چطور بفهمیم عقیم هستیم

 
helpkade
چطور بفهمیم عقیم هستیم
چطور بفهمیم عقیم هستیم

سلام و ممنون از توجهتون

برای طرح سوال و گرفتن پاسخ فقط از لینک
زیر استفاده کنید

https://ninisoal.com/

همراه عزیز نی‌نی‌بان، اگر سوالی از متخصصان دارید در آدرس زیر مطرح کنید

http://bit.ly/31AMOqp

چطور بفهمیم عقیم هستیم

همراه عزیز نی‌نی‌بان، اگر سوالی از متخصصان دارید در آدرس زیر مطرح کنید

http://bit.ly/31AMOqp

همراه عزیز نی‌نی‌بان، اگر سوالی از متخصصان دارید در آدرس زیر مطرح کنید

http://bit.ly/31AMOqp

ترس از عقیم شدن بدلیل خود ارضایی

۱۳۹۱/۱۱/۱۰


۹۷۰۰۵ بازدید

نقل مطالب در مطبوعات و نشریات با ذکر منبع بلامانع است.
اداره تبلیغ نوین نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه ها

درمان عقیم بودن این نوع نقص طبیعی از نظر پزشکی بسیار مهم تلقی گردیده و دیدگاه علم طب از این نوع ناراحتی در قالب مشکل و ناراحتی فردی نمی تواند باشد و به مراتب بر سلامتی روانی و بهداشت روانی و اجتماعی نیز تاثیر منفی می گذارد . در کنار اینها ، درمان چنین مشکلی […]

آزمایش ناباروری مردان علائم ظاهری عقیم بودن مردان چیست ؟ تشخیص عقیم بودن چگونه است ؟ درمان ناباروری مردان از رو اسپرم چیست ؟ چگونه بفهمیم عقیم هستیم یا نه ؟ آزمایش ناباروری مردان چگونه است ؟ شیوع ناباروری در مردان زمانی که سخن از ناباروری به میان می آید بسیاری از افراد تصور می […]

Sorry. No data so far.

مرکز درمان های پیشرفته باروری تابان

دکتر حسین کرمی درمان ناباروری –

بدون شک صحبت در مورد ناباروری با شریک زندگی موضوع حساسی است. قسمت سخت آن این است که احتمال دارد ناباروری تنها در یکی از طرفین یا در هر دو وجود داشته باشد. در این مقاله سعی شده است در رابطه با نشانه های عقیم شدن در نوجوانی و علل آن و به طور کلی ناباروری در مردان صحبت شود.

در ابتدا ی مقاله آمارهایی در مورد این موضوع در زیر آورده ایم

بنابراین برای درمان باید درصد وجود بیماری در هر دو طرف به یک اندازه در نظر گرفته شوند. اگر هر دو طرف بررسی و جستجو برای نشانه های ناباروری را شروع کرده باشند، نشانگرهایی وجود دارند که می توانند در یافتن ریشه مشکل به شما کمک کنند.

در بسیاری از زوج ها هیچ نشانه ای وجود ندارد. با این حال، آنها هم این نکته را در نظر نگرفته اند که برخی از مشکلات جسمی خاص نشان دهنده ناباروری هستند. در این جا پنج نشانه از شایع ترین نشانه های عقیم شدن در نوجوانی و بطور کلی در مردان، که در معاینه برای ناباروری مردان باید آنها را جستجو کرد؛ آمده است.

چطور بفهمیم عقیم هستیم

فهرست موضوعات

تورم و درد ناحیه بیضه ها علت های مختلفی دارد. ممکن است درد در یک نقطه یا در تمام ناحیه بیضه باشد. مهم نیست درد در کجا باشد. آن چه مهم است این است که افرادی که این نشانه ها را دارند باید تحت مراقبت پزشکی قرار گیرند. برخی از مشکلات زیر مشکل اورژانسی بوده و بهتر است اطلاعات لازم در رابطه با آن را داشته باشید

شایع ترین علت های تورم بیضه عبارت هستند از:

پیچ خوردگی بیضه ای مشکلی است که در آن بیضه در داخل کیسه بیضه پیچ خورده است. زمانی که چنین اتفاقی بیفتد، جریان خون به بیضه قطع می شود. بدون خون رسانی، بافت های بیضه دچار نارسایی می شوند.

در اکثر موارد، آقایان در اثر یک عفونت باکتریایی به اپیدیدیمیت مبتلا می شوند. این بیماری ممکن است در هر سنی ایجاد شود اما بین سنین ۲۰ تا ۳۹ سالگی شایع تر است. ممکن است این عفونت باعث تب، ترشح از آلت و وجود خون در ادرار شود. در پشت هر بیضه یک لوله محکم به نام اپیدیدیمیس وجود دارد که ممکن است ملتهب شده و باعث تورم بیضه شود.

ورم بیضه به معنی تجمع مایع در اطراف بیضه است که به طور معمول در اثر التهاب یا آسیب به کیسه بیضه ایجاد می شود. این مشکل در اکثر مواقع خطرناک و دردناک نیست و تاثیری در توانایی باروری آقایان ندارد. ممکن است همین مشکل باعث تورم شده باشد؛ اما برای پیشگیری از مشکلات بعدی، توصیه می شود فرد تحت مراقبت قرار گیرد.

ممکن است فتق به علت تورم و درد در ناحیه بیضه باشد و برای رفع مشکل در ناحیه آسیب دیده به جراحی احتیاج باشد. در اکثر موارد، فتق کشاله ران موجب ناباروری نمی شود؛ اما موارد خاصی وجود دارد که فتق کشاله ران در ناباروری تاثیر داشته است. اگر فتق مدت طولانی درمان نشده باقی بماند، می تواند به مجرای ترشحی بیضه (لوله ای که اسپرم از آن عبور می کند) آسیب برساند.

واریکوسل ها رگ هایی بزرگ شده در کیسه بیضه هستند. از هر 100 مرد نابارور، 40 نفر به واریکوسل مبتلا هستند. می توان برای ترمیم رگ ها و افزایش عامل باروری مرد از جراحی استفاده کرد.

تغییرهای شدید در قوه جنسی یک مرد می تواند مسائل مربوط به سلامت هورمونی او را نشان دهد که با برخی از علت های ناباروری در مردان ارتباط دارد. شایع ترین علت های مشکل های هورمونی عبارتند از:

تومورهای غده هیپوفیز خوش خیم هستند، زیرا به سایر قسمت های بدن گسترش نمی یابند. با این حال، مشکل های مربوط به باروری مانند نشانه های کمبود آندروژن و حتی ناباروری، می توانند در اثر این تومورها به وجود آیند و در حقیقت هم از آنها ناشی می شوند.

کمبود مادرزادی هورمون لوتئینه کننده و هورمون محرک فولیکول که “هیپوگنادیسم مردانه” هم نامیده می شود؛ مسئول 1 تا 2 درصد از ناباروری ها در مردان است. ممکن است این مشکل مادرزادی باشد یا در اثر افزایش سن، بیماری، دارو یا سایر عوامل ایجاد شده باشد. تشخیص وجود آن با بررسی سطح هورمون ها انجام می شود.

استفاده نادرست از استرویید ها می تواند موجب افزایش ناباروری مردان در دوره استفاده شده و در صورتی که استفاده نادرست مدتی طولانی ادامه یابد، ممکن است اثرات پایدار داشته باشد. با این حال، به طور معمول باروری با خودداری از تزریق آندروژن ها و گنادوتروپین باز میگردد. باید به این نکته توجه کرد که داروهای بسیاری وجود دارند که می توانند سلامت هورمونی مردان را تغییر دهند و استروئیدها باید با احتیاط و تنها با تجویز متخصص مورد استفاده قرار گیرند.

مطالعات نشان داده است که حدود 20 تا 25 درصد از زوج هایی که مشکل ناباروری دارند به اختلال عملکرد جنسی دچار هستند. به طور معمول این مشکل ها با عدم تعادل هورمونی، مانند مواردی که در بالا ذکر شد، در ارتباط هستند. علاوه بر این، علت های رایج اختلال نعوظ عبارت هستند از:

هنگامی که رگ های خونی که در هنگام نعوظ فشرده می شوند، به طور کامل فشرده نشوند، نعوظ حاصل نشده یا خیلی طول نمی کشد. این مشکل در اکثر موارد در اثر  آسیب یا بیماری ایجاد می شود.

اگر عصب ها به عروق خونی سیگنال ندهند که خون را وارد آلت تناسلی کنند، نعوظ اتفاق نمی افتد. این مشکل به طور معمول در اثر مصرف داروها یا شرایطی نظیر دیابت، آرتروسکلروز (تصلب شریان ها) و آسیب نخاعی به وجود می آید.

10تا 15 درصد از اختلال های نعوظ ناشی از احساس گناه در رابطه با جنسیت، افسردگی، اضطراب و استرس است. اختلال نعوظ می تواند ناشی از مشکلات داخلی جدی و یا مشکلاتی باشد که در گذشته به راحتی برطرف شده اند. می توان با در نظر گرفتن موارد زیر این مشکل را بررسی کرد:

یکی از نشانه های عقیم شدن در نوجوانی وجود مشکل انزال در یک مرد می باشد که نشان دهنده ی وجود مشکل در تولید اسپرم یا ابتلا به سایر اختلالات فیزیکی خواهد بود. بدون توانایی تولید اسپرم سالم ممکن است مشکلاتی بوجود آید از جمله:

مشکلات تولید اسپرم عبارتند از:

ممکن است کروموزوم ها از زمان تولد مشکل داشته باشند. به عنوان مثال، ممکن است یک آقا با ترکیب اشتباه یا مقدار کروموزوم های اشتباه متولد شده باشد. هر کدام از مشکلات ژنتیکی می تواند بر باروری تأثیر بگذارد و نیاز به درمان دارد.

پایین نیامدن بیضه ها در هنگام تولد باعث ناباروری شده و حتی ممکن است مشکلاتی همچون پیچ خوردگی، فتق و سرطان بیضه را هم ایجاد کند. به طور کلی بیضه پسرها تا نه ماهگی پایین می آید اما متاسفانه از هر بیست نفر، در یک نفر بیضه هرگز پایین نمی آید.

پیچش بیضه که در بالا در مورد آن صحبت شد زمانی اتفاق می افتد که بیضه در داخل کیسه بیضه پیچیده شود. پیچش بیضه را باید با جراحی درمان کرد و در غیر این صورت باعث ناباروری دائم می شود.

واریکوسل که در بالا هم در مورد آن صحبت شد، زمانی اتفاق می افتد که رگ هایی که از شکم به کیسه بیضه می روند بزرگ شوند. این مورد یکی از علت های رایج ناباروری است که در 40 درصد از آقایان بر تولید و کیفیت اسپرم تاثیر می گذارد. اما در اکثر موارد ناباروری ناشی از واریکوسل برگشت پذیر و قابل درمان است.

مطلب مرتبط: عمل جراحی واریکوسل

برخی از داروهای خاص باعث ناباروری در آقایان می شوند. این داروها شامل مسدود کننده های کانال کلسیم، سیمتیدین، نیتروفورانتویین و داروهای شیمی درمانی هستند. برخی از آنتی بیوتیک ها مانند نیتروفورانتویین در روند تولید اسپرم اختلال ایجاد کرده و باعث کاهش تعداد اسپرم می شوند. زمانی که پزشک دارویی برایتان تجویز می کند، در مورد تاثیر آن دارو در باروری از پزشک سوال کنید.

قرارگیری در معرض امواج پرتودرمانی باعث کاهش تولید اسپرم می شود. هرچند این وضعیت می تواند به حالت طبیعی بازگردد اما قرارگیری در معرض دوز بالای امواج باعث آسیب دائمی می شود.

انسداد مسیر حرکت اسپرم باعث مشکل های زیر می شود:

علاوه بر این، مشکل انزال ممکن است در اثر موارد زیر به وجود آید:

1- بازگشت: بازگشت زمانی اتفاق می افتد که مایع منی به جای خروجی آلت، مستقیم به مثانه برود. این حالت باعث مشکل جسمی برای مرد نمی شود اما بارور شدن را برای او دشوار می سازد.

2- تاخیر در انزال : حدود 3 درصد از مردها دچار تاخیر در انزال هستند. همچنین برخی از مردها در هنگام برقراری رابطه جنسی اصلا به ارگاسم نمی رسند. این مشکل به طور معمول در اثر اضطراب، افسردگی، یا داروهای تجویز شده برای اضطراب یا افسردگی ایجاد می شود.

3- اختلال نعوظ: همان طور که در بالا گفته شد، اختلال نعوظ ممکن است باعث ایجاد مشکل های شدیدتر یا خفیف تر شود.

4- آسیب به نخاع: آسیب به نخاع، بسته به مقدار آسیب وارد شده، می تواند باعث انزال بازگشتی یا مشکل نعوظ شود.

5- جراحی پروستات: پس از انجام جراحی پروستات امکان باروری طبیعی بسیار کم است هرچند برخی از روش های توصیه شده برای باروری طبیعی پس از جراحی پروستات کاملا موفقیت آمیز هستند.

چطور بفهمیم عقیم هستیم

6- آسیب عصبی: همان طور که قبلا گفته شد، اختلال عصبی ممکن است باعث اختلال در عملکرد دستگاه تناسلی شود زیرا اعصاب نمی توانند به بدن سیگنال دهند که به شیوه معمول پاسخگوی محرک ها باشد.

سلامت و کیفیت اسپرم مرد تا حد زیادی به وضعیت بیضه ها بستگی دارد. اندازه بیضه ها عامل چندان مهمی نیست بلکه آن چه درون بیضه ها اتفاق افتاده و باعث انقباض و سفتی آن ها می شود از اهمیت خاصی برخوردار است. متخصص باروری می تواند سلامت بیضه ها را ارزیابی کرده و ببیند آیا بیضه ها می توانند به درستی عمل کرده و تولید مثل جنسی را با موفقیت انجام دهند یا خیر.

به منظور بررسی احتمال ناباروری در آقایان، متخصص ها کار را با آزمایش مایع منی شروع می کنند. آن ها برای انجام این آزمایش فغالیت هایی را انجام می دهند که عبارتند از:

مطلب مرتبط: آزمایش اسپرم

در برخی موارد، نتیجه های حاصل از آزمایش ها به بررسی های آزمایشگاهی بیشتر یا آزمایش مایع منی نیاز دارند. این موارد عبارتند از:

1- به هم چسبیدگی اسپرم: به هم چسبیدگی اسپرم ها با استفاده از میکروسکوپ بررسی می شود.

2- آزمایش نفوذپذیری اسپرم: آزمایشی که در آن توانایی نفوذ اسپرم در تخمک بررسی می شود. این آزمایش به ندرت انجام می شود زیرا برای انجام آن به تخمک حیوانات نیاز است.

3- ارزیابی همی زونا: آزمایشی که در آن از تخمک بی استفاده انسان برای نفوذ استفاده می شود.

4- واکنش آکروزوم: آزمایشی که اسپرم را بررسی می کند تا ببیند آیا سر اسپرم ها توانایی ایجاد تغییرات شیمیایی لازم برای حل کردن پوسته تخمک را دارد.

5- نمونه برداری از بیضه: زمانی انجام می شود که بخش کوچکی از بافت بیضه از لوله های بیضه می شود تا سلامت و تولید اسپرم مورد بررسی قرار گیرد.

6- وازوگرافی: یک عکس رادیوگرافی که مشخص می کند آیا در لوله منی انسداد یا نشتی اسپرم وجود دارد.

7- اولتراسونوگرافی: آزمایشی که برای بررسی آسیب یا انسداد در دستگاه تناسلی انجام می شود.                                   

اگر پس از یک سال تلاش، شما و همسرتان قادر به بارداری نبودید، احتمال دارد عاملی در شما یا همسرتان مانع بارداری شده باشد. حتی اگر متوجه هیچ نشانه واضح و آشکاری که بیانگر ناباروری باشد نشدید هم باید به یک پزشک متخصص مراجعه و با او مشورت کنید.

مشورت با پزشک متخصص به شما کمک خواهد کرد که روش های درمان خود را بهتر شناخته و بدانید آیا روش های کمکی باروری برای شما لازم است یا خیر.

شما می توانید در اینترنت اطلاعاتی در مورد مشکل خود کسب کنید اما تنها پزشک متخصص می تواند جوابی که نیاز دارید را به شما بدهد.

دکتر حسین کرمی متخصص واریکوسل

مرجع تخصصی درمان ناباروری در مردان و زنان

پروفسور حسین کرمی متخصص جراحی کلیه ، مجاری ادراری تناسلی و فلوشیپ فوق تخصصی درمان آندوسکوپی و لاپاراسکوپی بیماریهای کلیه و مجاری ادراری و استاد تمام دانشگاه شهید بهشتی تهران می باشند.

پست قبلی

عود واریکوسل بعد از عمل جراحی واریکوسل

پست بعدی

هزینه عمل واریکوسل سال 98 [دولتی و خصوصی]

قهوه ای شدن رنگ اسپرم به چه دلیل است؟

ناباروری در مردان چگونه تشخیص داده می شود؟

آیا اگر اندازه یکی از بیضه ها از دیگری بزرگ تر باشد طبیعی است؟

مایع منی زرد رنگ نشانه چيست؟

دکتر حسین کرمی متخصص جراحی کلیه ، مجاری ادراری تناسلی و فلوشیپ فوق تخصصی درمان آندوسکوپی و لاپاراسکوپی بیماریهای کلیه و مجاری ادراری و عضو هیئت علمی و دانشیار دانشگاه شهید بهشتی تهران ، عضو انجمن ارولوژی اروپا ، امریکا و آسیا

آدرس : تهران، خیابان شریعتی،قلهک،روبروی مسجد قلهک ،کوچه سجاد ، ساختمان پزشکان سجاد، پلاک ۶۸

میدان اقدسیه ، خیابان اراج، خیابان ۲۲ بهمن بیمارستان نیکان

شماره تماس نوبت دهی : ۲۲۶۴۲۷۴۴-۰۲۱
ساعت تماس : از 8 صبح تا 7 عصر

آخرین مطالب


علائم بیماری واریکوسل را بشناسید.( 9 مورد)


درد واریکوسل و ارتباط آن با شکم درد


لاپاراسکوپی واریکوسل چگونه انجام می شود؟

خوش آمدید

بازگشت پسورد

رمز عبور برای شما ایمیل می شود !

دکتر حسین کرمی درمان ناباروری –

بدون شک صحبت در مورد ناباروری با شریک زندگی موضوع حساسی است. قسمت سخت آن این است که احتمال دارد ناباروری تنها در یکی از طرفین یا در هر دو وجود داشته باشد. در این مقاله سعی شده است در رابطه با نشانه های عقیم شدن در نوجوانی و علل آن و به طور کلی ناباروری در مردان صحبت شود.

در ابتدا ی مقاله آمارهایی در مورد این موضوع در زیر آورده ایم

بنابراین برای درمان باید درصد وجود بیماری در هر دو طرف به یک اندازه در نظر گرفته شوند. اگر هر دو طرف بررسی و جستجو برای نشانه های ناباروری را شروع کرده باشند، نشانگرهایی وجود دارند که می توانند در یافتن ریشه مشکل به شما کمک کنند.

در بسیاری از زوج ها هیچ نشانه ای وجود ندارد. با این حال، آنها هم این نکته را در نظر نگرفته اند که برخی از مشکلات جسمی خاص نشان دهنده ناباروری هستند. در این جا پنج نشانه از شایع ترین نشانه های عقیم شدن در نوجوانی و بطور کلی در مردان، که در معاینه برای ناباروری مردان باید آنها را جستجو کرد؛ آمده است.

چطور بفهمیم عقیم هستیم

فهرست موضوعات

تورم و درد ناحیه بیضه ها علت های مختلفی دارد. ممکن است درد در یک نقطه یا در تمام ناحیه بیضه باشد. مهم نیست درد در کجا باشد. آن چه مهم است این است که افرادی که این نشانه ها را دارند باید تحت مراقبت پزشکی قرار گیرند. برخی از مشکلات زیر مشکل اورژانسی بوده و بهتر است اطلاعات لازم در رابطه با آن را داشته باشید

شایع ترین علت های تورم بیضه عبارت هستند از:

پیچ خوردگی بیضه ای مشکلی است که در آن بیضه در داخل کیسه بیضه پیچ خورده است. زمانی که چنین اتفاقی بیفتد، جریان خون به بیضه قطع می شود. بدون خون رسانی، بافت های بیضه دچار نارسایی می شوند.

در اکثر موارد، آقایان در اثر یک عفونت باکتریایی به اپیدیدیمیت مبتلا می شوند. این بیماری ممکن است در هر سنی ایجاد شود اما بین سنین ۲۰ تا ۳۹ سالگی شایع تر است. ممکن است این عفونت باعث تب، ترشح از آلت و وجود خون در ادرار شود. در پشت هر بیضه یک لوله محکم به نام اپیدیدیمیس وجود دارد که ممکن است ملتهب شده و باعث تورم بیضه شود.

ورم بیضه به معنی تجمع مایع در اطراف بیضه است که به طور معمول در اثر التهاب یا آسیب به کیسه بیضه ایجاد می شود. این مشکل در اکثر مواقع خطرناک و دردناک نیست و تاثیری در توانایی باروری آقایان ندارد. ممکن است همین مشکل باعث تورم شده باشد؛ اما برای پیشگیری از مشکلات بعدی، توصیه می شود فرد تحت مراقبت قرار گیرد.

ممکن است فتق به علت تورم و درد در ناحیه بیضه باشد و برای رفع مشکل در ناحیه آسیب دیده به جراحی احتیاج باشد. در اکثر موارد، فتق کشاله ران موجب ناباروری نمی شود؛ اما موارد خاصی وجود دارد که فتق کشاله ران در ناباروری تاثیر داشته است. اگر فتق مدت طولانی درمان نشده باقی بماند، می تواند به مجرای ترشحی بیضه (لوله ای که اسپرم از آن عبور می کند) آسیب برساند.

واریکوسل ها رگ هایی بزرگ شده در کیسه بیضه هستند. از هر 100 مرد نابارور، 40 نفر به واریکوسل مبتلا هستند. می توان برای ترمیم رگ ها و افزایش عامل باروری مرد از جراحی استفاده کرد.

تغییرهای شدید در قوه جنسی یک مرد می تواند مسائل مربوط به سلامت هورمونی او را نشان دهد که با برخی از علت های ناباروری در مردان ارتباط دارد. شایع ترین علت های مشکل های هورمونی عبارتند از:

تومورهای غده هیپوفیز خوش خیم هستند، زیرا به سایر قسمت های بدن گسترش نمی یابند. با این حال، مشکل های مربوط به باروری مانند نشانه های کمبود آندروژن و حتی ناباروری، می توانند در اثر این تومورها به وجود آیند و در حقیقت هم از آنها ناشی می شوند.

کمبود مادرزادی هورمون لوتئینه کننده و هورمون محرک فولیکول که “هیپوگنادیسم مردانه” هم نامیده می شود؛ مسئول 1 تا 2 درصد از ناباروری ها در مردان است. ممکن است این مشکل مادرزادی باشد یا در اثر افزایش سن، بیماری، دارو یا سایر عوامل ایجاد شده باشد. تشخیص وجود آن با بررسی سطح هورمون ها انجام می شود.

استفاده نادرست از استرویید ها می تواند موجب افزایش ناباروری مردان در دوره استفاده شده و در صورتی که استفاده نادرست مدتی طولانی ادامه یابد، ممکن است اثرات پایدار داشته باشد. با این حال، به طور معمول باروری با خودداری از تزریق آندروژن ها و گنادوتروپین باز میگردد. باید به این نکته توجه کرد که داروهای بسیاری وجود دارند که می توانند سلامت هورمونی مردان را تغییر دهند و استروئیدها باید با احتیاط و تنها با تجویز متخصص مورد استفاده قرار گیرند.

مطالعات نشان داده است که حدود 20 تا 25 درصد از زوج هایی که مشکل ناباروری دارند به اختلال عملکرد جنسی دچار هستند. به طور معمول این مشکل ها با عدم تعادل هورمونی، مانند مواردی که در بالا ذکر شد، در ارتباط هستند. علاوه بر این، علت های رایج اختلال نعوظ عبارت هستند از:

هنگامی که رگ های خونی که در هنگام نعوظ فشرده می شوند، به طور کامل فشرده نشوند، نعوظ حاصل نشده یا خیلی طول نمی کشد. این مشکل در اکثر موارد در اثر  آسیب یا بیماری ایجاد می شود.

اگر عصب ها به عروق خونی سیگنال ندهند که خون را وارد آلت تناسلی کنند، نعوظ اتفاق نمی افتد. این مشکل به طور معمول در اثر مصرف داروها یا شرایطی نظیر دیابت، آرتروسکلروز (تصلب شریان ها) و آسیب نخاعی به وجود می آید.

10تا 15 درصد از اختلال های نعوظ ناشی از احساس گناه در رابطه با جنسیت، افسردگی، اضطراب و استرس است. اختلال نعوظ می تواند ناشی از مشکلات داخلی جدی و یا مشکلاتی باشد که در گذشته به راحتی برطرف شده اند. می توان با در نظر گرفتن موارد زیر این مشکل را بررسی کرد:

یکی از نشانه های عقیم شدن در نوجوانی وجود مشکل انزال در یک مرد می باشد که نشان دهنده ی وجود مشکل در تولید اسپرم یا ابتلا به سایر اختلالات فیزیکی خواهد بود. بدون توانایی تولید اسپرم سالم ممکن است مشکلاتی بوجود آید از جمله:

مشکلات تولید اسپرم عبارتند از:

ممکن است کروموزوم ها از زمان تولد مشکل داشته باشند. به عنوان مثال، ممکن است یک آقا با ترکیب اشتباه یا مقدار کروموزوم های اشتباه متولد شده باشد. هر کدام از مشکلات ژنتیکی می تواند بر باروری تأثیر بگذارد و نیاز به درمان دارد.

پایین نیامدن بیضه ها در هنگام تولد باعث ناباروری شده و حتی ممکن است مشکلاتی همچون پیچ خوردگی، فتق و سرطان بیضه را هم ایجاد کند. به طور کلی بیضه پسرها تا نه ماهگی پایین می آید اما متاسفانه از هر بیست نفر، در یک نفر بیضه هرگز پایین نمی آید.

پیچش بیضه که در بالا در مورد آن صحبت شد زمانی اتفاق می افتد که بیضه در داخل کیسه بیضه پیچیده شود. پیچش بیضه را باید با جراحی درمان کرد و در غیر این صورت باعث ناباروری دائم می شود.

واریکوسل که در بالا هم در مورد آن صحبت شد، زمانی اتفاق می افتد که رگ هایی که از شکم به کیسه بیضه می روند بزرگ شوند. این مورد یکی از علت های رایج ناباروری است که در 40 درصد از آقایان بر تولید و کیفیت اسپرم تاثیر می گذارد. اما در اکثر موارد ناباروری ناشی از واریکوسل برگشت پذیر و قابل درمان است.

مطلب مرتبط: عمل جراحی واریکوسل

برخی از داروهای خاص باعث ناباروری در آقایان می شوند. این داروها شامل مسدود کننده های کانال کلسیم، سیمتیدین، نیتروفورانتویین و داروهای شیمی درمانی هستند. برخی از آنتی بیوتیک ها مانند نیتروفورانتویین در روند تولید اسپرم اختلال ایجاد کرده و باعث کاهش تعداد اسپرم می شوند. زمانی که پزشک دارویی برایتان تجویز می کند، در مورد تاثیر آن دارو در باروری از پزشک سوال کنید.

قرارگیری در معرض امواج پرتودرمانی باعث کاهش تولید اسپرم می شود. هرچند این وضعیت می تواند به حالت طبیعی بازگردد اما قرارگیری در معرض دوز بالای امواج باعث آسیب دائمی می شود.

انسداد مسیر حرکت اسپرم باعث مشکل های زیر می شود:

علاوه بر این، مشکل انزال ممکن است در اثر موارد زیر به وجود آید:

1- بازگشت: بازگشت زمانی اتفاق می افتد که مایع منی به جای خروجی آلت، مستقیم به مثانه برود. این حالت باعث مشکل جسمی برای مرد نمی شود اما بارور شدن را برای او دشوار می سازد.

2- تاخیر در انزال : حدود 3 درصد از مردها دچار تاخیر در انزال هستند. همچنین برخی از مردها در هنگام برقراری رابطه جنسی اصلا به ارگاسم نمی رسند. این مشکل به طور معمول در اثر اضطراب، افسردگی، یا داروهای تجویز شده برای اضطراب یا افسردگی ایجاد می شود.

3- اختلال نعوظ: همان طور که در بالا گفته شد، اختلال نعوظ ممکن است باعث ایجاد مشکل های شدیدتر یا خفیف تر شود.

4- آسیب به نخاع: آسیب به نخاع، بسته به مقدار آسیب وارد شده، می تواند باعث انزال بازگشتی یا مشکل نعوظ شود.

5- جراحی پروستات: پس از انجام جراحی پروستات امکان باروری طبیعی بسیار کم است هرچند برخی از روش های توصیه شده برای باروری طبیعی پس از جراحی پروستات کاملا موفقیت آمیز هستند.

چطور بفهمیم عقیم هستیم

6- آسیب عصبی: همان طور که قبلا گفته شد، اختلال عصبی ممکن است باعث اختلال در عملکرد دستگاه تناسلی شود زیرا اعصاب نمی توانند به بدن سیگنال دهند که به شیوه معمول پاسخگوی محرک ها باشد.

سلامت و کیفیت اسپرم مرد تا حد زیادی به وضعیت بیضه ها بستگی دارد. اندازه بیضه ها عامل چندان مهمی نیست بلکه آن چه درون بیضه ها اتفاق افتاده و باعث انقباض و سفتی آن ها می شود از اهمیت خاصی برخوردار است. متخصص باروری می تواند سلامت بیضه ها را ارزیابی کرده و ببیند آیا بیضه ها می توانند به درستی عمل کرده و تولید مثل جنسی را با موفقیت انجام دهند یا خیر.

به منظور بررسی احتمال ناباروری در آقایان، متخصص ها کار را با آزمایش مایع منی شروع می کنند. آن ها برای انجام این آزمایش فغالیت هایی را انجام می دهند که عبارتند از:

مطلب مرتبط: آزمایش اسپرم

در برخی موارد، نتیجه های حاصل از آزمایش ها به بررسی های آزمایشگاهی بیشتر یا آزمایش مایع منی نیاز دارند. این موارد عبارتند از:

1- به هم چسبیدگی اسپرم: به هم چسبیدگی اسپرم ها با استفاده از میکروسکوپ بررسی می شود.

2- آزمایش نفوذپذیری اسپرم: آزمایشی که در آن توانایی نفوذ اسپرم در تخمک بررسی می شود. این آزمایش به ندرت انجام می شود زیرا برای انجام آن به تخمک حیوانات نیاز است.

3- ارزیابی همی زونا: آزمایشی که در آن از تخمک بی استفاده انسان برای نفوذ استفاده می شود.

4- واکنش آکروزوم: آزمایشی که اسپرم را بررسی می کند تا ببیند آیا سر اسپرم ها توانایی ایجاد تغییرات شیمیایی لازم برای حل کردن پوسته تخمک را دارد.

5- نمونه برداری از بیضه: زمانی انجام می شود که بخش کوچکی از بافت بیضه از لوله های بیضه می شود تا سلامت و تولید اسپرم مورد بررسی قرار گیرد.

6- وازوگرافی: یک عکس رادیوگرافی که مشخص می کند آیا در لوله منی انسداد یا نشتی اسپرم وجود دارد.

7- اولتراسونوگرافی: آزمایشی که برای بررسی آسیب یا انسداد در دستگاه تناسلی انجام می شود.                                   

اگر پس از یک سال تلاش، شما و همسرتان قادر به بارداری نبودید، احتمال دارد عاملی در شما یا همسرتان مانع بارداری شده باشد. حتی اگر متوجه هیچ نشانه واضح و آشکاری که بیانگر ناباروری باشد نشدید هم باید به یک پزشک متخصص مراجعه و با او مشورت کنید.

مشورت با پزشک متخصص به شما کمک خواهد کرد که روش های درمان خود را بهتر شناخته و بدانید آیا روش های کمکی باروری برای شما لازم است یا خیر.

شما می توانید در اینترنت اطلاعاتی در مورد مشکل خود کسب کنید اما تنها پزشک متخصص می تواند جوابی که نیاز دارید را به شما بدهد.

دکتر حسین کرمی متخصص واریکوسل

مرجع تخصصی درمان ناباروری در مردان و زنان

پروفسور حسین کرمی متخصص جراحی کلیه ، مجاری ادراری تناسلی و فلوشیپ فوق تخصصی درمان آندوسکوپی و لاپاراسکوپی بیماریهای کلیه و مجاری ادراری و استاد تمام دانشگاه شهید بهشتی تهران می باشند.

پست قبلی

عود واریکوسل بعد از عمل جراحی واریکوسل

پست بعدی

هزینه عمل واریکوسل سال 98 [دولتی و خصوصی]

قهوه ای شدن رنگ اسپرم به چه دلیل است؟

ناباروری در مردان چگونه تشخیص داده می شود؟

آیا اگر اندازه یکی از بیضه ها از دیگری بزرگ تر باشد طبیعی است؟

مایع منی زرد رنگ نشانه چيست؟

دکتر حسین کرمی متخصص جراحی کلیه ، مجاری ادراری تناسلی و فلوشیپ فوق تخصصی درمان آندوسکوپی و لاپاراسکوپی بیماریهای کلیه و مجاری ادراری و عضو هیئت علمی و دانشیار دانشگاه شهید بهشتی تهران ، عضو انجمن ارولوژی اروپا ، امریکا و آسیا

آدرس : تهران، خیابان شریعتی،قلهک،روبروی مسجد قلهک ،کوچه سجاد ، ساختمان پزشکان سجاد، پلاک ۶۸

میدان اقدسیه ، خیابان اراج، خیابان ۲۲ بهمن بیمارستان نیکان

شماره تماس نوبت دهی : ۲۲۶۴۲۷۴۴-۰۲۱
ساعت تماس : از 8 صبح تا 7 عصر

آخرین مطالب


علائم بیماری واریکوسل را بشناسید.( 9 مورد)


درد واریکوسل و ارتباط آن با شکم درد


لاپاراسکوپی واریکوسل چگونه انجام می شود؟

خوش آمدید

بازگشت پسورد

رمز عبور برای شما ایمیل می شود !

دکتر حسین کرمی درمان ناباروری –

بدون شک صحبت در مورد ناباروری با شریک زندگی موضوع حساسی است. قسمت سخت آن این است که احتمال دارد ناباروری تنها در یکی از طرفین یا در هر دو وجود داشته باشد. در این مقاله سعی شده است در رابطه با نشانه های عقیم شدن در نوجوانی و علل آن و به طور کلی ناباروری در مردان صحبت شود.

در ابتدا ی مقاله آمارهایی در مورد این موضوع در زیر آورده ایم

بنابراین برای درمان باید درصد وجود بیماری در هر دو طرف به یک اندازه در نظر گرفته شوند. اگر هر دو طرف بررسی و جستجو برای نشانه های ناباروری را شروع کرده باشند، نشانگرهایی وجود دارند که می توانند در یافتن ریشه مشکل به شما کمک کنند.

در بسیاری از زوج ها هیچ نشانه ای وجود ندارد. با این حال، آنها هم این نکته را در نظر نگرفته اند که برخی از مشکلات جسمی خاص نشان دهنده ناباروری هستند. در این جا پنج نشانه از شایع ترین نشانه های عقیم شدن در نوجوانی و بطور کلی در مردان، که در معاینه برای ناباروری مردان باید آنها را جستجو کرد؛ آمده است.

چطور بفهمیم عقیم هستیم

فهرست موضوعات

تورم و درد ناحیه بیضه ها علت های مختلفی دارد. ممکن است درد در یک نقطه یا در تمام ناحیه بیضه باشد. مهم نیست درد در کجا باشد. آن چه مهم است این است که افرادی که این نشانه ها را دارند باید تحت مراقبت پزشکی قرار گیرند. برخی از مشکلات زیر مشکل اورژانسی بوده و بهتر است اطلاعات لازم در رابطه با آن را داشته باشید

شایع ترین علت های تورم بیضه عبارت هستند از:

پیچ خوردگی بیضه ای مشکلی است که در آن بیضه در داخل کیسه بیضه پیچ خورده است. زمانی که چنین اتفاقی بیفتد، جریان خون به بیضه قطع می شود. بدون خون رسانی، بافت های بیضه دچار نارسایی می شوند.

در اکثر موارد، آقایان در اثر یک عفونت باکتریایی به اپیدیدیمیت مبتلا می شوند. این بیماری ممکن است در هر سنی ایجاد شود اما بین سنین ۲۰ تا ۳۹ سالگی شایع تر است. ممکن است این عفونت باعث تب، ترشح از آلت و وجود خون در ادرار شود. در پشت هر بیضه یک لوله محکم به نام اپیدیدیمیس وجود دارد که ممکن است ملتهب شده و باعث تورم بیضه شود.

ورم بیضه به معنی تجمع مایع در اطراف بیضه است که به طور معمول در اثر التهاب یا آسیب به کیسه بیضه ایجاد می شود. این مشکل در اکثر مواقع خطرناک و دردناک نیست و تاثیری در توانایی باروری آقایان ندارد. ممکن است همین مشکل باعث تورم شده باشد؛ اما برای پیشگیری از مشکلات بعدی، توصیه می شود فرد تحت مراقبت قرار گیرد.

ممکن است فتق به علت تورم و درد در ناحیه بیضه باشد و برای رفع مشکل در ناحیه آسیب دیده به جراحی احتیاج باشد. در اکثر موارد، فتق کشاله ران موجب ناباروری نمی شود؛ اما موارد خاصی وجود دارد که فتق کشاله ران در ناباروری تاثیر داشته است. اگر فتق مدت طولانی درمان نشده باقی بماند، می تواند به مجرای ترشحی بیضه (لوله ای که اسپرم از آن عبور می کند) آسیب برساند.

واریکوسل ها رگ هایی بزرگ شده در کیسه بیضه هستند. از هر 100 مرد نابارور، 40 نفر به واریکوسل مبتلا هستند. می توان برای ترمیم رگ ها و افزایش عامل باروری مرد از جراحی استفاده کرد.

تغییرهای شدید در قوه جنسی یک مرد می تواند مسائل مربوط به سلامت هورمونی او را نشان دهد که با برخی از علت های ناباروری در مردان ارتباط دارد. شایع ترین علت های مشکل های هورمونی عبارتند از:

تومورهای غده هیپوفیز خوش خیم هستند، زیرا به سایر قسمت های بدن گسترش نمی یابند. با این حال، مشکل های مربوط به باروری مانند نشانه های کمبود آندروژن و حتی ناباروری، می توانند در اثر این تومورها به وجود آیند و در حقیقت هم از آنها ناشی می شوند.

کمبود مادرزادی هورمون لوتئینه کننده و هورمون محرک فولیکول که “هیپوگنادیسم مردانه” هم نامیده می شود؛ مسئول 1 تا 2 درصد از ناباروری ها در مردان است. ممکن است این مشکل مادرزادی باشد یا در اثر افزایش سن، بیماری، دارو یا سایر عوامل ایجاد شده باشد. تشخیص وجود آن با بررسی سطح هورمون ها انجام می شود.

استفاده نادرست از استرویید ها می تواند موجب افزایش ناباروری مردان در دوره استفاده شده و در صورتی که استفاده نادرست مدتی طولانی ادامه یابد، ممکن است اثرات پایدار داشته باشد. با این حال، به طور معمول باروری با خودداری از تزریق آندروژن ها و گنادوتروپین باز میگردد. باید به این نکته توجه کرد که داروهای بسیاری وجود دارند که می توانند سلامت هورمونی مردان را تغییر دهند و استروئیدها باید با احتیاط و تنها با تجویز متخصص مورد استفاده قرار گیرند.

مطالعات نشان داده است که حدود 20 تا 25 درصد از زوج هایی که مشکل ناباروری دارند به اختلال عملکرد جنسی دچار هستند. به طور معمول این مشکل ها با عدم تعادل هورمونی، مانند مواردی که در بالا ذکر شد، در ارتباط هستند. علاوه بر این، علت های رایج اختلال نعوظ عبارت هستند از:

هنگامی که رگ های خونی که در هنگام نعوظ فشرده می شوند، به طور کامل فشرده نشوند، نعوظ حاصل نشده یا خیلی طول نمی کشد. این مشکل در اکثر موارد در اثر  آسیب یا بیماری ایجاد می شود.

اگر عصب ها به عروق خونی سیگنال ندهند که خون را وارد آلت تناسلی کنند، نعوظ اتفاق نمی افتد. این مشکل به طور معمول در اثر مصرف داروها یا شرایطی نظیر دیابت، آرتروسکلروز (تصلب شریان ها) و آسیب نخاعی به وجود می آید.

10تا 15 درصد از اختلال های نعوظ ناشی از احساس گناه در رابطه با جنسیت، افسردگی، اضطراب و استرس است. اختلال نعوظ می تواند ناشی از مشکلات داخلی جدی و یا مشکلاتی باشد که در گذشته به راحتی برطرف شده اند. می توان با در نظر گرفتن موارد زیر این مشکل را بررسی کرد:

یکی از نشانه های عقیم شدن در نوجوانی وجود مشکل انزال در یک مرد می باشد که نشان دهنده ی وجود مشکل در تولید اسپرم یا ابتلا به سایر اختلالات فیزیکی خواهد بود. بدون توانایی تولید اسپرم سالم ممکن است مشکلاتی بوجود آید از جمله:

مشکلات تولید اسپرم عبارتند از:

ممکن است کروموزوم ها از زمان تولد مشکل داشته باشند. به عنوان مثال، ممکن است یک آقا با ترکیب اشتباه یا مقدار کروموزوم های اشتباه متولد شده باشد. هر کدام از مشکلات ژنتیکی می تواند بر باروری تأثیر بگذارد و نیاز به درمان دارد.

پایین نیامدن بیضه ها در هنگام تولد باعث ناباروری شده و حتی ممکن است مشکلاتی همچون پیچ خوردگی، فتق و سرطان بیضه را هم ایجاد کند. به طور کلی بیضه پسرها تا نه ماهگی پایین می آید اما متاسفانه از هر بیست نفر، در یک نفر بیضه هرگز پایین نمی آید.

پیچش بیضه که در بالا در مورد آن صحبت شد زمانی اتفاق می افتد که بیضه در داخل کیسه بیضه پیچیده شود. پیچش بیضه را باید با جراحی درمان کرد و در غیر این صورت باعث ناباروری دائم می شود.

واریکوسل که در بالا هم در مورد آن صحبت شد، زمانی اتفاق می افتد که رگ هایی که از شکم به کیسه بیضه می روند بزرگ شوند. این مورد یکی از علت های رایج ناباروری است که در 40 درصد از آقایان بر تولید و کیفیت اسپرم تاثیر می گذارد. اما در اکثر موارد ناباروری ناشی از واریکوسل برگشت پذیر و قابل درمان است.

مطلب مرتبط: عمل جراحی واریکوسل

برخی از داروهای خاص باعث ناباروری در آقایان می شوند. این داروها شامل مسدود کننده های کانال کلسیم، سیمتیدین، نیتروفورانتویین و داروهای شیمی درمانی هستند. برخی از آنتی بیوتیک ها مانند نیتروفورانتویین در روند تولید اسپرم اختلال ایجاد کرده و باعث کاهش تعداد اسپرم می شوند. زمانی که پزشک دارویی برایتان تجویز می کند، در مورد تاثیر آن دارو در باروری از پزشک سوال کنید.

قرارگیری در معرض امواج پرتودرمانی باعث کاهش تولید اسپرم می شود. هرچند این وضعیت می تواند به حالت طبیعی بازگردد اما قرارگیری در معرض دوز بالای امواج باعث آسیب دائمی می شود.

انسداد مسیر حرکت اسپرم باعث مشکل های زیر می شود:

علاوه بر این، مشکل انزال ممکن است در اثر موارد زیر به وجود آید:

1- بازگشت: بازگشت زمانی اتفاق می افتد که مایع منی به جای خروجی آلت، مستقیم به مثانه برود. این حالت باعث مشکل جسمی برای مرد نمی شود اما بارور شدن را برای او دشوار می سازد.

2- تاخیر در انزال : حدود 3 درصد از مردها دچار تاخیر در انزال هستند. همچنین برخی از مردها در هنگام برقراری رابطه جنسی اصلا به ارگاسم نمی رسند. این مشکل به طور معمول در اثر اضطراب، افسردگی، یا داروهای تجویز شده برای اضطراب یا افسردگی ایجاد می شود.

3- اختلال نعوظ: همان طور که در بالا گفته شد، اختلال نعوظ ممکن است باعث ایجاد مشکل های شدیدتر یا خفیف تر شود.

4- آسیب به نخاع: آسیب به نخاع، بسته به مقدار آسیب وارد شده، می تواند باعث انزال بازگشتی یا مشکل نعوظ شود.

5- جراحی پروستات: پس از انجام جراحی پروستات امکان باروری طبیعی بسیار کم است هرچند برخی از روش های توصیه شده برای باروری طبیعی پس از جراحی پروستات کاملا موفقیت آمیز هستند.

چطور بفهمیم عقیم هستیم

6- آسیب عصبی: همان طور که قبلا گفته شد، اختلال عصبی ممکن است باعث اختلال در عملکرد دستگاه تناسلی شود زیرا اعصاب نمی توانند به بدن سیگنال دهند که به شیوه معمول پاسخگوی محرک ها باشد.

سلامت و کیفیت اسپرم مرد تا حد زیادی به وضعیت بیضه ها بستگی دارد. اندازه بیضه ها عامل چندان مهمی نیست بلکه آن چه درون بیضه ها اتفاق افتاده و باعث انقباض و سفتی آن ها می شود از اهمیت خاصی برخوردار است. متخصص باروری می تواند سلامت بیضه ها را ارزیابی کرده و ببیند آیا بیضه ها می توانند به درستی عمل کرده و تولید مثل جنسی را با موفقیت انجام دهند یا خیر.

به منظور بررسی احتمال ناباروری در آقایان، متخصص ها کار را با آزمایش مایع منی شروع می کنند. آن ها برای انجام این آزمایش فغالیت هایی را انجام می دهند که عبارتند از:

مطلب مرتبط: آزمایش اسپرم

در برخی موارد، نتیجه های حاصل از آزمایش ها به بررسی های آزمایشگاهی بیشتر یا آزمایش مایع منی نیاز دارند. این موارد عبارتند از:

1- به هم چسبیدگی اسپرم: به هم چسبیدگی اسپرم ها با استفاده از میکروسکوپ بررسی می شود.

2- آزمایش نفوذپذیری اسپرم: آزمایشی که در آن توانایی نفوذ اسپرم در تخمک بررسی می شود. این آزمایش به ندرت انجام می شود زیرا برای انجام آن به تخمک حیوانات نیاز است.

3- ارزیابی همی زونا: آزمایشی که در آن از تخمک بی استفاده انسان برای نفوذ استفاده می شود.

4- واکنش آکروزوم: آزمایشی که اسپرم را بررسی می کند تا ببیند آیا سر اسپرم ها توانایی ایجاد تغییرات شیمیایی لازم برای حل کردن پوسته تخمک را دارد.

5- نمونه برداری از بیضه: زمانی انجام می شود که بخش کوچکی از بافت بیضه از لوله های بیضه می شود تا سلامت و تولید اسپرم مورد بررسی قرار گیرد.

6- وازوگرافی: یک عکس رادیوگرافی که مشخص می کند آیا در لوله منی انسداد یا نشتی اسپرم وجود دارد.

7- اولتراسونوگرافی: آزمایشی که برای بررسی آسیب یا انسداد در دستگاه تناسلی انجام می شود.                                   

اگر پس از یک سال تلاش، شما و همسرتان قادر به بارداری نبودید، احتمال دارد عاملی در شما یا همسرتان مانع بارداری شده باشد. حتی اگر متوجه هیچ نشانه واضح و آشکاری که بیانگر ناباروری باشد نشدید هم باید به یک پزشک متخصص مراجعه و با او مشورت کنید.

مشورت با پزشک متخصص به شما کمک خواهد کرد که روش های درمان خود را بهتر شناخته و بدانید آیا روش های کمکی باروری برای شما لازم است یا خیر.

شما می توانید در اینترنت اطلاعاتی در مورد مشکل خود کسب کنید اما تنها پزشک متخصص می تواند جوابی که نیاز دارید را به شما بدهد.

دکتر حسین کرمی متخصص واریکوسل

مرجع تخصصی درمان ناباروری در مردان و زنان

پروفسور حسین کرمی متخصص جراحی کلیه ، مجاری ادراری تناسلی و فلوشیپ فوق تخصصی درمان آندوسکوپی و لاپاراسکوپی بیماریهای کلیه و مجاری ادراری و استاد تمام دانشگاه شهید بهشتی تهران می باشند.

پست قبلی

عود واریکوسل بعد از عمل جراحی واریکوسل

پست بعدی

هزینه عمل واریکوسل سال 98 [دولتی و خصوصی]

قهوه ای شدن رنگ اسپرم به چه دلیل است؟

ناباروری در مردان چگونه تشخیص داده می شود؟

آیا اگر اندازه یکی از بیضه ها از دیگری بزرگ تر باشد طبیعی است؟

مایع منی زرد رنگ نشانه چيست؟

دکتر حسین کرمی متخصص جراحی کلیه ، مجاری ادراری تناسلی و فلوشیپ فوق تخصصی درمان آندوسکوپی و لاپاراسکوپی بیماریهای کلیه و مجاری ادراری و عضو هیئت علمی و دانشیار دانشگاه شهید بهشتی تهران ، عضو انجمن ارولوژی اروپا ، امریکا و آسیا

آدرس : تهران، خیابان شریعتی،قلهک،روبروی مسجد قلهک ،کوچه سجاد ، ساختمان پزشکان سجاد، پلاک ۶۸

میدان اقدسیه ، خیابان اراج، خیابان ۲۲ بهمن بیمارستان نیکان

شماره تماس نوبت دهی : ۲۲۶۴۲۷۴۴-۰۲۱
ساعت تماس : از 8 صبح تا 7 عصر

آخرین مطالب


علائم بیماری واریکوسل را بشناسید.( 9 مورد)


درد واریکوسل و ارتباط آن با شکم درد


لاپاراسکوپی واریکوسل چگونه انجام می شود؟

خوش آمدید

بازگشت پسورد

رمز عبور برای شما ایمیل می شود !

دکتر حسین کرمی درمان ناباروری –

بدون شک صحبت در مورد ناباروری با شریک زندگی موضوع حساسی است. قسمت سخت آن این است که احتمال دارد ناباروری تنها در یکی از طرفین یا در هر دو وجود داشته باشد. در این مقاله سعی شده است در رابطه با نشانه های عقیم شدن در نوجوانی و علل آن و به طور کلی ناباروری در مردان صحبت شود.

در ابتدا ی مقاله آمارهایی در مورد این موضوع در زیر آورده ایم

بنابراین برای درمان باید درصد وجود بیماری در هر دو طرف به یک اندازه در نظر گرفته شوند. اگر هر دو طرف بررسی و جستجو برای نشانه های ناباروری را شروع کرده باشند، نشانگرهایی وجود دارند که می توانند در یافتن ریشه مشکل به شما کمک کنند.

در بسیاری از زوج ها هیچ نشانه ای وجود ندارد. با این حال، آنها هم این نکته را در نظر نگرفته اند که برخی از مشکلات جسمی خاص نشان دهنده ناباروری هستند. در این جا پنج نشانه از شایع ترین نشانه های عقیم شدن در نوجوانی و بطور کلی در مردان، که در معاینه برای ناباروری مردان باید آنها را جستجو کرد؛ آمده است.

چطور بفهمیم عقیم هستیم

فهرست موضوعات

تورم و درد ناحیه بیضه ها علت های مختلفی دارد. ممکن است درد در یک نقطه یا در تمام ناحیه بیضه باشد. مهم نیست درد در کجا باشد. آن چه مهم است این است که افرادی که این نشانه ها را دارند باید تحت مراقبت پزشکی قرار گیرند. برخی از مشکلات زیر مشکل اورژانسی بوده و بهتر است اطلاعات لازم در رابطه با آن را داشته باشید

شایع ترین علت های تورم بیضه عبارت هستند از:

پیچ خوردگی بیضه ای مشکلی است که در آن بیضه در داخل کیسه بیضه پیچ خورده است. زمانی که چنین اتفاقی بیفتد، جریان خون به بیضه قطع می شود. بدون خون رسانی، بافت های بیضه دچار نارسایی می شوند.

در اکثر موارد، آقایان در اثر یک عفونت باکتریایی به اپیدیدیمیت مبتلا می شوند. این بیماری ممکن است در هر سنی ایجاد شود اما بین سنین ۲۰ تا ۳۹ سالگی شایع تر است. ممکن است این عفونت باعث تب، ترشح از آلت و وجود خون در ادرار شود. در پشت هر بیضه یک لوله محکم به نام اپیدیدیمیس وجود دارد که ممکن است ملتهب شده و باعث تورم بیضه شود.

ورم بیضه به معنی تجمع مایع در اطراف بیضه است که به طور معمول در اثر التهاب یا آسیب به کیسه بیضه ایجاد می شود. این مشکل در اکثر مواقع خطرناک و دردناک نیست و تاثیری در توانایی باروری آقایان ندارد. ممکن است همین مشکل باعث تورم شده باشد؛ اما برای پیشگیری از مشکلات بعدی، توصیه می شود فرد تحت مراقبت قرار گیرد.

ممکن است فتق به علت تورم و درد در ناحیه بیضه باشد و برای رفع مشکل در ناحیه آسیب دیده به جراحی احتیاج باشد. در اکثر موارد، فتق کشاله ران موجب ناباروری نمی شود؛ اما موارد خاصی وجود دارد که فتق کشاله ران در ناباروری تاثیر داشته است. اگر فتق مدت طولانی درمان نشده باقی بماند، می تواند به مجرای ترشحی بیضه (لوله ای که اسپرم از آن عبور می کند) آسیب برساند.

واریکوسل ها رگ هایی بزرگ شده در کیسه بیضه هستند. از هر 100 مرد نابارور، 40 نفر به واریکوسل مبتلا هستند. می توان برای ترمیم رگ ها و افزایش عامل باروری مرد از جراحی استفاده کرد.

تغییرهای شدید در قوه جنسی یک مرد می تواند مسائل مربوط به سلامت هورمونی او را نشان دهد که با برخی از علت های ناباروری در مردان ارتباط دارد. شایع ترین علت های مشکل های هورمونی عبارتند از:

تومورهای غده هیپوفیز خوش خیم هستند، زیرا به سایر قسمت های بدن گسترش نمی یابند. با این حال، مشکل های مربوط به باروری مانند نشانه های کمبود آندروژن و حتی ناباروری، می توانند در اثر این تومورها به وجود آیند و در حقیقت هم از آنها ناشی می شوند.

کمبود مادرزادی هورمون لوتئینه کننده و هورمون محرک فولیکول که “هیپوگنادیسم مردانه” هم نامیده می شود؛ مسئول 1 تا 2 درصد از ناباروری ها در مردان است. ممکن است این مشکل مادرزادی باشد یا در اثر افزایش سن، بیماری، دارو یا سایر عوامل ایجاد شده باشد. تشخیص وجود آن با بررسی سطح هورمون ها انجام می شود.

استفاده نادرست از استرویید ها می تواند موجب افزایش ناباروری مردان در دوره استفاده شده و در صورتی که استفاده نادرست مدتی طولانی ادامه یابد، ممکن است اثرات پایدار داشته باشد. با این حال، به طور معمول باروری با خودداری از تزریق آندروژن ها و گنادوتروپین باز میگردد. باید به این نکته توجه کرد که داروهای بسیاری وجود دارند که می توانند سلامت هورمونی مردان را تغییر دهند و استروئیدها باید با احتیاط و تنها با تجویز متخصص مورد استفاده قرار گیرند.

مطالعات نشان داده است که حدود 20 تا 25 درصد از زوج هایی که مشکل ناباروری دارند به اختلال عملکرد جنسی دچار هستند. به طور معمول این مشکل ها با عدم تعادل هورمونی، مانند مواردی که در بالا ذکر شد، در ارتباط هستند. علاوه بر این، علت های رایج اختلال نعوظ عبارت هستند از:

هنگامی که رگ های خونی که در هنگام نعوظ فشرده می شوند، به طور کامل فشرده نشوند، نعوظ حاصل نشده یا خیلی طول نمی کشد. این مشکل در اکثر موارد در اثر  آسیب یا بیماری ایجاد می شود.

اگر عصب ها به عروق خونی سیگنال ندهند که خون را وارد آلت تناسلی کنند، نعوظ اتفاق نمی افتد. این مشکل به طور معمول در اثر مصرف داروها یا شرایطی نظیر دیابت، آرتروسکلروز (تصلب شریان ها) و آسیب نخاعی به وجود می آید.

10تا 15 درصد از اختلال های نعوظ ناشی از احساس گناه در رابطه با جنسیت، افسردگی، اضطراب و استرس است. اختلال نعوظ می تواند ناشی از مشکلات داخلی جدی و یا مشکلاتی باشد که در گذشته به راحتی برطرف شده اند. می توان با در نظر گرفتن موارد زیر این مشکل را بررسی کرد:

یکی از نشانه های عقیم شدن در نوجوانی وجود مشکل انزال در یک مرد می باشد که نشان دهنده ی وجود مشکل در تولید اسپرم یا ابتلا به سایر اختلالات فیزیکی خواهد بود. بدون توانایی تولید اسپرم سالم ممکن است مشکلاتی بوجود آید از جمله:

مشکلات تولید اسپرم عبارتند از:

ممکن است کروموزوم ها از زمان تولد مشکل داشته باشند. به عنوان مثال، ممکن است یک آقا با ترکیب اشتباه یا مقدار کروموزوم های اشتباه متولد شده باشد. هر کدام از مشکلات ژنتیکی می تواند بر باروری تأثیر بگذارد و نیاز به درمان دارد.

پایین نیامدن بیضه ها در هنگام تولد باعث ناباروری شده و حتی ممکن است مشکلاتی همچون پیچ خوردگی، فتق و سرطان بیضه را هم ایجاد کند. به طور کلی بیضه پسرها تا نه ماهگی پایین می آید اما متاسفانه از هر بیست نفر، در یک نفر بیضه هرگز پایین نمی آید.

پیچش بیضه که در بالا در مورد آن صحبت شد زمانی اتفاق می افتد که بیضه در داخل کیسه بیضه پیچیده شود. پیچش بیضه را باید با جراحی درمان کرد و در غیر این صورت باعث ناباروری دائم می شود.

واریکوسل که در بالا هم در مورد آن صحبت شد، زمانی اتفاق می افتد که رگ هایی که از شکم به کیسه بیضه می روند بزرگ شوند. این مورد یکی از علت های رایج ناباروری است که در 40 درصد از آقایان بر تولید و کیفیت اسپرم تاثیر می گذارد. اما در اکثر موارد ناباروری ناشی از واریکوسل برگشت پذیر و قابل درمان است.

مطلب مرتبط: عمل جراحی واریکوسل

برخی از داروهای خاص باعث ناباروری در آقایان می شوند. این داروها شامل مسدود کننده های کانال کلسیم، سیمتیدین، نیتروفورانتویین و داروهای شیمی درمانی هستند. برخی از آنتی بیوتیک ها مانند نیتروفورانتویین در روند تولید اسپرم اختلال ایجاد کرده و باعث کاهش تعداد اسپرم می شوند. زمانی که پزشک دارویی برایتان تجویز می کند، در مورد تاثیر آن دارو در باروری از پزشک سوال کنید.

قرارگیری در معرض امواج پرتودرمانی باعث کاهش تولید اسپرم می شود. هرچند این وضعیت می تواند به حالت طبیعی بازگردد اما قرارگیری در معرض دوز بالای امواج باعث آسیب دائمی می شود.

انسداد مسیر حرکت اسپرم باعث مشکل های زیر می شود:

علاوه بر این، مشکل انزال ممکن است در اثر موارد زیر به وجود آید:

1- بازگشت: بازگشت زمانی اتفاق می افتد که مایع منی به جای خروجی آلت، مستقیم به مثانه برود. این حالت باعث مشکل جسمی برای مرد نمی شود اما بارور شدن را برای او دشوار می سازد.

2- تاخیر در انزال : حدود 3 درصد از مردها دچار تاخیر در انزال هستند. همچنین برخی از مردها در هنگام برقراری رابطه جنسی اصلا به ارگاسم نمی رسند. این مشکل به طور معمول در اثر اضطراب، افسردگی، یا داروهای تجویز شده برای اضطراب یا افسردگی ایجاد می شود.

3- اختلال نعوظ: همان طور که در بالا گفته شد، اختلال نعوظ ممکن است باعث ایجاد مشکل های شدیدتر یا خفیف تر شود.

4- آسیب به نخاع: آسیب به نخاع، بسته به مقدار آسیب وارد شده، می تواند باعث انزال بازگشتی یا مشکل نعوظ شود.

5- جراحی پروستات: پس از انجام جراحی پروستات امکان باروری طبیعی بسیار کم است هرچند برخی از روش های توصیه شده برای باروری طبیعی پس از جراحی پروستات کاملا موفقیت آمیز هستند.

چطور بفهمیم عقیم هستیم

6- آسیب عصبی: همان طور که قبلا گفته شد، اختلال عصبی ممکن است باعث اختلال در عملکرد دستگاه تناسلی شود زیرا اعصاب نمی توانند به بدن سیگنال دهند که به شیوه معمول پاسخگوی محرک ها باشد.

سلامت و کیفیت اسپرم مرد تا حد زیادی به وضعیت بیضه ها بستگی دارد. اندازه بیضه ها عامل چندان مهمی نیست بلکه آن چه درون بیضه ها اتفاق افتاده و باعث انقباض و سفتی آن ها می شود از اهمیت خاصی برخوردار است. متخصص باروری می تواند سلامت بیضه ها را ارزیابی کرده و ببیند آیا بیضه ها می توانند به درستی عمل کرده و تولید مثل جنسی را با موفقیت انجام دهند یا خیر.

به منظور بررسی احتمال ناباروری در آقایان، متخصص ها کار را با آزمایش مایع منی شروع می کنند. آن ها برای انجام این آزمایش فغالیت هایی را انجام می دهند که عبارتند از:

مطلب مرتبط: آزمایش اسپرم

در برخی موارد، نتیجه های حاصل از آزمایش ها به بررسی های آزمایشگاهی بیشتر یا آزمایش مایع منی نیاز دارند. این موارد عبارتند از:

1- به هم چسبیدگی اسپرم: به هم چسبیدگی اسپرم ها با استفاده از میکروسکوپ بررسی می شود.

2- آزمایش نفوذپذیری اسپرم: آزمایشی که در آن توانایی نفوذ اسپرم در تخمک بررسی می شود. این آزمایش به ندرت انجام می شود زیرا برای انجام آن به تخمک حیوانات نیاز است.

3- ارزیابی همی زونا: آزمایشی که در آن از تخمک بی استفاده انسان برای نفوذ استفاده می شود.

4- واکنش آکروزوم: آزمایشی که اسپرم را بررسی می کند تا ببیند آیا سر اسپرم ها توانایی ایجاد تغییرات شیمیایی لازم برای حل کردن پوسته تخمک را دارد.

5- نمونه برداری از بیضه: زمانی انجام می شود که بخش کوچکی از بافت بیضه از لوله های بیضه می شود تا سلامت و تولید اسپرم مورد بررسی قرار گیرد.

6- وازوگرافی: یک عکس رادیوگرافی که مشخص می کند آیا در لوله منی انسداد یا نشتی اسپرم وجود دارد.

7- اولتراسونوگرافی: آزمایشی که برای بررسی آسیب یا انسداد در دستگاه تناسلی انجام می شود.                                   

اگر پس از یک سال تلاش، شما و همسرتان قادر به بارداری نبودید، احتمال دارد عاملی در شما یا همسرتان مانع بارداری شده باشد. حتی اگر متوجه هیچ نشانه واضح و آشکاری که بیانگر ناباروری باشد نشدید هم باید به یک پزشک متخصص مراجعه و با او مشورت کنید.

مشورت با پزشک متخصص به شما کمک خواهد کرد که روش های درمان خود را بهتر شناخته و بدانید آیا روش های کمکی باروری برای شما لازم است یا خیر.

شما می توانید در اینترنت اطلاعاتی در مورد مشکل خود کسب کنید اما تنها پزشک متخصص می تواند جوابی که نیاز دارید را به شما بدهد.

دکتر حسین کرمی متخصص واریکوسل

مرجع تخصصی درمان ناباروری در مردان و زنان

پروفسور حسین کرمی متخصص جراحی کلیه ، مجاری ادراری تناسلی و فلوشیپ فوق تخصصی درمان آندوسکوپی و لاپاراسکوپی بیماریهای کلیه و مجاری ادراری و استاد تمام دانشگاه شهید بهشتی تهران می باشند.

پست قبلی

عود واریکوسل بعد از عمل جراحی واریکوسل

پست بعدی

هزینه عمل واریکوسل سال 98 [دولتی و خصوصی]

قهوه ای شدن رنگ اسپرم به چه دلیل است؟

ناباروری در مردان چگونه تشخیص داده می شود؟

آیا اگر اندازه یکی از بیضه ها از دیگری بزرگ تر باشد طبیعی است؟

مایع منی زرد رنگ نشانه چيست؟

دکتر حسین کرمی متخصص جراحی کلیه ، مجاری ادراری تناسلی و فلوشیپ فوق تخصصی درمان آندوسکوپی و لاپاراسکوپی بیماریهای کلیه و مجاری ادراری و عضو هیئت علمی و دانشیار دانشگاه شهید بهشتی تهران ، عضو انجمن ارولوژی اروپا ، امریکا و آسیا

آدرس : تهران، خیابان شریعتی،قلهک،روبروی مسجد قلهک ،کوچه سجاد ، ساختمان پزشکان سجاد، پلاک ۶۸

میدان اقدسیه ، خیابان اراج، خیابان ۲۲ بهمن بیمارستان نیکان

شماره تماس نوبت دهی : ۲۲۶۴۲۷۴۴-۰۲۱
ساعت تماس : از 8 صبح تا 7 عصر

آخرین مطالب


علائم بیماری واریکوسل را بشناسید.( 9 مورد)


درد واریکوسل و ارتباط آن با شکم درد


لاپاراسکوپی واریکوسل چگونه انجام می شود؟

خوش آمدید

بازگشت پسورد

رمز عبور برای شما ایمیل می شود !

به گزارش سایت خبری ساعد نیوز و به نقل ازدلگرم، عقیم شدن مردان میتواند مادرزدای باشد یا برخی از بیمارهای باعث اخته شدن مردان می شود ، و عواملی که باید خود انسان رعایت کند تا دچار این مشکل نشود در این مقاله به این عوامل خطرناک ناباروری مردان پرداخته ایم

اخته شدن مردان :

بیماری های مردانه از جمله مهم ترین عامل نازایی مردها می باشد . کاهش سایز بیضه ها که باعث کاهش تعداد سلول های زایا می شود ، برگشت مایع منی به سمت مثانه ، اختلال در اسپرم سازی ، آسیب رساندن به سلول های بیضه ، پایین قرار گرفتن مجرا نسبت به سر آلت تناسلی و …. از جمله عواملی است که باعث نازا شدن مردها می شود .

ژنتیک روی نازایی مردها تاثیر گذار است . از جمله زمینه های ژنتیکی که باعث نازا شدن مردها می شود ، حذف کروموزوم Y ، سندروم کلاین فلتر یا یک کروموزم X اضافی ، بیماری سیستیک فایبروزی و … می باشد .

علل اصلی عقیم شدن مردان را به دو گروه اصلی قرار داد:

چطور بفهمیم عقیم هستیم

اختلالات مربوط به اسپرم :

این اختلالات می تواند ثانویه به علل مختلف ایجاد شود. نظیر بیماریهای عفونی یا التهابی نظیر اوریون، اختلالات هورمونی، اختلالات ایمونولوژی، فاکتورهای محیطی و شیوه زندگی و بیماریهای ژنتیکی

بیماری سیستیک فیبروزس :

نوعی بیماری ارثی است که در در آن تعداد اسپرمها بسیار کم بوده و گاهی با عدم تشکیل لوله ها ی منی بر همراه می باشد.

کم خونی سلول داسی شکل

اختلالات ساختاری دستگاه تناسلی

بیماریهای کبدی، کلیوی

دریافت داروهای ضد تشنج

همچون آلودگي هوا و ميزان سرب موجود در هوا بخصوص در ايجاد ناباروري در مردان موثر است.

1 – سرطان پروستات :

در رشته اورولوژی در سال های اخیر طبقه بندی جدیدی انجام شده که بیماری های این رشته را به ۶ یا ۷ رشته تخصصی تقسیم می کند و در کنگره های علمی نیز از همین تقسیم بندی تبعیت می شود.

براساس این تقسیم بندی بیماری های اورولوژی به چند دسته بیماری های کلیه و پیوند کلیه، اورولوژی زنان، اورولوژی اطفال، انکولوژی یا سرطان در اورولوژی، اندرولوژی (شامل بیماری های عقیمی و ناتوانی جنسی مردان) اندریولوژی (شامل روش های غیر تهاجمی از جمله برای دفع سنگ و اورولوژی ترمیمی (جراحی های ظریف و مشکل) دسته بندی می شود.

بقیه بیماری ها شامل عفونت های دستگاه تناسلی و دفع ادرار نیز در گروه دیگری دسته بندی می شود که اورژانس های اورولوژی را هم در این دسته آخر قرار می دهند .

اگر از بیماری های انکولوژی یا سرطان های دستگاه تناسلی شروع کنیم،باید بگوییم که بیماری های خطرناک و مهمی در این دسته قرار دارند که عمدتاً بدون علامت هم هستند.

یکی از این بیماری ها سرطان پروستات است که امروزه با معرفی تست. PSA در سال های اخیر ما هم در کشور این بیماری را در مراحل اولیه تشخیص می دهیم،درحالی که قبلاً این طور نبود. مثلا یک آقای مسن ۵۰ یا ۶۰ ساله به علت اینکه زمین خورده بود و دچارشکستگی کوچکی شده است به پزشک مراجعه می کرد و ما گراف می گرفتیم و متوجه سرطان پروستات می شدیم.

آن موقع معمولاً بیماری هنگامی تشخیص داده می شد که بسیار پیشرفت کرده بود و درمان آن سخت تر بود،اما امروزه با تست PSA می توانیم به موقع این بیماری را تشخیص دهیم و درمان کنیم .

این بیماری در کشور ما شیوع کمی ندارد.در هر بخش اورولوژی که نگاه کنید همواره یک یا دو بیمار مبتلا به این عارضه که منتظر عمل جراحی هستند، بستری هستند.شاید این بیماری بین یک تا ۵ درصد در بین مردان شیوع داشته باشد.البته آمار من دقیق نیست، در این مورد مرکز تحقیقات اورولوژی بیمارستان سینا تحقیقات دقیقی انجام داده که می تواند قابل استناد باشد.

علائم سرطان پروستات :

مهم ترین علامت این بیماری نامنظم شدن ادرار است.گاهی فرد مجبور است چندین بار هنگام شب برای ادرار از خواب بیدار شود و گاهی مجبور است بسرعت خود را به دستشویی برساند تا مثانه را تخلیه کند(dot) هر چه تومور سرطان مثانه بزرگتر باشد، نفوذ بیشتری به دیواره مثانه می کند و خونریزی بیشتر می شود اما هنگامی که به وضوح خون در ادرار دیده شود،بیماری خیلی پیشرفت کرده است.

علائم در همین حد است و خیلی زیاد نیست ولی یک بیماری خطرناک و سرطان نهفته است که در مراحل پیشرفته به جراحی های بزرگ و درمان های متعدد،سخت و خطیر نیاز دارد؛ بنابراین مهم ترین علامت این بیماری اختلال در ادرار است که بخصوص در بین مردان بالای ۴۵ سال دیده می شود.

این افراد حتماً باید با یک متخصص اورولوژیست مشورت کنند و ویزیت شوند. در غیر این صورت، ممکن است در کوتاه ترین زمان ممکن، متاستاز بدهد، متاستاز استخوانی، ریوی و بیماری دست اندازی های مختلفی بکند و در فرصت کوتاهی فرد را از بین ببرد .

2 – سرطان مثانه :

سرطان دیگر که به خصوص در کشور ما شیوع بیشتری دارد، سرطان مثانه است. این بیماری از بافت خود مثانه به وجود می آید و گاهی از کلیه و حالب که محل عبور ادرار است به وجود می آید ولی عمدتاً در مثانه است.

علائم سرطان مثانه :

این بیماری هم تقریباً بدون علامت است،تنها علامت آن پیدا شدن خون در ادرار است که در مراحل اولیه به وضوح دیده نمی شود و گاهی به صورت یک تغییر رنگ جدی در ادرار مشاهده می شود.

مردان بخصوص مردانی که در معرض مواد خاصی هستند، مثلاً مردان سیگاری یا افرادی که مواد افیونی مصرف می کنند یا در صنایع مثلاً صنایع کشتی سازی ، لاستیک سازی یا حتی خشکشویی ها فعالیت می کنند، بیشتر در معرض این بیماری قرار دارند،همچنین کسانی که در خانواده شان سابقه سرطان مثانه هست نیز در معرض این بیماری قرار دارند.

هر چه تومور سرطان مثانه بزرگتر باشد،نفوذ بیشتری به دیواره مثانه می کند و خونریزی بیشتر می شود اما هنگامی که به وضوح خون در ادرار دیده شود،بیماری خیلی پیشرفت کرده است.بنابراین مردان در هر سنی که باشند اگر با تغییر رنگ ادرار مواجه شدند باید آن را جدی بگیرند چون ممکن است علامت سرطان مثانه باشد. یک آزمایش ساده ادرار این مسئله را روشن می کند،البته وجود خون در ادرار صرفاً علامت سرطان مثانه نیست،ممکن است نشانه سنگ کلیه یا یک بیماری کلیوی نیز باشد که خطر جانی کمتری دارند.

آنچه مهم است و می تواند به سلامت و عمر فرد آسیب جدی وارد کند، سرطان مثانه است که هیچ درد و علامت دیگری ندارد.شیوع این بیماری نسبت به سرطان پروستات خیلی بیشتر است.در همه بخش های اورولوژی و در همه مناطق کشور همواره تعدادی از این بیماران بستری هستند.شاید حدود ۱۰ درصد بیماران اورولوژی کشور این دسته از بیماران باشند. بیشتر این بیماران هم افراد سیگاری و افرادی هستند که در صنایع با مواد شیمیایی سر و کار دارند.

3 – سرطان بیضه :

این بیماری شیوع زیادی ندارد و به ندرت دیده می شود ولی بیماری خطیری است که یک راه تشخیص ساده دارد. درست مثل آنچه برای تشخیص زودرس سرطان سینه به خانم ها توصیه می کنند که سینه هایشان را خودشان به طور مرتب معاینه کنند،به آقایان هم توصیه می شود، خودشان بیضه هایشان را معاینه کنند و اگر هر تغییر و نامنظمی را در بیضه شان دیدند، فوری به پزشک مراجعه کنند.

در دوران بلوغ مردان ممکن است بیضه دور طنابی که عروق بیضه را تامین می کند، بپیچد که «تورسیون» بیضه نام دارد، اگر چنین حالتی اتفاق بیفتد فرد باید حداکثر ظرف ۶ ساعت به پزشک متخصص اورولوژی مراجعه کند

این بیماری گاهی به صورت جمع شدن آب دور بیضه دیده می شود اما این نامنظمی الزاماً نشانه سرطان بیضه نیست و ممکن است یک التهاب ساده باشد ولی حتماً باید به پزشک اورولوژیست مراجعه شود.چون اگر سرطان بیضه باشد بسیار خطرناک و تهاجمی است و بلافاصله به داخل شکم دست اندازی می کند، در آن صورت باید جراحی های خیلی سنگینی برای درمان آن انجام داد.اما اگر در مراحل اولیه تشخیص داده شود، خیلی راحت درمان می شود.

4 – اورژانس های اورولوژی :

اورژانس تعریف مشخصی دارد؛ یعنی عارضه ای که باید به فوریت و در کوتاه ترین زمان ممکن به آن رسیدگی شود اما متأسفانه اکثریت مردم از موارد اورژانسی خبر ندارند و نمی دانند چه بیماری هایی اورژانسی است؛ البته گاهی که با یک بیماری مانند سنگ کلیه مواجه می شوند چون درد زیادی دارد و بیماری پر سر و صدایی است، (درد سنگ کلیه مثل درد زایمان است) به همین خاطر فرد بلافاصله به پزشک و اورژانس مراجعه می کند.

ولی اورژانسی که من می خواهم به آن اشاره کنم،چیز دیگری است که درمان آن کاملاً وابسته به زمان است، زمان طلایی یا دارد و اگر بعد از زمان طلایی مراجعه شود، متأسفانه هیچ کاری برای آن نمی توان انجام داد.

چطور بفهمیم عقیم هستیم

از لحاظ فرهنگی برای ما مشکل است که خیلی راحت این بیماری ها را در رسانه ها مطرح کنیم اما از طرفی تعهد پزشکی ما ایجاب می کند با کلماتی که مطابق فرهنگ و شئون جامعه ما باشد، این مسائل را مطرح کنیم.

بیضه ناحیه ای از بدن مردان است که برای تولید مثل، نطفه تولید می کند که برای پدر شدن یک مرد هنگامی که با نطفه همسرش به اشتراک گذاشته می شود، منجر به تولید مثل می شود؛بنابراین باید سالم باشد و بتواند اسپرم یا نطفه مردانه تولید کند.

5 – تورسیون بیضه :

در دوران بلوغ مردان ممکن است بیضه دور طنابی که عروق بیضه را تامین می کند، بپیچد و یک حالت گردش پیدا کند،این هیچ ربطی به حالت فرد یا شکل خوابیدن ندارد. خودبه خود اتفاق می افتد و «تورسیون» بیضه نام دارد، اگر چنین حالتی اتفاق بیفتد فرد باید حداکثر ظرف ۶ ساعت به پزشک متخصص اورولوژی مراجعه کند تا با یک جراحی ساده، بیضه را سر جایش برگرداند. در غیر این صورت بعد از گذشت ۶ ساعت بیضه دچار خون مردگی می شود و می میرد که دیگر هیچ کاری برای درمان آن نمی توان انجام داد .

علائم تورسیون بیضه :

علامت آن درد شدید در ناحیه بیضه است که به صورت ناگهانی به وجود می آید، ممکن است بیضه دچار بادکردگی هم بشود.اگر چنین علائمی دیده شد، فرد باید به سرعت ظرف ۲ یا ۳ ساعت خود را به یک متخصص اورولوژی برساند،حتی فرصت برای مراجعه به پزشک عمومی هم نیست و نیابد وقت را تلف کرد.

درد شدید بیضه البته ممکن است به علت ضربه خوردن حین بازی فوتبال یا عفونت باشد.اگر عفونت باشد به راحتی با آنتی بیوتیک درمان می شود ولی تورسیون یا گردش بیضه خطرناک است و حتماً باید در زمان طلایی ۶ ساعته، در هر ساعت از شبانه روز که باشد بلافاصله درمان شود.

6 – بیماری پریاپیسم :

پریاپیسم بیماری اورژانسی دیگری است که آن هم بسیار مهم است و اگر در زمان طلایی مراجعه نشود ممکن است منجر به ناتوانی جنسی دائمی فرد و از دست دادن قدرت زناشویی در مردها می شود

علتش به آناتومیک بیضه مربوط است.ممکن است به صورت مادرزادی یک طرف بیضه سنگین تر یا سبک تر باشد و کمتر از یک درصد پسران ۱۰تا ۲۰ ساله ممکن است با این عارضه مواجه شوند. در این صورت، یک بیضه از بین می رود و باید از بدن خارج شود ولی ممکن است به علت تغییراتی که در بدن ایجاد می کند،سیستم ایمنی بدن را تحت تأثیر قرار دهد.

در این صورت ممکن است از طریق خون و عکس العمل بدن،به بیضه طرف مقابل هم آسیب وارد شود در غیر این صورت ممکن است فرد برای بچه دار شدن دچار مشکل شود یا حتی عقیم شود. کمتر از نیم درصد مردان ممکن است به این عارضه مبتلا شوند.

بیماری اورژانسی دیگری که آن هم بسیار مهم است و اگر در زمان طلایی مراجعه نشود ممکن است منجر به ناتوانی جنسی دائمی فرد بشود به نحوی که مرد قدرت زناشویی خود را برای همیشه از دست بدهد، پریاپیسم است .

به طور طبیعی مردان در زمان های مشخصی که صلاح می دانند، زناشویی می کنند.مدت زناشویی در افراد مختلف متفاوت است اما به طور کلی بعد از ارتباط جنسی آلت تناسلی مرد به حالت طبیعی قبل از این حالت برمی گردد اما اگر حالت نعوظ بیش از یک ساعت طول بکشد،شروع زنگ خطر است و اگر این اتفاق افتاد فرد باید حداکثر ظرف ۶ ساعت به پزشک مراجعه کند.

اگر بعد از این مدت وضعیت به حالت طبیعی برنگردد منجر به ناتوانی جنسی تا آخر عمر می شود و هیچ درمانی نیز نخواهد داشت. متأسفانه کمتر از یک درصد مردان از این مسئله مهم اطلاع دارند؛ به همین علت این بیماران معمولاً بعد از ۲۴ ساعت به پزشک مراجعه می کنند که دیگر دیر است و کاری نمی توان انجام داد.

علت آن هم به جز نا آگاهی از اهمیت این مسئله، مقداری هم به خاطر خجالت فرهنگی است. به همین خاطر سعی می کنند به اتفاق خانواده، خودشان مشکل را حل کنند که امکان ندارد و فقط یک متخصص می تواند مشکل را حل کند. دلیل دیگر آن امکان مصرف داروهای اعصاب و روان است.

علت برخی بیماریهای تناسلی بجز ناآگاهی از اهمیت این مسئله، مقداری هم به خاطر خجالت فرهنگی است. به همین خاطر افراد سعی می کنند به اتفاق خانواده، خودشان مشکل را حل کنند که اثری در بهبود ندارد

علل دیگری هم دارد، بعضی بیماری های خونی ممکن است عامل بروز این بیماری باشد.افرادی که مبتلا به بیماری گلبول های قرمز هستند،مستعد آن هستند. اما گاهی هم بدون هیچ علتی به صورت خودبه خودی اتفاق می افتد.مصرف کم یا زیاد مایعات هم ممکن است این حالت را ایجاد کند.

بیماری های عفونی دستگاه تناسلی انواع مختلفی دارند، عامل این بیماری ها ممکن است میکروب های عمومی باشند یا میکروب ها و ویروس هایی که از طریق ارتباط جنسی منتقل می شوند. انواع قدیمی این بیماری ها سفلیس و سوزاک هستند اما امروزه بیماری های دیگری مانند ایدز و آنتی ژن هایی که از طریق رابطه جنسی منتقل می شوند نیز مطرح هستند.

در خانم ها عفونت مثانه هم بیماری مهم و شایعی است که مجبورند تند تند مثانه را تخلیه کنند، چون سیستم خروجی مثانه و ناحیه تناسلی در زنان به هم نزدیک است احتمال عفونت در آنها زیادتر است؛ به همین علت یک تا۲بار عفونت مثانه در زنان را طی یکسال طبیعی می دانیم و آن را جدی نمی گیریم ولی اگر عفونت مثانه در آقایان باشد حتماً باید به صورت جدی بررسی های لازم انجام شود.

عفونت دیگر، عفونت بیضه است که در پسر بچه ها ممکن است اتفاق بیفتد که ممکن است مادرزادی باشد یا به صورت خودبه خود اتفاق بیفتد.

7 – رگ های واریسی :

واریکوسل یا واریسی شدن عروق بیضه شایع ترین بیماری مردان پس از بلوغ است و حدود یک ششم مردان واریکوسل دارند. در مردانی که دچار ناباروری هستند، این رقم بالاتر است و به ۴۰ درصد می رسد اما حدود ۱۵ درصد از مردان با واریکوسل در کیسه بیضه و به ویژه بیضه چپ مواجه هستند.

زمانی که مردی تعداد اسپرم کمی تولید می کند پزشکان معمولا توصیه به درمان واریکوسل می کنند. یک روش درمان این رگ های واریسی در کیسه بیضه جراحی یا آمبولیزاسیون از راه پوست به روش غیرجراحی و به کمک کاتتر است.

مشخص نیست واریکوسل چطور باعث کاهش تولید اسپرم می شود و احتمال های متعددی مانند قطع جریان خون به بیضه یا گرم شدن بیش از حد بیضه یا قطع جریان خون به بالا و اختلال در رگ ها مطرح می شود. البته این نکته را هم باید توجه داشته باشید که هرچند اثبات شده بعد از جراحی باروری بهبود می یابد برخی پزشکان بر این باورند که عمل جراحی ممکن است بهبود کیفیت مایع منی را تحت تاثیر قرار دهد.

1 – سابقه خانوادگی :

اگر در خانواده سابقه ناباروری دارید باید بررسی های کلی را درباره سلامت خودتان انجام دهید وگرنه ممکن است با نازایی غافلگیر کننده ای مواجه شوید .

2 – آیا دارو باعث عقیم شدن مردان می شود ؟

بعضی آنتی بیوتیک ها به طور موقت سبب کاهش تعداد و تحرک اسپرم ها در مردان می شوند. بعضی از این آنتی بیوتیک ها شامل اریترومایسین, نیتروفورازون یا نیتروفورانتوئین هستند. استفاده از داروهای استروئیدی آنابولیک سبب می شوند بدن نتواند هورمون تستوسترون را به طور طبیعی بسازد که سرانجام سبب کاهش تولید اسپرم خواهد شد.

بسیاری از ورزشکارانی که به عنوان دوپینگ از این داروها استفاده مکرر می کنند، دچار این مشکل خواهند شد. داروی سولفاسالازین که برای درمان اختلالات گوارشی به کار می رود، کتوکونازول داروی ضد قارچ و داروی آزولفیدین که برای درمان بیماری گوارشی کولیت به کار می رود ازجمله داروهایی هستند که می توانند تعداد و کیفیت اسپرم را تحت تاثیر قرار دهند.

3 – آیا لپ تاپ و گوشی روی ناباروی تاثیر دارد :

هیچ می دانید یک لپ تاپ ساده می تواند توانایی انسان در تولیدمثل را تحت تاثیر قرار دهد؟ به گفته محققان دانشگاهی در نیویورک ارتباط مستقیمی بین استفاده از لپ تاپ و افزایش دمای کیسه بیضه به ۳۵ درجه در موقعیت های خاص وجود دارد. این افزایش دما اثرات مضری بر روند اسپرماتوژنز (فرآیند تشکیل گامت نر) می گذارد، بنابراین اگر در تلاش برای پدر شدن هستید، باید لپ تاپ تان را روی میز بگذارید.

حتما خیلی شنیده اید که آقایان بهتر است تلفن همراه شان را روی کمرشان و نزدیک اندام تناسلی قرار ندهند. جالب است بدانید مطالعه ای نشان داد مردانی که بیشترین استفاده را از تلفن همراه داشتند (بیش از ۴ ساعت در روز) تعداد اسپرم در آنها به شدت کاهش داشت ضمن آنکه نرخ تحرک اسپرم و شکل طبیعی آن هم تحت تاثیر قرار می گرفت.

توصیه پزشکان برای محدود کردن قرارگیری در معرض تابش اشعه این است که تلفن همراه را در کیف حمل کنند. حتی زمانی که تلفن در مجاورت کشاله ران نیست می تواند باروری را تحت تاثیر قرار دهد. پزشکان برای جلوگیری از اثرات مضر تلفن همراه توصیه می کنند از بلندگوی تلفن استفاده کنند و آن را در تماس با بدن قرار ندهند.

4 – گرما بیش از حد :

بیضه نمی تواند فرایند طبیعی خود را انجام دهد؛ مگر اینکه دمایش کمتر از بقیه قسمت های بدن باشد. خوشبختانه آناتومی بدون مردان طوری طراحی شده که فاصله ای بین بیضه ها و درجه حرارت مرکزی بدن ایجاد می کند. اگر درجه حرارت بیضه ها به ۳۷ درجه سانتی گراد برسد تولید اسپرم متوقف می شود. وقتی تولید اسپرم دچار اختلال شود، می تواند برای ماه ها نهفته باقی بماند. فکر می کنید اگر بیضه در معرض گرما قرار بگیرد چه اتفاقی می افتد؟ تعداد اسپرم پایین می آید ضمن آنکه تحرک آنها هم کاهش می یابد و این اولین گام به سوی اختلال در باروری مردان است.

وقتی وان را حسابی گرم می کنید، باید بدانید که همین گرما از باروری جلوگیری می کند. حرارت مرطوب به هیچ عنوان برای بیضه ها خوب نیست. باتوجه به مطالعه ای که در سال ۲۰۰۷ منتشر شده ماندن در یک جکوزی یا وان آب داغ برای ۳۰ دقیقه می تواند به طور موقت باعث کاهش تولید اسپرم شود. با این حال مطالعات همچنین نشان می دهد که اثرات منفی حرارت مرطوب روی اسپرم ممکن است برگشت پذیر باشد. از آنجا که اسپرم مدت زمانی لازم دارد تا به بلوغ برسد هر نوع مداخله ای دست کم سه ماه طول می کشد تا اثرش را نشان دهد.

5 – تب کردن در ناباروی :

اگر می دانید که وان آب داغ و سیگار کشیدن می تواند بر تولید اسپرم اثر بگذارد، باید بدانید که تب بالا هم می تواند همان اثر حرارت مرطوب را روی اسپرم با اثرات مشابه پایدار داشته باشد. باتوجه به تحقیق های انجام شده بسته به مدت زمان تب، غلظت اسپرم تا ۳۵ درصد کاهش پیدا می کند و همین موضوع اثر مستقیم بر کیفیت اسپرم می گذارد.

6 – دوچرخه سواری در اخته شدن مردان :

شاید در ابتدا این طور به نظر برسد که لباس زیر تنگ و گشاد به تنهایی تغییری در تعداد اسپرم ایجاد نمی کند اما لباس زیر گشاد زمانی که تعداد اسپرم به طور کلی کم است، مفیدتر است و این موضوع را کمتر حساس می کند. با این حال محققان اذعان می کنند پوشیدن لباس زیر تنگ می تواند تا حدودی بر تعداد اسپرم اثر بگذارد. دقت داشته باشید که پوشیدن لباس دوچرخه سواری برای مدت طولانی به هیچ عنوان مناسب نیست. نشستن بیش از ۳۰ دقیقه روی زین دوچرخه در هر بار به ویژه اگر از شلوار مخصوص دوچرخه سواری هم استفاده شود سبب بالا رفتن دمای کیسه بیضه شده و بر تولید اسپرم تاثیر می گذارد. حتی پوشیدن شلوار تنگ، محیط مناسبی برای تولید اسپرم ایجاد نمی کند.

7 – آیا سیگار و مصرف الکل باعث عقیم شدن مردان می شود

توتون، تنباکو و الکل می تواند عملکرد جنسی را مختل کند بنابراین افرادی که قصد پدر شدن دارند، باید به طور کامل از این موارد پرهیز کنند. مصرف الکل بر کیفیت اسپرم و تولید آن اثر می گذارد درحالی که مصرف سیگار باعث اختلال در تحرک اسپرم می شود. علاوه بر کاهش اسپرم مطالعات دیگر نشان می دهد مصرف سیگار می تواند به DNA اسپرم آسیب زده و باعث افزایش اختلال نعوظ شود.

بسیاری از افراد از آسیب هایی که مصرف الکل و استعمال دخانیات دردورۀ بارداری بر چنین وارد می کند آگاهی دارند اما بسیاری از زوج ها باور نمی کنند که استعمال دخانیات و مصرف الکل بتواند قدرت باروری آن ها را وختل کند. البته خبر خوبی که در این مورد می توان داد این است که اثرات اینها بر باروری همیشگی نیست و بعد از توقف مصرف آن ها، اثرات زیانبارشان بر باروری از بین رفته و وضعیت شخص به حالت عادی بر می گردد.

1 – نقش الکل نوشیدن الکل :

باعث کاهش تعداد اسپرم های غیر طبیعی و کاهش درصد اسپرم های دارای قابلیت تحرک شود. به گزارش خبرنگار سایت پزشکان بدون مرز ، الکل از طریق تأثیر بر فرآیند تولید و آسازی تستوسترون (هورمون جنسی مردانه) نیز می تواند روی باروری مرد اثر کند.

الکل چون بر کبد اثر می گذارد می تواند باعث تجمع هورمون های جنسی زنانه (که در مرد هم به طور طبیعی مقدار کمی تولید می شود) در بدن مرد شده از این طریق باعث کاهش قدرت جنسی و تعداد اسپرم ها شود. الکل همچنین می تواند باعث کاهش جذب عناصر غذایی مثل روی به داخل بدن شود.

روی ماده غذایی مهمی است که در باروری مرد نقش حیاتی دارد. برای ساخته شدن لایۀ خارجی اسپرم و دم آن باید مقدار کافی روی وجود داشته باشد و نیز این عناصر با غلظت بالایی در اسپرم یافت می شود.
کاهش ( ) در غذای مرد می تواند تعداد اسپرم ها را کاهش می دهد. مصرف زیاد الکل می تواند باعث توقف عادت ماهیانه و تخمک گذاری در زن ها شود.

اگر چه نوشیدن مقادیربالاتر الکل می تواند بر باروری شما اثر منفی داشته باشد. لذا نمی توان گفت نوشیدن مقدار کمتر آن خالی از اشکال است بلکه می توان گفت مقدار اندک آن نیز برای شما ( که می خواهید باردار شوید) زیاد است.

مصرف الکل توسط زنان باردار احتمال سقط را تا دو نیم ( ) برابر زنان عادی افزایش می دهد و اگر زنی هم الکل بنوشد و هم سیگار بکشد، احتمال سقط در او چهار برابر زنان عادی می شود.

2 – نقش دخانیات :

بسیاری از مردم اطلاعات زیادی در خصوص سیگار کشیدن در بیماری های مختلف ریه مثل آمفیزم و سرطان ریه دارند و اکثراً از اثرات مخرب سیگار در حاملگی نیز مطلع هستند، اما افراد کمی از نقش سیگار در کاهش قدرت باروری زوج هخا اطلاع کافی دارند. دود توتون یا تنباکو حاوی چهار هزار نوع ترکیب شیمیایی است.

برخی از این ترکیبات عبارتند از: اکسید نیتروژن، آمونیاک، هیدروکربن های معطر، سیانید هیدروژن، کلرید وینیل، نیکوتین، سرب و کادمیم.

برخی خانم ها فقط هنگام بارداری سعی می کنند سیگار نکشند، غافل از اینکه دود سیگار می تواند شانس حامله شدن شما را نیز کاهش دهد.

سیگار کشیدن در مردان می تواند باعث کاهش تعداد اسپرم ها، افزایش اسپرم های غیر طبیعی و کاهش سطح تستوسترون (هورمون جنسی مردانه) شود. دود سیگار همچنین می تواند باعث کندی و تنبلی اسپرم ها و نیز کاهش سطح ویتامین در خون شود.

کمبود و یتامین باعث می شود اسپرم ها به جای رو به جلو به همدیگر بچسبند و مصرف مقدار کافی ویتامین به طور روزانه می تواند باعث اصلاح این مشکل شود. استعمال دخانیات و در زنان می تواند باعث یائسگی زودرس شود و این موضوع برای زنانی که سنشان بالا است و می خواهند باردار شوند اهمیت حیاتی دارو

3 – نقش داروهای تفننی :

طی سال های اخیر مصرف ماری جوانا و کوکائین سیر فزاینده ای داشته و برای بخشی از مردم به صورت بخشی از زندگی روزانه در آمده است. البته افزایش مقبولیت اجتماعی این داروها دلیل بر بی ضرر بودن آن ها نیست. این داروها بر روی باروری شما و شوهرتان اثر منفی دارند اما در صورت ترک آن ها بعد از مدت کوتاهی اثرات منفی شان بر براروری از بیم می رود. مصرف آن ها در بارداری اثرات فاجعه باری بر روی جنین دارد.

8 – بی تحرکی در عقیم شدن :

نتایج برخی تحقیقات نشان می دهد مردانی که در هفته دست کم ۲۰ ساعت پای تلویزیون می نشینند دارای اسپرم کمتری هستند. در اصل این مردان ۴۴ درصد میزان اسپرم کمتری نسبت به مردانی که به ندرت تلویزیون می بینند یا اصلا تلویزیون نگاه نمی کنند دارند. یکی از عواقب نشستن و تماشای تلویزیون به مدت طولانی آن است که هنگام نشستن دمای بیضه ها بالا می رود و همین امر از تولید اسپرم می کاهد.

عوامل دیگری که خطر سازند

به گفته محققان برخی شرایط فیزیولوژیک منفی می تواند اسپرم را تحت تاثیر قرار دهد.

انسداد: انسداد مجاری یکی از این موارد است. به دلایل متعدد ازجمله نقص مادرزادی، عفونت، تروما یا وازکتومی ممکن است انسداد ایجاد شده و مانع از ورود مایع منی شود.

اخـتلالات ژنـتیکی: اخـتلالات کروموزومی زیادی هستند که می توانند تولید اسپرم را به شدت کاهش داده یا حتی آن را به صفر برسانند. به عنوان مثال یک شکل از فیبروز کیستیک می تواند باعث شود مجرای دفران شکل طبیعی خود را از دست بدهد. عوامل زیان آور دیگر مانند آنتی بادی های ضداسپرم، عدم تعادل هورمونی، سرطان بیضه، بیضه نزول نکرده و مشکلات جنسی می تواند اسپرم را تحت تاثیر قرار دهد.

9 – شغل های خطرناک باعث عقیم شدن می شود

استفاده بی رویه از سموم شیمیایی برای دفع موش ها و حتی کودهای شیمیایی که در کشاورزی به کار می رود، کیفیت اسپرم مردان را تحت تاثیر قرار می دهد. اسپرم افرادی که به دلیل شغل شان در هوای گرم و کنار کوره یا تنور کار می کنند هم ممکن است کیفیت خود را از دست بدهد.

10 – تاثیر چاقی بر تعداد اسپرم :

چاقی با افزایش تولید هورمون های زنانه (استروژن) در ارتباط است. کاهش تعداد اسپرم اختلال عملکرد جنسی و ناباروری را به دنبال دارد. براساس مطالعه سازمان جهانی بهداشت در مقایسه مردان با وزن طبیعی و مردان چاق، افراد چاق دچار کاهش عملکرد بیضه و تعداد اسپرم هستند، البته این را هم به خاطر داشته باشید که براساس تحقیقات انجام شده اگرچه چاقی تعداد اسپرم را کاهش می دهد اما تنها سطح شدیدی از چاقی ممکن است پتانسیل باروری مردان را تحت تاثیر قرار دهد و مانع از قدرت باروری آنها شود.

همه‌گیری کروناویروس جدید کووید-۱۹، یک وضعیت اضطراری در دنیا اعلام شده است و طبعاً زنان باردار یا زنانی که قصد بارداری داشته‌اند در مورد همه چیز…

استفاده از روش‌های کمک‌باروری، مرحلۀ بعدی درمان مشکلات باروری پس از انجام اقدامات اولیه برای درمان ناباروری است. روش‌های کمک‌باروری در ایران بسیار…

پره‌اکلامپسی یا مسمومیت حاملگی؛ ،Preeclampsia عارضه‌ای جدی است که اگر به موقع درمان نشود، می‌تواند خطرهای جدی برای مادر و جنین به دنبال داشته باشد….

از زمان شروع بارداری، بدن با ترشح هورمون‌ها، خود را برای یک زایمان طبیعی آماده می‌کند. این هورمون‌ها روی عضلاتی مانند عضلات لگن، کمر و شکم تأثیر می…

بعد از تولد کودک و زایمان همسرتان، احتمالاً کمی اطرافتان شلوغ است و شاید یکی از اعضای خانوادۀ همسرتان یا نزدیکان شما در کنار همسر شما بماند، اما…

چطور بفهمیم عقیم هستیم

ریفلاکس در کودکان یا طبیعی است یا غیرطبیعی. در این ویدیو، خانم دکتر غزال علیزاده، متخصص كودكان و نوزادان و فوق تخصص مغز و اعصاب كودكان، در مورد…

نشستن بدون کمک دیگران چشم‌انداز جدیدی از جهان به کودک می‌دهد. وقتی عضلات پشت و گردن او برای راست نگه داشتن پشتش به اندازهٔ کافی قوی شد و وقتی یاد…

تقریباً تمام والدین یک کودک نوپا با این پرسش مواجه می‌شوند که چرا فرزندشان یکدفعه الم‌شنگه به پا می‌کند. در این مطلب به دلایل و راهکارهای رفع و…

بازی شغل و تجارت كودكان است و به آنها اجازه و آزادی عمل این را می‌دهد که دنیای فیزیکی اطراف و دنیای عاطفی درونشان را آزمایش كنند. هرچند ممکن است از…

جلوگیری از خفگی در کودکان زیر یک سال با نجات کودکان بالای یک سال از خفه شدن فرق دارد. برای پیشگیری از خفگی در سن زیر یک سال، سه مرحله و قانون اصلی…

زایمان طبیعی گاهی با تزریق بی‌حسی‌ انجام می‌شود. این زایمان‌ها، زایمان بدون درد نامیده می‌شود. در این ویدیو، خانم ناهید خداکرمی، رئیس انجمن علمی…

انواع شیرخشک‌ها از پنج مادۀ اصلی تشکیل شده‌اند که شامل کربوهیدرات، پروتئین، چربی، ویتامین و مواد معدنی است. یک شیرخشک می‌تواند دارای دیگر مواد مغذی…

بخشی از مشکلات ناباروری زوج‌ها ناشی از ناباروری مرد است. پزشک برای تشخیص مشکلات ناباروری مرد، معاینات و آزمایش‌هایی را انجام می‌دهد. این آزمایش‌ها به پزشک کمک می‌کند تا علت ناباروری را تشخیص و درمان مؤثری را برای بهبود باروری مرد انجام دهد. در این مطلب با آزمایش‌های تشخیص علت ناباروری در مردان آشنا می‌شوید.

معاینات ناباروری مردان با مراجعه به اورولوژیست شروع ‌می‌شود. پزشک در جلسۀ معاینه، سوال‌هایی را مطرح می‌کند تا سابقۀ پزشکی مرد را در اختیار داشته باشد. پزشک دربارۀ مواردی مانند سوابق جراحی، بیماری‌های مزمن، داروهای مصرفی، مشکلات جنسی، سابقۀ بیماری‌های آمیزشی یا سبک زندگی و مصرف سیگار یا مواد مخدر از شما خواهد پرسید. همچنین ممکن است بیضه‌های مرد را برای بررسی مشکلات احتمالی معاینه کند. با معاینه ‌می‌توان واریکوسل را تشخیص داد، اندازۀ بیضه‌ها را نیز بررسی کرد و به احتمال وجود مشکلات هورمونی پی برد. برای ارزیابی وضعیت اسپرم، یک آزمایش اسپرم تجویز می‌شود. انجام این آزمایش و سایر آزمایش‌های تجویزی به تشخیص زودتر علل ناباروری سرعت ‌می‌بخشد.

برای بررسی وضعیت اسپرم مردان، معمولاً یک آزمایش اسپرم درخواست می‌شود. در این آزمایش تعداد، شکل، میزان تحرک و دیگر متغیرهای مربوط به اسپرم توسط آزمایشگاه بررسی می‌شود. یکی از شرایط باروری وجود میزان کافی اسپرم در مایع منی مرد است، اگرچه باروری به عوامل دیگری مانند شکل و حرکت اسپرم‌ها نیز مرتبط است. بسیاری از مردانی که تعداد اسپرم کم یا مایع منی غیرطبیعی دارند، باز هم شانس باردار شدن را دارند و برخی مردان نیز با وجود مایع منی طبیعی و تعداد زیادی اسپرم سالم دچار ناباروری هستند. پزشک با بررسی نتیجۀ آزمایش اسپرم مرد، وضعیت باروری او را ارزیابی می‌کند.

اگر اولین آنالیز مایع منی طبیعی باشد، ممکن است برای اطمینان از نتیجه‌، درخواست انجام مجدد آن داده شود. طبیعی بودن هر دو مورد آنالیز مایع منی معمولاً به معنای وجود نداشتن مشکلات باروری جدی است. در صورت وجود مورد غیرعادی، ممکن است پزشک برای تشخیص دقیق مشکل، درخواست انجام آزمایش‌های بیشتری را بدهد. وجود نداشتن اسپرم در مایع منی می‌تواند نشانۀ انسداد در دستگاه تناسلی مرد باشد که معمولاً با عمل جراحی قابل اصلاح است. برای آزمایش اسپرم، مرد باید در آزمایشگاه مایع منی خود را جمع‌آوری و تحویل دهد. برای جمع‌آوری اسپرم معمولاً یک ظرف استریل در اختیار مرد قرار داده می‌شود و او با روش خودارضایی باید نمونۀ منی را در ظرف بریزد و تحویل دهد. این آزمایش برای گرفتن نتیجۀ دقیق‌، بهتر است سه تا شش روز بعد از آخرین انزال انجام شود و نباید هنگام جمع‌آوری نمونه از روان‌کننده استفاده کرد.

پزشک اورولوژیست ممکن است برای بررسی وجود عفونت مجاری ادرار که می‌تواند در ناباروری مرد نقش داشته باشد، آزمایش ادرار درخواست کند. درصورتی‌که در ادرار اسپرم وجود داشته باشد، ممکن است پزشک به انزال پس‌گرد مشکوک شود، زیرا در این عارضه بخشی از اسپرم وارد مثانه می‌شود. این عارضه معمولاً به دلیل اختلال در دریچه‌های مثانه و به خاطر عمل جراحی در گذشته اتفاق می‌افتد. همچنین در صورت وجود نداشتن اسپرم در آزمایش اسپرم، پزشک برای بررسی انسداد لوله‌های بیضه، درخواست سونوگرافی یا رادیوگرافی می‌کند. پزشک ممکن است برای بررسی احتمال وجود واریکوسل، علاوه بر معاینات، سونوگرافی از بیضه را نیز توصیه کند. در این روش پزشک با اطمینان می‌تواند مشکل واریکوسل را تشخیص دهد.

واریکوسل از مشکلات شایعی است که احتمالاً در جریان درمان‌های ناباروری با آن مواجه می‌شوید. واریکوسل وجود سیاهرگ‌های واریسی در بیضه است که معمولاً…

ناباروری با علت مشخص یکی از انواع ناباروری است. وقتی شما و همسرتان آزمایش‌های پزشکی مربوط به ناباروری را به صورت کامل انجام داده‌اید، ولی هنوز دلیل…

آزمایش آنالیز اسپرم معمولاً اولین آزمایشی است که برای بررسی احتمال ناباروری در مردان انجام می‌شود. در آزمایش آنالیز اسپرم، علاوه بر میزان مایع منی…

تیم و هیئت علمی مادرشو تلاش می‌کند تا تمام مطالب کیفیت بالایی داشته باشد. اما حفظ این کیفیت بدون داشتن نظرات اصلاحی شما کاربر عزیز امکان‌پذیر نیست. بنابراین اگر ایرادی در مطلب بالا می‌بینید یا فکرمی‌کنید این مقاله مناسب نیست، نظرتان را از طریق فرم زیر با ما در میان بگذارید.

ناباروری مشکلی نیست که فقط مربوط به زنان باشد و آگاهی درست زوج‌ها از این موضوع باعث می‌شود تا…

مشکلات باروری در مردان یکی از دلایل بارور نشدن یک زوج است. به‌طورکلی هر چیزی که بتواند اختلالی در…

مطالب این سایت جایگزین تشخیص، تجویز و درمان نیست. برای اطلاعات بیشتر به شرایط استفاده مراجعه فرمایید.

© کلیه حقوق مادی و معنوی متون، گرافیک، تصاویر و ویدیوها و محتویات سایت صرفاً متعلق به شرکت راهکارهای سلامتی پدیدار می باشد. بازنشر و استفاده از مطالب مادرشو تنها برای مقاصد غیرتجاری و با ذکر منبع (و لینک مستقیم به مطلب و بازنشر کامل و بدون جرح و تعدیل) بلامانع است. کليۀ حقوق مادی و معنوی اين سايت متعلق به شرکت دانش‌بنیان راهکارهای سلامتی پدیدار است.

 !(function (w, d) { ‘use strict’; var ad = {zone: “brtrha1”, user: “1565432215”, width: 728, height: 90, id: ‘adro-246454’}, h = d.head || d.getElementsByTagName(‘head’)[0]; if (typeof w.adroParams != ‘object’) w.adroParams = {}; w.adroParams[ad.id] = ad; var script = document.createElement(“script”); script.type = “text/javascript”; script.async = 1; script.src = “//static-cdn.adro.ir/dlvr/rsdnt.js”; h.appendChild(script); })(this, document); var h = document.getElementsByTagName(“head”)[0], s = document.createElement(“script”); s.async = !0, s.defer = !0, s.type = “text/javascript”, d = new Date, s.src = “https://cdn.sanjagh.com/assets/sdk/www.bartarinha.ir/client.js?t=” + d.getFullYear().toString() + d.getMonth() + d.getDate() + d.getHours(), h.appendChild(s); var sabaVisionWebsiteID = “1c27cb39-612a-452a-954c-b3e3dd1f3d36”; var sabaVisionWebsitePage = “ALL” _atrk_opts = {atrk_acct: “i2i8r1SZw320l9”, domain: “bartarinha.ir”, dynamic: true}; (function () { var as = document.createElement(‘script’); as.type = ‘text/javascript’; as.async = true; as.src = “https://certify-js.alexametrics.com/atrk.js”; var s = document.getElementsByTagName(‘script’)[0]; s.parentNode.insertBefore(as, s); })();

برترین‌ها: موضوعی که شاید ذهن خیلی از زوج‌های جوان را درگیر می‌کند، ولی به دلیل شرم و حیا از پرس‌و‌جو درباره آن دوری می‌کنند، «ناباروری» و راه‌های درمان آن است. دکتر محمد‌رضا نوروزی، متخصص اورولوژی در این مطلب به سوالات ذهنی شما در این باره پاسخ داده است.

نابارور به چه کسی می‌گویند؟

ناباروری عبارت است از این که یک زوج پس از گذشت یک سال از ازدواج‌شان، بدون پیشگیری از بارداری و با وجود رابطه جنسی منظم، باردار نشود.

حالا این سوال مطرح می‌شود که آیا این زوج کاملا نابارورند یا ارزش بررسی دارند؟

چطور بفهمیم عقیم هستیم

در واقع با پیشرفت‌هایی که امروزه در دنیای پزشکی صورت گرفته می‌توان گفت این زوج ارزش بررسی دارند.

آیا ناباروری در دنیا ریشه‌کن شده؟

بسیار بر این عقیده‌اند چیزی به اسم زوج نابارور در دنیا وجود ندارد، همه افرادی که باروری طبیعی نداشته‌اند می‌توانند به نوعی برای کار‌های درمانی مراجعه کنند.

آیا همه کسانی که برای درمان مراجعه می‌کنند بچه‌دار می‌شوند؟‌نمی‌شود این را با قاطعیت اعلام کرد که همه آن‌ها بچه‌دار می‌شوند، ولی این را می‌توان با قاطعیت گفت که همه آن‌ها می‌توانند برای درمان، مراجعه کنند.

در ناباروری سهم زنان بیشتر است یا مردان؟

معمولا اختلالات باروری به طور مساوی بین زنان و مردان توزیع می‌شود. یعنی فاکتور‌های زنانه و مردانه به یک اندازه در این قضیه دخیل هستند. معمولا در فرهنگ ما زوج‌های نابارور با هم برای درمان مراجعه نمی‌کنند. هرچند درمان‌های جدید بر این اصل استوار است که زن و مرد باید با هم برای درمان مراجعه کنند. در زنان، اختلالات باروری با اختلالات تخمک‌گذاری، اختلالات رحم، اختلالات لوله‌های رحمی و اختلالات هورمونی همراه شده است یعنی اشکال یا ایراد در هر یک از این اعضا می‌تواند باعث ناباروری زنان شود. زنانی که اختلالات هورمونی، عادت ماهانه نامنظم و پرمویی دارند، این‌ها می‌تواند نشانه‌ای از امکان ناباروری در آن‌ها باشد.

کدام مردان در خطر ناباروری قرار دارند؟

در مردان، بسیاری از بیماری‌ها می‌تواند باعث ناباروری شود. اولین آن‌ها اختلال توانایی جنسی است. شرط لازم برای باروری طبیعی، رابطه جنسی منظم است. بعضی از دلایل ناباروری در مردان عبارتند از: بیماری‌های دوران کودکی مثل جراحی‌هایی که اطراف بیضه انجام می‌شود، بالا بودن بیضه و بیماری واریکوسل (به‌عنوان شایع‌ترین عامل ناباروری که قابل درمان است)، اختلالات هورمونی به صورت اختلال در هورمون‌های هیپوفیز یا هورمون‌های جنسی، رشد نامناسب بیضه‌ها، اختلالات ژنتیک مثل کوچک‌بودن بیضه، برخی عفونت‌های مزمن که در عملکرد بیضه اختلال ایجاد می‌کند مثلا «سل» که لوله‌های انتقال‌دهنده اسپرم را از بین می‌برد، برخی داروها، برخی عفونت‌های دستگاه تناسلی مثل سوزاک به شرطی که موجب تنگی مجرا شود و مانع خروج شود و بیماری‌های تب‌دار طولانی‌مدت که بر نطفه‌سازی تاثیر می‌گذارد علت آن است که اسپرم در بیضه در درجه حرارتی پایین‌تر از درجه حرارت بدن فعالیت پیدا کند و این حرارت بالا و طولانی‌مدت باعث از بین‌رفتن اسپرم‌ها شود.

برخی از بیماری‌های ژنتیک و بیماری‌هایی که با اختلالات بویایی و هورمونی همزمان هستند. بعضی از بیماری‌ها که موجب ایجاد ترشحات غلیظ در بدن می‌شوند، سرفه‌های خشک، اختلالات ریوی و اختلالات بیضوی به صورت ترشحات غلیظ و برخی از مشاغل. افرادی که در معرض مواد آسیب‌رسان به بیضه‌ها قرار دارند مثل انواع حشره‌کش‌ها وقتی به صورت مدام با آن تماس داشته باشند یا مثل کسانی که در کارخانه‌های تولید این مواد هستند یا سم‌پاش‌ها. نانوایی که دائما در کنار تنور‌های داغ قرار دارد. برخی مواد رنگی، سیگار و … هم می‌توانند تا حدی بر قدرت باروری تأثیر بگذارند.

آیا این موضوع واقعیت دارد که کارگران شاغل در کارخانه‌های شیشه و فولاد یا بچه‌دار نمی‌شود یا فرزندشان دختر است؟

در واقع ثابت شده حرارت‌های بالا می‌تواند باعث مختل‌شدن فرایند تولید اسپرم شود. در رابطه با جنسیت هم در واقع کروموزم «Y» که عامل پسرشدن است خیلی ضعیف‌تر است و در مقابل استرس و عوامل آسیب‌رسان به بیضه بسیار زود آسیب می‌بیند. حتی در میان جراحان که استرس زیادی دارند، دیده شده فرزندان دختر بیشتر است. یعنی استرس کار بر این کروموزوم‌ها تاثیر گذاشته است. یعنی در مشاغل و موقعیت‌های پراسترس، کروموزم‌های «X» بیشتر امکان باروری می‌یابند و احتمال دختردار شدن فرد بیشتر است.

شایع‌ترین علت در ناباروری مردان

شایع‌ترین بیماری قابل درمان در ناباروری آقایان «واریکوسل» است. این بیماری عبارت است از واریس عروق بیضه، مانند پیرمردان و پیرزنان دچار واریس عروق پا می‌شوند و پاهای‌شان ورم می‌کند و خون به خوبی در عروق پای‌شان حرکت نمی‌کند. در پسران جوان هم ممکن است این اتفاق برای بیضه‌ها پیش بیاید و نتواند خون را به خوبی تخلیه کند، این ماندن طولانی‌مدت خون در بیضه‌ها باعث می‌شود درجه حرارت بالا برود و اختلالات هورمونی به همراه داشته باشد. این عوارض باعث می‌شود اسپرم‌سازی خوب انجام نشود. این اختلال در اسپرم‌سازی، فرد را مستعد ناباروری می‌کند.

گاهی دیده می‌شود که اصلا نطفه‌ای شکل نمی‌گیرد، به همین دلیل مجبور هستیم از بافت بیضه نمونه‌برداری انجام بدهیم که آیا اسپرم در داخل بیضه وجود دارد یا نه؟ اگر‌درنمونه‌برداری از مردی اسپرم پیدا کنیم حتی اگر کم یا ضعیف هم باشد، خوشحال می‌شویم، چون راه‌های درمان زیادی وجود دارد تا این مشکل برطرف شود، ولی اگر در نمونه‌برداری از بیضه هم، اسپرم دیده نشد، یعنی این‌که این آقا توان باروری ندارد یعنی خودش نمی‌تواند عامل بارداری همسرش باشد.

چگونه می‌توان واریکوسل را تشخیص داد؟

این مورد در بین پسران جوان به خصوص در سن بلوغ، بین ۱۵ تا ۲۵ سالگی دیده می‌شود، اگر این اختلال به موقع تشخیص داده شود و درمان صورت بگیرد از آسیب به بیضه جلوگیری می‌کند. بهترین راه، تشخیص اولیه بیماری توسط خود فرد است. یعنی شیوه معاینه را آموزش دهیم. فرد باید طناب دور بیضه را لمس کند و اگر در ناحیه زیرین شبکه‌ای کرمی شکل لمس کرد، مشکوک به بیماری واریکوسل است. نوع شدید واریکوسل را می‌توان از روی پوست تشخیص داد. شبکه‌ای مارپیچی روی پوست که برجسته است، از علائم این بیماری است.

درمان واریکوسل چیست؟

درمان نهایی واریکوسل، جراحی است. ۲۰ درصد پسران جوان از این بیماری رنج می‌برند و ۲۰ درصد افرادی که واریکوسل دارند از ناباروری رنج خواهند برد. به همین دلیل، شناسایی افرادی که واریکوسل دارند اهمیت زیادی دارد. در اغلب موارد ناباروری مردان از طریق آزمایش نطفه مختل که چند بار تکرار شده و هر بار نتیجه همین بوده، شناسایی می‌شود. بعد از بررسی آزمایش‌های مختلف، به دنبال دلایل آن هستیم و بسته به این‌که واریکوسل، اختلال بیضه، آیا اختلال هورمونی باشد، سعی در درمان آن می‌کنیم.

وقتی مادر واقعی با مادر قانونی فرق دارد

از سال ۱۹۷۸ پیشرفت چشم‌گیری در درمان ناباروری پیدا شده است. امسال هم کسی که این طرح درمانی را ارائه داد برنده جایزه نوبل پزشکی شد، مفهوم این روش‌ها این بود که بتوانند خارج از محیط بدن هم بتوانند سلول‌های جنسی زن و مرد را به هم برسانند تا نطفه تشکیل شود. این گروه موفق شدند با تحریک تخمک‌گذاری در خانم ها، تعدادی زیادی تخمک آزاد کنند. به صورت طبیعی در هر ماه یک تخمک در بدن زن آزاد می‌شود و اگر بتوانیم با دارو آن را چند برابر کنیم، شانس باروری را بیشتر می‌کنیم.

درنهایت موفق شدند تخمک‌ها را بیرون بیاورند و بیرون از بدن با اسپرم ترکیب کنند. این ترکیب، جنین را به وجود آورد. بعد‌ها این امکان را پیدا کردند که جنین را دوباره به داخل بدن زن منتقل می‌کنند. این روش امروزه به عنوان IVF یا لقاح خارج رحمی شناخته می‌شو‌د.

این توانایی، ما را قادر ساخت آقایانی با تعداد اسپرم‌های کم یا حتی خانم‌هایی که لوله‌های انتقال‌دهنده تخمک آن‌ها مشکل دارد، بتوانند بچه‌دار شوند. این روشی است که در آن، افرادی که به روش‌ها دیگر قادر به بچه‌دار شدن نبودند، بتوانند صاحب بچه شوند، این روش‌ها مسائل حقوقی و اخلاقی جدیدی به همراه دارد. خانم‌ها قبلا به علت ناباروری مردان می‌توانستند طلاق بگیرند. اما الان این سوال پیش می‌آید:

آیا مردی که با اعمال جراحی مثل IVF یا لقاح خارج رحمی می‌تواند بچه‌دار شود هم شامل قانون اجازه طلاق از همسرش به دلیل بچه دار نشدن او می‌شود یا نه؟

دادگاه از ما سوال می‌کند آیا این فرد قابلیت باروری دارد یا نه و ما پاسخ می‌دهیم به صورت طبیعی، توانایی بارورسازی ندارد، ولی با اعمال جراحی امکان باروری برای او وجود دارد، فقط باید خرج کند، همت کند و همسرش را راضی کند تا این کار را انجام دهد.

اگر خانمی تخمک نداشت آیا امکان اهدا تخمک از فرد دیگری وجود دارد؟ آیا می‌شود مانند افرادی که کلیه اهدا می‌کنند تخمک هم اهدا کرد؟

اهدا تخمک، در بسیاری از نقاط جهان امکان‌پذیر است. برای مثال خانمی که دچار یائسگی زودرس شده یا اصلا تخمک ندارد می‌تواند از تخمک اهدایی استفاده کند. اینجاست که مادر «بیولوژیک» و مادر «قانونی» متفاوت می‌شوند، یعنی یک نفر نسخه ژنتیک و تخمک‌ها را می‌دهد و یک نفر دیگر مادر قانونی این کودک حساب می‌شود یا صاحب رحم، این مادر است و جالب است در شرع و قانون ما بسیاری از این مواد پیش‌بینی شده است، به‌خصوص در شرع.

آیا اهدای جنین امکان‌پذیر است؟

اگر مردی اسپرم نداشت و مایل هم نبود از اسپرم اهدایی استفاده کند، می‌تواند از جنین فرد دیگری استفاد کند.

در قدیم سنت براین بودکه اگر مردی صاحب فرزند نمی‌شد، برادر او فرزندی به دنیا می‌آورد و از همان بدو تولد، این نوزاد را به برادر بدون فرزند می‌داد تا پرورش دهد. این کار اکنون امکان‌پذیر شده با اهدا جنین، یعنی از زمان تشکیل جنین آن را اهدا می‌کنند. جنین در محیط آزمایشگاهی تشکیل و به بدن خانم منتقل می‌شود.

خانم‌های بارداری که سقط‌های مکرر دارند و امکان نگهداری جنین در بدن خود را ندارند، آیا می‌شود از مادر رضاعی برای آن‌ها استفاده کرد و رحمی را به عنوان نگهدارنده برای این چنین در نظر گرفت؟

بله، این امکان وجود دارد که یک جنین، حامل ژنتیک پدرومادر خودش باشد، ولی در رحم شخص دیگری پرورش یابد، یعنی از روش رحم جایگزین استفاده کرد اگر به این روش‌ها دقت کنیم به سوال ابتدایی بحث می‌توان پاسخ «آری» داد که بله، ناباروری از بین رفته است. ولی به شرط آن‌که مردم به استفاده از این روش‌ها راضی باشند و از آن‌ها استفاده کنند. مادر و پدر بیولوژیک و مادر و پدر قانونی ممکن است با هم متفاوت باشند.

حالا پیشرفت علم به اندازه‌ای است که می‌توانیم متوجه شویم جنینی که منتقل می‌شود، جنین دختر است یا پسر، حتی این امکان به والدین داده می‌شود که جنین منتقل شده را انتخاب کنند. اگرچه در اخلاق انتخاب جنسیت، موردبحث بسیار است، ولی از آنجاکه انتقال بعضی از بیماری‌های ژنتیک از طریق دخترهاست و انتقال بعضی از بیمار‌ی‌ها از طریق پسر‌ها ممکن است در زوج‌هایی که مستعد این بیماری باشند می‌توان با تشکیل جنین خارج از بدن و فرستادن یک سلول برای بررسی و تشخیص بیماری‌های ژنتیک یا دختر و پسر بودن آن، جنین دلخواه و سالم را منتقل کرد.

چطور بفهمیم عقیم هستیم

به شرط این‌که این کار مورد علمی یا قانونی برایش وجود داشته باشد. پس روش‌های جدید به حیطه‌ای از حیات وارد شده که قبلا ناشناخته بوده و می‌توان با مشاوره‌های پزشکی و موردی زوج‌های نابارور بتوان برای بچه‌دار شدن که حق طبیعی و الهی آن‌هاست، تلاشی انجام داد.

آیا رژیم غذایی خاصی وجود دارد که بر باروری تاثیر داشته باشد؟

دیده شده بعضی از موادغذایی که رادیکال‌های آزاد تولید می‌کنند بر باروری اثر منفی دارند و برعکس مواد غذایی که جلوی رادیکال‌های آزاد را می‌گیرند بر باروری اثر مثبت دارند. مثلا ویتامین E و C اثرات مثبتی بر اسپرم‌سازی دارند، آن هم به دلیل کنترل رادیکال‌های آزاد.

آیا استفاده مداوم از لوازم پیشگیری یا عمل وازکتومی بر توان جنسیتی تاثیر منفی دارد؟

از نظر جسمی خیر، ولی از نظر روحی چرا. افرادی که عمل وازکتومی انجام داده‌اند تصور می‌کنند توان جنسی‌شان کم شده است در حالی‌که این‌طور نیست! افرادی که از لوازم پیشگیری استفاده می‌کنند هم همین‌طور.

آیا رژیم غذایی ویژه‌ای برای تعیین جنسیت وجود دارد؟

ایجاد جنین دختر یا پسر، به کروموزوم X یا Y وابسته است. برررسی‌ها نشان داده در محیط‌های خاصی کروموزوم X بیشتر از بین می‌رود و در محیط‌های دیگری، کروموزوم‌های Y بیشتر از بین می‌رود. محیط اسیدی و استرس کروموزوم‌های Y را از بین می‌برد، چون ضعیف‌تر هستند.

به همین دلیل بعضی موادغذایی را برای ایجاد محیط قلیایی یا اسیدی توصیه می‌کنند، ولی هیچ‌کدام از این روش‌ها، روش‌های صددرصدی نیستند. در این مورد تجربه علمی مشخصی وجود ندارد و بیشترین عاملی که در تعیین جنسیت جنین نقش دارد، میزان کروموزوم‌های X و Y هنگام لقاح خارج از رحم و بیرون از محیط بدن است.

چطور بفهمیم عقیم هستیم
چطور بفهمیم عقیم هستیم
0

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *