چگونه با افسردگی بعد از زایمان مقابله کنیم

 
helpkade
چگونه با افسردگی بعد از زایمان مقابله کنیم
چگونه با افسردگی بعد از زایمان مقابله کنیم

همه‌گیری کروناویروس جدید کووید-۱۹، یک وضعیت اضطراری در دنیا اعلام شده است و طبعاً زنان باردار یا زنانی که قصد بارداری داشته‌اند در مورد همه چیز…

استفاده از روش‌های کمک‌باروری، مرحلۀ بعدی درمان مشکلات باروری پس از انجام اقدامات اولیه برای درمان ناباروری است. روش‌های کمک‌باروری در ایران بسیار…

شروع زایمان علائمی دارد که به راحتی قابل تشخیص است. از زمان شروع نشانه‌های زایمان تا خارج شدن نوزاد ممکن است نزدیک به ۲۰ ساعت طول بکشد. این نشانه…

از زمان شروع بارداری، بدن با ترشح هورمون‌ها، خود را برای یک زایمان طبیعی آماده می‌کند. این هورمون‌ها روی عضلاتی مانند عضلات لگن، کمر و شکم تأثیر می…

بعد از زایمان مسئلۀ مهمی مثل خوردن غذا‌هایی که به شما انرژی لازم را بدهد وجود دارد. خوردن غذا‌های سالم به صورت روزانه، انرژی شما را که احتمالاً بعد…

چگونه با افسردگی بعد از زایمان مقابله کنیم

تغذیهٔ خوب برای رشد ذهنی و جسمی کودک شما بسیار مهم است و پس از تولد نوزاد، لازم است افزایش وزن و وزن‌گیری او به دقت توسط یک پزشک اطفال مورد اعتماد…

اگر دوست ندارید کودکتان را هنگام خواب تنها بگذارید تا گریه کند یا روش‌های ناپدید شدن تدریجی و گریه تا خواب را امتحان کرده‌اید ولی مؤثر نبوده‌ است،…

وقتی کودکتان بزرگ می‌شود دلتان برای خیلی چیزها تنگ خواهد شد، اما به احتمال خیلی زیاد، عوض کردن پوشک یکی از این دلتنگی‌ها نیست. با این حال، یادتان…

بازی شغل و تجارت كودكان است و به آنها اجازه و آزادی عمل این را می‌دهد که دنیای فیزیکی اطراف و دنیای عاطفی درونشان را آزمایش كنند. هرچند ممکن است از…

احیای قلبی تنفسی یا CPR، یک اقدام نجات‌دهنده است که شما می‌توانید برای نجات جان کودکی که هیچ علائمی از زندگی نشان نمی‌دهد، یعنی بیهوش است و نفس نمی…

اگر نوزاد شما هم تازه به دنیا آمده است یا منتظر تولد کودکتان هستید، شاید بهتر باشد بدانید چطور ریفلاکس کودک را تشخیص دهید و عوارض آن را بشناسید تا…

کودکتان پس از تولدش می‌تواند گهواره، تخت یا هر دو را در دو زمان مشخص یعنی برای چند ماه اول، یک گهواره و سپس یک تختخواب داشته باشد. در واقع این شما…

افسردگی پس از زایمان یکی از مواردی است که برخی زنان پس از مادر شدن با آن روبه‌رو خواهند شد. هرچند احتمال ابتلا به آن زیاد نیست، اما بهتر است در مورد روش‌های درمان افسردگی آشنایی کامل داشته باشید تا در صورت برخورد با آن بتوانید راحت‌تر مراحل درمان را پشت سر بگذارید. علائم و نشانه‌های افسردگی پس از زایمان نیز با علائم افسردگی بارداری یکسان است. در این مطلب می‌توانید با نکاتی برای کاهش احتمال بروز افسردگی پس از زایمان و راهکارهایی برای مقابله با افسردگی پس از زایمان آشنا شوید.

هرچند بهترین راه برای درمان افسردگی، کمک گرفتن از یک پزشک است، اما راهکارهایی وجود دارد که شما می‌توانید احتمال ایجاد افسردگی را کاهش دهید و پس از این که تشخیص داده شد شما مبتلا به افسردگی هستید، به دنبال بهبود باشید. بنابراین بهتر است با توجه به موارد زیر برای بهتر شدن خودتان کمک کنید:

علاوه بر کمک ‌گرفتن از متخصصان، راهکارهایی برای مراقبت از خودتان در حین افسردگی پس از زایمان وجود دارد که بهتر است با آنها آشنا باشید تا در صورت لزوم شروع به انجام دادن آنها کنید. برخی از این نکات شامل موارد زیر است:

با خودتان مهربان باشید: اطمینان پیدا کنید که نیازهای اصلی شما برآورده می‌شود. سعی کنید خوب بخوابید و خوب غذا بخورید و هر کاری می‌توانید انجام دهید تا احساس گناه نداشته باشید، زیرا داشتن افسردگی به معنای آن نیست که شما مادر بدی هستید یا فرزند خود را دوست ندارید. در ضمن با شروع درمان، این احساس گناه و ناامیدی کم‌کم از بین خواهد رفت.

از خودتان انتظارات بیش ‌از حد نداشته باشید: اگر از افسردگی یا اختلال اضطراب رنج می‌برید، حتی خارج شدن از رختخواب نیز می‌تواند سخت باشد. با خودتان ملایم باشید و کارها را یکی‌یکی انجام دهید. قبل از بیدار شدن به غروب امشب فکر نکنید، فقط سعی کنید از رختخواب بیرون بیایید.

از دیگران کمک بگیرید: یکی از اصول مادر خوبی بودن، این است که بدانید چه زمانی باید درخواست کمک کنید، بنابراین از این که در طول این دوران سخت، درخواست کمک کنید، نترسید. به همسر خود بگویید از چه راه‌هایی می‌تواند به شما کمک کند، مثلاً با مراقبت از کودک، انجام کارهای خانه و همراهی شما در قرار ملاقات با پزشک. اقوام یا دوستان نزدیک نیز ممکن است قادر به کمک باشند. فقط کافی است آگاهانه شروع به امتحان کنید.

با اطرافیانتان صحبت کنید: ارتباط خود را با همسرتان حفظ کنید و در مورد آنچه درون شما می‌گذرد با او صحبت کنید یا با یک دوست دلسوز تماس بگیرید و درد دل کنید. به یک گروه از تازه‌مادران بپیوندید یا در اینترنت با دیگر مادران در مورد افسردگی پس از زایمان صحبت کنید. ممکن است از این که تعداد زیادی از زنان در حال تجربۀ احساساتی مشابه شما هستند شگفت‌زده و در نهایت آرام‌تر شوید.

به خودتان برسید: گاهی مراقبت از جسم خود به شما کمک می‌کند تا احساس درونی بهتری داشته باشید. از همسرتان یا یک دوست بخواهید مراقب کودک باشد تا شما بتوانید حمامی آرامش‌بخش داشته باشید. کمی آرایش کنید. برای خودتان لباس بخرید. لباس‌ها و پوشاک مورد علاقۀ خود را، به خصوص در روزهای غمگین‌تر بپوشید تا روحیۀ بهتری داشته باشید.

کمی استراحت کنید: سختی‌های مراقبت از یک نوزاد می‌تواند شما را خسته کند. مادرانی که اختلالات خلقی پس از زایمان دارند، اغلب نمی‌توانند درست بخوابند، اما حتی اگر خوابتان نمی‌برد، باز هم استراحت کنید، حتی اگر استراحت شما فقط خواندن یک مجله یا تماشای تلویزیون باشد. چرت‌های چند دقیقه‌ای نیز مفید است. همچنین از اقوام یا دوستان بخواهید هر روز، ساعتی را از نوزاد شما مراقبت کند تا شما کمی استراحت کنید.

از خانه خارج شوید: کودک خود را در یک کالسکه بگذارید و با او به پیاده‌روی در اطراف محل زندگی خود، یا دیدار یک دوست در یک کافۀ نزدیک بروید. هوای تازه، آفتاب و گفت‌وگو برای شما و کودکتان بسیار مفید است. اگر حتی یک گردش کوتاه نیز در حال حاضر برای شما دشوار است، به فضای بیرون خانه یا حیاط بروید، چشمانتان را ببندید و یک نفس عمیق بکشید و برای چند دقیقه در روشنایی آفتاب بنشینید.

خودتان را کمی آسوده و رها کنید: وقتی کودک شما خواب است، در برابر وسوسۀ شستن لباس‌ها یا کارهای دیگر مقاومت کنید. گاهی از بیرون غذا سفارش دهید یا از همسرتان بخواهید در راه خانه غذا بگیرد. موبایلتان را هم کنار بگذارید و به جای آن، با خواندن یک کتاب و نوشیدن یک لیوان آب‌میوه کمی از این دنیا رها شوید. اگر هم در مرخصی زایمان هستید، با فکر کردن به بازگشت به محل کار، خودتان را مضطرب نکنید، زیرا به احتمال زیاد خیلی زود کارها مرتب می‌شود و اوضاع دوباره مثل قبل خواهد شد.

نوزاد شما یک جابه‌جایی بزرگ را از رحم به این جهان تجربه کرده است. او گریه می‌کند، می‌خوابد، شیر می‌خورد و برای رشد کردن نیازمند مراقبت، توجه و…

مادران پس از زایمانشان برای مراقبت از خود و نوزادشان به کمک و حمایت‌های اطرافیان احتیاج دارند. بهتر است به جای خجالت کشیدن و تعارف با دوستان و…

بیشتر مادران بعد از بچه‌دار شدن خیلی درگیر نوزادشان می‌شوند و کمتر فرصت دارند با همسرشان وقت بگذرانند. این طبیعی است که حداقل تا یک سالگی، فرزندتان…

تیم و هیئت علمی مادرشو تلاش می‌کند تا تمام مطالب کیفیت بالایی داشته باشد. اما حفظ این کیفیت بدون داشتن نظرات اصلاحی شما کاربر عزیز امکان‌پذیر نیست. بنابراین اگر ایرادی در مطلب بالا می‌بینید یا فکرمی‌کنید این مقاله مناسب نیست، نظرتان را از طریق فرم زیر با ما در میان بگذارید.

مطالب این سایت جایگزین تشخیص، تجویز و درمان نیست. برای اطلاعات بیشتر به شرایط استفاده مراجعه فرمایید.

© کلیه حقوق مادی و معنوی متون، گرافیک، تصاویر و ویدیوها و محتویات سایت صرفاً متعلق به شرکت راهکارهای سلامتی پدیدار می باشد. بازنشر و استفاده از مطالب مادرشو تنها برای مقاصد غیرتجاری و با ذکر منبع (و لینک مستقیم به مطلب و بازنشر کامل و بدون جرح و تعدیل) بلامانع است. کليۀ حقوق مادی و معنوی اين سايت متعلق به شرکت دانش‌بنیان راهکارهای سلامتی پدیدار است.

This site uses cookies: Find out more

Remember this unique code! You’ll need it when buying your card to prove your student status.

What is TOTUM?

 

چگونه با افسردگی بعد از زایمان مقابله کنیم

 

این بروشور برای کسانی است که می خواهند اطلاعات بیشتری در مورد افسردگی بعد از زایمان کسب کنند.

ما امیدواریم که این بروشور برای افراد ذیل مفید خواهد بود:

       زنانی که افسردگی پس از زایمان داشته اند، و یا زنانی که فکر می کنند که ممکن است به افسردگی پس از زایمان مبتلا شده باشند

 افسردگی پس از زایمان چگونه است

 

افسردگی پس از زایمان یک بیماری افسردگی  است که  از بین 100 خانم که صاحب نوزاد شده اند بر روی 10 تا 15 نفر آنها تاثیر میگذارد. علائم آن مشابه به علائم افسردگی در زمان های دیگر است. که شامل کم خلق و خوی بودن و سایر علایم  دیگر که به مدت حداقل دو هفته به طول بی انجامند است. بسته به شدت آن، شما ممکن است برای مراقبت از خود و نوزاد خود با مشکل مواجه شوید . ممکن است کارهای ساده و آسان برای شما سخت و دشوار به نظر آیند.

 

گاهی اوقات یک دلیل آشکار برای افسردگی پس از زایمان وجود دارد، اما نه همیشه. شما ممکن است احساس پریشانی و یا  حتی احساس گناه کنید زیرا که شما انتظار دارید از داشتن نوزاد خوشحالی کنید. با این حال، افسردگی پس از زایمان می تواند برای هر کسی اتفاق افتد و این تقصیر شما نیست.

 

هرگز برای کمک خواستن دیر نیست.  شما میتوانید  بهتر شوید، حتی اگر شما برای مدت طولانی دچار افسرده گی شده اید. کمکی که شما نیاز دارید بستگی به شدت بیماری شما دارد.  افسردگی پس از زایمان خفیف را می توان با افزایش حمایت ازطرف خانواده و دوستان درمان کرد. 

اگر شما احساس ناخوشی بیشتری دارید در نتیجه به کمک پزشک خود نیاز خواهید داشت. اگر افسردگی پس از زایمان شما  خیلی شدید است، ممکن است که شما به مراقبت و درمان خدمات بهداشت روانی نیاز داشته باشید.

 

در  زمانهای متفاوت.  افسردگی پس از زایمان اغلب در عرض یک یا دو ماه پس از زایمان شروع می شود. و یا می تواند چند ماه پس از تولد نوزاد شروع  شود. حدود یک سوم از زنان مبتلا به افسردگی پس از زایمان شروع علائمشان در طول دوران بارداری است و این علائم  پس از زایمان  هم ادامه  خواهد داشت.

 

شما ممکن است همه یا تعدادی از علائم زیر را داشته باشید:

در اکثر مواقع شما احساس  نارضایتی دارید و بغض می کنید. این حالات  شما  در زمان خاصی از روز، مانند صبح یا شب/غروب ممکن است  بدتر شود.

همسر، کودک شما و یا بچه های دیگر ممکن است شما را زود رنج و یا عصبانی کنند.

 

همه  کسانی که به تازگی مادر شده اند خیلی خسته می شوند. افسردگی باعث می شود که شما احساس کنید که بسیار خسته و فاقد انرژی هستید.

 

با اینکه بسیار خسته هستید ولی نمی توانید بخوابید. ممکن است دراز بکشید بدون اینکه خواب بروید و در مورد  چیز های مختلف نگران باشید. ممکن است در طول شب بیدار شوید در حالی که کودک شما خواب است.

 

شما ممکن است اشتهای خود را از دست داده و یا فراموش کنید که غذا بخورید. برخی از زنان برای بدست آوردن آرامش غذا می خورند و پس از آن احساس بدی به دلیل افزایش وزن به آنها دست می دهد.

 

شما درمیابید که نمی توانید از چیزی لذت ببرید و یا علاقه مند به چیزی باشید. شما ممکن است از بودن با کودک خود لذت نبرید.

 

دلایل متعددی برای از دست دادن علاقه به رابطه جنسی بعد از بچه دار شدن وجود دارد. این کار ممکن است دردناک باشد و یا شما ممکن است بیش از حد خسته باشید. افسردگی پس از زایمان می تواند هر گونه میلی را از بین ببرد. همسر شما ممکن است این را درک نکند و احساس مطرود شدن کند.

افسردگی تفکر شما را تغییر می دهد:

1.      ممکن است شما افکار بسیار منفی داشته باشید

2.       ممکن است فکر کنید مادر خوبی نیستید و یا کودکتان شما را دوست ندارد

3.       ممکن است به خاطر اینگونه احساسات و افکار احساس گناه کنید و خود را مقصر بدانید

4.       ممکن است اعتماد به نفس خود را از دست بدهید

5.       ممکن است فکر کنید که نمی توانید از عهده چیزها بر آیید

 

چگونه با افسردگی بعد از زایمان مقابله کنیم

بیشتر کسانی که به تازگی مادر شده اند نگران سلامت کودک خود هستند. اگر شما افسردگی پس از زایمان دارید این نگرانی میتواند شما را از پا در آورد. ممکن است شما نگران باشید که:

1.       کودک شما خیلی مریض است

2.       کودک شما به اندازه کافی وزن نمی گیرد

3.       کودک شما بسیار گریه می کند و شما نمی توانید او را آرام کنید

4.       کودک شما بسیار آرام است و ممکن است دیگر نفس نکشد

5.       نگران باشید که ممکن است که به کودک خود آسیب برسانید

6.        ممکن است بیماری جسمی داشته باشید

7.       افسردگی پس از زایمانتا ن هرگز بهتر نشود

ممکن است بسیار نگران باشید از اینکه با کودک خود تنها بمانید. ممکن است به اطمینان خاطر از طرف همسر،مراقب بهداشت و یا پزشک خود نیازمند باشید.

ممکن است در زمان اضطراب برخی از موارد زیر را داشته باشند:

1.       نبض سریع

2.       تپش قلب

3.       تنگی نفس

4.       تعریق

5.       ترس از داشتن حمله قلبی و یا غش کردن

ممکن است شما از مکانهایی مثل مغازه های شلوغ اجتناب کنید به دلیل ترس از داشتن علائم پنیک (هراس).

ممکن است شما نخواهید دوستان و اقوام را ببینید.. ممکن است رفتن به گروه های حمایت پس از زایمان برایتان دشوار باشد.

ممکن است حس کنید که هیچ چیز بهتر نخواهد شد. ممکن است فکر کنید که زندگی ارزش زیستن ندارد. ممکن است که حتی فکر کنید که خانواده تان بدون شما زندگی بهتری خواهند داشت.

اگر افکار آسیب رساندن به خودتان را دارید  باید از پزشک خود کمک بخواهید. اگر انگیزه قوی برای آسیب رساندن به خودتان را دارید, باید فورا کمک بخواهید (پایین را ببینید).

علائم روان پریشی در تعداد کمی از زنان مبتلا به افسردگی بسیار شدید توسعه پیدا می کند. آنها ممکن است صداهایی بشنودند واعتقادات غیر معمولی را داشته باشند. اگر این اتفاق برای شما افتاد باید فورا کمک بخواهید (پایین را ببینید).

 

 

 

 

مادران افسرده اغلب نگران هستند که آنها ممکن است این کار را انجام دهند، اما این بسیار نادر است. گاهی اوقات، به دلیل خستگی مطلق و ناامیدی ، شما ممکن است احساس کنید که میخواهید به کودک خود ضربه بزنید و یا او را تکان دهید. بسیاری از مادران و پدران گاهی اوقات این حس را دارند و این فقط مخصوص کسانی که افسردگی پس از زایمان دارند نیست. با وجود داشتن این احساسات ، اکثر مادران هرگز این عمل را نمی کنند. اگر شما این احساس را دارید، با کسی در

 

 میان بگذارید. 

زنان اغلب نگران این هستند که اگر  به کسی بگویند که چه حسی دارند ، نوزادشان را ازشان بگیرند. در واقع دکتر شما، مراقب بهداشت و ماما می خواهند به شما کمک کند که بهترشوید. این به معنی است که شما می توانید در خانه از کودک خود مراقبت کنید واز آن لذت ببرید.

 

 

بچه دار شدن، زمان یک تغییر بزرگ است. داشتن عواطف مختلف معمول است. هر کس مبتلا به بیماری افسردگی نمیشود.

بیش از نیمی از مادران جدید “baby blues” را تجربه می کنند.این معمولا 3 تا 4 روز پس از تولد شروع می شود. ممکن است شما نوسانات خلق و خوی را داشته باشید. ممکن است به راحتی گریه کنید. ممکن است زود رنج شوید، خلقتان پایین آید و مضطرب شوید. همچنین ممکن است شما به چیزهایی بیش از حد واکنش نشان دهید. این حالات معمولا در زمانی که کودک شما در حدود 10 روز است متوقف می شود. زنانی که “baby blues” دارند نیازی به درمان ندارند. اگر برای بیشتر از 2 هفته ادامه پیدا کرد، به مراقب بهداشت و یا دکتر خود بگویید. آنها می توانید افسردگی بعد از زایمان را در شما بررسی کنند.

 

 

اضطراب و افسردگی شایع ترین مشکلات بهداشت روانی در دوران بارداری هستند. از هر 100 زن آنها بر روی 10-15 نفر تاثیر میگذارند. به افسردگی در دوران بارداری می توان به همان شیوهء افسردگی پس از زایمان کمک کرد. درست مثل زمان های دیگر، زنان طیف وسیعی از دیگر مشکلات سلامت روان را در دوران بارداری تجربه می کنند. 

 

 به بروشور ما در سلامت روان در دوران بارداری مراجعه کنید.

 

بیماری روانی پس از زایمان (پورپرال  سیکوزیس)

 

این یک نوع شدید بیماری روانی است که پس از تولد نوزاد رخ می دهد. بر روی حدود 1 در 1000 نفر از زنان تاثیر میگذارد در عرض چند روز یا چند هفته پس از زایمان شروع می شود . می تواند درعرض چند ساعت توسعه پیدا کند و می تواند تهدید کننده زندگی باشد، به طوری که نیاز به درمان فوری دارد. 

 

نشانه های بسیاری وجود دارد که ممکن است رخ دهد. خلق و خوی شما ممکن است بالا و یا پایین باشد و اغلب نوسانات خلقی سریع وجود دارد. زنان اغلب علائم بیماری روانی را تجربه میکنند. آنها ممکن است اعتقاد به چیزهایی داشته باشند که واقعی نیست (هذیان) یا چیزهایی ببینند و یا بشنوند که وجود ندارد (توهم).

 

این بیماری همیشه نیاز به حمایت و کمک های پزشکی دارد. شما ممکن است که باید به بیمارستان بروید. در حالت مطلوب، باید در واحد مادر و کودک باشید که کودکتان بتواند با شما باشد. 

زنانی که قبلا مبتلا به چندین بیماری های شدید روانی، به ویژه اختلال دوقطبی،بوده اند بیشتر در معرض خطر بیماری روانی پس از زایمان هستند. زنانی، که قبلا پس از زایمان چنین بیماری را داشته اند، نیز در معرض خطر بالا هستند. به پزشک و یا مامای خود در این باره اطلاع دهید. شما می توانید با آنها در مورد راه های بالا بردن سلامت و بهبود خود صحبت کنید. 

اگر چه بیماری روانی پس از زایمان یک بیماری جدی است، اکثریت قریب به اتفاق زنان بهبودی کامل را به دست می آورند.

 

ممکن است که شما قبل از بارداری بیماری روانی داشته اید. ممکن است علائم پس از تولد کودکتان بدتر شده و یا برگردد. درست مانند زمان های دیگر، زنان می توانند انواع مختلفی از مشکلات بهداشت روانی را تجربه کنند. اگر در مورد هر نوع بیماری روانی نگران هستید، این موضوع را با پزشک خود در میان بگذارید. آنها می توانند به شما کمک کنند و حمایت لازم را به شما بدهند.

 

 

علل احتمالی زیادی برای افسردگی پس از زایمان پیشنهاد شده است. احتمالا یک دلیل برای آن وجود ندارد ، بلکه تعدادی از تنش های مختلف ممکن است که  آن را ایجاد کنند.

احتمال اینکه شما دچار افسردگی پس از زایمان شوید زیاد است اگر:

ممکن است علت جسمی برای افسردگی شما وجود داشته باشد، مانند بیماری کم کاری تیروئید.که  این می تواند به راحتی درمان شود.

 

افسردگی پس از زایمان می تواند بدون هیچ دلیل واضحی شروع شود. بدون هیچ کدام از این علل. همچنین داشتن  این مشکلات به این معنا نیست که شما قطعا افسردگی پس از زایمان دارید.

 

در اصل ما اطلاعات زیادی از افسردگی پس از زایمان نداریم که بخواهیم از آن جلوگیری کنیم. پیشنهادات زیر به نظرمعقول می رسد و ممکن است به سلامتی شما کمک کند.

 

اولین چیز این است که تشخیص دهید که شما یک بیماری افسردگی دارید. آن را با ‘baby blues’اشتباه نگیرید. تصور نکنید که این طور احساس کردن طبیعی است.

دلایلی زیادی وجود دارد که زنان درخواست کمک را به تعویق بیاندازند. شما ممکن است:

بعضی زنان نگران این هستند که کودکشان را ازشان بگیرند. با کمک گرفتن برای افسردگی پس از زایمان در حقیقت شما بهترین کار را برای خود و کودک خود می کنید. پزشکان و مراقبان بهداشت می خواهند مراقبتی را که احتیاج دارید بدست آورید که بتوانید از کودک خود مراقبت کنید.

پزشکان ،ماما ها و مراقبان بهداشت معمولا از کسانی که به تازگی مادر شده اند درمورد سلامت روانشان سوال می پرسند. ممکن از شما بخواهند که یک پاسخنامه را پر کنید و یا سوالات زیر را از شما می پرسند:

بسیار مهم است که با صداقت به این سوالات پاسخ دهید تا کمک مورد نیاز به شما ارائه داده شود. اگر جوابهای شما احتمال داشتن افسردگی پس از زایمان را مشخص می کند، شما باید دکتر خود را ببینید. پزشک شما احتیاج خواهد داشت که سوالات بیشتری را از شما بپرسد تا تشخیص مریضی را تائید کند.

کمک و درمانی که شما احتیاج دارید بستگی به شدت افسردگی پس از زایمان شما دارد. پزشک و مراقب بهداشتتان به شما کمک می کنند که تصمیم بگیرید که به چه نوع کمکی احتیاج دارید.

 

همه می توانند کمکهای به خود را که در پائین پیشنهاد شده است را آزمایش کنند. اگر این کافی نیست، ممکن است شما از گفتار در مانی سود ببرید.  برای افسردگی های شدید تر،ممکن است که به دارو، همراه و یا بدون گفتار در مانی نیاز باشد. . پزشک شما می تواند شما را از این درمان ها آگاه کند.

 

گروه کمی از زنان به کمک از خدمات بهداشت روان نیاز خواهند داشت. در برخی مناطق، خدمات بهداشت روانی perinatal  وجود دارد. این خدمات ویژه،  مخصوص زنان باردار و یا زنانی است که نوزاد زیر یک ساله دارند. پزشک شما می تواند شما را به آنها معرفی کند. این معمولا برای زنانی لازم است که بیماری های شدیدتری دارند.

 

تنها تعداد معدودی از زنان برای درمان افسردگی پس از زایمان نیاز دارند که به بیمارستان بروند. در این مورد، شما باید معمولا، به همراه کودک خود در بخش مخصوص مادرو کودک بستری شوید.

اگر نمی توانید از خود و یا کودک خود مراقبت کنید ، یا اگر می خواهید به خود آسیب برسانید، باید فورا توسط این افراد دیده شوید:

 

بیشتر زنان بدون هیچ درمانی در ظرف 3 تا 6 ماه بهبود پیدا می کنند. یکی از 4 مادر که افسردگی پس از زایمان دارن همچنان افسرده می ماند تا زمانی که فرزندشان یک ساله شود. با این حال، این می تواند بسیار دردناک و رنج آور باشد.افسردگی پس از زایمان می تواند تجربه مادر جدید بودن را از بین ببرد. این می تواند بر روی رابطه شما با کودک و شریک زندگیتان فشار وارد کند. شما نمی توانید از کودک خود چنان مراقبت کنید که وقتی خوب هستید می توانید. افسردگی پس از زایمان می تواند بر روی رشد و رفتار کودک تاثیر بگذارد حتی پس از پایان افسردگی. بنابراین هرچه کمتر طول بکشد، بهتر است.

درمانی که شما نیاز دارید بسته به میزان ناخوشی شما دارد. باید به شما در مورد تمام منافع احتمالی و خطرات ناشی از درمان را گفت تا بتوانید بهترین انتخاب را کنید. 

درمان شامل موارد زیر است:

صحبت کردن در مورد احساسات خود می تواند مفید باشد، هرچقدر که افسرده باشید. گاهی اوقات، بیان احساس خود به کسی که به شما نزدیک است سخت است. صحبت کردن با یک مشاور آموزش دیده و یایک روان شناس می تواند آسان تر باشد.صحبت کردن با کسی در مورد اینکه چه حسی دارید می تواند تسکین دهنده باشد. همچنین می تواند به شما کمک کند که مشکلات خود را درک و  حس کنید.

 

 در حال حاضر بسیاری از مطبها (general practices) یک مشاور دارند. مأمورین بهداشت می توانند مشاوره در منزل را در برخی از مناطق ارائه دهند.

 

همچنین روان درمانی های تخصصی بیشتری وجود دارد.  Cognitive Behavioural Therapy میتواند به شما کمک کند که متوجه شوید چگونه برخی از طرز فکرتان باعث افسرده شدن شما می شود. می توانید یاد بگیرید که این افکار را تغییر دهید که اثر مثبت بر روی دیگر علائم داشته باشند. برخی از روان درمانی ها می توانند به شما کمک کنند که چگونه افسردگی خود را در غالب رابطه خود ویا آنچه در گذشته بر شما افتاده است درک کنید.     

 

اگر به تازگی بچه دار شده اید، برخی از خدمات مشاوره و روان درمانی شما را سریع تر خواهند دید. در مورد این خدمات در محله خود از پزشک خود و یا مددکار درمانی بپرسید. 

روان درمانی معمولا بسیار امن است، اما می تواند اثرات ناخواسته داشته باشند. صحبت کردن در مورد چیزهایی ممکن است خاطرات بد گذشته را باز به یاد آورد. این می تواند خلق شما را پائین آورد و یا شما را مضطرب کند. روان درمانی می تواند فشار بر روی روابط شما با افراد نزدیکتان بگذارد.

 

اطمینان حاصل کنید که می توانید به درمانگر خود اعتماد کنید و اینکه که آنها آموزش لازم را دیده اند.

 

 

یکی دیگر از مشکلات روان درمانی این است که آنها هنوز هم به سختی در بعضی از مناطق پیدا می شوند. National guidelines میگوید که زنان مبتلا به افسردگی پس از زایمان باید درظرف یک ماه دیده شوند. در واقعیت، اغلب لیست انتظار طولانی است. این به این معنا است که شما ممکن است درمان را برای مدتی دریافت نکنید.

 اگر افسردگی شما شدید تر است، یا آن که با حمایت و یا گفتار درمانی بهبود نیافته است، یک داروی ضد افسردگی احتمالا به شما کمک خواهد کرد.

 

انواع مختلفی از داروهای ضد افسردگی وجود دارد. همه آنها به طور مساوی به خوبی کار می کنند، اما عوارض جانبی آنها متفاوت است. آنها اعتیاد آور نیستند. همه آنها می توانند در افسردگی پس از زایمان استفاده شوند، اما برخی از آنها در شیر دهی امن تر از دیگری هستند.

 

 داروهای ضد افسردگی حداقل 2 هفته طول می کشند تا شروع به کار کنند. شما باید آنها را برای حدود 6 ماه پس ازشروع اینکه بهتر شده اید مصرف کنید.

 

اطمینان حاصل کنید که پزشک شما می داند که شما در حال شیردهی هستید. برای بسیاری از این داروها، هیچ مدرکی وجود ندارد که سبب بروز مشکلات برای نوزادان شیرخوار باشد، بنابراین تغذیه با شیر مادر معمولا امکان پذیر است.

 

هر چند که تصمیم گیری برای هر زنی، شخصی است. برخی از داروهای ضد افسردگی برای سالهای زیادی است که در شیردهی استفاده می شوند. اطلاعات در مورد داروهای جدیدتر کمتر وجود دارد. دکتر شما می تواند شما را مشاوره کند و اطلاعات جدید و به روز را به شما ارائه کند. برای اینکه بتوانید تصمیم بگیرید که آیا در هنگام استفاده از داروی ضد افسردگی، شیر دهی را ادامه دهید باید به نکات زیر توجه کنید:

هورمون درمانی برای درمان افسردگی پس از زایمان پیشنهاد شده است. هر چند که شواهد کمی برای موثر بودن آن وجود دارد، و آنها خطر های خود را به همراه دارند، به خصوص اگر شما تا به حال ترومبوز(لخته شدن خون در رگها) داشته اید.

St John’s Wort  یگ داروی گیاهی است در داروخانه ها مو جود است.  شواهدی وجود دارد که آن را در افسردگی خفیف تا متوسط ​​موثر میداند. به نظر می رسد که شیوه کار آن شبیه به برخی از داروهای ضد افسردگی باشد، اما بعضی ها عوارض جانبی آن را کمتر می بینند.

یک مشکل این است که St John’s Wort   می تواند با راهی که داروهای دیگر کار می کنند تداخل پیدا می کند. اگر شما از دارو های دیگر استفاده می کنید، باید با دکتر خود مشورت کنید.این بسیار مهم است اگر شما از داروی پیشگیری از حاملگی استفاده می کنید. St John’s Wort می تواند از کار کردن قرص ضد حامگی جلوگیری کند. و سرانجام باعث  حاملگی ناخواسته شود.     

اطلاعات کافی وجود ندارد که بگوید که این در طول شیردهی قطعا امن است. تنها مقدار اندکی وارد شیر می شود،اما فکر نکنید به خاطر اینکه “گیاهی” است امن خواهد بود. در مورد خطرات و فواید درمان در شیردهی با دکتر خود صحبت کنید. 

 

 

 

Original page produced by the RCPsych Public Education Editorial Committee.

 

London Office
21 Prescot Street London E1 8BB
0208 618 4000

© 2021 Royal College of Psychiatrists

Registered charity no. 228636 (England and Wales)

Charity registration no. SC038369 (Scotland)

“Life is change, growth is optional. Choose wisely.”

درمان افسردگی پس از زایمان

در اولین روزها و هفته‌های پس از زایمان، شخصی که به تازگی مادر شده است، احساسات گوناگونی را تجربه می‌کند. او ممکن است احساسات جدید و زیبایی مثل احساس افتخار، شادی و سعادت را داشته باشد و همچنین ممکن است احساسات ناخوشایندی مثل غم و ناراحتی را هم تجربه کند. برخی از این احساسات طبیعی هستند و پس از چند هفته فرد به حالت عادی بازمی‌گردد ولی برخی از آن‌ها غیرطبیعی هستند و ممکن است برای ماه‌ها باقی بمانند که به این حالت اخیر، افسردگی پس از زایمان گفته می‌شود. آشنایی با علائم و روش درمان افسردگی پس از زایمان باعث می‌شود که نگرانی از این اختلال کاهش یابد و شخص سریع‌تر به روال زندگی عادی بازگردد.

احساسات ناراحتی و بازه‌های زمانی احساس اندوه که بعد از تولد کودک پیش می‌آید با عنوان “بیبی بلوز ” (گرفتگی خلق پس از زایمان) شناخته می‌شود. حالت موسوم به بیبی بلوز پس از زایمان یک اختلال روانشناسی شایع است و شدت آن اغلب طی یک یا دو هفته کاهش می‌یابد. این نوع از ناراحتی اغلب به تغییرات هورمونی عمده که بعد از تولد رخ می‌دهد مرتبط است. تقریبا از هر هفت زن یک نفر چیزی شدیدتر از یک اختلال ساده بیبی بلوز را تجربه می‌کند.

زنانی که زایمان کرده و به مدت چندین هفته با ناراحتی، اضطراب یا نگرانی درگیر هستند ممکن است به افسردگ پس از زایمان مبتلا شده باشند. در حالیکه بیبی بلوز اغلب به سرعت خاتمه می‌یابد ولی افسردگی پس از زایمان ممکن است به مدت طولانی باقی مانده و به شدت بر توانایی فرد (زن) برای برگشت به زندگی معمول روزانه تاثیر بگذارد که در این مطلب شما را با روش‌های درمان افسردگی پس از زایمان آشنا خواهیم کرد.

چگونه با افسردگی بعد از زایمان مقابله کنیم


مطابق با آمارهای مراکز کنترل بیماری و پیشگیری (CDC)، حداکثر تا 20 درصد تازه مادران یک و یا تعداد بیشتری از علائم افسردگی پس از زایمان را تجربه می‌کنند. شناخت این علائم برای انتخاب روش درمان افسردگی پس از زایمان بسیار مهم است. تعدادی از علائم این بیماری عبارتند از:

• احساس ناراحتی و افسردگی در اکثر روزها به مدت چندین هفته

• احساس بیگانگی و کناره‌گیری از خانواده و دوستان

• از دست دادن علاقه به فعالیت‌ها (از جمله رابطه جنسی)

• تغییر در عادت‌های خوردن و خوابیدن

• احساس خستگی در اغلب ساعات روز

• احساس ناراحتی یا تحریک‌پذیری

• داشتن احساسات اضطراب، نگرانی، حملات ترس یا افکار رقابتی

علائم افسردگی پس از زایمان ممکن است در اولین دو هفته پس از زایمان رخ دهد. برخی اوقات علائم PPD تا ماه‌ها بعد از زایمان رخ نمی‌دهند.

اختلال افسردگی پس از زایمان، با وضعیت سلامت روانی که می‌تواند پس از زایمان کودک ایجاد شود مرتبط است. این وضعیت نادر و جدی شامل علائم توهم (مشاهده و شنیدن

چیزهایی که وجود ندارند)، کژپنداری و گاهی اوقات افکار آسیب‌ رساندن به خود و دیگران است. برخی مادران افکار مکرری درباره آسیب زدن به کودکان خود دارند.

اگر علائم افسردگی پس از زایمان یا روان‌پریشی پس‌زایمانی را تجربه می‌کنید، لطفا آن را به اطرافیان خود بگویید. این شرایط می‌تواند به طور موثری درمان شود و درمان افسردگی پس از زایمان به موقع آغاز شود، بهترین نتیجه را می‌دهد.

پزشک‌ معمولا با شما درباره احساسات، افکار و سلامت روان صحبت می‌کنند تا بین مورد کوتاه مدت بیبی بلوز پس از زایمان و وضعیت شدیدتر آن یعنی افسردگی پس از زایمان، تمایز قائل شود. خجالت نکشید، افسردگی پس از زایمان یک اختلال شایع است. علائم بیماری خود را با پزشک در میان بگذارید تا بتواند درمان مناسبی را برای شما درنظر بگیرد.

به عنوان بخشی از روال معاینات خود، پزشک شما ممکن است کارهای زیر را انجام دهد:

• غربالگری افسردگی را انجام دهد و شامل پرسش‌نامه‌ای است که شما باید آن را پر کنید.

• برای تعیین اینکه مبتلا به کم‌کاری تیروئید هست یا نه آزمایش خون دهید، کم‌کاری تیروئید بر علائم و نشانه‌ها تاثیر دارد.

• در صورت لزوم برای رد سایر عوامل ایجاد کننده دیگر آزمایش‌ها را نیز انجام دهید.


برخی عوامل ممکن است منجر به بروز افسردگی پس از زایمان شوند. زنان مبتلا به افسردگی و سایر وضعیت‌های سلامت روان با ریسک بیشتری از PPD مواجه هستند. همچنین عوامل زیر موجب افزایش ریسک می‌شوند:

• تغییرات هورمونی که پس از تولد کودک پیش می‌آیند.

• عوامل استرس‌زای روانی از جمله فشارهای مالی، تغییرات شغلی، بیماری یا مرگ عزیزان

• تغییرات در روابط اجتماعی یا فقدان شبکه پشتیبان قوی

• پرورش کودک با نیازهای خاص یا نوزادی که به مراقبت چالش‌برانگیز نیاز دارد.

• داشتن سوابق خانوادگی از مسائل بهداشت روانی

در حالیکه برخی از زنان بیشتر مستعد ابتلا به افسردگی پس از زایمان هستند، ولی این اختلال می‌تواند هرکسی از جمله زنانی که زایمان طبیعی داشته و کودک را سالم به دنیا می‌آورند نیز تاثیر بگذارد.

از آنجا که سوابق قبلی شخص دارای افسردگی می‌تواند خطر ابتلای به افسردگی پس از زایمان را افزایش دهد، لذا اگر در گذشته درگیر افسردگی یا اضطراب بوده‌اید پزشک خود را در از این بابت در جریان بگذارید.

زمان درمان افسردگی پس از زایمان با توجه به شدت افسردگی و نیازهای شما متفاوت است. اگر کم‌کاری غده تیروئید دارید یا به بیماری حاد دیگری مبتلا هستید، پزشک شما ممکن است این بیماری‌ها را درمان کرده و شما را به متخصصان ویژه‌ای ارجاع دهد. همچنین پزشک ممکن است شما را به متخصص بهداشت روان ارجاع دهد تا پیش از درمان افسردگی پس از زایمان، این موارد را درمان کند.

اگر علائم افسردگی پس از زایمان دارید، با پزشک خود یا متخصص بهداشت روان صحبت کنید. پزشک ممکن است به شما توصیه کند که بطور منظم به مشاور مراجعه کرده و یا داروهای ضدافسردگی مصرف کنید. اغلب هر دو درمان توصیه می‌شوند. اگرچه اختلال افسردگی پس از زایمان، در برخی موارد خودبخود رفع می‌شود، ولی علائم با کمک دارو و گفتار درمانی خیلی سریع از بین می‌روند.

درمان افسردگی پس از زایمان اغلب با روان‌درمانی (که همچنین گفتار درمانی یا مشاوره بهداشت روان نیز نامیده می‌شود) و یا دارو درمانی و یا هر دو راهکار، انجام می‌شود.

چگونه با افسردگی بعد از زایمان مقابله کنیم

• روان‌درمانی: صحبت با روان‌پزشک، روان‌شناس یا سایر متخصصان بهداشت روان درباره نگرانی‌ها اغلب روشی مناسب برای درمان افسردگی پس از زایمان است. به کمک تراپی برای مقابله با احساسات می‌توانید راه‌های بهتری پیدا کنید، مشکلات خود را حل‌وفصل کرده، اهداف واقع‌بینانه‌ای برای خود تعیین کرده و به روشی مثبت به شرایط پاسخ دهید. برخی اوقات خانواده ‌درمانی یا رابطه درمانی نیز کمک‌کننده است.

• داروهای ضدافسردگی: پزشک ممکن است داروهای ضدافسردگی را به شما پیشنهاد دهد. اگر کودک خود را با شیر مادر تغذیه می‌کنید، هر دارویی که مصرف کنید وارد شیر می‌شود. با این وجود می‌توانید طی دوران شیردهی، بیشتر از داروهای ضدافسردگی با خطر عوارض جانبی کمتر برای کودک استفاده کنید. برای سنجش خطرات بالقوه و مزایایی داروهای ضدافسردگی با پزشک خود مشورت کنید.

درمان افسردگی پس از زایمان با روش‌های مناسب، اغلب اوقات به سرعت انجام می‌شود. در برخی موارد، افسردگی پس از زایمان ممکن است ادامه پیدا کند و به افسردگی مزمن تبدیل شود. برای رسیدن به احساسات بهتر، تداوم درمان افسردگی پس از زایمان ، بسیار مهم است. متوقف کردن بیماری زودهنگام منجر به عود بیماری می‌شود.

تغییرات سبک زندگی نیز برای درمان افسردگی پس از زایمان مفید است. استراتژی‌های زیر ممکن است برای مدیریت استرس شما و در نهایت درمان افسردگی پس از زایمان مفید باشند:

• داشتن خواب کافی

• اختصاصی زمانی برای ورزش کردن

• اطراف خود را با شبکه پشتیبان از خانواده و دوستان احاطه کنید.

• وعده‌های غذایی مقوی و بطور منظم بخورید.

• از دیگران بخواهید از کودک‌تان مراقبت کنند تا بتوانید مدتی بیشتری استراحت کنید.

• سبک‌های زندگی سالم را انتخاب کنید. فعالیت‌های بدنی مانند پیاده‌روی به همراه کودک‌تان و سایر تمرینات ورزشی را در برنامه روزانه خود جای دهید. سعی کنید استراحت کافی داشته باشید. غذاهای سالم بخورید و از مصرف الکل بپرهیزید.

• انتظارات واقع‌بینانه‌ای را تعیین کنید. برای انجام تمام و کمال کارها به خود فشار وارد نکنید. توقعات خود برای اینکه خانواده‌ای کامل و تمام عیار باشید کاهش دهید. آنچه را که می‌توانید انجام دهید و مابقی کارها را رها کنید.

• زمانی را به خودتان اختصاص دهید. زمانی را صرف خود کرده و از خانه بیرون بزنید. ممکن است این بدان معنا باشد تا از همسرتان بخواهید از کودک مراقبت کرده و یا از پرستار کودک کمک بگیرید. کاری را انجام دهید که از آن لذت می‌برید (مانند سرگرمی‌ها با برخی انواع تفریحات). همچنین ممکن است زمانی را برای تنها بودن (بدون کودک) با همسر و دوستان اختصاص دهید.

• از منزوی بودن و گوشه‌گیری اجتناب کنید. با همسر، خانواده و دوستان خود درباره اینکه چه احساساتی دارید صحبت کنید. از سایر مادران درباره تجربیات‌‌شان بپرسید. از بین بردن انزوای می‌تواند به شما کمک کرده تا دوباره مهربانی را احساس کنید.

• درخواست کمک نمائید. سعی کنید افرادی که به شما نزدیک می‌شوند را بپذیرید و راجع به اینکه به کمک نیاز دارید آنها را در جریان بگذارید. اگر کسانی پیشنهاد مراقبت از کودک را به شما می‌دهند، اجازه این کار را به آنها بدهید. اگر می‌توانید بخوابید، خواب نیمروز داشته باشید، ممکن است بتوانید به سینما بروید یا دوستان‌تان را برای صرف قهوه ملاقات کنید. همچنین می‌توانید برای بهبود خواب کودک و آرام کردن او از مهارت‌های والدین از جمله تکنیک‌های مراقبتی بهره ببرید.

به یاد داشته باشید مراقبت از کودک‌تان مستلزم مراقبت از خودتان است. بعلاوه بسیاری از بیمارستان‌ها گروه‌های پشتیبان برای تازه‌ مادران را ارائه می‌دهند. مرکز تخصصی بهداشت زنان (جایی که می‌توانید احساسات خود را به طور امنی در میان بگذارید) محل پشتیبانی توسط دیگر زنانی است که شرایط و وضعیت فعلی شما را درک می‌کنند.


سازگاری با نقش مادری می‌تواند بسیار استرس‌زا باشد، چرا که شما یاد می‌گیرید نقش جدید خود یعنی تعدیل میان مراقبت از خود و نوزاد (و احتمالا سایر فرزندان‌تان و اعضای خانواده) را پیش ببرید. این می‌تواند چالش‌برانگیز، خسته‌کننده و درهم‌شکننده باشد. اگر شما تازه مادری با احساسات اضطراب یا افسردگی باشید، ممکن است حتی احساس گناه و شرمساری نیز داشته باشید. دانستن اینکه افسردگی پس از زایمان اشتباه شما نیست بسیار حائز اهمیت است. افسردگی پس از زایمان یک وضعیت پزشکی قابل درمان است. با در میان گذاشتن احساسات‌تان با متخصص، می‌توانید به اهداف خود یعنی ایجاد تغییرات مثبت که تاثیر زیادی بر سلامت روزانه شما دارد نزدیک شوید.

آنچه که می‌توانید انجام دهید.

قبل از ملاقات فهرست زیر را ایجاد کنید:

• هرگونه علائمی که تجربه کرده‌اید و اینکه هر کدام چه مدت بوده‌اند.

• تمام نسخه‌های پزشکی از جمله شرایط بدنی یا اختلالات بهداشت روان نظیر افسردگی

• همه داروهایی که مصرف می‌کنید از جمله داروهای تجویزی و بدون نسخه پزشک مانند ویتامین‌ها، گیاهان دارویی و دیگر مکمل‌ها به همراه دوز آنها

سوالات که از پزشک‌تان می‌پرسید.

سوالاتی که باید از پزشک بپرسید:

• بیماری من دقیقا چیست؟

• درمان‌هایی که احتمالا به من کمک می‌کنند، چه هستند؟

• عوارض جانبی درمان‌هایی که پیشنهاد می‌کنید، چیست؟

• آیا داروهایی که تجویز می‌کنید در دوران بارداری بی‌خطر هستند؟

• درمان افسردگی پس از زایمان در مورد من چه مدت زمانی طول می‌کشد؟

• تغییرات سبک زندگی که به من کمک می‌کنند تا علائم را مدیریت کنم چیست؟

• برای معاینات پس از درمان چند وقت یکبار باید مراجعه کنم؟

• آیا ریسک سایر مشکلات روانی من افزایش یافته است؟

• اگر نوزاد دیگری داشته باشم، ریسک برگشت بیماری وجود دارد؟

• اگر نوزاد دیگری داشته باشم، راهی برای جلوگیری از برگشت بیماری وجود دارد؟

• آیا کتابی که بتوانم استفاده کنم وجود دارد؟ چه وب‌سایت‌هایی را به من پیشنهاد می‌کنید؟

پزشک یا درمانگری که به درمان افسردگی پس از زایمان در شما می‌پردازد، ممکن است سوالات زیر را از شما بپرسد:

• علائمی که دارید چیست، و از چه زمانی شروع شده‌اند؟

• علائم در طول زمان بهتر شده‌اند یا بدتر؟

• آیا علائم بر توانایی شما برای مراقبت از کودک‌تان تاثیر گذاشته‌اند؟

• آیا احساس می‌کنید همانگونه که انتظار دارید از کودک‌تان مراقبت می‌کنید؟

• اگر فرصتی داشته باشید می‌توانید بخوابید؟ و یا زمان بیدار شدن از تخت خود بیرون می‌آیید؟

• سطح انرژی خود را چگونه توصیف می‌کنید؟

• آیا اشتهای شما تغییر کرده است؟

• چند وقت به چند وقت بیان می‌کنید که احساس اضطراب، تحریک‌پذیری یا عصبانیت دارید؟

• آیا افکاری در این باره که به خود یا دیگران صدمه بزنید دارید؟

• آیا در زندگی خود عوامل استرس‌زای مهم دیگری از جمله مشکلات مالی یا رابطه‌ای دارید؟

• آیا به سایر بیماری‌ها نیز مبتلا هستید؟

• آیا تاکنون به سایر اختلالات بهداشت روان نظیر افسردگی و اختلال دوقطبی مبتلا بوده‌اید؟ اگر چنین بوده است، چه نوع درمان‌هایی بیشترین کمک را به شما کرده‌اند؟

رواشناسان براساس پاسخ‌های شما و علائمی که دارید، سوالات بیشتری را هم خواهند پرسید. خودتان را برای سوالاتی که به شما کمک می‌کنند، آماده کنید تا بهترین پاسخ‌ها را به پزشک بدهید و از این طریق به درمان افسردگی پس از زایمان کمک کنید. جای نگرانی نیست، اگر علائم خود را بدانید و آن‌ها را به خوبی به پزشک بگویید، درمان افسردگی پس از زایمان به سادگی انجام می‌شود و این اختلال خیلی زود رفع می‌شود.

زایمان یک بخش معجزه آسایی از زندگی است، اما افسردگی پس از زایمان می تواند به شدت بر سلامتی والدین جدید و همچنین سلامت و رشد فرزند تاثیر بگذارد. هرچه بیشتر درباره افسردگی پس از زایمان، علائم و راه حل های بالقوه آن اطلاعات داشته باشید، شانس بهتری برای خارج شدن از آن یا درمان آن به طور موثر دارید.

خوشبختانه، تعدادی از روش های اثبات شده و روش های پیشگیرانه ای وجود دارد که می تواند افسردگی پس از زایمان درمان کند، و زندگی شاد را برای شما و فرزندتان ایجاد کند! استفاده از ویتامین های B، روغن ماهی، زردچوبه و ورزش منظم و یوگا بعضی از داروهای موثر برای افسردگی پس از زایمان می باشد که در این بخش از نمناک به آنها خواهیم پرداخت.

ویتامین B :

چگونه با افسردگی بعد از زایمان مقابله کنیم

در بدن ما بسیاری از فرآیندهای شیمیایی مختلف وجود دارد که می تواند سلامت ما را بهبود بخشد یا منفی کند. به عنوان مثال تولید هموسیستئین اضافی می تواند منجر به التهاب و بی ثباتی خلق شود. بازیافت هموسیستئین از طریق چرخه یک کربن می تواند زمان و انرژی بدن را ذخیره کند و این بازیافت با سطوح مناسب ویتامین B، به ویژه ویتامین B6، ویتامین B9 و ویتامین B12، تسهیل می شود. این ویتامین همچنین می تواند به شما در استفاده از مواد مغذی موجود در غذا کمک کند، بنابراین سلامتی بدن را افزایش میدهد.

روغن ماهی :

مطالعات متعدد میزان اسیدهای چرب امگا 3 در بدن را به ثبات حالت و فعالیت شناختی مرتبط کرده است. روغن ماهی غنی از در اسیدهای چرب امگا 3 است و قادر به کنترل فعالیت عصبی و کاهش استرس اکسیداتیو است که می تواند به ناپایداری و اضطراب خلق و خوی کمک کند.

مدیتیشن :

ذهن است که با استرس مزمن و افسردگی مواجه می شود، می تواند بسیار دشوار باشد، اما راه هایی برای پاک کردن ذهن و تنظیم هورمون های شما بدون استفاده از دارو وجود دارد. برای هزاران سال، مدیتیشن برای کاهش هورمون استرس و بهبود ارتباط ذهن و بدن مورد استفاده قرار میگرفته است. افسردگی پس از زایمان یکی از نمونه های نهایی این است که مغز و بدن را واقعا درگیر می کند، بنابراین اگر بعد از یک یا دو ماه از زایمان احساس افسردگی می کنید، مدیتیشن را امتحان کنید!

زردچوبه :

محتوای آنتی اکسیدانی غنی است، این ادویه محبوب باعث کاهش افسردگی پس از زایمان می شود. عنصر فعال این ادویه، کورکومین، به خاطر خواص ضد التهابی آن شناخته شده است، به همین دلیل بسیار مهم است. سطح بالایی از التهاب باعث ایجاد بی ثباتی خفیف و نشانه های افسردگی می شود، بنابراین پاکسازی سیستم شما و کاهش استرس اکسیداتیو با زردچوبه بسیار توصیه می شود.

ماست :

اگر چه ما همیشه در مورد این فکر نمی کنیم، بیش از 50٪ از عملکرد سیستم ایمنی در روده اتفاق می افتد. این می تواند در سراسر بدن، از جمله میزان خلق و خوی و هورمون ها تاثیر بگذارد. اگر چیزی در معده شما اشتباه باشد، قطعا می تواند به علائم افسردگی پس از زایمان تبدیل شود. ماست باید به رژیم غذایی شما اضافه شود برای بهینه سازی هضم و تعادل میزان باکتری در روده .

ورزش :

هنگامی که هورمون های شما به درستی متوازن نباشند، می توان آن را به چرخه بد افسردگی و اضطراب تبدیل کرد. افسردگی پس از زایمان هنوز کاملا مرموز است، اما یکی از رایج ترین درمان های آن ورزش است.ورزش متابولیسم را فعال تر، انتشار سموم و سروتونین و سایر هورمون های مفید بدن را تحریک میکند است.

غلات غنی شده :

یکی از مهمترین انتقال دهنده های عصبی در مغز که بر خلق و خوی، سطوح اضطراب و افسردگی تأثیر می گذارد، سروتونین است اما در مغز بدون کانی های مناسب – از جمله آهن و نیاسین نمی توان تولید شود. اگر شما از افسردگی پس از زایمان رنج می برید، باید سطح سروتونین خود را افزایش دهید، به این معنی که خوردن غذاهای غنی از این مواد معدنی را افزایش دهید.غلات غنی شده، دارای سطح بالایی از هر دو ترکیب هستند، بنابراین باید به رژیم صبحانه روزانه خود اضافه کنید.

خواب و استراحت مناسب:

خواب، برای مادر جدید بسیار ضروری است. هشت ساعت خواب کامل با یک نوزاد تقریبا غیر ممکن است، اما باعث افسردگی بدتر می شود کم خوابی منجر به تغییرات قابل توجهی در عملکرد مغز و اعصاب می شود، که یکی از دلایل افسردگی است.

شیر دادن :

مادران جدید که با افسردگی پس از زایمان درگیر هستند، نیاز به پیوند عاطفی با نوزادان خود دارند. این پیوند های عاطفی ،موجب آزادسازی اندورفین ها می شود و به مادران یک احساس خوب و اعتماد به نفس بیشتری میدهد برای ساختن این پیوند عاطفی قوی، تغذیه با شیر مادر بهترین گزینه است با این حال، مادران با افسردگی پس از زایمان ممکن است، کمترین میل و اشتیاق را به شیر دادن داشته باشند. بنابراین، این وظیفه شریک و یا دیگر اعضای خانواده است تا اهمیت شیر دادن به کودک را به او تذکر و یادآوری کنند.

صحبت درمانی :

در این زمینه، یک متخصص بهداشت روان (یک مشاور، درمانگر، روانشناس، روانپزشک یا کارمند اجتماعی)، با زن مبتلا به افسردگی پس از زایمان به صورت یک به یک صحبت می کند ، این ،اجازه می دهد تا مادر تمام ترس ها و احساسات خود را با اعتماد به نفس با کسی که خارج از حلقه خانواده و دوستان او است در میان بگذارد. از طریق درمان، مادر جدید آماده پذیرش مسئولیت جدید خود میشود.

اگر همسر شما علائم افسردگی پس از زایمان را داشته باشد، ممکن است درباره کمک به او احساس نامشخصی داشته باشید ؛ این، میتواند گیج کننده و حتی ترسناک باشد که مادر کودک خود را اینگونه ببینید که با چنین احساسات شدید منفی مبارزه میکند. مهم است بدانید آنچه که در حال رخ دادن است، تقصیر شما، همسر و یا کودکتان نیست و البته خبر خوب این است که شما میتوانید به همسرتان کمک کنید تا از این دوره عبور کند.

یکی از روانپزشکان برجسته میگوید:افسردگی پس از زایمان یا PDD یک بیماری ارثی است و همچنین میگوید مادر بودن در انزوا اتفاق نمی افتد.حمل یک نوزاد جدید سخت است و تمام مادران در طول این زمان آسیب پذیر هستند و نیاز به حمایت دارند اما همانطور که پیش از این در بخش نکات بارداری و زایمان در نمناک گفته شد این به این معنی نیست که شما تنها هستید، ولی باید بدانید که حمایت عاطفی شما گزینه بسیار مهمی است ؛ در این بخش از نمناک راه هایی برای کمک به مادران افسرده پس از زایمان وجود دارد که بهتر است آقایان با دقت بیشتر آن را مطالعه کنند.

برخی از زنان بعد از زایمان تغییرات احساسی ناخوشایندی را تجربه میکنند، که عبارتند از:

این علائم در 50 تا 85 درصد مادران جدید اتفاق می افتد، اما معمولا در عرض چند هفته پس از زایمان از بین میرود اما در مقابل افسردگی شدید بعد از زایمان، حدود 10 درصد از مادران جدید را تحت تاثیر قرار میدهد و معمولا تا 2 الی 3 ماه بعد از تولد کودک باقی می ماند. برخی از علائم افسردگی شدید یا PDD که باید در همسر خود بشناسید.

چگونه با افسردگی بعد از زایمان مقابله کنیم

دکتر ملتزر به همراه بخشی از یک تیم بین المللی در حال مطالعه و تحقیق در مورد اینکه آیا یک موضوع ژنتیکی برای اختلالات افسردگی پس از زایمان وجود دارد یا خیر. به این منظور که افسردگی پس از زایمان زنان به علت آسیب پذیر بودن ژن هایشان می باشد.

گروه تحقیقاتی دکتر ملتزر اقدام به یافتن علل و درمان آن کرده اند و یک اپلیکیشن به نام PPD ACT در موبایل ساخته اند تا زنان مبتلا به افسردگی پس از زایمان از طریق آن جواب یکسری از سوالاتشان را پیدا کنند.

از بعضی از خانم های که در معرض غربال گری قرار میگیرند خواسته میشود تا نمونه ای از بزاق آنها از طریق یک کیت دریافت شود و انها نمونه ها را برای اسن گروه تحقیقاتی ارسال کنند.اگر این کار برای دهها هزار زن انجام شود آنها میتوانند شناسایی کنند که تفاوت های ژنتیکی در آنها باعث تجربه افسردگی پس از زایمان شده است. ایده اصلی این است که درک بهتر علل ارثی یا محیطی PPD به درمان های موثر تری و رنجش کمتر .

برای کمک به همسرم که با افسردگی پس از زایمان مبارزه میکند چه اقداماتی میتوانم انجام دهم؟

هر چه که شما از او بیشتر انتظار داشته باشید، براورده کردن آنها از جانب وی سختتر خواهد شد.

اگر به او بگویید که دوستش دارید، ممکن است که او باور نکند.اگر به او بگویید که یک مادر خوبی است،فکر میکند که شما فقط به دلیل اینکه احساسش را بهتر کنید، این را گفته اید. اگر به او بگویید که چقدر زیباست، تصور میکند که دروغ میگویید.

اگر به او بگویید نگران هیچ چیز نباش، فکر میکند که هیچ ایده ای درباره خحال بد او ندارید و نمیفهمیدش.

اگر به او بگویید زودتر به خانه می آیید تا کمکش کنید احساس گناه خواهد کرد.

اگر به او بگویید که به دلیل کارتان دیر به خانه می آیید ممکن است فکر کند که اهمیتی به او نمیدهید.

به او بگویید که میدانید چقدر احساسش وحشتناک است.

به او بگویید که به زودی بهتر خواهد شد.

به او بگویید که همه کار ها را برای بهتر شدن او انجام میدهید( درمان،دارو،……)

به او بگویید که او هنوز هم با وجود حس بدی که دارد، هنوز هم میتواند یک مادر خوب باشد.

به او بگویید که مجبور نیست همه چیز را کامل انجام دهد و گاهی اشتباه کردن هم جایز است.

به او بگویید که میدانید در حال حاضر چقدر سخت کار میکند.

به او بگویید که به شما اجاه دهد که بدانید برای کمک به او به چه چیزی نیاز است.

به او بگویید که میدانید او تحت هر شرایطی بهترین کارهای را که بتواند انجام میدهد.

به او بگویید که دوستش دارید.

به او نگویید که باید فلان کار را تمام کنید

به او نگویید که از احساسات او خسته شده اید.

به او نگویید که اکنون باید شاد ترین لحظه زندگی تو باشد.

به او نگویید که او را حتی بیشتر از قبل دوست دارید.

به او نگویید که به سرعت از این حالت بیرون بیاید.

به او نگویید که اگر فلان کار را انجام دهد، فلان کار انجام ندهد وبیشتر از خانه بیرون برود، بیشتر در خانه بماند یا غیره، احساس بهتری خواهد داشت.

به او نگویید که باید وزن کم کند، موهایش را رنگ کند، لباس های جدید بخرد یا غیره.

به او نگویید که همه مادران جدید چنین احساسی را دارند.

به او نگویید که این فقط یک مرحله از زندگی است که زودگذر می باشد.

به او نگویید که اگر کودک را دوست دارد و میخواهد این چیزی است که باید تحمل کند.

به او نگویید که به قدر کافی قوی است و به همین دلیل به کمک هیچ کس نیازی ندارد.

چگونه با افسردگی بعد از زایمان مقابله کنیم

ترتیب دور همی هایی را با دوستان و خانواده و افرادی که با آنها احساس بهتری دارد را در بیرون از خانه دهید.

شام از بیرون سفارش دهید.

کتاب هایی را که همسرتان به شما میدهد را بخوانید.

نگرانی ها و سوالاتی را که دارید را بنویسید و انها را از پزشک یا درمانگر همسرتان بپرسید.

با هم یک لیست تهیه کنید و چیز های را که ممکن است او به آن نیاز داشته باشد را بنویسید تا بتوانید فراهم کنید.

مهم ترین کمک برای او این است که همیشه در کنارش باشید. با او بنشینید، بدون تلویزیون، بدون بچه ها، بدون قبوض و حتی بدون هیچ روزنامه ای، فقط شما باشید و او. بگذارید بداند و حس کند که همچنان در کنارش هستید و دوستش دارید.

به او گوش دهید.

صبور باشید.

سعی کنید برای هر تصمیم مهمی، مدتی صبر کنید تا حال او بهتر شود و در کنار هم تصمیم گیری کنید.

برخی از چیزهایی که قبلا باعث خوشحالی او می شده استف ممکن است اکنون او را ناراحت کند.

دخالت شما در تصمیماتی درباره مراقبت از کودکان، تغذیه با شیر مادر و غیره ممکن است او را ناراحت کند، زیرا بر رویشان حساس هستند.

 

کد فعال سازی به شماره شما پیامک
گردید

کد فعال سازی شما صحیح نمی باشد

افسردگی پس از زایمان بر خلاف تصور برخی از افراد، یک بیماری و وضعیت پزشکیست نه نشانه ای از ضعف بعد از زایمان. با خودتان و افرادی که از شما مراقبت می کنند صادق باشید. در مورد مشکلتان با آنها صحبت کنید. شما، پزشکتان، خانواده و دوستانتان می توانید با هم برای درمان این بیماری یک تیم شوید و همکاری داشته باشید.

و اما کارهایی که باید در خانه انجام دهید تا با افسردگی پس از زایمان مقابله کنید:

پتانسیل بروز خشونت های خانگی زمانی که زن خانه باردار است و یا بعد از تولد نوزاد افزایش می یابد. در صورتی که همسر شما نسبت به شما خشونت اعمال می کند و یا از شما سوء استفاده عاطفی می کند بدانید که شما و نوزادتان به لحاظ جسمی نیز در خطر قرار دارید و این برخورد احتمال بروز افسردگیِ پس از زایمان را در شما افزایش می دهد. در چنین وضعیتی بیش از هر موقعیت دیگری شما و نوزادتان نیاز به کمک و حمایت دارید. در این زمینه با پزشک و یا مشاور خانواده مشورت کنید.

چگونه با افسردگی بعد از زایمان مقابله کنیم

**برای دریافت رژیم آنلاین شفاجو اینجا کلیک کنید.

پزشکان مرتبط

نظرات کاربران

شما هم میتوانید نظرات خود را در این
بخش بیان
کنید

برای ثبت نظر، لازم است ابتدا وارد حساب
کاربری خود
شوید.

نظری برای نمایش وجود ندارد , شما اولین
باشید

برای درمان ام اس و یا کم کردن میزان علائم ام اس رژیم های غذایی بسیاری تبلیغ می شوند اما حقیقت این اس…

غربالگری برای خانم های باردار در زمان حاملگی بسیار حائز اهمیت هست که ابتدا سنوگرافی داخل رحم برای اط…

از آنجایی که یکی از دلایل باردار نشدن استرس است، یوگا با اثری که بر کم کردن فشار های روحی و روانی دا…

چه چیزهایی شانس باروری را افزایش داده و ناباروری را کاهش میدهد؟

آیا این مطلب برای شما مفید بود؟

لطفا با اشتراک گذاری دیدگاهتان در بخش نظرات ما را در بهبود کیفیت مقالات یاری فرمایید

اگر‌ مشکلی دارید و نمی دونید به چه پزشکی مراجعه کنید، ما می تونیم کمکتون کنیم.
مشکلتون رو کامل برای ما توضیح بدید، ما بعد ‌از بررسی مشکل شما، پزشک مناسب رو به شما
معرفی می کنیم.

به گزارش گروه رسانه های خبرگزاری تسنیم، تولد یک نوزاد می تواند زمینه ساز شکل گیری مجموعه ای از احساسات قدرتمند، از هیجان و شادی تا ترس و اضطراب در مادر شود. اما تولد نوزاد می تواند به حالتی منجر شود که شاید انتظارش را نداشته باشید و آن چیزی نیست جز افسردگی.

نشانه‌های اصلی ابتلا به افسردگی پس از زایمان احساس غم و اندوه در مادر مبتلا به افسردگی پس از زایمان می تواند چنان قدرتمند باشد که در توانایی وی برای مراقبت از خود یا خانواده‌اش اختلال ایجاد کند.

تولد نوزاد رویدادی در زندگی یک بانو محسوب می شود که اغلب با یک احساس شادی و خوشی فراوان همراه است. جان بخشیدن به موجودی جدید و ارزشمند می تواند انسان را به وجود آورد. این شادی با وجود تمام دشواری ها و چالش هایی که ممکن است پیش و پس از تولد وجود داشته باشند، احتمالا در طول زندگی مادر باقی می ماند.

اما همان گونه که اشاره شد، عوارضی پیش و پس از تولد نوزاد ممکن است شکل بگیرند. این عوارض می توانند فوق العاده دشوار، گیج کننده، خسته کننده و حتی خطرناک باشند. دشواری ها در طول بارداری و پس از زایمان می توانند به قیمت سلامت جسمانی و روانی مادر تمام شوند و گاهی اوقات به سطحی بسیار ناسالم برسند.

برخی از مادران ممکن است افسردگی پس از زایمان (PPD) را تجربه کنند که در این مطلب بیشتر به آن می پردازیم. به طور ویژه، بر نشانه هایی که از ابتلای مادر به این شرایط حکایت دارند، متمرکز می شویم. در ادامه با چهار نشانه اصلی افسردگی پس از زایمان بیشتر آشنا می شویم.

چگونه با افسردگی بعد از زایمان مقابله کنیم

تفاوت بین افسردگی پس از زایمان و گرفتگی خلق گرفتگی خلق ناشی از تولد نوزاد (Baby Blues) اصلاحی عمومی است که برای تشریح احساسات نگرانی، ناخشنودی و خستگی که بسیاری از بانوان پس از تولد نوزاد تجربه می کنند، استفاده می شود. بنابر ارزیابی موسسه ملی سلامت روانی آمریکا، 80 درصد مادران گرفتگی خلق را تجربه می کنند. احساساتی که در این شرایط تجربه می شوند، خفیف هستند و به طور کلی پس از یک یا دو هفته از بین می روند.

افسردگی پس از زایمان نیز موجب بروز این احساسات می شود، اما درجه ای که افراد مبتلا به این شرایط تجربه می کنند بسیار بیشتر است. همچنین، نشانه های دیگری نیز اغلب پدیدار می شوند.

باید به این نکته توجه داشته که افسردگی پس از زایمان به عنوان یک بیماری روانی و پزشکی در نظر گرفته می شود و اگرچه شیوع آن کمتر از گرفتگی خلق است، اما شایع‌تر از آن چیزی است که ممکن است فکر کنید.

بنابر گزارش مراکز کنترل و پیشگیری از بیماری آمریکا، 11 تا 20 درصد از بانوانی که در هر سال بچه‌دار می شوند، نشانه های افسردگی پس از زایمان را تجربه می کنند. با در نظر گرفتن میانگین 15 درصد، این تعداد تنها در آمریکا برابر با حدود 600 هزار مورد افسردگی پس از زایمان است.

افسردگی بعد از زایمان و درمان آن

اضطراب یکی از نشانه های اصلی افراد مبتلا به افسردگی پس از زایمان است

چهار نشانه اصلی افسردگی پس از زایمان شامل موارد زیر می شوند ناتوانی یا عدم تمایل به تصمیم گیری اضطراب یکی از نشانه های اصلی افراد مبتلا به افسردگی پس از زایمان است و اغلب از شدت بالایی برخوردار است. برای بانوانی که نخستین فرزند خود را به دنیا آورده اند، این اضطراب می تواند ناتوان کننده به نظر برسد و هر گونه تصمیم گیری را برای آنها دشوار سازد.

اما تصمیم گیری برای افراد مبتلا به افسردگی پس از زایمان اغلب شامل ترس نیز می شود. بانوی مبتلا به افسردگی پس از زایمان تا پیش از این در انتخاب های خود با دشواری مواجه بوده، اما زمانی که موقع تصمیم گیری درباره چیزی مرتبط با مراقبت از نوزاد (به عنوان مثال، تغذیه) می رسد، یک احساس ترس می تواند همه چیز را تحت تاثیر قرار دهد. بیشتر مواقع احساس ترس از انجام کاری اشتباه در این بانوان شکل می گیرد.

گریه یا طغیان های احساسی هر فردی که افسردگی را تجربه کرده باشد با یورش ناگهانی احساسات منفی آشنا است. احساسات افسرده کننده در بانوان مبتلا به افسردگی پس از زایمان از شدت بیشتری برخوردار می شوند و از این رو، آثار آنها را تشدید می کند.

افسردگی شدید به طور قابل توجهی ساختار شیمیایی مغز از جمله ترشح سروتونین – یک انتقال دهنده عصبی مسئول تثبیت خلق و خو – را تغییر می دهد. برای مادران مبتلا به افسردگی پس از زایمان این تغییر شیمیایی در مغز – همراه با استرس اجتناب ناپذیر که مادر شدن در پی دارد – می تواند به هجوم احساسات طاقت فرسا منجر شود. این شرایط می تواند به گریه های شدید، خشم، طغیان های کلامی و دیگر رفتارهای نامنظم منجر شود.

خسته، اما ناتوان در به خواب رفتن بانوی که به تازگی مادر شده است، اغلب از خواب کافی برخوردار نیست. تغذیه و مراقبت از نوزاد در طول شب یکی از روال های رایج است. در بیشتر شرایط، هنگامی که نوزاد خواب است مادر کمبود خواب را با به خواب رفتن جبران می کند.

با این وجود، با توجه به دلایل بی شمار، مادران مبتلا به افسردگی پس از زایمان اغلب ناتوانی در به خواب رفتن را گزارش می کنند که این شرایط به نام بی خوابی شناخته می شود.

هنگامی که مادر سرانجام به خواب می رود نیز کیفیت خواب اغلب ضعیف است. این چرخه ناسالم هرچه بیشتر مشکلات و عوارض موقعیتی که به خودی خود پیچیده است را شدت می بخشد.

افکار آسیب رساندن به خود یا نوزاد اگرچه این نشانه احتمالا یک محصول جانبی از فعالیت غیر عادی مغز است، اما به واسطه استرس و اضطراب شدید بدتر می شود و از نظر متخصصان پزشکی شرایطی جدی در نظر گرفته می شود. متاسفانه، بسیاری از بیماران مبتلا به افسردگی پس از زایمان از این که در پی کسب راهنمایی برای مقابله با این افکار باشند، احساس خجالت و شرمندگی می کنند.

اما روانپزشکان و پزشکان بر این مساله تاکید دارند که دریافت کمک هیچ گونه شرمندگی ندارد. در حقیقت، بسیاری از مادرانی که کمک دریافت می کنند به این مساله اشاره دارند که طرح درمان می تواند به پشت سر گذاشتن این دوران دشوار کمک کند.

درمان افسردگی پس از زایمان خوشبختانه، روش های مختلفی برای درمان افسردگی پس از زایمان وجود دارند. رایج‌ترین گزینه درمانی شامل گفتار درمانی، مشاوره، مصرف دارو، یا ترکیبی از هر سه است.

افسردگی پس از زایمان به طور کلی طی شش ماه با دنبال کردن درمان مناسب برطرف می شود. همانند دیگر بیماری های روانی، ادامه درمان برای مدت زمان تجویز شده حتی در صورتی که احساس بهتری دارید، ضروری است.

منبع: عصرایران

انتهای پیام/


عذاب اعتياد |از درمان تا سم زدایی


برای سفارش این ست فقط کافیه کلیک کنی!

تحقیقات اخیر نشان می دهند که بسیاری از زنان باردار دچار کمبود اسیدهای چرب امگا- 3 هستند و بر اساس مطالعات انجام شده در دانشگاه مونترال و مرکز تحقیقات مادر و کودک، کمبود امگا- 3 یکی از عوامل اصلی در بروز افسردگی پس از زایمان است. زنان در سنین باروری بیشتر از سایر افراد در معرض خطر افسردگی هستند و تولد کودک این بیماری را در زنان آسیب پذیر شدیدتر می کند. این نوع افسردگی با اختلال در وضعیت سلامتی مادر و همچنین کودک او مرتبط  می باشد.در تحقیقات اخیر مشخص شد که بین بارداری،  میزان امگا- 3 و واکنش شیمیایی که منجر به تولید سروتونین در مغز می شود ارتباط وجود دارد. سروتونین ماده ای است که در تنظیم خلق و خو نقش دارد. از آن جایی که امگا- 3 از مادر به جنین و همچنین از طریق شیر به نوزاد منتقل می شود، میزان این اسید چرب در دوران بارداری و حداقل 6 هفته پس از زایمان به شدت کاهش می یابد. مشکل دیگر این است که اغلب افراد از جمله زنان باردار و شیرده به میزان کافی امگا- 3 دریافت نمی کنند. بنابراین یکی از راه های پیشگیری و کنترل افسردگی پس از زایمان این است که به مادران توصیه کنیم در دوران بارداری و شیردهی به میزان کافی از اسیدهای چرب امگا- 3 استفاده کنند.ماهی ها به ویژه ماهی های چرب مانند سالمون، ساردین و قزل آلا، گردو، دانه کتان و شاهدانه از منابع خوب اسیدهای چرب امگا- 3 به شمار می روند.منبع : سیمرغ

 

چگونه با افسردگی بعد از زایمان مقابله کنیم

مطالب بیشتر برای زندگی بهتر


هرگز ناامید نشوید!درمان زوج نابارور


همین حالا وکیل بگیر

رویایی بابحران نگران کننده روابط زناشویی


انواع جراحی زیبایی سینه


بازسازی پیوند عاطفی زن و شوهر


با چند سوال ساده شخصیتت رو بشناس!

تهیه اینترنتی بلیط اتوبوسVIPبه قیمت ارزان


آشپزی بدون دغدغه کثیفی گاز


به تماشای کیفیتی بی حاشیه!


سینما رو به خونت بیار!

سریعترین وارزانترین راه سفربه نقاط مختلف


جلوگیری از ورود هوای آلوده به خانه!

بلیط ارزان تهران به مشهد|پشتیبانی 24ساعته


این آزمون شخصیت شما را مشخص می کند

Makan Inc.| All Rights Reserved – © 2013 – 2021

چگونه با افسردگی بعد از زایمان مقابله کنیم
چگونه با افسردگی بعد از زایمان مقابله کنیم
0

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *