چطور بفهمیم قند خون داریم

 
helpkade
چطور بفهمیم قند خون داریم
چطور بفهمیم قند خون داریم

چه با قند خون پایین (هیپوگلیسمی) مواجه باشید و چه قند خون بالا (هایپرگلیسمی) باید توجه داشته باشید که هر دو حالت برای سلامت کلی انسان مضر هستند و در صورت عدم درمان می توانند عوارض قابل توجهی را به همراه داشته باشند. به طور کلی، قند خون پایین یا قند خون بالا در میان افراد مبتلا به دیابت شایع است. با این وجود، آنها ممکن است افراد غیر دیابتی را نیز تحت تاثیر قرار دهند. در ادامه با تفاوت های هیپوگلیسمی و هایپرگلیسمی و نشانه ها یا علامت های اولیه آنها بیشتر آشنا می شویم.

قند خون پایین یا هیپوگلیسمی یک رویداد مکرر است که می تواند به کیفیت زندگی افراد مبتلا به دیابت و خانواده های آنها آسیب وارد کند. هیپوگلیسمی با سطوح قند خون پایین تر از چهار میلی مول در لیتر، با یا بدون نشانه، تعریف می شود.

قند خون بالا یا هایپرگلیسمی با سطوح قند خون بالاتر از هفت میلی مول در لیتر در حالت ناشتا یا پیش از یک وعده غذایی، یا بالای 10 میلی مول در لیتر دو ساعت پس از یک وعده غذایی تعریف می شود. هنگامی که میزان انسولین در خون کافی نیست، هایپرگلیسمی می تواند رخ دهد زیرا به دلیل کمبود انسولین، گلوکز خون نمی تواند وارد سلول ها شود و تجمع آن در خون موجب افزایش سطح قند خون می شود.

بسیاری از موارد قند خون پایین به دلایل زیر شکل می گیرند:کمبود کربوهیدارت ها، نادیده گرفتن یا به تاخیر افتادن یک وعده غذایی، یک وعده غذایی که از کربوهیدارت های کمتر نسبت به آن چه نیاز است، سود می برد یا خطا در شمارش کربوهیدارت های مصرفی مصرف الکل بدون مصرف غذا ورزش بیش از اندازه، چه از نظر شدت و چه از نظر مدت زمان استرس روانی یا جسمانی خطار در دوز یا برنامه مصرف انسولین یا دیگر داروهای دیابت

استرس روانی، مانند سوگ، حضور در شغلی جدید، یا جابجایی استرس جسمانی، مانند عمل جراحی یا بیماری مصرف برخی داروها مانند کورتیزون رژیم های غذایی با محتوای بیش از اندازه بالای کربوهیدارت ها عدم فعالیت جسمانی داروی ناکافی ضد دیابت یا خطا در میزان انسولین دریافتی یا یک دوز از دست رفته

چطور بفهمیم قند خون داریم

نشانه هانشانه های قند خون پایین می توانند از فردی به فرد دیگر متفاوت باشند:مشکل در انجام وظایف روزانه کاهش هماهنگی دشواری در تمرکز تعریق نبض سریع لرزش، سرگیجه، ضعف سردرد تاری دید برخی افراد ممکن است متوجه نشانه های قند بالا نشوند. با این وجود، از جمله نشانه های آن می توان به موارد زیر اشاره کرد:خستگی افزایش یافته دشواری در تمرکز سرگیجه خواب آلودگی سردرد تاری دید تحریک پذیری تشنگی شدید افزایش دفع ادرار کاهش وزن ناخواسته گرسنگی بیش از حد عوارضاگر نشانه های هیپوگلیسمی را بیش از اندازه نادیده بگیرید ممکن است هوشیاری خود را از دست بدهید، زیرا مغز نیازمند گلوکز برای ارائه عملکرد درست است. شما باید نشانه ها و علامت های قند خون پایین را به سرعت مورد توجه قرار دهید زیرا عدم درمان هیپوگلیسمی می تواند به موارد زیر منجر شود:سردرگمی شدید و گم گشتگی بیهوشی تشنج کما مرگ هایپرگلیسمی درمان نشده می تواند عوارض بلند مدت را موجب شود که از آن جمله می توان به موارد زیر اشاره کرد:رتینوپاتی دیابتی، یا آسیب رگ های خونی شبکیه چشم، به طور بالقوه به نابینایی منجر می شود آب مروارید، یا کدر شدن عدسی چشم مشکلاتی در پاها عفونت های دندان و لثه مشکلات استخوان و مفاصل مشکلات پوستی آسیب عصبی (نوروپاتی) بیماری قلبی عروقی آسیب کلیوی یا نارسایی کلیوی هیپوگلیسمی در برابر هایپرگلیسمی:چگونه بر آنها غلبه کنیم؟ درمان هیپوگلیسمی اگر با قند خون پایین مواجه شدید، یکی از گزینه های زیر را مصرف کنید:چهار تا شش آبنبات (بدون قند نباشند) قرار دادن یک قاشق غذاخوری عسل زیر زبان تا هرچه سریع تر در جریان خون جذب شود 4 اونس (118 میلی لیتر) آب میوه 8 اونس (236 میلی لیتر) شیر بدون چربی 4 اونس (118 میلی لیتر) نوشابه (بدون قند نباشد) سه یا چهار قرص گلوکز یک تیوب ژل گلوکز پس از مصرف خوراکی حاوی قند، قند خون خود را پس از گذشت 15 دقیقه دوباره اندازه گیری کنید. اگر قند خون همچنان زیر هفت میلی مول در لیتر است، وعده ای دیگر از یکی از گزینه های فهرست شده در بالا را مصرف کنید و این کار را تا زمانی که سطح قند خون به حالت عادی بازگردد، ادامه دهید. چه زمانی بیهوش می شوید؟قند خون پایین می تواند به بیهوش شدن ناگهانی فرد منجر شود. اگر چنین شد، فردی دیگر باید تزریق گلوکز را انجام دهد. گلیکوژن یک داروی تجویزی است که قند خون را افزایش می دهد و برخی افراد ممکن است در موارد هیپوگلیسمی شدید به آن نیاز داشته باشند. بر همین اساس، این که اعضای خانواده یا دوستان نزدیک شما از چگونگی تزریق گلوکز آگاهی داشته باشند، اهمیت دارد. اگر با فردی مواجه شدید که یک واکنش هیپوگلیسمی شدید دارد با اورژانس تماس بگیرید یا وی را به نزدیک ترین بیمارستان انتقال دهید. درمان هایپرگلیسمی درمان های خانگی پزشک شما ممکن است درمان های زیر را پیشنهاد دهد:ورزش اغلب یک روش موثر برای کنترل قند خون محسوب می شود، اما اگر در صورت مشاهده کتون ها در ادرار از انجام ورزش خودداری کنید. ورزش ممکن است سطوح قند را هر چه بیشتر افزایش دهد. بر اساس تجویز پزشک داروهای خود را مصرف کنید. یک برنامه غذایی دقیق به کم غذا خوردن و پرهیز از مصرف محصولات شیرین کمک می کند. بر اساس دستور پزشک سطوح قند خون خود را زیر نظر داشته باشید و در صورت ابتلا به بیماری یا نگرانی درباره قند خون پایین یا قند خون بالا این کار را با تکرر بیشتر انجام دهید. دوزهای انسولین را تنظیم کنید تا هایپرگلیسمی کنترل شود.

درمان های اورژانسی

اگر با نشانه ها و علامت های قند خون بالا مواجه هستید ممکن است به اورژانس انتقال داده شوید. روند درمان در این بخش به طور معمول شامل:جایگزینی مایعات چه به صورت خوراکی یا تزریقی تا زمان هیدارته شدن مجدد. مایعات جایگزین آن چیزی می شوند که به واسطه دفع ادرار بیش از حد از دست داده اید و به رقیق کردن قند اضافی در خون کمک می کند. جایگزینی الکترولیت از طریق سیاهرگ ها به منظور کمک به عملکرد عادی قلب، عضلات، و سلول های عصبی. انسولین درمانی به صورت درون وریدی برای معکوس کردن فرآیندهایی که موجب تجمع کتون ها در خون شده اند. پس از بازگشت سطح قند خون به حالت عادی پزشک آنچه موجب تحریک هایپرگلیسمی شده است را مد نظر قرار خواهد داد و با توجه به شرایط ممکن است به درمان بیشتر نیاز داشته باشید.

فرادید| هنگامی که بدن توانایی ذخیره‌ی گلوکز یا استفاده از آن را نداشته باشد، این ماده به جای تبدیل شدن به انرژی لازم برای فعالیت‌های بدن، به جریان خون بازمی‌گردد و بدن عکس‌العمل نشان می‌دهد. در این حالت فرد به دیابت نوع ۲ یا همان دیابت بزرگسالان مبتلاست که دیابت غیروابسته به انسولین هم گفته می‌شود. در این بیماری بدن توانایی لازم برای تولید انسولین یا استفاده‌ی درست از آن را ندارد. در ادامه علائم دیابت و انوع آن را معرفی خواهیم تا به سوال چگونه بفهمیم دیابت داریم پاسخ داده شود.

 

به گزارش فرادید، در افراد مبتلا به دیابت، سرعت و توانایی بدن در استفاده و سوخت و ساز کامل گلوکز کاهش می‌یابد از این‌رو میزان قند خون افزایش یافته که به آن هیپرگلیسمی می‌گویند. وقتی این افزایش قند در دراز مدت در بدن وجود داشته باشد، سبب تخریب رگ‌های بسیار ریز در بدن می‌شود که می‌تواند اعضای مختلف بدن همچون کلیه، چشم و اعصاب را درگیر کند.

 

چطور بفهمیم قند خون داریم

همچنین دیابت با افزایش ریسک بیماری‌های قلبی عروقی ارتباط مستقیمی دارد؛ لذا غربالگری و تشخیص زودرس این بیماری در افراد با ریسک بالا می‌تواند در پیشگیری از این عوارض موثر باشد. تشخیص و همچنین غربالگری دیابت با انجام آزمایش قند خون میسر است.

 

دیابت کنترل نشده می تواند به شرایطی به نام رتینوپاتی دیابتی منجر شود که بر بینایی انسان تاثیرگذار است.

ممکن است به دیابت مبتلا شده باشید و از این موضوع آگاه نباشید. نشانه های دیابت می توانند بسیار خفیف باشند. اگرچه نشانه ها برای دیابت نوع 1 و دیابت نوع 2 مشابه هستند، شناسایی نشانه های دیابت نوع 2 به طور معمول دشوارتر است.

به گزارش اقتصاد آنلاین به نقل از عصر ایران، در بسیاری از بیماران مبتلا به دیابت نوع 2، بیماری به آرامی پیشرفت می کند و ممکن است آنها بدون غربالگری متوجه ابتلا به دیابت نشوند. در همین راستا، میلیون ها بیمار در جهان به دیابت مبتلا هستند که حتی خودشان از این شرایط آگاهی ندارند.

با این وجود، تنها آشنایی با نشانه های بیماری دیابت برای اطلاع از آن کافی نیست و شما نیازمند مراجعه به پزشک و بررسی سطوح قند خون خود هستید. ردیابی نتایج آزمایش ها مشخص می سازد که آیا به دیابت مبتلا هستید یا خیر.

نشانه های شایع ابتلا به دیابت چه چیزهایی هستند؟

چطور بفهمیم قند خون داریم

نیاز به دفع ادرار را بیش از پیش احساس می کنید. این شرایط به دلیل سخت‌تر کار کردن کلیه ها برای پردازش قند اضافی در ادرار شکل می گیرد.

بیش از حد معمول احساس تشنگی می کنید. همان گونه که نیاز به دفع ادرار افزایش می یابد، شما هر چه بیشتر احساس کم آبی می کنید و از این رو، نیاز به نوشیدن مایعات بیشتر را احساس می کنید. همچنین، برخی افراد بیش از پیش احساس گرسنگی می کنند.

هر چه بیشتر با عفونت های دستگاه ادراری، مخمری یا واژنی مواجه می شوید. پزشک گاهی اوقات بر اساس افزایش تکرر این عفونت ها به بیماری دیابت مشکوک می شود. تغییرات در سیستم ایمنی بدن انسان افراد مبتلا به دیابت را در معرض خطر بیشتر برای ابتلا به این عفونت ها قرار می دهد.

کاهش وزن ناخواسته را تجربه می کنید. در شرایطی که افراد بسیاری در جهان دوستدار کاهش وزن هستند، اما روند کاهش وزن زمانی که به دیابت کنترل نشده مبتلا هستید، روندی سالم محسوب نمی شود. کاهش وزن در این شرایط به دلیل ناتوانی بدن در استفاده درست از انسولین برای کمک به پردازش گلوکز به عنوان سوخت شکل می گیرد. بر همین اساس، بدن پردازش چربی و عضله را برای تولید سوخت آغاز می کند.

نشانه های شبیه به آنفلوآنزا را تجربه می کنید یا بیش از پیش احساس خستگی می کنید. خستگی در نتیجه کمبود گلوکز، منبع انرژی شماره یک بدن، شکل می گیرد.

گاه به گاه تاری دید را تجربه می کنید. دیابت کنترل نشده می تواند به شرایطی به نام رتینوپاتی دیابتی منجر شود که بر بینایی انسان تاثیرگذار است. چشم پزشک ها گاهی اوقات به واسطه نشانه های بینایی که بیمار تجربه می کند در تشخیص دیابت نقش ایفا می کنند.

تفاوت بین نشانه های دیابت نوع 1 و دیابت نوع 2

نشانه های دیابت نوع 1 به طور معمول مشابه با نشانه های دیابت نوع 2 هستند، اما آنها به طور ناگهانی‌تر پدیدار می شوند. به عنوان مثال، یک کودک ممکن است دارای نشانه های شبه آنفلوانزا باشد که تنها ظرف چند روز والدین وی را مجبور می سازد تا به اورژانس مراجعه کنند و در آنجا ابتلا به دیابت نوع 1 تشخیص داده می شود.

در مقابل، نشانه های دیابت نوع 2 می توانند پیش از آن که چنان وخیم شوند که توجه بیمار را به خود جلب کنند، چند سال طول بکشند.

چرا نشانه های دیابت گیج کننده هستند؟

ردیابی نشانه های بیماری دیابت، به ویژه نوع 2، می تواند دشوار باشد زیرا به آرامی و با گذشت زمان پدیدار می شوند و همچنین نشانه های افزایش سن و نشانه های دیابت می توانند همپوشانی داشته باشند. هنگامی که سن ما بالا می رود، خشکی پوست و نیاز به استفاده بیشتر از توالت غیر عادی نیستند و از این رو، شاید تشخیص این که آنها از ابتلا به دیابت ناشی می شوند، دشوار باشد.

افزون بر این، نشانه های بیماری می توانند با آثار داروهایی خاص همپوشانی داشته باشند. به عنوان مثال، اگر نوعی از داروها که به نام ادرارآور شناخته می شوند را مصرف می کنید، ممکن است فکر کنید افزایش ادرار تنها به واسطه مصرف دارو شکل گرفته است.

برخی بیماران نیز چنان با زندگی به همراه نشانه های مشخص – مانند خستگی و افزایش ادرار – عادت می کنند که زنگ خطر مواجهه با یک مشکل سلامت را جدی نمی گیرند. ابتلا به بیماری در برخی افراد برای سال ها تشخیص داده نمی شود زیرا بدن همچنان مقداری انسولین تولید می کند. اما این به معنای تولید انسولین کافی یا پردازش درست آن نیست.

چه زمانی به پزشک مراجعه کنیم؟

اگر با نشانه هایی که به آنها اشاره شد، مواجه هستید، مراجعه به پزشک و بررسی دقیق‌تر شرایط در کوتاه‌ترین زمان ممکن توصیه می شود.

انجام یک آزمایش خون به صورت ناشتا می تواند سطوح قند خون را مشخص سازد. در برخی موارد نیز ممکن است آزمایش هموگلوبین A1C مد نظر قرار بگیرد. این آزمایش می تواند ابتلا به پیش دیابت را نیز مشخص سازد که به معنای آن است هنوز از زمان کافی برای تغییر عادات غذایی و فعالیت جسمانی برخوردار هستید تا از ابتلا به دیابت نوع 2 کامل جلوگیری شود.

در شرایطی که هر فردی می تواند به دیابت نوع 2 مبتلا شود، اما افراد دارای اضافه وزن یا آنهایی که از سطوح بالای کلسترول و فشار خون برخوردار هستند، در معرض خطر بیشتری قرار دارند. همچنین، سیگار کشیدن یا سابقه خانوادگی ابتلا به دیابت از دیگر عوامل خطرآفرین محسوب می شوند. با مراجعه منظم به پزشک نشانه های ممکن و عوامل خطر آفرین زیر نظر قرار می گیرند.

سلام ببخشید یع سوال داشتم انگشته پام یه کم سیاه شده می ترسم دیابت داشته باشم یه راهنمای میکنید

سلام ببخشید یع سوال داشتم انگشته پام یه کم سیاه شده می ترسم دیابت داشته باشم یه راهنمای میکنید

کلیه حقوق مادی و معنوی این سایت محفوظ و متعلق به

میباشد و استفاده از آن با ذکر منبع بلامانع است.

اگر شما در درجه حرارت متوسط دچار تعریق می شوید این نشان دهنده افت قند خون است 

 

افت قند خون ناگهانی زمانی اتفاق می افتد که بدن شما به اندازه کافی انرژی برای انجام فعالیت های مختلف را ندارد. این عارضه اغلب بیماران مبتلا به دیابت را درگیر می کند و عمدتا زمانی رخ می دهد که فرد مبتلا به دیابت بیش از حد انسولین تزریق کند، یک وعده غذایی را از دست بدهد و یا ورزش های خیلی سخت انجام دهد.

 

چطور بفهمیم قند خون داریم

در موارد نادر این امکان وجود دارد فردی که مبتلا به دیابت نیست، دچار افت ناگهانی قند خون شود. با این حال غیر منتظره ترین علائم مرتبط با افت ناگهانی قند خون از این قرارند:

 

از دست دادن تمرکز: مغز به طور ویژه نسبت به افت سطوح گلوکز حساس است و ممکن است در این شرایط در حفظ تمرکز روی یک موضوع یا درک صحبت های فردی دیگر که موضوعی را برای شما توضیح می دهد، دچار مشکل شوید. این ناتوانی در تمرکز ممکن است از خستگی بیش از اندازه ناشی شود، اما بیشتر مواقع می توان با دریافت قند آن را اصلاح کرد. مصرف خوراکی هایی که از محتوای متعادل پروتئین ها و چربی ها سود می برند به جای مصرف کلوچه یا شکلات توصیه می شود.

 

پرش های عضلانی: پرش عضلانی می تواند یکی از نشانه های افت قند خون خفیف باشد – زمانی شکل می گیرد که قند خون به زیر ۴۰ میلی گرم در هر دسی لیتر برسد. پرش های عضلانی کاملا غیر ارادی هستند و از این رو امکان متوقف کردن آنها وجود ندارد. جدا از قند خون پایین، پرش های عضلانی می توانند نشانه ای از مصرف بیش از اندازه کافئین باشند و بر همین اساس شاید به کاهش مصرف قهوه و تمرکز بر مصرف کربوهیدارت های پیچیده نیاز باشد.

 

علائم مرتبط با افت ناگهانی قند خون  

 

از دست دادن هوشیاری: افرادی که هوشیاری خود را از دست می دهند، متوجه این نشانه نمی شوند، از این رو نشانه های هشدار دهنده دیگر به ویژه اگر به دیابت مبتلا هستید، نباید نادیده گرفته شوند. هیپوگلیسمی دیابتی می تواند به تشنج نیز منجر شود که نه تنها برای خود بیمار بلکه برای کل افراد درگیر می تواند وضعیتی وحشتناک باشد. در موارد نادر، هیپوگلسمی دیابتی می تواند مرگبار نیز باشد. مصرف قرص گلوکز به عنوان یک راه حل کوتاه مدت برای بیماران دیابتی می تواند به تنظیم قند خون کمک کند.

 

تحریک پذیری: نوسانات خلقی و همچنین گریه های هیستریک یا خشم های غیر قابل کنترل در برخی از افراد نشانه افت قند خون است. معمولا این حالات احساسی با مصرف منابع سالم غذایی مانند موز و یا دیگر منابع سالم قند برطرف می شود.

 

عرق کردن: اگر شما حتی در درجه حرارت متوسط دچار تعریق می شوید، این نشان دهنده افت قند خون است. تعریق دائمی یکی از نشانه های افت خون است یعنی قند خون کمتر از ۷۰ میلی گرم در هر دسی لیتر. این نوع تعریق که بیشتر در پشت گردن و یا خط مو اتفاق می افتد، شب هنگام نیز رخ می دهد که به آن هیپوگلیسمی شبانه می گویند.

 

سرگیجه یکی از علائم افت قند خون است به ویژه اگر مبتلا به دیابت باشید

 

حرکت و لرزش: عدم تعادل قند خون می تواند سیستم عصبی مرکزی را نیز تحت تاثیر قرار دهد. بدن شما سعی می کند هنگام افت قند خون، با آزاد کردن کاتکول آمینها (هورمون هایی مانند دوپامین و آدرنالین)، این وضعیت را که به معنای تحریک تولید گلوکز است و می تواند به لرزش دست ها منجر شود. به طور معمول، دوپامین بیشتر در بدن چیز خوبی است زیرا به عنوان یک ارتقا دهنده خلق و خو و مسکن عمل می کند. اما اگر فعالیت ورزشی یا تجربه ای لذت بخش مانند خوردن شکلات نداشته اید باید مراقب این لرزش ها و تکان ها باشید.

 

سرگیجه: سرگیجه هنگام افت قند خون، به ویژه اگر مبتلا به دیابت باشید، عجیب نیست. بیماران مبتلا به دیابت ممکن است سرگیجه ناگهانی را تجربه کنند که می تواند با افزایش ناگهانی دمای بدن همراه باشد و می تواند شرایطی هشدار دهنده باشد. در زمان وقوع چنین حالتی، فرد باید به دیگران اطلاع دهد که به بیماری دیابت مبتلا است تا کمک دریافت کرده و در بهترین حالت یک خوراکی به شما داده شود تا سطوح گلوکز خون افزایش یابد. در شرایطی که قند خون پایین می تواند موجب احساس سرگیجه شود، دلایل دیگری نیز می توانند در این زمینه موثر باشند که دمای بیش از اندازه بالا، کم آبی بدن، یا واکنش به دارو از آن جمله هستند.

 

منبع:iec.behdasht.gov.ir

بیشتر بخوانید تا سالم بمانید


انواع جراحی زیبایی سینه


هرگز ناامید نشوید!درمان زوج نابارور


سفارش آنلاین کیک تازه خانگی


کلینیک ترک اعتیاد در مناطق مختلف تهران

هتل و بلیط مقصد موردنظرت رو آنلاین رزرو کن


تشخیص و درمان ناباروری در زنان


راه و رسم داشتن زندگی زناشویی بدون تنش


درمان گیاهی فشار خون بالا در بارداری


رسیدن به اوج لذت جنسی با این محصولات


زیباترین باغ رستوران فشم تهران


آشپزی بدون دغدغه کثیفی گاز

چطور بفهمیم قند خون داریم

دلت کیک خونگی میخواد،فرصت درست کردن نداری؟


خرید مستقیم فرش از کارخانه


کم شنوایی و ناشنوایی در میانسالان

Makan Inc.| All Rights Reserved – © 2013 – 2021

چطور بفهمیم قند خون داریم
چطور بفهمیم قند خون داریم
0

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *