چگونه بفهمیم شوهرمان معتاد است

 
helpkade
چگونه بفهمیم شوهرمان معتاد است
چگونه بفهمیم شوهرمان معتاد است

اگر فکر می‌کنید یکی از عزیزانتان در دام سوءمصرف مواد مخدر گرفتار شده است، لازم است با نشانه‌های اعتیاد به مواد مخدر آشنا باشید تا متوجه شوید که چه دارو یا ماده مخدری سلامت عزیزتان را مختل کرده است. پس قطعاً باید با نشانه ها و علائم اعتیاد آشنا شویم تا یاد بگیریم که چگونه فرد معتاد را بشناسیم، و برای بهبودی نزدیکان خود هرچه سریعتر اقدام کنیم.

اگر از نشانه‌های اعتیاد اطلاع نداشته باشید، تشخیص دادن اعتیاد به مواد مخدر یا الکل دشوار می‌شود. سوءمصرف مواد مخدر ظاهر و چگونگی رفتار و احساس مصرف‌کننده را تغییر می‌دهد. علائم سوءمصرف مواد مخدر می‌تواند ماهیت جسمی، رفتاری یا روانی داشته باشد.

شاید از خودتان بپرسید معتاد کیست؟ چگونه افراد معتاد را بشناسیم؟ خوشبختانه اعتیاد ویژگی‌های قابل تشخیص واضحی دارد و مصرف بسیاری از گونه‌های مواد مخدر نشانه‌ها و علائم مشترکی را به دنبال دارد. اگر نگران وضعیت یکی از دوستان یا اعضاء خانواده‌تان هستید، با کمی مطالعه درباره این نشانه‌ها و علائم می‌توانید اعتیاد را تشخیص دهید و فردی را که با این اختلال دست و پنجه نرم می‌کند، سریع‌تر نجات دهید. در ادامه همراه کلینیک ترک اعتیاد پیام تندرستی باشید تا نکاتی را برای شناسایی افراد معتاد بیاموزید.

هر چند تشخیص اعتیاد در ابتدای دوران مصرف، دشوار است، اما اعتیاد با چند نشانه هشداردهنده اولیه همراه است که شناسایی این بلای خانمان‌سوز را آسان‌تر می‌سازد. علائم اولیه شایع اعتیاد می‌تواند ظاهری، شخصیتی یا روانی باشد. از جمله نشانه‌های ظاهری می‌توان به تغییر در ظاهر یا بهداشت فردی اشاره کرد. نوسانات خلقی مکرر یا بی‌توجه شدن به اولویت‌ها از جمله نشانه‌های شایع شخصیتی است، بی‌انگیزگی و ابتلا به بیماری‌های روانی نیز نمونه‌هایی از نشانه‌های روانی اعتیاد است.

سوءمصرف الکل یا مواد مخدر نشانه ها و علائم ظاهری فراوانی دارد. بعضی از این نشانه‌ها کاملاً واضح و شماری دیگر پنهان است و یا مصرف کننده سعی بر مخفی کردن آن‌ها دارد.

چگونه بفهمیم شوهرمان معتاد است

از جمله شایع‌ترین علائم ظاهری فرد معتاد می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

الکل و مواد مخدر عوارض مختلفی را به بدن تحمیل می‌کنند که از این میان، تأثیر گذاشتن بر چشم‌ها تقریباً یکی از عوارض همیشگی سوءمصرف الکل و مواد مخدر است. برای مثال از نشانه های اعتیاد به متادون می‌توان به تنگ شدن مردمک‌ها یا اصطلاحاً میوزیس اشاره کرد و سرخ شدن چشم‌ها یکی از علائم شایع مصرف ماری جوانا است.

نوسانات وزن یکی از عوارض شایع سوءمصرف مواد مخدر و الکل است، البته نوع و میزان تغییر وزن کاملاً به نوع ماده مخدر مصرفی بستگی دارد. بعضی مواد مخدر مانند ماری جوانا اشتهای مصرف‌کننده را افزایش می‌دهد و او را وادار به پرخوری بیشتر از حد معمول می‌کند. بالعکس فردی که با اعتیاد به روان‌گردان‌ها و محرک‌هایی مانند کوکائین، آدرال، متامفتامین یا اکستازی دست و پنجه نرم می‌کند، به سرعت لاغر می‌شود.

بیماران دچار اختلال سوءمصرف مواد مخدر با اختلال در الگوهای خواب، بی‌خوابی یا خوابیدن بیش از اندازه روبه‌رو می‌شوند. همچنین ممکن است بیمار معتاد نتواند برنامه خواب ثابت و منظمی را رعایت کند، در ساعات غیرعادی از روز به خواب برود یا شب‌ نتواند بخوابد. این علامت ناراحت‌کننده اعتیاد را می‌توان هنگام درمان در مراکز بازپروری و ترک اعتیاد کنترل کرد.

مصرف مکرر مواد مخدر موجب تغییراتی در رنگ پوست می‌شود، برای مثال رنگ پوست برخی مصرف‌کنندگان زرد یا تیره می‌شود، برخی رنگ پریده می‌شوند و روی پوست عده‌ای نیز جوش و آکنه ایجاد می‌شود. به علاوه روی پوست افرادی که ماده مخدر را تزریق می‌کنند، نشانه‌هایی مانند زخم، پوسته پوسته شدن یا کبودی نیز دیده می‌شود؛ همچنین عبور ماده مخدر در عروق، به آن‌ها آسیب می‌زند که گاهی اوقات این آسیب از روی پوست قابل مشاهده است.

بی‌توجهی به ظاهر و رسیدگی نکردن به خود، یکی از علائم شایع اعتیاد به مواد مخدر یا الکل است. رعایت بهداشت دهان و دندان، استحمام و پاکیزگی جسم، در صدر اولویت‌های فردی نیست که به تازگی ماده مخدر مصرف کرده است یا از سردرد بعد از مستی رنج می‌برد.

مصرف مواد مخدر علاوه بر این که باعث ایجاد تغییراتی در ظاهر فرد می‌شود، او را به رفتارهایی غیرمتعارف و حتی ناهنجار وادار می‌کند. نشانه‌های رفتاری و ویژگی‌های شخصیتی افراد معتاد، مانند علائم جسمی بسیار متنوع است. مهم‌ترین نشانه‌های شخصیتی اعتیاد به شرح زیر است:

رفتار مرموز از میان نشانه‌های رفتاری سوءمصرف مواد مخدر، یکی از شایع‌ترین و آشکارترین نشانه‌ها است. فرد گرفتار در دام اعتیاد، هر روز بیشتر از عزیزانش فاصله می‌گیرد و غالباً در جستجوی مکان خلوتی برای تهیه یا مصرف مواد است. بیماران معتاد فکر می‌کنند که باید اختلال سوءمصرف الکل یا مواد مخدر را از دیگران پنهان نگه دارند و به همین دلیل درباره کارهایی که انجام می‌دهند و مکان‌هایی که می‌روند، دروغ می‌گویند.

انزوای اجتماعی، عاطفی و ذهنی از جمله نشانه‌های شایعی است که گرفتار شدن فرد گوشه‌گیر را در باتلاق اعتیاد مواد مخدر یا الکل به اطرافیانش هشدار می‌دهد و لزوم کمک به او را به آنان اعلام می‌کند. بیماری که با اختلال سوءمصرف مواد مخدر دست و پنجه نرم می‌کند، از والدین، دوستان یا اعضاء خانواده‌اش کناره‌گیری می‌کند تا راز اعتیادش را مخفی نگه دارد و مجبور نشود به سؤالات آنان درباره تغییرات ظاهری مانند لک‌های روی پوست، لاغری یا رفتارهای عجیبش پاسخ دهد.

اگر فردی مدام در حال مصرف مواد مخدر یا تحت تأثیر الکل باشد، ممکن است مسئولیت‌های روزانه‌اش، مانند حاضر شدن در محل کار یا تحصیل، انجام دادن کارهای خانه یا مراقبت از فرزندان را نادیده بگیرد. چنین فردی قرارهای مهمش را تحت تأثیر الکل و مواد مخدر از یاد می‌برد یا ضرب‌‍الاجل‌ها یا تعهدات دشوار را بی‌شرمانه پشت گوش می‌اندازد.

اعتیاد به مواد مخدر، بسته به ماده مصرفی می‌تواند بسیار پرهزینه باشد؛ به همین دلیل مصرف‌کننده دائماً در حال درخواست پول از دوستان یا اعضاء خانواده‌اش است یا اموال خود را برای تهیه مواد می‌فروشد. چنانچه به موقع به بیمار معتاد کمک نشود، ممکن است تحت فشار مالی شدید قرار بگیرد و در نهایت ورشکسته شود.

سوءمصرف مشروبات الکلی یا مواد مخدر باعث می‌شود که ظاهر و رفتار فرد غیرمتعارف شود، همچنین افکار و احساسات بیمار معتاد متفاوت از همیشه می‌شود. نشانه‌های روانی سوءمصرف مواد مخدر شامل تغییر در الگوهای تفکر فردی، نگرش‌ها، باورها و اولویت‌ها می‌شود.

شایع‌ترین نشانه‌های روانی اعتیاد به مواد مخدر و مشروبات الکلی عبارت است از:

نوسانات خلقی غیرقابل توضیح یا به ظاهر بدون محرک، در زمره شایع‌ترین نشانه‌های هشدار ابتلا به اعتیاد قرار می‌گیرد. فردی که به تازگی ماده مخدر مصرف کرده است، بیش‌فعال، مهربان یا هیجان‌زده است. اما به محض آن که اثر ماده مخدر از بین می‌رود و علائم ناشی از دریافت نکردن مواد شروع می‌شود، بیمار معتاد خشمگین، تحریک‌پذیر یا حتی بددهن و پرخاشگر می‌شود.

پارانویا یا افکار بدبینانه و بدگمانی، در میان افرادی که با اختلال سوءمصرف مواد مخدر و الکل دست و پنجه نرم می‌کنند، شایع است. افرادی که به سوءمصرف مواد مخدر روی آورده‌اند، به اطرافیانشان بی‌اعتماد می‌شوند، به شدت به خانواده و دوستانشان مشکوک می‌شوند یا انگیزه‌هایی غیرمنطقی را به کارهای دیگران نسبت می‌دهند. متخصصین در طول فرایند درمان اعتیاد سعی می‌کنند که توهمات بدبینانه را با روش‌های مشاوره مانند رفتاردرمانی شناختی از بین ببرند.

فردی که با اختلال سوءمصرف مواد مخدر دست و پنجه نرم می‌کند، احساس می‌کند که بنده و غلام حلقه به گوش این بیماری شده است و حتی با وجود آگاهی از عوارض مخرب اعتیاد و علی‌رغم تلاش برای ترک اعتیاد نمی‌تواند مصرف مواد مخدر را به تنهایی متوقف کند. احساس ناامیدی و درماندگی در کنار علائم ناشی از ترک اعتیاد، مانند بی‌حالی و گیجی شدید موجب می‌شود که بیمار توان یا انگیزه‌اش را برای غلبه بر اعتیاد از دست بدهد.

تغییرات خلقی شدید همراه با تحریک‌پذیری تشدید شده، حساسیت و زودرنجی بیش از حد، یکی دیگر از نشانه‌های شایع اعتیاد هستند. در صورتی که شما با علائم فرد معتاد آشنا باشید، می توانید با او در مراحل درمان درد عضلانی بعد از ترک اعتیاد همراهی و همدلی کنید. بیماری که از علائم جسمی دردناک ناشی از قطع مصرف مواد مخدر رنج می‌برد، به شدت تحریک‌پذیر می‌شود و با خشمی دور از انتظار به اطرافیانش رفتار می‌کند. مشاور، تحریک‌پذیری را نیز مانند دیگر تغییرات خلقی ناشی از اعتیاد به روش مشاوره فردی درمان می‌کند.

اعتیاد به مواد مخدر و مشروبات الکلی یک بیماری است که خوشبختانه قابل درمان است. درمان اعتیاد در کلینیک‌های سم‌زدایی، مراکز سرپایی و کمپ‌های ترک اعتیاد شبانه‌روزی ارائه می‌شود، البته کیفیت درمان در مراکز مختلف تفاوت‌های قابل توجهی با هم دارد.

درمان ایده‌آل ترک اعتیاد ترکیبی از مشاوره فردی و مراقبت بالینی است که هر دو از جمله مؤلفه‌های اصلی درمان در اکثر برنامه‌های بازپروری و ترک اعتیاد به شمار می‌آید. اگر به دنبال بهترین کلینیک ترک اعتیاد هستید، ما در کلینیک ترک اعتیاد پیام تندرستی، طیف گسترده‌ای از برنامه‌های درمانی را به مراجعین خود ارائه می‌دهیم تا آنها با آهنگی تدریجی و پیوسته به یک زندگی سالم و پربار برگردند.

شما می‌توانید برای اطلاع از بهترین روش‌های ترک اعتیاد با کلینیک پیام تندرستی به شماره 41 22 22 22 – 021 تماس بگیرید و همکاران ما به سوالات شما عزیزان پاسخ خواهند دهند.

بر اساس گزارشات رسمی اعلام شده، تریاک و مشتقات آن ۶۵ درصد از [ … ]

اعتیاد به الکل یکی از شایع ترین انواع اعتیاد است که در بیشتر [ … ]

در مباحث گسترده روانشناسی مقوله مهمی به نام اختلال شخصیت وجو [ … ]

متادون داروی مخدر صنعتی است که غالباً به عنوان داروی نگهدارن [ … ]

قرص b2 یا Buprenorphine دارویی است که برای درمان اعتیاد به م [ … ]

همین حالا با متخصصین ترک اعتیاد در کلینیک پیام تندرستی تماس گرفته و علاوه بر بهره‌مندی از مشاوره رایگان، از بهترین روش های درمانی، مناسب خود و یا عزیزانتان اطلاع یابید.

پیام تندرستی چگونه بفهمیم شخصی معتاد است؟

اعتیاد یک انتخاب نیست بلکه یک بیماری است، اما درمان یک انتخاب به معنای زندگی است. ما در کلینیک ترک اعتیاد پیام جدیدترین تکنولوژی‌ها و روش‌های درمانی جامع و به روز را برای کمک به بیماران و خانواده آن‌ها به کار می‌بریم.

تمام حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به کلینیک ترک اعتیاد پیام تندرستی می‌باشد. تیم فناوری اطلاعات و مدیریت سایت با شرکت خدمات شبکه رایکانت

یادم می‌آید روزی خانمی به مطب‌ام مراجعه کرد و نظرم را درباره ازدواج پسر معتادش با دختر خانمی پرسید. مادر این پسر معتقد بود که پسرش به این دلیل معتاد شده که هنوز ازدواج نکرده و اگر ازدواج کند سرش به سنگ می‌خورد و مسوولیت‌پذیر می‌شود. از من اصرار که چنین چیزی نیست و از آن خانم انکار که نه، دقیقا همین است. این باور و باورهایی از این دست همواره زمینه‌ساز برخی مشکلات‌اند که در مقاله کوشیده‌ایم به این موضوع بپردازیم…..

 

سوال: ازدواج چه تاثیری بر اعتیاد دارد؟به نظر من پاسخ به این سوال به یک مقدمه‌چینی احتیاج دارد. بحث اعتیاد در سال‌های اخیر در کشورمان یکی از عمده‌ترین مسایل مطرح شده در جامعه است. با وجود آسیب‌های فرهنگی و اجتماعی و اقتصادی ایجاد شده توسط فرد مصرف‌کننده، باید به فرد معتاد به عنوان یک انسان باهمه آرزوها و آمال فردی نگاه کنیم. اعتیاد معمولا در سنین نوجوانی شروع می‌شود. هر چند به ندرت می‌تواند در سنین بالاتر نیز آغاز شود که در این صورت معمولا علت خاصی برای ابتلا به آن وجود دارد. بسته به سن شروع، مسایل مختلفی مانند اشتغال، ازدواج،بچه‌دارشدن، ادامه تحصیل و ارتباط اجتماعی در پیش روی فرد قرار دارد که تمام این موارد می‌توانند تحت‌الشعاع مصرف مواد فرد قرار گیرند. در مورد ازدواج مصرف‌کننده مواد مخدر سوال‌های مختلفی در جامعه ازطرف بستگان، دوستان و سایرین مطرح می‌‌شود. برخی اعتقاد دارند که ازدواج به صورت یک فاکتور حمایتی اجتماعی می‌تواند باعث بالابردن انگیزه فرد برای‌ترک مواد شود، فرد را مسوولیت‌پذیر کند و استرس او را کاهش دهد و مشغولیت با مسایل خانواده باعث شود زمان کمتری برای گذراندن با دوستان و هزینه کمتری نیز برای خرج کردن برای مواد در اختیار داشته باشد. این باوری است که در کشورما در رابطه با ازدواج و نقش آن در درمان همه دردها و بیماری‌ها وجود دارد که البته این موضوع به طور مطلق صحت ندارد. ازدواج در ابتدای امر انگیزه خوبی برای‌ ترک اعتیاد است. این انگیزه می‌تواند کوتاه مدت یعنی برای مخفی ماندن اعتیاد در تست مورفین و بلند مدت برای پاک ماندن در همه زندگی باشد. معمولا در آستانه ازدواج مراجعات زیادی از این دست به مراکز درمان اعتیاد دیده می‌شود و بیماران در این مرحله ممکن است به طور موقتی پاك شوند.

 

چگونه بفهمیم شوهرمان معتاد است

 

سوال: و بعد از این ترک اعتیاد موقتی، چه سرنوشتی در انتظار این افراد خواهد بود؟سرنوشت‌های مختلفی در انتظار این افراد است. در ابتدا باید بدانیم كه اعتیاد تنها به معنای حضور یك ماده مخدر ویا محرك در خون نیست. با مصرف حتی یك بار از بعضی از مواد مدار پاداش خاصی در مغز تحریك می‌شود كه تقریبا همیشه به طور نیمه خاموش حتی در هنگام عدم مصرف باقی می‌ماند. مصارف طولانی مدت می‌تواند باعث ایجاد تغییرات خاصی در شخصیت فرد شود. این تغییرات می‌تواند به‌صورت انفعال، وابستگی یا پرخاشگری باشد. مهارت‌های زندگی(كنترل خشم، ‌استرس، همدلی…..) به خصوص در مصرف‌كنندگان مواد پرتخریب آموخته نمی‌شوند و مواد تنها به صورت سرپوشی برای آرام‌سازی و پركردن ناكفایتی این افراد به كار می‌رود.

 

بعد از ترک فرد مواجه با سال‌های از دست‌رفته و ناتوانایی‌های خود می‌شود و در مقابل با مسایل پراسترس راه‌حلی بلد نیست. ازدواج به عنوان یک مرحله پرمسوولیت و استرس‌زا نیازمند مهارت‌های بین فردی و اجتماعی خاصی است. بعداز گذشتن ماه‌های اولیه در فردی که تنها به صورت پاکسازی بدن از مواد درمان شده است، فرد در یک موقعیت تنش‌زایی قرار می‌گیرد که در حل آن ناتوان است و با توجه به ماهیت بیماری اعتیاد، عود و مصرف مجدد دور از انتظار نیست. به نظر می‌رسد ماندگاری این افراد در ‌ترک نمی‌تواند زیاد باشد. صورت مثبت قضیه این است که در فردی که از حمایت خانوادگی نامناسبی برخوردار بوده است و یا در محیط‌های اجتماعی پراز موادمخدر و مصرف‌کننده زندگی می‌کرده است، با دوری از این شرایط بتواند روزهای پاک بیشتری را تجربه کند. در مورد اعتیاد این نکته را باید در نظر داشته باشیم که امکان عود و بازگشت همیشه وجود دارد و هرگز درمورد ‌ترک کامل آن نمی‌توان به طور قطعی اظهار نظر کرد. توجه به نکته فوق باعث می‌شود که در جامعه دلواپسی خاصی در مورد ازدواج با فرد مصرف‌کننده وجود داشته باشد.

 

سوال: چگونه می‌توان مطمئن شد که همسر آینده ما مصرف‌کننده مواد مخدر نیست؟تست‌های مورفین (به تنهایی و بدون حضور موادمحرک) آزمایش غربالگری اعتیاد در کشور ما است. دلواپسی در مورد پاسخ منفی کاذب این تست‌ها و اینکه گاهی روش‌هایی برای مخدوش کردن نتایج این تست‌ها موجود است، بی‌جا نیست. این نکته را هم اضافه کنم که در مراکز تخصصی امکان پیگیری حضور انواع مواد به طور صد در صد وجود دارد که با هیچ ماده‌ای قابل پوشش دادن نیست. مشکل در اینجاست که این افراد درست در حوالی انجام آزمایش دست به‌ترک ماده مصرفی به هر روشی می‌زنند که در آن زمان جواب آزمایش به طور درست منفی و به معنای عدم حضور ماده گزارش می‌شود.

 

 

 

سوال: آیا راه‌های مشهودتر و دم‌‌دستی‌تری هم برای تشخیص این موضوع وجود دارد؟بله، تغییرات خلق‌وخو، شایع‌ترین علامت مصرف است. در طی روز فرد می‌تواند تغییرات بارز وبیش از حدی در رفتار و خلق داشته باشد. حتی گاهاً این افراد در هنگام مصرف مواد بسیار مهربان و پرتوجه می‌شوند. در ساعت نیاز به مصرف مواد تحریک‌پذیری شایع است. این افراد درساعات خاصی نیاز به تنهایی دارند و از بودن کنار خانواده به هر دلیل امتناع می‌کنند و از جمع‌هایی که نیاز به حضور مداوم و طولانی مدت دارند فرار می‌کنند. که نمونه آن رفتن به سفرهای دسته جمعی است. مشکلات خواب به صورت کم‌خوابی، پرخوابی، به هم خوردن ساعات معمول خواب وبیداری، خواب آلودگی روزانه و بیداری‌های شبانه می‌تواند با انواع مواد دیده شود. همچنین تغییرات وزن و اشتها به صورت کاهش و افزایش مشاهده می‌شود. تغییر در رفتار جنسی اعم از میل یا تحریک جنسی رخ می‌دهد. مصرف بعضی از مواد بوی خاصی دارد که از لباس و وسایل شخص استشمام می‌شود. در چهره برخی از مصرف‌کنندگان نیز می‌تواند تغییراتی را به صورت کبودی دور چشم، فرو رفتن گونه‌ها، آسیب‌های دندانی و تیرگی لب‌ها مشاهده کرد. در معتادان تزریقی آثار تزریق روی دست‌ها و بازوها و نقاط غیرمعمول در کشاله ران یا گردن دیده می‌شود که می‌تواند توسط لباس یا خالکوبی پوشانیده شود. گاهی نیز صدای مصرف‌کنندگان استنشاقی تودماغی می‌شود.

 

سوال: وجود چه وسایلی در محل کار و زندگی فرد می‌تواند ما را به او مشکوک کند؟

برای مصرف بعضی از مواد وسایل خاصی مورد نیاز است. برای مثال، دیدن سوزن سوخته یا کاغذهایی که لوله شده‌اند و یا دستمال نیم‌سوخته و ابزار شیشه‌ای خاص می‌تواند شک‌برانگیز باشد. در مورد علایم و نشانه‌های فوق قطعا نمی‌شود اظهارنظر کرد. در بعضی از افراد علایم مشابهی وجود داردکه ناشی از مصرف مواد نیست و در مقابل مصرف‌کننده‌هایی نیز هستندکه شدت علایم در آنان قابل ملاحظه نیست. توجه کنید که هیچ فردی حتی پزشک به‌رغم وجود نشانه‌های بالینی و مشکوک، در مورد مصرف یا عدم مصرف مراجع بدون آزمایش نمی‌تواند اظهار نظر قطعی کند. خوش بینی و بد بینی بیش از حد هردو در فردی که قرار است با وی ازدواج کنید می‌تواند زندگی آینده شما را تحت‌الشعاع قرار دهد.

در ادامه بخوانید


میخوای از همیشه زیباتر باشی؟

کتابهایی که باعث رشد فکری فرزندتان میشود


درمان اختلالات روحی بدون دارو و عارضه


زیباترین باغ رستوران فشم تهران


تجربه روابط جنسی لذتبخش و ایمن


سینما رو به خونت بیار!


راه و رسم داشتن زندگی زناشویی بدون تنش


جهیزیه ات رو قسطی وبدون پیش پرداخت بخر

ناباروری شما هم می تواند قابل درمان باشد!


مشاوره تربیت کودک و شیوه های فرزندپروری


کامل ترین سیستم خانگی پاکیزه کننده هوا

بالاترین کیفیت لوازم خانگی با بهترین قیمت


به مقصد دلخواهت با کمترین هزینه سفر کن


اقساط36ماهه لوازم خانگی بدون پیش پرداخت

Makan Inc.| All Rights Reserved – © 2013 – 2021

۰۲۱-۶۶۰۸۱۲۰۰

اعتیاد از مشکلات شایع جامعه امروز است و آن را نوعی وابستگی به مواد مخدر می دانند که فرد حتی در صورت تمایل قادر به ترک آسان آن نیست. در مراحل اولیه مصرف ممکن است اطرافیان متوجه علایم اعتیاد نشوند؛ اما نشانه های ظاهری اعتیاد بعد از مدت کوتاهی به وضوح مشخص خواهد بود.

زمانی که در مراحل اولیه مصرف متوجه اعتیاد همسر یا اطرافیان خود شوید، احتمال درمان آن بسیار بیشتر خواهد بود. بنابراین مهم است چگونه بفهمیم شخصی معتاد است و علائم اعتیاد به مواد مختلف چیست.

با ما همراه باشید تا اعتیاد را بیشتر بشناسیم و با علائم ظاهری فرد معتاد آشنا شویم.

در ادامه خواهید خواند:

چگونه بفهمیم شوهرمان معتاد است

اعتیاد و نشانه های آن

مراحل اولیه مصرف مواد مخدر

نشانه های ظاهری و جسمانی

علائم اجتماعی اعتیاد

تاثیر اعتیاد از جنبه روانی

تفاوت علایم اعتیاد به مواد مخدر متفاوت

جمع بندی و سخن پایانی

۰۲۱-۶۶۰۸۱۲۰۰

اعتیاد یک بیماری با طیف وسیعی از شرایط و رفتارهای مضر است. انجمن اعتیاد پزشکی آمریکا (ASAM) اعتیاد را به عنوان یک بیماری مزمن تعریف کرده که بر بخش های مختلف مغز از جمله عملکرد، پاداش، انگیزه و حافظه تأثیر می گذارد.

شناخت علائم این بیماری به فرد مبتلا کمک می کند راحت تر به درمان اعتیاد دسترسی پیدا کند. با این حال تشخیص نشانه های ظاهری اعتیاد در افراد ممکن است سخت تر از آنچه تصور می کنید، باشد.

علایم اعتیاد را در جنبه های مختلف جسمانی، روانی و اجتماعی تشخیص می دهند. البته ممکن است یک نشانه به طور مشترک در بخش جسمانی و اجتماعی دیده شود. بنابراین نمی توان مرز مشخصی بین جنبه های مختلف آن ایجاد کرد. از طرفی برخی افراد تمام نشانه های اعتیاد و بعضی دیگر تعدادی از این علائم را نشان می دهند.

نگرانی افراد اغلب در رابطه با همسر یا فرزندان است؛ چرا که علائم اعتیاد در مراحل اولیه مصرف مشخص نیست. پس چگونه بفهمیم شوهرمان معتاد است یا فرزندانمان مبتلا به این بیماری خطرناک شدند؟

در ادامه با شناخت بیشتر علائم ظاهری فرد معتاد، تشخیص این بیماری آسان تر خواهد بود.

۰۲۱-۶۶۰۸۱۲۰۰

تشخیص اعتیاد در مراحل اولیه مصرف دشوار است؛ چرا که بدن و مغز هنوز به ماده مخدر عادت نکرده و نشانه های ظاهری کمتری در فرد دیده می شود. با این حال وجود برخی عوامل ممکن است احتمال اعتیاد اطرافیان را بیشتر کند.

اگر در خانواده ای هستید که سابقه اعتیاد به سیگار یا مواد مخدر در آن وجود دارد، احتمال اعتیاد در افراد بیشتر است. اعتیاد روی عمکلرد مغز و ژن ها تاثیر گذاشته و ممکن است افراد نسل های آینده را مستعد این بیماری کند.

اغلب افرادی که به تازگی به اعتیاد دچار شدند به دنبال موقعیت ها یا زمان هایی هستند که به دور از چشم سایرین مشغول مصرف مواد مخدر شوند. ممکن است همسر یا فرزند شما به بهانه های مختلف از حضور در جمع های خانوادگی سر باز زده و تمایل به تنهایی در او بیشتر شود.

در ادامه معمولا فرد معتاد نسبت به علاقمندی های خود بی توجه شده و تمایلی به انجام سرگرمی ها یا تفریحات خانوادگی ندارد. علایم اعتیاد در فردی که به تازگی شروع به مصرف مواد مخدر کرده، در رفتارهای او مشهود است. این افراد ترجیح می دهند تنهایی بیشتری را تجربه کنند.

۰۲۱-۶۶۰۸۱۲۰۰

هرگونه تغییر در سلامت جسمانی فرد ممکن است نشان از اعتیاد داشته باشد. علائم ظاهری فرد معتاد معمولا با تغییر شکل دندان ها، لثه، چشم و بدن مشخص می شود. این نشانه ها معمولا به صورت ناگهانی در فرد اتفاق می افتد.

۰۲۱-۶۶۰۸۱۲۰۰

علایم اعتیاد در تمامی ابعاد زندگی فرد دیده می شود. اعتیاد در بعد اجتماعی فرد را دچار مشکل در برقراری ارتباط با دیگران می کند. در ادامه رایج ترین علائم ظاهری فرد معتاد در اجتماع را می شناسیم.

۰۲۱-۶۶۰۸۱۲۰۰

علایم اعتیاد در تمامی ابعاد زندگی فرد دیده می شود. اعتیاد در بعد اجتماعی فرد را دچار مشکل در برقراری ارتباط با دیگران می کند. در ادامه رایج ترین علائم ظاهری فرد معتاد در اجتماع را می شناسیم.

۰۲۱-۶۶۰۸۱۲۰۰

اعتیاد به مواد مخدر مختلف، با علایم متفاوتی ظاهر می شود. تاثیر مواد مخدر گوناگون بر بدن و مغز متفاوت بوده و ممکن است نشانه های ظاهری اعتیاد شباهتی به آنچه گفته شد نداشته باشد. به عنوان مثال علائم ظاهری معتاد به تریاک و مصرف کوکائین یا ماری جوانا کاملا متفاوت است.

با این حال بسیاری از علایم اعتیاد به صورت مشترک در تمامی مصرف کنندگان دیده می شود. وابستگی و تغییرات خلق و خو از رایج ترین علائم ظاهری فرد معتاد است که حتی در اعتیاد به سیگار نیز به خوبی مشخص است.

فراموش نکنید تشخیص اعتیاد در مراحل اولیه مصرف روند درمان آسان تری را در برابر فرد قرار می دهد. بنابراین بهتر است با علائم ظاهری معتاد به تریاک، سیگار، حشیش، کوکائین و سایر مواد مخدر به خوبی آشنا شوید.‌

برای اینکه چگونه بفهمیم شخصی معتاد است، آزمایش اعتیاد در مراحل اولیه جوابگو خواهد بود. در صورتی که به رفتارهای همسر یا فرزند خود مشکوک شدید، آن ها را برای آزمایش اعتیاد به مراکز درمانی برده و در صورتی که جواب مثبت است، درمان را شروع کنید.

فراموش نکنید درمان اعتیاد به مواد مخدر نیاز به تغییرات روانشناختی دارد که به کمک مشاورین امکان پذیر است.

توجه به علایم اعتیاد به مواد مخدر، تشخیص آن را در مراحل اولیه مصرف آسان تر می کند. زمانی که اعتیاد اطرافیان را در زمان مناسب تشخیص دهیم احتمال درمان بیشتر خواهد بود. اعتیاد تمام ابعاد زندگی فرد را تحت تاثیر قرار داده و او را دچار انواع مشکلات جسمانی و روانی می کند.

برای درمان و ترک کامل اعتیاد به کلیه مواد مخدر: تریاک، شیشه، شیره، ترامادول و… نیاز است مصرف کننده در کنار درمان دارویی، درمان های روانشناختی را نیز آغاز کند. چه در کلینیک ترک کند و چه تصمیم به ترک اعتیاد در خانه بگیرد، وابستگی ذهنی اعتیاد تنها به کمک جلسات مشاوره ترک اعتیاد برطرف خواهد شد. روانشناسان ما در نوا مشاور آماده پاسخ گویی به سوالات شما در رابطه با اعتیاد و ترک انواع مواد مخدر هستند.

سلام ممنون میشم جواب منو بدین همسر من دوسال پیش اعتیاد به متادون داشت حتی تشنج کرد و من متوجه شدم خیلی پشیمون بود و گفت میخواد ترک کنه تحت نظر پزشک ترک کرد تا چند ماه پیش که دوباره بهش شک کردم از صبح تا عصر سرکاریم باهم تا عصر که می‌آییم هرروز یکی دو ساعت می‌ره مغازه کناریمون وقتشو اونجا میگذرونه هرچی میگم رود بیا نمیاد حتی اگه یه روز بگم نرو دعوا راه میندازه بعضی وقتا حرف از اعتیاد میشه به شدت عصبی میشه میگه کاری میکنی بازم برم سمتش یک بارم بردم آزمایش بگیرم اومد ولی بسته بود نتونست بده یکبارم گفتم تا از پزشک نامه نیاری نمی‌تونیم بگیریم دوروزه هست اومد خونه میبینم چشاش خیلی قرمزه یه بازشو گفت شراب خوردم به منم ضرفشو نشون داد که سر اون موضوع هم دعواش کردم یکبارم گفت به شدت خسته ام بعضی وقتا خیلی میگه می‌خنده ولی بعضی وقتا به مشکل مالی میخوره افسرده میشه سیگار هم می‌کشه هرچی میگم نکش میگه جایگزین مواد کردم نمیتونم تا حرف این میشه که نکنه باز شروع کردی به کل عوض میشه حتی به شدت کتکم میزنه خیلی عذاب میکشم بااین شکم نمی‌دونم واقعا بازم شروع کرده یانه

سلام خدمتتون باید عرض کنم که با توضیحات شما امکان مصرف وجود داره ولی برای تشخیص صد در صد باید ازشون تست بگیرید

چگونه بفهمیم شوهرمان معتاد است

ممنون از جوابتون فقط چه تستی متادون رو مشخص می‌کنه و اینکه کجا باید ببرم تست بده

سلام از داروخانه یا مراکز دارویی تهیه کنید و حتما هم تست متادن خرید کنید یا تست ده گانه اعتیاد

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نام *

ایمیل *

وب‌ سایت

دیدگاه

ارتباط تلفنی با مشاوران درسی و تحصیلی “الو سلام مشاور” از طریق این دو شماره ۰۲۱-۶۶۰۸۱۲۰۰ ۰۹۹۳۱۲۰۰۴۰۰

* لطفا در مورد ایجاد تاپیک و نظرسنجی قبل از ثبت دقت فرمایید زیرا امکان ویرایش و یا حذف مطلب بعد از ارسال وجود ندارد.
همچنین شما ملزم به رعایت

قوانین و مقررات

نی‌نی‌سایت نیز می‌باشید.

* لطفا در مورد ایجاد تاپیک و نظرسنجی قبل از ثبت دقت فرمایید زیرا امکان ویرایش و یا حذف مطلب بعد از ارسال وجود ندارد.
همچنین شما ملزم به رعایت

قوانین و مقررات

نی‌نی‌سایت نیز می‌باشید.

آیا می‌دانید در هفته ۳۶ بارداری باید برای ذخیره خون بندناف نوزادتان ثبت‌نام کنید؟!

کاربر گرامی جهت ارسال پست شما ملزم به رعایت

قوانین و مقررات

نی‌نی‌سایت می‌باشید

چگونه بفهمیم شوهرمان معتاد است

مطالب این سایت تنها جنبه اطلاع رسانی و
آموزشی داشته و توصیه پزشکی تخصصی تلقی نمی شوند و نباید آنها را جایگزین
مراجعه به پزشک جهت تشخیص و درمان دانست. لطفاً پیش از استفاده از سایت
صفحه
“شرایط استفاده از سایت”
را مطالعه فرمایید. استفاده از این سایت
بدان معناست که شما قبلاً صفحه “شرایط استفاده از سایت” را مطالعه کرده
و به مفاد آن واقفید. نقل مطالب این سایت با ذکر منبع و نشانی اینترنتی سایت بلامانع است



دکتر پژمان مهرداد قائم‌مقامی، روانپزشک، یادداشتی از هفته‌نامه زندگی مثبت (۱۳۹۳/۱۰/۸)

روزگاری بود که سیگار کشیدن و قلیان و در کل اعتیاد، مخصوص آقایان بود و کمتر خانمی سراغ این موارد می‌رفت. اما ظاهراً ‏این مورد هم مثل خیلی چیزهای دیگر زن و مرد نمی‌شناسد و همه را گرفتار می‌کند‎.‎‏ از آنجا که اعتیاد آثار بسیار مخربی بر ‏سلامت جسم و روان افراد دارد و اطرافیان را هم درگیر می‌کند، خیلی اوقات اطرافیان برای جلوگیری از پیشرفت اعتیاد، ‏برخوردهای نامناسبی با فرد معتاد دارند یا اقدام‌های غیرعلمی انجام می‌دهند که فقط باعث بدتر شدن اوضاع می‌شود و حتی ‏انگیزه فرد را برای ترک اعتیاد از بین می‌برند‎.‎‏ وقتی فردی در یک خانواده معتاد می‌شود، آن‌قدر این اعتیاد پنهانی نگه داشته ‏می‌شود که پیشرفت زیادی می‌کند و عوارضی بروز می‌کند که باعث از دست رفتن شغل فرد می‌شود و او را پرخاشگر می‌کند ‏و در مراحل پیشرفته‌تر فرد به بیماری‌های ثانویه اعتیاد مبتلا می‌شود. در این شرایط خانواده سه راه اشتباه را در پیش دارد؛ اول ‏اینکه فرد را کلاً از خانه و خانواده بیرون می‌کنند و فرد معتاد کارتن‌خواب و خیابان‌خواب می‌شود و اعضای خانواده مقصر ‏تمام مشکلاتشان را اعتیاد مرد خانواده می‌دانند و فرد را قضاوت می‌کنند؛ که این روش بسیار خشن است. رویکرد دیگری که ‏باز هم خشن است، سپردن فرد معتاد به یکی از کمپ‌های غیرتخصصی و غیرمجاز ترک اعتیاد است که این روزها هم به شدت ‏شایع شده؛ فرد برای یکی- دو ماه یا حتی مدتی طولانی‌تر در کمپ‌هایی زندگی می‌کند که روش‌های چندان علمی‌ای ندارند و ‏معتادان به روان‌پزشک و دارو دسترسی ندارند و حتی کسی به ملاقاتشان نمی‌رود! و همین می‌شود که فرد معتاد احساس می‌کند ‏از خانواده طرد شده و ادامه درمان برایش سخت‌تر می‌شود. اما رویکرد سوم این است که افراد خانواده متوجه خشونت و ‏رفتارهای پرخاشگرانه و تکانشی فرد می‌شوند اما برای اینکه نظم و امنیت خانواده حفظ شود و بچه‌ها آرامش داشته باشند، مدام ‏سکوت و مخفی‌کاری می‌کنند تا فرد معتاد عصبانی نشود و زندگی روال همیشگی‌اش را از دست ندهد! حتی گاهی دیده ‏می‌شود که در برخی خانواده‌ها فرد دیگری وظیفه تأمین مخارج خانواده و نیز خرج تهیه مواد مخدر فرد معتاد را هم به دوش ‏می‌گیرد؛ مثلاً خانم خانه که خانه‌دار است، مشغول به کار می‌شود یا والدین یکی از همسران تأمین ‏هزینه‌های خانواده و نیز ماده مخدر فرد معتاد را هم تقبل می‌کنند. همین رفتارها باعث می‌شود فرد معتاد هیچ مشکلی را حس ‏نکند و ببیند همه ‌چیز مرتب است؛ مخارجش هم که تأمین می‌شود، پس به کارش ادامه می‌دهد! بنابراین رفتارهای خشن و نیز ‏رفتار سازش‌کارانه به هیچ‌وجه جایز نیست و حتماً نیاز به مداخله وجود دارد‎.‎

وقتی می‌بینیم همسرمان معتاد شده، باید حتماً مداخله کنیم و اولین مرحله مداخله، صحبت با فرد معتاد است. البته برای این کار ‏باید نکته‌هایی را در نظر گرفت؛ اول اینکه زمان گفت‌وگو باید در وقتی باشد که فرد خمار یا نشئه نباشد و ثبات رفتاری داشته ‏باشد. طرف مقابل هم باید در وضعیت آرامش و ثبات فکری باشد. مثلاً اگر فردی تازه متوجه اعتیاد همسرش شده، باید مدتی به ‏خود فرصت دهد تا عصبانیت و تنش‌هایش فروکش کند و بعد برای صحبت کردن اقدام کند. ضمناً بهتر است این مکالمه‌ها به ‏صورت دونفره و دور از حضور شخص سوم انجام شود. در این مذاکره نباید چیزی به فرد معتاد دیکته شود و به او برچسب زده ‏یا تحقیر شود؛ چرا که فرد معتاد در مقابل جبهه می‌گیرد و انگیزه‌اش را برای مذاکره از دست می‌دهد. بهتر است مکالمه ‏این‌چنینی با جملاتی همدلانه آغاز شود و فرد علت گفت‌وگو را توضیح دهد: «من نگرانت هستم، من دوستت دارم، من نگران ‏آینده تو و خودم هستم و…». به این ترتیب یک مصاحبه همدلانه آغاز می‌شود و با سؤال‌های باز مثل: «به نظرت این موادی که ‏مصرف می‌کنی، چه تأثیری بر خانواده (شغل، درآمد، اخلاق، رفتار با بچه‌ها، رفتار با من و دیگران) گذاشته؟» به این ‏ترتیب به این آگاهی می‌رسد که این ماده چه اثراتی بر او گذاشته است. اگر اعتیاد پیشرفته نباشد و فرد هنوز ارتباطش را با محیط ‏واقعی از دست نداده باشد، خود متوجه است که اعتیادش باعث آسیب‌دیدگی‌اش شده و فقط انگیزه لازم را برای ترک ندارد. ‏بنابراین طی صحبت‌هایمان باید سعی کنیم انگیزه لازم را برای ترک در او ایجاد کنیم و بقیه راه کنار متخصصان روان‌پزشکی ‏طی خواهد شد. در واقع فرد معتاد باید به این بینش برسد که قصد کمک به او را داریم و برای این کار نباید در همدلی افراط ‏کنیم و مثلاً نباید مسئولیت خرج و مخارج زندگی را به عهده بگیریم. او باید بداند مسئول کارهای خودش است و برای اینکه ‏به مسئولیت‌هایش عمل کند، باید اعتیادش را ترک کند‎.‎

قاعدتاً بعد از یک‌بار مذاکره نباید انتظار معجزه داشته باشیم و فکر کنیم مثل فیلم‌ها، فرد معتاد تا فردا متحول و برای مشاوره و ‏ترک داوطلب می‌شود! در واقع، این مصاحبه‌ها باید هر چند وقت‌ یکبار تکرار شوند تا کم‌کم این بینش به فرد معتاد منتقل شود ‏که اعتیادش روزبه‌روز بدتر شده و بدتر از این هم خواهد شد. او هم به‌تدریج متوجه آسیب‌هایش می‌شود و چون خودش هم ‏ناراحتی می‌کشد، به مرور و با برگزاری این مذاکره‌ها می‌تواند راهش را انتخاب کند که چطور به او کمک شود. زمانی که فرد ‏معتاد پذیرفت برای کمک گرفتن باید به متخصص مراجعه کند، آن‌وقت می‌توان به یکی از مراکز درمان ‌نگهدارنده اعتیاد که ‏مجهز به پزشک، روان‌پزشک و داروهای لازم است یا کلینیک‌های دانشگاهی یا مطب روان‌پزشکان مراجعه کرد. به طور ‏معمول در این شرایط نباید با پلیس و اورژانس اجتماعی تماس بگیریم یا فرد را با آمبولانس به یکی از کمپ‌های غیرمجاز ‏ببریم. چنین اقداماتی قابل‌قبول نیست‎.‎

چگونه بفهمیم شوهرمان معتاد است

برگزاری جلسات مذاکره و اقدامات این‌چنینی فقط در مراحل اولیه اعتیاد امکان‌پذیر است؛ گاهی ما آنقدر دخالت نکرده‌ایم ‏که اعتیاد پیشرفته شده و فرد دچار اختلالات روان‌پزشکی ناشی از اعتیاد شده است؛ مثلاً پرخاشگری‌های شدید یا علایم جنون ‏دارد. با چنین فردی نمی‌توان بحث منطقی کرد و باید اقدامات فوری و اورژانسی انجام داد چون قرار نیست دیگران قربانی ‏خشونت خانگی یا بی‌کاری فرد معتاد شوند. پس اگر فرد معتاد به خود و اعضای خانواده آسیب می‌زند، با چاقو به اعضای ‏خانواده حمله می‌کند، آنها را کتک می‌زند یا دچار توهم‌های شدید می‌شود یا به‌دلیل بی‌کاری هزینه تأمین موادش هم به عهده ‏همسرش افتاده، باید خیلی سریع از طریق مراکز پزشکی اورژانس یا مراجع قضایی و دادگاه اقدام به مداخله کرد تا بیماری ‏ثانویه روان‌پزشکی از بین برود و بتوان ادامه درمان را در شرایط پایدارتر انجام داد.‏Tell a friendClose Your Name Friend Email Enter Message To Friend


ببخشید، برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید

تارنمای «روانپزشکان» با هدف نشر دانش روانپزشکی در میان دو دسته مخاطب عام (مردم) و خاص (دانشجویان و متخصصان) آغاز به کار کرده است. در بخش مربوط به مخاطب عام، مطالبی برای افزایش آگاهی عمومی از سلامت روان و بیماری­های روانپزشکی درج می­‌شود و از سویی تلاش می­‌شود در حد امکان به پرسش­‌های مطرح شده از جانب مخاطبان پاسخ داده شود. در بخش مربوط به دانشجویان و متخصصان نیز، علاوه بر ارائه مطالب آموزشی، سعی در فراهم­‌آوری مکانی برای تبادل تجربیات و اطلاعات موجود می­گردد.

بی­‌تردید دستیابی به چنین دستاوردهایی بدون یاری و مشارکت جمعیت هدف میسر نیست و مسؤولان این تارنما به امید برقراری ارتباطی نزدیک با دو دسته مخاطب خود و در نهایت در آرزوی برداشتن گامی در جهت ارتقای آگاهی و سلامت روان جامعه هستند.

اطلاع از نشانه‌ها و علائم اعتیاد به مواد مخدر برای تشخیص به موقع به خانواده‌ها کمک می‌کند تا بتوانند فرد معتاد را از دام این بیماری نجات دهند. امروزه اعتياد به مواد مخدر و پایین آمدن سن مصرف مواد، موضوع اعتیاد را با گستردگی و پيچيدگی بيشتری همراه کرده است. از آن جا که علائم اعتیاد به مواد مخدر در روزهای اول مصرف قابل تشخیص نیست، اطرافیان دیر به این موضوع پی می‌برند. اما تغییرات رفتاری، روانی و اجتماعی که در فرد مصرف کننده ایجاد می‌شود، به عنوان یک زنگ خطر می‌تواند خانواده‌ها را هشیار نماید. در ادامه به بررسی نشانه‌ها و علائم اعتیاد به مواد مخدر می‌پردازیم. برای دریافت مشاوره آنلاین می‌توانید در کانال تلگرام مشاوره ترک اعتیاد عضو شوید.

گاهی تشخیص اعتیاد برای خود فرد نیز سخت می‌شود. ناآگاهی از علائم اعتیاد باعث می‌شود که فرد مشکل خود را انکار کند و به مصرف آسیب‌زای خود ادامه دهد.

اولین علامت اعتیاد به مواد مخدر این است که فرد نسبت به دوز مصرفی خود تحمل پیدا می‌کند. یعنی دوز قبلی نمی‌تواند همان اثرات خوشایند گذشته را ایجاد کند. در نتیجه او مجبور می‌شود که دوز مصرف خود را افزایش دهد. علاوه بر این فردی که به مواد مخدر اعتیاد پیدا کرده یعنی دچار وابستگی جسمی و روانی شدید شده است. این وابستگی باعث می‌شود که فرد وقت و هزینه زیادی را صرف جست و جو و خرید مواد مخدر کند. در ادامه به سایر علائم اعتیاد به مواد مخدر اشاره کرده‌ایم.

– ناتوانی در کنترل مصرف مواد مخدر 

– وسوسه و ولع شدید برای مصرف مواد مخدر 

چگونه بفهمیم شوهرمان معتاد است

– نوسانات رفتاری از سرخوشی به حالات عصبی و پرخاشگری

– سرگیجه و عدم تعادل

– تغییراتی در عادت‌های خواب فرد و دچار شدن به مشکلاتی نظیر کم‌خوابی یا گرایش به خواب زیاد در روز

– آبریزش بینی

– كاهش سطح عملكردی در تمام سطوح از جمله بهداشت فردی

– ایجاد تغییراتی در سطح فعالیت فرد 

– گوشه‌گیری و انزوا نسبت به جمع‌های خانوادگی و سایر جمع‌ها 

– از ميان رفتن تدريجی احساسات و عواطف پايدار با اطرافيان

– فراموشی زياد

– دچار شدن به مشکلات مالی برای تهیه مواد مخدر  

برای کسب اطلاعات بیشتر مقاله انواع مواد اعتیادآور را بخوانید.

اعتیاد فرد می‌تواند تاثیرات خود را بر جنبه‌های اجتماعی و روابط میان فردی نیز بگذارد. فرد مبتلا به اعتیاد علاقه به انجام فعالیت‌ها و معاشرت با دیگران ندارد و این مسئله به مرور باعث انزوا و تنهایی بیشتر می‌گردد. همچنین این افراد معمولا مقداری از نیاز مصرف خود را در محیط اطراف ذخیره کرده تا در صورت نیاز به مصرف، دسترسی راحتی به آن داشته باشند. در کنار این مسائل فرد در محیط خانواده، کار و تحصیل با مشکلات زیادی دست و پنجه نرم می‌کند.

توجه: این علائم بسته به نوع ماده مخدر مصرفی می‌تواند متفاوت باشد چرا که بعضی از مخدرها مانند هروئین و یا حتی بوپرنورفین (ب 2) اثرات شدیدتری بر فرد دارند. هم‌چنین در نظر داشته باشد که همه این علائم ظاهری و رفتاری الزاماً در یک شخص معتاد مشاهده نمی‌شود.

برای اطلاع درباره علائم اعتیاد به هروئین و علائم اعتیاد به بوپرنورفین کلیک کنید.

در سنین نوجوانی افراد به میزان بیشتری در معرض خطر دچار شدن به اعتیاد از جمله اعتیاد به مواد مخدر هستند چرا که نوجوانان تمایل زیادی به کسب تجارب جدید دارند، ریسک‌پذیری بالاتری نسبت به سایر سنین دارند و با احتمال بیشتری به سمت گروه‌های دوستی پرخطر می‌روند. برای شناخت بیشتر درباره انواع مواد مخدر کلیک کنید.

تشخیص علائم اعتیاد در نوجوانان کار مشکلی است چرا که رفتارهای آنان شباهت زیادی به ویژگی‌های طبیعی دوران نوجوانی دارد. پس بهتر است والدین از علائم اعتیاد به مخدرها از جمله قرص ترامادول و دراگون آگاه باشند و در صورت مشکوک بودن به این موضوع هرچه زودتر برای مشاوره ترک اعتیاد اقدام نمایند. در واقع قرص ترامادول بیشتر توسط جوانان و نوجوانانی که مشغول به تحصیل هستند استفاده می‌شود. دراگون نیز برای رفع مشکلاتی از جمله زودانزالی که یکی از مشکلات شایع است مورد سوء مصرف قرار می‌گیرد. توجه داشته باشید که تا جایی که می‌توانید از اقدامات هیجانی خودداری کنید و پیش از انجام هر اقدامی از وجود اعتیاد اطمینان کسب کنید.

برای اطلاع بیشتر درباره قرص ترامادول و قرص دراگون کلیک کنید.

گرايش به مصرف مواد مخدر در کلیه طبقات اجتماع از طبقه مرفه گرفته تا طبقه ضعیف، از يک ساز و كار برخوردار است. كاهش و ضعف در ارزش‌های فردی و خلأهای عاطفی اصلی‌ترین دلایل گرایش به مواد مخدر هستند. این افراد از مواد مخدر به عنوان یک جایگزین برای رفاه و رضایت از زندگی استفاده می‌کنند. پس از مصرف به دلیل تغییرات و پاداش‌های زیستی که مواد مخدر در مغز به وجود می‌آورد، نسبت به این مواد کشش بیشتری پیدا می‌کنند. همچنین به دلیل تغییراتی که مواد مخدر در اعتماد به نفس، مهربانی، آرام بودن و… در فرد به وجود می‌آورد، فرد می‌تواند نقص‌های خود را بپوشاند.

این گونه فرد معتاد یاد می‌گیرد به جای تلاش واقعی با مصرف مواد مخدر سریع‌تر به ارضای روانی برسد. خاصیت آرام بخشی مواد مخدر حتی افراد مرفه را به سمت مصرف این مواد هدایت می‌کند. این در حالی است که بعد از مدتی نه تنها اعتیاد به آن‌ها آرامش نمی‌دهد بلکه مشکلات جسمی، رفتاری و روانی دیگری برای آن‌ها به وجود می‌آورد.

برای اطلاع بیشتر درباره علل گرایش به اعتیاد کلیک کنید.

اعتياد به مواد مخدر بطور كلی موجب كاهش سطح عملكردی فرد می‌شود. مواد مخدر باعث ترشح هورمون‌های شادی در مغز شده و چون این هورمون‌ها مجدد در مغز جذب می‌شوند، آستانه تحریک مغزی کاهش می‌یابد و به مرور بافت‌های مغز فرسوده می‌شوند. در نهایت مغز فرد معتاد قادر به تولید هورمون‌های مورد نیاز برای کنترل هیجانات نخواهد بود. در این مرحله می‌توانید متوجه زودرنجی، عصبانیت، تحریک‌پذیری و بی‌قراری دائمی شوید و این علائم در مصرف موادی از جمله تریاک، شیره و مورفین بیشتر دیده می‌شود و می‌تواند نشانه‌های خوبی برای شناخت علائم اعتیاد به این مواد باشد. برای اطلاع بیشتر درباره علائم و نشانه‌های اعتیاد به مورفین ، اعتیاد به مصرف تریاک و نشانه های اعتیاد به شیره شیره کلیک کنید.

با این حال این تغییرات مغزی به صورت تدریجی رخ می‌دهد، اما هر چه از مدت اعتیاد فرد بگذرد بازگشت‌پذیری بیمار کاهش می‌یابد. به همین منظور قبل از آن که فرد در کاملاً در اعتیاد غرق شود، باید برای درمان و ترک اعتیاد اقدام کرد. برای اطلاع بیشتر از تاثیر مواد مخدر بر مغز کلیک کنید.

جنگ و دعوا با فرد معتاد راحت‌ترین کاری است که می‌توان انجام داد، اما این برخورد هیچ فایده‌ای ندارد. ابتدا این را بپذیرید که عزیز شما با بیماری اعتیاد درگیر است و قدرت اراده خود را در برابر آن از دست داده است نقش خانواده در ترک اعتیاد بسیار اهمیت دارد. با کمک یک مشاور خانواده کارهایی که می‌توانید برای ترک اعتیاد بیمارتان انجام دهید را بررسی کنید. در این میان بهتر است از کارهای زیر بپرهیزید.

_ قهر کردن

_ دعوا کردن

_ سرزنش کردن

_ تحقیر کردن

_ معتاد را مسبب تمام بدبختی‌های خانواده دانستن

برای اطلاع بیشتر درباره نقش خانواده در ترک اعتیاد کلیک کنید.

روش های مختلفی برای ترک اعتیاد به مواد مخدر وجود دارند که هرکدام بسته به فرد معتاد مناسب و موثر می‌باشند اما می‌توان گفت که تقریبا تمام محققان به این نتیجه رسیده‌اند که رفتار درمانی موثرترین روش برای درمان اعتیاد است. درمانگر با ایجاد تغییر در نگرش فرد به خوبی خواهد توانست بیمار را از مصرف مواد مخدر باز دارد. همچنین با کارکردن بر مقوله وسوسه وی را از بازگشت مجدد منصرف کند. نکته آخر اینکه در صورتی که احساس کردید یکی از نزدیکان شما به مواد مخدر اعتیاد پیدا کرده است، از روی خشم و عصبانیت اقدامی نکنید. حتما با مشاوره ترک اعتیاد مشورت کنید چرا که اقدام نابجای شما ممکن است فرایند ترک را برای فرد سخت تر کند.

برای اطلاع درباره روند دریافت مشاوره ترک اعتیاد و روش‌های ترک اعتیاد کلیک کنید.

اعتیاد به مواد مخدر به صورت وابستگی جسمی و روانی شکل می‌گیرد. گاهی مصرف ماده مخدری از جمله متادون که برای ترک اعتیاد به مواد مخدر دیگر استفاده می‌شود بعد از مدتی و با افزایش میزان دوز باعث اعتیاد در فرد می‌شود اما گاهی نیز مصرف ماده ای از جمله گیاه تاتوره به دلیل خاصیت سمی و قوی بودن با یک بار مصرف نیز باعث اعتیاد در فرد می‌شود.

برای شناخت بیشتر درباره علائم اعتیاد به متادون و گیاه تاتوره کلیک کنید.

درمان اعتیاد فرد بسته به ماده مصرفی، شرایط جسمی و روانی و همچنین میزان دوز مصرفی فرد می‌تواند متفاوت باشد. با این حال معمولا بهترین روش‌ها شامل مجموعه‌ای از درمان‌های دارویی، روان درمانی، گروه درمانی، خانواده درمانی و… می‌باشد که می‌توانید با مطالعه مقاله ترک اعتیاد به مواد مخدر با دیگر درمان‌های رایج نیز آشنا شوید.

برای دریافت مشاوره در زمینه تشخیص و ترک اعتیاد می توانید با مشاوران مرکز مشاوره روانشناسی حامی هنر زندگی از طریق شماره 02122018502 و یا از طریق تلفن ثابت از کل کشور با شماره 9099075228 و از تهران با شماره 9092305265 تماس بگیرید.

چگونه بفهمیم شوهرمان معتاد است

هنر زندگی اولین سامانه مشاوره روانشناسی تخصصی کشور با مجرب ترین مشاوران روانشناسی پاسخگوی سوالات و مشکلات شما در زمینه های مشاوره خانواده ، ازدواج ، طلاق ، تربیت کودک ، جوانان ، مهارت های ارتباطی ، ترک اعتیاد ، مشاوره روانشناسی ، روان درمانی و … می باشد. به امید زندگی شاد و سالم برای یکایک مردم ایران…

با عضویت در خبرنامه، از جدیدترین و بهترین کتاب ها و مقالات روانشناسی اطلاع پیدا کنید…

© کلیه حقوق برای حامی هنر زندگی محفوظ می باشد. انتشار مقالات با ذکر منبع بلامانع می باشد.

اعتیاد یکی از آن خطرهایی است که همیشه بیخ گوش ماست و ممکن است افراد خانواده را درگیر کند. واکنش و مواجهه ما به عنوان اعضای خانواده با بیماری وابستگی یا همان اعتیاد معروف، تأثیر بسزایی در درمان این بیماری دارد. اینکه همیشه حواسمان به زندگیمان باشد و از آن مراقبت کنیم خوب و ضروری است و باید در کنارش بدانیم که در چنین مواقعی چه باید بکنیم تا نتیجه بهتری بگیریم و همسرمان را که درگیر بیماری وابستگی شده به سوی درمان و بازگشت به زندگی شیرین همیشگی سوق دهیم.

اگر اهل دقت باشید و حواستان به زندگی و همسرتان باشد خدای ناکرده ممکن است یک روز بیاید که یک سری رفتارهای عجیب و غریب از همسرتان ببینید؛ رفتارهایی که تا پیش از این در همسرتان وجود نداشت و به تازگی و کم کم بروز کرده اند. چنین نشانه هایی به خصوص اگر تکرار شوند و دلیل پزشکی خاصی هم نداشته باشند معمولا خبر ناگواری برای زندگی شما به حساب می آیند و احتمالا همسر شما دچار اعتیاد شده است. سرخ شدن طولانی مدت چشم ها، نگاه های مات طولانی، نامفهوم شدن سبک صحبت کردن، کم توجهی به نظافت شخصی، نشانه های متعدد تزریق روی بدن، بی قراری زیاد، احساس بوی ناخوشایند و عجیب از لباس ها، پیداکردن سوزن و سنجاق های سیاه شده، قاشق خمیده و دود گرفته و ورق آلومینیومی دود زده، لوله های خالی خودکار در مکان های خاص، طولانی شدن زمان حضور در حمام و دستشویی و خواب آلودگی و چرت زدن، برخی نشانه های جسمی و ظاهری ابتلا به اعتیاد هستند. گوشه گیری و بی تفاوتی نسبت به خانواده، کاهش اعتماد به نفس و خویشتنداری و رفتارهای تکانشی و لحظه ای عصبی، تغییرات شدید در عادت های غذاخوردن، مثل پرخوری یا بی اشتهایی شدید، ضعف در تصمیم گیری و بی مسئولیتی در رفتارها و نداشتن تمرکز و فراموشی هم از نشانه های رفتاری ابتلا به اعتیاد هستند. البته باید دقت کنید که صرف به وجود آمدن یکی از این نشانه ها به معنی اعتیاد همسرتان به مواد مخدر نیست و ممکن است در اثر یک بیماری جسمی یا ابتلا به افسردگی، برخی از این نشانه ها بروز کند. اما اگر بروز نشانه ها طولانی شد و چند نشانه در کنار هم دیده شدند باید بیشتر حواستان را جمع کنید و احتمال اعتیاد را بدهید.فرار یا قرار؟2 باور اصلی اشتباه درباره اعتیاد وجود دارد؛ اول اینکه اکثر افراد، فرد معتاد را به جای اینکه بیماری ببینند که نیاز به درمان و مراقبت دارد، مجرم درنظر می گیرند و باور دوم اینکه افراد تصور می کنند اعتیاد درمان و راه علاجی ندارد و با بازشدن پای آن به زندگی، روزگار آن خانواده حتما سیاه خواهد شد. واقعیت اما بر خلاف این باورهاست؛ اولا باور مجرم بودن فرد معتاد برای افرادی است که امکان تأمین هزینه های مالی مصرف مواد را ندارند و به ناچار به راه های خلاف تأمین مالی روی می آورند ولی بسیاری از افراد بسیار شریف و محترم هستند که هرچند متأسفانه به این بیماری مبتلا شده اند اما هیچ جرمی را مرتکب نمی شوند. نکته دیگر اینکه این روزها افراد زیادی هستند که با روش های مختلف اعتیادشان را کنترل و حتی درمان کرده اند و به زندگی عادی بازگشته اند. پس این مهم است که شما در این برهه حساس از زندگیتان ابتدا باورهای غلط را دور بریزید و منطقی تصمیم بگیرید و بعد هم تصمیم درست بگیرید. فرار کردن و جمع کردن چمدان و رفتن از خانه، یا بیرون انداختن و طرد همسر مبتلا به اعتیاد راه خوبی به نظر نمی رسد و بیشتر پاک کردن صورت مسئله و فرار است؛ فراری که زندگی شما را متلاشی خواهد کرد و به راه بی بازگشتی خواهد کشاند و همسرتان را هم به ورطه نابودی خواهد برد. راه دیگری هم وجود دارد؛ اینکه بمانید. همراهی کنید، تدبیر کنید و زندگیتان را از سرازیری سقوط به اوج محبت و دوستی برگردانید. این مسیر، ناهموار و سنگلاخی است اما غیرقابل عبور نه. با یک تصمیم محکم، توکل به خدا و استقامت، امید برای پیروزی کم نیست؛ بسم الله.محبت و همراهیکاملا قابل درک است که شما نگرانید، سردرگمید، نگران آینده زندگی تان هستید و حتی گیج شده اید که چه کاری باید انجام دهید. این را ولی مطمئن باشید که بدترین کاری که در این موقعیت می توانید بکنید این است که همسرتان را مورد شماتت و سرزنش قرار دهید یا از او دور شوید و قهر و دلخوری در رابطه زناشویی تان به وجود بیاورید. نخستین قدمی که باید بردارید این است که مثل افرادی که دچار بیماری شده اند و دارودرمانی می کنند شما درمان همسرتان را از روش محبت درمانی آغاز کنید؛ بیش از پیش به او محبت کنید. ابراز علاقه و توجه نشان دهید و رابطه تان را صمیمی و گرم نگه دارید. در گام بعدی در موقعیتی مناسب و هنگامی که همسرتان حال و احوال خوبی دارد، با او صحبت کنید و بگویید که از اعتیاد او اطلاع دارید و تأکید کنید که در هر شرایطی در کنار او خواهید بود. دقت کنید اینجا جایی است که شما قرار است همراهی و پشتیبانی خودتان را به او اثبات کنید و نباید حرفی از درمان و مسیر ترک اعتیاد بزنید. با اینکه کار سختی است اما در گام اول می توانید تحت شرایطی خاص (یعنی عدم اطلاع فرزندان و خانواده) از او بخواهید که برای مصرف مواد از خانه خارج نشود و فقط در محیط خاصی از خانه، مثلا بالکن، یا حیاط خلوت یا… مصرف موادش را انجام دهد. البته این کار نباید در فضای اصلی خانه اتفاق بیفتد و بهتر است در یک جای حاشیه ای باشد. مزیت چنین رفتاری این است که شما همسرتان را در کنار خود نگه می دارید و جلوی وابسته شدن او به دوستی های نامناسبی که در وعده های مصرف مواد اتفاق می افتد را می گیرید و این کار به فرایند درمان او در آینده کمک خواهد کرد.ترغیب به درمانممکن است بعضی با خود بگویند نباید فرصت را از دست داد و پیش از آنکه بیماری اعتیاد در جان همسرم ریشه کند باید هر چه سریع تر مشغول فرایند درمان و ترک مواد شود. این اما چندان طرز فکر صحیحی نیست. همسر شما احتمالا مدت هاست که گام های ابتدایی وابستگی به مصرف مواد را طی کرده و از زمان طلایی وابسته نشدن او به مواد گذشته است. این زمان معمولا خیلی پیش از بروز نشانه های قابل توجه برای خانواده اتفاق می افتد و کم پیش می آید که خانواده در آن زمان طلایی متوجه اعتیاد فرد شود. نکته مهم اما در فرایند درمان اعتیاد این است که فرد مبتلا، با انگیزه درونی و میل و رغبت و امیدواری وارد فرایند درمانی شود. پس مدتی به همسرتان زمان بدهید و او را از پشتیبانی و همراهی خود مطمئن کنید. بعد به او پیشنهاد کنید که برای آسیب ندیدن زندگی خانوادگی تان بهتر است با یک مشاور مشورت کنید و به این بهانه او را نزد یک روانشناس خبره در زمینه اعتیاد ببرید و از او بخواهید انگیزه لازم برای درمان را در همسرتان ایجاد کند.باز هم می گویم تلاش برای درمان سریع و با عجله معمولا منتهی به شکست می شود. همه توانایی های همسرانه تان را برای ترغیب همسرتان به کار بگیرید اما عجله نداشته باشید و بگذارید همسرتان از لحاظ ذهنی برای پیوستن به فرایند درمان اقناع شود.چه درمانی را انتخاب کنید؟اینکه شما و همسرتان چه روش درمانی ای را انتخاب کنید تا حدود زیادی بستگی به شخصیت روانشناختی همسرتان، نوع مواد مصرفی، مدت زمان و سابقه مصرف دارد. روش های درمانی مختلفی از قبیل درمان های نگهدارنده با متادون و بوپره نورفین یا روش های پشتیبانی و حمایت جمعی یا حضور در کمپ های ترک اعتیاد و یا حتی مراجعه به روانپزشک و استفاده از داروهای روانپزشکی و یا درمان های روانشناختی جمعی وجود دارد که جزئیات آن در این متن نمی گنجد و بهتر است آن را از مشاور و روانشناس پیگیری کنید اما هر روش درمانی ای را که انتخاب کردید، یک نکته را فراموش نکنید، اعتیاد یک بیماری مزمن طولانی مدت است که طی زمانی طولانی ریشه های آن در فرد به وجود آمده و باعث ابتلای فرد به اعتیادشده و حالا درمان آن هم فرایندی مستمر، ادامه دار و طولانی خواهد بود. هر کدام از روش های درمان را که در پیش بگیرید باید بدانید که همانند فردی که مبتلا به بیماری فشار خون یا دیابت می شود و باید تا پایان زندگی مراقبت های خاص خود را پیگیری کند، اعتیاد هم بیماری مزمنی است که درمان و مراقبت از آن و پشتیبانی شما به عنوان همسر باید تا پایان زندگی فرد ادامه داشته باشد و در غیراین صورت محکوم به شکست است.

نظر خود را بیان نمایید

نظری ثبت نشده است

جهت مشاوره رایگان درباره تبلیغات، با ما تماس بگیرید:

چگونه بفهمیم شوهرمان معتاد است

۰۲۱ – ۲۳۰ ۴۴ ۳۳۳

+۹۸ ۲۱ ۲۳۰ ۴۴ ۳۳۳

تلگرام آفتاب

اینستاگرام آفتاب

+۹۸ ۲۱ ۲۳۰ ۴۴ ۱۰۳

ایران، تهران، میدان نوبنیاد ، کوهستان سوم
،
پلاک ۳

پشتیبانی آفتاب

از کجا بفهمیم فردی تریاک میکشد ؟ بهتر است بدانید که بسیاری از نشانه‌های اعتیاد به مواد مخدر شبیه به هم هستند ولی تفاوت‌هایی هم دارند که معمولاً در طولانی مدت مشخص می‌شود. برای پاسخ به این سؤال که از کجا بفهمیم فردی تریاک می‌کشد؟ بایستی درباره عملکرد تریاک کمی اطلاعات کسب کنیم. تریاک از زیر مجموعه مواد افیونی می‌باشد که تمام مواد مخدری که از آن مشتق می‌شوند، تأثیری مشابه بر بدن دارند. تمام مواد افیونی، گیرنده‌های عصبی در مغز و بخشی از نخاع را درگیر می‌کنند. پس از گذشت مدتی که گیرنده‌های عصبی به وجود تریاک در بدن عادت کردند دیگر نمی‌توانند به صورت عادی عمل کنند و زندگی فرد را دچار مشکل می‌کنند. در این مطلب می‌خواهیم بدانیم که از کجا بفهمیم فردی تریاک می‌کشد؟

همان طور که گفتیم نشانه‌هایی از ابتلا به اعتیاد وجود دارد که مخصوصاً در اوایل مصرف، در همه مواد صنعتی و سنتی مشترک می‌باشند. باید مدتی بگذرد تا بتوانیم نوع مواد مخدر مصرفی را بر اساس نشانه‌ها حدس بزنیم. از طرفی یک نکته مهم را باید در این باره در نظر بگیرید. معمولاً مشکوک شدن به افراد درباره مصرف مواد مخدر در خانواده بوجود می‌آید، قطعاً اعضای خانواده نگرانی‌هایی در این باره خواهند داشت و در صدد هستند که فرد معتاد را هر چه زودتر درمان کرده و نجات بدهند. حال آنکه مشکل اصلی در موضوع اعتیاد، مساله کتمان است. بسیاری از افراد مصرف کننده، نه تنها برای اعضای خانواده خود که حتی برای خودشان حالت دفاعی گرفته و اعتیاد را کتمان می‌کنند. قدم اول برای درمان و نجات هر معتاد، پذیرش فردی است. با این حساب متوجه شدیم که اگر بخواهیم به این افراد کمک کنیم، تنها پیگیری نشانه‌ها و اطمینان از اعتیاد، مشکلی را حل نمی‌کند. قطعاً بعد از اینکه متوجه شدید فردی از اعضای خانواده درگیر شده است، بایستی از افراد متخصص کمک بگیرید تا بتوانید مشکل را حل کنید. با این مطلب همراه باشید تا به طور دقیق‌تر بررسی کنیم که علایم مصرف تریاک چیست؟

نشانه‌های اولیه اعتیاد به تریاک زمانی بروز می‌کنند که فرد تا حدی مصرف تریاک را تکرار کند که سلول‌های بدن، به این ماده مخدر عادت کنند. بنابراین اگر فردی مصرف کننده تفننی باشد، نمی‌توانید علایم اعتیاد را در او مشاهده نمایید. درست است که مصرف کننده تفننی، معتاد محسوب نمی‌شود ولی همواره این خطر وجود دارد که تعداد دفعات مصرف بالا برود و او معتاد شود. همان‌طور که گفتیم علائمی برای مصرف تفننی تریاک وجود ندارد. اگر به یکی از اعضای خانواده خود در این باره شک کردید باید با یک متخصص روانشناسی صحبت کنید تا در این زمینه شما را راهنمایی کند. به هر حال اگر تعداد دفعات مصرف تریاک بالا رفته باشد، علائمی در فرد بروز پیدا می‌کنند. یکی از علایم رفتاری، دروغگویی می‌باشد. ممکن است فرد با کتمان کردن مصرف، بخواهد اطرافیان را متقاعد کند که معتاد نیست. همچنین فردی که به تریاک وابسته شده باشد، از جمع‌های خانوادگی و مهمانی‌ها دوری می‌کند و به دنبال موقعیتی است که بتواند مواد مصرف کند. به این ترتیب بسیار پیش می‌آید که قرار‌ها را کنسل یا فراموش کند. ممکن است بدون دلیل منطقی و قانع کننده، خانه را ترک نماید.

نشانه بعدی که پس از مصرف طولانی‌تر تریاک بروز می‌کند، کاهش انرژی و قوای جسمی می‌باشد. برای مثال فرض کنید که او سابقاً به ورزش یا فعالیت‌های بدنی علاقه داشته، اگر مصرف تریاک در این شخص زیاد شود، نمی‌تواند برنامه‌های ورزشی را مانند قبل دنبال کند و پس از مدت کوتاهی دچار تعریق زیاد یا خستگی می‌شود. به همین صورت روند تحصیلی و شغلی هم به شدت دچار مشکل می‌شود. قطعاً کسی که به مصرف تریاک اعتیاد داشته باشد نمی‌تواند روی مطالعه تمرکز کند و افت شدیدی در وضعیت تحصیلی خود خواهد داشت. همچنین هر شغلی نیاز به پیگیری و سختکوشی دارد که مصرف مواد، از موفقیت‌های شغلی می‌کاهد و در بسیاری موارد حتی شخص نمی‌تواند حداقل بازدهی خود را برای کار، نشان بدهد. تمام مواردی که نام بردیم باعث ایجاد شرایط نا امید کننده‌ای می‌شود که مصرف کننده را بیش از پیش درگیر مواد خواهد کرد.

چگونه بفهمیم شوهرمان معتاد است

یکی از عواقب مهمی که مصرف مواد مخدر به همراه خواهد داشت، انزوا طلبی است. ممکن است در ابتدا، مصرف مواد، راهی برای آرامش و تسکین باشد ولی در مرحله بعدی که شخص معتاد شده و ناتوانی‌هایی در خود احساس کرد، از حضور در اجتماع پرهیز می‌کند. این انزوا طلبی گاهی تبدیل به اساسی‌ترین مشکل در معتادان می‌شود به طوری که حتی پس از ترک مواد مخدر، اعتماد به نفس حضور در جمع را ندارند و حتماً برای بازگشت به حالت عادی نیاز به مشاوران و متخصصان حرفه‌ای خواهند داشت. نشانه مهم بعدی که در صورت معتاد شدن فرد، اتفاق می‌‌افتد، سرقت است. البته معتاد‌هایی اقدام به سرقت می‌کنند که توان مالی برای تهیه مواد مخدر ندارند. برای مثال نوجوانان و دانشجویان که منبع درآمد ندارند برای تهیه مواد از اعضای خانواده خود سرقت می‌کنند که با بالا رفتن میزان مصرف، سرقت پر رنگ‌تر خواهد شد. حتی در مواردی که شخص معتاد از طرف خانواده و اطرافیان طرد شود ممکن است برای بدست آوردن پول برای تهیه مواد هر کاری انجام بدهد. نکته مهمی که درباره اعتیاد باید در نظر بگیرید این است که فرد معتاد هیچ فکر و دغدغه‌ای جز مصرف مواد ندارد و تاثیراتی که مواد بر جسم و روان او گذاشته، او را به سمت و سویی سوق می‌دهد که جز ویژگی‌های اخلاقی فرد پیش از اعتیاد نبوده است.

تشخیص فرد معتاد به تریاک در مرحله‌ای که مصرف به حد وابستگی رسیده باشد از لحاظ فیزیکی بسیار واضح خواهد بود. دقت داشته باشید که مواردی که در این مطلب برای تشخیص فرد معتاد به تریاک بیان می‌کنیم برای کمک و نجات او نوشته شده‌اند. بنابراین اگر احساس کردید یکی از اعضای خانواده شما تعدادی از علایم را دارد باید با درایت عمل کنید در غیر این صورت با از بین بردن اعتماد در او، شرایط روحی بد‌تری بوجود می‌آورید که شخص را بیش از پیش، درگیر مواد خواهد کرد.تشخیص فرد معتاد به تریاک، به‌خصوص اگر مصرف کننده نوجوان باشد، موضوع حساسی است و حتماً باید از مشاوران و روانشناسان برای حل مشکل، کمک بخواهید.

علایم فیزیکی فرد معتاد به تریاک، در طولانی مدت بروز می‌کنند. یعنی حداقل باید ۹ تا ۱۲ ماه از مصرف تریاک گذشته باشد تا علائمی که نام می‌بریم در ظاهر فرد، مشخص شوند:

– کاهش اشتها به غذا- کاهش وزن به صورتی که فرد هیچ رژیم غذایی خاصی نداشته و بی دلیل وزن کم کند.- سوزش معده و زخم‌های دستگاه گوارش- بیماری‌های کلیوی- حالت تهوع‌های بی دلیل همراه با استفراغ

همچنین از دیگر نشانه‌های فرد معتاد به تریاک این است که رنگ پوست، تقریباً قهوه‌ای و شبیه به آفتاب سوختگی می‌شود. به دلیل کاهش اشتها و وزن، چهره هم تغییراتی می‌کند که عمدتا شامل لاغری شدید در قسمت گونه است که استخوان‌های فک و گونه بیرون زده و کاملاً مشخص خواهند شد. نشانه بعدی هم رنگ دندان‌ها است. دندان‌های فرد معتاد به دلیل تخدیر تریاک، به رنگ زرد یا قهوه‌ای درآمده که با پوسیدگی‌هایی شدید نیز همراه خواهد بود. علاوه بر این رنگ لثه‌ها به شدت تیره خواهند شد. در مواردی که فردی مصرف تریاک را برای طولانی مدت ادامه بدهد، رنگ پوست صورت هاله‌ای از رنگ خاکستری گرفته، لحن حرف زدن، تا حدی کند خواهد بود. فرد معتاد به تریاک به دلیل تأثیری که مواد بر سلول‌های عصبی داشته‌اند، قادر به تمرکز نیست و برای همین در صحبت کردن دچار مشکل شده و نمی‌تواند سلیس و روان موضوعی را شرح دهد. اغلب افرادی که بیش از ۵ سال به مصرف تریاک مشغول بوده‌اند، رشته سخن را از دست داده و نمی‌توانند گفتگو را به پایان ببرند.

بیماری‌های ناشی از مصرف تریاک، شامل لیست بلند بالایی از انواع بیماری‌های جسمی و روحی است که در ادامه به تعدادی از مهم‌ترین آن‌ها می‌پردازیم:یکی از بیماری‌هایی که در صورت مصرف مواد مخدر افیونی بروز می‌کنند، بیماری‌های قلبی و عروقی می‌باشند. اگر فرد مصرف کننده زمینه بیماری‌های قلبی را داشته باشد، قطعاً با مصرف تریاک، وضعیت را وخیم‌تر خواهد کرد. مصرف تریاک باعث می‌شود که خون غلیظ‌تر شده و برای قلب، مشکلاتی بوجود بیاید، از جمله این مشکلات می‌توانیم به بالا رفتن ریسک سکته قلبی، پارگی رگ‌های مهم قلب، تنگی نفس و نارسایی‌های قلبی اشاره کنیم. در مصرف کننده‌هایی که میانسال یا کهنسال می‌باشند، این خطر‌ها بیشتر بوده و درصد بالایی از مرگ و میر افراد معتاد را در بر می‌گیرد.

یکی دیگر از بیماری‌هایی که با مصرف تریاک در ارتباط است، بیماری‌های ریوی می‌باشند. به طور کلی، تمام مواد مخدری که به صورت دود استنشاق می‌شوند، آثار منفی بسیاری بر عملکرد ریه خواهند داشت. وقتی دود حاصل از تریاک به درون ریه‌ها می‌رود، نایژه‌ها را تحت تأثیر قرار می‌دهد، ریه برای از بین بردن آلودگی‌هایی که وارد شده است، خلط بیشتری تولید می‌کند که این واکنش نهایتاً به تضعیف سیستم ایمنی بدن منجر می‌شود. غیر از این موارد، دودی که وارد ریه می‌گردد، برخی از سلول‌ها را از بین می‌برد که بدن برای جبران این خسارت اقدام به تولید سلول‌های دیگر می‌کند، وقتی روند تولید سلول‌های جدید، دچار مشکل بشود، فرد به سرطان مبتلا خواهد شد. همان‌طور که می‌دانید سرطان، حاصل از ازدیاد تولید سلول در یک نقطه از بدن می‌باشد. بیماری‌های دیگری که از مصرف تریاک بوجود می‌آیند، شامل آسم، برونشیت و حساسیت‌های مزمن ریه است که سرفه‌های سخت و تنگی نفس را بدنبال خواهند داشت.

توجه داشته باشید که مصرف تریاک در خانم‌های باردار، مشکلات جدی برای جنین و مادر به همراه دارد. از جمله این مشکلات می‌توان به تولد نوزاد ناقص، سقط جنین، بوجود آمدن عفونت‌های رحمی و … اشاره کرد.

در نهایت مصرف تریاک باعث بروز بیماری‌های جسمی و روحی شدیدی خواهد بود که فرد و خانواده را با مشکلاتی درگیر می‌کند که شاید جبران ناپذیر باشند. برای ترک اعتیاد و بازگشت به سلامتی با مرکز ترک اعتیاد نگین تماس بگیرید.

 09134120677

دیجیتال مارکتینگ پونه مدیا

آتلیه عکاسی عروس رو انتخاب کن

همین حالا از بهترین آتلیه های عروس تهران درخواست قیمت کن.

آزمون اعتیاد به‌گونه‌ای طراحی شده که به شما این اجازه را می‌دهد نگرشی راجع به حالت‌ها و عادت‌های افرادی که به مواد اعتیاد دارند، پیدا کنید اما به یاد داشته باشید این آزمون تنها یک راهنما محسوب می‌شود و به شما می‌گوید کجای این مسیر تلخ هستید…

-آیا همسر شما بیشتر وقتش را با دوستانی که مواد مصرف می‌کند می‌گذراند و علاقه‌ای به حضور در جمع‌های خانوادگی ندارد؟

چگونه بفهمیم شوهرمان معتاد است

بله / خیر

-آیا ارتباط‌ش بادوستان کمرنگ شده است؟

بله / خیر

بله / خیر

-آیا اتفاق افتاده بعد از مصرف مواد احساس کند با دیگران سرجنگ دارد؟

بله / خیر

-آیا شده در محل کارش به خاطر اشتباه‌های مکرر یا کار ضعیف مورد مواخذه قرار بگیرد و کارش را از دست بدهد؟

بله / خیر

-آیا تا به حال شده به خاطر مصرف موادمخدر دستگیر شده باشد؟

بله / خیر

بله / خیر

-آیا شده بعد از اقدام به ترک موادمخدر، احساس بیماری داشته باشد؟

بله / خیر

-آیا دچار مشکل‌های پزشکی مثل هپاتیت، مشکل حافظه و خونریزی‌های بی‌علت شده‌است؟

بله / خیر

-آیا تا به حال از دارویی برای موارد غیر درمانی استفاده کرده‌است؟

بله / خیر

بله / خیر

-آیا بیش از یک بار در هفته مواد مخدر استفاده می‌کند؟

بله / خیر

-آیا تا به حال سعی کرده‌ مصرف موادمخدر را قطع کند اما در میانه راه موفق نشده‌است؟

بله / خیر

بله / خیر

اگر به حداقل 5 مورد از سوال‌ها پاسخ «بله» داده باشید، همسر شما دچار سوءمصرف و اعتیاد به موادمخدر است و حتما باید برای ترک آن به یک مشاور مخصوص مراجعه کند. اگر پاسخ‌های مثبت تان 2 یا 3 مورد است، همسر شما به شدت در معرض ابتلا به اعتیاد قرار دارد و بهتر است از همین حالا اقدامات پیشگرانه را انجام دهید.

اگر خدایی نکرده در خانواده شما هم چنین معضلی وجود دارد، مشکلتان را با ما در میان بگذارید؛ آیا توانسته اید به همسرتان کمک کنید؟

بیش از 100 تالار عروسی در تهران

همین حالا قیمت منو تالار رو درخواست کن و برای بازدید تالار دلخواهت هماهنگ کن.


نظرات کاربران

نمیگه

سلام عزیزم. ایشالا مشکلی نباشه. پتدین خیلی قویه. فک کنم برای آرام بخش و اینا استفاده میشه. اگه با هم راحتین، دوستانه ازش بپرس.

سلام من پنج ساله ازدواج کردم شوهرم پرستاره و اویل عروسی متوجه شدم ک ترامادول و متادون میخوره بعد گفته بود برا کمر سفت کن اخه خیلی بیحاله و عصبیو……ولی بهونه میاره نمیدونم چیکار کنم تازگیا هم ک تو پیاماش نگاه میکنم ب رفیقاش میگه پتدین بیارید برام چیکار کنم یعنی معتاده تورو خدا جوابمو بده بسته بسته ترامادول توجیبش میدیدم میگ سرم ک درد میکنه میخورم میگ دکتر برام تجویز کرده برا سینوزیتم اخه چون خودش پرستاره برگه مهر کرده از دکترا میاره خودش مینویسه میبره دادوخونه میگیره چیکار کنم میگ نباید کسی بفهمه

سلام خسته نباشین…..دو ساله ازدواج کردم و سه ماه بعد از ازدواجم به اعتیاد شوهرم شک کردم چون خیلی چرت میزد و میل جنسیش کم شده بود و خیلی علایم های دیگه….بعد از چند ماه خودش اعتراف کرد و رفت کمپ و ترک کرد…..الان بعد از ۷ ماه دوباره رفتارش مشکوک شده…..مثلا از مسافرت ک برگشتیم زود رفت بیرون به بهونه سوپری….موقع سیگار کشیدن یا تلوزیون دیدن خوابش میبره و چرت میزنه….

ویرایش پروفایل من

لیست علاقه مندی ها
(3)

چگونه بفهمیم شوهرمان معتاد است

نظرات من
(16)

بخشی از عبارت مورد نظر را تایپ کنید:

خانه

جهیزیه نوعروس

خدمات عروسی


آرایشگاه عروس


آتلیه عروس


تالار پذیرایی



باغ تالار عروسی



تشریفات عروسی



مزون و لباس عروس



گل و ماشین عروس



دفترخانه ازدواج



شیرینی و کیک عروسی

وبلاگ نوعروس

کلینیک نوعروس

فروشگاه اینترنتی خانومی

آدرس دفتر نوعروس

تهران، بزرگراه ستاری، بلوار لاله، خیابان مجاهد کبیر جنوبی، پلاک 27


09197674022 | 021-46019513


info@noarous.com

ایسنا/همدان یک روانشناس درباره رفتارهای مناسب در مواجهه با اعتیاد همسر گفت: ابتدا باید از وجود اعتیاد در طرف مقابل آگاه شده و اطمینان یابیم که بر اساس برداشت‌های ذهنی خودمان نیست.

علیرضا کریمی‌وکیل در گفت‌وگو با ایسنا با بیان اینکه بعد از اطمینان به اعتیاد همسر باید بدانیم که شخص چه نوع ماده‌مخدر و چند روز در هفته و ماه از آن استفاده می‌کند، اظهار کرد: باید دید طرف مقابل اعتیاد دارد یا تفریحی مصرف می‌کند.

وی ادامه داد: وقتی می‌بینیم همسرمان معتاد شده، باید حتما مداخله کنیم و نخستین مرحله مداخله، صحبت با فرد معتاد است. البته برای این‌کار باید نکته‌هایی را درنظر گرفت؛ نخست اینکه زمان گفت‌وگو باید در وقتی باشد که فرد خمار یا نشئه نباشد و ثبات رفتاری داشته باشد. طرف مقابل هم باید در وضعیت آرامش و ثبات فکری باشد به عنوان مثال اگر فردی تازه متوجه اعتیاد همسرش شده، باید مدتی به خود فرصت دهد تا عصبانیت و تنش‌هایش فروکش کرده و بعد برای صحبت کردن اقدام کند.

کریمی‌ وکیل افزود: به این ترتیب یک مصاحبه همدلانه آغاز می‌شود و با بیان احساسات و طرح سوال‌هایی دیگر همچون به نظرت این موادی که مصرف می‌کنی، چه تأثیری بر خانواده، شغل، درآمد، اخلاق، رفتار با بچه‌ها، رفتار با من و دیگران گذاشته یا می‌گذارد؟ به این ترتیب فرد معتاد به این آگاهی می‌رسد که این ماده چه تأثیراتی بر او گذاشته است، اگر اعتیاد پیشرفته نباشد و فرد هنوز ارتباطش را با محیط واقعی از دست نداده باشد، خود متوجه است که اعتیادش باعث آسیب‌دیدگی‌اش شده است.

وی اضافه کرد: بنابراین طی صحبت‌هایمان باید سعی کنیم انگیزه لازم را برای ترک در او ایجاد کنیم و بقیه راه کنار متخصصان روانپزشکی طی خواهد شد. در واقع فرد معتاد باید به این بینش برسد که قصد کمک به او را داریم و برای این‌کار نباید در همدلی افراط کنیم چرا که او باید بداند مسئول کارهای خودش است و برای اینکه به مسئولیت‌هایش عمل کند، باید اعتیادش را ترک کند.

چگونه بفهمیم شوهرمان معتاد است

این مشاور خانواده در همدان یادآورد شد: بعد از طی این مراحل باید دید طرف مقابلمان بر اعتیاد خود اقرار می‌کند یا خیر؟ اگر او اعتیاد خود را بپذیرد مرحله درمان و رهایی از اعتیاد به راحتی انجام می‌شود که در این مرحله بهتر است به مشاوره مراجعه کرد.

وی با اشاره به اینکه گاهی اعتیاد فرد شدت داشته و درجه اعتیادش بالاست به گونه‌ای که در منزل کنار خانواده مصرف می‌کند، ادامه داد: در این صورت فرد نیاز به کمک‌های حرفه‌ای و تخصصی بیشتری دارد بنابراین نخستین پیشنهاد مراجعه به کمپ برای سم‌زدایی است که معمولا ظرف 2 تا 3 هفته سم‌زدایی انجام می‌شود و بعد از درمان دارویی، نوبت به درمان روانی می‌رسد.

کریمی‌وکیل با اشاره به اینکه مشاوره با ارزیابی از خود و خانواده و به ویژه همسر فرد معتاد و یافتن علت و دلالیل گرایش وی به اعتیاد از لحاظ درمانی نیز به او کمک می‌کند که از اعتیاد رهایی یابد، یادآور شد: باید فراموش نکرد که حمایت و پشتیبانی اعضای خانواده به ویژه همسر می‌تواند در ترک اعتیاد کمک بسزایی کند بنابراین بهتر است خانواده‌ها به توصیه‌های مشاور به خوبی عمل کنند.
انتهای پیام

چگونه بفهمیم شوهرمان معتاد است
چگونه بفهمیم شوهرمان معتاد است
0

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *