مشاور حسن روحانی دکتر

 
helpkade
مشاور حسن روحانی دکتر
مشاور حسن روحانی دکتر

کاوه

این ۶ صفحه در این رده قرار دارند؛ این رده در کل حاوی ۶ صفحه است.

مشاور رئیس جمهور مقامی است که وظیفه مشاوره دادن به رئیس جمهور را در حوزه مشخصی برعهده دارد.

پاسخ رئیس‌جمهور به سؤالی درباره عیدی به مردم، واکنش گسترده کاربران شبکه‌های اجتماعی را به دنبال داشته است.

کیهان نوشت: سایت انتخاب از سایت‌های حامی دولت، ضمن درج مطلب فوق نوشت: روحانی در پایان مراسم نماز عید سعید فطر در پاسخ به سؤال خبرنگار صدا و سیما که پرسیده بود عیدی شما به مردم چیست، گفته بود: عیدی امسال ما به مردم این است که مردم توانستند با ایستادگی، تصمیمات آمریکا را به سمت دیگری هدایت کنند؛ خواهش می‌کنیم، همین را ادامه دهند.

کاربران شبکه‌های اجتماعی این سخن روحانی را در کنار سخن مشابهی از او در سال گذشته قرار داده‌اند که در آنجا نیز درباره عیدی خود به مردم گفته بود: عیدی ما همین است که مردم ما تلاش کنند، ما بتوانیم به اهدافمان برسیم.

این سایت می‌افزاید: بیش از همه، این مشاوران و نزدیکان حسن روحانی هستند که باید به مضحکه شدن و تمسخر رئیس جمهور در فضای مجازی پاسخ دهند.

اینکه پاسخ روحانی بی‌ربط‌ترین پاسخ ممکن به سؤال خبرنگار بوده و اساساً با تعریف ساده «عیدی» به معنای هدیه‌ای که اعطا می‌شود نه اینکه دریافت شود، در تعارض است، تردیدی وجود ندارد و بحثی روی آن نیست. آنچه پذیرفتنی نیست آن است که چطور پس از مضحکه سال گذشته، مشاوران روحانی فکری به حال امسال نکرده بودند و یک پاسخ ساده برای چنین سؤالی را به رئیس‌جمهور پیشنهاد نداده بودند؟مشاور حسن روحانی دکتر

پس وظیفه مشاوران روحانی چیست؟ آیا آنها حتی در این حد هم برای خود وظیفه قائل نیستند؟

حسن روحانی، یک مشاور سیاسی دارد که حمید ابوطالبی است؛ حسام‌الدین آشنا، مشاور فرهنگی روحانی هم از قضا در شبکه اجتماعی بسیار فعال و پرکار است و درباره غالب موضوعات ریز و درشت اظهارنظر می‌کند که گاه اثرات قابل توجهی هم دارد.

یک مشاور اقتصادی هم دارد و یک مشاور در امور روحانیت. به جز این، دستیاری در امور اقلیت‌ها دارد و دستیار دیگری در امور حقوق شهروندی. محمد نهاوندیان هم اگرچه عنوانش معاون اقتصادی است اما بیشتر نقش یک دستیار و مشاور با نفوذ را دارد. به جز اینها، برخی از نزدیکان او از نظر مشاوره به روحانی به خصوص در امور سیاست داخلی و اقتصادی، اثرگذاری ویژه‌ای دارند مانند محمدباقر نوبخت و محمود واعظی.

همه این نام‌ها به جز دیگر افرادی  است که از نزدیکان روحانی به شمار می‌روند و روی نظرات او اثرگذارند اما سمت رسمی مشخصی ندارند.

این رسانه البته به یک سؤال او پاسخ نداد و آن اینکه در ماجرای اخیر، تقصیر مشاوران روحانی است یا خود وی که عیدی برای مردم ندارد؟

نقل مطالب با ذکر منبع بلامانع است.

ما را دنبال کنید.

چنبره حلقه مدیریتی در کنار روحانی و تصمیماتش و همچنین تاثیر گذاری‌های مؤثر در ساختمان پاستور باعث شده است که اصلاح‌طلبان بعد از ۶ سال به روحانی بابت مشایی‌های اطرافش، هشدار بدهند.

سرویس سیاست مشرق – در پی بی تدبیری گسترده و نابسامانی اقتصادی در کشور، حامیان دولت تدبیر هم به ستوه آمده و به روحانی هشدار داده‌اند که حلقه اطرافش در حال مدیریت وی هستند و عملاً روحانی بواسطه حلقه چهار یا پنج نفره، در حال کانالیزه شدن و مهندسی تصمیم گیری‌ها است.

در همین رابطه، مسیح مهاجری روزنامه‌نگار حامی دولت و اصلاحات نسبت به حلقه اطراف روحانی واکنش نشان داد.

مهاجری در جمهوری اسلامی نوشت:

مشاور حسن روحانی دکتر

“استعفای مسئولان در هر نظام حکومتی و هر دولتی، واقعه‌ای طبیعی است، ولی اگر وزیری در تنگنا قرار گیرد و به دلیل اینکه نمی‌تواند آنطور که می‌خواهد به کار ادامه دهد، کنار رفتن او نه تنها طبیعی نیست بلکه ضایعه است.

با انتشار خبر پذیرش استعفای وزیر بهداشت، این سؤال به وجود آمد که اگر او وزیر لایقی بود چرا با رفتنش از دولت موافقت شد و اگر لایق نبود چرا رئیس دفتر رئیس‌جمهور آنهمه از او تعریف کرد و خبر از تلاش برای راضی کردنش داد؟ و چرا به فاصله کمتر از یک روز برخلاف این سخن، استعفایش پذیرفته شد و به حذف شدنش از دولت رضایت داده شد؟

شاید بتوان پاسخ این سوال‌ها را از متن استعفای دکتر حسن قاضی زاده هاشمی به دست آورد که مشکل را در وعده‌های عملی نشده سازمان برنامه و بودجه دانست و البته نکات دیگری هم گفت که گویای وضعیت نامناسب مدیریتی کشور است. جالب است که سرپرست وزارت بهداشت در اولین اظهارنظرش درباره چگونگی فعالیت در این وزارتخانه سخنی گفت که نشان دهنده صحت گلایه دکتر قاضی زاده از سازمان برنامه و بودجه است. سرپرست وزارت بهداشت که قبلاً معاون رئیس سازمان برنامه بودجه بود گفت: «با رابطه‌ای که با دوستانمان در سازمان برنامه و بودجه داریم، امیدواریم بتوانیم در تخصیص منابع مناسب تلاش کنیم.»

این سخن نشان می‌دهد گره کار را باید سازمان برنامه و بودجه بگشاید و گویا با رفتن دکتر حسن قاضی زاده هاشمی این گره گشوده خواهد شد. اگر چنین است، چرا با در اختیار گذاشتن منابع مناسب، کاری نکردند که وزیر بماند و از تجربه‌ای که در ۵ سال و نیم وزارت اندوخته بود استفاده و کارهای ناتمام را تمام کند؟

حالا که مشخص شده مشکل اصلی در سازمان برنامه و بودجه است، این آقای رئیس‌جمهور است که باید برای این سازمان چاره‌ای بیندیشد. با توجه به اطلاعات موجود، ماجرا بسیار فراتر از اختلاف نظر میان رئیس سازمان برنامه و بودجه و وزیر بهداشت است. مشکل، حتی از سلیقه‌ای عمل کردن و گلایه‌مند ساختن وزرا و دستگاه‌ها و خاصه خرجی‌ها هم فراتر است.

مشکل اصلی در حلقه تنگ و محدودی است که رئیس جمهور روحانی در آن محصور است. این حلقه که چهار پنج عضو دارد و رئیس سازمان برنامه و بودجه نیز یکی از آنهاست، شاید دلسوز و خواهان خدمت باشند ولی کارنامه آنها نشان می‌دهد به همان اندازه که در محصور نمودن رئیس‌جمهور موفق بوده‌اند در پیشبرد امور کشور ناموفق هستند.”

مهاجری در ادامه می‌نویسد:

“نیازی به نام بردن از این افراد نیست، زیرا اهل فن آنها را می‌شناسند و از فوت و فن‌های ویژه آنها باخبرند. سؤال اساسی این است که رئیس‌جمهور روحانی بعد از آنکه به تجربه دریافته اعضاء این حلقه کارآمدی لازم را ندارند، چرا به جای آنکه خود را از آنها خلاص کند به محروم شدن از وزیری که او را دارای «تلاش‌های صادقانه» می‌داند راضی شده است؟

اکنون سخن در این نیست که وزیری نرود و در هیات دولت جابجائی صورت نگیرد. سخن بر سر این است که اگر رئیس‌جمهور خواهان تحول است چرا این تحول را در نزدیک‌ترین اطرافیان خود پدید نمی‌آورد؟ … تا کجا می‌توان اظهارنظرهای برژنسکی مآبانه بعضی ازمشاورانتان را آقای رئیس‌جمهور تحمل کرد که بودجه میلیاردی می‌گیرند و مثل بعضی دستگاه‌های باصطلاح فرهنگی حوزه و خارج حوزه فقط کارمند و حقوق بگیران آویزان اضافه می‌کنند؟ سازمان برنامه و بودجه به یک مدیر شجاع نیاز دارد تا بودجه از انحصارهای تحمیلی کنونی آزاد شود و به مصرف واقعی برسد.

فرصت زیادی ندارید. در فرصت کوتاه باقیمانده تنها راه موفقیت، تقویت بنیه دولت از طریق شکستن این حلقه تنگ و به کار گماردن افراد شجاع است.” [۱]

سید فاضل موسوی نماینده سابق مجلس نیز درباره حلقه بسته مدیریتی روحانی گفته است: “این یک واقعیتی است که یک حلقه نامبارک در اطراف رئیس جمهور چنبره زده‌اند و اینها همه چیز را در انحصار خودشان می‌دانند. آنقدر هم قلیل و نامحبوب هستند که اگر به تنهایی در خیابان راه بروند، مردم اینها را نمی‌شناسند و برایشان اهمیتی قائل نیستند. متاسفانه تصمیم گیران اصلی هم اینان هستند.”

غلامرضا تاجگردون درباره اظهارات اخیر حسام الدین آشنا درباره بودجه نوشت: هر رئیس جمهوری گویا باید یک مشایی داشته باشد. مشاور محترم رئیس جمهور بعد از شش سال از دوره رئیس جمهور با دادن آدرس غلط به جامعه فرار به جلو می‌کند. بودجه را دولت می‌دهد. شش سال هم آقای روحانی بودجه را به مجلس داد. هر آنچه که بخواهد می‌تواند در لایحه انجام می‌دهد. مثل امسال که هر جا را دوست نداشت کم کرد و هر جا را دوست داشت بالا برد. افزایش‌های مجلس هم مشخصه. افزایش حقوق بازنشستگان، کسری بیمه‌ها، عمرانی مناطق محروم، پاداش برزمین مانده فرهنگیان و کارمندان، افزایش مستمری افراد تحت پوشش بهزیستی و کمیته امداد و از این قبیل موضوعات. جناب آقای آشنا این مردم درد زیادی دارند به دردشان نمک دروغین نریز یا اینکه اگر جنایتی شده دولت فعلی را هم در این جنایت شریک بدانید. البته که اگر مجلس ببیند جایی بی انصافی شده باشد اصلاح می‌کند. چه در عرصه اقتصادی و چه فرهنگی و چه در دفاع. خدا همه را به راه راست هدایت کند. [۲]

همچنین، جهانگیری معاون اول روحانی نیز برای نشان دادن اختلافات و عمق بسته بودن حلقه مدیریت که روحانی را کانالیزه و مهندسی کرده است، می‌گوید: در شرایط امروز نیازمند مدیران شجاع و ریسک پذیر هستیم، گفت: برخی فکر می‌کنند ما خودکار به دست باید به دنبال عزل مدیرانی باشیم که ریسک پذیر نیستند، در حالی که تا این لحظه اجازه برکناری منشی خود را هم پیدا نکردم. مدیری که مسئولیت. [۳]

همچنین وبسایت فرارو در گزارشی با عنوان “کابینه در تصرف حلقه نزدیکان” نوشت:

سخن از یک حلقه است، از چند نام پر نفوذ در دولت که این روزها گفته می‌شود بیشترین نقش را در فرآیند تنظیم کابینه بازی می‌کنند. حلقه‌ای که یک طرف آن محمد نهاوندیان قرار دارد و سمت دیگر آن محمود واعظی نقش بازی می‌کند. این روزها این حلقه متهم است که به دنبال تسخیر پست‌های کلیدی کابینه است. [۴]

فرارو همچنین نوشت: چندی پیش محمود صادقی روایتی از حسن روحانی نقل کرده بود که نشان می‌داد، روحانی از سه گروه لیست کابینه دریافت می‌کند؛ از ستاد انتخاباتی خود (با محوریت محمد شریعتمداری و مرتضی بانک)، از اصلاح طلبان (بامحوریت اسحاق جهانگیری) و از اصولگرایان میانه ور.

اما به نظر می‌رسد یک گروه دیگر در تنظیم کابینه نقش مهمی ایفا می‌کنند. این گروه هم حلقه نزدیکان و مشاوران حسن روحانی هستند. حلقه‌ای که بیشتر آن‌ها از اعضای حزب اعتدال و توسعه هستند و برخی دیگر از مشاوران مورد اعتماد روحانی‌اند.

در این حلقه می‌توان به اسامی؛ محمد باقر نوبخت (رییس سازمان مدیریت)، محمود واعظی (وزیر ارتباطات)، محمد نهاوندیان (رییس دفتر)، مسعود سلطانی‌فر (وزیر ورزش) و حسام الدین آشنا (مشاور) اشاره کرد.

صادق زیباکلام در گفت و گو با فرارو درباره نقش این حلقه پر نفوذ در دولت آینده گفت: “من تصور می‌کنم که یک مشکل بنیادی در دولت آقای روحانی وجود دارد و همچنان هم این مشکل ادامه دارد. مشکل این است که یک عده‌ای یا چند نفری وجود دارند که این افراد در حقیقت از همان ابتدا با آقای روحانی بوده‌اند. می‌توان گفت که این افراد حلقه بسیار نزدیک به روحانی هستند که شامل حسام‌الدین آشنا، محمدباقر نوبخت، محمد نهاوندیان تا حدودی محمد شریعمتداری و الهام امین‌زاده و همچنین برادر آقای رئیس‌جمهور یعنی حسین فریدون. این چند نفر حلقه بسیار نزدیک به آقای روحانی هستند.”

او ضمن اشاره به برخی اخبار پیرامون ناراحتی اسحاق جهانگیری معاون اول رییس جمهوری از نحوه چینش کابینه، با بیان اینکه ” گفته می‌شود که مغز متفکر اقتصاد آقای روحانی آقای محمد نهاوندیان و محمدباقر نوبخت و ولی‌الله سیف است” افزود: ” اما در نظر داشته باشید که هیچ بالندگی و هیچ درخشندگی از این افراد حتی در بخش اقتصادی هم نمی‌بینید؛ یعنی واقعاً برای کسی چون اسحاق جهانگیری سخت است که با این مجموعه همکاری داشته باشد. شاید اگر پای مرحوم آیت‌الله‌هاشمی رفسنجانی و اصرار و تاکیدات الزام‌آور ایشان به آقای جهانگیری که تحت هیچ شرایطی آقای روحانی را تنها نگذارند نبود، ایشان مدت‌ها پیش از آقای روحانی جدا شده بود.”

[۱] – http://www.ion.ir/news/۴۰۶۱۱۳/

[۲] – http://www.asriran.com/fa/news/۶۴۸۰۲۵

[۳] – https://www.tasnimnews.com/fa/news/۱۳۹۷/۰۷/۲۹/۱۸۵۸۲۲۵

[۴] https://fararu.com/fa/news/۳۲۴۱۷۳

کليه حقوق اين سايت متعلق به پایگاه خبري-تحليلي مشرق نيوز مي باشد و استفاده از مطالب آن با ذکر منبع بلامانع است.



دیدبان: دیدبان در راستای مطالب تیم شناسی رجال سیاسی ایران که تا کنون 4 شماره آن را تحت عنوان های:«همه یاران احمدی نژاد» ، «همه یاران لاریجانی»، «همه یاران قالیباف» و «همه یاران رضایی» منتشر نموده است؛ در پنجمین شماره از این سلسله مطالب خود به بررسی تیم رئیس جمهور جدید کشورمان می پردازد.

دکتر حسن روحانی هفتمین رئیس جمهور ایران شد. حسن روحانی از جمله شخصیت هایی است که در هر دو جناح حضور
داشته و توانسته در هر دو جناح جایگاهی برای خود تدارک ببیند. وی عضو شورای مرکزی
جامعه ی روحانیت مبارز یعنی مهم ترین نهاد سنتی اصول گرایان بود (وی در حدود 10 سال است که در جلسات جامعه روحانیت شرکت نمی کند.) و در همان حال توانست
منصوب خاتمی به عنوان دبیر شورای عالی امنیت ملی باشد. وی اکنون نماینده ی ولی
فقیه در شورای عالی امنیت ملی و عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با حکم رهبری است.

مشاور حسن روحانی دکتر

اما اگر حسن روحانی در جایگاه ریاست جمهوری قرار بگیرد
یاران قبلی وی و احتمالا همراهان امروزین او چه کسانی خواهند بود؟ حسن روحانی در دوران تصدی مسئولیت
های خود از تیم ها و اشخاص مختلفی به عنوان همراهان خود استفاده کرده که در این
مجال درصدد بررسی همه ی یاران حسن روحانی هستیم.

تیم مجلس

حسن روحانی تجربه ی 5 دوره نماندگی مجلس را در کارنامه ی
خود دارد. حضور طولانی و مستمر در مجلس باعث شد تا وی قدرتی فراوان در این نهاد
کسب کرده و حلقه ای از یاران را به رهبری و مدیریت آیت الله هاشمی رفسنجانی تشکیل
دهد.

روحانی در دو دوره نائب رئیس مجلس و در دوره های مختلف رئیس
کمیسیون دفاع و همین طور رئیس کمیسیون سیاست خارجی مجلس بوده که این حضور باعث
شده تا وی تبدیل به یکی از مهره های فعال در مجلس شود. روحانی در مجلس به عنوان نائب
رئیس مجلس و در ستاد فرماندهی دفاع نیز سمت معاونت هاشمی را برعهده داشته است.

از این رو هاشمی رفسنجانی و حسن روحانی را می توان از اعضای
هم نظر یک تیم دانست که در مجلس به صورت هماهنگ عمل می کردند. اکرمی، منتجب نیا،
غفاری و … از دیگر اعضای این تیم محسوب می شدند.

تیم شورای عالی امنیت ملی

روحانی بعد از بازنگری در قانون اساسی در سال 1368 به عنوان
دبیر شورای عالی امنیت ملی از سوی رئیس جمهور وقت یعنی آیت الله هاشمی رفسنجانی
انتخاب شد. روحانی در مجلس رئیس کمسیون های دفاع و سیاست خارجی بود و همچینین وی
نائب رئیس هاشمی در مجالس بود که باعث شد تا وی در این منصب مستقر شود. وظیفه ی
شواری عالی امنیت ملی در سه حوزه ی دفاع، سیاست خارجی و امنیت ملی تعریف می شود که روحانی توانست در این سه حوزه
تجربه ی زیادی به دست آورد.

از اعضای اصلی تیم روحانی در شورای عالی امنیت ملی و
مذاکرات هسته ای می توان به سیروس ناصری و موسویان اشاره داشت. بعد از تغییر دولت
و جایگزین شدن علی لاریجانی به جای حسن روحانی این اعضا نیز از تیم مذاکره خارج
شدند.

سیروس ناصری به خاطر برخي پرونده‌هاي مربوط به مسائل مالي،
از تيم مذاكرات هسته اي كنار گذاشته شد. وزیر سابق
امورخارجه نيز حكم وي را به عنوان سفير ايران در اندونزي صادر نمود كه مورد موافقت رئيس
جمهور وقت قرار گرفت.. وی در مذاکرات
پاریس به عنوان سفیر ایران در سوئیس در جریان مذاکرات بود.

سیروس ناصری

اما موسویان که به خاطر سوابق تحصیلاتی در آمریکا وارد تیم
روحانی در شورای عالی امنیت ملی در مذاکرات هسته ای شد بعد از تغییر دولت هشتم
و روی کار آمدن دولت احمدی نژاد از این سمت برکنار شد و بعد با اتهام امنیتی
بازداشت شد که با وثیقه ی 200 میلیونی آزاد شد و سپس مقیم دائم آمریکا شد.

سید حسین موسویان

سید حسین موسویان، در سال های 1997 تا 2005، رئیس کمیته
روابط خارجی شورای عالی امنیت ملی ایران بود که برای 2 سال در مذاکرات هسته ای نیز
شرکت داشت. او هم اکنون در خارج از ایران به سر می برد و نویسنده کتابی با عنوان «بحران هسته ای ایران» است که موسسه کارنگی در
سال 2012 آن را منتشر کرده است. او علاوه بر این کتاب، در یک سال گذشته مقاله های
متعددی را در مورد رابطه ایران و آمریکا و مساله هسته ای منتشر کرده است.

همچنین می توان از علی اکبر صالحی؛ محمد جواد ظریف، امیرحسین زمانی، محمدرضا
البرزی، محمد سعیدی نیز به عنوان اعضای تیم روحانی نام برد که اطلاعات چندانی از
آنان در دست نیست.

صالحی رئیس سابق دانشگاه صنعتی شریف و نماینده دائمی ایران
در آژانس بین المللی انرژی اتمی بود و اکنون وزیر امور خارجه است.

ظریف نیز سفیر و نماینده دایم ایران در سازمان ملل متحد به
مدت پنج سال بود و در حال حاضر دستیار ارشد وزیر خارجه است.

محمد جواد ظریف

همچنین در این تیم می توان از شخصیت های مختلف نام برد. امیرحسین
زمانی نیا نیز عضو سابق تیم هسته ای در حال حاضر در مرکز تحقیقات استراتژیک مشغول
فعالیت است. محمدرضا البرزی سفیر و نماینده سابق ایران در مقر سازمان ملل در ژنو
بوده است. محمد سعیدی معاون سابق برنامه ریزی، بین الملل و امور مجلس سازمان انرژی
اتمی و تیم مذاکره کنندگان بوده اند که در حال حاضر در این شورا فعال نیستند.

 تیم مرکز تحقیقات استراتژیک مجمع تشخیص مصلحت نظام

به طور کلی در مجمع تشخیص مصلحت نظام افرادی که نگرش هایشان به هاشمی نزدیک است دیده می شوند. شخصیت هایی نظیر حسن روحانی، علی اکبر ناطق نوری، محمد هاشمی،
دری نجف آبادی، حجت الاسلام علی عسگری، قدرت الله علیخانی و … در زمره این دسته
جای می گیرند. مشاور حسن روحانی دکتر

یکی از نهادهای مهم در مجمع، مرکز تحقیقات استراتژیک مجمع
می باشد که تقریبا همواره دارای حاشیه هایی بوده است. این مرکز در سال 1368 با هدف
تدوین و تنظیم استراتژی برای جمهوری اسلامی ایران در ابعاد گوناگون تشکیل شد اما در سال 1376 براساس مصوبه شورای عالی اداری از نهاد
ریاست جمهوری منتزع گردید و به عنوان بخـش تحقیقاتی مجمع تشخیص مصلحت نظام به آن
پیوست. اولین رئیس این مرکز موسوی خوئیینی ها بود و رئیس بعدی این مرکز تا به حال
حسن روحانی بوده است. از اعضای فعلی این
مرکز می توان به امیرحسین زمانی نیا، مجید احتشامی، آرمین امینی، سید علی
طباطبایی، محمودرضا گلشن پژوه نام برد.

تیم انتخاباتی

روحانی برای پیروزی در انتخابات یک تیم مجهز را تشکیل داد
که تمامی این افراد از دوستان و یاران نزیک حسن روحانی محسوب می شوند.

 محمدرضا نعمت زاده

محمد‌رضا نعمت‌زاده را می توان مهمترین
فرد در حلقه ی همراهان و حلقه ی نزدیک حسن روحانی دانست. وی که تحصیلات خود را در
مقاطع کارشناسی و کارشناسی ارشد در آمریکا گذرانده؛ سابقه ای طولانی در مدیریت بخش
های دولتی و خصوصی دارد. وی قبل از انقلاب در کارخانجات بخش خصوصی فعال بوده اما بعد
از پیروزی انقلاب توانست به وزارت کار برسد. وی پس از آن در دولت شهید رجایی،
میرحسین موسوی، هاشمی رفسنجانی دارای مسئولیت های مختلف و متعدد بوده است.

وی که
در دولت سازندگی به وزارت صنایع و معادن رسید، در دولت اصلاحات مدیر‌عامل شرکت ملی
صنایع پتروشیمی شد و در دولت نهم مدیر‌عامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های
نفتی و مشاور ارشد وزیر نفت بود. نعمت زاده در سال 1388 بازنشسته شد و در یازدهمین انتخابات ریاست جمهوری 
ریاست ستاد انتخاباتی حسن روحانی را بر عهده داشت.

 اکبر ترکان

ترکان را می توان از مهره های
اصلی تیم روحانی دانست. وی در سال 58 در جهادسازندگی لرستان فعال شد و در سال 60
استاندار ایلام و پس از آن انیز استاندار هرمزگان شد. وی در سال های 64 تا 68
مدیرعامل سازمان صنایع دفاع بود و در دولت
اول هاشمی وزیر دفاع شد و در دولت دوم هاشمی به وزارت راه و ترابری رسید.

ترکان هر چند در انتخابات 1376
جزو تیم ناطق نوری بود اما در دولت خاتمی رئیس سازمان گسترش و نوسازی صنایع شد و
بعد از آن توانست معاون وزیر نفت و مدیرعامل شرکت نفت و گاز پارس شود. مسئولیتی که
تا آخر دولت نهم و به ریاست محمود احمدی نژاد ادامه داشت. و هم اکنون از اعضای
تأثیرگذار حلقه ی اول تیم حسن روحانی محسوب می شود.

وی که با کنار گذاشته شدن از
مسئولیت های دولتی به فعالیت های اقتصادی رو آورده بود، یکی از مهم ترین تأمین
کنندگان منابع مالی ستاد حسن روحانی محسوب می شد.

 محمد باقر نوبخت

محمد‌باقر نوبخت حقیقی، نماینده
مردم رشت در چهار دوره مجلس و دبیر‌کل حزب اعتدال و توسعه است. نوبخت خواهر‌زاده
آیت‌الله حجتی، از روحانیون سرشناس گیلان است و دو برادرش نیز در سمت‌های دولتی و
قضایی مشغول به فعالیت هستند. او دارای دکترای اقتصاد از انگلستان است. نوبخت در
کارنامه ی خود چهار دوره نمایندگی مردم رشت در مجلس را دارد و
اکنون به عنوان معاون پژوهش‌های اقتصادی مرکز تحقیقات استراتژیک مجمع تشخیص مصلحت
نظام و دبیر‌کل حزب اعتدال و توسعه فعالیت می‌نماید. سابقه ی نزدیکی نوبخت به تیم
هاشمی رفسنجانی و حسن روحانی به همکاری آنان در مجلس و مرکز تحقیقات استراتژیک
مجمع تشخیص باز می گردد.

نوبخت بیشتر در مناظره ی خود با
محمد خوش چهره رسانه ای شد. وی در آن مناظره به عنوان نماینده ی هاشمی رفسنجانی و
محمد خوش چهره نیز به عنوان نماینده ی محمود احمدی نژاد حضور یافتند که رفتار
زننده ی نوبخت باعث بدبینی مردم به تیم هاشمی شد.

این چهره نزدیک به روحانی در حزب‌اعتدال و
توسعه فعالیت می‌نماید. این چهره نزدیک به آیت‌الله هاشمی رفسنجانی در انتخابات
ریاست جمهوری یازدهم سخنگوی ستاد مردمی انتخابات روحانی بود و جالب تر آنکه حزب
اعتدال و توسعه نیز با صدور بیانیه ای حمایت خود را از حسن روحانی اعلام کرد.

 حجت الاسلام علی عسگری

از جمله شخصیت های سیاسی که می
توان از آن به عنوان تیم حسن روحانی نام برد؛ حجت الاسلام علی عسگری است. حجت
الاسلام علی عسگری، معاون پارلمانی مرکز استراتژیک مجمع تشخیص مصلحت نظام و
نماینده ی مردم مشهد در مجلس هفتم بوده است. وی پس از آن وارد تیم مجمع شده و به
عنوان معاون این مجمع فعالیت می کند. از اظهارت وی می توان مواضع هاشمی رفسنجانی
را رصد کرد اما وی برای اولین بار خبر کاندیداتوری حسن روحانی را رسانه ای ساخته و
خبر از جلسات در حلقه ی اول تیم هاشمی و روحانی برای انتخابات داد.

وی در یک مصاحبه ی رسانه ای
اعلام کرد که: «ايشان (منظور حسن روحانی) هم به عنوان يكي از چهره‌هاي
دلسوز نظام براي برون‌رفت از مشكلات ايران نگراني‌هاي جدي و تلاش مجدانه‌يي دارند…ايشان
از مصايبي كه اين سال‌ها يقه سياست خارجي و ديپلماسي ايران را گرفته به ‌شدت
ناراحت و نگران هستند. همچنين بارها در جلسات خصوصي از وضعيت اقتصادي كشور و وضع
زندگي مردم ابراز ناراحتي كردند».

با اعلام این خبر
روحانی به جمع کاندیداهای ریاست جمهوری پیوست و برنامه و سایر اعضای تیم وی نیز
مشخص شدند.

 حجت الاسلام علی یونسی

یونسی را نیز می توان
جزوی از اعضای اثرگذار در حلقه ی یاران حسن روحانی دانست. یونسی وزیر اسبق اطلاعات
و در حال حاضر مشاور ارشد حسن روحانی است. تقریبا وی را می توان سخنگوی اصلی جریان
هاشمی ـ روحانی دانست. وی با فعالیت در کنار حسن روحانی تمام تلاش خود را برای
پیروزی وی انجام داد. سفرهای استانی و
حضور در همایش ها و سخنرانی به نمایندگی از حسن روحانی از جمل فعالیت های یونسی در
دوره ی تبلیغات بوده است.

یونسی به صراحت به این
شبهه ی اصلاح طلبان پاسخ داد که شاید روحانی عضو جناح اصلاح طلبان نباشد اما
مطمئنا وی در ذیل گفتمان و بینش اصلاح طلبی تعریف می شود. همو بود که علنی ساخت که
پشت سر روحانی چهار روحانی سرشناس دیگر یعنی: هاشمی رفسنجانی، ناطق نوری، خاتمی و
سید حسن خمینی قرار دارند.

 هاشمی ها

از ابتدای اعلام حضور
حسن روحانی در رقابت های انتخاباتی یازدهمین دوره ی ریاست جمهوری؛ فرزندان هاشمی
حضوری پررنگ در اطراف وی داشتند. اما دو تن از فرزندان هاشمی یعنی فاطمه هاشمی و
محسن هاشمی حضور علنی و فعال تر داشته اند. فاطمه هاشمی دختر بزرگ هاشمی رفسنجانی و
محسن هاشمی پسر بزرگ وی هستند که به عنوان حلقه ی یاران تیم روحانی از ابتدا با وی همراه
بودند.

فاطمه هاشمی برعکس
فائزه فعالیت علنی سیاسی نداشته و بیشتر در حوزه ی مددکاری اجتماعی و خدمات عام
المنفعه فعالیت دارد. محسن هاشمی هم بیشتر از آن که چهره ای سیاسی اشد چهره ای
اقتصادی و اجرایی است و در کارنامه ی خود مدیرعاملی خطوط متروی تهران را نیز دارد.
هر چند صلاحیت وی در انتخابات شورای شهر تهران رد شد اما وی ترجیح داد فعالیت
سیاسی این برهه ی خود را در کنار حسن روحانی شدت ببخشد.

حسام الدین آشنا

حسام الدین آشنا استاد
دانشکده ی فرهنگ و ارتباطات دانشگاه امام صادق علیه السلام و داماد آیت الله دری
نجف آّبادی است. وی مشاور رسانه ای حسن روحانی است و در کارنامه ی خود سابقه ی
فعالیت های اطلاعاتی و امنیتی نیز دارد.

حضور وی در کنار حسن روحانی در مناظرات
تلویزیونی و همچنین در تهیه و تدوین مستندهای انتخاباتی حسن روحانی نشان از همراهی
این استاد دانشگاه امام صادق علیه السلام با حسن روحانی دارد. دانشگاهی که یک فارغ
التحصیل دیگر آن یعنی سعید جلیلی نیز در عرصه انتخابات حضور داشت و فعالیت های
روحانی در کسوت دبیری شورای عالی امنیت ملی را همراه با دو نامزد دیگر اصول گرایی یعنی قالیباف و حداد عادل به چالش کشد!

حسن روحانی درون نظام تعریف میشهه و باید همه بهش کمک کنیم تا بتونه کشور به جلو ببره

ماکه بخیل نیستیم انشالله یه کاری برای مردم انجام بده و واقعا انتخاب اصلح باشه !!!!
امیدوارم اینجوری که به نظرمیاد از اب در نیاد

پس من چی؟

متاسفانه یکی از معضلات فرهنگی ما همین قصاص قبل از جنایته …… آقایون این نفرات همونهائی هستند که قبل از این هشت سال کذائی اخیر مملکتو بدون مشکلاتی که بعد از روی کار اومدن احمدی نژاد و تیمش رخ داد در عرصه بین الملل و اقتصاد جلو میبردند و بعد از این هم اگر قدرتهای مافوق بگذارند قادر هستند ما رو لااقل به جایگاه قبلیمون برگردونن

دکتر عطاالله حکیمی نماینده شهر رودبار و نیز رییس ستاد مرکزی مردمی دکتر روحانی رو یادت رفت

مبارکه انشالله

حقش نبود ریئس جمهور بشه

نماینده شهر ما رو یادرفت .
درسته که در ستاد انتخاباتی قالی باف برای رای جمع کردن برای ایشان خودشو هلاک کرد اما نباید قدرت تغییر جهت سریع ایشان را فراموش کنیم شک نکنید ایشان در اینده ای نزدیک در صف اول حامیان آقای دکتر روحانی خواهد بود ضمناً فراموش کردم که بگم مردم آگاه این شهرهم با رای 84 % خود به آقای روحانی جایگاه بوقلمون صفتان را در دل مردم این شهر مشخص کردند.

تیترتون راعوض کنید و بزنید : همه ی یاران هاشمی(با اکثریت افراد) و یاران خاتمی

بابا اشتباه اطلاعات می نویسید کجا نوبخت خواهرزاده جنتی هست؟نماینده شهر رشت؟؟همشهری ما هستش؟اصلاح کنید؟؟

اینا همگی از اول انقلاب همه کاره بودند اگه میخواستن و اگه میشد تو این مدت کار میکردند ! باز برگشتیم سر خان اول….

اتفاقاً حقش بود که رئیس جهور بشه . 8 بود که صداو سیما و خیلی از رسانه ها به آقای هاشمی توهین می کردند و آقای خاتمی را جاسوس می خواندند اتفاقاً این انتخابات خیلی از حقایق را آشکار کرد.

مبارکه

نظر ما اینه که نظرات مردم را بازتاب دهید…. به خصوص این قسمت که مردم به کامنت ها رای میدهند…

سلام.این چه سیاست مسخره ایه که در نشر و نمایش نظرات مردم پیش گرفتین؟؟!! از شدت عصبانیت میخوام سرمو بکوبم به مونیتور! نظرات واقعی مردمو نمایش بدین.گزینشی عمل نکنین.شما وابسته به کدوم سازمانید که اینقدر احمقانه کار می کنید؟!

گردانندگان محترم سایت ضمن تشکر ازاطلاع رسانی وتنویر افکار لطفا`بررسی واعلام کنید ،مجمع تشخیص مصلحت نظام در این هشت سال چکار کرده است؟؟؟

روحانی داره طوری عمل میکنه که اعضای ستادانتخاباتشم ازش دلسردشدندوقطعادردوره بعدایشان بایدبرودازاکوادورنیروبیاره دا داخل ستادش






آشنا: هیأت نظارت بر رفتار نمایندگان تبعات ادعای نماینده مجلس را بررسی کند

اگر سران سایه‌باز می‌دانستند، تسلیم این صحنه‌آرایی خطرناک نمی‌شدند

یار شاطر در ایام تحریم و همراه منصف در روزگار کرونا باشیم

«برجام» قربانی زیاده‌خواهی دوسویه شد

ائتلافی برای زندگی پیوندی برای پیروزی

مشاور حسن روحانی دکتر

آشنا: جای ارتباطات بین‌فرهنگی در ایران خالی است

‏وزارت‌ صمت پس از سال‌ها هنوز هم نتوانسته به یکپارچگی برسد

نهاد علم؛ اعتماد و امید در بحران

بررسی رابطه دولت و ملت در دوره روحانی در گفت‌و‌گو با حسام‌الدین آشنا، مشاور رئیس‌جمهور

کسانی که معتقد به تعطیلی کشور هستند نفسشان از جای گرم بلند می‌شود

رشد ۷۲.۵ درصدی صدور پروانه کاربرد علامت استاندارد در ۷ سال گذشته

وزیر جهاد کشاورزی به استان گلستان سفر کرد

قسمت اول عملکرد یک ساله معاونت نظارت مالی و خزانه داری وزارت اقتصاد منتشر شد

سامانه های «حافظه ملی ایرانیان» و «سنا» راه اندازی می شود

بارگذاري 100 درصدي محتواي دروس ابتدايي در شبكه شاد

افزايش پوشش ايمني در برابر اعتياد از ۸ درصد به ۴۲ درصد

تخصيص 11 هزار ميليارد ريال سود سال مالي98 به حساب اعضاي صندوق ذخيره فرهنگيان

افتتاح ۱۶۴ پروژه سلامت به مناسبت هفته دولت و به یاد ۱۶۴ شهید مدافع سلامت

کارنامه سازمان اسناد و کتابخانه ملی در مقطع کنونی کارنامه‌ای درخشان و ارزشمند است

آمادگی دولت برای تعامل با سایر قوا برای ایجاد تحول حقوقی در کشور

تمامی حقوق این وبسایت متعلق به دبیرخانه شورای اطلاع رسانی دولت بوده و استفاده از منابع آن با ذکر
منبع بلامانع است.

Copyright © 2016 Dolat.ir All rights reserved.

حسن روحانی برای چهره‌هایی همچون «اكبر تركان، اسماعیل سماوی، محمود سریع‌القلم، محمدعلی نجفی، مسعود نیلی، حسن نمازی و علی یونسی» حكم مشاوره زده است. در این میان اما كمتر كسی از این حلقه مشاوران بوده است كه در قامت مشاور واقعی برای او كار كند. حسام‌الدین آشنا اما در این میان ترجیح داد كه نشان دهد مشاور متفاوتی است.

به گزارش ایسنا، روزنامه «اعتماد» آورده است: تابستان سال ٨٨ اخبار ساعت ١٤ شاهد یك سنت‌شكنی ویژه بود. محمود احمدی‌نژاد كه به سبب رابطه بسیار حسنه‌اش با صدا و سیما هرچند روز یك‌بار مهمان رسانه ملی بود، به جای گفت‌وگوهای شبانگاهی‌اش با مردم، در میانه ظهر به قاب تلویزیون رفته بود تا در روزهای ناآرام ٨٨ به صورت غافلگیرانه‌ای از لیست وزرای مورد نظرش برای معرفی به مجلس اول به مردم خبر بدهد.

سنت‌شكنی او صدای مجلس را در آورد. این‌بار مشاور حسن روحانی بود كه سنت‌شكنی كرد. مشاوری كه روزهای اخیر نشان داد قرار است، متفاوت باشد. در حلقه مشاوران حسن روحانی یك نفر «مشاورتر» است. دانشگاه «امام صادق» رفته‌ای كه متن سخنرانی می‌نویسد، در مورد آنها كه باید از كابینه بروند مشاوره می‌دهد و از آنها كه باید بیایند از مردم نظر می‌خواهد. كمتر محافظه‌كار است و صراحتاً رقبای رئیس‌جمهور را توصیه می‌كند.

می‌گویند سابقه آشنایی حسام‌الدین آشنا با حسن روحانی به ١٨ سال قبل بازمی‌گردد؛ به روزهایی كه هر دو برای بهتر شدن شرایط مرحوم آیت‌الله منتظری تلاش می‌كردند. با این همه در میان حلقه مشاورانی كه قرار است به روحانی مشاوره بدهند، مشاوره‌های حسام‌الدین آشنا بیشتر به چشم می‌آید. خوی محافظه‌كاری‌اش بنا به سابقه كار اطلاعاتی كه داشته است متفاوت است و حتی برخی مواقع از آن صراحت است كه به چشم می‌آید. خیلی‌ها حضور او در ستاد انتخاباتی حسن روحانی را دیرتر از بقیه می‌دانند اما حالا او به حسن روحانی نزدیك است.

در روزهایی كه سایر مشاوران روحانی تا اندازه زیادی انفعال را ترجیح داده‌اند حسن روحانی به‌شدت تحت تاثیر یكی از مشاوران خود قرار گرفته است كه شاید علت اصلی كنار رفتن علی جنتی از كابینه نیز همین تاثیر باشد. هرچه كه هست حلقه مشاوران حسن روحانی هرچند مثل همه روسای جمهور گسترده است اما حسام‌الدین آشنا در سه سال اخیر توانسته از انفعال سایر مشاوران استفاده كند و روحانی را تا اندازه‌ای از تنهایی دربیاورد. همین هم باعث شده است كه حسام‌الدین آشنا این‌بار در یك سنت‌شكنی از مردم برای معرفی وزرا كمك بخواهد.مشاور حسن روحانی دکتر

علاقه به حضور در فضای مجازی

مشاور ٥٣ ساله حسن روحانی تمایز خود را بیش از هر چیز دیگری در حضورش در فضای مجازی نشان داد. هرچند كه آنچنان علاقه‌ای به گفت‌وگو با رسانه‌ها در سال‌های اخیر از خود نشان نداده است اما او درست در روزهایی كه حضور دولتمردان در فضای مجازی و شبكه‌های اجتماعی یك تابو بود، حسام‌الدین آشنا با صفحه‌ای كه در فیس‌بوك داشت این تابو را شكست؛ تابویی كه كمی بعدتر توسط محمد‌جواد ظریف وزیر امور خارجه كشورمان هم شكست و با استقبال مردم مواجه شد.

اصلی‌ترین حضور حسام‌الدین آشنا به عنوان فردی نزدیك به حسن روحانی در یكی از پست‌هایش در وبلاگ شخصی‌اش به چشم آمد. آنجا كه پنجم تیرماه ١٣٩٢ طی یادداشتی نوشت: «در وبلاگش «فرهنگ و ارتباطات»، نوشت: «سلام علیكم. پیشنهاد می‌كنم در همین جا به آقای دكتر روحانی وزرای مورد نظر خود را پیشنهاد فرمایید و كمی هم در مورد دلیل خود توضیح دهید. ممنونم». تقاضایی كه كمی بعدتر با خبرهای تكمیلی‌تر او روبه‌رو شد.

حسام‌الدین آشنا ۱۱ روز بعد خبر داد: «سلام بر همه. از مشاركت جدی و مسئولانه همه عزیزان تشكر می‌كنم. پیشنهادها در حال جمع‌بندی، ارزیابی و نهایی شدن است. این فراخوان تا سه شنبه ١٨ تیر معتبر است.» اما در ادامه حسام‌الدین آشنا در فیس‌بوك و كمی بعدتر در توئیتر بود كه با مردم ارتباط داشت. گاهی به مخالفان دولت توصیه‌هایی می‌كرد و گاهی به نمایندگان مجلسی كه برای دولت سنگ‌اندازی می‌كردند. در نتیجه نظرخواهی دو روز پیش او از مردم در فضای مجازی هم به نوعی ادامه همین مسیر بود كه ترجیح می‌داد، نشان دهد با موج مردم همراه است. حتی در پیشنهاد تازه‌اش كه از مردم گزینه پیشنهادی خواسته اعلام كرده بود كه هر كامنتی كه از مردم می‌خواند را «لایك» می‌كند و البته این مساله به این معنی است كه حسام‌الدین آشنا تمایل ویژه‌ای دارد تا نشان دهد كه پیگیر این نظرات است.

مشاوری كه بیشتر از سایرین در جریان بود

اما چه شد كه در میان حلقه مشاوران حسن روحانی شانس حسام‌الدین آشنا بیشتر شد؟ حسن روحانی در روزهایی كه در پاستور بوده است برای چهره‌هایی همچون: «اكبر تركان، اسماعیل سماوی، محمود سریع‌القلم، محمدعلی نجفی، مسعود نیلی، حسن نمازی و علی یونسی» حكم مشاوره زده است. در این میان اما كمتر كسی از این حلقه مشاوران بوده است كه در قامت مشاور واقعی برای او كار كند. حسام‌الدین آشنا اما در این میان ترجیح داد كه نشان دهد مشاور متفاوتی است. به ویژه آنكه ریاست مركز بررسی‌های استراتژیك ریاست‌جمهوری را نیز برعهده داشت.

آشنا برای حسن روحانی متن سخنرانی می‌نوشت، او را در جریان امور می‌گذاشت و زودتر از همه از ماجرای ترمیم كابینه صحبت كرده بود. حتی در روزهایی كه زمزمه رفتن برخی وزرا از كابینه شنیده می‌شد این هم شنیده می‌شد كه یكی از اصلی‌ترین چهره‌ها كه به دنبال كنار گذاشتن چهره‌های غیر همسو در دولت است، حسام‌الدین آشنا بوده است. حسام‌الدین آشنا ترجیح داده بود تا لباس روحانیت نپوشد اما سابقه او سابقه جالبی است. داماد آیت‌الله دری نجف‌آبادی كه در روزهای حساسی كه دری نجف‌آبادی وزیر اطلاعات بود به عنوان معاونت ویژه اطلاعات كار می‌كرد.

با این همه او این روزها در تلاش است چهره متفاوتی از خود نشان دهد. چهره‌ای كه شاید بتوان گفت در دولت بعدی حسن روحانی قدرت بیشتری از «مشاور فرهنگی» رییس‌جمهور داشته باشد. همین هم باعث می‌شود تا با توجه به خلق و خوی نوسان‌دار حسام‌الدین آشنا آنچنان از مشاوره‌های بعدی كه قرار است او به حسن روحانی بدهد پیش بینی وجود نداشته باشد.

انتهای پیام

مشاور حسن روحانی دکتر
مشاور حسن روحانی دکتر
0

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *