱۸ بازمی‌گردد اما از چند روز پیش در قالب پیام‌رسان واتس اپ و در کشورهای مختلف سراسر جهان دوباره فعالیت خود را ادامه می‌دهد. با برگزاری آنلاین کلاس‌های مجازی مدارس در پیام‌رسان‌های مختلفی از جمله واتس اپ نگرانی‌هایی درباره تهدید امنیت کودکان مطرح شده که با پیگیری و پاسخ پلیس ایران نیز همراه بوده است. در ادامه به طور مفصل ماهیت چالش مومو، مراحل چالش مومو، خطرات چالش مومو، نحوه انتشار آن در کشورهای مختلف و چگونگی مقابله با این چالش را مورد بررسی قرار خواهیم داد.

این روزها بازی مومو در قالب یک اکانت واتس اپ با پروفایل تصویر یک دختر ترسناک ظاهر شده و به موبایل قربانی پیام ارسال می‌کند. این پیام گاهی به صورت تبلیغات یا متن حاوی برنده شدن در قرعه‌کشی بوده و گاهی اوقات به قصد ایجاد رابطه‌ای دوستانه با کودک و با کلمات زیبا خواهد بود. در این پیام گفته می‌شود اگر کاربر از خواندن آن صرف نظر کند یا به آن پاسخی ندهد به او و خانواده‌اش هنگام شب و زمانی که خواب هستند حمله خواهد شد و آن‌ها کشته می‌شوند. بدین ترتیب کودک مجبور به چت با مومو شده و بایستی از دستورات پیروی کند.

این دستورات حاوی کارهای خشونت‌آمیزی هستند که سبب آسیب به خود، دیگران و بلکه خودکشی می‌شود. حین انجام دستورات، ممکن است به کودک حملات پانیک رخ دهد که سبب افزایش ناگهانی سطح اضطراب او شده و در نهایت به افزایش خطر ایست قلبی در کودک ختم می‌شود. به منظور فهماندن کامل دستور به کودک گاهی عکس یا طرح گرافیکی همراه با متن ارسال می‌شود تا نحوه صحیح انجام دستورات را نمایش دهد. پس از هر مرحله جایزه‌ای برای کودک در نظر گرفته خواهد شد و جایزه مرحله نهایی چالش مومو، ملاقات و دیدن مومو خواهد بود. از این طریق انگیزه‌ای درونی در کودک ایجاد می‌شود تا هرچه زودتر مراحل را انجام داده و پس از ملاقات با مومو، این کابوس تکراری به پایان برسد.

برای نمونه پیامی به یکی از کودکان در انگلیس ارسال شده بود که به او می‌گفت چاقو را روی گردنش قرار بدهد. گفته می‌شود دو نوجوان در هند نیز قربانی این چالش شده و خودشان را کشته‌اند اما پلیس هند ادعا می‌کند این خودکشی مرتبط با مومو نیست.

این چالش بی شباهت به بازی نهنگ آبی نیست و از همان اهداف پیروی می‌کند. یکی از قربانیان این چالش از خودش حین انجام تمامی مراحل فیلم گرفته و در آخر دست به خودکشی زده است. این ویدیوها در نهایت از فضای اینترنت پاک شده و مقامات هرگونه ارتباط این خودکشی با چالش مومو را رد می‌کنند، اما گزارش‌هایی که از کشورهای مختلف به گوش می‌رسد خبر از پیام‌های آمرانه این اکانت می‌دهند.

عکس پروفایل مومو منتسب به مجسمه ژاپنی به نام «پرنده مادر» بوده که در سال ۲۰۱۶ در فضای مجازی به نمایش در آمد و پس از مدتی با ایجاد تغییراتی در آن توسط شرکت Link Factory ظاهر ترسناکی به خود گرفت. این دختر با پاهای پرندگان و لبخندی شبیه به جوکر داشته که در کودکان باعث ایجاد ترس و وحشت می‌شود. اگر مخاطب ناشناسی دارید که چنین عکس پروفایلی دارد یا نام کاربری‌اش مومو – Momo بوده و به قصد دوستی یا خراب‌کاری به شما یا فرزندتان پیام می‌دهد، او به احتمال زیاد مومو است.

شاید فکر کنید پیام دادن به مومو برای یک فرد بزرگسال نمی‌تواند خطری ایجاد کند و محض سرگرمی و پر کردن اوقات فراغت با مومو صحبت کنید. با این وجود مومو متوجه بازه سنی مخاطب خود خواهد شد و از راه‌های دیگری به شما آسیب می‌زند:

بنابراین حتی اگر به قصد کسب آشنایی بیشتر با مراحل چالش مومو با این اکانت ارتباط دارید، به رابطه‌تان پایان دهید و با طی کردن مراحلی که در پایان مطلب خواهیم گفت از مزاحمت‌های مومو خلاص شوید.

مراحل چالش مومو در ابتدا و در سال ۲۰۱۸ توسط یک کاربر فیسبوک کشف شد. او مومو را در تبلیغات ویدیوها دیده بود و آن را در صفحه خود به اشتراک گذاشت. پس از آن یک حساب کاربری در توییتر درباره بازی مومو اطلاع‌رسانی کرده بود که بازخورد زیادی به خود گرفت اما این حساب مدتی بعد ناگهانی حذف شد. کیم کارداشیان به عنوان مدل و بازیگر آمریکایی در صفحه اینستاگرام خود درباره چالش خطرناک مومو استوری گذاشت و میلیون‌ها نفر از حضور این چالش با خبر شدند. او از مردم درخواست کرده بود تا از گوگل بخواهند ویدیوهای مربوط به مومو را از یوتیوب حذف کند. در نهایت نیز گوگل تمامی این ویدیوها را حذف کرده و حتی برای ویدیوهایی که درباره این چالش اطلاع‌رسانی می‌کنند برچسب «محتوای خشونت‌آمیز» زده است.

چالش مومو در کشورهای مختلفی از قبیل ایالات متحده آمریکا، کانادا، انگلیس، ایرلند، هند، پاکستان، اسپانیا، بلژیک، فیلیپین، فرانسه، پرتغال، برخی کشورهای آمریکای جنوبی و متاسفانه در کشورمان ایران دیده شده است. برخی از خودکشی‌های صورت گرفته در این کشورها به چالش مومو نسبت داده شده ولی مقامات و پلیس هیچ کشوری تا به امروز به طور رسمی ارتباطی میان این چالش و خودکشی نوجوانان پیدا نکرده است. دو نفر در هند و یک دختر ۱۲ ساله در آرژانتین دست به خودکشی زده‌اند که گفته می‌شود به دلیل ارتباط با مومو رخ داده اما این موضوع به طور رسمی تایید نشده است.

بازی‌های مختلفی با محتوای مشابه با مومو وجود دارند که حتی سال‌ها پیش منتشر شده و تاثیر خود را روی کودکان و نوجوانان می‌گذارند. در انگلیس چند مورد از رفتارهای خشونت‌آمیز توسط کودکان گزارش شده که به دلیل بازی‌های خشن صورت گرفته و باید در نظر داشته باشیم مومو تنها نماینده‌ای از فضای تهدید کننده برای کودکان برشمرده می‌شود.

اگر هنوز در دام مومو نیفتاده‌اید باید مراقب پیام‌های دریافتی‌تان باشید. اگر پیام ناشناسی در واتس اپ دریافت کردید که مراحل چالش مومو را توضیح داده سریعا آن شماره را بلاک و پیام‌هایش را بدون سین کردن پاک کنید. بعدا هم به تماس شماره‌های ناشناس خارج از کشور پاسخ ندهید تا خطر کاملا از شما دور بماند.

پلیس فتا به ماجرای چالش ترسناک مومو واکنش نشان داده و با اعلام عدم توانایی این چالش در هک گوشی، از کاربران خواسته تا با حفظ آرامش و خونسردی خود شماره تماس مومو را با تماس با ۱۱۰ اعلام کنند.

برچسب ها : چالش مومو

وارد کردن نام و ایمیل اجباری است | در سایت ثبت نام کنید یا وارد شوید و بدون وارد کردن مشخصات نظر خود را ثبت کنید *

نام *

ایمیل *

دیدگاه

همیشه پایه بچه ها وسته مومو، انابل،رابرت،ایت،ان،و……
کلی کراکتور ترسناک اهان ممد قلی همه این شخصیت ها واسه بچه ها و نوجوان ها ساخته شده ذهنشون دیگه نمیکشه از ترس من خودم ۱۲ سالمه و عاشقه خوانندگی هستم و عاشقه بیلی و همه این شخصیت هارو میشناسم
مغز بچه ها الان خراب شده

این مقاله چند نکته مبهم داره،، بر چه اساسی شماره دانش آموز رو پیدا می‌کنه تا بهش پیام بده،،دوماحالا گیریم براساس شانس به یه شماره در واتس پیام میده بعد زبان پیام هم فارسیه؟من که میگم میخان واتس رو هم فیلتر کنند دارن زمینه سازی میکنن،،تلگرام رو که گفتنتروریستها تو رژه اهواز با تلگرام با هم در ارتباط بودن فیلتر کردن،بعد معلوم شد از کجا آب میخورد حمله به رژه

شماره‌های مخاطب مومو میتونه لیستی از شماره‌های لو رفته از ایرانی‌های حاضر در شبکه‌های اجتماعی باشه و یا کاملا شانسی و تصادفی. و ممکنه زبان صحبت کردن مومو انگلیسی یا فارسی باشه.

چ وحشتناک

هم باید خندید هم باید گریست
همیشه تو هر دوران و تاریخ و کشوری هستن کسانی که به راحتی گول میخورن یا بر اثر ترس مجبور به انجام کاری میشن که ازش خوششون نمیاد.
قربانیان این موارد معمولا کسانی هستن که رابطه اجتماعی خوبی با اطرافیانشون ندارن

تهران – ایرنا – این روزها مشاهده چهره وحشتناک عروسکی از مجموعه آثار عروسک‌های نمایشگاه توکیوی ژاپن به نام «مومو» در پروفایل واتس آپ، ترس و نگرانی برای خانواده‌ها و دانش‌آموزان ایجاد کرده اما سووال این است آیا راهی برای خلاص شدن از آن وجود دارد؟

طی چند روز گذشته کلیپ های تحت عنوان «مومو»  برای بسیاری از شهروندان از طریق واتس‌آپ ارسال شده که مخاطب بیشتر آنھا دانش‌آموز بودند، پیام‌ھایی حاوی محتوا و تصاویر «مومو» که وحشت را به خانه ایرانی‌ها برد و این ترس و نگرانی در حدی بود که بسیاری از والدین و نوجوانان از این چالش صحبت می‌کردند.

پیام ها، تصاویر و کلیپ هایی ساختگی با ماهیت خشونت و خودزنی از سوی پروفایل با نمایش عروسک اهریمنی معروف به «مومو»  ارسال می شد به این شرح که اگر مخاطب رگ خود را نزند و چالش های آسیب تکمیل نشود، در اینصورت «مومو»  به آدرس و محل زندگی قربانی کاملاً آشناست و اقدام به حمله با چاقو و اسلحه سرد به اعضای خانواده او خواهد کرد.

با بررسی های فنی مشخص شد که اکانت اصلی این چالش، یک ربات پاسخگوی اتوماتیک به زبان انگلیسی است و همچنین افرادی با بهره‌گیری از شماره‌های موقت خارجی یا حتی داخلی اقدام به راه‌اندازی اکانت واتس‌آپ کرده و برای دیگران با همین روش مزاحمت ایجاد کرده و در این شرایط عده‌ای نیز اقدام به نشر شایعات آلوده و کذب در شبکه های اجتماعی مجازی می کردند.

به گفته کارشناسان پلیس فتا، هدف افرادی که این چالش را در واتس آپ راه اندازی کردند چیزی جز آزار و اذیت دانش آموزان  نیست، بر این اساس به والدین توصیه می کنند که تھدیدهای ارسال کنندگان کلیپ‌ھای «مومو» را جدی نگیرند و استرس و اضطراب را به فرزندان خود منتقل نکنند.چگونه مومو را شکست دهیم

همچنین از والدین خواسته شد در صورت برخورد فرزندشان با محتوای «مومو» با آنھا صحبت کنند و نگرانی آنھا را کاھش دھند زیرا والدین درک بھتری نسبت به تھدیدات فضای مجازی و شبکه‌ھای اجتماعی دارند.

با این حال برخی خانواده‌ھا در پی ارسال پیام‌ھا و کلیپ‌ھای چالش «مومو» برای فرزندانشان، به جای راھکارھای فنی و صحبت کردن با آنھا نگرانی بیشتری به فرزندان خود منتقل کرده و باعث ایجاد اضطراب در آنها ‌شدند.

این در حالیست که کلاس‌ھای مجازی دانش آموزان به جای شبکه آموزشی دانش‌آموزان (شاد) در واتس اپ تشکیل می‌شود و والدین ناگزیر ھستند اینترنت بدون محدودیت را در بستر یک پیام رسان خارجی در اختیار فرزند خود قرار دھند و ھمین موضوع زمینه این گونه مشکلات را فراھم کرده است.

به والدین توصیه شده که به ھیچ وجه دانش‌آموزان را به استفاده از پیام رسان‌ھای خارجی برای آموزش مجازی ھدایت نکنند و مراقبت‌ھای لازم را ادر این زمینه انجام دھند و در صورتی که به ھر دلیل نیاز به استفاده از فضای دیگر غیر از برنامه شاد بود، از پیام‌ رسان‌ھای داخلی استفاده کنند.

همان طور که در رسانه ها آمده است با ورود به چالش «مومو»  امکان سرقت اطلاعات کاربران، ایجاد مزاحمت های تلفنی در اثر ذخیره شماره تلفن شما در پروفایل «مومو»، دریافت وقت و بی وقت پیام های خشونت آمیز و تصاویر وحشتناک و امکان اخاذی و باج خواهی از افراد وجود دارد و از آنجایی که این چالش در واتس اپ انتشار می یابد و ذخیره هر شماره ای در واتس اپ، منجر به ذخیره شماره فرد در واتس اپ طرف مقابل می شود، بنابراین با اولین پیامی که به «مومو» ارسال کنید، در واقع شماره خود را به او داده اید و او می تواند از طریق همین شماره اقدام به ایجاد مزاحمت برای شما کرده و حتی پس از حذف اکانت واتس اپ و ایجاد یک حساب جدید، از همان شماره استفاده کند به این ترتیب «مومو» بار دیگر شما را خواهد یافت و می تواند ارسال پیام های تهدید آمیز خود را از سر بگیرد.

مراقبت از داده های خصوصی 

سرهنگ علی محمد رجبی رئیس مرکز تشخیص و پیشگیری از جرایم سایبری پلیس فتا ناجا گفت: مراقبت از داده های خصوصی و عدم افشای اطلاعات در شبکه های اجتماعی و آموزش استفاده صحیح از فضای مجازی یکی از راهکارهای اصلی پیشگیری از این مشکلات است.

وی با بیان اینکه آموزش و پرورش و والدین با ارائه آموزش های لازم به دانش‌آموزان از بروز اینگونه مشکلات پیشگیری کنند، از  هموطنان خواست هرگونه مشکل و موارد مشکوک در فضای مجازی را با سایت پلیس فتا به نشانی اینترنتی www.cyberpolice.ir  اطلاع داده یا  با شماره تماس ۰۹۶۳۸۰ در میان بگذارند.

برنامه مربوطه را در گوشی نصب نکنید

کارشناسان پلیس فتا برای پیشگیری از آسیب های ناشی از چالش های بیمارگونه معتقدند که نصب برنامه های مستقل ساخته شده برای این گونه چالش های روان پریش به غیر از آسیب های روانی باعث سرقت اطلاعات خصوصی کاربران می شود، پایه و اساس این چالش ها بر مبنای دروغ و حیله های روانشناختی است، بر این اساس عدم نصب برنامه های مربوطه یا پاسخ دهی و بلاک این شماره ها در پیام رسان های خارجی بهترین واکنش از سوی مخاطبین است.

مخفی کردن شماره در واتس آپ

یکی از راه های فرار از این چالش یا سوءاستفاده برخی روانپریشان، پنهان کردن شماره در واتس آپ است. گاهی اوقات به یک گروه واتس آپ می‌پیوندیم یا دوستانمان ما را به یک گروه اضافه می‌کنند ولی ما نمی‌خواهیم شماره واتس آپ یا شماره شخصی خود را به افراد ناشناس نشان دهیم. براین اساس واتس آپ در حال انتشار نسخه‌های به روز شده جدید برای بهبود تجربه کاربر و همچنین حفظ حریم خصوصی کاربر است.

چگونه شماره خود را در واتس آپ پنهان کنیم؟

۱ – برنامه واتسآپ را روی اندروید یا آیفون خود باز کنید. ۲ – حالا بر روی سه نقطه عمودی در سمت راست و بالای صفحه خود کلیک کنید.

۳ – اکنون از بین این گزینه ها، تنظیمات(settings) را انتخاب کنید.

‌۴ – حال گزینه Account را انتخاب کنید.

‌۵ – حالا شما باید گزینه حریم خصوصی(Privacy) را در واتس آپ انتخاب کنید.

‌۶ – وقتی در صفحه حریم خصوصی هستید، روی گزینه About کلیک کنید.

‌۷ –  در اینجا سه گزینه خواهید داشت: •    همه (Everyone) •    مخاطبین من (My Contacts) •    هیچ‌کس (Nobody)

‌۱ – همه: اگر گزینه Everyone را انتخاب کنید، همه می‌توانند شماره واتس آپ شما را در گروه‌های واتس آپ ببینند.

۲ – مخاطبین من: اگر مخاطبین من را انتخاب کنید، هر کسی که به لیست مخاطبین شما اضافه شود، می‌تواند شماره شما را در گروه‌های واتس آپ ببیند.

۳ – هیچ کس: و آخرین گزینه Nobody است، اگر Nobody را انتخاب کنید، هیچ کس نمی‌تواند شماره واتس آپ شما را ببیند، خواه در مخاطبین شما باشد یا نباشد.

استفاده از گزینه مخاطبین من در بخش about سبب می شود تا همه افراد مخاطب من برای من شناخته شده باشند و در صورت مشاهده شماره واتس آپ  مشکلی پیش نخواهد آمد. حالا بر اساس گزینه‌ای که در اینجا انتخاب می‌کنید، اگر به یک گروه واتس آپ بپیوندید یا دوستتان شما را در یک گروه واتس آپ اضافه کند، شماره شما پنهان می‌شود. به این ترتیب می‌توانید شماره تلفن خود را در واتساپ مخفی کنید. این یک ویژگی عالی است که توسط واتس آپ برای امنیت بیشتر اضافه شده است.

گزارش از معصومه نیکنام

تهران – ایرنا – معاون وزیر کشور و رییس سازمان امور اجتماعی کشور گفت:‌…

تهران – ایرنا – نماینده ولی فقیه در بنیاد شهید و امور ایثارگران گفت:‌…

تهران – ایرنا – سخنگوی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: تاکنون…

تهران – ایرنا – دبیرکل جمعیت هلال‌احمر از آغاز و اجرای تمرین آمادگی…

نقل مطالب با ذکر منبع بلامانع است

چگونه مومو را شکست دهیم

هرازگاهی شنیده می‌شود که چالش‌هایی محیط شبکه‌های اجتماعی را پر کرده و افرادی که در این شبکه‌ها قرار دارند را تحت تأثیر قرار می‌دهد. اما زمانی که این چالش‌ها افراد کم سن و سال را هدف بگیرد باید کمی نگران باشیم؛ چرا که ممکن است با سوء نیت نفس چالش، کودکان و نوجوانان ما را به انجام امور بسیار خطرناکی تحریک کند. «چالش مومو» یکی از این موارد است که در ادامه در مورد آن با هم صحبت خواهیم کرد.

شاید شما دوستان نام چالش نهنگ آبی را به خاطر بیاورید؛ چالشی خطرناک که گروه نوجوانان را هدف قرار گرفته و پله پله آنها را تا انجام اعمال بسیار خطرناکی و فریبنده‌ای پیش می‌برد. به تازگی چالشی تقریباً مشابه در سطح بسیاری از کشورها به نام «چالش مومو» شکل گرفته که می‌تواند اثراتی مانند آن از جمله خودآزاری، دیگر آزاری، انجام اعمال خطرناک در منزل و یا محیط های اجتماعی و حتی در بدترین حالت خود، خودکشی را به کودکان و نوجوانان پیشنهاد و القا کرده و یا در مراحل پیشرفته خود می‌تواند آنها را مجبور به انجام چنین اعمالی کند. در این مقاله حول این موضوع صحبت خواهیم کرد که اصولاً چالش مومو چیست و چطور باید با آن برخورد کرد تا از هر گونه آسیب‌های احتمالی در هنگام برخورد با مواردی از این دست جلوگیری کرد.

قبل از هر موضوعی کمی در مورد پیشینه و ذات این چالش با هم صحبت می‌کنیم. برای اولین بار در اواسط سال گذشته میلادی بود که سر و کله چالش مومو یا Momo در فیسبوک پیدا شد. به صورت کلی مومو نام عروسک و یا موجودی خیالی است که پروفایلی در فیسبوک برای آن ایجاد شده بود که عکس آن پروفایل ظاهری کودکانه ولی ترسناک به خود داشت و با چت کردن با افراد کم سن و سال ابتدا سعی در برقراری رابطه با آنها داشت و سپس با فریب کودکان آنها را تحریک به انجام اموری از جمله خودآزاری و دیگر آزاری و همانطور که گفتیم در بدترین حالات خود که طی مراحل آن به صورت آرام و به مرور انجام شده، فرد را به خودکشی نیز تحریک می‌کرد.

در نظر داشته باشید که جامعه هدف این پروفایل بیشتر کودکان و نوجوانان کم سن و سال بوده است و عملاً از جولای سال گذشته اولین گزارش‌ها در مورد آسیب‌های وارده از سوی دسته پروفایل‌های با نام مومو، منتشر شدند. در عین حال زمانی بیشتر خطر این چالش خطرناک نمود پیدا کرد که چند روز پیش سرویس پلیس ایرلند شمالی در اطلاعیه‌ای رسمی در فیسبوک رسماً اعلام کرد که خانواده‌ها باید نگران این چالش باشند و مدیریت بیشتری بر فعالیت فرزندان خود در شبکه‌های اجتماعی اعمال کنند.

هدف اصلی مومو آزار و اذیت کودکان و تحریک آنها به انجام کارهای خطرناک است

عملکرد کلی این دسته پروفایل‌ها یا اگر بخواهیم به صورت کلی بگوییم، این چالش به این صورت است که گرداننده یکی از پروفایل‌های مومو (که لزوماً یک پروفایل با یک زبان خاص نیست) پیامی را در فیسبوک یا دیگر شبکه‌های اجتماعی به کودک شما داده و به او می‌گوید که «بیا با هم یه بازی بکنیم». این شروع ماجراست و ابتدا تلاش می‌شود که با کودک شما ارتباط برقرار کند.

بعد از اینکه مومو با کودک شما ارتباط برقرار کرد و کمی بیشتر به او نزدیک شد سمت و سوی فعالیت‌های خود را در جهت ارعاب فرزند و تلاش به انجام اموری خطرناک می‌برد. برای مثال ممکن است با ظاهر ترسناک خود به کودک بگوید، «اگه سرتو نکوبی به دیوار من شب میام تو خوابت و اذیتت می‌کنم»، یا اینکه بگوید «برو موهای آبجی کوچولوتو بکش و بیا بهم بگو. یادت باشه اگه بهم دروغ بگی من میفهمما».

مواردی از این دست زیاد وجود دارند و همانطور که گفتیم این مراحل اولیه کار است و در بدترین شرایط این روند حتی می‌تواند به خودکشی و یا رساندن آسیب‌های جبران ناپذیر فیزیکی به کودکان برسد. تا به امروز گزارشاتی از کشورهایی مانند آرژانتین، برزیل، کانادا، کلمبیا، پاکستان، هند، مکزیک، فیلیپین، بریتانیا، امریکا و بسیاری از کشورهای اروپایی اعلام شده که در آن مومو با کودکانی از این مناطق ارتباط برقرار کرده و آنها را مورد تحریک قرار داده تا دست به فعالیت‌های خودآزاری، دیگر آزاری و بسیاری موارد خطرناک بزنند. لازم است به این مورد اشاره کنیم که فعالیت موموها و پروفایل‌های آنها تنها محدود به فیسبوک نیست و گزارشاتی منتشر شده‌اند که پیام‌های دریافتی از سوی مومو در واتس‌اپ را نیز اعلام کرده‌اند.

مومو به صورت کلی نام یک شخصیت خیالی در فرهنگ کشورهای شرقی است که از قدیم الأیام برای تشویق کودکان به کارهای خوب و مثبت توسط نیاکان آنها ساخته شده و دارای ذاتی پاک و نیکوست. اما در اینجا و دور جدید نمود جهانی آن، جلوه بصری مومو در واقع ظاهری نسبتاً ترسناک و زاده فردی به نام کیسوکه آیساوا است که ابتدا در سال 2016 برای استفاده در سری کارتون‌های تلویزیونی در این کشور برای تجسم نقشی به نام «مادر پرنده» توسط شرکت Link Factory ایجاد شده است. این تصویر به صورت کلی به موجودی خیالی اشاره دارد که صورتی یخ زده با چشمانی بسیار بزرگ که از حدقه بیرون آمده‌اند و همچنین دهانی بسیار گشاد که لبخندی ترسناک داشته و بینی کوچک و کشیده را به تصویر می‌کشد. قد و هیکل این عروسک کوتاه و اندازه یک پرنده مانند بوقلمون است. همچنین پاهای این شمایل نیز به صورت پنجه‌های پرندگان و البته سینه‌های آن نیز مانند سینه‌های یک انسان مونث است.

خب مشخص است که ظاهری اینگونه که بسیار ناهمگون و خیالی است می‌تواند یک کودک را تحت تأثیر گذاشته و با ارعاب، کنترل بسیاری از رفتارهای او را به دست بگیرد. البته به دلایلی که در بالا اشاره شد در این مقاله صورتک مومو را به صورت مستقیم به تصویر نخواهیم کشید ولی شما دوستان برای آشنایی با آن می‌توانید جستجویی کوتاه برای عبارت Momo را در گوگل انجام دهید تا خودتان ببینید که این عروسک چه ظاهری دارد.

در حالتی که چالش مومو کم‌کم در حال گسترش در شبکه‌های اجتماعی است، موجی از اعتراضات نیز به پا شده که بیشتر تلاش دارند تا در جهت جلوگیری از آسیب‌ها برآیند. البته باید به این مورد اشاره کنیم که در برخی کشورها و مناطق تلاش‌های بسیاری در جهت غیرفعال کردن موموهای خیالی شده است. برای مثال در جولای سال گذشته در اتریش و آلمان بسیاری از پروفایل‌هایی که اعمال مومویی انجام می‌دادند شناسایی و از آنها سلب امتیاز شد. همچنین یوتیوب روز گذشته اعلام کرده تمامی ویدئوهایی که متبادر کننده اعمال مومو و مسائل مربوط به آن باشد را حذف می‌کند. اما به واقع راهکار اصلی در جای دیگری است، چرا که گرداننده بیمار یک حساب مومو می‌تواند به راحتی حساب دیگری ایجاد کرده و دوباره به انجام امور مد نظر خود بپردازد.

در همین حال در بسیاری از کشورهایی که گزارشاتی در خصوص فعالیت حساب‌های مومو در آنها منتشر شده پلیس و مدارس به صورت همکاری مشترکی تلاش کرده‌اند تا به کودکان و والدین آنها آگاهی دهند که چطور باید از شبکه‌های اجتماعی استفاده کرد. در واقع آشنا شدن هر چه بیشتر کودکان با این شبکه‌ها از یک سو و تلاش برای نظارت بیشتر و دقیق‌تر والدین از سوی دیگر می‌تواند راهکار بهتر برای جلوگیری از خطرات از این دست باشد.

کنترل همیشگی والدین به فعالیت کودکان در اینترنت و شبکه‌های اجتماعی از موارد بسیار مهم در تربیت آنهاست

در این راستا مادران و به صورت کلی والدین باید همواره نظارت داشته باشند که کودک آنها در شبکه‌های اجتماعی چطور فعالیت می‌کند و با چه دست افرادی در آنها ارتباط دارد. پس پیش از هر مورد دیگری این افراد باید خود با این شبکه‌ها آشنا شده و طرز کار صحیح با آنها را یاد بگیرند. به خاطر داشته باشید که شبکه‌های اجتماعی مانند همه پدیده‌های انسانی دو وجه مثبت و منفی دارد و این ما هستیم که مشخص می‌کنیم از کدام وجه می‌شود استفاده کرد و تمایلات خودمان به کدام سمت است.

البته باید به این مورد هم اشاره کنیم که همیشه باید با مدیریت کامل ابزارهایی مانند تبلت و گوشی که در اختیار فرزاندن خود قرار داده‌ایم تلاش شود که هیچ گاه آنها از نسخه مخصوص بزرگسالان استفاده نکنند. بسیاری از سرویس‌ها هستند که نسخه‌های مخصوص کودکان دارند و یا حتی بسیاری از شرکت‌ها نسخه‌های ویژه ابزارهای خود مخصوص کودکان را ارائه کرده‌اند و باید همواره بر این مورد مدیریت کرد که فرزندان ما از این امکانات و ابزارها استفاده کنند و تا زمانی که بزرگتر نشده‌اند نتوانند به همه امکانات بزرگسالان دست پیدا کنند.

چالش‌هایی مانند نهنگ آبی و مومو در واقع چند مثال ساده هستند و ممکن است در آینده موارد بسیار خطرناک‌تری نیز ایجاد شود که کودک و یا حتی بزرگسالان را تهدید کند. پس همانطور که گفتیم اولین قدم در استفاده از این شبکه‌ها آگاهی هر چه بیشتر از اصول استفاده صحیح از آنها، حفظ حریم خصوصی و نوع اطلاعاتی که می‌خواهیم توسط آنها با دیگران به اشتراک بگذاریم و مواردی از این دست است.

با این اوصاف امیدواریم که نه تنها در ایران، بلکه در هیچ جای دیگری از دنیا گزارشاتی از این دست منتشر نشوند و حتی در صورت گسترش دوباره آنها‌، راهکار صحیح برخورد با آن را به کار بست تا جامعه در همه سطوح آن بتواند زندگی سالم‌تر و با استرس و تنش‌های اجتماعی کمتری داشته باشد.

مومو بیا قزوین من غیاث ابادم بیا جورعت داری بیا البته می دونینم تو الکی هستی
مسخره خخخخخخخ من 23 سالم است

اگه به کسی پیام داد مومو و واتساپ را پاک کنید و شماره ی جدید بگیرید و دوباره واتساپ رو نصب کن

میتونه من ۱۸ ساله رو هدف بده ادمین و اگه داد میشه به پلیسی فتایی چیزی زنگ زد

آقا دیشب اینجا نبودیدی . مومو اومد ، بعد منو داداشمو با هم یجا خورد . دهنشم بو سیر میداد لامصب انگار ترشی سیر ۱۰۰ ساله خورده بود . خلاصه خیلی کیف داد . اگه پیش شما هم اومد بگید شما رو هم مزه کنه .
ول کنید بابا . به زندگیتون بچسبید .

آره بابا من دیشب نتونستم بخوابم آخه من 10 سالم است پس کی این موضوع مسخره تمام
می شه ریدم تو هیکله مومو

تو رو خدا یکی بگه ای مومو کی میخواد بره من ۱۱ سالمه بهم پیام داد نباید سین کنم ؟ خب اگه نتونم که نمیتونم بلاک کنم باید برم تو پروفایلش

دوست عزیز پیام رو سین نکن و بلاک‌ هم نکن فقط از منوی گفت و گو خارج کن

چیمی گی همه این ها می گی اشتباه هست و باید اول واتساپ رو پاک کنی و بعد با شمارهی جدید واتساپ رو نصب کن افتاد

سلام میخوام بدونم اگه بهم امیل اومد چی کار کنم؟ آخه من ۱۱ سالمه

اگه تو واتساپ آمد واتساپ رو پاک کن و سیمکارت جدید و شماره ی جدید بگیر و واتساپ را نصب کن

  

شهر‌ سخت افزار به عنوان بزرگترین وبسایت سخت افزار و فناوری فارسی‌زبان در تلاش است تا پوشش کاملی از آخرین اخبار و اتفاقات دنیای سخت افزار، موبایل و فناوری را به کاربران خود ارائه دهد.

جدیدترین و داغ‌ترین مطالب را در شبکه‌های اجتماعی شهرسخت‌افزار دنبال کنید.

ورود به شهرسخت‌افزار

لطفا تمامی فیلدهای مورد نیاز را به درستی پر کنید.چگونه مومو را شکست دهیم

فروشنده سخت افزار یا کالاهای تکنولوژی

علاقه مند حوزه سخت افزار و تکنولوژی

متخصص حوزه سخت افزار و تکنولوژی

هیچ کدام

مومو یا Momo چیست؟ مومو در حقیقت یک اکانت واتس اپ است که تصویر پروفایل آن، تصویری از یک دختر است که به شکل بسیار زشتی همراه با یک خنده جوکر مانند، در آمده است.

مومو یا Momo چیست؟ مومو در حقیقت یک اکانت واتس اپ است که تصویر پروفایل آن، تصویری از یک دختر است که به شکل بسیار زشتی همراه با یک خنده جوکر مانند، در آمده است. در واقع تصویر پروفایل مومو فتوشاپ یا ویرایش شده نیست، بلکه تصویری از یک مجسمه از مجموعه آثار عروسک‌های نمایشگاه توکیو ژاپن است که قسمت‌هایی از آن بریده شده و تنها تصویر صورت زشت آن، در پروفایل نمایش داده شده است.

این روز‌ها صحبت‌های زیادی در مورد داستان ترسناکی به نام «چالش مومو» مطرح می‌شود که گفته می‌شود کودکان را به خودکشی و حملات خشونت‌آمیز تشویق می‌کند؛ اما کارشناسان و مسئولان می‌گویند این چالش ابداً جدی نیست.

اما شماره مومو در واتساپ چند است؟ این سوال برخی از کاربران است، سوالی که در واقعیت پاسخی برای آن موجود نیست و نمی‌توان به شماره‌ای اشاره کرد.

رئیس پلیس فتا استان فارس در این مورد گفته است: «مومو» یک اکانت واتس اپی است که در ابتدا کاربر یک لینک تماس از سوی آن دریافت می‌کند و پس از شروع به گفت‌وگو از سوی حساب کاربری «مومو»، فرد به رفتارھای خطرناک دعوت می‌شود.چگونه مومو را شکست دهیم

سرهنگ حشمت الله سلیمانی اضافه کرد: برخی کاربران واتس اپ از حساب‌ھای کاربری با شماره ایرانی یا خارجی، پیام‌ھایی را به زبان فارسی دریافت کرده بودند که از آنھا خواسته شده بود در چالش «مومو» شرکت کنند و بررسی‌ھای گسترده پلیس فتا نشان داد عمده این پیام‌ھا با انگیزه ایجاد مزاحمت ارسال شده است.

وی افزود: متاسفانه برخی خانواده‌ھا در پی ارسال پیام‌ھا و کلیپ‌ھای چالش «مومو» برای فرزندانشان، به جای راھکارھای فنی و صحبت کردن با آنھا نگرانی بیشتری به فرزندان خود منتقل کرده و باعث ایجاد اضطراب در آنها می‌شوند.

همچنین در این مورد سرهنگ علی محمد رجبی، رئیس مرکز تشخیص و پیشگیری از جرایم سایبری پلیس فتا ناجا از هموطنان خواست: هرگونه مشکل و موارد مشکوک در فضای مجازی را با سایت پلیس فتا به نشانی www.cyberpolice.ir یا شماره تماس ۰۹۶۳۸۰ در میان بگذارند.

سلام آقای مهدوی خسته نباشید روزمعلم مبارک رمضان با مسابقه فنون و به پیامبر آن وامامان احترام می گذا رد می کند و به پیامبر آن وامامان احترام می گذا رد می کند و به پیامبر آن وامامان احترام می

من بهش تماس تصویری گرفتم جواب گوشی رو ند
اد اما درحال زنگ بود


من میترسم


مواظب باش میاد میخورتت


نترس عروسکه


مومو چه اسم زشتی چقدر قیافش زشت


چجوری پیام بدم


چجوری باهاش پیام بدم

سلام مومو الکیه باور کنید یک عروسکه یا م
جسمه یک شماره می زنن عکسش رو کپی می کنن
می گن من مومو هستم الکیه علی 10تهران هست
م

به هر کس پیام داد بگو دهنش رو می یام سرو
یس می کنم

من باهاش تماس گرفتم به من چاقو نشون می د
ه بیاد شمشیر دوسر می زنم بهش

سلام من از این مومو می ترسم واقعان ترسنا
که باید مباظب باشیم که اون ما رو نخوره خ
داحافظ


نترس نمیخوره


هیچ

نظر من این که مومو خیلی ترسناک است 😓😓😨😨😱
😱😱

میخام با مومو حرف بزنم با چه شماره ای باید حرف بزنم

مومو یک عروسک کامپیوتری است که یک نفر در
فضای مجازی گذاشت تا همه خودکشی کنند پس
نترسیم

یک عروسکه که توی موزه ترسناکه ژاپنه
اونایی ک پیام میدن حکر نیستن علکی میگ
ن عکستو میدیم ولی اگه پیامشو سین کنین دو
ربین شمارو حک میکنه


091278ع32


چه باحال


مومو واقعی نیست

اصلا مو مو نمی تونه کاری بکنه. اصلا پیام
مو مو را نخوانید


مومو ترسناک نیست از نظر من


۰۹۱۴۸۰۵۵۱
بیا منو بخور منو


کسی شماره مومو داره بهم بده
لطفا سریع


ازهمه اگه دارین بع منم بدینننن


کراش من مومو

واقعا ترس داره به خدا چون اگه موبایل تو
هک کنه چی تمام چیز های گذشت تو می بینه ت
هدید میکنه من به شخصه واقعا وحشت کردم
آخه یکی با یه شماره زنگ زد ولی نه
فهمیدم چی گفت میگن تو سه شانه هک میک
نه
خدا رحم کنه

من کاری می کنم نکنه هک بلدم وای فای هم ب
لدم با واتساپ با کلش رویال


من یکی از دشمناشم

واقعا مومو ترس داره؟واقعا شما میترسید!ولی متاسفانه من خیلی دوست دارم مومو بهم پیام بده ک من اونو بترسونم

بابا مومو کیلو چنده به من پیام داد اینقدر بهم پیام داد تا خودش دیگه اصلا از خیر ما گذشت چگونه مومو را شکست دهیم


سلام مومو واقی

مو مو غلط میکنه
من که در روز هزار
بار بهش فوش میدم
اصلا ازش نمی تر
سم با اون قیافش

اره
غلط میکنه
شماره شو میدم پلیس
تو خیابونم داد میزنم این چه خریه
یه دختر تو مازندران با بچه های فامیل با گوشی های والدین اومدن سایت را انداختن
برا هم کلاسی هاشون اینارو فرستادن و گسترش دادن بیشعور ها ولی اصن ترس نداره هرچی باشه ترسش از بازی مریم کم تره


شمارش چنده


من 😎😎مومو رو کتک میزنم


گندش بزنن گوزداخ


مومو غلط میکنه

هیچ ترسی نداه فقط دعا کنین که مومو شانس
شما نشه…… خخخخخخ
درضمن اگر موم
و بهتون پیم داد بلاکش کنید

شماره ی من 09907516771ببینید به من زنگ ب
زنید من بهتون اموزش بدم چگونه مومو را شک
ست بدیم دنیا کاری نمیکنن فقط دنیا پول می
گیره بعد میگه نمیشه گرفتش پول تونم میره
به من زنگ بزنید تا بگم چگونی شکست بدیم م
ومو را الان تو شادبه من پیام داده اگر شم
ارم و سیو کردید پیام بدید تا من نشون بدم
مومو را شکست بدیم من ایلیا جهانی زارع ا
ز تهران 10سالم هست من مومو را هک کردم ام
وزش شکستش و بلدم یه گروه کمکی میخواهم یک
ی شجاع به مومو زن بزنه فوحش بده جواب ندا
د میاریمش تو گروهی فوحشش میدیم فیلماش و
نمیبینیم زنگ زد به همه چاقو دستاتون باشه
زنگ زد و ویس هاش و گوش ندید بگید بنویس
صداش شمارا گیج میکنه من هیپنوتیزم می شید
پس دیگر یکی گروه بزنه و کسی کهبه مومو م
یزنگه هم میارش تو گروه من الان تو شاد بر
نامه اموزش پر روش دارم شمارش و میدم به ک
س شوجاع تو شاد برنامه برید بنویسید momoo
oooo این و بنویسید می اره و یکی رو برای
ازیت مومو یکی با ویس مومو رو بترسونه منم
که جرش میدم موقعی من میخواهم جرش بدم هم
ه ساکت میشن کی با منه و مومو را شکست دهی
م کییییی✋✋✋دستا بالا

فقط ی نفر پشت این ماجراس،این ی نفر ی هکر
فوق فوق حرفه ای بعدشم اولم با شماره ایر
انی پیام نمیده و این یارو هکر چندین تا ا
کانت با پروفایل های عروسک مومو با عکس می
کیموز داره،خب در هر حال من شمارشو دارم ب
ه همه دوستام ارسال کردم تا بلاکش کنن شما
ره اکانت اصلیشو دارم ولی خب مینویسم ولی
پای خودتون
نه ولش کن میگیرین جو گ
یر میشین پیام میدید اون وقت داراییاتونو
به فنا میدید

مو مو اصلا ترسناک نیست من بهش دشمان میدم
جوای نمیده بهش زنگ میزنم جواب نمیده


من


می ترسم


سلام

سلام خوبین چرا وقتی به مومو پیام میدم جواب نمیده؟

تورو خدا هرکی شماره منو رو داره بده ازتو
ن خواهش میکنم
اگه دارید بمن پیام ب
دید.
مریم
۰۹۹۴۴۰۱۸۳۸۴

خواهش میکنم.

من از اش نمیترسم اون الکیه باعث میشه ذهنت رو پر از تهدید کنه و توی واتساپ و شاد به من پیام داده توی واتساپ نوشته بود سلام ابجی خوبی من مسدود کدم بار دوم نوشته اغاز گفت و گوی گروهی توی شاد اومده نوشته ادرس شماره موبایل قدووزنت هیچکس از بچه هامون نمیدونند کیه حتی خودم نمیدونم کی بود من نوشتم شما مسدود کردم تا یه وقت ردیابی ام نکنه اسممو نمیگم ولی 12سالمه دختر هستم ولی خیلی دلهره دارم

شماره مومو را کی داره به من بده با مومو
کار دارم🤣🤣ترسناک نیست


به این مومو رو دادیم پررو شده

مومو پیام بده من هک می کنم من تام پسر مر
د هک کردم به من پیام ند ه


اگه کسی شماره مودم را داره بفرسته


شماره مودم را بفرستید

به نظر مومو اصلا وجود ندارد اگه وجود داش
ت شماره تلفن داشت

سلام مو مو چند بار به من پیام بده من تمام حساب بانکی را خالی من دستگاه هک دارم من تو هک می کنم من ریس پس مواظب خودت باش من بود تو اینستکرام باز گرد تو صورت ماسک میزنی

مومودختری ۱۲۱۳ ساله هست که الکه باشماره
ی خارجی واردواتساپ یا تلگرام میشه والکی
میگه من موموهستم الان من به شما بگم من م
وموهستم باورمی کنیدداداش من ۴سالشه هی می
گه ابجی مومومنونخوره


مومو زهرمار خر وبی نام

بازدید از آخرین اخبار بورس و اقتصادی ، بانک و بیمه

تمامی حقوق متعلق به پایگاه خبری

” گسترش نیوز”

است.

بهینه سازی توسط

اینتن

پلیس فتا ناجابا اشاره به ارسال کلیپ‌های مومو برای برخی کاربران به خصوص دانش آموزان اعلام کرد: والدین‌ تهدیدات ارسال کنندگان کلیپ‌های مومو را جدی نگیرند و استرس و اضطراب به فرزندان خود منتقل نکنند.

به گزارش مشرق،‌ رئیس مرکز تشخیص و پیشگیری از جرایم سایبری پلیس فتا ناجا با اشاره به ارسال کلیپ‌های مومو برای برخی کاربران به خصوص دانش آموزان گفت: والدین در این خصوص دقت بیشتری داشته باشند و تهدیدات ارسال کنندگان کلیپ‌های مومو را جدی نگیرند و استرس و اضطراب به فرزندان خود منتقل نکنند.

سرهنگ  علی‌ محمد رجبی در تشریح این خبر اظهار داشت: رسیدگی به ارسال پیام‌ها و کلیپ‌های موسوم به مومو به صورت ویژه در دستور کار پلیس فتا قرار گرفته و بزودی افراد داخلی که هدف‌شان اذیت و آزار دانش آموزان بوده است، گرفتار قانون می‌شوند.

وی از والدین درخواست کرد: در صورت برخورد فرزندشان با محتوای مومو با آنها صحبت کرده و نگرانی آنها را کاهش دهند چراکه والدین درک بهتری نسبت به تهدیدات فضای مجازی و شبکه های اجتماعی دارند.

سرهنگ رجبی افزود: در روزهای اخیر دوباره شاهد مطرح شدن چالش مومو در سطح برخی استان های کشور به خصوص استان های جنوبی بوده ایم و برخی کاربران که بیشتر آنها دانش آموز بوده اند پیام هایی حاوی محتوا و تصاویر مومو دریافت کرده اند؛ دریافت پیام‌ها و کلیپ‌های چالش مومو بیشتر از طریق اپلیکیشن واتس‌ اپ صورت گرفته است.چگونه مومو را شکست دهیم

وی در تشریح این موضوع گفت: مومو یک اکانت واتس آپ است که در ابتدا کاربر یک لینک تماس از سوی مومو دریافت کرده و پس از شروع به گفت وگو از سوی حساب کاربری مومو فرد به رفتارهای خطرناک دعوت می شود.

سرهنگ رجبی گفت: برخی کاربران واتس اپ از حساب های کاربری با شماره ایرانی و بعضا خارجی پیام هایی را به زبان فارسی دریافت کرده بودند که از آنها خواسته شده بود در چالش مومو شرکت کنند؛ بررسی های گسترده پلیس فتا نشان داد عمده این پیام ها با انگیزه ایجاد مزاحمت ارسال شده است.

وی یادآور شد: متاسفانه برخی خانواده‌ها در پی ارسال پیام‌ها و کلیپ‌های چالش مومو برای فرزندانشان به جای راهکارهای فنی و صحبت کردن با آنها نگرانی بیشتری به فرزندان خود منتقل کرده و باعث ایجاد اضطراب در فرزندانشان شده‌اند.

رئیس مرکز تشخیص و پیشگیری از جرایم سایبری پلیس فتا ناجا موج جدید مزاحمت های موسوم به مومو را ناشی از افزایش حضور دانش آموزان در بستر اینترنت دانست و عنوان کرد: پلیس فتا پیش تر در خصوص خطرات احتمالی استفاده مدارس از واتس اپ هشدار داده بود ولی متاسفانه همچنان شاهدیم که کلاس های مجازی به جای برنامه شاد در واتس اپ تشکیل می شود و والدین مجبور هستند اینترنت بدون محدودیت را در بستر یک پیام رسان خارجی در اختیار فرزند خود قرار دهند و همین موضوع زمینه این گونه مشکلات را فراهم کرده است.

سرهنگ رجبی از والدین و معلمان خواست: به هیچ وجه دانش آموزان را به استفاده از پیام رسان های خارجی برای آموزش مجازی هدایت نکنند و مراقبت های لازم را انجام دهند و در صورتی که به هر دلیل نیاز به استفاده از بستری دیگر غیر از برنامه شاد بود از پیام رسان های داخلی استفاده کنند.

وی مراقبت از داده های خصوصی و عدم افشای اطلاعات در شبکه های اجتماعی و آموزش استفاده صحیح از فضای مجازی را راهکار اصلی پیشگیری از این مشکلات دانست و افزود: امیدواریم آموزش و پرورش و والدین گرامی با ارائه آموزش های لازم به دانش‌آموزان از بروز اینگونه مشکلات پیشگیری کنند.

سرهنگ رجبی در پایان از هموطنان خواست: هرگونه مشکل و موارد مشکوک در فضای مجازی را با سایت پلیس فتا به نشانی  www.cyberpolice.ir  یا شماره تماس 096380 در میان بگذارند.

کليه حقوق اين سايت متعلق به پایگاه خبري-تحليلي مشرق نيوز مي باشد و استفاده از مطالب آن با ذکر منبع بلامانع است.

چالش «مومو» یک چالش اینترنتی همانند نهنگ آبی است که بر بستر پیام‌رسان واتس‌اپ به افراد پیام می دهد.

با ورود فناوری‌ها به زندگی انسان، بازی‌های رایانه‌ای نیز جایگاه ویژه‌ای در بین کودکان و نوجوانان پیدا کردند و امروزه کودکان از زمانی که شناخت‌های اولیه خود را آغاز می‌کنند وابستگیشان به فناوری و نیازشان برای بازی با تلفن همراه، تبلت و کامپیوتر در رفتارهایشان نمود می‌یابد به طوری که بسیاری از نوجوانان در سنین کم به گیمرهای حرفه‌ای تبدیل می‌شوند و همواره پیگیر نسخه‌های جدیدترین بازی‌های روز دنیا هستند.

از طرف دیگر بازی‌های رایانه‌ای نیز هر روز هیئت جدیدی به خود گرفته و با ظواهری فریبنده در بین این قشر از جامعه طرفدار پیدا می‌کنند. به علاوه تمام تاثیرات مخربی که زیاده روی در انجام چنین بازی‌هایی بر روی سلامتی دارد، برخی از افراد با طراحی بازی‌هایی خطرناک، برای گرفتن جان کودکان و نوجوانان یک جامعه دام پهن می‌کنند. برخی نیز هم‌بازی شدن با کاربران علاقه‌مند به این سرگرمی جذاب را بهانه‌ای برای سوءاستفاده از اطلاعات شخصی افراد قرار می‌دهند و آن‌ها را فریب می‌دهند. چنین اشخاصی از فضای مجازی برای رسیدن به اهداف شوم خود استفاده کرده و با راه‌اندازی چالش‌هایی در این فضا دیگران را قربانی می‌کنند.

همه ما به خاطر داریم که مدتی پیش تعداد زیادی از خانواده‌های ایرانی به دلیل سهل انگاری والدین در کنترل فرزندانشان برای استفاده از بازی‌های رایانه‌ای و فریب خوردن فرزندان، داغدار کودکان و نوجوانانی شدند که تحت تاثیر بازی «نهنگ آبی» قرار گرفته بودند و پس از تهدیدهایی که از سوی این بازی برایشان به وجود می‌آمد، اقدام به خودکشی می‌کردند.

چگونه مومو را شکست دهیم

شیوع ویروس کرونا و تقویت آموزش مجازی در کشور باعث شد که دانش آموزان در رده سنی کودک و نوجوان بیش از پیش به سمت استفاده از فناوری‌ها و بازی‌های رایانه‌ای سوق یابند و خانواده‌هایی که تا این زمان از حضور کودکانشان در این فضا ممانعت ورزیده بودند برای موفقیت، تحصیل فرزندان و جلوگیری از متاثر شدن آینده آن‌ها از این شرایط، تن به حضور فرزند خود در این فضا بدهند.

در چنین شرایطی که والدین بیش از پیش درباره سلامت روانی کودکانشان در این فضا نگران هستند، به تازگی «مومو» پا به دنیای دانش آموزان گذاشته و به کابوس شبانه آن‌ها تبدیل شده است و در مقاطعی خواب شب را از چشمان کودکان ربوده است. خانواده‌ها نیز در راستای اهمیت سلامت روحی فرزندانشان، سوالاتی در ذهنشان پدید آمده است که اصلا این مومو کیست؟ از کجا آمده و راه جلوگیری از بروز چنین چالش‌هایی در فضای مجازی چیست؟

بیشتر بخوانید: روشی برای پنهان ماندن از شر «مومو» + آموزش کامل

آل داوود گفت: مومو مانند نهنگ آبی یک چالش اینترنتی بر بستر پیام‌رسان واتس‌اپ است که در قالب اکانتی با همین نام به افراد پیام می‌دهد و پس از اینکه فرد این پیام را دید بر اساس اطلاعاتی که از بستر اینترنت جمع آوری کرده و یا با استفاده از تکنیک مهندسی اجتماعی، تهدید و ارعاب اطلاعاتی را از فرد اخذ می‌کند.

وی ادامه داد: مومو در مقاطعی با ارسال فایل‌های آلوده دسترسی به بخش‌های مختلف تلفن همراه کاربران مانند گالری، منطقه جغرافیایی و مخاطبین دسترسی می‌یابد؛ سپس کاربر را تهدید می‌کند که در صورت عمل نکردن به خواسته هایش، اطلاعات فرد را در شبکه‌های اجتماعی غیربومی مانند یوتیوب پخش می‌کند.

در پایان باید گفت مومو اولین چالش خطرناک مجازی نیست و قطعا آخرین آن‌ها نیز نخواهد بود در نتیجه اولین، ضروری‌ترین و مهم‌ترین اقدام از سوی خانواده‌های ایرانی برای مصونیت در برابر چنین چالش‌هایی افزایش سطح سواد رسانه‌ای خود و فرزندانشان در راستای شناخت به موقع و برخورد مدبرانه در شرایط رویارویی با موقعیت‌های خطرناک در فضای سایبری است.

کلیه حقوق این سایت محفوظ و مربوط به سلام نو است


چگونه مومو را شکست دهیم
چگونه مومو را شکست دهیم
0

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *