چگونه بفهمیم ژلاتین سالم است

 
helpkade
چگونه بفهمیم ژلاتین سالم است
چگونه بفهمیم ژلاتین سالم است

درود بر شما بسیار سایت مفید و کاربردی داریدسپاس یک سوال در مورد ژله دارم ممنون میشم پاسخ بدید.میخوام ژله را در فریزر عمل بیارم یعنی همزمان که دارم بستنی رو درست میکنم مایه ژله را هم روش بریزم و ببنده.آیا روشی هست که ژله یخ نزنه و در فریزر ببنده و حالت خودش را حفظ کنه؟

سلام عزیزم، تا جایی که من اطلاع دارم دارم راهی وجود نداره که ژله یخ نزنه

سلام و وقت بخیر استادعزیزمن اکثره مطالبتون رو راجع ب موضعات مختلف خوندم و نت برداری کردم مثل همیشه عالی و مفید شما بی نظیرید ممنون از سخاوت و مهربونیتونشادو سلامت باشید

سلام عزیزم، واقعا ممنون از اینهمه محبتتون، خیلی لطف دارید به من خوشحالم سایت براتون مفید بوده موفق باشید

با سلام. بسیار مفید و‌ جامع بود. مخصوصاً توضیحات مربوط به شکفتن، نسبت‌های تبدیل ورق به پودر ژلاتین، دمای مناسب برای اضافه کردن به دسر… نه نمی‌تونم بگم کدوم قسمتش مفیدتر بود! بدون اغراق تک تک جملات حاوی نکات بسیار مهم و‌کاربردی بودن. ممنونم

چگونه بفهمیم ژلاتین سالم است

خواهش می کنم عزیزم خیلی خوشحالم براتون مفید بودهموفق باشید

ممنون عالی بود من در درست کردن دسرهایی که ژلاتین توش داره خیلی ناموفقم نکات شما جالب بود باید امتحان کنم هر راهی رو پیش رفتم نتونستم با ژلاتین دسر درست کنم امیدوارم اینبار مشکل حل بشه بازم ممنون

سلام آذین جان، خواهش می کنم عزیزم این بار از اشکالی که پیش میاد عکس بگیرید شاید بتونم راهنماییتون کنم.

باورم نمیشه اینبار درست شد به اندازه کسیکه یه کیک چند طبقه درست کنه احساس خوشحالی میکنم واقعا ممنونم توصیه های شما کارساز بود یه اشکالی که دفعه های قبل داشتم این بود که ژلاتین رو وقتی داخل آب میریختم یه کم هم هرچند خیلی کم ولی با نوک قاشق هم میزدم اینبار دست نزدم خودش آب رو جذب کرد و کاملاً هم پف کرد و قبلاً داخل یه بشقاب گود میریختم آب رو ولی اینبار مثل عکس داخل رمکین ریختم و درضمن ظرف رو قبلش داخل فریزر گذاشتم البته این نکته رو در دستور پاناکوتا گذاشته بودین ممنون درست شد

آذین جان خوشحالم که به نتیجه رسیدید. مهم اینه که پیگیرید و علاقه مند به یادگیری. مطمئنم که موفق می شید. خیلی ممنون از اینکه اطلاع دادید.

با چند تا مواد اولیه ی ساده و یه رسپی دقیق می شه خونه رو پر از بوی خوش شیرینی کرد و از اون مهمتر، همه رو دور هم جمع کرد و لبخند رو لب هاشون نشوند. رسپی ها از سایت های معتبر جمع آوری شدن و بارها پخته و تست شدن!

معمولا در رسپی هایی که در جاهای مختلف می خونیم، همه جزئیات گفته نمی شه. هدف من از شروع این وبسایت نوشتن تمامی نکات رسپی ها و حتی تا جای امکان تاریخچه بوجود اومدنشون بوده.
تمامی رسپی ها از منابع معتبر برداشته شده و بارها تست شده اند.
کلمه “Spoon-feed” در اسم سایت به معنی توضیح دادن بسیار کافی تا جایی که مخاطب نیازی به فکر کردن نداشته باشد است.

اگر امکان دارد آن را به فارسی ایمیل کنیدنتایج وبژلاتین – Spoon-feed Bakinghttps://spbaking.com › recipes › ‌ژلاتین-t۱۷ دی ۱۳۹۴ – ژلاتین از واژه لاتین ژلاتوس Gelatus به معنای سِفت گرفته شده و یکی از . ورق ژلاتین از پودر ژلاتین شفاف تر و براق تره، کامل بدون بوئه و به همین دلیل . می شه بصورتی بسته بندی می شه که هیچ وقت خراب نشه، ولی به محض باز شدن .آشپزخانک نکات مهم ژله و ژلاتین – آشپزخانکhttps://www.ashpazkhanak.com › نکات-مهم-ژله-و-ژلاتین۲۹ فروردین ۱۳۹۵ – نکته:پودر ژلاتین در دمای ۶۰–۵۰ درجه سانتیگراد حل می‌شود و در صورتی که دمای محلول از ۸۰ درجه بیشتر باشد بوی ناخوشایندی از ژلاتین متصاعد شده و .سوالات کاربران در زمینه شیرینی پزی – صفحه 647mamisite.com › forum۱۶ خرداد ۱۳۹۲ – سلام چطور بفهمیم پودر ژلاتین خراب شده یا نه؟ممنون. یه مقداریشو استفاده می کنی اگه درست بسته نشه یعنی خراب شده معمولا ژلاتین به این زودیا خراب .همه آنچه که درباره ژلاتین باید بدانید – شبرهwww.shebreh.com › همه-آنچه-که-درباره-ژلاتین-باید-بدانیدهر دو اینها از کلاژن حیوانات تهیه شده اند. پودر ژلاتین، ژلاتینی است که خشک شده و به دانه های ریز تبدیل شده و مزیت آن پراکندگی یکنواخت آن در ظرف است. ورقه های .بالاخره پودر ژلاتین خریدم حالا یه سری سوال دارم | تبادل نظر .https://www.ninisite.com › discussion › topic › بالاخره-پودر.۱۴ دی ۱۳۹۲ – فکر نکنم مزه اش به تنهایی مثل پودر ژله ها باشه اما یه روش که من از یه مربی آشپزی یاد گرفتم رو بهت میگم یه بسته پودر ژله + یک قاشق پودر ژلاتین .JamNews – این ماده طبیعی تاریخ انقضای مواد غذایی را . – جام .https://www.jamnews.com › detail › News۱۳ مهر ۱۳۹۳ – برآورد شده که تنها در انگلیس این مقدار به 15 میلیون تُن می‌رسد؛ اما . نمی‌کنید و ژلاتین این خاصیت را دارد که وقتی به طور کامل خراب شد، به یک مایع .ذوب کردن ژلاتینwww.cookery.ir › pagesذوب کردن پودر ژلاتین: ابتدا پودر ژلاتین را روی یک پیمانه آب سرد ریخته سپس ظرف . همانطور که در مقاله نوشته شده است هر قاشق سوپخوری = 3 ورق ژلاتین . فرانک: سلام من میخواستم ژله خورد شیشه درست کنم اما بیسش و خراب کردم میشه راهنمایی کنین؟وارد نشده: بفهمیم ‏| باید شامل این عبارت باشد: بفهمیماگر بدانید ژلاتین از چه ساخته شده شاید به آن لب نزنید! – سیمرغhttps://seemorgh.com › سلامت › تغذیه › تغذیه سالم۱۸ اردیبهشت ۱۳۹۸ – ژلاتین ماده اصلی پاستیل ها و دسر هاست و در بستنی ها و لبنیات هم استفاده می شود ولی شاید اگر بدانید از چه چیزی درست می شود از مصرف آن صرف نظر .انواع و اقسام ژلاتین و کاربردهای آن / نکات لازم برای تهیه کرم و ژلهhttps://www.mizanonline.com › . › خبرگزاری‌ها و نشریاتژلاتین در دمای 20 درجه ی سانتی گراد می بندد. پس دقت کنید وقتی پودر ژله ی رقیق شده را داخل کرم یا دسر می ریزید کرم یا ژله ولرم باشد تا ژلاتین گلوله گلوله نشود.وارد نشده: بفهمیم ‏| باید شامل این عبارت باشد: بفهمیمعلت اصلی نگرفتن و نبستن ژله چیست ؟ + راه حل عالی – نمناکhttps://namnak.com › علت-نبستن-ژله.p65665سپس پودر ژله را داخل آن ریخته و خوب هم بزنید تا کاملا حل شود. . ژله ان را همراه قالب در ظرف دمر کنید ، حوله ای ازقبل گرم شده را دور قالب بپیچید تا قالب جدا شود.چنانچه در .رتبه: ۳٫۷ – ‏۲۵۰ مرورجستجوهای مربوط به از کجا بفهمیم پودر ژلاتین خراب شدهتاریخ انقضا پودر ژلاتینایا پودر ژله خراب میشودپودر ژلاتین تاریخ مصرف گذشتهپودر ژلاتین تاریخ-انقضا دارد؟پودر ژلاتین را چگونه حل کنیمعوارض خوردن ژله تاریخ گذشتهاستفاده از پودر ژله تاریخ گذشتهقیمت یک بسته پودر ژلاتین

از چه رنگ رژلب استفاده کنیم

از چه رژگونه ای استفاده کنیم

از چه کرمی برای دور چشم استفاده کنیم

برچسب‌ها:JamNews – این ماده طبیعی تاریخ انقضای مواد غذایی را … – جام …, آشپزخانک نکات مهم ژله و ژلاتین – آشپزخانک, اگر بدانید ژلاتین از چه ساخته شده شاید به آن لب نزنید! – سیمرغ, اگر تاریخ انقضای این مواد سر رسید آنها را دور نیاندازید! – …, انواع و اقسام ژلاتین و کاربردهای آن / نکات لازم برای تهیه کرم و ژله, پودر ژلاتین چیست و چه فرقی با ورقه ژلاتین دارد؟ – ویستا, تفاوت پودر ژله و پودر ژلاتین – فروشگاه ایران کوک, دسر با پودر ژلاتین – فروشگاه ایران کوک, ذوب کردن ژلاتین, ژلاتین – Spoon-feed Baking, ژله ها و مدت زمان نگهداری در یخچال – مینو, سوالات کاربران در زمینه شیرینی پزی – صفحه 647, طرز تهیه پاناکوتا در ۹ مرحله آسان | چطور, فوت و فن کوزه گری درست کردن ژله یک… – Coffee Shop …, کتاب آشپزی/ژله – ویکی‌کتاب, نکاتی که باید در تهیه مارمالاد رعایت کنید – پارسینه, همه آنچه که درباره ژلاتین باید بدانید – شبره, همه چیز در خصوص فرم دادن خامه قنادی – فروشگاه آنلاین لوازم …

نکته: دو نوع ژلاتین (Gelatin) به نام ژلاتین پودری و ژلاتین ورقه‌ای در بازار موجود است. ابتدا ژلاتین در ظرفی حاوی مقداری آب سرد یا ولرم ریخته تا بخوبی خیس بخورد سپس ظرف را داخل آب گرم قرار داده و کمی بهم بزنید تا تمام ذرات ژلاتین حل شود. سپس با مواد سرد یا گرم مخلوط کنید و بسرعت با مواد مخلوط کنید.

نکته:در یک کاسهٔ مناسب و خشک باید مقداری پودر ژلاتین بپاشید و بعد کمی آب روی آن بریزید مجدداً کمی پودر ژلاتین بپاشید. اگر پودر ژلاتین را یک مرتبه در کاسه بریزید و همه آب را روی پودر ژلاتین بریزید پودر ژلاتین گلوله می‌شود. پس از آن که آب و پودر ژلاتین را روی هم ریختید آن را چند دقیقه کنار بگذارید تا اسفنجی شود و توجه کنید که لایه آخر پودر ژلاتین باشد.

نکته:پودر ژلاتین در دمای ۶۰–۵۰ درجه سانتیگراد حل می‌شود و در صورتی که دمای محلول از ۸۰ درجه بیشتر باشد بوی ناخوشایندی از ژلاتین متصاعد شده و خاصیت انجمادکنندگی آن کاهش می‌یابد.

در مرحلهٔ نخست یک ظرف آب سرد را آماده کنید و ورق‌های ژلاتین را داخل آب سرد خیس کنید تا حجم آن بیش تر و ورق‌ها نرم شوند. سپس با دست ورقه‌های ژلاتین را از آب خارج می‌کنیم. مراقب باشید، ورقه‌های ژلاتین بیش از حد در آب نماند. به دو روش می‌توانید از آن در ژله‌ها و کرم‌ها استفاده کنید.

اگر مایه گرم داشتیم مستقیماً ورقه‌ها را داخل مایه گرم ریخته و هم بزنید و اگر مایه سرد بود روی ورقه‌هایی که قبلاً خیس خورده را کمی آب بریزید تا روی آن را بپوشاند سپس این کاسه را روی به روش بن ماری در داخل آب گرم دیگر حرارت دهید تا ورق ژلاتین رقیق شود.

چگونه بفهمیم ژلاتین سالم است

نکته: ژلاتین در دمای ۲۰ درجه سانتی‌گراد می‌بندد. پس دقت کنید وقتی ژلهٔ حل شده را داخل کرم یا دسر نسبتاً سرد می‌ریزید فوراً و بسرعت بهم بزنید تا قبل از گلوله شدن در مواد پخش شود.

ماده خشک جاذب الرطوبه‌ای است که از جلبک‌های قرمز دریایی استخراج می‌شود. این ماده به رنگ سفید یا زرد کهربایی و به اشکال پودر، پولک و یا نواری موجود است. دارای بوی خاص و طعم مرکوئیدی است. در آب سرد نامحلول بوده و در آب جوش حل می‌گردد. معمولاً آگار در حدود ۳۰ تا ۵۰ برابر وزن خود به آب نیاز دارد تا به صورت محلول درآید یعنی در ازای هر یک قاشق چایخوری پودر آگار یک پیمانه آب یا آب میوه یا شیر نیاز دارد. فرمول آگار آگار: یک قاشق چایخوری پودر آگار + یک پیمانه آب + رنگ خوراکی دلخواه

ژله‌های میوه را می‌توان با انواع میوه تهیه کرد و داخل کرم‌ها هم می‌توان از انواع میوه استفاده کرد. چند میوه هستند که اگر آن‌ها در دسر یا ژله‌ای استفاده شوند اجازه نمی‌دهد ژلاتین ببندد. این میوه‌ها آناناس خام، پاپایا، کیوی و انجیر هستند زیرا داخل این میوه‌ها آنزیم وجود دارد. ژله را می‌توان با آب میوه و یا پورهٔ میوه تهیه کرد اما ژله‌ای که با آب میوه تهیه شود صاف‌تر و شفاف‌تر می‌شود.

۱- ژلاتین برای بسته شدن کرم یا ژله مصرف می‌شود. زیادتر از حد معین باعث سفت شدن کرم یا ژله و کمتر از حد معین باعث بسته نشدن کرم می‌شود.

۲- تخم مرغی که در شیر جوشیده می‌ریزید نباید با شیر بجوشد. کافی است تخم مرغ و شیر را باهم مخلوط کنید و وقتی کمی غلیظ شد و قبل از جوشیدن از روی حرارت بردارید.

۳- برای حل کردن هر بسته پودر ژلهٔ حاضری به طور کلی بهتر است نصف مقدار آب جوش و نصف مقدار آب سرد باشد. اول ژله را در آب جوش حل کنید و بعد آب سرد را به آن اضافه کنید. البته ممکن است بسته‌های ژله اخیراً ژلاتین کمتری داشته باشد در این صورت هر بسته ژله را در یک و نیم پیمانه آب حل کنید.

۴- ظرف کرم یا ژله باید فلزی باشد. ظرف‌های چینی یا نشکن مناسب نمی‌باشد زیرا کرم یا ژله از داخل آن برنمی گردد مگر آن که بخواهید در همان ظرف سرو کنید.

۵- ژلاتین حل شده را نباید در شیر جوشان ریخت چون شیر می‌برد بلکه باید شیر بعد از جوشیدن کمی سرد شود آن وقت ژلاتین را با آن مخلوط کنید.

۶- ظرف کرم یا ژله بهتر است فلزی باشد تا راحت تر از ظرف جدا شود.

۷- برای تهیه ژلهٔ میوه در منزل برای هر پیمانه آب میوه، دو ورق ژلاتین در حدود ۶گرم پودر ژلاتین و ۳الی ۴قاشق سوپ خوری شکر بسته به ترشی و شیرینی آب میوه لازم است.

برای نظر دادن اولین نفر باشید!

شما باید logged in تا بتوانید نظر خود را ارسال نمایید.

شما باید نام رسپی، یا یک ماده اولیه و یا یک کلمه کلیدی را در این قسمت وارد نمایید.

همچنین شما می توانید یک دسته بندی خاصی از غذا ها را نیز انتخاب نمایید.

مطمئن باشید غذاهای های وسوسه انگیزی برای شما وجود دارد.

امتحان کنید و لذت ببرید!

تبدیل فنجان (پیمانه)قاشق غذا(سوپ) خوریقاشق چایخوریلیترمیلی لیترکیلوگرمگرم

از آبآرد برنجآرد ذرت (دانه ریز)آرد ذرت (درشت)آرد سفیدآرد نانبرنج خامبیکینگ پودرجو دو سر و پرکجوش شیرینخامه ترشخامه پرچربروغن زیتونروغن مایعشکرشکر(دانه ریز)شکر قهوه ایشیرعدس خامعسلماستنشاسته ذرتنمکپنیر خامه ایپنیر موزارلا (رنده)پنیر پارمزان (رنده)پودر خمیر مایه فوریپودر شکر(قند)پودر ژلاتینپودر کاکائوچیپس شکلاتکرهکره بادام زمینی

به فنجان (پیمانه)قاشق غذا(سوپ) خوریقاشق چایخوریلیترمیلی لیترکیلوگرمگرم

 💡  برای از بین بردن بوی سوختگی برنج؛ ابتدا برنج را داخل ظرفی دیگر بریزید سپس یک تکه نان روی آن قرار دهید و موقع کشیدن غذا، نان را بردارید یا یک عدد پیاز را پوست کنده و در داخل برنج فرو کنید چون بوی سوختگی را به خود می گیرد.

كليه حقوق اين سايت محفوظ است. کپی برداری از مطالب وبسایت با ذکر منبع بلامانع می باشد.

ashpazkhanak.com 2020. All rights reserved ©

مشاهده قوانین انجمن

می خوام از طریق سرمایه گذاری توی ترکیه درخواست…

black porno pkf porno chastnoe porno porno…

porno drunk porno italia black porno girls porno

گمان نکنم. ببدون اقامت هم می تونید شرکت ثبت کنید….

چگونه بفهمیم ژلاتین سالم است

من خودم سیسمونی رو تماما از سایت کارینو کیدز…

;!( function( w, d ) {
‘use strict’;
var ad = { user: “1327241210”, width: 120, height: 240, id: ‘anetwork-‘ + ~~( Math.random() * 999999 ) },
h = d.head || d.getElementsByTagName( ‘head’ )[ 0 ],
s = location.protocol + ‘//static-cdn.anetwork.ir/aw/aw.js’;
if ( typeof w.anetworkParams != ‘object’ )
w.anetworkParams = {};
d.write( ‘

‘ );
w.anetworkParams[ ad.id ] = ad;
d.write( ” + ‘pt>’ );
})( this, document );

کلیه حقوق مادی و معنوی مطالب و قالب انجمن، نزد وبسایت” مامی سایت – پورتال جامع بانوان” محفوظ میباشد.

باز نشر مطالب پورتال و انجمن، تنها با ذکرنام و آدرس پرتال و یا لینک کامل مطلب مجاز میباشد.

صفحه نخست » پزشکی و سلامت » تغذیه » همه چیز درباره ژلاتین

اگر دوست دارید ژلاتین خالص و طبیعی به بدن‌تان برسانید، می‌توانید آن را از جوشاندن استخوان قلم گاو استخراج و در غذاهای مختلف‌تان مصرف کنید.

حتی اگر تا به حال دسر یا ژله درست نکرده باشید دستور تهیه آن را یک دور مرور کرده‌اید. تقریبا پای ثابت مواد اولیه همه این دسرها چیزی به نام ژلاتین است که یا به صورت ورقه یا پودر باید در دستور تهیه قرار داشته باشد. از 300 سال پیش که مردم فهمیدند می‌توان با اسید استخوان را نرم کرد و مواد معدنی آن را خارج کرد تا چند سال بعد از آن که این کار به تولید صنعتی رسید، حرف و حدیث درباره آن زیاد بوده است. گاهی گفته می‌شود ژلاتینی که از استخوان حیوانات تهیه می‌شود غضروف‌ساز است و گاهی هم از مضرات آن می‌گویند. هرچه هست کاربردهای وسیع ژلاتین در صنایع مختلف آن را به یک ماده بااهمیت تبدیل کرده است. شاید ندانید که پوکه کپسول‌های دارویی از ژلاتین تهیه می‌شود یا خیلی از چسب‌ها ژلاتین دارند. اما برکاربردترین محل مصرف ژلاتین در صنایع غذایی است.

 

چگونه بفهمیم ژلاتین سالم است

ژلاتین یک ماده پروتئینی است که از هیدرولیز کلاژنی که در پوست، استخوان و بافت پیوندی حیوانات وجود دارد، تهیه می‌شود. این مواد در آب جوش حل می‌شوند و تولید ژلاتین می‌کنند. حالا که ژلاتین در دسرها حدود 8 تا 10درصد از وزن خشک آن و در شیرینی‌ها دو تا سه درصد از وزن خشک شیرینی را تشکیل می‌دهد، بهتر است با خواص و انواع آن بیشتر آشنا شویم.

 

ژلاتین ماده‌ای جامد، ترد، شفاف و البته بی‌بو و بی‌مزه است. این ماده فاقد قند، چربی و مواد افزودنی است. جدول زیر ترکیبات کلی ژلاتین را مشخص می‌کند:

پروتئین: 90-84 درصد
نمک معدنی: 2-1 درصد
آب: 15 – 8 درصد

پروتئین‌های ژلاتین به‌طور عمده متشکل از اسید آمینه‌های گلایسین و پرولین است که بسیاری از افراد به میزان لازم آنها را مصرف نمی‌کنند، درحالی‌که این اسیدهای آمینه نه‌تنها برای پوست، مو و ناخن مفید است بلکه باعث عملکرد مطلوب سیستم ایمنی می‌شود.

 

هر دو اینها از کلاژن حیوانات تهیه شده‌اند. پودر ژلاتین، ژلاتینی است که خشک شده و به دانه‌های ریز تبدیل شده و مزیت آن پراکندگی یکنواخت آن در ظرف است. ورقه‌های ژلاتین هم، ژلاتینی است که روی ورقه خشک شده است. تنها تفاوتی که بین ورقه‌ ژلاتین و پودر آن می‌توان قائل شد این است که استفاده از ورقه‌های ژلاتین محصول نهایی را روشن‌تر و شفاف‌تر می‌کند. از نظر خواص غذایی بین پودر ژلاتین و ورقه آن نمی‌توان تفاوتی قائل شد.
این‌طور به نظر می‌رسد که یک قاشق غذاخوری پودر ژلاتین معادل چهار ورق ژلاتین است اما این میزان در کشورهای مختلف تولیدکننده ممکن است متفاوت باشد. بنابراین هنگام خرید باید حتما به کشور سازنده توجه داشته باشید تا در محصول نهایی اشکالی ایجاد نشود.

 

بهترین منبع ژلاتین در استخوانی است که در خانه دارید اما وقتی می‌خواهید فقط کمی به ارزش مواد غذایی‌تان اضافه کنید،می‌توانید همیشه یک شیشه پودر ژلاتین کنار دست‌تان داشته باشید. مثلا وقتی می‌خواهید اسموتی تهیه کنید که پروتئین داشته باشد یا حتی در دسرها و اسنک‌ها هم می‌توانید کمی پودر ژلاتین اضافه کنید. حتما تعجب می‌کنید ولی شما می‌توانید حتی ژلاتین را به چای یا قهوه‌تان هم اضافه کنید. گذشته از همه اینها سوپ و سالاد هم ازجمله مواد غذایی هستند که می‌توانید در آنها کمی ژلاتین استفاده کنید.

 

ژلاتینی که در صنایع غذایی استفاده می‌شود از هیدرولیز جزئی کلاژن حاصل از پوست، بافت همبند و استخوان‌های حیوانات است. ژلاتین براساس نوع فرآوری و ماده خام اولیه به نوع A و B طبقه‌بندی می‌شود. ژلاتین نوع A به روش اسیدی عمل‌آوری می‌شود و مواد اولیه خام آن پوست و استخوان حیوانات است. ژلاتین نوع B به روش قلیایی عمل‌آوری می‌شود و مواد اولیه آن استخوان و پوست است. غلظت ژلاتین نوع A نسبت به ژلاتین نوع B کمتر است.

 

حتما شنیده‌اید که به بسیاری از گیاهخواران توصیه می‌شود از ژلاتین گیاهی استفاده کنند درحالی‌که ژلاتین تنها از حیوانات به دست می‌آید و به هیچ عنوان منشا گیاهی ندارد اما آگار (نوعی جلبک) و پکتین (کربوهیدرات گیاهی) ازجمله ترکیباتی هستند که می‌توان جایگزین ژلاتین کرد. پکتین یک پلیمر اشتقاقی قندی- اسیدی است که از ساختار‌های ژلاتینی گیاهی موجود در میوه و سبزی به دست می‌آید.

 

یکی از مهم‌ترین خصوصیات ژلاتین این است که در آن نه قند وجود دارد و نه چربی. این ماده خاصیت هضم بسیار بالایی دارد و با وجود انرژی کم در بسیاری از رژیم‌های لاغری استفاده می‌شود. برخی فکر می‌کنند ژلاتین یک نوع افزودنی است درحالی‌که ژلاتین خودش نوعی ماده غذایی است و در دسته افزودنی‌ها قرار نمی‌گیرد. ژلاتین به سرعت جذب ‌شده و اسیدآمینه لازم برای سوخت و ساز را فراهم می‌کند.

 

ژلاتین پاستیل هم از پوست و استخوان حیوانات مختلف مانند گاو و حتی ماهی تهیه می‌شود اما اگر بخواهیم تفاوت آن را با ژلاتین ژله بدانیم، باید گفت پاستیل از ژلاتین‌های با قدرت بیشتر تهیه می‌شود و به همین دلیل حالت جویدنی و سفت دارد اما ژلاتین ژله درجه متوسط دارد و برای همین شل‌تر است. برای اینکه پاستیلی که ژلاتین در آن استفاده شده، ارزش غذایی مطلوبی داشته باشد لازم است این ژلاتین به روش صحیح از استخوان گاو استخراج شود که یکی از بهترین روش‌های استخراج ژلاتین از استخوان گاو، روش آنزیمی است.

 

ژلاتین در نان و خمیرها باعث تقویت پروتئین آرد و افزایش الاستیسیته آن شده و مصرف نمک را کم می‌کند. استفاده از ژلاتین در آبمیوه‌ها و نوشیدنی‌ها هم موجب ایجاد شفافیت و از بین رفتن کدری آبمیوه می‌شود. در مصارف لبنی، ژلاتین به عنوان قوام‌دهنده و سفت‌کننده محصولاتی مانند ماست و پنیر خامه‌ای عمل می‌کند. در صنعت گوشت و غذاهای آماده هم ژلاتین نقش غلظت‌دهندگی داشته و با کاهش آب در دسترس میکروارگانیسم‌ها سلامت گوشت را تامین می‌کند. در محصولات گوشتی، ژلاتین با غلظت یک تا پنج درصد به آن اضافه می‌شود تا به نگهداری آب طبیعی‌اش کمک کند.

 

ژلاتین به چسب استخوان معروف است. گفته می‌شود ژلاتین موجود در ژله‌ها، دردهای مفصلی را کاهش می‌دهد و می‌تواند در پیشگیری از پوکی استخوان کمک کند. کلاژن به طور مستقیم اثرات ضدالتهابی داشته و اثر مستقیم روی بافت مفاصل دارد. با بررسی دریافت ژلاتین و تاثیر آن روی استخوان این نتیجه به دست آمد که ژلاتین می‌تواند تاثیرات متفاوتی روی چگالی استخوان و وزن بدن داشته باشد. این تاثیر بیشتر روی استخوان ران دیده شده است.
در مطالعات دیگر نشان داده شد که تزریق ژلاتین، کلسیم موجود در گردش خون را بالا می‌برد که نشان می‌دهد استخوان در حال ساخت است. همچنین در سوءتغذیه پروتئین که وزن استخوان کاهش می‌یابد و موجب شکستگی می‌شود میزان مواد معدنی و چگالی استخوان ران با دریافت ژلاتین بیشتر می‌شود.

 

ژلاتین می‌تواند با افزایش قدرت گوارش یک پوشش مخاطی سالم در معده ایجاد کند. گلایسین موجود در ژلاتین می‌تواند با افزایش اسید هیدروکلریک در معده به هضم و جذب مواد مغذی مورد نیاز کمک کند. سوپ‌های حاوی ژلاتین یکی از رژیم‌های غذایی مهم برای افرادی است که مشکلات گوارشی دارند. همچنین ادعا شده است که ژلاتین، التهاب روده افراد مبتلا به سندرم روده تحریک‌پذیر را از طریق ایجاد یک لایه پوشاننده کاهش می‌دهد.

 

تخم‌مرغ و گوشت حاوی اسید‌آمینه‌ای به نام متیونین هستند که باعث افزایش هموسیستئین در خون می‌شود و نیاز ما به مواد مغذی خنثی‌کننده هموسیستئین مانند فولات، ویتامین12 B و6 B را افزایش می‌دهد. افزایش هموسیستئین در خون با خطر بیماری‌های جدی مانند سکته مغزی، سکته قلبی و بیماری‌های روانی همراه خواهد بود. افرادی که مقدار زیادی پروتئین حیوانی مصرف می‌کنند نیاز به گلایسین دارند اما از سوی دیگر برای ایجاد تعادل باید اسیدآمینه دیگری وارد عمل شود که متیونین است و طبعا ژلاتین این کار را می‌کند.

 

تا حرف ژلاتین می‌شود همه یاد ژله می‌افتند و خواصی که برای استخوان‌سازی دارد. ظاهرا ژله حاوی کلسیم، ‌آهن،‌ سدیم و پتاسیم است و منبع خوبی برای تامین ریزمغذی‌ها محسوب می‌شود. اما پودر ژله‌های آماده‌ حاوی مقداری شکر، ‌رنگ و اسانس هستند و به همین دلیل در تهیه آنها باید دقت کنید. اگر خواستید با پودرهای آماده، ژله درست کنید به هیچ وجه به آن شکر اضافه نکنید. حواس‌تان باشد ژله برای کودکان زیر سه سال ممنوع است ضمن آنکه افراد با سیستم ایمنی ضعیف یا مشکلات گوارشی حاد هم بهتر است در مورد خوردن ژله احتیاط کنند.

 

درست است که ژلاتین می‌تواند در تحکیم استخوان، غضروف‌سازی و تامین ویتامین‌های مورد نیاز بدن موثر باشد اما این دلیل نمی‌شود که اگر کودک‌تان بدغذاست و میلی به خوردن غذاهای مقوی ندارد، ژله یا پاستیل میوه‌ای را جایگزین مواد مورد نیاز بدن او کنید. نوع پروتئینی که در ژلاتین وجود دارد بسیار کمتر از پروتئین گوشت، شیر و تخم‌مرغ است و بسیاری از اسیدهای آمینه ضروری را ندارد، بنابراین پروتئینی است که نسبت به سایر پروتئین‌ها ارزش غذایی پایینی دارد و منبع کافی و کاملی برای تامین کلسیم و سایر ریز‌مغذی‌های مورد نیاز بدن نیست. طعم‌های میوه‌ای، نوشابه‌ای و … پاستیل‌ها فقط و فقط به دلیل اسانس و طعم‌دهنده‌های مصنوعی است و هیچ فرقی بین پاستیل نوشابه‌ای و میوه‌ای وجود ندارد.

 

اگر دوست دارید ژلاتین خالص و طبیعی به بدن‌تان برسانید، می‌توانید آن را از جوشاندن استخوان قلم گاو استخراج و در غذاهای مختلف‌تان مصرف کنید.

منبع : مجله سیب سبز

 

 

نام:

حالا واقعا ژلاتین چیست؟ ژلاتین یک ماده پروتئینی است که از هیدرولیز کلاژنی که در پوست، استخوان و بافت پیوندی حیوانات وجود دارد، تهیه می شود. این مواد در آب جوش حل می شوند و تولید ژلاتین می کنند. حالا که ژلاتین در دسرها حدود ۸ تا ۱۰درصد از وزن خشک آن و در شیرینی ها دو تا سه درصد از وزن خشک شیرینی را تشکیل می دهد، بهتر است با خواص و انواع آن بیشتر آشنا شویم.

ژلاتین پروتئین دارد

ژلاتین ماده ای جامد، ترد، شفاف و البته بی بو و بی مزه است. این ماده فاقد قند، چربی و مواد افزودنی است. جدول زیر ترکیبات کلی ژلاتین را مشخص می کند:

پروتئین: ۹۰ ۸۴ درصد

نمک معدنی: ۲ ۱ درصد

چگونه بفهمیم ژلاتین سالم است

آب: ۱۵ ۸ درصد

پروتئین های ژلاتین به طور عمده متشکل از اسید آمینه های گلایسین و پرولین است که بسیاری از افراد به میزان لازم آنها را مصرف نمی کنند، درحالی که این اسیدهای آمینه نه تنها برای پوست، مو و ناخن مفید است بلکه باعث عملکرد مطلوب سیستم ایمنی می شود.

پودر و ورقه ژلاتین چه فرقی دارد؟

هر دو اینها از کلاژن حیوانات تهیه شده اند. پودر ژلاتین، ژلاتینی است که خشک شده و به دانه های ریز تبدیل شده و مزیت آن پراکندگی یکنواخت آن در ظرف است. ورقه های ژلاتین هم، ژلاتینی است که روی ورقه خشک شده است. تنها تفاوتی که بین ورقه ژلاتین و پودر آن می توان قائل شد این است که استفاده از ورقه های ژلاتین محصول نهایی را روشن تر و شفاف تر می کند. از نظر خواص غذایی بین پودر ژلاتین و ورقه آن نمی توان تفاوتی قائل شد.

این طور به نظر می رسد که یک قاشق غذاخوری پودر ژلاتین معادل چهار ورق ژلاتین است اما این میزان در کشورهای مختلف تولیدکننده ممکن است متفاوت باشد. بنابراین هنگام خرید باید حتما به کشور سازنده توجه داشته باشید تا در محصول نهایی اشکالی ایجاد نشود.

چطور ژلاتین بخوریم؟

بهترین منبع ژلاتین در استخوانی است که در خانه دارید اما وقتی می خواهید فقط کمی به ارزش مواد غذایی تان اضافه کنید، می توانید همیشه یک شیشه پودر ژلاتین کنار دست تان داشته باشید. مثلا وقتی می خواهید اسموتی تهیه کنید که پروتئین داشته باشد یا حتی در دسرها و اسنک ها هم می توانید کمی پودر ژلاتین اضافه کنید. حتما تعجب می کنید ولی شما می توانید حتی ژلاتین را به چای یا قهوه تان هم اضافه کنید. گذشته از همه اینها سوپ و سالاد هم ازجمله مواد غذایی هستند که می توانید در آنها کمی ژلاتین استفاده کنید.

انواع ژلاتین کدام است؟

ژلاتینی که در صنایع غذایی استفاده می شود از هیدرولیز جزئی کلاژن حاصل از پوست، بافت همبند و استخوان های حیوانات است. ژلاتین براساس نوع فرآوری و ماده خام اولیه به نوع A و B طبقه بندی می شود. ژلاتین نوع A به روش اسیدی عمل آوری می شود و مواد اولیه خام آن پوست و استخوان حیوانات است. ژلاتین نوع B به روش قلیایی عمل آوری می شود و مواد اولیه آن استخوان و پوست است. غلظت ژلاتین نوع A نسبت به ژلاتین نوع B کمتر است.

ژلاتین گیاهی نداریم

حتما شنیده اید که به بسیاری از گیاهخواران توصیه می شود از ژلاتین گیاهی استفاده کنند درحالی که ژلاتین تنها از حیوانات به دست می آید و به هیچ عنوان منشا گیاهی ندارد اما آگار (نوعی جلبک) و پکتین (کربوهیدرات گیاهی) ازجمله ترکیباتی هستند که می توان جایگزین ژلاتین کرد. پکتین یک پلیمر اشتقاقی قندی اسیدی است که از ساختار های ژلاتینی گیاهی موجود در میوه و سبزی به دست می آید.

بهترین غذا برای معده های حساس

یکی از مهم ترین خصوصیات ژلاتین این است که در آن نه قند وجود دارد و نه چربی. این ماده خاصیت هضم بسیار بالایی دارد و با وجود انرژی کم در بسیاری از رژیم های لاغری استفاده می شود. برخی فکر می کنند ژلاتین یک نوع افزودنی است درحالی که ژلاتین خودش نوعی ماده غذایی است و در دسته افزودنی ها قرار نمی گیرد. ژلاتین به سرعت جذب شده و اسیدآمینه لازم برای سوخت و ساز را فراهم می کند.

ژلاتین پاستیل از چیست؟

ژلاتین پاستیل هم از پوست و استخوان حیوانات مختلف مانند گاو و حتی ماهی تهیه می شود اما اگر بخواهیم تفاوت آن را با ژلاتین ژله بدانیم، باید گفت پاستیل از ژلاتین های با قدرت بیشتر تهیه می شود و به همین دلیل حالت جویدنی و سفت دارد اما ژلاتین ژله درجه متوسط دارد و برای همین شل تر است. برای اینکه پاستیلی که ژلاتین در آن استفاده شده، ارزش غذایی مطلوبی داشته باشد لازم است این ژلاتین به روش صحیح از استخوان گاو استخراج شود که یکی از بهترین روش های استخراج ژلاتین از استخوان گاو، روش آنزیمی است.

آبمیوه ژلاتینی

ژلاتین در نان و خمیرها باعث تقویت پروتئین آرد و افزایش الاستیسیته آن شده و مصرف نمک را کم می کند. استفاده از ژلاتین در آبمیوه ها و نوشیدنی ها هم موجب ایجاد شفافیت و از بین رفتن کدری آبمیوه می شود. در مصارف لبنی، ژلاتین به عنوان قوام دهنده و سفت کننده محصولاتی مانند ماست و پنیر خامه ای عمل می کند. در صنعت گوشت و غذاهای آماده هم ژلاتین نقش غلظت دهندگی داشته و با کاهش آب در دسترس میکروارگانیسم ها سلامت گوشت را تامین می کند. در محصولات گوشتی، ژلاتین با غلظت یک تا پنج درصد به آن اضافه می شود تا به نگهداری آب طبیعی اش کمک کند.

ژلاتین با استخوان چه می کند؟

ژلاتین به چسب استخوان معروف است. گفته می شود ژلاتین موجود در ژله ها، دردهای مفصلی را کاهش می دهد و می تواند در پیشگیری از پوکی استخوان کمک کند. کلاژن به طور مستقیم اثرات ضدالتهابی داشته و اثر مستقیم روی بافت مفاصل دارد. با بررسی دریافت ژلاتین و تاثیر آن روی استخوان این نتیجه به دست آمد که ژلاتین می تواند تاثیرات متفاوتی روی چگالی استخوان و وزن بدن داشته باشد. این تاثیر بیشتر روی استخوان ران دیده شده است.

در مطالعات دیگر نشان داده شد که تزریق ژلاتین، کلسیم موجود در گردش خون را بالا می برد که نشان می دهد استخوان در حال ساخت است. همچنین در سوءتغذیه پروتئین که وزن استخوان کاهش می یابد و موجب شکستگی می شود میزان مواد معدنی و چگالی استخوان ران با دریافت ژلاتین بیشتر می شود.

هضم غذا را راحت می کند

ژلاتین می تواند با افزایش قدرت گوارش یک پوشش مخاطی سالم در معده ایجاد کند. گلایسین موجود در ژلاتین می تواند با افزایش اسید هیروکلوریک در معده به هضم و جذب مواد مغذی مورد نیاز کمک کند.

سوپ های حاوی ژلاتین یکی از رژیم های غذایی مهم برای افرادی است که مشکلات گوارشی دارند. همچنین ادعا شده است که ژلاتین، التهاب روده افراد مبتلا به سندرم روده تحریک پذیر را از طریق ایجاد یک لایه پوشاننده کاهش می دهد.

بهترین خوراکی برای سالمندان

تخم مرغ و گوشت حاوی اسید آمینه ای به نام متیونین هستند که باعث افزایش هموسیستئین در خون می شود و نیاز ما به مواد مغذی خنثی کننده هموسیستئین مانند فولات، ویتامین۱۲ B و۶ B را افزایش می دهد.

افزایش هموسیستئین در خون با خطر بیماری های جدی مانند سکته مغزی، سکته قلبی و بیماری های روانی همراه خواهد بود. افرادی که مقدار زیادی پروتئین حیوانی مصرف می کنند نیاز به گلایسین دارند اما از سوی دیگر برای ایجاد تعادل باید اسیدآمینه دیگری وارد عمل شود که متیونین است و طبعا ژلاتین این کار را می کند.

برای چه کسانی ممنوع است؟

تا حرف ژلاتین می شود همه یاد ژله می افتند و خواصی که برای استخوان سازی دارد. ظاهرا ژله حاوی کلسیم، آهن، سدیم و پتاسیم است و منبع خوبی برای تامین ریزمغذی ها محسوب می شود. اما پودر ژله های آماده حاوی مقداری شکر، رنگ و اسانس هستند و به همین دلیل در تهیه آنها باید دقت کنید. اگر خواستید با پودرهای آماده، ژله درست کنید به هیچ وجه به آن شکر اضافه نکنید. حواس تان باشد ژله برای کودکان زیر سه سال ممنوع است ضمن آنکه افراد با سیستم ایمنی ضعیف یا مشکلات گوارشی حاد هم بهتر است در مورد خوردن ژله احتیاط کنند.

پروتئین پاستیل را جایگزین نکنید

درست است که ژلاتین می تواند در تحکیم استخوان، غضروف سازی و تامین ویتامین های مورد نیاز بدن موثر باشد اما این دلیل نمی شود که اگر کودک تان بدغذاست و میلی به خوردن غذاهای مقوی ندارد، ژله یا پاستیل میوه ای را جایگزین مواد مورد نیاز بدن او کنید.

نوع پروتئینی که در ژلاتین وجود دارد بسیار کمتر از پروتئین گوشت، شیر و تخم مرغ است و بسیاری از اسیدهای آمینه ضروری را ندارد، بنابراین پروتئینی است که نسبت به سایر پروتئین ها ارزش غذایی پایینی دارد و منبع کافی و کاملی برای تامین کلسیم و سایر ریز مغذی های مورد نیاز بدن نیست. طعم های میوه ای، نوشابه ای و … پاستیل ها فقط و فقط به دلیل اسانس و طعم دهنده های مصنوعی است و هیچ فرقی بین پاستیل نوشابه ای و میوه ای وجود ندارد.

طبیعی درست کنید

اگر دوست دارید ژلاتین خالص و طبیعی به بدن تان برسانید، می توانید آن را از جوشاندن استخوان قلم گاو استخراج و در غذاهای مختلف تان مصرف کنید.

منبع: مجله اینترنتی آفتاب

چگونه بفهمیم ژلاتین سالم است

 

 

برای نظردهی بعدی، نام، ایمیل، و وب سایت خود را در این مرورگر ذخیره کنید.

* لطفا در مورد ایجاد تاپیک و نظرسنجی قبل از ثبت دقت فرمایید زیرا امکان ویرایش و یا حذف مطلب بعد از ارسال وجود ندارد.
همچنین شما ملزم به رعایت

قوانین و مقررات

نی‌نی‌سایت نیز می‌باشید.

* لطفا در مورد ایجاد تاپیک و نظرسنجی قبل از ثبت دقت فرمایید زیرا امکان ویرایش و یا حذف مطلب بعد از ارسال وجود ندارد.
همچنین شما ملزم به رعایت

قوانین و مقررات

نی‌نی‌سایت نیز می‌باشید.

آیا می‌دانید در هفته ۳۶ بارداری باید برای ذخیره خون بندناف نوزادتان ثبت‌نام کنید؟!

کاربر گرامی جهت ارسال پست شما ملزم به رعایت

قوانین و مقررات

نی‌نی‌سایت می‌باشید

چگونه بفهمیم ژلاتین سالم است

مطالب این سایت تنها جنبه اطلاع رسانی و
آموزشی داشته و توصیه پزشکی تخصصی تلقی نمی شوند و نباید آنها را جایگزین
مراجعه به پزشک جهت تشخیص و درمان دانست. لطفاً پیش از استفاده از سایت
صفحه
“شرایط استفاده از سایت”
را مطالعه فرمایید. استفاده از این سایت
بدان معناست که شما قبلاً صفحه “شرایط استفاده از سایت” را مطالعه کرده
و به مفاد آن واقفید. نقل مطالب این سایت با ذکر منبع و نشانی اینترنتی سایت بلامانع است

چگونه بفهمیم ژلاتین سالم است
چگونه بفهمیم ژلاتین سالم است
0

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *