چگونه کرونا را شکست داد

 
helpkade
چگونه کرونا را شکست داد
چگونه کرونا را شکست داد

سرعت گسترش ویروس کرونا در منطقه هایزنبرگ آلمان به حدی بود که بسیاری از مردم آن را “ووهان آلمان” نامیدند؛ با این حال همچون ووهان، این ویروس با موفقیت در این منطقه مهار شد.

به گزارش سرویس ترجمه ایمنا، از آغاز ماه فوریه ویروس کرونا در هایزنبرگ شیوع یافته است و در مدت زمانی بسیار کوتاه تعداد زیادی از مردم را به خود آلوده کرده است به طوری که بسیاری از آلمانی‌ها به آن لقب “ووهان آلمان” داده‌اند. هایزنبرگ، به عنوان مرکز ظهور ویروس کرونا در آلمان، حدود ۲۵۰ هزار نفر جمعیت دارد که از این تعداد تا کنون بیش از هزار و ۷۰۰ نفر به بیماری کووید-۱۹ مبتلا شده‌اند. شاید مهم‌ترین دلیل سرعت گسترش کرونا در این منطقه مربوط به نبود آمادگی کافی برای مقابله با آن بود که البته پایان تقریبا خوشی داشت.  

کووید-۱۹ با ابتلای دو شخص در بیست و پنجم فوریه در هایزنبرگ آلمان آغاز شد که علت آلوده شدن آن‌ها هنوز هم به صورت یک معما باقی مانده است. چیزی که مشخص است اینکه هر دو فرد در یک روز مشخص در یک مراسم کارناول حضور داشتند و پس از آن بتدریج علائم ویروس کرونا در آن‌ها خود را نشان داد. مقامات رسمی هایزنبرگ پس از شناسایی دو فرد آلوده به ویروس کرونا به سرعت وارد عمل شدند، مدارس و کودکستان‌ها را تعطیل کردند و راهکارهای مبارزه با ویروس کرونا را به مردم آموزش دادند. اما نبود آمادگی در مراکز مراقبت درمانی و بیمارستان‌‎ها به گسترش ویروس کرونا در منطقه سرعت بخشید و در مدت زمانی کمتر از دو هفته پرسنل درمانی با کمبود تجهیزات ایمنی مواجه و بسیاری از آن‌ها به کووید-۱۹ آلوده شدند.   

چگونه کرونا را شکست داد

اگرچه کشور آلمان در انجام آزمایشات مربوط به ویروس کرونا بسیار موفق عمل کرده است اما نبود آمادگی لازم مقامات رسمی هایزنبرگ را در آغاز کار با چالش‌های متعددی در این خصوص مواجه کرد. آنها می‌خواستند بدون حضور مردم در مراکز درمانی از آن‌ها آزمایش بگیرند که البته پیاده‌سازی این ایده اندکی مشکل بود. برای همین تصمیم گرفتند دو مرکز درمانی را به انجام آزمایشات کرونا  اختصاص دهند که البته تاخیر در این تصمیم‌گیری باعث آلوده شدن بسیاری از مردم شد. همین نبود آمادگی‌ها باعث شد هایزنبرگ سرنوشتی مشابه با ووهان چین تجربه کند و مقامات ارشد آن را به سمت ایجاد ارتباط با چینی‌ها سوق دهد.

از آن جا که مردم ووهان و هایزنبرگ شرایط مشابهی را در روزهای کرونایی تجربه کرده بودند، بنابراین بخشدار منطقه تصمیم گرفت به چین سفر کند و با مقامات رسمی کلانشهر ووهان پیمان مشارکت ببندد. بخشدار هایزنبرگ از مقامات رسمی درخواست تجهیزات ایمنی فردی کرد و از آن‌ها خواست تجربیات خود برای مهار کرونا را در اختیار آلمانی‌ها قرار دهند. از سوی دیگر، از آنجا که مردم هایزنبرگ در آغاز گسترش ویروس کرونا با مفهوم خودجداسازی بیگانه بودند، بخشدار منطقه قصد داشت با ایجاد ارتباط بین شهروندان آن و مردم ووهان اثرات مثبت فاصله گذاری اجتماعی را در میان آنان ترویج دهد. در نتیجه با انتشار کلیپ‌هایی از تلاش ساکنان ووهان برای مهار کرونا در شبکه‌های مجازی مردم هایزنبرگ را نسبت به مخاطرات شیوع ویروس کرونا آگاه کرد و این اقدام را موثرترین عامل در کنترل کووید-۱۹ در منطقه دانست.

هم اینک شرایط هایزنبرگ به حدی بهبود یافته است که دولت قصد دارد به زودی محدودیت‌های اعمال شده برای مهار ویروس کرونا را به تدریج از میان بردارد و اجازه بازگشایی به مدارس را در تاریخ چهارم ماه می بدهد. این در حالی است که نمونه‌گیری از مردم، به خصوص افراد آسیب‌پذیر برای تشخیص ابتلا به کووید-۱۹ در حال افزایش است که همین امر به نوبه خود برای مهار این ویروس فراگیر بسیار موفق عمل کرده است.

تمامی حقوق این سایت برای خبرگزاری ایمنا محفوظ است

نسخه چاپی

ابتلا به ویروس کرونا برای کهن‌سالان تا چه حدی مشکل‌ساز است؟ تجربۀ یک مرد ۸۰ ساله در ولایت بغلان در شمال افغانستان نشان می‌دهد که امکان بهبودی با وجود نشانه‌های سخت این بیماری، بسیار زیاد است.

عبدالحی قیومی، که پیشینه بیماری قلبی، فشار بالای خون و چربی خون را نیز داشته، دو هفته پس از ابتلا به این بیماری، حالا در وضعیت خوبی قرار دارد.

او تنها مرد کهن سالی نیست که از بیماری کووید ۱۹بهبود یافته. داکتران می‌گویند، بیماران کهن‌سال دیگر هم بهبود یافته‌اند و حتی برخی آن‌ها نیازمند دستگاه تنفس مصنوعی هم بوده‌اند و حالا بهبود یافته‌اند.

این در حالیست که در یک شبانه روز گذشته ۳۰ تن از اثر ابتلا به ویروس کرونا در افغانستان جان باخته‌اند.

چگونه کرونا را شکست داد

در این روزها ذهن بسیاری‌ها را آمار مرگ و میر ناشی از ابتلا به ویروس کرونا به خود مشغول کرده و به آمار بهبود یافتگان کمتر توجه می‌شود.

عبدالحی قیومی ۸۰ ساله حدود دو هفته پیش به ویروس کرونا آلوده شد. تب، سرفه، درد گلو و عضلات از نشانه‌های نخست بیماری او بود. عبدالحی با تشدید بیماری و مواجه شدن با نفس‌تنگی، هفته گذشته راهی شفاخانه کووید-۱۹ شهر پلخمری شد.

او به رادیو آزادی گفت، وقتی نفس‌تنگی پیدا کرد، نمی‌توانست صحبت کند. عبدالحی قیومی زیر نظر داکتران، یک هفته آکسیجن گرفت. او حالا بهبود یافته است.

آقای قیومی هنوز هم در قرنطینه خانگی به سر می‌برد. توصیه او به دیگر بیماران مبتلا به کووید-۱۹ این است که روحیه خود را از دست ندهند.

آقای قیومی افزود: “من از ویروس کرونا نترسیدم. اگر می‌ترسیدم، این ویروس مرا از بین می‌برد. در ابتدا برای من ترس ایجاد شد و در آن زمان مشکل تنفسی‌ام بیشتر شد. حالا خود را استوار گرفته‌ام و روحیه‌ام بالا است.”

آقای قیومی هیچ دارویی را بدون مشورت داکتران مصرف نکرد، اما می‌گوید که برای تسکین درد، با مشورت داکتران از پاراستامول استفاده کرد.

زلمی، پسر آقای قیومی می‌گوید، امید زنده ماندن پدرش خیلی کم بود. او به رادیو آزادی گفت حالا پدرش می‌تواند قدم بزند و نماز بخواند.

زلمی گفت: “در یک هفته اخیر وضعیت پدرم به حدی خراب بود که تصور نمی‌کردیم بهبود یابد. اما مطابق توصیه‌های داکتران عمل کردیم و به او روحیه دادیم. حالا به فضل خداوند وضعیتش خوب است.”

در شفاخانه‌های کووید-۱۹ روزانه ده‌ها بیمار مبتلا به این بیماری بهبود می‌یابند.

خوشحال نبی‌زاده، رئیس صحت عامه کابل می‌گوید، روزانه ۲۰ تا ۳۰ بیمار از شفاخانه‌های کابل مرخص می‌شوند. در این میان کسانی هم هستند که با مشکل تنفسی روبه‌رو هستند و روزانه آکسیجن می‌گیرند.

آقای نبی‌زاده می‌گوید، حتی برخی از کسانی که مشکل تنفسی حاد دارند و نیازمند دستگاه تنفس مصنوعی هستند نیز بهبود می‌یابند.

آقای نبی‌زاده گفت: “یک تعداد مریضان حتی از [مراحل استفاده از] ونتیلاتور هم عبور می‌کنند که تعدادشان کم است. تعدادی از مریضان از بخش مراقبت‌های ویژه هم روزانه رخصت می‌شوند و همچنین تعدادی از مریضان روزانه از بستر عادی شفاخانه‌های کووید-۱۹ نیز بهبود می‌یابند و رخصت می‌شوند.”

رئیس صحت عامه کابل می‌گوید، به دلیل بی‌پروایی مردم، افغانستان حالا به مرحله‌ی ُاوج شیوع ویروس کرونا رسیده است. به گفته او، اگر مردم توصیه‌ها را جدی بگیرند، ممکن است وضعیت در ماه‌های آینده بهتر شود.

اسدالله ژرفبین، داکتر در هالند می‌گوید که مردم باید برای بالا بردن ایمنی بدن خود در برابر ویروس کرونا، با مشورت داکتران از چند نوع ویتامین استفاده کنند.

آقای ژرفبین همچنین مصرف سیر و زنجبیل را مؤثر می‌داند.

پیش از این سازمان صحی جهان و وزارت صحت افغانستان گفته است که پوشیدن ماسک در محل‌های پُر ازدحام می‌تواند از انتشار بیشتر ویروس کرونا جلوگیری کند.

در یک شبانه روز گذشته در افغانستان نزدیک به ۸۰۰ مورد جدید ابتلا به ویروس کرونا ثبت شده است.

در ۲۴ ساعت گذشته همچنین ۳۰ تن جان باخته و نزدیک به ۵۰ تن دیگر بهبود یافته‌اند.

با این رقم، شمار مبتلایان ویروس کرونا در افغانستان از مرز ۲۰ هزار تن گذشته و از این میان ۳۵۷ تن جان باخته و نزدیک به ۱،۹۰۰ تن بهبود یافته‌اند.

خبرنگار رادیو آزادی در افغانستان

همۀ حقوق چاپ و کاپی رایت این سایت برای رادیو آزادی محفوظ است

هرچند دراین روزها آمار مبتلایان به ویروس کرونا در افغانستان با گذشت هر روز افزایش می‌یابد و بیشتر کاربران افغان در شبکه‌های اجتماعی نیز در این روزها به‌گونه بی‌سابقه خبرهای از جان‌باختن و یا مبتلا شدن عزیزان شان به ویروس کرونا را نشر می‌کنند و یاهم تجارب شان را از چگونگی سپری کردن دوره بیماری‌اش را شریک می‌نمایند، اما در این میان آن خبرهای خوش و امیدوارکننده نیز به نشر می‌رسد.

به گزارش روزنامه «هشت صبح»، به تازه‌گی دو مرد کهن‌سال 90 ساله در ولایت هرات در غرب افغانستان موفق شدند کرونا را شکست بدهند و پس از چند روز نبرد با آن، بهبود یافتند و هیچ نشانه‌ای از بیماری در بدن‌شان نمانده است. یکی از این افراد ساکن ولسوالی «زنده‌جان» و دیگری از ولسوالی «گذره» هرات است.

در کنار انجام مراحل درمان، اجرای توصیه‌های پزشکان و مصرف دواهای تجویز شده، روحیه‌ قوی در نبرد با کرونا، یکی از مهم‌ترین عوامل بهبودی این افراد، پنداشته می‌شود.

یکی از این دو پیرمرد 90 ساله عبدالباقی حبیبی ساکن روستای «قلعه نو» ولسوالی زنده‌جان ولایت هرات است که دو ماه پیش نشانه‌های بیماری کرونا را پیدا کرد برای درمان به شهر هرات آمد.

چگونه کرونا را شکست داد

عبدالرووف حبیبی، پسر این مرد می‌گوید، در روزهای نخست نمایان شدن نشانه‌های بیماری، به پدرش چیزی در مورد کرونا نگفت، اما پس از انجام آزمایش و بروز علایم جان‌درد و تنگی نفس، پدرش فهمید کرونا دارد.

پس از بررسی پزشکان، نتیجه‌ی آزمایش این مرد مثبت شد؛ اعضای خانواده‌اش روش‌های گوناگون را برای درمان او آغاز کردند. هم‌زمان با مصرف ویتامین‌های «سی» و «دی» او خود را در خانه قرنطینه کرد و سرانجام کرونا را شکست داد و نشانه‌های بیماری از بدنش محو شد.

عبدالباقی حبیبی پس از نجات یافتن از بیماری کرونا گفت: «کرونا را جدی بگیرید، در برابر آن سهل‌انگاری و بی‌پروایی نکنید، بهداشت فردی را رعایت کنید، اما با روحیه‌ قوی با آن مقابله کنید تا شکست بخورد».

از سوی دیگر، عبدالظاهر قادری، مرد 93 ساله‌ی دیگری که ساکن روستای «پشت‌کوه ملایاسین» در ولسوالی «گذره» ولایت هرات است، حدود دو ماه پیش، نشانه‌های کرونا در بدنش هویدا شد. او برای درمان به هرات آمد و بررسی پزشکان نشان داد، به کرونا گرفتار شده است.

به دلیل مشکلات شبکه‌های مخابراتی با خود این مرد صحبت نشد، اما حامد شایان نواسه عبدالظاهر قادری گفت، روحیه‌ قوی از مهم‌ترین عوامل شکست کرونا بود و پدرکلانش اجازه نداد ترس از بیماری تأثیر منفی بر روح و روانش بگذارد.

در همین حال، از دید برخی فعالان مدنی در هرات، نشر خبرهای کرونایی، پیام‌های تسلیت و عکس‌ فوتی‌های کرونا، در شبکه‌های اجتماعی سبب ایجاد ترس و استرس میان هراتیان شده است. عبدالقدیر صالحی، عضو «مجمع عمومی مبارزه با کرونا» روی‌کرد حکومت در مدیریت کرونا را، نادرست می‌داند.

به باور او، به دلیل مدیریت نادرست حکومت و نشر اطلاعات منفی در پیوند به کرونا، ترس بزرگی در جامعه ایجاد شد و احساس می‌شود مردم اندکی نیازمند روحیه هستند. صالحی با نشر تصاویر و آمار بهبودیافته‌گان، در عوض نشر خبرهای منفی و آمار قربانیان، تلاش می‌کند در مهار و مبارزه با کرونا، به مردم روحیه بدهد.

برخی دیگر از کاربران شبکه‌های اجتماعی هم اقدام‌های مشابهی انجام داده‌اند. واسع سیدی، فعال مدنی و کاربر شبکه‌های اجتماعی در هرات، چند روزی می‌شود که برای روحیه دادن به مردم، «ویدیوهای» کوتاه و خنده‌دار نشر می‌کند. تلاش فعالان مدنی و کاربران شبکه‌های اجتماعی، برای تشویق مردم در نبرد با کرونا و جلوگیری از پی‌آمد‌های منفی روحی و روانی این بیماری، با واکنش مثبت فعالان شبکه‌های اجتماعی مواجه شده است.

هم‌چنان، از دید روان‌شناسان، ترس از کرونا، یا هر پدیده‌ی وحشت‌ناک دیگری مانند سیل، زلزله، جنگ و سایر مواردی که سبب ایجاد نگرانی شود، می‌تواند عواقب منفی بر روح و روان انسان‌ها داشته باشد.

سیدخلیل مؤید یکی از پزشکان در ولایت هرات می‌گوید، از زمان آغاز همه‌گیری ویروس در هرات، بسیاری از افراد سالم که هنوز به کووید-19 گرفتار نشده‌اند، از ترس مبتلا شدن به این بیماری دچار مشکلات روحی و روانی گشته‌اند.

برخی پزشکان و کارمندان بهداشتی شفاخانه‌های کووید-19 ولایت هرات باور دارند، در کنار مرگ‌ومیر بیماران، شمار زیادی از افراد موفق می‌شوند ویروس را شکست دهند و بهبود پیدا کنند، اما مردم تمام تمرکزشان روی قربانیان است.

فضل‌الدین فاییز سرطبیب شفاخانه‌ «کووید شماره یک» هرات، تجربه‌های زیادی از بهبود بیمارانی دارد، که پس از سپری شدن مراحل درمان، این مرکز درمانی را ترک کرده‌اند.

به باور پزشکان، مسأله‌ی مهم این است که مردم باید کرونا را جدی بگیرند و برای مهار و جلوگیری از انتشار ویروس تلاش کنند، اما در کنار آن، نباید ترس کاذب از بیماری، سبب مشکلات روحی و روانی شود، چون تعداد بهبودیافتگان این بیماری خیلی بیشتر از قربانیان آن است.

این سایت از فایل مرورگر کوکی استفاده می‌کند..

بیشتر بدانید

موافقت


PDFDownloads-icon


بیانیه پذیرش و شناسایی مشتریDownloads-icon


خط مشی اداره کل آموزشDownloads-icon



منشور کمیته عالی مدیریت ریسک
Downloads-icon

خرم‌آباد – ایرنا – ویروس کرونا این میهمان ناخوانده ارمغان خوبی برای ما ایرانیان نداشت و آنچه نصیب‌مان کرد، ترس از چگونگی ابتلای به آن، قرنطینه خانگی، چشم‌پوشی از برخی عادت‌ها ، رعایت پروتکل‌های بهداشتی و در نهایت ترس از ابتلای دوباره بود.

کرونا یک ویروسی است که فقط با رعایت پروتکل های بهداشتی، پرهیز از حضور در اجتماع، شست و شوی مرتب دستها، رعایت فاصله اجتماعی و در صورت ابتلا با قرنطینه بودن به مدت ۲ هفته می توان این ویروس را شکست داد، ویروسی که وقتی آمد همه فکر می کردیم پس از مدت کوتاهی از بین خواهد رفت اما اکنون نزدیک به ۱۰ ماه است که میهمانی است که بر همه غلبه کرده و به نوعی زندگی همه را تحت تاثیر گذاشته است.

چه افرادی که خود یا یکی از اعضای خانواده شان به این ویروس مبتلا شده اند، چه افرادی که اقتصاد خانواده شان بستگی به این ویروس دارد و با اعمال محدودیت ها دیگر چرخ اقتصادشان نمی چرخد، چه افرادی که شغل آزاد دارند و با قرنطینه ۲ هفته ای و علائم پس از ابتلا همچنان آنان را درگیر کرده است و نمی توانند به زندگی عادی برگردند، راهی بجز رعایت پروتکل ها و محدودیت ها نداریم.

اگر می خواهیم این ویروس را شکست دهیم و اگر می خواهیم دیگر به قرنطینه ۲ هفته ای و شاید بیشتر برنگردیم باید به محدودیت ها، پروتکل ها و همه اصول قرنطینه و مقابله با کرونا اهمیت بدهیم چرا که رعایت این اصول و ۲ هفته اعمال محدودیت ها نشان داد که می توان به این ویروس غلبه کرد و شهرها را از وضعیت قرمز کرونایی به نارنجی تبدیل کرد.

قرنطینه برای افرادی که کرونا می گیرند شاید خیلی سخت و طاقت فرسا باشد اما باعث می شود که این ویروس مهلک و خطرناک به دیگران سرایت پیدا نکند.

چگونه کرونا را شکست داد

قرنطینه خانگی یک الزام برای بیمار کرونایی است، یک فرد مبتلا به این ویروس باید ۱۴ روز در خانه بماند چون می تواند بدون قرنطینه حدود ۴۰۰ نفر را به این ویروس مبتلا کند، باید افراد مبتلا به این قضیه فکر کنند که ممکن است ناقل بودن آنها باعث ابتلا یا مرگ یکی از اعضای خانواده خودشان شود.

قرنطینه خانگی فقط برای حفظ سلامتی افراد جامعه نیست، برای اعضای خانواده خودمان که بیشتر با آنها در ارتباط هستیم هم هست، پدر یا مادر پیری که در خانه است و شاید یکی از بستگان که بیماری زمینه ای دارد، در معرض خطر هستند، پس بهتر است قرنطینه به شکل اصولی رعایت شود تا دیگر اعضای خانواده و مردمی که ما پس از ابتلا با آنها در ارتباط هستیم، گرفتار این ویروس وحشی و کشنده نشوند.

در دوران قرنطینه هم باید اصول آن به خوبی رعایت شود و فرد مبتلا در یک خانه بدون هیچ ارتباطی با دیگران باشد، نه اینکه برخی از افراد مبتلا بدون رعایت فاصله اجتماعی و بدون توجه به این ویروس بر سر یک سفره می نشینند و حتی در خیابان ها هم قدم می زنند و گویی که آنها کرونا مثبت نیستند و مانند مردم عادی به زندگی خودشان ادامه می دهند.

میلاد یکی از مبتلایان به کرونا که دوران قرنطینه را حتی بیشتر از ۱۴ روز گذرانده است، گفت: برای جلوگیری از ابتلای همسر و فرزندم حدود ۲۰ روز در قرنطینه و تنها در یک خانه ماندم تا این ویروس به اعضای خانواده ام سرایت نکند من نمی دانم چرا باید برخی آنقدر بی خیال باشند که به فکر جان خانواده خود و دیگر اعضای جامعه نباشند.

وی ادامه داد: من هم می دانم که شرایط قرنطینه و آن هم ۲ هفته در خانه ماندن خیلی سخت است اما نباید به گونه ای رفتار شود که جان مردم به خطر بیفتد، این افرادی که قرنطینگی را به خوبی رعایت نمی کنند چطور می خواهند اگر احتمالاً به حالت وخیم بیماری مبتلا شوند آن زمان بستری شدن در بیمارستان را تحمل کنند.

وی اضافه کرد: اینکه ماسک بزنیم، قرنطینه بودن و رعایت فاصله اجتماعی را به درستی انجام دهیم بهتر از این است که روزها و شاید هفته ها در بیمارستان بستری شویم و تا مدت زیادی با بیماری دست و پنجه نرم کنیم.

بابک عشرتی معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی ایران در این باره گفت: اگر بیماران کرونایی دارای علامت یا بدون علامت ۲ هفته قرنطینه شوند، زنجیره انتقال این بیماری تا حدود زیادی قطع می‌شود. با اجرای کامل قرنطینه احتمال انتقال ویروس کرونا به دیگران به شدت کاهش می یابد.

وی ادامه داد: افراد دارای تست مثبت کرونا باید به مدت ۱۴ روز در قرنطینه بمانند تا ضمن تماس نداشتن با دیگران از انتشار این ویروس در جامعه جلوگیری شود. نگهداری مناسب بیماران در قرنطینه و حمایت های معیشتی از این افراد سبب می شود تا بیماران ۱۴ روز در جامعه حضور پیدا نکند. این کار با همکاری بسیج، خیرین، مساجد، هلال احمر و کادر بهداشتی در حال انجام است.

ترس از دوباره قرنطینه شدن

اما برخی از افراد هستند که علاوه بر رعایت قرنطینه ۲ هفته ای، ترسی در وجودشان است که با هیچ چیز نمی توان آن را کاهش داد، چون ممکن است دوباره کرونا بگیرند و قرنطینه شوند، ترس از اینکه پس از خروج از قرنطینه ممکن است دوباره به کرونا مبتلا شوند.

افرادی که در قرنطینه هستند علاوه بر غلبه بر ترس باید چه کارهایی انجام دهند تا این ویروس را شکست دهند، آنان باید پروتکل های بهداشتی در زمان قرنطینه را نیز به خوبی رعایت کنند تا دیگر افراد خانواده به آن مبتلا نشوند.

محمود نجفی روانپزشک در این باره گفت: با شیوع کرونا نگرانی بابت ابتلا به این بیماری به عنوان یکی از ترس های شایع، قابل درک است، حتی ترس از بازگشت بیماری به یکی از چالش های چند ماه اخیر برخی از بیماران مبتلا به کووید ۱۹ تبدیل شده است. باید مبتلایان به کرونا دانش خود را در مورد این ویروس افزایش داده و توصیه پزشکان را اجرا کنند.

نجفی توصیه کرد: پس از طی شدن دوره درمان و قرنطینه بیماری کرونا، ویزیت دوباره و چکاپ دوره ای مبتلایان انجام شود تا بار نگرانی و اضطراب کاهش یافته و بتوانند فعالیت های روزمره خود را انجام دهند.

به گفته وی، مطالعات پژوهشگران نشان داده که احتمال عود این بیماری وجود ندارد و اگر هم در برخی از بیماران اتفاق افتاد، خیلی جدی و زیاد نیست، هر چه روی ابتلای مجدد به کرونا متمرکز شوید، نسبت به آن حساس می شوید، روش آموزش توجه، به افراد کمک می‌کند، توجه خود را هدایت کنند و کنترل آن را داشته باشند. برای رسیدن به این مهارت، روزانه ۱۵ دقیقه تمرکز خود را فقط روی تنفس خود داشته و نفس عمیق (دم و بازدم عمیق) را انجام دهند.

وی افزود: مبتلایان به کرونا در زمان حال زندگی کرده و نسبت به آینده نامعلوم حساس نشوند. در حال حاضر از برنامه بهداشتی و درمانی برای مراقبت خود جهت کاهش علایم بیماری کرونا استفاده کرده و در عین حال نگران آینده نامعلوم نباشند و نگرانی های آینده را رها کنند.

نجفی اظهار داشت: برنامه روزانه خود را در ایام قرنطینه خانگی داشته باشند، خواب منظم، تغذیه مناسب، ارتباط مجازی با دوستان و سایر عادات روزانه خود را متناسب با ایام قرنطینه انجام داده و در این میان برنامه های مفرح همچون انجام ورزش و فعالیت های هنری نیز کمک کننده خواهد بود.

گزارش های متقنی از ابتلای مجدد به کرونا در دنیا گزارش نشده است؛ نتایج یک مطالعه که توسط محققان دانشگاه آکسفورد انجام و اول آذرماه جاری منتشر شد، نشان می‌دهد افرادی که به کووید ۱۹ آلوده بوده اند، دست کم ۶ ماه در برابر ابتلای مجدد به این ویروس محافظت می‌شوند.

به گفته مسعود مردانی استاد بیماری‌های عفونی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی و عضو کمیته علمی ستاد مقابله با کرونا نیز معمولاً برای عفونت‌های ویروسی دستگاه تنفسی فوقانی رسم بر این است که وقتی ویروس یک بار بیماری را درگیر می‌کند و فرد مبتلا می‌شود، دیگر بیماری تکرار نخواهد شد و یک ایمنی برای فرد ایجاد می‌شود.

وی افزود: البته باید بدانیم مواردی از ابتلای مجدد به ویروس کرونا در ماه‌های اخیر در افرادی که قبلاً مبتلا شده بودند، گزارش شده است. این موضوع در واقع به ما می‌گوید که ممکن است این بیماری عفونت مجدد داشته باشد، اما خوشبختانه موارد ابتلای دوباره افرادی که این بیماری را تجربه کردند، بسیار نادر است.

مینو محرز عضو ستاد ملی مقابله نیز با کرونا با قدردانی از مشارکت خوب مردم در رعایت پروتکل های بهداشتی و اجرای طرح محدودیت های کرونایی توسط دولت گفت: زنجیره انتقال ویروس کرونا اکنون قطع شده اما این به منزله پایان این بیماری نیست. این خبر خوشحال کننده است اما نگرانی من مربوط به پس از پایان محدودیت های دو هفته ای خواهد بود، ادامه روند موجود و رعایت هرچه بیشتر پروتکل های بهداشتی توسط مردم سبب قطع زنجیره کرونا برای همیشه خواهد شد.

وی با بیان اینکه مردم نباید با توجه به کاهش موقت بیماری و آمار مرگ و میر فکر کنند که ویروس کرونا از بین رفته است، گفت: مردم نباید خاطر تلخ پس از اردیبهشت ماه امسال را فراموش کنند زیرا به رغم اینکه در دو ماه ابتدای سال آمار ابتلا و مرگ و میر بسیار کم شده بود به دلیل جدی نگرفتن آمار تلفات بیماری کرونا پس از خرداد تا ۱۰ روز پیش به مرز ۵۰۰ نفر هم رسید.

این متخصص بیماری های عفونی با تاکید بر اینکه اگر پروتکل های بهداشتی جدی گرفته نشود همان آش و همان کاسه در انتظار مردم خواهد بود، اظهار داشت: به نظر من آمار مراجعه به مراکز درمانی، ابتلا، بستری و انتقال بیماری کرونا به دیگران به حدود ۶۰ درصد کاهش یافته زیرا به عنوان مثال اگر تا ۱۰ روز پیش روزانه حدود ۳۰ بیمار به مراکز درمانی مراجعه می کرد این رقم به ۶ نفر رسیده است.

باورهای غلط درباره قرنطینه بودن

شروین شکوهی متخصص عفونی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی نیز گفت: بسیاری از افراد پنج یا شش روز بعد از بروز علائم به پزشک مراجعه کرده و در روزهای ابتدایی تصور می‌کنند دچار حساسیت و یا سرماخوردگی شده‌اند، اما زمانی که ابتلای آنها به بیماری کووید ۱۹ مشخص شده و گفته می شود که باید برای جلوگیری از انتقال بیماری به سایر اعضای خانواده در اتاقی مجزا خود را قرنطینه کرده و از سرویس بهداشتی مجزا استفاده کرده و در زمان ورود سایر افراد به اتاق ماسک بر صورت داشته باشند، تصور می‌کنند چون چندین روز بدون رعایت این پروتکل‌ها در کنار سایر اعضای خانواده زندگی کرده‌اند دیگر رعایت این موارد ضرورتی ندارد.

وی ادامه داد: چنین تصوری بسیار اشتباه است و این احتمال وجود دارد که هنوز سایر اعضای خانواده به بیماری مبتلا نشده باشند؛ به همین خاطر فرد باید اصول قرنطینه را رعایت کند.

به گفته وی بسیاری از افراد مبتلا به کرونا فکر می‌کنند همین که خود را داخل منزل قرنطینه کنند کفایت می کند؛ درحالی که منظور از قرنطینه، قرنطینه کردن داخل اتاق مجزاست و فرد مبتلا تا جای امکان نباید از اتاق خارج شود.

شکوهی با بیان اینکه بیش از ۳۰ یا ۴۰ درصد از افراد مبتلا فاقد علامت هستند، گفت: بنابراین افرادی که احتمال ابتلای آنان به کووید ۱۹ وجود دارد، از جمله کسانی که در مکان‌های شلوغ رفت و آمد دارند و با افراد مختلفی در ارتباط هستند خطرناک تلقی می‌شوند.

وی ادامه داد: در فضاهای بسته نیز افراد باید با باز گذاشتن پنجره‌ها به تهویه مناسب کمک کنند تا احتمال انتقال کاهش یابد.

تا سیزدهم آذرماه ابتلای قطعی ۵۶ هزار و ۹۰۴ شهروند لرستانی به ویروس کرونا تایید شده است که از این تعداد یک هزار و ۱۷۵ نفر نیز جان باخته اند.

لرستان در شرایط قرمز شیوع کرونا قرار داشت که با اعمال محدودیت های آذرماه اکنون وضعیت نارنجی و شکننده ای است.

مهناز بیرانوند خبرنگار ایرنا لرستان

کرج – ایرنا – معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت اعلام کرد که تاکنون نقشه…

کرمان – ایرنا – رییس سازمان بسیج جامعه پزشکی کشور گفت: اوایل اسفندماه…

چابهار- ایرنا- رییس سازمان بازرسی کل کشور گفت: مشکلات کمبود سرانه…

سنندج – ایرنا – معاون امور بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کردستان گفت:…

چگونه کرونا را شکست داد

نقل مطالب با ذکر منبع بلامانع است

چگونه کرونا را شکست داد
چگونه کرونا را شکست داد
0

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *