چگونه عشق خود را حفظ کنیم

 
helpkade
چگونه عشق خود را حفظ کنیم
چگونه عشق خود را حفظ کنیم



اغلب رابطه های عاطفی این روزها دوام چندانی ندارند و پس از مدت کوتاهی به جدایی منجر می شوند. این اتفاق به دلایل مختلف روی می دهد: برخی از زوج‌ها نمی توانند چالش هایی که یک رابطه دو طرفه بدنبال دارد را پشت سر بگذارند و از این رو سریعا به قطع رابطه می اندیشند.

بعضی دیگر هم از همان ابتدا متوجه اشتباه بودن رابطه می شوند و وقت خود را برای ادامه دادن آن تلف نمی کنند. بعضا هم طرفین بدون صرف وقت کافی برای شناخت هم، اقدام به بر هم زدن رابطه ای می کنند که تقریبا اصلا شکل نگرفته و در همان ابتدای مسیر پرونده اش بسته شده است.

اما در این میان افرادی هم هستند که با وجود همه تضادها و تفاوت‌ها همچنان در کنار هم شاد و خرسند هستند. این افراد نیز همانند بقیه با مشکلات و عدم تفاهم‌های رابطه‌های دو نفره مواجه می‌شوند، اما این توانایی را دارند که در شرایط گوناگون، بهترین و درست‌ترین راهکار را پیدا کنند.

اگر دوست دارید بدانید زوج‌های موفق چگونه به حفظ عشق و رابطه خود می‌پردازند، پیشنهاد می‌کنیم مواردی که در زیر نوشته شده‌اند را با دقت بخوانید و در زندگی خود به کار بگیرید. همه این موارد از زبان کارشناسان روانشناسی و در نتیجه تجربه و تحقیقات این افراد بدست آمده‌اند.چگونه عشق خود را حفظ کنیم

همراهمان باشید.

۱- بدنبال حل تضادها و عدم تفاهم ها هستند

همه زوج ها با هم بحث و مشاجره دارند و این یک امر کاملا طبیعی است. زوج های موفق به این درک رسیده اند که قرار نیست همه مسایل زندگی را به یک چشم ببینند و تفاوت نظرها می تواند نمک یک رابطه محسوب شود. اما در عین حال، مشاجره ها و اختلاف‌نظرهای مداوم و تکراری هم تهدیدی جدی برای یک ارتباط عاطفی خواهند بود و می توانند صدمات جدی به بدنه یک رابطه وارد کنند.

زوج های عاشق وقتی با عدم تفاهم جدی با هم مواجه می شوند، دنبال یافتن دلیل این تفاوت هستند. آنها به جای اینکه دنبال مقصر باشند یا بخواهند محق بودن خود را به رخ هم بکشند، سعی می کنند تا دلیل عدم تفاهمشان را پیدا کرده و آن را برطرف کنند.

در رابطه های عاطفی سالم، دو طرف هرگز یکدیگر را قضاوت نمی کنند، در عوض بدنبال بررسی ریشه مشکل و یادگیری روش های حل و فصل آن هستند. این افراد حتی وقتی ناراحت هستند یا قلبشان شکسته، باز هم حرف‌های شریک عاطفی خود را می شنوند و برای نظرات او ارزش قایل هستند.

۲- دنبال مقصر نمی گردند و یکدیگر را سرزنش نمی کنند

در اختلافات، زوج ها ممکن است برای مشکلاتی که پیش می آید یکدیگر را نکوهش و سرزنش کنند. بسیار سخت است که افراد در خلال یک دعوا یا عصبی بودن بتوانند نقش خود را در بروز مشکل ببینند. به همین خاطر برخی از مردم سعی می کنند همیشه طرف مقابل را مقصر اصلی خطاب کنند و به این ترتیب مثلا خود را برنده میدان بدانند.

اما مساله اینجاست که چنین رفتارهایی برای طولانی مدت پاسخگو نخواهند بود و بدون شک تکرار این رفتار به جدایی منتهی خواهد شد. بایستی همیشه این را در نظر داشت که یک رابطه عاطفی یک رابطه‌ی دو نفره است و هر دو طرف ماجرا در شادی ها و ناراحتی ها سهیم هستند. بنابراین همیشه بیشتر از یک راه برای دیدن واقعیت وجود دارد.

وقتی یکی از طرفین با زور و به طور غیرمنطقی سعی دارد خود را برنده بحث نشان دهد، در واقع سبب عصبانیت و ناراحتی طرف مقابل می شود و به این ترتیب بذرهای جدایی و از بین رفتن عشق را می‌گستراند.

۳- به خواسته‌های هم در زمینه روش‌های ارتباطی احترام می‌گذراند

یکی از کلیدهای اصلی ارتباط‌های عاطفی سالم این است که هر دو طرف صادقانه برای افکار و احساسات یکدیگر ارزش و احترام قائل باشند، به‌ویژه وقتی هر کدام از آنها به لحاظ احساسی در شرایط دشوار به سر می‌برد.

بیشتر زوج‌ها در ابتدای رابطه دایما با هم در تماس و ارتباط هستند، اما زمانی که رابطه به کمال رسید و هر دو طرف خیالشان راحت شد که دیگر به اوج ارتباط‌های خود رسیده‌اند، ممکن است پاسخ‌گویی به تماس‌های همیشگی و دایم در دسترس بودن برایشان به یک معضل و مشکل تبدیل شود. یعنی دوست نداشته باشند که هر دقیقه به تماس یا پیام طرف مقابل پاسخ دهند یا در کنارش حضور داشته باشند.

اغلب مردم برای حل این مشکل دست‌به‌دامن راهکارهای ساده می‌شوند و وقت چندانی برای تحقیقات عمیق نمی‌گذراند. اما یک زوج عاشق هرگز احساسات و نیاز یکدیگر برای در ارتباط بودن بنا به هر دلیلی را رد نمی‌کنند و نادیده نمی‌انگارند. حتی اگر مشغله فراوانی هم داشته باشند باز هم برای درک نیازهای طرف مقابل خود وقت می‌گذراند و همه تلاششان این است تا با همفکری یکدیگر به توافقی برای حل مشکلات بپردازند.

حتی اگر در زمان بحران فرصت انجام چنین کاری را نداشته باشند، بدون شک در اولین فرصت به تحلیل رویداد خواهند پرداخت و بهترین و مناسب‌ترین تصمیم را اتخاذ خواهند کرد.

یک عاشق واقعی هرگز نیازهای شریک عاطفی خود را به سخره نمی‌گیرد، آنها را تحقیر نمی‌کند و حتی و او را برای داشتن بعضی احساسات غیرمنطقی سرزنش نمی‌کند.

۴- آنها گاهی برای هم پدری/مادری می‌کنند

در اغلب عشق‌های عمیق نوعی رابطه والد و فرزندیِ سمبلیک مشاهده می‌شود. بسیار غیر ممکن است که بتوانیم برای مدت طولانی به فردی علاقه‌مند باشیم و از نگرانی‌هایش نگران شویم و حسی مادرانه/پدرانه نسبت به او نداشته باشیم.

انسان‌ها همیشه بر اساس سن شناسنامه‌ای خود رفتار نمی‌کنند. آنها ترکیبی از سنین مختلف هستند. اگر یکی از دو طرف در دوران کودکی خود دچار دل‌شکستگی شده باشد و دوباره در زمان بزرگسالی اتفاقی سبب باز شدن زخم‌های کهنه شود، شریک عاطفی او موظف است برای آرام شدن معشوق خود و رفع مشکل از هیچ تلاشی فروگذار نکند. در چنین مواقعی است که می‌توان در مقام یک والد مهربان و دلسوز ایفای نقش کرد.

واکنش‌های اولیه در چنین مواقعی بسیار حائز اهمیت هستند. زوج‌های عاشق اغلب مانند والدینی که قصد آرام کردن فرزند خود را دارند رفتار می‌کنند. حتی می‌توانید از القابی که معمولا برای کودکان استفاده می‌شود نیز برای تغییر فضا بهره بگیرید. البته باید توجه داشته باشید که کلمه‌های انتخابی شما برای طرف مقابل هم همان حس خوب و کودکانه را تداعی کند.

در بسیاری از مواقع، هنگامی که یک رابطه طولانی می‌شود، دو طرف از اینکه بخواهند بی‌چشم‌داشت به هم توجه نشان دهند گریزان هستند و چندان باب میلشان نیست که طرف مقابل خود را اصطلاحا لوس کنند. تکرار چنین رفتارهایی سبب بروز حس نادیده گرفته شدن به طرف مقابل می‌دهد. او پس از مدتی احساس می‌کند که باید با حواس جمع‌تر و محافظه‌کارانه‌تر رفتار کند و این اتفاق‌ها در انتها به دوری و سردی رابطه می‌انجامد.

زوج‌های همیشه عاشق همه تلاش خود را می‌کنند تا احساسات کودکانه و محبت‌های بی‌دریغ به سبک پدر یا مادر در رابطه آنها از بین نرود و همیشه پررنگ و زنده باشد. آنها می‌دانند که شریک عاطفی‌شان به احساس امنیت و راحتی نیاز دارد و در نتیجه از هیچ تلاشی برای تحقق این نیاز فروگذار نمی‌کنند.

۵- به استقلال و فضای شخص طرف مقابل احترام می‌گذراند

بسیاری از رابطه‌های کنونی به این خاطر که یکی از طرفین روی دیگری تسلط کامل داشته و همیشه وی را تحت کنترل می‌گیرد، از هم فرو می‌پاشند. خیلی از مردم در دوران کودکی خود حس بی‌ارزش بودن و اجابت بی‌چون و چرای درخواست دیگران را تجربه کرده‌اند. این افراد، چنین روان‌زخم‌هایی را همچنان در بزرگسالی با خود همراه دارند و همیشه در هراس از این هستند که مبادا دوباره تحت کنترل باشند!

چنین هراسی می‌تواند فرد را به انتخاب کسی سوق دهد که دقیقا همین رفتار را دارد. روانشناسان می‌گویند که چنین انتخاب‌های اشتباهی به واسطه ناخودآگاه افراد صورت می‌گیرد زیرا می‌خواهند بدین واسطه دردهای کودکی خود را تسکین کنند و پرونده این فشارهای روحی را برای همیشه در ذهن و قلب خود ببندند.

برخی از زوج‌ها، گاهی بشدت با هم صمیمی و نزدیک می‌شوند و ناگهان از ترس اینکه مبادا این تعهد و نزدیکی موجب شود که تحت کنترل گرفته شوند، از شریک عاطفی خود دوری می‌کنند.

زوج‌های عاشق این را می‌دانند که گاهی تحت کنترل بودن طبیعی است. این امر سبب می‌شود تا احترام فرد به عنوان شخص قوی‌تر در رابطه حفظ شود. طرف مقابل هم به استقلال خود اعتماد کامل دارد و در مقابل چنین رفتاری، واکنش دفاعی یا تهاجمی نشان نمی‌دهد.

آسان گرفتن شرایط این مزیت را دارد که دو طرف این فرصت را پیدا می‌کنند تا متوجه دلیل اصلی بروز چنین رفتارهایی از طرف مقابل بشوند. آنها همچنین می‌دانند که اگر یک زمانی لازم بود که خودشان طرف مقابل را (بنا به هر دلیلی) کنترل کنند، او نیز واکنش صحیح و مناسبی از خود نشان خواهد داد. به این ترتیب، احترام و عزت‌نفس هر دو نفر حفظ می‌شود.

همچنین لازم به اشاره است که نمایش هرگونه واکنش سریع و عاری از منطقی می‌توانند موجب خراب شدن رابطه‌ها بشود. افراد عاشق باید هنگام مواجه شدن با بحران، خونسردی خود را حفظ کنند و با گشاده‌رویی و صبر زیاد به صحبت‌های طرف مقابل خود گوش بسپارند.

دو نفر می‌توانند با صحبت کردن در مورد طرز فکر و باور خود نسبت به کنترل دیگری به یک نتیجه‌گیری واحد برسند به‌گونه‌ای که نیازهای هر دو طرف موردتوجه قرار بگیرد و حقی از دیگری ناحق نشود.

۶- به یکدیگر اعتماد دارند

وقتی دو نفر تازه با هم آشنا می‌شوند، اولویت زندگی هم می‌شوند و به محض اینکه یکی درخواستی داشته باشد، آن یکی آماده خدمت‌رسانی است.

اما از آنجا که زندگی باید روال عادی خود را طی کند و همه انسان‌ها مشغله‌های فردی و کاری هم دارند، به تدریج و پس از گذشت مدتی، این اولویت‌ها به عقب رانده می‌شوند و در درجه‌های دوم، سوم و … قرار می‌گیرند. حتی ممکن است هر یک از طرفین آن یکی را از مرکز توجه خود در زندگی خارج کند. این امر در فرد مقابل حس بی‌ارزش بودن و دیده‌نشدن ایجاد می‌کند. نادیده گرفته شدن سبب می‌شود تا فرد برای بدست آوردن توجهاتی که اول به او می‌شد دست به هر کاری بزند. از این رو، مرز بین خواسته‌های واقعی و بهانه‌های ناخودآگاه از بین می‌رود.

اینجاست که ترس وارد رابطه می‌شود و ممکن است فردی که مورد بی‌مهری واقع شده، شدیدا آسیب‌پذیر و حساس شود و به کارهای غیرمنطقی دست بزند.چگونه عشق خود را حفظ کنیم

این مشکل در زوج‌های عاشق با درک متقابل حل شده است. به این صورت که هر دو طرف می‌دانند که گاهی لازم است بقیه امور را در اولویت قرار دهند اما این بدین معنی نیست که شریک عاطفی خود را دوست ندارند یا توجهشان به او کم شده است. آنها در مواقع ضروری و بحرانی، بدون هیچ پرسش یا چالشی پاسخگوی نیاز طرف مقابل خواهند بود و هر دو طرف می‌دانند که این نیازها از روی فریب‌کاری نیست.

زوج‌های عاشق، برای محدودیت‌های شخصی افراد حرمت و احترام قائل هستند و غرور و استقلال خود را نیز حفظ می‌کنند. این اشخاص به خوبی می‌دانند که نوع‌بشر این قدرت را دارد که حتی پس از شکست و از دست دادن نیز همچنان به دوست‌داشتن خود ادامه دهد. آنها همیشه در حال تمرین بخشش و صفات والای انسانی هستند.

هدف غایی این زوج‌ها حل مسایل، رفع مشکلات و بازسازی ارتباط در کوتاه‌ترین زمان ممکن و به صحیح‌ترین روش است.

یک زوج عاشق به‌خوبی می‌داند که عشق باید در قلب انسان‌ها باشد و دو نفر می‌توانند در فاصله دور از هم نیز همچنان عاشق و دلباخته یکدیگر بمانند.

مطلب برای شما مفید بود؟

به مطلب امتیاز دهید

میانگین امتیازها 3 / 5. تعداد رای: 2

تاکنون رأی داده نشده! اولین نفری باشید که به این پست امتیاز می‌دهد.

ذخیره نام، ایمیل و وبسایت من در مرورگر برای زمانی که دوباره دیدگاهی می‌نویسم.

۱۳۹۸. تمامی حقوق برای وبسایت Rooziato (روزیاتو) محفوظ
است.

شادی و رضایت در رابطه به مهارت ها و عادت هایی بستگی دارد که همیشه غریزی نیستند بلکه با آموزش هم می توان آن ها را کسب کرد. برای یادگیری حفظ رابطه به کمی صبر و تلاش همراه با آموزش نیاز دارید. اگر می خواهید شادی در زندگی مشترکتان همیشگی گردد بهتر است این بخش از نمناک را مطالعه فرمایید و مهارت های حفظ رابطه را یاد بگیرید. 

توجه و احترام

در همه رابطه ها بحث و ناراحتی پیش می آید که ما در این هنگام احترام و توجه های کوچک را ناچیز می شماریم در صورتی که کارهای کوچکی مانند یک شاخه گل، یک بسته شکلات، یک نهار خوشمزه و یک آغوش می تواند از عمق ناراحتی بکاهد.

این کارها سبب حل شدن مشکل نمی شود اما تاثیر آنها در کم کردن دلخوری های کوچک بی نظیر است. 

قدردان شریک زندگی خود باشید

چگونه عشق خود را حفظ کنیم

همه افراد دوست دارند زمان انرژی گذاشتن برای یک رابطه ، در ریزترین چیزها نتیجه آنرا ، حتی در نحوه حرف زدن فرد مقابل ببینند. خانمی که همه انرژی خود را در یک رابطه گذاشته است، لایق برخورد های بیرحمانه نیست.

مردی که سالها در بهترین لحظات و سختی ها کنار همسرش بوده، لایق برخورد بد نیست. پس باید قدر یکدیگر را بدانید و حرمت تلاشهای یکدیگر را حفظ کنید. وجود نداشتن قدرشناسی در رابطه سبب می شود همه خاطرات و تلاشها به فنا رود پس باید قدر یکدیگر را بدانید.

دوستی

در برخی از مواقع عادت زوجین به یکدیگر سبب می شود که هریک به روش خود زندگی کنند و به نظر یکدیگر در تصمیم گیری ها اهمیتی ندهند و درست مانند هم اتاقی با هم رفتار کنند .

این روند زندگی منجر به بحث و درگیری می شود پس باید در تصمیم گیری ها برای جلوگیری از درگیری نظر همسرتان را جویا شوید چرا که این تصمیمات روی زندگی هر دو زوج تاثیر گذار است. 

درک و همدردی

بعد از گذشت چندین سال از زندگی مشترک بسیاری از ما می پنداریم که خیلی خوب همدیگر را می شناسیم و به همین دلیل با یکدیگر همدردی نمی کنیم و یکدیگر را درک نمی کنیم .

با همدردی می توانیم خود را جای یکدیگر قرار دهیم تا بتوانیم هنگام بروز مشکل از هم حمایت کنیم، و یکدیگر را آرام کنیم و با هم خوشحال یا ناراحت شویم پس هنگام بروز مشکل در زندگی زناشویی خودتان را در جایگاه همسرتان قرار دهید و شخصیت او و موقعیت او را در نظر بگیرید و سعی کنید احساس او را درک کنید.

این کار به شاد و سالم شدن رابطه شما کمک می کند و درک و همدردی شما بیشتر می شود.

شادی

سازنده شادی در زندگی هر فردی خود فرد است پس هیچ وقت همسرتان را مسئول شادی خود ندانید . ممکن است اگر قبل از ازدواج آدم شادی نبودید همسرتان بعد از ازدواج به طور کوتاه مدت موجب شاد شدن زندگی شما شود اما بعد از مدت کوتاهی دوباره همان احساسات منفی بازمی گردد. 

درک عاطفی

تنها کافی نیست که هنگام بروز مشکل همسرتان را درک کنید و خودتان را جای او بگذارید بلکه باید زمان بحث و درگیری نیز این کار را انجام دهید. شاید فکر کنید که گفتن جمله ای مانند تو حق داری و من درکت می کنم در هنگام بحث و درگیری وضعیت را بدتر می کند اما این جمله به دلیل اینکه وقتی همسرتان بفهمد که احساسش را درک می کنید و می پذیرید آرام می شود و تمام احساسات منفی را فراموش می کند، تاثیر زیادی دارد.

 حدس و گمان

افرادی که در پی یافتن معنی پنهان جملات هستند در واقع با این کار خود در ذهنشان جنگ و غوغا به پا می کنند . پس به جای حدس زدن درباره فهمیدن معنای پنهان جمله ای که همسرتان بکار برده است هر سوالی را که ذهنتان را به خود مشغول ساخته از او بپرسید.

تشکر

تشکر و جمله سپاسگزارم را فقط برای کارهای بزرگ به کار نبرید و در هر فرصتی به همسرتان بگویید که چقدر از او ممنون هستید تا همسرتان دریابد که چقدر آدم مفیدی است و در زندگی شما تاثیرگذار است.

تعیین وظیفه

هر رابطه ای نیاز به مرزها، محدودیت ها و مسئولیت ها دارد و در رابطه نباید برای یکدیگر انجام وظیفه کنید مثلا چنانچه در این بخش از نمناک گفته شده است اگر همسرتان ظرف ها را شست به او نگویید که این دفعه نوبت تو بود.

برای لذت بردن هر دو طرف از رابطه ، راه حل مشکلات را بیاموزید و با گفتگو روی آن کار کنید و با هم توافق نمایید. برای اینکه همسرتان برای شما تعیین تکلیف نکند شما نیز این کار را با او نکنید و برای او تعیین تکلیف نکنید. 

صداقت

باید بدانید که یک رابطه سالم و بلند مدت با دروغ پا برجا نمی ماند. حتی اگر برخی اوقات ، صداقت داشتن کل رابطه را به خطر اندازد، صداقت را انتخاب کنید زیرا اگر همسرتان به دروغ شما پی ببرد، اعتماد میان شما از بین می رود و شانس داشتن یک رابطه بلند مدت بسیار کم خواهد شد پس صادقانه با هم زندگی کنید زیرا قرار است برای مدت طولانی با هم باشید.

پای اشتباه خود بایستید

اگر اشتباهی در رابطه کردید، پای اشتباهتان بایستید و آن را تا حد ممکن جبران کنید . در صورت انجام کار اشتباه در زندگی خود آماده باشید که به هر شکل ممکن، تاوان آنرا پس بدهید، و نسبت به آنچه رخ میدهد، گارد نگیرید. وقتی اشتباه میکنید، مسئولیت رفتار خود را بپذیرید. 

 

اگر تابه‌حال رابطه­ های کوتاه‌مدت زیادی را تجربه کرده باشید، حتما با تنش‌ها و مشکلات تمام شدن روابط دست و پنجه نرم کرده‌اید و این سوال برای‌تان مطرح شده که چطور می‌توانم یک رابطه پایدار داشت؟ قطع شدن روابط علت‌های مختلفی دارد که گاهی به انتخاب طرفین صورت می‌گیرد، ولی احتمالا روابطی را تجربه کرده‌اید که از ابتدا رویایی به نظر می‌رسیده اما کم‌کم در سرازیری افتاده و خیلی زودتر از آن‌چه فکرش را می‌کردید قطع شده است. کنار آمدن با این موضوع خصوصا اگر سرمایه‌گذاری عاطفی زیادی روی فرد مقابل و رابطه انجام شده باشد، کار سختی است. بررسی عواملی که باعث قطع سریع روابط شده و همچنین توجه به ویژگی‌های روابط بادوام می‌تواند کمک‌کننده باشد، تا ببینیم اشکال کار کجاست و چگونه می‌توان رابطه با دوست پسر یا فرد مورد علاقه را حفظ کرد و دوام آن را افزایش داد؟

استفاده از کلمات دوست پسر، دوستی و رابطه در این مقاله به هر رابطه‌ای که به قصد ازدواج و با نظارت والدین ایجاد شده است، اشاره دارد. هدف ما در استفاده از این واژه نیز صرفا ملموس‌تر شدن مبحث برای خوانندگان است، زیرا بیشتر مراجعان ما نیز هنگام بیان مشکل خود در استفاده از این واژه احساس راحتی می‌کنند.

فهرست مطالب

ظاهرا تنها تفاوتی که بین روابط کوتاه‌مدت با روابط پایدار و بادوام وجود دارد، مدت زمان رابطه است، اما باید دید چه عواملی زمان رابطه را تحت تاثیر قرار می‌دهد:چگونه عشق خود را حفظ کنیم

معمولا افرادی که هدف اصلی‌شان از ورود به رابطه تفریح و خوش‌گذرانی است، رابطه‌های بلند مدتی را نمی‌توانند و یا حتی نمی‌خواهند تجربه کنند. اکثر رابطه‌ها شروع جذابی دارند. روزهای اول پر از احساسات مثبت و هیجان و تفریح است. اما با مرور زمان تفاوت‌های دو طرف بروز یافته و مشکلاتی در رابطه دیده می‌شود. گرچه این روالی طبیعی است، اما برای فردی که رابطه را یک زنگ تفریح می‌بیند و تنها برای خوش‌گذرانی وارد رابطه شده، امری ناخوشایند است. بنابراین این دسته افراد با ظهور اولین نشانه‌های مشکلات، فرار را بر قرار ترجیح می‌دهند!

نداشتن تعریف صحیحی از یک رابطه خوب 

گاهی نیز افراد تعریف صحیحی از رابطه ندارند. شاید با خودتان فکر کنید یک رابطه خوب و سالم همواره باید گل و بلبل باشد. رابطه‌ای که در آن مشکلات وجود دارد به چه دردی می‌خورد؟! چقدر خوب می‌شد اگر همیشه رابطه‌ها این‌طور پیش می‌رفت اما چه بخواهید چه نخواهید واقعیت چیز دیگری است. همان‌طور که گفتیم ظهور مشکلات در رابطه دو انسان روالی طبیعی است. درست است که یک سری مشکلات بین دونفر می‌تواند قابل حل نباشد اما اینکه فکر کنیم هر اختلاف نظر یا تنشی اشتباه بودن رابطه را نشان می‌دهد و باید آن را تمام کرد، باور اشتباهی است.

همان‌طور که می‌دانید افراد ویژگی‌های شخصیتی متفاوتی دارند. برای داشتن یک رابطه خوب و بادوام، تناسب شخصیت دو طرف رابطه امری ضروری است. همچنین برخی ویژگی‌های شخصیتی اصولا هماهنگی زیادی با روابط نزدیک ندارند. به طور مثال افرادی که نیاز زیادی به آزادی دارند یا قدرت، یکی از ویژگی‌های اصلی شخصیت‌شان محسوب می‌شود، در روابط نزدیک دچار مشکلاتی می‌شوند. همه افراد وقتی وارد رابطه می‌شوند تا حدی آزادی‌های شخصی‌شان محدود شده یا مجبور می‌شوند مانور کمتری روی قدرت‌شان بدهند. اگر شما یا شریک عاطفی‌تان این ویژگی‌ها را دارید احتمالا در روابط بلندمدت به مشکلاتی برمی‌خورید که برای حلشان نیازمند مهارت‌هایی هستید. همچنین برخی افراد نیاز کمتری به صمیمیت احساس می‌کنند و همین باعث می‌شود انرژی کمتری برای روابط خود بگذارند. گاهی نیز افراد مشکلات یا اختلالات شخصیتی دارند که روی کیفیت و مدت روابط‌شان اثر می گذارد. بنابراین شناخت کامل ویژگی‌های شخصیتی خود و یافتن فردی متناسب با این ویژگی‌ها می‌تواند از عوامل افزایش دهنده دوام رابطه باشد.

یکی از مهم‌ترین عوامل تاثیرگذار روی دوام روابط این است که شما با ملاک‌هایتان در انتخاب شریک عاطفی آشنا باشید. اصلا می‌خواهید با چطور فردی وارد رابطه شوید؟ اگر با خواسته‌ها و ملاک‌هایتان آشنایی صحیحی نداشته باشید احتمالا با افراد اشتباهی وارد رابطه شده و بنابراین روابط‌تان دوامی نخواهد داشت. معمولا افراد از رابطه‌ای به رابطه دیگر می‌روند و هر بار خسته‌تر و ناامیدتر از قبل دنبال فرد رویایی‌شان هستند، دریغ از این‌که برای شناخت این فرد اول باید تکلیف شان را با خودشان و خواسته هایشان مشخص کنند. اگر در حال حاضر در رابطه‌ای هستید و می‌خواهید بادام باشد، ابتدا ببینید چه می‌خواهید و فرد مقابل چقدر متناسب با فرد ایده‌آل شماست. این بررسی می‌تواند تخمینی از طول زمان رابطه به شما بدهد.

داشتن توانایی و مهارت‌های فردی برای حل مشکلات از جمله مهم‌ترین عوامل ثبات یک رابطه‌اند. همان‌طور که گفتیم وجود اختلاف نظر، تنش و مشکل در رابطه اجتناب‌ناپذیر است. وقتی افراد هنگام بروز اختلافات نتوانند احساسات به ویژه خشم خود را مدیریت کنند، نتوانند طرف مقابل و احساساتش را درک کنند و یا حتی به خوبی حرف یکدیگر را متوجه نشوند، قطع شدن زود هنگام رابطه امری قابل پیش‌بینی است.

اینکه در طول مدتی که از رابطه می‌گذرد، دو طرف چطور با هم رفتار می‌کنند، می‌تواند یه معیار مهم برای پیش‌بینی طول مدت رابطه باشد. رفتارهای منفی، به ویژه بی‌احترامی و تحقیر، از مهم‌ترین پیش‌بینی‌کننده‌های قطع روابط هستند. جان گاتمن، یکی از بزرگترین روانشناسان در حیطه روابط زوجی، پس از بیست سال تحقیق به این نتیجه رسیده است که قطعی‌ترین و تنها عامل پیش‌بینی کنندۀ طلاق تحقیر است. تحقیر نقطه‌ی مخالف احترام است و غالباً با قضاوت منفی، انتقاد و طعنه زدن به ارزش‌های فردی طرف مقابل بیان می‌شود. بنابراین معمولا افراد ترجیح می‌دهند در روابطی که حجم بالای رفتار منفی‌ بی‌احترامی و تحقیر در آن وجود دارد نمانند.

شناخت ویژگی­های روابط بلندمدت به شما کمک می‌کند در وهله اول رابطه خود را بسنجید و بتوانید آینده آن را پیش‌بینی کنید، و همچنین در یافتن راهکارهای مناسب برای افزایش دوام و ثبات رابطه کمک‌کننده است.

اعتماد یکی از مهم‌ترین عوامل پیش‌بینی کنندۀ موفقیت در روابط بلندمدت است. از خودتان بپرسید “آیا شریک عاطفیتان به طور کلی قابل اعتماد و ممطئن هست؟ آیا می‌توانید روی او حساب کنید؟ خودتان چطور؟ آیا او می‌تواند به شما اعتماد کند؟” اعتماد برای بعضی افراد موضوع پیچیده‌ای است. برخی چشم‌بسته به دیگران اعتماد می‌کنند، درحالی‌که عده‌ای به سختی اعتمادشان جلب می‌شود. قابل اعتماد بودن همسر آینده‌تان را برمبنای وعده‌های سر خرمن یا آرزوهای محال ارزیابی نکنید، سابقۀ قابل اطمینان بودن او را در این مدت مدّنظر قرار دهید. چنان‌چه اعتماد کافی بین شما وجود ندارد، باید علل آن بررسی شود و اگر مسائلی وجو دارد که باعث سلب اعتماد یکی از شما یا هر دو نفرتان است‌، احتمال پیشرفت و طولانی شدن رابطه‌تان بسیار اندک است.

صمیمیت از جمله مهم‌ترین آیتم‌های یک رابطه رمانتیک است. چنانچه صمیمیت در رابطه وجود نداشته باشد، احتمال ادامه یافتن آن خیلی کم است، و حتی در صورت دوام، کیفیت لازم را ندارد. صمیمیت 4 بعد فیزیکی، احساسی، فکری و فعالیت‌های مشترک است. با شناسایی ابعاد صمیمیت راحت‌تر می‌توان راهکارهای مناسب برای تقویت آن را یافت.

احساسات خود را چه به صورت فیزیکی و چه به صورت کلامی، ابراز کنید. درباره سایر احساسات‌تان مثلا نگرانی‌های موجود در رابطه یا خارج از آن با هم صحبت کنید. درباره افکار و عقاید مختلف خود صحبت کنید تا اشتراکات‌تان را بهتر شناخته و بتوانید فعالیت‌ها و تفریحات مشترک تدارک ببینید. سعی کنید خودافشایی‌تان را در رابطه افزایش دهید و درباره مسائلی که با دیگران کمتر می‌توانید مطرح کنید، با شریک عاطفی خود سخن بگویید.

هیچ رابطه‌ای بدون وجود تعهد و انحصاری بودن رابطه برای دوطرف‌ ادامه نمی‌یابد. احساس تعهد خود را به رابطه حفظ کنید و آن را به شریک عاطفی‌تان نشان دهید تا بتوانید در رابطه احساس آرامش و امنیت داشته باشید.

افرادی که سال‌ها به خوبی و خوشی در کنار هم زندگی می‌کنند، فقط عاشق هم نیستند، آنها قدر یکدیگر را هم می‌دانند. در ابتدای رابطه کارهای کوچکی را که طرف مقابل برایتان انجام می‌دهد، می‌بینید و به راحتی از او به خاطر این لطف‌هایش تشکر می‌کنید، اما در گذر زمان کم‌کم برایتان عادی شده و احتمال دارد که دیگر حتی متوجه این لطف‌ها و مهربانی‌ها نشوید و آنها را نادیده بگیرید. قدردانی کردن باعث می‌شود طرفین احساس کنند در رابطه دیده می‌شوند و همین احساس توجه و دیده شدن، عامل مهمی برای انرژی گذاشتن روی رابطه و انگیزه خبی برای ادامه رابطه است. پس تا می‌توانید از رفتارهای مثبت طرف مقابل‌تان قدردانی کنید.

مهربانی شما را به هم نزدیک می‌کند و یکی از مهم‌ترین مولفه‌های یک رابطۀ موفق و بادوام است. مهربانی باعث می‌شود که هر یک از طرفین به دیگری اهمیت بدهد، به او عشق بورزد و او را درک و تایید کند. شواهد فراوانی وجود دارد که نشان می‌دهد، هر چه فردی بیشتر شاهد مهربانی باشد یا مهربانی دریافت کند، خود نیز مهربان‌تر خواهد شد. پس آن را تمرین کنید و سعی کنید آن را افزایش دهید. مهربانی را مانند عضله‌ای تصور کنید که با ورزش و تمرین قوی‌تر می‌شود. به عبارت دیگر هر چه مهربان‌تر باشید، عضلۀ حسن نیتتان قوی‌تر می‌شود و راحت‌تر می‌توانید مهربانیتان را نشان بدهید. دو طرف یک رابطۀ موفق می‌دانند که عشق فرزند مهربانی است.

همدلی، هنر درک احساسات دیگران و دیدن دنیای از چشم آن‌ها است. افراد در یک رابطۀ موفق تلاش می‌کنند تا احساسات یکدیگر را درک کرده و به راحتی ابراز احساسات کنند. بهترین راه برای این که همدلی‌تان را به فرد مورد علاقه‌تان نشان دهید، این است که صادقانه دربارۀ احساسات‌تان با هم گفتگو کنید، آمادگی‌تان را برای کمک کردن به او اعلام کنید و نگرانی‌ خود را در شرایط مناسب ابراز کنید. همدلی کردن آسان نیست، اما لازم است از دایرۀ احساسات فردی خود بیرون بیایید تا به طرف مقابل‌تان بفهمانید که دوستش دارید و برایش اهمیت قائل هستید.

افراد حاضر در یک رابطه شاد و خوشبخت، از بودن در کنار یکدیگر لذت می‌برند. بسیار مهم است که برای رابطه‌تان اولویت قائل شوید، زمانی را به بودن در کنار عشقتان اختصاص بدهید، با هم فعالیت‌های جدیدی را امتحان کنید و به سرگرمی‌ها و مشغولیت‌های یکدیگر علاقه نشان بدهید.

بخشندگی یعنی این که با دست و دلبازی ببخشید، بدون آن که در مقابل انتظار دریافت چیزی را داشته باشید. بخشنده بودن در یک رابطه به این معنا است که هر دو طرف زمان و انرژی عاطفی خود را بی‌دریغ در اختیار یکدیگر بگذارند. این ویژگی خاص را می‌توانید با تحسین کردن یکدیگر، تمرین بخشش یا انجام دادن کارهای عاشقانه یا لطف‌های کوچک در حق یکدیگر نشان بدهید. وقتی این بخشش بی‌دریغ در رابطه‌ای وجود نداشته باشد، زمینه برای شکل گرفتن ارتباط ناموفق و نفوذ تلخی و ناامیدی در رابطه فراهم می‌شود. از سوی دیگر تمرین بخشندگی، پیوند میان دو طرف را قوی‌تر می‌کند و عمق بیشتری به مهر و محبتشان می‌دهد. برای داشتن یک رابطۀ موفق ضروری است که عشقتان را به این روش هم ابراز کنید.

در همه روابط بعد از مدتی شور و شوق اولیه کاهش می‌یابد، و این می‌تواند احساس سرخوردگی در طرفین ایجاد کند. تلاش برای حفظ طراوت در رابطه می‌تواند به افزایش دوام رابطه کمک زیادی کند. سعی کنید تجربه‌های جدید ایجاد کنید. از نشان دادن احساسات‌تان غافل نشوید. غافلگیر گیر کردن یکدیگر در مناسبت‌های مختلف نیز می‌تواند تاثیر زیادی روی افزایش هیجان و تازگی رابطه داشته باشد.

اگر مسائلی در رابطه پیش آمده که شما را نگران کرده و یا احساس ناخوشایندی دارید، حتما آن را با طرف مقابل مطرح کنید. فکر نکنید او باید ذهن شما را بخواند و یا ممکن است ناراحت شود. فراموش نکنید ناراحتی را برای طولانی مدت نمی‌توانید مخفی یا سرکوب کنید. دیر یا زود این ناراحتی افزایش یافته و  وارد جریان رابطه‌تان می‌شود. خواسته‌های خود را نیز مخفی نکنید. یک رابطه خوب باید نیازهای هر دو طرف را ارضا کند. هیچکس برای طولانی مدت نمی‌تواند نیازهایش را سرکوب کند. بنابراین اگر هر کدام از شما به خواسته‌هایش در رابطه نرسد دیر یا زود دلسرد شده و برای ادامه رابطه مردد می‌شود. توجه داشته باشید برای این‌که افراد بتوانند به راحتی با یکدیگر صحبت کنند باید شنونده‌های خوبی هم باشند. در واقع اگر شما با اشتیاق و دقت به صحبت‌های طرف مقابل‌تان گوش کنید و  سعی کنید صحبت‌های او را بدون سوءتفاهم بشنوید‌، در این صورت او هم مشتاق به خود افشایی خواهد شد.

قطع شدن رابطه آن هم در کوتاه‌مدت تجربه سختی است. به ویژه اگر این اتفاق به دفعات تکرار شود. برای جلوگیری از این موضوع و افزایش دوام و طول مدت رابطه، باید ابتدا با عواملی که موجب قطع شدن سریع رابطه‌ها می‌شود، آشنا شد. مواردی مانند ورود به رابطه با هدف تفریح و خوش‌گذرانی، نداشتن تعریف صحیح از رابطه، تفاوت در ویژگی‌های شخصیتی‌، نداشتن ملاک‌های مشخص برای انتخاب‌، عدم توانایی حل مشکلات و وجود رفتارهای منفی، در کوتاه‌مدت شدن رابطه‌ها تاثیر دارد. همچنین آشنا شدن با ویژگی‌های روابط بادوام می‌تواند منجر به یافتن راهکارهای مناسب برای افزایش ثبات و پایداری رابطه شود. وجود اعتماد، صمیمیت، تعهد، همدلی و همراهی، قدردانی، بخشندگی برای تداوم یک رابطه ضروری است. تلاش برای تازه نگه داشتن رابطه و صحبت درباره خواسته‌ها و نگرانی‌ها نیز کمک بزرگی به دوام رابطه‌ها می‌کند.

ترس از تنها ماندن (چطور تنهایی را تحمل کنم و با آن کنار بیام؟)

عشقت رو جذب کن

میخوای یاد بگیری چطور روز به روز بیشتر قلب عشقتو بدست بیاری؟ چطور یه رابطه موفق منجر به ازدواج داشته باشی؟ چطور یه زندگی مشترک موفق داشته باشی؟ پس فرصت را از دست نده! تو هم به جمع دنبال کنندگان پیج رادیو عشق در اینستاگرام اضافه شو…

عضویت در خبرنامه رادیو عشق

22 بازدید

49 بازدید

31 بازدید

38 بازدید

40 بازدید

دیدگاه

نام *

ایمیل *

وب‌ سایت

چگونه عشق خود را حفظ کنیم

ذخیره نام، ایمیل و وبسایت من در مرورگر برای زمانی که دوباره دیدگاهی می‌نویسم.

مشترک نمی شومدریافت همه دیدگاه های این نوشتهفقط دریافت پاسخ دیدگاه های خودم

آدرس: تهران، پونک، نبش بلوار پونک، پلاک 2، طبقه سوم، واحد 6

تلفن پشتیبانی:02146015870

رزرو نوبت مشاوره

انجمن روانشناسی آمریکا

سازمان نظام روانشناسی و مشاوره ایران

سازمان بهزیستی ایران

انجمن روانشناسی ایران

 

 

چگونه عشق زناشویی را حفظ کنیم؟ قبول کنید کـه گاهی اوقات عشق زن و شوهر دچار سرازیری هایي می‌شود. پستی و بلندی هاي زندگی فراوان هستند، زندگی مشترک قصه شاه پریان نیست بلکه مشکلات و ماجراهای خودرا هم دارد. اما اگر بخواهیم تعادل علاقه در زندگی مشترک را حفظ کنیم لازم اسـت نکاتی درمورد آنرا بیاموزیم، در ادامه با مجله پارس ناز همراه باشید.

 

بیشتر افراد میدانند ارتباط برقرار کردن بخش اساسی یک رابطه اسـت اما هردو شریک بـه شیوه ي خود مشکلاتی در لب بـه سخن گشودن و در میان گذاشتن مشکلات خود دارند. این‌ها نمونه اي از مشکلاتی هستند کـه طرفین با یک دیگر خواهند شد.چگونه عشق خود را حفظ کنیم

 

احتمالاً بـه این فکر می‌کنید کـه شـما راجع بـه همه ی چیز حرف میزنید؛ پس نباید باهم مشکلی داشته باشید. اما واقعیت این اسـت کـه بدلیل این کـه خیلی ها بیشتر از حد معمول از طرد شدن و تنها ماندن می‌ترسند.

آنها سعی میکنند برای این کـه طرف مقابل انها را ترک نکند یا از دست انها خشمگین نشود، راجع بـه همه ی چیز غیر از چیزی کـه وی را اذيت میدهد حرف بزنند و بـه جایی می‌رسند کـه می‌بینند نتیجه ي عکس گرفته و وی را بیشتر خشمگین کرده اند. راه علاج برای این موضوع این اسـت کـه بطرف مقابل خود خاطرجمعی دهید کـه دوستش دارید و بخاطر یک بحث یا مشکل ترکش نمیکنید.

 

دراین مرحله عشق شـما باید آن قدر قوی باشد کـه طاقت بیشتر بحث و دعواها و اختلافات را داشته باشد. بـه او بگویید در تمام روابط بلند مدت، دعوا و بحث و جدل وجوددارد و مهمترین مسئله این اسـت کـه مشکلات را حل کنید تا دلخوری ها روی هم تلمبار نشده و بـه رابطه آسیبی نرسد. کاری کـه نباید انجام دهید این اسـت کـه بـه او بگویید ترسش از این کـه وی را ترک کنید غیرمنطقی اسـت.

درحالی کـه می‌دانیم منظور شـما خاطرجمعی دادن بـه او اسـت و می‌خواهید بگویید هیچ وقت برای چیزی بی ارزش وی را ترک نخواهید کرد، اما او از حرف شـما چنین برداشت میکند کـه برای نظرات و احساسات او احترام قائل نیستید و فکر میکند یک دخترک احمق اسـت. احساسات او شاید غیر منطقی باشند اما چیزی هستند کـه او حس میکند و حقیقت دارند. با او با احترامی کـه شایسته ي آن اسـت برخورد کنید.

 

مردها دوست دارند دائم رقابت کنند. اگر با شـما هستند فکر می‌کنند شـما زیباترین و حيرت انگيز ترین موجود دنیا هستید اما نمی‌توانند مدام این موضوع رابه شـما گوشزد کنند. برای آنها چیزی کـه هست مشخص اسـت و نیازی نیست کـه دائماً بـه آن اشاره کنند. راه علاج؛ بطرف مقابل خود بگویید از او چـه میخواهید. مردها از حدس زدن متنفرند ودر اینکار مهارتی ندارند.

اگر چیزی برای ولنتاین می‌خواهید جسارت بـه خرج دهید و یا حداقل نشانه هایي بـه او بدهید مثل این کـه بـه او بگوئید دلم گل می‌خواهد اما میخواهم تـو برایم گل هایي انتخاب کنی کـه فکر می کني دوست دارم، نه مثل همه ی کـه گل رز را انتخاب می‌کنند.

وی را ستایش کنید و هر وقت کاری غیرمنتظره برای شـما انجام داد بـه او بگویید چقدر ازآن کار خوشتان آمده تا مدام در دو راهی نماند کـه آیا از کاری کـه کرده خوشتان آمده یا نه و این کـه آیا بازهم آن کار را انجام بدهد یا نه. کاری کـه برای داشتن زندگی عاشقانه تان، نباید انجام دهید این اسـت کـه از او انتظار داشته باشید دائماً و هر ثانیه از روز بشما فکر کند.

 

این حقیقت کـه او شـما را دوست دارد برای او آن قدر واضح اسـت کـه نیازی نمیبیند مدام آنرا یادآوری کند. بـه علاوه، دخترها بیشتر از پسرها ارتباط غیرکلامی برقرار میکنند؛ اما اگر می‌خواهید با شوهر خود ارتباط برقرار کنید باید با او حرف بزنید. او بـه ندرت می فهمد چیزی اشتباه اسـت مگر این کـه بـه او بگوئید.

در دعوای بعدی یا دفعه ي بعد کـه از دست او دلخور شدید بـه عقب برگردید و ببینید آیا بخشی از مشکل شـما بدلیل روش متفاوت برقراری ارتباط شـما باهم پیش آمده اسـت یا نه. اگر بتوانید دیدگاه طرف مقابل خودرا درک کنید نیمی از مشکل زندگی عاشقانه تان، خود بخود حل شده اسـت.

 

چیزی کـه خیلی ها ازآن می‌ترسند و ازآن شکایت می‌کنند این اسـت کـه بـه اشتباه فکر میکنند رابطه ي انها دیگر آن شور اولیه را ندارد. خبری ازآن رابطه ي اعجاب انگیز نیست و او دیگر شاید مردی نیست کـه شـما عاشقش شدید، چرا کـه قلب شـما در ابتدای آشنایی جور دیگری برای او می زد اما اکنون آن گونه نیست.

مشکل مشترک در تمام این موارد این اسـت کـه رابطه بین دو طرف دیگر مثل ابتدای آن فوق العاده نیست. دنیا بـه آخر نرسیده و این مشکلی اسـت کـه قابل حل اسـت. با استفاده از مهارت هاي ارتباطی کـه در بالا بـه آنها اشاره شد میتوانید این قبیل مشکلات را قبل از آنکه حادتر شوند حل کنید و زندگی عاشقانه خودرا زنده کنید.

 

یک دیگر را زیاد ببوسید. مطالعات نشان داده زوج هایي کـه روابط ناموفقی دارند بوسیدن یک دیگر را مدت ها پیش کنار گذاشته اند. بوسیدن بـه طرق مختلف خیلی بیشتر از اصل رابطه، باعث صمیمیت میشود و بـه زندگی عاشقانه تان، حس و حالی تازه میدهد. برای یک دیگر کارهای کوچک انجام دهید. بعد از یک روز کاری طولانی وی را ماساژ دهید یا برایش بلیت یک مسابقه ي ورزشی بگیرید.

 

راه هاي کوچکی کـه با آن نشان میدهید هم دیگر را دوست دارید عشق رابه زندگی شـما برمی گرداند. از همهمه هاي روزمره فاصله بگیرید. برای چند شب اتاقی در هتل اجاره کنید یا قایقی تفریحی و ارزان برای سه شب اجاره کنید. احتمالا آن قدر حواس شـما پرت بوده کـه نتوانسته اید کاملا بـه کسیکه دوست دارید ابراز محبت کنید و این فاصله از کار و وظائف روزمره باعث می‌شود بـه یاد بیاورید چـه چیزهایی برای شـما مهم اسـت.

در صورتی کـه بـه کمک نیاز دارید کمک بخواهید. اگر این راه حل ها هنوز نتوانسته بشما کمک کند بازهم سمت جدایی نروید مگر این کـه واقعا هیچ راه دیگری نمانده باشد. با یک مشاور صحبت کنید و هر کاری کـه لازم اسـت انجام دهید. اگر هر کاری کـه برای ترمیم رابطه لازم اسـت انجام ندهید همیشه بابت شکست رابطه احساس پشیمانی خواهید کرد.

 

میتوانید بـه یک پیک نیک دو نفره بروید.

در پارک پیاده روی کنید یا باهم بدوید.

برای عشق خود غذای محبوبش را درست کنید.

یادی از نخستین دیدار خود کنید.

از یک دیگر درباره ي دوران کودکی، آرزوهای درونی و امیال خود بپرسید.

انجام یک کار جدید رابا یک دیگر یاد بگیرید.

چگونه عشق خود را حفظ کنیم

سعی کنید بیشتر درکنار هم باشید.

در انظار عمومی دست یک دیگر را بگیرید.

 

یکی از دلایل سوء تفاهم و جنگ و دعوا و بـه وجود آمدن عدم تفاهم در زندگی عاشقانه ، پول اسـت؛ این کـه چطور آنرا کسب میکنیم، چطور خرجش میکنیم و چطور پس اندازش میکنیم. زوج ها باید یاد بگیرند کـه هیچ کدام بـه تنهایی مسئول مسائل مالی یک رابطه نیستند. مثل همیشه کار تیمی و احترام متقابل نقش کلیدی را ایفا می‌کند.

راجع بـه این کـه پول چـه اهمیتی برای هر دوی شـما دارد تصمیم بگیرید. مطمئناً پول اسانی می آورد اما بـه این هم فکر کنید کـه بـه چـه قیمتی اینکار انجام خواهد شد. بررسی کنید کـه آیا فرستادن بچه ها بـه مهد کودک برای شـما مشکلی ندارد؟ یا این کـه هیچ وقت زمان رفتن بـه تعطیلات را نداشته باشید چطور؟ از بین زمان و پول طبق معمولً باید یکی انتخاب شود و هر دوی شـما باید تصمیم بگیرید کدام یک برای شـما مهم تر اسـت.

 

ببینید چطور میخواهید پول خودرا خرج کنید. آیا هر دوی شـما حساب بانکی هاي جداگانه دارید یا حساب شـما مشترک اسـت؟ هردو صورت بلااشکال اسـت؛ اما همیشه باید در مورد خریدهای بزرگ باهم مشورت کنید حتی اگر قصد دارید آنرا از پول خودتان بخرید. درغیر اینصورت همسر احساس میکند بـه او بی احترامی شده چون قبل از آوردن یک تلویزیون بـه آن بزرگی بـه خانه اصلا نظر وی را نپرسیدید.

 

ببینید چطور میخواهید پول پس انداز کنید. هر دوی شـما باید پس انداز بلند مدت منابع مالی خودرا نظم دهید. وقتی بدانید پول شـما با امنیت تمام در بانک پس انداز شده صحبت راجع بـه پول برای شـما استرس کمتری با خود بـه همراه خواهد داشت. اگر بنشینید و دقیقاً مشخص کنید در حال حاضر از چـه چیزی ناراحت هستید، حل کردن تعداد زیادی از مشکلات راحت ترین کار ممکن میشود.

 

 

زمانی کـه همسرتان با تمامی کارها و فعالیت هایي کـه از صبح انجام داده بـه خانه می‌رسد، با او چگونه رفتار می‌کنید؟ آیا وی را بـه خانه و زندگی مشترک تان علاقه مند کرده‌اید؟ آیا وی را در اولویت هاي خود قرار می‌دهید؟ بـه این موضوع فکر کنید کـه اگر شـما همسرتان را در اولویت قرار ندهید، پس چـه کسی باید اینکار را انجام دهد؟

متاسفانه تعداد زیادی از آقایان بهمین دلیل خارج از رابطه زناشویی شان بـه دنبال کسی می‌گردند کـه آنها را در درجه اول اهمیت قرار دهد. اگر بتازگی وارد زندگی مشترک شده اید یا حتی اگر سال هاست با همسرتان زندگی می‌کنید و هنوز سوالی کـه ذهن تان را درگیر کرده این اسـت کـه چگونه با همسر خود رفتار کنیم.

 

از او نظر بخواهید

با شریک کردن همسرتان در تصمیم‌گیری ها بـه او نشان میدهید برای نظرات و مهارت هاي تصمیم‌گیری او احترام قائل هستید. مثلاً در مورد مسائل خانه نظرش را بپرسید. در هنگام تهیه شام از او بخواهید چند غذا پیشنهاد دهد. هر از چندگاهی نظرش را بخواهید و بدین طریق بـه او نشان دهید برای آن ارزش قائل هستید.

اما توجه داشته باشید کـه در اینکار افراط نکنید؛ چون ممکن اسـت این پیام رابه شوهرتان انتقال دهد کـه بیش از حد بـه او وابسته اید و خودتان خلاقیت یا قدرت تصمیم‌گیری ندارید. سعی کنید تعادل داشته باشید ودر فرصت هاي خاص، از او نظر بخواهید. وقتی بـه دقت نظراتش را محاسبه کنید متوجه خواهد شد کـه برایتان ارزش دارد.

 

بـه زمانی فکر کنید کـه بی دلیل اسم یک چیزی را آورده اید و شوهرتان با خرید آن سورپرایزتان کرده اسـت. چقدر احساس خوبی داشتید از این کـه نه تنها همسرتان بـه حرف هاي شـما گوش کرده، بلکه تلاش کرده نیازتان را برآورده کند. مطمئن باشید کـه متقابلا همسرتان هم همین حس را دارد؛ او هم از این کـه مورد توجه شـما قرار گیرد خوشحال خواهد شد.

اگر نمی‌دانید کـه چگونه همسر خودرا سورپرایز کنید، می‌توانید این جا کلیک کنید تا با چند ایده جذاب آشنا شوید. در نهایت این را بدانید کـه بعضی حقایق رابطه هاي انسانی درست مثل قوانین طبیعت قابل پیشبینی هستند. هیچ کس نمی‌تواند دائما کارهای محبت آمیز را نادیده بگیرد. اگر بـه شوهرتان حس خوبی بدهید، او هم انگیزه پیدا می‌کند همین کار را برای شـما انجام دهد.

 

از او تعریف کنید

سعی کنید در حضور دیگران از همسرتان تعریف کنید. این بدان معنا نیست کـه با تعریف هاي خود باعث رنجش دیگران یا خجالت شوهرتان شوید. اما تعریف کوچکی از کاری کـه برایتان کرده، طرفداری از او در بحث هاي جمعی، یا یک تمجید صادقانه تاثیر زیادی دارد و حس خوبی بـه همسرتان میدهد. البته اگر فرزند دارید، یادتان باشد کـه همیشه و همیشه جلوی بچه ها از پدرشان تعریف کنید.

 

بـه موقعیت شغلی و احساسات شوهرتان نسبت بـه کارش علاقه نشان دهید. تعداد زیادی از آقایان از شغل خود راضی نیستند و حس می‌کنند هیچ کس قدر و ارزش استعدادها و توانایی هایشان را نمیداند. اگر از کاری کـه شوهرتان انجام می‌دهد حمایت کنید، شـما تبدیل بـه تنها امید او برای رسیدن بـه قدر و ارزش واقعی خودش میشوید.

تا زمانی کـه شوهرتان اعتقاد پیدا نکند کـه ارزش چیزی را دارد، نمیتواند روی ارزش دیگران، از جمله شـما، تمرکز کند. هرگز شغل او یا فعالیت هاي روزمره کاری اش را تحقیر نکنید؛ چون مطمئنا اهمیت زیادی برای او دارد؛ هیچ چیز بیشتر از این اعتماد بـه نفس یک مرد را تضعیف نمیکند. پس بکار شوهرتان علاقه نشان دهید و از او حمایت بـه عمل آورید.

 

از او بپرسید روزانه چـه کارهایی انجام میدهد، بپرسید چـه کارهایی دوست دارد و چـه کارهایی دوست ندارد و این کـه چطور با همکارانش تعامل دارد. البته یک دفعه وی را سوال باران نکنید؛ بلکه این اطلاعات را در طول زمان بـه دست آورید. مطمئن شوید همسرتان میداند سوالات تان از روی علاقه بـه این جنبه از زندگی اوست، و نه از روی فضولی.

 

روشن فکر باشید

بـه نظرات و تصمیمات شوهرتان گوش دهید. این اطاعت، کوکورانه نیست؛ بلکه گوش دادن بـه حرف هاي او با ذهنی باز و روشن اسـت. بجای پافشاری روی خواست ها و نظرات خود و رد کردن نظرات او، بـه خودتان یاد دهید زود عکس العمل نشان ندهید؛ بگذارید بعد از این کـه نظراتش را خوب درک کردید واکنش نشان دهید.

وقتی بـه شوهرتان نشان میدهید کـه بـه شعور و مهارت رهبری او احترام می‌گذارید، این پیام رابه او منتقل می‌کنید کـه او برایتان ارزشمند اسـت. برای خیلی از مـا، جانفشانی در عشق، در عمل کار سختی اسـت و بیشتر میخواهیم نیازهای خودمان را برآورده کنیم؛ اما سعی کنید با احترام بـه رهبری شوهرتان، بـه او نشان دهید کـه چقدر دوستش دارید.

 

کسیکه هیچ وقت از شـما تشکر نمی‌کند و قدر زحماتی کـه برایش می‌کشید را نمیداند، یا کسیکه دلسوز اسـت و حس خوبی بشما می‌دهد؟ در مورد شوهرتان هم همین اسـت. او خواهان تائید شدن و تشکر لفظی از سوی شماست. نگذارید ۲ روز بگذرد بدون این کـه از او بخاطر کاری کـه دراین ۴۸ ساعت کرده یا حرفی کـه زده تشکر کرده باشید.

 

حواستان بـه اهدافی کـه شوهرتان برای خودش دارد باشد. ممکن اسـت انها رابه شـما ابراز نکند؛ پس بـه نظرات و کارهایی کـه حاکی از اهداف و تمایلات او برای زندگی اش و خانواده تان اسـت، توجه کنید؛ حال گرفتن ترفیع شغلی باشد، یا ادامه تحصیل یا انجام سرگرمی یا ورزش جدید.

برای مثال با این کـه شاید از حضور در محل کارش خوشتان نیاید، اما همراه او در مراسم شام شرکت حاضر شوید تا نشان دهید از کارش حمایت میکنید. یا اگر ورزشکار اسـت، در مسابقاتش شرکت کنید. وقتی ناامید میشود و می‌خواهد از آرزوهایش دست بکشد تشویقش کنید و وقتی بـه هدف میرسد، تحسینش کنید.

 

از او عذرخواهی کنید

بعضی مواقع، پذیرفتن اشتباهات مان کار سختی اسـت. وقتی در قبال شوهرتان اشتباهی مرتکب میشوید آن رابا یک ببخشید ساده از سر باز نکنید بلکه با عذرخواهی صادقانه بگویید چـه اشتباهی مرتکب شده اید و از او بخواهید شـما را ببخشد. بهترین ماحصل دعوا تقویت رابطه تان اسـت پس سعی کنید دعوا ختم بـه خیر شود. با آشتی کردن با همسرتان احترام خود رابه او نشان دهید.

 

جستجو در سایت


داشتن یک رابطه عاطفی سالم کار
ساده ای نیست. شاید شما رفتارهایی از خود نشان دهید که به خیال تان برای رابطه
عاطفی مفیدند، اما واقعیت چیز دیگری است. بسیاری از کارهایی که ما انجام می دهیم در
دراز مدت رابطه را ویران خواهند کرد. اگر شما هم دوست دارید بدانید که این رفتارها
کدامند، در ادامه مطلب با ما همراه باشید. 

اکثر ما این اجازه را به خودمان
می دهیم که در سبک زندگی و رفتار شریک زندگی مان دخالت کنیم و اگر چیزی به میل ما
نباشد، آن را تغییر دهیم. تصور می کنیم که طرف مقابل باید قهرمان زندگی ما باشد و
آنطور که ما می خواهیم رفتار کند، در حالی که این غیر ممکن است. جز برخی از
رفتارهایی که برای رابطه عاطفی مخرب اند، شما نباید برای تغییر دادن شخصیت شریک
زندگی تان تلاش کنید، بلکه احترام گذاشتن به او و طرز فکرش از ضروریات رابطه است.

مطمئنا شما باید شریک زندگی تان
را در اولویت قرار دهید اما نباید در این کار افراط کنید، بدین معنی که خود و
نیازهایتان را نادیده بگیرید و تنها به او توجه کنید. اگر قدرت تان را فدای شریک
زندگی تان کنید، خیلی زود از چشم او هم خواهید افتاد. شما باید در هر زمینه ای
تعادل را حفظ کنید، در غیر این صورت مانند برده ای خواهید شد که هیچ اراده ای از
خود ندارد. بنابراین قبل از هر کسی به خودتان اهمیت دهید تا بتوانید فرد بهتری برای
شریک زندگی تان باشید.چگونه عشق خود را حفظ کنیم

بسیاری از افراد، پس از چند بار
قرار ملاقات، سریع تصمیم به ازدواج می گیرند در صورتی که شناخت کافی از هم ندارند.
این باعث می شود که پس از مدتی از هم خسته شوند و به این نتیجه برسند که برای هم
ساخته نشده اند.  آیا شما بعد از چندین دیدار به تمام رفتارها و عادات طرف مقابل
تان شناخت پیدا کرده اید؟ آیا می دانید که او با چه افرادی در تماس است یا دوستان
او چه کسی هستند؟ یا این که در مواقع سخت و ناراحتی چه عکس العملی از خود نشان می
دهد؟… اگر می خواهید برای زندگی آینده تان انتخاب درستی داشته باشید، باید به طور
کامل شریک زندگی تان را بشناسید که این احتیاج به زمان دارد. پس اگر می خواهید که
پشیمانی به سراغ تان نیاید، زود تصمیم نگیرید.

سازش و توافق لازمه یک رابطه
عاطفی سالم است اما این بدین معنی نیست که شما همیشه از خواسته ها و علاقمندی
هایتان به خاطر طرف مقابل، بگذرید. اگر شما نیازهای خود را همیشه نادیده بگیرید، در
واقع به خودتان خیانت کرده اید. بنابراین گاهی لازم است که خواسته های خود را به
شریک زندگی تان ترجیح دهید، حتی اگر قرار است که چند ساعتی از او دور بمانید.

درست است، ما از بسیاری از
رفتارهای شریک زندگی مان راضی و خشنود نیستیم اما نباید او را توسط این رفتارها
تهدید کنیم. به عنوان مثال اگر شما دوست ندارید که شریک زندگی تان با جنس مخالف در
ارتباط باشد، نباید به او بگویید که اگر این کار را کردی، رابطه ما تمام خواهد شد.
با این ترفند نه تنها او به شما وفادار نخواهد ماند بلکه برعکس، حقیقت را نیز از
شما پنهان خواهد کرد. بنابراین برخلاف چیزی که شما تصور می کنید، تهدید در رابطه
عاطفی اشتباه محض است.

رابطه عاطفی شما جزیی از زندگی
شخصی تان است، بنابراین لزومی ندارد که آن را با دیگران به اشتراک بگذارید. اگر شما
هر لحظه از زندگی مشترک تان را در شبکه هایی چون فیسبوک، اینستاگرام و… به اشتراک
بگذراید، در واقع هیچ رابطه شخصی با شریک زندگی تان نخواهید داشت، به علاوه دیگران
نیز علاقه ای ندارند که از هر دقیقه زندگی شما باخبر باشند. آنچه برای شما جذاب
است، شاید برای دیگران هیچ جذابیتی نداشته باشد، بنابراین زندگی خصوصی خود را برای
خودتان نگه دارید.

رابطه عاطفی شما جزیی از زندگی
شخصی تان است، آن را با دیگران به اشتراک نگذارید‎

آیا شما هم جزو افرادی هستید که
در زمان های ناراحتی از بحث کردن گریزانند؟ ممکن است در عصبانیت و ناراحتی گفتگوی
شما حالت دعوا به خود بگیرد اما باز این شرایط بهتر از حرف نزدن است. بحث نکردن در
دراز مدت شما را از شریک زندگی تان دور و دورتر خواهد کرد. حرف زدن، حتی اگر به
دعوا منتهی شود، نشاندهنده این است که شما برای رابطه تان ارزش قائلید و برای بهبود
آن تلاش می کنید، به علاوه به شریک زندگی تان نیز اعتماد دارید و مشکلات و ناراحتی
های خود را با او در میان می گذارید. بنابراین بحث کردن خود یکی از علائمی است که
نشان می دهد شما هنوز هم به رابطه عاطفی تان اهمیت می دهید.

در ابتدای هر رابطه، ممکن است که
ما آنقدر محو زیبایی و خوبی های طرف مقابل مان باشیم که نقض های او را نبینیم. اما
هر چه که رابطه بیشتر پیش می رود متوجه می شویم که او هم مانند دیگران یک انسان
معمولی است. بنابراین شما نباید طوری نشان دهید که شریک زندگی تان یک انسان کامل و
بی عیب و نقص است زیرا این موضوع نه تنها بعدها توی ذوق خودتان می زند، بلکه ممکن
است انتظارات طرف مقابل تان را هم بالا برده و برای او یاس و ناامیدی به همراه
آورد.

مطمئنا شما تمام رفتارهای شریک
زندگی تان را نمی پسندید، اما آیا منطقی است که تمام آنها را مطرح کنید. برخی از
رفتارها هستند که اهمیت چندانی ندارند. به عنوان مثال امروز شما رفتاری از شریک
زندگی تان می بینید که ناراحت تان می کند اما اگر این رفتار او فردا صبح که از خواب
بیدار شدید از یادتان رفته بود، بدین معنی است که اهمیت چندانی ندارد و مطرح کردن
آن نیز غیر ضروری است. بنابراین رابطه خود را به خاطر مشکلات کوچیک متشنج نکنید.

زندگی پستی و بلندی های خود را
دارد. مسلما شرایط همیشه آنطور که ما می خواهیم نخواهد ماند و وظیفه زوج ها این است
که در این شرایط همدل و سنگ صبور هم باشند. اگر شما تنها به این علت که دوست ندارید
شریک زندگی تان را ناراحت ببینید، از بیان مشکلات و نگرانی هایتان خودداری می کنید،
در واقع دارید به رابطه خود آسیب می رسانید. یک رابطه زمانی موفق است که هر دو طرف
در هر شرایطی، چه خوب و چه بد، کنار هم باشند، نه فقط در خوشی ها.  

زمانی که ما وارد یک رابطه عاطفی
می شویم، در واقع مسئولیت فرد دیگری را نیز به عهده گرفته ایم اما این که خودمان را
مسئول خوشحالی او بدانیم، کار اشتباهی است. هر کسی خود مسئول شاد کردن زندگی خود
است. به بیان دیگر، شادی شخصی، انتخاب خودمان است. بنابراین اگر شما خودتان را
مسئول شاد کردن شریک زندگی تان بدانید، بعد از مدتی نه تنها خودتان بلکه طرف مقابل
تان نیز تبدیل به فردی افسرده خواهید شد. 

شاید حسادت در ابتدای رابطه
برایتان رمانتیک باشد و به شما ثابت کند که برای طرف مقابل تان مهم هستید اما هر چه
رابطه بیشتر پیش می رود، ممکن است که این حس رابطه تان را ویران کند. طبیعی است که
هر دو طرف رابطه باید مراقب رفتارهای خود و افرادی که با آنها در تماس اند باشند
اما حسادت بیش از حد نشاندهنده عدم اعتماد و احترام به طرف مقابل است که در دراز
مدت رابطه شما را ویران خواهد کرد. بنابراین بهتر است که آن را کنترل کنید.

وابستگی در هر رابطه ای طبیعی است
اما اگر در آن افراط شود، نه تنها شما را به شریک زندگی تان نزدیک تر نخواهد کرد،
بلکه او را از شما نیز خواهد گرفت. اگر شما مرتب به عشق زندگی تان بگویید که بدون
او نمی توانید زندگی کنید، در واقع این پیغام را به او منتقل می کنید که در زندگی
هیچ استقلالی ندارید و اگر یک روز او در کنارتان نباشد، نمی توانید از پس خود و
احساسات تان برآیید. این حرف شما مسئولیت های شریک زندگی تان را دو چندان می کند
طوری که ممکن است برای جلوگیری از وابستگی بیشتر شما را ترک کند. بنابراین حتی اگر
در رابطه ای عاطفی به سر می برید، باید استقلال داشته باشید.

زمانی که شما کل روز را با شریک
زندگی تان می گذرانید، در واقع هویت اصلی خود را از دست می دهید. به عنوان مثال
دوست دارید کارهایی انجام دهید که او دوست دارد، یا دور دوستان و خانواده تان را خط
بکشید یا حتی به باشگاه ورزشی نروید تا زمان بیشتری را در کنار او باشید… در واقع
کل برنامه زندگی شما هول محور او می چرخد، در صورتی که ما باید یاد بگیریم که در
کنار دیگری برنامه و هدف های زندگی خودمان را نیز پیش ببریم. بنابراین همه ما به
زمان های تنهایی احتیاج داریم تا بتوانیم خود و آنچه به راستی دلمان می خواهد را
پیدا و به آن عمل کنیم. 

منبع:
برترینها


 

 

 



بخش مشاوره و پرسش و پاسخ

شناسه کاربری 

رمز عبور             


  

عضویت در سایت


دسته بندی مطالب

مطالب روابط جنسی و زناشویی

مطالب دوران قبل از ازدواج

مطالب پزشکی و سلامت

مطالب تربیت فرزندان

مطالب احکام شرعی

مطالب روانشناسی

چگونه عشق خود را حفظ کنیم

مطالب اجتماعی

مطالب صوتی

ویدئو

خدمات عمومی


 


 افراد آنلاین :


8716


بازدید امروز:


44199


بازدید دیروز:


232777215


آمار کل:

مشاوره
ازدواج و مشاوره زناشویی تنظیم خانواده ،کلیه حقوق مادی و
معنوی مروبط به مطالب اختصاصی ثبت شده و ترجمه شده در این
سایت برای پایگاه اطلاع رسانی تنظیم خانواده محفوظ است.

معمولا بعد از ازدواج،عشق و علاقه به تدريج كم‌رنگ‌تر مي‌شود

 

اغلب زوج‌ها وقتي دوران نامزدي خود را به خاطر مي‌آورند به ياد عشق و علاقه زيادي مي‌افتند كه بين آن‌ها وجود داشت و گرماي عشق در روابط بين آن‌ها به وضوح مشاهده مي‌شد. معمولا بعد از ازدواج با پيش آمدن مسايل مختلف در زندگي عشق و علاقه به تدريج كم‌رنگ‌تر مي‌شود.زن و شوهر بيشتر به شغل و فعاليت‌هاي اجتماعي توجه مي‌كنند و تقريبا از يكديگر غافل مي‌شوند. ولي سرانجام روزي به فكر ترميم روابط خود مي‌افتند و مي‌خواهند دوباره گرماي عشق را در زندگي خود احساس كنند. واقعا فكر مي‌كنيد منظور از عشق و رابطه عاشقانه در زندگي زناشويي چيست؟عشق چيست؟بر طبق نظر “جان ترنت” در كتاب “عشق يك تصميم‌گيري است”، معناي واقعي عشق يعني زنده نگاه داشتن آن بعد از روز ازدواج. به عبارت ديگر عشق ايجاد رابطه‌اي دوستانه، و ابراز آن به طرف مقابل است.روابط‌تان را مستحكم‌تر كنيدسعي نكنيد به عشق به عنوان يك اتفاقي كه قرار است در آينده رخ دهد نگاه كنيد. هر چه زودتر رابطه زناشويي خود را بر پايه عشق و محبت بنا كنيد و رابطه دوستانه و صميمي بين خود را گرما بخشيد. مانند دو دوست خوب و صميمي از بودن در كنار يكديگر لذت ببريد، در اوقات فراغت از علايق مشترك‌تان استفاده كنيد، خاطرات خوب گذشته را با هم مرور كنيد، در مورد مسايل روزانه‌تان از هم سوال كنيد و خلاصه از لحظه لحظه زندگي‌تان كمال استفاده را ببريد.نظر همسرتان را جويا شويداغلب مشاهده مي‌شود زوج‌ها براي آغاز مجدد يك رابطه صميمي و عشق از دست رفته، پيشنهاد يك شام غيرمنتظره و يا سفري جذاب را به همسرشان مي‌دهند. ولي متاسفانه با اين عمل نتيجه دلخواه را نمي‌گيرند. زيرا ممكن است كاري كه باعث شادي و آرامش آن‌ها باشد براي همسرشان اين‌طور به نظر نرسد. از آن‌جايي‌كه اغلب ما قادر نيستيم فكر طرف مقابل خود را بخوانيم، پس بهتر است كه از همسرمان در مورد عقايدش سوال كنيم. از او بپرسيم، رابطه عاشقانه از ديدگاه تو چگونه است؟ دوست داري در روزهاي خاص به سفر، رستوران و يا حتي به چه هتلي برويم؟ چه كارهايي انجام بدهيم؟ اگر به عنوان مثال همسرتان از كارهاي هنري لذت مي‌برد او را به نمايشگاه‌هاي هنري و … ببريد و يا اگر شوهرتان از بودن در فضاي باز لذت مي‌برد با او به ماهيگيري و يا پارك برويد. به هر حال سعي كنيد به علايق مشترك‌تان هر چه زودتر پي ببريد و زندگي خود را بر اساس آن پايه‌ريزي كنيد، تا هر چه بيشتر از بودن در كنار يكديگر لذت ببريد.از خود خلاقيت نشان دهيدتصور نكنيد حتما بايد كارهاي مورد علاقه همسرتان را انجام دهيد. شما مي‌توانيد از خودتان خلاقيت نشان دهيد و او را به قول معروف در مواقع خاص سورپرايز كنيد. حتما نبايد شام و يا سفر باشد. گذاشتن يادداشتي عاشقانه در كيف او، رفتن به سينما و يا درست كردن غذا و دسر مورد علاقه او همگي مي‌توانند گرماي عشق را به زندگي شما برگردانند. همواره به همسرتان عشق بورزيدهمان‌طور كه قبلا بدان اشاره كرديم عشق چيزي نيست كه شما آن را تنها براي يك روز خاص برنامه‌ريزي كنيد. مثلا براي جمعه شب بليت تئاتري بخريد و بخواهيد عشق‌تان را به همسرتان نشان دهيد ولي در عوض بقيه هفته را به دست فراموشي بسپاريد. براي زنده نگاه داشتن عشق بايد تلاش كنيد و از صميم قلب خواهان تغيير در زندگي‌تان باشيد. بنابراين همواره اين نكته را به خاطر بسپاريد اگر در اين مورد خلاقيت نشان ندهيد كارتان دشوارتر شده و روابط‌تان سردتر مي‌شود. براي اين كار مي‌توانيد از منابع خاصي كمك بگيريد. از همسرتان شروع كنيد و نظر او را در اين زمينه جويا شويد. كتاب‌هايي در اين زمينه تهيه كنيد و اطلاعات خود را در اين موارد افزايش دهيد. البته به خاطر داشته باشيد بعد از يادگيري اين مسايل آن‌ها را بدون قيد و شرط در زندگي‌تان پياده كنيد و انتظار داشته باشيد كه ابتدا همسرتان در ابراز عشق پيش‌قدم باشد!به يكديگر توجه و علاقه نشان دهيدكاملا به يكديگر توجه نشان دهيد. موارد ديگر را فراموش كنيد. اگر با همسرتان به پارك مي‌رويد تلفن همراه‌تان را با خود نبريد. به اين موضوع فكر كنيد كه در پارك دسته گلي به همسرتان هديه كنيد. منتظر موقعيت و يا روز خاصي نباشيد. آيا همسرتان از شما انتظار دارد با او به كنار دريا برويد؟ پس چرا معطليد؟ وقت را از دست ندهيد و از كنار هم بودن لذت ببريد.ترميم روابط زناشويي و زنده كردن عشق در زندگي يك شبه صورت نمي‌پذيرد و نياز به تلاش مستمر دارد. مطمئن باشيد كه عاشقانه زندگي كردن ارزش اين همه كوشش را دارد. بنابراين با همسرتان دوست باشيد، رابطه‌تان را بر پايه عشق و محبت استوار كنيد، به علايق يكديگر احترام بگذاريد، براي ابراز كردن عشق‌تان خلاقيت نشان دهيد و بالاخره در اوقاتي كه با هم هستيد كاملا به يكديگر توجه و علاقه نشان دهيد.

چگونه عشق خود را حفظ کنیم

عشق ايجاد رابطه‌اي دوستانه، و ابراز آن به طرف مقابل است

 

در اين‌جا به پنج نوع رابطه‌اي كه بين زوجين وجود دارند اشاره مي‌كنيم:1- همسراني هستند كه زياد با يكديگر صميمي نيستند و ارتباط كلامي بين آن‌ها بسيار پايين است. گفت‌وگوي بين آن‌ها بدين شكل است: “حالت چه طور است؟”، “خوبم!”، “مي‌توني نمكدان را بدهي.” در اين مرحله زوجين ترجيح مي‌دهند در مورد زندگي و اهداف‌شان با هم صحبت نكرده و تنها در موارد ضروري با هم گفت‌وگو كنند.2- زوجين در اين مرحله براي جلوگيري از هرگونه بحث و مشاجره‌اي تنها در موارد كلي با يكديگر تبادل نظر مي‌كنند. به عنوان مثال ممكن است اين موارد بين آن‌ها رد و بدل شود: “فكر نمي‌كني امروز هوا خيلي گرم است؟”، “باور نمي‌كني امروز رييس چه كار كرد.” اين قبيل زوجين از ابراز “واقعيت‌ها” طفره مي‌روند تا مبادا مشاجره‌اي بين آن‌ها رخ دهد.3- در اين مرحله زوجين در معرض مشاجره با يكديگر هستند. زيرا عقايد، نظرات و انتظارات‌شان را ابراز مي‌كنند و طرف مقابل نيز توجهي به آن‌ها نشان نمي‌دهد. “تو هرگز به من توجه نمي‌كني”، “اگر مي‌دانستم آن‌قدر لجبازي، هرگز با تو ازدواج نمي‌كردم” در اين حالت است كه بحث و مشاجره بالا مي‌گيرد. اگر آن‌ها به خوبي ندانند چگونه با اين مشكلات كنار بيايند، مطمئنا اين وضعيت به تدريج حادتر شده و براي‌شان دردسرآفرين خواهد شد.4- اين مرحله حالتي است كه زوجين براي احساسات طرف مقابل خود ارزش قايل مي‌شوند. هنگامي كه نظر، عقيده و يا انتظارات خود را مطرح مي‌كنند همسرشان با كمال ميل گوش مي‌دهد و احساس مسوليت مي‌كند. ممكن است اين موارد بين آن‌ها رد و بدل شود:”عزيزم مي‌فهمم تو از اين موضوع مي‌ترسي كه دخترمان به تازگي گواهينامه گرفته و مي‌خواهد شروع به رانندگي كند.”، “مي‌دانم براي چه مي‌گوييد اين‌قدر تلويزيون نگاه نكن. مي‌خواهي بيشتر با هم صحبت كنيم.”، “خيلي ناراحتم از اين‌كه پدر و مادرم مثل قبل به ما سر نمي‌زنند.” اين زوج كاملا به هم افتخار مي‌كنند و تمام تلاش خود را مي‌كنند كه احساسات يكديگر را درك كنند. اختلاف مواقعي پيش مي‌آيد كه احساسات، عقايد و نظرات طرف مقابل خود را ناديده گرفته و نسبت به آن‌ها بي‌توجه باشيم.5- اين مرحله با مراحل قبلي متفاوت است زيرا زوجين در اين‌جا احساس امنيت خاطر كرده و نيازهاي خود را به راحتي مطرح مي‌كنند. داشتن آرامش و احساس امنيت در زندگي مشترك بسيار اهميت دارد. زوجين در چنين حالتي سعي مي‌كنند از خواسته‌هاي طرف مقابل خود باخبر شوند و هر چه زودتر به او كمك كنند تا جو آرامي در منزل حكمفرما شود. به عنوان مثال ممكن است اين گفت‌وگوها بين زوجين صورت گيرد: “منظورت اين است كه بيشتر نسبت به صحبت‌هايت توجه كنم؟ توجه و حساسيت از لحاظ تو چگونه است؟”، “صبر كن، متوجه نشدم. منظورت اين است كه ما بايد ماهيانه بيشتر پول پس‌انداز كنيم؟ در اين مورد بيشتر توضيح بده.” در مرحله چهارم زوجين بيشتر به احساسات طرف مقابل اهميت مي‌دهند ولي در اين مرحله بيشتر بر روي نيازها و خواسته‌هاي همسر توجه مي‌شود. در اين دو حالت است كه افسردگي، بغض و كينه به حداقل رسيده و آرامش و امنيت در زندگي دو چندان مي‌شود. پس پيش به سوي يك زندگي شاد و آرام.منبع : مجله موفقیت

 

دانستنیهای قبل و بعد از ازدواج


راهنمای انتخاب و خرید محصولات زناشویی

خریدپکیج درمان انزال زودرس وکاهش میل جنسی

پرفروش ترین پکیج‌های جنسی رو از اینجابخر


با هواپیما هم میشه ارزون سفر کرد!

درمان سریع وقطعی بواسیر بدون درد و خونریزی


درخواست مجرب ترین وکلا طلاق توافقی


بهترین راه بهبود کیفیت هوا در خانه


بایدها و نبایدهای بهداشت و سلامت بانوان


تردید و دو دلی قبل از ازدواج


دنبال بلیط ارزون هستی؟حتما اینجا سر بزن


دنبال بهترین روانشناس تهران میگردی؟

ساخت و تعمیر دندانهای مصنوعی با قیمت مناسب

درمان دائمی زود انزالی با تکنیک های نایاب!


لاغری موضعی با لیزر

Makan Inc.| All Rights Reserved – © 2013 – 2021

چگونه عشق خود را حفظ کنیم
چگونه عشق خود را حفظ کنیم
0

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *