چطور میتوانیم یک خانواده خوب داشته باشیم

 
helpkade
چطور میتوانیم یک خانواده خوب داشته باشیم
چطور میتوانیم یک خانواده خوب داشته باشیم

ویژگی‌های خانواده موفق ؛ چطور می‌توانیم خانواده‌ای سالم داشته باشیم؟

خانواده واژه‌ای است که ازنظر هر فرد معنای متفاوتی دارد. برای یک نفر خانواده همه‌چیز است و تمام مسائل نشاءت گرفته از خانواده است و ممکن است یک نفر بیان کند تمام خصوصیات یک شخص، خصوصیاتی است که در داخل خانواده وجود داشته و او از طریق وراثت یا محیط خانواده کسب کرده است؛ و بالعکس، ممکن است افرادی اعتقاد داشته باشند بخش کوچکی از خصوصیات یک فرد وراثت و دیگر ویژگی‌های او توسط خود فرد آگاهانه از محیط کسب‌شده است.

اما موضوعی که اکثر افراد توافق نظر دارند، موضوع اجتناب‌ناپذیر خانواده است. اگر خانواده‌ها نبودند ماهم نبودیم.

موضوع خانواده موضوعی است که ممکن است هرروزه خبرهایی را راجع به آن بشنوید. به‌عنوان‌مثال اخباری را درباره‌ی کسانی که برای نبودن با خانواده اضافه‌کاری می‌کنند! اخبار افزایش میزان طلاق، تعداد خانواده‌های پرجمعیت روزبه‌روز در حال کاهش است. اخبار مربوط به رها شدن افراد مسن و محتاج به توجه و کمک را در گوشه و کنار مدام می‌شنویم.

چطور میتوانیم یک خانواده خوب داشته باشیم

زندگی‌های مشترک و روابط بین خواهران و برادران، پدران و مادران و کودکان، درخطر است و باید اضافه کنم

مفهوم خانواده یکی از قدیمی‌ترین مفاهیم است.

بسیاری، خانواده خود را خارج از کنترلشان یا در شرایطی که هیچ‌کدام از نیازهایشان را برآورده نمی‌کند ارزیابی می‌کنند به‌خصوص در سنین نوجوانی! تحقیقات نشان داده‌اند این نظر در مورد تعدادی از خانواده‌ها صدق می‌کند.

زمانی که از پیشرفت و توسعه و بهبود ارزش‌های اخلاقی سؤال می‌شود از هر ده نفر، هشت نفر معتقدند که در این مورد پیشرفتی حاصل نشده است و زمانی که درباره‌ی دلیل این باور از آن‌ها سؤال می‌شود، پاسخ همگی عدم تعادل در ازدواج وزندگی مشترک است.

هر نسل جدید با استفاده از فرصت‌هایی که دارد و یادگرفتن آنچه از نسل قدیم نیاموخته یا نتوانسته است بیاموزد، خود را خیلی دست بالا می‌گیرد.

ما احتمالاً در مقایسه با نسل قبل از خودمان خیلی آزادتر باشیم و بتوانیم خودمان مسیر زندگی‌مان را انتخاب کنیم؛ اما در زندگی خانوادگی ما هیچ پیشرفتی دید نمی‌شود و متأسفانه این اتفاقات درزمانی رخ می‌دهد که خانواده از هر چیز دیگری مهم‌تر است.

این خانواده‌های ایرانی هنگام فرزند دار شدن به سمینار­های گروهی‌ تربیت فرزند می‌روند؟ این‌چنین سمینارهایی برگزار می‌شود تا به آن‌ها کمک شود که مسئولیت‌های جدید خود را بپذیرند و از عهده‌ی مشکلاتی که ممکن است با آن مواجه شوند برآیند.

سعی داریم تا عادات و رفتاری را که می‌توانند به شما در داشتن خانواده‌ای ایده آل کمک کنند را به اطلاع شما برسانیم. سعی داریم تا به شما کمک کنیم، قدرت مثبتی در برابر اعضای خانواده کسب کنید و رفتار خود را با آن‌ها بازنگری کنید:

هنگامی‌که از دور به خانواده می‌نگریم، بیش‌ازاندازه درهم‌وبرهم به نظر می‌رسد، اما اگر نگاهی دقیق‌تر بیندازیم متوجه می‌شویم که خانواده مثل تمام روابط مهم زندگی‌مان شامل مجموعه‌ای از ارتباطات است.

با اعضای خانواده‌تان همان‌گونه رفتار کنید که با دوستانتان رفتار می‌کنید، چنان‌که انگار بودن در کنار آن­ها انتخاب شما بوده است و بودن آن‌ها در کنار شما نیز انتخاب آن­ها؛ و به‌این‌ترتیب، مهم‌ترین قدم را برای داشتن خانواده‌ای شاد و موفق بردارید.

تحقیقات نشان داده است که عوامل برقراری روابط دوستانه و روابط خانوادگی مانند یکدیگرند. کسانی که به روابط نزدیک دوستانه علاقه‌مند هستند، به آن‌ها نشان می‌دهند که برای آن­ها ارزش قائل اند و از بودن کناران ها لذت می‌برند. همچنین اگر بخواهند، می‌توانند استعداد خود را در برقراری روابط نزدیک نشان دهند.

 

همه‌ی ما دارای شخصیت، هویت و اسم هستیم. هنگام ازدواج یا هنگامی‌که صاحب فرزند می‌شویم چه اتفاقی برای این هویت می‌افتد؟ اگر می‌خواهید ازدواج وزندگی مشترک شاد و موفقی داشته باشید باید این هویت را تغییر دهید. البته نه به آن معنا که شما دیگر خودتان نیستید، بلکه باید بدانید و بپذیرید که خانواده‌ی شما جزئی از شماست.

مردانی که فرزندانشان را جزئی از هویت خود می‌دانند برای پاسخ دادن به نیازهایشان آماده‌تر هستند و نسبت به فرزندانشان احساسات قوی‌تری دارند و به‌هیچ‌وجه، بی‌احساس و بی‌تفاوت نیستند.

احساسات درهم و نامربوط، انسان را از پا درمی‌آورد و خسته می‌کند. بسیاری از انسان‌ها نمی‌توانند تصمیم بگیرند که باید در چه جهتی حرکت کنند و به همین دلیل نمی‌توانند حتی یک‌قدم به جلو بردارند.

یکی از بزرگ‌ترین قدرت‌ها و شادی‌های انسان در زندگی خانوادگی که خود را وقف آن می‌کند، همین احساسات مختلف است. اهدافتان و مسیری که تعقیب می‌کنید در جهت منافع خانواده‌ی شما است. باوجودان که بسیاری این کار را محدودیت یا به‌عنوان مانعی ارزیابی می‌کنند، اما شما این قدرت را به شکل نقشه‌ای برای آینده و انگیزه‌ای برای ان ببینید.

والدینی که توجه خود را بر نقطه‌ای مثبت متمرکز می‌کنند در مقایسه با دیگران، ۵۵ درصد بیشتر از زندگی لذت می‌برند.

زندگی خانوادگی ما هر شکلی که می‌خواهد داشته باشد، چیزی است که ما ساخته‌ایم.

زندگی خانوادگی می‌تواند متعارف یا ناتنی و یا هر نوع دیگری از زندگی خانوادگی باشد. شما هم می‌توانید در این فضا نقشی داشته باشید و موردعلاقه بودن در خانواده را احساس کنید. چون شما ظرفیت و توانایی آن رادارید و همان‌طور که برای تشکیل خانواده به‌جز قوانین و مقررات شما، قوانین دیگری وجود ندارد. درباره‌ی اینکه چه زمانی صاحب یک خانواده‌ی پر از عشق و عاطفه خواهید شد نیز محدودیت زمانی وجود ندارد.

در تحقیقاتی که بر روی خانواده‌های ناتنی انجام‌شده مشخص گردیده است که تمام این افراد یک مرحله‌ی گذر خیلی دشوار داشته‌اند، اما بعدازاین گذر، مثل خیلی از خانواده‌های معمولی بسیار موفق بوده‌اند وزندگی خانوادگی لذت بخشی داشته و احساس رضایت می‌کرده‌اند.

بخش بسیاری از زندگی خانوادگی شما در خانه یا درجاهایی نزدیک به آن خواهد گذشت. تجربیاتی که اعضای خانواده‌ی شما در این مکان‌ها کسب می‌کنند بر روی شما هم تأثیرات مهمی می‌گذارد. فضایی که در آن زندگی می‌کنید، یا تمام آنچه می‌خواهید برای خانواده‌تان انجام دهید همخوانی خواهد داشت یا به‌طور کامل با تفکرات شما در تضاد خواهد بود. سعی کنید درجایی زندگی کنید که تمام احتیاجات شمارا برآورده کند.

افرادی که با همسایه‌های خود ارتباط خوبی دارند در مقایسه با دیگران، به میزان ۲۵% بیشتر احساس رضایت و شادی می‌کنند.

 

انسان‌ها هرچقدر هم که برای زندگی خود تلاش کنند بازهم برخی نتایج مثبتی که این تلاش‌ها به همراه می‌آورد را باور دارند و برخی دیگر معتقدند که این تلاش‌ها هیچ نتیجه‌ای نخواهد داشت. سعی کنید نکات مثبت تلاش‌هایتان و جنبه‌های مثبت تأثیرات آن بر روی خانواده را ببینید. ازآنجایی‌که زندگی خانوادگی یک امتحان نیست، پس‌نیازی نیست که با نگرانی به نتایج آن بیندیشید.

افرادی که اعتمادبه‌نفس دارند، در زندگی آینده‌شان با هر نوع مشکلی که روبه‌رو شوند، در مقایسه با دیگران به میزان ۶۲% از زندگی خود احساس امنیت، رضایت و شادی و آرامش خاطر بیشتری خواهند داشت.

زمانی که هیچ‌چیز نمی‌گوییم درواقع می‌خواهیم چه چیزی بگوییم؟

با سکوت خود چه مطلبی را می‌خواهید بفهمانید؟

به‌احتمال‌زیاد، هیچ‌چیزی برای گفتن نداریم اما برای بسیاری به‌ویژه برای بچه‌ها، عدم ارتباط سرچشمه‌ی نگرانی‌های بزرگ است. زمانی که هیچ‌چیز نمی‌گوییم، شاید متوجه نیستیم که درها را برای نوشتن بدترین سناریوها باز گذاشته‌ایم. حتی اگر چیزهایی را که اطرافیانتان می‌دانند بر زبان‌آورید، خانواده‌ی شما به شنیدن گفته‌های شما نیاز دارند.

ارتباط نادرست بین کودکان و بزرگ‌سالان باعث می‌شود کودکان بدبین‌تر شوند و اطمینانی که به رابطه در درون خانواده احساس می‌کنند کمتر شود. این وضعیت در شرایطی که پدر یا مادر ناتنی وجود داشته باشد، در حدود دو برابر بیشتر احساس می‌شود.

بیشتر ما تصور می‌کنیم که یادگرفتن با یک معلم خوب خیلی ساده‌تر است، به این سبب نسبت به تربیت فرزند هم دچار نگرانی‌هایی می‌شویم و مشکلات و سختی‌هایی را در خصوص تشکیل خانواده تجربه می‌کنیم. درواقع آنچه بیش از تجارب قبلی ما باعث شکل دادن به زندگی فرزندان ماست، وابستگی ما به خانواده‌مان است. داشتن کودکی خوب و بی‌نقص، باعث نمی‌شود که شما یک والد خوب و بی‌نقص باشید. همان‌گونه که داشتن کودکی بد، نمی‌تواند باعث شود که فرد، والد بدی باشد.

فرزندان بالغ پدر و مادرانی که از هم جداشده‌اند، به‌اندازه‌ی فرزندان بالغ پدر و مادرانی که باهم زندگی می‌کرده‌اند، نسبت به زندگی خود احساس رضایت و خوشبختی نمی‌کنند.

 

شاید یکی از دشوارترین تصمیماتی که والدین باید بگیرند، تصمیمات شغلی باشد.

آیا می‌توانیم در برابر کار بیرون از خانه دوام بیاوریم؟ اگر در خانه بمانم می‌توانم از خانواده‌ام مراقبت کنم؟ از عهده‌ی این کار برمی‌آیم؟

چطور میتوانیم یک خانواده خوب داشته باشیم

نفس عمیقی بکشید. تصمیم شما هرچه می‌خواهد باشد، زندگی فرزندانتان و کیفیت زندگی ان ها به این تصمیم شما بستگی دارد. اینکه خودتان را با عشق و علاقه وقف خانواده کنید، از کار کردن یا نکردن شما مهم‌تر است.

تحقیقات طولانی‌مدتی که بر روی کودکان انجام‌شده، نشان داده است که احساس رضایت از زندگی، منظم و منضبط بودن و یا رفتارهای خلاف کودکان، به شاغل بودن یا شاغل نبودن والدین آن­ها ربطی ندارد.

احساس مسئولیت، محدودیت‌های خاص خود را نیز به همراه می‌آورد. در شرایطی که دیگران به نیازها و احتیاجات خود و خانواده‌شان می‌اندیشند، شما هم باید به احتیاج‌های درازمدت خودتان و خانواده‌تان بیندیشید. زمانی که راه انتخابی خود را تعقیب می‌کنید و این راه را بهترین راه ممکن می‌دانید اهداف یا حوادث را به‌گونه‌ای دیگر ارزیابی کردن کار چندان آسانی نیست؛ اما گرفتن تصمیمات صحیح درازمدت، از تصمیمات کوتاه‌مدت لذت‌بخش و خوشایند بسیار مهم‌تر است.

تحقیقات نشان داده است که در مقاطع سنی، از دوره‌ی دبستان تا بلوغ، احساسات فرزندان نسبت به خانواده و شیوه‌های تربیتی خانواده در طی زمان تغییر می‌کند و هرچه سن آن­ها بیشتر می‌شود از روش‌های تربیتی والدین خود احساس رضایت بیشتری می‌کنند.

ممکن است شما به خاطر ازدواج‌, نتوانسته باشید به اهداف خود دست‌یابید یا آرزوهایتان را به حقیقت تبدیل کنید، یا شاید از این آرزوها و خیالات به دلایل متفاوت دیگری چشم پوشیده باشید.

اگر شرایطی که در آن قرار دارید چنین شرایطی است، در این صورت این مسئله که شما به خانواده‌تان به‌مثابه‌ی عامل یا عنصری بازدارنده نگاه کنید امری کم‌وبیش اجتناب‌ناپذیر است. گذاشتن اهداف و خواسته‌هایتان روی طاقچه و گردگیری و مرور چند سال یک‌بار آن‌ها کاری بسیار خطرناک است. اهدافی که به حقیقت نپیوسته‌اند شاید زندگی روزانه و شیوه‌ی زندگی را که انتخاب کرده‌اید به‌گونه‌ای منفی تحت تأثیر قرار دهد. به‌جای سروکله زدن با این افکار، به این مسئله فکر کنید که آن اهداف دیگر اعتباری ندارند و به زمان و مکان متفاوتی متعلق بوده‌اند. زمانی که به گذشته برگردید و آن افکار و اهداف را مرور کنید احساس سرخوردگی خواهید کرد، ناراحت خواهید شد و حتی باعث خواهد شد از شیوه‌ی زندگی‌ای که انتخاب کرده‌اید و از صمیم قلب شمارا شاد می‌کند احساس دوری‌کنید. اهمیت چشم‌پوشی نکردن و منصرف نشدن از اهداف و خواسته‌های انسان‌ها هم در همین‌جا است.

در هر قدمی که برمی‌دارید آن‌ها را به خاطر آورید و اهدافتان را فراموش نکنید و کاری کنید که اهدافتان خود را با شرایط وزندگی‌ای که انتخاب کرده‌اید هماهنگ کنند. تا زمانی که این اهداف بازندگی واقعی و الویت های منتخب شما مغایرتی نداشته باشند، هیچ لزومی ندارد که از اهدافتان چشم‌پوشی کنید.

در تحقیقی که روی خانم‌های شاغلی که سعی می‌کردند بین زندگی خانوادگی و شغلی خود تعادل برقرار کنند انجام شد مشخص گردید که ۸۲% از کسانی که از زندگی خود راضی و خوشحال‌اند، کسانی هستند که مجبور نشده‌اند از اهداف خود چشم‌پوشی کنند و این اهداف را با شرایط زندگی خود تطبیق داده‌اند.

شما می‌توانید خانواده‌ای موفق و شاد داشته باشد. برای خانواده‌تان یک دوست خوب باشید و بدانید خانواده از شما آدمی جدید می‌سازد. برای کمک به خانواده‌ای شادبود از نقاط کانونی و مهم‌تان نیرو بگیرید و باور داشته باشد شانس بازهم به شما رو خواهد کرد. تلاش و کمک کنید تا خانواده فضایی مناسب باشد و باور کنید که شما می‌توانید به خانواده‌تان کمک کنید. منتظر نباشیم تا خانواده‌ای موفق و از ماوراء خلق شود، خودتان خانواده‌ای موفق خلق کنید. بدانید هر شغل و کاری که برای خود محیا کرده‌اید مهم‌تر از خانواده شما نیست. در هرجایی از زندگی که ایستاده‌اید اهدافی متناسب بازندگی خودتان داشته باشید و از اهدافتان چشم‌پوشی نکنید.

برای خانواده‌ای موفق بودن تلاش کنید. در مطلب بعدی ویژگی‌های بیشتری از خانواده‌ای موفق بودن برای شما به اشتراک می‌گذاریم.

ما را در تلگرام و اینستاگرام دنبال کنید.

به نام آنکه تمام زیبایی های دنیا،یک جا در قلم او نهفته است.
اینجانب فاطمه رضائی،دانش اموخته ی رشته ی روانشناسی از دانشگاه علامه طباطبائی.
ارزوی قلبی من کارامدی اطلاعاتی است که در اختیار شما عزیزان میگذاریم، هرچند این اطلاعات تاثیر اندکی بر دید شما عزیزانم بگذارد باز هم مایه افتخار این بنده است.

برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.

کلیه حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به روان حامی می باشد.
طراحی توسط گروه دیجیتال مارکتینگ اپتیسان

چطور خانواده موفقی داشته باشیم؟

 

تاکنون به اهمیت خانواده‌ی خود فکر کرده‌اید؟ تصور کرده‌اید اگر آن‌ها نبودند زندگی شما چه شکلی پیدا می‌کرد؟ ویژگی‌های شخصیتی شما چه تغییراتی می‌کرد؟ تاکنون اندیشیده‌اید که چه‌کارهایی برای داشتن یک خانواده موفق می‌توان انجام داد؟

اگر به هزاران سؤال این‌گونه اندیشیده باشید بازهم ممکن است نتیجه بگیرید که خانواده فعلی شما، خانواده شما است و شما می‌توانید برای بهبودی و رضایت بیشتر از زندگی این مطلب را در جهت دانستن ویژگی‌های خانواده موفق مطالعه کنید.

 

چطور میتوانیم یک خانواده خوب داشته باشیم

اگر شما مسابقات المپیک را تماشا کنید متوجه می‌شوید که چیزی فراتر از مسابقه یا رقابت در آنجا وجود دارد. به داستان‌ها و ماجراهای بسیاری درباره‌ی ورزشکاران گوش فرا می‌دهید، چیزهایی را که در مورد آن‌ها می‌گویند، می‌شنوید و از چیزهای بسیاری درباره‌ی راهی که پس‌ازاین موفقیت‌ها در زندگی شخصی طی می‌کنند باخبر می‌شوید. دلیلش خیلی روشن و ساده است. رسانه‌ها می‌خواهند توجه شمارا به آن‌ها و چیزهایی که بر سرشان می‌آید جلب کند. این مسئله درباره‌ی خانواده‌ها نیز صادق است. می‌خواهید هر نسل نه‌تنها در مورد خودشان و یا نسل پیش از خودشان، بلکه درباره‌ی نسلی که حتی شاید اکنون زنده نباشند، چیزهایی بدانند و توجه کردن تنها با کسب اطلاعات ممکن می‌شود. انسان تنها به این شیوه می‌تواند باکسی که مقابل او قرار دارد ارتباط برقرار کند.

زمانی که شما درباره‌ی گذشته‌ی خانوادگی‌تان با سایر اعضای خانواده صحبت می‌کنید، ارتباط میان شما قوی‌تر و محکم‌تر می‌شود و رشته‌ی ارتباط میان هریک از اعضای خانواده با سایرین را قوی‌تر می‌سازد.

والدینی که گاه و بی گاه داستان‌هایی را برای بچه‌هایشان تعریف می‌کنند، باعث افزایش توجه و علاقه‌ی آن‌ها به اعضای دیگر خانواده می‌شوند و این بچه‌ها در بزرگ‌سالی در مقایسه با سایرین به میزان ۵% احساس شادی و رضایت بیشتری احساس می‌کنند.

 

گاهی اوقات در زندگی تصمیم می‌گیریم تغییراتی جدی و قطعی ایجاد کنیم یا فکر می‌کنیم مطمئن‌ترین راه، مخفی کردن این تغییراتی است که در نظر داریم و بهتر است آن‌ها را چون رازی مخفی کنیم و بعد از انجام شدن آن‌ها به بقیه اطلاع دهیم. این رفتار چون میزان خطر و مبارزه‌طلبی را کاهش می‌دهد بسیار منطقی به نظر می‌رسد. اگر درباره آنچه قصد انجام آن راداریم صحبت نکنیم، دران صورت در شرایطی که موفق نشویم هم مجبور به یافتن بهانه‌های منطقی برای توجیه این عدم موفقیت نخواهیم بود. اساس و منطق این کار هم این است که مخفی کردن به نیت در امان بودن، هنگام عدم موفقیت به‌صرف انرژی بیشتری از ما منجر خواهد شد و این رفتار نادرست مارا به عدم موفقیت هدایت خواهد کرد.

زمانی که قصد انجام تغییری اساسی در زندگی خود رادارید، این موضوع را با خانواده‌تان مطرح کنید، صادق باشید. کمک و حمایت آن‌ها تا به شما کمک خواهد کرد که روی ان موضوع تمرکز بیشتری داشته باشید.

تحقیقات نشان داده است کسانی که قصد ایجاد تغییرات اساسی در زندگی رادارند، مثل کسانی که می‌خواهند لاغر شوند، گروهی که در این مورد با خانواده‌ی خود صحبت کرده‌اند به میزان ۲۲% از سایرین موفق‌تر بوده‌اند.

 

بچه‌ها درباره‌ی اینکه چه کسی هستند و یا در برابر اتفاقات چه احساسی دارند سرنخ چندانی در اختیار ما قرار نمی‌دهند. بزرگ‌ترین سرنخ آن­ها خانواده‌هایشان هستند. نگرش و دید کودکان نسبت به ارتباطات خانوادگی بیش از هر چیزی درباره‌ی دنیای کودکان و نگاه آن‌ها نسبت به خودشان اطلاعاتی در اختیار شما قرار می‌دهد. خانواده باید به کودک نشان دهند که او را در هر شرایطی می‌پسندند.

بچه‌هایی که عشق، علاقه و حمایت خانواده را احساس می‌کنند در مقایسه با بچه‌هایی که موردتوجه معلمین خود هستند اما احساس، علاقه و حمایت والدین و خانواده را احساس نمی‌کنند، به میزان ۳۸% نگرش مثبت‌تری نسبت به خوددارند.

آیا زمانی که چیزی می‌گویند که شمارا عصبانی می‌کند یا رؤیاهایتان را بربادرفته نشان می‌دهد، شما به آن‌ها چیزهایی که گفته می‌شود گوش می‌کنید؟ یا سعی می‌کنید بسیار علنی و آشکارا، مخالفت و ناامیدی خود را نشان دهید انتظار دارید که او نظر خود را تغییر دهد؟

این ناامید شدن‌ها جزئی از زندگی روزانه و حتی خانوادگی هرکسی است؛ اما ارزش دلیلی را که به این مسئله منجر شده است و واکنشی را که شما در برابر ان نشان می‌دهید تعیین می‌کند. رفتار محترمانه‌ی شما در برابر این ناراحتی و ناامیدی همچنان که به معنای ازخودگذشتگی شما نیست، جو محبت‌آمیز و توجهات را نیز از بین می‌برد.

از هر ۱۰ نفر، ۸ نفر به خاطر ترس از واکنش‌های والدینشان از طرح کردن خبر به آن‌ها خودداری می‌کنند.

 

بعضی از انسان‌ها با گروهی از افراد خانواده‌شان که تفاهم ندارند همسایه می‌شوند. برخی نیز از اعضا خانواده هزاران کیلومتر دورتر ساکن می‌شوند اما همیشه با آن‌ها در ارتباط هستند. بدون در نظر گرفتن مرزهای جغرافیایی، باید در روابط داخل خانواده برای خود سرمایه‌گذاری کنید. مرزهای جغرافیایی هرچه که می‌خواهد باشد، اگر به روابط خانوادگی اجازه دهید، مانند خورشیدی بر اسمان زندگی ما خواهند درخشید.

محققین بین کسانی که خود را به خانواده‌شان نزدیک می‌‌دانند و کسانی که نزدیک خانواده زندگی می‌کنند یا با تلفن و ایمیل و نامه با خانواده در ارتباط هستند، در میزان اطلاعاتی که بین افراد خانواده ردوبدل می‌شوند، هیچ تفاوتی مشاهده نکرده‌اند.

چگونه چیزهایی را که برایتان اهمیت دارد نشان می‌دهید؟

چگونه مطمئن می‌شوید که خانواده‌تان با تفکرات و ارزش‌هایتان هم‌عقیده هستند؟ چطور به اطمینان می‌رسید؟

ساده‌ترین پاسخ برای این سؤال این است که به‌طور دائمی با آن‌ها درباره‌ی تفکراتتان صحبت کنید؛ اما ممکن است بیان نظراتتان همان‌گونه که هست نتایج چندان خوشایند و مثبتی به همراه نداشته باشد. ممکن است خانواده‌ی شما به‌محض طرح نظراتتان آن‌ها را چندان نپسندند، به همین دلیل نیز در زندگی روزانه باید به شیوه‌ای قطعی، نظراتتان را نشان دهید و نظر افراد خانواده‌ی شما نیز هرچه که می‌خواهد باشد، شما باید آن­ها را به حد کافی دوست داشته باشید.

احساس نزدیکی و زمان‌های خوبی که اعضای خانواده کنار یکدیگر می‌گذرانند، سه برابر بیش از زورگویی‌های خانوادگی نتایج مثبت به بار می‌آورند.

ازآنجایی‌که والدین در زندگی بچه‌ها نقش بسیار مهمی بر عهده‌دارند, بچه‌ها زمانی که اولین گام‌ها را به دنیای واقعی برمی‌دارند، مقایسه کردن خود با والدینشان را آغاز می‌کنند. این مقایسه به هیچ هدفی کمک نمی‌کند، اما معنی‌اش این نیست که مغایر با معیارهای والدین خود زندگی کنید درحالی‌که متفاوت با معیارهای والدین خود زندگی کنید درحالی‌که متفاوت با این معیارها زندگی کردن را نیز تائید نمی‌کنیم. چون در این صورت، ممکن است این‌گونه ارزیابی شود که شما به هدفی خارج از موضوع اصلی دست‌یافته‌اید. برای رسیدن به‌جایی که والدین شما به آن رسیده‌اند آن‌ها را به‌مثابه پایه‌هایی ببینید که به‌طرف شما دست یاری دراز کرده‌اند، نه به‌صورت دیواری که مقابل شما و برای جلوگیری از موفقیت شما قد علم کرده‌اند.

بر اساس تحقیقی که روی جوانان انجام‌شده است، از هر ۱۰ نفر ۱۷ نفر در انتخاب شغل یا ارتباطات خانوادگی‌شان، خود را با خانواده‌هایشان مقایسه می‌کردند.

بین باید و خواستن فرق بزرگی وجود دارد. باید سبزیجات بخورید. دلتان می‌خواهد یک پیتزا بخورید!

در مسابقه‌ی بین بایدها و خواسته‌ها در درازمدت اغلب خواستن برنده می‌شود اما این موضوع ممکن است چندان هم به نفع شما نباشد. این مسئله درباره‌ی مسائل خانوادگی هم صدق می‌کند. باید اوقات بیکاری خود را صرف کمک به اعضای خانواده کنید، اما شما می‌خواهید اول به فکر خودتان باشید. راه‌حل این مشکل سرکوب کردن دائمی خواسته‌هایتان نیست، بلکه افزایش احساس شادی است که در صورت انجام کارهایی که باید انجام دهید حس می‌کنید. در طی زمان، با افزایش تعادل بین خواسته‌ها و بایدها، احساس شادی و رضایت بیشتری خواهید کرد.

افراد خانواده‌ای که بین خواسته‌های خود و آنچه باید انجام دهید تفاوت احساس می‌کنند، در مقایسه با کسانی که خواسته‌ها و کارهایی که باید انجام دهند یکی است، به میزان ۱۵% کمتر احساس شادی و خوشبختی می‌کنند.

داشتن یک زندگی رضایت‌بخش و پر از شادمانی به ساختن قلعه‌ی شنی شباهتی ندارد. ممکن است زندگی شما بعضی‌اوقات عالی و چشمگیر به نظر برسد اما چه بخواهیم، چه نخواهیم این مسئله محکوم‌به تغییر است. پس راه‌حل اساسی این است که سعی کنید از هرلحظه‌ی آن لذت ببرید. حتی زمانی که سعی می‌کنید ازخودگذشتگی کنید و مجبورید از برخی از تلاش‌هایتان دست بکشید و منتظر حوادث بعدی باشید، بازهم باید از زندگی لذت ببرید.

در تحقیقی که درباره‌ی تداوم احساس خوشبختی و شادمانی خانواده انجام‌شده مشخص گردیده است، کسانی که در زندگی احساس شادی و خوشبختی می‌کنند، در مقایسه باکسانی که چنین احساسی ندارند به میزان ۲۳% بیشتر آماده‌ی پذیرش تغییرات شغلی و خانوادگی هستند و به این مسئله با روی گشاده‌تر و پذیراتری نگاه می‌کنند.

کسانی که دوستشان دارید از علاقه شما نسبت به خودشان باخبرند، چطور ممکن است نباشند؟

شما همیشه نسبت به آن‌ها احساسات عمیقی دارید اما این علاقه‌ی شما هرچقدر هم که مشخص باشد، خانواده‌ی شما بازهم به شنیدن ان نیاز دارند. بیشتر ما فکر می‌کنیم که نزدیکان ما احساسات ما نسبت به خودشان را می‌دانند و به همین دلیل نیازی برای بیان احساس و علاقه‌مان به آن‌ها احساس نمی‌کنیم. هرچند که ممکن است غیرمنطقی به نظر برسد ولی بازهم تردیدهایی دراین باره در ان ها به وجود می‌آید، به همین دلیل زمانی که احساساتتان را با اعضای خانواده در میان بگذارید، احساس خیلی بهتری خواهند داشت.

کسانی که احساسات خود را بیان می‌کنند، در مقایسه باکسانی که به‌ندرت احساسات خود را بر زبان می‌آوردند به میزان ۴۷% خود را به خانواده خود نزدیک‌تر احساس می‌کنند.

زمانی که روزهای پرتنش و پراسترسی را می‌گذرانید مثبت فکر کردن شما به‌تنهایی کافی نیست، بلکه باید تمام افراد خانواده باور داشته باشند که پایان و نتیجه‌ی کار خیلی خوب خواهد بود. البته به آن معنا نیست که همه‌چیز خوب پیش می‌رود یا در زندگی شما هیچ مشکلی وجود ندارد. به این معناست که تمرکز نکردن بر روی اتفاقات بد و سناریوهای ناخوشایند و به‌جای آن فکر کردن به اتفاقات خوب و آینده‌های روشن تنها و تنها وظیفه شما و بر عهده‌ی شماست.

حتی در دشوارترین شرایط زندگی اگر فرد به آینده مثبت نگاه کند قادر است به میزان ۶۰% استرس و تنش اعضای خانواده‌اش را کاهش دهد.

چطور میتوانیم یک خانواده خوب داشته باشیم

در رابطه‌ای که بر پایه‌ی عشق و اعتماد باشد، فرزندانمان، هم خطاهای ما را می‌پذیرند و هم می‌بخشند. در روابطی که پایه‌های سالمی نداشته باشد، فرزندان را مقصر می‌دانند. کلید بخشیده شدن خطاها عذرخواهی یا بهانه‌جویی نیست، این کلیدی که درباره‌ی آن صحبت می‌کنیم همواره باید علاقه و محبت را به نمایش بگذارد و این موضوع را بیان کند که اشتباهات به دلیل عدم علاقه یا بی‌توجهی نیست.

راه‌های زیادی وجود دارد که به شما کمک می‌کند رضایت از زندگی و خانواده خود را بهبود بخشید. پس برای داشتن خانواده‌ای بهتر تلاش کنید.

۱۰۰ راز خانواده موفق، دیوید نیون، مترجم: رویا پورمناف

 

ما را در تلگرام و اینستاگرام دنبال کنید.

به نام آنکه تمام زیبایی های دنیا،یک جا در قلم او نهفته است.
اینجانب فاطمه رضائی،دانش اموخته ی رشته ی روانشناسی از دانشگاه علامه طباطبائی.
ارزوی قلبی من کارامدی اطلاعاتی است که در اختیار شما عزیزان میگذاریم، هرچند این اطلاعات تاثیر اندکی بر دید شما عزیزانم بگذارد باز هم مایه افتخار این بنده است.

برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.

کلیه حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به روان حامی می باشد.
طراحی توسط گروه دیجیتال مارکتینگ اپتیسان

داشتن یک خانواده شاد و خوشحال آرزوی هر کسی است حال چگونه خانواده شادی داشته باشیم بستگی به شما دارد تا با این راههای ساده ولی موثر که در نمناک خواهیم گفت موجب خوشحالی و شادابی خانواده خود شوید.

هنگام تصمیم گیری در کنار همسر خود بنشینید

دانشمندان دریافته اند افرادی که کنار هم می نشینند به احتمال زیاد با کسانی که روبروی یکدیگر می نشینند یا به طور مورب روبروی یکدیگر می نشینند هم کاری بهتری دارند.

برای داشتن خانواده شاد چراغ ها را خاموش کنید

خاموش کردن چراغ ها می تواند باعث شود افراد احساس آرامش و امنیت کنند، بنابراین ممکن است بهتر مکالمه انجام دهند.

چطور میتوانیم یک خانواده خوب داشته باشیم

 

نسل ها را به یکدیگر متصل کنید:

تحقیقات نشان می دهد کودکانی که بیشتر در مورد موفقیت ها و شکست های خویشاوندان می دانند ، انعطاف پذیری بیشتری دارند و بهتر می توانند اثرات استرس را تعدیل کنند.

در مکانی راحت بنشینید :

مطالعه ای از ام ای تی ، هاروارد، و ییل نشان می دهد افراد هنگام نشستن روی سطوح نرم ، انعطاف پذیری و انطباق بیشتری دارند. همسرم و من اکنون گفتگوهای دشوار ی روی کاناپه داریم و ما جلسات خانوادگی را سر میز صبحانه که صندلی های راحتی دارد برگزار می کنیم.

کمک گرفتن از مادر بزرگ ها برای داشتن خانواده شاد:

سارا یک انسان شناس تکاملی ، می گوید تحلیل 66مطالعه نشان داد مادرانی که مادربزرگ ها در بزرگ کرددن کودک کمک شان می کنند استرس کمتری دارند و فرزندان آن ها نسبت به کسانی که این کار را نمی کنند سازگاری بهتری دارند.

 

بازی ” خوب & بد ” را بازی کنید

بر سر شام، هر یک از اعضای خانواده باید ازکارهای مثبت و منفی که در طول روز انجام داده اند گزارش دهند. تحقیقات نشان داده است یک بدن رو به رشد با نگاه کردن به دیگران ( از جمله مادر و پدر ) در زمان واقعی بالا و پایین می روند، کودکان همدلی و همبستگی با اطرافیان خود ایجاد می کنند.

ذهنیت یک سرباز را در پیش بگیرید

جیسون مک کارتی، یکی از مدیران سابق می گوید:” در لحظاتی که نیازهای خانواده با نیازهای خودتان ناسازگاری دارد می توانید به سمت یا مخالف یکدیگر بروید و از تعارض به عنوان فرصتی برای نشان دادن وفاداری و ایجاد خانواده ی شاد استفاده کنید.

برای داشتن خانواده شاد نمودار گردش کار رسم کنید :

یک نمودار با سه ستون رسم کنید و روی آن برچسب بزنید کارهای که باید انجام شود ، کارهایی که درحال انجام هستند ، کارهایی که انجام شدهوقتی اعضای خانواده شروع به کار بر روی یک مورد می کنند، آن را از ستون اول به ستون دوم منتقل می کنند و غیره.

 

رد انعطاف ناپذیری

تحقیقات نشان می دهد باید انعطاف پذیر باشید تا خانواده های خوشبخت را تشویق کنید، چه با این استراتژی که شما از آن برای بیرون آوردن افراد در صبح یا با تکنیک هایی که برای تادیب، سرگرمی و یا الهام بخشیدن به عزیزان استفاده می کنید.

برای داشتن خانواده شاد از ورزش بهره ببرید

جیم تامسون، بنیانگذار اتحاد مثبت رهبری، می گوید :” والدین هنگام ورزش با کودک باید تجربه کسب کنند . بعد از بازی، از واسازی اشتباهات کودک خود اجتناب کنید و بگویید:” من فکر می کنم فردی هستید که به راحتی تسلیم نمی شود.

برای شادی خانواده مرتب کنار هم باشید

جلسات خانواده ای به طور منظم برنامه ریزی شده اند تا توجه به رفتارهای خاص را جلب کنند. ” اگر محیطی امن برای بحث درباره مشکلات ندارید، هر طرحی برای بهبود خانواده تان به جایی نخواهد رسید .”

 

در طول دعوا بازتاب یکدیگر هستید

مطالعات نشان داده اند افرادی که در موقعیت قدرت قرار دارند – کسانی که بالاتر ازهمسرشان قرار دارند، پاهای خود را بلند می کنند و یا انگشتانشان را پشت گردن می بندند – احساس برتری را بالا می برند ، در حالی که افراد در حالت های پایین – قدرت، مانند نشستن پایین، حالت تدافعی و بی میل دارند.

چرخاندن چشم :

محققان هندی سال ها صرف نظارت بر حرکات بینی، بالا بردن ابروها و غنچه کردن لب ها در طول کشمکش های زناشویی کردند. آن ها چهار سال بعد زوج ها را بررسی و مشخص کردند که بالاتر از همه حالات و حالات دیگر، گرد کردن چشم تنش را یش بینی می کند.

برای داشتن خانواده شاد دور هم بنشینید :

در دهه 1950 یک روان پزشک انگلیسی متوجه شد که بیماران هنگامی که به جای پهلو با یکدیگر روبرو می شوند از نظر اجتماعی تعامل بیشتری دارند. همین قانون می تواند برای خانواده ها اعمال شود. اگر می خواهید اجتماعات خانوادگی بیشتری داشته باشید، در یک گروه بنشینید.

  

برای شادی خانواده از گفتن شما خودداری کنید :

جیمز ، روانشناس دانشگاه تگزاس و نویسنده کتاب زندگی سری می گوید:” از ما به جای شما استفاده کنید:ما باید در ارتباطات بهتر شویم همیشه در استفاده از ضمیر آگاه باشید ، از ساعت 6 بعد از ظهر تا 8 بعد از ظهر از بحث های سخت اجتناب کنید . دو روانشناس در شیکاگو مصمم هستند که این دو ساعت پر استرس ترین زمان روز است چون والدین روز پر تنش را می گذرانند ، بچه ها خسته هستند و اعضای خانواده در خانه به هم می رسند.

بحث ها را به سه دقیقه محدود کنید و بیش از آن ادامه ندهید

جان از دانشگاه واشنگتن دریافت که مهم ترین نکات در هر بحثی را می توان در سه دقیقه اول یافت. بعد از آن، افراد اغلب حرفهای خود را با صدای بالاتر تکرار می کنند.


درمان اختلالات روحی بدون دارو و عارضه


سفارش آنلاین کیک تازه خانگی

یک خانواده باحال و موفق‎

 

امروز در تقویم ملی ما، روز «خانواده» است. علت انتخاب این روز به‌نامِ خانواده، شأن نزول آیه «هل اتی» در سوره «الانسان» که راجع به خانواده و استحکام پایه‌های آن است، اعلام شده. این آیــه در روز 25 ذیحجه، در شأن اهل‌بیت پیامبر (ص) نازل شد که پس از سه روز روزه و انفاق افطار خود، از طرف خداوند اطعام شدند.

چطور میتوانیم یک خانواده خوب داشته باشیم

 

در دین و فرهنگ ما، «خانواده» یک نهاد ارزشمند است که همه اعضای آن سعی دارند برای شادی و رشد و موفقیت اش تلاش کنند. اما یک خانواده موفق و خوشحال، چه ویژگی‌هایی دارد؟ شاید بیشترمان تصور کنیم خصوصیات یک خانواده موفق را می‌دانیم اما آمار بالای طلاق و جدایی در کشور و آسیب های اجتماعی که جوانان را تهدید می کند، چیز دیگری نشان می دهد. به همین‌ دلیل، این بار و در پرونده امروز که قرار است به مرور ویژگی‌های مصداقی یک خانواده، با حالِ خوب بپردازد، می خواهیم به جای کلی‌گویی و مطرح کردن شاخص‌های بارز خانواده‌های موفق، با تعدادی مثال و مصداق، رفتار و ارزش‌های این خانواده را به شکل جزئی، برای‌تان ترسیم کنیم. توجه داشته باشید آن چه که در ادامه بیان می‌شود، به این معنی نیست که همیشه و به شکل صد در صد باید این گونه باشد، بلکه به این معناست که اجرایی کردن هرچه بیشتر این پیشنهادها، شانس تجربه یک زندگی آرام و شاد و تربیت فرزندانی موفق را پررنگ‌تر می‌کند. توصیه ما این است که خواندن و نگهداری از این مطلب را به عنوان یک تجربه متفاوت، در برنامه خود و خانواده‌تان قرار دهید.

  

در یک خانواده موفق و شاد: 

– عبارت «دوستت دارم» بیشتر از هر عبارت دیگری بین اعضای خانواده، رد و بدل می شود.

– هیچ فردی در خانواده نمی گوید که من به یکی از اعضا اعتماد ندارم.

– هفته ای یک بار و با کمک همه اعضای خانواده، کیک، شیرینی یا یک خوردنی جدید و خلاقانه اما ارزان و ساده پخته می شود.

– بی بهانه همدیگر را در آغوش می کشند و به هم انرژی مثبت می دهند.

– خانم برای شوهرش در جمع فامیل، میوه پوست می‌گیرد و برعکس.

– سرود خانوادگی دارند و یک ترانه را حفظ کرده و در وقت‌ های بدحالی و خوشحالی با هم می خوانند.

– به طور کلی و به خصوص در زمان برگزاری مهمانی یا تماشای تلویزیون، به فکر ایجاد نشدن مزاحمت برای همسایه های شان هستند.

– یک تابلو در پذیرایی خانه نصب شده که شعر معروف سعدی روی آن نقش بسته: «چو عضوی به درد آورد روزگار / دگر عضوها را نماند قرار»

– جلسات خانوادگی هفتگی یا ماهانه دارند و در این جلسه ها همه اعضای خانواده اجازه دارند درباره مسائلی که دوست دارند، حرف بزنند.

– شرایط خانه به گونه ای است که بچه ها قبل از هر کسی، برای درد دل به والدین شان مراجعه می کنند.

– مادر خانواده، طرز تهیه خانگیِ غذاهای فست فودی مانند کالباس و همبرگر خانگی را یاد گرفته و درست می کند.

– همه اعضای خانواده در خرج و مخارج، خودشان را کنار پدر می بینند و تا حد امکان از تحمیل هزینه‌های اضافی پرهیز می کنند.

– پدر و مادر برای ورود به اتاق کودک شان، در می زنند.

– حتما هر ماه یک فیلم کمدی و باحال تماشا می کنند.

– کتابخانه منزل شان از بوفه، شلوغ تر و پر مراجعه تر است.

– پدر خانواده هفته ای یک‌بار، ساعاتی از روز را با بچه هایش بدون مامانِ بچه‌ها، به پارک می رود.

– تحت هر شرایطی و به‌رغم فشار کاری، حتما یک وعده غذایی در روز را در کنار یکدیگر می خورند.

– پدر و مادر قبل از خواب برای فرزندشان داستان می گویند.

– برای خرید وسایل و چیدمان خانه از همه اعضای خانواده نظرخواهی می شود.

– زن و شوهر طبق یک قرار قبلی و ماهی دو بار بدون حضور بچه ها برای تفریح با یکدیگر وقت می گذرانند.

– مردخانواده خودش را مقید می‌کند تا حداقل هفته ای یک‌بار برای خانمش صبحانه آماده کند و در زمان های استراحت برایش چای بریزد.

– درمواقع بحرانی، به جای قهر کردن و پیغام فرستادن برای هم، حرف می زنند و تا مشکل حل نشده، گفت و گوی محترمانه را تعطیل نمی‌کنند.

– اعضای خانواده برنامه ریزی می کنند تا حداقل روزهای اول هر فصل، با یکدیگر به یک کتاب فروشی بروند و طبق بودجه در نظر گرفته شده، کتاب می خرند.

– بچه‌های خانواده در کنار لباس های خودشان، گاهی پیراهن و شلوار پدر و مادرشان را هم اتو می کنند.

– همه اعضای خانواده بعد از آب خوردن، لیوان شان را می شویند.

– پسر خانواده برای خواهرش لواشک، پاستیل و مجله می خرد.

– اعضای خانواده به اسراف، به خصوص هدر دادن آب حساس هستند و به یکدیگر تذکر می دهند.

– تا حد امکان در زمان هایی که همه اعضای خانواده کنار هم هستند، به تماس های کاری یا اجتماعی شان جواب نمی دهند.

– یک بازی خانوادگی مانند دارت را به صورت مسابقه بین خودشان برگزار می کنند.

– بچه ها بعد از خوردن غذا از پدر و مادر تشکر می کنند و پدر هم به صورت اختصاصی تر از مادر، سپاس گزاری می کند.

– اگر مرد خانواده در یک معامله اقتصادی ضرر کند، بقیه خانواده به او دلداری داده و نگرانی هایش را کاهش می دهند.

چطور میتوانیم یک خانواده خوب داشته باشیم

– مادر و دختر دو نفری به کافی شاپ می روند و با هم وقت می‌گذرانند.

– آلبوم تصویری از خاطرات مشترک، به خصوص سفرهایشان دارند تا باهم تماشا کنند و با قیافه های قبلی شان شوخی کنند.

– فرزندان به بهانه های مختلف و در مناسبت های گوناگون، دست پدر و مادرشان را می بوسند.

– ماهی یک‌بار دور هم می نشینند و خاطرات شیرین قدیمی ترشان را با هم مرور می کنند.

– پدر و مادر هر روز به فرزندشان یادآوری می کنند که او می تواند و موفق خواهد شد.

– پدر و مادرها، فرزندشان را با عبارت هایی مودبانه همچون «بابایی» و «دخترم» صدا می زنند.

– همه اعضا خودشان را مقید می کنند تا با انجام یک سری کارها، مادر خانواده یک روز در هفته بدون دغدغه کارهای خانه، به مسائل شخصی‌اش بپردازد.

– فرزندان هر از گاهی از پدر و مادربزرگ می خواهند که خاطرات و تجربه های جالب شان را تعریف کنند.

– روزنامه و مجلات شان را در دسترس بقیه اعضا می گذارند و درباره مطالب مفیدشان صحبت می کنند.

– پدر خانواده به حلال بودن لقمه ای که سر سفره خانواده اش می برد، حساس است.

– اگر یکی از افراد خانواده عصبانی شود، خیلی سریع برای او لیوان آبی آورده می شود و او را آرام می‌کنند.

– افراد بدون اجازه، به تلفن همراه و فایل های شخصی رایانه یکدیگر سرک نمی کشند.

– اگر غذا کمی شور شد یا طعم سوختگی گرفت، بقیه اعضا به روی خودشان نمی آورند.

– تمام اعضای خانواده روی بازیافت زباله ها به خصوص کاغذ حساس هستند.

– برای یکدیگر هدیه‌های کوچکِ بی‌مناسبت تهیه می‌کنند.

– شرکت در یک جلسه مذهبی به صورت هفتگی در اولویت قرار دارد.

– کنترل تلویزیون همیشه در دست یک نفر خاص نیست و درباره تماشای برنامه‌ های مورد علاقه، توافق و از خودگذشتگی می ‌شود.

– در بین اعضای خانواده جمله «به من چه؟» یا «به تو چه» رد و بدل نمی شود.

– پدر و پسر، ماهی یک بار به استخر می روند.

 

 4 زنگ خطر که کارکرد سیستم خانواده را تهدید می کند 

خطراتی که تعادل سیستم خانواده را تهدید می کنند‎

 

غفوری نسب**: همیشه برای داشتن یک خانواده موفق به دنبال این هستیم که چه باید کرد و چه توانمندی هایی را باید در خودمان ایجاد کنیم تا بتوانیم خانواده ایده آلی را که در ذهن داریم تجربه کنیم اما در کنار این، باید به مواردی که موجب برهم خوردن تعادل خانواده می شود نیز توجه ویژه ای داشت. به عبارت دیگر آن دسته از رفتارها و نگرش هایی که موجب می شوند کارکرد خانواده از حالت طبیعی خودش خارج شود و اعضا در سیستم خانواده احساس آرامش نداشته باشند، باید حذف شوند.

 

خوشبختانه خطراتی که تعادل سیستم خانواده را تهدید می کنند، دارای علایم هشداری است که پیش از وقوع هر رخداد ناراحت کننده ای، خود را نشان می دهد و با درنظر گرفتن آن ها و تلاش برای رفع‌شان، می توان علاج واقعه را قبل از وقوع کرد. از آن جا که خانواده متشکل از والدین و فرزندان است، هرکدام از اعضا به فراخور جایگاهی که دارد، ممکن است با علایم هشداری روبه رو شود که در چهار حوزه رایج تر بیان می شود.

 

1. زن و شوهر بیرون از خانه را به بودن در خانه ترجیح می دهند 

اگر دوست دارید زمان کمتری را در خانه بگذرانید و بودن با خانواده برای شما جذابیت به مراتب کمتری از بودن با دوستان و همکاران دارد، این یک علامت هشدار است. این با کار کردن متفاوت است. ممکن است مردان یا زنانی باشند که به واسطه شرایط اقتصادی، ساعات بیشتری را به کار و کسب درآمد می پردازند که مد نظر این مطلب نیستند. مقصود آن زمان های آزادی است که شما ترجیح می دهید تنها یا با دوستان خود سپری کنید تا این که در کنار خانواده باشید.

  

2. والدین، فرزندان را در جریان اختلافات شان قرار می دهند 

هیچ ضرورتی ندارد فرزندان شما بدانند که همسر شما چه خصوصیات اخلاقی بدی دارد و با او چه مشکلاتی را از ابتدا تا حالا داشته اید. اگر والدین بحث ها و مناقشات خود را در حضور فرزندان انجام دهند، دو پیامد دارد: الف) موجب می شود فرزندان از اختلاف نظر بین والدین سوء استفاده کنند. ب) جایگاه قدرتی که باید والدین در ذهن فرزندان داشته باشند، خدشه دار می شود. بنابراین پر واضح است که اگر در خانواده شما، فرزندان در جریان اختلافات پدر و مادر قرار می گیرند، زنگ خطر به صدا درآمده است.

 

3. فرزندان با یکدیگر احساس رقابت شدیدی می کنند 

واقعیت این است که بین فرزندان همیشه نوعی حس تلاش برای بهتر بودن وجود دارد. گاهی اوقات والدین نیز یکی از فرزندان را بنا به ویژگی های خاصی که دارد (به طور مثال زیبا بودن، باهوش بودن، تنها پسر یا تنها دختر بودن) مورد توجه ویژه تری قرار می دهند. جدا از این که این نوع رفتار اشتباه است، باید درنظر داشت که همواره فرزندان برای کسب امتیازات بیشتر تلاش دارند خود را در نظر والدین به شکلی برتر نشان دهند. اما این نباید تبدیل به رقابتی شود که بر اساس آن روابط بین خواهران و برادران تان تعریف شود چراکه این حالت در فرزندان ایجاد نگرش های غلطی می کند که بعدها مبنای روابط آن ها در بزرگ سالی نیز می شود.

  

4. خانواده زن یا شوهر در جریان تمام اتفاقات قرار می گیرند 

هر اندازه که به خانواده خود اعتماد داشته باشید و هر چقدر آن ها دیدگاه بی طرفانه ای داشته باشند، بازهم دلیلی ندارد که ریز اتفاقات زندگی خود و همسرتان را به اطلاع آن ها برسانید. حریم خانواده و مرزبندی این حریم با دنیای خارج از آن اصلی است که گاهی فراموش می شود. هر اتفاقی بین شما و همسرتان رخ می دهد، باید در همان دنیای دو نفره تان باقی بماند. فقط مواردی را که باهم توافق دارید مجاز هستید با خانواده درمیان بگذارید.

 

نکته: توجه داشته باشید که این علایم کلی هستند و موارد بسیاری وجود دارد که برای داشتن یک خانواده سالم نیازمند شناسایی ورعایت کردن آن ها هستیم. در ضمن برخی از این موارد قابلیت این را دارند که با اندکی دقت رفع شوند اما برای حل و فصل برخی از ریشه های این هشدارها، باید از یک مشاور خانواده کمک بگیرید. به امید داشتن خانواده ای سالم و موفق، بدون هیچ زنگ خطر و هشداری.

 

منبع: روزنامه خراسان

 

مطالب بیشتر برای زندگی بهتر


چگونه نزد همسر بیشتر دوست داشته شویم؟

طرح فروش اقساط(بدون پیش پرداخت)لوازم خانگی

شکست عاطفی خوردی ونمیدونی چطور ادامه بدی؟

مشاهده تمامی مدلهای لوازم خانگی اسنوا/قیمت


مرکز تخصصی استعدادیابی و آموزش کودکان


قیمت امروز بلیط اتوبوس به هرکجای ایران

خریدقسطی جهیزیه بدون نیاز به پرداخت اولیه


این آزمون شخصیت شما را مشخص می کند

کتابهایی که باعث رشد فکری فرزندتان میشود


حس می کنی دچار کم شنوایی شدی؟


ماشین لباسشویی با آبکشی شرعی

اینجا یکی از هتلهای کیشه! همین حالارزروکن

پکیجی که شما را به هدف تحصیلی‌تان میرساند

درانتخاب همسرآینده‌تان دچارتردید شده‌اید؟

Makan Inc.| All Rights Reserved – © 2013 – 2021


راهنمای انتخاب و خرید محصولات زناشویی

هتل و بلیط مقصد موردنظرت رو آنلاین رزرو کن

داشتن تفکر مثبت در زندگی و خوشبینی معقول رمز خوشبختی در زندگی است. منفی نگرها همیشه نیمه خالی لیوان را می بینند. چنین افرادی عینک بدبینی به چشمان خود دارند1 – یکی از عمده ترین راه های خوشبختی در زندگی رضایت و خشنودی به قضا و قدر الهی است. آن چنان که حضرت علی (ع) می فرماید: « ان رضیتم بالقضا طالبت عیشکم» اگر به مقدرات الهی راضی شدید زندگی شما شیرین و گوارا می شود. (غررالحکم ج 3 ص 66) و یا در جایی دیگر امام صادق (ع) می فرماید: “نشاط و شادی در پرتو راضی بودن ه رضای خدا و یقین به دست می آید و اندوه و غم در شک و ناخشنودی به مقدرات الهی حاصل می شود”2  – انسان سعادتمند انسانی است که بر قدرت لایزال الهی توکل دارد و در انجام هر کاری حتی موفقیت یا شکست در هر امری را خواست خدا می داند و در ابتدای هر کاری می گوید: « بسم الله الرحمن الرحیم» افرادی که چنین دیدگاهی دارند برای انجام کارها در آینده از تکیه کلام « ان شاالله » یعنی اگر خداوند بخواهد استفاده می کنند.3 ـ داشتن تفکر مثبت در زندگی و خوشبینی معقول رمز خوشبختی در زندگی است. منفی نگرها همیشه نیمه خالی لیوان را می بینند. چنین افرادی عینک بدبینی به چشمان خود دارند اشتباهات کوچک را بزرگ می شمارند از کاه کوه می سازند و بدین صورت زندگی را در کام خود و دیگران تلخ می کنند. اما مثبت نگرها همیشه نیمه پر لیوان را می بینند خطاها و لغزش های دیگران را نادیده می گیرند و با دید مثبت و منطقی با آن ها برخورد می کنند. این قبیل انسان ها زندگی را نشاط انگیز می کنند و در سایه شادی و نشاط است که افراد خانواده و حتی جامعه رشد می کنند و به شکوفایی می رسند.4 ـ مهربانی ها و اظهار محبت های کوچک بسیار اهمیت دارند و خانواده را به کانونی گرم و صمیمی و با طراوت تبدیل می کنند. وقتی شوهر از سرکار برمی گردد و وارد خانه می شود همسرش به گرمی از او استقبال می کند به او سلام می کند. خسته نباشید می گوید و بلافاصله یک استکان چای جلوی او می گذارد. شوهر بدون درنگ با داشتن تبسمی بر لب از همسرش تشکر و قدردانی می کند و مثلا می گوید: از این که چنین همسری دارم خدا را شکر می کنم و به خود می بالم .بدین صورت است که بذر شادی و نشاط در محیط خانه کاشته می شود. و چه نیکو گفت امام علی (ع) : “در همه حال با همسرت مدارا کن و با او معاشرت نیکو داشته باش تا زندگی ات گوارا و با نشاط باشد”.5 ـ بسیاری از مشکلات و ناراحتی هایی که در جریان ارتباط با دیگران به وجود می آید ریشه در انتظارات متعارض و مبهم از وظایف و هدف ها دارد. انتظارات نامشخص و مبهم سبب ناراحتی عدم درک و تفاهم مشترک و از میان رفتن اعتماد و نهایتا جوی حاکی از سوتفاهم شک و تردید و نگرانی در خانواده می گردد.6 ـ یکی دیگر از عوامل ایجاد شادی و نشاط در خانواده گشاده رویی است زیرا خوش رویی کینه ها را می زداید انسان ها را به همدیگر نزدیک می کند دل ها را به هم پیوند می دهد جو حاکم بر خانواده را شاداب و با طراوت می کند ارتباط عمیق و عاطفی را سبب می شود و موجب تداوم و استواری محبت و دوستی در زندگی می شود. همچنان که مولایمان علی (ع) می فرماید: « والبشاشه حباله الموده » خوش رویی وسیله ی دوست یابی است.7 ـ ملت و امت یک جامعه بزرگ و خانواده یک جامعه کوچک است. همان طوری که جامعه نیاز به حکومت و ولایت دارد و بدون آن زندگی اجتماعی به هرج و مرج و آشفتگی کشانیده می شود خانواده نیز بی نیاز از حاکمیت و ولایت نیست که خداوند این مهم را بنا به طبیعت و خصوصیات فیزیولوژیکی مردان به جنس مذکر داده است. لیکن بعضی خانواده ها بدون توجه به اقتضای طبیعت و نظام آفرینش هنوز بر سر این موضوع در کشمکشی آشکار و پنهان هستند.8 ـ یکی از آسیبهای جدی محیط خانواده پیدایش روحیه نفاق دروغگویی و جدائی عاطفی بین همسران است. خداوند در قرآن سوره بقره آیه 237 زندگی زناشویی و ازدواج را تعبیر به « عقده النکاح » می کند که این تعبیر موید این است که در حقیقت زن و مردم به وسیله زناشویی به یکدیگر گره خورده و از بیگانگی به یگانگی رسیده اند پس چرا وحدت و یگانگی فیمابین را بدون توجه به عواقب رفتار خود بر هم می زنیم.9 ـ همسران بنا به اقتضای فطرت و طبیعت وسیله سکون و آرامش یکدیگرند و این حتی به ایمان آنها هم بستگی ندارد اگر چه ایمان همچنان که در جاهای دیگر نقش موثری دارد در این جا نیز نقش دارد.10 ـ همسران ایده آل قره العین یکدیگرند زیرا یکدیگر را بر حسب میل طبیعی و نیازهای اصیل و اساسی خویش یافته و مجذوب یکدیگر شده اند.پیشوای عالیقدر اسلام فرمود: « یکی از چیزهایی که مرد مسلمان را اصلاح می کند این است که زنی داشته باشد که وقتی به او نگاه می کند شاد گردد و هنگامی که از خانه خارج می شود شوهر را در قلب و در اعماق وجود خود حفظ کند.11 ـ ارزش یک زن وکمال او در زن بودن و کامل بودن در جنبه های زنانگی و ارزش و کمال یک مرد کامل بودن او در جنبه های مردانگی است. اگر مرد گرایش زنانه و زن گرایش مردانه پیدا کند کمال نیست حتی از نظر اسلام بعضی از صفات است که زیبنده مردان و بعضی از صفات است که زیبنده زنان است.12 ـ خانواده در طی مراحل تکوین خود در سطوح مختلف گسترش می یابد. هر یک از این مراحل همراه باتغییراتی است که می تواند سبب ایجاد بحران و فشار روانی (استرس شود. تغییرات عبارتند از: الف) ازدواج زن و مرد و تشکیل خانواده. ب) گسترش خانواده از طریق تولید مثل و زاد و ولد. ج) پراکندگی به ازدواج فرزندان یا اقامت در نقطه ای دور از والدین یا حتی مرگ آنان. د) پایان به سبب مرگ یکی از همسران. تغییرات فوق منجر به دو نوع واکنش می شود: الف) سازگاری. ب) تزلزل یافتن و از هم پاشیدگی. بحرانهای خانواده همچون: اعتیاد از دست دادن کار تولد یک کودک معلول ذهنی یا روانی. بیماری طولانی مدت یک عضو طلاق مرگ والدین و… موجب تنش درگیری خشونت های خانوادگی و… می گردند که در صورتیکه بحرانهای مزبور با برقراری نظام باز ارتباطی و بطور همیشگی و به نحو صحیح مدیریت شوند. موجب سازگاری شده ولی درغیراینصورت فرجام خوشی نخواهند داشت.13 ـ متاسفانه برخی از خانواده ها به جهت ناآگاهی باتوسل به شیوه های نامناسب برای ایجاد تغییرات در روابط خانوادگی همچون: تحقیر، اهانت، قضاوت های انتقادآمیز داوری های کلی و بدون توجه به شرایط فعلی. یادآوری گذشته خواندن ذهن طرف به جای پرسش از او در میان حرف طرف دویدن سکوت عدم همکاری کارشکنی و… موجب متشنج شدن بیشتر حیط و عدم پیشبرد اهداف خود می شوند که کمکی به هیچ یک از اعضا خانواده نخواهد کرد.14 ـ انتقاد منصفانه از عملکرد یکدیگر در محیط یک خانواده صمیمی مورد پذیرش قرار گرفته و موجب تعالی آن خانواده در ابعاد مختلف خواهد شد. لیکن انتقاد غرض ورزانه بالاخص آنکه به طور مستقیم و مداوم نیز باشد تبدیل و تعبیر به عیب جویی شده و زمینه ساز اختلافات و منازعات خانوادگی می گردد.15 ـ نوع فرهنگ و نگرش اعضا خانواده به زندگی نیز در دارا بودن یک احساس خوشایند ومثبت و به تبع آن رفتار معقول و پسندیده نقش دارد. به عنوان مثال: تطابق خود باتغییرات و تحولات پیش آمده و نگرش به تفاوت های فردی و ناراحتی ها بعنوان « فرصت های رشد» قدردانی از کار یکدیگر، رعایت شرایط اقتصادی خانواده، رسیدگی به بستگان، ارضای تمایلات جنسی، صرفا با همسر در نظر داشتن رسالت ها و مسئولیت های دینی و اجتماعی داشتن رفتار اخلاقی و شخصیت تربیتی همسران در قبال یکدیگر برخورد درست با خطاهای یکدیگر شناختن نقاط قوت همسر و تاکید و توجه بیشتر بر روی آن ایجاد محیطی صمیمانه برای بحث و گفتگو ایجاد یا تاکید بر جهان بینی مشترک اظهارنظر همه افراد خانواده به تناسب موقعیت شرایط و امکانات خویش در امور خانه و نحوه اداره آن.16 ـ هر فردی یک حریم عموم برای تعامل با دیگران با درجات متفاوت داشته و یک حریم خصوصی نیز برای برقراری ارتباط با خالق و ضمیر خویشتن و یا رفع گرفتاری فکری ومشکلات روزمره دارد و لذا توصیه میگردد مادامیکه هر یک از اعضای خانواده در حریم خصوصی خویش خلوت نموده اند (به تعبیر بعضی اندیشمندان در غار فکری وروحی خود فرو رفته اند) برای ایشان مزاحمت نکرده و باادای کلمات نامناسب و یا القای تهمت و توهین آنان را آزرده نسازیم و اجازه دهیم تا با اختیار خویش از آن حالت روحی و روانی خارج شده و نسبت به برقراری ارتباط با سایر اعضای خانواده اقدام نماید.17 ـ برخی از ویژگیهای یک خانواده خوشبخت را می توان بدین شرح برشمرد: عشق و علاقه زن و شوهر به یکدیگر ورفتار مبتنی بر احترام و ارزش گذاری متقابل کفایت بهره مندی فرزندان از محبت والدین احترام به اظهار نظر اعضا خانواده و کمک بزرگترها به کوچکترها برای کنترل و اداره خویش والدین به جهت اخلاق برخورد و رفتار الگوی مناسب برای فرزندان هستند فرزندان در تصمیمات مربوط به امور خانواده و قبول مسئولیت وکمک به مشکلات والدین احساس مسئولیت می کنند بچه ها به عنوان این که بچه هستند مورد اهانت نبوده و مورد احترام هستند در چنین خانواده ای روحیه زن توسط مرد و روحیه ی مرد توسط زن از طریق همدلی دل جوئی و بهره گیری از کلمات گرم و نرم و اثر بخش تقویت می گردد، فرزندان وظایف خود را به موقع انجام می دهند و دلیل انجام هرکاری را می دانند همچنین در محیط خانه احساس امنیت کرده و شرایط را برای رشد ابعاد وجود خود مساعد می یابند و…18 ـ برخی از ویژگیهای یک خانواده نگون بخت را می توان بدین شرح برشمرد: در این گونه خانواده ها از محبت خبری نیست وحشت و ترس و اضطراب بر افراد درمحیط خانواده غلبه دارد فرزندان احساس امنیت نکرده و نسبت به بزرگسالان معمولا بدبین می باشند همیشه از طرف والدین (معمولا پدر) مورد تحقیرهایی از قبیل این که تو نمی فهمی شعورنداری حرف نزن و… قرار می گیرند اعضای خانواده به طور مستقیم و به صورت مداوم از هم انتقاد می کنند امور خانواده براساس برنامه منظمی صورت نمی گیرد عیب جوئی لجاجت ومنفی گرایی در رفتار اعضای خانواده زیاد مشاهده می گردد انگیزه های لازم برای تداوم حیات خانواده کمتر دیده می شود و…19 ـ وظایف یک زن مسلمان ونمونه را می توان اینگونه برشمرد: خوش اخلاقی داشتن، توقعات به جا، دلداری دادن شوهر، قدردانی از زحمات شوهر، عیبجویی نکردن، ابراز تمامی توجهات به شوهر، بخشیدن خطاهای شوهر، سازگاری با خویشان شوهر، نداشتن افکار انحرافی، بدون دلیل بها ندادن به بدگویی های دیگران، غمخواری کردن برای شوهر، پذیرش مدیریت شوهر، طولانی نکردن زمان قهر، تربیت فرزند تغذیه فرزند و …20 ـ وظایف یک مرد مسلمان و نمونه را می توان اینگونه برشمرد : سرپرستی و مدیریت صحیح، مهرورزی، احترام گذاشتن، خوش اخلاقی، پرهیز از ایراد گرفتن و بهانه جویی، دلجویی کردن، عیبجویی نکردن از اعضای خانواده زن، نادیده گرفتن لغزش ها و مراقبت از وی، چشم پوشیدن از غیر همسر، سپاسگزاربودن، پاکیزگی و نظافت، پرستاری ردن پدرانه، تنظیم دخل و خرج خانواده، پذیرش جنسیت فرزند، اجتناب از طلاق های عاطفی و … امیداست از رهگذر آگاهی به وظایف و مسئولیتهای خانوادگی خویش جامعه ای شاداب و بالنده داشته باشیم.منبع : salamatnews.com

مطالب بیشتر برای زندگی بهتر

چطور میتوانیم یک خانواده خوب داشته باشیم

به کمک مشاورعشق را به رابطه‌تان بازگردانید


خدمات ایمپلنت بدون آسیب رساندن به لثه

شرکت در آزمون معتبر روانشناسی پیشرفته نئو

تهیه اینترنتی بلیط اتوبوسVIPبه قیمت ارزان

رویایی بابحران نگران کننده روابط زناشویی


قابلیت افزودن لباس حین شست و شو


تست شنوایی و درمان وزوز گوش

هرآنچه ازعملهای زیبایی زنان میخواهیدبدانید


سفارش آنلاین کیک تازه خانگی


سوتین های خوشگل و باکیفیت/تنوع رنگ عالی


هرگز ناامید نشوید!درمان زوج نابارور


مشاوره تربیت کودک و شیوه های فرزندپروری


موفقیت شما در کدام رشته تحصیلی است؟

برای خریدبلیط اتوبوس دنبال سایت معتبری؟

Makan Inc.| All Rights Reserved – © 2013 – 2021

اعضای یک خانواده خوشحال، سالم و سرخوش، همگی به یک اندازه در این شادی نقش دارند. اما اگر تصور می‌کنید خانواده تان به اندازه کافی شاد نیست، در اینجا چند اصل پایه در این خصوص، که توسط کارشناسان توصیه شده را مطالعه و سعی کنید آنها را در محیط خانه و خانواده خود اجرا کنید.

چطور میتوانیم یک خانواده خوب داشته باشیم

 

۱- زمان های بیشتری را برای بودن با یکدیگر بگذرانید. نه به این معنا که بیشتر در خانه باشید و اوقاتتان را پای تلویزیون و اینترنت تلف کنید!

 

بلکه منظور، صحبت کردن، بازی کردن، نوازش کردن و برگزاری جلسات خانوادگی در جهت برنامه ریزی جمعی برای آینده است. این نوع تماس، به فرزندان احساس امنیت در محیط خانه و خانواده می دهد و برای والدین سرشار از حس های مثبت و شادی آور خواهد بود.

 

۲- با هم آواز بخوانید. آواز خواندن افراد خانواده در کنار یکدیگر به مثابه یک سرمایه گذاری پُر سود در بورس است. می توانید کلمات خود را بسازید و در کلمات ترانه هایی که با هم می خوانید، جایگزین کنید. همچنین از موسیقی هم غافل نشوید. با کمک یک موسیقی آرامبخش یا پرانرژی می توانید در امور خانه بازدهی جمع را افزایش دهید.

 

۳- به دکوراسیون خانه توجه کنید. اتاق ها را طوری دکور و رنگ آمیزی کنید که حس شادی و انرژی را در افراد خانه ایجاد کنند.طراحی و رنگ ها باید طوری باشند که تنش و اضطراب ایجاد نکنند. در چنین فضایی انجام اموری مانند بازی، جلسات خانوادگی و یا حتی آشپزی لذت بخش خواهد بود.

 

۴- ورزش جمعی را فراموش نکنید. با فرزندان خود به دوچرخه سواری بروید. اوقاتی را برای پیاده روی و نرمش در نزدیک ترین پارک بگذراید.

 

۵- عادات سالم ایجاد کنید. سعی کنید عاداتی مانند اضافه کردن نمک و شکر اضافی به غذاها را با مصرف غذاهای سالم و پر از میوه و سبزیجات، جایگزین کنید.

 

۶- همه را در آشپزی مشارکت دهید. یکی از راه هایی که می توانید بچه ها را به مصرف غذاهای سالم عادت دهید، شریک کردن آنها در تهیه غذاست. با همکاری اعضای خانواده در آماده کردن غذا، آنها را برای فعالیت مثبت و کار تیمی، تشویق می کنید.

 

۷- برای رفتارهای خوب پاداش در نظر بگیرید. پاداش دادن به بچه ها می تواند انجام رفتارهای خوب را در آنها تقویت کند. گردش های خارج از شهر، بازدید از باغ وحش، رفتن به سینما و موارد مشابه، می توانند پاداش های خوبی به حساب آیند.

۸- مطالعه کتاب و شنیدن کتاب های صوتی را در امور هفتگی جای دهید. خواندن کتاب با صدای بلند برای بچه ها تاثیر گذار است. همچنین ترغیب کردن آنها به نوشتن خاطرات روزانه و یا داستان های کوتاه نیز توصیه می شود.

 

۹- با بچه ها پیوند یک به یک داشته باشید. والدینی که بیش از یک فرزند دارند توجه کنند که باید برای همه بچه ها یک زمان مساوی در روز اختصاص دهند. حتی اگر مشغله دارید، حداقل روزی ۱۰ دقیقه را با بچه ها بگذرانید.

 

۱۰- بعضی موارد مثبت روزانه را به اعمال روتین تبدیل کنید. با روی روال افتادن بعضی امور، بچه ها به صورت خودکار اعمالی که باید انجام دهند را می دانند. این مساله از بروز سوء رفتارها پیشگیری می کند.

 

برای مثال سعی کنید برای بچه ها جا بیاندازید که زمان خواب باید دندان ها را مسواک کرده و در صورت لزوم پس از شنیدن داستانی که هر شب در رختخواب برایشان می خوانید، به خواب روند. و یا اموری که صبح ها باید انجام دهند را برایشان روتین کنید تا صبح ها سر وقت بیدار شوند و کارها با سرعت بیشتر و سر و صدای کمتری انجام شوند.

 

۱۱- قدردانی از یکدیگر را فراموش نکنید. راه های مختلف را برای نشان دادن ارزش و احترامی که برای یکدیگر قائل هستید، امتحان کنید. رقص و شادی و رفتارهای مثبت و متقابل فرزندان و والدین در این مساله بسیار موثرند.

 

۱۲- ابراز تاسف و ناراحتی کافی نیست. وقتی دو نفر از اعضای خانه (برای مثال خواهر و برادر) به یکدیگر یا وسایل شان صدمه میزنند، باید بدانند که عذرخواهی پایان قضیه نیست. برای مثال بچه ها باید بدانند اگر به اسباب بازی خواهر یا برادرشان آسیبی وارد کردند، باید به نحوی این خسارت را جبران کنند. مثلاً باید توجیه شوند که در این صورت باید اسباب بازی شان را در اختیار برادر یا خواهرشان بگذارند.

 

۱۳- رابطه زن و شوهری عمیق خود را به بچه ها نشان دهید. به آنها بفهمانید که ازدواج تان مهمترین و بهترین اتفاق زندگی بوده است. عشق و علاقه شما به همسرتان علاوه بر ایجاد خاطرات مثبت در ذهن بچه ها، یک الگو و مدل عالی برای زندگی آینده آنها است.

 

***

اجرای اغلب این امور زیاد سخت نیست. برای داشتن یک خانواده شاد، سالم و البته موفق، سعی کنید در سال جدید به عنوان پدر، مادر و یا حتی فرزند، حداقل برخی از این ها را به زندگی خانوادگی خود اضافه کنید. مطمئن باشید تاثیرش بسیار بیشتر از شادی و سلامت سایر اعضای خانواده عزیزتان است.

چطور میتوانیم یک خانواده خوب داشته باشیم

 

چطور میتوانیم یک خانواده خوب داشته باشیم
چطور میتوانیم یک خانواده خوب داشته باشیم
0

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *