چگونه شکست عشقی را جبران کنیم

 
helpkade
چگونه شکست عشقی را جبران کنیم
چگونه شکست عشقی را جبران کنیم

شکست عشقی پایان نافرجام یک رابطه عاطفی است که قطعا تاثیرات مخربی بر روحیه و شخصیت فردی دارد که این شکست را تحمل می‌کند. احتمالا شما نیز که در حال خواندن این مقاله هستید از یک شکست عشقی رنج می‌برید و نمی‌دانید باید چطور با آن کنار بیایید. ما حال شما را کاملا درک می‌کنیم چرا که حال و هوای اکنون شما بسیار طبیعی است. کسی را از دست داده‌اید که فکر می‌کردید بسیار به شما علاقه‌مند است اما با رفتنش تمام آرزوهای شما را نقش بر آب کرد. اما نگران نباشید. شکست عشقی پایان راه شما نیست و شما می‌توانید با بکار بردن راهکارهایی که در این مقاله می‌خوانید دوباره روی پای خود بایستید.

فهرست مطالب

شاید بعد از تجربۀ شکست عشقی افسرده شوید و مدام با خودتان فکر کنید که شما بدشانس‌ترین انسان روی کرۀ زمین هستید که این اتفاق برایش رخ داده است. هربار که از کنار یک کافه یا رستوران رد می‌شوید و زوج‌های جوانی را می‌بینید که در کنار یکدیگر نشسته‌اند و بگو بخند می‌کنند داغ دلتان تازه می‌شود و دوباره با ناامیدی خودتان را سرزنش می‌کنید که ای کاش من هم می‌توانستم برای عشقم کامل باشم، شاید او هیچ وقت رهایم نمی‌کرد.  اما یادتان باشد که شما تنها کسی نیستید که شکست عشقی را تجربه می‌کنید. در همه جای این کره خاکی همیشه هستند کسانی که در سوگ عشق از دست رفته‌شان نشسته اند اما بعد از مدتی دوباره دستشان را روی زانو خود گذاشته اند و حتی قوی‌تر از قبل از جا بلند شده‌اند. قطعا جدایی و شکست عشقی تلخ و طاقت‌فرسا است و شما حق دارید تا مدتی به خودتان زمان دهید تا این زخم التیام یابد؛ اما مطمئن باشید که شما اولین نفر نیستید و قطعا آخرین نفر هم نخواهید بود. پس نگاهی به اطراف خود بیاندازید و برای شروعی دوباره تلاش کنید.

پیشنهاد ما به شما در این شرایط این است که دربارۀ اتفاقات رخ داده با یکی از دوستان یا اعضای خانواده که امین و مورد اعتماد شما هستند صحبت کنید. کسی که شما را قضاوت نکند و فقط گوش شنوای درد و دل‌های شما باشد. از تمام احساسات خود با او صحبت کنید و هیجانات منفی خود را تخلیه کنید. داشتن کسی که شنوندۀ صحبت‌هایتان باشد از لحاظ روانی می‌تواند کمک بسیار بزرگی به شما کند. مراجعه به یک روانشناس می‌تواند یکی از گزینه‌های خوب برای این کار باشد. چراکه روانشناسان با توجه به سابقۀ کار با افرادی مانند شما به راحتی می‌توانند حس و حال شما را درک کرده و به شما در این راه کمک کنند.

چگونه شکست عشقی را جبران کنیم

متاسفانه با تجربۀ شکست عشقی بسیاری از افراد کاملا خودشان را نادیده می‌گیرند و دیگر اهمیتی به جسم و روح خودشان نمی‌دهند. تمام روز و شبشان می‌شود فکر کردن به خاطرات گذشته و دیگر وقتی را صرف خودشان و خانواده‌شان نمی‌کنند. قطعا این کار شما یکی از مخرب‌ترین و اشتباه‌ترین کارهایی است که در این شرایط سخت می‌توانید انجام دهید. پس بهتر است کمی هوای خودتان را داشته باشید و از این فرصت جوانی بهترین استفاده را بکنید. در حقیقت شما با این کار خود درحال خراب کردن تک تک لحظه‌هایی هستید که می‌توانستند به بهترین خاطرات شما تبدیل شوند. برنامه‌ای را برای طول روز خود در نظر بگیرید و خود را ملزم به انجام دادن آن‌ها بکنید. سعی کنید در ابتدا برنامه را خیلی سنگین نچینید و از یک پیاده‌روی ساده شروع کنید و به مرور آن را تبدیل به ثبت نام در کلاس‌ها و کارگاه‌های آموزشی کنید. بعد از گذشت مدتی کاملا متوجه تغییر روحیات خود خواهید شد.

یکی از رایج‌ترین واکنش‌های افراد بعد از تجربۀ شکست عشقی خشم و نشان دادن واکنش‌های هیجانی منفی نسبت به شریک عاطفیشان است. شما حق دارید که بابت اتفاقی که افتاده عصبانی شوید اما حق ندارید که این خشم و عصبانیت را نسبت به کسی ابراز کنید. این رابطه درست یا غلط به اتمام رسیده و شما نباید خاطرات خوب گذشته را با انجام رفتارهای غیر منطقی در ذهن شریک عاطفی سابقتان خراب کنید. یادتان باشد که محترمانه تمام شدن یک رابطه خیلی بهتر از تمام شدن آن با بی حرمتی و ناراحتی است. پس هرگاه احساس کردید که خشم به سراغتان آمده و می‌خواهید اقدامی علیه شریک عاطفی سابقتان بکنید؛ کمی به خودتان فرصت بدهید و درباره عواقب کارتان خوب فکر کرده و بررسی کنید که این کار شما چه نتیجه‌ای برایتان خواهد داشت.

احتمالا بعد از تجربۀ شکست عاطفی نوع نگاه شما نسبت به خودتان نیز تغییر کرده است و بالطبع عزت نفستان نیز در نتیجۀ این جدایی خدشه‌دار شده است. پس اگر از همین الان به فکر ساخت دوبارۀ آن نباشید معلوم نیست که در آینده چه بلایی به سر روح و روان شما خواهد آمد. عزت نفس عبارت است از نوع نگاه و نگرش شما نسبت به خودتان، ارزش‌ها و اهدافی که به عنوان یک انسان دارید و به طور کلی آنطور که خودتان را می بینید و می‌شناسید. قطعا بخشی از باور ما نسبت به خودمان به نوع نگاهی که دیگران دربارۀ ما دارند نیز مربوط می‌شود؛ پس کاملا طبیعی است که بعد از تجربۀ شکست عشقی خود را سرزنش و تحقیر کنیم. اما حقیقت چیز دیگری است و همیشه نظر دیگران دربارۀ ما واقعی نیست و ما درگیر باورهای اشتباهی می‌شویم. شما باید همیشه به گونه‌ای زندگی کنید که خودتان و ارزش‌هایتان در درجۀ اول اهمیت قرار بگیرند نه نگاه دیگران نسبت به شما.

حتما بخوانید: مشاوره روانشناسی افزایش اعتماد به نفس: توجه به علایق و تغییر دیدگاه  

بعد از تجربۀ شکست عشقی باید به شناخت بهتری از خودتان برسید تا بتوانید به نحو احسن با این شکست کنار بیایید و در آینده چنین تجربیاتی در زندگی شما کمتر تکرار شود. در یک برگۀ کاغذ خودتان را توصیف کنید. از ویژگی‌های ظاهریتان گرفته تا غذا و تفریحات مورد‌علاقه‌تان. اکنون در بخش دیگری از برگه بنویسید که چقدر از (خود) کنونی خود راضی هستید. اگر قرار باشد برخی از ویژگی‌های خود را تغییر دهید آن ویژگی‌ها کدامند و چرا باید تغییر کنند. در بخش دیگری از برگه انتظارات خود را از شریک عاطفی آیندتان بنویسید. دوست دارید او چگونه باشد؟ چه ظاهر و اخلاقی داشته باشد؟ بعد از اینکه کارتان به اتمام رسید. یادداشت‌هایتان را به کسی بدهید که خیلی خوب شما را می‌شناسد. از او بخواهید دربارۀ آن نظر بدهد. این فرد حتما باید مورد اعتماد شما باشد. بعد از بررسی این تمرین وقت آن می‌رسد که اهداف خود را عملی کنید و بدنبال ایجاد تغییرات اساسی در زندگی‌تان باشید.

سعی کنید در طول روز برنامه‌ای بچینید که در آن بیشتر به خودتان و علاقه‌مندی‌هایتان رسیدگی کنید. زمانی را صرف وقت‌گذرانی با خانواده و دوستانتان کنید و هر از چندگاهی برای خودتان هدیه‌ای بخرید. این می‌دهد که هیچ چیز در زندگی جز سلامت جسم و روح شما اهمیتی ندارد و نباید آن را به هیچ دلیلی به خطر بیاندازید.

یادتان باشد که زندگی فردی و اجتماعی شما از قسمت‌های مختلفی تشکیل شده است که روابط عاطفی تنها یک بخش آن است نه همه‌اش. شما با بی‌توجهی به خودتان و مدام سیرکردن در خاطرات گذشته سلامت سایر بخش‌های زندگی‌تان را نیز به خطر می‌اندازید. برای مثال روابط خانوادگی، تحصیل،  ارتباطات شغلی و … می‌توانند در نتیجه مدیریت رفتاری اشتباه شما روز به روز خراب‌تر شوند.

شاید در ابتدا برای شما کار سختی باشد؛ کسی را که شما را از خود رانده ببخشید؛ اما اگر ما خودمان را دوست داشته باشیم و به ارزشمندی خودمان ایمان داشته باشیم خیلی راحت می‌توانیم دیگران را به خاطر اشتباهاتشان ببخشیم. بعد از اینکه تصمیم گرفتید کسی که شما را آزار داده است ببخشید، احساس سبکی وصف ناپذیری خواهید داشت و در مسیر بهبودی قرار خواهید گرفت.

اگر شما جزء آن دسته از افرادی هستید که معتقدید در یک رابطه عاطفی همیشه همه چیز باید سر جای خودش باشد و رابطه‌تان باید شبیه افسانه‌ها باشد باید بگوئیم که کمی انتظارات غیرواقع بینانه‌ای دارید و باید در آن‌ها تجدید نظر کنید. همیشه روابط آنطور که ما می‌خواهیم پیش نمی‌روند و شریک عاطفی شما هم همیشه لزوما مانند شما فکر نمی‌کند. پس همیشه در گوشۀ ذهنتان کمی احتمال خطا بگذارید و به همه چیز صفر یا صد نگاه نکنید. روابط انسانی الخصوص روابط عاطفی پیچیده‌تر از آن چیزی است که فکر می‌کنید.

 همه ما همیشه از کودکی تا به امروز درباره ساختن زندگی دلخواهمان خیال پردازی کرده‌ایم. اگر تاکنون برای ساختن آن اقدامی نکرده اید. دست به کار شوید و برای آن برنامه‌ریزی کنید. هیچ وقت در زندگی برای رسیدن به آرزوهایتان منتظر کسی نباشید. هیچ کس جز شما نمی‌تواند مسیر درست رسیدن به آرزوهایتان را به شما نشان دهد. پس مستقل باشید و روی پاهای خودتان بایستید.

حتما بخوانید: زنان مستقل و باهوش 

شکست عشقی یکی از تلخ‌ترین و سخت‌ترین تجربیاتی است که هر شخص در زندگی‌اش ممکن است با آن روبرو شده باشد. اما درصورت مواجهه درست و به موقع با آن می‌تواند تاثیرات مثبتی هم بر روی زندگی فرد داشته باشد. قبل از هر چیز یادتان باشد که شما در این راه تنها نیستید و هستند کسانی که چه بسا تجربیاتی سخت‌تر از شما دارند. در طول این دوران سخت سعی کنید با افراد مثبت و قابل اعتمادی که در اطراف خود دارید صحبت کنید و حتی موضوع را با یک روانشناس در میان بگذارید. به جسم و روحتان اهمیت بدهید و با فکر و خیال‌های آزاردهنده سلامت خود را به خطر نیاندازید. عصبانیت حق طبیعی شما است اما آن را نسبت به شریک عاطفیتان که روزی با او خاطرات خوشی داشتید ابراز نکنید. روی ترمیم عزت نفستان کار کنید و خود واقعیتان را پیدا کنید. یادتان باشد که روابط عاطفی تنها بخشی از زندگی ما هستند.

عشقت رو جذب کن

میخوای یاد بگیری چطور روز به روز بیشتر قلب عشقتو بدست بیاری؟ چطور یه رابطه موفق منجر به ازدواج داشته باشی؟ چطور یه زندگی مشترک موفق داشته باشی؟ پس فرصت را از دست نده! تو هم به جمع دنبال کنندگان پیج رادیو عشق در اینستاگرام اضافه شو…

عضویت در خبرنامه رادیو عشق

51 بازدید

97 بازدید

127 بازدید

364 بازدید

383 بازدید

دیدگاه

نام *

ایمیل *

وب‌ سایت

ذخیره نام، ایمیل و وبسایت من در مرورگر برای زمانی که دوباره دیدگاهی می‌نویسم.

مشترک نمی شومدریافت همه دیدگاه های این نوشتهفقط دریافت پاسخ دیدگاه های خودم

چگونه شکست عشقی را جبران کنیم

آدرس: تهران، پونک، نبش بلوار پونک، پلاک 2، طبقه سوم، واحد 6

تلفن پشتیبانی:02146015870

رزرو نوبت مشاوره

انجمن روانشناسی آمریکا

سازمان نظام روانشناسی و مشاوره ایران

سازمان بهزیستی ایران

انجمن روانشناسی ایران

 

می‌خوام برگرده به رابطه/زندگیمی‌خوام فراموشش کنم

باید تمومش کنم، اما قدرتشو ندارم

می‌خوام جذبش کنم و ازدواج کنیم

شکست عشقی پایان نافرجام یک رابطه عاطفی است که قطعا تاثیرات مخربی بر روحیه و شخصیت فردی دارد که این شکست را تحمل می‌کند. احتمالا شما نیز که در حال خواندن این مقاله هستید از یک شکست عشقی رنج می‌برید و نمی‌دانید باید چطور با آن کنار بیایید. ما حال شما را کاملا درک می‌کنیم چرا که حال و هوای اکنون شما بسیار طبیعی است. کسی را از دست داده‌اید که فکر می‌کردید بسیار به شما علاقه‌مند است اما با رفتنش تمام آرزوهای شما را نقش بر آب کرد. اما نگران نباشید. شکست عشقی پایان راه شما نیست و شما می‌توانید با بکار بردن راهکارهایی که در این مقاله می‌خوانید دوباره روی پای خود بایستید.

فهرست مطالب

شاید بعد از تجربۀ شکست عشقی افسرده شوید و مدام با خودتان فکر کنید که شما بدشانس‌ترین انسان روی کرۀ زمین هستید که این اتفاق برایش رخ داده است. هربار که از کنار یک کافه یا رستوران رد می‌شوید و زوج‌های جوانی را می‌بینید که در کنار یکدیگر نشسته‌اند و بگو بخند می‌کنند داغ دلتان تازه می‌شود و دوباره با ناامیدی خودتان را سرزنش می‌کنید که ای کاش من هم می‌توانستم برای عشقم کامل باشم، شاید او هیچ وقت رهایم نمی‌کرد.  اما یادتان باشد که شما تنها کسی نیستید که شکست عشقی را تجربه می‌کنید. در همه جای این کره خاکی همیشه هستند کسانی که در سوگ عشق از دست رفته‌شان نشسته اند اما بعد از مدتی دوباره دستشان را روی زانو خود گذاشته اند و حتی قوی‌تر از قبل از جا بلند شده‌اند. قطعا جدایی و شکست عشقی تلخ و طاقت‌فرسا است و شما حق دارید تا مدتی به خودتان زمان دهید تا این زخم التیام یابد؛ اما مطمئن باشید که شما اولین نفر نیستید و قطعا آخرین نفر هم نخواهید بود. پس نگاهی به اطراف خود بیاندازید و برای شروعی دوباره تلاش کنید.

پیشنهاد ما به شما در این شرایط این است که دربارۀ اتفاقات رخ داده با یکی از دوستان یا اعضای خانواده که امین و مورد اعتماد شما هستند صحبت کنید. کسی که شما را قضاوت نکند و فقط گوش شنوای درد و دل‌های شما باشد. از تمام احساسات خود با او صحبت کنید و هیجانات منفی خود را تخلیه کنید. داشتن کسی که شنوندۀ صحبت‌هایتان باشد از لحاظ روانی می‌تواند کمک بسیار بزرگی به شما کند. مراجعه به یک روانشناس می‌تواند یکی از گزینه‌های خوب برای این کار باشد. چراکه روانشناسان با توجه به سابقۀ کار با افرادی مانند شما به راحتی می‌توانند حس و حال شما را درک کرده و به شما در این راه کمک کنند.

چگونه شکست عشقی را جبران کنیم

متاسفانه با تجربۀ شکست عشقی بسیاری از افراد کاملا خودشان را نادیده می‌گیرند و دیگر اهمیتی به جسم و روح خودشان نمی‌دهند. تمام روز و شبشان می‌شود فکر کردن به خاطرات گذشته و دیگر وقتی را صرف خودشان و خانواده‌شان نمی‌کنند. قطعا این کار شما یکی از مخرب‌ترین و اشتباه‌ترین کارهایی است که در این شرایط سخت می‌توانید انجام دهید. پس بهتر است کمی هوای خودتان را داشته باشید و از این فرصت جوانی بهترین استفاده را بکنید. در حقیقت شما با این کار خود درحال خراب کردن تک تک لحظه‌هایی هستید که می‌توانستند به بهترین خاطرات شما تبدیل شوند. برنامه‌ای را برای طول روز خود در نظر بگیرید و خود را ملزم به انجام دادن آن‌ها بکنید. سعی کنید در ابتدا برنامه را خیلی سنگین نچینید و از یک پیاده‌روی ساده شروع کنید و به مرور آن را تبدیل به ثبت نام در کلاس‌ها و کارگاه‌های آموزشی کنید. بعد از گذشت مدتی کاملا متوجه تغییر روحیات خود خواهید شد.

یکی از رایج‌ترین واکنش‌های افراد بعد از تجربۀ شکست عشقی خشم و نشان دادن واکنش‌های هیجانی منفی نسبت به شریک عاطفیشان است. شما حق دارید که بابت اتفاقی که افتاده عصبانی شوید اما حق ندارید که این خشم و عصبانیت را نسبت به کسی ابراز کنید. این رابطه درست یا غلط به اتمام رسیده و شما نباید خاطرات خوب گذشته را با انجام رفتارهای غیر منطقی در ذهن شریک عاطفی سابقتان خراب کنید. یادتان باشد که محترمانه تمام شدن یک رابطه خیلی بهتر از تمام شدن آن با بی حرمتی و ناراحتی است. پس هرگاه احساس کردید که خشم به سراغتان آمده و می‌خواهید اقدامی علیه شریک عاطفی سابقتان بکنید؛ کمی به خودتان فرصت بدهید و درباره عواقب کارتان خوب فکر کرده و بررسی کنید که این کار شما چه نتیجه‌ای برایتان خواهد داشت.

احتمالا بعد از تجربۀ شکست عاطفی نوع نگاه شما نسبت به خودتان نیز تغییر کرده است و بالطبع عزت نفستان نیز در نتیجۀ این جدایی خدشه‌دار شده است. پس اگر از همین الان به فکر ساخت دوبارۀ آن نباشید معلوم نیست که در آینده چه بلایی به سر روح و روان شما خواهد آمد. عزت نفس عبارت است از نوع نگاه و نگرش شما نسبت به خودتان، ارزش‌ها و اهدافی که به عنوان یک انسان دارید و به طور کلی آنطور که خودتان را می بینید و می‌شناسید. قطعا بخشی از باور ما نسبت به خودمان به نوع نگاهی که دیگران دربارۀ ما دارند نیز مربوط می‌شود؛ پس کاملا طبیعی است که بعد از تجربۀ شکست عشقی خود را سرزنش و تحقیر کنیم. اما حقیقت چیز دیگری است و همیشه نظر دیگران دربارۀ ما واقعی نیست و ما درگیر باورهای اشتباهی می‌شویم. شما باید همیشه به گونه‌ای زندگی کنید که خودتان و ارزش‌هایتان در درجۀ اول اهمیت قرار بگیرند نه نگاه دیگران نسبت به شما.

حتما بخوانید: مشاوره روانشناسی افزایش اعتماد به نفس: توجه به علایق و تغییر دیدگاه  

بعد از تجربۀ شکست عشقی باید به شناخت بهتری از خودتان برسید تا بتوانید به نحو احسن با این شکست کنار بیایید و در آینده چنین تجربیاتی در زندگی شما کمتر تکرار شود. در یک برگۀ کاغذ خودتان را توصیف کنید. از ویژگی‌های ظاهریتان گرفته تا غذا و تفریحات مورد‌علاقه‌تان. اکنون در بخش دیگری از برگه بنویسید که چقدر از (خود) کنونی خود راضی هستید. اگر قرار باشد برخی از ویژگی‌های خود را تغییر دهید آن ویژگی‌ها کدامند و چرا باید تغییر کنند. در بخش دیگری از برگه انتظارات خود را از شریک عاطفی آیندتان بنویسید. دوست دارید او چگونه باشد؟ چه ظاهر و اخلاقی داشته باشد؟ بعد از اینکه کارتان به اتمام رسید. یادداشت‌هایتان را به کسی بدهید که خیلی خوب شما را می‌شناسد. از او بخواهید دربارۀ آن نظر بدهد. این فرد حتما باید مورد اعتماد شما باشد. بعد از بررسی این تمرین وقت آن می‌رسد که اهداف خود را عملی کنید و بدنبال ایجاد تغییرات اساسی در زندگی‌تان باشید.

سعی کنید در طول روز برنامه‌ای بچینید که در آن بیشتر به خودتان و علاقه‌مندی‌هایتان رسیدگی کنید. زمانی را صرف وقت‌گذرانی با خانواده و دوستانتان کنید و هر از چندگاهی برای خودتان هدیه‌ای بخرید. این می‌دهد که هیچ چیز در زندگی جز سلامت جسم و روح شما اهمیتی ندارد و نباید آن را به هیچ دلیلی به خطر بیاندازید.

یادتان باشد که زندگی فردی و اجتماعی شما از قسمت‌های مختلفی تشکیل شده است که روابط عاطفی تنها یک بخش آن است نه همه‌اش. شما با بی‌توجهی به خودتان و مدام سیرکردن در خاطرات گذشته سلامت سایر بخش‌های زندگی‌تان را نیز به خطر می‌اندازید. برای مثال روابط خانوادگی، تحصیل،  ارتباطات شغلی و … می‌توانند در نتیجه مدیریت رفتاری اشتباه شما روز به روز خراب‌تر شوند.

شاید در ابتدا برای شما کار سختی باشد؛ کسی را که شما را از خود رانده ببخشید؛ اما اگر ما خودمان را دوست داشته باشیم و به ارزشمندی خودمان ایمان داشته باشیم خیلی راحت می‌توانیم دیگران را به خاطر اشتباهاتشان ببخشیم. بعد از اینکه تصمیم گرفتید کسی که شما را آزار داده است ببخشید، احساس سبکی وصف ناپذیری خواهید داشت و در مسیر بهبودی قرار خواهید گرفت.

اگر شما جزء آن دسته از افرادی هستید که معتقدید در یک رابطه عاطفی همیشه همه چیز باید سر جای خودش باشد و رابطه‌تان باید شبیه افسانه‌ها باشد باید بگوئیم که کمی انتظارات غیرواقع بینانه‌ای دارید و باید در آن‌ها تجدید نظر کنید. همیشه روابط آنطور که ما می‌خواهیم پیش نمی‌روند و شریک عاطفی شما هم همیشه لزوما مانند شما فکر نمی‌کند. پس همیشه در گوشۀ ذهنتان کمی احتمال خطا بگذارید و به همه چیز صفر یا صد نگاه نکنید. روابط انسانی الخصوص روابط عاطفی پیچیده‌تر از آن چیزی است که فکر می‌کنید.

 همه ما همیشه از کودکی تا به امروز درباره ساختن زندگی دلخواهمان خیال پردازی کرده‌ایم. اگر تاکنون برای ساختن آن اقدامی نکرده اید. دست به کار شوید و برای آن برنامه‌ریزی کنید. هیچ وقت در زندگی برای رسیدن به آرزوهایتان منتظر کسی نباشید. هیچ کس جز شما نمی‌تواند مسیر درست رسیدن به آرزوهایتان را به شما نشان دهد. پس مستقل باشید و روی پاهای خودتان بایستید.

حتما بخوانید: زنان مستقل و باهوش 

شکست عشقی یکی از تلخ‌ترین و سخت‌ترین تجربیاتی است که هر شخص در زندگی‌اش ممکن است با آن روبرو شده باشد. اما درصورت مواجهه درست و به موقع با آن می‌تواند تاثیرات مثبتی هم بر روی زندگی فرد داشته باشد. قبل از هر چیز یادتان باشد که شما در این راه تنها نیستید و هستند کسانی که چه بسا تجربیاتی سخت‌تر از شما دارند. در طول این دوران سخت سعی کنید با افراد مثبت و قابل اعتمادی که در اطراف خود دارید صحبت کنید و حتی موضوع را با یک روانشناس در میان بگذارید. به جسم و روحتان اهمیت بدهید و با فکر و خیال‌های آزاردهنده سلامت خود را به خطر نیاندازید. عصبانیت حق طبیعی شما است اما آن را نسبت به شریک عاطفیتان که روزی با او خاطرات خوشی داشتید ابراز نکنید. روی ترمیم عزت نفستان کار کنید و خود واقعیتان را پیدا کنید. یادتان باشد که روابط عاطفی تنها بخشی از زندگی ما هستند.

عشقت رو جذب کن

میخوای یاد بگیری چطور روز به روز بیشتر قلب عشقتو بدست بیاری؟ چطور یه رابطه موفق منجر به ازدواج داشته باشی؟ چطور یه زندگی مشترک موفق داشته باشی؟ پس فرصت را از دست نده! تو هم به جمع دنبال کنندگان پیج رادیو عشق در اینستاگرام اضافه شو…

عضویت در خبرنامه رادیو عشق

51 بازدید

97 بازدید

127 بازدید

364 بازدید

383 بازدید

دیدگاه

نام *

ایمیل *

وب‌ سایت

ذخیره نام، ایمیل و وبسایت من در مرورگر برای زمانی که دوباره دیدگاهی می‌نویسم.

مشترک نمی شومدریافت همه دیدگاه های این نوشتهفقط دریافت پاسخ دیدگاه های خودم

چگونه شکست عشقی را جبران کنیم

آدرس: تهران، پونک، نبش بلوار پونک، پلاک 2، طبقه سوم، واحد 6

تلفن پشتیبانی:02146015870

رزرو نوبت مشاوره

انجمن روانشناسی آمریکا

سازمان نظام روانشناسی و مشاوره ایران

سازمان بهزیستی ایران

انجمن روانشناسی ایران

 

می‌خوام برگرده به رابطه/زندگیمی‌خوام فراموشش کنم

باید تمومش کنم، اما قدرتشو ندارم

می‌خوام جذبش کنم و ازدواج کنیم

شکست عشقی پایان نافرجام یک رابطه عاطفی است که قطعا تاثیرات مخربی بر روحیه و شخصیت فردی دارد که این شکست را تحمل می‌کند. احتمالا شما نیز که در حال خواندن این مقاله هستید از یک شکست عشقی رنج می‌برید و نمی‌دانید باید چطور با آن کنار بیایید. ما حال شما را کاملا درک می‌کنیم چرا که حال و هوای اکنون شما بسیار طبیعی است. کسی را از دست داده‌اید که فکر می‌کردید بسیار به شما علاقه‌مند است اما با رفتنش تمام آرزوهای شما را نقش بر آب کرد. اما نگران نباشید. شکست عشقی پایان راه شما نیست و شما می‌توانید با بکار بردن راهکارهایی که در این مقاله می‌خوانید دوباره روی پای خود بایستید.

فهرست مطالب

شاید بعد از تجربۀ شکست عشقی افسرده شوید و مدام با خودتان فکر کنید که شما بدشانس‌ترین انسان روی کرۀ زمین هستید که این اتفاق برایش رخ داده است. هربار که از کنار یک کافه یا رستوران رد می‌شوید و زوج‌های جوانی را می‌بینید که در کنار یکدیگر نشسته‌اند و بگو بخند می‌کنند داغ دلتان تازه می‌شود و دوباره با ناامیدی خودتان را سرزنش می‌کنید که ای کاش من هم می‌توانستم برای عشقم کامل باشم، شاید او هیچ وقت رهایم نمی‌کرد.  اما یادتان باشد که شما تنها کسی نیستید که شکست عشقی را تجربه می‌کنید. در همه جای این کره خاکی همیشه هستند کسانی که در سوگ عشق از دست رفته‌شان نشسته اند اما بعد از مدتی دوباره دستشان را روی زانو خود گذاشته اند و حتی قوی‌تر از قبل از جا بلند شده‌اند. قطعا جدایی و شکست عشقی تلخ و طاقت‌فرسا است و شما حق دارید تا مدتی به خودتان زمان دهید تا این زخم التیام یابد؛ اما مطمئن باشید که شما اولین نفر نیستید و قطعا آخرین نفر هم نخواهید بود. پس نگاهی به اطراف خود بیاندازید و برای شروعی دوباره تلاش کنید.

پیشنهاد ما به شما در این شرایط این است که دربارۀ اتفاقات رخ داده با یکی از دوستان یا اعضای خانواده که امین و مورد اعتماد شما هستند صحبت کنید. کسی که شما را قضاوت نکند و فقط گوش شنوای درد و دل‌های شما باشد. از تمام احساسات خود با او صحبت کنید و هیجانات منفی خود را تخلیه کنید. داشتن کسی که شنوندۀ صحبت‌هایتان باشد از لحاظ روانی می‌تواند کمک بسیار بزرگی به شما کند. مراجعه به یک روانشناس می‌تواند یکی از گزینه‌های خوب برای این کار باشد. چراکه روانشناسان با توجه به سابقۀ کار با افرادی مانند شما به راحتی می‌توانند حس و حال شما را درک کرده و به شما در این راه کمک کنند.

چگونه شکست عشقی را جبران کنیم

متاسفانه با تجربۀ شکست عشقی بسیاری از افراد کاملا خودشان را نادیده می‌گیرند و دیگر اهمیتی به جسم و روح خودشان نمی‌دهند. تمام روز و شبشان می‌شود فکر کردن به خاطرات گذشته و دیگر وقتی را صرف خودشان و خانواده‌شان نمی‌کنند. قطعا این کار شما یکی از مخرب‌ترین و اشتباه‌ترین کارهایی است که در این شرایط سخت می‌توانید انجام دهید. پس بهتر است کمی هوای خودتان را داشته باشید و از این فرصت جوانی بهترین استفاده را بکنید. در حقیقت شما با این کار خود درحال خراب کردن تک تک لحظه‌هایی هستید که می‌توانستند به بهترین خاطرات شما تبدیل شوند. برنامه‌ای را برای طول روز خود در نظر بگیرید و خود را ملزم به انجام دادن آن‌ها بکنید. سعی کنید در ابتدا برنامه را خیلی سنگین نچینید و از یک پیاده‌روی ساده شروع کنید و به مرور آن را تبدیل به ثبت نام در کلاس‌ها و کارگاه‌های آموزشی کنید. بعد از گذشت مدتی کاملا متوجه تغییر روحیات خود خواهید شد.

یکی از رایج‌ترین واکنش‌های افراد بعد از تجربۀ شکست عشقی خشم و نشان دادن واکنش‌های هیجانی منفی نسبت به شریک عاطفیشان است. شما حق دارید که بابت اتفاقی که افتاده عصبانی شوید اما حق ندارید که این خشم و عصبانیت را نسبت به کسی ابراز کنید. این رابطه درست یا غلط به اتمام رسیده و شما نباید خاطرات خوب گذشته را با انجام رفتارهای غیر منطقی در ذهن شریک عاطفی سابقتان خراب کنید. یادتان باشد که محترمانه تمام شدن یک رابطه خیلی بهتر از تمام شدن آن با بی حرمتی و ناراحتی است. پس هرگاه احساس کردید که خشم به سراغتان آمده و می‌خواهید اقدامی علیه شریک عاطفی سابقتان بکنید؛ کمی به خودتان فرصت بدهید و درباره عواقب کارتان خوب فکر کرده و بررسی کنید که این کار شما چه نتیجه‌ای برایتان خواهد داشت.

احتمالا بعد از تجربۀ شکست عاطفی نوع نگاه شما نسبت به خودتان نیز تغییر کرده است و بالطبع عزت نفستان نیز در نتیجۀ این جدایی خدشه‌دار شده است. پس اگر از همین الان به فکر ساخت دوبارۀ آن نباشید معلوم نیست که در آینده چه بلایی به سر روح و روان شما خواهد آمد. عزت نفس عبارت است از نوع نگاه و نگرش شما نسبت به خودتان، ارزش‌ها و اهدافی که به عنوان یک انسان دارید و به طور کلی آنطور که خودتان را می بینید و می‌شناسید. قطعا بخشی از باور ما نسبت به خودمان به نوع نگاهی که دیگران دربارۀ ما دارند نیز مربوط می‌شود؛ پس کاملا طبیعی است که بعد از تجربۀ شکست عشقی خود را سرزنش و تحقیر کنیم. اما حقیقت چیز دیگری است و همیشه نظر دیگران دربارۀ ما واقعی نیست و ما درگیر باورهای اشتباهی می‌شویم. شما باید همیشه به گونه‌ای زندگی کنید که خودتان و ارزش‌هایتان در درجۀ اول اهمیت قرار بگیرند نه نگاه دیگران نسبت به شما.

حتما بخوانید: مشاوره روانشناسی افزایش اعتماد به نفس: توجه به علایق و تغییر دیدگاه  

بعد از تجربۀ شکست عشقی باید به شناخت بهتری از خودتان برسید تا بتوانید به نحو احسن با این شکست کنار بیایید و در آینده چنین تجربیاتی در زندگی شما کمتر تکرار شود. در یک برگۀ کاغذ خودتان را توصیف کنید. از ویژگی‌های ظاهریتان گرفته تا غذا و تفریحات مورد‌علاقه‌تان. اکنون در بخش دیگری از برگه بنویسید که چقدر از (خود) کنونی خود راضی هستید. اگر قرار باشد برخی از ویژگی‌های خود را تغییر دهید آن ویژگی‌ها کدامند و چرا باید تغییر کنند. در بخش دیگری از برگه انتظارات خود را از شریک عاطفی آیندتان بنویسید. دوست دارید او چگونه باشد؟ چه ظاهر و اخلاقی داشته باشد؟ بعد از اینکه کارتان به اتمام رسید. یادداشت‌هایتان را به کسی بدهید که خیلی خوب شما را می‌شناسد. از او بخواهید دربارۀ آن نظر بدهد. این فرد حتما باید مورد اعتماد شما باشد. بعد از بررسی این تمرین وقت آن می‌رسد که اهداف خود را عملی کنید و بدنبال ایجاد تغییرات اساسی در زندگی‌تان باشید.

سعی کنید در طول روز برنامه‌ای بچینید که در آن بیشتر به خودتان و علاقه‌مندی‌هایتان رسیدگی کنید. زمانی را صرف وقت‌گذرانی با خانواده و دوستانتان کنید و هر از چندگاهی برای خودتان هدیه‌ای بخرید. این می‌دهد که هیچ چیز در زندگی جز سلامت جسم و روح شما اهمیتی ندارد و نباید آن را به هیچ دلیلی به خطر بیاندازید.

یادتان باشد که زندگی فردی و اجتماعی شما از قسمت‌های مختلفی تشکیل شده است که روابط عاطفی تنها یک بخش آن است نه همه‌اش. شما با بی‌توجهی به خودتان و مدام سیرکردن در خاطرات گذشته سلامت سایر بخش‌های زندگی‌تان را نیز به خطر می‌اندازید. برای مثال روابط خانوادگی، تحصیل،  ارتباطات شغلی و … می‌توانند در نتیجه مدیریت رفتاری اشتباه شما روز به روز خراب‌تر شوند.

شاید در ابتدا برای شما کار سختی باشد؛ کسی را که شما را از خود رانده ببخشید؛ اما اگر ما خودمان را دوست داشته باشیم و به ارزشمندی خودمان ایمان داشته باشیم خیلی راحت می‌توانیم دیگران را به خاطر اشتباهاتشان ببخشیم. بعد از اینکه تصمیم گرفتید کسی که شما را آزار داده است ببخشید، احساس سبکی وصف ناپذیری خواهید داشت و در مسیر بهبودی قرار خواهید گرفت.

اگر شما جزء آن دسته از افرادی هستید که معتقدید در یک رابطه عاطفی همیشه همه چیز باید سر جای خودش باشد و رابطه‌تان باید شبیه افسانه‌ها باشد باید بگوئیم که کمی انتظارات غیرواقع بینانه‌ای دارید و باید در آن‌ها تجدید نظر کنید. همیشه روابط آنطور که ما می‌خواهیم پیش نمی‌روند و شریک عاطفی شما هم همیشه لزوما مانند شما فکر نمی‌کند. پس همیشه در گوشۀ ذهنتان کمی احتمال خطا بگذارید و به همه چیز صفر یا صد نگاه نکنید. روابط انسانی الخصوص روابط عاطفی پیچیده‌تر از آن چیزی است که فکر می‌کنید.

 همه ما همیشه از کودکی تا به امروز درباره ساختن زندگی دلخواهمان خیال پردازی کرده‌ایم. اگر تاکنون برای ساختن آن اقدامی نکرده اید. دست به کار شوید و برای آن برنامه‌ریزی کنید. هیچ وقت در زندگی برای رسیدن به آرزوهایتان منتظر کسی نباشید. هیچ کس جز شما نمی‌تواند مسیر درست رسیدن به آرزوهایتان را به شما نشان دهد. پس مستقل باشید و روی پاهای خودتان بایستید.

حتما بخوانید: زنان مستقل و باهوش 

شکست عشقی یکی از تلخ‌ترین و سخت‌ترین تجربیاتی است که هر شخص در زندگی‌اش ممکن است با آن روبرو شده باشد. اما درصورت مواجهه درست و به موقع با آن می‌تواند تاثیرات مثبتی هم بر روی زندگی فرد داشته باشد. قبل از هر چیز یادتان باشد که شما در این راه تنها نیستید و هستند کسانی که چه بسا تجربیاتی سخت‌تر از شما دارند. در طول این دوران سخت سعی کنید با افراد مثبت و قابل اعتمادی که در اطراف خود دارید صحبت کنید و حتی موضوع را با یک روانشناس در میان بگذارید. به جسم و روحتان اهمیت بدهید و با فکر و خیال‌های آزاردهنده سلامت خود را به خطر نیاندازید. عصبانیت حق طبیعی شما است اما آن را نسبت به شریک عاطفیتان که روزی با او خاطرات خوشی داشتید ابراز نکنید. روی ترمیم عزت نفستان کار کنید و خود واقعیتان را پیدا کنید. یادتان باشد که روابط عاطفی تنها بخشی از زندگی ما هستند.

عشقت رو جذب کن

میخوای یاد بگیری چطور روز به روز بیشتر قلب عشقتو بدست بیاری؟ چطور یه رابطه موفق منجر به ازدواج داشته باشی؟ چطور یه زندگی مشترک موفق داشته باشی؟ پس فرصت را از دست نده! تو هم به جمع دنبال کنندگان پیج رادیو عشق در اینستاگرام اضافه شو…

عضویت در خبرنامه رادیو عشق

51 بازدید

97 بازدید

127 بازدید

364 بازدید

383 بازدید

دیدگاه

نام *

ایمیل *

وب‌ سایت

ذخیره نام، ایمیل و وبسایت من در مرورگر برای زمانی که دوباره دیدگاهی می‌نویسم.

مشترک نمی شومدریافت همه دیدگاه های این نوشتهفقط دریافت پاسخ دیدگاه های خودم

چگونه شکست عشقی را جبران کنیم

آدرس: تهران، پونک، نبش بلوار پونک، پلاک 2، طبقه سوم، واحد 6

تلفن پشتیبانی:02146015870

رزرو نوبت مشاوره

انجمن روانشناسی آمریکا

سازمان نظام روانشناسی و مشاوره ایران

سازمان بهزیستی ایران

انجمن روانشناسی ایران

 

می‌خوام برگرده به رابطه/زندگیمی‌خوام فراموشش کنم

باید تمومش کنم، اما قدرتشو ندارم

می‌خوام جذبش کنم و ازدواج کنیم

شکست عشقی پایان نافرجام یک رابطه عاطفی است که قطعا تاثیرات مخربی بر روحیه و شخصیت فردی دارد که این شکست را تحمل می‌کند. احتمالا شما نیز که در حال خواندن این مقاله هستید از یک شکست عشقی رنج می‌برید و نمی‌دانید باید چطور با آن کنار بیایید. ما حال شما را کاملا درک می‌کنیم چرا که حال و هوای اکنون شما بسیار طبیعی است. کسی را از دست داده‌اید که فکر می‌کردید بسیار به شما علاقه‌مند است اما با رفتنش تمام آرزوهای شما را نقش بر آب کرد. اما نگران نباشید. شکست عشقی پایان راه شما نیست و شما می‌توانید با بکار بردن راهکارهایی که در این مقاله می‌خوانید دوباره روی پای خود بایستید.

فهرست مطالب

شاید بعد از تجربۀ شکست عشقی افسرده شوید و مدام با خودتان فکر کنید که شما بدشانس‌ترین انسان روی کرۀ زمین هستید که این اتفاق برایش رخ داده است. هربار که از کنار یک کافه یا رستوران رد می‌شوید و زوج‌های جوانی را می‌بینید که در کنار یکدیگر نشسته‌اند و بگو بخند می‌کنند داغ دلتان تازه می‌شود و دوباره با ناامیدی خودتان را سرزنش می‌کنید که ای کاش من هم می‌توانستم برای عشقم کامل باشم، شاید او هیچ وقت رهایم نمی‌کرد.  اما یادتان باشد که شما تنها کسی نیستید که شکست عشقی را تجربه می‌کنید. در همه جای این کره خاکی همیشه هستند کسانی که در سوگ عشق از دست رفته‌شان نشسته اند اما بعد از مدتی دوباره دستشان را روی زانو خود گذاشته اند و حتی قوی‌تر از قبل از جا بلند شده‌اند. قطعا جدایی و شکست عشقی تلخ و طاقت‌فرسا است و شما حق دارید تا مدتی به خودتان زمان دهید تا این زخم التیام یابد؛ اما مطمئن باشید که شما اولین نفر نیستید و قطعا آخرین نفر هم نخواهید بود. پس نگاهی به اطراف خود بیاندازید و برای شروعی دوباره تلاش کنید.

پیشنهاد ما به شما در این شرایط این است که دربارۀ اتفاقات رخ داده با یکی از دوستان یا اعضای خانواده که امین و مورد اعتماد شما هستند صحبت کنید. کسی که شما را قضاوت نکند و فقط گوش شنوای درد و دل‌های شما باشد. از تمام احساسات خود با او صحبت کنید و هیجانات منفی خود را تخلیه کنید. داشتن کسی که شنوندۀ صحبت‌هایتان باشد از لحاظ روانی می‌تواند کمک بسیار بزرگی به شما کند. مراجعه به یک روانشناس می‌تواند یکی از گزینه‌های خوب برای این کار باشد. چراکه روانشناسان با توجه به سابقۀ کار با افرادی مانند شما به راحتی می‌توانند حس و حال شما را درک کرده و به شما در این راه کمک کنند.

چگونه شکست عشقی را جبران کنیم

متاسفانه با تجربۀ شکست عشقی بسیاری از افراد کاملا خودشان را نادیده می‌گیرند و دیگر اهمیتی به جسم و روح خودشان نمی‌دهند. تمام روز و شبشان می‌شود فکر کردن به خاطرات گذشته و دیگر وقتی را صرف خودشان و خانواده‌شان نمی‌کنند. قطعا این کار شما یکی از مخرب‌ترین و اشتباه‌ترین کارهایی است که در این شرایط سخت می‌توانید انجام دهید. پس بهتر است کمی هوای خودتان را داشته باشید و از این فرصت جوانی بهترین استفاده را بکنید. در حقیقت شما با این کار خود درحال خراب کردن تک تک لحظه‌هایی هستید که می‌توانستند به بهترین خاطرات شما تبدیل شوند. برنامه‌ای را برای طول روز خود در نظر بگیرید و خود را ملزم به انجام دادن آن‌ها بکنید. سعی کنید در ابتدا برنامه را خیلی سنگین نچینید و از یک پیاده‌روی ساده شروع کنید و به مرور آن را تبدیل به ثبت نام در کلاس‌ها و کارگاه‌های آموزشی کنید. بعد از گذشت مدتی کاملا متوجه تغییر روحیات خود خواهید شد.

یکی از رایج‌ترین واکنش‌های افراد بعد از تجربۀ شکست عشقی خشم و نشان دادن واکنش‌های هیجانی منفی نسبت به شریک عاطفیشان است. شما حق دارید که بابت اتفاقی که افتاده عصبانی شوید اما حق ندارید که این خشم و عصبانیت را نسبت به کسی ابراز کنید. این رابطه درست یا غلط به اتمام رسیده و شما نباید خاطرات خوب گذشته را با انجام رفتارهای غیر منطقی در ذهن شریک عاطفی سابقتان خراب کنید. یادتان باشد که محترمانه تمام شدن یک رابطه خیلی بهتر از تمام شدن آن با بی حرمتی و ناراحتی است. پس هرگاه احساس کردید که خشم به سراغتان آمده و می‌خواهید اقدامی علیه شریک عاطفی سابقتان بکنید؛ کمی به خودتان فرصت بدهید و درباره عواقب کارتان خوب فکر کرده و بررسی کنید که این کار شما چه نتیجه‌ای برایتان خواهد داشت.

احتمالا بعد از تجربۀ شکست عاطفی نوع نگاه شما نسبت به خودتان نیز تغییر کرده است و بالطبع عزت نفستان نیز در نتیجۀ این جدایی خدشه‌دار شده است. پس اگر از همین الان به فکر ساخت دوبارۀ آن نباشید معلوم نیست که در آینده چه بلایی به سر روح و روان شما خواهد آمد. عزت نفس عبارت است از نوع نگاه و نگرش شما نسبت به خودتان، ارزش‌ها و اهدافی که به عنوان یک انسان دارید و به طور کلی آنطور که خودتان را می بینید و می‌شناسید. قطعا بخشی از باور ما نسبت به خودمان به نوع نگاهی که دیگران دربارۀ ما دارند نیز مربوط می‌شود؛ پس کاملا طبیعی است که بعد از تجربۀ شکست عشقی خود را سرزنش و تحقیر کنیم. اما حقیقت چیز دیگری است و همیشه نظر دیگران دربارۀ ما واقعی نیست و ما درگیر باورهای اشتباهی می‌شویم. شما باید همیشه به گونه‌ای زندگی کنید که خودتان و ارزش‌هایتان در درجۀ اول اهمیت قرار بگیرند نه نگاه دیگران نسبت به شما.

حتما بخوانید: مشاوره روانشناسی افزایش اعتماد به نفس: توجه به علایق و تغییر دیدگاه  

بعد از تجربۀ شکست عشقی باید به شناخت بهتری از خودتان برسید تا بتوانید به نحو احسن با این شکست کنار بیایید و در آینده چنین تجربیاتی در زندگی شما کمتر تکرار شود. در یک برگۀ کاغذ خودتان را توصیف کنید. از ویژگی‌های ظاهریتان گرفته تا غذا و تفریحات مورد‌علاقه‌تان. اکنون در بخش دیگری از برگه بنویسید که چقدر از (خود) کنونی خود راضی هستید. اگر قرار باشد برخی از ویژگی‌های خود را تغییر دهید آن ویژگی‌ها کدامند و چرا باید تغییر کنند. در بخش دیگری از برگه انتظارات خود را از شریک عاطفی آیندتان بنویسید. دوست دارید او چگونه باشد؟ چه ظاهر و اخلاقی داشته باشد؟ بعد از اینکه کارتان به اتمام رسید. یادداشت‌هایتان را به کسی بدهید که خیلی خوب شما را می‌شناسد. از او بخواهید دربارۀ آن نظر بدهد. این فرد حتما باید مورد اعتماد شما باشد. بعد از بررسی این تمرین وقت آن می‌رسد که اهداف خود را عملی کنید و بدنبال ایجاد تغییرات اساسی در زندگی‌تان باشید.

سعی کنید در طول روز برنامه‌ای بچینید که در آن بیشتر به خودتان و علاقه‌مندی‌هایتان رسیدگی کنید. زمانی را صرف وقت‌گذرانی با خانواده و دوستانتان کنید و هر از چندگاهی برای خودتان هدیه‌ای بخرید. این می‌دهد که هیچ چیز در زندگی جز سلامت جسم و روح شما اهمیتی ندارد و نباید آن را به هیچ دلیلی به خطر بیاندازید.

یادتان باشد که زندگی فردی و اجتماعی شما از قسمت‌های مختلفی تشکیل شده است که روابط عاطفی تنها یک بخش آن است نه همه‌اش. شما با بی‌توجهی به خودتان و مدام سیرکردن در خاطرات گذشته سلامت سایر بخش‌های زندگی‌تان را نیز به خطر می‌اندازید. برای مثال روابط خانوادگی، تحصیل،  ارتباطات شغلی و … می‌توانند در نتیجه مدیریت رفتاری اشتباه شما روز به روز خراب‌تر شوند.

شاید در ابتدا برای شما کار سختی باشد؛ کسی را که شما را از خود رانده ببخشید؛ اما اگر ما خودمان را دوست داشته باشیم و به ارزشمندی خودمان ایمان داشته باشیم خیلی راحت می‌توانیم دیگران را به خاطر اشتباهاتشان ببخشیم. بعد از اینکه تصمیم گرفتید کسی که شما را آزار داده است ببخشید، احساس سبکی وصف ناپذیری خواهید داشت و در مسیر بهبودی قرار خواهید گرفت.

اگر شما جزء آن دسته از افرادی هستید که معتقدید در یک رابطه عاطفی همیشه همه چیز باید سر جای خودش باشد و رابطه‌تان باید شبیه افسانه‌ها باشد باید بگوئیم که کمی انتظارات غیرواقع بینانه‌ای دارید و باید در آن‌ها تجدید نظر کنید. همیشه روابط آنطور که ما می‌خواهیم پیش نمی‌روند و شریک عاطفی شما هم همیشه لزوما مانند شما فکر نمی‌کند. پس همیشه در گوشۀ ذهنتان کمی احتمال خطا بگذارید و به همه چیز صفر یا صد نگاه نکنید. روابط انسانی الخصوص روابط عاطفی پیچیده‌تر از آن چیزی است که فکر می‌کنید.

 همه ما همیشه از کودکی تا به امروز درباره ساختن زندگی دلخواهمان خیال پردازی کرده‌ایم. اگر تاکنون برای ساختن آن اقدامی نکرده اید. دست به کار شوید و برای آن برنامه‌ریزی کنید. هیچ وقت در زندگی برای رسیدن به آرزوهایتان منتظر کسی نباشید. هیچ کس جز شما نمی‌تواند مسیر درست رسیدن به آرزوهایتان را به شما نشان دهد. پس مستقل باشید و روی پاهای خودتان بایستید.

حتما بخوانید: زنان مستقل و باهوش 

شکست عشقی یکی از تلخ‌ترین و سخت‌ترین تجربیاتی است که هر شخص در زندگی‌اش ممکن است با آن روبرو شده باشد. اما درصورت مواجهه درست و به موقع با آن می‌تواند تاثیرات مثبتی هم بر روی زندگی فرد داشته باشد. قبل از هر چیز یادتان باشد که شما در این راه تنها نیستید و هستند کسانی که چه بسا تجربیاتی سخت‌تر از شما دارند. در طول این دوران سخت سعی کنید با افراد مثبت و قابل اعتمادی که در اطراف خود دارید صحبت کنید و حتی موضوع را با یک روانشناس در میان بگذارید. به جسم و روحتان اهمیت بدهید و با فکر و خیال‌های آزاردهنده سلامت خود را به خطر نیاندازید. عصبانیت حق طبیعی شما است اما آن را نسبت به شریک عاطفیتان که روزی با او خاطرات خوشی داشتید ابراز نکنید. روی ترمیم عزت نفستان کار کنید و خود واقعیتان را پیدا کنید. یادتان باشد که روابط عاطفی تنها بخشی از زندگی ما هستند.

عشقت رو جذب کن

میخوای یاد بگیری چطور روز به روز بیشتر قلب عشقتو بدست بیاری؟ چطور یه رابطه موفق منجر به ازدواج داشته باشی؟ چطور یه زندگی مشترک موفق داشته باشی؟ پس فرصت را از دست نده! تو هم به جمع دنبال کنندگان پیج رادیو عشق در اینستاگرام اضافه شو…

عضویت در خبرنامه رادیو عشق

51 بازدید

97 بازدید

127 بازدید

364 بازدید

383 بازدید

دیدگاه

نام *

ایمیل *

وب‌ سایت

ذخیره نام، ایمیل و وبسایت من در مرورگر برای زمانی که دوباره دیدگاهی می‌نویسم.

مشترک نمی شومدریافت همه دیدگاه های این نوشتهفقط دریافت پاسخ دیدگاه های خودم

چگونه شکست عشقی را جبران کنیم

آدرس: تهران، پونک، نبش بلوار پونک، پلاک 2، طبقه سوم، واحد 6

تلفن پشتیبانی:02146015870

رزرو نوبت مشاوره

انجمن روانشناسی آمریکا

سازمان نظام روانشناسی و مشاوره ایران

سازمان بهزیستی ایران

انجمن روانشناسی ایران

 

می‌خوام برگرده به رابطه/زندگیمی‌خوام فراموشش کنم

باید تمومش کنم، اما قدرتشو ندارم

می‌خوام جذبش کنم و ازدواج کنیم

مطالب پر بازدید

 

اگر به تازگی عشق خود را از دست داده اید توصیه می کنیم اراده و اعتماد به نفس خود ار از دست ندهید و مانع بروز آسیب های آن به روح و رانتان شوید سعی کنید اجازه ندهید زندگی تان درگیر این مسئله شود و از روال عادی خارج گردد


چگونه شکست عشقی را جبران کنیم

اگرچه که ازدواج با دنیایی از امید و آرزو و شور و اشتیاق اتفاق می افتد اما پیوند دو آدم همیشه سرنوشت خوبی ندارد. گاهی شما در همان دوران نامزدی متوجه می شوید که به درد هم نمی خورید یا انتخاب اشتباهی داشته اید.
اولین فکری که به نظرتان می رسد این است که باید همه آرزوهایتان را چال کنید و به فکر شروع دوباره ای باشید. تلخی این شکست زود هنگام، همه زندگی شما را در بر می گیرد اما به هم خوردن یک نامزدی، پایان زندگی نیست. می خواهید بدانید که بعد از یک شکست عاطفی چطور باید به زندگی برگردید؟ با ما همراه باشید.

دوره سوگ را بگذرانید

شکست عشقی، یک فقدان دردناک را به همراه دارد که باعث می شود حالاتی شبیه به سوگ بعد از دست دادن عزیزانتان را تجربه کنید. از سوی دیگر، شما حجم زیادی از خشم، دلخوری، ناامیدی و پشیمانی را تجربه می کنید. ترکیب همه این حس ها، فشار زیادی به شما می آورد. پس سعی نکنید غمتان را انکار کنید. بپذیرید که اوضاع مثل سابق نیست و حق دارید که ناراحت باشید. سوگ شما در این موقعیت، هفت مرحله دارد که باید یکی یکی از آنها بگذرید تا به وضعیت با ثبات روانی برسید. این مراحل عبارتند از: انکار واقعیت، خشم، یافتن گناهکار و مقصر، افسردگی، احساس ترس و ناامنی و در نهایت، پذیرش اتفاقاتی که افتاده.

درست است که برای بازیابی سلامت روانی تان نیاز دارید این مراحل را بگذرانید، اما همزمان حواستان به خودتان باشد که خودتان را به کلی به دست غم نسپارید و در این مراحل متوقف نشوید. دوره ای را برای ناراحتی تان درنظر بگیرید و پس از آن سعی کنید به خودتان کمک کنید تا حالتان بهتر شود. دنیا هنوز به پایان نرسیده و شما همچنان شانس های خوبی برای ازدواج خواهید داشت. مطمئن باشید عشق فقط با این یک نفر معنا نمی شده و هنوز فرصت تجربه آن را دارید.

به زندگی برگردید

شکست تان را تحلیل کنید و از خود بپرسید چه درسی از این شکست می گیرید؟ اگر لازم است با یک مشاور خبره در این باره مشورت کنید

کمک کردن به خودتان را متوقف نکنید. سعی کنید فعالیت های عادی و جاری زندگی تان را از سر بگیرید. شما بعد از این شکست، نیاز به شبکه ای حمایتی از دوستان و عزیزانتان دارید. پس با دوستانتان بیشتر مراوده کنید و سعی کنید انرژی مورد نیازتان را از این جمع ها و این حمایت ها به دست آورید.

یک دلمشغولی جدید برای خودتان تعریف کنید تا وقت های فراغت تان را به آن مشغول شوید. این دلمشغولی باید به شما حس سرخوشی و زندگی بدهد. ممکن است این حس را در ورزش پیدا کنید یا در فعالیت های خیریه. حتی شاید تصمیم بگیرید یک کسب و کار جدید را تجربه کنید. در هر صورت، به دنبال لذت باشید.

رشد کنید

خشم و غبن و پشیمانی تان را در مسیر دیگری هدایت کنید. شما الان انرژی عظیمی در وجودتان دارید که متاسفانه منفی است. از این انرژی منفی یک نتیجه مثبت بگیرید. چطور؟ روی رشد خودتان متمرکز شوید. سعی کنید به شدت پیشرفت کنید، به آرزوهایی که همیشه داشته اید برسید و خود را ارتقا دهید. آن قدر که گذشته، برایتان کوچک و کم اهمیت شود.

ریشه مشکل را بخشکانید

در هر شکستی، درس هایی برای آموختن وجود دارد. وقتی حال و هوای دلتان بهتر شد، سعی کنید خودشناسی کنید. ببینید دلیل این شکست چه بوده. کجاها اشتباه کرده اید و چه کار باید بکنید تا این اشتباهات تکرار نشوند. شکست تان را تحلیل کنید و از خود بپرسید چه درسی از این شکست می گیرید؟ اگر لازم است با یک مشاور خبره در این باره مشورت کنید. هر کاری می توانید برای پیدا کردن خودتان و درس گرفتن از این اتفاقات انجام دهید.

بعد از شکست عاطفی، مراقب باشید این کارها را انجام ندهید:
– موسیقی، فیلم یا داستان های غمگین ممنوع. مراقب باشید با این ابزارها خودتان را در چاه ناامیدی غرق نکنید.
– هر جا می روید، به بدگویی پشت سر نامزد سابقتان ننشینید و از خانواده تان هم بخواهید برای حفظ آرامش شما و حفظ حرمت ها این کار را نکنند.
– از آدم های منفی باف، حسود، آتش بیار معرکه بپرهیزید و به هیچ عنوان اجازه ندهید کسی برایتان خبر ببرد یا بیاورد.
– به سرعت وارد یک رابطه جایگزین نشوید. تا تمام نکردن دوران سوگ و پیدا نکردن خودتان، به هیچ عنوان به گزینه های ازدواجتان پناه نبرید. چون در این صورت، شخصی را انتخاب می کنید که فقط ناجی شما باشد و احتمالا در این بین همه معیارهایی که برای ازدواج دارید، فراموش می شوند.

 

مطالب مرتبط

هماهنگی جهت تبلیغات: 02123051172

مجری انحصاری نیتیو، سنجاق

کلیه حقوق محفوظ و متعلق به مجله پزشکی دکتر سلام است بازنشر مطالب فقط با ذکر لینک مستقیم مجاز است

درمان شکست عشقی از چه راهی امکان پذیر است؟ عشق یکی از عمیق‌ترین احساسات بشری است که می‌تواند مجموعه‌ای از احساسات و هیجانات قوی دیگر را برای فرد به همراه داشته باشد. هرچقدر این احساس عمیق‌تر شود شکست خوردن در آن نیز منجر به رنج شدیدتری خواهد شد. در این شرایط اگر فکری به حال خود نکنید ممکن است مشکلات روحی و عاطفی بسیاری سراغ شما بیایند و غم از دست دادن رابطه برای شما منجر به افسردگی و اضطراب مزمن شود. برای اینکه بتوانید از پس این مرحله دشوار (شکست عشقی) از زندگی خود بربیایید نیاز به کمک و درمان دارید. برای آگاهی از روش‌های درمان شکست عشقی تا انتهای این مطلب با ما همراه باشید.

چرا بعضی ها بی‌تفاوت به زندگی‌شان ادامه می‌دهند و بعضی ها تا پای مرگ هم جلو می روند؟ شما دوست دارید پس از یک شکست عشقی جزء کدام دسته باشید؟ درست است که شما همین چند ماه یا چند سال پیش عاشق شده اید اما ذهنیت شما از عاطفه، محبت و دلبستگی سال ها قبل شکل گرفته است؛ یعنی از اولین باری که مادر تان شما را در آغوش گرفت. کسانی که مادرشان را از دست داده‌اند، شکست های عشقی وحشتناک تری را تجربه می کنند.

البته منظور ما در اینجا از دست دادن فیزیکی نیست. کسانی که به هر دلیلی، داشتن رابطه عاطفی و مادرانه با مادر خود را از دست می‌دهند، همیشه به دنبال یک مادر جایگزین میگردند. تصور کنید که دومین مادرتان هم به شما بی رحمی کند. معلوم است که شما این دنیا را جای وحشتناکی خواهید دید؛ جایی که به وجود آمده تا شما چیزهایی را از دست بدهید.

چگونه شکست عشقی را جبران کنیم

البته عکس این قضیه نیز صادق است. کسانی که دائما مورد توجه والدین خود بوده اند و وابستگی زیادی به آن ها دارند نیز سخت می‌توانند «نه» را قبول کنند بنابراین با توجه به شرایطی که شما در آن تربیت شده اید می توانید عکس العمل های متفاوتی از خود بروز دهید. البته این ها همه ماجرا نیستند بلکه عوامل فردی و محیطی گوناگونی در این امر تاثیر گذار هستند که تعیین نقش هریک از آن ها به ارزیابی دقیق یک روان درمانگر نیاز دارد. 

برای آشنایی با  اختلال شخصیت وابسته کلیک کنید. 

 

جواب این سوال هم می تواند مثبت باشد و هم منفی. در بسیاری از افراد روند کنار آمدن با شکست عشقی به طور طبیعی تا 6 ماه طول می کشد و پس از این مدت، آن ها به پذیرش این مسئله می رسند و می توانند عملکرد عادی زندگی خود را از سر بگیرند. اما در برخی دیگر غم و اندوه رابطه از دست رفته هم چنان باقی می ماند و هرچه می گذرد  فرد بیشتر در خاطرات خود غرق می شود. در این شرایط افسردگی به شکست عشقی اضافه می شود و اوضاع را پیچیده تر خواهد کرد. به همین خاطر بهتر است از همان ابتدا که با شکست عشقی مواجه شدید با یک درمانگر در ارتباط باشید تا بتوانید اوضاع روانی خود را تحت کنترل بگیرید. 

برای آگاهی از  اختلال افسردگی و علائم افسردگی در خود یا اطرافیانتان کلیک کنید. 

 

گاهی اوقات رابطه عاطفی با اتفاق های ناخوشایندی به پایان می رسد. اتفاقاتی نظیر خیانت و دروغگویی علاوه بر احساس شکست، خشم و نفرت زیادی را به همراه می آورد. در این شرایط اگر می خواهید دچار آسیب های دراز مدت روحی نشوید باید به یک سری از خصایل دست پیدا کنید. بدون داشتن این خصوصیات درمان شکست عشقی برایتان دشوار خواهد بود. مهم ترین نکته ای که باید بدانید و به کار ببندید توانایی بخشش است. شما باید توانایی بخشیدن را داشته باشید.

این بخشش تنها کلماتی که بر زبان جاری می شوند و یا از ذهن می گذرند نیست. این یک فرآیند عمیق عاطفی ست. باید بتوانید با تمام وجود شریک عاطفی پیشین خود را ببخشید. بخشش یک نکته بسیار کلیدی در درمان شکست عشقی است، اما چرا این امر تا به این اندازه اهمیت دارد؟ زیرا که با این بخشش قبل از هر چیز خود را به آرامش رسانده اید. ممکن است بگویید آخر چگونه؟ هرگز امکان ندارد بتوانم او را ببخشم، پاسخ ما به شما این ست که بدون بخشش شکست عشقی هرگز به آرامش نخواهید رسید.

همچنین قرار نیست شما همیشه یک بازنده باشید، بلکه باید به خود فرصت دوباره ای برای شروع رابطه ای جدید بدهید. پس حتما از کمک های متخصصان روانشناسی برای شروع دوباره استفاده کنید. جهت آمادگی برای شروع رابطه بعد از شکست عشقی کلیک کنید.

 

برای درمان شکست عشقی باید از چهار مرحله روانشناختی عبور کنیم بدون عبور از این مراحل هرگز به درمان حقیقی یک شکست عشقی نمی‌رسیم. این مراحل عبارتند از شوک، انکار، باز آفرینی و استقلال عاطفی. روزی بدون هیچ مقدمه قبلی شریک عاطفی شما به نزدتان می‌آید و اعلام می‌کند قصد دارد شما را ترک کند، درست است که این اواخر اوضاع رابطه‌تان زیاد خوب پیش نمی‌رفت اما هرگز تصور نمی‌کردید چنین اتفاقی بیفتد در این شرایط ابتدا دچار شوک می‌شوید.

مرحله دوم شکست عشقی انکار است در این زمان هر دو طرف رابطه چه آن کس که رابطه را ترک می‌کند و چه آن کس که طرد می‌شود سعی دارند حقیقت را کتمان کنند، آنان همچنان با یکدیگر تماس می‌گیرند و نمی‌خواهند بپذیرند که رابطه برای همیشه به پایان رسیده است.

پس از آن نوبت به مرحله باز آفرینی می‌رسد. شما از کسی که مدت‌ها دوستش داشتید جدا می‌شوید، اکنون در یافتن معنی و مفهوم زندگی دچار مشکل هستید، برنامه‌ای برای انجام ندارید، روزی در کلاس موسیقی ثبت نام می‌کنید و روزی دیگر به باشگاه ورزشی می‌روید. همه این کارها برای این است که در آخر بتوانید بدون رابطه نیز به معنایی برای وجود خویش دست پیدا کنید. اگر بتوانید این مرحله از شکست عشقی را با موفقیت پشت سر بگذارید؛ وارد مرحله استقلال عاطفی می‌شوید. برای اطلاع از زمان و مراحل شکست عشقی کلیک کنید.

 

طی کردن مراحل شکست عشقی زمان‌بر است و ممکن است چالش های زیادی را برای شما به وجود آورد. به همین خاطر لازم است که همواره با یک روان شناس در ارتباط باشید تا خودتان را بهتر محک بزنید و ببینید چقدر در جهت مثبت قدم برداشته اید. هم چنین در طی این جلسات درمانگر با بررسی تعارضات و مشکلات شخصیتی شما به درمان آن‌ها کمک خواهد کرد که در آینده و روابط بعدی زندگی خود احتمال دچار شدن به شکست عشقی را تا حد زیادی کاهش دهید. برای کسب آگاهی درباره روش های فراموش کردن عشق از دست رفته کلیک کنید.

 

برای دریافت مشاوره در زمینه شکست عشقی و درمان شکست عشقی می توانید با مشاوران مرکز مشاوره روانشناسی هنر زندگی از طریق تلفن ثابت از کل کشور با شماره 9099075228 و از تهران با شماره 9092305265 تماس بگیرید. 

هنر زندگی اولین سامانه مشاوره روانشناسی تخصصی کشور با مجرب ترین مشاوران روانشناسی پاسخگوی سوالات و مشکلات شما در زمینه های مشاوره خانواده ، ازدواج ، طلاق ، تربیت کودک ، جوانان ، مهارت های ارتباطی ، ترک اعتیاد ، مشاوره روانشناسی ، روان درمانی و … می باشد. به امید زندگی شاد و سالم برای یکایک مردم ایران…

با عضویت در خبرنامه، از جدیدترین و بهترین کتاب ها و مقالات روانشناسی اطلاع پیدا کنید…

© کلیه حقوق برای حامی هنر زندگی محفوظ می باشد. انتشار مقالات با ذکر منبع بلامانع می باشد.

1) دور زدن ممنوع: ایستادن بعد از شكستن بسیار سخت است ولی این دقیقا كاری است كه باید انجام دهید و با تمام درد و رنجی كه دارید به زندگی ادامه دهید. هیچ راه میانبری وجود ندارد كه قسمتی از مانع را در خود نداشته باشد، پس دنبال راه فرار از شكستتان نباشید. اگر بخواهیم مسایلی كه از درون ما را تكه‌تكه می‌كنند دور بزنیم در مسیری دایره‌وار گرفتار خواهیم شد كه راه به جایی نمی‌برد. با تمام درد و غمی كه داریم باید از وسط راه پر مانع و تیغ بگذریم. یك واقعیت ساده وجود دارد؛ برای گذر كردن باید ناراحتی و سختی كشید. در این صورت بعد از گذشتن از این مسیر به فردی قوی‌تر تبدیل خواهیم شد و سختی‌هایی كه كشیده‌ایم ما را آبدیده خواهند كرد.

چگونه شکست عشقی را جبران کنیم

2) جدا شوید و از آزادی‌تان لذت ببرید: همه می‌خواهند از غم قلبی جدا شوند، اما چگونه؟ تلاش برای پر كردن خلاء درون خود بدون وارد شدن عجولانه به یك رابطه دیگر یا بیهوده تلاش كردن یك طرفه برای برگرداندن عشق از دست رفته، ‌تنها راه است. وابستگی باعث درد و رنج می‌شود و بهترین راه برای رسیدن به آرامش و شادی، رهایی از وابستگی‌هاست. یكی از افكاری كه با آن می‌توانید خود را از غم و اندوه نجات دهید این است كه با خود تكرار كنید: من برای شاد بودن به هیچ‌كس و هیچ‌چیز نیاز ندارم. بعد از یك شكست قلبی خیلی سخت است اعتماد‌كردن به اینكه می‌توان بدون آن شخص زندگی كرد و راه را ادامه داد و شاد بود ولی زندگی بارها به ما ثابت كرده كه ما می‌توانیم! باید خلاقانه و با قدرتی كه داریم خلاءهایمان را پر كنیم.

3) نقاط قوت خود را بنویسید: یكی از تكنیك‌‌های خارج‌شدن از احساس شكست، لیست‌كردن نقاط قوت است. اینكه با سختی‌ها كنار آمده‌اید و هنوز ایستادگی می‌كنید، اینكه با وجود افسردگی شدید و افكار منفی تا حد خودكشی كه گاهی ذهنتان را پر می‌كند هنوز زنده هستید از نقاط قوت شماست. اینكه حتی باوجود درد و رنج لب به سیگار نزده‌اید، به دیگران ضربه نزده‌اید، به سمت دروغ و دغل نرفته‌اید از قدرت شماست. پس این موارد را بنویسید و به خودتان گوشزد كنید.

4) خرس سفید: اگر تلاش می‌كنید به خاطراتتان فكر نكنید و می‌خواهید دور خود حصار بكشید تا مانع ورود آنها شوید و با خودتان مدام تكرار می‌كنید: نباید به او فكر كنم، نباید درباره او خیالبافی كنم، نباید لحظه‌های با هم بودنمان را به یاد بیاورم مطمئن باشید اوضاع را بد و بدتر خواهید كرد. در یك مطالعه مشهور و روان‌شناسی كه در سال 1980 صورت گرفت از افراد خواسته شد در مورد همه‌چیز فكر كنند ولی حق ندارند درباره خرس سفید فكر كنند. حدس می‌زنید همه آنها درباره چه چیزی فكر كردند؟ خرس سفید! پس نجنگید و نه خود را به سمت خاطرات هل بدهید و نه به زور بخواهید یك شبه یا یك ماهه همه‌چیز را فراموش كنید.

5) كمك كنید: احساساتتان را جمع‌آوری، بسته‌بندی و سعی كنید برای استفاده از آنها راهی پیدا كنید، اما بهترین راه، كمك كردن به یك شخص دیگر است، به‌خصوص اگر آن شخص دچار دردی شبیه شما باشد. این كار شما را از دردها و رنج‌هایتان دور خواهد كرد و برای لحظاتی خود را فراموش خواهید كرد و این یعنی معجزه! حتی می‌توانید جذب بنگاه‌های خیریه شوید به‌خصوص جاهایی كه از بچه‌ها حمایت می‌كنند.

6) خنده و گریه: همان‌طور كه خنده در خیلی از مراحل بهبودبخش است، گریه هم می‌تواند شفادهنده باشد. آیا فكر می‌كنید بعد از یك گریه خوب، اتفاقی حالتان بهتر می‌شود؟ نخیر، كلی دلایل فیزیولوژیك وجود دارد كه قدرت شفابخش بودن اشك را ثابت می‌كند. برخی از آنها توسط ویلیام فری، كسی كه برای 15 سال رییس تیم تحقیقاتی مطالعه روی اشك بوده، به ثبت رسیده است. در میان یافته‌های آنها به اشك‌های عاطفی [در مقابل اشك‌هایی كه برای جراحت‌های فیزیكی ریخته می‌شود] اشاره می‌شود كه با خود مواد سمی خاصی را دفع می‌كنند و استرس غم و اندوه را كاهش می‌دهند پس جلوی اشك خود را نگیرید.

7) لیست خوب‌ها و بدها: باید مشخص كنید كدام فعالیت‌ها حال شما را خوب می‌كنند و كدامشان باعث طغیان احساسات بد می‌شوند و برای اینكه دقیقا بفهمید باید آنها را امتحان كنید و بعد در لیست فعالیت‌هایی كه باید انجام دهید یا فعالیت‌هایی كه نباید انجام دهید، قرار دهید ولی كارهایی مثل چك كردن صفحه شخصی در اینترنت، سایت و دیدن روابط جدید یا كارهایی كه قرار است انجام دهید قطعا جزو فعالیت‌هایی نیست كه شما را خوشحال كند. پس از همین لحظه و بدون آنكه تجربه كنید آن را در لیست كارهای ممنوعه قرار دهید و اما در لیست خوب‌ها احتمالا می‌توانید حذف كردن تمام پیامك‌ها، ایمیل‌ها و پیام‌های صوتی او را قرار دهید. فروختن هدیه‌های گران‌قیمتی كه او برایتان خریده است مثل جواهرات را هم در لیستتان بگنجانید. پولش را صرف یك سفر عالی كنید!

8) ورزش كنید:

9) دنیای جدیدی بسازید: دوستان مشترك و فعالیت‌های مشترك نمی‌گذارد به طول كامل از او جدا شوید پس دنیایی از دوستان جدید و فعالیت‌های جدید برای خود بسازید.

10) امید داشته باشید: می‌گویند: «حسی قوی‌تر از ترس وجود دارد و آن بخشش است.» اما برای اینكه بتوان بخشید باید از گذشته گذر كرد و برای گذر كردن از گذشته، باید امید داشت به روزهای بهتری كه در راه است و به وجود داشتن جاها و موقعیت‌های بهتر. امید به اینكه این درد و پوچ بودن كه در میان فعالیت‌هایتان گردنتان را می‌گیرد، همیشه با شما نخواهد ماند. امید، یعنی ایمان داشتن به اینكه روزی غم‌هایتان بخار می‌شوند و تا همیشه لبخندهایتان زوركی و بی‌رنگ نخواهد بود.

برگرفته از سلامت

تبیان، دستیار هوشمند زندگی

پل های ارتباطی

بلوار کشاورز،خیابان نادری،نبش حجت دوست،پلاک 12

public@tebyan.com

02181200000

دسترسی سریع

محصولات و خدمات

اشتراک در خبرنامه

کلیه حقوق این سایت مربوط به موسسه فرهنگی و اطلاع رسانی تبیان می‌باشد.

سلام! به اکانت کاربری خود وارد شوید

بازیابی پسورد

پسورد شما به ایمیل شما ارسال خواهد شد

یک پزشک – اخبار فناوری، پزشکی، سینما و کتاب

برای کنار آمدن با یک فقدان و جدایی، خیلی زود وارد یک رابطه عاطفی دیگر نشوید. آدم را با آدم شستن، جز اینکه درد و رنج ناشی از فقدانی را موقتاً از سرتان بیرون کند اثر دیگری ندارد و دیر یا زود رنج اولیه به سراغ تان خواهد آمد. اعتیاد به آدم ها در موقعیت های جدایی و فقدان، همچون اعتیاد به دیازپین هاست که هر چه پیش تر می روید بر دوز نیازتان افزوده خواهد شد. تا جایی که رفته رفته به مرحله ای می رسید که هیچ رابطه ای رنج تان را کمتر نمی کند. انگار که بخواهید تشنگی تان را با خوردن آب شور دریا فرو بنشانید.

چگونه شکست عشقی را جبران کنیم

روان شناسان معتقدند ،در مواقع بحران و جدایی، با دیگران باشید اما نه آنقدر نزدیک و صمیمی که قبای محبوب از دست رفته تان را تن آدم دیگری کنید و جایگزینش کنید.

رابطه‌ای که خیلی زود بعد از تمام شدن یک رابطه دیگر شروع می‌شود. کمتر براساس عشق هست و افراد برای از بین بردن حس تنهایی بعد از تمام شدن رابطه قبلی به سراغ آن می‌روند. ما به این روابط میگوییم؛ روابط برگشتی!

فردی که رابطه برگشتی را تجربه می‌کند، دوست دارد عاشق باشد. آنها به امن بودن در یک رابطه عاشقانه عادت کرده‌اند و دوست دارند دوباره آن امنیت را احساس کنند. خودشان را متقاعد می‌کنند که عاشق هستند درحالیکه در واقعیت امنیت و راحتی رابطه قبلی را از دست داده‌اند.

اگر یک رابطه قدیمی مدام جلو پیشرفت یک رابطه جدید را می‌گیرد می‌تواند به این معنا باشد که آن رابطه درحال برگشتن است. وقتی کسی درگیر برگشت رابطه شده است، به طور کامل رابطه قبلی را تمام نکرده است. هنوز هم سعی در حل مسائل و مشکلات حل‌نشده رابطه قبلی دارد. روابط برگشتی حسی شبیه به عشق دارند اما هنوز تحت‌تاثیر احساسات ناراحت‌کننده رابطه قبلی است.  

مشاوران مرکز خدمات مشاوره مهر  توصیه میکنند : بهتر است اول با تفاوت های دلبستگی و وابستگی آشنا شوید:

معمولا دیده می شود در بین انسانها و مخصوصا دو جنس مخالف ،مرزهای دلبستگی و وابستگی مشخص نیست . درحالیکه دلبستگی منجر به سازندگی و رشد رابطه می شود اما وابستگی آفتی هست که یک رابطه را تهدید کرده و به شکست می کشاند تفاوتهای دلبستگی و وابستگی بیان می شود .

** کسانی که به اشتباه وابستگی را با عشق دلبستگی اشتباه گرفته اند بیشتر توجه کنند و نسبت به اصلاح آن بکوشند و سعی کنند با دلبستگی پایه های یک خانواده گرم را پی ریزی کرده یا مستحکم نمایند .

✔ تفاوت اول

دلبستگی : رابطه ای خاص و پایدار بین دو نفر است که بواسطه خواستن یکدیگر , آن دو به هم نزدیک می شوند و هردو تمایل دارند.

وابستگی :به رابطه ای اشاره دارد که درآن وجود یک فرد به طرف مقابلش بستگی دارد اگر تو نباشی من مرده ام

✔ تفاوت دوم

دلبستگی :سازگاری طبیعی برای بقاء است .

وابستگی :مکانیسمی مرضی است

✔ تفاوت سوم

دلبستگی :از احساس امنیت و صمیمیت شکل می گیرد .

وابستگی :از احساس ناامنی نشات می گیرد .

✔ تفاوت چهارم

دلبستگی : احساس تعلق وجود دارد.

وابستگی : احساس تملک و جود دارد.

✔ تفاوت پنجم

دلبستگی :به شخص استقلال می دهد .

وابستگی :آزادی را از شخص می گیرد .

✔ تفاوت ششم

دلبستگی :فرد را آنطور که هست می خواهیم .

وابستگی:فردرا آن چنان که می خواهیم , شکل می دهیم .

✔  تفاوت هفتم

دلبستگی :شدت احساسات مثبت و منفی نسبت به معشوق در حد تعادل قرار دارد

وابستگی : احساسا ت شدید و غیرقابل کنترل نسبت به معشوق مشاهده می شود.

✔  تفاوت هشتم

دلبستگی : عشق غیر مشروط است .

وابستگی :عشق مشروط است .

✔  تفاوت نهم

دلبستگی : نوع عشق دگر خواهانه است .

وابستگی : عشق خود خود خواهانه است .

چگونه شکست عشقی را جبران کنیم

✔  تفاوت دهم

دلبستگی: توان عشق ورزیدن به خود و دیگری

وابستگی :ناتوانی در عشق ورزیدن به خود و دیگری .

✔ تفاوت یازدهم

دلبستگی :مشتاق رشد است

وابستگی مانع رشد است .

✔ تفاوت دوازدهم

دلبستگی :موجب آرامش و نهایت است.

وابستگی :به شکست ختم می شود

آنچه شما با گذشتن ماه ها و گاه سالها با تجربه ی روابط مختلف به دست می آورید را یک مشاور در یک جلسه به شما می گوید. وقت و عمر خود را تلف نکنید. اگر میخواهید یک رابطه سالم را تجربه کنید، پیشنهاد می کنیم از خدمات مرکز روانشناسی مهر استفاده کنید. مرکز خدمات مشاوره مهر دارنده مجوز از سازمان نظام روان شناسی و مشاوره جمهوری اسلامی ایران و مجوز تراز اول مرکز تخصصی تحکیم خانواده و ازدواج از وزارت ورزش و جوانان است. (این مجموعه طرف قرارداد با کلیه بانکهای دولتی، نفت فلات قاره، مپنا و سازمان فناوری ارتباطات است.) حوزه های تخصصی این مرکز:

جهت تماس با مرکز مشاوره مهر، با این شماره ها تماس بگیرید:

فروشگاه مداکالا | خرید اینترنتی لوازم آرایشی و عطر و ادکلن

بهترین روش خوابیدن برای رفع کمر درد و کاهش عوارض ناشی از آن

راهنمای خرید از داروخانه آنلاین دارو هلپ

چگونه فشار مغز را پایین بیاوریم؟ آیا فشار مغز درمان قطعی دارد

۵ کاری که حتما در سفر به آنتالیا باید انجام دهید

تخفیف فوق العاده به مناسبت روز زن و روزمادر


نظرات بسته شده است.

کتاب‌های محبوب


کتاب مرگ در ونیز ، نوشته توماس مان‌

کتاب پاکسازی ذهن برای موفق‌شدن در زندگی – راهی بی‌نظیر برای از بین‌بردن ترس، اضطراب و افکار منفی – نوشته استیو اسکات ، بری داونپرت


کتاب اثر مرکب ، نوشته دارن هاردی، معرفی

کتاب هنر شفاف اندیشیدن – نوشته رولف دوبلی – ترجمه عادل فردوسی‌پور – معرفی

آدرس ایمیل خود را وارد کنید و در مرحله بعد یادتان نرود که حتما تأیید کنید:



Hedy Lamarr – Inventor of radio frequency-hopping technology


MARGARET KNIGHT – Inventor of the flat-bottomed paper bag machine


STEPHANIE KWOLEK – Inventor of Kevlar

عادت‌های بدی که مهارت‌های ارتباطی را محدود می‌کنند


نیروی اعتماد به‌ نفس چیست؟

سلام! به اکانت کاربری خود وارد شوید

بازیابی پسورد

پسورد شما به ایمیل شما ارسال خواهد شد

شکست عشقی از مسائل ناگواری است که ممکن است برای هر زن و مردی رخ دهد. عشق یک طرفه، شتاب زدگی قبل از وارد شدن به روابط عاشقانه، فرار از تنهایی و غیره همگی از عوامل شکست عشقی می باشد که ممکن است قبل یا بعد از ازدواج دختر و پسر اتفاق بیفتد.

فراگیر شدن این مسئله در شبکه های اجتماعی با مشاهده انواع عکس نوشته غمگین در پروفایل افراد کاملا محسوس است. این افراد سعی می کنند با استفاده از پست ها و عکس نوشته عاشقانه غمگین یا تیکه دار اندوه خود را کاهش داده یا به طور غیرمستقیم پیام خاصی را به طرف مقابل انتقال دهند.

اگر چه آثار شکست عشقی در زندگی افراد مختلف، متفاوت است اما اکثر آن ها حس می کنند دنیا به پایان رسیده، دست از علایق خود می کشند، نسبت به کار یا تحصیل بی تفاوت می شوند، از دوستان و خانواده گوشه گیری و خود را در افسردگی غرق می کنند.

آیا شما هم از جمله افرادی هستید که اخیرا به رابطه عاطفی خود پایان داده یا عشق تان شما را ترک کرده است؟ بدون شک دوران سختی را می گذرانید اما با گذشت زمان و کمی تلاش، می توانید بر غم و اندوه غلبه کرده و از زندگی لذت ببرید.

اولین چیزی که بعد از جدایی، افراد به آن تاکید می‌کنند، «فراموش کردن» است. اما واقعیت این است که در روان ما چیزی به عنوان فراموش کردن وجود ندارد. در واقع ناخودآگاه ما، مسئولیت افکار و خاطراتی که به گمان خودمان فراموش‌شان می‌کنیم را برعهده می‌گیرد و آنها را در خود نگه می‌دارد. پس اگر می‌خواهید دوری از او شما را آزار ندهد، به «فراموش کردن» رو نیاورید. چرا که تلاش برای از بین بردن موضوعات به‌ خصوص موضوعات ناراحت کننده تنها به انکار و سرکوبی منجر می‌شود و می‌تواند تا پایان عمر ما را آزار دهد.

چگونه شکست عشقی را جبران کنیم

نکاتی که کمک می کند تا با کمترین آسیبی این دوره را پشت سر بگذارید:

قبل از اینکه ژست انسانی قوی را به خود بگیرید و ادعا کنید که نمی‌گذارید احساسات بر شما غلبه کنند، فراموش نکنید که هر چه بیشتر احساسات خود را انکار کنید، کمتر از آن‌ها رها می‌شوید. راه سالم‌تر، عاقلانه‌تر و مسئولانه‌تر این است که در مورد احساساتِ همواره درحال تغییرتان صداقت داشته باشید (ابراز احساسات). یکی از راه‌های کنار آمدن با شکست عشقی این است که دل‌شکستگی خود را بپذیرید و فراموش نکنید که گریه کردن به درمان قلب شکسته و فراموش کردن شکست عشقی کمک می‌کند.

اگر سوگواری شما برای این از دست دادن بیش از اندازه طول کشیده است، باید به دنبال دلیل این اتفاق در خودتان بگردید. آن فرد چه ویژگی‌هایی داشت که نمی‌توانید از او بگذرید و در آن رابطه چه چیز‌هایی را به دست می‌آوردید که نمی‌توانید از آنها بگذرید؟ در هر رابطه‌ای احتمال از دست رفتن هم هست. اما اگر شما یک نفر را نمی‌توانید فراموش کنید و خاطراتش را رها کنید باید برای خودتان به دنبال دلیل این اتفاق بگردید. احتمالا در این رابطه نیازی از شما ارضا می‌شده و تا به دنبال راهی تازه برای پاسخ‌گویی به آن نیاز نگردید، نمی‌توانید برای زندگی‌تان قدم تازه‌ای بردارید.

حتما بخوانید : علائم افسردگی – ۱۰ نشانه که نباید از کنار آنها ساده گذشت

بعد از شناختن نیازهایی که در آن رابطه ارضا میشديد، باید به دنبال راهی دیگر برای برطرف کردن آن نیازها بگردید. اگر آن نیازها واقعی بوده است، باید در جای دیگری راهی برای پاسخ گفتن به آنها را جست‌وجو کنید و اگر کاذب بوده است، باید در خودتان دلیل این نیازهای غیرمنطقی و تغيير را جست‌و‌جو کنید. 

گاهی در کنار آمدن با شکست عشقی خود خوب پیش رفته‌اید، برای مدتی دیگر به آن فکر نکرده‌اید و در مورد شور و عشق گذشته‌تان احساس غم و اندوه ندارید، ولی نگاهی سریع به حساب کاربری طرف مقابل در رسانه‌های اجتماعی شما را ماه‌ها به عقب برمیگرداند. با دیدن حساب او فورا احساس ناراحتی می‌کنید یا به خودتان می‌گویید که او شادتر از شماست یا توانسته فرد دیگری را پیدا کند. اگر چه این ممکن است درست باشد، ولی نباید به چیزهایی که در رسانه‌های اجتماعی می‌بینید اعتماد کنید؛ به‌علاوه، این مسئله نباید برای شما اهمیتی داشته باشد. شما تنها زمانی واقعا به رابطه‌ی قبلی‌تان پایان می‌دهید و شکست عشقی خود را فراموش می‌کنید که تمام ارتبا‌ط‌هایتان با او را در تمام جنبه‌ها، ازجمله رسانه‌های دیجیتالی قطع کنید.

رسانه‌های اجتماعی نادیده‌ گرفتن رابطه‌ی عاشقانه‌ی قبلی را بسیار دشوار کرده‌اند. بنابراین اولین چیزی که تی اونی کولمن (روان‌درمانگر و مربی روابط) توصیه می‌کند، حذف کردن طرف مقابل از فهرست دوستان و تماس‌ها، دست‌کم تا زمانی است که او را فراموش کرده‌ یا پذیرفته‌اید که صفحه‌ی او را بررسی نکنید. «به‌علاوه، باید مراقب صفحات یا پست‌های دوستان مشترک‌تان نیز باشید، چون ممکن است که در این صفحه‌ها تصاویری از شریک سابق‌تان را ببینید، از خبرهای مربوط به او مطلع شوید یا از رابطه‌ی عاشقانه‌ی جدید او باخبر شوید.»

حتما بخوانید: نقش دارو در جلوگیری از افسردگی و استرس پس از سانحه

گاهی به این دلیل نمی‌توانید همسر قبلی‌تان را فراموش کنید که او هنوز هم بهترین دوست شماست یا هنوز هم همیشه در فکرش هستید. شما نباید همچنان با او وقت بگذرانید و دوست باشید. مثلا وقتی برنامه‌ی مورد علاقه‌اش در تلویزیون پخش می‌شود، برایش پیامک نفرستید. راحت‌ترین و سالم‌ترین راه برای فراموش کردن یک فرد این است که مرزهای مشخصی را با او ایجاد کنید. گرچه درست است “هر که از دیده برود لزوما از دل نمی‌رود”، ایجاد فاصله‌ای آگاهانه و تعمدی میان شما، بدون شک فرایند کنار آمدن با شکست عشقی و فراموش کردن طرف مقابل را ساده‌تر می‌کند.

برای اینکه به‌ سرعت کسی را فراموش کنید، تمام چیزهایی که او را به‌ یاد شما می‌اندازد، دور بریزید. مجله‌ها و مسواک او را که هنوز در گوشه‌وکنار خانه‌تان مانده دور بریزید. از او نخواهید که وسایل‌تان را به شما برگرداند. از تشویق کردن تیم او دست‌ بردارید. لباس‌ها و وسایل او را در خانه نگه ندارید. گریه کنید و بدون وجود هر چیزی که شما را به‌ یاد گذشته می‌اندازد، دوباره از نو شروع کنید. هر چیزی مانند هدیه‌ها و یادگاری‌های کوچک و ارزان‌قیمت، کارت‌پستال‌ها یا نامه‌ها و حتی لباس‌هایی که زمانی به او تعلق داشته‌اند، باید دور ریخته شوند. کولمن می‌گوید: «همه‌ی اینها یادگاری‌هایی هستند که احساساتی شدید و خاطراتی را در ذهن‌تان ایجاد می‌کنند که منتهی‌ به عقده‌های روحی می‌شوند.»

اگر میپرسید که چطور می‌توانید شکست عشقی خود را فراموش کنید، یکی از مهم‌ترین گام‌هایی که باید بردارید، پذیرش تصمیمِ گرفته‌ شده است. فرقی نمی‌کند که شما جدایی را انتخاب کرده‌اید یا او، در هر صورت نباید تصمیمی را که گرفته شده، تجزیه‌وتحلیل و ارزیابی کنید. دیگر لحظه‌به‌لحظه‌ی رابطه‌تان را ارزیابی و نقد نکنید و فکرتان را به کارهایی که می‌توانستید یا باید انجام می‌دادید، مشغول نکنید. دیگر به‌ دنبال دلیل و توضیح نباشید و یاد بگیرید که قطعیت جدایی خود را بپذیرید.

هیچ چیزی مانند ورزش کردن ذهن تان را از مشکلات دور نمی کند. (حتی اگر هر قدمی که می دوید بگویید “من از ورزش متنفرم, من از ورزش متنفرم.”) هر موقع بعد از ظهر که از سر کار به خانه بر گشتید برای پیاده روی یا ورزش بیرون بروید. یا قبل از اینکه صبح ها به سر کار بروید باشگاه بروید. اگر باشگاه بروید, بدنتان خوش فرم تر می شود, و شانس اینکه با فرد جدیدی آشنا بشوید بالاتر می رود (البته وقتیکه کاملا دوباره آمادگی اش را داشتید)!کیسه بوکس باشگاه را به‌یاد می‌آورید؟ بهتر است از آن استفاده کنید. این که روزها روی تخت بخوابید، فقط باعث می‌شود که از خودتان نفرت داشته باشید. اجازه ندهید که این جدایی، سستی و تنبلی شما را توجیه کند. با انجام فعالیت‌های فیزیکی، افکار ناخوشایند را دور بریزید. برای نمونه، به گروه فعالی بپیوندید، در تیم ورزشی عضو شوید یا در پارک نزدیک خانه‌تان بسکتبال بازی کنید. حتی پیاده روی هم برای جسم و روح‌تان خوب است. وقتی فکرتان درگیر و قلب‌تان خسته است، کمی هوای تازه می‌تواند اثر زیادی داشته باشد.

حالا که مجرد هستید، از زمان و آزادی بیشتری که این موقعیت برای‌تان ایجاد کرده، استفاده کنید. از زمانی که با نامزدتان بوده‌اید، چه چیزهایی را از دست داده‌اید؟ با دوستان‌تان بیرون بروید، در کلاسی شرکت کنید، وقت بیشتری را با خانواده‌تان بگذرانید و از انجام کارهایی که قبلا نمی‌توانستید انجام بدهید، لذت ببرید. یکی از راه‌حل‌های تأثیرگذار فراموش کردن شکست عشقی این است که شادی و خوشبختی را در حوزه‌های دیگری جست‌وجو کنید. به فصل جدید زندگی‌تان به چشم شروع تازه‌ای نگاه کنید. نظم و ترتیبی به زندگی‌تان بدهید. خودتان را رها کنید. به رؤیاها، اولویت‌ها و مواردی که همیشه آرزوی انجام‌شان را داشته‌اید فکر کنید و آنها را دنبال کنید.

به این دلیل که با شریک زندگی سابق تان زیاد وقت صرف می کردید, ممکن است علاقمندی تان به حاشیه رفته باشد. می توانید شب ها در رختخواب بجای صحبت هایی که با شریک زندگی سابق تان داشتید کتاب خواندن را جایگزین کنید. از این فرصت برای کشف علاقه مندی هایتان و تبدیل شدن به کسی که قبلا بودید استفاده کنید.

البته ممکن است که این مورد، ناخوشایند و بی‌رحمانه به‌نظر برسد، ولی اگر می‌خواهید فقط یکی از روش‌های فهرست‌ شده در اینجا را انجام بدهید، آن یک روش حتما همین مورد باشد. وقتی خاطرات در سرتان می‌چرخند، همه‌چیز گیج‌کننده می‌شود. وقتی احساساتی می‌شوید و به رابطه‌ی قدیمی‌تان حالتی رؤیایی و آرمان‌گرایانه می‌دهید، بسیاری از خاطرات مهم را نادیده می‌گیرید. ولی اگر فهرستی از حقایق را بنویسید، شامل چیزهایی که گفته است یا رفتارهایی که با شما داشته است، به جایی می‌رسید که با خودتان فکر کنید، چرا در مورد کسی که چنین رفتارهای وحشتناکی با من داشته این‌طور رمانتیک فکر می‌کنم؟

صرفنظر از اینکه در رابطه تان چه اتفاقی افتاده است, هیچ کینه ای در دلتان نگه ندارید. همه ما اشتباه می کنیم, و وقتیکه شدت این احساسات خیلی زیاد است, افراد صدمه می بینند. نفرتی نسبت به طرف مقابل در دلتان نگه ندارید و از بدی های شریک سابق زندگی تان با دیگران صحبت نکنید. دیگر هیچ موقع اجازه ندهید شریک سابق زندگی تان بروی شما اینچنین تاثیر داشته باشد. اجازه بدهید تا این احساسات منفی از بین بروند و در عوض فرصت عشق در آینده و شادی را در آغوش بگیرید.

مجسم کردن رابطه‌ی مرده‌ی خود، تاکتیکی برای فراموش کردن شکست عشقی است. تمرین‌های تجسم یا حتی آویزان کردن تصاویر به برانگیختن تلنگری ذهنی که موجب ایجاد انگیزه برای تغییر می‌شود، کمک کند. می‌توانید تابوتی را مجسم کنید که درون قبری گذاشته می‌شود و به خودتان بگویید که رابطه‌ی قدیمی‌تان داخل آن تابوت قرار دارد. یا تصویر نعش‌کش یا اسکلت را در دفتر کار یا کنار تخت‌خواب‌تان آویزان کنید. قراردادن این نمادها در اطراف‌تان باعث ایجاد انگیزه برای تغییر می‌شود.

با برقراری ارتباط با دوستان و برگشتن به جمع‌های اجتماعی‌تان راحت‌تر می‌توانید رابطه‌ی قدیمی‌تان را فراموش کنید. دوباره با دوستان‌تان تماس بگیرید و برنامه‌هایی با آنها بریزید؛ حتی اگر تمایلی ندارید که با آنها جایی بروید. با انجام این کار فرصتی پیدا می‌کنید که دوباره با دوستان صمیمی‌تان وقت بگذرانید، کمی شاد باشید و احساس کنید که طبیعی و عادی‌تر شده‌اید. وقتی احساس خیلی بدی دارید، دوستان‌تان می‌توانند حمایتگر شما باشند. همچنین می‌توانید هر چقدر که می‌خواهید درمورد جزئیات رابطه و جدایی‌تان با آنها صحبت کنید و از بازخوردها و نظرات آنها استفاده کنید. براون می‌گوید: «از دوستان‌تان بخواهید شما را تشویق کنند که بر زخم‌هایتان غلبه کنید و برای شروع دوباره زندگی گام‌هایی بردارید.»

دقیقا به همان سادگی که خودتان را بواسطه یک رابطه شکست خورده از دست دادید, خیلی راحت است که ارتباط تان را با دوستانتان هم از دست بدهید. زن و شوهر بودن یعنی اینکه زمان زیادی را با هم سپری می کنید, و هر چقدر با شریک زندگی لذت بیشتری ببرید ممکن است زمان کمتری را با دوستانتان سپری کنید. مجرد بودن هم به این معناست که می توانید اوقات بیشتری را با دوستانتان سپری کنید. از این فرصت پیش آمده برای بدگویی از شریک زندگی سابق تان استفاده نکنید, یا حتی از زمان رابطه و یا جدایی تان هم حرفی نزنید. از این زمان برای تعامل سازنده و لذت بردن استفاده بکنید.

وقتی احساس خیلی بدی دارید، یکی از بهترین کارهایی که می‌توانید انجام بدهید این است که برای بهبود سلامتی روحی و جسمی خود تلاش کنید. رژیم‌ غذایی سالم و جدیدی را شروع کنید تا احساس بهتری در مورد سلامتی‌تان داشته باشید. در کلاس‌های جدیدی در دانشگاه‌تان شرکت کنید تا بتوانید افراد جدیدی را ملاقات کنید و افق دیدتان را گسترده‌تر کنید. به سفر بروید. کارهایی را انجام بدهید که باعث می‌شود احساس بهتری نسبت‌ به خودتان پیدا کنید. فعال بودن، روش بسیار خوبی برای سرعت بخشیدن به ایجاد و تقویت عزت نفس و نیز افزایش اعتماد به نفس دوباره است. با داشتن چشم‌اندازی جدید، ادامه‌ی حرکت بسیار آسان‌تر می‌شود.

چیز عجیبی نیست که ماهیت فردی تان را در یک رابطه از دست بدهید, وقتیکه بجای “من” باید “ما” باشید. این نوع فروپاشی یعنی اینکه باید زمان کافی بدهید تا خودتان را مجددا پیدا کنید. شوی تلویزیونی مورد علاقه تان را نگاه کنید, غذای مورد علاقه تان که شریک زندگی سابق تان بدش می آمد درست کنید. این نوع وقت گذراندن بهترین فرصت است که خود قبلی تان را کم کم یادتان بیاید, با در کنار شریک زندگی سابق تان بودن چه شخصیتی داشتید, می خواهید در آینده چه کسی بشوید. حالا دیگر مجرد هستید و دارید یک رابطه شکست خورده را پشت سر می گذارید؛ این تمام چیزی است که در مورد شما وجود دارد!

به قول معروف: «وقتی دری بسته می‌شود، در دیگری باز می‌شود.» معمولا این گفته‌های کلیشه‌ای کمک زیادی به درمان قلبی مجروح نمی‌کنند، ولی این یکی می‌تواند مفید باشد. حتی اگر فرد عزیزی را از دست‌ داده‌اید، شاید فرد دیگری که حتی ممکن است بیشتر از او برای شما مناسب باشد، درست در اطراف‌تان باشد. درست است، شاید فرد سابق زندگی شما فوق‌العاده بوده است، ولی شاید کسی که در آینده وارد زندگی‌تان خواهد شد، حتی از او هم عالی‌تر باشد. به‌ جای اینکه در مورد گذشته‌تان افسوس بخورید، وقت زیادی را برای رؤیاپردازی در مورد آنچه پیش رویتان قرار دارد، صرف کنید. گذشتن و فراموش کردن رابطه‌ای قدیمی، آسان نیست.

فراموش کردن گذشته به این معنی است که باید قلب‌تان را به روی فرد تازه‌ای باز کنید. باید در هر لحظه‌ای، انتظار پیدا کردن عشقی جدید را داشته باشید. به جلو پیش رفتن و پیش‌بینی کردن آینده باعث می‌شود که نگاه به گذشته و افسوس خوردن را کنار بگذارید. رابطه‌ی عاشقانه می‌تواند در هر جایی و هر زمانی ظاهر شود. وظیفه‌ی شما این است که وقتی با آن مواجه می‌شوید، خوشحال و آماده باشید، نه اینکه همچنان در گذشته‌تان گیر کرده باشید.

می‌دانم که این مورد نسبتا ساده به‌ نظر می‌رسد، ولی توجه به آن بسیار مهم است. دکتر گری براون، متخصص روابط عاطفی می‌گوید: «بهترین راه برای فراموش کردن این است که تمام راه‌های تماس، از جمله ملاقات‌های شخصی را حذف کنید.» یعنی به فکر مشاجره و درگیری در کافی‌شاپ یا باشگاه ورزشی محل زندگی‌تان نباشید. اگر هنوز هم در مکان‌هایی او را ملاقات می‌کنید، شاید لازم باشد که برنامه‌هایتان را تغییر بدهید.

چگونه شکست عشقی را جبران کنیم

تصور کنید که وقتی از غصه خوردن برای از دست دادن همسر سابق‌تان دست بردارید، زندگی‌تان چقدر خوب خواهد شد. دکتر گری براون می‌گوید: «هرچه جزئیات بیشتری را مجسم کنید، احتمال اینکه به رؤیای جدیدتان جان ببخشید نیز بیشتر خواهد بود.» اگر برایتان مفید است، جایی را به تابلوی آرزوهایتان اختصاص دهید، یعنی مثلا روی قسمتی از یک دیوار، عکس‌ها و نوشته‌هایی قرار دهید که رویاها و آرزوهای‌ شما را توصیف می‌کنند.

این یکی بسیار مهم است. قانون تماس نگرفتن را شروع کنید و تا زمانی‌که از غصه خوردن دست‌ برداشته‌اید و به جایی رسیده‌اید که پذیرفته‌اید همه‌ چیز تمام شده است، آن را ادامه بدهید. کولمن می‌گوید: «تا زمانی‌که پیش خود استدلال می‌کنید که احتمال کمی وجود دارد که همسر سابق‌تان هنوز هم نسبت‌ به شما احساسی داشته باشد، نگران این باشد که چه کار می‌کنید یا بخواهد بداند که در زندگی‌تان چه می‌گذرد، نمی‌توانید چرخه‌ی دل‌مشغولی و همیشه فکر کردن به او را قطع کنید.»

آمیکا گربر، متخصص روابط بلندمدت، برای وبسایت TruthFinder توضیح می‌دهد: وقتی با جدایی سختی روبه‌رو هستید، حس می‌کنید جایی که در آن زندگی می‌کنید، یادآوری همیشگی و ثابتی از رابطه‌ای است که از دست‌ داده‌اید. «گاهی بهترین راه برای رهایی از عادتی آزاردهنده (ترک عادت بد) این است که چیزی به‌شدت متفاوت را امتحان کنید. به سفری که همیشه آرزویش را داشته‌اید بروید. برای همراهی با خود بهترین دوستان‌تان را دعوت کنید یا بهتر از آن، به‌ تنهایی سفر کنید. هیچ چیزی آزادتر و رهاتر از سفر کردن به‌ تنهایی نیست و باعث می‌شود به‌ یاد بیاورید که مجرد بودن چه حس خوبی دارد.»

گربر می‌گوید اگر با شریک سابق‌تان در یک جا زندگی می‌کردید، هر چیزی در خانه‌تان شما را به‌ یاد او می‌اندازد و فراموش کردن او سخت است. «اگر مدت قرارداد اجاره‌تان تقریبا تمام شده است، به فکر نقل‌مکان به محله‌ی جدیدی در شهرتان باشید تا شروع تازه‌ای داشته باشید. یا دست‌کم بعضی از اسباب و لوازم خانه را جابه‌جا و دیوارها را رنگ کنید.»

صحبت کردن با فردی متخصص می‌تواند کمک زیادی به شما بکند. براون می‌گوید، اگر ماه‌ها گذشته است و شما هنوز هم به او فکر می‌کنید تا جایی که نمی‌توانید به‌ خوبی در اجتماع، خانه، محل کار و احتمالا دانشگاه عمل کنید، شاید وقت آن رسیده است که به فردی متخصص مراجعه کنید. کمک گرفتن از متخصصان هیچ اشکالی ندارد. تنها چیزی که اهمیت دارد این است که از فکر کردن و وابستگی به شریک سابق‌تان دست‌ بردارید.

گرچه ممکن است فکر کنید که دنیا به پایان رسیده و هرگز نمی‌توانید شریک سابق‌تان را فراموش کنید، ولی اشتباه می‌کنید. گربر توصیه می‌کند که فهرستی از کارهایی را که دوست دارید و آرام‌تان می‌کند تهیه کنید و آنها را انجام بدهید. او می‌گوید: «بیشتر مردم چند بار ازدواج می‌کنند، روابط فراوانی را تجربه می‌کنند و بارها عاشق می‌شوند. پایان رابطه عاطفی شما به این معنی نیست که دنیا هم به‌پایان رسیده است.

این واقعیت را فراموش نکنید که ما قرار است در جریان زندگی‌مان خیلی افراد را از دست بدهیم. انسان از زمانی که به دنیا می‌آید تا زمانی که از دنیا می‌رود، قرار است بسیاری از نزدیکانش را از دست بدهد و روند طبیعی زندگی است. اما اگر این روند، شما را بیش از اندازه عذاب می‌دهد، باید از خود بپرسید «چرا من نمی‌توانم این از دست دادن را فراموش کنم و از سوگواری بیرون بیایم؟» طبیعی است که شما تا مدتی برای این فقدان ناراحت و پریشان باشید اما سوگواری طولانی مدت، آرام آرام تبدیل به افسردگی می‌شود و همه زندگی شما را در بر می‌گیرد.

این نکته از همه نکات مهم تر است. شاید رابطه تان به پایان رسیده باشد, اما بخاطر این امر بازنده محسوب نمی شوید. هر کسی داستانی برای روابط شکست خورده اش دارد, و همه این مرحله را پشت سر گذاشته اند. فقط به یاد داشته باشید که شما یک فرد منحصر بفرد و شگفت انگیز هستید. یک رابطه نمی تواند خدشه ای به این امر وارد کند, انسان های زیادی بیرون هستند که دلشان می خواهد با فردی مثل شما ارتباط برقرار کنند. برای این فرصت پیش آمده هیجان زده داشته باشید!

منبع: پارسینه | چطور

کارشناس ارشد روان شناسی بالینی

جامعه سلامت پایگاهی از مطالب مفید است که با نگاه به نیاز مخاطبین تولید و یا از منابع معتبر گردآوری شده‌اند. جامعه سلامت با هدف ارتقا دانش عمومی و با تمرکز بر مواردی که به سلامت جسم و روح افراد مرتبط است می‌کوشد تا به سهم خود و به عنوان یک رسانه در مسیر ارتقا جامعه حرکت نماید. افزایش آگاهی، راهنمایی و سنجش چرخه‌ایست که با کمک شما مخاطبین تکمیل خواهد شد.

توجه: مطالب این سایت تنها جنبه اطلاع رسانی و آموزشی داشته و توصیه پزشکی تخصصی تلقی نمی شوند و نباید آنها را جایگزین مراجعه به پزشک جهت تشخیص و درمان دانست.

توجه: استفاده از مطالب سایت به هر شکل و در هر فرمتی مجاز نمی باشد و شامل پیگرد قانونی خواهد شد.

ضمن تقدیر از همراهی شما مخاطب گرامی، خواهشمند است تمامی سوالات خود را در سایت و در بخش نظرات مطالب مطرح فرمایید. لطفا از راه‌های ارتباطی ذیل تنها برای مباحث بازرگانی استفاده نمایید.

شما می‌توانید برای درج هر نوع آگهی تبلیغاتی از جمله تبلیغات بنری، رپورتاژ آگهی و یا ثبت دفاتر مشاوره در سایت از طریق راه‌های زیر با ما در ارتباط باشید.

تلفن تبلیغات (لطفا تنها در واتس‌اپ پیام ارسال بفرمایید): ۰۹۳۳۲۰۱۰۰۶۱

 !(function (w, d) { ‘use strict’; var ad = {zone: “brtrha1”, user: “1565432215”, width: 728, height: 90, id: ‘adro-246454’}, h = d.head || d.getElementsByTagName(‘head’)[0]; if (typeof w.adroParams != ‘object’) w.adroParams = {}; w.adroParams[ad.id] = ad; var script = document.createElement(“script”); script.type = “text/javascript”; script.async = 1; script.src = “//static-cdn.adro.ir/dlvr/rsdnt.js”; h.appendChild(script); })(this, document); var h = document.getElementsByTagName(“head”)[0], s = document.createElement(“script”); s.async = !0, s.defer = !0, s.type = “text/javascript”, d = new Date, s.src = “https://cdn.sanjagh.com/assets/sdk/www.bartarinha.ir/client.js?t=” + d.getFullYear().toString() + d.getMonth() + d.getDate() + d.getHours(), h.appendChild(s); var sabaVisionWebsiteID = “1c27cb39-612a-452a-954c-b3e3dd1f3d36”; var sabaVisionWebsitePage = “ALL” _atrk_opts = {atrk_acct: “i2i8r1SZw320l9”, domain: “bartarinha.ir”, dynamic: true}; (function () { var as = document.createElement(‘script’); as.type = ‘text/javascript’; as.async = true; as.src = “https://certify-js.alexametrics.com/atrk.js”; var s = document.getElementsByTagName(‘script’)[0]; s.parentNode.insertBefore(as, s); })();

شکست عشقی یکی از رخدادهای ناگواری است که در زندگی بیش‌تر ما پیش آمده است. با پایان یک رابطه و جدایی فرد روزهای سختی را سپری می‌کند و احساس ناامیدی و شکست او را رها نمی‌کند. بروز این احساسات و حالت‌های افسردگی طبیعی است و ممکن است چند ماه هم دنباله داشته باشد اما اگر فرد نتواند خودش را با شرایط تازه سازگار کند و از حالت ناامیدی و افسردگی بیرون بیاید دچار اختلالات روان‌شناختی به ویژه افسردگی می‌شود. من در این نوشته چند راهکار برای برون‌رفت از شرایط شکست عشقی پیشنهاد خواهم کرد.

شکست عشقی بر روی رفتار و فرآیندهای روانی ما تاثیر منفی می‌گذارد پس برای برون‌رفت از این مشکل نیاز به راهکارهای شناختی و رفتاری داریم. به یاد بسپاریم دگرگونی و بهبود از خودمان آغاز می‌شود پس بدون تلاش نمی‌توانیم به زندگی طبیعی بازگردیم.

هنگامی که شکست عشقی و جدایی را تجربه می‌کنیم باید بپذیریم که رابطه به پایان رسیده و بازگشت غیر منطقی است. رها کردن، سخت‌ترین گامی است که برای پایان دادن به احساس شکست عشقی باید برداشته شود. هر آن‌چه که شما را به یاد او می‌اندازد دور بیاندازید. پیام‌ها، عکس‌ها و شماره تلفن او را پاک کنید و تمام دسترسی‌ها را به فرد محدود کنید. قرار نیست که رابطهٔ دوستانه پس از شکست عشقی با فرد مقابل حفظ شود. از سوی دیگر به دنبال گرفتن انتقام یا کارهای تلافی جویانه نباشید. به او پیام ندهید و اگر با شما تماس گرفت به او پاسخ ندهید.

هنگامی که دچار شکست عشقی می‌شویم احساس فقدان و از دست‌دادن در ما پدید می‌آید. این احساس تا اندازه‌ای همانند حسی است که در هنگام مرگ عزیزان در ما دیده می‌شود. ما کسی را برای همیشه از دست داده‌ایم پس نیاز است برای برون‌رفت از شرایط سوگواری کنیم. این سوگواری رفتاری نابه‌جا و ناهنجار نیست. گریه کردن روند سوگواری را آسان می‌کند. پیش‌تر پرسیده شده بود که گریه کردن خوب است یا بد؟ در پاسخ باید بگوییم گریه کردن فشارهای روانی را کاهش می‌دهد و یک کاتارسیس روانی سودمند است. اما به یاد بسپارید اگر گریه کردن از نظر شدت و بازهٔ زمانی، بلند مدت باشد نه تنها سودمند نیست بلکه زیان‌بار خواهد بود و فرد را دچار اختلال افسردگی یا دیگر اختلالات روانی می‌کند.

چگونه شکست عشقی را جبران کنیم

هنگامی که در رابطه هستیم بسیاری از جنبه‌های رابطه را در نظر نمی‌گیریم. ما بیش‌تر بر روی ویژگی‌های مثبت تمرکز می‌کنیم و از مشکلات و چالش‌های رابطه چشم‌پوشی می‌کنیم تا جایی که نابسامانی در رابطه پدید می‌آید. معمولاً در پدید آمدن مشکلات و جدایی هر دو طرف رابطه مقصر هستند. با نگاه و ارزیابی گذشته، اشتباهات خود و طرف مقابل را شناسایی کنید. ما باید توانایی مسئولیت‌پذیری را در خود پرورش دهیم. با پذیرش اشتباهاتمان به تجارب عاطفی ما افزوده می‌شود. این تجارب عاطفی ما را در برون‌رفت از شرایط کنونی یاری می‌کند و از سوی دیگر به ما کمک می‌کند که در روابط آینده پویاتر و بهتر رفتار کنیم.

فکر کردن به این موارد خوب است اما نباید تبدیل به نشخوار ذهنی شود. نشخوار ذهنی به زبان ساده یعنی:‌ «اندیشیدن بیهوده و  بیش از اندازه به رخدادهای ناگوار گذشته و نگرانی از بروز آن‌ها در آینده». از افکار پوچ دست بردارید زیرا این افکار آیندهٔ شما را به نابودی می‌کشاند و زمینه‌ساز بروز اختلال اضطراب می‌شود.

همان‌گونه که گفته شد گریه کردن خوب است اما این جمله به این معنی نیست که گریه کردن از شادمانی بهتر است. گریستن و خندیدن دو واکنش هیجانی انسان به رخدادها هستند که هر کدام در جای خود سودمندند. پس از گذار از مرحلهٔ سوگواری نیاز است که شاد زیستن را تجربه کنید. فرصت زندگی شاد و آرام را به خودتان بدهید. کارهایی که برایتان لذت‌بخش است را انجام دهید. یکی از عواملی که آغاز روند شاد زیستن را به تأخیر می‌اندازد حساسیت نسبت به نگاه و باور دیگران است. برخی از مردم بر این باورند که: «من اگر یک هفته پس از جدایی، احساس شادمانی خود را به دست آورم و به اندوه و غم پایان بدهم از دید دیگران فردی غیر طبیعی و ناهنجار شناخته می‌شوم». این نگرش نادرست را رها کنید. دیگران در جایگاه شما نیستند و نمی‌توانند اندوهی را که پشت سر گذاشته‌اید به درستی درک کنند. سوگواری برای دریافت بازخورد مثبت از سوی دیگران زمینه‌ساز بروز اختلالات اضطرابی در فرد می‌شود. پس برای خودتان زندگی کنید و به باورهای نادرست دیگران توجه نکنید. افسوس گذشته را نخورید و در زمان حال زندگی کنید.

موسیقی خوراک ذهن و روح انسان است. موسیقی که می‌شنویم نه تنها روی روان بلکه روی رفتارهای ما نیز اثرگذار است. گوش دادن به آهنگ‌های شاد یکی از کارهایی است که در بهبود حال فرد پس از شکست عشقی موثر است. گوش دادن به آهنگ‌های غمگین روی ناهشیار ذهن اثر منفی می‌گذارد. محتوای آهنگ‌های غمگین، مکانیزم‌های دفاعی فرد را فعال و تقویت می‌کند که پیامد آن بروز افسردگی در فرد خواهد بود.

خانواده و دوستان صمیمی کسانی هستند که ما به آن‌ها دلبستگی متقابل داریم. حمایت عاطفی دوستان و خانواده در این شرایط از فردی که دچار شکست عشقی شده بسیار سودمند است. این حمایت عاطفی باید به دور از هر گونه قضاوت و پیشداوری نسبت به فرد باشد. وقت گذراندن با خانواده و دوستان صمیمی احساس تنهایی را کاهش می‌دهد. پس بیش‌تر با خانواده وقت بگذرانید و به دیدار دوستانتان بروید.

برای پایان دادن به بحران شکست عشقی از تختخواب بیرون بیایید و تمام روز را در خانه نمانید. سفر کردن برای بهبود روحیه بسیار خوب است. با سفر کردن می‌توانید از شرایط محیطی که برایتان اندوه‌بار است فاصله بگیرید. این فاصله گرفتن از شرایط محیطی در بهبود روحیهٔ فرد و کاهش اندوه بسیار سودمند است. اگر آمادگی سفر کردن را ندارید به جاهای تازه بروید. به کافی‌شاپ‌هایی که تاکنون نرفته‌اید بروید و قهوه بنوشید. شاید سال‌هاست شهربازی نرفته‌اید و نیاز به هیجان داشته باشید. یا نیاز به کوهنوردی و طبیعت‌گردی داشته باشید.

بیش‌تر مردم پس از شکست عشقی به دو گونه نسبت به شبکه‌های اجتماعی رفتار می‌کنند. گروهی بر این باورند که بهتر است از شبکه‌های اجتماعی فاصله بگیرند و برخی دیگر خود را غرق کار با شبکه‌های اجتماعی می‌کنند. به شما پیشنهاد می‌کنم با بروز شکست عشقی از کار کردن با شبکه‌های اجتماعی خودداری نکنید. از سوی دیگر نباید تمام وقت خود را در شبکه‌های اجتماعی تلف کنید. بهترین کار این است که فردی که با او در ارتباط بودید را در شبکه‌های اجتماعی مسدود کنید و رفتاری طبیعی داشته باشید. نیاز نیست که پیاپی جمله‌های اندوه‌بار را توییت کنید و عکس‌هایی با محتوای خیانت و بی‌اعتمادی به عشق را در اینستاگرام منتشر کنید. نقش افراد خوشحال و بی‌خیال را هم بازی نکنید. پیشنهاد می‌کنم خودتان باشید و از افراط و تفریط دست بردارید.

اکنون زمان آن رسیده که بیش‌تر برای خودتان وقت بگذارید. خودتان را بهتر بشناسید. کاستی‌ها و توانمندی‌هایتان را بیابید. هر انسانی دارای کاستی‌ها و توانمندی‌هایی است. ما با بهره‌گیری از توانمندی‌ها می‌توانیم اثرات منفی کاستی‌ها و نقاط ضعف را به طور چشمگیری کاهش دهیم. در این مرحله باید خودمان را همان‌گونه که هستیم بپذیریم نه آن‌گونه که دیگران انتظار دارند باشیم. تا زمانی که نتوانیم خودمان را بشناسیم اشتباهات کماکان تکرار خواهند شد و نمی‌توانیم دست به جبران گذشته بزنیم.

هنگامی که افراد شکست عشقی را تجربه می‌کنند بی‌انگیزه می‌شوند و اهداف زندگیشان را فراموش می‌کنند. زندگی بدون هدف، پوچ و بی‌معنا خواهد بود. نیازها و اهداف خود را پیدا کنید و برای دستیابی به اهداف و برطرف کردن نیازها تلاش کنید. برای خودتان اهداف کوچک و بزرگ تعریف کنید. این هدف می‌تواند تناسب اندام، یادگیری زبان انگلیسی، ازدواج موفق یا هر چیز دیگری باشد. داشتن هدف به تنهایی کافی نیست باید برای دستیابی به این اهداف تلاش کنید.

نمی‌توانیم انکار کنیم که پس از تجربهٔ شکست عشقی دیگر کسی را دوست نخواهیم داشت. نباید فرصت دوست داشتن و دوست داشته شدن را از خودمان بگیریم. نمی‌توانیم دیگران را برای گناهی که دیگری مدت‌ها پیش در برابر ما انجام داده محاکمه کنیم. برای نمونه کسانی را می‌بینیم که پس از تجربهٔ دردناک خیانت می‌گویند: «همهٔ آدم‌ها خیانتکارند». بهتر است این کلیشه‌های پوچ را رها کنید و به خودتان و دیگران فرصت دوباره بدهید. اما برای آغاز یک رابطهٔ تازه شتاب‌زده رفتار نکنید. نباید به گونه‌ای رفتار کنید که انگار می‌خواهید جای خالی و خلاء عاطفی را که به خاطر شکست عشقی تجربه می‌کنید پر کنید. هم‌چنین نباید هدفتان از ایجاد رابطه، برانگیختن حسادت یا انتقام باشد. اگر می‌خواهید فردی که در گذشته همراهتان بوده را ناراحت کنید راه نادرستی را انتخاب کرده‌اید. آماده نبودن برای آغاز رابطهٔ تازه نه تنها سودمند نیست بلکه زیان‌بار است و شکست عاطفی دیگری را در پی خواهد داشت. پیش از آغاز رابطهٔ تازه باید خواسته‌های خود را از یک فرد در رابطه بشناسید. ببینید فرد ایده‌آل از نظر شما چه ویژگی‌هایی دارد و خودتان را نیز برای این ویژگی‌های ایده‌آل آماده کنید. عشق یک چیز دو طرفه است پس اگر دنبال ایجاد رابطه با یک فرد موفق و خوشبخت هستید باید خودتان نیز یک فرد موفق و خوشبخت باشید. هنگامی که آمادگی لازم را برای آغاز رابطه در خود پیدا کردید می‌توانید به ایجاد رابطه با فردی تازه فکر کنید. اما باز هم تاکید می‌کنم که نباید شتاب‌زده رفتار کرد.

در برخی شرایط ممکن است نتوانید خودتان مسیر زندگیتان را دگرگون کنید یا شرایط را بهبود ببخشید. در این وضعیت بهترین راه کمک گرفتن از کوچ است. کوچینگ مهارتی است که به شما در این زمینه‌ها کمک می‌کند. کوچینگ (Coaching) فرآیندی است که در آن کوچ(Coach) ، مربی یا راهنما به فرد کمک می‌کند تا با بهره‌گیری از توانمندی‌هایش در زندگی فردی، خانوادگی، شغلی، اجتماعی و … کارکرد بهتری داشته باشد. اگر به کوچ نیازمندید می‌توانید از خدمات کوچینگ ما در این زمینه بهره بگیرید.

راهکارهایی که تا این‌جا گفته شد در شرایطی سودمند است که بتوانید روند زندگی خود را تغییر دهید. اما اگر احساس می‌کنید توان حل مشکل و برون‌رفت از دورهٔ شکست و ناامیدی را ندارید؛ پیشنهاد می‌کنم که پیش روان‌شناس بروید. مشاوره گرفتن از روان‌شناس بهترین روش برای پیدا کردن راهکار مناسب است. روان‌شناس بدون قضاوت و پیش‌داوری و با تحلیل و ارزیابی زوایای گوناگون مشکل، شما را در برون‌رفت از شرایط کنونی راهنمایی می‌کند. از سوی دیگر اگر مشکل به اندازه‌ای شدید باشد که زمینه‌های گوناگون زندگی (فردی، خانوادگی، شغلی و اجتماعی) را دچار نابسامانی کرده باشد نیازمند روان‌درمانی هستید. فرآیند روان‌درمانی بدون همکاری با روان‌شناس انجام نخواهد شد. روان‌شناسان ما در گروه آقای روان‌شناس آمادهٔ مشاورهٔ آنلاین و حضوری با شما هستند با ما گفت‌و‌گو کنید.

سلام ضمن تشکر از مطالب خوبتون ما رشته ای بنام روان کاوی در ایران نداریم . اگر منظورتون رویکرد روان‌درمانی پویشی هست بهتره این عنوان رو‌برای خودتون تعریف کنید .

نخست این‌که نوشتن این دیدگاه روی این نوشته نامربوط به نظر میاد. موضوع این نوشته روانکاوی نیست. و من در جایی از سایت از روان‌شناسی به عنوان رشته یاد نکردم، که شما میگین ما در ایران رشته روانکاوی نداریم. منظور از این ما کیه؟ روانکاوی یکی از رویکردهای روان‌شناسیه که زیگموند فروید اون رو بنیان‌گذاری کرد. بله نیازه روانکاوی رو تعریف کنیم. در این‌جا گفتم که روانکاوی چیست. نکتهٔ مهم در این‌جا اینه که روانکاوی لزوما به معنی کار درمانی نیست و باید بدونید که روانکاوی با روان‌درمانی پویشی متفاوته. روان‌درمانی پویشی (Psychodynamic Psychotherapy) یکی از شیوه‌های روان‌درمانی است که بر اساس رویکرد روانکاوی عمل می‌کنه پس روانکاوی به عنوان کل، و روان‌درمانی پویشی به عنوان بخشی از این کل در نظر گرفته میشه. پیش از اظهار فضل بهتره کمی میزان دانش خودمونو بالا ببریم. سپاس‌گزارم

دیدگاه

نام

ایمیل

نام ، ایمیل و وب سایت خود را برای بار دیگر که اظهار نظر می کنم در این مرورگر ذخیره کنید.


 


 


 


 

کلینیک روانشناسی آقای روانشناس در تهران آماده خدمات روانشناسی و مشاوره آنلاین و حضوری به شماست. برای رزرو مشاوره در تهران با ما تماس بگیرید

© Copyright Mr Psychologist

چگونه شکست عشقی را جبران کنیم
چگونه شکست عشقی را جبران کنیم
0

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *