چگونه کلاس جذاب تری داشته باشیم

 
helpkade
چگونه کلاس جذاب تری داشته باشیم
چگونه کلاس جذاب تری داشته باشیم

چگونه کلاس جذاب تری داشته باشیم ؟ – هر معلمی با بالا رفتن تجربه اش پی خواهد برد که باید به برخی کارهای ضروری در کلاس درس توجه نماید ، بعضی اعمال را نباید انجام دهد، و خود را در کلاس برای دقایقی به جای شاگردان فرض نماید . تجربه نشان داده معلمانی که در کلاس درس فعالیت و تحرک بیشتری داشته ، به شغل خود علاقه و عشق می ورزند ، هدف های متنوعی دارند ، درگیری ها و جنگ اعصاب کمتری داشته باشند ، دیر تر از دیگران فرسوده و شکسته خواهند شد و همیشه به عنوان فردی شاداب و با نشاط و موفق در شغل خود نزد دیگران شناخته شده اند . در زیر به صورت خلاصه ، کارهایی که معمولا” در کلاس درس باعث جلب توجه دانش آموزان ، علاقمندی به درس و معلم و نشاط آنان میشود و برگفته از تجارب شخصی است ، ذکر می گردد .

پیشنهاد ویژه ایران مدرس: ويژگي هاي یک معلم خوب در تفکر ابن سينابا شنیدن نام ” برنامه ” یا ” طرح درس ” یا ” طرحی برای مدیریت کلاس” ، اذهان به سراغ چندین صفحه کاغذ می رود که در آن با دقیقه و ثانیه ، ریز فعالیتها نوشته شده و به عبارتی ، معلم را در چهار چوب مقرراتی ، محصور می کند ، (و به این دلیل خیلی ها حتی در مورد آن هم صحبت نمی کنند) اما مقصود از داشتن برنامه ، الزاما” با ثبت آن ( و چیزی شبیه به طرح درس معرفی شده در کتب روش تدریس ) ، یکسان نیست . داشتن برنامه برای هر کاری لازم است اگر خواهان یک عمل موفقیت آمیز هستیم باید برای آن برنامه داشته باشیم . خود بنده به شخصه با مکتوب کردن برنامه خیلی موافق نیستم هر چند که نوشتن خود باعث ذخیره ی مطالب می شود اما با تغییراتی که با آن مواجهیم و روبرو بودن با یک عامل انسانی ناشناخته ممکن است که این برنامه ها منسوخ شده و روشهای جدیدی جایگزین آن شود و دیگر اینکه ممکن است جلوی خلاقیت معلم گرفته شود و او را از دست یابی به یک روش نو و جدید بازدارد البته این به این معنا نیست که نوشتن خلاقیت را کور می کند بلکه ممکن است روند دست یای به آن را کند کند و معلم به خاطر زحمت نوشتن حتی راغب به تلاش برای فکر کردن به روشهای بهتر نباشد . و از آنجا که هر فردی ویژگیهای رفتاری خاص خود را دارد (ممکن است فردی نوشتن را راحت تر بداند در صورتی که فردی دیگر فقط فکر کردن را دوست داشته باشد و عمل کردن به ایده ) لذا این امر را به شما واگذار می کنم ولی این به این معنا نیست که برنامه ریزی نکنیم بلکه همان برنامه ریزی برای رسیدن به کیفیت مطلوب و هدف متعالی است . امیدوارم تجربیات این بنده ی حقیر مورد توجه و استفاده ی شما واقع شود.

مطالعه مقاله چطور معلمی کارآمد در کلاس باشیم؟ هم می تواند مفید باشد.

1- به محض مشاهده علایم خستگی در دانش آموزان و حواس پرتی آنان ، جریان تدریس یا پرسش را قطع کرده و به آنها اجازه داده شود که از جای خود بلند شده ، کشش عضلانی داشته ، نفسی بکشند و دقایقی کوتاه آزاد باشند ( در این حال تحمل برخی مزه پرانی ها به هم در جلسات اول ، ضروری است و سپس عادت خواهند کرد)، اگر بدون توجه به خستگی دانش آموزان به تدریس یا پرسش ادامه دهیم ، در واقع کاری بیهوده و بی ثمر را دنبال خواهیم کرد .چگونه کلاس جذاب تری داشته باشیم

2- هیچگاه بدون اطلاع قبلی ، پرسش کلاسی یا امتحان کتبی برگزار نکنیم و حتی در جلسه قبل ، صفحات و نوع پرسش و حتی افرادی که از آنان پرسش شفاهی انجام می شود تلویحا” مشخص شوند و این صرفا” برای رفع حالت اضطراب دانش آموزان است ، برخی معلمان برای حالت ” همیشه آماده باش بودن کلاس ” توجهی به این نکته ندارند که امتحان یا پرسش بدون اطلاع قبلی ، از نظر دانش آموزان نوعی مچ گیری محسوب می شود . در رابطه با دانش آموزانی که از آنان پرسش به عمل می آید باید گفت معمولا” به سه دسته تقسیم می شوند و هر کسی تکلیف خود را خواهد دانست و در کنار آن پاسخ گویی داوطلبانه هم مد نظر قرار می گیرد و بدین ترتیب دانش آموزان تمایل بیشتری هم برای جواب دادن دارند و درگیری ها خیلی کمتر می شود .

3- حتما” قبل از تدریس درس جدید ، خلاصه مطلب قبلی برای دانش آموزان گفته شود و آنها را به هم ربط داد .این کار به دانش آموزانی که حتی دروس قبل را مطالعه نکرده اند اجازه می دهد مطالب را به یاد آروند و در یادگیری مطالب جدید انگیزه پیدا کنند.

4- اگر وقت اضافه ای در کلاس موجود بود ، نباید گذاشت دانش آموزان از سرو کول هم بالا بروند بلکه به نحوی باید آنها را تحت آموزش قرار داد به عنوان مثال صحبت و تبادل نظر در مورد مسایل اجتماعی محل سکونت ، یا وضع مدرسه و غیره ، دانش آموزان اظهار نطر در جمع را خیلی دوست دارند .

5- طوری برنامه ریزی شده که هر جلسه با توجه به دوره تحصیلی و پایه ، حدود 3 تا 5 دقیقه یک رفتار نیکو اجتماعی فردی ، و یک روایت یا حدیث مرتبط با دانش آموزان در پایان کلاس ذکر می شود . دانش آموزان آن را یاداشت می کنند این موارد حتی در کلاس ریاضی و تاریخ و غیره هم امکان پذیر است .

6- با بهره گیری از روش ایفای نقش ( برای هر درسی امکان دارد) توسط دانش آموزان ، منظور خود و موضوع را سریعتر و بهتر به دانش آموزان منتقل کنید ، بهتر است جلسه قبل ، قرار ایفای نقش ، موضوعات و شرکت کنندگان مشخص شوند .

7- به صلاحدید معلم می توان هر جلسه یکی از دانش آموزان را به ترتیب انتخاب کرد تا مطالبی در راستای درس را به دانش آموزان ارائه دهد ( این کار بین دانش آموزان به نام کنفرانس مشهور است) . اگر معلم بتواند اهداف این کار را کاملا” تشریح و زمینه های آن را فراهم نماید ، شاگردان هم بدان علاقمند خواهند شد ، در صورتی که همه کلاس در برنامه شرکت کنند ، موانعی مانند تمسخر دیگران ،اضطراب صحبت در روبروی همکلاسی ها و غیره به تدریج کمتر خواهد شد .8- استفاده از ارزانترین و کاراترین تشویق ها یعنی تشویق لفظی ( با دلیل نه طبق عادت کلامی ) را در کلاس هرگز فراموش نکنید . کلماتی مانند : آفرین ! احسنت ! خوبه ! باریک ا…! تشکر ! به جابود ! خوشحالم ! و غیره اثری شگفت انگیز دارد .

9- استفاده از تشویق ” کف زدن ” توسط کل کلاس برای موفقیتهای کوچک و بزرگ آنان ، یا به دنبال آمادگی کل دانش آموزان یا گروهی از آنان برای پاسخ گویی به درس ، اتمام درس ، کسب نمرات مطلوب ، اظهار نظرهای مناسب و غیره ، حال و هوای کلاس را عوض خواهد کرد .

10- دو کار در کلاس نباید توسط معلم فراموش شود ، و اثر معجزه آسایی در آرامش و آمادگی دانش آموزان دارد و آن ذکر صلوات در برخی مواقع و یا تلاوت آیاتی از قرآن مجید با ترجمه توسط یکی از دانش آموزان است . و این کار ارتباطی به دروس خاص ندارد اینکه نباید فقط به کلاس دینی و پرورشی یا قرآن بسپاریم . حداقل هر چند جلسه یکبار شروع کلاس با تلاوت قرآن در آرامش شاگردان موثر است …

پیشنهاد می کنیم مقاله چه چیز از ما یک معلم خوب می‌سازد؟ را هم مطالعه نمائید.

11- بردن روزنامه به کلاس حتی ، دو سه هفته یکبار ،و اختصاص دقایقی از ذکر خلاصه مطالب آن که مرتبط با درس باشد، مفید است .

13- برای پرسش پای تخته الزامی نیست که دانش آموز سرپا و روبروی دانش آموزان بیاستد ، می توان برای آنها که خیلی اضطراب دارند ، یک صندلی روبروی میز معلم گذاشت تا دانش آموزانی که مایل هستند روی آن نشسته و با حالت شبیه به مصاحبه به درس پاسخ گویند ( با اجرای این روش ، کلیه دانش آموزان ، خصوصا” شاگردان مضطرب ، تمایل نشان داده و نمرات مطلوبی کسب می کنند)

13- هر دو ماه یکبار به صورت غیر مستقیم نظر دانش آموزان خود را در مورد شیوه تدریس و کلاس داری و برنامه آن بسنجید ، مطالبی را به شما خواهند گفت که قطعا” تعجب خواهید کرد!(شنیدن یا خوانده انتقادات دانش آموزان جرات خاصی می خواهد !) و شما باید برای رفع نقایص روش خود اقداماتی بیاندیشید یا از رضایت آنان مطلع شوید. زیرا بدون بازخور دقیق نمی توان از عملکرد کار خود مطمثن بود.

14- سعی کنید هر ساله با دانش آموزان خود تعدادی عکس دسته جمعی بیاندازید و یکی از دانش آموزان اسامی را پشت عکس یااگر دیجیتالی بود به صورت دستی برای شما بنویسد ، این کار خیلی مورد علاقه دانش آموزان است و احساس صمیمیت خاصی با معلم می کنند و برخی از آنها که برای کلاس درد سر ساز بوده اند با این اعمال ، تغییراتی خواهند داشت . امروزه دوربین های دیجیتالی و غیره کار را بسیار راحت و کم هزینه کرده اند .

15- به دانش آموزانی که درخواست بیرون رفتن از کلاس و آبخوری یا غیره را دارند ، توجه نمایید و به هیچ وجه مانع نشوید ، در غیر این صورت آن دسته دانش آموزان به اجبار در کلاس نشسته و حتی گاها” شاهد مشکلات ناخواسته ای خواهید شد مثل : تهوع ، بیهوش شدن از ضعف یا احساس شرمندگی آنان ، برخی معلمان به اشتباه ، عدم اجازه به دانش آموز را نشان از مدیریت مطلوب خود و اداره کلاس می دانند ! برای این مورد باید در شورای معلمان هماهنگی لازم با دفتر صورت گیرد مانند کنترل برای عدم خروج از مدرسه و …

16- با هماهنگی دفتر مدرسه و انجمن اولیا جوایز هر چند ساده مانند خودکار و غیره را تهیه و به بهانه های مختلف هر مدت یکبار به دانش آموزان اهدا کنید در این میان دانش آموزانی که پیشرفتهایی داشته اند باید بیشتر مورد توجه قرار گیرند تا حال مشاهده نشده که آنها جایزه را رد کنند.حتی دانش آموزانی که دارای توانایی مالی بسیار بالایی هستند ، از این کار معلم بسیار خوشحال می شوند .

17- تهیه تراکت هایی برای کلاس توسط معلم در رابطه با درس یا موضوعات دیگر و نصب آن در کلاس ( در حضور دانش آموزان) توجه آنان را به شدت جلب می کند ( قبلا با خودکار و مازیک نوشته می شد ولی امروزه هر مدرسه ای چاپگر دارد …)نباید این کار را فقط وظیفه مربی پرورشی دانست بلکه برای هر درسی امکان پذیر است .

18- استفاده از روش مصاحبه 2 یا 4 نفری در رابطه با درس یا موضوعات اجتماعی توسط دانش آموزان و با هدایت معلم برای آنان بسیار جذاب است که می توان دو میز را در پای تخته روبروی هم گذاشت و 4 نفر دو به دو برای مدت 5 تا 10 دقیقه با هم به بحث بپردازند . البته باید جلسه قبل موضوع و افراد مشخص شوند و نظارت کامل معلم برای رسیدن به هدف مد نظر قرار گیرد .

19- هر معلمی در شرایط لازم میتواند مهارت های زندگی را در کلاس به دانش آموزان آموزش دهد گاهی وقت ذکر یک خاطره کوتاه از حسادت ، میتواند در تغییر نگرش دانش آموزان بسیار موثر باشد و درگیری های کلاسی و یا درگیری با دفتر را به طرز چشمگیری کاهش داد ، معلمان چند دهه قبل پند و نصایح خود را از دانش آموزان دریغ نمی کردند و عموما” نتایج مطلوبی داشت و شما هم حتما” خاطره ای از این اعمال معلم در کلاس دارید .

20- رعایت زمانبندی دروس بسیار مهم است اگر در یک جلسه 3 درس داده شود و یا 3 جلسه پشت سر هم فقط پرسش پای تخته بدون تدریس داشته باشیم ، اشکال ایجاد خواهد شد و منتظر خستگی خود و دانش آموزان و افزایش بی نظمی آنها و جنگ اعصاب برای خود باشید.

مطالعه این مقاله هم می تواند مفید باشد: چگونه درآمد بیشتری از تدریس خصوصی کسب کنیم؟

21- هر چند وقت یکبار به دانش آموزان اجازه بدهیم خاطرات خوب و بد خود را از کلاس شما یا کلاس سنوات قبل برای کلاس تعریف کنند ، این مورد علاوه بر اینکه یک بازخورد مفید برای روش شماست ، می تواند در جذابیت کلاس و رفع نگرانی و حتی اضطراب دانش آموزان هم نقش داشته باشد .

22- اگر وقت اضافه ای موجود بود ، با دانش آموزان در مورد مهمترین اتفاقات هفته پیش در سطح شهر یا رسانه ها تبادل نظر کنید تا دید آنها به مسایل محیط و نحوه بیانشان را تقویت نمایید .

23- بردن کتابهای مرتبط با درس ، اثر خوبی بر حلب توجه دانش آموزان دارد و این اعمال را هرگز فراموش نکرده و شما را به عنوان معلمی دلسوز و علاقمند به حرفه خود معرفی خواهد کرد .

24- متاسفانه برخی معلمان ، “تدریس” را با در آوردن سئوال و جواب تمام متن توسط خودشان ، اشتباه می گیرند ! این کار علاوه بر اینکه باعث انهدام خلاقیت و کاوشگری دانش آموز می شود بلکه معلم را خسته کرده و دانش آموز چیز تازه ای یاد نخواهد گرفت ! باید گفت بعضی از والدین در این کار معلم هم نقش دارند و وی را مجبور میکنند که به خیال خود ، فرزندشان را برای امتحان آخر سال آماده کند ! اگر نوشتن نمونه سوال لازم است بهتر است این کار را به دانش آموزان محول کنیم ، آنهم بعد از تدریس و با هدف مشخص برای صفحات محدود، و باز هم متاسفانه باید گفت برخی والدین یا دانش آموزان از بعضی معلمان تعریف و تمجید می کنند که ؛ حتی یک سوال را از کتاب جا نمی گذارد ( والبته یک کلمه هم توضیح نداده !)

25- صحبتهای بسیار مختصر با دانش آموزان در سالن و حیاط یا جلوی درب مدرسه ، نقش مهمی در آرام کردن آنها در کلاس خواهد داشت و آنها احساس صمیمیت بیشتری با معلم خواهند کرد.این صحبتها می تواند بسیار ساده و غیر خصوصی باشد مانند : “معلوم بود که دیشب درست رو خوب خوانده بودی !” یا ” آمادگی تو برای کنفرانس امروز خیلی خوب بود ” یا ” آیا باز هم می توانی 3 خط مطلب در مورد درس فلان بنویسی ؟” … این کار باعث کاهش چشمگیر اضطراب آنان خواهد شد . متاسفانه شنیده شده که” این کار ها دانش آموزان را پر رو خواهد کرد !”

26- وضع نکردن مقررات دست و پاگیر و خشک کلاسی باعث جلوگیری از خستگی معلم و دانش آموز در کلاس خواهد شد مهمتر اینکه آنها از معلم و کلاس دلزده نخواهند شد . بعضی معلمان حساسیت زیادی به جنب و جوش گریز ناپذیر شاگردان در کلاس دارند و حتی تنبیه هایی را اعمال کرده و وقت گرانبهای کلاس را به درگیری و تنبیه در مورد مقررات خود ، اختصاص می دهند .( به عنوان مثال کسی به هیچ وجه نباید برگردد و دانش آموز دیگر را نگاه کند … یا نگاه کرده به پنجره کلاس ممنوع است (27- هر چند وقت یکبار نسبت به استفاده از تلویزیون و کامپیوتر و پخش تراکهایی در رابطه با درس ، برای دانش آموزان جالب خواهد بود و در یادگیری خیلی موثر است .

28- متاسفانه جدیت بیش از اندازه و افراطی و خشک بودن معلم در کلاس باعث عدم علاقه دانش آموزان به وی ، درس و مدرسه خواهد شد و خود را مجبور به ” تحمل” معلم و کلاس خواهند دانست ، حتی این جدیت و سختگیری افراطی باعث شده تا برخی دانش آموزان از ادامه تحصیل در آن رشته جدا” واهمه داشته و مسیر زندگی آنها عوض شود ، معلمانی که خوش اخلاق بوده و تبسم بر لب داشته باشند در آموزش موفق ترند ، شما هم این را تایید می کنید اگر ؛ در حدی باشد که مورد سوء استفاده قرار نگیرد . (نباید قاطعیت ، مدیریت وتوانایی اداره مطلوب کلاس را با سختگیری افراطی معلم ، اشتباه گرفت (

29- تغییر محل کلاس حداقل ، ماهی یکبار موجب جلب توجه دانش آموز می شود مانند تشکیل کلاس در کارگاه ، آزمایشگاه ، نمازخانه ، کتابخانه وغیره.

30- یکی از راههای علاقمند کردن شاگردان به کلاس و درس و معلم و همچنین رفع کدورتهای احتمالی طرفین ، بردن دانش آموزان به گردش علمی کلاسی است حتی بازدید از نمایشگاههای کتاب ، صنایع دستی ، جشنواره های دانش آموزی ، حضور در مزار شهدا برای و غیره با هماهنگی دفتر مدرسه و اداره متبوع ، فواید زیادی دارد …

در آخر متذکر می شوم که از یاد نبرید که خود ما روزی دانش آموز بوده ایم و روی این نیمکت های سفت می نشستیم و شاگردی را تجربه کرده ایم و در زمان خود رفتار و گفتار معلم را تجزیه و تحلیل می کردیم ، پس به امید این که آنچه را برای خودمان می پسندیدیم برای دیگران هم بپسندیم با دانش آموزانمان رفتار کنیم با تشکر از توجه شما (معصومه ملکی)http://madrese5.blogfa.com

پیشنهاد می شود مقاله چگونه یک معلم خوب باشیم و در کار تدریس خصوصی موفق شویم؟ را هم مطالعه نمائید.——————————–

چگونه یک معلم خوب باشیم؟

How To Be A Good Teacher?

یه معلم خوب کیه؟ چی باعث میشه که یه معلم “خوب” باشه؟

Here are some answers by many people whom were asked this question.

چگونه کلاس جذاب تری داشته باشیم

در زیر چند نمونه از جوابهای داده شده به این سئوال را با هم مرور می‌کنیم.

1. They should make their lessons interesting so you don’t fall asleep in them.

معلم خوب باید درسش رو طوری جذاب کنه که آدم سر کلاس خوابش نبره!

2. A teacher must love his/her job. If he/she really enjoys his/her job that’ll make the lessons more interesting.

Teachers who look fed up or unhappy with what they are doing tend to have a negative effect on their students. A good teacher always put on a good “teacher’s face” when he/she enters the classroom.

یه معلم باید عاشق کارش باشه. اگه معلم از کارش لذت ببره این امر باعث میشه که درسش جذابتر باشه.

یه معلم که ظاهرش نشون میده که از کارش خسته و ناراضیه میتونه روی دانش‌آموزاش هم اثر منفی بگذاره. یه معلم خوب همیشه وقتی میخواد وارد کلاس بشه باید ماسک “یک معلم خوب” رو به چهره‌ش بزنه و هرچیز منفی که همراش بوده رو پشت در کلاس جا بذاره.

3. I like a teacher who has lots of knowledge, not only of his subject.

من معلمی رو دوست دارم که به غیر از حیطه‌ی تدریس خود، در سایر موارد هم سواد و دانش زیادی داشته باشه.

4. A good teacher is an entertainer and I mean that in positive sense, not a negative sense. Students enjoy being entertained and amused. However, a balance has to be struck between entertain and teaching/learning.

یه معلم خوب باید یه کمدین خوب باشه البته منظورم شکل مثبتش هست نه منفی. دانش‌آموزا سرگرمی و شادی رو دوست دارن. البته باید بین سرگرمی و تدریس/یادگیری یه تعادل هم وجود داشته باشه.

5. It’s important that you can talk to the teacher when you have problems and you don’t get along with the subject. Teachers must be approachable.

این مسئله مهمه که وقتی مشکلی داشتی بتونی راحت با معلمت حرف بزنی.

6. A good teacher is …somebody who has an affinity with the students that they’re teaching.

Successful teachers are those people who identify with the hopes, aspirations and difficulties of their students while they are teaching them.

یه معلم خوب معلمیه که با دانش آموزاش یه رابطه‌ی نزدیک داشته باشه.

معلمای موفق معلمایی هستند که همچنانی که به امر تدریس دانش‌آموزا مشغولند خودشون رو شریک آرزوها و خواسته‌ها و مشکلات اونها هم بدونند.

7. A good teacher should try and draw out the quiet ones and control the more talkative one. A good teacher is …someone who asks the people who don’t always put their hands up.

یه معلم خوب باید سعی کنه که دانش‌آموزای ساکت رو هم به حرف بیاره و همینطور قادر باشه که دانش‌آموزای پرحرفتر رو هم کنترل کنه. یه معلم خوب معلمیه که از اونایی که هیچوقت دستشون را بالا نمی‌گیرن هم سئوال بپرسه.

8. He should be able to correct people without offending them.

Explaining to students that they have made a mistake is one of the most perilous encounters in the classroom. It has to be done with tact. The teacher has to measure what is appropriate for a particular student in a particular situation.

معلم باید بتونه بدون اینکه باعث رنجش و آزرده‌خاطر شدن بچه‌ها بشه اشتباهاتشون رو اصلاح کنه.

توضیح دادن به دانش‌آموزانی که مطلبی را درست نفهمیده‌اند یکی از پرمخاطره‌ترین مسائلی است که در کلاس با آن مواجه می شویم. این امر مستلزم آدابی هست. معلم باید بداند که چه برخوردی و در چه موقعیت خاصی برای یک دانش‌آموز خاص مناسب می‌باشد.

9. A good teacher is …someone who helps rather than shouts.

Learning how to manage students and how to control boisterous classes is one of the fundamental skills of teaching.

یه معلم خوب معلمیه که بجای فریاد کشیدن به بچه‌ها کمک می‌کند.

بادگرفتن این موضوع که چگونه دانش‌اموزا رو مدیریت کنیم و کلاسهای پرسروصدا رو کنترل کنیم یکی از مهارتهای اولیه تدریس می‌باشد.

10. A good teacher is …someone who knows our names.

یه معلم خوب… معلمیه که اسم ما رو بلد باشه!

و در پایان یه جواب خیلی ساده که میشه در تکمیل جوابهای این دانش آموزان داد این هست:

Good teachers care more about their students’ learning than they do about their own teaching.

معلمای خوب بیشتر از اینکه حواسشون به تدریسشون باشه باید حواس خودشون رو معطوف به یادگیری دانش‌آموزاشون بکنند.

برگرفته از کتاب “چگونه انگلیسی درس بدهیم؟”

گردآوری مطلب: ایستگاه زبان انگلیسی

مطالعه مقاله 7 رمز موفقیت در تدریس خصوصی هم می تواند برای معلمان و اساتید مفید باشد.

———————————————–

چگونه کلاس بهتری داشته باشیم:

· حتی موقعی که دارید رفتار نامناسب شان را تصحیح میکنید، به شان و شخصیت آنها احترام بگذارید. · و دست آخر اینکه: همانقدر که فکر می کنید سزاوارید دانش آموزان به شما احترام بگذارند به آنها احترام بگذارید. شیوه مثبت شیوه منفی بابک! از تو می خوام تصمیم بگیری به من نگاه کنی و گوش بدی. بابک! دیگه حرف نزن وبه درس توجه کن. زهره! یادت باشه توی راهرو آروم راه بری. آهای! توی راهرو ندو. مسعود! برای جواب دادن اول اجازه بگیر. ممنونم مسعود! مگه صد بار بهت نگفتم داد نزن؟ شیوا! آروم باش و صبر کن نوبتت بشه. ممنونم شیوا! هل نده وگرنه می فرستمت ته صف معلم کارآمد سه ویژگی دارد: 1- افکار واقع گرایانه دارند. اگر چه معلمان کارآمد از نظر ظاهر و شخصیت فردی با هم متفاوتند اما عقاید واقع گرایانه مشترکی دارند. آنها می دانند که نمی شود رفتار دانش آموزان را کنترل کرد. بنابراین به جای این کار، با استفاده از روش های زیر یا دیگر روش ها به دنبال تاثیر گذاشتن روی رفتار آنها هستند: · ایجاد روابط مثبت · تعیین یک دستور کار مشخص · بالا بردن توقع شان از دانش آموزان · ثبات قدم آنها همچنین می دانند مواقعی که نمی توانند روی رفتار دانش آموزان تاثیر بگذارند باید روی رفتارهایی که انتخاب می کنند مدیریت کنند و آنها را به سوی انتخاب رفتارهای بهتر هدایت کنند. آنها این کار را با تعیین پیامد و یا نتیجه روشن و منطقی برای هر رفتار دانش آموز انجام می دهند. 2- از ابزارها و مهارتهای گسترده ای استفاده می کنند. معلمان موفق روش ها ومهارت های رفتاری بسیاری دارند. آنها در طی سالها کار با دانش آموزان مهارت ها و شیوه های گوناگون مدیریت رفتار را گردآوری و برای روز مبادا ذخیره کرده اند. تجسم کنید همه این روش ها و مهارتها را داخل یک جعبه ابزار گذاشته اید. برای اینکه ابزار مناسب را دم دست داشته باشید باید همیشه این جعبه ابزار همراهتان باشد. هنگام نیاز تنها کافی است که آن را باز کنید و وسیله مناسب را بیرون بیاورید. فراموش نکنید که روش کلاسداری همکاران تان را زیر نظر بگیرید. شاید آنها ابزاری داشته باشند که بخواهید به جعبه ابزارتان اضافه کنید. افرادی که در تعامل با دیگران بیشترین تدابیر رفتاری را در اختیار دارند همیشه آرام ترین هستند. 3- بر احساسات خود مسلط است. · در کلاس های شلوغ با دانش آموزان ناآرام و بی قرار تسلط داشتن روی احساسات بسیار مهم است. · وقتی آرامش دارید ومنطقی عمل می کنید کارآمدتر از مواقع دیگر هستید. · احساسات شما فضای کلاس را تا حد زیادی تحت تاثیر قرار می دهد. · احساسات مثبت امنیت و اعتماد ایجاد میکند. · دانش آموزان در کنترل احساسات شان از شما الگو می گیرند. احساسات متعادل داشتن به معنی بی تفاوت بودن نیست. شور و شوق داشتن و با انرژی و علاقه کار کردن از ضروریات معلمی است. اما نباید در ابراز آنها زیاده روی کنید! زیاده روی در هر احساسی روی توانایی فرد در داشتن تفکر منطقی ومعقول اثر می گذارد. سه روش مدیریت رفتار به طور کلی برای مدیریت رفتار دانش آموزان در کلاس درس سه روش وجود دارد. اگر چه اکثر معلمان می توانند از هر سه روش در کلاسداری خود استفاده کنند. آنچه اهمیت دارد این است که کدام روش مناسب کلاس شماست. به یاد داشته باشید: ·

روش شما بر فضای روابط موجود در کلاس اثر می گذارد. · روش شما همان الگوی رفتاری است که دانش آموزان از آن تقلید میکنند. · باورهای شما شیوه برخوردتان را تعیین می کند. در صفحات بعد در حین مطالعه این روشها از خودتان بپرسید: «کدامیک از این روش ها برای کلاس من مناسب تر است؟» خانم معلم جنگجو معتقد است: · باید دانش آموزان را کنترل کرد · باید به ندرت به دانش آموزان لبخند زد · طبیعی است که به بزرگترها باید احترام گذاشت اما بچه ها باید شایستگی این احترام را کسب کنند. · اگر دانش آموزی از کنترل خارج شود دیگر جلو بقیه دانش آموزان را هم نمی شود گرفت. · تدریس مانند جنگی است که همیشه معلم باید در آن پیروز شود. روش مدیریت خانم معلم جنگجو: · به دانش آموزان بگویید چه کار کنند. · با تنبیه آنها راتهدید کنید. · آنها را به دفتر مدرسه بفرستید. نتیجه: · روابط انسانی ضعیف · استرس زیاد در کلاس · کاهش شدید قدرت یادگیری، ریسک پذیری و انگیزه دانش آموزان آقا معلم مهربان معتقد است: · دانش آموزان مثل غنچه های گل به مراقبت و رسیدگی نیاز دارند. · اگر با آنها رفتاری دوستانه داشته باشید و با آنها مهربان باشید، آنها هم شما را دوست دارند. · برنامه ریزی برای تشویق دانش آموزان به انجام کارهای خیر و تبعیض قائل شدن بین آنها جلوی بدرفتاری دانش آموزان را می گیرد. · کلاس محیطی دمکراتیک است و بحث و گفتگو در آن نقش کلیدی دارد. روش مدیریت آقا معلم مهربان: · صحبت کردن، خواهش کردن و التماس کردن به دانش آموز و در نتیجه سرخورده و عصبانی شدن. مثال: معلم خطاب به شاگرد: «آخه چندبار باید به تو بگم که ساکت بشینی؟» (این جمله با حالتی ملتمسانه و آهی عمیق حاکی از درماندگی گفته می شود) «من نمی دونم چرا بازم این کار رو می کنی؟» (در حالی که معلم رنجیده خاطر و پریشان شده) «بیرون کلاس وایسا! دیگه خسته م کردی.» (احساسات بر معلم غلبه کرده) نتیجه: · قاطعیت نداشتن باعث عدم اعتماد به نفس و اضطراب می شود. · در کلاس همه رییس هستند. · قدرت یادگیری، خطرپذیری و انگیزه دانش آموزان به طور قابل توجهی کاهش پیدا می کند. خانم معلم مراقب و جدی اعتقاد دارد: · وظیفه معلم تعیین کردن حد ومرزهاست. · وظیفه دانش آموز تجربه کردن این حد و مرزهاست. · اشتباهات رفتاری دانش آموزان امری طبیعی و عادی است. · باید به دانش آموزان کمک کنیم تا موفقیت را تجربه کنند. · مراقب دانش آموزان بودن یعنی در مواقعی که لازم است به آنها «نه» بگوییم و روی حرف خودمان بایستیم. · ویژگی های خوب یک دانش آموز همیشه بیشتر از مشکلاتی است که به وجود می آورد. روش مدیریت خانم معلم مراقب و جدی · به رفتار انتخاب شده از سوی دانش آموز به عنوان یک انتخاب از میان چند رفتار نگاه می کند. · دانش آموزان را مسئول انتخاب های رفتاری شان می داند. · از ستایش و تمجید برای تاکید کردن روی کارهای خوب دانش آموزان استفاده می کند. · دانش آموزان را به سوی موفقیت هدایت می کند. · در صورت لزوم از تنبیه استفاده می کند طوری که باعث ایجاد نفرت در دانش آموز نشود. · هدف او آموزش مهارت های رفتاری به دانش آموزان است تا بتوانند انتخاب های بهتری داشته باشند. نتیجه: · در عین حال که شان دانش آموزان محفوظ می ماند، یاد می گیرند که حد خودشان را بشناسند. · معلم در کلاس همزمان نقش رهبر و مربی را با هم ایفا می کند. · قدرت یادگیری، خطرپذیری و انگیزه دانش آموزان به میزان قابل توجهی افزایش پیدا می کند. چگونه رفتارمان را با دانش آموزانمان مدیریت کنیم:

1- دانش آموزان مشکل ساز را در کلاس پخش نکنید چون از همه طرف با صدای بلند با هم حرف می زنند.

2- دقت کنید دانش آموزانی که قدرت تمرکز کمتری دارند نزدیک شما بنشینند و از جاهایی که موجب حواس پرتی آنها می شود، مثل پنجره ها، دور باشند.

3- وقتی می خواهید رفتار دانش آموزی را اصلاح کنید، برای صحبت ابتدا به او نزدیک شوید. هرگز سعی نکنید از دور این کار را بکنید. «هرگز به حریم فردی دانش آموزان تجاوز نکنید. اگر بیش از حد به آنها نزدیک شوید، احتمال اینکه گفتگویی آرام درباره یک نکته انضباطی به برخوردی خشن و شدید تبدیل شود به طور چشمگیری افزایش پیدا می کند»

4- در آخر درس چنانچه کلاس مطلوبی داشته اید، به دانش آموزان بگویید که از هم صحبتی و درس دادن به آنها لذت برده اید. روی فعالیت های خوب و موفقیت آمیز دانش آموزان در آن روز تاکید کنید و به مواردی که در آن پیشرفت خوبی نداشته اند نپردازید.

۵ وقتی دانش آموزان دارند از کلاس بیرون می روند، به هر کدام جمله مثبتی بگویید، حتی یک لبخند و خداحافظ هم بی تاثیر نیست.

6- موقع صحبت با آنها همیشه از کلماتی مانند «لطفاً» و «متشکرم» استفاده کنید.

7- وقتی دانش آموزی در را برای شما باز میکند، از او تشکر کنید.

8- وقتی مجبورید از بین دو دانش آموز عبور کنید، از آنها عذرخواهی کنید.

9- با ملایمت رفتار دانش آموزانی که ادب را فراموش می کنند تصحیح کنید «لیلا! یادت باشه وقتی چیزی می خوای ، بگی «لطفاً»».

10- اگر مجبور هستید صحبت تان را با دانش آموزی قطع کنید تا رفتار نامناسب دانش آموز دیگری را تصحیح کنید، حتماً از او عذرخواهی کنید: «مریم، معذرت می خوام. باید چند کلمه ای با ناهید صحبت کنم. الان بر می گردم.»

11- به جای اینکه روی اشتباه دانش آموز تمرکز کنید او را به سوی انتخاب رفتار مطلوب هدایت کنید. «مجید! ازتو می خوام به تابلو نگاه کنی و به درس گوش بدی، متشکرم» «مجید! چرا همه ش پشت سرت رو نگاه می کنی؟ وقتی من درس می دم نباید حرف بزنی، باید گوش بدی.»

12- هنگام روبرو شدن با رفتار نامناسب همیشه باید این نکته را برای دانش آموز روش کنید که انتقاد شما متوجه خود رفتار است و نه کسی که رفتار از او سر زده. به یاد داشته باشید: · اشتباهی که دانش آموز می کند با شخصیت او یکی نیست. · اگر به او برچسب «دانش آموز بد» بزنید، اغلب باعث می شود که او از خودش تصویر ذهنی ضعیفی بسازد. · دانش آموزان رفتار شما را الگوی خود قرار می دهند. · آنها برای تغییر در رفتارشان به امید و دلگرمی نیاز دارند. از طرف دیگر رفتار مناسب ودانش آموز را باید همیشه با هم یکی بدانید.وقتی رفتار خوبی از دانش آموزی سر می زند، واکنش شما در برابر آن رفتار باید این پیغام را در خود داشته باشد: «تو کسی هستی که …» مثال: «وقتی گذاشتی علی هم بیاد توی بازی نشون دادی خیلی مهربونی. رضا، از تو متشکرم» «جواد! تکلیفت کاملاً نشون می ده که چقدر دانش آموز جدی ومسئولیت شناسی هستی. آفرین» باید به دانش آموزان جملاتی بگوییم تا باعث شود آنها خود رفتارهایشان را انتخاب کنند. استفاده از جمله هایی که به دانش آموزان کمک کند تا بین رفتارهایشان انتخاب کنند ممکن است در ابتدا به نظرتان عجیب و نامناسب برسد اما باید مدام آنها را به کار ببرید تا در اثر تکرار این عبارت ها جزیی از گفتارتان شود و به طور طبیعی آنها را به کار ببرید. به تفاوت چشمگیر بین این دو توصیه توجه کنید: «رضا! اگه بخوای همین طور حرف بزنی، باید بری تنها گوشه کلاس بنشینی» «رضا! اگر تصمیم بگیری وقتی من درس می دم همین طور حرف بزنی، یعنی تصمیم گرفته ای بری تنها گوشه کلاس بنشینی. حالا از تو می خوام که درست تصمیم بگیری. متشکرم» معنی جمله اول این است: «اگه کاری رو که من می گم نکنی، مجبورت می کنم فلان کار رو انجام بدی.» این جمله تهدید مستقیم است. مبارزه طلبی آشکاری است که کمتر دانش آموزی می تواند در برابر وسوسه شرکت در این مبارزه مقاومت کند. اما جمله دوم می گوید: «خودت مسئول اعمالت هستی. از تو می خوام رفتار درست رو انتخاب کنی چون در این صورت حق اساسی تویعنی درس یاد گرفتن محفوظ می مونه، ولی اگه این کار رو نکنی، خودت تنبیه رو انتخاب کرده ای» همانطور که این جمله نشان می دهد شما انتخاب های محدودی در اختیار دانش آموزان قرار می دهید اما با این کار او امکان بیشتری پیدا می کند تا به سوی انتخاب رفتارهای بهتر گام بردارد.

13- روی رفتارهای اولیه تمرکز کنید. رفتارهای اولیه رفتارهایی هستند که دخالت شما را می طلبند زیرا مانع انجام برنامه های کلاسی می شوند. بسیاری از دانش آموزان وقتی می خواهید رفتارهای اولیه شان را تصحیح کنید به رفتارهای ثانویه رو می آورند، یعنی رفتارهایی که با توسل به آنها سعی می کنند توجه شما را از رفتار اشتباهی که مرتکب شده اند منحرف کرده، خود را آرام کنند و احساس خوبی پیدا کنند. هنگامی که نسبت به رفتارهای ثانویه واکنش نشان می دهید، توجه شما از رفتار نادرست اولیه منحرف میشود و اصلاً یادتان می رود برای چه با دانش آموز شروع به صحبت کرده بودید. همچنین واکنش در برابر این رفتار احتمال عصبانیت شما را افزایش میدهد. رفتارهای ثانویه به دو گروه غیر کلامی و کلامی تقسیم می شوند. رفتارهای ثانویه غیر کلامی آه کشیدن، لب ورچیدن، غرغر کردن و رو برگداندن از جمله رفتارهای غیرکلامی است که برخی دانش آموزان وقتی رفتارشان را تصحیح می کنید از خود نشان میدهند. در چنین مواقعی می توانید از روش های مفید زیر استفاده کنید: 1- نسبت به اینگونه حرکات و رفتارهای دانش آموزان کاملاً بی تفاوت باشید. بعد از مدتی این حرکات خودبه خود متوقف می شوند. 2- وضعیت راحتی به بدن خودتان بدهید. این کار به حفظ آرامش شما کمک می کند. 3- صحبت تان را درمورد رفتار اشتباهی که از دانش آموز سر زده دوباره با آرامش، به وضوح و قاطعانه تکرار کنید. رفتارهای ثانویه کلامی اینها رفتارهایی هستند که دانش آموزان برای توجیه رفتار نامناسبش و یا منحرف کردن توجه شما از آن رفتار از خود نشان میدهد، مثلاً آه بلندی می کشد و می گوید: «فقط داشتیم درباره کار کلاسی حرف می زدیم» و یا می گوید: «بقیه هم همین کار رو می کنن. چرا فقط به من گیر می دین؟» و یا «بقیه معلما می ذارن بغل دست دوستامون بشینیم، برای همینم دوستشون داریم.» روش ها و مهارت های موثر: · برداشت آنها از رفتارشان را با عبارت هایی مانند: «شاید داشتی گوش می دادی. …» تایید کنید. · در ادامه صحبت تان با استفاده از جمل هایی مانند «… و از تو می خوام که …» آنها را به سمت رفتاری که می خواهید انتخاب کنند هدایت کنید. «شاید داشتی گوش می دادی و بازم از تو می خوام که به این سمت نگاه کنی و گوش بدی. متشکرم» «شاید بقیه هم همین کار رو بکنن و من از تو می خوام که خود کارت رو روی میز بذاری و دیگه چیزی ننویسی، متشکرم». «شاید بقیه معلما اجازه بدن که پیش دوستات بنشینی و توی این کلاس ما برای نشستن برنامه خودمون رو داریم. از تو می خوام تصمیم بگیری که اونجا بنشینی. متشکرم».

14- با روش های زیر می توانید با دانش آموزان روابط دوستانه برقرار کنید: · نشانه های مثبت غیر کلامی مانند لبخند زدن، سر تکان دادن، آرام زدن روی شانه آنها · استفاده زیاد از تشویق و اظهار نظرهای مثبت در مورد آنها · اهمیت دادن به نظرات و مشکلات آنها · تشویق زیاد آنها همراه با ذکر مواردی که آنها را شایسته تشویق می کند مثال: «می بینم که توی انشات از پاراگراف ها خیلی خوب استفاده کردی، معلمومه نوشته ات رو چند بار خوندی و تصحیح کرد، خیلی خوش خط و تمیز نوشتی. آفرین! کارت عالیه!» تنها با بیان آنچه دانش آموزان قرار است انجام بدهند می توانید به سرعت روابط خود را با آنها گسترش دهید و سازگاری وموافقت آنها را جلب کنید.

۱۵وقتی دانش آموزان کار خوبی می کنند، آنها را تشویق کنید. برای ایجاد فضایی که دانش آموزان درآن تشویق و حمایت شوند به جملات دلگرم کننده نیاز دارید. · در وهله اول و درهر فرصتی بیشتر به دانش آموزانی توجه کنید که تصمیم گرفته اند از قوانین کلاس پیروی کنند تا آنهایی که رفتار خوبی ندارند. · به طور آشکار از دانش آموزانی که بر روی درس و کار کلاسی تمرکز دارند تعریف کنید و آنهایی را که بی توجهی می کنند نادیده بگیرید. در تعریف کردن از آنها دقیق باشید: «آفرین که همگی ساکت نشسته اید و به من گوش می دهید. از شما متشکرم» · وقتی دانش آموزان بی توجه به درس توجه می کنند، آنها را تحسین و تشویق کنید. · اگر بعضی از آنها باز هم بی توجه بودند، به آرامی با تکرار توصیه های خود آنها را به سوی توجه به درس هدایت کنید.

16- از الگوسازی مثبت استفاده کنید. الگوسازی مثبت یعنی دانش آموزانی را که خوب رفتار می کنند برای دانش آموزانی که چنین رفتاری ندارند الگو کنید. این مرحله ارتباط نزدیکی با مرحله اول دارد زیرا: · در مرحله اول دانش آموزانی را که خوش رفتارند شناسایی و به آنها توجه می کنید. · و درمرحله دوم سایر دانش آموزان را نیز به سوی رفتار مناسب و موفق هدایت می کنید. مثال: دانش آموزانی را که انتخاب های رفتاری درستی دارند و در کنار آنهایی نشسته اند که به کار کلاسی بی توجهند تشویق کنید. فرض کنید رامین به درخواست شما خودکارش را روی میز می گذارد و به شما توجه می کند ولی پدرام که کنار او نشسته این کار را نمی کند. · شما می گویید: «رامین! از تو ممنونم که خودکارت رو زمین گذاشتی و به من گوش می دی. آفرین!» · پدرام هم با شنیدن این جمله خودکارش را زمین می گذارد و به شما توجه می کند. · به این رفتار پدرام توجه کنید، به او لبخند بزنید و بگویید «خیلی ممنونم، پدرام.»

17- مرحله سوم: از روش نزدیک شدن به دانش آموز استفاده کنید. توانایی شما در رعایت فاصله و در عین حال نزدیک شدن به یک یا گروهی از دانش آموزان یکی از مهارت های کلیدی جعبه ابزار شماست. مثال: متوجه می شوید که بابک به کلاس بی توجه است. بنابراین در کلاس قدم می زنید و به تدریج به او نزدیک تر می شوید اما در حالی که دارید به سراغ او می روید از دانش آموزانی که مشغول کار کلاسی هستند تعریف می کنید. · «حمید! (سه نیمکت با بابک فاصله دارد) ممنونم که بی سر و صدا کارت رو انجام می دی» · همین طور که به نیمکت بابک نزدیک می شوید، از بچه ها تعریف می کنید. · «رضا! (یک نیمکت بعد از بابک نشسته) از اینکه اینقدر به کارت توجه داری لذت می برم.» · این کار شما باعث می شود که بابک به کار کلاسی برگردد. به محض اینکه این کار را کرد، به او توجه کرده و از او تعریف کنید. سوال های معمولی راه بسیار موثر و در عین حال نامحسوسی برای برگرداندن دانش آموزان بی توجه به کار کلاسی است. مثال: به آرامی به دانش آموز نزدیک می شوید اما وانمود می کنید که متوجه نشده اید او کارش را انجام نمی دهد و بی توجه مشغول کار دیگری است. · با یک پرسش ساده، به طور غیر مستقیم او را به کار کلاسی بر می گردانید: «مشکلی نداری؟ کمک نمی خوای؟ می خوای تا اینجا کاری رو که انجام دادی نگاه کنم؟» · آنگاه او را که متوجه کار کلاسی شده رها کنید و به او بگویید که انتظار دارید کار را ادامه دهد: «یه دقیقه دیگه بر می گردم ببینم به کجا رسیدی.»

19- توصیه های خود را به صورت خصوصی بگویید. بعضی از دانش آموزان به تصویه هایی که در حضور جمع به آنها می کنید واکنش خوبی نشان نمی دهند. در این موارد می توان از این روش استفاده کرد: خیلی کوتاه و به طور خصوصی به او توصیه لازم را بکنید و بعد یک فرصت چند ثانیه ای به او بدهید تا رفتار مورد نظرتان را انتخاب کند. مثال: از دانش آموزان خواسته اید به چند سوال پاسخ بدهند اما می بینید مجید روی کارش متمرکز نیست. · به آرامی به او نزدیک می شوید و می گویید: «مجید! از تو می خوام به این سوالا جواب بدی. ممنونم» · توقع نداشته باشید بلافاصله از شما اطاعت کند. از او دور شوید تا چند ثانیه برای تصحیح رفتارش فرصت داشته باشد. · وقتی شروع به انجام کار کرد، به طرفش بروید و رفتار خوبش را به شکل مثبت تقویت کنید.

20- بیان انتظارات با زبان گفتار به هنگام توصیه به دانش آموزان، به جای «لطفاً» در اول جمله، از واژه «ممنونم» در پایان جمله استفاده کنید. مثال: «شقایق (مکث)! خودکارت رو روی میز بذار و به من نگاه کن. ممنونم.» وقتی در آخر جمله از واژه «متشکرم» یا مشابه آن استفاده می کنید، در واقع به دانش آموزان می گویید: «آنقدر مطمئنم درخواستم را انجام می دهی که از قبل از تو تشکر می کنم.» همچنین استفاده از واژه هایی مانند «متشکرم» یا «ممنونم» احساس تعهد و الزام به اطاعت بیشتری در شنونده ایجاد می کند و نشانه روشنی برای تمام کردن یک گفتگوست.

21- بیان انتظارات با حرکات و اشارات پس از اینکه دستور شفاهی قاطع خود را که با «ممنونم» تمام شده صادر کردید، لازم است دیگر گفتگوی انضباطی را ادامه ندهید و در عوض کارهای زیر را انجام دهید: 1. دیگر به دانش آموزان نگاه نکنید. 2. از او دور شوید و به سایر دانش آموزان بپردازید. 3. به سراغ دانش آموزانی بروید که کارشان را خوب انجام می دهند و وقت تان را صرف آنها کنید. با این کار بدون صحبت پیام های ظریف و در عین حال موثر زیر را به دانش آموزان منتقل می کنید: · مطمئنم رفتار درست را انتخاب می کنی · به علاوه به تو اعتماد دارم و می دانم درست تصمیم می گیری. · آنقدر اطمینان دارم به خواسته من عمل می کنی که نیازی به ایستادن و کنترل تو نیست. · می بینی چطور دانش آموزان تشویق می شوند و با رفتار درست جلب توجه می کنند؟ یادت باشد که تو م میتوانی جزء آنها باشی.

۲۲- حرفتان را کوتاه و صریح بزنید. گاهی اوقات وقتی مدام از دانش آموزان بدرفتاری می بینیم وسوسه می شویم عصبانیت و سرخوردگی خود را با سخنرانی کردن خالی کنیم اما باید جلوی این نوع وسوسه ها را بگیریم و خیلی مختصر و مفید حرفمان را بزنیم. دستورهای کوتاه و صریح باعث می شود دانش آموزان · روی موضوع اصلی تمرکز کنند. · مشکل را به راحتی تشخیص دهند. · بتوانند مشکل را حل کنند. مثال: دو گفته زیر را با هم مقایسه کنید: «جواد! بازم یادت رفت تکلیفت رو روی میز من بذاری. اگه با دوستات کمتر حرف بزنی و بیشتر به مسائل مهم زندگی توجه کنی، شاید نتیجه بهتری از مدرسه اومدن بگیری. حالا برگرد اینجا و دفتر مشقت را جایی که باید باشه بذار.» «جواد! دفتر مشقت رو بذار روی میز من. ممنونم.»

23- از «قانون مادر بزرگ» استفاده کنید: اگه … اونوقت قانون مادربزرگ به زبان ساده چنین است: «اگه شامت رو خوردی، اونوقت می تونی دسرت رو هم بخوری؟» از این جمله شرطی می توانید در بسیاری از موقعیت های کلاس درس استفاده کنید. مثال: · «مسعود، اگه دستت رو بلند کردی، اونوقت جوابت رو می دم» · «داود، اگه سرجات بشینی، اونوقت مشقت رو نگاه می کنم» · «سعید، اگه جواب این سوالا رو بنویسی، اونوقت می تونی کنار دست فرهاد بشینی.»

24- گفتگوی انضباطی بیش از حد طولانی نباشد بعضی دانش آموزان خیلی زود می فهمند که می توانند با رفتارهای نامناسب توجه کامل شما را به خودشان جلب کنند. برخی دیگر اگر پس از صحبت درباره رفتار نامناسب شان همچنان آنها را زیر ذره بین بگذارید، احساس می کنند مورد تهدید قرار گرفته اند. در هر صورت، موثرترین شیوه این است که توجه تان را هر چه سریع تر از رفتار نامطلوب دانش آموز به چیز دیگری معطوف کنید. هر بار که به دانش آموزی درباره رفتارش تذکر می دهید، سریع از او دور شوید، به او نگاه نکنید و به موضوع دیگری توجه کنید. این روش ظریف و موثری برای انتقال پیام های زیر است: · گفتگوی شما با او تمام شده و دیگر حرفی برای گفتن ندارید. · مطمئن هستید که به تذکر شما توجه می کند. · انتظار دارید رفتار توصیه شده را دنبال کند. · چون عزت نفس او برایتان مهم است، او را از کانون توجه خارج می کنید. · بیش از حد روی تذکرتان تاکید نمی کنید.

25- «چه» به جای «چرا» یکی از عوامل بسیار موثر در مدیریت رفتار استفاده از سوالاتی است که بتواند توجه دانش آموز را جلب کند، این نوع پرسش ها باعث می شود که دانش آموز بدون آنکه احساس گناه کند مسئولیت رفتارش را به عهده بگیرد. به ندرت پیش می آید که دانش آموزان به «چرا» های شما جواب های با ارزشی بدهند. بهتر است توجه دانش آموزان را با «چه» پرسیدن به درس برگردانید. مثال: · معلم: «مجید! می بینم از سر جات بلند شدی. داری چه کار می کنی؟» مجید: «هیچی» معلم: «الان باید چه کار کنی؟» مجید: «نمی دونم» معلم: «باید تمرین شماره دو کتاب رو حل کنی. تصمیم بگیر این تمرین رو حل کنی. ممنونم.»

26- قانون سه بار تکرار اکثر معلم ها از اینکه در مواردی مجبور می شوند تذکرشان را چندین بار بدون آنکه نتیجه ای داشته باشد تکرار کنند عصبانی و کلافه می شوند. اگر بارها و بارها حرفتان را تکرار کنید، به دانش آموزان یاد می دهید که به تذکرهایتان توجه نکنند و آنها را جدی نگیرند! تجربه نشان داده که تکرار تا سه بار مفید است. اگر بعد از دو بار دانش آموز رفتار مناسب را انتخاب نکرد، باید تذکر سوم را به همراه تذکر تنبیه که در واقع پیامد تصمیم گیری نادرست اوست بدهید. مثال: «طاهره! من دوبار از تو خواستم سر جات بشینی. اگه تصمیم بگیری بدون اجازه از سر جات بلند بشی، یعنی تصمیم گرفتی اخطار بگیری، تصمیم درستی بگیرد. منتشکرم.»

27- می توانید از 5 سوال زیر استفاده کنید. پنج پرسش زیر به شما کمک می کند تا در پایان کلاس با دانش آموزی که رفتار خوبی نداشته گفتگوی مفیدی داشته باشید: · «می تونی برام بگی امروز چه کار کردی که باعث شد آخر کلاس با هم صحبت کنیم؟» از دانش آموز بخواهید که رفتارش را توضیح بدهد: «نمی دونم»، آن وقت با آرامش و به طور مستند رفتارش را برایش شرح دهید. · «چرا این کار رو کردی؟» این سوال به دانش آموز امکان می دهد تا علت رفتارش را توضیح دهد. اگر در جواب بگوید : «نمی دونم»، حرفش را باور کنید و به سراغ پرسش بعدی بروید. · «رفتار تو کدوم قانون کلاس رو نقض می کنه؟» با این سوال مطمئن می شوید که فهمیده چرا رفتارش از نظر شما پذیرفته نیست. · «به نظرت دفعه دیگه توی این موقعیت می تونی تصمیم بهتری بگیری و رفتار مناسب تری داشته باشی؟» در واقع با این سوال رفتار اجتماعی مناسب را به دانش آموز یاد می دهید. · «فکر می کنی چطور می تونم بهت کمک کنم؟» راه های زیادی وجود دارد که می توانید با استفاده از آنها به دانش آموز کمک کنید تا بتواند تصمیم بهتری بگیرد.

مطالعه این مقاله خوب را هم از دست ندهید: چگونگی کسب درآمد بالا از کار و شغل تدریس خصوصی

به امید آن که مورد استفاده ی همکاران قرار بگیرد.http://yuosefpoor.blogfa.com

مطالب عالی بود ممنون

با احترام به اون معلمایی که خودشون اینو سرچ کردن و به فکر شاگرداشونن من خطاب به اون دسته از معلمان حرف میزنم که والا اگه معلمای ما اینطوری بودن و یکم آدم بودن و همه چیزو گردن ما نمینداختن وضع نه ما شاگردام این نبود

عالی بود نکات آموزنده و خوبی داشت

خیلی خیلی آموزنده بود ممنون

جالب بود به من که قرار است معلم ششم بشوم به درد خورد

نمی شه که خود را جای دانش اوموزان نگذاریم

ممنونم از این همه متن آموزنده تان خیل عالی بود

خیلی خوب بود چون من 16 سالمه و میخوام معلم زبان بشم و فاصله سنی زیادی هم با دانش آموزان ندارم و خیلی بهم کمک کرد تا از استرسم هم کم بشع

ممنون از نظرات سازنده شما.من معلم زبان هستم و بیشتر این موارد رو تجربه کرده ام.موارد یاد شده بسیار مفید هستن.موفق باسین.

بسیار بسیار عالی
ممنون. واقعا ب درد کلاسداری میخوره

ب نظرم نقل مطالب بدون ذکر منبع کاری است بیهوده

من تازه قصد دارم معلم بشم و خب همش استرس دارم که کلاس جذابی داشته باشم و این مطلب دقیقا همون چیزایی بود که میخواستم بشنوم خیلی ازتون ممنونم

بسیار عالی …من دبیر ادبیات هستم و سعی میکنم همیشه تو کلاسم فضایی جذاب بسازم جوری که دانش آموزان با شوق بیان سرکلاس

سلام و خداقوت
دانشجوی دانشگاه فرهنگیان کازرون هستم . مطلبتون بسیار کاربردی و مهم هستن . چیز هایی رو درباره ی معلمی نوشتید که در این چند ترم در دانشگاه پیدا نکردم …
از نکاتتون در کارورزی هام استفاده می کنم.
بسیار سپاسگزارم
موفق و سربلند باشید.

ممنون از نکات فوق العاده ساده و در عین حال کار بردی و اثر گذار

خوب بود با شناختن خصوصیات یک معلم خوب ودلسوز می تونم بیشتر قدر معلم دلسوزم رابدانم وبا وی بهتر رفتار کنم.

بسیار کاربردی و آموزنده بود متشکرم

مطالب مفید و آموزنده ای بود ، استفاده کردیم .بسیار عالی بود.

مطالب خیلی عالی مفید وکاربردی بود ممنون

سلام خیلی ممنون خانم ملکی عزیز نکات بسیار خوب و آموزنده ای بود بسیار استفاده کردیم.

سلام… عالی بود… استفاده کردیم ونتایجش را در کلاس دیدیم… خدا قوت…

عالی بود استفاده کردیم ونتیجه اش رو در کلاس دیدم …. خداقوت…

سلام..با تشکر فراوان بسیار عالی و آموزنده بود.

باتشکر فراوان از مطالب بسیار جالب بود

خیلی جالب بود استفاده کردم ممنون از زحمات شما

سلام خانم ملکی تشکر فراوان در رابطه با مطالب کاربردی و خوبتان…کمک خوبی به من کرد برای کارورزی این ترمم…سپاس از لطفتون

با سلام و خسته نباشید . دبیر ادبیات هستم و از مطالعه مطالب بالا لذت بردم و امیدوارم بتوانم آنها را به خوبی بکار ببندم .

سلام خیلی ممنون خانم ملکی نکات خوب و جذابی بود…دانشجوی دانشگاه فرهنگیان کردستان هستم این اصول زیبا و مهمتان را در کارورزی هایم ب کار بردم و تاثیرات خوب و عالیی داشت…ممنون و خداقوت..پایدار باشید

بسیار جالب و کاربردی است با تشکر

خوبه آموزنده بود برای من چون من 2ساله مربی هستم

وبلاگ

چگونه کلاسی جذاب داشته باشیم؟ شما هم خيلي حوصله دارين آآ، خوب درست رو به بچه ها بگو تا بره ديگه!!! دو ساعت اومدن كه ياد بگيرن نيومدن كه تفريح!
شايد اين جملات بالا رو از همكاراي بي ذوقتون شنيده باشين ولي واقعيت امر اينه كه هدف ما از هر کاری يادگيري دانش آموزا در هر سن و سالي است بيشتر از ۳۰ دقيقه نمي تواند یک جای ثابت بنشیند.

هر چه جذابیت کلاس بیشتر باشد بهتر یاد می گیرد و قسمت جالب قضيه اينه كه همه ي ما تو كلاساي جذابي كه مي رفتيم به طور شگفت انگيزي بيشتر ياد مي گرفتيم.

فهرست محتوا

بدن ما انسانها اصولن واسه نشستن طراحي نشده است و در نشستن هاي طولاني خون به خوبي در بدن ما جريان پيدا نمي كند٬‌ در نتیجه اكسيژن كافي به مغز نمي رسد.چگونه کلاس جذاب تری داشته باشیم

خوب خود اين مسئله شد نكته ي اول، بايد كاري كنيم كه متناسب سن دانش آموز يا دانشجو يه سري حركات فيزيكي انجام در کلاس انجام بگیرد.

البته نه به اين شكل كه به آنها بگوییم: فکر می کنم الان شما خسته شده اید، حالا پاشيد و نرمش كنيد.
دانش آموزان چه حرکتی انجام دهند؟

هر حركتي بايد مناسب كلاس و درسي كه ارايه می کنید باشد.

به عنوان مثال مي توانيد از بچه ها بخواهید كه بلند شوند و از چند نفر همكلاسيهاشون در مورد درس سوالاتي بپرسن و برگردن سر جایشان، بعدا شما وظيفه دارين كه از بچه ها نتيجه ي كارشان را هم بپرسيد نه اينكه صرف بلند شدن برن از هم ديگر سوال بپرسن.

شما بايد خلاق باشيد. بازي هاي مناسب سن بچه ها طراحي كنيد و از آنها بخواهید كه انجام بدهند.

بازي هم خواص بچه هاي كم سن و سال نيست مي توانيد براي بزرگترها هم استفاده كنيد.

کارها را به شکل متفاوتی انجام دهید. به عنوان مثال اگر می خواهید که ساعت ها را به انگلیسی تدریس کنید می توانید به جای کشیدن عکس ساعت بر روی برد از یک ساعت بزرگ و واقعی استفاده کنید.

میزان یادگیری و جذابیت بسیار بالا خواهد رفت.

اگر بخواهم تعریفی از خلاقیت داشته باشم می توانم این را بگویم که: من کار متفاوتی انجام نمی دهم بلکه کارها را متفاوت انجام می دهم.



افراد با نشاط معمولا افراد بسيار آراسته با نظم و وقت شناس هستند و با سرعت خاصي كارهايشان را انجام مي دهند.

به بقيه احساس سرزندگي مي دهند و از بودن در جمع دانش آموزها و همكاران خودشان لذت مي برد.
شوخ طبع باشيد

مسلمن مي دانيد كه انسان هاي شوخ طبع چقدر آدماي جذابي هستند و اينكه آدم از بودن در كنارشان خسته نميشود.

شما هم بايد از اين مزيت براي كلاس خودتان استفاده كنيد.

البته شوخي بايد بجا باشد و بر كلاس و شخصيت (کاریزما) شما تاثير سو نداشته باشد.

اينكه همه اش شما بخواهید حرف بزنيد، مسلم است كه كلاس خسته كننده اي خواهيد داشت.

سعي كنيد بچه ها بيشتر مشغول انجام فعاليت هاي كلاس باشند و شما كمتر صحبت كنيد.

از بچه ها بازخورد درس را بپرسيد. مثلا در آموزش زبان انگليسي پس از آموزش لغت sleep (خوابيدن) مي توانيد براي بازخورد گرفتن از دانش آموزتان بخواهيد كه عمل (خوابيدن) را نشون بدهد تا هم اينكه همه حواسشان به درس باشد و هم اينكه نقش دانش آموزان در کلاس پررنگ تر شود و كسي خسته و کلافه نشود یا احیانا چرت نزنن سر كلاس.

هميشه جذاب و پر انرژي باشيد، عبوس نباشيد، يكبار برويد جلو آينه و خودتون رو نگاه كنيد.

ببينيد چقدر شاد و بشاش هستيد، اگه حتي خداي ناكرده اتفاق بدي براي شما افتاده است، همه ي ناراحتي ها رو بزارید پشت در كلاس، لبخند بزنید و با انرژي بروید سر كلاس.
تغذیه

يادتون نرود تغذيه خيلي مهم است و اينكه كي چه چیزی بخوريم هم مهمتر.

بستني و شكلات مي تواند تا مدت كوتاهي شما رو سر حال نگه دارد ولي سريعا قند خون شما با افت شديد مواجه خواهد شد و باعث كسلي شما مي گردد.

پس بهتر این است كه از غذاهاي مفيدي مثل سيب استفاده كنيم كه قند خون را به آهستگي افزايش مي دهد و به مدت طولاني تري شما رو سر حال نگه مي دارد.

 

زبان بدن شما از ابزار فوق العاده مفيدي هستند كه باعث مي شود شما و درس شما جذاب شود.

البته اگه به درستي انجام از آن استفاده کنید.

بسياري از پيامها شما توسط زبان بدن شما به دانش آموزان انتقال داده می شوند. اگه از دانش آموزتان بخواهيد كه ادامه درس را بخواند كدام حالت بهتر است.

اينكه دستتان را به علامت ادامه دادن بچرخانيد و بگوييد كه ادامه دهد يا آينكه فقط بگوييد شما ادامه بده.

شايد الان به خودتان بگوييد كه من (شمس الدین خجسته نیا) خيلي دارم جزيي فكر مي كنم ولي بدانيد كه واقعا همين جزييات هستند كه شما را متمايز مي كنند.

والا هر كسي با كمترين اطلاعات مي تواند برود جلو تخته و شروع كند به درس دادن.

اگر هنوز در دوره ی رایگان روش تدریس شرکت نکرده اید پیشنهاد می کنم همین الان اینجا را کلیک کنید.


من شمس الدین خجسته نیا نویسنده، مدرس و مربی دوره های روش تدریس زبان انگلیسی و نماینده کالج تربیت مدرس لندن London Teacher Training در ایران هستم.
در این وبسایت به همراه همکارانم سعی می کنیم که از تجربیات و اندوخته های علمی خود به شما بگوییم. چگونه کلاس جذاب تری داشته باشیم

به گفتگوی ما بپیوندید و دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید.

سلام.خواستم بابت وبسایت
خوبتون ازتون تشکر کنم و امیدوارم باعث
ایجاد انگیزه براتون بشه

مطالب عالی و اموزنده بودن. مرسی❤

دیدگاه

نام *

ایمیل *

وب‌ سایت

ورود


نام کاربری:


رمز عبور:


وبلاگ

چگونه کلاسی جذاب داشته باشیم؟ شما هم خيلي حوصله دارين آآ، خوب درست رو به بچه ها بگو تا بره ديگه!!! دو ساعت اومدن كه ياد بگيرن نيومدن كه تفريح!
شايد اين جملات بالا رو از همكاراي بي ذوقتون شنيده باشين ولي واقعيت امر اينه كه هدف ما از هر کاری يادگيري دانش آموزا در هر سن و سالي است بيشتر از ۳۰ دقيقه نمي تواند یک جای ثابت بنشیند.

هر چه جذابیت کلاس بیشتر باشد بهتر یاد می گیرد و قسمت جالب قضيه اينه كه همه ي ما تو كلاساي جذابي كه مي رفتيم به طور شگفت انگيزي بيشتر ياد مي گرفتيم.

فهرست محتوا

بدن ما انسانها اصولن واسه نشستن طراحي نشده است و در نشستن هاي طولاني خون به خوبي در بدن ما جريان پيدا نمي كند٬‌ در نتیجه اكسيژن كافي به مغز نمي رسد.چگونه کلاس جذاب تری داشته باشیم

خوب خود اين مسئله شد نكته ي اول، بايد كاري كنيم كه متناسب سن دانش آموز يا دانشجو يه سري حركات فيزيكي انجام در کلاس انجام بگیرد.

البته نه به اين شكل كه به آنها بگوییم: فکر می کنم الان شما خسته شده اید، حالا پاشيد و نرمش كنيد.
دانش آموزان چه حرکتی انجام دهند؟

هر حركتي بايد مناسب كلاس و درسي كه ارايه می کنید باشد.

به عنوان مثال مي توانيد از بچه ها بخواهید كه بلند شوند و از چند نفر همكلاسيهاشون در مورد درس سوالاتي بپرسن و برگردن سر جایشان، بعدا شما وظيفه دارين كه از بچه ها نتيجه ي كارشان را هم بپرسيد نه اينكه صرف بلند شدن برن از هم ديگر سوال بپرسن.

شما بايد خلاق باشيد. بازي هاي مناسب سن بچه ها طراحي كنيد و از آنها بخواهید كه انجام بدهند.

بازي هم خواص بچه هاي كم سن و سال نيست مي توانيد براي بزرگترها هم استفاده كنيد.

کارها را به شکل متفاوتی انجام دهید. به عنوان مثال اگر می خواهید که ساعت ها را به انگلیسی تدریس کنید می توانید به جای کشیدن عکس ساعت بر روی برد از یک ساعت بزرگ و واقعی استفاده کنید.

میزان یادگیری و جذابیت بسیار بالا خواهد رفت.

اگر بخواهم تعریفی از خلاقیت داشته باشم می توانم این را بگویم که: من کار متفاوتی انجام نمی دهم بلکه کارها را متفاوت انجام می دهم.



افراد با نشاط معمولا افراد بسيار آراسته با نظم و وقت شناس هستند و با سرعت خاصي كارهايشان را انجام مي دهند.

به بقيه احساس سرزندگي مي دهند و از بودن در جمع دانش آموزها و همكاران خودشان لذت مي برد.
شوخ طبع باشيد

مسلمن مي دانيد كه انسان هاي شوخ طبع چقدر آدماي جذابي هستند و اينكه آدم از بودن در كنارشان خسته نميشود.

شما هم بايد از اين مزيت براي كلاس خودتان استفاده كنيد.

البته شوخي بايد بجا باشد و بر كلاس و شخصيت (کاریزما) شما تاثير سو نداشته باشد.

اينكه همه اش شما بخواهید حرف بزنيد، مسلم است كه كلاس خسته كننده اي خواهيد داشت.

سعي كنيد بچه ها بيشتر مشغول انجام فعاليت هاي كلاس باشند و شما كمتر صحبت كنيد.

از بچه ها بازخورد درس را بپرسيد. مثلا در آموزش زبان انگليسي پس از آموزش لغت sleep (خوابيدن) مي توانيد براي بازخورد گرفتن از دانش آموزتان بخواهيد كه عمل (خوابيدن) را نشون بدهد تا هم اينكه همه حواسشان به درس باشد و هم اينكه نقش دانش آموزان در کلاس پررنگ تر شود و كسي خسته و کلافه نشود یا احیانا چرت نزنن سر كلاس.

هميشه جذاب و پر انرژي باشيد، عبوس نباشيد، يكبار برويد جلو آينه و خودتون رو نگاه كنيد.

ببينيد چقدر شاد و بشاش هستيد، اگه حتي خداي ناكرده اتفاق بدي براي شما افتاده است، همه ي ناراحتي ها رو بزارید پشت در كلاس، لبخند بزنید و با انرژي بروید سر كلاس.
تغذیه

يادتون نرود تغذيه خيلي مهم است و اينكه كي چه چیزی بخوريم هم مهمتر.

بستني و شكلات مي تواند تا مدت كوتاهي شما رو سر حال نگه دارد ولي سريعا قند خون شما با افت شديد مواجه خواهد شد و باعث كسلي شما مي گردد.

پس بهتر این است كه از غذاهاي مفيدي مثل سيب استفاده كنيم كه قند خون را به آهستگي افزايش مي دهد و به مدت طولاني تري شما رو سر حال نگه مي دارد.

 

زبان بدن شما از ابزار فوق العاده مفيدي هستند كه باعث مي شود شما و درس شما جذاب شود.

البته اگه به درستي انجام از آن استفاده کنید.

بسياري از پيامها شما توسط زبان بدن شما به دانش آموزان انتقال داده می شوند. اگه از دانش آموزتان بخواهيد كه ادامه درس را بخواند كدام حالت بهتر است.

اينكه دستتان را به علامت ادامه دادن بچرخانيد و بگوييد كه ادامه دهد يا آينكه فقط بگوييد شما ادامه بده.

شايد الان به خودتان بگوييد كه من (شمس الدین خجسته نیا) خيلي دارم جزيي فكر مي كنم ولي بدانيد كه واقعا همين جزييات هستند كه شما را متمايز مي كنند.

والا هر كسي با كمترين اطلاعات مي تواند برود جلو تخته و شروع كند به درس دادن.

اگر هنوز در دوره ی رایگان روش تدریس شرکت نکرده اید پیشنهاد می کنم همین الان اینجا را کلیک کنید.


من شمس الدین خجسته نیا نویسنده، مدرس و مربی دوره های روش تدریس زبان انگلیسی و نماینده کالج تربیت مدرس لندن London Teacher Training در ایران هستم.
در این وبسایت به همراه همکارانم سعی می کنیم که از تجربیات و اندوخته های علمی خود به شما بگوییم. چگونه کلاس جذاب تری داشته باشیم

به گفتگوی ما بپیوندید و دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید.

سلام.خواستم بابت وبسایت
خوبتون ازتون تشکر کنم و امیدوارم باعث
ایجاد انگیزه براتون بشه

مطالب عالی و اموزنده بودن. مرسی❤

دیدگاه

نام *

ایمیل *

وب‌ سایت

ورود


نام کاربری:


رمز عبور:


وبلاگ

چگونه کلاسی جذاب داشته باشیم؟ شما هم خيلي حوصله دارين آآ، خوب درست رو به بچه ها بگو تا بره ديگه!!! دو ساعت اومدن كه ياد بگيرن نيومدن كه تفريح!
شايد اين جملات بالا رو از همكاراي بي ذوقتون شنيده باشين ولي واقعيت امر اينه كه هدف ما از هر کاری يادگيري دانش آموزا در هر سن و سالي است بيشتر از ۳۰ دقيقه نمي تواند یک جای ثابت بنشیند.

هر چه جذابیت کلاس بیشتر باشد بهتر یاد می گیرد و قسمت جالب قضيه اينه كه همه ي ما تو كلاساي جذابي كه مي رفتيم به طور شگفت انگيزي بيشتر ياد مي گرفتيم.

فهرست محتوا

بدن ما انسانها اصولن واسه نشستن طراحي نشده است و در نشستن هاي طولاني خون به خوبي در بدن ما جريان پيدا نمي كند٬‌ در نتیجه اكسيژن كافي به مغز نمي رسد.چگونه کلاس جذاب تری داشته باشیم

خوب خود اين مسئله شد نكته ي اول، بايد كاري كنيم كه متناسب سن دانش آموز يا دانشجو يه سري حركات فيزيكي انجام در کلاس انجام بگیرد.

البته نه به اين شكل كه به آنها بگوییم: فکر می کنم الان شما خسته شده اید، حالا پاشيد و نرمش كنيد.
دانش آموزان چه حرکتی انجام دهند؟

هر حركتي بايد مناسب كلاس و درسي كه ارايه می کنید باشد.

به عنوان مثال مي توانيد از بچه ها بخواهید كه بلند شوند و از چند نفر همكلاسيهاشون در مورد درس سوالاتي بپرسن و برگردن سر جایشان، بعدا شما وظيفه دارين كه از بچه ها نتيجه ي كارشان را هم بپرسيد نه اينكه صرف بلند شدن برن از هم ديگر سوال بپرسن.

شما بايد خلاق باشيد. بازي هاي مناسب سن بچه ها طراحي كنيد و از آنها بخواهید كه انجام بدهند.

بازي هم خواص بچه هاي كم سن و سال نيست مي توانيد براي بزرگترها هم استفاده كنيد.

کارها را به شکل متفاوتی انجام دهید. به عنوان مثال اگر می خواهید که ساعت ها را به انگلیسی تدریس کنید می توانید به جای کشیدن عکس ساعت بر روی برد از یک ساعت بزرگ و واقعی استفاده کنید.

میزان یادگیری و جذابیت بسیار بالا خواهد رفت.

اگر بخواهم تعریفی از خلاقیت داشته باشم می توانم این را بگویم که: من کار متفاوتی انجام نمی دهم بلکه کارها را متفاوت انجام می دهم.



افراد با نشاط معمولا افراد بسيار آراسته با نظم و وقت شناس هستند و با سرعت خاصي كارهايشان را انجام مي دهند.

به بقيه احساس سرزندگي مي دهند و از بودن در جمع دانش آموزها و همكاران خودشان لذت مي برد.
شوخ طبع باشيد

مسلمن مي دانيد كه انسان هاي شوخ طبع چقدر آدماي جذابي هستند و اينكه آدم از بودن در كنارشان خسته نميشود.

شما هم بايد از اين مزيت براي كلاس خودتان استفاده كنيد.

البته شوخي بايد بجا باشد و بر كلاس و شخصيت (کاریزما) شما تاثير سو نداشته باشد.

اينكه همه اش شما بخواهید حرف بزنيد، مسلم است كه كلاس خسته كننده اي خواهيد داشت.

سعي كنيد بچه ها بيشتر مشغول انجام فعاليت هاي كلاس باشند و شما كمتر صحبت كنيد.

از بچه ها بازخورد درس را بپرسيد. مثلا در آموزش زبان انگليسي پس از آموزش لغت sleep (خوابيدن) مي توانيد براي بازخورد گرفتن از دانش آموزتان بخواهيد كه عمل (خوابيدن) را نشون بدهد تا هم اينكه همه حواسشان به درس باشد و هم اينكه نقش دانش آموزان در کلاس پررنگ تر شود و كسي خسته و کلافه نشود یا احیانا چرت نزنن سر كلاس.

هميشه جذاب و پر انرژي باشيد، عبوس نباشيد، يكبار برويد جلو آينه و خودتون رو نگاه كنيد.

ببينيد چقدر شاد و بشاش هستيد، اگه حتي خداي ناكرده اتفاق بدي براي شما افتاده است، همه ي ناراحتي ها رو بزارید پشت در كلاس، لبخند بزنید و با انرژي بروید سر كلاس.
تغذیه

يادتون نرود تغذيه خيلي مهم است و اينكه كي چه چیزی بخوريم هم مهمتر.

بستني و شكلات مي تواند تا مدت كوتاهي شما رو سر حال نگه دارد ولي سريعا قند خون شما با افت شديد مواجه خواهد شد و باعث كسلي شما مي گردد.

پس بهتر این است كه از غذاهاي مفيدي مثل سيب استفاده كنيم كه قند خون را به آهستگي افزايش مي دهد و به مدت طولاني تري شما رو سر حال نگه مي دارد.

 

زبان بدن شما از ابزار فوق العاده مفيدي هستند كه باعث مي شود شما و درس شما جذاب شود.

البته اگه به درستي انجام از آن استفاده کنید.

بسياري از پيامها شما توسط زبان بدن شما به دانش آموزان انتقال داده می شوند. اگه از دانش آموزتان بخواهيد كه ادامه درس را بخواند كدام حالت بهتر است.

اينكه دستتان را به علامت ادامه دادن بچرخانيد و بگوييد كه ادامه دهد يا آينكه فقط بگوييد شما ادامه بده.

شايد الان به خودتان بگوييد كه من (شمس الدین خجسته نیا) خيلي دارم جزيي فكر مي كنم ولي بدانيد كه واقعا همين جزييات هستند كه شما را متمايز مي كنند.

والا هر كسي با كمترين اطلاعات مي تواند برود جلو تخته و شروع كند به درس دادن.

اگر هنوز در دوره ی رایگان روش تدریس شرکت نکرده اید پیشنهاد می کنم همین الان اینجا را کلیک کنید.


من شمس الدین خجسته نیا نویسنده، مدرس و مربی دوره های روش تدریس زبان انگلیسی و نماینده کالج تربیت مدرس لندن London Teacher Training در ایران هستم.
در این وبسایت به همراه همکارانم سعی می کنیم که از تجربیات و اندوخته های علمی خود به شما بگوییم. چگونه کلاس جذاب تری داشته باشیم

به گفتگوی ما بپیوندید و دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید.

سلام.خواستم بابت وبسایت
خوبتون ازتون تشکر کنم و امیدوارم باعث
ایجاد انگیزه براتون بشه

مطالب عالی و اموزنده بودن. مرسی❤

دیدگاه

نام *

ایمیل *

وب‌ سایت

ورود


نام کاربری:


رمز عبور:


وبلاگ

چگونه کلاسی جذاب داشته باشیم؟ شما هم خيلي حوصله دارين آآ، خوب درست رو به بچه ها بگو تا بره ديگه!!! دو ساعت اومدن كه ياد بگيرن نيومدن كه تفريح!
شايد اين جملات بالا رو از همكاراي بي ذوقتون شنيده باشين ولي واقعيت امر اينه كه هدف ما از هر کاری يادگيري دانش آموزا در هر سن و سالي است بيشتر از ۳۰ دقيقه نمي تواند یک جای ثابت بنشیند.

هر چه جذابیت کلاس بیشتر باشد بهتر یاد می گیرد و قسمت جالب قضيه اينه كه همه ي ما تو كلاساي جذابي كه مي رفتيم به طور شگفت انگيزي بيشتر ياد مي گرفتيم.

فهرست محتوا

بدن ما انسانها اصولن واسه نشستن طراحي نشده است و در نشستن هاي طولاني خون به خوبي در بدن ما جريان پيدا نمي كند٬‌ در نتیجه اكسيژن كافي به مغز نمي رسد.چگونه کلاس جذاب تری داشته باشیم

خوب خود اين مسئله شد نكته ي اول، بايد كاري كنيم كه متناسب سن دانش آموز يا دانشجو يه سري حركات فيزيكي انجام در کلاس انجام بگیرد.

البته نه به اين شكل كه به آنها بگوییم: فکر می کنم الان شما خسته شده اید، حالا پاشيد و نرمش كنيد.
دانش آموزان چه حرکتی انجام دهند؟

هر حركتي بايد مناسب كلاس و درسي كه ارايه می کنید باشد.

به عنوان مثال مي توانيد از بچه ها بخواهید كه بلند شوند و از چند نفر همكلاسيهاشون در مورد درس سوالاتي بپرسن و برگردن سر جایشان، بعدا شما وظيفه دارين كه از بچه ها نتيجه ي كارشان را هم بپرسيد نه اينكه صرف بلند شدن برن از هم ديگر سوال بپرسن.

شما بايد خلاق باشيد. بازي هاي مناسب سن بچه ها طراحي كنيد و از آنها بخواهید كه انجام بدهند.

بازي هم خواص بچه هاي كم سن و سال نيست مي توانيد براي بزرگترها هم استفاده كنيد.

کارها را به شکل متفاوتی انجام دهید. به عنوان مثال اگر می خواهید که ساعت ها را به انگلیسی تدریس کنید می توانید به جای کشیدن عکس ساعت بر روی برد از یک ساعت بزرگ و واقعی استفاده کنید.

میزان یادگیری و جذابیت بسیار بالا خواهد رفت.

اگر بخواهم تعریفی از خلاقیت داشته باشم می توانم این را بگویم که: من کار متفاوتی انجام نمی دهم بلکه کارها را متفاوت انجام می دهم.



افراد با نشاط معمولا افراد بسيار آراسته با نظم و وقت شناس هستند و با سرعت خاصي كارهايشان را انجام مي دهند.

به بقيه احساس سرزندگي مي دهند و از بودن در جمع دانش آموزها و همكاران خودشان لذت مي برد.
شوخ طبع باشيد

مسلمن مي دانيد كه انسان هاي شوخ طبع چقدر آدماي جذابي هستند و اينكه آدم از بودن در كنارشان خسته نميشود.

شما هم بايد از اين مزيت براي كلاس خودتان استفاده كنيد.

البته شوخي بايد بجا باشد و بر كلاس و شخصيت (کاریزما) شما تاثير سو نداشته باشد.

اينكه همه اش شما بخواهید حرف بزنيد، مسلم است كه كلاس خسته كننده اي خواهيد داشت.

سعي كنيد بچه ها بيشتر مشغول انجام فعاليت هاي كلاس باشند و شما كمتر صحبت كنيد.

از بچه ها بازخورد درس را بپرسيد. مثلا در آموزش زبان انگليسي پس از آموزش لغت sleep (خوابيدن) مي توانيد براي بازخورد گرفتن از دانش آموزتان بخواهيد كه عمل (خوابيدن) را نشون بدهد تا هم اينكه همه حواسشان به درس باشد و هم اينكه نقش دانش آموزان در کلاس پررنگ تر شود و كسي خسته و کلافه نشود یا احیانا چرت نزنن سر كلاس.

هميشه جذاب و پر انرژي باشيد، عبوس نباشيد، يكبار برويد جلو آينه و خودتون رو نگاه كنيد.

ببينيد چقدر شاد و بشاش هستيد، اگه حتي خداي ناكرده اتفاق بدي براي شما افتاده است، همه ي ناراحتي ها رو بزارید پشت در كلاس، لبخند بزنید و با انرژي بروید سر كلاس.
تغذیه

يادتون نرود تغذيه خيلي مهم است و اينكه كي چه چیزی بخوريم هم مهمتر.

بستني و شكلات مي تواند تا مدت كوتاهي شما رو سر حال نگه دارد ولي سريعا قند خون شما با افت شديد مواجه خواهد شد و باعث كسلي شما مي گردد.

پس بهتر این است كه از غذاهاي مفيدي مثل سيب استفاده كنيم كه قند خون را به آهستگي افزايش مي دهد و به مدت طولاني تري شما رو سر حال نگه مي دارد.

 

زبان بدن شما از ابزار فوق العاده مفيدي هستند كه باعث مي شود شما و درس شما جذاب شود.

البته اگه به درستي انجام از آن استفاده کنید.

بسياري از پيامها شما توسط زبان بدن شما به دانش آموزان انتقال داده می شوند. اگه از دانش آموزتان بخواهيد كه ادامه درس را بخواند كدام حالت بهتر است.

اينكه دستتان را به علامت ادامه دادن بچرخانيد و بگوييد كه ادامه دهد يا آينكه فقط بگوييد شما ادامه بده.

شايد الان به خودتان بگوييد كه من (شمس الدین خجسته نیا) خيلي دارم جزيي فكر مي كنم ولي بدانيد كه واقعا همين جزييات هستند كه شما را متمايز مي كنند.

والا هر كسي با كمترين اطلاعات مي تواند برود جلو تخته و شروع كند به درس دادن.

اگر هنوز در دوره ی رایگان روش تدریس شرکت نکرده اید پیشنهاد می کنم همین الان اینجا را کلیک کنید.


من شمس الدین خجسته نیا نویسنده، مدرس و مربی دوره های روش تدریس زبان انگلیسی و نماینده کالج تربیت مدرس لندن London Teacher Training در ایران هستم.
در این وبسایت به همراه همکارانم سعی می کنیم که از تجربیات و اندوخته های علمی خود به شما بگوییم. چگونه کلاس جذاب تری داشته باشیم

به گفتگوی ما بپیوندید و دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید.

سلام.خواستم بابت وبسایت
خوبتون ازتون تشکر کنم و امیدوارم باعث
ایجاد انگیزه براتون بشه

مطالب عالی و اموزنده بودن. مرسی❤

دیدگاه

نام *

ایمیل *

وب‌ سایت

ورود


نام کاربری:


رمز عبور:


وبلاگ

چگونه کلاسی جذاب داشته باشیم؟ شما هم خيلي حوصله دارين آآ، خوب درست رو به بچه ها بگو تا بره ديگه!!! دو ساعت اومدن كه ياد بگيرن نيومدن كه تفريح!
شايد اين جملات بالا رو از همكاراي بي ذوقتون شنيده باشين ولي واقعيت امر اينه كه هدف ما از هر کاری يادگيري دانش آموزا در هر سن و سالي است بيشتر از ۳۰ دقيقه نمي تواند یک جای ثابت بنشیند.

هر چه جذابیت کلاس بیشتر باشد بهتر یاد می گیرد و قسمت جالب قضيه اينه كه همه ي ما تو كلاساي جذابي كه مي رفتيم به طور شگفت انگيزي بيشتر ياد مي گرفتيم.

فهرست محتوا

بدن ما انسانها اصولن واسه نشستن طراحي نشده است و در نشستن هاي طولاني خون به خوبي در بدن ما جريان پيدا نمي كند٬‌ در نتیجه اكسيژن كافي به مغز نمي رسد.چگونه کلاس جذاب تری داشته باشیم

خوب خود اين مسئله شد نكته ي اول، بايد كاري كنيم كه متناسب سن دانش آموز يا دانشجو يه سري حركات فيزيكي انجام در کلاس انجام بگیرد.

البته نه به اين شكل كه به آنها بگوییم: فکر می کنم الان شما خسته شده اید، حالا پاشيد و نرمش كنيد.
دانش آموزان چه حرکتی انجام دهند؟

هر حركتي بايد مناسب كلاس و درسي كه ارايه می کنید باشد.

به عنوان مثال مي توانيد از بچه ها بخواهید كه بلند شوند و از چند نفر همكلاسيهاشون در مورد درس سوالاتي بپرسن و برگردن سر جایشان، بعدا شما وظيفه دارين كه از بچه ها نتيجه ي كارشان را هم بپرسيد نه اينكه صرف بلند شدن برن از هم ديگر سوال بپرسن.

شما بايد خلاق باشيد. بازي هاي مناسب سن بچه ها طراحي كنيد و از آنها بخواهید كه انجام بدهند.

بازي هم خواص بچه هاي كم سن و سال نيست مي توانيد براي بزرگترها هم استفاده كنيد.

کارها را به شکل متفاوتی انجام دهید. به عنوان مثال اگر می خواهید که ساعت ها را به انگلیسی تدریس کنید می توانید به جای کشیدن عکس ساعت بر روی برد از یک ساعت بزرگ و واقعی استفاده کنید.

میزان یادگیری و جذابیت بسیار بالا خواهد رفت.

اگر بخواهم تعریفی از خلاقیت داشته باشم می توانم این را بگویم که: من کار متفاوتی انجام نمی دهم بلکه کارها را متفاوت انجام می دهم.



افراد با نشاط معمولا افراد بسيار آراسته با نظم و وقت شناس هستند و با سرعت خاصي كارهايشان را انجام مي دهند.

به بقيه احساس سرزندگي مي دهند و از بودن در جمع دانش آموزها و همكاران خودشان لذت مي برد.
شوخ طبع باشيد

مسلمن مي دانيد كه انسان هاي شوخ طبع چقدر آدماي جذابي هستند و اينكه آدم از بودن در كنارشان خسته نميشود.

شما هم بايد از اين مزيت براي كلاس خودتان استفاده كنيد.

البته شوخي بايد بجا باشد و بر كلاس و شخصيت (کاریزما) شما تاثير سو نداشته باشد.

اينكه همه اش شما بخواهید حرف بزنيد، مسلم است كه كلاس خسته كننده اي خواهيد داشت.

سعي كنيد بچه ها بيشتر مشغول انجام فعاليت هاي كلاس باشند و شما كمتر صحبت كنيد.

از بچه ها بازخورد درس را بپرسيد. مثلا در آموزش زبان انگليسي پس از آموزش لغت sleep (خوابيدن) مي توانيد براي بازخورد گرفتن از دانش آموزتان بخواهيد كه عمل (خوابيدن) را نشون بدهد تا هم اينكه همه حواسشان به درس باشد و هم اينكه نقش دانش آموزان در کلاس پررنگ تر شود و كسي خسته و کلافه نشود یا احیانا چرت نزنن سر كلاس.

هميشه جذاب و پر انرژي باشيد، عبوس نباشيد، يكبار برويد جلو آينه و خودتون رو نگاه كنيد.

ببينيد چقدر شاد و بشاش هستيد، اگه حتي خداي ناكرده اتفاق بدي براي شما افتاده است، همه ي ناراحتي ها رو بزارید پشت در كلاس، لبخند بزنید و با انرژي بروید سر كلاس.
تغذیه

يادتون نرود تغذيه خيلي مهم است و اينكه كي چه چیزی بخوريم هم مهمتر.

بستني و شكلات مي تواند تا مدت كوتاهي شما رو سر حال نگه دارد ولي سريعا قند خون شما با افت شديد مواجه خواهد شد و باعث كسلي شما مي گردد.

پس بهتر این است كه از غذاهاي مفيدي مثل سيب استفاده كنيم كه قند خون را به آهستگي افزايش مي دهد و به مدت طولاني تري شما رو سر حال نگه مي دارد.

 

زبان بدن شما از ابزار فوق العاده مفيدي هستند كه باعث مي شود شما و درس شما جذاب شود.

البته اگه به درستي انجام از آن استفاده کنید.

بسياري از پيامها شما توسط زبان بدن شما به دانش آموزان انتقال داده می شوند. اگه از دانش آموزتان بخواهيد كه ادامه درس را بخواند كدام حالت بهتر است.

اينكه دستتان را به علامت ادامه دادن بچرخانيد و بگوييد كه ادامه دهد يا آينكه فقط بگوييد شما ادامه بده.

شايد الان به خودتان بگوييد كه من (شمس الدین خجسته نیا) خيلي دارم جزيي فكر مي كنم ولي بدانيد كه واقعا همين جزييات هستند كه شما را متمايز مي كنند.

والا هر كسي با كمترين اطلاعات مي تواند برود جلو تخته و شروع كند به درس دادن.

اگر هنوز در دوره ی رایگان روش تدریس شرکت نکرده اید پیشنهاد می کنم همین الان اینجا را کلیک کنید.


من شمس الدین خجسته نیا نویسنده، مدرس و مربی دوره های روش تدریس زبان انگلیسی و نماینده کالج تربیت مدرس لندن London Teacher Training در ایران هستم.
در این وبسایت به همراه همکارانم سعی می کنیم که از تجربیات و اندوخته های علمی خود به شما بگوییم. چگونه کلاس جذاب تری داشته باشیم

به گفتگوی ما بپیوندید و دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید.

سلام.خواستم بابت وبسایت
خوبتون ازتون تشکر کنم و امیدوارم باعث
ایجاد انگیزه براتون بشه

مطالب عالی و اموزنده بودن. مرسی❤

دیدگاه

نام *

ایمیل *

وب‌ سایت

ورود


نام کاربری:


رمز عبور:


آیا می‌توان با قاطعیت و انعطاف‌پذیری و با اعمال حاکمیت و مدیریت بی‌چون و چرا، کلاس را جذاب کرد؟

آیا با واگذارکردن فراگیران به حال خود و حذف نظارت و مدیریت، می‌توان کلاس را جذاب ساخت و شوق فراگیر برای حضور در کلاس را برانگیخت؟

آیا اجازة هرنوع اظهار نظر، هرنوع سخن و پرسش و به اصطلاح رایج‌تر اجازة «گفتمان آزاد» می‌تواند به جذابیت کلاس کمک کند یا باید به عوامل دیگر توجه کرد و به جای جذابیت زود گذر ـ که نتایج زودگذری از آن حاصل می‌شود ـ به جذابیت پایدار کلاس اندیشید و کلاس درس را با حفظ کلاس بودن و جریان داشتن درس و تعلیم در آن برای فراگیران مبارک و مطلوب گردانید؟

در این مقاله سعی شده است راهکارهایی برای ایجاد جذابیت در کلاس درس ـ که یکی از ضروریات آموزش در ایران نیز هست ـ ارائه شود. یکی از مشکلاتی که هم اکنون دامن‌گیر آموزش ایران شده این است که کلاس‌ها برای دانش‌آموزان جذابیت لازم را ندارد و برای همین دانش‌آموزان از کلاس فراری هستند و هر روز آرزوی تعطیلی کلاس را دارند و همیشه به دنبال راهی هستند که از کلاس فرار کنند.

بیان اهداف جذابیت کلاس برسه پایه استوار است:

چگونه کلاس جذاب تری داشته باشیم

الف. معلم؛

ب. متن و محتوای درس؛

ج. فضای کلاس٫

در این مقاله در مورد نقش معلم در جذابیت کلاس بحث می‌شود.

معلم

معلم یکی از ارکان اساسی آموزش و پرورش است و بدون در نظر گرفتن نقش او، نقش سازنده‌ای را نمی‌توان برای تعلیم و تربیت منظور کرد. معلم نه تنها متخصص مسائل آموزشی، بلکه راهنما،‌ سرمشق، مشاور مشفق و دوست و مشکل‌گشای دانش‌پژوهان است.

حال اگر معلم بتواند غیراز آنکه مسائل آموزشی را می‌آموزد، مشفقانه و مشتاقانه در صلاح و اصلاح رفتار و تربیت فراگیران بکوشد، با آنان نه از روی مقررات خشک آموزشی بلکه از روی احساس و عاطفة متعادل رفتار کند، موقعیت آنان را درک کند، خشک و عبوس و با اخم و ترشرویی برخورد نکند، حرمت و جایگاه آنان را پاس دارد و با آنان در تعامل و تفاهم باشد، کلاس درس، کلاس خوشایند و پرجاذبه خواهد شد و فراگیران برای حضور در چنین کلاسی اشتیاق نشان خواهند داد.

نقش معلم در جذابیت کلاس از چند جنبه

۱٫ از جنبة علمی

۱ ـ ۱٫ تسلط علمی

معلمی می‌تواند جذابیت کلاس را فراهم آورد که از نظر علمی توانا و مسلط باشد. در واقع اصلی‌ترین وظیفةآموزشی معلم یاد دادن و آموختن است و معلمی که از نظر علمی تواناتر باشد، بهتر می‌تواند این وظیفه را به انجام رساند. حال اگر وظیفة آموزشی معلم با کم‌آگاهی او به خوبی انجام نگیرد و کلاس درس او سطح مناسبی از اندیشه و دانایی را نداشته باشد، ممکن است فراگیران نسبت به حضور در چنین کلاسی احساس تردید کنند و به این نتیجه برسند که خودشان با مطالعة کتاب می‌توانند به همین سطح از آموزش که معلم آن را عهده‌دار شده است، دست یابند.

در این صورت کلاس برای فراگیران جذابیت نخواهد داشت و تنها ممکن است قوانین و مقررات آموزشی یا به تعبیری درست‌تر «جبر مقررات آموزشی» آن‌ها را به حضور در کلاس راضی‌ سازد. در تجارب برخی از معلمان مشاهده و شنیده شده است که آنان بدون آنکه قواعد سخت‌گیرانه‌ای را برای حضور دانش‌آموزان در کلاس وضع و اعمال کنند، تنها به دلیل اطلاعات گستردة علمی توانسته‌اند دانش‌آموز را مشتاقانه به کلاس بیاورند و دانش‌آموزان از چنین کلاسی بهره‌های فراوان برده‌اند.

۱ ـ‌۲ پاسخ‌گویی

تسلط علمی معلم امری جدا از پاسخ‌گویی اوست. ممکن است معلمی به لحاظ علمی توانمند باشد، اما در پاسخ به پرسش‌های دانش‌آموزان توانایی نشان ندهد، زیرا پاسخ‌گویی علاوه‌بر حضور ذهنی قوی به پیش‌ زمینه‌های دیگری همانند آشنایی با اندیشه روز و شبهات جدید، استفاده از منابع نوتر و جدیدتر، احترام به جایگاه فراگیر و در نظر گرفتن حق پرسش برای او و استقبال از جلب مشارکت و حاکمیت جوّ پرسش در کلاس نیاز دارد.

معلمی که با این پیش‌زمینه‌ها بیگانه باشد، پاسخ‌گو نخواهد بود. معلمی که به مطالبات، ابهامات و سؤالات دانش‌آموزان پاسخ ندهد، نمی‌تواند برای آنان جذابیت ایجاد کند و چنین کلاسی برای ذهن پرسشگر دانش‌آموزان، کلاسی بی‌جاذبه تلقی خواهد شد.

در کلاسی که پاسخ‌گویی جریان دارد:

* دانش‌آموز مطالب و سؤالات خود را پنهان نمی‌کند و پرسش‌ها امکان طرح خواهند یافت.

* حاکمیت جوّ پاسخ‌گویی، کلاس را به مکانی برای دادوستد اندیشه‌ها تبدیل خواهد کرد.

* مشارکت در چنین کلاسی جریانی منظم خواهد داشت. به عکس، معلمانی که قادر به پاسخ‌گویی نباشند، می‌کوشند به گونه‌ای رفتار کنند که دانش‌آموز از طرح پرسش گریزان و پشیمان شود یا پرسش دانش‌آموز را به گونه‌ای صورت‌بندی می‌کنند که بر پاسخ آن قادر و توانا باشند. در پاره‌ای از موارد واگذار کردن پرسش به آخر کلاس یا به صورت خصوصی در پایان کلاس، یکی از ترفندهای فرار از پرسش است.

۱ ـ ۳٫ استفاده از منابع

روشن است که معلمان تک منبع تنها به داده‌های همان منبع اکتفا می‌کنند و اکتفا به داد‌ه‌های یک منبع و اطلاع نداشتن از مسائل جانبی و مطالب بیرونی از کتاب که ممکن است متناسب با نیازها، خواست‌ها و علائق فراگیران نباشد، از جذابیت درس می‌کاهد و کلاس را پویا، بالنده و پرجاذبه نشان نمی‌دهد. برخی از معلمان پیرامون منبع درسی خود اطلاعات خوب و مناسبی دارند، اما همین که خارج از منبع چیزی از آنان پرسیده شود اظهار بی اطلاعی می‌کنند و ممکن است به آسانی اعتبار علمی خویش را متزلزل نشان دهند.

بدین جهت استفاده از منابع متعدد برای جذابیت کلاس، توصیه‌ای حتمی است. البته لازم نیست منابع حتماً به صورت کتاب باشند. معلمانی که با داده‌های جدیدی که از منابع مختلف به دست می‌آورند دانش‌آموز را از نوترین مباحث آگاه می‌سازند، کلاس خویش را جذاب می‌کنند.

۲ . جنبة رفتاری

۲ ـ ۱٫ شادابی

معلمی که عبوس، گرفته، اخم‌آلود یا افسرده‌رو باشد، نمی‌تواند پیام‌‌آور شادابی و طراوت باشد و کلاس او فاقد اشتیاق و جذابیت خواهد بود. البته گاه ممکن است حالت چهرة یک معلم کمی او را جدی و گرفته نشان دهد، در این صورت بهره‌گیری از طنز و آمیختن درس با تکنیک بیان می‌تواند آن را جبران کند.

اگر معلم شاداب و با نشاط باشد:

* دانش‌آموزان در کلاس مشتاق‌تر حاضر خواهند شد؛

* روابط بین معلم و دانش‌آموز صمیمانه‌تر خواهد شد؛

* دانش‌آموزان به طرح مشکلات خویش با معلم خواهند پرداخت و از معلم به عنوان مشاور بهره خواهند برد؛

* دانش‌آموزان شاداب‌تر خواهند شد و بهره‌وری از کلاس افزایش خواهد یافت؛

* روحیة معلم تأثیر منفی در اخلاق دانش‌آموزان نخواهد گذاشت؛

اما اگر معلم بی‌نشاط باشد:

* کلاس خشک و کسل کننده می‌شود.

* دانش‌آموزان حتی حاضر به طرح پرسش‌های درس نخواهند بود و بسیاری از سؤالات امکان بروز پیدا نخواهند کرد.

* یادگیری با اختلال مواجه خواهد شد، زیار دانش‌آموز با عنایت به ویژگی معلم علاقه به آموختن را از دست خواهد داد.چگونه کلاس جذاب تری داشته باشیم

* از نقش تربیتی معلم کاسته می‌شود و دانش‌آموزان نمی‌توانند از رفتار معلم خود سرمشق بگیرند.

* فضای دوستی و علاقه به فضای سرد و خاموش تبدیل خواهد شد و رابطة معلم و شاگرد در حد چارچوب آموزشی محدود خواهد ماند.

۲ ـ ۲٫ احترام به دانش‌آموز

ممکن است معلم شخصاً فرد شادابی باشد، اما فراگیر در هندسة ذهنی او، جایگاه ویژه‌ای نداشته باشد. در این صورت از چنین معلمی نمی‌توان توقع داشت که به خواست دانش‌آموز احترام بگذارد. در چنین کلاسی ممکن است معلم یک سویه اعمال مدیریت کند و تنها خواست خود را بر کلاس تحمیل سازد.

نتیجه ضروری چنین کلاسی دل‌‌زدگی دانش‌آموزان از آن است که جذابیت کلاس را تحت تأثیر قرار می‌دهد. بدگمانی به دانش‌آموز، تردید در صداقت او، پاسخ‌های گزنده، برخورد دبستانی و مدرسه‌ای با دانش‌آموز، بی‌اطلاع و بی‌دانش فرض کردن دانش‌آموز و… معلم و دانش‌آموز را مقابل و معارض یکدیگر قرار می‌دهد و درس را برای دانش‌آموز تحمیلی می‌کند.

۲ ‌ـ ۳٫ پوشش ظاهری

پوشش ظاهری به ظاهر امر ساده‌ای به نظر می‌آید، اما در واقع چنین نیست. برخی از معلمان می‌پندارند که باید به لحاظ علمی و اخلاقی آراسته وتوانمند باشند ولی توجه آنها به ظواهر از جمله پوشش و آرایش یا پیرایش از اهمیت چندانی برخوردار نیست. اما این پندار، درست نیست. فراگیران حتی دربارة پوشش معلم موشکافی می‌کنند و اگر معلم ظاهری ژولیده و نامرتب داشته باشد، از او تأثیر چندانی نمی‌پذیرند.

راستی چگونه معلم می‌تواند به تأکید دین بر پاکی و طهارت تکیه کند و به آموزه‌های دینی در باب پاکیزگی توجه دهد، اما خود به لحاظ ظاهری ناآراسته و ژولیده‌پوش باشد. همانگونه که آراستگی باطنی معلم می‌تواند در جذب دانش‌آموز کمک کند، آراستگی ظاهری او نیز بر جذابیت کلاس خواهد افزود. معلمان باید در پوشش خود، رنگ، مدل مناسب، تمیزی و در صورت امکان تازگی را مراعات کنند.

۲ ـ ۴٫ اعتماد و خوش گمانی

معلمی که به دانش‌آموزان بدگمان است، سوءظن و بدگمانی دانش‌آموزان را نیز درباره خویش برخواهد انگیخت.

معلم خوش گمان،

* مشکل دانش‌آموز را در مسائل درسی و غیردرسی «بهانه» نمی‌خواند و از این رو با درک موقعیت او در حل مشکل به او کمک خواهد کرد.

* رابطه‌اش با دانش‌آموزان، براساس وسواس و احتیاط افراطی شکل نخواهد گرفت، بلکه رابطه‌شان بر اساس صمیمیت و تفاهم قوت می‌پذیرد.

* بین خود و دانش‌آموز گسست ایجاد نمی‌کند و دیواری از بی‌اعتمادی نمی‌کشد، از این رو دانش‌آموز مشکلات شخصی خود را با او در میان خواهد نهاد و از او به عنوان راهنما کمک خواهد گرفت.

اما اگر معلم بدگمان باشد ممکن است سخن راست دانش‌آموز را نیز دروغ تلقی کند، مشکل او را «توجیه» بداند، پرسش او را به اصطلاح دست انداختن قلمداد کند و سؤال او را بی‌پاسخ بگذارد. همه این‌ها باعث می‌شود که درس و مدرس آن برای دانش‌آموز فاقد جذابیت باشد.

۲ ـ ۵٫ پرهیز از غرور

معلمی که خود را مغرور نشان دهد، دانش‌آموزان از او خواهند گریخت. تکبر و غرور معلم نه تنها رسالت تربیتی معلم را ناکام می‌گذارد، بلکه وظیفه تعلیمی وی را نیز با مشکل مواجه خواهد ساخت. برعکس، معلمان متواضع و فروتن بهتر می‌توانند دانش‌آموزان را جذب، کلاس را جذاب و به رسالت تعلیمی و تربیتی خویش عمل کنند.

۳٫ جنبه روشی

اگرچه روش تدریس واحدی را نمی‌توان به عنوان بهترین روش برای همه معلمان معرفی کرد، اما می‌توان گفت که بهترین روش تدریس برای هر معلمی آن است که برای دانش‌آموزان جذاب‌تر و نتیجه بخش‌تر و یادگیری در آن آسان‌تر باشد. ممکن است گاه سخنرانی محض یا سخنرانی فعال، شیوه سقراطی یا روش قیاسی نتیجه بخش‌تر و جذاب‌تر باشد و گاه روش دیگری جاذبه ایجاد کند و به یادگیری بهتر بینجامد. زمان آموزش، متن درسی، مخاطبان درس، توانایی‌هایی معلم، سیاست‌های آموزشی، فناوری آموزشی و اموری از این قبیل در انتخاب روش تدریس معلم اثرگذارند.

مهم آن است که معلم به این نکته توجه کند که تدریس او باید نتیجه مناسب را دربرداشته باشد و برای دانش‌آموزان دل‌نشین و جذاب باشد.

به نظر می‌رسد که توجه به نکات زیر می‌تواند در جذاب کردن روش تدریس مؤثر باشد.

معلم شیوه تدریسی را برگزیند که نقش دانش‌آموز در آن به خوبی لحاظ شده باشد. برای مثال سخنرانی محض نقش دانش‌آموز را نادیده می‌انگارد.

نحوه طرح درس که از مسائل مربوط به فنون تدریس و روش‌های آن است، می‌تواند به جذابیت موضوع کمک کند. معلم می‌تواند درس را با یک سئوال آغاز کند و روش خویش را بر این مسئله بنا نهد. آن‌گاه توجه دانش‌آموزان برای یافتن پاسخ جلب خواهد شد و در ادامه تدریس، برای یافتن پاسخ به حل ابهام خویش توجه بهتری به درس نشان خواهند داد.

ارائه چارچوب درس در آغاز و تلخیص در پایان، روش تدریس را مؤثر می‌سازد. با این کار دانش‌آموز در آغاز خواهد دانست که در این جلسه یادگیری به دنبال یافتن چه نکاتی است و اگر از نکته‌ای غفلت کرده باشد، تلخیص آن در پایان، دوباره توجهش را جلب و نقص و کمبود را جبران خواهد ساخت.

جلب مشارکت و ایجاد روحیه پرسش و پاسخ می‌تواند دانش‌آموزان را به فراگرفتن مشتاق تر و کلاس را پرجاذبه‌تر کند. منظور از پرسش و پاسخ نیز فقط آن نیست که معلم پاسخ‌گوی سئوالات باشد، بلکه منظور آن است که درس را به گونه ای طرح کند که در ذهن دانش‌آموز پرسش ایجاد شود، یعنی شیوه تدریس معلم، پرسش ساز باشد.

۴٫ جنبه مدیریتی

معلم غیر از آنکه متخصص آموزشی است، نقش یک مدیر را نیز در کلاس ایفا می کند، تعداد فراگیران، روحیات متفاوت و گونه‌های رفتاری آنان، محدودیت‌ زمانی آموزشی،‌به پایان رساندن سرفصل‌های مصّوب،‌ الزامات قانونی و مقررات آموزشی و استفادة‌ بهینة از وقت،‌ اموری هستند که مدیریت و نظارت بر کلاس را حتمی و الزامی می‌رساند.

اگر معلم بر کلاس مدیریت نکند:

* هرج و مرج جّو غالب و حاکم بر کلاس خواهد شد.

* روحیة‌ نظم‌پذیری و انضباط بین فراگیران از بین خواهد رفت.

* تعلیم وآموزش ناموفق و بی‌نتیجه خواهد شد.

* حضور در کلاس بی‌فایده تلقی می‌شود و جاذبه‌ای برای حاضر شدن در کلاس درس باقی نخواهد ماند.

اما چگونه مدیریتی می‌تواند جذابیت‌ساز باشد؟

معلم باید قبل از هر چیز در فکر ایجاد مقررات و قواعدی برای کلاس باشد. کلاسی که قاعدة خاصی بر آن حاکم نباشد، نتیجة‌ خاصی به‌دست نمی‌آورد. بنابر این اصل ایجاد و وضع مقررات و حرمت نهادن به آن‌، اصل اولی و ضروری است.

مقرراتی که معلم در کلاس به کار می‌گیرد باید انعطاف‌پذیر باشد. قوانین خشک، بی‌روح و انعطاف‌ناپذیر دانش‌‌آموزان را از معلم گریزان و کلاس درس را فاقد جذابیت می‌سازد.

معلم باید سعی کند از تهدید خودداری کند. تهدید کردن و حاکمیت ترس بر کلاس شیوة معلمان ترسو و ضعیف‌النفس است و معلمی که از اعتماد به نفس برخوردار است، ابزارهای دیگری را برای مدیریت برمی‌گزیند. برای مثال برخی از معلمان با تهدید حذف درس، منظور کردن نمرة‌ منفی و … عملاً ناتوانی خود را به اثبات می‌رسانند.

قاطعیت لازمة‌ مدیریت است، اما آمیختن آن با منطق، نظارت و مدیریت را پربارتر و نتیجه‌بخش‌تر می‌سازد. در واقع معلم باید در عین قاطعیت، منطق‌پذیر باشد.

لازم است معلم متناسب با هر کلاسی شیوه‌های نفوذ در فراگیران را از قبل طراحی کند. برای نمونه، کنترل و نفوذ با استفاده از مجاورت (مثل آنکه معلم به طرف فرد خطاکار برود و در کنارش بایستد)‌ یا با استفاده از اشارة‌ ماهرانه و نیز به‌کارگیری طنز و شوخی (به شرط آنکه ملایم، محترمانه و ظریف باشد، نه نیشدار، تمسخرآمیز و ریشخند) گونه‌هایی از نفوذ در فرگیران و مدیریت و نظارت بر کلاس است.

مدیریت پلیسی،‌ مدیریت نوچه‌گرا و جاسوسی،‌ مدیریت خشک نظامی و و مدیریت آزاد، رها و بی‌قاعده،‌ گونه‌های منفی مدیریت است که کلاس را از مکان آموزشی به مکانی نظامی یا مکانی صرفاً فراغت‌بخش و سرگرم‌کننده، تبدیل می‌کند و در نتیجه از جاذبه‌های درس و کلاس می‌کاهد.

مقایسة‌ معلمان جذاب و غیرجذاب به لحاظ رویکرد و کارکرد.

منبع:آموزش ویادگیری صالح

دانلود آهنگ جديد

جاوا اسكریپت

جاوا اسكریپت


دانلود آهنگ جديدDownloads-icon

آیا گذرواژه‌ی جدید می‌خواهید؟

معلم
پیگیری نویسنده / ۱۲


چگونه کلاس جذاب تری داشته باشیم ؟ – هر معلمی با بالا رفتن تجربه اش پی خواهد برد که باید به برخی کارهای ضروری در کلاس درس توجه نماید ، بعضی اعمال را نباید انجام دهد، و خود را در کلاس برای دقایقی به جای شاگردان فرض نماید . تجربه نشان داده معلمانی که در کلاس درس فعالیت و تحرک بیشتری داشته ، به شغل خود علاقه و عشق می ورزند ، هدف های متنوعی دارند ، درگیری ها و جنگ اعصاب کمتری داشته باشند ، دیر تر از دیگران فرسوده و شکسته خواهند شد و همیشه به عنوان فردی شاداب و با نشاط و موفق در شغل خود نزد دیگران شناخته شده اند . در زیر به صورت خلاصه ، کارهایی که معمولا” در کلاس درس باعث جلب توجه دانش آموزان ، علاقمندی به درس و معلم و نشاط آنان میشود و برگفته از تجارب شخصی است ، ذکر می گردد .

با شنیدن نام ” برنامه ” یا ” طرح درس ” یا ” طرحی برای مدیریت کلاس” ، اذهان به سراغ چندین صفحه کاغذ می رود که در آن با دقیقه و ثانیه ، ریز فعالیتها نوشته شده و به عبارتی ، معلم را در چهار چوب مقرراتی ، محصور می کند ، (و به این دلیل خیلی ها حتی در مورد آن هم صحبت نمی کنند) اما مقصود از داشتن برنامه ، الزاما” با ثبت آن ( و چیزی شبیه به طرح درس معرفی شده در کتب روش تدریس ) ، یکسان نیست . داشتن برنامه برای هر کاری لازم است اگر خواهان یک عمل موفقیت آمیز هستیم باید برای آن برنامه داشته باشیم . خود بنده به شخصه با مکتوب کردن برنامه خیلی موافق نیستم هر چند که نوشتن خود باعث ذخیره ی مطالب می شود اما با تغییراتی که با آن مواجهیم و روبرو بودن با یک عامل انسانی ناشناخته ممکن است که این برنامه ها منسوخ شده و روشهای جدیدی جایگزین آن شود و دیگر اینکه ممکن است جلوی خلاقیت معلم گرفته شود و او را از دست یابی به یک روش نو و جدید بازدارد البته این به این معنا نیست که نوشتن خلاقیت را کور می کند بلکه ممکن است روند دست یای به آن را کند کند و معلم به خاطر زحمت نوشتن حتی راغب به تلاش برای فکر کردن به روشهای بهتر نباشد . و از آنجا که هر فردی ویژگیهای رفتاری خاص خود را دارد (ممکن است فردی نوشتن را راحت تر بداند در صورتی که فردی دیگر فقط فکر کردن را دوست داشته باشد و عمل کردن به ایده ) لذا این امر را به شما واگذار می کنم ولی این به این معنا نیست که برنامه ریزی نکنیم بلکه همان برنامه ریزی برای رسیدن به کیفیت مطلوب و هدف متعالی است . امیدوارم تجربیات این بنده ی حقیر مورد توجه و استفاده ی شما واقع شود.چگونه کلاس جذاب تری داشته باشیم

1- به محض مشاهده علایم خستگی در دانش آموزان و حواس پرتی آنان ، جریان تدریس یا پرسش را قطع کرده و به آنها اجازه داده شود که از جای خود بلند شده ، کشش عضلانی داشته ، نفسی بکشند و دقایقی کوتاه آزاد باشند ( در این حال تحمل برخی مزه پرانی ها به هم در جلسات اول ، ضروری است و سپس عادت خواهند کرد)، اگر بدون توجه به خستگی دانش آموزان به تدریس یا پرسش ادامه دهیم ، در واقع کاری بیهوده و بی ثمر را دنبال خواهیم کرد .

 

2- هیچگاه بدون اطلاع قبلی ، پرسش کلاسی یا امتحان کتبی برگزار نکنیم و حتی در جلسه قبل ، صفحات و نوع پرسش و حتی افرادی که از آنان پرسش شفاهی انجام می شود تلویحا” مشخص شوند و این صرفا” برای رفع حالت اضطراب دانش آموزان است ، برخی معلمان برای حالت ” همیشه آماده باش بودن کلاس ” توجهی به این نکته ندارند که امتحان یا پرسش بدون اطلاع قبلی ، از نظر دانش آموزان نوعی مچ گیری محسوب می شود . در رابطه با دانش آموزانی که از آنان پرسش به عمل می آید باید گفت معمولا” به سه دسته تقسیم می شوند و هر کسی تکلیف خود را خواهد دانست و در کنار آن پاسخ گویی داوطلبانه هم مد نظر قرار می گیرد و بدین ترتیب دانش آموزان تمایل بیشتری هم برای جواب دادن دارند و درگیری ها خیلی کمتر می شود .

 

3- حتما” قبل از تدریس درس جدید ، خلاصه مطلب قبلی برای دانش آموزان گفته شود و آنها را به هم ربط داد .این کار به دانش آموزانی که حتی دروس قبل را مطالعه نکرده اند اجازه می دهد مطالب را به یاد آروند و در یادگیری مطالب جدید انگیزه پیدا کنند.

4- اگر وقت اضافه ای در کلاس موجود بود ، نباید گذاشت دانش آموزان از سرو کول هم بالا بروند بلکه به نحوی باید آنها را تحت آموزش قرار داد به عنوان مثال صحبت و تبادل نظر در مورد مسایل اجتماعی محل سکونت ، یا وضع مدرسه و غیره ، دانش آموزان اظهار نطر در جمع را خیلی دوست دارند .

 

5- طوری برنامه ریزی شده که هر جلسه با توجه به دوره تحصیلی و پایه ، حدود 3 تا 5 دقیقه یک رفتار نیکو اجتماعی فردی ، و یک روایت یا حدیث مرتبط با دانش آموزان در پایان کلاس ذکر می شود . دانش آموزان آن را یاداشت می کنند این موارد حتی در کلاس ریاضی و تاریخ و غیره هم امکان پذیر است .

 

6- با بهره گیری از روش ایفای نقش ( برای هر درسی امکان دارد) توسط دانش آموزان ، منظور خود و موضوع را سریعتر و بهتر به دانش آموزان منتقل کنید ، بهتر است جلسه قبل ، قرار ایفای نقش ، موضوعات و شرکت کنندگان مشخص شوند .

 

7- به صلاحدید معلم می توان هر جلسه یکی از دانش آموزان را به ترتیب انتخاب کرد تا مطالبی در راستای درس را به دانش آموزان ارائه دهد ( این کار بین دانش آموزان به نام کنفرانس مشهور است) . اگر معلم بتواند اهداف این کار را کاملا” تشریح و زمینه های آن را فراهم نماید ، شاگردان هم بدان علاقمند خواهند شد ، در صورتی که همه کلاس در برنامه شرکت کنند ، موانعی مانند تمسخر دیگران ،اضطراب صحبت در روبروی همکلاسی ها و غیره به تدریج کمتر خواهد شد .
8- استفاده از ارزانترین و کاراترین تشویق ها یعنی تشویق لفظی ( با دلیل نه طبق عادت کلامی ) را در کلاس هرگز فراموش نکنید . کلماتی مانند : آفرین ! احسنت ! خوبه ! باریک ا…! تشکر ! به جابود ! خوشحالم ! و غیره اثری شگفت انگیز دارد .

 

9- استفاده از تشویق ” کف زدن ” توسط کل کلاس برای موفقیتهای کوچک و بزرگ آنان ، یا به دنبال آمادگی کل دانش آموزان یا گروهی از آنان برای پاسخ گویی به درس ، اتمام درس ، کسب نمرات مطلوب ، اظهار نظرهای مناسب و غیره ، حال و هوای کلاس را عوض خواهد کرد .

 

10- دو کار در کلاس نباید توسط معلم فراموش شود ، و اثر معجزه آسایی در آرامش و آمادگی دانش آموزان دارد و آن ذکر صلوات در برخی مواقع و یا تلاوت آیاتی از قرآن مجید با ترجمه توسط یکی از دانش آموزان است . و این کار ارتباطی به دروس خاص ندارد اینکه نباید فقط به کلاس دینی و پرورشی یا قرآن بسپاریم . حداقل هر چند جلسه یکبار شروع کلاس با تلاوت قرآن در آرامش شاگردان موثر است …

11- بردن روزنامه به کلاس حتی ، دو سه هفته یکبار ،و اختصاص دقایقی از ذکر خلاصه مطالب آن که مرتبط با درس باشد، مفید است .

 

13- برای پرسش پای تخته الزامی نیست که دانش آموز سرپا و روبروی دانش آموزان بیاستد ، می توان برای آنها که خیلی اضطراب دارند ، یک صندلی روبروی میز معلم گذاشت تا دانش آموزانی که مایل هستند روی آن نشسته و با حالت شبیه به مصاحبه به درس پاسخ گویند ( با اجرای این روش ، کلیه دانش آموزان ، خصوصا” شاگردان مضطرب ، تمایل نشان داده و نمرات مطلوبی کسب می کنند)

13- هر دو ماه یکبار به صورت غیر مستقیم نظر دانش آموزان خود را در مورد شیوه تدریس و کلاس داری و برنامه آن بسنجید ، مطالبی را به شما خواهند گفت که قطعا” تعجب خواهید کرد!(شنیدن یا خوانده انتقادات دانش آموزان جرات خاصی می خواهد !) و شما باید برای رفع نقایص روش خود اقداماتی بیاندیشید یا از رضایت آنان مطلع شوید. زیرا بدون بازخور دقیق نمی توان از عملکرد کار خود مطمثن بود.

 

14- سعی کنید هر ساله با دانش آموزان خود تعدادی عکس دسته جمعی بیاندازید و یکی از دانش آموزان اسامی را پشت عکس یااگر دیجیتالی بود به صورت دستی برای شما بنویسد ، این کار خیلی مورد علاقه دانش آموزان است و احساس صمیمیت خاصی با معلم می کنند و برخی از آنها که برای کلاس درد سر ساز بوده اند با این اعمال ، تغییراتی خواهند داشت . امروزه دوربین های دیجیتالی و غیره کار را بسیار راحت و کم هزینه کرده اند .

 

15- به دانش آموزانی که درخواست بیرون رفتن از کلاس و آبخوری یا غیره را دارند ، توجه نمایید و به هیچ وجه مانع نشوید ، در غیر این صورت آن دسته دانش آموزان به اجبار در کلاس نشسته و حتی گاها” شاهد مشکلات ناخواسته ای خواهید شد مثل : تهوع ، بیهوش شدن از ضعف یا احساس شرمندگی آنان ، برخی معلمان به اشتباه ، عدم اجازه به دانش آموز را نشان از مدیریت مطلوب خود و اداره کلاس می دانند ! برای این مورد باید در شورای معلمان هماهنگی لازم با دفتر صورت گیرد مانند کنترل برای عدم خروج از مدرسه و …

 

16- با هماهنگی دفتر مدرسه و انجمن اولیا جوایز هر چند ساده مانند خودکار و غیره را تهیه و به بهانه های مختلف هر مدت یکبار به دانش آموزان اهدا کنید در این میان دانش آموزانی که پیشرفتهایی داشته اند باید بیشتر مورد توجه قرار گیرند تا حال مشاهده نشده که آنها جایزه را رد کنند.حتی دانش آموزانی که دارای توانایی مالی بسیار بالایی هستند ، از این کار معلم بسیار خوشحال می شوند .

 

17- تهیه تراکت هایی برای کلاس توسط معلم در رابطه با درس یا موضوعات دیگر و نصب آن در کلاس ( در حضور دانش آموزان) توجه آنان را به شدت جلب می کند ( قبلا با خودکار و مازیک نوشته می شد ولی امروزه هر مدرسه ای چاپگر دارد …)نباید این کار را فقط وظیفه مربی پرورشی دانست بلکه برای هر درسی امکان پذیر است .

 

18- استفاده از روش مصاحبه 2 یا 4 نفری در رابطه با درس یا موضوعات اجتماعی توسط دانش آموزان و با هدایت معلم برای آنان بسیار جذاب است که می توان دو میز را در پای تخته روبروی هم گذاشت و 4 نفر دو به دو برای مدت 5 تا 10 دقیقه با هم به بحث بپردازند . البته باید جلسه قبل موضوع و افراد مشخص شوند و نظارت کامل معلم برای رسیدن به هدف مد نظر قرار گیرد .

19- هر معلمی در شرایط لازم میتواند مهارت های زندگی را در کلاس به دانش آموزان آموزش دهد گاهی وقت ذکر یک خاطره کوتاه از حسادت ، میتواند در تغییر نگرش دانش آموزان بسیار موثر باشد و درگیری های کلاسی و یا درگیری با دفتر را به طرز چشمگیری کاهش داد ، معلمان چند دهه قبل پند و نصایح خود را از دانش آموزان دریغ نمی کردند و عموما” نتایج مطلوبی داشت و شما هم حتما” خاطره ای از این اعمال معلم در کلاس دارید .

20- رعایت زمانبندی دروس بسیار مهم است اگر در یک جلسه 3 درس داده شود و یا 3 جلسه پشت سر هم فقط پرسش پای تخته بدون تدریس داشته باشیم ، اشکال ایجاد خواهد شد و منتظر خستگی خود و دانش آموزان و افزایش بی نظمی آنها و جنگ اعصاب برای خود باشید.

 

چگونه کلاس جذاب تری داشته باشیم

21- هر چند وقت یکبار به دانش آموزان اجازه بدهیم خاطرات خوب و بد خود را از کلاس شما یا کلاس سنوات قبل برای کلاس تعریف کنند ، این مورد علاوه بر اینکه یک بازخورد مفید برای روش شماست ، می تواند در جذابیت کلاس و رفع نگرانی و حتی اضطراب دانش آموزان هم نقش داشته باشد .
 

22- اگر وقت اضافه ای موجود بود ، با دانش آموزان در مورد مهمترین اتفاقات هفته پیش در سطح شهر یا رسانه ها تبادل نظر کنید تا دید آنها به مسایل محیط و نحوه بیانشان را تقویت نمایید .

 

23- بردن کتابهای مرتبط با درس ، اثر خوبی بر حلب توجه دانش آموزان دارد و این اعمال را هرگز فراموش نکرده و شما را به عنوان معلمی دلسوز و علاقمند به حرفه خود معرفی خواهد کرد .

 

24- متاسفانه برخی معلمان ، “تدریس” را با در آوردن سئوال و جواب تمام متن توسط خودشان ، اشتباه می گیرند ! این کار علاوه بر اینکه باعث انهدام خلاقیت و کاوشگری دانش آموز می شود بلکه معلم را خسته کرده و دانش آموز چیز تازه ای یاد نخواهد گرفت ! باید گفت بعضی از والدین در این کار معلم هم نقش دارند و وی را مجبور میکنند که به خیال خود ، فرزندشان را برای امتحان آخر سال آماده کند ! اگر نوشتن نمونه سوال لازم است بهتر است این کار را به دانش آموزان محول کنیم ، آنهم بعد از تدریس و با هدف مشخص برای صفحات محدود، و باز هم متاسفانه باید گفت برخی والدین یا دانش آموزان از بعضی معلمان تعریف و تمجید می کنند که ؛ حتی یک سوال را از کتاب جا نمی گذارد ( والبته یک کلمه هم توضیح نداده !)

 

25- صحبتهای بسیار مختصر با دانش آموزان در سالن و حیاط یا جلوی درب مدرسه ، نقش مهمی در آرام کردن آنها در کلاس خواهد داشت و آنها احساس صمیمیت بیشتری با معلم خواهند کرد.این صحبتها می تواند بسیار ساده و غیر خصوصی باشد مانند : “معلوم بود که دیشب درست رو خوب خوانده بودی !” یا ” آمادگی تو برای کنفرانس امروز خیلی خوب بود ” یا ” آیا باز هم می توانی 3 خط مطلب در مورد درس فلان بنویسی ؟” … این کار باعث کاهش چشمگیر اضطراب آنان خواهد شد . متاسفانه شنیده شده که” این کار ها دانش آموزان را پر رو خواهد کرد !”
 

26- وضع نکردن مقررات دست و پاگیر و خشک کلاسی باعث جلوگیری از خستگی معلم و دانش آموز در کلاس خواهد شد مهمتر اینکه آنها از معلم و کلاس دلزده نخواهند شد . بعضی معلمان حساسیت زیادی به جنب و جوش گریز ناپذیر شاگردان در کلاس دارند و حتی تنبیه هایی را اعمال کرده و وقت گرانبهای کلاس را به درگیری و تنبیه در مورد مقررات خود ، اختصاص می دهند .( به عنوان مثال کسی به هیچ وجه نباید برگردد و دانش آموز دیگر را نگاه کند … یا نگاه کرده به پنجره کلاس ممنوع است (
27- هر چند وقت یکبار نسبت به استفاده از تلویزیون و کامپیوتر و پخش تراکهایی در رابطه با درس ، برای دانش آموزان جالب خواهد بود و در یادگیری خیلی موثر است .
 

28- متاسفانه جدیت بیش از اندازه و افراطی و خشک بودن معلم در کلاس باعث عدم علاقه دانش آموزان به وی ، درس و مدرسه خواهد شد و خود را مجبور به ” تحمل” معلم و کلاس خواهند دانست ، حتی این جدیت و سختگیری افراطی باعث شده تا برخی دانش آموزان از ادامه تحصیل در آن رشته جدا” واهمه داشته و مسیر زندگی آنها عوض شود ، معلمانی که خوش اخلاق بوده و تبسم بر لب داشته باشند در آموزش موفق ترند ، شما هم این را تایید می کنید اگر ؛ در حدی باشد که مورد سوء استفاده قرار نگیرد . (نباید قاطعیت ، مدیریت وتوانایی اداره مطلوب کلاس را با سختگیری افراطی معلم ، اشتباه گرفت (

29- تغییر محل کلاس حداقل ، ماهی یکبار موجب جلب توجه دانش آموز می شود مانند تشکیل کلاس در کارگاه ، آزمایشگاه ، نمازخانه ، کتابخانه وغیره.

 

30- یکی از راههای علاقمند کردن شاگردان به کلاس و درس و معلم و همچنین رفع کدورتهای احتمالی طرفین ، بردن دانش آموزان به گردش علمی کلاسی است حتی بازدید از نمایشگاههای کتاب ، صنایع دستی ، جشنواره های دانش آموزی ، حضور در مزار شهدا برای و غیره با هماهنگی دفتر مدرسه و اداره متبوع ، فواید زیادی دارد …


 

در آخر متذکر می شوم که از یاد نبرید که خود ما روزی دانش آموز بوده ایم و روی این نیمکت های سفت می نشستیم و شاگردی را تجربه کرده ایم و در زمان خود رفتار و گفتار معلم را تجزیه و تحلیل می کردیم ، پس به امید این که آنچه را برای خودمان می پسندیدیم برای دیگران هم بپسندیم با دانش آموزانمان رفتار کنیم با تشکر از توجه شما (معصومه ملکی)

راهنما: شما می‌توانید تا ۷ فایل را همزمان انتخاب کرده و در قالب‌های jpg ، png یا gif برای درج عکس، mp4 و mp3 برای درج صدا و تصویر،
و یا docx ، pptx ، ppsx ، xlsx برای فایل‌های آفیس و rar برای دیگر انواع فایل‌ها به عنوان فایل پیوستی در هر پاسخ‌تان درج نمایید. دقت کنید که حجم هر فایل نباید بیش از 14 مگابایت باشد.

پرسش: چطور حجم فیلم رو کم کنم؟

پرسش: حجم ۱۴ مگابایت چقدر است؟

پرسش: چرا نباید حجم بیشتر از ۱۴ مگابایت بفرستیم؟

© ۱۳۹۳-۱۴۰۰. حقوق مؤلف و نشر برای  محفوظ است. برداشت و استفاده از کلیه مطالب این سایت با ذکر منبع و آدرس صفحه مجاز می‌باشد.قدرت یافته از سامانه‌ی جامع مدارس ERPX.

چگونه کلاس جذاب تری داشته باشیم ؟ – هر معلمی با بالا رفتن تجربه اش پی خواهد برد که باید به برخی کارهای ضروری در کلاس درس توجه نماید ، بعضی اعمال را نباید انجام دهد، و خود را در کلاس برای دقایقی به جای شاگردان فرض نماید . تجربه نشان داده معلمانی که در کلاس درس فعالیت و تحرک بیشتری داشته ، به شغل خود علاقه و عشق می ورزند ، هدف های متنوعی دارند ، درگیری ها و جنگ اعصاب کمتری داشته باشند ، دیر تر از دیگران فرسوده و شکسته خواهند شد و همیشه به عنوان فردی شاداب و با نشاط و موفق در شغل خود نزد دیگران شناخته شده اند . در زیر به صورت خلاصه ، کارهایی که معمولا” در کلاس درس باعث جلب توجه دانش آموزان ، علاقمندی به درس و معلم و نشاط آنان میشود و برگفته از تجارب شخصی است ، ذکر می گردد

ويژگي هاي یک معلم خوب در تفکر ابن سينابا شنیدن نام ” برنامه ” یا ” طرح درس ” یا ” طرحی برای مدیریت کلاس” ، اذهان به سراغ چندین صفحه کاغذ می رود که در آن با دقیقه و ثانیه ، ریز فعالیتها نوشته شده و به عبارتی ، معلم را در چهار چوب مقرراتی ، محصور می کند ، (و به این دلیل خیلی ها حتی در مورد آن هم صحبت نمی کنند) اما مقصود از داشتن برنامه ، الزاما” با ثبت آن ( و چیزی شبیه به طرح درس معرفی شده در کتب روش تدریس ) ، یکسان نیست . داشتن برنامه برای هر کاری لازم است اگر خواهان یک عمل موفقیت آمیز هستیم باید برای آن برنامه داشته باشیم . خود بنده به شخصه با مکتوب کردن برنامه خیلی موافق نیستم هر چند که نوشتن خود باعث ذخیره ی مطالب می شود اما با تغییراتی که با آن مواجهیم و روبرو بودن با یک عامل انسانی ناشناخته ممکن است که این برنامه ها منسوخ شده و روشهای جدیدی جایگزین آن شود و دیگر اینکه ممکن است جلوی خلاقیت معلم گرفته شود و او را از دست یابی به یک روش نو و جدید بازدارد البته این به این معنا نیست که نوشتن خلاقیت را کور می کند بلکه ممکن است روند دست یای به آن را کند کند و معلم به خاطر زحمت نوشتن حتی راغب به تلاش برای فکر کردن به روشهای بهتر نباشد . و از آنجا که هر فردی ویژگیهای رفتاری خاص خود را دارد (ممکن است فردی نوشتن را راحت تر بداند در صورتی که فردی دیگر فقط فکر کردن را دوست داشته باشد و عمل کردن به ایده ) لذا این امر را به شما واگذار می کنم ولی این به این معنا نیست که برنامه ریزی نکنیم بلکه همان برنامه ریزی برای رسیدن به کیفیت مطلوب و هدف متعالی است .

 

 

 

چگونه کلاس جذاب تری داشته باشیم

 

 

 

 

 

 

 

یک معلم خوب

چگونه کلاس بهتری داشته باشیم:

· حتی موقعی که دارید رفتار نامناسب شان را تصحیح میکنید، به شان و شخصیت آنها احترام بگذارید. · و دست آخر اینکه: همانقدر که فکر می کنید سزاوارید دانش آموزان به شما احترام بگذارند به آنها احترام بگذارید. شیوه مثبت شیوه منفی بابک! از تو می خوام تصمیم بگیری به من نگاه کنی و گوش بدی. بابک! دیگه حرف نزن وبه درس توجه کن. زهره! یادت باشه توی راهرو آروم راه بری. آهای! توی راهرو ندو. مسعود! برای جواب دادن اول اجازه بگیر. ممنونم مسعود! مگه صد بار بهت نگفتم داد نزن؟ شیوا! آروم باش و صبر کن نوبتت بشه. ممنونم شیوا! هل نده وگرنه می فرستمت ته صف.

 معلم کارآمد سه ویژگی دارد:

 

 

3- بر احساسات خود مسلط است. · در کلاس های شلوغ با دانش آموزان ناآرام و بی قرار تسلط داشتن روی احساسات بسیار مهم است. · وقتی آرامش دارید ومنطقی عمل می کنید کارآمدتر از مواقع دیگر هستید. · احساسات شما فضای کلاس را تا حد زیادی تحت تاثیر قرار می دهد. · احساسات مثبت امنیت و اعتماد ایجاد میکند. · دانش آموزان در کنترل احساسات شان از شما الگو می گیرند. احساسات متعادل داشتن به معنی بی تفاوت بودن نیست. شور و شوق داشتن و با انرژی و علاقه کار کردن از ضروریات معلمی است. اما نباید در ابراز آنها زیاده روی کنید! زیاده روی در هر احساسی روی توانایی فرد در داشتن تفکر منطقی ومعقول اثر می گذارد. سه روش مدیریت رفتار به طور کلی برای مدیریت رفتار دانش آموزان در کلاس درس سه روش وجود دارد. اگر چه اکثر معلمان می توانند از هر سه روش در کلاسداری خود استفاده کنند. آنچه اهمیت دارد این است که کدام روش مناسب کلاس شماست. به یاد داشته باشید:

چگونه کلاس با نشاطی داشته باشیم ؟

 

با این وجود این چنین شرایطی نیاز به هزینه های بسیار زیادی دارد و به ندرت می توان چنین شرایطی را تمامی مدارس اجرایی کرد که اغلب می توان چنین کلاس هایی را در مقطع پیش دبستانی و مهد کودک مشاهده نمود که به مرور دیگر محیطی که در انتظار آن هستیم را به ندرت می توان مشاهده کرد.

اما یک معلم فلیپینی برای اینکه بتواند محیطی شاداب و پر از انرژی مثبت برای دانش آموزانش فراهم سازد، دست به اقدامی بسیار جالب و دیدنی زد که به مرور با بازتاب های بسیار زیادی روبرو گشت.

اقدام جالب معلم فیلیپینی پر انرژی و پر نشاط

خانم معلم جوان فلیپینی به نام ” ساملین لافیونته ” که هم اکنون در یک مدرسه پیش دبستانی در حال تدریس به دختر بچه های شهر ماسبات می باشد، به مدت 3 سال تصمیم گرفت تا کلاس سرد و بی روحی که وی در آنجا تدریس می کند را به هزینه خودش تبدیل به منطقه ای پر انرژی و جذابی نماید که دانش آموزهایش بتوانند با نشاط و شور بیشتری در کلاس درس حاضر شوند.

 

طراحی جالب و زیبای کلاس درس با شخصیت کارتونی

 

وی در طراحی این کلاس از رنگ صورتی و لوازم جانبی صورتی و همچنین شخصیت کارتونی محبوب دخترانه به نام ” هلو کیتی ” در کف و دیوارهای کلاس استفاده نموده است. با مشاهده این کلاس زیبا و جالب می توانیم به میزان زحمات و تلاش های تحسین برانگیز این معلم اشاره کرد که برای نشاط و مفرح بودن شاگردانش هزینه نمود.

 

کلاس دخترونه شاد و با نشاط

تصاویر این کلاس پرنشاط و پرانرژی بارها و بارهادر صفحات مجازی منتشر و دیده شده است که با واکنش های مثبت و بسیار زیادی ازطرف کاربران این صفحات روبرو گشت. با این وجود مردم جهان، اقدام شگفت انگیز و جالب این معلم را مورد تحسین قرار دادند و از او بسیار استقبال نمودند.

با این وجود خانم ” ساملین لافیونته ” این گونه گفت:” من این کار را برای آنها کردم، چرا که من عاشق آنها هستم”.

 

 

 

روشهای ایجاد شادابی ونشاط در مدرسه وایجاد انگیزه در دانش اموزان

االف)معلمین

ب)دانش آموزان

ج) محیط مدرسه

چگونه کلاس جذاب تری داشته باشیم

د)برنامه ریزی

ه)انجمن اولیاءومربیان

 

مدرسه شاد و با روح:

مدرسه نیز خود از یک روح سرشار برخوردار است،این موضوع به ندرت مورد تایید قرار می گیرد،و در عوض مدرسه به صورت یک ماشین و یا یک کارخانه شناخته شده است.در مدرسه می توان دانه جست وجو گری و پرسش را در زمین فکر و اندیشه نسل کوچک و کم سال کاشت تا این دانه رشد کند،همراه او بزرگ شودوزندگی بزرگسالی او را از زود باوریها،ساده اندیشی ها،بی دقتی ها، تقلیدها ،پیروی هاو باری به هر جهت گذراندن ها نجات دهد.درعوض او را انسانی متفکر،منطقی،فکور،اندیشمند،علت جو ،هدفدار،خواهان حقیقت بار آورد.هیچ نسخه ای برای توسعه و پرورش مقدس و یا یک مدرسه شاد و با روح و سرزنده وجود ندارد به هر حال ما میتوانیم شرایطی را به وجود آوریم تا اجازه پرورش روح را بدهد و ایجاد نشاط نماید.روشهایی برای فعال کردن مدرسه و کلاس ارائه میشود امید است که این روشها باعث شود شوق و انگیزه ی بیشتری در دانش آموزان بوجود آیدو نشاط بیشتری احساس شود.

برخی از اقداماتی که کارکنان مدارس می توانند انجام دهند عبارتند از:

۱-تشخیص اهمیت مطالب غیر کلامی

۲-توجه به زیبایی محیط آموزشگاه و کلاسهای درس

۳-نقل داستانهایی در باره مدرسه

۴-برگزاری جشنها و مراسم مذهبی

۵-حقیقت و اعتبار

۶-پرورش و تقویت بیان

۷-پرورش روح دانش آموزان

۸- شناسایی علتها به جای توبیخها

نتیجه :

شاداب‌سازی و ایجاد روحیه شاد در دانش‌آموزان و جلوگیری از افسردگی آنها باعث می‌شود افرادی هدفمند و کار آمد در جامعه داشته باشیم در این میان عوامل متعددی دست به‌دست هم داده تا بتواند این هدف محقق شود.

تشویق دانش‌آموزان به خلاقیت و نوآوری و ایجاد زمینه‌هایی برای بروز استعداد آنها

– تمیزی و نظافت مستمر محیط مدرسه و کلاسهای درس و ایجاد عادت در دانش آموزان جهت رعایت نظافت مدرسه

– استفاده از لباسهای متنوع با رنگ های شاد که مغایر با ضوابط آیین نامه اجرایی مدارس نباشد .

– تغییر مرتب دکوراسیون مدارس بطوری که دانش آموز هر هفته با طرح جدیدی روبرو باشد .

– روی آوردن به بازی های پرورشی و سنتی در محیط مدارس و اجرای یک بازی جدید در هر روز یا هفته در

زمانی مشخص و حدود ۱۰ دقیقه ، که زنگ های استراحت برای این موضوع پیشنهاد می شود .

– برگزاری مسابقات ورزشی بین دانش آموزان بصورت کلاسی در رشته های مورد علاقه آنان .

– ایجاد تفکر مثبت در دانش اموزان به اینکه فقط کاستی ها و مشکلات را نبینند و به دنبال زیبایی ها و نکات

مثبت در زندگی روزمره و در مدرسه نیز باشند .

–  القای مفاهیم و ظرایف دینی به شیوه های جذاب .

–  توجه به فعالیت های گروهی و شیوه تدریس فعال در آموزش های علمی و دینی و جلب مشارکت دانش

آموزان و تعامل آنان در تدریس و فراگیری مطالب درسی.

–  مشارکت دادن جدی و نه شعاری دانش اموزان در امور مدرسه و استفاده از نظرات آنان در شاداب سازی محیط مدارس .

– برنامه ریزی و اجرای مرتب فعالیت های فوق برنامه در مدارس و خارج از مدارس .

– اجرای هر هفته یک برنامه با عنوان ایستگاه خنده با استفاده از برنامه ها و هنر نمایی های خود دانش آموزان و بعضا هنرمندان موجود در مدارس که در عین فرح بخش و شاد بودن مغایر با شئونات اخلاقی نیز نباشد .

– دادن جوایز نفیس به بهترین و کاربردی ترین طرح های شاداب سازی که دانش آموزان و اولیاء مدرسه ارائه می دهند

– اجرای مراسم صبحگاه با برنامه های متنوع و با نشاط از جمله نرمش صبحگاهی با آهنگی مناسب .

– توجه به  شخصیت فردی و اجتماعی دانش آموزان توسط مسوولان و کادر آموزشی مدرسه .

– استفاده از کادر آموزشی و اداری شاد و خوش ذوق در مدارس .

– رفع مسائل و مشکلات نگران کننده همکاران فرهنگی بطور اصولی تا نتیجه شادابی آنان منجر به شادابی دانش آموزان در مدارس باشد .

– استفاده از رنگ های شاد در رنگ آمیزی و نقاشی کلاس های درس ، کارگاههای آموزشی ، کتابخانه ها ، دفاتر ، وسایل ورزشی ، حیات مدرسه ، میز و نیمکت ها و صندلی ها و …..

در آخر متذکر می شوم که از یاد نبرید که خود ما روزی دانش آموز بوده ایم و روی این نیمکت های سفت می نشستیم و شاگردی را تجربه کرده ایم و در زمان خود رفتار و گفتار معلم را تجزیه و تحلیل می کردیم ، پس به امید این که آنچه را برای خودمان می پسندیدیم برای دیگران هم بپسندیم با دانش آموزانمان رفتار کنیم

 

منابع و ماخذ:

۱- باصری احمد، ۱۳۸۹٫نقش توسعه شادی و نشاط در افزایش روحیه …

۲-ترکمان، پری منظر. مدرسه، مدرسه است، رشد مشاور مدرسه، دوره یکم، شماره۳، ۱۳۸۵٫

۳-دکتر تقی پور ظهیری علی، ۱۳۶.مقدمه ای بر برنامه ریزی …

۴-حسینی، خسرو امیر، مهارت های شاد زیستن، ص ۶۳- ۶۲ …

۸-محمودیان، طاهره. شادابی و نشاط خانواده و تأثیر آن بر فرزندان، ماهنامه تربیت، سال۲۰، شماره ۱،۱۳۸۳ .

۹-مرآتی، کیانوش. به شادی همی دار تن را جوان،ماهنامه پیوند، شماره ۲۸۹،۱۳۸۲٫

۱۰- صباغیان، زهرا. مدرسه وتقویت نشاط و امید به زندگی، ماهنامه پیوند، انجمن اولیا و مربیان، شماره ۳۰۹، ۳۱۰، ۳۱۱، ۱۳۸۴ .

۱۱- طلیعه و همکاران، ۱۳۹۱ تغییرهای تاهل، میزان درآمد ماهیانه …

۱۲- ملکی نسرین، ۱۳۹۴.تاثیر نشاط و شادابی دانش آموزان درپیشرفت تحصیلی …

۱۴- نیاز آذری، کیومرث . (۱۳۹۳) . نقش شادی و …

کلاس‌های درس در یک دسته‌بندی کلی یا شاداب، جذاب و مخاطب‌گستر، یا کسل‌کننده، خمود و مخاطب‌گریز و یا معمولی و عادی است. کلاس درسی که در آن به مؤلفه‌های جذابیت عطف توجهی نشان داده نمی‌شود با گذشت زمان ممکن است کم‌کم سستی و کسل‌کنندگی در آن به چشم آید که گسست ارتباط بین معلم و دانش آموز از روشن‌ترین پیامدهای ناگوار آن خواهد بود و نتایج آموزش را عقیم و بی‌اثر می‌سازد.

سؤال اصلی و اساسی آن است که چگونه می‌توان کلاس درس را جذاب، دلپذیر و خوشایند نمود تا نه فقط مقررات آموزشی بلکه اشتیاق فراگیران برای یادگیری و حس کنجکاوی و حقیقت‌جویی آنان عمده‌ترین عامل حضور در کلاس شود و رعایت انضباط و مقررات و آداب آموزشی را برای بهره‌برداری بیشتر از کلاس باعث گردد؟آیا می‌توان با قاطعیت و انعطاف‌ناپذیری و با اعمال حاکمیت و مدیریت بی‌چون و چرا کلاس را جذاب ساخت؟آیا با واگذار کردن فراگیران به حال خود و حذف نظارت و مدیریت می‌توان کلاس را جذاب ساخت و شوق فراگیر برای حضور در کلاس را برانگیخت؟

آیا اجازه هر نوع اظهارنظر، هر نوع سخن و پرسش و به اصطلاح رایج‌تر اجازه «گفتمان آزاد» می‌تواند به جذابیت کلاس کمک نماید یا آن که باید به عوامل دیگری توجه نمود و به جای جذابیت زودگذر – که نتایج زودگذری از آن حاصل می‌شود – به جذابیت پایدار کلاس اندیشید و کلاس درس را با حفظ کلاس بودن و جریان داشتن درس و تعلیم در آن برای فراگیران مبارک و مطلوب گردانید؟

حال در این مقاله سعی شده است تا راه کار هایی را برای ایجاد جذابیت در کلاس درس- که یکی از ضروریات آموزش در ایران نیز است – ارائه گردد . یکی از مشکلاتی که هم اکنون دامن گیر آموزش ایران است این است که کلاس ها جذابیت لازم را برای جذب دانش آموز به کلاس درس را ندارد و برای همین دانش آموزان از کلاس درس فراری می باشند و هر روز آرزوی تعطیلی کلاس را دارند و همیشه به دنبال راهی هستند که از کلاس فرار کنند. .

بیان اهدافبه نظر می‌رسد جذابیت کلاس بر چند رکن و پایه استوار است:الف- معلمب- متن و محتوای درسج- فضای کلاسچگونه کلاس جذاب تری داشته باشیم

در این مقاله در مورد نقش معلم در جذابیت کلاس بحث می شود

معلم

معلم یکی از ارکان اساسی آموزش و پرورش است و بدون در نظر گرفتن نقش او، نقش سازنده‌ای را نمی‌توان برای تعلیم و تربیت منظور نمود. معلم نه تنها متخصص مسایل آموزشی، بلکه راهنما و سرمشق فراگیران، مشاور و مشفق آنان و دوست و مشکل‌گشای دانش‌پژوهان است و این همه کارکرد با عنایت به نقش و جایگاه ممتازی است که او در تعلیم و تربیت داراست.حال اگر معلم بتواند غیر از آن که مسایل آموزشی را می‌آموزد، مشفقانه و مشتاقانه در صلاح و اصلاح رفتار و تربیت فراگیران بکوشد، با آنان نه از روی مقررات خشک آموزشی بلکه از روی احساس وعاطفه متعادل رفتار نماید، موقعیت آنان را درک کند، خشک و عبوس و با اخم و ترشرویی برخورد ننماید، حرمت و جایگاه آنان را پاس دارد و با آنان در تعامل و تفاهم باشد، کلاس درس، کلاسی خوشایند و پرجاذبه خواهد شد و فراگیران برای حضور در چنین کلاسی اشتیاق نشان خواهند داد.

نقش معلم در جذابیت کلاس از چند جنبه:1. از جنبه علمی1-1. تسلط علمیمعلمی می‌تواند جذابیت کلاس را فراهم آورد که از نظر علمی توانا و مسلط باشد. در واقع اصلی‌‌ترین وظیفه آموزشی معلم یاد دادن و آموختن است و معلمی که از نظر علمی توانا‌تر باشد، بهتر می‌تواند این وظیفه را به انجام برساند. حال اگر وظیفه آموزشی معلم با کم آگاهی او به خوبی انجام نگیرد و کلاس درس او سطح مناسبی از اندیشه و دانایی را شاهد نباشد، ممکن است فراگیران نسبت به حضور در چنین کلاسی احساس تردید کنند و به این نتیجه برسند که خود با مطالعه کتاب می‌توانند به همین سطح از آموزش که معلم آن را عهده‌دار شده است، دست یابند. در این صورت کلاس برای فراگیران فاقد جذابیت می‌گردد و تنها ممکن است قوانین و مقررات آموزشی یا به تعبیری درست‌تر«جبر مقررات آموزشی» فراگیران را به حضور در کلاس راضی سازد. در تجارب برخی از معلمان مشاهده و شنیده شده است که آنان بدون آن که قواعد سخت‌گیرانه‌ای را برای حضور دانش آموز در کلاس وضع و اعمال نمایند، تنها به دلیل اطلاعات گسترده‌ علمی توانسته‌اند دانش آموز را مشتاقانه به کلاس بیاورند و دانش آموزان از چنین کلاسی بهره‌های فراوان برده‌اند.1-2. پاسخ‌گوییتسلط علمی معلم امری جدا از پاسخ‌گویی اوست. ممکن است معلمی به لحاظ علمی توانمند باشد، اما در پاسخ به پرسش‌های دانش آموزان توانائی نشان ندهد. زیرا پاسخ‌گویی علاوه بر حضور ذهنی قوی به پیش زمینه‌های دیگری همانند آشنایی با اندیشه‌های روز و شبهات جدید، استفاده از منابع نوتر و جدیدتر، احترام به جایگاه فراگیر و در نظر گرفتن حق پرسش برای او و استقبال از جلب مشارکت و حاکمیت جوّ پرسش در کلاس است. معلمی که با این پیش زمینه‌ها بیگانه باشد، معلم پاسخگو نخواهد بود. معلمی که به مطالبات، ابهامات و سؤالات دانش آموزان پاسخ ندهد، نمی‌تواند برای آنان ایجاد جذابیت نماید و چنین کلاسی برای ذهن پرسشگر دانش آموزان، کلاس بی‌جاذبه تلقی خواهد شد. در کلاسی که پاسخگویی جریان دارد:

• دانش آموز مطالب و سؤالات خود را پنهان نمی‌کند و پرسش‌ها امکان طرح خواهند یافت.

• حاکمیت جوّ پاسخگویی کلاس را به مکانی برای داد و ستد اندیشه‌ها مبدل خواهد ساخت.

• جلب مشارکت در چنین کلاسی جریان منظم خواهد داشت.به عکس، معلمانی که قادر به پاسخ گویی نباشند می‌کوشند به گونه‌ای رفتار نمایند که دانش آموز از طرح پرسش گریزان و پشیمان شود و یا پرسش دانش آموز را به گونه‌ای صورت‌بندی می‌کنند که بر پاسخ آن قادر و توانا باشند. در پاره‌ای از موارد واگذار کردن پرسش به آخر کلاس یا به صورت خصوصی در پایان کلاس یکی از ترفندهای فرار از پرسش است.1-3. استفاده از منابعروشن است که معلمان تک منبع تنها به داده‌های همان منبع اکتفا می‌کنند و اکتفا به داده‌های یک منبع و عدم اطلاع از مسایل جانبی و مطالب بیرونی از کتاب که ممکن است متناسب با نیازها، خواست‌ها و علائق فراگیران باشد، از جذابیت درس می‌کاهد و کلاس را پویا، بالنده و پرجاذبه نشان نمی‌دهد. برخی از معلمان پیرامون منبع درسی اطلاعات خوب و مناسبی دارند اما همین که خارج از منبع چیزی از آنان پرسیده شود اظهار بی‌اطلاعی می‌کنند و ممکن است به آسانی اعتبار علمی خویش را متزلزل نشان دهند. بدین جهت استفاده از منابع متعدد برای جذابیت کلاس توصیه‌ای حتمی است. البته منابع نیاز نیست به صورت کتاب باشد. معلمانی که با داده‌های جدید اینترنتی از مباحث دانش آموز را از نوترین مباحث آگاه می‌سازند، کلاس خویش را جذاب‌ می‌نمایند.2. جنبه‌ رفتاری:2-1. شادابی:معلمی که عبوس، گرفته، اخم‌آلود و یا افسرده ‌رو باشد، نمی‌تواند پیام‌آور شادابی و طراوت باشد و کلاس او فاقد اشتیاق و جذابیت خواهد بود. البته گاه ممکن است فیزیک چهره یک معلم کمی او را جدی و گرفته نشان دهد، در این صورت بهره‌مندی از طنز و آمیختن درس با تکنیک بیان می‌تواند آن را جبران نماید.

اگر معلم شاداب و با نشاط باشد:

• دانش آموزان مشتاق‌تر در کلاس حاضر خواهند شد.

• روابط بین معلم و دانش آموز صمیمانه‌تر خواهد گشت.

• دانش آموز به طرح مشکلات خویش با معلم خواهد پرداخت و از معلم به عنوان مشاور بهره خواهد برد.

• دانش آموزان شاداب‌تر خواهند شد و بهره‌وری از کلاس افزایش خواهد یافت.

• روحیه معلم تأثیر منفی در اخلاق دانش آموزان نخواهد نهاد.

اما اگر معلم بی‌نشاط باشد:کلاس خشک و کسل‌کننده می‌شود.دانش آموزان حتی حاضر به طرح پرسش‌های درس نخواهند بود و در واقع بسیاری از سؤالات امکان بروز نمی‌یابد.یادگیری با اختلال مواجه خواهد شد، چرا که دانش آموز با عنایت به ویژگی‌ معلم علاقه به آموختن را از دست خواهد داد.ازنقش تربیتی معلم کاسته می‌شود و دانش آموزان نمی‌توانند از رفتار معلمی سرمشق بگیرند.فضای دوستی و علاقه به فضای سرد و خاموش بدل خواهد شد و رابطه معلم و شاگرد در حد چارچوب آموزشی محدود خواهد گشت.2-2. احترام به دانش آموز:ممکن است معلم شخصاً فرد شادابی باشد اما فراگیر در هندسه ذهنی او، جایگاه ویژه‌ای نداشته باشد. در این صورت از چنین معلمی نمی‌توان توقع داشت که به خواست دانش آموز احترام بگذارد. در چنین کلاسی ممکن است معلم یکسویه اعمال مدیریت نماید و تنها خواست خود را بر کلاس تحمیل سازد. نتیجه ضروری چنین کلاسی دلزدگی دانش آموزان از آن است که جذابیت کلاس را تحت‌الشعاع قرار می‌دهد. بدگمانی به دانش آموز، تردید در صداقت او، پاسخ‌هایی گزنده، برخورد دبستانی و مدرسه‌ای با دانش آموز، بی‌اطلاع و بی دانش فرض کردن دانش آموز و… معلم و دانش آموز را مقابل و معارض یکدیگر قرار می‌دهد و درس را برای دانش آموز تحمیلی می‌سازد.2-3. رعایت پوشش ظاهری

پوشش ظاهری به ظاهر امر ساده‌ای به نظر می‌آید؛ اما در واقع چنین نیست. برخی از معلمان می‌پندارند که باید به لحاظ علمی واخلاقی آراسته و توانمند باشند و توجه به ظواهر از جمله رعایت شأن معلمی در پوشش و آرایش یا پیرایش از اهمیت چندانی برخوردار نیست. اما این پندار، ناصواب و خطاآلود است. فراگیران حتی درباره پوشش معلم موشکافی می‌کنند و اگر معلم ظاهری ژولیده و نامرتب داشته باشد، از او تأثیر چندانی نمی‌پذیرند. راستی چگونه معلم می‌تواند به تأکید دین بر پاکی و طهارت تکیه کند و بر آموزه‌های دینی در باب پاکیزگی توجه دهد، اما خود به لحاظ ظاهری ناآراسته و ژولیده‌پوش باشد چنانکه آراستگی باطنی معلم می‌تواند در جذب دانش آموز کمک نماید، آراستگی ظاهری نیز بر جذابیت کلاس خواهد افزود و معلمان باید رنگ و مدل مناسب، تمیزی و در صورت امکان تازگی را در پوشش مراعات نمایند.2-4. اعتماد و خوش‌گمانیمعلمی که به دانش آموزان ظنین و بدگمان است، سوء‌ظن و بدگمانی دانش آموزان را نیز درباره خویش برخواهد انگیخت.معلم خوش‌گمان:

• مشکل دانش آموز را در مسایل درسی و غیردرسی «بهانه» نمی‌خواند و از این رو با درک موقعیت او درحل مشکل به او کمک خواهد کرد.

• رابطه‌اش با دانش آموزان بر اساس وسواس و احتیاط افراطی شکل نخواهد گرفت، بلکه رابطه‌شان بر اساس صمیمیت و تفاهم قوت می‌پذیرد.

• بین خود و دانش آموز گسست ایجاد نمی‌کند و دیواری از بی‌اعتمادی نمی‌کشد، از این رو دانش آموز مشکلات شخصی خود را با او در میان خواهد نهاد. و از او به عنوان راهنما کمک خواهد گرفت.

اما اگر معلم بدگمان باشد ممکن است سخن راست دانش آموز را نیز دروغ تلقی کند. مشکل او را «توجیه» بداند. پرسش او را به اصطلاح دست انداختن قلمداد کند و سؤال او را بی‌‌پاسخ بگذارد. همه اینها باعث می‌شود که درس و مدرّس آن برای دانش آموز فاقد جذابیت باشد.2-5. پرهیز از غرور:معلمی که مغرور نشان دهد، دانش آموزان از او خواهند گریخت. تکبر و غرور معلم نه تنها رسالت تربیتی معلم را ناکام می‌گذارد، بلکه وظیفه تعلیمی معلم را نیز با مشکل مواجه خواهد ساخت. برعکس معلمان متواضع و فروتن بهتر می‌توانند دانش آموزان را جذب کنند، کلاس را جذاب سازند و به رسالت تعلیمی و تربیتی خویش عمل نمایند.

3. جنبه روشی:اگر چه روش تدریس واحدی را نمی‌توان به عنوان بهترین روش برای معلمان معرفی نمود؛ اما می‌توان گفت که بهترین روش تدریس برای هر معلمی آن است که برای دانش آموزانش جذاب‌تر و نتیجه بخش‌تر و حصول یادگیری در آن سهل‌الوصول‌تر باشد.ممکن است گاه سخنرانی محض یا سخنرانی فعال، شیوه سقراطی و یا روش قیاسی نتیجه‌بخش‌تر و جذاب‌تر باشد و گاه روش دیگری ایجاد جاذبه نماید و به یادگیری بهتر منجر گردد. زمان آموزشی، متن درسی، مخاطبان درس، توانایی‌هایی معلم ، سیاست‌های آموزشی، تکنولوژی آموزشی و اموری از این قبیل در انتخاب روش تدریس معلم اثرگذار می‌باشد.مهم آن است که معلمان محترم به این نکته عنایت نمایند که تدریس شان باید نتیجه مناسب را در بر داشته باشد و برای دانش آموزان دلنشین و جذاب باشد.

به نظر می‌رسد که توجه به نکات زیر می‌تواند در جذاب کردن روش تدریس موثر باشد.

معلم شیوه تدریسی را برگزیند که نقش دانش آموز در آن به خوبی لحاظ شده باشد. فی‌المثل سخنرانی محض نقش دانش آموز را نادیده می‌انگارد.نحوه طرح درس که از مسایل مربوط به فنون تدریس و روش‌های آن است، می‌تواند در جذابیت موضوع کمک نماید. معلم می‌تواند درس را با یک سؤال آغاز نماید و روش خویش را بر این مسأله بنا نهد؛ آنگاه توجه دانش آموزان برای یافتن پاسخ جلب خواهد شد و در ادامه تدریس برای یافتن پاسخ و حل ابهام خویش توجه بهتری به درس نشان خواهند داد.ارائه چارچوب در آغاز و تلخیص درس در پایان، روش تدریس را مؤثر می‌سازد. با این کار دانش آموز در آغاز خواهد دانست که در این جلسه یادگیری به دنبال یافتن چه نکاتی است و اگر از نکته‌ای غفلت کرده باشد، تلخیص آن در پایان دوباره توجه‌اش را جلب و نقص و کمبود را جبران خواهد ساخت.جریان داشتن جلب مشارکت و روحیه‌ پرسش و پاسخ می‌تواند دانش آموزان را به فراگرفتن مشتاق‌تر و کلاس را پرجاذبه‌تر نماید. منظور از پرسش و پاسخ نیز فقط آن نیست که معلم پاسخ‌گوی سؤالات باشد، بلکه منظور آن است که درس را به گونه‌ای طرح نماید که در ذهن دانش آموز پرسش ایجاد شود یعنی شیوه تدریس معلم ، پرسش‌ساز باشد.4. جنبه مدیریتی:معلم غیر از آن که متخصص آموزشی است، نقش یک مدیر را نیز در کلاس ایفا می‌نماید، تعداد فراگیران، روحیات متفاوت و گونه‌های رفتاری آنان، محدودیت زمان آموزشی، اتمام سرفصل‌های مصوب، الزامات قانونی و مقررات آموزشی و استفاده بهینه از وقت اموری هستند که مدیریت و نظارت بر کلاس را حتمی و الزامی می‌سازند.

اگر معلم بر کلاس مدیریت ننماید:هرج و مرج جوّ غالب و حاکم بر کلاس خواهد شد.روحیه نظم‌پذیری و انضباط بین فراگیران از بین خواهد رفت.تعلیم و آموزش ناکامیاب و بی‌نتیجه خواهد شد.حضور در کلاس بی‌فایده تلقی‌ می‌شود و جاذبه‌ای برای حاضر شدن در کلاس درس باقی نخواهد ماند.اما چگونه مدیریتی می‌تواند جذابیت ساز باشد؟معلم باید قبل از هر چیز در فکر ایجاد قوانینی برای کلاس باشد. کلاس که قاعده خاصی بر آن حاکم نباشد، نتیجه خاصی بر آن مترتب نیست. بنابراین اصل ایجاد و وضع قانون و حرمت نهادن به آن، اصل اولی و ضروری است.قوانینی که معلم در کلاس به کار می‌گیرد باید انعطاف‌پذیر باشد. قوانین خشک‌، بی‌روح و غیرقابل انعطاف دانش آموزان را از معلم گریزان و کلاس درس را فاقد جذابیت می‌سازد.معلم باید سعی کند از تهدید خودداری نماید. تهدید کردن و حاکمیت ترس بر کلاس تنها از آن معلمان ترسو و ضعیف‌النفس است و معلمی که از اعتماد به نفس برخوردار است، ابزارهای دیگری را برای مدیریت برمی‌گزیند مثلاً برخی از معلمان با تهدید حذف درس، منظور کردن نمره منفی و …… عملاً ناتوانی خود را به اثبات می‌رسانند.قاطعیت لازمه مدیریت است اما آمیختن آن با منطق، نظارت و مدیریت را پربار‌تر و نتیجه‌بخش‌تر می‌سازد. در واقع معلم باید در عین قاطعیت، منطق‌پذیر باشد.لازم است معلم متناسب با هر کلاسی شیوه‌های نفوذ در فراگیران را از قبل طراحی نماید. به عنوان نمونه کنترل و نفوذ با استفاده از مجاورت (مثل آن که معلم به طرف فرد خطاکار برود و در کنارش بایستد) یا با استفاده از اشاره ماهرانه و نیز به کارگیری طنز و شوخی (به شرط آن که ملایم، محترمانه و ظریف باشد و نه نیشدار، تمسخرآمیز و ریشخند) گونه‌هایی از نفوذ در فراگیران و مدیریت و نظارت بر کلاس است. مدیریت پلیسی، مدیریت نوچه‌گرا و جاسوسی، مدیریت خشک نظامی و مدیریت آزاد، رها و بی‌قاعده گونه‌های منفی مدیریت است که کلاس را از مکان آموزشی به مکانی نظامی یا مکانی صرفاً فراغت‌بخش و سرگرم کننده، بدل می‌سازد و در نتیجه از جاذبه‌های درس و کلاس می‌کاهد.

با توجه به ضرورت  داشتن  محتوای جذاب  در کلاس مجازی  برای بهتر شدن اموزش و یادگیری؛ لازم است تا با برخی  مفاهیم اشنا شویم . یکی از مهمترین مزیت های آموزش مجازی ، امکان استفاده آسان از انواع مختلف مطالب وب است: متن ، تصاویر ، نمودارها ، صدا ، فیلم و …. این می تواند روند یادگیری را بسیار بهبود بخشد ، اما برای این کار باید محتوای شما انعطاف پذیر و متناسب با سبک های مختلف یادگیری ، ترجیحات و نیازهای دانش آموزان باشد. مؤلفه های چندرسانه ای توجه و علاقه فراگیران را جلب می کنند ، این امر به ویژه هنگام آموزش نسل ویدیویی گرا از اهمیت ویژه ای برخوردار است.

میزان ایجاد و انتشار مطالب و ابزارهای یادگیری الکترونیکی ؛ از پیشرفت معیارهای کنترل کیفیت در زمینه های آموزش ،

روانشناسی ، جامعه شناسی و سایر موارد فراتر رفته است.

پزشکان و محققان در زمینه فن آوری های وب از چندین سازمان بین المللی W3C ، IMS ، (کالج های جامعه کالیفرنیا ، مرکز ملی انتشار تحقیقات معلولیت) ؛

در تلاشند تا دستورالعمل های جهانی را برای دسترسی به محتوای وب تدوین کنند.چگونه کلاس جذاب تری داشته باشیم

این رهنمودها می تواند به معلمان کمک کند تا برای جلسات آنلاینشان  در کلاس های مجازی خود مطالب در دسترس تر و جذاب تری تهیه کنند.

اطلاعات باید با هدف درگیر کردن تمام حواس انجام شود ، یعنی معلم باید محتوایی را ایجاد کند که به روش های مختلف ارائه شود بدون از دست دادن اطلاعات یا ساختار.

یادگیرنده باید بتواند به راحتی در محیط یادگیری درگیر اموزش شود و مشارکت داشته باشد و با محتوا تعامل داشته باشد.

اطلاعات باید قابل خواندن و قابل درک باشد. محیط یادگیری باید به روش های قابل پیش بینی فعالیت کند

محیطی که محتوای وب در آن ارائه شده است باید با برنامه های مختلف سازگار باشد

این چهار اصل نه تنها به محتوای وب ، بلکه به محیط یادگیری مجازی نیز مربوط می شود.

هر چهار مورد آنها در طراحی کلاس مجازی AdobeConnect تعبیه شده اند.

این اصول می تواند به معلم مجازی کمک کند تا محتوا را با نیازها ، سطوح و ترجیحات مختلف کار آموزان تطبیق دهد.

تضمین دسترسی به محتوای وب واقعاً چندان پیچیده نیست.

در بیشتر موارد ، فقط لازم است برای کارآموزان گزینه های متنی یا تصویری برای محتوا فراهم شود.

به عنوان مثال ، برخی از کاربران با تصاویر بهتر یاد می گیرند ، و اگر فقط متن یا گفتار به عنوان گزینه جایگزین ارائه شود ،

راه حلی مؤثر برای این نوع یادگیرنده نخواهد بود.

در کلاس درس مجازی AdobeConnect می توانید از ابزار متن برای تایپ متن روی تخته وایتبرد استفاده کنید.

از طرف دیگر ، می توانید یک پرونده متنی.doc ، .ppt ، .pdf را با شرکت کنندگان در تخته سفید بارگذاری و به اشتراک بگذارید.

از استفاده از متون طولانی خودداری کنید. بهتر است قبل یا بعد از جلسه آنلاین ،

متون طولانی تر را با کار آموزان خود به اشتراک بگذارید که بتوانند  آنها را مطالعه کنند.

در طول جلسه همزمان فقط از نکات کلیدی و مهم استفاده کنید –

تمام یادداشت های تدریس خود را با آنها در میان نگذارید زیرا این تنها باعث منحرف شدن شرکت کنندگان خواهد شد.

در کلاس درس مجازی AdobeConnect می توانید از share my screen برای به اشتراک گذاشتن پیوندهای YouTube و

همچنین فایل های صوتی و تصویری با فراگیران خود در طول جلسه آنلاین استفاده کنید.

شما می توانید انواع استاندارد تصاویر را در کلاس مجازی بارگذاری کنید و آنها را روی تخته وایتبرد مرتب کنید.

همچنین می توانید از کتابخانه ها با اشکال و اشیاء گرافیکی از پیش تعریف شده  ؛

برای ایجاد محتوای تصویری اضافی بر روی تخته استفاده کنید.

این ترکیبی از دو یا چند جزء از سه دسته اول است.

در هنگام ترکیب متن ، تصویر ، فیلم ، صدا و انیمیشن ، الزامات فردی برای هر یک از این عناصر باید رعایت شود.

با این وجود ، ارائه مطالب با عناصر بیش از حد ، که یک یادگیرنده مجبور است همه را یکباره پردازش کند ،

می تواند یادگیرنده را بیش از گیج کند و در واقع مانع فرایند یادگیری شود.

اموزش های تصویری از کلاس مجازی ⇐

 

پیشنهاد ویژه ایران مدرس: ويژگي هاي یک معلم خوب در تفکر ابن سينابا شنیدن نام ” برنامه ” یا ” طرح درس ” یا ” طرحی برای مدیریت کلاس” ، اذهان به سراغ چندین صفحه کاغذ می رود که در آن با دقیقه و ثانیه ، ریز فعالیتها نوشته شده و به عبارتی ، معلم را در چهار چوب مقرراتی ، محصور می کند ، (و به این دلیل خیلی ها حتی در مورد آن هم صحبت نمی کنند) اما مقصود از داشتن برنامه ، الزاما” با ثبت آن ( و چیزی شبیه به طرح درس معرفی شده در کتب روش تدریس ) ، یکسان نیست . داشتن برنامه برای هر کاری لازم است اگر خواهان یک عمل موفقیت آمیز هستیم باید برای آن برنامه داشته باشیم . خود بنده به شخصه با مکتوب کردن برنامه خیلی موافق نیستم هر چند که نوشتن خود باعث ذخیره ی مطالب می شود اما با تغییراتی که با آن مواجهیم و روبرو بودن با یک عامل انسانی ناشناخته ممکن است که این برنامه ها منسوخ شده و روشهای جدیدی جایگزین آن شود و دیگر اینکه ممکن است جلوی خلاقیت معلم گرفته شود و او را از دست یابی به یک روش نو و جدید بازدارد البته این به این معنا نیست که نوشتن خلاقیت را کور می کند بلکه ممکن است روند دست یای به آن را کند کند و معلم به خاطر زحمت نوشتن حتی راغب به تلاش برای فکر کردن به روشهای بهتر نباشد . و از آنجا که هر فردی ویژگیهای رفتاری خاص خود را دارد (ممکن است فردی نوشتن را راحت تر بداند در صورتی که فردی دیگر فقط فکر کردن را دوست داشته باشد و عمل کردن به ایده ) لذا این امر را به شما واگذار می کنم ولی این به این معنا نیست که برنامه ریزی نکنیم بلکه همان برنامه ریزی برای رسیدن به کیفیت مطلوب و هدف متعالی است . امیدوارم تجربیات این بنده ی حقیر مورد توجه و استفاده ی شما واقع شود.

 

مطالعه مقاله چطور معلمی کارآمد در کلاس باشیم؟ هم می تواند مفید باشد.

 

چگونه کلاس جذاب تری داشته باشیم

1- به محض مشاهده علایم خستگی در دانش آموزان و حواس پرتی آنان ، جریان تدریس یا پرسش را قطع کرده و به آنها اجازه داده شود که از جای خود بلند شده ، کشش عضلانی داشته ، نفسی بکشند و دقایقی کوتاه آزاد باشند ( در این حال تحمل برخی مزه پرانی ها به هم در جلسات اول ، ضروری است و سپس عادت خواهند کرد)، اگر بدون توجه به خستگی دانش آموزان به تدریس یا پرسش ادامه دهیم ، در واقع کاری بیهوده و بی ثمر را دنبال خواهیم کرد .

 

2- هیچگاه بدون اطلاع قبلی ، پرسش کلاسی یا امتحان کتبی برگزار نکنیم و حتی در جلسه قبل ، صفحات و نوع پرسش و حتی افرادی که از آنان پرسش شفاهی انجام می شود تلویحا” مشخص شوند و این صرفا” برای رفع حالت اضطراب دانش آموزان است ، برخی معلمان برای حالت ” همیشه آماده باش بودن کلاس ” توجهی به این نکته ندارند که امتحان یا پرسش بدون اطلاع قبلی ، از نظر دانش آموزان نوعی مچ گیری محسوب می شود . در رابطه با دانش آموزانی که از آنان پرسش به عمل می آید باید گفت معمولا” به سه دسته تقسیم می شوند و هر کسی تکلیف خود را خواهد دانست و در کنار آن پاسخ گویی داوطلبانه هم مد نظر قرار می گیرد و بدین ترتیب دانش آموزان تمایل بیشتری هم برای جواب دادن دارند و درگیری ها خیلی کمتر می شود .

 

3- حتما” قبل از تدریس درس جدید ، خلاصه مطلب قبلی برای دانش آموزان گفته شود و آنها را به هم ربط داد .این کار به دانش آموزانی که حتی دروس قبل را مطالعه نکرده اند اجازه می دهد مطالب را به یاد آروند و در یادگیری مطالب جدید انگیزه پیدا کنند.

 

4- اگر وقت اضافه ای در کلاس موجود بود ، نباید گذاشت دانش آموزان از سرو کول هم بالا بروند بلکه به نحوی باید آنها را تحت آموزش قرار داد به عنوان مثال صحبت و تبادل نظر در مورد مسایل اجتماعی محل سکونت ، یا وضع مدرسه و غیره ، دانش آموزان اظهار نطر در جمع را خیلی دوست دارند .

 

5- طوری برنامه ریزی شده که هر جلسه با توجه به دوره تحصیلی و پایه ، حدود 3 تا 5 دقیقه یک رفتار نیکو اجتماعی فردی ، و یک روایت یا حدیث مرتبط با دانش آموزان در پایان کلاس ذکر می شود . دانش آموزان آن را یاداشت می کنند این موارد حتی در کلاس ریاضی و تاریخ و غیره هم امکان پذیر است .

 

6- با بهره گیری از روش ایفای نقش ( برای هر درسی امکان دارد) توسط دانش آموزان ، منظور خود و موضوع را سریعتر و بهتر به دانش آموزان منتقل کنید ، بهتر است جلسه قبل ، قرار ایفای نقش ، موضوعات و شرکت کنندگان مشخص شوند .

 

7- به صلاحدید معلم می توان هر جلسه یکی از دانش آموزان را به ترتیب انتخاب کرد تا مطالبی در راستای درس را به دانش آموزان ارائه دهد ( این کار بین دانش آموزان به نام کنفرانس مشهور است) . اگر معلم بتواند اهداف این کار را کاملا” تشریح و زمینه های آن را فراهم نماید ، شاگردان هم بدان علاقمند خواهند شد ، در صورتی که همه کلاس در برنامه شرکت کنند ، موانعی مانند تمسخر دیگران ،اضطراب صحبت در روبروی همکلاسی ها و غیره به تدریج کمتر خواهد شد .8- استفاده از ارزانترین و کاراترین تشویق ها یعنی تشویق لفظی ( با دلیل نه طبق عادت کلامی ) را در کلاس هرگز فراموش نکنید . کلماتی مانند : آفرین ! احسنت ! خوبه ! باریک ا…! تشکر ! به جابود ! خوشحالم ! و غیره اثری شگفت انگیز دارد .

 

9- استفاده از تشویق ” کف زدن ” توسط کل کلاس برای موفقیتهای کوچک و بزرگ آنان ، یا به دنبال آمادگی کل دانش آموزان یا گروهی از آنان برای پاسخ گویی به درس ، اتمام درس ، کسب نمرات مطلوب ، اظهار نظرهای مناسب و غیره ، حال و هوای کلاس را عوض خواهد کرد .

 

10- دو کار در کلاس نباید توسط معلم فراموش شود ، و اثر معجزه آسایی در آرامش و آمادگی دانش آموزان دارد و آن ذکر صلوات در برخی مواقع و یا تلاوت آیاتی از قرآن مجید با ترجمه توسط یکی از دانش آموزان است . و این کار ارتباطی به دروس خاص ندارد اینکه نباید فقط به کلاس دینی و پرورشی یا قرآن بسپاریم . حداقل هر چند جلسه یکبار شروع کلاس با تلاوت قرآن در آرامش شاگردان موثر است …

 

پیشنهاد می کنیم مقاله چه چیز از ما یک معلم خوب می‌سازد؟ را هم مطالعه نمائید.

 

11- بردن روزنامه به کلاس حتی ، دو سه هفته یکبار ،و اختصاص دقایقی از ذکر خلاصه مطالب آن که مرتبط با درس باشد، مفید است .

 

13- برای پرسش پای تخته الزامی نیست که دانش آموز سرپا و روبروی دانش آموزان بیاستد ، می توان برای آنها که خیلی اضطراب دارند ، یک صندلی روبروی میز معلم گذاشت تا دانش آموزانی که مایل هستند روی آن نشسته و با حالت شبیه به مصاحبه به درس پاسخ گویند ( با اجرای این روش ، کلیه دانش آموزان ، خصوصا” شاگردان مضطرب ، تمایل نشان داده و نمرات مطلوبی کسب می کنند)

 

13- هر دو ماه یکبار به صورت غیر مستقیم نظر دانش آموزان خود را در مورد شیوه تدریس و کلاس داری و برنامه آن بسنجید ، مطالبی را به شما خواهند گفت که قطعا” تعجب خواهید کرد!(شنیدن یا خوانده انتقادات دانش آموزان جرات خاصی می خواهد !) و شما باید برای رفع نقایص روش خود اقداماتی بیاندیشید یا از رضایت آنان مطلع شوید. زیرا بدون بازخور دقیق نمی توان از عملکرد کار خود مطمثن بود.

 

14- سعی کنید هر ساله با دانش آموزان خود تعدادی عکس دسته جمعی بیاندازید و یکی از دانش آموزان اسامی را پشت عکس یااگر دیجیتالی بود به صورت دستی برای شما بنویسد ، این کار خیلی مورد علاقه دانش آموزان است و احساس صمیمیت خاصی با معلم می کنند و برخی از آنها که برای کلاس درد سر ساز بوده اند با این اعمال ، تغییراتی خواهند داشت . امروزه دوربین های دیجیتالی و غیره کار را بسیار راحت و کم هزینه کرده اند .

 

15- به دانش آموزانی که درخواست بیرون رفتن از کلاس و آبخوری یا غیره را دارند ، توجه نمایید و به هیچ وجه مانع نشوید ، در غیر این صورت آن دسته دانش آموزان به اجبار در کلاس نشسته و حتی گاها” شاهد مشکلات ناخواسته ای خواهید شد مثل : تهوع ، بیهوش شدن از ضعف یا احساس شرمندگی آنان ، برخی معلمان به اشتباه ، عدم اجازه به دانش آموز را نشان از مدیریت مطلوب خود و اداره کلاس می دانند ! برای این مورد باید در شورای معلمان هماهنگی لازم با دفتر صورت گیرد مانند کنترل برای عدم خروج از مدرسه و …

منبع: سایت ایران مدرس

من Yalda Alaei ، اینجا هستم تا به شما ثابت کنم زبان آموز
فوق‎‌العاده ای هستید!

خانه » Speaking » چطور تدریس آنلاین جذابتری داشته باشیم-مهارت های writing و speaking

سلام. من رعنا آذری‌زاد هستم و قراره در طی دو مقاله در خصوص نحوه تدریس آنلاین براتون بگم. در مقاله اول مقدمه‌ای در مورد تدریس آنلاین، معرفی پلتفرم‌ها و نحوه تدریس مهارتهای productive هست. مقاله دوم هم در مورد نحوه تدریس مهارت‌های receptive و نحوه تست کردن شاگردهاتون به صورت آنلاین هست.

*البته درسته که مخاطب اصلی این مقاله مدرسین هستند اما وب‌سایتهایی که معرفی شد برای زبان‌آموزان عزیز هم می‌تونه مفید باشه. یا این وب‌سایت‌ها رو به معلم خودشون هم می‌تونند پیشنهاد بدن.

 

چگونه کلاس جذاب تری داشته باشیم

همونطور که می‌دونید امروزه با وجود اتفاق جهان شمولی که افتاده بسیاری از مشاغل نحوه ارائه خدماتشون رو به آنلاین تغییر دادند. خدمات آنلاین تو بعضی از کشورها هنوز جا نیفتاده اما وقتی تو این شرایط خاص اجرا و تجربه شد خیلی‌ها بهش رو آوردن. در زمینه تدریس هم حتی زمانیکه اوضاع به شکل سابق برگرده باز با توجه به paradigm shift یا تغییر الگویی که پیش اومده خیلی‌ها به این روند ادامه خواهند داد. مثلا برخی از شرکتهای بزرگ تصمیم گرفتند جلسات آنلاین خودشون رو ادامه بدند. پس خوبه که در خصوص مهارت‌های تدریس آنلاین اطلاعات خودمون رو افزایش بدیم. چون برای آنلاین داشتن یک دوره نیاز به ایجاد تغییرات در متریال‌ها و حتی زمان کلاس هست. طبق پیشنهاد کمبریج کلاس آنلاین نمی‌تونه بیشتر از ۴۵ یا نهایتا یک ساعت باشه. و البته انجام تکالیف از طریق وب‌سایت‌های interactive باید حتما در کنار کلاس باشه.

تو این دوران برخی وبسایت‌ها مثل کمبریج کلی متریال آنلاین به همراه لسن پلن برای معلم‌ها آپلود کردند.
کلی هم وبینار و کورس‌های آنلاین در این خصوص گذاشتند که من اینجا چکیده اون‌ها رو براتون می‌گم.

 

حتما تا به الان با پلتفرم‌های متنوعی آشنا شدید.

adobeconnect.ir و skyroom بیشترین محبوبیت رو در حال حاضر در ایران دارند که دارای وایت بورد هم هستند.

اگر در خارج از ایران می‌خواین از این پلتفورم‌ها استفاده کنید یا فیلتر شکن خوب در ایران در دسترس دارید zoom.us پلتفرم بسیار کاملی هست که حتی امکان داشتن group and pair work رو هم به شما می‌ده (breakout room).

البته که skype هم برای کلاس‌های تک نفره همیشه جای خودش رو داشته و می‌تونید با به اشتراک گذاشتن صفحه مانیتورتون کتاب رو تدریس کنید. و همزمان یک فایل word هم باز کنید و به عنوان وایت بورد ازش استفاده کنید.

اگر الزمی به داشتن دوربین و مکالمه ویدیویی همزمان ندارید می‌تونید از google classroom و یا  seesaw.me استفاده کنید. تو این پلتفرم‌ها می‌تونید کلاس‌های مجازی ایجاد کنید. بعد به شاگردها لینک یا کد کلاس رو می‌دید که ملحق شن. حالا به راحتی هر فایل، مطلب یا تکالیف برای هر کلاس رو می‌تونید جداگانه به اشتراک بذارید. حتی می‌تونید ویدیو از خودتون بگیرید و واسه کلاس به اشتراک بذارید.
رکورد نمرات و پیشرفت بچه‌ها رو هم می‌تونید به راحتی و به صورت منسجم دنبال کنید.

-اساس تدریس آنلاین همه مهارت‌ها تا درصد بالایی مشابه تدریس حضوری هست.

-درتدریس آنلاین speaking دستورالعمل‌ها تا حدامکان ساده و کوتاه باید باشن و اینکه بچه‌ها متوجه مطلب شدند یا نه مهمه.

-استفاده از چت-باکس توسط شاگردها قبل از بیان جمله می‌تونه به افزایش اعتماد به نفسشون کمک کنه.

-برای تعامل بیشتر‌‌‌، بعد از کلاس از سایت www.voki.com (قسمت hangout) و یا www.padlet.com استفاده کنید. تو این سایت‌ها می‌تونید تاپیک رو با عکس یا لینک و ویدئو‌های مختلف آپلود کنید. لینک رو با بچه‌ها به اشتراک بذارید. بچه‌ها مطالب رو می‌بینن و زیرش کامنت می‌ذارن و با هم تعامل می‌کنند.
حتی در padlet بچه‌ها امکان ضبط صداشون رو هم دارند که بقیه بشنوند و کامنت بذارن.

-کلمات جدید که درس دادید می‌تونید در وب‌سایت puzzle maker جدول بسازید و به صورت information gap task اسپیکینگ داشته باشید. هر فرد بخشی از جدول رو به صورت حل شده داره. بعد با سوال پرسیدن‌ها و توضیح دادن درباره کلمات دو طرف به هم کمک می‌کنند که هر کس جدول خودش رو کامل کنه.
مثلا یکی بپرسه چهار افقی چی می‌شه و اون یکی توضیح بده تا واژه موردنظر مشخص بشه.

-معلم باید انرژی بیشتری برای برقرار کردن ارتباط و rapport در کلاس بذاره. اگه امکان گروپ ورک ندارید، اول از بچه‌ها بخواین از هم سوالاتی بپرسن تا ذهنشون برای کلاس آماده بشه. استفاده کردن از تصاویر و اشیا اهمیت زیادی داره. مثلا یک دقیقه وقت بدید که هر فرد شی موردعلاقشو بیاره و توصیفش کنه.‌‌‌‌

باید حس تعلق تو بچه‌ها ایجاد کنید.

 

1-از وب‌سایت www.voicespice.com استفاده کنید. بچه‌ها صدای خودشون رو برای هم ضبط می‌کنند و لینکش رو با همدیگه و یا با معلم به اشتراک میذارن.
به بچه‌ها یه جدول برای معیار فیدبک دادن به هم بدید تا روی ویس هم نظر بدن. (meaningful feedback).

2-به یه عده تسکی بدید که عده‌ای آفلاین انجام بدن و با بقیه آنلاین صحبت گروهی بکنید و مانیتور کنید.

 

در تدریس آنلاین با توجه به تاخیر صدا و نبود حضور فیزیکی بهتر هست کمتر از immediate feedback استفاده بشه.
بهتره یا همزمان تو چت-باکس بنویسید و یا در word، و از بچه‌ها بخواین اشکالات اونها رو اصلاح کنند.

 

-مثل سایر مهارت‌ها تدریس این مهارت هم مشابه تدریس حضوری هست. بیشتر کار رایتینگ به صورت تکلیف در منزل انجام می‌شه. اما بخشی که مربوط به دادن input به بچه‌ها هست (مثل یاد دادن ساختار خاص گرامری ، واژگان خاص و یا نحوه لینک کردن جملات) مثل تدریس حضوری باید در کلاس انجام بشه. که بهترین راه ایجاد فایل در Google Doc و به اشتراک گذاشتن لینک آن هست.
همه بچه‌ها همزمان می‌تونند اون فایل رو بینند و تک‌تک درش تغییر ایجاد کنند. مثلا جاهای خالی رو پر کنند.

-برای انجام بیشتر رایتینگ خارج از کلاس برای بچه‌های علاقمند به نوشتن داستان‌های ساده، می‌تونید از www.storybird.com استفاده کنید.

-این سایت کمبریج رو می‌تونید به بچه‌ها معرفی کنید که دوست پیدا کنند و باهاشون نوشتاری تماس داشته باشند. https://penfriends.cambridgeenglish.org

 

-به راحتی در داخل فایل ورد می‌تونید کامنت بذارید و نقاط ضعف و قوتشون رو هم بیان کنید. و از اونجا که معلم در واقع نقش تسهیل کننده و حامی رو داره دونستن یه سایت دیکشنری خوب هم بسیار مهم هست.
اینجوری بچه‌ها می‌تونند ساختارها و واژگان رو چک کنند: https://dictionary.cambridge.org/dictionary/

-راه جالب دیگه اینه که رایتینگ شاگردتون رو روی صفحه لپ تاپ باز کنید و با نرم افزار FastStone Capture هم صدا و هم صفحه لپ تاپتون رو رکورد کنید و در قالب یه فایل خیلی کم حجم ویدیوی برای شاگردتون بفرستید.  یا از سایت https://www.loom.com/ استفاده کنید و نتیجه رو در قالب یک لینک براشون بفرستید که اشکالات رایتینگشون رو ببینند.
انگار شما کنارشون هستید.

-برای بچه‌هایی که ضعیف‌تر هستند و به نوشتن و فیدبک گرفتن بیشتری احتیاج دارند این سایت کمبریج رو معرفی کنید: www.writeandimprove.com. بچه‌ها رایتینگ‌هاشون رو داخل سایت ارسال می‌کنند و بلافاصله روش فیدبک می‌گیرن.
حتی می‌تونن اشتباهاتشون رو اصلاح کنند و مجدد ارسال کنند.

 

نهایتا به خاطر داشته باشید همیشه کلی سایت با متریال‌های کاربردی وجود داره که ازشون ایده بگیرید. مثلا:

https://en.islcollective.com/video-lessons/

https://ed.ted.com/educator

https://thedigitalteacher.com/training

https://www.cambridgeenglish.org/supporting-teachers/

www.eslbrains.com

چگونه کلاس جذاب تری داشته باشیم

و برای زبان آموزان کم سن :

https://worldoffun.cambridge.org

https://global.cbeebies.com

امیدوارم بخش اول این مطلب برای مدرسین و زبان‌آموزان عزیز مفید بوده باشه.
خوشحال می‌شم شما هم تجربیاتتون رو در خصوص تدریس آنلاین تا به امروز با من به اشتراک بذارید.

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *


دیدگاه

نام *

ایمیل *

منم قبل این متن چندتا سایت فوق العاده پیدا کرده بودم ولی به نظر شما ثبت نام و کار کردن با سایت های متنوع برای دانش آموز سخت و گیج کننده نیست؟یعنی ما باید تازه یک فیلم بگیریم توضیح بدهیم از امکانات سایت چطور باید استفاده بکند.

با سلام. من این موارد رو به صورت فشرده معرفی کردم نه برای اینکه همه با هم استفاده بشه. بسته به سطح کلاس و نیاز بچه ها ممکنه هر ترم فقط یکی از اینها به کار شما بیاد.

منم قبل این متن چندتا سایت فوق العاده پیدا کرده بودم ولی به نظر شما ثبت نام و کار کردن با سایت های متنوع برای دانش آموز سخت و گیج کننده نیست؟یعنی ما باید تازه یک فیلم بگیریم توضیح بدهیم از امکانات سایت چطور باید استفاده بکند؟

با سلام. من این موارد رو به صورت فشرده معرفی کردم نه برای اینکه همه با هم استفاده بشه. بسته به سطح کلاس و نیاز بچه ها ممکنه هر ترم فقط یکی از اینها به کار شما بیاد

فوق العاده مفید و عالی

خوشحالم مفید بوده. ممنونم از وقتتون

بسیار عالی بود.
منتظر مقاله بعدیتون هستم.

خیلی ممنونم از توجهتون . 😊

بنده مدرس زبان انگلیسی هستم، بجای این همه سایت، واتساپ بهترین گزینه هست. باتشکیل گروه از همه بچه ها میشه درلحظه بازخورد گرفت، صدا باحجم کم وباسرعت زیاد آپلود ودانلود میشه، درصورت لزوم فایل های ویدئویی کم حجم هم میشه به اشتراک گذاشت. با بچه ها درصورت لزوم میشه ارتباط تصویری برقرار کرد، نوشتن هم راحت هست هم برا مدرس، هم برازبان آموزان، دریک کلام بهترین

بله درسته . ولی وظیفه یک معلم ایجاد تنوع در ابزار تدریس آنلاین هست. بچه ها هم انگیزه بیشتری می‌گیرند. مطالبی که من در خصوص تدریس آنلاین با همکارانم به اشتراک گذاشتم چکیده وبینار ها و کورس های آنلاینی هست که با کمبریج گذروندم. به دلیل کرونا کلی متریال آنلاین در سایت کمبریج رایگان شده. برخی مدرسین سن بالا اصولا ترجیح میدن خودشون رو درگیر تکنولوژی نکنن، اما در شرایط کنونی تنوع در تدریس آنلاین می‌تونه کلاس شما رو جذاب تر کنه و بچه ها رو مشتاق تر. واتس اپ فقط برای رد و بدل کردن تکالیف و فیک بک دادن معلم خوب هست و برای تربیت هیچ گونه امکاناتی نداره.تصپر ما از تدریس آنلاین اشتباه هست گاهی. تدریس آنلاین فقط رد و بدل کردن ویس و فایل نیست که بشه از طریق واتس اپ انجام داد. موفق باشید.

با سلام
عالی بود
ممنون از وقتی که گذاشتید

خواهش میکنم.‌ممنون از شما که وقت گذاشتید ?

سلام
یه خواهشی داشتم
می خواستم نام این فونتی رو که مطالبتون باهاش در سایت قرار می گیره رو بدونم؟
ممنون

سلام.مدیر محتوای سایت در جریان هستند.

رعنا جان عالی بود ممنون

خواهش میکنم عزیزم ?

درود
اونقدر همگی شما در تیم تون قوی و عالی عمل می کنید که همیشه با ذوق ازتون انرژی و دانش می گیرم سپاس از همگی شما عزیزان???????????????????????

خیلی خوشحالم که رضایت دارید. ممنونم از انرژی مثبتتون ?

ممنون واسه مطالب مفیدتون من کلاس های آنلاین دارم و حالا کلی ایده جدید پیدا کردم ! مرسی کلی

خواهش میکنم. خوشحالم مفید بوده?

سلام
مرسی از اطلاعات مفید
سایت en.islcollective باز نمیشه

خواهش میکنم. با دات کام امتحان کنید‌‌ اگر باز نشد فیلتر شکن روشن کنید.

خیلی ممنون از مقاله تون. خیلی خوب بود.

خوشحالم مفید بوده ?

سلام
مقاله خوبی بود مخصوصاً تو این دوره بسیار کاربردی است.تشکر

خواهش میکنم. خوشحالم مفید بوده.

سلام ممنونم خیلی مفید بود سپاس ??????????????و مرسی از زحمتی که کشیدید

با سلام. خوشحالم که مفید بوده.

سلام خسته نباشین ممنون از پست خوبتون، یک سوال، برای تدریس پارت های لیسنینگ چیکار کنیم؟ خصوصا توی محیط ادوبی کانکت

تو مقاله بعدی توضیح داده میشه عزیزم. ?

خیلی جالب بود. برم سایتها رو بررسی کنم بیام?
البته موسسه ای که من هستم در بستر bigbluebotton کلاسهاش فعال شده و امکانات خوبی فراهم کرده

چه عالی?

Enlightening and instructive
Thanks a lot

I’m so delighted. ?

ممنون از وقتی که گذاشتی

خوشحالم مورد توجهتون بوده?

عالی بود! ممنون واقعا

خواهش میکنم.‌خوشحالم مفید بوده.

واقعا عالی بود.معرفی اینهمه وبسایت خوب و کاربردی که پیدا کردنشون به تنهایی کار سختیه نشوندهنده قلب پر مهر و دلسوزیتونه…خدا قوت

مرسی عزیزم. رضایت شما هست که به ما انرژی میده. ??

سلام. من رعنا آذری زاد، اینجا هستم تا سهمی در زبان آموزی بهتر شما داشته باشم. کارشناس ارشد آموزش زبان انگلیسی از دانشگاه علم و صنعت ایران و دارنده مدرک بین‌المللی تیسل و همچنین دارای ده سال سابقه تدریس زبان عمومی و آکادمیک در دانشگاه و زبان کسب و کار در شرکت ها هستم. مولف کتاب کاربرد اصطلاحات در ترجمه (انتشارات ساکو) و چندین مقاله دیگه هستم. در صورت تمایل میتونید مقالات رو در لینک زیر مطالعه کنید.‌
https://scholar.google.com/citations?user=TtUU6OUAAAAJ&hl=en

نام کاربری یا آدرس ایمیل *


گذرواژه *

ورود

مرا به خاطر بسپار

رمز عبور خود را فراموش کرده اید؟

نام کاربری *


آدرس ایمیل *


رمز عبور *

اطلاعات خصوصی شما برای ارسال ایمیل و حفظ سوابق دانلود به منظور امکان دسترسی دوباره شما به خریدهایتان نزد ما محفوظ است. برای اطلاعات بیشتر این صفحه را بخوانید.سیاست حفظ حریم خصوصی.


عضویت

چگونه کلاس جذاب تری داشته باشیم
چگونه کلاس جذاب تری داشته باشیم
0

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *