چطور بفهمیم قند داریم

 
helpkade
چطور بفهمیم قند داریم
چطور بفهمیم قند داریم

فرادید| هنگامی که بدن توانایی ذخیره‌ی گلوکز یا استفاده از آن را نداشته باشد، این ماده به جای تبدیل شدن به انرژی لازم برای فعالیت‌های بدن، به جریان خون بازمی‌گردد و بدن عکس‌العمل نشان می‌دهد. در این حالت فرد به دیابت نوع ۲ یا همان دیابت بزرگسالان مبتلاست که دیابت غیروابسته به انسولین هم گفته می‌شود. در این بیماری بدن توانایی لازم برای تولید انسولین یا استفاده‌ی درست از آن را ندارد. در ادامه علائم دیابت و انوع آن را معرفی خواهیم تا به سوال چگونه بفهمیم دیابت داریم پاسخ داده شود.

 

به گزارش فرادید، در افراد مبتلا به دیابت، سرعت و توانایی بدن در استفاده و سوخت و ساز کامل گلوکز کاهش می‌یابد از این‌رو میزان قند خون افزایش یافته که به آن هیپرگلیسمی می‌گویند. وقتی این افزایش قند در دراز مدت در بدن وجود داشته باشد، سبب تخریب رگ‌های بسیار ریز در بدن می‌شود که می‌تواند اعضای مختلف بدن همچون کلیه، چشم و اعصاب را درگیر کند.

 

چطور بفهمیم قند داریم

همچنین دیابت با افزایش ریسک بیماری‌های قلبی عروقی ارتباط مستقیمی دارد؛ لذا غربالگری و تشخیص زودرس این بیماری در افراد با ریسک بالا می‌تواند در پیشگیری از این عوارض موثر باشد. تشخیص و همچنین غربالگری دیابت با انجام آزمایش قند خون میسر است.

 

چه با قند خون پایین (هیپوگلیسمی) مواجه باشید و چه قند خون بالا (هایپرگلیسمی) باید توجه داشته باشید که هر دو حالت برای سلامت کلی انسان مضر هستند و در صورت عدم درمان می توانند عوارض قابل توجهی را به همراه داشته باشند. به طور کلی، قند خون پایین یا قند خون بالا در میان افراد مبتلا به دیابت شایع است. با این وجود، آنها ممکن است افراد غیر دیابتی را نیز تحت تاثیر قرار دهند. در ادامه با تفاوت های هیپوگلیسمی و هایپرگلیسمی و نشانه ها یا علامت های اولیه آنها بیشتر آشنا می شویم.

قند خون پایین یا هیپوگلیسمی یک رویداد مکرر است که می تواند به کیفیت زندگی افراد مبتلا به دیابت و خانواده های آنها آسیب وارد کند. هیپوگلیسمی با سطوح قند خون پایین تر از چهار میلی مول در لیتر، با یا بدون نشانه، تعریف می شود.

قند خون بالا یا هایپرگلیسمی با سطوح قند خون بالاتر از هفت میلی مول در لیتر در حالت ناشتا یا پیش از یک وعده غذایی، یا بالای 10 میلی مول در لیتر دو ساعت پس از یک وعده غذایی تعریف می شود. هنگامی که میزان انسولین در خون کافی نیست، هایپرگلیسمی می تواند رخ دهد زیرا به دلیل کمبود انسولین، گلوکز خون نمی تواند وارد سلول ها شود و تجمع آن در خون موجب افزایش سطح قند خون می شود.

بسیاری از موارد قند خون پایین به دلایل زیر شکل می گیرند:کمبود کربوهیدارت ها، نادیده گرفتن یا به تاخیر افتادن یک وعده غذایی، یک وعده غذایی که از کربوهیدارت های کمتر نسبت به آن چه نیاز است، سود می برد یا خطا در شمارش کربوهیدارت های مصرفی مصرف الکل بدون مصرف غذا ورزش بیش از اندازه، چه از نظر شدت و چه از نظر مدت زمان استرس روانی یا جسمانی خطار در دوز یا برنامه مصرف انسولین یا دیگر داروهای دیابت

استرس روانی، مانند سوگ، حضور در شغلی جدید، یا جابجایی استرس جسمانی، مانند عمل جراحی یا بیماری مصرف برخی داروها مانند کورتیزون رژیم های غذایی با محتوای بیش از اندازه بالای کربوهیدارت ها عدم فعالیت جسمانی داروی ناکافی ضد دیابت یا خطا در میزان انسولین دریافتی یا یک دوز از دست رفتهچطور بفهمیم قند داریم

نشانه هانشانه های قند خون پایین می توانند از فردی به فرد دیگر متفاوت باشند:مشکل در انجام وظایف روزانه کاهش هماهنگی دشواری در تمرکز تعریق نبض سریع لرزش، سرگیجه، ضعف سردرد تاری دید برخی افراد ممکن است متوجه نشانه های قند بالا نشوند. با این وجود، از جمله نشانه های آن می توان به موارد زیر اشاره کرد:خستگی افزایش یافته دشواری در تمرکز سرگیجه خواب آلودگی سردرد تاری دید تحریک پذیری تشنگی شدید افزایش دفع ادرار کاهش وزن ناخواسته گرسنگی بیش از حد عوارضاگر نشانه های هیپوگلیسمی را بیش از اندازه نادیده بگیرید ممکن است هوشیاری خود را از دست بدهید، زیرا مغز نیازمند گلوکز برای ارائه عملکرد درست است. شما باید نشانه ها و علامت های قند خون پایین را به سرعت مورد توجه قرار دهید زیرا عدم درمان هیپوگلیسمی می تواند به موارد زیر منجر شود:سردرگمی شدید و گم گشتگی بیهوشی تشنج کما مرگ هایپرگلیسمی درمان نشده می تواند عوارض بلند مدت را موجب شود که از آن جمله می توان به موارد زیر اشاره کرد:رتینوپاتی دیابتی، یا آسیب رگ های خونی شبکیه چشم، به طور بالقوه به نابینایی منجر می شود آب مروارید، یا کدر شدن عدسی چشم مشکلاتی در پاها عفونت های دندان و لثه مشکلات استخوان و مفاصل مشکلات پوستی آسیب عصبی (نوروپاتی) بیماری قلبی عروقی آسیب کلیوی یا نارسایی کلیوی هیپوگلیسمی در برابر هایپرگلیسمی:چگونه بر آنها غلبه کنیم؟ درمان هیپوگلیسمی اگر با قند خون پایین مواجه شدید، یکی از گزینه های زیر را مصرف کنید:چهار تا شش آبنبات (بدون قند نباشند) قرار دادن یک قاشق غذاخوری عسل زیر زبان تا هرچه سریع تر در جریان خون جذب شود 4 اونس (118 میلی لیتر) آب میوه 8 اونس (236 میلی لیتر) شیر بدون چربی 4 اونس (118 میلی لیتر) نوشابه (بدون قند نباشد) سه یا چهار قرص گلوکز یک تیوب ژل گلوکز پس از مصرف خوراکی حاوی قند، قند خون خود را پس از گذشت 15 دقیقه دوباره اندازه گیری کنید. اگر قند خون همچنان زیر هفت میلی مول در لیتر است، وعده ای دیگر از یکی از گزینه های فهرست شده در بالا را مصرف کنید و این کار را تا زمانی که سطح قند خون به حالت عادی بازگردد، ادامه دهید. چه زمانی بیهوش می شوید؟قند خون پایین می تواند به بیهوش شدن ناگهانی فرد منجر شود. اگر چنین شد، فردی دیگر باید تزریق گلوکز را انجام دهد. گلیکوژن یک داروی تجویزی است که قند خون را افزایش می دهد و برخی افراد ممکن است در موارد هیپوگلیسمی شدید به آن نیاز داشته باشند. بر همین اساس، این که اعضای خانواده یا دوستان نزدیک شما از چگونگی تزریق گلوکز آگاهی داشته باشند، اهمیت دارد. اگر با فردی مواجه شدید که یک واکنش هیپوگلیسمی شدید دارد با اورژانس تماس بگیرید یا وی را به نزدیک ترین بیمارستان انتقال دهید. درمان هایپرگلیسمی درمان های خانگی پزشک شما ممکن است درمان های زیر را پیشنهاد دهد:ورزش اغلب یک روش موثر برای کنترل قند خون محسوب می شود، اما اگر در صورت مشاهده کتون ها در ادرار از انجام ورزش خودداری کنید. ورزش ممکن است سطوح قند را هر چه بیشتر افزایش دهد. بر اساس تجویز پزشک داروهای خود را مصرف کنید. یک برنامه غذایی دقیق به کم غذا خوردن و پرهیز از مصرف محصولات شیرین کمک می کند. بر اساس دستور پزشک سطوح قند خون خود را زیر نظر داشته باشید و در صورت ابتلا به بیماری یا نگرانی درباره قند خون پایین یا قند خون بالا این کار را با تکرر بیشتر انجام دهید. دوزهای انسولین را تنظیم کنید تا هایپرگلیسمی کنترل شود.

درمان های اورژانسی

اگر با نشانه ها و علامت های قند خون بالا مواجه هستید ممکن است به اورژانس انتقال داده شوید. روند درمان در این بخش به طور معمول شامل:جایگزینی مایعات چه به صورت خوراکی یا تزریقی تا زمان هیدارته شدن مجدد. مایعات جایگزین آن چیزی می شوند که به واسطه دفع ادرار بیش از حد از دست داده اید و به رقیق کردن قند اضافی در خون کمک می کند. جایگزینی الکترولیت از طریق سیاهرگ ها به منظور کمک به عملکرد عادی قلب، عضلات، و سلول های عصبی. انسولین درمانی به صورت درون وریدی برای معکوس کردن فرآیندهایی که موجب تجمع کتون ها در خون شده اند. پس از بازگشت سطح قند خون به حالت عادی پزشک آنچه موجب تحریک هایپرگلیسمی شده است را مد نظر قرار خواهد داد و با توجه به شرایط ممکن است به درمان بیشتر نیاز داشته باشید.

دیابت جزو بیماری های خطرناک است. یکی از شایعترین بیماری های امروزه به حساب می‌آید و به بیماری خاموش معروف است.

هر نوع خوراکی را که استفاده می‌کنیم در دستگاه گوارش هضم و در آخر تبدیل به قند یا گلوکز می‌شود. برای اینکه آن را بهتر تفهیم کنیم، در بدن هر انسانی هورمونی هست و آن هورمون بنام انسولین نام گرفته است. در این نوع بیماری بدن قادر به ساختن هورمون انسولین نیست و در واقع انسولین قادر به تولید و عملکرد طبیعی در بدن نخواهد بود. در واقع انسولین کمک کننده‌ای است تا بتواند قند خون هر فرد را پایین بکشد و فرد به زندگی عادی و نرمال خود ادامه دهد. در اکالا بلاگ با تشخیص دیابت آشنا شوید.

دو نوع دیابت وجود دارد: دیابت نوع 1 و دیابت نوع 2

در این نوع دیابت غده پانکراس قادر به ساخت انسولین نیست. اگر چنانچه قادر به ساخت انسولین باشد یا مقدار آن بسیار کم و ناچیز است یا در کل متوقف خواهد شد. این نوع دیابت اصولاً در افراد نوجوان و دوران کودکی اتفاق می‌افتد. اگر چه ممکن است هر سنی را درگیر کند. این نوع دیابت، دیابت خود ایمنی نام گرفته است و مهمترین علت آن وراثتی هست اگر چه عوامل محیطی هم می‌تواند دخیل باشد. با داشتن این نوع دیابت زندگی فرد دچار اختلال خواهد شد.

در مورد تغذیه کودکان بیشتر بدانید

چطور بفهمیم قند داریم

 در این نوع دیابت غده لوزالمعده انسولین را می‌سازد. اگر چه اندازه آن بسیار ناچیز و بدن در برابر آن مقاومت نشان می‌دهد و توانایی استفاده از آن را ندارد. این نوع دیابت در افراد بالای 40 سال مشاهده شده و اصولاً با رژیم غذایی درست، ورزش کردن و استفاده از داروهای مخصوص قند قابل کنترل است. در دیابت نوع 1 و 2 قند خون به شدت بالا خواهد رفت و در صورت تداوم قند خون بالا و بدون رعایت در سالهای بعد تبدیل به نوع بد و عوارض سخت خواهد شد. در افراد دیابت نوع 1 در صورت تداوم قند خون فرد نیازمند به استفاده از انسولین خواهد بود چون بدن دیگر قادر به ساخت انسولین نیست و در نوع 2 فرد می‌تواند در صورتی که از مصرف قرص نتیجه نبیند رو به انسولین خواهد آورد.

برای مشاهده انواع درمان‌های خانگی به سبک زندگی مراجعه کنید.

در این دیابت، قند خون هر فرد مورد سنجش قرار می‌گیرد. قند خون ناشتا فرد ( 90 -130 ) منظور به کمک دستگاه قند خون از انگشت فرد خون گرفته شده و در صورت ناشتا بودن این شماره ها قید خواهد شد. بعد از دو ساعت پس از تناول صبحانه قند خون فرد سنجیده خواهد شد. در صورتی که بعد از صبحانه کمتر از 180 میلی گرم نشان داده شود باید به صورت روزانه از انسولین تزریق و مورد استفاده قرار بگیرد. اگر چه با یک سری برنامه‌های غذایی درست و رژیمی، ورزش و فعالیت‌ها می‌توانید قند خون خود را کنترل کنید.

قند خون بسته به نوع غذا، تحرک و میزان استرس هر فرد ترشح خواهد شد. اگر چه در فرد دیابتی فرد بیمار باید تعادل را در هر برنامه‌ریزی رعایت کند. عواملی مانند وراثت، سابقه فامیلی، عوامل محیطی، عوامل جغرافیایی، وزن بالا، کم تحرکی و سن بالا همه این موارد می‌تواند عوامل دچار شدن فرد به دیابت نوع یک باشد.

راه کار مهمی که نیاز است در این مرحله انجام شود کنترل میزان قند خون بالاست. مهمترین کنترل، پالایش قند خون است.

با تحقیقاتی که دانشمندان انجام داده‌اند موفق به کشف سلول های بنیادی در جهت تولید انسولین به واسطه سلول ها شده‌اند. با این روش دیابت خون را به مدت شش ماه متوقف می‌کنند. یک گام مثبت در رابطه با این نوع بیماری برداشته شده است. اگر چه دانشمندان آزمایشات بسیاری را برای کنترل این بیماری در دست اقدام دارند.

در این نوع دیابت علائم کندی دیده شده و به سختی می‌توان آن را تشخیص داد. گاهی ممکن است سالیان طولانی از روند بیماری گذشته باشد و فرد مبتلا تشخیص داده نشود. در این نوع دیابت مانند دیابت یک توجه فرد را به خود جلب نمی‌کند و فرد مبتلا به سختی می‌تواند با تشخیص پزشک متوجه موضوع شود. بیشترین نوع شایع دیابت است. 95 درصد افراد به این نوع دچارند. بیشتر در افراد بالای 55 سال دیده شده است. چاقی مفرط مهمترین عامل محیطی اثر گذار در این نوع دیابت است.

رژیم لاغری سریع

بهتر است برای تشخیص این نوع دیابت زیر نظر پزشک و با آزمایشهای دوره ای متوجه آن شوید. گاهی مشاهده شده فرد دچار قند خون بالاست اما نشانه‌های دیابت را ندارد و فرد بعدها متوجه آن خواهد شد. به این نوع دیابت پیش دیابت می گویند.

در واقع انسولین یک نوع هورمون است که نقش بسیار کلیدی و بزرگی را در بدن ایفا می‌کند. وظیفه آن برقراری قند خون به داخل سلول‌هاست. امروزه انسولین را بصورت مصنوعی در آزمایشگاها می‌سازند و به انسولین انسانی معروف است. این نوع انسولین مصنوعی جایگزین کمبود قند خون طبیعی به بیمار مبتلا است.

افراد دچار دیابت می‌توانند از رژیم های تغذیه‌ای درست استفاده کنند. یک برنامه غذایی درست می‌تواند کمک کننده خوبی برای فرد دیابتی باشد. برنامه غذایی درست و سنجیده می‌تواند نقش بزرگی را در افراد دیابتی ایفا کند. هستند افرادی که به تازگی دچار دیابت شده‌اند. این افراد نیاز مبرم به مشاوره و راهنمایی درستی دارند. بهتر است از پزشک خود راهنمایی های لازم را گرفته و طبق دستورات آن پیش روند. هیچ نوع پیشگیری برای دیابت نوع 1 وجود ندارد. هدف ما در اینجا کنترل قند خون از 70 تا 100 میلی گرم در دسی لیتر است.

افراد مبتلای دیابتی باید از غذاهای سالم و رژیمی در محدوده سلامت استفاده کنند.

غذاهایی حاوی کربوهیدرات ها و نشاسته‌ای (نان، برنج) جزء غذاهایی است که باید کمتر استفاده شود. هیچ کدام از دسته‌های غذاهایی از برنامه غذایی دیابتی‌ها حذف نخواهد شد. برنامه ریزی درست و کنترل در اندازه غذاها و میوه‌ها می‌تواند کمک بسیاری به افراد کند. استفاده از میوه ها و سبزیجات فیبردار می‌تواند انسولین را در بدن این افراد کاهش دهد.

سبزیجات شامل: پیاز، سیر، زنجبیل، تربچه، اسفناج، گل کلم، کلم برگ، خیار، هویج، گوجه فرنگی، موز پخته شده و کدوی سبز برای استفاده در افراد دیابتی بسیار مفید است. از دسته حبوبات: ماش، لوبیا چیتی و لوبیا قرمز، مجاز به خوردن آن هستند. شنبلیله خیس شده در آب، سماق، کلاهک بادمجان مفید است. کیوی، سیب، آب انار بسیار سودمند هست. بهتر است در روز یک استکان آب میوه بیشتر استفاده نشود.

۱۰ میوه معجره آسا برای دیابتی‌ها

از دیگر مواد خوراکی مناسب برای دیابت به موارد زیر می‌توان اشاره کرد:

بهتر است سالیانه جهت اطمینان حاصل کردن از سلامتی بدن خود غربالگری و آزمایشات تست قند خون را انجام دهید تا از سلامتی خود اطمینان حاصل کنید.

باسلام وتقدیم احترام .چراتشخیصص متخصص برا داروخانه ها قابل قبول نیس/جهت گرفتن قلم انسولین داروخانه ها فقط ۱.نیس۲.تحریم۳.تایید نشده/ میخواهم بدانم دکتر متخصص اینجا چکار هسه/

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

چطور بفهمیم قند داریم
چطور بفهمیم قند داریم
0

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *