چگونه نشاسته را تشخیص دهیم

 
helpkade
چگونه نشاسته را تشخیص دهیم
چگونه نشاسته را تشخیص دهیم

می دانیم شیمی، علم مطالعه ی راه های ترکیب مواد و رفتار آنها در شرایط مختلف است، این علم همانند سایر علوم با حواس انسان سروکار دارد. دیدن، شنیدن، چشیدن، حس کردن و بوییدن.شیمی جزیی از زندگی روزانه ی ماست. در این آزمایش و سایر مطالب مرتبط با آن سعی شده است مفاهیم شیمی به طور ساده، و با سرگرمی و هیجان مطرح گردد.با این حال، افرادی که با آزمایش های علمی سر و کار دارند، قبل از شروع هر آزمایش، می بایست نکاتی را مورد توجه قرار دهند. در ادامه دستورالعمل هایی را که برای انجام این سری آزمایش ها لازم به نظر می رسد ذکر می کنیم:

چگونه نشاسته را تشخیص دهیم

تعیین این که چگونه می توان مواد را از نظر وجود نشاسته آزمایش کرد.

روش

آرد را درون بشقاب قرار دهید.سه قاشق غذاخوری آب اضافه کنید و هم بزنید.سه یا چهار قطره تنتورید به آن اضافه کنید.

ترکیب نشاسته با ید فورا تشکیل یک رنگ آبی – ارغوانی می دهد.

نشاسته یک مولکول شیمیایی بسیار بزرگ است که به یک زنجیر پیچیده شده با شاخه های بیرونی زیاد شباهت دارد.به نظر می رسد که این زنجیر پیچیده شده ی بلند مولکول های ید را درون طرح مارپیچی خود می گیرد. مارپیچ نشاسته در حالی که ذرات ید را درون خود جای داده است، رنگ را به وجود می آورد.

تبیان، دستیار هوشمند زندگی

پل های ارتباطی

بلوار کشاورز،خیابان نادری،نبش حجت دوست،پلاک 12

public@tebyan.com

02181200000

دسترسی سریع

محصولات و خدمات

اشتراک در خبرنامه

کلیه حقوق این سایت مربوط به موسسه فرهنگی و اطلاع رسانی تبیان می‌باشد.

می دانیم شیمی، علم مطالعه ی راه های ترکیب مواد و رفتار آن ها در شرایط مختلف است، این علم همانند سایر علوم با حواس انسان سروکار دارد. دیدن، شنیدن، چشیدن، حس کردن و بوییدن.

شیمی جزیی از زندگی روزانه ی ماست. در این آزمایش و سایر مطالب مرتبط با آن سعی شده است مفاهیم شیمی به طور ساده، و با سرگرمی و هیجان مطرح گردد.

با این حال، افرادی که با آزمایش های علمی سر و کار دارند، قبل از شروع هر آزمایش، می بایست نکاتی را مورد توجه قرار دهند. در ادامه دستورالعمل هایی را که برای انجام این سری آزمایش ها لازم به نظر می رسد ذکر می کنیم:

چگونه نشاسته را تشخیص دهیم

قبل از شروع هر آزمایش، به طور کامل آن را مطالعه کنید.

اگر مواد و وسایل مورد نیاز آزمایش را از قبل آماده کنید، در طول انجام آن خستگی کمتر و سرگرمی بیشتری خواهید داشت. جستجو برای یافتن مواد در حین آزمایش، رشته ی کار را از دست شما خارج می سازد.

مواد و وسایلی که در این آزمایش ها مورد نیاز است، به راحتی قابل تهیه هستند و غالبا در گوشه و کنار خانه یافت می شوند.

در انجام آزمایش ها عجله نداشته باشید. هر مرحله را با دقت پیگری کنید، و هرگز مرحله ای را نادیده نگیرید و یا چیزی از خودتان به آن اضافه نکنید.

ایمنی از هر چیز مهم تر است. سعی کنید با مطالعه ی دقیق هر آزمایش، قبل از شروع و انجام آن، از نتایج غیر منتظره جلوگیری کنید.

چنان چه جواب آزمایش مطابق آنچه گفته شده نبود، مجددا با دقت دستورالعمل را بخوانید و از قدم اول شروع کنید.

ورق کاغذ، پنیر، نان، شیرینی، بیسکوییت، شکر، یک برش سیب

نمونه های آزمایش را روی کاغذ بیسکوییت قرار دهید.

به هریک از نمونه ها یک قطره ید بیفزایید.

کاغذ، نان، شیرینی و بیسکوییت به رنگ آبی تیره ی مایل به ارغوانی، در می آیند. سایر نمونه ها به شکل سابق، با لکه هایی قهوه ای رنگ از مایع ید، باقی می مانند.

نشاسته با ید ترکیب می شود و به رنگ آبی – ارغوانی تیره در می آید. فقط موادی که دارای نشاسته هستند در ترکیب با ید چنین تغییر رنگ می دهند.

تبیان، دستیار هوشمند زندگی

پل های ارتباطی

بلوار کشاورز،خیابان نادری،نبش حجت دوست،پلاک 12

public@tebyan.com

02181200000

دسترسی سریع

محصولات و خدمات

اشتراک در خبرنامه

کلیه حقوق این سایت مربوط به موسسه فرهنگی و اطلاع رسانی تبیان می‌باشد.



{{ successMsg }}

{{ errorMsg }}

لطفا کدی که برای شما ارسال شده است را وارد کنید.

چگونه نشاسته را تشخیص دهیم

بنظر میرسد شما قادر به دریافت پیامکهای ما نیستید!
لطفا برای فعال سازی کد
{{ receive_code }}

را از طریق شماره
{{ identity }}

به شماره
10001883

ارسال کنید.
منتظر بمانید تا فعال سازی انجام شود!

لطفا برای حساب خود رمز عبور وارد کنید.

لطفا کدی که برای شما ارسال شده است را وارد کنید.

بنظر میرسد شما قادر به دریافت پیامکهای ما نیستید!
لطفا برای فعال سازی کد
{{ receive_code }}

را از طریق شماره
{{ identity }}

به شماره
10001883

ارسال کنید.
منتظر بمانید تا فعال سازی انجام شود!

لطفا برای حساب خود رمز عبور وارد کنید.

برای استفاده بسیاری از امکانات گاما و خیلی از وبسایت ها باید جاوا اسکریپت را در مرورگر خود فعال کنید.

برای این کار باید به تنظیمات مرورگر خود مراجعه کنید.
در صورت نیاز به راهنمایی اینجا کلیک کنید..

{{ total }} مورد پیدا کردم!

نمونه سوال+44,000

محتوای آموزشی+23,000

پرسش و پاسخ+18,000

آزمون آنلاین+4,000

درسنامه آموزشی +1,300

مدرسه یاب+130,000

نمونه سوال

محتوای آموزشی

پرسش و پاسخ

آزمون آنلاین

درسنامه آموزشی

مدرسه یاب

معلم خصوصی

برای شناسایی نشاسته از چه چیزی استفاده می شود؟

1

محلولللل یدددددددددددددددد

2

برای شناسایی نشاسته از محلول ید استفاده می شود

2

از محلول ید برای شناسایی نشاسته استفاده میکنند

1

Hosseini Nejad…محلول ید..

1

از محلول ید استفاده می شود
موفق باشی

0

از محلولی به نام محلول لوگول استفاده میشه. (آخه چرا باید ۲۵ تا کاراکتر وارد کنیم؟ :/)

چگونه نشاسته را تشخیص دهیم

0

محلول پویدین ایدان(بتادین)که طی واکنشی رنگ محلول به آبی تغییر داده میشود.

-1

اگر مایلید این تست را با فرزندتان در خانه انجام دهید در ابتدا
انواع مختلف مواد غذایی از قبیل برنج ، پنیر ، بسکویت ، نان و … را جمع آوری کنید
. از مقداری ید برای تشخیص این که کدام ماده غذایی نشاسته دار است استفاده کنید .
سعی کنید از مواد غذایی استفاده کنید که تغییر رنگ ید بر روی آن نمایان باشد . کافی
است که یک یا دو قطره ید به هر کدام از مواد غذایی اضافه کنید . اگر ماده غذایی
نشاسته دار باشد ید به رنگ سیاه یا آبی خیلی تیره تبدیل خواهد شد و اگر حاوی نشاسته
نباشد به رنگ ارغوانی باقی خواهد ماند . مواد غذایی بیشتری در اختیار فرزندتان قرار
دهید و از او بخواهید که به تشخیص مواد نشاسته دار بپردازد . لازم به ذکر است که
ممکن است این تغییر رنگ یک تا دو دقیقه به طول بیانجامد .

وسایل و مواد لازم:نشاسته،معرف لوگول،آب،لوله آزمایش،منبع حرارتی

روش کار:یک گرم نشاسته را در 10 میلی لیتر آب بریزید. آنگاه 2 میلی لیتر از محلول بدست آمده را در یک لوله آزمایش ریخته و بجوشانید. دراین صورت نشاسته کاملاَ در آب حل می شود و بعد به آن یک قطره لوگول بیفزایید. مشاهده میشود رنگ لوگول آبی تیره میشود. در صورتی که قبلآ رنگ محلول نشاسته شفاف (ژله ای) بود. (رنگ محلول لوگول قبل از اضافه شدن به محلول نشاسته، قهوا ه ای تا نارنجی است ) . اگر دوباره محلول را حرارت دهید مشاهده خواهید کرد رنگ آبی تیره ناپدید خواهد شد. چرا؟زیرا ید جذب سطحی مولکول های نشاسته میشود که باعث می شود رنگ آن آبی شود.در اثر حرارت ید از نشاسته جدا شده و به حالت قبل خود باز میگردد.

می توان برای تشخیص نشاسته در مواد غذایی و میوه ها از این آزمایش استفاده کرد .

چگونه نشاسته را تشخیص دهیم

نتیجه آزمایش:به دلیل این که ید جذب سطحی مولکول های نشاسته می شود در اثر حرارت به راحتی از آن جدا شده و به حالت قبل باز میگردد.

* لطفا در مورد ایجاد تاپیک و نظرسنجی قبل از ثبت دقت فرمایید زیرا امکان ویرایش و یا حذف مطلب بعد از ارسال وجود ندارد.
همچنین شما ملزم به رعایت

قوانین و مقررات

نی‌نی‌سایت نیز می‌باشید.

* لطفا در مورد ایجاد تاپیک و نظرسنجی قبل از ثبت دقت فرمایید زیرا امکان ویرایش و یا حذف مطلب بعد از ارسال وجود ندارد.
همچنین شما ملزم به رعایت

قوانین و مقررات

نی‌نی‌سایت نیز می‌باشید.

آیا می‌دانید در هفته ۳۶ بارداری باید برای ذخیره خون بندناف نوزادتان ثبت‌نام کنید؟!

تمام جزئیات رو تو سایت نشاسته  نوشته شده بخونین مرسی

چگونه نشاسته را تشخیص دهیم

کاربر گرامی جهت ارسال پست شما ملزم به رعایت

قوانین و مقررات

نی‌نی‌سایت می‌باشید

مطالب این سایت تنها جنبه اطلاع رسانی و
آموزشی داشته و توصیه پزشکی تخصصی تلقی نمی شوند و نباید آنها را جایگزین
مراجعه به پزشک جهت تشخیص و درمان دانست. لطفاً پیش از استفاده از سایت
صفحه
“شرایط استفاده از سایت”
را مطالعه فرمایید. استفاده از این سایت
بدان معناست که شما قبلاً صفحه “شرایط استفاده از سایت” را مطالعه کرده
و به مفاد آن واقفید. نقل مطالب این سایت با ذکر منبع و نشانی اینترنتی سایت بلامانع است

فعاليت صفحه 22

 الف)يك گرم نشاسته را در لوله ازمايش بريزيد و 10 ميلي گرم اب به ان اضافه كنيد

ب)ان را روي چراغ الكلي يا گاز با احتياط گرم كنيد

ج)بگذاريد ماده گرم شده كمي سرد شود

د)يك قطره محلول يد دار (مانند لوگول)به ان اضافه كنيد

چگونه نشاسته را تشخیص دهیم

 1-چه تعغيري در رنگ نشاسته در آب مشاهده مي كنيد از اين تعغير چه نتيجه اي مي گيريد؟

با افزودن لوگول به نشاسته رنگ آبي ايجاد مي شود اين آزمايش نشان مي دهد كه معرف  نشاسته لوگول يا يد مي باشد

 2-چگونه مي توانيد به وجود نشاسته در سيب زميني پي برد؟

با افزودن معرف نشاسته لوگول که اگر آبي شود معرف وجود نشاسته است

 3- آيا در سيب درختي  نيز نشاسته وجود دارد؟

بله وجود دارد ولي از سيب زميني معمولي نشاسته كمتري دارد

 فعاليت صفحه 24

۱- بيشترين سرعت در دماي 40تا45 درجه است و كمترين سرعت واكنش در دماهاي حدود زير 10 درجه  وبالاي 50درجه

 2-چرا سرعت واكنش در دماي بالاتر از 45 درجه كاهش مي يابد؟

 چون اين واكنش با كمك آنزيم انجام مي گيرد و آنزيم ها در دماي بالاتر از 45 درجه فعاليت خود را از دست مي دهند

 2)دمای بدن انسان درحالت ممکن است به بیش از 40درجه برسد چرااین برای بدن مضر است ؟

 زیرا در این دما عمل وساختمان پروتئین دچار اختلال می شود

 پرسش وتحقیق صفحه ی 25

 1-جدول زیر را کامل کنید .

 

ردیف

مواد درشت

واحد های سازنده

1

سلولز

گلوکز

2

گلیکوژن

گلوکز

3

پروتئین

اسید آمینه

تری گلسیرید

اسید چرب وگلیسیرین

 3-با توجه به شکل به سوال 2توضیح دهید چرا آنزیم ها عمل اختصاص دارند ؟

 چون روی آنزیم ها جایگاه های فعال وجود دارد که این جایگاه ها برای یک یا چند ماده مشابه اختصاصی است وهر ماد ه ای نمی تواند در آن محل قرار بگیرد .بنابراین هرآنزیم عمل اختصاصی دارد و ماده واکنش دهنده باید در جایگاه فعال قرار گیرد.

 4-پژوهشگران شیمی وزیست شناسی آب را ماده  ای استثنایی می دانند در باره خواص آب تحقیق کنید ودر کلاس گزارش دهید ؟

آب دارای خواص متعددی است از جمله این که حلال بسیار خوبی است .کشش سطحی بالایی دارد .گرمای ویژه بالایی دارد وهمچنین گرمای نهان تبخیرش نیز بالا ست

 5-بعضی از دانشمندان عقیده دارند که حیات مجموعه فرآیند های است که درون آب صورت می گیرد دراین مورد بحث کنید ؟

چگونه نشاسته را تشخیص دهیم

علت این امر این است که همه واکنشها ی شیمیایی درون سلول ها .درمحیط داخل آب صورت میگیرد

 6-چرا ساکاروزو نشاسته را در یک گروه از ترکیب های شیمیایی قرار داده اند؟

چون ترکیب عنصری هر دو تقریبا به هم شبیه است و هر دو از مونو ساکارید به وجود امده اند

 7-چراپروتئین ها را ترکیبهای مهمی به حساب می آورند ؟

زیرا نقش های متعددی در ساختار سلول بر عهده دارند و همچنین واکنشهای شیمیایی درون سلول توسط آنزیم ها انجام می شود که پروتئینی هستند

چرا از نشاسته بعنوان شناساگر استفاده میشود؟

نشاسته شناساگر برگزیده برای تیتراسیونهای Red-Ox شامل یُـد است، زیرا با یُـد یک کمپلکس آبی رنگ تشکیل میدهد. نشاسته خود یک شناساگر Red-Ox نیست؛ یعنی تغییری در پتانسیل Red-Ox نمیدهد.

در نزدیکی نقطه پایانی غلظت I2 بسیار کم است و رنگ قرمز به زرد کمرنگ تغییر می یابد و این رنگ هم آنقدر کمرنگ میشود که اصلا قابل تشخیص نیست.

نشاسته به مقدار بسیار کم I2 حساس است و باعث میشود رنگ محلول با همان مقدار کم یُـد آبی شده و نقطه پایانی تیز و مشخص باشد.

چرا رنگ آبی؟

چگونه نشاسته را تشخیص دهیم

بخش فعال و موثر نشاسته آمیلوز است. پلیمر قند آلفا-دی گلوکز است که واحد های ان تکرار میشوند. شکل زیر:

مولکولهای کوچک میتوانند در مرکز این پلیمر درهم پیچیده و مارپیچ گونه قرار بگیرند. مانند شکل زیر:

a: نمایش شماتیک از ساختار کمپلکس یُـد-نشاسته. زنجیر آمیلوز یک مارپیچ اطراف واحدهای I6

b: نمایی دیگر از مارپیچ نشاسته با یُـد در داخل مارپیچ

 

درحضور نشاسته یُـد بصورت زنجیرهای I6 در داخل مارپیچ آمیلوز در امده و رنگ آبی تیره را پدید می آورد.

 

چرا معرف نشاسته باید تازه تهیه گردد؟

نشاسته یک ترکیب بیولوژیکی است و باید تازه تهیه گردد. البته میتوان از مواد نگهدارنده ای مانند یدید جیوه (به میزان یک میلیگرم در 100 میلی لیتر)یا تیمول یا کلروفرم استفاده کرد.

محصول هیدرولیز نشاسته یک ترکیب کاهنده است بنام گلوکز. بنابراین اگر یک نشاسته هیدرولیز شده در یک تیتراسیون اکسایش-کاهش استفاده شود میتواند منشا خطا گردد.

 

چرا نشاسته در نزدیکی نقطه پایانی اضافه میگردد؟

در یدومتری ایکه I2 یا آنیون تری یدید I3 قطره قطره به محلول حاوی یک کاهنده اضافه میشود؛ میتوان نشاسته را در همان لحظه اول اضافه کرد. اما در یدومتری ایکه در محلول I2 یا آنیون تری یدید I3 آزاد میگردد نمیتوان نشاسته را در ابتدای آزمایش اضافه کرد. زیرا اگر چنین شود برخی از مولکولهای ید اتصال خود با آمیلو را حفظ کرده و حتی در نقطه پایانی هم از ان جدا نمیشوند و یک خطای ناخواسته را ایجاد میکنند.

 

* ایجاد رنگ آبی در واکنش یـد با نشاسته در سال 1814توسط جی.جی کالین کشف گردید. او نشان داد که به کمک این پدیده میتوان یـد را در نسبت یک به 400000 تعیین مقدار کرد.



چگونه نشاسته را تشخیص دهیم
چگونه نشاسته را تشخیص دهیم
0

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *