حاملگی مولار چگونه تشخیص داده میشود

 
helpkade
حاملگی مولار چگونه تشخیص داده میشود
حاملگی مولار چگونه تشخیص داده میشود

همه‌گیری کروناویروس جدید کووید-۱۹، یک وضعیت اضطراری در دنیا اعلام شده است و طبعاً زنان باردار یا زنانی که قصد بارداری داشته‌اند در مورد همه چیز…

واریکوسل از مشکلات شایعی است که احتمالاً در جریان درمان‌های ناباروری با آن مواجه می‌شوید. واریکوسل وجود سیاهرگ‌های واریسی در بیضه است که معمولاً…

شروع زایمان علائمی دارد که به راحتی قابل تشخیص است. از زمان شروع نشانه‌های زایمان تا خارج شدن نوزاد ممکن است نزدیک به ۲۰ ساعت طول بکشد. این نشانه…

از زمان شروع بارداری، بدن با ترشح هورمون‌ها، خود را برای یک زایمان طبیعی آماده می‌کند. این هورمون‌ها روی عضلاتی مانند عضلات لگن، کمر و شکم تأثیر می…

بیشتر مادران قادرند تمام شیر مورد نیاز کودک خود را تأمین کنند، اما زمان‌هایی وجود دارد که یا مادران بیش از حد در مورد گرسنگی نوزادشان نگرانند یا…

حاملگی مولار چگونه تشخیص داده میشود

ریفلاکس در کودکان یا طبیعی است یا غیرطبیعی. در این ویدیو، خانم دکتر غزال علیزاده، متخصص كودكان و نوزادان و فوق تخصص مغز و اعصاب كودكان، در مورد…

بسیاری از والدین نگران این موضوع هستند که آیا کودک شیرخوارشان نسبت به سنش بزرگ‌تر است یا کوچک‌تر. سازمان بهداشت جهانی برای کودکان زیر یک سال داد‌ه…

وقتی کودکتان بزرگ می‌شود دلتان برای خیلی چیزها تنگ خواهد شد، اما به احتمال خیلی زیاد، عوض کردن پوشک یکی از این دلتنگی‌ها نیست. با این حال، یادتان…

اضطراب جدایی یک مرحله‌ٔ کاملاً طبیعی و نرمال از رشد است و همه‌ٔ بچه‌ها آن را از سر می‌گذرانند، فقط در بعضی از بچه‌ها آشکارتر از دیگران است. در این…

احیای قلبی تنفسی یا CPR، یک اقدام نجات‌دهنده است که شما می‌توانید برای نجات جان کودکی که هیچ علائمی از زندگی نشان نمی‌دهد، یعنی بیهوش است و نفس نمی…

زمان و راه و روش از شیر گرفتن کودکان شیرخوار یکی از سؤالات و نگرانی‌های تمام مادران است. در این ویدیو دکتر فریبا صیقلی، فوق تخصص گوارش کودکان، برای…

انواع شیرخشک‌ها از پنج مادۀ اصلی تشکیل شده‌اند که شامل کربوهیدرات، پروتئین، چربی، ویتامین و مواد معدنی است. یک شیرخشک می‌تواند دارای دیگر مواد مغذی…

حاملگی مولار زمانی رخ می‌دهد که تخمک بارور به جای یک جنین به توده‌ای گوشتی به نام مول (mole) تبدیل شود. علائم بارداری مولار در ابتدا شبیه به یک بارداری معمولی است، اما در ادامه علائمی مانند خونریزی و سایر علائم هشداردهنده‌ای نیز خواهد داشت. بارداری مولار در صورت تشخیص به موقع و درمان درست مشکلی ایجاد نخواهد کرد، اما در غیر این صورت ممکن است خطرهایی را برای مادر داشته باشد. بارداری مولار عارضۀ شایعی نیست و نباید بی‌دلیل شما را نگران کند، اما شاید بهتر باشد کمی نسبت به آن آگاهی داشته باشید. در این مطلب با انواع حاملگی مولار، تشخیص و درمان آن آشنا خواهید شد.

هنگامی که مشکلات کروموزومی خاصی هنگام لقاح و تشکیل تخم بارور وجود داشته باشد، بارداری مولار اتفاق می‌افتد. بارداری مولار ممکن است به صورت کامل یا جزئی باشد. در بیشتر موارد حاملگی مولار کامل، تخمک بارور، دو نسخه از کروموزوم‌های پدر را داراست و هیچ کروموزومی از مادر را ندارد. در این حالت، جنین، ساک حاملگی و جفت طبیعی تشکیل نمی‌شود بلکه جفت، توده‌ای از کیست‌هایی است که شبیه به یک خوشۀ انگور هستند. در حاملگی مولار جزئی، معمولاً تخمک بارور، دو نسخه از کپی کورموزم‌های پدر و یک نسخه از کروموزوم‌های مادر را دارد. در این حالت، مقداری بافت سالم جفت وجود خواهد داشت، ساک حاملگی تشکیل می‌شود و ممکن است جنین یا بخشی از بافت جنین نیز تشکیل شود، اما در بیشتر موارد به قدری غیرطبیعی است که امکان ادامۀ حیات و رشد را نخواهد داشت.

حاملگی مولار، ابتدا علائم اولیۀ بارداری را خواهد داشت اما ممکن است در ادامه، لکه‌بینی یا خونریزی شدید وجود داشته باشد. این می‌تواند شامل ترشحات قرمز یا قهوه‌ای به صورت ادامه‌دار یا منقطع و با شدت زیاد یا کم باشد. این خونریزی ممکن است از هفتۀ ششم شروع شود و تا هفتۀ ۱۲ ادامه داشته باشد. علاوه بر این ممکن است علائمی مانند حالت تهوع و استفراغ شدید، گرفتگی شدید شکم یا ورم شکم نیز داشته باشید. در صورت تشخیص ندادن به موقع حاملگی مولار، ممکن است پیش از اواسط بارداری، فرد دچار پره‌اکلامپسی یا مسمومیت حاملگی شود.

اگرچه امروزه با وجود امکانات تشخیصی و درمانی مناسب، حاملگی مولار خیلی زود تشخیص داده می‌شود و با درمان به موقع آن، امکان بروز عوارض مرتبط با آن بسیار کاهش پیدا کرده است. برای داشتن یک بارداری سالم بهتر است در صورت وجود هر نوع لکه‌بینی یا خونریزی در دوران بارداری یا سایر علائم هشداردهنده، سریعاً به پزشک مراجعه کنید. اگرچه خونریزی یا لکه‌بینی، لزوماً به معنی حاملگی مولار نیست اما در صورت مراجعه به پزشک، او می‌تواند با سونوگرافی و آزمایش خون و بررسی دقیق سطح هورمون hcg، علت خونریزی یا سایر علائم شما را بررسی کند.

در صورت تشخیص بارداری مولار، بافت باید سریع‌تر خارج شود. برای خارج کردن بافت غیرطبیعی نیاز به انجام عمل کورتاژ (d&c) است. این عمل ممکن است با بیهوشی عمومی، بی‌حسی موضعی یا تزریق وریدی آرام‌بخش انجام شود. در عمل کورتاژ، پزشک بعد از ضدعفونی کردن دهانۀ رحم و واژن، دهانۀ رحم را به کمک ابزار باز می‌کند و سپس با وارد کردن لولۀ پلاستیکی ساکشن یا مکنده به داخل رحم، بافت غیرطبیعی را از رحم خارج می‌کند. همچنین با استفاده از ابزاری به نام کورِت (curette)، باقی‌مانده بافت را از روی دیوارۀ رحم می‌تراشد و خارج می‌کند.

در برخی موارد نادر، ممکن است سلول‌های غیرطبیعی بافت مولار در بدن پخش شده باشند. در چنین حالتی احتمال درگیر شدن ریه‌ها بیشتر از سایر اندام‌ها خواهد بود. به همین دلیل، پزشک ممکن است با تصویربرداری از قفسۀ سینه توسط اشعۀ ایکس، از انتشار پیدا نکردن سلول‌ها اطمینان پیدا کند. پزشک معمولاً پس از آن، هر هفته سطح هورمون hcg را در شما بررسی می‌کند تا از کاهش آن اطمینان پیدا کند که این امر به معنای باقی نماندن هیچ بافتی از مولار در بدن شماست. پس از چند هفته، سطح این هورمون به صفر خواهد رسید.

بعد از آن نیز برای کنترل خطر بازگشت احتمالی سلول‌های مولار، ممکن است تا یک سال، هر ماه یا هر دو ماه نیاز به بررسی مجدد سطح هورمون hcg باشد. از آنجا که زنان بالای ۴۰ سال که بارداری مولار کامل دارند، بیشتر در معرض خطر بازگشت سلول‌های مولار هستند، اگر قصد بارداری مجدد نداشته باشند، پزشک عمل برداشتن رحم یا هیسترکتومی (hysterectomy) را به جای کورتاژ توصیه می‌کند. با انجام عمل هیسترکتومی خطر بازگشت سلول‌ها بسیار کم می‌شود.

زمان قطعی انتظار برای بارداری مجدد با تشخیص پزشک است، اما در صورت درمان بارداری مولار، برای بارداری مجدد باید مدت‌زمانی نزدیک به یک سال صبر کنید تا سطح هورمون hcg در شما به صفر برسد. اگر پیش از این زمان دوباره باردار شوید، سطح هورمون بالا می‌رود و تشخیص بازگشت یا بازنگشتن بافت غیرطبیعی مولار برای پزشک غیرممکن می‌شود. خبر خوب این است که داشتن یک بارداری مولار بر روی باروری یا باردار شدن به صورت طبیعی تأثیر منفی نخواهد داشت و احتمال عارضه‌هایی مانند مرده به دنیا آمدن نوزاد، نقص‌های مادرزادی، زایمان زودرس یا سایر عوارض بارداری را افزایش نمی‌دهد. در ضمن احتمال داشتن یک بارداری مولار دیگر فقط یک یا ۲ درصد است و در بارداری‌های آینده، این مسئله با انجام سونوگرافی در سه ماهۀ اول بارداری بررسی خواهد شد.

آندومتریوز عارضه‌ای شایع و دردناک است که حدود یک زن از هر ۱۰ زن در سن باروری بین ۱۵ تا ۴۹ سال را مبتلا می‌کند و می‌تواند باعث ناباروری در زنان شود….

شما هم ممکن است مانند بسیاری از زنان دیگر، تصمیم برای باردار شدن را به تأخیر انداخته باشید و حالا که وارد ۳۰ سالگی شده‌اید، نگران این موضوع باشید…

نارسایی دهانۀ رحم در طول بارداری می‌تواند مشکلاتی را برای مادر و جنین ایجاد کند. این نارسایی باعث باز شدن دهانۀ رحم خیلی زودتر از زمان زایمان و…

تیم و هیئت علمی مادرشو تلاش می‌کند تا تمام مطالب کیفیت بالایی داشته باشد. اما حفظ این کیفیت بدون داشتن نظرات اصلاحی شما کاربر عزیز امکان‌پذیر نیست. بنابراین اگر ایرادی در مطلب بالا می‌بینید یا فکرمی‌کنید این مقاله مناسب نیست، نظرتان را از طریق فرم زیر با ما در میان بگذارید.

مطالب این سایت جایگزین تشخیص، تجویز و درمان نیست. برای اطلاعات بیشتر به شرایط استفاده مراجعه فرمایید.

© کلیه حقوق مادی و معنوی متون، گرافیک، تصاویر و ویدیوها و محتویات سایت صرفاً متعلق به شرکت راهکارهای سلامتی پدیدار می باشد. بازنشر و استفاده از مطالب مادرشو تنها برای مقاصد غیرتجاری و با ذکر منبع (و لینک مستقیم به مطلب و بازنشر کامل و بدون جرح و تعدیل) بلامانع است. کليۀ حقوق مادی و معنوی اين سايت متعلق به شرکت دانش‌بنیان راهکارهای سلامتی پدیدار است.

حاملگی مولار که نام دیگر آن مول هیداتی
فرم نیز  هست، عارضه‌ی نادر بارداری است که
با رشد غیر طبیعی تروفوبلاست ها، سلول هایی که به طور طبیعی به جفت تبدیل میشوند
شناخته می
شود.

حاملگی مولار یا حاملگی پوچ هنگامی رخ
می‌دهد که در تخمک بارور شده ناهنجاری‌های خاصی وجود داشته باشد. تخمک بارور شده
به شکل غیر طبیعی رشد می‌‌کند و به جای اینکه به جنین تبدیل شود به توده‌‌ا‌ی
گوشتی به نام مول (mole)  تبدیل می شود و نمی‌‌تواند زنده بماند.

در حاملگی مولار ،جنین، کیسه جفتی و یا
هیچ بافت طبیعی وجود
ندارد و به جای آن جفت از توده‌‌‌ای کیسه‌‌ایی که شبیه به خوشه انگور است تشکیل
شده است.

آنچه در این مقاله خواهید خواهند :

حاملگی مولار چگونه تشخیص داده میشود

●     
مواردی که ممکن است خطر ابتلا به بارداری مولار را افزایش دهد؟

●     
حاملگی مولار چند نوع است؟

●     
علائم حاملگی مولار چیست و چگونه تشخیص داده می‌شود؟

●     
حاملگی مولار چگونه درمان می‌شود؟

●     
زمان مناسب برای اقدام به بارداری مجدد بعد از حاملگی مولار چه موقع است؟

مواردی که ممکن است خطر ابتلا به بارداری مولار را افزایش دهد؟

●      
یکی از علت های بوجود آمدن حاملگی مولار سن خانم ها است. در
سنین خیلی بالا یعنی بیشتر از 40 سال و در سنین خیلی پایین، زیر 20 سال اغلب
حاملگی مولار دیده می شود.

●      
سابقه سقط جنین، به ویژه اگر دو یا چند مورد داشته باشید.

●      
حاملگی پوچ در اکثر موارد به علت بروز اختلالات کروموزومی در
تخمک بارور شده است. این ممکن است ناشی از تقسیم غیر عادی یا کیفیت پایین تخمک یا اسپرم باشد
که بارداری را غیر ممکن می سازد.

●      
مصرف درازمدت قرص های ضد بارداری

●      
مصرف دخانیات

●        سن بالای پدر

●      
رژیم غذایی کم اسید فولیک یا بتاکاروتن( بتاکاروتن نوعی
ویتامین A است)

●      
در حاملگی طبیعی، تخمک بارور شده متشکل از 23 کروموزوم از پدر
و 23 کروموزوم از مادراست. ولی در اکثر حاملگی های مولار کروموزوم های پدر دو برابر کروموزوم
های مادر است و یا اینکه کروموزوم های مادر اصلا وجود ندارند و بارور نشده‌اند.
بنابراین به جای 46 کروموزوم، 69 کروموزوم وجود خواهد داشت.

در
این حالت است که در میان بافت غیر طبیعی که شبیه خوشه انگور است، چندین بافت جفتی
به وجود می‌‌آید. اگر جنینی هم بوجود بیاید، آن قدر غیر طبیعی است که نمی‌‌‌تواند
زنده بماند.

 

حاملگی
مولار چند نوع است؟

دو نوع حاملگی مولار وجود
دارد:

1-حاملگی مولار کامل

2-حاملگی مولار نسبی

1-مشخصات حاملگی مولار
کامل:

2-مشخصات حاملگی مولار
نسبی:

علائم
حاملگی مولار چیست و چگونه تشخیص داده می‌شود؟

علائم حاملگی مولار شبیه علائم بارداری معمولی است ولی ممکن
است در ادامه علائم و نشانه های خاصی که ذکر میشود بروز نماید:

●       
حالت تهوع و استفراغ شدید

●       
لکه بینی و یا خونریزی از واژن طی سه ماهه اول

●       
داشتن علائم پرکاری تیروئید شامل: 
عصبی بودن یا احساس خستگی، ضربان قلب سریع یا نامنظم و زیاد عرق کردن

●       
فشار یا درد شدید در ناحیه ی لگن

●       
در بعضی موارد وجود کیست های انگوری شکل

ازجمله علائمی
که ممکن است پزشک شما تشخیص دهد حاملگی مولار دارید، می‌‌توان به موارد زیر اشاره
نمود:

حاملگی مولار چگونه تشخیص داده میشود

●       
با انجام سونوگرافی و تشخیص پزشک در مورد رشد سریع رحم یعنی رحم برای
بارداری خیلی بزرگ است

●       
وجود کیست های تخمدان

●       
با انجام آزمایش خون و تشخیص کم خونی

●       
فشار خون بالا

●       
تیروئید پرکار

●       
پره اکلامپسی – بیماری که باعث فشار خون بالا و وجود پروتئین در ادرار
بعد از هفته بیستم بارداری می شود

برای
اینکه یک بارداری سالم داشته باشید بهتر است در صورت وجود هر نوع لکه بینی و یا
خونریزی در این دوران و یا سایر علائم هشدار دهنده ای که برایتان ناآشنا و سوال
برانگیز است سریعاً به نزد پزشک متخصص زنان زایمان ،مراجعه کنید.

هرچند وجود خونریزی و یا لکه بینی همیشه به معنی
حاملگی مولار نیست ولی در صورتی که زودتر به پزشک مراجعه نمایید پزشک متخصص می
تواند با انجام آزمایش خون و یا سونوگرافی و بررسی دقیق سطح هورمون Hcg، علت خونریزی و دیگر علائم شما
را بررسی نموده و اطمینان حاصل کند که بارداری شما دچار مشکل نشده است.

حاملگی
مولار چگونه درمان می‌‌شود؟

در صورت تشخیص
بارداری مولار، بافت باید هر چه سریعتر از رحم خارج شود. برای انجام این کار پزشک
متخصص بافت غیر طبیعی را طی عمل کورتاژ(d&c) از رحم خارج می‌  کند. 

این عمل ممکن است با
بیهوشی عمومی، یا بی حسی موضعی صورت گیرد. در این عمل پزشک بعد از ضد عفونی کردن
دهانه‌ی رحم و واژن، دهانه ی رحم را با کمک ابزار باز کرده و سپس با استفاده از
ساکشن بافت غیرطبیعی را از رحم خارج می نماید و در نهایت باقیمانده بافت را از روی
دیواره ی رحم تراشیده و خارج می کند.

در موارد
خیلی کمی ممکن است در بارداری پوچ ، سلول های غیرطبیعی بافت مولار به سایر بخش های
بدن پخش شده باشند. احتمال درگیری ریه ها در این گونه موارد بیشتر از سایر اندام
های بدن است. ممکن است پزشک انجام تصویربرداری از قفسه ی سینه از سلامتی آن اندام
ها مطمئن شود.

همچنین
معمولاً پزشک با بررسی هفتگی سطح هورمون HCG از کاهش میزان این هورمون در بدن شما اطمینان حاصل کند. که نتیجه‌ی
کاهش این هورمون عدم وجود بافت مولار در بدن شماست. پس از گذشت چند هفته میزان این
هورمون در بدن شما به صفر خواهد رسید و جای هیچ گونه نگرانی نخواهد بود.

پزشک
برای اطمینان و کنترل خطر احتمالی بازگشت سلول های مولار در حاملگی پوچ ،برای مدت
یک سال با اندازه گیری هورمون HCG
ماهیانه یا هر چند ماه یک بار سطح این هورمون را در بدن شما مورد بررسی قرار دهد.

در زنان بالای 40 سال در صورتی که تصمیم بر بچه
دار نشدن گرفته باشند، به دلیل اینکه احتمال خطر بازگشت سلولهای مولار بیشتر است،
معمولا پزشک توصیه می‌نماید که به جای انجام عمل کورتاژ با انجام عمل برداشتن رحم
(هیستروکتومی) خطر بازگشت این سلول ها را به صفر برسانند.

زمان
مناسب برای اقدام به بارداری مجدد بعد از حاملگی مولار چه موقع است؟

در اغلب زنان، چیزی که می‌تواند بعد از سقط جنین حالشان را خوب
کند، بارداری دوباره است. معمولاً دلیلی ندارد که نتوانید پس از سقط جنین دوباره
باردار شوید.

زمان
مناسب برای بارداری مجدد را پزشک متخصص شما تشخیص می‌دهد. در صورت درمان به موقع و
موفقیت آمیز حاملگی مولار، مدت زمان لازم برای اقدام به بارداری مجدد حدود یک سال
است. در طول این مدت سطح هورمون HCG باید
به حالت نرمال برسد.

اگر
اقدام به بارداری مجدد بیش از موعد تعیین شده نمایید چون سطح هورمون HCG بالا می رود تشخیص بازگشت یا برنگشتن بافت غیر طبیعی مولار برای
پزشک شما دشوار و غیر ممکن می شود.

در صورتی
که حاملگی مولار را تجربه کرده باشید احتمال داشتن مجدد این نوع حاملگی در شما فقط
یک یا دو درصد بارداری در آینده است. که با بررسی و انجام سونوگرافی در سه ماهه
اول بارداری این موضوع بررسی می‌‌‌شود.

خبر خوب اینکه حاملگی مولار بر باروری و یا باردار
شدن به صورت طبیعی هیچ گونه تاثیر منفی نخواهد داشت. حتی در احتمال بروز عارضه
هایی مانند زایمان زودرس، نقص های مادرزادی مرده بدنیا آمدن نوزاد و سایر عوارض
بارداری تاثیری نخواهد داشت.

 

    خوشبختانه
امروزه با وجود امکانات تشخیصی و درمانی مناسب، حاملگی مولار بسیار
زود تشخیص داده می‌شود و با انجام درمان به موقع می‌توان از بروز عوارض ناخواسته
مرتبط با این بیماری جلوگیری نمود. جهت دریافت اطلاعات بیشتردر خصوص حاملگی مولار اینجا را کلیک
کنید.

سلام مرسی از سایت خوبتون. لطفا بیشتر ازین مقاله ها برای ما بگذارید

خیابان ولیعصر بالاتر از پارک ساعی روبروی بانک کشاورزی _ پلاک 2374

021-88777907


021-88788603


021-88676455


اینجاDownloads-icon

حاملگی مولار – که به نام مول هیداتی فرم نیز شناخته می شود – یک عارضه نادر بارداری است که با رشد غیر طبیعی تروفوبلاست ها ، سلول هایی که به طور طبیعی به جفت تبدیل میشوند ، شناسایی می شود.

دو نوع حاملگی مولار وجود دارد ، حاملگی مولار کامل و حاملگی مولار نسبی. در یک حاملگی مولار کامل ، بافت جفت غیر طبیعی و متورم است و شبیه به کیست های پر از مایع میباشد. همچنین بافت جنینی تشکیل نمیشود. در یک حاملگی مولار نسبی ، ممکن است یک بافت جفت طبیعی همراه با یک بافت جفت غیر طبیعی ایجاد شود. همچنین ممکن است ساختار جنینی وجود داشته باشد ، اما جنین قادر به زنده ماندن نیست و معمولاً در اوایل بارداری سقط می شود.

یک حاملگی مولار می تواند عوارض جدی داشته باشد – از جمله نوع نادری از سرطان – و نیاز به درمان فوری دارد.

یک حاملگی مولار ممکن است در ابتدا مانند یک حاملگی طبیعی به نظر برسد ، اما بیشتر حاملگی های مولار باعث ایجاد علائم و نشانه های خاصی از جمله موارد زیر می شوند :

حاملگی مولار چگونه تشخیص داده میشود

اگر علائمی از حاملگی مولار را تجربه می کنید ، با پزشک خود مشورت کنید. وی ممکن است علائم دیگری از بارداری مولار مانند موارد زیر را تشخیص دهد :

حاملگی مولار در اثر تخمک بارور غیر طبیعی ایجاد می شود. سلول های انسانی به طور معمول حاوی 23 جفت کروموزوم هستند. یکی از کروموزوم ها در هر جفت از پدر و دیگری از طرف مادر می آید.

در یک بارداری مولار کامل ، یک تخمک خالی توسط یک یا دو اسپرم بارور می شود و تمام مواد ژنتیکی از طرف پدر است. در این شرایط ، کروموزومهای موجود در تخمک مادر از بین رفته یا غیرفعال شده و کروموزوم های پدر دو برابر شده اند.

در یک بارداری مولار نسبی ، کروموزوم های مادر باقی میمانند اما پدر دارای دو مجموعه از کروموزوم هایش می باشد. در نتیجه ، جنین به جای 46 کروموزوم دارای 69 کروموزوم می باشد. این مورد بیشتر زمانی اتفاق می افتد که دو اسپرم تخمک را بارور کنند و منجر به وجود یک کپی اضافه از ماده ژنتیکی پدر شوند.

تقریبا 1 از هر 1.000 بارداری به عنوان بارداری مولار تشخیص داده میشود. عوامل متعددی با بارداری مولار مرتبط میباشند ، از جمله :

سن مادر: احتمال وقوع یک بارداری مولار در زنان بالای 35 سال یا پایین 20 سال بیشتر است.سابقه بارداری مولار: اگر شما یک بارداری مولار را تجربه کرده اید ، با احتمال بیشتری دارای یک بارداری مولار دیگر خواهید بود. تکرار بارداری مولار به طور متوسط در تقریبا 1 زن از هر 100 زن رخ میدهد.

بعد از پاکسازی بارداری مولار (پوچ) ، ممکن است بافت مولار باقی بماند و به رشد خود ادامه دهد. به این بافت نئوپلازی تروفوبلاستیک بارداری (GTN) پایدار گفته می شود. این امر تقریباً در 15 تا 20 درصد از بارداری های مولار کامل و تا 5 درصد از حاملگی های مولار نسبی اتفاق می افتد.

یکی از علائم نئوپلازی تروفوبلاستیک بارداری (GTN) پایدار ، سطح بالای گنادوتروپین جفتی انسانی (HCG) – هورمون حاملگی – پس از پاکسازی حاملگی مولار میباشد. در برخی موارد ، یک مول هیداتی فرم تهاجمی به عمق لایه میانی دیواره رحم نفوذ می کند و این امر باعث خونریزی از واژن می شود.

GTN پایدار تقریباً همیشه با موفقیت درمان می شود ، اغلب با شیمی درمانی. یکی دیگر از گزینه های درمانی برداشتن رحم (هیسترکتومی) است.

ندرتا ، یک نوع سرطانی GTN معروف به کوریوکارسینوم ایجاد شده و در سایر اندام ها گسترش می یابد. کوریوکارسینوم معمولاً با موفقیت از طریق استفاده از داروهای متعدد سرطان درمان می شود. یک حاملگی مولار کامل نسبت به یک حاملگی مولار نسبی با احتمال بیشتری باعث ایجاد این عارضه میشود.

اگر حاملگی مولار (بچه خوره) داشته اید ، قبل از شروع مجدد بارداری با پزشک خود صحبت کنید. وی ممکن است به شما توصیه کند قبل از تلاش برای باردار شدن ، شش ماه تا یک سال صبر کنید. خطر عود کم است ، اما از خطر محاسبه شده برای خانم هایی که سابقه قبلی بارداری مولار را  ندارند بیشتر است.

در طی بارداری های بعدی ، ارائه دهندگان مراقبت سلامت شما ممکن است سونوگرافی های اولیه را انجام دهند تا وضعیت شما را تحت نظر داشته باشند و پیشرفت طبیعی بارداری را تضمین کنند. مسئول بهداشت و درمان ممکن است آزمایش ژنتیکی پیش از تولد که می تواند برای تشخیص بارداری مولار استفاده شود را نیز به شما پیشنهاد دهد.

اگر پزشک شما مشکوک به حاملگی مولار باشد ، آزمایش خون از جمله اندازه گیری سطح گنادوتروپین جفتی انسان (HCG) – یک هورمون بارداری- در خون شما را تجویز میکند. او همچنین سونوگرافی را توصیه می کند.

با استفاده از سونوگرافی استاندارد ، امواج صوتی با فرکانس بالا به بافتهای ناحیه شکم و لگن هدایت می شوند. با این وجود ، در اوایل دوران بارداری ، لوله های رحمی و فالوپ به واژن نزدیک تر از سطح شکم هستند ، بنابراین سونوگرافی ممکن است از طریق یک وسیله عصا مانند که در واژن شما قرار دارد انجام شود.

سونوگرافی یک حاملگی مولار کامل – که می تواند در اوایل هفته هشتم یا نهم بارداری تشخیص داده شود – ممکن است موارد زیر را نشان دهد :

سونوگرافی از حاملگی مولار نسبی ممکن است نشان دهد :

اگر ارائه دهنده خدمات درمانی شما حاملگی مولار را تشخیص دهد ، ممکن است مشکلات پزشکی دیگری را نیز بررسی کند که میتوان به موارد زیر اشاره کرد :

یک بارداری مولار نمی تواند مانند یک بارداری طبیعی ادامه یابد. برای جلوگیری از عوارض ، بافت غیر طبیعی جفت باید برداشته شود. درمان معمولاً شامل یک یا چند مرحله زیر است :

اتساع و کورتاژ (D&C). برای درمان یک حاملگی مولار ، پزشک شما با روشی به نام اتساع و کورتاژ بافت مولار را از رحم شما خارج می کند. D&C معمولاً به صورت سرپایی در بیمارستان انجام می شود.طی این روش ، شما یک بی حسی موضعی یا عمومی دریافت خواهید کرد و روی میز اتاق عمل به پشت دراز میکشید و پاهای خود را روی رکاب قرار میدهید. پزشک شما مانند آزمایش لگن ، برای دیدن دهانه رحم ، یک اسپکولوم را در واژن شما وارد می کند. سپس دهانه رحم شما را باز کرده و بافت رحم را با دستگاه خلاء پاک می کند.

هیسترکتومی. ندرتا ، اگر افزایش خطر ابتلا به نئوپلازی ترفوبلاستیک باردار(GTN) وجود داشته باشد و تمایلی برای بارداری های بعدی وجود نداشته باشد ، ممکن است رحم برداشته شود (هیسترکتومی).بررسی HCG. بعد از برداشت بافت مولار ، پزشک اندازه گیری سطح HCG شما را تا زمانی که به حالت عادی برگردد تکرار می کند. اگر همچنان HCG در خون شما وجود داشته باشد ، ممکن است به درمان های بیشتری نیاز داشته باشید.پس از اتمام درمان حاملگی مولار ، پزشک ممکن است به مدت شش ماه تا یک سال سطح HCG شما را تحت نظر داشته باشد تا مطمئن شود که هیچ بافت مولاری باقی نمانده است.از آنجا که سطح HCG بارداری طی یک بارداری طبیعی نیز افزایش می یابد ، ممکن است پزشک توصیه کند قبل از اقدام برای بارداری مجدد شش تا 12 ماه صبر کنید.

از دست دادن بارداری ویران کننده است. به خودتان وقت اندوه بدهید. در مورد احساسات خود صحبت کنید و به خودتان اجازه دهید تا احساس غم را کاملاً تجربه کنید. برای پشتیبانی از شریک زندگی ، خانواده و دوستان خود کمک بخواهید. اگر در کنترل احساسات خود مشکلی دارید ، با ارائه دهنده مراقبت بارداری یا مشاور خود مشورت کنید.

احتمالاً با صحبت کردن با پزشک خانواده یا ارائه دهنده مراقبت بارداری خود شروع میکنید. در اینجا برخی از اطلاعات به شما کمک می کند تا برای قرار ملاقات خود آماده شوید و بدانید که از پزشک خود چه انتظاری داشته باشید.

قبل از ملاقات خود چه می توانید بکنید :

علائمی که تجربه کردید بنویسید ، از جمله اینکه چه زمان شروع شدند و چگونه با گذر زمان تغییر کردند.تاریخ آخرین دوره قاعدگی خود را یادداشت کنید ، اگر آن را به یاد دارید.اطلاعات شخصی كليدي خود را بنویسید ، از جمله بیماری های ديگر خود که تحت درمان هستید.از تمام داروهایی که مصرف میکنید لیستی تهیه کنید ، همچنین هرگونه ویتامین یا مکملی که مصرف میکنید.از یک دوست یا یکی از اعضای خانواده بخواهید در صورت امکان با شما همراه شوند. داشتن یک شخص دیگر آنجا ممکن است به شما کمک کند تا اگر چیزی را فراموش کردید به یادتان بیاورد و ممکن است حمایت عاطفی مورد نیاز شما را فراهم کند.سوالهایی که میخواهید از پزشک خود بپرسید یادداشت کنید.تهیه لیست سوالات از قبل به شما کمک می کند تا بیشتر از وقت خود در مطب پزشک استفاده کنید. برای بارداری مولار ، برخی از سؤالات اساسی که باید مطرح شوند عبارتند از :

پزشک شما احتمالا شما را به صورت فیزیکی معاینه میکند و انجام چند آزمایش از جمله آزمایش خون و سونوگرافی را تجویز میکند. وی ممکن است همچنین یک سری سوال مانند سوال های زیر را از شما بپرسد :

آزمایشگاه مندل از جمله مراکز پیشرو در تشخیص بیماری ها بوده و با در اختیار داشتن جدیدترین تجهیزات روز دنیا در بخش های ژنتیک و کلینیکال به روزترین خدمات را به مراجعین محترم ارائه می نماید.
حسن شهرت این آزمایشگاه در کنار خدمات بروز و دقیق باعث شده تا علاوه بر مراجعین حضوری آزمایشگاه، افتخار سرویس دهی به بیش از 400 مرکز آزمایشگاهی همکار را نیز داشته باشیم. در این راستا سیاست اجرایی آزمایشگاه مندل اطمینان از رضایت مراجعین و همکاران آزمایشگاهی می باشد، لذا خواهشمند است با نظرات و انتقادات سازنده خود ما را در راستای ارتقا بیش از پیش یاری نمایید.

آزمایشگاه مندل از جمله مراکز پیشرو در تشخیص بیماری ها بوده و با در اختیار داشتن جدید ترین تجهیزات روز دنیا در بخش های ژنتیک و کلینیکال به روز ترین خدمات را به مراجعین محترم ارائه می نماید. حسن شهرت این آزمایشگاه در کنار خدمات بروز و دقیق باعث شده تا علاوه بر مراجعین حضوری آزمایشگاه، افتخار سرویس دهی به بیش از 400 مرکز آزمایشگاهی همکار را نیز داشته باشیم. در این راستا سیاست اجرایی آزمایشگاه مندل اطمینان از رضایت مراجعین و همکاران آزمایشگاه می باشد، لذا خواهشمند است با نظرات و انتقادات سازنده خود مارا در راستای ارتقا بیش از پیش یاری نمایید.

برای
ورود
یا
ثبت نام
شماره تلفن خود را وارد کنید.

گذرواژه
خود را وارد کنید.
چنانچه گذرواژه خود را به یاد نمی آورید روی دکمه ارسال گذرواژه جدید کلیک کنید.
شماره همراه وارد شده
{{account.authorizeModule.phone}}
می باشد. اگر این شماره اشتباه است اینجا
کلیک
کنید.

گذرواژه جدید برای شما ایجاد شده و به شماره
{{account.authorizeModule.phone}}
ارسال شد.

نام کامل و گذرواژه
ارسال شده به همراه خود را وارد کنید.
شماره همراه وارد شده
{{account.authorizeModule.phone}}
می باشد. اگر این شماره اشتباه است اینجا
کلیک
کنید.

حاملگی مولی که به نام مول هیداتی‌فرم یا حاملگی مولار نیز شناخته‌‌‌‌ می‌‌شود، یک عارضه نادر بارداری است که با رشد غیرطبیعی تروفوبلاست‌ها‌، سلول‌‌هایی که به طور معمول در جفت ایجاد‌‌‌‌ می‌‌شوند‌، بروز‌‌ می‌کند‌‌.

‌ در حاملگی مولار کامل‌، بافت جفت غیر طبیعی و متورم است و به نظر‌‌‌‌ می‌‌رسد کیست‌های پر از مایع تشکیل شده است‌‌.‌‌ همچنین بافت جنینی وجود ندارد‌‌.‌‌

در یک حاملگی مولار جزئی بافت طبیعی جفت در کنار بافت غیر طبیعی جفت ایجاد شده است‌‌. در این نوع حاملگی مولار امکان تشکیل جنین نیز وجود دارد، اما جنین قادر به زنده ماندن نیست و معمولاً در اوایل بارداری سقط‌‌‌‌ می‌‌شود‌‌.

حاملگی مولار‌‌‌‌ می‌‌تواند‌‌ با عوارض جدی همراه شود که از آن جمله‌‌ می‌توان به بروز انواع نادری از سرطان که نیاز به درمان فوری دارد اشاره کرد‌‌.‌‌

حاملگی مولار در ابتدا یک حاملگی کاملا طبیعی به نظر‌‌ می‌رسد اما در ادامه با علایم زیر همراه خواهد بود:

حاملگی مولار چگونه تشخیص داده میشود

اگر علائمی از حاملگی مولار را تجربه کردید‌، با پزشک تماس بگیرید. او ممکن است علائم دیگری از بارداری مولار از جمله موارد زیر را نیز تشخیص دهد:

شرایطی که باعث فشار خون بالا و دفع پروتئین از ادرار بعد از 20 هفته بارداری‌‌‌‌ می‌‌شود.

علل بارداری مولار

بارداری مولار به دنبال بارور شدن تخمک غیر طبیعی ایجاد‌‌‌‌ می‌‌شود‌‌.‌‌ سلول‌‌‌های ‌انسانی به طور معمول حاوی 23 جفت کروموزوم هستند‌‌.‌‌ یکی از کروموزوم‌ها در هر جفت از پدر و دیگری از طرف مادر‌‌‌‌ می‌‌آید‌‌.

در یک بارداری کامل مولی‌، تخمک توسط یک یا دو اسپرم بارور‌‌‌‌ می‌‌شود و تمام مواد ژنتیکی از طرف پدر است‌‌.‌‌ در این شرایط‌، کروموزوم‌های موجود در تخمک مادر از بین‌‌‌‌ می‌‌روند یا غیرفعال‌‌‌‌ می‌‌شوند و کروموزوم‌‌‌های ‌پدر جای آن را می‌گیرد. در یک حاملگی مولی جزئی یا ناقص، کروموزوم‌های مادر باقی‌‌‌‌ می‌‌مانند اما پدر دو مجموعه کروموزوم را ارائه‌‌‌‌ می‌‌دهد‌‌.‌‌ در نتیجه‌، جنین به جای 46 کروموزوم 69 کروموزوم دارد‌‌.‌‌ این بیشتر در مواردی اتفاق‌‌‌‌ می‌‌افتد که دو اسپرم تخمک را بارور‌‌‌‌ می‌‌کند و در نتیجه نسخه دیگری از مواد ژنتیکی پدر حاصل‌‌‌‌ می‌‌شود‌‌.

تقریباً از هر 1000 بارداری 1 مورد تشخیص حاملگی مولار‌‌ می‌گیرد‌‌.‌‌ عوامل مختلفی در بروز بارداری مولار دخیلند که از آن جمله‌‌ می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

احتمال بروز بارداری مولار در خانم‌های بالای 35 سال یا جوانتر از 20 سال بیشتر است‌‌.

 

داشتن سابقه یک بارداری مولار، احتمال ابتلا به آن را بیشتر‌‌ می‌کند‌‌.‌‌ از هر 100 زنی که یک بار بارداری مولار را تجربه کرده‌‌‌‌اند ‌این موضوع در یک نفر تکرار‌‌ می‌شود‌‌.

پس از به اتمام رسیدن بارداری مولار‌، ممکن است بافت مولی در بدن مادر باقی بماند و به رشد خود ادامه دهد‌‌.‌‌ به این موضوع نئوپلازی تروفوبلاستیک پایدار حاملگی (GTN) گفته‌‌‌‌ می‌‌شود که تقریباً در 15 تا 20 درصد از حاملگی‌‌‌های مولار ‌کامل و تا 5 درصد از حاملگی‌‌‌های مولار ‌جزئی دیده‌‌ می‌شود‌‌.

یکی از علائم GTN مداوم‌، سطح بالای گنادوتروپین کوریونی انسانی پس از برداشتن حاملگی مولار است‌‌.‌‌ در برخی موارد‌، یک مول هیداتی فرم تهاجمی در اعماق لایه‌‌ میانی دیواره رحم نفوذ‌‌‌‌ می‌‌کند و باعث خونریزی واژینال‌‌‌‌ می‌‌شود‌‌.

GTN مداوم، اغلب به کمک شیمی درمانی با موفقیت درمان‌‌‌‌ می‌‌شود‌‌.‌‌ یکی دیگر از گزینه‌‌‌های ‌درمانی برداشتن رحم (هیسترکتومی) است‌‌.

به ندرت، نوع سرطانی GTN به نام کوریوکارسینوما در اندام‌‌‌های ‌دیگر گسترش‌‌ می‌یابد‌‌.‌‌ کوریوکارسینوما معمولاً با موفقیت با داروهای متعدد سرطان درمان‌‌‌‌ می‌‌شود‌‌.‌‌ احتمال بروز این عارضه در حاملگی مولی کامل در مقایسه با حاملگی مولی جزئی بیشتر است‌‌.

اگر سابقه حاملگی مولار دارید قبل از بارداری مجدد، با پزشک در این رابطه صحبت کنید‌‌.‌‌ احتمالا پزشک از شما‌‌ می‌خواهد قبل از تلاش برای باردار شدن مجدد، شش ماه تا یک سال پس از پایان دادن به بارداری مولار منتظر بمانید‌‌.‌‌ خطر بروز حاملگی مولار پائین است‌، اما احتمال آن در خانم‌‌هایی که یک بار سابقه آن را داشته‌‌‌‌اند ‌وجود دارد‌‌. ‌‌

در بارداری بعدی‌، پزشک از مادر باردار‌‌ می‌خواهد سونوگرافی‌‌‌های ‌اولیه انجام دهد تا وضعیت او و پیشرفت طبیعی بارداری زیر نظر گرفته شود‌‌.‌‌ همچنین ممکن است آزمایشات ژنتیکی برای تشخیص بارداری مولار تجویز شود‌‌.

اگر پزشک به حاملگی مولار مشکوک باشد‌، سونوگرافی در کنار آزمایش خون برای اندازه گیری سطح گنادوتروپین کوریونی انسانی (HCG) – تجویز می‌شود.‌‌ در ماه‌‌‌های ‌اولیه بارداری لوله‌‌‌های ‌رحمی و فالوپ به واژن نزدیک تر از سطح شکم هستند و سونوگرافی ترانس واژینال مناسب است‌‌.

به کمک سونوگرافی در هشت یا نه هفته نخست بارداری‌‌ می‌توان به کمک علایم زیر بارداری مولار کامل را تشخیص داد:

 

 

حاملگی مولی جزئی نیز با علایم زیر تشخیص داده‌‌ می‌شود:

بعد از تشخیص حاملگی مولار سایر مشکلات پزشکی وابسته به آن از جمله پره اکلامپسی، پرکاری تیروئید و کم خونی نیز مورد بررسی قرار‌‌ می‌گیرد‌‌.

حاملگی مولار نمی‌تواند به عنوان یک بارداری سالم و طبیعی ادامه یابد‌‌.‌‌ برای جلوگیری از بروز عوارض مربوط به آن، بافت غیر طبیعی جفت باید برداشته شود‌‌.‌‌ درمان‌ها معمولاً شامل یک یا چند مرحله زیر است:

برای درمان‌، پزشک به کمک کورتاژ‌‌ بافت مولی را از رحم خارج‌‌‌‌ می‌‌کند‌‌. کورتاژ به صورت سرپایی در بیمارستان انجام‌‌‌‌ می‌‌شود‌‌. طی انجام کورتاژ، خانم بی حسی موضعی یا عمومی دریافت‌‌ می‌کند‌‌.‌‌ بعد از باز کردن دهانه رحم، بافت غیر طبیعی با دستگاه خلاء خارج‌‌‌‌ می‌‌شود‌‌.

اگر خطر ابتلا به نئوپلازی تروفوبلاستیک پایدار حاملگی (GTN) وجود داشته باشد و خانم تمایلی برای بارداری بعدی نداشته باشد‌، پزشک‌‌ می‌تواند رحم را به طور کامل خارج کند‌‌.

پزشک سطح هورمون گنادوتروپین کوریونی انسانی‌‌ را بعد از برداشتن بافت مولی اندازه گیری‌‌ می‌کند و تا زمانی که‌‌ میزان آن به حالت عادی برگردد این آزمایش مرتبا تکرار‌‌‌‌ می‌‌شود‌‌.‌‌ اگر همچنان سطح‌‌ این هورمون در خون بالا باشد، انجام درمان‌‌‌های ‌بیشتری توصیه‌‌ می‌شود‌‌.

پس از اتمام درمان بارداری مولار، پزشک ممکن است به مدت شش ماه تا یک سال سطح گنادوتروپین کوریونی انسانی را همچنان در بیمار تحت نظر داشته باشد تا مطمئن شود که هیچ بافت مولی در رحم باقی نمانده است‌‌.

از دست دادن حاملگی ویران کننده است‌‌. در مورد احساسات خود صحبت کنید و به خودتان اجازه دهید تا آنها را کاملاً تجربه کنید‌‌.‌‌ برای پشتیبانی به شریک زندگی‌، خانواده و دوستان خود متوسل شوید‌‌.‌‌ اگر در کنترل احساسات خود مشکلی دارید‌، با پزشک یا روانشناس خود مشورت کنید‌‌.

دکتر داروساز و فعال در حوزه سلامت بانوان. چند سالی هست که از دانشکده علوم دارویی دانشگاه آزاد اسلامی فارغ التحصیل شدم و از همان روزهای نخست به فکر ایجاد تحولی بزرگ در زندگی بانوان ایرانی و جامعه سلامت آنلاین بودم. مینت ساخته شده تا بانوان ایرانی در سلامتی کامل به سر ببرند و از زندگی خود بیشتر لذت ببرند.

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

ذخیره نام، ایمیل و وبسایت من در مرورگر برای زمانی که دوباره دیدگاهی می‌نویسم.

حاملگی مولار چگونه تشخیص داده میشود

اپلیکیشن مینت ، اپلیکیشن تخصصی سلامت بانوان و اولین تقویم تخمک گذاری و پریود ترکر ایرانی.

حاملگی مولار عارضه ای نه چندان شایع است که در برخی بارداری ها رخ می دهد. در این نوع از بارداری رشد سلول تخم از همان مراحل ابتدایی تکامل به درستی صورت نمی گیرد. در این مقاله به شما خواهیم گفت که حاملگی مولار یعنی چه و آیا در حاملگی مولار ضربان قلب جنین شنیده می شود؟

خطایی ساده در لقاح می‌تواند زمینه ساز نوعی بارداری نادر و غیرطبیعی باشد. سقط جنین دشوار است حتی اگر در هفته‌های نخست بارداری رخ دهد. بارداری مولار از جمله عللی است که در هفته‌های نخست به سقط منجر می‌شود. گرچه بروز این نوع حاملگی بسیار نادر است اما بهتر است در رابطه با آن اطلاعاتی داشته باشید.

حاملگی مولار چیست؟

در حاملگی مولار که به آن مول هیداتی‌فرم هم می‌گویند بافتی که قرار است به جفت تبدیل شود تبدیل به توده‌ای از کیست می‌شود. در برخی موارد جنین اصلا تشکیل‌ نمی‌شود اما حتی اگر جنینی هم تشکیل شود ماندگار نخواهد بود. در صورتی که بافت جنین تشخیص داده شود به بارداری مولار بارداری “مولار جزئی” می‌گویند.

حاملگی مولار چگونه تشخیص داده میشود

تفاوت بارداری کامل مولار و بارداری مولار جزئی در چیست؟

علت بارداری مولار همانطور که گفته شد ناهنجاری در لقاح است. زمانی که دو کرومزوم پدر با یک کرومزوم مادر ترکیب شود بارداری مولار جزئی و اگر هیچ کرومزومی از مادر وجود نداشته باشد مولار کامل رخ می‌دهد‌. هر دو نوع از حاملگی مولار طی چند هفته بعد از لقاح تشخیص داده شده و در تمامی موارد به سقط می‌انجامد.

حاملگی‌های مولار چقدر شایع است؟

خوشبختانه‌، حاملگی‌های مولار نسبتاً نادر است و فقط در 1 بارداری از هر 1000 بارداری اتفاق‌ می‌افتد.

چه کسانی بیشتر در معرض خطر بارداری مولار هستند؟

خانم‌های بالای 35 سال‌، افراد زیر 20 سال‌، خانم‌هایی که سابقه چندین مورد سقط جنین داشته‌اند و خانم‌های اهل از مکزیک‌، جنوب شرقی آسیا و فیلیپین بیشتر در معرض ابتلا به بارداری مولار هستند.

از علائم بارداری مولار می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

– ترشحات مداوم یا متناوب قهوه‌ای یا قرمز روشن و خونین

 – خونریزی واژینال

– حالت تهوع و استفراغ شدید

– گرفتگی عضلات شکم و رحم

– کاهش وزن غیرقابل توضیح

– فشار خون بالا

– بزرگ شدن و تورم رحم

– خمیری بودن رحم

– عدم وجود جنین یا بافت جنین در سونوگرافی

– بالا بودن بیش از حد سطح هورمون تیروئید

– بیرون زدن کیست انگوری و بیضی شکل بنام تروفوبلاست از مهبل

– کیست تخمدان

– پره اکلامپسی

آیا در حاملگی مولار قلب تشکیل می شود؟

اگر بارداری مولار از نوع مولار کامل باشد، اصلا جنینی وجود نخواهد داشت که ضربان قلب داشته باشد. اما اگر حاملگی مولار ناقص رخ دهد، بافت های جنین تشکیل می شوند اما معمولا زودتر از آنکه بتوان ضربان قلب را شنید، سقط خواهد شد.

بارداری مولار نگران کننده است؟

حاملگی مولار عامل خطری برای ایجاد نئوپلازی تروفوبلاستیک پایدار حاملگی (GTN) است که به عنوان بیماری حاملگی تروفوبلاستیک شناخته‌ می‌شود و زمانی بروز می‌کند که بافت جفت به رشد خود ادامه دهد. گاهی اوقات این مشکل می‌تواند به نوع نادری از سرطان معروف به کوریوکارسینوما منجر شود. خوشبختانه نئوپلازی تروفوبلاستیک پایدار حاملگی و کوریوکارسینوما شرایطی بسیار نادرند و کوریوکارسینوما فقط در هر 40،000 بارداری رخ‌ می‌دهد.

بارداری بعد از سقط جنین

اگر هر یک از علائم ذکر شده در بالا را تجربه کردید با پزشک خود تماس بگیرید. پزشک سونوگرافی و آزمایش خون برای بررسی سطح hCG تجویز می‌کند و ممکن است یک پرتونگاری سینه یا MRI شکم بخواهد. در حاملگی مولار بافت غیرطبیعی از طریق اتساع و کورتاژ (D&C) برداشته می‌شود. برای این منظور پزشک برای دیدن و گشاد کردن دهانه رحم از یک اسپکولوم استفاده کرده و بافت را  خارج‌ می‌کند.

پیگیری مجدد برای بررسی سطح hCG بسیار مهم است تا این اطمینان حاصل شود که رشد بافت غیرطبیعی متوقف شده و به کوریوکارسینوما تبدیل نخواهد شد. خوشبختانه‌، احتمال اینکه بارداری مولار تحت درمان به بیماری بدخیم تبدیل شود بسیار اندک است.

بارداری بعد از بارداری مولار 

به توصیه پزشک بهتر است شش ماه تا یک سال بعد از یک باردار مولار باردار نشوید. زنانی که زودتر از موعد باردار شوند ممکن است در معرض خطر بارداری مولار مجدد باشند. اما به طور کل یک بارداری مولار نشانه بروز مجدد آن در بارداری بعدی نیست. تنها 1 تا 2 درصد از زنانی که یک بارداری مولار را تجربه کرده‌اند مجدد دچار آن می‌شوند.

در دوران بهبودی رژیم غذایی متعادلی داشته باشید .برخی تحقیقات نشان داده‌اند که مصرف ناکافی پروتئین و ویتامین A ممکن است با بروز حاملگی‌های غیرطبیعی مرتبط باشد.

 

بیشتر بدانید:

1- مقدار هورمون بتا در بارداری نشانه ی چیست؟

2- حاملگی مولار یا بچه خوره

3- بهترین زمان برای تشخیص حاملگی با آزمایش خون

حاملگی مولار چگونه تشخیص داده میشود

4- ساک حاملگی چیست و در چند هفتگی دیده می شود؟

منبع: whattoexpect 

نویسنده :
تیم تالیف و ترجمه نی نی پلاس

سقط جنین

سقط جنین

سقط جنین

سقط جنین

سقط جنین

سقط جنین

سقط جنین

این بخش در حال طراحی می باشد

بارداری پوچ یا مولار که معروف با بچه خوره است موجب انگوری شدن جنین می شود. برخی از متخصصان زنان و زایمان علت را تغییرات سنی و برخی دیگر تغییرات هورمونی را عامل اصلی این مشکل در بارداری می دانند.

حاملگی پوچ ممکن است به عنوان حاملگی تلقی شود که هرگز وجود نداشته:نوعی سقط جنین است و زمانی رخ می دهد که یک تخمک بارور به جنین تبدیل نشود. 

در دوران بارداری طبیعی، اسپرم همسر شما بعد از تخمک گذاری تخمک شما را بارور می کند.این تخمک بارور شده فوراً شروع به تقسیم می کند، تقسیم به دو سلول، سپس چهار تا، هشت تا و ادامه پیدا می کند. در حدود 10 روز بعد این خوشه رو به رشد سلول، به یک جنین در داخل کیسه بارداری تبدیل می شود و به دیواره رحمی می چسبد.

پس از تکمیل فرآیند کاشت، جنین شروع به تولید هورمون hCG می کند ( هورمونی است که در تست بارداری مثبت تشخیص داده می شود).جنین به رشد خود ادامه می دهد و به اندازه کافی رشد می کند تا بعد از شش هفته بارداری قابل رویت میشود.

حاملگی مولار چگونه تشخیص داده میشود

در مورد حاملگی پوچ، رشد جنین در طول هفته های اولیه متوقف می شود. این می تواند به چند دلیل اتفاق بیفتد:

تخمک بارور شده هرگز به جنین تبدیل نمی شود، اما موفق می شود در رحم جای بگیرد. جنین در چند روز اول پس از جایگزینی، رشدش متوقف می شود.

 

برخی از حاملگی های پوچ، هرگز تشخیص داده نمی شوند.ممکن است تست بارداری مثبت را پس از چند روز بعد از دوره زمانی خود داشته باشید.سقط جنین خیلی زود برای این مشکل پیش می آید ( بارداری شیمیایی نیز نامیده می شود).

زنان دیگر در اولین مراجعه شان به پزشک درباره حاملگی پوچ خود، سقط جنین خواهند داشت. حاملگی پوچ در هفته هفتم بارداری (حدود سه هفته پس از گذشت از زمان پریود از دست رفته)، می تواند با سونوگرافی تشخیص داده شود.اگر تنها یک کیسه خالی وجود داشته باشد و یا جنینی در آن وجود نداشته باشد، این نوع حاملگی پوچ است.

حاملگی پوچ اغلب نتیجه اختلالات کروموزومی در تخمک بارور شده است. این ممکن است ناشی از تقسیم غیر عادی یا کیفیت پایین تخمک یا اسپرم باشد که بارداری را غیر ممکن می سازد.

هیچ مدرکی دال بر آن وجود ندارد که حاملگی پوچ ناشی از کارهایی است که مادر انجام می دهد یا انجام نمی دهد. اگر شما بیش از یک حاملگی پوچ داشتید، پزشک شما ممکن است بخواهد آزمایش هایی را انجام دهید تا مطمئن شود که هیچ دلیل اساسی وجود ندارد، مانند عدم تعادل هورمونی یا جهش ژنتیکی.

در بارداری های طبیعی ، تخم بارور شده 23 کروموزوم را از پدر و همین تعداد را از مادرمی گیرد اما در بارداری مولار ، تخم بارورشده 23 کروموزوم از پدر می گیرد و آن را دوباره تکثیر می کند به طوری که دو نسخه از کروموزوم های پدر در تخم بارور شده وجود دارد ولی هیچ نسخه ای از کروموزوم های مادر در تخم بارور شده نیست.

در این نوع بارداری ، کیسه جنینی وجود ندارد و جفت توده ای از کیسه های شبیه خوشه انگور را تشکیل می دهد.

در برخی از حاملگی های مولار جزئی، در تخم بارور شده 23 کروموزوم های مکمل مادر وجود دارد اما به جای یک نسخه از کروموزوم پدر، دو نسخه وجود دارد به طوریکه در تخم بارور شده 69 کروموزوم وجود خواهد داشت.

به این ترتیب بین توده بافت غیر طبیعی که به شکل خوشه انگور است، چند بافت جفتی شکل می گیرد و جنین رشد خود را آغار می کند، بنابراین ممکن است جنین یا فقط تعدادی بافت جفتی یا کیسه جنینی وجود داشته باشد. در صورت به وجود آمدن جنین ، او آنقدر غیر طبیعی است که امکان زنده ماندنش وجود ندارد.

این بیماری به سن خانم ها بستگی دارد و بیشتر در خانم های باردار در سنین بسیار پایین (زیر 20 سال) یا خیلی بالا (بیش از 40 سال) دیده می شود. از عوامل بروز انواع مول ، مصرف درازمدت قرص های ضد بارداری و مصرف دخانیات ، کمبود ویتامین A و ترکیباتی که بتاکاروتن دارد ، سن بالای پدر می باشد .

برای تشخیص حاملگی مولار یا تومور های وابسته به جفت، سطح هورمون بارداری (بتا اچ سی جی) را بررسی می کنند ، در صورتی که این هورمون بالا باشد امکان این حاملگی وجود دارد. در هفته های اول در صورتی که جنین تشکیل نشده باشد و مول کامل باشد، در سونوگرافی نیز قابل تشخیص است.

ممکن است علائمی برای حاملگی پوچ وجود نداشته باشد و به همین دلیل می تواند علت اصلی حاملگی پوچ ناشناخته شود. هم چنین ممکن است علائم معمول سقط جنین را تجربه کنید، از جمله:

بیشتر اوقات، بدن شما حاملگی پوچ را زود تشخیص می دهد و طبیعتاً به طور طبیعی دچار سقط جنین خواهید شد. این تجربه ممکن است مشابه با یک دوره پریودی سنگین باشد، که ممکن است درد شکم را افزایش دهد. در واقع، بعضی از زنان احتمالاً بدون اینکه بدانند باردار هستند، سقط جنین می کنند. 

اگر حاملگی پوچ شما به طور طبیعی پس از چند هفته سقط جنین نکند، پزشک ممکن است دارو یا جراحی را توصیه کند.

شما می توانید یک قرص به نام میزوپروستول بخورید که باعث می شود رحم شما محتویاتش را پاک کند، یا یک روش جراحی کوتاه انجام دهید.

 چه زمانی می توانم دوباره حامله شوم؟

برای بسیاری از زنان,چیزی که می تواند حالشان را از سقط جنین شان خوب کند، بارداری دوباره است. معمولاً دلیلی ندارد که نتوانید پس از سقط جنین دوباره باردار شوید.

در موارد حاملگی پوچ، آزمون های اولیه خون و آزمون های حاملگی نشان می دهد که حاملگی به طور معمول در حال پیشرفت است.

به این دلیل است که هورمون گنادوتروپین جفت انسان (hcg), هورمونی تولید شده توسط جفت در طول حاملگی طبیعی, به افزایش ادامه خواهد داد, حتی اگر جنین وجود نداشته باشد.

 به طور معمول, متخصص زنان و زایمان شما وقتی حدوداً شش هفته باردار هستید، یک سونوگرافی معمولی انجام خواهد داد. در حاملگی طبیعی جنین باید در این زمان قابل مشاهده باشد اما در این مورد کیسه بارداری خالی است.

 سونوگرافی واژینال که در آن یک شاخه به طور مستقیم در واژن داخل می شود, ممکن است برای تایید یک تخمک بدون نقص استفاده شود.

مراقبت پس از سقط جنین:

پزشک دستورالعمل هایی را برای شما فراهم خواهد کرد که شامل دستورالعمل های زیر می باشد: 

بهداشت:

پزشک ممکن است از شما بخواهد که دستمال کاغذی هایتان را جمع کنید. دمای بدن و اطراف خود را برای پنج روز بعد از سقط جنین بالا نگه دارید. اگر دمای شما بالاتر از 100 F رفت به پزشک مراجعه کنید.

ممکن است یکی دو روز پس از سقط جنین, درد خفیفی داشته باشید. داروهای ضد دردی مانند استامینوفن یا ایبوپروفن می توانند برایتان یک گزینه خوب باشد.

اگر هنوز هم بعد از گذشت چندین روز خونریزی و درد دارید, به پزشک خود زنگ بزنید. اگر درد شدید دارید، به پزشکتان خبر دهید. ممکن است تا چند روز خونریزی داشته باشید. اگر خونریزی شدیدی دارید به پزشک زنگ بزنید.

حاملگی مولار چگونه تشخیص داده میشود

ممکن است تا 4 هفته لکه بینی داشته باشید. از پد برای خونریزی هایتان استفاده کنید وبرای 24 ساعات اول از تامپون استفاده نکنید. شما می توانید از تامپون در پریودهای بعدیتان استفاده کنید، که از 3-6 هفته دیگر شروع می شود. 

از وسایل شتشو دهنده داخل واژنی استفاده نکنید.

بهداشت رابطه جنسی:

تا زمانی که خونریزی متوقف نشده است، مقاربت نداشته باشید. اگر می خواهید دوباره باردار شوید با پزشک خود مشورت کنید. معمولاً توصیه می شود که صبر کنید تا قبل از بارداری مجدد, حداقل یک دوره پریود نرمال دیگر داشته باشید. 

فعالیت و انجام ورزش:

اگر این کار را بکنید ممکن است به حالت عادی برگردید. اما تا زمانی که خونریزیتان متوقف نشده از ورزش سنگین خودداری کنید. 

رژیم غذایی:

یک رژیم غذایی متعادل غنی از آهن و ویتامین c داشته باشید.

خوشبختانه مبتلایان به حاملگی های مولار حتی انواع بدخیم آن نیز درمان می شوند و می توانند در صورت درمان کامل دوباره باردار شوند.بهترین درمان برای مول های معمولی، اقدام برای کورتاژ (خارج کردن محصولات جفتی از رحم) است، اما در مورد مول های مهاجم (مول های بدخیم) شیمی درمانی نیز باید صورت گیرد زیرا ممکن است بیماری به نقاط مختلف بدن مانند ریه، کبد یا مغز انتشار پیدا کند و برای بیمارمشکل ایجاد کند ، شیمی درمانی مشکلی در حاملگی بعدی این بیماران ایجاد نمی کند و احتمال بروز مول مجدد هم در این بیماران بسیار کم است.

امکان بارداری مجدد پس از درمان و بررسی شش ماهه و تائید پایین بودن سطح هورمون بتا اچ سی جی در مول های معمولی وجود دارد. اما در مول های بدخیم بیمار باید یک سال صبر کند واز قرص های پیشگیری از بارداری در این زمان استفاده کند. پس از درمان مولار می توان یک بارداری طبیعی داشت و خطرمرگ جنین، نقص مادرزادی، زایمان زودرس در حاملگی بعدی وجود ندارد.

انجام سقط یا ادامه بارداری در صورت تشکیل نشدن قلب جنین؟

در سونوگرافی ها می توان قلب جنین را از هفته ششم یا از هفته هفتم مشاهده کرد اما اگر قلب جنین دیده نشود یا مدت بارداری پایین تر است و یا رشد جنین مشکل دارد.

در هفته دوازدهم ضربان قلب جنین باید بین 120 تا 140 ضربه در دقیقه باشد و در غیر این صورت جنین باید سقط شود. اگر به حاملگی جنین فاقد قلب برای بیش از یک ماه ادامه دهید ممکن است تغییرات هیداتیفرم یا بچه خوره را به وجود آورد .

 

آزمایش تشخیص حاملگی مولار یا پوچ

از زمانی که مادر باردار می شود، لازم است تا زما نبه دنیا آمدن نوزاد تحت مراقبت باشد. حتی قبل از بارداری نیز مراقبت ها و آزمایشات لازم باید انجام گیرد تا در صورت امادگی برای بارداری، اقدامات لازم انجام گیرد. متاسفانه گاها دیده ایم بعد از لقاح، به جای اینکه جنین در رحم تشکیل شود، یک توده گوشتی در رحم شکل می گیرد که در این صورت به آن حاملگی مولار یا پوچ گفته می شود. اگر چه این نوع بارداری بسیار نادر بوده و تقریبا از هر 1000 باردرای، چنین موردی رخ می دهد اما به این معنا نیست که نسبت به ان بی اطلاع باشیم. لازم است در مورد حاملگی مولار، علائم آن و آزمایشات تشخیص این نوع بارداری اطلاعات کامل داشته باشید شاید شما یکی از آن هزار مورد بارداری را تجربه کنید.

تشخیص حاملگی مولار به منظور شناسایی یک عارضه نادر بارداری می باشد که در آن تخمک بارور شده به جای تشکیل جنین، به توده گوشتی به نام مول (Mole) تبدیل شده است. تقریبا 1 از هر 1.000 بارداری به عنوان بارداری مولار تشخیص داده می شود. دوران بارداری از حساس ترین دوران می باشد. در این دوران باید مادر مورد آزمایشات و مراقبت های مختلف قرار گیرد. آزمایشات دوران بارداری برای بررسی وضعیت سلامت مادر و جنین از مهم ترین اقدامات در این دوران می باشد.

فرد باید قبل از اقدام به بارداری تا زمان زایمان و حتی پس از زایمان تحت نظر پزشک قرار گیرد. (جهت کسب اطلاعات بیشتر به مقاله ی آزمایشات دوران بارداری مراجعه شود) حاملگی مولار یکی از انواع حاملگی های پر خطر برای سلامت فرد می باشد. در این نوع حاملگی در واقع جنینی نرمالی تشکیل نیافته است و به این نوع حاملگی به اصطلاح بچه خوره نیز گفته می شود. حاملگی مولار برای سلامت مادر بسیار خطر ساز است و باید سریعا درمان شود.

حاملگی مولار چگونه تشخیص داده میشود

• آزمایش هورمون BhCG

• آزمایش لگن

• سونوگرافی

• آزمایشات پاتولوژی

برای تشخیص حاملگی مولار هورمون BhCG درخواست می شود. هورمون HCG (Human Chorionic Gonadotropin) در حین حاملگی تولید می شود. این هورمون توسط جفت که تخم را پس از لانه گزینی در رحم تغذیه می کند، ایجاد می شود. hCGاولین بار حدود ۱۱ روز پس از لقاح در خون و بین ۱۲ تا ۱۴ روز پس از لقاح در ادرار قابل اندازه گیری است . به طور طبیعی مقدار HCG هر ۷۲ ساعت دو برابر می شود. سطح این هورمون در هفته های ۸ تا ۱۱ به حداکثر خود رسیده و سپس در ادامه حاملگی کاهش می یابد. مهم ترین وظیفه این هورمون نگه داری از جسم زرد است که استرادیول و پروژسترون را تولید می کند .مقدار این هورمون در حاملگی طبیعی از روز ششم تا دهم بعد از لقاح در سرم مادر بالا می رود (حتی گاه از روز سوم لقاح هم قابل شناسایی است.)

مقدار هورمون BhCG در حاملگی مول بیش از مقدار آن در یک حاملگی طبیعی می باشد ولی باید توجه داشت افزایش بیش از حد این هورمون در حاملگی های چند قلویی و حتی حاملگی های سالم نیز ممکن است بنابراین برای اطمینان از تشخیص حاملگی مولار باید اقدامات دیگری نیز انجام شود.

تست های خانگی بارداری مثل بی بی چک، هورمون HCG را در ادرار تشخیص می‌دهد و باعث مثبت شدن بارداری می‌شود.

هورمون HCG با واحد بین‌المللی IU/L اندازه‌گیری می‌شود (یک واحد جهانی در یک لیتر). یعنی اگر کمتر از IU/L) ۵) در خون خود داشته باشید، باردار نیستید. اما هر مقداری بیش از IU/L) ۲۵) به منزله باردار بودن شماست.

بعد از آخرین عادت ماهیانه LMP (last menstrual period)، مقدار هورمون HCG به طور میانگین هر ۳۰ ساعت دو برابر می‌شود، تا میزان آن در حدود هفته هشتم بارداری به۶۵۰۰ (IU/L) برسد. بعد از آن میزان افزایش آن به مادر باردار بستگی دارد و حدودا ۶۰ تا ۷۰ روز بعد از آخرین عادت ماهیانه یعنی حدود هفته ۹ تا ۱۰ بارداری در بالاترین مقدار می‌ماند. هورمون HCG بین هفته ۱۲ تا ۱۶ بعد از آخرین عادت ماهیانه کمی کاهش می‌یابد و تا زایمان ثابت می‌ماند و یک یا دو هفته بعد از زایمان هورمون HCG کاملا از بدن پاک می‌شود.

عملکرد اصلی این هورمون پیشگیری از ریزش مخاط رحمی یا آندومتریوم و شروع عادت ماهیانه است که معمولا در چرخه عادت‌های ماهیانه بطور عادی اتفاق می‌افتد. در واقع پس از لقاح، سلول تخم شروع به تكثیر كرده و بلاستوسیت ها را بوجود می آورد. در اطراف سلول های بلاستوسیت، سلول های تروفوبلاست و سلول های سنسیشیو تروفوبلاست بوجود می آیند. سلول های سنسیشیو تروفوبلاست، اولین سلول هایی هستند که هورمون HCG را تولید می کنند.

هورمون HCG تولید شده از سلول های سنسیشیو تروفوبلاست، بر روی جسم زرد اثر گذاشته و از تحلیل رفتن آن جلوگیری می كند. پروژسترون تولید شده از جسم زرد، بر روی سلول های دیواره رحم اثر گذاشته و از ریزش آن ها جلوگیری كرده و بدین ترتیب، زمینه را برای لانه گزینی و شروع حاملگی آماده می كند. در روز 22، لانه گزینی (Implantation) انجام می شود و با تشكیل جفت، تولید هورمون های HCG و پروژسترون، توسط سلول های جفت انجام می گیرد.

برای انجام آزمایش هورمونBhCG ناشتا بودن مورد نیاز نیست . فرد باید تاریخ آخرین پریود Last menstrual period (LMP) خود را به خاطر داشته باشد. آزمایش BhCG به دو صورت کمی و کیفی قابل انجام است. در روش کیفی فقط مثبت یا منفی بودن حاملگی مشخص ولی در حاملگی کمی تیتر این هورمون اندازه گیری می شود. برای تشخیص حاملگی مولار نیاز به تیتر ( آزمایش کمی هورمون BhCG می باشد.

سونوگرافی لگن یکی دیگر از اقدامات لازم برای تشخیص حاملگی مولار می باشد. سونوگرافی لگن آزمایشی است که با ارسال امواج صوتی تصاویری از داخل لگن در اختیار پزشک قرار می دهد. برای انجام این سونوگرافی لازم است مثانه تان پر باشد. باید یک ساعت پیش از آغاز سونوگرافی دست کم یک و نیم لیتر آب بنوشید.

مثانه پر باعث می شود تا تصاویر اندام ها وضوح بیشتری پیدا کنند. سونوگرافی لگن با استفاده از یک مبدل که امواج صوتی را ارسال و دریافت می کند انجام می شود. متخصص رادیولوژی پس از تجزیه و تحلیل تصاویر سونوگرافی امکان بچه خوره و حاملگی مولار را تشریح می کند.

برای تشخیص حاملگی مولار سونوگرافی انجام می شود. در سونوگرافی استاندارد، امواج صوتی با فرکانس بالا به‌سمت بافت‌های موجود در قسمت‌های شکمی و لگنی هدایت می‌شود. البته در اوایل بارداری، رحم و لوله‌های فالوپ به واژن نزدیک‌تر هستند تا به سطح شکمی. بنابراین ممکن است که سونوگرانی ازطریق وارد کردن دستگاه wandlike (مبدل) به واژن انجام شود.

وجود یا نداشتن رویان یا جنین (یاخته‌ی رشدکننده از لحظه‌ی بارورسازی تا پایان هفته‌ی هشتم رویان (embryo) و پس از آن جنین (fetus) نام دارد.)؛

وجود نداشتن مایع آمنیوتیک؛

جفت کیستیک ضخیمی که تقریبا رحم را پر کرده است؛

کیست تخمدان.

جنینی با رشد محدود؛

مایع آمنیوتیک کم؛

یک جفت کیستیک ضخیم.

برای تشخیص حاملگی مولار ممکن است از بافت رحم نمونه برداری و برای انجام آزمایش به آزمایشگاه پاتولوژی ارسال شود. به نمونه برداری از بافت رحم به منظور تشخیص کورتاژ تشخیصی گفته می شود. کورتاژ تشخیصی برای شناسایی بسیاری از مشکلات مربوط به رحم مانند تشخیص حاملگی مولار به کار می رود. در روش درمانی کورتاژ برای درمان حاملگی مولار نمونه به آزمایشگاه فرستاده می شود تا از حاملگی پوچ اطمینان کسب شود.

علت ارسال نمونه پس از درمان این است که احتمال حاملگی های مولار در بارداریی های بعدی برای فرد افزایش می یابد به طوری که از ۱۰۰ زن که در حاملگی قبلی خود دچار حاملگی پوچ بوده است، احتمالا ۱ زن در حاملگی بعدی نیز دچار چنین حاملگی شود.

برای تشخیص حاملگی مولار در ابتدا توجه به علائم آن ضروری است. علائم بارداری مولار در ابتدا شبیه به یک بارداری معمولی است، اما در ادامه علائم حاملگی مولار مشخص می شود که شامل موارد زیر می باشد:

• خونریزی قهوه ای تیره تا قرمز روشن از واژن طی سه ماهه اول بارداری می تواند نشانه ای از حاملگی پوچ باشد.

• یکی از علائم بارداری پوچ، حالت تهوع و استفراغ شدید است.

• نشانه دیگر حاملگی پوچ دفع کیست هایی شبیه خوشه انگور می باشد.

• گاهی در حاملگی پوچ درد لگن (پایین کمر و شکم) رخ می دهد.

• رشد سریع رحم: در حاملگی پوچ، رحم رشد سریعی دارد در واقع رحم نسبت به آن مرحله از بارداری خیلی بزرگ است.

• فشار خون بالا: از علائم حاملگی پوچ می توان به افزایش فشار خون اشاره کرد.

• پره اکلامپسی: از نشانه های حاملگی پوچ مسمومیت بارداری است که باعث افزایش فشار خون مادر و دفع پروتئین از ادرار بعد از هفته بیستم بارداری می شود.

حاملگی مولار چگونه تشخیص داده میشود

• کیست تخمدان: می تواند نشانه ای از حاملگی پوچ است.

• کم خونی: کم خونی می تواند از علائم حاملگی پوچ باشد.

• پرکاری تیروئید: پرکاری تیروئید نیز از علائم حاملگی پوچ است.

حاملگی پوچ مدت زیادی ادامه پیدا نمی کند و نهایتا منجر به سقط خودبخودی می شود. برای جلوگیری از عوارض بارداری پوچ، بایستی بافت پوچ به طور کامل از رحم خارج شود.

آزمایش تشخیص حاملگی مولار یا پوچ

هنگامی که مشکلات کروموزومی خاصی هنگام لقاح و تشکیل تخم بارور وجود داشته باشد، بارداری مولار اتفاق می‌افتد. بارداری مولار ممکن است به صورت کامل یا جزئی باشد. در بیشتر موارد حاملگی مولار کامل، تخمک بارور، دو نسخه از کروموزوم‌های پدر را داراست و هیچ کروموزومی از مادر را ندارد. در این حالت، جنین، ساک حاملگی و جفت طبیعی تشکیل نمی‌شود بلکه جفت، توده‌ای از کیست‌هایی است که شبیه به یک خوشۀ انگور هستند.

در حاملگی مولار جزئی، معمولاً تخمک بارور، دو نسخه از کپی کورموزم‌های پدر و یک نسخه از کروموزوم‌های مادر را دارد. در این حالت، مقداری بافت سالم جفت وجود خواهد داشت، ساک حاملگی تشکیل می‌شود و ممکن است جنین یا بخشی از بافت جنین نیز تشکیل شود، اما در بیشتر موارد به قدری غیرطبیعی است که امکان ادامۀ حیات و رشد را نخواهد داشت.

در بسیاری از حاملگی های مولار، جنین خود به خود سقط می شود. شاید برای شما سوال پیش آمده باشد که علت تاکید برای تشخیص حاملگی مولار چیست؟ در پاسخ به این سوال باید گفت حاملگی مولار دارای عوارضی می باشد که باید فورا درمان شود. پس از آن که بارداری مولار از بین رفت، بافت مولار ممکن است باقی مانده و همچنان رشد کند که نئوپلازی ترفوبلاستیک بارداری یا GTN نامیده می‌شود. این حالت در حدود 15 تا 20 درصد از بارداری های مولار کامل و 5 درصد بارداریهای مولار جزئی بروز می‌ کند.

یکی از نشانه‌های نئوپلازی ترفوبلاستیک بارداری سطح بالای هورمون گنادوتروپین کوریونی انسانی است. در برخی موارد یک مول هیداتیفرم تهاجمی عمیق به لایه میانی دیوار رحم نفوذ می کند که باعث خونریزی واژینال می‌شود. معمولا این مشکل با شیمی درمانی درمان می‌شود اما یکی از گزینه‎های درمان نیز برداشتن رحم یا هیسترکتومی است.

پس از تشخیص حاملگی مولار فرد باید درمان شود. بهترین درمان برای مول های معمولی، اقدام برای کورتاژ (خارج کردن محصولات جفتی از رحم) است، اما در مورد مول های مهاجم (مول های بدخیم) شیمی درمانی نیز باید صورت گیرد زیرا ممکن است بیماری به نقاط مختلف بدن مانند ریه، کبد یا مغز انتشار پیدا کند و برای بیمارمشکل ایجاد کند، شیمی درمانی مشکلی در حاملگی بعدی این بیماران ایجاد نمی کند و احتمال بروز مول مجدد هم در این بیماران بسیار کم است.

همچنین در مواردی ممکن است پزشک برای سقط دارو تجویز کند. داروهای مورد استفاده معمولاً میزوپروستول یا سیتوتک هستند. با این حال، چند روز طول می کشد تا بدن همه بافت را بیرون کند. این روش معمولاً با خونریزی شدید، گرفتگی عضلات شکم، درد، تهوع یا اسهال مرتبط است.

همان طور که پیش از این توضیح داده شد پس از خارج شدن توده ی بافتی ممکن است مقداری از بافت مولار داخل رحم باقی بماند و به رشد خود ادامه دهد. بافتی که احتمالا بعدا تشکیل توده ی سرطانی دهد. برای تشخیص این حالت فرد برای فرد بعد از خارج شدن توده ی مول نیز آزمایش BhCG درخواست می شود. و این آزمایش در منزل تا جایی ادامه پیدا می کند که مقدار این هورمون در محدوده ی نرمال قرار گیرد.

افزایش خطر عوارض ابتلا به کووید ۱۹ در زنان باردار

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دیدگاه

نام *

ایمیل *

وب‌ سایت

تماس مستقیم :

021-77718654

021-77907959

021-77979384 تماس با پشتیبانی : 09129414844 ایمیل پشتیبانی :AanyAzma@gmail.com

آنی آزما با توجه به نیازی که از گذشته تا امروز احتیاج بوده به وجود آمد و ما تمام تلاش و دقت خود را به کار گرفته ایم برای اینکه شما را در مسیر سلامتی یاری کنیم .

فرصتی مناسب است اگر امکان رفتن به آزمایشگاه را ندارید تنها با چند کلیک ساده آزمایشگاه را به خانه یا محل کار خود بیاورید تا بدون مراجعه حضوری و پرداخت هزینه اضافه آزمایش خود را انجام دهید همکاران ما پس از ثبت درخواست شما به منزل یا محل کار و … می آیند ، نسخه شما را بررسی کرده ، نمونه گیری می کنند و به بهترین آزمایشگاه های مورد نظر می برند .

لازم به ذکر است تمامی پرسنل نمونه گیر از آزمایشگاه های مرجع ارسال خواهند شد و آنی آزما صرفا نقش معرفی بیماران به آزمایشگاه ها را دارا می باشد .

حاملگی مولار چگونه تشخیص داده میشود
حاملگی مولار چگونه تشخیص داده میشود
0

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *