تشخیص گودی کمر چگونه است

 
helpkade
تشخیص گودی کمر چگونه است
تشخیص گودی کمر چگونه است

علائم دیسک کمر و بهترین روش های درمان و تشخیص دیسک کمر ، درمان بدون جراحی دیسک شامل (دارو ، فیزیوتراپی ، ورزش ، کشش یا ترکشن ، اوزون درمانی را شرح می دهیم …

امروزه متاسفانه پزشکان زیادی هستن که بی دلیل و به سرعت جراحی باز دیسک کمر انجام می دهند، ولی دکتر اسحاقی با چهار روش درمانی دیسک کمر در خدمت شما عزیزان می باشد …

یماران مبتلا به کمردرد باید از کلیه کارهایی که باعث افزایش انحنای کمری می‌شوند خودداری نمایند زیرا افزایش انحنای کمری درد انها را تشدید نموده و بر عکس کاهش انحنای کمر ی باعث کاهش درد آن‌ها شده و به …

بیماران مبتلا به تنگی کانال نخاعی ، مدتی پس از ایستادن یا راه رفتن دچار درد شدید و افزایش یابنده در ناحیه باسن ، ران و عضلات ساق پا در یک طرف یا دو طرف می شوند. تنگی کانال نخاعی می تواند منتشر باشد …

با پیشرفت تکنولوژی کارهای روزمره ای که در گذشته توسط انسان انجام می شد، توسط دستگاهها و ماشین های اتوماتیک انجام می شود که باعث کم تحرکی عضلات انسان ها شده است.از جمله ورزش های دیسک کمر و کمر درد را …

تشخیص گودی کمر چگونه است

در این مقاله عمل جراحی دیسک کمر و انواع جراحی های دیسک کمر از جمله : جراحی دیسک کمر لامینکتومی ، جراحی دیسک کمر با لیزر ، جراحی میکروسکوپی دیسک کمر ، جراحی دیسک کمر با آندوسکوپی ، تزریق های اپیدورال …

عصب سیاتیک بلندترین و قطورترین عصب بدن است. این عصب از اتصال ریشه های  عصبی عصب چهارم کمری تا عصب سوم لگنی L4-S3 به وجود می آید …

درد سیاتیک دردی است که از کمر، به باسن، پشت ران و پشت و یا خارج ساق پا احساس می شود. معمولاً، درد سیاتیک یک طرفه است، اما میتواند دو طرفه نیز باشد. درد می تواند به صورت ناگهانی ایجاد شده یا به تدریج …

داروهای ضد التهاب، به دو دسته تقسیم میشوند: داروهای استروئیدی یا کورتیکوستروئیدی و داروهای ضد التهابی غیر استروئیدی …

برای درمان اسکولیوز ورزش های خاصی ابداع شده است که ورزش های سه بعدی شروث Schroth نامیده می شود …

دیسک بین مهره‌ای به صورت بالشتک یا صفحه‌ای غضروفی بین دو جسم مهره در ستون فقرات قرار می‌گیرد و مانند کمک فنر اتومبيل باعث جذب فشارهایی مي‌شود که به ستون مهره‌ها وارد مي‌آيد …

بیماری اسکولیوز به کج شدن بیشتر از 10 درجه بدن به سمت چپ و راست را اسکولیوز می گویند.علت اسکولیوز مشخص نیست به همین جهت اسکولیوز ایدیوپاتیکی می نامند.اسکولیوز در افراد در سن بلوغ و یا در کودکان معمولا …

در این مقاله با علت و انواع کمر درد از جمله دیسک کمر ، سیاتیک ، گرفتگی عضلات ، بارداری و همچنین با روش های نوین درمان کمر درد از جمله داروی قوی برای کمر درد و ورزش کمر درد آشنا خواهید شد …

اغلب در اینترنت کلمه پروفسور جراح ستون فقرات جستجو می شود. پروفسور در اصل به معنای استاد است و به کسانی گفته می‌شود که در دانشگاه کار می‌کنند. در بعضی از کشورها مانند فرانسه پس از دادن امتحاناتی به …

هدف ما ترویج آموزش های علمی در راستای ستون فقرات ، کمر و اطلاعات عمومی راجع به ساختار اسکلتی بدن و روش های درمان کمر درد …

روش های بهبود و درمان دیسک کمر بدون جراحی و عمل دیسک کمر …

قرص گاباپنتین برای دیسک کمر ، درد سیاتیک ، کمر درد و دیسک گردن مورد استفاده قرار می گیرد …

برای بیماران مبتلا به دیسک بین مهره ای دو نوع تمرین ورزشی ابداع شده است. ۱- ورزشهایی برای تقویت عضلات خم کننده به جلو یا فلکسور ابداع شده است که به آنها ورزش های ویلیامز می گویند. ۲-  ورزش هایی برای …

علت اصلی پارگی دیسک کمر و فتق دیسک کمر مشخص نیست. استعداد ژنتیکی مهم‌ترین عامل آن است و به عبارتی افرادی که دچار دیسک کمر می‌شوند …

دیسک کمر بیماری مهمی است و شایع ترین تشخیص اسپاسم عضلانی به دنبال کار سنگین است. تشخیص دیسک کمر در منزل کار اشتباه و عوارض غیر قابل جبرانی را دارد …

زانو بزرگترین مفصل بدن انسان است. در این مقاله راجع به ساختمان و آناتومی زانو به همراه اعصاب ، لیگامان و ساختار زانو به طور کامل توضیحاتی را ارائه می دهیم …

پس از انجام جراحی یا برای بهبود بیماری های زانو و ورزش های مخصوص ابداع شده است. این ورزش را باید تحت نظر پزشک انجام بگیرد. هدف از این ورزش ها ۱- یک تقویت عضلانی عضلاتی که دور زانو را قرار گرفتند. ۲ …

برای درمان دیسک کمر بهترین روش آشنایی با علائم دیسک کمر بوده تا بتوان به سرعت روش های درمانی برای دیسک کمر و درد سیاتیک را انجام داد …

علائم آرتروز گردن و روش های درمانی تنگی کانال نخاعی گردن یا به اصلاح اسپوندیلوز گردن مورد بررسی قرار می دهیم.پدیده اسپوندیلوز معمولا از سنین ۵۵ سالگی به بعد شروع می شود. این پدیده باعث کاهش ارتفاع …

قرص گاباپنتین ترکیبی از گاباپنتین 100 و گاباپنتین 300 که به صورت خوراکی تجویز می شود.قرص گاباپنتنی برای کمر درد و گرفتگی عضلات و نیز پا درد مناسب می باشد. داروی گاباپنتین عوارض سوئی دارد که در مقاله …

کایروپراکتیک چیست و درمان کایروپراکتیک برای کمردرد چگونه است؟ یکی از روش هایی که برای درمان ستون فقرات بکار برده می شود کایروپراکتیک است.کایروپراکتیک هدفش اصلاح ساختار اسکلتی عضلانی بدن است …

پوکی استخوان باعث ضعیف شدن و شکنندگی استخوان ها می شود.از علائم پوکی استخوان می توان به کمر درد ، کوتاه شدن قد اشاره کرد.شکستگی استخوان ، به ویژه در ستون فقرات یا مفصل ران ، جدی ترین عوارض پوکی …

روش های گوناگونی برای درمان پوکی استخوان وجود دارد از جمله درمان هی دارویی ، ورزش ، تغذیه مناسب و ترک سیگار. در درمان پوکی استخوان از هورمون های بدن نیز برای بهبودی استفاده می شود …

از جمله علل عمده دیسک گردن می توان به پارگی (فتق دیسک گردن) اشاره کرد و همچنین روش های فهمیدن ابتلا به بمیاری دیسک گردن و کسانی که متسعد ابتلا به این بیماری هستند را توضیح می دهیم …

درمان درد آرنج و علت آن ناشی از در رفتگی آرنج ، شکستگی آرنج و بیماری هایی آرنج از جمله آرتروز،آرتریت روماتوئید ، نقرس ، لوپوس و بیماری لایم می باشد.درد آرنج و راه های درمان درد آرنج را به تفضیل توضیح …

در درمان فتق دیسک کمر خصوصا دیسک L5-S1 و L4-L5 اعتقاد براین است که برنامه تمرینی مک کینزی یکی از مفیدترین برنامه ها است.ورزش دیسک کمر l5-s1 برای کاهش فشار از روی ستون فقرات بوده است.ورزش مک کنزی از …

ابتدا قد را به توان ۲ می رسانیم سپس وزن را تقسیم به آن می کنیم این عدد را شاخص توده بدن Body Mass Index یا (BMI) می نامیم …

خار پاشنه یا التهاب پرده کف پا یکی از علل شایع درد پاشنه پا است.علائم خار پاشنه و علت های ایجاد خار پاشنه و راه های درمان خار پاشنه وجود دارد که در مقاله خار پاشنه کاملا توضیحات ارائه شده است …

 

ستون مهره ها به صورت صاف درست نشده است ، بنابراین تمام افراد باید گودی کمر داشته باشند. اصولا ستون فقرات انسان به شکل S انگلیسی است. در زمان جنینی قوس ستون مهره های ما به صورت C انگلیسی است. هنگامی که ما در کودکی گردن خود را به عقب می بریم و به اصطلاح عامیانه گردن می‌گیریم ، قوس گردن تشکیل می شود. که باید گودی آن به عقب باشد تا سر ما به طور تراز بایستد و ما بتوانیم جلوی خود را ببینیم. هنگامی که انسان نشستن را آغاز می‌کند قرص دورسال تشکیل می شود که برعکس قوس گردن است یعنی گودی آن به طرف جلو است. بعد از مدتی کودک شروع به ایستادن و راه رفتن می کند ، به این ترتیب قوس ناحیه کمری تشکیل می‌شود که گودی آن به طرف عقب است . به طور کلی قوس هایی که گودی آنها به طرف عقب است مانند قوس کمر و گردن را در قوس های لوردوز می نامند و آن را با علامت منها ( – ) نشان می‌دهند و قوس هایی که گودی آن به طرف جلو هستند قوس های کایفوز نامیده می شود و آن را با علائم علامت مثبت ( + ) نشان می دهند. همانطور که شکل ۸۱ نشان می دهد در حالت طبیعی قوس گردن حدود ۳۰ درجه و قوس کمر ۴۵ است. در واقع گودی قوس دور سال به طرف جلو است که ارگان های مهمی مانند قلب و ریه را در خود جای دهد.

باید توجه داشت که قوس های ستون مهره ها که گفته شد به طور متوسط در حالت ایستاده است. همانطور که در شکل ۸۲ دیده می شود ، این قوس ها در شرایط مختلف بدنی متفاوت است. برای مثال وقتی که به عقب خم می شویم لوردوز گردن و کمر افزایش پیدا می‌کند و کایفوز ناحیه دورسال کم می‌شود و بالعکس وقتی که به جلو خم می شویم کایفوز یا قوس ناحیه گردن و کمر کم می شود و قوس ناحیه دورسال بیشتر می شود. 
در مطالعات بیومکانیکی نشان داده شده است که به وجود آمدن قوس های ستون مهره ها باعث می شوند که ستون مهره ها فشارهای بیشتری را تحمل کنند نسبت به مواقعی که ستون مهره ها مستقیم و بدون قوس باشد. 
قوس ستون مهره ها می توانند تحت تاثیر بیماری ها ، ضربه‌ ها ، مسائل ژنتیکی یا عادت های بد زیاد یا کم شوند و کم و زیاد شدن قوس های ستون مهره باعث به هم خوردن سلامت ستون مهره ها می شود.

همانطور که در شکل ۸۳ دیده می شود خط جاذبه در فردی که در حالت مستقیم ایستاده است از پشت گوش شروع می شود و به جلو مهره دوم لگن ختم می شود و نسبت به مفصل ران در پشت آن قرار می گیرد و نسبت به مفصل زانو و مچ پا کمی در جلو آن قرار می گیرد. به عبارت دیگر خط جاذبه در جلو مهره ساکروم و در پشت مفصل ران و در جلو مفصل زانو و مچ پا دیده می شود. همانطور که در شکل دیده می شود. 
تعداد قابل ملاحظه ای از افراد پاسچر (آنالیز ساختار قامتی) یا وضعیت ایستادن و نشستن خوبی ندارند. بد ایستادن یا پاسچر بد به علت کوتاه شدن عضلات ، ضعف عضلانی ، ضربه ، عادت های بد یا انتشار ناجور چربی در بدن افراد مانند شکم بزرگ و یا مسائل ارثی است شکل ۸۴ پنج نوع اختلال شکل ایستادن را نشان می دهد. 
این پنج نوع ایستادن غلط به تدریج در طول زمان باعث ناپایداری ستون فقرات ، کوتاه شدن تعدادی از عضلات و ضعیف شدن دیگر عضلات می شوند.
مثلاً کسی که گودی کمر زیاد دارد باعث کش آمدن و کوتاه شدن عضلات اکستانسور کمر و فشار آمدن بیشتر به عضلات  پشت کمر و ضعف عضلات شکم می شود. همین باعث افزایش فشار به دیسک بین مهره ای و فاست ها یا مفاصل ستون مهره ها می شود.گودی کمر یا هیپرلوردوزیس کمر یعنی اینکه قوس کمر بیشتر از ۵۰ درجه شود.در افرادی که قوز دورسال دارند قوس کمر آنها افزایش پیدا می کند.اصطلاح گودی کمر در افرادی گفته می‌شود که اگر از وسط لگن آنها خطی عمود به زمین وصل کنیم چندین سانتیمتر در جلو قوزک پا به زمین وارد می شود ، در واقع لگن این گونه افراد به جلو رانده شده است. بنابراین برای این که شخص بتواند مستقیم بایستد مجبور است بالا تنه خود را به عقب خم کند.

۱- لگن به طرف جلو رانده شده است.

تشخیص گودی کمر چگونه است

۲- لگن به طرف عقب چرخیده است.

۳- مفصل ران و مفاصل زانو کاملاً کشیده هستند و اصطلاحاً هیپراکستانسیون نامیده می شود.

۴- فرد قوز دورسال دارد.

۵- سر بیمار به جلو خم شده است.

۶- در محل اتصال ناحیه دورسال به لامبار فرد احساس درد می کند.‌ 

۷- بالاتنه بیمار به عقب خم شده است.

این عضلات باعث می‌شود که لگن به طرف جلو رانده شود ، علت کوتاه بودن عضلات همسترینگ یا بیش فعالی آن ها معمولاً ضعیف بودن عضلات باسن و عدم ورزش می باشد.
 

متاسفانه درمانی برای شلی لیگامان ها وجود ندارد ولی برای جبرانش می توان عضلات را با فیزیوتراپی تقویت کرد.

وقتی که شما دچار قوز در ناحیه پشتی یا دور سال هستید برای اینکه بتوانید صاف بایستید، لگن شما به طرف جلو حرکت می‌کند و همین باعث افزایش گودی کمر می شود.

می‌دانیم که عضلاتی که مسئول نگه داشتن بدن ما در یک وضعیت خاص هستند در سطح نیمه خودآگاه کار می‌کنند یعنی بدون اینکه فکر کنیم بدن ما را در حال خاصی نگه می‌دارند. کسانی که بد می نشینند و عضلات شلی دارند یا کسانی که هنگام خواب بر روی شکم می خوابند مغز این ها عادت می کند که به طور ناخودآگاه ستون مهره‌ها را در حالت بدی نگه دارد.

رشد بچه ها در این دوران زیاد می شود و معمولاً هنگامی که بچه ها به جلو خم ‌شوند و هنگام بازی یا درس‌ خواندن حالت قوز ناحیه پشتی می شوند و همین قوز باعث افزایش قوس کمر می شود.

از فردی بخواهید که با دوربین یا موبایل که در حدود یک متر بالاتر از زمین در سطح لگن شما قرار دارد یک عکس سراسری از شما بگیرد. به طوری که سر و پاهای شما دیده شود حال یک خط از تروکانترو یک خط از مالئول خارجی وصل کنید . اول محل تروکانتر و قوزک خارجی را در بدن خود لمس کنید تا بتوانید آنرا در عکس پیدا کنید.

دست خود را بر روی قسمت خارجی لگن خود قرار دهید ، یک برجستگی استخوانی را که لمس می کنید تروکانتر بزرگ نامیده می‌شود.

یک استخوان برجسته در قسمت خارجی مچ پای خود را لمس می کنید 
در فرد طبیعی خطی که از تروکانتربزرگ می‌کشید درست از جلوی قوزک خارجی پا می گذرد. ولی اگر شما دچار گودی کمر باشید خطی از تروکانتر می‌کشید چند سانتی متر در جلوی قوزک پای شما قرار می گیرد.

دردی که در کمر و پشت ران تا کناره های زانو ادامه پیدا می کند. معمولاً به علت فشار به ریشه عصبی پنجم کمر و نشانه تنگی و یا لیز خوردگی و یا لقی مهره ۴ و ۵ می باشد. بیماری که پس از مدتی بهبود پیدا می کند. معمولاً دچار بیماری دیسک بین مهره ای می باشد. عده ای از دیسک های خراب شده کمر پس از مدتی درمان بهبود پیدا می‌کند ولی بعد از چند سال ممکن است دوباره دچار خرابی شوند و مریض دوباره دچار درد کمر و اندام های تحتانی شود قاعدتاً اولین کارت ویزیت بیمار است که بیمار معاینه و راهنمایی های لازم به ایشان خواهد شد .

فردی که درد کمرش موقع دراز کشیدن بهبود پیدا می کند معمولاً دچار بیماری دیسک کمر می‌باشد. لازم است معاینه شود و پس از معاینه و در صورت لزوم برای بیمار ام آر آی انجام شود. از رزم درمانهای دارویی برای بیمار شروع شود.

امروزه استراحت مطلق در درمان دیسک توصیه نمی شود بلکه دارو فیزیوتراپی و یا تزریق های داخل ستون فقرات توصیه می شود که باید بیمار دیده شود و توسط پزشک درمان‌های لازم تجویز شود 

درمان کمر درد همانطور که در جواب بیماران دیگر هم عرض کردم استراحت مطلق معمولاً در طب جدید توصیه نمی شود. قاعدتاً فردی که درد در پشت عضله ران ساق پاها می باشد. معمولاً دچار بیماری دیسک شده است . ام آر آی و نوار عصب بهترین وسیله تشخیص بیماریهای دیسک و نیز انواع کمر دردها است. 

یک فرد ۱۷ ساله نباید با ۱۰ دقیقه نشستن درد کمر داشته باشد. وقتی می نشینید و درد کمر دارید یعنی باید بررسی شوید. ورزش های دراز نشست برای دیسک کمر خوب نیست. ورزش هایی که برای کمردرد مناسب است را می توانید از وب سایت اینجانب ببینید. 

بیمار باید ظرف یک ماه بعد از هر کمردرد یا درد اندام تحتانی خوب شود. اگر بیماری با تزریق هنوز خوب نشده است باید بررسی شود ممکن است نیاز به عمل جراحی داشته باشد. 

سلام دوست عزیز

با توجه به درد کمر دردی که در اندام تحتانی تیر می کشد بیماری شما احتمالاً بیماری کمری می باشد. لازم است ام‌آر‌آی و نوار عصب بگیرید و پس از دیدن ام آر آی و نوار عصب برای شما برنامه ریزی درمانی ایجاد شود.

سلام دوست عزیز
بیماری که دچار کمر درد می شوند و سپس درد و اندام‌ تحتانی انتشار پیدا می‌کند ، در واقع دچار درد سیاتیک شده است ، که لازم است معاینه شود و برای وی ام آر آی و نوار عصب در خواست شود و درمان‌های لازم برای وی انجام شود. بنابراین لازم است به پزشک مراجعه کنید. البته من شخصا در در دوران شیردهی کمتر دارو تجویز می کنم و بیشتر از فیزیوتراپی برای درمان بیماران استفاده می کنم. 

با سلام دردهای کمری که به درمان های دارویی خوراکی پاسخ نمی دهند ، ممکن است با تزریق های داخل ستون فقرات پاسخ دهند. ولی باید بیمار دیده شود و همه شرایط و یافته های ام آر آی و یافته‌های معاینه بیمار کنار هم قرار داده شود تا نتیجه گیری شود. 

بام شماره ۸۸۲۰۳۵۹۰ تماس بگیرید تا برای شما وقت داده شود.

سلام دوست عزیز
اکثر شکستگی ها با درمان طبی بهبود پیدا می کنند و معمولاً لازم است که این گونه بیماران دو ماه از کمربند سخت یا بریس استفاده کنند. بیمار باید دیده شود و ام‌آر‌آی مورد بررسی قرار گیرد.

سلام می توانید وقت آنلاین بگیرید.

سلام دوست عزیز
می توانید به طور تصویری و آنلاین در منزل خود ویزیت شوید. بیمارانی مانند شما باید ام آر آی بگیرند. سپس بر حسب یافته‌های ام‌آر‌آی درمان های مناسب برای آن انجام شود.

سلام دوست عزیز
کار ساختمانی قاعدتاً کار مشکلی است. اگر مجبور هستید به سر کار بروید ، از کمربند در حین کار استفاده کنید و از خم شدن طولانی و ناگهانی و بلند کردن اجسام سنگین تا مدتی پرهیز کنید. اگر بتوانید چند روز بیشتر استراحت کنید که درد شما کاملا خوب شود بهتر است.

سلام دوست عزیز
 درد صبحگاهی مهم است . قاعدتاً باید اول معاینه شوید و سپس برحسب معاینه برای شما ام آر آی مخصوص و تست های تشخیصی دیگر درخواست شود و درمان شروع شود

سلام دوست عزیز
خود گودی کمر به تنهایی معمولا باعث درد نمی شود. باید بررسی کنیم و تست های تشخیصی لازم را بگیریم. ممکن است که شما دیسک کمر یا تنگی کانال نخاعی داشته باشید.
 

سلام دوست عزیز
بسیاری از دردهای ستون مهره ها پس از یک ضربه یا سقوط و یا تصادف آغاز می شود که در مورد شما هم همینطور است. قاعدتا اول باید ویزیت شوید و سپس ام آر آی و تست های تشخیصی لازم برای شما درخواست شود و سپس درمان برای شما شروع شود .در صورتی که درد شما شدید است می توانید به بیمارستانهای دولتی مراجعه کنید، تا فعلا درد شما کمی کاهش پیدا کند و سپس به مطب اینجانب مراجعه کنید تا درمان های لازم انجام شود. 

سلام دوست عزیز
من به بیماران استراحت مطلق توصیه نمی کنم و معمولا از نظر من حرکات عادی بدون خم شدن به جلو و با بستن کمر بند آزاد است .استراحت مطلق در موارد شدید فقط برای ۲۴ ساعت تا ۴۸ ساعت توصیه می شود اینگونه بیماران لازم است از انجام کار های سنگین و طولانی مدت و بلند کردن اجسام سنگین و خم شدن به جلو بپرهیزند و ظرف یک ماه باید درمان شود.

سلام،نمی دانم منظور شما از لرز پاها چیست؟ ولی به هر حال بیماری که سابقه روماتیسم و درد کمر و درد پاها دارد لازم است که ویزیت شود و برای وی ام آر آی و آزمایش خون درخواست شود.

سلام دوست عزیز
شما لازم است معاینه و ام آر آی بگیرید بعضی از دیسک ها این علائم را ایجاد می کنند. در صورتی که علائم ناگهانی و اخیراً شروع شده است لازم است به یکی از مراکز دانشگاهی مراجعه رابطه اورژانسی کار شما انجام شود.

از روی این شرح حال چیزی نمی توان گفت که بیمار باید معاینه شود.
 

سلام دوست عزیز
هر دارویی که برای بیمار ایجاد عارضه کند نباید مصرف شود. یکی از عوارض گاباپنتین سرگیجه است. بنابراین بهتر است که دارو را قطع کنید و به پزشک مراجعه کنید تا برای شما داروی جدیدی نسخه شود.

سلام دوست عزیز
باید دقت کنید که ضربه بیشتری به شما وارد نشود. ضربه های ستون مهره ها به هر حال اثرات خاص خود را می‌گذارند. با این شرح حال چیزی نمی توانم بگویم. باید ویزیت شوید و برای شما تست های تشخیصی لازم انجام شود.

سلام دوست عزیز
بیماریهای ستون مهره ها چهار روش درمانی شامل: دارو فیزیوتراپی و تزریق های داخل ستون مهره ها و جراحی دارند. قاعدتا اگر بیماری با درمانهای غیر جراحی بهبود یابد ، نیاز به درمان جراحی ندارد.

سلام دوست عزیز
 از روی نوشته نمی توان در مورد لزوم عمل و نوع عمل اظهارنظر کرد .باید بیمار دیده شود و ام آر آی وی مورد بررسی قرار گیرد و سپس در مورد گزینه های درمانی با بیمار صحبت شود. 

سلام دوست عزیز
در فردی که علائم درد بیضه بی اختیاری مدفوع یا ادرار دارد باید ام آر آی انجام شود و تست های همراه با تست های تشخیصی دیگر راست خط علت بیماری پیدا شود دیسک های قسمت بالای ستون فقرات مانند ایستگاه بین مهره های اول و دوم کمری در موارد نادری درد بیضه می دهند

سلام ، از لحاظ قانونی بدون دیدن بیمار نمیتوانیم دارویی تجویز کنیم . اکنون اثر مراکز باز هستند با رعایت فاصله اجتماعی و پوشیدن دستکش و ماسک می توانید جهت درمان مراجعه کنید.

سلام ، بله درد شما قاعدتاً ناشی از بیماری دیسک کمر شما می باشد که معمولاً پس از جابجا کردن یا بلند کردن اجسام سنگین به وجود می آید.

سلام ، این گونه دردها، دردهای التهابی است و معمولاً در بیماریهایی مانند روماتیسم مفصلی دیده میشود لازم است بیمار دیده شود و تست های تشخیصی لازم برای وی انجام شود.

سلام ،  بدون دیدن بیمار دادن دارو منع قانونی دارد .بیمار باید دیده شود .درمان های لازم برای بیمار انجام شود.

سلام دوست عزیز
بیماری و اختلالات دیسک کمر باعث درد شانه نمی شود. شما باید معاینه شوید و برای شما ام آر آی گردن و شانه چپ انجام شود. از روی علائمی که نوشته اید احتمالاً دچار اختلال در تاندون ها یا مفاصل شانه هستید.

سلام ، بیماری که نمی تواند چیزی را بلند کند و دچار درد کمر می شود احتمالاً دیسک او اختلال و بیماری دارد. باید معاینه شوید و تست های تشخیصی از جمله ام آر آی برای شما انجام شود و درمان صحیح شوید تا بتوانید کارهای خود را انجام دهید.

سلام ، با توجه به آنچه که گفته اید باید بررسی‌های بیشتری بشوید.از روی شرح حال شما نمی توانم چیزی بگویم. ولی درهر حال لاغر شدن پا عدم توانایی در راه رفتن نیاز به بررسی دارد.

سلام ، احتمالاً شما دوباره دیسک شما برجسته شده است. لازم است دیده شوید و برای شما ام آر آی و تستهای تشخیصی دیگر انجام شود. 

سلام ، علائم شما به نظر بیماری دیسک کمر می آید. مخصوصاً کمر درد هایی که چند روز شدید هستند و بعد از مدتی بهتر می‌شوند دوباره شدید می‌شوند یا در وضعیت خاصی از جمله نشستن طولانی شدید می‌شوند. در این گونه بیماران لازم است که با ام‌آر‌آی وضعیت ستون مهره ها و دیسک های آنها بررسی شود و درمان های لازم برای آنها انجام شود تا به بیماری کمر درد مزمن تبدیل نشود.

سلام ، در یک فرد ۱۶ ساله من نمی‌دانم منظور شما از درامدن مهره پنجم چیست ؟ ولی احتمالاً کمر درد یا بیماری دیسک یا بیماری ستون فقرات دارید و این مشکلات پس از درمان معمولاً خوب می شود. طول درمان بیماری دیسک معمولاً یک ماه است و بهتر است تا بهبودی کامل از فعالیت های شدید از جمله موتورسواری خودداری بفرمایید. مخصوصا موتور وسیله ای است که سیستم کمک فنر خوبی ندارد و تمام نیروهایی که در دست انداز ها و چاله ها به موتور وارد می شود به بدن موتورسوار اعمال می شود بنابراین وقتی از موتور استفاده می‌کنید باید با سرعت کم برانید. 

سلام ، احتمالا دیسک شما دچار عود شده است. باید معاینه شوید یکی از راه هایی که می توانید قبل از عمل انجام دهید استفاده از داخل استفاده از لیزر در داخل دیسک می باشد ولی باید ام آر آی بیمار دیده شود. 

سلام ، ممکن است که دیسک کمر شما آسیب دیده باشد بنابراین بهتر است ویزیت شوید و بررسی‌هایی مانند ام آر آی انجام شود.

سلام متوجه سوال شما نشدم. اگر دردی ندارید می‌تواند ناشی از یک عادت بد  باشد

سلام من دقیقاً نوع عمل شما را نمی دانم بهتر است با پزشک جراح  خود مشورت کنید.

سلام دوست عزیزشایع ترین علت کمر درد هایی که بیش از یک هفته طول می کشند،  اختلالات دیسک بین مهره‌ای یا مفاصل ستون مهره هاست که اصطلاحاً فاست نامیده می شود که درمورد شما دیسک بین مهره ۴ و ۵ بوده است. دیسک  یک ساختمان مکانیکی است (مانند یک  بلبرینگ) و ممکن است با درمان بهبود یابد و اگر دوباره بیمار کار سنگین انجام دهد پس از مدتی ممکن است دوباره دچار اختلال و پارگی در حلقه دیسک شود.

سلان مشکلات کبدی معمولا درد کمر ایجاد نمی کنند. بیماری که دچار التهاب درد کمر می باشد ممکن است به صورت تورم ناحیه کمر مراجعه کند. ولی شایع‌ترین علت تورم ناحیه کمر معمولاً انقباضات عضلانی است که اصطلاحاً اسپاسم‌عضلانی نامیده می شود و این گونه بیماری ها معمولاً در نتیجه بیماری دیسک ایجاد می‌شود. 

سلام ، جواب شما را با پاسخ به سوال‌های زیر می دهیم .۱- چه عاملی باعث درد کمر و پای راست در یک فرد ۳۳ ساله می‌شود ؟ شایع‌ترین علت آن دیسک کمری است .
۲ –  درمان فردی که مبتلا به دیسک کمر، دیسک چیست؟ درمان ابتدا دارو و سپس از انجام روشهای فیزیکی و در صورت عدم پاسخ به موارد انجام تزریق های داخل ستون فقرات و در صورتی که طی ۶ هفته بیمار بهبود پیدا نکند عمل جراحی برای وی توصیه می شود آیا ممکن است بیمار ۱۵ سال قبل دیسک کمری داشته باشد و مدتها خوب بوده و سپس دچار پارگی دیسک شود.  بله  این سناریو معمولاً  دیده می شود. بیمار دچار حمله دیسک کمر میشود پس از مدتی هسته دیسک به محل اولیه خود برمی گردد و درد بیمار خوب می‌شود و تا سالها درد ندارد و حتی بیمار گاهی فراموش می کند که دچار دیسک کمری شده است و سپس با یک  حرکت ناگهانی مجدداً حلقه دیسک پاره می شود و هسته دیسک به بیرون راه پیدا می‌کند و بر روی عصب فشار می‌آورد درد شدید برای بیمار انجام می شود. 

سوال شما را این گونه مطرح و جواب می دهیم فردی که  کمردرد و درد  پای چپ دارد چه بیماری هایی ممکن است داشته باشد؟ شایعترین علت درد سیاتیکی و کمردرد معمولا اختلالات دیسک کمری و در درجه بعد اختلالات مفاصل ستون مهره ها می باشد.
آیا استراحت مطلق در درمان بیماری دیسک توصیه می شود ؟ خیر من استراحت مطلق را مگر در موارد بسیار شدید و دردهای غیرقابل تحمل به مدت ۴۸ ساعت بیشتر توصیه نمی کنم.
آیا فیزیوتراپی درمان مناسبی برای بیماری‌های دیسک و دردهای سیاتیکی است؟ بله یکی از روشهای موثر در درمان بیماریهای دیسک و سیاتیک انجام فیزیوتراپی همراه با مصرف دارو می باشد. 
آیا فامیل کسی اگراز فیزیوتراپی نتیجه‌ای نگرفت او هم نباید به فیزیوتراپی برود؟ استدلال غلطی است.هر فردی ممکن است به فیزیوتراپی ، واکنش های اختصاصی مربوط به خود را بدهد.  یک فرد که مبتلا به دیسک کمر است ، ممکن است از فیزیوتراپی نتیجه بسیار خوبی بگیرد و فرد دیگری که همان بیماری را دارد ممکن است نتیجه نگیرد. بنابراین باید فیزیوتراپی را انجام بدهد در صورتی که برای بیمار مفید نباشد از ادامه آن خودداری کند. 

سلام ، در جواب به سوال شما باید به سوالات زیر پاسخ دهیم علت افزایش گودی کمر چیست ؟ معمولاً کسانی که گودی کمر زیادی دارند افرادی هستند که در ناحیه بالاتر قوز دارند. بنابراین با درمان قوزگودی کمرآن‌ها نیز بهترمی‌شود. درمان‌ قوز شامل ورزش های مخصوص و بستن قوزبند در موارد شدید انجام عمل جراحی است .۲-  علت تنگی نفس نفس هنگام دویدن چیست؟ معمولاً علت تنگی نفس هنگام دویدن مسائل قلبی یا عدم آمادگی بدنی یا کسانی که انرژی کمی دارند می باشد بیماری های ستون مهره ها در مواردی که دچار کجی شدید هستند یا بسیار شدیدی هستند که ظرفیت های ریوی را کم می کنند نیز ممکن است هنگام دویدن تنگی نفس ایجاد کنند.

سلام ، برای اینکه دوگانگی نظر بهتر است با پزشکی که شما را عمل کرده است مشاوره کنید.

سلام علت کمر دردی که همراه با سوزن شدن ناحیه ساق پا ران پا همراه چیست ؟ 
شایع ترین علت این گونه علائم برجسته شدن دیسک بین مهره ای می باشد.این مورد را ابتدا با درمانهای فیزیکی و دارویی درمان می کنیم در صورتی که بیمار پس از شش هفته بهبود نیابد ، تزریق های بین‌ مهره‌ای برای اینگونه بیماران توصیه می‌شود

سلام ، هر فردی که دچار کمردرد می شوند و کمردرد وی بیش از ۲۴ ساعت باقی می‌ماند باید توسط پزشک دیده شود و برای او  درمان های لازم انجام شود. بیماری های دیسک معمولاً نیاز به درمان‌های دارویی و فیزیوتراپی دارند .

سلام در جواب سوال شما باید به سوالات زیر پاسخ بدهیم اسکولیوز چیست ؟ اسکولیوز به اصولاً کجی  و انحراف ستون مهره ها از خط وسط گفته می شود. یعنی وقتی که از روبرو ستون مهره ها را نگاه می کنیم قسمتی از آنها به یک سمت منحرف شده است .
سکولیوز دو قوسی چیست؟ هنگامی  که قسمتی از ستون مهره ها به یک سمت منحرف می شود  در واقع این قوس یا کجی را  قوس  اولیه می‌نامند. قسمت دیگری از ستون  فقرات به سمت مقابل می‌رود که آن را قوس جبرانی می گویند. بنابراین قرص های ثانویه یا جبرانی باعث میشوند  بیمار  در کل  کمتر کج به نظر برسد.بنابراین اکثر اسکولیوز ها دو قوسی و گاهی تعداد بیشتری قوس دارند.
درمان اسکولیوز چیست؟  در سنین قبل از بلوغ بهترین زمان برای درمان اسکولیوز است که با بستن بریس و انجام ورزش های خاصی درمان میشود و در مواردی که از ۴۰ درجه بیشتر باشد مورد عمل جراحی قرار می گیرد.
 درمان اسکولیوز در فرد ۲۰ ساله چیست؟  معمولاً پس از بیست سالگی اسکولیوز دیگر پیشرفت نمی کند بنابر این اگر  بیمار مشکلی از نظر زیبایی و درد نداشته باشد معمولاً درمانهای نگهدارنده شامل ورزش، کشش ، فیزیوتراپی استفاده می شود.

قوانین پرسش و پاسخ

با توجه به استقبال بیماران از پرسش و پاسخ جهت اطلاع رسانی و پاسخ دهی مناسب جهت پیدا کردن پاسخ سوال خود لازم است که نام خود را در وب سایت اینجانب جستجو کنید. با پذیرفتن این موارد قادر خواهید بود تا سوال خود را ارسال نمائید.

1- لطفا اطلاعات فرم را به دقت تکمیل نمائید تا امکان اطلاع رسانی را برای ما فراهم نمائید.

2- سوالات خود را در 5 الی 6 خط پرسیده و مشکلات اصلی خود را بازگو نمائید.

3- برای اینکه جواب سوال خود را پیدا کنید لازم است که نام یا سوال شما در وب سایت درج شود. و طبق قانون باید به ما اجازه انتشار متن سوال همراه با نام خود را بدهید تا بتوانید جواب سوال خود را پیدا کنید.

4-پاسخ هایی که داده می شود صرفا جهت بالا بردن اطلاعات پزشکی شما می باشد . برای درمان حتماً لازم است که به پزشک مراجعه کنید و از خود درمانی بپرهیزید.

سبک زندگی سالم

سبک زندگی سالم

ستون مهره ها به طور طبیعی در ناحیه گردنی و کمر دارای قوس و خمیدگی است که به این خمیدگی در حالت عادی Lordosis یا لوردوز گفته میشود و اگر این قوس و خمیدگی بیشتر از حد طبیعی خود باشد به آن Hyperlordosis گفته میشود. البته گاهی اوقات برای بیان گودی کمر بجای واژه ی هایپرلوردوز از لوردوز استفاده میشود که اشتباه است.

علل مختلفی میتوانند سبب ایجاد گودی کمر بشوند و بیماری مختص جنسیت و یا سن و سال مشخصی نیست. البته وقوع گودی کمر در خانم ها بیشتر است که طی مطلبی جداگانه به آن خواهیم پرداخت. در این مطلب شما را با روشهایی که خود شما و یا پزشک میتواند برای تشخیص گودی کمر مورد استفاده قرار دهد؛ آشنا خواهیم کرد.

یکی از ساده ترین روشهای تشخیص که خود فرد میتواند انجام دهد این است که به یک دیوار صاف تکیه دهد به گونه ای که پاشنه ی پا، باسن، کتف ها و پشت سر در تماس با دیوار باشند. در این وضعیت به آرامی دست خود را از فضای بین کمر و دیوار عبور دهید یا از فرد دیگری بخواهید اینکار را برای شما انجام دهد. در حالت معمولی نباید یک مشت بسته شده از این فضا عبور کند. در صورتی که در این روش با مشکل مواجه هستید و یا نمیتوانید تشخیص دهید باید به پزشک مراجعه کنید.

تشخیص گودی کمر چگونه است

معاینه ی فیزیکی کامل میتواند اطلاعات بسیاری را در خصوص وضعیت سلامت عمومی بیمار در اختیار پزشک قرار دهد. معاینه ی فیزیکی شامل مراحل زیر است:

البته روش‌های گوناگونی را در معاینات بدنی یا توسط عکس‌برداری می‌توان برای تشخیص گودی کمر به‌کار گرفت. اما شایع‌ترین روش گودی کمر این است که پزشک از بیمار می‌خواهد تا صاف بایستد، در حالی که دو دست او آویزان باشد. در این حالت، اگر یک شاقول را از کنار سوراخ خارجی گوش او رها کند، در حالت طبیعی باید از کنار برجستگی استخوان ران بگذرد. اما در حالتی که فرد هیپرلوردوز دارد، نخ شاقول‌ جلوی این برجستگی قرار می‌گیرد. معمولا گودی کمر ۴۵ تا ۵۰ درجه را طبیعی در نظر می‌گیریم.

به نقل از وبسایت دکتر عمادی

بررسی سلامت اعصاب باید در صورتی که علائم بالینی وجود داشته باشند انجام پذیرد. این علائم شامل درد، بی حسی و کرخی اندام ها، مورمور شدن، اختلالات حرکتی، گرفتگی های عضلانی، ضعف عضلانی و وضعیت غیرطبیعی مثانه هستند که باید مورد توجه قرار گیرند.

ممکن است پزشک برای تشخیص دقیقتر درخواست تصویر رادیوگرافی بدهد. در این حالت از بیمار درخواست میشود تا به حالت ایستاده باشد و تصویر برداری از جهت خلفی-قدامی و جانبی انجام میشود. تصویربرداری خلفی-قدامی گاهی اوقات برای ارزیابی انعطاف پذیری ستون مهره ها است. همچنین اگر احتمال آسیب دیدگی نخاع وجود داشته باشد تصویر MRI نیز لازم است.

تصویر رادیوگراف از ترمیم گودی کمر شدید با عمل جراحی

در صورتی که گودی کمر خیلی شدید نباشد گزینه ی اول درمان، روشهای غیر جراحی است. این روشها شامل موارد زیر میباشند:

در مواردی که گودی کمر شدید باشد و احتمال آسیب دیدگی عصب و نخاع وجود داشته باشد و یا روشهای غیر جراحی مؤثر نباشند، روش جراحی مورد استفاده قرار میگیرد. نکته ای که در عمل جراحی و بهبودی پس از آن بسیار حائز اهمیت است، رعایت مواردی است که پزشک به شما خواهد گفت. برای بهبودی کامل، باید مواردی که را که پزشک از انجام آنها شما را منع کرده رعایت کنید. پس از عمل جراحی، برای تسریع بهبود بیمار از فیزیوتراپی و تمرینات ورزشی استفاده میشود.

© از ۱۳۸۸، تمامی حقوق مادی و معنوی نزد سایت عصرعلم محفوظ می‌باشد.

گودی کمر به افزایش انحنای طبیعی کمر گفته می‌شود. کمر در حالت طبیعی دارای انحنا می‌باشد. در صورتی که زاویه این انحنا کمتر یا بیشتر از حد طبیعی باشد، باعث ایجاد مشکلات مختلفی از جمله درد و ناهم‌راستایی ستون فقرات می‌شود. البته تعیین زاویه طبیعی گودی دشوار می‌باشد. طبق ارزیابی برخی از پزشک‌ها اندازه طبیعی گودی کمر بین 39 تا 53 درجه می‌باشد. البته زاویه گودی کمر از فردی تا فرد دیگر بسیار متفاوت است.

اولین قدم جهت ارزیابی گودی کمر استفاده از تصویربرداری با اشعه ایکس است. البته بررسی گودی کمر به کمک این روش نیز دشوار است. طبق تحقیقات انجام‌ شده وضعیت بدن و تعداد مهره‌های ستون فقرات هنگام ارزیابی گودی کمر می‌توانند در نتیجه بررسی تأثیر بگذارند. همچنین عوامل مختلف دیگری نیز می‌توانند سنجش زاویه گودی کمر را دشوار کنند. این عوامل شامل موارد زیر می‌باشند :

پزشک از روش‌های مختلفی برای بررسی تصاویر گرفته شده با اشعه ایکس و تعیین زاویه گودی کمر استفاده می‌کند. این روش‌ها عبارتند از :

با توجه به تحقیقات انجام‌ شده، تعیین زاویه کاب معمولاً دقیق‌ترین روش برای اندازه‌گیری گودی کمر می‌باشد.

تشخیص گودی کمر چگونه است

زاویه گودی کمر به جراحان در تعیین محل و چگونگی ایجاد برش جراحی کمک می‌کند. تحقیقات نشان می‌دهند که بین زاویه گودی کمر و عارضه‌های ستون فقرات مانند اسپوندیلوز و لغزش مهره ایستمیک ارتباط وجود دارد؛ بنابراین سنجش زاویه گودی کمر برای ارزیابی احتمال بروز این عارضه‌ها استفاده می‌شود. همچنین در صورت ابتلا به عارضه‌های فوق، اطلاع از زاویه گودی کمر در انتخاب و تعیین گزینه‌های درمانی مؤثر است.

مطالعات و بررسی‌های انجام شده نشان می‌دهند که رابطه نزدیکی بین کمردرد و کاهش زاویه گودی کمر وجود دارد. این رابطه خصوصاً زمانی که کاهش زاویه گودی کمر با تخریب دیسک بین مهره‌ای یا فتق دیسک مرتبط باشد، حائز اهمیت است.

با توجه به دشوار بودن اندازه‌گیری میزان گودی کمر، تعیین وضعیت طبیعی و صحیح بدنی به بررسی بیشتری نیاز دارد.  گودی کمر در حالت طبیعی مشکل‌ساز نمی‌باشد. در صورتی که میزان گودی کمر از حد طبیعی بیشتر شود، باعث ایجاد درد و سفتی عضلات می‌شود. این مساله همچنین می‌تواند احتمال ایجاد درد مفصل فاست یا آرتروز ستون فقرات را افزایش دهد.

خمیده بودن پشت بدن در حالت نشسته به صورت بلندمدت باعث کاهش میزان طبیعی گودی کمر می‌شود. در این حالت احتمال آسیب‌دیدگی دیسک‌های ستون فقرات افزایش پیدا می‌کند.

به ندرت امکان دارد که گودی کمر در زمان تولد بیشتر یا کمتر از حد طبیعی باشد. در بیشتر موارد عادت‌های غلط در ارتباط با نحوه نشستن و ایستادن و دیگر وضعیت‌های بدنی، علت اصلی افزایش یا کاهش گودی کمر محسوب می‌شوند.

گودی کمر در اثر عوامل مختلفی ایجاد می‌شود. این عوامل عبارتند از :

در این عارضه یکی از دیسک‌های بین مهره‌ای در ستون فقرات بر روی استخوان مهره پایینی می‌لغزد. این عارضه به کمک معالجات پزشکی و جراحی قابل درمان است.

آکندروپلازی نوعی کوتاه‌قدی مادرزادی محسوب می‌شود. به علت کوتاه بودن طول اندام‌ها، بر ستون فقرات در قسمت کمر فشار زیادی وارد می‌شود و در نتیجه انحنای کمر افزایش پیدا می‌کند.

پوکی استخوان یک عارضه تخریبی استخوان است که با افزایش سن مرتبط می‌باشد. در این عارضه تراکم استخوان به طور قابل توجهی کاهش پیدا کرده و خطر شکستگی استخوان افزایش پیدا می‌کند. کاهش تراکم استخوان در ناحیه کمر، باعث افزایش  احتمال  ایجاد گودی کمر می‌شود.

استئوسارکوم نوعی تومور بدخیم استخوانی است که معمولاً در استخوان تیبیا (درشت‌نی) نزدیک مفصل زانو ایجاد می‌شود. این بیماری همچنین ممکن است در اندام‌های فوقانی بدن نزدیک شانه نیز ایجاد شود. به علت بدخیم بودن استئوسارکوم، این بیماری می‌تواند بر ستون فقرات اثر گذاشته و باعث ایجاد گودی کمر بشود.

احتمال ایجاد گودی کمر در افراد چاق بیشتر است. وزن اضافی فشار زیادی بر ستون فقرات وارد می‌کند و منجر به افزایش خمیدگی ستون فقرات در ناحیه کمر می‌شود.

یکی از شایع‌ترین عوامل افزایش گودی کمر وضعیت نادرست بدنی می‌باشد. عضلات کمر باعث ثبات و محافظت از ستون فقرات می‌شوند و نشستن در حالت نامناسب باعث سفتی بیش از حد این عضلات می‌شود. در نتیجه راستای ستون فقرات از حالت عادی خارج شده و انحنای ستون فقرات افزایش پیدا می‌کند. احتمال ایجاد گودی کمر در افرادی که دارای مشاغل اداری هستند بیشتر است.

احتمال ایجاد گودی کمر در افرادی که در زندگی خود تحرک کافی ندارند بیشتر است. ورزش نکردن باعث ضعیف شدن عضلات بالاتنه و اطراف لگن می‌شود. عضلات ضعیف قادر به حفاظت از ستون فقرات نیستند و در نتیجه گودی کمر ایجاد می‌شود.

علائم شایع گودی کمر عبارتند از :

افزایش انحنا در قسمت کمر نیاز به بررسی پزشکی دارد. در بیشتر موارد افزایش خمیدگی باعث ایجاد گودی کمر می‌شود. در این صورت بایستی سریعاً به پزشک مراجعه شود.

کمردرد متداول‌ترین نشانه گودی کمر می‌باشد. حتی در صورتی که گودی کمر شدید نباشد نیز امکان دارد کمردرد ایجاد شود. بنابراین در صورت ایجاد کمردرد بایستی از تصویربرداری با اشعه ایکس جهت تشخیص عارضه استفاده شود.

بی‌حسی و احساس گزگز (سوزن سوزن شدن)  در دست‌ها، باسن، پشت ران‌ها و پاها ایجاد می‌شود. این حس‌ها زمانی ایجاد می‌شوند که اعصاب در این قسمت‌ها تحت فشار قرار می‌گیرند. در این صورت بایستی سریعاً به پزشک مراجعه شود.

در صورت که گودی کمر شدید باشد، امکان دارد بی‌اختیاری ادرار و مدفوع ایجاد شود.

افرادی که دارای گودی کمر خفیف هستند، به معالجات پزشکی نیاز ندارند. ولی چنانچه میزان گودی کمر شدید باشد، مراجعه به پزشک ضروری است. برخی از گزینه‌های درمانی جهت بهبود گودی کمر عبارتند از :

بهترین راه جهت حفظ انحنای طبیعی کمر انجام ورزش می‌باشد. صرف نظر از میزان گودی کمر، داشتن عضلات قوی در قسمت مرکزی بدن باعث حفظ گودی کمر در حالت طبیعی می‌باشد. در صورتی که میزان گودی کمر بیش از حد طبیعی باشد، ورزش می‌تواند باعث بهبود این عارضه شود.

در بیشتر موارد گودی کمر باعث ایجاد مشکلات جدی نمی‌شود؛ ولی جهت انجام صحیح حرکات و بهبود انعطاف‌پذیری، مراقبت از ستون فقرات اهمیت زیادی دارد. عدم درمان گودی کمر باعث ایجاد درد دائمی و عارضه‌های مرتبط با ستون فقرات، لگن و اعضای داخلی بدن می‌شود.

علائم آسیب‌دیدگی ستون فقرات: درد، ضعف و اسپاسم، عدم تعادل و …

کمربند Minerva بعد از جراحی یا آسیب ستون فقرات: نحوه‌ی پوشیدن مینروا

کمربند طبی lso برای چه افرادی مناسب است: مزایا و نحوه‌ی پوشیدن بریس

اسکولیوز در گلف بازان بعلت وضعیت بدن در حین بازی (علائم و درمان)

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

تشخیص گودی کمر چگونه است

فرستادن دیدگاه

مرکز جامع توانبخشی امید با همکاری اعضای گروه و متخصصین مختلف توانبخشی، با پشتوانه همکاری با مراکز پژوهشی و کلینیکی و با هدف تاسیس و راه اندازی مراکز فعال توانبخشی اختلالات جسمی-حرکتی از اواسط سال ۱۳۸۹ در شهر تهران شروع به کار کرده است.

شعبه مطهری:تهران، جنوب به شمال خیابان ولیعصر، نرسیده به مطهری، کوچه حسینی راد ( افتخار )، پلاک 34

شماره تماس شعبه مطهری: 02188801800

از ساعت 10 صبح الی 13 و 4 بعد از ظهر الی 19:3002188801800

مشاوره رایگان 09128444990

گودی کمر، به انحنای شدید ستون فقرات گفته می شود. این تفاوت با منحنی های معمول ستون فقرات در نواحی گردنی, سینه ای و کمری متفاوت است, و تا حدی به گردن (در نزدیکی گردن) است. منحنی های طبیعی ستون فقرات, سر را روی لگن قرار می دهد و به عنوان جذب کننده شوک برای توزیع تنش مکانیکی در طول حرکت عمل می کنند.

همانطور که در بخش سلامت نمناک اشاره کرده ایم گودی کمر در تمام گروه های سنی دیده می شود و این مشکل عمدتاً بر ستون فقرات کمری تاثیر می گذارد, اما می تواند در گردن هم رخ دهد.وقتی در ستون فقرات کمری ایجاد می شود, باسن بیمار ممکن است برجسته تر شود و در حالت کلی اش تغییر کند. همچنین می تواند دردناک باشد و گاهی اوقات بر حرکت تاثیر می گذارد.

برخی از فرایندهای بیماری می توانند بر انسجام ساختاری ستون فقرات تاثیر داشته باشند و به گودی کمر کمک کنند. همانطور که در این بخش از سلامت نمناک خواهیم گفت برخی علل شایع عبارتند از:کایفوز, چاقی و پوکی استخوان.

چنانچه در بخش سلامت نمناک گفته شده است گودی کمر می تواند بر افراد در هر سنی تاثیر بگذارد که شرایط و عوامل مشخصی می توانند خطر گودی کمر را افزایش دهند. مانند:

تشخیص گودی کمر چگونه است

اسپوندیلولیستیس:

اسپوندیلولیستیس یک بیماری ستون فقراتی است که در آن یکی از مهره های کمر به سمت استخوانی پایین برود. معمولاً با درمان یا جراحی خوب می شود.

آکوندروپلازی:

آکوندروپلازی یکی از شایع ترین عارضه کوتولگی است.

پوکی استخوان:

پوکی استخوان یک بیماری استخوانی است که باعث از بین رفتن تراکم استخوان می شود که خطر شکستگی شما را افزایش می دهد.

استئوسارکوم:

استئوسارکوم یک سرطان استخوانی است که در نزدیکی زانو, یا استخوان بازوی بالایی نزدیک شانه ایجاد می شود.

چاقی:

چاقی یک بیماری همه گیر در جهان است که افراد را در معرض خطر بیماری های جدی مانند دیابت نوع, بیماری قلبی, و سرطان قرار می دهد.

گودی کمر در پایین کمر:

گودی کمر در پایین کمر یا ستون فقرات رایج ترین نوع است. راحت ترین راه برای بررسی این وضعیت این است که به پشت خود بر روی یک سطح صاف دراز بکشید. شما باید بتوانید دست خود را زیر قسمت کمر خود قرار دهید. شخصی که گودی کمر دارد، فضای زیادی بین کمر و سطح زمین خواهد داشت.

گودی مهره های گردنی:

در ستون فقرات سالم، گردن شما باید به شکل C بسیار بزرگ باشد و منحنی به پشت گردن شما اشاره می کند. گودی مهره های گردنی زمانی اتفاق می افتد که ستون فقرات شما در ناحیه گردن معمولاً همان طور که باید خم نمی شود. می تواند به این معنی باشد:

*منحنی زیادی وجود دارد. این منحنی در جهت غلطی وجود دارد و همچنین گودی گردن نیز نامیده می شود. این منحنی به سمت راست حرکت کرده است. این منحنی به سمت چپ کشیده شده است.

طبق آنچه در این بخش مهم از سلامت نمناک برای افراد دچار گودی کمر عنوان شده است معمول ترین علائم گودی کمر درد ماهیچه ای است. وقتی ستون فقرات شما به طور غیر عادی خم می شود، ماهیچه هایتان به جهت های مختلف کشیده می شوند و باعث می شوند که منقبض یا منبسط شوند.

اگر گودی گردنی دارید، درد می تواند به گردن، شانه ها و پشت گردن شما کشیده شود. همچنین ممکن است محدود شدن حرکت گردن و یا کمرتان را نیز تجربه کنید. می توانید با دراز کشیدن روی یک سطح صاف و چک کردن فضای بین انحنای گردن و کمر و زمین خودتان را چک کنید.

اگر علائم دیگری را تجربه می کنید، با پزشک قرار ملاقات بگذارید، مثل:

اغلب, گودی کمر در کودکان بدون هیچ علت شناخته شده ظاهر می شود. این اتفاق زمانی می افتد که ماهیچه های دور باسن کودک شما ضعیف یا سفت و سخت می شوند. گودی کمر به طور معمول با رشد کودکان خود اصلاح می شود.

همچنین قوس کمری می تواند نشانه یک نابجایی باسن باشد, به خصوص اگر کودکتان با ماشین تصادف کرده و یا جایی افتاده باشد. شرایط دیگری که می تواند باعث افزایش گودی کمر در کودکان شود, معمولاً به سیستم عصبی و مشکلات عضلانی مربوط می شود. این شرایط نادر هستند، مثل:

فلج مغزی:

مینولومینگوسئل، یک حالت ارثی که در آن نخاع دارای شکافی در استخوان های کمر هستند. دیستروفی عضلانی, گروهی از اختلالات ارثی که باعث ضعف عضلانی می شوند. آتروفی عضلانی ستون فقرات, بیماری ارثی که باعث حرکات غیرارادی می شود. آرتروگریپوزیس، یک مشکل که در هنگام تولد رخ می دهد، جایی که مفاصل می توانند به اندازه طبیعی حرکت کنند.

همانطور که در بخش سلامت نمناک اشاره کرده ایم بسیاری از زنان باردار از درد کمر رنج می برند و نشانه های گودی کمر, شکم برآمده و باسن را دارند. اما تحقیقات نشان می دهد که گودی کمر در دوران بارداری در واقع ستون فقرات شما است تا مرکز ثقل شما را تغییر دهد. درد کلی ممکن است به خاطر تغییر جریان خون در بدن شما باشد و درد به احتمال زیاد بعد از زایمان برطرف می شود.

پزشک شما به سوابق پزشکی نگاه خواهد کرد, معاینه فیزیکی انجام خواهد داد و از علائم دیگر برای کمک به تعیین میزان قوس کمرتان استفاده می کند. آن ها این موارد را بررسی می کنند:

همچنین ممکن است این سوالات را بپرسد:

بعد از اینها, پزشک آزمایش ها را ترتیب خواهد داد, از جمله اشعه ایکس از ستون فقرات شما برای دیدن زاویه انحنای کمر.

بیشتر افراد دارای گودی کمر نیاز به درمان پزشکی ندارند مگر اینکه موردشان شدید باشد. درمان گودی کمر بستگی به این دارد که گودی شما چقدر شدید است و نشانه های دیگری وجود دارد یا خیر. گزینه های درمان شامل:

در کودکان و نوجوانان:

گودی کمر در بیشتر افراد, مشکلات سلامتی قابل توجهی ایجاد نمی کند. اما مهم است که ستون فقرات سالمی را داشته باشیم، چون ستون فقرات مسئول بسیاری از حرکات و انعطاف پذیری های ما است. درمان نکردن گودی کمر می تواند منجر به ناراحتی طولانی مدت و افزایش خطر در این اندام ها شود:

در حالی که دستورالعمل های خاصی برای پیش گیری از گودی کمر وجود ندارد, اما می توانید برخی تمرینات را برای حفظ وضعیت خوب و سلامت ستون فقراتتان انجام دهید.

تمرین ها:

ایستادن طولانی مدت ممکن است منحنی ستون فقرات شما را تغییر دهد. براساس یک مطالعه, نشستن در منحنی پایین کمر به طور قابل توجهی کاهش می یابد. سعی کنید استراحت کنید. شما همچنین می خواهید مطمئن شوید که صندلی شما تکیه گاه کافی دارد. برای تمرین های زمینی باید حصیرهای یوگا داشته باشید.

تشخیص گودی کمر چگونه است

چه زمانی باید به پزشک مراجعه کرد؟

اگر گودی کمرتان وقتی خم می شود اصلاح می شود, نیاز به درمان ندارید اما اگر خم می شوید و گودی کمرتان باقی بماند (منحنی انعطاف پذیر نیست), باید به دنبال درمان باشید. اگر درد دارید, باید به دنبال درمان باشید. بیشتر انعطاف پذیری, تحرک و فعالیت های روزانه به سلامتی ستون فقرات بستگی دارد.

 

به سایت مرکز جامع توانبخشی امید خوش آمدید

گودی کمر(لوردوز) به عنوان انحنای بیش از حد داخلی ستون فقرات تعریف می‌شود که عمدتا در ناحیه کمر کمر دیده می‌شود. گودی کمر می‌تواند در افراد در هر سنی رخ دهد. علت گودی کمر معمولا شامل تعدادی از عوامل موثر مانند وضعیت بد بدن، ژنتیک خانوادگی، ضربه، چاقی، بیماری‌ها و یا جراحی ستون فقرات است.

راحت‌ترین راه برای تشخیص گودی کمر، دراز کشیدن به پشت روی یک سطح صاف است. شما باید بتوانید دست خود را به زیر کمرتان حرکت دهید و فضای کمی برای نگه‌داشتن دست خود داشته باشید. فردی که مبتلا به لوردوز هستند فضای بین کمر آن‌ها و سطح زمین زیاد است. اگر گودی کمر شدید باشد، هنگام ایستادن، یک قوس شبیه C مشاهده می‌شود. و از نمای جانبی شکم و باسن بیرون می‌زند.

درمان گودی کمر، به شدت انحنا و علائم بستگی دارد. درمان محافظه کارانه ممکن است شامل دارو برای درد و التهاب، کاهش وزن، فیزیوتراپی برای بهبود قدرت و انعطاف پذیری هسته یا بریس کمر برای جلوگیری از بدتر شدن منحنی ستون فقرات است. در موارد شدید با درگیری عصبی، ممکن است جراحی توصیه شود. اما این بسیار کم اتفاق می‌افتد.

تشخیص گودی کمر چگونه است

اگر منحنی گودی کمر هنگام خم شدن به جلو خود را اصلاح کند (که در این صورت منحنی انعطاف پذیر است)، نیازی به درمان ندارید. اما اگر خم شوید و منحنی لوردوتیک باقی بماند (منحنی انعطاف پذیر نیست)، باید به دنبال درمان باشید.

اگر دردی را تجربه می‌کنید که در کارهای روزمره شما تداخل ایجاد می‌کند، باید به دنبال درمان آن باشید. بیشتر انعطاف پذیری، تحرک و فعالیت‌های روزمره ما به سلامت ستون فقرات بستگی دارد. پزشکان در کلینیک امید قادر به ارائه گزینه‌هایی برای کنترل انحنای بیش از حد هستند. اکنون درمان لوردوز می‌تواند از بروز عوارض بعدی مانند آرتروز و کمردرد جلوگیری کند. با تشخیص گودی کمر در کلینیک امید، درمان بلافاصله برای بیمار شروع می‌شود. در موارد خفیف و متوسط حرکات اصلاحی فیزیوتراپی تا حدود زیادی موثر می‌باشند.

جهت کسب اطلاعات بیشتر درباره‌ی درمان و تشخیص گودی کمر و یا رزرو نوبت در کلینیک امید می‌توانید با شماره تلفن 02188801800 تماس حاصل فرمایید.

لوردوز می‌تواند افراد در هر سنی را تحت تأثیر قرار دهد. برخی از شرایط و عوامل می‌توانند خطر ابتلا به لوردوز را افزایش دهند. این شامل:

هر فرد ممکن است علائم را متفاوت ببیند. مهمترین ویژگی بالینی گودی کمر برجستگی باسن است. علائم بسته به اینکه لوردوز با نقایص دیگری مانند دیستروفی عضلانی، دیسپلازی رشد مفصل ران یا اختلالات عصبی عضلانی رخ دهد، متفاوت خواهد بود.

کمردرد، درد در پاها و تغییر در عادات روده و مثانه معمولاً با لوردوز ارتباط ندارند. فردی که این نوع علائم را تجربه می‌کند، نیاز به ارزیابی فوری پزشکی توسط پزشک دارد.

علائم لوردوز ممکن است شبیه سایر شرایط ستون فقرات یا تغییر شکل باشد، یا ممکن است در نتیجه یک آسیب یا عفونت باشد. برای تشخیص گودی کمر همیشه با پزشک مشورت کنید.

پزشک با سابقه پزشکی کامل بیمار، معاینه فیزیکی و آزمایش‌های تشخیصی، گودی کمر را تشخیص می‌دهد:

برای تشخیص گودی کمر، پزشک شما سابقه پزشکی شما را بررسی می‌کند، معاینه فیزیکی انجام می‌دهد و علائم دیگری را برای تعیین لوردوز بررسی می‌کند. در طول معاینه فیزیکی، پزشک از شما می‌خواهد که به جلو و کنار خود خم شوید تا موارد زیر را بررسی کنند:

آنها همچنین ممکن است سوالاتی مانند:

پس از محدود کردن علل احتمالی، پزشک آزمایشاتی از جمله اشعه ایکس ستون فقرات را برای دیدن زاویه منحنی لوردوتیک شما تجویز می‌کند. پزشک شما در مقایسه با سایر عوامل مانند قد، سن و توده بدن شما، گودی کمر را تشخیص می‌دهد.

روش‌های تشخیصی ممکن است شامل موارد زیر باشد:

گزینه‌های درمان گودی کمرعبارتند از:

هدف از درمان، توقف پیشرفت منحنی و به حداقل رساندن تغییر شکل است. مدیریت گودی کمر به علت لوردوز بستگی خواهد داشت. اگر لوردوز با وضعیت بد بدن همراه باشد، تمرینات ساده ممکن است کافی باشد. با این حال، لوردوز که در نتیجه مشکل لگن رخ می‌دهد ممکن است به عنوان بخشی از مشکل لگن درمان شود.

مدیریت لوردوز برای هر فرد بسته به سن، میزان انحنا و میزان رشد اسکلتی فرد است. لوردوز نیاز به معاینات مکرر توسط پزشک برای کنترل منحنی همزمان با رشد و نمو دارد. تشخیص زود هنگام گودی کمر مهم است.

درمان کایروپراکتیک برای مقابله با بیماری‌های کمر، گردن، زانو و سردرد

اثر شاک ویو تراپی بر درمان بیماری‌های مختلف (پروستات، اختلال نعوظ، خار پاشنه، سلولیت و …)

علت‌های شایع کمر درد صبحگاهی و درمان‌های آن‌ها

علت‌ها و روش‌های درمانی بروز درد بالای کمر در سمت چپ، راست و وسط

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

فرستادن دیدگاه

شعبه مطهری:تهران، جنوب به شمال خیابان ولیعصر، نرسیده به مطهری، کوچه حسینی راد ( افتخار )، پلاک 34

شماره تماس شعبه مطهری:02188801800

از ساعت 10 صبح الی 13 و 4 بعد از ظهر الی 19:30

شماره تماس:02188801800

ستون فقرات بدن انسان از مجموع ۲۶ مهره جدا از هم تشکیل می­شود، که در برخی افراد با اختلالی با عنوان گودی کمر همراه هستند که درمان گودی کمر موضوع بحث ما در این یادداشت می باشد. مهره های کمر از بالا به ترتیب شماره از ۱ تا ۷ مهره های گردنی، ۸ تا ۱۹ مهره های سینه ای، ۲۰ تا ۲۴ مهره های کمری و در انتها، ۲ مهره خاجی و دنبالچه تشکیل شده است.

مهره های ستون فقرات به شکل نامنظم در یک ستون قرار گرفته­اند که وظایف مختلفی در بدن، مانند نگه داشتن سر و اسکلت بدن و محافظت از طناب نخاعی بدن را بر عهده دارند. ستون فقرات بدن شکل قرار گیری منظمی ندارند و در جهت افقی بدن انسان، با جابجایی هایی همراه هستند. بسته به سن افراد اندازه هر کدام از مهره ها متفاوت بوده و اندازه قوس­های مهره­ها یا همان میزان جابجایی مهره­ها در جهت افقی بدن  نیز با هم متفاوت است. این قوس ایجاد شده در برخی افراد از میزان طبیعی بیشتر بوده  و باعث قوس کمر یا لوردوز در این افراد می­شود. درمان قوس کمر با رعایت مواردی که بیان خواهیم نمود امکان­پذیر است.

به افزایش انحنای کمر در قسمت مهره­های کمری و حتی گردنی، گوژپشتی، لوردوز(Lordosis)، قوس کمر یا گودی کمر گفته می­شود که اگر به موقع در پی درمان گودی کمر نباشیم و در سن مناسب راهکارهای درمان قوس کمر را به کار نبندیم، ممکن است در سنین بالا با مشکلاتی مانند کمر درد، نافرمی در آناتومی بدن و خستگی­های مفرط ناشی از این نافرمی را در پی داشته باشد. پس درمان قوس کمر را جدی بگیریم و بموقع آن را به کار ببندیم.

گودی کمر انواع مختلفی دارد. روش درمان گودی کمر برای هر کدام از انواع این اختلال یا بیماری متفاوت است. اما نکته مهم درمان قوس کمر در زمان شروع درمان گودی کمر می­باشد. در چه سنی شروع به درمان کنیم؟ هر چه در سنین بالا اقدام به درمان انحنا کمر نماییم، تلاش بیشتر و بازدهی کمتری را در پی خواهد داشت.

علائم گودی کمر را باید بیشتر به حالت دیداری تشخیص
داد. اما علائم زیر می تواند نشانه­هایی از گودی کمر باشد که با مشاهده آنها باید
درمان گودی کمر را به سرعت آغاز کنید.

تشخیص گودی کمر چگونه است

·         احساس دردی مانند برق
گرفتگی ناگهانی در ناحیه کمر

·         ایجاد حالت گوژپشتی و
بزرگ دیده شدن باسن از حالت طبیعی با دید از بغل

·         تشکیل شکاف بین کمر و
یک سطح صاف همجوار با آن

·         ضعف و بی حالی های غیر
طبیعی و ایجاد حالت سی انگلیسی (C) از
کمر تا گردن

بعد از مشاهده این علائم یا هر شکی به داشتن گودی
کمر سریعا به پزشک مراجعه کرده و درمان گودی کمر را آغاز نمایید.

ستون فقرات در بدن نقش بسیار مهمی را ایفا می­نماید، بنابراین طبیعی است که عضلاتی در بدن نقش حفاظت از ستون فقرات را بر عهده داشته باشند. ضعف و ناتوانی یا هر نقص دیگر در عضلاتی که نقش حفاظت از ستون فقرات را بر عهده دارند موجب اختلال در شکل طبیعی ستون فقرات می­شود که در هر سنی به محض تشخیص درمان گودی کمر را باید جدی بگیریم.

گودی
کمر یا Hyperlordosis دلایل
مختلفی دارد که در زیر به تعدادی از آنها اشاره می­کنیم:

.         تجمع چربی ها در ناحیه شکم: که باعث انحنا بیش از حد مهره های کمر به سمت جلو می­شود.

·         پوکی استخوان: باعث تغییر اندازه
مهره ها در ارتفاع شده و گودی کمر را نتیجه می­دهد.

·         ارثی: با اصطلاح علمی
آکندروپلازی که اختلال ارثی در شکل ستون فقرات می­باشد.

·         گوژپشتی: که ناشی از بد نشستن
و رفتارهای نادرست نشست و برخاست بویژه در کودکی است.

·         در رفتگی­های مدام: مهره های ستون فقرات
نیز از در رفتگی در امان نیستند و در برخوردها و تصادف های مختلف جابجا شده و باعث
تغییر شکل طبیعی ستون فقرات می­شود.

·         ضعف در عضلات محافظ مهره ها: مخصوصا عضلات شکم که گودی کمر را باعث شده و درمان گودی کمر را واجب می­گردانند.

اگر می گوییم درمان گودی کمر را جدی بگیرید، دلیلی
جز سختی ها و رنج های عذاب آور آن در سنین بالا که دامن گیر افراد می­شود، ندارد.
اختلالات و عوارض جدی نگرفتن درمان گودی کمر عبارتند از:

·         کوتاهی قد و کشش عضلات
پشت

·         فشرده شده مهره های
ستون فقرات و ایجاد خطر برای طناب نخاع

·         از دست رفتن کنترل
موارد ارادی و تعادل عضلانی

·         خستگی ها و بی حالی
های بی موقع و بدون فعالیت

·         کاهش میزان فعالیت بدن

·         بد فرمی بدن

·         خارج شدن ماده ژلاتینی
بین مهره های ستون فقرات یا فتق دیسک کمر

·         کاهش میزان تحمل پذیری
بدن

یکی از ساده ترین روش های تشخیص گودی کمر، که بلافاصله
بعد از تشخیص آن باید شروع به درمان آن نماییم بدین صورت است که، به یک سطح صاف
مانند دیوار تکیه می دهیم. پاشنه پا را کاملا چسبانده، سر و باسن و کتف ها را در
تماس کامل با دیوار قرار می دهیم. در این وضعیت اگر دست را از فاصله بین کمر و
دیوار عبور دهیم، در حالت طبیعی فقط ۲ بند انگشت از آن رد خواهد شد.

در شرایط غیر طبیعی کمر، دست تا مچ یا حتی بازو از فاصله بین کمر و دیوار رد خواهد شد و اگر اینطور بود، شما گودی کمر دارید. به پزشک مراجعه کرده و روش های درمان گودی کمر را جویا شده و شروع به درمان گودی کمر خود نمایید.

البته دستگاه های پزشکی مدرنی مانند دستگاه های
بیومکانیکال و عکسبرداری توسط اشعه ایکس برای تشخیص دقیق گودی کمر وجود دارد که در
مرحله بعد توسط پزشک به کار گرفته می­شود.

در صورتی که گودی کمر حاد نشده باشد، معمولا توسط
پزشک روش های درمانی غیر جراحی تجویز خواهد شد. ۲ مورد از این روش ها را در زیر
بررسی می­نماییم:

در این روش، اصول درست نشست و برخاست به نحوی که به گودی کمر نیفزاید و به مرور از آن بکاهد، توسط پزشک به فرد آموزش داده شده و از وی می­خواهد که در همه ساعات روز، بویژه محل کار که بیشترین زمان حضور فرد در آنجا است، این روش­ها استفاده شده و از آن تعدی نشود. البته آموزش صحیح و دقیق روش های فیزیوتراپی درمان گودی کمر توسط پزشک بسیار مهم و حائز اهمیت خواهد بود.

چنانچه جهت درمان قوس کمر ( انحنا کمر ) و سایر مشکلات به فیزیوتراپی نیاز دارید می توانید از خدمات فیزیوتراپی در منزل توسط فیزیوتراپیست های مرکز توانبخشی ایرانیان استفاده نمایید. کافیست با شماره های ۰۹۱۲۰۱۷۸۵۶۸ – ۰۲۱۲۸۴۲۲۹۶۹ ( مرکز توانبخشی ایرانیان ) تماس بگیرید.

برای درمان قوس کمر، حرکات نرمشی خاصیوجود دارد که توسط پزشکان تجویز می گردد. این حرکات باید دقیق و به نحو صحیح توسط فرد بیمار انجام شده تا مراحل درمان گودی کمر به درستی پیش برود. تشخیص نوع نرمش­ها بر اساس دلیل اصلی گودی کمر و عضلات درگیر این اختلال به عهده پزشک خواهد بود.

در شکل زیر برخی از نرمش­های مخصوص درمان گودی کمر نشان داده می­شود:

سایر تمرینات و حرکات ورزشی مناسب برای درمان قوس کمر یا احنا کمر : حرکات اصلاحی گودی کمر

شاید در فرهنگ لغت بسیاری از مردم، گودی کمر حتی به
عنوان یکی بیماری نیز تلقی نگردد و آن را ساده و بی خطر تصور کنیم. اما خطرات و
عذاب های ناشی از آن در سن بالا نظر شما را قطعا عوض خواهد کرد. درمان گودی کمر
بخصوص در سنین پایین را جدی بگیریم تا در آینده از عوارض ناشی از آن در امان
باشیم.

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دیدگاه

تشخیص گودی کمر چگونه است

نام *

ایمیل *

وب‌ سایت

یکی از معتبرترین و بهترین مراکز ارائه دهنده خدمات درمان در منزل، مرکز توانبخشی ایرانیان است. این مرکز سابقه ای درخشان در زمینه درمان در منزل داشته و موفق به اخذ اعتماد و جلب رضایت بیماران نماید. 

طراحی سایت : رنگین وب

ماساژ و سندرم تونل کارپال

2 بهمن, 1399

کامپرشن تراپی چیست و چه فوایدی دارد؟

30 دی, 1399

نکته ها و تکنیک هایی درباره ورزش چشم

تشخیص گودی کمر چگونه است

30 دی, 1399

فیزیوتراپی فلج بل یا فلج بلز

25 دی, 1399


وبلاگ

نوشته شده در 14, آذر 1398

لوردوز یا گودی کمر یا کاوپُشتی به انحنای طبیعی گردن و پایین کمر گفته می شود که یک حالت عادی است.

ستون فقرات انسان در گردن، در بالای پشت و در پایین پشت انحنا دارد.

این انحناها که به ستون فقرات شکل S مانند می دهند، انحنای لوردیتک (در گردن و پایین پشت) و انحنای کیفوتیک (در بالای پشت) نامیده می شوند.

این انحناها وظایف زیر را برعهده دارند:

اما وقتی این انحناها زیادی به سمت داخل قوس پیدا می کنند، عارضه ای به وجود می آید که لوردوز یا گودی کمر نام دارد.

لوردوز به گردن و کمر آسیب می رساند. این عارضه می تواند باعث وارد شدن فشار بیش حد به ستون فقرات شود که درد و ناراحتی ایجاد می کند.

اگر عارضه لوردوز رو به وخامت بگذارد و درمان نگردد، حرکت انسان با مشکل مواجه می شود.

درمان عارضه لوردوز به میزان قوس انحنا و نحوه
ابتلا به آن بستگی دارد. اگر وقتی فرد به جلو خم می شود کمر به حالت قبل برمی
گردد، به درمان پزشکی نیازی نیست. باید با فیزیوتراپی و تمرینات ورزشی روزمره این
عارضه را کنترل کرد.

ولی اگر وقتی فرد به جلو خم می شود کمر به حالت
قبل بر نمی گردد، باید به پزشک مراجعه کند. در این مقاله با مشخصات عارضه لودوز و نحوه
تشخیص آن توسط پزشک آشنا می شوید.

عارضه لوردوز در هر سنی ایجاد می شود. شرایط و
عوامل خاصی خطر ابتلا به این عارضه را افزایش می دهد که شامل موارد زیر است:

لغزش مهره حالتی است که در آن یکی از مهره های کمر به طرف جلو بر روی استخوان زیرین می لغزد.

معمولاً با معالجه پزشکی یا عمل جراحی درمان می شود.

آکوندروپلازی یکی از شایع ترین علل کوتولگی است.

پوکی استخوان یک بیماری استخوانی است که باعث کم شدن تراکم استخوان می شود و خطر شکستگی استخوان افزایش می یابد.

استئوسارکوما نوعی سرطان استخوان است که معمولاً در استخوان درشت نی (استخوان بلند) نزدیک زانو، استخوان ران نزدیک زانو یا در استخوان بالای بازو نزدیک شانه رخ می دهد.

چاقی در بین مردم آمریکا شایع است و خطر ابتلا به بیماری های حاد مانند دیابت نوع 2، بیماری های قلبی، و سرطان را افزایش می دهد.

لوردوز در پایین کمر، یا مهره کمر، شایع ترین نوع این عارضه می باشد. آسان ترین راه تشخیص گودی کمر آن است که فرد روی یک سطح صاف دراز بکشد.

فضای بین سطح و کمر فقط باید در حدی باشد که فرد بتواند دستش را از زیر کمر رد کند.

در شخص مبتلا به لوردوز فاصله بین سطح و کمر بیش از حد طبیعی است.

اگر گودی کمر در بیمار خیلی زیاد باشد، در حالت ایستاده یک قوس C شکل در ناحیه کمر دیده می شود و اگر از پهلو به بیمار نگاه کنید، شکم و کپل ها برآمدگی دارد.

در ستون فقرات سالم، حالت گردن مانند یک C خیلی باز است و قوس آن به سمت پشت گردن تمایل دارد. عارضه لوردوز زمانی رخ می دهد که ستون فقرات در ناحیه گردن انحنای طبیعی نداشته باشد.

انحنای غیر طبیعی گردن به این معناست که:

متداول ترین علامت عارضه لوردوز درد عضلانی است. هنگامی که ستون فقرات انحنای غیر عادی پیدا می کند، ماهیچه ها به هر جهت کشیده می شوند.

این مسأله انقباض عضلات یا گرفتگی عضلانی را در پی دارد. لوردوز گردن باعث ایجاد درد گردن، شانه ها و بالای پشت می شود. همچنین بیمار نمی تواند گردن یا کمر خود را به خوبی حرکت دهد.

برای تشخیص لوردوز گردن فرد باید روی سطح صافی
دراز بکشد، اگر فضای بین سطح و گردن بیش از حد طبیعی بود و فرد توانست در این فضا
دست خود را به راحتی حرکت دهد مبتلا به این عارضه است.

اگر شخصی علایم زیر را دارد باید به پزشک مراجعه
کند:

این علایم شاید نشانه یک مشکل جدی تر باشند، مانند مشکل “گیر افتادن عصب”.

گاهی کودکان بدون دلیل مشخصی دچار عارضه لوردوز می شوند. این مسأله به علت ضعف یا گرفتگی عضلات کفل در کودکان رخ می دهد.

وقتی کودک مبتلا به لوردوز، رشد می کند و به سن نوجوانی می رسد این عارضه خود به خود رفع می شود.

علاوه بر این لوردوز گاهی نشانه دررفتگی مفصل
ران است، مخصوصاً اگر کودک با ماشین تصادف کرده باشد یا از جایی افتاده باشد.

تشخیص گودی کمر چگونه است

شرایط دیگری نیز باعث ایجاد عارضه لودوز در کودکان می شود که به سیستم اعصاب و مشکلات عضلانی مربوط می شود.

این شرایط که به ندرت پیش می آیند، شامل موارد زیر است:

بسیاری از زنان باردار که کمردرد می گیرند و شکم و کپل آن ها برآمده است مبتلا به لوردوز هستند.

طبق تحقیقات “هاروارد گیز”، لوردوز دوران بارداری به این دلیل است که انحنای ستون فقرات برای هماهنگی با مرکز جاذبه در بدن تغییر می کند.

کلاً کمر درد در این دوران به علت تغییر جریان
خون در بدن است که بعد از زایمان رفع می شود.

پزشک برای تشخیص این عارضه، سابقه بیمار را بررسی می کند، بیمار را معاینه می کند و درباره علایمی که دارد سؤالاتی می پرسد تا بهتر بتواند بیماری را تشخیص دهد.

هنگام معاینه، پزشک از بیمار می خواهد به جلو و پهلو خم شود تا موارد زیر را بررسی کند:

پزشک سؤالات دیگری هم می پرسد. از جمله:

پزشک پس از بررسی دقیق دلایل احتمالی، چند آزمایش می نویسد و نیز از بیمار می خواهد جهت تشخیص زاویه گودی لوردوتیک از ستون فقرات عکسبرداری کند.

پزشک می تواند با توجه به زاویه انحنا در مقایسه با عوامل دیگر مانند قد، سن و حجم بدن عارضه لوردوز را تشخیص دهد.

اکثر مبتلایان به لوردوز نیازی به درمان پزشکی
ندارند مگر در صورتی که این عارضه وخیم شود. معالجه لوردوز به میزان وخامت بیماری
و بروز علایم دیگر بستگی دارد.

گزینه های درمانی عارضه لوردوز عبارتند از:

در اکثر مبتلایان، عارضه لوردوز مشکل خاصی برای سلامتی آن ها ایجاد نمی کند. اما حفظ سلامتی ستون فقرات بسیار مهم است زیرا ستون فقرات مسؤول  بسیاری از حرکات بدن و انعطاف پذیری بدن می باشد.

عدم درمان لوردوز باعث ایجاد ناراحتی های بلند مدت و افزایش خطر بروز مشکلاتی در این اندام ها می شود:

چون دستورالعمل خاصی برای پیشگیری از لوردوز
وجود ندارد، می توان برای حفظ ظاهر مناسب بدن و سلامت ستون فقرات تمرین های ورزشی
انجام داد. ورزش هایی از این قبیل:

سرپا ایستادن زیاد نیز باعث تغییر در انحنای ستون فقرات می شود. طبق یک تحقیق نشستن به طور چشمگیری خطر ایجاد تغییر در گودی کمر را کاهش می دهد.

اگر شغل فرد طوری است که باید مدت زیادی سرپا بایستد یا به ایستادن عادت دارد باید هر از چندی بنشیند. همچنین پشتی صندلی باید استاندارد باشد.

اگر پس از خم شدن به جلو انحنای لوردوتیک به
حالت اولیه برمی گردد (گودی انعطاف پذیر است) مراجعه به پزشک لازم نیست.

اما اگر پس از خم شدن به جلو انحنای لوردوتیک به
حالت اولیه برنمی گردد (گودی انعطاف ندارد)، باید معالجه را شروع کرد.

همچنین اگر بیمار آنقدر درد دارد که در فعالیت های روزمره وی اختلال ایجاد می شود باید به دنبال معالجه باشد. انعطاف، حرکت و انجام فعالیت های روزمره تا حد زیادی به سلامت ستون فقرات بستگی دارد.

پزشک می تواند راه حل هایی برای مدیریت گودی بیش از حد ارائه دهد. درمان به موقع لوردوز از بروز مشکلاتی مانند ورم مفاصل و کمردرد مزمن در آینده جلوگیری می کند.

اگر با نشانه هایی که در این مقاله عنوان شد، متوجه شدید که گودی کمر دارید، برای اطمینان از نوع مشکل، درمان و فیزیوتراپی گودی کمر، می توانید از خدمات کلینیک یادمان در شهرک غرب استفاده کنید.

شماره های تماس کلینیک فیزیوتراپی یادمان : 02188088541 / 02188074196

کلینیک فیزیوتراپی یادمان، بلوار فرحزادی

26, آذر 1399

آیا قسمت پایین کمرتان انحنای بیش از حد داشته و یا اصطلاحا گودی کمر دارید و شکم تان به شکل محسوسی به بیرون آمده است؟ اگر این طور است احتمالاً از هایپرلوردوزیس یا همان گودی کمر رنج می برید. در مراحل اولیه، این انحراف تنها سبب دردی گاه و بیگاه به علت تنش در عضلات […]

10, آبان 1399

 در صورت بروز فتق دیسک کمر چگونه از جراحی جلو گیری کنیم؟  اگر برای تان تشخیص فتق دیسک کمر داده شده، احتمالاً از اسپاسم ‌های عضلانی، درد های تیز، انقباض، ضعف پا و یا سیاتیک هم  رنج می برید.  این درد ها با سرفه، عطسه یا خم شدن بیشتر می شوند. دیسک های بیرون زده […]

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دیدگاه

نام *

ایمیل *

وب‌ سایت

آدرس کلینیک

شهرک غرب، بلوار فرحزادی، پانصد متر بالاتر از بلوار دادمان، کوچه محتاج، انتهای بن بست، پلاک یک، طبقه یک

شماره تماس ها

021-88088541

021-88074196

ماساژ و سندرم تونل کارپال

2 بهمن, 1399

کامپرشن تراپی چیست و چه فوایدی دارد؟

30 دی, 1399

نکته ها و تکنیک هایی درباره ورزش چشم

30 دی, 1399

فیزیوتراپی فلج بل یا فلج بلز

25 دی, 1399

کلینیک فیزیوتراپی یادمان غرب تهران در سال ۱۳۹۰ و با تلاش تیم متخصص زبده در مرکز پزشکی چند تخصصی یادمان واقع در شهرک غرب افتتاح شد.

هدف ما ارائه خدمات کاملا علمی و تخصصی است، لذا پرسنل را جهت آموزش به کنگره های خارجی و داخلی اعزام نمودیم و در گام دوم با دعوت از متخصصین فیزیوتراپی تیم درمان را تکمیل نمودیم.

تمامی حقوق این وب سایت متعلق به وبسایت کلینیک فیزیوتراپی یادمان می باشد. طراحی سایت پزشکی

رژیم غذایی دکتر کرمانی

انحنا یا گودی کمر یک قوس طبیعی در قسمت پایین کمر است که در حالت عادی مشکلی ایجاد نمی‌کند، اما با شدید شدن این قوس، قسمتِ پایین ستون فقرات بیش از حد به سمت داخل کشیده می‌شود و در پی آن شکم جلو می‌آید. این امر موجب می شود ران ها به سمت عقب و بالا قوس بردارند. در این صورت انحنای کمر غیرطبیعی می‌شود و به اصطلاح «گودی کمر» را ایجاد می‌کند. گودی غیرطبیعی کمر که کمی آزاردهنده نیز هست، معمولا به علت وضعیت ضعیف ستون فقرات، بد نشستن، عوامل ژنتیکی، آسیب‌دیدگی، بیماری‌های ستون فقرات، جراحی ستون فقرات یا عدم تحرک کافی رخ می‌دهد. در این مقاله قصد داریم تمام اطلاعات لازم برای آگاهی از گودی کمر را به شما ارائه دهیم:

گودی کمر ۵ نوع اصلی دارد:

یک جراحت یا آسیب‌دیدگی در بخش اتصال‌دهنده‌های ستون فقرات می‌تواند موجب آسیب به این اتصالات و بروز درد در قسمت پایین ستون فقرات شود. این مشکل در کودکان معمولا به خاطر آسیب‌دیدگی‌های حین ورزش رخ می‌دهد. تصادف با ماشین یا افتادن از ارتفاع زیاد هم می‌تواند این گودی را ایجاد کند. رشد و تکامل این پیوندها نیز ممکن است دچار مشکل شود؛ در نتیجه ضعیف شده یا از شکل عادی خارج می‌شوند. با انجام فعالیت‌های مداومی که روی این پیوندهای ضعیف فشار می‌آورد، فرد، مبتلا به گودی کمر می‌شود. علت آسیب رسیدن به این پیوندها هرچه که باشد، برای ترمیم نیاز به استراحت و محدود کردن حرکات است. اگر فرد، درمان را نادیده بگیرد، ممکن است مهره‌ها به جلو بلغزند و به عصب‌های ستون فقرات فشار بیاید. این مشکل به مرور باعث بروز درد، بی‌حسی، مورمور شدن، ضعف و اختلال در عملکرد پاها می‌شود.

تشخیص گودی کمر چگونه است

این گروه شامل شرایط و مشکلات بسیار متفاوتی است که می‌توانند منجر به انواع مختلف مشکلات نخاعی شوند. برای هر گونه اختلال نوع خاصی از درمان باید مد نظر قرار گرفته شود.

این گروه شامل بیماران خاصی است که در آنها ایجاد انقباض مفصل ران موجب خارج شدن ستون فقرات از حالت عادی می شود. این انقباض ممکن است به دلایل مختلفی از جمله آسیب دیدگی یا مشکل عدم تعادل عضلانی بروز کند.

لامینکتومی یک عمل جراحی است که بخشی از مهره‌های ستون فقرات حذف می‌شوند تا به نخاع یا ریشه‌های عصبی دسترسی پیدا شود. وقتی این عمل در چندین مرحله روی ستون فقرات انجام می‌شود، می‌تواند موجب ناپایداری ستون فقرات، افزایش قوس طبیعی و تبدیل آن به گودی کمر شود. این مورد در بزرگسالان شایع نیست و بیشتر کودکانی به آن مبتلا می‌شوند که جراحی تومورهای نخاعی داشته‌اند.

این نوع از گودی کمر به دلیل ابتلا به اضافه وزن و کمبود عضله در قسمت شکم و کمر اتفاق می‌افتد. وقتی فردی بار زیادی را در قسمت جلو ( شکم ) حمل کند، این امر باعث کشیده شدن کمر به سمت جلو می‌شود. وقتی عضلات شکم و کمر ضعیف باشند، نمی‌توانند ستون فقرات و فشاری که وزن روی ستون فقرات می‌آورد را تحمل کنند.

فردی که دچار گودی کمر شده ممکن است این علائم را تجربه کند:

• خمیده شدن ستون فقرات: گودی کمر موجب قوس بیش از حد ستون فقرات در پایین کمر می شود در نتیجه شکم و باسن در ظاهر برجسته تر خواهند شد. • درد در قسمت پایین کمر: افرادی که دچار گودی کمر هستند ممکن است درد پایین کمر خفیف یا شدید را تجربه کنند.

دلایل مستقیم یا غیر مستقیم بسیاری می توانند در بروز گودی کمر تاثیر داشته باشند:

وضعیت بد بدن یکی از شایع ترین دلایل گودی کمر است. وقتی بدن در حالت نشسته قرار دارد، عضلاتی که در ناحیه کمر قرار دارند ممکن است به خاطر تلاش برای حمایت از ستون فقرات بیش از حد منقبض شوند. این حالت به مرور ستون فقرات را از تعادل خارج می کند و موجب افزایش قوس در این ناحیه می شود. افراد پشت میز نشین بیشتر در خطر ابتلا به گودی کمر هستند.

نوعی از چاقی که موجب افزایش چربی اضافی در قسمت شکم و باسن شود از دلایل گودی کمر به حساب می آید. فشار زیاد حاصل از اضافه وزن روی پایین کمر تاثیر می گذارد در نتیجه احتمال بروز گودی کمر بالا می رود.

زمانی که وزن بالا می‌ره، ستون فقرات به سمت جلو کشیده می‌شن و باعث قوس یا گودی کمر می‌شه. برای درمان این مشکل راهی به جز ورزش و کاهش وزن نیست.

از طریق لینک زیر رژیم لاغری به همراه ورزش را دریافت کنید

عدم تحرک کافی علاوه بر اینکه احتمال افزایش وزن را بالا می برد می تواند موجب ضعیف شدن عضلات هسته ای بدن که اطراف شکم و لگن قرار دارند شود. عضلات ضعیف قادر به حمایت ستون فقرات نیستند و به سادگی اجازه می دهند این قسمت بیش از حد معمول قوس بردارد.

در بعضی موارد گودی کمر ممکن است نتیجه دیگر مشکلات اساسی ستون فقرات از جمله كیفوز ، اسپوندیلولیستزیس و دیسك باشد.

به دلیل انواع مختلف قوس طبیعی در قسمت مهره های ستون فقرات تشخیص گودی کمر کمی دشوار است. رادیولوژی می تواند به تعیین میزان قوس ستون فقرات کمک کند. اما اگر پزشک تشخیص دهد ناهنجاری در بافت نرم، علت گودی کمر است MRI یا CT اسکن تجویز می کند.

پزشک ممکن است درمان را با تجویز داروهای مسکن و ضد التهاب شروع کند تا علائم دردناک گودی کمر را از بین ببرد. درمان های بلند مدت بستگی به علت بروز گودی کمر دارد. اگر گودی کمر به علت مشکل ساختاری ستون فقرات باشد، مراجعه به فیزیوتراپ یا متخصص ستون فقرات ضروری است. اگر علت گودی کمر چاقی باشد، پزشک معمولا بیمار را به سمت یک برنامه کاهش وزن راهنمایی می کند. افراد در کنار رژیم غذایی می توانند ورزش و حرکات کششی را نیز انجام دهند تا عضلات هسته بدن را تقویت کنند.

تحقیقاتی که در سال ۲۰۱۸ روی افراد مبتلا به گودی کمر انجام شد نشان داد وقتی افراد سه روز در هفته را به مدت ۳ ماه مداوم ورزش های تقویت کننده و انعطاف دهنده ی عضلات کمر را انجام دادند شاهد بهبود وضعیت گودی کمر بودند. این ورزش ها شامل موارد زیر است:

• به پشت دراز بکشید و زانوی خود را به صورت ۹۰ درجه خم کنید، کف پاها را صاف روی زمین قرار دهید. • دست ها را به صورت ضربداری روی قفسه سینه بگذارید و میان تنه را بلند کنید تا به ران ها برسد. • به آرامی میان تنه را دوباره به پایین و روی زمین برگردانید.

• صاف روی زمین دراز بکشید و دستها را در جلوی بدن کش دهید. • همزمان، دستها، پاها و قفسه سینه را از زمین بالا بیاورید. • در حالی که عمل دم را انجام می دهید، به مدت ۲ ثانیه در این وضعیت بمانید. • به آرامی و در حالی که بازدم را انجام می دهید، دستها، پاها و قفسه سینه را روی زمین برگردانید.

• روی زمین زانو بزنید، به سمت جلو خم شوید و کف دست ها را روی زمین قرار دهید. • زانوها را با ران ها در یک راستا نگه دارید و دست ها را دقیقا زیر شانه ها روی زمین قرار دهید. • به صورت همزمان یک دست و پای مخالف را بالا ببرید طوری که هر دو با ستون فقرات در یک خط قرار بگیرند. • به حالت شروع برگردید و همین کار را با دست و پای دیگر تکرار کنید.

• بایستید و پاها را به اندازه ی عرض شانه ها باز کنید. • دست ها را مقابل خود باز و انگشت ها را به یکدیگر قفل کنید. • همینطور که رو به جلو ایستاده اید، بدن خود را به پایین بیاورید انگار که روی یک صندلی خیالی نشسته اید. تا جایی پایین بیایید که ران ها در حالت موازی با زمین قرار بگیرند. زانوها و آرنج ها باید در یک راستا باشند. • با فشار پاشنه ها بدن را به حالت ابتدایی بازگردانید.

• پاها را در مقابل خود قرار دهید و به عقب تکیه دهید. کمر باید در حالت ۴۵ درجه نسبت به زمین قرار بگیرد. • دست ها را در کنار بدن قرار دهید طوری که کف دستها رو به زمین باشد. دستها باید با شانه ها در یک راستا قرار و کمی عقب تر از ران ها قرار بگیرند. • به سقف نگاه کنید و در حالی که وزن بدن را با دست ها و پاشنه های پا کنترل می کنید باسن را بالا بکشید. عضلات هسته بدن و باسن را منقبض کنید و بدن را صاف نگه دارید. • این وضعیت را به مدت ۱۰ تا ۱۵ ثانیه نگه دارید و سپس دوباره به حالت ابتدایی بازگردید.

• ساعد و زانوها را در حالی که به اندازه عرض شانه ها باز کردید روی زمین قرار دهید. مطمئن شوید که آرنج ها و شانه ها در راستای یکدیگر باشند. ساعد دست ها را مستقیم در برابر خود نگه دارید. • هر دو زانو را از روی زمین بلند کنید، پاها را به سمت عقب بیاورید تا بدن کاملا کشیده شود. به پایین نگاه کنید تا مطمئن شوید که گردن و ستون فقرات شما در یک راستا قرار دارند. • ران ها را بالا نگه دارید و عضلات میان تنه و باسن را منقبض کنید. چند دقیقه در این وضعیت بمانید.

• در حالی که پاها را روی هم قرار داده اید به پهلوی راست دراز بکشید. دست راست را در قسمت آرنج خم کنید طوری که ساعد با شانه در یک راستا قرار بگیرد. • عضلات میان تنه را منقبض کنید و ران ها را بالا بکشید تا زمانی که بدن از سر تا نوک انگشتان پا در یک خط صاف قرار بگیرند. • بدون اینکه ران ها را پایین بیاورید، این وضعیت را تا جای ممکن حفظ کنید. • همین کار را با پهلوی چپ انجام دهید.

• به پشت دراز بکشید و زانوها را خم کنید، پاها را به اندازه ی عرض لگن باز کنید. پاشنه های پا باید چند سانت با باسن فاصله داشته باشند. دست ها را در دو سمت خود و نزدیک ران ها قرار دهید. • عضلات باسن را منقبض کنید و به پاشنه های پا فشار بیاورید تا باسن به سمت بالا بیاید. هدفتان باید ایجاد یک خط مورب در طول بالا تنه باشد، از شانه ها تا زانوها. • این حالت را به مدت یک تا دو ثانیه نگه دارید و سپس بدن را پایین بیاورید.

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

تشخیص گودی کمر چگونه است

نظر شما

نام *

ایمیل

برای دریافت مشاوره خرید رژیم دکتر کرمانی شماره همراه خود را ثبت کنید ما با شما تماس می‌گیریم

کلیه حقوق متعلق به مجموعه به اندام دکتر کرمانی می باشد.

تشخیص گودی کمر چگونه است
تشخیص گودی کمر چگونه است
0

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *