چگونه یک صدا خوب داشته باشیم

 
helpkade
چگونه یک صدا خوب داشته باشیم
چگونه یک صدا خوب داشته باشیم

همه‌ ما در زندگی حداقل با یک نفر برخورد کرده ایم که صدای خوب و زیبایی داشته است و هنگام صحبت کردن آنچنان مجذوب صدایش شده ایم و لذت برده ایم که شاید هیچ توجهی به محتوای کلام او نداشته ایم! البته منظورمان از صدای خوب، صدایی صاف و بدون مشکل نیست که مناسب خوانندگی باشد! بلکه منظور طرز بیان و آهنگ جملات است که به خوبی رعایت می‌شوند و تاثیر حرف ها را چند برابر افزایش می‌دهند. ما در این مقاله می خواهیم درست به همین موارد بپردازیم و بگوییم که چگونه صدای خوبی داشته باشیم؟ در واقع شما با موارد زیر به خوبی آشنا خواهید شد:

صدای خوب یکی از فاکتور های است که اعتماد به نفس مارا بالا می برد و باعث می شود که بتونیم در شرایط مختلف مثل جلسات شغلی ، دورهمی های خانوادگی ، بین دوستان و … به راحتی ارتباط برقرار کنیم.

خیلی از مواقع به خاطر این موضوع که نمی توانیم با قدرت و اعتماد به نفس بالا سخن بگویم سکوت کردیم و از جمع فاصله گرفتیم.

منظوراز صدای خوب، صدایی است که شفاف، بدون گرفتگی ، رسا، واضح و دلنشین باشد.

چگونه یک صدا خوب داشته باشیم

صدای خوب، مهربان، با اعتمادبه نفس، رسا و قوی، مخاطبین بسیاری جذب می کند. صدا باید احساس و عواطف را نیز منتقل کند؛ مانند حس مادری، علاقه، دوستی، ناراحتی و غیره؛ کاری که دوبلورها، گوینده ها و هنرپیشه های نمایشنامه های رادیویی هنرمندانه انجام می دهند.

صدایی که تقلید از دیگران باشد می توان گفت صدای خوبی نیست حتی اگر زیبا باشد.

 یعنی قرار نیست برای داشتن صدای خوب بخواهیم ادای افراد موفق را در بیاوریم. یادمان باشد برای داشتن صدای خوب سعی نکنیم صدای کسی را تقلید کنیم، یا شبیه به گوینده ها، مجری ها و یا بازیگران حرف بزنیم. در این حالت مخاطبین متوجه تقلید و یا فیلم بازی کردن خواهند شد و شما آن ها را از دست خواهید داد.

خبر خوب اینکه شما هم می توانید صدای جذاب و گیرایی داشته باشید و از صحبت کردن خودتون لذت ببرید و هم دیگران را مجذوب خودتان کنید، فقط باید کمی وقت بگذارید و تمرین کنید تا بتونید صدایی جذاب و زیبایی داشته باشید.

زمانی که شما بتوانید با صدای پرقدرت، واضح، اصولی و پرانرژی صحبت کنید قطعاً در انتقال پیامتان بسیار موفق تر خواهید و به واسطه این ابزار قدرتمند شما از فن بیان عالی برخوردار خواهید بود. اگر می‌خواهید صدای خوبی داشته باشید مراحل زیر را دنبال کنید. روش ها و راهکار های زیر برگرفته از منبع اطلاعاتی wikihow می باشد. اما کلیپ زیر که بخشی از دوره غیر حضوری فن بیان است، برخی دیگر از تکنیک های داشتن صدای خوب را به شما آموزش می‌دهد که پیشنهاد می‌کنم حتماً آن را هم مشاهده کنید.

خیلی مهم است که با صدای بلند و واضح صحبت کنید. منظور از صدای بلند صدایی است که به وضوح شنیده شود. بنابراین سعی کنید صدای خود را بالا ببرید.

اگر با صدای آهسته یا مِن‌مِن کنان حرف بزنید، دیگران حرف‌تان را قطع می‌کنند یا شما را نادیده می‌گیرند. در سخنرانی هم این چنین است؛ اگر شما با صدای بلند و رسایی صحبت نکنید، قطعاً مخاطبان شما را جدی نخواهند گرفت و نمی‌توانید آن طور که می‌خواهید سخنرانی خوبی انجام دهید. پیشنهاد می‌کنم حتماً مقاله آموزش سخنرانی را هم مطالعه کنید تا بتوانید به خوبی با راه های بلند و رسا صحبت کردن در زمان های مناسب آشنا شوید.

شما یا باید سکوت اختیار کنید یا اینکه با توجه به موقعیتی که در آن هستید، تُنِ صدایتان را بالا ببرید. برای مثال وقتی افراد زیادی مخاطب شما هستند، حتماً باید با صدای بلند صحبت کنید تا صدایتان به وضوح شنیده شود.

 باید به این نکته توجه کنید صحبت کردن با صدای خیلی بلند، همیشه هم ضرورت ندارد و گاهی می‌تواند اثر منفی داشته باشد و مخاطب را از شما دلزده کند!

تند تند و باعجله صحبت کردن عادت نامناسبی است؛ زیرا ممکن است مخاطب شما نتواند صحبت‌تان را دنبال کنند یا حتی متوجه نشود چه می‌گویید. در نتیجه باعث می‌شود که به ادامه‌ حرف‌های شما توجه نکند.

آرام و شمرده صحبت کردن، ادای درست کلمات و ایجاد وقفه بین جملات، اهمیت زیادی دارد و به شما کمک می‌کند تا در صورت لزوم روی بعضی جملات تأکید کنید و نیز فرصتی برای نفس کشیدن داشته باشید و در نتیجه اگر ترس از سخنرانی دارید

لحن صدا نباید بیش از حد آهسته و کش‌دار باشد. خیلی آرام و کُند صحبت کردن نیز برای مخاطبان خسته‌کننده و یکنواخت خواهد بود و باعث ‌می‌شود به حرف‌هایتان گوش ندهند.

لحن و سرعت ایده‌آل برای صحبت کردن، بین ۱۲۰ تا ۱۶۰ کلمه در دقیقه است؛ بنابراین اگر می‌خواهید خوب صحبت کنید باید با لحن مناسبی که نه تند و نه کند باشد، حرف بزنید. برای تأکید، کلمات را آهسته و شمرده‌تر بیان کنید و برای ایجاد شور و هیجان، سریع‌تر و با صدای بلند صحبت کنید. پیشنهاد می‌کنم برای آشنایی با تکنیک های شمرده صحبت کردن، حتماً مقاله چگونه سرعت صحبت کردن خود را کنترل کنیم را هم مطالعه کنید.

واضح و شمرده صحبت کردن مهم‌ترین بعد خوب صحبت کردن است. شما باید به تک‌تک کلماتی که بیان می کنید توجه داشته باشید و آن ها را درست تلفظ کنید.

سعی کنید در هنگام صحبت، دهان‌تان کاملا باز باشد و لب‌ها، زبان و دندان‌ها در حالت مناسبی باشند. این کار به شما کمک می‌کند تا در صورت داشتن مشکل گفتاری یا لکنت زبان ، بتوانید مسئله را پنهان کنید. ممکن است در ابتدا کمی سخت به‌نظر برسد، اما اگر دائما تلفظ صحیح کلمات را تمرین کنید بعد از مدتی این کار برای‌تان آسان‌ می‌شود.

درست تلفظ نکردن کلمات هنگام صحبت کردن باعث می شود تپق بزنید و رشته کلام را از دست بدهید. در این مواقع کلام شما تاثیر خود را از دست می دهد. یکی از مهم ترین ویژگی های یک سخنران خوب هم همین است که بتواند کلمات را به درستی و به خوبی ادا کند.

برای داشتن صدایی خوب و گیرا، نفس عمیق بکشید. بیشتر افراد هنگام صحبت، سریع و کوتاه تنفس می‌کنند که موجب می‌شود صدایشان غیر‌طبیعی و نارسا به نظر برسد و بیشتر بر این موضوع تمرکز دارند که حرف خود را تند تند به پایان برسانند.

برای داشتن تنفس عمیق باید از عمق ریه‌ها نفس بکشید. برای فهمیدن این‌ که آیا درست نفس می‌کشید یا نه، مُشت خود را بر روی شکم‌تان درست زیر آخرین دنده قرار دهید. منبسط شدن شکم و بالا و پایین رفتن شانه‌ها همراه با دم‌و‌بازدم، نشانه‌ی تنفس عمیق است.

تنفس عمیق را تمرین کنید. هوا را به‌ مدت ۵ ثانیه وارد شکم کنید و سپس در ۵ ثانیه آن‌ را بیرون دهید. به این روش تنفس عادت کنید و هنگام صحبت کردن از آن استفاده کنید.

موقع نشستن و برخاستن چانه را بالا نگاه دارید و شانه‌های‌تان را عقب بدهید. این کار به شما کمک می‌کند بتوانید عمیق‌تر نفس بکشید و راحت‌تر حرف بزنید. در ضمن با این روش در هنگام صحبت اعتماد به نفس بیشتری خواهید داشت.

سعی کنید در پایان هر جمله نفس بکشید. به این ترتیب می‌توانید بدون ایجاد وقفه بین جملات صحبت کنید؛ ضمن اینکه مخاطبان شما نیز فرصت کافی برای درک و تحلیل گفته‌های شما خواهند داشت.

تُن صدا می‌تواند بر کیفیت صحبت کردن و مخاطبان شما اثرگذار باشد. صدای ضعیف و لرزان، این پیام را به مخاطبان می‌دهد که شما استرس دارید. درحالی‌که صدای صاف و هموار، آرام‌بخش‌تر و تاثیرگذارتر است.

فرض کنید تمام صحبت های شما روی یک خط ثابت حرکت کند و افزایش و کاهشی نداشته باشد. وقتی این اتفاق بیفتد، در اصطلاح می گوییم که صدای شما می میرد! درست مثل ضربان قلب؛ ضربان قلبی که بالا و پایین می شود و اگر این اتفاق نیفتد فرد خواهد مرد.

سعی کنید که در صحبت هایتان تُن صدای خود را بالا و پایین ببرید. همچنین در شرایط عادی صحبت کردن، نه افراط کنید و نه تفریط، یعنی نه خیلی صدایتان را بالا ببرید و نه زیاد آن را پایین بیاورید، یعنی طوری صحبت کنید که وقتی کسی صدایتان را می شنود، نگوید که چرا داد می زنید یا چرا انقدر آرام صحبت می کنید!

اما این نکته برای عادی صحبت کردن و شرایط معمولی شماست. گاهی اوقات شما برای مورد خاصی، باید تُن صدایتان را بالا و پایین کنید؛ مثل لحظاتی از سخنرانی.

پس در شرایط عادی که تقریباً اکثر صحبت های ما را در بر می گیرد، روی تُن صدایتان دقت داشته باشید و در آن، نه افراط کنید و نه تفریط. برای انجام دادن هر چه بهتر این کار حتماً مقاله چگونه لحن و تن صدای خوبی داشته باشیم را هم مطالعه کنید.

یکی از راه‌های مؤثر برای بهتر کردن صدایتان این است که در هنگام تمرین صحبت کردن روبه‌روی آینه بایستید و به نکات زیر توجه کنید:

سعی کنید دهان‌تان را کمی باز نگاه دارید و تارهای صوتی خود را تقویت کنید. می‌توانید این کار را با خمیازه کشیدن، حرکت دادن فک به طرفین، زمزمه کردن و ماساژ دادن گلو با انگشتان انجام دهید.

با خارج کردن کامل هوا از ریه‌ها و کشیدن هوا به داخل و حبس کردن آن در سینه به مدت ۱۵ ثانیه و سپس تخلیه‌ی مجدد آن، ظرفیت تنفس خود را افزایش دهید.

با صدای معمول آآآآ بکشید؛ سپس به‌تدریج صدای خود را پایین ببرید تا چگونگی تغییر دادن تُن صدا را یاد بگیرید. با ادای سایر حروف الفبا نیز می‌توانید این تمرین را انجام دهید.

چگونه یک صدا خوب داشته باشیم

با ادای جملاتی که کلمات مشابهی دارند، چرخش زبان در دهان را تمرین کنید.

همان طور که در مقاله چگونه لرزش صدا را هنگام سخنرانی از بین ببریم هم گفتیم، برای تمرین تلفظ، درست ادا کردن جملات و لحن صدا، و خواندن با صدای بلند فکر خوبی است.

قسمتی از یک کتاب یا مجله را انتخاب کنید؛ یا متن صحبت یک گوینده یا خواننده‌ی معروفی را پیدا کنید و آن را با صدای بلند برای خودتان بخوانید.

به یاد داشته باشید که در هنگام خواندن، باید صاف بایستید، نفس عمیق بکشید، دهان‌تان را کاملا باز کنید و البته این کار را در مقابل آینه انجام دهید.

این کار را تا جایی تکرار کنید که به نتیجه‌ی رضایت بخش برسید نه اینکه کلافه و دچار سردرد شوید. سعی کنید هنگام سخنرانی هم این موارد را رعایت کنید.

می دانیم که بیشتر افراد علاقه ای ندارند که به صدای خود گوش کنند؛ اما این کار فکر خوبی است و فواید زیادی دارد:

ضبط صدا به شما کمک می‌کند تا نقاط ضعف صدای خود را که به طور معمول قادر به تشخیص آن ها نیستید، پیدا کنید. می‌توانید از خودتان فیلم بگیرید تا حالات بدنی، ارتباط چشمی و حرکت دهان خود را هنگام صحبت کردن ببینید.

خودتان را جای مخاطب بگذارید،  نقات ضعف و قوت خود را  قضاوت کنید.

اگر تمرین صحبت کردن با صدای خوب برای شما اهمیت زیادی دارد و می‌خواهید در مباحثه، مناظره، ارائه یا سخنرانی مهارت کسب کنید، می‌توانید از یک مربی کمک بگیرید تا روی نحوه‌ی صحبت کردن و صدای شما کار کند و خطاهایتان را برطرف سازد.

اگر لهجه‌ی خاصی دارید و می‌خواهید آن‌ را مخفی کنید از یک مربی کمک بگیرید، زیرا این کار کمی مشکل است و به تمرین نیاز دارد.

اگر فکر می‌کنید به مربی نیاز ندارید، می‌توانید از اعضای خانواده یا دوستان‌تان بخواهید تا به سخنرانی شما گوش دهند و نکاتی را که به ذهن‌شان می‌رسد به شما گوشزد کنند. این کار به شما اعتماد‌به‌نفس می‌دهد تا بتوانید به‌راحتی در مقابل دیگران صحبت کنید.

لحن دوستانه و لبخند زدن، صمیمی و دل‌گرم‌کننده‌ شما هنگام صحبت، احساس بهتری به مخاطبان‌تان می‌دهد.

بهترین روش برای این‌که لحن صدای شما دوستانه و گرم به نظر برسد، لبخند زدن در هنگام صحبت است. نیازی نیست که دندان‌هایتان نمایان شود، فقط کافی است لبخندی ملیح داشته باشید تا صدایتان جذاب‌تر باشد.

البته لبخند زدن همیشه مناسب نیست؛ مخصوصاً اگر در مورد موضوعی جدی صحبت می‌کنید زیرا مخاطب احساس می کند بحث را به مسخره گرفته اید. فقط به یاد داشته باشید که باید با احساس صحبت کنید تا روی مخاطب تاثیرگذار باشد.

برای داشتن صدای خوب، هر چیزی که غیر از موارد زیر باشد را می توانید بخورید؛ به همین دلیل دیگر به این موارد اشاره نمی کنم و فقط موادی را که نباید بخورید به شما توضیح می دهم.

مواد اسیدی (نوشابه، ترشیجات)

اولین ماده ای که باید از آن به شدت دوری کنید، مواد اسیدی است. مثل نوشابه و ترشیجات که متأسفانه خیلی هم در زندگی ها جاری است. اما باید بگویم که این موارد، صدایتان را به شدت نابود می کنند. اگر خیلی از این دسته مواد استفاده می کنید، توصیه می کنم یک دفعه آن را قطع نکنید، سعی کنید کم کم از آن ها دوری کنید.

مواد یخ و داغ

مواد خیلی یخ و داغ قاتل صدا هستند. بارها از کسانی که کارشان صحبت کردن است شنیده ام که می گویند سال هاست چای داغ یا شربت خنک نخورده اند! حالا اگر قرار نیست شما خیلی حرفه ای با صدایتان کار کنید، لازم نیست تا این حد رعایت کنید اما اگر قرار است یک سخنران حرفه ای شوید، حتماً از آنها دوری کنید.

ادویه و فلفل

ادویه جات و فلفل هم حتماً برای صدا مضر هستند؛ زیرا باعث گرفتگی و خش افتادن روی تار های صوتی می شوند. پس تا می توانید از آن ها کمتر استفاده کنید.

مواد کافئین دار

قهوه، نسکافه، چایی و سایر مواد کافئین دار هم باعث گرفتگی عضلات صوتی شما می شوند.

دود و گرد و غبار

مواد دودزا و گرد و غبار هم به شدت برای صدا مضر هستند و حتماً باید از آن ها دوری کنید.

قند و شیرینی جات

مواد شیرین هم می توانند به شدت روی تارهای صوتی شما اثر منفی بگذارند.

حرص!

آخرین چیزی هم که نباید بخورید، حرص است! چون وقتی حرص می خورید به شدت به تارهای صوتی فشار می آید. پس سعی کنید حتماً کمتر عصبی شوید.

انسان تنها موجود شناخته شده ای هست که توانایی ارتباط کلامی اختیاری و آگاهانه را دارد. ابزار ارتباط کلامی صدای انسان می باشد. وقتی شما موفق به ارتباط موثر با دیگر انسان ها می شوید، یعنی فن بیان خوب دارید و بخش کلامی این فن بیان خوب، وابسته به کلمات و لحن شما است. به کار بردن کلمات مناسب نیازمند داشتن هوش کلامی و بکار بردن لحن مناسب نیازمند داشتن صدای مناسب است.

اگر می‌خواهید با تکنیک های فوق العاده ای هم برای تقویت فن بیان خود آشنا شوید و به صورت عملی از آن ها استفاده کنید، پیشنهاد می‌کنم حتماً مقاله فن بیان و راه های تقویت آن را هم مطالعه کنید.

راستی، یکی دیگر از راه های فوق العاده خوبی که برای تقویت فن بیان و صداسازی معمولاً پیشنهاد می‌شود، شرکت در کلاس های مرتبط با فن بیان است. اگر در این کلاس ها به صورت حضوری شرکت کنید که چه بهتر! اما اگر وقت یا حوصله این کلاس ها را ندارید، پیشنهادی که برایتان دارم این است که در کلاس های غیرحضوری فن بیان شرکت کنید. در این کلاس ها علاوه بر این که مطالب فوق العاده درجه یکی یاد می‌گیرید، تمرین های عملی نیز به شما داده می‌شود که با انجام دادن آن ها، شک نکنید بهترین اتفاقات برایتان رقم خواهد خورد.

موسسه گام برتر سال هاست به صورت تخصصی روی موضوع فن بیان در حال فعالیت است و اکنون، دوره ای غیر حضوری برای تقویت فن بیان شما تدارک دیده که با استفاده از آن، می‌توانید به بهترین شکل ممکن فن بیان و مهارت های کلامی خود را تقویت کنید. برای مشاهده توضیحات این دوره که بخشی از آن را در همین مقاله هم مشاهده کردید و تهیه آن، روی دوره غیر حضوری فن بیان کلیک کنید.

امیدوارم با راهکارهایی که در این مطلب بیان شد بتوانید صدای خود را به بهترین شکل ممکن تقویت کنید و بهترین صدا را داشته باشید. راستی اگر شما هم راهکار دیگری برای داشتن یک صدای خوب و رسا سراغ دارید حتماً در بخش نظرات آن را با ما در میان بگذارید.

موفق باشید…

مطالبی که مناسب شماست:

سلام در سخنرانی چند دقیقه ای اخیر من این موارد را رعایت کردم . هم اسناد وهم حاضران در کلاس همه راضی بودند

سلام خیلی عالیه ممنون از نظر شما خانم کریمی عزیز

سلام مطالب خیلی خوبی بود صدای خوب داشتن و خوب صحبت کردن واقعا ارزوی خیلی از افراد هستش.

سلام خوشحالم که براتون مفید بوده بعد از رعایت کردن راهکارهای گفته شده ممنون میشم نتیجه رو با ما و کاربران به اشتراک بگذارید

سلام.مطالب عالی وجالب بود. خانم حاج علی عزیزاستفاده کردم.سپاس

سلام سپاس گزارم خانم شاهری عزیز خوشحالم که براتون مفید بوده موفق باشید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

ذخیره نام، ایمیل و وبسایت من در مرورگر برای زمانی که دوباره دیدگاهی می‌نویسم.

— بارگیری کد امنیتی –به منظور تصویب CAPTCHA لطفا جاوا اسکریپت را فعال کنید.

هر آنچه باید از فن بیان بدانید را در این کتاب یاد بگیرید و مثل حرفه ای ها صحبت کنید

محبوب ترین مطالب سخنرانی و فن بیان

بهترین تکنیک های تقویت فن بیان

آموزش سخنرانی به سبک حرفه ای ها

چگونه با اعتماد به نفس صحبت کنیم؟

کتاب فن بیان را قورت بده

راه های افزایش هوش کلامی

تکنیک های زبان بدن

فن بیان کودکان

دوره غیر حضوری فن بیان

مدیریت ترس از سخنرانی

بهتری کتاب های فن بیان

تهران، باغ فیض کوچه 1

پـلاک 15، طـبقه چهارم

تلفن: 02156692113 | 09038942379

صدای خوب برای همه ی مردم اهمیت دارد این موضوع برای افرادی که بنا به اقتضای شغلی شان استفاده کنندگان حرفه ای از صدا می باشند یعنی معلم ها، خوانندگان حرفه ای ،قاریان قرآن ،گویندگان و افرادی از این قبیل اهمیت دوچندان دارد.

همه ی ما در زندگی حداقل با یک نفر مواجه شده ایم که به نظرمان صدای زیبایی دارد؛ از صحبت کردن با او و شنیدن صدایش لذت می بریم و فارغ از آنچه می گوید، تنها به صدایش گوش می دهیم. شما هم با تمرین و صرف کمی وقت می توانید طرز بیان و لحن صدای تان را بهبود ببخشید و صدای زیبایی داشته باشید. این نوشته را بخوانید تا ببینید چگونه می توانیم صدای زیبایی داشته باشیم.



صبر کنید…

اشتراک گذاری در شبکه های اجتماعی

چطور تن صدای جذاب داشته باشیم؟

 

چگونه یک صدا خوب داشته باشیم

ما ایرانی‌ها با فیلم‌ها و سریال‌های زیادی خاطره داریم. اغلب این فیلم‌ها و سریال‌ها، در یک ویژگی مشترک‌اند. آن هم دوبله‌های به یادماندنی دوبلورها و تن صدای جذاب آن‌هاست.  همیشه به این فکر می‌کنیم که اگر صدایی شبیه به منوچهر والی زاده، ناصر طهماسب و یا حسین عرفانی داشتیم چقدر جذاب‌تر می‌شدیم!

 

به بخشی از کار دوبلورهای مشهور ایران در این کلیپ 8 دقیقه ای نگاه کنید:

 

 

از دوبله که بگذریم، می‌رسیم به اطرافیان خودمان! همه ما در زندگی دستکم با یک نفر مواجه شده‌ایم که به نظرمان صدای زیبا و تن صدای جذاب دارد. حتماً دقت کرده‌اید که صحبت کردن با این افراد و شنیدن صدایشان چقدر لذت‌بخش است، فارغ از اینکه چه می‌گوید و در مورد چه چیزی می‌گوید!

 

بدون تردید بله اما این به معنی این نیست که نمی‌توانیم صدایمان را جذاب‌تر و دل‌نشین‌تر کنیم.

 

صدا هم مثل عضلات بدن، می‌تواند با تکرار و تمرین، بهتر و قدرتمندتر شود.

 

چند نکته ساده اما پراهمیت زیر می‌تواند در این زمینه به شما کمک کند؛ اما ابتدا بیایید ببینیم در نظر عموم مردم، صدای بد و صدای خوب چه ویژگی‌هایی دارند؟

 

 

منظور از صدای خوب، صدایی است که شفاف، بدون گرفتگی، رسا، واضح و دل‌نشین باشد. صدایی که خسته نباشد و گوش را خسته نکند!

 

اگر سعی کنیم صدای دیگران را تقلید کنیم، کمی نابه هنجار و بد به نظر خواهیم رسید! ما باید صدای خودمان را حفظ کنیم و در عین حال به دنبال وسعت و توسعه آن باشیم. قرار نیست همه ما صدایی شبیه به گوینده‌های رادیو یا اخبار داشته باشیم!

 

اگرچه صداهای گوش خراش یا خش‌دار عموماً در دسته صداهای بد قرار می‌گیرد، اما گاهی اوقات، حتی صداهای خش‌دار هم می‌تواند جذاب باشد. به نظر شما صدای محسن چاوشی بد است؟ بنابراین در یک دیدگاه کلی باید بگوییم صدای خوب و صدای بد، دو موضوع کاملاً نسبی هستند و از دید افراد و سلیقه‌های مختلف می‌تواند گستره وسیعی داشته باشد!

 

اگر موافق باشید، برویم به سراغ نکاتی در مورد داشتن صدای جذاب و گیرا!

در دسترس ترین چیزی که برای داشتن صدایی خوب نیاز داریم، تمرین و به‌کارگیری همین توصیه‌های کوچک است؛ بنابراین اگر می‌خواهید تن صدای جذاب داشته باشید به نکات زیر دقت و آن‌ها را تمرین کنید:

 

بروید در دل کوه یا جایی که کسی صدای شما را نشنود. یک متن دو صفحه‌ای هم با خود ببرید و با نهایت صدای خود سعی کنید آن را بخوانید. اجازه دهید صدایتان وسعت پیدا کند. تا جایی که توان دارید، متن را چندین بار با صدای بلند بخوانید.

 

این یک تمرین عالی برای جذاب صحبت کردن و وضوح بالای صداست. یادتان باشد اگر در موقع صحبت با دیگران با صدای آهسته حرف بزنیم یا مِن مِن کنیم، دیگران حرفمان را قطع می‌کنند یا ما را نادیده می‌گیرند.  

 

در بالا گفتیم که یکی از تمرینات خوب این است که با صدای بلند تمرین کنید؛ اما منظور ما این نبود که موقع حرف زدن با دیگران هم صدای خیلی بلندی داشته باشید. اتفاقاً برعکس، شما باید شمرده و با خونسردی حرف بزنید.

 

تند تند حرف زدن عادت چندان خوبی نیست. چون ممکن است دیگران نتوانند صحبتتان را دنبال کنند یا حتی متوجه نشوند چه می‌گویید. این موضوع باعث می‌شود تن صدای شما جذاب به نظر نرسد و در نتیجه به ادامه‌ حرف‌های شما گوش ندهند!

 

آرام و شمرده صحبت کردن، ادای درست کلمات و ایجاد وقفه بین جملات، تأثیرش را بر جذاب به نظر رسیدن تن صدای شما می‌گذارد. همچنین لحن صدا نباید بیش از حد آهسته و کش‌دار باشد. خیلی آرام و کند حرف زدن هم برای مخاطبان خسته‌کننده و یکنواخت خواهد بود و باعث ‌می‌شود به حرف‌هایتان گوش ندهند. دوست دارید بدانید بهترین سرعت برای حرف زدن چند کلمه در دقیقه است؟

 

بین 120 تا 160 کلمه در دقیقه!

چگونه یک صدا خوب داشته باشیم

چند بار یک متن 120 تا 160 کلمه‌ای را بخوانید و زمان بگیرید تا دستتان بیاید سرعت مناسب صحبت کردن شما چقدر است.

 

 

واضح و شمرده صحبت کردن می‌تواند تأثیر زیادی بر تن صدای جذاب داشته باشد. شما باید به تک‌تک کلماتی که می‌گویید توجه کنید و آن‌ها را درست تلفظ کنید. تلاش کنید در هنگام حرف زدن، دهانتان کامل باز باشد و لب‌ها، زبان و دندان‌ها در حالت مناسبی قرار داشته باشند. این کار به ویژه در شرایطی به شما کمک می‌کند که لکنت زبان یا مشکل گفتاری داشته باشید و به این وسیله آن را پنهان یا کمرنگ کنید!

 

ممکن است در ابتدا کمی دشوار به نظر برسد، اما اگر تلفظ صحیح کلمات را بیشتر تمرین کنید بعد از مدتی این کار برای شما آسان‌ می‌شود.

 

محصول رایگان «چطور جذاب باشیم» را حتما دانلود کنید! پر از راه‌های متفاوت و منحصر به فرد…!

 

برای داشتن تن صدای جذاب، تنفس عمیق دیافراگمی (شکمی) بسیار مهم است.

 

در مقاله زیر به صورت کامل با تنفس دیافراگمی ایستاده، نشسته و خوابیده آشنا خواهید شد. پس لطفاً روی لینک زیر، کلیک کنید تا با رازهای داشتن یک صدای جذاب و گیرا، آشنا شوید: 👇👇👇

 

برای داشتن تن صدای جذاب، باید آن را بالا پایین ببرید. صدای لرزان و ضعیف، این پیام را به طرف مقابل منتقل می‌کند که اضطراب دارید و تسلط ندارید.

 

درحالی‌که صدای صاف و هموار و بدون استرس، آرام‌بخش‌تر و تأثیرگذارتر است. سعی کنید تن طبیعی صدایتان را کنترل کنید و آن‌ را آرام نگاه دارید.

 

می‌توانید با خواندن یک متن با صدای بلند برای خودتان، کنترل لحن و تُن صدا را تمرین کنید. به خاطر بسپارید کلماتی را که قصد دارید روی آن‌ها تأکید کنید با صدای بلندتر ادا کنید.

 

 

یکی از مؤثرترین راه‌های داشتن تن صدای جذاب، این است که روبروی یک آینه بایستید و به این نکات دقت کنید:یک: دهانتان را باز نگاه دارید و تارهای صوتی خود را تقویت کنید. می‌توانید حرکات جالبی در این موقع انجام دهید. مثلاً چندین بار به صورت مصنوعی خمیازه بکشید. فک خودتان را به این طرف و آن طرف حرکت دهید. شعری را زمزمه کنید. گلوی خودتان را با انگشتان ماساژ دهید تا بیشتر و بیشتر با گلو و حنجره خود ارتباط برقرار کنید.دو: هوا را کاملاً از ریه‌ها خارج کنید و دوباره آن را به داخل بکشید. حبس کردن آن در سینه به مدت 15 ثانیه و سپس تخلیه مجدد آن، ظرفیت تنفس شما را زیاد می‌کند.سه: با صدای معمول آه بکشید؛ سپس به آرامی و به تدریج صدایتان را پایین ببرید تا چگونگی تغییر تن صدا را یاد بگیرید. با ادای همه حروف الفبا می‌توانید این تمرین را انجام دهید.چهار: با ادای جملاتی که کلمات مشابهی دارند، چرخش زبان در دهان را تمرین کنید.

 

 

گرم کردن صدا یعنی چه؟ حتماً فوتبالیست‌ها یا ورزشکاران دیگر را دیده‌اید که پیش از شروع بازی، حسابی گرم می‌کنند. برای داشتن یک تن صدای جذاب و گیرا هم باید صدایتان را گرم کنید.

 

چگونه؟

به فایل صوتی کوتاه زیر از محمد پیام بهرام پور توجه کنید تا یاد بگیرید چطور صدای خود را گرم و جذاب کنید:

 

 

اغلب ما از صدای خودمان بدمان می‌آید!  

در این موضوع تنها نیستید! اما اگر فقط چند بار صدای خود را ضبط و به آن گوش کنید، مطمئناً با آن ارتباط برقرار می‌کنید و ضمناً این کار دارای چندین فایده فوق‌العاده است. از جمله اینکه ضبط صدا به ما کمک می‌کند تا نقاط ضعف صدای خود را که به طور معمول قادر به تشخیص آن‌ها نیستیم، پیدا کنیم. می‌توانیم از خودمان فیلم بگیریم تا حالات بدنی، تماس چشمی و حرکت دهان خود را هنگام صحبت کردن ببینیم.

 

اگر لهجه خاصی دارید و فکر می‌کنید این لهجه از جذابیت صدای شما کم کرده، می توانید به  مقاله بسیار کاربردی «تغییر و از بین بردن لهجه» آن را کم اثر یا کنترل کنید.

 

 

شاید بپرسید لبخند چه ربطی به تن صدای جذاب داشتن دارد! 😆 اما تحقیقات نشان داده که افراد با تن صدای جذاب، معمولاً لبخند به لب دارند.

 

اگر لحن شما هنگام حرف زدن، دوستانه، صمیمی و دل‌گرم‌کننده باشد، احساس بهتری به مخاطبانتان می‌دهد. بهترین روش برای این‌که لحن صدای شما دوستانه و گرم به نظر برسد، لبخند زدن در مواقع صحبت است. نیازی نیست که دندان‌هایتان را نشان طرف مقابل بدهید. کافی است لبخندی ملیح و ملایم داشته باشید تا صدایتان جذاب‌تر باشد.

البته لبخند زدن همیشه مناسب نیست؛ مخصوصاً اگر در مورد موضوعی جدی صحبت می‌کنید. فقط به یاد داشته باشید که باید با احساس صحبت کنید تا روی مخاطب تأثیرگذار باشد. اگر به دنبال یافتن مقالات بیشتر در مورد «صداسازی و داشتن یک صدای فوق العاده هستید» به این لینک‌ها بروید و مقالات خوب بخوانید:تمرین فن بیان و صدا سازی – گوش‌هارادیو سخنرانی-برنامه16- گرفتن و صاف کردن صدا و گلوچطور لحن مناسبی داشته باشیم؟و اما یک محصول ویژه: فن بیان و صداسازی ! چرا مهم است؟ اگر حرف مهمی دارید، اگر دوست دارید صدای قوی، محکم، رسا و استواری داشته باشید، حجم و کیفیت صدای خود را افزایش دهید و اگر دوست دارید صدای ورزیده و آماده ای داشته باشید تا با اعتماد به نفس حرف های خودتان را در هر شرایطی بزنید، این محصول را تهیه کنید و تمرینات آن را انجام دهید:

 

 

بر اساس رای 204 نفر از بازدیدکنندگان

91 امتیاز از 100

دنبال کننده

دنبال شونده

ماجرا

سعید عباسی

سعید عباسی هستم. می‌خونم و می‌نویسم تا هم خودم رشد کنم و هم بتونم به بقیه یاد بدم… عضو کوچکی از مجموعه وزین «بیشتر از یک نفر»… امیدوار و در تلاش برای ساخت یک آینده‌ی بهتر برای کشورم…

سعید عباسی هستم. می‌خونم و می‌نویسم تا هم خودم رشد کنم و هم بتونم به بقیه یاد بدم… عضو کوچکی از مجموعه وزین «بیشتر از یک نفر»… امیدوار و در تلاش برای ساخت یک آینده‌ی بهتر برای کشورم…

با زدن دکمه اینتر نظر شما ثبت می شود

با زدن دکمه اینتر نظر شما ثبت می شود

طرز فکر | طرز فکر موفقیت در هر کاری

ایجاد تغییر و عادت های سازنده در زندگی-فیلم سمینار

دوره شروع تغییر و تحول در زندگی

استفاده از سایت مشروط بر قبول توافقنامه کاربری و حفظ حریم شخصی می باشد. تمام حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به مجموعه بیشتر از یک نفر است.

پرداخت کارت به کارت

پرداخت از خارج ایران

گارانتی بازگشت وجه

تسهیل در خرید

راهنمای سایت

درخواست همکاری

دوره رایگان فن بیان

دعوت از اساتید سخنرانی

نیلوفر مرداب

خرید کتاب

تماس با ما-درباره ما


دانلود فایل صوتی محمدپیام بهرام پور در مورد گرم کردن صداDownloads-icon



صبر کنید…

اگر ما نتوانیم از صدای خود به خوبی استفاده کنیم و یک نواخت صحبت کنیم، بدون هیچ تردیدی توجه همه مخاطبان را از دست خواهیم داد:

 

چگونه یک صدا خوب داشته باشیم

 

در این درس در مورد چند تمرین فن بیان برای این که چطور لحن و بیان خوبی داشته باشیم صحبت می‌کنیم

برای دانلود کافیست اینجا کلیک کنید (حجم 57MB) 

 

جلسه اول:رفع خجولی و کم حرفی

 

برای مشاهده کامل درس قبلی (اول) اینجا کلیک کنید

 زمانی که ما ایده‌های بزرگی برای ارائه محصول،‌خدمات و یا خودمان داریم، اما به دلیل نداشتن فن بیان در ارائه آن ناتوانیم! و افرادی که توانمندی کمتری دارند،به وسیله بیان، تبلیغات و ارائه بهتر نظر دیگران را جلب می‌کنند.

در دوره‌ی آموزشی غیرحضوری فن بیان و صداسازی به شما خواهم آموخت که چطور یک صدای، پرقدرت، بیان واضح و اصولی و پرانرژی داشته باشید که به عنوان یک ابزار پرقدرت در بیان شما به شما کمک کند

متن فیلم چطور صدای خوبی داشته باشیم؟

به نام خدا

سلام

من محمد پیام بهرام پور هستم و شما در حال گوش دادن به درس دوم از دوره رایگان سخنرانی و فن بیان هستید. در این درس می خواهیم دررابطه با مهارت های فن بیان و صداسازی صحبت کنیم. واقعیت اینه که صدای ما خیلی خیلی مهم است و بسیار قدرتمند است و اگر نتوانیم از آن به درستی استفاده کنیم بلاشک از یکسری فعالیت ها و یکسری توانمندی ها محروم هستیم. بگذارید چند صدای خیلی بد را با هم مرور کنیم.

مثلا صدای یکنواخت  فرض کنید یک نفر اینطوری صحبت کنه ” ( با صدای یکنواخت و بی حال) من دارم خیلی عادی صحبت می کنم نه؟ خیلی ها اینطور صحبت می کنند این صدای کاملا یکنواخت و خسته کننده که بعد از چند دقیقه گوش دادن تمام کسانی که در حال گوش دادن هستند ” در حال خوابند بنابراین صدای یکنواخت یک صدای بسیار بسیار بدی است .

مورد بعدی صدای زنگی است. صدای زنگی صدایی است که می ره روی زنگ و سر مخاطب را درد می آورد. اگر صدا اینگونه باشد مخاطب خیلی اذیت می شود . این صدا در ذهن مخاطب زنگ می زند.

صدای بعدی صدای تو دماغی است. صدایی که اصلا جذاب نیست و  مخاطب خیلی راحت نیست با این صدا .

هر کدام از این سه صدا می تواند خیلی خیلی مشکل آفرین باشد برای انتقال پیام ما چون مخاطب بجای اینکه راجع به کلمات ما و آنچه که ما می خواهیم بگوییم فکر کند، راجع به صدای ما فکر می کند.

در اینجا میخواهیم در رابطه با جلوگیری از یکنواخت شدن صدا چند راهکار بسیار کاربردی را خدمت شما عرض کنم اینکه دهان ما به درستی باز نمی شود باعث یکنواخت شدن صدای ما می شود. (این جمله به دو صورت یکنواخت و درست ادا شد). میبینید که تفاوت این دو لحن در میزان باز و بسته شدن دهان است. اگر من دهانم را کم باز و بسته کنم صدای من یکنواخت می شود و اگر درست باز و بسته کنم صدا حالت ریتمیک پیدا می کند و دیگر یکنواخت نخواهد بود. پیشنهاد می کنم برید در کارگاه فن بیانی که در دانشگاه شریف برگزار شد و یک قسمتی از آن کارگاه را با هم ببینیم که تمرین بسیار کاربردی برای باز و بسته شدن دهان ارائه کردیم.

حالا بریم سراغ رسا شدن صدا. بچه ها را دیدید؟ ببینید حتما 

دیدید گریه می کنند چطوریه؟ (مأَ مأ) دهان کامل باز می شود و کل محل زنگ می زنند که آقای فلانی بچتون دارن صداتون می کنه کل محل می شنوند ولی یک بزرگسال داد که می زنه باز کل محل میشنوه! باز استثنا داریم اینجا دیگه!  معمولا اینطور نیست چون دهانمان به درستی باز و بسته نمی شود.

دهان رو نگاه کنید خدایی آدم جا می شه! و ما اغلب اینطور حرف می زنیم اصلا دهان باز نمیشه و این باعث می شه انرژی مان به شدت بیاد پایین.

همان حجم هوا را داریم ولی صدامون بی انرژی میشه و رسا نیست. اگر عقب سالن میکروفن نبود دیگه صدای من را نمیشنیدند. (با دو روش رسا و یکنواخت ادا شد) فرقش در چی بود؟ فقط دهان بیشتر باز میشود.

فرقش در چی بود؟

بعضی دوستان اینجوری می کنن! دهن من اینجوریه؟ انصافا!  خب اینم از این.

پس بیاید دقت کنیم که دهانمان خوب باز بسته شود. گوینده های اخبار، مجری ها، سخنران ها را نگاه کنید دهانشان کامل باز و بسته می شود. وقتی صدا را قطع کنی قشنگ متوجه میشوی که چه می گویند. ولی وقتی که یک آدم معمولی صحبت می کنه سخت متوجه می شوی. درسته؟

 پس این خیلی مهمه که دهانمان درست باز و بسته شود.

دهانمان باید در سه جهت افقی، عمودی و غنچه باز بشه. بگید افقی، عمودی، غنچه (به نحوه باز و بسته شدن دهان دقت کنید) کامل.

چند نفر  شمالی داریم اینجا؟ من شمالیم تالش گیلان. اوه اوه چقدر! میخوام شوخی کنم با شمالیا! وقتی یک شمالی می خواهد بگه صد در صد چطوری می گه؟ “صِددِرصِد”.

اشتباه می گید. ببینید فک، دهان، دندان، زبان، هیچی تکان نمی خورد.

ببینید نگاه کنید صِد (تشویق) صدا را که قطع کنید نمی فهمید چی گفت..

حالا از اون طرف می ریم پایین­تر یه خورده، کجا؟ شیراز. دوستان با چشم اشاره کنند کافیه سخت نیست!

باز می بینیم باز و بسته شدن کامل نیست. بعد می ریم پایین تر، اهواز، بندر عباس، بسیار پر انرژی اند اما چون تند تند صحبت می کنند فرصت نمیشه دهان کامل باز و بسته بشه درسته؟

پس سراسر میهن عزیزمان، بیانش مشکل دارد. در این کلاس فن بیان می گیم چرا. در برگه های … هم گفتیم قسمت مغول ها.

حمله مغول ها باعث شده که مدل حرف زدن ما طور دیگری شود. ایرانیان قدیم خیلی خاص صحبت می کردند.

(امریکایی ها هم … صحبت می کردند) بله عموم مردم. اگه بخواید صحبتتون خوب بشه باید دهانتون کم باز و بسته بشه اما سخنران های امریکایی دهانشان کامل باز و بسته می شود. یک زبان متداول داریم و یک زبان ایده آل. ما راجع به ایده آل صحبت می کنیم و مقایسه نکنید زبان ها را چون کمی اشتباه فرهنگی پیش می آید نمی توانیم تعمیم دهیم. پس اینطوری باید باشد از اینها بگذریم سریعتر به صحبت خودمان بپردازیم.

چگونه یک صدا خوب داشته باشیم

این باز و بسته شدن دهان خیلی کمک می کند که صدای ما رساتر شود. همه جای کشور این مشکل وجود دارد و متاسفانه از معضل مغول ها شروع شده و تنبلی خودمان الان. تقصیر مغول ها نندازید. اومدیم اینجا که این مشکل رفع بشه. هنگام صحبت کردن دهانمان باید کامل باز و بسته شود.

خودشو معرفی می کنه (خیلی تند تند و ناواضح ادا می شود)” محمد پیام بهرام پور هستم خیلی خوش آمدید آقای صفری” نمی فهمید چی می گن واقعا!

من تست میکنم در کلاس ها می گم خودتون را در یک جمله معرفی کنید نصف اسم ها را متوجه نمی شوم. حالا که دهان کامل باز و بسته نمی شود. این را خواستم بگم که از تمام نقاط کشور این مشکل ـ حالا کم یا زیاد ـ وجود دارد.

حالا چکار کنیم دهانمان خوب باز و بسته شود؟

یکیش همینه که تلاش کنیم بیشتر انرژی بذاریم برای صحبت کردن.

همین الان که می خواهیم صحبت کنیم تلاشمان در این باشد که دهانمان بیشتر باز و بسته شود.

 یک تمرین دیگر تمرین بلند خوانی است. یک کتاب بردارید هر روز صبح 5 دقیقه با صدای بلند سعی کنی دهانمان کامل باز و بسته شود و از کتاب روخوانی کنیم خیلی بیشتر از حالت عادی.

تمرین بعدی تمرین مورد علاقه من هست تمرین خودکار.

چند نفر خود کار دارند یا مداد؟

چند نفر ندارند؟ 

در هردو دسته قرار میگیرید!

وقتی خودنویش دارید میرید در دسته دوم دستتان را ببرید بالا. همه دوستان لطفا خودکارها را بذارید لای دندان هایتان.

اگر میگید خودکار کثیفه بهداشتی هستید از دستتان استفاده کنید. آدم بهداشتی هم دستش تمیزه 

خب بهانه نیارید. خودکار بذارید بین دندان ها با من تکرار کنید.

” ما در کلاس فن بیانیم (دوستان لبتون باید کامل تکان بخورد و مخصوصا حرف ر را درست تلفظ کنید) بهرام پور ما را سرکار نگذاشته. خدایا چرا بهرام پور انقدر خوشتیپه الهی آمین” خودتون رو تشویق کنید.

متشکرم که این ویدئو را دیدیدامیدوارم که مورد توجه شما واقع شده باشد.

منتظر درس بعدی یعنی درس سوم باشید.

متشکرم

با زدن دکمه اینتر نظر شما ثبت می شود

با زدن دکمه اینتر نظر شما ثبت می شود

استفاده از سایت مشروط بر قبول توافقنامه کاربری و حفظ حریم شخصی می باشد. تمام حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به مجموعه بیشتر از یک نفر است.

پرداخت کارت به کارت

پرداخت از خارج ایران

گارانتی بازگشت وجه

تسهیل در خرید

راهنمای سایت

درخواست همکاری

دوره رایگان فن بیان

دعوت از اساتید سخنرانی

نیلوفر مرداب

خرید کتاب

تماس با ما-درباره ما

845audio

845audio

845audio

آیا فکر می کنید صدایی عجیب دارید؟ صدای خسته خود را دوست ندارید؟ باور کنید یا نه ، حتی در بزرگسالان نیز صدا دائمی نیست. تقریباً هر جنبه ای از صدا ، از عمق تا حجم ، می تواند با تمرین متوسط ​​تنظیم شود.

چگونه یک صدا خوب داشته باشیم

آیا فکر می کنید صدایی عجیب دارید؟ صدای خسته خود را دوست ندارید؟ باور کنید یا نه ، حتی در بزرگسالان نیز صدا دائمی نیست. تقریباً هر جنبه ای از صدا ، از عمق تا حجم ، می تواند با تمرین متوسط ​​تنظیم شود. نحوه صحبت کردن شما فقط یک عادت صوتی است که می تواند تغییر کند و بهبود یابد.


845audio

845audio | ar | az | be | bg | bn | ca | cs | da | de | el | es | et | ga | fi | fr | hi | hu | hy | is | it | iw | ja | ka | ko | kk | ky | lb | lo | lt | lv | ms | mr | nl | no | pl | pt | ro | ru | sl | sq | sr | sv | ta | te | tg | th | tl | tr | uk | uz | vi | zh


Sitemap

 

سلام سلام خدمت همه شما همراهان گرامی . تا حالا برای شما پیش امده که با فردی در حال صحبت بودید بعد از مدتی به خاطر صدای یکنواخت و بی انرژی ، گوش خراش ، بلند یا خیلی آرام ، تو دماغی و … فرد مقابل تمایلی به ادامه گفتگو نداشتید . یا بالعکس با یک نفر مواجه شدیم که به نظرمان صدای خوب شخص از صحبت کردن با او و شنیدن صدایش لذت بردیم و فارغ از آنچه می‌گوید، تنها به صدایش گوش دادیم. این را بگویم که حتی اگر صدای خودتان را دوست ندارید صدا مثل ماهیچه با تمرین پرورش یافتنی است.

در این مقاله قصد دارم مکانیزم صدای خوب را مطرح کنم تا به کارگیری آن به بیانی شیوا دست پیدا کنیم. در ابتدا اگر هنوز در دوره رایگان فن بیان و سخنرانی شرکت نکردید از طریق لینک زیر ثبت نام کنید .

دوره رایگان فن بیان ، سخنرانی ، افزایش عزت نفس

 

چگونه یک صدا خوب داشته باشیم

منبع صدای انعطاف پذیر در انسان تارهای صوتی هستند.ما می توانیم ضخامت و طول تارهای صوتی را تغییر دهیم و به این وسیله در صدایمان تغییر ایجاد کنیم. 

فهرست محتوا

طنین یه معنای صداسازی دوباره است که در دهان،‌گلو و بینی صورت می گیرد. البته وظیفه اصلی طنین، بخشیدن زیبایی و قدرت به صدایی است که از حنجره و تارهای صوتی نشأت گرفته است. مثلاً وقتی شما از بیان زیبای فردی صحبت می کنید و می گوئید چه صدای خوب و گرمی ..در واقع شما به طنین صدای فرد اشاره می کنید.             

 

این مقاله را هم مطالعه کنید: تمرین فن بیان و صداسازی

برای داشتن صدای خوب شکل درست لب ها عاملی مهمی ست. شاید بتوان گفت که فضای میان لبها مانند دهان و گلو، یکی از فضاهای طنین بخشی به کلام است. باید توجه کنیم که حروف صدادار را به درستی ادا کنیم…می توانیم حرکت لب ها را موقعی که بلند صحبت می کنیم داخل آینه ببینیم . باید حروف صدادار را کامل و با دقت تلفظ کنیم..مثل صدای “او” با لب های غنچه ادا کنید. تسلط شما بر حرکات لب ها در فرایند طنین بخشی به کلام تأثیری به سزا دارد. برای داشتن صدای خوب این مورد کمککننده است. 

صدای گوش خراش

صدای خشن

صدای تو دماغی  

خروج هوا هنگام صحبت کردن

برای داشتن صدای خوب باید صدایمان را ضبط کنیم و این موارد را حذف کنیم. 

کلاس فن بیان

صدای گوش خراش، بلند، یکنواخت و متالیک است . منظور از خاصیت متالیک، نوعی سختی آزار دهنده است . این صدا طنین دار نیست. اگرچه قوت و شدت دارد اما فاقد عنصر زیبایی و گوش نوازی است.برای داشتن  صدای خوب این مسئله را باید رفع کنیم. این خطا زمانی رخ می دهد که افراد بدون اینکه آموزش ببینند صدایشان را بالا می برند و  داد و بیداد می کنند!! به جای آنکه نفس عمیق بکشند و برای بیان دیالوگ های بلند و طولانی هوا ذخیره کنند، گلویشان را منقبض می کنند و با اندک هوایی که در ششها دارند به تارهای صوتی فشار وارد می کنند . اگر این مسئله به صورت عادت در بیاید این نقیصه بزرگیعنی صدای گوش خراشی از بین نمی رود.

اگر زمان صحبت کردن صدا بی رویه بالا و یکنواخت باشد و حروف بی صدایی چون م،ن و..ضعیف تلفظ شود به خاطر فشارهای غیر منطقی و احساسی مکانیزم صدای شما به این مسئله دچار می شود.

گاهی استفاده از حنجره هنگام گلودرد یا التهاب حنجره باعث تولید صدای خشن می شود که غرغرهای پی در پی آب نمک داغ میتواند در بهبود التهاب حنجره مؤثر باشد. تغذیه نقش مهمی در داشتن صدای خوب دارد . سرکه ، نوشابه و ترشی (مواذغذایی اسید دار) آسیب زننده هستند. 

اگر فکر می کنید که صدایتان تو دماغی است به صدا ضبط شده تان گوش دهید مخصوصاً زمانی کهکلماتی مثل من، ما، می دانم،مگر و… را بیان می کنید. صدای شما در صورتی تو دماغی می شود کهتلفظ حروف صدا دار مثل آ به جای تلفظ از راه  دهان از راه بینی انجام می شود. عمده مشکل راهتنفسی است، حلق، دهان و مخصوصا بینی …در این حالت هوای ریه به جای اینکه از دهان خارج شود از بینی خارج می شود.

گاه ممکن است هنگام صحبت کردن، همراه با خروج صداها و ادای کلمات ، لابه لای صداها و کلمات صدای خروج هوا را بشنویم ..معمولاً پس از حروفی مثل پ، ث، و ک ممکن است این اتفاق بیفتد .هوایی که پس از این حروف از دهان خارج می شود می بایست هنگام عبور از میان تارهای صوتی به صوت تبدیل شود.

 

 

در کلاس فن بیان و سخنرانی تمرینات متعددی جهت داشتن صدای خوب انجام می دهیم . تمریناتی که قطعاً خود من از آن جواب گرفتم و همچنان  این تمرینات را انجام می دهم.

یکی از این تمرینات مهم برای داشتن صدای خوب تمرین خودکار است  یا هر ابزاری که میان دندان های خود (  مانند عکس زیر)  قرار دهیم . در این حالت شروع به صحبت می کنیم . یکی از نکات مهم برای داشتنانرژی کلامی باز و بسته شده کامل دهان است . با تمرین خودکار مجبور خواهیم شد که دهان خود را برای بیان کلمات بیشتر باز و بسته کنیم.

برای داشتن صدایی خوب و بی‌نقص، تنفس عمیق و دیافراگمی بسیار مهم است. بیشتر افراد هنگام صحبت، تنفس شان سینه ای است که باعث می‌شود صدایشان واضح و پرانرژی نباشد.

 

 

یادم می آید فردی در دوره فن بیان وسخنرانی شکایت خود را اینگونه مطرح کرد:  مشکل من این است که وقتی در جمعی صحبت می کنم کسی من و صحبت هایم را جدی نمی گیرد. 

واقعیتش او بسیار درونگرا بود و خیلی آرام صحبت می کرد .

خیلی مهم است که هنگام صحبت کردن، صدای شما به وضوح شنیده شود؛ بنابراین صدای خود را بالا ببرید. اگر با صدای آهسته یا مِن‌مِن کنان حرف بزنید، دیگران حرف‌تان را قطع می‌کنند یا شما را نادیده می‌گیرند.

یکی از تمرینات مهم داشتن صدای خوب این است که در فضایی که برای دیگران مزاحمت ایجاد نکند متنی را با صدای بسیار بلند در حد فریاد بخوانیم این تمرین اگر به صورت مداوم و روزانه انجام شود کمک می کند که گام صدای شما بلند شود. در هنگام بلندخوانی، باید صاف بایستید، نفس عمیق بکشید، دهان‌تان را کاملا باز کنید و البته این کار را در مقابل آینه انجام دهید.

ضبط صدا به شما کمک می‌کند تا نقاط ضعف صدایتان را ( مثل کم انرژی بودن، یکنواخت بودن، عه گفتن ، تپق زدن و ..) پیدا کنید. می‌توانید از خودتان فیلم بگیرید تا زبان بدن، تماس چشمی و حالات چهره و … خود را هنگام صحبت کردن ببینید.

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دیدگاه

نام *

ایمیل *

چگونه یک صدا خوب داشته باشیم

وب‌ سایت

چیزی خاص را وارد کنید:

آیا حساب کاربری ندارید؟


دوره رایگان فن بیان، سخنرانی، افزایش عزت نفس

آموزش غیرحضوری افزایش اعتماد به نفس و رفع خجولی 


آموزش غیرحضوری افزایش عزت نفس 


آموزش غیر حضوری فن بیان و سخنرانی

 آموزش حضوری فن بیان، سخنرانی و افزایش عزت نفس 

تست سنجش عزت نفس

تست ثروت

چیزی خاص را وارد کنید:

آیا حساب کاربری ندارید؟

مدیر سایت

همه‌ی ما در زندگی حداقل با یک نفر مواجه شده‌ایم که به نظرمان صدای زیبایی دارد؛ از صحبت کردن با او و شنیدن صدایش لذت می‌بریم و فارغ از آنچه می‌گوید، تنها به صدایش گوش می‌دهیم. شما هم با تمرین و صرف کمی وقت می‌توانید طرز بیان و لحن صدای‌تان را بهبود ببخشید و صدای زیبایی داشته باشید. این نوشته را بخوانید تا ببینید چگونه می‌توانیم صدای زیبایی داشته باشیم.

در ضمن برای ضبط و ارسال پیام صوتی جهت انجام تبلیغات و حتی اطاع رسانی نیاز به صدایی زیبا و دل نشین دارید.

به طور برعکس، اگر می خواهید که بهتر صحبت کنید، خیلی نگران صدای خود نباشید! آدام ورنر، که صدها کتاب صوتی مشهور را ضبط کرده و گوینده تبلیغات تلویزیونی نیز می باشد، در این باره می گوید: “امکان دارد شما هنگام سخنرانی تان تلو تلو بخورید، یا حتی بدترین صدای دنیا را داشته باشید، اما بازهم به دلیل داستانی که برای گفتن دارید موردتوجه افراد زیادی قرار بگیرید.” از آنجا که محتوا پادشاه است، سعی کنید زمان زیادی صرف کنید تا آنچه می خواهید به شنونده منتقل کنید را به بهترین شکل ممکن تهیه و تنظیم کنید. از خودتان بپرسید: “چرا نویسنده این قطعه را نوشته است؟” و یا “انگیزه نویسنده از قرار دادن این تضاد در اینجا چه بوده است؟”

 اگر قصد خواندن چیزی که نوشتید را دارید، شانس بزرگی آوردید، چرا با نوشتن در سبکی مناسب می توانید این پروسه را برای خودتان ساده تر سازید. ورنر می گوید: “مردم معمولا تمایل ندارند که مخصوص سخنرانی خود متن آماده کنند، اما باید این کار را انجام دهند، چرا که نوشتن خوب می تواند به خواندن بهتر کمک کند.

چگونه یک صدا خوب داشته باشیم

واضح و شمرده صحبت کردن مهم‌ترین جنبه‌ی خوب صحبت کردن است. شما باید به تک‌تک کلماتی که می‌گویید توجه داشته باشید و آنها را درست تلفظ کنید.

سعی کنید در هنگام صحبت، دهان‌تان کاملا باز باشد و لب‌ها، زبان و دندان‌ها در حالت مناسبی باشند. این کار به شما کمک می‌کند تا در صورت داشتن مشکل گفتاری یا لکنت زبان، بتوانید مسئله را پنهان کنید. ممکن است در ابتدا کمی سخت به‌نظر برسد، اما اگر دائما تلفظ صحیح کلمات را تمرین کنید بعد از مدتی این کار برای‌تان آسان‌ می‌شود.

طول جملات خود را تغییر دهید. دانا مک، مربی ارتباطی و گوینده رادیو با بیش از 25 سال سابقه کار در این زمینه اعتقاد دارد که شفافیت و سادگی بهترین چیز است.

این روزها بسیار ساده است که صدای خودتان را ضبط کنید، سعی کنید حتما در گوشی همراه تان برای خود یادداشت صوتی بگذارید. البته اینکه بازخورد گرفتن از آن بسیار ساده است دلیل نمی شود بسیاری از مردم از آن استفاده کنند. خیلی از مردم از گوش دادن به صدای خودشان متنفرند و این به دلیل ساختار مغز ماست که باعث می شود صدایی که ما از خودمان می شنویم با صدایی که دیگران از ما می شنوند متفاوت باشد. در حقیقت گوش دادن به صدای خود مثل نگاه کردن به خود در آینه می باشد، هنگامی که ما در آینه به خودمان نگاه می کنیم به این امر آگاهی داریم که سوپر مدل نیستیم، ولی بازهم برای دیدن ظاهر و وضعیت خود این کار را می کنیم. ضبط کردن صدا و گوش دادن مجدد به آن نیز می تواند به ما کمک کند تا بتوانیم بفهمیم کدام نحوه گفتن ما بهتر و مناسب تر بوده است؟

نفس گیری در حین صحبت کردن بسیار مهم است، اغلب مردم تمایل دارند تا در حین صحبت کردن نفس عمیق نکشند و این باعث می شود سخنان آنان شکسته و کم عمق باشد. آن ها باید در بین عبارات و جملاتشان مکث کنند تا بتواند جمله شان را با قدرت کامل به پایان برسانند.

ورنر اعتقاد دارد که تنفس مناسب نیز مانند هر مهارتی دیگر بسیار مهم است و اکثر مردم به هنگام سخنرانی به نحو احسنت از آن استفاده نمی کنند چرا که به درستی آن را آموزش ندیده اند. با این حال اگر شما تمایل دارید تا به این مهارت مسلط شوید می توانید یک الی دو جلسه تنفس صحیح را با یک مربی خوش صدا تمرین کنید تا بتوانید صدایی کامل تر و غنی تر داشته باشید.

آهسته و شمرده صحبت کردن به شما امکان می دهد تا کلمات خود را به بهترین شکل کنار هم قرار دهید، جمله بندی کنید و قادر باشید بر کلماتی که مهم ترند تاکید بیشتری کنید. به عنوان مثال هنگامی که در حال بازگو کردن متنی نمایشی و هیجانی هستید می توانید با بیان جملات کوتاه و تغییر دادن تن صدا و لحن بیان این هیجان را به مخاطب خود منتقل کنید.

اغلب هنگامی که مردم قرار است چیزی را با صدای بلند بخوانند، ابتدا برای خودشان آن را به آرامی می خوانند. اما این تمرین، تمرین مناسبی نیست، بلکه شما باید آن را با صدای بلند برای خود بخوانید. هرچه بیشتر چیزی را با صدای بلند برای خودتان بخوانید، تمرین مفیدتری انجام داده اید و توانایی شما برای خواندن زیباتر آن بیشتر خواهد شد. وقتی از قبل متن را برای خودتان خوانده باشید، تعداد مکث و تپق های شما حین خواندن آن در جمع و یا به هنگام ضبط کمتر خواهد شد چرا که قسمت عمده ای از آن از حافظه بازیابی می شود.

 

 

 

ثبت نام حساب کاربری  شرکت پارس گرین  و فعال سازی آنلاین

ارسال پیامک – ارسال اس ام اس – سامانه پیامک – سامانه پیام کوتاه – ارسال پیام صوتی – نمایندگی پیامک – نمایندگی پیام صوتی – ارسال پیامک به محدوده – پیامک انبوه – شماره اختصاصی اس ام اس – پنل اس ام اس – سامانه ارسال اس ام اس

چگونه یک صدا خوب داشته باشیم
چگونه یک صدا خوب داشته باشیم
0

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *