چگونه چای خوش طعم درست کنیم

 
helpkade
چگونه چای خوش طعم درست کنیم
چگونه چای خوش طعم درست کنیم

روزنه آنلاین » آشپزی » چگونه یک چای خوش طعم و خوش عطر درست کنیم؟

چای یکی از نوشیدنی های محبوب در میان ایرانیان است بنابراین در زیر آموزش دم کردن یک چای خوش طعم و خوش عطر را میدهیم تا بتوانید در مهمانی هایتان و در پذیرایی از مهمانانتان یک چای خوش طعم آماده کنید.

چای خوش طعم نوشیدنی بسیاری از مردم است اما از مرحله دم کردن تا هنگام نوشیدن آن هم مثل هر کار دیگری باید آداب و روشهایی خاص را پی گرفت تا به نتیجه‌ای بهتر و صحیح‌تر رسید. اگر می‌خواهید از مصرف همان چای خوش طعم که در آشپزخانه دارید نیز لذت بیشتری ببرید، خواندن راهنمایی‌های پی‌آمده را از دست ندهید.

چگونه چای خوش طعم درست کنیم

اصول دم کردن چای :
۱ –  بهتر است از ظرف، کتری یا قوری، و حتی فنجان‌های چینی برای دم کردن یا نوشیدن چای استفاده کنید.

۲ – سرامیک لعابدار و ظروف شیشه‌ای نیز در مراتب بعدی مناسبند اما سعی کنید از کتری‌های آلومینیومی، ظروف مسی یا برنجی استفاده نکنید. این ظروف اگرچه در قدیم استفاده می‌شده‌اند، افزون بر آن‌که مزه، طعم و حتی عطر چای را عوض می‌کنند، به سبب ایجاد واکنش شیمیایی برای حفظ سلامت مناسب نیستند (به عنوان مثال تانن محلول در چای با آهن موجود در قوری استیل).

۳ – در صورتی که پیش از ریختن چای در قوری یا کتری آن را کمی زیر شیر آب گرم بگیرید تا جداره و محفظه آن اندکی گرم شود، چای بهتر و زودتر دم می‌آید.

۴ – اگر می‌خواهید از خود یا مهمانانتان بهتر پذیرایی کنید، یادتان باشد آب سرد در سماور بریزید. احتمالا پیش آمده که بر سطح چای درون استکان یا فنجان خود لکه‌هایی مثل اثرات چربی ببینید. این لکه‌ها نشان می‌دهد آب گرم یا حتی داغ در سماور ریخته شده. استفاده از آب گرم برای زود جوش آمدن سماور، علاوه بر کاهش کیفیت و مزه، به شکل و ظاهر چای هم لطمه می‌زند.

۵ – بهتر است در هر مرتبه دم کردن چای، آب سماور را عوض کنید. آبی که به مدت طولانی یا چند بار جوشیده طعم و خاصیت چای را کاهش می‌دهد.

۶ – برای دم کردن چای سیاه بگذارید آب درون سماور کاملا به جوش آید سپس آن را روی چای ریخته و دقایقی برای دم کشیدن صبر کنید. برعکس، برای دم کردن چای سبز، آب به هیچ وجه نباید بجوشد و حرارتی در حد ۱۰ درجه هم برای آن کافی است. این آب را روی چای سبز درون فنجان یا قوری بریزید و چند دقیقه در آن را گذاشته، سپس کیسه را خارج کرده یا برگ‌ها را صاف کنید و نوش جان فرمایید.

۷ – با توجه به نوع چای، زمان دم آمدن آن متفاوت است.

۸ – چای سبز بین سه تاپنج دقیقه دم می‌کشد. اگر چای بسته‌بندی شده خریده‌اید در قسمت توضیح مشخصات یا طریقه دم کردن، باید زمان مناسب آن هم ذکر شده باشد.

۹ – برای چای سیاه، این زمان در آنها که به «زود دم» معروفند کمتر از پنج تاهفت دقیقه نیست. دم کشیدن برخی چای‌های موسوم به «دیر دم» نیز بین ده تا ۱۶ دقیقه به درازا می‌انجامد. برای حفظ کیفیت و خاصیت چای بیش از این نباید عمل صاف کردن را به تاخیر انداخت.

۱۰ – صاف نکردن چای در میان ما ایرانی‌ها رواج بسیار دارد و از آن دست عادت‌های غلطی به شمار می‌رود که شنیدن اصطلاح «جوشیده» و تشخیص معنا و حتی مزه آن برای نوجوانان و جوانان هم نیازی به توضیح بیشتر ندارد.

۱۱ – ما عادت داریم هزینه و زمانی را صرف کنیم تا چایی مناسب و خوش‌رنگ‌وعطری دم کنیم اما فقط به قدر یکی‌ دو استکان اول، از آن سود واقعی و لذت جانبی می‌بریم! برای آن‌که جلوی ضرر مالی و خالی شدن جیبتان را بگیرید و مزه چای تازه‌دم را همواره حفظ کرده باشید بلافاصله پس از دم کشیدن چای، قوری را از بخار سماور، گرم‌کن برقی یا شعله دور کنید و چای درون آن را در قوری یا کتری دیگری بریزید تا تفاله یا پوره آن جدا شود.

۱۲ – برای قوری دوم، روپوش یا پوششی کیسه‌ای در اندازه و قالب مناسب تهیه کنید تا از سرد شدن سریع چای جلوگیری کند و مدتی بیشتر گرما را در خود نگاه دارد. این چای، دیگر جوشیده و بی‌خاصیت و تا مدتی طولانی‌تر بدطعم نخواهد شد و هزینه خرید یا وقت و تلاش خود را هم هدر نداده‌اید .

۱۳ – یکی دیگر از عادت‌های غلط ما در نوشیدن چای همراهی آن با قند یا شکر است. قند و شکر محلول در چای خواص مفید آن را از بین می‌برد و در برخی موارد مضراتی هم در پی دارد. اگر نمی‌توانید، کم‌کم، خودتان را عادت دهید چای را بدون قند بنوشید. پس از مدتی قند را کاملا کنار خواهید گذاشت و بامزه واقعی چای بیشتر کنار خواهید آمد؛ فواید درمانی، دارویی و حتی اقتصادی بیشتری هم نصیبتان می‌شود!

اصول نگهداری :
۱ – چای خشک را در ظروف دربسته شیشه‌ای یا چینی نگهداری کنید. به این‌گونه نه تنها عمر مفید چای را حفظ کرده‌اید، عطر آن هم دیرتر می‌پرد و خواصش ماندگارتر خواهد بود.

۲ – فراموش نکنید گرما، رطوبت و نور دشمنان اصلی کیفیت و مانایی چای است. ظروف و بسته‌های چای را در یخچال یا فریزر نگهداری نکنید.

۳ – گذاشتن بسته یا ظرف چای در کنار سماور بدترین روش نگهداری آن است. اگر هیچ چاره‌ای ندارید به مقدار نیاز برای دو یا سه روزتان را درون ظرفی بریزید و دور آن را با فویل آلومینیومی بپیچید تا با گرما، نور و رطوبت کمتری در تماس باشد و عطر آن نیز خارج نشود.

۴ – چای هم مثل خیلی مواد خوردنی دیگر تاریخ انقضا دارد. انواع متفاوت آن اگر بدرستی نگهداری شود از ۱۸ ماه تا دو سال با توجه به نوعشان خواص خود را حفظ می‌کنند. به تاریخ بسته دقت کنید و از انبار کردن بیش از نیاز آن خودداری کنید.

۵ – بوی مواد خوراکی دیگر بخصوص مواد تند براحتی به چای خشک سرایت می‌کند و عطر آن را تغییر می‌دهد. از قرار دادن چای در کنار

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دیدگاه

نام *

ایمیل *

وب‌ سایت

All Rights Reserved – © 2019 | باز نشر مطالب پورتال سیمرغ تنها با ذکر نام و آدرس seemorgh.com مجاز می باشد.

کاربران گرامی,این مقاله از سایت حذف گردیده.

مروری بر دیگر مطالب ”

چای یکی از میان وعده های اصلی ما ایرانی هاست که با دم کردن آن و خوردن کنار یکدیگر به گپ و گفتگو می پردازیم با استفاده از ترفندهای خاصی می توان این چای را خوش عطر و طعم تر درست کرد

چای یکی از میان وعده های خوشمزه برای ما ایرانیان است که با نوشیدن آن می توان دور هم
جمع بود و باهم خوشحال بود و به گپ و گفتگو پرداخت دم کردن چای سیاه خوش عطر و طعم
می توان مذاق ما را بسیار خوش عطر کند و دورهمی بسیار زیبایی برای ما در کنار دوستانمان
بسازد این دورهمی خوش عطر می تواند با دم کردن چای سیاه خوش عطر کامل شود و باعث
شود تا در بین دوستان از محبوبیت بیشتری برخوردار باشیم. ترفند دم کردن چای سیاه خوش
عطر را در نیک صالحی بخوانید.

هدف از مهمانی عصرانه اینست که غذاهای ساده تر ترتیب دهیم تا بتوانیم بیشتر با هم گپ بزنیم.
بنابراین از همین لحظه با خواندن این چگونه به یک عصرانه خوب با کسانی که دوستشان دارید فکر کنید.
چگونه
۱
روز و ساعت مناسبی انتخاب کنید.
جمعه ها بهترین زمان برای صرف عصرانه دورهمی هستند، ولی روزهای دیگر نیز مناسبند.

۲ دوستان ویا اعضای خانواده ی خود را دعوت کنید.
برای قرارهای تصادفی می توانید از تلفن یا ایمیل استفاده کنید.
همچنین می توانید برایشان نامه ای بنویسید و به دستشان برسانید.
۳ منویی را ترتیب دهید که تهیه ی آن برای شما کار آسانی
باشد.
کلوچه ها، تارت های میوه و شیرینی و انواع کوکوها انتخاب های خوبی برای گروه های بزرگترند.
بستنی، بیسکویت و تنقلات سالم نیز برای گروه های کوچکتر مناسب است.

۴ کارهای روزمره را هر چه زودتر
متوقف و خود را برای آن آماده کنید.
خانه را نیز کاملا مرتب کنید.
۵ صبح زود بیدار شوید و خود را برای آمدن میهمانان آماده کنید.
اگر می نوانید، ظروف را نیز آماده کنید تا بتوانید زمان بیشتری در کنار میهمانان سپری کنید.

چگونه چای خوش طعم درست کنیم

۶ میز را
مرتب کنید و با گل های تازه تزیین گردانید.
۷ برای مهمانانتان، قهوه، آهنگ آرامش بخش و نور آفتاب (در صورت امکان) تهیه کنید.
۸ به میهمانان با
اشتیاق و لبخند، خوش آمد بگویید.
در زمان باقی مانده بقیه ظروف را بچینید.

۹ ابتدا از میهمانان پذیرایی کنید.
سپس بنشینید و با دوستان و بستکانتان خوش بگذرانید.

بهره گیری از حداکثر عطر، طعم، رنگ و کیفیت مرغوب ترین چای بستگی به عواملی از جمله
کیفیت شیمیایی
و PH و تراکم املاح موجود در آب، نقطه جوشی و قلیان آب و بالاخره مدت زمان لازم برای حل شدن
محتویات درونی سلولهای برگ های فراوری شده چای سیاه و چای سبز دارد.

آب مورد استفاده برای دم کردن چای باید تازه و کاملاً زلال باشد. آب رودخانه به علت دارا بودن
املاح شناور برای طبخ چای مناسب نیستند. آب لوله کشی و فیلتر شده برای طبخ چای مناسب تر
می باشد. از نقطه نظر شیمیایی میزان آهن و کلر آب باید پایین باشد.

از آب کتری یا سماور که مدتی در حال جوشیدن و قلیان بوده حتی الامکان برای طبخ چای استفاده
ننمائید. زمانی که آب در داخل کتری و یا سماور شروع به جوشیدن نمود و اولین حباب ها در سطح
آب پدیدار گردید، باید نسبت به آب گیری قوری اقدام نمود.

در ازای هر فنجان چای یک قاشق چایخوری چای خشک در داخلی قوری که قبلا با کمی آب داغ
جداره اش گرم شده بریزید. در صورتی که چای از نوع باروتی و شکسته سیلان است، در ازای هر
دو فنجان چای یک قاشق و نیم چای خوری چای خشک کافی است. در صورتی که از چای کله
مورچه ای پر رنگ سی تی سی استفاده می نمایید، در ازای هر دو فنجان چای فقط یک قاشق
چای خوری چای کافی خواهد بود.

قوری را کنار حرارت غیر مستقیم منقل و یا روی کتری و یا سماور، برای چای درشت و قلمی
به مدت ۱۰ دقیقه و برای چای باروتی به مدت ۵ دقیقه قرار داده و روی آن را با پارچه تمیز
عاری از بو بپوشانید.
قبل از ریختن چای در فنجان، چای درون قوری را با قاشق تمیز چند بار به هم بزنید.

از ریختن چای مجدد روی چای دم کشیده قبلی اکیدا خودداری نمائید. در صورتی که در نظر است
چای دم کشیده برای مدت بیشتری گرم نگهداری شود. پس از پایان مدت دم کشیدن، تفاله را
جدا نموده و چای را در قوری گرم دیگری بریزید. چنانچه از چای تهیه شده مقداری باقی میماند

، از دورریختن آن خودداری نموده و چای باقی مانده را پس از سرد شدن درون شیشه ای ریخته
و در یخچال و یا ظروف مخصوص قالب یخ بریزید. در فصل تابستان می توان از چای سرد و یا یخ
زده همراه با کمی شکر و چند قطره آبلیمو نوشابه خوش طعم و گوارایی تهیه نمود.

در صورتی که می خواهید چای را همراه کمی شیر مصرف نمایید، باید مقدار چای بیشتری در
قوری ریخته شود. معمولا در انگلیسی برای طبخ هر فنجان چای یک قاشق چای خوری چای
در نظر می گیرند و اغلب یک قاشق بیشتر در قوری چای خشک اضافه می نمایند.

بدین ترتیب برای پنج فنجان چای شش قاشق چایخوری چای در قوری ریخته می شود. برای
اینکه چای رنگ شفاف و رایحه مطبوع و معطر خود را بهتر نمایان سازد، در تهیه آن باید حتی
المقدور از آب های سبک که دارای املاح کمتری است استفاده شود. آب چشمه و آب های
فیلتر شده از آب جاری مناسبتر می باشد.

همچنین اب نباید درون کتری و یا سماور زیاد جوشیده باشد زیرا در اثر جوشیدن ممتد و به
حالت قلیان در آمدن، گاز اسید کربنیک مخلوط در آب به صورت حباب هایی متصاعد شده و از
بین میرود. در نتیجه آب بیشتر حالت قلیایی پیدا می کند. به طور کلی جوشیدن بیش از حد
آب موجب نقصان عطر و مزه و کیفیت ذاتی چای اعم از چای سبز و سیاه می شود. به همین
دلیل توصیه می شود از آبی که قبلا جوشیده شده است برای دم کردن چای استفاده ننمائید.

منبع : phow ، شاهسوند





©باز نشر مطالب اختصاصی سایت فقط با ذکر منبع و لینک مطلب در سایت niksalehi.com مجاز میباشد . طراحی سایت با آنلاینر

چای سیاه جز جدا نشدنی فرهنگ غذایی ما ایرانیان است . در وعده صبحانه خوردن چای در بین تمامی افراد جامعه ایرانی مرسوم بوده و سفره صبحانه ای را نمی توان پیدا کرد که استکان یا فنجان چای در آن نباشد. چای تازه دم در بعد از ظهرها و بین ساعات روز هم مهمان ایرانیان است ، معمولا در کنار چای شیرینی ، خرما ، حلواهای ایرانی و یا قند سرو می شود. می توان با چای تازه دم کیک های خانگی و کلوچه های خوش طعم هم سرو کرد . برای دم کردن چای به نکات مهمی باید توجه کرد تا چای خوش عطر و طعم شود. برای طعم بیشتر و عطر خوشایند تر چای به آن انواع ادویه ها اضافه می شود . در این مقاله پرنیان آموزش تصویری تهیه چای به روش سنتی را ارائه نموده ایم برای این آموزش با پرنیان همراه شوید


 



 

چگونه چای خوش طعم درست کنیم

شکل دانه های چای ممکن است ریز یا درشت باشد ، معمولا چای ایرانی رنگ افزودنی زیادی ندارد و با کمترین مواد افزودنی عمل آوری و بسته بندی می شود و به فروش می رسد


 

نسبت به میزان رنگ و طعم چای باید مقدار مناسبی برای هر فرد در نظر گرفت ولی عمدتا برای هر نفر یک قاشق چایخوری باید چای خشک داخل قوری ریخته شود


 



 

چای باید با دمای 100 درجه دم شود و اگر آب در دمای 100 درجه نباشد چای رنگ و طعم خوبی نخواهد داشت


 

برای دم کردن چای به روش سنتی از سماور استفاده نمایید ؛ سماور می تواند ذغالی ، برقی یا گازی باشد


 

آب را در سماور بریزید و بگذارید تا به جوش بیاید و یک دقیقه بجوشد تا سبک تر شود


 



 

سپس مقدار مناسبی از چای خشک را نسبت به تعداد نفرات مورد نظرتان در قوری بریزید


 

قبل از اینکه چای را داخل قوری بریزید مقداری از آب در حال جوش داخل قوری بریزید و بچرخانید تا قوری گرم شود


 

سپس روی چای خشک را آب جوش بریزید و قوری را پر کنید ، اگر میزان چای خشک کم است قوری را پر از آب نکنید و برای هر یک قاشق چایخوری چای خشک نصف استکان آب جوش بریزید


 



 

باید چای در یک سطح گرم دم بکشد ، برای این کار می توان از چای ساز برقی استفاده کنید و روی قسمت قوری چای را دم کنید . روش سنتی استفاده از توری مخصوص زیر قابلمه ای است که باید آن را روی شعله گاز قرار دهید و خیلی خیلی کم کنید و سپس قوری را روی توری بگذارید تا چای دم بکشد


 



 

برای بهتر دم کشیدن چای می توان یک پارچه تمیز نخی را روی قوری انداخت


 

دقت کنید که نباید چای زیاد روی توری بماند چون می جوشد ، دائما در قوری را بردارید و چک کنید تا حدود 5 دقیقه چای روی توری دم بکشد و برگهای چای روی سطح بیاید ، د این مرحله قوری را بردارید و روی سماور بگذارید تا مجددا برگهای چای پایین برود و در این مرحله چای کاملا دم می کشد


 



 

ادویه هایی که می توان به چای اضافه نمود شامل : هل سبز ، چوب دارچین ، گل محمدی ، بهار نارنج و ترکیب میخک و جوز هندی است


 

دقت داشته باشید اضافه کردن ادویه برای طعم بیشتر و عطر بهتر چای است و نباید مقدار آن آنقدر زیاد باشد که به طعم چای غلبه کند

چگونه چای خوش طعم درست کنیم


 

بعد از دم کشیدن چای آن را داخل استکان یا فنجان بریزید ، اگر می خواهید زمان بیشتری چای را نگهداری کنید بعد از 15 دقیقه برگهای چای را صاف کنید تا رنگ چای تیره نشود


 


بهتر است چای را کاملا تازه دم مصرف کنید


 



تحریریه پرنیان ( با سرپرستی عارفه میرزایی)

برچسب ها: دم کردن, چای, طعم, عطر, مخصوص, روش, سنتی,

خبرنامه پرنیان

گارانتی سلامت کالا

پیگیری مرسولات پستی

نماد اعتماد الکترونیکی

آموزش کیک تولد خامه دار و خانگی ساده و شیک و فانتزی

طرز تهیه باقلوا با تصاویر مرحله به مرحله

تزیین کیک با خامه صبحانه

طرز تهیه زرشک پلو با مرغ زعفرانی و مجلسی خوشمزه با تصاویر

طرز تهیه برنج آبکش زمان مناسب آبکشی برنج و دم کردن آن با تصاویر

طرز تهیه جوجه کباب و سس مخصوص رستورانی با ماست و ادویه

طرز تهیه نان خانگی بدون فر بسیار خوشمزه

طرز تهیه کباب کوبیده عالی با نکات و فوت و فن ها

آموزش کرم برای وسط کیک و تزیین کیک

طرز تهیه گاناش شکلاتی برای روکش کیک و انواع دسر

فلفل دلمه نر و ماده کدام برای آشپزی مناسب ترند ؟

طرز تهیه ادویه مخصوص مرغ عالی در منزل با ترکیب ادویه های خانگی

طرز تهیه نخود برشته و بو داده

طرز تهیه خمیر هزارلا با تصاویر و توضیحات برای شیرینی و غذا

طرز تهیه سالاد فصل با سس مخصوص با طعمی استثنایی

لباس محلی گیلانی

طرز تهیه سالاد نخود سبز با سس مخصوص

طرز تهیه سالاد عدس رژیمی و سالم با ادویه مخصوص و طعم ویژه

با ماکارانی آبکش شده اضافه چه کار کنیم ؟روش صحیح فریز کردن ماکارانی

طرز تهیه دلمه بادمجان خوشمزه با سبزی مخصوص به همراه تصاویر

طرز تهیه دلمه برگ مو با تصاویر مرحله ای و توضیحات کامل

طرز تهیه آبدوغ خیار با سبزی ویژه و تصاویر مرحله ای

طرز تهیه نان بربری با رومال واقعی با تصاویر مرحله ای و توضیحات کامل

طرز تهیه ادویه یونانی با تصاویر و توضیحات مرحله به مرحله

7 روش ساده برای تزیین کیک تولد در خانه به بهترین شکل حرفه ای

طرز تهیه کوکوسبزی با توضیح رازهای خوشمزه تر شدن آن

ادویه ترشی و چند طعم دهنده عالی برای انواع ترشیها

طرز تهیه ترشی فوری با بهترین روش

طرز تهیه توپک های خرمایی

طرز تهیه سالاد تن ماهی

سالاد لوبیا و پاستا

سالاد آلمانی

سالاد انگور آذربابجان

طرز تهیه تبوله

سالاد سالم

طرز تهیه سالاد پانزانلا

طرز تهیه سالاد سزار با ماهی

طرز تهیه کوکی

طرز تهیه سالسا

قهوه عربي

طرز تهیه چاناماسالا

طرز تهیه کاپوچینو

فروشگاه پرنیان

ژله تزریقی

آشپزی

کافی شاپ پرنیان

قنــادی پرنیان

هفت سین

شیرینی نوروزی

کیک پزی

سفره آرایی

پیش غذا

آموزش تزیین کیک

آموزش فینگر فود

دم کردن, چای, طعم, عطر, مخصوص, روش, سنتی,

عضو هستید؟
 
وارد شوید

۵ بهمن ۱۳۹۴ ۰۶:۱۷:۰۰ ب.ظ

اگر مقدار چایی ایرانی که در قوری ریخته می شود، کافی باشد و مقدار آب قوری نیز حدود دو سوم حجم قوری را پر کند و جنس قوری چینی باشد و 10 تا 15 دقیقه ای هم روی بخار سماور قرار داشته باشد، چایی می شود که خوشرنگ ترین و خوش طعم ترین و خوش عطر ترین چای دنیا را رقم می زند.

گاها مشاهده می شود که به جهت دم کشیدن ناصحیح و طبخ نادرست چای ایرانی، عده ای می گویند که چایی شمال رنگ ندارد و عطر نمی دهد درحالی که اگر چای شمال ایران خالص باشد و بدون اسانس و طبیعی باشد پس از دم کشیدن صحیح چنان دارای عطر و طعم طبیعی و دلچسب می شود که حتی تماشای چایی ریخته شده در استکان نیز رفع خستگی می کند و به آدمی نشاط و شادی می بخشد.

در بعضی مواقع یگر نیز مشاهده شده است که طرف، یک قاشق چایی طبیعی و خالص ایرانی را در قوری ریخته و انتظار دارد چای قوری پس از دم کشیدن عطر و رنگ زیادی نیز داشته باشد و این انتظاری که به اشتباه در اذهان مردم جا افتاده است. کاملا غیرطبیعی و غیرمنطقی است. مردم ایران انتظار واقعی از چای ایرانی داشته باشند. چای خوب و باکیفیت رنگ و طعم طبیعی دارد و از عطر و اسانس در آن استفاده نمی شود. نمی‌توان از یک قاشق چای خشک طبیعی و سالم انتظار رنگ دادن به شش لیوان چای را داشت، چرا که یک قاشق چای خشک باید یک لیوان چای دهد.

چگونه چای خوش طعم درست کنیم

عده ای دیگر نیز گول ظاهر برخی بسته های چایی را می خورند (که اگر نخواهیم از دایره انصاف خارج شویم)  که بسیار فریبا و دلربا هستند و انواع شعارهای مشتری پسند بر روی خود دارند و به عنوان صد درصد چای خالص و اصیل ایرانی معرفی می شوند که به هیچ وجه دارای رنگ و ظاهر طبیعی نیستند (کاملا سیاه) و دارای انواع افزودنی های رنگ و طعم و عطر هستند. این دسته از عزیزان نیز به درستی همیشه گلایه مند چایی داخلی هستند که چرا طعم گل می دهد و شبیه مزه بکمپلکس هست و پس از مطرف آن دچار ناراحتی هایی در هضم و سیستم گوارشی بدن می شوند و معده شان ناآرام می شود و….. این دسته از هموطنان نیز حق دارند به سمت انواع چایی های اسانس دار غیر طبیعی دیگر کشیده شوند و لذت نوشیدن استکانی چای را از مزارع پربرکت شمال کشور را که بسیار گوارا و پرفایده نیز هست را کمتر تجربه کنند.

ما در اینجا قصد داریم چای خالص و اصیل و سنتی ایرانی را، که در میان چای شناسان کشور به چای دیردم نیز شهرت دارد، به صورت کاملا طبیعی و خالص، به ساده ترین شکل ممکن و در سریعترین زمانی که مقدور است در دسترس همه هموطنان عزیز و مشتاقان چایی ارگانیک و طبیعی ایران قرار دهیم.

برای آشنایی بیشتر مخاطبان چای ایرانی با انواع چای سنتی شمال کشور، با خرید هر مقدار چایی از فروشگاه انلاین چای شمال، بسته های 50 گرمی سایر چایی ها نیز به صورت رایگان و به عنوان هدیه ما و تمام چایکاران شمالی، همراه محصول خریداری شده تقدیم شما می گردد. باشد که ماحصل تلاش های ما کمکی باشد هرچند کوچک، جهت معرفی بیشتر چای شمال و رفع شبهاتی که در مورد چایی اصیل ایرانی وجود دارد چرا که این عدم آگاهی لازم نسبت به چای سنتی ایرانی باعث گردیده است که دل و دست و خاطر نازنین  60 هزار خانوار کشاورز چایکار پرتلاش و زحمتکش ساکن در استان های شمالی کشور، رنجورتر و خسته تر از همیشه باشد. بیایید یاریگر دستان پرمهرشان باشیم. آنان بستر و ابزار مناسب برای معرفی دست رنج خویش را ندارند. ما و شما می توانیم سفیر معرفی چای اصیل و سنتی شمال کشور، این میراث ارزشمند نیاکان مان باشیم با معرفی خواص و فواید بیشمار چای خالص تولید داخل.


 


 

معرفی انواع چای خالص و طبیعی شمال ایران و آشنایی هموطنان گرامی با چای سنتی اصیل و ارگانیک ایرانی و دسترسی آسان به چای باکیفیت تولید داخل کشور از جمله اهداف مهم برند فروشگاه آنلاین چای مهرافروز میباشد. گفتگوی آنلاین با واتس اپ WhatsAppگفتگوی تلگرامی ShomalTeaStore@ اینستاگرام چای مهرافروز ShomalTea.irکانال تلگرام چای ارگانیک ShomalTea@

مطالب پر بازدید

چگونه يک چاي خوش عطر و خوش طعم دم کنيم؟ آيا دم کردن چايي نقشي در طعم و عطر آن دارد؟

در اين مقاله آموزشي به شما خواهيم آموخت که چگونه يک فنجان چاي دبش دم کرده و از عطر و طعم عالي آن لذت ببريد.

همه ما تصور مي کنيم راز خوب از آب در آمدن چاي سياه، سبز يا دمنوش ها، خوب دم کشيدن آن هاست. اما فارغ از دم کشيدن، مسايل ديگري نيز در خوش طعم تر شدن چاي نقش دارند که در اين مطلب به توضيح آن ها خواهيم پرداخت.

چگونه چای خوش طعم درست کنیم

نخستين گام: انتخاب قوري مناسب
جنس قوري تاثير مستقيمي روي طعم چاي دارد. شايد باور نکنيد اما برخي از ظروف باعث مي شوند تا چاي بيش از اندازه دم کشيده و کهنه يا جوشيده شود. که در نتيجه طعم و عطر خود را از دست مي دهد.

جنس هاي مختلف قوري، مزايا و معايبي دارند که در زير نوشته شده:

شيشه اي: براي ديدن رنگ چاي مناسب است اما گرما را در خود نگه نمي دارد و موجب مي شود تا چاي سريعا سرد شود.
سراميکي: برخلاف قوري هاي شيشه اي، انواع سراميکي به خوبي گرما را در خود نگه مي دارند و بو هم نمي گيرند. به اين مفهوم که مي توانيد در يک قوري انواع گوناگوني از چاي ها را بدون نگراني از مزه گرفتن آن ها، درست کنيد.
چيني: قوري هاي چيني هم مزه به خود نمي گيرند. اما از آنجا که قوري چيني از انواع سراميکي نازک تر است، قادر نيست براي مدت طولاني گرما را در خود حفظ کند. اين قوري ها براي چاي هاي سبک همانند چاي سفيد يا چاي سبز مناسب هستند و کمتر براي چاي هاي سبز يا دمنوش ها مورد استفاده قرار مي گيرند.
سفالي: اين قوري ها به خوبي گرما را در خود نگه مي دارند اما از آن جا که سريع بو و مزه محتويات خود را جذب مي کنند، بهتر است فقط براي يک نوع چاي از آن استفاده کنيد.
چدني: اين قوري ها براي زمان بسيار طولاني مي توانند چاي را گرم نگه دارند، اما در عين حال، ممکن است چاي خيلي سريع بوي کهنگي گرفته و طعم جوشيده بگيريد. اين قوري ها براي چاي سياه و دمنوش هاي گياهي مناسب هستند.
گام دوم: انتخاب چاي مناسب

براي يک فنجان چاي، يک قاشق چايخوري چاي خشک لازم است. بسياري از قوري ها، تفاله گير در خود دارند، اما مي توانيد از کيسه هاي مخصوص چاي يا نمونه هاي فلزي که جداگانه در فروشگاه ها عرضه مي شوند، استفاده کنيد.

چاي را هميشه درون ظرفي که هوا به داخل آن نفوذ نمي کند، نگهداري کنيد. در ضمن، آن را بايد در دماي اتاق نگهداري نماييد.

گونه هاي مختلف چاي:
سفيد: خوش طعم، سبک، کم چگال، کافئين دار
سبز: طعم ترکيبي، گياهي اما کافئين دار، گونه هاي مختلف از سبک تا تلخ
سياه: غليظ، تلخ، مي توان طعم آن را با شير، قند، عسل، ليمو يا شيرين کننده ها متعادل کرد
اولانگ*: مزه دودي، تهيه شده از گل ها و کافئين دار
*(نوعي چاي چيني که پيش از خشک کردن قدري تخمير شده است)
روبيوز: چاي قرمز، طعم سبک، براي خوش طعم کردن آن از کارامل يا وانيل استفاده مي کنند. بدون کافئين
گياهي: اين دمنوش ها از انواع گياهان و گل هاي خشک تهيه مي شوند و انواع سبک و سنگين با عطر و مزه هاي گوناگون دارند.
گام سوم: جوشاندن آب

دما و کيفيت آب براي تهيه چاي اهميت بسيار بالايي دارند.

کيفيت: وجود اکسيژن در آب بسيار مهم است زيرا موجب مي شود تا برگ هاي چاي رنگ و عطر خود را بهتر پس بدهند. بنابراين آب هاي معدني مي توانند بهترين گزينه براي اين امر محسوب شوند.

دما: براي گونه هاي مختلف چاي، دماهاي مختلفي بيان شده. به طور مثال، براي چاي سياه، آب بايد دست کم تا دماي ۱۸۰ درجه سانتي گرادي داغ شود. اما براي چاي هاي سبک تر همانند چاي سفيد يا سبز، آبي با دماي ۱۶۰ درجه سانتي گراد نيز کفايت مي کند.

آب را پس از جوشيدن به مدت ۲ تا ۳ دقيقه کنار بگذاريد تا املاح آن ته نشين شوند، سپس چاي را با آن دم کنيد.

گام چهارم: دم کشيدن چاي
پس از پشت سر گذاشتن سه مرحله قبلي، چاي را درون قوري ريخته و آب جوشيده و ته نشين شده را روي آن بريزيد. مدت زمان دم کشيدن چاي هاي مختلف گوناگون است. زمان هاي ذکر شده در زير براي يک قاشق چايخوري چاي خشک است:

سفيد: ۴ تا ۵ دقيقه
سبز: ۴۵ ثانيه تا ۱ دقيقه
سياه: ۲ تا ۳ دقيقه
اولانگ: ۳ دقيقه
روبيز: ۵ تا ۶ دقيقه
گياهي/دمنوش: ۵ تا ۶ دقيقه
نکته ۱: براي دم کردن گياهان مخلوط، کمترين زمان دم کشيدن آن ها را در نظر بگيريد. در ضمن، هرگز آب را دو بار نجوشانيد زيرا اکسيژن موجود در آن از بين مي رود. براي داشتن يک چاي خوش طعم، بهتر است آب سرد تازه را بجوشانيد.

نکته۲: حتما چاي يا دمنوش را از صافي عبور دهيد و سپس بنوشيد.

آلامتو

مطالب مرتبط

هماهنگی جهت تبلیغات: 02123051172

مجری انحصاری نیتیو، سنجاق

کلیه حقوق محفوظ و متعلق به مجله پزشکی دکتر سلام است بازنشر مطالب فقط با ذکر لینک مستقیم مجاز است

اگر می‌خواهید از مهمان‌های نوروزی خود به نحو احسن پذیرایی کنید، بهتراست تنوعی در طعم و مزه چای خود ایجاد کنید. شما می‌توانید با توجه به سلیقه مهمانانتان از یکی از طعم‌دهنده‌های زیر استفاده کنید:

زعفران یا چوب دارچین یا چند دانه هل که بهترین آن هل سبز است را درون قوری چای بیندازید.همچنین گل بهارنارنج یا محمدی خیلی چای را خوش طعم و خوش عطر می‌کند فقط کافی است چند پر گل بهارنارنج یا محمدی را داخل قوری بیندازید. چند برگ نعناع هم مسلما تأثیر بسزایی در طعم چای دارد.توجه داشته باشید اگر به بهار نارنج، گل محمدی و… دسترسی ندارید می‌توانید از عرقیجات آنها استفاده کنید. توجه داشته باشید که در اضافه کردن این طعم دهنده‌ها زیاده‌روی نکنید. مسلما مقدار اندکش مفید و مقدار زیادآن مضر است.

«به» را رنده کنید و روی سینی فلزی خشک کنید. بعد به خشک شده را همراه با برگ‌های چای دم کنید. این چای سبب رفع خستگی می‌شود و به آرامش شما کمک می‌کند.

اگر از مهمانی‌های شما سیب قرمزهای نیم خورده باقی مانده است آنها را بشویید و تکه تکه کنید و در قوری چای بیندازید. حتما چای با عطر فوق‌العاده‌تری خواهید داشت.

چگونه چای خوش طعم درست کنیم

 

برچسبچای

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دیدگاه

نام *

ایمیل *

وب‌ سایت

امام صادق :

سه چیز مرد را بی اعتبار می سازد ، حسد ، سخن چینی و سبک سری.

Check your inbox or spam folder to confirm your subscription.

دانش را به اشتراک بگذاریم!

ما فقط یک وب سایت نیستیم ما یک دروازه به سمت توسعه سبک زندگی با طعم دانش و آگاهی هستیم.برای ما حسی که شما بعد از خواندن مطالب وب سایت دریافت می کنید مهم است.حس توانمندی و قدرت برنامه ریزی آگاهانه و آینده نگری که شما از ما دریافت می کنید همانند اولین دری است که باهم باز می کنیم و اولین قدم در بیدار کردن ذهن هایمان است.ماموریت ما ارائه تجربه کاربری بهتر و لذت بخش به کاربران است.ما فعالیت مان را برای پیشرفت دانش و ارتباطات شروع کرده ایم و برای بهتر شدن تلاش می کنیم.

چگونه چای خوش طعم درست کنیم
چگونه چای خوش طعم درست کنیم
0

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *