چگونه قلب جنین از کار می افتد

 
helpkade
چگونه قلب جنین از کار می افتد
چگونه قلب جنین از کار می افتد

زمانی که ضربان قلب جنین می ایستد ، معمولا سقط جنین رخ می دهد و سقط جنین نیز یک پدیده رایج در خانم ها است که واقعا ناراحت کننده می باشد و فرد هم از لحاظ روحی و هم جسمی دوران سختی را سپری می کند و در اکثر موارد سقط جنین هیچ ربطی به مادر ندارد .

ایستادن ضربان قلب کودک نیز معمولا به علت های مختلفی مثل رشد نامناسب و ناسالم جنین رخ می دهد . اگر شما هم قربانی سقط جنین هستید، می توانید دلایل سقط جنین را در این بخش از بارداری و نوزاد نمناک پیدا کنید .

معمولا برای اولین بار در سونوگرافی می توانند صدای ضربان قلب جنین را بشنوند اما گاهی اوقات با مراجعه دوم هیچ چیز از ضربان قلب جنین متوجه نخواهند شد که در این مواقع سقط جنین رخ داده است که سقط جنین معمولا در هفته 12 بارداری اتفاق می افتد .

یکی از رایج ترین نشانه های سقط جنین، خونریزی است که این خونریزی معمولا همراه با تب ، کمردرد ، شکم درد و یا انقباضات جدید نیز همراه است و نوع دیگری سقط جنین نیز وجود دارد که کاملا سخت تر است و به آن از دست دادن نوزاد می گویند .

در این نوع سقط جنین، جنین پشت دهانه بسته رحم گیر می کند و هیچ علامت و نشانه ای وجود نخواهد داشت و فرد خونریزی ندارد و به همین دلیل شناسایی آن سخت است و تنها زمانی می توان آن را فهمید که جنین بیرون بیاید و پزشکان معمولا از روی علائمی مثل ضربان نداشتن قلب در سونوگرافی ، لکه بینی و یا انقباضات بسیار شدید این مشکل را تشخیص می دهند .چگونه قلب جنین از کار می افتد

گفتنی است چنانچه جنین تأخیر رشد داشته باشد و جریان خون رسانی جفت کافی نباشد ایست قلبی در رحم مادر رخ میدهد.

 در این قسمت سه نوع از تجارب متفاوت مادران را در از کار افتادن ضربان قلب جنین هایشان برای شما بیان می کنیم :

1. از کار افتادن ضربان قلب نوزاد در هفته 19

برای مدتی هیچ حرکتی از جنین را احساس نکردم و به همین دلیل به پزشک مراجعه کردم. بند ناف دور گردن جنین پیچیده شده بود و باعث شد که او جان خود را از دست بدهد و این سخت ترین تجربه ای بود که در زندگی داشتم .

 2. اختلال انعقاد خون

من یک بارداری کاملا طبیعی داشتم و نوزادم هم کاملا نرمال بود و در هفته 15 او را از دست دادم و علت آن هم لخته های خون در بافت رحم من بود . من تا یک ماه بعد از مرگ جنین هنوز هم باردار بودم تا توانستم مردن او را باور کنم .

3. راه طبیعی

سقط جنین من کاملا بدون علت خاصی اتفاق افتاد و تحمل آن بسیار سخت بود . این موضوع در سه ماه اول بارداری و دقیقا هنگام تشکیل جنین رخ داد و در چنین عباراتی مثل “دفعه بعد” یا “فرزند بعدی” بسیار سخت است ، چون که آن ها در حال حاضر در حالت و وضعیت روحی خوبی نیستند و نمی توانند به فرزند دیگری فکر کنند . سقط جنین یک خانواده را درگیر می کند اما قبل از هر چیز باید به مادران کمک کرد که از لحاظ فیزیکی و روحی در مسیر بهبودی قرار بگیرند . 

اگر در كاشت جنین در رحم مشكلی ایجاد شود یعنی به‌طور مناسب درون بافت مخاط رحم جایگزین نشده یا رحم فرم غیرطبیعی داشته باشد، جنین سقط می‌شود

گاهی بی‌اطلاعی مادر از آنچه در بدنش می‌گذرد و بی‌توجهی‌اش به مراقبت‌هایی كه باید انجام دهد، می‌تواند به راه 9ماهه بارداری زودتر از آنچه انتظارش می‌رود پایان دهد. امامتخصصان می‌گویند، از دست رفتن جنین، همیشه نتیجه كاهلی مادر باردار نیست. از نظر آنها، كودك درون شما ممكن است به دلایلی كه كنترل‌شان توسط مادر ممكن نیست یا بسیار دشوار است، هرگز متولد نشود. این موضوع را با دكتر شیرین نیرومنش، متخصص زنان و زایمان، در میان گذاشتیم. او به شما می‌گوید كه به چه دلایلی ممكن است جنین شما سقط شود و چه تهدیدهایی پیش روی شما و جنین‌تان در 9ماه بارداری قرار دارد.  

ابتدا باید تعریفی از سقط و زایمان زودرس داشته باشیم چون این دو با هم متفاوتند. اگر جنین قبل از 20 هفته یا به‌عبارتی قبل از 5 ماهگی یعنی زمانی كه جنین امكان زنده ماندن در خارج از رحم مادر را ندارد از بین برود، به آن سقط جنین می‌گوییم كه البته تعداد زیادی از بارداری‌ها به سقط ختم می‌شوند.

بیشتر بدانید : خونریزی در دوران بارداری

چگونه قلب جنین از کار می افتد

بیشتر بدانید : نشانه های هشدار دهندۀ سقط جنین کدامند؟

بیشتر بدانید : ضربه در بارداری مساوی است با سقط‌جنین؟

اگر جنین بعد از هفته 20 و قبل از 37 هفته بارداری (جنین كامل) به دنیا بیاید زایمان زودرس محسوب می‌شود. اگر خیلی زود قبل از هفته 27 یا 28 باشد نوزاد قابلیت زندگی ندارد و میزان مرگ و میر بسیار بالاست. اگر هم بعد از 28 هفته باشد نیاز به مراقبت ویژه و كامل با مدتی طولانی دارد تا نوزاد زنده بماند.

بیشتر بدانید : این عوامل موجب زایمان زودرس می شوند

بیشتر بدانید : زایمان زودرس چیست؟

تغییرات هورمونی (پروژسترون) زنان باردار، مصرف بیشتر مواد قندی و اسیدی شدن بزاق بر اثر حالت تهوع و استفراغ منجر به تشدید پلاك‌های میكروبی می‌شود و حتی درصد كمی از خانم‌های باردار پس از ماه سوم دچار تومور بارداری لثه می‌شوند. اگر این مشكلات بسیار دردناك باشند و مادر در 3 ماهه اول اقدام به درمان دندانپزشكی كند میزان خطر سقط جنین به علت دارو و تزریق و اضطراب تا حد زیادی بالا می‌رود پس حل چنین مشكلاتی یا باید در 3ماهه دوم بارداری انجام گیرد یا به بعد از بارداری موكول شود.

برخی رفتارهای مادران سبب بروز نقایص مادرزادی در سیستم عصبی مركزی و نخاع، قلب و كلیه جنین و درنتیجه سقط آن می‌شود حتی اگر سن مادر پایین باشد. به عنوان مثال سیگار كشیدن مادر یا استفاده از سایر مواد مخدر همچنین مشروبات الكلی از مواردی است كه احتمال سقط را در سه ماهه اول بارداری در نتیجه مشكلات و نقایص مادرزادی بیشتر می‌كند پس زنان باردار باید به‌شدت از چنین موادی پرهیز كنند. همچنین حداقل 3 ماه قبل از بارداری از اسیدفولیك یك میلی‌گرمی استفاده كنند تا میزان نقایص مادرزادی در قلب و نخاع جنین كاهش یابد.

بیشتر بدانید : عوارض سیگار کشیدن در دوران بارداری برای مادر و جنین

برخی داروها نیز باعث نقص جنین و سقط می‌شوند، هرچند تعداد آنها كم است. مثلا وارفارین كه برای اختلالات انعقادی مورد استفاده قرار می‌گیرد سبب نقایص جنینی و درنتیجه سقط می‌شود. لیتیوم كه برای بیماری‌های اعصاب به‌كار می‌رود نیز خطرناك است. برخی داروهای ضدتشنج، برخی داروهای ضدسرطان همچنین تركیبات مختلف ویتامین A هم سبب ناهنجاری جنین و سقط می‌شوند. بانوان باید تا حد امكان از مصرف دارو بدون تجویز پزشك خودداری كنند و اگر هم نیاز مبرم به دارو دارند، حتما باید مشاوره قبل از بارداری داشته باشند. ممكن است دارویی كه مصرف می‌كنند برای جنین خطرناك باشد و پزشك آن را به نوع بی‌خطر تغییر دهد.

اگر حداقل سه‌بار پشت هم سقط اتفاق بیفتد حتما باید بررسی شود و پزشك دلیل آن را مشخص كند. این زنان حتما باید مشاوره قبل از بارداری داشته باشند تا آماده بارداری شوند. البته بعضی هم بعد از دوبار سقط متوالی، این بررسی را پیشنهاد می‌كنند. یكی از دلایل سقط مكرر می‌تواند نقایص ساختمانی رحم باشد. به عنوان مثال اگر رحم تك شاخ، دوشاخ یا دیواره و سپتوم‌دار باشد ممكن است سبب سقط مكرر شود كه البته با جراحی درمان می‌شوند.

 لكه بینی در 3 ماهه اول بارداری تهدیدی برای سقط به حساب می‌آید، اما هر گونه لكه بینی دلیل بر سقط نیست و باید به پزشك مراجعه كرد ولی به‌طور كلی لكه بینی، خونریزی كم یا زیاد، دردهای انقباضی رحم كه از درد عادت ماهانه شدیدترند، آبریزش، دفع كامل جنین و جفت یا دفع مقداری بافت از نشانه‌های سقط جنین هستند. گاهی از وقوع مرگ جنین مدتی می‌گذرد و مادر متوجه آن نمی‌شود كه در این حالت علائم بارداری مانند تهوع، استفراغ و سفتی پستان از بین می‌رود.

در سه ماهه دوم بارداری (بین 12 تا 20 هفتگی بارداری) نیز امكان سقط جنین وجود دارد كه شایع‌ترین علل سقط‌های دیررس، شكل غیرطبیعی رحم، نارسایی دهانه رحم و شل بودن آن است چون دهانه رحم باید تا به دنیا آمدن نوزاد بسته بماند ولی در این افراد دهانه رحم دچار مشكل می‌شود و بدون احساس درد، یك توده از بدن آنها خارج می‌شود كه این موضوع یعنی پارگی كیسه آب و سقط جنین. مادر دچار دل دردی می‌شود كه می‌گیرد و ول می‌كند، دهانه رحم بازشده و خونریزی شدید و سقط جنین اتفاق می‌افتد. گاهی نیز در سقط‌های دیررس جفت توانایی فراهم كردن غذا و اكسیژن كافی برای جنین را ندارد و سبب مرگ او می‌شود.

بیشتر بدانید : در ماه دوم بارداری حواستان به این موارد باشد

پارگی كیسه آب از هفته 18 تا 20 بارداری تا زمان زایمان جنین را تهدید می‌كند. دهانه رحم برخی نیز در ماه 4 تا 6 بارداری شل می‌شود و به محض اینكه جنین مقداری بزرگ شد، تحمل نگهداری او را ندارد پس كیسه آب و جنین شروع به دفع شدن می‌كند و جنین به بیرون از بدن مادر هدایت می‌شود. گاهی اوقات نمی‌توان جلوی برخی مشكلات را گرفت اما در مواردی كه مشكلات دهانه رحمی وجود دارد، می‌توان با دوختن دهانه رحم و برخی اقدام‌های دیگر، مانع از پارگی زودرس كیسه ‌آب شد. خوشبختانه اكثر پارگی‌های كیسه آب در اواخر بارداری اتفاق می‌افتد ولی در هر شرایطی ممكن است ایجاد شود.

در بسیاری، حتی قبل از اینكه متوجه باردار بودن شوند، جنین سقط می‌شود یعنی عادت‌ماهانه چند روزی عقب می‌افتد سپس خونریزی كه از عادت ماهانه معمولی شدیدتر است، رخ می‌دهد كه به این ترتیب، جنین به‌طور كامل دفع شده و حتی نیازی به استفاده از كورتاژ نیز نیست. سالم بودن پدر و مادر، دلیلی بر این نیست كه جنین دچار مشكلات كروموزومی و ژنتیك نشود. گاهی نیز از همان ابتدا، تخم تشكیل شده، پوچ بوده و این تخم، سرانجامی به جز سقط شدن نخواهد داشت.

اگر در كاشت جنین در رحم مشكلی ایجاد شود یعنی به‌طور مناسب درون بافت مخاط رحم جایگزین نشده یا رحم فرم غیرطبیعی داشته باشد هم جنین سقط می‌شود. در این شرایط ساختار رحم پس از نخستین سقط مورد بررسی و معاینه قرار می‌گیرد تا اگر دچار مشكلاتی بود با اقداماتی مانند جراحی بتوان مشكل را حل كرد و پس از پایان درمان‌ها، بارداری مجدد با خطر كمتری امكان‌پذیر می‌شود. شاید تا پیش از چنین اتفاقی نتوان احتمال سقط شدن جنین را چندان پیش‌بینی کرد.

بررسی‌ها نشان داده در زنان جوان (25-24ساله) احتمال سقط جنین 12درصد است درحالی كه این رقم در زنان بالای 35 سال افزایش چشمگیری دارد و بعد از 45سالگی نیز احتمال سقط جنین به 50درصد می‌رسد. ازدواج در سن مناسب25-24سالگی و پیشگیری نكردن طولانی بهترین راه برای مقابله با سقط جنین است. در مادرانی با سن بالای 35 و 40 سال همچنین زیر 17 سال نه‌تنها خطر سقط جنین بالا می‌رود بلكه خطر زایمان زودرس و سایر عوارض مامایی نیز وجود دارد.

بیشتر بدانید : بعد از 40 سالگی هم می توان باردار شد؟

بیشتر بدانید : نکاتی برای بارداری بالای 30سالگی

برخی عفونت‌ها و بیماری‌های عفونی مادر بر جنین تاثیر دارد و اگر این عفونت‌ها در 3ماهه اول بارداری باشد سبب ناهنجاری جنین و مرگ آن در داخل رحم می‌شود. درد و سوزش ادرار در 3ماهه اول بارداری نیز علامتی از عفونت دستگاه ادراری یا مثانه است و اگر بدون درمان رها شود، می‌تواند منجر به بیماری‌های جدی عفونت، زایمان زودرس و تولد نوزاد نارس شود. البته همه عفونت‌های دوران بارداری خطرساز نیستند و گاهی به دلیل نوسان هورمون‌ها ایجاد می‌شوند.

نوسان‌های خطرساز فشار خون و بالا رفتن قند خون از شایع‌ترین مشكلاتی هستند كه برای مادران باردار دردسرساز می‌شوند.

اگر زن باردار بعد از هفته بیستم بارداری دچار افزایش فشار خون شدید ولی بدون دفع پروتئین در ادرار باشد، افزایش فشار خون به علت بارداری خوانده می‌شود. 30درصد فشار خون‌ها به‌دلیل فشار خون مزمن است و باید به آن توجه كرد به همین دلیل باید فشار خون زن باردار حداقل دوبار به فاصله 6ساعت اندازه‌گیری شود، اگر 14 روی 9 یا بالاتر بود یعنی فشار خون دارد و بارداری پرخطر برای مادر و جنین محسوب می‌شود. بر اثر فشار خون بالا، خون‌رسانی به جنین مناسب نیست و سبب عقب افتادن رشد داخل رحم و تولد نوزاد كم‌وزن، جداشدگی جفت و مرده‌زایی و زایمان زودرس می‌شود.

افزایش فشار خون بالا همراه با دفع پروتئین از طریق ادرار مسمومیت بارداری محسوب می‌شود و بیماری سیستیك تمام بدن مادر را درگیر می‌كند. چنین اتفاقی بسیار خطرناك است و سبب خطر جانی و حتی مرگ برای مادر، زایمان زودرس، مرگ جنین داخل رحم و وزن‌گیری نامناسب جنین می‌شود. این مورد معمولا در سه ماهه سوم بارداری روی می‌دهد و روی كلیه، قلب، كبد و عروق تاثیر می‌گذارد و مشكل مغز و تشنج برای مادر ایجاد می‌كند. حدود 50درصد موارد پزشك برای كمك به مادر، جنین نارس را خارج می‌كند چون این بیماری تا وقتی كه جنین و جفت وجود دارد، ادامه می‌یابد. بیمار باید بستری شود و در هر ویزیت فشار خونش كنترل شود و به علائم مسمومیت بارداری توجه شود. ورم، سردرد، تاری دید و دردهای شكمی می‌تواند مشكلی جدی ایجاد كند. دفع پروتئین معمولا در ماه‌های آخر بارداری رخ می‌دهد ولی ممكن است در ماه‌های اولیه‌ بارداری (پنجمین ماه بارداری) نیز اتفاق بیفتد كه اگر این بیماری در ماه‌های اول این دوران بروز كند، به‌طور معمول شدیدتر است و بیمار سریع‌تر به مرحله‌ تشنج می‌رسد. پس به زنان باردار توصیه می‌شود برای كاهش فشارخون، مصرف نمك را كاهش دهند.

بیشتر بدانید : فشارخون مادر باردار در ضریب هوشی کودک موثر است

بیماری دیابت که پیش از بارداری ایجاد شده باشد،در صورتی‌که كنترل نشده باشد، درست مثل سم عمل می‌كند و سبب سقط جنین می‌شود. این افراد حتما مشاوره قبل از بارداری را باید انجام دهند و پس از كنترل قند خون تنها با اجازه پزشك اقدام به بارداری كنند. این زنان در طول بارداری هم اجازه مصرف انسولین را دارند ولی به هرحال همه چیز باید زیرنظر پزشك باشد. بیماری‌های خودایمنی مادر، ابتلا به برخی عفونت‌ها، كم‌كاری تیروئید و داشتن چندقلو هم می‌تواند زمینه‌ساز سقط جنین در سه ماهه اول بارداری شود.

بیشتر بدانید : اگر باردارید و دیابت دارید، بخوانید!

خانم‌ها باید غربالگری دیابت انجام دهند اگر بارداری در 25-24 سالگی اتفاق افتاده و سابقه دیابت در خود یا فامیل نزدیك وجود ندارد همچنین زن باردار سابقه زایمان نوزاد بیش از 4كیلویی را ندارد باید در هفته 24 بارداری، آزمایش غربالگری و تست تحمل گلوكز را انجام دهد، یعنی به آزمایشگاه مراجعه كند. در آنجا 50گرم گلوكز را در آب حل كرده و می‌خورد بعد از یك ساعت قند خون وی اندازه‌گیری می‌شود، اگر از 140 پایین‌تر باشد كه طبیعی است ولی بالاتر احتمال ابتلا به دیابت وجود دارد و باید آزمایش‌های تكمیلی را انجام دهد.

 اگر كسی جزو گروه‌های پرخطر است یعنی سابقه مایع دور جنین داشته است، سن مادر بالای30-25 سال است، اضافه وزن دارد، سابقه زایمان نوزاد بالای 4كیلویی دارد یا یكی از خویشاوندان درجه یك وی دارای دیابت بزرگسالی است باید در نخستین فرصت وقتی فهمید باردار است این تست را انجام دهد یعنی همان ماه اول. حتی اگر هم میزان قند خون طبیعی بود دوباره باید در هفته 24 این تست را انجام دهد كه اگر غیرطبیعی بود حالا باید سراغ تست‌های تكمیلی‌تر برود.

یكی از دلایل پارگی كیسه آب عفونت‌هاست، یعنی عفونت وارد خون می‌شود و افزایش درجه حرارت مادر ممكن است به پارگی كیسه آب منجر شود. عفونت‌های موضعی نیز می‌تواند سبب پارگی زودرس شود. مادرانی كه عفونت رحمی دارند و درمان نمی‌شوند یا در طول بارداری به‌طور مكرر دچار عفونت می‌شوند، عفونت كلیه و مثانه طی بارداری یا قبل از آن، تب و لرز و عفونت ادراری بسیار خطرناك است و حتما باید تحت درمان آنتی‌بیوتیك قرار بگیرند. اگر درمان ناكافی باشد دچار زایمان زودرس می‌شوند و احتمال پارگی كیسه ‌آب وجود دارد. بارداری همراه با ‌ای‌یودی، ضربه ناشی از حوادث، تصادفات و زمین خوردن شدید نیز سبب پارگی كیسه آب می‌شود.

حدود 50درصد خانم‌هایی كه دوقلو دارند دچار زایمان زودرس می‌شوند و نوزاد قبل از هفته 35 و 37 متولد می‌شود. هرقدر هم تعداد جنین بیشتر باشد مثلا 3قلو و 4قلو، این احتمال بالاتر می‌رود.

گاهی مادر كم وزن است و به‌دلیل تهوع زیاد و تغذیه نامناسب در این دوران وزن هم نمی‌گیرد پس احتمال زایمان زودرس با تولد نوزاد كم‌وزن وجود دارد. به‌طور طبیعی مادر باید در 9 ماه بارداری، تا 11كیلوگرم وزن اضافه كند كه در چنین زنانی این اتفاق نمی‌افتد. در كمبودهای تغذیه‌ای، مراقبت ناكافی، ویزیت كم دوران بارداری و وزن خیلی پایین نیز احتمال زایمان زودرس بیشتر است.

اگر مادر كار سنگین داشته باشد، ساعات كار طولانی، ایستادن زیاد و كار پراسترس طی بارداری همه سبب زایمان زودرس می‌شوند. سیگار، تریاك و مواد مخدر نیز سبب زایمان زودرس، مرگ داخل رحمی نوزاد و تولد نوزاد كم وزن می‌شود.

كم خونی مادر قبل و طی بارداری هم یكی از مواردی است كه می‌تواند سبب افزایش زایمان زودرس شود. برای كسانی كه سابقه چندبار سقط دارند یا سابقه زایمان زودرس در فامیل درجه یك مثل مادر، خواهر یا خاله دارند نیز احتمال زایمان زودرس می‌رود. كسانی كه سابقه دوبار سقط 4تا 5 ماهه یا زایمان زودرس داشته‌اند حتما با گرفتن عكس رنگی باید این مشكل آنها مورد توجه قرار بگیرد. همچنین باید سونوگرافی انجام شود كه نشان می‌دهد دهانه رحم كوتاه است.

در تمام ماه‌های بارداری، مراقبت‌هایی که توسط مادران انجام می‌شود  باید مرتب باشد و زن باردار در بارداری‌های معمولی تا هفته 28 هر ماه یك‌بار به پزشك مراجعه كند كه این ویزیت‌ها از هفته 28 تا 36 فاصله به هر 2 هفته یك‌بار می‌رسد و از هفته 36 تا آخر هم هفته‌‌ای یك‌بار می‌شود. ولی اگر بارداری پرخطر تشخیص داده شده یا بارداری 2قلو و بیشتر دارند فاصله مراقبت‌ها كمتر می‌شود همچنین آزمایش‌های غربالگری انجام می‌شود تا درصورت تشخیص، درمان‌هایی مناسب پیشنهاد شود. پس سهل‌انگاری را کنار بگذارید و در این فواصل به متخصص مراجعه کنید.

از آنجا كه جنین می‌تواند از هفته 26 تا 28 هفتگی زنده بماند و قبل از آن معمولا قادر به زنده ماندن نیست، اگر پارگی قبل از هفته 26 باشد، متاسفانه نمی‌توان جنین را زنده نگه داشت و مادر باید بستری شود و تحت نظر قرار بگیرد، اما در ماه‌های بالاتر، یعنی حدود 34 تا 36 هفتگی ترجیح داده می‌شود كه جنین داخل رحم بماند. اگر این اتفاق در ماه آخر بارداری و زیر 34 هفتگی اتفاق بیفتد، مادر باید تحت مراقبت و كنترل شدید در مراكز درمانی قرار بگیرد چراكه ریه و دستگاه تنفسی جنین تا 34 هفتگی تكامل پیدا می‌كند. حتی در مواردی كه پارگی اندك است، گاهی حتی دیده شده كه استراحت مادر می‌تواند سبب تشكیل مجدد مایع آمنیوتیك شود. اما مادر طی بارداری باید هرگونه ترشح مایع از خود را به عنوان یك علامت قابل پیگیری تلقی كند. بسیاری از خانم‌های بارداری که اولین تجربه بارداری‌شان را پشت سر می‌گذارند، به دلیل نگرانی بیش از حد،‌هر علائم بی‌خطری را به عنوان نشانه سقط تلقی می‌کنند؛ اما باید گفت که حتی لکه بینی در زمان بارداری هم نمی‌تواند به عنوان نشانه قطعی سقط شناخته شود و برای پیدا کردن دلیل آن و کنترل کردنش، نیاز به بررسی دقیق‌تری وجود دارد. پس اگر باردارید،‌بیهوده خودتان را نگران نکنید.چگونه قلب جنین از کار می افتد

بیشتر بدانید : جفت چیست؟ و سلامت جفت چگونه به خطر می افتد؟

بیشتر بدانید : آنتی بیوتیک هایی که خطر سقط جنین را افزایش می دهند

بیشتر بدانید : عوارض سقط جنین را می دانید؟

بیشتر بدانید : نکاتی راجع به سقط های مکرر

بیشتر بدانید : مراحل رشد جنین در شکم مادر + عکس هر مرحله

گردآوری: گروه سلامت سیمرغseemorgh.com/healthمنبع : مجله سیب سبز

All Rights Reserved – © 2019 | باز نشر مطالب پورتال سیمرغ تنها با ذکر نام و آدرس seemorgh.com مجاز می باشد.

سلام و ممنون از توجهتون

برای طرح سوال و گرفتن پاسخ فقط از لینک
زیر استفاده کنید

https://ask.niniban.com/

* لطفا در مورد ایجاد تاپیک و نظرسنجی قبل از ثبت دقت فرمایید زیرا امکان ویرایش و یا حذف مطلب بعد از ارسال وجود ندارد.
همچنین شما ملزم به رعایت

قوانین و مقررات

نی‌نی‌سایت نیز می‌باشید.

* لطفا در مورد ایجاد تاپیک و نظرسنجی قبل از ثبت دقت فرمایید زیرا امکان ویرایش و یا حذف مطلب بعد از ارسال وجود ندارد.
همچنین شما ملزم به رعایت

قوانین و مقررات

نی‌نی‌سایت نیز می‌باشید.

آیا می‌دانید در هفته ۳۶ بارداری باید برای ذخیره خون بندناف نوزادتان ثبت‌نام کنید؟!

کاربر گرامی جهت ارسال پست شما ملزم به رعایت

قوانین و مقررات

نی‌نی‌سایت می‌باشید
چگونه قلب جنین از کار می افتد

مطالب این سایت تنها جنبه اطلاع رسانی و
آموزشی داشته و توصیه پزشکی تخصصی تلقی نمی شوند و نباید آنها را جایگزین
مراجعه به پزشک جهت تشخیص و درمان دانست. لطفاً پیش از استفاده از سایت
صفحه
“شرایط استفاده از سایت”
را مطالعه فرمایید. استفاده از این سایت
بدان معناست که شما قبلاً صفحه “شرایط استفاده از سایت” را مطالعه کرده
و به مفاد آن واقفید. نقل مطالب این سایت با ذکر منبع و نشانی اینترنتی سایت بلامانع است

فقط ۲۱ روز بعد از لقاح جنین، قلب جنین تان با اولین لرزش خود شروع به تپش می کند. ضربات طبل گونه اش به همراه فرزندتان خواهد بود تا زمانی که زندگی شاد و طولانی خود را به همراه شما آغاز کند.

قلب اولین عضوی است که در رویان رشد می کند و پزشک به وسیله اولتراساند از همان اوایل هفته پنجم می تواند ضربان قلب او را تشخیص دهد. شنیدن صدای قلب جنین اغلب زمانی است که مادر برای اولین بار واقعیت باردار بودن را در اعماق وجودش احساس می کند.

اگر دست تان را مشت کنید، این تقریبا اندازه قلب شماست. اما در اولین مراحل رشد جنین تان، اندازه قلب جنین به طور شگفت آوری نسبت به اندازه بدنیش ۹ برابر بزرگ تر است.

چه چیزی آغازگر حرکت قلب است؟ چه زمانی و چگونه اولین تپش اتفاق می افتد؟ اولین جرقه این تپش به وسیله سلول های مخصوص تنظیم کننده ضربان قلب که به تازگی رشد کرده اند، آغاز می شود. این سلول ها زمانی که قطب بندی الکتریکی ایجاد می شود، به خودی خود شروع به واکنش می کنند و این ضربان الکترونیک به وسیله سلول های رسانا (هادی) به بقیه قلب نیز منتقل می شوند.چگونه قلب جنین از کار می افتد

بنابراین قلب انسان به وسیله جریانی الکتریکی شروع به حرکت می کند. این بسیار شبیه سریال های تلویزیونی پزشکی است که در آن دستگاه شوک دهنده قلب را بر روی سینه بیمار قرار می دهند و با شوک الکتریکی قلب از کار ایستاده را به فعالیت وامیدارند.

 

قلب جنینی به اندازه ضربان قلب مادر شروع به تپش می کند که حدود ۷۵ تا ۸۹ ضربان در دقیقه است. سپس هر سه روز در حدود ۱۰ ضربان در دقیقه سریع تر می شود، بنابراین طی چهار هفته بعد از اولین تپش، سرعتش به ۱۶۵ تا ۱۸۵ ضربان در دقیقه می رسد! این موتور کوچک که از تکثیر سلول های ساده ای بوجود آمده است، یکی از اعضای اصلی جنین تان را تشکیل داده و برای رساندن خون به تمامی بدن جنین تمام وقت کار می کند.در هفته ۱۵ بارداری تان، ضربان قلب جنین آهسته تر شده و به حدود ۱۴۵ در دقیقه می رسد. افسانه های کهن می گویند که اگر جنین تان ضربانی بیش از ۱۴۰ ضربان در دقیقه دارد، او دختر است و کمتر از آن به معنای پسر خواهد بود، اما شواهدی برای اثبات آن وجود ندارد.

 

پزشکان این طور تشریح می کنند که در اکثر موارد، علت نواقص مادرزادی قلب ناشناخته است و معمولا بین هفته ۶ و ۱۲ بارداری اتفاق می افتد، یعنی زمانی که قلب هنوز در مراحل اولیه شکل گیری قرار دارد. اغلب بانوان در این حالت حتی هنوز از بارداری خود نیز آگاه نیستند.

به این علت است که اگر شما و همسرتان قصد بچه دار شدن دارید، داشتن برنامه غذایی سالم بسیار مهم است. عوامل دیگری که ممکن است، احتمال نقصی در قلب جنین را افزایش دهد، شامل عفونت های ویروسی مثل سرخجه، دیابت، احتمال سندروم داون، داروهایی خاص و الکل و سوء مصرف مواد مخدر است. ممکن است، مشکل نهفته ژنتیکی نیز وجود داشته باشد، بنابراین اگر شما و همسرتان اقوامی با مشکلات قلبی دارید، قبل از لقاح جنین در پی مشورت با مشاور ژنتیک باشید.

 

 قبل از تولد، جنین هنوز از شش های خود استفاده نمی کند و نیازی به رساندن خون به شش ها (برای آمیختن اکسیژن)وجود ندارد. بجای آن، قلب جنین بوسیله دو بخش منحصر به فرد این کار را انجام می دهد، این دو بخش شامل: رگ خونی بنام مجرای شریانی و بازشدگی ای بنام foramen ovale می باشد. البته هردوی این ها بلافاصله بعد از تولد ناپدید می شوند. 

 

احساس چرخش، حرکت، مشت و لگد زدن یا سکسکه جنینتان یکی از مهیج‌ترین لحظات بارداری است. اکثر بارداران جدید این اولین نشانه‌های زندگی در درونشان را بین هفته ۱۸ و ۲۶ بارداری احساس می‌کنند، اما ممکن است، برای بعضی از بارداران احساس این نشانه‌های اولیه به زمان بیشتری نیاز داشته باشد. علت این امر در مطلب زیر تشریح شده است.

اگر این اولین بارداری شماست، ممکن است بخوبی نتوانید حرکات جنینتان را احساس کنید، این حرکات می‌تواند به صورت لرزش‌هایی ظریف، انقباض، ضربه با آرنج باشند و با جمع‌شدن شکم در زمان گرسنگی یا حالت حال‌ بهم خوردگی ملایم اشتباه شوند.

به همین دلیل ممکن است این نشانه ها به سادگی با مسائل دیگری اشتباه گرفته شوند. ولی مطمئن باشید، همانطوری‌که بارداریتان پیشرفت می‌ کند و جنین تان قوی‌ تر می‌شود، حرکت‌های او نیز مشهودتر ‌شده و خیلی زود قادر به شناسایی و احساس هر لگد یا اشاره او می‌شوید.

سکسکه جنین اغلب در اواخر بارداری با حرکت او اشتباه گرفته می‌شود، تفاوت این است که سکسکه منظم و یک‌نواخت بوده و حرکت‌های جنین نامنظم است. نگران نباشید، زیرا سکسکه موجب ناراحتی جنین نمی‌شود، بلکه فقط راهی برای آماده کردن شش‌های جنین برای تنفس است.

 گاهی ممکن است، احساس نکردن حرکت های جنین به علت محل قرار گرفتن جفت باشد. ممکن است که جفت در جلوی شکم تان یعنی بین جنین و شکم تان و نزدیک به ناف شما رشد کرده باشد. که این حالت به نام جفت بیرونی شناخته می‌شود و به این معناست که ممکن است، لگد و مشت‌های اولیه جنین تان را احساس نکنید که به این حالت لایه‌های اضافی می گویند.زیرا جنین تان از پشت جفت، لگد می‌زند و جفت مثل لایه‌ای ضربه‌گیر عمل می‌کند و شما چیزی احساس نمی کنید، البته جنین در هفته های 18 تا 26 هنوز بسیار کوچک است تا ضربه های قوی ای بزند. طی هفته‌های 22 تا 23، جنین به اندازه کافی بزرگ است و می تواند از اطراف جفت با قدرت کافی لگد بزند.

سنگین‌وزن بودن نیز می‌تواند علت دیگری باشد، اما غالبا عوامل دیگری مثل جفت بیرونی باعث کم شدن شناسی شما می شود. البته لایه‌های اضافی بافت چربی می توانند تا زمانی‌ که جنین بزرگ تر و قوی‌تر شود، هر حرکتی را مخفی نگه دارند.

علت دیگر می‌تواند وضعیت قرار گرفتن جنین باشد. یعنی جنین در وضعیتی قرار دارد که ستون فقراتش به شکم شما چسبیده است، به این معنا که هر لگد و مشتی که جنین تان می زند، پشت رحم (لگد به پشت) شما را هدف قرار می‌دهد و احساس آن را مشکل می‌کند.

با این حال در ماه شش‌ام بارداری احتمالا تمامی انواع حرکت‌ها و تکان‌خوردن‌ های درون بدن تان را احساس خواهید کرد. در این مرحله مهم نیست، چه نوع حرکت جنینی را احساس می‌کنید، اما مهم این‌ است که هر روز حرکات جنین تان را احساس ‌کنید.

کم شدن حرکت‌های جنین در اواخر بارداری کاملا عادی است، اما همیشه این‌طور نیست. بعضی از جنین‌ها تا زمان شروع سفرشان به دنیای خارج بسیار پر انرژی باقی می‌مانند. معمولا اکثر حرکت‌های جنین بدون توجه مادر از نظر می‌گذرند، بنابراین لازم است تا روزانه چند دقیقه از وقت خود را صرف گوش کردن و احساس او کنید، این توجه به برقراری رابطه بین شما و جنین تان کمک می‌کند.

دکتر تینا اوت می‌گوید: به یاد داشتن این نکته که حرکت‌های جنین تان انعکاس رشد شخصیت و خصوصیات این موجود کوچک است، بسیار مهم است.

ممکن است، شما صاحب جنینی آرام یا پر جنب و جوش باشید. با این حال اگر باز هم نگران هستید، تمرینات زیر را انجام دهید:

به آرامی بنشینید و دست خود را روی شکمتان قرار دهید و نفس خود را تا حد ممکن به داخل ریه‌هایتان بفرستید. همان طوری که به آرامی نفس خود را نگه داشته‌اید، بزرگ‌شدن شکم تان را احساس می‌کنید. سپس به آرامی نفس خود را به خارج از ریه‌های تان بفرستید و کوچک شدن شکم تان را احساس کنید. این عمل را برای شش مرتبه یا بیشتر تکرار کنید و به زودی همان طوری که تنفس می‌کنید و اکسیژن بیشتری را به جنین خود می‌رسانید، جنین تان حرکات ایروبیک خود را آغاز می‌کند.

 

مطالعه بیشتر:

1- تاثیر رابطه جنسی در دوران بارداری بر مادر و جنین

2- پیچیده شدن بند ناف دور گردن جنین

3- شنیده نشدن صدای ضربان قلب جنین در سونوگرافی

4- تراتوژن چیست و چه تاثیری بر رشد جنین دارد

 

نویسنده :
تیم تالیف و ترجمه نی نی پلاس

منبع:

foxnews

دانشنامه جنین

دانشنامه جنین

دانشنامه جنین

دانشنامه جنین

دانشنامه جنین

چگونه قلب جنین از کار می افتد

دانشنامه جنین

دانشنامه جنین

این بخش در حال طراحی می باشد

اگر در مجموعه سیویلیکا عضو نیستید، به راحتی می توانید از طریق فرم روبرو اصل این مقاله را خریداری نمایید.

برای عضویت در سیویلیکا به صفحه ثبت نام مراجعه نمایید.در صورتی که دارای نام کاربری در مجموعه سیویلیکا هستید، ابتدا از قسمت بالای صفحه با نام کاربری خود وارد شده و سپس به این صفحه مراجعه نمایید.

لطفا قبل از اقدام به خرید اینترنتی این مقاله، ابتدا تعداد صفحات مقاله را در بالای این صفحه کنترل نمایید.

برای راهنمایی کاملتر راهنمای سایت را مطالعه کنید.

قیمت این مقاله : 0 تومان

چگونه قلب جنین از کار می افتد

https://civilica.com/doc/965340/

اطلاعات استنادی این مقاله را به نرم افزارهای مدیریت اطلاعات علمی و استنادی ارسال نمایید و در تحقیقات خود از آن استفاده نمایید.

مقالات فوق بر اساس داده کاوی مقالات مطالعه شده توسط پژوهشگران محاسبه شده است.

مقالات فوق اخیرا در حوزه مرتبط با این مقاله به سیویلیکا افزوده شده اند.

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.

دفتر مرکزی انتشارات بوم سازه (سیویلیکا): تهران، بزرگراه جلال آل احمد، بین خیابان کارگر و بزرگراه چمران، کوچه پروانه، پلاک ۴، ساختمان چمران، طبقه ۴، واحد ۳۱

تلفن: ۸۸۰۰۸۰۴۴ ، ۸۸۳۳۵۴۵۰ ، ۸۸۳۳۵۴۵۱ ، ۸۸۳۳۵۴۵۲ – کد پستی: ۱۴۳۹۹۱۴۱۵۳

تمامی خدمات پایگاه سیویلیکا ، حسب مورد دارای مجوزهای لازم از مراجع مربوطه می باشند و فعالیت های این سایت تابع قوانین و مقررات جمهوری اسلامی ایران است

آشنایی با فرایند تخمک‌گذاری و علائم آن کمک می‌کند تا بتوانید با دقت بیشتری زمان تخمک‌گذاری خود را مشخص کنید و زمان‌های مناسب برای باروری را تشخیص…

واریکوسل از مشکلات شایعی است که احتمالاً در جریان درمان‌های ناباروری با آن مواجه می‌شوید. واریکوسل وجود سیاهرگ‌های واریسی در بیضه است که معمولاً…

ملاقات‌های منظم با پزشک در دوران بارداری از اهمیت خاصی برخوردارند. انجام منظم مراقبت‌های بارداری می‌تواند از بروز عوارض بارداری و زایمان به شکل…

لحظۀ تولد کودک شما پس از ۹ ماه انتظار نزدیک است. آگاهی و شناخت نسبت به نشانه‌های شروع درد زایمان تا پس از تولد نوزاد باعث آرامش بیشتر مادران باردار…

بعد از زایمان مسئلۀ مهمی مثل خوردن غذا‌هایی که به شما انرژی لازم را بدهد وجود دارد. خوردن غذا‌های سالم به صورت روزانه، انرژی شما را که احتمالاً بعد…چگونه قلب جنین از کار می افتد

پدر و مادرها معمولاً نمی‌دانند باید انتظار چه چیزی را در پوشک کودکشان داشته باشند. مدفوع نوزاد رنگ‌ها و غلظت‌های متفاوتی دارد که حتی پدر و مادرهای…

اگر دوست ندارید کودکتان را هنگام خواب تنها بگذارید تا گریه کند یا روش‌های ناپدید شدن تدریجی و گریه تا خواب را امتحان کرده‌اید ولی مؤثر نبوده‌ است،…

کتاب خواندن سن و زمان ندارد و هیچ‌وقت برای سوق دادن بچه‌ها به سوی کتاب زود نیست. اما در مورد کودکان نوپا، فعلاً هدف این است که به شکل غیرمستقیم…

بازی شغل و تجارت كودكان است و به آنها اجازه و آزادی عمل این را می‌دهد که دنیای فیزیکی اطراف و دنیای عاطفی درونشان را آزمایش كنند. هرچند ممکن است از…

احیای قلبی تنفسی CPR، یک اقدام نجات‌دهنده‌ است که در صورت آموزش آن از قبل، شما می‌توانید برای نجات جان شخصی که هیچ علائمی از زندگی نشان نمی‌دهد،…

زمان و راه و روش از شیر گرفتن کودکان شیرخوار یکی از سؤالات و نگرانی‌های تمام مادران است. در این ویدیو دکتر فریبا صیقلی، فوق تخصص گوارش کودکان، برای…

شاید عجیب به نظر بیاید اما شرایط زندگی شما در نوع کالسکه‌ای که به آن نیاز دارید تأثیر می‌گذارد. قبل از خرید کالسکهٔ کودکتان بهتر است به شهر یا…

قلب جنین از هفتهٔ ششم بارداری شروع به تپیدن می‌کند. اگر معاینهٔ سونوگرافی داشته باشید می‌توانید در هفتهٔ هشتم بارداری برای اولین بار ضربان قلب کودکتان را بشنوید و ببینید. در غیر این صورت، احتمالاً اولین بار در یکی از ویزیت‌ها و معاینات دوران بارداری و با یک دستگاه به اسم داپلر، ضربان قلب جنین را خواهید شنید. پزشک ممکن است از ۱۰ هفتگی ضربان قلب جنین را با این دستگاه پیدا کند اما این اتفاق معمولاً در ۱۲ هفتگی جنین می‌افتد. اینکه از چه زمانی بتوان ضربان قلب جنین را پیدا کرد به وضعیت جنین در رحم، وزن شما و دقیق بودن موعد زایمانتان بستگی دارد. بررسی کردن ضربان قلب جنین به بخشی معمول از تمام معاینات و سونوگرافی‌های بارداری است که شاید دلتان بخواهد چند نکتهٔ دیگر هم در این زمینه بدانید.

بسیاری از مادران می‌گویند تپش قلب فرزندشان در رحم شبیه صدای دویدن و تاخت رفتن اسب‌هاست. شنیدن آن برای اولین بار می‌تواند بسیار هیجان‌انگیز باشد. ضربان قلب یک جنین سالم در رحم بین ۱۲۰ تا ۱۸۰ ضربه در دقیقه است. ضربان قلبی که خیلی سریع‌تر یا کندتر از این باشد گاهی ممکن است نشان‌دهندهٔ وجود یک مشکل قلبی در کودک باشد که البته آن را پزشک تعیین می‌کند و این اعداد و ارقام بیشتر یک آمار کلی است.

لازم به ذکر است که هدف ما ترساندن مادران باردار عزیز نیست، بلکه این راهنمایی‌ها برای این است که در صورت وجود مشکل در کودک و تشخیص آن در دوران بارداری، پس از تولد کودک بسیار راحت‌تر می‌توان آن را برطرف کرد، پس باید به معاینات دوران بارداری اهمیت خاصی داده شود.

داپلر جنین یک مانیتور دستی و دارای اشعهٔ فراصوت است که پزشک شما می‌تواند برای یافتن ضربان قلب جنین از آن استفاده کند. او به این دستگاه ژل مخصوص سونوگرافی می‌زند و آن را روی شکم شما می‌چرخاند تا نقطه‌ای را پیدا کند که در آنجا ضربان قلب قابل شنیدن باشد. سپس داپلر امواج صوتی ارسال می‌کند و امواجی را که از قلب جنین برمی‌گردند دریافت می‌کند و پس از آن صدای ضربان قلب جنین را به اندازه‌ای تقویت می‌کند که شما بتوانید آن را بشنوید.

شاید شما بتوانید خودتان یک داپلر بخرید و در خانه از آن برای ردیابی ضربان قلب جنین استفاده کنید اما این کار هم آن‌قدر که به نظر می‌رسد ساده نیست و هم اثرات بلندمدت قرارگیری مکرر جنین در معرض اشعه‌های فراصوت منشعب از این دستگاه‌ها هنوز شناخته‌شده نیست. درضمن، برخی کارشناسان فکر می‌کنند خرید داپلر خانگی کار غلط و نادرستی است، زیرا پیدا کردن ضربان قلب جنین ممکن است نیاز به آموزش و تمرین قابل توجهی داشته باشد. بنابراین و در هر صورت فکر خوبی نیست.

همچنین ادارهٔ غذا و داروی ایالات متحده؛ FDA، هشدار می‌دهد که یک داپلر دستی باید تنها زمانی استفاده شود که نیاز پزشکی وجود دارد و تنها توسط متخصص یا زیر نظر او به کار برده شود.

بخش مهمی از شیوهٔ سالم غذا خوردن، روش خرید، ذخیره و پختن غذاست. خرید مواد غذایی و پختن آنها چه برای خودمان باشد، چه برای کودکان و یا بیماران لازم…

زنان در طول بارداری در مقابل مسمومیت غذایی آسیب‌پذیرتر هستند و علائم مسمومیت آنها به دلیل شرایط و زمانی که در آن قرار دارند می‌تواند شدیدتر باشد و…

بعد از تصمیم به بارداری، باید به دنبال یک ارائه‌دهندهٔ مراقبت‌های پزشکی برای دوران بارداری و روز زایمانتان باشید. انتخاب شما برای داشتن یک پزشک…

مطالب این سایت جایگزین تشخیص، تجویز و درمان نیست. برای اطلاعات بیشتر به شرایط استفاده مراجعه فرمایید.

© کلیه حقوق مادی و معنوی متون، گرافیک، تصاویر و ویدیوها و محتویات سایت صرفاً متعلق به شرکت راهکارهای سلامتی پدیدار می باشد. بازنشر و استفاده از مطالب مادرشو تنها برای مقاصد غیرتجاری و با ذکر منبع (و لینک مستقیم به مطلب و بازنشر کامل و بدون جرح و تعدیل) بلامانع است. کليۀ حقوق مادی و معنوی اين سايت متعلق به شرکت دانش‌بنیان راهکارهای سلامتی پدیدار است.

سلام خانم کارشناس اگه قلب جنین تشکیل نشه جنین سقط میشه؟

مگه میشه قلب بچه ای نزنه؟

دوازده هفته و سه روزمه.

اما نه لکه بینی نه دل درد و هیچ علائم سقطی ندارم.

چرا هیچ علائمی ندارم آخه؟

چگونه قلب جنین از کار می افتد

من رو شکمم مثل حالت نفس زدن جنین میبینم.

حالمم خوبه خوبه خدا رو شکر

سلام عزیزم.

بله گلم چرا که نه. نزدن قلب جنین بدون علائم سقط هم اتفاق می افته.

اگر در دو سونوگرافی متوالی قلب جنین نزده یعنی فوت شده.

ممکنه خود به خود هم سقط نشه و مادر اصلا نفهمه جنین مرده.

اما وقتی با سونوگرافی مشخص میشه باید دیگه سقط رو انجام داد.

اون حالت نفس زدن هم مربوط به نبض خودته.

عزیزدلم چون تا حداقل هفته ۱۹ شما حرکات جنین رو حس نمیکنی چه برسه به حالت نفس کشیدن. اون نبض خودته عزیز.

دوباره سونوگرافی رو در یک مرکز دیگه تکرار کن عزیزم.

مرگ جنین درون رحم مادر علامتی رو برای مادر ایجاد نمیکنه.

اما اگر واقعا جنین فوت شده باشه، درسته که شما هیچی نمیفهمی اما دسته ای از اختلالات و مشکلات پیوسته و متوالی در درون بدنت پیش میاد که در صورت شدت یافتن، منجر به مرگ مادر میشه (مشکلات انعقادی و انتشار عفونت).

مرگی کاملا ناگهانی و از دست کادر درمانی هم کاری برنمیاد.

پس لطفا به حرف بقیه گوش نکن و سهل انگاری هم نکن و مساله رو پیگیری کن.

نه به عنوان یک ماما به عنوان کسی که یکی از عزیزترین هاشو در طی همین سهل انگاری و گوش کردن به حرف این و اون دقیقا بخاطر همین مساله از دست داد بهت توصیه میکنم همین امروز برای سونوگرافی در یک مرکز معتبر اقدام کنی.

چی کار کنم جنین مرده سقط بشه؟ خودش سقط میشه؟

ماندن جنین مرده در رحم برای مادر خطر داره؟ عوارضش چیه؟

crl:11mm معنی تشکیل نشدن قلب جنین رو میده؟ بخاطر تشکیل نشدن قلب دچار سقط فراموش شده میشم؟

سقط به علت نداشتن قلب جنین در هفته ۸ چقدر زمان میبره؟

دفع جنین مرده بدون کورتاژ نمیشه؟ میخوام با خونریزی طبیعی سقط بشه

سقط مکرر جنین در 9 هفته بخاطر چی میتونه باشه؟ من یه پسر 9 ساله دارم ولی بعد اون سه بار باردار شدم و سقط شد…

با وجود لکه بینی احتمال تشکیل نشدن قلب وجود داره؟

دارو برای تشکیل قلب جنین و رشد جنین هست؟

آخرین مهلت تشکیل قلب جنین چند هفتگی هست؟

علت نزدن قلب جنین در هفته ۱۱ چیه؟

چگونه قلب جنین از کار می افتد
چگونه قلب جنین از کار می افتد
0

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *