چگونه در خانه نبات درست کنیم

 
helpkade
چگونه در خانه نبات درست کنیم
چگونه در خانه نبات درست کنیم

مواد لازم


ابتدا آب را داخل یک قابلمه به جوش بیاورید.

تکه ای نخ را در وسط یک مداد یا چوب، دور آن بپیچید. طول نخ باید به اندازه ای باشد که بعد از گره زدن آن روی مداد و قرار دادن آن روی دهانه لیوان، تقریبا به ته لیوان برسد. به انتهای نخ، یک گیره فلزی گره بزنید.


نخ را خیس کنید و آن را به شکر آغشته کنید.

مداد را روی لیوان قرار داده به طوری که گیره فلزی با ته لیوان برخورد نداشته باشد.

چگونه در خانه نبات درست کنیم


وقتی آب جوش آمد، آن را از روی حرارت بردارید.

در هر مرحله، نصف فنجان شکر داخل آب بریزید و هم بزنید تا جایی که همه شکرها را داخل آن ریخته باشید و دیگر آب اشباع شود و شکر ته قابلمه جمع شود.

طعم دهنده و رنگ را می توانید در این مرحله اضافه کنید.

محلول شربت شیرین را داخل لیوان بریزید تا حدی که تقریبا ۲٫۵ سانت از بالای لیوان خالی باشد.

مداد را روی لیوان قرار داده و گیره فزی داخل محلول باشد. حواستان باشد که نخ به ته لیوان و یا کناره های آن نچسبد.

لیوان را در فضایی قرار دهید که تکان نخورد. پس از یک یا دو روز، می بینید که کریستال هایی شروع به شکل گرفتن کرده اند.

بگذارید نخ داخل لیوان بماند تا بلور نبات بزرگتر شود. پس از یک هفته اندازه نبات به اندازه دلخواه تان رسیده است و دیگر نبات بزرگتر از آن نخواهد شد.


نخ را از محلول درآورید و بگذارید خشک شود.

پس از خشک شدن نخ، بگذارید نبات شکل خودش را کامل بگیرد.

بهتر است از نخ پنبه ای استفاده کنید و نه نخ نایلونی.

wikiHow

از محلول آب و شکر می شه دوباره استفاده کرد یا نه؟

سلام. من شنیدم میگن نبات شیره اول و دوم و… بنابراین می توان از آب شکر در چندین نوبت برای تهیه نبات استفاده کرد ولی در هر مرحله کیفیت نبات ضعیف تر میشه.

اگه ما بخواهیم از یه وسیله ای مثل پوست تخم مرغ استفاده کنیم برای تزئیتی آیا میچسبه بهش یا نه لطفا جواب را برایم جیمیل کنید

خیلی ممنونون عالیه

سلام . من طبق همین تناسب درست کردم اما بی فایده بود من نتونستم به بلور یا نبات برسم ، چرا بلور نزده





ذخیره نام، ایمیل و وبسایت من در مرورگر برای زمانی که دوباره دیدگاهی می‌نویسم.

صفحه نخست » 👨‍🍳 آموزش آشپزی آسان » 🍪 نان، شیرینی، دسر » طرز تهیه نبات خانگی تخته ای، نبات چوبی و خواص نبات

نبات طبع گرمی دارد و از قدیم الایام برای درمان برخی دردها استفاده می شده است. تهیه نبات خانگی کار سختی نیست. شما می توانید در منزل نبات تخته ای، نبات رشته ای، نبات چوبی یا شاخه ای را با عطر و طعم و رنگ های دلخواه تهیه کرده و از خواص آن بهره مند شوید.

نبات های رنگی و خوش طعم را می توانید به عنوان آب نبات چوبی به بچه ها بدهید. نبات معمولا برای شیرین کردن چای، دمنوش و شربت استفاده می شود.

مواد لازم

چگونه در خانه نبات درست کنیم

آب تمیز و سبک یک واحد (پیمانه یا لیوان یا کاسه یا … )

شکر سه واحد

دستور تهیه

آب را بجوشانید. مقداری شکر اضافه کرده و هم بزنید تا شکر حل شود.

کم کم شکر را اضافه کرده و هم بزنید.

هر چه شکر بیشتری اضافه می کنید حل شدن شکر بیشتر زمان می برد.

آنقدر این کار را ادامه دهید تا محلول اشباع شده و غلیظ و زرد رنگ شود.

در این حالت دیگر شکر حل نشده و ته ظرف می ماند، با حرارت دادن به آب آن ها را به طور کامل حل کنید.

از روی حرارت برداشته و بگذارید ۱۵ الی ۲۰ دقیقه خنک شود. محلول را از پارچه صافی رد کنید.

حالا روی روی ظرف را با پارچه تمیز پوشانده و دور آن را کش یا ریسمان ببندید تا گرد و غبار یا مورچه و حشره داخل آن نرود.

به مرور آب محلول بخار شده و ته ظرف نبات تخته ای می ماند

موقع پایین رفتن سطح نبات لایه هایی از نبات نازک درست می شود که کیفیت بالایی دارد.

اگر این لایه ها را خرد کنید و در یک شربت غلیظ سرد بگذارید، بهم وصل شده و نبات بسیار خوب و با کیفیتی تشکیل خواهد شد.

نکات 

سعی کنید از آب تصفیه شده استفاده کنید. چرا که ناخالصی های موجود در آب می تواند از رشد بلورها را جلوگیری به عمل آورد.

یزدی ها در محلول داغ سفیده تخم مرغ می ریزند و هم می زنند و دوباره صاف می کنند تا ناخالصی ها کاملا گرفته شود.

در صورت تمایل به محلول زعفران، گلاب، هل، دارچین، عرق نعنا یا برگ گل محمدی اضافه کرده و خوب هم بزنید.

در جنوب شربت را در ظرف فلزی ریخته و در فضای باز می گذارند تا گرمای هوا و نور خورشید تبخیر آب را تسریع کند.

در نقاط سردسیر می توانید ظرف حاوی محلول را کنار بخاری بگذارید.

مواد لازم

آب ۱ پیمانه

شکر ۳ پیمانه

رنگ خوراکی و طعم دهنده دلخواه (در صورت تمایل)

روش تهیه

یک سیخ چوبی را خیس کنید و در شکر (ترجیحا دانه درشت ) بغلطانید. بگذارید کنار تا خشک شود.

مثل روش قبل شکر را در آب حل کنید.

در صورت تمایل رنگ خوراکی و طعم دهنده یا زعفران را به محلول روی اجاق اضافه کنید.

پس از اشباع شدن محلول، شعله را خاموش کنید و بگذارید از حرارت بیفتد.

محلول را در شیشه مربای تمیز و خشک یا لیوان بلند شیشه ای بریزید. دو سانت بالای شیشه خالی بماند.

بگذارید محلول کاملا سرد شود.

چگونه در خانه نبات درست کنیم

گیره ای که بزرگتر از دهانه شیشه باشد را به سیخ وصل کنید و لبه طرف قرار دهید تا سیخ در محلول قرار گیرد.

شاید لازم شود از دو گیره کمک بگیرید.

طرف را در محلی قرار دهید که تکان نخورد.

لیوان‌ها را در محلی قرار دهید که تکان نخورند.

بین 5 تا 14 روز طول می کشد تا دانه های کریستالی نبات دور سیخ تشکیل شود.

وقتی نبات به اندازه کافی ضخیم شد ، از ظرف خارج کنید.

برای خارج کردن سیخ لایه شکرک زده روی ظرف را بشکنید.

اجازه دهید نبات شاخه ای کاملا خشک شود.

می توانید از جام هم برای تهیه نبات استفاده کنید.

مصل روشهای قبل محلول را درست کرده و در شیشه بریزید.

برای تهیه نبات رشته ای تکه ای نخ را وسط مداد، خودکار یا چوب که طول آن از دهانه لیوان یا شیشه بزرگتر باشد بپیچید.

طول نخ به اندازه ای باشد که با ته ظرف برخورد نکند. به سر آزاد نخ گیره فلزی یا میخ وصل کنید.

نخ را خیس کرده و به شکر دانه درشت آغشته کنید. نخ را بصورت مستقیم بگذارید خشک شود.

مداد را روی لیوان پر شده از محلول اشباع شکر قرار دهید. دقت کنید که گیره یا میخ با ته ظرف برخورد نکند.

هم چنین دقت کنید نخ با دیواره شیشه تماس نداشته باشد.

ظرف را در جایی قرار دهید که تکان نخورد. یک تا دو هفته طول می کشد تا بلورهای نبات تشکیل شود.

سپس نخ را از ظرف خارج کرده و اجازه دهید خشک شود.

نکات مهم

هنگام تهیه نبات خانگی ،‌ اگر شربت خنک نشده باشد، پس از قرار گرفتن سیخ‌ یا چوب یا نخ ، شکرهای چسبیده به آن حل شده و بلورهای نبات تشکیل نمی گردد.

دقت کنید چوب یا نخ با کف و کناره های شیشه تماس نداشته باشد.

اگر پس از طی مراحل بالا بلورهای خوبی شکل نگرفت و نتوانستید یک نبات خانگی خوب درست کنید، احتمالا میزان شکر اولیه شما کم بوده است. مراحل را مثل قبل تکرار کنید اما میزان شکر بیشتری به آب اضافه نمایید.

اگر چند مورد بالا را با دقت انجام دهید به راحتی می توانید یک نبات عالی درست کنید.

تو خونه اکثر ما خرده قندهایی هست که نمیدونیم باهاشون چیکار کنیم. در ادامه می بینید که چطور اونها را به نبات تبدیل میشه کرد.

اول قندای شکسته را داخل آب بریزید و روی حرارت بگذارید تا کاملا حل بشه.

از پارچه صافی رد کنید تا آشغالهای اضافیش گرفته بشه.

در صورت تمایل زعفران یا دارچین بزنید.

روی شعله متوسط بگذارید و اجازه بدید بجوشه و غلیظ بشه.

یک قطره اون را گف بشقاب بریزید و بشقاب را کمی کج کنید. اگر به راحتی حرکت کرد معلومه به غلظت کافی نرسیده.

فقط مراقب باشید زیاد غلیظ نشه وگرنه خراب میشه و باید دوباره بریزین تو آب بذارین بجوشه.

من چندین بار این بلا سرم اومده تا خوب یاد گرفتم پس شما هم نا امید نشین و هی تمرین کنین.

وقتی به قدر کافی غلیظ شد، شعله را خاموش کنید و بگذارید کنار تا سرد و سفت بشه.

دقت کنید سیخ چوبی با کف ظرف تماس نداشته باشد

در ساخت نبات های بازاری برای تشکیل سریع تر کریستال ها از ترکیبات شیمیایی و نیز اسانس و رنگ های شیمیایی استفاده می شود،

اما نبات خانگی کاملا طبیعی و با کیفیت و ارزان است. قیمت نبات بازاری حداقل دو تا سه برابر قیمت شکر است.

 

خیلی عالی ممنون از توضیحات خوب و کامل شما🙏🏻🌹

عالی بود تهیه نبات دستتان درد نکنه موفق باشید

نام:

صفحه نخست » 👨‍🍳 آموزش آشپزی آسان » 🍪 نان، شیرینی، دسر » طرز تهیه نبات خانگی تخته ای، نبات چوبی و خواص نبات

نبات طبع گرمی دارد و از قدیم الایام برای درمان برخی دردها استفاده می شده است. تهیه نبات خانگی کار سختی نیست. شما می توانید در منزل نبات تخته ای، نبات رشته ای، نبات چوبی یا شاخه ای را با عطر و طعم و رنگ های دلخواه تهیه کرده و از خواص آن بهره مند شوید.

نبات های رنگی و خوش طعم را می توانید به عنوان آب نبات چوبی به بچه ها بدهید. نبات معمولا برای شیرین کردن چای، دمنوش و شربت استفاده می شود.

مواد لازم

چگونه در خانه نبات درست کنیم

آب تمیز و سبک یک واحد (پیمانه یا لیوان یا کاسه یا … )

شکر سه واحد

دستور تهیه

آب را بجوشانید. مقداری شکر اضافه کرده و هم بزنید تا شکر حل شود.

کم کم شکر را اضافه کرده و هم بزنید.

هر چه شکر بیشتری اضافه می کنید حل شدن شکر بیشتر زمان می برد.

آنقدر این کار را ادامه دهید تا محلول اشباع شده و غلیظ و زرد رنگ شود.

در این حالت دیگر شکر حل نشده و ته ظرف می ماند، با حرارت دادن به آب آن ها را به طور کامل حل کنید.

از روی حرارت برداشته و بگذارید ۱۵ الی ۲۰ دقیقه خنک شود. محلول را از پارچه صافی رد کنید.

حالا روی روی ظرف را با پارچه تمیز پوشانده و دور آن را کش یا ریسمان ببندید تا گرد و غبار یا مورچه و حشره داخل آن نرود.

به مرور آب محلول بخار شده و ته ظرف نبات تخته ای می ماند

موقع پایین رفتن سطح نبات لایه هایی از نبات نازک درست می شود که کیفیت بالایی دارد.

اگر این لایه ها را خرد کنید و در یک شربت غلیظ سرد بگذارید، بهم وصل شده و نبات بسیار خوب و با کیفیتی تشکیل خواهد شد.

نکات 

سعی کنید از آب تصفیه شده استفاده کنید. چرا که ناخالصی های موجود در آب می تواند از رشد بلورها را جلوگیری به عمل آورد.

یزدی ها در محلول داغ سفیده تخم مرغ می ریزند و هم می زنند و دوباره صاف می کنند تا ناخالصی ها کاملا گرفته شود.

در صورت تمایل به محلول زعفران، گلاب، هل، دارچین، عرق نعنا یا برگ گل محمدی اضافه کرده و خوب هم بزنید.

در جنوب شربت را در ظرف فلزی ریخته و در فضای باز می گذارند تا گرمای هوا و نور خورشید تبخیر آب را تسریع کند.

در نقاط سردسیر می توانید ظرف حاوی محلول را کنار بخاری بگذارید.

مواد لازم

آب ۱ پیمانه

شکر ۳ پیمانه

رنگ خوراکی و طعم دهنده دلخواه (در صورت تمایل)

روش تهیه

یک سیخ چوبی را خیس کنید و در شکر (ترجیحا دانه درشت ) بغلطانید. بگذارید کنار تا خشک شود.

مثل روش قبل شکر را در آب حل کنید.

در صورت تمایل رنگ خوراکی و طعم دهنده یا زعفران را به محلول روی اجاق اضافه کنید.

پس از اشباع شدن محلول، شعله را خاموش کنید و بگذارید از حرارت بیفتد.

محلول را در شیشه مربای تمیز و خشک یا لیوان بلند شیشه ای بریزید. دو سانت بالای شیشه خالی بماند.

بگذارید محلول کاملا سرد شود.

چگونه در خانه نبات درست کنیم

گیره ای که بزرگتر از دهانه شیشه باشد را به سیخ وصل کنید و لبه طرف قرار دهید تا سیخ در محلول قرار گیرد.

شاید لازم شود از دو گیره کمک بگیرید.

طرف را در محلی قرار دهید که تکان نخورد.

لیوان‌ها را در محلی قرار دهید که تکان نخورند.

بین 5 تا 14 روز طول می کشد تا دانه های کریستالی نبات دور سیخ تشکیل شود.

وقتی نبات به اندازه کافی ضخیم شد ، از ظرف خارج کنید.

برای خارج کردن سیخ لایه شکرک زده روی ظرف را بشکنید.

اجازه دهید نبات شاخه ای کاملا خشک شود.

می توانید از جام هم برای تهیه نبات استفاده کنید.

مصل روشهای قبل محلول را درست کرده و در شیشه بریزید.

برای تهیه نبات رشته ای تکه ای نخ را وسط مداد، خودکار یا چوب که طول آن از دهانه لیوان یا شیشه بزرگتر باشد بپیچید.

طول نخ به اندازه ای باشد که با ته ظرف برخورد نکند. به سر آزاد نخ گیره فلزی یا میخ وصل کنید.

نخ را خیس کرده و به شکر دانه درشت آغشته کنید. نخ را بصورت مستقیم بگذارید خشک شود.

مداد را روی لیوان پر شده از محلول اشباع شکر قرار دهید. دقت کنید که گیره یا میخ با ته ظرف برخورد نکند.

هم چنین دقت کنید نخ با دیواره شیشه تماس نداشته باشد.

ظرف را در جایی قرار دهید که تکان نخورد. یک تا دو هفته طول می کشد تا بلورهای نبات تشکیل شود.

سپس نخ را از ظرف خارج کرده و اجازه دهید خشک شود.

نکات مهم

هنگام تهیه نبات خانگی ،‌ اگر شربت خنک نشده باشد، پس از قرار گرفتن سیخ‌ یا چوب یا نخ ، شکرهای چسبیده به آن حل شده و بلورهای نبات تشکیل نمی گردد.

دقت کنید چوب یا نخ با کف و کناره های شیشه تماس نداشته باشد.

اگر پس از طی مراحل بالا بلورهای خوبی شکل نگرفت و نتوانستید یک نبات خانگی خوب درست کنید، احتمالا میزان شکر اولیه شما کم بوده است. مراحل را مثل قبل تکرار کنید اما میزان شکر بیشتری به آب اضافه نمایید.

اگر چند مورد بالا را با دقت انجام دهید به راحتی می توانید یک نبات عالی درست کنید.

تو خونه اکثر ما خرده قندهایی هست که نمیدونیم باهاشون چیکار کنیم. در ادامه می بینید که چطور اونها را به نبات تبدیل میشه کرد.

اول قندای شکسته را داخل آب بریزید و روی حرارت بگذارید تا کاملا حل بشه.

از پارچه صافی رد کنید تا آشغالهای اضافیش گرفته بشه.

در صورت تمایل زعفران یا دارچین بزنید.

روی شعله متوسط بگذارید و اجازه بدید بجوشه و غلیظ بشه.

یک قطره اون را گف بشقاب بریزید و بشقاب را کمی کج کنید. اگر به راحتی حرکت کرد معلومه به غلظت کافی نرسیده.

فقط مراقب باشید زیاد غلیظ نشه وگرنه خراب میشه و باید دوباره بریزین تو آب بذارین بجوشه.

من چندین بار این بلا سرم اومده تا خوب یاد گرفتم پس شما هم نا امید نشین و هی تمرین کنین.

وقتی به قدر کافی غلیظ شد، شعله را خاموش کنید و بگذارید کنار تا سرد و سفت بشه.

دقت کنید سیخ چوبی با کف ظرف تماس نداشته باشد

در ساخت نبات های بازاری برای تشکیل سریع تر کریستال ها از ترکیبات شیمیایی و نیز اسانس و رنگ های شیمیایی استفاده می شود،

اما نبات خانگی کاملا طبیعی و با کیفیت و ارزان است. قیمت نبات بازاری حداقل دو تا سه برابر قیمت شکر است.

 

خیلی عالی ممنون از توضیحات خوب و کامل شما🙏🏻🌹

عالی بود تهیه نبات دستتان درد نکنه موفق باشید

نام:

ESC را برای بستن فشار دهید

نبات همان شیرینی آشنایی است که ترکیبش با چای دوای هر دردی ست. همه ما شاید این تجربه را داشته ایم که در مواجهه با هر دردی خیلی ها خصوصا مادر بزرگ هایمان چایی نبات را به ما توصیه کرده اند. از این رو شاید به جرأت بتوان گفت که نبات جزء جدانشدنی آشپزخانه ی هر ایرانی ست. در این مقاله به طور کامل و شفاف طرز تهیه نبات را به صورت قدم به قدم همراه با عکس خدمت شما توضیح می دهیم تا در منزل خود بتوانید انواع نبات خانگی، رنگی، زعفرانی و… را درست کنید.

تهیه نبات در خانه آسان است. شما می توانید انواع نبات های تخته ای، چوبی و رنگی را در منزل تهیه کنید. کلیت طرز تهیه همه نبات ها یکی است. این شیرینی ساده برای کودکان نیز جذاب می باشد و به عنوان یک آزمایش نیز می توان برای کودکان این کار را انجام داد و روحیه تحقیق و خلاقیت آن ها را افزایش داد. علاوه بر این با توجه به فواید نبات می توانید از نباتی که خودتان ساخته اید استفاده کرده و از خواص آن بهره مند شوید.

اکثر ما می دانیم که نبات از محلول اشباع شده شکر و آب تشکیل شده است. ولی طرز تهیه نبات ممکن است زیاد سخت به نظر نیاید. اما نیاز به چند فوت کوزه گری دارد که با رعایت آنها می توانید به راحتی یک نبات داغ و خانگی  درست کنید. به همین خاطر اگر به دنبال طرز تهیه نبات هستید تمام مراحل زیر را قدم به قدم اجرا کنید.

برای درست کردن نبات در خانه و تهیه یک نبات خانگی به مواد زیر احتیاج پیدا می کنید.

چگونه در خانه نبات درست کنیم

برای تهیه مقادیر بالاتر می توانید با حفظ همین نسبت نبات بیشتری تولید کنید.

ابتدا داخل یک ظرف آب را جوش بیاورید. سعی کنید از آب تصفیه شده استفاده کنید. چرا که ناخالصی های موجود در آب می تواند از رشد بلورها را جلوگیری به عمل آورد.

شکرها را به آب اضافه کنید. هر بار که شکر می ریزید یک بار هم بزنید. هر چه شکر بشتری اضافه می کنید حل شدن شکرها بیشتر زمان می برد. در صورتی که کمی شکر حل نشده باقی مانده با حرارت دادن به آب آن ها را به طور کامل حل کنید.

محلول موجود را از روی حرارت برداشته و بگذارید ۱۵ الی ۲۰ دقیقه خنک شود. نباید هیچ شکر نامحلولی درون آب باشد.

اگر تمایل داشتید می توانید افزودنی ای مثل زعفران ، دارچین یا زنجبیل و هر افزودنی طبیعی دیگری به آن اضافه کنید. فقط به این نکته توجه داشته باشید که رنگ یا طعم دهنده خود را به خوبی درون مایع هم بزنید تا به طور یکنواخت در محلول پخش شود.

محلول حاضر را درون یک لیوان استوانه ای و بلند شیشه ای بریزید. انتخاب لیوان یا ظرف پلاستیکی به دلیل امکان ذوب شدن لیوان و همچنین سرطان زا بودن جنس پلاستیکی در صورت برخورد با آب گرم توصیه نمی شود. لیوان یا ظرف را تقریبا تا قسمت بالای آن پر کنید. مراقب باشید لیوان دارای آلودگی یا گرد و غبار نباشد.

تکه ای نخ را در وسط یک مداد یا چوب، دور آن بپیچید. طول نخ باید به اندازه ای باشد که بعد از گره زدن آن روی مداد و قرار دادن آن روی دهانه لیوان، تقریبا به ته لیوان برسد. به انتهای نخ، یک گیره فلزی گره بزنید. این مرحله بستگی به خلاقیت شما دارد و می توانید به جای مداد و آویز از هر وسیله مناسب دیگری بهره ببرید.

فقط به این نکته توجه کنید که آویز به انتهای لیوان نخورد چرا که کریستال های خوبی تشکیل نمی شود. نخ حتما مستقیم باشد. مداد هم باید به قدر کافی بلند باشد که بتواند لبه لیوان را به طور کامل پوشش دهد.

نخ یا چوب را ابتدا خیس کنید و آن را به شکرهای دانه درشت آغشته کنید. اینکار باعث می شود شروع تبلور به خوبی صورت گیرد.

مداد را روی لیوان پر شده از محلول اشباع شکر قرار داده به طوری که گیره فلزی با ته لیوان برخورد نداشته باشد. از طرفین هم مداد با نخ نباید به دیواره های ظرف تماس داشته باشد.

لیوان را در فضایی قرار دهید که تکان نخورد. بعد از یک هفته نبات شما کاملا شکل می گیرد گرچه پس از یک یا دو روز، می بینید که بلورهای کوچکی تشکیل می شود. بعد از تشکیل بلور های کامل نبات، نخ را از محلول درآورید و برای مدتی اجازه دهید تا خشک شود و نبات شکل خودش را کامل بگیرد.

اگر پس از طی مراحل بالا بلورهای خوبی شکل نگرفت و نتوانستید یک نبات خانگی خوب درست کنید، احتمالا میزان شکر اولیه شما کم بوده است. مراحل را مثل قبل تکرار کنید اما میزان شکر بیشتری به آب اضافه نمایید.

اگر چند مورد بالا را با دقت انجام دهید به راحتی میتوانید یک نبات عالی و بازاری درست کنید اما اگر فرصت این قبیل کارها را ندارید می توانید نبات دلخواهتان را از فروشگاه برادران حسینی سفارش دهید.

در فرآیندی که شما آن را انجام داده‌اید، در ابتدا شما یک محلول اشباع از شکر درست کرده‌اید. فرض کنید در هر یک لیتر آب ۵۰ گرم شکر حل می‌شود؛ وقتی شما آب را در بالای اجاق گاز داغ می‌کنید و همزمان شکر را در تمام بالای آب در آن حل می‌کنید، این عدد افزایش پیدا می‌کند و شما توانسته‌اید در آن دمای بالا میزان (برای مثال) ۶۰ گرم شکر در آب حل کنید. در نتیجه باید بدانید که آب می‌تواند ۱۰ گرم بیشتر از حد استاندارد را در دمای بالاتر مثلاً ۱۰۰ درجه سانتی گراد نگه دارد؛ اما اگر دمای آب به دمای محیط برسد و خنک شود، آب دیگر نمی‌تواند این میزان شکر را در خود جای دهد و در نتیجه بخشی از شکر که بیشتر از حد استاندارد در خود حل کرده است را رها می‌کند که بلورهای شکر تجمع کنند و بلورهای درشت نبات را ایجاد می‌کنند. شما نیز با قرار دادن یک نخ و یا یک تکه چوب، یک بستر و جایگاه عالی برای بلورهای شکر ایجاد کرده‌اید تا به راحتی در محلی که شما در نظر گرفته‌اید، تجمع کنند و بلورهای بزرگ را ایجاد کنند.

توجه داشته باشید که میزان سایز بلورهای شما که در یک هفته تولید می‌شود، بستگی به دمای محیط و شرایط سرد شدن محلول دارد. به عنوان مثال اگر شما یک مکان ایزوله داشته باشید و در طی یک هفته دما را به آرامی از دمای بالا به دمای محیط برسانید (یعنی دما تدریجی کاهش پیدا کند)، بلورها درشت‌تر خواهند بود؛ اما اگر دما دچار نوسانات بشود بلورهای ریز تشکیل می‌شوند؛ اما با تغییر دما ظهر و شب گروه بعدی که می‌خواهند بر سر جایشان بنشینند از گروه قبلی پیروی نمی‌کنند و در نتیجه بلورهای ریزتر، نامنظم‌تر خواهند بود. اگر مراحل را به صورت بهداشتی انجام دهید شما می‌توانید پس از تشکیل شدن نباتتان از شیره شکری که در ظرف باقی مانده است برای شیرین کردن چایی استفاده کنید که البته نسبت به شکر آسان‌تر هم هست؛ زیرا برای درست کردن چایی شیرین احتیاجی به هم زدن آن ندارید.

 

اگه بجای نخ گل محمدی یا چوب دارچین بزاریم چی؟ ممکنه

توییتر با ما همراه باشید!

فیسبوک با ما همراه باشید!

اینستاگرام عکس های ما!

پینترست سنجاق کن!

یوتیوب ویدیوهای من

چگونه در خانه نبات درست کنیم

تلگرام با ما همراه باشید!

www.hosseinibrothers.ir

بلاگ فروشگاه اینترنتی آجیل و خشکبار برادران حسینی در زمینه اطلاع رسانی های مجموعه و همچنین انتشار جدیدترین مقالات در حوزه آجیل، خشکبار و سایر حوزه های مرتبط با سلامت انسان فعالیت می کند. هدف بلاگ در اختیار گذاشتن اطلاعات مفید در جهت بالاتر بردن سطح آگاهی افراد بازدیدکننده می باشد. همچنین برای خرید محصولات می توانید به فروشگاه اینترنتی آجیل و خشکبار برادران حسینی مراجعه نمایید.

کپی برداری از مطالب با ذکر منبع بلامانع است.Mato Marcom

نبات / طرز تهیه نبات / مواد لازم برای تهیه ی نبات رنگی چوبی / طرز تهیه نبات رنگی چوبی / طرز تهیه نبات رنگی / طرز تهیه نبات چوبی / نبات رنگی بزرگ / طرز تهیه نبات میوه ای / طرز تهیه ی نبات تخته ای / مواد لازم برای تهیه ی نبات تخته ای / طرز تهیه آبنبات زنجبیلی

نبات 

نبات نوعی قند است که از نیشکر به‌دست می‌آید و از آن برای شیرین کردن مواد مختلف استفاده می‌شود. نبات، نسل قدیم آبنبات‌های امروزی است که از گذشته بسیار دور به صورت ساده و تکه‌ای به وفور در دسترس افراد قرار دارد. امروزه یکی از پرمصرف ترین انواع نبات؛ نبات چوبی و نبات شاخه است که از شاخه نبات یا نبات شاخه‌ای اغلب برای تزیین سفره عقد و هفت سین و از نبات چوبی برای شیرین کردن چای و نوشیدنی‌های گیاهی استفاده می‌شود.
از خصوصیات نبات می‌توان به طبع گرم آن اشاره نمود که استفاده از آن در درمان سردی مزاج، ریشه در سنت ایران دارد، همچنین خاصیت ملین و ضد نفخ بودن آن نیز مشهور است. 
نبات در مقایسه با قند نیز طبع گرم‌تری دارد و اگر آن را بسوزانید، تبدیل به یک ماده قهوه‌ای مایل به سیاه با مزه‌ای تلخ می‌شود، که به دلیل قابض‌ بودن برای درمان اسهال بسیار مفید است. بهترین مشخصه برای انتخاب نبات ممتاز و اعلا، شفافیت بلورهای آن است بنابراین از خریداری نبات‌هایی که کدر هستند خودداری کنید.

در این مطلب قصد داریم تا به شما دوستان عزیز نحوه و چگونگی طرز تهیه نبات  را به شما دوستان عزیز آموزش دهیم. حتما از نبات های خوشمزه و چوبی استفاده کرده اید و حتما نیز از آن خوشتان می آید ولی تابحال به نحوه ساخت آن توجه کرده اید که چقدر آسان می باشد و خودتان هم می توانید آن را در خانه درست کنید و از آن لذت ببرید. اگر دوست دارید طرز تهیه نبات  را یاد بیرید با ما همراه باشید.

چگونه در خانه نبات درست کنیم

شکر سفید (سه قسمت)
آب (یک قسمت)
رنگ غذا
طعم دهنده – فرقی نمی کند از چه ماده ای به عنوان طعم دهنده استفاده می کنید
فنجان اندازه گیری
خلال چوبی به تعداد لازم

۱ داخل یه ظرف۵۰۰ گرم شکر رو به همراه یک پیمانه آب بریزید.
۲ ظرف رو روی شعله گاز قرار بدید تا به جوش بیاد .
۳ بعد رنگ خوراکی دلخواهتون رو اضافه کنید .. میتونید از رنگهای طبیعی مثل زعفرون استفاده کنید یا اگه رنگ خوراکی در دسترس دارید از اون ها استفاده کنید .
۴ شکر و آب رو مرتب هم بزنید تا روی سطحش حباب هایی ظاهر بشه .. در این مرحله گاز رو خاموش کنید و صبر کنید تا یه کم خنک بشه .. محلول رو داخل یه لیوان یا ظرف شیشه ای بریزید .. یه سیخ چوبی رو به کمک یه گیره داخل ظرف نگه دارید .
۵ درست شدن کریستال های نبات حداقل یه هفته ای طول میکشه .. در طول این مدت نباید ظرفتون تکون بخوره

اگر می خواهید نبات های رنگی بزرگ بسازید، باید بجای لیوان از فنجان استفاده کنید. فلاکس به شما کمک می کند بعد از شکل گیری کریستال ها گرمای محلول شکر را بگیرید. برای ساخت نبات رنگی بزرگ زمان اهمیت زیادی دارد. با استفاده از چاقو روی سیخ تان چند شیار درست کنید تا کریستال های روی آنها شکل بگیرد. سپس از یک تکه مقوا یا گیره کاغذ استفاده کنید تا سیخ نبات را وسط فلاکس نگه دارید. در فلاکس را ببندید.

حالا باید صبر کنید تا کریستال های شکر شکل بگیرند. بعد از اینکه نبات های رنگی به اندازه دلخواه تان رسیدند، آنها را بیرون بکشید و صبر کنید تا خشک شوند.این مرحله کمی زمان میبرد؛ نبات های آبی 4 روز و نبات های زرد 6 روز طول کشیده تا کاملاً خشک شوند. نبات رنگی بزرگتر هم برای خشک شدن به 5 روز زمان نیاز دارد.

طرز تهیه نبات میوه ای

نبات میوه ای، همان آبنبات هایی است که به روش خانگی تهیه می شود و می توان به راحتی از بهداشت و سلامت آن مطلع بود.مسلما همه شما، طرز تهیه نبات خانگی را بلد هستید. با وجود این، در قسمت زیرین، طرز تهیه نبات خانگی که با طعم های مختلف میوه درست می شود، به صورت خلاصه بیان خواهد شد:ابتدا شکر و آب را در نقطه جوش با یکدیگر مخلوط کرده و آنقدر شکر به آب جوش اضافه می کنید که به حالت اشباع برد. البته می توان از گرم کن هایی همچون ماکروفر هم در این مرحله استفاده کرد.با توجه به نوع میوه ای که خود و کودکانتان دوست دارید، عصاره طبیعی میوه مورد نظر را به شیره اضافه کرده و یا می توانید از افزودنی های خوراکی استفاده کنید.شربت به دست آمده را در داخل بطری شیشه ای می ریزید.نخ محکمی را انتخاب کرده و با بستن یک سر آن به مداد و یا یک شی شبیه به آن و همچنین آویزان کردن یک گیره یا شی کوچک تمیز به سر دیگر نخ، آن را داخل بطری شربت فرو می برید.اجازه بدهید در حدود 2 الی 3 روز، بلور های شکر در اطراف نخ و گیره تشکیل شود.مداد که نخ به آن آویزان می باشد را از شربت خارج کرده و باز هم در حدود 1 الی 2 روز زمان بدهید تا بلور های تشکیل شده شکر کاملا خشک شوند.در نهایت، شما یک شاخه نبات میوه ای خواهید داشت.

طرز تهیه ی نبات تخته ای

مواد لازم

شکر ٥٠٠ گرم

آب ٢٠٠ گرم

زعفران به مقدار لازم

طرز تهیه

آب و شکر را در ظرفی ریخته و آن را بهم بزنبد تا بتدریج شکردر آب حل شود.مخلوط آب وشکر را بر روی شعله اجاق گاز قرار دهید تا بجوش آید.کمی زعفران به مخلوط اضافه کنید.پس از آن که درجه حرارت مخلوط آب و شکر به ١۱۵ درجه سانتیگراد رسید، شربت را درون ظرفی که دیواره آن را با مقدار خیلی کمی روغن چرب کرده ایم، بریزید.درظرف را با یک حوله ضخیم بپوشانید تا ضمن گرم ماندن شربت، آب ان بتدریج بخار شود. مشاهده خواهید کرد که بلورهای ریزی نبات تشکیل می کردند. نبات پس از سپری شدن حدود ٢٤ تا ٤٨ ساعت آماده خواهد شد.

مواد لازم

    1 ق غ زنجبیل (زنجفیل) تازه رنده شده یا کوبیده شده
    1 پیمانه شکر
    1 پیمانه آب
    1 ق غ عسل
    1 ق غ آبلیمو ترش تازه
    ۱ هشتم ق چ (یعنی خیلی کم!) پودر میخک

طرز تهیه :
آبنبات زجبیلی بسیار آسان تهیه می گردد و برای فصل سرد سال و مقابله با سرماخوردگی عالی می باشد برای تهیه آن قابلمه کوچکی را بردارید و آب را به همراه شکر در آن بریزید عسل را به روش بن ماری ذوب نموده و به مواد اضافه نمایید بعد زنجبیل را بریزید و در آخر آبلیمو را به همراه میخک بیافزایید  میخک را حتما استفاده نمایید طعه آبنبات را عالی می نماید حرارت گاز ملایم باشد مواد را هم نزنید آرام آرام به جوش می آید و ریز ریز به جوشیدن ادامه می دهد
نکته کار این است که هر چند دقیقه که می گذرد قابلمه را از روی حرارت بردارید تا کف مواد پایین آید مدت زمان تهیه بعد از جوشیدن ده دقیقه تقریبا می باشد در واقع رنگ شکر کاراملی می گردد .
روی یک سینی کاغذ روغنی قرار دهید و حتما آن را چرب نمایید تا به راحتی کنده شود اگر از سلفون هم استفاده نمودید حتما چرب نموده تا به سختی برای جدا نمودن آن نیافتید .مواد را باید گرم در کاغذ روغنی بریزید اگر سرد گردد از قابلمه جدا نمی شود  و اگر خیلی داغ باشد آبنبات نازک می گردد پس نه داغ نه سرد مصرف گردد به اندازه یک قاشق چایخوری به شکل دایره و با فاصله در کاغذ مواد را بریزید . حتما مراقب دستتان باشید تا نسوزد و چسبناک نگردد.
اگر خواستید آبنبات جوبی تهیه نمایید از چند نی باریک استفاده نمایید و یا هر چیزی که به شکل نی خیلی نازک باشد و با قاشق به صورت دایره آبنبات را روی نی ها بریزید در این صورت به آسانی مکیده می شود.
هنگامی که سرد گردید و به اصطلاح خودش را گرفت پودر قند را بر روی آنها بریزید سپس از کاغذ روغنی جدا نموده و لای کاغذ روغنی چرب شده دیگری قرار دهید و کاغذ را در ظرف شیشه ای در دار قرار دهید حتما ظرف را داخل یخچال بگذارید چون اگر با گرما مواجه گردد نرم شده و به هم می چسبند.
آبنبات را هنگام میل نمودن هرگز نجوید چرا که مابین دندانها میچسبد فقط با کمک زبان مکیده شود و اینکه کودکانتان اگر دندان پر شده دارند آبنبات نخورند برای اینکه می تواند دندان پر شده را با حالت چسبندگی خود خالی نماید . ( طرز تهیه آبنبات )

مطالب پر بازدید

ممکن است فکر کنید وقتی به آسانی  می توان نبات را از فروشگاهها خرید اصلا به چه د لیل  باید زحمت  تهیه  کردن نبات را در منزل به خودتان بدهید؟ ولی واقعا به نظر شما هم تجربه خوبی خواهد بود و می تواند مشغولیت  خوبی برای بچه ها هم باشد؛بعلاوه این ها قادرند نبات تان را به هر رنگ و مزه ای که خوشتان می آید درآورید.اگر مایلید یاد بگیرید با ما باشید

مواد لازم

چگونه در خانه نبات درست کنیم



ابتدا آب را داخل یک قابلمه به جوش بیاورید.

تکه ای نخ را در وسط یک مداد یا چوب، دور آن بپیچید. طول نخ باید به اندازه ای باشد که بعد از گره زدن آن روی مداد و قرار دادن آن روی دهانه لیوان، تقریبا به ته لیوان برسد. به انتهای نخ، یک گیره فلزی گره بزنید.

نخ را خیس کنید و آن را به شکر آغشته کنید.

مداد را روی لیوان قرار داده به طوری که گیره فلزی با ته لیوان برخورد نداشته باشد.

وقتی آب جوش آمد، آن را از روی حرارت بردارید.

در هر مرحله، نصف فنجان شکر داخل آب بریزید و هم بزنید تا جایی که همه شکرها را داخل آن ریخته باشید و دیگر آب اشباع شود و شکر ته قابلمه جمع شود.

طعم دهنده و رنگ را می توانید در این مرحله اضافه کنید.

محلول شربت شیرین را داخل لیوان بریزید تا حدی که تقریبا ۲.۵ سانت از بالای لیوان خالی باشد.

مداد را روی لیوان قرار داده و گیره فزی داخل محلول باشد. حواستان باشد که نخ به ته لیوان و یا کناره های آن نچسبد.

لیوان را در فضایی قرار دهید که تکان نخورد. پس از یک یا دو روز، می بینید که کریستال هایی شروع به شکل گرفتن کرده اند.

بگذارید نخ داخل لیوان بماند تا بلور نبات بزرگتر شود. پس از یک هفته اندازه نبات به اندازه دلخواه تان رسیده است و دیگر نبات بزرگتر از آن نخواهد شد.

نخ را از محلول درآورید و بگذارید خشک شود.

پس از خشک شدن نخ، بگذارید نبات شکل خودش را کامل بگیرد.

منبع-phow

سلام عالی بود فقط یک سوال ؟ بعد از یک هفته که نبات بصورت جامد در امد چه جوری از تو این شیشه دربیاوریم ؟! دهنه شیشه کوچک است

عالی بود مرسی.

سلام متن شما خیلی جالب بود وبه من خیلی کمک کرد

هماهنگی جهت تبلیغات: 02123051172

مجری انحصاری نیتیو، سنجاق

کلیه حقوق محفوظ و متعلق به مجله پزشکی دکتر سلام است بازنشر مطالب فقط با ذکر لینک مستقیم مجاز است


توسط
مدیر

·
مرداد ۳۱, ۱۳۹۶


۱ـ شکر خالص: ۵۰۰ گرم

۲ـ آب: ۲۰۰ میلی لیتر

چگونه در خانه نبات درست کنیم

۳ـ زعفران: به مقدار لازم

۴ـ نخ یا چوب: به تعداد کافی

۵ـ چسب نواری

ابتدا شکر را در آب می جوشانیم و وقتی حرارت این محلول به ۱۱۰ درجه رسید زعفران را اضافه می کنیم. سپس یک ظرف تمیز بر می داریم و نخ یا چوب ها را در اطراف ظرف با چسب نوار می چسبانیم. هر یک از نخ ها یا چوب ها باید به انداز ۶ سانتی متر با یکدیگر فاصله داشته باشند. شربت تهیه شده را در داخل ظرف بریزید و ظرف را با یک پارچه یا حوله ضخیم بپوشانید تا شربت گرم بماند و همچنین آب آن بخار شود و بلورهای نبات شکل بگید. ۲۴ تا ۴۸ ساعت طول می کشد تا نبات آماده شود.

برچسب‌ها: انواع نباتتهیه نبات در خانهتهیه نبات در منزلدرست کردن نبات در منزلدستور درست کردن نباتطرز درست کردن نباتنباتنبات بسته بندینبات خانگینبات رنگینبات زعفرانی


شهریور ۸, ۱۳۹۶

 توسط
مدیر
· Published شهریور ۸, ۱۳۹۶


شهریور ۳۰, ۱۳۹۹

 توسط
boshra
· Published شهریور ۳۰, ۱۳۹۹
· Last modified مرداد ۲۷, ۱۳۹۹


شهریور ۸, ۱۳۹۶

 توسط
مدیر
· Published شهریور ۸, ۱۳۹۶

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دیدگاه

نام *

ایمیل *

برای مشاهده تعداد مبتلایان و فوت شده های کرونا تا این لحظه بر روی ادامه کلیک نمایید

با ماساژ سر می توانید از چین و چروک صورت خلاص شوید!

چطور جلوی استرس را بگیریم؟

آیا می توانیم اسرار DNA را کشف کنیم؟

کریستال های شفابخش خود را انتخاب کنید

Serapeum Sakkara: یک طعمه غول پیکر

اخبار سینما و سلبریتی ها
عکس بدون آرایش بازیگران
گریم جالب بازیگران
بیوگرافی بازیگران
عکس سلفی بازیگران
عکس جشن تولد بازیگران

فال هفتگی PMC
فال ورق
فال چوب
فال قهوه
فال ابجد
استخاره از قرآن
فال حافظ
فال روزانه
فال انبیاء
طالع بینی مصری
طالع بینی هندی
طالع بینی خورشیدی
طالع بینی ازدواج
پیامک ماه تولد
طالع بینی ازدواج
داستان های واقعی
شنیدنی های جذاب
فال تاروت صوتی
عضویت در خبرنامه

Infu_ir@

دانلود رایگان کتاب های نایاب

بدون نیاز به نصب

از پیج ما دیدن فرمایید

کلیه حقوق برای اینفو محفوظ است

نیرو گرفته از  – طراحی شده با قالب هیومن

چگونه در خانه نبات درست کنیم
چگونه در خانه نبات درست کنیم
0

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *