حمله ی قلبی چگونه است

 
helpkade
حمله ی قلبی چگونه است
حمله ی قلبی چگونه است

Downloads-icon


Downloads-icon

حمله قلبی هنگامی رخ می دهد که جریان خون به قلب مسدود شود ، انسداد اغلب باعث ایجاد چربی، کلسترول و سایر مواد می شود که پلاک را در شریان هایی که قلب را تغذیه می کنند (عروق کرونر)، مسدود میکند پلاک در نهایت از بین می رود و لخته تشکیل می شود ، جریان خون متوقف شده می تواند به بخشی از قلب آسیب بزند یا آنرا نابود کند.

حمله قلبی، انفارکتوس میوکارد نامیده می شود، می تواند مرگبار باشد، اما درمان آن در طول سال ها به طور چشمگیری بهبود یافته است اگر فکر می کنید دچار حمله قلبی شده اید، تماس با 115 یا کمک های اورژانسی ضروری است.

علائم و نشانه های حمله قلبی عبارتند از:

حمله ی قلبی چگونه است

علائم حمله قلبی متفاوت است و همه افراد مبتلا به حمله قلبی علائم مشابهی ندارند و یا همان شدت نشانه ها را دارند.برخی افراد درد کمتری دارند برخی دیگر درد شدیدتری دارند.

برخی از افراد علائمی ندارند اما برای برخی دیگر اولین علامت ممکن است حمله قلبی ناگهانی باشد با داشتن علائم و نشانه های بیشتر احتمال ابتلا به حمله قلبی بیشتر می شود.

برخی از حملات قلبی به طور ناگهانی اتفاق میافتد، اما بسیاری از مردم علائم و نشانه های هشدار دهنده را ساعت ها، روزها یا هفته ها پیش داشته باشند ؛

اولین هشدار ممکن است درد یا فشار قفسه سینه (آنژین) باشد که به وسیله استرس ایجاد می شود و با استراحت کاهش می یابد آنژین ناشی از کاهش موقت جریان خون به قلب است.

چه زمانی باید پزشک را ملاقات کنیم:

به محض مشاهده علائم فورا دست به کار شوید ؛ بعضی از مردم طولانی مدت صبر می کنند زیرا علائم و نشانه های مهم را تشخیص نمی دهند. این مراحل را انجام دهید:

درخواست کمک اورژانسی کنید؛ اگر حدس می زنید دچار حمله قلبی شده اید، تردید نکنید. بلافاصله با 115 یا شماره اورژانس محلی خود تماس بگیرید. اگر به خدمات اورژانسی دسترسی ندارید، یک نفر شما را به نزدیک ترین بیمارستان ببرد.

تنها در صورتی که گزینه های دیگری وجود نداشته باشد، خود هدایت کنید از آنجا که وضعیت شما می تواند بدتر شود، رانندگی خود شما و دیگران را در معرض خطر قرار می دهد.

در صورت تجویز پزشک برای حمله قلبی آسپرین مصرف کنید:

مصرف آسپیرین در طی حمله قلبی می تواند با جلوگیری از لخته شدن خون ،آسیب های قلبی را کاهش دهد. آسپرین می تواند با سایر داروها تداخل پیدا کند، بنابراین آسپرین را مصرف نکنید، مگر اینکه پزشک یا پرسنل پزشکی اورژانس آن را توصیه کنند .

اگر فردی را دیدید که ممکن است دچار حمله قلبی شده باشد چه باید بکنید؟

اگر فردی را دیدید که بیهوش است و فکر می کنید حمله قلبی است، ابتدا برای کمک با اورژانس تماس بگیرید سپس بررسی کنید که آیا فرد نفس می کشد یا خیر. اگر فرد نفس نمی کشد یا نبض ندارد فقط باید تنفس مصنوعی را شروع کنید تا جریان خون را حفظ کنید.

فشار شدید و سریع در یک ریتم نسبتا سریع روی سینه شخص در حدود 100 تا 120 فشار در دقیقه فشار دهید اگر شما تنفس مصنوعی را آموزش دیده باشید، پزشکان توصیه می کنند فقط فشار قفسه سینه را انجام دهید می توانید راه تنفس مصنوعی را باز کنید و تنفس را نجات دهید.

یک حمله قلبی زمانی رخ می دهد که یک یا چند عروق کرونری شما مسدود می شوند با گذشت زمان، یک عروق کرونری می تواند از انباشته کردن مواد مختلف از جمله کلسترول (آترواسکلروز) محدود کند این وضعیت که به عنوان بیماری عروق کرونری شناخته می شود، باعث بیشتر حملات قلبی می شود.

در طی حمله قلبی، یکی از این پلاکها میتواند کلسترول و مواد دیگر را به جریان خون جاری کند و لخته خون در محل پارگی ایجاد می شود.اگر به اندازه کافی بزرگ باشد لخته می تواند از طریق شریان عروق کرونری را مسدود کند، عضله قلب اکسیژن و مواد مغذی (ایسکمی) را از بین می برد.

شما ممکن است دچار انسداد کامل یا جزئی شده باشید. انسداد کامل به این معنی است که شما یک انفارکتوس میوکارد با افزایش دارید. یک انسداد جزئی به این معنی است که شما انفارکتوس میوکارد بدون افزایش دارید. مراحل تشخیص و درمان ممکن است بسته به آنچه که داشته اید متفاوت باشد.

یکی دیگر از دلایل حمله قلبی، منقبض شدن عروق کرونری است که جریان خون را به بخشی از ماهیچه قلب بسته می کند. استفاده از تنباکو و مواد مخدر غیر مجاز، مانند کوکائین، می تواند موجب اسپاسم تهدید کننده زندگی شود.

بعضی از عوامل باعث ایجاد ناخواسته ذخایر چربی (آترواسکلروز) می شوند که شریانها را در سراسر بدن شما محدود می کنند ؛ شما می توانید بسیاری از این عوامل خطر را بهبود یا حذف کنید تا احتمال شما برای ابتلا به حمله قلبی کاهش یابد.

عوامل خطر حمله قلبی عبارتند از:

سن:

مردان بالای 45 سال یا بالاتر و زنان 55 ساله یا بالاتر احتمال دارد که حمله قلبی این افراد از مردان و زنان جوان بیشتر باشد.

توتون و تنباکو:

این شامل سیگار کشیدن و در دراز مدت در معرض دود بودن است.

فشار خون بالا:

با گذشت زمان، فشار خون بالا می تواند به شریان هایی که قلب شما را تغذیه می کند آسیب برساند.فشار خون بالا که با سایر شرایط مانند چاقی، کلسترول بالا یا دیابت رخ می دهد ریسک شما را بیشتر افزایش می دهد.

سطح کلسترول خون یا سطح تری گلیسرید بالا:

سطح بالای کلسترول LDL (کلسترول LDL) (کلسترول “بد”) به احتمال زیاد به شریان ها محدود می شود.سطح بالای تری گلیسیرید، نوعی چربی خون که به رژیم غذایی شما مرتبط می شود، همچنین خطر ابتلا به حمله قلبی را افزایش می دهد. با این حال، سطح بالای کلسترول چربی لیپوپروتئین HDL (کلسترول خوب) خطر ابتلا به حمله قلبی را کاهش می دهد.

چاقی:

حمله ی قلبی چگونه است

چاقی با سطح کلسترول بالا، میزان تری گلیسیرید بالا، فشار خون بالا و دیابت همراه است ، از دست دادن فقط 10 درصد از وزن بدن شما می تواند این خطر را کاهش دهد.

دیابت:

تولید کافی از هورمونی که توسط پانکراس شما ترشح می شود (انسولین) یا عدم پاسخ به انسولین به درستی باعث افزایش سطح قند خون بدن شما می شود، و خطر ابتلا به حمله قلبی را افزایش می دهد.

سندرم متابولیک:

این اتفاق می افتد زمانی که شما چاقی، فشار خون بالا و قند خون بالا دارید. داشتن سندرم متابولیک احتمال بیماری قلبی شما را دوبرابر افزایش می دهد، اگر شما آن را ندارید.

اگر خواهر و برادران شما، والدین یا پدربزرگ و مادربزرگ شما حملات اولیه قلب (سن 55 سالگی برای بستگان مرد و 65 ساله برای بستگان زن)، شما ممکن است در معرض خطر افزایش قرار داشته باشید.

فقدان فعالیت فیزیکی:

غیر فعال بودن باعث افزایش سطح کلسترول خون و چاقی می شود افرادی که ورزش منظم می کنند، آمادگی قلبی عروقی را کمتر می کنند، از جمله فشار خون بالا.

فشار:

شما ممکن است به راه هایی که خطر ابتلا به حمله قلبی را افزایش می دهد، پاسخ دهید.

استعمال مواد مخدر:

استفاده از داروهای محرک مانند کوکائین یا آمفتامین می تواند باعث انقباض عروق کرونری شما شود که باعث ایجاد حمله قلبی می شود.

سابقه پره اکلامپسی:

این وضعیت موجب فشار خون بالا در دوران بارداری می شود و خطر ابتلا به بیماری های قلبی را افزایش می دهد.

یک وضعیت ایمنی:

داشتن بیماری مانند ورم مفاصل یا التهاب مفاصل می تواند خطر ابتلا به حمله قلبی را افزایش دهد.

عوارض ناشی از آسیب به قلب شما در طی یک حمله، می تواند منجر به:

ریتم های غیر طبیعی قلب (آریتمی):

“مدارهای کوتاه” الکتریکی می توانند توسعه یابند و موجب ریتم های غیر طبیعی قلب شوند، که بعضی از آنها می توانند جدی و حتی کشنده باشند.

نارسایی قلبی :

حمله ممکن است به بافت قلب آسیب برساند که عضله قلب باقی مانده نمی تواند خون کافی را از قلب شما پمپ کند. نارسایی قلبی می تواند موقتی باشد، یا وضعیت مزمن ناشی از آسیب مداوم و دائمی به قلب شما باشد.

ایست قلبی ناگهانی:

بدون هشدار، قلب شما به دلیل اختلالات الکتریکی متوقف می شود که باعث بی نظمی می شود. حملات قلبی خطر ایست قلبی ناگهانی را افزایش می دهند که بدون درمان فوری می تواند مرگبار باشد.

هرگز برای جلوگیری از حمله قلبی دیر نیست- حتی اگر قبلا یکی از آنها را داشته اید ، در این بخش از سلامت نمناک راه هایی برای جلوگیری از حمله قلبی وجود دارد.

داروها:

مصرف داروها می تواند خطر حمله قلبی بعدی را کاهش دهد و به بهبود عملکرد قلب آسیب دیده کمک کند ؛ آنچه را که پزشک شما تجویز می کند ادامه دهید و از پزشک خود بپرسید که تا کی شما باید تحت نظر باشید.

عوامل تغییر در سبک زندگی شما :

ویتامین ها راهی برای پیشگیری از ابتلا به حمله قلبی است ؟

آیا مصرف ویتامین ها در جلوگیری از بیماری قلبی یا حمله قلبی کمک می کند؟

هنوز مشخص نیست که مصرف ویتامین ها خطر ابتلا به بیماری قلبی یا حمله قلبی را کاهش می دهد اما چیزی که مشخص است این است که اگر شما عوامل دیگر خطر خود را کنترل نکنید، مانند رژیم غذایی ضعیف، سیگار کشیدن، کلسترول بالا و دیابت را کنترل نکنید، هیچ ویتامینی نمیتواند از رشد بیماری های قلبی جلوگیری کند.

مطالعات قبلی نشان داده است که بعضی از ویتامین ها مانند ویتامین C و E ممکن است خطر ابتلا به بیماری قلبی را کاهش دهند، اما آزمایش های بالینی بزرگ نشان داده اند که منابع آنها به اثبات رسیده است با این حال، یک مطالعه اخیر نشان داد که ویتامین E، وقتی به تنهایی مصرف شود ممکن است به جلوگیری از حمله قلبی کمک کند.

همچنین شواهدی وجود دارد که ارتباط بین مقدار پایین ویتامین D و بیماری قلبی وجود دارد اما تحقیقات بیشتری لازم است اگر شما در مورد سطح ویتامین D خود نگران هستید، با پزشک خود صحبت کنید.

اکثر مردم که به طور کلی سالم هستند و مواد مغذی مورد نیاز خود را از رژیم غذایی خود دریافت می کنند، نیازی به مصرف ویتامین های روزانه ندارند. حتی یک مولتی ویتامین روزانه به نظر نمی رسد از بیماری قلبی جلوگیری کند.

اگر نگران تغذیه خود هستید، با پزشک درباره مصرف ویتامین روزانه که ممکن است برای شما مناسب باشد، صحبت کنید یا بهتر است مواد غذایی غنی از مواد مغذی مانند سبزیجات و میوه ها، روغن های گیاهی یا روغن دانه، حبوبات کامل و حداقل دو بار ماهی در هفته به رژیم غذایی خود اضافه کنید تا از قلب خود محافظت کنید.

اگرچه تعداد مرگ و میرهای ناشی از حملات قلبی به دلیل پیشرفت های اخیر در علم پزشکی کاهش یافته، ولی هر سال تعداد قابل توجهی از مردم در سراسر جهان قربانی حملات قلبی می شوند.

به گزارش خبرگزاری مهر، درجات مختلفی از حملات قلبی وجود دارد و قرار نیست همه آنها به مرگ منجر شود. با این حال بیمارانی که یک بار تجربه حمله قلبی را داشته اند، بیشتر در معرض حمله قلبی دوم هستند. خطر این عارضه تنها زمانی کاهش می یابد که افراد اقدامات مناسب پیشگیرانه را به طور کامل آموخته باشند.

آیا نشانه هایی وجود دارد

برخی از علائم شایع و آشکار حمله قلبی وجود دارد که ممکن است جزئی و نادیده گرفته شود. قبل از این که بدانید حمله قلبی چه علائمی دارد، باید این سوالات را از خود بپرسید:

آیا سیگار مقصر است

حمله ی قلبی چگونه است

در حدود ۲۰ تا ۲۲ درصد از بیماری های عروق کرونر به علت سیگار کشیدن ایجاد می شود. حتی سیگاری های دست دوم و افراد در معرض دود نیز به همین میزان در معرض حمله قلبی هستند.

آیا سابقه خانوادگی ابتلا به حمله قلبی موثر است

بله. اگر شما سابقه خانوادگی ابتلا به این عارضه را دارید، بیشتر در معرض خطر هستید. حدود ۲۵ گونه ژن کشف شده، با حملات قلبی در ارتباط است.

حمله قلبی با سایر مشکلات سلامت ارتباط دارد

این عارضه با دیابت، مشکلات فشار خون، چاقی و کلسترول بالا در ارتباط مستقیم است.

آیا جنسیت در ابتلا به حمله قلبی مهم است

مردان در معرض خطر بیشتری نسبت به زنان هستند.

ناگفته نماند که برخی از عوامل خطر ابتلا به حمله قلبی را می توان کنترل کرد اگرچه برخی دیگر غیر قابل دستکاری هستند. با این حال اقدامات پیشگیرانه در بهبود سلامت عمومی بدن و پیشگیری از حمله قلبی بی تاثیر نیست.

علائم حمله قلبی که نباید نادیده گرفته شوند

سوزش سر دل و مشکلات دستگاه گوارش: سوزش سر دل یک اختلال گوارشی است که می تواند ناشی از ریفلاکس معده به مری باشد. این عارضه به طور معمول در کسانی که بلافاصله بعد از صرف غذا دراز می کشند اتفاق می افتد و می تواند منجر به درد معده و استفراغ شود. البته سوزش سر دل همراه با درد شدید در قفسه سینه می تواند نشان دهنده خطر حمله قلبی باشد. برخی افراد در قسمت بالای شکم احساس درد می کنند. زنان و افراد مسن بالای ۶۰ سال به احتمال زیاد این علایم را تجربه می کنند بی آن که بدانند این علایم با بیماری های قلبی مرتبط است. البته اغلب موارد درد شکم و حالت تهوع با حمله قلبی ارتباط ندارد و در صورتی نگران کننده است که ناگهانی و بدون دلیل ظاهر شود.

درد در قسمت چپ بدن: این یکی از علائم کلاسیک حمله قلبی است. یک فرد ممکن است درد در قسمت چپ بدن را تجربه کند و ممکن است آن را با درد عضلانی اشتباه بگیرد و در نتیجه این درد نادیده گرفته شود. بنابراین در صورتی که فرد درد در قسمت چپ بخصوص دست چپ را حس کرد، یک احتمال قوی برای حمله قلبی است. بهترین راه برای جلوگیری از هر گونه عواقب شدید، درمان فوری و اخذ خدمات پزشکی است.

خستگی سریع: در صورتی که فرد خیلی زود احساس خستگی کند ممکن است در معرض خطر حمله قلبی باشد. سعی کنید نوع خستگی خود و چگونگی آن را تجزیه و تحلیل کنید؛ مثلا بررسی کنید که خستگی شما ناشی از فعالیت های روزمره مانند راه رفتن، بالا رفتن از پله، دویدن و … و یا این که خود به خود حادث شده است. این تجزیه و تحلیل ها به کاهش شانس ابتلا به حمله قلبی در صورتی که شما در معرض خطر باشید، کمک می کند. در این مورد می توانید از پزشک تان مشاوره بگیرید. منظور از خستگی مفرط، خستگی است که مانع از بلند شدن فرد از رختخواب می شود. اگر فرد فعالی هستید و ناگهانی دچار خستگی مفرط شده اید، این علامت را نادیده نگیرید.

سرفه غیر قابل توقف: این یکی از نشانه های متداول حمله قلبی است. در موارد شدید، سرفه خونی نیز مشاهده می شود. علائم عمومی حمله قلبی مرتبط با سرفه شامل مخاط سفید مایل به صورتی است که در نتیجه نشت خون در ریه ها بروز کرده است.

تعریق غیر معمول: عرق کردن بسیار طبیعی است اما تا زمانی که ناشی از ورزش و آب و هوای گرم باشد. برخی از افراد به طور کلی مقدار زیادی از مایعات بدن خود را از طریق تعریق از دست می دهند. با این حال اگر فردی تجربه تعریق سرد بدون هیچ دلیل آشکاری را داشته باشد، یک وضعیت نگران کننده است و باید اقدامات فوری و معاینات اضطراری برای پیشگیری از عواقب شدید در نظر گرفته شود.

درد فک و گلو درد: بی حسی در شانه و دست نشانه حمله قلبی است اما بیشتر مردم این نوع علایم را تجربه نمی کنند. به جای آن در قسمت گردن یا شانه یا از فک به بالا تا ناحیه گوش درد دارند. برخی نیز از درد بین استخوان کتف شاکی هستند. از آن جا که این درد موقتی است اغلب به فراموشی سپرده می شود.

سرگیجه: نرسیدن خون کافی به قلب یعنی نرسیدن اکسیژن کافی به قلب که این امر باعث کمبود نفس و سرگیجه می شود. این سرگیجه اغلب با درد قلسه سینه و نفس نفس زدن همراه است. همه این علائم به اندازه کافی برای این که بیمار سریعا به پزشک مراجعه کند، هشدار دهنده هستند.

تورم اندام: هنگامی که عضله قلب درست عمل نمی کند، فضولات از طریق خون از بافت ها حمل نمی شود و در نتیجه باعث ورم می شود. ورم ابتدا در کف پا و قوزک آغاز می شود. علاوه بر آن هنگامی که خون کافی به بافت ها نمی رسد، درد ایجاد می شود.

ضربان قلب: یک ضربان قلب پایدار نشانه ای از قلب سالم است. اما ضربان قلب بدون دلیل می تواند نشانه ای از خطر حمله قلبی باشد. در این مواقع احساسی که به فرد دست می دهد، این است که گویی با سرعت دویده است. برخی این حالت را با حمله عصبی اشتباه می کنند. اگر بدون آن که کار سنگینی انجام داده اید دچار ضربان تند و نامنظم قلب شده اید، حتما به پزشک مراجعه کنید.

خر و پف: خر و پف بلند نیز نشانه ای جدی از خطر حمله قلبی است. افرادی که از ناراحتی های قلبی رنج می برند، برای کنترل سطح خر و پف شبانه می توانند از یک ناظر خارجی کمک بگیرند.

کپی شد

All Content by Mehr News Agency is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 International License.

حمله قلبی یا سکته قلبی یا انفارکتوس قلبی (Myocardial infarection) اصطلاحی است که به آسیب عضله قلب در زمینه انسداد عروق خونرسان کرونر قلب پیش می آید.

این حالت عموما بصورت حاد اتفاق افتاده و در عروق کرونری که معمولا قبلا یک تنگی متوسط یا گاها شدید داشته و بدلیل تجمع پلاکت ها و ایجاد لخته بطور کامل انسداد می یابد بروز می کند بعد از انسداد رگ و نرسیدن خون به عضله قلب بیمار دچار علایمی می شود که ناشی از ایسکمی یا عدم خونرسانی به عضله می باشد. عمده علایم بالینی بصورت زیر است:

⛔ درد فشارنده و یا سوزشی پشت جناغ قفسه سینه که به نیم سینه چپ گاها هر دو نیم سینه و یا راست انتشارمی یابد عموما بیمار احساس فشردگی سینه یا سنگینی سینه و یا کمبود هوا و خفگی دارد این درد می تواند به بازوی چپ و گردن و فک تحتانی نیز منتشر شود.

⛔ تنگی نفس ناگهانی توام با احساس خفگی و سنگینی سینه که می تواند به همراه تعریق تپش قلب و حالت تهوع نیز باشد.

⛔ یکسری تظاهرات غیر شایع نیز در انفارکتوس قلبی دیده می شوند که عمدتا در بیماران دیابتی یا مسن بروز می کنند که به اصطلاح انفارکتوس خاموش یا بی صدا ( Silent MI ) گفته می شود که بصورت تعریق سرد ناگهانی بدون توجیه، سرگیجه ناگهانی، تهوع، تپش قلب ناگهانی، ضعف ناگهانی بدون توجیه می باشد که هرچند این موارد از شیوع بسیار کمی برخورد دارند ولی می بایست مورد توجه قرار گیرند.

حمله ی قلبی چگونه است

علایم ذکر شده در بالا دربیماران با سکته قلبی عموما بیشتر از چند دقیقه ( حدود ۲۰ دقیقه ) طول می کشد ولی در موارد آنژین قلبی ( به اصطلاح عوام سکته ناقص ) کمتر از ۲۰ دقیقه طول کشیده و خود بخود یا با مصرف قرص زیر زبانی بر طرف می شود که با مشاهده این علایم بیمار می بایست به اولین مرکز درمانی مراجعه نماید.

– با اورژانس تماس بگیرید.
– حتی الامکان بیمار را بی حرکت در حالت درازکش به پشت بخوابانید و از حرکات اضافی پرهیز نمایید ( مالیدن پشت بیمار و راه رفتن هیچ کمکی به بیمار نمی کند ).
-در صورت وجود اکسیژن در محل ماسک اکسیژن بگذارید و از ازدحام اطراف بیمار خودداری کنید.
– سعی در آرامش بیمار داشته باشند از هرگونه اضطرابی پرهیز نمایید.
-چنانچه فشارسنج در دسترس دارید بعد از گرفتن فشارخون بیمار قرص زیر زبانی یا اسپری زیر زبانی نیتروگلیسیرین به بیمار بدهید.
– در صورتی که بیمار سابقه خونریزی گوارشی و مغزی اخیر نداشته باشند قرص آسپرین جویدنی ۳۰۰ گرم (۳ قرص ) به بیمار بدهید تا آرام بجود.
– در صورت عدم بهبود درد تا ۵ دقیقه می توان مجددا در صورت نرمال بودن فشار خون دومین قرص زیر زبانی را استفاده نمود.
-بهترین جا برای ادامه درمان نزدیکترین بیمارستان یا کلینیک می باشد.

یک حمله قلبی (سکته قلبی) زمانی رخ می دهد که یک منطقه از عضله قلب به علت نرسیدن اکسیژن کافی به آن محل دچار صدمه دائمی یا مرگ شود.

بیشتر حملات قلبی توسط یک لخته که یکی از رگهای کرونر را مسدود می کند (رگهای خونی که خون و اکسیژن را به عضله قلب می رسانند) ایجاد می شوند.لخته معمولاًدر یک رگ کرونر که قبلاً بعلت تغییرات آترواسکلروز باریک شده، تشکیل می شود. پلاک آترواسکلروزی داخل دیواره رگ گاهی ترک بر می دارد و این امر تشکیل لخته را که ترومبوز نیز نامیده می شود،شروع می کند.

لخته درون رگ کرونری جریان خون و اکسیژنرسانی به عضله قلبی را مختل می کند،که سبب مرگ سلولهای قلبی در آن ناحیه می شود.ماهیچه قلبی آسیب دیده توانایی خود برای انقباض را از دست می دهد و عضله قلبی باقیمانده برای جبران منطقه آسیب دیده واردعمل خواهد شد.

گاهی، استرس شدید ناگهانی می تواند یک حمله قلبی را شروع کند. تخمین دقیق شیوع حملات قلبی دشوار است زیرا حدود ۲۰۰,۰۰۰ تا ۳۰۰,۰۰۰ بیمار هر ساله در آمریکا قبل از رسیدن به خدمات پزشکی می میرند.تخمین زده می شود که تقریباً ۱ میلیون بیمار هر ساله با حمله قلبی به بیمارستان مراجعه می کنند.

درد سینه پشت جناق (استخوان وسط سینه) یک علامت عمدۀ حملۀ قلبی است ولی در بسیاری افراد، بخصوص در افراد مسن و بیماران دیابتی درد ممکن است ناچیز یا حتی اصلاً وجود نداشته باشد (بنام “حملۀ قلبی خاموش”). اغلب درد از ناحیه سینۀ شما به بازوها یا شانه؛ گردن؛ دندان ها؛ فک؛ شکم یا پشت انتشار می یابد. گاهی اوقات درد تنها در یکی از این نواحی احساس می شود.
درد بطور معمول بیش از ۲۰ دقیقه طول می کشد و کاملاً با استراحت یا نیتروگلیسرین برطرف نمی شود، در حالیکه درد آنژین با هردو برطرف می شود.

برای تشخیص حمله قلبی از روش های مختلفی استفاده می شود از جمله:

۱-تست نوار قلب(ECG)— یک عدد یا مکرر در عرض چند ساعت۲- اکوکاردیوگرافی۳- آنژیوگرافی قلب
۴- ونتریکولوگرافی هسته ای

تست های زیر فرآورده های ناشی از آسیب قلب و فاکتورهای مبین خطر بالای حمله قلبی را نشان دهند:

# تروپونین آی و تروپونین تی(پروتئین های درگیر در انقباض عضلانی)
# CPK و CPK-MB
# میوگلوبین سرم

آسپرین و کلوپیدوگرل
بتابلوکرها.
مهار کننده‌های سیستم رنین- آنژیوتنسین- آلدوسترون (RAAS):
ترکیبات نیترات
استاتین ها
آنتاگونیست‌های کانال کلسیم:
دیورتیک‌ها
ملین ها
و …….

شما نیز می توانید از طریق قسمت پرسش از دکتر سوالات خود را مطرح نمایید.

برای تعیین وقت بر روی نوبت دهی اینترنتی کلیک کنید.

دکتر قلب محمد حسین نجفی متخصص قلب و عروق در تهران و فوق تخصص آنژیوپلاستی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:

💚 دکتر محمدحسین نجفی متخصص قلب و عروق

💚 فلوشیپ فوق تخصص آنژیوپلاستی

💚 مدیر گروه قلب آکادمی ملی فوتبال (ایفمارک)

💚 عضو انجمن قلب و انجمن پزشکی هسته ای آمریکا

 

دسترسی سریع

دسترسی سریع

ویزیت آنلاین

حمله قلبی یا سکته قلبی یا انفارکتوس قلبی (Myocardial infarection) اصطلاحی است که به آسیب عضله قلب در زمینه انسداد عروق خونرسان کرونر قلب پیش می آید.

این حالت عموما بصورت حاد اتفاق افتاده و در عروق کرونری که معمولا قبلا یک تنگی متوسط یا گاها شدید داشته و بدلیل تجمع پلاکت ها و ایجاد لخته بطور کامل انسداد می یابد بروز می کند بعد از انسداد رگ و نرسیدن خون به عضله قلب بیمار دچار علایمی می شود که ناشی از ایسکمی یا عدم خونرسانی به عضله می باشد. عمده علایم بالینی بصورت زیر است:

⛔ درد فشارنده و یا سوزشی پشت جناغ قفسه سینه که به نیم سینه چپ گاها هر دو نیم سینه و یا راست انتشارمی یابد عموما بیمار احساس فشردگی سینه یا سنگینی سینه و یا کمبود هوا و خفگی دارد این درد می تواند به بازوی چپ و گردن و فک تحتانی نیز منتشر شود.

⛔ تنگی نفس ناگهانی توام با احساس خفگی و سنگینی سینه که می تواند به همراه تعریق تپش قلب و حالت تهوع نیز باشد.

⛔ یکسری تظاهرات غیر شایع نیز در انفارکتوس قلبی دیده می شوند که عمدتا در بیماران دیابتی یا مسن بروز می کنند که به اصطلاح انفارکتوس خاموش یا بی صدا ( Silent MI ) گفته می شود که بصورت تعریق سرد ناگهانی بدون توجیه، سرگیجه ناگهانی، تهوع، تپش قلب ناگهانی، ضعف ناگهانی بدون توجیه می باشد که هرچند این موارد از شیوع بسیار کمی برخورد دارند ولی می بایست مورد توجه قرار گیرند.

حمله ی قلبی چگونه است

علایم ذکر شده در بالا دربیماران با سکته قلبی عموما بیشتر از چند دقیقه ( حدود ۲۰ دقیقه ) طول می کشد ولی در موارد آنژین قلبی ( به اصطلاح عوام سکته ناقص ) کمتر از ۲۰ دقیقه طول کشیده و خود بخود یا با مصرف قرص زیر زبانی بر طرف می شود که با مشاهده این علایم بیمار می بایست به اولین مرکز درمانی مراجعه نماید.

– با اورژانس تماس بگیرید.
– حتی الامکان بیمار را بی حرکت در حالت درازکش به پشت بخوابانید و از حرکات اضافی پرهیز نمایید ( مالیدن پشت بیمار و راه رفتن هیچ کمکی به بیمار نمی کند ).
-در صورت وجود اکسیژن در محل ماسک اکسیژن بگذارید و از ازدحام اطراف بیمار خودداری کنید.
– سعی در آرامش بیمار داشته باشند از هرگونه اضطرابی پرهیز نمایید.
-چنانچه فشارسنج در دسترس دارید بعد از گرفتن فشارخون بیمار قرص زیر زبانی یا اسپری زیر زبانی نیتروگلیسیرین به بیمار بدهید.
– در صورتی که بیمار سابقه خونریزی گوارشی و مغزی اخیر نداشته باشند قرص آسپرین جویدنی ۳۰۰ گرم (۳ قرص ) به بیمار بدهید تا آرام بجود.
– در صورت عدم بهبود درد تا ۵ دقیقه می توان مجددا در صورت نرمال بودن فشار خون دومین قرص زیر زبانی را استفاده نمود.
-بهترین جا برای ادامه درمان نزدیکترین بیمارستان یا کلینیک می باشد.

یک حمله قلبی (سکته قلبی) زمانی رخ می دهد که یک منطقه از عضله قلب به علت نرسیدن اکسیژن کافی به آن محل دچار صدمه دائمی یا مرگ شود.

بیشتر حملات قلبی توسط یک لخته که یکی از رگهای کرونر را مسدود می کند (رگهای خونی که خون و اکسیژن را به عضله قلب می رسانند) ایجاد می شوند.لخته معمولاًدر یک رگ کرونر که قبلاً بعلت تغییرات آترواسکلروز باریک شده، تشکیل می شود. پلاک آترواسکلروزی داخل دیواره رگ گاهی ترک بر می دارد و این امر تشکیل لخته را که ترومبوز نیز نامیده می شود،شروع می کند.

لخته درون رگ کرونری جریان خون و اکسیژنرسانی به عضله قلبی را مختل می کند،که سبب مرگ سلولهای قلبی در آن ناحیه می شود.ماهیچه قلبی آسیب دیده توانایی خود برای انقباض را از دست می دهد و عضله قلبی باقیمانده برای جبران منطقه آسیب دیده واردعمل خواهد شد.

گاهی، استرس شدید ناگهانی می تواند یک حمله قلبی را شروع کند. تخمین دقیق شیوع حملات قلبی دشوار است زیرا حدود ۲۰۰,۰۰۰ تا ۳۰۰,۰۰۰ بیمار هر ساله در آمریکا قبل از رسیدن به خدمات پزشکی می میرند.تخمین زده می شود که تقریباً ۱ میلیون بیمار هر ساله با حمله قلبی به بیمارستان مراجعه می کنند.

درد سینه پشت جناق (استخوان وسط سینه) یک علامت عمدۀ حملۀ قلبی است ولی در بسیاری افراد، بخصوص در افراد مسن و بیماران دیابتی درد ممکن است ناچیز یا حتی اصلاً وجود نداشته باشد (بنام “حملۀ قلبی خاموش”). اغلب درد از ناحیه سینۀ شما به بازوها یا شانه؛ گردن؛ دندان ها؛ فک؛ شکم یا پشت انتشار می یابد. گاهی اوقات درد تنها در یکی از این نواحی احساس می شود.
درد بطور معمول بیش از ۲۰ دقیقه طول می کشد و کاملاً با استراحت یا نیتروگلیسرین برطرف نمی شود، در حالیکه درد آنژین با هردو برطرف می شود.

برای تشخیص حمله قلبی از روش های مختلفی استفاده می شود از جمله:

۱-تست نوار قلب(ECG)— یک عدد یا مکرر در عرض چند ساعت۲- اکوکاردیوگرافی۳- آنژیوگرافی قلب
۴- ونتریکولوگرافی هسته ای

تست های زیر فرآورده های ناشی از آسیب قلب و فاکتورهای مبین خطر بالای حمله قلبی را نشان دهند:

# تروپونین آی و تروپونین تی(پروتئین های درگیر در انقباض عضلانی)
# CPK و CPK-MB
# میوگلوبین سرم

آسپرین و کلوپیدوگرل
بتابلوکرها.
مهار کننده‌های سیستم رنین- آنژیوتنسین- آلدوسترون (RAAS):
ترکیبات نیترات
استاتین ها
آنتاگونیست‌های کانال کلسیم:
دیورتیک‌ها
ملین ها
و …….

شما نیز می توانید از طریق قسمت پرسش از دکتر سوالات خود را مطرح نمایید.

برای تعیین وقت بر روی نوبت دهی اینترنتی کلیک کنید.

دکتر قلب محمد حسین نجفی متخصص قلب و عروق در تهران و فوق تخصص آنژیوپلاستی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:

💚 دکتر محمدحسین نجفی متخصص قلب و عروق

💚 فلوشیپ فوق تخصص آنژیوپلاستی

💚 مدیر گروه قلب آکادمی ملی فوتبال (ایفمارک)

💚 عضو انجمن قلب و انجمن پزشکی هسته ای آمریکا

 

دسترسی سریع

دسترسی سریع

ویزیت آنلاین

حمله قلبی یا سکته قلبی یا انفارکتوس قلبی (Myocardial infarection) اصطلاحی است که به آسیب عضله قلب در زمینه انسداد عروق خونرسان کرونر قلب پیش می آید.

این حالت عموما بصورت حاد اتفاق افتاده و در عروق کرونری که معمولا قبلا یک تنگی متوسط یا گاها شدید داشته و بدلیل تجمع پلاکت ها و ایجاد لخته بطور کامل انسداد می یابد بروز می کند بعد از انسداد رگ و نرسیدن خون به عضله قلب بیمار دچار علایمی می شود که ناشی از ایسکمی یا عدم خونرسانی به عضله می باشد. عمده علایم بالینی بصورت زیر است:

⛔ درد فشارنده و یا سوزشی پشت جناغ قفسه سینه که به نیم سینه چپ گاها هر دو نیم سینه و یا راست انتشارمی یابد عموما بیمار احساس فشردگی سینه یا سنگینی سینه و یا کمبود هوا و خفگی دارد این درد می تواند به بازوی چپ و گردن و فک تحتانی نیز منتشر شود.

⛔ تنگی نفس ناگهانی توام با احساس خفگی و سنگینی سینه که می تواند به همراه تعریق تپش قلب و حالت تهوع نیز باشد.

⛔ یکسری تظاهرات غیر شایع نیز در انفارکتوس قلبی دیده می شوند که عمدتا در بیماران دیابتی یا مسن بروز می کنند که به اصطلاح انفارکتوس خاموش یا بی صدا ( Silent MI ) گفته می شود که بصورت تعریق سرد ناگهانی بدون توجیه، سرگیجه ناگهانی، تهوع، تپش قلب ناگهانی، ضعف ناگهانی بدون توجیه می باشد که هرچند این موارد از شیوع بسیار کمی برخورد دارند ولی می بایست مورد توجه قرار گیرند.

حمله ی قلبی چگونه است

علایم ذکر شده در بالا دربیماران با سکته قلبی عموما بیشتر از چند دقیقه ( حدود ۲۰ دقیقه ) طول می کشد ولی در موارد آنژین قلبی ( به اصطلاح عوام سکته ناقص ) کمتر از ۲۰ دقیقه طول کشیده و خود بخود یا با مصرف قرص زیر زبانی بر طرف می شود که با مشاهده این علایم بیمار می بایست به اولین مرکز درمانی مراجعه نماید.

– با اورژانس تماس بگیرید.
– حتی الامکان بیمار را بی حرکت در حالت درازکش به پشت بخوابانید و از حرکات اضافی پرهیز نمایید ( مالیدن پشت بیمار و راه رفتن هیچ کمکی به بیمار نمی کند ).
-در صورت وجود اکسیژن در محل ماسک اکسیژن بگذارید و از ازدحام اطراف بیمار خودداری کنید.
– سعی در آرامش بیمار داشته باشند از هرگونه اضطرابی پرهیز نمایید.
-چنانچه فشارسنج در دسترس دارید بعد از گرفتن فشارخون بیمار قرص زیر زبانی یا اسپری زیر زبانی نیتروگلیسیرین به بیمار بدهید.
– در صورتی که بیمار سابقه خونریزی گوارشی و مغزی اخیر نداشته باشند قرص آسپرین جویدنی ۳۰۰ گرم (۳ قرص ) به بیمار بدهید تا آرام بجود.
– در صورت عدم بهبود درد تا ۵ دقیقه می توان مجددا در صورت نرمال بودن فشار خون دومین قرص زیر زبانی را استفاده نمود.
-بهترین جا برای ادامه درمان نزدیکترین بیمارستان یا کلینیک می باشد.

یک حمله قلبی (سکته قلبی) زمانی رخ می دهد که یک منطقه از عضله قلب به علت نرسیدن اکسیژن کافی به آن محل دچار صدمه دائمی یا مرگ شود.

بیشتر حملات قلبی توسط یک لخته که یکی از رگهای کرونر را مسدود می کند (رگهای خونی که خون و اکسیژن را به عضله قلب می رسانند) ایجاد می شوند.لخته معمولاًدر یک رگ کرونر که قبلاً بعلت تغییرات آترواسکلروز باریک شده، تشکیل می شود. پلاک آترواسکلروزی داخل دیواره رگ گاهی ترک بر می دارد و این امر تشکیل لخته را که ترومبوز نیز نامیده می شود،شروع می کند.

لخته درون رگ کرونری جریان خون و اکسیژنرسانی به عضله قلبی را مختل می کند،که سبب مرگ سلولهای قلبی در آن ناحیه می شود.ماهیچه قلبی آسیب دیده توانایی خود برای انقباض را از دست می دهد و عضله قلبی باقیمانده برای جبران منطقه آسیب دیده واردعمل خواهد شد.

گاهی، استرس شدید ناگهانی می تواند یک حمله قلبی را شروع کند. تخمین دقیق شیوع حملات قلبی دشوار است زیرا حدود ۲۰۰,۰۰۰ تا ۳۰۰,۰۰۰ بیمار هر ساله در آمریکا قبل از رسیدن به خدمات پزشکی می میرند.تخمین زده می شود که تقریباً ۱ میلیون بیمار هر ساله با حمله قلبی به بیمارستان مراجعه می کنند.

درد سینه پشت جناق (استخوان وسط سینه) یک علامت عمدۀ حملۀ قلبی است ولی در بسیاری افراد، بخصوص در افراد مسن و بیماران دیابتی درد ممکن است ناچیز یا حتی اصلاً وجود نداشته باشد (بنام “حملۀ قلبی خاموش”). اغلب درد از ناحیه سینۀ شما به بازوها یا شانه؛ گردن؛ دندان ها؛ فک؛ شکم یا پشت انتشار می یابد. گاهی اوقات درد تنها در یکی از این نواحی احساس می شود.
درد بطور معمول بیش از ۲۰ دقیقه طول می کشد و کاملاً با استراحت یا نیتروگلیسرین برطرف نمی شود، در حالیکه درد آنژین با هردو برطرف می شود.

برای تشخیص حمله قلبی از روش های مختلفی استفاده می شود از جمله:

۱-تست نوار قلب(ECG)— یک عدد یا مکرر در عرض چند ساعت۲- اکوکاردیوگرافی۳- آنژیوگرافی قلب
۴- ونتریکولوگرافی هسته ای

تست های زیر فرآورده های ناشی از آسیب قلب و فاکتورهای مبین خطر بالای حمله قلبی را نشان دهند:

# تروپونین آی و تروپونین تی(پروتئین های درگیر در انقباض عضلانی)
# CPK و CPK-MB
# میوگلوبین سرم

آسپرین و کلوپیدوگرل
بتابلوکرها.
مهار کننده‌های سیستم رنین- آنژیوتنسین- آلدوسترون (RAAS):
ترکیبات نیترات
استاتین ها
آنتاگونیست‌های کانال کلسیم:
دیورتیک‌ها
ملین ها
و …….

شما نیز می توانید از طریق قسمت پرسش از دکتر سوالات خود را مطرح نمایید.

برای تعیین وقت بر روی نوبت دهی اینترنتی کلیک کنید.

دکتر قلب محمد حسین نجفی متخصص قلب و عروق در تهران و فوق تخصص آنژیوپلاستی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:

💚 دکتر محمدحسین نجفی متخصص قلب و عروق

💚 فلوشیپ فوق تخصص آنژیوپلاستی

💚 مدیر گروه قلب آکادمی ملی فوتبال (ایفمارک)

💚 عضو انجمن قلب و انجمن پزشکی هسته ای آمریکا

 

دسترسی سریع

دسترسی سریع

ویزیت آنلاین

حمله قلبی یا سکته قلبی یا انفارکتوس قلبی (Myocardial infarection) اصطلاحی است که به آسیب عضله قلب در زمینه انسداد عروق خونرسان کرونر قلب پیش می آید.

این حالت عموما بصورت حاد اتفاق افتاده و در عروق کرونری که معمولا قبلا یک تنگی متوسط یا گاها شدید داشته و بدلیل تجمع پلاکت ها و ایجاد لخته بطور کامل انسداد می یابد بروز می کند بعد از انسداد رگ و نرسیدن خون به عضله قلب بیمار دچار علایمی می شود که ناشی از ایسکمی یا عدم خونرسانی به عضله می باشد. عمده علایم بالینی بصورت زیر است:

⛔ درد فشارنده و یا سوزشی پشت جناغ قفسه سینه که به نیم سینه چپ گاها هر دو نیم سینه و یا راست انتشارمی یابد عموما بیمار احساس فشردگی سینه یا سنگینی سینه و یا کمبود هوا و خفگی دارد این درد می تواند به بازوی چپ و گردن و فک تحتانی نیز منتشر شود.

⛔ تنگی نفس ناگهانی توام با احساس خفگی و سنگینی سینه که می تواند به همراه تعریق تپش قلب و حالت تهوع نیز باشد.

⛔ یکسری تظاهرات غیر شایع نیز در انفارکتوس قلبی دیده می شوند که عمدتا در بیماران دیابتی یا مسن بروز می کنند که به اصطلاح انفارکتوس خاموش یا بی صدا ( Silent MI ) گفته می شود که بصورت تعریق سرد ناگهانی بدون توجیه، سرگیجه ناگهانی، تهوع، تپش قلب ناگهانی، ضعف ناگهانی بدون توجیه می باشد که هرچند این موارد از شیوع بسیار کمی برخورد دارند ولی می بایست مورد توجه قرار گیرند.

حمله ی قلبی چگونه است

علایم ذکر شده در بالا دربیماران با سکته قلبی عموما بیشتر از چند دقیقه ( حدود ۲۰ دقیقه ) طول می کشد ولی در موارد آنژین قلبی ( به اصطلاح عوام سکته ناقص ) کمتر از ۲۰ دقیقه طول کشیده و خود بخود یا با مصرف قرص زیر زبانی بر طرف می شود که با مشاهده این علایم بیمار می بایست به اولین مرکز درمانی مراجعه نماید.

– با اورژانس تماس بگیرید.
– حتی الامکان بیمار را بی حرکت در حالت درازکش به پشت بخوابانید و از حرکات اضافی پرهیز نمایید ( مالیدن پشت بیمار و راه رفتن هیچ کمکی به بیمار نمی کند ).
-در صورت وجود اکسیژن در محل ماسک اکسیژن بگذارید و از ازدحام اطراف بیمار خودداری کنید.
– سعی در آرامش بیمار داشته باشند از هرگونه اضطرابی پرهیز نمایید.
-چنانچه فشارسنج در دسترس دارید بعد از گرفتن فشارخون بیمار قرص زیر زبانی یا اسپری زیر زبانی نیتروگلیسیرین به بیمار بدهید.
– در صورتی که بیمار سابقه خونریزی گوارشی و مغزی اخیر نداشته باشند قرص آسپرین جویدنی ۳۰۰ گرم (۳ قرص ) به بیمار بدهید تا آرام بجود.
– در صورت عدم بهبود درد تا ۵ دقیقه می توان مجددا در صورت نرمال بودن فشار خون دومین قرص زیر زبانی را استفاده نمود.
-بهترین جا برای ادامه درمان نزدیکترین بیمارستان یا کلینیک می باشد.

یک حمله قلبی (سکته قلبی) زمانی رخ می دهد که یک منطقه از عضله قلب به علت نرسیدن اکسیژن کافی به آن محل دچار صدمه دائمی یا مرگ شود.

بیشتر حملات قلبی توسط یک لخته که یکی از رگهای کرونر را مسدود می کند (رگهای خونی که خون و اکسیژن را به عضله قلب می رسانند) ایجاد می شوند.لخته معمولاًدر یک رگ کرونر که قبلاً بعلت تغییرات آترواسکلروز باریک شده، تشکیل می شود. پلاک آترواسکلروزی داخل دیواره رگ گاهی ترک بر می دارد و این امر تشکیل لخته را که ترومبوز نیز نامیده می شود،شروع می کند.

لخته درون رگ کرونری جریان خون و اکسیژنرسانی به عضله قلبی را مختل می کند،که سبب مرگ سلولهای قلبی در آن ناحیه می شود.ماهیچه قلبی آسیب دیده توانایی خود برای انقباض را از دست می دهد و عضله قلبی باقیمانده برای جبران منطقه آسیب دیده واردعمل خواهد شد.

گاهی، استرس شدید ناگهانی می تواند یک حمله قلبی را شروع کند. تخمین دقیق شیوع حملات قلبی دشوار است زیرا حدود ۲۰۰,۰۰۰ تا ۳۰۰,۰۰۰ بیمار هر ساله در آمریکا قبل از رسیدن به خدمات پزشکی می میرند.تخمین زده می شود که تقریباً ۱ میلیون بیمار هر ساله با حمله قلبی به بیمارستان مراجعه می کنند.

درد سینه پشت جناق (استخوان وسط سینه) یک علامت عمدۀ حملۀ قلبی است ولی در بسیاری افراد، بخصوص در افراد مسن و بیماران دیابتی درد ممکن است ناچیز یا حتی اصلاً وجود نداشته باشد (بنام “حملۀ قلبی خاموش”). اغلب درد از ناحیه سینۀ شما به بازوها یا شانه؛ گردن؛ دندان ها؛ فک؛ شکم یا پشت انتشار می یابد. گاهی اوقات درد تنها در یکی از این نواحی احساس می شود.
درد بطور معمول بیش از ۲۰ دقیقه طول می کشد و کاملاً با استراحت یا نیتروگلیسرین برطرف نمی شود، در حالیکه درد آنژین با هردو برطرف می شود.

برای تشخیص حمله قلبی از روش های مختلفی استفاده می شود از جمله:

۱-تست نوار قلب(ECG)— یک عدد یا مکرر در عرض چند ساعت۲- اکوکاردیوگرافی۳- آنژیوگرافی قلب
۴- ونتریکولوگرافی هسته ای

تست های زیر فرآورده های ناشی از آسیب قلب و فاکتورهای مبین خطر بالای حمله قلبی را نشان دهند:

# تروپونین آی و تروپونین تی(پروتئین های درگیر در انقباض عضلانی)
# CPK و CPK-MB
# میوگلوبین سرم

آسپرین و کلوپیدوگرل
بتابلوکرها.
مهار کننده‌های سیستم رنین- آنژیوتنسین- آلدوسترون (RAAS):
ترکیبات نیترات
استاتین ها
آنتاگونیست‌های کانال کلسیم:
دیورتیک‌ها
ملین ها
و …….

شما نیز می توانید از طریق قسمت پرسش از دکتر سوالات خود را مطرح نمایید.

برای تعیین وقت بر روی نوبت دهی اینترنتی کلیک کنید.

دکتر قلب محمد حسین نجفی متخصص قلب و عروق در تهران و فوق تخصص آنژیوپلاستی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:

💚 دکتر محمدحسین نجفی متخصص قلب و عروق

💚 فلوشیپ فوق تخصص آنژیوپلاستی

💚 مدیر گروه قلب آکادمی ملی فوتبال (ایفمارک)

💚 عضو انجمن قلب و انجمن پزشکی هسته ای آمریکا

 

دسترسی سریع

دسترسی سریع

ویزیت آنلاین

علائم حمله قلبی متغیر است. یعنی این علائم ممکن است در بین افراد مختلف متفاوت از هم باشد. جالب اینجاست که علائم حمله قلبی حتی در بین زنان و مردان هم متفاوت از یکدیگر است. بنابراین بهتر است علائم حمله قلبی را بشناسید و درصورت تجربه هر یک از این علائم سریع با اورژانس تماس بگیرید.

درصورت تجربه علائم حمله قلبی بهتر است هر چه سریع‌تر اقدامات زیر را انجام دهید:

شایع ترین علامت حمله قلبی احساس درد یا ناراحتی در قفسه سینه است. اما زنان بدون احساس فشار در قفسه سینه نیز دچار حمله قلبی می‌شوند. ممکن است آن ها تنگی نفس، احساس فشار یا درد زیر قفسه سینه یا بالای شکم، گیجی، سرگیجه یا غش، احساس فشار روی کمر یا خستگی مفرط را تجربه کنند.

اگر قلب به هر دلیلی از کار بیفتد، دیگر خون به مغز، قلب و سایر اندام های حیاتی نمی رسد. از این رو فرد ظرف چند دقیقه جان خود را از دست می‌دهد. نشانه‌های ایست قلبی عبارتند از:

حمله ی قلبی چگونه است

درصورت مشاهده علائم ایست قلبی اقدامات زیر را انجام دهید:

به انواع اختلالات قلبی که اغلب ژنتیکی است و باعث مرگ ناگهانی جوانان به ظاهر سالم می شود، سندرم مرگ ناگهانی آریتمی (SADS) می گویند.


شما عزیزان برای کسب اطلاعات در مورد علائم حمله قلبی می‌توانید از راهنمایی‌های پزشکان متخصص قلب و عروق استفاده کنید. البته برای دریافت این راهنمایی‌ها لزومی ندارد که صبر کنید تا در زمان ممکن مراقبت‌های درمانی مورد نیاز خود را به دست آورید. می‌توانید آن را در یک چشم بر هم زدن به صورت آنلاین از طریق درمانکده انجام دهید.

تیم درمانکده پس از بررسی نیازهای بیماران مختلف و پزشکان، امکان نوبت دهی از بهترین پزشکان متخصص قلب و عروق را در سایت خود فراهم کرده است. برای انتخاب پزشک مورد نظر خود بدون نیاز به مراجعه حضوری و تماس با مطب، می‌توانید برای دریافت نوبت به لیست بهترین پزشکان  مراجعه کرده و با توجه به اولین نوبت خالی پزشک، نظرات بیماران، تلفن مطب و آدرس مطب، نوبت خود را به صورت آنلاین رزرو کنید.

منبع : Heart and Stroke

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دیدگاه

نام *

ایمیل *

وب‌ سایت

هیچ کسی لایق درد و رنج هیچ بیماری‌ای نیست. مسیر طولانی و سخت دستیابی به سلامتی، نیازمند یار قابل اعتمادی است.

یاری مثل درمانکده که در جستجو و مشاوره آنلاین و حضوری پزشک و روانشناس، تست آنلاین هوشمند و آزمایش در محل کرونا، تلاشی کوچک برای کم کردن موانع راه سلامت، انجام می‌دهد.

متخصص قلب خانم در تهران – متخصص قلب در تهران

فهرست موضوعات

به طور کلی نشانه ها و علائم حمله قلبی در زنان و مردان به همدیگر مشابه است ولی برخی از نشانه ها در زنان بیشتر از مردان دیده می شود. از طرف دیگر بسیاری از خانم ها به دلیل ترسی که از بیماری های قلبی دارند، شاید نشانه ها را ندیده بگیرند و به آن ها بی توجهی کنند.

رایج ترین نشانه بیماری قلبی، احساس فشار ناخوشایند ، سنگینى یا درد در وسط قفسه ى سینه است و معمولا بیش از چند دقیقه طول می کشد، یا از بین می رود و دوباره به وجود می آید.

حمله ی قلبی چگونه است

گاهی اوقات این حس به شما دست می دهد که شی ء سنگینی روی قفسه سینه شما فشار می آورد. همچنین ممکن است این درد به شانه ها و گردن، فک و صورت نیز گسترش پیدا کند.

سه نوع درد قفسه سینه که شما را نمی کشد!!!

یکی از نشانه های بیماری قلبی، تنگی نفس در هنگام فعالیت های عادی یا نیمه سنگین مثل پیاده روی یا بالا رفتن از پله هاست، اگر نسبت به سال های قبل زودتر به نفس نفس می افتید یا حتی هنگام استراحت نیز سختی در تنفس دارید باید به فکر باشید و به پزشک متخصص قلب و عروق مراجعه کنید.

همان طور که در بالا اشاره کردیم، درد قفسه سینه می تواند به اندام های دیگر نیز سرایت کنند. این درد ها رو می توان به صورت زیر دسته بندی کرد :

عرق سرد در شرایطی که فعالیت کمی داشته اید می تواند یکی از دیگر نشانه های نزدیکی حمله قلبی باشد. این تعریق معمولا با احساس حالت تهوع همراه است.

حمله قلبی موجب قطع جریان خون به اندام های حیاتی از جمله مغز می گردد و موجب از دست دادن هوشیاری و به اصطلاح غش کردن می شود.

علائم سکته قلبی را جدی بگیرید.

 حمله قلبی مى تواند بدون فشار قفسه سینه نیز رخ دهد.در عوض ممکن است تنگى نفس، فشار یا درد در قسمت پایین قفسه سینه یا بالاى شکم ، سرگیجه، حساسیت به نور ، غش کردن ، فشار خون بالا یا خستگی شدید ایجاد شود.حتی وقتی علائم خفیف هستند، اگر به فرد کمک نرسد عواقب آن می تواند کشنده باشد.

اگر تعدادی از این علائم را بیشتر از 5 دقیقه تجربه کردید، با آمبولانس تماس بگیرید و بلافاصله به بیمارستان بروید.

بدن انسان روش های مختلفی برای خنک کردن اندام ها دارد که رایج ترین آن تعریق پوستی است، ولی هنگامی که مغز حرارت بیشتری تولید می کند یا نیاز به اکسیژن بیشتری دارد، بدن با خمیازه کشیدن سعی می کند تا اکسیژن بیشتری را وارد جریان خون کرده و حرارت مغز را کاهش دهد.

در بدن سالم، هنگام ورزش، بدن نیازی به خمیازه کشیدن برای کاهش دما پیدا نمی کند ولی امکان دارد به دلیل مشکل در گردش خون و بیماری قلبی خون رسانی به مغز در هنگام ورزش کم شود و فرد برای جبران کمبود اکسیژن، هنگام ورزش خمیازه بکشد.

اگر کلسترول خون بیش از حد بالا باشد، عروق نزدیک به سطح پوست به علت ضخامت کمتر خود نمی توانند آن را از خود عبور دهند و برای حفظ تعادل جریان خون، این چربی اضافه را به زیر پوست منتقل می کنند. این چربی زیر پوستی به شکل لکه های چربی کوچک در آرنج و زانو، پلک ها و دیگر نقاط دیده می شوند که به آن زانتوما Xantoma گفته می شود.

هنگامی که در دهان فرد بوی ناخوشایندی احساس می شود علت آن وجود عفونت در لثه یا بافت نرم دهانی می تواند باشد. عوارض عفونت باکتریایی فقط به دهان محدود نمی شود و این باکتری ها ممکن است به سیستم گردش خون نیز نفوذ کرده و موجب التهاب در بافت قلب نیز بشوند.

پس بوی بد دهان و عفونت ها و التهاب های لثه را جدی بگیرید و پیش از پیشروی آن و تبدیل به عارضه قلبی به کمک دندانپزشک خود آن را درمان کنید.

در تحقیقی که سال 2005 در مجله اپیدمولوژی آمریکا به چاپ رسید، ارتباط بین ریسک کمتر بیماری های قلبی و داشتن آکنه و جوش در دوران بلوغ اثبات شده است. یعنی در میان افرادی که در دوران نوجوانی و بلوغ جوش و آکنه نداشتند، احتمال ابتلا به بیماری های قلبی 33 % بیشتر است.

این رابطه عجیب به تاثیر هورمون تستوسترون در اعضای بدن باز می گردد. با اینکه نوجوانانی که سابقه آکنه دارند ریسک کمتری در ابتلا به بیماری های قلبی دارند، اما از سوی دیگر بیشتر در معرض ابتلا به سرطان پروستات هستند.

در حالت عادی، پدیده هایی مثل سرمای شدید می توانند خون رسانی به لب ها را کم کرده و باعث متمایل شدن رنگ لب به آبی شوند. ولی هنگامی که در زندگی روزمره این اتفاق رخ می دهد، می تواند نشان دهنده اختلال در خون رسانی و بیماری قلبی باشد. این مورد یکی از اصلی ترین علائم درد قلب در زنان می باشد.

خم شدن ناخن ها رو به پایین و متورم شدن نوک انگشتها، یا دیدن خطوط بنفش و کبود زیر ناخن ها، معمولا می تواند نشانه عفونت قلبی، بیماری قلبی و یا مشکل در ریه باشد.

 

خطوط بنفش وقتی با نشانه های دیگر مثل تب بالا، ضربان قلب ضعیف یا غیر عادی ( این مورد یکی از نشانه های قلب ضعیف میباشد.) همراه شوند باید جدی گرفته شوند و فرد برای چک کردن سلامت قلبی خود باید به پزشک مراجعه کند. زیرا این موارد می تواند علامت سکته قلبی باشد!

بسیاری از بیمارانی که عارضه قلبی در آنها تشخیص داده شده است. از احساس ضعف و خستگی مفرط و کمبود انرژی برای فعالیت های روزمره خود شکایت کرده اند.

با وجود این که بیماری قلبی، قاتل شماره 1 زنان است، زنان اغلب عوامل سکته قلبی را به شرایط کم خطر تر مثل اسید معده و یا پیرى ربط مى دهند. آن ها این کار را به خاطر آنکه می ترسند انجام می دهند. هنوز بسیاری از زنان وجود دارند که  از حمله ى قلبى خود شوکه مى شوند.

در هر ۴٣ ثانیه حمله قلبی فردى را تحت تاثیر قرار مى دهد . این اتفاق زنانى می افتد که جریان خونى که اکسیژن را به عضله قلب مى رساند شدیدا کاهش می یابد و یا کاملا قطع می شود. این امر به این دلیل است که شریان هایی که خون قلب را تامین می کنند، به آرامی به علت افزایش چربی، کلسترول و سایر مواد (پلاک) باریک می شوند.

بسیاری از زنان تصور می کنند که نشانه های حمله قلبی بسیار مشهود هستند ، اما در واقع می توانند زیرکانه تر و گاه گیج کننده باشند.

برخی از زنان مبتلا به حمله قلبی، از فشار بیش از حد در پشت شکایت مى کنند. سیاهى رفتن چشم ها، سرگیجه و یا خستگی شدید ممکن است علایم سکته قلبی باشند، که باید مورد توجه قرار گیرند.

بسیاری از زنان زمانى که فکر می کنند دچار حمله ى قلبی شدند یک آسپیرین مصرف مى کنند و به بیمارستان نمى روند  که کار اشتباهى است .

آیا بدن شما قبل از حمله قلبی به شما هشدار می دهد؟ چه مدت قبل از حمله قلبی می تواند علائم رخ دهد؟ علائم اولیه سکته یا اولین نشانه های سکته قلبی چیست؟ و … .

در پاسخ به سوالات بالا باید گفت که اگر شما سابقه بیماری قلبی دارید یا قلب شما دچار کمی مشکل است اگر با یکی از علایم زیر رو به شدید به سرعت با اورژانس یا دکتر قلب خود تماس حاصل نمایید:

امروزه نسبت به گذشته جوانان و حتی نوجوانان زیادی دچار سکته قلبی می شوند. اما در این بین زنان بالای 50 سال به خصوص افرادی که سیگار مصرف می کنند بیشتر دچار سکته قلبی و حملات قلبی می شوند.

سکته قلبی یا انفارکدوس میوکارد (MI) می تواند کشنده باشد، مهم ترین فاکتور در جلوگیری از عوارض ماندگار سکته قلبی و مرگ، سرعت عمل و رساندن مراقبت های اولیه در سریع ترین زمان ممکن به بیمار است. در مقاله زیر هر آنچه که نیاز است در مراقبت های ساعات اولیه پس از حمله قلبی بدانید گردآوری کرده ایم.

اقدامات اولیه در سکته قلبی

حمله ی قلبی چگونه است

در اینجا نکات برجسته برای پیشگیری از بیماری قلبی را گردآوری کرده ایم.

دکتر آرزو خسروی متخصص قلب و عروق و فوق تخصص اکوکاردیوگرافی

برای پرسش از دکتر بر روی مشاوره پزشکی کلیک کنید.

برای نوبت دهی باشماره ۰۲۱۲۲۸۹۴۰۸۶ در تماس باشید

دکتر آرزو خسروی متخصص قلب و عروق و فوق تخصص اکوکاردیوگرافی | شروع همكاري با بيمارستان بقيه ا.. الاعظم به عنوان متخصص قلب و عروق و هیات علمی دانشگاه بقیه الله در سال ۱۳۸۳

نوشته قبلی

مقدار نرمال چربی خون چقدر است؟ (+ تفسیر آزمایش )

نوشته بعدی

علت و درمان درد زیر سینه چپ

قرص برای سکته قلبی | داروهای سکته قلبی چیست؟

اقدامات پرستاری در سکته قلبی (MI)

تفاوت درد قفسه سینه عصبی با حمله قلبی و کرونا

دکتر آرزو خسروی – متخصص قلب و عروق، فلوشیپ اکو کاردیوگرافی عضو هیئت علمی و دانشیار دانشگاه رئیس بخش اکوکاردیوگرافی بیمارستان بقیه الله اعظم عضو انجمن قلب و عروق ایران عضو انجمن اکو کاردیوگرافی ایران عضو انجمن قلب اروپا (ESC) عضو انجمن اکوکاردیوگرافی و تصویربرداری اروپا (EACVI) عضو انجمن اکو کاردیوگرافی آمریکا (ASE) عضو شورای پژوهشی مرکز تحقیقات اترواسکلروز

آخرین مطالب

قلب درد چه زمانی خطرناک است؟

استرس با تپش قلب و بیماری های قلبی چه رابطه ای دارد؟

تفسیر جواب اکو قلب

عوامل ایجاد سوراخ قلب در بزرگسالان

آدرس مطب: خیابان ولیعصر (جنوب به شمال)، نرسیده به توانیر، بن بست بخشندگان، مجتمع مدیکو پلاس، طبقه ی ۷ ، واحد ۷۰۱

شماره تماس: ۲۲۸۹۴۰۸۶

روزهای حضور دکتر: یکشنبه و سه شنبه ساعت ۱۷ الی ۲۰

مطالب ویژه

روش انجام و مراقبت بعد از آنژیوگرافی قلب چگونه است؟

تفسیر جواب اکو قلب

از علت تا درمان تنگی دریچه میترال قلب

سکته قلبی (در اصطلاح پزشکی ام‌آی) یا آنفارکتوس میوکارد (به انگلیسی: Myocardial infarction) یا حمله قلبی، عبارت از انهدام و مرگ سلولی دائم و غیرقابل برگشت در بخشی از عضله قلب (میوکارد) است که به علت از بین‌ رفتن جریان خون و وقوع یک ایسکمی شدید در آن قسمت از قلب روی می‌دهد. این توقف گردش خون ممکن است ناگهانی و بدون هیچ علائم قبلی نمایان گردد یا پس از چند حمله آنژینی (درد قفسه سینه) نمود یابد. عمده‌ترین دلیل سکته قلبی، بسته‌شدن رگ‌های تغذیه‌کننده قلب است. برای رفع انسداد غیر از دارو، استنت گذاری و یا جراحی قلب باز (تغییر مسیر از رگ مسدود شده یا بای‌پس) نیز ممکن است انجام شود.
سکته قلبی نوعی عارضهٔ فراگیر است که هرساله باعث درگذشتن هزاران تن می‌گردد. اصلاح زندگی یکی از عوامل پیشگیری از سکته قلبی است.[۱]

در میان عوامل مساعدکننده دیابت، فشارخون بالا، کلسترول خون بالا، افراط در استعمال دخانیات و الکل، عدم فعالیت بدنی، فشار عصبی، سابقهٔ فامیلی، جنسیت (آقایان بیشتر در خطرند) و سن (موربیدیتی بالاتر در سنین بالا و مورتالیتی بالاتر در سنین پایین) قابل ذکراند.
به‌طور یقین این بیماری خیلی وخیم است و سالیانه تنها در آمریکا، در سال ۲۰۰۸ میلادی، بیش از ۱۸۰۰۰ نفر از این عارضه جان باختند.

اغلب آترواسکلروز عروق کرونری و در نتیجه انسداد عروق تغذیه‌کنندهٔ ماهیچه قلب، منجر به آنفارکتوس میوکارد می‌شود که درمان آسان نخواهد بود. اگر شریان بسته‌شده شریان کرونر اصلی باشد احتمال مرگ انسان بسیار بالاست.

عوامل متعدد مساعدکننده‌ای مانند دیابت، فشار خون بالا، سیگار، زیادی کلسترول خون و غیره وجود دارند که باعث بروز تصلب شرائین می‌شوند.

در اکثر موارد آنفارکتوس میوکارد همراه با تظاهرات معمولی و تیپیک است که تشخیص را آسان می‌سازد. یک درد موضعی قفسه سینه که در مرکز قفسه صدری (سینه) با قابلیت انتشار به‌طرف آرواره، بازوها، پشت و گردن، سمپتوم ویژه در ام‌آی است و بیشتر از ۲۰ دقیقه طول می‌کشد.[۲] اگر درمان نشود این درد آزاردهنده و بحرانی است و مدت‌ها به طول می‌انجامد.

حمله ی قلبی چگونه است

گاهی چندین ساعت با مصرف تری نیتروگلیسرین مقاومت می‌کند، داروی دوپرواترین درد آنژین را آرام می‌کند. هم‌چنین علائم دیگری که آشکارکننده هستند عبارتند از الکتروکاردیوگرام اورژانس و فوری می‌تواند تشخیص را آسان سازد. در تعداد زیادی از موارد انواع آنفارکتوس وجود دارد که به‌صورت تشویش و اضطراب تظاهر می‌کند.

به عنوان مثال اشکال هاضمه‌ای و احساس کاذب آروغ‌زدن، عصبی بودن، تنگی نفس (به علت اشکال در بطن چپ و در نتیجه ادم ریوی)، خیز و تورم در دست و پا که گاهی بدون تشخیص است و تنها اتفاقی در آزمایش قلبی و آزمایش روتین و منظم پزشکی با تشخیص آن برخورد می‌شود.
باید بخاطر داشت که هنگام مراجعه یک بیمار مسن با فشار خون بالا، سن بیش از ۴۰ سال، زندگی مشوش و پراضطراب که دچار درد شدید و ناگهانی و ممتد قفسه سینه، به فکر آنفارکتوس بود و الکتروکاردیوگرام درخواست نمود.

شناسایی یک بیمار از نظر رویداد واقعه سکته قلبی حاد می‌تواند ساده، دشوار یا در حد وسط این دو حالت باشد. معمولاً تشخیص ساده سکته قلبی حاد در افرادی است که تعدادی از عوامل خطر آترواسکلروز را به همراه علائم و نشانه‌هایی دال بر فقدان جریان خون به قلب را دارند. معمولاً بیماران مشکوک به رویداد سکته قلبی را به اورژانس انتقال می‌دهند. زمانی که تصویر بالینی بیمار دال بر بروز سکته قلبی باشد بلافاصله چندین آزمایش تشخیصی به مرحله اجرا در خواهد آمد این آزمون‌ها شامل: نوار قلب، آزمایش خون و اکوکاردیوگرافی است.

الکتروکاردیوگرام: نخستین تست تشخیصی الکتروکاردیوگرام است که ممکن است نشان دهد سکته قلبی در حال روی دادن است یا اینکه قبلاً روی داده‌است.

تست‌های آزمایشگاهی: سلول‌های زنده حاوی آنزیم‌ها و پروتئین‌هایی (همانند کراتین کیناز، تروپونین و میوگلوبین) هستند که در ارتباط با عملکرد تخصصی آن‌ها می‌باشند. هنگامی که یک سلول قلبی می‌میرد، غشاء سلولی یکپارچگی خود را از دست می‌دهد و در این شرایط آنزیم‌ها و پروتئین‌ها آرام‌آرام به جریان خون راه می‌یابند. این آنزیم‌ها و پروتئین‌ها را می‌توان با روش‌های آزمایشگاهی شناسایی نمود.

تصویر برداری (اکو): در اکو کاردیوگرام به مقایسه بطن چپ از نظر وضعیت انقباض نرمال یا غیر نرمال پرداخته می‌شود. یکی از نخستین اقدامات حفاظتی سلول‌های میوکارد در هنگام کاهش جریان خون، خاموش نمودن مکانیسم نیاز به انرژی برای انقباض است. این مکانیسم بلافاصله پس از کاهش جریان خون آغاز می‌گردد. اکوکاردیوگرام می‌تواند در شناسایی نقاطی از قلب که تحت تأثیر سکته قلبی بوده‌اند و تشخیص عروقی که به احتمال زیاد مسدود شده‌اند مفید واقع شود.[۳]

اولین قدم استراحت کامل، تجویز اکسی‍ژن و کنترل فشار خون و ریتم قلبی است. معمولاً داروهای ضد انعقاد مانند آسپرین یا هپارین و بلوک‌کننده‌های گیرندهٔ بتای سمپاتیک مانند پروپرانولول تجویز می‌شود. روش‌های باز کردن رگ مسدود شده در بیمارستان عبارتند از داروهایی ترومبولیتیک مانند استرپتوکیناز و اوروکیناز و یا فعال کننده پلاسمینوژن بافتی(TPA)، آنژیوپلاستی(PCI) و جراحی اورژانس عروق کرونر.

با تغییر سبک زندگی به یک سبک سالم، می‌شود از خطر بیماری‌های قلبی پیشگیری نمود.[۴] عوامل اساسی یک سبک زندگی سالم شامل:

ماهیچه‌های قلب شما برای زنده ماندن به اکسیژن نیاز دارند. حمله قلبی زمانی رخ می‌دهد که جریان خونی که اکسیژن را به ماهیچه‌های قلب می‌رساند به شدت کاهش می‌یابد یا قطع می‌شود. این اتفاق به این علت می‌افتد که عروق قلبی که ماهیچه‌های قلب را تغذیه می‌کنند، باریک می‌شوند و باریک شدن این عروق نیز براثر تجمع چربی، کلسترول و مواد دیگر است که به آن‌ها پلاک گفته می‌شوند. این روند تشکیل رسوبات و باریک شدن عروق، به آرامی‌پیش می‌رود و به این روند، تصلب شرایین گفته می‌شود.

هنگامی‌که قسمتی از پلاک‌های تشکیل شده در عروق می‌شکند و از دیواره رگ‌ها جدا می‌شود، در اطراف آن، لخته خون تشکیل می‌شود. این لخته خونی نیز می‌تواند موجب مسدود شدن رگ‌ها شود. هنگامی‌که ماهیچه‌های قلب، به علت عدم خون‌رسانی کافی، دچار کمبود شدید اکسیژن و مواد لازم شده اند، به این حالت ایسکمی‌یا کمبود خون موضعی گفته می‌شود. وقتی بر اثر ایسکمی‌قلبی، قسمتی از ماهیچه‌های قلب آسیب ببیند یا از کار بیافتد، به این حالت حمله قلبی یا سکته قلبی گفته می‌‌شود.

آیا شما در خطر حمله قلبی هستید؟

عوامل خطری که می‌توانید کنترل کنید، عبارتند از:

حمله ی قلبی چگونه است

عوامل خطری که غیر قابل کنترل هستند، عبارتند از:

پره اکالمپسی یا مسمومیت حاملگی: این وضعیت در زمان بارداری ممکن است ایجاد شود. دو مورد از علائم اصلی مسمومیت حاملگی، بالا رفتن فشار خون و وجود پروتئین بالا در ادرار است.

 

فهرست مطالب

دانستن علائم حمله قلبی بسیار ضروری است. به خاطر داشته باشید که حتی اگر مطمئن نیستید که علائمی ‌که مشاهده می‌کنید، علائم حمله قلبی هستند، باید این موضوع را چک کنید. وقتی حمله قلبی اتفاق می‌افتد، هر دقیقه‌ای که می‌گذرد، بسیار حیاتی و تعیین کننده است و اقدام سریع و به موقع می‌تواند جان فرد یا جان خود شما را نجات دهد. بنابراین با مشاهده علائم احتمالی حمله قلبی، به هیچ عنوان معطل نکنید و فورا با اورژانس تماس بگیرید.

برخی از حملات قلبی، ناگهانی و شدید هستند (مانند آنچه در فیلم‌های سینمایی می‌بینید)، اما بیشتر حملات قلبی به آرامی ‌اتفاق می‌افتند و با درد و ناراحتی خفیف شروع می‌شوند. علائمی‌ که می‌تواند به معنای بروز حمله قلبی باشد، عبارتند از:

درد قفسه سینه، هم در مردان و هم در زنانی که دچار حمله قلبی شده‌اند، شایع است، اما بروز سایر علائم، خصوصا تنگی نفس، حالت تهوع و استفراغ و درد کمر و فک در زنان بیشتر اتفاق می‌افتد.

در صورتی که انجام فعالیت‌های بدنی عادی و روزمره در شما علائم زیر را ایجاد می‌کند، ممکن است به بیماری‌های قلبی و عروقی مبتلا شده باشید:

در صورت بروز حمله قلبی چه اقدامی‌کنید؟

بعد از بروز حمله قلبی، اقدام سریع برای باز کردن عروق گرفته، برای کم کردن میزان آسیب بسیار حیاتی است. با مشاهده اولین علائم حمله قلبی فورا با اورژانس تماس بگیرید. بهترین زمان برای درمان حمله قلبی، طی یک تا دو ساعت پس از بروز اولین نشانه‌ها در بیمار است. با گذشتن زمان میزان آسیب به قلب افزایش و شانس زنده ماندن بیمار کاهش می‌یابد.

 

درست است که قبل از بروز حمله قلبی، شما علائم آن را مشاهده می‌کنید و حمله قلب باعث بروز عوارضی در بدن شما می‌شود اما ممکن است خود حمله قلبی، از عوارض ناشی شده از یک بیماری زمینه ای دیگر در بدن شما باشد. بیماری‌های قلبی عروقی مانند بیماری عروق کرونری قلب که باعث تنگ شدن عروق و تصلب شرایین می‌شود، از شایع ترین عوامل زمینه ای حمله قلبی است.

با کاهش عوامل موثر بر ابتلا به بیمار عروق کرونری قلب، می‌توان احتمال بروز حمله قلبی را نیز کاهش داد. حتی در صورتی که به بیماری عروق کرونری قلب مبتلا هستید، می‌توانید برای پیشگیری از حمله قلبی، اقدامانی انجام دهید؛ این اقدامات شامل داشتن سبک زندگی سالم و تحت نظر پزشک بودن به طور منظم و مداوم است.

باید مطمئن باشید که برای اقدام صحیح در صورت بروز حمله قلبی در یکی از افراد خانواده یا خودتان، از قبل طرح و نقشه‌ای دارید. این موضوع، خصوصا در صورتی که خودتان یا یکی از افراد خانواده، در خطر بروز حمله قلبی هستند، یا قبلا دچار حمله قلبی شده اند، بسیار مهم است.

لیست داروهایی که در حال حاضر مصرف می‌کنید، داروهایی که به آن آلرژی دارید، شماره پزشکتان و شماره تلفن یکی از نزدیکان و دوستانتان را جایی یادداشت کنید و این یادداشت را در جایی که به راحتی قابل دسترس است بگذارید؛ به عنوان مثال در جای کارت‌ها در کیف پولتان، تا در مواقع ضروری به کار اطرافیانتان بیاید.

درمان سریع و به هنگام حمله قلبی، می‌تواند از آسیب‌های وارده به ماهیچه‌های قلب پیشگیری کند یا این آسیب‌ها را تا حد ممکن، محدود کند. تماس با اورژانس با مشاهده اولین علائم احتمالی حمله قلبی، می‌تواند جان شما را نجان دهد. تیم پزشکی اورژانس، تشخیص و انجام مراقبت‌های ویژه حمله قلبی را قبل از رسیدن به بیمارستان آغاز می‌کنند.

–         آسپرین

–         نیتروگلیسرین

–         اکسیژن درمانی

–         درمان درد قفسه سینه

داروهای ترومبولیتیک یا لخته زدا یا ضد انعقاد خون، برای حل شدن و از بین رفتن لخته‌های خونی که باعث مسدود شدن عروق قلبی شده اند به کار می‌روند.

مداخله‌ی کرونری، یک روش درمانی نوین است که در آن، بدون انجام جراحی باز قلب عروق مسدود شده یا تنگ شده، باز می‌شوند.

سایر روش‌های درمانی برای درمان حمله قلبی عبارتند از:

پزشک ممکن است یکی از داروهای زیر را تجویز کند:

 روشی به نام جراحی باز پیوند عروق کرونر قلب (بای پس قلبی) برای درمان حمله قلبی به کار می‌رود. در این روش جراح، قسمتی از عروق قلبی را که دچار آسیب شده، جدا می‌کند و از عروق دیگر در بدن به جای آن پیوند می‌زند.

توانبخشی قلبی و عروقی، یک برنامه است که تحت نظر پزشک و به منظور افزایش سلامت و قدرت جسمانی افرادی انجام می‌شود که به مشکلات قلبی دچار هستند.

علائم سکته قلبی در سالمندان (درد قفسه سینه، مشکل تنفسی، عرق سرد)

نارسایی قلبی در سالمندان چه علت و علائمی دارد و درمان چیست؟

مسمومیت حاملگی یا پره اکلامپسی چه علت و علائمی دارد و درمان چیست؟

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

فرستادن دیدگاه

دکتر لیلا عسگرپور متخصص قلب و عروق متولد 1356 تهران – ساکن تهران ورودی 1375 پزشکی عمومی دانشگاه تهران با رتبه عالی در دانشگاه سراسری ورودی 1386 دوره دستیاری قلب و عروق دانشگاه تهران (مرکز قلب تهران) اخذ برد تخصصی قلب و عروق در سال 1390 … ادامه

حمله ی قلبی چگونه است

کرج، خ شهید بهشتی، بین میدان شهدا و چهارراه طالقانی، برج رازی، ساختمان بانک آینده، طبقه 8 واحد 81

شماره تماس نوبت دهی

02632216426

09399450250


1398 / 11 / 27 -10:59


1396 / 04 / 15 -10:4


1393 / 08 / 05 -9:38


1394 / 05 / 25 -8:15


1396 / 04 / 07 -11:29

حمله ی قلبی چگونه است


1396 / 07 / 04 -12:44


1396 / 04 / 27 -12:4


1398 / 05 / 26 -12:37


1396 / 03 / 13 -10:9


1399 / 04 / 29 -13:26







با نحوه و چگونگی احیای قلبی آشنا شوید



 



درباره سلامت قلب بیشتر بیاموزیم




آیا می توان استرس را اندازه گیری کرد !



 


 


 


 


Downloads-icon

حمله ی قلبی چگونه است
حمله ی قلبی چگونه است
0

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *