چطور بفهمیم تنگی نفس داریم

 
helpkade
چطور بفهمیم تنگی نفس داریم
چطور بفهمیم تنگی نفس داریم

تهران- ایرنا- در روزهای کرونایی خیلی از افراد ممکن است تنگی نفس ناشی از اضطراب را با تنگی نفس ناشی از کرونا اشتباه بگیرند، اما دانستن تفاوت های بین این ۲ می تواند به اقدام مناسب در این زمینه کمک کند.

به گزارش دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، متخصصان می گویند، تنگی نفس اضطرابی خطری ندارد و با تنگی نفس ناشی از کرونا تفاوت دارد. تنگی نفس اضطرابی ناگهانی رخ می دهد و زمانی که به آن توجه نمی کنید از بین می‌رود. تنگی نفس ناشی از اضطراب بدون سرفه است، اما تنگی نفس کرونا با انجام فعالیت بدنی بیشتر می‌شود و معمولاً با سرفه همراه است.   

مبتلایان به کرونا چه زمانی به مراکز درمانی مراجعه کنند؟

بسیاری از کسانی که ابتلای آنان به کرونا قطعی است، اما در قرنطینه خانگی به سر می برند نمی دانند در چه شرایطی مراجعه آنان به بیمارستان ضروری است.

چطور بفهمیم تنگی نفس داریم

اگر کسی بیش از چهار روز تب بالای ۳۸ درجه یا سرفه ممتد بیشتر از یک ساعت داشته باشد، باید با ۴۰۳۰ تماس بگیرد و بپرسد که رفتن به بیمارستان لازم است یا خیر.

همچنین اگر فردی ۴۸ ساعت اسهال شدید داشت یا به خاطر استفراغ و تهوع زیاد نمی توانست غذا بخورد، باید به مرکز درمانی مراجعه کند.

افت فشار یا خواب آلودگی زیاد برای افراد بالای ۶۰ سال نیز یکی از مواردی است که مراجعه به مرکز درمانی را ضروری می کند.

کرونا و قرنطینه خانگی

اگر قرار شد خودتان را در خانه قرنطینه کنید با اینکه هوا در حال سرد شدن است، اما حتما پنجره ها را باز بگذارید تا هوا تهویه شود و وقتی در اتاق قرنطینه تنها هستید ماسک نزنید. 

همچنین روزی ۲ بار ۲۰ دقیقه بدون ماسک به پشت بام و یا تراس بروید، فقط حواستان باشد کسی در شعاع ۸ متری شما نباشد.

تهران- ایرنا- یک متخصص گوش، حلق و بینی با تاکید بر اینکه، ممکن است ۱۰ تا ۲۰ درصد مبتلایان به…

ارومیه – ایرنا- مدیر گروه پرستاری و دانشیار مرکز تحقیقات ایمنی بیمار دانشگاه علوم پزشکی‌ و…

تهران- ایرنا- یک شرکت نانویی موفق به تولید زخم پوش‌های نانویی شد که…

تهران- ایرنا- نخستین بخش ویژه مراقبت‌های پای دیابتی در کشور به همت…

تهران- ایرنا- نماینده رهبری در اتحادیه انجمن های اسلامی دانش آموزان…

تهران- ایرنا- وزیر آموزش و پرورش گفت: دستاوردهای انقلاب در عرصه های…

نقل مطالب با ذکر منبع بلامانع است

ما از کوکی‌ها Cookies استفاده می‌کنیم تا پیشکش‌های خود به شما را بهبود ببخشیم. معلومات بیشتر در این رابطه می‌توانید در اعلامیه حفظ داده‌ها بیابید.

شیوع ویروس کرونا در جهان نه تنها باعث بروز اضطراب بیش از حد میان مردم شده، بلکه بسیاری برخی از علائم اضطراب از قبیل تنگی نفس، احساس سنگینی در قفسه سینه، از بین رفتن اشتها و مشکلات گوارشی را با علائم کرونا اشتباه میگیرند.

به گزارش هافینگتون پست؛ متخصصان اعصاب و روان، اکنون تاکید میکنند که بسیاری از علائم اضطراب با کووید ۱۹ شبیه هستند و بسیار مهم است که افراد بتوانند آنان را از هم افتراق دهند و به ترس و نگرانی خود دامن نزنند.

چطور بفهمیم تنگی نفس داریم

داکتر کیت دنیستون، داکتر امراض روانی از امریکا میگوید: »دشواری در تنفس یکی از علائم مشترک کووید ۱۹ و اضطراب است. اما یک نکته مهم وجود دارد که میتواند به شما کمک کند یکی را از دیگری متمایز کنید. تنگی نفس ناشی از اضطراب به طور ناگهانی بوده و فروکش میکند. این نوع تنگی نفس هیچ ارتباطی با کووید ۱۹ ندارد. پس اگر توانستید در عرض چند دقیقه خود را آرام کنید و یک الگوی تنفس پایدار داشته باشید، جای نگرانی در مورد ویروس کرونا نیست.« تنگی نفس در ارتباط با عفونت کووید ۱۹ ماهیت متفاوتی دارد و میتواند در عرض  چند ساعت یا چند روز، زندگی فرد را تهدید کند. راه دیگر برای تمایز بین کووید ۱۹ و اضطراب، صحبت کردن است. در هنگام تنگی نفس با بستگان خود تماس بگیرید. اگر قادر به صحبت هستید و آنها معنی جمله های شما را درک میکنند، تنگی نفس شما ناشی از اضطراب است. فراموش نکنید که در عفونت کووید ۱۹، تنگی نفس همراه با تب مداوم بالاتر از ۳۷،۷ درجه سانتی گراد است. شما همچنین ممکن است علائم دیگری را تجربه کنید که در هنگام حمله اضطراب رخ نمیدهند؛ علائمی چون سرفه خشک، درد و احساس خستگی.

الینا فرهادی

 

 

به کرونا مبتلا می‌شوم؟ اگر به خرید بروم یا به دستگیره در دفترم دست بزنم کرونا نمی‌گیرم؟ تحقیقات تا کنون نتیجه‌ای روشن در این مورد به دست نداده و در آلمان، اروپا و امریکا نظراتی متفاوت در این باره وجود دارد. (05.04.2020)
 

پژوهش‌ها نشان می‌دهند که مردان به مراتب بیش‌تر از زنان به ویروس کرونا مبتلا می‌شوند. مرگ در پی کرونا نیز نزد آنها سه برابر زنان است. یک اپیدمیولوژیست به دلایلی چون سگرت، سبک زندگی و سیستم ایمنی بهتر زنان اشاره می‌کند. (05.04.2020)
 

موازی با تحقیقات داکتران طب برای انکشاف واکسین ضد کرونا، همچنان این سوال مطرح است که آیا داروهایی که قبلاً وجود دارند علیه ویروس جدید کرونا (سارس کوو ۲) نیز موثر خواهند بود؟ در این صورت جان های زیادی نجات خواهند یافت. (07.04.2020)
 

طبق تحقیقاتی که در چین صورت گرفته است، دو سوم کسانی که جریان شدید بیماری کووید-۱۹ را سپری کرده اند، شش ماه پس از ابتلا به ویروس کرونا هم از برخی پیامدهای این بیماری چون درد عضلات، خستگی و مشکلات روانی رنج می‌برند.

ابتلاء به کووید-۱۹ می تواند علایم زیادی داشته باشد. پژوهشگران یک شاخص قابل اندازه گیری مهم و هفت گروه علایم این بیماری را شناسایی کرده اند. این دستآوردها می توانند در معالجه و تولید واکسین علیه این ویروس کمک کنند.

مشکلات تنفسی، سرگیجی و از دست دادن حس ذائقه از جمله تاثیرات درازمدتی است که در برخی بیماران کووید-۱۹ دیده شده است. حالا دانشمندان هشدار می‌دهند که این بیماری ممکن است مشکلاتی در نعوظ ایجاد کند.

وزارت داخله ایران به مهاجران افغان برای آخرین بار یک ماه مهلت داد تا “کد شهاب” دریافت کنند. این مهلت جدید پس از اعتراضات گسترده به غیرفعال کردن کارت‌های بانکی برخی اتباع افغانستانی در ایران داده شده است. 
 

مسافرانی که از اروپا به ایران برسند باید دو هفته در قرنطینه بمانند. از این به بعد برای ورود به این کشور باید گواهی آزمایش منفی کرونا به همراه داشت؛ این امر برای مسافران از کشورهای همسایه به شمول افغانستان نیز صدق می کند. 
 

سازمان ملل متحد خواسته ۲۷ هزار کودک خانواده های داعشی به کشور اصلی شان منتقل شوند؛ اما این کشورها آنان را خطر امنیتی پنداشته و علاقمندی نشان ندادند. مسئول مبارزه با تروریزم در سازمان ملل این ادعاها را بی بنیاد می خواند. 
 

کارت‌ های بانکی برخی مهاجرین افغان در ایران دوباره مسدود شده است. مقام ها دلیلش را عدم اعلام شماره شناسایی اتباع خارجی به بانک خوانده اند. مهاجران افغان در اعتراض به این اقدام در مشهد و تهران تجمع کردند.  
 

مقام‌های ایران روز چهارشنبه با هیئتی از دفتر سیاسی گروه طالبان در تهران دیدار کردند. به گزارش رسانه‌های دولتی ایران، دبیر شورای امنیت ملی این کشور در این دیدار امریکا را به تلاش به ادامه جنگ افغانستان متهم کردند.  
 

© 2021 Deutsche Welle |
حفظ داده ها |
یادداشت حقوقی |
تماس
| نسخه موبایل

زمانی­‌که هوای کافی به ریه نرسد، دچار تنگی نفس می­‌شوید که می­‌تواند نشانه­‌ اختلالی بنیادین در سلامت شما باشد. زمانی­‌که فعالیت جسمانی دارید یا صاف دراز می­‌کشید، این حس تشدید می­‌شود. ممکن است علائم دیگری مانند سرفه یا تب را هم تجربه کنید. برای بررسی احتمالی کرونا به تست کرونا درمانکده مراجعه کنید.

فرد سالم در هر دقیقه ۲۰ بار دم و بازدم انجام می­‌دهد، یعنی روزانه تقریبا ۳۰ هزار بار. گاهی ممکن است درصورت ورزش سنگین یا سرماخوردگی ساده در این الگو اختلال ایجاد شود اما تقریبا هرگز احساس تنگی نفس نمی­‌کنید.

درصورت تجربه­‌ی هریک از مشکلات بالا، با پزشک مشورت کنید. اگر به­‌صورت ناگهانی یا شدید دچار تنگی نفس می­‌شوید یا همزمان در قفسه­‌ی سینه احساس درد می­‌کنید، باید با اورژانس تماس بگیرید.

در این­‌حالت، احساس می‌­کنید نفس بالا نمی­‌آید. حس می­‌کنید هوای کافی به ریه نمی­‌رسد یا نمی‌­توانید نفس عمیق بکشید. همچنین ممکن است در قفسه­‌ی سینه احساس گرفتگی داشته باشید.

درصورت ابتلا به تنگی نفس، ممکن است علائم زیر را تجربه کنید:

چطور بفهمیم تنگی نفس داریم

ممکن است این وضعیت حاد (تنگی نفس ناگهانی) یا مزمن (تنگی نفس بلندمدت) باشد. تنگی نفس حاد ظرف چند دقیقه یا ساعت رخ می­‌دهد و ممکن است با علائم دیگری مانند تب، خارش یا سرفه همراه باشد. در حالت مزمن با هرگونه فعالیت روزمره، مانند رفتن از یک اتاق به اتاق دیگر یا بلند شدن از جای خود، حس می­‌کنید نفستان بند آمده است.

 

گاهی تنگی نفس با قرار گرفتن در حالت­‌های خاص بهتر یا بدتر می­‌شود. مثلا، اگر کسانی­‌که به بیماری­‌های خاص قلب و ریه دچار هستند صاف دراز بکشند، دچار تنگی نفس می­‌شوند. توجه به علائم به پزشک کمک می­‌کند تا مشکل را پیدا و بهترین روش درمان را پیشنهاد کند.

تنگی نفس می­‌تواند دلایل مختلفی داشته باشد. ازجمله:

اگر تنگی نفس همراه با سرفه و یا تب باشد، ممکن است دچار عفونت سینه یا ذات­‌الریه شده باشید. از دیگر عواملی که کم­تر در بروز مشکلات تنفسی شایع است می­‌توان به سرطان ریه، تشکیل لخته خون در ریه، سوراخ شدن ریه و جراحت بافت ریه اشاره کرد.

پزشک می­‌تواند در پیدا کردن دلیل مشکل تنفسی به شما کمک کند. او ابتدا از شما درباره علائم می پرسد و معاینه­‌ی فیزیکی انجام می­‌دهد. همچنین ممکن است از شما بخواهد چند آزمایش انجام دهید.

شاید پزشک برای پیدا کردن علت بروز تنگی نفس عکس برداری از  قفسه­‌ سینه را تجویز کند.

روش دیگر، گرفتن نوار قلب است. در این روش، پزشک از شما می‌­خواهد دراز بکشید تا قلب را مورد معاینه قرار دهد. این دستگاه با ارائه‌­ی تصویر، سیگنال الکتریکی قلب را نشان می­‌دهد.

شاید لازم باشد سی­تی­‌اسکن انجام دهید که نوع دیگری از عکس ­برداری با اشعه‌­ی ایکس محسوب می­‌شود. پزشک میزان قدرت تنفس شما (که به آن دم­‌سنجی گفته می­‌شود) و میزان اکسیژن خون را اندازه می‌­گیرد. همچنین ممکن است لازم باشد آزمایش خون دهید.

این­که آیا می‌­توان از تنگی نفس پیشگیری کرد یا خیر به علت بروز آن بستگی دارد. اگر در اثر آلرژی دچار تنگی نفس می­‌شوید، می­‌توانید با تشخیص عاملی که باعث بروز حساسیت می‌شود، از بروز تنگی نفس جلوگیری کنید. به­‌محض شناخت عامل حساسیت­‌زا، باید بیشترین تلاش خود را برای پرهیز از آن انجام دهید. اگر علت تنگی نفس  سیگار کشیدن باشد، ترک آن به پیشگیری از تنگی نفس کمک می­‌کند. اما پرهیز از سایر عوامل بروز تنگی نفس آسان نیست.

پزشک علت بروز مشکل تنفسی را درمان خواهد کرد. برای کمک به روند درمان، اگر سیگار می­‌کشید، آن را کنار بگذارید. از پزشک خود کمک بگیرید. به­‌علاوه، از تنفس مواد شیمیایی که به ریه آسیب می­‌رساند، مانند بخار رنگ و اگزوز ماشین، بپرهیزید. درصورت تایید پزشک، حتما زیاد ورزش کنید.

این­که مدام دچار تنگی نفس شوید می­‌تواند ترسناک باشد. اگر یاد بگیرید چطور آن را کنترل کنید، از شدت ترس آن کاسته می­‌شود. با کمک پزشک خود، یک برنامه ثابت برای کنترل این وضعیت در نظر بگیرید. ممکن است پزشک مدیتیشن، ورزش، روش­‌های تنفسی یا ترکیبی از موارد ذکر شده را پیشنهاد دهد. در برخی موارد، شاید به بیمار مکمل اکسیژن پیشنهاد شود.

 افرادی که به ویروس کرونا ۲۰۱۹ (کووید-۱۹) مبتلا شده‌­اند شامل موارد خفیف، شدید و مرگ است.  ظرف ۲ الی ۱۴ روز پس از ابتلا، علائم زیر در فرد ظاهر می­‌شود:

علائم هشداردهنده شامل موارد زیر است:

اگر شما هم تنگی نفس را به همراه علائم دیگر یعنی تب و سرفه دارید، به احتمال زیاد به ویروس کرونا مبتلا شده‌اید.

منبع

هیچ کسی لایق درد و رنج هیچ بیماری‌ای نیست. مسیر طولانی و سخت دستیابی به سلامتی، نیازمند یار قابل اعتمادی است.

یاری مثل درمانکده که در جستجو و مشاوره آنلاین و حضوری پزشک و روانشناس، تست آنلاین هوشمند و آزمایش در محل کرونا، تلاشی کوچک برای کم کردن موانع راه سلامت، انجام می‌دهد.

تجربه مجدد تنگی نفس بعد از ترخیص از بیمارستان امری طبیعی است؛ پس برای کاهش تنگی نفس بر اساس راهنمای توانبخشی بعد از بهبودی از کووید ۱۹ این مطلب را دنبال کنید.

به گزارش مشرق، از دست دادن توان و ضعف بنیه در زمانی که ناخوش بوده‌اید و در طی دوره بیماری می‌تواند به این معنا باشد که شما به‌راحتی دچار تنگی نفس می‌شوید.

احساس تنگی نفس می‌تواند در شما ایجاد اضطراب کند که همین امر خود تنگی نفس را بدتر می‌کند؛ حفظ خونسردی و یادگرفتن راه حل‌های مناسب، بهترین راه برای مدیریت تنگی نفس بوده و تنگی نفس شما احتمالا با افزایش تدریجی فعالیت‌ها و تمرین بهبود خواهد یافت، اما در عین حال روش‌ها و تکنیک‌هایی وجود دارد که می‌تواند در بهتر شدن وضعیت به افراد کمک کند.

نکته قابل توجه اینکه اگر احساس تنگی نفس شدید داشتید و با این روش‌ها و تکنیک‌ها بهتر نشدید، حتما با پزشک خود تماس بگیرید.

بر اساس راهنمای توانبخشی بعد از بهبودی از کووید ۱۹، تصاویر زیر وضعیت‌هایی هستند که می‌توانند تنگی نفس را کاهش دهند. همه آن‌ها را امتحان کنید تا ببینید کدام یک می‌تواند به شما بیشتر کمک کند.

چطور بفهمیم تنگی نفس داریم

کليه حقوق اين سايت متعلق به پایگاه خبري-تحليلي مشرق نيوز مي باشد و استفاده از مطالب آن با ذکر منبع بلامانع است.

این روزها که بازار مبارزه با ویروس کرونا داغ است عده‌ای با بروز هر علائم مشابه مانند تنگی نفس خودشان را یکی از مبتلایان این بیماری تصور می‌کنند.

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری برنا؛ شیوع ناگهانی ویروس کرونا به عنوان یک بیماری نوظهور موجب بروز وحشت و اضطراب غیر واقعی در بین مردم شده است. این اضطراب به اندازه‌ای است که بسیاری از افراد با دیدن کوچکترین علائمی که مشابه مبتلایان به ویروس کووید 19 است خود را بیمار دانسته و به مراکز درمانی مراجعه می‌کند. اگر استرس و فشار عصبی بالایی که این اتفاق بر روح و روان انسان می‌گذارد را کنار بگذاریم، حضور در مراکز درمانی این روزها بسیار پرخطر شده و ممکن است افراد سالم را به بیماری‌های مختلف عفوفنی دچار کند. 

در این رابطه امیرهوشنگ جلالی، متخصص بیماری های عفونی، در ارتباط با علائمی که می تواند منجر به تنگی نفس شود و حتی با علائم ابتلا به ویروس کووید 19 اشتباه گرفته شود توضیحاتی را ارائه داد.

تنگی نفس علائم و عوامل متعدد آن 

جلالی در ابتدا با اشاره به اینکه تنگی نفس می‌تواند دلایل بسیار زیادی داشته باشد که قطعا ارتباطی با ابتلا به بیماری کووید 19 نخواهد داشت، گفت: در ساده‌ترین حالت تنگی نفس می‌تواند ناشی از  ورزش طولانی مدت و در سخت‌ترین آن نشانه ابتلا به مشکلات جدی‌تر مانند ذات ‌الریه، آسم و حتی نارسایی قلبی و سرطان ریه باشد.

چطور بفهمیم تنگی نفس داریم

آسم، ساده‌ترین دلیل تنگی نفس

او ادامه داد: تنگی تنفس یکی از علائم مشخص آسم است که با خس خس، سرفه و سفتی قفسه سینه همراه است. این اتفاق ناشی از مجاری هوایی هستند که تنگ شده‌اند و باعث می‌شود که نفس به‌طور طبیعی در داخل و خارج از بدن سخت‌تر حرکت کند. آسم به دو نوع آلرژیک و غیر آلرژیک تقسیم می‌شود که هر کدام علل و درمان متفاوتی دارند.

برونشیت، راه‌های هوایی را می‌بندد

جلالی بیماری مزمن انسدادی ریوی که با نام برونشیت مزمن و آمفیزم می‌شناسیم را از دیگر دلایل ابتلا به تنگی نفس دانست و توضیح داد: در این بیماری نیز همانند آسم راه‌های هوایی تنگ می‌شوند و نه تنها باعث تنگی نفس، بلکه خس خس، تنگی قفسه سینه و سرفه همراه با مخاط را نیز به دنبال دارد.

آمبولی ریه، تنگی تنفس همراه با خون

این پزشک آمبولی ریه از دیگر علائم تنگی نفس دانست و گفت: این بیماری، تنگی نفس ناگهانی و شدید را همراه با درد سینه و گاهی سرفه همراه با خون ایجاد می‌کند. در این شرایط بیمار حتما باید به پزشک مراجعه کند.

مسمومیت با گاز مونوکسید کربن

این متخصص بیماری‌های عفونی مسمومیت با گاز مونوکسید کربن را از دیگر موارد احساس تنگی نفس دانست و ادامه داد: به شکل ویژه در فصول سرد سال که در خانه‌ها از وسایل گرمایشی استفاده می‌شود بسیاری از افراد به دلیل مجاورت با این گاز و عدم رعایت نکات ایمنی مسموم می‌شوند و چون این گاز، گازی بی بو و نامرئی است، قابل تشخیص نیست.

ذات‌الریه، تنگی نفس و خستگی

جلالی ذات‌الریه را از جمله دلایل شایع تنگی تنفس دانست و افزود: به‌طور کلی ذات ‌الریه باعث می‌شود که مجاری هوایی شما ورم کند و کیسه‌‌های هوایی در ریه‌‌های شما پر از خلط شده و به تنگی نفس و خستگی منجر شود.

او فشار خون پایین را هم از جمله دلایل تنگی نفس دانست که ناشی از کمبود آب بدن، عفونت، حاملگی، داروهای خاص و شرایط پزشکی است.

کووید 19 و نقش اضطراب در تنگی نفس

این متخصص بیماری‌های عفونی در پایان با تاکید بر اینکه افراد نباید هر علائم مشابهی را به معنای ابتلا به ویروس کووید 19 بدانند، خاطرنشان کرد: تنگی نفس دلایل بسیار زیادی دارد که در این گفت‌وگو تنها بخشی از آن ذکر شد بنابراین توصیه می‌کنیم که با مراقبت‌های بهداشتی و کنترل بر روان‌مان از ابتلا به این بیماری جلوگیری شود. بعلاوه باید توجه داشت حتی اضطراب نیز می‌تواند یکی از علائم کلاسیک حمله عصبی باشد که احساس می‌کنید نمی‌‌توانید نفس بکشید.

خبرنگار:

ناهید سمیعی

88492747

88830950

info@bornanews.ir

تهران – خیابان شهید مطهری – خیابان فجر – خیابان نظری – انتهای خیابان دلفان – نبش اتوبان مدرس – پلاک 50

تمام حقوق برای خبرگزاری برنا محفوظ است. استفاده از مطالب با ذکر منبع آزاد است.

منبع تصویر، Getty Images

ویروس کرونا تنها در اواخر سال ۲۰۱۹ پدیدار شد ولی نشانه‌هایی در دست است مبنی بر این که بهبودی کامل برخی از مبتلایان مدت‌ها طول خواهد کشید.

زمان بهبودی در درجه اول بستگی به این دارد که بیماری تا چه حد جدی بوده. بعضی از مبتلایان خیلی زود بهبود می یابند ولی سایر افراد ممکن است برای همیشه مشکلات سلامتی داشته باشند.

سن، جنسیت و سایر ملاحظات مربوط به سلامت افراد، خطر بیماری حاد ناشی از ابتلا به ویروس کرونا را افزایش می‌دهد.

هر قدر درمان شما جدی تر بوده و مدت بیشتری طول بکشد، احتمال طولانی تر شدن مدت بهبودی تان افزایش می یابد.

چطور بفهمیم تنگی نفس داریم

منبع تصویر، Getty Images

اکثر مبتلایان به ویروس کرونا فقط عوارض اصلی را خواهند داشت

اکثر مبتلایان به ویروس کرونا فقط عارضه های اصلی را خواهند داشت- سرفه یا تب. ولی ممکن است درد و کوفتگی بدن، خستگی، گلو درد و سر درد را هم تجربه کنند.

سرفه ها در ابتدا معمولا خشک است ولی برخی از بیماران ممکن است نهایتا سرفه های خلط آلودی داشته باشند که در آن سلول های مُرده ریه که ویروس کرونا باعث از بین رفتن آنها شده، دیده می شود.

این عوارض با استراحت، نوشیدن مقدار زیادی مایعات و مُسکن هایی مانند پاراسیتامول برطرف می شوند.

در مدت کمتر از یک هفته، تب باید از بین برود در حالی که سرفه ممکن است مدت بیشتری ادامه داشته باشد. تجزیه و تحلیل سازمان جهانی بهداشت از داده هایی که از چین به دست آمده، نشان می دهد که مدت این بیماری به طور متوسط دو هفته طول می کشد.

امکان دارد بیماری شماری جدی تر باشد که معمولا بین ۷ تا ۱۰ روز بعد از عفونت اتفاق می افتد.

این تغییر ممکن است ناگهانی باشد. تنفس سخت‌تر شده و ریه ها ملتهب می شوند. این عارضه ها ناشی از این است که سیستم ایمنی بدن سعی می کند با بیماری مقابله کند- ولی این تلاش ها ناموفق بوده و موجب آسیب های ثانوی برای بیمار خواهد شد.

برخی از مبتلایان باید برای اکسیژن تراپی به بیمارستان بروند.

سارا جارویس، که پزشک خانواده است می گوید: “ممکن است مدت ها طول بکشد تا تنگی نفس برطرف شود…صدمه و التهاب وارد به بدن باید التیام یابد.”

دکتر جارویس می افزاید ممکن است بهبودی دو تا هشت هفته طول بکشد و احساس خستگی بیمار ادامه خواهد داشت.

منبع تصویر، Getty Images

سازمان جهانی بهداشت تخمین زده که از هر ۱۰ بیمار یک نفر برای مداوا به مراقبت های ویژه احتیاج خواهد داشت

سازمان جهانی بهداشت تخمین زده که از هر ۱۰ بیمار یک نفر برای مداوا به مراقبت های ویژه احتیاج خواهد داشت. تجویز داروهای آرامش بخش و استفاده از دستگاه تنفس مصنوعی (ونتیلاتور) می تواند بخشی از این نوع مراقبت ها باشد.

بیماری که در بخش مراقبت های ویژه (آی سی یو) یا بخش مراقبت های ویژه قلبی (سی سی یو) بستری است، اعم از این که بیماری اش چه باشد، مدتی طول خواهد کشید تا بهبود یابد. بیمار قبل از ترخیص به بخش عمومی بیمارستان منتقل می‌شود.

دکتر آلیسون پیتارد، رئیس دانشکده مراقبت های ویژه پزشکی، می گوید بیماری که تحت مراقبت های ویژه قرار داشته، اعم از این که علت بیماری اش چه باشد، ممکن است بازگشتش به زندگی عادی۱۲ تا ۱۸ ماه طول بکشد.

بستری بودن طولانی در بیمارستان منجر به تحلیل عضلات بیمار می شود. بیمار ضعیف شده و ترمیم مجدد عضلاتش مدتی طول خواهد کشید. برخی برای این که بتوانند دوباره راه بروند به فیزیوتراپی احتیاج دارند.

به دلیل آنچه که بیمار در بخش مراقبت های ویژه با آن مواجه می شود، این احتمال هم وجود دارد که دچار هذیان گویی و اختلالات روانی شود.

پل توز، فیزیوتراپیست بخش مراقبت های ویژه قلبی در دانشگاه کاردیف و ویل، می گوید: “به نظر می رسد عامل تازه ای هم با این بیماری همراه است- خستگی ناشی از ویروس، یک عامل بسیار مهم است.”

گزارش هایی که منبع آن چین و ایتالیا بوده مبین ضعف تمام بدن بیمار، تنگی نفس پس از هر گونه تقلا، سرفه دایم و تنفس نامنظم است. علاوه براین بیمار احتیاج به خواب طولانی دارد.

پل توز می گوید: “مدت بسیار زیادی و احتمالا ماه ها طول می کشد تا بیماران بهبود یابند.”

ولی نمی شود این موضوع را تعمیم داد. بعضی از بیماران مدت نسبتا کمی را در بخش مراقبت های ویژه می گذرانند در حالی که دیگران برای هفته ها باید از دستگاه تنفس مصنوعی استفاده کنند.

منبع تصویر، Getty Images

بیماری در مراکش پس از ترک بیمارستان بر زمین بوسه می‌زند

از آنجا که یافته های دراز مدت وجود ندارد، با اطمینان نمی شود به این پرسش پاسخ داد، ولی می توانیم موارد دیگری را بررسی کنیم. عارضه مشکل حاد تنفسی، در بیمارانی مشاهده می شود که سیستم ایمنی آنها بیش از حد فعالیت می کند و در نتیجه ریه هایشان صدمه می بیند.

آقای توز، می گوید: “اطلاعات واقعا خوبی در دست است، حتی تا پنج سال اشخاص (بیماران) می توانند همچنان مشکلات جسمی و روانی داشته باشند.

دکتر جیمز گیل، یک پزشک خانواده و مدّرس دانشکده پزشکی واریک، می گوید اشخاص برای کمک به بهبودی شان به سلامت روانی نیز احتیاج دارند.

“نفس کشیدن برای شما مشکل می شود، بعد دکتر می گوید لازم است شما از دستگاه تنفس مصنوعی استفاده کنید. باید شما را در خواب مصنوعی بگذاریم. آیا می خواهید با خانواده تان وداع کنید؟

اختلال استرس پس از حادثه PTSD در این اشخاص که بیماری شان جدی بوده تعجب آور نیست. بسیاری از آنان زخم های روحی جدی خواهند برداشت.”

این احتمال وجود دارد که حتی در مواردی که بیماری خفیف بوده، بیماران دچار مشکلات سلامتی دراز مدت مانند خستگی شوند.

دانستن رقم دقیق مشکل است.

دانشگاه جان هاپکینز، گزارش کرده که تا ۱۵ آوریل از دو میلیون نفر مبتلا به ویروس کرونا حدود ۵۰۰ هزار نفر بهبودی یافته اند.

ولی کشورها روش های متفاوتی برای محاسبه به کار می برند. بعضی از آنها فهرست تمام کسانی را که بهبود یافته اند انتشار نمی دهند، همچنین بسیاری از کسانی که عفونت خفیفی داشته اند در محاسبه ها منظور نمی شوند.

ماکت های محاسباتی تخمین می زنند که بین ۹۹ تا ۹۹ و نیم درصد بیماران معالجه شده اند.

آیا ممکن است دوباره به این بیماری مبتلا شد؟

چطور بفهمیم تنگی نفس داریم

کمتر شواهدی در این که هر مصونیتی چگونه دوام خواهد داشت، در دست است. اگر بیماران در سرکوب این ویروس موفق شوند، باید در مقابل ویروس مصونیت پیدا کنند.

گزارش ها در مورد بیمارانی که دو بار به ویروس کرونا آلوده شده اند ممکن است مرتبط با آزمایش هایی باشد که به اشتباه در نوبت اول ثبت کرده که بیمار کاملا بهبود یافته.

برای درک این که آیا مردم می توانند دوباره به این ویروس آلوده شوند و این که هر واکسنی تا چه حد ممکن است موثر باشد، مسئله مصونیت و ایمنی فوق العاده مهم است.

© 2021 بی بی سی. بی بی سی مسئول محتوای سایت های دیگر نیست. سیاست ما درباره لینک دادن به سایت های دیگر.

چطور بفهمیم تنگی نفس داریم
چطور بفهمیم تنگی نفس داریم
0

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *