چگونه پرونده جذب کنیم

 
helpkade
چگونه پرونده جذب کنیم
چگونه پرونده جذب کنیم

توضیحی کوتاه:

این نوشته به مرور زمان کامل تر خواهد شد. تغییر قانون، صدور نظریات مشورتی و آرای وحدت رویه و … می توانند در آینده مکمّل و متمّم این نوشته باشند.

در نظام وکالتی ما هر گونه تبلیغ برای وکلای دادگستری عضو کانون های وکلا ممنوع است. وکلا نمی توانند برای جذب موکل در جراید یا صدا و سیما آگهی بدهند یا آگهی و تراکت پخش کنند. بنابراین طُرق و روش های جذب موکل بسیار محدود است.

این منع تبلیغات به اعتباری به این علّت است که طبق ضوابط انتظامی، وکیل نباید برای پیداکردن موکل واسطه ایجاد کند و در عین حال نباید کارهایی بر خلاف شان وکالت انجام دهد.

باید پذیرفت تبلیعات وکلا در جراید و رسانه های جمعی بسیار زشت و غیر قابل قبول می تواند باشد. همان گونه که آوازه گری وکلا وپزشکان – مثلا در رسانه های ایالات متحده آمریکا-  در نظر ما بسیار چندش آور و ناپسند جلوه می کند.چگونه پرونده جذب کنیم

از طرفی با توجه به کثرت تعداد وکلا و دگرگونی روش های اطلاع رسانی به نظر می رسد باید در مصادیق تبلیغاتِ ممنوع، تجدید نظر شود.

به عنوان پیشنهاد می توان گفت آنچه وکیل در مورد سوابق تحصیلی،تخصّصی، تالیفات و تصنیفات و فعالیت های علمی و محاکمات عمده و موکلین پراهمیت خود بگوید و اعلام کند مصداق تبلیغات نیست و اطلاع رسانی مجاز محسوب می شود. اما اگر در خصوص آنچه می تواند برای موکلین احتمالی در آینده انجام دهد چیزی بگوید این تبلیغ غیر مجاز خواهد بود. اطلاعات مجاز ممکن است در اینترنت یا سایت اختصاصی وکیل یا هر جای دیگری درج و منتشر شود.

البته هم اکنون ناظر درج آگهی های تبلیغاتی کسانی که برای عرضه خدمات حقوقی تبلیغ می کنند در جراید هستیم. اصل بر این است که این آگهی ها به وکلای عضو کانون های وکلا مربوط نیست. اما اگر باشد بی گمان تخلّف انتظامی است. در عین حال اگر افرادی که دارای پروانه وکالت یا مشاوره حقوقی نیستند در امور وکالتی دخالت کنند عملشان به عنوان «تظاهر به وکالت » جرم و قابل تعقیب خواهد بود.

اگر وکیل دادگستری با چنین کسی همراهی و همکاری کند از یک سو متخلف انتظامی و از دیگر سو معاون در جرم تظاهر به وکالت محسوب می شود.

با این مقدمه به روش های مجاز جذب موکل می پردازیم.

در این جا منظور ما از «موکل» هم شخصی است که مشکلی دارد و می خواهد برای طرح یا پاسخ گویی دعوای مدنی یا کیفری به وکیل وکالت دهد و هم فردی است که فقط برای مشاوره به وکیل مراجعه می کند. به هر حال موکّلان وکیل از چند طریق معرفی می شوند:

۱٫از جانب خویشان ، دوستان ، همکلاسی ها یا موکلین و طرف های قبلی مشاوره

پذیرش این گونه افراد با رعایت شرایط و احتیاط هایی که خواهیم گفت بلا مانع است.

پذیرش این گونه موکلین هم با رعایت شرایط و احتیاط های عمومی اشکالی ندارد. اما یک احتیاط اضافی را هم باید در نظر داشت و آن اینکه مطمین شویم مُعرف، خواسته یا ناخواسته در اوصاف و امکانات و ارتباطات وکیل غلو و اغراق نکرده باشد.

این که آیا چنین اتفاقی افتاده است یا نه را  ضمن مصاحبه می توان فهمید و اگر متوجه شدیم شبهه ای ایجاد شده باید آنرا رفع کرد.

در این مورد باید قایل به تفصیل شد:

الف: پذیرش این گونه موکلین احتمالا بلامانع است چون معرف، حقانیت یا مظلومیت آنها را فی الجمله احراز کرده است. اما بدیهی است رعایت شرایط و احتیاط های عمومی در مورد آنها نیز لازم است.

ب: معمولا مقامات قضایی به معنی اخصّ یعنی رییس یا مستشار دادگاه، باز پرس یا دادیار فردی را که نزد خودشان پرونده ای دارد به وکیل مورد اعتمادشان معرفی نمی کنند. اما اگر چنین اشتباهی حادث شد وکیل باید از پذیرش چنین موکلی اکیدا خودداری کند. زیرا این موضوع  از مصادیق واقعی «مواضع التُّهمَه» بوده و اجتناب از آن واجب است.

در پذیرش این گونه موکلین باید احتیاط ها و شرایط به طور مضاعف رعایت و بررسی شود.

گاهی تجربه و غریزه چنین حکم خواهد کرد که در همان دقایق اولیه مصاحبه به بهانه ای از پذیرش موکل یا مشاوره دادن به او خودداری و مودبانه به اصطلاح «جوابش کنیم».

منبع :کتاب آداب و شگردهای وکالت، تالیف زنده یاد مرحوم بهمن کشاورز با اندکی تغییر و تصرف

Save my name, email, and website in this browser for the next time I comment.

آدرس : اراک،خیابان شهیدبهشتی،مجتمع جالینوس،واحد-702

تلفن : 09305513147–08632240944

 

 

شفقنا- جذب موکل با ترفندهای تبلیغاتی خلاف قانون است و در مزمت آن نیز سخن‌های بسیاری گفته شده است؛ چراکه زمانی که قانون استقلال وکلا نوشته شد، تبلیغ برای وکلا دون ‌شأن ردای وکالت برشمرده می‌شده است. مرحوم دکتر «باقر آذریان» یکی از وکلای باتجربه کانون وکلا در مورد ممنوعیت تبلیغات وکلا گفته بودند؛ «زمانی که ممنوعیت تبلیغ ایجاد شد، وکلا در آیین‌نامه ورود کردند، نکته‌ای که دستگیر شد، فریبندگی ذاتی فرآیند تبلیغ بود.» به عبارتی اگر یک تولید‌کننده محصولات خود را تبلیغ می‌کند، دنبال بازار مصرف گسترده است و پایانی ندارد اما وکالت به‌عنوان خدمتی است که محدوده خدمت کاملا مشخص است، یعنی وکیل نمی‌تواند مشتریان خود را «لاتعد و لاتحصی» کند و به یک گستردگی نامعلوم و نامحدود برساند، اما این روزها که بازار کار وکالت کساد است و وکلای جوان امکانی برای شناساندن خود ندارند، برخی از آنها به تأسیس موسسه حقوقی روی آورده‌اند تا بتوانند با استفاده از امکان تبلیغ کمی کسب‌وکار خود را رونق بخشند. برخی دیگر هم بی‌توجه به قانون ممنوعیت تبلیغ برای وکلا به ترفند‌های مختلف برای تبلیغ روی آورده‌اند که جالب‌ترین آنها تبلیغ یک وکیل پشت پاکت پستی بهشت‌زهرا است. البته این اقدام در کنار این‌که خلاف قانون وکالت بوده، استفاده از منابع دولتی نیز است، امری که نیاز به واکاوی دقیق دارد. در شرایط ناگوار این روزهای جامعه وکالت برخی معتقدند، زمان تغییر قانون فرا رسیده و باید قوانین حوزه وکالت به‌خصوص در حوزه تبلیغ برای وکلا دستخوش تغییرات گسترده‌ای شود. «شهروند حقوقی» درگفت‌وگو با امیرسالار داوودی، وکیل پایه یک دادگستری به بررسی ابعاد گوناگون ممنوعیت تبلیغات وکلا برای جذب وکیل پرداخته است.
جناب داوودی با توجه به این‌که مطابق قانون، تبلیغات برای وکلا ممنوع اعلام شده است، پس وکلا چطور می‌توانند به عرصه فعالیت خود بپردازند؟
در فقدان یک نظام‌نامه مدون و مصوب از مراجع ذیربط که صلاحیت تدوین و تصویب قوانین مربوط به این موضوع را دارند، قاعدتا باید قایل به مباح‌بودن هر نوع تبلیغی باشد. تبلیغ شامل یکسری موارد عرفی و عقلایی است. البته نباید فراموش کرد که مصوبه‌ای را خود کانون وکلای دادگستری دارد که مصوبه‌ای بسیار پرحرف ‌و حدیثی است و سال‌ها پیش در یکی از هیأت‌مدیره‌های کانون به تصویب رسیده و مطابق آن تبلیغ برای وکلا ممنوع اعلام شده است. با استناد به این ممنوعیت می‌توان گفت که اساسا اصل تبلیغ برای وکلا ممنوع است، چه رسد به این‌که ما بخواهیم راجع به شمول آن بحث کنیم. بنابراین بحثی که راجع به آن صحبت کردم، در صورت نبودن قانون مدون نمی‌توان خیلی در مورد شکل و شمایل تبلیغ صحبت کرد و بحث‌کردن برای زمانی است که اصل ماجرا ممنوع نشده باشد. همچنین از جایی که اصل ماجرا در قانون کانون وکلا ممنوع است، بنابراین ما به بحث در مورد شکل و شمایل تبلیغ نمی‌توانیم ادامه دهیم، اما فارغ از این بحث که اصل تبلیغ در کانون وکلا ممنوع است، اگر شیوه‌های تبلیغ اساسا غیراخلاقی باشد، باید در مورد موارد اینچنینی تأمل و فکر کنیم که آیا هر نوع تبلیغی مجاز است یا خیر.
آیا انجام تبلیغات به این ‌صورت که روی پاکت ثبت‌‌احوال که از بهشت‌زهرا به افراد تحویل داده می‌شود، کار درستی است؟
در مورد موضوع تبلیغ که روی پاکت ارسالی ثبت‌احوال نصب و ارسال شده بود، باید گفت که نخستین بحثی که در این مورد پیش می‌آید، این است که موضوع یک مقداری از بحث تبلیغ فراتر است و این فقط تبلیغ نیست. مواقعی پیش می‌آید که یکی از وکلا با شهرداری هماهنگ می‌کند و بیلبوردی هم در یکی از اتوبان‌ها به نام آن وکیل نصب می‌شود، این موضوع تبلیغ است. اما زمانی تبلیغ فقط یک تبلیغ نیست و در واقع به نوعی اخلال در نظام تبیینی توزیع پرونده شاغلان یک صنف است. این اخلال می‌تواند ضررهای جبران‌ناپذیری را به یک صنف وارد کند، زیرا زمانی ‌که شما به شکل و شمایل این تبلیغ و احتمالا نحوه انجام آن دقت می‌کنید، متوجه می‌شوید که مسئولان یک روابطی دارند که منجر شده که فرد بتواند در پشت پاکت ارسالی از ثبت‌احوال تراکت تبلیغاتی خودش را بچسباند و برای افراد مختلف ارسال کند. این موضوع به وجود نمی‌آید، مگر این‌که فرد از رانت خاص و ویژه‌ای در آن سازمان بهره برده باشد. البته می‌توان موضوع را محدودتر دید و می‌توان گفت، ثبت‌احوال اساسا بی‌اطلاع بوده، زیرا وقتی که این پاکت‌ها را در بهشت‌زهرا تحویل می‌گیرند، پاکت خالی است و دوطرف آن سفید است و وقتی شما این را پر می‌کنید و آن نامه برای شما ارسال می‌شود، متوجه می‌شوید که تراکت تبلیغاتی به آن چسبانده شده و می‌توان اینگونه فرض کرد که ثبت‌احوال از این موضوع بی‌اطلاع بوده و آن وکیل یا موسسه حقوقی این موضوع را با فردی هماهنگ کرده و در ازای دریافت مبلغی این تراکت را به آن چسبانده است. یک مشکل دیگر هم در این مورد وجود دارد و آن هم این است که اکثر افرادی که این کارت‌ها را دریافت می‌کنند، افراد بی‌اطلاع هستند و حقوقی نیستند و خوشبختانه موردی پیش آمد و من مجبور به انتشار آن شدم که به دست یکی از وکلا رسیده بود، اما اکثر افرادی که این بسته را دریافت می‌کنند، افراد بی‌اطلاعی هستند و اصلا از این مناسبات اطلاعی ندارند و وقتی که تبلیغات را می‌بینند، فکر می‌کنند که این افراد مورد اعتماد ثبت‌احوال و بهشت‌زهرا هستند. حالا اگر از این ١٠٠نفر، ١٠نفر با این وکیل تماس بگیرند یا حتی مشاوره هم بگیرند، باعث می‌شود که به مبالغ زیادی عاید این فرد شود. البته من معتقدم، بهتر است که هرچه سریع‌تر کانون وکلا با توجه به گستردگی جامعه وکالت فکری به حال مقوله تبلیغ کند و راه‌حل‌هایی را جلوی راه وکلا بگذارد. طبیعی است که وقتی یک صنف هیچ راهی برای عرضه خودش نداشته باشد، ممکن است به فکر راه‌های اینچنینی بیفتد. اگر تبلیغ ممنوع است و وکلا این را می‌دانند، انجام این کار یک اتفاق غیراخلاقی است و همه این اتفاقات منجر می‌شود که یک فرد قانونمند که وکیل دادگستری هم است، در مورد استفاده از روش‌های مبتنی بر ویژه‌‌خواری استقبال کند و اگر چنین شخصی از این موارد استقبال کند، وای به حال دیگر افرادی که دارای جایگاه و طبقات اجتماعی بالاتر هستند. این نشان می‌دهد که در سطح افراد نخبه و افرادی که آنها را برگزیده، می‌دانیم هیچ ابایی برای کسب درآمد وجود ندارد و این به نظر من یک زنگ خطر جدی است. البته مشابه این موضوع بسیار زیاد است، به‌طور مثال دکه‌های روزنامه‌فروشی لابه‌لای روزنامه‌ها تبلیغات متعددی می‌گذارند. بنابراین به نظر من ما در تنظیم مقررات مربوط به تبلیغ ضعف داریم و این موضوع باید در مورد صنوف مختلف مورد توجه قرار گیرد و قوانین روشن و شفافی در این خصوص تبیین شود که شاهد چنین رفتارهای عجیبی نباشیم.
با وجود این‌که امر تبلیغ در حرفه وکالت ممنوع است و برای انجام آن مجازاتی در نظر گرفته شده، با این حال چرا وکلا با علم به این موضوع اقدام به انجام تبلیغات می‌کنند؟
از ابتدای انقلاب تا به امروز حمل و نگهداری موادمخدر مستوجب مجازات سنگین بوده است، اما زمانی‌ که از دور به این موضوع نگاه می‌کنید، می‌بینیم که با وجود درنظرگرفتن مجازات سنگین برای این جرایم افراد مرتکب آن می‌شوند و آمار این جرایم دایما درحال افزایش است. شاید این سوال به وجود آید که آیا مجازات واقعا بازدارنده نیستند یا مجرمان شجاع شدند و دیگر ترسی از مجازات اعدام ندارند. به نظر من هیچ‌کدام از این موارد نیست، زیرا ما همسایه‌ای به نام عربستان‌سعودی و امارات متحده عربی داریم و این کشورها هم برای حمل و نگهداری موادمخدر مجازات بسیار سنگینی درنظر گرفته‌اند. اما در آن کشورها می‌بینید که آمار استفاده از موادمخدر به‌مراتب نسبت به کشور ما وضع بهتری دارد و استفاده از آن کمتر است. چرا اینگونه است؟ آن هم به این دلیل است که مشکل در نحوه اجرای مجازات است. یعنی اگر اجرای قانون و مجازات به نحو بی‌تعارفی صورت گیرد، قاعدتا افرادی که به صورت بالقوه مجرم هستند، در سود و زیان به این نتیجه می‌رسند که عطای این کار را به لقای آن ببخشند.
همه وکلا می‌دانند که تبلیغ ممنوع است و همه می‌دانند که در روزنامه یا به شمول دیگری تبلیغ خودشان را انجام دهند یا مبادرت به نشر آگهی کنند. کانون در دادسرای انتظامی خود این موارد را رصد می‌کند. ما در کانون وکلای دادگستری دادرسی داریم و به این موضوعات رسیدگی می‌کنیم. تبلیغ می‌تواند به نوعی رفتار خلاف ‌شرع تلقی شود و برای آن مجازات‌های مشخصی در نظر گرفته شده است. اما درحال حاضر تعداد وکلای دادگستری افزایش پیدا کرده ولی نهاد وکالت همچنان با یک تعداد نیروی انسانی مشخص اداره می‌شود و این اداره هم آنچنان حرفه‌ای نیست، زیرا تخلف افراد در کانون وکلای دادگستری اعم از اعضای هیأت‌مدیره یا اعضای کمیسیون‌ها اعم از همین کمیسیون بازرسی و دادیاران انتظامی کانون که وظیفه نظارت بر اعمال وکلا را دارند، فعالیت آنها تبرعی است. یعنی در ازای دریافت پول کار انجام نمی‌دهند و بلکه افتخاری فعالیت می‌کنند. تمام این موارد زمانی که کنار هم گذاشته می‌شوند، مشخص می‌شود که ضعف نظارت وجود دارد و آنچنان که باید نظارت صورت نمی‌گیرد و آن هم به دلیل گستردگی نهاد وکالت و تنوع شمول تبلیغات است. درحال حاضر، کمتر کسی در روزنامه تبلیغ می‌کند و افراد اکثرا در فضای مجازی دست به تبلیغ می‌زنند. این‌جا سوال پیش می‌آید که بالاخره افرادی باید وجود داشته باشند که اینها را کنترل کنند که این کار مستلزم بودجه، نیروی انسانی و صرف وقت است که هیچ‌کدام از این موارد از کانون برنمی‌آید، زیرا کانون وکلای دادگستری اساسا نمی‌تواند روی تمام اینها نظارت کند.
برخی ‌اوقات ما شاهد این موضوع هستیم که وکلا برای گرفتن یک‌سری از پرونده‌های خاص ابراز تمایل می‌کنند و حتی در روز دادرسی برای معرفی خود به صاحبان پرونده در دادسرا حاضر می‌شوند و صف می‌کشند. آیا این موارد هم جزو تبلیغات است و اساسا کار درستی است؟
این‌که وکلا برای گرفتن یک‌سری از پرونده‌های خاص ابراز تمایل می‌کنند یک واقعیت است و برخی از وکلا نسبت به برخی از پرونده‌ها به جای این‌که افراد به آنها مراجعه کنند، آنها به افراد مراجعه می‌کنند. البته این موضوع اشکالی ندارد و ایرادی بر آن وارد نیست که وکیلی بخواهد به پرونده‌ای ورود پیدا کند و خودش را در پرونده دخیل کند. این کار به معنای دقیق کلمه تبلیغ نیست، اما این رفتار وکیل مشخصا برخلاف دانسته‌های حرفه وکالت است. یعنی در حرفه وکالت اساسا وکیل نباید از دفتر خود خارج شود و در پی پرونده برود، بلکه پرونده باید بنا به حسن شهرت وکیل به سراغ او بیاید. در اکثر مواقع یک‌سری از پرونده‌ها همیشه به وکلای خاصی داده می‌شود. این‌جا این سوال مطرح می‌شود که آیا آنها برای این کار تبلیغات کرده‌اند یا با روش خاصی خودشان را عرضه کرده‌اند؟ در جواب این سوال‌ها باید بگویم که هیچ‌کدام از این اتفاقات رخ نداده و تنها حسن شهرت یک وکیل در پرونده‌هایی که داشته‌ است باعث شده که مردم به او تمایل پیدا کنند. به نظر من بخشی از این مسائل به دلیل عدم فرهنگ‌سازی است و بخش دیگر آن ناشی از خلأ‌های قانونی است. من امیدوارم که نهادهای قانونی در این مورد ورود و قوانین مشخص و صریحی را در این مورد طراحی کنند.
آنچه مسلم است، افراد در صورت داشتن سرمایه برای گرفتن وکیل به وکلایی مراجعه می‌کنند که در این حرفه ناآشنا هستند و درحالی‌که تبلیغ برای وکلا ممنوع است پس با این‌حال، وکلای جوان و تازه‌وارد چگونه می‌توانند به عرصه فعالیت خود بپردازند و در آخر این‌که نظر شما در مورد امر تبلیغ چیست؟
من به‌شخصه اعتقاد دارم که تبلیغ را می‌توان به صورت یک مکانیزم عادلانه و منصفانه بین وکلا تجویز یا حداقل یک حدود و ثغوری برای آن مشخص کرد که عدالت قربانی یک جامعه سرمایه‌داری نشود. چرا این را می‌گویم؟ فرض کنید که از فردا تبلیغ در جامعه وکالت آزاد شود و وکلا به هر وسیله‌ای بتوانند تبلیغ کنند. یک وکیل که عضو هیأت‌مدیره کانون وکلاست و چندین‌ سال است که وکیل بوده و در طول این چند‌سال اعتبار جمع کرده و توانسته سرمایه‌ای برای خودش فراهم کند یا اساسا پرونده‌های مهمتری را بگیرد، او می‌تواند یک بیلبورد در خیایان هم اجاره و عکس خودش را به‌عنوان تبلیغ در بیلبورد چاپ کند که این موضوع به نوعی تبلیغ است، اما یک کارآموز نهایت تبلیغی که می‌تواند انجام دهد این است که در بخش آگهی‌ها کار خود را تبلیغ کند. این موضوع را نمی‌توان کنترل کرد و اصطلاحا می‌گویند اگر باب تبلیغ باز شود، بستن آن کار هر کسی نیست یا کنترل آن کار هر کسی نیست، بنابراین درحال حاضر ترجیح می‌دهند که این موضوع فعلا بسته بماند.
تا چند‌ سال گذشته تبلیغات برای پزشکان هم تا جایی که می‌دانم ممنوع بود ولی سازمان نظام پزشکی با مکانیزمی درست، حدود و ثغوری برای تبلیغات پزشکان تعریف کرد. در مورد وکالت هم این امر امکان‌پذیر است، لذا باید بین تبلیغ و تعرفه تفاوت قایل شویم. تبلیغ واجد یک عنصر تکراری است یعنی شما تعرفه خود را به افکار عمومی با تکرار ارایه می‌کنید، اما تعرفه اطلاع‌رسانی است، زیرا مردم بالاخره باید بدانند که من وجود دارم و در حوزه‌های مشخص هم کار می‌کنم. بین تعرفه و تبلیغ مرز بسیار باریکی وجود دارد که متولیان امر باید اینها را درست تعریف و از هم تفکیک کنند. یک نکته دیگر هم این است که اگر کانون وکلای دادگستری به سمتی برود که موفق شود وکالت تخصصی را در ایران جا بیندازد و رواج دهد، در این صورت ممکن است تا حدی امکان تبلیغ منطقی به ‌نظر برسد. به ‌هرحال من در یک حوزه‌ای وکالت می‌کنم و فرد دیگر در حوزه دیگری وکالت می‌کند. اگر ما به سمت تخصصی‌شدن وکالت برویم امکان این‌که افراد بتوانند دست‌کم خودشان را در آن تخصص‌ها تعرفه کنند پس به دنبال آن می‌توان تبلیغ را هم مجاز اعلام کرد.
اگر شیوه‌های تبلیغ اساسا غیراخلاقی باشد باید در مواردی این‌چنین تامل و فکر کنیم که آیا هر نوع تبلیغی مجاز است یا خیر.
ما در تنظیم مقررات مربوط به تبلیغ ضعف داریم و این موضوع باید در مورد صنوف مختلف مورد توجه قرار گیرد.
افراد بی‌اطلاع وقتی که تبلیغات را می‌بینند، فکر می‌کنند که این افراد مورد اعتماد ثبت‌ احوال و بهشت‌ زهرا هستند. مسئولان یک روابطی دارند که باعث شده فرد بتواند در پشت پاکت ارسالی از ثبت‌ احوال، تراکت تبلیغاتی خودش را بچسباند. می‌توان این‌گونه فرض کرد که ثبت ‌احوال از موضوع تبلیغ وکیلی در پشت نامه بهشت زهرا بی‌اطلاع بوده است. در حال‌حاضر تعداد وکلای دادگستری افزایش پیدا کرده ولی نهاد وکالت همچنان با یک تعداد نیروی انسانی مشخص اداره می‌شود. آنچنان‌که باید نظارت صورت نمی‌گیرد و آن هم به دلیل گستردگی نهاد وکالت و تنوع شمول تبلیغات است. تبلیغ را می‌توان به‌صورت یک مکانیزم عادلانه و منصفانه بین وکلا تجویز کرد. تا چند‌سال گذشته تبلیغات برای پزشکان هم تا جایی که می‌دانم ممنوع بود.
امکان تبلیغ برای وکلا باید فراهم شود
کامران آقایی وکیل دادگستری و عضو هیأت‌مدیره کانون وکلا
قانون منع تبلیغات برای وکلا به مصوبات هیأت مدیران در گذشته بازمی‌گردد. هیأت‌مدیره در آن زمان به تأسی از حقوق آن زمان فرانسه گفتند که وکلا نباید تبلیغات کنند. دو رویکرد در مورد تبلیغات وکلا وجود دارد و کشورهایی هم هستند که اساسا تبلیغ را برای وکالت منافی گوهر وکالت قلمداد می‌کنند؛ یعنی می‌گویند وکالت شغلی است که باید از حق دفاع کند و بنابراین تبلیغ‌کردن این مسأله باعث می‌شود که منزلت شغل وکیل پایین بیاید. تقریبا شبه‌قداستی برای شغل وکلا قایل می‌شوند از این جهت که این شغل موضوعش حق است و اساسا مسأله اقتصادی در آن راه ندارد و اگر هم راه داشته باشد، بسیار فرعی است. مقرراتی هم که در کشورهای مختلف در حوزه وکالت است، این تلقی را به وجود می‌آورد که جنبه درآمدزایی در شغل وکالت جنبه فرعی دارد؛ یعنی ذات و گوهر شغل را نمی‌سازد. این یک دیدگاه است و حتی همین الان در بین کشورهای اروپایی بعضی‌ها هم همین وضع را دارند؛ به‌طور مثال در کشور ایتالیا هم وکلا حق تبلیغ ندارند. برخی از کشورهای دیگر هستند که به نظرشان می‌رسد که تبلیغ برای وکیل لازم است و وکالت هم مانند برخی مشاغل نیاز به این دارد که تا حدودی مطابق با مقررات و شرایط تبلیغ شود تا موکل از بین وکلا کسی را که مد نظرش است، انتخاب کند. به ‌طور مثال در ایالات ‌متحده، وکلا حق تبلیغ دارند. این دو رویکرد بین جوامع پیشرفته وجود دارد. اما در جلسه اخیری که در تهران در اسکودا برگزار شد، یکی از دستورها همین موضوع تبلیغات وکلا بود و چون خود من در شورای اجرایی بودم، ازجمله افرادی بودم که خواستم این موضوع در دستور کار قرار گیرد. آن هم به این دلیل است که بین وکلای سراسر ایران یک هماهنگی به وجود‌ آید و این امکان تبلیغ برایشان فراهم شود. در ایران یک مختصات دیگری هم وارد شده. ما کسانی هستیم که عضو کانون‌های وکلا هستیم. الان یک نهاد دیگری به اسم مرکز مشاوران وجود دارد که برای آنها امکان تبلیغ وجود دارد و از این حیث محدودیتی ندارند. بنابراین اگر مسأله به رقابت برگردد، یک وکیل جوان کانون وکلا با وجود صلاحیت علمی که مقام بالاتری را به خود اختصاص می‌دهد، از کسی که عضو مشاوران است، عقب می‌افتد.
مسأله بعدی این است که علاوه بر اینها اخیرا موسسه‌هایی وجود دارند که اینها در قالب کاری که یک وکیل دادگستری باید انجام دهد، مداخله‌هایی می‌کنند و به صورت وسیع هم کار خود را تبلیغ می‌کنند. این موسسه‌ها هم یک رقیب هستند، حتی از نظر ما رقیب قانونی نیستند ولی به‌ هر حال اینها هم در کار وکلا مداخله می‌کنند. پس کسی که در این مورد با این‌که صلاحیت علمی دارد و شرایط سختی را گذرانده تا پرونده وکالت دریافت کند و عضو کانون وکلا است که قدیمی‌ترین و معتبرترین نهادی است که امکان صدور پروانه وکالت را دارد از این افراد عقب می‌ماند. به نظر می‌رسد که این موضوع ما را باید به تأمل وادارد که راهکاری برای معرفی وکلا در نظر بگیریم. من معتقدم این قسمت در قالب تعرفه یا حتی تبلیغات هیچ اشکالی ندارد و بهترین روشی هم که به ‌نظر می‌رسد این است که یک‌سری معیارهای علمی را می‌توان در نظر گرفت که وکلای دادگستری براساس آن معیارها امکان معرفی خودشان را در رسانه یا جایی که صلاحیت دارد، داشته باشند. فرض کنید که یک وکیل دادگستری یک تخصصی دارد، هیچ اشکالی ندارد که تخصص خودش را در معرض دید دیگران قرار دهد و آن را تبلیغ کند. اینها مواردی است که به نظر می‌رسد تبلیغ آن هیچ اشکالی نداشته باشد و من موافق هستم که این اتفاق بیفتد. نکته دیگری هم وجود دارد و آن هم این است که همه ما می‌دانیم که وکلای دادگستری رسانه‌های زیادی برای معرفی شغل خودشان ندارند. حتی کانون‌ها هم این وضع را دارند. متاسفانه برخی از رسانه‌های بزرگ هم سر سازگاری با کانون وکلا ندارند. برنامه‌هایی پخش می‌کنند و مطالبی را مطرح می‌کنند که معمولا درست نیست ولی به ‌هر حال چون قدرت رسانه‌ای دارند، این امکان را دارند که مطالبی در سطح وسیع پخش کنند. کانون‌های وکلا و وکلای دادگستری این امکانات را به صورت خاص ندارند اما درنهایت اگر ما امکان تبلیغات سالم را برای وکلا فراهم کنیم، به پیروی از آن این امکان را فراهم می‌آوریم که شغل وکالت و کانون‌های وکلا معرفی شوند و تبلیغات آنها هم صورت گیرد. من فکر می‌کنم به وجود آوردن امکان برای تبلیغات وکلا به این معنی است که این شغل و نهادی که متولی این شغل است در سطح جامعه شناخته شود.
قوانین حاکم بر تبلیغ وکالت
تبلیغ برای وکلا ممنوع است، همین امر سبب شده برخی وکلا برای جذب وکیل به عمل خلاف قانون تبلیغ دست بزنند. شاپور منوچهری، وکیل پایه یک دادگستری در رابطه با ممنوعیت تبلیغ وکلا معتقد است: مبنای ممنوعیت تبلیغ را باید در ماهیت شغل وکالت جست‌وجو کرد. شغل وکالت مانند پزشکی با سایر مشاغل که براساس منفعت و سود است، متفاوت است. وکیل دادگستری در ابتدای شغل وکالتش سوگند یاد می‌کند طبق لایحه استقلال کانون وکلا، مدافع حق و عدالت باشد. لازمه اینها دفاع از آزادی و حقوق مردم است. وکالت نوعی خدمت به جامعه و تلاش در جهت گسترش آزادی در جامعه است، بنابراین ماهیت این شغل اقتضا می‌کند که وکیل از شأنی خاص برخوردار باشد. اگر بخواهیم وکیل را در مقایسه با یک هنرمند بگیریم، آنها هم هیچ‌گاه نمی‌آیند عنوان کنند که من توانایی انجام فلان کار هنری را دارم، دیگران اما ممکن است اثر او را نقد کنند. از این‌رو نیز وکیل هیچ‌گاه در مورد خود تبلیغ نمی‌کند و نباید هم بکند و دلیل آن ماهیت شغل وکالت است. در این بین به‌گفته دکتر محمدرضا کامیار، عضو کانون وکلای مرکز، در حوزه وکالت چند قانون و آیین‌نامه وجود داردکه حاکم بر این حرفه است. این قوانین و آیین‌نامه‌ها به‌طور صریح تبلیغ در حوزه وکالت را ممنوع نکرده است، اما در بسیاری از رشته‌های دیگر مانند پزشکی، حسابداری و امثال اینها تبلیغ ممنوع است. البته درخصوص ممنوعیت تبلیغ برای وکلا می‌توان به مصوبه کانون وکلای مرکز در این‌باره استناد کرد. وی درباره علت این ممنوعیت توضیح‌ می‌دهد: به‌طور حتم مفهومی که از تبلیغ در ذهن مسئولان کانون بوده، نظارت بر بعد اغواگری داشته است و شاید جلوگیری از بیان اغراق‌آمیز خدمات و فریبکار باعث ایجاد این ممنوعیت شده است. در بند سوم ماده ٨٠ آیین‌نامه اجرایی لایحه استقلال کانون وکلای دادگستری مصوب ‌سال ١٣٣۴ آمده‌ است که «در صورتی که به‌وسیله فریبنده تحصیل وکالت نماید…» یعنی اگرتبلیغ فریبنده باشد به‌طور کل ممنوع بوده اما اگر تبلیغ فریبنده نباشد برای آن ممنوعیتی در نظر گرفته نشده است. کامیار با بیان این‌که آن زمان تلقی هیأت‌مدیره این بوده که ذاتا این تبلیغ فریبنده است، ادامه می‌دهد: درحال‌حاضر این حد از احتیاط قابل بررسی و نقد است و در صورت امکان هیأت‌مدیره کانون وکلا باید برای این ممنوعیت یک قید اضافه و اعلام کند که تبلیغات فریبنده یا غیرمتعارف ممنوع است. این وکیل پایه یک دادگستری بر این باور است که تبلیغ برای وکالت، تشویق مردم برای مراجعه به وکلاست و درواقع توسعه فرهنگ وکالت را به همراه دارد، به همین دلیل در قانون برنامه پنج‌ساله پنجم توسعه در جایی به‌عنوان وظایف قوه قضائیه آمده که این دستگاه مکلف است فرهنگ حقوقی مردم و قانونمداری را توسعه دهد. همچنین رسانه‌ها به‌خصوص صداوسیما را مکلف به برنامه‌سازی و کانون وکلا را موظف به تشویق مردم برای مراجعه به وکیل با هدف حل مشکلات خود کرده است، از همین‌رو به‌نظر می‌رسد که در ممنوعیت قانون تبلیغ وکالت باید تجدید نظر کرد.

انتهای پیام

شفقنا در شبکه های اجتماعی: توییتر | اینستاگرام | تلگرام

خوب اگه تبلیغ بده من وکیل صفر کیلومتر چطور مشتری گیر بیارم. حتی تو دوران کاراموزی من حتی یک پرونده هم نداشتم ولی بعضی از همکاران که کاراموزاعضای کمسیون ها بودند به تعداد موهای سرشون پرونده داشتن .شما بگین خلاف چراغ خاموش کمسیونیها رو کی پیگیری میکنه ؟مشکل اینه که ما نباید بزاریم موکل به وکیل مستقیما مراجعه کنه بلکه کانون باید یک لیست وکیل مشخص کنه تا موکل از بین اونها حق انتخاب وکیل رو داشته باشه . اینطوری هیچ وکیلی بیکار نیست یا میشه تعداد پرونده های هر وکیل رو به تعداد مشخصی محدود کرد . مشکل از نداشتن قانون در این زمینه است. قضات و کارمندای دفتری دادگستری هم نباید حق وکالت داشته باشن.

واقعا وضعیت تاسف بار است

چگونه پرونده جذب کنیم

در حال حاضر وضعیت شغلی وکلای جوان اعم از کانون و مرکز مشاوران بسیار أسف بار است و بهتر است به جای چانه زنی بر سر اینکه چه کسی با سوادتر است که البته ادعایی است غیر قابل إثبات ، ریشه این بی کاری رادر جایی دیگر جست و جو کرد .با مروری صادقانه بر انتخابات اخیر کانون وکلا و مشاهده سر و دست شکستن بعضی افراد برای دست یابی حد اقل به یکی از کمیسیون ها به قیمت له کردن سایر همکاران،واضح است که چرا وکلای جوان بیکار هستند و ریشه این بی کاری حداقل در مورد تازه وکیلان کانون کجاست

تو بد وضعیتی گیر افتادیم متاسفانه

ذخیره نام، ایمیل و وبسایت من در مرورگر برای زمانی که دوباره دیدگاهی می‌نویسم.

آیا مایل هستید اعلانات مربوط به گفتگوهای آنلاین خود را روی دستگاه
خود دریافت کنید؟

در پنجره باز شده روی دکمه Allow کلیک کنید…

تمام موضوعات خانواده شامل طلاق، طلاق توافقی، حضانت فرزندان، مهریه، نفقه و بسیار اطلاعات دیگر

موضوعات پیرامون مسائل کیفری مانند جرایم قتل، سرقت و مواد مخدر

هدفمند سازی فعالیت‌های جامعه حقوقی با نیت کمک به بدنه قضائی با محوریت احقاق حق و حقوق مردم علت ایجاد سایت بنیاد وکلا است. تیم بنیاد وکلا از سال ۱۳۸۶ مشغول به فعالیت‌های گوناگون در حوزه حقوقی و قضائی شده است. با داشتن روزانه ۱۰۰ هزار کاربر یکتا از طریق شبکه حقوقی (وبسایت‌ها) توانسته‌ایم تعداد قابل توجهی از کاربران نیازمند حوزه حقوقی را جذب کنیم.چگونه پرونده جذب کنیم

تنها در ۴ مرحله به عنوان وکیل ثبت‌نام کنید

با پاسخ دادن به پرسش‌های حقوقی امتیاز کسب کنید

با خرید پلن‌های شتابدهی بیشتر دیده شوید

با ارائه خدمات حقوقی از موکلین امتیاز کسب کنید و درآمد خود را افزایش دهید

انتشار محتوای حقوقی باعث بیشتر دیده شدن شما و کسب اعتماد می‌شود

روابط خود را با موکلین به ساده‌ترین شکل مدیریت کنید

در تالارهای گفتگوی تخصصی به بحث و اشتراک نظرات خود بپردازید

شما به عنوان یک متخصص (وکیل یا کارشناس حقوقی) می‌توانید با تکمیل اطلاعات خود در پروفایل سایت بنیاد وکلا موکلین را نسبت به رزومه و عملکرد خود آگاه سازید.

تبلیغات برای وکلا ممنوع است. پس باید در مسیر قانون حرکت کرد. ما بهترین روش‌های جذب موکلین و ارائه خدمات حقوقی را به شما نشان می‌دهیم.

در روز و هفته چقدر موکل دارید؟ آنها چطور با شما مرتبط شده اند؟ چه برنامه‌ای برای مدیریت آنها دارید؟

پس از ارائه هر خدمت حقوقی امتیاز و باخورد موکلین خود را جویا شوید. امتیاز بیشتر شمارا در شبکه حقوقی بنیاد وکلا در جایگاه‌های بهتری نمایش می‌دهد.

با تکمیل اطلاعات پروفایل خود سوابق و عملکرد کاری خود را برای همه به نمایش بگزارید. موکلین با جستجو شما را پیدا خواهند کرد.

تکمیل پروفایل – عملکرد مناسب در ارائه خدمات و استفاده از خدمات شتابدهی حقوقی بنیاد وکلا تماس‌های ورودی خود را بالا برده و درامد بالایی کسب کنید.

با تکمیل فرم زیر کارشناسان ما در اسرع وقت با شما تماس خواهند گرفت

تمام حقوق برای بنیاد وکلا محفوظ است.

اگر وکیل یا حقوق‌دان متخصص هستید و می خواهید درآمد خود را افزایش دهید، به دادپرداز بپیوندید، صفحه شخصی خود را بسازید، آنلاین پرونده بگیرید و کسب درآمد کنید.

دادپرداز یک سامانه‌ی نرم‌افزاری اینترنتی جهت ارتباط مستقیم متقاضیان دریافت خدمات حقوقی (دادخواه) و وکلا و حقوق‌دانان برجسته کشور (دادفران) و آسان کردن فرایند ارائه خدمات حقوقی برای وکلا و حقوق دانان است. شما نیز می‌توانید به عنوان وکیل یا حقوق‌دان در سامانه دادپرداز عضو شده و در پاسخ به سوالات یا درخواست‌های موکلین، به آن‌ها خدمات حقوقی پیشنهاد بدهید. علاوه بر امکان تماس تلفنی و مواجهه‌ی حضوری، مراحل انعقاد قرارداد، روابط مالی و تعاملات شما با موکلین از طریق دادپرداز انجام‌پذیر است و پشتیبانان سامانه، در تمام مسیر ارائه‌ی خدمت، شما را یاری خواهند کرد.

سامانه حقوقی دادپرداز پلی است میان متقاضی دریافت خدمات حقوقی (دادخواه) و حقوقدانان برجسته کشور (دادفران) که پس از طی مراحل تایید هویت و تخصص، به جمع ما پیوسته اند. شما نیز می توانید با ثبت مشکل یا درخواست حقوقی خود، از نظرات تخصصی دادفران پلتفرم دادپرداز بهره مند شده و خدمات حقوقی مناسبی را از آن ها دریافت نمایید. همکاران ما در طی این مسیر در کنار شما خواهند ماند و تا حصول نتیجه شما را راهنمایی خواهند کرد.

شماره تماس پشتیبانی:

09384688028

چگونه پرونده جذب کنیم

پشتیبانی تلگرام

@dadpardazadmin

مدیر

۱۳۹۶/۱۱/۲۴
مقالات وکالت و مشاوره

ارسال دیدگاه
4,189 بازدید

علی مظاهر – دانشجوی دکتری حقوق خصوصی و وکیل دادگستری

 مطالب حاضر علاوه بر آن که می تواند در صورتی که به حرفه مقدس وکالت اشتغال می ورزید راهگشای شما باشد، می تواند با ارایه شمای کلی از حرفه، در تصمیم گیری دوستان برای انتخاب حرفه وکالت یاری‌رسان باشد. علاوه بر تجربیات فردی نگارنده، تلاش خواهد شد تجربیاتی که از استادان به نام فن به اینجانب انتقال داده شده را دراختیار دوستان قرار دهم. در دوران دبیرستان و دانشگاه، همواره دغدغه انتخاب شغل و حرفه آینده همراه ماست. سوال هایی از قبیل کدوم رشته خوبه؟ با این رشته می شه چی کار کرد؟ درآمد فلان رشته خوبه؟ فلان شغل رو بورسه؟ ببین فلانی داره پول پارو می کنه و …. ذهن همه ما رو درگیر خودش می کنه. همچنین توضیح می دهم چرا بعضی ها تو حرفه وکالت موفق می شن ولی بعضی ها با وجود تلاش فراوان نه.

برای شروع یادتون باشه، «تجارت موفق وجود ندارد، تاجر موفق وجود دارد.» پس مشکل امروز همکاران جوان ما، تعدد وکیل یا فرهنگ جامعه یا… نیست. در همین اوضاع و احوال، برخی همکاران جوان و بسیاری از همکاران باسابقه تر بسیار موفق هستند. اینجا جایی است که تلاش می کنیم رازشون رو پیدا کنیم. وکالت جزو حرفه های مبتنی بر اعتماد است، یعنی در این حرفه، مراجعه کننده باید به شما اعتماد نماید و حقایق را برای شما بازگو کند و بخش های مهمی از زندگی خود را که ممکن است متضمن مال، آبرو و حتی جانش باشد را به شما بسپرد. مانند یک پزشک و یک جراح.

مسلم است شناخت قبلی به ما کمک می کند مورد اعتماد قرار گیریم و درست به همین دلیل است که در ابتدای کار موکلین شما همگی از آشنایان خواهند بود. اما وکیل موفق کسی است که دایره موکلین خود را گسترش دهد و از سوی دیگران معرفی گردد.چگونه پرونده جذب کنیم

موارد متعددی می توانند به ما کمک کنند تا قابل اعتمادتر به نظر برسیم. در زیر به بررسی تعدادی از آنها می پردازیم:

۱- صداقت: هرگز به موکلتان دروغ نگویید. حقیقت دیر یا زود آشکار می شود و هیچکس به یک دروغگو اعتماد نخواهد کرد. این صداقت را از بدو تماس موکل با خودتان آغاز کنید. متاسفانه رایج شده است که برخی همکاران با دادن وعده های دروغین و ادعای آشنایی با ارکان دادگاه یا قضات یا داشتن ارتباط و غیره سعی در جلب موکل می نمایند. این کار نه تنها جنبه کیفری و انتظامی دارد، بلکه باعث می شود به عنوان وکیلی دروغگو معرفی شوید. شاید در ابتدا موفق به جذب چند موکل شوید، اما احتمالاً ایشان شما را به کسی توصیه نخواهند کرد. این امر به خصوص در شهرهای کوچک موجب خواهد شد به زودی مجبور به تغییر شغل شوید! اگر اشتباهی هم انجام دادید، صادقانه به موکلتان بگویید. بهتر از این است که به او دروغ بگویید. اگر پرونده ای به نظرتان نشدنی است و احتمال رای گرفتن بسیار پایین است، آن را نگیرید.

۲- آراستگی : ناخودآگاه انسان، فردی را که ظاهری آراسته تر دارد قابل اعتمادتر می بیند. در حرفه وکالت همواره باید سعی شود لباسی مناسب شان این حرفه و در کمال آراستگی انتخاب شود. آراستگی الزاماً به معنای پوشیدن لباس های گرانقیمت نیست، همواره باید لباس شما تمییز، مرتب، اطو کشیده و دارای تناسب رنگ باشد. برای خانم ها پوشیدن مانتو شلوار های سِت بسیار برآزنده خواهد بود. یادتان باشد: ظاهری آشفته می تواند به بی تفاوتی و بی نظمی ربط داده شود.

۳- رعایت ادب: در برخوردها و سخن گفتن ها، حتی نسبت به طرف مقابل دعوی، رعایت ادب و احترام را بنمایید. این موضوع آنقدر اهمیت دارد که در سوگندنامه وکالت نیز بدان تصریح شده است. یک فرد بی ادب، لاابالی و غیر قابل اعتماد به نظر خواهد رسید. تلاش کنید حتی در مقابل بی حرمتی های احتمالی، از سوی هر کسی؛ ارکان دادگاه، طرف مقابل یا حتی خود موکل خویشتن‌دار باشید. مسلم است یک فرد مودب و صبور قابل اعتمادتر خواهد بود. یکی از نشانه‌های این ادب و متانت، زمانی است که موکل پیش از شما به همکار دیگری مراجعه کرده است و یا پرونده ای در وسط راه به شما رجوع می شود. برخی از همکاران با کوبیدن همکار قبلی و بیسواد و بی وجدان و … معرفی کردن او تلاش می کنند موکل را جلب و جذب نمایند. این امر علاوه بر اینکه موجب بی اعتمادی جامعه به حرفه خواهد شد، شما را فردی بی ادب جلوه گر خواهد کرد.

۴- رازداری: وکیل محرم اسرار و رازدار مردم است. هرگز امور مربوط به پرونده ها را به خصوص با ذکر مشخصات و نام برای دیگران و به خصوص افرادی که طرفین دعوا را می شناسند بازگو نکنید. علاوه بر اینکه ممکن است این امر به زیان موکل تمام شود و اسراری مربوط به پرونده به گوش طرف مقابل برسد، هیچ کس به فردی که اسرار را فاش می کند اعتماد نخواهد کرد. برای مشاهد خاطره شخصی مرتبط با موضوع به اینجا مراجعه کنید.

۵- نظم و انضباط: یکی از مهمترین اصول برای یک وکیل دادگستری رعایت نظم است. فردی نامنظم و بی دقت نمی تواند مورد اعتماد باشد. کوچکترین بی نظمی و بی دقتی می تواند فاجعه بار یاشد. گم کردن اصول اسناد موکل، فراموش کردن زمان یک دادگاه یا سپری شدن یک مهلت قانونی می تواند دردسر جدی برای وکیل ایجاد کند. سر وقت رسیدن به قرارها، قرار دادن اسناد و مدارک در جای مطمئن، تنظیم درست بدل پرونده ها و حتی نظم و ترتیب دفتر و میز کار شما علاوه بر اینکه در کارها بسیار کمک می کند، باعث می شود اعتماد موکلین بیشتر جلب شود.

۶- مادی‌گرا نبودن: این درست است که وکالت یک حرفه است و نهایتاً هدف از اشتغال به آن کسب درآمد است، اما یادمان باشد مراجعه کننده به ما معمولاً در موقعیت بسیار بدی به سر می برد. درمانده و گرفتار است. هر برخوردی که باعث شود این حس به موکل منتقل شود که ما منتظریم از گرفتاری او پول در بیاوریم و او را به شکل اسکناس می بینیم، هرگز به ما اعتماد نخواهد کرد. اشتغال به حرفه مقدس وکالت یک موهبت است، موهبتی که از طرف آفریدگار یکتا به ما ودیعه داده می شود. شغلی است که با اشتغال به آن می توانید به گرفتاران و درماندگان کمک کنید و گره از کار خلق باز نمایید. اگر هدف را حل مشکل طرف مقابل بدانیم، مطمئن باشید در نهایت از نظر مالی موفق تر خواهید بود.یادمان باشد: مردم به یک وکیل پولکی اعتماد نمی کنند.

منبع: قضاوت آنلاین به نقل از سایت علمی دانشجویان ایران

لینک کوتاه مطلب: https://www.ghazavatonline.com/?p=22881

سئوالات مشاوره حقوقی را در «انجمن» مطرح نمایید.

منبع: قضاوت آنلاین؛ پایگاه آموزش حقوق در قالب متن، صوت ، ویدیو، نرم افزار و خدمات مشاوره و وکالت

برچسب‌هااسرار وکالت رموز وکالت فنون وکالت هنر وکالت وکیل موفق

۱۳۹۷/۰۹/۲۸

۱۳۹۷/۰۷/۰۵

۱۳۹۶/۱۱/۲۶

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دیدگاه

نام *

ایمیل *

وب‌ سایت

ذخیره نام، ایمیل و وبسایت من در مرورگر برای زمانی که دوباره دیدگاهی می‌نویسم.


تصویر امنیتی
*

ترجمه مقالهآموزش ویدیویی سئوانتشارات کلید موفقیتکلید موفقیت؛ خدمات سئو و بهینه‌سازی سایت ثبت نام آگاهلوتیوبمشاوره‌ حقوقی تلفنی، صوتی و ویدیویی

هشدار: کپی برداری و بازنشرِ متن، صوت و ویدیو به هر روش و با هر هدفی، بدون ذکر قضاوت آنلاین به عنوان منبع ممنوع و پیگرد قانونی دارد.

معمولا اولین سؤالی که هنگام انتخاب شغل وکالت ذهن افراد را درگیر می کند این است که برفرض پذیرش در جامعه وکالت و اخذ مدرک مربوطه، موکل چگونه خواهد آمد؟

من در دفترم مینشینم و موکلی در خیابان تابلوی مرا می بیند و مراجعه می کند؟

 اگر تا مدت ها موکلی نداشتم چه؟

پس تکلیف شغل من چه می شود و چگونه کارم بر روی روال خواهد افتاد؟

احتمالا  این سؤال، ذهن تک تک همکاران را نیز در زمانی مشغول کرده بود؛ ولی اکنون همه آنها مشغول کار و فعالیت هستند و شاید هم سؤال خود را فراموش کرده باشند. در این نوشته به بررسی این پرسش می پردازیم که اساسا موکل از کجا می آید؟.چگونه پرونده جذب کنیم

 از زمانی که در رشته حقوق پذیرفته شده و مشغول تحصیل در این رشته شدید، بسیاری از اطرافیان و آشنایان از این جریان مطلع شده و پیشرفت شما را رصد کرده اند و به محض شنیدن توفیق اخذ پروانه وکالت توسط شما، کلیه افرادی که در فامیل و دوستان و آشنایان از این موضوع مطلع شده اند، تلفنی یا حضوری با شما ارتباط برقرار کرده و ممکن است جهت مشاوره یا قبول وکالت امر مربوطه نزد شما بیایند و البته شما باید هوای اولین موکل خود را خصوصا اگر از این دسته از موکلین باشد، داشته باشید؛ چرا که هم اولین موکل شماست و از قداست خاصی در خاطرات شما برخوردار خواهد شد و هم نسبت فامیلی یا دوستی با شما دارد و مسلما او نیز نسبت به شما متوقع است.

مسلما می توان روی وکیل سرپرست هم حساب کرد، خصوصا اگر ایشان پرونده های نسبتا زیادی در دست اقدام داشته باشند؛ زیرا برخی از وکلای سرپرست، بعضی از پرونده های خود را تحت نظارت خود و البته با اطلاع موکلشان به کار آموزشان واگذار می کنند و یا آنکه در برخی دیگر از پرونده ها از کارآموزان می خواهند که در حد انجام امور اداری و سرزدن به کارهای دفتری پرونده، به مراجع قضایی و قانونی رفت و آمد نمایند که بدون هیچ تردیدی، کلیه امور مرجوعی از سوی وکیل سرپرست را با خوش رویی و با آغوش باز بپذیرید که صد در صد به نفع شماست و به هیچ وجه در فکر هزینه های مصروفی نباشید؛ چه وکیل سرپرستتان مبلغی را بابت زحمات شما به شما پرداخت نماید و چه این کار را نکند، انجام این امور برای کارآموز لازم و پرمنفعت است. اولین نفع آن، کسب تجربه است و دومین سود آن مربوط می شود به راه سوم پیدا شدن موکل که در زیر می آید. ضمن آنکه مطمئن باشید وکیل سرپرست شما، زحمات شما و فعالیت پرشور شما را هرگز فراموش نخواهد کرد.

 با رفت و آمد شما به مراجع قضایی و غیر قضایی با آن تیپ مخصوصی که از دور فریاد می زند شما یک آقا یا خانم وکیل هستید (منظور پوشیدن کت و شلوار و در دست داشتن یک کیف چرمی و همچنین الصاق بج سینه مخصوص وکلا می باشد) افراد زیادی که نیازمند یک وکیل هستند، شما را خواهند دید و ممکن است در همین رفت و آمدها، بسیاری به شما مراجعه نموده و پس از مطرح نمودن جزیی مشکلشان، کارت ویزیت شما را مطالبه نمایند و همین امر باب یک آشنایی و ورود موکل جدید را به روی شما باز می کند. بنابراین همان طور که قبلا گفته شد در انجام اموری که وکیل سرپرستتان بر عهده شما می گذارد، لحظه ای تردید ننمایید و حتی خودتان پیش قدم شوید.

زمانی که موفق به دریافت پروانه کارآموزی وکالت شدید، دیگر خود را یک وکیل بدانید و اینکه یک وکیل هستید را سرلوحه رفتار اجتماعی و فردی خود قرار دهید. در انتخاب لباس و پوشاک خود و حتی خانواده تان دقت نمایید که در شأن شغل وکالت باشد. نمی گویم آن قدر در این موضوع افراط کنید که مثلا با کت و شلوار به کوه یا پیاده روی بروید. بلکه در هر جا و مکانی که هستید و هر کاری که می خواهید انجام دهید و هر سخنی که بر زبان می آورید، یادتان باشد که شما یک وکیل هستید و نماینده سایر همکاران خود می باشید. از همان ابتدا سعی در ارتقای خود و همکارانتان داشته باشید که به حضور شما در جمعشان افتخار کنند. این موضوع خود به خود و به تدریج در جذب موکل بسیار مؤثر خواهد بود.

برخی از انسانها ذاتا اجتماعی هستند و بدون آنکه نیازی به برنامه ریزی قبلی باشد در چندین گروه و جمع عضو هستند و تعداد دوستان و آشنایانشان زیاد است که مسلما شانس افزایش موکل برای چنین افرادی بیشتر است؛ ولی آنان که زیاد هم اهل این گروهها نیستند، کمی سعی نمایند که در گروههای مختلفی ولو اندک عضو شوند؛ مثلا در یک باشگاه ورزشی ثبت نام کنید یا کلاسهای آموزشی یا هنری بروید یا حتی می توانید فرزندانتان را در کلاسهای آموزشی جدیدی ثبت نام کنید و با پدر و مادر دوستان و همکلاسی های فرزندتان ارتباط برقرار کنید یا در سرای محله تان عضو شوید.

 مهم ترین منبع جذب موکل، موکلین قبلی هستند. آنها علاوه بر مبلغین شما، مویدین شما نیز می باشند و مردم، نظر آنها را بر نظر هر مشاور دیگری در مورد شما بیشتر و بهتر می پذیرند. زمانی که موکلی از کار شما راضی باشد و شما را به دیگران معرفی کند، دیگران شما را با اطمینان بیشتری به عنوان وکیل انتخاب می نمایند. حتی ممکن است طرف دعوای شما با دیدن صلابت و جدیت و موفقیت شما، در مورد پرونده های دیگری به شما مراجعه نماید که البته در این خصوص مرجح است پرونده موکل سابق خاتمه یافته باشد. در موارد فوق، کارآموز وکالت بداند که در ابتدای کار بهتر است هر پرونده ای را که امکان دفاع در آن وجود دارد، قبول نماید هرچند ظاهرا بیگاری باشد و حق الوکاله دریافتی در قبال آن، کفاف زحمات شما را ندهد (و اصولا موکل توقع دارد که دستمزد مورد مطالبه توسط کارآموز بسیار کمتر از حق الوکاله وکیل پایه یک با تجربه باشد زیرا علاوه بر آنکه هر پرونده ای خود یک تجربه است و مطمئنا در حین انجام آن مطالب زیادی را در عمل می آموزید، بلکه هر موکل می تواند بالقوه جذب کننده موکلانی بیشتر برای وکیل باشد خصوصا که وکیل با گوش دادن به تمام صحبتها و درد دل های موکل و صداقت در کار خود و پیگیری پرونده، موکل را از خود راضی نگه داشته باشد و این خود موجب معرفی وکیل توسط موکل قدیمی به موکلین جدید خواهد شد و این امر سلسله وار ادامه خواهد یافت؛ لذا چنانچه موکلی توان پرداخت حق الوکاله مدنظر شما را نیز نداشت، بازهم در صورت امکان (و در صورتی که موجب ضرر شما نمی شود)، پرونده وی را قبول نمایید؛ چرا که همین موکل ممکن است موکلین توانگر دیگری را برای شما بفرستد و لطف شما جبران گردد.

هرچند در بیشتر مواقع، مراجعه به وکیل از روی تابلوی وکالت اتفاق نمی افتد و عموما، موکلین با شناخت از وکیل و توانمندی و خوشنامی وی، به دفتر کارش مراجعه می نمایند؛ اما گاهی هم اتفاق می افتد که موکلین گذری از روی تابلوی منصوب بر سر در دفتر وکالت به شما مراجعه می نمایند که البته لازم است، وکیل در مقابل چنین مراجعینی، احتیاط بیشتری به عمل آورد. این اتفاق برای دفاتر وکالتی که حوالی مراجع قضایی می باشند بیشتر رخ می دهد؛ زیرا تابلو در معرض دید افراد بسیاری قرار دارد که جهت طرح مشکل خود و اخذ مشاوره و اعطای نیابت، در جستجوی وکیل می باشند و طبیعی است که با دیدن اولین تابلوی دفتر وکالت، به آن مراجعه نمایند؛ اما در هر حال، برای دفاتری که دور از مراکز قضایی و به اصطلاح محلی هستند، این اتفاق کمتر رخ می دهد و حتی برخی وکلا از پذیرش موکلین بدون معرف، خودداری می نمایند که به نظر نیازی به این همه احتیاط و بدبینی نیست.

 این مرحله از اعمال مخصوص حقوقدانانی است که تازه کار نبوده و از نظر علمی، دارای سابقه می باشند و ممکن است چند سالی نیز تجربه وکالت داشته و یاتازه وکیل شده باشند. این گروه با تکیه بر دانش و تجربیات علمی که دارند می توانند از طرق پیشرفته که در ذیل خواهد آمد، نسبت به جذب موکل اقدام نمایند.

– از طریق نوشتن مقاله برای روزنامه ها و مجلات

– پذیرش یا درخواست سخنرانی

– انجام پروژه های داوطلبانه و اجتماعی و بشردوستانه

– نگارش و انتشار کتب حقوقی

– تدریس در دانشکده های حقوق


۲۳:۲۸, ۱۳۹۹-۰۸-۰۸

۳۹۴

لهراسب کوهستانی

۲۱:۳۳, ۱۳۹۹-۰۶-۰۶

۶۱۴۵

لهراسب کوهستانی

۱۹:۲۷, ۱۳۹۹-۰۴-۲۶

۷۳۸

لهراسب کوهستانی

۱۰:۴۶, ۱۳۹۹-۰۳-۲۳

۳۵۲

لهراسب کوهستانی

۰۳:۰۶, ۱۳۹۹-۰۱-۳۰

۱۰۵۴

لهراسب کوهستانی

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دیدگاه

به ما در شبکه های اجتماعی بپیوندید
!

درباره ما

اولین پایگاه آموزشی مختص کارآموزان وکالت

بازاریابی وکلا

 

موفقیت شما در توسعه مشتری به این بستگی دارد که بتوانید بر اساس نقاط قوت، علایق و حوزه تخصصی خود، مشخص کنید که کدام فعالیتهای بازاریابی برای شما مناسب است. از این رو وکلا با داشتن یک استراتژی بازاریابی و برنامه ریزی برای توسعه مشتری کمک شایانی به پیشرفت خود می کنند.

سوال هایی که در ادامه آورده شده است، تعدادی از سؤالات متداول می باشد که در بین همه وکلا مشترک است؛

مراحل زیر پیشرفت و عملکرد شما به عنوان یک وکیل را ارتقا می بخشد، رضایت شغلی بیشتری را برای شما فراهم می کند، استرس را تسکین می دهد و چشم انداز شما را نسبت به زندگی و حرفه تان بهبود می بخشد.چگونه پرونده جذب کنیم

فقط دو نوع افراد باید توجه شما را در بازاریابی جلب کنند:

معرفان در طی روابط طولانی مدتی به دست می آیند که شما می توانید روی آن حساب کنید.

مشتریان می توانند به طور معمول به عنوان مشتری های رابطه ای (مشتری های بلند مدت با چندین موضوع حقوقی) یا مشتریان معامله گر (مشتریانی که شما را برای یک موضوع واحد استخدام می کنند) طبقه بندی شوند. به عنوان مثال، مشتریان رابطه ای شامل مشتری های شرکت و سایر افراد با نیازهای قانونی متعدد در طی سالهای متمادی است. مشتری های معاملاتی شامل پرونده های ورشکستگی، رانندگی در هنگام مستی یا مشتری شخصی می شوند.

برای مشتریان رابطه ای، به آنها کمک کنید که موفق شوند و با گذشت زمان در این رابطه سرمایه گذاری کنند. برای مشتریان معامله گر، روی ایجاد روابط با معرفان (یعنی مشتری های بالقوه شما درمورد مشکل خود با چه کسانی صحبت میکنند؟) تمرکز کنید و یا از کانال های بازاریابی (به عنوان مثال بازاریابی آنلاین) استفاده کنید که در آنجا مشتریان بالقوه شما به دنبال کمک هستند.

یک وکیل احساس ناراحتی کرد و گفت: “افراد از هر قشر و سطح فرهنگی، به دلیل رانندگی در حالت مستی بازداشت می شوند” در ادامه  گفت: “تنها چیز مشترک بین آنها این است که همه آنها می نوشند و رانندگی می کنند”. او می دانست که می تواند تبلیغات سنتی مانند تبلیغات در صفحات زرد یا بازاریابی آنلاین را انجام دهد، اما او احساس کرد که برای به دست آوردن معرفان یا کانالهای بازاریابی که قبلاً اشباع نشده بودند، هیچ راهی وجود ندارد.

با این حال، سایر وکلای این حوزه، فرصت های منحصر به فردی پیدا کردند. یکی از وکلا، بیشتر موکلان خود را از میان رانندگان جرثقیل که در صحنه دستگیری برای یدک کشیدن ماشین ها آمده بودند، پیدا کرده است. او کارت ویزیت خود را حضوری در همان محل حادثه به رانندگان تحویل داده است. یکی دیگر از وکلا، اکثر مراجعه کنندگان خود را از مراکز مشاوره دریافت کرده است. بدین صورت که زمانی که مراجعه کنندگان این مراکز در مورد مشکل حقوقی خود صحیت می کردند، مشاوران کارت ویزیت آن وکیل را به آنها تحویل داده و او را به عنوان وکیلی توانمند در این حوزه توصیه می کنند.

 

ادامه مطلب …

گردآورنده: مهندس زهرا ترابی – تیم محتوا بلوباکس

تیم محتوانویسی – مهندس ترابی

1398-08-08

بازاریابی

بازاریابیبازاریابی وکلابرند شخصیبلوباکسزهرا ترابیشرکت حقوقیوکالت

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دیدگاه

نام *

ایمیل *

وب‌ سایت

استراتژی بازاریابی موسسات حقوقی

بازاریابی موسسات حقوقی برای توسعه کسب و کار وکلا از اهمیت ویژه ای برخوردار است، در این مقاله به توضیح این موضوع پرداخته شده است.

بخشی از اداره موسسه حقوقی یعنی یادگیری نحوه اداره یک کسب و کار، که به این موضوع در دانشکده حقوق پرداخته نمی شود زیرا دانشکده حقوق معمولاً فقط به آموزش حقوق می پردازند، نه چگونگی راه اندازی کسب و کار. برای راه اندازی موفق موسسه حقوقی خود، باید در زمینه جذب مشتری، حسابداری، مدیریت دفتر، بازاریابی و بسیاری موارد دیگر متخصص باشید. یادگیری بازاریابی حقوقی مسلماً یکی از مهمترین مهارت های لازم در هنگام راه اندازی موسسه حقوقی است. این چیزی است که به موسسه شما اعتبار می بخشد و مشتریان را به سمت شما جذب می کند.

شروع کار با بازاریابی حقوقی می تواند سخت و طاقت فرسا باشد، اما مهم است که بدانید و یاد بگیرید که این بازاریابی را به خوبی انجام دهید و در عین اینکه کسب و کار خود را توسعه می دهید، در این بازار حقوقی اشباع شده متمایز شوید. بازاریابی حقوقی موفق به شما کمک می کند تا از رقبای خود پیشی بگیرید و موسسه خود را طوری معرفی کنید تا مشتریان بالقوه بتوانند راحت تر شما را پیدا کنند. برای بازاریابی موسسه حقوقی خود، باید برنامه، ابزار بازاریابی و دانش فنی برخی از کسب و کارها را داشته باشید. شرکت مشاوره کسب و کار بلوباکس برای شروع کار به شما کمک خواهد کرد.

چگونه پرونده جذب کنیم

استراتژی ها رویکردهای بلند مدت برای رسیدن به اهداف هستند، در حالی که تاکتیک ها ابزارها و روش های کوتاه مدت برای رسیدن به اهداف می باشند. استراتژی ها کلی تر بوده، در حالی که تاکتیک ها خاص و ویژه تر هستند. برنامه ها، نحوه اجرای استراتژی ها و تاکتیک ها برای دستیابی به اهداف هستند. شما به هر سه این عوامل نیاز دارید تا مؤسسه حقوقی خود را به طور موثر بازاریابی کنید. همچنین، داشتن هر سه عوامل نیز به شما کمک می کند تا اهداف بازاریابی خود را بهتر تصور کنید.

به عنوان مثال، شما ممکن است این هدف را داشته باشید که از طریق جستجوی ارگانیک بازدید کنندگان بیشتری به وب سایت موسسه حقوقی خود جذب کنید. استراتژی شما برای دستیابی به این هدف ممکن است تمرکز روی بهبود سئوی وب سایت باشد. تاکتیک های شما در تحقق این هدف می تواند شامل ایجاد لینک باشد. برنامه شما نیز می تواند شامل اقدامات قابل اندازه گیری برای ساختن پیوندهای بیشتر به وب سایت شما باشد، به عنوان مثال می خواهید وب سایت و کسب و کار خود را در هر فهرست حقوقی لیست کنید.

با افزایش نیازهای بازاریابی، اهداف، استراتژی ها، تاکتیک ها و برنامه های شما با گذشت زمان تغییر خواهد کرد. اما مهم است که به آنها توجه داشته باشید تا به شما کمک کند که تصویری واضح تر از نحوه دستیابی موسسه به اهداف را در اختیار داشته باشید.

قبل از شروع برنامه های بازاریابی برای موسسه حقوقی خود، باید یک ابزار بازاریابی تهیه کنید. ابزار بازاریابی شما باید حداقل شامل برند و دستورالعمل های برند، مشتری فرضی، ایده ای از قیف بازاریابی شما و یک وب سایت قوی باشد. بعد از تعیین این ابزار می توانید مجموعه ابزار خود را گسترش دهید تا مواردی مانند تقویم محتوا یا یک راهنمای سبک را در بر بگیرد، اما شما در ابتدا بایستی اصول اولیه خود را رعایت کنید.

اولین ابزار بازاریابی شما باید برند شما باشد. برند موسسه حقوقی شما همان چیزی است که شما بازاریابی می کنید. البته شما در واقع بازاریابی کارهای قانونی خود را انجام می دهید، اما این کارها دقیقاً چیست؟ چگونه می خواهید افراد، موسسه حقوقی شما را ببینند؟ برند موسسه حقوقی شما چیست؟ شما می خواهید مردم چه نوع تجربه ای با شما داشته باشند؟ برای موسسات حقوقی و وکلا، برند شما باید حداقل چگونگی ایجاد ارزش، اعتماد و کیفیت را در نحوه بهبود زندگی مشتریان نشان دهد. فراتر از آن، شما بایستی در مورد تصویر، سبک و ارزشی که می خواهید انتقال دهید و چگونگی استمرار این امر، فکر کنید.

هدف نهایی در برندسازی، تشخیص سریع و احساس مثبت هنگام تعامل با برند موسسه حقوقی شماست. بنابراین اطمینان حاصل کنید که برند شما منعکس کننده تخصص شما و شخصیت شما باشد.

هنگامی که برند خود را توسعه دادید، شما باید یک فایل داشته باشید که توصیف سطح بالایی از برند، هدف و شخصیت موسسه حقوقی شما را ارائه دهد، از این رو هرکسی که در حال توسعه بازاریابی یا محتوا برای موسسه شما است، تمام این اطلاعات را در اختیار دارد.

پس از توسعه برند حقوقی خود، باید بدانید که برای چه کسانی بازاریابی می کنید. برای این منظور، یک پروفایل ترکیبی از “موکل ایده آل” ایجاد کنید که به شما در بازاریابی کمک کند. این پروفایل ترکیبی، همان پروفایل موکل فرضی شما است. همچنین یک توصیف از موکل ایده آل برای وکالت است. شما می توانید برای حرفه وکالت خود چندین شخصیت داشته باشید که همه آنها در زیر گروه “مشتری ایده آل” برای شما جای می گیرند.

شما باید برای هر خدمتی که ارائه می دهید حداقل یک شخصیت فرضی ایجاد کنید تا به شما در ساختن بازاریابی هدفمند تر برای خدمات خود کمک کند. شما باید از نظر جمعیت شناختی، پیشینه، انگیزه ها و اهداف و چالش ها شخصیت ساختگی خود را بررسی کنید. شما می توانید این کار را به تنهایی یا با کمک کارمندان و مشتریان انجام دهید. برخی از پروفایل های موکلان ایده آل خود را بررسی کنید. برای هر شخصیتی نامی انتخاب کنید، ویژگی های آنها را یادداشت کنید و آن را با تیم خود به اشتراک بگذارید. دانستن اینکه موکلان ایده آل شما چه کسانی هستند و با چه چیزی سر و کار دارند و چه چیزی باعث ایجاد انگیزه در آنها می شود؛ وب سایت، محتوای آن و استراتژی کلی بازاریابی شما را شکل می دهد.

یک قیف بازاریابی به سادگی جزئیات سفر مشتری در راستای یافتن شما و انتخاب شما به عنوان وکیل را ارائه می دهد. می توان آن را به سه مرحله تقسیم کرد:

قیف بازاریابی شما بر اساس مشتری فرضی شما و نحوه نزدیک شدن آنها به هر یک از این مراحل بستگی دارد. به طور کلی، قیف شما بر جذب کاربر به وب سایت شما، کسب مشتریان بالقوه از آن کاربران، بررسی شرایط این مشتریان بالقوه برای تعیین اینکه آیا آنها آماده استخدام وکیل هستند، و تبدیل مشتری های بالقوه به مشتری واقعی متمرکز خواهد شد.

اولین تصور اکثر مردم از شما و عملکردتان، وب سایت شما خواهد بود. بنابراین باید مطمئن شوید که این وب سایت به خوبی شما را نمایندگی می کند و سریع، پاسخگو، ایمن و دارای طراحی مناسب است. در حین توسعه وب سایت خود، حداقل باید صفحه “درباره ما” را درج کنید که داستان موسسه شما را درمورد اینکه چرا و چگونه به وجود آمده است و چه کارهایی را بهتر از دیگران انجام می دهید، را بیان کند.

شما همچنین باید صفحهاتی در مورد خدماتی که ارائه می دهید، مأموریت و ارزش های شما، توصیفات مشتری، وبلاگ، مطالعات موردی یا حتی سؤالات متداول به وب سایت خود اضافه کنید. سرانجام، باید ویدیوهایی را به آن صفحات اضافه کنید تا شروع به ایجاد رابطه با مشتریان بالقوه خود کنید. ارتباط با یک تصویر متحرک بسیار ساده تر از عکس می باشد. صفحاتی که اطلاعات بیشتری را در مورد شما و نحوه کار شما در اختیار بازدید کنندگان قرار می دهد، باعث ایجاد اعتماد حتی قبل از دیدار با مشتری های جدید می شود.

هنگامی که برند، شخصیت فرضی و وب سایت خود را آماده کردید، بایستی تبلیغات شرکت خود را شروع کنید. اما اینکه شما چگونه موسسه حقوقی خود را تبلیغ می کنید به اهداف بازاریابی شما بستگی دارد. داشتن اهداف مشخص به ایجاد یک برنامه بازاریابی حقوقی هدفمند تر کمک می کند تا بتوانید مشتری مناسب را برای حرفه خود جذب کنید و تجزیه و تحلیل بازاریابی، شاخص عملکرد (KPI) و بازده سرمایه گذاری (ROI) خود را بررسی کنید تا متوجه شوید که آیا در راستای بودجه و زمان بندی اهداف خود هستید. پس از تعیین اهداف خود، باید هر هدف را به یک معیار خاص پیوند دهید. به عنوان مثال، اگر هدف شما افزایش ترافیک وب سایت باشد، باید تعداد بازدید کنندگان وب سایت و چگونگی ورود آنها به سایت را بررسی و اندازه گیری کنید.

برخی از ابزارهای مفید برای اندازه گیری معیارها و نتایج وب سایت شما مانند گوگل آنالیتیکس (Google Analytics) به شما کمک می کند تا ببینید که چند نفر از صفحات وب سایت شما بازدید کرده اند. همچنین می توانید تعداد دانلودها، مدت زمانی که بازدید کنندگان در وب سایت شما حضور داشتند و معیارهای دیگر را ردیابی کنید. کانال های رسانه های اجتماعی سیستم های گزارشگری خود را برای سنجش تعاملات دارند، اگرچه می توانید از سیستم های مدیریت رسانه های اجتماعی برای ادغام این آمار در یک منبع واحد استفاده کنید. همچنین می توانید از مدیریت ارتباطات مشتری (CRM) برای به دست آوردن نتایج تلاش های بازاریابی خود استفاده کنید.

برای اندازه گیری این معیارها، تعداد زیادی راه آنلاین و آفلاین برای بازاریابی موسسات حقوقی و هدایت ترافیک به وب سایت شما وجود دارد.

سئو (SEO) بهینه سازی موتور جستجو است. سئو روشی برای کمک به وب سایت شما در قرارگیری در رتبه های بالاتر نتایج موتورهای جستجو (SERP) است. روش های گوناگونی برای سئو وب سایت وجود دارند، از جمله کلمات کلیدی، پیوندها، سئو لوکال و توضیحات متا.

تبلیغات به ازای کلیک تبلیغات آنلاینی هستند که وقتی افراد روی آنها کلیک می کنند، پرداخت صورت می گیرد. مشهورترین نمونه از آنها گوگل ادوردز (Google AdWords) است، که تبلیغاتی است که در بالای جستجوی صفحات گوگل، شما مشاهده می کنید.

نکته مهمی که باید درمورد تبلیغات PPC یا هرگونه تبلیغی که به صورت آنلاین یا در یک خبرنامه ایمیل درج می کنید، این است که همیشه باید آنها را به یک صفحه تعیین شده لینک کنید که مخصوص تبلیغی است که شما از آن استفاده می کنید. این صفحه باید آنچه را که تبلیغ شما ارائه می دهد منعکس کند. به عنوان مثال، اگر تبلیغ شما برای خدمات حقوقی مربوط به املاک است و کلیک بر روی تبلیغ شما مشتری را به صفحه ای در مورد خدمات طلاق متصل می کند، احتمالاً آنها علاقه خود را از دست می دهند و شما فرصت وکالت کسی را که به دنبال مسائل حقوقی املاک است، از دست می دهید.

رسانه های اجتماعی در توسعه کسب و کارها نقش به سزایی ایفا می کنند. اگر در رسانه های اجتماعی حضور ندارید یا حداقل پروفایل اینستاگرام ندارید، از یک فرصت مناسب برقراری ارتباط با مخاطبان استفاده نمی کنید. از رسانه های اجتماعی می توان برای تعامل و کسب اطلاعات بیشتر در مورد مشتریان، همکاران و یا هر کسی در سطح واقعی تر و شخصی تر، اعم از ارگانیک یا از طریق تبلیغات استفاده کرد. برای وکلا، توصیه می کنیم حداقل در اینستاگرام، توییتر و لینکدین حضور داشته باشند. اما اگر مشتری های شما در فیسبوک، اسنپ چت، پینترست و یا رسانه های اجتماعی دیگر حضور دارند، باید ایجاد پروفایل در این پلتفرم ها را در نظر داشته باشید.

یك راه آسان برای كمك به افزایش سئوی وب سایت شما از طریق ایجاد لینک، درج موسسه حقوقی شما در فهرست دفاتر قانونی است. استفاده از لیست برخی از این دفاتر رایگان می باشد و برخی دیگر پرداختی است.

همچنین باید پروفایل Google Business خود را ایجاد کنید. با توجه به تحقیقات انجام شده افرادی که از طریق Google فهرست های وکلا را جستجو می کنند، داشتن پروفایل Google Business یک راه مهم برای حضور در فضای آنلاین و اعتمادسازی است. این راهی است که بدون پرداخت هزینه تبلیغاتی می توانید دیگران را به موسسه حقوقی خود جذب کنید. با به روز کردن پروفایل خود، دریافت و پاسخ دادن به نقد و بررسی ها برای موسسه خود و اضافه کردن بخش سؤالات متداول به لیست شما می تواند به تقویت سئو شما کمک کند و به شما در قرارگیری در رتبه های بالاتر نتایج موتورهای جستجو بیشتر کمک می کند.

بازاریابی از طریق ایمیل راهی عالی برای توسعه کسب و کار است. می توانید تبلیغات، خبرنامه ها، اعلامیه ها و ایمیل های دیگری را به افراد حاضر در لیست خود ارسال کنید.

بازاریابی آفلاین یا سنتی شامل تبلیغات بیلبورد، تلویزیونی و رادیویی، کارت ویزیت، پوستر، نامه و حمایت از تیم های محلی می باشد. این نوع بازاریابی به ویژه زمانی که می خواهید در جامعه خود شناخته شوید یا برای اینکه افراد شما را به یکدیگر معرفی کنند از اهمیت ویژه ای برخوردار است. راه های دیگر ارتقاء بازاریابی آفلاین خود از طریق شبکه سازی، حضور در پایگاه خبری محلی شما، یا آموزش وبینارها و دوره های آموزش جامعه خود است.

شما نباید فقط به بازاریابی دیجیتال یا سنتی اعتماد کنید. شما باید در برنامه بازاریابی خود ترکیبی از هر دو را در نظر بگیرید، زیرا هر یک به تنهایی رشد و توسعه مورد نظر شما را تأمین نمی کند. و اگر چیزی به روشی که شما می خواهید کار نمی کند، همیشه می توانید بر اساس نیازها و اهداف خود، برنامه بازاریابی خود را تغییر داده و دوباره آن را تنظیم کنید.

موفقیت در برنامه بازاریابی محتوایی شما در زمانهای مختلف و به روشهای مختلفی تعریف خواهد شد. تنظیم و مرور اهداف خود به طور منظم به شما کمک می کند تا نتایج را بهتر دنبال کنید و نرخ بازگشت سرمایه خود را اندازه گیری کنید. اهداف شما ممکن است از افزایش آگاهی در مورد موسسه حقوقی، به افزایش ترافیک وب سایت شما، به افزایش تعداد مشتریان بالقوه از وب سایت، به نشان دادن تخصص شما یا به ایجاد روابط با شرکای استراتژیک تغییر کند.

خوب است که استراتژی، تاکتیک ها و برنامه های خود را با رشد و پیشرفت موسسه حقوقی خود و یا تغییر اهداف خود، تغییر دهید. فقط مراقب باشید که هنگام ارزیابی مجدد برنامه های بازاریابی خود توجه داشته باشید که کجا هستید و می خواهید کجا باشید.

چگونه پرونده جذب کنیم

البته همه این راهکارهای بازاریابی عالی هستند، اما شما باید راهی برای بستن معامله و فروش خدمات خود  داشته باشید. “فروش” به این معنی است که شما فرایندی را در دست دارید که مطابق با برنامه بازاریابی شما است تا بتوانید مشتری ایده آل خود را پیدا کنید. این امر اساس توسعه کسب وکار است. شما تمام وقت و تلاش خود را در برنامه بازاریابی خود قرار داده اید، عدم داشتن برنامه پیگیری برای پیدا کردن کلیه مشتری های بالقوه علاقمند به استخدام شما به عنوان وکیل، به ضرر شما خواهد بود.

فروش ایده آل آخرین قسمت از قیف و فرآیند بازاریابی شما است. بازاریابی یک عمل راکد نیست. شما نمی توانید آن را تنها یک بار تنظیم کرده و سپس آن را فراموش کنید. شما باید به معیارها، اهداف خود و اینکه چگونه برنامه بازاریابی شما بر روی آنها تأثیر می گذارد توجه داشته باشید تا بتوانید متناسب با آن این موارد را تنظیم و بهبود دهید.

گزینه تماس را در وب سایت خود ایجاد کنید. از این رو، وقتی مردم می خواهند به شما دسترسی پیدا کنند، فرم مورد نظر را به آسانی در دسترس خواهند داشت. اطمینان حاصل کنید که تبلیغات شما همانطور که می خواهید صورت گرفته اند. همگام سازی وب سایت خود را با CRM در نظر بگیرید تا بتوانید مشتریانی را که فرم های شما را پر می کنند، پیگیری کنید. بازاریابی حقوقی یک دوی ماراتن است و نه دوی سرعت. شما بایستی دائماً جریانی از مشتریان را در در قیف خود داشته باشید تا از این طریق مشتریان جدیدی کسب کنید.

فقط به یاد داشته باشید که تلاش های بازاریابی شما برای جذب مشتریان ایده آل شما بوده است، نه هر مشتری. شما مجاز به گفتن “نه” به افرادی هستید که فکر نمی کنید برای حرفه و تخصص شما مناسب باشند. لازم نیست با همه کسانی که به شما مراجعه می کنند، همکاری کنید.

تدوین و کار بر روی یک استراتژی و برنامه بازاریابی حقوقی، به زمان و تلاش نیاز دارد، به خصوص اگر می خواهید آن را به خوبی انجام دهید. اگر فکر می کنید وقت کافی ندارید و یا نمی خواهید برای این کار وقت صرف کنید، توصیه می کنیم شخصی را برای کمک استخدام کنید. برای این کار می توانید از مشاوران بلوباکس کمک بگیرید.

گردآورنده: مهندس زهرا ترابی – تیم محتوا بلوباکس

 

تیم محتوانویسی – مهندس ترابی

1398-10-15

بازاریابیبازاریابی رسانه های اجتماعی

بازاریابیبازاریابی وکلابلوباکسزهرا ترابیموسسه حقوقیوکالت

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دیدگاه

نام *

ایمیل *

وب‌ سایت

چگونه پرونده جذب کنیم
چگونه پرونده جذب کنیم
0

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *